A médiatörvény-hiszti hülyeségbajnokai
2011. január 05. írta: TuRuL_2k2

A médiatörvény-hiszti hülyeségbajnokai

  Az új médiatörvény elleni tiltakozás az utóbbi néhány napban a racionalitás világából gyorsuló ütemben költözik át az irracionalitás terepére. Mintha egymást licitálnák felül az újabb és újabb megszólalók, egyre erőteljesebbek (és bántóbbak) a jelzők. Különösen a németek jeleskednek e nemes versengésben, ami a német-magyar kapcsolatok számunkra kiemelt jelentősége miatt különösen szomorú és káros. Nehéz ugyan megérteni, hogy a magyar kormány miért ragaszkodott ennyire ennek az igazán nem stratégiai szabályozásnak a megalkotásához (és az is érthetetlen, amit például a fordítással művel), de semmivel sem könnyebb azt felfogni, hogy mire jó külföldről, jól-rosszul tájékozottan egyre nagyobbra és rémisztőbbre festeni a Magyar Médiaterrort.

  Az Orbánt tegnap egyszerűen cenzorozó ZDF-főszerkesztő az egész német sajtót nagyobb fordulatszámra ösztökélhette, mivel ma egyenesen a legnagyobb, 38 ezer tagot számláló német újságíró-szervezet, a Deutsche Journalisten-Verband (DJV) foglalt állást a magyar médiatörvényről. A szervezet elnöke, Michael Konken szerint a médiatörvény nem korlátozza, hanem megszünteti a sajtószabadságot. Arra szólította fel az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja meg a médiatörvényt és a médiahatóság tevékenységét, s tegyen lépéseket azok felszámolása érdekében. Konken visszafogottnak és távolságtartónak semmiképpen sem nevezhető követeléseit egy példával is alátámasztja. Mint mondja, az RTL helyi leányvállalata ellen egy tavaly októberi, tehát a törvény hatálybalépését megelőző ügy miatt indult eljárás:

„Annak, hogy az új hatóság olyan esetekben is beavatkozik, amelyek a törvény hatályba lépése előtt történtek, semmi köze a jogállamisághoz. Ez puszta önkény.”

  Konken úrnak határozott véleménye ellenére láthatóan fogalma sincs a magyarországi médiaszabályozásról - a régiről legalábbis biztosan nincs, s ez erőteljes aggályokat vet fel, hogy az újat ismeri-e. A tavaly októberi műsor miatt ugyanis az akkor hatályos szabályozás, az 1996. évi I. törvény, az úgynevezett médiatörvény alapján indult eljárás, amihez hasonlókat százával folytatott le az elmúlt másfél évtizedben az Országos Rádió- és Televízió Testület, melynek tavaly óta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a jogutódja lett.

  Ha egy komoly szervezet komoly elnöke ennyire veszi a fáradságot a képbe kerülésre, mielőtt közleményt adna ki, akkor az súlyos kérdéseket vet fel, hogy a támadások közül mennyi épül valós és mennyi elképzelt alapokra. Minél több hasonló handabandázás hangzik el, annál komolytalanabbá és hisztisebbé válik az egész médiatörvény-affér (minden jogos és megalapozott kritika mellett is).

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr332562714

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szabadság.info 2011.01.24. 16:01:03

Előre le szeretném szögezni, hogy ez az írás nem az új média-törvényről szól; írtak arról már elegen az elmúlt hónapokban. Ez az írás a szólásszabadságról szól. Arról az értékről, mely az egyik legszentebb érték egy liberálisnak, melyért ezrek haltak m...

Trackback: Szabadság.info 2011.01.24. 16:00:19

Előre le szeretném szögezni, hogy ez az írás nem az új média-törvényről szól; írtak arról már elegen az elmúlt hónapokban. Ez az írás a szólásszabadságról szól. Arról az értékről, mely az egyik legszentebb érték egy liberálisnak, melyért ezrek haltak m...

Trackback: Okés, legyünk bacilusok! 2011.01.05. 20:27:56

A médiatörvény miatt élesen kritizálta a ZDF német állami televízió főszerkesztője - aki állítólag Angela Merkel bizalmasának számít - Magyarországot, a magyar kormányt és legfőképpen Orbánt. Peter Frey élő adásban egyebek mellett

Trackback: Vitaposzt - Az IH és az országimázs 2011.01.05. 18:49:15

A Lemilblog olvasói tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy fórumunk betegesen irtózik minden olyan témától, amelynek aktuálpolitikai zöngéi lehetnek, noha (zömében) mi is itt élünk, s hétköznapjainkat ugyanúgy befolyásolják a mindenkori hazai kormány...

Trackback: Fél év lauf 2011.01.05. 17:24:11

A balliberális sajtó évek óta nem volt olyan virulens, mint mostanság. - írja az MNO-n Szerető Szabolcs, és látszólag igaza is van. Politikai véleményéért még senkit nem büntettek meg, bár feljelentés már érkezett, igaz, nem ballib újságíró, hanem O...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.01.05. 16:15:12

"További problémaként merült fel a klipben előforduló trágár kifejezések használata, melyek ugyan nem hallatszanak egyértelműen, de a szövegkörnyezetet és a zene ritmusát tekintve mégis kikövetkeztethetők."

egy nik a sok közül 2011.01.05. 16:21:44

Notschak

"Michael Konken arra szólította fel az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja meg a médiatörvényt és a médiahatóság tevékenységét, s tegyen lépéseket azok felszámolása érdekében"

Herr Konken már az eetleges vizsgálat eredményét is tudja, hogy felszámolásra szólít fel!

Aber Herr Konken, sind Sie ein dumme Arschloch?

elfelejtette 2011.01.05. 16:35:05

Nekem is olyan érzésem van, hogy ez a médiaattakk kezd önmaga paródiájává válni, de végül is az számít, hogy lesz-e komoly (forintosítható) negatív hatása Magyarország megítélésére vagy sem.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.01.05. 16:36:59

@TuRuL_2k2: on

"a magyar kormány miért ragaszkodott ennyire ennek az igazán nem stratégiai szabályozásnak a megalkotásához"

na ez az

Bummer 2011.01.05. 16:37:28

A Guardian szerint például sajtószabadság = kiegyensúlyozatlan, erkölcstelen, emberi méltóságot sértő tudósítás.
Ezt kell védeni.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.01.05. 16:39:02

"A kiskorú gyermekek még könnyen összetévesztik a látszatot a valósággal."

Bloodscalp 2011.01.05. 16:39:22

Nem értem ezt a "hiszti-mániát", nincs is semmi gond és hagyjuk nemzeti ügyi kormányunkat dolgozni hiszen mindent klasszul csinál...? vagy mivan

SzaGyu 2011.01.05. 16:39:25

TuRuL_2k2

Te adok-kapok alapon írsz, miközben azt hiszed, hogy milyen okosat mondtál. Az utóbbi évek történéseit és a Fidesz, illetve Orbán törekvéseit a külföldi megszólalók (hidd el) jobban ismerik mint te.
-Erre mérget vehetsz, és a következőt itt is leírom:
Azt hinné az ember, hogy a balatonöszödi beszéd Magyarország rendszerváltás utáni legmélyebb válsága (volt). De nem. Orbán Viktor csinált itt olyan válságot, hogy csak újabb és újabb hazugságok árán tud belőle kikecmeregni. Valójában olyanná vált a Fidesz és Orbán, mint a géppuska, csak nem golyót okád magából, hanem hazugságok tömkelegét.

Martonyi János külügyminiszter egy kicsit elkapkodta a tiltakozást, mert ha Brüsszelbe rájönnek a fordítási csalásra, (Remélem az ellenzék az EU-ban felhívja rá a figyelmet)akkor csak fokozódik az a kör amire majd újabb és újabb hazugságokkal válaszolhatnak.

Talán jobban jártak volna ha az igazságot sejtetve továbbra is mély hallgatásba burkolóznak, mert minden megszólalásuk, mentegetőzésük újabb konfliktust gerjeszt.

Felvetődhet a kérdés: Vajon ilyen miniszterelnök és egyáltalán ilyen mentalitású csapat, vajon alkalmas az ország vezetésére?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.01.05. 16:40:11

@Bummer: sajtószabadság =/= pártkatonák korlátlan cenzorjoga

Bummer 2011.01.05. 16:42:03

@SzaGyu:
Való igaz, ha rájönnek, hogy elhalasztjuk a digitális átállást, akkor lesz csak az igazi haddelhadd.

sorokinV 2011.01.05. 16:54:28

@Bummer:

Bevonulnak a belgák és dekódert telepítenek minden háztartásba. Ettől félek. Ja, meg a Patástól.

Várúr 2011.01.05. 16:55:14

@SzaGyu:
"Fordítási csalás..." pár lényegtelen törvénykiegészítés kimaradt, + a digitális átállás, ami pénzügyi-technikai kérdés. Ezek fordítása is folyamatban van, a médiahatóság közölte is. Elvakult vagy, mint bagoly a napkeltében.

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2011.01.05. 16:57:48

Sok egyéb mellett ebből az derül ki, hogy újságírókat fenyegetni különösen rossz ötlet, ha valaki nem szereti, hogy felhajtás legyen az ocsmány tevékenysége körül. A törvény valóban nem támadja a sajtót, az igaz, csak ügyesen helyezi kilátásba a konzekvenciákat: a kiegyensúlyozott tájékoztatás azt jelenti, hogy a közpénzből fenntartott híradóban gyakorlatilag figyelmen kívül lehet hagyni, hogy Magyarországon létezik párt a Fideszen kívül (index.hu/kultur/media/2011/01/05/jobbra_tolodott_az_mtv/), de azért nem vennék mérget arra, hogy hasonlóan tendenciózus híradásra mindenki jogosult:-) Ez a törvény az testesíti meg, amit az amerikai Legfelső Bíróság "chilling effect"-nek nevezett (en.wikipedia.org/wiki/Chilling_effect_(law)) és alkotmányellenesnek nyilvánított. Persze csak ott, ahol van alkotmányos normakontroll, nálunk ilyen probléma nem fenyeget, mert ha váratlanul megnyikkanna az AB, akkor megszabadulhat még egy felesleges jogkörtől, így is mindenki tudja, hogy a bíróságok túl vannak terhelve.

Visszatérve a lényegre: a többi disznósághoz képest (AB, költségvetési tanács, számvevőszék, visszamenőleges adóztatás, tömeges államosítás zsarolással egybekötve, stb.) ez valszeg nem a legrosszabb (az AB jogkörének korlátozása szvsz durvább), de egyrészt előkelő helyen van, másrészt most az újságírók kiállnak a sajátjaikért. Végül pedig egyértelműen úgy tűnik, hogy sokan, akik hónapig nem szólaltak fel az egyéb jogállamleépítési projektfázisok kapcsán, most észbe kaptak és kompenzálnak a médiatörvény némileg aránytalan, de alapvetően jogos szapulásával. Szerencsésebb lett volna, ha előbb észbe kapnak, de jobb később, mint soha.

vizipipa 2011.01.05. 17:03:43

Nem nehéz észrevenni, hogy a média törvény csak ürügy.
- IMF, hess p.csába.
- Különadók fő érintettjei: német, osztrák, francia, angol érdekeltségek.
- MNYP kassza körüli csemegék: ugrott.
Ez itt az igazi baj! Megtelt a hócipő, tűnőben a szabad rablás környezete.

Sajtó szabadságot védeni viszont nemes, hősies, demokrata.... tett. A ricsajt tehát ide kell koncentrálni, a cél persze egész más.

Tehetetlen Dodó 2011.01.05. 17:40:21

@egy nik a sok közül:
...ein dummes Arschloch - sonst stimmt alles.

VIII. Nagyapó 2011.01.05. 18:03:48

@ulloiut: A kiegyensúlyozatlan tájékoztatás szankciója aztán kimondottan alkalmas az ellenzéki sajtó beszántására: a hatóság közlemény közzétételére kötelezheti a jogsértőt. Világ vége, tényleg!

Ralph Cifaretto 2011.01.05. 18:13:31

Ezzel a címmel lehetne sorozatot csinálni van több hasonló jól tájékozott nyugati megszólaló. :))

Pl. korábban Spiegel: OV megváltoztatta az önkorm. választási törvényt, ezért nyert mhol a Fidesz.

A minimálisan sem tájékozódnak csak megy a hecckampány.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.01.05. 18:25:05

@TuRuL_2k2: Mióta a Fidesz kormányra került, komoly szervezetek komolytalan vezetői hajtogatnak nap mint nap súlyos hülyeségeket, handabandáznak, sőt törvényeket hoznak merőben elképzelt alapokon. Egy szavatok nem volt róla, inkább a saját farkatokat kergettétek, csak hogy ne kelljen szembenézni vele, miféle sültbolondokat dumáltatok rá az olvasóitokra.

Orbánt épp elégszer figyelmeztették diplomáciai csatornákon, hogy vegyen vissza, de nem értett a szóból. Hát most kieresztették a kutyákat.

És lesz ez még rosszabb is. Szokjatok hozzá, mi is azt csináljuk. Nem lesz béke, azt felejtsd el.

antho 2011.01.05. 18:33:20

"(és az is érthetetlen, amit például a fordítással művel)" a Bizottság mindig saját fordítást használ. Úgyhogy nagyon jó hogy lefordítottuk, de ennek csak annyi értelme van, hogy hamarabb elkészült, mint a bizottsági fordítás (és lehet küldeni egyéb helyekre). A Bizottság nem ezt fogja használni.

2011.01.05. 18:33:24

@SzaGyu:

'mert ha Brüsszelbe rájönnek a fordítási csalásra'

Milyen fordítási csalásról van szó?

antho 2011.01.05. 18:35:37

@Kettes:
Na most akkor örülhetsz Vincent! Baromi jó neked.

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2011.01.05. 18:38:07

@VIII. Nagyapó: Ez akkor is igaz, ha az "elkövető" ezután nem javít a "kiegyensúlyozatlan" tájékoztatáson?

Ha igen, akkor hiba volt ezt a példát kiemelni, csak nehéz volt megállni, lévén, hogy pont ma jelent meg ez a felmérés, ami nehezen cáfolhatóan mutatja, hogy hogy hoz létre még egy sajtópribék intézményt a kormány ("Míg 2009 általunk vizsgált híradóiban a legtöbbet szereplő 20 aktornak pontosan a fele, tíz volt MSZP-s politikus vagy kormánytag, addig a 2010-es listán a 20 szereplőből 16 kötődik a Fidesz-KDNP szövetséghez”.) Azt hiszem, hogy a jogalkotónak a sajtószabadság tiszteletben tartására vonatkozó garanciája pont annyira hihető, mint a kiegyensúlyozott tájékoztatás melletti elkötelezettsége. A kiegyensúlyozott tájékoztatás mércéje a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet lesz, ahol konkrétan egyáltalán nem jelenik meg sok hír, ami kellemetlen a Fideszre nézve.

Vissza a lényegre: igaz vagy nem igaz, hogy rossz esetben 25 millás büntetést is ki lehet szabni olyan tényállások miatt, amelyek szándékosan ködösek, nehezen megfoghatóak és jogos voltuk elsősorban az elbíráló jóindulatán múlik? Na most a jóindulatba vetett hit az, ami rég elfogyott. Bennem nem volt, de most már részben azokban is hiányolnotok kell, akik eddig rokonszenveztek a kormánnyal vagy akiket eddig nem érdekeltek a honi események.

bolá 2011.01.05. 18:40:50

Úgy örülök, hogy végre bizonyítékot kapunk, a magyar világnyelv, és annyi kitűnő nyugati, különösen német beszéli és olvassa olyan folyékonyan, hogy száraz magyar jogszabályi szöveget ilyen gyorsan elolvasnak, amivel pedig magam nem múlatnám az időm, pedig nekem édesanyanyelvem.
Mert arra gondolni sem merek, hogy ezek a nagyszerű demokraták a tárgy ismeretének teljes hiányában ítélkeznek zsdanov és goebbels „doktorok” nagyobb dicsőségére.

parttalan 2011.01.05. 18:42:09

Egyre és kínosabbá (egyszersmind nehezebbé) válik a jobbos blogoknak az Orbán-kormány védelmére kelni. Holott a legjobb megoldás a kormány és az ország(!) rendkívűl súlyos nemzetközi hitelvesztése miatt a kormány lemondása, új választások kiírása lenne. Ha felnyitnátok végre a szemeteket: ez ezerszer súlyosabb dolog az agyongyalázott öszödi beszédnél, és nagyságrenddel súlyosabb következményeket vetít előre, ha nem vennétek észre.

MoxNox 2011.01.05. 18:42:39

Jól értem-é-e? A blogbejegyzés arról szól, hogy ha Konken úr tévedett, akkor értelemszerűen minden más kritika is csak hiszti, és az új törvénnyel egy-két formai apróságtól eltekintve nincs is baj, a külföldiek pedig mint buták, mert nem ismerik elég jól a magyarországi helyzetet? Amerikában bezzeg verik a négereket, igaz?

Szvidrigajlov 2011.01.05. 18:45:16

Szervusztok drága polgártársak!

Az Indexen hiába keresnétek ezt a rövidke MTI hírt. A cikk hiánya az indexen, szemben a hogyan alázzuk a magyart hogy fájjon című episztolával, a sajtószabadság itthoni állásának "hőmérője".

"A kereszténydemokrata Werner Langen, valamint a bajor CSU-hoz tartozó Bernd Posselt közös közleménye szerint, amely az MTI-hez is eljutott, előítéletektől mentesen kell megvizsgálni az új magyar médiatörvényt, a Magyarországot ért bírálat pedig átlátszó és destruktív játék, amely árt Európának.

"Nyilvánvaló, hogy egyesek nem tudnak megbirkózni Orbán (Viktor) meggyőző választási győzelmével", és a Magyarország ellen indított kampány a kétharmados Fidesz-többség miatti irigységből táplálkozik - vélekedett a két politikus.

Szerintük a háttérben meghúzódó okok világosak: a tavaly áprilisban leváltott szocialista kormány csődbe vitte Magyarországot, csak az IMF kölcsönével sikerült megőrizni az ország fizetőképességét, az pedig "mélységesen hazug" dolog, amikor a korábbi kormánypárt hívei bírálják az Orbán-kormányt, amelynek rendbe kell tennie az állam pénzügyeit.

"Ez a kísérlet arra irányul, hogy gátolja Orbán otthoni és európai munkáját, az országot pedig hiteltelenné tegye Európában" - fogalmazott Langen és Posselt. Közleményükben utaltak az EU-elnökség előtt álló feladatokra - így az euró megerősítésére és a 2014-től 2020-ig tartó pénzügyi időszak megtervezésének elindítására -, és úgy ítélték meg: a bírálók célja, hogy meggátolják a magyar EU-elnökség és ezzel együtt egész Európa sikerét.

A két német néppárti EP-képviselő szerint előítéletektől mentesen kell megvizsgálni az új magyar médiatörvényt. "Ha a törvény nem tesz eleget az európai követelményeknek, akkor az EU-nak kifogást kell emelnie, és cselekednie kell, s ezt meg is fogja tenni. Előbb azonban meg kell várni a vizsgálatot és a törvény gyakorlati alkalmazását" - hangsúlyozta Werner Langen és Bernd Posselt.

Testvéri szeretettel csókol és ölel mindenkit a Taktaharkányi ÁFÉSZ.

Sir Galahad 2011.01.05. 18:50:02

A nyugat-európai kritikákat bizony nagyon komolyan kell venni, mert ott mindig szigorúan és elvszerűen kérik számon az európai értékek betartását és következetesen tiltakoznak az ezekkel ellentétes törvények miatt. Emlékeztek, mekkora felzúdulás volt akkor is, amikor Szlovákia bevezette a nyelvtörvényt, hogy háborogtak ellene, mennyien követelték a visszavonását?

...LOL

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2011.01.05. 18:50:08

túlpörögtek a szélsőliberális bulizósfiatalok és bulizósöregek

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.05. 18:51:54

@Kettes: azért szerintem ezen a kommenteden rágjad magad végig még egyszer, mert legalább egy ormótlan butaság és egy hazugság van benne, megspékelve egy kis kettős mércével.. :):)

führerstaat · http://fuhrerstaat.blog.hu 2011.01.05. 18:52:09

Ez most komoly??
A szólásszabadság kb. arról szól, hogy mindenki annyi és olyan hülyeséget hordhat össze, amit akar, valamint annyi és olyan hülyeséget nézhet/olvashat amilyet csak akar. És ez így van jól.
Mert mindig van, aki az igazat írja, és van aki olvassa is azt...
A zembereket meg kell tanítani, hogyan lehet kiszűrni a hülyeséget...

Leonard Zelig 2011.01.05. 18:52:16

@egy nik a sok közül: Nem baj, hogy nem tudsz németül, a fidesz-pénztár akkor is fizet.

MoxNox 2011.01.05. 18:53:16

@Szvidrigajlov: Ja, nyilvánvaló, hogy az egész balhé a kétharmados győzelem miatti irígységből fakad, a sajtószervezetek, a nyugati konzervatív politikusok, mind-mind annyira irigyek a fülkeforradalomra, hogy most így állnak bosszút, mert nem tudnak aludni, hogy nekik nem lehet saját fülkeforradalmuk. Igaz, csak fél évvel a választások után jutott eszükbe, hogy bosszúból lejárassák az Orbán kormányt, és valójában az egésznek nincs is köze a sajtótörvényhez, azzal minden rendben van.

De most komolyan.... Fájdalmas milyen szintű hülyeségeket képesek előhozni emberek, hogy megmagyarazzák miért torta a szar. Emlékszem még rá, amikor még a Kádár rendszerben magyarázták a TV híradóban, hogy mekkora szabadságot ad az új sajtótörvény, miközben még javában dübörgött a cenzúra. Annyira felbaszták az agyam az ormótlan komcsi hazugságaikkal, hogy a szennyesből kivettem egy zoknit, és a tévé elé lógattam, a komcsi nagyokos feje elé. Soha nem hittem volna, hogy visszatér valami hasonló, és ráadásul egy magát jobboldali, polgárinak mondó párt részéről.

Pelso.. 2011.01.05. 18:54:25

@khamul: Nem biztos, hogy csalás, bár gyanakvásra ad okot, hogy hiányosan küldték Brüsszelbe, akik már nem kérnek belőle, saját maguk fordíttatják az eredetiből. Ennek az üzenetét, ugye nem kell részletezni.

krisztina69 2011.01.05. 18:56:01

Olyan unalmas ez a hiszti, megint leírom: más ország is próbálta már korlátozni a sajtószabadságot az EU-ban, nem volt ilyen cirkusz! Mindenki akkora szakértő, kisujjában van az úniós jogalkotás, meg jogalkalmazás, ezen felül 1958-ra visszamenőleg a teljes bírósági esetjog, ugye? Akinek nincs szakirányú végzettsége annak a mondanivalója pont annyit ér, mint a külföldi megszólalóké!

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.01.05. 18:56:18

@TuRuL_2k2: Végigolvastam, már csak azért is, mert az egyik kedvenc számom a kifogásolt "morálisan desktruktív" tartalom. Jókat nevettem rajta :) Ez bezzeg biztos nem fog akkora port kavarni, mint az a zenének nem nevezhető szörnyűség (Ice T)

De ami a legszebb:

"Testület 2006. október 26-án kézbesített levelében tájékoztatta a Műsorszolgáltatót a hatósági ellenőrzés megállapításáról"

Tehát 3 nappal azután, hogy ártatlan emberek szemét lőtték ki Budapest utcáin, az ORTT legnagyobb problémája egy Tankcsapda-dal a zenetévén. Gratulálok.

MoxNox 2011.01.05. 18:56:54

@Pelso..: Nincs ennek semmilyen üzenete, Brüsszelben mindig saját maguk fordíttatnak hasonló esetekben.

porquenotecallas · http://antiblog.blog.hu 2011.01.05. 18:57:21

hű, de régóta írok én már hasonlókat a blogomon... végre nem egyedül harcolva a komplett hülyeség-tahóság ellen.

Steppenwolf 2011.01.05. 18:58:27

@parttalan: Nehéz értelmezni a logikádat papa, ugyanis az új választásokat is a Fidesz nyerné, közel 2/3-dal a közvéleménykutatások szerint.

TexMex 2011.01.05. 18:58:38

@Szvidrigajlov: Gondolom, teljesen egyenértékű 2 (kettő, azaz cváj) német néppárti EP-képviselő nyilatkozata úgy hat európai kormány (többek között Németország, Egyesült Királyság, Csehország, stb.) hivatalos álláspontjával, amelyet ottani kormánytagok és szóvívők hangoztatnak, s amelyek kritizáják a magyar médiatörvényt.

Ha holnap mondjuk egy lett és egy portugál szocialista EP képviselő azt mondaná, hogy szerintük Orbán médiapolitikája olyan, mint Meciaré vagy Lukasenkóé, gondolom azt is főcímként kéne közölnie minden újságnak.

krisztina69 2011.01.05. 18:59:24

@Pelso..: Más már írta, Brüsszelben alapból maguk fordítanak, tök mindegy, hogy mi mit és hogyan fordítunk!

Belial666 2011.01.05. 19:00:02

Most hallottam, hogy az EU-nak saját fordítói vannak, nem kell nekik a kormány fordítása. Nem ellenünk irányul - állítólag minden esetben ez az SOP, csak ezt fogadhatják el hitelesnek.

Diocles 2011.01.05. 19:00:53

@Kettes:

Kezdtek röhejessé válni az állandó fenyegetőzéseiddel. Nektek egyetlen szankciótok van, az h Jo Tunder majd jól iderondít a válogatott káromkodásaival.

Ami az EU-t illeti, nem eszik olyan forrón a kását, ha meg netán egy hosszú betartást követően újra hatalomra kerül Kiss Péter és Szekeres, attól mi lesz jobb nektek?

Steppenwolf 2011.01.05. 19:01:55

@Pelso..: Nekem is nagyon gyanús, hogy miért hagyhatták ki a digitális átállás halasztásáról szóló, a sajtószabadság terén igen sarkalatos pontot, és hogy a törvény alkalmazása sajtótermékekre a türelmi idő miatt csak 6 hónap múlva veszi csak kezdetét. :)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.01.05. 19:02:00

@politicus: Tudom, nem olvastam el és különben sincs lefordítva németre. Megtennéd, hogy lefordítod?, elég csak a lényeges részeket. :-)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.05. 19:02:55

@Diocles: "Nem lesz béke, azt felejtsd el."

Eddig sem volt, nagy dolog.

klacus 2011.01.05. 19:03:20

Nem tudom minek ez a hiszti.:
1. A gyerek nálunk spec. eddig sem nézhette az RTL-t mert itthon cenzúra van.

2. A kormányzattal megint csak az a baj, hogy idióta eszközökkel, idióta módon próbál idióta dolgokon változtatni.

Évekkel ezelőtt, még azt képzeltem volna, hogy ez bizony valami elterelő hadművelet, mert profik.

Ma már tudom, hogy idióták. De még mindig inkább ez, mint a bal oldali faszkalapok, mert annál nem volt rosszabb...

fran7 2011.01.05. 19:03:42

@MoxNox: Emlékszel, mikor a jobboldali párt a Ausztriában nem a szocdemekkel kötött szövetséget, hanem Haiderékkel? Akkor is jött a világ vége... Ugyanis akkor a szocdemek voltak többségben hatalmon az EU-ban. Tehát láttunk már olyat, hogy egy párt sikeressége miatt indítottak egészpályás letámadást egy ország ellen.

Pelso.. 2011.01.05. 19:04:33

@krisztina69: Így van. Ennek ellenére, mi pedig kiküldjük, hiányosan, lefordítva. Hát nem vicces.

Kürüsüly 2011.01.05. 19:04:37

Egy kérdésem van, az senkinek nem tűnik fel , hogy a cenzúra közepén, ahol mindenit politikai nyomás és,és elveszett a véleményszabadság mindenki a cenzúráról beszél ebben az országban?:)
Publikációk, hírek, blogok mindegyike arról ír, hogy nem is írhatna, mert megtiltják.
De ugye ír, tehát nem tiltották meg, akkor meg ezt most hogy?:)

Nelson Muntz (törölt) 2011.01.05. 19:05:04

az a baj a fidesznyikokkal, hogy sajat gobbelsi propabandajuk csapdajaba estek es nem latjak a nyilvanvalokat sem.
az eu-ban tudjak es latjak hogy nem a mediatorvennyel kezdodott a viktatura, hanem az ASZ, az alkotmanybirosag, a kozt. elnok es a tobbi kozintezmeny elfoglalasaval es az MNB-s probalkozassal.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.01.05. 19:05:06

@Diocles: Mivel fenyegettelek én téged? Hát van nekem befolyásom rá, hogy mit mond a ZDF vagy hogy kivel fényképezkedik Merkel? Én legfeljebb annyit tudok tenni, hogy szopóálarcot festek Szijjártónak. Ha csak ennyivel is hozzájárultam a rezsim bukásához, már megérte. :)

MoxNox 2011.01.05. 19:05:39

@Kürüsüly: Még nem lépett életbe a törvény, türelmi idővel fut.

VIII. Nagyapó 2011.01.05. 19:05:57

@ulloiut:

Igen, akkor is - vhol máshol már kikerestem. Ha érdekel pontosabban, a 181. paragrafus szabályozza az eljárást (ami ebben az esetben csak bejelentésre indulhat). Ebben leszögezik azt is, hogy a 186.-187. (bírságokról szóló) paragrafusok itt nem alkalmazhatóak. Mellesleg a szabály a vélemény műfajra nem vonatkozik tudomásom szerint.

A leginkább "homályos tényállás" amúgy az emberi méltóság védelme, de ez a kifejezés szerepel a jogi gyakorlatban. Ami meg a bírságokat illeti, halasztó hatállyal lehet ellenük fellebbezni, vagyis a végső szót a bíróság mondja ki.

Érdemes elolvasni ezt. Kormányzati anyag, de azon túl, hogy "a tagok függetlenek", az eddigi fórumokon nem nagyon találtak benne hazugságot:

www.kormanyszovivo.hu/news/show/news_3913?lang=hu

krisztina69 2011.01.05. 19:06:20

@fran7: Ficót is túlélte Szlovákia is és Európa is, Le Pen meg ott volt az Európai Parlamentben is és még él mindenki!

irániutazó 2011.01.05. 19:07:02

@bolá:
Komolyan ilyen hülyének nézitek az EUs országok magyar képviseleteit? Mindegyiken van több olyan (akár magyar) munkatárs, aki kiválóan beszéli a magyar nyelvet (szebben mint Schmitt Pál, de legalábbis helyesebben). Már rég lefordították a parlament honlapjáról leszedett szöveget. Hazaküldték. A kormányok pedig kiszivárogtatták az újságoknak. Ezért van a tiltakozás. Meg azért mert állati sok lábra ráléptek eddig is, és itt volt az alkalom - elnökség - hogy beszóljanak.

klacus 2011.01.05. 19:07:15

Kürüsüly : Ezek már régen illegalitásban földalatti mozgalomként szerkesztenek.

Minden enter leütése után a bal válla fölött hátrasandít, hátha ott lopakodik egy ellenforradalmár, aki majd jól megcenzúrázza.

Éjjel rettegve várják, a fekete autót...stb. Lárifári, ahogy ferink mondta...

Kürüsüly 2011.01.05. 19:07:15

@MoxNox:

tévedés, a törvény érvényben, a türelmi idő csak a bírságokra vonatkozik nem az intézkedésekre.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2011.01.05. 19:08:14

Nagyot változott a szemlélet, ugye??

Medgyessy, ha beszüntetné diktatórikus törekvéseit

A Fidesz Kulturális Tagozata megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak tartja azt a hatalmi arroganciát, amellyel Medgyessy Péter beleavatkozik a közszolgálati televíziók hírszerkesztésébe. Ezért keddi közleményében felszólítja a miniszterelnököt, hogy a kormányt irányítsa és ne a közszolgálati televíziók híradóit szerkessze.
Utoljára frissítve: 2003. október 27., 15:00

kapcsolódó
Medgyessy mint Médianábob - a hűbéres tévébe tart
Medgyessy beszólt a Duna TV-nek is

Közlemény

A Fidesz Kulturális Tagozata felszólítja Medgyessy Pétert, hogy a kormányt irányítsa és ne a közszolgálati televíziók híradóit szerkessze.
A Magyar Televízió híradója szerkesztőinek leváltása után Medgyessy Péter a Duna Televízió híradója szerkesztőinek is közvetlen utasításokat kíván adni - derül ki a Magyar Nemzet mai híradásaiból.
Medgyessy Magyar Televízióban tett látogatása után leváltották a Híradó főszerkesztőjét, mert a miniszterelnök kifejezte elégedetlenségét. A Duna Televízió esetében brutálisabban járt el: magához "kérette" a Duna TV elnökét, s - ki-ki elképzelheti, milyen módon - közölte vele a híradó szerkesztésével kapcsolatos kívánságait.
A Fidesz Kulturális Tagozata megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak tartja azt a hatalmi arroganciát, amellyel Medgyessy Péter beleavatkozik a közszolgálati televíziók hírszerkesztésébe. Felszólítjuk a miniszterelnököt, hogy diktatórikus törekvéseit szüntesse be!
Hisszük, hogy a sajtószabadság olyan érték, amelyet minden józan értékrendű politikus és közszereplő alapvetőnek tart, és elfogadhatatlannak tartja a visszatérést a végrehajtó hatalom által közvetlenül irányított sajtó korába.
Kéréssel fordulunk ezért a magyar és a nemzetközi sajtó képviselőihez, hogy a fenti - nézetünk szerint demokráciában elfogadhatatlan - törekvések ellen emelje fel a szavát.
Meggyőződésünk, hogy Medgyessy magatartása az Európai Unió bármely országában a kormányfő lemondását vonná maga után. Nálunk, mint tudjuk, még a titkosszolgálati múlt sem elegendő erre.

Budapest, 2003. október 21.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség
Kulturális Tagozatának
Elnöksége

fidesz.hu

MoxNox 2011.01.05. 19:09:43

@fran7: Valóban, történelmi okokból az EU-ban rosszul viselik, ha neonáci gyökerű, szélsőjobb párt kormánytényező lesz, és hajlandóak túlreagálni. És? Hol is következik ebből, hogy a kétharmados győzelem miatt irigy az egész világ Orbánra, azért van ez a balhé? Ja, hogy sehol, ok.

Amúgy szerinted a sajtótörvény úgy klassz, ahogy van, 9 évre kinevezett, kizárólag kormánypárti emberekkel feltöltött bizottságostúl, fellebezési lehetőség nélkül, homályosan hagyott büntetési feltételekkel, miegymással?

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2011.01.05. 19:11:13

@irániutazó:
Hát ez az. A Nagykövet titkárnőjének az első dolga volt, hogy lefordítsa....
Nem csak a lényeges részeket!
Majd a diplomamunkám is úgy adom be, hogy csak a lényeges részeket dolgozom ki?

klacus 2011.01.05. 19:11:14

Most abban az országban vinnyognak, ahol tojással nem lehet dobálni a kurva közszereplőt, mivel súlyos testi sértésnek számít.

Amikor a demszki KRESZ táblát krehált, a tiltakozó gazdák ellen az bezzeg kibaszott demokratikus volt.

Amikor a szlovákok bevezették a nyelvtörvényt, akkor nem volt ilyen tiltakozás. Főleg, hogy azóta szankcionálnak is, az basszus belefér.

Menjen már a picsába az összes idióta, dolgozni kell, nem nyivákolni.

mbazs 2011.01.05. 19:15:35

Komolyan mondom, beszarás, hogy ennyi bőr van a képeteken!

Igen, mert a németek, meg az összes többi megszólaló ország is olyanok, akik véges-végig sikertelenek és szerencsétlenek voltak a történelem folyamán, és még most is csak messze mögöttünk kullognak mindenféle típusú fejlettséget tekintve.

Komolyan mondom, beszarás, hogy megint előjött a "kihaénnem" magyar virtus, és persze mi vagyunk a megmondóemberek. Kis fostalicska ország a Balkán peremén.

Nem kéne kicsit magatokba nézni, hogy ha már Európa ennyi kisebb-nagyobb arca beszólt, ESETLEG NEM KÉNE ELGONDOLKODNI RAJTA?

Mantrázzátok csak, hogy de kurva okosak vagytok, és a Merkel is csak egy futóbolond.

De SOHA ne nézzetek ám magatokba, de ne ám. Mert akkor nem ti lennétek a "kihaénnem" nagymagyarok.

midnight coder 2011.01.05. 19:15:47

Én két dologra lennék kíváncsi:
1. Kik azok a magyar "véleményformálók" akik a külföldi sajtót uszítják az ország ellen ?
2. Hogyan tudják ezt megtenni ? Pénz ? Kapcsolatok ?

Kürüsüly 2011.01.05. 19:15:52

@klacus:

És még a kettős állampolgárság szankciói sem ütötték meg a szintet.
Az EBESZ aki szerint rendben van a nyelvtörvény 50 oldalt írt tele arról, hogy miért nem jó a médiatörvény, úgy hogy az írásból látszik, nem vagy nem olvasták, vagy nem értik.
Mindezt 1 hét alatt.

Ja igen, és úgy hogy még vizsgálat sem indul ellenünk, mindenki csak prejudikál.
hihetetlen.

Diocles 2011.01.05. 19:15:57

@Kettes:

Azt nem értem, h mitől jobbak nektek a szocik? Mert nem valamiféle álomcsapat jönne vissza, hanem ők.
Ezért drukkolni, posztolni, izgulni? Eh...

krisztina69 2011.01.05. 19:15:57

@klacus: meg a gyerek nem néz internetet, nem látja az utcán a pornólapot és nem beszéli meg a suliban a tegnapi valóvilágot, ja! Vagy te 24/24-ben a gyerek mellett vagy? Ha kisebb a gyerek akkor tedd jövő időbe!

Goompah 2011.01.05. 19:16:18

"Konken úrnak határozott véleménye ellenére láthatóan fogalma sincs a magyarországi médiaszabályozásról"

Ez lehet. Arról azonban van fogalma, hogy a sajtószabadság végét jelenti a törvény azon passzusa, amely az újságírót kötelezi a forrásai megnevezésére. Ez a passzus önmagában egyenlő a sajtószabadság megszüntetésével.

'A források védelme valójában korlátozottabb lett, mint azelőtt: hiszen eddig a Büntető Eljárási Törvény lehetővé tette a tanúvallomás megtagadását olyan személynek, akit foglalkozásának szabályai köteleznek titoktartásra. Az Smtv. (ún. Média-alkotmány, avagy 2010. évi CIV. tv.) 6. §- a szerint viszont „bíróság vagy hatóság” - azaz a Médiahatóság is - , „a nemzetbiztonság és a közrend védelme vagy bűncselekmények elkövetésének felderítése vagy megelőzése érdekében” kötelezheti az újságírót a forrás felfedésére. Mindezek az érdekek, élükön a „bűncselekmények megelőzésével” a létező leghomályosabb kategóriák, amik a jogban léteznek, ezért semmiféle garanciát nem jelentenek a források védelmére!'

( blog.juditbayer.com/2010/12/27/mi-a-gond-a-m%C3%A9diat%C3%B6rv%C3%A9nnyel.aspx )

Halál Bika 2011.01.05. 19:16:51

A kiskorú gyermekek még könnyen összetévesztik a realitást a valósággal...

Goompah 2011.01.05. 19:17:01

Baszódjon meg a blogmotor!

"Konken úrnak határozott véleménye ellenére láthatóan fogalma sincs a magyarországi médiaszabályozásról"

Ez lehet. Arról azonban van fogalma, hogy a sajtószabadság végét jelenti a törvény azon passzusa, amely az újságírót kötelezi a forrásai megnevezésére. Ez a passzus önmagában egyenlő a sajtószabadság megszüntetésével.

'A források védelme valójában korlátozottabb lett, mint azelőtt: hiszen eddig a Büntető Eljárási Törvény lehetővé tette a tanúvallomás megtagadását olyan személynek, akit foglalkozásának szabályai köteleznek titoktartásra. Az Smtv. (ún. Média-alkotmány, avagy 2010. évi CIV. tv.) 6. §- a szerint viszont „bíróság vagy hatóság” - azaz a Médiahatóság is - , „a nemzetbiztonság és a közrend védelme vagy bűncselekmények elkövetésének felderítése vagy megelőzése érdekében” kötelezheti az újságírót a forrás felfedésére. Mindezek az érdekek, élükön a „bűncselekmények megelőzésével” a létező leghomályosabb kategóriák, amik a jogban léteznek, ezért semmiféle garanciát nem jelentenek a források védelmére!'

( blog.juditbayer.com/2010/12/27/mi-a-gond-a-m%C3%A9diat%C3%B6rv%C3%A9nnyel.aspx )

krisztina69 2011.01.05. 19:17:10

@Pelso..: Nem érted, hogy ennek nem sok jelentősége van? Persze rugózni lehet rajta!

LucyBp (törölt) 2011.01.05. 19:17:49

sok minden változik ebben az országban. de a lényeg nem. kelet.

szamarhegy 2011.01.05. 19:18:46

Orbán legújabb kormányzati ciklusa nem illik bele különösebben az EU képbe, eddig csönd volt, lenyelték az Alkotmánybíróság korlátozását, a Költségvetési Tanács megszüntetését, az Mnyp államosítás és az ezzel járó rossz példamutatás már rosszul esett az EU-nak, nem segíthetett ezen Matolcsy röhögcsélő 'átvertük az EU-t , az EU lekésett az erre vonatkozó szabályozással' hazatérése, az MNB elleni támadás szintén nyomott hagyott, a franciák emlékeznek még a Pécsi Vízműre, a németek, osztrákok se felejtették el az OTP-re, Takarékszövetkezetekre, CBA-ra optimalizált válságadót, a próbálkozást Járai cégével és azt hogy a ormány sunnyogott a válságadók kivetésének határidejéről, elfelejtette őket tájékoztatni, hogy 2012 után is érvényben lesz. Ehhez hozzávehetjük még Orbán belföldre szánt rendkívül arcos IMF, EU-tól való függetlenségi harcát, a nemzetközi és magyar pénzintézetek spekulánsozását, nyugdíjtőzsdézését, eljátszották a pénzünket dumát, akkor összerakhatjuk a képet, hogy Orbán miért lóg ki az EU-ból, a modern globális, multinacionális, információs társadalomra épülő világából. Eddig türelmesek voltak, most egybe ránk ömlött az elmúlt félév orbáni világának tükre. Tekintve, hogy a magyar export 3/4-e ezekből az országokból kerül ki és ők veszik/vennék a magyar államkötvényt is teljes öngyilkosság amit és ahogy Orbán csinál. El lehet innen menni, Szlovákiába, Lengyelországba is elmehetnek innen a termelő, gyártó cégek, de akkor vajon miből veszünk energiát, fogyasztási javakat, import gépeket és miből fizetünk deviza hiteleket, mondjuk 500Ft./Euro árfolyamon?

fran7 2011.01.05. 19:19:21

@MoxNox: Te szerinted az volt a baj Haiderrel, hogy neonáci gyökerű párt volt? Akkor elég nagy tévedésben vagy. Amennyire én látom, s néhány mérsékeltebb ember is sokkal inkább volt az a baj, hogy kipenderítették a hatalomból szocdem barátaikat.
Másrészt szerintem 90%-ban teljes mértékben elfogadható ez a törvény. Vannak dolgok, amin vitatkozni lehet, de ez a hozzáállás meggátolja. S ez volt a baj Fletóval is. Nem lehetett tárgyalni vele. Most kívülről akarnak olyan nyomást gyakorolni, ami messze túlmutat a médiatörvényen. Ezt szerintem te is sejted. Csak mi ebbe a szintbe nem látunk bele. Csak egy apró megjegyzés a következő EU-s elnök Lengyelország lesz. Elkötelezett jobboldaliként elég erős gazdasággal 40 milliós lakossággal további 5 millió lengyellel az EU-ban. Velük ezt már nem tudnák megtenni, de értenek az ilyen kemény szóból.

krisztina69 2011.01.05. 19:19:41

@Nelson Muntz: És azt is tudják, veled ellentétben, hogy ez mind belügy, erre vonatkozóan az EU-nak nincs hatásköre, talán eddig ezért nem volt ilyen cirkusz!

dr. Trebitsch 2011.01.05. 19:19:41

Hiába ugrálunk, egy tény: sem Magyarországon, sem Európában eddig nem volt megszokott, hogy az ellenőrző szerv hozza a rendeletet, ami alapján ellenőriz. Ez a gond, ezt nyugaton nem fogjuk tudni megvédeni, akárki dumál akármit, majd meglátjátok. És ez szerintem csak a nálunk szokásos balfaszság, nem gondolták át. Viszont mindenki meg tudja lovagolni, aki akarja. És hogy ilyen van Európában? Ugyan még nálunk sem volt eddig. pl. a Rendőrség nem hozhat törvény erejű rendeleteket, az APEH sem, és általában az nem demokratikus, ezért sehol nem is gyakorlat, hogy ugyanaz a személy ellenőrizzen, aki a szabályt hozza. Ugyanis így a bíróság előtti eljárás puszta formaság, hiszen a tárgyalás alőtt az Médiahatóság hoz egy olyan rendeletet, ami alapján a Bíróság csak neki adhat igazat, hiszen a Bíróság köteles az érvényes rendeletek alapján ítélni. És szerintem ezt egyszerűen elcseszték, ahogy mindig mindent elcsesznek a politikusok Magyarországon.

easytiger 2011.01.05. 19:20:41

ez inkább hiszti most a mandinertől, felesleges és álprovokatív kérdés, amire nyilvánvaló a válasz. persze, hogy semmire nem jó, és sok a túlzás meg az álszentség a külföldről jövő hangokban. de most kellett egy ilyen poszt, hogy a kommentelők visszaböföghessenek a bírálóknak? a médiatörvény az ilyen túlzó ökörségek ellenére nettó szemétség marad.

a nagy baj a külföldi nyilatkozatokkal is az, hogy a kérdés inkább ez volna: mire jó a fidesznek olyan hülyének lenni, hogy bárkinek esélyt adunk arra, hogy porig legyünk alázva??

mbazs 2011.01.05. 19:21:44

@szamarhegy:

Ez jó volt, összefoglaltad a lényeget.

Ez meg főleg tetszett: "ormány" :)))
Vagy csak elírás volt?:)

mbazs 2011.01.05. 19:23:38

Orbán==kormány==ORMÁNY

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2011.01.05. 19:23:39

@VIII. Nagyapó: Köszi szépen a linket. Nem értek teljesen egyet, hogy csak az emberi méltóság homályos, de abban igen, hogy ezek jóhiszemű elbírálók esetében nem aggályosak. Sajnos olyan szabályozásra lenne szükség, amivel egy fideszes (vagy mszp-s, vagy akármi) apparatcsik nem tud adott esetben visszaélni (vagy legalább nehezen tud), ha van benne ilyen ingerencia (van). Ha más nem, a mostani vihar arra jó, hogy a visszaélés sokkal nehezebb lesz, mert a nemzetközi sajtó dögkeselyűként fog körözni Magyarország felett és hír lesz abból is, ha Szalai Panni csúnyán néz Mester Ákosra.

Nem biztos, hogy ez bármit megold, de egy biztos: nem árt egy kis hiszti, mielőtt a sajtó is az AB sorsára jutna. Ha egy évvel ezelőtt azt mondtam volna, hogy egy fideszes kormány képes lenne komolyan megnyirbálni az AB jogkörét azért, hogy egy általa is elismerten alkotmányellenes törvényt érvénybe léptethessen, kiröhögtek volna itt, és azt kaptam volna, hogy szánalmas bérrettegő vagyok (persze ettől függetlenül is ezt kaptam volna, de most konkrétan ennek kapcsán:-) Úgyhogy fő a bizalmatlanság.

krisztina69 2011.01.05. 19:24:17

@mbazs: Bocs, de Merkel asszony nem véletlenül az NDK-ban (DDR)szocializálódott?? Akkor ő miért is szól be a nagy szabad nyugati demokrácia nevében! Ha '89 után születtél, akkor olvass történelmet

LucyBp (törölt) 2011.01.05. 19:25:13

ha valakit valóban izgat, miért vagyunk olyanok, amilyenek; s mi a különbség a "nyugat" és a "kelet" között.

Szűcs Jenő: Vázlat Európa három történeti rgiójáról

www.szochalo.hu/szochalo/upload/tan009.rtf

Geo_ 2011.01.05. 19:25:55

Turulmadár, a múltkor olyan megnyugtatóan nyilatkoztál - ugye, tudod, hogy amiről írtál, az legfeljebb adalék - rosszabb esetben a szokásos elmismásolás?
Tudod, az irracionalitást elsősorban a médiatörvényben, majd a kormányzati reakciókban kell keresni (pl. hogy minden részletében megfelel az EU-s törvényeknek. Mert ez csak úgy lehet igaz, ha részleteket lebontjuk: a,á, b, c.....).

www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir2.php&id=22862 - biztos olvastad már.

mbazs 2011.01.05. 19:26:41

@krisztina69:

És mit érdekel téged, hogy hol szocializálódott? Nem mindegy? Majd pont mi mondjuk meg a tutit Európa legfejlettebb demokráciájáról?

Túl nagy az arc, az a baj. De a pofáraesés még nagyobb lesz.

dr kíváncsivagyok 2011.01.05. 19:27:39

Legújabb hír : Az E U köszöni szépen, ,....de nem kér a Magyar fordításból,....van saját tolmácsuk... Még egy pofon . Baszki , ezek mazochisták ???

midnight coder 2011.01.05. 19:28:05

@szamarhegy: Érdekes, hogy az EU milyen érzékeny a magyar sajtószabadságra, és mennyire leszarja Pl. hogy a szlovákoknál ma is érvényben van az a Benesi-dekrétum ami méltó párja a nálunk hajdanvolt zsidótörvényeknek.

midnight coder 2011.01.05. 19:28:53

@kíváncsivagyok: Az EU mindig saját fordítást csinál. De ettől azért nem árt ha ott a miénk is.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.05. 19:29:10

@Kettes:

Seit die Fidesz Partei an die Macht gekommen ist, unernste Vorsitzenden ernster Organisationen äußern immer wieder massives Blödsinn, reden herum, sogar schaffen sie Regeln auf erfundener Basis. Ihr habt gar nichts dazu gesagt, ihr habt lieber euren Schwanz gejagt um damit nicht konfrontiert zu werden, zu was für Narren ihr eure Leser überredet habt.

Orban wurde oft genug durch diplomatische Kanäle gewarnt sein Benehmen zu ändern, aber er hat aus diesen Worten nicht verstanden. So wurden die Hunde ausgelassen.

Und es wird noch schlechter sein. Gewöhnt euch dazu so wie wir es tun. Es wird kein Frieden sein, vergiss es!

Bocs, de nekem németül is van benne egy ormótlan butaság és egy kurva nagy hazugság. :):) kéred angolul is? Előre szólok, nem lesz jobb úgy se…

krisztina69 2011.01.05. 19:29:24

@mbazs: Hát, ha az NDK-ban, akkor nem sok fogalma lehet a sajtószabadságról. Az NDK rosszabb volt, mint mi, amúgy nézz utána, hogy az alapjogok tekintetében mit rendezett Németország az EU-ban, az is megérne egy cikket!!

szamarhegy 2011.01.05. 19:29:25

@krisztina69: Ez elég izzadságszagúra sikeredett :), csak nem személyesen Szíjjártó Peti ?

dr. Trebitsch 2011.01.05. 19:29:32

@krisztina69: tudod, a nyugati értékek között fontos elem, hogy nem számít, ki hol született, milyen vallású stb., Csak az, hogy emberként mit cselekszik. Merkel ebben megfelelt a németeknek. Csak nálunk szokás ilyen aljasul támadni az embereket...

dr kíváncsivagyok 2011.01.05. 19:30:18

@ulloiut: A z "emberi méltóság " helyes definícióját csak egy párt ismeri.....(vagy csak neki szabad definiálnia ? )

Tündér_Lala 2011.01.05. 19:30:22

@kíváncsivagyok: Akkor miért beszélnek ostobaságokat ?

krisztina69 2011.01.05. 19:30:26

@kíváncsivagyok: 1958 január 1-óta nem kér! Jó reggelt!

mbazs 2011.01.05. 19:30:46

@krisztina69:

Megkérdőjelezed Merkel elhivatottságát a demokrácia iránt? :)

szamarhegy 2011.01.05. 19:31:09

@midnight coder: Érdekes, hogy ezt emelted ki, mert pont nem a médiatörvényről szólt, amit írtam.

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.01.05. 19:31:22

@Várúr: ejnye-bejnye!
"Fordítási csalás..." pár lényegtelen törvénykiegészítés kimaradt, + a digitális átállás, ami pénzügyi-technikai kérdés. Ezek fordítása is folyamatban van, a médiahatóság közölte is. Elvakult vagy, mint bagoly a napkeltében.
Állítólag egyszerű gondolkodó vagy!
Akkor mi ez a primitívnek ható vélemény?

gorcsev54 2011.01.05. 19:31:49

@easytiger: zva?? a kérdés inkább ez volna: mire jó a fidesznek olyan hülyének lenni, hogy bárkinek esélyt adunk arra, hogy porig legyünk alázva??-Valóban ez a legnagyobb kérdés.De én válaszolok rá. Az elképzelhetetlen ,hogy a vezér téved!A többi hülye meg nem mer szólni neki-ezt is megértem.

krisztina69 2011.01.05. 19:33:01

@szamarhegy: nem szavaztam a Fideszre, csak nehéz elviselni a sok EU szakértőt nagy okosságait! Azt meg nem mondtam, hogy egyetértek a FIDESZ politikájával, csak értek az EU-hoz, nem úgy mint az ide írók többsége! Ja és az EU jogot az alapító Hollandiában tanultam!

dr kíváncsivagyok 2011.01.05. 19:33:08

@midnight coder: A hivatalos "Fidesz" - fordítás....hiányosan.... Hát ,az EU - t nehezebb lesz "meggyőzni" , mint az itthoni zombikat......

Alvarez 2011.01.05. 19:33:20

mondtak arra bármilyen magyarázatot, hogy a digitális átállást miért kell elhalasztani? Már most nagyobb a lefedettsége, mint az analógnak, és 3 helyett 6 ingyenes csatorna jön rajta. Akkor nem értem, hacsak nem keverjük bele a kábelszolgáltatók nokiásdobozait.

szamarhegy 2011.01.05. 19:34:04

Szegény Havel, ha ezt tudta volna, bele se fogott volna a bársonyos forradalomba, de Orbánnak is szólhattál volna, most aztán szívhatjuk, hogy pártitkár fater mellett hogy beleivódott a kádári mentalitás.

krisztina69 2011.01.05. 19:35:17

@Trebitsch: Akkor olvass egy kis német sajtót is, hogy ott milyen "finonoman" támadják a saját miniszterelnöküket! Ott is volt gond az NDK-s származásból!

dr kíváncsivagyok 2011.01.05. 19:35:56

@krisztina69: Helyes , dobjuk is félre az EU -t . Akkor ez vonatkozik a demokratikus világ újságíróira is !? Félrebeszélnek ? A világ vezető sajtóorgánumai ?? Ők lehet , hogy nem ott tanultak.....

MoxNox 2011.01.05. 19:36:01

@fran7: Haiderrel az volt a baj, hogy kipenderítették a szocdemeket? Szinte minden évben kipenderítik valahonnak a szocdemeket, mégsincs azzal semmi baj, volt ott azért egy kicsit más is ;)

Fletóval pedig az a baj, hogy nem lehet vele tárgyalni? És Orbán válasza arra, hogy esetleg finomítanak a törvényen a sok kritikát hallva? "Eszünk ágában sincs"? Ez a fajta hozzáállás szerinted tárgyalóképes? Én reméltem, hogy a kétharmaddal a Fidesz valóban ellapátolja szart, ami 90 óta gyűlt, ehhez képest újrakezdték ezt az idióta kulturharcot és egészpályás letámadást, ami annyi középen álló embert elriasztott a narancsszínű odlaltól, és hogy pl. értsük, hogy mennyire veszik komolyan a komcsik végleges kiebrudalását, és a pártállami múlt tisztázását, feloszlatják a Kenedi bizottságot, és majd mindenki szépen hazaviheti az iratokat, esélyt sem adva a múlt megismerésére. Ennyit a nagy nemzeti lózungokról, belül vörös, csak kívül narancs ez a párt, megbuktathatatlan és ellentmondást nem tűrő vezérrel, aki központilag irányít mindent, bólogató lézer jánosokkal körülvéve és egy takonygerincű bohóccal a köztársaság élén, és legfontosabb feladatuknak azt látják, hogy nekiessenek a sajtószabadságnak, vagy a csúnya kapitalistákat és karvalytőkéseket fenyítsék, mert a zemberek a fülkeforradalommal mindenre felhatalmazták őket. És ez egy jobboldali, konzervatívnak mondott párt...
Az MSZP egy fikarcnyival sem jobb, nehogy félreérts.
Szégyen az egész, gyönyörűen látszik, mennyire inkább a Balkánhoz vagy a volt szovjet köztársaságokhoz tartozunk inkább, ezt az országot még mindig Kádár népének szelleme lengi be, annyi sztereotípiát felsoroltam most, hogy el is keseredtem :)

dr kíváncsivagyok 2011.01.05. 19:36:45

@Tündér_Lala: Mer' ostobák....biztosan.... oszt' jó napot....

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.05. 19:36:47

@tölgy:

Hogy lenne béke.

Nagy kalap pénzre mondtuk, hogy nem adjuk eztán. Az ilyesmit nem szokták szó nélkül hagyni.

krisztina69 2011.01.05. 19:37:06

@mbazs: Azt nem, de kb annyit kapott a kommunista ideológiából, mint Orbán, vagy bárki a mi nemzedékünkből, ezért ő ne oktasson más volt kommunista országbeli politikust, ha lehet, tegye meg egy igazi demokrata német!

Goompah 2011.01.05. 19:37:07

@krisztina69:

Drága Krisztinácska,

A nicked alapján te 1969-ben születhettél, életed személyiségformáló éveit a kádári diktatúrában, Aczél György elvtárs oltalmazó szárnyai alatt élted. Miféle fogalmad lehet a sajtószabadságról, hogy itt osztod az észt?

maxwell murder 2011.01.05. 19:37:16

@midnight coder: ott a pont. komolyan nem hiszem el, hogy ennyire hisztiztek a szaros médiatörvény miatt. komolyan azt gondoljátok, hogy annyira érdekli ez a tagállamok kormányait, a befektetőket? maximum annyiból, hogy mivel a multikat is megfingatták így pénzelhetik a sajtót, hogy szídják Magyarországot és akkor talán majd enged valamit. nem az a baj, hogy kritizálják a médiatörvényt, hanem az a baj hogy azt megint a kívülállók teszik és mi megint rájuk hivatkozunk ahelyett, hogy lenne saját véleményünk és azért állnánk ki.

szamarhegy 2011.01.05. 19:39:38

@krisztina69: Én viszont igen, annak reményében, hogy egy hosszú távra tervezhető konzervatív politikát visznek végig, akár két cikluson át, és főként a közig,eü,oktatás reformja miatt. Ez a sehova se sorolható szélhámosság, kapkodás és az ezt kísérő arcos, leszarunk mindenkit hozzáállás döbbenetes számomra. Konvertálható tudásom van, ez volt az utolsó csepp a pohárban, németül tudok, angol felső is meg lesz év végére, oszt jó napot..., nem szeretném a végjátékot már itt megérni.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.01.05. 19:39:58

@Diocles: Hát igen, ezt a részét még nem dolgoztuk ki. De a hídon akkor kell átmenni, Tibor, amikor odaértünk.

nápolyi maszti 2011.01.05. 19:40:07

Európa Magyarországot köpködi, a Mandiner elkötelezett kommentezői Európát. Egyenlőtlen meccs.

Jamesboci 2011.01.05. 19:40:50

@Szvidrigajlov: + tegyük hozzá: a mnypénztár államositásával 3700 milliárd kezelését elveszi tölük.
na, ezért lehet még én is orditanék, de nem ilyen böszme kampánnyal. dolgozik a komintern..

krisztina69 2011.01.05. 19:41:01

@kíváncsivagyok: 5 újság vezeti a világot, úgy mint Amerikát az iraki háborúba az azóta hamisnak bizonyult cikkeivel!

MoxNox 2011.01.05. 19:41:04

@Goompah: Egyfelől az életkora alapján tahó dolog bárkinek is a véleményét kétségbe vonni, másfelől veled ellentétben ő a Kádár rendszerben, és a rendszerváltás után is élt, így tapasztalatai révén nálad jobban ismeri a sajtószabadság változását, a cenzúra működését. Vagy te talán attól érzed magad felhatalmazva az észosztásra, hogy kevesebbet tudsz? El ne oszd a maradék eszed is!

Goompah 2011.01.05. 19:41:54

@krisztina69:

Zu Schade, daß das Wort Arschloch ein Neutrum ist, aber um deinetwillen, zu deinen Ehren erschaffe ich nun das Wort Arschlöchin. :)

MgG: Angela Merkel

mbazs 2011.01.05. 19:42:08

@krisztina69:

Láttam az egyik hozzászólásodból, hogy te sokkal többet tudsz az EU-ról, mint például én. Ezt tisztelettel elfogadom és elismerem, hiszen te ebben fényévekkel többet tudsz, mint más.

Viszont szerinted az helyes, hogy a kormány semmibe veszi ezeket a jelzéseket? Nem egy külföldi orgánum támadja immár a törvényt, hanem több is.

E mellett csak úgy "el lehet menni"? Nincs ennek valami oka? Ilyen erős EU felőli támadásról én még nem is hallottam ezidáig. Vajon csak "jókedvükben" teszik mindezt?

krisztina69 2011.01.05. 19:42:20

@Goompah: drága akárki! Ezek szerint, aki nem 25 éves, az mind kommunista! te sem vagy kirekesztő barátom!

Jamesboci 2011.01.05. 19:42:55

@szamarhegy: na, csak ovatosan. sosem csinálsz előzmény nélkül itt kinn egziszenciát.
talán az unokáid.
egy Öregszamár".

MoxNox 2011.01.05. 19:43:39

@maxwell murder: Azért hisztiznek, és teljes joggal, mert egyfelől európai szemmel a sajtótörvény példátlan erőkoncentrációt ad, és pont akkor vezették be, amikor Magyarország lett az EU soros elnöke. Az egész EU-ra nagyon rossz fényt vet ez a történet, ilyet egyszerűen nem lehet megengedni.

sterimar 2011.01.05. 19:44:03

Tényleg kezd tragikomikussá válni ez a hiszti ami a törvény körül megy

krisztina69 2011.01.05. 19:44:43

@szamarhegy: Ebben én nem is vitatkozom veled, igazad van, én csak arról szerettemvolna szót ejteni, hogy a demokratikus alapjogokat nem első esetben sértené meg egy Eu-s tagállam! Ennyi!

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.01.05. 19:45:12

@krisztina69:
Akinek nincs szakirányú végzettsége annak a mondanivalója pont annyit ér, mint a külföldi megszólalóké!

Orvos látott már?

Goompah 2011.01.05. 19:45:44

@MoxNox:

Még mindig sokkal kisebb tahóság, mint Európa egyik legdemokratikusabb állama kancellárjának véleményét az alapján elítélni, hogy az illető személy az NDK-ban született.

MoxNox 2011.01.05. 19:46:40

@krisztina69: És hány esetben vezetett be az EU soros elnöke demokratikus alapjogokat súlyosan sértő törvényt elnöksége első napján?

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2011.01.05. 19:47:18

@nápolyi maszti: Igaz. Magyarországon Európa jó eséllyel veszíteni fog, mert itt a kormány javarészt a Mandiner-kommentelők szélsőséges szárnyának szellemiségét képviseli. Európát ez a vereség nem fogja megrázni, csak az itt élő európai magyarokat.

bolá 2011.01.05. 19:47:24

Magyarország a történelmében csak egyetlen egyszer maradt szabad és erős amikor külföldről, nevezetesen Bécsből irányították. De akkor Bécs urát I. Mátyásnak hívták. Azóta folyton függésben van. De csakis azért, mert mindig voltak olyanok szép számmal, akik nem hittek saját erőnkben, vagy jó pénzért, külföldről, hol Sztambulból, hogy Bécsből, hol Moszkvából, hol Berlinből, hol Brüsszelből várják az útmutatást.

Szvidrigajlov 2011.01.05. 19:47:39

@TexMex:
Jó, rendben. De azért nem biztos, hogy a vonyítóknak van igaza.

Aki nem olvasta annak szólok, hogy a sajtószabadságot a törvény ilyen súlyosan korlátozza:

181. § (5) Amennyiben a Hatóság döntése szerint a médiaszolgáltató megsértette a tájékoztatás kiegyensúlyozottságát, a médiaszolgáltató a Hatóság által megjelölt idõpontban és módon – a Hatóság döntésében foglaltaknak megfelelõen – értékelõ magyarázat nélkül köteles a Hatóság döntését vagy a döntésben meghatározott közleményt közzétenni, vagy lehetõséget adni a kérelmezõnek az álláspontja megjelenítésére. A jogsértõvel szemben ezen túl a 186–187. §-ban meghatározott jogkövetkezmények nem alkalmazhatók.

Mármint, hogy megállapítják, hogy fujj, nem kiegyensúlyozott, kötelezik, hogy közölje a választ a hazugságaira és pont. No bírság, no sajtótermék törlése, megszüntetés, engedélyvisszavonás, meg ilyen őrületek, amikről az olvasatlan paraszt németek vonyítanak.

Szóval a törvény "csak" annyit szeretne elérni, hogy egy adott sajtófelületen az opponens vélemény is megjelenhessen. Én értem, hogy ez az Indexet idegesíti (meg a Magyar Hírlapot) de normális szerkesztő ezen fönn nem akadhat, mert eleve így ír újságot. Kivéve az Index, a Népszava stb...Magyar Hírlap, Demokrata. Az Ortodoxok!

Egyébként a paraszt németek vonyítását az RTL (L=Luxemburg), az MTM-SBS meg a Deutsche Telekom finanszírozza, Ti, a sok "hasznos idióta" meg beszopjátok.

Mindig is sajnáltam a hülyéket. De most már nem tudok értetek zokogni.

Csá

MoxNox 2011.01.05. 19:47:59

@Goompah: Ok, visszaolvastam az összes hozzászólást a láncban, így már értem, hogy irónia volt, bocs.

Jamesboci 2011.01.05. 19:48:06

@MoxNox: aztatat sem tudod, miről van szó, Slota.

maxwell murder 2011.01.05. 19:48:45

@MoxNox: de szerintem meg jó ha példátlan erőkoncentrációt ad:) állítólag csak fél év múlva lehet majd büntetni, amikor lejár a soros elnökség. Úgy már jó?:D Legyünk már következetesek akkor, és legyen mindig rossz ez a média-törvény ne csak amikor Magyarországé lesz ez a tisztség. Ebből is látszik a politika és a média mennyire tud manipulálni.

krisztina69 2011.01.05. 19:48:49

@Goompah: Ja csak én vagyok antidemokrata, Ő nem, aki az NDK antidemokratikus éveiben többet élt, mint én, Gartulálok a logikátokhoz, komolyan!

szamarhegy 2011.01.05. 19:49:09

@krisztina69: Akkor ezek szerint nem korlátozta az Alkotmánybíróság hatáskörét, nem szüntették meg a Költségvetési Tanácsot, nem csapták be a válságadó határidejével a külföldi cégeket (is), nem volt szempont, hogy az OTP, a CBA, a Takarékszövetkezetekre szabják a válságadót, nem nevezett ki egy bábembert KE-nek, pártembert az ÁSZ, a PSZÁF, A Média Hatáság, a közmédiák élére, nem pocskondiázta a pénzintézeteket, nem támadta/támadja az MNB-t, nem próbálták meg az eleinte finom jelzéseket média ügyben komolytalannak beállítani, nem arcoskodik Orbán az EU és az IMF kapcsán egyfolytában?

Goompah 2011.01.05. 19:49:42

@krisztina69: Oh, ezt épp te mondod, aki épp az imént rekesztetted ki, minősítetted Angela Merkelt alkalmatlannak a magyar médiatörvényről bírálatot mondani csak azért, mert az NDK-ban született...

Röhejes és szánalmas vagy a következetlenséged miatt.

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.01.05. 19:49:50

@Kettes: tedd!
Ha megrajzolod, én közzéteszem a szopóállarcot!

krisztina69 2011.01.05. 19:49:51

@Kijelölt Felelős: Te kinek a kijelölt felelőse vagy?

fran7 2011.01.05. 19:49:55

@MoxNox: Tudod van egy olyan mondás: Van mindig egy szépen hangzó indoka férfinek és egy igazi. Én nekem ilyenkor mindig van egy ilyen sejtelmem, hogy az igazi okot nem kötik az orrunkra. Azt meg, hogy Balkán vagyunk engem nem lep meg, de épp az volt a baj, hogy a Szovjet uralom, ami a bizánci hatalomtechnikákon alapult, mély benyomást hagyott rajtunk, de nem tudott átformálni. De az ott szerzett megoldási stratégiák még nagyon sokáig nem fognak eltűnni a közéletünkben. Ajánlom figyelmedbe Mikszáth: Különös házasságát. Válnánk mi el egymástól,de nem lehet. Most tartoznánk, mi a nyugathoz, de ahhoz túl keletiek vagyunk, tartoznánk a kelethez, de ahhoz nyugatiak vagyunk. Váltogatjuk a megoldási stratégiákat, de nem fogadnak el egyetlen oldalon se bennünket teljesen.

Nils. H 2011.01.05. 19:50:35

@Kürüsüly:

NA most akkor EBESZ és a nyelvtörvény:
kitekinto.hu/karpat-medence/2010/01/05/nyelvtorveny_szlovakia_2010-ben_sem_szabadul_az_ebesz-tl/
Ez azért messze van a "rendbenvantól", konkrétan azt mondja, amit a magyar külügy képvisel.

Valamint az EBESZ nem "prejudikál", hanem Dunja Mijatovic már az előkészítés folyamatában jelezte, hogy ez így nem lesz jó, , a "médiaalkotmányra" egyből közölte, hogy tessék visszavonni.
Hagyjuk már ezt, hogy senki nem is olvasta, meg dehát még csak most lett kész angolul... Kurva nevetséges.

@krisztina69: Azt hiszem te elhagytad a gyógyszeredet. Merkel asszony a ddr-be született és ott is nőtt fel, tehát kussoljon. Hát ez aranyos.

Bruno 2011.01.05. 19:50:52

Drága Fideszes Elvtársak!

Tesssenek népszavazást kezdeményezni az EU-ból történő kilépésről, és ha az érvényes és eredményes lesz (azaz újra győz a fülkeforradalom) akkor majd nem kell törődni mindenféle Merkelekkel meg egyéb gyanus nyugati beleszólókkal.

Várúr 2011.01.05. 19:51:27

@Kijelölt Felelős:
Nem tudom, ki jelölt, mekkora felelősséggel... Ez az egész médiarinya hat primitívnek. Van, aki erre görcsöl, más megmosolyogja.
Ennyi.

Várúr 2011.01.05. 19:52:28

@Bruno:
Drága Bruno elvtárs. Elég, ha te népszavazol.
Biztos sokat nyom a latba.

krisztina69 2011.01.05. 19:52:54

@szamarhegy: Pont azt írtam, hogy az általad idézett törvényekkel én sem értek egyet, az AB korlátozását sokkal súlyosabb problémának látom, mint a médiatörvényt, mi itt a vita tárgya?

szamarhegy 2011.01.05. 19:53:07

@bolá: Ha nem származna a magyar export 3/4-e itt működő nyugati cégektől és nem a Nyugat venné a magyar államkötvényeket, akkor lenne mire arcoskodni, de így szánalmas és öngyilkos vergődés, ha ezt nyomjuk tovább.

MoxNox 2011.01.05. 19:53:37

@Szvidrigajlov: Szerinted valóban ennyi az egész törvény, vagy szándékosan hagytad ki belőle a keményebb részeket?

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.01.05. 19:53:41

@klacus: Menjen már a picsába az összes idióta, dolgozni kell, nem nyivákolni.

Én egy idióta vagyok: hol kell dolgozni?

szamarhegy 2011.01.05. 19:54:34

@krisztina69: Az EU reakciójának értelmezése. Szerintem az elmúlt félévet kapjuk egybe, szerinted meg igazságtalanul a médiatörvény miatt.

krisztina69 2011.01.05. 19:54:40

@Goompah: Én nem rekesztettem ki, csak azt mondtam, hogy ő sem a demokráciában szocializálódott! Attól, hogy miniszterelnök, még nem lesz EU szakértő!

Alvarez 2011.01.05. 19:54:44

@krisztina69: azért akkora gond nem lehetett, ha Merkel a kancellár mostanság.

bandos 2011.01.05. 19:55:26

Erről van szó.
Nyugaton nem érdekelt eddig sem és mától sem az, hogy mi történik Magyarországon. Hallottak azért valamiről, ezért hozzáokoskodnak. De azt persze tudjuk jól, hogy micsoda demokrata és szabad, liberális rétegé a média jelentős része, ott is, itt is. Mivel az itteni haverok kicsit bajba kerültek, egymást felülmúlva próbálják megmenteni onnét a magyar demokráciát. Mindezt úgy, hogy fogalmuk sincsen arról, hogy mi volt, és mi lesz a magyar médiatörvény.
Sírjon csak mindenki, annnnnyira nevetséges, hogy hihetetlen.

balfék 2011.01.05. 19:55:28

Most nézem a KDNP-s média faszt és már századszor nem tud válaszolni a kérdésre milyen a családbarát televízió?

fran7 2011.01.05. 19:56:16

@Bruno: Ha létezne ilyen lehetőség én benne lennék, de létezik ilyen lehetőség? Grönland tudott valamennyire függetlenedni az EU-tól. (80 ezer eszkimó) Azonkívül erről még nagyon nem is lehet beszélni reálisan.

bandos 2011.01.05. 19:56:41

De ez a remek, talpraesett, nyugati demokrácia sosem tett semmit a magyar demokráciáért, a magyar szabadságért akkor, amikor kellett volna, a történelem során. Sosem.

Várúr 2011.01.05. 19:57:01

@szamarhegy:
Hegynyi szamárságot hordtál össze. A válságadó, stb. helyett bizonyára jobb lett volna az embereket tovább szipolyozni... a bankokat, multikat tovább profitálni... eleve ideiglenes alkotmányt konzerválni pár ezer évre... a jobbos kormánynak balosokat kinevezni... a százmilliárdot tévedő Költségvetési Tanácsot évente egymilliárddal dotálni.... Ezekkel az ötletekkel a sarki kocsmában se lennél népszerű. Szamarak közt a hegyen talán.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2011.01.05. 19:57:05

Tisztelt Jobbosok!
Hátha valaki megérti.
Tehát: aki nem kedveli vityát az nem okvetlenül baloldali!
Aki nem szereti a fideszt, szintén nem balos okvetlen.
Egyszerűen ráz a hideg vitya stílusától és ahogy az egész fidesz benyal neki.
Ugyanennyire utálatos sokunk számára a maszop. Csakhogy ők nem akarták megmondani nekünk, hogy mit gondoljunk, mitől jó a gyereknevelés, mi több nem akarták kivenni a kezünkből a döntés lehetőségét.
Ők csendben loptak. Szeretem a tradicionális konzervatív értékeket mint sokan mások de ebbe nem fér bele, hogy mások mondják meg nekem, hogy mi az ami nekem jó.
Nagyfiú vagyok.
Olyan nehéz ezt felfogni?

sterimar 2011.01.05. 19:57:14

@szamarhegy: "El lehet innen menni, Szlovákiába, Lengyelországba is elmehetnek innen a termelő, gyártó cégek, de akkor vajon miből veszünk energiát, fogyasztási javakat, import gépeket és miből fizetünk deviza hiteleket, mondjuk 500Ft./Euro árfolyamon?"

Nem kell a hiszti, nem fog elmenni senki, pláne nem most amikor a társasági adót a felére csökkentik és a magasan kvalifikált munkaerő bérköltsége is drasztikusan csökkenni.

Az adók csak kevés iparág cégeit érintik. A bankok brutálisan profitábilisak Magyarországon, még az adók után is, eszük ágában sem lesz elmenni. Az energia cégek és a telekom cégek meg el se tudnának menni, nem tudják az előfizetőiket meg a frekvenciáikat, az infrastruktúrájukat vinni.
A kiskereskedelmi láncokat meg nagyjából le kell szarni, annyi van mint a szemét, ha elmegy a Tesco (persze nyilván nem fog), jön helyette másik.

MoxNox 2011.01.05. 19:57:20

@maxwell murder: Én következetes vagyok, ez a törvény mindig rossz :) Azt próbáltam indokolni, hogy mi lehetett a példátlanul negatív nemzetközi visszhang egyik oka. Mindig bunkó dolog odaszarni a szaunába, de ha akkor teszed, amikor épp te vagy a hónap dolgozója, a felháborodás is nagyobb lesz. Még akár hisztinek is nevezhető szintű, esetenként túlzásokba esve. Attól még a szar büdös marad.

krisztina69 2011.01.05. 19:57:39

@szamarhegy: Nem biztos, hogy igazságtalan, de más is csinált már ilyet és nem volt ekkora hiszti, ezt gondolom, lehet a fél évért egyben, ezt sem vitatom!

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.01.05. 19:57:50

@midnight coder: Az EU mindig saját fordítást csinál. De ettől azért nem árt ha ott a miénk is.

Persze!
Hogy még nagyobb legyen a röhögés!

freesleep 2011.01.05. 19:58:04

igazából érdekes, amikor a németek, meg az eu találkozik azzal, hogy ezek a keletiek nincsenek oda az értékeikért. miért is lennének? az eu kelet-európai politikája, cégeik gyakorlata volt az egyik, ami megalapozta az euellenes hangulatot. tényleg, hogy jönnek pl a franciák ahhoz, itt az alstrom-üggyel (vagy egyéb, nyilvánvalóan korrupciós pénzekkel üzletet szerző nyugatiak) a hátuk mögött, hogy minket osztályozgassanak valahanyasra, mint egy debil posztoló....

Szvidrigajlov 2011.01.05. 19:58:33

@Jamesboci:

Meg a különadók (E.On, T-COM, RWE mind mind német cég). Persze, hogy nem tetszik nekik a módi. Most meg úgy érzik van fogás a kormányon. Alapjogot sért (az adó miatt illetlenség lenne zokogni akkora cégeknek, akinek ez az adó az éves mérlegükben csak nyomozással lenne felfedezhető), de az alapjogét mindent!! Még az uniós elnökséget is elveszik!

Emlékezzetek Fico-ra! Azzal kezdett, hogy bemosott kettőt a szlovákiai energiaszektornak (az is német, meg francia). Volt nagy magyarszipmátia rögtön egész európában, meg nacionalistázás, meg ideiglenesen nem vették föl a Smer-t a szocialisták közé. Még Eörsi Mátyás is kiment reklamálni (nem mint Eon, á nem, az Erösi ügyvédi iroda sosem képivselte az Eon-t, mit is gondoltok???), hanem mint NAGY MAGYAR és rögtön tiltakozott a Fico nacionalizmusa ellen. Itthon ez soha nem jutott eszébe, sőt, de Szlovákiába átment pofázni.

Nihil novi sub solo

Mindig az kiabál akinek a háza ég!

Most a német befekteők kiabálnak a német politikusok hangján.

Cső

ivrilider 2011.01.05. 19:58:33

@Kürüsüly: édesem! mivel addig nincs cenzúra, amíg ezt hangosan csináljuk! így a törvény alkalmazása is nagyobb visszhangot keltene... mit csodálkozol ezen?

krisztina69 2011.01.05. 19:59:32

@Alvarez: Gond nem volt de támadás, meg izléstelen gúnyolódás ott is volt, túlélte!

Várúr 2011.01.05. 19:59:38

@krisztina69:
Tudod kedves Krtisztina, bizonyos embereknek mindig kell egy világítótorony. Hol a szovjet eeetársak, hol a Nyugat. Hol Brezsnyev, Jelcin, stb., hol Merkel. Nekem inkább Erkel (mármint a Ferenc).

parttalan 2011.01.05. 19:59:40

@MoxNox: "Én reméltem, hogy a kétharmaddal a Fidesz valóban ellapátolja szart, ami 90 óta gyűlt"

4 év korábban nem volt elég belőlük? Egy szutykos, sáros felmosóronggyal akarnád föltakarítani 20 év piszkát?

Lépten-nyomon bebizonyosodik, hogy a Fidesz alkalmi szavazói naív széplelkek. Még a szocialisták is ezerszer jobbak ennél a klerikális, népnemzeti dumájú kereszténybolsevik gőgbandánál. Példának okáért azoktól nem látthattad a magántulajdon elvételének még csak a gondolatát, sem a média saját maga alá való gyűrésének még a kísérletét sem. Pedig a szocialistáknál rosszabb lenni azért nem kis teljesítmény, de ha a jogállamot akarjuk teljes melszélességgel lebontani, akkor nem is olyan nehéz.

Legközelebb voksolj körűltekíntőbben!

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2011.01.05. 20:00:35

No, véleményem szerint a médiatörvény (jó részét végigolvastam, az ilyen irányú trollkodást lehet hagyni), meg eleve ez az egész gondolkodás, hogy a hírműsorok tartalmát egy hatóságnak kell felügyelnie, totál felháborító, pláne a Fidesz által kontrollált média totális elfogultságának és hihetetlenül alacsony színvonalának ismeretében. Ezzel együtt ezek a hisztérikus európai figurák kezdik komolyan elvetni a sulykot. Az emberi hülyeség viszont konstans tényező, és a jó vezetést pont az különbözteti meg a rossz vezetéstől, hogy kezelni tudja az ilyen helyzeteket, nem pedig olajat önt a tűzre. Orbánt ez az egész mostani botrány kifejezetten rossz vezetőnek mutatja, a sleppje meg inkompetens, arrogáns, a valósággal köszönő viszonyban sem lévő droidok gyülekezetének bizonyult.

Jó lenne tehát nem azt a tanulságot levonni az ügyből, hogy a kommunista-szocialista összeesküvés csápjaival mindenhol kíméletlenül fel kell venni a küzdelmet (lásd pl. mno.hu/portal/757744). Inkább azon kellene elgondolkodnia Orbánnak és csatlósainak, hogy:
- jó ötlet-e még mindig ezerrel ezt az egész pályás letámadás dolgot erőltetni sokkal fontosabb ügyek helyett (eleve mi a faszért rettegnek a sajtótól, amikor az övék minden?)
- jó ötlet-e szovjet módra egyszerűen letagadni, ha valami probléma van (lásd "a német kormány nem is bírálta a médiatörvényt" és "szegény Angela Merkel..." esete - emlékszik még valaki ezekre az ordas hazugságokra?)
- jó ötlet-e, ha a kétharmadtól megrészegült politikusok ugyanazzal az arroganciával kezelik a külföldet, mint a magyar ellenzéket szokták (lásd "eszünk ágában sincs" és társai).

Ha ebből az esetből nem vonják le a következtetéseket, akkor csak sorban fognak jönni tovább a pofonok, és ha történetesen még valami jó ötlet is lenne a kormány tárházában, azt is totál hitetlenkedve fogja már fogadni mindenki, pont mint ahogy Fletóval történt.

Goompah 2011.01.05. 20:00:40

@krisztina69:

"Én nem rekesztettem ki, csak azt mondtam, hogy ő sem a demokráciában szocializálódott!"

Hazudsz! Pontosan ezt írtad:

"Hát, ha az NDK-ban, akkor nem sok fogalma lehet a sajtószabadságról."

Mindezzel azt sugallva, hogy Merkel nyilván nem is tud megalapozott véleményt mondani a sajtószabadságról.

Vagy csak annyira vitaképtelen vagy, hogy arra sem emlékszel, mit írtál pár kommenttel korábban?

nyafnyaff 2011.01.05. 20:01:33

Mi vagyunk azok akik nem tudunk mit kezdeni magunkkal, 60 évig központi vezetésben éltünk, ránk szakad a @urva nagy demokrácia, mindenki sajátosan értelmezi, alkalmazza, ha valami változik a sok kis takonypolc (89 után születettek) itt osztja az észt.
Majdnem mind nagy állam az EU-ban tett és tesz meghökkentőt, csak a mi sajtónk nem hozz mindent le.
A római cigánytelep lédózerólasát le hozta zsindexetek, vagy a készülő B13-at?

Mindig is sajnáltam a hülyéket. De most már nem tudok értetek zokogni. Nem véletlenül azok rinyálnak akiket kirúgtak a zsírós TV állásából, a sok papagájórú, a törvény miatt?
Elmúlt 8 évben mikkor írtak ennyit a kormány ellen, a rablások ellen? Uncsik vagytok és szánalmasok.

szamarhegy 2011.01.05. 20:01:39

@sterimar: Én sokat járok ezen gyártó cégekhez, utálják a kapkodást a bizonytalanságot, az állandó változást, az árfolyam bizonytalanságot. Ja és a kedvező adó változások után is csak Ausztriát és Szlovéniát előzzük meg a térségben a versenyképességi rangsorban. Országkockázatunk (CDS) 180-ról, 380-ra nőtt, és a befektetők is privát emberek, az elmúlt félév beépül a gazdasági döntésekbe.

Muad\\\'Dib 2011.01.05. 20:02:32

A médiatörvény minden ócskaságával együtt, valóban szánalmas, amit Európa csinál, pláne ismerve az EU szarhalom politikusainak (igen, minket is beleértve) viselt dolgait.

Civitas Fidelissima 2011.01.05. 20:03:18

BREAKING: Lemondta budapesti útját az EU főképviselője
hvg.hu/itthon/20110105_catherine_asthon_budapest

Bruno 2011.01.05. 20:03:33

@fran7:

Mondtam: tessenek népszavazást kezeményezmi. Mint azt tudjuk, a Fidesz szeret népszavaztatni, biztos ezt is fölkarolja. Aztán lehet kilépni.

Kard 2011.01.05. 20:03:49

Leírom ide is az MNO-ról kiszedték :).
Szóval a németek a legnagyobb befizetői uniós kasszának. Például Magyarország 2008-ban 2 milliárd eurót szedett ki onnan mindenféle támogatások címén. Na most az teljesen nyilvánvaló, hogy válságadókkal a külföldi és köztük jelentős mértékben a német cégeket ütötték meg. Ezt nem igazán tudták megtámadni, mert az adó az belügy és a törvény nagyon ügyesen meg van fogalmazva, hogy a magyar cégek ne fizessenek (CBA nem fizet, OTP arányaiban kevesebbet). Ez nyilván fájt nekik, nekünk is fájna ha a Mol vagy az OTP szlovák cégeire egy jél megfogalmazott törvénnyel jó kis plusz adót vetnének ki. Van ilyen az alapszerződésben eu-ban ilyet nem csinálunk.
Most jött ez a média törvény ami már nem volt ilyen ügyesen megfogalmazva és tényleg durva dolgokat is tartalmaz. Így meg volt a megfelelő támadási felület amire jó nagy sallert lehet benyomni és be is vitték. Úgy gondolom ha nincs a sok extra adó meg mnyp pénzek lenyúlása ebből se lett volna olyan nagy probléma. Így viszont annyira fel lett fújva az ügy, hogy az Orbánék egyszerűen nem tudnak mit csinálni.
Ha nem ilyen dilletánsak akkor beleírnak még 3-4 sort a törvénybe nincs ez a ügy csak ugye a büszkeség meg a hatalom elveszi az ember eszét.
Az kérdés ilyen médiavisszhanggal hány külföldi akarja a pénzét nálunk befektetni? Itt fog forintosodni ez a téma.

Várúr 2011.01.05. 20:04:22

@freesleep:
Épp a franciák, ahol a köztévé elnökét Sarközy nevezi ki... ahol titkosszolgálat nyomozott egy tucat újságíró után... ahol a Le Monde-ot - minő véletlen! Sarközy legnagyobb kampánytámogatójának adták el, nem a legtöbbet ígérőnek.... Qrvára unom mind a hazug külföldi, mind a hazai ballib médiarinyát. Ráadásul olyanok részéről, akik újságot a kezükbe nem vesznek, rádiót nem hallgatnak, stb., de ég a klavi az ujjaikon.

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.01.05. 20:04:57

@krisztina69:
Te kinek a kijelölt felelőse vagy?

Mint ma annyian, magamat jelöltem ki.
Mementónak.
És Te?

jozicsenko 2011.01.05. 20:04:57

@parttalan: elöbb járjuk végig az mszp négy évvel ezelötti útját: legyetek szívesek höbörögni az utcákon és várjátok meg szépen, amig a kivezényelt rendőrség szétoszlat titeket
(gumilövedékek talán nem kellenek)

ha ezek után nem mond le orbán, akkor az nem orbán, hanem gyurcsány...

vicces baloldalitól hallani az előre hozott választásról, de tudod demokráciában élünk: van még 3 éved csöndben lenni...

Szvidrigajlov 2011.01.05. 20:05:01

@MoxNox:

Te csak olvasgasd a jogszabályt. És ha találsz valamit légyszives idézd. Levegőbe ne dumálj, az az igazi komcsi szokás (l.még: krumplileves).

Én kb 10 szer olvastam el törvényjavaslat kora óta a szöveget, a félmondatos változtatásokat is követtem benne, mert ez volt a munkám. Egész egyszerűen nem értem, hogy mi az ami a szólásszabadságot, meg a sajtószabadságot sérti.

Azt, hogy kinek mi fáj ebből, nagyon is értem, de az meg nem alapjog. A gazemberként, kontroll nélkül való hazudozás és mások sértegetése (Para Kovács, Tóta W, ma már Silly László is belépett a klubba) , meg a gyerekpornó nem alapjog.

M.CS. a Taktaharkányi ÁFÉSZ

Bambano 2011.01.05. 20:05:21

addig fogják csesztetni az országot ilyen hülyeségekkel, míg a végén orbán hívő leszek és azért fogok drukkolni, hogy menjen ki és vágja jól pofán a sok hülyét...

Külföldi ripacsok fogják megteremteni az országos egységet, ami véd és dacszövetség lesz?

Az én tenyerem már viszket, mikor ilyeneket mondanak, hogy az eu soros elnöke nem tárgyalhat valamiről, amiről másik elnök meg tárgyalhat.

Goompah 2011.01.05. 20:05:52

@Muad\\\'Dib:

Ezzel egyetértek. Csak az alkalmat keresték, hogy olyasmi miatt szóljanak be, amiről nem rí le mérföldekről, hogy a saját gazdasági érdekeiket védik.

Ám ettől függetlenül a jelen médiatörvénnyel kapcsolatban igazuk van. Az igazság nem attól függ, ki mondja. Egy jellemtelen, alávaló embernek is lehet igaza.

krisztina69 2011.01.05. 20:06:04

Kedves ajvékolók! Azért a külföldi cégek adómentessége miatt nem ment az európai sajtóhoz senki, ugye, az nem fájt? Ha valami nem tetszik bizonyos köröknek, akkor jöhet a jól megválogatott nyugati sajtó!

bolá 2011.01.05. 20:06:14

2010. novemberében a szociáldemokrata spanyol kormány békeidőben, nem háborús helyzetben, és nem katasztrófa miatt, példátlan módon, statáriumot vezetett be, mert munkások (gyengék kedvéért elmagyarázom: munkás az, aki jövedelmét munkájával szerzi, szemben a tőkéssel, aki a jövedelmét tőkéje kamatából nyeri) alapvető jogukkal, a sztrájkjoggal kívántak élni. És a kényes nyugati, különösen német demokratáknak az orrát ez nem csípte. Leleplezték magukat!

fran7 2011.01.05. 20:07:46

@Bruno: Nem értettél meg nincs olyan, hogy kilépési procedúra. Ha egész Magyarország kimenne a Duna jegére, hogy ki akarunk lépni az Unióbal, ha mind a 8 millió választópolgár elmenne és megszavazná a kilépést, akkor sem tudnánk kilépni.

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.01.05. 20:08:09

@Várúr:
Van, aki erre görcsöl, más megmosolyogja.

Én is szívesen mosolyognám. Meg!

szamarhegy 2011.01.05. 20:09:09

@Várúr: Merkel mellett van még pár ember, aki nyilatkozott ez ügyben..., Barroso is tegnap, hogy feltétlenül beszél erről Orbánnal. Egyébként Merkelt tényleg érdemes relativizálni , végül is csak a világ egyik legbefolyásosabb politikusa és Európa legnagyobb, legfontosabb gazdaságának, országának vezetője, amelynek exportjára építve van még víz felett Magyarország...

nu pagagyí 2011.01.05. 20:09:33

A Fidesz pont olyan gyomrosokat kap külföldről, mint amilyeneket ő maga oszt ki idehaza, kijelölt ellenségeinek. Kapnak egy kis ízelítőt saját stílusukból.
Azért szánalmas, összevissza hápogásuk meglepett.
Kíváncsi vagyok Orbán féléves vesszőfutására.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2011.01.05. 20:10:28

@krisztina69:
Okostojás! Nem a külföldi cég kap adómentességet, hanem a beruházó.
De például kapnak különadót amit a multikra vetett ki vitya
Példának okáért ha legalább 2 milliárd forintos befektetést vállalsz MO-n akkor Te is kaphatsz.
De ha már itt tartunk, akkor a második legnagyobb multit szerinted miért nem sújtják különadóval?
Mert úgy hívják, hogy CBA! A legszarabb, legdrágább üzletei neki vannak.

krisztina69 2011.01.05. 20:11:57

@szamarhegy: És akkor már szentírás amit mond? Nem lehet, hogy ő is valamilyen érdekek mentén nyilatkozik?

MoxNox 2011.01.05. 20:12:00

@Szvidrigajlov: A törvény "csak annyit szeretne elérni, hogy egy adott sajtófelületen az opponens vélemény is megjelenhessen"?

Nem tűnt fel, hogy pl. a törvény lehetőséget ad arra is, hogy ha a kizárólag kormánypárti emberekkel feltöltött Médiatanács úgy dönt, hogy az adott sajtótermék, akár egy most már kötelezően regisztrált gazdasági blog is, akár burkoltan megsért mondjuk egy vallási közösséget, akkor végső esetben a vezetőjét kétmillió forintra büntessék, kötelezzék a szolgáltatás felfügessztésére akár véglegesen is, vagy akár kétszáz vagy ötvenmillió forintra büntessék?

Nem tűnt fel, hogy a nemzeti hírügynökség kizárólagos joggal gyárthatja majd a közszolgálati médiaszolgáltatók számára híreket?

Nem tűnt fel, hogy az újságírókat kötelezik a forrásuk kiadására?

Nem tűnt fel, hogy az ellenkeresetnek nincs halasztó hatása, így a brutális pénzbírságokat be kell fizetni, még akkor is, ha az még nem jogerős?

Mindig is sajnáltam a hülyéket. De érted aztán nem tudnék zokogni.

krisztina69 2011.01.05. 20:14:17

@Megszívtuk-Waze: Akkor gyere le a VII. kerületi T-betűs multiba és akkor meglátod, hogy mi a drága!
Az adókedvezményt én is ismerem, de az mégsem volt baj, hogy 5 év után ugyanazon üzletek új néven megint megkapták 0 befektetéssel?

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.01.05. 20:14:38

@Várúr:
Hegynyi szamárságot hordtál össze. A válságadó, stb. helyett bizonyára jobb lett volna az embereket tovább szipolyozni... a bankokat, multikat tovább profitálni... Szamarak közt a hegyen talán. "

Szamárhegy védje meg álláspontját!

De!
Főiskolai tanárként te hol élsz?
Multi: még nem terhelte rád? Vagy olyan jól élsz, hogy még nem vetted észre?
Bank: még nem terhelte rád?
Vagy nem is olvasod az egyenleg értesítőd?
Deviza alapú hitel: a közgazdász zseni kósaszíj_ártó páros még nem emelte eléggé az árfolyamot?

Teccik, vagy nem! A zemberek szívják meg a forradalmi hevületet.
Van, aki már érzi, van, aki még nem!

Bambano 2011.01.05. 20:15:02

@Szvidrigajlov: több blogon is leírták, hogy a médiatörvény egyik legnagyobb baja, hogy a hatósági döntéseit nem lehet tartalmilag kifogásolni. Magyarul ha azt mondják, hogy amit írtál, az olyan, akkor az olyan, és nincs tovább. Na ez a sajtószabadságtalanság.

parttalan 2011.01.05. 20:15:03

@nyafnyaff: "Elmúlt 8 évben mikkor írtak ennyit a kormány ellen, a rablások ellen? Uncsik vagytok és szánalmasok. "

Bár sokat loptak-csaltak és hazudtak, a szocialista kormányok nem akarták lebontani a jogállamot, ellenben a most hatalmon lévő kedvenceiddel, kisfiam.

Minden jóérzésű, magát demokratának valló embernél - politikai oldaltól függetlenűl(!) - kiveri a biztosítékot Orbánék hatalomirányítási gyakorlata és a sajtószabadság ,valamint a magántulajdon elleni támadásai. Belföldön és külföldön egyaránt. Ez a kurva nagy különbség az annyira szívesen emlegetett elmúlt 8 évhez képest.

fran7 2011.01.05. 20:16:49

@MoxNox: Az ellenkeresetnek van halasztó hatálya. Pálfy és L. Simon adták be ezt a módosítást, sőt egy csomó intézkedés bevezetéséhez kaphatnak haladékot, ha kérnek a médiumok. S a médiatanácsot is sokkal bonyolultabb módon választják meg kétharmados többséggel. Tehát nem csak a 9 évet kellene hangsúlyozni, ami az NMHH elnöke mellett talán egy embere igaz. A Heti Válasz Online-on olvastam ezt.

szamarhegy 2011.01.05. 20:17:01

@krisztina69: Kontextus, Várúr hozzászólására reagáltam, Jelcinesre

Nem mondhatnám , hogy egyedül áll a véleményével, jelenleg 30-2-re áll még az elítélő és az óvatos vélemények aránya is, ezért Merkel kiemelése mesterkélt.

jozicsenko 2011.01.05. 20:17:12

@Bambano: nem vagyok orbánhívő (sőőőőőt, erősen jobbra vagyok tőle), de tetszik amit csinál

ha meg leléptetik, 3 év múlva egy újabb választáson ki fog rá emlékezni? a rózsadombi belterjes libe'ális bagázs, akik épp tőle kapnak 16%-os szja-t? :-))

lehet majd arról cikkezni, hogy orbán alatt az eu lealázott minket, de válasznak elég lesz az mszp módszereit elmondani (ha hatalomra jutnának): 36%-os szja, 25%-os áfa, ingatlanadó

ez után az is orbánra szavaz, akit a hideg lel ki tőle

vagy csóró és jól jönne a segély...

nyafnyaff 2011.01.05. 20:17:47

Az adó kedvezmény az jól jött? Az infláción bejött nyereség jól jött?
Az ősznyereségből mennyivel támogatták a szegényeket?
Ugyan azért a bérért foglalkoztatott mind odahaza? Sőt drágában vásárolok itthon mind egy olaszországi tengerparti SPAR-ban!
Nyugati sajtó lenyelt sok szemetet, és sok nyugati baki fölött szemet hunyt, most is csak nekünk hír, hogy mit ír a külföldi sajtó, legyetek nyugodtak míg van mit kivinni pénzt addig maradnak, hanem hozzák majd a szemetet megint.
Inkább az van, hogy felfogták mit is jelent 2/3-os kormányás, melyik kormányra szavaztak az EU-ban ennyire egységesen? Mocskolni kell mindent ami nem olyan mind a miénk. Bakit mindenki elkövethet, de én nem vagyok jogász, hogy megítéljem. De ez még nem cenzura.

Muad\\\'Dib 2011.01.05. 20:17:49

@nu pagagyí:
Mit osztott ki? Ebben a rohadt nagy sajtó elnyomásban másról sem szól minden hetek óta, mint a média elnyomásáról. Ez a törvény egy kalap sz*r, ez tény. A hiszti meg pofátlan pénzügyi érdekek miatt következett. Ha valóban azt hiszed ilyen egy sajtó elnyomása, akkor vágd le ezt a hisztériát Kínában, aztán majd üzenj a sittről a nemzetközi vöröskereszten keresztül.
Az EU országai meg kussoljanak és söprögessenek otthon a politikusok, van mit bőven...

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.01.05. 20:18:06

@fran7: lehet, máshol is érdemes lenne utánaolvasnod!

szamarhegy 2011.01.05. 20:18:25

@Kijelölt Felelős: Köszi, megoldom a védelmemet :)

Goompah 2011.01.05. 20:19:22

@Szvidrigajlov:

"Én kb 10 szer olvastam el törvényjavaslat kora óta a szöveget, a félmondatos változtatásokat is követtem benne, mert ez volt a munkám. Egész egyszerűen nem értem, hogy mi az ami a szólásszabadságot, meg a sajtószabadságot sérti. "

Akkor funkcionális analfabéta vagy. (Vagyis ismered a betűket, de az olvasott szöveget nem érted.) Olvasd el az alább belinkelt kommentemet. Ha ebből sem érted meg, akkor nemcsak funkcionális analfabéta vagy, hanem intellectually challenged is. Csak hogy píszí legyek. :)

@Goompah:

krisztina69 2011.01.05. 20:20:11

@szamarhegy: olvass vissza Merkel azért lett kiemelve, mert ő azért NDK-ban nőtt fel, ehhez képest fiatal barátunk a legnagyobb demokratának állította be. Amúgy nincs bajom vele, de ha én 41 évesen attól vagyok szerinte komcsi, hogy Kádár alatt nőttem fel, akkor ilyen logikával Merkel is komcsi! Ez volt a vita!

nyafnyaff 2011.01.05. 20:20:49

Ha ennyire okosak itt a sok rínyás miért nem indultak képviselőnek, miniszternek, hátha jobban csinálják mind bárki az elmult 20 évben, ja mert csak ennyit tudnak?

MoxNox 2011.01.05. 20:21:57

@parttalan: Körültekintően voksoltam, nem rájuk ;) De azért abban van valami, hogy 90 óta az összes kormány kényszerpályán mozgott, részben azért is, mert demagógiával sajnos nagyon sokra lehet itthon vinni, ezért esélyt láttam arra, hogy egy 2/3-os többséggel végre tényleg nekilát a Fidesz az igazi munkának, és a kezdetben fájdalommal is járó átalakítások után simán nyernek 4 év múlva megint. Ehhez képest már megint megy ez a hiperarrogancia, ami Orbán rákfenéje, a hülyegyerek szíjjártódroidok meg boldogan csaholnak hozzá. Sajnos ez van, akikor egy politikus számára a többszöri bukásnak sincs semmilyen következménye...

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.01.05. 20:22:03

@nyafnyaff:
Hogy miért?

Szerény szülői vélemény:
ha a fityisz a seprűnyelet indítja képviselőnek, az is nyerne!

Goompah 2011.01.05. 20:23:40

@krisztina69: Megint hazudsz, te emelted ki először Merkelt.

fran7 2011.01.05. 20:24:22

@Kijelölt Felelős: Mi volt nem igaz abból, amit írtam, a halasztó lehetőség. Vagy hogy a szabályozás bizonyos pontjait például a magyar zene aránya 35%, híradók felépítése, elhelyezése. Mi nem volt igaz ebből? Az, hogy a forrást meg kell nevezni az valóban gáz. Mi nem igaz, hogy egy sokkal bonyolultabb módon választják meg a médiatanácstagjait, akiktől lehet pénz fejében tanácsot kérni, ha nem vagy biztos abban, hogy jól alkalmazod a törvényt.

lac666 2011.01.05. 20:24:55

idézet a posztból:
Ha egy komoly szervezet komoly elnöke ennyire veszi a fáradságot a képbe kerülésre, mielőtt közleményt adna ki, akkor az súlyos kérdéseket vet fel, hogy a támadások közül mennyi épül valós és mennyi elképzelt alapokra. Minél több hasonló handabandázás hangzik el, annál komolytalanabbá és hisztisebbé válik az egész médiatörvény-affér (minden jogos és megalapozott kritika mellett is).

Tehát lehet, hogy a rengeteg külföldi támadás alaptalan. Lehet, hogy mindenki handabandázik! Lehet, hogy minél több a kritika, annál komolytalanabb?
Nem lehet, hogy a kormányunk meg nem értett zseniként lépdel a vesztébe, és ne adj' Isten a kritikusoknak igazuk van!
A posztról az a vicc jut az eszembe, amikor egy pali vezet a forgalommal szemben, amikor ezt bemondják a rádióban: egy sofőr a forgalommal szemben vezet! Erre ő: egy? Mindenki!

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.01.05. 20:25:04

@Goompah: Megint hazudsz,

Miért nem vagy finomabb egy hölggyel?

Csúsztat, félretájékoztat, vagy valami hasonló?

fran7 2011.01.05. 20:25:53

@fran7: mármint három évet kaphatsz, hogy átállj a törvény elvárására.

MoxNox 2011.01.05. 20:25:58

@fran7: Igen, valóban volt ilyen módosítás. Aztán az utolsó pillanatban vissza is vonták, de lehet én emlékszem rosszul.

Goompah 2011.01.05. 20:26:20

@krisztina69:

Megint hazudsz, te emelted ki először Merkelt. Erre kaptad válaszul, hogy ha szerinted Merkel inkompetens sajtószabadságügyben, mert az NDK-ban nőtt fel, akkor te is az vagy, mert te meg Káádár alatt nőttél fel.

Komolyan azt hiszed, hogy bármit elérsz hazudozással?

krisztina69 2011.01.05. 20:26:24

@Goompah: Igen barátom, mert a nyilatkozók közül egyedül ő az aki volt NDK-s, azért ennyire értetlen nem lehetsz. Bátorkodtam őt kiemelni a nagy demokraták közül, mert ő élt pártállamban!

sterimar 2011.01.05. 20:26:52

@Megszívtuk-Waze: "de ebbe nem fér bele, hogy mások mondják meg nekem, hogy mi az ami nekem jó."

Ez érthető, de ki a pikula mondja meg neked, hogy neked mi a jó??

Várúr 2011.01.05. 20:27:33

@szamarhegy:
Angela Merkel fontosságát készséggel elismerem, ha vicceltem is. Egyáltalán, Németország fontosságát. A médiatörvény hibáit is látom. Főképp a vele kapcsolatos súlyos kommunikációs hibákat. Valahol leírtam: mintha a fidesz csak ellenzékben tudna jól kommunikálni (más pártok is akkor villognak). De ami nagyon nem tetszik, az a szolgalelkű hazai kórus, hogy de a franciák, de a németek, de a Guardian, a hatalmas Luxemburg... Ez nem vezet sehová, csak az önfeladáshoz. A törvényen módosítani kell, ez nyilvánvaló. És a külügyi kommunikációt nagyságrendekkel javítani. Erősen bízom benne, hogy van idő rá, ha nem is sok. Egyben a hazai, örökké küldöldre sandító vonyító kórus is mélyen magába nézhetne... vagy legalább az a része, amely erkölcsileg alkalmas rá.

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.01.05. 20:28:49

@fran7:
Ismételném magamat:
"A Heti Válasz Online-on olvastam ezt"

Lehet, máshol is olvasgatnod kellene!
Mintha nem minden tudósítás és vélemény csengene össze ezzel!

Goompah 2011.01.05. 20:29:12

@Kijelölt Felelős:

Ha korrektül érvel, akkor hölgy. Ha nem korrektül érvel, akkor csak egy p..a.

Attól még nem lesz hölgy, hogy vagina van a lába között.

krisztina69 2011.01.05. 20:30:15

@Kijelölt Felelős: Köszi megvédem magam, bár goompah irásaira kár volt reagálni, nem ismeri a normális vita alapszabályait sem!

Goompah 2011.01.05. 20:30:44

@krisztina69:

"Igen barátom, mert a ..."

Isten őrizz, nem vagyok a barátod. Annál jobban meg szoktam válogatni őket.

MoxNox 2011.01.05. 20:31:03

Mennyire elvakultak és egybites agyuak azok, akik az egész problémát a balliberális oldal ármánykodásának tudják be. És akkor mi a helyzet pl. azzal a baloldali elfogultsággal igen nehezen vádolható külföldi hölggyel (nem ugrik be a neve, bocs), aki a kommunizmus bűntettei után nyomoz évtizedek óta, és amikor nemrég Magyarországon tartózkodott, Kövér László méltatta és fogadta, Tőkés László köszönőlevelet írt neki, stb. Most ugyanez a hölgy éles szavakkal kelt ki a sajtótörvényünk ellen. Vajon ő is irígy a fülkeforradalomra, mint ahogy ez a két mókás képviselő állítja? Vagy csak épp elég hasonló sajtótörvényt látott már a hölgy anno a szovjet blokkban, hogy tudja honnan fúj a szél?

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.01.05. 20:31:06

Tipli vacsizni.
Mindenkitől bocs, ha nem válaszolok.

sterimar 2011.01.05. 20:31:17

@szamarhegy: "Én sokat járok ezen gyártó cégekhez, utálják a kapkodást a bizonytalanságot, az állandó változást, az árfolyam bizonytalanságot."

Azok a cégek akik itt vannak sajnos hozzá vannak szokva a kapkodáshoz és bizonytalansághoz, ez már 9 éve megy. Volt itt már 5 éves adócsökkentési program, ami végül adóemelésbe torkollt, meg egy időben a tb járulék csökkentés is a zászlóra volt tűzve, amiről aztán kiderült (legalább is gyurcsánynak), hogy mégse lenne haszna.

Úgyhogy a kapkodásban és bizonytalanságban semmiben nem vagyunk hátrébb mint eddig, viszont vannak olyan adóváltozások amik nagyon sok cégnek jók. Úgyhogy nem kell aggódni, innen nem fog elmenni senki.

Várúr 2011.01.05. 20:31:48

@MoxNox:
Orbán nem bukott. Parányi különbséggel veszített el két választást, majd utcahosszal nyert. Aki bukott, de hatalmasat:
1 a megpuccsolt D 209-es (ismert nevén Medgyessy)
2 Gyurcsány (ismert nevén az elqró)

Goompah 2011.01.05. 20:32:09

@krisztina69:

Kijelölt Felelős nem védett téged, csak nem vetted észre szavaiban a finom iróniát.

StirlitZ 2011.01.05. 20:32:39

A sz@r finom, több milliárd légy nem tévedhet, Orbán Viktor kormánya a lehető legjobban végzi a dolgát, 2 666 727 Fidesz szavazó nem tévedhet.
A szocik pedig dróton rángatnak komplett médiabirodalmakat, a Rupert Murdoch tulajdonolta konzervatív napilapokkal az élen. Sőt Axel Springer még a halálból és képes 1 mozdulattal ráuszítani a német sajtót szegény magyarokra.
Persze a Standard and Poor's és a Moody's Investors Service leminősítései is szimplán a szokásos zsidó ármánykodás részei, mert annyira félnek a mi fiunktól, hogy olyan kurva jó hely lesz Magyarország, hogy mindenki ide akar majd bevándorolni, meg 'neadjisten' felemeli a fejét a porba sújtott magyar nép és bosszút áll a karvalytőkén és a multikon. Majd jól nem kérünk több hitelt, így b@szunk ki velük.
Ezért haragszanak ezek a 'mifiunkra'!

krisztina69 2011.01.05. 20:32:47

@Goompah: Na most igazán megmutattad a szinvonaladat, nekem nem is kell többet veled vitáznom, ez a beszólás mindennél többet ér!
További szép napot neked!

fran7 2011.01.05. 20:33:49

@Várúr: Ez alapprobléma. Az én szakmámban is ez a baj, hogy a közeg egyik fele, még véletlenül se hajlandó adni a külföld hangjára, mert hát ott azok nem értenek hozzá, meg különben, mi magyarok mindenkinél okosabbak vagyunk. Közbe meg azért nem vagyunk sikeresek. Ott a másik oldal minden jó amit külföldről látunk, még a magyart is akcentussal beszélik, s bármilyen felkészült egy magyar kolléga, ő csak magyar, nem számít a véleménye. Még nem tanultuk meg, hogy mit kell kezdeni ezzel a helyzettel. Többszáz éves probléma ez.

Várúr 2011.01.05. 20:34:10

@MoxNox:
Mrs. Anne Applebaum a hölgy neve.
Valóban ért a kommunista bűnökhöz.
Nem biztos, hogy minden máshoz is ért.

Goompah 2011.01.05. 20:35:29

@krisztina69:

Eddig sem kellett volna vitatkoznod, jobban jártál volna. :) Neked is további szép napot.

Várúr 2011.01.05. 20:38:02

@fran7:
Egyetértünk. Elkeserít a dolog, merthogy Magyarországon is vannak jó kommunikációs szakemberek. A jószándék nem elég, tálalni is kell. Médiavilágban élünk. Igyekszem ráébreszteni jobbos felebarátaimat. Kár lenne, ha a függetlenség jeleit hosszú ideje először mutató kormány kiesne a kulcslyukon - de már az is baj , hogy az energiát sorozatos bakik javítgatása köti le.

BandW 22 (törölt) 2011.01.05. 20:38:14

@Bambano: Te már most is orbánhívő vagy.
:))

MoxNox 2011.01.05. 20:39:28

@krisztina69: Merkel nem lehet demokrata, mert az NDK-ban nőtt fel? Tehát akkor Szolzsenyicin, Walesa, Havel és a többi számtalan jelentős alakja a demokratikus ellenállásnak a kommunizmus alatt mind nem lehet igazán demokrata, mert a Keleti blokkban nőttek fel? Castro polgári ellenzéke mind kommunista egy kicsit? A Tienanmen téri diákok mind komcsi voltak a lelkük mélyén mi? Hát ne haragudj, de ez az érvelésed nem állja meg a helyét, valaki nem attól lesz demokrata, hogy diktatúrában vagy demokráciában nő fel.

MoxNox 2011.01.05. 20:40:12

@Várúr: Ja ja, nem biztos. Te viszont igen, ugye? Szerinted rendben van ez a sajtótörvény?

BandW 22 (törölt) 2011.01.05. 20:40:56

Hogy fölháborodik a mandíner azon, hogy mások szabadon kifejtik a véleményüket valamiről, és az nem egyezik a mandíner véleményével.

Erősen hajaz a dolog arra, ahogyan a mostani kormány a médiáról gondolkodik.
"azt írtok, amit akartok, feltéve ha az megegyezik a kormányzati elképzelésekkel".
:)))

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.01.05. 20:41:35

@Várúr: de már az is baj , hogy az energiát sorozatos bakik javítgatása köti le.

Ezért szép a magyar nyelv. Mondaná S. Pál.

Nekem javítgatás helyett önigazolásnak tűnik sok minden.

nyafnyaff 2011.01.05. 20:41:41

Nem kell tartani, hogy előítéletből nem fognak befektetni, hisz megtették Kádár után mindjárt, inkább azon kéne gondolkodni, hogy külföldi befektetőkkel, hogyan vegyük fel a versenyt!
Ő azért fektet be, hogy olcsóban tudjon termelni, fejleszthesse piacát, megvédje iparát!

Na most, miután bezárattuk gyárainkat, gyümölcsfáinkat kivágattuk, szőlőnket is, a földjeinket eladtuk, maradt ami maradt, más nem maradt csak rínyáljunk nehogy elmenjenek mert nem lesz munkahelyünk. Saját magunkat tettük függővé a"nyugati" tőkétől. Ezen kelleni rágódni, és nem a múlton, és állandóan azt hibáztatni.

Az aranycsapat sem született újra, gazdaságunk...?

krisztina69 2011.01.05. 20:42:27

@MoxNox: Te is olvass vissza, annyit mondtam, hogy talán nem neki kellene a nagy nyugati demokráciában kioktatnia bárkit! Nem mondtam, hogy nem demokrata, de ne pont ő legyen a magyar demokrácia fő védelmezője! Ennyi!

MoxNox 2011.01.05. 20:43:31

@Várúr: A politikában nincs második helyezett, a bukás az bukás. És valóban nem sokkal vesztette el a választásokat, csakhogy nyerő pozícióból. És miért? Többek között azért, mert a Nemzet Doktora, az az álszent faszfej, szinglihordákról fröcsögött, és ment a hasonló stílusú kultúrkampf több vonalon is, amit már annyiszor megszopott a Fidesz, és most megint ezerrel pörgetik. Nem értem hogyan nem lehet tanulni ebből...

szamarhegy 2011.01.05. 20:44:39

@sterimar: Az önszuggeszció ide kevés, én ismerek olyan céget, aki ennél kevesebb miatt is leépítette 3 év alatt az itteni kapacitásait, és olyat is, aki csődbe ment a forint hektikus árfolyamváltozása miatt, tudod sok szektorban 10% körüli árréssel dolgoznak és nem ritka, hogy a szerződés és a szállítás között eltelik pár hónap vagy félév és nemcsak az árrés ugrik, hanem negatívba megy az üzlet.

Várúr 2011.01.05. 20:47:34

@MoxNox:
Tévedsz koma (mondom enyhe kifejezéssel). A bírságokat j o g e r ő s bírósági ítélet után kell befizetni. Eddig elhúzhatták akár öt évig is. Az új médiatörvény szerint a bíróságoknak 30 napon belül kell dönteniük (első fokon). Utána jön a fellebbezés.
Ennyit alapos ismereteidről.

frontember876 2011.01.05. 20:48:04

@Szvidrigajlov: nincs azzal gond, hogy te egyetlen paragrafus alapján gondolod értékelni az egész törvényt, azaz korlátolt, demagóg, szűk látókörű és mérhetetlenül buta vagy, azzal azonban van egy kis gond, hogy névtelen lófaszjancsiként pl Angela Merkelt egy idiótaként jeleníted meg, pedig hát nagyjából annyira vagytok egy súlycsoport, mint a brit koronaékszerek egy guriga lószarral.

Értem én, hogy te vagy a tehetséges, kibaszott okos, mindenhez értő és mindenkit mindig kiosztó klasszik magyar archetípus. Attól azonban, hogy számodra csak megrendelt sajtóhírek, okosba-gyorsba elintézett üzleti ügyek, korrupt és dilettáns (hozzá nem értő, segítek) politikusok léteznek, attól még kulturált és rendezetten működő országok picit máshogyan néznek ki belülről.

Ott a szakértő ért hozzá, a független újságíró tényleg nem diktálja le a cikkeit egyetlen párt sem, és a politikai vezetőnek van úgynevezett erkölcsi minimuma, meg szakmai kompetenciája.

Leszarom, hogy a kavicsok számára is szégyenletes agyi kapacitásoddal fel tudod-e fogni, hogy a német kritika (amit jobb-, és baloldali lapok egyaránt megfogalmaztak) mennyire hatalmas szégyen Magyarországnak, legyen elég annyi, hogy hatalmas.

Nem megrendelésre szállított hangulatkeltő hírek, mert az az ország nem ilyen bugris szarkupac, mint ez. Sajnálom, ha tőlem hallod először. De bizony az az ország egy működőképes sztori. Ez meg nem.

És ha mást nem is ért meg az a határtalanul ostoba agyad, annyit talán megértesz, hogy a teljes német sajtót ÉS politikát Magyarországról ilyen arrogáns, buta faszkalap módjára ugatni nagyjából olyan szánalmas, mint amikor a Barcelona - Real meccsen áll a lelátó tetején a fogatlan ínyével szotyizó magyar kisnyugdíjas REAC pólóban, és a kétdekás adta önbizalommal legyint, hogy tehetségtelen faszok vagytok mind...

Végül annyit elmondanék, hogy a német kritika és ez a szarházi, szégyenletes médiatörvény abban segített, hogy Berlinből végérvényesen egy menthetetlenül tuskó, primitív balkáni országnak látsszunk.

És én nem akarok annak látszani néhány hatalommániás, komplexusos fasszopó miatt. Ha te szívesen csatlakozol, lelked rajta.

Goompah 2011.01.05. 20:48:37

@krisztina69:

Na, épp ezt nem kellett volna mondanod, te IQ-fighter.

Az a tény, hogy diktatúrában született és nőtt fel, mennyiben teszi őt alkalmatlanná arra, hogy véleményt nyilvánítson a demokráciával és a sajtószabadsággal kapcsolatban? Milyen alapon rekeszted ki őt a véleménynyilvánításra jogosult vagy alkalmas személyek közül?

Szomorú, hogy ennyire korlátolt vagy. Fel sem fogod, mit írsz. :(

sterimar 2011.01.05. 20:49:23

@Kijelölt Felelős: "Bank: még nem terhelte rád?
Vagy nem is olvasod az egyenleg értesítőd?"

Mesélj, mert rám nem, pedig van vagy 5 bankszámlám.

Várúr 2011.01.05. 20:50:32

@MoxNox:
Koma. A politikában van elveszített választás (hogy nyerő helyzetből, ahogy állítják egyesek, annak objektivitása nulla) és van iszonyú taknyolás. Ez történt Medgyessyvel és Gyurcsánnyal. Lehet szépítgetni és a fideszt rongálni, de a tények makacs dolgok...

Goompah 2011.01.05. 20:51:03

@Várúr:

"Ennyit alapos ismereteidről."

Olyan gyakran toldozgatták még az utolsó pillanatokban is, hogy nem csoda, ha ez kimaradt neki. A többi érvét próbáld cáfolni. Vagy pl. engem a források kötelező felfedésével kapcsolatban.

MoxNox 2011.01.05. 20:51:40

@Várúr: Na jó, tegyük fel, hogy Mrs. Anne Applebaum, ez az ízig-vérig jobboldali hölgy, aki a totalitárus rendszerek elismert szakértője, és aki jó kapcsolatokat ápol a Fidesz prominens embereivel, nem ért a sajtó szabadságát fenyegető lépésekhez, annak ellenére, hogy a kommunista rezsimek működése a szakterülete, és azért a kettőnek van köze egymáshoz ;)

De rendben, nem ért hozzá. Nem is ez a lényeg igazából. De szerinted valóban azért tiltakozik ő is a sajtótörvény ellen, mert irígy a kétharmados többségre, ahogy a blogposztban említett két képviselő állítja? Ezért csatlakozott ő is a "lejárató hisztihez"? Ne vicceljünk már. Nagy adag fanatizmus, már-már szijjártószintű csőlátás kell ahhoz, hogy ne lássa be valaki, hogy nagyon büdös ez az egész sajtótörvény, csak azért, mert a kedvenc pártja van éppen hatalmon.

Gondolj csak bele, ha a Gyurcsány kormány az egyre erősebb tiltakozások hatására ezt a sajtótörvényt vezette volna be szóról szóra 2007-ben. Akkor is legyintene innen mindenki, aki szerint ez az egész csak hiszti, és azt mondta volna, hogy nincs komolyabb baj ezzel a törvénnyel? Kezet a szívre téve komolyan? Mert ha igen, az orvosi eset.

sterimar 2011.01.05. 20:55:51

@szamarhegy:

A forint eléggé kellőképpen gyenge (igaz volt 310 forint is 2008-ban), úgyhogy emiatt nem fog exportőr csődbe menni.

teljesen egyetértek egyébként, az önszuggesszió kevés. Vissza lehet térni a témára 3 év múlva és megnézni mennyi cég ment el (aki helyett nem jött másik). Részemről ez a vita 3 évig lezárva.

freesleep 2011.01.05. 20:56:43

@MoxNox: nem abban az értelemben hiszti ez, hogy ne lenne baj a médiatörvénnyel, de ez a nyugati undorkodás elég álszent, hiszen ismerjük az olasz meg a francia helyzetet annyira, amennyire ők a milyenket

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.01.05. 20:56:45

@politicus: Erre csak azt tudom mondani, hogy aki kritizálja a hozzászólásomat, az biztosan nem olvasta el. Nem is lehet azt ennyi idő alatt lefordítani németre. De ha valakinek valami konkrét kifogása van, nyugodtan mondja el, de az biztos, hogy eszem ágában sincs módosítani.

MoxNox 2011.01.05. 20:57:04

@Várúr: A tények makacs dolgok valóban.

1. Mutatsz nekem egy EU-s pártelnököt, akinek két egymás után elvesztett választás után sem ingott meg a helye?

2. Valóban ezt a részletet sikerült kiragadnod a hozzászólásaimból, és most azon fogsz rugózni, hogy ilyen-olyan iszonyatot taknyolt Medgyessy? Engem végülis nem zavar, de sokatmondó, hogy a galambtollra irányítod a lángszórót, miközben ott áll mögötted egy osztag volt Wehrmacht zombi.

szamarhegy 2011.01.05. 20:58:13

nyafnyaff, Nem tudom mennyi idős vagy, de én dolgoztam külker cégnél az Átkosban, a magyar iparnak (eltekintve pár kivételtől) már 89 előtt vége volt, több évtizede elmaradt fejlesztések és rossz minőség jellemezte a magyar ipart, a Kádár rendszer alatt elszaladt mellettünk a világ fejlesztésben, minőségbiztosításban, logisztikában, kontrollingban. 89 előtt konkrétan alig volt mit eladni nyugatra, csak orosz energiából gyártott félkész nyersanyagokat, de aztán az oroszok is kemény devizában, világpiaci áron adták az energiát, viszont nem vettek át minden alacsony minőségű árut. Közben a magyar fogyasztást már nem lehetett megállítani, kijártunk Bécsbe műszaki cikkeket venni, a KGST összeomlott, a magyar ipar összeomlott. A 2010-es magyar gazdaságot nem a Tesco, meg a Spar határozza meg, és nem is bankok, hanem a zöld mezős gyártó, termelő cégek (Audi, Opel, Suzuki, Denso, Bosch, ZF, Continental, stb.). Ezeknek semmi köze a magyar ipar hanyatlásához és jelenleg csak rajtuk keresztül, nekik beszállítva lehet fejleszteni a magyar ipart. Hiába adnánk Demjánnak, vagy Szélesnek 100 mrd.-ot, hogy hajrá, se fejlesztés, se termék, se vevőkör nem állna mögöttük, a fenti nyugati cégek több évtized alatt mélyen integrálódtak a piacra, a vevőkörükbe, más gyártó cégekhez, velük értelmetlen versenyezni, csak a velük való rugalmas, együttműködésből jöhetünk ki jól. Ez a politikára is igaz, nem távolodni, önálló utat járni kellene, hanem nyelvet, szakmát tanulva, fokozatosan integrálódni kellene hozzájuk. Ezt a gazdaság egyébként magától is megtenné, ha a politika saját céljai érdekében nem kavarná a szart.

veny 2011.01.05. 20:59:51

Nem semmi gyomor kellhet egy ún. újságírónak, hogy támogatóan írjon erről a förmedvényről, ezért aztán a gyengébb gyomrú, de kellően elkötelezett seggnyalóknak maradt az ellenzők szapulásán keresztüli implicit támogatás. Soha jobbat nektek, ti nagyon buták...

Várúr 2011.01.05. 21:02:36

@MoxNox:
Nem gondolom, hogy mrs. Applebaum "hisztizik". Van egy véleménye. Másoknak más. Én Applebaumot elég rég olvasgattam, alapos, hozzáértő a maga területén.

Várúr 2011.01.05. 21:03:58

@Goompah:
Konkrét kijelentésre feleltem egy konkrétummal.
Ennyi.

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.01.05. 21:04:41

@sterimar: én nem dicsekedhetek, csak 4 bankszámlával.

Minden költség emelkedett!
Igaz, nemigaz?

Várúr 2011.01.05. 21:04:47

@MoxNox:
asszem mögéd kéne egy osztag pszichiáter....

krisztina69 2011.01.05. 21:05:00

@szamarhegy: Azért azt se felejtsük el, hogy a keleti országokat többnyire a piacok szerzése miatt vették fel az EU-ba, illetve a francia mezőgazdasági termékek versenyéul szolgáló termékek versenyből való kiiktatására. Az Eu célja a békén túl a francia paraszt jólétének megteremtése is volt!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.01.05. 21:07:43

Azért EZ:
index.hu/velemeny/2011/01/05/hogyan_gyalazzunk_magyart_ugy_hogy_az_tenyleg_fajjon/

szerintem már kicsit sok. Ha pofoznak, tűröd, de ha te magad is nekiállsz önmagad pofozásába.... na onnantól néznek komplett bolondnak.

redhaven 2011.01.05. 21:10:17

@MoxNox: Az a hölgy az előzményeket is leírta,miszerint volt egy korrupt,alkalmatlan szoc-lib kormány,mely külföldi számlákra síbolta az ország pénzét.

milyen szép a Vértes, ó 2011.01.05. 21:12:09

@jozicsenko: ha Molotov-koktéloznak, jöjjenek csak a gumilövedékek

szamarhegy 2011.01.05. 21:14:33

@krisztina69: A francia parasztok támogatásának is annyi lesz rövidesen, egyébként a GDP-ben 4% körüli a mezőgazdaság aránya és 5% alatt van a foglalkoztatottak aránya, tehát egyrészt stratégiai ág, másrészt önmagában nem meghatározó.

mediacapic 2011.01.05. 21:17:01

Kíváncsi lennék, ki olvasta az itt fórumozók közül, és ki is értette meg a 2010. évi CLXXXV. törvényt?

bolá 2011.01.05. 21:17:14

Itt aztán igazi százalékszámító mestereket találni!
De azt miért nem számolták ki, hogy mióta bevezették az eurót, azóta a forint évente kb. 3-4%-kal jobban inflálódott. Ez azt eredményezné, hogy ma 1 eurónak 340-370 forintot kellene érnie, de csak 280-t kell érte fizetni. Így azoknak a magyar tulajdonú árutermelőknek, akiknek tíz éve még volt 10%-os hasznuk a termelésünkön, ma 10%-os veszteségük van, mind a belföldi, mind a külföldi piacokon, ha még egyáltalán életben vannak. A külföldieket ez a hatás pont fordítva éri. Így aztán nem nehéz a magyar tulajdonú árutermelőket tönkretenni, és a piacaikat átvenni.
Biztos pozícióból számolják a százalékot, vagy mégsem akkora mesterek. De egyik sem mentség!

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2011.01.05. 21:17:28

@sterimar: Pl, a médiatörvény, Selmeczi Gabriella. Összességében OV
Mértis jó ha elveszik a nyugdíjbefizetéseket, ha megmondják, hogy nekem miért jó, hogy megszabadultunk az előző kormánytól?
Én pontosan tudom, hogy mi a jó nekem és ha hibáztam akkor is én iszom a levét. Kész.
De kiveszik a kezemből az öngondoskodás lehetőségét és én eléggé sokáig éltem már úgy az előző rendszerben, ergo, nem kérek belőle.

MoxNox 2011.01.05. 21:18:19

@Várúr: Látom elfogytak az érvek. Rendben, megértem, nincs harag.

krisztina69 2011.01.05. 21:19:59

@szamarhegy: Igen, de az '50-es '60-as években nem így volt, de a gondolkodásmód megmaradt. A jővőben lehet, hogy a mezőgazdasái alap kevesebbet fog kapni, ideje lenne már, de a magyar mezőgazdaságon ez már nem segít. Amúgy a magyar iparnak is volt normális vállalata néhány, azt azért kár volt direkt tönkretenni!

midnight coder 2011.01.05. 21:20:22

@Bruno: Felesleges népszavazgatni. Feloszlik az az EU magától is, úgy 8-10 éven belül. Már most recseg-ropog az euró.

Goompah 2011.01.05. 21:22:14

@Várúr:

"Konkrét kijelentésre feleltem egy konkrétummal.
Ennyi."

A többi kijelentésre meg válasz helyett mélyen hallgattál.

Pedig válaszolhatnál arra is, miféle sajtószabadság az, ahol a törvény értelmében a médiahatóság kötelezheti az újságírót a forrásai felfedésére "bűncselekmények elkövetésének felderítése vagy megelőzése érdekében".

Nos, ez egy konkrét kijelentés. Válaszolsz rá?

engem gyíkká változtatott 2011.01.05. 21:23:00

komolyan mondom, nem hittem, hogy szocik mutyijánál, dilettantizmusánál, teszetoszaságánál, ál-kisebbségbarátságánál, sorozatos lenyúlásainál, maffia-módszereiknél van rosszabb, de a fidesz mindent képes felúlmúlni fél év alatt az arrogáns és legfőképpen fájdalmasan OSTOBA és kontraproduktív húzásaival.

smittpál, stumpfistván, AB, számvevőszék, sokezermilliárdos nyugdíj-lenyúlás egy tollvonással, egy párttitkár ide, egy párttitkár oda, hozzá szíjjártói egybites arrogáns válaszok, stb. stb.
pökhendi arrogancia, aki nincs velünk, az komcsi és kész, ennyi.

és most ez. és minden megszólalásukkal, gesztusukkal még mélyebbre ássák magukat a szarban. mit magukat. minket. engem.

és nem inog meg az agyhalott-hierarchia: a vezér megmondta, mi megyünk tovább, mert mi vagyunk a bátor magyarok. a vezér szerintünk tudja, mit csinál. senki más nem érti, mit csinál, de mi bízunk benne. és az idióta droid mosdatja a blogokon, mert talál 2 senkit, aki támogatja a Kedves Vezetőjét, szemben 8-10 európai kormánnyal, államfővel vagy azok szóvivőivel vagy az országuk legmértéktartóbb FÜGGETLEN megmondóival.

és még kikérik maguknak, és büszkén fröcsögnek, komcsiznak.

hülyék! a vezéretek nem egy erős, bölcs ember képét mutatja, hanem egy sima pszichopatáét, aki adott pillanatban "dönt".
nem veszitek észre?
elképesztő, micsoda szégyen.

Goompah 2011.01.05. 21:24:31

@bolá:

"De azt miért nem számolták ki, hogy mióta bevezették az eurót, azóta a forint évente kb. 3-4%-kal jobban inflálódott. Ez azt eredményezné, hogy ma 1 eurónak 340-370 forintot kellene érnie, de csak 280-t kell érte fizetni."

Nem lehet, hogy az eurozónában is volt infláció?

nu pagagyí 2011.01.05. 21:24:40

@Szvidrigajlov:
Induljunk ki abból, hogy a Fidesz úgy gondolja, hogy demokratikus jogállami törvényt alkotott (legalábbis ezt szajkózza). Ebből a szempontból az egész törvény koncepciója hibás. Az információkhoz való hozzáférés az emberek alapjoga, ezért a törvénynek egyszerűen csak ezt a szabadságot kellene biztosítania ahhoz, hogy mindenféle információ szabadon megjelenhessen. A szabadság határait a Büntető és a Polgári Törvénykönyv kijelöli. Ezeknek a törvényeknek a fő novuma azonban az, hogy általános megfogalmazásokat tesz kötelező tartalmi elemekre, amik be nem tartásához bírságolási jogokat ad a Hatóságnak.

A Médiaalkotmány (104/2010 tv.) 13. paragrafusa a tájékoztatási tevékenységre valamiféle, egy médiumon belül megvalósítandó kiegyensúlyozott, sokoldalú stb. kötelezettséget. Kíváncsi vagyok, hogy pl. kedvenc Hír TV-d hogyan fog ennek megfelelni, ha egyáltalán akar.

A 185/2010 tv. tételes kvótákat sorjáz a 20-22. paragrafusokban: magyar médiában, magyar tartalom. Lesz majd magyar nóta, Fásy mulató.
A 38. paragrafus gondoskodik a jó hírek mindent elsöprő arányú közlési kötelezettségéről.

Nesze itt van néhány konkrétum. A törvény alattvalónak tekinti a polgárokat, akik nem tudják eldönteni mi is érdekelje őket, ezért az állam leveszi ezt a gondot a nyakukból.

És ha a fenti nem lenne elég, a gumielőírások értelmezési monopóliumát (mondanom sem kell) egy kipróbált pártkatonára bízták, a bizalmat erősítendő.

redhaven 2011.01.05. 21:25:07

@krisztina69: akkor nem volt ajvékolás amikor kerek-perec megmondták Antallnak,miszerint erős mezőgazdasággal nem kellünk.
Ezért aprópénzért vettek meg mindent a szektorban.Természetesen tele volt az összes nyugati lap (emlékeztek??)azzal,hogy ezt nem fair csinálni a magyarokkal....
Aztán nem láttam nyomát a mostani fotelhisztinek, amikor simán rákényszerítettek minket olyan feltételekre miszerint a mezőgazdaságunk sok éven át a spanyol,olasz,francia stb támogatásának a töredékét kapta.
Mert az olyan demokratikus,a demokrácia felkent bajnokainak...

midnight coder 2011.01.05. 21:25:42

@Megszívtuk-Waze: Öngondoskodás ? Na ne viccelj. Minden filléred után amit állam bácsi a manyugba irányított ugyanannyit be kellett tegyen a felosztó-kirovó kipótlására. És mivel erre soha nem volt pénze állam bácsinak, ez végig hitelből tette. Azaz felvett a nevedben egy kalap pénzt (ne hidd hogy végül nem te vagy a gyereked, unokád fogja kifizetni) amit aztán betehettél a nagyon nagy hozamot biztosító manyugba. És még örültél is, hogy milyen jól jártál...

milyen szép a Vértes, ó 2011.01.05. 21:25:52

@Várúr:

Lehet, hogy ez az ún. 'szolgalelkű hazai kórus' azért örül annak (már amennyire), hogy a külföld is felfigyelt a problémára, mert az gondolják (naivan), hogy így végre nem azzal fogja a Fidesz elintézni a kritikát, hogy 'kuss', mint az összes kétes belföldi ügyben, melyben érintett? (Persze úgy tűnik, hogy "dehogynem" - és valószínűleg ez zavarja "szegénybuta külfődieket", nincsenek a fülkeforradalomhoz hozzászokva.)

És lehet, hogy nem az a szolgalelkű, aki fel mer szólalni a vezéri döntések ellen? Mondjuk az újmagyarnak ez a kifejezése értem, miért népszerű... :)

krisztina69 2011.01.05. 21:25:54

@engem gyíkká változtatott: a külföldi sajtó meg mitől független a tulajdonosi körtől biztos nem!

ökörpöröly 2011.01.05. 21:26:22

A Felcsúti Bronzbarna Tarkamarha, avagy a kleptomániás felcsúti cigány vajda végre szembesül Európával.
Az a tény, hogy cigány kompániájában és jellemtelen, patkány mamelukjai előtt türannoszként viselkedik, az nem jelenti azt, hogy a világot is ő uralja.
Tisztára Plankton a Spongya Bobból, teljesen mindegy, hogy mivel, de ki akar tűnni. Sikerült neki a szocliberális csürhe 8 évnyi kormányzása után még mélyebbre rúgni ezt a nyomorult országot.
Mert egy dolgot senki nem fog megmagyarázni nekem, az ország kamatfelára a duplájára nőtt Bajnaiék óta, a forint pedig az egész régió legrosszabbul teljesítő valutája lett.
Még egy félév "országmentés" az elmebeteg cigánytól és csőcselékétől, aztán majd felnézhetünk Albániára is.
Kíváncsi vagyok én Matolcsycska tavaszi programhirdetésére is. Gondolom akkor is jön majd egy "kellemes" forintzuhanás. Ezek után lehet csodálkozni azon, hogy aki teheti, menti a maradék vagyonát külföldi bankokba, illetve rohamosan megnő majd a képzett, fiatal szakemberek kivándorlása.
Majd marad nekik a hőbörgő prolik, a fülkeforradalmárok tömege, akik a Köztársasági Elnökhöz, Snitt Pálhoz hasonlóan kettőig nem tudnak számolni. Komoly "fellendülés" előtt van az ország.

MoxNox 2011.01.05. 21:26:55

@redhaven: Pontosan! És akkor a kérdés már csak az, hogy ha ezen kérlelhetetlenül anitkommunista hölgy szerint is vállalhatatlan a sajtótörvény (és ezzel a véleménnyel messze nem áll egyedül a konzervatív oldalon) akkor valóban csak a ballib befolyásoltságú média által félretájékoztatott külföld hisztije a botrány, vagy ez a duma inkább csak a rendíthetetlen pártkatonák szánalmas takarózása?

krisztina69 2011.01.05. 21:28:15

@redhaven: erről van szó, de erről ne is próbáld meggyőzni az itt is erős ajvékolókat. Engem is mindennek lehordott az egyik "művelt" és "iskolázott" blogger! csk meg kell nézni a linkjét, az mindent elmond róla!

sterimar 2011.01.05. 21:30:25

@Kijelölt Felelős:

Nem vettem észre. Mondjuk nem is szoktam a banki költségeimet böngészni. De ha észrevehetően emelkedett volna, azt nyilván észreveszem.

krisztina69 2011.01.05. 21:32:18

@ökörpöröly: Emlékszel még, ki volt a miniszterelnök, amikor a maitól eltérően 300 felett volt az euró? Segítsünk, vagy magadtól is megy, hogy akkor MSZP-SZDSZ kormány volt?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.05. 21:34:52

@Kettes: mér mondod, hogy nem olvastam? még le is fordítottam. Ennyi idő alatt. :) Arról nem tehetek, hogy nem értetted meg. Ezt se.
Konkrétan egy ordas hazugság és egy tőled nem szokatlanul rettentően ostoba megjegyzés szerepel benne. De ne módosítsd! A világért se! Nem hasonlítasz te egy kicsit Szíjjártó Péterre?? :):)

midnight coder 2011.01.05. 21:35:38

@szamarhegy: a magyar iparral kapcsolatban van igazságod, de most épp az EU az aki kezd hasonló helyzetbe kerülni mint az egykori béketábor. Ma már alig van valami a piacon, különösen a műszaki cikkek terén amire nem az van írva hogy Made In China.

Anno a 80-as években az angolok büszkén mutatták be a brit ipar termékét, a Sinclair ZX-81-et. Nekem még ma is van ilyenem, az van ráírva hogy Made In UK. Ahogy a Spectrumomra is. Meg a Commodore 64-emre.

El tudja azt valaki képzelni, hogy ma egy ilyen gépet ne a kínaiak gyártsanak ?

treffhetes 2011.01.05. 21:37:58

@midnight coder: Az apple gépekre néhol még made in eu van írva. a blackberrykre is. Mi persze tudjuk, hogy mindegyik Mo-n készül ;-)

sterimar 2011.01.05. 21:39:54

@Megszívtuk-Waze: "De kiveszik a kezemből az öngondoskodás lehetőségét és én eléggé sokáig éltem már úgy az előző rendszerben, ergo, nem kérek belőle."

Önkéntes nyugdíjpénztárnak tagja vagy? Mert az öngondoskodás. Amikor eldöntöd, hogy a pénzedből új autót, plazma tévét stb. veszel vagy nyugdíjpénztárba teszed.

Amikor az amúgy kötelezően fizetendő járulékodat kötelezően (vagy később szabadon választottan) egy nyugdíjpénztárba irányítják, az nem az. Miközben a mai nyugdíjasok nyugdíját meg amúgy fizetni kell. Szóval az egy hatalmas nagy faxság, hogy az mnyp öngondoskodás.

Vágod a kettő közötti különbséget?
Én önkéntes nyugdíjpénztári tag vagyok, pedig nem sokkal vagyok harminc felett. És te?

Várúr 2011.01.05. 21:39:58

@milyen szép a Vértes, ó:
Hm... újmagyar alatt engem értesz?

ökörpöröly 2011.01.05. 21:41:06

@krisztina69: Nyugodj meg, én is azok közt a "barmok" közt voltam, akik bár undorodva, de mégis 2/3-os FIDESZ-győzelmet vártak, mert tudtuk, hogy az ország szarban van, a gyors és gyökeres lépésekhez erős többség kell. De normális ember nem ezt várta. Sőt, Mellár, Kopits, Csaba László, Bod Péter, Chikán és a többi konzervatív közgazdász/gazdaságpolitikus se ezeket a lépéseket vázolta fel.
Senki nem gondolt arra, hogy eistandolja a magánnyugdíj pénztárakban elhelyezett megtakarításokat, hogy szétveri az Alkotmánybíróságot, hogy totális cenzúrát vezet be, egy alkoholista pornószerkesztő vezetésével, soroljam még?
Ja, kérdésedre, az euró szerencsénkre azért nem erősödött jelentősen, mert az euró régió válsága visszafogta -görög, ír, spanyol, portugál problémák-, a dollárt pedig nyomatja a FED őrült iramban.
A nevedben viszont tetszik a 69-es szexpózra tett utalás!:P

Várúr 2011.01.05. 21:41:45

@Goompah:
Bocs nem.... mellesleg ez valóban gumipararafus. Álmoskás vagyok Goom :-))

treffhetes 2011.01.05. 21:43:19

@midnight coder: Ne felejtsd el, hogy a magánnyugdíjpénztáraknál még mindig nem tudjuk mi az igazság. Amikor bevezették, akkor a nyugdíjjárulék 22% volt. Most csak az államnak 24%-ot fizetsz (már ha egyáltalán). Tehát valami miatt több pénz kell. Namármost hol lesz ennek a vége? Az egyik fő probléma hogy nagyon sokan nem fizetnek nyugdíjjárulékot. Százalékosan ezért kell egyre többet vonni.
Szerintem a magánnyugdíjpénztár alapjában nem rossz ötlet, ha másért nem is de legalább megtanultuk, hogy igenis lehet forintra követni a befizetéseket. Érdekelt az ember hogy nyugdíjjárulékot fizessen -> adót.

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2011.01.05. 21:44:00

@mediacapic: kicsit arcos dolog számmal behivakozni egy törvényt, ami a hatálybalépése előtt egy nappal kerül a közlönybe, mert valahogy elpihent az elnöknél, úgyhogy még az a három nap se volt meg, ami az elfogadása időpontjából következik

az "úgy kritizálják, hogy nem is ismerik" (amúgy nyilván sok esetben megalapozott) érve éppen azért cseng nagyon rosszul most (pláne, hogy az "egyetlen mondat sincs benne, ami" mellett ha jól veszem ki, ez a két vonal van most csak), mert semmi nem kényszerítette rá a kormánytöbbséget, hogy egy hónap alatt átverjen (és közben kétszer teljesen átírjon) egy komplett új médiaszabályozást, amit aztán a törvényjavaslat benyújtását követő negyvenedik napon már alkalmazni is kell. úgyhogy pont az a többség hivatkozik most arra, hogy nincs meg a kritikusok tényismerete, aki mindent megtett annak érdekében, hogy ne is legyen mód ennek a kialakítására. november 22-én reggel még csak az ismerte a törvényszöveget aki kidolgoztatta és aki kidolgozta, meg akivel ők megbeszélték.

bolá 2011.01.05. 21:44:04

Lehet, hogy a százalékszámítás megy, de az összeadás-kivonás nem, vagy a magyar nyelv használatával és értésével vannak bajok. Ha az egyik helyen az infláció évente átlagban 2-3%, a másikon 5-6%, akkor a másik helyen 3-4%-kal jobban inflálódik a píz, mint az egyiken.
De hát úgyis megmondják Sztambulban, Bécsben, Moszkvában, Berlinben, Brüsszelben miről mit kell gondolni és mondani, ezekkel a részletekkel nem kell bajlódni, illetve ezek megértését a magyar nyelv ismerete kifejezetten gátolja, lévén, hogy teljesen más a szerkezete (mondjuk ez a török esetében nem igaz).

milyen szép a Vértes, ó 2011.01.05. 21:44:10

@Várúr:

Úgy érted, az 'újgazdag' mintájára? ;-)

Egyébként nem (mint ahogy ez a megfogalmazásból is látszik), az újmagyar az "egy nyelv", az orwelli újbeszél magyarországi dialektusa.

midnight coder 2011.01.05. 21:44:12

@ökörpöröly: A képzett fiatal szakemberek kiáramlása nem újkeletű. Fletóék még anno üdvözölték is a dolgot.

Orbánék a lehető legjobbakat próbálják lépni amit lehet, más kérdés hogy nyakig ülünk a szarban. Bajnai csak annyit csinált, hogy pár baromságot amit még anno Megyó művelt visszavont. Ezzel 8 év elkúrását, a megduplázódott államadósságot, a legatyásodott hazai ipart, a globális pénzügyi válságot nem tudta megszüntetni, max. a választásokig el tudta vinni az országot. De utána bárki nyer, durva lépéseket kellett volna tenni. Csakhogy, az ország már nem bírt volna el még egy megszorítást.

szamarhegy 2011.01.05. 21:46:10

@midnight coder: Igen, de az EU vállalatok nem egy mesterséges piacon szembesülnek a problémákkal és nem leépült, sose volt folyamatokkal néznek szembe ezzel. Attól, hogy ott is válság van, attól a mi helyzetünk nem lesz jobb, a kínai piacra pedig pláne nincs esélyünk egyedül betörni. Németország azért rendesen ott van Kínában exportőrként, a mostani növekedése szinte csak ennek köszönhető, sőt meglepődve olvastam, hogy a Skoda exportjának 25%-a is Kínába megy. A kis méretünkből fakadnak előnyök is, mármint, hogy réteg piacok is komoly részt tudnak vállalni a GDP-ből, pl. mint a fogorvosi, fogtechnikai szakma. De, olyan érdekes kis szegmensek vannak, hogy pl. kínai cégek német kiállításokon való megjelenéshez magyar cégeket bíznak meg tervezéssel és kivitelezéssel.

milyen szép a Vértes, ó 2011.01.05. 21:47:21

@Kelsen és Coase:

"(még csak az ismerte a törvényszöveget aki kidolgoztatta és aki kidolgozta,) meg akivel ők megbeszélték"
Úgy érted, még talán 'otthon a család'? ;-)

szamarhegy 2011.01.05. 21:48:07

@midnight coder: Rájuk szavaztam tavasszal, de az elmúlt félévet legjobbnak nevezni, ez már szerelem. Na léptem, üdv. mindenkinek!

milyen szép a Vértes, ó 2011.01.05. 21:50:10

@midnight coder:

Azt el tudod mondani, a felsoroltakból melyiket próbálja a Fidesz rendbehozni mondjuk a médiatörvénnyel? Vagy a magánnyugdíjas szabadrablással? A többi vicceskedést meg se említsük most - meg minek is, ugye.

midnight coder 2011.01.05. 21:50:41

@treffhetes: Amíg a manyug lényegesen kisebb kamatot ad mint az államkötvény addig elég hülye az aki ezért fizet több TB-t hogy több legyen a manyugban. Márcsak azért is, mert a manyugokba csak a befizetett összeg egy része került.

Amúgy pedig az ide eltérített pénzt végig hitelből pótolta vissza a mindenkori kormány.

krisztina69 2011.01.05. 21:51:12

@ökörpöröly: Én sem ezt vártam, bár olyan helyen dolgozom, ahol azért érezni lehetett, hogy akkora változás nem lesz! Sajnos bejött! Most várom, hogy jobboldali létemre kirúgnek-e a jobboldali vezetésű munkahelyemről! Ez van!

redhaven 2011.01.05. 21:51:54

@MoxNox: Orbán megérdemelne egy fenékberúgást amiért ilyen (számomra)kreténséggel tölti a drága időt mint a médiatörvény,ahelyett,hogy akár a területemen kezdene valami értelmes tevékenységbe.
Hát álmomban sem gondoltam,hogy egy döglött oroszlántól (oroszlán??...egy fogatlan,szőrétvesztett cibetmacska,ha,egyáltalán)ennyire fél...
Kevés irritálóbb ember létezik számomra a honi politikában mint Szíjjártó,most a péló másik oldalán áll éppen,itt nem Lamperth aszonny" igei igazságú "szavaival csatázik.
Érdekes volt ma látni a biggyedt ajkait.

milyen szép a Vértes, ó 2011.01.05. 21:54:43

@krisztina69:

Ha baloldali lennél, rég kirúgtak volna! Szóval mégis ügyesen választottál!

Szélmalomharcos 2011.01.05. 21:55:20

Ti lenni Ájrópa Nagy Balekje, akire minden szart és bajt rá lehet verni, ez már tradíció nálunk a német politikában.

Emlékezni ugye Bunda akcióra, amikor kommandósaink lecsapni magyar vendégmunkásokra, hogy heraus büdös balkáni horda!

Most megint kell egy Prügelknabe akit le lehet sorozni a prakkerrel hogy nesze neked amiért ránk, mélydemokrata Über Allesekre küldöd a ti minderwertig magyar Führereteket von Puszta aus!

Lajos bacsi 2011.01.05. 21:55:21

Képzeljük el, hogy NEM hozza meg ezt a médiatörvényt.
Robbanásszerűen csökkent volna a szavazótábora?
Érthetetlen, miért akarják torokvégre kapni a fütyit a nagy semmiért...

ökörpöröly 2011.01.05. 21:56:25

@midnight coder: Tényleg. A világon mindenki hülye, csak a kleptománis felcsúti cigány vajda és a "feleségemintéziapénzügyidolgaimat" Matolcsycska zseni? A régióban nem egy ország válságban van, komolyabban, mint mi. Ők miért nem lépik meg ezeket az őrült lépéseket?
Annyira ostobák voltak, hogy 8 év felkészülési idő alatt arra se futotta, hogy gazdaságpolitikai lépéseket dolgozzanak ki arra az esetre, ha nem lehet 6-7%-os éves hiánycél. Az egész csürhe egy vicc. Attól, hogy berakják a rokonaikat, kurváikat, mamelukjaikat, mamelukjaik képzetlen, gyakorlat nélküli gyerekeit vezető posztokra, attól itt nem lesz fellendülés.
Én még sose hallottam annyi dolgozó, messze az átlag felett kereső fiatal szakembertől, hogy mindenképpen kimennek külföldre dolgozni, mint az utóbbi 4 hónapban.
Kurcsányék idejében nem éppen az volt a jellemző, hogy a képzett, multinacionális vállalatoknál komoly szakmai gyakorlatot szerzett, nyelveket beszélő fiatalok mentek ki külföldre szakmájuknak és végzettségüknek megfelelő pozícióba elhelyezkedni, hanem az, hogy friss diplomás fiatalok, jobb fizetést remélők kimentek elvállalni mindenféle munkát.
A mostani kivándorlás alapjaiban fogja megrendíteni a gazdasági fejlődést, ha megtörténik. Ugyanis nálunk is hiány van már jól képzett munkaerőből, de Nyugaton is. Németország kijelentette, hogy 100.000 mérnököt, informatikust, gazdasági szakembert várnak. Már semmi sem fogja itt tartani őket ebben a büdös, koszhadt, lemaradó, fideszbolsevik uralta országban.

Ianas 2011.01.05. 21:56:51

@Szvidrigajlov: Az elv ok. Csak van itt két dolog:

1.) A törvény nem kötelezi a hatóságot arra, hogy minden esetben (tehát pl. a Magyar Nemzet esetében is) járjon el, az a belátására van bízva.

2.) Ha egy magánszemély alapít egy internetes oldalt, ami semmi más, mint egy HTML dokumentum, amit telerak a gondolataival vagy cikkeivel, akkor ezt az ő magántulajdonában lévő oldalt milyen jogon kényszeríti ellenvélemény közlésére bárki?

Most nem arra gondolok, hogy valaki BTK-ba ütköző dolgot művel az oldalán, hanem arra, hogy pl. közli a Szent Vezérről, hogy egy marha. Teccik érteni?

krisztina69 2011.01.05. 21:56:55

@milyen szép a Vértes, ó: 1. az összes baloldalit magasabb beosztásba tették. 2. Mindíg jobboldali voltam, vagyok, akkor is, amikor az nem népszerű. Lehet a gerincemet kellene rugalmasabbra cserélni.

midnight coder 2011.01.05. 21:57:34

@milyen szép a Vértes, ó: A manyugos pénzcsapok elzárásával havi 22 milliárddal kevesebb hitelt kell felvennie állam bácsinak. Ha pedig a tőkét is megszerzik akkor mindjárt lesz némi mozgástere a kormánynak. Ha csak az államadósságot törlesztik is vele, máris jókora kamatteher megy le állam bácsi válláról. De lehet belőle gazdaságot élénkíteni is.

A médiatörvénynek én sem sok értelmét látom, ahogy az ellene folyó kampánynak sem. A hagyományos média napjai meg vannak számlálva, a net pedig szabályozhatatlan, legalábbis ma még. Akik emiatt aggódnak azoknak sokkal inkább a google-től kell félniük mint a mindenkori magyar kormánytól.

Lajos bacsi 2011.01.05. 21:59:54

@krisztina69: Ezen ne lepődj meg, fogalmuk sincs az övéikről, van olyan hely, ahol egyszerre mondtak fel gyurcsányistáknask, polgári körösöknek és Kossuth téri tüntetőknek.
Kicsit furcsán néztük utána egymást, mondta egyikük...

Goompah 2011.01.05. 22:00:25

@Várúr:

Sejtettem, hogy erre már nem válaszolsz, mert akkor ell kellene ismerned, hogy a médiítörvény valóban a sajtószabadság lábbal tiprása. Lehet, hogy a szándék nem ez volt, de ez lett belőle.

Csak azt sajnálom, hogy te is azon vitatkozók közé tartozol, akik kipécéznek maguknak egy gyenge pontot vagy elírást a másik fél érvelésében, majd alaposan kivesézik. Miközben nem reagálnak a másik fél valós és megalapozott érveire. Mindegy, ez van. :(

@bolá:

"Lehet, hogy a százalékszámítás megy, de az összeadás-kivonás nem, vagy a magyar nyelv használatával és értésével vannak bajok. Ha az egyik helyen az infláció évente átlagban 2-3%, a másikon 5-6%, akkor a másik helyen 3-4%-kal jobban inflálódik a píz, mint az egyiken."

Inkább az utóbbival. A megfogalmazásodból nem derült ki, mihez képest volt nagyobb a forint inflációja: az eurozónához képest vagy a forint korábbi időszakainak inflációjához képest.

De az is a helyzet ám, hogy egy országban az infláció nem feltétlenül jelenti a valuta más valutákhoz képesti árfolyamcsökkenését, még akkor sem, ha a másik országokban nulla az infláció. Magyarország gazdasági ereje időközben nőtt, ez pedig tükröződik az ország valutájának erejében is.

krisztina69 2011.01.05. 22:02:53

@Lajos bacsi: Ez a jóindulatú megközelítés, a rosszindulatú pedig a háttéralku!

ökörpöröly 2011.01.05. 22:03:16

@krisztina69: Szakember nem jobboldali vagy baloldali, hanem szakember. Elég beteg dolog, ha van itt jobboldali és baloldali munkahely, főleg azért, mert jelenleg ezek a definíciók zavarosak. Számomra felcsúti cigány vajdánál jelenleg nincs nagyobb bolsevik, még Thürmer Gyuszi is megnyalja a szélét, hogy végre, eljött az ő rendszere.
Az egész helyzet nekem Türkmenisztánra emlékeztet, ahol a kommunista vezetőből a Nagy Türkmenbasy lett, az iszlám szent vezér.
A qrva anyja keleti, ázsiai, az. Én Európához akarok tartozni, nem Észak-Koreához!

milyen szép a Vértes, ó 2011.01.05. 22:04:36

@midnight coder:

Jogos, evidens, hogy a magánnyugdíj-pénzek visszaállamosításával tudnának javítani dolgokon (bár úgy tűnik persze, hogy a népszerűségüket növelni-őrizni próbáló intézkedések miatti bevételkieséseket akarják foltozgatni abból, amit einstandoltak).

Nem tudom, hallottál valamit arról, hogy a Google igazgatótanácsa fogja ezután eldönteni, büntetendő-e az, amit ír valaki? Mondd, ha tudsz erről valamit!

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2011.01.05. 22:05:08

@sterimar:
Van különbség ugyanis az állami nyugdíjkassza mióta az eszem tudom mindig deficites volt.
Éppen ezért csökken folyamatosan a nyugdíjak összege. először a brutto 90%-ból számolták. Aztán a nettóból, most már a nettoból is csökkentettek.
A másik, hogy pont azt kellene elkerülni, hogy a jelenlegi befizetésekből fizessék. Akiktől most elvették, azoknak kb 30 év múlva miből fogják fizetni az államit? Józan ésszel is több lesz a nyugdíjas, kevesebb a befizető. Azoknak legalább akkor lett volna néhány milliójuk. Ezért szerintem még így is jobban járnak azok kik maradnak a régi rendszerben mert az akkori mini nyugdíjuknál lehet, hogy több lesz amit a havi 10%-ból fizetnek tovább.
Én már jóval idősebb vagyok de mindkét/három helyre fizetek. Továbbra is, bár nálam a korom miatt nem számottevő a különbség.

midnight coder
Azért azt se feledd el, hogy a manyup pénzének egy részéért államkötvényeket kellett vásárolnia. volt a kötvényeknek felvevő piaca. Ha ezt elköltik, akkor ennyivel csökken a potenciális államkötvény vásárlók száma is.
A PSZAF grafikonja alapján nem látni nagy különbséget az elmúlt 20 év kormányai között. A fidesznél is ugyanolyan mértékben emelkedett az államadósság mint a többinél.
A gondokat szerintem azzal lehetne megoldani, hogy mindenkinek rendesen kellene adóznia. A külföldi cég eleve minimált fizet, a magyar vállalkozó meg minimálra jelent be mindenkit és a többit zsebből fizeti. Tehát még mindig van fekete gazdaság. Ha nem lenne nem rohangálnának 20 év körüli srácok 20 millás autókkal? Menjetek ki Bécsbe vagy a németekhez. munkaidőben nem látni embert az utcán csak túristákat. Menjél be BP -re munkaképes fiatal emberekkel van tele a város. Csak egyik kormány sem meri meglépni, hogy az ő esetleges támogatóit is rávegye a munkára és adózásra.
Pedig a staisztika feketén fehéren kimutatja, hogy mennyit költenek az emberek és mennyi a jövedelmük papíron. Na ezt a különbséget kéne beszedni. Amíg ez nem megy addig a hatalomért megy a harc, hogy az "enyémeknek" tudjak adni a nagy kosárból a másiknak nem. Mókuskerék.

midnight coder 2011.01.05. 22:06:34

@ökörpöröly: Az hogy ide jutottunk Fletóék szorgos 8 éves tevékenységének következménye. Nem orbánék tapsolták el a megduplázódott államadósságból befolyt pénzeket.

Azok a fiatalok és nem fiatalok akik ma itt vannak többnyire azért vannak itt mert
1. a család (szülők, rokonok), baráti kör ide köti őket
2. a nyelvismeretük nem annyira jó
3. a német, osztrák munkaerőpiac zárva volt.
4. honosítani kellett volna a diplomát
És nem azért, mert egy jobb osztrák takarítónő nem keresett többet mint egy magyar orvos, mérnök, informatikus, 10 éve is, 5 éve is, ma is.

Seregbontó 2011.01.05. 22:07:20

@ökörpöröly:
A manyupokban NEM megtakarítások voltak, az AB-t NEM számolták fel, ahogy cenzúrát SEM vezettek be, az "alkoholista pornószerkesztőről" már nem is mondok semmit.

Az pedig egyáltalán nem jó nekünk, hogy az euróövezetben baj van, mert a befektetők így a svájci frankhoz menekülnek, az erősödik, és a magyar frankhitelesek ezrei szívnak. Lévén, hogy a legtöbb devizahitelt svájci frankban vették fel és nem euróban.

Ami pedig a konzervatív közgazdászokat illeti, ahhoz amit ők felvázoltak, idő és pénz kell. Márpedig az Orbán-kormány kemény fél éve van hatalmon, és csak most van túl azon, hogy biztosította az szja csökkentés és a 3%-os hiány tartásának feltételeit (amit egyébként jelen körülmények között igazságtalanul vár el tőlünk az Unió, de ez más téma).

Hogy az szja-csökkentés nem tetszik, az más kérdés, bár nem árt tudni, hogy még az is nyer rajta, akinek egy gyereke és átlagjövedelme van. És bizony a gyermektelen átlagkeresők sem vesztenek rajta sokat (kb. 3000 Ft-ot).

treffhetes 2011.01.05. 22:07:27

@midnight coder: a magánnyugdíjpénztár lényege, hogy mindenki magának, magánvagyont rak félre. Ez tudatosodott sok embernek. Ez a lényege, nem az, hogy az állam a nagy közösbe mennyi hitelt vesz fel arra, hogy kipótolja az adót és nyugdíjjárulékot nem fizetők pénzét.
Az így felhalmozott "magán"vagyont pedig most elvették. Ezt lehet szépíteni, de akkor is más faszával verik a csalánt.
Az hogy mire fogják használni az spekuláció. Ráadásul ahogy eddig "bakiztak", lehet, hogy a hülye mondások miatt megemelt kamatot fogják kipótolni.
No de meglátjuk. Legyen neked igazad

krisztina69 2011.01.05. 22:08:17

@ökörpöröly: Igen az kellen, hogy szempont legyen, hogy szakember vagy-e vagy sem! A vicces, hogy az előző kormány alatt nem volt okom félni. Most van! Ugyanis nem vagyok egy pártkatona, van szakmai véleményem és azt meg is mondom, pártvéleményektől függetlenül. Na ebből baj lehet a jövőben, és az nagyon szomorú! A munkámat egyébként pártatlanul végeztem és fogom is, amíg lehet.

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2011.01.05. 22:09:50

@ökörpöröly: "Én Európához akarok tartozni, nem Észak-Koreához!"

Ez a vonat elment akkor, amikor ezt leírtad:

"kleptománis felcsúti cigány vajda"

treffhetes 2011.01.05. 22:10:43

@midnight coder: Érdekes dolog ez az államadóság kérdése. Látta már valaki hogy miből áll össze? Például az önkormányzati kötvénykibocsátások milyen módon számítanak bele a hiányba?
Pedig emlékeim szerint az 2006 óta "narancsvidék"

Ne haragudj, nem kipécéztelek, de nagyon zavar ha valaki könnyen megjegyezhető féligazságokat mond

ökörpöröly 2011.01.05. 22:11:28

@krisztina69: Ne kövesd a exbolsi Snitt Palcsit! Nem "mindíg", hanem "mindig"!
Én is jobboldali vagyok, de ehhez a FIDESZ-nek és a szaros KDNP-nek semmi köze.
A jobboldali értékrend nem a tarka rongyokban, a "hungáriázásban", a rongyrázásban, a beteges "hunszittysumérlófasz vagyok"-ban, a pedopapokhoz való bigott járkálásban nyilvánul meg, hanem egy bizonyos értékrendben.
A mai nagy "nemzeti irányzat" hívei büdös bolsevikok.

Melee 2011.01.05. 22:11:54

Turul_2k2: az utolsó bekezdésben leírtakon kívül még egy nagyon komoly aggályt felvet az, hogy egy komoly szervezet komoly elnöke ennyire veszi a fáradságot a képbe kerülésre, mielőtt közleményt adna ki. Nevezetesen azt, hogy nem fél attól, hogy tájékozatlansága miatt bárki is megszólja. Ez pedig nagyon nagy baj, mert azt jelenti, hogy a közlemény alanya annyira mélyre süllyedt, hogy kvázi büntetlenül lehet szapulni, még akkor is, ha kígyót- békát kiált rá az ember. Ezt a pozíciót pedig csak tovább erősíti az, hogy a média törvénynek, a kormány által kiadott hivatalos fordításából hiányoznak a legkínosabb paragrafusok, ergo a kormány nyíltan és ostobán hazudott.

fakopács 2011.01.05. 22:12:25

@midnight coder: "Az hogy ide jutottunk Fletóék szorgos 8 éves tevékenységének következménye. Nem orbánék tapsolták el a megduplázódott államadósságból befolyt pénzeket."
- Tényleg nem. Kiszámolták hogy a 8 év alatt, meg az orbáni hagyaték miatt a 22 ezer milliárd adósságból 9 ezer milliárd jóléti kiadásokra ment el.

fakopács 2011.01.05. 22:13:23

"Nem ünnepel a magyarokkal az EU főképviselője

* Index

2011. január 5., szerda 21:41

Kedden reggel még úgy volt, hogy Catherine Ashton, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője is részt vesz a magyar EU elnökség kezdetét jelző parlamenti ünnepségén. Mostanra azonban sürgős közel-keleti útja miatt lemondta a rendezvényt.

Csütörtökön kora este zenés-táncos ünnepély lesz a magyar parlament kupolatermében. Ekkor veszi át Orbán Viktor magyar miniszterelnök az EU elnökséget szimbolizáló zászlót a belga miniszterelnöktől.

A rendezvényen az EU-t az eredeti program szerint Catherine Ashton képviselte volna, aki a szervezet külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, és így tagja az Európai Bizottságnak és állandó vendége az EU tanácsának is.

Ashton azonban váratlanul lemondta budapesti programját. Kedd reggel a magyar külügyminisztérium még számított Ashton érkezésére, ő azonban szerdán a Közel-Keletre utazott, hogy az izraeli-palesztin békéről tárgyaljon [1].

Így Ashton nem csupán a parlamenti ünnepséget hagyja ki, hanem a Corvinus egyetemen sem tart előadást [2]."

ökörpöröly 2011.01.05. 22:13:45

@ulloiut: Nyugodj meg, szellemi elődjéről, Rákosiról is hasonló véleményt mondtam volna, ha élek akkor!:)
Néha ki kell mondani, ami kikívánkozik. Európainak lenni nem egyenlő az álszentséggel.
Hozzak neked Adytól, Kosztolányitól, Petőfitől verseket?:) Belepirulsz, te kis álszent bolsevik!:)

krisztina69 2011.01.05. 22:16:03

@ökörpöröly: A helyesírás nem erősségem, pedig nagyon igyekszem! Cikinek is érzem! A fönököm javít is rendesen, mert sokszor elütök! Én sem vagyok fideszes vagy bármi, jobboldali vagyok és voltam az átkosban is.

fakopács 2011.01.05. 22:16:05

@midnight coder: "Ha pedig a tőkét is megszerzik akkor mindjárt lesz némi mozgástere a kormánynak."
- Annak 80 százaléka állampapír. Max annak a kamatát nem fizetik ki a manyupoknak.

blc27 2011.01.05. 22:16:27

Én úgy látom, hogy az orbáni böszmeség mostanra kezd felérni egy gyurcsányi elkúrással.

Seregbontó 2011.01.05. 22:17:58

@Melee: Mely paragrafusok is hiányoznak belőle?

Elhalasztjuk a digittális átállást. Hát nem hiszem hogy ez a sajtószabadság végét jelentené.

"uniós elnökség ideje alatt nem bírságol az NMHH"
Hanem szabadidejükben szerkesztőket akasztanak az Andrássy úton, mi?

Nem ezek azok a paragrafusok, melyeket itthon és külföldön oly kellemes hangnemben vitatnak.

Ne ferdíts öreg, ne ferdíts!

sterimar 2011.01.05. 22:19:11

@ökörpöröly: "Én még sose hallottam annyi dolgozó, messze az átlag felett kereső fiatal szakembertől, hogy mindenképpen kimennek külföldre dolgozni, mint az utóbbi 4 hónapban."

Nem hiszem, az idei szja változások pont a jól kereső szakembereknek fognak szignifikáns javulást hozni.
Emlékszem, az előző kormány alatt csak 4%-os különadót kaptunk a pofánkba, több mint 60%-os teljes adóterheléssel. Egy jól kereső szakember éves jövedelme most akár milliókkal nőhet.

Persze lehet a kormányt kritizáni, meg kell is, de ne pont ott, ahol pont javulás lesz várható.

bolá 2011.01.05. 22:19:13

A történelmi tapasztalatok nyomán nagyon figyelem mit mondanak Sztambulban, Bécsben, Moszkvában, Berlinben, Brüsszelben, sőt ezt kiterjesztettem Frankfurtra, Londonra, New Yorkra. De hogy a magyar gazdaság erősödött volna, különösen az euróövezethez képest, ezt még nem hallottam. Főleg nem, azon minősítők minősítésében, amelyeknél most C mínuszon vagy hol a pokol fenekén állunk. Látom, van mit pótolnom. (Bár be kell vallanom, hogy a magasrendű tudás ezen birtokosaival szemben az utóbbi időben néha enyhe kétely fogalmazódik meg, például olyan esetekben, mint amikor a Lehman még a csődje előtti napon is A^3 minősítésen állt.)

milyen szép a Vértes, ó 2011.01.05. 22:20:10

@egy derék katona:

A magánnyugdíj-pénztárakban gombok voltak, meg falevelek, nem?

Az AB-t nem számolták fel, csak nem szólhatnak bele a kormány rendeleteibe, végül is...

Cenzúrát se vezettek be, csak a Fidesz dönti el, mely hírek jelenhetnek meg, és hogyan, és saját emberei döntik el, az, ami megjelenik, büntetendő-e. Várj csak egy pillanatra, mi szerinted a cenzúra?

Az meg, hogy az új főcenz, őőő, főmédiahatóságnéni önéletrajzának legjelentősebb eleme a Miami Press című balkáni szexmagazin főszerkesztése... lenne, ha nem felejtette volna ki belőle, igazán apróság. :)

Seregbontó 2011.01.05. 22:20:27

@fakopács: Hát nem tudom ki adott kapásból 50%-os béremelést meg tizennegyedik havi nyugdíjat "jóléti rendszerváltás" címén. De szerintem nem Orbán volt.

redhaven 2011.01.05. 22:21:45

@krisztina69: a helyesírásodtól ezerszer fontosabb az emberségünk minősége.
Nyugi:-)

fakopács 2011.01.05. 22:25:24

@bolá: "De azt miért nem számolták ki, hogy mióta bevezették az eurót, azóta a forint évente kb. 3-4%-kal jobban inflálódott. Ez azt eredményezné, hogy ma 1 eurónak 340-370 forintot kellene érnie, de csak 280-t kell érte fizetni."
- Khmmm... khmmm.. beleszámoltad az euró-dollár kurzus változását is? Pl azt hogy az euró bevezetésénél erősen túlértékelt volt és azóta meg alulértékelt lett?

ne most 2011.01.05. 22:26:27

@fakopács: Az állam kezében sok állampapír lesz. A piacon csak a gyűjtők fizetnek majd érte.

csi szi 2011.01.05. 22:26:58

@Melee:

"még egy nagyon komoly aggályt felvet az, hogy egy komoly szervezet komoly elnöke ennyire veszi a fáradságot a képbe kerülésre, mielőtt közleményt adna ki. Nevezetesen azt, hogy nem fél attól, hogy tájékozatlansága miatt bárki is megszólja. Ez pedig nagyon nagy baj, mert azt jelenti, hogy a közlemény alanya annyira mélyre süllyedt, hogy kvázi büntetlenül lehet szapulni, még akkor is, ha kígyót- békát kiált rá az ember."

Mert kicsik vagyunk, ennyi. Egyébként meg nem kell elájulni a "komoly szervezetek" "komoly embereitől", ezek is csak hülye politikusok.

milyen szép a Vértes, ó 2011.01.05. 22:27:18

@bolá: a kétely jogos, csak azért vedd figyelembe, hogy ha a minősítő a kapott adatokból dolgozik, így ha azokat kozmetikázzák, nem tud mit tenni - persze lehet, hogy a 'leminősítettek' is szándékosan tüntetik fel rossz színben magukat, de ezt még ki kell dolgoznom... :)

ökörpöröly 2011.01.05. 22:27:21

@sterimar: A vásárlóerőt figyeld! Lehet, hogy egy fiatal , gyermektelen "szakember" többet keres 40-50 ezerrel havonta, de...
- elloptak tőle 4-5-8 millió HUF magánnyugdíj-megtakarítást,
- ha marad, ellopnak tőle havi 120-150.000 HUF-ot, nyugdíjadó címszó alatt, amiért nem kap juttatást a jövőben, az államiba menekülőkkel ellentétben,
- felment a törlesztőrészlete -főleg akkor, ha CHF-ben vette fel- 20-30.000-rel,
- az infláció -üzemanyag, élelmiszerár, exportból származó termékek árnövekedése,
- a "multik" jogbizonytalanság miatti elbizonytalanodása miatt veszélybe kerülhet az előrejutása, a fizetésemelése,
-ezek a rétegek jobban odafigyelnek a szabadságjogaikra -lásd szólásszabadság-,
- a sokak által vázolt gazdasági és morális leromlás elől van menekülési lehetőségük, a jelenleginél is sokkal jobb fizetésért.
Soroljam még?

fakopács 2011.01.05. 22:27:36

@egy derék katona: Tizennegyedik havi nyugdíj? Olyanról nem hallottam. Tájékozott vagy látom.
Az 50 százalék béremelés és TIZENHARMADIK havi nyögdíj, az mind JÓLÉTI INTÉZKEDÉS.
Nem eltapsolták, eltapsolták azok akik kapták. A közszolgák és nyuggerek. Én nem.

ne most 2011.01.05. 22:31:29

@fakopács: 1EUR = 1DM nem volt túlértékelt csak a forint árfolyama alapján. A forint akkor nem kellett senkinek, csak aki lángost akart venni a balaton partján vagy áramszolgáltatót, telekomot ezen az árfolyamon.

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2011.01.05. 22:32:42

@ökörpöröly: "Nyugodj meg, szellemi elődjéről, Rákosiról is hasonló véleményt mondtam volna"

Akkor kaptál volna személyes ízelítőt Észak-Koreából.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.01.05. 22:33:25

@politicus: A reakciód a racionalitás világából gyorsuló ütemben költözik át az irracionalitás terepére. Egyetlen konkrét kifogást sem tudtál tenni a hozzászólásom ellen. Persze, hogy nem, mivel minden fontos betűje megtalálható az európai uniós hozzászólások valamelyikében. A hozzászólásom erősíti a tisztelet kultúráját, a gyermekek jogainak és az emberi méltóságnak a védelmét is. Ha a hozzászólás megismerése után még mindig vannak kételyeid vagy kérdéseid, állok rendelkezésedre.

fakopács 2011.01.05. 22:33:30

@ne most: Az állam kezében lévő állampapír olyan mintha nem lenne. Az biztos hogy annak a kamatát nem kell fizetni. Az higy ki vesz állampapírt, az nem ettől függ, nem a média törvénytől, hanem a gazdaság erősségétől.
A tőkének egy kemény diktatúra, pörgő gazdasággal a legjobb.

Yeto 2011.01.05. 22:35:42

Milyen "újságíró" az, aki letagadja a kormánycenzúrát, vagy örül neki? Hacsak nem zugfirkász bértollnok?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2011.01.05. 22:35:55

Szegény hajdan volt UFI, Reakció - ez most már tényleg csak egy mandíner. Hiába, segget nyalni nehéz, de muszáj... Turulra nem ismerek rá...

" Ha egy komoly szervezet komoly elnöke ennyire veszi a fáradságot a képbe kerülésre, mielőtt közleményt adna ki, akkor az súlyos kérdéseket vet fel, hogy a támadások közül mennyi épül valós és mennyi elképzelt alapokra. Minél több hasonló handabandázás hangzik el, annál komolytalanabbá és hisztisebbé válik az egész médiatörvény-affér (minden jogos és megalapozott kritika mellett is)."

Ne haragudj, Turul, de ez szánalmas. Lehet, hogy a külföldi bírálók nem ismerik pontosan a törvényt (többek között a kormány hibájából, hiszen nem fordították le időben és teljesen), de összemosni az esetlegesen gyenge bírálatokat azzal, hogy a törvény az erős és felkészült bírálatokat sehogyan nem állná ki, az bizony szégyen.

ATTÓL, HOGY NÉHÁNY KRITIKA SZÍNVONALTALAN, NEM LESZ JOBB A TÖRVÉNY!

Abban reménykedni, hogy az eltévesztett kritikák ürügyén el lehet majd mismásolni, hogy ez a törvény éppen olyan antidemokratikus, és a bírálat kétharmados elhallgattatását kívánja elérni, vagy naivitás, vagy (Turultól inkább) kényszerű csúsztatás. Ilyen összefüggés nincsen.

Orbán "tanult" abból, ahogy 2002-ben veszített - csak nem azt, amit kellett volna. Akkor a sajtó jelentős hányada végig ellene volt - de ő csak azt hiszi, hogy ez volt az ok. Most jó előre mindenkire szájkosarat tenne - ami persze visszaüt, sőt, már vissza is ütött. 2002-ben a kisgazdaügyek, a tokaji simlis szőlészkedés, az Országimázs Központ, az Ezüsthajó Kft és a hasonló ügyek tettek be neki - nem pedig a sajtó, ami ezeket megszellőztette. Nem kellett volna például Tokajon afféle nagypolgári divatból szőlészkedni, főleg nem úgy, hogy az ő szőlőjükre mindig volt vevő... A választókat a Fidesz meggyőzte 2002-ben, hogy ugyanolyan korruptokrata párt, mint az MSZP. Még ha az ügyeik nem is voltak olyan súlyosak, végül is voltak felróható ügyeik - és ezt kellett volna megelőzni, nem a sajtót kussoltatni.

A Mandiner is megy a Jobbklikk és társai mellé, úgy látom... Requeiscat in pace...

fakopács 2011.01.05. 22:36:03

@Kettes: "Egyetlen konkrét kifogást sem tudtál tenni a hozzászólásom ellen. Persze, hogy nem, mivel minden fontos betűje megtalálható az európai uniós hozzászólások valamelyikében."
- A Mein Kampf minden fontos betűje megtalálható a Bibliában. :-))

krisztina69 2011.01.05. 22:38:01

@ökörpöröly: Azért ha a nyugdíjadó adó néven fut, akkor az államiban lévő embereknek sem jár majd nyugdíj, mivel az adó ellátást nem biztosít, ezért senkinek sem lesz jelen állás szerint nagyobb biztonságban a nyugdíja. Az SZJA után sem jár nyugdíj, a nyugdíjadó után sem fog. A mai hatályos törvények szerint legalábbis.

fakopács 2011.01.05. 22:38:30

@ne most: Az egész euró zóna túlértékelt volt. :-)) Nézz már utána a dollár-euró árfolyam változásnak!

Goompah 2011.01.05. 22:41:01

@Megszívtuk-Waze:

"Azért azt se feledd el, hogy a manyup pénzének egy részéért államkötvényeket kellett vásárolnia. volt a kötvényeknek felvevő piaca. Ha ezt elköltik, akkor ennyivel csökken a potenciális államkötvény vásárlók száma is."

Viszont pont annyival kevesebb államkötvényt kell kibocsájtani. Legalábbis caeteris paribus.

ökörpöröly 2011.01.05. 22:41:02

@ulloiut: Várd ki a végét! A felcsúti cigány vajda kizárólag azért fogja vissza magát, mert egyelőre még nem irthatja ki az ellenvéleményen lévőket -a jelenlegi "történelmi viszonyok közt"-.
Nekem meggyőződésem, hogy a tetteteket az adott történelmi lehetőségek tükrében kell vizsgálni.
A felcsúti cigány vajda viselkedése összehasonlíthatatlanul betegebb, diktatórikusabb a jelen kor viszonyai közt, mint Rákosié volt az 1945 utáni kommunista érában -lásd Tito népirtását stb.-. Ha a felcsúti cigány vajda jut hatalomra 45 után, akkor kiirtotta volna a lakosság a 10-20%-át.
Annyi szerencsénk van , hogy kissé később született ez a caesaromán elmebeteg.

Seregbontó 2011.01.05. 22:43:40

@fakopács: Javítok utólag, természetesen TIZENHARMADIK havi nyugdíjat adtak a szocik.
De ez a továbbiakon nem változtat.

És ne csodálkozz, hogy eltapsolták, mert önmérsékletet az osztogatásban elsősorban a kormányzó elitnek kéne foganatosítania és nem az embereknek.

Melee 2011.01.05. 22:47:49

@egy derék katona: Ha egy paragrafus fordítása hiányzik, az már hazugság, a paragrafus tartalmától függetlenül.
Ezek, és a fel nem sorolt NMHH tagok nem újraválasztása kínosak, támogatás felvétel, és előzetesen kiadott közlemény hamis tartalmának napfényre kerülése végett.

@csi szi: Ilyen össztűz sem a cseh, sem a szlovén, sem a szlovák kormány ellen nem indult, pedig ők mind kisebbek nálunk és a régióban vannak. A szlovákok kaptak hideget-meleget a nyelvtörvény kapcsán, de nem ennyit (sajnos), tehát nem méret, hanem saját böszmeségi tűrőméter alapján mérték a kritikát.

ökörpöröly 2011.01.05. 22:48:01

@krisztina69: Mert átkeresztelték járadékról, ugyanis a járadék fizetése járulékfizetést "eredményez".
Viszont, aki az állami pillérbe lép, annak a jelenleg befizetett 24% nyugdíjadója után lesz külön, az állam által adott jövedelme, míg a MANYUP-ban maradónak nem. Ez is alapból jogtalan. De a cigány bolseviknak nincs értékrendje, fajtajelleg náluk a lopás.
A jobboldaliság egyik alapja nem más, mint az a gondolat, hogy "teremtsd meg magadnak tisztességes munkával, tudással a javaidat, a családod biztonságát, ne az államtól várd a mannát".
De a felcsúti cigány vajdának nem jelent semmit a magántulajdon szentsége, csak a magáé, meg az apja bányáié.

Phátyol Ferenc 2011.01.05. 22:51:36

@frontember876: bújj a labancok seggébe te idióta:)))
mégh nem megrendelésre mennek ezek a gyalázkodó cikkek? milyen ember vagy te nyomorult, ha nem a hazád mellett állsz ki, hanem a németek seggét nyalod?!
az ok meg nem a médiatörvény, hanem az imfnek való beintés miatt dobálják ránk zsákszámra a szart.

sterimar 2011.01.05. 22:52:56

@ökörpöröly: Hibás a számításod.
Akinek csak 40-50 ezerrel növekszik a fizetése, az nem keres jól, de pláne nincs 5-8 millió forint magányugdíjpénztári megtakarítása.

A nyugdíjadóval kapcsolatban meg hülyeséget beszélsz, azért csak akkor nem kap ellátást, ha marad a magányugdíjpénztárban, de ez esetben meg nem "lopják el" a megtakarítását.

Az üzemanyag és a legtöbb fogyasztási cikk meg nem exportból származik, hanem importból.

A CHF hitel törlesztőrészletének az emelkedése meg nem a mostani kormány sara. Most a CHF erősödik az Euróhoz képest. A forint nagyjából stagnál. 2008 volt amikor 230-ról 310-re ment fel az Euró a forinthoz képest (meg a cHF-hez is). Ha akkor lnem lépett le a jól képzett devizahiteles szakembered, akkor most sincs több oka.

Valakinek az előrejutása tényleg attól válik nehezebbé, hogy pár (kevés számú) vállalatot különadó fog sújtani? Miközben a legtöbb vállalat (multi is) profitál a felére csökkent TA-ból? Ezt gondold át mégegyszer.

A gazdasági és morális leromlás meg valamikor sok évvel ezelőtt kezdődött (a gazdasági megyó ámokfutásával, a morális gyurcsány "igazságbeszédével"), ha valaki azt kibírta, akkor most sincs több oka menni.

Szerintem ne sorold tovább, mert égbekiáltó ostobaságokatt írsz.

Seregbontó 2011.01.05. 22:53:11

@Melee: Te arról beszéltél, hogy a legkínosabb paragrafusok maradtak ki belőle. Hát ezek nem azok, melyeket a legkínosabbnak állítottak be eddig.

Kétségtelen, hogy ilyen formában odaadni egy törvényt, blőd hiba. Kínos, de semmi több. Már fordítják azokat is.

dr. Trebitsch 2011.01.05. 22:53:58

Részemről egyébként borítékolni merem, mi lesz a fő kifogás a médiatörvény ellen, miután azt és a jogi környezetet tanulmányozzák. Ugyanis így együtt egyedülálló Európában, sőt Magyarországon is. A büntető hatóság hozhat ugyanis rendeleteket, és a Bíróság az érvényes rendeletek alapján KÖTELES dönteni. Tehát ha a médiahatóság megbüntet valakit, és esetleg az illető bírósághoz fordul, a médiahatóság hozhat gyorsan egy olyan rendelet, amely fényében mindenképpen neki van igaza. Én nem tudok még Magyarországon sem olyan példát eddig, hogy ugyanaz a személy, aki megbüntet, az hozza a rendeletet is. Persze azt mondják, várjuk ki a tapasztalatokat. De ilyen alapon akkor adhatunk pallosjogot a rendőröknek... aztán várunk kicsit, és ha nem fejeznek le senkit, akkor jó a törvény.

Seregbontó 2011.01.05. 22:57:10

@Trebitsch: "Tehát ha a médiahatóság megbüntet valakit, és esetleg az illető bírósághoz fordul, a médiahatóság hozhat gyorsan egy olyan rendelet, amely fényében mindenképpen neki van igaza. "

Nem, mert visszamenőleges hatállyal a bíróság nem ítélkezhet. Azaz egy ilyen rendelet a felperesre már nem vonatkozik.

fakopács 2011.01.05. 22:58:56

@Trebitsch: Így van. Kíváncsi vagyok a sok hülye fideszes ahhoz mit szólna ha megállítja a rendőr, megbírságolja, majd ehhez hoz ott rögtön egy új KRESZ szabályt is, hogy legyen rá rendeleti alap. :-))

fakopács 2011.01.05. 23:00:28

@egy derék katona: "
Nem, mert visszamenőleges hatállyal a bíróság nem ítélkezhet. Azaz egy ilyen rendelet a felperesre már nem vonatkozik. " - 98 százalékos különadó? :-))
Rémlik?

sterimar 2011.01.05. 23:01:00

@ökörpöröly: "Ha a felcsúti cigány vajda jut hatalomra 45 után, akkor kiirtotta volna a lakosság a 10-20%-át.
Annyi szerencsénk van , hogy kissé később született ez a caesaromán elmebeteg"

Jézusom, te ezt komolyan gondolod?
Az a baj, hogy a hozzád hasonló súlyosan frusztrált elmebetegek miatt az értelmes kritikát megfogalmazók hangja nem is hallatszik.
Gondolom nem vagy valami sikeres az életben.

Seregbontó 2011.01.05. 23:01:45

@Phátyol Ferenc: Ne húzd fel magad, mert simán letrolloznak.

Egyébként a németeknek valóban nem a médiatörvénnyel van bajuk, hanem azzal, hogy a különadók az ő vállalataikat vastagon súlytják. Csak így találtak fogást rajtunk.

Szerintem az IMF-nek ehhez már nincs köze, az már eldőlt, hogy nem veszünk fel hitelt.

fakopács 2011.01.05. 23:03:25

@sterimar: Valóban égő hogy a mi oldalunkon önti a hülyeségeit.

Seregbontó 2011.01.05. 23:03:40

@fakopács: Rémlik bizony. Az viszont nem, hogy ezenkívül máshol is alkalmazták volna ezt.

dr. Trebitsch 2011.01.05. 23:03:41

@egy derék katona: na ez egy nagy tévedés, a FIDESZ kormány hozott már visszamenőleges törvényt. Mondom, az EU-ba a jogkörnyezetet vizsgálják, nemcsak a betűket...

fakopács 2011.01.05. 23:05:10

@egy derék katona: Ja persze, máshol nem alkalmazták. te tényleg ennyire naív vagy?

Seregbontó 2011.01.05. 23:08:23

@Trebitsch: @fakopács:

Ha nektek tűzön-vízen keresztül az a fixa ideátok, hogy a Fidesz márpedig diktatúrát épít, akkor is meg lennétek győződve erről, ha Orbánék csak ülnének és malmoznának.

ökörpöröly 2011.01.05. 23:09:54

@sterimar: :P Ez aztán komoly volt!:P Én meg gondolom, hogy egy ratyi vagy, akinek még soha nem állt fel a farka!:P Hogy anyád púpját simogatta a falu! Hogy apád naponta ötször seggbe rakott téged!:P Hogy a húgod farpofáján 50 centis szőrös szemölcs éktelenkedik!:P

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.01.05. 23:10:44

Tetszik ez a sok hisztizés. Emberek térjetek már napirendre. Senki nem lesz megbüntetve. Feltéve, ha megalapozott és nem légbőlkapott információkat posztol.

dr. Trebitsch 2011.01.05. 23:10:49

A fő bajt abban látom, hogy ez szerintem nem is szándékos, ez egy hülyeség. De ha a krízisből ki akarunk kerülni, ilyen kormányzati szakmai színvonallal nehéz lesz. Ettől függetlenül én ma is rájuk szavaznék, mert egyszerűen a másik fél vállalhatatlan, Azért reménykedem abban, hogy előbb-utóbb rádöbbennek, szakembereket kellene helyezni a megfelelő területekre, mert nagyon sokba fog ez nekünk így kerülni. Máa alternatíva pedig egyszerűen nincs, legalább 4-8 évig ők fognak irányítani.

Melee 2011.01.05. 23:10:51

@egy derék katona: A digitális átállásra nagymértékű támogatást vettünk fel, és határidőre vállaltuk annak megtörténtét.
Az, hogy csak július 1-je után büntetnek nem türelmi időszakot jelent az alkalmazkodáshoz, és hogy időközben a hatóság segít a törvény helyes alkalmazásában, hanem csak a büntetés időbeni eltolását különböző okok miatt - ez ciki.
Előzetesen az jelent meg, hogy az NMHH tagjait 2011-ben újraválasztják, ezt egy december 21-én elfogadott törvény módosítással átírták - ez se olyan dolog amire büszkék lehetünk.

Seregbontó 2011.01.05. 23:13:55

@Melee: És ettől akkor vége a sajtószabadságnak, vagy mi?

Értem én hogy ciki és nem lehetünk büszkék rá. De az új médiatörvénynek nem ezek a legkritizáltabb pontjai. Azokat mind benne hagyták.

dr. Trebitsch 2011.01.05. 23:14:26

@egy derék katona: ez Neked a mániád, hogy aki kritizál, az mind meg akarja dönteni a kormányt. Az ilyen emberekre alapozva, mint Te, valóban lehet diktatúrát építeni, de szerintem ma nálunk erről szó sincsen. A Magyarországon megszokott, rendkívül alacsony szakmai színvonalú államvezetéssel van bajom, és ha azt hiszed, az a segítség, hogy tapsolsz a hülyeségeknek, akkor nagyot tévedsz.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.01.05. 23:15:04

Nem bonyolult ez.

a) Túl sok mindenben ment Orbán forradalmi bullshittes kurzusa az EU-ban megszokott konzi iránnyal szemben, ennek főképp a gazdasági része fáj pár befektetőnek
b) a médiapolitikával egy céltáblát kapott az EU, mert ez már közösségileg számon kérhető és ennek ürügyén lehet revansot venni minden másért is
c) a magyar bűnbak ideális figyelemelterelés az EU és tagállamai egyéb gondjairól, a németeknek meg kifejezetten jól jön a multikultúratemetős kurzusuk ellenpontozásaként überdemokrata harcosként is pózolni
d) Orbán meg vígan adja a muníciót tovább

Bebes 2011.01.05. 23:18:03

@egy derék katona: "Mely paragrafusok is hiányoznak belőle?
Elhalasztjuk a digittális átállást. Hát nem hiszem hogy ez a sajtószabadság végét jelentené."

A Hírközlési Hatósággal összevont új média csúcsszervnek egy fontos feladata lett volna: a digitális átállás jogszabályi és technikai sínre tétele, amelyre az EU hosszú évekkel ezelőtt tűzte ki a határidőt (ami hamarosan lejár). Szalai Annamária évekig nyilatkozott arról, hogy mennyit dolgoztak és dolgoznak ezen. Aztán az új törvény annyit mond erről, hogy határozatlan időre elnapolva. Előrelépés helyett hátraarc, nyitás helyett zárás... még néhány ilyen forradalmi intézkedés és kezdődhet a zavarótornyok meg a határzár építése:-))

Seregbontó 2011.01.05. 23:18:22

@Trebitsch: Tévedsz. Semmi bajom sincs a kritikával.

Azonban elég érdekes a kritikai megszólalásokat azzal kezdeni, hogy mi tudjuk, hogy a Zorbán diktatúrát épít. Márpedig itthon és külföldön ez történik.

ökörpöröly 2011.01.05. 23:19:36

@egy derék katona: A nagy lófaszt. Én azt vártam, leépíti a bürokratikus vízfejet -régiós szinten kiemelkedően drága az "állam" fenntartása" nálunk-, csökkenti az állami újraelosztást, felülvizsgálja a kamus rokkantnyugdíjasokat -nálunk a régiós átlag kétszerese a számuk-, az állami cégek működését felülvizsgálja, optimalizálja, a "bankadóval" nincs bajom, csak egyeztetni kellett volna a mértékéről, szektorális adók félig-meddig rendben, kidolgoz egy befektetésösztönző gazdaságpolitikát stb..
Az újraelosztást kellett volna tűzzel-vassal csökkenteni.
Ebből nem lett semmi, az adóterhelés szinte semmit nem változott, a jogbiztonság egyenlő a nullával, az ország tőkevonzó képessége a legszarabb az egész régióban, ráadásul elmebeteg törvényeikkel, hozzáállásukkal, kommunikációjukkal sikerült kivívni a fél világ haragját.
A felcsúti cigány vajda fél év alatt leamortizálta az egész országot, ráadásul Országimázs Központ nélkül!:)

Seregbontó 2011.01.05. 23:21:56

@Bebes: "még néhány ilyen forradalmi intézkedés és kezdődhet a zavarótornyok meg a határzár építése:-)) "

Ez így konkrétan baromság.

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2011.01.05. 23:24:38

@Trebitsch: ahogy Svejk mondja, már legalábbis az általunk ismert közjogi rendszerben ilyen nem fordulhatna elő (igaz, ott visszaható hatályú adóztatás sincs). az, hogy egy személyben jogot alkot és alkalmaz az NMHH, nálunk szokatlan és szerintem lesz is belőle gáz (bazi hosszan írtam le, csak ha nagyon érdekel valakit: igyirnankmi.blog.hu/2010/11/29/ius_facere_potest), de a nyugat-európában szokott ilyen működni

szerintem a fő kifogás az lesz, hogy a hatóság a honlapok és az offline sajtó cikkeinek tartalmát felügyeli és bünteti (ilyen tényleg van máshol is, de sehol sem ilyen széles körben), EGYBEN e jogkört úgy gyakorolja, ahogy akarja (bármilyen jogsértésre alkalmazhat bármekkora szankciót - ír ugyan a törvény fokozatosságról, de az arányossággal párban, azaz ha valami az NMHH szerint súlyos jogsértés, akkor kezdhet magas bírsággal), sőt jogsértés se kell, hiszen az már most is látszik, hogy a gyermekek védelme a hatóság szerint megalapozza az Ice-T-s eljárást, sokak szerint meg nem. no most el lehet képzelni, hogy mi lesz akkor, ha a kiegyensúlyozatlanságra vagy (....) a közerkölcsbe ütközésre is lehet alapozni a szankciót.

de ezt bonyolult elmagyarázni, úgyhogy nyilván melléraknak majd egyszerűbbeket is, mint a szerkesztőségi iratokhoz való teljes hatósági hozzáférés vagy a forrásvédelem megszüntetése

dr. Trebitsch 2011.01.05. 23:25:35

@egy derék katona: Te nekem címezted a megjegyzést, és én nem állítottam ilyent, ellenkezőleg. De aki az itteni helyzetet nem ismeri, és nem feltételezi, hogy ilyen baklövés elkövethető ilyen magas szinten, az joggal gondol erre. Jómagam tudom, hogy milyen szintem állnak politikusaink ezért is hülyeségre gondolok. Egyébként nem ez az első eset, amikor a jogászok által elkészített szakmai anyagon az utolsó pillanatban a képviselők megszavaznak egy módosítást, és ezzel egy rakás szar lesz egy egyébként jó törvényből. Most is ez történt, azt hiszem a rendeletalkotási jog az utolsó pillanatban kelt "isteni sugallat" volt.

redhaven 2011.01.05. 23:25:37

@Herr SturmLikudnik: azért nem lenne rossz nyilvánosságra hozni a közműcégek eladásakor kötött szerződéseket.
Valszeg érdekes "opciókat"olvashatnánk.
Vaj'h miért is kellett 5-6% inflációnál is 10-12%-os emelés...

ökörpöröly 2011.01.05. 23:26:54

@ökörpöröly: És még valami. Neki kellett volna állni annak a "kellemetlen" feladatnak, amit a szürke- és feketegazdaság kifehérítésének nevezünk.
Ez kemény dolog, ráadásul nem megy hosszútávú kiszámíthatóság, hitelesség, jogbiztonság nélkül, ezen a téren viszont a kormány hitelessége = 0.
Egyelőre aki tudja, menti a pénzét külföldre. Ezt elérték. Ügyesek!:)

dr. Trebitsch 2011.01.05. 23:30:00

@Kelsen és Coase: "egy személyben" nem az NMHH-ra gondoltam, hanem az elnökére, mivel ez egy kisszámú testület. És legritkább esetben ismeri be egy magyar hivatalnok, hogy hibázott, vagy nem volt igaza, ha két perc alatt hozhat egy olyan rendelet, ami alapján már igaza van.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.01.05. 23:31:36

@redhaven:

a "közművek" lényegében köztörvényes rablók...

Seregbontó 2011.01.05. 23:34:25

@ökörpöröly: Amit elmondtál azzal egyetértek.

Kivéve:

1. Lehetne csökkenteni az újraelosztást, de nem fűnyíróelv szerűen. Számos társadalmi réteg esetén már egyszerűen nincs hová csökkenteni. Ha csak nem akarjuk, hogy éhenhaljanak. Gondolok itt például a nyugdíjasok jelentős részére, akik korábban segédmunkások voltak, és megélni is alig tudnak a nyugdíjukból.

2. Az adóterhelés változott az szja módosítással, igaz, elsősorban a gyerekeseknek kedvez, de még az átlagjövedelmű, egy gyermeket nevelő szülők is jobban járnak vele, mint eddig.

3. A jogbiztonság majd akkor lesz egyenlő a nullával ha a rendőrök összeverhetnek az utcán, bárki szabadon kirabolhat és az állami hivatalnokok az utolsó filléredet is szabadon elvehetik. Erről szó nincs, és nem is lesz.

4. "ország tőkevonzó képessége a legszarabb az egész régióban" Ezt konkrétan hol olvastad? Én pont az ellenkezőjéről tudok.

5. Nem a törvényeinkkel vívtuk ki a "fél világ" haragját, hanem mert meg mertük adóztatni a szent tehénnek számító multikat és bankokat. Ne légy naív, Merkel részéről olyan médiatörvényünk lehet, amilyet akarunk, ha békén hagyjuk a Deutsche Telecomot vagy épp az RTL-t.

Seregbontó 2011.01.05. 23:37:29

@Trebitsch: Hogy a rendeletalkotási jog minek kellett bele azt én sem értem. De azért megvárnám amíg meghozzák az első rendeletet.

Flúgatlan 2011.01.05. 23:39:05

"Ha egy komoly szervezet komoly elnöke ennyire veszi a fáradságot a képbe kerülésre, ..."

Újságíró, mit vársz tőle? Ami mára a médiából lett az egy dráma. Épp ez az egymást túllicitáló lihegés is mutatja. Csakhogy épp a médiamunkások fújják fel a saját tekintélyüket.

6-7 újságíróval beszélgettem eddig életemben kicsit hosszasabban. 1 volt köztük, aki érdemben használta az eszét. 2 esetben, amikor átküldték a velem készített riport tervezett szövegét megjelenés előtt olvasásra az hemzsegett stilisztikai hibáktól (szóismétlés), tárgyi tévedésektől (nem jól jegyzetelt, mit mondtam). Nem egy középiskola diákújságjáról van szó....

A média egy nagy szajha. Nem az én mondásom, de egyetértek vele.

Miért lihegik túl egymást az újságok és a politikusok ez ügyben? Mert mindenben azt teszik, hisz ezzel lehet ismertségre szert tenni. Itt van egy ügy, amibe bele lehet kapaszkodni és a demokrácia védelmezőjeként tetszelegni. Kihagyhatatlan lehetőség!

Plusz a média bármilyen rendszabályozása (még ha jogos is) csökkentheti a bevételeiket. Naná, hogy tiltakoznak! Ha a médián múlna, még mindig lennének cigireklámok, mert abból sok bevételük lehetett. Nevetséges, de még azok betiltásakor is sokan felemlegették a szólásszabadságot.

Seregbontó 2011.01.05. 23:41:43

Na megyek, mert ma még aludni is kell. Jó éjt!

v. jókormányzósember 2011.01.05. 23:43:33

Huhú!! Gyerekek! Valakinek Navarcsics és Rogán (két szép magyar név! :-)) ) bácsik után megint agymenése lett! No, segítek, kik is az intelligenciájában felűlmúlhatatlan címben rejlő emberkék:

Tartózkodási helyük: Kossuth tér (leginkább- a korona környékén)
Verdáik a kormánygarázsban állnak!

Ennyi!

De lehet, hogy mégis igazatok van- a sok hülye külföldi (hülye angolok, (franciák, belgák, osztrákok, németek....) angol (.....) hülyék ) a hülye... Hiszen a vicc is úgy mondja:
"Egy (hülye autós megy szembe a forgalommal)?
"Mind!"

Jó hülyülést! VJK

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2011.01.05. 23:43:42

@Trebitsch: nekem se tetszik ez a modell, de pont azért adat az EU szabályozási jogot az ilyen hatóságoknak, mert azt szeretné, hogy szabályozással és egyedi intézkedésekkel finomhangolják a piaci működést. úgyhogy az elvileg kifejezetten cél lenne, hogy ha észreveszi, hogy valami nincs rendben, akkor hozhasson egy rendeletet, amiben szabályozza a kérdést a jövőre nézve. persze ehhez egyrészt nem kellene feltétlenül rendeletalkotás, másrészt én is nyugodtabb lennék, ha olyan szervezeti kultúra és szakmai szint lenne az NMHH-nál, mint a nyugat-európai szabályozó hatóságoknál.

persze a törvény végrehajtása javarészt nem piacszabályozás: a médiatörvény "csak" fizetési kötelezettségek meghatározására (köztük a frakvenciadíjra) ad felhatalmazást NMHH-rendeletre, azaz egyelőre ez a médiatartalmakat nem érintő probléma, de tényleg bazi nagy a káosz a parlamenti szakban beerőltetett rendeletes szabályok és elfogadott alkotmánymódosítás körül (az új jogalkotási törvényből például kimaradt a cucc), úgyhogy nem alaptalanok a félelmeid.

Bebes 2011.01.05. 23:45:24

TuRuL_2k2
Derék dolog a mundérvédelem, de azt magad is látod és böcsülettel utalsz is rá, hogy ezt bizony elqrták. Úgy tartalmilag, mint formailag + kommunikációsan.
Lehetett - és kellett volna - tudni, hogy a szólás- és sajtószab a demokrácia szent tehene, azt még messziről, bottal sem tanácsos piszkálgatni:-))

Nem rossz próbálkozás a bírálók hiteltelenítése, de karcsú. Az EBESZ, ahol azért szakértők, médiajogászok dolgoznak, az első perctől követi a törvény alakulását, már novemberben állásfoglalást adott ki a megismert részletekről, konzultációt ajánlott, decemberben ismét... Mi elhajtottuk őket, de biztosra vehetjük, hogy az EU-ban ismerik és használják az anyagukat, ahogy azt is biztosra vehetjük, hogy az EBESZ töbet tud a mi kis médiatörvényünkről, mint a nagyeszű Cser-Palkovics és Rogán együttvéve.

Bell & Sebastian 2011.01.05. 23:46:13

@Herr SturmLikudnik:
Ha éppen egy felhő szélén lógázza a lábát (kezében snapsz) és onnan nézi lornyonján keresztül, persze igaza van.

Viszont. Az EU -t vezető gazemberek mióta zsinórmértékek és mióta mindegy, hogy magyarként vagy németként Magyarországon vagy Németországban élünk, beszorulva Amerika seggébe?

Ha elég világos voltam.

Severus 2011.01.05. 23:46:46

Kedves Turul! Mindamellett, hogy valóban némelyik külföldi (és hazai) kritika a a valóságtól elrugaszkodott, nem kellene inkább a saját házunk táján söprögetni? Minden jelek szerint Pártunk és Kormányunk költözik át a racionalitás terepéről az irracionalitáséra, és ebben az elmúlt hetek szerecsenmosdató posztjai és megnyilvánulásai épp nem segítettek.

Mert növeli, ki elfödi a bajt...

v. jókormányzósember 2011.01.05. 23:47:06

Ja, és kicsikéim! Hogy mekkora intelligenciára vall, s milyen találó a "hiszti" kifejezést használni a sajtószabadság kapcsán, ajánlom:

L. Kossut - S. Petofi: "Likeoljuk a sajtó szabadságát, a censura eltörtlését!"

Ja, ezek is mekkora hülyék, igazi hisztibajnokok voltak!
Persze, ha valakinek Latour a példaképe!

Viszlát, lat(ou)rok!

Bebes 2011.01.05. 23:51:30

@egy derék katona: Pedig direkt neked - egészen pontosan a nickednek - akartam vele kedveskedni. Ha nem értetted, akkor felmerül a kérdés, miért is választja valaki, akinek nincs humorérzéke, a Svejket avatarnak és nicknek.

Presszós Laci 2011.01.05. 23:52:37

Frei Tamás mikor kérdezi meg újra a ruszki haverját, hogy mennyiért lőné le Orbánt?

dr. Trebitsch 2011.01.05. 23:53:17

@Flúgatlan: Nem értem, ezzel most mit akarsz mondani? Mentegessük az elszarást, az a rosszindulatú, aki külföldön beleköt? Szerintem az idióta, aki Trianon óta nem tudja, hogy ellenséges közegben élünk. Jól kell vezetni az országot, nem szabad támadási felületet adni. Magyarországnak mindig az volt a baja, hogy baj esetén mindig kívül kereste a bűnbakot, aki miatt meg szívott az ország itthon, az megúszta. Be kell látni, hogy a világot nem tudjuk pórázon tartani, tehát itthon kell úgy dolgozni, hogy feleslegesen ne adjunk támadási felületet.

lehet más a handa-banda 2011.01.05. 23:55:20

Nagy röhej ez az egész kampány, amikor pont a lényegről terelgeti el a figyelmet nagyvonalúan. A médiatulajdonos meg az általa kinevezett főszerkesztő/műsorfelelős százszor nagyobb befolyást gyakorol a tartalomra bármiféle médiahatóságnál. És ott nincs demokratikus kontroll, se visszapofázás, meg kell felelni a töbnyire ki se mondott elvárásoknak különben vége a dalnak. Ezt mindenki aki médiánál dolgozik pontosan tudja, és ha nagyon őszinte akkor még be is ismeri néhány pohár bor után. Ennyit az újságírói szabadságról

ökörpöröly 2011.01.05. 23:56:36

1. Az újraelosztás szent tehenéhez hozzá kell nyúlni, ezt megtették a Meciar-korszak végéig Európában "emberszámba" se vett Szlovákiában, Romániában stb..
A hasonló posztkommunista országok fejlődésének egyik alapja ez volt. Nálunk is ezt kellett volna tenni.
2. Adóterhelés csökkentés nem volt. Ez kérlek statisztika. A gyermektelenek esetében majd 300.000 forint bruttóig reáljövedelem-csökkenés van. A kivetett különadók pedig elvitték a többi adóterhelés-csökkenést
Hozzá kell tenni, vásárlóerő-növekedés se sok embernél lesz, hiszen elviszi az infláció -főleg élelmiszer, üzemanyag, műszaki cikkek-, a hitelek törlesztőrészletének növekedése -havi 20-30.000 HUF átlagos lakáshitelnél-. Emellett ellopnak 3000 milliárd HUF MANYUP megtakarítást 3 millió adózótól.
3. A jogbizonytalanság nem feltétlenül gyilkos diktatúrát jelent. Hanem kiszámíthatatlan, állandóan változó jogi környezetet, ami jelentősen rontja a gazdasági szereplők pl. egyeztetés nélküli különadók-és a munkavállalók -pl. MANYUP vagyon ellopása - jogbiztonságát.
4. Akkor az MNO-n kívül olvass mást is. A nyugati sajtó egy leépülő, elszegényedő Magyarországról ír.
Egyet tudomásul kell venni, Mo. expororientált ország, rá vagyunk szorulva a multikra. Most jelentette fel tizenvalahány multi Mo-t. Szerinted milyen hírünk van a gazdasági világban? A kamatfelárunk a Bajnai-éra duplájára nőtt, azaz az országcsődünk kockázata kétszeresére emelkedett. Egyelőre még a nagy minősítőknél még a bóvlikategória felett vagyunk eggyel -de negatív kilátással-, viszont az állampapír kamatainak árazása egyértelműen már most bóvlikategóriát mutat.
Ezek tények, tessék utána olvasni -CDS árazás címszó alatt:)-!
5. A törvények és jogszabályok alatt nem csak az Alkotmánybíróság szétverését, a cenzúra bevezetését, a Költségvetési Tanács szétverését, hanem a jogszabályokban meghatározott egyeztetés nélküli különadókat, a MANYUP-ok szétverését is kell érteni. :)
Egyet figyelembe kell venni, a multik fontosak, kiemelkedő szerepük és hatalmuk van. Együtt kell működni velük, okosan ügyesen, hogy minket is úgy "raboljanak" ki, mint a dánokat, svédeket, de hozhatnám akár a szlovénokat és szlovákokat is -ahol valamiért ezek a csúnya multik elérték, hogy 30-40%-kal nagyobb vásárlóereje legyen egy kifosztott szlováknak vagy szlovénnak, mint nekünk-.
Merkelnek igaza van, hogy védi az országának a nagyvállalatait. Egy kormányfőnek ez is a dolga.
A cenzúra elleni harcuknak viszont örülök, nem akarom, hogy a felcsúti cigány vajda kikiáltsa magát a Ungarbasynak!:)

dr. Trebitsch 2011.01.06. 00:00:03

@Bell & Sebastian: @lehet más a handa-banda: mind a kettőtöknek igaza van, de korábban is az ilyen nézetek miatt voltak a nemzeti tragédiák, még Trianon is. És ezek mindaddig ismétlődni fognak, amíg nem döbbenünk rá, hogy nem mi határozzuk meg a nemzetközi játékszabályokat. Mindaddig, ameddig ezt nem vagyunk hajlandóak tudomásul venni, mindig egy jól irányzott rúgással fognak erre emlékeztetni. Akkor is, ha nekünk van egyébként igazunk.

mediacapic 2011.01.06. 00:02:57

Sajnos a digitális átállást már "elkurt**" 1 év alatt képtelenség lenne azt a közel 800 ezer háztartást felszerelni mpeg4-es vevőkészülékkel, v bekötni egy kábelhálózatba, aki MÉG MA IS A 3 FÖLDI ADÓT NÉZI! De ezt az előző kormány is elsumákolta.

mediacapic 2011.01.06. 00:04:32

@lehet más a handa-banda: a kereskedelmi média valóban nem a demokrácia fellegvára...

ökörpöröly 2011.01.06. 00:06:19

@egy derék katona:

Csak azért, hogy kijelezze a választ a blog!:)

1. Az újraelosztás szent tehenéhez hozzá kell nyúlni, ezt megtették a Meciar-korszak végéig Európában "emberszámba" se vett Szlovákiában, Romániában stb..
A hasonló posztkommunista országok fejlődésének egyik alapja ez volt. Nálunk is ezt kellett volna tenni.
2. Adóterhelés csökkentés nem volt. Ez kérlek statisztika. A gyermektelenek esetében majd 300.000 forint bruttóig reáljövedelem-csökkenés van. A kivetett különadók pedig elvitték a többi adóterhelés-csökkenést
Hozzá kell tenni, vásárlóerő-növekedés se sok embernél lesz, hiszen elviszi az infláció -főleg élelmiszer, üzemanyag, műszaki cikkek-, a hitelek törlesztőrészletének növekedése -havi 20-30.000 HUF átlagos lakáshitelnél-. Emellett ellopnak 3000 milliárd HUF MANYUP megtakarítást 3 millió adózótól.
3. A jogbizonytalanság nem feltétlenül gyilkos diktatúrát jelent. Hanem kiszámíthatatlan, állandóan változó jogi környezetet, ami jelentősen rontja a gazdasági szereplők pl. egyeztetés nélküli különadók-és a munkavállalók -pl. MANYUP vagyon ellopása - jogbiztonságát.
4. Akkor az MNO-n kívül olvass mást is. A nyugati sajtó egy leépülő, elszegényedő Magyarországról ír.
Egyet tudomásul kell venni, Mo. expororientált ország, rá vagyunk szorulva a multikra. Most jelentette fel tizenvalahány multi Mo-t. Szerinted milyen hírünk van a gazdasági világban? A kamatfelárunk a Bajnai-éra duplájára nőtt, azaz az országcsődünk kockázata kétszeresére emelkedett. Egyelőre még a nagy minősítőknél még a bóvlikategória felett vagyunk eggyel -de negatív kilátással-, viszont az állampapír kamatainak árazása egyértelműen már most bóvlikategóriát mutat.
Ezek tények, tessék utána olvasni -CDS árazás címszó alatt:)-!
5. A törvények és jogszabályok alatt nem csak az Alkotmánybíróság szétverését, a cenzúra bevezetését, a Költségvetési Tanács szétverését, hanem a jogszabályokban meghatározott egyeztetés nélküli különadókat, a MANYUP-ok szétverését is kell érteni. :)
Egyet figyelembe kell venni, a multik fontosak, kiemelkedő szerepük és hatalmuk van. Együtt kell működni velük, okosan ügyesen, hogy minket is úgy "raboljanak" ki, mint a dánokat, svédeket, de hozhatnám akár a szlovénokat és szlovákokat is -ahol valamiért ezek a csúnya multik elérték, hogy 30-40%-kal nagyobb vásárlóereje legyen egy kifosztott szlováknak vagy szlovénnak, mint nekünk-.
Merkelnek igaza van, hogy védi az országának a nagyvállalatait. Egy kormányfőnek ez is a dolga.
A cenzúra elleni harcuknak viszont örülök, nem akarom, hogy a felcsúti cigány vajda kikiáltsa magát a Ungarbasynak!:)

ökörpöröly 2011.01.06. 00:12:11

@lehet más a handa-banda:

Ez igaz az Echo és Hír tévére is?:D Mókásabbak, mint Bán János, Mészáros Tamás,Bulgár Gyurka és a többi liberálkommunista sztár!:P
Mondjuk néha zavarban vagyok a "jobboldali" médiában, amikor látom a Népszabadság egykori két titánját, Bayer Zsoltot és Bencsik Andrást -ő "Munkásőr" nevezetű újság főszerkesztője is volt:)- kommunistázni, hogy az egykori cionista, zsidó újságírót, Lovas-Lichtner Istvánt ne is említsen, se azt a Seszták Juditot, aki több mint 10 évig Kende Péter munkatársa volt a Kommunista Ifjúsági Szövetség hivatalos lapjánál, az ügynök, kommunista Kondor Katalint, az egykori MSZP alelnök Csintalan Sándort, soroljam még? :P

is 2011.01.06. 00:13:55

@midnight coder: "Az hogy ide jutottunk Fletóék szorgos 8 éves tevékenységének következménye. Nem orbánék tapsolták el a megduplázódott államadósságból befolyt pénzeket."

Aki ezt még képes leírni, az már elég menthetetlen. Az államadósság 2002-ben 54% volt, 2008-ban meg 67%, azóta meg világgazdasági válság van, emiatt meg kellett erősíteni az MNB-t, ezért oda beraktak még egy zsák pénzt, sehová nem költötték el.

Ami meg a hiánynövekedés volt, az a 13. havi nyugdíj, meg a béremelések 50%-kal. Te tapsoltad el nyaralásra, LCD TV-re, meg új lakásra. Próbálhatod akárkire fogni, még a nyuszira is, de számszerűen te kaptál többet, mint amennyit megtermeltünk.

lehet más a handa-banda 2011.01.06. 00:19:40

@Trebitsch:
Értem amit mondasz, de nem értek egyet vele. A politika az adok-kapok elve alapján működik ha működik, a többi csak euroblabla. A "merjünk kicsik lenni" mentalitással csak azt érjük el, hogy tényleg olyan kicsik leszünk a végén, mint egy csikk, oszt el is taposnak mint egy csikket

lehet más a handa-banda 2011.01.06. 00:28:31

@ökörpöröly:
Minden médiára igaz többé-kevésbé. Az hogy többé vagy kevésbé, nem az oldaliságon múlik, úgyhogy én inkább kihagyom most a pártoskodást. Annál is inkább, mivel a külföldi reakciók szerintem nem a magyar (bármilyen oldali) sajtó szabadságáért szólnak.

Magyarországon a németeknek vannak a legnagyobb médiabefektetéseik, naná hogy nem akarják hagyni hogy megrendszabályozzák bármilyen értelemben. Úgyhogy számomra ez csak olyan, mintha egy francia politikus a fék nélküli metrószerelvények szabadságáért szállna síkra, vagy az amerikai a Microsoft mindenhatóságáért

Bell & Sebastian 2011.01.06. 00:28:54

@Trebitsch:
Szögezzük le, Trianon és Németország kifosztása a francia hegemonikus törekvések műve volt, de kellett még hozzá pár vagon pénzéhes farizeus is, mindhárom országban.

Nehogymá' a medvének szurkoljak, ha szopunk - ha nem!

dr. Trebitsch 2011.01.06. 00:33:23

@lehet más a handa-banda: a Te követésed eredményezte Mohácsot és Trianont is. A jó politikusok nem támadják meg azt, aki sokkal erősebb, hanem szövetségeseket keresnek. Mondj egy olyan nemzetközi konfliktust, ahol az nyert, aki gyengébb volt ugyan, de neki volt igaza. Most is mi fogjuk a rövidebbet húzni. erre mérget veszek. A politika, a diplomácia lényege, hogy ha nincs erőnk, akkor szövetségeseket keresünk, akár ideiglenesen, és szépen egymásután legyőzzük az ellenfeleinket. Ahogy egyébként a románok tették mindig. Vagy a másik megoldás Trianon...

dr. Trebitsch 2011.01.06. 00:35:49

@Bell & Sebastian: szurkolni az más. Akkor le van szarva, ha kinyírják azt, akinek igaza van, lényeg, hogy láttam egy szép harcot. De ha rólunk van szó, akkor ne szurkoljunk, hanem próbáljunk nyerni.

Bell & Sebastian 2011.01.06. 00:49:56

@Trebitsch:
Nyerni akkor lehet, ha jól ismerjük az ellenséget és pontosan a múltat. A statisztika (mivel éppen újra játszuk 1919 -et, 1945 -öt és 1956 -ot egyszerre, azaz forradalmi a helyzet) nem sok jót ígér, de akár 100 fej után, az írás esélye akkor is pontosan 50%.

Innen csak fölfelé van út, lefelé a pokol. Így kell értékelni!

dr. Trebitsch 2011.01.06. 00:55:32

Ja, szerinted 50% esély volt arra, hogy az USA-t és a Szovjetuniót megtámadva 50% esélyünk volt, akkor igazad van. De valószínűségszámítást én is tanultam, ha az érme egyik oldalára erős mágnest szerelünk, és vaslemezre szereljük, akkor nem 50-50% az esély:)

Dr Smit Plagius 2011.01.06. 00:55:49

@Várúr: talán elgondolkozol ezen: ovi eddigi döntései rengeteg pénzt elvettek a nyugat-európai cégektől (válságadók, manyup-pénzek, etc), most, a médiatörvénnyel hatalmas támadási felületet adott, a ny-ei elemzők vsz tisztában vannak ovi pszichológiai profiljával, így belezavarták egy olyan szituációba, amiből nem tud jól kijönni; most a ny-ei és usabeli befektetők azt látják, hogy mo miniszterelnöke és az eu soros elnöke, ovi egy arrogáns, kompromisszumképtelen, megbízhatatlan, egoista faszkalap. mondom, vsz ők így látják!
a kérdés az, hogy ez jó a magyar gazdaságnak avagy nem jó?

dr. Trebitsch 2011.01.06. 00:57:29

és a terepasztalon Hitler is mindig győzött:)

Bell & Sebastian 2011.01.06. 01:17:32

@Trebitsch:
Nem hinném, hogy Lauder lebombáztat a koszos játékbarlangja miatt.

Netuddki. 2011.01.06. 01:20:16

Asszem rossz nézőpontból közelíted meg a dolgot blogíró.
Azért szapulják a magyarokat, mert orbánék voltak olyan hülyék és nem a valós problémákkal, a gazdasággal foglalkoznak, hanem ilyen médiabaromságokkal. A fidesz nyújtotta oda a nyakát az EU-nak és most csodálkozik, hogy kihasználják a helyzetet. Aki qrvának áll ne sírjon ha ...

Netuddki. 2011.01.06. 01:29:02

"A DVSC jelenlegi, 9640 nézőt befogadó stadionja korszerűtlen, a magyar bajnoki és kupameccseket az Oláh Gábor utcában rendezik, de a csapat a nemzetközi meccseit nem játszhatja otthon. Az elvben hazai Bajnokok Ligája-mérkőzéseket és Európa Liga-meccseket a Puskás Ferenc Stadionban, az újpesti vagy a nyíregyházi stadionban játszották. Orbán Viktor miniszterelnök és Kósa Lajos, Debrecen polgármestere szerint a városnak - a csapat teljesítménye miatt is - JÁR egy új stadion."

Nem most lenne az, hogy járni jár, csak nem jut?

Bell & Sebastian 2011.01.06. 01:33:48

@kovi1970:
De. Nem lesz abból lófasz se', csak maximum stádium.

2011.01.06. 02:05:40

médiatörvény ok?
nem ok?
tegyétek le a lantot :)
így vagy úgy olvasom a mandit :)
bazzzz

feiticeiro 2011.01.06. 02:07:42

a poszt írója vajon élt egy kicsit is németországban? (németekkel, nem erasmuson) szerintem ha olvasott valaki német újságot és beszélt az ottaniakkal a dolgokról kb fél évig, érti, miért csinálják ezt. ezt lehetett tudni... és egyébként az én személyes véleményem, de van igazuk esetükben és esetünkben is. igazán tanulhatna a jobboldal (nemcsak a saját) történelmi hibáiból - tanulni pedig látványosan kell a politikában. orbán viktor az ellenkezőjét teszi, csakazértis bemutat, makacskodik, mint valami kisgyerek - holott ezt mind lehetett volna tudni... nincs ott egy értelmes elemző? most már nem a médiatörvény a lényeg, ne is keressünk racionalitást a hisztériában, csak azért kritizálnak minket, mert mindenki szerint gázok lettünk. nem ellenérvek kellenek, hanem alázat már. ezt érte el a kormány.

a "fiatal szakemberek" szeretnének önkényeskedő kiskirályoktól és az itthon uralkodó nagyon nyomott hangulattól megszabadulni, ez is számít, mikor elmennek/gyünk

nem értem, miért az államnak kellene stadiont építeni (csak) ez hülyeség.

Goompah 2011.01.06. 02:40:12

@is: A hozzászólásod mintapéldája az elvakult, kritikátlan ballib demagógiának.

Goompah 2011.01.06. 02:44:04

@Kijelölt Felelős:

"Megint hazudsz,"

Miben is hazudok?

Avagy csak elfelejted használni az idézőjelet, ha idézel?

Goompah 2011.01.06. 02:53:08

@Várúr:

Ehhez még csak annyit, hogy a vitastílusod sajnos nagyon jellemző. Bár nem is érdemli meg a vitastílus megjelölést, mert ez feltételez valamiféle vitát részedről.

1) A vitapartner 4-5 felsorolt érvéből kipécézel egy tárgyi tévedést, csak azzal foglalkozol, a többi jogos érvével egy szó erejéig sem foglalkozol.

2) Amikor közvetlenül megkérlek, reagálj egy egészen konkrét szarvashibára a médiatörvényben, akkor kijelented, hogy sorry, de nem reagálsz rá.

Ezt nevezed te korrekt vitának? Sajnos ezzel "kiírtad magad" a vitaképes beszélgetőpartnerek közül. :(

borzzz 2011.01.06. 03:00:17

Turulnak:
A "hiszti" kifejezés használata a címben nemcsak hatásvadász, de jogosulatlan is. Mert nem frontális sajtótámadással indult a dolog, hanem halk, diszkrét diplomáciai jelzésekkel - ezeknek a nagy része el sem jutott a nyilvánosságig. Csöndben, arcvesztés nélkül lejöhettek volna erről a rossz tripről, ha kicsit is odafigyelnek a nagykövetektől, a nemzetközi szervezetektől és ki tudja, még honnan kapott tapintatos intésekre.
Mint látjuk, ez nem történt meg, és az is csak most jut eszükbe, hogy a kommunikációval is foglalkozni kellett volna. Most néznek ártatlan, csodálkozó szemmel, és rínak, hogy a kommunikáció sokba került.
Sokba került VOLNA. Ha most kezdik el, akkor kerül csak igazán sokba, mert ez már a veszett fejsze nyele, kidobott pénz, amit erre költenek.

midnight coder 2011.01.06. 03:29:49

@is: Bocs, de se közszolga nem vagyok, de nyugdíjas. Az elkúrás lényege meg pont az volt, hogy Megyóék és Fletóék a gazdaság fejlesztése és az államadósság rovására osztották a pénzt a saját szavazóbázisuknak, a nyugdíjasoknak és a közszolgáknak. A MNB-be nyomott pénzhez pedig annak is köze lehet hogy mi már a válság előtt is a béka segge alatt voltunk.

midnight coder 2011.01.06. 03:38:02

@feiticeiro: Az hogy ki miért gáz érdekes kérdés. A szlovákok a náci nyelvtörvényükkel, Benesi-dekrétumukkal miért nem gázok ? Vagy Pl. azzal amikor nem engedték be Sólymot a határon ? Szerinted van példa arra valahol Európában hogy egy ország ilyet tegyen egy másik ország köztársasági elnökével ? A szlovákok ettől miért nem lettek büdös bunkók ? Csak nem azért, mert vannak akik a nagy, és kurvára demokratikus ejrópában megmondják hogy mi ciki és mi nem ?

Ami meg a fiatal szakit illeti: a fene se menne szerintem sehová ha kinn keresne negyedannyit mint itt, és nem fordítva. Persze, ez csak ideiglenes. Európának van még úgy 10 éve a csődig.

midnight coder 2011.01.06. 03:42:24

@gattamorte: Ez nem a nyugat-európai befektetők műve hanem az igencsak jó európai sajtókapcsolatokkal rendelkező "balliberális értelmiségé". MAZSIHISZ és környéke. Meg volt már ez az előző FIDESZ kormány alatt is. Meg az Antall-kormány alatt is.

midnight coder 2011.01.06. 03:46:45

@ökörpöröly: Hagyd már azt a kurva manyugot. Ha nem tetszik hogy felszámolták, menj be a legközelebbi bankba, vegyél fel pár millió hitelt, és tedd be ugyanoda kamatozni egy bankbetétbe. A szegény agyonadóztatott bank örülni fog a hitel és a betéti kamat különbségének, te pedig ugyanazt teheted kicsiben mint amit állam bácsi csinált eddig nagyban.

midnight coder 2011.01.06. 03:50:47

@treffhetes: Az IPhone-ról tudjuk hogy kínában készül. Volt is úgy fél éve egy cikk róla hogy mennyire szar körülmények közt.

midnight coder 2011.01.06. 03:52:04

@treffhetes: Az IPhone-ról tudjuk hogy kínában készül. Volt is úgy fél éve egy cikk róla hogy mennyire szar körülmények közt.

midnight coder 2011.01.06. 03:53:19

@treffhetes: Az IPhone-ról tudjuk hogy kínában készül. Volt is úgy fél éve egy cikk róla hogy mennyire szar körülmények közt.

midnight coder 2011.01.06. 03:54:50

@treffhetes: Az IPhone-ról tudjuk hogy kínában készül. Volt is úgy fél éve egy cikk róla hogy mennyire szar körülmények közt.

midnight coder 2011.01.06. 04:03:05

@treffhetes: Az IPhone-ról tudjuk hogy kínában készül. Volt is úgy fél éve egy cikk róla hogy mennyire szar körülmények közt.

SzaGyu 2011.01.06. 06:40:02

@Várúr: 2011.01.05. 16:55:14
Rájöttél már ugye, hogy milyen marhaságot beszélsz?
Ha nem, akkor menj be egy sötét szobába, fogd meg a fejedet és gondolkozz. Ha szerencséd van akkor a narancssárga fejedből kipattan a szikra és megvilágosodottan jössz ki abból a sötét szobából.

Hamarosan úgy is ráfogsz jönni te is, hogy a narancs az egy gyorsan romló gyümölcs és talán jobban szerethetnéd a magyar Jonatán almát.
Persze. Nagy az isten állatkertje. Menj te is szántani és nem ám az ekeszarvát fogod. De nem ám.
Te húzod az ekét. -Te ökör.

SzaGyu 2011.01.06. 06:52:51

Egyébként Orbán és Navracsics valószínűleg most oktatja (vagy már kioktatta) "Állam minisztereit" hogy hogyan, és mit kell hazudni az EU képviselőinek.

midnight coder 2011.01.06. 07:14:35

@borzzz: Nem annyira baj ha inkább ezzel foglalkoznak az amúgy is reflektorfénybe került magyarországgal kapcsolatban, mint az ország gazdasági helyzetével, és azokkal az intézkedésekkel amiket e miatt meg kellett lépni. Ez egy jó kis füstfüggöny, teli van vele a sajtó, viszont istenigazából a médiamunkásokon és a politikusokon kívül kurvára nem érdekel senkit hogy hogy áll a sajtószabadság az országban.

tocibacsi 2011.01.06. 07:26:39

a tv. arra biztosan jó volt, hogy a sok idióta leszálljon a nyugdíjkérdésről... a cikk azon részéről, hogy a sok seggfejnek fingja nincs, miről károg, teljesen egyetértek. hogy a tv jó e v sem, az meg majd elválik, momentán nem érdekel. komcsizáson túlmenően még koknrét, a tv szövegét idéző és annak rossz voltát indokló eszmefuttatást még senki nem tudott felmutatni...

TGabi 2011.01.06. 07:42:01

Ha a szerzők újságíró létükre nem érzik át, mi a gond a médiatörvénnyel, sürgősen forduljanak elmeorvoshoz.

A cikk erősen a kormánynak meg Szannamáriának nyal-mennyit fizetett a Fityesz ezért a szemét írásért? Mert kukába való.

Nevetséges amúgy is úgy tenni, mintha külföldön mindenki károgó hülye lenne és továbbá ezt akarni beadni a lakosságnak.
-égbekiáltóan szabadságellenes és bunkó a törvény, és kész.

És nem kell mondani, hogy nem olvastam, mert olvastam. Eredmény: ha a törvényt jól átnézzük, egyből kiderül, hogy venezuelai, afganisztáni, észak-koreai irányba terelgeti a "sajtószabadságot."

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.01.06. 07:58:44

@Bell & Sebastian:

Ha maga tagja a cérnahang dalárdának - amibe önként lépett be - akkor bizony a karmester, vagy a többi hobbipavarottista meglegyinti Önt, ha hamisan énekelgeti a kórus kedvenc csasztuskáját. Ezek a fránya klubok már csak ilyenek.

És valóban a felhőkből szemlélem a dolgokat, mert fentről jobban látszik az összkép. A nerükből ki se látó egyének bezzeg meglepődnek, aztán újabb lendületet vehetnek okos buksijukkal a betonfal ellen. Csak hát azt leszegett fejjel a nagyok tudják izibe áttörni, a kicsiknek inkább megkerülni/átmászni/aláásni kéne, avagy egy nagy melák mögé beállva rohamozgatni.

Mókás egy dolog a társasjáték, a szabályok mentén lehet nyerni, vagy csalni. Meglepő, nemde?

belekotty 2011.01.06. 08:02:33

@SzaGyu: "Ha szerencséd van akkor a narancssárga fejedből kipattan a szikra és megvilágosodottan jössz ki abból a sötét szobából."

- Egy szikra nem hagyhatja el egy feketelyuk (Várúr) eseményhorizontját. Elvben információ sem, de Hawking ezen elméletét cáfolják Várúr írásai. Lehet hogy amit pötyög az csupán az a feketelyuk gravitációjának elméleti párkeltési lehetősége az eseményhorizonton innen, ami viszont alátámasztja Hawking ilyen irányú elméleteit. :-))

belekotty 2011.01.06. 08:04:01

@midnight coder: "Hagyd már azt a kurva manyugot. Ha nem tetszik hogy felszámolták, menj be a legközelebbi bankba, vegyél fel pár millió hitelt, és tedd be ugyanoda kamatozni egy bankbetétbe. A szegény agyonadóztatott bank örülni fog a hitel és a betéti kamat különbségének, te pedig ugyanazt teheted kicsiben mint amit állam bácsi csinált eddig nagyban."

- Hmmm.. sok mindenben nem, de ebben most rohadtul egyetértünk.

belekotty 2011.01.06. 08:05:52

@midnight coder: "A szlovákok a náci nyelvtörvényükkel, Benesi-dekrétumukkal miért nem gázok ?" - Gázok. Csak ezek országhatárokon átnyúló ügyek, amik miatt az EU nem lép fel. Gázok, de a sajtószabadság nagyon érzékeny ügy, sokkal inkább mint ezek.

belekotty 2011.01.06. 08:09:07

@Goompah: "1) A vitapartner 4-5 felsorolt érvéből kipécézel egy tárgyi tévedést, csak azzal foglalkozol, a többi jogos érvével egy szó erejéig sem foglalkozol.

2) Amikor közvetlenül megkérlek, reagálj egy egészen konkrét szarvashibára a médiatörvényben, akkor kijelented, hogy sorry, de nem reagálsz rá. "

- Ez a tipikus utheri (MNO) vitastílus egy gyengébb formája. Uther még azt is csinálta, hogy félreérthető dolgokat írt, majd amikor valamelyik ellenfele próbálta értelmezni, akkor direkt a másik értelmet fejtette ki és szétcikizte a másikat. De volt még sok kifinomult húzása. Várúr gyenge kezdő hozzá képest, de tagadhatatlanul hasonló jegyeket mutat.

Id. Lencsés István 2011.01.06. 08:11:37

Most akkor a Martonyi, vagy a Szijj Ártó Péter mondja az igazságot?

1. MTI
2011. január 6., csütörtök 00:37
Martonyi János magyar külügyminiszter külföldi újságíróknak tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: egyelőre korai lenne megmondani, hogy változtatnak-e a magyar hatóságok a vitatott médiatörvényen, de nem is zárta ki ennek lehetőségét.

2.MTI
2011. január 5., szerda 17:52 | aznap frissítve
A kormány szerint most hogy elkészült a médiatörvény angol fordítása, lehetőség van arra, hogy a veretes vélemények után szakértők is értékeljék a magyar médiaszabályozást. Szijjártó szerint azért nem készült el a teljes médiatörvény fordítása, mert csak a lényegi részre koncentráltak.

Péter51 2011.01.06. 08:13:02

@ökörpöröly: Anyád az orosz laktanyában szült meg,ugye,te mocskos rasszista szoclib patkány?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.01.06. 08:21:33

@Trebitsch:
Erre a rendeletalkotási jogra szinte mindenki tévesen hivatkozik, láthatóan nem tudva, hogy kizárólag a frekvenciahasználati és a hatósági eljárási díjakra vonatkozik (így elsősorban a rádiókat és a televíziókat érinti).

Itt találod az erre vonatkozó szabályokat:
www.parlament.hu/irom39/01747/01747.pdf
44. §, 134. §, 205. §

Id. Lencsés István 2011.01.06. 08:29:45

A Fidesz oldalán olvasom: Schmidt Pál, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott: nagyon örülnek annak, hogy így is segíthetik az elnökséget amellett, hogy hivatalos szállító partnerei is annak. Az elnökségi váró folyosóit, irodáit és tárgyalótermeit a Posta által kiadott bélyegekkel díszítették - jegyezte meg. www.fidesz.hu/index.php?Cikk=157238

A Schmitt Pál rokona, ha igen, Schmidt = Schmitt ? Melyik nem írja helyesen a nevét? Gyanítom!

Id. Lencsés István 2011.01.06. 08:34:22

@Péter51: A Fidesz oldalán olvasom: Schmidt Pál, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott: nagyon örülnek annak, hogy így is segíthetik az elnökséget amellett, hogy hivatalos szállító partnerei is annak. Az elnökségi váró folyosóit, irodáit és tárgyalótermeit a Posta által kiadott bélyegekkel díszítették - jegyezte meg. www.fidesz.hu/index.php?Cikk=157238

A Schmitt Pál rokona vajon a postás? Schmidt = Schmitt ? Melyik nem írja helyesen a nevét?

p.a.r.t.i.z.a.n 2011.01.06. 08:40:36

A fülkeforradalmárok egy nagyon egyszerű de gyilkos taktikát alkalmaznak: most szépen a külföld farkast kiált, közben pedig egy médiahatósági eljárás sem indul mondvacsinált, valójában politikai okok miatt, majd ha az ATV megkapja az első 20 milliós csekkjét akkor már senki sem fog figyelni a külföldről érkező hangokra.

Id. Lencsés István 2011.01.06. 08:41:37

Schmidt Pál postás és Szalai Gabriella postás nagyon jól dolgozhatnak együtt.

fakopács 2011.01.06. 08:45:45

@Péter51: Szép stílus. A polgári körökben tanultad? És te hol fogantál? Orosz laktanyában? :-))

2011.01.06. 08:55:53

A kormánynak teljesen új kommunikációs stratégiára van szüksége, hogy a kialakult helyzetet kezelni tudja:

1. A telefont nem szabad felvenni, esetleg félre kell rakni, hogy foglaltat jelezzen.

2. A kormányzati mail-szervereket úgy kell konfigurálni, hogy az email megkeresésekre olyan hibaüzenetet generáljon, amiből úgy tűnik, hogy a levélküldő rendszerében van a hiba.

3. A személyes megkeresésekre különféle jó kifogásokat kell kitalálni, pl. súlyos járvány tört ki a hivatalban és a kérdésekre válaszolni tudó szóvivők mind karanténban vannak, elveszett a parlament kulcsa, ezért nem tudjuk beengedni az újságíró urat, a szóvivőt elrabolták az idegenek, stb.

4. Amennyiben a személyes találkozás elkerülhetetlen, mert pl valami olyan partira kell menni smúzolni, ahol ingyen kaja van, ott a teljes értetlenség stratégiája a megfelelő. A médiatörvényt firtató nyugati balos újságíróknak és tárgyalópartnereknek olyan válaszokat lehet adni, mint "Nem értem milyen médiatörvényről beszél, kedves XY" vagy "Nahát, ez elképesztő! Hol hallotta ezt?"

frontember876 2011.01.06. 09:14:49

@Phátyol Ferenc: nem tudom, de ki a fasz vagy, azt pedig végképp nem, hogy ki az anyádnak képzeled magad.

Azt viszont tudom, hogy veled ellentétben velem nem lehet megetetni ezt a "hazám" kezdetű hazug lófaszt. Én világéletemben tisztességben megfizettem az adómat, szeretetre nevelem a gyerekemet, becsülettel dolgozom, nem bántok senkit. Az elmúlt 10 évben teremtettem 20-30 munkahelyet, elláttam munkával 5-10 alvállalkozó céget, és most nem írom le ide, mennyi adót fizettem, mert elpirulsz.

Cserébe a "hazám" lehetetlenné tette több cégünk működését a folyamatosan változó, kiszámíthatatlan és öncélű jogszabály és adó-változásokkal. Most a komplett nyugdíj-megtakarításunkat ellopták, és elköltik folyó ügyekre. "gazdasági reform" címen egy halom ügyfelünkre különadót vetettek ki, akik emiatt már nem költenek nálunk. Hihetetlenül sokat rontottak fél év alatt a "hazám" nemzetközi megítélésén, így a külföldi ügyfelekkel is egyre nehezebb a dolgom.

Közben a kátyú ugyanannyi, a bolti lopás ugyanannyi, a gyerekemnek a gyógyszer ugyanannyi (vagy több), a velem parasztkodó rendőr ugyananni. A margit hídon ellopott pénz ugyanannyi, a fidesz seychelle-szigeteki (off-shore lovagok, mi? kurva anyját rohassza rá az ég) parkolási kft ugyanannyi.

Szóval se TE, se más hülye ostoba fasz nekem ne ugasson hazáról baszdmeg. ÉN ugyanis többet teszek ezért az országért, mint az magyar emberek 90%-a. VAN jogalapom elvárni valamit cserébe, VAN jogalapom ugatni. És amíg ennek az országnak kétféle kormánya van (a nagyon lopós, meg az arrogáns lopós), addig se TE, se senki más rajtam ne kérjen számon semmit (baszdmeg).

Majd ha azok után, hogy 10 éven keresztül csak adtam ennek a tetves, aljas, tolvaj szarházi országnak, majd kapok is valamit, akkor majd lesz újra haza.

Addig van egy kurva nagy tartozása ennek az országnak velem szemben, és minden hozzám hasonló becsületes, tisztességes magyar emberrel szemben.

A szavakon, címereken, és kokárdákon ugrabugrálni könnyű. Könnyű volt ellopni tőlem a kokárdát, a polgár, a nemzeti, a magyar szavakat, és könnyű rám azt mondani, hogy nem vagyok magyar.

Tettek, faszkalap. A tettek számítanak. Én tiszta vagyok. A "hazám" baszdmeg sárosabb nem lehetne.

Legközelebb gondolkozz, mielőtt szánnivalóan hülye baromként szólsz hozzá.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.06. 10:19:51

@egy nik a sok közül:

"Herr Konken már az eetleges vizsgálat eredményét is tudja, hogy felszámolásra szólít fel!"

gondolom, neki is szabad olyan mindenttudónak lenni, mint A Nemzet Miniszterelnökének vörösiszap ügyben.

heima_ 2011.01.06. 10:23:56

@Kettes: és akkor most töröld le a vért az arcocskádról

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.06. 10:34:15

@krisztina69:

az "ndk-s származás" (bár valójában csak az aussie-wessie rivalizálás miatt érdekes németországban) mondjuk legyen megfelelő a kádát-korszakban felnövekedéssel. jé, a Nemzet Miniszterelnöke a kádár-korszakban nevelkedett.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.06. 10:56:29

@krisztina69:

geci nagy vagy. előbb közlöd, hogy merkel véleménye nem számít, mert ndk, majd amikor közlik, hogy ilyen alapon a tiéd sem, akkor úgy csinálsz, mintha ezt az ostobaságot nem te kezdted volna.

csodálom, hogy nem küldött még el senki a jó anyádba.

Nzoltan 2011.01.06. 11:02:58

@belekotty: Nem akkora gár az, csak sokan annak szeretnék beállítani. pl az egyszerű dolgos embert az ilyesmi nem érdekli, mert nem érez belőle semmit. Nincs is ideje foglalkozni vele. Elvi kérdéssel csak azok foglalkoznak akik kurvára ráérnek, vagy ebből élnek.

Phátyol Ferenc 2011.01.06. 11:03:10

@frontember876: egyrészt nem érdekelnek nyomorult életed kínjai, másrészt meg felállt a miniatűr pöcsöd ettől az ostoba primitív szövegtől?
csak azér kérdem, mer ugatsz itt nekem a monitorod biztonsága mögül. tipikus faszszopó magyar vagy akinek érvekre személyeskedés a válasza. pont az ilyen alja szarok miatt, mint te tart itt ez az ország.
csahol, csak tovább veszett kutyaként, majd valaki beveri a pofád helyettem. már ha eddig még nem tették meg jó páran.

lehet más a handa-banda 2011.01.06. 11:06:56

@Trebitsch:
Összezagyválsz mindent Mohácstól Trianonig, ez két teljesen különböző eset, a mostani meg egy harmadik.

Trianon közvetlen oka pont a feltétel nélküli behódolás volt, bízva a győztesek jóindulatában. A mostani helyzet annyiban analóg, hogy az előző kormány feltétel nélküli behódolása csak növelte azok étvágyát, akiknek semmi sem elég. Ezen az úton nem lehet tovább járni, azon egyszerű oknál fogva, hogy már nincs mit veszítenünk, csak visszanyerni lehet valamennyit a szuverenitásból.

1918 őszén az lett volna az egyetlen esély, ha fegyverrel sikerül megvédeni a határokat. Ez nagy valószínűséggel sikerült is volna, figyelembe véve a november elejéig meglevő tényleges erőviszonyokat. Akkor jött Károlyi a maga balek-pacifizmusával

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.06. 11:10:05

@Kettes:

Most jövök rá, hogy kezdek egyre jobban hasonlítani a világ kommerjeire úgyhogy gyorsan visszaveszek. :)

amik konkrétan zavarnak:

1. ordas hazugság: "Egy szavatok nem volt róla". A mandiner számos kritikus cikket jelentetett már meg eddig is a mostani kormányról incl. médiatörvény.

2. semmilyen nemzetközi szervezet nem hoz törvényeket sem elképzelt, sem elképzelhetetlen alapon. :)

De most megyek és elolvasom a te 2002-2010 közötti kormányt kritizáló írásaidat/kommentjeidet. Addig pls. ne zavarj. :):):):)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.06. 11:24:12

@Kettes:

Itt vagyok. Egyet sem találtam. Most már zavarhatsz. :):)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.06. 11:28:15

@is:

Ha ezt te komolyan gondolod, akkor Te vagy menthetetlen.

martonaron 2011.01.06. 11:53:37

@is: nem a bkv és a többi?:)) manipulált félhülye

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.01.06. 12:06:30

@politicus: A kritikád irreálisan eltúlzott és azt tükrözi, hogy nem olvastad el a hozzászólásomat. Ha elolvastad volna, tudnád, hogy ízig-vérig európai hozzászólás. De ha az Európai Bizottság kéri, majd módosítom.:)

Oké, kimulattam magam.

1. Muhaha. A médiatörvényt egyébként lesza... izé, nem tartozik a közvetlen érdeklődési körömbe. Nem a szakmám, és én is úgy vélem, hogy a nyugati diplomácia és a média csak eszköznek használja, hogy megleckéztesse az Orbánt a többi disznóságért.

Az azért derék, hogy kikeltetek a médiatörvény ellen, mint Dévényi és Stumpf, akik megígérték, hogy nem az lesz, ami lesz, vagy ha mégis, akkor majd lesz valami.

És mikor kritizáltátok a nyugdíjállamosítást? Az AB kiherélését? A KT eltüntetését? A visszamenőleges hatályú büntetőadókat? A pártkatonák kinevezését? A Lex Haverokat? Matolcsy, Illés, Lázár ámokfutását? A már nagyon vállalhatatlan hülyeségeket fejcsóválva konstatáltátok, aztán gyorsan kivonultatok valami marginális ellenzéki happeningre kompenzálni. Vagy írtatok egy kis nyálasat a Keresztény Kiscserkész különszámába.

2. Ki beszélt nemzetközi szervezetekről? Én komoly szervezetekről beszéltem. Kormány, parlament, ÁSZ, KEH stb. meg az ő komolytalan vezetőikről, akik hülyeségeket beszélnek és ostoba jogszabályokat alkotnak.

Mindezt nem azért írtam le, mert az orrotok alá szeretném dörgölni, hogy ti nagyobb kettős mércét alkalmaztok, mint én. Turulmadár szerint súlyos kérdéseket vet fel, hogy a támadások közül mennyi épül valós és mennyi elképzelt alapokra. Amivel gyakorlatilag - a médiatörvény érdemi kritikája helyett - a kormánypropagandát ismételte meg.

Muay Tie 2011.01.06. 12:09:47

Szánalmas egy cikk ez nyomorult talpnyalóktól.

Muay Tie 2011.01.06. 12:13:15

@TuRuL_2k2:
Ja, hát így már teljesen rendben van az egész médiatörvény, ugye?
A sok hülye külföldi azt sem tudja mit beszél, csak nyávognak. Vagy nem?
Azért amikor már az egész világ függetlenül a megszólaló politikai hovatartozásától azt mondja, hogy ez egy szar törvény, akkor talán elképzelhető, hogy nem az egész világ hülye, hanem csak Orbán.

Muay Tie 2011.01.06. 12:20:52

@Phátyol Ferenc:
Szerintem teljesen igaza volt! Pont, hogy az ilyen nyomorult patkányok miatt tart itt az ország, mint te!
A képernyő mögül könnyen jártatod a mocskos pofádat, te kibaszott senkiházi ganyé. Szemtől szembe rögtön nem lenne ilyen nagy a pofád te szánalmas féreg! Takarodj inkább dolgozni, mint más becsületes ember, bár az Avason biztos túl nagy kérés ez. Patkány.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.06. 12:51:06

válaszoltam és nem jelent meg???

heima_ 2011.01.06. 12:58:50

@Kettes: foglaljuk össze: nem tetszik neked a kormány politikája, és úgy gondolod, h aki nincs veled egy állásponton, az nem ember.

szép, demokratikus gondolatvilág.

Phátyol Ferenc 2011.01.06. 13:05:26

@Muay Tie:
"A képernyő mögül könnyen jártatod a mocskos pofádat, te kibaszott senkiházi ganyé.Szemtől szembe rögtön nem lenne ilyen nagy a pofád te szánalmas féreg!" csak egy kérdés: te hol "keménykedsz"? idióta.

Várúr 2011.01.06. 13:18:21

@Goompah:
Mr. Goompah. Kipécézhettem volna több hibát is, de nem lógok éjjel-nappal a neten. Kritikus, sőt kifejezetten gyalázkodó rádióműsorok, cikkek, blogok, kommentek százai közt mulatságos a sajtószabadság "lábbal tiprásáról" beszélni. A rendszerváltozás előtt végzett egy egyetemistaként a cenzúráról más fogalmaim vannak. A törvénynek lehetnek hibái - túl gyorsan, túl nagy buzgalommal fogadták el - de módosítani egy 5 napja érvénybe lépett jogszabályt csak nem késő... Ugyanígy visszavenni a kritikusok óriási arcából és műrettegéséből.

Várúr 2011.01.06. 13:27:47

@gattamorte:
Van, aki ilyennek látja Orbánt, mások másfélének. A Nyugat nem egységes tömb. Eltérő érdekek vannak. A média hiénastílusú a világon mindenütt. A nemzetközi nagytőke egy részének a torkig eladósító, trükköző Gyurcsány felelt meg. Más részének a nem kizárólag kölcsönökben, sarcban, megszorításban gondolkozó mostani kormány. A gazdaságot, mint minden mást, sokféleképp lehet megközelíteni. Ami eddig ment, már-már bedönti az euro-t. Ez is jusson eszedbe koma.

Muay Tie 2011.01.06. 13:29:27

@Phátyol Ferenc:
Te kezdtél el pofa beverésről beszélni, te szánalmas kis patkány. Személyesen tuti nem mernél ilyeneket vartyogni, nehogy a te mocskos pofád legyen szétbaszva. Élőben csak többedmagaddal lenne nagy arcod, főleg segélyosztás után, amikor sikerült végre a szokásosnál is hülyébbre innod magad.

Dr Smit Plagius 2011.01.06. 14:46:19

@Várúr: nem vitatom, amit mondasz, de szerintem amit ovi csinál, nem megoldás az ország problémáira!
úgy is rá lehet lépni a karvalytőke tyúkszemére, hogy közben nem csinálunk hülyét magunkból!
most, hogy mindenkit kiosztott az euban, hol talál majd támogatókat a strukturális reformokhoz?

Bell & Sebastian 2011.01.06. 15:53:58

@Herr SturmLikudnik:
Nem meglepő.
Ami alatt mindenki csal, azzal tartatják csak be a játékszabályokat, akiket kifosztásra pécéztek ki.

A Medve-projekt nem jött be, ott felírtak minden korábban mondott ökörséget. Ennek B-változata a ferde szemű.

Kíváncsi leszek. :)

Várúr 2011.01.06. 17:09:01

@gattamorte:
Ha Orbán és csapata nem csinálja jól, valaki mondjon jobbat. Izgatottan várom. Az ellenzék eddig az égvilágon semmit nem mutatott, csak durcizott. Rá lehet lépni az eddig egész Európában legmagasabb adókedvezményt nálunk élvező bankok és multik lábára - vagy az egész Európában nálunk legkeményebben adóztatott kisemberekére. Más ötlet?

homoródkarácsonyfalváért 2011.01.06. 21:18:27

Hát kedveseim, olvassuk csak el azt a médiatörvényt. Aztán nézzük meg, hogy alkalmazza a hatóság vagy a bíróságok.
Engem rohadtul sért például a bolgágyörgy féle önérzet a klubrádión, miszerint az egyik népcsoport szenvedése magasabbrendű, más, mint a többi emberek szevedése. Vagy bolgárúr tézise, miszerint Hodorkovszkijt -bár csakugyan lophatott - nem szabad börtönbe zárni, mert az más. Nem csiptem a kiiratanám a keresztényket felkiáltást, amelyért még a kocsmában is pofon jár. Az sem tetszik, ha a mélyszegénységben lévő cigányok - nem a bűnözők (!) szenevedésit csak kriminilisztkai szempontból tudja leírni a kurucinfo. Mi járna egy olyan tudósításért, ahol a kisebbik koaliciós párt vezetője leállatozza ("Te állat!) a hajléktalant, mert az útjában volt? És mi járna annak a médiának, aki nem adja le ezt a tudósítást?
Na az meg nagyon nem tetszik, hogy a halott Teller Ede nevében hamisított levelet közölnek.
A sajtó etikáját törvény nem oldhatja meg, de szerintem ez még lehet jó törvény, jól alkalmazva. Ha majd a média meggondolja hogy mibe kerül neki a szabadjára engedett zsidózás és nácizás, szerintem Magyarország előre lép, legalább egyet.
Annak meg külön örülök, hogy immáron nemcsak a mavo féléknek, bolgárgyörgyöknek meg a kurucinfonak osztanak lapot. (Akit itt kihagytam, elnézést, de betelne az oldal!)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.06. 23:26:21

@Kettes:

Adtam egy fél napot a blogmotornak, hogy megjelenítse a válaszomat, de ha nem, hát nem. Megpróbálom újra leírni.

Először is ne hányd rám a frusztrációdat, mert én is frusztrált leszek. :)

Kritikáink az általad követelt események kapcsán:

magánnyugdíj: mandiner.blog.hu/2010/11/25/en_vazallus_nem_leszek

AB: mandiner.blog.hu/2010/10/26/kotmany
mandiner.blog.hu/2010/10/30/lehet_e_ekkora_hatalom_barki_kezeben

különadó és egyebek: mandiner.blog.hu/2010/11/04/feljegyzesek_a_kis_oktoberi_forradalomrol

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.06. 23:27:29

@politicus:

folyt. köv. (egyben nem bír ennyi linket a blogmotor)

KT: mandiner.blog.hu/2010/11/22/csahos_puli_ami_nem_harap

Polt: mandiner.blog.hu/2010/12/13/poltodiglan

a NER-ről: mandiner.blog.hu/2010/07/17/meg_nincs_keso_leallni_a_szerrol

Közt. elnök: mandiner.blog.hu/2010/06/29/partpolitikus_miert_ne

AB-tagok választása, ÁSZ: mandiner.blog.hu/2010/06/15/lejart_a_visszafogottsag_ideje_r_kozelet

a lexeiddel meg leszel kedves az agresszívvincenten házalni. Van ott blogbox meg egy csomó hely is.. :)

Bebes 2011.01.07. 02:19:29

@karácsonyfalvi: Bocs, de ezt nem értem... Ostorral vernek a rádió elé, hogy Bolgárt hallgass? Cigarettával égetik a kezed, hogy a kurucra kattints? Minek mész oda, ha nem tetszik? Tényleg nem találsz magadnak megfelelő hírportált, rádiót, tévét stb.?
A Tilosnak, az Echo és HírTv-nek, az ATV-nek és a többieknek bizonyára megvan a maguk közönsége, aki ezt szereti, ezt akarja látni-hallani. Milyen alapon mondod meg te (vagy Szalai A.), hogy milyennek kell lennie más emberek műsorának?
Kérdem ezt úgy, hogy a leírt példáid jó részében még egyet is értek veled, hasonló az ízlésünk és az értékelésünk. Ezért tájára se megyek Bolgárnak, kurucnak, oldaltól függetlenül szinte semmilyen tévének, nem olvasom a M. Hírlapot, pláne azért nem, hogy utána megmondjam, mit kéne nekik máshogy csinálni, mi az, amit tiltsanak be vagy büntessenek meg.
A gyerekek védelme elsősorban a szülők dolga lenne, de vannak szülők, akik ezt leszarják, vagy értelmezni sem tudják. Ezt egy hivatal nem fogja megoldani. Amerikában erre befolyásos szülői szervezetek figyelnek, a felhívásaiknak súlya van, de ez főleg a médiákat sarkallja önkontrollra, mert félnek a megbélyegzéstől vagy a bojkottól. Ha ez nem elégséges eszköz, akkor jön a bíróság, de hogy egy párthoz bekötött* omnipotens és vízfejű hivatal (saját rendeletalkotási joggal!) gumiszabályok alapján suhogtassa a kaszát?

*az "egy párt" azért gáz, mert egyfajta értékszemlélet involvál, s ebbe nemcsak a pornó, meg a rap, meg a valóságsó, meg a garázspunk, meg ki tudja, még mi nem fér bele, hanem a provokatív, akcionista művészet is könnyen kiverheti a biztosítékot, magyarán ízlésterror a vége. (És a politikai jellegű korlátozásról most nem is beszélnék)

borzzz 2011.01.07. 02:41:12

@midnight coder: "Nem annyira baj ha inkább ezzel foglalkoznak az amúgy is reflektorfénybe került magyarországgal kapcsolatban, mint az ország gazdasági helyzetével, és azokkal az intézkedésekkel amiket e miatt meg kellett lépni."

Nem akarlak megsérteni, nélkülünk is nagyon eldurvult itt a hangnem, de ez provincializmus. Azt hinni, hogy magunkra csukjuk a kiskaput, oszt' a házikónkban csinálunk, amit csinálunk, a hülye EU úgysem veszi észre, mert a médiatörvénnyel van elfoglalva. Ha kérdésük van, majd a Szíjjártó válaszol.

Most mindenki a sajtószabadság körül kavar, de ez csak azért van, mert ez egy korlátozhatatlan - kizárólag más alapjogok védelmében és csak esetileg, darabra, jogilag nagyon körülbástyázva korlátozható - alapjog, itt nem lehet magyarázni meg értelmezgetni: vagy szűz, vagy nem szűz.

"a médiamunkásokon és a politikusokon kívül kurvára nem érdekel senkit hogy hogy áll a sajtószabadság az országban."

Ezt értelmezd nekem, ha még erre jársz: a külföldre gondolsz, vagy ránk?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.08. 20:00:07

@Kettes: fentebb a válaszom, hátha nem olvastad.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.08. 20:01:18

@Kettes: fentebb a válaszom, hátha nem olvastad.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.10. 07:39:05

@politicus:

fél év alatt egy tucat bírálat a kormánynak, az azért nem semmi. a zember nem tudná, kik vagytok, még ellenzékinek is nézhetne titeket. most az olyan apró, pici csuszikat leszámítva, hogy például a talán kettő darab neren mókázó post mellé kijött legalább annyi, de inkább több a ner jóságát bizonygató fos is a mandineren, éps ha nagyon akarod, még keresek hasonló példát.

nem kicsit szemforgatás, hogy amikor az elpetek zavaros hülyeségeket okádnak az olvasók elé, akkor ti individuumok vagytok, mindenki azt ír, amit akar, amikor viszont arról van szó, hogy ti már majdnem hogy ellenzékiek vagytok, akkor azt az elenyésző kritikát már ti írtátok, a mandiner, az egységes.

még emlékszem a belső botrányra jvizkeleti írása kapcsán, azt besorolni A Mandiner kormányt bíráló irományának minimum hánytató szemforgatás tőled.

amúgy jó buli, hogy egy lukkal odébb azzal oltogatsz mást, te egyedül annyi kúrmányt bíráló írást írtál mostanság, mint ő nyóc év alatt sem, miközben a teljes szerkesztőségtől kapartál össze egy véknya tucatot. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.10. 07:44:39

@politicus:

amúgy meg már csak azért is felesleges görcsölés a nem-számolom-meg:12 arányú bizonyítvány magyarázása, mert csak a hülye nem tudja, milyen szurkolók vagytok, tehát már az is valami, hogy havonta párszor egy jobbklikkhez vagy magyar nemzethez képest már kevés híján komcsi* valamelyik szerzőtök (max utána kommentben leoltja a többi szerző java része)

* ellenzéki, de itt így hívják őket

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.10. 11:24:15

@mavo:

"fél év alatt egy tucat bírálat a kormánynak, az azért nem semmi. a zember nem tudná, kik vagytok, még ellenzékinek is nézhetne titeket. most az olyan apró, pici csuszikat leszámítva, hogy például a talán kettő darab neren mókázó post mellé kijött legalább annyi, de inkább több a ner jóságát bizonygató fos is a mandineren, éps ha nagyon akarod, még keresek hasonló példát."

Tudtam, hogy ha nem írom oda, hogy ezek csak példák, lesz aki azok számával, illetve azok számosságával fog előjönni. Lett.

"nem kicsit szemforgatás, hogy amikor az elpetek zavaros hülyeségeket okádnak az olvasók elé, akkor ti individuumok vagytok, mindenki azt ír, amit akar, amikor viszont arról van szó, hogy ti már majdnem hogy ellenzékiek vagytok, akkor azt az elenyésző kritikát már ti írtátok, a mandiner, az egységes."

Nem tettetem magam hülyének, de ezt konkrétan nem értem. Ez most mi akart lenni?

Ha Vízkeleti kolléga írása nem kormánykritikus, akkor totálisan eltérő fogalmaink vannak a kritikáról.

"amúgy jó buli, hogy egy lukkal odébb azzal oltogatsz mást, te egyedül annyi kúrmányt bíráló írást írtál mostanság, mint ő nyóc év alatt sem, miközben a teljes szerkesztőségtől kapartál össze egy véknya tucatot. :)"

A fentiek közül ötöt én írtam. És mivel Kettes egyet sem az előzőről, az szerény számításaim szerint éppen öttel több a semminél.
Az pedig, hogy milyen szurkolók vagyunk, eddig sem volt kérdéses. Mind köcsög fideszesek vagyunk. Ez tény.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.10. 11:31:14

@mavo: egyébként azt, hogy milyen alapállásból látom (látjuk) a világot, azt kb. féltucatszor leírtam már, tehát most azzal jönni, hogy milyen drukkerek vagyunk, minimum megkésett.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.10. 13:52:55

@politicus:

"Tudtam, hogy ha nem írom oda, hogy ezek csak példák, lesz aki azok számával, illetve azok számosságával fog előjönni. Lett."

én meg ezt vártam, na, most mi van. nagyjából emlékszem az összesre, tok-vonó van úgy két tucat is, ha beleszámítom az olyat is (kk&tt sajtószabi), amely két mondat erejéig kimondja, hogy valóban nem tökéletes a médiatörvény, majd ennek ürügyén hatezer karakteren keresztül ócsárolja az ún. ballib sajtót, ráadásul olyan következetességgel mintha én mondjuk a mandinert besorolnám a magyar hírlap, magyar nemzet, demokrata, gondola, echo tévé társaságba.

"Nem tettetem magam hülyének, de ezt konkrétan nem értem."

gondoltam, hogy nem fogod érteni. holott egyszerű. amikor a lolácskák, aristók, betyárok zümmögnek bele a blogba, akkor _mindig_ az a válasz, hogy hát ti szerzők teljesen önáűllóak vagytok, azt írtok, amit akartok, a mandiner nem egységes társaság, amikor meg azt kell bizonyítani, hogy a mandiner deigenis szitta (szitta pénttek) a kúrmányt, akkor már közös a dicsőség. holott teljesen nyilvánvaló, hogy ez nem igaz. kiváló példa rá vízkeleti kolléga esete, akinek konkrétan a fél szerzőgárda esett neki, amikor mnyp ügyben nem az errefelé jól megszokott szijártóizmusokat vagy elpetizmusokat verklizte, hanem olyanféle rühös, komonista dolgokat, mint hogy magántulajdonizé.

mindegy, ezt a kört már velem is lefutottad egyszer, és azóta sem érted, hogy nem az a baj, ahogyan "védekeztek" a fidesz-közeliség "vádja" ellen, hanem egyszerűen nevetséges védekeznetek, hogy há de ti azé sziggyátok néha. hogyne, hogyne, kettes meg már egyedül anyjába küldte a fél maszopot, klónostul, szanyikapitányostul, oszt mégse hiheti senki, hogy az orbánimádat fogja a sírba vinni.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.11. 00:00:49

@mavo:

Onnan indultunk ki, hogy Kettes olvtárs megkérdezte (de a válaszra már láthatóan nem kíváncsi), hogy az elmúlt hónapok közéleti eseményeit hol kritizáltuk. Pont ő kérte ezt számon, miközben tőle az előző kormány idején nem olvashattunk azt kritizáló veretes írásokat.

"gondoltam, hogy nem fogod érteni. holott egyszerű. amikor a lolácskák, aristók, betyárok zümmögnek bele a blogba, akkor _mindig_ az a válasz, hogy hát ti szerzők teljesen önáűllóak vagytok, azt írtok, amit akartok, a mandiner nem egységes társaság, amikor meg azt kell bizonyítani, hogy a mandiner deigenis szitta (szitta pénttek) a kúrmányt, akkor már közös a dicsőség. holott teljesen nyilvánvaló, hogy ez nem igaz. kiváló példa rá vízkeleti kolléga esete, akinek konkrétan a fél szerzőgárda esett neki, amikor mnyp ügyben nem az errefelé jól megszokott szijártóizmusokat vagy elpetizmusokat verklizte, hanem olyanféle rühös, komonista dolgokat, mint hogy magántulajdonizé."

Továbbra sem értem, de nekem úgy tűnik, hogy a szavakon lovagolsz. Egyébként azt írtam le már számtalanszor, hogy ezen a blogon számos kormánykritikus írás megjelent már. Ez tényszerűen igaz, miközben az is igaz, hogy sok szerzőnk van, sokféleképpen gondolkozunk és nem biztos, hogy mindenki egyetért a másik írásával.

És csak a ténybeli hűség kedvéért: Vizkeleti blogtárs írását (amiről tehát kiderült, hogy kritikus a kormánnyal szemben) a több mint 40 mandineres szerző közül Vizkeletit leszámítva öten Elpet, Tölgy, Betyár (róluk azt sem tudtam eddig, hogy mandiner szerzők) Pelikán, Dobray és Tanársegéd úr (vendégszerző) szóltak hozzá. Az első három úr hónapok, hanem évek óta nem publikált itt, tehát messze nem tekinthetők törzsszerzőknek, Pelikán és Dobray pedig 1-1 kommentet eresztettek meg, amelyek közül Pelikáné volt kritikus. Azaz azt állítani, hogy a Mandiner úgy en bloc nekiment volna annak az írásnak, az minimum aránytévesztés.

És végül én nem védekeztem semmi ellen, ezt értsd már meg. Pusztán arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy nehogy már az kérje rajtunk számon a kormány kritizálását, aki spec. az előző kormány regnálását is az ellenzék kritizálására fordította.

Az alapállásunk világos, feltalálni a spanyol viaszt velünk kapcsolatban nem kell. Ha valami nem tetszik a mostani kormány intézkedései közül, azt, ahogy eddig, ezután is szóvá fogjuk tenni. Alapállás ide, alapállás oda. Joccakát.

kalman 2011.01.18. 23:25:17

Üdv

Istvánnak hívnak Pécsről.

Itt az elején leszögezném, hogy független vagyok.

Nekem egy vagyis két kérdésem volna az EU felé.

Az egyik, hogy ha tudja (tudnia kéne), hogy Ausztirában elvileg szólásszabadság van, DE az alkotmányukban benne van, hogy a Holokauszt ot nem lehet tagadni.
Nos akkor mégsem... ?
Ha meg megpróbálsz élni a szabad vélemény nyílvánítási alkotmányos jogoddal, akkor dutyi!

EZ MI?

A másik :

Szlovákiában a nyelvtörvény!

Mi az hogy nem lehet felvidéken magyarul beszélni?

Mondj nekem egy szlovák király!

Hadd kérdezzem meg, ez nem 100% osan a szólás szabadság földbe tiprása?
Erre az Eu nem tesz / tett semmit.

Nem fújták fel... miért nem?

üdv (isty2005@citromail.hu)

kalman 2011.01.18. 23:26:03

Üdv

Istvánnak hívnak Pécsről.

Itt az elején leszögezném, hogy független vagyok.

Nekem egy vagyis két kérdésem volna az EU felé.

Az egyik, hogy ha tudja (tudnia kéne), hogy Ausztirában elvileg szólásszabadság van, DE az alkotmányukban benne van, hogy a Holokauszt ot nem lehet tagadni.
Nos akkor mégsem... ?
Ha meg megpróbálsz élni a szabad vélemény nyílvánítási alkotmányos jogoddal, akkor dutyi!

EZ MI?

A másik :

Szlovákiában a nyelvtörvény!

Mi az hogy nem lehet felvidéken magyarul beszélni?

Mondj nekem egy szlovák király!

Hadd kérdezzem meg, ez nem 100% osan a szólás szabadság földbe tiprása?
Erre az Eu nem tesz / tett semmit.

Nem fújták fel... miért nem?

üdv (isty2005@citromail.hu)

kalman 2011.01.18. 23:27:08

Üdv

Pécsről írok.

Itt az elején leszögezném, hogy független vagyok.

Nekem egy vagyis két kérdésem volna az EU felé.

Az egyik, hogy ha tudja (tudnia kéne), hogy Ausztirában elvileg szólásszabadság van, DE az alkotmányukban benne van, hogy a Holokauszt ot nem lehet tagadni.
Nos akkor mégsem... ?
Ha meg megpróbálsz élni a szabad vélemény nyílvánítási alkotmányos jogoddal, akkor dutyi!

EZ MI?

A másik :

Szlovákiában a nyelvtörvény!

Mi az hogy nem lehet felvidéken magyarul beszélni?

Mondj nekem egy szlovák király!

Hadd kérdezzem meg, ez nem 100% osan a szólás szabadság földbe tiprása?
Erre az Eu nem tesz / tett semmit.

Nem fújták fel... miért nem?

üdv (kalman12345@citromail.hu)
süti beállítások módosítása