Újra termel az őszödi hazugsággyár – Kósa és Kuncze a gyárban
2014. február 28. írta: TuRuL_2k2

Újra termel az őszödi hazugsággyár – Kósa és Kuncze a gyárban

Kosa_Kuncze_Oszod_ATV.jpg

Újra itt van velünk az őszödi beszéd meg az ő útja a néphez. Akit érdekel, hogy mi történt a felvétellel 2006. május 26., a beszéd őszödi elhangzása, és 2006. szeptember 17., a nyilvánosságra kerülés között, az egészen kitűnő politikai krimit élvezhet. Aki meg unja... azt is meg lehet érteni.

A politikai kirakóshoz az AH által a kampány közepén nyilvánosságra hozott két (rész?)jelentés önmagában nem sokat tett hozzá. Vörös T. Károly, a Népszabadság akkori főszerkesztőjének szíves közlése, miszerint Gál J. Zoltán rögtön a beszéd elhangzását követően közlésre kínálta a Történelmi Beszédet, már annál inkább. Ez azt támasztja alá, hogy Gyurcsány Ferenc közvetlen stábja úgy gondolhatta, a beszéd nyilvánossága a miniszterelnök érdekeit szolgálhatná.

Ez a poszt azonban elsősorban nem erről, hanem két másik nyilatkozatról szól. Az egyik Kósa Lajosé, a Fidesz alelnökéé:

Kósa a Szabad Szemmel szombati adásában arról beszélt, hogy egy miskolci barátja a nyilvánosságra kerülést megelőzően lejátszotta neki a telefonba Gyurcsány beszédének részletei: „felhívott egy barátom, aki egyébként fideszes Miskolcról és ő mondta, hogy van egy ilyen beszéd a birtokában, másokhoz is eljutott, mit csináljunk. Én meghallgattam, bejátszotta a telefonba. Mondtam, hogy mit csinálnánk, ez közérdekű adat, a miniszterelnök azt mondja, hogy hazudtunk reggel, délben, meg este, hát oda kell adni a sajtónak.”

Később aztán már visszakozott, és arról beszélt, hogy csak a felvétel létezéséről tudott, de mégsem hallotta azt: „Nem ezt mondtam. Annyit mondtam, hogy tudtam, hogy van egy ilyen – mert nyilván nem csak nekem van, hanem számos ellenzéki politikusnak ezt eljuttatták, vagy ez a hír terjedt. De hát még aznap a Kossuth Rádió az egészet beadta, tehát ennek nem sok jelentősége van”

Kósa később – önmagát meghazudtolva – visszavont kijelentése tehát azt támasztja alá, hogy a Fidesznek tudomása volt a hanganyagról.

A 2006-os események értelmezésébe az SZDSZ akkori elnöke, az Összefogás mai egyéni képviselőjelöltje, Kuncze Gábor is újra beszállt (legendás Révész Mártíriusz bon mot-ját később DK-s párttársa, Debreczeni József elevenítette fel és toldotta meg a részegség vádjával):

Kuncze a következőket mondta a 2006 őszén történtekért való felelősséget firtató kérdésre Havas Henrik műsorában, a Voksban: „Hát azoké, akik azt megszervezték a háttérből, és eléggé mutatnak a jelek a Fideszre. Azért az, hogy a Ferencváros, a Debrecen és az Újpest ultrái a 4 órakor nyilvánosságra jutott felvételt követően egyöntetűen azt gondolják, hogy oda kell menniük azonnal a Parlamenthez meg a TV-székházhoz, és már 7 órára ott vannak, hát ilyen véletlenek nincsenek!”

Az őszödi beszéd 2006. szeptember 17-én, vasárnap délután került nyilvánosságra. A TV-székház ostroma 2006. szeptember 18-án, hétfőn késő este zajlott, azaz a két esemény között több mint 24 óra telt el, azaz Kuncze a maga összeesküvés-elméletéhez görbítette az idősíkokat.

Hogy kinek az érdekeit szolgálja, hogy az AH nyilvánosságra hozta a jelentéseket? Hogy Kósa előbb elismeri, hogy korábban is hallott részleteket a beszédből, majd letagadja? Hogy ismét Debreczeni, Kuncze és Vadai Ágnes sajátos értelmezését hallhatjuk a 2006 őszén történtekről? Gyanúm szerint – az első látszat ellenére – se a Fidesznek, se az Összefogásnak nem. Nagyon nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr585836578

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újra termel az őszödi hazugsággyár – Kósa és Kuncze a gyárban 2014.02.28. 16:39:02

Hogy kinek az érdekeit szolgálja Őszöd újratöltése? Gyanúm szerint – az első látszat ellenére – se a Fidesznek, se az Összefogásnak nem.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hackbard.celine 2014.03.01. 17:53:55

@TuRuL_2k2: Akkor most még egyszer: "Kuncze állításának lényege, hogy a beszéd nyilvánosságra kerülését követően órákon belül szervezett futballszurkolók ostromolták a TV-székházat. Kuncze állítása nem igaz."
Úgy magam előtt látom, ahogy az ultrák vagykik a Kossuth rádiót hallgatják vasárnap délután. Mint minden rendes szófogadó ultra. És spontán felháborodnak, aztán mindenféle szervezettség nélkül órákon belül önként elkövetnek mai szóhasználattal élve alaptörvény ellenes és erősen a BTK-ba ütköző cselekményeket. A HírTV forradalmi riportja kíséretében.
Spontán.
Turul: nooooormális????

hackbard.celine 2014.03.01. 17:57:37

@sztd: Aha: tehát ha a fidesz aszongya kútba ugrás van, akkor ugrás van ugye?
Lemmingek.

flamer 2014.03.01. 18:06:14

@bölcsbagoly: Szerintem meg az agyhalottság jele, ha nem veszed észre azt, hogy a Fidesz hazudik.

Dr.Bio74 2014.03.01. 18:11:19

Leszarom az őszödi beszédet. Egy kicsit sem lepődtem meg azon, hogy hazudtak reggel este, inkább azon, hogy ezt ki mondta valaki egy őszinteségi rohamában (vagy jó piárnak tekintette ). De leszarom, mert mást sem kapok sem a maszoptól sem a fityisztől mint hazugságot, aki meglepődik egy ilyen kijelentésen az vagy debil, vagy jelenleg 5-10 éves.
Továbbá az is debil akinek csak akkor jön le, hogy belehazudtak az arcába, amikor meg is mondják neki. Gratula.
Az viszont határozottan zavar, hogy azok a politikusok mid a két "nagy" párt oldalán akik hihetetlenül eljátszották emberi mivoltukat, miért másznak még mindig vissza, két kézzel kapaszkodva a nagybetűs hatalomba? Hogy a tökömbe nem takarodnak már el a balfenékre, és élvezik az eddig összecsencselt milliárdokat, soha semmi nem elég?

hackbard.celine 2014.03.01. 18:14:41

A spontán Kossuth rádiós spontán felbuzduláshoz álljon itt egy korábbi, 2004-es adat:
"De talán még megdöbbentőbb a közönség korosztályi megoszlása: míg a könnyűzenei jellegű kereskedelmi rádiók hallgatói között 23–40 százalék képviseli a 18–29 éves korosztályt, a Kossuth és a Petőfi esetében ez az arány 2,5–2,6 százalékos. "
2006-ra ez az arány egész biztosan nem nőtt.
Az a 2,5% voltak mind az ultrák - csak így lehetett.

sztd 2014.03.01. 18:25:37

@hackbard.celine: Épp azt írtam meg a többieknek, hogy a Kossuth térre való kimenetelhez már nem kellett a Fidesz, hanem az emberek maguktól is tudták, hogy hová akarnak menni, miért, és, hogy kimehetnek.

Azt nem tudom megmondani, hogy a Fidesz meg tudta volna-e tanítani, hogy adott alkalommal a tiltakozás az ne tüntetés legyen, hanem kútba ugrás. Szerintem nem, de, ha igen, akkor az őszödi beszéd hatására nagyon sokan ugrottak volna - a Fidesz aktuális megnyilvánulásától függetlenül - kútba, ahogy ez esetben a megnyilvánulástól függetlenül mentek a Kossuth térre.
Ha 2006 szeptemberében a Fidesz megpróbálja az embereket hazahívni, akkor maga hiteltelenedik el, és nem az emberek mennek haza.

Egyetlen esetleges esélye a Fidesznek a tüntetéssorozat megfékezésére maximum az lehetett volna, ha még szeptember 17-én délután (és nem este) közleményben felhívja a híveit, hogy nehogy kimenjenek a Kossuth térre. Ez sem biztos, de lehet, hogy működött volna. Később (mondjuk 17-én este) már ez sem.

Bell & Sebastian 2014.03.01. 18:50:37

Marha egyszerű, a Fidesz _is_ rászervezett a ziccerre, majd miután megérezték, hogy rendkívüli állapot lóg a levegőben (ha nem polgárháborús helyzet), visszafüttyentették az agarakat.

Most azon megy a vita, hogy ki engedte ki a szellemet a palackból? Hát a Feri. Ki vetődött legelsőre / kapta be a horgot? Hát a Fidesz.

Mi lett belőle? Nagy balhé? És ki a felelős? Aki bedobta a csalit. És még? Aki ráharapott és rászervezett.

Ennyit a spontaneitásról.

hackbard.celine 2014.03.01. 19:02:17

@sztd: Fuss neki ismét. Turul azt állítja, hogy Kuncze nem mond igazat, mert nem órákkal a beszéd nyilvánosságra kerülése után, hanem 24 órával később jött össze a spontán székházfoglalósdi - különösebb előzetes szervezés nélkül.
Ez tényszerűen cáfolható: ahogy írtam, képtelenség (a józan ész próbáját nem állja ki), hogy egy országosan alig hallgatott rádióban publikált híranyag összehoz egy Kossuth téri gyújtogatós mulatságot.
Tényszerűen visszakövethető, hogy a HírTV ott volt. Tehát előzetesen már az információ birtokában voltak.
Tényszerűen visszakövethető - most már Kósa is elismerte, hogy előzetesen az információ birtokában volt.
Mi a kérdés? Hogy mozgósítottak-e? Ez kérdés? Tevőlegesen szervezte rá a fidesz az aktivistáit - főleg az ultrákat - az eseményre.
Nézd csak meg, kik irányítják most is az ultrákat: Kubatov neve mond valamit?

Ad Dio 2014.03.01. 19:07:38

@Jánosbá:

Nem kellett az embereket megszervezni. Az öszödi beszéd a politikai amatőrizmus netovábbja volt. Annak kiszivárogtatása pedig a non-plusz ultrája. Az nagyjából mindegy is hogy kitől jutott el a sajtóig. Valahogy kijutott aZ MSZP-s körökből. VALAKI kijuttatta.

Az egész katasztrofális és felelőtlen dolog volt. Ilyen beszédet elmondani magában is bűn, de nyílvánosságra hozni... nos ez magában elég volt ahhoz, hogy kibillentse a hazai belpolitikai rendszert abból a kényes és érzékeny egyensúlyból amiben nagy nehezen, úgy-ahogy működött. Aztán GYF az elkövetkező 3 évben mást sem csinált, mint tovább fokozta a kilengés amplitúdóját.

A végeredményt ismerjük.

Pszt! 2014.03.01. 19:12:39

A csuti törpét meg megeszi az irigység!
Soha, semmivel nem sikerül a Vikinek bekerülni a történelemkönyvekbe!
A Gyurcsány már ott van az öszödi beszédedel!
jeeeeeeeee....... :)

Ad Dio 2014.03.01. 19:16:07

@hackbard.celine:

Ha a Fidesz érdekelt lett volna Magyarország destabilizálásában, akkor szervez egy szeptember 24.-ei tüntetést, vagy még inkább október 24.-eit.

Gondold végig a közelmúltban Ukrajnában történteket.

Ha a Fidesz 2006-ban forradalamat akart volna, lett volna. Október 23 után meg aztán pláne.

Nem akart. Jól tette. Felelőtlenség lett volna. Az idő jutalmazta a 2006-os mérsékletességét 2010-ben.

Bell & Sebastian 2014.03.01. 19:17:36

@hackbard.celine: Kár a gőzért, mert volt ideje felkészülni mindkét hálózatnak. Amikor adásba is ment, már mindkét lelátón kezüket tördelve ültek az értelmi szerzők, hogy lássák a megkoreografált összecsapást.

Azt nem tudom, mennyi idő kellett Orbánéknak ahhoz, hogy felismerjék a kutyaszorítót, de feltételezem, ez a pillanat a tévéostrom volt, onnan kiszálltak a katalizátor -szerepből.

Ha gondolkozás nélkül nyilvánosságra hozták volna, akkor most a gyanú árnyéka sem esne rájuk. Ám erre a lehetőségre is gondolt Feri, mert csak késve engedte adásba a szemelvényeket, amit csóvának szánt a zsúptetőre.

Akárhogyan is nézem, végig az MSZP -köménymag volt irányító helyzetben, szépen kifundálták, hogy kire osszák az agresszor szerepét?

Aki pedig végig a háttérben meglapuló manipulátor volt, az egyértelműen Feri. Ha bejön a számítása, valószínűleg még összeugrasztotta volna a parasztokat a cigányokkal, majd jöttek volna az uniós csendőrök és végre kitör bolsevik tanácsdemokrácia.

Na, ezért fog felelni, reméljük még titokban - igen sokan.

genyamagyar 2014.03.01. 19:18:56

Amikor Orban elismerte hogy hazudik, miert nem mentek gyujtogatni az emberek? Azt mondta, hogy ne azt figyeljek amit mondok, hanem amit teszek.

Egyertelmu, hogy a fidesz akkor polgarhaborus helyzetet teremtett. Szavazatok csak egy ilyen partra!

Bell & Sebastian 2014.03.01. 19:20:27

@Ad Dio: Ez így igaz, Orbán ellen az a legfőbb vádpont a nemzeti radikálisok részéről; hogy csak magára gondolt.

Bell & Sebastian 2014.03.01. 19:21:27

@genyamagyar: Te tényleg geci vagy és még hülye is.

nu pagagyí 2014.03.01. 19:22:36

Visszafelé kezd elsülni az amúgy már abszolút nem időszerű, de a választások előtt időszerűvé tett beszéd Fidesz általi aktualizálása. Annyi máris kiderült, hogy a Fidesz jó előre ismerte a beszédet, így a szeptember 17-i "spontán" tüntetés egyáltalán nem volt az. A másnapi ostrom sem tűnik spontánnak, tekintve a Hír Tv lázas készülődését már "események" előtt.

A Fidesz csak azért hozta elő az egészet, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy most már igazi diktatúra van. Megvalósult minden, amivel elődeiket hamisan vádolták. A Fidesz valósította meg.

genyamagyar 2014.03.01. 19:24:56

Az oszodi beszed egy allamferfi beszede volt. MInt Churchillnak a fulltoni beszede. A sok paraszt meg a mai napig nem tudja, hogy mirol szol!

Ad Dio 2014.03.01. 19:25:50

@genyamagyar:

"Egyertelmu, hogy a fidesz akkor polgarhaborus helyzetet teremtett. Szavazatok csak egy ilyen partra!"

Október 22.-én még nem volt polgárháborús hangulat, csak egy csomó dühös ember. az aránytalan rendőri brutalitás után már volt hangulat. Ha a fidesz érdekelt lett volna a balhéban, nem kellet volna mást tennie, mint újabb tüntetést szervezni október 24.-ére.

Pont ugyan az történt volna, mint nemrégiben a Majdanon.

Szerencsére nem történt. De ez a Fideszen múlott. A hatalom akkoriban mindent megtett a helyzet élezéséért.

genyamagyar 2014.03.01. 19:26:48

@Bell & Sebastian: Miert nem tuntettel seggfejkem orban hazugsaga miatt?

Bell & Sebastian 2014.03.01. 19:27:56

@nu pagagyí: Ha visszafelé sült volna el, nem tartanák műsoron. Ez a bevésés része, ami azt mondja, mi sem vagyunk jók, de emlékezzetek azokra, mert azok még nálunk is rosszabbak! Aki idáig eljut, felhúzza magát és elmegy szavazni. Ez az üzenet a Fideszből kiábrándultaknak szól. Emlékeztető oltás a Gyurcsány -féle lépfene ellen.

genyamagyar 2014.03.01. 19:29:43

@Ad Dio: a fidesz egyszeruen beszart attol amit tett. gyujtotak fel nem egy fideszes autot is. Egyebkent is a fidesz beszari part.

genyamagyar 2014.03.01. 19:30:31

@Bell & Sebastian: seggfejkem, miert nem mentel tuntetni, amikor orban bevallotta hogy hazudik?

hackbard.celine 2014.03.01. 19:31:05

@Ad Dio: Ez nettó marhaság. Magyarországon nem volt forradalmi helyzet 2006-ban, a fidesz sem tudott ilyet teremteni - pedig verbálisan az illegitim választásra hivatkozva nagyon próbálkoztak. Egy nagyon szűk szélsőséges kisebbség mozgósításával sikerült megdöbbenteni a normális többséget. Ennyi történt.
Érdemes megnézni a youtube-on elérhető HírTV-s és MTV videókat.
Nagyon nem volt rendőri erőszak, ott álltak sorfalban a székház bejáratánál, közben az árpádsávosok erősen dobálták őket, támadtak botokkal, stb.
Ma a TEK kiszáll egy uzsorázással névtelen levélben vádolt kisfalusi házra teljes fegyverzetben.
Ehhez képest béna vízágyúzás volt 2006-ban.
Melyik oldal készült akkor?
A kérdést inkább gondalatébreszőként írom.

Bell & Sebastian 2014.03.01. 19:31:48

@genyamagyar: Ez jogos, mert senki sem hallgatta végig. Éppen úgy kiforgatták, mint Kövér kötelét. Ki kardot ránt...

hackbard.celine 2014.03.01. 19:32:36

@Bell & Sebastian: "összeugrasztotta volna a parasztokat a cigányokkal, majd jöttek volna az uniós csendőrök és végre kitör bolsevik tanácsdemokrácia"
Elgurult a bogyli? :)

genyamagyar 2014.03.01. 19:34:21

Egy biztos: Orban hamarosan bukik. Es aztan mindent nyilvanossagra hoznak. Es nem mell majd veszodni mindenfele titkosszolgalati anyagokkal, mert ezek mint a patkanyok fogjak egymast tullicitalva bemoszerolni, csak hogy mentsek a boruket.

nu pagagyí 2014.03.01. 19:35:07

@Ad Dio: Olvasd el a beszédet, utána okoskodj. Szerintem Te is csak azt az egyetlen mondatot ismered, amit azóta is szajkóztok.

Sajnos pont olyan hülye lett az ország, amilyen ostobák vagytok. Azt sem veszitek észre, hogy benneteket is kihasznál a kisgömböc arra, hogy szétlopja az országot néhány haverjával. Nektek sincsenek már jogaitok, bármikor páriává válhattok. A Ti a vagyonotok sincs biztonságban, mint senkié ebben az országban. A lelkes tapsoláson kívül, már nem csinálhatsz semmit szabadon, csak amit engednek és addig amíg engedik.

Bell & Sebastian 2014.03.01. 19:35:44

@genyamagyar: Figyu genya, milyen kérdés ez? Ha fellógatta volna Ferit, akkor éri el az ingerküszöbömet magyar politikus.

Bell & Sebastian 2014.03.01. 19:37:45

@hackbard.celine: Maga valószínűleg akkor még nem élt. Megfordult itt pár (nem színjózan) beavatott (akkoriban), kétség sem fér hozzá, hogy így lett volna.

genyamagyar 2014.03.01. 19:38:32

Es sorrakerul az MTV a Hir tv, Echo tv, mind.... Es kiderul majd hogy mar akkor Orban diktatorikus hatalmanak a belso ellenzekei voltak, es belulrol bomlasztottak a partot.

Bell & Sebastian 2014.03.01. 19:39:37

@genyamagyar: De nem fog bukni, mert jól is néznénk ki, ha Kun Béla bandája váltaná.

genyamagyar 2014.03.01. 19:43:59

@Bell & Sebastian: meggyozodesem, hogy bukni fog. Ezt a valasztast meg elcsaljak, de utana mar nem lesz negy ev. Az orszag romokban, a koltsgvetesi hiany az egekben, europa legszegenyeb regiovaja valunk. Mostani hir. Az esemenyek csunyan el fogjak sodorni. Embert meg igy nem gyulultek, mint mar most Orbant. Es europaban senki nem fogja megvedeni, mert ott is utaljak, mint a fekaliat. Es turkmenisztan messze van...

Ad Dio 2014.03.01. 19:46:45

@nu pagagyí:

Szóval mindenki hülye, csak Neked van áramszedőd :-)?

Ismerem az egész beszédet. Már akkor is csak azután foglaltam állást, miután meghallgattam az egészet.

Ez a beszéd akkor és ott katasztrofális hiba volt. El is nyerte a büntetését. Kár hogy az egyensúlyvesztés hatásai máig érezhetőek. Magánvélemény, de ameddig GyF a közéletben van, ez így is marad.

hackbard.celine 2014.03.01. 19:48:19

@Bell & Sebastian: Hagyjuk a magázódást, bontok egy sört és koccintsunk. :)

Bell & Sebastian 2014.03.01. 19:52:51

@genyamagyar: Nagy tételben erre ne fogadjon, jó sokáig el lehet húzni a pangást, de el is lehet húzni persze, hacsak nem nyugdíjasról van szó, aki itt marad prédának.

Szóval, itt sosem lesz erszdmeg, csak a húzdmeg és húzdmeg még jobban közt lehet választani. Nézze csak meg a katasztrofális demográfiát.

Minden politikus-seggfejnek a legjobb lakmusza! Hogy száguldunk a forradalomba? Persze hogy, csak nem mindegy, mikor érünk oda. A többség nem szereti a rebelliót.

Bell & Sebastian 2014.03.01. 19:54:07

@hackbard.celine: Tegeződve nem lehet itt kiválasztott.

Ad Dio 2014.03.01. 19:57:21

@hackbard.celine:

"Ez nettó marhaság. Magyarországon nem volt forradalmi helyzet 2006-ban, a fidesz sem tudott ilyet teremteni - pedig verbálisan az illegitim választásra hivatkozva nagyon próbálkoztak. Egy nagyon szűk szélsőséges kisebbség mozgósításával sikerült megdöbbenteni a normális többséget. Ennyi történt."

2006 október 23.-án reggel tényleg nem volt polgárháborús hevület. Volt egy jó adag düh, meg némi frusztráltság, de nem polgárháborús elkeseredettség. A 23.-ai rendőri túlkapások viszont megteremtették a helyzetet.

Még egyszer javaslom, hogy gondold végig a közelmúlt Ukrán eseményeit. A Fidesznek SEMMI mást nem kellett volna tennie, mint hogy kint tartja az embereket az utcán és provokáltatja a hatalmat. Mondjuk szervez egy "szolidaritás" tüntetést 24.-ére. Bekötött fejű Révész Máriusz mond pár szót, lukas zászlók mindenütt, nem megyünk haza amig GyF le nem mond stb. Aztán spontán "megszállja" a Kossuth teret. Végül vagy bukik GyF, vagy zendülésig fajul a helyzet.

NEM ez történt. Lehet lihegni azon hogy a Fidesz ilyen-olyan, de a TÉNY az, hogy nem játszott az MSZP kormány destabilizálására. Önmérsékletet tanusított (meg is kapta az utráktól hogy pipogya) és kivárt 2010-ig.

hackbard.celine 2014.03.01. 19:59:36

@Ad Dio: Szeptember 17-18-ról beszélünk, de sebaj.

Ad Dio 2014.03.01. 20:00:19

@genyamagyar:

Szórakoztató jelenség vagy :-). Akadnak jobb és balhitűek szép számmal ezeken a fórumokon, de azt hiszem Te haladó kategória vagy a polihitben :-D.

Ad Dio 2014.03.01. 20:00:56

@genyamagyar:

Szórakoztató jelenség vagy :-). Akadnak jobb és balhitűek szép számmal ezeken a fórumokon, de azt hiszem Te haladó kategória vagy a polihitben :-D.

Bell & Sebastian 2014.03.01. 20:05:13

@Ad Dio: Jó gondolat, ha a Haza mentésén munkálkodott. Ha a portfólióját óvta, már nem annyira.

Most jön az, hogy nem véletlenül csóválta itt farkát minden, valamirevaló szolgálat és különítményes, mire föl az amcsi külügy feltűnés nélkül picsán rúgta Fletót.

Azóta puszta léte egyetlen értelme, hogy a kontrabasszust húzza az első hegedűnek.

Akkor most kinek az embere Orbán (is)?

Ad Dio 2014.03.01. 20:30:20

@Bell & Sebastian:

"Jó gondolat, ha a Haza mentésén munkálkodott. Ha a portfólióját óvta, már nem annyira."

A tündérmesékben hiszek, de abban nem, hogy a politikával lenne közös halmaza :-). Szóval a Fidesz 2006-os önmérséklete minden bizonnyal több összetevő által motiváltatott.

De a tény attól még tény marad: kihasználhatták volna a helyzetet, de nem tették.

hackbard.celine 2014.03.01. 20:41:19

@Ad Dio: Nem volt olyan a vesztett 2002-es választás óta, hogy a fidesz propaganda ne használt volna fel minden létező eszközt.
Önmérséklet? Na ne vicceljünk már!

nu pagagyí 2014.03.01. 20:45:52

@Ad Dio: Ha az a hiba, hogy megpróbálta elmagyarázni saját frakciójának, hogy a hatalmi pozíciók megszerzése és lébecolás helyett az ország érdekével kell foglalkozni, akkor sajnálom.

Azért ne keseredj el, azt hiszem értelek. Szerinted nyilván arról kellett volna beszélnie a frakcióülésen, hogyan csatornázzák át a közpénzt a párt titkos svájci folyószámláira, kiket vadásszanak le az akkori ellenzék figurái közül, hogyan mutyizzák át a közvagyont saját hűbéreseiknek, milyen adatbázist állítsanak elő az állampolgárokról, jelölve a párttal kapcsolatos szimpátiájukat, hogy majd sebészkéssel operálják ki az egyet nem értőket az állami mézes bödön környékéről.

Sajnos Gyurcsány erre képtelen volt, de utódja okult a történetből, bár nem kellett nagyon megerőltetnie magát. Erre készült nyolc évig, hacsak nem a rendszerváltás óta.

Bell & Sebastian 2014.03.01. 21:04:39

@nu pagagyí: Gyurcsány az a tipikus, Sport szeletes, Segíthetek? -figura. Nagy dumája volt, gyeplő a lovak közt, ráf a kátyúban. Aki egy ilyen kiszfiúban látja meg a messiást, az minimum elmebeteg. Szavakat mond, van is benne rendszer, összességében mégis egy dupla nulla, mint az ördög a Vitéz Lászlóban. Lopikázik, lopikázik, mindig eltángálják a palacsintasütővel azt a bokszos pofáját, mégis előkerül minden felvonás végén.

Úgy emlékszem, már az óvodában sem neki szurkoltunk. Úgyhogy, pokolban a helye, csak kell az előadásba.

Bell & Sebastian 2014.03.01. 21:12:58

@Ad Dio: Hát még ha egy irányba mutat a két vektor. Mindenesetre Attila forog a sírjában, hogy vagy a nyolcadik törzs, vagy a kilencedik adja a főnököt, olyanok, akik eredetileg ott sem voltak a megbeszélésen.

A Szentkorona sugára meg átlényegült szabadkőműves dollárrá.

hackbard.celine 2014.03.01. 21:17:23

@Bell & Sebastian: Orbán nem KISZ-es? Nem nagydumájú? Nem hazudik éjjel nappal?
Ország-világ előtt?
www.kormany.hu/en/prime-minister-s-office/news/speech-at-the-london-school-of-economics
Ezt hazudta éppen 2011. november 18-án:
"The next information I would like to give you is that at the same time we’ve reduced the sovereign debt from 82 % which we had one and half years ago – 82 % of the GDP - to 73.5 point by the end of this year, approximately by 8 %."
Magyarra fordítva azt hazudta Londonban, hogy 8%-al, 73,5%-ra csökkentették az államadósságot 2011 végére.
A valóság cáfolta: már 2011 szeptemberben 82,6% volt az államadósság, ennek tudatában hazudott egy ordasat.
2012 vagy 2013 volt az elrugaszkodás éve? Már amúgy a kitudjamelyik Matolcsy-terv szerint?

vazzup 2014.03.01. 21:19:44

Értem, a Kósa hazudott. Nagy újdonság.

nu pagagyí 2014.03.01. 22:00:11

@Bell & Sebastian: Te már észre sem veszed úgy beleragadtál pocsolyába, a cinizmus lett a természetes közeged. Sajnos ez a mentalitás a támasza és forrása a pompakedvelő, velejéig rohadt jelenlegi hatalomnak. Nem érdekel benneteket az ország, csak saját magatok.

nu pagagyí 2014.03.01. 22:00:49

@Bell & Sebastian: Te már észre sem veszed úgy beleragadtál pocsolyába, a cinizmus lett a természetes közeged. Sajnos ez a mentalitás a támasza és forrása a pompakedvelő, velejéig rohadt jelenlegi hatalomnak. Nem érdekel benneteket az ország, csak saját magatok.

Ad Dio 2014.03.01. 22:04:30

@nu pagagyí:

Kapitális POLITIKAI hiba volt. A tartalma másodlagos. A balhitűek akár mártírozhatják is, meg igazságbeszédezhetik. A lényegen nem változtat: gyakorlatilag megbuktatta GYF-et és lenullázta a baloldalt.

Ad Dio 2014.03.01. 22:05:31

@hackbard.celine:

Értem. Rendben.
Akkor miért nem hirdetett október 24.-ére megmozdulást a Fidesz?

Ad Dio 2014.03.01. 22:32:27

@hackbard.celine:

Válaszolnál a kérdésemre is?

Miért nem folytatták a dolgot? A kormány gyönyörűen felhangolta az embereket. Közéjüklövetett, mindent megtett amit csak tudott hogy a baj nagyobb legyen. A Fidesz miért nem folytatta az utcai politizálást 24.-én?

hackbard.celine 2014.03.01. 22:43:44

@Ad Dio: Lövetett? Nem tudom találkoztál-e már egyáltalán lőfegyverrel, éles lőszerrel életedben, ekkora baromságot nem állítanál.
Válaszoltam a kérdésedre.

Ad Dio 2014.03.01. 22:45:23

@hackbard.celine:

Nem válaszoltál. Pedig megtehetnéd.

Miért nem hirdetett 24.-ére is tüntetést a Fidesz?

Alfőmérnök 2014.03.01. 22:46:02

@tevevanegypupu: Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után Orbánéknak országos sztrájkot kellett volna kezdeményezniük - és lett még volna számos eszközük, hogy elzavarják a picsába fletóékat. Elbaltázták ezt is, és jól mutatja, hogy a színfalak mögött összejátszik a két ellenséges politikai erő. Vagy másként fogalmazva, mindkettőt ugyanaz a magyar és nemzetközi maffiahálózat mozgatja. (Persze magyar ember számára nem lehet kérdés, hogy a két rossz közül a fidesz a kisebbik rossz.)
Én párszor kimentem a Kossuth térre 2006-ban, és az Alkotmányozó Nemzetgyűlésezők pártján álltam. Maga hol volt akkor?

hackbard.celine 2014.03.01. 22:57:10

@Ad Dio: Komolyan ennyire értetlen vagy? Szeptember 17-18 után okt. 23-ra hirdették meg.

szelídgesztenye · http://szelidgesztenye.blog.hu 2014.03.01. 23:17:02

@Ad Dio: "...és kivárt 2010-ig."
És ezáltal történelmi felelőssége van abban, hogy az ország addigra hova jutott!

Bell & Sebastian 2014.03.01. 23:42:03

@nu pagagyí: Esetleg a világbékét ne oldjam meg? Mit kezdjek egy bábszínházi műsorral? Lőjem le gumicsúzlival a rókát?
Megoldom a problémáimat, elég tágas ez a világ és kivárok.

tobeor 2014.03.01. 23:42:53

A helyzet az, hogy a wikileaks szerint volt kapcsolat Orbán és a csürhe között.

Aki itt él, és van csak egy csöpp sütnivalója, az ezt magától is tudja.

Bell & Sebastian 2014.03.01. 23:54:28

@hackbard.celine: Nem vitte le az államadósságot, mint ahogyan sok mást sem tett meg. Próbálkozott előbb így, aztán úgy, meg amúgy is, mégsem sikerült.

A virgin audience like Colonel Scheißkopf was grist for General Peckem's mill.

burakefendi 2014.03.01. 23:59:17

2006-ban még hitte valaki, hogy a politikusok nem hazudnak reggel, délben este?:)

Lacdelo 2014.03.02. 00:06:36

Csak nagyon buta, ostoba emberek szavaznak a Fideszre es a Jobbikra.

burakefendi 2014.03.02. 00:07:53

@burakefendi: picit olyan ezen felháborodni, mint amit stallone mond az oscarban: persze, hogy tudtam, csak nem sejtettem...

Bell & Sebastian 2014.03.02. 00:19:14

@Lacdelo: És ebből mi következik? Ki kell mondani, okos ember az Összefosásra vagy a jobbfél LMP -re szavaz! Hogy legalább bejussanak, mert az nagyon zsenánt lenne, ha az előző kettő felcsavarná a szőnyeget és parlamentárisan streetballozna a Nagyméltóságú házban.

tevevanegypupu 2014.03.02. 07:26:26

@Alfőmérnök:

Olyan emberek között akikkel szemben védeni kellett az Alkotmányozó Nemzetgyűlést, bár az őszödi beszéd kiderülése utáni fél órában már tudtam, hogy Gyurcsány nem fog lemondani. És nem is mondott le. Viszont annak örülök, hogy Orbánnak volt annyi esze, hogy nem provokált polgárháborút, ugynis hogy ez nem tört ki, csakis és egyesül rajta múlott..ami akkor és ott helyes döntés volt. Az Európai-Unió és az amerikai zsidó magyar kormányközeli politikusok ugyanis teljes mellszélességgel az mszp-szdsz korányt támogatták. Magyarország egyedül maradt volna ..ahogy egyedül maradt 1956-ban is. Gyurcsány csak és kizárólag hálával tartozik Orbán Viktornak.

Alfőmérnök 2014.03.02. 07:35:41

@tevevanegypupu: "Gyurcsány csak és kizárólag hálával tartozik Orbán Viktornak."

Ezt mondom én is. A színfalak mögött összejátszottak.

Ad Dio 2014.03.02. 07:40:56

@hackbard.celine:

Nem zavarnak a tények ugye? Október 23 az csak egy sima nap, ugye? Azon sosem szoktunk semmit tartani?

Ha a szeptemberi események kiaknázása lett volna a cél, minek vártak volna egy égész hónapot? És miután a 23 úgy zajlott ahogy, miért nem ismételtek?

Értem én hogy polihívő vagy, de a gondolkozás alól ez sem ad felmentést.

tevevanegypupu 2014.03.02. 07:57:59

@Alfőmérnök:

Már csak azért sem játszottak össze, mert ugyan mindkettőnek az ország miniszterelnöksége lenne az életcélja - Orbánnak talán még a köztársasági elnökség is - de teljesen más céllal. És ha már..Orbán keze sokkal jobban meg van kötve mint Gyurcsányé, ez utóbbit ugyanis külföldről nagyon támogatják. Biztosan nem véletlen, hogy nem került sor eddig még Gyurcsány és barátainak elszámoltatására. És abban is legyen biztos, hogy nem a fidesz szervezte azt a tv székház gyújtogatást és az utcai harcokat sem a fidesz vezetése provokálta..aki kics tájékozott volt abban az időben, az tudta és tudja most is, hogy kizárólag Gyurcsányék érdeke volt.

Alfőmérnök 2014.03.02. 08:18:38

@tevevanegypupu: " És abban is legyen biztos, hogy nem a fidesz szervezte azt a tv székház gyújtogatást és az utcai harcokat sem a fidesz vezetése provokálta."

Nem is állítottam ilyet.
A TV-székház gyújtogatás jórészt spontán akció volt. (De kétségkívül jól jött Fletóéknak, talán ezért sem akadályozta meg a rendőrség.)
Orbánék érdeke az volt, hogy ne mondjon le Gyurcsány. Ezért nem is éltek a számos lehetőséggel, ami a rendelkezésükre állt (nem a polgárháború volt az egyetlen lehetséges megoldás; bár szerintem még azzal is jobban jártunk volna, mint +4 év komcsi kormányzással).

Sinistroll 2014.03.02. 08:21:39

Jobber barátaim. Lebuktatok, ez van. Nem kell nyígni!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.03.02. 08:26:51

@narmer: Ja, az MNO és a Heti Válasz is pontosan így csinálja. Ez ma a "nívós" újságírás, mint ahogy minden más is egyre "nívósabb" ebben az országban az oktatástól az egészségügyig bezárólag.

A fidesz a 2/3-ával nagyot alkothatott volna, de ugyanúgy rohad szét az ország, mint 2010 előtt. Érdemelnek több esélyt? Kapni persze fognak, de hogy a CÖF hangulatkeltésével éljek, érdemelnek?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.03.02. 08:55:33

Teljesen lényegtelen, hogy a ballib csicskák miket hazudgálnak a 2006-os eseményekről utólag.

Ez már történelem.
2006 okt. 23. örök emlék, mely Gyurcsányt Rákosival tette egyenlővé.

- A Kossuth térieket reggeltől terelték a rendőrök, hogy a Fidesz gyűlés végére érjenek az Astóriára, minden más irányt elzártak.
- A rendőrök parancsot kaptak kapitányuktól azonosítóik levételére, és Gergényit ezért ki is tüntették.
- Oszlatásra alkalmatlan eszközök tucatjait használták.
- Beazonosíthatatlan karhatalmsták ütöttek midnenkit egyként, aki nem nyalta Gyurcsány seggét.
- A fogdákba meztelenre vetkőztetve aláztak embereket.
- ....

SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT !

Quintus Pontius Pilatus 2014.03.02. 09:09:32

Reflexből hazudik a rozmár. És a Kóser Lali is...

tevevanegypupu 2014.03.02. 10:22:40

@Alfőmérnök:

Mindenesetre mi magyarok szelíd emberek vagyunk.Más országban ilyen beszéd után az istenáldotta nép kényszerítette volna ki - függetlenül ellenzéktől - hogy az ilyen szemét, Gyurcsány és szdsz féle népség ne maradhasson kormányon. De maradt és még most is itt ugrálnak..Persze az ember gyönyörködik egy kissé ebben az ugrálásban, hiszen a partra vetett hal vergődése ez (a halakat sajnáljuk)..de kérdezném szépen, szükségünk van erre, és kell-e nekünk az a réteg, ami még mindig támogatja őket..Nem nagyon.

Alfőmérnök 2014.03.02. 13:01:10

@tevevanegypupu: Ez is haladás, hogy legalább egy kommenten belül nem mond ellent saját magának...

Akkor lett volna védhető Orbánék stratégiája, hogy nem küldik el az anyjukba fletóékat, hanem kivárják a 2010-es választásokat, ha a 2010-es választásokig kidolgoztak volna valami nagyon korrekt programot. A lófaszt dolgoztak ki, össze-vissza ötletelgetnek, az elszámoltatásból sem lett semmi, tehetségtelen, alkalmatlan senkiket tesznek vezető, döntéshozó pozíciókba, és ráadásul még a termőföldünket is kiárusítják.
Azaz azt kell, hogy mondjam, valahol mégiscsak igaza volt a népi komcsi bbjnicknek a kötcsézéssel.

Bell & Sebastian 2014.03.02. 13:44:22

@tevevanegypupu: A "nép" szereti azt elhinni, hogy helyette majd más elvégzi a piszkos munkát.

Az a helyzet, hogy a Fidesz nagyszabású tervei egy évig tartottak ki, a fölösleges melldöngetés túl hamar karanténba zárta őket. Pótcselekvésként legalább megtömték a zsebüket. Egy éve még a talpasok szentül megvoltak győződve arról -emlékezve 2002 -re-, hogy ezen a választáson repülni fognak.

Ehhez képest a szarból másztak elő, hogy milyen hatalmi technikákkal, azt csak most tapasztaljuk meg igazán.

Egyetlen szót sem szól senki arról, mit váltottak be a felelőtlen ígérgetésből vagy minek akarnak nekifutni másodszorra is. Mert látszólag kit érdekel ez?

Amikor itt van nekünk Gyurcsány, a Hétfejű Banksárkány, vagy a közműszámlák. Ezek ellen küzdenek, mint disznó a jégen. A maguk teremtette démonok ellen, miközben az igaziak addig is szabadon garázdálkodhatnak. Mit ne mondjak, ügyes.

Bégetlenül is primitív ez a maguk teremtette mondakör jókkal-gonoszokkal, tündékkel és elfekkel.

A szorgos kerti törpék világa már csak ilyen. Nem mozdulnak sehová, se szép szóra, se rúgásra. Mert ez a természetük, gyárilag ilyenek.

tevevanegypupu 2014.03.02. 15:47:40

@Bell & Sebastian: @Alfőmérnök:

Jaj de jó, azt hiszik nem vagyok tisztában vele? Az Alkotmányon kívül sok mindenre nem emlékszem, hogy megcsinálták volna. Nade. Meglehetősen akadályozva voltak külső és belső ntervencziók által, kétfontos harcot vívtak balfácán módon..Nem feltételnül Orbán hibája, a helyi hülye tehetségtelen és rafinált gazemberek annyi kárt okoztak a fidesznek és szerencsétlen szavazóinak, hogy százalékban nem mérhető. Vannak persze központi idióta intézkedések is, trafik, kultúra és nyilvan ha földreform is, ha bbj és Bell mondják, nem értek hozzá túlzottan..Egészségügy egy tömény iszonyat..Amit a zsidóság kártérítése és a bocsánatkérések özönével műveltek és művelnek, minden józan keresztény és ateista embernél kivágja a biztosítékot..Ámde. Nem érzek az intézkedések mögött olyan szándékos és hidegfejű elbaltázást, van valami kétségbeesett erőfeszítés, hogy valahogy jobb legyen..Talán kell még négy év..??

Alfőmérnök 2014.03.02. 18:07:08

@tevevanegypupu: Hátha ebből megért valamit...
"A taxis sztrájk, vagyis 1990 óta a beszéd kipattanását követő országos spontán tiltakozási hullám volt az első eset, hogy a nép közvetlenül is megkísérelte hallatni szavát. Ami történt, úgy látszott, még a legelfásultabbakat is képes volt magukhoz téríteni. A kezdeti népi megmozdulás, majd annak – a jelek szerint – a kormány által manipulált lejárató és figyelemelterelő szándékú, erőszakos irányba terelésének kísérlete után, mely lendületéből ugyan elvett, de fölszámolni nem tudta, az ország egy fajta belső izzás állapotába került. A szemek a legnagyobb ellenzéki párt felé fordultak. Az emberek a kialakult helyzetben vezetést, útmutatást vártak. De hiába. Ami ehelyett történt, annak jelentése félreérthetetlen. Orbán megmentette a sarokba szorult Gyurcsányt. Az őszödi beszéd nyomán kialakult rendkívüli helyzetből, abból ugyanis, hogy egy kétséges legitimációjú kormány ragaszkodott önkényesen a kifogásolható módon megszerzett hatalom megtartásához, demokratikus szempontból egyetlen kivezető út kínálkozott. Új, az ország helyzetéről szóló valós tájékoztatás alapján megtartott választás haladéktalan kiírása volt a megoldás. Ezt a kormány azonnali lemondásának kellett volna megelőznie, karöltve egy, a köztársasági elnök által, tetszése szerint kinevezett ügyvivő kormánynak a választás eredményének kihirdetéséig, azaz új választott kormány alakulásáig tartó hivatalba lépésével. Hasonló elképzelések el is hangzottak. Leginkább éppen saját híveinek okozott csalódást ebben a helyzetben Orbán, amikor a Fidesz hosszas huzavona és egy általa kibocsátott, igen különös ultimátum lejárta után megtartott nagygyűlésén elutasította, hogy pártja új választást követeljen. Ez érthetetlen volt és ellentmondásos is a Fidesz egyébként hangoztatott álláspontjával, mely különben helyesen utalt a beszédet követően kialakult helyzet lényegi vonásaira. Nehéz azt, ami történt, másként értelmezni, mint a pártok színfalak mögötti együttműködésének újabb, különösen világos jeleként. Bármilyen más megközelítésben fölfoghatatlan ugyanis, miért nem követelte a Fidesz vezetője azt, amit mind a demokrácia védelme, mind az ország, sőt saját pártjának formális érdeke szempontjából kézenfekvő lett volna követelnie, azaz új választás kiírását. Arra az esetre, ha a kormány megkísérelné visszautasítani, hogy eleget tegyen az ellenzék fölhívásának, ezt a helyzethez illő ellenlépés kilátásba helyezésével is alá lehetett, sőt kellett volna támasztani. Orbán világosan megmondhatta volna, hogy ha a kormány továbbra is ragaszkodna a demokrácia semmibevételéhez, országos sztrájkra fogja fölhívni az ország lakosságát a demokrácia megmentése érdekében. Mi sem lett volna egyszerűbb. A közös föllépés igénye máris szinte a levegőben lógott, csak a vezetés hiányzott hozzá. Ha csak az ország harmadrésze tett volna eleget – ha a dolog úgy alakul – Orbán fölhívásának, és ennyi legalább bizonyosra vehető, hogy csatlakozott volna hozzá, nem kétséges, hogy a kormány nem maradhatott volna tovább a helyén.

Mindez azt követte, hogy az állítólagos ellenzék vezetője úgy szólította föl hozzá intézett ultimátumban lemondásra a kormány fejét, hogy csak a magyar nép teljes politikai zavarodottságával magyarázható, hogy elmaradt tízmillió ember egyszerre kitörő hahotázása. Valószínűleg egyedülálló az ultimátumok történetében ugyanis, hogy a teljesítés elmaradása esetére a kibocsátó ne helyezzen kilátásba kézzelfogható ellenlépést. Mindössze a máris folyamatban lévő tiltakozás folytatására, konkréten a nagyon várt, de érthetetlenül elhalasztott nagygyűlés megtartására történt utalás. A tét tehát az volt, hogy ha Gyurcsány, akinek lemondását az ultimátum követelte, nem mond le, akkor a Fidesz majd megtartja különben is esedékes nagygyűlését. Ilyen állítólagos ultimátum kibocsátása szemfényvesztés. Nem az egyetlen volt az ügyben a Fidesz vezetője részéről. Szólaltathatott meg kollektíven ébresztőórákat, javasolhatta, hogy a kormány lemondását követelők tűzzenek ki fehér masnit, kivonulhatnak a Fidesz képviselői a parlament ülésterméből Gyurcsány beszédei alatt – mindez nyilvánvalóan nem több üres gesztusnál. Jó az efféle az ellenzéki tevékenység illúziójának keltésére, jó a szembenállás látszatának demonstrálására, jó a megosztottság fönntartására, de ezen túl, magától értetődően, nem jó semmire. Gyurcsány lemondása, annyi biztos, aligha volt várható mindettől. (...)Olyankor mulasztani el új választás követelését, amikor ezt nemcsak a demokrácia védelme teszi szükségessé, de hasonló elképzelésekkel ezrek is vonulnak az utcára, akkor tolni odébb bármiféle kibontakozásnak még legjobb esetben is csak az esélyét legkevesebb egy évvel, amikor az ország krízishelyzetben van, amikor a dolgok halaszthatatlanul azonnali megoldást kívánnak, nem tekinthető egyszerűen ügyetlen politizálásnak. "
www.kibulizottorszag.net/index.html

tevevanegypupu 2014.03.02. 18:29:17

@Alfőmérnök:

Ó, na persze..esetleg Orbán készíthetett volna egy Fegyverbe-fegyverbe plakátot és maga vezethette volna a rohamot igaz? Gyurcsány és társulata ugyan az mint az Rákosi-Rajk-Gerő-Biszku-Apró és Kádár társulat, hát nézzen körül közöttük. Gyurcsány képes lenne vagy lett volna lelövetni a fél országot a hatalomért..Orbán nem tehetett többet mint órát mutogatott meg ultimátumokat követelt..gyilkosokkal állt ugyanis szembe..ahogy az ország polgári fele is. Mert a másik oldalon ott voltak Gyurcsány hivei, aki mint látja, legnagyobb baromságai után is tapsikolnak és alig várják, hogy újra átvegye a hatalmat.

Bell & Sebastian 2014.03.02. 18:44:56

@tevevanegypupu: Négy év múlva a Csizma téren A Dakota Lovas szobra fog állni, ha így megy tovább.

Az összes ellentmondás a pártstruktúrából, az ideológiai ürességből és számon-kérhetetlenségből fakad.

Háborús helyzetre magam sem tudnék ennél jobbat ajánlani, csakhogy itt azért van "háború", mert csináltak.
Közben mindketten azzal mentegetik magukat, hogy inkább lejátsszák egymás közt a meccset, csak nehogy idegenek belefújjanak a nullás lisztbe.

Sajnos még ez sem igaz, mert vastagon rászáradt mindegyik képére a liszt.

A nem nyilvános ősbűn a Rózsadombi Paktum volt, a nyilvános meg az adósságszolgáltatás revideálásának elmulasztása, az összes többi csak ezek után sorol be a helyére.

Bell & Sebastian 2014.03.02. 18:50:26

@tevevanegypupu: Kedves Teve, alkotmányos keretek közt igen hatékonyan feloldható lett volna a végletes feszültség, helyette szívtunk még négy évet és megismerkedhettünk a felszámolóbiztosunkkal, Bajnaival. Aki egy ekkora ziccert kihagy, az vagy nem politikus, vagy küldött. Ha tud más, szóba jöhető lehetőséget, ne habozzon, teregessen.

Bell & Sebastian 2014.03.02. 18:54:08

Én tudok még egyet, alkotmányozó pozícióra hajtott. Kivette a nagyobb húst, oszt mire mentünk vele?

tevevanegypupu 2014.03.02. 19:30:51

@Bell & Sebastian:

Igen, igaza lehet, a kétharmad kellett, és szinte nyilvánvaló volt, hogy meg is lesz. A Rózsadombi paktum azért nem biztos, hogy tényleg létezett, de ha igen, akkor azért legfőképpen a rendszerváltó pártok a felelősek, Szeretném tudni, hogy egy olyan viszonylagosan euforikus helyzetben vajon mitől félhettek, hogy átadtak mindent szalutálva a kommunistáknak..2006-ban pedig el tudom képzelni, miért is ne félt volna Orbán..kintről és bentről támadtak volna, hiszem ismeri Charles Gati nyilatkozatát..

sztd 2014.03.02. 20:56:24

@hackbard.celine:
"Ez tényszerűen cáfolható: ahogy írtam, képtelenség (a józan ész próbáját nem állja ki), hogy egy országosan alig hallgatott rádióban publikált híranyag összehoz egy Kossuth téri gyújtogatós mulatságot."

1. A Kossuth rádió akkoriban átlag 10%-os hallgatottságú volt, de a krónikák hallgatottsága 30% körül volt. Én is a rádiót hallottam, és egészen addig nem tudtam mire vélni a felvételeket, amíg Juhász Ferenc méltatlankodását be nem olvastam. Onnantól tudtam, hogy a felvételek valódiak. Ha Pesten vagyok egyedül is kimentem volna. 3000 ember (annyi gyűlt össze első este) nem túl sok.
2. A Kossuth téren nem volt gyújtogatás.

"Tényszerűen visszakövethető, hogy a HírTV ott volt. Tehát előzetesen már az információ birtokában voltak."

Nem, a HírTV már akkor is felkészült televízió volt. Ott voltak a 2006 augusztus 20-i tüzijátékokkor is, és közvetítették a katasztrofális eseményeket. Persze mondhatod, hogy a vihart is ők rendelték.

Az összes többi állításod is a mozgósításról valószínűleg téves. Én másnaptól kint voltam az eseményeket. Senkivel nem találkoztam (beleértve azokat, akikkel utólag beszéltem), akit a Fidesz küldött volna (pedig több olyan embert is ismerek, akiket ki tudtak volna küldeni).

A lényeg azonban egyszerű. A hozzászólásom egyébként egyszerű okokból született. Azoknak a baloldaliaknak akartam támpontot adni, akikben felmerült a lehetőség, hogy oda maguktól mentek az emberek, de nincs ötletük, hogy ez hogyan történhetett meg. Nem azokat akarom győzködni, akik a saját szemüknek sem hinnének ebben az esetben. Pontosan tudom, hogy én miért és mikor mentem, mikor mentem volna, és pontosan tudom, hogy többek miért mentek. Az is lehet, hogy egyébként Fidesz párttagok is voltak az emberek között, hiszen a tér mindenki előtt nyitva állt, de pontosan tudom, hogy nincs jelentősége. (Az biztos, hogy helyben az irányítást nem Fideszesek vették át másnapra.) Nem kell ehhez logikusan gondolkoznom, mert ez a premissza. Láttam és másnaptól átéltem, nem álmodtam, nem csak odaképzeltem. A megtörténtek szempontjából teljesen mindegy, hogy Gyurcsány mit hisz (pláne, hogy mit mond) ezekről a dolgokról.

feketeesfeher 2014.03.03. 01:15:04

@Ad Dio:
"Ha a szeptemberi események kiaknázása lett volna a cél, minek vártak volna egy égész hónapot?"

Nem vártak, a fél fidesz vezérkar kinn szónokolt a Kossuth téren.
Ultimátomoltak meg minden, ami kell.
A fidesznek az önkormányzati volt a fontos.

Miután a "népi felháborodás" meglehetősen marginális volt, közjogi eszközök pedig a kormány lemondatására nem voltak, maradt az önkormányzati pozíciók bekebelezése, és az abból 4 évig kisajtolható pártpénz.
Ez volt a fidesz politikai célja rövid távon.
Mást nem tudtak volna elérni.

feketeesfeher 2014.03.03. 01:39:00

@sztd:
"hogy oda maguktól mentek az emberek"

Ja, pár százan maguktól, pár százan meg nem maguktól.
Nem mozdultak meg nagyon nagy tömegek, ez azért tény.
Volt egy nagyon hangos kisebbség, amelyik kiment.
Erre rátelepült aztán a fidesz átmenetileg, amíg ez nekik üzletileg hasznos volt.

Ad Dio 2014.03.03. 06:54:40

@feketeesfeher:

Ez vannabe beszéd.

Annyira nem volt népi felháborodás, hogy megszületett a 2/3-ad, és még ma, 8 évvel az esemény után is politikai súlya van felemlegetni a dolgot.

Meg kelle értse a baloldal: ezt a beszédet és elmondóját ki kellene vetni és el kellene felejteni. Nem pedig védeni a védhetetlent.

vantaan2 2014.03.03. 08:53:29

@Ad Dio: Miért??? Azért mert szembe helyezkedett a mindennapi hazugságokkal? ..... a bulvár politizálás mindennapjaival?
Magyarország kiskorúságát mutatja ,hogy nem értette meg. ..... hogy ezt a böszme népet még mindig be lehet csapni fülkeforradalommal, nemzetieskedő műmagyarkodással és a többi lózunggal.

Ad Dio 2014.03.03. 10:42:27

@vantaan2:

A történelemben nincs olyan hogy miért meg hogy lettvóna. Tények vannak: Fidesz 2/3-ad, GyF az egyik legutolsó helyen tanyázik a népszerűségi listán évek óta, baloldali erők válsága, az öszödi beszéd évtized múltán is erodáló hatása stb.

Lehet a beszédet magánemberként így vagy úgy értelmezni, nem kell feltétlen egyetérteni a többség véleményével, de attól a tény még tény marad: politikailag kapitális hiba volt, ami oda vezetett ahova.

Ad Dio 2014.03.03. 10:43:54

@vantaan2:

"Miért??? Azért mert szembe helyezkedett a mindennapi hazugságokkal? ..... a bulvár politizálás mindennapjaival?"

Pontosítsunk: a SAJÁT korábbi hazugságaival "helyezkedett szembe", mert úgy vélte, hogy az akkori érdekei ezt kívánják - mint láttuk hatalmas tévedés volt.

feketeesfeher 2014.03.03. 10:54:37

@Ad Dio:

Én 2006 szeptemberéről beszélek.
Akkor nem volt olyan nagy, mint ahogy sokan láttatni szeretnék.

vantaan2 2014.03.03. 10:58:09

@Ad Dio: Jézust 98%-kal feszítették keresztre! ...mi a szar az a 2/3-ad?

A NER vagy a trafik mutyi vagy a föld mutyi , netán az ellopott 3000 milliárd Manyup? .... vagy a hazaárulás (lásd a paksi szerződés!)?

Na rajzold magad újra vagy Te nem is vagy magyar???
süti beállítások módosítása