A részeg Révész Mártíriusz igaz története – Ilyen ország pedig nincs CCCXLVI.
2012. november 28. írta: TuRuL_2k2

A részeg Révész Mártíriusz igaz története – Ilyen ország pedig nincs CCCXLVI.

Revesz_Mariusz_2006_oktober_23_veresen.png

Debreczeni József a végére járt az igazságnak – kiderítette, mi is történt 2006 őszén a budapesti utcákon. S ha már kiderítette, nem tartotta meg magának, könyvet írt belőle. A bemutatón pedig újra összejöttek a régi demokraták, elmerengeni a magyar demokráciának, a vélemény és a gyülekezés szabadságának utolsó aranykora felett: Herényi Károly és Kerék-Bárczy Szabolcs, Bauer Tamás és Kuncze Gábor, Niedermüller Péter és Vágó István. Az Astoriában egy kicsit újra jó volt demokratának lenni. 

Debreczeni nem érte be a közismert demokrata narráció egyszerű reciklálásával, komoly forráselemző- és kutatómunkával több új dolgot is sikerült feltárnia a 2006. szeptember 18. és október 23. közötti eseményekről, amiket aztán Ormos Máriával együtt vezetett elő az értő közönség előtt. Feketén-fehéren kiderült – bár ezt a beavatottak már eddig is sejtették –, hogy nem spontán felháborodás és tiltakozás, hanem szervezett puccskísérlet történt 6 éve a pesti utcákon. Kiderült, hogy a tévészékház ostroma nem szedett-vedett esetlegességgel, hanem katonai jellegű, operatív irányítás mellett zajlott. Hogy ki irányított? Tudjukki.

Debreczeni annak sem volt rest utánamenni, hogy mi is történt valójában Révész Máriusszal. Egy elkötelezett és kellően tájékozott demokratát nem érhet meglepetésként, hogy Révész követett el törvénysértést, amikor bement a rendőrsorfalba. Verésről viszont szó sem volt, a kórházban még semmiféle külsérelmi nyom nem látszott rajta, csak másnap ment be a feje búbjáig bekötözve a parlamentbe. Amikor a környező utcákban támolyogni látták, az is a részegség miatt lehetett (talán ebben kell keresni az állítólagos „lapockatörés” magyarázatát is?), de sajnos az erre vonatkozó bizonyítékokhoz az orvosi titoktartás miatt nem juthatott hozzá a szerző. Az egész Révész-ügyben egyetlen hiba történt a hatalom részéről: amikor Kuncze Gábor bocsánatot kért a mártíriuszozásért. Ugyanígy nem szabad elhallgatni a másik súlyos hibát, egy rendes, kemény kezű belügyminiszter hiányát sem.

Végre Gergényi Péter profizmusa és Bodoky Tamás hazugságai is a helyükre kerültek, mint ahogy az október 23-i történések valódi mozgatórugói is. Végérvényesen bebizonyosodott, hogy a Fidesz eresztette össze a békés megemlékezőket és a zavargókat, majd nyomta rá az egészet a rendőrökre. A rendőrök hiába próbálták újabb és újabb sorfalakkal megakadályozni, hogy a radikálisok a Kossuth térről eljussanak az Astoriához, tehetetlenek voltak a fő éceszgéber ördögi tervével szemben: a zavargók újra és újra áttörték a közéjük és az Astoria közé vont kordonokat.

Hát így történt, tisztelt bíróság! Szóról szóra.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr34932519

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újra termel az őszödi hazugsággyár – Kósa és Kuncze a gyárban 2014.02.28. 16:01:03

Újra itt van velünk az őszödi beszéd meg az ő útja a néphez. Akit érdekel, hogy mi történt a felvétellel 2006. május 26., a beszéd őszödi elhangzása, és 2006. szeptember 17., a nyilvánosságra kerülés között, az egészen kitűnő politikai krimit élvezhe...

Trackback: A panoptikum titka 2012.11.29. 16:52:51

Bizonyára sokan kíváncsiak rá, mi zajlik a politikai élet hol piros, hol narancssárga színfalai mögött. Titkos búvóhelyeken zajló találkozók, még titkosabb megállapodások és rejtélyes összefonódások. Itt semmi sem az, aminek látszik. Az Elvarázsolt Kas...

Trackback: A részeg Révész Mártíriusz igaz története – Ilyen ország pedig nincs CCCXLVI. 2012.11.29. 13:27:01

Debreczeni nem érte be a közismert demokrata narráció egyszerű reciklálásával.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

incze 2012.12.01. 17:58:15

@MézesRozi: Én tényleg ilyen fafejű vagyok, hogy

- feltételezem, hogy ön nem hazudik,
- és valahogy egyeztetni próbálom amit mond a közkeletű tényekkel,
- amihez a szíves segítségét kérem.

incze 2012.12.01. 18:21:04

@hill billy: Amit idézel teljes szinkronban van az index akkori helyszíni tudósításával, azzal, hogy a fidesz-gyűlés végét (17:34) némi késéssel (17:45) jelentették a rendőrök.

Összhangban áll azzal is, hogy aki fideszes nem ment be a harcmezőbe maga, az nyugodtan távozhatott, egészen fél nyockor (19:35) érte csak el az oszlató ék az Astoriát. Ez 2 (két) órával a gyűlés után van.

Az általad is idézett dokumentumból:

Október 23-án 18.02 órakor a tömegoszlató kötelék a Károly körúton a Gerlóczy utca – Károly körút kereszteződésében áll meg.

Október 23-án 18.30 órakor éri el a tömegoszlató kötelék a Károly körút – Dob utca kereszteződését.

Október 23-án 19.35 órakor a tömegoszlató kötelék a vízágyúval a Rákóczi út – Astoria kereszteződéséhez érkezik.

Október 23-án 19.52 órakor a Hungária 300-as alegységével kifordult két irányban a Rákóczi útra.

Akit ezidő alatt bármi rendőri támadás, atrocitás ért, az per definitionem egy többször távozásra fölszólított, a rendőrséggel csatában álló föloszlatandó zavargó tömeg részese volt. Ott volt, ahol nem szabadott volna lennie, és a folyamatos fölszólításoknak nem engedelmeskedett.

Amúgy a lovasakció nem az oszlatás, hanem előkészítés, szétrebbentik a népet mielőtt eltolnák. A lovasakció a befejeződött fidesz tüntetéstől 150-200 méternyire a Dohány utcáig tartott, így a fideszgyűlést nem érintette.

Google 2012.12.01. 18:49:13

Jól mondják, hogy aki nem tudja, tanítja. Jelen esetben könyvet ír róla. És a sok ember, aki ott sem volt - ahogyan az író sem - lelkesen helyesel neki.

Google 2012.12.01. 18:52:34

@incze:

"Ott volt, ahol nem szabadott volna lennie"- ja, mint a kisgyerekek.
Ha Orbán mondaná, hogy itt vagy ott kinek nem szabad lennie, ugyanígy elfogadnád, helyeselnél, ugyi?

incze 2012.12.01. 19:07:15

@Google: Nem mint a kisgyerekek, hanem mint a felnőttek. Ott volt, ahol nem szabadott volna lennie, ha

- nem vállal közösséget a zavargókkal;
- közösséget vállal azzal a szervezettel (fidesz), amely megállapodott a rendőrséggel arról, hogy a rendezvényéről (tüntetés-gyűlés) hogyan távoznak majd a részvevők úgy, hogy ne kavarodjanak semmibe bele, amibe nem akarnak.

Itt tehát nem a gyermeki, hanem éppenséggel felnőtt magatartás hibádzott. Abból amit mondasz, én pontosan egy kiskorú és felelőtlen dacot érzek ki, ami miatt sokan talán úgy keveredtek bele az egészbe, hogy közben a zavargókkal tán nem is rokonszenveztek. Ha AZOKÉ a rendőrség, akkor még a pirosban is átmegyek.

MézesRozi 2012.12.02. 07:40:25

@incze:

nézze, világos, hogy nem fogunk egyetérteni.

tőlem olyan időpontokat hoz, amilyeneket akar. teszek rá nagyívből, mert ez a vita nem erről szól. arról szól, hogy békés ünneplő tümegbe nem lövünk, akkor sem, ha rosszkor voltak rossz helyen. hiszen tudhatták volna. békeidőben ilyen nincs.

az, meg hogy a rendőrség és a belügyminiszter képtelen volt az - állítólag vandál - tüntetőket szétoszlatni (nem az ünneplőket), az két dolgot mutathat:
1. a rendőrség tökéletes inkompetenciáját,
2. szándékos volt, amit csináltak.

mivel itt az mszp-ről van szó, ez utóbbi egyáltalán nem lett volna idegen tőlük a praxisuk alapján.

aki ezzel a kormányzással ezek után politikai kinevezést kapott, politikai közösséget vállalt, azt vasvillával kell kihányni a közéletből.

nem olyan komplikált ez. és akkor még szó sem esett gyurcsány performanszairól.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.12.02. 08:39:05

@MézesRozi: "békés ünneplő tümegbe nem lövünk"

Nem lőttek békés, ünneplő tömegbe. Ez egy pofátlan hazugság.

MézesRozi 2012.12.02. 08:48:08

@Kettes:
na látja, ez a különbség. maga lőne.

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 11:09:08

@politicus: "Ha én hallottam a Múzeum krt-on tisztán és világosan a bemondó szavait, akkor mindenki más is hallhatta."

Azért nem kellene egy három éves gyerek, valamint Pintér Sándor szintjére süllyedni:
"Én nem láttam őt, tehát ő sem láthatott engem."

Egyrészt kérj meg egy felnőttet a közeledben, hogy ezt a paradoxont segítsen neked megfejteni.

Másrészt a figyelmeztetés ténye (ami egyesekhez eljutott, másokhoz meg nem) csak alibi.
Egy több tízezres tömeget nem hangszórókkal, hanem kordonokkal szokás egy másik tömegtől elválasztani, ha kifejezetten cél, hogy ne találkozzanak.

Ez így volt kitalálva, napokkal korábban tele voltak vele az internetes fórumok, hogy ez lesz, mert mindkét félnek ez az érdeke. (Az már más kérdés, hogy Gergényinek sikerült 300%-kal túlteljesíteni a tervet.)

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 11:17:18

@incze: " elfogult részvevők visszaemlékezései a tényleges események rekonstrukciójakor csak nagyon erős fenntartásokkal vehetők tekintetbe"

Arról nem is beszélve, hogy az emberi emlékezés baromira nem úgy működik, ahogyan az ámítógép a merevlemezről betölti az ott tárolt adatot.

Az emberi emlékezés szó szerint rekonstrukció, újbóli megalkotás ... és az ehhez az agy által felhasznált támpontok nagyon is befolyásolhatók.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.12.02. 11:21:11

@Robinzon Kurzor: Hihetetlen. Egyszerűen hihetetlen.
"Másrészt a figyelmeztetés ténye (ami egyesekhez eljutott, másokhoz meg nem) csak alibi."

Nem értem. De te ezt is biztosan meg tudod magyarázni (mint olyan ember, aki nem volt jelen). Tehát hogy lehet az, h a figyelmeztetés egyesekhez eljutott, másokhoz meg nem? Egyeseknek befogták a fülét a szervezők? Esetleg olyan hangsávon jött az üzenet, amelyet bizonyos emberek tudnak érzékelni, mások pedig nem? Döbbenet, amit művelsz, nem érzed?

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 11:24:11

@MézesRozi: "és?"

Na, csak kibújt belőled a Horn Gyula!

A rendezvény végén a részvevőknek el kell hagyniuk a helyszínt. Ez a törvény, 2006-ban is már 17 éve az volt a törvény.

Hogy nem tudod, mert nincs rá igényed, az egy dolog.

De hogy ennyire nyíltan kitörjön belőled a szabályszegésen kapott bolsi ösztönös reflexe ...

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 11:33:46

@politicus: "De te ezt is biztosan meg tudod magyarázni (mint olyan ember, aki nem volt jelen)."

Ja, továbbá apukám kamionos és ő mondta.
Ez most komoly?
Aki nem volt jelen a muhi csatában, az ne is mondjon róla semmit?

Aki ott volt és érzékelte egy szeletét (mondjuk kb. 20 méter sugarú körben), továbbá érzelmileg erősen elkötelezett, tehát a történtek tárgyilagos megítélése nem várható el tőle, az pedig a megfellebbezhetetlen és teljes igazság birtokában van?

Ne már ...

Sok száz korabeli és utólagos szubjektív visszaemlékezés, élő tudósítások és rendőrségi jegyzőkönyvek, a teljes politikai kontextus áll rendelkezésre erről a napról.

Gondolod, hogy majd a te békaperspekítvád szelektív emlékei adják a kizárólagos értelmezést?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.12.02. 11:45:21

@Robinzon Kurzor: Hangosbemondó Kurzor, hangosbemondó. Rákay pont ugyanabba a mikrofonba mondta a figyelmeztető mondatokat, mint az összes szónok őt megelőzően. Ennek semmi köze az érzelmekhez, ez szimpla tény. Még ha te ezt nem is akarod elfogadni. Melyikünk is az érzelmileg vezérelt akkor?

Mindenki hallhatta a figyelmeztetést, a mikrofon, a kihangosítás ugyanis nem szelektál.

Ja, és ha már példákat hozol, legalább ne sántítsanak olyan ordítóan. A Muhi csatában egyikünk sem volt ott, mindkettőnknek közvetett információi vannak/lehetnek. 2006. október 23-án én ott voltam az Astoriánál, te NEM. Na, minden jót.

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 11:56:31

@politicus:

Kettőnk között nem az a döntő különbség, hogy te ott voltál, én meg nem.

Hanem az, hogy te ebből levonod a következtetést, hogy mindent tudsz, és minden úgy és csak úgy történhetett, ahogyan te emlékszel rá, miközben fogalmad sem lehet, hogy tőled 20 méterre mi zajlik egy ekkora tömegben.

Én meg tudom, hogy egyrészt én is elfogult vagyok, másrészt nem lehet 1 db szubjektív élményből objektív valóságot farigcsálni.

Ez a nagy különbség.

Egyébként meg:
mandiner.hu/cikk/20111025_utv_sajtoszabadsag_nezoi_kommentek_oktober_23_a_alkalmabol#comment703873

"A helikopter pedig igaz, mert én például semmit nem hallottam a beszédekből, mert a gépek ott kőröztek felettünk egyfolytában"

Ennyit arról, hogy csak azért, mert te hallottad, mindenkinek hallania kellett.
Szólíthatlak ezután Pintér Sándornak?
Megdolgoztál érte ...

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 12:02:43

@DFK: " az oszlatási parancsot a rendezvény befejezésétől számítva kevesebb, mint egy percen belül adta ki az illetékes parancsnok"

Csak nem a rendezvény helyínén, hanem onnan több száz méterre, és egy olyan információ birtokában, arról a rendezvényről az oszlatás irányába nem fog jönni senki.

aszekelyek 2012.12.02. 12:05:56

@Robinzon Kurzor: lezárják-e a menekülőutakat , a metrót , a Barcelona meccs után ?
Amit összehordott ez csődtömeg , debreceni és tsai , az röhej. Lenne , ha nem lenne vérlázító.
Hiba , hogy bocsánatot kért kuncze ?
A tömegoszlatás nem is volt szabályos , csak szólok.

Az Erzsébet téri parancsnokot le kellett cserélniük , mert megtagadta a törvénytelenséget , amit parancsba kapott. Abban van némi igazság , hogy kiképzett valakik voltak az utcákon. De biztosan tuggyukki volt az , aki éjjel kiüríttette a parlament előtti teret , rendvédelemmel , hisz ő kormányzott és irányította is a rendőrséget ? peetye... meg befagyasztottja nyugdíjat is...

aszekelyek 2012.12.02. 12:07:33

@Robinzon Kurzor: ki adott neki ilyen értelmű információt? Akárkinek csak nem hitt?

aszekelyek 2012.12.02. 12:11:12

@Robinzon Kurzor: mindazok , akik valahogyan akadályozva voltak az elhagyásában a helyszínnek, az egyedül hiteles források. Ugyanis az volt teljesen törvénytelen. A többi hablaty és szerecsenmosdatás.

aszekelyek 2012.12.02. 12:12:44

@Robinzon Kurzor: már a beszéd alatt osztogattak írásban figyelmeztetést, hogy az Erzsébet térnél cirkusz van. Mindenki hülye vagy nem tudtak másfelé menni?

aszekelyek 2012.12.02. 12:16:16

@MézesRozi: A törvényben van háromszori felszólítás és rendőrsorfal és kiszorítás de nem azért, mert valaki erre, vagy arra, szeretné , neki megfelelő irányban elhagyni a teret. Azt ugyanis nem határozhatják meg, merre mehet. Megakadályozni viszont megakadályozták, hogy más irányba mehessenek. nem, nem a bajkeverőket korlátozták , hanem a békésen elhagyni készülőket a rendezvény helyszínét.

aszekelyek 2012.12.02. 12:20:02

@Kettes: hanem? Csapdába került , menekülni próbálókba lőttek , akik próbálták volna elhagyni a helyszínt. Talán a másik oldala járható az utcának feltételezéssel. Nem is a rendőrök felé tartottak , ezt lehet látni a felvételeken. El szerették volna gyorsan hagyni azt a menekülőút nélküli csapdát, ami fel volt állítva nekik.

MézesRozi 2012.12.02. 12:31:08

@Robinzon Kurzor:

klasszikusokat csak pontosan: na és? így hangzott a bizonyos mondat.

ha jól értem, maga azóta nem használja az és kötőszót. szíve joga. nagyobb hiátusok is vannak magánál, emiatt ne keseredjen el.

békében békés, ünneplő emberekre a rendőrség nem lő. ennyi. és ha a feje tetejére áll, én így látom, maga meg a ballibbant úgy, hogy lőni kell. meglehet, hogy nem bolseviki maga csak náci. a felállás ez az idők kezdete óta. mindig van, aki lövet. hát maga azon az oldalon áll. és ez a súlyos, nem az, hogy buta.

aszekelyek 2012.12.02. 12:34:32

@kamerasmobil: képzeld el, hogy van aki megfinanszírozza neki és a hírtv-t is és a kkor is, ha épp mindent magához harácsolt is a gyurcsány alá rendelt párt. Ha megyó bácsi tanéácsadója is volt csak, még 2002-ben gyurcsány. No és demokráciában ez természetes, hogy az ellenzék vezetőjének van páncélozott járműve. Mivel sokan törnéneek szívesen az életére, amint azt itt is lehet érezni. Meg ugye néhányat már likvidáltak is, gátlástalanul, még szomszédos országban is. Ez a hathetes lábszagú érvelés, mindent elárul arról , miféle demokrácia képed is van neked.

ferikénk még soká furikázott a miniszterelnöki páncélozotton , miután nem volt már régen hivatalban és őrizték is közpénzen , mert a törvény ezt írta elő neki. Az nem probléma , ugye ? Magánember pénzéhez meg mi köze bárkinek is? Tajtékoztak bolgárék, mert médiát is vettek, hogy legyen az ellenzéknek, mert ők akkora demokraták ... ? Hol van abban a demokrácia , hogy puffogunk, mert másnak is lehet eszköze a politikában? Ha mi ki is rekesztjük ?

aszekelyek 2012.12.02. 12:43:43

HAt évvel azután, ami történt és sok elmarasztaló ítélet után, pofátlan alak süti ki, hogy nem is volt baja és részegen támolygott. A kép is ezt bizonyítja , itt fent. Ami a kórházban készült. MEg aztán ezt aznap este a hírtv közvetítőkocsijának jóvoltából már láthattuk , - máraki tudta , mit kell nézni....
A többieket akarják megvezetni, akiknek debreczeniék gagyognak és gondolom ragyognak is... Sztem kunczénak azért kellett volna bocsánatot kérnie, hogy azt mondta, hogy őt nem éri ilyesmi, mert nem megy ilyen helyekre.

Egy békés, bejelentett és befejezett, rendbontás nélküli rendezvény, ellenzéki, az miért kerülendő , ha demokrácia van, teszem fel????
Mert az akkor regnáló hatalom ócska trükkjeivel tönkretette. Nem is tette ki a FIDESZ többet a támogatóit annak a durva erőszaknak , amit akkor elkövetett a gyurcsány-szdsz hatalom ellenük.
Azt megelőzően, október első napjaiban pedig azóta kiderült hazugságukkal az önkormányzati nagggyűlését is megakadályozták- szlovák terroristákkal fenyegetve- a FIDESZ-nek.

Csupa demokratikus és rendes trükk , százával. KIZÁRÓLAG A HATALMUK MEGTARTÁSÁÉRT.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.12.02. 12:45:18

@Robinzon Kurzor: Az eredeti kérdésfelvetés nem arról szólt, h hogyan zajlottak az akkori események (vö.: én mindent tudok, hisz ott voltam). Erről én nem beszéltem, mert több tízezer ember, több tízezer nézőpont. Sosem venném magamnak a bátorságot, hogy más nevében/helyében beszéljek. Állítottál valamit (nem volt figyelmeztetés), amelyet én cáfoltam. Te gyorsan túllendültél az eredeti állításodon, és most már azzal jössz, h a figyelmeztetést nem hallotta/hallhatta mindenki. Erre hozod példának a helikoptert. Ha én hallottam, más is hallotta. Ill. aki nem, az süket.

aszekelyek 2012.12.02. 12:55:13

@MézesRozi: Tudományos tény , az agresszív , akinek bűntudata van. Volt nekik bőven miért lennie bűntudatuknak. Ergo lövettek. Nem olyan bonyolult ez. Ne feledjük, az utosó percekben jelentette be a végén a népszavazást Orbán, a letagadott vizitdíj , meg tandíj mindenkitől - amiket reformoknak becézgettek de a tévévitában , még áprilisban , hazugságnak minősített gyurcsány.
Ez is elég bűntudat ok lehetett de ezen felül még ott volt , hogy " nagyon kellett vigyázni, ki ne kerüljenek olyan adatok ", közérdekúek! , KSH nem adta ki!,... és ők sem , a választás előtt , amik a valódi állását az országnak tudomására hozták volna a választóknak.

Ennyi bűntudat már okoz akkora frusztrációt , hogy a nagyivó hírében álló gyurcsányi az irányító központból nézze páholyból az erőszaktételt az igazságon. Ugyanis ott volt.

aszekelyek 2012.12.02. 12:57:06

@politicus: no és még merre lehetett szabadon távozni?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.12.02. 12:58:52

@aszekelyek: Múzeum krt, a Fővám tér felé, Rákóczi úton a Blaha felé, plusz miután a moderátor bemondta, hogy a Deák felé nem lehet, a színpad egy vagy mindkét oldalát megnyitották az Erzsébet híd felé.

incze 2012.12.02. 13:35:06

@politicus: én Debreczeni könyvét nem ismerem, maga más emberektől azt hallottam, hogy nem mondták be, hogy nem szabad a Deák tér felé menni. Ezt pedig nagyon-nagyon nyomatékosan és sokszor el kellett volna ismételni AZONNAL, miután orbán kivastapsikálta magát és kámforrá vált. Valemennyi hozzáférhető abból, amit D. ezügyben állít (revolucio.blogin.hu/2012/11/14/egy-konyv-eloelete-avagy-haduzenet-a-duplafeneku-kommunikacionak-iii/), ebben például ez áll (a fideszes Gulyás Gergelyt idézve):

"A rendezvény végén ezt még senki nem mondta be. Eltelt körülbelül negyed óra, és utána valóban ezt közölték, de csak jóval később. Tehát addigra a tömegnek már jelentős része… a Deák tér irányába távozott. A rendezvény végén… egy levezető zene volt; a Fidesz elnökének a beszédét követően… a tömeg nagy része eltávozott, volt egy háttérzene, majd ezt megszakítva, 15 vagy 20 perccel később mondták azt be, hogy milyen irányba… ajánlja a rendőrség az eltávozást."

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.12.02. 13:42:05

@incze: "maga más emberektől azt hallottam"

Ez a kulcs. Most pedig hallottál egy másik embert mást mondani. Aki OTT volt. A Deák felé nem lehetett menni, mert le volt zárva minden út arrafelé. Tudom, mert megpróbáltunk arra menni. Nem balhéból, kíváncsiságból, még mielőtt...

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 18:12:03

@politicus: " Állítottál valamit (nem volt figyelmeztetés), amelyet én cáfoltam."

Akkor megkérnélek tengermély tisztelettel, hogy idézd tőlem ezt az állítást (nem volt figyelmeztetés).

Ha esetleg mégsem ezt állítottam, akkor ... nos ezt rád bízom ...

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 18:21:23

@MézesRozi: "én így látom, maga meg a ballibbant úgy, hogy lőni kell"

Beégtél a butaságoddal, erre most terelsz, hazudsz és vagdalkozol.

Ha esetleg nem tudsz idézni tőlem olyat, miszerint "lőni kell", akkor felköpsz és aláállsz?
Ugyan, ahhoz gerinc kellene ...

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 18:30:14

@incze:

Na, akkor Gulyás Gergely hazudik, hiszen politicus OTT volt, tehát csak ő tudhatja jól.

MézesRozi 2012.12.02. 18:56:57

@politicus:

ezzel szemben nagyon sokan beszorultak a filmmúzeumnál. vagyis arra is el lehetett menni. persze lehet, hogy néhány perccel korábban elindultak nagyon sokan, hogy a tumultust elkerüljék. azért lássuk be, a rendezők olyat nem mondtak be, hogy ne menjenek a deák tér felé, mert ott zavargók vannak, akik ellen bevetik a készenlétiseket. legfeljebb útvonalakat ajánlottak.

MézesRozi 2012.12.02. 19:04:28

@Robinzon Kurzor:

ó nem. a maga feje fölé köpök. buta maga ehhez a shylocki vitatechnikához:)

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 21:30:01

@politicus: Riszpekt, kend egy úriember.

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 21:31:45

@MézesRozi: "ó nem. a maga feje fölé köpök"

Te pedig ellenben ... mondjuk egy bébéjérozitól mi mást is lehetne várni.

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 21:33:30

@aszekelyek: "Tudományos tény , az agresszív , akinek bűntudata van."

Nem mondod ...

MézesRozi 2012.12.03. 07:38:08

@Robinzon Kurzor:

nézze, maga itt folyamatosan a mellett érvel, hogy a fidesz ünnepségen résztvevők rosszkor voltak és tudatosan voltak rossz helyen, ezzel kiprovokálva, magukra húzva a kardlapozást, lovasrohamot, gumilövedéket, könnygázt.

ugye hallott már konnotációról. itt ebben a vitában ennek a konnotációja, hogy a megvertek voltak a gonoszak, a rendőrség helyesen cselekedett. vagyis maga egyetért a rendőrség cselekedetével.

innen már csak két lépés kibontanom, hogy bolsevik, jakobinus vagy náci. tudja, ezt magukkal is el lehet játszani.

Robinzon Kurzor 2012.12.03. 11:12:09

@MézesRozi: "nézze, maga itt folyamatosan a mellett érvel, hogy a fidesz ünnepségen résztvevők rosszkor voltak és tudatosan voltak rossz helyen, ezzel kiprovokálva, magukra húzva a kardlapozást, lovasrohamot, gumilövedéket, könnygázt."

Neked is felajánlom, hogy idézz tőlem ilyen tartalmat.
Segítek: nem fogsz tudni.

A kérdés most már csak az, hogy ha nem fogsz tudni, akkor te mihez kezdesz ezzel a helyzettel.

Amit a konnotációról hadoválasz, az csak a saját szövegértési problémáid és elfogult ferdítésed leplezésére tett gyenge kísérlet.

A tudatod egyszerűen képtelem megbirkózni azzal a kihívással, hogy valami nem fér bele a primitív "négy láb jó, két láb rossz" fogalmi kategóriáidba.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.03. 14:18:36

@Brendel Mátyás: a te közéletműved viszont végleg kimerült egy rakás sértegetésben és az utána következő beszarásban. :)
Bár Turul ellen valószínűleg bátor lennél, ha jól láttam a tévében, nem éppen egy Kinizsi.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.12.03. 22:11:20

@Pelso..: Nem, babazsúrra nem számítottunk, de lövöldözésre sem. "Sejteni" lehetett, hogy azt, ami szeptember 17.-e óta húzódott, azt valamiképpen kenyértörésre fogják vinni, és - őszintén - nem arra számítottam, hogy még a Parlament környékét is lezárják.
Ami most már látható: a fidesznek nem volt érdeke kierőszakolni az előrehozott választásokat, egy ilyen manőverrel(amit megtettek, és az nem volt sok) a kormányzó erőket sorvadásra ítélték. Nos, nem volt kötelező ezt a kesztyűt fölvenni, "elismerem, lemondok, előrehozott választás" ez benne volt a pakliban, a kormány ennek kijátszásával (mivel ez volt csak a kezében, a nemzetközi "hátszélen" kívül) ha nyerni nem is, de pályán maradni tudott volna.
A következményeket ismerjük. Adja Isten, hogy rosszabb ne legyen - hacsak nem az a cél.

MézesRozi 2012.12.04. 06:32:56

@Robinzon Kurzor:
igaza van. és mivel a kérdés szerintem ma a legfontosabb politikai és emberi vízválasztó, le is írom, hogy tévedtem. most visszapörgettem, nem is magával vitáztam először, maga csak belépett, és úgy érveltem tovább, mintha mi sem változott volna.
maga a fidesz szervezését okolta. s ebben van is nyúlfarknyi igazsága.

bocs.

Alfőmérnök 2012.12.04. 09:06:54

Csípjen meg valaki, hogy nem álmodok-e? Rozi bocsánatot kért valamiért.

Pados Feri 2012.12.04. 11:31:10

@aszekelyek: Azt tudni lehetett, hogy leszámolásra készül a rendőrség, elvileg a "rendbontókkal", de sejteni lehetett, hogy nem fognak nagyon válogatni. A szoci-libsi tábor pedig igencsak vérszomjas hangulatban volt, a rebiszesekhez hasonlóan revansot akartak látni.
Nekem volt olyan ismerősöm is, aki a városházán dolgozott, meg olyanok is, aki kint volt a Fidesz-gyűlésen. Előbbi tudta, hogy balhé lesz, és jóindulatúan figyelmeztette is rajtam keresztül az utóbbiakat, hogy az Orbán-beszéd után tűzzenek minél előbb haza, és ne a Deák felé... valahonnan tudott róla, hogy az "műveleti terület lesz" a fidesz-gyűlés után. Erről ennyit.

Robinzon Kurzor 2012.12.04. 19:50:29

@MézesRozi:

Váratlan fordulat, maximális riszpekt.

Hun Félix 2012.12.05. 18:32:27

Aki ezt a fenti cikket írta, vetekszik az Ördöggel gonoszságban, hazugságban, magyerellenességben, aljasságban, csalásban, gazemberségben. Ha minden bűnéért felakasztanák, kevés volna a büntetése. De legalább megszabadulnánk egy ördöngőstől, aki nem méltó arra, hogy embernek hívjam. Csak Hitlerhez, Sztálinhoz tudom hasonlítani, ha mégis embernek nevezem.

Hun Félix 2012.12.05. 18:35:11

Meg erről a honlapról is csak annyit tudok mondani, hogy pokoli! A pokolból valók írják, működtetik. Oda is fognak kerülni, ha meg nem térnek.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2014.02.27. 22:25:58

Így történt! Most miért nincsenek ilyen balhék, érdekes nem?

Menjél el szavazni, most beleszólhatsz az életedbe.

Tüntessük el ezt az aljas bandát!

Hell István 2014.02.28. 12:23:23

Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának kísérlete (ennek a bűncselekménynek befejezett alakzata nincs) súlyos bűntett, 10-15 évre is számíthatnak a Wikileaks gyanúsítottjai.

tippan67 2014.05.03. 12:01:10

Jó volt demokratának lenni. Tutit elírás, pontosan így hangzik:

Jó lett volna...

Lajos Markos 2014.06.27. 11:18:00

A tv elött ülve néztem az eseményeket és végig az volt az érzésem ( ma is) hogy egy szervezett pucskisérlet zajlik. Az egyik hircsatorna fiatal forradalmárokról beszélt.Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy az alja népet használták fel az államrend megdöntésére.

Bell & Sebastian 2014.06.27. 11:25:37

@Lajos Markos: Ezzel forradalmunk tisztaságát kérdőjelezi meg. Szibériában, kútból fogja húzni a vizet, mint az a kopasz elvtárs, aki ezt legutóbb szóvá tette.

Lajos Markos 2014.06.27. 11:30:38

@Bell & Sebastian: Mi van ?

Bell & Sebastian 2014.06.27. 11:33:19

@Lajos Markos: Nem mi, hanem mennyi? Eddig 15, tárgyalás mellőzésével.

bakika 2014.06.27. 16:19:44

Olyan spontán volt minden, mint a jó szex, Révész Máriusz pedig színjózan volt, vagy csak egy sört ivott a barátaival-ismerőseivel, és teljesen ártalmatlanul és békésen sétálgatott, épp hazafelé, ha jól emlékszem, amikor a rendőrök egyszer csak minden ok nélkül rája rontottak és össze-vissza verték őt.
Hát, szóról szóra így vol ez, Szűz Mária legyen a tanúm....

bakika 2014.06.27. 16:26:34

A vérszomjas szoci-libsi és bibsi tábor pedig már annyira bosszút akart állni, hogy a rebiszeseket előre küldve, meg személyesen is beöltözve, magukról megfeledkezve, héberül meg angolul verték, akit csak értek, meg akinek magyar szaga volt. A Bajnai Gárda a Fidesz-Magyar Polgári Párt székházát is a szokásos vérszomjával és a Bosszúállás Istenével támadta meg, míg aztán a segítőkész, tiszta lelkű és nemzeti érzelmű hazafiak megtörték a a brutális intervenciót.

bakika 2014.06.27. 16:27:52

@bakika: ilyenek ezek, mindig és mindenhol

Bell & Sebastian 2014.06.27. 16:58:00

@bakika: Nem jó! Esküdjön meg úgy, hogy: Így folyjon ki a szemem, ha igazat mondok!

Darai Ibolya 2014.09.25. 17:21:40

A fórumban mondta el egy szemtanú ,hogy tökrészeg volt Révész Máriusz így nem csoda a saját maga által okozta sérülést amit a rendőrökre fogott,
Ha kell bíróságon is tanúsítja.
A zavargásokat a fidesz szervezte meg ezt akkor is tudta
az emberek nagy része ,ismerve az aljas viselkedésüket.

chiompi 2015.04.06. 16:04:23

Sok hulye agykeregnelkuli narancsködös kommentelonek:
Ha 2006-ban a yard nem visszafogott, meghalt volna 1-2 ember es akkor zoorban puccsolt volna!
Mara aki ezt nem tudja, az mar annyira beszukult agyu, h mar nem is 1 part hive, hanem 1 vallasi szekta megmaradt fanatikusa, aki meg mindig az elo istenet imadja! Meg is latszik az ertelmi szinvonalatokon, a narancsköd pusztitja az agysejteket a leggyorsabban, ezt bizonyitjatok folyamatosan...

Zoltan Hazafi 2015.04.06. 21:17:50

@Ajtony: Gondolom, a "Valaki" által 85 évre eltitkosított Olajügyek olajpénzéből (cca. 1,5 Billió - 1500 Mrd.) is került pár Forintocska offshore-ba? Nem kellene megkérdezni az eltitkosítót erről (is)?

tamás46 2015.04.07. 11:54:42

Debreceninek el is hinném ha valami konkrét bizonyítékkal is.szolgálna. Lehet,hogy 50-60èv múlva ez lesz az esti mese!

kartunboj · http://kartundoboz.blogspot.com 2015.04.07. 13:05:32

A cikken érezhető, hogy szerzője is TuRuL tojásból pattant ki, mint szellemi vezetője. Ironizál azon amit már 2006 októberében a józan elemzők láttak. Nem volt véletlen sem az Astoria helyszínéhez való ragaszkodás és az azt követő jól szervezett eseménysorozat sem. Joguk van másképpen látni de az idő mindent a helyére tesz. A zugfirkászokat is.

Doubledeceker 2015.04.07. 14:14:31

Meg vagyunk áldva, a Fidesz elszabadult, az ellenzék meg ( bal oldalnak mondott valami ) rosszabb önön árnyékánál.

Apropó ha a holokauszt tagadást tiltjuk, akkor talán az ilyen sajnálatos események kedv és oldal szerinti érelmezését is kellene.....

Doubledeceker 2015.04.07. 14:15:58

@bakika:

Szedjed azért be gyógyszered.... :D

Ferenc Szikszai 2015.04.08. 15:25:57

'Az Astoriában egy kicsit újra jó volt demokratának lenni."

Mielőtt még nagyon demokrata akrna lenni Debreceni álszentség mintájára bárki, elmondanék egy korabeli történetet!

Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy kurva ország! Élt ennek a kurva ország déli szegletének lesajnált megyeszékhelyén egy megháborodott, magát még csak nem is demokratának valló szerencsétlen flótás, aki ráadásul odáig vetemedett, hogy szegfűt akasztva gallérjába pártalapszervezeti titkárrá lett. A szerencsétlen azt gondolta, hogy most már mindent megtehet és élesen bírálni kezdte pártja istenített táncoslábú istenített vezérét.
Hát hogy jön ez a kis senki pécsi Komáromi Pista ahhoz, hogy I.Fletó császártól elvitassa a tévedhetetlen, az igazmondó, a látnok kiváltságát! Hogy jön ez a szerencsétlen ahhoz, hogy korlátozni akarja a főnök hatalmát! Mert akkoriban jelent meg egy Debreceni József nevű szobaírnok könyve a vezér életművéről, nagyságáról.
Hát Komáromi Pityut bizony elzavarták a hatalom közeléből!
Miután jól kigúnyolták, megcsúfolták, meghurcolták, valakik!!!! (nyilván a hatalomra éhes fülkeforradalmat tervező ellenzék fizetett ügynökei) világos nappal a nyílt utcán úgy helyben hagyták, hogy több napos kórházi ápolásra szorult! Bár ennek Debreceni szobairnok elfelejtett részletekbe menő oknyomozással utána járni és megemlékezni róla a demokraták astóriai buliján.
Végül is mindegy! Tudjuk ki tette!!!!

Galebeb 2015.07.08. 07:15:11

Azért az is felmerül az emberben, hogy az egész Gyurcsány elleni megmozdulás volt, melynek szervezésben az akkori MSZP egyes vezetői is igen mélyen benne voltak. Gyakorlatilag összefogtak a FIDESZ vezetőivel. Az ok a pártfinanszírozás megreformálásnak szándéka volt. Amit leírtam csak egy megérzés, melyet az eddigi események alapján gondolok.

muftilicypos 2015.07.09. 09:46:04

EZEN MÁR KÁR VITATKOZNI. VALÓSZINŰ, HOGY ELŐRE MEGRENDEZETT DOLOG VOLT.AZÓTA TÖRTÉNTEK SOKKAL KOMOLYAB DOLGOK AMIÉRT, LEHETET VOLNA SZÉTVERNI A VÁROST. ÉRDEKES HOVA TÜNTEK AZ IGAZSÁGKERESŐ A JOGTALANSÁGOT NEM TŰRŐ SZABADSÁGHARCOSOKNAK NEVEZETT RABLLÓK AKIK A TV BÜFÉJÉT IS KIFOSZTOTTÁK.

cogito verus 2015.07.09. 10:52:25

Kár azt kétségbe vonni , hogy a Fidesz nyakig benne volt, Orbán maga is 72 órás ultimátumot adott, puccsot próbált szervezni. A Sólyom térítette észre.
Még ha a Mandíner próbálja is egy nagyon primitív iróniával elkenni a tényeket, a tény az tény.
A Hír tévé előre tudta, hogy mi várható... Ez is véletlen volt?

Andras Fabian 2015.07.09. 13:37:42

Sose felejtem el, éppen az intenziv osztály előtt ültünk Debrecenben, ahol 6 hónapos fiamat operálták. Az egyik aggódó nagymama telefonált lelkesen a Fidesz naggyűlés végéről, , hogy még nem mennek haza, mert balhé van a bevárosban, mennek megdönteni a Gyurcsánykormányt. Igy eresztette rá a rendőrség a zavargókra ("forradalmárok" by HirTV) a békés megemlékezőket, tekintetes biróság!

Pattaya 2016.04.11. 22:26:07

Amikor először láttam ezt a mariuszt, meg még 3-4 egyént ugyanilyen maszkkal, rögtön tudtam, hogy ezek KI LETTEK FESTVE! Ugyanis: ha valakinek folyik bármi az arcán, képtelen megállni, hogy ne nyúljon oda. Így el lenne kenődve a vér folyása. De nem! Szépen egyforma intenzitással csurog lefelé, senki nem nyúl hozzá! Mind a 4-en ugyanígy, egyformán lettek kifestve! Senkinek sem vékonyabb, vagy vastagabb a vérfolyása. Pont egyforma! Ez érdekes...

István Tamasi 2016.06.17. 11:52:55

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Te senkiházi hjazátlan birkaszar!
"Nem voltam más módon haszonélvezője, mint a jelenlegi redszernek." Na és a kubai "kirándulás" annak idején netán büntetésből volt vagy eltitkolod mekkora jutalmakat kapsz a mostani narancsmaffia rendszertől a bérkommentelésért?

István Tamasi 2016.06.17. 11:55:24

@hill billy:
Na persze a normális emberek azok voltak akik két hatalmas akkumulátorral a mellényzsebükben mentek békésen demonstrálni, ugye?

István Tamasi 2016.06.17. 11:57:31

@MézesRozi:
Na persze a békés tüntetők a békesség jegyében vittek magukkal vasrudakat, köveket meg két hatalmas akkumulátort a tank beindításához, ugye?

István Tamasi 2016.06.17. 12:02:50

@Hun Félix:
Igaza van: magyarellenes, csaló, gazember az aki felbérelte a B-közepet, hogy randalírozzon, törjön, gyújtogasson az utcán.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.17. 13:54:23

@István Tamasi:

Kubában azért voltam, mert apám ott dolgozott. Pont.

Anyagi jutalmat még sosem kaptam közírói munkásságomért.

Jean Sol Partre 2016.06.17. 14:53:37

@BircaHang Média szerkesztősége: "Anyagi jutalmat még sosem kaptam közírói munkásságomért."

de valmilyet biztosan

Jean Sol Partre 2016.06.17. 15:53:48

@BircaHang Média szerkesztősége: meg kellene filmesíteni. Barbara Streisandra gondoltam, ő játszhatná az egyik meghatódott csodálót, aki végül még találkozhatna is a rajongása tárgyával, megszorítaná a kezét és a legendás mosolya közben egy hála- és örömkönny is ráhullana a legendás közíró kezére. Ő ezt egy (selyem)kendővel felitatná és a kendőt vitrinben őrizné ezután.

Jean Sol Partre 2016.06.17. 16:15:08

@BircaHang Média szerkesztősége: azt mondod, gázsi nélkül is vállalod a szerepet? Bejön Barbara, mi? :)

Obulus 2016.09.19. 15:25:23

Nyilvánvaló, hogy Orbánnak szándékában állt az utcai rendzavarás eszkalálódása, és az is, hogy odáig fajuljon a helyzet, hogy a békésnek nevezett, és a többségében valóban békés szándékú Fidesz gyűlés résztvevői is belekeveredjenek az utcai erőszakba. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az ASTORIA kereszteződésbe szervezte a nagygyűlést.
Vajon miért? Tudta, hogy a rendzavarások, kizárólag Pesten, és kizárólag a belvárosban zajlanak. A rendőrség előzőleg kérte, hogy ne a belvárosba szervezze a nagygyűlést, mert nem biztonságos. Többször figyelmeztették, hogy veszélyes az a helyszín, de nem törődött vele.
Ha békés megemlékezést akart volna, azt Budán bárhol megtehette volna. Azt meg tudták volna a rendőrök védeni viszonylag egyszerűen a hidak lezárásával, amint arra szükség van.
Máskor Orbán többször tartott Budán gyűlést. Most nem. Most a belvárosba szervezte, ahol utcai harcok folytak, több mint egy hónapja. És az is nyilvánvaló volt, hogy október 23.-ára erősítik meg a randalírozók a támadásaikat. Erre titkosszolgálati jelentésektől kezdve, egyszerű logikai gondolkodásig eljutott bárki aki erre képes. Nem hiszem, hogy Orbán képessége nem tette ezt nyilvánvalóvá, tehát csak szándékosság állhatott mögötte.
Direkt azért, szervezte az Astoriához, a belvárosba a tömeggyűlését, hogy megveresse az ártatlan híveit?
Mi más indokolná a helyszínválasztást?

Pattaya 2016.09.21. 20:55:49

Ez a pofa csakis festve lehetett. Képtelenség megállni, ha folyik valami az arcon, hogy akaratlanul is, de nem nyúlunk oda, hisz viszket ahogy folyik. Ez nincs elmaszálva! Ki lett dekorálva!

István Tamasi 2016.10.22. 22:03:44

@MézesRozi:
Igen, egy fideszes képviselő éleslőszerrel lövetett volna.

picur3ka 2016.10.23. 00:54:04

Az akkor éppen 'kényszerből' landoló amerikai katonákat pl. hogy magyarázza?

picur3ka 2016.10.23. 00:56:19

Dereczeni az elmeosztályon kellene, hogy legyen, Gyurcsánnyal együtt. És akkor még megengedő és jóindulatú az ember.

cogito verus 2016.10.24. 18:08:47

Meggyőzőnek hatnak a leírtak.
Csak egy nyelvi megjegyzés: a szerző nyilván nem reciklálást gondolt, hanem recitálást...
Aki nem tud arabusul....

varisztor 2017.06.20. 05:41:11

@politicus: Segítek rendbe tenni ezt az ott volt, nem volt ott ovis dolgot. Én ott voltam és tanúsítom, hogy volt felszólítás, nem is egy, mielőtt kilőtték a könnygáz gránátot. Amikor ez utóbbi megtörtént, akkor fogtam magamat és hazamentem.

A TV székház ügy is stimmel, a Kossuth téren egy békés tömeg demonstrált, és olyan furán szívta el egy kis létszámú csoport az embereket a TV székházhoz, ahol azután - a videófelvételeken is ez látszik - ez a kis létszámú csoport gyújtogat, tör-zúz, míg egy nagyobb létszámú csoport nézi. Szervezett dolog volt ez.

Hogy ki szervezte? Tényeim nincsenek, de ez egyvalakinek állt érdekében és az a fidesz.
süti beállítások módosítása