Derbi az újpesti libalegelőn
2017. március 05. írta: Zsigmond és Péterfy

Derbi az újpesti libalegelőn

nyito_gera_bode_biro.jpg

1-0-ra nyert a Fradi az újpestiek otthonában játszott szombat esti derbin, de Thomas Doll edző így se volt elégedett. Nem is csoda, mert azt az egyetlen gólt is szabadrúgásból rúgta Gera Zoltán, de Doll az újpesti Szusza Ferenc stadionban uralkodó állapotokon is nehezen tette túl magát: „Németországban az ötödosztályban játszanak ilyen pályán, ahol leginkább teheneket szoktak legeltetni!” – háborgott.

doll_nincs_elragadtatva.jpg

A stadionban uralkodó állapotoktól egyébként mi se voltunk elájulva, és itt nem csak a fű minőségéről van szó. A jó hangulatunkat mondjuk megalapozta az utazás az Újpest-drukkerekkel teli buszon („Mocskos BKV, sálálálálá”, „Ki nem ugrál, szar Fradista, hej, hej! Ugráljon a buszsofőr is, hej, hej!”) és a lila majmokra visszavágásként árusított zöld majmok a stadion felé vezető úton.

zold_majom.jpg

Hamar leolvadt azonban vigyor az arcunkról, mikor megérkezve a sajtós jegyek átvételéhez is egy hosszú sor legvégére kellett beállni, aztán pedig hárman négyfelé igazítottak útba minket, hogy merre mehetünk be a stadionba. Vagy negyedórányi kacskaringózás és felesleges sorban állás után épp a meccs kezdetére sikerült megtalálnunk a sajtós tribünt, ahol azonban addigra már egy hely sem volt – annak ellenére, hogy névre szóló, vonalkódos jegyet is nyomtattak előre az akkreditált újságíróknak. Nagy szerencsénkre sikerült befoglalnunk két kolléga helyét, akik mégsem jöttek el, így szembesülhettünk ezzel a tökéletesen kivitelezett megoldással:

korlat_ennyi_latszodott.jpg

Igen, a sajtós tribün asztalai fölött pont szemmagasságban van egy korlát, így felváltva nyakat nyújtogatni, vagy asztalra feküdni kell, ha az ember követni akar egy-egy akciót. Mondjuk ezen a meccsen nem volt sok. Thomas Doll már a Videoton elleni 0-0-val végződött döntetlent követően arról beszélt, hogy pontrúgásból tudtak volna gólt lőni max, itt ez Gera Zoltánnak és egy újpesti védő közreműködésének köszönhetően végül meg is történt.

Egy védést azért sikerült megörökítenie Péterfy kollégának:

akcio_vedes.jpg

És hogy legyen egy a meccs hőséről is:

gera.jpg

A libalegelő ügyre visszatérve: az állítólag nem rég felújított Szusza Ferenc stadionon egyébként ez a tulajdonsága egyáltalán nem látszik, pontosabban csak akkor, mikor az ember felkeresi a mosdót, mert az az egyetlen helyiség, ami a stadionban kulturáltan néz ki. Ha már kitérő, egyúttal a büfét is felkerestük, ahol nem csak félidőben, de a meccs alatt is sorok kígyóztak a Zlaty-s pohárban mért vizezett Soproniért. Mindig akad ezek szerint, akinek ez többet jelent, mint tízpercnyi meccsélmény. „Nem értem, miért van itt ennyi rendőr teljes harci felszerelésben”  háborog egy már békés-barátkozósra részegedett Újpest-drukker, mikor beállunk mögé a sorba. Értetlenül mutogat a kerítésen túl gyülekező rohamrendőrökre. „Tuti, hogy nem lesz balhé, hiszen alig vannak a fradisták” – teszi hozzá bizakodóan.

forever_faster_policemen.jpg

fradista_drukkerek.jpg

pirozas.jpg

A vendégszektorban elszeparált fradisták egyébként nem csak kevesen voltak, de  az újpesti B-középpel ellentétben, akik a második félidőben csalódottságukban petárdázni és füstbombázni kezdtek  elég kulturáltan is viselkedtek. Mivel ezúttal nem a hazai stadionban játszottak, így hírhedt vénaszkenner sem játszott, mint visszatartó faktor, több ultra jelenlétére számítottunk – de hiába. Kiabáltak is az újpestiek, hogy „Kubatov, Kubatov, hol van a tábor?” Kubatov Gábor egyébként felbukkant a meccs utáni sajtótájékoztatón, de nem nyilatkozott meg ebben a fontos kérdésben, inkább elbújt a hátsó sorban az újságírók mögött.

Az sajnos a sajtótájékoztatón sem derült ki, hogy mi történik ezen a képen:

biro_segge_kerdes_nyito.jpg

Önök szerint? 

Végezetül egy meccs utáni csendélettel búcsúzunk, és női olvasóinknak is kedveskedünk néhány csupasz felsőtesttel. 

csendelet_meccs_utan.jpg

noi_olvasoinknak_felsotestek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr10012312555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.03.05. 14:55:13

@Zsigmond és Péterfy:

"Az sajnos a sajtótájékoztatón sem derült ki, hogy mi történik ezen a képen: biro_segge_kerdes_nyito.jpg Önök szerint?"

Elemet cserélnek.

Kandeláber 2017.03.05. 15:43:36

Dollnak tökéletesen igaza volt, a Dózsa-pálya inkább hasonlít egy vidéki libalegelőre, mint egy NB1-es csapat otthonára. :D

GNDL 2017.03.05. 16:10:33

Úgy tesztek mintha a lopott közpénzek tisztára mosása mellett másról is szólna a magyar „foci”...

dr. Pökhendi Pökös Pajtás (törölt) 2017.03.05. 19:27:49

Kedves finnyogó cikkíró .... vagy akárki...

Bizonyára hasonló értékelő irományt katyvasztasz össze a felcsúti Szancsó Panza aréna gyepének minőségéről is, amit volt "szerencsém" látni a Fideszoton-Honvéd meccs alatt... Az újpesti viszonyokhoz képest okádék és geci az ami ott van, ennyi közpénzért!

El ne felejtsd észrevenni, mert szégyenben maradsz! Várom a cikket!

Sir Galád 2017.03.06. 08:36:11

Ha jól tudom a jegyvásárlásához klubkártya kellett, amihez pedig a vénaszkenneres regisztráció kell.

ebella 2017.03.06. 09:18:30

@Kandeláber: A maki pályát (valami grupima, vagy mi a toll, véletlenül se Albert) persze óriási állami pénzen gyepezték, oszt az se jó. Az Újpestnek ezt nem csinálták meg, a belga klubtulaj (nem a stadion tulaja, az az államé, mert nem akarta eladni a belgának, aki megvette volna) a saját pénzén csináltatta, ahol most a Vasas is játszik, akkor is, ha még nem szabadna, mert nem engedett fel rendesen. (Érdekes akkor nem volt baj a talaj, meg a kupameccsen sem.)

Szóval aki az állam csapata, akibe évente sok-sok milliárdot belenyom, az jobb ha nem ugat a valóban magánpénzből üzemeltetett csapatokra, mert így csak üllői úti dózsa lehettek, a sok falusi drukkeretekkel együtt.

A cikkírónak meg üzenek, járjon szorgalmasan meccsekre, sok ennél szarabb talajjal is fog találkozni! Ott is, ahol az állam adja az összes pénzt (százmilliókat), jó bőségesen, talajfűtésre is vízelvezető alácsövezésre is! Kisvárosokban, falvakban az a módi. Az egyik legpatinásabb, a magyar focinak rengeteg dicsőséget, már a második világháború előtt is hozó csapatnál, meg ez. Meg az, hogy a régi szar székeket rakják vissza felújításkor és ahova nem jut, hát nem jut. Még, hogy nyolcszázmillió? Százat se ért a munka amit elvégeztek. Az Orbánék gazdagodtak ezen is. Remélem az Újpest-drukker szavazópolgárok majd meghálálják nekik ezt is!

ebella 2017.03.06. 09:20:20

@Sir Galád: A makiknak igen. Újpesten nem. Elég, ha a személyit odaadják.

Kandeláber 2017.03.06. 16:20:38

@ebella: Az se ugasson, akinek a kedvenc csapatát baromi sokáig Újpesti Dózsának hívták, és a Kádár-rezsim Belügyminisztériumának volt a csapata.
A levitézlett focistái pedig nyomingerek lettek.

Kandeláber 2017.03.06. 16:32:18

@ebella: Eddig úgy tudtam, hogy Orbán csapata a Videoton meg a felcsúti Puskás-akadémia.
Kádáré meg a Vasas volt, ennek emlékére Gyurcsány 2016-ban kizáratta a Fradit az NB 1-ből a ténylegesen kiesett Vasas helyett.
Egyéb, valami?

Robinzon Kurzor 2017.03.06. 17:09:30

@Kandeláber:

Tájékozatlan vagy.

"Hamarabb voltam Újpest-szurkoló mint fideszes." (OV)

www.youtube.com/watch?v=ZgxsUyuDVVU

Kandeláber 2017.03.07. 09:41:56

@Robinzon Kurzor: Na tessék...De fradista soha nem volt. :D

Robinzon Kurzor 2017.03.08. 18:18:20

@Kandeláber:

Hogy volt-e valaha fradista, azt még nem tudhatjuk.

Még kiderülhet, hogy hamarabb volt Fradi-szurkoló, mint hívő keresztény és/vagy antiliberális.

Nem tudhatjuk előre, hogy mit tartogat a múlt ...
süti beállítások módosítása