Mi volt a jobb?
2012. június 07. írta: Redakció

Mi volt a jobb?

  A Mi a jobb? sorozatunk másfél hónap után lezárult. Köszönjük szerzőinknek, hogy felkérésünket elfogadták. Megtisztelő, hogy publikálhattuk írásaikat. Alább következnek a szerzők általunk kiemelt gondolatai, és linkek cikkeikhez.

  „Orbán Viktor személyes elgondolásai, ízlése, világnézete akadály nélkül söpör végig az új többségen, vagyis lényegében egy politikus – és a hozzá legközelebb állók – irányítják azt a különös konglomerátumot, amit tehát tíz esztendeje új magyar jobboldalnak nevezünk.” – Összekapaszkodásokról és bűvkörökről (Szentesi Zöldi László)

  „A jobboldali előtt álló egyik nagy kérdés az, hogy második tíz évét egy párt választói táboraként, egy elsősorban egy személyhez kötődő politikai mozgalomként, vagy esetleg több párt által formált közegként szeretné-e megélni?” – Félúton (Békés Márton)

  „Magyarországon tíz éve a legfájóbb hiánycikk a siker. Holott az kéznyújtásnyira van.” – Tíz éve a siker a legfájóbb hiánycikk (Lovas István)

  Isten ments, hogy egy mégoly világnézeti párt képviselőin számon kérjem bármely felekezet krédóját – ám ha azt hallom, hogy egy kereszténydemokratának nem feltétlenül kell kereszténynek, vagyis Krisztus-követőnek lenni, legott névbitorlást vagyok kénytelen emlegetni.” – Tizenkét állítás a politikai kereszténységről (Szőnyi Szilárd)

  Hiába voltak ellenzékben, nem adták fel, nem vesztek össze, megszervezték magukat, lett mindenük, egyre többen voltak, és volt végig egy Orbán Viktoruk, aki éppen megfelelt a gaz lelküknek! És? És nekünk mink van?” – Tíz év – Tiranai lepel különkiadás (Csermely Péter)

  Orbán jövőjének kérdőjele, hogy képes-e ráérezni az új nemzedék beszédmódjára, és egy harmadik korszakot nyitni kormányfőként, vagy befejezettnek látja hivatását az új Alaptörvény és politikai intézményrendszer bebetonozásával.” – Az elmúlt tíz év, és ami következik (Hörcher Ferenc)

  Az dicséretes, hogy a Fidesz tökéletesen érti a politikát, és hogy ma képtelenség – akár itthonról, akár külföldről – a Fidesszel szemben kormányozni az országot, ez azonban illékony eredmény.” – Temetés és föltámadás (Megadja Gábor)

  A magyar jobboldal pedig odaszorult lélekben e két elmebaj közé, a jobbikos háború-várás meg a balos, szélsőbalos permanens „emberjogi harcok” közé, és annak ellenére néz egyre riadtabban körül, hogy soha nem volt még ennyire erős.” – Merlin tánca (Bayer Zsolt)

  A jobboldal elmúlt tíz éves politikája egyetlen elvet akar érvényesíteni: a közösség érdeke előrébb való, mint az egyéné. Az állam és a polgár viszonyát – ha komolyan vesszük a szabadság lehetőségét – meg kell fordítani, a polgár szabadsága ott kezdődik, ahol az egyén képes a sarkára állni, képes küzdeni a megélhetéséért és az igazságért.” – A megoldás (Lánczi András)

  A jelenleg kormányzó pártok számára kulcskérdés, hogy milyen gazdaságpolitikát tudnak felmutatni, és az javítja-e az életszínvonalat. Konkrétabban: minden a gazdasági növekedéstől függ. És az nem lesz.” – Minden a növekedéstől függ (Szajlai Csaba)

  A Fidesz–KDNP belakja a kitágult hatalmi erőteret, aggályok nélkül él példátlan felhatalmazásával. Ezt a demokrácia, a jogállam felszámolásaként taglalni teljes félreértés, ám ez a hatalomgyakorlás a felelősséget is oszthatatlanul a kormányerők vállára helyezi.” – Kilenc tétel a magyar jobboldalról (Szerető Szabolcs)

  A Fidesznek protestpártként sikerült győznie, és állampártként egy új rendszert kiépítenie, amely rendszer – szakítva a korábbi két évtized jogállami blablájával – önnön legitimációját ténybeli sikerére (amely egyelőre még nyomokban sem látható) építi.” – A Nagy Menetelés végeláthatatlan vége (Techet Péter)

  A Fidesz-jobboldal, hogy megtartsa a polgári szavazóit is, a plebejust kuruccá, huszárrá, végvári vitézzé, azaz szerethető, bár kissé bárdolatlan rokonná stilizálta. Szó sem volt többé polgárvilágról.” – Nekrológ: Polgári Magyarország (Balázs Zoltán)

  Ez a most csontosodó korszak egy újabb átmenet lesz, ahogyan a rendszerváltozás korszaka is az volt. Amíg azonban a rendszerváltozást a progresszív reform jellemezte, addig az új korszakot a jó rend helyreállításának kell éltetnie.” – A jó rend helyreállítói (Pánczél Hegedűs János)

  A magyar jobboldal nem egyenlő sem Orbán Viktorral, sem a Fidesszel, de még csak a Fidesszel és a Jobbikkal sem. Sőt, a pártpolitikával és a politikával sem.” – Több a tábor (Szilvay Gergely)

  2010-ben minden adott volt a politikai konszolidációhoz. Hogy levegőhöz juttassuk az ellenfeleket is. Hogy legyünk alázatosak. Nagyvonalúak. Tegyünk gesztusokat. Hogy szinte totális felhatalmazás mellett igazi úttörő kormányzati lépéseket tegyünk. A történelmi lehetőség elveszett.” – Köz(g)épszerű (Politicus)

  Az elmúlt két év (2010-2012) a radikális átalakításról szólt, de a most kezdődő konszolidációnak meg kell teremtenie a szélesebb, talán a lehető legszélesebb társadalmi vitának a létjogosultságát, és a jobboldalnak is el kell ismernie a saját összetettségét és az ebből fakadó nézetkülönbségeket.” – A magyar modernség lehetősége (Schöpflin György)

  A jobboldali fősodor elmúlt tíz éve arról is szólt, hogy a nemzeti megújulás lehetőségét, egy egészséges identitású közösség kereteit felvázolja, azok eszmei hátterét kimunkálja. A következő tíz évnek viszont arról kell szólnia, hogy egy új nyelv létrehozásával (vagy megerősítésével) szemléletbeli fordulatot hozzon a kultúrában és a gondolkodásban.” – Újjáéledés vagy csak vákuum a baloldal után (Máthé Áron)

  Ne legyen kétségünk: ha akarnoksága miatt a jobbközép világ kulturálisan elszigeteli magát, annak előbb-utóbb meglesznek a politikai következményei is.” – A bezárkózás veszélyeiről (Ablonczy Bálint)

  „A magyar nép súlyos »pofonok« által és után jutott el – húsz év értelmetlen új »pusztai vándorlásban« egy újabb, valódi rendszerváltoztatási esélyhez. A nagy kérdés azonban az, hogy lesz-e elég kitartása a magyarországi társadalom zömének ahhoz, hogy ezt az esélyt ki is használja.” – Esély a pusztai vándorlás után (Tőkéczki László)

  Jó lenne, ha sok olyan dolgot találnánk, amelyek összekötnek bennünket. Nem tudhatom az eredményt: mindenki magának választ értékeket, aki képes erre. Aki meg nem, az szóra sem érdemes. Talán tudják: akkor nő fel az ember, ha letesz a világmegváltásról.” – A nyáj és a vándor (Aristo)

  A minőség helyett kizárólag nemzeti-nemzetellenes felosztásban gondolkodó, öncélokat követő politika ugyanis megállíthatatlan hitelvesztéshez és gyengüléshez vezet, az út végén pedig – jobb híján – szükségszerű koalícióhoz a Jobbikkal. Annál pedig a magyar jobboldal és az ország szempontjából sem nagyon van rosszabb forgatókönyv.” – Jobb híján (Stumpf András)

A jobboldalnak óriási szellemi erőfeszítéseket kell tennie ahhoz, hogy éljen azzal a lehetőséggel, amit 2010-ben kapott a választóktól. A hatalomtechnikai tudás itt már nem elég. Kinyílni, építkezni, világot látni és értelmezni, vitázni, párbeszédet folytatni és tanulni kell. Viharos gyorsasággal.” – Feljegyzések Fideszországból (Rajcsányi Gellért)

  A jobboldal tehát, mint ahogy a térségben még oly sok helyen, azokat a politikai erőket képviselte, akik változást akartak, kezdeni akartak valamit az életükkel és nem elégedtek meg azzal az értékhiányos világgal, amit a posztkommunisták berendeztek a számukra.” –  Reakciósnak lenni (Schmidt Mária)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1004559183

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nem-nemzeti, nem-együttműködő nem-rendszer 2012.12.17. 12:38:24

Orbán Viktor szombaton délután a Főváros egyik legdivatosabb szórakozóhelyén találkozott néhány fidelitasos fiatallal, és rövid egyeztetés után két és fél perces videó-üzenetben a helyszínen adta elő a teljes magyar felsőoktatás átalakításának legfriss...

Trackback: Holtak, szobrok, vérbírók: a múlt árnyai 2012.06.07. 12:15:39

Este van. Fáradtan ülök a számítógép előtt. Nézem a netes termést. Közben a tévé is megy. Horthy és Kádár, szoborgyalázás, Nyírő-újranemtemetés. Kattintok az egérrel, nyomok egyet a távirányító gombján. Szobám sarkaiban a múlt árnyai bújócskáznak, a re...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2012.06.07. 09:30:47

It's just more of the same / You're just a part of the game

Tilikov (törölt) 2012.06.07. 09:56:01

Tartok tőle, hogy ennek a jobb-bal polgárháborúnak csak egy fidesz-mszp koala vethetne véget, ami elég durván hangzik, de a fidesz-jobbik koala sem durvább, sem az mszp-lmp-dk koala.

Bell & Sebastian 2012.06.07. 10:10:16

@Tilikov: Nem kizárt, ámbár a trend éppen hogy az, leáldozott a baloldali eszméknek. Ha a zavarosban halászást -ami a hétköznapi libsizmus- vagy valamelyik diktatúrát hirdeti ki győztesnek, az határozott visszalépés a szerves fejlődéstől. Ha a közepet célozza, még a Fidesztől is jobbra keresse, de tömegdemokráciában az aligha fog nyerni.

Az éhesek már csak olyanok, hogy folyton zabálnának.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.06.07. 10:28:53

de miért csak vérfideszeseket kérdeztetek meg?
aki meg nem volt vérfideszes, az az orráig se látott, bár a vérfideszes is ilyen.
az illuminaton megkérdezte pl novák elődöt is, most ez csak egy példa, hogy ők nyitottabbak voltak:

www.youtube.com/watch?v=wpVZfyWaRzQ&feature=player_embedded

Tilikov (törölt) 2012.06.07. 10:34:14

@Bell & Sebastian:

Milyen baloldali eszmék? Milyen jobboldali eszmék? Még mindig ezeket az áporodott gumicsontokat rágod? A fideszes orbánizmust lehet jobboldali, polgári, vagy konzervatív eszmének nevezni, és lehet a dékás gyurcsányizmust is demokratikus vagy liberális eszmének, de mindkettő csak elvtelen opportunista, a birkáik meg közönséges zombik.

A cimkéknek befellegzett. Nem azt kell figyelni, amit mondanak.

kalamajka49 2012.06.07. 11:07:15

Sok volt, mi kínos, de Megadjánál és Tőkéczkinél nem volt kínosabb.

vizipipa 2012.06.07. 12:18:11

@Tilikov:
A hatalom (és pénz) éhség minden verziót lehetségessé tesz. Megtippelni sem merem mit eredményezne egy nagykoalíció és annak bukása.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.06.07. 12:23:04

Polgári Magyarország? A magyar soha nem volt polgár. Úr volt vagy paraszt:

hartland.blog.hu/2012/06/07/holtak_szobrok_verbirok_a_mult_arnyai

Dr. Barnard 2012.06.07. 14:33:17

@Holger Hartland:

ebben végül is ázsiai eredete - és kötődése - idéződik meg: ott az állami vezetői szerepkörben bármilyen modern is legyen az adott állam, ott sejlik a despota, az ázsiai népek alapvetően ebben a relációban tudnak gondolkodni a hatalomról

Oxenstierna 2012.06.07. 16:07:58

Nem követtem a kommenteket, de a cikkeket érdekesnek találtam. Megkérdezhetem h miért álltatok le a sorozattal?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.07. 18:02:16

Lehet elméleti vitákat folytatni arról, hogy mi a "jobb", de egy k*rvafix: a Fidesz bizonyosan nem az. Az a hatalom, ami "hitgyülekezeteknek" (militáns, antikatolikus, destruktív neoprotestáns szektáknak) ad át önkormányzati iskolákat és olyan végtelenül ostoba és manipulatív dohányosellenes törvényt léptet hatályba, amilyet, az nemhogy nem keresztény, nemhogy nem konzervatív, nemhogy nem nemzeti, de még a jobboldaliságtól is világok választják el.

ü
bbjnick

Dr. Barnard 2012.06.07. 18:06:42

@bbjnick:

a bagózás jobboldali érték? :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.07. 18:38:30

@bbjnick: @Dr. Barnard:

bébézsuzsika geci zseniális.

btw. jehova tanúi szerint a biblia ugyan nem tiltja közvetlenül a bagózást, de nem is engedné, tehát tilos. :D

össze bírnám engedni ezeket a mélykeresztényeket, aztán lehetne teli torokból röhögni.

user792 2012.06.07. 18:39:52

@Dr. Barnard: Ennek az ázsiai szálnak a folytonos debil fölemlegetését abba lehetne már hagyni végre. Mind genetikailag, mind kulturális értelemben európai nép vagyunk és voltunk, Magyarország és a magyar István óta létezik.
Amiről meg te beszélsz az nem "ázsiai despotizmusból", hanem a feudalizmusból származik. Tudod, itt még akkor is a földet túrták, amikor máshol már rég túl voltak a polgárosodáson. Szimplán csak le vagyunk maradva.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.07. 18:54:03

@Dr. Barnard:

A bagózás egy szokás, mint pld. a szalonnaevés és nem érték.

De a személy méltóságának tiszteletbentartása, a méltányosság és az igazságosság jobboldali érték (más nem is lehetne, mivel a balon értelmezhetetlenek ezek a fogalmak).

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.07. 18:57:50

@mavo:

Csak addig röhögnél, amíg egy militáns neoprotestáns szekta nem nyerné a meccset, mert attól kezdve serényen, remegő kézzel fizetnéd a "tizedet" és nyüszítve produkálnád a kötelező szentlélekmegszállós transzokat.

ü
bbjnick

Dr. Barnard 2012.06.07. 19:03:06

@bbjnick: magának a bagózáson múlik a méltósága?

mennyire méltóságos a ráktól szétrohadt saját tüdejébe belefulladni?

ha ennyire tiszteli maga a saját méltóságát, miért kéri ezt számon máson?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.07. 19:48:45

@Dr. Barnard:

Nem a bagózáson múlik a méltóságom, hanem azon, hogy boszorkányüldözés áldozatává válok-e vagy sem.

Mi gondol, miért tiltakoznak a KDNP-sek az efféle törvényalkotási szemlélet ellen? Mert ez szekuláris aktivizmus, ez fanatikus és terrorisztikus tempó.

Ha az állam valóban akkora veszélynek tekinti a dohányzást, mint propagandájában hirdeti, akkor kötelessége volna betiltani a dohánytermékek forgalmazását. Ha nem tiltja be, akkor viszont nem lehetetlenítheti el a dohányosokat (amely csoport jelenleg a felnőtt lakosság kb. felét teszi ki), nem hozhat végrehajthatatlan törvényeket, nem uszíthat hivatalosan olyan torz, hazug, manipulatív statisztikákkal ellenük, amelyekben pld. összehasonlítja a dohányzással kapcsolatos állami bevételeket és az egyéni és társadalmi kiadásokat és nyolcvanmilliárdos mínuszos szaldót von stb.

(Egyébként eddig maga (mint állítólagos orvos) produkálta a legelképesztőbb és legerkölcstelenebb uszító hazugságot, amikor képes volt leírni, hogy a dohányosok gyilkosok, mert a dohányosok lakásából a zárt nyílászárókon keresztül átdiffundálnak a mérgező anyagok a szomszédba és megmérgezik a gyerekeket.)

Abban a társadalomban, ahol ez megtörténhet, ami ma nálunk a dohányosokkal történik, ott megtörténhet másokkal is. És meg is történik.

ü
bbjnick

Robinzon Kurzor 2012.06.07. 20:31:54

Én már tegnap este megmondtam!

Robinzon Kurzor 2012.06.07. 20:41:33

Néhány üdítő kivételtől (ergé, politicus, Stupmf, Ablonczy, Techet) eltekintve rémisztően nívótlan volt az egész.

Nem érheti Orbánt az a vád, hogy ott a sok fényes koponya a Fidesz körül, csak nem hallgatnak rájuk ...

Schöpflin, Lánczi, Megadja alulmúlhatatlan.
Tkp. a Bayer-féle főállású önkéntes mérvadók (Tőkéczki, Lovas, Csermely) is, de tőlük eleve kizárt volt bármi mást várni.

Aristo kakukktojás: ő nem értette meg a feladatot, de önmagához képest remek dolgozatot írt.

Robinzon Kurzor 2012.06.07. 20:44:35

@bbjnick:

Le kéne szokni, kicsi huszár.

WysiWyg 2012.06.07. 21:10:16

@Robinzon Kurzor: Hogyne. Kiderült, amit eddig is tudtunk.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.07. 21:16:58

@bbjnick:

na, ezt elképzeltem ortodox zsidóban, és bár soha, esélye sem lenne, hogy megvalósuljon (istennek hála), már csak féktelenül tomboló zsidóuralomtól való rettegésed miatt is megérné a megvalósulása azt a tizenöt másodpercet, amíg szombaton, vagy akár tetszőleges napon nem zabálhatsz (mert az a magyarság, tudom) szalonnát, mert cserébe levágják a faszodat.

kurvaisten, hogy megérné, hogy értsd, kurvaisten.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.07. 21:22:12

@bbjnick:

egyébként igen tiszteletreméltó, ahogy magácska sem a csúnya, ondoríttó ultralibsi hordák kezébe adna, hanem pont a magának nem tetsző magukfajták kezébe úgy is mint szélsőség. és nem, nem révedezik el azon, miért még a saját példájában is pont a magukfajták a kibaszott szélsőség, jaj, dehogy. húbazmeg, húdekurva.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.07. 21:25:09

@Robinzon Kurzor:

"Aristo kakukktojás: ő nem értette meg a feladatot, de önmagához képest remek dolgozatot írt."

amiről geci sokan lemaradtunk. amit írt, arról persze nem, de hát az a mi hibánk, jobb lett volna, ha azt olvassuk, ami ugyan nem létezett, de te jól azt olvastad.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.07. 21:28:38

@mavo:

pedig lehetett volna riogatni a(z) egyébként ultra röhejes ortodox bibsikkel is. kedvenc témám amikor a homofóbia faszaságára az ő homofóbiájuk a bizonyíték.

WysiWyg 2012.06.07. 21:41:42

@mavo: mi római katolikusok, mint ilyenek, csak 1 dolgot nem tűrünk szó nélkül. Ha Krisztust bántja valaki...

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.06.07. 22:26:34

@bbjnick: "(amely csoport jelenleg a felnőtt lakosság kb. felét teszi ki)"

Ez természetesen nem igaz. Valami 3x%férfi és 2x%nő bagózik a felnőtt népességből.

Egyébként, fogyatékos felebarátom, ugyan, mond már, hol van korlátozva a te dohányozhatnékod úgy, hogy az ne volna indokolt az adott szituációban - lévén hogy ott az ostoba szenvedélybetegségeddel mások egészségét is veszélyeztetnéd - he?

És hát ja, bármiféle erkölcsös államnak nem bevételt kéne csinálni a dohányzásból. Szimplán be kéne tiltania. Csak éppen ez betarthatatlan volna. Viszont jelzem: még ekkora jövedékiadóbevétellel is nettó ráfizetés vagytok a társadalomnak. Nem is kicsit. Szóval ha már betiltani nem lehet, szerintem a valós költségeket téríthetné a sok dohányos, vagyis emelni illenék a jövedékit.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.06.07. 22:32:23

@mavo: Értem, hogy má' megin' elfogyott a koccintós, és esz az ideg, de ugyan, mond, mi fasz értelme k.istenezni? Miféle gyermeteg perverzió ez? Miért nem lehet ennyit tiszteletben tartani, hogy van egynémely dolog, ami másoknak annyira fontos, hogy azokat nem szarozzuk össze? Akkor sem, ha nekünk egyáltalán nem fontos. Mi ebben a nehéz?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.08. 00:26:40

@Dr. Zerge:

Ahány hivatkozás, annyiféle százalékot olvashatsz. Amiben hasonlóak az efféle hivatkozások, hogy általában 2,5 millió körüli számban adják meg a magyar dohányosok számát. Ez az összlakosság körülbelül egynegyede. Hogy a felnőttkorúak hány százaléka? Ha te tudod a pontos adatot (ismered a magyar társadalom pontos korstruktúráját), mondd meg te!

Látom, a nyilas/ávósfantáziád rendesen rápörgött erre a témára! Ami nem is csoda, mert a magadfajta frusztrált kisemberek szellemi és erkölcsi nívójára lett kalibrálva a téma társadalmi be- és felvezetése. Hol veszélyeztették neked bármikor is az egészségedet a dohányosok? Talán akkor, amikor még dohányoztál, és te magadnak veszélyeztetted azt:-) Természetesen, odáig már nem jut el az agyad, hogy lásd, ugyanilyen felépítésű kampánnyal fognak ellened is uszítani, amikor pld. a gyógyszertámogatásodat szeretnék megnyirbálni vagy a nyugdíjadat csökkenteni.:-]

Ez a "ki kinek mibe kerül"-téma pedig valóban megérne egy kört! Mutasson már nekem valaki egy statisztikát arról, ami konkrét adatokkal szolgál arról, hogy "ki kinek mibe kerül"! (De lehetőleg ne olyat, amiben az állami dohányadó-bevételeket hasonlítja össze a dohányzás egyéni és társadalmi kiadásaival...:-))

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.08. 00:34:26

@bbjnick:

amiben az állami dohányadó-bevételeket hasonlítja össze = amiben az állami dohányadó-bevételeket hasonlítják össze

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.08. 06:00:31

@Dr. Zerge:

"Miért nem lehet ennyit tiszteletben tartani, hogy van egynémely dolog, ami másoknak annyira fontos, hogy azokat nem szarozzuk össze?"

na, most akkor ezredszerre is írjam le, hogyan is volta za, hogy én ezt betartottam, de TI nem tartottátok be, és egy idő után azt mondtam jó, akkor rám se vonatkozzanak a kulturált vitatkozás szabályai?

például ugye elég sokáig nem írtam olyat a hozzád hasonló gecire kulturáltan vitatkozó úriembereknek, hogy ne az alkoholista kurva anyjukból induljanak ki.

na, mostanra meg már leírom. barátságos gesztusokért barátságos gesztusok, tudod, így megy ez. az kurvára nem kulturált vita, hogy csak ti emlegethetitek a buzi drogos zsidó kurva anyámat, én nem a tieteket, mert akkor bunkó vagyok.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.06.08. 08:16:58

@bbjnick: Elmeháborodott felebarátom, hát a tömött buszmegállóban, az aluljárókban a mindenféle egyéb nyilvános helyeken igenis a bunkó, agresszív dohányos veszélyezteti a nemdohányzók egészségét, ez ügyben értelmes ember nem nyit vitát. Ezt normális dohányos sem vitatta, soha - ezért aztán ilyen helyeken nem is dohányzott.

Hogy hogyan kevered ehhez a nyugdíjat, mag a gyógyszerkasszát, az legfeljebb a pszichiáterednek érdekes.

Azon meg személyesen mindig jót derülök, amikor a neten valaki könnyen kereshető tényadatok tekintetében előbb blöfföl egy ordenárét, majd elkezd mellébeszélni, és ő követel pontos számokat. Google, baszd meg, google! Én utánanéztem, amit fejből írtam fennebb, az helytálló.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.06.08. 08:22:11

@mavo: "Ti"? Ostoba féreg, az vagy. Büdös proli, annak egyenértékű a trágár, akár sértő személyeskedés mások istenének káromlásával. "Ti"? Hogy én valaha zsidóztam, volna? A jó kurva életbe, te fasz, mondtam már: ne igyál!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.08. 08:31:25

@Dr. Zerge:

látom, te kenyérrel dobod vissza. :)

hahó, öcsi! amit és ahogyan írsz, az után kulturáltságot követelni, hogy is mondjam, szóval. szóval nem érted.

tudod, ha a folyamatosan zsidózó, komcsizó, kurvaanyázó haverjaidnak is időnként odaböffennél, hogy de hát a kultúra, ha pálinkától már írni sem tudó drága barátaidnak írogatnád, hogy ne írjanak piásan, még csak-csak megértem, hát ez a drága ember valóban aggódik a kulturált vita elmérgesedésétől.

no de nem. amikor az én kurva anyám van terítéken, amikor a cimbid szerint a saját lányomat kúrom, akkor furcsa módon kibaszottul kussolsz a kulturált vita mibenlétéről, és az sem jut az eszedbe, hogy esetleg grift cimbinek esetleg kicsit sok volt aznapra a pálesz.

na, én meg leszarom. kurvaisten. hát nem leírtam megint?

na, most mi lesz bazmeg? megversz?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.08. 08:34:29

@Dr. Zerge:

ja, és a TI az pontosan ugyanaz a TI, amit TI is használtok. a drogos, alkoholista, buzi zsidócigány libsikre. akik nektek a ti.

ha nektek szabad, bocs, nekünk is.

geci a világ? igen, elég geci. őszintén sajnálom én is, hogy nektek nem szabad mindent, és az ellenfeleiteknek nem kuss a neve. nagyon, nagyon geci világ ez.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.08. 10:26:11

@Dr. Zerge:

wow, szóval így kell kulturáltnak lenni. nem is olyan nehéz. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.08. 10:32:28

@Dr. Zerge:

de egyébként tényleg az a durva, hogy a ti fajtátok képtelen felfogni, hogy nem csak a zsidózás, a buzizás és a libsizés esetében van úgynevezett szólásszabadság.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.06.08. 10:56:19

@Dr. Zerge:
maga nem tébolyodna bele, ha generációkon át húzódna a családjukban a legvadabb képzeletet is felülmúlóan vad incesztus vonal? belegondolni is szörnyű. így, nézze el neki.

evil overlord (törölt) 2012.06.08. 11:03:43

@Dr. Zerge: Muhaha, vallja be, hogy maga Kohn bácsi Brüsszel főteréről. A libsiknek zsidóvérivó náci, a jobbantak gyermekvérivó bibsi.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.06.08. 12:54:10

@mavo: Ó, te fogalmatlan segg, hát ki a faszom mondta, hogy ne volna szólásszabadsági jogod istenkáromolni? Mióta nem tudsz olvasni, te pöcs?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.06.08. 12:56:42

@evil overlord: Ehehe, töredelmesen beismerem... Addig érzem jól magam, amig bébéjé mavónak néz és fordítva.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.08. 13:42:39

@Dr. Zerge:

édes istenem, te tényleg egy ostoba fasz vagy.

naccóval adott a kontextus, ami ugye ez a blog, és a hozzá eléggé szépen gyűlő kommentek, amik, hát ugye lásd a magát mostanában fasiszta őrmesterként produkáló elmebeteg fasz újabb gyerekbaszós célozgatásait, na, szóval mindannyian tudjuk, hogy milyenek.

ezek után jössz, jössz, és a szarkupacból kiemeled pont az én beírásomat, és kiselőadást tartasz arról, hogy juj, de cúna, cúna, fúj dolog beletaposni abba, ami másoknak fontos. ja, úgy egyébként ha nem haragszol, megjegyzem, te magad is kibaszott bunkó vagy másokkal, egy cseppet nem lógsz ki a sorból.

és bazmeg nem szakad rád a mennyezet, amikor ezt az álszent dumát lenyomod, és tényleg nem.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.06.08. 13:59:32

@mavo: Na, akkor egészen világosan: én arról beszélek, hogy kulturember semmilyen körülmények között nem kurvaistenezik, meg istenbasszamegezik, meg effélék. Nincs az a kontextus, érted? Meg arról, hogy aki gyárilag nem képes érzékelni azt a különbséget, ami az efféle istenkáromlás és bármiféle más trágár trollkodás között van, az fogalmatlan proli. Aki meg felhívásra sem, az egy féreg.

Minden, amit ehhez te itt még összehordtál, meg amit ehhez még életed végéig össze tudsz hordani: irreleváns.

És azon kurvára el kéne gondolkodnod, hogy minderre egy ateista irányítja elivott figyelmed maradék fókuszát, te ostoba bitgyík.

evil overlord (törölt) 2012.06.08. 14:02:16

@mavo: Az őrmester - a buzik szexuális szokásainak ecsetélésől eltekintve - önhöz képest finoman fogalmaz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.08. 14:13:14

@evil overlord:

wow.

na, akkor beszélgessünk arról, hogyan is kúrod a gyerekedet. látom, errefelé ez a kultúra, én meg alkalmazkodom.

evil overlord (törölt) 2012.06.08. 14:23:15

@mavo: Dolgozni kellene még a stíluson: az őrmester néha szórakoztató, magának nem szokott sikerülni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.08. 14:31:52

@Dr. Zerge:

te konkrétan nem vagy beszámítható, ha rólam van szó. valami feldolgozatlan gyerekkori trauma esetleg?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.08. 14:34:04

@evil overlord:

á, szóval az őrmi szórakoztató. hm. ízlések és pofonok. ld. még férfias szívatás tárgykörünket a buta zsidó olimpikonnal. :)

evil overlord (törölt) 2012.06.08. 14:39:05

@mavo: Azt írtam, hogy az őrmi néha szórakoztató. Nem mindig az. A "buta zsidó olimpikon" kapcsán meg gondolom még emlékszik, hogy mit írtam.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.08. 14:44:32

@jose maria padilla:

na, cuncimókili, téged hagylak utoljára.

az a gyanúm, valamitől neked az a tévképzeted támadt, hogy ahányszor felhozod a jó kis gyerekbaszós képzelgésedet, akkor engem megüt a guta, vagy ilyesmi. az a baj, hogy nem. vagy nem baj?

ó, persze, amikor először elsütötted ezt a csudás tréfát, el kell ismernem, hatással volt rám a végtelen aljassága. hogy egyáltalán értelmes lénynek kinéző tárgya, aki ebben leli az örömét.

csak tudod tünci fiúka, a legjobb tréfa is elveszíti a varázsát, ha sokadszor sütik el. mára sokkal inkább érdekel az, hogy a kulturált viselkedés helyi bajnokai hogyan viselik a kulturált humorodat.

és mint azt dr. zerge remek előadása is megmutatta: kiválóan, higgadtan, kulturáltan, el kell ismerni. mert kultúrában nem ismernek tréfát ezek az igazi, snájdig úriemberek.

na, további kellemes tréfálkozást!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.08. 14:55:47

@evil overlord:

és én állította mást? mindössze megengedtem magamnak egy fél mondatot arról, merrefelé vezetnek ezek a kiváló tréfák.

evil overlord (törölt) 2012.06.08. 15:02:56

@mavo: A virtuális anyázásból elég ritkán lesz fizikai inzultus. Kivéve, ha Tomcat barátnőjébe köt bele valami gyík.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.08. 15:26:00

@evil overlord:

szerintem ne erőltesd ezt a vonalat, nagyon nem erre gondoltam.

ha már viszont felhoztad, kurvaistenezésért nemigen késelnek a mi falunkba, az őrmi viszont válasszon valami más témát a viccöléshő, ha az itteni kocsmába téved, mert a szájába találják tömni a faszát, az meg nem áll jól egy akármilyen nyalka fasisztának sem. ha már a kultúra, mint olyan szóba került. :)

evil overlord (törölt) 2012.06.08. 15:33:07

@mavo: Tölgy kicsinálására gondolt? Ott tényleg virtuális anyázásból lett férfiatlan szivatás (és aljas hazudozás), bár tölgy valószínűleg egy ideje szerepelt a kilövési listán.

Az őrmi nem megy ki Mucsára, jó neki a Lipótváros.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.06.08. 15:48:49

@mavo:

nézze, nekem és másoknak is egyértelmű, hogy egy liberális piszkálja a lányát. ez nem vitatható.

"csak tudod tünci fiúka, a legjobb tréfa is elveszíti a varázsát, ha sokadszor sütik el"

ezt a kicsi mondta?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.06.08. 15:52:30

@evil overlord:
ha ki is megyek mucsára és és be is térek mondjuk ennek a vérfertőző proli kömmünlibsinek a kocsmájába, hát előbb kiszóratom onnan az ilyen alembereket.

evil overlord (törölt) 2012.06.08. 15:53:12

@jose maria padilla: Érdekes elképzelései vannak a libikről. Szerintem többnyire max. cigánypurdét ölelgetnek, de azt is csak jó messziről.

evil overlord (törölt) 2012.06.08. 15:55:13

@jose maria padilla: A biztonság kedvéért azért vigye magával a bajtársait! És vigyázzon a kutyaszarral, több van arrafele, mint a Szabadság téren!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.06.08. 16:11:15

@evil overlord: Leghamarabb már 2009 karácsony tájéka óta szerepelt a kilövési listán. Láttam, amikor anyagot gyűjtöttem paródiához.

evil overlord (törölt) 2012.06.08. 16:36:00

@Holger Hartland: Ennek ellenére az ávós valószínűleg nem gonoszbanya ágense, ugyanis van annyi esze, hogy tudja, hogy ezt vele szemben is el lehetne játszani.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.06.08. 16:39:49

@mavo: Hol volt itt szó rólad, te egomán senki?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.06.08. 17:11:12

@evil overlord: Fene tudja. Valószínűnek én sem tartom. A "nyilvánosabban fogok megnyilvánulni (sic) az ügyben" és az "erről beszélni szeretnék mindenféle emberekkel" üzenete ugyanakkor egyértelmű.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.06.08. 18:40:37

@evil overlord: Nekem mondja? Higgye el, képben vagyok. A vincentblogról az én útmutatásaim alapján törölt vagy három ilyen kiszerkesztést szempontpuska. :)

evil overlord (törölt) 2012.06.08. 19:36:54

@Holger Hartland: Tudom, követtem itteni csörtéjüket. Aminek kapcsán kiderült, hogy az amúgy egész értelmesnek tűnő szempontpuska is patkány.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.06.08. 21:22:53

@evil overlord: Szerintem szempontpuskának ez az ügy a vincentek által kedvelt kifejezéssel élve kognitív disszonanciát okozott. :)

Szindbad 2012.06.08. 23:24:25

Hahaha, a kommentek zseniálisak :) Most biztosan büszkék a "mi volt a jobb" sorozat szerzői.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.09. 03:30:46

@Dr. Zerge:

"Hol volt itt szó rólad, te egomán senki? "

ahan, tehát nem is úgy indult az egész diskurzus a kulturáltságnak az ő átributumjairól, hogy nekem tartottál kiselőadást, és abban nyilván nem az én koccintósom elfogyásáról emlékeztél meg igen kulturált módon, csak én, a rohadt egomán senki képzeltem azt. mert ugye ha mégiscsak nekem és rólam írtál volna, estébé, akkor ez a kérdésbe burkolt állításod igen enyhén fogalmazva is címeres faszság.

baszod alássan te tényleg elmeháborodottként tudsz viselkedni, ha rólam van szó. esetleg annyira bebasztál, hogy elfelejtetted, mivel indítottál. hm. valamelyik. és nem is érdekel, melyik.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.09. 03:33:19

@evil overlord:

ó, tudom én azt, csodálkozom is, hogy még nem őrült bele, hogy akárhová néz, mindenütt zsidók vannak.

tölgy elvtár mártíriumát is unom ám, és már megint nem talált, ugye nem baj?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.09. 03:35:40

@jose maria padilla:

amiként a jó keresztény kisfiúkat baszik, a jó fasiszta meg arra veri ki, hogy a libik nemi életéről fantáziál. különben minek emlegetné ugye minden szíre-szóra.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.09. 03:48:24

@Szindbad:

főleg ez a kulturális szálba rejtett kiskáté, a "hogyan trollkodik az úriember és hogyan nem" izgalmas témájában, különös tekintettel a blaszfémia és a koccintós márkájú szeszes ital fogyasztásainak összefüggésére. :)

hogy őszinte legyek, mint sörbarátot nem is igazán ez az alkesz vonal bántott, hanem hogy szegénykém még annyit sem tudott megjegyezni rólam, hogy bort évente kábé háromszor iszom, töményet szintén.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.06.09. 08:27:24

@mavo: És ettől ez még nem rólad szól, ezt kb. mindenki érti itt. Te is, persze. Csak - mivel igen kellemetlen számodra az ügy lényegi kérdése - inkább úgy teszel, mintha az alkoholizmusod, vagy bármi egyéb mellékes megjegyzés volna itt a tárgy. De nem az. Már bocs, de maga a gondolat egy rossz vicc, hát hogy lehetnél te ennyire fontos?

Egyebekben meg a faszom sem foglalkozik férgek, senkik alkoholizálási szokásaival, nézzenek már oda, csak nem kell nekem nyilvántartást vezetnem egy mavo szokásairól, hogy mit iszik, mennyit iszik, hát ki nem szarja le?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.06.09. 08:33:56

@mavo:

ugyan barátom, a jó fasiszta pusztán hergeli az elmebeteg libsi nemielhajlót, hogy buzogjon benne a fájdalom. hogy a népdal nyelvén szóljak, a magának a fasza is bánattal van kiverve. /népdalt is tudok írni, lám/

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.09. 09:19:29

@Dr. Zerge:

drága ó zerge, te egyre jobban nem érted, én meg egyre inkább el tudom képzelni, hogy valójában valami tudatmódosító szer a bajod, amit aztán tőlem az agyad is termelhet.

tudod, ha nem érdekelnek a mavók koccintós fogyasztási szokásai, hát ne írj róluk, és akkor majd nehéz lesz azt hinni, hogy de.

egyebekben ez a lassan teljesen őrült vitát, ami a korábbi trollságkidekázgatás, és mavo koccintós fogyasztási szokásainak kitárgyalása után mostanra már csak arról szól, hogy ezeket aktuálisan mikor és hányszor tagadod le és/vagy bagatellizálod, hogy az nem is úgy, és nem is ott

kicsit meguntam.

folytasd egyedül, de el ne feledd közben rovancsolni a koccintósokat, és alkalmanként a bajszod alatt arról mormogni, hogy na, már megint úgy megmondtam ennek a mavónak, hogy valójában nem is mondtam meg annak az egomániás senkinek.

húbazmeg, már megfogalmazni is egy kis kirándulás volt az őrület birodalmába. és te ezzel élsz együtt egész nap. sajnállak kicsit. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.09. 09:24:36

@jose maria padilla:

látod, jó barátom, a kulturált faszista ellenben ismer mértéket és határt abban, hogy ugyan már mivel hergeli a mocskos libbantat.

a poénjaid alapján te konkrétan egy büdös, suttyó fasz vagy, akit tetszőleges kocsmában a második beszólása után belezne ki az egyébként roppant príma faszista humorra sajnálatosan nem vevő proletár csürhe, akit te amúgy olyan roppantul lenézel.

Gandalf Garaboncias 2012.06.11. 10:09:43

Mi a bal - avagy minek örülnek Vincenték a Népszabadság szerint:

"Egy posztunkról ugyanakkor azt állítják rosszakaróink, döntő szerepe volt abban, hogy egy ismert jobboldali docenst eltávolítottak az egyeteméről ízléstelen antiszemita bejegyzése miatt. Ez ugyan hülyeség, de nagyon jól jelzi, mennyire túlértékelik egyesek a blogok közösségbefolyásoló erejét."

nol.hu/belfold/20120609-blogoszferak_zeneje

Dr. GGG77 2012.06.12. 12:42:37

Tőkéczki, Lovas, Csermely, Schmidt egyszerre volt röhejes és borzalmas.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.06.13. 16:13:26

@szempontpuska: Kár, pedig éppen arra utaltam evilnek, hogy tévedhetett a minősítésedben. De ha nem, hát nem. :(

Alfőmérnök 2012.06.15. 14:53:25

@Holger Hartland: Igazán nem akarom kisebbíteni, vagy relativizálni a patkányblog bűneit, csak mintegy érdekességképpen jegyzem meg, hogy a tölgyék által méltatott Benei Péter ugyanazt csinálta Molnárgörénnyel (nevesítette), amit jótündiék tölggyel.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.06.15. 16:03:40

@Alfőmérnök: Tekintsen tájékozatlan amatőrnek, de nem tudom, ki az a Benei Péter. Google-val is csak annyit látok (egy perc alatt), hogy valami médiaizé. Tekintsen továbbá privacy-fetisisztának (sőt, privacy-fasisztának, privacy-nácinak), de a nickek anonimitásának megsértését aljasságnak tartom. Különösen, ha ismételten történik, IRL következményekkel jár, és az elkövető utólag is büszke rá ahelyett, hogy bocsánatot kérne.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.06.17. 00:09:16

@Alfőmérnök: Olvastam. Ez a Molnárgörény érdekes figura. Érdekes az is, amit a netes névtelenségről ír. Benei meg ezek szerint egy olyan ifjúkonzi, akinek végül nem esett le minisztériumi állás vagy szponzorált blog? :)
süti beállítások módosítása