Berekesztés
2009. december 22. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Berekesztés

 Egyszer az Új Generáció egyik aktivistája jegyezte meg egy ismerősünk ismerőse ismerősének, hogy sajnos az SZDSZ ifjúsági szervezetében régebben még volt némi kakaó, de mára már nem több, mint budapesti meleg fiatalemberek ismerkedési fóruma, így túl sok mondanivalója nem maradt. Valami hasonló történt a Magyar Naranccsal is. És ezzel most nem lebuzizni akarjuk a lap szerkesztőségét, hanem jelezni, hogy a régen sok szempontból érdekes és eredeti újság mára egy szűk szubkultúra belterjes magazinja lett, amelynek fő ismertetőjegye az unalmasság. Persze ez az ő dolguk, minket sem az Új Generáció, sem a Magyar Narancs sorsa nem érint túl mélyen. Sőt, ha valaki azzal keres meg minket, hogy szeretne olvasni egy háromoldalas koncertkritikát a dél-kongói mbete-klezmer legsikeresebb művelőjének múlt heti berlini klubkoncertjéről, vagy arra kiváncsi, hogy miként izzasztja meg egy fiatal liberális újságíró „Hogy tetszik lenni?” jellegű kérdésekkel Mesterházy Attilát, akkor annak nyugodt szívvel a Magyar Narancsot ajánljuk. Eddig egyetlen egyszer foglalkoztunk Narancs-beli cikkel, szóval részünkről nincs harag. Most azonban a lap már haramadszorra is velünk japánkodik, úgyhogy kénytelenek vagyunk válaszolni.

***

 Az idei Meleg Méltóság Menetén volt szerencsénk végigvonulni, s miután hazaértünk, rögtön beszerkesztettünk egy fotóriportot Gyurcsány Ferencnek az eseményen való megjelenéséről. Előtte egy írásunk, utána még két fotóriportunk jelent meg az eseményről, de ez most mellékes (a helyszínen készült, Meleg büszkeség, az anyátok picsája! című remek videóópuszunkat, amely nem került fel a blogra, itt tekinthetik meg). A szóban forgó - „Aki tényleg kicseszett a melegekkel - Sokkoló képek!” - címet viselő posztunkban Gyurcsányról készült fotóink mellé odavetettünk két bekezdést:
 

Az Army of Lovers együttes tagjainak öltözve végigvonultunk ma a Meleg Méltóság Menetén. Láttunk egy csomó fiút, lányt, meg a kettő közötti mindenféle átmenetet, de semmi durvábbat annál, ami nap mint nap megfigyelhető a Gödörnél. Egyetlen sokkoló élményben volt részünk: a Gyurcsány-házaspár és haverjainak megjelenésében. A bukott miniszterelnököt még a melegek gyűrűjében is tucatnyi barátságtalan testőr védte, s ő nem is vonult végig az Andrássy úton, csak az elején jópofizott egy óráig.

Az igazán megdöbbentő az volt, hogy sem a melegek, sem a humanisták, sem a feministák nem koncolták föl, sőt próbáltak fényképezkedni vele, pedig ha volt valaki, aki az elmúlt években igazán ártott az ügyüknek, az a volt miniszterelnök volt. Már csak a mai megjelenésével sikerült szegény homárokat berángatni maga mellé a szarba. Ennek ellenére a Gyurcsányékról készített fotósorozatunkat külön közöljük, hogy ne mossuk őket össze a jóérzésű melegekkel, ugyanakkor várjuk buzi polgártársaink magyarázatát és felháborodott tiltakozását.
     


 Nos, ez a szöveg nem föltétlenül barátságos Gyurcsánnyal szemben, a homárokkal ellenségesnek azonban csak kínos belemagyarázással értelmezhető. Aki ebben a pár sorban homofóbiát, kirekesztésre való felszólítást, pogromtervezetet lát, az egyértelműen vagy síkhülye, vagy közvetlenül Gyurcsány Ferenctől kapja a fizetését.

 Miért gondoljuk, hogy Gyurcsány kicseszett a melegekkel? Mondhatjuk azt is, hogy pocsék kormányzásával Gyurcsány - néhány jóbarátján és üzletfelén kívül - mindenkivel kicseszett, aki ebben az országban él, így a homikkal is - nyilván nekik sem jó, hogy a magyar gazdaság összeomlott, az államadósság történelmi csúcsokat dönt, ami pénz pedig mégis van, azt ellopják. Ami pedig konkrétan a melegeket illeti: nekik elég azt a kérdést feltenniük, hogy jobb lett-e a helyzetük, társadalmi elfogadottságuk, biztonságérzetük az MSZP-SZDSZ kormány alatt, mint előtte volt. Eszébe jutott-e bárkinek Gyurcsány előtt, hogy megzavarja a melegparádét? Hogy buziverést szervezzen? Hogy Magyarország fő problémájának a buzik elszaporodását tekintse? Nem. Ezt a szellemet Gyurcsány szabadította ki a palackból, sok más szellemmel együtt. Őszöd után egy gyors eltűnéssel még vissza tudta volna tuszkolni őket a palackba, de ez a beteg pokémon túlságosan szerette és élvezte a hatalmat ahhoz, hogy - az ország nyugalma érdekében - önként lemondjon róla. Nem csoda, hogy csak azért nem vált Magyarország leggyűlöltebb emberévé, mert kreatúrája, Kóka János még nála is visszataszítóbb alak.

  Ha pedig az ember tudja, hogy szűk rajongótáborán kívül mindenki utálja, mint a szart, akkor - feltéve, hogy van benne némi elemi tisztesség - igyekszik jelenlétével, kiállásával nem terhelni egy amúgy is problémákkal sújtott kisebbséget. Mert ezzel árt nekik. Egészen biztosan egyetlen ember sem akadt a világon, aki korábban utálta a melegeket, de attól, hogy Gyurcsány megjelent a Meleg Méltóság Menetén, megszerette őket. Gyurcsány azt érte el, hogy csak fokozta a buzik iránti utálatot - és ezt nyilván tudta, nem buta ember ő. Hasonló módon egyébként egy évvel korábban már hazabaszta a Tarka Magyar mozgalmat is, amely első felvonulása után meg is döglött - ezt mondjuk mi nem annyira sajnáljuk, de a lelkes és minden bizonnyal jószándékú szervezők igen. Mindez egyébként nem Gyurcsány-specifikus, a magyar viszonyok között bármely más megosztó személyiséggel is ugyanez lenne a helyzet, ezért például a melegek számára az sem lenne túl jó, ha Vona Gábor vonulna fel velük.

 Gyurcsány megjelenése az idei meleg meneten ráadásul konkrét formájában is különösen visszatetsző volt: fegyveres-fülhallgatós testőrök szoros gyűrűjében jött, fényképeztette magát egy darabig, aztán gyorsan eltűnt az első - földi halandók elől egyébként lezárt - kisföldalatti-aluljáróban.

 Azt hittük, hogy mindez teljesen nyilvánvaló, ezért annak idején nem is fejtettük ki bővebben - aki nem látja, hogy Gyurcsány támogatása bármilyen ügynek kontraproduktív, az nem ebben az országban él.

 Gyurcsánynak a melegekkel kapcsolatos kegyeire egyetlen példát lehet felhozni, a buzgárok regisztrált élettársi kapcsolatának törvénybe iktatását. Ez biztos nagy szó, de azt azért meg kell jegyezni, hogy 2009. július 1-jétől, az új szabály életbe lépésétől szeptemberig mindössze 30 meleg pár regisztráltatta kapcsolatát, vagyis nem mondható, hogy mind az X százezer honi homi ugrásra készen várta, hogy a jótéteményből mielőbb részesülhessen.

 És még azt is érdemes megjegyezni, hogy a Meleg Méltóság Menete, illetve az azt szervező néhány - pár tucat tagot számláló - homiszövetség kurvára nem képviseli a magyar melegeket; azok jelentős része egyáltalán nem kér a kamionos felvonulásból meg a szivárványos megmondóemberek okosságaiból.


 ***


 Na de hülyék, lakájok és liberálisok mindig is voltak, vannak és lesznek, s Gyurcsány Ferencet nem lehet ám csak úgy büntetlenül bántani, úgyhogy fent idézett posztunkért meg is kaptuk a magunkét a Magyar Narancsban, illetve a Demos Magyarország honlapján. Először Böcskei Balázs baszott oda „Új Kirekesztési Terv? - A szubkulturális önrendelkezés esélyei Magyarországon” című írásában. Böcskei, aki amúgy a Demos Magyarország kutatója, vagyis Gyurcsány nem kevés pénzzel kitömött think-tankjének oszlopa, nem tudja, hogy egy blognak nincs hagyományos értelemben vett címlapja, viszont nagyon szereti Gyurcsány Ferencet. Ezen kívül sajnos írásának csak kísérleti értelmezésére törekedhetünk, mivel a szerző elköveti a fontoskodó kezdő tanársegédjelöltek és tudományos segédmunkatársak klasszikus hibáját: idegen szavakkal, értelmetlen szókapcsolatokkal és a falleológia szak elsőéves kötelező olvasmánylistáján szereplő híres emberek neveivel dobálózik, s ezek között elveszik, hogy mit is akar mondani. Böcskei fájlalja, hogy a média szinte kizárólag Gyurcsány Ferenc megjelenésével foglalkozott (ez speciel ránk, mint láttuk, még csak nem is igaz), meg azt, hogy kevés politikus jött el a búzamenetre, meg azt, hogy a felmérések szerint a magyarok provinciális bunkók, mert azt mondják, hogy „Engem nem zavar, ha buzi, csak ne mutogassa magát, menjen haza, otthon csinálja.” Ezután a szerző széles ívet von a különböző „jobboldali” médiumok között, a Kommentártól a Magyar Jelenig, s felvázolja az „Új Magyarország Kirekesztési Terv” félelmetes vízióját, amelyben minden kisebbség szét lesz szopatva – mindezt abból kiindulva, hogy lefényképeztük Gyurcsány seggét. Mi nagyjából ennyit tudtunk kihámozni a „betonfejű posztfasiszták”, „nyelvi egyoldalúságba felejtkezett értelmiségi és a nyelv nélküli politikai osztály”, „a Jürgen Habermas által nyelv- és szociológiaelméletileg vizionált kommunikatív racionalitás”, „egyneműsített népközösség uniformitása”, „a jogállam és a demokrácia etnonacionalista felfogása”, „a kitágított inklúzió és a megújított lezárás”, „a naturalista népszellem expresszív értelme”, „a reflektálatlan amerikai neokonzervativizmus”, „az individuum mint atomisztikusan értelmezett, kötetlen én”,  „a politikai akaratképzésnek mint a társadalmi érdekek aggregációjának instrumentalisztikus felfogása” „a nacionalista esszencializmus nyelve” és egyéb gyönyörűségek alól. Aki jobban érti, kérjük, jöjjön velünk privibe, és magyarázza el.

***

A sok bonyolult megfogalmazás miatt az üzenet, miszerint a jobboldal szőröstül-bőröstül kirekesztő, és Dunába szeretné lőni a buzikat, Gyurcsány viszont egy áldott jó lélek, nyilván nem mindenkinek jött át, ezért egy Németh Csaba nevű sajtólevelező egyértelműsítette a helyzetet. Itt már a teljes klasszikus ballib eszköztár felvonul. Németh szerint a reakciós szerzők, amikor kiállnak a melegek alapvető jogaiért, igazából ravasz módon éppen ellenük áskálódnak, mert ilyen alattomosak ezek a dögök. Ráadásul a jobboldaliak egy része nem átallja „homoszexualitásnak” nevezni a homoszexualitást (Németh amúgy elfelejti, hogy a „szexualitás” szó nem csak dugást jelent). Aztán jönnek a szokásos panelek: Molnár Oszkár, „az Orbán által előfizetésre ajánlott Demokrata”, „az Orbán által sokáig »bátorító szeretettel« figyelt Jobbik”, Torockai László és még egy kis Orbán. Éppen csak a szőlőbányák, Kaya Ibrahim és a kordonbontás nem kerülnek elő.

 A Reakció szerkesztői erre olvasói levélben válaszoltak, jelezve, hogy egyrészt a Reakció szerzői többször kiálltak a melegek alapvető jogai mellett (sőt a regisztrált élettársi kapcsolat mellett is), másrészt a melegek házasságát valóban nem támogatják, harmadrészt negyvenfős közösségi blogként egyetlen párt álláspontját sem képviselik.

 Németh Csaba azonban nem hagyja magát: újabb levelet ír, amelyben lelkes oknyomozásba kezd. Előás néhány adatot a Reakció egyes szerzői és a Fidelitas közötti 6-8 évvel ezelőtti kapcsolatokról (mintha bárki tagadta volna e kapcsolatokat). Talál egy több mint kétéves bejegyzést Nénike kollegától, amely a melegek házassága ellen emel szót (itt a „popó orientált életmód” emlegetése veri ki a biztosítékot – ennek okát nem igazán értjük, mi például büszkén valljuk, hogy pinaorientált életmódot folytatunk). Kevesli, hogy a negyven bloggerből csak három állt ki a melegek alapjogai mellett (mintha egy bloggernek kötelessége lenne azzal foglalkozni, ami Németh Csabát érdekli). És még egy olyan posztot is talál -dobray- (dszg) kollega tollából, amelyben füstölgő puskacsőként szerepel a „szexuális deviancia” kifejezés – igaz, a poszt nem a Reakción jelent meg, s az is egyértelmű, hogy Németh nincs tisztában a deviancia szó jelentésével („az útról való letérés”, vaze, vagyis a többség normáitól való eltérés). Vagyis Németh kérlelhetetlen logikával bebizonyítja, hogy a Reakció mögött maga a patás áll, s emellett természetesen homofób. Ezúton is gratulálunk neki.

***



  Önmagában persze a Magyar Narancs, egy Demosos kutató vagy egy levélíró csúsztató hőbörgése nem lenne túl érdekes. Ami tanulságos mindebben, az az, hogy kiégett ripacsaink, kormányközeli bűnözőink, volt párttitkáraink mellett fiatalos balliberálisainkon is úrrá lett a félelem. Az pedig gyűlöletet és hazugságot szül.

 Van, aki páni félelmében nyíltan fasisztázik mindenkit, aki másképp látja a világot; a fenti három írás némileg visszafogottabban csak kirekesztésről, homofóbiáról, elnyomásról beszél. A cél persze ugyanaz: mindenki más megbélyegzésével megőrizni a közéleti pozíciókat, a megmondás kizárólagos jogát.

 Na persze nem attól félnek, hogy hamarosan államilag fognak zsidót verni, buzit üldözni, cigányt ölni. Vagy hogy felszámolják a demokráciát.  Nem, ők saját szellemi befolyásukat féltik. Félnek, mert kiderült, hogy amit mondanak, az nem igaz: a piac nem működik tökéletesen, a cigányéremnek nem csak egy oldala van, a nyugati bevándorlási modell csődöt mondott, a liberális politikusok pedig veséket veretnek le, ha ez a pillanatnyi érdekük. Nyilvánvalóvá vált, hogy húsz éven keresztül faszságokat beszéltek.

 És tőlünk is félnek, mert nem vagyunk náluk butábbak. Vannak az országban páran, akik idegen nyelveken olvasnak, tudnak helyesen írni és e-mailhez csatolmányt mellékelni, s a saját levükben fővő ballibeket nem gyűlölik, hanem kiröhögik. Akik ugyanúgy nem kedvelik a nácikat, mint ők, viszont nem erre épül a komplett identitásuk, így szabadabbak és görcstelenebbek. Nem fekszenek bele a skatulyáikba, nem adják oda nekik a szavakat, s ugyanúgy röhögnek a kurucokon mint a dogmatikus és humortalan liberálisokon.

 Igen, kedves ballibek, oda a vélt szellemi felsőbbrendűségetek, amit valós piaci versenyben amúgy sosem mérettetek meg, csak a belterjes pályázati világban. Megértjük, de sajnáljuk, hogy ezt nem tudjátok megemészteni, ezért előszedtek valami tizenöt éves brossúrát, s annak alapján vagdalkoztok. Unalmasak vagytok.

  Mindenesetre mi azt kívánjuk nektek, hogy nálunk nagyobb kirekesztővel sose legyen dolgotok. És hogy ne féljetek annyira, mert a bokáig összefosott gatya ugyanolyan rosszul áll nektek, mint Gréczy Zsoltnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr341603073

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyurcsány még megmenthet minket Orbántól - Az utolsó esély 2009.12.22. 11:26:39

Kövezzetek meg, de én egyetértek Gyurcsány Ferenccel, és nagyon örülök, hogy visszatért a politikai életbe és nem hagyja, nem engedi, hogy a jobboldal a végső romlásba döntse virágzó országunkat.   Lássuk be barátaim, hogy minden, amit leírt, sz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.12.22. 08:23:56

"Na de hülyék, lakájok és liberálisok mindig is voltak, vannak és lesznek" :)

BB pedig egy TEK-es szemináriumi dolgozatát nyomhatta el a DEMOS-nak némi mogyiért. Bár az elmúlt évtized Habermas írásai még nem érkeztek meg hozzá, igaz, azok még magyarul kiadatlanok.

Lacc78 2009.12.22. 08:37:01

Gratulálok a cikkhez, de főleg az illusztrációkhoz. Mennyi idő alatt szedtétek össze ezt a rengeteg hitlerbajszos macskát? Vagy fotósopp?

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.12.22. 08:38:35

A Mancs a buziság elítélésének jogát akarja elvitatni.

Szerintem a buziság undorító, de nincs közöm hozzá, hogy két felnőtt buzi mit tesz diszkréten.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.12.22. 08:41:52

Se vége, se hossza, érdemel ennyit a kinyúlt pulóverű borostások kedvenc lapja? Nem épp. De írjátok, hogy a MANCS egy "régen sok szempontból érdekes és eredeti újság". Ha ez csak az utóbbi években esett le, akkor már zavar lehet az erőben, mert a MANCS réges-réges-régen "egy szűk szubkultúra belterjes magazinja lett, amelynek fő ismertetőjegye az unalmasság". Hogy milyen régen? Olyan régen, hogy még Gyulának hívták a miniszterelnököt és divat volt a padlizsánszínű zakó.

A fifikásabbaknak már akkor leesett, hogy a MANCS a hatalom engedelmesen doromboló eszköze: az Ökotáj nevű értelmiségi izé Tulok Gábor Mángorló fedőnevű szerzője 1996-ban Elitóvoda címen közölt róla írást ( epa.niif.hu/00000/00005/00011/tars8.html ), a Genyó Szívó Disztroly vonatkozó cikkeit keresse ki, akinek ideje van rá.

Azóta eltelt tizenhárom év, a MANCSot megjárta Eörsi István, TGM és talán csak Kuncze Gábor nem, de érdekes és eredeti - nem, már akkor sem volt az, amikor gimis voltam.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.12.22. 08:46:02

Ezaz! Amikor az első képet megláttam már reméltem, hogy a szokásos Kínai-Trágár illusztrációs technikát alkalmaztátok, és lesz majd sok cuuukiiii cicakép, és lett :)

Szociológus 2009.12.22. 09:01:48

Te szegény ember. Ezért kár volt leülnöd a számítógéped elé, bekapcsolnod, használni az áramot, a világítást és megírnod ezt a kakit. Miért? Miért nem csinálsz valami hasznosat, értelmeset? Ezzel a cikkel most merre is szeretnél lefetyelni?

2009.12.22. 09:05:03

A végétől visszafelé a harmadik bekezdés arany, külön kinyomtattam!

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.12.22. 09:05:27

@ferimester: Tóni egyenesen az Elnöki Keret "Vezénylő Tábornok" programjából kapja az apanázsát, a kínaiak meg tudvalevő, hogy mindenféle munkát olcsón elvállalnak. De ezt nem tőlem hallotta.

MacPhisto 2009.12.22. 09:07:49

Kicsit aggódom is, hogy a választások előtti, nagy számban kiplakátolt címlapon most Kunczemaci helyett ki lesz.

A veszélyben lévő köztársaság allegóriája talán? LOL.

kispufi 2009.12.22. 09:10:31

vajon a homoszexualitást magánügynek tekinteni miért nagyobb bűn, mint a vallásosságot, a hmokosságot utcára kivinni miért szebb, szentebb és európaibb dolog egy keresztálításnál, urambocsá', karácsonyfa-állításnál? igaz, a twá-kurzusra gondolva, egyeseknél már az a magánügy is zavaró, hogy ilyen létezik.
ahh, jó volt ez, kk-tt, nem is nagyon van mit hozzáfűzni.

rajen 2009.12.22. 09:14:55

Az illusztrációk nagyon viccesek, van valami honlap, ahol hitlerbajszos macskák képeit gyűjtik? :)))

Rich.mond 2009.12.22. 09:16:48

Szerintem jó cikk.
Pedig engem igazán nem vádolhatnak azzal, hogy Fidelitas-közeli emberke lennék, sőt, a blog egyik remek szerzőjével anno késhegyig folyó vitákat folytattunk az aktuálpolitikai kérdésekről.
Sőt, jó pár éve én speciel szerettem MANCS-ot olvasgatni.
Jó kis blog ez, kár, hogy sokan nem értik, vagy nem akarják megérteni, miről is szól úgy általában.

És egyetértek a pinaorientált életmóddal is, de semmi konzervatív felfogás!

rognork 2009.12.22. 09:21:56

Szép temetési cikk. Jövőre kijelölhetik nekik a rezervátumot, lesz ott retro kanapé, füstös könyvtár, meg romkocsma. Mi meg belépőért cserébe nézegethetnénk őket üvegfal mögül.

is 2009.12.22. 09:24:12

"És tőlünk is félnek, mert nem vagyunk náluk butábbak"

Hát, amit a tavalyi népszavazással csináltatok, utána ezt már nehéz kimagyarázni. Nem az a butaság, hogy valaki nem beszél nyelvet. A butaság nem látni, hogy merre van előre az országnak, Magyarországnak, és szimplán Gyurcsányozni, még most is. Azt hittem, hogy mindez teljesen nyilvánvaló, ezért annak idején nem is fejtettem ki bővebben - úgy látszik szükség lesz rá. Mondjuk van kommentelőtök, akinek ez az arany, és kinyomtatja, meg bekeretezi, de hát író-olvasó ha egymásra találkozik...

feliguresvagyfeligtele 2009.12.22. 09:25:31

Zseniális befejezés. Pontosan emiatt vettem meg az első UFI- t 72- ben.

pierre bayle 2009.12.22. 09:30:54

Köpjetek le, de én mindig megveszem a narancsot - közben persze érzem, hogy egy halódó szubkultúra része vagyok, s efelett rettenetes kultúrpesszimista fájdalmat szoktam érezni. Hanyatlik a világ, romlik az ízlés. Nálam még mindig Nick Cave meg a Klezmatics a menő, s nem mondjuk az Ismerős Arcok meg a nagymagyar repper, most nem tudom, hogy hívják (a U2 borzalmas ciki, viszont jó, h a Reakció is laibachol). Meg inkább Pynchont olvasok, mint Wassalbertet, ha már.

Sok igazság van a cikkben egyébként (szimpatikus a pinaorientált életmód is, bár ebben nem lennék kirekesztő, vannak további érdekes testnyílások is), tényleg korszerűtlenek vagyunk itt a ballib oldalon és újra kell gondolni egy pár dolgot. De talán annyit érdemes megjegyezni, hogy nem annyira félelem ez, inkább undor: a fidesz tényleg visszataszító újságokhoz, személyekhez és dolgokhoz kapcsolható, anélkül, hogy azonosulna velük, s anélkül, hogy azt kellene hinnünk, baj lesz. Nem lesz baj, de azért egy kicsit szabad fanyalogni?

Az ominózus gyurcsányos cikk a reakción meg tényleg szar volt: akkor is fanyalogtam, miért kell pont ezért basztatni Fletót, egy másik politikus sem vette a bátorságot, hogy elmenjen, ő meg igen. Miért nem ment jelenlétével a jogbiztonságot szimbolizálni Sólyom, Orbán, Kóka, stb.?

A liberális politikusok veséket veretnek le, ez, szép, ez jó, ezt megjegyeztem.

popzene 2009.12.22. 09:33:58

mondjuk ha tényleg nem lennétek se buták, se homofóbok, akkor szerintem nem védekeznétek a két vád ellen kb 5 gépelt oldalnyi terjedelemben. meddig írtátok - egész hétvégén?

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.12.22. 09:37:58

@pierre bayle:

"A liberális politikusok veséket veretnek le, ez, szép, ez jó, ezt megjegyeztem."

Alap.

Minden sikeres politikus veret le veséket, ha úgy hozza az élet.
Az nem mindegy, hogy élvezettel vagy kényszerűen.

Akinek ezzel baja van az ne foglalkozzon politikával.

Nem lehet más a politika.

A reakciós pajtásokkal meg az a baj, hogy próbálják összeegyeztetni a katolicizmust és a magyarizmust a jófejséggel. Egy darabig úgy néz ki, mintha menne, de megvannak a korlátaik.

fourgee 2009.12.22. 09:39:10

@is: Mivel Mesterházy régi ellenfele, Gyurcsány a mai napig ott van a háttérben, nem vonult vissza, ezért pl. a "Gyurcsányozásnak" nagyobb realitása van, mint a "nácizásnak".
Egyébként meg miért rovod fel másoknak hogy Gyurcsányoznak? "butaság nem látni, hogy merre van előre az országnak". Tőlük várod, hogy irányt mutassanak hogy merre van előre?

Én se az Orbánozókra, se a Gyurcsányozókra, se a fasisztázókra, se a kommunistázókra nem bíznám a jövőmet, a jövőnket, nem vagyok ostoba. :)

fourgee 2009.12.22. 09:41:38

@Jobb híján MDF-es: Mások meg egy zárt körű, idegeneket kirekesztő közösséget próbálnak meg összeegyeztetni a liberalizmus, a szabadság eszméivel, annak ellenére hogy a saját korlátaik miatt ők sem szabadok. "Egy darabig úgy néz ki, mintha menne, de megvannak a korlátaik."

Kellene valahol egy fórum, ahol meg lehetne beszélni hogy kinek mit jelent a liberalizmus, kíváncsi vagyok hogy ki hogyan látja.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.12.22. 09:43:39

Értem én a cikket, meg készséggel el is hiszek benne mindent; jóhiszemű olvasóként ha valaki azt írja, hogy nem náci, akkor elhiszem neki.
Annyit jegyeznék meg, hogy jelen blog kommentelői és a szerzők közül a posztban is említett dszg kolléga jellemző megnyilvánulásai joggal érik el a jó értelemben vett liberális média ingerküszöbét.
Valahogy az az érzésem, hogy a Reakciónak van egy "hivatalos, mainstream" álláspontja, amit a hivatalos álláspont-deklaráló cikkekben, mint ez is, megvédenek, az időnkénti kilengések (amik tényleg nem kurucinfó-szintűek) meg az írók egyéni véleménye. A kommentelőkért persze nem lehet felelősséget vállalni, de nyilván nem a kapcsolat.hu törzsközönsége.

Bruno 2009.12.22. 09:44:31

Azt gondolom, hogy a poszt írója nem tudja, hogy mirősl is ír, és ez csak az udvariasabb feltételezésem. Egyébiránt nem féltem a Mancsot. A Vezérlő Tábornok :-)) már egyszer bepróbálkozott a név elvételével látjuk, hogy hova jutott.

Öszegezve: az egyetlen független és valóban liberális lapról van szó. Persze nehéz azt tudomásul venni, hogy például a legutóbbi számban Horányi Özséb (akit nehéz lenne komcsiként vagy liberálisként azonosítani) többet ekézi a jobb mint a bal oldalt.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.12.22. 09:45:47

és magyarázkodnak bazmeg, egy tetves narancsos cikk miatt. és nem először. ilyet akkor tesz az ember, ha a sajátjai bántják. :)

feliguresvagyfeligtele 2009.12.22. 09:45:53

@pierre bayle: Nagyon nagy kavar van a fejedben. Pontosan ugyanazt a retorikát és módszert alkalmazod, mint a narancsosok.
1. az, hogy ki milyen zenét szeret szubjektív dolog, ha ezt neked egy újság, vagy politikai attitűd mondja meg, megszűntél egyén lenni
2. miért kellene politikusnak melegtüntetésre járnia? ez személyes döntés szerintem, ha valaki nem ért vele egyet az nem megy el, ettől miért lenne homofób?!
@popzene: ez nem védekezés, ez oktatás. ha figyelmesen olvasol, neked is lejöhet

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.12.22. 09:46:37

@pierre bayle: Hát, kedves pierre, sajnos tényleg az a helyzet, hogy 2006 óta a liberális politikus a veseleverő, kádár-kolbászt forgató majomember szinonímája. Ne tetszett volna veséket veretni, mártíriuszozni, összevert embereken élcelődni, Marosán-Biszku-Komócsin-Grószkarcsi-Bereczelvtárs módjára a "miért mentek oda" érvével jönni.

Vájtfülűeknek: 1990 után az első tüntetést Kuncze Gábor verette szét karhatalmi erővel, akkor még nem fideszeseket vagy zavargókat, hanem a kormány ellen tüntető kisgazdaközeli nyugdíjasokat. Ki lehet rakni a liberális dicsőségfalra azt is.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.12.22. 09:48:38

a magam részéről szeretnék a 40-ből 3 bloggerhez csatlakozni, már ami ami a meleg jogok (értsd: általános emberi jogok) kérdését illeti. Már ha erre föltétlenül szükség van. De a házasságukat én NEM támogatom.

feliguresvagyfeligtele 2009.12.22. 09:48:44

@Bruno: amilyen lapról te írsz az nem létezik. mint ahogy nincs objektív hozzáállás sem.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.12.22. 09:51:50

bezzeg a Reakció milyen izgalmas, amelyiknek a Gyurcsány fikázáson kívül nem sok témája volt az utóbbi években.

fourgee 2009.12.22. 09:52:41

@peetmaster: Mi alapján van meghatározva hogy ki liberális, és mi alapján van meghatározva, hogy ki náci? Nekem eddig az jött le, hogy van egy szűk réteg, akik magukat liberálisnak nevezik (csak nevezik, mert elfelejtik a liberális eszméket), és ha már úgy döntöttek hogy saját magukat meghatározták, akkor jogot éreznek arra, hogy bárkit lenácizhassanak, aki nem ért egyet velük. Ha jól tudom, a nácik módszere volt az, hogy a másikat így megbélyegezzék...

De most tényleg, a liberális sajtó azért liberális sajtó, mert az a szűk réteg arra ébredt, hogy "mától liberálisok leszünk", vagy mi? Mi alapján szerveződött ez a szűk réteg?

nincsde 2009.12.22. 09:53:22

Nem vagytok jó fejek, ti Reakciót készítők, hiába magyarázzátok most a bizonytíványt. Hominak titulálni a melegeket, az bizony sértő. Nektek tetszene, ha állandó pöcsfejnek hívnának benneteket? Bár lehet, hogy nektek még az is bejönne. Pervertzek vagytok, szemetek, meg kötözködtök, de sebaj, egyszer jön majd szembe valaki veletek, és úgy pofán basz, hogy attól kolfultok.

nincsde 2009.12.22. 09:55:08

Bocs, mielőtt beleköt bármelyik pöcsfej (értsd, Reakciót készítő), javítom az előző melléütéseket: bizonyítványt, perverzek, koldultok.

org 2009.12.22. 09:55:50

Én magamat liberálisnak vallom, de nagyon nem szeretem azt, amivé ez a szó a mai Magyarországon vált. Mert szitokszóvá lett. Mert azzá tették, legfőképpen a liberálisoknak mondottak.
Remélem lesz ez még másképp is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.22. 09:57:51

@Trágár Kínai!

"És tőlünk is félnek, mert nem vagyunk náluk butábbak."

"Igen, kedves ballibek, oda a vélt szellemi felsőbbrendűségetek, amit valós piaci versenyben amúgy sosem mérettetek meg, csak a belterjes pályázati világban."

Ez a cikk - ha az alanyokat kicseréljük - akár a Magyar Narancsban is megjelenhetett volna. Azon gondolkoztam, vajon kik fognak 10-20 év múlva nektek/rólatok ilyen cikket írni?!:-(

Nem lehetne a sértet mellőzött "megmondó" fikázza a konkurens bebukott "megmondót" műsoron túllépni?

Mondjuk valahogy így (vagy másképp, de ebben a szellemben): Testvérek! Vétettetek a nemzet ellen, nagyot vétettetek, de a nemzet - ha őszintén megbánjátok bűneiteket és megkövetitek honfitársaitokat - újra keblére öleli tékozló fiait! Magyarország nem volt, hanem lesz! Gyertek és tegyünk együtt a Haza üdvére!:-)

ü
bbjnick

fourgee 2009.12.22. 09:58:27

@politicus: Én támogatnám, de ahogy a Wikipedián is írják, "A házasság a törvény és a hagyomány szerint egy felnőtt férfinak és egy nőnek jogilag elismert és szabályozott életközössége."

Én mondhatom azt, hogy dinoszaurusz vagyok, és aki ebben megakadályoz, az kirekesztő, de mivel "A dinoszauruszok (Dinosauria) a hüllők egy csoportja.", és nem vagyok hüllő, ezért dinoszaurusz sem lehetek.

A homoszexuálisok házassága egyébként Magyarországon is működik, egy homoszexuális férfi és egy homoszexuális nő bármikor köthet egymással házasságot.

teddyde 2009.12.22. 09:59:43

Szlengblog előtt nem ismert szlenget használni = SZÁNALMAS

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.12.22. 10:01:04

"egy homoszexuális férfi és egy homoszexuális nő bármikor köthet egymással házasságot."

Kötnek is.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.12.22. 10:02:24

@teddyde:

Fordítva: A szlengblogban nyomatott álszlenget használni nagyon gáz.

kgonzo 2009.12.22. 10:05:11

"hogy kiégett ripacsaink, kormányközeli bűnözőink, volt párttitkáraink mellett fiatalos balliberálisainkon is úrrá lett a félelem"

Mindig elönt a melegség, ha ilyen kiegyensúlyozott, egyenes, mondatokat olvasok. Miközben ekézik a másik oldalt kirekesztésért.

Olyan ez, mint amikor Navracsis feláll a parlamentben és két bájos pislogás közt megkérdezi az akkori miniszter elnököt, hogy őt fasisztának tartja-e. Persze egy percig nem gondolkodik el azon, hogy a Főnöke (bizonyos O.V.) bizottsági ülésen kommunistázik le szocdemeket, liberálisokat, szocialistákat. Mer ugye kommunistázni szabad, azért nem kell megsértődni.

phaidros 2009.12.22. 10:06:46

@is: fuss neki mégegyszer, ez csak picsogás volt. :)

gauche caviar 2009.12.22. 10:07:37

jajj de ócska :))

a reakció a magyar szardagasztó politikai posvány bulvár szekciója, a kinyúlt pulcsis bölcsészek, akikről ennyire kéjes élvezettel - és nem kevés látens homoszexualitással - irkáltok, azok éppen, hogy ti vagytok.
A nevesített buzizásotokon kívül mikor olvastatok Mancsot az elmúlt 10 évben?
Semmikor? Ja, csak írtatok róla valami véleményt, mert a sok faszságotokat valakit átnézte és katalogizálta? Akkor miért nem arról írtok, hogy azokat a faszságokat, hogyan is gondoltátok, ti fidesz-popo orientált kis kótyomfittyek.

Ócska egy darab kaka ez a reakció, hangyafasznyit sem méltó ahhoz amiről a nevét majmolja.

Szerintem ugorjatok le egy melegbárba és elégüljetek ki végre, az álszent katalicizmusotokkal együtt.

phaidros 2009.12.22. 10:07:53

@kgonzo: "Mindig elönt a melegség, ha ilyen kiegyensúlyozott, egyenes, mondatokat olvasok. Miközben ekézik a másik oldalt kirekesztésért. "

Ez fordítva és rád is igaz, amiért ezért szólalsz fel, és nem saját oldalad ellen. :)

Lorp 2009.12.22. 10:08:17

Nagyon jó cikk, de egy apróságra illik odafigyelni. Az hogy ki náci, azt nem az adott személy dönti el. Hanem majd megmondják róla. Márpedig rólatok megmondták, úgyhogy kár az erőlködésért.
Nácikok vagytok, punktum:).

gauche caviar 2009.12.22. 10:11:05

@org: ugyan, a liberálist Orbán meg a jobb oldal kezdte el szitokszóként használni, az Szdsz meg elintézte, hogy ciki legyen a liberalizmussal egy mondatban szerepelni.
Na de szarni rá, az orbánistáknak (és kezdetben még "jóbarátjaiknak" a jobbikos srácoknak) édes mindegy, hogy liberális, anarchoszindikalista, vagy szabadkőműves, lényeg, hogy legyen egy szó, amivel meg lehet nevezni a másikat, AZ ellenséget.

szál attól, hogy az szdsz bemocskolta, a fideszesek fikázzák, attól a liberalizmus szép és jó dolog, az egyik legjobb dolog a csavaros fagyi óta.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.22. 10:12:29

@kgonzo:

No, de @kgonzo! Mi valaki, ha a MSZMP vagy a KISZ vezető funkcionáriusa, ha nem kommenista?! Anapaptista t'án?!

Ja, hogy az már régen volt?! Akkor az egykori náczikat miért nem hagytuk/hagyjuk békén? Lehet, hogy már ők is másként gondolják, mint, annak idején, náczi virágukban:-(

ü
bbjnick

gauche caviar 2009.12.22. 10:13:19

@Jobb híján MDF-es: jajj de örülök, hogy más is így látja. A szlengblog jónak indult de sajnos mára már gyakorlatilag a valóság haladta meg: az a műmájerkedés amit próbál nyomatni, az egyenesen vérciki, nemhogy friss és hiteles. Látszik, hogy a tulajának semmi de semmi kapcsolata nincs a magyar rögvalósággal.

lekvárzsibbasztó 2009.12.22. 10:13:38

korrekt opusz!
ámdeugyebár hiányolom a Sztalin Jóska- féle Behemót nevű kedvenc macsekomat Bulgakov mestertől (én hölgyeket nem kínálok vodkával csak tiszta szesszel...)

gauche caviar 2009.12.22. 10:14:17

@bbjnick: mert a mi kommunistánk jobb, mint a másik kommunista. Lásd a fidesz tagságának állampárti múltját. (remélem valaki jól be is copyzza ide a sokat citált felsorolást :)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 10:18:55

@is:
Eltárs ! (K) és (L)
Jössz-e még pártgyűlésre? Vagy majd csak 2014-ben csatlakozol hozzánk újra?

Ölelve csókol a Te Berijád !

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.12.22. 10:20:47

@bbjnick:

"Mi valaki, ha a MSZMP vagy a KISZ vezető funkcionáriusa, ha nem kommenista?! Anapaptista t'án?!"

Katolikusnak egy hülyeség. :-(

aachi2 2009.12.22. 10:21:22

"Eszébe jutott-e bárkinek Gyurcsány előtt, hogy megzavarja a melegparádét? Hogy buziverést szervezzen? Hogy Magyarország fő problémájának a buzik elszaporodását tekintse? Nem. Ezt a szellemet Gyurcsány szabadította ki a palackból, sok más szellemmel együt"

mekkora nagy szar szöveg ez. ja. igen. az az ember aki kimegy szolidarítani a melegekkel. pont az volt. ő tehet M I N DE N R Ő L !!! maga a sátán bazzeg :D

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 10:21:57

@calam (acok):
Ne aggódj ! Gyurcsányt betáraztuk az első 10 -be.
Lesz még itt szoci messiás feltámadással együtt!

Ölelve csókol a Te Berijád!

aachi2 2009.12.22. 10:22:39

"Németh szerint a reakciós szerzők, amikor kiállnak a melegek alapvető jogaiért, igazából ravasz módon éppen ellenük áskálódnak, mert ilyen alattomosak ezek a dögök."

ez ugyanaz mint amit te állítasz gyurcsányról te nagyokos.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 10:24:06

@aachi2: "ez ugyanaz mint amit te állítasz gyurcsányról te nagyokos."

Helyesen így írják:

GYURCSÁNY

Ölelve csókol a Te Berijád!

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.12.22. 10:28:11

@fourgee:
"Mi alapján van meghatározva hogy ki liberális, és mi alapján van meghatározva, hogy ki náci?"

Én a magam részéről a szótári definíciókhoz közelieket szoktam érteni ezek alatt.
Liberális valami olyan, hogy nem akar másnak megtiltani semmit, amit nem muszáj.
Náci az, aki a származást fontosabbnak tarja a választásnál vagy döntésénél.
Szerintem.

"Mi alapján szerveződött ez a szűk réteg?"

Mittomén, nem voltam ott. :)

dr. Sigmund Fraud 2009.12.22. 10:28:55

Rég láttam itt ekkora frusztrált selejtes írást.
Sokadszorra, hátha megértitek: homár, homi, buzi: nem vicces, nem stílusos hanem sértő kifejezés. És ez nem esztétikai fanyalgás. Nem az a bajom, hogy trágár, hanem az, hogy embereket aláz meg differenciálatlanul és ok nélkül.
"És tőlünk is félnek, mert nem vagyunk náluk butábbak. ... s a saját levükben fővő ballibeket nem gyűlölik, hanem kiröhögik. ... így szabadabbak és görcstelenebbek."
Páran biztos vannak/vagytok, de aki a mai magyar jobboldalt szabadnak és görcstelennek látja, annak szerintem esedékes lenne egy szemészeti kontroll.

medve2 2009.12.22. 10:30:04

A Reakció szerzőinek:

1. Rendben, a blog világában a Reakció szerepe fontos, valóban féltékenyek rátok.
2. Akkor most rendeződött a helyzetetek?
3. Mi a viszony a mandinerrel?
4. Ugye figyeltek a szerkesztésre, mert mostanában csak erdélyi postok kerülnek fel, ami jó meg fontos, no de....

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 10:30:57

@peetmaster: "Liberális valami olyan, hogy nem akar másnak megtiltani semmit, amit nem muszáj."

Ennél szebben megfogalmazni. A PÁRTNAk nagy szüksége van ilyen jó tollú proletárokra.
Mi meg majd kitaláljuk, hogy mi az, ami muszáj . ;)
Aki ezt vitatja, az meg fasiszta!

Ölelve csókol a Te Berijád!

Sebastian Knight 2009.12.22. 10:32:50

Jó kis összefoglaló cikk így év vége felé. Tetszenek a Fritz Taifel és Giovanni Gatto hasonmások. (:

tevevanegypupu 2009.12.22. 10:33:13

Hat kar ertuk, mint minden masert, ami szepnek, termeszetesnek, szabadnak indult. Sokaig nem tartott semmi ilyesmi az biztos, ha magyar liberalisok telepedtek ra.

BéKu 2009.12.22. 10:34:24

@aachi2: Egy a probléma Gyurcsány hirtelen támadt melegekkel szembeni szolidaritásával: Amikor még kormányfő volt, akkor EGYSZER SEM ment ki a melegfelvonulásra. Nem volt ott se tavaly, se tavaly előtt, amikor egy csomó embert megtámadtak a széljobberek!

Most azért ment ki, mert nagyobb "védelmi rendszere" volt a felvonulásnak, mintha az amerikai elnök jött volna Magyarországra.

ÉS NEM vonult végig a menettel. Ahogy írják is a posztban: mutogatta magát, fényképezkedett, majd villámgyorsan elhúzta a csíkot az egyébként nem közlekedő kisföldalattival.

Nem a melegek miatt ment ki, hanem csak a kóros magamutogatását élte ki újfent.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.22. 10:35:41

@peetmaster:

"Liberális valami olyan, hogy nem akar másnak megtiltani semmit, amit nem muszáj."

Nem te vagy Bajnai "szövegírója"? Ez a mondat majdnem olyan jó, mint ez: "Sok részérdek sérül azért, hogy a közérdek összességében érvényesüljön."

magyarido.blog.hu/2009/09/19/az_esemenyhorizonton

ü
bbjnick

kamill77 2009.12.22. 10:36:19

hányok ettől a "cikk"-től

viszlát index...

BéKu 2009.12.22. 10:37:54

@dr. Sigmund Fraud: Attól függ, milyen kontextusban használják a fenti kifejezéseket. Például a buzik magukat és egymást is buzizzák. Sőt, ha valaki olyan mondja, aki bár nem buzi, de tudják, hogy nem sértésből írják, akkor azon se akadnak fent... Önmagában nem ezekkel a szavakkal van a baj, hanem azzal, ha valaki ezeket valóban sértő szándékkal használja.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.22. 10:38:31

Megadtátok! Van méret, van tartalom... ...majd elolvasom végig, de ehhez min. 2 sör kell, anélkül leakadtam a közepén.

org 2009.12.22. 10:40:11

@gauche caviar: ezt én is így gondolom, de azért fárasztó egy-egy beszélgetés során órákig magyarázni, hogy miért érzem magam liberálisnak és miért nem azt jelenti amit ma Magyarországon hozzá társítanak...

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 10:40:48

@sorokinV:
Sajnos kamill77 egy 40 éves férfi, aki most magassarkúban rohant el zokogva...

Ezen én nem látok semmi mosolyognivalót...

sorokinV 2009.12.22. 10:40:50

@BéKa:

Ne vitatkozz fele! Az ilyenek szokták a South Parkot is beperelni...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.12.22. 10:41:56

Állat jó lett ez a cikk. De félek a sok pronáci macskától.

sorokinV 2009.12.22. 10:43:06

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Bazz'! Ilyen időben tűsarkúban szaladni... Összetöri magát a sarkon a végén és ő lesz a kirekesztés legújabb áldozata. Már nem mosolygok, szégyenkezem!

fourgee 2009.12.22. 10:43:30

@dr. Sigmund Fraud: "Páran biztos vannak/vagytok, de aki a mai magyar jobboldalt szabadnak és görcstelennek látja, annak szerintem esedékes lenne egy szemészeti kontroll."
A jobboldal ugyanolyan bizonyos szempontból mint a baloldal: egyik sem homogén (jajj, elnézést kérek hogy ezt a szót használtam :) ). Akik görcsölnek, Gyurcsányoznak, rombolnak, az egy szűk réteg. A jobboldaliságot egy szűk réteg alapján meghatározni pedig... hmmm... talán az ostobaság a legjobb szó erre. A baloldaliságról sem azok a szerencsétlenek jutnak eszembe, akiknek szexuális örömöt okoz "orbánozni". Azokkal sem lenne gond, ha csak néhány fogyatékos lenne a 10 millióból, csakhogy sajnos országos lapokban is vannak ilyenek.

Sokkal kevesebb lenne a konfliktus, ha a másik oldalt nem az oda tartozó értelmileg korlátozottakkal azonosítaná mindenki.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.22. 10:44:00

@gauche caviar:

Aki a pártállamban élt, annak kell, hogy legyen pártállami múltja:-) A kérdés csak az, milyen az a múlt:-)

ü
bbjnick

a katona fehérben 2009.12.22. 10:48:02

Az, hogy szerintetek Gyurcsány miatt verték a buzikat, legalább ugyanakkora csúsztatás, mint amik miatt utána bekezdéseken át ekézitek a Magyar Narancsot meg a levélírót. A palackból való kiszabaduláshoz valóban van köze, de vajon egészen biztosak vagytok-e benne, hogy például a bátorító szeretetnek és a kordonbontásnak egyáltalán nincs? És a "liberális hatalom veséket veret le, ha úgy áll érdekében" nem pontosan ugyanolyan szánalmasan ostoba és csúsztató toposz-e, mint az előfizetésre ajánlott Demokrata, meg a többi?

fourgee 2009.12.22. 10:48:57

@kamill77: Inkább próbáld meg elfogadni, hogy más vélemények, más nézetek is léteznek a világon.
Vagy te véleményfasiszta vagy?
:)

Aszi 2009.12.22. 10:50:00

"hogy miként izzasztja meg egy fiatal liberális újságíró „Hogy tetszik lenni?” jellegű kérdésekkel Mesterházy Attilát"

Megnéztem a kérdéses interjút. Ha ez szerinted "Hogy tetszik lenni?" típusú interjú, akkor vagy nem olvastad, vagy a hatásvadászat kedvéért hazudsz.

Teljesen korrekt az interjú, és valóban megizzasztotta Mesterházyt.

Innentől kezdve érdemes egyáltalán tovább olvasni a cikket? Ha már az elején hazudsz, mit várjon az ember a későbbiekben?

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 10:50:47

@a katona fehérben:

De Konrád Györgyöt majd a következő kormány hátbalőheti, ha elkezd az utcán kartázni?
Az még ugye belefér ?

Ölelve csókol a Te Berijád!

gauche caviar 2009.12.22. 10:51:38

@org: nyugi, ezt intelligens helyeken vagjak (hogy szdsz nem egyenlo liberalizmussal) csak az ilyen fidesz sokadvonalas holdudvaros arcok akarjak mindenaron ugy erteni.
erted, ezek az arcok meg 2009 decembereben is Gyurcsanyon rugoznak. Es ezek az arcok mondjak a Mancsra hogy unalmas.

Amugy nem pontosan ertem a reakcios sracok puffogeset a melegekkel. Nekik is ugyanugy az anusz az erdeklodesi teruk, csak nekik nem szexualisan hanem seggnyalosban. (de csak ha narancsos az a segg).

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.22. 10:52:27

@kamill77:

kamillka, egy harcos langyivédő droid. Ahol téma a melegek, azonnal ott terem. És ír, csak ír, de olvasni nem bír, ha igen, akkor is csak 80-as IQ-val.

Szegény, sajnálom azokat a langyikat, akik ahelyett hogy élnék az életüket, egy küldetéssé változtatják létüket...

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 10:54:24

@gauche caviar:
"érted, ezek az arcok meg 2009 decembereben is Gyurcsanyon rugoznak. Es ezek az arcok mondjak a Mancsra hogy unalmas."

Mert nem decemberben állítottuk össze a listát, ahova az első 10 -be beraktuk Gyurcsányt ???
Feledékeny...

Ölelve csókol a Te Berijád !

gauche caviar 2009.12.22. 10:56:42

@Aszi: szerintem a reakciosok evek ota nem lattak magyar narancsot, csak a fejukben kialakul tsertettseg meg kamaszos dac alapjan kialakult kepet pufolik.
na majd 2010-ben, kotelezo olvasmany lesz a reakcio, allami tamogatassal. beh szep is lesz az majd.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 10:58:55

@gauche caviar:
Én most épp az aktáidat olvasom elvtárs.

Ölelve csókol a Te Berijád !

Sebastian Knight 2009.12.22. 10:59:04

@tölgy:
Ez a marxista frankfurti iskolás Habermas maga szerint hogy jön abba a cikkbe?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.22. 11:00:27

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Lavrentyij Pavlovics! Maga mindig beelőz engem:-D Most szerettem volna megkérdezni @gauche caviar:-t, hogy nem Bolgár úrat rejti-e az ő stílusos nickje:-D Mert ez a jellegezteses mondatszövés és a jellegzetes hang...:-D

ü
bbjnick

Tündér_Lala 2009.12.22. 11:01:07

"érted, ezek az arcok meg 2009 decembereben is Gyurcsanyon rugoznak. "

Lehet ez azért van, mert mostanában érik be igazán "áldásos tevékenységének gyümöcse". Ha a romokat eltakarítottuk (nem mostanában lesz), talán elfelejthatjük.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.22. 11:02:52

@kamill77: Háháhá, ettől annyira, de annyira meghatódtam! :)

gauche caviar 2009.12.22. 11:03:38

@bbjnick: miért, attól mert valaki kőgazdag, még lehet kommunista.
az élet ilyen apró finomságait kéne megtanulni magyar honban. haha.

bocsánat, olyan stílusos dolgokat nem tudok leírni, mint a "A balliberális holdudvari kitartott zsurnaliszták még írnak cikkeket, de már csak részeg táncukat járják süllyedő hajójuk jeges fedélzetén".
Ilyet csak egy igazi jobboldali szellemi mogul tud.

cherrypie 2009.12.22. 11:03:58

A cukiságkeresők titkos jelszava: kitler (tessék mármint a gugliba beütni, majd az első találatra kattintani).

félemelet 2009.12.22. 11:04:33

Kb. 1 évvel ezelőttig rendszeres MaNcs olvasó voltam. Nagyjából azidőtájt kezdtem észrevenni, hogy míg régebben egy vonatozáshoz is elég olvasmány volt a lap, addig manapság már két reggeli villamosozás alatt kivégzem. Nem azért, mert valami minőségi ugrás lépett fel az olvasási gyorsaságomban - hanem mert egyre több cikket lapozok át.

Végül azon kaptam magam, hogy lényegében pusztán két szegmensért veszem a lapot: a Barotányi ismeretterjesztő cikkeiért, meg az olvasói levelekért, amikben az előző számok valótlanságait, pontatlanságait teszik helyre. Plusz elvétve egy-egy jobb cikk Somlyódy Nórától főleg a Bp-i ingatlanpanamákról. Az első oldalon lévő szerkesztői esszéket már régebben is csak azért olvastam, hogy frissen tartsam az érvelési hibák kiszűréséhez szükséges ítélőképességmet - az utolsó oldal régebben valódi gyönyört okozó Szüret rovata pedig mára totálisan unalmassá vált...

Szóval, minden konkrét politikai tartalom nélkül mondom, hogy a kritika jogos: egyszerűen dögunalommá vált a MaNcs.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.12.22. 11:09:11

@cherrypie: Azta, még külön honlapjuk is van! www.catsthatlooklikehitler.com/ Demokraták! Demokraták?! Hát hol vagytok?! :(

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.22. 11:09:43

@félemelet:

"Az első oldalon lévő szerkesztői esszéket már régebben is csak azért olvastam, hogy frissen tartsam az érvelési hibák kiszűréséhez szükséges ítélőképességmet..."

:-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

BéKu 2009.12.22. 11:09:54

@félemelet: Ha lenne itt ilyen gomb, akkor lájkolnám ezt a kommentet.

Don T. Boy · http://m69.freeblog.hu 2009.12.22. 11:10:25

Haha, méghogy egyesek szerint eltűnt sz SZDSZ? Olyan nincs!
Az SZDSZ nem tűnt el, csak átalakult, nevet cserélt:
szenzor.freeblog.hu/archives/2009/12/21/Kakaskodas_a_szemetdombon/

Megvan a jövő melegvédő, antirasszista, kapitalista-öngondoskodó pártja!

quodlibet21 (törölt) 2009.12.22. 11:11:08

Savanyú a szőlő. A MANCS továbbra is az egyik legjobb független lap, az egész család olvassa. Mindenki figyelmébe ajánlom Ungváry Krisztián legutóbbi olvasói levelét cigánykérdés ügyben.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.12.22. 11:12:34

@gauche caviar: és ha a Reakció egyik szerkesztője egyszer cikket írt a Magyar Narancsba, akkor te mit gondolsz? :D

org 2009.12.22. 11:12:58

@gauche caviar: én sjanos ezt nem csak az általad említett körökben tapasztaltam, hanem általános jelenségnek tartom.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.22. 11:13:36

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

"De Konrád Györgyöt majd a következő kormány hátbalőheti, ha elkezd az utcán kartázni?"

Természetesen szellemi értelemben, egy alternatív Kossuth-díjjal
:o))

gauche caviar 2009.12.22. 11:15:43

@félemelet: megnyugtathatlak, az elmult 5 evben nem kovetkezett be valtozas a mancs szinvonalaban, szoval a valtozas nalad allt be.
de erted, szerencsere nem kotelezo venned, olvasnod meg plane. vannak a demokracianak jo oldalai is...

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 11:15:43

@Ex_falso_quodlibet: "az egész család olvassa."

Az egy éves Tomikától kezdve (mert ő is szdsz-es, szóval okosabb, mint a mucsaiak), 99 éves (lenne,mert néhai) Gyula bácsiig.

Ölelve csókol a Te Berijád !

gauche caviar 2009.12.22. 11:17:55

@rajcsányi.gellért (ergé): ha ilyen van, akkor elolvasom, ozt megmondom :)

Rikki Harcos 2009.12.22. 11:18:20

a hitlerbajuszos macskák szerepeltetése szándékos? vicc, hogy úgysem vesszük észre? titkosan kifejezitek, hogy nácikok vagytok?

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.12.22. 11:19:40

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
@bbjnick:
ennyire nem is vagyok jó. Csak egy tudatlan idealista.

gauche caviar 2009.12.22. 11:19:57

@Lavrentyij Pavlovics Berija: neked egyébként karakterszámra vagy kommentszámra fizetnek? mert a hozzászólásaidnak más értelmét nem látom.
ne érts félre, csak engem is érdekelne egy ilyen meló, szívesen csinálnám én is ezt, kicsi pénzecske, jól jönne érte...
szóval ha tudsz valamit...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.22. 11:21:56

@gauche caviar:

Trágár Kínaira annak idején még az antallozás volt kiosztva a Mancsban; most elővett egy régi antallozós cikket, kicsit átszabta, s lám, te is beugrottál neki:-D

ü
bbjnick

Rikki Harcos 2009.12.22. 11:22:07

@gauche caviar:
a Mancs ugrásszerű hanyatlása '98-ban következett be, az utolsó öt évben már nem igen volt hova hanyatlani

pierre bayle 2009.12.22. 11:22:08

Na úgy látom, mégis vannak, akiknek fáj. Gauche caviar, je te salue particulierement.

orsi00 (törölt) 2009.12.22. 11:24:04

Remek poszt!
Egy stílustörést azért találtam benne: a popó orientáltnak az ellentéte a punci orientált; pina orientált akkor lenne stílusos, ha segg orientálttal van szembeállítva.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 11:26:07

@gauche caviar:
Szerinted van bármiféle érték abban, amit behánysz ide ? Most komolyan?

Ölelve csókol a Te Berijád!

gauche caviar 2009.12.22. 11:28:24

@Lavrentyij Pavlovics Berija: hat a te szintedet meg tudom tartani. nem konnyu belatom, ezekben a melysegekben rutintalanul mozgok.

Te kis Berija.

spry_brrs 2009.12.22. 11:32:48

@Aszi: azért messze van az egy rámenős interjútól. sajnos. rengeteg kérdést megkerülhetett, elüthetett.

én a mancs esetében először is azt tartom tragikusnak, hogy merő atlantizmusból vakon bólogattak a 99-es beavatkozáshoz, az iraki háborúhoz. olyan vakon, ahogy csak az képes, aki valakit/valamit követ, gondolkodni meg elfelejt. nyilván azóta is lóg az utolsó lelkes szerk. a levegőben és soha nem sikerült leírni, hogy bocs, ezt benéztük: szaddamot lehet, hogy mégsem merő humanitárius okokból támadták meg... mi kérünk elnézést, hogy tapsoltunk.

ugyanez a helyzet gyurcsánnyal. szintén sajnos. kár, hogy még itt is két és fél évig olvashatta 2006 után, hogy csak kitartás, mert csak gonosz antidemokratikus erők hihetik azt, hogy el kellene húznia a vérbe, mert hibázott. olyat hibázott. és az ezt megalapozó gyurcsány-hit is igen messze áll szerintem a liberális, demokratikus alapelvektől.

igaz, legalább (jó nagy késéssel) írtak a 2006. 10.23-ai rendőri jogsértésekről.

de ez kevesebb, mint a minimum.

gauche caviar 2009.12.22. 11:33:24

@Rikki Harcos: az a baj a manccsal, hogy fekete-fehérben nyomják. hát ki a franc ovlas egy fekete-fehér hetilapot 2009-ben?

@pierre bayle: az bizony. bár ilyen esetekben a reakció törzsközönsége azzal szokott jönni, hogy magyarul beszéljünk ha már magyarok vagyunk. de én persze nem jövök ezzel, nekem aztán édesmindegy, órabérbe fizetnek.

@bbjnick: hú de beugrottam. még jó, hogy a reakció szikrázó vezércsillagként fényt mutatott a ballib szellemi sötétségében és idejében a jó helyre találtam. még a végén bebuzultam volna a sok kommcsival. talán még füvet is szívtam volna...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.22. 11:34:46

@gauche caviar: LOL, ezt a kérdést már én is fontolgattam, hogy feltegyem-é?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.22. 11:36:20

@Lavrentyij Pavlovics Berija: jó kérdés, még 1x el fogom olvasni a kommentjeidet és kielemezlek téged is, mit szólsz!

spry_brrs 2009.12.22. 11:36:37

@félemelet: igen, barotányira lehet számítani
@Rikki Harcos: sajnos de. folyamatosan romlik szakmailag, tartalmilag.

gauche caviar 2009.12.22. 11:36:52

@rvlvr: nekem a legmeglepőbb az EP választásoknál az szdsz-re történő szavazásra való buzdítás volt. nem is igazán értette, hogy az addigi tevékenységük után honnan következne ez... meg hogy úgy általában épeszű ember miért gondolja azt, hogy az szdsz-re szavazni jó ötlet lehet.
na de hál'stennek gondolkodó emberek vagyunk, nem kell aszerint cselekednünk amit leír valaki. elolvassuk, ozt ha akarunk, elgondolkodunk rajta és jutunk majd valamire.
bár ez a vonal láthatóan egyeseknek elképzelhetetlen. Illetve, a sajátjaikkal szemben egy kifejezetten vágyott állapot.

Téglagyári Megálló 2009.12.22. 11:37:13

@Ex_falso_quodlibet:

Nem ismerem a levelét, de az azért gáz, ha egy újságot egy olvasói levéllel akarsz eladni.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.12.22. 11:38:50

Jó poszt. Önmagában is meg a hatását tekintve is. Régen láttam egyszerre ennyi idegbeteg bélib utóvédharcost egy helyen.

a katona fehérben 2009.12.22. 11:39:59

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Amennyiben lesz olyan ostoba, hogy szándékosan a nácik aktuális városzúzó partyja mellé szervez egy százezres rendezvényt, és erről semmilyen észérv és a teljes városvezetés térdenrimánkodásának hatására sem hajlandó lemondani, és még a tetthelyen se figyelmezteti a résztvevőket a szomszédban zajló csihipuhira (viszont pont ugyanolyan bátran eltűnik a testőreivel a páncélozott RAV4-esben/metróaluljáróban, mielőtt kitörne a balhé), akkor felőlem nyugodtan, sőt, előtte egy kis ungibungi!
Tudod, a titok nyitja az, hogy a dolgok általában nem feketék vagy fehérek, kivéve, ha teljesen elvakít a kedvenc pártunk által sugalmazott vélemény. De lehet, hogy tévedek, és az is egyesegyedül Gyurcsány miatt van, hogy tegnap olyan kibaszott hideg volt, hogy a macska eltört a kanyarban.

sárkányfő 2009.12.22. 11:40:10

Haha, ekkora hosszú, Gyurcsányozó választ egy olvasói levélre, ami név szerint meg sem említi Gyurcsányt, ellenben a blog pártpolitikai kötődéseit elemzi, röhej. Erre ti oldalakon át Gyurcsányoztok... Ezt az orvostudomány a fóbia névvel illeti, nem mással, szomorú ez nagyon.

A lényeg, hogy Németh Csaba szerint Ti full fideszesek vagytok.

De akkor halljuk hát tőletek, szabad a pálya: vajh miféle a politikai meggyőződésetek?

Engem mondjuk nem érdekel, mert az a blog, amelyik képes "az anyátok picsája" kifejezést használni, ráadásul címbe emelve, és erre még büszke is, az konkrétan a maunikasó színvonalát súrolja, alulról. Pedig azt hittük annál már nincs lejjebb.

Azért Boldog Karácsonyt nektek, és lazítsatok, a politika nem ér annyit, hogy bedilizzetek.

aachi2 2009.12.22. 11:41:38

@BéKa:

"Egy a probléma Gyurcsány hirtelen támadt melegekkel szembeni szolidaritásával: Amikor még kormányfő volt, akkor EGYSZER SEM ment ki a melegfelvonulásra. Nem volt ott se tavaly, se tavaly előtt, amikor egy csomó embert megtámadtak a széljobberek!

Most azért ment ki, mert nagyobb "védelmi rendszere" volt a felvonulásnak, mintha az amerikai elnök jött volna Magyarországra.

ÉS NEM vonult végig a menettel. Ahogy írják is a posztban: mutogatta magát, fényképezkedett, majd villámgyorsan elhúzta a csíkot az egyébként nem közlekedő kisföldalattival.

Nem a melegek miatt ment ki, hanem csak a kóros magamutogatását élte ki újfent. "

így is végtelenszer többet tett mint bármelyik jobber politikus. hihetetlen undorító és szánalmas hogy mindezért jobboldalról ekézve van, mikor onnan még szavakkal is csak nyogvenyelősen a széljobbnak kacsintva ítélik el a megverésüket.

spry_brrs 2009.12.22. 11:43:25

@gauche caviar: igaz. vállalhatatlan volt. ha már logikusan gondolkodnak akkor fórum vagy lmp. na de a szdsz? vicc!
persze az is kérdés, hogy szerencsés-e annál tovább menniük szerkesztőségi véleményben, hogy menjél szavazni. ez esetben, úgy tűnik, nem.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 11:46:12

@a katona fehérben:
Szóval ha romák karatéjozni jönnek, vagy miazakarta, akkor tűz.
Értettem !

@Talon Karrde:
Pont leszarom. ;) Aki itt komolyan veszi magát, az ballagjon le a pincébe egy kötéllel és... (Kövér elvtárs)

Ölel és csókol a Ti Berijátok

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.22. 11:50:07

@aachi2:

Ez egyszerűen nem igaz. Jobbról senki nem kacsin'gat a széljobb felé a b*zik megverését helyeselve. A jobbon senki nem akarja megverni a b*zikat: gyógykezeltetni igen, az rendben van, no, de megverni!

ü
bbjnick

gauche caviar 2009.12.22. 11:54:57

@aachi2: hat, a fidesznél remekül kitalálták a "magánemberként nyilatkozott" szöveget, amivel tök jól lehet a szokásos kettős beszéddel nyomulni, miszerint nyomjuk az europér mérsékelt polgári imázst, de azért buzizunk is, hiszen mi ezt is fontosnak érezzük.
nem szaladt ám orbán egyik romagyilkosság helyszínére sem, se sajóbábonyba, hogy esetleg ha már akkora nagy hazafi meg nemzetvezető, hogy akkor valamivel mutassa már, hogy esetleg érdekelt abban, hogy ilyesmik ne történjenek. De még egy hajléktalan mellé sem feküdte a nyugati aluljáróban. fehh. (nincs orbán fixációm, csak sajna a fidesz egy olyan szerv, hogy áll mindenható orbán viktorból, aztán a többiekkel meg minek foglalkozni? Mert biztos jó arc a Pokorni, meg az Áder is szimpi volt, a Rogánt még főpolginak is látnám - már ha indulna - a Kósa sajnos egy xenofób geci, de csak a választóinak muzsikál, na szóval, hogy velük kár foglalkozni, ezért jön mindig elő ez az orbánozás.)

amúgy semmi bajom nem lenne ezzel az egésszel, kordonbontó orbán viktortól a jobbik szeretetéig, meg az egész képmutatós polgári lifestyle-al, ha mindezt felvállalnák, és nem akarnának folyamatosan a jófiúk szerepében tetszelegni.
Javasolnék egy fidesz-pride-ot, ahol felvonulnak a fideszesek és végre nem csak egymás közt, hanem nyílt színen kiabálhatnák, hogy mocskos buzik, csak a misszionárius póz az üdvözítő, stb.
Ezzel nem is lenne baj, ez egy tökös, hiteles politikai alakulat lenne, mely bátran vállalja ideológiáját.

de így csak némi sunnyogás van, meg részemről a nem értés, hogy miért háborodnak fel azon amit tulajdonképpen ők csinálnak.
(term ilyenkor jön a "de a ballibek is", meg a fentebb is látható obligát gyurcsányozás. Bástya elvtársat meg már meg sem akarják gyilkolni, ő márt szart ér?)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 11:55:38

@aachi2:" mikor onnan még szavakkal is csak nyogvenyelősen a széljobbnak kacsintva ítélik el a megverésüket."

Na ez ami nem igaz. Jobboldali férfi nem kacsintgat más férfira (legyen saját vagy bármilyen oldalú ).
Liberálisoknál lehet van ilyen. Inkább tudom elképzelni, hogy titkon Orosz Jozefina Vona Gáborra kacsintgat.

Ölel és csókol a Te Berijád !

aachi2 2009.12.22. 11:55:44

@bbjnick: mamikám. a gyógykezeltetés már eleve homofób 150 éves hozzállás. továbbá volt egy fideszes csajszi is aki be akarta tiltatni a melegfelvonulást. továbbá aki nem azt mondja hogy a melegeket megverni helytelen, hanem azt hogy elítél mindenféle erőszakot, az kacsint a széljobb felé, és mocskos kettős beszéddel operál.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.22. 11:57:34

@a katona fehérben: KORREKT! (Hogy vagy ma malacka? Csak a szokásos röf-röf?)

gauche caviar 2009.12.22. 11:57:39

@bbjnick: "gyógykezeltetni igen, az rendben van"

háthát... vajon a fidesz-szimpátia is a génekben lakozik? van arra tabletta? vagy csak kommunizmussal lehet beoltatni omninvestes mikrocsippekkel az embereket?

gyógykezeljenek téged, különösen ha már láthatóan nem áll fel :)

BandW (törölt) 2009.12.22. 11:59:18

Az mondjuk, hogy a fiatalos hevület miért tekinti félelemnek a szimpla elutasítást, az a cikk örök titka marad.

Az ilyen típusú blogok meg mindig is beképzeltségből íródtak.

A folytonos öntömjénezés az egy dolog, csak kezd unalmas lenni.

A posztok jó része csak azzal foglalkozik, hogy Gyurcsány gonosz, a liberálisoknak vége, a reakciót meg bántsák mer olyan bátor, okos és szókimondó meg az örök bölcsesség kiapadhatatlan forrása.

Hát nem.
:))

gauche caviar 2009.12.22. 12:01:23

@Lavrentyij Pavlovics Berija: gondolom nem árulok el titkot ha közlöm veled, hogy a nemi identitás nem határozza meg a politikai nézeteket. attól, hogy valakinek a szőrős bukta helyett a feszes popsi jön be, attól még lehet más véleménye a neoliberális piacgazdaságról, vagy egyéb gondolatai oktatásról, regionális közlekedésfejlesztésről.
nyilván könnyebb lenne neked, ha bárkinek az érveit azzal tudnád elintézni, hogy de neked nincs igazad ebben a gazdasági kérdésben mert buzi vagy, de sajnos ez még nem kizáró ok.

az emberi bunkóság primérebb drive, mint a nemi identitás...

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 12:02:09

@BandW: " Gyurcsány gonosz, a liberálisoknak vége,"

Ne felejtsd el ! Gyurcsánnyal feltámadunk 2014-ben !

Ölel és csókol a Te Berijád!

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 12:05:28

@gauche caviar:
Tudom, mert az szdsz-re szavaztál egyszer az életben már értelmiségi vagy.
De engem ez nem érdekel. A bloghu egy vicc ( a politikai része). Szóval még az is hatásosabb, ha lemész egy lakógyűlésre , és ott programolsz. ;)
Ne legyél SZÁNALMAS .

Ölel és csókol a Te Berijád !

gauche caviar 2009.12.22. 12:06:09

@Lavrentyij Pavlovics Berija: nem nem, mert előrehozott választások lesznek már 2011-ben, hiszen a népnyúzó fidesz kormány megszorításait nem tűrhetjük, különösen egy kikerült hangfelvétel okán, mely a Felcsúti Beszéd néven hiresül majd el... na, és ott fog visszatérni gyurcsány, fehér lovon, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma Roma Összefogás Párt élén. Megremeg a föld, könnyeznek az angyalok és mindent beborít a fehéren izzó láng. Valahogy így képzelem el a dolgot.

BandW (törölt) 2009.12.22. 12:06:19

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Szerintem ne pazarolj rám karaktereket (kivéve persze, ha az után fizetnek).
Mivel 99%-ban nem mondsza semmit, 99%, hogy el sem olvasom amit írsz.
Csak jótanács, de amúgy azt csinálsz amit akarsz.

Rom Leo 2009.12.22. 12:06:54

Elég ócska és gyűlölettel teli ez a cikk. A legnagyobb baj vele az, hogy buzizik - a szó rossz értelmében. Ide jutott a Fidelitas nemhivatalos lapja.

gauche caviar 2009.12.22. 12:07:54

@Lavrentyij Pavlovics Berija: mivel még nem vagyok nagykorú, ezért még nem szavaztam.
egyébként is hajléktalan vagyok, szóval nem tudok lakógyűlésre menni.
és a bloghu politikai szekciójánál én is jobban kedvelem a Nuniszigetet meg a Gaybears sorait. Nem lehet, hogy ott találkoztunk?

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 12:08:48

@BandW:
Kár, pedig egymást győzködhetnénk egész nap elvtárs. Mást nagyon úgy sem érdekel.

Ölel és csókol a Te Berijád !

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.12.22. 12:09:26

@BandW: de ha egyszer a Feri tényleg gonosz, és a libiknek tényleg vége?

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 12:10:13

@gauche caviar: A Gaybears kimondottan jó blog.
Szerintem amúgy pártgyűlésen találkozhattunk.

Ölel és csókol a Te Berijád!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.22. 12:12:41

@gauche caviar:

Ennyire érzékenyen érint? Sajnálatos:-( De a betegség nem szégyen. Egy társadalmat alapvetően jellemez, hogyan viszonyul a betegeihez. A magyarok szolidárisak a betegeikkel.

ü
bbjnick

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.12.22. 12:20:41

Hmm, ha jól emlékeztem Navracsics az antiszemita titulust kérte ki magának, ha már felhozta valaki. És persze számon kérte ezzel a nagyszájú bohócon (a pápai pszichopatáról beszélek) azt a kurva nagy bátorságot is. Valami olyasmit kérdezett tőle hogy személy szerint antiszemitának tartja őt is legyen bátor álljon fel, nézzen a szemébe és mondja. Persze előttem van a kép is amint a megszólított hátat fordítva vörös fejjelül, kezét erősen az állához szorítva és meredten nézi a padlót.

gauche caviar 2009.12.22. 12:24:43

@Lavrentyij Pavlovics Berija: az fix, hogy pártgyűlésen, csak kérdés, hogy melyiken. A munkáspárt káposztás lángosai felejthetetlenek...

@bbjnick: Egyrészt te kb a sötét középkort képviseled, ami szintén nem szégyen, talán majd elmúlik. De ha nem, az sem baj, neked is csak egy szavazatod van.
Másrészt a magyar társadalom speciel pont kurvára nem szolidáris a betegeivel (se kisebbségeivel, időseivel, gyermekeivel, estébéjivel).
Erről a neurotikus kegyetlenségről sztem magad is meggyőződhetsz, elég ha fellapozol egy felmérést, hogy mennyire érzik magányosnak magukat hazánk fiai, mennyire érzik magukat kiszolgáltatottnak a betegek, stb.
De ha szerinted mo olyan rohadt szolidáris hely, akkor miért INNEN mennek el az emberek(fiatalok) és miért nem tódulnak ide?
Tudom, tudom, a kommunisták.. izé, Dúúrccsán lerohasztotta az országot.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 12:29:24

@gauche caviar: "De ha szerinted mo olyan rohadt szolidáris hely, akkor miért INNEN mennek el az emberek(fiatalok) és miért nem tódulnak ide?"

Mert lehet munka + tisztességes bér kell nekik és nem szolidaritás. Amúgy én sem értem őket .

Ölel és csókol a Te Berijád!

irrelevant 2009.12.22. 12:31:28

Sok itt a hülye. Ismét kénytelen vagyok elismeréssel bólogatni egy KK&TT cikk előtt :(

félemelet 2009.12.22. 12:33:54

@BéKa:
csak megoldottad spéci gomb nélkül is... :-D

félemelet 2009.12.22. 12:35:46

@Ex_falso_quodlibet:
Nem világos, hogy egy olvasói levél mennyiben annak a lapnak az érdeme, amiben megjelenik (azon felül, hogy leközlik...)

gauche caviar 2009.12.22. 12:36:29

@Lavrentyij Pavlovics Berija: (elvielg a szolidaritas meghozna a tisztes bert meg munkat, nem? bar ez egy alapveto kerdes volt Hankiss Elemertol /o minek szamit? komcsi? szabad idezni?/ hogy melyik lesz elobb: gazdasagi fellendules es szolidaris tarsadalom, vagy elobb lesz szolidaris tarsadalom es utana gazdasagi fellendules...)

mondjuk, az ilyen londonba kiment arcok, akik annyit nem beszelnek angolul, hogy jesz or no, es gyulolik a briteket mert azok lenezik oket amiert egy makogni nem tudo bevandorolo aki aljamunkara erkezett es meg ahhoz is hulye, szoval azert ilyenkor mindig ok lebbennek fel a szemem elott.
(persze, oket akarja mostanaban befuzni a jobbik...)

félemelet 2009.12.22. 12:38:21

@gauche caviar:
nekem más a tippem: egyszerűen arról lehet szó, hogy jobb alapanyag volt a politika és a közélet 5-6 évvel ezelőtt, könnyebben lehetett akkoriban jobb cikkeket írni...

Bolcs_es_szexi 2009.12.22. 12:39:14

@Jobb híján MDF-es: Remélem a nicked csak provokáció! :D
Én jobban bírom még a (már nem létező) SZDSZ-eseket, meg a kommunistákat is, mert azokkal legalább ideológiai vitát lehet folytatni. Persze nem egy felemelő dolog, de mégis.
Az MDF rajongó viszont csak szimplán a legnagyobb balfasz a világon, még utálni sem tudom...

BandW (törölt) 2009.12.22. 12:40:52

@tölgy: Ja, akkor télleg nem unalmas hogy ez a kettő téma váltogatja egymást nap nap után.
:)))
De miattam vudubabázhatnak is.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 12:41:28

@gauche caviar:
Van az egyik oldal, aki (ami) normális munkát akar, normális bért, családot, lakást, autót. Na ezek a fasiszták!
És vannak, akik melegházasságot. Na ők igazán látják, hogy mi a legnagyobb probléma ma Magyarországon. Ők a progresszív értelmiség. Az etalon. Maga az európai értelemben vett Európa.

Ölel és csókol a Te Berijád!

sárkányfő 2009.12.22. 12:44:53

Visszanéztem ide, de hiába :(

Hát csak nem árulja el nekem senki, ha már ilyen hevesen támadtok egy árva olvasói levelet, melyben szó sem esik Gyurcsányról, akkor végtére is mi ennek a Gy.-fóbiás, trágár blognak a politikai önmeghatározása?

Pedig biztos úúúgy meglepődnék :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.22. 12:45:32

szegény kk&tt egyre jobban nem értelek titeket

kezdjük ugye azzal, hogy az eredeti, valóban mancsos cikk egy elég ostoba gyurcsány-basztatós bejegyzés kritikája, de ezen túl többet nem tett. a reakció sem mert ebbe belekötni, hanem egy olvasói levélbe.

majd amikor az olvasó újabb levelet ír (amelyben pár reakciós álítást mellesleg tételesen cáfol), akkor mintha elöntötte volna az agyatokat a szar

talán kezdjük azzal, hogy (az olvasói levél írója _helyett_) en bloc a mancsot többek közt azért basztatjátok, miért merészel egy 40 bloggerből álló közösséget 2-3 szerző miatt egybemosni.

miközben kedves kk&tt egy olvasó levelei (még csak nem is mancs szerző írásai) miatt kúrogatjátok a mancsot ("a lap már haramadszorra is velünk japánkodik"), majd egy rendkívül elegáns ív végére az olvasói levélből a mancson át en bloc "a ballibek" leszenk, akik rohadtul félnek, és úgy istenigazából veséket veretnének, és en bloc faszistának tartják az ártatlan magyar jobboldalt.

nem mellesleg a ti válaszotok is megjelent. ugyanott, ahol németh csabáé. az is a mancs véleménye?

kurva gusztustalan srácok, amit műveltek

megérdemelnétek egy jó kis postot az árokásós blogba

félemelet 2009.12.22. 12:45:48

@gauche caviar:
(Tartalmi hozzászólás nélkül: Hankiss a komolyan vehető max. 20 közéleti arc egyike - ha a magyar emberek csak századrészének olyan friss agya lenne 30, mint neki 80 évesen, akkor már előrébb tartanánk...)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.22. 12:49:12

@bbjnick:

"Ez a cikk - ha az alanyokat kicseréljük - akár a Magyar Narancsban is megjelenhetett volna. "

nos nem. a narancsnak van hibája éppen elég, de ilyen gőgösen, lenéző módon még nemigen fogalmazott benne senki

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.12.22. 12:50:11

Németh Csabának fogalma sincs, hogy működik egy blog. Azt írja a mancsban ironicalmente, hogy örül, hogy a negyven bloggerből legalább 3 kiállt a melegek mellett. Kb úgy érti ezt, hogy a többi 37 miélrt nem? Mintha mind a negyvenünknek meg kellett volna írnia ugyanazt a posztot - nem lenne unalmas negyven ugyanolyan témájú és véleményt tükröző poszt egymás alatt? Ha én egy bloggerkollega postjával egyetértek, nem írom meg megint ugyanazt. Akkor írok ua témában, ha NEM értek egyet vele. Szóval az a három poszt kb so so tükrözi a negyven blogger álláspontját, legalábbis ez az érzésem, vagy akinek nem, annak meg baropmira nem fontos ez a kérdés, ergo homikat sem fog Dunába lőni. Az az implicit feltételezés, miszerint itt volt Fidelitasosok vannak (én sose voltam egy pártnak és ifjúsági tagozatának sem tagja, nyugtatom meg Némethet), azaz a Reakció a Fidesz leendő homipolitikáját, meg egyáltalán, mindenféle politikáját tükrözi, egyszerűen nevetséges. MAjd biztos egy blogon mutatja ki a foga állítólagos fehérjét a Fityisz. Höhö.

gauche caviar 2009.12.22. 12:50:13

@félemelet: oké, akkor büszkén idéztem :)

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.12.22. 12:50:49

@mavo: ja, mindig csak alázatoskodni lehet? Németh is gőgösen fogalmazott.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.12.22. 12:51:50

@bbjnick:
csak a maga nevében, ha kérhetem! én igenis a gyógykezelés részének tekintem a megverésüket. :)))

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.12.22. 12:52:08

@mavo: mér, a mancs úgy. ahogy van, ballib, ezt nem lehet leírni? Szerintem ezt ők is vállalják.

félemelet 2009.12.22. 12:53:06

@Bolcs_es_szexi:

Normális vitát a normális intellektusú emberekkel lehet folytatni, akár balosak, akár jobbosak, akár bármilyenek...

Az én tapasztalatom az, hogy részben csak illúzió, hogy a balosakkal értelmesebben lehet vitázni - ezt az érzetet az táplálja, hogy valóban nyitottabbak normális hangvételben beszélgetni (ami persze nem kevés...), de az ő ideológiai és érzelmi beidegződéseik általában éppolyan mozdíthatatlanok, mint a jobbosokéi.

A probléma ebben a kérdésben az, hogy a "balos" és "jobbos" karakterbeli kategóriák az alapján a sok kretén alapján élnek bennünk, akikkel egyáltalán nem lehet értelmesen beszélni.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.12.22. 12:54:21

Ja, és elhatárolódom magamtól!

gauche caviar 2009.12.22. 12:55:57

@-dobray- (dszg): tényleg ciki dolog homizni. még cikibb ha ezt nem veszed észre. te kis búza. homár. burnyák :)

@Lavrentyij Pavlovics Berija: de azt tudod te is, hogy nem kóser amit írsz. Nem gond, valld be bátran.
Mert miért is zárná ki a meleg házasság a tisztes munka meg otthon, meg család iránti szeretet? Mert ilyesmiket csak tisztes magyar-jobbos emberek akarnak maguknak?
Érted, én azt is elhiszem, hogy a legtöbb jobbikos arc is simán szereti a családját, jobb megélhetést akar, meg még azt is, hogy szereti a hazáját. (a gond ezen célok elérésének útvonalában található).

Szóval továbbra is csak azt tudom neked mondani, hogy a nemi identitás nem az ember személyiségének legmeghatározóbb eleme. Gondolom személyesen még sosem találkoztál igazi "homokossal" úgy egy szempillantásnál több ideig, és nyilván azt gondolod, hogy az egyetemi tanulmányok, a board-meetingek, vagy az esztergapad mellett csak azon jár az eszük, hogy szőrös herezacskókat szopogassanak. Hát nem.

félemelet 2009.12.22. 12:56:02

@mavo:
Azért ilyen nyilvánvaló túlzásokat ne... :-) A Narancs szerkesztőjének cikkei jellemzően lenéző stílben íródnak. Olyan adys akar lenni - de valahogy nem sikerül neki...

sárkányfő 2009.12.22. 12:56:13

@-dobray- (dszg):
"van impresszum, nézd meg."

Megnéztem. És tényleg meglepődtem :)

Forbidden

You don't have permission to access /re/reakcio/skins/reakcio_-_v3_-_backup/ on this server.@

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.22. 12:57:58

@rajcsányi.gellért (ergé):

"és ha a Reakció egyik szerkesztője egyszer cikket írt a Magyar Narancsba, akkor te mit gondolsz? :D "

ami bizony akár meg is eshetett, pont a pécsi vízmű kapcsán két egymásnak teljesen ellentmondó cikk ment le pár hete.

többek közt ezért gusztustalan egy olvasói levéllel beazonosítani a mancsot

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.22. 12:58:38

@félemelet:

oké, keress hasonló mondatot az idióta jobboldalról en bloc

betyár (törölt) 2009.12.22. 12:59:12

De ráérnek, de ráérnek! Itt senki se a bejglisütéssel van elfoglalva? De jó maguknak! Az enyémek már megint szétmentek:((

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.12.22. 12:59:17

@BandW: sok minden van, amit naponta csinálunk, és nem unjuk, sőt kellemes.
Mondjak példákat?

@-dobray- (dszg): miért kell azért mentegetőzni, hogy nem fogadja el valaki a ballibek ügyeletes témáit, pl. a langyi emancipációt? Térjünk vissza inkább a 3-4 évvel ezelőtti témáikhoz: modernizáció, felzárkózás Európához, nagy a jólét, társadalmi igazságosság, stb.
nyöhehe

gauche caviar 2009.12.22. 12:59:35

@Grift: aztán amikor a cigó csapat vonul fel siófokon akkor azt meg marketingtevékenységnek tekinted, nem?
te kis humorherlod.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.22. 12:59:38

@-dobray- (dszg):

balnak biztosan nem bal, az baszna be. a liberális stimmel, de az csak nálatok szitokszó

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.12.22. 12:59:51

@Bolcs_es_szexi:

A rajongó tényleg balfasz, én csak jobb híján rájuk szavazok. Semmi rajongás! Amúgy tucc jobbat? :-D
(Fidesz-MDF kormányt szeretnék)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.22. 13:01:02

@-dobray- (dszg):

de egyébként, ha ballib lenne, attól miért állna meg az

olvasói levél = mancs = ballibek

logikai sor?

gauche caviar 2009.12.22. 13:01:48

@-dobray- (dszg): inkább csak simán liberális. ezt meg persze mindenki úgy érti ahogy akarja (libsik, liberósok, libbantak, libik...)

betyár (törölt) 2009.12.22. 13:01:52

@gauche caviar:
Maga le van maradva! Nem hallott a választójogi tv. módosításának tervezetéről? Mindenki, aki a sötét középkort képviseli, annak a szavazata kettőt ér. Bevezetjük a világossági cenzust!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.22. 13:02:07

bár legyen, de akkor a

dszg = reakció

egyenlőség is stimmel, és én még nem is folytattam

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.12.22. 13:03:37

@gauche caviar: siófok nem tudom, hogy jön ide, de a buzik megfélemlítése elvezethet oda, hogy szeretnék meggyógyíttatni a betegségüket, vagy kasztráltatni magukat, mert nem ajnár a részük a többség részéről, hanem verés. az meg nem vonzó. a hősi szerep, a mi vagyunk a jófejek, mert egymás bélsárral telt rektumában közösködünk, szóval az elmebaj magasztalása nem mozdítja őket a kezelés irányába.

sárkányfő 2009.12.22. 13:03:44

De meguntam ez az álszent színjátékot.

Felteszem valami konzervatív blabla lenne az impresszumban, ha képesek lennétek egy impresszum technikai háttérét megcsinálni.

A lényeg, hogy a mancsos olvasói levél tényeket hozott fel a Fidesz-kapcsolatra, ami amúgy is süt minden sorotokból, szóval aki nem vak és agyhalott, az látja.

A szomorú az ebben a hallgatásban, hogy képtelenek vagytok kibökni, hogy igen fideszesek vagyunk. Tán kínos nektek? Vagy valami függetlenség-látszatot akarok összehozni? Mert az nagyon csúnyán röhejes lenne.

(Szvsz ilyen trágár hangvétellel és ennyi érzelemmel, csúsztatással, és iq-val hamarost a Jobbiknál fogtok kikötni, vagy már most is ott vagytok.)

félemelet 2009.12.22. 13:04:57

@gauche caviar:

Ebben a kérdésben én először a "magunk" házatáján tennék rendet először. Ugyanis miért csodálkozunk a buzizáson szélsőjobbról, ha pl. Tóta W. az amúgy melegek védelmében írt publicisztikáiban is folyton fontosnak érzi azt, hogy a melegeket buzinak hívja, nehogy árnyék vetődjön a privát maszkulin imidzsére... És nem is kell ilyen spéci dolgot említeni, mert mind tudjuk, hogy egymás közt a liberálisabb beállítottságúak is ratyiként meg buziként emlegetik a mondataikban a melegeket.

Ez a jelenség sokkal primerebb szexuálpszichés korlátoltság, mint hogy mit diktál az ideológiai látásmód...

gauche caviar 2009.12.22. 13:05:04

@Jobb híján MDF-es: ajánlom Thürmer Gyulát és a Munkáspártot. Egy teljesen méltatlanul mellőzött szereplője ez a vidám kis mókus örs a hazai politikai életnek.
Itt pl egy nagyon hangulatos kis betekintés a 2006-os választási éjszakából, Winkler és Bazsó kalandjai:
www.youtube.com/watch?v=QLYjb6r-VKY

stalin 2009.12.22. 13:05:17

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Kicsit túlságosan jobbratolódtál,elvtárs. Gyere be a Kremlbe. Beszélgessünk...

gauche caviar 2009.12.22. 13:09:51

@Grift: mondjam, hogy mennyire hülye vagy? De szerintem nem szükséges.

@félemelet: hát így ezt azért nem mondanám, de persze csak magamért tudok felelősséget vállalni. Szerintem pl nem hülyeség a PC fogalmazásmód.
De hát jobb oldalról ez is hülyeség, metr jobb ódarró' tökösen kell mondani, őszinte beszédben (hahaha, orbán viktor bármely megszólalása mellé mókás odatenni az "őszinte beszéd" kifejezést).

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.12.22. 13:10:20

@mavo: mindegy. Következtetési sorrendek, tod. Meg aztán, olvasói levél az egy érdekes műfaj. KKTT nem mondta, hogy NCS egyenlő MANCS, csupán NCS levele kapcsán írt a Mancsról és a ballib elitről is. SAjnos nincs kapacitásom negyven név alatt egyszemélyes blogot csinálni. :D

félemelet 2009.12.22. 13:14:33

@mavo:

Türelem... A jobboldali érzelmű értelmiség még nem szokta meg, hogy halkan is beszélhet. A hangoskodó stílus sokkal kevésbé szükségszerű következménye a jobbosságnak (jobbos alatt ne csak a lágyelméjűbb jobbikost értsük...), mint az ma még annyira annak tűnik. Ők még azt szokták meg, hogy amint bármi mainstream ballib paradigmába nem passzoló gondolatot fogalmaznak meg, menten ki vannak közösítve beszélgetőtársként (sokszor emberként is...) - idő kell, míg ez a frusztráció visszafejlődik.
(Csak példaként: ha 15 évvel ezelőtt csak mimondta valaki azt a szót, hogy "trianon", máris úgy néztek rá, mintha csecsemőket tartana befőttes üvegben a spájzában - ma meg már vezető szocik szájáéban is elfér ez a szó...)

Szóval, türelem...

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 13:15:49

@stalin:
Végre egy értelmes ember !

Ölel és csókol a Te Berijád !

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.22. 13:19:39

ó, és

többen jelezték, de a "hogy miként izzasztja meg egy fiatal liberális újságíró „Hogy tetszik lenni?” jellegű kérdésekkel Mesterházy Attilát"

szimplán rosszindulatú hazugság

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.22. 13:21:57

@-dobray- (dszg):

kezdesz átmenni hazugba, nem tudom, mi a faszra jó ez neked

"KKTT nem mondta, hogy NCS egyenlő MANCS"

a valóságban:

"Most azonban a lap már haramadszorra is velünk japánkodik, úgyhogy kénytelenek vagyunk válaszolni."

félemelet 2009.12.22. 13:25:16

@gauche caviar:

Az már régen rossz, ha azért mondunk "meleg"-et "buzi" helyett, mert PC-k akarunk lenni. Éppen erre céloztam: a liberálisok zöme is csak azért mond meleget (ha mond egyáltalán...), mert PC-skedik, ám szíve szerint buzit mondana...

(Két kedves emlékem erre Kovács László, amint kiböffentette a tipikus formátumú mondatot egyszer: "semmi bajom a melegekkel, csak ne tegyék kötelezővé" - illetve maga Fodor Gábor, aki a parlamentben való lebuzizására válaszolva tartott egy tipikus tolerancia-órát ahogy kell, ám zárásként azért fontosnak tartotta deklarálni, hogy amúgy ő nem meleg. Be nem láthatom, hogy ha valaki számára melegnek lenni teljesen természetes emberi dolog, akkor minek kezd el az illető zavartan szabadkozni...)

Nos, emiatt mondom én azt, hogy ne kenegessük a kakit mindig kényszeresen a másik oldalra, hanem olykor magunk is piruljunk el önmagunkon...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.12.22. 13:33:59

@mavo: ha elönti valakik agyát a gyűlölet, és nem gondolkoznak, ráadásul konzekvensen nem veszik komolyan "nénike" posztját, akkor nem biztos, hogy van értelme vitatkozni.

gauche caviar 2009.12.22. 13:34:02

@félemelet: hat isten latja lelkem, en nem azert nem buzizok mert pusztan pc pozban akarok tetszelegni, hanem mert a buzi szot en szitokszokent hasznalom, mindenfele nemi identitastol fuggetlenul, kb mint a bassza meg, vagy a faszomat mar szakszavakat, ebbol kifolyolag meg ha buzit mondanek, mast mondanek, mint amit akarnek :)
de ertelek feher testverem, persze, nehez terep ez, nem egyszeru merre van az egyenes (olyasmi, mint az izrael-kritika. ha valamivel nem ertesz egyett, akkor amr felmerul a veszelye, hogy azonnal elovesznek, mint antiszemitat. ez persze teljesen megfelel az antiszemita hoborgoknek, mert igy esely sincs egy normalis kritika-valasz parbeszed kialakulasara).

egyszer egy szittya osmagyar arc mondta - le is dobbentem a dologtol - hogy o teljes mertekben tamogatja, hogy a a melegek fogadhassanak orokbe gyermeket, mert a gyereknek az a legfontosabb, hogy szeressek.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 13:36:14

@calam (acok):
Ezek gyűlölködnek. De mi elvtárs nem. Soha!

Ölel és csókol a Te Berijád!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.22. 13:38:05

tényleg csak illusztrációként, ennek a postnak a mancsos "megfelelője" vázlatosan így nézne ki:

(tegyük fel a mancsot ekéző első post kapcsán mondjuk falafel kétszer zsidózna - és ugye ami ott az olvasói levél, az itt a komment)

kezdjük azzal, hogy a reakció egy unalmas szar, senkit se érdekel (ekézés előtt fontos kihangsúlyozni, hogy az ekézés tárgya igazából egy jelentéktelen szardarab, nem is kéne vele foglalkozni, de ő kezdte!) de a reakció már másodszor zsidózik. a rekació egy náci ürülék. ennek kapcsán jegyezzük meg, hogy a jobboldaliak is mind nácik, ami természetese, hiszen a zsidókat annak idején jobboldali miniszterek küldték auschwitz-ba

nos, hogy tetszik?

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.12.22. 13:39:25

@gauche caviar:

No, én meg pont fordítva. Nálam a homoszexuális az buzi, buzeráns.

Ha valaki buzi telefonról beszél, akkor megkérdezem tőle, hogy homoszexuális a telefonja?

A zsidó, cigány is szitokszó (volt) bizonyos körökben, de mégis lehet az eredeti értelmében is használni.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 13:40:40

@mavo:
Nics sajnos több időm, de látom Te vagy itt a legértelmesebb.
Szóval azt kérdezném tőled, hogy 2011-ben hogyan fogunk 1100 milliárd forintot visszafizetni az IMF-nek.
Továbbá bűn e lebüdöszsidócigánykommunistafasisztázni azokat, akik ebbe belementek ( + agyonverés).

Ölel és csókol a Te Berijád !

félemelet 2009.12.22. 13:42:16

@gauche caviar:

Értelek én, de az, hogy spec. számodra miknek számít a "buzi" szó, nem releváns abból a szempontból, hogy úgy általában nagyobb embercsoportok - pl. az átlag, önmagát liberálisnak valló - számára mit jelent.

Meg máshogy is értelek...

Rikki Harcos 2009.12.22. 13:42:19

@félemelet:
"A jobboldali érzelmű értelmiség még nem szokta meg, hogy halkan is beszélhet. A hangoskodó stílus sokkal kevésbé szükségszerű következménye a jobbosságnak (jobbos alatt ne csak a lágyelméjűbb jobbikost értsük...), mint az ma még annyira annak tűnik. Ők még azt szokták meg, hogy amint bármi mainstream ballib paradigmába nem passzoló gondolatot fogalmaznak meg, menten ki vannak közösítve beszélgetőtársként (sokszor emberként is...) - idő kell, míg ez a frusztráció visszafejlődik."

ez nem frusztráció, ez tapasztalat, fórumokon, munkahelyen, mindenhol

a jobbosokat minimum hülyének nézik már akkor is, ha értékek mellett érvelünk, nem pedig gyűlölködünk...a sok agymosott, zombi, csak anyagiakban gondolkozó, diplomások is

Bloodscalp 2009.12.22. 13:43:58

Állatok vagytok, ez van...de persze feltámadunk 2010-ben is egy bukott miniszterelnökel-végre(?)

gauche caviar 2009.12.22. 13:45:04

@Jobb híján MDF-es: vo-o-o-o-o-olt?
van ahol most lett csak az igazán, sőt, némely fiatalok körében ez jelképezi az intellektualitást, hogyan tudják a zsidó-cigány szavakat abszolút negatív jelzőként használni. lásd szlengblog cigányhifije, vagy a kommentelők görcsös akarása Jelvész Józsi fejsimogatásáért :)

(a fiatalok azért nem cikizik a buzikat, mert köztük is sok van, így mindenkinek van ismerőse, barátja aki már bele-bele nyalt egy két popiba, rámarkolt a kukira, ne adj isten, leszbikus kalandokba keveredett a Bank diszkóban. Ne adja az ég, ő maga is az. Persze, csak az agymosó-ballib média szuggerálta belé. muhahaha)

gauche caviar 2009.12.22. 13:45:53

@félemelet: há' jóvan má', de valahol csak el kell kezdenem, és önmagam éppen kéznél van :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.22. 13:47:47

@gauche caviar:

"egyszer egy szittya osmagyar arc mondta - le is dobbentem a dologtol - hogy o teljes mertekben tamogatja, hogy a a melegek fogadhassanak orokbe gyermeket, mert a gyereknek az a legfontosabb, hogy szeressek." --- írod.

Nem kevered te véletlenül a szittyát a szutyokkal???

ü
bbjnick

gauche caviar 2009.12.22. 13:49:48

@Rikki Harcos: ööö.. a „popó orientált életmód” milyen kategóriájú érték melletti felszólalás?
Jóvan na, csak szívatlak, nem kell komolyan venni.

Az szokott lenni a baj a jobboldali értékek melletti felszólalásnál (azt leszámítva, hogy ilyenkor általában 70-80% baloldali és liberális érték szokott elhangzani) hogy a teljesen triviális kijelentések (jobb élet, tisztes munka, stb stb) után az egész menthetetlenül belefullad egy ilyen mszp-szadesz gyalulásba, teljesen terméketlenül, ahol felsorolják az érintett oldal azon hibáit és rossz tulajdonságait, amit ugyanúgy el lehetne mondani a fideszről is :)
Ezért sincs idehaza sok értelme a jobb-bal oldalazásnak...

gauche caviar 2009.12.22. 13:52:52

@bbjnick: azt te csak szeretnéd kicsicukor, csak szeretnéd ha ilyesmi nem létezne.
Ajánlom figyelmedbe (bár 18-as karikás, nem tudom neked olyat már szabad-e...)
www.youtube.com/watch?v=MJATE4MgILA

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.12.22. 13:53:38

@gauche caviar:

Ezt sem lehet tiltani, mint a fehéring fekete mellény kombót.
A cigányok a zsidók és a buzik tudják magukról, hogy azok. (Fura így egy mondatban, mert a zsidókat szeretem, a cigányoknak szurkolók, hogy kapják össze magukat, csak a buziktól undorodom, de végülis az ő dolguk.)

stalin 2009.12.22. 13:53:44

Kérem ne vegyék figyelembe Lavrentyij mondandóját, mióta ólommérgezést kapott abban a csúnya balesetben nem a régi.
@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Aki ilyet leír, azt nem ölelgetjük:
"Tudod, a titok nyitja az, hogy a dolgok általában nem feketék vagy fehérek, kivéve, ha teljesen elvakít a kedvenc pártunk által sugalmazott vélemény."
A kedvenc pártunk véleménye nyilvánvaló, hogy el kell vakítson minket. A dialektika értelmében pedig a szürke szín nem létezik, csak imperialista ármány, végy példát dzsucseharcosról: songun.blog.hu/
Még mindig várlak a Kremlben...

thetriggerhappy 2009.12.22. 13:54:49

szokásos agyament logika: a kurva gyurcsány, miatta utálják a melegeket, az amúgy békés és szeretettel teli lelkületű fiatalok, akiknek nincs jobb szórakozása annál, hogy kővel és tojással sorozzanak meg olyanokat, akiknek más a szexuális preferenciája.
teljesen igaz, hogy nem ők (mármint a dobálók, az őket hergelők, stb) a felelősek, hanem gyurcsány, mert nem mondott le az öszödi beszéd után.

nektek teljesen elment a maradék eszetek is.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 13:56:57

@stalin: Augusztus 13: az Antifasiszta Védőfal születésnapja cikk a kedvencem.

És a csók ?

Ölel és csókol a Te Berijád!

sárkányfő 2009.12.22. 13:59:59

@ó jaj: Látom továbbra sem bírtok reagálni.

Egyáltalán volt valaha élő impresszumotok, vagy mindig is halott link volt?

Legyen már bennetek legalább annyi kurázsi, hogy kiböktök valami egyenes nyílt választ, mi a politikai hitvallásotok?
Nem igaz, hogy nincs válasz. Vagy akkor kiderülne, hogy igaza van a mancsos levélírónak? Vagy mire föl a nagy csönd?

Már vagy ötödjére kérdem, csak a sunyi hallgatás megy, de az nagyon.

félemelet 2009.12.22. 14:02:21

@Rikki Harcos:

Nem mondunk ellent egymásnak: a frusztrációt nyilván a negatív tapasztalatok váltják ki.

(Az viszont nem mindegy, hogy milyen alapon nézik "hülyének" a jobbikosokat - szimplán zsigeri alapon, vagy komoly érvek alapján. A magam részéről mindenféle zsigeri kussoltatásnak ellensége vagyok, de ettől függetlenül szent meggyőződésem, hogy a jobbikosok tragikus tévúton járnak - és bármelyik jobbikossal szívesen megosztom az eme álláspontom mögött álló érveket, ha hajlandó végighallgatni...)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 14:02:47

@ó jaj:
Csak félnek tőled, Te szellemi óriás!

Ölel és csókol a Te Berijád!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.12.22. 14:03:06

@ó jaj: lol, de kemény vagy. csak keresned kellene. ufi.hu, 2007-es önmeghatározás:

"Magát szabadelvű-konzervatívnak, nemzeti liberálisnak, nemzeti konzervatívnak valló szerkesztőgárdánk alapvető élményei közé sorolja Tisza István karizmáját, Krúdy Gyulát, Esterházy Pétert és Sütő Andrást, Ákos és az Anima Sound System zenéjét, Sáros és Alsó-Fehér vármegyék múltját, a nagykörűi Tisza-partot, a polgári tudatmódosítót (bort), Gyurcsány Ferencet, a szanalmas.hu-t, Sas Józsefet és a Hun Szövetséget. Nem vagyunk függetlenek, de iróniával szemléljük magunkat és a hozzánk közel álló politikai tábort is. Hiszünk a vélemények sokszínűségében, a szabadságban, a hagyományban, a magyar történelemben és nevetnünk kell, ha Batiz Andrást látjuk a televízióban.

2007. szeptember: Az UFiból Reakció lett. Bővebb, szebb, változatosabb.
2007. május: Új kiadója van a lapnak, a Szindbád Szindikátus Kft., melynek többségi tulajdonosa a Közép-Európai Média Zrt.
2004. május: Immár teljesen színes az UFi, havonta 40 oldalon.
2003. szeptember: Óriásplakát-kampánnyal és rikkancsok által osztogatott ingyenes bemutatkozó példányokkal vezetjük fel következő havi megjelenésünket az újságosstandokon. A bankbotránnyal foglalkozó címlapunk, összeállításunk és szlogenünk („Ne szólj Szász, nem fáj fejem”) nagy visszhangot vált ki.
2003. május: Ismét arculatot váltunk, 32 oldalon, színes borítóval jelenünk meg, és immár hivatalosan is UFi a lap címe. A korábbi ingyenesség után immár előfizetési díjat kérünk postai megrendelőinktől.
2003. február: A lapunkban megjelenő dokumentum által elindított lavina elsodorja Kiss Elemér kancelláriaminisztert.
2002. szeptember: A független médiaértelmiségivé válás újabb állomása; az újságot immár nem a Fidelitas Országos Elnöksége, hanem a Verba Volant Kft. adja ki. 24 oldalon jelenünk meg.
2002. június: A D-209 botrány alkalmából megjelent első, s mindmáig egyetlen különszámunk anyagai számos helyen jelennek meg hivatkozásként.
2002: A választásokat követően úgy döntünk, alapjaiban változtatjuk meg a lap koncepcióját. A nagyközönséghez szóló magazinná alakulunk, újra fekete-fehérben, csak tizenhat oldalon, de jóval nagyobb példányszámban jelenünk meg, a Fidelitas belső életével foglalkozó rész kikerül a lapból. Megszületnek a hónap nyertese/vesztese, a Doromboló Cicus-díj és a Háló és puding rovatok.
2001: A korábbi amatőr layout-ot némiképp profibb külcsín váltja fel, jobb minőségű papíron, narancs és szürkéskék színekben jelenünk meg. A lap szerkezetében már világosan elkülönül a szervezeti hírekkel foglalkozó és a magazin-rész. Elindul a Lapzsemle, a Polgfilter és a Yo-Hely. Az Utolsó Figyelmeztetés továbbra is pár ezer Fidelitas-taghoz jut el postán, a különféle rendezvényeken bárki hozzáférhet.
2000: Átálltunk nyomdai előállításra és fényes-csúszós papírra, a fekete mellett megjelent a narancssárga szín is. Azóta is állandó rovatunk a Múltidéző.
1999: Lapunk születésének éve. Az UFi, leánykori nevén Utolsó Figyelmeztetés a Fidelitas korábbi, Hírlevél című kiadványát váltotta fel, s lett az ifjúsági szervezet belső orgánuma, néhány fénymásolt, fekete-fehér oldalon, rendszertelen időközönként. A kiadvány címe egyik vicces kedvű szerkesztőnk szellemi terméke, amit azóta sem nagyon tudunk megmagyarázni."

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.22. 14:04:39

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

én meg azt kérdezem, _szintén_ a témához szólva, hogy kiszera méra-e?

gauche caviar 2009.12.22. 14:05:24

@félemelet: (ez egy régebbi gondolatkör, hogy most azért lesz valaki vitaképtelen mert jobbikos, vagy azért lesz jobbikos mert vitaképtelen?)

félemelet 2009.12.22. 14:06:13

@gauche caviar:

A jobb-bal kategorizálásnak azért nincsen értelme, mert az emberek többsége eleve egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy mi valójában a jobb vagy a bal lényegi esszenciája. Az "emberek többsége" alatt sajnos értem az értelmiségiek, diplomások többségét is...

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 14:07:03

@mavo:
Igen antifát, liberálist, európéert játszani minden selejtnek megy .

Ölel és csókol a Te Berijád !

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.22. 14:07:38

@gauche caviar:

Látod, így van ez:-) Ha az ember tisztességesen próbál veletek tárgyalni, rögtön elpofátlanodtok:-( Ez valami erős mentális defektus lehet. De hátha gyógyítható!:-)

@Grift:

Te megütnél egy beteget???

ü
bbjnick

gauche caviar 2009.12.22. 14:12:22

@bbjnick: maszturbálni nem szégyen, jót tesz az épelmédnek...

@félemelet: azért az értelmiség többnyire tudja, csak mo-n az 'értelmiség' (ha még nem tiplizett volna külföldre) akkor jó eséllyel valamelyik tenyérből eszik (vagy már menthetetlenül alkesz) így hiába tudja mit takar a bal meg a jobb, már nem fog olyat írni a demokratába, hogy mivel az egészség a legnagyobb üzlet, ezért érdemes lenne kidolgozni a piaci alapú egészségbiztosítások rendszerét.
most ez persze egy kiragadott példa, ugyanúgy vonatkozik bármely tejipari termék előállítójára.

sárkányfő 2009.12.22. 14:14:44

@rajcsányi.gellért (ergé):

Na végre, miért kellett ezt 5x megkérdezni?
És miért kéne ezt nekem keresni, miután az impresszumotokban nem találtam, mivel az egy üres oldal?

Na de lényegre: most akkor ti az ufi utódja vagytok, továbbá "Nem vagyunk függetlenek, de iróniával szemléljük magunkat és a hozzánk közel álló politikai tábort is."

Namost akkor ha nem vagytok függetlenek - ami persze nem valami nagy állítás, élő ember nem hinné el az ellenkezőjét - , akkor végül is mire föl ez a borzasztó nagy
felháborodás, ha valaki lefideszesez titeket?

Ugye remélhetem, hogy erre egyből választ kapok.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.12.22. 14:15:45

amúgy nem egészen értem pontosan a posztban azt a kitételt, hogy sosem mérették meg magukat a piacon. Nem tudom, hogy szociológusok, filozófusok, irodalmárok stb milyen piacon is méretnék meg magukat?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.12.22. 14:20:57

@ó jaj: figyelj, te új olvasó vagy, még ismerkedj egy kicsit a környezettel. Sajnos nem érünk rá minden követelésednek eleget tenni, el vagyunk foglalva a hatalomváltás utáni posztosztozkodással, nagyon durva kamarillapolitika folyik Turul, Kínai meg köztem! De remélem, Viktor engem választ! Ha ügyesen helyezkedsz, megkínállak egy sofőrös autóval :)))

félemelet 2009.12.22. 14:22:55

@gauche caviar:

Éppen arről van szó: ma Magyarországon olyan állapotok uralkodnak, ami hatására nem csak az lesz jobbikos, aki karakterénél fogva eleve vitaképtelen. Éppen úgy működik a dolog, mint ahogy 50-60 évvel ezelőtt sokkal több ember vált aljas besúgóvá, mint amennyit erre a személyisége determinált volna. Ha a közeg, amiben élünk "természetellenes", akkor maguk az emberek sem követik a természetes karakterük parancsait.

(csak a félreértések elkerülése végett: nem morális szempontból állítottam párhuzamba a jobbikost a besúgóval, hanem csak az egyén és környezete viszonyban mutatkozó analógiája kapcsán...)

gauche caviar 2009.12.22. 14:23:21

@bbjnick: ennyi? ez eléggé vérszegény. elfogyott a viagra?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.22. 14:25:13

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Tudtad, hogy kurvára idegesítő vagy bmeg!
Eddig én is hasonló stílusban kommenteltem, most látom mennyire GÁZ!

félemelet 2009.12.22. 14:26:20

@gauche caviar:

Másképpen látom. Nekem meggyőződésem, hogy nem tudják - és ezt a meggyőződésemet számtalan tapasztalatra alapozom... És ha meg akarom fejelni a dolgot, akkor azt mondom, hogy a "liberális" szóval kapcsolatban még nagyobb a fogalmi zavar, akár balos, akár jobbos, akár liberális (!!!) emberekről beszélek...

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 14:27:40

@Talon Karrde:

És? Most komolyan. És ???

Ölel és csókol a Te Berijád!

sárkányfő 2009.12.22. 14:27:55

@rajcsányi.gellért (ergé):
Ennyi erővel adhattál volna érdemi választ is, gondolom 6 sorba az is belefért volna.

Ha csak félrebeszélni tudsz, meg humorosnak szánt szavakkal elütni a kérdést, akkor inkább ne is válaszolj sehogy. A nagy hallgatás is gáz, de talán kevésbé.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.12.22. 14:31:27

@ó jaj: szívem, megírtuk már, ehhez nincs mit hozzátenni:

"A Reakció elődjének az elődje, az Utolsó Figyelmeztetés valóban a Fidelitas hírleveleként indult több mint tíz évvel ezelőtt. 2002 óta a lap elszakadt az ifjúsági szervezettől (így a blognak pedig soha nem is volt köze hozzá) . A Reakció, sokszori átalakulás után ma mintegy negyven jobboldali, szabadelvű, konzervatív, libertárius, vagy éppen ideológiamentes blogger laza hálózatából áll. A blogon megjelenő vélemények és cikkek nem kapcsolódnak egy párt napi iránymutatásaihoz sem, így az onnan idézett véleményekből sem lehet levezetni egy esetleges jobboldali kormányzat leendő politikáit."

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 14:31:45

@ó jaj:

Válaszolt, csak nem értetted. (közben toporzékolsz is ??? csak kérdem)

Ölel és csókol a Te Berijád!

gauche caviar 2009.12.22. 14:32:22

@félemelet: áh, most láttam feljebb a reakció impresszumát, abban van a kulcsszó: nemzeti liberális. ez mindenre dzsóker.
ezzel majd a jobbikosok sem vernek meg, és libsi holdudvarból is számíthatok megrendelésekre.
Nagyon jó lesz ez a címke nekem :)
Nemzeti liberális. (most komolyan mondom, nem szarkazmusból :)

gauche caviar 2009.12.22. 14:33:29

@Lavrentyij Pavlovics Berija: hát, azért azzal takarózni, hogy 40-en vagyunk, nem tudunk mindenkire odafigyelni....

sárkányfő 2009.12.22. 14:38:08

@rajcsányi.gellért (ergé):
Figyelj, azon már rég túl vagyunk, hogy fideszesek vagytok-e vagy sem. Azok vagytok, még ha ezt ti kicsit hosszabban is fogalmazzátok meg.

A következő kérdésre várom a választ, amit 14.14-kor tettem fel (de ma elég jól ráérek, ha gondolod még felteszem párszor): mire föl ez a borzasztó nagy felháborodás, ha valaki lefideszesez titeket?

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 14:40:18

@ó jaj: "mire föl ez a borzasztó nagy felháborodás, ha valaki lefideszesez titeket?"

Mert így csökken az esély, hogy más párt is fizessen nekik.
Mit nem lehet ezen érteni ?

Ölel és csókol a Te Berijád!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.22. 14:40:33

@calam (acok):

"amúgy nem egészen értem pontosan a posztban azt a kitételt, hogy sosem mérették meg magukat a piacon. Nem tudom, hogy szociológusok, filozófusok, irodalmárok stb milyen piacon is méretnék meg magukat?" --- írod.

Tudod te, @calam, mi az a hatósági húsbolt? Ahol a kényszervágásra került, de emberi fogyasztásra még alkalmas marhákat mérik ki. Hát, ha csak ott nem:-D

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.12.22. 14:42:54

@gauche caviar:

Te fogytál el, testvér:-( Nem látlak.

ü
bbjnick

félemelet 2009.12.22. 14:44:26

@gauche caviar:

Mmmm...ezt most nem igazán tudom értelmezni... De hogy elé menjek a válasznak, a "nemzeti liberális" kifejezésben a liberális főképpen közjogi, illetve gazdasági, nem pedig úgymond személyiségi jogi (konvertálva: magánélettel kapcsolatos morális) értelemben szerepel.

Nagyon is hasznos lenne, ha egyre többen barátkoznának meg magyarországon a nemzeti liberális kifejezéssel - természetesen azután, hogy ennek a kifejezésnek az értelmiségünk kellően kontúros definíciót ad, és elmagyarázza a népnek, hogy mit is jelent...

sárkányfő 2009.12.22. 14:48:59

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Még a gondolattól is kiráz a hideg, hogy engem Berija ölel-csókol... :)
Könyörülj rajtam és hagyd ezt :) Inkább csókolgasd a reakciós fiúkat...

gyz 2009.12.22. 14:50:31

@ó jaj: a Reakcióval ha sokszor nem is értek egyet, nincs nagy gondom (mondjuk a fenti írás szerzői, meg lolácska külön téma, ők fájdalmasan gyengék)

Erre a kérdésre viszont engem is nagyon érdekelne a válasz.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 14:50:47

@ó jaj:
Hidd el, Berija is jobban örülne, ha 13 éves balerinákat csókolgathatna.

Ölel és csókol a Te Berijád!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.12.22. 14:53:52

@bbjnick: te tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak eljátszod?

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2009.12.22. 15:02:24

@thetriggerhappy:
"szokásos agyament logika: a kurva gyurcsány, miatta utálják a melegeket, az amúgy békés és szeretettel teli lelkületű fiatalok..."

bezony, s ha nem hiszed, akkor Te is csúnya-gonosz ballibsi vagy.

Még egy másik példa:
vajon mennyit javult MO klímája Lucifer regnálása alatt? Semmennyit, sőt inkáb romlott... és sztem egyértelmű a felelős a kiléte. Ugyebár.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.12.22. 15:05:32

@ó jaj:

Csak magadat ajánlgasd, engem pl. semmiképp se :):)

gauche caviar 2009.12.22. 15:07:01

@.Pierre Bezuhov.: tegyuk hozza, hogy regebben a csajok is sokkal szebbek voltak.
ezt is elkurta.

Invictus 2009.12.22. 15:24:22

@gauche caviar:
"mivel az egészség a legnagyobb üzlet, ezért érdemes lenne kidolgozni a piaci alapú egészségbiztosítások rendszerét"

Aha, persze, ami az USA-ban is annyira bevált...
Ezért volt mégiscsak jó a "hülyenépszavazás", mert nem a vizitdíjról szólt (amivel elvileg semmi bajom), hanem arról, hogy lehetetlenné tette az SZDSZ-vonalon nyomuló biztosítói lobbi terveit az egészségüggyel.
Mert lehet prédikálni a piac felsőbbrendűségéről, jól kereső fiatal, makkegészséges jogászoknak, informatikusoknak, mérnököknek különösen jól áll arról értekezni, hogy piaci alapra kell helyezni az eü-t, mert a magánbiztosító, magánkórház csak a beteg érdekét nézi, illetve a piaci verseny miatt kénytelen a lehető legjobb ellátást nyújtani neked (aha, lehet hogy nem rohad az épület, és plazmatévé van a váróban, meg bombázó asszistensnő és mosolygós doki, de attól a kemoterápiádat nem fogják szívjóságból finanszírozni). Mert ő csak azt látja, hogy az "államiban" tényleg 50 évvel ezelőtti időket idéznek a körülmények néha, és azt hiszi, a magántőke jófejségből tolja majd bele a pénzt.
Persze a mai rendszer sem éppen szuper (főleg ha folyamatosan fojtogatják az elvonásokkal), meg a hálapénzrendszer sem épp európai az igaz. De azért nyugodtabb vagyok, hogy nem a Kókák és Horváthágik tervei szerint alakultak a dolgok. Ettől függetlenül előbb-utóbb nem lehet megúszni a reformot, a fidesz is akart annak idején, és tény, hogy a mindent konzerválni akarók mellé állva magát is lábon lőtte. Majd kiderül, pl. Mikola kap-e tárcát és megpróbálkozhat-e a 2001-es terveivel.

gauche caviar 2009.12.22. 15:35:56

@Invictus: értem, a Mikola-féle egészségügyi lobbi az jobb, mint a szadesz vonalon nyomuló.
értem én.

Invictus 2009.12.22. 15:40:21

@gauche caviar: Annyiban jobb, hogy ő nem akarta a biztosítást privatizálni. Az ellátásban megengedte volna a privatizációt, ahogy a háziorvosoknál is történt. Persze a fidesz elmúlt 7 évi tálib hozzáállása miatt ezt is ciki lenne ismét elővenni. :(

sárkányfő 2009.12.22. 15:43:50

@rajcsányi.gellért (ergé):
@politicus:
@ meg az összes ufis/reakciósnak:

Köszi a nagy semmit... tényleg köszi, mint már egyszer írtam, a nyílt hallgatás kicsit őszintébb, mint a sunyi mellébeszélés.

Komolyan, azt hittem legalább a látszat kedvéért belevágtok valami ködösítésbe...

Archenemy 2009.12.22. 15:44:29

Én csak azt szeretném mondani, hogy én leszoptam a Gyurcsányt.

Köszönöm.

gauche caviar 2009.12.22. 15:55:24

@Archenemy: tényleg akkora van neki, mint ahogy mesélik?
/ez a komment volt az eddig legjobb a reakció mai napi postjához :)) /
//mármint a tiéd, nem az enyém :)))) //

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.12.22. 15:58:36

@bbjnick:

"@Grift:

Te megütnél egy beteget???"

úristen, dehogy. ha nekem kéne megölni egy állatot, akkor vega lennék.
de hálaistennek a társadalom jól ki van találva. van olyan barom aki mészárosnak áll, így tudok húst enni, és van olyan futballhuligán állat, aki elvégzi a buzik fegyelmezését. :)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.22. 16:03:00

@gauche caviar:
Bár ezzel a kommenttel leszoptad Archit, de egyet kell értenem veled!

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.12.22. 16:03:27

@ó jaj: Békésebb és Boldog Karácsony Neked!

Ha jövő januárban erre jársz és elolvastad posztjaink nagy részét, akkor szívesen állok a magam részéről rendelkezésedre. Addig pedig ne itt hőzöngj, hanem készülj az ünnepekre.

sárkányfő 2009.12.22. 16:09:01

@politicus:
Na látom válasz mindre van, csak éppen a kérdésemre nem:
Egy politikailag nyíltan elkötelezett, ex-ufis blogot MIÉRT zavar, ha lefideszesezik?

Boldog Ünnepeket mindenkinek.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.12.22. 16:10:14

@ó jaj:

Engem nem zavar. Ha lemszpéseznének, azt már bánnám...

sárkányfő 2009.12.22. 16:24:33

@politicus:

A Reakció szerkesztősége aláírással ment ki a válasz a mancsos levelezésben. Ott ezt írjátok: "2002 óta a lap elszakadt az ifjúsági szervezettől (így a blognak pedig soha nem is volt köze hozzá)."

Ebben a postban pedig erős gúnynak szánva írjátok a vége felé: "Vagyis Németh kérlelhetetlen logikával bebizonyítja, hogy a Reakció mögött maga a patás áll".

Ezt persze egy szóval se írta Németh, szóval a gúny helyett csúnya kiforgatása lett ez a másik szavainak. Csak azt írta, hogy a Reakció fideszes kötődésű-gyökerű, amit ráadásul ti is elismertek.

Mégis ilyen nagy felháborodással, hogy azt ne mondjam hőzöngéssel reagáltok Némethre, meg csináljátok a hangzavart.
Csak épp azt nem értem miért, ha gyakorlatilag egyetértetek vele...

Tényleg nem érzed az ellentmondást? Tényleg nem fogtok reagálni a lényegre?

BéKu 2009.12.22. 16:36:08

@ó jaj: Azért ez most tetszett:

"Köszi a nagy semmit... tényleg köszi, mint már egyszer írtam, a nyílt hallgatás kicsit őszintébb, mint a sunyi mellébeszélés.

Komolyan, azt hittem legalább a látszat kedvéért belevágtok valami ködösítésbe... "

Először írod, hogy a hallgatás jobb, mint a mellébeszlés, a következő mondatban meg jössz azzal, hogy azt hitted, hogy a látszat kedvéért legalébb ködösítenek valamit... :D

Ez kb olyan, mint ha azt mondanád, hogy jobb a fekete, mint a fehér, aztán meg mégis elvárnád, hogy a fehéret mondják. LoooooL

Következetesség rulez :D

sárkányfő 2009.12.22. 16:43:05

@BéKa: Juj de buta vagy Béka! Tényleg nem vagy képes értelmezni magyar mondatokat?

Akkor most, csak neked, elmagyarázom. Erősen koncentrálj, hátha sikerül felfognod!
1. A hallgatás jobb, mint a melléduma.
2. Ezzel együtt, én a mellédumára számítottam.

Nem elvárás van, hanem feltételezés.
Tudod ez olyan, mintha azt mondanám, hogy a felhős idő jobb, mint a vihar, de ezzel együtt én az utóbbira számítottam.

.....ééérted már, Békácska?

Ps: utóbb igazam lett, mert csak válaszolgatnak így-úgy, össze-vissza, csak épp lényeget kerülik, mint a forró kását.

Google 2009.12.22. 16:43:41

@ó jaj:

De miért fideszesezik le? Így szeretnének vitatkozni, hogy rögtön egy címkét húznak rá?
Bár dehogy akarnak vitatkozni, előbb akarják a sárba döngölni, nevetségessé tenni, mint megbeszélni ezeket a dolgokat.
Fidelitas - ha, ha, ha. Épeszű dolgok onnan nem jöhetnek, ezt már régóta tudjuk, ugye?
Csak nehogy az a nagy tudás kicsorbult volna!
Az igazság független attól, hogy milyen pártirodából fúj, ezért nem érdemes ezt firtatni.
Jó, ha a véleményt nem befolyásolja a pártpreferencia. Nyugodtabb a lelkiismeret is.

Azt már sokszor meg akartam kérdezni én is, miért gond az, ha nevén nevezik a homoszexuálisokat?
Honnan fúj ez a meleg szél? Mi többiek vajon hidegek lennénk? Vagy csak a téma iránt?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.22. 16:54:27

@ó jaj:

"A Reakció szerkesztősége aláírással ment ki a válasz a mancsos levelezésben."

ez valami tévedés lesz. :) tudod a reakció egy blog, és nem felelős senki sem azért, mit ír a másik

ellentétben a mancscsal, amely minden egyes olvasói levélért köteles mindennemű felelősséget vállalni

sárkányfő 2009.12.22. 16:58:44

@Google:
Te sem érted? Vagy Te sem akarod érteni?

Arra épül ez az egész nyavalyás post, hogy jól a fölbe döngöljék a Némethet, aki azt merte írni, hogy a Reakció fideszes. Még azt is le mert írni - a bitang! - hogy egyik reakciós fideszes sajtóreferens.

Rossz gonosz ember ez a Németh, akárki meglássa... na de jól le is hordta ez a post, helyes, helyes!

Az igazság meg tényleg független a pártoktól, de ezt érvekkel kéne bizonyítani, nem gondolod?
Nem ilyen ellentmondásos, zavaros dolgokkal, ami itt folyik. Ez így csak nevetséges, de nem tűnik igazabbnak. Függetlennek pedig akkor fogtok ti tűnni, ha majd piros hó esik.

sárkányfő 2009.12.22. 17:00:09

@mavo:
:)

Azért tegyük tisztába mindenkinek:

Idézet: "A Reakció szerkesztősége"
forrás: www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=20428

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.12.22. 17:08:16

Na, reggel csak a képket futottam végig (cukialert), de most, hogy volt időm elolvastam a postot is, és egyrészt szakadtam a röhögéstől, mert vicces, másrészt riszpekt, mert üt.

Google 2009.12.22. 17:33:25

@ó jaj:

Már a hó is?
Nem szeretném, ha piros hó esne, remélem, te sem.
Függetlenek? Dehogy vagyunk mi függetlenek. Rengeteg dologtól függünk; itt van mindjárt a család, a neveltetésünk, a szokások, - hogy arról, hogy igazság, vagy amit annak hiszünk, arról ne is beszéljek.

Preskin 2009.12.22. 17:47:11

@ó jaj:

"mert csak válaszolgatnak így-úgy, össze-vissza, csak épp lényeget kerülik, mint a forró kását."

Féjjé wazze, mer' elverik a bukcsidat :
m.blog.hu/su/subba/image/1109/hitler.gif

A zigazi T. stalien

Hattory Hanzo 2009.12.22. 18:06:49

"És tőlünk is félnek, mert nem vagyunk náluk butábbak."

Akkor itt az ideje, hogy beszámoljatok Lola műtétjéről, mert ezek szerint lett agydonor.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.12.22. 18:15:14

#ó jaj
Gyerekek, látom mindenki nagyon örül az új husinak, de ne csináljátok ki rögtön, mert akkor holnap már nem lesz mivel játszani.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.12.22. 18:18:55

@Hattory Hanzo: Kálmán és Tóni csak a saját nevükben beszéltek, ezért a többesszám. amúgy Lola szerintem nem agyműtét miatt nem ír mostanában, hanem valami megagiganagy antikommer íráson dolgozhat...vagy csak a dinnyék.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.12.22. 18:37:46

@ó jaj:
kiscsillag.
Impresszumot akartál, megkaptad.
Hitvallást, állásfoglalást: azt is.

Ha figyelmesen végigolvasod a méltán kitűnő NCS írását meg Kálmánét és Tóniét, megláthatod (persze csak ha akarod), hogy nem a fideszezés fájt rendkívülien, hanem a kirekesztőzés és hamis tényállításokból nagyívű, zógenannt igazságok levezetése.

Öleli, csókolja:

Ob

caralho voador 2009.12.22. 18:39:54

Az írással nagyjából egyetértek, csak megkérdezem azt, amit a múltkor: ki a faszt érdekel a mancs és olvasóközönségének (nagyjából az a tucatnyi idióta, aki itt veri a nyálát, röhejes kommenteket idefosva) véleménye? Miért kell nekik bármit is bizonyítani? Hogy nem vagytok fasiszták, nem utáljátok a buzikat (igen, buzi, ha a felvonulóknak szabad "buzi vagyok, na és?" pólót viselni, én is mondhatom)? A Mancs és gyurcsány-szopató része az írásnak szükséges és jó is, de a saját magatok mosdatása felesleges. Egyrészt ezek a szellemi toprongyok meg sem értik, mire gondoltok (elég néhány kommentet elolvasni), másrészt hiába ismétlitek el ugyanzt ötezerszer, az agymosott droidok akkor is jönnek az ezerszer elkoptatott szadeszos mantráikkal. Ezért teljesen felesleges az "ugyanúgy röhögünk a kurucokon" kitételek kényszeres beszúrása is. Kell ez bárkinek is?
Amúgy hogy kerül ide ez a sok zombi? Index-címlap volt, vagy mi a tököm?

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.12.22. 18:51:48

@calam (acok):
"nincs más mondanivaló a gyurcsányozáson kívül" ez nagyon jó. Már el teccet sütni többször, nevettünk is rajta, Turul mondta is, hogy lényeglátó fiú ez a calam, biztos szociológus, jöhetne írni hezzánk, hogy legyen hardver a blogposztokban. Elfelejtettem szólni, hogy nagyon tetszik, most megteszem.

Mán csak aztat szeretném tudni, hogy a "Több fényt a KDNP-be" posztsorozat VII. része vajon válasz-e a gyurcsányozásra, és ha en abbahagyom, le tetszik-e állni vele. Mert nekem az fizikailag fáj.

Boldog karácsonyt kívánok, minden piacképes szociológusnak:

Ob

Google 2009.12.22. 19:05:13

Biztos, rengeteg mondanivaló lenne a gyurcsányozáson kívül is, de említett figura tett róla, hogy ő legyen a legnehezebb tészta. A legnehezebben lecsúszó, legnagyobb falat.
És ki tudja, hogy még meddig!

sárkányfő 2009.12.22. 19:11:24

@Google: Lecsúsztál a lényegről, de sebaj!

sárkányfő 2009.12.22. 19:14:12

@Oli bácsi: Sajnos neked nem sikerült figyelmesen végigolvasni. Segítek: "2002 óta a lap elszakadt az ifjúsági szervezettől (így a blognak pedig soha nem is volt köze hozzá)"

Ezzel szemben az igazság: az egész blog full fideszes, és ezt különösebben nem is tagadjátok. Egyikőtök fideszes sajtóreferens. Akkor most ki is állít hamisat?

Lássuk ezt is: "Vagyis Németh kérlelhetetlen logikával bebizonyítja, hogy a Reakció mögött maga a patás áll" Mint írtam, ezt nem igaz, Német csak fideszesezett egyet. Csúnya csúsztatás... És mi is azzal a baj, hogy fideszesek vagytok? Erre még mindig nem bírt senki válaszolni.

A legszebb az egészben, hogy maga a blog egyik írója hívta fel a figyelmem rá, hogy a Reakció az ufi impresszumát tekinti sajátjáénak! Ennél frappánsabb és hitelesebb önmeghatározás nem is kell :) Magyarul ez a Reakció = ufi. Ez egy ufi blog, immár új néven.
Hol itt az elszakadás, meg a nagy különbség?

Összegzem a válaszaitokat: félrebeszélés, visszakérdezés, és főleg nagy hallgatás.

Boldog Karácsonyt!

Téglagyári Megálló 2009.12.22. 19:17:16

@Oli bácsi:

Őrmester elvtársnak jelentem, a sárdobáló blog hőzöngőit kioktattam katolikusság és szabadkőművesség ügyében, pártfeladat végrehajtva. Istenem, milyen egyszerű népek ezek!

Bell & Sebastian 2009.12.22. 19:33:24

Ennyi redvás macskát még életemben nem láttam!
Szívesen megkergetném őket, de semmi esetre sem ölelném és csókolnám.

Üdv:
Hegyi Bernáth

Ps.: Kértek rumot? STROH <<80>>.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.12.22. 19:35:54

@ó jaj:
[sóhajt, fejét lengeti, majd reménykedve felnéz]: Akkor kirekesztőzés nem is volt? Tényleg? De jó!!!

Én meg történetesen nem fideszes vagyok, hanem egyenesen orbánista.

ÁLDOTT ünnepeket kívánok, szabadelvű magyar testvéreimnek.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.12.22. 19:37:49

@Téglagyári Megálló:

TM, köszönöm. Láttam. Tökéletes. Most megyek a hadosztályparancsnok (mit több, a Vezénylő Tábornok) úrhoz, feltétlen megemlítem.

Sebastian Knight 2009.12.22. 19:49:04

@rajcsányi.gellért (ergé):

Ne akarjon gyógypedagógus lenni.

Egyébként inkább magát hallgatom a Kossuthon, mint Bénei Pétert.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.12.22. 19:49:34

Látjuk, sokaknak nem lesz boldog karácsonya, ha nem tisztázzuk az égető "fideszes-e a Reakció?" kérdést, ezért megpróbálkozunk vele.

A Reakció blogot néhány tucat magánember írja, akik között tudtunkkal nincs politikus. Valóban akad azonban egy önkormányzati alkalmazott szerző, meg egy olyan, aki gyerekkorában tisztséget viselt a Fidelitasban. Sőt, ha valaki nagyon utánanézne, biztos találna még több olyan szerzőt, akinek van fideszes kötődése.

A blogban a szerzők saját értékrendjük alapján a saját véleményüket írják meg olyan dolgokról, amelyek éppen foglalkoztatják őket. A vélemény sokszor egybeesik a Fideszével, időnként pedig nem. Mindenesetre annak, hogy mi itt mit írunk, az égvilágon semmi hatása nincs a Fidesz politikájára, a Fidesz politikájának pedig nincs közvetlen hatása a véleményünkre. Vagyis ha itt megjelenik egy írás, abból semmilyen következtetést nem lehet levonni a Fideszre nézve.

Ám éppen ez az, amivel már többször bepróbálkoztak, például az említett Magyar Narancs-beli írásokban. Az nyilván kurvára érdektelen, hogy mondjuk Kínai Kálmán és Trágár Tóni mit ír a melegekről; a dolog onnantól érdekes sokak számára, ha hazug módon arra következtethetnek belőle, hogy mit fog csinálni a Fidesz kormányon a melegekkel. Vagyis valójában nem minket támadnak (ki a faszt érdeklünk?), hanem ránk hivatkozva a Fidesz-ellenes hisztériát keltik.

Böcskei, Németh és mások logikája szerint: a) a Reakció egyes szerzői kirekesztőek; b) a Reakció egyes szerzői fidelitasosok voltak; c) tehát a Fidesz kirekesztő politikát fog folytatni kormányon.

Ez nyilvánvaló baromság, ezért tiltakozunk a fideszesezés ellen.

Abból a szempontból viszont fideszesek vagyunk, hogy Gyurcsányt egyikünk sem kedveli, és látunk némi esélyt arra, hogy egy fideszes kormány jobb irányba vinné az országot - bár a vakhittől meglehetősen messze állunk.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.12.22. 19:51:24

@ó jaj: "Reakció = ufi. Ez egy ufi blog, immár új néven."

Hú bazdmeg, ugye nem akarod azt mondani, hogy ennyi időbe telt, mire leesett a dolgok egymásutánból következése...:)

Remélem, a többi ismeretanyag feldolgozása nem tart majd ennyi ideig...

Peace!

sárkányfő 2009.12.22. 19:55:20

@Oli bácsi: Kár, hogy te is csak félrebeszélsz. Hát, ez van :( Kár volt konkrétan idéznem tőletek, titeket ilyesmi nem érdekel.

De ne csak a szabadelvűeknek kívánjuk boldog Karácsonyt, hanem mindenkinek! Konzervatívoknak, radikálisoknak, szocialistáknak, ideológia-menteseknek, mindnek!

És BUÉK is!

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.12.22. 19:56:53

Jelezném, hogy nekem pl. nincs fideszes kötődésem. Nem pártmegrendelésre írok, nem fogja a felcsúti bumburnyák a klaviatúrámat, nem járok esténként Szíjjártó Péternél értágításon és Csurka sem irat velem pamfletteket a kuruc.infora.

Any other question? Óh, jaj...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.12.22. 19:57:14

kálmán & tony, főnök urak !

túl a makszi ríszpekten,
ami amúgy isch sokkolja
Önöket
a yó értelembe' :)
uccsó tú/2 bekezdés
a legnagyobb

mondom: LEGNAGYOBB

és kösze :)

www.youtube.com/watch?v=1xLfnK7QiFo

sárkányfő 2009.12.22. 19:57:20

@politicus: Annál röhejesebb amit írtok:

"2002 óta a lap elszakadt az ifjúsági szervezettől (így a blognak pedig soha nem is volt köze hozzá)"

Tényleg nem érted az ellentmondást? Vagy csak nem akarod érteni?

BUÉK neked is.

sárkányfő 2009.12.22. 20:02:41

@politicus: "Jelezném, hogy nekem pl. nincs fideszes kötődésem."
Na ezen jót röhögtem, köszi :D

Kapisgálom már, hogy megy nálad a logika... ha nem pártmegrendelésre írsz, akkor nincs pártkötődésed, az meg, hogy az ufiblog szerzője vagy, az meg.. izé... ööö... na! Valahogy így, ugye? :D

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.12.22. 20:05:23

eeegen, bmeg
tudok egy politikai absztinenschről ish, aki ide firkál :D
meg néha klipeket isch küld, bmeg :D

néha olvas is ezt + azt pfff...
és tuggya a helyit, meg minden

www.youtube.com/watch?v=of2tzbVHYCY

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.12.22. 20:09:53

@ó jaj:

Na most te vagy szórakozol, vagy tényleg ekkor félhomár vagy?

A papíralapú UFI korábban a Fidelitas hírlevelként fungált. Később "a lap elszakadt az ifjúsági szervezettől (így a blognak pedig soha nem is volt köze hozzá)". Tehát sem az ufi.blog.hu-nak sem utódjának (hála a jó égnek, hogy ennek feldolgozása időközben megtörént), sem a reakcio.blog.hu-nak nem volt köze sem a Fidelitashoz sem a Fideszhez.

Ezen mi a rákomat nem teccik érteni??

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.22. 20:14:10

Én megértettem Böcskei Balázs naturalista népszellemben íródott expresszív szavait:

kurvanyátok, miért fáj nektek, hogy buzi vagyok, mi?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.22. 20:14:49

Én megértettem Böcskei Balázs naturalista népszellemben íródott expresszív szavait:

kurvanyátok, miért fáj nektek, hogy buzi vagyok, mi?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.12.22. 20:16:00

@ó jaj:

Örülök, hogy legalább én mosolyra tudtam Őkelmét fakasztani, ha már más nem...

BTW, mit értünk pártkötődés alatt? Nem vagyok tagja sem a Fidesznek, sem a Fidelitas-nak, sem más politikai csoportosulásnak, ettől függetlenül van világlátásom, aminek néha itt hangot is szoktam adni.

Egyeseknek milyen kurva jó dolguk van, hogy egész délutánokat kommenteléssel töltenek ahelyett, hogy alaposabban olvasnának... már ha egyáltalán megy...

A további értágítást átadnám a kollégáknak feltéve, hogy ezért a felajánlásért nem vesszőznek meg.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.12.22. 20:17:55

@ó jaj:
[a csúszva kapaszkodik Ó jaj köntösébe és húzatja magát a földön, ordít]:

De én TÉNYLEG ORBÁNISTA VAGYOK!!!

Tessék már elhinni!!!!!

[Elengedi a köntöst, magára hagyatottan zokog.]

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.22. 20:22:41

KK&TT

Jó a poszt, és a befejező traktus meg kifejezetten ül. Gratula!

Rikki Harcos 2009.12.22. 20:25:18

@politicus:
nem vesszőzünk meg, feltéve hogy fiú vagy...mert ez egy konzervatív blog :-)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.12.22. 20:29:19

@Rikki Harcos:

Fiú, bizony. Konzervatív, szabadelvű. Hetero.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.22. 20:31:16

Egyébként ez a poszt jobboldali/konzervatív etalonja lehetne az antifa kérdéskörben. Szinte minden benne van. Vagy úgy érzitek, vmi mégis kimaradt?

Én meg azt mondom, egy hibája mégis van a posztnak:
nem meritek bevállalni a homofóbiát.

Én igen, méghozzá annak toleráns formáját. Azaz taszít a jelenség, a dolog természetellenessége, az, ha utcán látom a megnyilvánulásait, tehát valóban fóbizálom, ám toleráns módon, mert nem zaklatom őket, nem megyek oda ordibálni, ha vonulnak, és egyáltalán: nem kívánom, h másodrendű állampolgárok legyenek.

Ám a házasság intézményét nem engedném nekik, mert két házasság között nem lehet különbséget tenni, azaz ha a hetero házaspár fogadhat örökbe, akkor a homonak is engedni kéne, és ez nálam kiveri a biztosítékot, mert szakmámnál fogva is tudom, h egy gyereknek apa is, anya is kell. Mindkét szülői minta fontos, és bár válással alőállhat, h csak az egyik van magában, de az mégiscsak durva lenne, ha egy ilyen állapotot - ráadásul duplán - maga az állam segítene előállítani.

Dióhéjban.

sárkányfő 2009.12.22. 20:43:57

@politicus: "Nem vagyok tagja sem a Fidesznek, sem (...)"
Most komolyan ilyen formalitásokba kapaszkodsz? :) Ennyi? Azt hittem ez a "nem vagyok fideszes" nótát már elhasználta Tarlós István (=közismert független értelmiségi) a főpolgármester-választáson, nagy, kék, őszinte szemekkel előadva. Na de a nagy slágerekből születnek az örökzöldek, nem igaz? ;)

Tényleg ne erőlködj tovább, különben is a csúcson kell abbahagyni :)

Amúgy meg találjatok már ki valami közös álláspontot, nincs kedven veletek egyenkint bajlódni. Te ugyebár nem vagy fideszes, Oli bácsi meg itt üvölti hogy orbánista... Ez eddig vicces volt, de egy poén se bírja sokáig az ismétlést, szóval találjatok már ki valami közös szerkesztőségi álláspontot, amit lehet szanszét cáfolni, okés? :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.22. 20:46:31

@ó jaj:

Baszod, Oli bácsi Cseh Tamást koppintja, aki azt mondta, ő nem fideszes, hanem orbánista.

Ha nem érted ennek a lényegét, akkor sztem egy verset is képtelen vagyol feldolgozni, baszodalássan, h úri mód fogalmazzak.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.12.22. 20:57:20

@ó jaj:
Drága, ezzel a külső ingerekkel nem törődő, fölös információkat meg sem parittyázó kitartással nagy jövőd lehetne a sportban.

Egy jó Budapest-Bécs szupermaraton kezdetnek, hm?

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.12.22. 21:00:52

@Oli bácsi: egész délután gondolkoztam, hogy melyik szerző irogat 'ó jaj' néven, de csak most jöttem rá, hogy te éled így ki a drámaírói éned. (nem,nemgondolomkomolyan)
Amúgy én most nem szállnék be ebbe a fideszes a reakció - reakciós a fidesz témába, de azt csak most itt a vita kapcsán olvastam valakinek a linkjében, hogy Turul országos listás jelölt volt, amit viszont én sem tudtam. Amúgy Oli, ha tudnád baszki, hogy hány éjszakát szenvedtem végig azzal, hogy kiderítsem, kigooglezzem, hogy ki vagy, de nem sikerült tutibiztosra kideríteni soha. Azóta iszom...
:)

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.12.22. 21:04:34

@ó jaj: Javaslom, tisztázd, hogy mit értesz "fideszes" alatt egy blog esetében. Ha azt, hogy szerzőinek többsége a következő választáson valószínűleg a Fideszre fog szavazni, akkor ez minden bizonnyal egy fideszes blog (bár nem tudjuk, hogy a szavazófülke magányában melyik kolléga pontosan mit csinál). Ha azt, hogy a Fidesz tulajdona lenne, vagy a Fidesz fizet a szerzőknek, vagy a Fidesz mondja meg a szerzőknek, hogy mit írjanak, vagy a szerzők maguktól a mindenkori Fidesz-álláspontot hirdetik, vagy hasonlókat, akkor nem fideszes.

Az számodra elképzelhetetlen, hogy valaki hobbiból, önszántából utálja a komcsikat, nem pedig megrendelésre?

És most mindenki húzzon a gecibe bejglit sütni.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.12.22. 21:05:45

@Krokodil:
Pedig annyi, de annyi nyomot hagytam. A helyedben én is innék.

Ha ez megnyugtat, vagy segít, én sem voltam listás, és sajnos még Fidelitas-tag sem, pedig micsoda sunázásokat lehetett rendezni a nyári táborokban. Még egy rohadt vidéki közbeszerzést sem sikerült megcsípnem.

Így élünk, így mennek dolgaink december harmadik hetében.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.12.22. 21:07:27

@ó jaj: kicsit inkorrekt a citálásod, olyan kommerresre sikerült. A másik felét még azért odapakolhattad volna.

Most már sikerült megérteni a Fidelitas-UFI-Reakció háromszöget? Megnyugodhatunk mára? Baromira nem szeretnék úgy elaludni azzal a tudattal, hogy sötétben maradtál.

sárkányfő 2009.12.22. 21:10:23

Ezúton kérek elnézést politicustól, aki ugyan kártyavár erősségű érvekkel, de kétségtelenül legalább részben megpróbált őszintén válaszolni. Oli bá viszont... de hát látjátok Ti is...

Eláruljátok már végre melyikőtök képviseli a blog hivatalos álláspontját?

Krokodil: Ez mos vicc, vagy komoly? :) Melyik link az? A nap csúcspoénja lenne, ha igaz lenne... Vagy már rád szóltak?

sárkányfő 2009.12.22. 21:15:28

Ezúton kérek elnézést politicustól, aki ugyan kártyavár erősségű érvekkel, de kétségtelenül legalább részben megpróbált őszintén válaszolni. Oli bá viszont... de hát látjátok Ti is...

Eláruljátok már végre melyikőtök képviseli a blog hivatalos álláspontját?

Krokodil: Ez mos vicc, vagy komoly? :) Melyik link az? A nap csúcspoénja lenne, ha igaz lenne... Vagy már rád szóltak?

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.12.22. 21:16:01

@Oli bácsi: ja, csak kamuztam itt, hogy fedezzelek. Pontosan tudom, hogy milyen fideszes tisztséged van, csak nem akarlak leleplezni. (még. majd a választások előtt 2 héttel írok egy jót a hírszerzőre)

sárkányfő 2009.12.22. 21:16:06

bocs a dupláért, elsőre nem láttam, hogy átment volna.

sárkányfő 2009.12.22. 21:18:11

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Te hoztad össze a mai postot? Gratulálok :)

Amúgy: Nem, dehogy is elképzelhetetlen, hogy valaki önszántából utál és ír. Már miért lenne elképzelhetetlen? És ez itt most mit számít?

Azt értem alatta, amit minden normális ember: mély, igazi fideszes elköteleződést. Formalitásokkal, pártagkönyvekkel meg ne szórakozzatok.

És bizony ennek a hétköznapi, magától értetődő értelmezésnek az alapján, ez a blog...

(Amúgy melyikőtök a szószóló?)

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.12.22. 21:19:48

@ó jaj: mit rámszóltak. Itt veri a gyomrom puskatussal a Kövér, itt gyomroz engem már a Demeter Ervin. (nem emlékszem)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.12.22. 21:34:49

Hahaha.

Fél a szociálliberális oldal.

A kifejezésért ne engem kárhoztassanak.
Tetszenek emlékezni erre a politológiai szörnyszülött kategóriára? A Horn-Kuncze kormány hivatásos ideológusai hozták létre, miután az MSZP-SZDSZ frigyet elhálták.

Van is mitől félniük, persze. Nem attól, amit mondanak, de van. Kiapadtak az eddig bőségesen csordogáló állami apanázs-források. Ilyen helyzetben persze bosszantó látni, hogy van egy komoly látogatottságú jobboldali webújság, amely gyakorlatilag anyagi források nélkül fenn tudta tartani magát. Félelmetes lehet arra gondolni, mi lesz ebből, ha pénzhez is jutnak.

Félnek, mert jön az Orbán. Nem ettől kell félniük pedig, hanem az általuk annyit magasztalt piaci viszonyoktól. Attól a helyzettől, amikor valós helyzetben méretik majd meg, hogy mit is ér az, amit csinálnak.

Annyira félnek, hogy félelmükben felcserélik az oksági sorrendet. Nem azért kell félni, mert jön a Fidesz. A Fidesz azért jön, ami miatt nekik félni kell. Elapadtak a pénzforrások, nincs fedezet eltartani a lakájmédiát és megvenni a proliszavazatokat. Eladták, amit el lehetett, felvették a hitelt, amit adtak, még üzletelnek egyet a magánnyugdíjpénztári befizetésekkel, aztán vége. A virslijóskák persze még helyezkednek, hátha megcsípik a megmaradó exkluzív helyek valamelyikét, de a szociálliberális ideológia robotosaira nehéz napok jönnek. De ez így lenne akkor is, ha Gyurcsány visszajönne, mert pénzt csinálni ő sem tud. Ezért is hiteltelen ez a nagy rettegés.

stalin 2009.12.22. 22:22:49

@Elpet:
Szerintem mikor Fidesz kormány lesz, nem olvasok majd olyan sűrűn Reakciót, mint most. Ahogy Mancsot sem olvastam 2002-től. De szerintem ezzel nagyon sokan lesznek így.A jobboldali "lakájmédia" semmivel sem jobb mint a baloldali. Talán a baloldalon még több tehetség is van, mint a jobbon és jóval több az olyan, aki képes a saját táborától is távolságot tartani.
"Félelmetes lehet arra gondolni, mi lesz ebből, ha pénzhez is jutnak."
Akkor ez is egy pártújság lesz, amit annyi értelme lesz olvasni, mint a Népszavát.

Bell & Sebastian 2009.12.22. 22:25:01

@Elpet:

Szerintem az EU -s pénzeket osztogatják, hogy fosztogathassák.
Ezek a cuccok utó-finanszírozósak, addig is a magyar beszállítókat döntetik csődbe a satellite-cégeikkel, mire megjön a nagy lé, amit aztán mind, az utolsó centig, jól kimenekítenek.

Joáv Blum, a stróman meg visszahozza!

Syr Wullam 2009.12.22. 22:26:27

Sokszor nem értek egyet azzal, amit KK&TT ír, de mindig szórakoztat, ez a poszt viszont most odabaszott, ahogy köll. Faszom se érti a kommentelők fideszesezését, de hát ez ne az én bajom legyen. Azt viszont kimondhatjuk, hogy az olvasástanítás eredménye siralmas, ó jaj!

bryan 2009.12.22. 22:29:05

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:
"bár nem tudjuk, hogy a szavazófülke magányában melyik kolléga pontosan mit csinál"
Talán kettesével kellene szavazni, a Fidesznek már bejött egyszer. :)

Bell & Sebastian 2009.12.22. 22:31:55

@stalin:

Ami azt illeti, global és lokal is van igazodás jobbra! Ki a fene akar éhenhalni, ha csak Fidesz-pecsétes kajajegyek lesznek? :)

Inverze az úgy, mint eddignek.
Ez a föltételezés, kiindulva a négy évükből. De nem hinném, hogy mégegyszer belelépnek (ugyanabba a folyóba).
Nem engedjük.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.12.22. 22:36:17

@bryan: Á, valamelyik hülye még úgy is elbaszta.

stalin 2009.12.22. 22:36:29

@Bell & Sebastian:
A fidesz pecsét a kajajegyen az akkora tipikusan szar marketing lenne, hogy hirtelen meg is jelent előttem a képe.

hapcika 2009.12.22. 22:39:06

@Syr Wullam: Képzavar van? Ez egy Fideszes poszt, ahova nem írogathat balos fan.

bryan 2009.12.22. 22:42:07

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:
Akkor lehet, hogy az analfabéták voltak a Fidesz híres vakondjai és csak azt kellett volna ellenőrizni, melyik nem tud rendesen olvasni? Ehelyett ment ott mindenféle konspiráció. :D

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.12.22. 23:05:34

@hapcika: még az a szerencse, hogy te nem vagy baller, mert akkor úgy dőlne be a prekoncepciód, hogy csak na. :)

Bell & Sebastian 2009.12.22. 23:10:06

@stalin:

El is nevezhetnénk Széchenyi-kártyának.

A szociknak meg újra bevezetnék a diliflepnit, félárú kedvezménnyel a hamvasztásos elmúláshoz.
Egyet fizet - kettőt vihet!

Syr Wullam 2009.12.22. 23:41:34

@hapcika: Melyik mondatom nem volt érthető? Akarsz róla beszélni?

Preskin 2009.12.22. 23:47:20

@hapcika:

A macskák neve :
VONA' kód

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.12.22. 23:57:18

A "mély, igazi fideszes elköteleződést" nem lenne túl könnyű definiálni, ezért nehéz megmondani, hogy kinek van olyanja meg kinek nincs. Mi úgy érezzük, nekünk nincs, legalábbis Szíjjártó Pétertől agyhugykövet kapunk, és néha Orbántól is.

Anúgy a fent idézett Mancs-írások nem "mély, fideszes elköteleződésről" beszéltek, hanem azt sugallták, hogy a mi egyik posztunk a Fidesz hozzáállását tükrözi, mert két szerző kollégánkak intézményes kapcsolata volt/van a Fidelitassal/Fidesszel.

negeev 2009.12.23. 00:24:53

Tóniék!

Nem voltak bántók a meleg cikkeitek.

A liberálisoktól, meg semmi segítséget nem kérünk, köszönjük.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.12.23. 00:25:39

@Krokodil:
Nézd, szerintem meg tudjuk beszélni okosba': 30 centi autópálya megépítése elég lesz? Odaadom a magam másfél méteréből, tualjdonképpen a gyermekeim jövőjét kótyavetyélem el a hallgatásodért cserébe.

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (110): Nem talált. Kurvára igazam volt akkor is.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.12.23. 00:44:26

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: "A "mély, igazi fideszes elköteleződést" nem lenne túl könnyű definiálni" - dehogynem. Van orbán portré az éjjeliszekrényen, vagy nincs. ennyi. :)

bryan 2009.12.23. 00:46:21

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:
Az a baj, hogy nem áll jól nektek a magyarázkodás. Bírom a posztjaitokat, de pont ti vagytok azok, akiknek a reakció stábjából a legtöbbet árt az ilyesmi. Valahogy mindig olyan felemásra sikerül.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.12.23. 02:21:48

@Oli bácsi: most megkapták mind az összes szociológusok. Ez fájt nekik, nagyon.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.12.23. 02:43:50

@calam (acok):
Na, mars szaloncukrot lopni/Szabad az Á-ban tépni/romát számolni az összes Bourdieu-mániás kiscsupornak.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.12.23. 02:53:18

@Oli bácsi:
1. nem lopok, soha sem tettem ilyet, mondjuk nem is tudom, hogy ezt mi alapján feltételezed.
2. nem szívok, sosem szívtam.
3. nem szeretem Bourdieu-t.
(+1 mi az, hogy romát számolni?)
Még valami?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.12.23. 02:54:56

@Oli bácsi: (asszem eltűnt, amit írtam, még egyszer)
1. nem lopok, nem tudom, mi alapján feltételezed ezt.
2. nem tépek, sosem téptem.
3. nem szeretem Bourdieu-t.
És mi van a cigányok megszámolásával, ezt még annyira sem értem.
Még valami?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.12.23. 02:55:33

@calam (acok): hehe, közben ideért a másik is, bocs.

kgonzo 2009.12.23. 07:53:29

@phaidros: Tök igazad van, de én cseszegetem őket is.

kgonzo 2009.12.23. 07:56:27

@bbjnick: Ugye akkor nem felejtjük el Stumpf, Csintalan, Martonyi (hogy csak a legismertebbeket mondjam) "kommunistaságát" sem.
Jelzem Neked, hogy véleményt megváltoztatni szabad. Van amikor egy egész pártnak sikerült liberálisból konzervatívvá válni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 08:07:37

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

"a fent idézett Mancs-írások"

ahán.

akkor asszem itt az idő, hogy mr falafel írásait a reakciónak tulajdonítsuk, ergo a reakció antiszemita fos

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.12.23. 08:08:57

@stalin:

Erről annyit csak, hogy amennyiben a Fidesz és az őket kisebb-nagyobb lelkesedéssel támogató értelmiség olyan szarul fogja tenni a dolgát, mint az MSZP-SZDSZ és holdudvara, az nem nekünk lesz rossz, hanem az egész országnak. Ezzel a lehetőséggel én nem is számolok, mert tisztában vagyok azzal, hogy ez az ország többre képes, mint amennyit az MSZP alatt mutatott.

Mi, a Fidesz támogatói nem engedhetjük meg magunknak, hogy szolga módjára hallgassunk, ha valami rosszul megy, ahogyan a baloldali értelmiség tette volt mondjuk Gyurcsány idején. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kritikátlanul elfogadjuk a baloldal összes értelmezését a Fideszről és politikájáról.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 08:13:46

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

bazmeg, hihetetlen, ahogy körömszakadtáig véditek magatokat, hogy há de ti nem is, miközben mást olvasói levél miatt basztattok, hogy deigenis

szopjatok lovat ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 08:17:07

@Elpet:

hát igen. kicsit mosolyogtam, ha szabad ilyet tenni

szerinted egyébként olyan _elképzelhető_ (persze csak _elméletben_, ne ijedj meg rögtön), hogy mondjuk aki a fideszt bírálni merészeli (mondom, _elméletben_), az _esetleg_ nem baloldali?

mondom, a kérdés elméleti, és természetesen egy pillanatig sem merem azt állítani, hogy a fideszt egy nem baloldali merné bírálná

csak a _lehetőség_ érdekel

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.12.23. 08:25:50

@Bell & Sebastian:

A brüsszeli bürokraták eléggé vakok, és a pályázatokhoz kitöltendő talicskányi papíron kívül mást nem nagyon látnak.
Ám az is igaz, hogy érdekeltségük nincs az MSZP network pénzelésében.

Emellett az EU-fejlesztési pénzek speciális felhasználásúak. Elég bonyolult transzferek kellenek ahhoz, hogy egy iparkorszerűsítési támogatásból a "Miért a többségi társadalom intoleranciája a felelős a romák nehéz helyzetéért" című kutatás támogatására adott pénz, vagy proli hangulatjavító intézkedés legyen. Nem ügyesek ők annyira, hogy ezt megoldják. Meg hát a pénz is hamarabb elköltődik, mint hogy hosszú áttételek után ilyen rendeltetést nyerjen.

A szociológusoknak marad hát a korszerű baloldal által annyira magasztalt piac: meg kell próbálniuk tanulmányaikat könyv formájában kiadni és bevételt csinálni belőle. Fent említett kutatások megjelenítése bizonyára elsöprő sikert aratna.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.12.23. 08:35:39

@mavo:

Nem, nem elképzelhetetlen. Csak ritka.

Jelen pillanatban pedig az ország egyetlen esélye az, hogy a Fidesz többé-kevésbé jól teszi majd a dolgát. Én erre látok esélyt. A Fidesz humán erőforrásai ma lényegesen jobbak, mint `98-ban voltak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 08:38:37

@Elpet:

"Nem, nem elképzelhetetlen. Csak ritka."

amennyiben abból a klasszikus fideszes axiómából indulunk ki, hogy aki a fideszt bírálja, az csak baloldali lehet, akkor nem ritka, hanem nem létező jelenség.

ha az axióma hamis, félek, nem is olyan ritka ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 08:44:20

@Elpet:

"A Fidesz humán erőforrásai ma lényegesen jobbak, mint `98-ban voltak"

ebben reménykedem én is. közben persze látom, hogy a 98-as gárda mikolákkal és oszikkal "erősödött", tehát vannak kételyeim, de kívánom, legyen igazad. de majd kábé ott el fog ez dőlni, amikor kiderül, a 14. havit benyújtó varga, vagy a tisztes távolságból normálisnak tűnő matolcsy kapja a pénzügyeket

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.12.23. 09:29:08

@ó jaj: De azért még ma reggel is venném a bátorságot és megkérdezném: még mindig ellentmondást látsz ott, ahol az nincs, vagy már meg teccett érteni a a Reakció organikus fejlődésének pályaívét??

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.12.23. 09:30:09

@mavo: Have You completely lost your mind?

Amúgy egy fentebbi kommentedben jól kapizsgáltad a blog és szerzőinek egymáshoz való viszonyát...

sárkányfő 2009.12.23. 10:04:13

Ó, látom, van itt élet éjfél után is! Helyes, helyes! Nekem azonban most sajnos nincs időm, de kitartás, hamarost reagálok, van mire, de van ám!
Addig is állítsátok helyre itt lent az Impresszum és szerzők rovatot, mert mind hibaüzenetet ad ki, amikor rákattintok!

Türelem, jövök!

sárkányfő 2009.12.23. 10:08:38

Vazz, bedöglött a blogmotor? Harmadjára nem fogom leírni.
Mindegy, a lényeg: most nem érek rá, de majd reagálok, kitartás. Addig is javallott helyreállítani lent az impresszum és szerzők linkeket, mert most nem működnek.

sárkányfő 2009.12.23. 10:09:50

szórakozik velem a gép... 5x frissítettem, de egyszer sem adta ki.
akkor egyúttal pofozzátok helyre a blogmotort is.

bryan 2009.12.23. 11:51:53

@Elpet: A "humánértelmiségi" holdudvarok jellegüknél fogva nagyrészt az olyan embereket vonzzák, akik máshogy nem tudnak kiemelkedni. Ergo nagy valószínűséggel tehetségtelen emberek tartoznak hozzá huzamosabb ideig. Ez minden párt minden holdudvarára igaz, akkor is, ha néhány tehetséges ember is odakeveredik. Ezért kellene csökkenteni (többek között) az állami transzferek jelenlétét a kultúra létrehozásában és a szereplők díjazásában.
@Téglagyári Megálló: stalin-es link csak egy Berijásra válaszként született, poén volt, de aztán kicsit összezavarta a blog.hu-s identitásomat.:)

bryan 2009.12.23. 11:59:00

@Elpet:
Szerintem kicsit itt megfordultak nálad a dolgok, mintha, a Fidesz nem tett volna egy jelentős retorikai balra-át fordulatot az elmúlt időszakban. Pedig de. Ezeket nem bírálni egy jobboldali számára nem összeegyeztethetetlen az elveivel? Csak kérdezem.

hapcika 2009.12.23. 12:00:12

@mavo: Menj egy kicsit közelebb és látni fogod Matolcsy igazi énjét.
90-től államtitkár rangban, Antall József főgazdasági tanácsadójaként ő vezényelte le a tiltakozások ellenére az ipar és a mezőgazdaság lerombolását. Újjá akarta épiteni, de rájött, hogy az építőipart is tönkretette és külföldi partner meg nem volt kéznél. 2000-2002-ig meg úgy számolt, hogy a Chikán által elért eredmények elég fedezetet nyújtanak, hogy duplájára emeljék a min. bért, a fedezet nélküli lakáshitelt, diákhitelt. Ő adta az ötletet a gázüzletág állami felvásárlásához, ami a Gazprom miatt (elővásárlási joga volt) hiúsult meg. A ruszkik úgy berágtak ezen, hogy 190-re emelték a "baráti" árat és további két lépcsőben 230-ra. Varga segítségéről ne is beszéljünk. Ennek lett következnénye, hogy László Csaba korrigálása. Te szívesen látnál ilyen embereket az emlegetett tárcák élén?

sárkányfő 2009.12.23. 14:07:41

@politicus: Szia!
Még mindig nem sikerült felvenned a ritmust. Az, hogy ti folyton a múltatokkal jöttök elő (amivel én mondjuk nem hencegnék, mivel elég gáz, hogy párt-közeli, magyarul pártos újságírást csináltatok, nekem irtó kínos lenne, ha a múltamban egy setét folt árulkodna arról, hogy egy kategóriában voltam a népszava-mno párossal; továbbá közismert az az ősi foglalkozás, amivel a pártújságírókat szokták rokonítani - de hát ti tudjátok, mindenki arra büszke, amire tud) az különösebben nem releváns abból a szempontból, amit én keresek: hogy most mik vagytok. A múltatokon rágódjatok magatok. Van hogy az alma messze esik a fájától (pl. gumicsizmagyárból hitech óriáscég - nokia), de általában nem esik messze. Mondjuk szerintem nálatok sem esett túl messze.
Az ellentmondás és zavarosság pedig fennáll, sőt, fokozódik, sajnos, csak figyeld mit válaszolok a haverodnak.

sárkányfő 2009.12.23. 14:16:55

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:
Szia,

sajnos válaszod csak fokozta a homályt.

Azt mondod az igaz fideszes elköteleződést "nem lenne könnyű definiálni" (mit nem értesz ezen?), de "nektek nincs". Nincs?
Mégis vannak kollégáid, akik vállalják, ha lefideszesezik őket. Mégis, azt mondod (21:04-kor, tegnap), többségetek a Fideszre fog szavazni. Szijjártót nem nagy kunszt utálni, sőt, így van vele bármelyik egészséges ember, mint ahogy az sem nagy távolságtartás, hogy alkalmi jelleggel elhatárolódtok Orbántól. Ez mondjuk megvéd attól, hogy lehívőzzenek, le orbánklónozzanak, de ettől még lehettek full fideszesek. Mint ahogy vagytok is.
Továbbá ez van az impresszumotokban (ami ugyebár ufi-impresszum is egyben): "Nem vagyunk függetlenek, de iróniával szemléljük magunkat és a hozzánk közel álló politikai tábort is." Az öniróniához gratulálok, jó dolog, bár nyomát sem lelem, viszont akkor konkrétan kitől-mitől nem vagytok függetlenek? Lehetne általánosságok és üres panelek nélküli, konkrét választ kapnom erre?

Meg egyáltalán mi ez a fideszes vagyok meg nem is játék? Ahogy épp jólesik? Ezt a kinn is vagyok - benn is vagyok, vállalom is meg nem is hintapolitikát már a libisknél is utáltam.
És ne gyere nekem az intézményes kapcsolat hiányával, mert egyrészt nem érdekel, másrészt tuti van pár tagotok (vagy több), aki formálisan is kapcsolatban van a fidesszel, harmadjára pedig a lényeg nem a formalizált kapcsolaton van, azt nem kell szajkózni. Hanem, mint már írtam, a belső hozzáálláson. Ha ezt nem tudjátok végre tisztázni rendesen, akkor hogy vegyelek titeket komolyan? Magatoknak tudtok válaszolni erre a kérdésre? Nektek nem hiányzik egy tilitolizás nélküli, letisztult világos önkép? Már azon túl, hogy a Gyurcsány dögöljön meg. Mert ha róla van szó, akkor érdekes módon nem fukarkodtok a nagyon is egyértelmű, végletekig konkrét, kiforrott állításokkal.
Megy nektek a világos beszéd, ha van rá szándék...

És nem csak a Reakció, mint blog énképe zavaros. Valakik aláírták a mancsos levélben a leveletek, eképpen: "a Reakció szerkesztősége" Bár többször kérdeztem, csak szándékosan eleresztitek a fületek mellett: kiket takar a aláírás? Kihez beszélek? Tudtok végre neveket mondani? Ki az alanya a mondataitoknak? Vagy megint elsunnyogjátok a választ? Miért nem csináljátok meg az impresszumos oldat rendesen? Hogy tudjátok magatokat komolyan venni, ha senki nem vállalja a blog nevében írt levelet? Csak van valami szerkesztőtök, ki az? Vagy szándékosan hagyjátok homályban? Nem azért, de a Németh felvállalta magát, a Mancs szerkesztői névvel-pozícióval, tokkal-vonóval vállalják magukat, nem gondoljátok, hogy nektek is kéne valami hasonló?

Aztán a harmadik, ez új téma: azt írjátok, minden érdektől mentesen, merő tiszta önzetlen komcsigyűlöletből írjátok cikkeiteket. Remek. A blogon meg bannerek vannak kirakva. Maga a blog nektek ingyé van, hiszen a blog.hu rendszerében vagytok. Tehát kiadásotok nincs, de reklámbevételetek, az van. Ha viszont nem fizettek a szerzőiteknek, mire megy a bevétel? Vagy fizettek mégis a posztokért? Vagy valaki elrakja, és röhög a markába, hogy a sok balek ingyé írja a cikkeket? Csak nem így van, ez nagyon durva lenne... Vagy ez most egy nyíltan profitorientált vállalkozás? Ha így van, az is nagyon sok kérdést eloszlatna az öndefiníciótok körüli homályban.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.23. 14:20:14

@ó jaj: Ha még hasonlóan brilliáns mondatok eszedbe fognak jutni, akkor szerintem írd fel egy papírra, aztán dobd el a legközelebbi kukába.

tewton 2009.12.23. 14:31:20

újságárúsoknál a Mancs "minden idők legvastagabb" lapszáma.

a mocskos anyagiak: 840 forintért adják :)

kinek ér meg annyit?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.12.23. 15:52:04

@mavo:

Egy tartalmas bírálat mindig helyénvaló.

Mi is azonban egy bírálat tartalma és végső kicsengése? Sokszor cseng ki úgy, hogy a Fidesz kormányzásra alkalmatlanságát kívánja mindenáron hangsúlyozni. Az az óhaj, hogy a Fidesz _ne_ kormányozzon, mind a mai napig hordozza azt a kívánságot is, hogy az MSZP viszont kormányozzon. A bírálatok bizonyos része így válhatna közös jövőnkre nézve akár végzetessé is.

Nekem az a bajom a Fideszt ért bírálatokkal, hogy egyik része nem tud kikeveredni Orbán apja dolomitbányájának és az untig emlegetett néhány fideszes "ügy"nek univerzumából. Másik része pedig valami olyan elméleti és eléggé speciális jobboldalisággal veti össze szüntelenül a Fidesz politikáját, amely nem az egyedül lehetséges jobboldaliság-értelmezés.* Érdemi bírálatot keveset olvasok a Fideszt állandóan leckézetni kívánó purifikátoroktól.

@bryan: Előző bekezdésben a válaszom

* Számomra gond nélkül értelmezhető egy kevésbé individuális, közösségi hangsúlyokat hordozó, a társadalmat szolidaritási elemekkel összefonó jobboldaliság. Értelmezésem szerint nem okvetelenül az a jobboldali, aki a társadalmat a XVIII. századi Anglia mintájára képzeli el. Ezért szokás kádárizmussal bélyegezni a Fideszt, többek közt a 100 napos program és a Nagy Elqró rajongói részéről is.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.12.23. 16:02:43

@bryan:

Ne menjünk inkább bele a politikusok indítékainak és emberi minőségének elemzésébe. A fekete műbőrzakós járási párttitkárból meg az 1500-ös Lada hátsó ülésén kövéren terpeszkedő TSZ-elnökből lett MSZP-képviselőn ugyanúgy lehet röhögni, mint a `90-es évek fehér frottírzoknis, makkoscipős fideszközeli vállalkozóiból lett nemzeti-konzervatív helyi és országos politikusokon.

A lényeg az, hogy ma a Fidesz lényegesen nagyobb emberi erőforrás tartalékból meríthet, mint `98-ban, amikor például Szegeden szerintem lasszóval fogták az embereket a fideszes városvezetésbe, ami egyébként olyan is lett. Nagyobb választékból könnyebb színvonalas adminisztrációt építeni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 17:14:46

@Elpet:

"Egy tartalmas bírálat mindig helyénvaló."

avagy A Párt elfogadja a konstruktív kritikát

a klónt azért ekézni, mert sétált pár kilométert a buzikkal, az vélhetően konstruktív kritika, a mancsot egy olvasó miatt ekézni dettó

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 17:16:51

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

"a fent idézett Mancs-írások"

egy olvasó levelei mióta "Mancs írások", drágáim?

ha igen, akkor miért tiltakoztok, hogy de hát blog, eltérő véleményű bloggerekkel?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 17:20:00

@mavo:

és mint más is kérdezte: ha csak egy blog, akkor mi végre az aláírás, hogy szerkesztőség?

bryan 2009.12.23. 17:27:08

@Elpet:
"Nagyobb választékból könnyebb színvonalas adminisztrációt építeni."
Úgy legyen.
Egyébként én nem a politikusokról írtam, mint holdudvarról, (hiszen ők inkább maguk a Hold ebben a megközelítésben, általában az a sötét oldal amelyik éppen kormányon van :) hanem pont azokról, akik nem politizálnának, csak egyik vagy másik oldalon belesodródnak, vagy belemásznak abba a dagonyába, amit a pártkatonaság jelent. Ez sajnos anyagilag a legjövedelmezőbb módja ma a humán értelmiségi létnek és ezen kéne nagyon sürgősen változtatni.
Akármennyivel jobb a Fidesz rendelkezésére álló emberanyag, mint az MSZP-é (ez nem éppen mérhető), nem lenne jobb, ha nagyobb lenne az a bázis, amelyik mindkét oldal számára elfogadható? Akit nem kell négy évente cserélni mondjuk a BKV éléről? Az a baj, hogy erősen átcsúsztunk oda, hogy a szakértelem gyakran másodlagos szempont a párthűség mellett és ez nem tesz jót, kontraszelekciót eredményez.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 17:28:19

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

ezredszer kérdezem, ha ti ennyire felháborodtok beskatulyázás miatt, akkor ti miért csináljátok ugyanazt, csak persze sokkal durvábban?

ebből és az előző postotokból is csak annyi jön le, hogy elöntötte az epe az agyatokat, és önkontrollotokat vesztve csapkodtok, mert valaki belegázolt szegény szűz lelkecskétekbe

olyan durva csúsztatásokat követtetek el, hogy ha más követné el, már rég az agyán ugrálnátok a kibaszott nagy felháborodástól, hogy titeket bántanak azok, a gonoszok

bryan 2009.12.23. 17:34:12

@mavo:
Gyurcsányt a melegfelvonuláson, a Hollán Ernő utcában és a tarka magyaron tanúsított viselkedése miatt szerintem akármennyit lehetne ekézni. Meg a szervezőket is a tesze-toszaságuk miatt, amivel nem tudták, máshol meg nem akarták megakadályozni, hogy Ferenc rámásszon ezekre az eseményekre, amivel megosztotta azokat, akik a széljobb ellen felléptek volna.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 17:34:48

@bryan:

igen, ez a nagy baj: a fontos pozíciókon automatikusan cserélődnek a fejek, amint kormányváltás történik

@politicus: "@mavo: Have You completely lost your mind?"

nem, mindössze előadom ugyanazt, amit kk&tt. ja, hogy őket nem basztatod a hülyeség miatt ...

heima (törölt) 2009.12.23. 17:35:50

itt alighanem az Év Cikke született meg.

Google 2009.12.23. 17:41:35

@ó jaj:

Vallatótiszt maga, vagy mi?
Éppen elég olvasója van ennek a blognak, kommentelgetünk már egy ideje itt naivan, reszelgetjük közben a körmünket, de soha nem az volt a legnagyobb problémánk, mennyire fideszesek, ki-kicsodák ezek a fiúk, honnan jönnek, hova mennek, mi került a puttonyukba a szőlőbányákból. Enélkül az információ nélkül jól ment a munka, talán még jobban is. Hisz a kérdésekhez nulla a köze.
Hülyék vagyunk mi, nem tudtuk, mitől döglik a légy, ha homlokára csap ó jaj!
De igaza van, kiplakátolhatnák már végre a világvárosba, ki Tom és ki Jerry, ha a macska elmegy hazulról, mely egerek táncolnak, de főleg azt, ha jó, miért olyan jó a kedvük.
Veszélyben a Köztársaság és valakinek el kell vinnie a balhét; Németh vállalta az egy igaz nevét, mennyivel jobb most nekünk. Ha tudná!
Világosságot a szürke, de még inkább a feketeblogvilágba!

(Tudom, megint lecsúsztam a Lényegről, de nem kell mindig nyerni. Jobb szórakozni, nem olyan komolyan venni magunkat, hisz az élet olyan rövid.)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 17:43:32

@bryan:

ne basszál már ... másutt már megírtam: ha a klón "rámászik" a kétszerkettő négy ügyére, akkor el kell bizonytalanodni, hogy akkor mégse négy, hanem öt?

ez bizony ilyen: a politikusok "rámásztak", "rámásznak" és még sokszor "rá fognak mászni" jó és kevésbé jó ügyekre

gondolom egyébként akkor a srőder is "rámászott", meg az a fideszes politikus, aki egyébként szervezte

ebből a "rámászott", mit keresett ott, gondolkozásból sajna az következik, hogy a klón üljön otthon a picsáján, és kussoljon, mert akárhol megjelenik, ott "rámászik"

tőlem meg ott vonulgat, ahol akar, viktor dettó, telibeszarom

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 17:46:28

@heima:

kicsit hazug, kicsit ordenáré módon csúsztat, de legyen az év cikke

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 17:48:10

jut eszembe, a tarka az más szitu, ott a szervezők megkérték, hogy ne menjen, na ott teljesen jogos, hogy basztatták miatta

heima (törölt) 2009.12.23. 17:51:15

@Oli bácsi: és az Év Kommentje is itt van! :D:D

heima (törölt) 2009.12.23. 17:52:26

@mavo: szar lehet ha magadra ismertél az oltásban, de hát nem kellett volna elbasznod az életed, mondjuk ott hogy megszülettél, és nem lennének ilyen problémáid.

Shore 2009.12.23. 17:53:51

@Elpet:

"Értelmezésem szerint nem okvetelenül az a jobboldali, aki a társadalmat a XVIII. századi Anglia mintájára képzeli el."

Ez igaz, de nem kell ennyire messze (sem időben, sem km-ben)menni, hogy jogosan lehessen "kádárizmussal bélyegezni a Fideszt,".
Mondjuk 2009, Németország. Egy megrögzött CDU szavazó eléggé furcsán nézne néhány ötletükre. Egy amerikai republikánusról már nem is beszélve, ahol Obama egy "ballib".

Az meg egy csodálatos dolog, ahogy az emberek definiálják magukat, pl. "jobbos". Aztán azokra a dolgokra, amik nekik tetszenek azt mondják: Na ez jobbos dolog!. Ami nem tetszik meg azt: Ez ballib!. (Ez persze a másik oldalon is működik.)
Aztán így lesz egy komcsiból reakciós, egy szociáldarwinistából meg balos:)

heima (törölt) 2009.12.23. 18:10:18

szerény meglátásom szerint a vérfüggetlen fanklub rosszabb szellemi állapotban van már, mint a ballib politikusok. egyre jobban kezdenek megzuhanni, a szakértő szociómókusok szerint már emberi jog hogy a segélyes megihasson egy sört nyáron a segélyből, aki mást mond, az szegényellenes, aki nem vonul fel/nem ír blogpostot a homik mellett, az homofób, aki megemlíti Gyurcsány Ferenc nevét, az gyurcsányozik, ami valami titkos regula alapján nem kívánatos stb stb

Mi lesz itt nyáron? tombolda? csoportos öngyilkosság?

bryan 2009.12.23. 18:10:31

@mavo:
Kicsit offtopic, de legyen, úgyis már-már kínos módon egyetértettünk mostanában. :)
Kinek volt jó, hogy Gyurcsány elment? Hány embert hozott ez ezeknek a rendezvényeknek? Százat, talán (ebből 99 biztonsági ember). Hány embert tartott vissza a csatlakozástól jelenlétével? Sokkal többet. Emellett pedig beemelte a nagypolitika jobb-bal megosztottságát mondjuk a Hollán Ernő utcánál. A tarka magyart teljesen más, chartás jellegűvé tette, pedig az eredetileg pont arról szólt, hogy a politikusok tegyenek már valamit azért, hogy a rendőrök ne verjenek szét ártatlan embereket, a zavargók pedig ne garázdálkodjanak minden nemzeti ünnepünkön a belvárosban. A rohadt sok kordon, meg in-kalos, meg roma polgárőr, ami akkor volt a vonulás útvonalán és kurva kellemetlen érzést keltett, hogy ezek ott voltak szintén részben neki köszönhető. A melegfelvonuláson nem ment végig, hanem a saját külön útján lelépett, ami szintén elég gáz hatást keltett, zavargókat viszont mozgósított a jelenléte, ráadásul saját negatív megítélésével rontott a melegfelvonulásén is. Talán így kezdődik a bevezetés a politikai PR-ba tankönyv:
ha népszerűtlen vagy, nem mész olyan ügy közelébe, amit népszerűsíteni akarsz. Legalábbis valahol az első fejezetben mindenképpen ott van. Tudom, teljesen felesleges elvszerűséget várni egy politikustól, de ha elvtelenségét még ilyen minimálisan sem tudja leplezni, akkor hadd utáljam már érte. Ártott valaminek, amit fontosnak tartok és szerintem ennek tudatában is volt, undorító volt, amit művelt.
Schröder szerintem azt se tudta hol van, nem hiszem, hogy bármit tudott volna az események hátteréről.

heima (törölt) 2009.12.23. 18:15:53

@Shore: szerintem nem célravezető a dogmatizmus, az libsi találmány, szórakozzanak vele ők, egy konzervatív nem szűkíti feleslegesen a gondolkodását.

nem mellesleg attól még pl, hogy egy baller kurzus privatizál, még nem lesz jobboldali/piacpárti, mint ahogy egy jobboldali ellenzéki párt sem lesz attól kádárista vagy piacellenes, hogy kórház vagy közműprivatizációk ellen kampányol. A világ egy picivel bonyolultabb ennél.

bryan 2009.12.23. 18:24:36

@heima:
"dogmatizmus, az libsi találmány"
:DDDDDDDDDDDDDDDD
Ez kemény volt.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2009.12.23. 19:33:06

@heima: dehogy.

Először elfoglajuk valamelyik hidat, újraszámlálást követelve. (lehet még kisdobos is lesz)
Aztán ultimátumot adunk
Végül keresünk valmi székházat, és...

Sebastian Knight 2009.12.23. 19:35:01

Hogy ez a poszt nagyon jól megírt és találó, azt onnan lehet látni, hogy a sok baller ily fürgén magára ölti az (vörös)inget, és itt vernyákol, hogy az mennyire éget.

heima2 (törölt) 2009.12.23. 19:36:50

@.Pierre Bezuhov.: jó csak szóljál előtte, hogy időben be tudjam készíteni a hideg sört (amit az adózott fizetésemből vettem.)

elfelejtette 2009.12.23. 20:02:27

@.Pierre Bezuhov.: haha, csak szeretnétek, csak szeretnétek... Még tisztességes szélsőségeseitek sincsenek, azokat is importálni kéne.

Ti européerek vagytok, pezsgőt szürcsölve eltartott kisujjal szoktatok intézményi szinten rombolni.

sárkányfő 2009.12.23. 20:47:17

@Google:
"(Tudom, megint lecsúsztam a Lényegről, de nem kell mindig nyerni. Jobb szórakozni, nem olyan komolyan venni magunkat, hisz az élet olyan rövid.)"

Ez kifejezetten aranyos volt :) Ha írsz még egy-két ilyet, az a veszély fenyeget téged, hogy a végén még megkedvellek :)

Amúgy persze szó sincs vallatásról. Keményen politizáló, neki nem tetsző embereket kapásból kiosztó blogtól azt hiszem abszolút minimum elvárás a belső koherencia és következetesség. Sőt, biztos vagyok abban is, hogy ez úgy általában is mindenkinek belső igénye is, önmagával szemben is, önmagáért. Ezért aztán okos ember kifejezetten örül annak, ha kap visszajelzést, ha valaki ráirányítja figyelmét hibáira, mert ezzel lehetőséget kap az önkorrekcióra. Persze ki tudja, lehet hogy az e blog mögött álló emberek is már épp oly cinikusak és közönyösök, mint az a világ, a politika, melynek egyik hátsó zugában helyezkednek el maguk is. Nem tudom. Maga az egész blog nyilván nem fog magába nézni, ez illuzórikus lenne. De ha már csak egy tagjuk is csak egy kicsit elgondolkodik, már az is eredmény. Tegnap 3-4 tagjuk vette a fáradtságot válaszolgatni nekem, egyikükben felfedeztem a korrektség halovány jelét - úgy sejtem - talán benne megvan a potenciál, hogy kitörjön a pártújságírás szellemileg és erkölcsileg sem túl nagy távlatokkal kecsegtető zsákutcájából, bár ehhez még sokat kell érnie, és nyilván az sem árt, ha nem csak reakciósok veszik körbe folyton. De persze nem tudom, csak találgatok. Én mindig jobbat feltételezek az emberekről, mint általában a többség. És persze többet is csalódok :)

No de elkalandoztam. Mivel mosolyt csaltál az arcomra, szívből kívánok néked boldog - és persze politikamentes - ünnepeket :)

sárkányfő 2009.12.23. 20:58:37

Na nem jött válasz, pedig jó sokat kérdeztem, és állítólag 40 egész tagja van a Reakciónak.
Jobb is így, a hallgatás beszédes, és százszor korrektebb, mint a süketelés.

Még egy dolog kimaradt, az amúgy is hosszúra sikerült délutáni bejegyzésemből. Megütötte a fülem az az erős szavakkal kísért, látványos elhatárolódás a fidesz szóvivőjétől, sőt még maga a nagyfőnök is meg lett említve: "Szíjjártó Pétertől agyhugykövet kapunk, és néha Orbántól is".

Na most ugye nem kell magyaráznom, mennyire más az, ha egy kifutott poszt végén, éjfélkor egyikőtök leírja nekem ezt, amit kb. 5 ember olvas még el, és mennyire más, ha tényleg születnek a Fideszt is keményen kritizáló bejegyzések. Mert engem nem egyes reakciósok saját kis világa érdekel, meg hogy ők hogy magyarázzák meg maguknak, hogy ők tulajdonképpen majdnem független, objektív elemzők. Az önámítás pszichés szükséglet, különben felborul a lelki egyensúly, a belső ellentmondásokat mindenki feloldja magának így vagy úgy. Ellenben a blogról magáról az vall, és csakis az vall, hogy milyen posztokat tesz ki az ablakba. Ez adja meg az igazi öndefiníciót, nem az, amit összeírtok a közhelyektől amúgy is túlterhelt impresszumotokba.
Kérlek, linkeljetek pár Fideszt kritizáló posztotokat. Megkeresném magam is, de nincs címke-felhőtök (ahogy impresszumotok sincs...), végigolvasni meg nyilván nem fogom. Ha nincs ilyen - komolyan vehető - posztotok, akkor nagyon leegyszerűsödik ez a fideszes-e a blog, és mennyire kérdés. Ha pedig vannak ilyen bejegyzések, akkor mutassatok pár linket, talán még el is olvasom némelyiket, komolyan érdekel mennyire vagytok képesek a Fideszt kritizálni.

De ne most, közel a Karácsony, nem fogom veletek elrontani, majd jövőre folytatjuk, buék.

sárkányfő 2009.12.23. 21:06:01

Hoppá, elnézést, címke-felhőtök van, csak kissé lecsúszott, én fentebb kerestem. De így is 122 bejegyzés van a fidesz szó mellett, tök kizárt, hogy ennyit akárcsak átfussak... szóval ebből a merítésből linkeljetek már pár kemény hangú darabot, ahogy előbb is írtam, köszi.

Sebastian Knight 2009.12.23. 21:24:37

@ó jaj:

Ne erőlködjön.
Ha meghaladja a szellemi képességeit, hogy a kapott információkat feldolgozza, akkor most már úgy marad.

heima2 (törölt) 2009.12.23. 21:30:35

@ó jaj: mond már meg pls h miért számít hogy ez egy fideszes blog vagy sem? tiltja a btk a fideszt vagy mi? a srácok itt következetesen vérfüggetlennek vallják magukat, és azt mondják, hogy egyenlő távolságra vannak minden párttól vagy mi?

hapcika 2009.12.23. 21:41:19

@stalien: Vigyázz, jön Berija és kicsinál, mint 53-ban. Akkor voltál a legszebb, kiterítve. Hruscsov még táncolt is.

heima2 (törölt) 2009.12.23. 21:49:07

@hapcika: ő kényszerített arra is hogy ideszokj?

[Brn] · http://46os.blog.hu 2009.12.23. 21:49:12

Csak most jutottam odáig, hogy végigolvassam, kurva nagy cikk, főleg az utolsó pár bekezdés. Ilyen mondatokért, mint "az individuum mint atomisztikusan értelmezett, kötetlen én", seggfejségi adót szedetnék. (nák)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.12.23. 21:58:37

@Shore:

Egy CDU szavazó egy másik ország másféle problémáira keres válaszokat kedvenc pártjának intézkedései közt. Többek közt abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy legfőbb politikai ellenfelük nem a Honecker által vezetett SED utódszervezete, hanem a Brandt és Schmidt nevével ismertté vált SPD. Más kérdésekre más válaszokat adnak.
A Fidesz pedig nem kádárista, ha intézkedéseket akar hozni a középosztály alsó részének leszakadását megakadályozandó. Ez nem kádárizmus. A kádárizmus a prolik ellátása ingyensörrel, papírtálcás ingyenvirslivel. Ez az MSZP stílusa és fő társadalmi mondanivalója.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.12.23. 22:08:50

@ó jaj: Ne is folytasd, értjük a problémádat. Nekünk is volt egy ismerősünk, akibe egy napon belebújt a kisördög, és elkezdett egy általa korábban soha nem látogatott internetes fórumon kötekedni, követelőzni és értetlenkedni. Aztán nemsokára eszébe jutott, hogy amikor egyedül volt otthon, felpróbálja a csaja ruháit. Aztán azon kapta magát, hogy egy parfümériában végigpróbálta az összes parfümöt. Aztán... le sem írom, mi lett aztán, mert karácsony van.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.12.23. 22:11:36

@bryan:

"Akármennyivel jobb a Fidesz rendelkezésére álló emberanyag, mint az MSZP-é (ez nem éppen mérhető), nem lenne jobb, ha nagyobb lenne az a bázis, amelyik mindkét oldal számára elfogadható? Akit nem kell négy évente cserélni mondjuk a BKV éléről?"

Már elnézést, de ennek ki az akadálya? Miért a Fidesz emberanyaga kapcsán merül ez fel kérdésként? Mi köze van a Fidesz humánerőforrásainak a BKV-hoz?

leveller333 2009.12.23. 22:35:16

Annak ellenére, hogy én egy pozícióját féltő, nyavalygó, privilegizált helyzetét féltő libsi vagyok (amúgy csak egy vidéki tanár), rendszeresen olvasom a reakciót, néha még tetszik is. Ez a bejegyzés nem tetszik. Azért nem tetszik, mert mindent felvonultat, amivel az ellent, az ún libsiket vádolja: nagyképű, lenéző, képmutató, és csúsztat. És sok betűvel keveset mond. Jó lenne, ha szerző a sok fikázó mondat között azért válaszolna egy-két olyan problémára, amelyek számomra kissé hiteltelenné teszik a melegek jogai melletti kiállást.
Most megpróbálkozom azzal, hogy feltegyem e kérdéseket, abban a reményben, nem részesülök hasonló, emelkedett stílusú kioktatásban, mint a Narancs, meg a hülye libsik.
Tehát:
1. Milyen kapcsolat feszül a szerzők és a Fidelitas között?
- ha semmilyen, akkor nincs további kérdésem.
- ha valamilyen, akkor:
2. Kívánatosnak tartják-e a tisztelt szerzők a Fidesz hatalomra kerülését?
3. Ha igen, tudnak-e a szerzők a Fideszen belüli homofób megnyilvánulásokról? (nem csak Oszi, hanem, Bayer, Bencsik, Mikola, az a no name hölgy, és még sokan mások)
4. Ha tudnak, saját elvi meggyőződésüktől vezérelve mekkora intenzitással, mekkora gyakorisággal küzdenek ezen jelenségekkel szemben?
5. Tényleg semmi baj a " popóorintált életmód" kifejezéssel? Engem például kifejezetten érdekel a pina, (sőt, a popó is, ha az nőnemű egyénhez tartozik)de azért az életmódomat nem nevezném pinaorientáltnak. Mert sok más is érdekel, például a halászlé, az egzisztencializmus, vagy a Juve.
A Narancs levélírója (és nem a Narancs!) azt próbálta körülírni, hogy a ti melegjogok melletti elköteleződésetek nem túl hiteles.
És ezt sajnos nem nagyon sikerül cáfolnotok, még akkor sem, ha többtucatnyi fordulatos szintagmával alázzátok a "libsiket".
Egyébként én elhiszem, hogy nem vagytok homofóbok, de talán ezt azzal is nyomatékosítani lehetne, hogy nem csak azt írnátok le tucatszor egymás után, hogy a ballibek "faszságokat" beszélnek,hanem ugyanilyen nívón hívnátok fel a figyelmet arra is, amikor a Viktorunk baráti társaságában beszél valaki faszságokat.
Na, de amúgy, egyébként jó a blog, élvezetes, nekem tetszik.

Syr Wullam 2009.12.23. 22:38:48

@hapcika: Pisis? És nekem mi közöm hozzá? Mossam ki neked? Anyád nem ér rá?

Syr Wullam 2009.12.23. 22:41:52

No akkor értelmesebb vizekre:

T. Reakciósok, nem akarjátok ízekre szedni Kis János HVG-beli "helyzetelemzését"? Mert az aztán "nagyképű, lenéző, képmutató, és csúsztat" (© leveller333). Nem kicsit.

leveller333 2009.12.23. 22:51:59

@Elpet:
Azért nekem más jellegű problémám is van velük. A Fidesz működésével az az egyik problémám, hogy a saját képviselőik számára nem csak az önálló gondolatokat tiltják meg, de az önálló mondatokat, szókapcsolatokat is. A legeldugottabb porfészek utolsó képviselőjének is pontosan előírják, hogy milyen tőmondatokat, szintagmákat kell reggeltől estig szajkóznia, mindenféle szellemi individualitás kizárva. Én valahogy nem nagyon szeretném, ha egy egész ország számára ez válna normává.
A másik: minden egyes ötletükről kimutatható, hogy az elmúlt húsz évben hirdették már annak az ellenkezőjét is.

bryan 2009.12.23. 22:52:05

@Elpet:
Mert a Fidesz lesz kormányon, az MSZP-vel kapcsolatban már hiába emlegetném. Ezt ők is elkúrták a maguk idejében. Ha ők jönnének most, ugyanezt mondanám, csak mondjuk nem neked, hanem valakinek, az ellenzékiség ideje alatt nyilván olvashatóvá alakuló pár balos blog közül az egyiken.

Shore 2009.12.23. 22:52:09

@Elpet:

"Egy CDU szavazó egy másik ország másféle problémáira keres válaszokat kedvenc pártjának intézkedései közt...."

Elfogadható.
De ez egyben azt is jelenti, hogy Magyarországon jobboldali a Fidesz szavazó (vagy még jobboldalibb a Jobbikos), szinte függetlenül attól, hogy mennyire szoci kedvenc pártja.

" A kádárizmus a prolik ellátása ingyensörrel, papírtálcás ingyenvirslivel."

De az ország szerencsétlenségére a Fidesz ebben az "ellátásban" szóban már tanítómestere fölé nőtt. Talán megjön az eszük kormányon.

leveller333 2009.12.23. 22:55:20

@Syr Wullam:
Kis János csúsztat? Egy példát, ha megtennéd....

Syr Wullam 2009.12.23. 22:57:47

Pl. Orbán megmondta, hogy nem buherálja az alkotmányos berendezkedést, aztén KJ mégis (feltételes módban ugyan), de erről beszél. Pl. az SZDSZ elmúlt években játszott szerepe valahogyan nem nagyon domborodik ki KJ-nél. Pl. megint a rasszizmus van az ország arcába tolva problémaként, holott. Pl. a Jobbikot ki futtatta fel? Stb., stb., stb.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.12.23. 23:19:18

@leveller333: Köszönjük, a kérdéseid remekül tükrözik azt a mentalitást, amiről a posztunk is szól. Azt, hogy amióta az eszünket tudjuk, időről időre megjelenik a liberális tanár bácsi, és feladja nekünk házi feladatul, hogy határolódjunk el minden fasztól, hogy okiratokkal bizonyítsuk be, hogy nem vagyunk homofóbok/rasszisták/nácik, hogy életünk és az ország fő problémájának ugyanazt tartsuk, amit ők, hogy igazoljuk, hogy nem Orbán Viktor személyesen diktálja az írásainkat és így tovább, és így tovább. Mi a büdös lófaszért kéne nekünk bármit is bizonyítanunk?

Amúgy ha tényleg az egzisztencializmus és a Juve érdekel, akkor az a tippünk, hogy hamarosan rájössz, hogy egyéb orientációiddal is gond van.

leveller333 2009.12.23. 23:20:08

@Syr Wullam:
Hát bocs, de ezek nem túl jó példák.
Pl. azt is mondta OV., hogy nem tiszteli az alkotmányt, valamint láttuk őt már ellentétesen cselekedni azzal, amit korábban mondott.Pl. az SZDSZ-t azért nem domborítja ki Kis, mert a cikk témája a köztársaság jövője, ebben pedig nem lesz szerepe az SZDSZ-nek.
Pl. nem tolja az ország arcába a rasszizmust, de attól még van rasszizmus, ettől erős a jobbik. A jobbikot a rasszista szavazók futtatták fel.
Én nem látom,miben csúsztat. Attól, hogy a megállapításaival nem értesz egyet, még nem kellene ezt mondanod, hogy csúsztat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 23:27:17

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

jaj, nehogy már válaszoljatok arra, a mancs levélírója mitől azonos a manccsal

ja, és a mancs levélírója SEM írta, hogy a reakció faszista, de persze ha rólatok van szó, egyszerre hiperérzékeny kis köcsögökké váltok, miközben pont azt csináljátok a manccsal, mint amivel a csúnya, gonosz ellenséget vádoljátok

már nem is várok erre választ, mi a fasznak, meg sem próbáltatok válaszolni erre, ti szegény, üldözöttek, jaj, elsírom magamat, a mancs üldöz titeket, de gecik ezek a balliberók ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 23:28:45

@Syr Wullam:

hubazmeg, kis jános = mancs, na, ez a legújabb TÉNY

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 23:32:13

@bryan:

továbbra is induljunk márki abból, hogy a klón egy egyébként pozitív kezdeményezéshez csatlakozik, azt nekem miért kellene szégyellnem.

ismétlem, telibeszarom. ha viktor fog ugrálni az első sorban a a legközelebbi hollánernős lószaron, én emelni fogom előtte a kalapom, mert jó ügy mellé állt.

jó, tudom, nem volna szabad. ha a viktor szerint 2×2=4, akkor nekem azt kellene üvöltenem, hogy nem annyi, hanem 5.

igaz, én hülye vagyok.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.12.23. 23:35:18

@mavo: Könyörgünk értsd már meg végre, hogy ha mi azt mondjuk, hogy "nem", akkor az tényleg azt jelenti, hogy "nem".

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 23:35:19

@mavo:

már persze _lehetséges_, hogy kis jános =/= mancs, de akkor meg kurva irreleváns mancs ügyében, hogy mit röfögött kis jános egy tök másik ügyben

na de az lehetetlen, persze

ezek a gonosz libsik ilyenek, ez a lényeg

szerencsére most 4+x év _tökéletes_ kormányzás következik. engem is ez éltet

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 23:36:10

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

a mancs = a mancs levélírója ehyenlet tehát továbbra is él. ok, vettem az adást

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 23:37:47

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

vagy valahol leírtátok a saját postotok cáfolatát?

hm, akkor lemaradtam valamiről

heima2 (törölt) 2009.12.23. 23:45:32

@leveller333: és komolyan ennyire beszűkült embereket engednek tanítani?

leveller333 2009.12.23. 23:49:53

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:
Kérlek, ne izgasd fel magad, én nem haragszom rád, amiért nem sikerült megértened a kérdéseimet, noha nem hiszem, hogy bonyolultak voltak. Az újabb emelkedett hangú bejegyzésedben megfogalmazott állítások ugyan távolról sem voltak benne az írásomban, és óó, hát a világért sem akarlak én semmiféle elhatárolódásra rákényszeríteni, dehogy is. Nem tagadom, a véleményed érdekelt volna, ezért kérdeztem,de hát ha ezt is ekkora sértésnek veszed, semmi gond, ha nem, hát nem.Gondolom, ha azt kérdezném, mi a véleményed Gyurcsányról, Lendvairól, stb, azon is ennyire feltolnád magad, tőlük sem szeretnél elhatárolódni ( bár ahogy láttam, ez nem okoz számodra akkora traumát, a Gyurcsánytól való távolságodat elég plasztikusan sikerül artikulálni:)).
És én is kezdek aggódni a te orientációdért, úgy látom, a liberális tanár bácsi jelenléte annyira nélkülözhetetlen számodra, hogy ott is őt keresed, ahol még sosem járt:)
És büdös lófasz:)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 23:55:17

@leveller333:

nézd, én lassan harmincadszorra kérdezek rá, hogy a fenti post lényegét képező

mancs olvlevélíró = mancs = ballibek egyenlőség

legalább első tagját próbáljuk már meg axiómává nemesíteni, de érdemi válasz sajna nem jött

ó, persze inden egyéb, érdektelen, általam nem is említett kérdésre kaptam választ

mindegy, a lényeg az, hogy a libsi, akarom mondani ballibsi az alacsonyabb rendű életforma

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.12.23. 23:57:30

@mavo:
1. A posztunkból kurva egyértelműen kiderül, hogy Németh Csaba írásai olvasói levelek. Egyrészt be vannak linkelve, másrészt használjuk a "sajtóleveleőző", "levelet írt" szókapcsolatokat, ennél sokkal egyértelműbben nemigen tudtunk fogalmazni.

2. A posztunk négy különböző, de egymással kapcsolatban álló témával foglalkozik: 1. Magyar Narancs; 2. Gyurcsány és a melegek; 3. velünk foglalkozó írások (1 külsős szerző cikke, 2 olvasói levél); 4. ballib humánértelmiség. Ez a négy egység tipográfiailag - három csillaggal elválasztva - egyértelműen el van különítve egymástól. Annak eldöntése, hogy miként kapcsolódnak mégis össze, az írástudónak feltételezett olvasóra van bízva.

leveller333 2009.12.23. 23:58:05

@heima2: ideje lenne egy szofver-frissítésnek...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.23. 23:59:15

(és ismétlem, bár nem láttam ilyet, de ha nagyon akarják, én elhiszem, hogy kk&tt leírta, hogy az egész dolgozat alapját képező mancs olvasó = mancs axiómára ők már leírták, hogy nem igaz. mondjuk az az egész postot hiteltelen szarrá nyilvánítaná, de hát istenem, kicsire nem adunk)

bryan 2009.12.24. 00:00:05

@mavo:
Szó sem volt szégyenről, vagy ha igen, lemaradtam valamiről. Amit próbálok magyarázni, az az, hogy Gyurcsány olyan piszkosfred-i hatással jelent meg az antifák szinte minden szimpatikus kezdeményezésén, meg a melegfelvonuláson is. (A chartát nem sorolnám ide). Amit mondani szeretnék még, hogy ennek két oka lehet, vagy a puszta jószándék, a következmények figyelembevétele nélkül, vagy a következmények leszarásával. Szerintem az utóbbi a valószínűbb, ami pedig eléggé féreg dolog. Én magam így is elmentem a tarka magyarra és a többi eseményre is elmentem volna, ha nem vidéken vagyok éppen akkor. De megértem azokat akik emiatt maradtak távol.

heima2 (törölt) 2009.12.24. 00:00:22

@leveller333: ne is mond, fárasztó tud lenni az olyan droidok serege, akik elképesztő összetettséggel homofóbokra és melegjogi aktivistákra képesek felosztani a népet.

heima2 (törölt) 2009.12.24. 00:01:48

@mavo: "mindegy, a lényeg az, hogy a libsi, akarom mondani ballibsi az alacsonyabb rendű életforma "

ez egy nagyon értékes gondolat! nem hittem volna hogy képes vagy ilyen minőségi véleményekre is!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 00:03:21

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

"Most azonban a lap már haramadszorra is velünk japánkodik"

_hangsúlyoztátok_, hogy az olvasói levél az nem a mancs

muhaha

és dehogy ekéztétek egy olvasói levél kapcsán a mancsot, majd úgy en bloc a sok alsóbbrendű libsibolsit, á, dehogy

ja, tényleg, a kis csillagocskák. no, hogy azok hogy csillapították az okádásotok ívét ... nyamminyamm ... de jól megkapták a ballibek, hogy milyen ostobák, az a lényeg, nem?

heima2 (törölt) 2009.12.24. 00:06:11

@leveller333: csak hogy ne halj meg hülyén, mint az átlag fletófan:

1: Semmilyen
2: (ennek ellenére) Igen
3: Nem, mert nincsenek.
4: A semmi ellen nem lehet küzdeni, egyébként meg senkit nem érdekel.
5 Tényleg semmi.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 00:06:23

@bryan:

nem érted. a klónt ilyen esetben le kell szarni magasról, mert azt érdemli. ha én házibulit hirdetek, és a klón befurakszik, akkor leszarjuk a büdös fejét, oszt élvezkedhet egymagában a testőreivel, hogy ő milyen kurva jó fej, és majd legközelebb jól nem jön. de attól még a mi bulink nem lesz kínos, csak mert a klón odamegy

tényleg nem érthető?

heima2 (törölt) 2009.12.24. 00:08:15

@mavo: igen, az a lényeg. senkit nem érdekel az őrjöngésed, komolyan. kb hasonló színvonalú, mintha egy helyesírási hibán kezdenél el pörögni.

heima2 (törölt) 2009.12.24. 00:09:44

@mavo: szóljál ha legközelebb bulit rendezel, szólunk az összes csövinek a moszkváról h ingyen van a pia aztán lehet leszarni meg toleránsnak lenni reggelig :D:D:D

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 00:14:20

@heima2:

na, megszólalt a tipikus reakció törzsvendég, köszönöm az illusztrációt

és elképzelem kk&tt fejét, ahogy (az ő mintájukra) az olvasói levél írója a veled és a többi idiótával azonosítja a reakciót, ahogy kk&tt a mancsot azonosította az olvasói levéllel a mancsot

hm, lenne itt átkozódás

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 00:17:35

kk&tt

most félretéve ezt-azt, érdekelne, hogy a reakció szerkesztősége (mint kiderült, van ilyen) tudott-e dszg (á, dehogy) homofób cikkecskéjéről. és hogy mi volt a vélemény erről.

többek közt ez az egész, amit most műveltek azért ultra gáz, mert pont ti képviseltétek a nem homofób vonalat a reakciónál eddig, tök szimpatikusan tudósítottatok a buziparádéról, meg minden

heima2 (törölt) 2009.12.24. 00:18:19

@mavo: igen, a mancsba ugyanolyan egyszerű olvasói levelet írni, mint egy bloghus blogra, és legalább annyi vélemény meg is jelenik nyomtatásban :D
áldott baller egyszerűség:D

és papírom van róla ahol elhatárolódnak tőlem itten!

heima2 (törölt) 2009.12.24. 00:21:54

az a legszebb, amikor az elhatárolódás nagymesterei számon kérik az egyéniség hiányát a jobboldalon :D

tewton 2009.12.24. 00:27:28

@mavo:

azért a leközölt olvasói leveleket a mAncsnál is csak megválogatják, nem? holmi szerkesztők?
gondolom, a céges szellemhez közelibb olvasói leveleket csak könnyebben beválogatják az anyagba, mint a nagyon másmilyeneket, nem?
vagy jobbikos-gárdistás olvasói leveleket is lehoznak időnként (jó, tudom, a gárdista gyárilag analfabéta és csak valami OKJ-s nyilastanfolyamot végzett).

csak kérdezem, mert régen volt a kezemben.

Syr Wullam 2009.12.24. 00:27:36

@mavo: "hubazmeg, kis jános = mancs, na, ez a legújabb TÉNY" És ezt én hol írtam hubazmeg??? Olvasol is vagy csak karakterszámot termelsz? Mondom, hogy baj van a szövegértéssel.

@leveller333: "Pl. nem tolja az ország arcába a rasszizmust, de attól még van rasszizmus, ettől erős a jobbik. A jobbikot a rasszista szavazók futtatták fel."

Mondtam, hogy nincs rasszizmus? Nem mondtam. De komolyan: tényleg a rasszizmus a legfőbb gond ebben a szerencsétlen országban?

Nem, a Jobbikot nem a rasszista szavazók, hanem az államszervezet széjjelverése futtatta fel. A rendőrség tehetetlensége, az futtatta fel. A sima bűnügyből kreált rasszista példázatok, na, azok felfuttatták. A korrupció (helló, SZDSZ!), meg a közoktatás széjjelkúrása, meg az ország szarrá reformálása pusztán a reformok kedvéért, na ezek is felfuttatták.

És Kis János még mindig reformozik, pedig csak az expártja deformjait eltakarítani évekbe fog telni.

"Pl. azt is mondta OV., hogy nem tiszteli az alkotmányt, valamint láttuk őt már ellentétesen cselekedni azzal, amit korábban mondott.Pl. az SZDSZ-t azért nem domborítja ki Kis, mert a cikk témája a köztársaság jövője, ebben pedig nem lesz szerepe az SZDSZ-nek."

Nem tisztelni kell az alkotmányt, hanem betartani. Ment ez a szadesznak? Hát hogyne. Ja, mert más politikust még nem láttunk ellentétesen cselekedni azzal, mint amit mondott. A köztársaság jövője? Az szerencsére már nem a CEU egyik szobájában szült doktríner hülyeségekre fog épülni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 00:29:21

@heima2:

konkrétan a mancs volt az a hetilap, amelyikben a mancs egyik rendszeres szerzőjével vitába szállt az egyik olvasó, és a vitát heteken keresztül leközölte a mancs. igen, a néha kicsit indulatos olvasóét is, aki itt-ott hazugsággal is megvádolta a mancs saját munkatársát.

ha a te idióta előítéletedből indulok ki, akkor a levélíró a mancs véleményét közölte. a saját szerzője ellenében

várjál, ez nem áll össze, hogy van ez?

az első olvasói levelet leközlő mancs számban (két hete volt) a mancs állandó szerzői közé tartozó murakozi balázs véleményét (oké, csak finoman, de) ekéző két és fél oldalas cikk jelent meg kiemelt helyen bizonyos boda zsolttól (védegylet)

úristen, hova keveredtünk, hol az egységes szerkesztőség a mancsnál?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 00:31:49

@tewton:

pont ezért írtam, hogy ha a fogalmazás minősége vagy a téma adott, akkor a mancsnál biza kiteszik. sőt, ismétlem, kiemelt helyen is megjelenik a mancs "mainstream" vonulatával bőven ellentétes cikk is. volt rá példa bőven.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 00:33:10

@mavo:

kimaradt: "gondolom, a céges szellemhez közelibb olvasói leveleket csak könnyebben beválogatják az anyagba, mint a nagyon másmilyeneket, nem?"

erre ment a válasz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 00:36:25

hogy ne tűnjön úgy, a levegőbe beszélek, íme a védegyletes cikk a védegylet honlapján

www.vedegylet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1139

(a mancsnál szó szerint így jelent meg, ha valakit érdekel)

heima2 (törölt) 2009.12.24. 00:36:38

@mavo: várjál már te szerencsétlen, mégis hol írtam vagy utaltam arra, hogy a ballibák nem szokták egymást előzni balról heves vitának beállítva (lsd te csak havi 100k segélyt adnál amikor 200k-t kéne!)a hülyeséget?

azt nem bírtad felfogni, hogy egy blog+komment kombó nem ugyanaz mint egy hetilap+olvasói levelek kombó. de belátom, hogy ezek nehéz gondolatok, hagyok időt hogy feldolgozd.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 00:39:51

@Syr Wullam:

egy mancsos vita kapcsán dobtad be kis jánost

a, kis jánosnak és cikkének semmi köze a mancshoz. nos, ezt esetben milyen apropóból tetszett ezt a témát felvetni? mert? csak? véletlenül?

b, kis jánosnak köze van a mancshoz és/vagy a témához

hm, épp ezt tetszett az imént letagadni

na, szóval hogy is van ez?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 00:42:23

@heima2:

ragozd csak az előítéleteidet, majd jönnek a törzssrácok, és _nagyon_ igazat fognak neked adni, és neked kurva jó lesz, és nagyon igazad, huhuhú

(az ilyen hülyéket mi élteti? a csordaszellem? tényleg ne értem)

tewton 2009.12.24. 00:45:09

@mavo: OK, köszi a példát.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 00:47:00

@Syr Wullam:

poén egyébként, hogy amikor (minden más esetben) a liberálisokat kell ekézni, akkor elsők között érv, hogy kis jános otthagyta a gecibe a szadeszt, hú de jó fej

amiért egyébként nagyon tisztelem kis jánost, mert ezt a sok ostoba műliberális pöcsöt othagyni, akikből a végén a szadesz összeállt, az nálam jó pont.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 00:50:47

@tewton:

"OK, köszi a példát"

részemről nincs mit, és remélem, komolyan gondoltad (nem vagyok gondolatolvasó, ne haragudj), mert ha igen, akkor respect, kalap le, meg minden

ellenfelek lennénk, vagy mi, nem ellenségek, ugye?

heima2 (törölt) 2009.12.24. 00:52:48

@mavo: előítélet? átfutottam a linkelt védegyletes cikket, klasszikus bal-lib felállás, véresszájú libike privatizálna, osztogató baller meg ingyen adná a szegényeknek a mannát. hatalmas szakmai vita valóban, majdnem olyan érdekes, mint az adjuk több segélyt vs adjunk szociális kártyát sztori.

ez bizony kőkemény útóítélet. Sajnos nap mint nap rászolgál a dreamteam az általad rendkívül jól összeszedett alapigazságokra:

"a lényeg az, hogy a libsi, akarom mondani ballibsi az alacsonyabb rendű életforma"

"jól megkapták a ballibek, hogy milyen ostobák"

"gecik ezek a balliberók"

Magam sem mondhattam volna szebben!

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.12.24. 00:54:18

@mavo: Vaze, ha számodra a "levelet írt" kifejezés nem elég egyértelmű, akkor nem tudunk mit csinálni. Ha pedig a Mancs három velünk foglalkozó írást is megjelentet, azt nyugodtan nevezthetjük "japánkodásnak", akármit is jelentsen.

tewton 2009.12.24. 00:55:25

@mavo: komolyan, persze.
ellenfelek, nem ellenségek.

*szúrós szemmel hunyorít*
:)

heima2 (törölt) 2009.12.24. 00:56:17

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: ne kavarjátok már össze szegényt a "megjelentet" kifejezéssel. hát ti is megjelentetitek a mrfalafelt!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 01:02:26

@tewton:

ennek örülök!

(részemről szúrós szem kimarad, ha nem baj)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 01:06:35

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

hú, értem, szemét ez a mancs, nem csak nektek nyaló leveleket jelentet meg. felháborító. pláne egye elvben gonosz, ellenséges libsibolsi laptól.

mellesleg a mancs négy a reakcióval foglalkozó levelet jelentetett meg, az egyik a "reakció szerkesztőség" level.

ja, ez utóbbinak a megjelenése "természetes", bocs, nem szóltam

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 01:09:01

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

PS: oké, legyen, ti hangsúlyoztátok. továbbra is érdekel, úgy gondoljátok-e, a (szemétmódon) megjelent olvasói levelek szerintetek valóban a mancs véleményét tükrözik-e. ha nem, mire fel ez a post, ha igen, akkor bocs, de szánalom. pláne, ha ti "hangsúlyoztátok".

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.12.24. 01:31:41

@mavo: Most komolyan, te tényleg azt hiszed, hogy ez a poszt a Magyar Narancs nevű hetilapról, Böcskei Balázsról vagy Németh Csabáról szól?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 07:01:22

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

ó, hát persze, hogy nem. szólni nem erről szól, de ez az ürügye. ti magatok hangsályozzátok végig, hogy így a mancs, meg úgy a mancs

talán ha nem írnátok le, hogy az egész fékezetlen habzású fos, amit leírtok, kifejezetten a mancsnak köszönhető, ha ennek apropóján nem ekéznétek egyáltalán nem rejtetten, akkor még azt mondanám, ó, persze, semmi köze hozzá

tudjátok, lehet védekezni úgy is, hogy közben nem köptök le mindenkit, aki az ügynek szereplője, és pláne mondjuk nem olyat, aki kábé annyiban vétkes, hogy leközölt két levelet - upsz, meg egy harmadikat, amelyik tényállításaiban ... kicsit haloványra sikeredett, lásd a homofób írásokat, amiket soha rekciós szerző nem írt. ja, hogy mégis? ajvé.

tényleg az a súlyos, hogy egy az egyben azt csináljátok a naranccsal és az általatok "ballib"-nek titulált csoporttal (aminek vélhetően én is része lennék), mint amit az első (valóban szar és általánosító) olvasói levél, és közben vadul fröcsögtök, hogy veletek és hogy merészelték megcsinálni

hát meg kell a szívnek szakadnia
egy kibaszott olvasói levelet felfújtatok a lehető legnagyobbra, és azóta sem tudtok lepattanni róla

anyátok picsáját, azt

bryan 2009.12.24. 09:15:20

@mavo: Mint írtam én ott voltam Gyurcsány ellenére is, de tudom, hogy más meg miatta nem ment el és őket is megértettem. Szóval lassan írom, hogy megértsd. Nem az a bajom, hogy nekem cikik lettek ezek az események Gyurcsány miatt, hanem, hogy másoknak azok lettek és ez Gyurcsánynak na meg a a médiának köszönhető. Ellopta ezeket az eseményeket média szempontból és politikailag is, mert ő maga gátlástalan volt, a szervezők meg bénák. Ez utóbbi a gay pride-ra nem igaz, ők nem igazán utasíthatták volna vissza az első igazán súlyos és nem szdsz-es magyar politikust aki részt vesz az eseményen. Ha nem terelődik annyira rá a figyelem, vagy egy kicsit is népszerűbb lett volna, ha ezeket a dolgokat mondjuk 2006 júliusában csinálja más lett volna a helyzet, így viszont gáz volt, ennyi.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 10:55:42

@heima2:

"klasszikus bal-lib felállás, véresszájú libike privatizálna"

mennyire kár, hogy a cikk pont arról szól, hogy a közművek privatizálása fölösleges plusz költségekkel jár, estébé. alkár maga páva is írhatta volna, na jó, nem, ebbőúl a komcsozás lemaradt, gondolom azért nem bírtad felfogni, miről is szól

idézetek jönnek nem hülyéknek

"Úgy látszik, Muraközy figyelmét elkerülték azok a szép számú, és korántsem csak esetelemzésre korlátozódó, hanem nagymintás, statisztikai összefüggéseket feltáró tanulmányok, amelyek a magánüzemeltetésű vízművek magasabb árait bizonyítják."

"Alkuerejükkel, hatalmi befolyásukkal a magánvállalatok is szívesen visszaélnek – a vízügyi szektorban meg különösen."

"Ha ugyanis igaz, hogy a magán vízművek nem hatékonyabbak a közösségi tulajdonban lévőknél, akkor – minden egyebet változatlannak feltételezve – az áraiknak magasabbnak kell lenniük, hiszen a vízműnek az üzemeltetés költsége mellett a magántulajdonos hasznát is ki kell termelnie. Nos, az adatok pontosan ezt mutatják: egy francia elemzés szerint az ottani magán és közösségi vízművek nagyjából ugyanolyan működési költségekkel dolgoznak, ám a magáncégek értelemszerűen hozzácsapják ehhez a magántulajdonos hasznát, a profitot is."

hú, hogy ez menyire privatizálás párti, oda ne rohanjak. kicsit ravaszul csinálja, mert végig a privatizálást és a magán vízműveket ekézi, és végig az állami vízművek mellett érvel, de hát istenem, ha szerinted privatizálás párti, akkor az úgy van, kuss, ide jöttél

ügyes vagy, örülj magadnak

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 10:57:28

@bryan:

"Ez utóbbi a gay pride-ra nem igaz, ők nem igazán utasíthatták volna vissza az első igazán súlyos és nem szdsz-es magyar politikust aki részt vesz az eseményen."

nos, a reakció kedves cikke pont ebbe kötött bele. a mancs szerzője ezen kicsit hümmögött (nem is mert belekötni egyreakciós sem), majd jött az ominózus olvasói levél, amiből itt valahogy a mancs hivatalos véleménye lett

heima2 (törölt) 2009.12.24. 14:20:12

@mavo: ne legyél már ekkora balfasz, két cikkről írtam, libike az origi cikk (Muraközy), amit bár nem olvastam, garantáltan az van benne, amit gonosz előutóítéleteim idevetettek.

50% esélye volt hogy benézd, sikerült, gratulálok. bár nem igazán értem hogy sikerült.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 15:30:13

@heima2:

utólagos engedelmeddel nem tudom megfogadni a tanácsodat bébi

na léptem, gyerek nyűgös, csokit akar zabálni minden áron

leveller333 2009.12.24. 15:38:42

@Syr Wullam: Kis János nem mondta, hogy az ország legfőbb problémája a rasszizmus. Nem is mondhatta, mert olyan, hogy "legfőbb probléma" eleve nem létezik, maga a probléma is egy relatív kategória. Egy példával: neked biztosan nem a rasszizmus a legfőbb probléma, sőt neked lehet, hogy ez nem is az. Annak, viszont, akit rasszisták vernek, esetleg ölnek, annak lehet, hogy a rasszizmus a legfőbb probléma.
A Jobbik felfutása ennél jóval egyszerűbb: Magyarországon van rasszizmus, a Jobbik rasszista párt, egyszerű keresleti-kínálati összefüggés. Kellett még hozzá a médiahátszél, a "bátorító szeretet", néhány hívószó, néhány arc.
Az általad említett tényezők viszont biztos, hogy nem játszottak szerepet a Jobbik felfutásában, tekintve, hogy a korrupció az Orbán- meg a Horn-kormány alatt is legalább ekkora volt, az országot nem hogy szarrá nem reformálták, de szinte semmilyen reform nem volt, a közoktatás nincs széjjelkúrva, semmivel sem rosszabb, mint az elmúlt húsz évben bármikor (ja, a társadalmi háttér, az más!).
Én úgy tudom, Kis János ex-pártjához egyetlen véghez vitt reform köthető, az oktatás átalakítása,a kétszintű érettségi, a B, M, P szintek kialakítása, de ezek jól működnek, ezeket nem nagyon kell eltakarítani. Igaz, ezek is három kormányon átívelő reformok voltak, kapaszkodj meg, de ezeken a reformokon már Pokorniék is dolgoztak.
Persze, hogy más is cselekedett ellenkezően, mint ahogy mondta, nem csak Orbán. De most ő áll 2/3 előtt, tehát neki nem hisszük el, hogy nem fog buherálni az alkotmányos rendszerrel. Mert egyébként olyanokat is mondott, hogy nem jó az alkotmány.
Tehát, amikor Kis el tud képzelni egy olyan forgatókönyvet, mely szerint a Fidesz változtatni fog az alkotmányos berendezkedésen, akkor Orbán korábbi nyilatkozatait, valamint a Fidesz-közeli sajtó megnyilvánulásait veszi alapul.
Lehet, hogy nem lesz igaza, de ez attól még nem csúsztatás.
Szóval Kis János semmiben sem csúsztatott.

leveller333 2009.12.24. 15:44:57

@heima2:
oké.
- semmi baj nincs azzal, hogy a 3.kérdésre azt írtad, hogy semmilyen, nem kötelező fidesz-irodalmat olvasni. Én a hülyén meghaláshoz való jog pártján állok:)

Sebastian Knight 2009.12.24. 16:41:02

@leveller333:

Kérdései valójában felszólítások. Egy liberális tiszteli a másságot, nem? A másként gondolkodásra ez nem vonatkozik? Fogadja el, hogy az itteni többség másként gondolkozik, mint maga.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 20:47:37

@heima2:

ó, jee, valóban elnéztem.

nos, ez esetben ismét arra a következtetésre kell jutnunk, hogy a fidesz kőkeményen baloldali párt.

ugyanis centire bodáéhoz hasonló érvekkel jönnek. na jó, az átkozott privatizációt ők csak csinálni merték, és közben ezerrel ekézni, amit éppen csinálnak, de ez részletkérdés, egyetlen és legfőbb érvük, hogy a privatizált vízmű drágább, mint a zállami

elképzelem, ahogy a magyar nemzetben megjelenik egy privatizáció párti cikk

hagyjuk a sci-fit

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.24. 20:49:29

@heima2:

a reakció szerkesztősége nevében válaszoltál?

érdekes ...

mondjuk picit hazudozol itt-ott, de belefér bébi

hapcika 2009.12.25. 14:11:26

@leveller333: Az ország legnagyobb problémája, hogy törvényei azokra vonatkoznak csak, akiket a törvény végrehajtó hatalmi szervei megengednek.

teresa 2009.12.25. 16:41:23

Ez a lényeg: "Vannak az országban páran, akik idegen nyelveken olvasnak, tudnak helyesen írni és e-mailhez csatolmányt mellékelni, s a saját levükben fővő ballibeket nem gyűlölik, hanem kiröhögik. Akik ugyanúgy nem kedvelik a nácikat, mint ők, viszont nem erre épül a komplett identitásuk, így szabadabbak és görcstelenebbek. Nem fekszenek bele a skatulyáikba, nem adják oda nekik a szavakat, s ugyanúgy röhögnek a kurucokon mint a dogmatikus és humortalan liberálisokon."

steverubellreborn 2009.12.27. 18:49:33

"A homoszexuálisok házassága egyébként Magyarországon is működik, egy homoszexuális férfi és egy homoszexuális nő bármikor köthet egymással házasságot."

Alibiből biztosan.Én már alig várom,hogy jövőre Szájer nyisson Prideot meg a többi fideszes meleg.
Az meg külön jó lesz ahogy a Reakció ekézi őket a pinaorientált életmóddal.D

steverubellreborn 2009.12.27. 19:17:09

"Szerintem a buziság undorító, de nincs közöm hozzá, hogy két felnőtt buzi mit tesz diszkréten"

Szerintem a heteroszexualitás undorító,de nincs közöm hozzá,hogy két felnőtt hetyó mit tesz diszkréten.

Gojko mitic 2009.12.27. 19:23:04

Nagyon jó a bejegyzés, de pont az ilyen problémák kapcsán elgondolkozott-e valaki a tiszteletre méltó konzervatív körökben a heti válasz problematikáján? ott valah megizzasztották akármelyik fideszes politikust? ezt pusztán az egyenlő mérce végett mondanám, már ha egyáltalán érdemes....de a gondolatot nem lövik le, ugye?
süti beállítások módosítása