A médiatörvény-hiszti hülyeségbajnokai
2011. január 05. írta: TuRuL_2k2

A médiatörvény-hiszti hülyeségbajnokai

  Az új médiatörvény elleni tiltakozás az utóbbi néhány napban a racionalitás világából gyorsuló ütemben költözik át az irracionalitás terepére. Mintha egymást licitálnák felül az újabb és újabb megszólalók, egyre erőteljesebbek (és bántóbbak) a jelzők. Különösen a németek jeleskednek e nemes versengésben, ami a német-magyar kapcsolatok számunkra kiemelt jelentősége miatt különösen szomorú és káros. Nehéz ugyan megérteni, hogy a magyar kormány miért ragaszkodott ennyire ennek az igazán nem stratégiai szabályozásnak a megalkotásához (és az is érthetetlen, amit például a fordítással művel), de semmivel sem könnyebb azt felfogni, hogy mire jó külföldről, jól-rosszul tájékozottan egyre nagyobbra és rémisztőbbre festeni a Magyar Médiaterrort.

  Az Orbánt tegnap egyszerűen cenzorozó ZDF-főszerkesztő az egész német sajtót nagyobb fordulatszámra ösztökélhette, mivel ma egyenesen a legnagyobb, 38 ezer tagot számláló német újságíró-szervezet, a Deutsche Journalisten-Verband (DJV) foglalt állást a magyar médiatörvényről. A szervezet elnöke, Michael Konken szerint a médiatörvény nem korlátozza, hanem megszünteti a sajtószabadságot. Arra szólította fel az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja meg a médiatörvényt és a médiahatóság tevékenységét, s tegyen lépéseket azok felszámolása érdekében. Konken visszafogottnak és távolságtartónak semmiképpen sem nevezhető követeléseit egy példával is alátámasztja. Mint mondja, az RTL helyi leányvállalata ellen egy tavaly októberi, tehát a törvény hatálybalépését megelőző ügy miatt indult eljárás:

„Annak, hogy az új hatóság olyan esetekben is beavatkozik, amelyek a törvény hatályba lépése előtt történtek, semmi köze a jogállamisághoz. Ez puszta önkény.”

  Konken úrnak határozott véleménye ellenére láthatóan fogalma sincs a magyarországi médiaszabályozásról - a régiről legalábbis biztosan nincs, s ez erőteljes aggályokat vet fel, hogy az újat ismeri-e. A tavaly októberi műsor miatt ugyanis az akkor hatályos szabályozás, az 1996. évi I. törvény, az úgynevezett médiatörvény alapján indult eljárás, amihez hasonlókat százával folytatott le az elmúlt másfél évtizedben az Országos Rádió- és Televízió Testület, melynek tavaly óta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a jogutódja lett.

  Ha egy komoly szervezet komoly elnöke ennyire veszi a fáradságot a képbe kerülésre, mielőtt közleményt adna ki, akkor az súlyos kérdéseket vet fel, hogy a támadások közül mennyi épül valós és mennyi elképzelt alapokra. Minél több hasonló handabandázás hangzik el, annál komolytalanabbá és hisztisebbé válik az egész médiatörvény-affér (minden jogos és megalapozott kritika mellett is).

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr902562714

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szabadság.info 2011.01.24. 16:01:03

Előre le szeretném szögezni, hogy ez az írás nem az új média-törvényről szól; írtak arról már elegen az elmúlt hónapokban. Ez az írás a szólásszabadságról szól. Arról az értékről, mely az egyik legszentebb érték egy liberálisnak, melyért ezrek haltak m...

Trackback: Szabadság.info 2011.01.24. 16:00:19

Előre le szeretném szögezni, hogy ez az írás nem az új média-törvényről szól; írtak arról már elegen az elmúlt hónapokban. Ez az írás a szólásszabadságról szól. Arról az értékről, mely az egyik legszentebb érték egy liberálisnak, melyért ezrek haltak m...

Trackback: Okés, legyünk bacilusok! 2011.01.05. 20:27:56

A médiatörvény miatt élesen kritizálta a ZDF német állami televízió főszerkesztője - aki állítólag Angela Merkel bizalmasának számít - Magyarországot, a magyar kormányt és legfőképpen Orbánt. Peter Frey élő adásban egyebek mellett

Trackback: Vitaposzt - Az IH és az országimázs 2011.01.05. 18:49:15

A Lemilblog olvasói tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy fórumunk betegesen irtózik minden olyan témától, amelynek aktuálpolitikai zöngéi lehetnek, noha (zömében) mi is itt élünk, s hétköznapjainkat ugyanúgy befolyásolják a mindenkori hazai kormány...

Trackback: Fél év lauf 2011.01.05. 17:24:11

A balliberális sajtó évek óta nem volt olyan virulens, mint mostanság. - írja az MNO-n Szerető Szabolcs, és látszólag igaza is van. Politikai véleményéért még senkit nem büntettek meg, bár feljelentés már érkezett, igaz, nem ballib újságíró, hanem O...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Trebitsch 2011.01.06. 00:00:03

@Bell & Sebastian: @lehet más a handa-banda: mind a kettőtöknek igaza van, de korábban is az ilyen nézetek miatt voltak a nemzeti tragédiák, még Trianon is. És ezek mindaddig ismétlődni fognak, amíg nem döbbenünk rá, hogy nem mi határozzuk meg a nemzetközi játékszabályokat. Mindaddig, ameddig ezt nem vagyunk hajlandóak tudomásul venni, mindig egy jól irányzott rúgással fognak erre emlékeztetni. Akkor is, ha nekünk van egyébként igazunk.

mediacapic 2011.01.06. 00:02:57

Sajnos a digitális átállást már "elkurt**" 1 év alatt képtelenség lenne azt a közel 800 ezer háztartást felszerelni mpeg4-es vevőkészülékkel, v bekötni egy kábelhálózatba, aki MÉG MA IS A 3 FÖLDI ADÓT NÉZI! De ezt az előző kormány is elsumákolta.

mediacapic 2011.01.06. 00:04:32

@lehet más a handa-banda: a kereskedelmi média valóban nem a demokrácia fellegvára...

ökörpöröly 2011.01.06. 00:06:19

@egy derék katona:

Csak azért, hogy kijelezze a választ a blog!:)

1. Az újraelosztás szent tehenéhez hozzá kell nyúlni, ezt megtették a Meciar-korszak végéig Európában "emberszámba" se vett Szlovákiában, Romániában stb..
A hasonló posztkommunista országok fejlődésének egyik alapja ez volt. Nálunk is ezt kellett volna tenni.
2. Adóterhelés csökkentés nem volt. Ez kérlek statisztika. A gyermektelenek esetében majd 300.000 forint bruttóig reáljövedelem-csökkenés van. A kivetett különadók pedig elvitték a többi adóterhelés-csökkenést
Hozzá kell tenni, vásárlóerő-növekedés se sok embernél lesz, hiszen elviszi az infláció -főleg élelmiszer, üzemanyag, műszaki cikkek-, a hitelek törlesztőrészletének növekedése -havi 20-30.000 HUF átlagos lakáshitelnél-. Emellett ellopnak 3000 milliárd HUF MANYUP megtakarítást 3 millió adózótól.
3. A jogbizonytalanság nem feltétlenül gyilkos diktatúrát jelent. Hanem kiszámíthatatlan, állandóan változó jogi környezetet, ami jelentősen rontja a gazdasági szereplők pl. egyeztetés nélküli különadók-és a munkavállalók -pl. MANYUP vagyon ellopása - jogbiztonságát.
4. Akkor az MNO-n kívül olvass mást is. A nyugati sajtó egy leépülő, elszegényedő Magyarországról ír.
Egyet tudomásul kell venni, Mo. expororientált ország, rá vagyunk szorulva a multikra. Most jelentette fel tizenvalahány multi Mo-t. Szerinted milyen hírünk van a gazdasági világban? A kamatfelárunk a Bajnai-éra duplájára nőtt, azaz az országcsődünk kockázata kétszeresére emelkedett. Egyelőre még a nagy minősítőknél még a bóvlikategória felett vagyunk eggyel -de negatív kilátással-, viszont az állampapír kamatainak árazása egyértelműen már most bóvlikategóriát mutat.
Ezek tények, tessék utána olvasni -CDS árazás címszó alatt:)-!
5. A törvények és jogszabályok alatt nem csak az Alkotmánybíróság szétverését, a cenzúra bevezetését, a Költségvetési Tanács szétverését, hanem a jogszabályokban meghatározott egyeztetés nélküli különadókat, a MANYUP-ok szétverését is kell érteni. :)
Egyet figyelembe kell venni, a multik fontosak, kiemelkedő szerepük és hatalmuk van. Együtt kell működni velük, okosan ügyesen, hogy minket is úgy "raboljanak" ki, mint a dánokat, svédeket, de hozhatnám akár a szlovénokat és szlovákokat is -ahol valamiért ezek a csúnya multik elérték, hogy 30-40%-kal nagyobb vásárlóereje legyen egy kifosztott szlováknak vagy szlovénnak, mint nekünk-.
Merkelnek igaza van, hogy védi az országának a nagyvállalatait. Egy kormányfőnek ez is a dolga.
A cenzúra elleni harcuknak viszont örülök, nem akarom, hogy a felcsúti cigány vajda kikiáltsa magát a Ungarbasynak!:)

ökörpöröly 2011.01.06. 00:12:11

@lehet más a handa-banda:

Ez igaz az Echo és Hír tévére is?:D Mókásabbak, mint Bán János, Mészáros Tamás,Bulgár Gyurka és a többi liberálkommunista sztár!:P
Mondjuk néha zavarban vagyok a "jobboldali" médiában, amikor látom a Népszabadság egykori két titánját, Bayer Zsoltot és Bencsik Andrást -ő "Munkásőr" nevezetű újság főszerkesztője is volt:)- kommunistázni, hogy az egykori cionista, zsidó újságírót, Lovas-Lichtner Istvánt ne is említsen, se azt a Seszták Juditot, aki több mint 10 évig Kende Péter munkatársa volt a Kommunista Ifjúsági Szövetség hivatalos lapjánál, az ügynök, kommunista Kondor Katalint, az egykori MSZP alelnök Csintalan Sándort, soroljam még? :P

is 2011.01.06. 00:13:55

@midnight coder: "Az hogy ide jutottunk Fletóék szorgos 8 éves tevékenységének következménye. Nem orbánék tapsolták el a megduplázódott államadósságból befolyt pénzeket."

Aki ezt még képes leírni, az már elég menthetetlen. Az államadósság 2002-ben 54% volt, 2008-ban meg 67%, azóta meg világgazdasági válság van, emiatt meg kellett erősíteni az MNB-t, ezért oda beraktak még egy zsák pénzt, sehová nem költötték el.

Ami meg a hiánynövekedés volt, az a 13. havi nyugdíj, meg a béremelések 50%-kal. Te tapsoltad el nyaralásra, LCD TV-re, meg új lakásra. Próbálhatod akárkire fogni, még a nyuszira is, de számszerűen te kaptál többet, mint amennyit megtermeltünk.

lehet más a handa-banda 2011.01.06. 00:19:40

@Trebitsch:
Értem amit mondasz, de nem értek egyet vele. A politika az adok-kapok elve alapján működik ha működik, a többi csak euroblabla. A "merjünk kicsik lenni" mentalitással csak azt érjük el, hogy tényleg olyan kicsik leszünk a végén, mint egy csikk, oszt el is taposnak mint egy csikket

lehet más a handa-banda 2011.01.06. 00:28:31

@ökörpöröly:
Minden médiára igaz többé-kevésbé. Az hogy többé vagy kevésbé, nem az oldaliságon múlik, úgyhogy én inkább kihagyom most a pártoskodást. Annál is inkább, mivel a külföldi reakciók szerintem nem a magyar (bármilyen oldali) sajtó szabadságáért szólnak.

Magyarországon a németeknek vannak a legnagyobb médiabefektetéseik, naná hogy nem akarják hagyni hogy megrendszabályozzák bármilyen értelemben. Úgyhogy számomra ez csak olyan, mintha egy francia politikus a fék nélküli metrószerelvények szabadságáért szállna síkra, vagy az amerikai a Microsoft mindenhatóságáért

Bell & Sebastian 2011.01.06. 00:28:54

@Trebitsch:
Szögezzük le, Trianon és Németország kifosztása a francia hegemonikus törekvések műve volt, de kellett még hozzá pár vagon pénzéhes farizeus is, mindhárom országban.

Nehogymá' a medvének szurkoljak, ha szopunk - ha nem!

dr. Trebitsch 2011.01.06. 00:33:23

@lehet más a handa-banda: a Te követésed eredményezte Mohácsot és Trianont is. A jó politikusok nem támadják meg azt, aki sokkal erősebb, hanem szövetségeseket keresnek. Mondj egy olyan nemzetközi konfliktust, ahol az nyert, aki gyengébb volt ugyan, de neki volt igaza. Most is mi fogjuk a rövidebbet húzni. erre mérget veszek. A politika, a diplomácia lényege, hogy ha nincs erőnk, akkor szövetségeseket keresünk, akár ideiglenesen, és szépen egymásután legyőzzük az ellenfeleinket. Ahogy egyébként a románok tették mindig. Vagy a másik megoldás Trianon...

dr. Trebitsch 2011.01.06. 00:35:49

@Bell & Sebastian: szurkolni az más. Akkor le van szarva, ha kinyírják azt, akinek igaza van, lényeg, hogy láttam egy szép harcot. De ha rólunk van szó, akkor ne szurkoljunk, hanem próbáljunk nyerni.

Bell & Sebastian 2011.01.06. 00:49:56

@Trebitsch:
Nyerni akkor lehet, ha jól ismerjük az ellenséget és pontosan a múltat. A statisztika (mivel éppen újra játszuk 1919 -et, 1945 -öt és 1956 -ot egyszerre, azaz forradalmi a helyzet) nem sok jót ígér, de akár 100 fej után, az írás esélye akkor is pontosan 50%.

Innen csak fölfelé van út, lefelé a pokol. Így kell értékelni!

dr. Trebitsch 2011.01.06. 00:55:32

Ja, szerinted 50% esély volt arra, hogy az USA-t és a Szovjetuniót megtámadva 50% esélyünk volt, akkor igazad van. De valószínűségszámítást én is tanultam, ha az érme egyik oldalára erős mágnest szerelünk, és vaslemezre szereljük, akkor nem 50-50% az esély:)

Dr Smit Plagius 2011.01.06. 00:55:49

@Várúr: talán elgondolkozol ezen: ovi eddigi döntései rengeteg pénzt elvettek a nyugat-európai cégektől (válságadók, manyup-pénzek, etc), most, a médiatörvénnyel hatalmas támadási felületet adott, a ny-ei elemzők vsz tisztában vannak ovi pszichológiai profiljával, így belezavarták egy olyan szituációba, amiből nem tud jól kijönni; most a ny-ei és usabeli befektetők azt látják, hogy mo miniszterelnöke és az eu soros elnöke, ovi egy arrogáns, kompromisszumképtelen, megbízhatatlan, egoista faszkalap. mondom, vsz ők így látják!
a kérdés az, hogy ez jó a magyar gazdaságnak avagy nem jó?

dr. Trebitsch 2011.01.06. 00:57:29

és a terepasztalon Hitler is mindig győzött:)

Bell & Sebastian 2011.01.06. 01:17:32

@Trebitsch:
Nem hinném, hogy Lauder lebombáztat a koszos játékbarlangja miatt.

Netuddki. 2011.01.06. 01:20:16

Asszem rossz nézőpontból közelíted meg a dolgot blogíró.
Azért szapulják a magyarokat, mert orbánék voltak olyan hülyék és nem a valós problémákkal, a gazdasággal foglalkoznak, hanem ilyen médiabaromságokkal. A fidesz nyújtotta oda a nyakát az EU-nak és most csodálkozik, hogy kihasználják a helyzetet. Aki qrvának áll ne sírjon ha ...

Netuddki. 2011.01.06. 01:29:02

"A DVSC jelenlegi, 9640 nézőt befogadó stadionja korszerűtlen, a magyar bajnoki és kupameccseket az Oláh Gábor utcában rendezik, de a csapat a nemzetközi meccseit nem játszhatja otthon. Az elvben hazai Bajnokok Ligája-mérkőzéseket és Európa Liga-meccseket a Puskás Ferenc Stadionban, az újpesti vagy a nyíregyházi stadionban játszották. Orbán Viktor miniszterelnök és Kósa Lajos, Debrecen polgármestere szerint a városnak - a csapat teljesítménye miatt is - JÁR egy új stadion."

Nem most lenne az, hogy járni jár, csak nem jut?

Bell & Sebastian 2011.01.06. 01:33:48

@kovi1970:
De. Nem lesz abból lófasz se', csak maximum stádium.

2011.01.06. 02:05:40

médiatörvény ok?
nem ok?
tegyétek le a lantot :)
így vagy úgy olvasom a mandit :)
bazzzz

feiticeiro 2011.01.06. 02:07:42

a poszt írója vajon élt egy kicsit is németországban? (németekkel, nem erasmuson) szerintem ha olvasott valaki német újságot és beszélt az ottaniakkal a dolgokról kb fél évig, érti, miért csinálják ezt. ezt lehetett tudni... és egyébként az én személyes véleményem, de van igazuk esetükben és esetünkben is. igazán tanulhatna a jobboldal (nemcsak a saját) történelmi hibáiból - tanulni pedig látványosan kell a politikában. orbán viktor az ellenkezőjét teszi, csakazértis bemutat, makacskodik, mint valami kisgyerek - holott ezt mind lehetett volna tudni... nincs ott egy értelmes elemző? most már nem a médiatörvény a lényeg, ne is keressünk racionalitást a hisztériában, csak azért kritizálnak minket, mert mindenki szerint gázok lettünk. nem ellenérvek kellenek, hanem alázat már. ezt érte el a kormány.

a "fiatal szakemberek" szeretnének önkényeskedő kiskirályoktól és az itthon uralkodó nagyon nyomott hangulattól megszabadulni, ez is számít, mikor elmennek/gyünk

nem értem, miért az államnak kellene stadiont építeni (csak) ez hülyeség.

Goompah 2011.01.06. 02:40:12

@is: A hozzászólásod mintapéldája az elvakult, kritikátlan ballib demagógiának.

Goompah 2011.01.06. 02:44:04

@Kijelölt Felelős:

"Megint hazudsz,"

Miben is hazudok?

Avagy csak elfelejted használni az idézőjelet, ha idézel?

Goompah 2011.01.06. 02:53:08

@Várúr:

Ehhez még csak annyit, hogy a vitastílusod sajnos nagyon jellemző. Bár nem is érdemli meg a vitastílus megjelölést, mert ez feltételez valamiféle vitát részedről.

1) A vitapartner 4-5 felsorolt érvéből kipécézel egy tárgyi tévedést, csak azzal foglalkozol, a többi jogos érvével egy szó erejéig sem foglalkozol.

2) Amikor közvetlenül megkérlek, reagálj egy egészen konkrét szarvashibára a médiatörvényben, akkor kijelented, hogy sorry, de nem reagálsz rá.

Ezt nevezed te korrekt vitának? Sajnos ezzel "kiírtad magad" a vitaképes beszélgetőpartnerek közül. :(

borzzz 2011.01.06. 03:00:17

Turulnak:
A "hiszti" kifejezés használata a címben nemcsak hatásvadász, de jogosulatlan is. Mert nem frontális sajtótámadással indult a dolog, hanem halk, diszkrét diplomáciai jelzésekkel - ezeknek a nagy része el sem jutott a nyilvánosságig. Csöndben, arcvesztés nélkül lejöhettek volna erről a rossz tripről, ha kicsit is odafigyelnek a nagykövetektől, a nemzetközi szervezetektől és ki tudja, még honnan kapott tapintatos intésekre.
Mint látjuk, ez nem történt meg, és az is csak most jut eszükbe, hogy a kommunikációval is foglalkozni kellett volna. Most néznek ártatlan, csodálkozó szemmel, és rínak, hogy a kommunikáció sokba került.
Sokba került VOLNA. Ha most kezdik el, akkor kerül csak igazán sokba, mert ez már a veszett fejsze nyele, kidobott pénz, amit erre költenek.

midnight coder 2011.01.06. 03:29:49

@is: Bocs, de se közszolga nem vagyok, de nyugdíjas. Az elkúrás lényege meg pont az volt, hogy Megyóék és Fletóék a gazdaság fejlesztése és az államadósság rovására osztották a pénzt a saját szavazóbázisuknak, a nyugdíjasoknak és a közszolgáknak. A MNB-be nyomott pénzhez pedig annak is köze lehet hogy mi már a válság előtt is a béka segge alatt voltunk.

midnight coder 2011.01.06. 03:38:02

@feiticeiro: Az hogy ki miért gáz érdekes kérdés. A szlovákok a náci nyelvtörvényükkel, Benesi-dekrétumukkal miért nem gázok ? Vagy Pl. azzal amikor nem engedték be Sólymot a határon ? Szerinted van példa arra valahol Európában hogy egy ország ilyet tegyen egy másik ország köztársasági elnökével ? A szlovákok ettől miért nem lettek büdös bunkók ? Csak nem azért, mert vannak akik a nagy, és kurvára demokratikus ejrópában megmondják hogy mi ciki és mi nem ?

Ami meg a fiatal szakit illeti: a fene se menne szerintem sehová ha kinn keresne negyedannyit mint itt, és nem fordítva. Persze, ez csak ideiglenes. Európának van még úgy 10 éve a csődig.

midnight coder 2011.01.06. 03:42:24

@gattamorte: Ez nem a nyugat-európai befektetők műve hanem az igencsak jó európai sajtókapcsolatokkal rendelkező "balliberális értelmiségé". MAZSIHISZ és környéke. Meg volt már ez az előző FIDESZ kormány alatt is. Meg az Antall-kormány alatt is.

midnight coder 2011.01.06. 03:46:45

@ökörpöröly: Hagyd már azt a kurva manyugot. Ha nem tetszik hogy felszámolták, menj be a legközelebbi bankba, vegyél fel pár millió hitelt, és tedd be ugyanoda kamatozni egy bankbetétbe. A szegény agyonadóztatott bank örülni fog a hitel és a betéti kamat különbségének, te pedig ugyanazt teheted kicsiben mint amit állam bácsi csinált eddig nagyban.

midnight coder 2011.01.06. 03:50:47

@treffhetes: Az IPhone-ról tudjuk hogy kínában készül. Volt is úgy fél éve egy cikk róla hogy mennyire szar körülmények közt.

midnight coder 2011.01.06. 03:52:04

@treffhetes: Az IPhone-ról tudjuk hogy kínában készül. Volt is úgy fél éve egy cikk róla hogy mennyire szar körülmények közt.

midnight coder 2011.01.06. 03:53:19

@treffhetes: Az IPhone-ról tudjuk hogy kínában készül. Volt is úgy fél éve egy cikk róla hogy mennyire szar körülmények közt.

midnight coder 2011.01.06. 03:54:50

@treffhetes: Az IPhone-ról tudjuk hogy kínában készül. Volt is úgy fél éve egy cikk róla hogy mennyire szar körülmények közt.

midnight coder 2011.01.06. 04:03:05

@treffhetes: Az IPhone-ról tudjuk hogy kínában készül. Volt is úgy fél éve egy cikk róla hogy mennyire szar körülmények közt.

SzaGyu 2011.01.06. 06:40:02

@Várúr: 2011.01.05. 16:55:14
Rájöttél már ugye, hogy milyen marhaságot beszélsz?
Ha nem, akkor menj be egy sötét szobába, fogd meg a fejedet és gondolkozz. Ha szerencséd van akkor a narancssárga fejedből kipattan a szikra és megvilágosodottan jössz ki abból a sötét szobából.

Hamarosan úgy is ráfogsz jönni te is, hogy a narancs az egy gyorsan romló gyümölcs és talán jobban szerethetnéd a magyar Jonatán almát.
Persze. Nagy az isten állatkertje. Menj te is szántani és nem ám az ekeszarvát fogod. De nem ám.
Te húzod az ekét. -Te ökör.

SzaGyu 2011.01.06. 06:52:51

Egyébként Orbán és Navracsics valószínűleg most oktatja (vagy már kioktatta) "Állam minisztereit" hogy hogyan, és mit kell hazudni az EU képviselőinek.

midnight coder 2011.01.06. 07:14:35

@borzzz: Nem annyira baj ha inkább ezzel foglalkoznak az amúgy is reflektorfénybe került magyarországgal kapcsolatban, mint az ország gazdasági helyzetével, és azokkal az intézkedésekkel amiket e miatt meg kellett lépni. Ez egy jó kis füstfüggöny, teli van vele a sajtó, viszont istenigazából a médiamunkásokon és a politikusokon kívül kurvára nem érdekel senkit hogy hogy áll a sajtószabadság az országban.

tocibacsi 2011.01.06. 07:26:39

a tv. arra biztosan jó volt, hogy a sok idióta leszálljon a nyugdíjkérdésről... a cikk azon részéről, hogy a sok seggfejnek fingja nincs, miről károg, teljesen egyetértek. hogy a tv jó e v sem, az meg majd elválik, momentán nem érdekel. komcsizáson túlmenően még koknrét, a tv szövegét idéző és annak rossz voltát indokló eszmefuttatást még senki nem tudott felmutatni...

TGabi 2011.01.06. 07:42:01

Ha a szerzők újságíró létükre nem érzik át, mi a gond a médiatörvénnyel, sürgősen forduljanak elmeorvoshoz.

A cikk erősen a kormánynak meg Szannamáriának nyal-mennyit fizetett a Fityesz ezért a szemét írásért? Mert kukába való.

Nevetséges amúgy is úgy tenni, mintha külföldön mindenki károgó hülye lenne és továbbá ezt akarni beadni a lakosságnak.
-égbekiáltóan szabadságellenes és bunkó a törvény, és kész.

És nem kell mondani, hogy nem olvastam, mert olvastam. Eredmény: ha a törvényt jól átnézzük, egyből kiderül, hogy venezuelai, afganisztáni, észak-koreai irányba terelgeti a "sajtószabadságot."

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.01.06. 07:58:44

@Bell & Sebastian:

Ha maga tagja a cérnahang dalárdának - amibe önként lépett be - akkor bizony a karmester, vagy a többi hobbipavarottista meglegyinti Önt, ha hamisan énekelgeti a kórus kedvenc csasztuskáját. Ezek a fránya klubok már csak ilyenek.

És valóban a felhőkből szemlélem a dolgokat, mert fentről jobban látszik az összkép. A nerükből ki se látó egyének bezzeg meglepődnek, aztán újabb lendületet vehetnek okos buksijukkal a betonfal ellen. Csak hát azt leszegett fejjel a nagyok tudják izibe áttörni, a kicsiknek inkább megkerülni/átmászni/aláásni kéne, avagy egy nagy melák mögé beállva rohamozgatni.

Mókás egy dolog a társasjáték, a szabályok mentén lehet nyerni, vagy csalni. Meglepő, nemde?

belekotty 2011.01.06. 08:02:33

@SzaGyu: "Ha szerencséd van akkor a narancssárga fejedből kipattan a szikra és megvilágosodottan jössz ki abból a sötét szobából."

- Egy szikra nem hagyhatja el egy feketelyuk (Várúr) eseményhorizontját. Elvben információ sem, de Hawking ezen elméletét cáfolják Várúr írásai. Lehet hogy amit pötyög az csupán az a feketelyuk gravitációjának elméleti párkeltési lehetősége az eseményhorizonton innen, ami viszont alátámasztja Hawking ilyen irányú elméleteit. :-))

belekotty 2011.01.06. 08:04:01

@midnight coder: "Hagyd már azt a kurva manyugot. Ha nem tetszik hogy felszámolták, menj be a legközelebbi bankba, vegyél fel pár millió hitelt, és tedd be ugyanoda kamatozni egy bankbetétbe. A szegény agyonadóztatott bank örülni fog a hitel és a betéti kamat különbségének, te pedig ugyanazt teheted kicsiben mint amit állam bácsi csinált eddig nagyban."

- Hmmm.. sok mindenben nem, de ebben most rohadtul egyetértünk.

belekotty 2011.01.06. 08:05:52

@midnight coder: "A szlovákok a náci nyelvtörvényükkel, Benesi-dekrétumukkal miért nem gázok ?" - Gázok. Csak ezek országhatárokon átnyúló ügyek, amik miatt az EU nem lép fel. Gázok, de a sajtószabadság nagyon érzékeny ügy, sokkal inkább mint ezek.

belekotty 2011.01.06. 08:09:07

@Goompah: "1) A vitapartner 4-5 felsorolt érvéből kipécézel egy tárgyi tévedést, csak azzal foglalkozol, a többi jogos érvével egy szó erejéig sem foglalkozol.

2) Amikor közvetlenül megkérlek, reagálj egy egészen konkrét szarvashibára a médiatörvényben, akkor kijelented, hogy sorry, de nem reagálsz rá. "

- Ez a tipikus utheri (MNO) vitastílus egy gyengébb formája. Uther még azt is csinálta, hogy félreérthető dolgokat írt, majd amikor valamelyik ellenfele próbálta értelmezni, akkor direkt a másik értelmet fejtette ki és szétcikizte a másikat. De volt még sok kifinomult húzása. Várúr gyenge kezdő hozzá képest, de tagadhatatlanul hasonló jegyeket mutat.

Id. Lencsés István 2011.01.06. 08:11:37

Most akkor a Martonyi, vagy a Szijj Ártó Péter mondja az igazságot?

1. MTI
2011. január 6., csütörtök 00:37
Martonyi János magyar külügyminiszter külföldi újságíróknak tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: egyelőre korai lenne megmondani, hogy változtatnak-e a magyar hatóságok a vitatott médiatörvényen, de nem is zárta ki ennek lehetőségét.

2.MTI
2011. január 5., szerda 17:52 | aznap frissítve
A kormány szerint most hogy elkészült a médiatörvény angol fordítása, lehetőség van arra, hogy a veretes vélemények után szakértők is értékeljék a magyar médiaszabályozást. Szijjártó szerint azért nem készült el a teljes médiatörvény fordítása, mert csak a lényegi részre koncentráltak.

Péter51 2011.01.06. 08:13:02

@ökörpöröly: Anyád az orosz laktanyában szült meg,ugye,te mocskos rasszista szoclib patkány?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.01.06. 08:21:33

@Trebitsch:
Erre a rendeletalkotási jogra szinte mindenki tévesen hivatkozik, láthatóan nem tudva, hogy kizárólag a frekvenciahasználati és a hatósági eljárási díjakra vonatkozik (így elsősorban a rádiókat és a televíziókat érinti).

Itt találod az erre vonatkozó szabályokat:
www.parlament.hu/irom39/01747/01747.pdf
44. §, 134. §, 205. §

Id. Lencsés István 2011.01.06. 08:29:45

A Fidesz oldalán olvasom: Schmidt Pál, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott: nagyon örülnek annak, hogy így is segíthetik az elnökséget amellett, hogy hivatalos szállító partnerei is annak. Az elnökségi váró folyosóit, irodáit és tárgyalótermeit a Posta által kiadott bélyegekkel díszítették - jegyezte meg. www.fidesz.hu/index.php?Cikk=157238

A Schmitt Pál rokona, ha igen, Schmidt = Schmitt ? Melyik nem írja helyesen a nevét? Gyanítom!

Id. Lencsés István 2011.01.06. 08:34:22

@Péter51: A Fidesz oldalán olvasom: Schmidt Pál, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott: nagyon örülnek annak, hogy így is segíthetik az elnökséget amellett, hogy hivatalos szállító partnerei is annak. Az elnökségi váró folyosóit, irodáit és tárgyalótermeit a Posta által kiadott bélyegekkel díszítették - jegyezte meg. www.fidesz.hu/index.php?Cikk=157238

A Schmitt Pál rokona vajon a postás? Schmidt = Schmitt ? Melyik nem írja helyesen a nevét?

p.a.r.t.i.z.a.n 2011.01.06. 08:40:36

A fülkeforradalmárok egy nagyon egyszerű de gyilkos taktikát alkalmaznak: most szépen a külföld farkast kiált, közben pedig egy médiahatósági eljárás sem indul mondvacsinált, valójában politikai okok miatt, majd ha az ATV megkapja az első 20 milliós csekkjét akkor már senki sem fog figyelni a külföldről érkező hangokra.

Id. Lencsés István 2011.01.06. 08:41:37

Schmidt Pál postás és Szalai Gabriella postás nagyon jól dolgozhatnak együtt.

fakopács 2011.01.06. 08:45:45

@Péter51: Szép stílus. A polgári körökben tanultad? És te hol fogantál? Orosz laktanyában? :-))

2011.01.06. 08:55:53

A kormánynak teljesen új kommunikációs stratégiára van szüksége, hogy a kialakult helyzetet kezelni tudja:

1. A telefont nem szabad felvenni, esetleg félre kell rakni, hogy foglaltat jelezzen.

2. A kormányzati mail-szervereket úgy kell konfigurálni, hogy az email megkeresésekre olyan hibaüzenetet generáljon, amiből úgy tűnik, hogy a levélküldő rendszerében van a hiba.

3. A személyes megkeresésekre különféle jó kifogásokat kell kitalálni, pl. súlyos járvány tört ki a hivatalban és a kérdésekre válaszolni tudó szóvivők mind karanténban vannak, elveszett a parlament kulcsa, ezért nem tudjuk beengedni az újságíró urat, a szóvivőt elrabolták az idegenek, stb.

4. Amennyiben a személyes találkozás elkerülhetetlen, mert pl valami olyan partira kell menni smúzolni, ahol ingyen kaja van, ott a teljes értetlenség stratégiája a megfelelő. A médiatörvényt firtató nyugati balos újságíróknak és tárgyalópartnereknek olyan válaszokat lehet adni, mint "Nem értem milyen médiatörvényről beszél, kedves XY" vagy "Nahát, ez elképesztő! Hol hallotta ezt?"

frontember876 2011.01.06. 09:14:49

@Phátyol Ferenc: nem tudom, de ki a fasz vagy, azt pedig végképp nem, hogy ki az anyádnak képzeled magad.

Azt viszont tudom, hogy veled ellentétben velem nem lehet megetetni ezt a "hazám" kezdetű hazug lófaszt. Én világéletemben tisztességben megfizettem az adómat, szeretetre nevelem a gyerekemet, becsülettel dolgozom, nem bántok senkit. Az elmúlt 10 évben teremtettem 20-30 munkahelyet, elláttam munkával 5-10 alvállalkozó céget, és most nem írom le ide, mennyi adót fizettem, mert elpirulsz.

Cserébe a "hazám" lehetetlenné tette több cégünk működését a folyamatosan változó, kiszámíthatatlan és öncélű jogszabály és adó-változásokkal. Most a komplett nyugdíj-megtakarításunkat ellopták, és elköltik folyó ügyekre. "gazdasági reform" címen egy halom ügyfelünkre különadót vetettek ki, akik emiatt már nem költenek nálunk. Hihetetlenül sokat rontottak fél év alatt a "hazám" nemzetközi megítélésén, így a külföldi ügyfelekkel is egyre nehezebb a dolgom.

Közben a kátyú ugyanannyi, a bolti lopás ugyanannyi, a gyerekemnek a gyógyszer ugyanannyi (vagy több), a velem parasztkodó rendőr ugyananni. A margit hídon ellopott pénz ugyanannyi, a fidesz seychelle-szigeteki (off-shore lovagok, mi? kurva anyját rohassza rá az ég) parkolási kft ugyanannyi.

Szóval se TE, se más hülye ostoba fasz nekem ne ugasson hazáról baszdmeg. ÉN ugyanis többet teszek ezért az országért, mint az magyar emberek 90%-a. VAN jogalapom elvárni valamit cserébe, VAN jogalapom ugatni. És amíg ennek az országnak kétféle kormánya van (a nagyon lopós, meg az arrogáns lopós), addig se TE, se senki más rajtam ne kérjen számon semmit (baszdmeg).

Majd ha azok után, hogy 10 éven keresztül csak adtam ennek a tetves, aljas, tolvaj szarházi országnak, majd kapok is valamit, akkor majd lesz újra haza.

Addig van egy kurva nagy tartozása ennek az országnak velem szemben, és minden hozzám hasonló becsületes, tisztességes magyar emberrel szemben.

A szavakon, címereken, és kokárdákon ugrabugrálni könnyű. Könnyű volt ellopni tőlem a kokárdát, a polgár, a nemzeti, a magyar szavakat, és könnyű rám azt mondani, hogy nem vagyok magyar.

Tettek, faszkalap. A tettek számítanak. Én tiszta vagyok. A "hazám" baszdmeg sárosabb nem lehetne.

Legközelebb gondolkozz, mielőtt szánnivalóan hülye baromként szólsz hozzá.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.06. 10:19:51

@egy nik a sok közül:

"Herr Konken már az eetleges vizsgálat eredményét is tudja, hogy felszámolásra szólít fel!"

gondolom, neki is szabad olyan mindenttudónak lenni, mint A Nemzet Miniszterelnökének vörösiszap ügyben.

heima_ 2011.01.06. 10:23:56

@Kettes: és akkor most töröld le a vért az arcocskádról

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.06. 10:34:15

@krisztina69:

az "ndk-s származás" (bár valójában csak az aussie-wessie rivalizálás miatt érdekes németországban) mondjuk legyen megfelelő a kádát-korszakban felnövekedéssel. jé, a Nemzet Miniszterelnöke a kádár-korszakban nevelkedett.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.06. 10:56:29

@krisztina69:

geci nagy vagy. előbb közlöd, hogy merkel véleménye nem számít, mert ndk, majd amikor közlik, hogy ilyen alapon a tiéd sem, akkor úgy csinálsz, mintha ezt az ostobaságot nem te kezdted volna.

csodálom, hogy nem küldött még el senki a jó anyádba.

Nzoltan 2011.01.06. 11:02:58

@belekotty: Nem akkora gár az, csak sokan annak szeretnék beállítani. pl az egyszerű dolgos embert az ilyesmi nem érdekli, mert nem érez belőle semmit. Nincs is ideje foglalkozni vele. Elvi kérdéssel csak azok foglalkoznak akik kurvára ráérnek, vagy ebből élnek.

Phátyol Ferenc 2011.01.06. 11:03:10

@frontember876: egyrészt nem érdekelnek nyomorult életed kínjai, másrészt meg felállt a miniatűr pöcsöd ettől az ostoba primitív szövegtől?
csak azér kérdem, mer ugatsz itt nekem a monitorod biztonsága mögül. tipikus faszszopó magyar vagy akinek érvekre személyeskedés a válasza. pont az ilyen alja szarok miatt, mint te tart itt ez az ország.
csahol, csak tovább veszett kutyaként, majd valaki beveri a pofád helyettem. már ha eddig még nem tették meg jó páran.

lehet más a handa-banda 2011.01.06. 11:06:56

@Trebitsch:
Összezagyválsz mindent Mohácstól Trianonig, ez két teljesen különböző eset, a mostani meg egy harmadik.

Trianon közvetlen oka pont a feltétel nélküli behódolás volt, bízva a győztesek jóindulatában. A mostani helyzet annyiban analóg, hogy az előző kormány feltétel nélküli behódolása csak növelte azok étvágyát, akiknek semmi sem elég. Ezen az úton nem lehet tovább járni, azon egyszerű oknál fogva, hogy már nincs mit veszítenünk, csak visszanyerni lehet valamennyit a szuverenitásból.

1918 őszén az lett volna az egyetlen esély, ha fegyverrel sikerül megvédeni a határokat. Ez nagy valószínűséggel sikerült is volna, figyelembe véve a november elejéig meglevő tényleges erőviszonyokat. Akkor jött Károlyi a maga balek-pacifizmusával

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.06. 11:10:05

@Kettes:

Most jövök rá, hogy kezdek egyre jobban hasonlítani a világ kommerjeire úgyhogy gyorsan visszaveszek. :)

amik konkrétan zavarnak:

1. ordas hazugság: "Egy szavatok nem volt róla". A mandiner számos kritikus cikket jelentetett már meg eddig is a mostani kormányról incl. médiatörvény.

2. semmilyen nemzetközi szervezet nem hoz törvényeket sem elképzelt, sem elképzelhetetlen alapon. :)

De most megyek és elolvasom a te 2002-2010 közötti kormányt kritizáló írásaidat/kommentjeidet. Addig pls. ne zavarj. :):):):)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.06. 11:24:12

@Kettes:

Itt vagyok. Egyet sem találtam. Most már zavarhatsz. :):)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.06. 11:28:15

@is:

Ha ezt te komolyan gondolod, akkor Te vagy menthetetlen.

martonaron 2011.01.06. 11:53:37

@is: nem a bkv és a többi?:)) manipulált félhülye

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.01.06. 12:06:30

@politicus: A kritikád irreálisan eltúlzott és azt tükrözi, hogy nem olvastad el a hozzászólásomat. Ha elolvastad volna, tudnád, hogy ízig-vérig európai hozzászólás. De ha az Európai Bizottság kéri, majd módosítom.:)

Oké, kimulattam magam.

1. Muhaha. A médiatörvényt egyébként lesza... izé, nem tartozik a közvetlen érdeklődési körömbe. Nem a szakmám, és én is úgy vélem, hogy a nyugati diplomácia és a média csak eszköznek használja, hogy megleckéztesse az Orbánt a többi disznóságért.

Az azért derék, hogy kikeltetek a médiatörvény ellen, mint Dévényi és Stumpf, akik megígérték, hogy nem az lesz, ami lesz, vagy ha mégis, akkor majd lesz valami.

És mikor kritizáltátok a nyugdíjállamosítást? Az AB kiherélését? A KT eltüntetését? A visszamenőleges hatályú büntetőadókat? A pártkatonák kinevezését? A Lex Haverokat? Matolcsy, Illés, Lázár ámokfutását? A már nagyon vállalhatatlan hülyeségeket fejcsóválva konstatáltátok, aztán gyorsan kivonultatok valami marginális ellenzéki happeningre kompenzálni. Vagy írtatok egy kis nyálasat a Keresztény Kiscserkész különszámába.

2. Ki beszélt nemzetközi szervezetekről? Én komoly szervezetekről beszéltem. Kormány, parlament, ÁSZ, KEH stb. meg az ő komolytalan vezetőikről, akik hülyeségeket beszélnek és ostoba jogszabályokat alkotnak.

Mindezt nem azért írtam le, mert az orrotok alá szeretném dörgölni, hogy ti nagyobb kettős mércét alkalmaztok, mint én. Turulmadár szerint súlyos kérdéseket vet fel, hogy a támadások közül mennyi épül valós és mennyi elképzelt alapokra. Amivel gyakorlatilag - a médiatörvény érdemi kritikája helyett - a kormánypropagandát ismételte meg.

Muay Tie 2011.01.06. 12:09:47

Szánalmas egy cikk ez nyomorult talpnyalóktól.

Muay Tie 2011.01.06. 12:13:15

@TuRuL_2k2:
Ja, hát így már teljesen rendben van az egész médiatörvény, ugye?
A sok hülye külföldi azt sem tudja mit beszél, csak nyávognak. Vagy nem?
Azért amikor már az egész világ függetlenül a megszólaló politikai hovatartozásától azt mondja, hogy ez egy szar törvény, akkor talán elképzelhető, hogy nem az egész világ hülye, hanem csak Orbán.

Muay Tie 2011.01.06. 12:20:52

@Phátyol Ferenc:
Szerintem teljesen igaza volt! Pont, hogy az ilyen nyomorult patkányok miatt tart itt az ország, mint te!
A képernyő mögül könnyen jártatod a mocskos pofádat, te kibaszott senkiházi ganyé. Szemtől szembe rögtön nem lenne ilyen nagy a pofád te szánalmas féreg! Takarodj inkább dolgozni, mint más becsületes ember, bár az Avason biztos túl nagy kérés ez. Patkány.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.06. 12:51:06

válaszoltam és nem jelent meg???

heima_ 2011.01.06. 12:58:50

@Kettes: foglaljuk össze: nem tetszik neked a kormány politikája, és úgy gondolod, h aki nincs veled egy állásponton, az nem ember.

szép, demokratikus gondolatvilág.

Phátyol Ferenc 2011.01.06. 13:05:26

@Muay Tie:
"A képernyő mögül könnyen jártatod a mocskos pofádat, te kibaszott senkiházi ganyé.Szemtől szembe rögtön nem lenne ilyen nagy a pofád te szánalmas féreg!" csak egy kérdés: te hol "keménykedsz"? idióta.

Várúr 2011.01.06. 13:18:21

@Goompah:
Mr. Goompah. Kipécézhettem volna több hibát is, de nem lógok éjjel-nappal a neten. Kritikus, sőt kifejezetten gyalázkodó rádióműsorok, cikkek, blogok, kommentek százai közt mulatságos a sajtószabadság "lábbal tiprásáról" beszélni. A rendszerváltozás előtt végzett egy egyetemistaként a cenzúráról más fogalmaim vannak. A törvénynek lehetnek hibái - túl gyorsan, túl nagy buzgalommal fogadták el - de módosítani egy 5 napja érvénybe lépett jogszabályt csak nem késő... Ugyanígy visszavenni a kritikusok óriási arcából és műrettegéséből.

Várúr 2011.01.06. 13:27:47

@gattamorte:
Van, aki ilyennek látja Orbánt, mások másfélének. A Nyugat nem egységes tömb. Eltérő érdekek vannak. A média hiénastílusú a világon mindenütt. A nemzetközi nagytőke egy részének a torkig eladósító, trükköző Gyurcsány felelt meg. Más részének a nem kizárólag kölcsönökben, sarcban, megszorításban gondolkozó mostani kormány. A gazdaságot, mint minden mást, sokféleképp lehet megközelíteni. Ami eddig ment, már-már bedönti az euro-t. Ez is jusson eszedbe koma.

Muay Tie 2011.01.06. 13:29:27

@Phátyol Ferenc:
Te kezdtél el pofa beverésről beszélni, te szánalmas kis patkány. Személyesen tuti nem mernél ilyeneket vartyogni, nehogy a te mocskos pofád legyen szétbaszva. Élőben csak többedmagaddal lenne nagy arcod, főleg segélyosztás után, amikor sikerült végre a szokásosnál is hülyébbre innod magad.

Dr Smit Plagius 2011.01.06. 14:46:19

@Várúr: nem vitatom, amit mondasz, de szerintem amit ovi csinál, nem megoldás az ország problémáira!
úgy is rá lehet lépni a karvalytőke tyúkszemére, hogy közben nem csinálunk hülyét magunkból!
most, hogy mindenkit kiosztott az euban, hol talál majd támogatókat a strukturális reformokhoz?

Bell & Sebastian 2011.01.06. 15:53:58

@Herr SturmLikudnik:
Nem meglepő.
Ami alatt mindenki csal, azzal tartatják csak be a játékszabályokat, akiket kifosztásra pécéztek ki.

A Medve-projekt nem jött be, ott felírtak minden korábban mondott ökörséget. Ennek B-változata a ferde szemű.

Kíváncsi leszek. :)

Várúr 2011.01.06. 17:09:01

@gattamorte:
Ha Orbán és csapata nem csinálja jól, valaki mondjon jobbat. Izgatottan várom. Az ellenzék eddig az égvilágon semmit nem mutatott, csak durcizott. Rá lehet lépni az eddig egész Európában legmagasabb adókedvezményt nálunk élvező bankok és multik lábára - vagy az egész Európában nálunk legkeményebben adóztatott kisemberekére. Más ötlet?

homoródkarácsonyfalváért 2011.01.06. 21:18:27

Hát kedveseim, olvassuk csak el azt a médiatörvényt. Aztán nézzük meg, hogy alkalmazza a hatóság vagy a bíróságok.
Engem rohadtul sért például a bolgágyörgy féle önérzet a klubrádión, miszerint az egyik népcsoport szenvedése magasabbrendű, más, mint a többi emberek szevedése. Vagy bolgárúr tézise, miszerint Hodorkovszkijt -bár csakugyan lophatott - nem szabad börtönbe zárni, mert az más. Nem csiptem a kiiratanám a keresztényket felkiáltást, amelyért még a kocsmában is pofon jár. Az sem tetszik, ha a mélyszegénységben lévő cigányok - nem a bűnözők (!) szenevedésit csak kriminilisztkai szempontból tudja leírni a kurucinfo. Mi járna egy olyan tudósításért, ahol a kisebbik koaliciós párt vezetője leállatozza ("Te állat!) a hajléktalant, mert az útjában volt? És mi járna annak a médiának, aki nem adja le ezt a tudósítást?
Na az meg nagyon nem tetszik, hogy a halott Teller Ede nevében hamisított levelet közölnek.
A sajtó etikáját törvény nem oldhatja meg, de szerintem ez még lehet jó törvény, jól alkalmazva. Ha majd a média meggondolja hogy mibe kerül neki a szabadjára engedett zsidózás és nácizás, szerintem Magyarország előre lép, legalább egyet.
Annak meg külön örülök, hogy immáron nemcsak a mavo féléknek, bolgárgyörgyöknek meg a kurucinfonak osztanak lapot. (Akit itt kihagytam, elnézést, de betelne az oldal!)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.06. 23:26:21

@Kettes:

Adtam egy fél napot a blogmotornak, hogy megjelenítse a válaszomat, de ha nem, hát nem. Megpróbálom újra leírni.

Először is ne hányd rám a frusztrációdat, mert én is frusztrált leszek. :)

Kritikáink az általad követelt események kapcsán:

magánnyugdíj: mandiner.blog.hu/2010/11/25/en_vazallus_nem_leszek

AB: mandiner.blog.hu/2010/10/26/kotmany
mandiner.blog.hu/2010/10/30/lehet_e_ekkora_hatalom_barki_kezeben

különadó és egyebek: mandiner.blog.hu/2010/11/04/feljegyzesek_a_kis_oktoberi_forradalomrol

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.06. 23:27:29

@politicus:

folyt. köv. (egyben nem bír ennyi linket a blogmotor)

KT: mandiner.blog.hu/2010/11/22/csahos_puli_ami_nem_harap

Polt: mandiner.blog.hu/2010/12/13/poltodiglan

a NER-ről: mandiner.blog.hu/2010/07/17/meg_nincs_keso_leallni_a_szerrol

Közt. elnök: mandiner.blog.hu/2010/06/29/partpolitikus_miert_ne

AB-tagok választása, ÁSZ: mandiner.blog.hu/2010/06/15/lejart_a_visszafogottsag_ideje_r_kozelet

a lexeiddel meg leszel kedves az agresszívvincenten házalni. Van ott blogbox meg egy csomó hely is.. :)

Bebes 2011.01.07. 02:19:29

@karácsonyfalvi: Bocs, de ezt nem értem... Ostorral vernek a rádió elé, hogy Bolgárt hallgass? Cigarettával égetik a kezed, hogy a kurucra kattints? Minek mész oda, ha nem tetszik? Tényleg nem találsz magadnak megfelelő hírportált, rádiót, tévét stb.?
A Tilosnak, az Echo és HírTv-nek, az ATV-nek és a többieknek bizonyára megvan a maguk közönsége, aki ezt szereti, ezt akarja látni-hallani. Milyen alapon mondod meg te (vagy Szalai A.), hogy milyennek kell lennie más emberek műsorának?
Kérdem ezt úgy, hogy a leírt példáid jó részében még egyet is értek veled, hasonló az ízlésünk és az értékelésünk. Ezért tájára se megyek Bolgárnak, kurucnak, oldaltól függetlenül szinte semmilyen tévének, nem olvasom a M. Hírlapot, pláne azért nem, hogy utána megmondjam, mit kéne nekik máshogy csinálni, mi az, amit tiltsanak be vagy büntessenek meg.
A gyerekek védelme elsősorban a szülők dolga lenne, de vannak szülők, akik ezt leszarják, vagy értelmezni sem tudják. Ezt egy hivatal nem fogja megoldani. Amerikában erre befolyásos szülői szervezetek figyelnek, a felhívásaiknak súlya van, de ez főleg a médiákat sarkallja önkontrollra, mert félnek a megbélyegzéstől vagy a bojkottól. Ha ez nem elégséges eszköz, akkor jön a bíróság, de hogy egy párthoz bekötött* omnipotens és vízfejű hivatal (saját rendeletalkotási joggal!) gumiszabályok alapján suhogtassa a kaszát?

*az "egy párt" azért gáz, mert egyfajta értékszemlélet involvál, s ebbe nemcsak a pornó, meg a rap, meg a valóságsó, meg a garázspunk, meg ki tudja, még mi nem fér bele, hanem a provokatív, akcionista művészet is könnyen kiverheti a biztosítékot, magyarán ízlésterror a vége. (És a politikai jellegű korlátozásról most nem is beszélnék)

borzzz 2011.01.07. 02:41:12

@midnight coder: "Nem annyira baj ha inkább ezzel foglalkoznak az amúgy is reflektorfénybe került magyarországgal kapcsolatban, mint az ország gazdasági helyzetével, és azokkal az intézkedésekkel amiket e miatt meg kellett lépni."

Nem akarlak megsérteni, nélkülünk is nagyon eldurvult itt a hangnem, de ez provincializmus. Azt hinni, hogy magunkra csukjuk a kiskaput, oszt' a házikónkban csinálunk, amit csinálunk, a hülye EU úgysem veszi észre, mert a médiatörvénnyel van elfoglalva. Ha kérdésük van, majd a Szíjjártó válaszol.

Most mindenki a sajtószabadság körül kavar, de ez csak azért van, mert ez egy korlátozhatatlan - kizárólag más alapjogok védelmében és csak esetileg, darabra, jogilag nagyon körülbástyázva korlátozható - alapjog, itt nem lehet magyarázni meg értelmezgetni: vagy szűz, vagy nem szűz.

"a médiamunkásokon és a politikusokon kívül kurvára nem érdekel senkit hogy hogy áll a sajtószabadság az országban."

Ezt értelmezd nekem, ha még erre jársz: a külföldre gondolsz, vagy ránk?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.08. 20:00:07

@Kettes: fentebb a válaszom, hátha nem olvastad.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.08. 20:01:18

@Kettes: fentebb a válaszom, hátha nem olvastad.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.10. 07:39:05

@politicus:

fél év alatt egy tucat bírálat a kormánynak, az azért nem semmi. a zember nem tudná, kik vagytok, még ellenzékinek is nézhetne titeket. most az olyan apró, pici csuszikat leszámítva, hogy például a talán kettő darab neren mókázó post mellé kijött legalább annyi, de inkább több a ner jóságát bizonygató fos is a mandineren, éps ha nagyon akarod, még keresek hasonló példát.

nem kicsit szemforgatás, hogy amikor az elpetek zavaros hülyeségeket okádnak az olvasók elé, akkor ti individuumok vagytok, mindenki azt ír, amit akar, amikor viszont arról van szó, hogy ti már majdnem hogy ellenzékiek vagytok, akkor azt az elenyésző kritikát már ti írtátok, a mandiner, az egységes.

még emlékszem a belső botrányra jvizkeleti írása kapcsán, azt besorolni A Mandiner kormányt bíráló irományának minimum hánytató szemforgatás tőled.

amúgy jó buli, hogy egy lukkal odébb azzal oltogatsz mást, te egyedül annyi kúrmányt bíráló írást írtál mostanság, mint ő nyóc év alatt sem, miközben a teljes szerkesztőségtől kapartál össze egy véknya tucatot. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.10. 07:44:39

@politicus:

amúgy meg már csak azért is felesleges görcsölés a nem-számolom-meg:12 arányú bizonyítvány magyarázása, mert csak a hülye nem tudja, milyen szurkolók vagytok, tehát már az is valami, hogy havonta párszor egy jobbklikkhez vagy magyar nemzethez képest már kevés híján komcsi* valamelyik szerzőtök (max utána kommentben leoltja a többi szerző java része)

* ellenzéki, de itt így hívják őket

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.10. 11:24:15

@mavo:

"fél év alatt egy tucat bírálat a kormánynak, az azért nem semmi. a zember nem tudná, kik vagytok, még ellenzékinek is nézhetne titeket. most az olyan apró, pici csuszikat leszámítva, hogy például a talán kettő darab neren mókázó post mellé kijött legalább annyi, de inkább több a ner jóságát bizonygató fos is a mandineren, éps ha nagyon akarod, még keresek hasonló példát."

Tudtam, hogy ha nem írom oda, hogy ezek csak példák, lesz aki azok számával, illetve azok számosságával fog előjönni. Lett.

"nem kicsit szemforgatás, hogy amikor az elpetek zavaros hülyeségeket okádnak az olvasók elé, akkor ti individuumok vagytok, mindenki azt ír, amit akar, amikor viszont arról van szó, hogy ti már majdnem hogy ellenzékiek vagytok, akkor azt az elenyésző kritikát már ti írtátok, a mandiner, az egységes."

Nem tettetem magam hülyének, de ezt konkrétan nem értem. Ez most mi akart lenni?

Ha Vízkeleti kolléga írása nem kormánykritikus, akkor totálisan eltérő fogalmaink vannak a kritikáról.

"amúgy jó buli, hogy egy lukkal odébb azzal oltogatsz mást, te egyedül annyi kúrmányt bíráló írást írtál mostanság, mint ő nyóc év alatt sem, miközben a teljes szerkesztőségtől kapartál össze egy véknya tucatot. :)"

A fentiek közül ötöt én írtam. És mivel Kettes egyet sem az előzőről, az szerény számításaim szerint éppen öttel több a semminél.
Az pedig, hogy milyen szurkolók vagyunk, eddig sem volt kérdéses. Mind köcsög fideszesek vagyunk. Ez tény.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.10. 11:31:14

@mavo: egyébként azt, hogy milyen alapállásból látom (látjuk) a világot, azt kb. féltucatszor leírtam már, tehát most azzal jönni, hogy milyen drukkerek vagyunk, minimum megkésett.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.10. 13:52:55

@politicus:

"Tudtam, hogy ha nem írom oda, hogy ezek csak példák, lesz aki azok számával, illetve azok számosságával fog előjönni. Lett."

én meg ezt vártam, na, most mi van. nagyjából emlékszem az összesre, tok-vonó van úgy két tucat is, ha beleszámítom az olyat is (kk&tt sajtószabi), amely két mondat erejéig kimondja, hogy valóban nem tökéletes a médiatörvény, majd ennek ürügyén hatezer karakteren keresztül ócsárolja az ún. ballib sajtót, ráadásul olyan következetességgel mintha én mondjuk a mandinert besorolnám a magyar hírlap, magyar nemzet, demokrata, gondola, echo tévé társaságba.

"Nem tettetem magam hülyének, de ezt konkrétan nem értem."

gondoltam, hogy nem fogod érteni. holott egyszerű. amikor a lolácskák, aristók, betyárok zümmögnek bele a blogba, akkor _mindig_ az a válasz, hogy hát ti szerzők teljesen önáűllóak vagytok, azt írtok, amit akartok, a mandiner nem egységes társaság, amikor meg azt kell bizonyítani, hogy a mandiner deigenis szitta (szitta pénttek) a kúrmányt, akkor már közös a dicsőség. holott teljesen nyilvánvaló, hogy ez nem igaz. kiváló példa rá vízkeleti kolléga esete, akinek konkrétan a fél szerzőgárda esett neki, amikor mnyp ügyben nem az errefelé jól megszokott szijártóizmusokat vagy elpetizmusokat verklizte, hanem olyanféle rühös, komonista dolgokat, mint hogy magántulajdonizé.

mindegy, ezt a kört már velem is lefutottad egyszer, és azóta sem érted, hogy nem az a baj, ahogyan "védekeztek" a fidesz-közeliség "vádja" ellen, hanem egyszerűen nevetséges védekeznetek, hogy há de ti azé sziggyátok néha. hogyne, hogyne, kettes meg már egyedül anyjába küldte a fél maszopot, klónostul, szanyikapitányostul, oszt mégse hiheti senki, hogy az orbánimádat fogja a sírba vinni.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.11. 00:00:49

@mavo:

Onnan indultunk ki, hogy Kettes olvtárs megkérdezte (de a válaszra már láthatóan nem kíváncsi), hogy az elmúlt hónapok közéleti eseményeit hol kritizáltuk. Pont ő kérte ezt számon, miközben tőle az előző kormány idején nem olvashattunk azt kritizáló veretes írásokat.

"gondoltam, hogy nem fogod érteni. holott egyszerű. amikor a lolácskák, aristók, betyárok zümmögnek bele a blogba, akkor _mindig_ az a válasz, hogy hát ti szerzők teljesen önáűllóak vagytok, azt írtok, amit akartok, a mandiner nem egységes társaság, amikor meg azt kell bizonyítani, hogy a mandiner deigenis szitta (szitta pénttek) a kúrmányt, akkor már közös a dicsőség. holott teljesen nyilvánvaló, hogy ez nem igaz. kiváló példa rá vízkeleti kolléga esete, akinek konkrétan a fél szerzőgárda esett neki, amikor mnyp ügyben nem az errefelé jól megszokott szijártóizmusokat vagy elpetizmusokat verklizte, hanem olyanféle rühös, komonista dolgokat, mint hogy magántulajdonizé."

Továbbra sem értem, de nekem úgy tűnik, hogy a szavakon lovagolsz. Egyébként azt írtam le már számtalanszor, hogy ezen a blogon számos kormánykritikus írás megjelent már. Ez tényszerűen igaz, miközben az is igaz, hogy sok szerzőnk van, sokféleképpen gondolkozunk és nem biztos, hogy mindenki egyetért a másik írásával.

És csak a ténybeli hűség kedvéért: Vizkeleti blogtárs írását (amiről tehát kiderült, hogy kritikus a kormánnyal szemben) a több mint 40 mandineres szerző közül Vizkeletit leszámítva öten Elpet, Tölgy, Betyár (róluk azt sem tudtam eddig, hogy mandiner szerzők) Pelikán, Dobray és Tanársegéd úr (vendégszerző) szóltak hozzá. Az első három úr hónapok, hanem évek óta nem publikált itt, tehát messze nem tekinthetők törzsszerzőknek, Pelikán és Dobray pedig 1-1 kommentet eresztettek meg, amelyek közül Pelikáné volt kritikus. Azaz azt állítani, hogy a Mandiner úgy en bloc nekiment volna annak az írásnak, az minimum aránytévesztés.

És végül én nem védekeztem semmi ellen, ezt értsd már meg. Pusztán arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy nehogy már az kérje rajtunk számon a kormány kritizálását, aki spec. az előző kormány regnálását is az ellenzék kritizálására fordította.

Az alapállásunk világos, feltalálni a spanyol viaszt velünk kapcsolatban nem kell. Ha valami nem tetszik a mostani kormány intézkedései közül, azt, ahogy eddig, ezután is szóvá fogjuk tenni. Alapállás ide, alapállás oda. Joccakát.

kalman 2011.01.18. 23:25:17

Üdv

Istvánnak hívnak Pécsről.

Itt az elején leszögezném, hogy független vagyok.

Nekem egy vagyis két kérdésem volna az EU felé.

Az egyik, hogy ha tudja (tudnia kéne), hogy Ausztirában elvileg szólásszabadság van, DE az alkotmányukban benne van, hogy a Holokauszt ot nem lehet tagadni.
Nos akkor mégsem... ?
Ha meg megpróbálsz élni a szabad vélemény nyílvánítási alkotmányos jogoddal, akkor dutyi!

EZ MI?

A másik :

Szlovákiában a nyelvtörvény!

Mi az hogy nem lehet felvidéken magyarul beszélni?

Mondj nekem egy szlovák király!

Hadd kérdezzem meg, ez nem 100% osan a szólás szabadság földbe tiprása?
Erre az Eu nem tesz / tett semmit.

Nem fújták fel... miért nem?

üdv (isty2005@citromail.hu)

kalman 2011.01.18. 23:26:03

Üdv

Istvánnak hívnak Pécsről.

Itt az elején leszögezném, hogy független vagyok.

Nekem egy vagyis két kérdésem volna az EU felé.

Az egyik, hogy ha tudja (tudnia kéne), hogy Ausztirában elvileg szólásszabadság van, DE az alkotmányukban benne van, hogy a Holokauszt ot nem lehet tagadni.
Nos akkor mégsem... ?
Ha meg megpróbálsz élni a szabad vélemény nyílvánítási alkotmányos jogoddal, akkor dutyi!

EZ MI?

A másik :

Szlovákiában a nyelvtörvény!

Mi az hogy nem lehet felvidéken magyarul beszélni?

Mondj nekem egy szlovák király!

Hadd kérdezzem meg, ez nem 100% osan a szólás szabadság földbe tiprása?
Erre az Eu nem tesz / tett semmit.

Nem fújták fel... miért nem?

üdv (isty2005@citromail.hu)

kalman 2011.01.18. 23:27:08

Üdv

Pécsről írok.

Itt az elején leszögezném, hogy független vagyok.

Nekem egy vagyis két kérdésem volna az EU felé.

Az egyik, hogy ha tudja (tudnia kéne), hogy Ausztirában elvileg szólásszabadság van, DE az alkotmányukban benne van, hogy a Holokauszt ot nem lehet tagadni.
Nos akkor mégsem... ?
Ha meg megpróbálsz élni a szabad vélemény nyílvánítási alkotmányos jogoddal, akkor dutyi!

EZ MI?

A másik :

Szlovákiában a nyelvtörvény!

Mi az hogy nem lehet felvidéken magyarul beszélni?

Mondj nekem egy szlovák király!

Hadd kérdezzem meg, ez nem 100% osan a szólás szabadság földbe tiprása?
Erre az Eu nem tesz / tett semmit.

Nem fújták fel... miért nem?

üdv (kalman12345@citromail.hu)
süti beállítások módosítása