Kéne egy rendes
2012. október 30. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Kéne egy rendes

kene.jpg

Összmagyar közérzet 2012 végén

Kéne egy rendes jobboldali párt. Kéne egy rendes baloldali tömörülés. És egy rendes liberális erő is. Ahogy egy rendes radikális párt is kéne.

Kéne egy rendes Orbán Viktor. Kéne egy rendes Orbán-kihívó is. Kéne néhány rendes konzervatív. És kéne még sok-sok nem konzervatív, nem jobboldali, viszont független értelmiségi.

Kéne egy rendes jobboldali újság. Egy rendes baloldali lap. Egy rendes liberális szócső. Egy rendes konzervatív médium. Kéne egy rendes kommentelő. Kéne egy rendes vélemény. Sőt, legyen minél több vélemény, de csak rendes.

Kéne egy rendes cigány ismerős. Kéne egy rendes zsidó ismerős. Kéne egy rendes magyar ismerős.

Kéne egy rendes mai fiatal. Kéne egy rendes nyugdíjas. Kéne egy rendes szinglihorda. Kéne egy rendes család. Kéne egy rendes melegfelvonulás.

Kéne egy rendes magyar foci.

Kéne egy rendes magyar bor.

Kéne egy rendes kereskedelmi tévé. Rendes köztévé, az is kéne. Meg végre rendes kereskedelmi rádiók is.

Kéne egy rendes kapitalista erő. Rendes kapitalizmus is. Kéne egy rendes bank. Kéne egy rendes hitel. Kéne egy rendes fizu, hogy fizessük a hitelt. De kéne egy rendes állam, aki kifizetné helyettünk.

Kéne egy rendes Balaton. Kéne egy rendes Budapest.

Kéne egy rendes BKV, egy rendes autós, egy rendes bringás meg egy rendes gyalogos.

Kéne egy rendes főút. Kéne egy rendes vasút. Kéne egy rendes főtér, viacolorral és turullal.

Kéne egy rendes katolikus egyház. És kéne egy rendes református is. Kéne egy rendes keresztény ember. Ahogy kéne egy rendes iszlám is.

Kéne egy rendes szomszéd. Kéne egy rendes szomszéd ország. Rendes Románia és rendes Szlovákia is.

Kéne egy rendes EU. Meg egy rendes USA. Kéne egy rendes republikánus elnökjelölt, és egy rendes demokrata is. Rendes Izrael, rendes Irán, rendes Palesztina, naná.

Kéne egy rendes világrend. Kéne egy rendes rend. Rend kéne, az.

Csak ha rend lenne, akkor nagyon hamar rendetlenség kéne. De az még odébb van, addig írogathatjuk egymásnak, mindig a másiknak, sohasem magunknak a kívánságlistákat.

Ebben jók vagyunk. Ebben vagyunk jók. Nekünk a kéne kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr104873454

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ne bántsátok a turulmadarat! 2012.10.30. 14:00:18

Mindig is zavart, hogy a jobboldal rendre kisajátítja a nemzeti jelképeinket, és hogy azok emiatt a ballib oldal egy részének számára ellenszenvesekké válnak. Ez a két, egymást erősítő tendencia sajnos mostanában turbófokozatra kapcsolt: Először csak ...

Trackback: Kéne egy rendes 2012.10.30. 10:33:02

Kéne egy rendes Orbán Viktor. Kéne egy rendes Orbán-kihívó is. Kéne néhány rendes konzervatív. És kéne még sok-sok független értelmiségi.

Trackback: Ángyán Pécsen, orbán csányiban 2012.10.30. 09:22:45

A pécsi Slyven Rendezvényközpontban megszervezett fórumán jelen volt a Lehet Más a Politika baranyai vezetése,  az MSZP városi elnöke és megyei alelnöke, illetve a Jobbik baranyai országgyűlési képviselője. Előadása kezdetén a volt államtitkár rö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odabas 2012.10.30. 08:07:25

Így van. Köztudott, hogy a magyar az egyik legboldogtalanabb nép a földön.
Ez ebből a szemléletből következik: semmi sem jó, ami van, nem az a lényeg, hogy mi van, hanem az, hogy mi nincs.

Ahogy Orbán Viktor mondta: két fajta ember él a földön. Ha eléjük teszek egy pohár vizet, ami a közepéig van vízzel, az egyik azt mondja, hogy félig üres, a másik azt, hogy félig teli.

Évtizedek alatt jöttem rá, hogy akkor érzem magam jól a bőrömben, ha akarom. Ha puffogok, miért van a szomszédnak jobb kocsija, akkor rossz lesz a kedvem, ha meg arra gondolok, hogy milyen jó, hogy a gyerekek nem buknak meg, nem vakok, nem lusták, van fűtés a lakásomban, jó meleg vízzel le tudok zuhanyozni stb., akkor meg jó.

Ezt kéne megtanulnunk.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.30. 08:24:46

Tisztelt Szerző Úr! Engedje meg, hogy mélységes felháborodásomnak emitten hangot adjak azt illetően, hogy Ön nem rendesnek bélyegzi ezt a sok jóravaló embert, akik valamely létező, és tálán még parlamenti pártnak is tagja, sőt véleményformálója, ideológiai irányultságának mesterszabója. Ön, uram, itten jó gyolcs rongyokban bőséggel bugyolálva antiszemita kijelentéseket tesz. Jelzem, ha nem vonja vissza írását azonnali hatállyal, feljelentem a Jó Tündérnél, hogy nácikeltetőt fenntartani méltóztatik. Nem szólok többet!

Manyi Béci 2012.10.30. 08:43:07

@odabas:
"Ahogy Orbán Viktor mondta: két fajta ember él a földön. Ha eléjük teszek egy pohár vizet, ami a közepéig van vízzel, az egyik azt mondja, hogy félig üres, a másik azt, hogy félig teli."
:))
Ej, dekibebaübergigamegaokos ember ez a Viktor!
Mer ilyen erős!!!

Manyi Béci 2012.10.30. 08:45:47

Ergé, ez van. Nem kellett volna a Fideszbe szerelmesnek lenni.:)

tevevanegypupu 2012.10.30. 08:48:11

Magyarorszag eleg regota letezik, tuzon-vizen-viharokon at. Erre kene gondolni meg arra is, hogy majd csak kibirjuk tovabbra is. De ha valakinek ennyi minden kene, ennyire elegedetlen es semmi nem tetszik neki, akkor ott azert valami baj lehet az emeleten..Ugy tunik kene valami pszichologus egy kis beszelgetesre..Az elet ugyanis szep, minden nehezsege ellenere is. Minden egyes pillanatat elvezni kellene problemak, gondok es nehezsegek kozepette is.Meg aztan ott van az lmp is..annyi szepet igertek.:)

egy_vélemény 2012.10.30. 09:05:58

Amikor külföldre kerültem -bár már negyven voltam-, ilyen lengemagyar öntudattal konverzáltam én is.
Vettem én a rosszalló, meghökkent pillantásokat, de nagy volt a bizalmam abban, hogy csalhatatlan kritikai érzékkel rendelkezem, hiszen ahonnan jöttem, mindenkinek az van. Egymást treníroztuk erősen ebben. Nem kizárólag Bp-re gondolok itt, hiszen a vidékiek gondolatai is így csavarodnak.
Ebben növünk föl, múlhetnek évszázadok, jöhet akármilyen rendszer és váltás, mi ehhez a 'csavart' gondolkodáshoz ragaszkodunk.
Lásd Az török áfium elleni orvosság c. elemzésünket.
Aztán az idő lassú múlásával (körülményeim úgy alakították, még ez sem az én érdemem) kezdtem lassan elhalkulni a panaszlista sorolással, beleunni saját litániámba, körbenézni, megfontolni, mit mikor miért kifogásolok.
Elmondom, mi volt a legnyomósabb felismerés, ami halkabbra vette a hangerőm:
amikor egy idegen kisfaluban éldegélvén felismertem, hogy a szegény mindenhol szegény.
Hogy amikor egy magyar panaszkodik, mi mindene NINCS, közben hanyagul kidob egy marék magot, s minden magból (hála a Kárpát-medence csudájának) három kis hajtás bújik elő. S akiknek - ahol panaszkodnék jó magyar szokás szerént bárhol a nagyvilágban, azok háromszor is vetnek egy évben, s jó ha egy kikél ebből.
Lassan ment el a kedvem az ilyenfajta (tanult, szokott) okoskodásoktól. Ezzel párhuzamosan egyre jobban kezdtem szégyellni magam.
Ugyanis egyfajta szegénységi bizonyítvány az a negatív hozzáállás, amiben mi egymást tunningoljuk.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2012.10.30. 09:15:49

addig is Kénezzük a bort is! :)

yenoee 2012.10.30. 09:25:26

@Alfőmérnök: de abból is egy rendes. Sajnos nem jut mindenkinek.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.30. 09:25:38

A pici ... nem kéne?

@Manyi Béci: Ne aggódjon Manyika, már csak másfél évet kell aludni, hogy jöjjön a Jó (már akinek jó)!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.30. 09:32:44

igen, ergé, ez a magyar ilyen panaszkodó nép, miközben - veni, vidi, vicsi - fideszország már rég megszületett.
nem látják ezek a panaszkodó majomemberek, akiket egyesek magyaroknak hívnak ezt az aranykormányzást.
nem látják a sikert, csak panaszkodnak.

a magyar panaszkodó nép, elkényelmesedett, nagyigényű, ellustult és főleg felelősséget vállalni nem akaró nép, de a munkavégzés és az adófizetés az nem megy nekik!
igen, az emberekkel fizettessék meg, ők tehetnek mindenről. ez az adócsökkentés kormánya akkor is, ha beledöglik az összes.

kkbk.blog.hu/2012/07/02/smitt_maria_es_a_felelosseg

csak mi ketten tudjuk ergé, hogy milyen teljesítmény nyomott le az egész orbán-klán 3 generációnyi kemény munkát akarnak a panaszkodók most eltörölni, de ne mondjuk el senkinek a "viktor nagyapja még hátizsákkal érkezett a falu szélére" kezdetű mesét, hadd pukkadjanak meg nélküle!

"Egyáltalán nem vagyok büszke arra, hogy magyar vagyok, Isten oda teremtett, azt a kenyeret ettem - mondja Krasznahorkai László , tarr béla barátja - Képtelen vagyok büszke lenni, hogy bolondok közé születtem, és hogy bolondok között éltem. Az én személyes sorsomból következik minden, nem abból, hogy magyar, ukrán vagy szlovén vagyok" - mondta Azt az író is elismerte, hogy problémák azért lehetnek, mert a magyaroknak száz identitást kell összeegyeztetniük, ezért nem csoda, hogy őrültek. "Ez egy elátkozott környék, mindenki identitásválságot kreál, vagy kreálódik az magától" - tette hozzá a lengyel Conrad Festivalon.

egy_vélemény 2012.10.30. 09:33:08

@Manyi Béci: ha egész lassan és figyelmesen olvasod a cikket, akkor felfedezed, hogy RG-nek sikerült fölvennie egy 'pókerarcot'. Közvetlenül nem derül ki, hogy mit kifogásol.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.30. 09:39:57

@egy_vélemény: hát én nem tudom, de én nem találkozok ilyen panaszkodós magyar világgal, se pesten, se vidéken.
nem találkozom vele, hogy feltűnjön milyen sokan panaszkodnak, körülöttem több az optimista ember, mint a pesszimista, mi mindig nevetgélük, jó kedvünk van, kinevetjük néha még a rossz dolgokat is, meghát nyilván tudni kell kezelni a panaszkodó, depressziós embert is.
egyszerűen nem értem ti miért vagytok ilyen málék

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.30. 09:51:10

Nem világos számomra, vajon a szerző mit ért a rend fogalma alatt, s miként határozza az meg a mások rendetlenség utáni vágyát.
Hirtelenjében itt a kormány melletti agitációra tudok gondolni, amely szerént a szerző úgy vélekedik, hogy bár a jó kormány mindent megtesz azért, hogy rend legyen, az elégedetlenkedők inkább rendetlenkednének, mert nem teccika rencer.
Sajnálatos módon a kiváltképp ellenszenves ellenzék számos kritikája megállja a helyét, s a külső szemlélődőnek bizony olybá tűnik, nem rend, de káosz készülődik itten. Tényleg, vagy csak mi vagyunk rövidlátók, és nem látjuk a Terv nagyszerűségét?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.30. 09:55:00

@egy_vélemény: mondjuk az nem volt irreális félelem. kézzelfogható félelem volt, így persze hogy szoronganak az egerek,
ügyeskedhet, de nem fog a macska egyszerre kint is-bent is egeret

Robinzon Kurzor 2012.10.30. 09:59:12

"Te magad légy a változás, amit a világban látni szeretnél."
Gandhi sem indult reménytelenebb pozícióból, mint amiben most Magyarország van.

A Mandinernek az lenne a dolga, hogy (nyilván nem egyedül) kikényszerítse "egy rendes jobboldali" (konz-lib) párt kialakulását.

Akinek meg ez tényleg fontos (pl. nekem), annak meg az lenne dolga, hogy napi egy csésze kávé árát odaadja nekik a saját pénzéből, hogy tudjanak működni.
(Cserébe a teljesen nyilvános működésért.)

Kandeláber 2012.10.30. 10:01:05

Ez helyett a poszt helyett kéne ide egy normális írás.
Ez már majdnem olyan kovácslacibácsis merjünkkicsiklenni.

thetriggerhappy 2012.10.30. 10:07:09

@odabas:

ne bassz! ezt orbán mondta? micsoda hatalmas gondolkodó!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.30. 10:09:06

Rendes magyar ember csak akkor bírálja a kormányt, ha benne magában már nincs semmi bírálni való. Így volt ez abban az elmúlt 8 évben is, ugye?

thetriggerhappy 2012.10.30. 10:10:19

egyébként meg kedves gellért, nem értem a panaszt! nektek van rendes pártotok, ami igaz kicsit komcsi lett mostanság, meg félázsiai, de azért a tiétek, ti szeretgettétek ilyenre, ti röhögtetek és gúnyolódtatok azokon, akik pontosan látták orbánról, hogy mi lesz belőle a 2/3 birtokában.
mentségetekre az szóljon, hogy ezt még én sem hittem volna, pedig én még hívő sem vagyok mint ti.

és mint tudjuk, nektek biztos a 2014-es szavazatotok is, úgyhogy tök felesleges itt bizonygatni, hogy valójában ti lennétek a rendes magyar, rendes jobb.....

sötéthülye.tahóbarom 2012.10.30. 10:23:23

@odabas: Úgy van. Bármit mond vagy tesz Orbán Viktor, annak örülni kell, és akkor boldog leszel. Ez a módszer már Kádár alatt is tök jól működött.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.30. 10:24:19

@politicus: Maga itt mandineres URL-lel simizi Rajcsányi urat? LoL!

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.30. 10:27:45

@thetriggerhappy: Maga olyan köpve a szavak mondja ezt a fél-ázsiait, miközben maguk meg egészen azok. Most melyik nem teszik magának a magyarokban, hogy félig európaiak az államiságuk révén, vagy félig ázsiaiak az őseredetük révén? Vagy magának mindegy, csak fröcsöghessen kissé?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.10.30. 10:29:31

@Kandeláber: Ugyan! Szép dolog a rendszeretet, ameddig a rendszer etet.

maskep 2012.10.30. 10:49:16

Egy régi hatósági tisztviselő szokta volt mondani, mikor nem megfelelő okmányokat nyújtottam be neki ügyintézésre:

"Hadd idézzem, mit mondott Kovács János napszámost, mikor 1936. augusztus elsején a cséplőgép letépte a fél karját: Hát a f...om nem kéne!???"

De komolyra fordítva: Ott akadtam meg a komoly olvasásban, hogy "Kéne egy rendes Orbán Viktor." Az a név, hogy "Orbán Viktor", a machiavellista politizálás, a politikai gyűlöletkeltés (-erősítés) és az erőszakosan ostoba, dilettáns kormányzás szimbóluma lett. (Megkímélem a kartácsokat az érdemek további sorjázásától...) Vagyis az én fogalmaim szerint az "Orbán Viktor" és a "rendes" kifejezések egymás antagonistái.

Valami olyasmi ez, mint a bíróság legutóbbi ítélete a Klubrádió pályázatával kapcsolatban, hogy nem lehet egy pályázati eljárás érvényes, majd később ugyanaz érvénytelen egyszerre, csak azért, mert a hatóság meg akarja változtatni az eredményét.

Kéne egy rendes... - Eddig egyetértünk...

thetriggerhappy 2012.10.30. 10:49:21

@Shyad-Khourongai:

az őseredetük szerint? az nem szíriuszi, kedves modor tibi?
btw, melyik magyarnak? a sváb, a rác vagy a szlovák származásúra gondoltál?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.30. 10:59:19

@rajcsányi.gellért (ergé):

"Ebben jók vagyunk. Ebben vagyunk jók. Nekünk a kéne kell." --- írod.

Igen. S ez egy felbecsülhetetlen kincs.
Tudod, mi ez? Nosztalgia.

www.youtube.com/watch?v=8Uj9d36pMDk

ü
bbjnick

maskep 2012.10.30. 11:02:41

@maskep: A minap Bruck Gábortól hallottam egy érdekes kitételt. Szerinte a machiavellizmusnak vége. Ez addig működött, míg a publikum nem látott be a politikai kulisszák mögé, és ezért lehetett (kellett?) kettős módon politizálni: Egyrészt racionális, akár népszerűtlen vagy a köznapi értelemben etikátlan döntéseket meghozni belül, másrészt ezeket egyfajta etikus mázzal leöntve "eladni" a külvilágnak.

Bruck szerint ma, az internet korában, az érdeklődő a legtöbb döntés hátteréről informálódhat. A bennfentes politikus előnye az információszerzésben úgy két nap. Ennek megfelelően szerinte valóban etikus politizálásra vannak kárhoztatva a politikusok.

Érdekes, és kétségbe vonható elmélet... De az biztos, hogy Orbán két dologgal nem számolt 2010.-ben, amik első kormányzása idején még nem voltak tényezők: Az EU, amivel egyeztetni kellene, de nem tud és nem is akar - valamint az internet, ami átlátszóvá teszi minden szavát és cselekedetét.

Gorgiasz 2012.10.30. 11:04:58

... kéne egy rendes magyar aki nem negatív, nem panaszkodik

maskep 2012.10.30. 11:06:16

@thetriggerhappy: (A tudomány jelenlegi álláspontja, hogy ős-eredete szerint mindenki afrikai...)

civil polip 2012.10.30. 11:08:26

Hoppá, mandiner, nálatok még mindig a köpönyeg.hu időjárás-jelentése van kirakva? Nem lesz ebből baj?

Bloodscalp 2012.10.30. 11:08:48

újságíró is kéne, nem pedig haveri/rokoni alapon kinevezett nyikhaj. írni is kellene tudni.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.30. 11:11:29

Vaszilij Mihajlovics, lője tarkón a blogmotort!

Kandeláber 2012.10.30. 11:11:33

Sokaknak ez kell. Íme, egy almessiás takonyzabálás közben. www.youtube.com/watch?v=crBkDasigZY

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.30. 11:11:35

@maskep:

Bár ez OFF, de ha már felmerült:

Nem egészen! A tudomány mai álláspontja, hogy az emberiség több faj keveredéséből jött létre, s ezek közül csak az egyik volt az afrikai eredetű. (Azaz, fajilag sem vagyunk egységesek.)

ü
bbjnick

hoplita 2012.10.30. 11:12:12

Mi ez a rinyálás ergé?
Persze, sok minden kéne, de ez van, bazmeg, ezt hozták össze a gengszterváltó gecik, akiknek ne feledjük, kis zsebpénzért te is nyalod a seggüket, pénzfelmaráskor csituló erkölcsi aggodalmakkal .
Szánalmas.
Lámpavasat akarok, ezret, feldíszítve...és a haza fényre derül.

Ui.
Te ne aggódj, rajtad, meg a cimboráidon csak huszonötöt vágnék, hogy hóttod napjáig viszkessen a helye és emlékezz. Tudod, tanulási folyamat, bevésési rész.

Kandeláber 2012.10.30. 11:20:36

Így védik New Yorkban azokat, akik leendő kormányfőkről döntenek, míg az "istenadta nép" magára hagyva harcol a viharral. www.facebook.com/photo.php?fbid=10151267914465552&set=a.211581100551.169496.559835551&type=1&theater

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2012.10.30. 11:21:17

@hoplita: lásd a mottót: "Összmagyar közérzet 2012 végén"

OmegaMale 2012.10.30. 11:25:33

"De az még odébb van, addig írogathatjuk egymásnak, mindig a másiknak, sohasem magunknak a kívánságlistákat."

Mindig mondom, hogy minden bajunk oka és a megoldás is ott van a tükörben...

OmegaMale 2012.10.30. 11:30:01

@hoplita: "ezt hozták össze a gengszterváltó gecik"

És mit tettél Te, hogy javuljon a helyzet? Ez a gond, azok a "gengszterváltó gecik", azok mindig mások, mindenki a külvilágot tartja annak, Ő maga pedig áldozat...

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.30. 11:37:15

@bbjnick: A tudomány mai álláspontja az, hogy a nem szub-szaharai populáció tartalmaz olyan pár százaléknyi genetikai anyagot, mely feltehetően neanderthali eredetű (a vita még folyik). Ez viszont nem jelenti azt, hogy az emberi faj nem egységes.

capacete 2012.10.30. 11:42:54

Milyen igaz! Nincs itt valódi probléma, vagy ha van is, csak akkor lehet kifogásolni, ha már magunk körül mindent kijavítottunk!

Orbán Viktor úgy jó, ahogy van, dicsőséges népünk győzni fog!

Thasaidon · http://zothique.blog.hu 2012.10.30. 11:44:07

@maskep: Amit Bruck mond, Magyarországon még nem működik. Óriási szavazóbázist lehet megfogni mindenféle szociális juttatások ígéretével, noha aki kicsit is tájékozott, tudja, hogy ezek komoly kiadásokat jelentenek az államnak, tehát minimum egy megvitatandó problémát képeznek. A szóban forgó szavazóbázis viszont nem éppen a netezők törzsközönségét alkotja. Ha valaki változtatni akar a jelenlegi gazdasági rendszeren, csak e szavazóbázis módszeres átverésével teheti azt.

Másrészt az internet szerintem nem változtat azon, hogy a társadalomban érdekküzdelmek folynak. Az egyik csoport javára szóló döntés a másiknak rossz, és vice versa. Inkább úgy fogalmaznék, hogy az internet segít őszintébbé tenni a politizálást, de az "etikus" kifejezésről nekem más jut eszembe. Ha pl. drasztikus nyugdíjcsökkentést kellene bevezetni, azt lehet őszintén tálalni és racionális érvekkel alátámasztani ("bocs, szarban vagyunk, és az országot az aktív réteg fogja felemelni, ezért nekik kedvezünk"), de etikusnak semmi szín alatt nem nevezném, hogy egy egyszer már megállapított juttatást megvonnak valakitől.

Az említett elképzelés max. egy együttműködő embertípusra alapozva működhetne, amely valamiféle univerzális normákat követ, és elfogadja őket akkor is, ha azok számára kevésbé kívánatos következményeket eredményeznek. Na, ennek az embertípusnak a léte számomra finoman szólva kétséges.

capacete 2012.10.30. 11:44:54

@odabas: Mekkora elme ez a Viktor! Ki gondolta volna, hogy ezt a mondást ő találta ki! (Meg mertem volna rá esküdni, hogy évszázados közhely, de ezek szerint kizárólag a vezérhez kötődik...)

"Még egy felest kérek!" (Horn Gyula, 1998)

ketroot 2012.10.30. 11:47:33

@Manyi Béci:

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

Orbán Viktor

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.30. 11:50:18

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

"Ez viszont nem jelenti azt, hogy az emberi faj nem egységes." --- írja.

Hát akkor mit jelent?!:-D (...) :-D (...) :-D ...

Amúgy'é! Ha lesz egy kis időm, majd keresgélek magának cikkeket a neten, addig is: ma már nem csak az afrikai eredetű homo sapiens és a neandervölgyi ember keveredéséről esik gyakran szó, hanem még legalább három vagy több önálló faj egykori létéről, amelyek egy időben életek és (valószínűleg) kevered(het)tek --- egy önálló kaukázusi, egy szibériai és egy vagy több délkeletázsiai értelmes emberszabású fajról.

ü
bbjnick

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.10.30. 11:50:52

Baszki ergé, akkor most Orbán mégsem rendes politikus, a Fidesz mégsem rendes konzervatív párt?

Csalódást okozol.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.30. 11:51:47

@bbjnick:

az afrikai eredetű homo sapiens és= az afrikai eredetű homo sapiens sapiens és

kerekes pereces 2012.10.30. 11:55:37

Majd megoldják azok, akinek fizetünk (250E eurónyi államkötvény 5 éves kamatát) azért, hogy letelepedjen itt. Nem ám befektessen, hogy tényleg pörögjön a gazdaság, neeeem. Tisztára mossuk a pénzét, mert kölcsönt ad nekünk. Persze "tudjuk magunkat a piacról finanszírozni", nem? Minden jel erre mutat, fiúk!
Közben Jeszenszky nem kívánatos személy lett egy olyan rendezvényen, amit részben ő szervez. Végülis most már a nyugati államok megalapozottan gondolják rólunk, hogy rasszisták lettünk.

Kedves Fidesz-szavazók. Fessétek a tükör fölé, hogy "Hazaáruló vagyok", és minden nap nézzetek bele.
Bebizonyítottátok, hogy normális embernek ez az ország nem tud hazája lenni. A következő választásokkor már én sem leszek itt. Egy mérnökkel kevesebb, de nektek nem gond, majd a nyuggerek kifizetik a kínaiak 250E eurós államkötvényének kamatát plusz a most már hivatalosan is felelőtlenül költekező önkormányzatok hiteleit.

bolá 2012.10.30. 11:59:11

@rajcsányi.gellért (ergé):
Kedves Ergé! Már megint ez az értelmiségi nyavajgás! Helyette inkább olvasni kéne, és főként meg kéne érteni Bibót, pl. ezt: "Felelősség terheli őket, beleértve a kisebbek között e sorok íróját is, hogy ezt végül sem tették meg." – Zsidókérdés Magyarországon 1944 után. Mert akkor világossá válik, hogy a felelőség egyéni. És nem nyavajogni kéne, és a felelőséget másra hárítani, hanem a kérdést fel kell tenni: megtettem-e én magam mindent azért, hogy ne így legyen?
Tehát magadnak kéne feltenned a kérdést, hogy megtettem-e mindent azért, hogy megyőzzem fideszes mameluk haverjaimat, hogy tiltakozzanak és lehetetlenítsék el néhány, mára a társadalomtól, de még saját támogatóiktól is teljesen elszakadt fideszes főmufti hagymázas ötletét a választási regisztrációról!

vazzup 2012.10.30. 12:00:58

Jamerpersze. S azért, mert sok ember sok dolog miatt panaszkodik, vagy éppen nyilvánítja ki, hogy szerinte valami nem jó, akkor egyből igaztalan lesz az, hogy kéne normális bármiből is? Vagy lehet én nem fogom a koncepciót ezen az izén, ami blogposztnak van csúfolva, amúgy meg szimpla szellemi maszturbáció.

maskep 2012.10.30. 12:04:06

@Thasaidon: A magyarországi (akár "mentális") internet-penetrációval kapcsolatban egyetértek van, de ez nyilván csak idő kérdése - és az internet sebessége viharos.

Az etikus döntésekről: Igen így értettem, és szerintem Bruck Gábor is, és így is írtam: A politikusok (a közvélemény informáltsága miatt) etikus politizálásra vannak kárhoztatva, vagyis a döntéseik valós hátterének és ezek kommunikációjának összhangban kell lennie.

És itt következik az, hogy az etika nem valamifajta "univerzális normákat követő emberfajta". A(z érdekek) nyílt versengés(e) nem etikátlan. (NB, a versengés nem zárja ki, inkább feltételezi az együttműködést: Gondoljunk csak a boksz övön aluli szabályára. A lincselésnek persze nincsenek szabályai, de az nem versengés, hanem pusztítás...)

A politikai kommunikációra, minthogy emberek között zajlik, bár közvetítő (média) által, vonatkoznak a kommunikáció általános pszichológiai jellemzői: Ha a politikus paternalista, és a freudi értelemben vett "szülői énje" nyilvánul meg, a közönség legnagyobb része szívesen viselkedik "gyerekként", mint ahogy ez a családi, munkahelyi stb. kapcsolatokban is. "Felnőtt énjéhez" viszonylag kevesebben ragaszkodnak, főleg akkor, ha a gyerek-énjüket szólítgatják.

El lehet adni racionális, akár a személyes érdekkel ellentétes döntéseket, infantilis (érzelmekre ható, mondjuk nacionalista) gügyögés nélkül is. Feltétele az, hogy egyrészt az, aki megszólít, "felnőttként" a felnőtt éneket célozza (pl.: "Előre szólok: Fájni fog!"), másrészt az, hogy ne próbálja más, egy másik (mondjuk ellenzéki) hatalmi pozícióból mindeközben birizgálni a gyermeteg éneket.

Ebben (is) felelőssége van mind önmagával egyenként, mind az egész közösséggel szemben az internet-társadalomnak, melyben egyelőre jellemzően nagyobb arányban képviseltetnek a racionalitásra törekvő "felnőttek". De, mint írtam, nekik (nekünk) is meg kell küzdeni a csodaváró gyerek csábításával önmagunkban...

Tricia McMillan 2012.10.30. 12:11:19

Király kéne inkább, a felsorolásból lehetne is húzni rendesen.

Pelso.. 2012.10.30. 12:19:41

Különben, mi az, hogy "rendes"?

Bell & Sebastian 2012.10.30. 12:21:16

Leginkább egy kis nyugalommal párosuló organikus létezés kéne, a békét és fejlődést jó előre elfeledve.

A progresszív, négyévenkénti ugrándozás megszokható, bár határeset, de hogy már hetente érik a szőlő, hajlik a vessző, az túlzás.

(A védők ereje nem a kövekben vagyon, hanem a védők lelkében! -mondatta ki Dobóval Gárdonyi az eskükor.)

Kéne már egy csomó ép lélek, da würde es mehr, als genug.

kerekes pereces 2012.10.30. 12:22:03

@Pelso..: ergé szempontjából a jobboldali, Fidesz-szavazó rendes ember. Hiszen a Fidesztől kapja a fizetését.

Gyáli úr 2012.10.30. 12:45:49

Rendes újságírás helyett kéne egy ilyen hejdeművészi izé.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.30. 12:52:35

@bbjnick: Egy emberi faj van, nem több, ráadásul a rassz sem taxonómiai fogalom. Egyébként a neandervölgyit van aki alfajnak tekinti, van aki fajnak.
A jelenlegi tudományos konszenzus az afrikai eredetet fogadja el, minimális kereszteződéssel a neandervölgyiekkel és (újabban) a denisovai emberrel.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.30. 13:25:15

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
hülye!
és az alember, az is egy faj az emberrel? na fusson neki mégegyszer, balfaszkám :)

teknős 2012.10.30. 13:30:08

@rajcsányi.gellért (ergé): Összmagyar? Nem. Átlag társadalmi.

Nem kellene semmi, csak szembenézni a valósággal. Nem kellene szervilis módon szemethunyni semmilyen csalás és lopás felett. Akkor sem, ha a "sajátjaink" teszik.

Nem kellene örvendezni egy csődöt csalónak ( a libás) egy őskommer házasságszédelgő elfuserált vállalkozónak(Gyurcsány ) vagy egy simlis vállalkozó futtatóinak(Simicska)(példa folytatható tetszés szerint) hanem keményen számonkérni.

Egyszerűbb a 22 -24 éve folyó ügymenet szerint síránkozni és reménykedni, hogy én még éppen nem leszek lúzer. Csak te.

Bell & Sebastian 2012.10.30. 13:44:48

Most úgy állunk, hogy Északkelet-Afrikából indult a kirajzás úgy 50 ezer évvel ezelőtt. 3.500 évre látunk -viszonylag tisztán- hátrafelé.

Ekkor már elkülönült -a kontinenseknek megfelelő- öt fürtje az emberiségnek.

100 dollárért egy amcsi alapítvány bárkinek megmondja vérminta alapján, hogy el tud-e helyezkedni a bankszektorban, vagy inkább jelentkezzen oroszláneledelnek.

Szóval, sok a homály, de mivel mindenki bárkivel képes, egy faj vagyunk, többféle rasszba tömörülve.

Hogy a génkoktél-projekt hová vezet, azt csak rövidtávon tudjuk, a hosszú távú hatásait csak találgathatjuk, de egy biztos, mostanáig a belterjes szaporodás hosszabb időszakait váltogattuk eseti egzotikum kereséssel, összefoglalva; a legjobbak a legjobbakkal találkoztak csak az ágyban, abból jött létre új minőség, a többséget kiselejtezte a zord környezet.

Hogy a Taigetosz-negatív orvostudomány (és politika) ebbe szerencsés kézzel nyúlt-e bele, az is értékelhető többféleképpen.

De hogy a (-z emberi faj) nemesítés(e) mindig is cél volt (az alemberek irtása mellett) az tény.

Nem menő bevallani, de úgy tűnik -mint magyarok-, most éppen vesztésre állunk. Ha tisztességes mérkőzéseken vetélkednénk, még úgy sem biztos, hogy nyernénk.

Mint a krumplinak, javunk a föld alatt.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.30. 13:58:41

@jose maria padilla: Őrmester, maga csak ne pofázzon bele olyan dolgokba, amihez nem ért *! A maga terepe a foglyok kihallgatása, és a komcsik veséjének leverése. Ebben nagyon jó, de ne nyújtózkodjon tovább!

*: az alemberség oka nem a genetika, hanem a szocializáció

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.30. 13:59:15

@Kandeláber: ilyen amikor ergé művésznek hiszi magát. :)
elkapta a gépszíj múzsa na, szabadverset írt!
egy l. simon epigon ő

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.30. 14:00:27

@politicus: pont erre volt most szükséged ugye?
egészségedre :) és ne felejts el fogat mosni lefekvés előtt

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.30. 14:05:29

@Holger Hartland: de miben különbözik az az ember aki folyton felhívja a figyelmet (panaszkodik?) a panaszkodásra, attól mint akinek folyton van vmi kritizálni valója?
ez a poszt is pontosan azt csinálja, amit a poszt kritizál! hát helló

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.30. 14:07:20

@TaTa86.: ezt nagyon jó, ezt még nem hallottam :)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.10.30. 14:09:36

Leginkább egy olvasható Mandarin, vagy mi ez a szar itt, az kéne. Ahol nem publikálhat mindenféle agyarogyott artista, meg a szerkesztőség egyéjszakás kalandjai. Nem nagy ügy, de mondjuk éppen itt akár koncentrálhatnánk erre is. A többin meg nyugodtan nyavajogjanak mások, máshol.

Bell & Sebastian 2012.10.30. 14:16:14

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Nem hangzik meggyőzően, a genealógia és a kultúra kimaradt, a genetikát meg nem is említve!

- Hány lába van a lónak, Pistike?
- Néégy.
Gondoljon erre, mert úgy kibasszuk a Pártból, mint ide Mexikó, jobb esetben.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.30. 14:22:37

@tesz-vesz: Ja, kéne egy rendes nép, amelyik nem mondja folyton, hogy "kéne egy rendes..."

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.30. 14:33:17

@OmegaMale: miért mit kéne tennie? saját kezűleg kösse fel őket? fizessen ő maga több adót?
fogadjon be árvákat?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.30. 14:46:13

@ketroot: akkor viktor most okos, vagy hülye?

ketroot 2012.10.30. 14:49:25

@tesz-vesz:

Maradjunk annyiban, hogy nem egy hülye gyerek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.30. 14:56:47

@Dr. Zerge: most mi van? ergé nagyon tehetséges fotóművész, tudja mikor kell lenyomni a gombot a szép táj előtt, ehhez is érzék kell. most komolyan.

viszont nekem most eszembejutott az ifjú kornis, mi is a neve? a konzervatóriumos tespedt péter, aki nem ágyas, mégis ír ide, és fog is még sok könyvet írni a nép pénzét, kiváló funkci, de nagyon buta szegény.

hoplita 2012.10.30. 15:17:00

@rajcsányi.gellért (ergé):
Nem öcsi, én már 90-ben is ezt mondtam, csak te akkor még kis pisis voltál és másra gerjedtél.
A jelenlegi gazdáid viszont már akkor is igazi fárajók voltak.:(

Alfőmérnök 2012.10.30. 15:32:04

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Egy bonobónak próbálod ezt elmagyarázni?

Bell & Sebastian 2012.10.30. 15:53:34

@Alfőmérnök: Most nem érti vagy csak nincs a gugliban?

Bell & Sebastian 2012.10.30. 16:08:31

Látom, maga sem érti. Ha több homo- faj is volt, akkor nem voltak képesek szaporodni egymással. Ha meg igen, akkor alfaj volt a', max. Jó példa erre a Der Medve és a grízes smaci. Van közös utóduk, bár ritka, azaz egy faj. Az öszvér már permutáció, átmenet.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.30. 16:19:08

@thetriggerhappy: Drága jó rebbe, nem tetszett fizikát tanulni? Hagyjuk a sziriuszozást, ha kérhetem. Elevenítse fel általános iskolai tanulmányait a magyarok eredetével kapcsolatban. Nem mondhatom, hogy felsőbb iskolában tanultakat, mert azt ön nyilván alant valónak tartotta, ezért méltóztatott tartózkodni tőle.

A magyar az nem olyan, mint a pom-pom meséi, ahol egyszerre lehet papucs orrán pamutbojt, vagy kifordított bundakesztyű. Mondhatnám a mélyen tisztelt etnikuma példáját is, ahunt egyszerre lehet vallás és nép valaki. Maguk igazán szerencsések azt illetően, hogy úgy változtatják színüket, amint azt kedvük tartja, de mi, egyszerű magyarok csakis magyarok vagyunk. Az önök hazájában élő palesztinok palesztin származású zsidók?

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.30. 16:21:22

@jose maria padilla: Maga meg egy süsü vasutas azt' alemberezik? LoL, LoL!
Maga nem ismeri a mondást? Maguk vasutasok a legalja félék, ugyebár.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.30. 16:22:40

@Bell & Sebastian:

Játék a fogalmakkal!:-) Létezik két, genetikailag igencsak eltérő állományú, élőlény, amik ha képesek utódot létrehozni, akkor alfajai egymásnak, ha nem, akkor különböző fajok. No, de könyörgöm! Attól azok az élőlények még ugyanúgy különböznek egymástól, akár lesz utódjuk, akár nem!:-)

ü
bbjnick

MézesRozi 2012.10.30. 16:26:26

a sok komment kissé elbizonytalanított. vagy csak én látom úgy, ergé nem sopánkodik, hanem a sopánkodókat ekézi?

Bell & Sebastian 2012.10.30. 16:30:01

@bbjnick: Megegyezés kérdése, Darwin ezt a szabályt hozta, punktum.

Ennél a pontnál fell is vállalom, hogy rasszista vagyok. Mert rasszistának lenni tapasztalás kérdése, nem elméleti tudományé.

Ha faji alapon tenném ugyanezt -játék a betűkkel- akkor náci lennék.

Summa szilvórium: én vagyok az arany középút egy nemzeti-szocialista és egy köcsöglibi között.

Így megfelel. Tókinghed? :)

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.30. 16:30:38

@rajcsányi.gellért (ergé): Nagy jó uram, szokott-e ön tájékozódni emitt-amott? Sok szép honban panaszol a nép, nem a magyar az egyetlen. Kiváltképp a magyarnak még oka is van. Persze kívelről könnyű megítélni a magyart. Menne csak ősei szép honába, majd megtudná.

kerekes pereces 2012.10.30. 16:35:54

@Bell & Sebastian: Mert aztán a biológia és főleg az evolúciókutatás megrekedt Darwinnál. Hasonlóan, a fizika is megmaradt Newtonnál :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.30. 16:39:33

@MézesRozi: Sopánkodik a sopánkodáson. Nem csak maga látja úgy, kb. mindenki.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.30. 16:39:44

@kerekes pereces: Na, akkor ne menjék almafa alá, mert fejére hull gyümölcs és megütődék.

Bell & Sebastian 2012.10.30. 16:49:04

@MézesRozi: RG tanulékony, de még így sem éri el a szintjét egy szocialista ellenálló újságírónak, aki ugye páratlan mestere volt a szakmának az igazi mondanivaló sorok közé rejtése szempontjából.

Akkora a különbség a kettő közt, hogy zongorázni lehetne, az újságírás neuronokat bizsergető ága már-már felér a zeneszerzéssel. Van itt ilyen, például Aristo gyakrabban, a Tróger -ikrek néha.

Az a bibi, hogy mindenki csak a szövegre koncentrál, holott dallama is van a műnek. Többnyire.

A matematikai pontosságú, fegyelmezett újságíró csak addig élvezhető, míg ki nem ismeri az olvasó az esze járását, mint például a jó öreg Bachét, hogy keverjem az almát a körtével.

Se báj, se kellem, se szellem, ez az alkalmazott székláb -faragók jelszava. Egy bal/lib elélvez tőle, dől a lé, oszt jó napot. RG a harmadik helyezett, a másik kettőt már mondtam :)

Bell & Sebastian 2012.10.30. 16:54:17

@kerekes pereces: Azt nem mondtam, de akkor mutassa az új szabálykönyvet és meghajlok.

Ha úgy százezer évből homályosan látunk tízezret, akkor még igencsak messzi van a messzi.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.30. 17:00:58

@Bell & Sebastian: A kultúra benne van a szocializációban. A beltenyészettől eltekintve meg csak nincs genetikai oka az alemberségnek.

@Alfőmérnök: Állítólag a bonobók a vitát keféléssel oldják meg. Az ember viszont inkább a csimpánzra hasonlít, akik harccal.

@bbjnick: Ha a klasszikus faj definíciót vesszük, akkor ezeknek egy fajba kellett tartozniuk. Ezt bonyolítja az, hogy a neandervölgyitől nem kaptunk mitokondriális DNS-t, ergo valószínűleg csak apai ágon ment az öröklődés.

A denisovai és a modern ember közötti genetikai vizsgálatok nem voltak nagyon részletesek (pár kiválasztott ember szekvenciájával hasonlították össze) ebből talán még korai messzemenő következtetéseket levonni. Ráadásul már most is látszik, hogy kevés genetikai információ került át belőlük (neandervölgyi, denisovai), így a keveredés elég limitált lehetett.

hoplita 2012.10.30. 17:10:46

@tesz-vesz:
Vagy csinálhatnék egy mandikettőt, ahol sírhatna a szám napaestig, hogyaszongya kéne mán valami rendes.

Ezeknek itt speciel valami rendes állás kéne....mongyuk elmehetnének betont keverni, vagy tengerit kapálni. Annak legalább lenne valami látszatja.

Az akasztásban benne lennék személyesen, élvezetes munkát nem szívesen hagyok másra..

Bell & Sebastian 2012.10.30. 17:20:43

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Nofene. Általában a kultúrát, és a szocializáltságot külön kezelik. Vagy betört a progresszió?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.30. 17:21:47

@MézesRozi: @Bell & Sebastian:

No, hát akkor mondom maguknak is: lásd itt: @bbjnick:

ü
bbjnick

tevevanegypupu 2012.10.30. 17:23:37

Kellene egy magyar kormany ami elkudene a norveg Wallenberg bizottsagot a radai rossebbe, es rajuk kuldene a kanadai emberkereskedo ciganyokat, akik miatt lehet, hogy Kanada majd ujra bevezeti a vizumkenyszert. Kivancsi lennek, hogy el mernek e a heringzabalok kuldeni Sarkot aki ugy kidobatta a roman ciganyokat Franciaorszagbol, mert mocskos, koszos rablobanda volt (verfertozesekrol nem is beszelve) vagy egyaltalan szoba kerulnek-e majd a szervkereskedo amerikai rabbik, akik szisztematikusan raboljak a szerveket ahonnet csak tudjak evtizedek ota. Jeszenszki meg remelem tanul az esetbol es kisse visszafogja filoszemita hajlamat.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.30. 17:36:50

@hoplita: Maga csak ne pazarolja a Különleges Gazdasági Övezetekben dolgoztatható polgártársakat!

@Bell & Sebastian: Pontatlanul fogalmaztam: a szocializáció közben a purdé felveszi a kultúrát. Az is igaz, hogy nem vagyok szociológus.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.30. 17:40:21

@jose maria padilla: Őrmester, mondtam, hogy maradjon a kaptafánál! Elhiszem, hogy ismeri az anatómiát, de a genetika az már más terület.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.30. 17:42:42

@tevevanegypupu: Én azt hittem, ez a Jeszenszky ember már eltűnt a búsban. Ehhez képest a nagyságos vezír úr kinevezte őt valami nagykövetnek. Kellett egy tökfejből diplomatát csinálni, meg is lett az eredménye. Már, ha nem szándékosan ártott, mint egykor a fegyvercsempészetes üggyel.

tevevanegypupu 2012.10.30. 17:49:02

@Shyad-Khourongai:

Mindenesetre edekes, hogy egyedul Magyarorszagot csesztetik ilyesmikkel..Eros a gyanum, hogy a magyar ellenallas es foldalatti mozgalom segiti oket informacioval es jo sokat hazudnak benne. Mert ha a norveg Wallenberg bizottsag vagy mi a fene kiszallna mondjuk BAZ megyebe es szemelyesen tapasztalna, mindjar megvaltozna a velemenyuk. Hogy Jeszenszki szandekosan art-e azt nem tudom, de hogy nem talaltak valaki mast nagykovetnek, az meglepo. Gondolom Jeszenszki perfektul vaghatja a norveget, csak eppen a norveg-zsido neplelket nem volt alkalma eddig tanulmanyozni.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.30. 17:49:08

@jose maria padilla: @Lavrentyij Pavlovics Berija: Ha még nem mondtam volna, az őrmi fölött egyszer még a feldühödött lakótelepi prolik rögtönítélő bírósága fog dönteni. Reméljük, igazságosan. :)

@tevevanegypupu: Jeszenszky, ha már olyasmiről írt könyvet, amihez nem ért, megtehette volna, amit mindenki más: hivatkozhatott volna arra a szakirodalomra, ahonnan az állításait vette.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.30. 18:06:03

@tevevanegypupu: Nem nagyon tudom elképzelni, amikor a halszagú norvégok a magyar cigányság szokásain elmélkednek. Vajon mi visz rá egy ilyen távoli népet, hogy a tudatának szegletében sem lévő magyarokat leckéztesse? Mindenesetre a Magyarországgal szembeni ellenséges viselkedés általános Európában. Nagyjából úgy működik az egész, mint a Jupiternél és a hatökörnél van.

tevevanegypupu 2012.10.30. 18:06:27

@Pelso..:

Akkor mar megvan, hogy Jeszenszki miert ilyen hulye. Marmint hogy Wallenberg konferenciat szervez Norvegiaban. Valoszinuleg valami agyi karosodas nala is lehet, hiszen olyasmit valasztott hobbijanak amirol fogalma sincs, pusztan - velhetoleg - csak valamifele elonyoket szeretett volna szerezni az erintetteknel. Elfeldte, hogy a ket uldozott nepbol a zsidok mindig kiallnak (elmeletben) a ciganyok mellett, bar ez a szimpatia nem kolcsonos. De felfoghatjuk ugy is, hogy a nemzetkozi uldozottek a hazaiakkal karoltve ugy baszik ki a magyar kormannyal ahogy csak neki tetszik es ahanyszor csak akar. Hat ha a magyar kormany hagyja..

tevevanegypupu 2012.10.30. 18:10:13

@Shyad-Khourongai:

A magam reszerol ezt en ugy fogom fel, hogy a hatokrok szemtelenkednek Jupiterrel. Magyarorszag elleni ellenseges hangulat nem nemzetkozi, a nemzetkoz tojiuk Magyarorszagra, hanem csak egy internacionalista nepcsoport cseszteti a ketharmados kormanyt. Ketsegtelenul tudnak artani, bar arra nem gondolnak, hogy a valasztasok itthon totennek es ez 2014-ben is igy lesz. Itthon pedig ezek a hatokrok nem tul nepszeruek, es ez csak fokozodik.

hoplita 2012.10.30. 18:11:08

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Kérem, kérem, én csak jót akartam.

Alfőmérnök 2012.10.30. 18:13:59

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Akkor már tudom, hogy miért szeretné bbjnick, hogy szerelmes legyek bele.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.30. 18:44:01

@Holger Hartland:

"Jeszenszky, ha már olyasmiről írt könyvet, amihez nem ért, megtehette volna, amit mindenki más: hivatkozhatott volna arra a szakirodalomra, ahonnan az állításait vette." ---- írja.

K*rvára nincs ám igaza! Olvassa el a Jesza ellen (mert nyilvánvalóan a személye ellen irányul a támadás) megfogalmazott tiltakozó levelet: nem szakmai kifogásokat fogalmaztak meg benne, hanem "jogiakat". A probléma nem az a szövegével, hogy nincs hivatkozva, hanem az, hogy "méltóságot sért".

Egyébként pedig: emlékszik, amikor Gönczöl Katalint ombucmanként szembesítették a vagy két évtizeddel korábban írott kriminológia-tankönyvével, amiben a cigánybűnözés-kategória is szerepel? Válaszra sem méltatta. Az akkor volt, most pedig most van: az ideológia felülírja a szakmaiságot.

Látja, hogy igazam lett: ...Schmitt ügye nem erkölcsi tisztulást, hanem (egy nagyon rossz precedenst teremtve) embervadászatot és erkölcsi relativizálódást indít(ott) el. Most már a sajtó (ilyen-olyan megrendelésre) bármikor gyárthat efféle (schmittügy-féle) ügyeket; gyakorlat lesz ezeréves --- mai fogalmaink szerint --- értelmezhetetlen --- és --- mai ismereteink szerint --- átláthatatlan ügyeket előkotorni és addig forgatni, addig „magyarázni”, addig ordítani erkölcsi felháborodást színlelve, amíg az érintett teljesen el nem lehetetlenül. A gyurcsányokat --- természetesen --- nem lehet így levadászni --- rutinjuk van a védekezésben és „apparátusuk” (van) az ellencsapásra ---, csak azokat, akik kellően védtelenek és van (legalább valamicske) erkölcsük, önérzetük, méltóságuk és van vesz(í)tenivalójuk...

bbjnick.blog.hu/2012/04/28/a_schmitt_ugy_leve

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.30. 18:56:20

@Alfőmérnök:

Ja, azért loholok utánad, a nyakadbalihegve kommentről kommentre, és hörgöm a füledbe a pszichopata mocskolódásaimat:-]

ü
bbjnick

tevevanegypupu 2012.10.30. 19:03:09

@bbjnick:

Jaj, ne legyen mar olyan ertetlen. Alfi csak kacerkodik magaval.(:

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.30. 19:14:13

@Holger Hartland: Ha az őrmesternek van egy kis esze, akkor átáll. Ha van gerince, akkor a panelprolikkal együtt levegőbe repíti magát.

@hoplita: Muhaha!

@Alfőmérnök: Muhaha!

@bbjnick: Azért nem ártott volna forrás, mégiscsak egy tankönyvről van szó. Amúgy az őrmesternek lesz igaza, házasság nincs, csak kefélés.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.30. 19:16:44

@bbjnick: De, kurvára igazam van, ugyanis ha Jeszenszky hivatkozik olyan kutatásokra, amelyek szerint a cigányoknál gyakori a közeli rokonok közötti házasság, és körükben emiatt gyakoriak a mentális betegségek, akkor nem kerül ilyen helyzetbe.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.30. 19:26:49

@tevevanegypupu: Azért nekem a Fidesz általános impotenciája aggasztónak tűnik. Kommunikációban olyan súlyos hiátus mutatkozik, ami ilyen kiélezett politikai helyzetben luxus. Hogy szokta volt mondani az őszödi böszme? Nincs idő Teszetoszáskodni.

Jack Torrance 2012.10.30. 19:33:04

@odabas: "ezt KÉNE megtanulnunk"

lol :)

2012.10.30. 19:55:45

KÉNE?
az "kéne" hogy orbán elrohadjon a k.a a.ával együtt. és akkor az egész mehet a kukába, amit leírtál ergé elvtárs

MézesRozi 2012.10.30. 20:21:20

@Holger Hartland:
akkor én sopánkodtam a sopánkodókon sopánkodón sopánkodókon. na.

tevevanegypupu 2012.10.30. 20:21:58

@Shyad-Khourongai:

Kene egy rendes kommunikaciokepes fidesz. Nem is ertem, ezekbol sok a jogasz, hat hogy a fenebe mennenek el ezek dolgozni, ha ilyen rosszul, logikatlanul es sokszor elsietve nyilatkoznak. Kapkodnak.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.30. 20:44:16

@tevevanegypupu:

Fárasztó egy idióta a mi @Alfink, az biztos:-[

ü
bbjnick

MézesRozi 2012.10.30. 20:49:19

@Holger Hartland:

ezt ugye most maga sem gondolja komolyan? bárki, ismétlem, bárki bármikor ilyen vád alá eshet. egész egyszerűen nem tud kivédeni minden lehetőséget. nem tud folyamatosan senki arra koncentrálni, hogy ne írjon, ne mondjon esetleg-talán úgy értelmezhető szöveget, ahonnan három lépésben képesek eljutni az erre hangoltak, vincék ahhoz, hogy antiszemita, rasszista.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.30. 20:56:55

@Lavrentyij Pavlovics Berija: @Holger Hartland:

Próbálom megfejteni az indíttatásukat, de nemigen sikerül. Ez biztos valamiféle generációs különbség közöttünk:-| Nem értem, hogy amikor egy vétlen embert igaztalanul megvádolnak, akkor maguk miért kezdenek el --- szinte reflexszerűen --- a megvádolt bűnössége mellett érvelni?! Vagy igazat adnak a hamis vádlónak?

Nagyon rafinált ugyanis ez a Jesza elleni aljas vád, nyilvánvalóan nem tiszta szándék szülte. (Egyértelműen embervadászat játszanak Jeszával is.) Nem tudja ugyanis Jesza tisztázni magát alóla: akár megadja a forrásait, akár nem, "méltóságot sért".

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.10.30. 21:01:44

@MézesRozi: Ebben magának teljesen igaza van. Amiben nincs igaza, hogy a VALÓBAN antiszemitákat nem nevezi antiszemitáknak, a VALÓBAN rasszistákat nem nevezi rasszistáknak, a VALÓBAN nácikat nem nevezi náciknak. Ettől maga persze még nem tartozik egyik halmazba sem, csak hülye.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.30. 21:04:15

@bbjnick:

embervadászat játszanak=embervadászatot játszanak

Bell & Sebastian 2012.10.30. 21:09:19

Átgondoltam ezt a dolgot hazafelé menet a kocsiban, összességében kultúr-rasszista vagyok, de csak egyes interakciók következményeként.

Ha például az NGC mutat távoli, fűszoknyás, majomagyvelő fogyasztót, egyformán sajnálom mindkettőt. De ha a szomszédomban műveli ugyanezt népes családja körében az én kutyámmal, az mégiscsak más.

De mondhatok másik példát is. A Talmud világosan leírja, hogy a jótékonykodás legmagasabb fokozata, ha ismeretlenül támogatunk ismeretleneket. Csak pont példát nem hoz.

Vagy a polgármesterré avanzsált Orsós Vendel esetében nem számít a leszármazási rend, a biológiai determináltság, bizonyos fajta zene preferálása és az otthonról hozott fóbiái? Vagy a mentális állapotát nem befolyásolja a vérében hordozott és a megtanult viselkedésnormák különbözőségéből fakadó feszültség?

Orsós Vendel nem kezd-e el cigánykodni azon a perzsavásáron, ahol bicskázzák egymást a jónépek?

Vagy ha Jeszenkigejza vidáman hozta-vitte az akkor éppen aktuális Oldbush parancsait, akkor most hogyan futtatták lyukra? Vagy a horvátoknak szánt AMD -k ömlesztett burgonya alatti átcsempészését az ujjából szopta? Vajon milyen papírja lehet neki, hogy a Fikusz újra feltette a táblára a levitézlett Man in Black -et?

Milyen ország mán ez, hogy az Ámerikában kiképzett, újratöltött és nekünk szánt helytartónak mikrofont adnak a kezébe.

Kéne már egy Jó Tündér, aki mindenkit oda teleportálna, ahová való. Cigányt a csatkai búcsúba, nagykövetet az örök sípályákra, ügynököt a büdös picsába!

Bell & Sebastian 2012.10.30. 21:15:13

Feltét; a Fideszből kinézem, hogy csak azért koronáz meg valakit, hogy magasabbról tudja leejteni, nagyobbat nyekkenhessen. Mondjak példát?

Bell & Sebastian 2012.10.30. 21:18:59

Lópici Zoltán vagy Számvevő Árpi próbarepüléséért a harangtoronyból akár még egy kisebb összeget is letennék. Helyette beégnek a képcsövembe, annyit mutogatják őket. Fidesznek hála.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.30. 21:35:40

@bbjnick: Ki nem szarja le a ballibantakat (húzza őket az őrmi deresre), meg a norvégiai Wallenberg-társaságot? Itt egy egyetemi tanár munkásságáról van szó. JG történész, nem szociológus, így elég kicsi a valószínűsége, hogy saját kutatási adataival támasztaná alá az állítást. Ha van olyan szociológia kutatás, ami ezt alátámasztja (a házasságot elég könnyű bizonyítani, a mezei kufircolás már más kérdés, de azt én nem is tagadtam), akkor miért nem hivatkozza a könyvben? Tudja, ez is tudományos munka, csakúgy mint a doktori disszertáció, a nem saját eredményeket hivatkozni szokták. Egyébként Mo-n a testvérházasság bcs, nem?
BTW, a cigányok közötti retardáltak magas arányának inkább az alábbi okai lehetnek:
- terhesség alatti piálás et cetera
- a purdé csak nő mint a gyom az árok szélén, nevelést azt nem kap
- beltenyészet, de ennek nem kell testvérek közöttinek lennie, hogy baj legyen belőle

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.30. 21:47:12

@tevevanegypupu: Volt itt már bölcsész kormány, meg szakértői, most meg jogászos. Kéne egy informatikusos, hogy teljes legyen a lista. A kommunikációval meg az a gond, hogy Havas Henrik találta ki, és a rendszer azóta olyan. Mán, ha nekem valaki azzal jön, hogy ő kommunikáció meg valamilyen szakos, akkor állítom is ki róla a szegénységi bizonyítványt.

Bell & Sebastian 2012.10.30. 21:54:29

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Minden középiskolában tanítják a vércsoportot, szemfüles nebuló kikérdezte a szüleit és rájött a titokra.

Ezt csak azért mondom, mert a génteszt hülyeség, legalábbis Padilla szerint.

Unalmas, amerikai kisvárosban -azaz parasztok falun- a kölykök egyharmada kakukktojás. Azóta ('20 -as évek) nincs tudományos gyertyatartás.

Maga gondolja, hogy akad itt olyan barom, aki valódi, tudományos eszközökkel merné vizsgálgatni akármelyik gettót? Lenne itt mengelézés, doszta! Vegye már észre, mennyire perverz hivatkozásért kiáltani, amikor ilyen nincs, nem volt, nem is lesz, sosem lehet.

Kuss van, bazmeg. :)

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.30. 21:54:59

@Bell & Sebastian: Hö, maga itt Jó Tündért emleget? A Vincent blogon megtaláli, ha akari.

Amúgy meg a Talmudnak mellik változatát teccett (nem) olvasni? A sémikus ármány kaffogó fogának gyökere nem vala a Talmudban. Ellenben ama előcitált témára példa igenis vala. Maga az óságos tóra is e példáknak sorát meséli el.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.30. 22:01:36

@Lavrentyij Pavlovics Berija: @Bell & Sebastian:

Sokadszor mondom: Jeszát nem azzal vádolták meg, hogy valótlant állított, hanem azzal, hogy "méltóságot sértett". (Állításának valóságtartalma a váslók szemszögéből irreleváns.)

És: két-három perc guglizás után ezt találtam:

"(...)

Az A-nak, B-nek és C-nek nevezett család - melyek példáján a cigány kiscsoportok osztódását mutattam be írásom elején - mindegyike „hozzájárult” a rózsadombi csoport létrejöttéhez. Az A csoportban született tizenegy gyermek közül a nyolcadik unokája lett „teknős”, a B csoportból a másodszülőtt egyik fia, valamint a hetedik gyermek négy gyermeke (egy fiú és három lány) került a Rózsadombra, a legkisebb létszámú C családból pedig az idősebbik fiú egyik leánya.

A csoport egyik fő jellemzője a rokonházasság, ami törvényszerű ebben a nagy elzártságban. (A viszonylag rövid ideje tartó belterjesség még nem idézett elő degenerálódást.) Illusztrálásul közlök egy rövid beszélgetést, amelyben én voltam a kérdező:
- Aki ott söpröget, az a menyed, a Rózsi lánya1
- Úgy van.
- A Gyuri felesége is a Rózsi lánya?
- Igen.
- És aki ott áll, az a Szabolcs felesége?
- Igen, és az én lányom.

(...)"

Forrás:
Romano Rácz Sándor: Cigány sor
OSIRIS KIADÓ
Budapest, 2008

www.sulinet.hu/oroksegtar/data/magyarorszagi_kisebbsegek/ciganyok/cigany_sor/pages/002_cigany_sor.htm

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2012.10.30. 22:11:12

@Shyad-Khourongai: Jogos. Az angol, állítólag teljes változatot rágcsáltam meg, lassú szótárazással.
Volt benne példa, persze.

Úgy értem, a gyakorlatban sosem láttam még ilyesmit. Ha ugrani kell, ott vannak a Máltaiak, ha a kasszát csengetni, valamelyik zsidó szervezet. Ha volna oly szíves és mondana egy triviális példát a gyakorlatból, megköszönném. Ha nem is SZDSZ -módra.

Leskelődő 2012.10.30. 22:18:24

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
A cigányok közötti retardáltak magas arányának további oka lehet:
"A magasabb segélyek érdekében
ördögi eszközökre is képesek tudatlan
és befolyásolt fi atal anyák.
Olyan gyógyszert is képesek beszedni,
amelynek következtében
súlyosan sérült gyermekek jönnek
a világra."
legalábbis Veresné Szabó Éva, Veres János akkori pénzügyminiszter felesége, szocialista képviselő szerint.
www.mszp007.hu/pdf/balkozep_08_06.pdf
A norvégok azóta sem tiltakoztak. Igaz, később letagadta a jóasszony.

Bell & Sebastian 2012.10.30. 22:18:44

@bbjnick: Megértettük a szemforgató vádaskodást. Wallenbergre most nem térnék ki, vagy háromszor vettük át a leckét, hogy a hamis dogma része lett, tisztátalan kézzel nem érinthető. Nem akarok kötözködni, de a számunkra mégannyira triviális tényeket sem így bizonyítják, mint amit belinkelt.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.30. 22:25:33

@bbjnick: Jeszenszky Géza egy marha, kérem szépen. Álláspontja védhetetlen. S nem csupán a balliberális véleménydózer tarolása miatt. Egyszerűen butaságokat beszél. Tényszerűen szokásként, tehát a cigány társadalomban elfogadott viselkedésként tálalja a vérfertőzést. Márpedig ez eget rengető butaság. Másrészt pediglen a felzárkóztatásra szoruló roma kölyköket összemossa a retardáltakkal. Valaki helyesen megjegyezte, hogy a mentálisan sérült cigánygyerekek az anya felelőtlen életvitelének is következményei. Azon túl a menstruációs ciklus beindulása nem jelenti a szervezet felkészültségét a szülésre. Tizenegykét évesen szülés esetén nagyobb a valószínűsége a testi és mentális fogyatékosság megjelenésének.
Eszembe ötlik valami Oszkár, az Edelényi (?) polgármester cigányozós esete, ahol Gusztinknál éppen az verte ki a biztosítékot, hogy a dzsipó nő asztat monta, hogy a magyarok meg a kukába dobják a gyereket. Szóval, ha a cigányokat aszerint ítéljük, hogy van köztük vérfertőző kapcsolat, akkor a magyarokat is lehet gyerekgyilkosnak nevezni összefoglalóan. És valóban, a cigányok nem vérfertőznek. Utálatos népség, meg minden, de nem úgy, ahogy Géjza leírta. Inkább beszélt volna a cigánybűnözésről, mint etnikai indíttatású cselekményekről, hiszen a Kolompár Gazsi meg a Horváth Kevin előre tudja, hogy nem roma származású emberhez fog betörni, az eszébe sem jutna. Inkább megy a parasztot kifosztani.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.30. 22:28:19

@Bell & Sebastian:

De kötözködni akar!:-)

Eszemben sincs semmit bizonyítani, mindössze azt próbáltam szemléltetni, hogy két-három perc guglizással bárki beleszaladhat egy olyan szociológiába vagy szociográfiába, ami a cigányok közötti rokonházasságok kérdésével foglalkozik. Pont.

Ha nekifeküdnénk, bizonyosan jónéhány olyan --- rendszerváltás előtti --- munkát találnánk (a nyolcvanas évek a szociológiában és a szociográfiában is egy nagyon termékeny időszak volt) , ami tudományos igénnyel foglalkozik a kérdéssel. Persze, nem ártana ehhez egy jobb könyvtárba elbrattyogni, mert --- ki tudja miért?! --- a cigánytémájú szociológiák, szociográfiák, kulturális antropológiai munkák nagyon lassan foglalják el megérdemelt helyüket az elektronikus könyvtárakban.

ü
bbjnick

2012.10.30. 22:29:37

"Hatalmas munkát adott a jegyzőknek és az önkormányzati dolgozóknak kedden késő este a parlament alkotmányügyi bizottsága: a kormánypárti képviselők támogatásával a testület olyan módosító indítványt nyújtott be a választási eljárási törvényhez, amelynek értelmében a választások előtti évben, szeptember 1. és december 31. közt minden állampolgárt fel kell keresniük, hogy tájékoztassák őket a választási regisztrációról."
Aha, és mikor jön, amikor dolgozom?????

na, fidesznyik barmok, ezt tudtátok összehozni :D:D:D kopogtat a jegyző :D:D

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.30. 22:30:15

@Bell & Sebastian: Hja, kérem, az elmélet és gyakorlat között beláthatatlan távolság vagyon. Ugyan látott-e már bárki is a Dohány utcában hajléktalant kéregetni? Minek menne oda, ahol nem adnak?

És, jaj, nehogy bajt hozzak a fejemre, de a régi időkben nálunk arra mondták, hogy "zsidó vagy", aki irigy volt, ha fölösleg volt is neki. Na, azok a zsidók nemigen tórázgattak, vagy, ha igen, hát ugyan nem félték Ábrahám Istenének haragját.

tevevanegypupu 2012.10.30. 22:34:37

@Bell & Sebastian:

Na pont azt akartam mondani, hogy ugyan ki mereszelne Magyarorszagon olyan felmerest kesziteni - es foleg kozzetenni - hogy a ciganysag koreben milyen hazassagi es szerelmi szokasok divnak. Es ha meg is irna, es ha meg is jelenne az illeto orokre elashatna magat, fuccs tamogatasnak, osztondijnak kulfoldi tanulmanyutra es elbocsatanak mert nem zarta be rendesen a wc ajtot a munkahelyen..

@Shyad-Khourongai:

Jol beszelni, jo fellepest azt nem lehet tanitani, illetve talan valamit lehet, de ilyesmire sajnos szuletni kell. Eleg ha egyszer megnezi-hallgatja a parlamentben a kepviselo holgyek es urak felszolalasait. iszonyatos, nem is beszelve arrol, hogy olvasni sem tudnak papirrol. Na most a magyar kormany tagjai kozul nagyon kevesen kepesek jol vitatkozni, szinte egyiknek sincs humorerzeke es mind rettenetesen komolyan veszi sajat magat. Orban tudna es van is humora, de nem veszi maganak a faradtsagot.

tevevanegypupu 2012.10.30. 22:38:16

@bbjnick:

Alfi szereti kikezdeni es froclizni az erosebb karaktereket, ezzel gondolja elobbre lenditeni a cselekmenyt, Mezes Rozikaba es padillaba meg szerelmes.:)

2012.10.30. 22:40:17

Orban tudna es van is humora, de nem veszi maganak a faradtsagot.

Orbánnak humora??? na ne humorizáljunk

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.30. 22:42:36

@bbjnick: Az meg mi, valami népi játék maguknál Makkoshotykán?

Gugliztam egy jót, és mindjárt találtam "szociográfiákat" a cigányok rokonházasságáról. Harmincból 3 kurucinfó, a többi mandiner. LoL, maga nagyon mrzmbzzzz!

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.30. 22:47:26

@tevevanegypupu: Maga jól fogalmazta itt meg a lényeget. Tényleg kevés az értelem a parlamentben. Egyszerűen nem fért már be a sok képviselőtűl. (Megjegyzem, ennek a blogmotornak a nyelvi helyesség programja rasszistamód elutasítja a régies magyar szavakat, szóhasználatot. Felháborító!) Orbán meg a Guinness nagykönyvbe szeretne bekerülni, mint az egyetlen fecske, aki nyarat csinál. Nagy kár, hogy az ő rekordkísérletébe egy ország rokkan bele.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.30. 22:48:50

@Belpo: Miért, maga szerint kinek van humora? Gréczi Zsoltnak és Drága Búgárúrnak?

2012.10.30. 22:59:11

@Shyad-Khourongai:
hogy jönnek ezek ide??????? rengeteg embernek van, az biztos, hogy orbánnak semmi. vagy kb mint egy cápának

Bell & Sebastian 2012.10.30. 23:00:37

@bbjnick: Ki tudja, mik vannak eldugott szervereken? A legfinomabb csemegéket nem a magyar Google dobja, azt már számtalanszor bizonyítottam.

Szóval, a Nagyarcú Calam egyszer elmagyarázta, hogy néz ki egy tudományos kutatás. Van abban minden, legfőképpen statisztika. Szófosás is, hogyne, de szó se róla, az a kevesebb.

Szerintem úgy cenzúráznak itt, mint a Gizi.

Alfőmérnök 2012.10.30. 23:12:43

@tevevanegypupu: Dehogy vagyok én szerelmes. Rozikában csak az bosszant, hogy egy viszonylag értelmes és művelt ember képes dedós szintre lesüllyedni, és teljesen hülyének nézni a másikat. A köcsög padillának meg még tartozásom is van, úgyhogy inkább kerülöm a társaságát. :)

MézesRozi 2012.10.31. 06:49:32

@tevevanegypupu:
de igazán. már gloire is visszatért. és ma hajnalban már fagy is:)

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.31. 07:01:23

@Belpo: Csupán szerettem volna az ízlés(telenségét) belőni. Mert nyilván, ha maga szerint valaki nem humoros, akkor tudja, mi a humor, és ebben az esetben van olyan közéleti személy politikus, akit annak tart. Amúgy meg Orbánnak egész jó humora van, persze nem egy Sas kabaré, mert az utolérhetetlen, főleg, hogy senki nem pályázik arra a szintre.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.31. 07:10:16

@hoplita: ez a beszéd, ezt már szeretem.
végre egy ember

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.31. 07:11:47

@jose maria padilla: áltudomány a filozófia és a pszichológia

Kandeláber 2012.10.31. 07:38:25

Talán 1991-ben olvastam egy cikket az Élet-és Tudományban Felsővadász településről és környékéről. A szerző, amellett, hogy ecsetelte a táj szépségeit, említést tett az ott lakó jelentős cigányságról, majd megírta azt is: az ottani cigányok rájöttek arra, hogy a sérült gyermekek után nagyobb összegű támogatást kapnak, ezért - elősegítendő az ilyen utódok világra jöttét - közeli rokonok létesítenek egymással szexuális kapcsolatot reprodukció céljából.
A kellő szörnyülködés után elismeréssel adóztam a lapnak azért a bátorságárt, amellyel felül merészelt emelkedni a már akkor is tomboló liberális hisztérián, és érdekes tényeket közölt.
A következő számban a szerkesztőség elhatárolódott a "rasszista" cikktől és a szerzőtől.
Na, azóta itt leragadt a dolog.

tevevanegypupu 2012.10.31. 08:32:32

@MézesRozi:

gloirenak ott a helye, nagyon helyes, hogy visszament, maguk osszeszokott tarsasag. Es itt azert talalkozunk ha szidni kell az ellent. Kulonben kisutott a nap, ugye latta?:)

tevevanegypupu 2012.10.31. 08:39:05

@Shyad-Khourongai:

Orban husz eve felszinen van, most vegre teljhatalmat kapott. Valoszinuleg ugy gondolja ket ciklus jut nekik. Az elsoben kihasznal mindent - bar ugy tunik nem tul sok teret adnak neki az EUban a hazai balliberalisok kezdemenyezesere es tamogatasaval - a masodikban talan meghallgat masokat is. Hogy mennyire hatekony, azt most egyelore ugysem tudjuk megmondani, viszont az biztos, hogy az ellenzek 12 eves mukodese bizonyitja, hogy ok nagyon rosszul kormanyoztak. Orban az ellenkezo iranyba megy. Es az orszag mar belerokkant joval elotte, hogy o elkezdte "reformalni".

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.31. 08:56:52

Maga olyan szépen védi ezt a Viktor gyereket, hogy már-már megható. :-)
Részben igaza van, de nem teljesen. Ki, ha nem Orbán? - kérdezheti joggal bárki, akinek van cseppnyi értelme. Úgy van, Orbán az egyetlen lehetőség. Ő ezt vagy nem tudja, vagy rosszul értelmezi. Már megint vissza kell térnem a kormányzati kommunikációra, ami bóóóórzalmas.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.31. 08:58:24

@tesz-vesz: Azt még csak-csak el lehet fogadni, hogy a pszichológia áltudomány, de a filozófia valamennyi tudomány alapja. S ha annak értékét megkérdőjelezzük, valamennyi tudományét meg kell.

hoplita 2012.10.31. 09:32:25

@Bell & Sebastian:
"....Vagy a horvátoknak szánt AMD -k .."

Kérem, csak pontosan, szépen.
AKM-eket és AMMSZ-eket szállítottunk, AMD-t nem nagyon láttam.
Akkoriban még volt fegyvergyártásunk és szartuk kifelé a kalasnyikov variánsokat.
Ma már az sincs, hála hazaáruló kormányainknak.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.31. 09:40:48

@Bell & Sebastian: Úgy látszik a derék WASP-ok nem járnak eleget templomba.

A "basznak mint a majmok" vizsgálata tényleg sivalkodást okozna, de a házasságkötések vizsgálata azért egyszerűbb.

@bbjnick: Leszarom a libik sivalkodását, engem az egyetemi jegyzet tudományos színvonala érdekel.

Ha jól értem, ez eddig két (?) család közötti házasodás, unokatestvéri kapcsolat ebből még nem jön ki (bár ehhez tudni kellene a pontos rokoni viszonyokat). Azonban ezek szerint mégiscsak végeztek szociológiai vizsgálatokat, JG miért nem hivatkozta őket?

@Leskelődő: Muhaha, az et cetera valami ilyesmit fedett. Ballibinek szabad ilyet mondania, őt nem nácizzák le ezért.

@Kandeláber: Mi a csuda, 91-ben az ÉS még nem volt liberálbolsi fészek?

2012.10.31. 10:12:30

@Shyad-Khourongai:
hű, de keménynek teccik lenni. jó, hogy nem a heti hetessel jössz. amire én reagáltam az a felvetés volt, hogy a "tházban" senkinek nincs humora, de orbánnak van(lenne). nincs. aki szerint van az elvakult fidesznyik

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.31. 10:33:51

@Belpo: Elvakult fidesznyik még nem voltam, úgyhogy ideje volt ezt is elkezdeni. Nem ismerek mindenkit a T. Házból, ezért általánosságban nem nyilatkozhatok. Mégis vélelmezem, vannak ott azért vicces urak és hölgyek.

2012.10.31. 11:01:19

@Shyad-Khourongai:
rendben, akkor lökj ide néhány vicceset az orbántól 1994 után időszakból. akármit. (94 előtt vicces volt tudnék is idézni, ma meg egy rohadék bűnbanda feje)

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.31. 11:07:22

@Shyad-Khourongai: Belpo egy echte pirosbögrés droid, ne is foglalkozzon vele.

2012.10.31. 11:13:27

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
hát persze apukám, nyugszik a beteg. neked már apád anyád komcsi volt azt te ugatsz, aki menetel az orbán után a csúnya imperialisták ellen :D:D:D:D. igaz-e orbán droid

2012.10.31. 11:18:07

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
meg persze mit várjunk egy ilyen patkánytól mint te ilyen névvel. talán válassz más nevet aztán ugassál.

2012.10.31. 11:28:29

@Belpo:
látom, nem mennek a viccelődös orbán idézetek.
de humora, az van.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.31. 11:34:55

@Belpo: A dakotás mondások nem viccesek? Maguk még rá is tromfoltak sokszor.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.31. 11:38:34

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Nem tűnik kellemetlen embernek. Legfeljebb lusta. Beírja a gugliba, hogy "orbán viccelődik", vagy valami hasonlót, és mindjárt előugrik pár Orbán-tréfa.
Azt nem tudom, hogy az irónia, szarkazmus viccesnek számít-e nála, de nálam igen.

2012.10.31. 11:51:42

@Shyad-Khourongai:
a dakota mondások nem viccesek, bár annak szánta. erőltetett nevetséges dolgok.

Orbán 90-94 között valóban szellemes és vicces volt, ahogy fodor is. Amikor orbánnak volt ilyen izé felépése napzárta kelte akármi...vigyorgott az egész hallgatóság, pl ilyen vicceket sütögetett: azon gondolkodtunk, mit találjunk ki, miért nem, ha az MDF felkérne minket koalícióra a választás után. stb. elsütött e-1-1 humorbonbont, mindezt úgy, hogy közben tökéletesen érvelt. Aztán valami nagyon elbomlott a pasasnál, talán a kivételes tehetségek néha megbomlanak tényleg. és megy vele a humor is a levesbe.

Kandeláber 2012.10.31. 12:47:28

@Lavrentyij Pavlovics Berija: ÉLET-ÉS TUDOMÁNY, amit említettem, nem az a szar, ami Élet-és Irodalom néven árusítanak.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.31. 12:58:41

@Shyad-Khourongai: Nem nagyon bírom az elvakult pártdroidokat, legyenek akár jobb-, akár baloldaliak. Na jó, a baloldaliakat jobban utálom.

@Kandeláber: Pardon, így tényleg más a leányzó fekvése, bár így meg a visszavonás a kínos.

Kandeláber 2012.10.31. 13:07:56

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Hát igen, ki is akadtam rajta. Csakhogy az eredeti cikk két oldalas volt, az elhatárolódás meg három sor az utolsó előtti oldalon, így gondolom, utóbbit sokan el sem olvasták.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.31. 13:16:28

@Belpo: Vagyis, amíg Orbán az SZDSZ-es nótát fújta, addig vicces volt. Mit mondjak, tényleg egy vicc volt az egész. Jól be is bizonyosodott a 2010-es választásokon, amikor a humor nagyágyúi kikerültek a parlamentből és a köztudatból egyaránt.
No, de ne aggódjon kegyelmed, mert Kuncze Gábor visszatér a politikába, s ha parlamentbe kerül, majd ő elpoénkodik magának.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.31. 13:19:14

@Lavrentyij Pavlovics Berija: A fanatikusokkal általában van baj. Nem kell pártdoridnak lenni, egyéb eszmékhez, nézetekhez való görcsös ragaszkodás, míg minden más elvetése, meglehetősen kellemetlen tereppé teszi a kommunikációt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.31. 14:35:26

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Jesza megmondta, honnét idéz(!):

"Az oslói nagykövet az ATV Egyenes beszéd című műsorának kedden telefonon azt mondta: ha egyetemi jegyzetét újra kiadná, akkor megvizsgálná, hogy idézze-e, és ha igen, miként a romákról szóló vitatott mondatot.

Arra is kitért, hogy orvosi szaklapok - például a Journal of Medical Genetics - állításai alapján került be jegyzetébe a kérdéses mondat, "a szó szerinti idézet is onnan ered"."

atv.hu/belfold/20121030_jeszenszky_ma_mar_maskepp_fogalmazna

Visszakeresheti bárki a Journal of Medical Geneticsben.

De vajon ettől csitulni fog-e a hisztéria? Kötve hiszem.

Itt tartunk: ...Nem az itt az igazi baj, hogy szélsőséges ballib/liberálbolsevik/holohitű (vagy olyan, amilyen) újságírók és „aktivisták" ügyeket próbálnak kreálni/konstruálni ideológiai megfontolásokból (ez „csak" aljas, bűnös, botrányos és felháborító), hanem az, hogy, ma már ott tartunk, hogy egy hivatalos szakmai szervezet (...) hazug állásfoglalásra kényszerül; a tragédia az, hogy egy szakmai szervezetnek – nyilvánvalóan tagjainak meggyőződése elleni – hamis nyilatkozatot kell kiadnia, hogy kivédje az ellene irányuló támadásokat! (Emlékszünk még a SE szenátusának döntésére Schmitt doktorija ügyében???!!!) Mintha újra a Rákosi-rendszerben élnénk: ahogy akkor, úgy ma is, mindenkinek és mindennek folyamatosan állást kell foglalnia egy kizárólagosságra törő (totalitárius) ideológia éppen aktuális doktrínái mellett... (bbjnick.blog.hu/2012/06/14/igy_elunk_2012_juniusaban_magyarorszagon_egy_hivatalos_szakmai_szervezet_hazug_allasfoglalasra_kenyszerul)

ü
bbjnick

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.31. 15:00:23

@bbjnick: HAHAHAHAHAHAHA!

"Megírta a Journal of Medical Genetics?"

Először is, megpróbálom röhögés nélkül elképzelni, ahogy a történész Jeszenszky JMG-t olvas... Nem megy.

Gondolom, valaki súgott neki, hogy ezt kell mondani. Rossz volt a súgás.

Idézni a teljes adatokkal kell: szerző(k), (évszám), cím, folyóirat, évfolyam (kötet), szám, oldalszám. És nem telefonon, hanem a könyvben vagy cikkben, amit írt. Jeszenszky ezt már bukta. Persze messze nem akkora ügy, mint Schmitté.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.31. 15:06:55

@bbjnick: Erről lehet szó?
Journal of Medical Genetics 1988, 25, 2-8
Medical genetics in Hungary*
A CZEIZEL

Their birth prevalences of cleft palate, congenital cardiovascular malformations, and congenital talipes enquinovarus exceed the usual Hungarian rate; however, the incidence of multiple sclerosis (MS) is lower. The increased rates are explained by the relatively high occurrence of consanguinity; the frequency of cousin marriages is between 2% and 20% in different gypsy samples, and is only 0.3% in the population at large.

Mindössze ezt a hivatkozást kellett volna berakni a jegyzetbe, és mindjárt nagyjából fedezve lenne a segge. Azonban az interpretáció még mindig hibás: C. nem beszél sem testvérek közötti házasságról, sem mentális retardációról. (Unter uns: kedvenc népfaja is jelentős belterjességgel rendelkezik, az ebből következő genetikai betegségek garmadájával, de őket nem szokták retardáltnak nevezni, sőt.)

Hagyja már békén az SP ügyet! Az SE szenátusa nem tehetett mást, mint hogy visszavonja a doktori címet, mert SP disszertációja nem felelt meg a doktori fokozat kritériumainak: gyakorlatilag nem tartalmazott önálló munkát, sőt az idézés módja is hibás volt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.31. 15:07:01

@bbjnick:
"Visszakeresheti bárki a Journal of Medical Geneticsben. "

Ott peldaul ilyet talal az ember.
"Martina Plásˇilová, Ivaylo Stoilov, Mansoor Sarfarazi, Ludovít Kádasi, Eva Feráková,
Vladimír Ferák: Identification of a single ancestral CYP1B1
mutation in Slovak Gypsies (Roms) affected with
primary congenital glaucoma"
jmg.bmj.com/content/36/4/290.full.pdf+html?sid=b65ca519-7fc6-44f3-9090-9f47923a93bb

"The plausible explanation of the remarkably
high frequency of the E387K allele is founder
effect.29 Roms, whose total number in Slovakia
is nowadays estimated to be >450 000,30
arrived in central Europe during the late Middle
Ages from their Indian homeland, which
they had left at the turn of the millenium.31
Though no data exist on the size of the founder
population, it probably did not exceed a few
hundred people. As late as 1893, from when
first reliable census data exist, the whole population
of Roms in Slovakia was about 36 000.31
The majority of Roms still preserve their
language, traditions, and lifestyle, and their
communities remain almost totally genetically
isolated not only from the surrounding population
but also from one another. Endogamy is a
strict rule, consanguineous marriages are
frequent (15-45%), and the inbreeding coefficient
ranges among the highest world wide.32
This typical Gypsy founder demography,
history, and population structure is likely to be
responsible also for the increased incidence of
other autosomal recessive diseases in different
European Rom communities.33–"

Vagyis: idegenekkel nem hazasodnak, rokonhazassagok gyakoriak (15-45%) es a beltenyesztesi koefficiens az egyik legmagasabb vilagszerte. Ez a tipikus cigany tarsadalmi struktura valoszinuleg felelos a recessziven oroklodo betegsegek magasabb szamaert a kulonbozo europai cigany kozossegekben.

Erre a Jesza mit ir?
"Azért van, hogy olyan sok roma szellemileg leépült, mert a roma kultúrában megengedett, hogy testvérek, vagy unokatestvérek házasodjanak, vagy akár anélkül szexuális életet éljenek egymással”

Kicsit mas a megfogalmazas. Raadasul a Jeszae nem is igaz.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.31. 15:09:26

@Shyad-Khourongai: Ja ja. Azonban ezen a blogon a seggfej IGe (akit szerencsére csak néha esz ide a fene) kivételével a küldetéstudatos idióták politikai okokból azok.

@Holger Hartland: Magyar cikk - ld. előző kommentem - szóval lehet, hogy tudott róla.
jmg.bmj.com/content/25/1/2.full.pdf

Kandeláber 2012.10.31. 15:23:44

Jeszenszky köztudomású tényeket közöl, de ezek a tények néhány ún. "véleményformálónak" nem tetszettek, ezért bélyeg került a homlokára.
Egy Tarján nevű "véleményformáló" blogger egyenesen a Kalasnyikov-ügytől eredezteti Jeszenszky ősbűnét, holott akkor csak annyit tett, hogy a vörös csillagos tankokkal rohamozó szerb csetnikeknek ellenállni kívánó horvát hazafiaknak juttatott némi fegyvert a magyar kormány, és J. ebben a dicséretes cselekedetben tevőlegesen részt vett.
Megjegyzem, akkoriban a Fidesz volt az a párt, amelyik a leghangosabban verte a tamtamot a fegyverszállítás miatt.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.31. 15:25:30

@Lavrentyij Pavlovics Berija: @Doomhammer:
Maguk is keresgélnek? Én ezt találtam:
jmg.bmj.com/content/17/2/119.full.pdf+html?sid=55d411d9-c585-4cd8-98ae-e90ac341e932

Ha Jeszenszky hivatkozik... Persze azért előtte olvasnia is kellett volna. Én továbbra is kétlem, hogy ő történészként Journal of Medical Genetics-et a kezébe vett volna. De jó, legyen egy jóindulatúbb verzió, mint hogy most súgnak neki: talán egy informális beszélgetésben hallotta orvos/genetikus/biológus ismerőstől, és aztán hivatkozás nélkül betette a könyvébe.

Talán mostanra bbjnick is megérti, hogy mi a baj.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.31. 15:27:51

@Holger Hartland: Ezt írtam önnél:
"Ebben a cikkben már van szó retardációról, azonban ez sem jó: itt a Patau-szindrómáról van szó (13-as triszómia), amibe a gyerekek nagy része kiskorában belehal (a cikkben szereplő 6 gyerek mindegyike)."

"talán egy informális beszélgetésben hallotta orvos/genetikus/biológus ismerőstől, és aztán hivatkozás nélkül betette a könyvébe."
Szerintem is erről lehetett szó.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.31. 15:29:06

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Bocsi, de ebben ez van.

"Their birth prevalences
of cleft palate, congenital cardiovascular
malformations, and congenital talipes enquinovarus
exceed the usual Hungarian rate; however, the
incidence of multiple sclerosis (MS) is lower. The
increased rates are explained by the relatively high
occurrence of consanguinity; the frequency of
cousin marriages is between 2% and 20% in
different gypsy samples, and is only 0.3% in the
population at large. The low incidence of MS is
explained by a peculiar HLA haplotype."

Nyulszaj, keringesi betegsegek es egy labrendellenesseg nagyobb gyakorisagat magyarazza a rokonhazassagok nagyobb aranyaval.

Ennek az idezetnek a forrasat keressuk:
"Azért van, hogy olyan sok roma szellemileg leépült, mert a roma kultúrában megengedett, hogy testvérek, vagy unokatestvérek házasodjanak, vagy akár anélkül szexuális életet éljenek egymással”

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.31. 15:34:43

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Hát azért írtam (nálam), hogy rosszul súgtak. Megjegyzem, a szerzők ezt is írják:

"Within gypsy
groups many children are born as a result of extramarital
relationships, and because of the difficulties
of tracing connections it has been possible to draw
the pedigrees for only three generations (fig 1, 2, 3).
The large number of admitted extramarital connections
and the small number of surnames (only
six) reveal a high degree of endogamy in these
colonies."

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.31. 15:35:42

@Kandeláber: JG következtetése a hibás: igaz, hogy magas (volt?) a belterjesség és a mentális retardatio, de a kettő közötti kauzalitási kapcsolat nem biztos, hogy igaz.

@Doomhammer: Az általam talált cikk beszél a magyaroszági cigányok családon belüli házassági gyakoriságáról, ergo ez is forrás lehetett. Ráadásul valószínűbb, hogy Ceizel cikkét olvasta (hallott róla), és nem a szlovákokét. Bár a legvalószínűbb HH megoldása: informálisan hallott róla, betette. Most meg segít neki valaki, hogy mi lehetett a forrás (nem hiszem el, hogy emlékszik arra, hogy egy régi jegyzet írása közben milyen cikkeket olvasott, ráadásul ez nem is az ő szakterülete).

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.31. 15:40:59

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
"Bár a legvalószínűbb HH megoldása: informálisan hallott róla, betette."

Nem hiszem, hogy erdekes, hogy a Jesza mit gondolhatott. Az az o dolga, hogy mondja meg nekunk.

Mondhatta volna, hogy bocsi, szerkesztesi hiba, figyelmetlenul fogalmaztam es nem ertek egyet az allitassal es mar reg nem lenne tema.

Ugyanis valoban vannak olyan beltenyesztett cigany kozossegek, ahol az allitasa igaz. Erre meg en is tudok forrast, de ezek nagyon kicsi es nagyon elszigetelt kozossegek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.31. 15:50:10

@Holger Hartland: @Lavrentyij Pavlovics Berija: @Doomhammer:

Én k*rvára tudom, hogy miről van szó, ezért is figyelmeztettem magukat már fentebb! (Jó, @Doomhammer már zombi, de maguk, ketten, még elgondolkozhatnának!)

Valakik úgy döntöttek, hogy valakit elintéznek (mert édes mindegy, hogy miért) és olyan kontextusban interpretálnak egy mondatot (1 mondatot!), amelyből semmiképp nem lehet kijönni sehogy, de jól biztosan nem. És maguk ehhez asszisztálnak!

Tudják, mi ez?

"ha magadban beszélgetsz,
ő, a zsarnokság kérdez,
képzeletedben
se vagy független,

fönt a tejút is már más,
határsáv, hol fény pásztáz,
aknamező; a csillag:
kémlelő ablak,"

Sőt, még rosszabb! Maguknak áldozatokat szolgáltatnak, lehetőséget nyújtanak, hogy ítélkezzenek felettük! És maguk erre vevők! Bűnrészesévé válnak a lincselésnek! És "önként, kéjjel"!

Most komolyan! Mit művelnek maguk?!

Inkább mondják el jónéhányszor ezt, ez segíteni szokott ilyen helyzetekben:

bbjnick.blog.hu/2009/10/31/mindenszentek_litaniaja

ü
bbjnick

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.31. 15:55:41

@bbjnick:
"Valakik úgy döntöttek, hogy valakit elintéznek (mert édes mindegy, hogy miért)"

Senkit sem erdekel, eldontott-e valaki es mit.

" és olyan kontextusban interpretálnak egy mondatot "

Mert hulyen van megirva az a mondat. "Horn Gyula elmondta, hogy azt az allitasat, miszerint aki nem ert velunk egyet, az elmehet a francba, szovegkornyezetebol kiragadva felreertelmeztek"

"(1 mondatot!), amelyből semmiképp nem lehet kijönni sehogy, de jól biztosan nem."

Dehogynem. Ha rossz az a mondat, akkor bocsanatot kell kerni a hibaert es rafogni mondjuk a figyelmetlensegre. Ha meg a Jesza szerint jo az a mondat, akkor hamar hozzon forrast (nem fog tudni) vagy tunjon a fenebe.

A lenyeg, hogy jol is ki tud ebbol jonni. Vagy legalabbis minimalis karral. Ki nem irt mar le kevesbe sikerult mondatokat? Mindenki leirt.

Ha pedig itt valaki zombi, az maga. Egy szamitogepes szoveggenerator is melyebb ertelmu hozzaszolasokat ir, mint maga.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.31. 15:57:49

@bbjnick: A magyar jobboldalon kötelező hülyének lenni? :(((

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.31. 16:04:28

@Doomhammer: A Ceizel által írt 2-20 százalék elég jelentős belházasság, kérdés, hogy mekkora mintán mérte.

@bbjnick: Tudja, JG nem érdekel különösebben (nem volt nagy numera külügyérként), a liberálbolsi patkányokat meg kifejezetten rühellem.
Azonban "műszaki értelmiségiként" nem fogom szó nélkül tűrni azt, hogy egy egyetemi tanár szarul ír meg egy egyetemi jegyzetet. A dolog persze teljesen más mint SP lopott doktorija, JG nyugodtan maradhat egyetemi tanár, nagykövet stb. Egy "bocsánat, rosszul fogalmaztam" azért nem ártana.

Kandeláber 2012.10.31. 16:10:50

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Az a fajta belterjesség azért nem ugyanolyan, mint mondjuk az európai uralkodóházaké.
Gyakorlatilag ott is szinte mindenki mindenkinek a rokona, de ritkán születnek utódok vérfertőző kapcsolatból.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.31. 16:15:22

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
"A Ceizel által írt 2-20 százalék elég jelentős belházasság, kérdés, hogy mekkora mintán mérte."

A szlovakok 15-45%-a is jelentos. Nem is meglepo a szam, ha a teljes alapito populaciot nehany szaz fore teszik. Ez azonban azt jelenti, hogy - akarcsak Ivadon - a rokonhazassag resztvevoi nem is tudjak, hogy rokonok. Csak a genetikus latja.

Egyebkent Czeizel allitasa nagyon problemas. Hogyhogy 2-20%? Miert ekkora a hiba? A magyarazat az, hogy ez a szeles tartomany kulonbozo kozossegekre vonatkozik. En is konnyeden mondhatnek olyat, hogy a magyarok rokonhazassagi aranya 0.3-40% (az utobbi Ivadon merve, az elobbi az altalanos ertek).

tistedur 2012.10.31. 16:22:55

@Kandeláber: vessen csak egy pillantást a spanyol habsburgok családfájára...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.31. 16:25:53

@Lavrentyij Pavlovics Berija: "nem fogom szó nélkül tűrni azt, hogy egy egyetemi tanár szarul ír meg egy egyetemi jegyzetet"

10/10, touché, ennyi.

És pont az olyan elkötelezett jobboldaliaknak, mint bbjnick és jósdás elvbarátai, nem az lenne a dolguk, hogy mentegetik a sajátoldali szart, hanem hogy elvárják, hogy a saját oldalukon legalább az elkerülhető disznóságok és hülyeségek ne forduljanak elő, hogy a "jobboldali értelmiség" (bármi is az) ne szervilizmusban, cinizmusban és fekáliadobálásban, hanem produktivitásban verje a ballibet, és hogy a tagjai az alapos és jó munkájukkal szerezzenek hírnevet Magyarországnak, és ne az elemi hivatkozási szabályok figyelmen kívül hagyásával vagy lopott doktorival, majd utána szánalmas mosakodással.

tevevanegypupu 2012.10.31. 16:45:14

Az egesz vita meddo es felesleges. Ezek nem hiszenek a szemuknek, nem azt latjak mi tortenik a ciganyoknal es ciganyok kozott, ezek trukkok szazainak hisznek,. Eletukben nem jartak ciganytelepen, eletukben nem beszeltek "igazi" ciganyokkal, - akik persze nem fognak rohanni beszamolni egy gadzsonak szexualis szokasaikrol, eleg nekik ha azt gyakoroljak - nem lattak hoban-fagyban mezitelenul rohangalo kis ciganygyerekeket, 13-14 eves terhes ciganylanyokat, nem erdekli oket, hogy az egesz vilagban hire ment mit muvelnek az emberkereskedo ciganyok..Jeszenszki lehet, hogy nem olvasott tanulmanyokat, statisztikakat amiket a jo eg tudja milyen szociologusok irtak, de van szeme legalabb. Ajanlanam a tilatkozoknak, hogy menjenek be egy ciganytelepre es nezzenek korul..Statisztika meg tanulmanyok, te jo eg..Jeszenszki egyetlen ektelen baromsagot kovetett el es remelem ugy megfizettetik vele, hogy elete vegeig belesantul, ez a seggnyalas Wallenberg ugyben. Tulajdonkeppen szivbol orulok, hogy igy megkapja, hogy "josaggaert" ez a jutalom. Eleteben egyszer igazat beszelt es ezert kell megbuknia.:)

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.31. 16:50:15

@Kandeláber: Az európai uralkodóházak bajaira jó példa II. Károly spanyol király, ott rendes belterjesség volt, durva következményekkel.

@Doomhammer: A founder effect nekem is gyanús volt, ez a magyar cigányok között is így lehet.

C. írta, hogy a különböző mintákban itt szórt, az viszont tényleg kimaradt, hogy az egyes minták mekkorák (és mennyire reprezentatívek az országos helyzetre, ill. a különböző cigány népekre). A 0.3% valószínűleg az országos átlag.

@Holger Hartland: Nem tudom, hogy a többi jósdás mennyire állt ki SP mellett, egyedül bbj határozott kiállása maradt meg.
JG esete egy kicsit bonyolultabb: ha az ember nem mozog tudományos körökben, akkor tényleg nem érti, hogy mi a baj, és a liberálbolsik tényleg kitettek magukért (igény az volna rá).

tevevanegypupu 2012.10.31. 16:51:21

@Holger Hartland:

Ha a jobboldali ertelmiseg ki meri mondani az igazsagot akkor vege szokott lenni..Nekik nincsenek olyan kapcsolataik mint civilizalt balliberalis ertelmisegunknek, akik vilagga kiabaljak es lesoprik azt az igazsagot ami ugyan letezik, de nem kedvez a balliberalisoknak. Volt maoistak, 68-as zsidok es kommunistabol lett demokratak manapsag tobben vannak az EU vezeteseben, ujsagoknal es altalaban olyan helyeken, ahol konnyeden elnyohatjak azt az "igazsagot" amit maga kovetel. Es nem restellik hulyenek nezni a zembereket - akik sajnos valoban vannak olyan hulyek, hogy nem is erdekli oket - es hazudni, intirkalni es manipulalni. Elhiheti, hogy erre a valasz nem szellemi termek kell legyen - nem erdemlik meg - hanem fekalia. Abbol ertenek..:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.31. 16:58:50

@Shyad-Khourongai: már miért lenne a villamosmérnöknek jelenleg az alapja?

régen se volt tudomány, most se az, csak régen volt értéke, ma már elfoglalták a sznob barbárok a szakmát.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.31. 17:03:49

@Holger Hartland: igen, jeszenkszki nem véletlenül dobta most ezt be, besszéljünk róla, rágjuk a gumicsontok
jeszkó ezt mondta, kit érdekel? miért kell lovagolni ezen értelmes embernek? hadd mondjon amit akar a vén eu-párti majom.
lássátok, már most gyülekeznek az atv-ben petícióznak tanérok-diákok mindjárt jeszkó ellen, hajrá.
szerencsétlen tudatlan ostobák.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.31. 17:04:43

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

No, ha maga műszaki értelmiségi (és nem fogja szó nélkül hagyni, hogy egy egyetemi tanár szarul ír meg egy egyetemi jegyzetet:-)), akkor azt mondja meg nekem, hogy mi a baj ezzel a mondattal (azon túl, hogy (általánosan) igaz):

"Azért van, hogy olyan sok roma szellemileg leépült, mert a roma kultúrában megengedett, hogy testvérek, vagy unokatestvérek házasodjanak, vagy akár anélkül szexuális életet éljenek egymással”

Olvasta a jegyzetet? Tudja, milyen kontextusban olvasható a fenti mondat? Mi a súlya, mi a jelentősége a szöveg gondolatvezetésében?

Egy általánosságban megfogalmazott mondaton mennyiben kérhető számon statisztikai pontosság?

Itt ez a mondat:

Magyarországon azért terem sok gyümölcs, mert magas a napsütéses órák száma.

Igaz hát, általánosan igaz. De megtehetjük azt is, hogy hazugnak kiáltjuk ki és a megfogalmazóját elüldözzük a közéletből és a szakmájából, mert: mi az hogy sok?; mi az, hogy gyümölcs?; mi az, hogy magas?; mi az, hogy napsütéses órák száma? stb. Hol vannak a definíciók? És hol vannak a statisztikák?

A Jesza-ügy egy aljas hazugság, hecckampány, a csőcselék heccelése.

Én, lényegében, elmondtam, amit akartam.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.31. 17:07:36

@bbjnick:

Igaz hát, általánosan igaz.=Igaz? Igaz hát, általánosan igaz.
mi az, hogy napsütéses órák száma?=mi az, hogy napsütéses óra?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.31. 17:18:44

@tevevanegypupu:

Ha meg nem sértem, hiányolom a Jósdáról!:-)

ü
bbjnick

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.31. 17:34:06

@bbjnick: Nem (valószínű, hogy) igaz, mert az ok-okozati kapcsolatot bizonyítani kell. Pl. az (askenázi) zsidókról köztudott, hogy jelentős mértékű belterjesség figyelhető meg náluk (kevésbé ismert, hogy a japánok is érintettek, bár kevésbé), az ezzel együtt járó számos genetikai betegséggel, mégsem szokás mentális retardációról beszélni a körükben (valószínűleg azért, mert nem is nagyon térnek el ebben az átlagtól). Ha a zsidóknál nem okoz mentális retardációt a belterjesség, akkor a cigányoknál miért?

Nem számít a kontextus, ez a tudományos munka, ott az állításokat bizonyítani kell (vagy saját megfigyeléssel, vagy korrektül hivatkozott más munkák alapján).

Ha egy kertészmérnöki hegyzetben ezt leírja egy tanár, azt el kell csapni. Pl. azért, mert a Szaharában még magasabb a napsütéses órák száma, oszt' mégsem terem semmi.

Egyébként Vásárhelyi "lámpaernyő" Máriát is ilyen vehemensen védené?

Tehetetlen Dodó 2012.10.31. 17:49:26

@bbjnick: Azt ígérte, mire beköszönt a tél, visszajön.
Azt már féllábon is kivárjuk.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.31. 18:03:03

@tevevanegypupu:
"Eletukben nem jartak ciganytelepen,"

Ó, jó, hogy látom. Meséljen, milyen kaland érte, amikor cigánytelepen járt?

Egyébként hallotta, hogy újabb menyasszony esett kegyetlen gyilkos áldozatául? Ez utóbbi éppen Győrben. Csak azért említem, mert magával beszélgettem Fabiola szomorú történetéről, akinek már a menyasszonyi ruhája is megvolt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.31. 18:07:55

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
"A founder effect nekem is gyanús volt, ez a magyar cigányok között is így lehet."

Nem lenne gond, ha keverednének. De még egymással se mindig házasodnak az egyes csoportjaik. Ennek ellenére érdemes meggondolni, hogy a súlyosan beltenyésztett Ivádon se tapasztalni az örökletes betegségek mérhető növekedését.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.31. 18:27:21

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

"Egyébként Vásárhelyi "lámpaernyő" Máriát is ilyen vehemensen védené?" --- kérdezi.

Meglehet, már volt is rá precedens.

"Nem számít a kontextus, ez a tudományos munka, ott az állításokat bizonyítani kell (vagy saját megfigyeléssel, vagy korrektül hivatkozott más munkák alapján).

Ha egy orvosgenetikai szakanyagban szerepelne a mondat (minden hivatkozás, kommentár és magyarázat nélkül), akkor igaza volna. Ezzel szemben Jesza "a Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének magántanára a tavaszi félévben »Post-Communist Europe and Its National/Ethnic Problems« címmel tartott órát főleg külföldi diákoknak." Vajon, a napsütéses órákra és a gyümölcstermésre vonatkozó (általános) mondat ugyanilyen indulatokat váltana ki egy hasonló témája jegyzet mondatai között?

Ha egy kertészmérnöki hegyzetben ezt leírja egy tanár, azt el kell csapni. Pl. azért, mert a Szaharában még magasabb a napsütéses órák száma, oszt' mégsem terem semmi." --- írja.

S igen, egy kertészeti jegyzetben (minden hivatkozás, kommentár és magyarázat nélkül) elég kajla lenne a napsütétes órákra és a gyümölcstermésre vonatkozó (általános) mondat, de nem hiszem, hogy nemzetközi botrányt váltana ki.:-)

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.10.31. 18:44:55

@bbjnick: "Tudja, milyen kontextusban olvasható a fenti mondat? Mi a súlya, mi a jelentősége a szöveg gondolatvezetésében? "

Itt a lap, amin szerepel:
index.hu/belfold/2012/10/26/jeszenszky_geza_szerint_a_romak_kozott_hazasodhatnak_a_testverek/

Amúgy tényleg hülyeség, mert a cigányok nem házasodnak testvéreikkel. Beindex.hu/belfold/2012/10/26/jeszenszky_geza_szerint_a_romak_kozott_hazasodhatnak_a_testverek/

Belterjesség, genetikai romlás az persze van. Egyszer jártam egy durva cigánytelepen, kapásból láttam három süketnéma kiscsajt.

Alfőmérnök 2012.10.31. 18:46:00

@bbjnick: "Tudja, milyen kontextusban olvasható a fenti mondat? Mi a súlya, mi a jelentősége a szöveg gondolatvezetésében? "

Itt a lap, amin szerepel:
index.hu/belfold/2012/10/26/jeszenszky_geza_szerint_a_romak_kozott_hazasodhatnak_a_testverek/

Amúgy tényleg hülyeség, mert a cigányok nem házasodnak testvéreikkel.

Belterjesség, genetikai romlás az persze van. Egyszer jártam egy durva cigánytelepen, kapásból láttam három süketnéma kiscsajt.

tevevanegypupu 2012.10.31. 18:58:27

@Doomhammer:

Jaj, majd megyek am kitargyalni, lattam..
Egyebkent ha hiszi ha nem - maga meg azt hiszem szinte gyermeki korban van, nem tudhatja - regen a mi varosunkban (meg mashol is) egesz jo viszonyban voltak a ciganyok meg a magyarok. Akkoriban meg az asszonyok es az emberek is hagyomanyos ruhaikban jartak, lehetett veluk beszelgetni, nem feltunk egymastol es hat eleg sok mindent megtudhatott az ember. Meg nekunk volt egesz nagy ciganytelepunk is a varos szelen, azon at kellett menni az egyik temetohoz, szoval lattam. Egyebkent ne higgye, hogy az ellenseges szandek iratta velem amit, hanem a szanalom. rettenetesen sajnalom azokat a gyerekeket, leanyanyakat, meg a csaladon beluli eroszakot is..
Muszaj lenne vegre szembenezni vele es intezkedni. De ahogy mar irtam is masnak, ez a mindenkori kormany feladata lenne, mert tanulmanyok ezrei keszulhetnek, ha csak ennyiben marad a dolog..

tevevanegypupu 2012.10.31. 18:58:28

@Doomhammer:

Jaj, majd megyek am kitargyalni, lattam..
Egyebkent ha hiszi ha nem - maga meg azt hiszem szinte gyermeki korban van, nem tudhatja - regen a mi varosunkban (meg mashol is) egesz jo viszonyban voltak a ciganyok meg a magyarok. Akkoriban meg az asszonyok es az emberek is hagyomanyos ruhaikban jartak, lehetett veluk beszelgetni, nem feltunk egymastol es hat eleg sok mindent megtudhatott az ember. Meg nekunk volt egesz nagy ciganytelepunk is a varos szelen, azon at kellett menni az egyik temetohoz, szoval lattam. Egyebkent ne higgye, hogy az ellenseges szandek iratta velem amit, hanem a szanalom. rettenetesen sajnalom azokat a gyerekeket, leanyanyakat, meg a csaladon beluli eroszakot is..
Muszaj lenne vegre szembenezni vele es intezkedni. De ahogy mar irtam is masnak, ez a mindenkori kormany feladata lenne, mert tanulmanyok ezrei keszulhetnek, ha csak ennyiben marad a dolog..

tevevanegypupu 2012.10.31. 19:01:38

@Tehetetlen Dodó: @bbjnick:

Nem tudok hozzaszolni Penzenhofferhez.Eletemben nem hallottam rola.:)

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.31. 19:46:45

@Doomhammer: Valószínűleg kicsi a minta, ill. nem elég régóta űzik a belterjességet. Azért az ivádiakat nem ártana genetikai tanácsadásra küldeni házasságkötés előtt.

@bbjnick: Mi a csuda, mi volt a precedens?

Ez egy egyetemi jegyzet, ami sikertelenül merészkedett be a soft science (társadalomtudomány) területéről a hard science (orvostudomány) területére.
Az előző mondatok kifejezetten PC-k, ráadásul JG ezt mostanában írta (van egy olyan gyanúm, hogy Molnár Oszi után), nem tudom mi ütött bele. Ha az ok-okozati kapcsolat nélkül írja le a mondat két felét (kihagyva a testvérek közötti szexuális kapcsolatot), akkor nem lehetett volna belekötni.

Alfőmérnök 2012.10.31. 20:16:09

@tevevanegypupu: Az Magánál nem szokott akadály lenni.

Silcon 2012.10.31. 20:30:28

@Lavrentyij Pavlovics Berija: "Ha van olyan szociológia kutatás, ami ezt alátámasztja ..., akkor miért nem hivatkozza a könyvben?"

mek.oszk.hu/02000/02048/02048.pdf
42. oldal aljától.

Silcon 2012.10.31. 20:38:47

@Lavrentyij Pavlovics Berija: "Mi a csuda, 91-ben az ÉS még nem volt liberálbolsi fészek?"

Nem "ÉS" (Élet és Irodalom) hanem Élet és *Tudomány*.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.31. 20:54:18

@tevevanegypupu:
"regen a mi varosunkban (meg mashol is) egesz jo viszonyban voltak a ciganyok meg a magyarok."

Azt tudja, hogy a II. vh. során még a nyilasok is meg voltak győződve arról, hogy a cigányok árják?
nol.hu/lap/forum/20101015-a_jobbik__a_nyilasok_es_a__ciganykerdes_
"A nyilasok egyik „fajbiológiai” szakértője,Hargitai Zsolt 1941 őszén kétoldalas „szakvéleményt” szentelt a „cigányfajiság” kérdésének és más fajúakkal való keveredésük következményeinek. (OL-P1351-11. t.) Hargitai elmeszüleménye a 96-os számot viseli, és 1942. december 22-én iktatták a nyilas Országépítési Irodán. Bevezetőjében megállapítja, hogy a cigány nép hindu eredetű, tehát ősárja fajiságú, szabadságszereteténél fogva „vándornép”. Mivel a vendéglátó népek vele szemben tanúsított elzárkózása folytán nem keveredhetett más népekkel, cigány beltenyészet alakult ki, amely azonban fajspecifikus jegyeket hordoz. Bár általában a beltenyésztésű népek körében gyakori a meddőség, a cigányok körében elmaradt a szaporodási képesség hanyatlása és a fejlődési és szellemi zavarra való hajlam is. Ezt azzal „magyarázza” Hargitai, hogy vándorlásuk során idegen cigányokkal keveredtek, s ez vérfrissüléssel járt. A cigányokat az iromány miszticizmusra hajló, babonás, szellemekben hívő népként „jellemzi”. A cigányok nem ismerik az emberi élet sérthetetlenségének a fogalmát, nem tisztelik a magántulajdont, megbízhatatlanok, képmutatók. Hargitai következtetése szerint a cigányok keveredése az államalkotó és kultúremberfajtákkal káros. A cigány nem cigány „vérkeveredésből” származó egyedek asszimilálódni képtelenek, utódaik korcsok lesznek. Az ilyen korcsokban például a bűnözésre való hajlam öntudatossá válik, már értik, fölfogják, hogy bűnöznek, de ezt öntudatosan teszik. Hargitai Zsolt egy „szaktekintélyre”, Orsós Ferenc patológusprofesszorra, akadémikusra, a Felsőház tagjára hivatkozik, aki az 1941. XV. (fajvédelmi) törvény tárgyalása során a németországi cigányvizsgálatokra hivatkozva javasolta a zsidó–magyar vegyes házasságok és (konszenzuális) szexuális kapcsolatok megtiltásán túl a cigány–magyar „vérkeveredés” büntetőjogi eszközökkel való meggátlását is. Hargitai azt már nem tette hozzá, hogy akkor, 1941. július 18-án a Felsőházban Orsós akadémikust kinevették, javaslatát még csak vitára alkalmasnak sem találták. Főleg azért nem, mert a Felsőházban helyet foglaló képviselők sziklaszilárdan meg voltak győződve arról, hogy a cigányok – árják."

A szerző ugyanaz a Karsai, aki feldobta Jeszenszkyt a norvégoknál.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.31. 21:25:34

"A vérrokonság a vizsgált 24-ből 15 családnál fordult elő, ez 62,5 %.
9 családban vidékről hozott magának feleséget a férj. Rendszerint unokatestvér unokatestvérrel
kötött házasságot, de előfordult testvér és féltestvér és egyéb variáció is. Egyik legkirívóbb
eset, a 13. sz. családnál, ahol a házasok anyáról testvérek.

Korábban a férj-feleség egy családban élt, a mostoha apja egyben apósa is O. Gy-nek. Egy
másik esetben O. Gy. elvette testvérének a lányát. Több családnál már az előző nemzedék is
hasonló rokonságban állt egymással. Ezt visszafelé kibogozni szinte lehetetlen, lévén
mindenki Orsós, és a keresztnév gyakorisága is magas. Pl. Orsós Jánosból van 10.

A 62,5 %-os rokonházasság a vizsgált gyermekek 68,57 %-át érinti.

Megfigyelésünk alapja annak, hogy az olyan családoknál, ahol vidékről jött a feleség, más
kultúrfokról indulnak a gyerekek, még akkor is, ha minden más környezeti körülményük
megegyezik a többi családéval.
(Pl. 15. 16. 17. 24. sz. családnál) Az ilyen gyerekekkel - már a körülményekhez képest - öröm
dolgozni. Viszont nyugtalanító, hogy őket is érik 10 éves koruk után olyan környezeti hatások,
amelyek gátolják őket abban, hogy befejezzék az általános iskolát.

A családok 25 %-ában fordul elő szellemi,
29,17 %-ában testi fogyatékos.
Ez nyilván az előbbiek következménye:
rokonházasság 62,5 % fogyatékos 54,14 %

Tehát majdnem minden rokonházasságra esik valamilyen fogyatékos. Újabban a szülők haza
sem hozzák szülés után az olyan gyermeket, amelyiknek úgynevezett „hibája” van. Vagy ha
igen, addig üldözik, kínozzák őket, míg vissza nem veszik tőlük.

Az ilyen gyermekek még szörnyűbb helyzetben vannak, mert saját fajtájuk gyötrését kell
elviselniük. Mindenre felhasználhatók. Főként lopásra."

Linket lásd itt: @Silcon:

ü
bbjnick

tevevanegypupu 2012.10.31. 21:29:19

@Doomhammer:

Hogy miket elo nem keres. Soha egy pillanatig nem fordul meg ilyesmi a fejemben, ki arja meg ki nem, abszolut nem kerdes, hogy minden ember ember, csak a hoember nem ember..Itt nem ez a problema, itt a szokasokrol van szo, ami esetleg termeszetes lehet egy teljesen mas kulturaban felnott embernek, az tokeletesen visszataszito lehet a masiknak.

Muzulmanok es zsidok kozott is termeszetes dolog a rokonhazassag, egyutt a csalad es egyutt a vagyon. Ugyanezt kovettek az uralkodohazak is.:)

Itt a problema az lehet - valaki mar irta elobb, nem emlekszem ra, hogy ki - hogy a gyerekek megszuletnek (marmint a verfertozesbol), es valoszinuleg gyengebbek, erzekenyebbek, esetleg szellemi, testi hibaval jonnek a vilagra amit kezelni lehetne, es akkor sikerulne viszonylag normalis eletet elniuk. De ezeket a gyermekeket is hagyjak csak ugy felnoni mint a gombat, nemigen torodnek veluk, es ilyen esetben meg egy teljesen egeszseges gyermekbol is lehet szellemileg visszamaradott, hat meg egy verrokonsagbol szuletettbol. Es ha sok testi es szellemi hibas gyermek van, az feltunik.

Na most ha ezt szova teszi valaki, nem egeszen ertem, hogy ez miert baj, miert rasszizmus es kikozosites. Meg akkor sem ertem ha altalanosit, ezen nem sertodhetnek meg..

Mikor 1963 utan lassacskan az embereket Magyarorszagrol kiengedtek Nyugatra, akkor mi magyarok elozonlottuk Becset, de penzunk az nem volt. Es a sok csabitasnak nem voltunk kepesek ellenallni, es hat eleg sok magyar honfitarsunkat elkaptak, amint eppen fizetes nelkul ohajtottak tavozni az aruhazakbol. Olyannyira, hogy lassan megjelentek a feliratok itt-ott, hogy "Magyar, ne lopj"!

Namarmost ezen sokan felhaborodtak es sertonek talaltak, de ha jobban belegondolunk sajnos a felszolitas teljesen jogos volt..Hat ez a helyzet az altalanositasokkal.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.10.31. 21:51:33

@Silcon: Khm, és a magyar állam tétlenül nézte a (fél)testvérek közötti házasságot?
Szegény hülye JG miért nem erre a tanulmányra hivatkozott, miért a BJG-re? Bár még így is gond van a minta méretével.
Bár ez a cikk sem túl precíz, ilyesmik vannak benne:
- Meghatározó szerepe van a vérrokonságnak, az anyagi (sic!) szervezet felkészültségének, aminek
következtében a születési súlyuk is jóval az átlag alatt van.
- A családok 25 %-ában fordul elő szellemi,
29,17 %-ában testi fogyatékos.
Ez nyilván az előbbiek következménye:
rokonházasság 62,5 % fogyatékos 54,14 %
Nyilván?
Nincs olyan család, amiben mind szellemi, mind testi fogyatékosság van?

ÉS vs. ÉT: erre már felhívták a figyelmemet :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.31. 22:04:22

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Ha visszamegyünk az Internet előtti időszakra (pontosabban: a rendszerváltás előtti időkre) nagyon sok, a kérdéssel kapcsolatos tanulmányt vagy hivatalos vizsgálati anyagot találunk. De mióta a cigánykérdés nem szociológiai, hanem emberi- és kisebbségijogi kérdés, ugyan, ki teszi ki magát annak, hogy egy ilyen kérdésben hivatalosan vizsgálódjon vagy nyilatkozzon?! Ezen kellene egy kicsit elmélkedniük (és azon, hogy ennek milyen társadalmi következményei vannak) és nem Jesza hivatkozástechnikáján!

ü
bbjnick

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.31. 22:13:47

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Gézánkat nehéz lenne megvédeni, mert egy félkegyelmű senkiházi. Aki őt bárminek kinevezi vagy alkalmazza, az magára vessen. Én nem tudom, Jeszenszkynek milyen diplomája van, és mit tanít, de nyilvánvalóan a cigány kultúra és annak szokásai meghaladják értelmi képességeit. Szeretünk rosszat mondani és gondolni a cigányokról, nem alaptalanul. Azonban hülyeségeket világgá kürtölni legfeljebb egy blogban menő, nem egy ország nagyköveteként.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.10.31. 22:14:49

@bbjnick: Maga meg csak cigányozni meg zsidózni szeret.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.31. 22:33:02

@tevevanegypupu:
nezze, a sztereotipiaknak van egy szabalya, ami meg a jogban is mukodik. jogos hasznalni egy sztereotipiat, ha statisztikailag igazolhato. peldaul ha az arabok repulogepeket robbantgatnak (es a nemarabok joval kevesebbet) akkor jogos kivenni az arabokat es extra ellenorzesnek alavetni oket. ha az illegalis penzvaltoknal sok, ismeretlen eredetu penz van, akkor erdemes megkerdezni azokat, akiknel sok keszpenz van, hogy honnan szereztek (ill. erdemes rablogyilkossag aldozataul valasztani, ez egy pecsi buneset, majusban tortent).

az egyetlen szabaly, hogy a sztereotipia alapjan bevezetett intezkedessel nem erositheti a sztereotipiat. ha egy munkakort sose toltott be no, akkor nem hivatkozhat erre a statisztikara es zarhatja ki a noket a jovoben is. ha a ciganyok lopnak, akkor nem csukhatja le oket pusztan az alapjan, mert ciganyok - a bortonviseltek 50%-a visszaesik.

de amugy a sztereotipiakban semmi rossz nincs. hs megfelelnek a valosagnak.
a

tevevanegypupu 2012.10.31. 23:16:49

@Doomhammer:

Nem tudom keszul-e statisztika. Mindenesetre az helyes, hogy a torveny bunteti. Es nem csak ciganyoknal fordul elo ilyesmi, hallani masoknal is, mikor egy apa megtamadja a gyermeket. Olvastam olyat is a franciaknal - nem ciganyok kozott tortent - hogy egy kislanyt ot eves koratol gyalazta meg az apja, es a kislany sokaig azt hitte, hogy ez termeszetes, mas apak is igy csinalnak. Van verfertozes az araboknal, zsidoknal is, altalaban olyanoknal fordulhat ez elo viszonylag gyakran, akik zart kozossegekben elnek, nem nagyon mozdulnak ki abbol a gettobol vagy minek nevezzem, amibe onkent elnek. Nem kozoskodnek masokkal es elobb-utobb eljutnak sajat csaladjuk lanyaihoz.

Jeszenszkit valakik nagyon utalhatjak es ugy tunik nem volt eleg, hogy rendezett egy ilyen Wallenberg fele dzsemborit, meg azt sem engedtek meg neki, hogy reszt vegyen ezen az unneplesen. Ez nevetseges is es nagy szegyen, de nem Jeszenszkire nezve. Tanulsag a tortenetbol nincs, nem is lehet, ezek az emberek nem tanulnak semmibol. Romlottak es butak, Ugyan nagyon sokan vannak ilyenek, de altalanositani termeszetesen nem lehet ugyebar..nincs roluk statisztika.:)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.10.31. 23:55:37

@tevevanegypupu:
en ertem, hogy nem allhat neki minden elethelyzetnek egy statisztikai evkonyvvel es kezdhet el (ismeretlen eloszlasu) valoszinusegeket kozeliteni valamivel, amit ismer (ismert eloszlasokkal). ha rosszarcu embert lat az utcan, elsunnyog, alkalmasint indokolatlanul.

most azonban ritka luxusban van reszunk. van egy kijelentes es van idonk is atragni. mar csak azert is at kell ragni, mert sok mulik azon, hogy elfogadjuk vagy elvetjuk az allitast. ha a ciganyoknal altalanos s verfertozo kapcsolat, akkor az a populacio kepezhetetlen. ha nem, akkor kepezheto. es ez messze tulmutat a jeszan.

ekkor viszont nem sporolhatjuk meg a statisztikat. nem tehetunk altalanosito allitasokat arra alapozva, hogy mit mondanak a helyi tanitonak egy somofyi faluban elo kicsi es elzart beas kozosseg tagjai, az egesz kepet kell latnunk.

maga ott volt a "gyilkosok" kommentfolyam elejenel, amikor meg kegyetlen ciganygyilkosoknal tartottunk. nehany tucat gyilkossal kesobb vagyunk, akiknek csak kis resze volt cigany es nem is a legkegyetlenebbek. a gyakorlat faraszto, de nem megsporolhato, ha olyan sztereotipiakat akar, amire alapozva hatekonyan epithet - cselekvesi tervet, torvenyeket, akarmit. ezert kiakaszto, hogy egy egyetemi tanar tanulok szazainak agyaba ver olyan sztereotipiakat, amelyeket nem tud alatamasztani.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.01. 00:33:26

@Doomhammer: "ha a ciganyoknal altalanos s verfertozo kapcsolat, akkor az a populacio kepezhetetlen."

Tényleg? Az az egész populáció, ugyan miért? Ez így terelés. A jelenség megfékezhető, orvosolható, de csak akkor, ha a diplomájuk után döntési pozíciókba kerülők eleve hallottak a problémáról, a döntéseikben szempontként szerepel.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.01. 07:20:39

@Lavrentyij Pavlovics Berija: gazdasági népi balos, de nemzeti, de keresztény, tehát jobbos, vagy nemzeti
majdnem mint én

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.01. 07:32:15

@Silcon: hoppá, komoly.
én nem tudom mi a fenéért kell ezen rugóznia bárkinek is.
is is teljesen korrekt az öreg, mikor kifejti, mi lenne a rasszizmus, nagyon okos:
mandiner.hu/cikk/20121031_botrany_lett_jeszenszky_mondataibol

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.01. 07:33:03

@Shyad-Khourongai: menjél tüntetni és petíciózni, hátha abbahagyja, majom

tevevanegypupu 2012.11.01. 07:44:03

@Doomhammer:

Ha kulonosen kegyetlen gyilkossag tortenik akkor valoban hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy ezt csak cigany tehette, es ezt tesszuk elozo tortenesekre hivatkozva, bar errol sincs statisztika. Aztan kiderult tobb esetben, hogy nem is ugy volt, egyre gyakrabban kovetnek el tisztes magyar csaladapak, gyermekek es unokak is olyan modon gyilkossagot, ami nem volt "szokas".

Ha errol targyalni akarunk, mondhatjuk azt is, hogy errol nagyreszt azok a filmek is tehetnek amiket eloszeretettel jatszanak mozikban es televiziocsatornakon. Manapsag nem "csak" eros felindulasbol, szerelemfeltesbol, gyuloletbol olnek, hanem barmiert, pusztan azert is mert per pillanat valami nem tetszik. Mndhatnam azt is, hogy sokszor egeszen irracionalis modon, hiszen gondoljon azokra a soproni gimnazistakra akik szo nelkul lelottek a loter gazdajat fegyverekert. Eszukbe sem jutott - nem csak az, hogy masnak az eletet szigoruan tilos elvenni - hanem az sem, hogy pillanatokon belul elkapjak oket.
Ezt valtozatlanul a szemet filmek, szemet irodalom es a megvaltozott tarsadalmi viszonyok szamlajara irhato.

Es mivel mostanaban szinte havonta hallunk valami eszement szornyusegrol, lassan ott tartunk, hogy bizony altalanositani kell..mivel soha nem tudhatjuk, kin tor ki megint az orulet..Beszelni kell rola es figyelmeztetni, sot ugy beszelni rola, hogy az embereket egy bizonyos mertekig gyanakvova tegyek. Es igen, altalanositva..

Igy van ez a ciganyoknal elofordulo verfertozesekkel. Orvosok, anyascsecsemo otthonok, szeretetszolgalatok tudnanak meselni errol, de persze nem teszik. Es miert nem? Mert felnek. Jeszenkszki esete bizonyitja, hogy joggal. Mert azokat belyegzik meg ugyanis akik a problemarol beszelni akarnak, akik figyelmeztetnek. Igy aztan az egyetemistakat sem fgjak oktatni ilyesmirol, mivel nem lehet tudni, hogy nem akad-e valami szabad madar kozottuk akik felhaborodva rohan valami hasonszoru sajtohoz "leleplezni a gonosztevot" aki kepes bantani szegeny hatranyos helyzetu nepcsoportot.

Pedig kellene a nyiltsag, az un. tarsadalmi parbeszed es nem csak errol meg akkor is, ha Magyarorszagot holmi heringzabalok es volt maoista kulturalis forradalmistak emiatt elitelik. Mert ez a mi problemank, az elobbiek pedig ott vannak szeles ivben..ahol vannak.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.01. 08:46:17

@Doomhammer: Én nem ismerek jó sztereotípiát. Olyat meg végképp, ami a jogban is működik. Ilyen tréfás dolgokat már nem mondjon.
A statisztikai megállapítás nem azonos a sztereotípiával, a hasonlóság ellenére sem.
A cigányok bűnözési hajlama eredendően nem is bűnözési hajlam, hanem a kultúrájuk asszimilációs képességének hiányából fakadó természetes ellenállás a befogadó kultúrával szemben. Ettől még nem szeretjük. Viszont, ha félrekezeljük a tünetet, és azt hisszük, ha a cigányoknak fényűző életet biztosítunk, akkor megváltoznak, csalódnunk kell majd. Habár ezt illetően is van a kultúrájukon belül differenciáltság, ezt feltétlenül meg kell jegyeznünk. Ám tény, a cigányok nem a megélhetésért lopnak, hanem azért, mert "parasztok" által végzett munkát lenézik. A szocializmusban rákényszerítették őket a munkára, volt biztos fizetésük, mégis a börtönök cigányokkal voltak tele.
A cigány kultúra olyan ősi variánst hordoz magában, amely képtelen alkalmazkodni a társadalmi változásokhoz. A fehér embernek a változás szinte természetes, hiszen azért él, hogy környezetét folyton befolyásolja saját jobb boldogulása érdekében. A cigányok ilyesmire képtelenek, ezért minél modernebb társadalom a befogadójuk, annál inkább kiszorulnak belőle a perifériára.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.11.01. 11:31:49

@Shyad-Khourongai:
" Olyat meg végképp, ami a jogban is működik. Ilyen tréfás dolgokat már nem mondjon. "

Akkor mondja meg, mi történik akkor, amikor a bíró eldönti, hogy halált okozó testi sértés vagy emberölés történt? Van két sémája - vagy sztereotípiája - és eldönti, közülük, melyikbe szuszakolja bele az ügyet. Nyilvánvalóan mindkettőből kilóg az ügy - amelyikből kevésbé, az lesz az ítélet. A következmény nem csekély - akár 2-3-szoros büntetés.

Olvasni kellene.
www.amazon.com/Profiles-Probabilities-Stereotypes-Frederick-Schauer/dp/0674011864

"A cigány kultúra olyan ősi variánst hordoz magában, amely képtelen alkalmazkodni a társadalmi változásokhoz."

És a magyar kultúra milyen ősi variánst hordoz magában?
tirpakbokretas-migrations.blogspot.hu/2011/08/vas-bune.html

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.11.01. 11:38:46

@tevevanegypupu:
"Orvosok, anyascsecsemo otthonok, szeretetszolgalatok tudnanak meselni errol, de persze nem teszik. Es miert nem? Mert felnek. Jeszenkszki esete bizonyitja, hogy joggal. Mert azokat belyegzik meg ugyanis akik a problemarol beszelni akarnak, akik figyelmeztetnek. "

Kicsit feljebb a Journal of Medical Genetics-ben 3 cikket is találtunk hirtelen, ami a cigányok beltenyésztettségéről szól. Ezek nem légből kapott állítások, hanem komoly orvosi kutatások eredményei. Nem is hallgattatja el őket senki, ugyanis a genetikusok imádják a beltenyésztett közösségeket, akár olyan szinten, hogy üzletet alapítanak rá, mint az izlandiak tették.
www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1158968,00.html
Az izlandi is egy súlyosan beltenyésztett közösség, ahol ráadásul az egyének évszázadokra, akár 1000 évre is vissza tudják követni a családfájukat - aranybánya öröklődő betegségek kutatásakor.

Viszont az izlandiakra valamiért mégse mondják, hogy debilek a beltenyésztés miatt. Mert nem igaz, azért.

tevevanegypupu 2012.11.01. 12:10:45

@Doomhammer:

Nyugodjon meg, ha majd kb. 800 ezer izlandi koltozik ide es valoban beltenyeszet van, akkor majd rajuk is mondjak. NEM lehet beltenyeszni, NEMlehet sajat gyereket ilyesmire kenyszeriteni, nem lehet elfogadni! Persze orvosoknak, tudosoknak, szociologusoknak es ferde lelku muveszeknek ez a terulet nyilvan kincsesbanya..tanulmanyi lehetoseg.

De nalunk mint tudjuk nem csak az a baj, hogy ciganyok igy elnek, a baj ott tetezodik meg pluszban, hogy ezeket a gyermekeket vagy felnott embereket arra hasznaljak, hogy keregessenek, zaklassanak. Es ez az igazan felhaborito, megpedig nem is azert mert egy szerencsetlen beteg kunyeral par forintot, hanem az, hogy erre kenyszeritik, mondvan, hogy az emberek tobbsegenek megesik a szive egy beteg gyermeken, lanyon. Erdekes modon fiukat nem latni nagyon ilyen "munkan", gondolom meg egy beteg ferfit vagy fiut is tobbre becsulhetnek a cigany arsadalomban, mintsem hogy ilyesmire szanjak.

A botrany es embertelenseg elsosorban - a verfertozesen kivul - itt van. Tudja nagyon meglepne, ha az izlandiak is igy elnenek..

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.11.01. 12:20:31

@tevevanegypupu:
"Nyugodjon meg, ha majd kb. 800 ezer izlandi koltozik ide es valoban beltenyeszet van, akkor majd rajuk is mondjak."

Sajnos a 800 ezres szám nem tesz jót a beltenyészeti érvnek. 800 ezres közösség már akkora, hogy benne a beltenyészet elkerülhető.

Ezzel szemben Izland lakossága csupán 320 ezer fő, ezért webes alkalmazást fejlesztettek, nehogy véletlenül valaki összekeveredjen az unokatestvérével.
newsfeed.time.com/2012/02/09/icelanders-avoid-inbreeding-through-online-incest-database/
"Nowadays, some light Internet stalking is as common a pre-date ritual as showering or putting on a clean shirt. But for Icelanders, that online screening process can include running a date’s name through a genealogical database.

Sound ridiculous? Consider this: when you live in an isolated nation with a population roughly the size of Pittsburgh, accidentally lusting after a cousin is an all-too-real possibility. But a search engine called Íslendingabók (the Book of Icelanders) allows users to plug in their own name alongside that of a prospective mate, determining any familial overlap. The site claims to track 1,200 years of genealogical information about the island’s inhabitants. Anyone with an Icelandic ID number — that is, citizens and legal residents — is accounted for, the New York Daily News reports."

Képzelje, mi lehetett ott, amíg nem volt internet.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.01. 13:45:05

@Doomhammer: Doom, öreg harcos! Bocs, hogy bele vaú-vaú, de a bíró halált okozó testi sértés és gyilkosság között általában szakmai kritériumok alapján dönt. Ilyen például a felderített indíték, az okozott sérülés testi területe, a használt eszköz, stb. Például széklábbal, ha bokán vágsz valakit, és az ijedtében legurul egy lépcsőn, amibe belehal, az nem lesz gyilkosság. Az sem, ha valakit egy bicskával combon szúrnak, és elvérzik. Az a gyilkosság, mikor az erőszakos cselekmény létfontosságú szerv elleni támadással valósul meg.
A bírói függetlenség egy olyan jogdogmatikai kérdés, amelyről sok vita folyik. A gyakorlatban tényleg előfordulnak szép számmal előítéletes bírók, de egy bíró nem maga a JOG. Sajnos, teszem hozzá.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.11.01. 16:40:40

@Mr Falafel:
Mondandóm lényege az volt, hogy a halát okozó testi sértés és az emberölés egy-egy séma (a sztereotípia a séma egy másik neve). A maga állításai ezt kiegészítették azzal, hogy ezek a sémák bonyolultabbak, mint amilyeneknek elsőre játszanak. De nem mondott ellen annak az állításomnak, hogy ez a két tényállás egy-egy séma és amikor a bíró dönt, akkor a bonyolult valóságot belegyömöszöli egyik vagy másik sémába. Tehát a jogalkalmazás alapvetően sémák - sztereotípiák - alkalmazásáról szól és ez az, amit a furcsa nevű nikk megkérdőjelezett.

tevevanegypupu 2012.11.01. 18:36:49

@Doomhammer:
(:
Nezze ha azt vesszuk, hogy mind Adamtol es Evatol szarmazunk, akkor vegulis mit kell annyira kenyeskedni? Es egyebkent is az egyiptomiaknal tok termeszetes volt, hogy testver testverrel..faraok kozott maradt. Mindenesetre a jovendo emberiseg erdekeben remelem, hogy ezt nem vezetik be szokasba (vagy torvenybe), hogy Kohnnak menekulnie kelljen az orszagbol..mint a homoszexualitas divatba jottevel. Hat nem? Hiszen par evtizeddel ezelott a homoszexualitast buntettek, az emberek kikozositettek oket, tudok eseteket mikor az allasukbol kirugtak a szerencsetleneket. Aztan alssan-lassan ha el nem is fogadtak de elturtek. A rendszervaltas utan pedig kezdett divatba jonni, jelenleg ott tartunk, hogy hazasodni is szeretnenek, a liberalisok emberjogi harcba szalltak az erdekukben. Kulonben nagyon jellemzo, hogy most megint ok kezdik csesztetni azokat, akik szolni mereszelnek testverhazassag vagy apa-lany kapcsolat miatt. Hogy a ciganyoknal ez gyakrabban tortenik csak szarnyakat ad nekik a kuzdelemhez..Nem lennek meglepve, ha lassan ok is..na jo, ennyire messzire azert egyelore nem akarnek menni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.11.01. 21:52:02

@tevevanegypupu:
"Kulonben nagyon jellemzo, hogy most megint ok kezdik csesztetni azokat, akik szolni mereszelnek testverhazassag vagy apa-lany kapcsolat miatt."

Nem hiszem, hogy az itteni vitában bárki is arra az álláspontra került volna, hogy a testvérházasság jó vagy hogy a vérfertőző kapcsolatokat tűrni kell a nagyobb szabadság dicsőségére - különösen, mivel a lányok az ilyenbe általában nem saját akaratukból mennek bele.

"Nem lennek meglepve, ha lassan ok is.."

Ezt nem értettem.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.01. 21:53:04

@Doomhammer: Sajátos értelmezés, és jogilag aggályos, azonban elfogadom, hogy azon fogalmi rendszeren belül, amit te használsz, megérthető. Úgyhogy vettem az adást.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.01. 22:29:05

@Doomhammer: A jogi nyelvben aggályos. Mint mondottam volt, más fogalmi rendszert használsz. Semmi gond, én megértettem, mire akartál rávezetni.

tevevanegypupu 2012.11.01. 23:35:44

@Doomhammer:

Nem jutottak arra, hogy a testverhazassagokat vedeni kell, viszont arra igen, hogy ha lehet akkor eltitkolni szukseges, megpedig olyan mertekben szukseges, hogy annak erdekeben ki lehet nyirni egy kulonben eleg ellenszenves, de megsem gonosztevo politikust.

Ami pedig a liberalistakat illeti, szerintem az emberi szabadsagjogok es perverzitasok vedelmeben elmentek addig a hatarig, amit mar nehez lesz fokozni, ezert valoszinuleg ki kell majd talalniuk valami ujabb extremitast amit vedi lehet sot egyre inkabb bevezetni a gyakorlati eletbe. Miert ne a testverhazassagot?

Hiszen a ciganysag vedelmeben hazudozasaikkal es eszement koveteleseikkel - lasd lmp meg az osloi Wallenberg bizottsag - eljutottak oda, hogy kepesek kitiltani, lemondatni valakit, aki le merte irni az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat, es aki pedig minden erejevel es tudomanyaval azon volt es van, hogy a balliberalis es filoszemita tarsulatba tartozhasson.

Osztojkan Agnes mar megjelent, csodalom hogy a Daroczi klanbol meg nem jelentkeztek es Mohacsi Viktoria is nagyon hallgat..Esetleg Kolompar Orban a trikojaban (cigany vagyok es nem bunozo) szervezhetne valami jo kis tuntetest jeszenszki ellen..

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.11.02. 00:05:38

@tevevanegypupu:
"hogy annak erdekeben ki lehet nyirni "

Ez nem ilyen magyar stílusú vihar a biliben? Minthogy nem történik semmi drámai (sehol egy hurrikán vagy egy vulkánkitörés), ezért holmi operettjelenetekkel és erős szavakkal csigázzák a politikai show-t bámuló közvéleményt.

Jeszenszkyt így nem lehet "kinyírni". Felszólították lemondásra, na és? Őszintén szólva a cigókon csodálkozom, hogy milyen csendesen viselték, ha a magyarokról írta volna le egy román nagykövet, hogy debilek a beltenyésztés miatt, akkor mi biztosan hangosabban csörgettük volna a kardot (pedig lenne ok rá, ott van mindjárt Szék a Mezőségen, mint a beltenyésztés által okozott gyengeelméjűség kirívó példája).

Jeszenszky személye engem egy pillanatig se érdekel, megbízható állócsillaga ő a magyar politikai szcénának. Engem a kijelentése érdekel, amit a mai napig nem vont vissza.

"kepesek kitiltani, lemondatni valakit, aki le merte irni az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat"

A baj az, hogy nem az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat írta le, mert azzal nem lett volna baj. Egy valótlan állítást írt le.

Pados Feri 2012.11.02. 01:32:24

@Doomhammer: Az van, hogy csörgethetnénk a kardot, de magasról leszarnák Oslóban. :)
Azt meg Czeizel Endre is megírta anno, hogy a cigányok körében magasabb az ért. fogy.ok (és az egyéb fogyatékosoké is) száma. Max. diplomatikusabban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.02. 08:00:13

@tevevanegypupu: Én mindig amellett állok ki, hogy ne rejtsük véka alá véleményünket, hanem őszintén beszéljünk a problémákról. Különösen a társadalmi változásokat befolyásolókról. A cigánysággal kapcsolatos kérdések mind ilyen jellegű problémák. Van-e cigánybűnözés? - Hogyne lenne. Erőszakosak-e a cigányok? - Természetesen azok. Kell-e félnie a magyaroknak a cigányoktól? - Kell. Létezik-e olyan, hogy a cigány nők a terhesség alatt szándékosan vagy tudatlanságból, de folyamatosan veszélynek teszik ki a magzatot? - Naná, hogy létezik. Általános-e az intestus sértés a cigányságon belül, vagyis elfogadott jelenség-e? - Nem, nem az! Nagyon nem! Aki az ellenkezőjét állítja, az mind idióta, elvakult faszparaszt, aki árt az ügyünknek. Annak az ügynek, amelyben sokan azért harcolunk, ha úgy tetszik, hogy a meglibbant jogvédőnek álcázott zsidó hungarofóbok által telepített aknákat hatástalanítsuk. Antropológusként kiválóan ismerem a cigány kultúrát. Nem úgy, mint egykori csoporttársaim, Prónai Csaba, Rózsa Flores és Babarczy Eszti, akik néhány VBK után egymást túllicitálva versengtek, kinek van több cigány barátja, akik a világon mindenkinél értékesebb emberek. Még csak nem is úgy, mint a sajókazai cigány putriba beköltöző Bódi László, aki azt hitte, ha bekopog etnológusként, hogy ott szeretne élni, akkor a cigányok elfelejtik, hogy dokumentálják őket . A helyzet az, hogy valódi résztvevő megfigyelés nem készült a cigányság kultúrájáról. S ha van is mondjuk egy roma etnológus, aki arról mesélhetne, azt már régen beszippantotta a mainstream zsidó entológus lobbi, és csak azt mondhatja, amit ők engednek. Az pedig nem az igazság. Én mindösszesen három alkalommal voltam olyan helyzetben hosszabb-rövidebb ideig, hogy úgy beszélhettem cigányokkal a cigányságról, amikor nem tudták, hogy antropológus vagyok. Igaz, ezen alkalmakkor nem a cigány kultúrát kutattam. Az ugyanis sosem érdekelt. Azt mindenesetre biztosan állíthatom, hogy a vérfertőzés nem divat náluk, nem szokás, és nem eltűrt, elhallgatott, de létező jelenség. Aki ilyeneket állít az elmebeteg, és ártalmas kártevő.

Ami számomra egy végtelenül bosszantó és mélységes felületesség, a tudományosság legyilkolása, hogy az általuk használt magyar szavak kultúrájukbeli jelentését nem ismerik. A cigány a legtávolabbi, vérszerintiséggel sokszor kapcsolatba sem hozható másik cigányt is testvérének nevezi, és öcsmének, húgomnak, bátyámnak, nővéremnek szólítja. A feltételezhető rokonságból indulnak ki. Mindkettőt Kolompárnak hívják, egy településről származnak, és a szülők vagy nagyszülők vér szerinti rokonok, stb. Ilyenkor egymást vér szerinti testvérekként kezelik. Ami egyértelmű, hogy nem vér szerinti testvérség, és simán házasodhatnak incestus tabu sértése nélkül.
Ez egy alap. Ennek ismerete nélkül, nagyon el lehet tévedni. És most láthatjuk is, mekkorát tévedtek is egyesek.

Bell & Sebastian 2012.11.02. 10:56:42

@hoplita: Nem láttam pontosan, be voltak dobozolva. :)

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Az emberré válás fontos fokmérője a szemtől szembe lámúr. :)
Ámbár vannak komoly tévedések is, például a misszionárius -pózt sem sokan tudják helyesen rekonstruálni, mert ahhoz elsőbb el kell menni téríteni a bennszülöttek földjére.

Skylab Korongecset: Magát ismerem és nem izraeli tudózsidó, hiába is próbálja beadni. :)

tevevanegypupu 2012.11.02. 18:10:51

@Mr Falafel:

Ma a varoson kivuli temetoben voltam, at kellett menni megint a ciganyok altal lakott iszonyu allapotban levo hazak kozott. Mar nem putrik, de rettenetesen tonkretett es lelakott kis csaladi hazak, a kertek teleszorva butorok maradvanyaival es amit el lehet kepzelni mindenfele szemettel, kutyak-macskak maszkaltak meg gyerekek a jo nagy sarban. De azer mar valamivel jobb mint volt par evtizeddel ezelott, persze a varos egeszehez kepest remalom. Elhiszem amit mond, hiszen jart kozottuk es nyilvan szakmai szempontok alapjan is jobban ismeri helyzetuket mint mondjuk en. De valahogy ugy kepzelem, hogy ezekben a nagyon zart kozossegekben elofordulhat gyakrabban olyasmi, ami a torveny szeme lattara elok kozott nemigen.Kulonben nem is arrol van szo, hogy ez a verfertozes teljesen termeszetes lenne kozottuk, hiszen ugyanolyan erzo es gondolkodo emberek mint barki mas, csak sokkal elvadultabban vagy mas szokasok szerint elnek. Es valahogy ugy tunik, hogy az utolso par evtizedben megvaltoznak. Sokkal inkabb elvadultak, a penzkereseti lehetoseggel - prostitucio, drog, talan fegyverek is - mintha megszuntek volna sokak kozott az a fajta becsulet es tisztesseg, ami vegulis evszazadok ota megtartotta oket.

Ez a testverem-noverem-anyam-apam megszolitas egyebkent az arabok kozott is szokas, akit befogadnak es szeretnek azt (legyen az akar feher is) ok is igy nevezik. Es kozottuk eleg gyakran elofordul - na persze ott aztan statisztikarol szo sem lehet - verfertozes. Nagyon sokan a kulvilagtol elhagyott helyeken, hegyekben, sivatagban vagy nagy, kofallal korulzart medinakban elnek es hat bar szigoruan tilos a verfertozes, de egy apa vagy egy fiugyermek "jogait" eleg ritkan merik ketsegbevonni..
süti beállítások módosítása