A múlt szent, a vélemény szabad
2010. február 22. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A múlt szent, a vélemény szabad

  A választások előtt utoljára összeülő Országgyűlés nehéz batyuval látta el a szólásszabadság híveit és védelmezőit: elfogadták a büntető törvénykönyv holokauszttagadást büntethetővé tévő, a szocialisták által kezdeményezett módosítását.

  A szocialisták által kezdeményezett név szerint zárószavazáson az – MTI számításai szerint - 197 igen, 1 nem és 144 tartózkodás mellett fogadták el az indítványt. A törvény – amelyet Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje nyújtott be – három évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti azt, aki nagy nyilvánosság előtt tagadja a holokauszt tényét, illetve kétségbe vonja, vagy jelentéktelen színben tünteti fel azt.

  Az Országgyűlés – 145 igen, 178 nem és 7 tartózkodás mellett viszont elutasította Répássy Róbert módosító indítványát, amely úgy változtatta volna meg a BTK módosítását kezdeményező javaslatot, hogy az egyaránt büntesse a nemzetiszocialista és a kommunista rendszerek emberiség elleni bűneinek nyilvános tagadását.

  A szocialista kormányzat a leköszönés előtt tehát sikerrel ültette el egy nemzeti tragédiák emlékezetét felkavaró, szomorú és méltatlan vita magvait a választások előtt amúgy is forrósodó közéletben.

  A szavazás láthatóvá tette, hogy az MSZP nem érdekelt abban, hogy a múlt bűneit egyenlő mércével mérjék: míg a Fidesz - saját módosító indítványa miatt - tartózkodott a holokauszt tagadásának büntethetőségéről szóló szavazás során, addig az MSZP a kommunista bűnök tagadásának elítélésére egyértelmű nemet mondott.

  Mocskos komcsik! mondhatják most joggal azok, akiknek a családja a kommunizmus idején elkövetett különféle bűnök és visszaélések áldozata lett. Mondhatnám tehát én is.

  A méltatlan méricskélés és verbális felhorgadás azonban csak a lassan behegedő sebek kikaparására jó.

  A valószínűleg hatalomra kerülő Fidesz-kormány egy szimbolikus aktussal könnyen kiegészítheti majd a törvényt a kommunizmus bűneinek tagadását büntető tételekkel, és Orbánék szimbolikus törvényhozást kedvelő jogalkotását ismerve ez valószínűleg meg is történik majd.

  Kérdés, hogy mire megyünk majd azzal? Én nem fogom elégedetten konstatálni azt sem, ha a kommunizmus bűneinek tagadását fogják büntetőjogi eszközökkel megtorolni.

  Az egész történet ugyanis rossz. Téves. Sőt, veszélyes.

  A szabadság, a szólásszabadság elkötelezett híveként ugyanis nem tudom elfogadni azt, hogy bármilyen történelmi esemény bármilyen értelmezését büntető intézkedésekkel sújtsák. A büntetőjog nem alkalmas a történelmi események értelmezésének alakítására, a közbeszéd formálására. Éppen ellenkezőleg: az ebből az okból, bármennyire elfogadhatatlan véleményük bíróság elé állított, és esetleg elítélt emberek alkalmasak lesznek a mártírképzésre is, miközben egy-egy ügy felkorbácsolhatja az amúgy is egyre hangosabb antiszemitizmust.

  Nem beszélve arról, hogy egy történelmi tragédiát - legyen az akár olyan kirívó és figyelmeztető esemény, mint a holokauszt - kiemelnek a többi, szintén százezrek és milliók halálát okozó népirtás közül, különbséget téve az indíttatásukat és céljaikat tekintve azonos szándékot tükröző, sátáni tettek között.

  A legtöbb, szólásszabadságot érintő kérdésben egyetértek a Társaság a Szabadságjogokért egyesülettel, és a holokauszttagadás témájában is osztom álláspontjukat. Az ő érvelésük így hangzik:

  „A holokauszt a világtörténelem egyik legnagyobb tragédiája. Megtörténtének tagadása hazugság, a történelmi tények meghamisítása, mely a holokauszt áldozatainak és családtagjainak érzékenységét joggal sértheti. A Magyar Állam feladata, hogy oktatási intézményeken keresztül, a közszolgálati médiában és egyéb rendelkezésére álló eszközökkel a holokauszt tragédiájáról tájékoztasson és a történelmi tényeket ismertesse. A közhatalmat gyakorlók és a közjogi méltóságok feladata pedig az, hogy tegyék nyilvánvalóvá, a holokauszt tagadása elfogadhatatlan. A TASZ álláspontja szerint kívánatos lenne az is, hogy azok a politikai közszereplők, akiknek az elhatárólódás az ilyen beszédtől nem alkotmányból fakadó kötelezettsége, szintén elítélnék el a holokauszt megtörténtét tagadókat.

  Ugyanakkor a holokauszt tagadása önmagában nem büntetendő, és a TASZ álláspontja szerint továbbra sem kívánatos az ilyen beszéd büntetőjogi tiltása. Ahhoz ugyanis, hogy valaki teljes meggyőződéssel állíthasson valamit, ismernie kell a kritikát és az ellenvéleményeket is. Csak úgy lehet meggyőzni azokat, akik a történelmi tényeket félremagyarázzak, ha nem elhallgattatjuk a másik felet, hanem meghallgatjuk. Vitatkozni és álláspontokat kialakítani csak úgy lehet, ha az álláspontok ütköztetésére lehetőség van. A beszédek büntetőjogi korlátozása csak nagyon kivételes esetben lehetséges megoldás. A tartalom alapú szólásszabadság-korlátozás nem járható út, mert nem felel meg az alkotmányos követelményeknek: a beszédet legfeljebb az általa kiváltott hatás alapján lehet korlátozni, akkor is csak nagyon körültekintően. A holokauszt tagadása fájdalmas lehet, azonban az államnak nem büntetőjogi eszközökkel kell beavatkoznia az ilyen cselekményekkel szemben, hanem egyértelművé kell tennie, hogy az ilyen beszéd elítélendő, és aki ilyet mond, kiírja magát a demokratikus közéletből. A TASZ véleménye szerint a büntetőjog nem alkalmas az ilyen beszéd visszaszorítására.

  A TASZ felhívja a jogalkotó és a kormány figyelmét arra, hogy a holokauszttagadás büntetőjogi kodifikációja helyett az állam aktív tevőleges feladataival kellene inkább foglalkozni: elsősorban az oktatás területén szükséges és lehetséges a téveszméket felszámolni, és a kisebbségek iránti toleranciát növelni.”

  Nem sokat lehet ehhez hozzátenni. Ha a most elfogadott, holokauszt-tagadást büntető törvény érvényben marad és precedensértékűvé válik, akkor mi akadályozza meg a jövő hatalomra kerülő politikai erőit, hogy a saját szájízük szerint tiltsák be különböző történelmi - ne adj isten, aktuális közéleti - események, folyamatok értelmezéseit?

  A múlt szent, a vélemény pedig szabad. Maradjon ez így a jövőben is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr741781948

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Holokauszt vs. kommunizmus 1:1 2010.06.09. 09:02:56

  A múlt heti HUF- és BUX-mélyrepülés után tegnap minden figyelem a Nemzeti Együttműkődés Gazdasági Rendszerére, annak 29 pontjára irányult, pedig az Országgyűlés más fontos törvényekről is döntött. Egyrészt elfogadták a kormánytisztviselőkrő...

Trackback: Cinizmus a köbön 2010.02.23. 12:33:45

Az összpárti mutyi újra körberöhög minket: Ciklusának utolsó ülésnapján a parlament létrehozta azt a vizsgálóbizottságot, amely a Sláger és a Danubius rádiók frekvenciájára kiírt ORTT-pályázat elbírálása során felmerült egyes pártkötődések és hátté...

Trackback: Holokauszttagadás 2010.02.23. 12:14:31

61. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze. Tegnap elfogadta az Országgyűlés a Büntető törvénykönyv módosítását, mellyel immáron bünteth...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tevevanegypupu 2010.02.22. 20:08:59

Tessek mondani, szabad ezen felhaborodni - kulonos tekintettel, hogy a komcsi bunok nem olyan sulyosak a Magyar Nepkoztarsasag torvenyei szerint - vagy mehetek egyenest a sittre? Es meddig es mirol szabad ezutan nyilatkozni? Es lehet ellene szervezni valami alairo mozgalmat, vagy nezni kell az eddigi alairok gunyos pofajat es emlekezni nehanyuk szuleire, akikrol tudjuk, hogy szamtalan gyilkossagot es kivegzest, torvenytelenseget kovettek el vagy iteltettek meg mondjuk 1956-ban?
Mar a meggyilkolt emberek kozott is kulonbseget teszunk?

Google 2010.02.22. 20:18:35

Több civilizáltnak mondott országban büntetik a holokauszttagadást, nem történt más, bekerültünk közéjük. Ez nem jelenti azt, hogy többé nem lehet beszélni ezekről a dolgokról. Letagadni a voltát nem lehet, és ez jó. Miért ezzel operálna ma valaki?
Most a mérleg másik serpenyőjébe is tenni kell valamit, és ugyanígy rehabilitálni a kommunizmus áldozatait is.
Másképp félkarú marad az óriás.

m.logic 2010.02.22. 20:20:12

"aki nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"

Nem kell jogásznak lennem ahhoz, hogy tudjam erről a szarról, hogy szar. Mi az hogy holokauszt? Főleg kisbetűvel(Holokauszt TM). Nincsen jogilag meghatározva az esemény. Nem is csak egy holokauszt létezik/létezett. Akkor mostantól nem szabad tagadni palesztin-holokausztot, amit Izrael folytat.

Amúgy meg menjen a jó büdös, m...., k...a a......a az összes r....s, k......tt tetű, aki megszavazta.

m.logic 2010.02.22. 20:22:34

@Google: Olvasd el ember. Már az is büntethető, ha azt állítod 5 999 999 ember halt meg nem pedig 6 milla. Persze így, minden holokausztkutató tagadja azt és letartóztatható itthon, mivel 4.1 millától 5.7-ig vannak kb a becslések. Börtönbe minddel!

tudathasadásos vasaló · http://nokiadoboz.blog.hu 2010.02.22. 20:23:40

"vagy jelentéktelen színben tünteti fel azt. "
tehát ha azt mondom, hogy nekem az örmény genocídium sokkal jobban fáj - származásom miatt -, mint a holokauszt, akkor nagyon gonosz vagyok ?
TASZ-szal teljesen egyetértek, siralmas, hogy népirtással is lehet kampányolni.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2010.02.22. 20:23:56

Ergé, ritkán szokott előfordulni (nem a reakc...izé mandiner miatt, hanem általában ritkán egyezik két ember véleménye teljesen valamiben), hogy az első betűtől az utolsó írásjelig egyetértek valamivel, de ez az írás az.

Az egyéni önkifejezés, a szólásszabadság szívügyem és nem győzöm kiemelni azt, amit írtál, hogy "Én nem fogom elégedetten konstatálni azt sem, ha a kommunizmus bűneinek tagadását fogják büntetőjogi eszközökkel megtorolni."

Jó lenne, ha a következő Orbán kormány egyszerűen felszámolná az egész büntetőjogi tételt, vagy ami valószínűbb, hogy egy alkotmánybírósági "alkotmány > PR, kistáskák!" döntés után egyszerűen nem módosítanának alkotmányt emiatt.

Ellenkező esetben el kell kezdeni a polgári engedetlenséget, pl. tömeges önfeljelentéssel holokauszt/kommunizmus tagadás ügyében.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.02.22. 20:24:40

@Google: "Most a mérleg másik serpenyőjébe is tenni kell valamit, és ugyanígy rehabilitálni a kommunizmus áldozatait is."

1. ezt most megtehette volna a szoci-eszdéeszes többség, de nem tette meg

2. megteheti majd a valószínűleg jobbos többség tavasz után

3. jó ez egyáltalán? szerintem nem.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.02.22. 20:29:17

A zinternet nagy nyilvánosságnak számít?Mert akkor mostantól óvatosan.

Nem merek aludni
Azt mondják, megjegyeztek maguknak engem
Azt álmodom, hogy kilöknek az ablakon
Pedig lassú szenvedést terveznek
Úgy hírlik
Vastag talpú csizmáik vannak
Hogy eltapossák a kis tüzeket
Marad a szép szürke
Egyenhamu

Rettentő vörösek a napok
Lassan, forrón gördülnek egymás után
Én csak várom
Hogy támadjanak

bz249 2010.02.22. 20:32:06

@Google: bocs, de a hülyének lenni alkotmányos alapjog. A Holokausztot tagadni hülyeség vagyis alkotmányos alapjog.

Ha valaki közösség elleni izgatásra használná fel a holokauszttagadást... akkor szörprájz, szörprájz elő lehet venni közösség elleni izgatásért.

Egyébként, amíg ezt a törvényt nem vonják vissza addig tagadom, hogy tudjuk melyik lengyel városban a tudjuk melyik népcsoport képviselőit tömegesen kivégezték volna. :(

Pelso.. 2010.02.22. 20:34:16

@rajcsányi.gellért (ergé):

"A múlt szent". Úgy gondoltad, hogy annak kellene lenni, tekintve, hogy gyakran találkozhatunk különböző irányzatú történelem hamisításokkal, az éppen aktuális heti trendnek megfelelően.

suski 2010.02.22. 20:38:23

a maffia hiába erőlködik, az AB minden alkalommal megsemmisítette az összegányolt törvényeiket ezzel kapcsolatban. Miért lenne most másképp?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.02.22. 20:38:45

@Pelso..: a történelemhamisítások leleplezése, helyretétele a történészek dolga. A történelmi -szándékos, vagy szándékolatlan- tévedésekről a közéletben kell vitákat folytatni. Büntetőjogi eszközökkel nem szabad vélemények kimondását meggátolni, mert egy rossz gyakorlathoz, visszaélésekhez vezethet.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.02.22. 20:41:29

@elGabor: Valamelyik félrenyomott,3 év, 8 évre felfüggesztve,10 év közügyektől való eltiltás.

tevevanegypupu 2010.02.22. 20:43:36

@Google:
Nalunk a civilizacionak hatarai vannak.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.22. 20:43:38

Jó poszt!

Annyit viszont feltétlenül szeretnék hozzátenni: a Fidesz semmilyen módon nem kapcsolódik a holokauszt elkövetőihez, soha semmilyen közösséget nem vállalt velük(, ahogy a Jobbik sem), míg az MSZP jogelődje volt az, aki konkrétan elkövette a bűnöket.

Méricskélni valóban kicsinyes dolog, de ezt mindenképpen meg kell jegyezni. Ezért nem mindegy, ha a fidesz(, jobboldal) komcsizik, vagy ha a posztkomcsi nácizik.

Nem értek hozzá, de aki igen meg tudná mondani: van esélye annak, hogy Sólyom ezt a szarkupacot átengedi, vagy szépen ki fogja vágni a történelem szemétdombjára?

Mégvalami: az mszpben való részvétele miatt, azt hiszem nem ártana a MAZSIHISZt elhatárolódásra felszólítani. ;-)

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.22. 20:44:16

Ez maga a kegyeleti numerus clausus.

Ezek szerint nyugodtan lehet diszkriminálni az áldozatok, a bűnösök és a bűnös eszmék alapján.

Szt. Ahanov 2010.02.22. 20:45:01

És ha csak azt mondom... izé... mondja valaki, hogy a fasza tele van a holokauszttal, az büntethető?

Google 2010.02.22. 20:50:30

@rajcsányi.gellért (ergé):

El nem tudom képzelni, hogy ezzel a törvénnyel mit veszíthet egy gondolkodó ember?
És ha nem hat millióan, hanem kevesebben vesztek oda, akkor mi van?
Két nagyon veszélyes ideológia alakulgatott egyikből a másikba, igen, egyikből sem kell!

Pelso.. 2010.02.22. 20:53:08

@rajcsányi.gellért (ergé): Ok, mindez így lenne szép, de mivel a történelem hamisítások jellemzően aktuálpolitikai célból valósulnak meg, ezért a történészek szerepe itt csak elméleti, mondhatnám, kevés.
Valahol, kell lennie egy határnak a vélemény nyilvánítás tekintetében, aminek létrejötte bizonyos s néha emlegetett társadalmi kiegyezés nélkül persze illúzió. Mindig, mindent nem lehet kimondani.
Mindezek mellett, egy rosszul időzített kampányfogás az egész.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.02.22. 20:56:07

@Pelso..: a véleménynyilvánítás határait elég jól megfogalmazza a hatályos BTK, a mai változtatás nélkül is.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.22. 20:57:00

Ej-ej... ezzel a törvénnyel egyesek bebiztosították a kegyelemkenyért tengerentúli pajtásaiknál, hisz a büdös életben nem kerülnek többé bársonyszékbe a kirekesztő paraszt magor nép jóvoltából... erről szól az egész, semmi több. Ezeket kéne sittre vágni, hisz pont ők húznak hasznot sokadszorra a deportáltak szenvedéséből. Holobiznisz. Ezt se ártana tiltani.

Ezekiel 25,17 2010.02.22. 20:57:33

SZÉGYEN! Nem csak nálunk, hanem a többi országban is. Én úgy emlékszem, hogy még Ceausescu sem szabta meg törvényben, hogy miről mit kell gondolni.

Ha rossz indulatú szeretnék lenni, akkor azt mondanám, hogy kifogytak az érvekből, ezért fordultak az elhallgattatás módszeréhez. De én nem vagyok rosszindulatú.
Na de mennem kell, kopognak, lehet már jön is a gondolatrendőrség...

bz249 2010.02.22. 20:58:50

@Google: mert ezt hívják gondolatrendőrségnek. Aki uszít, azt eddig is le lehetett csukni, a hatályos törvények alapján.

Lev Menachem 2010.02.22. 20:59:29

miért, volt holokauszt?

acidszarka · http://kigondoltam.blog.hu 2010.02.22. 21:00:16

OFF
Kedves szerkesztőség!
Mi a véreres pélóért nem tudok belépni a mandínerre? Minden oké arrafelé mostanság?
ON

Ezekiel 25,17 2010.02.22. 21:00:19

@Google: azért hülyeség amit írsz, mert ahogy már fentebb leírták, kiragad egy népcsoportot, a többi közül. Ha egy szerbnek megtiltod, hogy tagadja a délvidéki magyarirtást, attól még nem fog benne hinni, sőt...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.22. 21:00:52

@Google: Az eszedbe jutott már, hogy ezen a ténylegesen nácikon, illetve provokátorokon kívül senkinek sincs semmi haszna?

Országos ismertségre vágysz? Kockázat nélkül akarsz a szólásszabadság mártírja lenni? Amúgy is utálod a zsidókat?
Tagadj holokausztot!

Instant mártírgyár, csak most, csak önöknek! Hívjon most és öné Budaházy cellája!

@Herr SturmLiberator: Erre nyomnék egy pluszt ha itt is lehetne. :)

Lev Menachem 2010.02.22. 21:03:44

virágnyelv amúgy csodákra képes, ezután majd mondanak holokauszt helyett holokamut vagy valami hasonló elmés helyettesítőszót

(osztán katyinról is azt gondoltuk 50 évig, hogy a gondosz nácik tették.. úgyh miért is ne lehetne kőbevésett dogmákat kutatni, neadjisten megkérdőjelezni)

Ezekiel 25,17 2010.02.22. 21:05:36

A szomorú az, hogy valóban, szaros politikai érdekből hozták meg a törvényt, ami csak a feszültségkeltésre jó, és egy cseppet sem csökkenti a széljobb táborát.

Viszont nagyon rossz, szinte lehetetlen helyzetet teremt ebben a kérdésben, mert visszavonni a törvényt nagyon necces lenne, kiegészíteni a kommunista bűncselekmények tagadásának tiltásával, szintén nem jó ötlet a fentiek miatt. Bár ha belegondolok, jópár ballib értelmiséget lehetne az alapján a bíróság elé citálni... Hmmm, lehet nem is olyan rossz ötlet???!

DE AZ, mert ezt nem így kell elintézni, történelmi tényekben való hitet nem lehet törvénnyel kikényszeríteni!

elfelejtette 2010.02.22. 21:12:09

Eloszor is elorebocsajtom, hogy a Holokauszt nyilvanvaloan nem tortent meg, fokeppen azert, mer' en azt mondom.

Masodsorban meg Solyom ezt nem akarja igy azon melegeben tovabbpasszolni az AB-nek?

Google 2010.02.22. 21:12:35

@TaTa86.:

Tegyük fel, nincs haszna, de kinek van kára belőle?

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2010.02.22. 21:16:31

a legeslegeslegeslegfontosabb végső törvényhozási aktust végezte el a 2006-2010-es disputa ezen törvényczikk beiktatásával. csak ez hiányzott, és a haza fényre derűl. a delegátusok e tettel beírták magukat a történelemkönyvekbe. vivát!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2010.02.22. 21:18:53

Nincs mit hozzátenni, sem a poszthoz, sem a TASZ-szöveghez. Normális, értelmes ember nem vélekedhet másként. Az a szomorú, hogy nyilván nem fog merni senki egy ilyen törvényt kukázni, ergo a közeljövő a folytonos kiegészítéseké, mígnem lesz valami ostoba, taxatív újbesztörvünk.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.22. 21:19:03

Akkor itt is megkérdezném, hogy hogyan is lesz ez büntetve?

A felsoroltak közül melyik az, amelyik már holokauszt tagadásnak minősül:

1) 6 millió zsidó áldozat volt
2) 5 millió zsidó áldozat volt
3) 4 millió zsidó áldozat volt
4) 3 millió zsidó áldozat volt
5) 2 millió zsidó áldozat volt
6) 1 millió zsidó áldozat volt
7) 0,5 millió zsidó áldozat volt
8) 200 ezer zsidó áldozat volt

Hol kezdődik a holokauszt tagadása?

Higany 2010.02.22. 21:19:39

Végre mindenkinek pár mondatnyi közelségbe kerültek a BV intézmények mindennapjai, eddig ehhez komolyabb munka kellett.
Gondolom eltörölni nem lehet, mert akkor menne a picsogás...

Arp1 2010.02.22. 21:20:59

@Szt. Ahanov: Az a közmegegyezés, hogy a holokausztot soha senkinek nem szabad elfelejtenie, és ha nem náculsz, akkor belátod, hogy tényleg így van.

Az Ukránok miként vélekedhetnek a kommunizmus bűneiről?
hu.wikipedia.org/wiki/Holodomor

bz249 2010.02.22. 21:21:37

@Google: indítványozom, hogy a gravitációtagadást is büntessék börtönbüntetéssel! Kinek lenne kára belőle? Értelmes ember nem tagadhatja a gravitáció létezését.

A véleményszabadság elvi kérdés. Az egész demokrácia ezen a fundamentumon nyugszik. Nem lehet ilyen alapon korlátozni.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2010.02.22. 21:23:24

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 48cm:

na ja:
csekély áldozatszámra elkövetett holokauszttagadás
jelentős áldozatra elkövetett holokauszttagadás

mint minősítő körülmény...

tatárjárás tagadása mikor leszen beczikkelyezve?

Lev Menachem 2010.02.22. 21:23:37

@Arp1: ez így van, és ez a közmegegyezés egyes népcsoport tagjainak még ma is nagyon jól hoz a konyhára :P

Dr. Trebitsch 2010.02.22. 21:24:38

Egyetértek a poszttal és a TASZ-szal is ez esetben.

Kártékony és kontraproduktív ugyanis a nácikat abba a helyzetbe hozni, hogy a szólásszabadság bajnokaként tetszeleghessenek. Liberális képviselők pedig még külön is szégyellhetnék magukat, hogy ezt támogatták. (Nem szokásuk a szégyenkezés, tudom, csak jelzem, mi lenne normális.)

Szvsz sokkal szerencsésebb, ha rögtön tudjuk, hányadán állunk valakivel, és nem kell külön dekódolni az agymenéseit.

Szóval a törvény nem demokratikus, de még csak nem is praktikus.

A Fidesz is megéri a pénzét különben: nyilvánvalóan csak azért vetettek fel egy álproblémát (ki a fene tagadja a kommunizmus bűneit, és ha mégis akad néhány agyalágyult vén komcsi, ki figyel oda rájuk?!), hogy legyen okuk tartózkodni. A nemmel szavazás talán ciki lett volna, támogatni érthetően nem akarták, ezért inkább sumákoltak. Gerinctelen banda.

Dr. Trebitsch 2010.02.22. 21:26:33

Ja, ATV-n drágabolgárúrék épp ezekben a percekben mosdatják a szerecsent... :)

Lev Menachem 2010.02.22. 21:27:25

de most biztos örül a maszop, h ezzel a törvénnyel is átdobott 0,5-1%-ott a jobbik szavazótáborába

ezenkívül másra nem jó, mert az AB hatályon kívül helyezi, ez a napnál is világosabb

snq 2010.02.22. 21:27:57

az egy nemmel szavazó valószínűleg hisz ebben a bizonyos holokausztban - úgy gondolja, hogy tudományosan, történelmileg is megállja a helyét

az igennel szavazók nem

tevevanegypupu 2010.02.22. 21:28:37

Tulajdonkeppen ha ugy vesszuk, megiscsak jobb, hogy nem szavaztak meg a komcsik azt, hogy a kommunista bunok tagadasaert is borton jarna. Kell a fenenek ezektol, az mszmp dicsoseges utodpartjatol, Gyurcsanytol, Lendvaitol, Havas Szofiatol meg a tobbi diszmadartol.

tevevanegypupu 2010.02.22. 21:31:54

@igazitrebitsch:
Na, tobbet nem szolok hozza, de igazat kell adnom, ebben a kerdesben a fidesz tenyleg gerinctelen volt.

Lev Menachem 2010.02.22. 21:31:57

@igazitrebitsch: te meg aztán nagy stratéga vagy barátom, ha meg nemmel szavaznak akkor meg akkora magaslabdát dobnak fel, hogy azért szídod

pedig milyen jó is lenne ha másfél hónapig csak arról lehetne terelni, mekkora náci a a fidesz (így is az lesz meglásd), agyatlankám

Google 2010.02.22. 21:32:00

@bz249:

Másként fogom fel.
Ha azt akarom, hogy az én fájdalmam elismerjék, a máséval szemben sem lehetek szenvtelen.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.22. 21:32:50

@Google: Csak, hogy mást ne mondjak: a zsidóknak.

Az ilyen patkány húzások azok, amik kitermelik az antiszemitizmust.

Aztán, ha a zsidóknak rossz, mindenkinek rossz lesz...

Egyébként meg bz249el értek egyet: ez elvi kérdés.

bz249 2010.02.22. 21:36:39

@Google: szerintem nincs olyan fájdalom, ami megéri, hogy feladjuk a szólásszabadságot.

"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."

Benjamin Franklin

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.22. 21:41:04

Léccives vki világosítson fel, hol kazdődik majd a Holokauszt tagadás?

1) 6 millió zsidó áldozat volt
2) 5 millió zsidó áldozat volt
3) 4 millió zsidó áldozat volt
4) 3 millió zsidó áldozat volt
5) 2 millió zsidó áldozat volt
6) 1 millió zsidó áldozat volt
7) 0,5 millió zsidó áldozat volt
8) 200 ezer zsidó áldozat volt

Értitek ugye? Nemcsak a szólás szabadságával van itt baj, hanem a törvény végrehajtásával is.

Arról ne is beszéljünk, h a magyar gárdisták immár több éves börtönre is büntethetők lesznek, ha nem mennek át kussba.

Még lett volna pár évük a szociknak, akkor talán a választójogot is elveszik.

És ezek vinnyognak a centrális pártrendszerről.... LOL

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.02.22. 21:45:29

@Google: "El nem tudom képzelni, hogy ezzel a törvénnyel mit veszíthet egy gondolkodó ember?"
A szabadságát . )

soproni1 2010.02.22. 21:52:41

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 48cm:

A szóban benne van: holokauszt tagadás.

Nem számtani kérdés.

"Még lett volna pár évük a szociknak, akkor talán a választójogot is elveszik".

Az egy másik párt, most olvastam, legalább húsz évben gondolkodnak.

Két év múlva ezek a blogok tele lesznek a " minket átvertek ezek a szemetek" fröcsögéssel.

Karfiol 2.88 2010.02.22. 21:53:59

Ez a törvény egyszerűen abszurd.

Ha Gorgiász ma mondaná, hogy "semmi sem létezik", hozzá kéne tennie, hogy kivéve a Holokausztot?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.22. 21:56:40

@soproni1:

Öregem, 3 év börtönnel fenyegetni azt, aki feloszlatott szervezet tevékenységét folytatja. Ez szted normális?

Nem, nem köztörvénye bűntettet követ el, hanem mondjuk gárda ruhában felvonul. Ez 3 év?

Aki pedig ölt, az felfüggesztettet kapott... (ismered az ügyet, nem?)

Zetek 2010.02.22. 21:58:02

Bűn gyenge írás. Úgy tesz a szerző, mintha süket lenne és nem sejtené a döntés mögötti politikai játszmát. Szegény maszopnak nagyon más pálya nem maradt, mint az antifasiszta retorika. Ennyi, most megint mehet a Fidesz miért nem szavazta meg, miért nem határolódott el az az utóbbi négy percben, stb....

Higany 2010.02.22. 21:58:44

@soproni1:
"A törvény – amelyet Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje nyújtott be – három évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti azt, aki nagy nyilvánosság előtt tagadja a holokauszt tényét, illetve kétségbe vonja, vagy jelentéktelen színben tünteti fel azt. "

Nem kell tagadni @malacz69 : pontjai között talán van olyan aminél megáll már a jelentéktelen színben feltüntetés. Igazából nem is ez a lényeg, hanem ennek a kirakattörvénynek a képmutató, torz igazságtalansága, hogy különbséget tesz áldozat és áldozat között. Hab a tortán, hogy a "liberális" párt volt a mérleg nyelve.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.02.22. 21:59:09

@acidszarka (trolibusz):
.off
Nem tapasztaltunk hibát. A mandiner@mandiner.hu-ra írd le, mi a gond pontosan. Köszönjük.
.on

Zetek 2010.02.22. 21:59:18

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 48cm: A szellemesebb tagadók pontosan azzal szórakoznak, hogy bírósági eljárást kezdeményeznek és azt követelik határozzák meg milyen számoknál kezdődik a tagadás.

soproni1 2010.02.22. 22:06:56

@Higany:

Az is igaz, hogy aki szabad idejében a holokauszttal meg a kommunizmus bűneivel foglalkozik ( inkluzíve hutu mészárlás), az sikeres ember nem lehet. Ott úgy érzem, életvitel problémák lehetnek.
Bár a foci drukkereket sem tartom sokra, de ott legalább a sör meg a feleség távol tartás mentségére lehet, de társadalmi témák max egyszer egy társaságban, utána már mi változhat ( a társaságon kívül)?

Martian (törölt) 2010.02.22. 22:07:24

Egy ilyen kiragadott népírtásra vonatkozó törvény meghozatala után már a minden népet egyformán keblére ölelő Józsi bácsi fejében is megfordul az a kósza gondolat, hogy "minden a zsidók miatt van".

soproni1 2010.02.22. 22:11:34

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 48cm:

" 3 év börtönnel fenyegetni azt, aki feloszlatott szervezet tevékenységét folytatja. Ez szted normális?"

Nem ! Az sem normális, aki olyan szervezetet működtet, amit feloszlatnak.
Sem Mesterházy-éknak, sem a rosszarcúaknak nincs jobb dolguk, mint egymást hergelni ?

Ezt Viktor meg fogja oldani úgy, hogy az Apeh-et ráküldi a gárdistákra,motorosokra, onnan kuss lesz. Ez a módszer bevált 1998-tól.
Szerintem hatékony lesz.

Higany 2010.02.22. 22:12:01

@soproni1: Kényszergyógykezelést, letöltendőt nekik is!!!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.22. 22:25:43

@soproni1: Azért szeretem a konzerveket, mert nem látnak semmi kivetnivalót abban, hogy az APEH-ot a politikai nyomásgyakorlás eszközének használják...
Sőt, van köztük, aki egyenesen várja azt a szép világot, amikor majd a miniszterelnök kézivezérli: ellenségre ugrik, barátra rá se néz.

sorokinV 2010.02.22. 22:26:45

Príma konszenzusos ötletem van:

A Holokauszt-tagadók számára is lehetőség nyíljon az úgynevezett elterelésre, ahol a nemsokára munkanélküli baller honatyák és a kitartott értelmiségtől meghallgathatják a nácizmus rémtetteiről szóló 20 éve csiszolgatott előadássorozatot.

soproni1 2010.02.22. 22:27:28

@kolbászoszsömle:

Igazságos a mi Urunk, a gazdagnak ételt, a szegénynek étvágyat adott !

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.22. 22:28:46

@Google:

Több civilizáltnak mondott országban pedig nem büntetik a holokauszttagadást. Ők pontosan ugyanúgy lehetnek mérce.

jozicsenko 2010.02.22. 22:30:03

szép jó este!

1. a holodomort is tilos tagadni? (ukrán holocaust)
2. aki azt állítja, 56-ban nyilasok gyilkoltak és a lépcsőházakat járták zsidók után kutatva (by Hamvas Szófia), azt most hülyének tartsam vagy történelem hamisitónak?
3. a kommunista áldozatok mivel kevesebbek, mint a náciké????

soproni1 2010.02.22. 22:33:46

Szerintem figyelem elterelés az egész.
Gordonkáék a nehéz helyzetről, a tagadók meg a saját nem nagyon sikeres életükről akarják elterelni a figyelmet.

Igazából az ember mikor zsidózik, kommunistázik egy jót társaságban ?
Ha szar a társaság vagy nincs közös téma, vagy be vagyunk rúgva, mint az atom.

Így este is azért jó kommentelgetni, mert az asszony elmegy aludni, aztán lehet nézni az xhamster.com-ot.

Igazam van vagy igen ?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.22. 22:34:47

Azért bízom abban, hogy az alkotmánybíróság ezt az elmeheveredményt megsemmisíti, különben kénytelen leszek a barikádra menni azért, hogy a holokauszttagadók is elmondhassák a hülyeségüket.

Szarügy.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.22. 22:35:24

Én különösen aggályosnak azt tartom a dologban, hogy nem érthető, mi alapján határozható meg a tényállás. Létre kell hozni egy kanonizált tanítást a holokausztról, amitől nem szabad majd eltérni? Egy történelmi kutatás, ami az eddigiekétől eltérő eredményt hoz, büntethető lesz majd?

sorokinV 2010.02.22. 22:38:42

@Elpet:

A bizonyítási eljárások is viccesek lesznek. Elő kell venni a középiskolai röpdolgozatokat, hogy K.Béla vajon csak műveletlen vagy holokauszt-tagadó.
Áhh... tragédia az egész!

Senkifia 2010.02.22. 22:41:03

...a kommenteket olvasva kicsit megnyugodtam. már azt hittem,én vagyok a szélsőséges,amiért ez az egész nagyon zavar engem. Nem azért,mert nyugodtan akarnám tagadni a holokausztot. Hanem mert ekkora marhaságot nem látott még a világ,hogy egy nyilvánvaló történelmi tény meglétének a tagadásáért lecsukjanak.... Mert ugye ha kimegyek a hősök terére,és tüntetni kezdek,hogy nem is volt honfoglalás, Árpád egy mese, és mi mind szlávok vagyunk, a legrosszabb esetben egy-két pofon kíséretében hülyének néznek,és kinevetnek.Mert nyilvánvaló tényt tagadni nevetséges. egy meg egy az a tízes számrendszerben mindig kettő.és ha ezt tagadod,max nem vagy épelméjű. De ha ezért lecsuknak,az diktatúra. egy túlérzékeny matektanár diktatúrája. És ugye azt már egynél többször tapasztalta az emberiség,hogy a diktatúra szinte semmilyen formában nem jó.És az,hogy más országban már van ilyen,nem automatikusan jelenti,hogy ez jó... van iszlám pl sok országban,némelyikben szélsőséges diktatúra formájában.Ahol a csaj csak fátyolba mehet utcára,és nem nézhet idegen férfire,mert megkövezik. Törvény is van rá. Meg magyarázat is. De attól még nem jó.Azt is vegyük át,mert olyan is van? És van még pár ilyen példa. És az,hogy egy történelmi ténnyel szembeni bármilyen megnyilvánulásomat börtönnel büntessék, az nagyon nevetséges.Illetve siralmas....
És ahogy egy előttem szóló említette: az csak hab a tortán,hogy a gyakorlatilag(mint párt) megszűnt szdsz parlamenti frakciója,amely jelenleg nem képviseli a magyar társadalom 1százalékát sem, megszavaz a magyar társadalom hátára egy újabb púpszerű képződményt a btk-ba... És a többi vívmánnyal együtt majd mi szívunk. Illetve mi kell kinyögjük a javítás árát... Na mindegy. Ez az egész ország egy vicc... Tisztelet a kivételnek. Ja az ilyen kijelentésért is börtön jár majd? vagy Magyarországot szidhatom nyugodtan?arra nem terjed ki a vélemény-nyilvánítás szabadságának megnyirbálása?...És apropó kommunizmus-kettősmérce,miegymás. ha nem lenne kettősmérce,és a kommunisták bűneinek a tagadását is(horngyula pufajkás korában,mondjuk) büntetnék,az igazságosabb lenne,egyrészt.És kétszer annyira diktatórikus. Csak a másik irányba is mutatna.
Hát gratulálok.

Savigny (törölt) 2010.02.22. 22:43:19

hello Gellért!

Ha már jogászok (is) vagyunk, figyeljünk oda olyan apróságokra mint az emberiség vs. emberiesség elleni bűncselekmények. Nem kell ahhoz az egész emberiség ellen bűncselekményt elkövetni, hogy az emberiesség ellen vétsen vki, és egyébként ahonnan a kifejezés ered (ha jól tudom a párizsi békeszerződésben használták először) ott is a crimes against humanity - és nem "mankind" szerepel.
Az emberiesség elleni bőncselekmények a humanitás, az alapvető emberi értékek eltiprását, az emberi méltóság kiemelkedően súlyos megsértését valósítják meg.

(csak, hogy ne érdemben szóljak hozzá a dolgokhoz :) )

snq 2010.02.22. 22:43:45

tetszettek volna forradalmat csinálni

yarisugi 2010.02.22. 22:43:58

"Kezded már érteni, miféle világot teremtünk? A félelem, árulás és fájdalom világát, az elnyomás világát, olyan világot, amely nem irgalmasabb, hanem könyörtelenebb lesz, ha kiforr. A régi civilizációk azt állították magukról, hogy a szeretetre és igazságra épültek. A miénk a gyűlöletre épül. A mi világunkban nem lesznek más érzelmek, csak a félelem, a düh, a diadalmaskodás és a megalázkodás.

Elvágtuk a kötelékeket gyermek és szülő, férfi és férfi, férfi és nő között. Senki sem mer többé bízni feleségben, gyermekben, barátban. Nem lesz nevetés, csak a megsemmisített ellenség fölötti diadal kacaja. Nem lesz művészet, irodalom, tudomány. Ha egyszer mindenhatók vagyunk, nincs szükségünk többé tudományra. De mindig meglesz a hatalom mámora, amely állandóan növekedni fog, és egyre kifinomultabbá válik. S mindig, minden pillanatban meglesz a győzelem izgalma, az az érzés, hogy ellenségen taposunk, aki tehetetlen. Ha el akarod képzelni a jövőt, képzelj el egy csizmát, amely örökké egy emberi arcon tapos.

S ne felejtsd el, hogy örökké így lesz.
Taposnivaló arc mindig lesz.
Eretnek, a társadalom ellensége, akit újra meg újra le lehet győzni és meg lehet alázni, mindig lesz.

Mindig kell hogy legyen kényünkre-kedvünkre kiszolgáltatott elhajló, aki üvölt a fájdalomtól, megtörik, megalázkodik, s végül tökéletes bűnbánatban, önmagától kigyógyulva, önszántából a lábaink előtt csúszkál.

Ezt a világot készítjük. A vég nélküli győzelmek, az egyre újabb diadalok világát: a hatalom húrjának vég nélküli feszítését. Feltételezem, hogy kezded már felfogni, milyen lesz ez a világ. Végül is azonban nemcsak hogy meg fogod érteni, el is fogod fogadni, szívesen fogod látni, részévé fogsz válni ennek a világnak."

/Orwell: 1984/

smartdrive 2010.02.22. 22:46:20

nézzük a jó oldalát: mostantól egy picit szarabb lesz hülyének lenni

Senkifia 2010.02.22. 22:47:00

@Martian: és pont eli wiesel látogatása után.... józsi bácsi lehet tud valamit :)

Senkifia 2010.02.22. 22:48:32

@smartdrive: de hülyének lenni alkotmányos jogom... miért kell a hülyeségre vonatkoztatva felülírni az alkotmányt? ja igaz, az Alkotmánybíróság még visszadobhatja,mint alkotmányellenes....
ááá ,vicc az egész...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.22. 22:48:59

@sorokinV: Aztán, amikor már majdnem bebizonyosodott, hogy K. Béla (igen rövid hajú, szvasztikát dédelgető fiatalkorú) elkövette a holokauszttagadást, kiderül, hogy Kohn volt a nagypapa, ő meg igazából Krisna tudatú és fogalma sem volt arról, hogy a sárga csillag nem a helyi sherif jelvénye.

Pont, mint anno Mortimernél, ahol cigányok bicskázzák egymást üggyé vált az eredetileg etnikai ügynek indult kibeletontanak játék.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.22. 22:49:11

@sorokinV:

Érdekes lesz még az is, hogy mondjuk a rendőrség vagy az ügyészség köteles lesz-e folyamatosan ellenőrizni például az internetes felületeket, megvizsgálni az ott leírt gondolatokat, utána az egyes virtuális identitások mögött rejlő valós személyeket kinyomozni, büntetőeljárást indítani, vagy megvárják a feljelentéseket?

További fontos kérdés: a holokauszt tagadását szankcionáló törvényt szabad-e bírálni, vagy a bíráló is törvénytelenséget követ el?

yarisugi 2010.02.22. 22:52:40

@Elpet:
Ezek értelmetlen kérdések mert egyelőre nincs semmiféle ilyen törvény. Majd ha lejött a Magyar Közlönyben, akkor lesz az.

Egyébként a törvények megkérdőjelezése, ha egyéb büntetendő tényállás nem valósul meg, nem bűncselekmény.

smartdrive 2010.02.22. 22:52:53

@Senkifia: továbbra is szabadon lehetsz hülye a szobád magányában. de amikor ott vagyok, akkor ne

soproni1 2010.02.22. 22:54:17

@kolbászoszsömle:

Majd nagyot nézel, ha kiderül a gárdistákról, hogy mindegyik eredetiben olvassa Goethe-t !

yarisugi 2010.02.22. 22:56:44

@smartdrive:
Szabadon lehet hülye bárhol. Ha ebben korlátoznád, ha előírnád hogy hol lehet hülye és hol nem, akkor diktatúrát valósítasz meg, akkor egy büdöslábú fasiszta vagy, semmi több.

Kövér_Agár 2010.02.22. 23:00:26

Mit érdemel az az elvetemült bűnöző, aki a nemhogy tagadja, de egyenesen helyesli?

Mert ha tagadni nem lehet, akkor helyeselni kell?

smartdrive 2010.02.22. 23:02:15

@Kövér_Agár: az semmit, hiszen nem lehet úgy helyeselni, hogy közben tagadod. ill. csak ilyen erőltetett "ha lett volna, akkor" módon, de azt egy óvodás is átlátja

Kövér_Agár 2010.02.22. 23:04:04

@smartdrive: De a helyeslés nem hangzik durvábbnak, mint a tagadás?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.22. 23:07:24

@smartdrive: Nézd, ez nem így működik.
Ha huhogni kezd valaki, hogy az aerodinamika egy hülyeség, mert kicsike kerozinevő manók emelik fel a repülőt, akkor azért sem lehet böribe csukni senkit.

A holokauszt-tagadás is egy ilyen ténytagadás.
Az nem indok, hogy kegyeletet sért, vagy bizonyos érzékenységeket drótkefével simogat, hiszen, ha az lenne, akkor a vallásgyalázás is büntethető lenne.
Meg az evolúciós tanok. Meg a kreácionizmus.
Meg be kellene tiltani Karafiáth Orsolyát is, mert az meg egy kulturális merénylő, hiszen akinek van, annak sérti a szépérzékét.

Szóval, ha te ott vagy, akkor ne mondja, az nem működik.
Az működik, ha ő mondja, mondhasd te is.
A magadét.

szubjektiv 2010.02.22. 23:10:11

@tevevanegypupu:

Szerintem szánalmas a fidesz hozzáállása. Ennél már csak a maszop röhejesebb ezzel az egész játékkal.
Véleményem szerint nem a holokauszt vagy a kommunizmus bűneinek tagadása bűn, hanem bármilyen vélemény kriminalizálása.
Nálam ez alapelv. Ha a törvény hatályba lép és a fidesz azt nem törli el, akkor én soha többé nem szavazok rájuk.

Jogilag meg vicc ez a szöveg. Mondjuk ezek a nudligyártás szabályozásáról szóló rendeletet sem ennének képesek alkalmazható és korrekt formában megalkotni, így ezen nyilván nem lepődik meg senki.

Savigny (törölt) 2010.02.22. 23:11:23

@Kövér_Agár: egyébként logikailag az hogy jött neked, hogy ha nem lehet tagadni, akkor helyeselni kell? van valami ítélőszék, hogy mindenképp színt kell vallani? aki nincs velünk, az ellenünk? vagy hát ezt így most hogy? :)

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.02.22. 23:12:21

Ha csak egyetlen nép írtásának tagadása a bűn, akkor faji alapú megkülönböztetésről beszélünk ami nem más mint a klasszikus nácizmus. Ha a népírtás fogalmát kiterjesszük az örmény, palesztin, magyar, bosnyák, toszi, ugandai stb.-re vagyis az egészre, akkor lehet korrekt a csoportosítás. De a valamiben való hit vagy nem hit büntetése, a saját hitének, elképzelésének büntetése önmagában nonszensz és a legsúlyosabb diktatúra éveit idézi.

smartdrive 2010.02.22. 23:13:45

@kolbászoszsömle: én sem értek egyet vele, de ettől még jobban érzem tőle magam

hogy ez egy saját gyengeségemre mutat rá? így van

smartdrive 2010.02.22. 23:15:03

@helota: ez csúsztatás, hiszen ezáltal nem éri hátrány a ruandaiakat, meg az örményeket, meg mittudomén még kiket

persze lehet szemforgató módon fellépni a nevükben

Viktus 2010.02.22. 23:15:50

Semmi baj ezzel, ha a Fidesz-Jobbik kormányzat hozzáteszi a kommunizmus bűneinek tagadását a fél szocka tábor mehet a sittre. :)

smartdrive 2010.02.22. 23:16:25

egyébként pedig továbbra is minden népnek megvan hozzá a joga, hogy népirtás áldozatává váljék, és később ebből profitáljon

smartdrive 2010.02.22. 23:18:09

@szubjektiv: "Véleményem szerint nem a holokauszt vagy a kommunizmus bűneinek tagadása bűn, hanem bármilyen vélemény kriminalizálása."

de azért egy kurvaanyázásért odacsapnál, ha úgy alakul, ugye?

snq 2010.02.22. 23:19:09

@smartdrive:

>> egyébként pedig továbbra is minden népnek megvan hozzá a joga, hogy népirtás áldozatává váljék, és később ebből profitáljon

egy szemléletes példán keresztül bemutatnád ez jelenleg hogy működik?

yarisugi 2010.02.22. 23:19:23

@smartdrive:
Nem igaz.
Te nem mondthatod meg hogy éri-e kár vagy sem a ruandaiakat. Viszont az nettó rasszizmus és fasiszta "felsőbbrendű" arrogancia ahogy lekezeled más népek tragédiáit csak azért mert neked, kis európai senkinek, nem mond semmit a nevük és mert más földrészen élnek vagy más színű a bőrük.

Gondolkozz el ezen szerintem.

yarisugi 2010.02.22. 23:20:41

@smartdrive:
Ez előítélet, fasizmus.
Talán keress magadnak ma estére egy neonáci blogot ahol vevők az ilyesmire.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.22. 23:20:53

@smartdrive: Ellenkezőleg. Kötelező lesz hülyének lenni.

Magam részéről egészen elképesztő, vérciki húzásnak tartom ezt. Nyolc év után van képük egy ilyen névvelszavaztatós szekuláris zsidó vallási dogmával megkoronázni a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy érát?

smartdrive 2010.02.22. 23:21:04

@snq: az felesleges, a lehetőségről beszélek

szubjektiv 2010.02.22. 23:21:22

@Higany: Valaki olvasta a törvénymódosításhoz fűzött magyarázatot? Érdekelne, hogy abban mi van Lényegében mindenki tudja, hogy a holokauszt tagadás azt jelenti ezeknél, hogy valaki nem vitatja a táborokat és a sok áldozatot, de esetleg vitatja a szándékos kiírtást, gázkamrákat usw.
De akkor meg írják le azt, ne maszatoljanak.

Egy törvénynél alap, hogy a tényállásnak pontosnak kell lenni. Olyan nincs, hogy az emberölést hol így, hol úgy értelmezzük. Akkor hát tessék leírni szépen, hogy hogyan valósítható meg a tényállás.

@Elpet: Közölhető lesz, csak nem nagy nyilvánosság előtt.:)

tevevanegypupu 2010.02.22. 23:21:50

@szubjektiv:
Remelem, ha a fidesz kormanyra kerul, mindent megtesz azert, hogy ez ne legyen torveny. Es nagyon sajnalom, hogy most, meg ellenzekben csak tartozkodtak, es nem szavaztak nemmel.

smartdrive 2010.02.22. 23:22:26

@Loxon: jaj de cuki, ahogy a végére odafűzted azt a Mesterházyt

bár innentől sajnos nem tudlak komolyan venni, épeszű ember nem gondolhatja, hogy megnyeri a választást

-d(-_-)b- 2010.02.22. 23:23:04

@Savigny: a humanity mindkettőt jelenti.

snq 2010.02.22. 23:23:49

@smartdrive: na, de mégis érdekelne ez a profitálok a halottakból felvetésed

smartdrive 2010.02.22. 23:24:20

@yarisugi: fogadok, azt se tudod, merre van Ruanda. te Tesco-Martinlutherking

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.22. 23:24:29

@smartdrive: tojok rá, hogy komolyan vesz-e egy troll.

smartdrive 2010.02.22. 23:25:22

@snq: de hát ez nem az én felvetésem, csak elébementem a várható reakcióknak (hogy ti. ez is a "holobiznisz" része)

yarisugi 2010.02.22. 23:27:02

@szubjektiv:
Ez nem törvény hanem dogma.
Sajnos sok millió ember életébe került már a történelemben az amikor dogmatikusan kijelentettek valamit.

A középkorban például nem csak azért vitt el az inkvizíció ha valaki nem volt hajlandó hinni Istenben vagy Jézus istenségében hanem már azért is ha valaki egy erre vonatkozó kérdésre nem azonnal adott helyes választ hanem előtte gondolkozott.

Teljesen mindegy miről szól egy ilyen törvény, akkor is dogma lesz, a betartása diktatúra, a körítése terror.

Aki pedig képes törvénnyel vagy dogmával egyik ember életét vagy halálát a másik akárhány emberé fölé helyezni, az semmivel sem jobb azoknál a náciknál akik 1 német katona partizán lelövéséért 10 embert végeztek ki.

Malito 2010.02.22. 23:27:15

Fontosabb dolog meg nincs is amivel foglalkozni kellene....
Ez az egész ország szerencséje.

yarisugi 2010.02.22. 23:27:45

@smartdrive:
Tévedsz.
Valami erősebb, ütősebb reakciód nincs?
Te kis hitlerjugend.

snq 2010.02.22. 23:29:31

@smartdrive: és nem szégyenled magad mocskosmód amikor leírsz ilyet, hogy "minden népnek megvan hozzá a joga, hogy népirtás áldozatává váljék"?

smartdrive 2010.02.22. 23:29:48

@yarisugi: amint bekerül a mindennapi magyar közbeszédbe a ruandai, örmény stb. népirtás tagadása, arra is lesz törvény

addig azonban ez a legócskább szemforgató demagógia

smartdrive 2010.02.22. 23:31:04

@snq: két lehetőség van:

- valaki érti, és akkor fel sem merül benne, hogy szégyellnem kéne előtte magam

- valaki nem érti, és akkor fel sem merül bennem, hogy szégyellnem kéne előtte magam

yarisugi 2010.02.22. 23:31:07

@snq:
A trollkoma nem egy debattőr típus, menekül elfele, de előtte még mindenkit le fog fasisztázni és nácizni, csak figyeld meg :)

Elkésett vele mert én már hamarabb megvilágítottam hogy ő maga mekkora egy náci patkány :)

smartdrive 2010.02.22. 23:31:58

@yarisugi: Te túl buta vagy most ehhez. higgy nekem. csak jót akarok Neked

yarisugi 2010.02.22. 23:34:42

@smartdrive:
majd te megmondod mi számít közbeszédnek meg hogy mi a demagógia :)

Próbálj érvelni ha tudsz.
Az hogy ledemagógiázod más véleményét, az lófasz, bele a szaros seggedbe. De nem vita.

Most persze azt fogod írni hogy nem vitázol velem vagy mással. Te kis Übermensch hülye te :)

yarisugi 2010.02.22. 23:35:21

@smartdrive:
Jajaja. Te mindent tudsz. Heti nyerő lottószámokat is diktáld gyorsan :)

szubjektiv 2010.02.22. 23:35:44

@yarisugi: Persze, hogy dogma bizonyos értelemben. És nekem tök mindegy, hogy csak holokauszt vagy belevesz még húsz másik népírtást. Senkinek sincs joga a másik szabad vélemény nyilvánításhoz való jogát csorbítani, amennyiben az nem uszítás és kész.

@tevevanegypupu: Érdeklődve várom, hogy mit lép az ügyben a fidesz a jövőben. De számomra elfogadhatatlan a hozzáállásuk, azzal együtt, hogy értem miért gondolták ezt itt és most helyesnek.

smartdrive 2010.02.22. 23:35:45

@yarisugi: nem tartom magam übermannak, bár mindent megtesztek, hogy ezt felül kelljen bírálnom

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.22. 23:36:29

Milyen jó, hogy megjött a ballib kézivezérlésű trollsereg. Így kell ezt csinálni ott, ahol (még) szólásszabadság van. Ne legyen kedve kommentálni a náci parasztjának. :>

yarisugi 2010.02.22. 23:36:42

@smartdrive:
Én is jót akarok neked te náci görény, ezért nem a bárcás tetves anyád redvás picsájába küldelek el ahonnan kimásztál a világba hanem csak aludni az ágyadba vagy az óladba vagy hova.

smartdrive 2010.02.22. 23:37:40

@szubjektiv: "Senkinek sincs joga a másik szabad vélemény nyilvánításhoz való jogát csorbítani, amennyiben az nem uszítás és kész."

az uszítás definiálása sokkal gumibb keret, érdekes módon mégsem ott akarjátok megragadni a kérdést...

szubjektiv 2010.02.22. 23:38:45

Benéztem az index fórumba, látom, hogy ott ez tiltott téma. Vicces. Na de fő a liberalizmus:)

yarisugi 2010.02.22. 23:39:53

@smartdrive:
Uszítani csak te akarsz itt.

appa68 2010.02.22. 23:41:23

Hír ami nem jelenhet meg:
"Solymosi Jánosnét, a brutálisan megölt 92 éves hétesi nénit február 25-én, csütörtökön 14:30-tól helyezik örök nyugalomra Ózdon a Gyári temetőben."
Ez a hülye törvény pedig egy ócska választási fogás. Egy szégyentelen párt szégyentelen végjátéka.
A kommunizmus bűneit Mo-n zsidók vezetésével követték el (Róth/Rákosi, Lőwy/Farkas, stb.). Az ok egyszerű, ezért nem lehet üldözni.
Ezek után a magam részéről nem tagadom a holokausztot, csak a kivitelezése...
Ezt akartátok?!

smartdrive 2010.02.22. 23:41:26

@szubjektiv: valami elképesztő, hogy az index polmodijai milyen

- gyávák
- buták
- mindezeket úgy kompenzálják, hogy előbb vágnak, aztán mérnek

szubjektiv 2010.02.22. 23:42:00

@smartdrive: Az uszítás egy teljesen világos tényállás. Nincs is azzal semmi gond.

smartdrive 2010.02.22. 23:42:17

@yarisugi: ja. kollektív önholokauzálásba akarok kergetni népeket

yarisugi 2010.02.22. 23:42:57

@szubjektiv:
Á. Az indexen ennek van forgatókönyve. Megindul a téma, pár normális véleménye elhangzik, esetleg nem ballib de nem is náci. Ekkor bezavarnak pár trollt mint pl ez a smartassdrive itt, azok szétoffolják a topicot, kiprovokálnak pár beszólást és a modik az eldurvult hangnemre felkiáltással törlik a topicot.

A trollnak megpaskolják a fejét, adnak neki valami döghusit aztán beküldik egy újabb topicba.

yarisugi 2010.02.22. 23:45:08

@appa68:
Csak a rend kedvéért: Rákosi eredeti neve Rosenfeld volt és nem Róth. Ha már zsidózni tetszik, akkor tessen ügyelni a részletekre :)

smartdrive 2010.02.22. 23:45:44

@szubjektiv: ha pld. azt mondom, a Holocaust csak gondatlanságból ekövetett humanitárius tömegkatasztrófa volt, akkor az inkább uszítás, vagy inkább a tagadása?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.22. 23:46:46

@smartdrive: Az a baj, hogy nem tudod, hogy mikor kerülsz sorra.
Most jól érzed magad, de holnap valami olyan hatalom jön, ami valami olyat fog betiltani, ami neked kedves, azzal a felkiáltással, hogy eddig X volt tiltva, most jogos, hogy egy kicsit Y legyen.
Pedig egyik tiltás sem jogos, és nincs egyensúly.

smartdrive 2010.02.22. 23:47:02

@yarisugi: de hol vannak ebben a történetben a zsidók? :D

yarisugi 2010.02.22. 23:47:56

@smartdrive:
Egyik sem. Szimpla hülyeség. Amihez alkotmányos jogod van.

smartdrive 2010.02.22. 23:48:34

@kolbászoszsömle: remegve várom, hogy a ruandai genocídium újraértelmezése mikor kerül tiltólistára

nem kéne a fürdővízzel együtt a gyereket is kiönteni

Pista bá' 2010.02.22. 23:48:38

Két érdekes kérdés:

1) mi számít jelentéktelen színben való feltüntetésnek?

Ez a kijelentés: "Véleményem szerint a sztálini terror 15 milliós emberáldozata mellett kevésbé tragikus a zsidó holokauszt." vajon megvalósítja-e a "jelentéktelen színben tüntet fel" tényállási elemet? Mert ha úgy nézzük, bizony relatíve (ugye a sztálini terror viszonylatában) eljelentéktelenítem ezzel a holokausztot.

2) Ennél is lényegesebb: mi a holokauszt definíciója? Abban még a leginkább mértékadó lexikonok sem egységesek ugyanis, hogy a holokauszt fogalmába csak a szűkebb értelemben vett zsidó holokauszt (shoá) foglaltatik bele, vagy ide tartozik a roma holokauszt vagy a homoszexuális holokauszt? Mindegyik ugyanannak a rendszernek ugyanazon módszerekkel végrehajtott műve ugyanis.

A legképtelenebb helyzet az lenne, ha ebben a bűncselekményben először a zsidó Weisz bácsit találnák bűnösnek, aki mint holokauszt túlélő következetesen tagadná, hogy romák ellen is folyt a népirtás Auschwitzban és ezzel megvalósítaná a bűncselekmény tényállását...Nevetséges lenne...

sorokinV 2010.02.22. 23:48:44

@szubjektiv:

Az Index fórumát már egy ideje teljesen kisajátította néhány önkéntes libbancs véleményrendőr. Civilizált ember nem jár oda, illetve csak a szakmai fórumokra

szubjektiv 2010.02.22. 23:50:02

@smartdrive: az egy harmadik kategória:
a hülyeség.

a felvetésed mindazonáltal illusztrálja, hogy a dolog teljesen képlékeny és érelmezhetetlen.

yarisugi 2010.02.22. 23:50:15

@smartdrive:
Hát azt én nem tudom. Engem nem érdekel a modik vagy a trollok vallása, származása.

Téged viszont ugy látszik, nagyon is ez köt le. Te látens zsidó vagy. Náciknál gyakori.

smartdrive 2010.02.22. 23:51:08

@Pista bá': én tudok jobbat: ha a zsidók több pártra szakadnának a kérdésben. lennének kevésbé és jobban holokauszt-túlélők

lássuk be, azért az ilyen nem áll távol tőlük :D

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.22. 23:51:49

@smartdrive: Ez nem fürdővíz, ez az a medence, amibe bele fogsz fulladni. Ha már metafora.
Ezt kell megérteni.

appa68 2010.02.22. 23:52:37

@yarisugi: Igazad van. Én Róth Manóként ismertem Rosenfeld Mátyást. Én tanulok a hibámból. Nemúgy mint a tudodkik?

smartdrive 2010.02.22. 23:53:30

@szubjektiv: de a képlékenysége nem a könyvtárakban, hanem a kurucinfón mutatkozik meg

senkit nem zavarna a Holocaust-tagadás, ha csak néhány idióta szobatudós hobbija lenne

Slotákia 2010.02.22. 23:55:52

Na ezután leshetik mikor fog bárki megemlékezni a Holokausztról, kell a francnak támadási felület. Épp az ellenzekőjét érték el a maszopos szadeszes, mazsihiszes fas.kalapok.

yarisugi 2010.02.22. 23:56:37

@Pista bá':
Nincs értelme dogmákban logikát keresni mert olyasmi nincsen bennük.

Az is rossz kérdés hogy a 15 milliós vagy a 6 milliós tragédia a nagyobb. Mindegyik egyformán nagy. Egy embernek 1 fő is lehet tragédia. Ez szubjektív dolog.

Ennek a helyi náci provokátor smartassdrive trollnak például Afrikában hiába halt meg sok millió hutu, tuszi, neki nem számít. Azok neki nem emberek.

Ezért csak az lehet az emberi, humánus megoldás ha MINDEN népirtást, népre, országra, korszakra, veszteségre tekintet nélkül AZONOSNAK veszünk. Egyik sem lehet kevesebb de egyik sem lehet több.

Ezért EGY népet kiemelni és annak tragédiájára törvényt alkotni az ÖSSZES többi nép arcul köpése, rasszizmus.

Viszont az hogy kinek mi a véleménye, ki mit kutat, milyen adatot cáfol vagy erősít meg, az történészi és nem rendészeti kérdés, ezért törvényt alkotni vélemények tiltására alkotmányellenes, antidemokratikus, fasiszta lépés.

Ilyen egyszerű ez :)

sorokinV 2010.02.22. 23:57:26

@smartdrive:

A kurucinfo megregulázását baszhatod, bármilyen törvényeket hoznak itthon. Az amerikai nácipárt által működtetett szerveren tartózkodik az adatbázisa, oda meg hiába levelezik a teljes magyar rendőrség, postafordultával értesítik az érdeklődőket, hogy jelen állás szerint szólásszabadság van USA-ban.

smartdrive 2010.02.22. 23:57:33

@kolbászoszsömle: ez ma túlságosan íróasztal mögüli hozzáállás

eltúlzott az analógia, de az egyenlet mindkét oldalán egyformán: "Ha holnap Hitler hadat üzen a Sátánnak, akkor én holnapután az Alsóházban bejelentem: szövetségesem a Po­kol."

Bell & Sebastian 2010.02.22. 23:58:11

Kádár-nosztalgia?

Tanultuk, megnéztük a helyszínt, elszörnyedtünk, imádkoztunk értük, harangozott is a lelkiismeretünk minden üres zsinagóga-könyvtár láttán és értettük, hogy Jézus Krisztus a "felebarát" alatt már akkor is zsidót értett.

Aztán jött az SZDSZ, EU, USA, a szabadság...

Ismét elfoglalták az oly hőn áhított helyüket a társadalmi hierarchiában, a felebarát alatt már "görögöt" értünk, aki kiver a házunkból és az uzsorást, akinek azért van pénze, mert nekünk nincs. Kiderült jó pár csalás is, hamisítás, hamis tanúzás, képtelenségek a "gáz" körül. Az auschwitzi 6 millió hivatalosan 370 ezerre olvadt. Hitler is kitelepítésben, rezervátum-államban gondolkodott eredetileg, végső _területi_ megoldásról fantáziált. A (nemzetközi) tőke az utolsó pillanatig mögötte állt, mert minden fellendítést háború előz meg - még manapság is.
(Ez idáig megvan vagy 3 év.)

Tele van a tököm a zsidó népirtás mai haszonélvezőivel! Azokkal, akik amúgy is globálisan hasznot húznak mindenből! Történetesen többségük zsidó származású, amúgy vallástalan, de erősen összetartó hagyományőrző kalmárszellemű népség!
(5 év)

Az üzleti életben kötelezővé tenném a következő rövid tesztet:
- Elkövetett már égbekiáltó bűnt?
- ???
- Igen? Akkor fáradjon át a saját poklába!
(6 év)

Egy rothadt alma pár nap alatt a saját képére formál egy egész kosár egészségest!
(8 év)

Meddig tart még ez a rémálom?
És a gender-elmélet átültetése a gyakorlatba, az mi?
Addig teszik tönkre a gyereket is, amíg még könnyen lehet, a _saját_ gyerekeinket?
El a mocskos kezekkel az óvodásoktól!
(Ide mindenki képzeljen azt, amit akar, csak legyen eléggé magyaros!)

Persze ne szopjuk be Testvérek, provokáció ez is, mert sajnos még mindig 4 millióval többen vagyunk a kívánatosnál!
(Ennyit a CIA-MOSSAD stratégiai céljairól.)

Ugye milyen szuggesszív és hihető? Hehe.

smartdrive 2010.02.22. 23:58:41

@Slotákia: na, mondom én, hogy jobb hely lett ettől a törvénytől Magyarország :D

Joseph Adama (törölt) 2010.02.22. 23:58:55

Mivel ez a magyar alkotmányos rendszerbe nem beleilleszthető, ezért a vita meddő.

Szocik ismét hoztak egy jogszabályt, ami nem alkotmányos.

Gratula nekik, mert ismét a semmiért ugrasztották egymásnak az embereket.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.22. 23:59:39

@smartdrive: Énnekem nem szövetségeseim a nácik.
Mindenki ellenségem, aki a szólás szabadságának korlátozását tűzi a zászlajára.

smartdrive 2010.02.23. 00:00:54

@yarisugi: hány hutu, tuszi honfitársunk halt meg?

mert azt ugye nem vitatod, hogy egy magyar törvénynek a magyar állampolgárokról kell szólnia...

Joseph Adama (törölt) 2010.02.23. 00:02:08

@smartdrive: Gyakorlatilag Ruanda az ENSZ szégyene, és egyben ezért a mienk is.

smartdrive 2010.02.23. 00:02:25

@kolbászoszsömle: Tőled is megkérdezem: ha valaki lekurvaanyáz, azt is ilyen fennkölten fogadod?

yarisugi 2010.02.23. 00:03:44

@appa68:
Igen, sokan azt hitték, rótmanó volt a neve de nem. A kommunista diktatúrák zsidó vonatkozásai pedig elég összetett kérdés, nem lehet kiragadva elemezni.
Az radikálbulvár stílus hogy kommunisták egyenlő zsidók. Ez bonyolultabb, pl. Sztálin gyűlölte a zsidókat, a kirakatperek nagy részében (nálunk is) vádolták cionizmussal is az áldozatokat, kishazánk a szocializmus idején még diplomáciai kapcsolatban sem volt Izraellel, a Szovjetunió és a szocialista blokk az arab országokat támogatta és fegyverezte fel stb.
Szerintem nem akarunk ebbe most belemélyedni :)

smartdrive 2010.02.23. 00:05:06

@William w.: és ez mennyiben érint minket a hétköznapokban?

akkor írjunk alá egy nyilatkozatot az enszben, hogy mea culpa, és küldjünk nekik szaloncukrot meg fehér csokit. de a magyar büntetőjogból hiányolni egy erre vonatkozó paragrafust teljes szereptévesztés

yarisugi 2010.02.23. 00:08:23

@smartdrive:
A holokauszttagadás nem magyar hanem EU ajánlások alapján helyben adaptált nemzetközi szintű törvény. Izrael államban is létezik ez a törvény, holott egyetlen izraeli állampolgárt nem öltek meg a holokauszt során.

Nem jött össze ez a csuszikád se, de kár, így jártál :)

Taurus SMS 2010.02.23. 00:08:47

Ez a törvénymódosítás a közröhejbe fulladt antifa tüntetés folytatása. Hátha sikerül még egy-két megcsömörlött szavazatát leaksztani innen-onnan. (főként az Újlipótvárosból). Nem lesz ebből semmi. Az AB úgyis alkotmányellenesnek találja, de a következő ciklusban legalább lesz mit a Gyurcsány által szervezett "élet menete" meg charta-tüntetések zászlajára tűzni. Unom már ezt az egészet,antifasisztástúl, holo-bizniszestűl. Nem tagadom, nem vonom kétségbe, egyszerűen unom.

Joseph Adama (törölt) 2010.02.23. 00:09:44

@smartdrive:
1. Szerintem ne így állj a dolgokhoz, mert a "szaloncukrot meg fehér csokit" az előző évszázad legbrutálisabb népirtásához poénként hozzárakni ritka nagy FASZKALAPSÁG.

2.Egyiket sem lehet (tagadását) tiltani. Mert a mi alkotmányos berendezkedésünk eltér ettől. Holnap már meg is fogják (sikeresen) támadni az Alkotmánybíróságnál.

3.Idáig is volt Btk tényállás az a etnikai, faji kisebbségek elleni uszításra.

müszi 2010.02.23. 00:10:51

ez a mesterházy még egyutolsó mozdulattal elveti a magot a kovász nélküli kenyérnek!!! ennek is hosszabb az orra mint a füle! a következő szoci csapatban is benne lesznek a hosszu orrúak! erre kell figyelnünk! a másik oldal meg a román cigusokat hozza be a nyakunkra.egyik 19 a másik egy hiján 20
arra kellene már figyelnünk ,hogy mit kapunk ma ezektől,nem a 66 évvel ezelőtti eseményekre amiknek nagy része nem is úgy történt! a tökömet nem érdekli.maguknak csinálták a háborút,de ez egy másik téma!!!

smartdrive 2010.02.23. 00:11:34

@yarisugi: viszont a Holocaust-tagadás sok-sok izraeli állampolgárt, családtagjaikat érint, ahogy magyarokat is. a ruandai genocídium tagadása nem

sajnos most nem jutottál tovább

2010.02.23. 00:11:40

Az utolsó lepel is lehull a mi kis demokratikus jogállamunkról, ahol van alkotmány, jog és közbiztonság de legfőképpen szólásszabadság... Csak vállald a véleményedért a következményeket.

Köpésre vagyunk attól, hogy divatba jöjjön az esti kirándulás az állam fekete kocsijával, hogy jobb belátásra térítsék a megtévedt bárányokat.

yarisugi 2010.02.23. 00:12:10

@smartdrive:
Senki nem állított olyat hogy magyar törvénybe kéne iktatni Ruandát, nevesítve. Épp ellenkezőleg, az lenne a cél hogy SEHOL ne lehessen nevesíteni SEMMILYEN népet, mert egyetlen népnek sincs joga a saját tragédiáit a másoké fölé helyezni.

A szabadsághoz és a biztonságho pedig már valaki itt fent beidézte, mit mondott erről Benjamin Franklin, ahhoz kéne tartani magát minden értelmes embernek.

yarisugi 2010.02.23. 00:14:39

@smartdrive:
Pontosan hogyan is érinti őket?
Sorold fel, milyen hátrányuk származik ha nincs HCtagadást tiltó törvény és sorold fel, milyen előnyük származik abból, ha van ilyen törvény.

Támaszd alá konkrét példákkal statisztikával a törvényt alkalmazó országok bevezetés előtti és utáni helyzetével.

Ki ne felejtsd Spanyolországot, ahol bevezették a törvényt, de aztán eltörölték.

Na. Csak ügyesen.

smartdrive 2010.02.23. 00:14:46

@William w.:

1. 500 kalória / 100 gramm
2. ebben a vitában én nem foglalkozom azzal, hogy végül törvény lesz-e belőle
3. az uszítás egy másik kérdéskör, amúgy itt feljebb már érintettük

smartdrive 2010.02.23. 00:18:30

@yarisugi: de hát ezzel nem helyezzük mások tragédiája fölé, csak mások tragédiáival, mivel minket nem érint sem történelmileg, sem a köznapi életben jelenkező problémák fomájában, nem foglalkozunk a törvényalkotás szintjén

mint ahogy Te sem viszel gyertyát a temető összes sírjára november elsején

yarisugi 2010.02.23. 00:19:22

@smartdrive, @yarisugi:
Ja és azt is emeld ki hogy az adott országokban élő nemzsidó népesség által elszenvedett népirtások tagadására vonatkozó törvények léte vagy hiánya milyen hatást gyakorol rájuk.

Hiszen azt nem tagadhatod hogy nem színzsidó ezeknek az országoknak a lakossága, még Izraelé sem az, és ezeket az embereket pontosan ugyanolyan jogok illetik meg, hiszen nem felsőbb és nem alsóbb rendűek sem a zsidók, sem a magyarok, sem a többi nép.

Pista bá' 2010.02.23. 00:19:48

A holokauszttagadás a világon 13 országban minősül bűncselekménynek. Izrael kivételével az ÖSSZES ilyen ország európai.

Ezek: Szlovákia, Románia, Csehország, Ausztria, Svájc, Liechtenstein, Luxemburg, Litvánia, Lengyelország, Németország, Franciaország, Portugália.

Akiknél felmerült a téma, de leszavazták: angolok, hollandok, spanyolok, olaszok, dánok, svédek.

Na, ebben tessék valamilyen logikát találni...

smartdrive 2010.02.23. 00:20:29

@yarisugi: ÉN támasszam alá "statisztikákkal"? :D

már mindennel megpróbáltál előjönni, most jön az, hogy "de ettől se lesz jobb"?

Joseph Adama (törölt) 2010.02.23. 00:20:35

@smartdrive:
Jól van öcsi. Poénkodj tovább, de ne csodálkozz, ha ezek után veled sem lesznek megértőek.

kispufi 2010.02.23. 00:21:52

én már múltkor gondoltam olyanra,aki ismert olyat, akinek eszébe jutott egyszer, hogy a holokauszt az új miatyánk, egyszeregy, létünk alapja és persze a bizniszek biznisze. ez részemről már gondolatbűnözés? mert szerintem nem, mivel éppenhogy nem jelentéktleenítem, hanem igenis nagyságát és hatalmát ismerem el, vagyis ismeri el az, akire az ismerősöm imerőse gondolt valaha, egyetlen alkalommal.

smartdrive 2010.02.23. 00:21:57

@Pista bá': milyen érdekes korreláció, nagyjából azoknál tilos, akiket jelentősebb mértékben érintett

müszi 2010.02.23. 00:22:19

nem szabad bántani egy népcsoportot sem! DE AZ A NÉPCSOPORT SE BÁNTSON
SENKIT!!!!!!!!!

ne szedje el adó formájában ,regisztrációs dij,alapdij,ilyen olyan dij fejében a pénzem. ne furakodjon be a kormányba!lsd:a 6% szabad keselyük kezében volt minden stratégiai poszt.ne uralja a médiát...stb.lehessen őket nevükön szólitani! mindig kimutatják a foguk fehérjét!pl beperelték a MÁV -ot?66 év múltán? van pofájuk? ezek vannak megsértődve? kár volt egyet is é.......... na nem folytatom!

Pista bá' 2010.02.23. 00:24:57

@smartdrive: Ez nyilvánvalóan nem igaz.

Hollandiát súlyosan érintette, Svájcot meg egyáltalán nem.

Az sem igaz, hogy a volt tengelyhatalmak vezették volna be: akkor a fasiszta olaszoknak is el kellett volna fogadni, a tisztán áldozat cseheknek viszont nem.

Más?

smartdrive 2010.02.23. 00:25:23

@yarisugi: már írtam, minden népnek joga van Holocaust-nagyságrendű népirtást elszenvedni, ha úgy érzi, ettől aztán megkülönböztetett figyelmet kap

érthetetlen módon azonban az avar holocaust kevésbé tematizálja ma a közéletet, mint a zsidóké

márpedig attól azért nem érdemes elvonatkoztatnunk, hogy a törvényeknek némi interakcióban kell(ene) lenniük a valósággal

yarisugi 2010.02.23. 00:26:55

@smartdrive:
Szakadj már le Ruandáról. Bármelyik HCT törvényt alkalmazó országban veheted a nemzsidó lakosságot bármely korban ért súlyos népirtásokat.

Az itt élő magyar és még vagy tucatnyi népet 1000 év alatt érte pár ilyen. Miért kéne kiemelni 1000 évből és tucatnyi népből pont egyet és pont egy időszakot?

Bármelyiket emelnénk ki, a többi joggal érezhetné úgy hogy az ő sérelmeit semmibe veszik. Pláne hogy ez mind magyarnak tekintett népességet sújtott. NINCS kiemelt jelentőségű népirtás. MINDEN népirtás egyenlő, borzalmas, a magyarokat ért MINDEN sérelem egyformán borzalmas, a török, tatár, orosz, náci stb. egyaránt.

És ahogy a morbid példáddal hoztad, mindenki vigye a saját gyertyáját, a többiekét ne borogassa fel. Erre valsz azt hozod fel hogy de magyar zsidókról van szó, én erre azt mondom, hogy magyarokról van szó. Magyarokat pedig rengeteg sérelem érte, egyik sem emelhető ki, lásd fent.

sorokinV 2010.02.23. 00:27:44

@Pista bá':

Svájc, Liechtenstein, Luxemburg gondolom a náluk számlát vezető zsidók komfortérzete miatt, mintegy versenyképességmegtartó szempontokból vezetve. A többiek az érintettségük okán.

yarisugi 2010.02.23. 00:28:36

@smartdrive:
Te beszélsz állandóan arról hogy ez a törvény milyen súlyos joghátrányt foltoz be. Kíváncsian várom hogy alátámaszd ezt valami konkrétummal.

Addig csak hablaty amit firkálsz.

müszi 2010.02.23. 00:29:04

@Pista bá': az benne a logika:ott hozták törvénybe ahol a kormányba jelentős számu szabad keselyü beférkőzött. az egész mozgalom élén a brüsszeli szabadkőműves páholy áll!
ne vegyék zokon,de a bibliai idők óta üldözik őket!na nem a jócselekedeteik miatt!!!

smartdrive 2010.02.23. 00:29:59

@Pista bá': azért írtam, hogy nagyjából. azért, mert Portugália meg Svájc majd' kiesett a padból, úgy jelentkezett, a dolog láthatóan erősen összefügg az érintettséggel. nyilván aktuálpolitikai paraméterei is lehettek az egyenleteknek

azt meg ne keverd bele, hogy ki volt megszállva, és ki a hódító, mert itt most indifferens

smartdrive 2010.02.23. 00:31:00

@yarisugi: de hát miért az MSZP tehetne arról, hogy csak a zsidó holocaust tagadásából lett divat?

sorokinV 2010.02.23. 00:31:23

@müszi:

Újabb OPNI-szökevény....

Pista bá' 2010.02.23. 00:32:33

Érdekes vélekedések...

müszi 2010.02.23. 00:32:34

@sorokinV: ??????????????????????????????????????????????????????????????????????

smartdrive 2010.02.23. 00:35:22

@yarisugi: jobb hely lenne a világ Holocaust-tagadás nélkül? igen vagy nem?

azon lehet vitatkozni, hogy nem veszítünk-e többet a réven, de ilyen alapon még Hammurappinál tartanánk

(nálad az ilyen szándékosan hatásfokozó szóhasználat, mint pld. "firkálsz", valaminek a kompenzálása?)

yarisugi 2010.02.23. 00:41:48

@smartdrive:
Ostoba kérdés.
Jobb lenne a világ kommunista népirtás tagadás nélkül?

Se nem oszt, se nem szoroz.
200 év múlva konkrétan leszarják majd az egész HC-t az akkori gyerekek, egy oldal lesz a törikönyvben, unalmas lecke másnapra. Mint ahogy te most leszarod az avarokat, a Bach-korszak megtorlásait vagy bármi mást.

yarisugi 2010.02.23. 00:42:52

@smartdrive:
Kompenzálni valaminek a hiányát szokták. Én nem teszek ilyet, egyszerűen csak alázni akarlak, mert megérdemled :)

smartdrive 2010.02.23. 00:44:08

@yarisugi: :DDDDDDDDDD

mondom, hogy kompenzálsz, ebben is

természetesen igen, minél kevesebb hülyeség hangzik el, annál jobb. miért, kik szokták tagadni?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.23. 00:46:19

@smartdrive: A helyzet, hogy az mszp konkrétan tett érte, hogy ne csak a HK-tagadác legyen divat.

Arrafelé azért eléggé gyakoriak a Holodomor-relativizálók, a megszállástagadók, és az 56ellenesek.

yarisugi 2010.02.23. 00:50:01

@smartdrive:
Persze, ahogy mondod. Csak a következő nyerő lottószámokat mondanád már, arra várok órák óta.

Minél kevesebb hülyeség, annál jobb.
Nyilván te meg tudod ítélni, a szaros valagadba ragadt gatyádban a monitor előtt ülve hogy mi a hülyeség. Besenyő Pista bácsi személyesen.

Tudod, az ilyen kijelentésekből lesz a fasizmus amikor te és a hozzád hasonló kis trollok elkezdik eldönteni, szerintük mi a hülyeség és mi nem az, aztán ezt törvénybe is iktatják.

De mondom, nyugodj meg, ebből semmi nem marad. 200 év alatt ez is eltűnik majd a süllyesztőben, törvényestül, mindenestül. Fejed tetejére is állhatsz. A történelem megy tovább, lesznek új korszakok, új események és ez az egész a helyére kerül, a 20. századi fejezetek pár szomorú oldalára.

Bizony, a történelmet nem lehet befagyasztani. Már a fáraók is gyúrtak rá erősen, de nekik se jött össze :)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.23. 00:50:46

@smartdrive: A kurvaanyázás nem egy véleményközlés, hanem egy becsületsértő kifejezés.
Magyarul, magyar nyelven a kurva anyád kifejezés nem azt jelenti, hogy anyád pénzért árulta bájait, hanem azt, hogy meg akarlak sérteni, lehetőleg minél durvábban.

Így a feltett kérdésnek nincs értelme. Más síkon mozog.
Vagy nem tudsz magyarul.

Ha meg azt állítanád, hogy öregapám fogát nem verték ki a komancsok, akkor meg azt mondanám, hogy rosszul tudod.

emzperx 2010.02.23. 00:52:01

@Google:

Kedves Google!

Kinek van abból kára ha nem szívhatsz füves cigit? Rajta, tiltsuk be!

Kinek van abból kára ha nem mászkálhatsz gárdajelmezben? Rajta, tiltsuk be azt is!

Abból kinek van kára ha nem ittasodhatsz le seggrészegre? Rajta tiltsuk be azt is!

Soroljam?

smartdrive 2010.02.23. 00:53:03

@TaTa86.: ezt a Holodomor-relativizálást mégis milyen politikai logika mentén teszik? miért jó az valamelyik politikai pártnak Magyarországon, ha az oroszok nem is voltak olyan gonoszok az ukránokkal?

a másik kettőt meg ne keverjük ide. a megszállás-felszabadítás egy örök vita, sok aspektussal, 56-ot ellenforradalomnak nevezni meg finoman szólva sem kecsegtet mainstreammé válással, valami perverz hobbi lehet

yarisugi 2010.02.23. 00:53:28

@smartdrive:
Már alázlak jó ideje, lehet, annyira sötét vagy hogy még fel se tűnt. De én azt hiszem, te inkább csak zavartan nevetgélve próbálsz úgy tenni mint akit nem érint :)

smartdrive 2010.02.23. 00:54:19

@yarisugi: ha a hozzám hasonlók döntenék el, mi a hülyeség, és mi nem, akkor aztán végképp jobb hely lenne a világ

emzperx 2010.02.23. 00:55:24

@igazitrebitsch:

Azon gondolkodtál-e ha a nácikat a szólásszabadság bajnokaivá tesszük (mert ilyen törvénnyel - amit nem ők hoztak - igenis azzá tesszük!) milyenek lehetünk mi?

smartdrive 2010.02.23. 00:56:40

@kolbászoszsömle: ki hogy veszi magára, ugye. de akkor a szemantikai vita megkerülése érdekében beszéljünk egy esetleges rágalmazásról

yarisugi 2010.02.23. 00:56:57

@smartdrive:
A trollok? A smartok? a drive-ok?
:)
De tök mindegy mert te nem fogsz soha embereket érintő döntéseket hozni. Legfeljebb álmodozol róla. Azt szabad :)

smartdrive 2010.02.23. 01:00:32

@yarisugi: hát, azért ezt így kijelenteni egy ismeretlenk nickről... elég nagy merészségre vall. te bátor ló

smartdrive 2010.02.23. 01:01:53

@emzperx: a történelem tele van erkölcsi győztesekkel, akikre nem emlékszünk

yarisugi 2010.02.23. 01:02:20

@emzperx:
Pontosan erről van szó, ezt nem mérték fel azok a retardáltak akik egyáltalán gondolnak ilyen törvényre. Ez nem is olaj a tűzre, hanem a Barátság vezeték bekötése a kazánba.

Bármelyik neonáci ezek után erre fog hivatkozni, idézi az összes igazi liberálist, élükön Voltaire-rel ("Egy szavával sem értek egyet, de életem árán is védem a jogát hogy szabadon elmondhassa a véleményát"), lealázza a ballibet hogy mennyire antidemokratikusak, és az a legrosszabb hogy igaza is lesz.

Ez a kretén smartassdrive meg hablatyol azzal hogy milyen ártalmas ha nincs törvény. Így majd jó lesz, az antiszemitizmus megszűnik, a kurucinfót érdeklődés hiányában megszüntetik sötöbö.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.23. 01:02:48

@smartdrive: A holokauszttagadásra sok mindent rá lehet húzni, de a rágalmazást pont nem.
Kit rágalmazok akkor, amikor azt mondom, hogy nem is volt holokauszt?

Ha meg azt mondom, hogy ha volt is, akkor azt a zsidók csinálták, azzal sem mondok nagyobb hülyeséget, mintha azt mondanám, hogy a németek csinálták a holokausztot.

yarisugi 2010.02.23. 01:03:43

@smartdrive:
Nyalom a szád szélét, te ismeretlenül kijelentetted hogy azt se tudom, hol van Ruanda. Te voltál előbb bátor, ne szerénykedj :)

yarisugi 2010.02.23. 01:05:50

@smartdrive:
És ha merész akkor mi van?
Csak nem fenyegetni akarsz? Vagy célozgatni hogy te valami nagy ember vagy itt, szaros alsónadrágban álruhában, hülyeségeket irogatva?

Mindjárt megijedek. Ne te, ne. Nézze meg az ember :)

smartdrive 2010.02.23. 01:06:25

akkor lenne egyébként meglőve a hazai szélsőjobb, ha egyáltalán, semmilyen előjellel nem szabadna a Holocaustról beszélni - a túlélőknek, zsidóknak sem, senkinek

elfogyna a mondanivalójuk

smartdrive 2010.02.23. 01:07:50

@yarisugi: ja hát random írni mindenki tud

emzperx 2010.02.23. 01:08:53

@Elpet:
"...a holokauszt tagadását szankcionáló törvényt szabad-e bírálni, vagy a bíráló is törvénytelenséget követ el?"

Ezt anno Boros hóbagoly már eljátszotta. Amikor a drogrörvényt kritizálta valaki azzal jött ez a barom hogy a "kritizáló így népszerűsíti a drogozást amit viszont tilt a törvény."

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.23. 01:09:17

@smartdrive: nah, végre eljutottunk oda, hogy a történelem száz éve véget ért, és a két évvel ezelőttinél régebbi múltról meg tilos beszélni.

Ezért kár volt ennyit nyomni a vakert.

smartdrive 2010.02.23. 01:09:48

@yarisugi: nem a XVIII. században élünk, ma nem egy nagy fless, hogy kinyithatod a szádat. ilyen kontextusban Voltaire-re hivatkozni kisebb részt anakronizmus, nagyobb részt képmutatás

smartdrive 2010.02.23. 01:11:49

@yarisugi: ne röhögtess, a két dolog teljesen más jellegű

yarisugi 2010.02.23. 01:12:26

@smartdrive:
Beszélsz a világba :)
Fogd már fel, te szegény hogy BÁRMIT betiltasz, annál erősebb lesz a vonzása.

SOHA semmit nem sikerült megszüntetni még azzal hogy betiltották. Az USA szesztilalom se jött össze.

Ha pedig egy rezsim kezd el betiltogatni politikai dolgokat, alapjogokat akkor gyakorlatilag aláírta a saját halálos ítéletét. Egyetlen modern diktatúra sem maradt fenn huzamosabb ideig.

Baszod, akármibe kezdesz, csak kibukik belőled a diktatúra iránti vágy. Nem bírod megtagadni önmgadat. Családi örökség lehet ez nálad.

smartdrive 2010.02.23. 01:16:25

@kolbászoszsömle: már miért ne lehetne? megvádolják a nemtudomkiket azzal, hogy kitaláltak/felnagyítottak valamit, mindenféle sötét célok érdekében

a Holocaust-tagadásnak nem az az alapmotívuma, hogy a túlélők (meg a cionisták, kommunisták, globáltőke stb.) "rosszul emlékeznek"

disznosajt 2010.02.23. 01:16:36

mindenkinek joga van szavazni
humanapress

yarisugi 2010.02.23. 01:18:33

@smartdrive:
Nem?
Látszik hogy fiatalka vagy. 25 évvel ezelőtt bizony nagy fless lett volna ha ilyen szabadon pofázhattunk volna. Nem volt olyan régen, igaz, ma már ez a mult évezred.

Ma is köztünk vannak akik többek közt Voltaire fenti mondásába kapaszkodva tették meg az első lépéseket ahhoz hogy te most itt szabadon verhesd a faszodat a netbe. Ennél a HC sokkal régebben volt, és még azon is flesselnek sokan.

Szóval ne akarj nagyokat mondani mert mindig hülyeségbe fordul, hiába hajtogatod ezeket a lózungokat hogy képmutatás, szemforgatás.

Kevés vagy. Ez a nagy helyzet. Még szerencse hogy nem "te és a hozzád hasonlók" jutnak pozícióba. De ne keseredjél el, pár év tanulás és képben leszel :)

smartdrive 2010.02.23. 01:20:05

@yarisugi: hát én nem vagyok ilyen ambíciózus, beérném azzal, ha visszaszorulna oda, ahol pld. én már nem látom

márpedig ilyenre azért bőven van példa

yarisugi 2010.02.23. 01:21:55

@smartdrive:
Figyelj, ha megvádolnak valakik valakiket, tegyék, de hivatalosan.

Ki kell vizsgálni az ügyet. Ha hozzák a bizonyítékokat, akkor a hatóság el tudja dönteni, kinek van igaza. Ha nem hoznak, akkor hamis vád, rég van rá jogszabály, akkor meg megbasszák őket ahogy kell.

Ehhez ugyan nem kell semmit betiltani.

yarisugi 2010.02.23. 01:25:27

@smartdrive:
Aha.
Tehát a Hold túlsó oldalára?
Mert ugye bármikor bárhová elutazhatsz a Földön, nehogy már a kis lelked nyugalmát felkavarja, hogy látod.

Tudod ugye hogy ellenkező esetben (ha te zavarsz másokat) mi a válaszod? Az hogy "ne nézz oda".

A javaslatod sajnos, fasiszta lényednek megfelelően, kirekesztő. Jobb lenne ha tanulnál egy kis toleranciát. Szépen tolerálod más véleményét és ha nem tetszik, akkor nem figyelsz oda, elkapcsolsz a tévén, nem klikkelsz a linkre sötöbö. Ez így demokratikus.

smartdrive 2010.02.23. 01:25:58

@yarisugi: hát ez az, nem vagy tempóban, leragadtál ott. ma már nem a túl kevés jel, hanem a túl sok zaj a probléma. te meg mennél vissza a kályhához, ami nagyon szép és fennkölt, csak semmi értelme

stefan75 2010.02.23. 01:27:24

Indiana államban egyszer megszavaztak egy törvényt, miszerint pi értéke 3,2.

Csak mondom.

smartdrive 2010.02.23. 01:27:46

@yarisugi: én benne vagyok egy statáriális Holocaust-tagadás Bíróság felállításában

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.23. 01:28:54

@smartdrive: ha azt mondom, hogy a zsidrákok találták ki a holokamut, hogy most jól zsarolják vele a nancikat, akkor az pont olyan, mintha azt mondanám, hogy a keresztények azért tartanak fenn iskolát, hogy legyen megfelelő utánpótlása a baszható kisfiúknak.

Így, a holokausztal együtt ezt az állítást is tiltani kellene.

Ámde, ez az állítás nyilvánvaló ostobaság.
Mint a holokamuzás.
A hülyeség mag alapjog.

Valagi fentebb kifejtette, hogy dolgozatot írnak egyesek a II. VH-ból.
Ezek szerint az egyes dolgozatokat börtönnel is büntetni kellene?
Vagy áthidaló megoldásként ezt kivennénk a tananyagból?
Akkor viszont honnan kellene tudnia?

Nincs ez átgondolva a részedről.
Olyan ez, mint az az isten, amelyik a maga mindenhatóságában olyan fasza zárat teremtett a budi ajtajára, amit már ő sem tudott kinyitni.

yarisugi 2010.02.23. 01:29:41

Voltaire-re még visszatérve: nem hiszem hogy a fent idézett gondolat szavatossága valaha is lejárna. Ma éppen úgy érvényes mint akkor amikor mondta.

Sok régi dologhoz ragaszkodnak ma is. A zsidók egészen régi törvényekhez és hagyományokhoz ragaszkodnak. Más népek szintén. Voltaire gondolata ezekhez képest szinte még meleg ropogós.

Úgyhogy évszázadok alapján lefikázni egy időtálló liberális eszmét, na ez tényleg képmutatás, szemforgatás, törzshajlítás meg egyéb gimnasztika amit smartassdrive szokott mondogatni :)

Thresher 2010.02.23. 01:29:45

Tévedni emberi dolog, hülyének lenni meg alkotmányos jog...

A heliocentrikus világkép tagadása a jövőben hány évet jelent majd?

smartdrive 2010.02.23. 01:31:11

@Thresher: az kiket sért gyászukban?

yarisugi 2010.02.23. 01:32:02

@smartdrive:
Jaja. Én benne lennék egy intenzív Jedi kiképzőtáborban, ha Yoda tartja.

Thresher 2010.02.23. 01:34:22

@smartdrive: "az kiket sért gyászukban?"

1, Aki több mint 60 év után csak gyászolni képes, az egészséges.
2, Mint természetudományokat kedvelő ember, dűhitene az ilyen kijelentés. Nem gyászolnék, de pipa lennék. Ez nem ok a lobbizásra?

smartdrive 2010.02.23. 01:35:37

@yarisugi: nem a gondolat szavatossága jár le, hanem a gondolat jolly jokerségének szavatossága

azért én megnéztem volna Voltaire-t a céltábla közepén, akkor is ilyen laza lett volna-e

yarisugi 2010.02.23. 01:36:57

@smartdrive:
Te ragadtál le sajnos, nem én.
Amiről te fantáziálsz, azokat az 50-es években kezdték el nyomatni, adminisztratív szabályozás címszó alatt. A te elképzeléseid visszaugrások a múlt diktatorikus sötétjébe.

Te ezen a szinten maradtál meg és azt hiszed hogy a világ órája megállt a 2. világháború után, onnantól a történelem kizárólag a HC, a nácik, a nyilasok körül fog forogni. Rossz hírem van számodra, a világ tovább fog lépni. Fent is írtam már, ez az egész időben korlátozott.

Minden egyes nap, minden egyes év erodálni fogja ezeket a dolgokat. Ez a dolga az időnek. Elmossa a picsába, marad pár oldal és wikipedia szócikk, slussz. Lehet ellene kapálózni de felesleges.

yarisugi 2010.02.23. 01:38:52

@smartdrive:
Hogyan definiálod a jolly jokerségét?
Csak arra szabad alkalmazni, amire valaki megmondja? Esetleg te?

Nagyon univerzális megmondóember lehetsz. Csak vigyázz, el ne hatalmasodjon ez rajtad. Az a srác is istennek képzelte magát aki ki akart nyírni 20 embert.

yarisugi 2010.02.23. 01:40:43

@smartdrive:
céltábla közepe, jaj de édi! Dráma! Izgalom!

Ki áll céltáblában ma vajon Magyarországon, azt kéne tudni. Paranoiádat kezeltesd idejében.

smartdrive 2010.02.23. 01:41:05

@Thresher: nem is a gyász a lényeg. képzeld el mondjuk azt a szitut, hogy a román közbeszédben elterjed valami teljesen abszurd sztori az erdélyi magyarokról (tudjuk, milyen kreatívak tudnak lenni a dákoromán történészek)

ugyanazok követelnék Bukarest bombázását, akik most teljes mellszélességgel kiállnak "a szólásszabadság" mellett

smartdrive 2010.02.23. 01:42:46

@yarisugi: jó, hát negáció ellen tehetetlen vagyok

smartdrive 2010.02.23. 01:43:49

@yarisugi: jó, hát negáció ellen tehetetlen vagyok

emzperx 2010.02.23. 01:44:54

@smartdrive:

Linkelt oldal:

Csúszós lejtő

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.

A csúszós lejtő olyan érvelési hiba, amelynek során valaki azt tartja, hogy egy kis lépésnek megállíthatatlan, egyre növekvő következményei lesznek. Másképpen fogalmazva: az állítást úgy cáfolja, hogy szembesít annak eltúlzott változatával.

Gyakran használják politikai vitában, például ellenérvként valamilyen tevékenység legalizálásával szemben.
Példák

Aki hazudik, az lop is. Aki lop, az csal. Aki csal, az mindent akar.

Folytatom a példákat:

"A holokauszttagadó újabb népirtást készít elő."

"A holokauszt kicsinyítése a fasizmus előszobája." (ez mellesleg tárgyi tévedésen alapuló szimpla baromság, mert Mussoliniék voltak a fasiszták és ez cseppet sem zavarja lelkes idióta antifáinkat)

Más csalárd érvelések:

Non sequir - vagyis nincs köze hozzá.

Pl.:

"A holokauszttagadók sértik az áldozatok emlékét."

Carl Sagan - Korok és démonok c. művében fel van sorolva több tucat a legelterjedtebb csalárd érvelési technika.

smartdrive 2010.02.23. 01:45:59

@yarisugi: túl nagyra fújtad már ezt a lufit. senki nem tudhatja, mi az igazság, tehát senki nem mondhatja, hogy a másik nem tudja jól, satöbbi

összefoglalva: senki nem tud semmit

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.23. 01:46:17

@smartdrive: Ha ilyet tennének a románok, akkor összeállítanék egy romahadosztályt, és ráküldeném Romániára.
Ha nyernek, mienk Erdély, ha veszítenek, mienk Magyarország.

smartdrive 2010.02.23. 01:48:13

@emzperx:
"A holokauszttagadó újabb népirtást készít elő."

ezt ki állítja és hol?

én csak olyat láttam itt, hogy akik ma a Holocaust-tagadást tiltják, holnap talán... bármit

emzperx 2010.02.23. 01:48:48

@yarisugi:

Tanácsos kerülni a fölösleges szópárbajt mert abból csak egy troll kerülhet ki nyertesen, akár a topik elárasztásával akár a törlés kiprovokálásával éri azt el. Csak a száraz tényekre érdemes hagyatkozni és lepattintani az idegesítő hülyeségeket.

Thresher 2010.02.23. 01:49:14

@smartdrive: Ez véreres demagógia... A jelenlegi közbeszéd kurvára nem egyenlő egy volt esemény tagadásával. Az erdélyieknek meg ott van Románia, mint az állam, a zsidoknak viszont nincs egységes felső "hatalma"

Szóval eszeveszettel ferdítesz, de nagyon.

BTW: Ha azt mondják a románok hogy a székelyeknek 6 lábuk van, akkor mit csinálsz, elmész zászlót égetni, vagy röhögsz rajta?

Tévedi és hazudni mindenkinek joga van.

yarisugi 2010.02.23. 01:51:13

@smartdrive:
Engem inkább az érdekelne, hogy te mit akarnál.

A fasiszta vágyálmokat (HC bíróság sötöbö) hagyjuk. Te azt akarod hogy létrejöhessen olyan törvény amely
- relativizálva kiemel egy népet és egy történelmi eseményt
- dogmatikusan hitet követel olyasmiben amiről ma már szinte senkinek nincs közvetlen és széles körű ismerete (és a jövőben ez csak rosszabb lesz)
- súlyos köztörvényes bűncselekménynek kijáró büntetéssel fenyegeti az eltérő véleményalkotást (csak a véleményt hiszen uszításra sötöböre már rég vannak törvények).

Felelj, ezt akarod, igen vagy nem?

yarisugi 2010.02.23. 01:52:48

@emzperx:
Száraz tényeket soroltam fel ennek a mi kis házi trollunknak smartassnak itt, de aszitte hogy alája almoztam oszt belefeküdt :)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.23. 01:52:58

@emzperx: "(ez mellesleg tárgyi tévedésen alapuló szimpla baromság, mert Mussoliniék voltak a fasiszták és ez cseppet sem zavarja lelkes idióta antifáinkat)" A szelence sem sótartót jelent magyarul. Ezen a fasisztán mit kell rugózni? Beépült a nyelvbe, a fasiszta magyarul mást jelent, mint amit régen jelentett.
Azt, ahogy a legtöbben használják.
A nyelv, mint olyan nem felülről építkezik.
Ha készítesz egy reprezentatív felmérés, mi szerint a fasiszta az mit is jelent, akkor valószínűleg nem az lenne az eredmény, amit Te helyesnek tartasz.
Ebből viszont a nyelvészeti logika szerint az következik, hogy Te tudod rosszul a szó jelentését. :o

smartdrive 2010.02.23. 01:53:22

@Thresher: ezek indifferens különbségek. az első ráadásul nem is különbség, nem írtam, hogy nem a történelemből kapnának mondjuk elő egy fiktív románirtást (hogy témánál maradjunk, csak pont megfordítva)

jaj de lazák vagyunk. majd ha rólad hazudnak, akkor is ezt mondd

yarisugi 2010.02.23. 01:54:07

@smartdrive:
Bárcsak tartanád magad ehhez. De egyelőre nem sikerült. Talán majd legközelebb.

yarisugi 2010.02.23. 01:57:49

@smartdrive:
Nem tudsz mindent betiltani, ezt kéne felfognod. Újabb és újabb dolgok lesznek, azokat is betiltják, a végén tényleg gondolatrendőrség kell majd.

A betiltott dolgokat pedig majd szamizdatként továbbadják, kurucinfóból lesz majd még egy tucat, kínai vagy arab szervereken, óriási látogatottsággal. Ezek korlátozása, szankcionálása még jobban és még több embert vadít a betiltók ellen.

Ez nem vezet sehova, legfeljebb terrorhoz vagy forradalomhoz.

smartdrive 2010.02.23. 01:57:57

@yarisugi: hú, ez micsoda csúsztatás-hegy

"relativizálva kiemel egy népet és egy történelmi eseményt"

igen, ilyet SZABAD. majd ha a hutuk és az örmények vállvetve tiltakoznak, akkor esetleg át lehet gondolni

"dogmatikusan hitet követel olyasmiben amiről ma már szinte senkinek nincs közvetlen és széles körű ismerete (és a jövőben ez csak rosszabb lesz)"

igen, erre játszanak azok a férgek, akik tagadják. arra, hogy lassan elfogynak a túlélők, akik még közvetlenül emlékeznek

"súlyos köztörvényes bűncselekménynek kijáró büntetéssel fenyegeti az eltérő véleményalkotást"

a "rekeszd ki őket!" óta arra hivatkozni, hogy az uszítást úgyis büntetik, hátra lehet dőlni, megint csak számító képmutatás

smartdrive 2010.02.23. 02:00:25

@yarisugi: szerinted mi a megoldás?

egyáltalán: szerinted létezik ez a probléma? (ezt kellett volna előbb kérdeznem)

emzperx 2010.02.23. 02:00:41

@smartdrive:

Idézek pl. innen:

www.meh.hu/ujrend/hatteranyagok/gyuloletbeszed20080415.html

"...Az emberiség ellenes bűncselekmények megtörténtének vitatása ezért a faji becsületsértés és a zsidók elleni gyűlöletre uszítás egyik legsúlyosabb formája. Az ilyen történelmi tények tagadása vagy átírása aláássa azokat az értékeket, amelyekre a rasszizmus és az antiszemitizmus elleni harc épül, és súlyosan veszélyezteti a közrendet..."

Tehát lefordítom rövidre:

1., tagad tehát -> 2., súlyosan veszélyezteti a közrendet

Ez jól láthatóan a csúszós lejtő nevű csalárd érvelés egyik alkalmazása a mindennapi gyakorlatban.

Pista bá' 2010.02.23. 02:01:01

@emzperx: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam

Thresher 2010.02.23. 02:03:22

@smartdrive: "jaj de lazák vagyunk. majd ha rólad hazudnak, akkor is ezt mondd"

Ó bazmeg, igen, mert ha valaki azt mondja rólam hogy tudok balettozni, akkor pofánverem és lecsukatom... Tudod, sokan képesek uralkodni magukon, és az igazságérzetük sincs egy óvodáséval egy szinten.

Nagyon irigylem amugy a közeli imerőseidet, képzelem mit kaphatnak tőled amikor valótlant állítanak rólad.

Tényleg nem veszed észre hogy egy holokauszt elismerő fasiszta vagy?

emzperx 2010.02.23. 02:03:40

@kolbászoszsömle:

Rendben.

Ha az antifák definiálják a saját szókészletüket és kijelentik: A fasiszta mostantól az, amit mi értünk alatta és nem az eredeti történelmi jelentése.

Nos, akkor a széljobb mától kijelenti:

A zsidó mostantól az, amit mi értünk alatta és nem az eredeti történelmi jelentése.

smartdrive 2010.02.23. 02:08:37

@emzperx: de hát ezt ne rajtam kérd számon, én sehol nem riogattam új Holocausttal. engem az ostobaság, a pofátlanság és az aljas szándék kombinációja zavar

ez egyébként nem Holocaust-tagadás specifikus

yarisugi 2010.02.23. 02:11:06

@smartdrive:
Na és? Talán zavar?
Teccett volna nem Tescózni az első alkalommal. Beszóltál, most akkor ne sírjál.

yarisugi 2010.02.23. 02:11:33

@smartdrive:
Miféle problémáról beszélsz?

yarisugi 2010.02.23. 02:12:14

@Thresher:
Szerintem minimum betiltatja őket.

Thresher 2010.02.23. 02:12:14

Amugy ez a legjobb:

--Mandiner: A múlt szent, a vélemény szabad--

@smartdrive: "képzeld el mondjuk azt a szitut, hogy a román közbeszédben elterjed valami teljesen abszurd sztori az erdélyi magyarokról"

--Munkahelyi Terror: Nem tetszik az állampolgárságom?--

@smartdrive: "ki az a hülye, aki székelyt vesz fel? :D"

Szóval nem csak ostoba vagy, hanem még kétszínű is. Na takarodj innen.

smartdrive 2010.02.23. 02:14:43

@Thresher: sokan viszont nem. meg sokan vannak, akik meg tudják védeni magukat, sokan viszont nem. ez utóbbiak miatt nem lehet például büntetlenül megütni valakit. többek közt erre valók a törvények

most nézzük a másik oldalt, mit vesz el ez a törvény az emberektől: nem lehet nagy nyilvánosság előtt azt állítani egy bizonyos megtörtént eseményről, hogy az nem történt meg

hát, érte már nagyobb érdeksérelem is a magyar társadalmat

smartdrive 2010.02.23. 02:16:01

@yarisugi: nem a beszólásaid tényével van bajom, hanem azok színvonalával

bár nyilván ez valójában nem az én problémám

smartdrive 2010.02.23. 02:17:59

@Thresher: haha, ez is milyen béna csúsztatás. én nem védtem az erdélyi magyarokat, van egy részükről egy véleményem, de ez nem jelenti azt, hogy ha bárki elkezdene róluk konkrét valótlanságokat állítani, akkor annak tapsolnék

úgyhogy ne erőlködj

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.23. 02:18:42

@emzperx: Ez pusztán a nyelv ismeretéről és helyes használatáról szól.
Nem arról, hogy tudja-e valaki, hogy mi is az alapja, honnan származik egy szó.
Pont olyan, mint amikor azt mondja az ember, hogy médiákban. Pedig ugye. A többesszám többesszáma. A médiumokban meg hülyén hangzik, a médiában meg többesszámként használva szintén.
Ha el tud terjedni az, hogy a zsidó az miskakancsót jelentsen, akkor miskakancsót fog jelenteni.

Az a rugózás, amivel nem akarja megérteni az általánosan elterjedt magyar jelentését a fasisztának néhány aufklérer sznob, pont ugyanaz, amit hipotetikusan a széljobbal műveltetsz.

smartdrive 2010.02.23. 02:19:55

@yarisugi: hogy nagy teret kapott a közbeszédben az a vélemény, hogy a Holocaust nem is létezett, ill. hatalmas mértékben fel van nagyítva a "hivatalos" történetírásban

yarisugi 2010.02.23. 02:20:53

@smartdrive:
Válaszom:

"ilyet SZABAD"
Nem, nem szabad. Patkány arrogancia arra hivatkozni hogy előbb elkövetsz egy mocskosságot, aztán ha majd tiltakoznak akkor meggondolod. Az ilyen gondolkodásért már az ovodai homokozóban pofon jár az ilyen tetveknek mint amilyen te vagy.

Túlélők és dogma:
Először is, hiába ugrálsz, mert az az élet rendje hogy elfogynak az emberek és újak születnek. Épp ezért fontos hogy történészi kutatásokat lehessen végezni pont úgy mint mondjuk a háborús eseményekről.

De nem a kérdésre feleltél, csak a paranoiádat büfizted fel, meg féregként csúsztattál de tévedsz ha azt hiszed, nem veszem észre.
Azt kérdeztem, azt akarod-e hogy törvényileg el kell valamit hinni mert CSAK, úgy mint a középkorban a vallási dogmákat? Mert akkor egy inkvizítor trágyadomb vagy, csak miheztartás végett szólok.

A "rekeszd ki őket" szöveget valami lelkész büfögte bele a levegőbe pár éve. Ez nem hivatkozási alap jogszabálytervezetek megítélésénél, gondolom ezt tudod.

Érveid és válaszaid nincsenek, csak a szokásos hablaty, de az aljas náci lényeged ezen is jól átjön.

smartdrive 2010.02.23. 02:23:24

@yarisugi: egyre primitívebb a szóhasználatod, nyilván egyre idegbetegebb vagy, és az eszközkészleted elapadását ezzel próbálod kompenzálni. ráadásul amit írtam, arra nem reagáltál érdemben

nekem viszont így éjjel kettőkor ehhez már nincs hangulatom

yarisugi 2010.02.23. 02:26:54

@smartdrive:
A "közbeszéd" egy nem definiálható dolog, ezért irreleváns hogy mi kapott benne teret. Ilyesmire nem épület jogszabály. Tényeket kellene ehhez hozni.

A definíciód másik felére pedig azt lehet mondani hogy egy történelmi esemény megítélése nyilván sokféle lehet, ki kell vizsgálni.

Lásd a katyni mészárlást amelyet évtizedekig a nácikra kentek hivatalosan, aztán csak kiderítették a történészek hogy másképp volt. Kopp.
A hazai háborús és 50es évekbeli dolgokról szintén kisült utólag hogy másképp voltak.

Ebből 3 fontos dolog következik:
egy hogy a történelmi események kutathatóságát hatóságilag korlátozó csoportoknak rendszerint okuk van erre, kettő hogy demokratikus világban ezeket történészekre bízzák és az érintettek vállalják ha esetleg kiderül hogy tévedtek a korábbi állításaikban (ez fordítva is igaz) és három hogy amit nagyon eltitkolnak az rendszerint ronda csontvázakat borít ki a végén.

yarisugi 2010.02.23. 02:27:50

@smartdrive:
bizny bizony, elfárad a troll is egy idő után.

Most az jön hogy náci felsőbbrendűségedet hirdetve kivonulsz.
Szánalmas vagy :)

yarisugi 2010.02.23. 02:32:28

@smartdrive:
Ja és csak azt kapod vissza amit te is eleresztesz másokkal szemben. Férgezel, mocskolódsz, sértegetsz idegeneket aztán amikor beleverik az orrodat a saját piszkodba akkor megsértődsz.

Nem baj. Az ilyen trolloknak mint te, ez kell. Ebből értesz.

emzperx 2010.02.23. 02:46:28

@kolbászoszsömle:

Sztálin 1930 körül parancsba adta, hogy a szovjet típusú és a nemzeti szocializmus megkülönböztetésére a nemzeti szocializmus szó használata tilos és helyette a hitlerizmus, ill. a fasizmus kifejezés használandó. Emiatt van, hogy a tudatlanabbak a többségre hivatkozva mindmáig helytelenül használják a két fogalmat meghatározó szavat.

Sztálin szándéka nyilván elkenni a nagyfokú hasonlóságot a nemzeti szocializmus és a saját bolsevik szocializmusa között és ugyanez a célja a hazai hatalmat mindmáig bitorló posztkomcsi szemétládáknak is.

Nekünk itt 2010 -ben már nem kéne ennek felülni, hagyjuk ezt meg a tamásgáspármiklósoknak.

emzperx 2010.02.23. 02:53:25

@yarisugi: Erről beszéltem nyuszómuszó!)

ethnografus 2010.02.23. 05:33:27

Gyenge írás. Elfogult. Az ilyen írások ártanak a legtöbbet, mert úgy tesznek, mint a szólásszabadságot védenék, miközben csak összevissza beszélnek.

rawdu 2010.02.23. 05:56:58

Itt aról van szó, hogy fenn kel tartani a holokosztot. Most már csak legfeljebb 90 éves embereket lehet rángatni azzal, hogy állítólag részt vettek a holokosztban. Ez így nem mehet továb. a holobiznisznek működnie kell, és most, mivel mindenki kidöglött, aki így vagy úgy részese volt, tizenéves suttyókat kell majd bíróság elé rángatni.A holobiznisznek élnie kell, holobiznisz mindenek felett!!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.23. 06:02:21

Segítsen nekem valaki!

Már többször próbáltam megtudni, hogy a második világháború idején elkövetett tömeggyilkosságok miért minősülnek holokausztnak, ha zsidó személyek ellen követték el őket és miért nem, ha nem zsidó személyek ellen (követték el őket)? Eddig még senki nem adott rá választ.

A holokauszt teljesen elégő áldozatot jelent (amit az istenség elfogad). Tehát metafizikai fogalom. Következik-e ebből a fogalomhasználatból (a most megalkotott törvény is a holokauszt kifejezést használja), hogy tegnaptól a magyar törvények szerint is megkülönböztetés illeti a zsidó ellen elkövetett gyilkosságot a nem zsidó ellen elkövetett gyilkosságtól? (Törvénybe iktattuk Heller Ágnes tanárnő álláspontját, aki szerint a háború alatt zsidók ellen elkövetett gyilkosságok teológiai, míg a nem zsidók ellen egyszerű kriminológiai, büntetőjogi tények?)

Mi folyik itt tulajdonképpen? Meg tudja ezt nekem valaki magyarázni? Én éltem túl sokat vidéken és nem tudott kifejlődni rendesen az agyam és van erre értelmes magyarázat vagy mindenki megh*lyült vagy még rosszabb? Meg tudja nekem ezt valaki mondani, hogy mi van itt?

ü
bbjnick

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.02.23. 07:34:26

"... elfogadták a büntető törvénykönyv holokauszttagadást büntethetővé tévő, a szocialisták által ..."
a link rossz:
404 - A keresett tartalom nem található.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.02.23. 07:43:49

Kérdés (bocs, ha már volt):
A blog széles nyilvánosság-e?
Már létező blogposztokat le kell-e venni?

Egregor 2010.02.23. 07:47:33

@Google: eddig kimondhattuk: hivatalosan is 2,9 millióval csökkentették az áldozatok számát (A.-ban 1,1 millió, _túlyomórészt_ zsidó embert gyilkoltak meg, hivatalosan). Tehát nem 6, hanem annak a fele a zsidó áldozatok száma.

Ha a törvény életbe lép, dogmává válik a hatmillió, miközben hivatalosan 3 millió-t kell írni.

Ez ám a szép kövér skizofrénia!
Közbeszédben hatot, történeti munkában három milliót kell közölni.

Egyébként a poszt kiváló, egyetlen kiegészítéssel élnék:

Csak a hazugságot kell törvénnyel védelmezni, az igazság megáll a maga lábán is.

Egregor 2010.02.23. 07:52:11

@bbjnick: A zsidók helyesen Soának, azaz Pusztításnak/Pusztulásnak nevezik. Ők sem tekintik magukat sem az Istennek felajánlott áldozatnak, ahogy a nácik sem tekintették áldozatnak őket.

Egyébként pedig a H-törvény ténylegesen fajelméleti törvény, és mint ilyen, ellentétes az európai jogrenddel, mert kimondja, hogy a zsidók genetikailag magasabb rendűek a többi népnél, hiszen az őket ért tragédia borzalmasabb bármely más népet ért tragédiánál, még akkor is, ha a huszadik században volt már korábban is faji alapú népirtás, és volt több áldozattal járó is (ukrán népirtás, kb. 9 millió halott)

Egregor 2010.02.23. 07:53:42

@ethnografus: Tökéletes a poszt, és ezzel csak annak lehet baja, aki rasszista fajvédő, vagy üzletileg érdekelt a Holokauszt-bizniszben.

Egregor 2010.02.23. 07:55:09

@yarisugi: 1943 kiderítették már a nácik, hogy a szovjetek követték el.

Egregor 2010.02.23. 08:11:35

@smartdrive: Megpróbálok érvekkel válaszolni neked, bár szerintem (is) felesleges:

A H. megtörténte definíciótól függ és kutatások szelektációjának, illetve háborús propaganda elfogadásának kérdése.

Ha a H.-ot mint teljesen elégő áldozatot vesszük, akkor világos, hogy nem történt meg, szerencsére: elég sok zsidó él a világon, tehát nem irtották ki a zsidóságot.

Ha a H.-ot, mint faji alapú népirtást vesszük, akkor megtörtént, és ezen az sem változtat, hogy egyre kevesebb a bizonyíték az elgázosításra. Mert az, ha százezreket kényszerít valaki olyan munkára, olyan körülmények között, amely százezrek és talán milliók halálát okozza, akkor az népirtásnak minősül.

A lámpaernyő, szappan, füstöt és lángot lövellő krematóriumkémények mára mind kikerültek a hivatalos H.-felfogásból, csak a közbeszédben maradtak meg.

Az első kettő háborús propaganda, hoax, a kéményes ügy meg fizikai képtelenség, amit nem csak a krematóriumok működési mechanizmusa, de légifelvételek tucatjai is cáfolnak.

Mára már az is világos lett, hogy a tényleges Németország területén egyetlen gázkamra sem működött.

Az A.-ban és másutt végzett vizsgálatok meg valószínűtlenné teszik, hogy máshol is léteztek volna.

A gázkamrás ügy azért is kényes, mert többnyire visszaemlékezéseken alapul, amelyek közül egyre többről derül ki, hogy hamisítvány, vagy jobb esetben tévedés.

A Ciklonbé (Zyklon-B nyelvtannáciknak) tetűirtószer, a mai napig használatban van az anyag (hidrogéncianid), ahogy akkoriban világszerte ezt használták (nem ezen a márkanéven, de ugyanezt a hatóanyagot).

A kopaszra borotválás, ruhák "elgázosítása", egyáltalán: az élősködők elleni küzdelem alapvető járványügyi intézkedés. Ugyanezért kellett a járványos betegségben elhunytakat elégetni: járványügyi intézkedés.

Ehhez vegyük hozzá, hogy a nácik irdatlan mértékű harci gázzal rendelkeztek.

HA a zsidók elgázosítása volt a céljuk, miért tettek meg minden járványügyi intézkedést, aminek EGYIK lépéseként meggyilkolták az áldozatokat?
És miért egy élősködőirtó szerrel?

Miért nem fogták inkább a mustárgázt, vagy bármely másik harci gázt, és azt alkalmazták?

Ugyanis a Zyklon-B nem túl hatékony szer, összevetve a mustárgázzal.

Ami úgy hápog, mint egy kacsa, úgy néz ki, mint egy kacsa, és úgy is úszik, mint egy kacsa, az szinte bizonyosan kacsa.

Ami úgy néz ki, mint egy járványügyi intézkedés, úgy is zajlik le, és ugyanolyan eredménnyel is zárul, az szinte bizonyosan járványügyi intézkedés, és nem más.

Meglátásom szerint ha a nácik bárkit is el akartak volna gázosítani, harci gázt alkalmaznak. És nem egy egészségügyi szert.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.23. 08:16:03

@emzperx: Igen, ez megmagyarázza, hogy miért jelenti azt a szó, amit, nem pedig mást.
Kultúrtörténeti érdekesség.

Egyszer megerőszakolták a nyelvet, te megteszed még egyszer.
Ugyanúgy politikai elkötelezettségből.

kackia 2010.02.23. 08:17:06

Hinni is kell benne, vagy elég csak elfogadni.
Kutatni szabad lesz, vagy a kutatás már eleve feltételezi a tagadást,a rögzített tényekkel szembeni hitetlenséget.

Egyébként engem nem zavar, legalább felélénkül majd az ingatlanpiac,az eddigi bizonytalan izraeli befektetők biztonságosabbnak érzik ezután M.ot.

Egregor 2010.02.23. 08:20:18

@yarisugi: Én biztos eljátszanék a bírósággal, Galilei szerepét magamra öltve.

"Mélyen tisztelt inkvizítor hölgyek és urak, a Holokauszt Egyház dogmáit tiszteletben tartom, de nem fogadhatom el igaznak..."

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.23. 08:20:53

@bbjnick:

ha a holló metafizikai aktus, akkor ismétlődni fog. az olyanok úgy szokták.

Egregor 2010.02.23. 08:21:05

@kackia: Nem lehet érdemben kutatni, mert törvény határozza meg, mit kell állítani.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.02.23. 08:24:46

A Holokausztnak 72.771.500 áldozata volt! PUNKTUM!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.23. 08:35:56

amúgy meg, gellért, szép, becsületes poszt!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.23. 08:39:07

@Egregor: "Miért nem fogták inkább a mustárgázt, vagy bármely másik harci gázt, és azt alkalmazták?

Ugyanis a Zyklon-B nem túl hatékony szer, összevetve a mustárgázzal."

Mert a hipotetikus nácijainknak több esze van, mint amit elképzelni tudsz róluk.

A hidrogéncianid egy nagyon mérgező gáz, ám ellentétben a harci gázokkal, VAN ellenszere, így az esetleges balesetek esetén nem az történik, hogy ha rossz irányba fúj a szél, kinyiffantja az őröket, a zsidrákok meg szétszélednek.
Valamint a hidrogén cianid könnyebb a levegőnél, így, ha kiszabadul elrepül a picsába, nem pedig megül a tárolóhelységben.
A hidrogén cianid olcsó.
A kinyiffantani szándékozott zsidákokkal mindegy, hogy mennyi idő alatt végez a szer, nem kell gyorsan harcképtelenné tenni őket.

Szóval racionális szempontok alapján ideális szer a HCN.

kackia 2010.02.23. 08:40:12

Elképzelhető ezután olyan törvény mely a zsidók felsőbbrendűségének tagadását büntetné?
Már előre látom mennyire fel fog élénkülni a Ferihegy forgalma, delegációk jönnek és mennek az elkövetkező hónapokban.

Szt. Ahanov 2010.02.23. 08:42:38

@Arp1: A "nem szabad elfelejteni" és a "nap mint nap sulykolni és tagadását büntetni kell" között lett volna jó találni egy arany középutat.
Okos német újságírók szerint ugye mi itt görcsökben fetrengünk nagy "Trianon-komplexusunk" miatt, ehhez képest a közszolg. rádióban évente kb. öt alkalommal hallom a Trianon kifejezést, ebből négyszer a Vasárnapi újságban. Holokausztozás nélkül viszont nem telik el hét. Nem hiszem, hogy a csapból folyó Holokauszt csak nálam idéz elő émelygést.

yarisugi 2010.02.23. 08:58:24

@Egregor:
Igen, kb erről lehet szó. Ez a nyíltan rasszista, antidemokratikus és jogilag is teljesen szakszerűtlenül megfogalmazott törvényjavaslat /mert még nem törvény/ középkori sötétséggel a vádlottak padjára ültetne mindenkit aki azt tartja hogy minden történelmi esemény értékelése megváltozhat a később felmerülő adatok ismeretében.

Épeszű ember épp úgy nem vonja kétségbe hogy volt HC mint ahogy a tatárjárást vagy a gravitációt se tagadja. De a JOGOT hogy BÁRMIT tagadhasson vagy cáfolhasson, akár hülyeségből akár új tények alapján, azt nem lehet elvitatani.

Vajon mit gondolnak és akarnak a HCT támogatói, MEDDIG lesz érvényben ez a törvény bárhol a világon?
100 év? 200 év? 1000 év? Hány évig nem szabad még a gondolatát sem felvetni annak hogy egy történelmi esemény hogyan történt?

Amiért annak idején Galileit meghurcolták, a geocentrikus világkép TAGADÁSÁÉRT, Európa több országában igen súlyos büntetés, társadalmi kiközösítés és egzisztenciális ellehetetlenítés járt.
Időközben ÚJ TÉNYEKET tártak fel és ezek alapján KORRIGÁLTÁK a korábbi DOGMATIKUS nézeteket és ma már senkinek nem kell attól félnie hogy heliocentrikus elvekért megbüntetik.

Egy liberális és demokratikus társadalom egyben SZEKULÁRIS is, tehát semmilyen teológiai értelmezést nem emelhet törvénnyé. Ha bármelyik népet kiemeljük és azt mondjuk hogy minden nép szenvedett de ők jobban szenvedtek, arra racionális magyarázat nincs, legfeljebb teológiai (lásd bővebben Heller Ágnesnél).

Ez a törvényjavaslat ezért mindenképpen ártalmas, káros, fasiszta típusú, dogmatikus rendelkezés.
Nem véletlen hogy más országokban csak erősen kibővített értelmezéssel iktatták be, Spanyolországban pedig el is törölték, vicces hogy pont az inkvizíció hazájában jutottak jobb belátásra. Lehet, ők tanultak a saját hibáikból.

yarisugi 2010.02.23. 09:16:07

Azt is jegyezzük meg és ismételjük el újra és újra:

Egy ilyen törvény a szélsőjobb oldalt erősíti és a szélsőjobb karjai közé löki a szólásszabadságot. Nejlonjaink innentől kezdve szólásszabadság bajnokokként fognak fellépni, megalakulnak majd a Nemzeti Galilei Körök, a Voltaire Klubok.

Ez elképesztő hisztériát fog generálni. A "szólásszabadság", "vélemény" kifejezések gyanúsnak és veszélyesnek minősülnek, Galileit szép csendesen kiveszik az iskolai tananyagból, nehogy ötleteket adjon. Egyre szélesedik majd a betiltandó fogalmak köre. Egyre nagyobb lesz a gyűlölet, az ellengyűlölet, az ellengyűlöletre adott retorzió és terror.

Asszem ezt itt így idéztem korábban, klikk: @yarisugi

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.23. 09:18:04

@yarisugi: ez a csúszós lejtő című érvelési hiba.
Valaki fentebb már emlegette.

yarisugi 2010.02.23. 09:27:14

@kolbászoszsömle:
Én nem érveltem, csak felfestem a falra :) adja isten hogy ne legyen igazam.

De olvasgassunk addig is szakmai anyagokat:
egyik:
tasz.hu/szolasszabadsag/holokauszt-tagadas-ujra-velemenyeztuk-torvenyjavaslatot
másik:
tasz.hu/files/tasz/imce/TASZ_allaspont_btk_T11705.pdf

Senkifia 2010.02.23. 09:44:37

@yarisugi: ...ha a románoknak lenne megfelelő lobbierejük,és nemzetközi infrastruktúrájuk,ami nincs, azt tanítanák szerte a világban,hogy az 1848as forradalomban Kossuth,meg a magyarok meggyilkoltak 40ezer román civilt. A román iskolákban ezt tanítják. Namármost.Hivatalos,korabeli, és utólagos kimutatások,minden oldalról,meg függetlenül ,azt írják: összesen 18ezer egynéhányszáz halottja volt ÖSSZESEN a 48as forradalomnak.És ebben benne van az osztrák, a magyar,az olasz,az orosz,és minden egyéb érintett náció és oldal elhalálozottjainak összege. De az ezt tanuló második generációs román gyerek foggal-körömmel,és tűzzelvassal,szembemenve a világ nézeteivel és információival,vallja,hogy Kossuthék kinyírtak 40ezer román civilt.... Ezért nem szeretem a történelmet.Mert a győztesek írják. És ha nem azt keresed,kinek van igaza,hanem az IGAZSÁGOT,akkor keresned kell jópár tök független,vagy feltehetőleg objektív forrást,és ezen forrásokból származó információk találkozása környékére tehető az IGAZSÁG legvalószínűbb formája. Ennyit a történelemről, a pontos történelmi megállapításokról. És ezek mellett bármilyen történelmi tény igenlését,vagy tagadását börtönnel büntetni elég súlyos ,inkvizitórikus, diktatórikus gesztus. És ez a modern "nyugati demokrácia"....

Senkifia 2010.02.23. 09:49:53

@yarisugi: ...és ez a fickó szeretne magyar miniszterelnök lenni, a szélsőségesség elleni harc jegyében :) aki konkréten kirekesztő, rasszista ,alkotmányellenes(remélhetőleg az AB is így ítéli majd) törvénytervezettel "tromfol" a választások előtt.

Senkifia 2010.02.23. 09:56:29

@smartdrive: a fiktív románírtást már előkapták.Csak a románoknak nincs lobbiereje meg infrastruktúrája,és hollywoodja,hogy megfelelő irányba alakítsa a köztudatot. A román iskolában azt tanítják,hogy az 1848as forradalomban Kossuthék 40ezer román civilt gyilkoltak meg.Holott a forradalom halottainak számát Ausztriától Nagy Britanniáig minden normális történész 18ezer körülire becsüli.Amibe mindenki benne van. És ezen felül még 40ezer román,ugye....de ez csak a román történelemkönyv része :)

Higany 2010.02.23. 09:59:03

www.dalit.hu/se-holokauszt-se-romak/

Idézek ebből az Ungár Klára és barátai által jegyzet írásból:

"A holokauszt fogalmának teljes hiánya egyébként korántsem csak a zsidókra és a cigányokra vonatkozik. Ki emlékszik ma már az örményekre? – kérdezhetjük Hitlerrel. A középiskolai történelmi atlasz mindenesetre az örmények ügyében tökéletesen megfelel a holokauszt-tagadók elvárásainak."

Nem idézem az egészet, nagyon kemény, van szó a MÁV-ról is. A lényeg, hogy ezzel a logikával az első osztályos matematika tankönyv is egy HK-tagadó iromány...

Senkifia 2010.02.23. 10:05:07

nagyon az az érzésem,hogy ez is egy olyan MÁV elleni kárpótlásiper-szerű húzás,így választások előtt....Lehet kelteni a feszültséget,utána meg riogatni,hogy ugyeugye,fúúúazta,jönnek a nácik ....Miközben ez a törvény a rosszulfogalmazás,kirekesztés,törvénnyel való visszaélési lehetőség és faji alapú megkülönböztetés magasiskolája.kik is voltak,akik faji alapon különböztettek,"felsőbbrendűként" kezelték magukat,jelentéktelenként másokat,visszaéltek a törvénnyel és lehetne sorolni ......na kik? hát a nácifasiszták :)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.23. 10:10:30

@Senkifia: Én simán el tudom képzelni, hogy az alatt a másfél év alatt, amíg tartott a szabadságharc, meghalt 40k román civil.

Ehhez csak annyi kell, hogy legyen az átlagéletkor akkoriban mondjuk 50 év, és ha él 1,3 millió román, az azt jelenti, hogy pont negyvenezer hal meg amíg tart a a szabadságharc. :D

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.23. 10:15:51

@kolbászoszsömle: ez a 40k román civil halott valószínűleg megelőző csapás a sajnálatos abrudbányai és zalatnai események miatt.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.23. 10:20:59

@tölgy: ezek szerint a természet ősanyánk velünk van...

Mint a mikor Gheorghe Funar távozni készül az árnyékvilágból, és hű emberét odahívja, és mondja, neki, hogy szólíts Funár Györgynek ezentúl!
Az meg kérdezi, hogy dehát eddig utáltad a magyarokat, most mégis magyarként akarsz meghalni?
Mire Gheroghe csak annyit mond, hogy inkább egy magyar haljon meg, mint egy román...

smartdrive 2010.02.23. 10:54:37

@Egregor: "Az effajta "csak kérdéseket teszek fel, mert ÉN elfogulatlan akarok lenni" stb. bla-bla fedőduma mögül egy nagyon primitív és általános, de rohadtul ellenszenves jellembéli fogyatékosság lóg ki:

nem bírják áldozatnak látni a gyűlöletük tárgyát.

A haláltáborok, 9/11 stb. tagadása - vagyis egy, a hülyeség előtt behódoló attitűd - mind erről szól.

Az elkövető bocsát meg legutoljára."

smartdrive 2010.02.23. 11:02:32

@yarisugi: vajon milyen új tények kerülhetnek napvilágra, amiből kiderül, hogy több százezer túlélő rosszul emlékezett?

ne hagyjuk már az IQ-t az ajtó előtt

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.02.23. 11:26:17

a szólásszabadság már rég nem kívánatos.
a demokrácia kiüresedett. csak a porhüvelye maradt, ilyen törvényekkel megtöltve.

ez a törvény a legjobb látlelet: DIKTATÚRA VAN! amelyet demokrácia és köztársaság névvel illetnek.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.23. 11:34:45

@vero: És, ha a Sólyomlaca visszadobja, vagy az Alkotmánybíróság?

Károgol itten, mint egy vámpír, mert sinter vagy.

Diktatúráról károgol, mikor éppen kb két hónap múlva választások lesznek, és előreláthatóan a jelenlegi kormány elmegy a búspicsába.

Szóval, kidebaszott egy diktatúra ám ez.
Fékek nélkül, és izomból.

Elég szánalmas egy köcsi...

Google 2010.02.23. 11:45:29

Ja, ja, diktatúra van.
Azoknak, akik ezzel a témával kelnek, és ezzel is fekszenek. De közben nem hánykolódnak párnák közt. Nagy gondjaik nem lehetnek, lévén ez a fő témájuk.
Smartdrive-val együtt mondom, az elkövető bocsát meg utoljára.

Martian (törölt) 2010.02.23. 11:49:55

@kolbászoszsömle: "Diktatúráról károgol, mikor éppen kb két hónap múlva választások lesznek, és előreláthatóan a jelenlegi kormány elmegy a búspicsába."

Akik persze 4 évig megint azt csinálnak majd, amit akarnak és nem azt, amit a választók elhittek róluk.

Martian (törölt) 2010.02.23. 11:54:23

És miért ne lehetne pl. a Lechter-jelentést tárgyilagos, szakmai szinten kivizsgálni?

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.02.23. 11:54:26

@kolbászoszsömle: majd szólj! de valóban jusson eszedbe,
egyszerű ember!

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.02.23. 11:56:04

@Google: nem a diktatúra baj, hanem az, hogy demokráciának nevezik.

bz249 2010.02.23. 11:58:59

@Google: kovacs laca parafraziskent, aki a holokauszt-tagadast betiltja az az elobb-utobb az evoluciotagadast is betiltja, aki az evoluciotagadast betiltja az elobb-utobb a Bajnai-kormany valsagkezelesi sikereinek a tagadasat is betiltja.

Az alapjogok azert alapjogok, mert nem kepezhetik vita es alku targyat.

megjegyzes1: Holokauszt termeszetesen nem volt

megjegyzes2: ha a kovetkezo Fidesz vezette kormany betiltana a kommunizmus buneinek tagadasat, akkor Magyarorszagon nincs Recsk nevu telepules

X Y kronosz óra 2010.02.23. 12:00:53

Orvos-húgomat innen küldte
Szálasi a halálba. Most
Rákosi tart itt. Egy a csürhe:
a porkoláb is azonos.

- írta emlékezetébe, később papírra Faludy György az ÁVÓ pincéjében 1950 nyarán.

tevevanegypupu 2010.02.23. 12:05:04

@bz249:
Magyarorszagon nemigen van Recsk nevu telepules, legalabbis Faludy ota nem nagyon emlegeti senki. Teljesen termeszetes, hogy negyvenvalahany even keresztul kommunista diktaturaban eltunk, az nem volt olyan borzaszto.
1956-ban fasiszta bandak tomboltak az utcan es gyilkoltak a zsidokat, 1968-ban barati segitseget nyujtottunk Csehszlovakianak, Lech Valesaek a nepi hatalom ellen fordultak gyilkos eszkozokkel, es Kambodzsaban sem irtotta a PolPot rezsim a maskeppen gondolkodokat, ahogy a Szovjetunioban is kifejezetten szerettek a zsidokat es a demokratakat. Szoval kuss legyen.(:

tevevanegypupu 2010.02.23. 12:08:11

Mondjuk ugy, hogy feldemokracia es feldiktatura van.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.23. 12:10:01

@Martian: Ha azt csinálnának, amit akarnak, akkor fizetnél vizitdíjat.
Meg az Alkotmánybíróság nem semmisített volna meg pár törvényt.

A négy évre történő választás praktikus okokból van.
A visszahívható képviselő nem tud szükséges, de népszerűtlen intézkedést megszavazni.
Olof Palme példáját tekintve viszont megoldható ez a probléma is.

@vero: Amikor a "majd szólj" bekövetkezik, mert a fityesz koalícióra lépve a jobbikal és ettől benáculva elfasizálódott, akkor az ma, a diktatúra LESZ, nem a diktatúra VAN.

Aki nem tud magyarul, ne beszéljen magyarul.
Ha szabadna.

bz249 2010.02.23. 12:10:29

@tevevanegypupu: mivel ezeket egyelore meg nem kotelezo vallani, ezert termeszetesen elismerem a kommunizmus buneit.

A nacikat most csak az oradouri meszarlas, rotterdam bombazasa es az orosz/ukran lakossag elleni kegyetlenkedeseik...stb miatt utalom.

tevevanegypupu 2010.02.23. 12:15:31

@bz249:
"A nacikat most csak az oradouri meszarlas, rotterdam bombazasa es az orosz/ukran lakossag elleni kegyetlenkedeseik...stb miatt utalom."

Igaza is van. En pedig azert utalom oket, amit mostanaban muvelnek a palesztinokkal, ugy cirka otven eve.

bz249 2010.02.23. 12:23:15

@Grift: @tevevanegypupu: a semita belharcok kb. annyira erdekelnek, mint a tamil-szingalez meccs. Egy brancs az ott mind. :)

Martian (törölt) 2010.02.23. 12:33:52

@kolbászoszsömle: A visszahívható képviselő nem tud szükséges, de népszerűtlen intézkedést megszavazni.

A visszahívhatóságnak nem a pillanatnyi népszerűség kellene, hogy legyen az alapja, hanem a választókkal kötött közjogi, mandátumos szerződés, amelyben teljesíthető, számonkérhető formában vannak a képviselő vállalásai. Ahogy pl. egy cég meghatározott időre szerződik az őt képviselő ügynökökkel.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.23. 12:34:44

@bz249: Igaza van. Don és Budapest miatt mucsai provincializmus, és meghaladott nacionalizmus lenne őket utálni.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.02.23. 12:34:48

@kolbászoszsömle: egyszerű ember! tanulj meg fogalmazni! a gondolataidat nem tudod érthető módon szavakba önteni.
ha gyakorolsz, menni fog.

bz249 2010.02.23. 12:36:25

@TaTa86.: lehetne amiatt is, de az kozos erofeszites volt a kommunistakkal. Tisztabb helyzetet ad, ahol nem voltak orosz katonak a kornyeken.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.02.23. 12:47:15

@Martian: és amikor a nemzetközi helyzet fokozódik, akkor mi van?
Vagy akkor mi van, ha a képviselő sem tud mindent a megválasztása előtt?
Milyen ígéretet tud tenni Béla, a párton- és mutyinkívüli?
Kivel szerződik?
Mi alapján?

ha elmennek 60%-nyian szavazni, és 60%-os többséggel megválasztják Józsit képviselőnek, akkor az össz választók kb harmada adta rá a voksát.
Azokkal áll szerződésen, akik rá szavaztak, vagy mindenkivel?

stb.

tevevanegypupu 2010.02.23. 13:12:48

@Grift:
De nem am! Csak ugye modszerek..

@bz249:
Talan ezert is utaljak, gyulolik es vetik meg egymast valtakozo, de soha nem csillapulo szenvedellyel.

Martian (törölt) 2010.02.23. 13:14:49

@kolbászoszsömle: és amikor a nemzetközi helyzet fokozódik, akkor mi van? Vagy akkor mi van, ha a képviselő sem tud mindent a megválasztása előtt?

Arra tesz vállalást, amit felelősséggel meg tud tenni (nem feltétlenül keresztülvinni!), a vis maior esetekre is lehetne elfogadható kitételt tenni.

Milyen ígéretet tud tenni Béla, a párton- és mutyinkívüli?

Hogy ceterum censeo elmondja, támogatja stb. amit keresztül akar vinni, illetve garanciát az álláspontjaira bizonyos kérdésekben. Hangsúlyozom, nem az a lényeg, amit keresztülvisz, hanem amit következetesen képvisel... már ez is nagy előrelépés lenne.

Kivel szerződik? Mi alapján?
ha elmennek 60%-nyian szavazni, és 60%-os többséggel megválasztják Józsit képviselőnek, akkor az össz választók kb harmada adta rá a voksát.
Azokkal áll szerződésen, akik rá szavaztak, vagy mindenkivel?

1. ha a többséget megkapta, akkor az összes választóval (az Rt közgyűlés szavazattöbsége is az Rt-t képviseli)

(külön kezelendő lehet a "fehér lapos" szavazatok kérdése)

Analógiában általában megfeleltethető lenne az Rt közgyűlés ügyvezető választásának.

Google 2010.02.23. 13:22:52

@vero:

Mindenki annak nevezi, aminek akarja. És azt is választ ki, akit akar.
De kezelheti a helyén is.

IHCS 2010.02.23. 13:38:01

Te ergé!

Te ezzel a mondattal is egyetértesz?

"aki ilyet mond, kiírja magát a demokratikus közéletből"

Nekem az egyik legnagyobb bajom a mai közállapotokkal, hogy mindenki arra büszke, hogy kit nem olvas, kivel nem áll szóba...

Ha Csurka azt mondta 94-ben, hogy a 80-as években az állami vállalatok élére ültetett reformmenedzser komcsik maguknak privatizálták ki a gyárat és ez lopás, akkor elég volt azzal elintézni a dolgot, hogy: "fasiszta". Aztán, amikor a nép meg úgy érezte, hogy jó-jó zsidózik, de más meg nem beszél a privatizációs lopásokról, akkor meg szépen beszavazta őket a Parlamentbe. Nem lett volna egyszerűbb azt mondani, hogy zsidókérdésben nem vitatkozunk Csurkával, mert nyilvánvalóan HAZUDIK, de azért olvassuk el a többi felvetését is, mert hátha más témákban vitaképes állításai is vannak?

Akutalizálva: ha kizárjuk a JObbikot a közéletből, akkor az utcán fognak az őt támogató tömegek visszajönni és nem biztos, hogy azon állításai miatt kap majd támogatást, ami miatt ki akarjuk őket zárni a közéletből. Sőt én személy szerint biztos is vagyok benne, hogy éppen nem amiatt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.23. 14:44:36

@Grift: & @Egregor:

Minden gyilkosság metafizikai aktus. A liberális demokrácia most ért abba a fázisába, amikor erősen "vallási" jelleget ölt, de koherencia nélkül: ebből pedig csak nagyon sötét dolgok jöhetnek ki:-(

ü
bbjnick

bz249 2010.02.23. 14:53:17

@bbjnick: ez eppen szembe megy a politikai vallas bevett dogmaival... szoval inkabb valami eretnekmozgalomfele :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.23. 15:06:20

@bbjnick:
persze, minden halál metafizikai esemény :).
metafizikai aktusnak akkor nevezhetjük, ha a gyilkoló szándéka szerint az.

abandi 2010.02.23. 15:41:25

Azért, ézért az utsó napi geciségért meglakoltok lámpavasravaló gecik!

abandi 2010.02.23. 15:56:54

@rajcsányi.gellért (ergé):
Jól van, rajcsányi! Majd vigyázok a mocskos pofákra...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.23. 16:01:08

@bz249:

"ez eppen szembe megy a politikai vallas bevett dogmaival..." --- írod.

Nem olyan biztos az: változnak az idők, változnak a liberalizmusok:-/

"Az ilyen rendszer valójában egalitárius, nem libertárius: a megkülönböztetés nélküli
világ a tökéletes egyenloség világa. Illúzió azt hinni, hogy az egalitárius logika
egészében nem befolyásolja, amit az emberek a közösségeken belül gondolnak.
Az egész rendszer vagy magában hordozza a valamennyi etikai hitvallás eredendo
egyenloségét elfogadó feltevést, vagy azt, hogy egy felsobb hatalom állapítja meg
az egyenloség kötelezettségét minden egyes csoportra. Mindkét esetben a multikulturalizmus
valamely fajtája bukkan fel, amely – ahogy sokan hiszik – lehet önmagában
jó dolog, de leszámol az igazi kulturális sokszínuség álmával. A multikulturalizmus
mindig vagy egy magas szinten szabályozott rendszer, vagy egy
homogenizáló elképzelés, mely néhány divatos kisebbségi kultúra (homoszexuálisok,
afrikaiak, feministák stb.) kiválasztása mögé rejti a homogenizációt, melyek
elott meg kell hunyászkodni, és ettol a meghunyászkodástól lesz a „nyitottságból”
pluralizmus."

www.hitelfolyoirat.hu/dl/pdf/20100201-77553.pdf

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.23. 16:08:20

@Grift:

"persze, minden halál metafizikai esemény :).
metafizikai aktusnak akkor nevezhetjük, ha a gyilkoló szándéka szerint az."

1) Én úgy tudom, a nácik nem akartak gyilkolászni: szóba került Palesztina és Madagaszkár, ahová az európai zsidóságot áttelepítenék, de az angolok és a franciák ellenkezésén elbukott a dolog.

2) Márpedig valaki kiötlötte ezt a holokausz elnevezést. Lehet, hogy azzal a szándékkal, hogy látványosan metafizikai színezetet és jelleget adjon a történteknek...?

ü
bbjnick

ILLED 2010.02.23. 16:08:32

A TASZ-nak teljesen igaza van, visszájára sül el a dolog: Ha azt látom, hogy valamit nem szabad mondani, az nyilván azt mutatja, hogy igaz, csak a hatalom fél tőle.

Én indítványoznám azt is, hogy a tényállásba kerüljön be egy minősített eset is:
(2) A büntetés tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a holokauszt hitelt érdemlő bizonyítékokkal cáfolják is.

:)

bz249 2010.02.23. 16:26:48

@bbjnick: akkor a forradalom felfalta a gyermekeit? Lassan tenyleg nem tudom milyen csoporthoz allhatok oda. :)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.23. 16:36:07

@ILLED: Ezt szabad tagadni, vagy ezt sem?

„A népet pedig, mely benne vala, kihozatá; és némelyét fűrész, némelyét vasborona alá, némelyét fejsze alá vetteté; némelyeket mészkemenczén vitt által, és így cselekedék az Ammon fiainak minden városával. Haza méne ezután Dávid és az egész nép Jeruzsálembe.”

Sámuel II. könyve 12.31

:>

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.23. 16:37:14

@bz249:

"akkor a forradalom felfalta a gyermekeit?"

Ahogy az már az ideológiáknál lenni szokott...

ü
bbjnick

abandi 2010.02.23. 16:41:19

@bbjnick:
eli vízel volt a hollókoszt kitalálója.
Több "tényfeltáró"regényében is hazudott.
Itt is járt a minap...
Állítólag a Parlamentben is kitüntető figyelemmel hallgatták a hitsorsosai.
Ma meg a hollókoszt törvényen elmélkedünk...
Ájrópa démokratikuss részében ez már be vett szokás.
Csatlakozzunk?!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.02.23. 16:43:38

@abandi:

"eli vízel volt a hollókoszt kitalálója"

Mondom én, hogy valaki kiötlötte, hogy...:-(

ü
bbjnick

Martian (törölt) 2010.02.23. 17:04:36

@Loxon: ja, Mózes Führer és az ő ótestamentumi Mein Kampf-ja... :))

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.02.23. 17:05:24

a holovalás nyitánya a holocaust című film bemutatása volt valamikor 74 tájékán.

tevevanegypupu 2010.02.23. 17:48:48

Hat igen..Ettol fugetlenul - sok dokumentumfilmet lattam halaltaborokrol - megis a legszornyubb "elmenyem" egy jatekfilm volt, nem is olyan regen, Wajda Katyn-ja. Mert az is rettenetes, hogy csoportosan irtanak ki embereket, de az, hogy elore megfontols szandekkal, egyenkent ezrevel lovik oket tarkon..az felulmul minden kepzeletet. Legalabbis az enyemet.

yarisugi 2010.02.23. 17:55:48

@smartdrive:
Honnan veszed hogy százezer túlélő emlékezett, egyöntetűen és mind jól?
Személyesen beszéltél mindegyikkel?
Ellenőrizted az emlékezéseiket, állításaikat egyenként?

Nem? Akkor pofa súlyba, trollocska.

kackia 2010.02.23. 19:29:07

www.ujjobboldal.hu/node/2041

"Arthur Koestler óta tudjuk, hogy a vélemény szabadsága mindenekelőtt a vélemény alkotásának és kinyilvánításának a szabadsága mindenki számára, még akkor is (és különösen akkor), ha ez a vélemény nem egyezik a kormányzók véleményével. Az az ember, akinek nincs joga nemet mondani, csupán egy rabszolga."

"Hack javaslata tehát nem egyéb, mint újabb parasztvakítás, amit a népek úgy fognak beszopni, hogy azt a műszerek is kimutatják majd. Szájkosár-törvényekkel korlátozni a szabad véleménynyilvánítás jogát, a hiteles, tényszerű történelemtudomány kutatásainak eredményeit leginkább diktatúrákban szokás. Márpedig állítólag mi nem élünk diktatúrában. Állítólag."

smartdrive 2010.02.23. 20:08:31

@yarisugi: "Az effajta "csak kérdéseket teszek fel, mert ÉN elfogulatlan akarok lenni" stb. bla-bla fedőduma mögül egy nagyon primitív és általános, de rohadtul ellenszenves jellembéli fogyatékosság lóg ki:

nem bírják áldozatnak látni a gyűlöletük tárgyát.

A haláltáborok, 9/11 stb. tagadása - vagyis egy, a hülyeség előtt behódoló attitűd - mind erről szól.

Az elkövető bocsát meg legutoljára."

smartdrive 2010.02.23. 20:10:17

@kackia: "Nagyon szívesen lennék partner szkepticista vitákban, amikor arról beszélünk hogy létezik-e a világegyetem, és ha esetleg igen, lehetséges-e, hogy csak tíz ember él a bolygón, és a többi báb, hogy a teremtő szórakoztasson velük minket.

Nincs ezzel semmi baj.

Csak azt nem értem, hogy akik ilyen okosak akarnak lenni, azok miért nem egy üveg bor vagy a tejútrendszer létezését kezdik firtatni, vagy miért nem Mátyás királyét, és miért kell olyan témával kezdeni a nagy filozofálást, ami - abban a valószínűtlen esetben, ha mégis létezne az emberi faj és a történelem - többmillió áldozatot és az ő hozátartozóikat, szeretteiket sért, bánt, megaláz.

Persze az empátia is csak egy adottság, vagy kapott belőle valaki, vagy nem."

kackia 2010.02.23. 20:47:14

@smartdrive:
Az az érzésem, hogy a mi vitánk már a teremtőnél lehorgonyozna.

"akik ilyen okosak akarnak lenni, azok miért nem egy üveg bor vagy a tejútrendszer létezését kezdik firtatni"

Talán azért nem mert azok az "okosak" szintén a bőrükön érzik, érezték a létezés súlyát, és a történelmi korrektség erre készteti őket.
És talán tisztában vannak a tét árával is, főleg egy távolabbi perspektívába helyezve azt, mivel ismerik a szimbólumok fontosságát is egy nemzet jövője szempontjából.
h.k. tagadás büntethetősége = szimbólumok közvetett eltörlése.
Eltörölt szimbólumok = nemzet halál.
Talán ezért sem vitatkoznak az "okosak" zivataros időkben a kozmosz bagatell dolgairól,de félek, hogy nem érted ezt.
Egyébként mélyen áttudom érezni a holokauszt túlélők és örökösök veszteségét és fájdalmát és higgye el ez nálam tényleg nem statisztikai kérdés.
Persze más kérdés, hogyha én lettem volna vagy lennék a helyükben akkor erre a törvényre én hogyan reagálnék.

emzperx 2010.02.23. 20:50:18

@smartdrive:

"9/11 stb. tagadása"

WTF!??

Mit tagad - illetve mit állít - a 911 tagadó?

Hoyg nem vol WTC? Vagy nem röpülővel mentek neki? Vagy csak film az egész?

kackia 2010.02.23. 20:57:20

De most már joccakát mindenkinek, mennem kell mert puffadok, sajnos el kezdtek gyötörni a gázok.

smartdrive 2010.02.23. 21:00:11

@emzperx: pld. hogy maguk az amerikaiak, természetesen a zsidókkal karöltve csinálták. de ez itt most egy lényegtelen mellékszál

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.23. 21:09:27

Troll vagy nem troll, most mindegy, van itt két jellemző állítás, amit érdemes megcáfolni (nem pedig tagadni):

„A haláltáborok, 9/11 stb. tagadása — vagyis egy, a hülyeség előtt behódoló attitűd — mind erről szól.”

A hülyeség a kritikátlanságnál kezdődik. Ugyanis ha nem tagadom 9/11-et vagy a haláltáborokat, akkor nem vagyok hülye?

Én úgy tapasztaltam, hogy a kínos mozzanatok nem a tagadásnál vagy az állításnál jönnek elő, mert erre a kettőre bárki képes, még egy majom is. Az érdekes az, amikor valaki a részletekbe megy bele.

„Csak azt nem értem, hogy akik ilyen okosak akarnak lenni, azok miért nem egy üveg bor vagy a tejútrendszer létezését kezdik firtatni, vagy miért nem Mátyás királyét, és miért kell olyan témával kezdeni a nagy filozofálást, ami — abban a valószínűtlen esetben, ha mégis létezne az emberi faj és a történelem — többmillió áldozatot és az ő hozátartozóikat, szeretteiket sért, bánt, megaláz.”

Az érdekes ebben a tirádában az, hogy valójában nem „mi” vagyunk azok, akik ezt az izét tagadni akarjuk, hanem egy lobby az, aki minduntalan csak ezzel a kérdéssel, ennek a valóságával, sőt hipertrofizált valóságával tud foglalkozni. Tehát ha az ember nem hallaná naponta nyolcvanszor azt, hogy ezt hinni kell és nem lehet tagadni, akkor eszébe sem jutna ennyire belemenni a témába. Érdekes módon azok, akik ezt a holokauszt-tagadás-tiltás ennyire propagálják, nos, ők azok, akik bármikor szívesen letagadnák bárminek a létét, kivéve ezét. Miközben az, aki szabadon gondolkodik és tájékozódik, természetesen akkor sem esik kétségbe, ha Hume-ot olvas vagy a tejútrendszert kérdőjelezi meg.

Továbbá az is vicces, hogy szekuláris korunkban már mindent lehet tagadni: Istentől kezdve a honfoglaláson át a valóság meglétéig mindent, de mindent, csak egyvalamit nem: ...

Azt tilos. Így aztán nyugodtan ki lehet mondani, hogy ez a törvény (ha lesz), vallási törvény lesz: egy szekularista álvallás „törvénye”.

smartdrive 2010.02.23. 21:17:28

@Loxon: "Továbbá az is vicces, hogy szekuláris korunkban már mindent lehet tagadni: Istentől kezdve a honfoglaláson át a valóság meglétéig mindent"

ez szerintem is vicces. vagy inkább szomorú. de hát Győzikét is nézik

Téglagyári Megálló 2010.02.23. 22:08:11

@smartdrive:

Humphrey Bogart azt mondta egyszer, hogy sose mondj ellent egy nőnek, ha kicsit vársz, hamarosan megteszi ezt ő maga.

Nos, a szolipszistákat is könnyű a saját csapdájukba ejteni.

Várkonyi 2010.02.23. 22:10:23

Egyszerűen szóhoz sem jutok. a kaftánbérencek 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetnék a holokauszt(tm) gyalázását.

kuruc.info/r/7/55724/

Várkonyi 2010.02.23. 22:16:35

holokauszt®© - így sokkal jobb.

smartdrive 2010.02.23. 23:04:08

@Várkonyi: ööö... gyalázását? :D óvatosan az elszólásokkal

Várkonyi 2010.02.23. 23:12:43

@smartdrive: egyetlen igazi tragédia volt a történelemben:

a nagy ho-ho-holokauszt...:)

Ez a törvény nem visszamenőleges hatályú lesz , ugye? Azt külön ki kell kötni a törvényben, ugye?

Ja és ha minden simán megy, akkor mikor fog hivatalosan életbelépni ez a törvény? Úgy értem, várhatólag.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.23. 23:45:52

@Várkonyi:

www.parlament.hu/irom38/11705/11705.pdf

Úgy időzítve, hogy amikor a Jobbik kampányközpontban indul a buli a parlamenti bejutás miatt, a beépült NBH már vadászhat a mikrofonnal.

Ennyit a szólás utáni szabadsághoz, hogy is mondta Ice mudda fukkin' T: Freedom of speech, just watch what you say.

Várkonyi 2010.02.24. 00:29:55

@Herr SturmLiberator: nem értem, mi a bajod. A "civilizált", "demokratikus" Németországban is be van ez tiltva.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.24. 04:49:54

@Várkonyi:

Na igen, megnézheted, mekkora a "nyomorúság" a civilizált demokrata Németországban. :)

Egyszerűen nincs értelme előírni, ki mit gondol a történelemről, de ez alaposan végig lett rágva itt és más blogokon a napokban.

smartdrive 2010.02.24. 12:34:12

@Herr SturmLiberator: de hát azt most sem írják elő, hogy mit gondolj

Nazareus 2010.02.24. 16:32:55

Én csak arra lennék kiváncsi, hogy ha valaki nem tagadja, hanem helyesli a holocaustot az büntethetö? Mi van, ha valaki azt mondja, hogy "Nagyon helyes, hogy volt holocaust..." ??

Lovastengerész 2010.02.24. 18:30:43

így válik nevettség tárgyává egy valódi tragédia. szomorú...

hatás-ellenhatás törvénye alapján, ezuttal még távolabb kerülünk attól hogy reálisan tekintsünk a dologra, ehelyett törvénybe foglaljuk a tulzó legendákat (lámpaernyő, szappan, sokszázezer ember egy nap alatt, stb, golyóstollal írt "napló" a negyvenes évekből, stb)

kár, mert igy hatvan év multával illenék már reálisan szembenézni a mult katasztrófáival, ahelyett hogy azon versenyzünk ki hazudik nagyobb és szörnyűbb multbéli sérelmeket.

smartdrive 2010.02.24. 22:37:07

@cukicica: majd ha a Holocaust-tagadás a "volt-e lámpaernyő" vitát fogja jelenteni, akkor kivehetjük a Btk-ból

smartdrive 2010.02.24. 22:38:55

@Nazareus: semmi különös, az olyan, mintha Holocaust-tagadás helyett 180-nal mennél zebrán

emzperx 2010.02.25. 02:04:00

Az külön hab amikor valaki a "civilizált" nyugatra, és azon belül pl. Németországra hivatkozik mint megfellebbezhetetlen érv a "holokauszttagadók" kordában tartására.

Az ilyen seggfejek pillanatok alatt tudnak a "társadalmi" és "kultúrális differenciákra" hivatkozni amikor egy másik témában szekértábori logikájukat éppen kikezdené ugyanezen országokkal való hasonlat felemlegetése.

Ausztrália vagy az Egyesült Államok, netán Dánia, Anglia, Spanyolország - ahol nincs érvényben HKtagadással kapcsolatos törvény - ilyenkor gyorsan le is kerülnek a térképről.

Aztán az is vicces, hogy ezek a "demokratikus" országok anno az inkvizíció gyakorlati megvalósításában vagy a boszorkányok megégetésében is élenjáró népek voltak úgyhogy droidjaink 250 évvel ezelőtt - vagyis Newton fénykorában - simán érvelhettek volna a nyugati gyakorlattal.

emzperx 2010.02.25. 02:09:43

@cukicica:

Ha szerencsénk van, akkor az egészséges szkepticizmus a modern technika segítségével elmossa a hazugság hatalom által emelt hegyeit.
Ha pechünk van, olyan vallási dogmává formálódik mint pl. az Ószövettség, és sajnos ez esetben még sok vér fog kifolyni.

A történelem mindig erről szól.

smartdrive 2010.02.25. 15:17:33

@emzperx: milyen érdekes korreláció, hogy míg Németországban és Magyarországon volt Holocaust, az Egyesült Államokban és Angliában nem

meglepő felfedezés, ugye?

smartdrive 2010.02.25. 15:20:57

@emzperx: azért én megnéztem volna ezt a sok egészségesen szkeptikus új Voltaire-t, hogy az érettségijén bátran bevállalja-e az egészséges szkepticizmusát
süti beállítások módosítása