Holokauszt vs. kommunizmus 1:1
2010. június 09. írta: TuRuL_2k2

Holokauszt vs. kommunizmus 1:1

  A múlt heti HUF- és BUX-mélyrepülés után tegnap minden figyelem a Nemzeti Együttműkődés Gazdasági Rendszerére, annak 29 pontjára irányult, pedig az Országgyűlés más fontos törvényekről is döntött. Egyrészt elfogadták a kormánytisztviselőkről szóló jogszabályt, másrészt több ponton szigorították a Btk.-t. Az utóbbi módosítás a három dobás és a pedagógusok ellen elkövetett erőszak szigorúbb büntetése mellett még egy, mindössze egy bekezdésnyi változtatást tartalmaz. Az előterjesztés szerint: 

A Btk. 269/C . §-a helyébe a következő rendelkezés lép:
„A nemzeti szocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása
269/C. § Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

  A módosítás előtt így nézett ki a jogszabály:

A holokauszt nyilvános tagadása.
269/C. § Aki nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

  A nagy törvénykezési dömpingben a kommunizmus bűneinek tagadásának büntethetővé tétele egyáltalán nem kapott nagy figyelmet, ellentétben a néhány hónappal ezelőtti, a holokauszt tagadásának büntetését bevezető btk.-módosítás körüli hisztivel. Pedig fontos kérdésről van szó: előnyére változott-e a törvény?

  Szerintünk nem, vagy csak alig. Talán annyival jobb, hogy egy kalap alatt kezeli a két totalitárius rendszer okozta szenvedéseket, de ez sovány vígasz ahhoz képest, hogy maga az alapkoncepció, a történelmi események tagadásának/megkérdőjelezésének büntetése tévedés.

  A helyes döntés a vonatkozó 269/C. § eltörlése lett volna, de sajnos tudjuk, hogy ez a belpolitikában és nemzetközileg is politikailag védhetetlen helyzetet eredményezett volna. Gyurcsány Ferenctől, skandináv lapokon át, a New York Timesig minden arról szólt volna, hogy Orbánék holokauszt-tagadók, vagy legalábbis cinkosai azoknak.

  Az MSZP utolsó pillanatban elhelyezett, rosszindulatú aknáját egyvalaki tudta volna hatástalanítani: Sólyom László. A köztársasági elnök nem küldte alkotmánybírósági normakontrollra a jogszabályt, azaz nem voltak alkotmányossági aggályai. Ez teljességgel érthető, ő ért hozzá. Viszont lehetősége lett volna aláírás helyett megfontolásra visszaküldeni az Országgyűlésnek a törvényt, s - idő hiányában - arról már az új parlament döntött volna. Sajnos Sólyom nem ezt az utat választotta.

  Így aztán nem marad más, lehet foltozgatni a tagadási tilalom alá eső történelmi események körét: ha esetleg kormányra kerül az LMP, akkor beleveszik a bálnák meg a tibetiek ellen elkövetett bűnöket, egy Jobbik-kormány pedig (Trianon Tagadó Tibi, alias 3T munkásságát követve) a Trianon-tagadás tagadását teheti büntethetővé.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr282067354

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Holokauszt vs. kommunizmus 1:1 2010.06.09. 12:09:02

Ha esetleg kormányra kerül az LMP, akkor beleveszik a bálnák meg a tibetiek ellen elkövetett bűnöket, egy Jobbik-kormány pedig a Trianon-tagadás tagadását teheti büntethetővé.

Trackback: A holokauszttagadás tilalmának kiterjesztéséről 2010.06.09. 11:56:14

Nem kívánok állástfoglalni abban a kérdésben, hogy a holokauszttagadás büntethetősége jó vagy rossz közpolitikai döntés volt. Komoly érvek szólnak ellene, de értelmesen lehet mellette is érvelni.Lázár János, Kósa Lajos, Balsai István és Rubovszky Györg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 13:35:16

@Muad\\\'Dib: mar megint a suket duma...

van egy marha nagy kulonbseg a ketto kozott.

az ellenallas felszamolasa addig tart, amig van ellenallas. a nepirtas addig, amig a nep. tehat az, hogy te meghalj az ellenallas felszamolasa kozben, jellemzoen ellen kell allnod. tehat valamit tenned kell a sajat halalodert. ezzel szemben a nepirtas eseteben eleg cska megszuletni es rossz cetlit kihuzni a lutrin, mint pl "zsido" v. "cigany" es fuggetlenul attol, hogy troger vagy, vagy egyetemi tanar, bunozo, vagy segelyszervezet vezetoje, kommunista, liberalis, konzervativ, jobboldali, baloldali, akarmi. neked akkor mindenkeppen meg kell hallnod.

es igen, ez a rosszabbik verzio.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 13:36:12

@zstoth: vagy nem

sosem tudhatod.

az arcod mertete es az indokolatlan bbunkosagod inkabb kispocsre utal.

Dr. No 2010.06.09. 13:36:27

@az igazi Sipi: Nem. Lenin verőembere nem Sztálin volt.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 13:36:50

@Dr. No:
Lenin elvtárs vezetésével a Cseka (Lenin hű bizalmasával az élén) olyan brutális terrort vezetett be Oroszországban, amit még a legelborultabb cárok idején sem láttak az emberek. Tehát, aki Lenint védi, szintén egy tömeggyilkost mosdat.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 13:37:27

@TaTa86.: mert megirta a fuhrer a nagy konyvben.
jellemzoen ez a nepirtasok elsodleges kivalto oka.

Magóg napján (törölt) 2010.06.09. 13:37:30

Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja

Mi van, ha csak az egyiket tagadja valaki? Akkor rá ez nem vonatkozik?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.06.09. 13:37:50

@zstoth:

Pedig nem. Ott követed el, úgy nézem, a tévedést, hogy csak a kommunisták/marxisták saját definícióját tekinted érvényesnek. Abban a megközelítsben ahogyan a téma itt fölmerül, teljesen jogos amit mondott, egyetértek vele.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 13:38:58

@az igazi Sipi:
Milyen igaz. Bár elég volt mocsok szemét birtokos parasztnak lenned, gaz módon ellenállni amikor épp elvinnék mindened, hogy éhen dögöljön a családod, és máris kiirtásra ítélt alak lettél. A szomszédod meg már alapból is, mert pofátlan módon nem zsellér volt.

Dr. No 2010.06.09. 13:39:36

@Muad\\\'Dib: Dzerzsinszkijre gondolsz?

Dr. No 2010.06.09. 13:42:52

@Muad\\\'Dib: A szellemi kereteket természetesen Lenin e. t. adta meg neki, ám más dolgokkal is kellett törődnie.

mokas_gizi 2010.06.09. 13:44:23

Azért jó lenne ha a Izrael mondana egy pontos évszámot, hogy meddig szeretne még kárpótlást kérné egy olyan dologért ami 60 éve történt és pontosan meddig óhajt-e dolog mögé bújni és ártatlan emberek tömegét gyilkolni...

Azoknak az embereknek akik akkor éltek már a 99% meghalt, igen haltak meg emberek, szörnyű, de a kommunizmus áldozatai pl miért nem kaptak kártérítést, miért mindig minden a Holokamu Dogmával van tele...?!

A másik, renden bevezettek egy törvény OK ez a törvény, nem vitatkozom...!!!
Rendben, de jó lenne akkor PONTOSAN tisztázni, hogy pontosan mit kell mondanom, ha egy rendőr megkérdezi vagy egy bíró megkérdezi, mennyi zsdó halt meg állítólagosan, mert ez az egész 40.000.000 indult még az elején...

és amennyi zsidó holotörténész van az mind más számokat mond...

Én NEM tagadom, hiszen ezt nem szabad, ezért engem büntetnek...!!!
DE akkor PONTOSAN mondják meg mit kell mondanom, mert né nem tudom, nem is tudom hol kell utána nézni, nem tudom hogy most a sok szám közül melyik a valós adat amit nekem a törvény előtt mondanom kell...!!!

Csak úgya a törvény nem tudása az nem mentesít sehol sem, ezért tartom fontosnak hogy ezt pontosan rögzítsék valahol, ha már egy ilyen törvényt itt is bevezettek...!!!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 13:45:57

@Muad\\\'Dib: mar megint osszemosod a kommunizmust es a kommunizmussal takarodzo diktaturat, ami 12 egy tucat es ugyanugy lezajlott mar a keresztenyseg, az iszlam, a mittomenmilyen ideologia egisze alatt...

a kommunizmus soha nem hirdetett ilyet.

sztalin igen, de sztalin nem volt kommunista. sztalin technikailag oroszorszag carja volt, aki a szovjet birodalom felett uralkodott.

attol nem lesz kommunnista valaki, hogy annak mondja magat. attol lesz kommunista, hogy kommunista modra viselkedik. ott van pl az lmp. nba ok igazi kommerek, vagy legalabbis sokkal kozelebb allnak a kommerekhez, mint barki mas jelenleg a magyar politikai palettan. pedig ok aztan abszolut mast allitanak, de a piac-, multi-, kapitlizmus- es globalizacioellenes "mindenki egyenlo" ideologia es a nagy hippifeeling egyertelmuen a modern kommunista iranyvonal.

ahogy vonaek is tagadjak, hogy fasisztak lennenek, de az etatista ertekrend, a szemelyi szabadsag korlatozasanak igenye a kozosseg javara pontosan a fasiszta ideologiak ismerve.

szoval ha elfogadsz egy jo tanacsot, senkinek ne hidd el, amit magarol allit, mert jellemzoen az emberek hazudnak, de ha veletlenul nem is, az tuti hogy teljesen mas szemuvegben nezik a tukrot, mint te oket.

na szoval igy van az, hogy sztalin nem volt kommunista. mert egyszeruen nem viselkedett kommunistakent.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.06.09. 13:46:26

@Muad\\\'Dib:

Minden mentegetés nélkül az azért hozzátartozik, hogy öncélú tömegmészárlások akkor nem voltak, csak a polgárháború részeként történtek. Sztálin vívmánya a békeidőben, harcok nélkül elkövetett és sokkal nagyobb arányú mészárlás. És, hogy a cárok nem, hát érdemes jobban körülnézni.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 13:47:13

@Dr. No:
Azért az gondolom feltűnt neki, hogy a kis láncos kutyája elkezdte kiirtani Oroszország lakosságát....

érdeklődő 2010.06.09. 13:47:34

@Dr. No: "Én például 1956 esetében nem szoktam forradalomról beszélni"

Ez miért nem érhet fel egy olyan mondattal, mint: " Én például a holokauszt esetében nem szoktam gázkamrákról beszélni"

Essen már a kettő egy súlycsoportba.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 13:48:44

@az igazi Sipi: És szerinted miért írta meg a könyvben a gazvezír?

(Segítek: a komcsi vezetés európában 90%ban zsidókból állt. )

Szóval akkor szerinted Hitler sem volt ám rossz arc, csak az ellenállást akarta megszüntetni, mint akármelyik mezei diktátor?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.06.09. 13:49:05

A hír tálalása csak rövid beszámoló, de érdemes elolvasni a Die Welten az olvasói kommentárokat:
www.welt.de/politik/article7961559/Ungarn-verbietet-Leugnen-kommunistischer-Verbrechen.html
Láthatóan ott sem mindenki kedveli az SED-ből jött etsakat. :)

mokas_gizi 2010.06.09. 13:50:34

@mokas_gizi:

Bár az sem furcsa egy picit sem, hogy a világon egyetlen egy történelmi "dolog" van amiről nem szabad kérdéseket feltenni, még akkor sem ha egy csomó dologról ami előtte kőbe volt vésve az idők folyamán kiderült, hogy még sem így volt és ezt maguk a zsidók is elismerik, hogy szándékosan hazudtak...!!!
Lásd szappan, lámpaernyő és társai...

Az is igen furcsa, hogy neves történészeket, egyetemi professzorokat hurcolnak meg, csuknak börtönbe, ha bizonyos dolognál megemlítik, hogy ez nem biztos hogy így volt, mert pl fizikailag ez lehetetlen...

Ahhoz képest hogy ez a dolog pontosan így volt elég sok mindenről kiderült idők közben, hogy még sem így volt és egyesek igen félnek attól hogy bizonyos dolgok esetleg kiderülnek itt...

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 13:51:09

@az igazi Sipi:
Ezt mondtad:
"ha lenint kommunistanak is tekintjuk - ajajajj.. rezeg a lec azert nagyon, de legyen;-) - "
Azonban ő is tömeggyilkosságokat követtetett el, tehát akkor mi a helyzet?

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 13:52:51

@A Nép - Te vagy!:
Erről kár vitát nyitni, meg lehet nézni a Cseka, valamint GPU áldozatainak számát.

mokas_gizi 2010.06.09. 13:53:09

@A Nép - Te vagy!:

Az akkori vezetők az többsége milyen vallású volt az akkori szovjetunióban, mert ez is egy olyan dolog ami nyílt titok és amiről túl sokat nem hallani, de azért elég sokat elmond bizonyos dolgokról...

bryan 2010.06.09. 14:02:08

@az igazi Sipi:
A kommunizmus és a fasizmus is ugyanúgy működik, ugyanazt a szemléletmódot alkalmazza, kijelöli az ellenséget, csoporthovatartozás szerint, ebből elég egyszerűen következik a csoporthovatartozás szerinti megsemmisítés. Ez a szemléletmód egyenesen vezet a tömeggyilkosságokig. A szemléletmód másik következménye a paranoia, ami a belső, színfalak mögötti leszámolásos politikát eredményezi. Egyszerű ez, nem érdemes túlbonyolítani.
Bármely csoport, amely a végső igazság letéteményesének, az egyedüli üdvözítő út tudójának tartja magát, a vele egyet nem értőket pedig ebből következően az igazság ellenségeinek ide jut végül, akármilyen szépen szövegel ennek ellenkezőjéről.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 14:04:33

@bryan: A "fasizmus" még mindig nem egyenlő a "nemzetiszocializmussal".

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 14:07:10

@bryan:
A fasizmust kár idekeverni, ugyanis Franco, vagy Pinochet állama más tészta, mint amiről szó van.

KCB 2010.06.09. 14:07:56

Akkor lehet bötönbe csukogati az 56-ot elbagatelizáló, börtöntöltelék csöcselék lázadásának beállító embereket. Sajnos Kádár elvtárs ezt már lecsúszta.

Morfeusz 2010.06.09. 14:12:14

@az igazi Sipi: Szerintem a műveletlenséged miatt inkább magadat okold.

Archenemy 2010.06.09. 14:12:15

mivel a gravitáció miatt is meghalt egy csomó ember (lezuhantak), ezért szerintem a gravitációs állandót is törvénybe kéne foglalni, nehogy valaki meghamisítsa

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.06.09. 14:14:50

@TaTa86.: Na és? a nemzeti szocializmus sem egyenlő a nemzetiszocializmussal...

Pont le lehet szarni, hogy mit jelentenek a szavak, kifejezések.
Az a fő, hogy ki van mondva.

bryan 2010.06.09. 14:15:57

@TaTa86.:
Gondolom azt is látod, hogy a bankrendszerben, az iparban és egy csomó más helyen pedig olyan zsidók voltak, akik meg többségében elég durván antikommunisták voltak, hiszen ez elemi érdekük volt. A vallásos zsidók valószínűleg úgy utálták a kommunizmust, mint kevés más eszmét.
Szóval nem ez volt az igazi indok, hanem a sima paranoia, antiszemitizmus, kapzsiság, meg az ellenségkép szükségessége.
Nehogy már bevedd, hogy a zsidók kiirtására a "kommunista hajlam" volt az igazi ok! Ez nagyon gyenge.
wais.stanford.edu/Russia/russia_JewsAndCommunism%28102503%29.html

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.06.09. 14:16:56

Igazából ez a törvény alapján a holokamut pont lehet tagadni.
Meg azt, hogy Dolfi népirtó volt.
Azt nem lehet, hogy Észak-Koreában vagy Albániában bűnöket követtek el.

bryan 2010.06.09. 14:18:58

@TaTa86.: @Muad\\\'Dib:
Ezt a vitát lejátszottam már párszor, most nem fogom, vegyétek úgy, mintha nácit írtam volna, ha nektek úgy jobban tetszik, és foglalkozzatok a lényeggel. :)

Dr. No 2010.06.09. 14:19:36

@érdeklődő: De mi az a kommunista bűn, amit ez a kijelentés tagad?

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 14:20:16

@bryan:
Alapvetően nem a vita miatt írtam, hanem azért, mert jelen esetben valós különbség van a két szóhasználat között. Ugyanis a fasizmus aztán végképp nem akart deklaráltan kiirtani senkit.

Dr. No 2010.06.09. 14:21:08

@érdeklődő: Ez egy csúnya kiejelentés, de - szemben a gázkamrással - milyen kommunista bűn az, amit TAGAD?

kanbatu 2010.06.09. 14:22:11

Kommunizmus áldozatai: Kaki.
Holokauszt áldozatai: Pisi.

Ezt még szabad?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.09. 14:22:24

@kolbászoszsömle:

Inkább a Holokauszt tagadását nem tiltja már ez a törvény.
És igazad van.
A nemzeti szocialista rendszerek és kommunista rendszerek biztos, hogy nem egyeznek a Hitleri Németország, vagy III.Birodalom, vagy akár a Szovjetúnió, vagy a Magyar Népköztársaság meghatározásokkal.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 14:24:32

@bryan: A dolog valóban nem egyszerű, de attól még továbbra is úgy hiszem, hogy a zsidók bomlasztó mentalitása az, amit veszélynek tekintett Hitler.
A bomlasztásnak egyik eleme a kommunizmus(, "múltat végképp eltörölni").
De mint láttuk az szdsznél, nem feltétlenül csak a kommunizmus.

(Egyébként ha elolvasod a beszélgetéseit ezt sokszor ki is fejti.)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.09. 14:26:50

Mivel ekkora homály lett ez a 269/C paragrafus, ezért gondolom arra való, hogy mindenk jól megnyomja a ceruzát, ha áldozatokról beszél és ha valakit mégis ki akarnak csinálni, akkor legyen ügyész és bíró, aki pont az ő mondandóját találja nagyon súlyos eljelentéktelenítésnek.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.06.09. 14:26:51

@mokas_gizi:

Azt hittem nem voltak semmilyen vallásúak. Ellene voltak minden vallásnak, ateisták voltak. Persze tudom, hogy zsidózni akartál, de épp olyan ostoba volt, mint maga a zsidózás. Mellesleg semmi köze semmihez amiről én beszéltem. Igaz attól még szólhatsz hozzám. De minek?

Pepe135 2010.06.09. 14:31:16

Vérnarancs ez a javából!
Kívülről narancssárga, e amikor elkezdjük hámozni, akkor vörösen csurog a leve.

Diktatúra ez is, az is.
Amíg korlátozhatják a vélemény kinyilvánítását, addig nincs szólásszabadság és demokrácia!

Dr. No 2010.06.09. 14:32:04

Visszatérek a korábbi vesszőparipámra.
Lenin: "A diktatúra korlátlan, törvény nélküli, a szó legszorosabb értelmében erőre támaszkodó hatalom." (Lenin összes Bp. 1974. 41. köt. 359. p.) Ugyanez volt a proletárdiktatúra kritériuma is, amit Sztálin tökéletesen megvalósított. Akkor tehát miről is beszélünk Sztálin és Lenin viszonylatában?

Ezzel szemben Trockij kijelentette, hogy "a szovjethatalom szervezett polgárháború". Ismét csak: miről beszélünk?

Azt, hogy Sztálin és a "személyi kultusz" csak elhajlás Lenin "tiszta elképzeléseihez és jóságához" képest, az SzKP XX. kongresszusa állapította meg, mivel a nómenklatúrának (Sztálin kifejezése!) az érdeke az volt, hogy uralmát fenntarthassa, ám a sztálini, a pártapparátusra nézve is veszélyes hatalomgyakorlási mód érjen véget. Ismét csak: miről beszélünk?

A demokratikus centralizmus elvét (ha ugyan tudjuk, mit jelent) nem Sztálin, hanem Lenin vezette be. Lenin eszménye volt az élcsapat katonai szervezettsége és vasfegyelme. Sztálin egyetlen riválisa sem kérdőjelezte meg ezt az elvet. Ismét csak: miről beszélünk?

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.06.09. 14:33:03

újabb szubkultúra lett eltiltva a nyilvánosságtól, egyre népesebb társaság.
valamiért a kapitalizmusnak áldozatul esők millióit jelentéktelennek beállító vagy tagadó nyilvánosság senkinek sem bassza a csőrit.
vagy amikor nyilvánosan hibáztatnak nemi erőszak áldozatokat.
ja hogy ezek nem szubkultúrák, hanem a mainstream.... bocsesz.

az a baj az egésszel, hogy a nyilvánosságnak finoman szólva nem elsődleges problémája ez a tömegmészárlás-tagadás téma, csak ezt a legkevésbé kockázatos felmutatni, közkívánatra. a korrupció, vagy az "igazságszolgáltatás", vagy a munkanélküliség, az már túl izé, a fű legalizálása is sok üzleti érdeket zavarna, de ez még megy, végülis aránylag keveseket érint, és az sem valami nagy veszteség, különben sem lehet betartatni egy ilyen törvényt.

felőlem tilcsák csak be az egész demokráciásdit, aztán lesz majd nekünk szép normális rend. :P

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.06.09. 14:33:19

@Muad\\\'Dib:

Vitát? Miről? Ha arra utalsz, hogy mondtam Lenin alatt nem voltak olyan típusú tömeggyilkosságok, mint Sztálin alatt, az nem függ attól amire hivatkozol. Nem érv, akárhány áldozatot listázol, mert nem is mondtam, hogy nem voltak. Azt mondtam, hogy más összefüggésben voltak, a polgárháborúhoz kapcsolódott. Ettől Lenin nem lesz tiszteletreméltó alak, de fölösleges olyasmit aggatni rá, ami nem illik rá. De mindegy, képzelj amit akarsz.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.06.09. 14:34:47

@Pepe135: amíg a verbális agresszió játszótere a véleményszabadság, addig semmi súlya nincs a diktatúra-sipítozásnak.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 14:38:18

@A Nép - Te vagy!:
Ez azért érdekes, mert tudtommal tömeggyilkosságok Hitler idejében is csak a háború alatt voltak.

Dr. No 2010.06.09. 14:39:24

@zstoth: Az NKVD ellen reménytelen küzdelmet folytató Sztálin! Átkozott szerencséje lehetett, hogy nem vitték el a Gulágba őt is! Mega-giga-lol, ilyet még Molotov sem mert mondani, pedig ő aztán mindenkit kiszolgált!

hipokrita 2010.06.09. 14:41:02

Mennyi vörös szenny gyülemlett itt össze. Bújjatok Marx popójába.

mokas_gizi 2010.06.09. 14:44:48

@A Nép - Te vagy!:

Én nem akartam semmit csak tényeket írtam, ha ez zsidózás azért mert zsidók voltak az akkori vezetők 98% akkor igen poénos... a dolog...

Tehát ha leírom, hogy az akkori vezetők zsidók voltak és igen valóban azok voltak ez antiszemitizmus...?

Semmi rosszat, sértőt, vagy esetlegesen rasszista dolgot nem írtam...ez nekem nem szokásom Kedves!

bryan 2010.06.09. 14:44:56

@TaTa86.:
Hitlernek azt sem szabad elhinni amit kérdez. :)
Nem fogok ilyesmit olvasni, idén elolvastam Thomas Mann magyarul megjelent naplóit, megnéztem a Bukást, meg az Aranykor legendáit, még tervezem elolvasni a Vörös Kerék tetralógiát Szolzsenyicintől aztán az éves diktatúrapenzumomhoz már csak valami fejlődő országos cucc hiányzik. :)
Hitlert legfeljebb akkor olvasnék, ha a szakmámhoz tartozna, szerencsére ez nincs így.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 14:47:01

@bryan:
De szerencsére ez nem akadályoz meg abban, hogy elveiről/véleményéről nyilatkozzál.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 14:49:14

@bryan: Szerintem pedig érdemes, és szükséges megismerni annak az embernek a gondolkodását, akinek sikerült megbolondítania Európa legnagyobb kultúrnemzetének legnagyobb koponyáit is...

marcinátor (törölt) 2010.06.09. 14:51:10

@simonmondja.: "Hogy miért nemzeti szocialista, és miért nem náci, fasiszta, vagy totalitárius, vagy bármi más?"
A náci az a nemzetiszocialista (Nationalsozialistische) becézve. A fasiszták meg az olaszok voltak.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.09. 14:56:10

@marcinátor: Na ja, de ez különírva már nem náci: nemzeti szocialista - vagyis ez egy másik állat.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.09. 14:56:31

"Az MSZP utolsó pillanatban elhelyezett, rosszindulatú aknáját egyvalaki tudta volna hatástalanítani: Sólyom László. A köztársasági elnök nem küldte alkotmánybírósági normakontrollra a jogszabályt, azaz nem voltak alkotmányossági aggályai."

És ezzel végképp elásta magát előttem. Egyúttal bebizonyította, hogy tökéletesen alkalmatlan egy európai ország államfői posztjára. Esetleg Dél-Amerikában lenne jó, ott is csak egy vadrezervátumban parkőrnek...

Amúgy szerintem a Btk. 269/C . § nem a diktatúrák áldozatainak védőernyője, hanem a diktatúra MAGA.

Sosem tagadtam egyiket se - de nem szeretem, ha az állam kölökként kezel.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.06.09. 14:59:00

@marcinátor: a nemzeti szocialisták meg kik voltak?
Már akiknek a bűneit nem szabad tagadni?
Mert a nemzetiszocialistákról szépen eldiskurálsz itten, de a törvény nem róluk szól.

Ez fontos momentum, hiszen ez egy fidesz által jegyzett törvény, és azt tudjuk pl, hogy a fideszcég nem fidesz közeli cég, a tagok gyűlése nem taggyűlés.

Szóval, kik azok a nemzeti szocialisták, akiknek nem szabad tagadni a bűnét?

nem nemsiker_s 2010.06.09. 15:02:32

Már a holokauszt tagadásra vonatkozó törvény is faszság volt, haragszom is ezért a szocikra, persze nem is vártam mást ezektől a f...szfejektől.
Nem mint ha gondom lenne a zsidókkal, (úgy értem a közöttünk élő hétköznapi emberekkel akiknek egyébként fáj trianon) .
Sajnálom, hogy megtörtént, de valóban, politikai okok miatt már nehéz lenne visszacsinálni. Bár megjegyzem úgy tudom, az USA-ban még mindíg nem született hasonló törvény.

bryan 2010.06.09. 15:11:32

@Muad\\\'Dib:
A következmények elég látványosak és sokatmondóak voltak. :(
@TaTa86.: Inkább elemzéseket olvastam a céljairól, meg az ideológiájáról, azok többet mondanak. A politikusi nyilatkozatai általában, nagyon durva becsléssel 90% bullshit, 5% nettó hazugság, és 5% jól elrejtett információtartalommal bírnak. Minél kevésbé fél egy politikus a lebukástól a hazugsággal, annál nagyobb arányban szerepeltet hazugságot beszédeiben. Márpedig Hitlert '33 után elég nehéz volt Németországban lebuktatni.
Orbán, vagy Gyurcsány, vagy Schiffer beszédeket sem olvasok/hallgatok megvárom, míg megteszik mások és elemzik nekem, kiemelik a lényeget stb. Sok elemzést összevetek, ebből pontosabb képem lesz, mint azoknak az embereknek, akik meghallgatták az adott beszédet.
Ritkán van olyan, hogy a másodlagos információforrások használhatóbbak, mint az elsődlegesek, de a politikusok beszédeivel legtöbbször ez a helyzet.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 15:16:35

@bryan:
Ebben az esetben Hitlerről valószínűleg kevés információd lehet. Ugyanis nyilvánvaló, hogy széles körben csak és kizárólag bizonyos szemszögből készült elemzések jelennek meg. Azon elemzések, melyek más szemszögből mutatják be valószínűleg el sem jutnak hozzád

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 15:16:46

@bryan: "Orbán, vagy Gyurcsány, vagy Schiffer beszédeket sem olvasok/hallgatok"

Nem azt mondtam, hogy Hitler beszédeit hallgasd, olvasd, hanem hogy privát körben folytatott beszélgetéseit(, amik inkább monológok), érdemes elolvasni.

Az elemzések meg Hitler esetében kb olyanok, hogy több bennük a bullshit és a nettó hazugság, mint az eredetiben.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 15:17:11

@Muad\\\'Dib: latom, tovabbra sem erted, amit irok..

lenin sem volt kommunista.

egyetlen igazi kommunista sem letezett ezen a vilagon, vagy ha igen, nem lett hires. akiket te kommunistanak tartasz, azok nem kommunistak, hanem diktatorok, akik az altaluk sem kovetett kommunista ideologiara hivatkozva hajtottak vegre.

igy, ennek fenyeben ez semmi mas, mint egy ellensegkep-generalas a sotet bunkok manipulasara.

ahogy elnezem, sikeres is volt:-DDD

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 15:18:21

mellesleg mivel Magyar Demokratikus Nepkoztarsasagnak hivtak ezt az orszagot, nyugodtan lehetne a dmeokracia bune is, nem akommunizmuse.

de az a rendszer pont annyira volt demokratikus, mint kommunista...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 15:19:26

@zstoth: ennyire csip a pisi, kisgyerek?:-)))

nem birod ki, mi, hogy ne ugass?:-)

tolem.

ha ez elegiti ki az alantas vagyaidat, akkor nyugodtan baszogass.

teged minosit, nem engem:-)

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 15:20:29

@az igazi Sipi:
Értem, tehát létezik egy tökéletes ideológia, melynek nincs/nem volt követője, mert aki eddig megpróbálta követni, az tömeggyilkos lett. Respect for the alternate reality...

Szondi két apró tesztje 2010.06.09. 15:26:58

„Ha valaminek a tagadását büntetjük, akkor szívem szerint elsősorban az istentagadást kezdeném el büntetni." mondta Kőszegi Zoltán, fideszes képviselő (2010. május)

- ilyen is van...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 15:27:55

@az igazi Sipi: Mondjuk így könnyű...

Egyébként javíts ki ha tévedek, de a kommunizmusnak az első lépése a forradalom. Aztán jön a proletárdiktatúra, és csak aztán a kommunizmus.

Vagyis a proletárdiktatúra, RÉSZE ennek az ideológiának. Tehát Lenin, Sztálin stb igenis komcsik voltak.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.06.09. 15:30:58

@Muad\\\'Dib: pedig érdemes belegondolni, pl a keresztény tömeggyilkosok kereszténysége is ugyanilyen követhetetlen, vagy az amerikai tömeggyilkosoké (stb)
nem az ideológiát minősiti a tömeggyilkos.
amúgy meg a nácik meg a bolsevikok simán sunázták a tömeggyilkolászást, ahogy a nyilasok is, meg az ÁVH-sok is, meg a kereszteslovagok is. valahogy a tibeti szerzetesek és a Ghandiék nem annyira... de ha lenne pl egy Ghandistának kikiáltott népirtás, az sem minősítené a passzív ellenállás ideológiáját.
vajon milyen onnan felőled nézve a non-alternate reality...

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 15:33:27

@manókomment:
Mondjuk olyan, ahol, ha egy ideológia nevében eddig csak és kizárólag szörnyű dolgok történtek, akkor esetleg meggondolom, hogy nem az alapoknál van e a baj. Mondjuk olyan, ahol, ha mocskos a képem, nem a tükört kezdem tisztítani...

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 15:35:54

@manókomment:
Mellékesen, bár nem tartozik ide, a tibeti csodás világ mítoszát illene lassan elfelejteni, hiszen a kínaiak előtt egy meglehetősen brutális teokrácia uralkodott arrafelé...

Arivistus 2010.06.09. 15:38:03

Úgy érzem, hogy itt sokan egyenlőségjelet tesznek a kommunizmus, és az egyéb diktatúrák - pl nemzetiszocializmus - bűnei közé.

Szerintem ez hibás gondolkodásmód.

Addig igaz, hogy a kommunizmus ugyanúgy irtotta a kulákokat, a "burzsoákat", a CCCP-ben élő egyes kisebbségeket vagy Kambodzsában a szemüveggel rendelkező embereket, mint a nácik a zsidókat. Eddig a pontig talán egyenlőségjelet lehet tenni a két rendszer közé.

De ezen túl már nem. A kommunizmus ugyanis - mint egy azték isten - folyamatos emberáldozatot követelt.
Először is a kommunizmus tönkre teszi az adott ország gazdaságát. Ebből következik a tömeges éhhalál, amire a nép forradalommal, vagy meneküléssel reagál.
A forradalmi szervezkedések megállításához kell a GULAG, kellenek a titkosszolgálatok (körömletépős Bauer apukákkal), kellenek a kivégzések. Kell a sajtó totális ellenőrzése, (bár ez utóbbi a legkisebb bűnük).
Az elmenekülés megállításához kell a berlini fal, a vasfüggöny, É-Koreában az aknazár, stb. (Magyarországon a 80-as években Kádár megpróbálta brutális kölcsönfelvétellel fenntartani az életszínvonalat, de e mellett is fenn kellett tartani a vasfüggönyt, plusz a kölcsönöket egyszer vissza kell fizetni, úgyhogy igazán hosszú távú megoldásnak ez sem jó.)

Ha a kommunizmus bűnei csak annyiból állnának amennyi összehasonlítható más diktatúrák bűneivel, akkor per pillanat egy ember sem halna meg É-Koreai internáló táborokban, és a kubai haditengerészet sem lőne a Kubából menekülni szándékozó hajósokra.
Hiszen előbb-utóbb elfogynak a burzsoák, meg a kulákok, meg mindenfajta "rendszerellenség".
A szomorú igazság azonban az, hogy a kommunizmus gazdasági nyomort teremt, ami kitermeli a rendszer ellenségeit, innentől kezdve a kommunizmust csak folyamatos emberáldozattal lehet fenntartani - olyan mint egy azték isten.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 15:40:04

@manókomment: Учиться, Учиться, Учиться!
Nézz utána India és Tibet történelmének.
India egyébként a Brit Birodalom ékkövéből Ghandiéknak köszönhetően a világ segglyukává vált...

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.09. 15:41:49

@az igazi Sipi: "mellesleg mivel Magyar Demokratikus Nepkoztarsasagnak hivtak ezt az orszagot, nyugodtan lehetne a dmeokracia bune is, nem akommunizmuse"

Aggasztó és veszélyes, ha a szellemi hanyatlás és az önbizalomnövekedés megegyező ütemű.

@Szondi két apró tesztje: Na igen, ez az én bajom is. Hogy ilyen is van... :( Ha büntetni kezdünk egy gondolatot vagy véleményt, akkor sajnos könnyű eljutni az 1984-ig. És minden újabb és újabb betiltott véleménnyel egyre gyorsabban gurul a hordó...

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.06.09. 15:48:15

@Muad\\\'Dib: @TaTa86.: vágom,nem ma jöttem elő a Free Tibettranszparens alól. azért a buddhizmus meg a pacifista cuccok idecitálása, mert kivételesen nem a gyűlölt ellenségek legyőzése felé bújtogatja a híveket.
egyébként akkor maradjunk Thoreau civil disobediance ideológiájánál, akkor nemkell kötexeni ;)
(Mo. meg az Oszmán Világbirodalom kiváló díszbokrétája volt, vagy az valami egészen más? különben meg ki a faszom akar egy világbirodalom ékköve lenni? már inkább szagolom a saját seggemlyukát, kösz.)

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.09. 15:48:51

@Arivistus: " A kommunizmus ugyanis - mint egy azték isten - folyamatos emberáldozatot követelt. "

Elgondolkodtató hasonlat. Tetszik. :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 15:53:20

@manókomment: "Mo. meg az Oszmán Világbirodalom kiváló díszbokrétája volt"
Meg a SZUé is. :)

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.06.09. 15:58:55

@TaTa86.: ja, ha már nem lehettünk Német Birodalmi Gyarmat, mert megfúrták nekünk a ruszkik.
:D

bryan 2010.06.09. 16:02:18

@Arivistus:
A fasizmus (nácizmus) háborút generált vérszomja csillapítására. Ha az nem lett volna, a hadiipar felfuttatása és egyebek nélkül nem sok babér termett volna a náci vezetőknek sem. A nácik egyébként szintén nem válogattak nagyon, ha ellenségkeresésről volt szó. Vitték a kommunistákat, a szocdemeket, a konzervatívokat, a melegeket, a "liberálisokat" az egyházak makacsabb tagjait, mindenkit, aki nem fogadta el, amit ők akartak és nem tudott időben elmenekülni.
@TaTa86.: Azért ezt így nem mondanám. Ha megkérdeznénk egy népszavazáson az ott lakókat nyilván ők sem szavaznák vissza az angolokat és végső soron ez az ami számít.
India egyébként az angolok távozása óta irdatlan fejlődésen ment keresztül és ezért nagyon komoly árat fizetett. Ha választhatnál, hogy indiaiként a gyarmati, vagy a független Indiában szeretnél élni, te is az utóbbit választanád a helyzet megismerése után.
Gandhi pedig kb. az egyetlen igazán szimpatikus arc a huszadik század jelentős figurái közül, szóval el a kezekkel! :)

Magóg napján (törölt) 2010.06.09. 16:05:10

Ez az és/vagy dolog csak engem zavar szemantikailag?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 16:20:37

@manókomment: They bastard! They killed 3rd Empire! XD

@bryan: "Ha megkérdeznénk egy népszavazáson az ott lakókat nyilván ők sem szavaznák vissza az angolokat és végső soron ez az ami számít. "
Ez az amit sosem tudunk meg...

"Gandhi pedig kb. az egyetlen igazán szimpatikus arc a huszadik század jelentős figurái közül, szóval el a kezekkel! :) "
Áhhh! Pont az a hippi? Ha legalább egy kicsit gyilkolászott volna! XD

Dr. No 2010.06.09. 16:22:46

@az igazi Sipi: "Lenin sem volt kommunista.

egyetlen igazi kommunista sem letezett ezen a vilagon"

Ráolvasás, szómágia, vudu. Haszontalan.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 16:49:11

@Dr. No: kar, hogy eltunt az elozo..
na osszefoglalva.

nem az vagy, amit hiszel, hanem az, amive a tetteid emelnek, vagy alacsonyitanak.

lenin hiaba hitte magat kommunistanak, nem az volt, csak egy felkapaszkodott kis akarnok diktator.

mert a tettei diktatorra tettek.

ertem en, hogy az egysegsugaru plebsnek jol azonosithato ellensegkep kell, mert valahogy osszetartasra kell szoritani oket es ez csak felelemmel megoldhato, mert olyanok mint a birkak, de szerintem te nem vagy birka, hogy masok mondjak meg hogy kit gyulolj es miert...

vagy megis az lennel?;-)

trashr5 2010.06.09. 17:07:50

Elképzelek egy kommunizmust tagadót vasra verve.Ugyan, ugyan kedves parlament,nem szokás ám a relativizálás.Koncepciós lesz egy ilyen per,mindenki tudja,hogy volt ilyen,voltak örmények is.Soroljam a kollekciót?Ki-ki tetszés szerint tagadhat egyébként,ha már itt tartunk.Ez fontos?

Dr. No 2010.06.09. 17:13:54

@az igazi Sipi: Ha tehát nem volt senki kommunista, akkor nem volt kommunizmus sem.

Ezt már ismerjük. Ez a kijelentés egyetlen dologra jó: "bizonyítja", hogy a kommunizmus alapgondolata makulátlan, nem diszkvalifikálódott, tehát érvényes.

A kommunizmus alapfeltevései sem valósultak meg: "a kapitalizmus" (így!) nem dőlt meg a legfejlettebb országokban, a magát szocialistának nevező formáció pedig agrárországokon (Oroszország, Kína) kívül ott jött létre, ahol a más országban már fennálló rendszerek katonai hatalommal bevezették. Az elmélet még a gyakorlattal szembenilegalapvetőbb ellentmondásait (történelmi szükségszerűség vs. személyi kultusz) sem tisztázta.

És légy szíves, ne gyere most nekem azzal, hogy a szocializmus nem is volt szocializmus (hanem "államkapitalizmus" - mint azt TGM a bölcsek köveként úgymond, "fölfödözte", bár revizionisták már mondták ezt őelőtte is, csak erről mélyen hallgat), mert éppen marxista alapokon álló elemzések egész sora bizonyította az ellenkezőjét.

Dr. No 2010.06.09. 17:22:49

@Dr. No:
Tanárnő: - Most pedig a kis Lisette bebizonyítja nekünk, hogy Lenin nem volt kommunista!
Lisette: - Aki azt állítja, hogy Lenin kommunista volt...
Tanulók kórusa: - Legyen átkozott!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 17:25:04

@Dr. No: igy van
nem volt kommunizmus.

nem modntam, hogy mkulatlan, mert mint fentebb irtam, netto faszsag. a keresztenyseg modern valtozata gyakorlatilag. szep gondolat, de mindenki beleszarik a hirdetett igebe es csinal ami neki tetszik.

az, hogy hited - es ugye hit tudas nelkul atelt bizonyossag.. - szerint volt kommunizmus, az csakis annak koszonheto, hogy nem tudod mi a kommunizmus.

amit kommunizmusnak gondolsz az nem volt mas, mint egy sima diktatura, mint a tortenelem folyaman nem egy alkalommal megvalositottak mar. cska van aki istenre hivatkozott, van aki arra, hogy o kiralynak szuletett, ezek a frusztralt pocsok meg az ujhullamot lovagoltak meg.

ennyi tortent.

amit ugyanis fentebb leirtal, azt barmelyik diktaturara ra lehet huzni, akar horty regnalasara, akar elso istvan uralkodasara. sot, vegig az emberi tortenelemre egeszen a XIX-XX. szazadig. nem kellett hozza kommunizmus, hogy diktatorok uralkodjanak embereken es lecsapjak a fejet egy jatagannal annak, aki nem nyalt be eleg melyen.

Defender Humanae Vitae 2010.06.09. 17:42:14

Vissza a fenti cikkhez: egyetértek, a törvény előnyére változott ugyan (kettős mérce elkerülése, korrekt kiterjesztés az emberiség elleni cselekményekre), de a helyes az, ha történelmi tényekről a téves VÉLEMÉNYeket NEM szankcionálhat törvény, mert ez a történészekre tartozik és a véleményszabadság megsértése is ugyanakkor (Orwell: 1984).
Azonban ha már megszületett ez a téves alapú koncepció, és a jelen törvény elődjét a köztársasági elnök szintén tévesen jóváhagyta, akkor meg kell jegyeznem:
aki tagadja azt, hogy az emberi magzat elpusztítása emberölés (biológia: a magzat genetikai készlete fogantatásától egész élete során megegyezik, az csak fajára és őrá mint egyedre jellemző!) és az abortuszokat jelentéktelen színben tünteti fel, immár e törvény hatálya alá esik és aszerint büntetendő! Sőt, ez alapján az abortusztörvényben szereplő kifogások megalkotói és az abortuszok végrehajtói is, ha komolyan vesszük a jog egyik alapelvét, az arányos megítélést!
A világ legnagyobb holokausztja (hiszen a magzati áldozatok jelentős részét valóban elégetik) az abortusz, évi több mint ötvenmillió meg nem született EMBER áldozattal!
Mi tartozik még ehhez hozzá: hogy még jeltelen sírt sem kapnak, tehát nincsenek számontartva, minimális kegyeletből ki vannak zárva, és meggyalázzák őket azzal is, hogy sokan jognak kiáltják ki az abortuszt! Hozzátartozik ehhez a poszt-abortusz-szindróma is, ami azokat érinti,
akik abortálták magzatukat,
akik túlélték ezt,
akiknek szülei gondolkoztak az ő életének az elvételén,
akinek testvérét abortálták,
akinek abortálását orvos javasolta de az anya, az apa vagy mindkét szülő ezt megakadályozta!
Hány millió áldozat is ez?
Még ha nem is számolom a posztabortusz szindrómát, csak a számontartott műtéti és a számon sem tartott korai (kemikáliás és pesszáriumos, eseményutáni fogamzásgátlásnak hazudott) abortuszokat együtt, bizony csak a magyarság körében is milliókkal több ez, mint az a bűvös (számszerűleg korrekt vagy eltúlzott) hatmillió!
Szóval, ébresztő!
Az emberellenes tetteket kell szankcionálni, és nem az ezeket tagadó véleményeket.

Reggie 2010.06.09. 18:35:01

@az igazi Sipi: ezt a kommunizmus szo kicserelesevel barmie ra lehetne huzni. Szep tereles, szep probalkozas. De nem jott be...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 18:46:35

@Reggie: igen, ugyanazt mondjuk.

nem kellett kommunizmus ahhoz, hogy emberek magukat elobbrevalonak tartsak es emiatt embereket oljenek meg es egesz nepeket terrorizaljanak.

ezert is felesleges a kommunizmus bunzeirol beszelni, hiszen soha meg sem valosult, amit a kommunizmus buneinek tekintenek siman emberi bunok, a kommunizmus elott is leteztek.

ahogy nemzetszocializmus sem kellett hozza, hogy nepirtasok tortenjenek. a nemzetszcocializmus "ott cseszte el", hogy nem egy ideologiaval takarozva muvelt remtetteket, hanem a remtetteket tette ideologiaja eszkozeve a kijelolt cel eleresehez.

Dr. No 2010.06.09. 18:52:37

@az igazi Sipi: Terelsz és személyeskedsz érvelés helyett. A vallás-analógiát mások is észrevették, azonban ez csak analógia. A kommunizmus azért nem vallás, mert igényt tart a (társadalom)tudományos bizonyítással és igazolással járó legitimáció erejére.

Amit itt előadsz, aszerint nemzetiszocializmus sem volt, csak egy magát nemzetiszocialistának tartó kis diktátorka. Tehát a nemzetiszocializmus semmit sem cseszhetett el, hiszen nem valósult meg.

Tehát egyszerre tagadod a holokausztot és a gulágot is. Szerinted csak az nevezhető kommunizmusnak, amit "jó emberek" csinálnak.

Ismétlem: amit művelsz, az ráolvasás, szómágia, vudu. Senkit sem tévesztesz meg ezzel, legfeljebb magadat hitegetheted.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 19:08:46

@Dr. No: nemzetszocializmus volt, hiszen hitler volt az, aki mukodtette es megalkotta a nemzetszocializmust a sajat eszmei alapjan.

es nem tagadok semmit, hanem allitok. egeszen pontosan azt, hogy igaz lehet a PISA felmeres, ami szerint a magyarok 40%-a funkcionalisan analfabeta es egyszeruen keptelen megerteni a leirt mondatok objektiv jelenteset, azt megtolti az erzelmeivel es akar egeszen mas, az eredeti jelentesi szandektol teljesen elteero jelentest fog fel belole..:-)

es nem tevesztek meg senkit.
egyszeruen neked egyszeru a vilagod, mint a faek es fekete-feher.
konnyu eleted lehet.

nekem osszetet, szines es soha semmit nem veszek egy kalap ala mas dolgokkal, mindent a maga valojaban vizsgalok es osztalyozok es rendszerezek. nem is egyszeru igy elni, de legalabb ti mindig elottem lebegtek, mint rossz pelda, hogy nehogy ilyen legyek;-)

es nem tagadom sem a holokausztot, sem a gulagot. de ha gondolod, nemhogy lehetoseged, de _kotelesseged_ feljelenteni ebben az esetben, de vigyazz, ha nem all meg a vad, mindenedet elperelem a jo hirnevem megsertese miatt..

szoval hajlando vagy-e jogallami modszerekkel bizonyitani azt, hogy en barmelyik remtettet is tagadnam, vagy csak nagy a szad es az arcod?;-)))

az ilyen ovodas bizonyitasi modszerekkel meg a kocsmaban probalkozz az ivocimborakkal, mert eloszor is jozanabb, de mindenkeppen sokkal okosabb vagyok annal, minthogy elfogadjam a belemagyarazasaidat. eleg tisztan es erthetoen leirtam mindent, amit te megcafolni nem birtal.

amit eddig irtal az ugyanis nem egy ervrendszer, gyakorlatilag a a szemelyemet probaltad vegig tamadni es nem az allitasaimat, mi tobb, a felallitott ervrendszeremben sem igazan talalhattal hibat, mindossze az erzelmi motivacioid vezerelnek es egyszeruen bar nem tudod megmagyarazni, hogy miert de erzed, hogy "igazad van"

erre hagy idezzem anyamat, aki tanyasi parasztlany volt

"mi jar annak, akinek igaza van? a szaja..."

majd szepen vbezesd le nekem, hol lattal te mukodo, klasszikus kommunizmust, aholis a kozos jobol mindenki az igenyei szerint vesz es mindenki jol felfogott erdekeben szolgalja a kozosseget (erdekes egyebkent, hogy itt a fasizmus es a kommunizmus mennyire kozos pontot talalt. az allam mindenek elott..), az allamot.

az, hogy elzavartak, felakasztottak az arisztokratakat nem kommunizmus, azt megtettek a franciak is 100 evvel elotte. az, hogy egy reteg a kezebe keritette ahatalmat es embereket terrorizalt es gyilkolt le a tortenelem soran szinten gyakran elofordult, mondhatni nem is volt mas bevett uralkodasi rend, csak ez.

tehat az, hogy kommunizmus bunei mindossze az ujhullamos mumusra mutogatas.

olyanrol lehet beszelni, hogy kommunizmus NEVEBEN elkovetett bunok. meg keresztenyseg NEVEBEN elkovetett buynok. meg iszlam NEVEBEN elkovetett bunok.

de ez semmi mast nem jelent, minthogy frusztralt barmok ideologiai tamogatast kerestek a mentalis problemaikhoz es ha talaltak egyet, azt addig csurtek, csavartak, tekertek, amig ugy, ahogy, de nem tudtak azt mondani, hogy "nem en voltam, isten, marx, engels, hitler, allah, jehova, faxomtuggya utjat kovetem"

de ez ugye semmi mas, mint a felelosseg alol kibujas klasszikus esete.

szerintem szegyen ehhez asszisztalni hulye torvenyekkel..

gramercy 2010.06.09. 19:30:55

egyetertek a bejegyzessel

magyarorszagon a szolasszabadsag amugy is fenyevekre van a normalistol :(

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.06.09. 21:01:25

@Dr. No: "A kommunizmus azért nem vallás, mert igényt tart a (társadalom)tudományos bizonyítással és igazolással járó legitimáció erejére." ez mit jelent? vagy nincsenek vallásos szociológiatudományok?
egyébként annyira még én is értek a tudományos módszerhez, hogy az nem egyik vagy másik ideológia legitimizálására vagy cáfolására való - ettől még perszeelőszeretettel használják, ahogy fogkrémeladásra és "közvéleménykutatásra" is.
ezért kérdezem, mit értesz ez alatt? ez valami irónia volt?

Dr. No 2010.06.09. 22:09:32

@az igazi Sipi: Senki nem támadta a személyedet. Leszel szíves bebizonyítani az ellenkezőjét a kommentjeimből vett idézetekkel, vagy ebben a kérdésben merülj mély hallgatásba. Te kezdtél személyeskedni, amit az előző válaszod szinte mindegyik mondata ékesen bizonyít, hiába fejezed be minden második mondatodat egy szmájlival végtelen jófejségedben - hadd ne idézzem.

Tényeket és érveket írtam. Sem a Lenin-, sem a Trockij-idézetet például nem cáfoltad semmilyen módon, egyszerűen közölted, hogy Lenin nem volt kommunista és kész. Ez legfeljebb vélemény, de még annak is erősen marginális.

A vallási analógiáról általam írtakra a válaszod annyi, hogy én egyszerű vagyok, mint a faék, és takarodjak a kocsmába az ivócimboráimhoz - és még van képed azt leírni, hogy én támadlak téged személyedben: ez az "érvrendszer" önmagáért beszél.

Pontosan azt a taktikát követed, mint hajdan volt elvtársaid: aki nem ért veled egyet, azzal szemben nem érvelsz, hanem különféle jelzőkkel megbélyegzed. Szerencsére most nincs olyan fórum, ahol följelenthetnél és elvitethetnél mondjuk tizenöt év erőműépítésre a Jenyiszejre, ami nyilván belefér a szocialista erkölcsbe.

Szavakon lovagolsz, miszerint "kommunizmus bűnei" nincsenek, csak a "kommunizmus nevében elkövetett bűnök", ami önmagában igaz, csakhogy szerinted ugyanez nem igaz a nemzetiszocializmusra, mert abban az esetben már erkölcstelennek ítéled a saját módszeredet. Nyilván ezt nevezed te "színes és összetett világlátásnak", amikor a módszereket eleve az elérni kívánt eredményeknek megfelelően váltogatja az ember. Szerintem meg ez egyszerű szemfényvesztés, ami a megszokott közegedben megelégedésedre működhet, és megértem, ha feldühít, hogy most nem válik be. Ennek ellenére - Veled ellentétben - én mégsem nevezlek funkcionális analfabétának, mert a múlt században Nálad sokkal nagyobb koponyák is bedőltek a kommunista eszméknek.

Működő kommunizmust én a magam részéről sehol sem láttam. Ám annak elég széles irodalma van, hogy a kommunista vagy szocialista rendszer létezett-e és mik voltak a sajátosságai, ezek nagy része magyarul is hozzáférhető, csak talán nem kellett volna abbahagyni az olvasást a vizsgaidőszakok lezárultával. Olvasmányjegyzéket nem közlök, annak legyél szíves Te magad utánanézni.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.06.10. 02:24:26

„egy Jobbik-kormány pedig (Trianon Tagadó Tibi, alias 3T munkásságát követve) a Trianon-tagadás tagadását teheti büntethetővé.”

Marhaság.
www.youtube.com/watch?v=_YEdoc0NMow

KóserKároly 2010.06.10. 17:57:55

@vizesnyolcas: A köznapi nyelvben sokféleképpen ertelmezik az ést meg a vagyot. A jogi dogmatikában azonban az és mindig konjunktív feltételt jelent, a vagy pedig diszjunktívat. Vagyis ÉS kapcsolat esetén az összetett hipotézisben foglalt feltételek mindegyikének, VAGY kapcsolat esetében pedig legalább egyikének fenn kell állnia. Ez a tiszta sor. Ezt tudja szétverni a törvényhozó az "illetve" a "valamint" és a "továbbá" kifejezésekkel. Ezeket ugyanis mind az és, mind a vagy szinonimájaként előszeretettel alkalmazzák.

Ismétlem: az ÉS és a VAGY esete vitán felül dönt.

Olyan jogász azonban nincs, aki e két kapcsolat közti különbséget nem tudja. Legfeljebb figyelmetlen, aki nem veszi észre a kötőszót.

Meg persze hülye törvényalkotó, aki nem ezt a két egyértelmű kifejezést használja a kapcsolat kifejezésére, hanem a terjengős változatokat (illetve, valamint, továbbá etc.). Ez utóbbi pedig olyan, mintha a matematikában a + jel helyére betűvel kiírnánk, hogy pluszmínuszka, a - jel helyére pedig azt, hogy mínuszpluszkajajdejó.

Wahari 2010.06.10. 18:04:01

@Muad\\\'Dib:
Tuttam én! Szemét tibetiek!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.11. 13:20:07

hát, sipi, odáig oké, hogy komonizmus nem volt sehol, de azért csak kell hívnunk a szovjet diktatúrát

vizesnyolcas 2010.06.11. 14:15:46

@KóserKároly:
"Olyan jogász azonban nincs, aki e két kapcsolat közti különbséget nem tudja. Legfeljebb figyelmetlen, aki nem veszi észre a kötőszót."
A tapasztalataimmal akarsz vitatkozni? - Nehéz lesz. Volt, hogy egy tucat jogász kotlott hetekig egy szövegen, amelynek véglegesnek vélt változatában egy informatikus három másodperc alatt talált ilyen logikai bakit.
süti beállítások módosítása