Diplomáciai doromb
2010. február 04. írta: TuRuL_2k2

Diplomáciai doromb

  Szerkesztőségi macskánk passzív rezisztenciába húzódott az elmúlt években, alámerült és kibekkelte a gazdasági-dorombolási válságot. Az utóbbi időben néha már bele-beleszagolt a levegőbe, s másokkal együtt egyre biztosabban érezte: itt az idő. 

 A régi bizsergés talán akkor futott rajta először végig, amikor a a Debrecen győztes BL-meccse után a TV2 Orbán Viktortól kért szakvéleményt a mérkőzésről. Nagy megelégedéssel olvasgatta a Facebook miniszterelnökének címzett hozzászólásokat, s a rajongók között is elégedetten fedezett fel néhány igazán pikáns nevet (és nem elsősorban a Takács Korszerű Viseletek Üzletét). Az igazi katarzist azonban az új amerikai nagykövet mai nyilatkozata hozta el: igen kellemes beszélgetés, Clinton-párhuzam, szenvedély az emberek iránt, ledolgozott deficit. Cicusunk a régi szép idők fölött nosztalgiázva arra gondolt: nagykövettel még sosem volt dolga.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr141729812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francois Pignon 2010.02.04. 18:41:45

Felkavaró élmény, privát macskám azóta is az események hatása alatt áll.
i639.photobucket.com/albums/uu116/ekozlony/cicca.jpg

Téglagyári Megálló 2010.02.04. 19:36:20

Turul, hiába, Magyarországnak dorombolni kell, hiszen Tényezők vagyunk.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.04. 20:20:42

AHAHAHAHA
TV2 benyal a Viktornak, pedig veszített már el választást biztosnak hitt helyzetből :)
Nézettségi adatok alapján az sem biztos lesz TV2 Viktor királysága alatt :P

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.04. 21:25:52

Hát ez érdekes, bár tulajdonképpen várható volt. Egyre több jel mutatja, hogy a világ potentátjai, akiknek a szaván sok múlik, végre valahára felhagytak az MSZP-SZDSZ támogatásával, végre megértették, hogy egy támogatásra méltatlan és fenntarthatatlan struktúráról van szó.
Jó lenne, ha a magyar jobboldal ezt végre sikerként könyvelné el, és elfogadná, hogy ebben a világban, miként Szlovéniának, Csehországnak, Lengyelországnak, nekünk is van hely és a siker lehetősége számunkra is adott.
Hic Rhodus, hic salta.

holdlátó 2010.02.04. 22:20:08

Hajrá cicus! Hiányoztál :)

józan' 2010.02.04. 22:58:21

@Elpet: Fontos azonban különbséget tenni a "jobb belátásra térés" és a politikai/gazdasági _helyezkedés_ között.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.02.05. 07:33:58

@józan':

Nézd, én nyilván nem ismerem a State Departement háttérelemzéseit, így a nagykövet barátságos, elismerőnek számító szavainak diplomáciai okait sem. De az a feltételezés, hogy az Egyesült Államok plitikailag/gazdaságilag_helyezkedni_igyekszik Orbán körül, talán még jobban hangzik, mint a jobb belátásra térés. Nem volt ez így mindig, az előző Orbán-kabinet idején az amerikai nagykövetek, Tufo, Brinker bizony nem voltak túl készségesek Orbánt támogatni, ahogyan abból a független értelmiség igyekezett is akkoriban fideszellenes érvelést összehozni.

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2010.02.05. 11:43:36

@Elpet: Maximálisan egyetértek. Azért bárki bármit mond ez az Orbán gyerek csak össze hozta, hogy a vezető márka a magyar politika piacán ne az MSZP, hanem a Fidesz legyen. Pedig 1994-ben erre elég kevesen fogadtak volna nagyobb tétben.

Szerintem az USA-ból is látszik már, hogy az MSZP Istenigazából micsoda is. Illetve korábban ők is bevették a "szakértelmet", csak végül kiderült, hogy kamu az egész.
süti beállítások módosítása