Utoljára a Morvai-Heller catfightról
2011. március 06. írta: TuRuL_2k2

Utoljára a Morvai-Heller catfightról

  Heves indulatokat váltott ki csütörtöki, Heller Ágnes hazudik 2006 őszéről című posztunk, amiben Heller március 1-i, brüsszeli beszédéből emeltem ki egy részt, melyet a Hungarian democracy in danger? című vitanapon mondott. 

  Amikor a posztot írtam, a bejegyzésbe beillesztett videón kívül nem találtam más felvételt Morvai Krisztina kérdéséről és Heller Ágnes válaszáról. Többen azzal gyanúsítottak, hogy szándékosan nem tértem ki Morvai mondandójára, pedig nagyon is szívesen foglalkoztam vele, ahogy már korábban is jó néhányszor. A HírTV-n leadott változatban azonban Morvai csak vágóképként szerepel, eredetiben nem lehet hallani, miket mondott. Szerencsére azóta sikerült egyhuzamban végignézni és meghallgatni a teljes produkciót, kérdésestől-válaszostól:

  Az egész vita az Európai Zöldek frakciójának szervezésében zajlott, nem az Európai Parlament hivatalos programjáról van szó. Az eseményen volt angol-magyar szinkronfordítás, így ha a két hölgy magyarul vitatta volna meg a kérdést, akkor most nem kéne azon vitatkoznunk, hogy mi is lehet a magyar jelentése a Heller által mondottaknak - de mindketten dolgoztak/tanítottak New Yorkban (Morvai az ENSZ-ben, Heller a New School for Social Research katedráján), nem idegen nekik az angol közeg.

  Lássuk akkor az összecsapás Morvai-jelenetét. Először is, elismerésre méltó az a munka, amit Morvai a 2006-os őszi jogsértések feltárásáért végzett, és az is érthető, hogy rendszeresen újra napirendre venné a kérdést. Kevésbé elismerésre méltó (sőt, egyenesen káros), hogy sokszor erős túlzásokkal beszél a történtekről, most is ebbe a hibába esett. Hazugság, hogy 2002 és 2010 között minden kormányellenes tüntetést feloszlatott volna a szocialista-liberális kormány, bár valóban voltak jogszerűtlenül feloszlatott demonstrációk. A százakat bebörtönözni és megkínozni is túlzás, talán őrizetbe vétel lehetett ennyi, de nem börtönöztek be és különösen nem kínoztak meg százakat.

  Sokan hivatkoztak arra, hogy Heller azon húzta fel magát, hogy Morvai a líbiai helyzethez hasonlította az itthon történteket. Nos, ez nem igaz, Líbia egyáltalán nem is kerül szóba. Heller válaszának kontextusa szempontjából érdekes, hogy Morvai kétszer beszél lövésről, mindkétszer a shoot at kifejezést használva, azaz azt kéri számon, miért lőttek rá az emberekre.

  Heller azzal védekezik, hogy szavait szándékosan félrefordították, ő csak arról beszélt, hogy senkit nem lőttek le és senkit nem kínoztak meg. Morvai kérdésében a shoot at egyértelműen meghatározza, hogy a válaszban mire vonatkozik a noone was shot. Heller háromszor ismétli ezt el, s egyszer sem pontosítja olyasmivel, hogy shot dead vagy with live ammunition. S ha esetleg el is fogadjuk, hogy tényleg csak az éles lőszerről beszélt, a kijelentése második, kínzásokra vonatkozó része akkor is hazugság marad. Nem spanyolcsizmára kell itt gondolnunk, egy védtelen, megbilincselt ember ujjának eltörése vagy az őrizetbe vettek huzamosabb időn keresztüli térdepeltetése, terpeszben fejjel a falnak döntése is egyértelműen kínzás.

  Van abban igazság, hogy nem teljesen méltányos egy idős asszonyt így pellengérre állítani. Nem is tennénk, ha Heller csak a Lukács Nosztalgiakör vasárnapi teadélutánjai résztvevőivel osztaná meg a magyarországi politikáról szóló, szofisztikált meglátásait. De ő az Európai Parlamentben tart előadást a magyar demokráciáról és mindenféle európai lapoknak nyilatkozik, s láthatóan sokan adnak is a szavára. Az meg úgy nem ér, hogy amikor kritizál, akkor bátor és hiteles értelmiségi, amikor számon kérik mondandóját, akkor viszont védtelen, idős ember.

  Végezetül pedig itt a zöldek rendezvényének teljes, vágatlan felvétele, ha valakit érdekel a többi Heller-megmondás is:

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr282713145

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szerkesztőségből jelentjük 2011.03.07. 11:39:56

A Széll Kálmán tervhez igazodva szerkesztőségünk elhatározta, hogy a balliberális média folyamatos károgásától, jajveszékelésétől és nyivákolásától elhatárolódva, jó példával jár elő és a maga is a megszorítások a szigorú reformok útjára tér. Az e...

Trackback: Dumakormányaink 2011.03.07. 11:30:27

Mondják, hogy ha tudni akarod, mi a kormány dolga, akkor állíts meg egy járókelőt Bern utcáin, és kérdezd meg tőle, hogy hívják a Svájci Államszövetség elnökét. Nem fogja tudni. Nem érdekli, ugyanis. Ki nem szarja le, hogy ki az elnök? Az ország működi...

Trackback: Morvai Krisztina hazugságai és ami ráépül 2011.03.06. 22:53:18

Morvai Krisztina elképesztő hazugságsorozatot nyomott le kedden Brüsszelben. A Mandiner fideszes szerzője mégis csak annak kiragadásával foglalkozott, hogy Heller Ágnes mit válaszolt Morvai egyik - hazug - felvetésére. Ezt, mint az eset tanulságát a v...

Trackback: Társadalmon kívüli értelmiség, kolonizált társadalom 2011.03.06. 12:36:27

Heller Ágnes megmondta, hogy is nem volt ez. Különös véletlen, hogy épp nagyívű és igazi episztemológiai tisztaságú megnyilvánulása előtt éjjel linkeltem egy témába vágó, 2009-es szöveget. Amit ezúttal egyszerűen be is másolok. (A szerző nem emel kifog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muad\\\'Dib 2011.03.07. 12:50:31

@szakállasbácsi:
Te normális vagy? Olvasod amit irkálsz? Ilyen műfaj? Rendben lévő dolog, hogy a rendőr bántalmaz olyan embereket, akire haragszik szerinted. Tehát, ha egy bűncselekmény során kést fog valaki egy rendőrre, esetleg fellöki, megsebesíti, akkor a minimum, hogy a rendőr jogosan töri el a fogdában néhány csontját, valamint jogosan rugdossa a haverjaival a földön fekve!? Mondd, milyen rendszerben szocializálódtál te, barátom? A te gondolatodat követve jogos egy háborúban a civilek kivégzése partizántevékenység esetén, mert az egy olyan műfaj... Komolyan az agyam eldobom.

sárkányfő 2011.03.07. 12:50:55

@Tüzes Mackó:
Ja, persze.

Ezzel az éles lőszerekre utaló idézettel búcsozom, trollokra nincs se időm se kedvem:

Morvai Krisztina videó - 1:21-kor:
"Miért kellett 2002 és 2010 között megtörténnie ennek újra és újra?"

szakállasbácsi 2011.03.07. 12:52:32

@ROBERTO: Jó, akkor mondj olyan jogállamot, ahol ilyen nem fordult - fordulhat elő!

Svédországban, ami nyilván a Te fogalmaid szerint nem is jogállam - pár éve éles lőszert használtak egy tüntetésen.
Később a vizsgálat szerint jogos önvédelem volt, mert a dobott kő simán megölhette volna a rendőrt, ha rosszul találja el.
De hát Neked ugye ab ovo igazad van. Volt. Lesz is.
Nem baj: én szóltam.

velorex-vezető 2011.03.07. 12:53:12

"Azért nem mész el, mert VESZÉLYES.
Soha nem lesz olyan hatalom, ami ezt ki tudná védeni. Ez mindig, mindenhol veszélyes lesz. És mindegy, hogy igaza volt-e annak akinek kilőtték a szemét: ha óvatosabb lett volna, felméri a helyzetet, akkor ez nem fordult volna elő. "

Ez a hatalom nem is igyekezett kivédeni, hanem megdicsérte a rendőrséget és Demszky kitüntette görényit. Az már régen rossz, ha nem mehetnek az emberek az utcára, mert a rendőrök tele vannak bosszúvággyal, aminek a hatalom szabad folyást enged. Ez a mi problémánk és ez a problémánk az ú.n. liberálisokkal, hogy még ezen képesek vitatkozni és a szerecsent mosdatni.

walter77 2011.03.07. 12:53:58

@ROBERTO:
NEM!
Ti nem értitek - és ez már az ovis szint természtesen - az van, hogy számotokra az, aki nem ért veletek egyet az bűnpártoló, hazaáruló, hellermocsok, libsi.

Ha csak arról folyna a vita, hogy jogállamban elfogadhatóak-e a rendőri túlkapások, akkor a válasz természetesen az, hogy nem. DE ettől függetlenül egy jogállamban az sem elfogadható, hogy benzines üvegeket dobáljanak meg autókat gyújtogassanak, mert valakiknek nem tetszik valami. A hangulatkeltésben igenis a jobboldal felelőssége óriási.

A végletes és szögletes gondolkodásotokat pedig az jelzi a legjobban, hogy az egyetnemértést (általatok alapigazságnak vélt) erkölcsi alapon ítélitek meg és bűnpártolónak, sőt nemtelen hazaárulónak tituláltok mindenkit aki más véleményen van.
Ennek ez a Morvai - Heller polémia csak egy fejezete, valamikor akkor kezdődött, amikor a fidesz kitalálta, hogy ők biza kirakják a kokárdát, mert ezzel jelzik, hogy ők húdefaszán nemzetiek és ennek okán minden fideszes kokárdával járkált, akin meg nem volt, az nyilván szoci, libsi gané kommunista volt.

Tüzes Mackó 2011.03.07. 12:54:45

@sárkányfő:
Na majd ha megtanultál magyarul és képes vagy egy szöveget összefüggésébe értelmezni nem szavanként visszagyühetsz.

Majd kiírjuk hogy "EZ ITT EGY KIHALÓ ÁLLATFAJ UTOLSÓ PÉLDÁNYA" aláírás:
Rab Madarak Szövetsége Troll Klub

szekertabor · provo.blog.hu 2011.03.07. 12:56:51

@sárkányfő: "ugyan miért kellett volna leadni a követeléseket a tévének?"
Azért, mert közérdekű információt tartalmaz, vagyis hír. A közszolgálati televízió pedig köteles tudósítani róla.

Figyelj, ha néhány ember összeverődik, hogy a vélemény- és sajtószabadságot sirassa, akkor paradox módon szó szerint idézik őket. Arról pedig, hogy a kiszivárgott öszödi beszéd miatt felháborodott embereknek mik a követelései, nem volt hajlandó beszámolni sem az MTV. Furcsa.

De ha már itt tartunk: néhányan a mai napig azon a véleményen vannak, hogy aki aznap kimerészkedett az utcára, maga tehet róla, ha a rendőrök elkapták és összeverték. De ha az MTV mocsok vezetése nem tudósít arról, hogy a Kossuth téren tízezrek tüntetnek az öszödi beszéd miatt, és igen feszült a hangulat, akkor honnan is kellene tudnom, hogy óvatosnak kellene lennem?

szakállasbácsi 2011.03.07. 12:59:22

@Muad\\\'Dib: Én a valóságban szocializálódtam.
Sajnos:
1. A valóság nem igazságos és méltányos, sokszor emberek ártatlanul kerülnek bajba, érdemes óvatosnak lenni
2. A törvényeket gyakran ki lehet játszani hatalmi pozícióból és ilyenkor ez meg is történik (lásd fentebb)
3. a Törvények annyit érnek, amennyit be lehet belőlük tartatni: bosszúszomjas rendőrséget nem lehet lecserélni egyik hétről a másikra.

Rossz-e, hogy így van? Nagyon rossz. Sokkal jobb lenne egy igazságos és méltányos világ, ahol nem lenne hüvelygomba, gyermek leukémia és adóhivatal.
De ez a világ nem ilyen.

Most megyek, megkeresem az agyad.

szekertabor · provo.blog.hu 2011.03.07. 13:00:59

@ingyenebed: Ne haragudj, de amiket itt állítasz, azokat csak a Gyurcsány Fecó mondataihoz tudom hasonlítani (bár meglehet, erre büszke is vagy). Egyszerűen nem felelnek meg a valóságnak. Amennyiben állításaidra bizonyítékaid vannak, kérlek, tárd elénk.

cogito verus 2011.03.07. 13:02:48

@Tüzes Mackó:
Ok. tüzes mackó. Nem vitatkozom veled, mert értelme nincs.
Vedd elő a józan eszed, ha van és ne a zsigeri indulatodból beszélj. A harag rossz tanácsadó. Hallgass az eszedre.
Ismétlem: ha van.

Muad\\\'Dib 2011.03.07. 13:04:36

@szakállasbácsi:
Nagyszerű. Amikor tehát a szélsőjobb felveti, hogy a tizedszer rabláson ért purdén elférne egy pofon, akkor rasszista náci banda, ha őket rugdossa a rendőrbrigád, miközben a földön fekszenek, akkor ilyen a világ. Kettős mérce rulz....

cogito verus 2011.03.07. 13:06:37

@kvadrillio: Nem az emberek szemét.?
..A békés tömegek szemét? Így van a Gyurcsány kilövette az emberek szemét.
Szemétség ilyen hülyeséget állítani.
Semmi gond.
A gondolkodás nem a kenyered.
Sebaj.

szekertabor · provo.blog.hu 2011.03.07. 13:06:52

@preston: Neked is csak azt tudom válaszolni, amit Sárkányfőnek pár kommenttel feljebb.

cogito verus 2011.03.07. 13:07:58

@Tüzes Mackó: És ha nem akkor majd bevallja.

Tüzes Mackó 2011.03.07. 13:09:07

@cogito verus:
OK. Cogito Versus:
Nem vitatkozol velem mert szélsőségesen elfogult vagy.
Vedd elő a szemüvegedet és ne a tőröl metszett liberális klisséket ismételgesd.
A kritikátlan liberalizmus rossz tanácsadó. Ebből lesz az anarchia. A jobboldal szellemi nívója nem kisebb a saját szekértáborodénál.
Ha érted miről beszélek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 13:12:50

@szakállasbácsi: el lehet menni, Szakállasbácsi. Ezt mondta a nagy Gyurcsótány, a pápai táncos.
Ellenzék nélkül is van demokrácia. Valami ilyesmit pedig a mélynövésú felcsúti bajnok pedzegetett. Vagyis rád itt és most semmi szükség... :)

Tüzes Mackó 2011.03.07. 13:19:41

@cogito verus:
Maradva a tényeknél a személyeskedést kerülve:
2006. okt.23 statisztikája:
-12 kilőtt szem,
-több tucatt fej és felsőtest sérült,
-ájultra vert országgyűlési képviselő
-kardlapozás

A demokrácijja ünnepe gyurcsányéknál.

sárkányfő 2011.03.07. 13:19:52

@szekertabor:
Azt nem te döntöd el, hogy az MTV szerint mi közérdekű, és pláne olyan mértékű-e, hogy érdemes leadni. És ha igen, mikor? Sem a tartalmát, sem az időzítését nem a tünetők írják az MTv híreinek. És megértem az MTV-t, én se adtam volna semmit, ha erővel kérik, vagy pláne követelik. Majd max. leadom másnap, ha tényleg arra érdemes, de akkor és azonnal biztos nem, nehogy már azt higgye pár összeverődött ember, hogy ők az én főnökeim és követelőzhetnek meg dirigálhatnak.

Különben is, miért nem a Hír tv-hez mentek? az biztos leadta volna. tán le is adta.

az nem igaz, hogy nem lehetett tudni, hogy mi van a kossuth téren, én vagy 3 országos tévén néztem élőben és az összes csatornán vezető hír volt. ne mondj már butaságokat kérlek. és ha valaki véletlenül nem tudta a tévékből, rádiókból, internetről, simerőseitől, kollégáitől, bárkitől, akkor már kurva messziről észrevette a saját szemével, hogy valami nem stimmel.

és persze a lényegre nem válaszoltál: ha netán jogos is lett volna a követelés, akkor annak az elutasítása mióta jogalap a tombolásra? te tényleg nem érzed az égbekiálltó aránytalanságot? Mégis hogy gondolod hogy bármiféle vélt sérelem jogalapot ad bárkinek is arra hogy emberke rágyújtson egy épületet, meg rendőröket támadjon meg?

szakállasbácsi 2011.03.07. 13:21:25

@Tüzes Mackó:
Veszem az adást.

Én Veled ellentétben megpróbáltam NEM a politikai program ígéretek alapján tájékozódni annak az országnak a helyzetéről, melyben élni vagyok kénytelen. Mivel olvastam újságokat, alapvetően nem lepett metg egy kicsit sem az Őszödi Beszéd, sőt nagyonis úgy láttam, hogy az csak egy jó kis ürügy volt arra, hogy indulatba hozhassák azokat az embereket, akik ugyancsak nem a politikai beszédekből ítélik meg országuk helyzetét, hanem vágyaik, reményeik, és érzelmeik alapján. Őket lehet szédíteni polulista demagógiával, őket lehet kivinni az utcára.

Szóval a Gyurcsány beszédben semmi új és leleplező nem volt, mindent tudott mindenki, aki ezt tudni akrata. Az "akrata" szó fontos itt.

A Te beállításod szerintem téves.

Igen sok 2002-2006 között született - liberális (fúj - fúj) és jobbos (vivát!) - közgazdász által írott cikkben olvashattál volna erről, ha a valóság érdekelne és nem az indulataid.

szakállasbácsi 2011.03.07. 13:27:32

@Muad\\\'Dib: Most hogy a francba sikerült ezt a purdét idehozni? Mikor, ki és milyen kontextusban mondta az általad idézett szavakat? Megint olyasmit adsz az én számba, amit nem mondtam, nem is gondoltam és aztán jól megcáfolod és nevetségessé teszed...Milyen stílusnak neveznéd ezt?
Nagyon bosszantó, mert nem lehet így érvelni, csak egymást bántani.

Tüzes Mackó 2011.03.07. 13:35:32

@szakállasbácsi:
Te Károly,

Ha te olyan utazó világpógár vagy akkor tudnod kellene hogy ha valamely minisztert , miniszterelnököt az ország vezetését befolyásoló hazugságon kapják le szokott mondani, ha nem morális válság lesz ami elhúzódó krízist eredményez és ez nem szolgálja az ország érdekeit. De gyurcsány inkább választotta az elhúzódó krízist amit kölcsönökkel mesterségesen életben tartott.

A választópolgárok nagy része próbál hinni a kampánycélokban azért szavazott 2006 tavaszán valahogy.
Aztán jött a marxi elszólás az öszödi zárt körű beszédben.

Te a hazugság dialektikáját természetesnek veszed és a hazugságokon nem lepődsz meg.

Azért az emberek többsége nem hajlandó a marxi etikett szerint kidobni politikai racionalitásért az erkölcsi ballansztot.

Nem érted ezt a gondolkodásmódot mert nem sajátod, viszont az európai kultúrkörben a moralitás és az etika kéz a kézben jár. A marxista-szocialista ideológia ezt rendeli alá az érdekeinek.

Meg kellene érteni a 2006-os bizalmi válság okát Károly, különben rabja maradsz a saját szellemi celládnak amin a szvak nem fognak áttörni.

A kilőtt szemű megnyomorított emberek ennek a gyurcsányi dialektikának az áldozatai.
Károly eljárt az idő szocializmus eszméi felett, ha nem ébredsz fel ott találod magad rövidesen a történelem szemétdombján.

Muad\\\'Dib 2011.03.07. 13:40:40

@szakállasbácsi:
Akkor megkérdem egyszerűbben. Tehát az ilyen a világ álláspont szerint akkor:
- ha egy rendőr megsérül, vagy már 2 napja túlórázik egy bűnöző miatt, akkor már jogos a brigád részéről, ha bántalmazzák az elkövetőt?
Más szóval, mikor elfogadható a kínzás és bántalmazás Hellernek, meg neked? Ha már elég dühös a másik fél?
Nem értelek, ugyanis az ilyen a világ érvelésed szinte bármire ráhúzható, ami történik, ezek szerint mindent engedni kéne...

tiborc2008 2011.03.07. 13:59:39

RE:
szekertabor 2011.03.07. 10:23:39
Ahol fát vágnak, ott hullik a forgács.

Bizony, ez rákmatyi eftás kedvenc mondása volt.
Valamint az, hogy inkább száz ártatlan szenvedjen, semmint egy bűnös megmeneküljön.
2006. október 23-án a rendőrállatok pont ennek szellemében jártak el.

walter77 2011.03.07. 14:01:22

@Tüzes Mackó:
Apám, nem nekem mondtad, de ennyi hülyeséget összehordani!

" hazugság dialektikáját természetesnek veszed és a hazugságokon nem lepődsz meg."
Viccesnek gondolod, de csak simán hülyeség. A politikai elit minden korban minden körülmények között csúsztat, mert ez létének feltétele. Mást gondolni naivitás.

"az emberek többsége nem hajlandó a marxi etikett szerint kidobni politikai racionalitásért az erkölcsi ballansztot"
Az emberek többsége nem tudja mit jelent a marxi etikett. Nyilván nem, mert nincs olyan. Amit Te annak vélsz az a kommunista rendszerek torz hatalmi éhségéből származó korrupció, ami általában minden politikai elit sajátja valamely mértékben. Erkölcsi ballaszt mint olyan nincs az emberek többségénél.

" az európai kultúrkörben a moralitás és az etika kéz a kézben jár. A marxista-szocialista ideológia ezt rendeli alá az érdekeinek."
Ezt mégis hogy gondolod? Mármint hol jár kéz a kézben? Mikor melyik politikai elitnél? Az embereknál úgy általában, vagy hol?
Minden ideológia jellemzője, hogy a valóságot a saját keretein belül próbálja leírni, még akkor is, ha ehhez alá kell rendelnie ezt-azt.

Mielőtt kiselőadást tartasz a marxi dialektikából célszerű lenne olvasni is tőle valamit.

tiborc2008 2011.03.07. 14:03:41

Szekértábor, gondolkodásod analóg rákosiéval, és ez vérciki.

Tüzes Mackó 2011.03.07. 14:11:13

@walter77:
Öcsi ugy látszik nem ismered szellemi elődeid filozófiáját és ténykedését.
Ez legyen a te bajod.
Addig is olyanról ne okoskodj amit nem ismersz.
Ajánlott olvasmányok Arthur Koester művei.

preston 2011.03.07. 14:20:06

@velorex-vezető: én is tanúsithatom az előkészületeket,
több szabadságharcosnak öltözött egyén ketchupot és gyufát vásárolt és arról beszélgetett, hogy ki , mit tett a
molotov koktélba. Ma alágyújtunk nekik, mondták,
és dörzsölgettek.

Goompah 2011.03.07. 14:28:17

@hogolyo78:

"Egyébként meg aljasok vagytok, mert még ha rosszul is fogalmazott volna Heller, akkor is nyilvánvaló, hogy mit szeretett volna mondani. Ebből csinálni egy ilyen hatásvadász, már-már gyűlöletkeltő posztot (mint az előző), hát minimum erős rosszindulatra vall."

Óvatosan azzal az aljas minősítéssel.

Filozófuséknál a nyelv alapvető munkaeszköz. (Heller esetében a szó mindkét értelmében, mert a testrészét a ballib seggek fényesre nyalására használja.) Tudják, hogyan kell használni. Heller ráadásul egy rendkívül művelt, értelmes, okos nő. Ezt az sem tagadhatja, aki nem kedveli vagy egyenesen utálja. Az angol nyelvismerete sem gyenge.

Ha tehát Heller bármit mondott, akkor mérget lehet venni arra, hogy pontosan azt akarta mondani és pontosan úgy, ahogy mondta. Ha kétértelműen fogalmazott, akkor azt tudatosan tette, lásd "a királyt megölni jó lesz félni nem kell...). Pontosan értette Morvai szövegét és tudatosan válaszolt rá úgy, ahogy.

Nekem sem volt rokonszenves Heller szövege, sőt kimondottan undorítónak tartottam. Ettől még ne becsüljük le a képességeit, a tudását, mert az méltatlan.

Azt meg, hogy zsidó, igazán ki lehetne hagyni. A megnyilvánulása nem a zsidó származása miatt volt undorító.

preston 2011.03.07. 14:31:31

@egerészölyv: hát persze, hogy nincs joga. ha lenne joga
akkor engednék, hogy elmondja a véleményét.szóljatok neki, hogy bekerülhet a hir tv-be, ha felgyújtja a szabadság teret.

Tüzes Mackó 2011.03.07. 14:43:22

@Goompah:
Szia,
Na végre egy értelmes korrekt hozzászólás.
Örülök neki.

Egy észrevételt engedj meg: Az összes magyarországot gyalázó a nyugati médiát telesíró magyarországi liberális nagy melldöngető: saját magunk hencegnek zsidó származásukkal is hogy őket magyarországon ezért üldözik.
Íme egy rögtönzött rövid névsor: Heller Ágnes, Fisher Ádám, Schiff András, Kertész Imre, Konrád György...

Ezek az ország szégyenei. Kit érdekel hogy zsidó de minek mószerolja a szülőhazáját? Ha magyarországon a zsidó közösség jól működne az ilyen tagokat már ott helyre tennék. Helyette "felvásároltuk Magyarországot" etc... nyilatkoznak.

Látod ez a legjobb út az ellenszenv megerősödésének.
Küzdeni kell az antiszemitizmus ellen, de még inkább az azt kiváltó okok ellen.

velorex-vezető 2011.03.07. 14:44:27

@preston: szerinted tehát ugyanúgy ítélhető meg egy rendőr, mint egy garázda? Szerintem a garázdát nem fizetik azért, hogy a törvénynek szerezzen érvényt.
A rendőrt meg nem azért fizetik, hogy a szadista ösztöneit kiélve "adjon a polgároknak".
gergényi nagyon tárgyszerűen kommentálta a videót, amin látható, amint Móczár Péter öttusázót leterítik, aztán minden arra menő rendőr belerúg .
" nem tehet róla senki, ha egy rendőr megbotlik egy földön fekvőben"
Olyan méltatlan ez az egész vita. Pontosan tudjátok, hogy mi történt akkor, de egyfelől kellemetlen elismerni, másfelől örültök magatokban, kunczemacival az élen, hogy jól megkapták a büdös fidszesek.

Goompah 2011.03.07. 14:44:59

@Rogerius:

"Román, főleg etnikai fórumokon, ahol általában (ésszerű) magyar szimpátiámrol ismernek rendszeresen "bozgoroznak""

Mindkét oldalon vannak sajnos olyanok, akik így adnak nyomatékot érveiknek.

Láthattad, hogy a 2006-os "sajnálatos események" megítélésében mennyire sokat számít a pártszimpátia. (Ettől persze még nem azt állítom, hogy az igazság félúton van, de én sem vagyok elfogulatlan.) Annak ellenére, hogy nem itt élsz, bizonyára te sem tudod kivonni magad ezalól. Vagyis az a tény, hogy távolabbról szemléled a dolgokat, még nem tesz téged bizonyosan elfogulatlan szemlélővé.

Ezzel nem megbántani akarlak, azt talán észrevetted.

Google 2011.03.07. 14:53:54

@walter77:

Hát tudod, lehet azt természetesnek találni, hogy egy miniszterelnök, miután elmondja, hogy négy évig semmit sem csináltak, minden napszakban hazudtak, és ekkora böszmeséget még európai párt nem követett el, mint az ő tandemük, erre a nép teljesen jogosan felháborodik, és ő továbbra is a helyén marad, kioktat, kitüntet és az elégedetlenek közé lövet, nos, ezek után azoknak, akiket ez az eljárás felháborít, teljesen igazuk van.
Lehet GyF-t tovább fürdetni, ezért bezsebelni a 30 ezüstöket, de azt, hogy ország-világ az efféle magatartást normálinak könyvelje el, arra lehet várni még. Sokat és hiába. Olvasson is bármennyi marxi dialektikát valaki.

szekertabor · provo.blog.hu 2011.03.07. 14:56:32

@sárkányfő: "Azt nem te döntöd el, hogy az MTV szerint mi közérdekű, és pláne olyan mértékű-e, hogy érdemes leadni. "
Na ez vicces. Ezzel az érveléssel már találkoztam, bár nem a véleményszabadság bajnokai szájából. Szóval az MTV szerinted egy hivatal, ahol eldönthetik, mi közérdekű, és mi nem az? Csak nem cenzúrapárti kommentelőhöz van szerencsém?

Ugyanis nem kell messze mennünk, hogy felismerjük, minden forradalom első lépései közé tartozik a tömegkommunikációban való megjelenés kiharcolása (a teljesség igénye nélkül: Budapest 1848, 1956, Bukarest 1989, Közel-Kelet 2011). "Pár összeverődött ember" miatt pedig nem kellett volna az egész rendőrséget mozgósítani. Tehát vagy elismered, hogy komoly tömegeket vitt utcára az öszödi beszéd felett érzett felháborodás, és hogy belülről ezt a résztvevők - tévesen - forradalomnak érezhették, vagy ragaszkodsz ahhoz a - téves - állításodhoz, hogy nem volt tömeges a megmozdulás, nem ért meg egy közszolgálati tudósítást, és akkor a hatalom indokolatlanul nagy és erőszakos választ adott.

Bocsi!

szekertabor · provo.blog.hu 2011.03.07. 14:58:46

@tiborc2008: Szerintem nem olvastad el alaposan a hozzászólásomat.

Tüzes Mackó 2011.03.07. 15:04:14

@szekertabor:
Ez a sárkánygyerek eltűnt mint szamár a ködben.
Mindegy a végén már úgyis csak trollkodott itt.

Goompah 2011.03.07. 15:16:43

@sárkányfő:

"Úgy is kérdezhetném, hogy te mire alapozod, hogy akik megsebesültek, nem támadtak a rendőrökre?"

Talán mert később sokukat felmentettek? Talán mert a rendőrök gyakran egymásnak is ellentmondva hazudtak? Talán arra, hogy jogállamban nem a vádlottnak/gyanúsítottnak kell bizonyítani az ártatlanságát?

Ha szoktál is olvasni, akkor talán már feltűnt neked, hogy igen sok alkalommal bebizonyosodott, felmentő ítéletek és kártérítések formájában is, hogy a rendőrök ártatlan embert vertek meg, zártak be, lőttek meg. Ha ezt eddig nem vetted észre - márpedig a szavaidből az derül ki, hogy nem -, akkor eztán sem fogod, így hiábavaló neked bármit is mondanom.

Egy apró utalás szekertabor kommentjére, amelyet kevéssel előtted írt:

"Ahol fát vágnak, ott hullik a forgács. Ezért nem jó rendőri intézkedés helyszínén tartózkodni. A világon mindenütt előfordulhat, hogy a tömegoszlatás hevében a vétlen járókelőnek is lekevernek egy pofont.
A jogállamiságot a diktatúrától az különbözteti meg, ami ezután történik. Jogállamban az ügy kivizsgálása, hivatalos bocsánatkérés a sértettektől és kártérítés az elszenvedett bántalmakért. Diktatúrában vagy látszatdemokráciában a sértettek elleni per hamis rendőri tanúvallomásokkal, meghamisított jegyzőkönyvekkel, az elkövető rendőrök azonosításának ellehetetlenítése (azonosító szám hiánya), a térfigyelő kamerák felvételeinek törlése, a rendőrség és vezetőinek kitüntetése, az atrocitások letagadása."

cogito verus 2011.03.07. 15:19:35

@Tüzes Mackó:
"Akkor most milyen a szekértáborom? Kicsi vagy nagy?
A jobboldal, ami magyarországon nem jobboldal, nem konzervatív és nem nemzeti liberális, hanem populista és demagóg. A szinvonala pedig jól jellemezhető a Professzorok
Batthyany Köréhez tartozó GATE rektor helyettesének filozófusokkal kapcsolatos levelével.
Primitív és értelmetlen. Kinek kell az ő köszönése vagy társasága?
Még a Kör vezetősége is elhatárolódott tőle.
Ez a helyzet!
Hogy ki az elfogult a nézőpont kérdése. Szerintem te vagy.
Egy párt szlogenjeit ismétled. Önállóan kellene, a tények alapján gondolkodni!

cogito verus 2011.03.07. 15:22:51

@Tüzes Mackó:
A történelem egy azaz egy szemsérülésről tud.
Ennek még a negyedik hatványa is csak egy.

walter77 2011.03.07. 15:48:31

@Tüzes Mackó:

Jajj, most mégis miről beszélsz már megint. Olvastam Marxot, ennek ellenére nem szellemi elődöm, ahogy olvastam Heideggert is, ő sem az és olvastam a Bibliát is, és az sem maradéktalanul az.

Lehet dobálni neveket, hogy mit kellett volna olvasni és mit nem, de én csak arra próbáltam felhívni a figyelmed, hogy ne használj fogalmi képtelenségeket és ne állíts per definitionem marhaságokat.

@Google:
Sehol sem mondtam, hogy természetes lenne Gy F bármely tevékenysége. Csak annyit mondok, hogy annak semmi köze a marxi dialektikához, ahogy egy átlagos liberálisnak sem. Más fogalmi készlettekkel működünk.

szakállasbácsi 2011.03.07. 15:50:00

@Goompah:
Jajj, de édes, kedves, naív ember vagy te!
Na, akkor léccci, lécci, mutasd meg már nekem, hogy mi lett a francia rendőrökkel a azok után, hogy lelőtték azt a gyereket (pedig nem is volt tömegoszlatás)? Vagy a többi nyugateurópai tüntetésen okozott néha súlyos sérülések kivizsgálásával? Német atomvonat ellen kűzdő Greeenpeacesek hülyére vrése után mi is történt ott? A holland lakásfoglalók dádája után mi lett vajon? New Yorkban mit tennének egy olyan kreténnel, aki lezár egy hidat, mert nem tetszik neki a választási eredmény? Talán csak nem megvernék esetleg lelőnék? Nem-e? Én már láttam francia rendőröket intézkedni! Na az nem teljesen olyan, mint, ahogy a magyarok csinálják, ot aztán volt csontzene! Mégis mit kellene csinálni egy dobáló életveszélyes csőcselékkel? Hagyni? Csak egy példácskát pls! Vagy akkor hol vannak Igazi Demokráciák?
A kis fejecskédben kitaláltad, milyen egy jóságos mesevilág és az számít Igaz Demokráciának? Olvassunk a Te gondolataidban és legyen az a szép új világ, amit Te annak kívánsz? Gyerekes hőzöngés, komolytalan képzelgés!
Kérem, vegyük már komolyan egymást!

szakállasbácsi 2011.03.07. 15:54:35

@walter77:
Azért a "marxi etikett", meg a "balansztot" után nem érdemes túl sokat várni, nem igaz?

walter77 2011.03.07. 16:07:41

@szakállasbácsi:
...de igaz. Csak egyszerűen bosszantó ez a céltalan, a legtöbb esetben téves vagy teljesen képtelen fogalomhasználat, mindezt úgy hogy a hozzászólásokban Az Igazságról szónokolnak, meg Az Erkölcsről, A Morálról miközben a fél országot fölakasztanák de legalábbis kiutasítanák.

velorex-vezető 2011.03.07. 16:22:06

@walter77: Az akasztásnak már 19` óta a Ti köreitekben van nagy hagyománya és ez átívelt egészen 56`-ig. Kérdezzétek meg kedvenc miniszterelnökötöket a felesége családi legendáriumáról.

szakállasbácsi 2011.03.07. 16:28:01

@Muad\\\'Dib:
Na akkor még egyszer.
Ha téged elüt az autó, mert megálltál pisilni a leállósávban az autópályán, akkor minden jogállamban meg fogják büntetni azt az embert, aki elütött. Te viszont olyan halott leszel, akinek ugyan igaza van, de ilyenekkel tele vannak a temetők. Egyszerűbb és biztonságosabb lenne a világ, ha a kiszámítható veszélyekkel értelmes módon számolnánk. Épp elég kiszámíthatatlanveszedelem van.
Nagyon jó lenne, ha nem ütne el az autó és hasonlókat lehet még hosszan mondani, de a baleset bekövetkezésében az is benne van, hogy Te egy kicsit túlságosan bíztál a KRESZ betartásában, vagy ha úgy jobban tetszik: a jogállamban.
Szerintem ugyanez érvényes a tüntetésre is. Meg fogják - ha megtalálják - büntetni azt a rendőrt, aki törvényeket sértett. DE: nagyon kicsi a valószínűsége, hogy megtalálják és annak is, hogy hasonló esetben a jövőben bármelyik ország, bármely rendőrsége nem ugyanígy viselkedik.
És ennek semmi köze Gyurcsányhoz, a kommunistákhoz, vagy bármihez, amin itt folyik a vita.
A rendőrség ilyen. ÉS, igen: jó lenne, ha nem ilyen lenne, stb. stb.

Goompah 2011.03.07. 16:39:15

@szakállasbácsi:

Édes, drága, kedves, okos, bölcs szakállas bácsi!

Egy másik országban elkövetett rendőri jogsértések vagy azok eltussolása, nem kellő kivizsgálása, a felelős rendőrök meg nem büntetése mennyiben menti, teszi törvényessé, megbocsájthatóvá ugyanezt Magyarországon?

Egyesek jogsértése mennyiben legalizálja vagy menti mások jogsértését?

He?

"A kis fejecskédben kitaláltad"

Mondtam már, hogy kicsi fejecskéje a kurva anyukádnak van? Ha nem mondtam, akkor most megtettem, drága okos szakállas bácsi.

walter77 2011.03.07. 16:39:17

@velorex-vezető:
Éppen erről pofázok!
Nincs olyan, hogy a "Ti körötök"! Nekem személy szerint semmi közöm nincs azokhoz, akikkel Te egy kalap alá veszel, ahogy a rendőrök zömének sem.
Az, hogy én nem vagyok fideszes, urambocsa' diktatórikus figurának tartom Orbán, Morvait meg paranoiás pszichiátriai esetnek egészen más okoból ered, mint az, hogy esetleg személyes kötődésem lenne bármilyen baloldali rezsimhez. Attól, hogy inkább vagyok baloldali mint jobb még nem tartozom a komcsik közé. Amúgy is, igazi komcsik már alig élnek, meddig akartok még rájuk fogni mindent.

Az akásztásnak amúgy igencsak nagy hagyománya van az ÖSSZES DIKTATÚRÁBAN AKÁR JOBB OLADLI AKÁR BAL!!!!! Sőt az akasztásnak igencsak nagy hagyománya van, amióta ember az ember.

Goompah 2011.03.07. 16:42:26

@szakállasbácsi:

"Kérem, vegyük már komolyan egymást!"

A komolyan vételnek része a kis fejecskékkel való szánalmas humorkodás. Te egy kis beképzelt faszkalap vagy, semmi más. :(

Google 2011.03.07. 16:54:46

@walter77:

Honnan veszed azt, hogy a mostaniak "a fél országot felakasztanák, vagy legalábbis kiutasítanák"?
Egész egyszerűen az ellenfelet meggyanúsítod, mert csak, vagy ha erre adott okot, akkor állj elő a bizonyítékokkal, az utódpártnak pedig - a szakállas nagybácsival karöltve - még a tényleges dolgait sem ismered el.
Hát ez lenne a dolgok marxi elintézése. Ezt akartad bemutatni?

velorex-vezető 2011.03.07. 17:09:41

@szakállasbácsi: Azért talán próbálj már visszaemlékezni a taxisblokádra. Az összeszokott taxisbrancs, SZDSZ támogatással a háta mögött megbénította napokra az országot, mert a kormány hazudott benzináremelés ügyben. Árpi bácsi megakadályozta, hogy az autókat a hadsereg eldózerolja, pedig nem akartak még gumilövedékkel sem lőni senkire ,csak az akadályokat akarták eltolni.
Aztán még ment a visítozás is, valami agyhalott kitalálta, hogy Horváth Balázs lövetni akart.
Csak úgy a párhuzam kedvéért említem Neked ezt.

pelikán* 2011.03.07. 17:14:47

@mavo: LOL
Lassuljál, panelproli!

szakállasbácsi 2011.03.07. 17:28:12

@velorex-vezető: Az elég szokatlan és szar ügy volt, az biztos. Az SZDSZ szerintem rohadt nagyot hibázott és kellemetlen emlék az egész. A taxisoknak természetesen nincs joguk megbénítani egy várost, azért, mert a kormányfő hazudott. A Horváth Balázs meg annyira volt józan és beszámítható belügyminiszter, mint egy zsák krumpli.
De ez most miért is téma? Ja, csak. Mert a rohadt SZDSZ, meg az "Árpi bácsi". Biztos ezek jelentenek valamit.
Mondd csak, tudod ezt a handabandát rovásírással is?

velorex-vezető 2011.03.07. 17:33:41

@szakállasbácsi: Igazi, jellegzetes, pimasz lekezelő stílusod van és igen gyenge kombinatív készséged.
Amit írtam a taxisblokáddal kapcsolatban, azt pontosan az alábbi okfejtésedre volt válasz.
Ugyanis bár megbénították az országot, egyetlen taxisnak nem lőtték ki a szemét.

Na akkor még egyszer.
Ha téged elüt az autó, mert megálltál pisilni a leállósávban az autópályán, akkor minden jogállamban meg fogják büntetni azt az embert, aki elütött. Te viszont olyan halott leszel, akinek ugyan igaza van, de ilyenekkel tele vannak a temetők. Egyszerűbb és biztonságosabb lenne a világ, ha a kiszámítható veszélyekkel értelmes módon számolnánk. Épp elég kiszámíthatatlanveszedelem van.
Nagyon jó lenne, ha nem ütne el az autó és hasonlókat lehet még hosszan mondani, de a baleset bekövetkezésében az is benne van, hogy Te egy kicsit túlságosan bíztál a KRESZ betartásában, vagy ha úgy jobban tetszik: a jogállamban.
Szerintem ugyanez érvényes a tüntetésre is. Meg fogják - ha megtalálják - büntetni azt a rendőrt, aki törvényeket sértett. DE: nagyon kicsi a valószínűsége, hogy megtalálják és annak is, hogy hasonló esetben a jövőben bármelyik ország, bármely rendőrsége nem ugyanígy viselkedik.
És ennek semmi köze Gyurcsányhoz, a kommunistákhoz, vagy bármihez, amin itt folyik a vita.
A rendőrség ilyen. ÉS, igen: jó lenne, ha nem ilyen lenne, stb. stb.

sárkányfő 2011.03.07. 17:46:25

@szekertabor:

Nézd, ez nem vélemény, hanem tény. Tényleg nem te döntöd el mit ad le az MTv, és nem is én, ezt maga az MTv dönti el. Pont. És mint írtam ha tőlem erőszakkal követelnek valamit, én se adom le.

"Budapest 1848, 1956, Bukarest 1989, Közel-Kelet 2011)"
ember, jól vagy? gyógyszer? a felsorotak mind diktatúrák voltak és/vagy kommunista elnyomó antidemokratikus rezsimek. neked nagyon az agyadba szállt a forradalom. csakogy olyan nincs demokráciában. legfeljebb puccs. az MTv ostromát, és a csőcseléket egyetlen politikai párt sem támogatta (hivatalosan..). köztörvényes bűnözők mögé amúgy sem szokás odaállni.
és nem csak politikailag vagy elmaradva pár évtiteddel, de technikailag is. A XXi. század, képezeld kisfiam, már nem az az idő, amikor a hatalom kisajátítja a tömegkummunikációt. Egy csomó tévé van, képzeld, meg internet is. z egyszerűen nem igaz, hogy ha annyira tombol egy csoportban a közlésvágy, ne tehetné meg. Már kérdeztem de azt is elsunnyogtad, miért nem a Hír tv-n adattátok le? Ott örömmel vették volna. de a neten még kérni se kell senkit, bárki bármikor felteheti.

amit te tömegnek nevezel, az pár ezer ember volt. ezt még egy szoci összeröffenés is ver, hát még egy fideszes. térj már észhez. amúgy nem egy csoport tagjaink száma legalizál bármiféle követelést.

és harmadjára kérdem, bár a hallgatásod is igen beszéde: egy még oly jogsnak vélt követelés elutasítása is mégis mi a francért ad jogot arra, hogy rágyújtsanak emberekre épületet? meg a többi? gondolkodj már el kicsit ember...

ha látni akarsz egy emberhez méltó tiltakozást, nézd meg a sajtószabadságért tüntetőket. van honlapjuk, szépen előre bejelentve tüntetnek, normális, kulturált az egész, sehol egy csepp vér, sehol egy sebesülés, a tiltakozók nem veszélyeztetik sem a rendőrök, se az arra tévedők testi épségét, nem alakítanak ki veszélyes helyzeteket. lehet nem egyetérteni a céljukkal, de attól még nem vadálok. ez van.

sárkányfő 2011.03.07. 17:48:00

@sárkányfő: elnézést az elütésekért, sietek, meg amúgy is fogy a türelmem, a khm, színvonalas felvetések cáfolására.

szakállasbácsi 2011.03.07. 17:49:07

@velorex-vezető:
Ja, szóval, akkor helyesen jártak el... Ez akkor nyilván példa volt. Pradigma: lám így kell a várost lezárókkal tárgyalni. Aha. Köszönöm.
Akkor Árpi bácsi mégse mocsok szadeszes áruló?
Mert valahogy ezt hallottam évekig, Biztos lemaradtam, vagy a lekezelő stílusom csiszolgattam valami tel-avivi ópiumbarlangban a buzi haverjaimmal. Bocsika. Van még mit fejleszteni az etikettemen.
Annyit azért tegyünk hozzá, hogy a taxisok nem gyújtottak fel semmit, nem dobáltak rendőröket, nem kötöttek el tankot és nem kiabálták, hogy dunába kéne lövetni minden kormánytagot, és lámpavasra Antallal és zsidók, ki a parlamentből. Nem viseltek nyilas egyenruhára emlékeztető maskarákat. Egyáltalán, tök normálisan lehetett velül ezért tárgyalni. Ahogy ezt Palotásék tették. Egyszerűen, akkor ők voltak az egyedüliek, akik mobil módon tudtak kommunikálni egymással, és ezért jól szerevezettek voltak, majdnem olyan jól szervezettek, mint a rendőrség.
De ez nyilván a velorex visszapillantóból nem látszik.

sárkányfő 2011.03.07. 17:50:39

bocs az offért, de ha már ilyen jó itt hangulat, tovább fokozom. friss hír:

"Az első két hónapban az államháztartás hiánya 559,7 milliárd forint szemben a tavalyi kéthavi 350,6 milliárd forintos deficittel. A február végi deficit az egész évre tervezett összeg 81,4 százaléka - ami komoly kérdéseket vett fel a tervezéssel kapcsolatban."

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=475974&place=kepnelkulivezeto1

Goompah 2011.03.07. 17:52:42

@szakállasbácsi:

"Én is szeretlek... "

Az "is" szót kihagyhatod, én inkább megvetlek a szemtelen és lekezelő stílusod miatt. Ettől persze te még maradhatsz homoszexuális, de nagyon kérlek, ne szeress.

szakállasbácsi 2011.03.07. 17:59:13

@Goompah: Egészségedre! Ma is jól telt a nap! Kis buzizás, komcsizás, ócsárolás!
Nem éltél hiába, igaz magyar lehetsz!
Az irónia kifejezést azért nézd meg az értelmező szótárban.

velorex-vezető 2011.03.07. 18:02:01

@szakállasbácsi: Rossz következtetéseket vontál le. Már sz első nap el kellett volna tolni az útban álló autókat. Árpi bácsi igencsak az SZDSZ szekerét tolta, hogy ezt megakadályozta. A lényeg a taxisok is a leálló sávban pisiltek, mert nem hagyták abba törvénysértő cselekedeteiket a rendőrök felszólítására, viszont ebbe a rendőrök egyszerűen beletörődtek és nem alkalmaztak erőszakot. Ez a különbség. Szóval nem nagyon lett volna oka egyik taxisnak sem kővel dobálni a rendőröket. Ezzel együtt meglehetősen agresszíven viselkedett néhány taxis, ha valaki nem akarta megérteni, hogy milyen jogon akadályozzák őt a szabad mozgásában.
A stílusod egyébként nem a telaviv-i ópiumbarlangot, mivel nem vagyok arrafelé ismerős, hanem az erzsébet téri Gödör klubot vagy a boldogult emlékű Kultiplexet juttatja eszembe.

Google 2011.03.07. 18:16:06

@szakállasbácsi:

Azért annyit tegyünk még hozzá az annyihoz, hogy GyF.-ék sem azokra haragudtak igazán, akik gyújtogattak, rendőröket dobáltak, maskarába bújtak, hanem inkább azokra, akik egyszerű létükkel tüntettek ellenük. Ki is találtak valami pszichikai bűnsegédletet, ha az emlékezetem nem csal.
De jobb egy kalap alá venni a kukaborogatókat és a rendszerrel elégedetlen, amúgy nem felforgatókat, ugye?
Nagyban könnyíti a magyarázkodást.

szekertabor · provo.blog.hu 2011.03.07. 20:05:13

@sárkányfő: "Nézd, ez nem vélemény, hanem tény. Tényleg nem te döntöd el mit ad le az MTv, és nem is én, ezt maga az MTv dönti el. "

Nézd, az hogy a véleményedet tényként állítod be, még nem teszi automatikusan igazzá. Szerintem a közszolgálatiság azt jelenti, hogy egy pár tízezres "incifinci" kis csoport követelései vannak olyan súlyúak, hogy a köztévé nem zárkózhat el az ismertetésüktől.

"Budapest 1848, 1956, Bukarest 1989, Közel-Kelet 2011)"
ember, jól vagy? gyógyszer? a felsorotak mind diktatúrák voltak és/vagy kommunista elnyomó antidemokratikus rezsimek. " "köztörvényes bűnözők mögé amúgy sem szokás odaállni."

Látom, egyre idegesebb vagy, romlik a helyesírásod. Szóval, ha figyelmesen elolvasod, amit írtam, akkor láthatod, hogy a résztvevők hibás helyzetértékelésből fakadó tévedése volt, hogy forradalomnak képzelték a felkelésüket.

"Már kérdeztem de azt is elsunnyogtad, miért nem a Hír tv-n adattátok le? Ott örömmel vették volna. de a neten még kérni se kell senkit, bárki bármikor felteheti."

Köszönöm, hogy kulturált mederben tartod a vitát. Meg azt is, hogy azonosítasz a résztvevőkkel. Te bizonyára nagy Hír TV rajongó vagy, mivel azt gondolod, hogy a közérdekű híreket ott kell közzétenni. Ebben nagyjából egyet is értünk: országos frekvenciát a Hír TV-nek! Addig azonban a közszolgálati csatorna feladata a hiteles és elfogulatlan tájékoztatás. Vagyis arról is tájékoztatni köteles, amivel esetleg nem ért egyet.

" amúgy nem egy csoport tagjaink száma legalizál bármiféle követelést."

Pedig demokráciában igen. Legalábbis eddig úgy tudtam, a szavazatok száma dönt.

"és harmadjára kérdem, bár a hallgatásod is igen beszéde: egy még oly jogsnak vélt követelés elutasítása is mégis mi a francért ad jogot arra, hogy rágyújtsanak emberekre épületet? meg a többi? gondolkodj már el kicsit ember..."

Nem hallgatok, mindössze nem ülök egész nap a számítógép előtt. Mindazonáltal jelezném, hogy az eseményről alkotott minősítésed önkényes, és nélkülözi az objektivitást. Ki gyújtott rá emberekre épületet? A TV székház ostrománál még a vízágyúból is az ostromlók menekítették ki a személyzetet. Más kérdés, hogy az akkori hatalomnak jól jött volna néhány felmutatható rendőráldozat.

"ha látni akarsz egy emberhez méltó tiltakozást, nézd meg a sajtószabadságért tüntetőket."

Jó, majd ha "emberhez méltó" tiltakozást akarok szervezni, én is a "gyíkká változtatottak" (Gyalog Galopp) élén fogok felvonulni.

pelikán* 2011.03.07. 21:56:06

@.Pierre Bezuhov.: na, csak kibukott a liberális "humorérzék"

huttinger 2011.03.08. 06:21:13

velorex-vezető 2011.03.07. 18:02:01

Jobb lett volna ezt a taxis blokádot nem felhozni.

Ha lehetőséged van rá akkor kérdezd meg azokat az embereket (Für Lajos, Raffay Ernő), hogy miért utasították embereiket arra, hogy szedjék össze azoknak a honvédségi szervezeteknél lévő századnaplókat, amiben le volt írva, hogy kik mire utasították őket a taxisblokád idején.

Miért "élesztettek" fel egy olyan egységet, akiket csak összevont VSZ hadgyakorlat idején, vagy háborús helyzetben lehetett elindítani?

Jópofán festett ez az után, hogy Antall József kijelentette, hogy a honvédséget SOHA TÖBBET nem lehet a saját nép ellen felhasználni.

Úgy, hogy menjetek a fenébe a hülye dumáitokkal.....ostoba fajankók....

tevevanegypupu 2011.03.08. 07:20:32

Tegnap lattam Hillert aki nyilatkozott ezzel kapcsolatban: "Heller Agnes vilaghiru es legnagyobb magyar filozofusok koze tartozik, igy beszeljenek rola" cimu balladat ismetelgette..
Es latszott rajta, hogy halalosan komolyan gondolja.Ilyenkor osszerandul az ember gyomra es ohatatlanul is - lehet igazsagtalanul - az jut az eszebe, hogy ezek meg mindig itt vannak, meg mindig kozeleti emberek es meg mindig nekik all feljebb? Mire varnak draga jo Viktorom, mi a feszkes fenere?? Ezeket tenyleg nem lehetne felelossegre vonni es tenyleg muszaj meg megkerdezni oket barmirol is? Es valoban a Heller-fele filozofia az ami Magyarorszagot kepviseli a vilagban?? Jajjjajjjjj..

tevevanegypupu 2011.03.08. 07:25:07

@huttinger:
Esetleg Goncz Arpadot is meg lehetne kerdezni nehany dologrol a taxisblokaddal kapcsolatban..Mert ott kezdodott minden es annak koszonhetoen (is) vagyunk ahol vagyunk. Meg szerencse a szerencsetlensegben, hogy azota legalabb az szdsz kimult..legalabbis latszolag. Neha a tortenelem egy egeszen kicsi igazsagot azert szolgaltat.

Tüzes Mackó 2011.03.08. 07:35:21

@cogito verus:
A történelem 12 kilőtt szemről tud komám maradva a tényeknél.

Tüzes Mackó 2011.03.08. 07:44:25

@walter77:
Barátom nem neveket dobálok hanem az egyik leghíresebb szerzőt amelynek a könyvei világszerte bemutatták a kommunizmus-marxizmus igazi arcát.

Ebből a könyvből idéztem több mondatot.
Röhelyes ahogy lefikázzátok az erkölcsi ballansztot a moralitást és az etikát.

Ebből látszik hogy az ostobaságotoknál csak a műveletlenségetek nagyobb.

Egyébként ez a moralizálás amit itt is bemutattatok Marx Károly haveroddal együtt ennek a könyvnek az állításit támasztják alá.

Annak a történelem szemétdombján kikötött eszméknek vagytok a szellemi gyermekei amiről Koester ír.

Persze hogy csőcselék a liberálbolsevik kormánnyal szembeforduló tömeg, persze hogy nem értitek a morális válság szókapcsolatot és összemossátok az athéni szociális megszorítások miatt kirört zavargásokkal.

Az a szellemi milliő ahonnan jöttetek ordít minden megszólalásotokról.

Szóval: DARKNESS AT NOON a fejetekben.

huttinger 2011.03.08. 07:54:33

@tevevanegypupu:

Beszéljük meg.

Hogyan is kezdődött a taxis blokád? Mi volt a kiváltó ok?

walter77 2011.03.08. 12:32:46

@Google:
Nem a pártokról beszéltem (természtesen nem gondolom, hogy a fidesz vagy akár a jobbik így járna el, és persze az mszp sem!) hanem: "a HOZZÁSZÓLÁSOKBAN Az Igazságról szónokolnak, meg Az Erkölcsről, A Morálról miközben a fél országot fölakasztanák de legalábbis kiutasítanák. " szóval a kommentelőkről beszéltem, akik így nyilatkoznak, akár Te is, nem tudom nem olvastam vissza, de sokan nyilatkoztak így. Ha nem iged ne vedd magadra, de akinek inge, az öltözködjön föl és inkább halgasson.

@Tüzes Mackó:

Akkor egy kis időrend. Marx a kommunista párt kiáltványát 1848-ban írta. A Tőkét meg 1867-ben. Ennek aztán 1885-ben Engels kiadott egy második kötetet is, de ekkor már a fószer 2 éve halott volt, így ezt érdemes fenntartásokkal kezelni.

Hogy emiatt ma, 2011-ben még mindig őt kell-e a legjobban gyűlölni számomra kétséges.

Namost.

Lenin ellenben 1870-ben született és 1900 körül kezdet igazán aktívan politizálni miután a marxizmust tanulmányozta. (Bár ne tette volna hangsúlyozom.)

Szóval a próbléma az, hogy kommunizmus-marxizmus szókapcsolatot használsz, miközben ez így fogalmilag nem helyes, ahogy sok minden nem az amit összehordtak vele kapcsolatban. Lehet fikázni marxot, de arról el szoktak feledkezni, hogy bizony a kommunizmus alatt Marxnak is voltak betiltott tanulmányai, mert azok nem estek egybe illetve ellentmondtak a lenini tanoknak.
Az komám, amit fél évszázadon át európa fele megszenvedett nem a "marxi etikett" bűne, hanem lenini téveszmék és a sztálini karhatalom bűne. Ha Koester marxi etikett terminust használt, akkor miden respektem ellenére félreértett valamit, vagy - és ez valljuk meg esélyesebb - Te értettél félre valamit.

Mielőtt emagyarázod, hogy a marxi gondolatok per definitionem erkölcstelenek, sőt a moralitást eleve kizáró elvek, érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy vajon annak amiket leírt milyen releváns történelmi igazságatratalma volt az akkori társadalmakban és társadalmi osztályokban.

Amit te a történelem szemétdombján kikötött eszmének titulálsz, na az tette lehetvé, hogy ma elmehetsz szavazni a fideszre a jobbikra vagy akárkire! Az, amit te a világ megrontójának nevezel és ami miatt ma roszabbul élünk mint 8 éve na az ami lehetővé tette, hogy én meg te itt vitázzunk a kibaszott neten, ahelyett, hogy még mindig egy alsóbb társadalmi osztályhoz tartozóan mások előjogaiért kelljen dolgoznunk.
Ezer olyan eszme van ami félrement valahol, és amit a jobb és abalo oldali radikálisok kihasználtak, és ami miatt rengeteg vér folyt, de ettől azok történemi szükségszerűségét ostobaság megkérdőjelezni. Liberálbolsevik kormányról és egyáltalán liberálbolsevuzmusról beszélni ilyen összefüggésekben éppen annyira torz, mint Nietzche esetében antiszemitizmusról és nácizmusról pofázni, csak mert ő írta le azt, a szót, hogy übermensch!

Én nem nevetek a moralitás szón, csak éppen nevetségesnek tartom, hogy politikusok használják ezt a szót és ők beszélnek "morális válságról".
Igen létezik ilyen, valóban, de a fidesz szájából éppannyira hazug, mint az mszp szájából.

És ha csak egyszer végiggondolná a kommentelők hada, hogy ők milyen erkölcsi alapokon ítélnek el másokat pusztán hozzászólásaik miatt, akkor beláthatnák, hogy nincs olyan morális axióma ami alapján ezt megtehetnék.

Mondjuk, ha gondolkodnának/gondolkodnál ezen, akkor az is belátható lenne, hogy nincs mindenoldalúan érvényes és minden estere vonatkoztatható tartalmi etika, csak formai, ebben az esetben viszont ajánlom figyelmetekbe a tíz parancsolatot, mert az még mindig elég használható, vagy ha mellőzni kívánjátok a szakrális vonalat, akkor Kant kategórikus imperatívusza is megteszi, elég kól lehet vele operálni: "Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindenkor egyszersmind általános törvényadás elveként érvényesülhessen."
Majd ha ezt Morvai, Semjén, Orbán, Lázár, Kósa, Kövér, Budai, Rogán, Szíjjártó stb. is betartja akkor ugyanezt elvárhatják a másik oldaltól is. (Akinél persze ez ugyanígy követelmény lenne, csakhát azok is szarkupacok.)
De addig nekem pártpolitikai szinten ne beszéljenek morálról és etikáról és erkölcsről és erényről.
A kommentelők meg pláne ne.
És most az vesse rám az első követ, aki...

Ez a kibaszott világ és annak kibaszott történelme soha, de soha nem fekete-fehér.

Ps. Annyira fölkaptam a vizet, hogy el fogom olvasni az a könyvet csakazértis, de cserébe Te meg olvasd el Hannah Arendt-től a Totalitarizmus gyökereit.
Utána majd beszélhetünk.
Jó napot.

velorex-vezető 2011.03.08. 13:28:12

@huttinger: Anyád ostoba, hogy nem kapartatott el!
Bár lehet, hogy tévedésből inkább a méhlepény lett felnevelve és az újszülött kidobva.

huttinger 2011.03.08. 13:34:13

@velorex-vezető:

Most csak gondold végig, hogy milyen szégyen, hogy egy méhlepény leiskoláz... :-)

devuscka 2011.03.08. 13:51:21

@tevevanegypupu:
"a, de mi történt most? A hírTV riportere futott egy kört és megkérdezte az MSZP prominenseit, hogy elhatárolódnak-e Heller Ágnes kijelentéseitől? Mandur László szimplán kijelentette, hogy nem határolódik el. Lendvai Ildikó, miután ismét aggasztó jelenségeket vélt felfedezni a sajtószabadság ügyében, azt mondta, hogy nem tudja megítélni, hogy mi történt 2006-ban – nem határolódik el. Hiller István meg azt bírta odavetni a riporternőnek: „Az egyik legjelentősebb és nemzetközileg legismertebb magyar filozófus. Így beszéljenek róla!”

Szóval nem kérnek bocsánatot és nem határolódnak el Heller „legjelentősebb és legelismertebb” Ágnes kijelentéseitől. Az MSZP nőtagozata ki is tüntette. A terrortámogató nőtagozat hehehe – nem olvastuk az ő elhatárolódásukat sem."
gondola.hu/cikkek/75552-Szalamilopasi_ugy__Hogyan_beszeljunk_Heller_Agnesrol_.html
Mindent lehazudnak, vérükben van. Lehet tőlük mást várni?

velorex-vezető 2011.03.08. 14:02:44

@huttinger: Nem érzékelem a leiskolázást, csak a mérhetetlen nagyképűséget, ami viszont azért egy méhlepénytől indokolatlan.

beragadt 2011.03.08. 14:15:06

Most komolyan ezek az emberek ezért a produkcióért vesznek fel 10 000 euro körüli fizetéseket.

devuscka 2011.03.08. 16:35:14

"Heller után az MSZP is tagadja a 2006-os brutális rendőrterrort"
"Magyarországon nem terror volt 2006-ban, hanem emberek életét veszélyeztető, brutális támadás közvetlenül és legelőször az MTV székháza, közvetve pedig a demokratikus jogállam intézményei ellen. Ennek során nem azokat kellett megvédeni, akik részt vettek a brutalitásban, hanem azokat, akik vétlen elszenvedői voltak a nyílt utcai erőszaknak."
Ez az : ellenforradalom . Mint '56 . Semmi sem változik.
Ezek még csak át sem alakulnak.

Tüzes Mackó 2011.03.08. 17:44:27

@walter77: Öcsi kicsit higadjál le és informálódj mielőtt a szakállas bácsikat véded.
Ahelyett hogy itt mindenféle hülyeséget összehordasz inkább szállj magadba.
A hülyeségeidet majd helyreteszi a SÖTÉTSÉG DÉLBEN mindent nincs időm és türelmem helyretenni csak kettőt igy hirtelen:
Na akard a marxi dialektikát Leninre fogni
Nehogy már a demokratikus választási rendszert az elvtársaknak köszönhesse az emberiség......öcsi ekkora hülyeséget már rég olvastam.

Végezetül minden eszme annyit ér ami megvalósul belőle, a kommunizmus-szocializmus kísérlet kapott a történelemtől 70 évet és megbukott, és a történelem szemétdombjára került.
Ti meg könyökig a fekáliában szaros szájjal még mindig a haladás és a szellem letéteményeseként osztjátok az észt a politikai ellenfeleiteket pedig fasisztázzátok és antiszemitázzátok.

No hát Rubasov elvtárs legalább a kivégzése előtt 1 nappal belátta hogy van morál és etika, nektek ez még most sem sikerült.

tevevanegypupu 2011.03.08. 18:35:08

@devuscka:

Gatlastalan, korrupt banda. Nem fognak eltunni, ezeket el kellene zavarni,mert amig vannak, addig sem nyugalom sem gazdasagi egyensuly nem lesz. A tanacskoztarsasag ota rombolnak, arulkodnak es igenis rarontanak az orszagra.

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2011.03.09. 05:56:00

Heller nekem se a szívem csücske, annyit azért tegyünk hozzá, hogy akit tekintélynek ismernek el, abban erős a kísértés, hogy tekintélyként is viselkedjen, és mindenfélét mondjon különösebb alap nélkül. Aztán vagy kiderül a "turpisság", vagy nem. Pl. Orbán mondhat akármilyen semmitmondó közhelyet, a meggyőződéses jobboldalinak az maga lesz a nemzeti program "nagy körvonalakban". Nem találkoztam szinte senkivel, aki ne esne ebbe a hibába. Egy filozófustól elvárható lenne, hogy ne essen, mivel pl. Nietzsche, Hegel erre külön felhívják a figyelmét, mégis.
Szóval az, hogy Heller így viselkedik, talán azoknak a hibája is, akik (a neki kijáró tisztelet mellett, pl. azért mert öreg és mert nő) túl komolyan veszik.

walter77 2011.03.09. 10:00:39

@Tüzes Mackó:
Hú komám, ez aztán korrekt volt és tanúlságos is, úgy cakli pakli.

"könyökig a fekáliában szaros szájjal "

:) eszemállmeg

Egyoldalúságodnál, már csaka demagógiád erőteljesebb.

Tüzes Mackó 2011.03.09. 10:25:07

@walter77:
Akik a 2006 okt. 23-i eseményeket ahol
-12 szemet lőttek ki,
-több tucat fej-felsőtest serülés történt
-rendőrségi kardlapozás
-országgyűlési képviselő ájultra verése
-tömeges kinzás a rádió udvarán

történt, és ezt némelyek többek között Marx Károly haverod relatívizálják, megkérdőjelezik a megtörténtét, és normálisnak állítják be, azoknak az erkölcsi-társadalmi morálról etikáról halvány segédfogalmuk sincs.

Már korábban írtam hogy a marxi-szocialista ideológia szellemi gyermekei.

Ez az erkölcsi gátlástalanság ez bizony SZAROS SZÁJ ha teccik ha nem.
Ha morális próblémáknál rinocérosz vastagságú bőrötök van legalább a szaros szájra felkapjátok a fejeteket.

walter77 2011.03.09. 11:52:51

@Tüzes Mackó:
Értelek.
Én nem az eredményeket relativizálom, hanem az okokat.
Te forradalomnak élted meg, én nem.
Te felruházva érzed magad elegendő erkölcsi és morális tőkével, ahhoz, hogy másokat kirekessz egy esemény megvitatásából ítélkezz fölöttük, én nem.
Te az erkölcsösséget és az etikai értékeket a jobb oldalhoz kötöd, mert a balodalon ez lényegéből adódóan nem lehet meg, én meg ezt nem hiszem el egyszerűen.
Te személyesen engem sértegetsz - noha nem ismersz, semmit sem tudsz rólam, hogy ki vagyok, honnan jöttem, mi a múltam - én meg az elveiddel vitázom.

De nyugodtan hátradőlhetsz, hogy hurrá győzött az igazság, mert a semmisségi törvénynek köszönhetően mindneki tiszta lappal indulhat. Azt hogy ez mellékesen alkotmány és jogállam ellenes ki nem szarja le. Persze erre is megvan a válasz: ez az alkotmány illegitim, azok a bírói ítéletek egy nem legitim kormány demokráciaellenes akciójának kizsarolt döntései voltak, de most a népakarattal felruházott kormány igazságot szolgáltat az ártatlanul meghurcoltaknak, ...meg azoknak akik amúgy tényleg csak a balhé kedvéért dobálták a köveket, dehát ahol gyalulnak ott forgács is van.

Te tudod főnök.

Google 2011.03.09. 12:39:48

@walter77:

Csak annyit, hogy itt éppen nem egy "esemény" megvitatása, hanem pont a letagadása a téma.
Ami, testvérek közt is jogot ad az ítélkezésre. Nézzük bárhogyan is.

Tüzes Mackó 2011.03.09. 13:40:06

@walter77:
Barátom ez nem forradalom volt csak egy társadalom reakciója a gátlástalan, embereket semmibe vevő politikára.

Aki ezt nem hajlandó tudomásul venni és még ilyenkor is orbánozik azt nevén kell nevezni.
Ostoba, szoci-janicsár, hithű komcsi ...etc...
Már most szerepel a történelem könyvekben ez a dátum és nem a helleri kontextusban.

Aki még az áldozatok számán rugózik és vádolja az ellenzéket az megvillantja a már említett rinocéroszbőrt. Tette itt sok elvtársad, és ami a poszt indítója volt a MÚMIA: HELLER ÁGNES.

Ez a "filozófus" köztudottan Lukács tanítvány annak minden hozadékával. Marxista. Nos a belinkelt videón tökéletesen lehet tanulmányozni a KOESTERI kommunista morált és etikát.

Ez itt sokaknak böki a csőrét. Neked is. Ezért kaptátok az eligazítást.

walter77 2011.03.09. 14:26:39

@Google:

Egy a nyelvünk, mégsem közös és ez, pártállástól, jobb és baloldali értékektől függetlenül szomorú.

@Tüzes Mackó:

Igazad van barátom, nálad van a bölcsek köve. Én is Marxista vagyok, hiszen Lukács az volt, Heller az ő tanítványaként az volt, és én, aki egy ideig Heller tanítványa voltam én is marxista vagyok.

De hoppá, akkor Morvai is az volt, hiszen ő meg jogászként jogfilozófiát is tanult, és igencsak nehéz lehetett úgy jogfilozófiát tanulni, hogy a tanárok ne legyenk kapcsolatban az említett tanokkal.
Sőt ezt látszik igazolni, hogy lepaktált az imperialista, cionista Sorossal, aki Morvait pénzelte egy ideig.

Úristen, hát itt mindenki marxista .

Google 2011.03.09. 14:38:47

@walter77:

Egyrészt nem, és másrészt sem.
Mert a nyelvünk közös, ha a szerelmünkhöz, gyermekeinkhez, szüleinkhez szólunk; akkor válik ketté, amikor pártosan beszélünk, foglalunk állást.
Másrészt szintén nem; nem mindenki marxista. Morvairól pedig régóta tudni, baráti tűz áldozata ő. Ha egyáltalán áldozata.
Mindenesetre jól egymásra találtak. A Sors rendezte így, megérdemelték egymást.

Tüzes Mackó 2011.03.09. 14:40:11

@walter77:
Lehet védeni a múmiát csak ezzel saját magadat járatod le.
Amit tett az egykori tanárod az EU parlamentjében az VÁLLALHATATLAN.

Hogy ki a marxista? Aki annak az ideológiai alapvetései szerint hozza a döntéseit, nyílvánít véleményt, publikál és azon értékeket hirdeti.

Nos HELLER egyértelműen beazonosítható, nálad nem zavaros a dolog mert mondasz olyan ostobaságokat (a választójog a marxnak és elvbarátainak köszönhető pl.) ami után azt gondolhatja az emberfia hogy itt nem tudatos értéket felvállalóval blogoluk hanem egy ..... nem is tudom....remélem nem marxistával (most szándékosan nem írtam csúnyát)

walter77 2011.03.09. 15:35:12

@Tüzes Mackó:

Szóval ez a definíció:
A marxista, az ki annak az ideológiai alapvetései szerint hozza a döntéseit, nyílvánít véleményt, publikál és azon értékeket hirdeti.

(Ez korrekt amúgy)

És szerinted "HELLER egyértelműen beazonosítható".

Akkor ezek szerint olvastad Heller életművét és vélhetően kellő alapossággal összevetetted Marx műveit Platon, Arisztotelész, Augustinus, Boethius, Anzelmus, Ágoston, Descatres, Spinoza, Hume, Locke, Berkeley, Fichte, Schelling, Kant, Hegel, Schopenhauer, Nietzsche, Husserl, Heidegger, Gadamer, Habermaas, Ortega, Derrida, Eco, Hartmann stb műveivel, hogy pontosan és magabiztosan kijelenthesd, hogy Heller világlátására és filozófiai szemléleteire a felsoroltak közül senki más nem hatott igazán, csak Marx, így ő Marxista.

Mivel én nem vetettem össze, ezért elhiszem neked.

Ja, és nem azt mondtam, hogy a választójog Marxnak köszönhető (jesszusom), hanem azt, hogy bizony a Marxizmus is hozzájárult ahhoz, hogy megszűnjönek az osztálykülönbségek abban a formában, amiben a 19 század végén fennáltak. Hidd el nem szeretnél melós lenni abban az időben, ahogy én sem. És azt mondtam, hogy ez nem egy téves eszme, amit egy ember kierőszakolt a fejéből, hanem történelmi szükségszerűség, hogy ilyen eszmék létrejöjjönek.
Ha ezt nem érted, akkor jobb lenne ha eszmetörténetből nem oktatnál ki másokat.

Mindazonáltal boldog ember lehetsz, ha számodra teljesen letisztult, hogy milyen koherens értékrendszer mentén éled a világod.

Tüzes Mackó 2011.03.10. 08:53:20

@walter77:
"Amit te a történelem szemétdombján kikötött eszmének titulálsz, na az tette lehetvé, hogy ma elmehetsz szavazni a fideszre a jobbikra vagy akárkire!"

Remélem hogy elhatárolódsz saját magadtól :-)
A világ sokszínű, de vannak benne egyértelműen meghatározó irányok amihez kapcsolódnak filozófiai-teológiai iskolák.
Mindennek "iskola" egyfajta irányhoz besorolható és bár hangoztatják függetlenségüket tartoznak egy politikai családhoz is lazábban-szorosabban .

Ez alapján besorolható és a legtöbb eszmerendszer, filozófia, filozófus csoportok.

Ez a HELLER Lukács tanítványként kezdte majd ezt a gyökeret soha meg nem tagadva végig a ezen az uton maradt.
Mindig véleményt nyílvánított az aktuálpolitikáról és -minő véletlen- mindig a jobboldalnak mondott politikai vonalat támadta míg a balliberálisnak mondott de valójában se nem bal se nem liberális oldalt támogatta és amint mostanában kiderült ezektől kapta a több 100 milliós fake megbízásokat is.

Ezzel a megszólalással amit brüsszelben követett el oly mértékben prostituálódott hogy jobb érzésű ember káromkodás és köpködés nélkül fordítja el a fejét amikor meglátja az arcképét, de a többséget joggal bőszíti fel hogy a "szellem embere" micsoda érzéketlen hazug és pofátlan amikor budapest utcáint ütötték verték az embereket csak mert azok voltak hatalmon akinek a kezéből kapta a vastag lóvékat.

No hát a MÚMIA ezért örvend közutálatnak, és akik még ezek után is védik azokra is furcsán néz a többség.

walter77 2011.03.10. 10:27:31

@Tüzes Mackó:

"Csak egy sith beszél végletekben."
Obi Van Kenobi

Te vagy a többség, nálad az Igazság, és ahol az Igaság van, ott érvekre már nincs szükség. A további párbeszéd értelmetlen.

Tüzes Mackó 2011.03.10. 10:30:17

@walter77:
A többség kimondta a véleményét tavaly kétszer is komám.

Akárhogy is fáj a libsi múmia társaságnak nincs semmi keresnivalója a megmondóemberek között főleg a mostani mutatvány alapján.

Fáj ez nektek de ez van kiskomám.

Tüzes Mackó 2011.03.10. 12:06:46

A JEDIK köztünk élnek ............naggyon komoly.

walter77 2011.03.10. 13:42:30

@Tüzes Mackó:

Nekem az fáj, hogy a hülyeség oltárán bármit föl lehet áldozni.

Megy a kommunistázás teli szájjal, miközben a drágalátos kormány hoz kommunistábbnál kommunistább intézkedéseket. Csak most azt gondoljátok ez azért nem lehet komcsi dolog, mert most éppen a jobboldali konzervatív atyaistenek teszik ugyanazt, amit korábban a pártállam bácsi.
Ha azt mondom államosítás és központosítás, nyilván nem a nyugati demokrácia és gazdaságpolitika jut az ember eszébe, hanem valami egészen más.
Észre sem veszik a legtöbben, hogy már az ő faszukkal is verik a csalánt, nem csak a ballib elmebetegekével (mint amilyen én lennék ugye).

De persze sokkal könyebb a csalán szúrása helyett Hellerre figyelni és múmiázni, meg hőzöngeni, mintha még mindig kisebbségben lennétek.

Amúgy sajna nem élnek köztünk a jedik, próbálkoztam az elmetrükkel, de az nálad sem működött... :)

nemhívő 2011.03.10. 19:51:09

.........már kérdeztem egyszer,... de mindenki b.szott rá..

Tehát: Amikor morvaművésznő azokat a nyilvánvaló hazugságokat "rikácsolta" , hogy 2006 okt.-ben "százakat zártak börtönökbe,(!)"...
..."százakat kínoztak meg(!) ...és "LŐTTEK LE(!)"...akkor MIÉRT a heller "kelti M.O. ROSSZ hírét" azzal, hogy azt mondta: "senkit nem lőttek le"? ()

Magyarázza már el ezt valaki...ha lehet, komonistázás nélkül..mert azt lesz.rom..

Tüzes Mackó 2011.03.11. 14:13:20

@walter77:
Unom hogy a kommunista utódok kommunistáznak a legjobban......
Öcsi megint előjön az analfabétizmus: hogy központosítás van magyarországon??????

Öreg magyarországon a liberálbolsi kormányoknak köszöbhetően 90% feletti a külföldi tulajdonosi arány az iparban és azsolgáltatásban ez próblja visszahozni a jobboldali fidesz kormány 75% környékére ami az eu átlag.
Erre itt vinnyogtok kommunista a fidesz.
Ez az igazi szélsöliberális csaholás.

Az pedig természetes hogy egy hazug lukácsista múmia gyűlölködő hazugságait helyrerakják.

De hát egy heller tanítványtól mi a fenét lehet várni.........echte liberális csőlátást morális rinocéroszbőrrel.

Öreg unlak , amilyen ostoba és tájékozatlan vagy annyira erőszakos. Nyugodj meg az elvbarátaidnak és a szellemi holdudvaruknak az egész eu-ban leáldozott, rájöttek már franciaországban, németországban, angliában, svédországban hogy nem is olyan jó az a multikulti amit hangoztattok, de te ezt is nyílván másképp tudod ahogy a MÚMIÁÉK előadják.

Kutya ugat a karaván halad, valami ilyesmivel kezdtem, ezzel is zárom részemről ezt a meddő és ostoba diskurzust.
Adijos.

walter77 2011.03.11. 15:31:26

@Tüzes Mackó:

Érdekes az ostobaság szót egy olyan ember szájából hallani, aki képtelen az elvonatkoztatásra és meg van győződve saját igazának kizárólagos voltáról.

Röhej.

@nemhívő:

Tudod, az hogy Morvai hazudott nem számít, mert sokkal jobb móka Hellerrt virtuálisan karóba húzni.

Kommunistázás nélkül pedig erre a kérdésre nem lehet válaszolni, mert mint én is megtudtam itt a szakavatott emberektől, itt bizony kommunista, liberálbolsevik elnyomás zajlott az elmúlt években. Bizonyám. 8 évig folymatosan temettük a demokráciát.

Szóval lehet, hogy Morvai hazudott, de az nem számít, mert ezzel csak kiugrasztotta a marxista, liberálbolsevik Hellert, aki így jól elárulta magát, hogy egy buta, kicsinyes és ez az egész csak amiatt van, mert bosszút akar állni Magyarországon, amiért már nem tud Gyurcsánytól száz milliókat bezsebelni mindenféle álfilozófiai tanulmányokra.

Nagyon alattomos népség ez a cionista marxista filozófusi kör. Óvakodj tőlük, mert veszélyesebb a moszadnál is és halálosabb elenség mint Bin Laden!

Ha esetleg ezzel nem értenél egyet, ebben az esetben tájékozatlan, kommunistautód vagy, aki nem szégyenli megtaadni nemzetét és hazáját, emellett ostoba is vagy és főként egy liberális szarszájú bűnpártoló, aki jobban tenné, ha máshol keresnél a boldogulását.

Hát ngyjából így lehet összefoglani azt, ami a kérdésedre válasz gyanánt kiemelhető ebből a pár száz kommentből.

Hát ez van.

Üdv.
süti beállítások módosítása