Holokauszt vs. kommunizmus 1:1
2010. június 09. írta: TuRuL_2k2

Holokauszt vs. kommunizmus 1:1

  A múlt heti HUF- és BUX-mélyrepülés után tegnap minden figyelem a Nemzeti Együttműkődés Gazdasági Rendszerére, annak 29 pontjára irányult, pedig az Országgyűlés más fontos törvényekről is döntött. Egyrészt elfogadták a kormánytisztviselőkről szóló jogszabályt, másrészt több ponton szigorították a Btk.-t. Az utóbbi módosítás a három dobás és a pedagógusok ellen elkövetett erőszak szigorúbb büntetése mellett még egy, mindössze egy bekezdésnyi változtatást tartalmaz. Az előterjesztés szerint: 

A Btk. 269/C . §-a helyébe a következő rendelkezés lép:
„A nemzeti szocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása
269/C. § Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

  A módosítás előtt így nézett ki a jogszabály:

A holokauszt nyilvános tagadása.
269/C. § Aki nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

  A nagy törvénykezési dömpingben a kommunizmus bűneinek tagadásának büntethetővé tétele egyáltalán nem kapott nagy figyelmet, ellentétben a néhány hónappal ezelőtti, a holokauszt tagadásának büntetését bevezető btk.-módosítás körüli hisztivel. Pedig fontos kérdésről van szó: előnyére változott-e a törvény?

  Szerintünk nem, vagy csak alig. Talán annyival jobb, hogy egy kalap alatt kezeli a két totalitárius rendszer okozta szenvedéseket, de ez sovány vígasz ahhoz képest, hogy maga az alapkoncepció, a történelmi események tagadásának/megkérdőjelezésének büntetése tévedés.

  A helyes döntés a vonatkozó 269/C. § eltörlése lett volna, de sajnos tudjuk, hogy ez a belpolitikában és nemzetközileg is politikailag védhetetlen helyzetet eredményezett volna. Gyurcsány Ferenctől, skandináv lapokon át, a New York Timesig minden arról szólt volna, hogy Orbánék holokauszt-tagadók, vagy legalábbis cinkosai azoknak.

  Az MSZP utolsó pillanatban elhelyezett, rosszindulatú aknáját egyvalaki tudta volna hatástalanítani: Sólyom László. A köztársasági elnök nem küldte alkotmánybírósági normakontrollra a jogszabályt, azaz nem voltak alkotmányossági aggályai. Ez teljességgel érthető, ő ért hozzá. Viszont lehetősége lett volna aláírás helyett megfontolásra visszaküldeni az Országgyűlésnek a törvényt, s - idő hiányában - arról már az új parlament döntött volna. Sajnos Sólyom nem ezt az utat választotta.

  Így aztán nem marad más, lehet foltozgatni a tagadási tilalom alá eső történelmi események körét: ha esetleg kormányra kerül az LMP, akkor beleveszik a bálnák meg a tibetiek ellen elkövetett bűnöket, egy Jobbik-kormány pedig (Trianon Tagadó Tibi, alias 3T munkásságát követve) a Trianon-tagadás tagadását teheti büntethetővé.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr522067354

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Holokauszt vs. kommunizmus 1:1 2010.06.09. 12:09:02

Ha esetleg kormányra kerül az LMP, akkor beleveszik a bálnák meg a tibetiek ellen elkövetett bűnöket, egy Jobbik-kormány pedig a Trianon-tagadás tagadását teheti büntethetővé.

Trackback: A holokauszttagadás tilalmának kiterjesztéséről 2010.06.09. 11:56:14

Nem kívánok állástfoglalni abban a kérdésben, hogy a holokauszttagadás büntethetősége jó vagy rossz közpolitikai döntés volt. Komoly érvek szólnak ellene, de értelmesen lehet mellette is érvelni.Lázár János, Kósa Lajos, Balsai István és Rubovszky Györg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.06.09. 09:10:04

a kommunizmusnak jobb volt (és most is az) a marketingje - no persze a hazugság és elhallgatás sokmindent elfedez

arról se nagyon beszél senki, hogy Hitler a rabszolgamunka és táborrendszer alkalmazásának gyakrlatát a SzU-tól kölcsönözte (nemcsak ötletként, hanem a know-how-t is, amit No. ipari fejlettségének színvonalára alkalmazott)

a gázkamrákban - ha valóban működtek - önmagában semmi szörnyű nincs:
a népirtás mindig az adott kor színvonalának helyben adott lehetőségei szerint történik

greybull 2010.06.09. 09:34:58

Logikailag hibás az 'és' kapcsolat! Helyette 'és/vagy' kapcsolat kellene. Most úgy néz ki, hogy aki külön-külön tagadja az egyik disznóságot, az nem büntethető: szerintem a kommunizmus nem követett el népirtást, csak a nácizmus: ez nem büntethető, mivel csak az egyik elemét tagadtam a tényállás hipotetikus részének. Arról már nem is beszélek, hogy azzal meg semmit nem lehet kezdeni, aki akár az egyik, akár a másik disznóságot, vagy akár mindkettőt magasztalja - tudniillik ezt most szabad!!!, hiszen ezzel a tényállás egyik elemét sem valósítja meg.
Na ebből látszik, hogy a vélemény tiltás mekkora faszság!
Ha a parlament alkot egy tényleg erkölcsi alapon álló KÜLÖN törvényt mindkettőről, akkor azt mondom, hogy rendben van - és aki ezekután mégis dícséri a két aljasságot, nos attól - egyetlen szankcióként - mindenki elfordul/hat, 'anatéma' lesz, számkivetett. Ez lett volna az igazi megoldás.

ZöldMarci 2010.06.09. 09:48:24

@Ezt a népet sajnáljam?: A keresztrefeszítés akkor is kegyetlen dolog, ha a római korban szokott volt.

Egyébként meg létezett volna "kíméletesebb" lehetőség, csak az "túl drága" lett volna Hitlernek. Ha te egy 10-15 percig tartó fullasztásos halálban "semmi szörnyűt" nem találsz, akkor lehet, hogy nem emberek között kellene élned.

S.P.Q.R. 2010.06.09. 09:59:23

Egyéni véleményt jogszabállyal betiltani őrültség. Akkor is, ha adott esetben az egyéni vélemény maga is őrültség. Ezért kiegészítés helyett el kellett volna törölni az egész agyrémmel felérő törvényt,de mint helyesen írja Turul, azt a Fidesz nem úszta volna meg élve.

Egyébként sincs kétféle szenvedés. Tarkólövés és tarkólövés között nincs különbség. Ezt nem érti meg az MSZP, ezért marad örökké posztkommunista bűnpártoló, akármit is állít önmagáról.

stratez 2010.06.09. 10:07:47

A szegény szocik azt hitték, még utoljára dobnak egy nagyot. Sólyom meg nem mert nekimenni Hanthy Vilmos antifájának. Ezért most van még egy hülyegyerek törvényünk, a másik a harcikutyák tenyésztésének tilalma.

greybull 2010.06.09. 10:15:10

Krausz Tamás meg összekészíthet egy kisbőröndöt három napi hidegélelemmel, váltás fehérneművel, mert gondolom hajnalban majd rátörnek a kommandósok és bilincsbe verve viszik a Gyorskocsiba (ahogy az manapság dívik - dívik, amíg egy-két ilyen faszkalap geci rendőrt is így nem visznek el, oszt akkor majd leszoknak erről az új módiról, az anyjuk picsáját - amúgy Krausz ezt még megérdemelné...)

Zetek 2010.06.09. 10:23:52

Géza te egy rohadt okos gyerek vagy. Ne mond, hogy ne tudnád, mi lenne a nemzetközi egy holokauszt tagadó törvény megszüntetését követően. Tényleg jó dolog felelőtlen hátulgombolósként osztani az észt.

MagyarZizzi (törölt) 2010.06.09. 10:26:37

Remek, most egy egyenetlenül ostoba törvényünk helyett vagy egy egyenlően ostoba. De legalább próbáltak csinálni vele valamit, már ez is egy eredmény. Sajnos igaz, hogy ezt a törvényt már nem lehet eltörölni, ha nem akarjuk örökre lehúzni magunkat a vécén a többi országok előtt.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.06.09. 10:27:41

@Zetek:
Alulról a 3. bekezdés, Professzor Úr.

tevevanegypupu 2010.06.09. 10:28:21

Valoszinuleg most mar nem lehet megszuntetni a holocausttagadast tilto torvenyt, mert ennek nem is lelki hanem inkabb gazdasagi es nagyon negativ hatasa lenne rank nezve..Ettol fuggetlenul azert nem kellett volna bevenni a kommunizmus buneinek a tagadasat tilto torvenyt. Aki hulye mondja csak, ettol meg a tenyek tenyek maradnak.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.06.09. 10:29:47

"Ez teljességgel érthető, ő ért hozzá. "

meg egy nagy lófaszt. ahányszor ilyen észbontó törvénytervezetek kerültek, akár még a solymos, ab elé, mind elbukott. sólyom éppen ezért nem küldte oda.
sólyom hazaárulást követett el a haza érdekében. vagy legalábbis ezzel indokolta magának.
a nemzetközi cionizmus enélkül nem engedte volna a fideszt a kormányhoz.
ilyenek után szoktak öngyilkosok lenni a lelkiismeretes politikusok.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.06.09. 10:38:00

Ha elvisznek pár nyíltan bűnöző Krausz Tamást, körmönfontabban relativizáló Heller Ágnest, esetleg egy-két felelőtlenül beszélő tilosrádiós okost miatta, a végén az EU fogja velünk visszavonatni a törvényt. Alkalmazni, alkalmazni, alkalmazni. :)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.06.09. 10:39:04

Ja meg bloggereket. Bloggereket a vérpadra! Három év szabadságvesztés után csak benő a fejük lágya. :)

KóserKároly 2010.06.09. 11:04:50

@greybull: Ott a pont. Az "és" ugyanis konjuktív kapcsolatot jelent, így a törvényi tényállás hipotézisének jelen formája szerint magatartásával akkor valósítja meg a bűncselekményt valaki, ha nagy nyilvánosság előtt egyazon cselekményével tagadja a nemzeti szocialista ÉS kommunista rendszerek népirtásait ÉS más emberiség elleni cselekmények tényét. Vagyis csak az meríti ki a törvényi tényállást, aki azt állítja, hogy a világon soham semmilyen emberiség elleni cselekményt senki nem követett el. Ez kissé életszerűtlen.

Így tehát - szerintem - nem arról kellene beszélni, hogy a Fidesz egy alapvetően rossz, de az egyetlen lehetséges irányba menetel, hanem arról, hogy elindult a rossz de egyedül lehetséges úton, otthagyta a hologramját, majd egy titkos alagúton visszaszaladt az MSZP előtti táborhelyre.

Látszólag ugyanis tilos tagadni. Valójában azonban az új kormány oly módon tudta kiüresíteni a törvényszöveget, hogy az ellenzéki sajtótermékek közül egyedül a kurucinfón jelent meg, még hetekkel ezelőtt.

Tekintve, hogy nem egy jogász ül a Fidesz soraiban (és a konjunktív-diszjunktív reláció közti különbséget egy elsős joghallgató is tudja), nem hinném, hogy dilettantizmusról van szó. Szerintem egy szándékos, zseniális politikai húzás.

Ianitorum Regalium Magister · http://regnihungariae.blog.hu/ 2010.06.09. 11:17:35

@KóserKároly:
"zseniális politikai húzás. "

Persze, a tömegekhez,majd eljut,akik örülnek,hogy van ilyen is.Hű,de jó. Szakelemzéseket a többség úgysem olvas.

Szerintem nem zseniális, hanem hülyeség,mert így ebből az országból soha nem lesz semmi...

Alfőmérnök 2010.06.09. 11:21:32

@elGabor: Kündü egy másik fórumon azt írta (nem biztos, h igaz), hogy ő súgta Navrának, hogy ne ellene szavazzak a holotörvénynek, hanem tartózkodjanak és később így módosítsák, pont azért, amit leírtál. Tehát akár Kündü ötlete volt, akár nem, ez egy okos trükk, és szvsz tényleg ez a célja. :)

jo.e 2010.06.09. 11:24:08

Trianon Tagadó Tibi, alias 3T :D Ez mekkora már! Jól megragadtam a lényeget , mi? - de akkor is!
Egyébként, ha már van ilyen tv. akkor inkább ez, mint a korábbi!

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.06.09. 11:24:42

@ZöldMarci:

marcikám!

talán hasonszúrva elvérezni akkora buli volt a középkorban, ókorban?
a népirtás nem "emberiességi", hanem hatékonysági kérdés

amúgy a gázkamrában kivégzettek szerinted hogy halnak meg? A cián nem ad időt agóniára, ha egyszer belélegezted a halálos dózist - szóval az a 20-25 perc nem a gáz hatása miatti szenvedéssel telt

sokkal inkább azért tartott 15-20 percig, mert "nem jutott" egyszerre elég gáz mindnekinek

Zetek 2010.06.09. 11:28:31

@TuRuL_2k2: Akkor? Vállalhatatlan, de szerinted rossz. Ilyenekkel utoljára Jászi Uszkár nyomult. Én nem értek egyet a gravitációval, majd megírom.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.06.09. 11:29:14

@BÖRTÖNBE AZ MSZP-SZDSZ-SZEL!!!:
Elnézést, de nem olvastam a hivatkozott hozzászólásod - így aztán nem is az alapján írtam, amit. :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.06.09. 11:29:16

Régi csont, de bedobom, egyiket se lehet tagadni, viszont helyeselni igen.

jo.e 2010.06.09. 11:29:56

Hát nemtom, ezt a formál logikai elemzést. Én nem érzem, h. itt két állítást kapcsolna össze az és, inkább felsorolásnak mondanám. Szóval sztem nem hiba. Persze lehet, h. tévedek.

Rántott máj (törölt) 2010.06.09. 11:30:26

Es a besenyok kiirtasanak tagadasa mikor lesz buntetheto?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.06.09. 11:30:36

Simán vissza lehetett volna vonni a törvényt azzal a felkiáltással, hogy a szólásszabadság fontosabb, mint az, hogy nyilvánvaló hülyeségeket ne terjesszenek.

Avatar 2010.06.09. 11:31:54

Az ateisták és egyéb "eretnekek" kedvéért bele kéne rakni a katolikus inkvizíció bűneinek tagadásának tiltását is. :)

Dr Kangörény 2010.06.09. 11:32:20

A kommunizmnus bűneit tagadta bárki is? Ti olvastátok bárkitől, hogy nem is volt Recsk, nem voltak szibériai táborok és még sorolhatnám? Viszont a holokauszt tagadása bizonyos körökben pártolitikai szintre emelkedett.

Amíg kocsmai szinten maradnak ezek a dolgok, addig semmi baj nincs, de amint a parlamentben jellennek meg, tenni kell ellene. Mindkettő ellen, természetesen.

Rántott máj (törölt) 2010.06.09. 11:35:32

@Ezt a népet sajnáljam?: A taborrendszert meg SzU az angoloktol (bur habooru), a rabszolgamunkat pedig a cari Oroszorszagtol vette.
"a gázkamrákban - ha valóban működtek - önmagában semmi szörnyű nincs"
Ezzel azt hiszem, megsertetted az idezett torvenyt.

kzgy 2010.06.09. 11:39:49

@Kangörény_: Havas Szófia a parlamentben is nyomatta.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 11:40:11

@Kangörény_:
"Én például 1956 esetében nem szoktam forradalomról beszélni, mert a börtönből kiszabadult nyilaskereszteseket nem tudnám semmilyen módon forradalmároknak nevezni. Ahogyan azokat a géppisztolyokkal köröző fiatalokat sem, akik ugyanúgy járták a házakat, mint 1944-ben zsidókra vadászva"
Havas Zsófia maszop

KG2000 2010.06.09. 11:40:42

A blogírónak és egyes hozzászólóknak alapvetően nincs igaza. Sok országban vannak törvények a Holokausztagadás ellen, például Németországban 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is lehet büntetni:
de.wikipedia.org/wiki/Gesetze_gegen_Holocaustleugnung

Az Európatanács pedig ajánlást fogadott el 2003-ban a népirtások tagadása, helyeslése stb. ellen (Additional Protocol to the Convention on Cyber Crime):
conventions.coe.int/Treaty/en/Treaties/Html/189.htm
"The member States of the Council of Europe and the other States Parties to the Convention on Cybercrime, opened for signature in Budapest on 23 November 2001, signatory hereto;"
...
"1 Each Party shall adopt such legislative measures as may be necessary to establish the following conduct as criminal offences under its domestic law, when committed intentionally and without right:

distributing or otherwise making available, through a computer system to the public, material which denies, grossly minimises, approves or justifies acts constituting genocide or crimes against humanity, as defined by international law and recognised as such by final and binding decisions of the International Military Tribunal, established by the London Agreement of 8 August 1945, or of any other international court established by relevant international instruments and whose jurisdiction is recognised by that Party."

Tehát ez a törvénymódosítás a lehető legjobb, amit a magyar törvényhozás tenni tudott, nepzetközi mércével is. Csókoltatok minden nagyokost, jól beégtettek, sajnálom azért.

-JzK- 2010.06.09. 11:42:24

A nemzetiszocialista az nem egybeírandó?:)
Ez nem lesz jó kis joghézag, hogy én nem a nemzeti szocialista (pl. Ceasuescu, Tito) rezsim bűneit tagadtam, hanem a nemzetiszocialistáét?:P

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 11:44:24

@KG2000:
Attól, hogy máshol is vannak hasonló törvények, még nem feltétlenül jó valami. Ennyire egységsugarúnak nem kéne lenni. Sok helyen meg nincs ilyen törvény. Sok helyen meg megdögölhetsz a kórház előtt, ha nincs biztosításod. Ez jó törvény? Máshol meg nem. Az a jó törvény?
IQ fail...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.06.09. 11:44:39

Tegnapi közvetítésben Orbán szóbahozta.

Morfeusz 2010.06.09. 11:45:39

De mi van akkor, ha valamelyik történész kideríti - hosszas kutatómunkával - hogy a magyar hadifoglyok elenyésző része került a Gulágra (hadifogolyként kezelték őket, viszonylag tisztességesen, nem kevés kivétellel, mivel szükség volt a munkájukra), s az áldozatok száma nem volt magas a nyugati fogsággal összehasonlítva? (Egy igen lényeges könyv állításai ezek.) Ekkor majd S.M. áltörténész véleménye lesz a mérvadó, s a kiváló történészkollégát börtönbe zárják?

Valaki megemlítette Krauszt. A rendszerváltás előtt igen nagy számokkal írta le a sztálini terror áldozatait. Ekkoriban nem is publikálhatott egy ideig. (Tudjátok, amikor a fidesznyikek KISZ-titkárok voltak.) '90 után levéltári kutatásokkal - párhuzamosan néhány amerikai tudóssal - kiderítette: sokkal kevesebb volt az áldozat, sokkal kevesebb volt a fogoly.

Most olvasom egy amerikai történész könyvét - aki egyébként republikánus jobboldali - szerinte képtelenség, hogy Katyn úgy zajlott, ahogy zajlott, s nem fogadja el a goebbelsi feltárás eredményét. Ha egyetértek vele, börtönbe kerülök?

Ha pl. azt állítom, hogy magyar nemzetiszocialisták nem is követtek el olyan nagy bűnöket Magyarországon, hiszen a zsidók deportálása már hatalomkerülésük előtt megtörtént, akkor is börtönbe kerülök?

Minden héten feljelenthetem az Új Ember katolikus hetilapot? (Hiszen minden egyéb népirtás tagadása vagy jelentéktelen színben való feltüntetése is büntethető.)

Hol lesz a jogi etalon? Mihez viszonyítunk ezután?

Van értelme ennek az egésznek?

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.06.09. 11:46:47

@Ezt a népet sajnáljam?: @piro:

jaj. ocsánat az elhamarkodott kijelentésért.

jav.:

kijelentem, a gázkamrák működtek

megjegyzés:
kis helyre összezsúfolt tömegben hamar megjelenik a tetű, ami áldozatai vérét szípolyozva azokat romlásba dönti, ezért ellene megfelelő intézkedésekkel védekezni kell

KG2000 2010.06.09. 11:47:05

@KG2000: Ami még érdekes, és idéztem, de most kiemelem, hogy pontosan az előző Orbán-kormány alatt, 2001-ben, Budapesten fogadta el az Európatanács azt a bizonyos ajánlást, amelynek a mostani törvény, a helyes módosításokkal már megfelel. Érdekes, nemde?

Morfeusz 2010.06.09. 11:47:18

Magyar nemzetiszocialisták = nyilasok. Ez kimaradt.

Jerky_Maistro 2010.06.09. 11:48:55

előre láttam itt a nyilas-jobbikos bandát hőbörögni.

-JzK- 2010.06.09. 11:50:22

@Jerky_Maistro:
Igen, azok a csúnya, gonosz fasiszták, bizony.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 11:50:24

@KG2000:
Egyébként te egy igen érdekes példány vagy. Nincs ezzel semmi baj, mindig is lesznek olyan emberek, akik igazodási kényszerben szenvednek. Tegnap KGST és szovjet, ma EU és Nyugat-Európa, mindegy csak legyen kihez viszonyítani magad, és megúszni az önálló gondolkodást....

BÖRTÖNBE AZ MSZP-SZDSZ-SZEL!!! 2010.06.09. 11:55:54

@TuRuL_2k2:

az összeollózott szakdogádat is ezzel védted?

:D

KG2000 2010.06.09. 11:56:23

@Muad\\\'Dib: Olyat keversz ide, ami nem füg össze a dologgal. Akkor idézzük csak ide a törvény releváns szövegét, amelyért a blogírónak NAGY KÖSZÖNET:
„A nemzeti szocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása
269/C. § Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”
Nincs ezzel semmi baj, teljesen OK.
1) Nagy nyilvánosság előtt (kérdés, mit jelent ez, de szerintem pl. ez a blog még nem nagy nyilvánosság)
2) Tagadja (aki a koncentrációs táborok tényét tagadja vagy Recsket, az nem jószándékú ember)
3) Kétségbe vonja (a táborok létezése tény, azt csak az kérdőjelezi meg, aki rosszindulatú)
4) Jelentéktelen színben tünteti fel (a romák elleni támadás esetében, ahol kb. 10 embert gyilkoltak meg, senki nem állította, hogy az jelentéktelen dolog. Akkor Recsk vagy Auschwitz vagy az Andrássy út=Szálin út 60 esetében sem jogos azt mondani, hogy jelentéktelen).

Frick László Emlékzenekar 2010.06.09. 11:57:07

Máskor rövidebb címet válasszatok, mert a címlaptündérnek letört a körme a Mandi -nál és legközelebb Szandi
utána meeg Sundy
lesztek!

Jerky_Maistro 2010.06.09. 11:57:30

@Ezt a népet sajnáljam?: nem jkell minket sajnálni, és bár téged biztosan hidegen hagynak a tények, azért nem árt tudni a normális embereknek (nem neked), hogy:
www.youtube.com/watch?v=-tOdW0qEy4g
és még:
www.youtube.com/watch?v=gYjkLUcbJWo&feature=related

@-JzK-:
nem baj, ha téged nem zavarnak, mivel te is az vagy. az emberek 95%-át viszont zavarja.

Sir Galahad 2010.06.09. 11:57:57

Több hibáját is említik a hozzászólók a törvénynek - egyet most én is mondok. A holokauszt meg a kommunizmus bűneinek tagadása büntethető, de a bűntettekkel való egyetértés, helyeslés például nem...

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2010.06.09. 11:58:17

Soha eszembe sem jutott,hogy tagadjam,vagy kételkedjek a holokausztban--egészen eddig.
Most sem tagadom persze,csak kezdek kételkedni a számokban. Ti minek nevezitek azt,ha egy történelmi eseményröl nem lehet vitatkozni,azt nem lehet kutatni és ha mégis arra vetemedik valaki,hogy utánajár és esetleg bizonyítani is tudja,hogy nem annyi az annyi,akkor rögtön megvádolják ezzel a Tv.-vel,minden normális érvelés helyett.Én ezt a szólás szabadság a demokrácia megcsufolásának tartom.
Ezzel a törvénnyel azt érték el,hogy az olyan teljesen átlagos emberek,mint én,akik eddig nem,vagy csak alig foglalkoztak a témával,most majd jobban "ránéznek",hogy ugyan mi az,amiért már törvényt is kell hozni és be kell börtönözni azt aki csak meg meri kérdezni,hogy "biztos annyi,biztos ugy volt?".Erösen emlékeztet az egyházi dogmákra,meg a középkorra,csak most nem égetik el a "bünöst".Nem tudom,mennyi európai országban van hasonló törvény,de ahol én élek,itt nincs.Nem tudom hány európai országban kezdenek örült hisztibe a népek egy jobbos párt miatt,de itt nem. Azt sem tudom,hogy van-e még egy ország,ahol minden ilyen sz@rt az EU.-s normákra való hivatkozással nyeletnek le néppel--pedig a "nép" nagyrésze nem hüje és tudja,hogy ez nem igaz.
Szóval szerintem a kormány megint átesett a ló tuloldalára--meg azok is akik "vallássá" tették ezt az egész holokauszt üzletet.Mert mára ez üzlet lett

Jerky_Maistro 2010.06.09. 11:59:47

@Ezt a népet sajnáljam?: de ez téged nem zavar. kérdés: ha a nácik és csatlósaik nem gyilkoltak volna le kb. 5,8 millió zsidót, most annyival többen élnének a Földön (+ utódaik). jó az neked?:-)
te jogosnak tartod sokkal kevesebb ember legyilkolását (1941-45), pusztán származási alapon? gyerekekét is?

Frick László Emlékzenekar 2010.06.09. 12:00:00

Egy régi haverom falujában volt egy vén alkoholista faszi, aki odaült a tanácselnök ablaka alá, ha beakasztott azzal: "Kádár János nem kubikolt annyit, mint én! Nézze meg a kezemet!" -mutatta a Láthatatlan Embernek. Utánajárt a haverom és kiderült, hogy már 30 éves korában hígra itta az agyát és akkor Rákosi nem kubikolt annyit, mint ő.

Mindenféle állatfajták vannak. Pl az ember is .

KG2000 2010.06.09. 12:00:37

@Muad\\\'Dib: Akkor még egyszer s utoljára, egy egészen konkrét mai példa, a cigánygyilkosságokkal kapcsolatban (pl. Tatárszentmiklós, apa és kisfia): lehet, hogy valaki nem szereti a cigányokat, de tagadni, kétségbe vonni vagy jelentéktelen színben feltüntetni ezeket a gyilkosságokat bizony finoman szólva még akkor sem szép dolog. pedig ezek a gyilkosságok még messze nem népirtások és nem is esnek a törvény hatálya alá.

Jerky_Maistro 2010.06.09. 12:01:06

@Sir Galahad: az már a gyűlöletkeltés kategóriája. elítélhető és el is lesz ítélve, aki megteszi.
ha nincs leírva a törvényben, hogy Honda motoros láncfűrésszel tilos kettévágni a csajodat, az akkor is gyilkosságnak számít, ha így szó szerint nincs leírva.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2010.06.09. 12:01:47

A törvény lényege, hogy a holokauszt-tagadást ne lehessen büntetni. Ennyi.
Ezért van ÉS kapcsolat.

Ügyes és aljas.

Morfeusz 2010.06.09. 12:02:32

@KG2000: De mi van akkor, ha a Holodomort az éghajlatra, az örökölt termelési struktúrákra, a rossz, következetlen kolhozszervezésre és a nagygazdák tudatos terméscsökkentésére vezetem vissza, vagy esetleg kijelentem, hogy az éhezés kiterjedt orosz vidékekre is, ezért semmiképpen sem lehet az ukrán nép elleni népirtásnak tekinteni... Ezért börtön jár?

Nincs definiálva a törvényben a jogsértés ténye. Elképesztő bizonytalanságot okoz a történészek számára.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 12:02:48

@KG2000:
"2) Tagadja (aki a koncentrációs táborok tényét tagadja vagy Recsket, az nem jószándékú ember)"
Elég szomorú a demokráciára nézve, ha a "nem jószándék", netán hülyeség büntetőjogi kategóriává emelkedik...

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.06.09. 12:03:27

@Jerky_Maistro:

HAHAHA :D

az IDF propaganda mióta minősül ténynek?

ja hát persze, egy izraeli SOSEM hazudik

az IDF pedig humanitárius akciót hajtott végre nemzetközi vizeken

tommygun 2010.06.09. 12:04:00

Szerintem Sólyomot - aki alapjában véve egy tipikus, elefántcsonttoronyban élő, a valóságtól elszakadt elméleti jogász -pont emiatt a BTK-módosítás miatt kell kirúgni. A halálbüntetés eltörlését is ennek a szemellenzős szobatudósnak köszönhetjük.

ag100 · http://terelout.blog.hu/ 2010.06.09. 12:07:33

És a kapitalista rendszer bűneinek nyilvános tagadását mikor fogja a törvény büntetni?

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 12:09:22

@KG2000:
Le van szarva szép dolog e. Nehogy már egy demokráciában ez alapján büntessünk meg valakit. Nagyon nem szép dolog, ahogy balesetekhez/tragédiákhoz kommentelnek az emberek, de ne kelljen már lecsukni őket.

Google 2010.06.09. 12:12:45

Csak gratulálni tudok! Kevés csinadrattával, de kiegészült végre a törvény. Van éppen elég bajunk amúgy is, miért lenne az jó, ha holokauszt/kommunizmus bűneinek a relativizálásával szórakoztatnák itt néhányak a nagyérdeműt?
Megjegyzem, Romániában rosszabbul jártak a kommerek; kicsit kiszorítják őket a nagypolitikából, a közéletből. Mert kiérdemelték a "pihenőt", senki ne mondja, hogy nem! Ahogyan nálunk is, ezt érdemelnék, nem mást.

MasterMason 2010.06.09. 12:14:27

Tedd fel magadnak a kérdést:
Milyen törvény az olyan, amelyik kimondja, hogy nem szabad tagadni, hogy a Pozsgai és a bandája szervezett keretek között gyilkolta az embereket, de nem bűntetik öket csak ha tagadják...
Mint a szarnak a pofon, az Orbán Viktorotok a pofátokba röhögve engedi el a Magyar fiatalok gyilkosait.
Ezt jelenti ez a törvény, azt jelenti, hogy a vén gyilkos pozsgai meg a bandája, tovább gyilkolhatja a fiatalokat a geciláda férgekkel, kikkel? Itt a videó, jól nézd meg mert legyilkolta a fiatalokat a jeszenszky géza miniszter gyerekének az emberei szervezett keretek között, legyilkolták a fiatalokat Magyaroroszágon emberek! Aztán még meg is zsaroltak vele minket!

Itt a videó, benne vannak a halottak és a gyilkosok is:
www.indavideo.hu/video/Discos_Hit_Radio_1

Morfeusz 2010.06.09. 12:15:33

Katyn esetében: Vagy a "nemzetiszocialista rendszer" követte el, vagy a "kommunista".

Most éppen az 1943-as, Goebbels által igen sikeresnek ítélt vizsgálat eredménye a mérvadó Lengyelországban és Magyarországon. Máshol ez némileg árnyaltabb. Mindenesetre amerikai egyetemek történészeit nem szokták az írásaik miatt börtönbe zárni... (Elképzelem, ahogy 8-10 évente lecsukják az egyik, majd később a másik íróasztal tulajdonosát.)

Ha azt mondom, hogy a szovjetek követték el, tagadom a nemzetiszocialista rendszer bűneit. Ha azt mondom, hogy a németek, akkor a tagadom a kommunistáét.

Mit tegyek?

(Sarkítok, de nem érzitek, hogy milyen hülyeség egy ilyen törvény?)

Reggie 2010.06.09. 12:16:20

@greybull: Jo ott az az es, csak rosszul ertelmezed.

odamondó 2010.06.09. 12:16:34

"Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más"

Erről már volt egy hosszú elmélkedés. ÉS van írva. Kérlek szépen ÉS! Ami annyit tesz hogy a világon mindent tagadnod kell nagy nyilvánosság előtt hogy elitélhessenek. A komcsi bűnözést szerintem nem tagadja senki, így akár halál nyugodtan kiállhatsz a csak holokauszt tagadásával, mert hisz te a többit elismered.

Morfeusz 2010.06.09. 12:16:35

@Google: Rendben. Az egykori KISZ-titkárokkal ki a közéletből!

Morfeusz 2010.06.09. 12:20:10

@Google: Ne lehessen külügyminiszter, aki 1989-ben lépett BE az MSZMP-be! Ne lehessen miniszterelnök egykori KISZ-titkár!

Erre gondolsz?

:-)

vizesnyolcas 2010.06.09. 12:22:06

@KóserKároly:
"Tekintve, hogy nem egy jogász ül a Fidesz soraiban (és a konjunktív-diszjunktív reláció közti különbséget egy elsős joghallgató is tudja), nem hinném, hogy dilettantizmusról van szó. Szerintem egy szándékos, zseniális politikai húzás."
Tévedsz, elég sok alkalommal tapasztaltam,hogy a jogászok - tisztelet a kivételnek - tényleg nem tudják mi a különbség a logikai VAGY és a logikai ÉS között.
De hozzá kell tenni, a magyar nyelv köznyelvi és irodalmi használatában sem követi szigorúan a logikai értelmezést az ÉS, VAGY kötőszavak alkalmazása.

safranek 2010.06.09. 12:23:37

és az inkvizícióval mi lesz?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 12:27:21

Sajnos egyetértek a törvénnyel(, bár tényleg "vagy" kellett volna).
Én először azt hittem, itt elvi vita lesz, de aztán jött Herényi, Krausz stb...

Itt volt egy 40 évnyi diktatúra, és látszik, hogy a lakosság nagyobbik része nem vágja, mi volt ebben a gáz. (Különben, hogy választhatták volna meg Horn Gyulát? Hogy élhetne Biszku Béla?)
Most legalább mindenki felfoghatja, mikor elvisznek egy relativizáló áltörténészt, hogy a kommunizmus nem trendi.

Most már tényleg csak a gyakorlati alkalmazás a kérdéses. Lesz-e annyi töke Magyarországnak, hogy egy Krauszt tényleg bilincsbe verne, és kiosztják neki az X évet?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.06.09. 12:27:33

Teljesen elképesztő ostobaságnak tartom a kommunizmus bűneinek tagadását belevenni a holokauszt tagadását büntető törvénybe (aminek helyességével vagy nem helyességével önmagában most nem foglalkozok). Azért, mert csak a holokauszt tagadás létező társadalmi probléma. Annnyiban az, hogy azok tagadják, akik helyeslik, hogy megtörtént és máson sem jár az eszük, mint, hogy hogyan lehetne folytatni, vagy ha nem is pont folytatni, legalább más módon ártani annak a csoport/réteg ma élő tagjainak akiknek a kiirtását a holokauszt eredetileg célozta.

Mint bűn és szörnyűség a kommunisták által elkevetett tömeggyilkosság nem kisebb, de nem élő társadalmi probléma a tagadása. Ha akadnak is olyanok akik az elkövetőkkel szimpatizálnak, megismételni/folytani nem akarják, már csak azért sem, mert a kommunimus áldozatai nem kategorizálhatók olyan világosan mint a holokausztéi, nincs kit elvinni olyan alapon és nem is cél. A cél akkor sem egy konkrét csoprt kiirtása volt, a mégnagyobb számú éldozatok ellenére sem. Annak idején ezt hatalmi maggondolásból hajtották végre, ennyiben egyszeri volt. A holokauszt áldozatainak csoprtjába tartozók léte viszont ma ugyanúgy zavarja az őket mint csoportot gyűlölőket, mit annak idején.

Nem létezik a kommunista tömeggyilkosságok létét tagadó mozgalomszerű szervezettség, erről szóló kiadványok nem jelennek meg, ilyen orientáltságú internetes oldalak sem készülnek. Tehát a törvénykiegészítés fölöslgeges, nincs kit büntetni. A holokauszt törvényhez csatolása ál egyenlősítés, értelmetlen sőt káros. Helytelen olyan dolgakat amik nem tartoznak egybe, egybeerőszakolni. Ez amolyan konc dobás féle a holokauszt tagadás büntetésének azoknak az ellenzői számára akik azért ellenzik a tagadás büntetését, mert szimpatizálnak az elkövetőkkel, azáltal, hogy legalbb nem csak rájuk vonatkozik, hanem olyamónokra is elméletben akikkel ők magukat szembenállóknak tekintik.

Morfeusz 2010.06.09. 12:30:16

Többek szerint a katolikus egyház boszorkányüldözéseinek nagyon kevés áldozata volt, mások szerint ez a világtörténelem legnagyobb népirtása.

Kit jelentsek fel? (A törvény szövege szerint a többi népirtást sem lehet tagadni vagy jelentéktelen színben feltüntetni.)

Az első vélemény képviselője relativizál egy óriási népirtást. (Börtönbe vele!)

A második vélemény híve relativizálja a többi népirtást. (Börtönbe vele!)

Egyébként a törvény alapján be lehetne zúzatni VALAMENNYI történelmi kérdéseket feszegető folyóiratot.

Lényegében egyes történelmi kérdések kutathatatlanná válnak.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 12:30:19

@TaTa86.:
És annak mi értelme van, hogy a mártír pózában tetszeleghet az, akit elvisznek emiatt a törvény miatt?

Dr. No 2010.06.09. 12:30:24

Tessen már mutatni valakit széles e hazában, aki a kommunizmus bűneit tagadja!

safranek 2010.06.09. 12:33:41

Azért annyi pontosítsunk, hogy a kommunizmusnak nem voltak áldozatai, csak a DIKTATÚRÁNAK. A kommunizmus egy ideológia, a DIKTATÚRA pedig a megvalósulás.

Ha valakire rá esik egy dadaista festmény akkor ő nem a dadaizmus áldozata, hanem azé a konkrét festményé. :o)

Morfeusz 2010.06.09. 12:33:54

@TaTa86.: Krausz Tamást az elmúlt rendszerben több évre szilenciumra ítélték, mert felvetette a sztálini népirtás szörnyűségeit. Később azonban kutatásai alapján árnyalta nézeteit (pontosabban: számait).

Eközben a Fidesz-vezérkar többsége KISZ-titkárként tengette napjait, a törvény benyújtói közül többen jó nevű, gazdag ügyvédek voltak...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 12:34:09

kar, hogy sztalin, pol pot, castro, hruscsov, kim jong il es a tobbi nem kommunistak voltak es nem a kommunizmus eszmejet kovettek. csak siman pszichoapata diktatorok voltak akik egy ideologiavbal takaroztak.

szemben a nemzetszocializmussal, ami nem mas, mint egy duhongo orult hagymazas remalama ideologiai formaba ontve.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 12:36:16

@A Nép - Te vagy!:
"...Mint bűn és szörnyűség a kommunisták által elkevetett tömeggyilkosság nem kisebb, de nem élő társadalmi probléma a tagadása..."
Az összese európai kommunista szervezet tagadja a dolgot, ezekből pedig messze több van, mint nemzeti szocialista szervezetből
"....mert a kommunimus áldozatai nem kategorizálhatók olyan világosan mint a holokausztéi, nincs kit elvinni olyan alapon és nem is cél..."
A polgárság/értelmiség pontosan kategorizálható, meg is tették anno, lett is eredménye sajnos
"...A cél akkor sem egy konkrét csoprt kiirtása volt, a mégnagyobb számú éldozatok ellenére sem. Annak idején ezt hatalmi maggondolásból hajtották végre, ennyiben egyszeri volt..."
Egyszer tartott 40 évig. Pontosan egy konkrét csoport megsemmisítése volt a cél, mint ezt a kommunista kiáltvány tartalmazza.
"...Nem létezik a kommunista tömeggyilkosságok létét tagadó mozgalomszerű szervezettség, erről szóló kiadványok nem jelennek meg, ilyen orientáltságú internetes oldalak sem készülnek...."
Lásd Muad\\\'Dib 2010.06.09. 11:40:11 , valamint bármelyik kommunista blog, szervezet honlapját. Valamint a Che Guevara megemlékezéseket/pólókat. Tényleg, őket most lecsukják?

Morfeusz 2010.06.09. 12:37:02

A kommunizmusnak nem voltak bűnei, mert formációelméleti szempontból sosem létezett. Minden rendszernek vannak áldozatai és bűnei, az ok-okozati tényezők vizsgálata történészi feladat.

A kapitalizmus áldozatainak emléknapján manapság általános - és ostoba - logika mentén milliárdos tömegekre emlékezhetnénk.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2010.06.09. 12:37:09

A fidesz megint megoldotta. Nem ám, hogy hatályon kívül helyezték volna ezt a faszságot, hanem még inkább rátettek egy lapáttal!
Bravó!
Sok hülye egy rakáson.

safranek 2010.06.09. 12:37:28

@az igazi Sipi: maga a kommunizmus mint ideológi tényleg nem szól népirtásról, viszont az oda vezető út (Marx) és a megvalósulás, (Rákosi, Szálin, Mao.....) az már igen.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 12:37:55

@Dr. No: pl en..
ugyanis nem akommunizmus, hanem pszichopata diktatorok aldozatairol beszelhetunk csak. a kommunizmusnak akkor lennenek aldozatai, ha valaha is megvalosult volna, ahogy a nemzetszocializmus megvalosult. de nem valosult meg sosem.

ezzel az erovel a keresztenyseg remtetteinek tagadasat is lehetne buntetni. holott egeszen biztos vagyok, hogy azok, akik milliokat gyilkoltak le a keresztenyseg neveben egeszen biztosan nem voltak keresztenyek..

legfeljebb annak hazudtak magukat.

Morfeusz 2010.06.09. 12:38:17

@zstoth: Pedig kapitalizmusban élünk.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 12:40:25

@safranek: tehat akkor ha a kommunizmus nem irja elo a nepirtast kovetoinek ugy, ahogy a nemzetszocialista iideologia eloirja a "masfajuak" kiirtasat es rabszolgasorba donteset.

tehat akkor akik elkovettek ezeket a bunoket nem voltak kommunistak, hiszen nem az ideologiat kovettek.

ez megint csak gumicsont a plebsnek.

safranek 2010.06.09. 12:41:02

@az igazi Sipi: A kommunizmus ideológiája valóban nem szól népírtásról, de az odavezető utat leíró Marx és a megvelósítani akaró Sztálin, Lenin, Rákosi, Kádár, Mao... már igen.

A nácizmus mint ideológi viszont eleve tartalmaz ilyen kitételek. A megvalósítás szintén.

Alapvetően minden népirtást és diktatúrát el kell itélni, legyen az kommunista, náci, keresztény, izslám, törzsi, zsidó...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.09. 12:41:31

@greybull:

Gondolom, jogászként így kell értelmezni.
Azt büntetik, ha mindent tagadok egyszerre.
Laikusként pedig azt látom, hogy a Holokauszt tagadására már nincs törvényünk.
Azonkívül meg olyasmit büntet a törvény, hogy
"más emberiség ellenes bűnöket"
meg sem említhet senki, mert bármi lehet az a "más",
és ha beszélek vagy egy történész beszél valamit a bűnökről, lehet, hogy egy akárki már mondott nagyobb számokat is - tehát :
"jelentéktelen színben tüntetem fel"
Például már volt olyan fórumos, aki negyvenmilliárd áldozatról beszélt kommunistákkal kapcsolatban.
Ha ezt alábecslem, máris elkövetem a "jelentéktelenítés" tényállását.
Hogy pedig mi lenne a helyes adat, az nincs az orrunkra kötve.
Ezzel a törvénnyel tehát bárkit le lehet csukni, aki a komcsi, vagy "nemzeti szocialista" rendszereket a szájára veszi.
Hogy miért nemzeti szocialista, és miért nem náci, fasiszta, vagy totalitárius, vagy bármi más?
Hát ez is egy szánalmas célozgatás a szocialista szóval.
Egyébként meg tök jó törvény vihogásra.
Végülis kétharmaddal azt irkálnak a Btk.-ba is, amit akarnak.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 12:43:00

@safranek:
"A nácizmus mint ideológi viszont eleve tartalmaz ilyen kitételek. A megvalósítás szintén."
alapvető tévedés, kiirtásra való felszólítás nincs a náci alapművekben.

safranek 2010.06.09. 12:43:20

minden diktatúrát, népirtást el kell itélni, legyen az kommunista, náci, keresztény, zsidó, iszlám, törzsi....

Morfeusz 2010.06.09. 12:43:26

@safranek: Ha vitatkozom az álláspontoddal, az börtönt ér?

Szerintem két dolog keveredik a vitában. A világnézet és a történelemről alkotott kép lehet nagyon különböző. Ezzel semmi gond. De a politikai elit álságos módon, különösen ha idősebb tagjainak többsége vastagon a szocialista rendszer hasznonélvezője volt, alkothat törvényt egy általa most már elítélt ideológia-rendszer ellen, minden jogi elvet felrúgva?

Mi a céljuk ezzel vajon? 2010-et írunk. Nem lehet, hogy minden társadalomkritikát akarnak csirájában megfojtani és megbélyegezni?

safranek 2010.06.09. 12:44:29

@Muad\\\'Dib: kiirtásra nem, csak az Életér biztosítására ami kiszorítás, kiirtás....

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.09. 12:45:30

@zstoth:
Szerintem minden történésznek is megkötik a kezét.
Hogy mikor jelentéktelenít valaki az Ügyészség szerint, az ugyanis titok.

érdeklődő 2010.06.09. 12:46:59

Esetleg ha megkérdeznék moldova gyuri bácsit, hogy mi a véleménye a kommunizmus bűneiről még valaki beperelné...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 12:48:31

@safranek: "Alapvetően minden népirtást és diktatúrát el kell itélni"

szeretnem, ha itt es most mindeki elitelne horty diktaturajat...:-)

mert ugye sokmindenrol beszelhetunk a ket vilaghaboru kozotti idoben, csak eppen demokraciarol es szolasszabadsagrol nem..:-D

de ekomolyra forditva a szot, ez egy klasszikus bullshit. ez megint csak arra jo, hogy zazrivecek ne ugassanak. kulonben tortenelmi es jogi szempontbol is egy loszar az egesz.

mellesleg nem idologiak szerint kellene ezt csinalni. aki tagadja a holocaustot, az bunti. aki tagadja a holodromot, az bunti. aki tagadja, hogy pol pot kinyirt ennyi, vagy annyi embert, az bunti. aki tagadja, hogy sztalin kinyirt ennyi, vagy annyi embert, annak bunti.

feleslegesnek tartom ezt ideologiakhoz kotni. emberek tettek. nem ideologiak. az ideologia nem is tud tenni loszart sem, mert alarendeltje az embernek, hiszen az ember a megteremtoje...

marosy 2010.06.09. 12:48:35

Na végre!
Aki Rákosy (Rosenfeld) Mátyás, Gerő (Singer) Ernő, Apró Antal és a többi zsidó kommunista bűneit tagadja, az a hűvösre kerülhet.

vizesnyolcas 2010.06.09. 12:49:06

A Fidesz hülyeséget csinált, mert most anélkül, hogy egyedül magára vállalta volna, az LMP-vel összefogva érvényteleníthette volna a holotagadás törvényt.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 12:50:07

@safranek:
Ha a kommunizmust mentegetitek azzal, hogy a burzsoázia megsemmisítése nem fizikai megsemmisítést takar, akkor vajon a nemzetiszocializmusra miért nem érvényesek ugyanezen nézetek?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 12:50:24

@Muad\\\'Dib: de, benne van.

a nemzetszocialista ideologia a zsidok, szlavok, ciganyok, ertelmi fogyatekosok, homoszexualisok es egyeb ellensegkent megbelyegzett tarsadalmi csoportok kiirtasaval nyert eleternyeresre epit, amit majd a maradek (nem arja de nem tisztatlan) nepek szolgasagba dontesevel fog belakni az arja faj.

konkretan errol szol a nemzetszocializmus, deklaraltan a nepirtas az eszkoze a celjai eleresehez.

Dr. No 2010.06.09. 12:51:41

@az igazi Sipi: Ez a TGM-féle parasztfogás: nem a kommunizmus bűneit tagadja, hanem a kommunizmus kommunista voltát.

Ám válaszolj erre az egyszerű kérdésre: ha a marxizmus tanításának értelmében a történelem menete szükségszerűségek megvalósulásából áll, amiben az egyének, a politikusok személyiségének nincs nyomós szerepe, akkor mégis hogyan lehetnek Sztálin személyiségével kizárólagos ok-okozati kapcsolatban a kommunizmus - nevezzük így - árnyoldalai?

safranek 2010.06.09. 12:55:29

@Muad\\\'Dib: még mindíg nem érted. Az "osztály nélküliség" a cél (az ideológia) a megvelósítás a meggyőzés, az önkéntes lemondás vagy a DIKTATÚRA és ennek következménye a népirtás.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.09. 12:55:34

Még van ebben a törvénycikkben több bibi is.
Például Kádár alatt nem kommunista rendszer volt, hanem szocialista.
Más rendszerek meg nem nemzeti szocialisták voltak, hanem fasiszták.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 12:55:49

@az igazi Sipi:
Link pls. Szabadon fellelhető a neten a Mein Kampf, idézd már onnan azt a részt, ahol konkrétan kiirtásról van szó. Egyébként amit ott találsz, pontosan ugyanolyan utalásokat találsz a kommunista alapművekben is. Ez az örök hülyeség, hogy a kommunizmus ideológiája jó, csak a megvalósítás szar, már unalmas. Az az ideológia, amit csak és kizárólag rosszul valósítottak meg, óriási ártatlan áldozatokkal, szar.

Arivistus 2010.06.09. 12:56:22

„Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel..."

Na most akkor az lenne a kérdésem, hogy ha a kommunizmus 100 mil áldozatát a holokauszt 6 mil áldozatához hasonlítom, akkor én kommunizmustagadó vagyok-e? A törvény ugyan nem részletezi mit jelent a "jelentéktelen színben feltüntetni", de ha a kommunizmust egy olyan népirtáshoz hasonlítom, ami 94%-kal kevesebb emberéletet követelt, akkor az nyilván kimeríti a jogállást.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 12:57:32

@safranek: Na, a nácik szerint is el lehetett volna menni időben Európából, tehát a kiirtás szó irreleváns. Olyan átlátszó hülyeségekkel tudjátok mentegetni a kommunizmust, hogy néhány szó cseréjével simán illeszthető a nácizmusra is.

safranek 2010.06.09. 12:57:40

@Dr. No: mert egy gazember volt, aki kihasználta az ideológiát a saját céljaira. Sosem akart kommunizmust, csak hatalmat!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 12:58:49

@Dr. No: sztalin semmivel sem tobb, vagy kevesebb, mint a tortenelem soran barmelyik kemenyebb kezu diktator, legyen az nero, nagy sandor, julius cezar, vagy barki.

a kulonbseg annyi, hogy a regi nagy diktatorok hosokke valtak a tomeggyilkos es pszichopata mivoltuk miatt, ma ugyanezek a "vezerek" megvetest es hanyingert valtanak ki minden ep emberbol. sic transit gloria mundi..

de teljesen felesleges ezeket az allatokat ideologiahoz kotni, mert ok akkor is allatok lettek volna es gyerekkorukban macskat es mas gyerekeket kinoztak, felnottkorukban meg milliokat irottak, mert barmok voltak. nem azert, mert volt egy kommunizmus, vagy egy romai birodalom, vagy egy nemzetszocializmsu, vagy egy hodito hadjarat.

ezek csak a kifogasok - mondom, a nemzetszocializmus az egyetlen kivetel, ami deklaraltan nepirt -, az emberi felelossegvallalas es gondolkodas elmaszatolasara szolgal. igy majd lehet kenni megint eszmekre, rendszerekre a sajat hulyeseget...

erted, amit mondani akarok?

ez megint nem egy eloremutato, korrigalo torveny

stratez 2010.06.09. 12:58:51

A szegény szocik azt hitték, még utoljára dobnak egy nagyot. Sólyom meg nem mert nekimenni Hanthy Vilmos antifájának. Ezért most van még egy hülyegyerek törvényünk, a másik a harcikutyák tenyésztésének tilalma. Ahogy az utóbbit sem sikerült definiálni, úgy azt sem, hogy ki tagad, és mit.

stratez 2010.06.09. 13:00:52

A szegény szocik azt hitték, még utoljára dobnak egy nagyot. Sólyom meg nem mert nekimenni Hanthy Vilmos antifájának. Ezért most van még egy hülyegyerek törvényünk, a másik a harcikutyák tenyésztésének tilalma. Ahogy az utóbbit sem sikerült definiálni, úgy azt sem, hogy ki tagad, és mit.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.06.09. 13:03:52

@Muad\\\'Dib:

Nem kategorizálható úgy, ez nem igaz. Mert nem törekedtek az egész polgárság vagy az egész értelmiség kiirtására, ugyanakkor vígan irtottak más osztályokat is, sőt a párt tagságát is. A cél a teljes társadalom totális megfélemlítése volt, nem ennek vagy annak a kiirtésa. Az, hogy ellenségnek tekintettek egyes osztályokat, rétegeket, egészen más téma.

Dr. No 2010.06.09. 13:05:17

@érdeklődő: "Én például 1956 esetében nem szoktam forradalomról beszélni"

Ez lenne Havas Szófia részéről "a kommunizmus bűneinek tagadása", és mint ilyen, büntetendő?

Egyáltalán, ebben a megfogalmazásban mi a kommunizmus bűne, amit nem lehet tagadni? Hogy volt-e Gulag? (Senki nem tagadja.) Hogy Kambodzsában a vörös khmerek voltak az elkövetők? (Magyarországon senki sem állítja az ellenkezőjét.) Avagy Trockij megggyilkolása? (Senki sem vitatja.) Netán az anarchisták kizárása az első Internacionáléból? (Senkit sem érdekel.)

Az alapvető különbség, hogy a Holokausztnak mind a tényét, mind a méretét nagy számban, szervezetten (lásd: kurucinfo) TAGADJÁK "egyesek", míg a kommunizmussal kapcsolatban sem a Gulagot, sem az áldozatok számát vagy nagyságrendjét nem vitatja senki, hanem vagy ideológiai elhajlásként, vagy a jó célért hozott áldozatként próbálják MAGYARÁZNI, illetve a holokauszttal és egyéb náci népirtással (én a magam részéről a belorusz falvak felégetését nem sorolnám a holokausztba) összevetve próbálják RELATIVIZÁLNI.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 13:05:49

@Muad\\\'Dib: a kommunizmust sehogy nem valositottak meg..
teccikerteni?

kommunizmus soha, sehol nem volt, nem letezett. es valoszinuleg soha nem is fog letezni, mert utopisztikus es naiv.

a kommunizmus bunei pont annyira valosak, mint a keresztenyseg bunei.

arra hivatkozva, de az ideologiatol messzire eltevelyedett pszichopatak altal elkovetett bunokrol beszelunk ugyanis.

mellesleg mond neked valamit az "endlosung" kifejezes? az mi, ha nem a nemzetszocialista eszme altal kinalt vegso megoldas?

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 13:07:09

@az igazi Sipi:
Hazudsz, mert a kommunizmus is deklaráltan erőszakosan támad. Semmivel több utalást nem találsz a Mein Kampf-ban a népirtásra, mint a Kommunista Kiáltványban.

"A kommunisták nem titkolják nézeteiket és szándékaikat. Nyíltan kijelentik, hogy céljaik csakis minden eddigi társadalmi rend erőszakos megdöntésével érhetők el. Reszkessenek az uralkodó osztályok egy kommunista forradalomtól."

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.06.09. 13:09:33

@Muad\\\'Dib:

Tényleg tagadják? Mutass légyszív egy konkrét helyet ahol ez egyértelmű. Linket. Nem tűnt föl, de ha igaz, akkor ebben tévedtem, elkerülte a figyelmem. Azt mondod, hogy azt mondják nem volt Gulág több millió (most mindegy hány) áldozattal?

Dr. No 2010.06.09. 13:09:54

@az igazi Sipi: "a kommunizmust sehogy nem valositottak meg..
teccikerteni?"

Na ez az alapvető hazugság. Tudomásul KELL venni, hogy igenis, az volt a kommunizmus, amit Lenin, Sztálin és orosz követőik Gorbacsovig, továbbá Mao, Pol Pot stb. megvalósítottak, mivel más nem valósult meg helyette, ami akár kommunizmusnak, akár szocializmusnak nevezte volna magát. Ez van, ebből kell főznöd!

Morfeusz 2010.06.09. 13:10:35

@az igazi Sipi: Szerintem még abban is lehet vitatkozni, amit Sztálinról írtál.

Szerintem Sztálin kegyetlensége nem egy őrült pszichopata irracionalitása.

A szovjet rendszer törvénysértéseinél pedig igen komoly történészgárda állítja: a régi hatalmi reflexeket átörökítő és magát függetlenítő pártbürokrácia és az NKVD a fő felelős. Igazolható, hogy Sztálin reménytelen küzdelmet folytatott ellenük. Szerintem egyáltalán nem olyan személyiség volt, mint ahogy a köztudatban él.

De nem ez a kérdés. Mert tévedhetek. Mindenki tévedhet. Akár megfellebbezhetetlennek tűnő kérdésekben is. (Ezért kellene némi bölcsesség a néptől és a politikai elittől.)

Hanem az, hogy lehet-e ilyen és hasonló kérdéseket elemezni, kutatni, s ha valamilyen területen más eredményre jutok és azt vállalom, az büntethető-e?

Morfeusz 2010.06.09. 13:11:17

@Dr. No: Ritka szellemi igénytelenség árad a soraidból.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 13:14:53

@Muad\\\'Dib: hazudni te szoktal, altalaban amikor sarokba szorulsz, sivatagi patkany:-)

(mert ugye paul atreides a muad dib nevet egy sivatagi patkany utan kapta. hiaba.. nomen est omen;-))

na most, hogy tul vagyunk a szmeelyeskedos reszen es itt is rabasztal, johet a komoly resz.

nem, a kommunizmus sehol nem deklaral nepirtast. sehol. olyat mond, hogy el kell venni masok vagyonat. de sehol nem deklaralja, hogy az eletet is el kell venni.

egy netto faszsag az egesz kulonben, ha valaki aki elsonek olvassa meggyujtja rokton marx szakallat, akkor jar legjobban a vilag.

DE!

ettol fuggetlenul nem kell meg ossze-vissza hazudoznod olyat, ami sosem volt. elhiszszuk igy is, hogy a kommunizmus baromsag es ettol fuggetlenul azt is elhisszuk, hogy a nepirtas csunya dolog es nem szabhad elfelejteni, into peldakent kell allnia a tortenelemben minden hasonlonak.

de ezert meg nem kell eljatszanod hozza egyedul a 100 millio aldozatot.

megertettel?;-)

Morfeusz 2010.06.09. 13:14:56

@Muad\\\'Dib: Sajnos, neked fogalmad sincs a marxizmusról. Megfellebbezhetetlen véleményed van, de az Általad hivatkozott Kommunista Kiáltványt pl. sosem olvastad.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 13:16:38

@Dr. No: nem

nem volt kommunizmus.
soha. nem is lesz. megvalosithatatlan. ahogy hiaba szertenel te angyal lenni, nem leszel, legfeljebb pofaraesel amikor elrugaszkodsz. vagy ha magasabb helyrol teszed, akkor belehalsz. de akkro sem leszel angyal, csak valaki, aki azt hitte angyal es ezert leugrott valahonnan.

Dr. No 2010.06.09. 13:18:25

@safranek: @az igazi Sipi: Sztálin Lenin leghűségesebb követője volt. Lenin szerint is ő volt a legalkalmasabb utóda. Sztálint az egész orosz kommunista párt választotta ki a saját vezetésére, ugyanis bár Oroszországban nem voltak szabad választások a bolsevik hatalomátvételt követően, ám a párton belül Sztálin mindig szavazás eredményeként került egyre följebb. A párton belüli terrort már csak azt követően tudta kivitelezni, hogy megszerezte a főtitkári helyet, addig szavazás folyt a személyéről és alkalmasságáról!

"sztalin semmivel sem tobb, vagy kevesebb, mint a tortenelem soran barmelyik kemenyebb kezu diktator" dehogynem, ugyanis ő a kommunista eszme győzelme érdekében tevékenykedett, ez határozta meg a politikai lépéseit. Vagy mi mással magyaráznád, hogy a Kominternt a szociáldemokraták elleni harcra irányította, grúzként a nagyorosz nacionalizmust támogatta stb. stb.?

Talán olvassatok el ezt-azt, mielőtt leirkáljátok - egyébként sem nem ismeretlen, sem nem újszerű - gondoéataitokat.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 13:18:45

@zstoth:
"A kommunisták nem titkolják nézeteiket és szándékaikat. Nyíltan kijelentik, hogy céljaik csakis minden eddigi társadalmi rend erőszakos megdöntésével érhetők el. Reszkessenek az uralkodó osztályok egy kommunista forradalomtól."
Jól gondolom, hogy ez abból van? Hmmm?

Dr. No 2010.06.09. 13:19:51

@zstoth: Akkor tanulmányozd örömmel, és ereszkedj le annyira, hogy ÉRVEKKEL cáfolod meg az érveimet.

És lehetőleg ne az legyen az "érved", hogy reakciós vagyok meg revizionista elhajló!

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.06.09. 13:20:07

@Dr. No:

"Sztálin Lenin leghűségesebb követője volt. Lenin szerint is ő volt a legalkalmasabb utóda."

TE TELJESEN TÁJÉKOZATLAN VAGY:

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 13:21:01

@zstoth: neztem a multkor egy filmet a natgeon, aholis parhuzamosan mutattak be a ket majmot, schiklgrubert, meg a dzsugasvilit.

hitler azert volt irracionalisabb sztalinnal, mert o "menet kozben" orult meg, amikor is egyszer egy tuzersegi tamadas utan a teljes zaszloaljbol egyedul o maradt meg, valami elszakadt benne. aztan a hajlektalansag sem tett jot neki, probalta eladni a festmenyeit, de ugye a mukereskedoknek nem kellett, mert tul giccsesen festett.

na itt valamikor elveszitette a realitaserzeket es bekattant.

sztalin viszont kora fiatalkoratol kezdve eroszakos, szociopata es paranoid volt.

amkire ezzel ki akarok lyukadni az az, hogy amig sztalinnak volt lehetosege az egesz eletet az oruletere epiteni, addig hitlernek nem. ezert volt sztalin mentalis betegsegei - nem felmentes!!!! - ellenere racionalisabb, mint hitler.

Morfeusz 2010.06.09. 13:21:12

@Muad\\\'Dib: Igen, de 1848-ban (a KK születésekor) sehol sem volt általános választójog és demokrácia. Hogyan lehetett volna másképp megdönteni a regnáló rendszereket, ha nem erőszakkal?

A '48-as forradalmak talán békések voltak?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 13:22:07

@az igazi Sipi: "szeretnem, ha itt es most mindeki elitelne horty diktaturajat...:-"
Horthy a legitim alkotmánynak megfelelően kormányzott. Őt a demokratikusan megválasztott Országgyűlés választotta meg. Mi a gond vele?

Mellesleg Horthy amikor nem kellett nem szólt bele a politikába, egyáltalán nem volt diktátor. (Sőt a legtöbb kritika pont ezért éri, hiszen világháború alatt nem volt elég erőskezű vezető.)

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 13:22:09

@az igazi Sipi:
Biztos velem van a baj, ha a rettegés szó, valamint az erőszakos út, nálam nem a délutáni teázást jelenti pubi...

Dr. No 2010.06.09. 13:22:22

@az igazi Sipi: Tehát a kommunizmus alapvető hibája, hogy angyalok lennének szükségesek a megvalósításához?

Ezek szerint van az emberi természetnek olyan eleme, ami időben nem változó vagy alakítható? Ezek szerint tehát a kommunizmus alapgondolata rosszul mérte föl a - szerinte egyébként nem létező - "emberi természetet"?

Dr. No 2010.06.09. 13:24:03

@Ezt a népet sajnáljam?: Te meg még hiszel az SZKP XX. kongresszusában, melynek erőfeszítései egyébként tiszteletreméltóak és egyben hiábavalóak voltak.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 13:25:01

@A Nép - Te vagy!:
"...Egy ilyen magyar törvény elfogadása esetén félő, hogy elég lenne azt a magánvéleményt kimondani, hogy 1956 ellenforradalom, 1945 pedig felszabadulás volt, extrém esetben csak annyit mondani, hogy a Kádár-rendszerben jó volt élni - és mehetne a bíróság elé a Munkáspárt Országos Vezetése..." kommunista.net
Tehát szerintük 56 ellenforradalom, így a megtorlások nyilván jogosak. Ettől függetlenül én nem kívánok senkit börtönbe zárni hülyeség miatt, tőlem aztán annak tart mindent aminek akar.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 13:25:07

@Dr. No: "Sztálin Lenin leghűségesebb követője volt. Lenin szerint is ő volt a legalkalmasabb utóda. "

sztalin lenin veroembere volt, lenin trockijra akarta bizni a hatalmat, de sztalin egyszeruen ellehetetlenitette, szamuzetesbe kenyszeritette. ha lenint kommunistanak is tekintjuk - ajajajj.. rezeg a lec azert nagyon, de legyen;-) - akkor is sztalin bitorolta a hatalmat a lenin altal megjelolt kommunista utod elol.

sztalin gyakorlatilag a cari monarchiat epitettte vissza, aminek o volt a carja.

Morfeusz 2010.06.09. 13:25:50

@az igazi Sipi: Jaj! Láttál egy filmet a tévében (az alkotók minden bizonnyal tévedhetetlenek), s mindent tudsz a korszakról...

Elárulok egy titkot: én egészen más filmeket láttam gyerekkoromban. Aztán megint másokat. Utána teljesen másokat.

A kortársak 90%-a elhitt akkor is mindent. A fő úttörők ma fő fideszesek.

A sokat szidott Krausz vagy Rozsnyai viszont mindig ellenzékben voltak. A marhák!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 13:26:54

@Dr. No: nem csak..

de ez az egyik hibaja tobbek kozott.

azert majd igyekszem a kesobbiekben az elvont kepi eszkozeimet ovatosabban alkalmazni, mert vagy tul egyszeru vagy, vagy kotozkodsz...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 13:28:44

@zstoth: te micsoda egy ordenare faszkalap vagy:-)))

bocsanat, hogy elmondtam. igerem, tobbet nem probnalok semmit normalisan leirni, hanem kezdjuik ezentul egybol szemelyeskedessel, jol van?

hulye kis pocs:-)

bryan 2010.06.09. 13:30:25

A politikusoknak, jogászoknak semmi keresnivalója nem lenne a történészek terepén.
Ha mégis beleugatnak, ilyesmi történik:
hvg.hu/velemeny/20090826_ungvary_multfeltaras
(Azóta ezügyben teljesen egymásnak ellentmondó ítéletek születnek. Legutóbb Ungváry éppen bukott, ha valaki segítene neki fizetni a büntetést: http://www.facebook.com/search/?flt=1&q=ungv%C3%A1ry&o=2048&s=10#!/group.php?gid=125014380862403&ref=search
)
A törvénnyel az az egyik legnagyobb baj, hogy gumitörvény. Ha már meghozták, legalább definíciókra lenne szükség, mik azok a pontok, amikben konszenzus van, amiket történész nem kérdőjelez meg, tehát a bíróságnak sem szabadna.
Rengeteg ilyen gumitörvény van nálunk, mindegyik rengeteg kárt okoz, mert kiszámíthatatlan, mikor csap le az emberre a törvény szigora. Ez jellemző az adórendszertől a szabálysértéseken át szinte minden törvényünkre: látszatra szigorúak, a gyakorlatban viszont csak ritkán alkalmazzák őket, akkor is teljesen kiszámíthatatlanul.
A kiszámíthatóan működő, átlátható, betartható törvények a demokrácia és a polgári ethosz legfontosabb alapjai, nem csoda, hogy Magyarországon nincs (alig látszik a) polgárság. Azon mondjuk lehet vitatkozni, mi volt előbb a tyúk vagy a tojás.

Morfeusz 2010.06.09. 13:31:00

De mindentől függetlenül: Nem kell semmilyen korlát a véleményszabadságnak.

A "kommunizmus" megbélyegzésének egyébként egy kicsit "örülök". Névtelenül, nyugati szervereken újjá fognak szerveződni az antikapitalista erők. A tiltás nagyon hasznos egy ideológia számára.

mazsap 2010.06.09. 13:31:08

Nem tudom, mit vársz egy olyan:(( kormánytól, amely a kommunizmustól ugyan elhatárolódik, viszont a Szálasi féle Nemzeti Összefogás Kormányával és a Holokauszttal tudatosan(!) közösséget vállal: amexrap.org/fal/kedves-tibor

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 13:32:15

@az igazi Sipi:
Milyen igaz, nyilván sokkal megnyugtatóbb egy ellenállás felszámolása közben meghalni, mint népirtás alkalmával. Ez annak a néhány millió "ellenállónak", most komoly elégtételt jelent, nyilván....

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 13:32:27

@TaTa86.: mitol lett volna horthy legitim?

ugyanannyira volt legitim, mint az ideiglenesen itt allomasozo muszkak 56 utan.

ha valakinek nem tetszett, jobb esetben borton es teljes egzisztencialis ellehetetlenites, rosszabb esetben kivegzes.

nem nagyon latok kulonbseget horthy es kadar modszerei kozott. tehat nincs kulonbseg emberi minosegukben sem.

ugyanis ami egy embert meghataroz az az, hogy milyen eszkozoket hajlando bevetni celjai elereseben. ha hasonlok az eszkzok, hasonlo az emberi minoseg is..

Morfeusz 2010.06.09. 13:32:48

@az igazi Sipi: Érzésem szerint idősebb vagyok nálad, és a f...m is nagyobb.

Dr. No 2010.06.09. 13:33:53

@az igazi Sipi: Nem. Lenin nem akarta Trockijra bízni a hatalmat, bár tisztelte. Lenin kizárólag a végrendeletében írt Sztálin személyes hibáiról. Lenin senkire sem "akarta bízni a hatalmat", mivel diktatorikus nézetei ellenére nem volt híve az egyszemélyi vezetésnek. Sztálin - mint fentebb írtam -több egymást követő választás eredményeként került az orosz kommunista párt főtitkári posztjára. Más kérdés, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel manipulálta ezeket a választásokat is, ám a párton belüli terrort nem állt módjában gyakorolni főtitkárrá választásáig, és nem is gyakorolta egészen a Kirov-gyilkosságig. A hatalom megragadását a bolsevik párt felépítése (intézményei) tették lehetővé Sztálin számára, nem a személyes ambíciói és képességei.

De ez még mindig nem válasz az alapvető ellentmondásra "a történelmi szükségszerűség" tana és a személyi kultusz harminc éves "kisiklása" között. Ezt egyébként a XX. kongresszus sem tisztázta.

Tessék követni Lenin elvtárs útmutatását: Tanulni, tanulni és tanulni!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 13:33:59

@az igazi Sipi: "osszemosod a nepirtast az ellenallas felszamolasaval. "

Miért mi a különbség?
Szerinted mégis miért szoktak népirtani?
Passióból? Mert megírta a Führer a Nagy Könyvben? Egyszerűen mert gonoszak?
Vagy hogy felszámolják a leendő ellenállási gócokat?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 13:35:16

@Muad\\\'Dib: mar megint a suket duma...

van egy marha nagy kulonbseg a ketto kozott.

az ellenallas felszamolasa addig tart, amig van ellenallas. a nepirtas addig, amig a nep. tehat az, hogy te meghalj az ellenallas felszamolasa kozben, jellemzoen ellen kell allnod. tehat valamit tenned kell a sajat halalodert. ezzel szemben a nepirtas eseteben eleg cska megszuletni es rossz cetlit kihuzni a lutrin, mint pl "zsido" v. "cigany" es fuggetlenul attol, hogy troger vagy, vagy egyetemi tanar, bunozo, vagy segelyszervezet vezetoje, kommunista, liberalis, konzervativ, jobboldali, baloldali, akarmi. neked akkor mindenkeppen meg kell hallnod.

es igen, ez a rosszabbik verzio.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 13:36:12

@zstoth: vagy nem

sosem tudhatod.

az arcod mertete es az indokolatlan bbunkosagod inkabb kispocsre utal.

Dr. No 2010.06.09. 13:36:27

@az igazi Sipi: Nem. Lenin verőembere nem Sztálin volt.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 13:36:50

@Dr. No:
Lenin elvtárs vezetésével a Cseka (Lenin hű bizalmasával az élén) olyan brutális terrort vezetett be Oroszországban, amit még a legelborultabb cárok idején sem láttak az emberek. Tehát, aki Lenint védi, szintén egy tömeggyilkost mosdat.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 13:37:27

@TaTa86.: mert megirta a fuhrer a nagy konyvben.
jellemzoen ez a nepirtasok elsodleges kivalto oka.

Magóg napján (törölt) 2010.06.09. 13:37:30

Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja

Mi van, ha csak az egyiket tagadja valaki? Akkor rá ez nem vonatkozik?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.06.09. 13:37:50

@zstoth:

Pedig nem. Ott követed el, úgy nézem, a tévedést, hogy csak a kommunisták/marxisták saját definícióját tekinted érvényesnek. Abban a megközelítsben ahogyan a téma itt fölmerül, teljesen jogos amit mondott, egyetértek vele.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 13:38:58

@az igazi Sipi:
Milyen igaz. Bár elég volt mocsok szemét birtokos parasztnak lenned, gaz módon ellenállni amikor épp elvinnék mindened, hogy éhen dögöljön a családod, és máris kiirtásra ítélt alak lettél. A szomszédod meg már alapból is, mert pofátlan módon nem zsellér volt.

Dr. No 2010.06.09. 13:39:36

@Muad\\\'Dib: Dzerzsinszkijre gondolsz?

Dr. No 2010.06.09. 13:42:52

@Muad\\\'Dib: A szellemi kereteket természetesen Lenin e. t. adta meg neki, ám más dolgokkal is kellett törődnie.

mokas_gizi 2010.06.09. 13:44:23

Azért jó lenne ha a Izrael mondana egy pontos évszámot, hogy meddig szeretne még kárpótlást kérné egy olyan dologért ami 60 éve történt és pontosan meddig óhajt-e dolog mögé bújni és ártatlan emberek tömegét gyilkolni...

Azoknak az embereknek akik akkor éltek már a 99% meghalt, igen haltak meg emberek, szörnyű, de a kommunizmus áldozatai pl miért nem kaptak kártérítést, miért mindig minden a Holokamu Dogmával van tele...?!

A másik, renden bevezettek egy törvény OK ez a törvény, nem vitatkozom...!!!
Rendben, de jó lenne akkor PONTOSAN tisztázni, hogy pontosan mit kell mondanom, ha egy rendőr megkérdezi vagy egy bíró megkérdezi, mennyi zsdó halt meg állítólagosan, mert ez az egész 40.000.000 indult még az elején...

és amennyi zsidó holotörténész van az mind más számokat mond...

Én NEM tagadom, hiszen ezt nem szabad, ezért engem büntetnek...!!!
DE akkor PONTOSAN mondják meg mit kell mondanom, mert né nem tudom, nem is tudom hol kell utána nézni, nem tudom hogy most a sok szám közül melyik a valós adat amit nekem a törvény előtt mondanom kell...!!!

Csak úgya a törvény nem tudása az nem mentesít sehol sem, ezért tartom fontosnak hogy ezt pontosan rögzítsék valahol, ha már egy ilyen törvényt itt is bevezettek...!!!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 13:45:57

@Muad\\\'Dib: mar megint osszemosod a kommunizmust es a kommunizmussal takarodzo diktaturat, ami 12 egy tucat es ugyanugy lezajlott mar a keresztenyseg, az iszlam, a mittomenmilyen ideologia egisze alatt...

a kommunizmus soha nem hirdetett ilyet.

sztalin igen, de sztalin nem volt kommunista. sztalin technikailag oroszorszag carja volt, aki a szovjet birodalom felett uralkodott.

attol nem lesz kommunnista valaki, hogy annak mondja magat. attol lesz kommunista, hogy kommunista modra viselkedik. ott van pl az lmp. nba ok igazi kommerek, vagy legalabbis sokkal kozelebb allnak a kommerekhez, mint barki mas jelenleg a magyar politikai palettan. pedig ok aztan abszolut mast allitanak, de a piac-, multi-, kapitlizmus- es globalizacioellenes "mindenki egyenlo" ideologia es a nagy hippifeeling egyertelmuen a modern kommunista iranyvonal.

ahogy vonaek is tagadjak, hogy fasisztak lennenek, de az etatista ertekrend, a szemelyi szabadsag korlatozasanak igenye a kozosseg javara pontosan a fasiszta ideologiak ismerve.

szoval ha elfogadsz egy jo tanacsot, senkinek ne hidd el, amit magarol allit, mert jellemzoen az emberek hazudnak, de ha veletlenul nem is, az tuti hogy teljesen mas szemuvegben nezik a tukrot, mint te oket.

na szoval igy van az, hogy sztalin nem volt kommunista. mert egyszeruen nem viselkedett kommunistakent.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.06.09. 13:46:26

@Muad\\\'Dib:

Minden mentegetés nélkül az azért hozzátartozik, hogy öncélú tömegmészárlások akkor nem voltak, csak a polgárháború részeként történtek. Sztálin vívmánya a békeidőben, harcok nélkül elkövetett és sokkal nagyobb arányú mészárlás. És, hogy a cárok nem, hát érdemes jobban körülnézni.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 13:47:13

@Dr. No:
Azért az gondolom feltűnt neki, hogy a kis láncos kutyája elkezdte kiirtani Oroszország lakosságát....

érdeklődő 2010.06.09. 13:47:34

@Dr. No: "Én például 1956 esetében nem szoktam forradalomról beszélni"

Ez miért nem érhet fel egy olyan mondattal, mint: " Én például a holokauszt esetében nem szoktam gázkamrákról beszélni"

Essen már a kettő egy súlycsoportba.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 13:48:44

@az igazi Sipi: És szerinted miért írta meg a könyvben a gazvezír?

(Segítek: a komcsi vezetés európában 90%ban zsidókból állt. )

Szóval akkor szerinted Hitler sem volt ám rossz arc, csak az ellenállást akarta megszüntetni, mint akármelyik mezei diktátor?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.06.09. 13:49:05

A hír tálalása csak rövid beszámoló, de érdemes elolvasni a Die Welten az olvasói kommentárokat:
www.welt.de/politik/article7961559/Ungarn-verbietet-Leugnen-kommunistischer-Verbrechen.html
Láthatóan ott sem mindenki kedveli az SED-ből jött etsakat. :)

mokas_gizi 2010.06.09. 13:50:34

@mokas_gizi:

Bár az sem furcsa egy picit sem, hogy a világon egyetlen egy történelmi "dolog" van amiről nem szabad kérdéseket feltenni, még akkor sem ha egy csomó dologról ami előtte kőbe volt vésve az idők folyamán kiderült, hogy még sem így volt és ezt maguk a zsidók is elismerik, hogy szándékosan hazudtak...!!!
Lásd szappan, lámpaernyő és társai...

Az is igen furcsa, hogy neves történészeket, egyetemi professzorokat hurcolnak meg, csuknak börtönbe, ha bizonyos dolognál megemlítik, hogy ez nem biztos hogy így volt, mert pl fizikailag ez lehetetlen...

Ahhoz képest hogy ez a dolog pontosan így volt elég sok mindenről kiderült idők közben, hogy még sem így volt és egyesek igen félnek attól hogy bizonyos dolgok esetleg kiderülnek itt...

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 13:51:09

@az igazi Sipi:
Ezt mondtad:
"ha lenint kommunistanak is tekintjuk - ajajajj.. rezeg a lec azert nagyon, de legyen;-) - "
Azonban ő is tömeggyilkosságokat követtetett el, tehát akkor mi a helyzet?

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 13:52:51

@A Nép - Te vagy!:
Erről kár vitát nyitni, meg lehet nézni a Cseka, valamint GPU áldozatainak számát.

mokas_gizi 2010.06.09. 13:53:09

@A Nép - Te vagy!:

Az akkori vezetők az többsége milyen vallású volt az akkori szovjetunióban, mert ez is egy olyan dolog ami nyílt titok és amiről túl sokat nem hallani, de azért elég sokat elmond bizonyos dolgokról...

bryan 2010.06.09. 14:02:08

@az igazi Sipi:
A kommunizmus és a fasizmus is ugyanúgy működik, ugyanazt a szemléletmódot alkalmazza, kijelöli az ellenséget, csoporthovatartozás szerint, ebből elég egyszerűen következik a csoporthovatartozás szerinti megsemmisítés. Ez a szemléletmód egyenesen vezet a tömeggyilkosságokig. A szemléletmód másik következménye a paranoia, ami a belső, színfalak mögötti leszámolásos politikát eredményezi. Egyszerű ez, nem érdemes túlbonyolítani.
Bármely csoport, amely a végső igazság letéteményesének, az egyedüli üdvözítő út tudójának tartja magát, a vele egyet nem értőket pedig ebből következően az igazság ellenségeinek ide jut végül, akármilyen szépen szövegel ennek ellenkezőjéről.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 14:04:33

@bryan: A "fasizmus" még mindig nem egyenlő a "nemzetiszocializmussal".

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 14:07:10

@bryan:
A fasizmust kár idekeverni, ugyanis Franco, vagy Pinochet állama más tészta, mint amiről szó van.

KCB 2010.06.09. 14:07:56

Akkor lehet bötönbe csukogati az 56-ot elbagatelizáló, börtöntöltelék csöcselék lázadásának beállító embereket. Sajnos Kádár elvtárs ezt már lecsúszta.

Morfeusz 2010.06.09. 14:12:14

@az igazi Sipi: Szerintem a műveletlenséged miatt inkább magadat okold.

Archenemy 2010.06.09. 14:12:15

mivel a gravitáció miatt is meghalt egy csomó ember (lezuhantak), ezért szerintem a gravitációs állandót is törvénybe kéne foglalni, nehogy valaki meghamisítsa

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.06.09. 14:14:50

@TaTa86.: Na és? a nemzeti szocializmus sem egyenlő a nemzetiszocializmussal...

Pont le lehet szarni, hogy mit jelentenek a szavak, kifejezések.
Az a fő, hogy ki van mondva.

bryan 2010.06.09. 14:15:57

@TaTa86.:
Gondolom azt is látod, hogy a bankrendszerben, az iparban és egy csomó más helyen pedig olyan zsidók voltak, akik meg többségében elég durván antikommunisták voltak, hiszen ez elemi érdekük volt. A vallásos zsidók valószínűleg úgy utálták a kommunizmust, mint kevés más eszmét.
Szóval nem ez volt az igazi indok, hanem a sima paranoia, antiszemitizmus, kapzsiság, meg az ellenségkép szükségessége.
Nehogy már bevedd, hogy a zsidók kiirtására a "kommunista hajlam" volt az igazi ok! Ez nagyon gyenge.
wais.stanford.edu/Russia/russia_JewsAndCommunism%28102503%29.html

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.06.09. 14:16:56

Igazából ez a törvény alapján a holokamut pont lehet tagadni.
Meg azt, hogy Dolfi népirtó volt.
Azt nem lehet, hogy Észak-Koreában vagy Albániában bűnöket követtek el.

bryan 2010.06.09. 14:18:58

@TaTa86.: @Muad\\\'Dib:
Ezt a vitát lejátszottam már párszor, most nem fogom, vegyétek úgy, mintha nácit írtam volna, ha nektek úgy jobban tetszik, és foglalkozzatok a lényeggel. :)

Dr. No 2010.06.09. 14:19:36

@érdeklődő: De mi az a kommunista bűn, amit ez a kijelentés tagad?

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 14:20:16

@bryan:
Alapvetően nem a vita miatt írtam, hanem azért, mert jelen esetben valós különbség van a két szóhasználat között. Ugyanis a fasizmus aztán végképp nem akart deklaráltan kiirtani senkit.

Dr. No 2010.06.09. 14:21:08

@érdeklődő: Ez egy csúnya kiejelentés, de - szemben a gázkamrással - milyen kommunista bűn az, amit TAGAD?

kanbatu 2010.06.09. 14:22:11

Kommunizmus áldozatai: Kaki.
Holokauszt áldozatai: Pisi.

Ezt még szabad?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.09. 14:22:24

@kolbászoszsömle:

Inkább a Holokauszt tagadását nem tiltja már ez a törvény.
És igazad van.
A nemzeti szocialista rendszerek és kommunista rendszerek biztos, hogy nem egyeznek a Hitleri Németország, vagy III.Birodalom, vagy akár a Szovjetúnió, vagy a Magyar Népköztársaság meghatározásokkal.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 14:24:32

@bryan: A dolog valóban nem egyszerű, de attól még továbbra is úgy hiszem, hogy a zsidók bomlasztó mentalitása az, amit veszélynek tekintett Hitler.
A bomlasztásnak egyik eleme a kommunizmus(, "múltat végképp eltörölni").
De mint láttuk az szdsznél, nem feltétlenül csak a kommunizmus.

(Egyébként ha elolvasod a beszélgetéseit ezt sokszor ki is fejti.)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.09. 14:26:50

Mivel ekkora homály lett ez a 269/C paragrafus, ezért gondolom arra való, hogy mindenk jól megnyomja a ceruzát, ha áldozatokról beszél és ha valakit mégis ki akarnak csinálni, akkor legyen ügyész és bíró, aki pont az ő mondandóját találja nagyon súlyos eljelentéktelenítésnek.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.06.09. 14:26:51

@mokas_gizi:

Azt hittem nem voltak semmilyen vallásúak. Ellene voltak minden vallásnak, ateisták voltak. Persze tudom, hogy zsidózni akartál, de épp olyan ostoba volt, mint maga a zsidózás. Mellesleg semmi köze semmihez amiről én beszéltem. Igaz attól még szólhatsz hozzám. De minek?

Pepe135 2010.06.09. 14:31:16

Vérnarancs ez a javából!
Kívülről narancssárga, e amikor elkezdjük hámozni, akkor vörösen csurog a leve.

Diktatúra ez is, az is.
Amíg korlátozhatják a vélemény kinyilvánítását, addig nincs szólásszabadság és demokrácia!

Dr. No 2010.06.09. 14:32:04

Visszatérek a korábbi vesszőparipámra.
Lenin: "A diktatúra korlátlan, törvény nélküli, a szó legszorosabb értelmében erőre támaszkodó hatalom." (Lenin összes Bp. 1974. 41. köt. 359. p.) Ugyanez volt a proletárdiktatúra kritériuma is, amit Sztálin tökéletesen megvalósított. Akkor tehát miről is beszélünk Sztálin és Lenin viszonylatában?

Ezzel szemben Trockij kijelentette, hogy "a szovjethatalom szervezett polgárháború". Ismét csak: miről beszélünk?

Azt, hogy Sztálin és a "személyi kultusz" csak elhajlás Lenin "tiszta elképzeléseihez és jóságához" képest, az SzKP XX. kongresszusa állapította meg, mivel a nómenklatúrának (Sztálin kifejezése!) az érdeke az volt, hogy uralmát fenntarthassa, ám a sztálini, a pártapparátusra nézve is veszélyes hatalomgyakorlási mód érjen véget. Ismét csak: miről beszélünk?

A demokratikus centralizmus elvét (ha ugyan tudjuk, mit jelent) nem Sztálin, hanem Lenin vezette be. Lenin eszménye volt az élcsapat katonai szervezettsége és vasfegyelme. Sztálin egyetlen riválisa sem kérdőjelezte meg ezt az elvet. Ismét csak: miről beszélünk?

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.06.09. 14:33:03

újabb szubkultúra lett eltiltva a nyilvánosságtól, egyre népesebb társaság.
valamiért a kapitalizmusnak áldozatul esők millióit jelentéktelennek beállító vagy tagadó nyilvánosság senkinek sem bassza a csőrit.
vagy amikor nyilvánosan hibáztatnak nemi erőszak áldozatokat.
ja hogy ezek nem szubkultúrák, hanem a mainstream.... bocsesz.

az a baj az egésszel, hogy a nyilvánosságnak finoman szólva nem elsődleges problémája ez a tömegmészárlás-tagadás téma, csak ezt a legkevésbé kockázatos felmutatni, közkívánatra. a korrupció, vagy az "igazságszolgáltatás", vagy a munkanélküliség, az már túl izé, a fű legalizálása is sok üzleti érdeket zavarna, de ez még megy, végülis aránylag keveseket érint, és az sem valami nagy veszteség, különben sem lehet betartatni egy ilyen törvényt.

felőlem tilcsák csak be az egész demokráciásdit, aztán lesz majd nekünk szép normális rend. :P

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.06.09. 14:33:19

@Muad\\\'Dib:

Vitát? Miről? Ha arra utalsz, hogy mondtam Lenin alatt nem voltak olyan típusú tömeggyilkosságok, mint Sztálin alatt, az nem függ attól amire hivatkozol. Nem érv, akárhány áldozatot listázol, mert nem is mondtam, hogy nem voltak. Azt mondtam, hogy más összefüggésben voltak, a polgárháborúhoz kapcsolódott. Ettől Lenin nem lesz tiszteletreméltó alak, de fölösleges olyasmit aggatni rá, ami nem illik rá. De mindegy, képzelj amit akarsz.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.06.09. 14:34:47

@Pepe135: amíg a verbális agresszió játszótere a véleményszabadság, addig semmi súlya nincs a diktatúra-sipítozásnak.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 14:38:18

@A Nép - Te vagy!:
Ez azért érdekes, mert tudtommal tömeggyilkosságok Hitler idejében is csak a háború alatt voltak.

Dr. No 2010.06.09. 14:39:24

@zstoth: Az NKVD ellen reménytelen küzdelmet folytató Sztálin! Átkozott szerencséje lehetett, hogy nem vitték el a Gulágba őt is! Mega-giga-lol, ilyet még Molotov sem mert mondani, pedig ő aztán mindenkit kiszolgált!

hipokrita 2010.06.09. 14:41:02

Mennyi vörös szenny gyülemlett itt össze. Bújjatok Marx popójába.

mokas_gizi 2010.06.09. 14:44:48

@A Nép - Te vagy!:

Én nem akartam semmit csak tényeket írtam, ha ez zsidózás azért mert zsidók voltak az akkori vezetők 98% akkor igen poénos... a dolog...

Tehát ha leírom, hogy az akkori vezetők zsidók voltak és igen valóban azok voltak ez antiszemitizmus...?

Semmi rosszat, sértőt, vagy esetlegesen rasszista dolgot nem írtam...ez nekem nem szokásom Kedves!

bryan 2010.06.09. 14:44:56

@TaTa86.:
Hitlernek azt sem szabad elhinni amit kérdez. :)
Nem fogok ilyesmit olvasni, idén elolvastam Thomas Mann magyarul megjelent naplóit, megnéztem a Bukást, meg az Aranykor legendáit, még tervezem elolvasni a Vörös Kerék tetralógiát Szolzsenyicintől aztán az éves diktatúrapenzumomhoz már csak valami fejlődő országos cucc hiányzik. :)
Hitlert legfeljebb akkor olvasnék, ha a szakmámhoz tartozna, szerencsére ez nincs így.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 14:47:01

@bryan:
De szerencsére ez nem akadályoz meg abban, hogy elveiről/véleményéről nyilatkozzál.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 14:49:14

@bryan: Szerintem pedig érdemes, és szükséges megismerni annak az embernek a gondolkodását, akinek sikerült megbolondítania Európa legnagyobb kultúrnemzetének legnagyobb koponyáit is...

marcinátor (törölt) 2010.06.09. 14:51:10

@simonmondja.: "Hogy miért nemzeti szocialista, és miért nem náci, fasiszta, vagy totalitárius, vagy bármi más?"
A náci az a nemzetiszocialista (Nationalsozialistische) becézve. A fasiszták meg az olaszok voltak.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.09. 14:56:10

@marcinátor: Na ja, de ez különírva már nem náci: nemzeti szocialista - vagyis ez egy másik állat.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.09. 14:56:31

"Az MSZP utolsó pillanatban elhelyezett, rosszindulatú aknáját egyvalaki tudta volna hatástalanítani: Sólyom László. A köztársasági elnök nem küldte alkotmánybírósági normakontrollra a jogszabályt, azaz nem voltak alkotmányossági aggályai."

És ezzel végképp elásta magát előttem. Egyúttal bebizonyította, hogy tökéletesen alkalmatlan egy európai ország államfői posztjára. Esetleg Dél-Amerikában lenne jó, ott is csak egy vadrezervátumban parkőrnek...

Amúgy szerintem a Btk. 269/C . § nem a diktatúrák áldozatainak védőernyője, hanem a diktatúra MAGA.

Sosem tagadtam egyiket se - de nem szeretem, ha az állam kölökként kezel.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.06.09. 14:59:00

@marcinátor: a nemzeti szocialisták meg kik voltak?
Már akiknek a bűneit nem szabad tagadni?
Mert a nemzetiszocialistákról szépen eldiskurálsz itten, de a törvény nem róluk szól.

Ez fontos momentum, hiszen ez egy fidesz által jegyzett törvény, és azt tudjuk pl, hogy a fideszcég nem fidesz közeli cég, a tagok gyűlése nem taggyűlés.

Szóval, kik azok a nemzeti szocialisták, akiknek nem szabad tagadni a bűnét?

nem nemsiker_s 2010.06.09. 15:02:32

Már a holokauszt tagadásra vonatkozó törvény is faszság volt, haragszom is ezért a szocikra, persze nem is vártam mást ezektől a f...szfejektől.
Nem mint ha gondom lenne a zsidókkal, (úgy értem a közöttünk élő hétköznapi emberekkel akiknek egyébként fáj trianon) .
Sajnálom, hogy megtörtént, de valóban, politikai okok miatt már nehéz lenne visszacsinálni. Bár megjegyzem úgy tudom, az USA-ban még mindíg nem született hasonló törvény.

bryan 2010.06.09. 15:11:32

@Muad\\\'Dib:
A következmények elég látványosak és sokatmondóak voltak. :(
@TaTa86.: Inkább elemzéseket olvastam a céljairól, meg az ideológiájáról, azok többet mondanak. A politikusi nyilatkozatai általában, nagyon durva becsléssel 90% bullshit, 5% nettó hazugság, és 5% jól elrejtett információtartalommal bírnak. Minél kevésbé fél egy politikus a lebukástól a hazugsággal, annál nagyobb arányban szerepeltet hazugságot beszédeiben. Márpedig Hitlert '33 után elég nehéz volt Németországban lebuktatni.
Orbán, vagy Gyurcsány, vagy Schiffer beszédeket sem olvasok/hallgatok megvárom, míg megteszik mások és elemzik nekem, kiemelik a lényeget stb. Sok elemzést összevetek, ebből pontosabb képem lesz, mint azoknak az embereknek, akik meghallgatták az adott beszédet.
Ritkán van olyan, hogy a másodlagos információforrások használhatóbbak, mint az elsődlegesek, de a politikusok beszédeivel legtöbbször ez a helyzet.

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 15:16:35

@bryan:
Ebben az esetben Hitlerről valószínűleg kevés információd lehet. Ugyanis nyilvánvaló, hogy széles körben csak és kizárólag bizonyos szemszögből készült elemzések jelennek meg. Azon elemzések, melyek más szemszögből mutatják be valószínűleg el sem jutnak hozzád

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 15:16:46

@bryan: "Orbán, vagy Gyurcsány, vagy Schiffer beszédeket sem olvasok/hallgatok"

Nem azt mondtam, hogy Hitler beszédeit hallgasd, olvasd, hanem hogy privát körben folytatott beszélgetéseit(, amik inkább monológok), érdemes elolvasni.

Az elemzések meg Hitler esetében kb olyanok, hogy több bennük a bullshit és a nettó hazugság, mint az eredetiben.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 15:17:11

@Muad\\\'Dib: latom, tovabbra sem erted, amit irok..

lenin sem volt kommunista.

egyetlen igazi kommunista sem letezett ezen a vilagon, vagy ha igen, nem lett hires. akiket te kommunistanak tartasz, azok nem kommunistak, hanem diktatorok, akik az altaluk sem kovetett kommunista ideologiara hivatkozva hajtottak vegre.

igy, ennek fenyeben ez semmi mas, mint egy ellensegkep-generalas a sotet bunkok manipulasara.

ahogy elnezem, sikeres is volt:-DDD

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 15:18:21

mellesleg mivel Magyar Demokratikus Nepkoztarsasagnak hivtak ezt az orszagot, nyugodtan lehetne a dmeokracia bune is, nem akommunizmuse.

de az a rendszer pont annyira volt demokratikus, mint kommunista...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 15:19:26

@zstoth: ennyire csip a pisi, kisgyerek?:-)))

nem birod ki, mi, hogy ne ugass?:-)

tolem.

ha ez elegiti ki az alantas vagyaidat, akkor nyugodtan baszogass.

teged minosit, nem engem:-)

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 15:20:29

@az igazi Sipi:
Értem, tehát létezik egy tökéletes ideológia, melynek nincs/nem volt követője, mert aki eddig megpróbálta követni, az tömeggyilkos lett. Respect for the alternate reality...

Szondi két apró tesztje 2010.06.09. 15:26:58

„Ha valaminek a tagadását büntetjük, akkor szívem szerint elsősorban az istentagadást kezdeném el büntetni." mondta Kőszegi Zoltán, fideszes képviselő (2010. május)

- ilyen is van...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 15:27:55

@az igazi Sipi: Mondjuk így könnyű...

Egyébként javíts ki ha tévedek, de a kommunizmusnak az első lépése a forradalom. Aztán jön a proletárdiktatúra, és csak aztán a kommunizmus.

Vagyis a proletárdiktatúra, RÉSZE ennek az ideológiának. Tehát Lenin, Sztálin stb igenis komcsik voltak.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.06.09. 15:30:58

@Muad\\\'Dib: pedig érdemes belegondolni, pl a keresztény tömeggyilkosok kereszténysége is ugyanilyen követhetetlen, vagy az amerikai tömeggyilkosoké (stb)
nem az ideológiát minősiti a tömeggyilkos.
amúgy meg a nácik meg a bolsevikok simán sunázták a tömeggyilkolászást, ahogy a nyilasok is, meg az ÁVH-sok is, meg a kereszteslovagok is. valahogy a tibeti szerzetesek és a Ghandiék nem annyira... de ha lenne pl egy Ghandistának kikiáltott népirtás, az sem minősítené a passzív ellenállás ideológiáját.
vajon milyen onnan felőled nézve a non-alternate reality...

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 15:33:27

@manókomment:
Mondjuk olyan, ahol, ha egy ideológia nevében eddig csak és kizárólag szörnyű dolgok történtek, akkor esetleg meggondolom, hogy nem az alapoknál van e a baj. Mondjuk olyan, ahol, ha mocskos a képem, nem a tükört kezdem tisztítani...

Muad\\\'Dib 2010.06.09. 15:35:54

@manókomment:
Mellékesen, bár nem tartozik ide, a tibeti csodás világ mítoszát illene lassan elfelejteni, hiszen a kínaiak előtt egy meglehetősen brutális teokrácia uralkodott arrafelé...

Arivistus 2010.06.09. 15:38:03

Úgy érzem, hogy itt sokan egyenlőségjelet tesznek a kommunizmus, és az egyéb diktatúrák - pl nemzetiszocializmus - bűnei közé.

Szerintem ez hibás gondolkodásmód.

Addig igaz, hogy a kommunizmus ugyanúgy irtotta a kulákokat, a "burzsoákat", a CCCP-ben élő egyes kisebbségeket vagy Kambodzsában a szemüveggel rendelkező embereket, mint a nácik a zsidókat. Eddig a pontig talán egyenlőségjelet lehet tenni a két rendszer közé.

De ezen túl már nem. A kommunizmus ugyanis - mint egy azték isten - folyamatos emberáldozatot követelt.
Először is a kommunizmus tönkre teszi az adott ország gazdaságát. Ebből következik a tömeges éhhalál, amire a nép forradalommal, vagy meneküléssel reagál.
A forradalmi szervezkedések megállításához kell a GULAG, kellenek a titkosszolgálatok (körömletépős Bauer apukákkal), kellenek a kivégzések. Kell a sajtó totális ellenőrzése, (bár ez utóbbi a legkisebb bűnük).
Az elmenekülés megállításához kell a berlini fal, a vasfüggöny, É-Koreában az aknazár, stb. (Magyarországon a 80-as években Kádár megpróbálta brutális kölcsönfelvétellel fenntartani az életszínvonalat, de e mellett is fenn kellett tartani a vasfüggönyt, plusz a kölcsönöket egyszer vissza kell fizetni, úgyhogy igazán hosszú távú megoldásnak ez sem jó.)

Ha a kommunizmus bűnei csak annyiból állnának amennyi összehasonlítható más diktatúrák bűneivel, akkor per pillanat egy ember sem halna meg É-Koreai internáló táborokban, és a kubai haditengerészet sem lőne a Kubából menekülni szándékozó hajósokra.
Hiszen előbb-utóbb elfogynak a burzsoák, meg a kulákok, meg mindenfajta "rendszerellenség".
A szomorú igazság azonban az, hogy a kommunizmus gazdasági nyomort teremt, ami kitermeli a rendszer ellenségeit, innentől kezdve a kommunizmust csak folyamatos emberáldozattal lehet fenntartani - olyan mint egy azték isten.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 15:40:04

@manókomment: Учиться, Учиться, Учиться!
Nézz utána India és Tibet történelmének.
India egyébként a Brit Birodalom ékkövéből Ghandiéknak köszönhetően a világ segglyukává vált...

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.09. 15:41:49

@az igazi Sipi: "mellesleg mivel Magyar Demokratikus Nepkoztarsasagnak hivtak ezt az orszagot, nyugodtan lehetne a dmeokracia bune is, nem akommunizmuse"

Aggasztó és veszélyes, ha a szellemi hanyatlás és az önbizalomnövekedés megegyező ütemű.

@Szondi két apró tesztje: Na igen, ez az én bajom is. Hogy ilyen is van... :( Ha büntetni kezdünk egy gondolatot vagy véleményt, akkor sajnos könnyű eljutni az 1984-ig. És minden újabb és újabb betiltott véleménnyel egyre gyorsabban gurul a hordó...

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.06.09. 15:48:15

@Muad\\\'Dib: @TaTa86.: vágom,nem ma jöttem elő a Free Tibettranszparens alól. azért a buddhizmus meg a pacifista cuccok idecitálása, mert kivételesen nem a gyűlölt ellenségek legyőzése felé bújtogatja a híveket.
egyébként akkor maradjunk Thoreau civil disobediance ideológiájánál, akkor nemkell kötexeni ;)
(Mo. meg az Oszmán Világbirodalom kiváló díszbokrétája volt, vagy az valami egészen más? különben meg ki a faszom akar egy világbirodalom ékköve lenni? már inkább szagolom a saját seggemlyukát, kösz.)

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.09. 15:48:51

@Arivistus: " A kommunizmus ugyanis - mint egy azték isten - folyamatos emberáldozatot követelt. "

Elgondolkodtató hasonlat. Tetszik. :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 15:53:20

@manókomment: "Mo. meg az Oszmán Világbirodalom kiváló díszbokrétája volt"
Meg a SZUé is. :)

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.06.09. 15:58:55

@TaTa86.: ja, ha már nem lehettünk Német Birodalmi Gyarmat, mert megfúrták nekünk a ruszkik.
:D

bryan 2010.06.09. 16:02:18

@Arivistus:
A fasizmus (nácizmus) háborút generált vérszomja csillapítására. Ha az nem lett volna, a hadiipar felfuttatása és egyebek nélkül nem sok babér termett volna a náci vezetőknek sem. A nácik egyébként szintén nem válogattak nagyon, ha ellenségkeresésről volt szó. Vitték a kommunistákat, a szocdemeket, a konzervatívokat, a melegeket, a "liberálisokat" az egyházak makacsabb tagjait, mindenkit, aki nem fogadta el, amit ők akartak és nem tudott időben elmenekülni.
@TaTa86.: Azért ezt így nem mondanám. Ha megkérdeznénk egy népszavazáson az ott lakókat nyilván ők sem szavaznák vissza az angolokat és végső soron ez az ami számít.
India egyébként az angolok távozása óta irdatlan fejlődésen ment keresztül és ezért nagyon komoly árat fizetett. Ha választhatnál, hogy indiaiként a gyarmati, vagy a független Indiában szeretnél élni, te is az utóbbit választanád a helyzet megismerése után.
Gandhi pedig kb. az egyetlen igazán szimpatikus arc a huszadik század jelentős figurái közül, szóval el a kezekkel! :)

Magóg napján (törölt) 2010.06.09. 16:05:10

Ez az és/vagy dolog csak engem zavar szemantikailag?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.09. 16:20:37

@manókomment: They bastard! They killed 3rd Empire! XD

@bryan: "Ha megkérdeznénk egy népszavazáson az ott lakókat nyilván ők sem szavaznák vissza az angolokat és végső soron ez az ami számít. "
Ez az amit sosem tudunk meg...

"Gandhi pedig kb. az egyetlen igazán szimpatikus arc a huszadik század jelentős figurái közül, szóval el a kezekkel! :) "
Áhhh! Pont az a hippi? Ha legalább egy kicsit gyilkolászott volna! XD

Dr. No 2010.06.09. 16:22:46

@az igazi Sipi: "Lenin sem volt kommunista.

egyetlen igazi kommunista sem letezett ezen a vilagon"

Ráolvasás, szómágia, vudu. Haszontalan.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 16:49:11

@Dr. No: kar, hogy eltunt az elozo..
na osszefoglalva.

nem az vagy, amit hiszel, hanem az, amive a tetteid emelnek, vagy alacsonyitanak.

lenin hiaba hitte magat kommunistanak, nem az volt, csak egy felkapaszkodott kis akarnok diktator.

mert a tettei diktatorra tettek.

ertem en, hogy az egysegsugaru plebsnek jol azonosithato ellensegkep kell, mert valahogy osszetartasra kell szoritani oket es ez csak felelemmel megoldhato, mert olyanok mint a birkak, de szerintem te nem vagy birka, hogy masok mondjak meg hogy kit gyulolj es miert...

vagy megis az lennel?;-)

trashr5 2010.06.09. 17:07:50

Elképzelek egy kommunizmust tagadót vasra verve.Ugyan, ugyan kedves parlament,nem szokás ám a relativizálás.Koncepciós lesz egy ilyen per,mindenki tudja,hogy volt ilyen,voltak örmények is.Soroljam a kollekciót?Ki-ki tetszés szerint tagadhat egyébként,ha már itt tartunk.Ez fontos?

Dr. No 2010.06.09. 17:13:54

@az igazi Sipi: Ha tehát nem volt senki kommunista, akkor nem volt kommunizmus sem.

Ezt már ismerjük. Ez a kijelentés egyetlen dologra jó: "bizonyítja", hogy a kommunizmus alapgondolata makulátlan, nem diszkvalifikálódott, tehát érvényes.

A kommunizmus alapfeltevései sem valósultak meg: "a kapitalizmus" (így!) nem dőlt meg a legfejlettebb országokban, a magát szocialistának nevező formáció pedig agrárországokon (Oroszország, Kína) kívül ott jött létre, ahol a más országban már fennálló rendszerek katonai hatalommal bevezették. Az elmélet még a gyakorlattal szembenilegalapvetőbb ellentmondásait (történelmi szükségszerűség vs. személyi kultusz) sem tisztázta.

És légy szíves, ne gyere most nekem azzal, hogy a szocializmus nem is volt szocializmus (hanem "államkapitalizmus" - mint azt TGM a bölcsek köveként úgymond, "fölfödözte", bár revizionisták már mondták ezt őelőtte is, csak erről mélyen hallgat), mert éppen marxista alapokon álló elemzések egész sora bizonyította az ellenkezőjét.

Dr. No 2010.06.09. 17:22:49

@Dr. No:
Tanárnő: - Most pedig a kis Lisette bebizonyítja nekünk, hogy Lenin nem volt kommunista!
Lisette: - Aki azt állítja, hogy Lenin kommunista volt...
Tanulók kórusa: - Legyen átkozott!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 17:25:04

@Dr. No: igy van
nem volt kommunizmus.

nem modntam, hogy mkulatlan, mert mint fentebb irtam, netto faszsag. a keresztenyseg modern valtozata gyakorlatilag. szep gondolat, de mindenki beleszarik a hirdetett igebe es csinal ami neki tetszik.

az, hogy hited - es ugye hit tudas nelkul atelt bizonyossag.. - szerint volt kommunizmus, az csakis annak koszonheto, hogy nem tudod mi a kommunizmus.

amit kommunizmusnak gondolsz az nem volt mas, mint egy sima diktatura, mint a tortenelem folyaman nem egy alkalommal megvalositottak mar. cska van aki istenre hivatkozott, van aki arra, hogy o kiralynak szuletett, ezek a frusztralt pocsok meg az ujhullamot lovagoltak meg.

ennyi tortent.

amit ugyanis fentebb leirtal, azt barmelyik diktaturara ra lehet huzni, akar horty regnalasara, akar elso istvan uralkodasara. sot, vegig az emberi tortenelemre egeszen a XIX-XX. szazadig. nem kellett hozza kommunizmus, hogy diktatorok uralkodjanak embereken es lecsapjak a fejet egy jatagannal annak, aki nem nyalt be eleg melyen.

Defender Humanae Vitae 2010.06.09. 17:42:14

Vissza a fenti cikkhez: egyetértek, a törvény előnyére változott ugyan (kettős mérce elkerülése, korrekt kiterjesztés az emberiség elleni cselekményekre), de a helyes az, ha történelmi tényekről a téves VÉLEMÉNYeket NEM szankcionálhat törvény, mert ez a történészekre tartozik és a véleményszabadság megsértése is ugyanakkor (Orwell: 1984).
Azonban ha már megszületett ez a téves alapú koncepció, és a jelen törvény elődjét a köztársasági elnök szintén tévesen jóváhagyta, akkor meg kell jegyeznem:
aki tagadja azt, hogy az emberi magzat elpusztítása emberölés (biológia: a magzat genetikai készlete fogantatásától egész élete során megegyezik, az csak fajára és őrá mint egyedre jellemző!) és az abortuszokat jelentéktelen színben tünteti fel, immár e törvény hatálya alá esik és aszerint büntetendő! Sőt, ez alapján az abortusztörvényben szereplő kifogások megalkotói és az abortuszok végrehajtói is, ha komolyan vesszük a jog egyik alapelvét, az arányos megítélést!
A világ legnagyobb holokausztja (hiszen a magzati áldozatok jelentős részét valóban elégetik) az abortusz, évi több mint ötvenmillió meg nem született EMBER áldozattal!
Mi tartozik még ehhez hozzá: hogy még jeltelen sírt sem kapnak, tehát nincsenek számontartva, minimális kegyeletből ki vannak zárva, és meggyalázzák őket azzal is, hogy sokan jognak kiáltják ki az abortuszt! Hozzátartozik ehhez a poszt-abortusz-szindróma is, ami azokat érinti,
akik abortálták magzatukat,
akik túlélték ezt,
akiknek szülei gondolkoztak az ő életének az elvételén,
akinek testvérét abortálták,
akinek abortálását orvos javasolta de az anya, az apa vagy mindkét szülő ezt megakadályozta!
Hány millió áldozat is ez?
Még ha nem is számolom a posztabortusz szindrómát, csak a számontartott műtéti és a számon sem tartott korai (kemikáliás és pesszáriumos, eseményutáni fogamzásgátlásnak hazudott) abortuszokat együtt, bizony csak a magyarság körében is milliókkal több ez, mint az a bűvös (számszerűleg korrekt vagy eltúlzott) hatmillió!
Szóval, ébresztő!
Az emberellenes tetteket kell szankcionálni, és nem az ezeket tagadó véleményeket.

Reggie 2010.06.09. 18:35:01

@az igazi Sipi: ezt a kommunizmus szo kicserelesevel barmie ra lehetne huzni. Szep tereles, szep probalkozas. De nem jott be...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 18:46:35

@Reggie: igen, ugyanazt mondjuk.

nem kellett kommunizmus ahhoz, hogy emberek magukat elobbrevalonak tartsak es emiatt embereket oljenek meg es egesz nepeket terrorizaljanak.

ezert is felesleges a kommunizmus bunzeirol beszelni, hiszen soha meg sem valosult, amit a kommunizmus buneinek tekintenek siman emberi bunok, a kommunizmus elott is leteztek.

ahogy nemzetszocializmus sem kellett hozza, hogy nepirtasok tortenjenek. a nemzetszcocializmus "ott cseszte el", hogy nem egy ideologiaval takarozva muvelt remtetteket, hanem a remtetteket tette ideologiaja eszkozeve a kijelolt cel eleresehez.

Dr. No 2010.06.09. 18:52:37

@az igazi Sipi: Terelsz és személyeskedsz érvelés helyett. A vallás-analógiát mások is észrevették, azonban ez csak analógia. A kommunizmus azért nem vallás, mert igényt tart a (társadalom)tudományos bizonyítással és igazolással járó legitimáció erejére.

Amit itt előadsz, aszerint nemzetiszocializmus sem volt, csak egy magát nemzetiszocialistának tartó kis diktátorka. Tehát a nemzetiszocializmus semmit sem cseszhetett el, hiszen nem valósult meg.

Tehát egyszerre tagadod a holokausztot és a gulágot is. Szerinted csak az nevezhető kommunizmusnak, amit "jó emberek" csinálnak.

Ismétlem: amit művelsz, az ráolvasás, szómágia, vudu. Senkit sem tévesztesz meg ezzel, legfeljebb magadat hitegetheted.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.09. 19:08:46

@Dr. No: nemzetszocializmus volt, hiszen hitler volt az, aki mukodtette es megalkotta a nemzetszocializmust a sajat eszmei alapjan.

es nem tagadok semmit, hanem allitok. egeszen pontosan azt, hogy igaz lehet a PISA felmeres, ami szerint a magyarok 40%-a funkcionalisan analfabeta es egyszeruen keptelen megerteni a leirt mondatok objektiv jelenteset, azt megtolti az erzelmeivel es akar egeszen mas, az eredeti jelentesi szandektol teljesen elteero jelentest fog fel belole..:-)

es nem tevesztek meg senkit.
egyszeruen neked egyszeru a vilagod, mint a faek es fekete-feher.
konnyu eleted lehet.

nekem osszetet, szines es soha semmit nem veszek egy kalap ala mas dolgokkal, mindent a maga valojaban vizsgalok es osztalyozok es rendszerezek. nem is egyszeru igy elni, de legalabb ti mindig elottem lebegtek, mint rossz pelda, hogy nehogy ilyen legyek;-)

es nem tagadom sem a holokausztot, sem a gulagot. de ha gondolod, nemhogy lehetoseged, de _kotelesseged_ feljelenteni ebben az esetben, de vigyazz, ha nem all meg a vad, mindenedet elperelem a jo hirnevem megsertese miatt..

szoval hajlando vagy-e jogallami modszerekkel bizonyitani azt, hogy en barmelyik remtettet is tagadnam, vagy csak nagy a szad es az arcod?;-)))

az ilyen ovodas bizonyitasi modszerekkel meg a kocsmaban probalkozz az ivocimborakkal, mert eloszor is jozanabb, de mindenkeppen sokkal okosabb vagyok annal, minthogy elfogadjam a belemagyarazasaidat. eleg tisztan es erthetoen leirtam mindent, amit te megcafolni nem birtal.

amit eddig irtal az ugyanis nem egy ervrendszer, gyakorlatilag a a szemelyemet probaltad vegig tamadni es nem az allitasaimat, mi tobb, a felallitott ervrendszeremben sem igazan talalhattal hibat, mindossze az erzelmi motivacioid vezerelnek es egyszeruen bar nem tudod megmagyarazni, hogy miert de erzed, hogy "igazad van"

erre hagy idezzem anyamat, aki tanyasi parasztlany volt

"mi jar annak, akinek igaza van? a szaja..."

majd szepen vbezesd le nekem, hol lattal te mukodo, klasszikus kommunizmust, aholis a kozos jobol mindenki az igenyei szerint vesz es mindenki jol felfogott erdekeben szolgalja a kozosseget (erdekes egyebkent, hogy itt a fasizmus es a kommunizmus mennyire kozos pontot talalt. az allam mindenek elott..), az allamot.

az, hogy elzavartak, felakasztottak az arisztokratakat nem kommunizmus, azt megtettek a franciak is 100 evvel elotte. az, hogy egy reteg a kezebe keritette ahatalmat es embereket terrorizalt es gyilkolt le a tortenelem soran szinten gyakran elofordult, mondhatni nem is volt mas bevett uralkodasi rend, csak ez.

tehat az, hogy kommunizmus bunei mindossze az ujhullamos mumusra mutogatas.

olyanrol lehet beszelni, hogy kommunizmus NEVEBEN elkovetett bunok. meg keresztenyseg NEVEBEN elkovetett buynok. meg iszlam NEVEBEN elkovetett bunok.

de ez semmi mast nem jelent, minthogy frusztralt barmok ideologiai tamogatast kerestek a mentalis problemaikhoz es ha talaltak egyet, azt addig csurtek, csavartak, tekertek, amig ugy, ahogy, de nem tudtak azt mondani, hogy "nem en voltam, isten, marx, engels, hitler, allah, jehova, faxomtuggya utjat kovetem"

de ez ugye semmi mas, mint a felelosseg alol kibujas klasszikus esete.

szerintem szegyen ehhez asszisztalni hulye torvenyekkel..

gramercy 2010.06.09. 19:30:55

egyetertek a bejegyzessel

magyarorszagon a szolasszabadsag amugy is fenyevekre van a normalistol :(

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.06.09. 21:01:25

@Dr. No: "A kommunizmus azért nem vallás, mert igényt tart a (társadalom)tudományos bizonyítással és igazolással járó legitimáció erejére." ez mit jelent? vagy nincsenek vallásos szociológiatudományok?
egyébként annyira még én is értek a tudományos módszerhez, hogy az nem egyik vagy másik ideológia legitimizálására vagy cáfolására való - ettől még perszeelőszeretettel használják, ahogy fogkrémeladásra és "közvéleménykutatásra" is.
ezért kérdezem, mit értesz ez alatt? ez valami irónia volt?

Dr. No 2010.06.09. 22:09:32

@az igazi Sipi: Senki nem támadta a személyedet. Leszel szíves bebizonyítani az ellenkezőjét a kommentjeimből vett idézetekkel, vagy ebben a kérdésben merülj mély hallgatásba. Te kezdtél személyeskedni, amit az előző válaszod szinte mindegyik mondata ékesen bizonyít, hiába fejezed be minden második mondatodat egy szmájlival végtelen jófejségedben - hadd ne idézzem.

Tényeket és érveket írtam. Sem a Lenin-, sem a Trockij-idézetet például nem cáfoltad semmilyen módon, egyszerűen közölted, hogy Lenin nem volt kommunista és kész. Ez legfeljebb vélemény, de még annak is erősen marginális.

A vallási analógiáról általam írtakra a válaszod annyi, hogy én egyszerű vagyok, mint a faék, és takarodjak a kocsmába az ivócimboráimhoz - és még van képed azt leírni, hogy én támadlak téged személyedben: ez az "érvrendszer" önmagáért beszél.

Pontosan azt a taktikát követed, mint hajdan volt elvtársaid: aki nem ért veled egyet, azzal szemben nem érvelsz, hanem különféle jelzőkkel megbélyegzed. Szerencsére most nincs olyan fórum, ahol följelenthetnél és elvitethetnél mondjuk tizenöt év erőműépítésre a Jenyiszejre, ami nyilván belefér a szocialista erkölcsbe.

Szavakon lovagolsz, miszerint "kommunizmus bűnei" nincsenek, csak a "kommunizmus nevében elkövetett bűnök", ami önmagában igaz, csakhogy szerinted ugyanez nem igaz a nemzetiszocializmusra, mert abban az esetben már erkölcstelennek ítéled a saját módszeredet. Nyilván ezt nevezed te "színes és összetett világlátásnak", amikor a módszereket eleve az elérni kívánt eredményeknek megfelelően váltogatja az ember. Szerintem meg ez egyszerű szemfényvesztés, ami a megszokott közegedben megelégedésedre működhet, és megértem, ha feldühít, hogy most nem válik be. Ennek ellenére - Veled ellentétben - én mégsem nevezlek funkcionális analfabétának, mert a múlt században Nálad sokkal nagyobb koponyák is bedőltek a kommunista eszméknek.

Működő kommunizmust én a magam részéről sehol sem láttam. Ám annak elég széles irodalma van, hogy a kommunista vagy szocialista rendszer létezett-e és mik voltak a sajátosságai, ezek nagy része magyarul is hozzáférhető, csak talán nem kellett volna abbahagyni az olvasást a vizsgaidőszakok lezárultával. Olvasmányjegyzéket nem közlök, annak legyél szíves Te magad utánanézni.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.06.10. 02:24:26

„egy Jobbik-kormány pedig (Trianon Tagadó Tibi, alias 3T munkásságát követve) a Trianon-tagadás tagadását teheti büntethetővé.”

Marhaság.
www.youtube.com/watch?v=_YEdoc0NMow

KóserKároly 2010.06.10. 17:57:55

@vizesnyolcas: A köznapi nyelvben sokféleképpen ertelmezik az ést meg a vagyot. A jogi dogmatikában azonban az és mindig konjunktív feltételt jelent, a vagy pedig diszjunktívat. Vagyis ÉS kapcsolat esetén az összetett hipotézisben foglalt feltételek mindegyikének, VAGY kapcsolat esetében pedig legalább egyikének fenn kell állnia. Ez a tiszta sor. Ezt tudja szétverni a törvényhozó az "illetve" a "valamint" és a "továbbá" kifejezésekkel. Ezeket ugyanis mind az és, mind a vagy szinonimájaként előszeretettel alkalmazzák.

Ismétlem: az ÉS és a VAGY esete vitán felül dönt.

Olyan jogász azonban nincs, aki e két kapcsolat közti különbséget nem tudja. Legfeljebb figyelmetlen, aki nem veszi észre a kötőszót.

Meg persze hülye törvényalkotó, aki nem ezt a két egyértelmű kifejezést használja a kapcsolat kifejezésére, hanem a terjengős változatokat (illetve, valamint, továbbá etc.). Ez utóbbi pedig olyan, mintha a matematikában a + jel helyére betűvel kiírnánk, hogy pluszmínuszka, a - jel helyére pedig azt, hogy mínuszpluszkajajdejó.

Wahari 2010.06.10. 18:04:01

@Muad\\\'Dib:
Tuttam én! Szemét tibetiek!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.11. 13:20:07

hát, sipi, odáig oké, hogy komonizmus nem volt sehol, de azért csak kell hívnunk a szovjet diktatúrát

vizesnyolcas 2010.06.11. 14:15:46

@KóserKároly:
"Olyan jogász azonban nincs, aki e két kapcsolat közti különbséget nem tudja. Legfeljebb figyelmetlen, aki nem veszi észre a kötőszót."
A tapasztalataimmal akarsz vitatkozni? - Nehéz lesz. Volt, hogy egy tucat jogász kotlott hetekig egy szövegen, amelynek véglegesnek vélt változatában egy informatikus három másodperc alatt talált ilyen logikai bakit.
süti beállítások módosítása