Szabad ország, szabad félni
2011. október 24. írta: dobray

Szabad ország, szabad félni

  Megtekintettem tegnap az új retorikai magasiskola egyik első politikai orgazmusát tegnap, a Szabad Sajtó útján. Unalmas, közhely-pufogtató tüntetés volt, alulmúlva talán az eddigi összes demonstrációt, amin jártam. Annyi kiderült: szabad országban élünk, ahol szabad félni, és aki olyan kretén, hogy félni akar, azt én nem fogom lebeszélni.

  Tüntetni természetesen szabad, szép módja ez a politikai vélemények kinyilvánításának. Nem is magával a tüntetéssel volt a baj. Nem is azzal, hogy olyanok tüntettek, akiknek a világnézete távol áll az enyémtől. Úgy is lehet érdekes, mélyebb mondanivalóval terhelt megmozdulást szervezni. Ám a millás szónokok többsége talán jobban tenné, ha követné a frontemberük által dalba foglalt disszidens barátokat Londonba, ahol a Hyde Parkban kisebb, ámde értő közönség előtt sajátíthatnák el a szónoki mesterséget.

  Kedves millások, az általatok a Rákosi-rendszerhez hasonlított Orbán-rezsim nem hívta be az oroszokat vagy vetette be Pintér pribékjeit a szétverésetekre, ahogy a korábban az öncenzúra üres címlapjával, vasárnap pedig millás különszámmal megjelent Népszava sem a viktatúra miatt haldoklik, hanem azért, mert a szent piac nem tartja el. A titeket elnyomó hatalom árnyékában úgy szövegeltek, ahogy akartok. És így tesz a balos sajtó is, ahogy minket sem cenzúráztak még a kormánykritikus véleményeink miatt (a liberális establishmenten élcelődő posztjaink miatt ellenben nem egyszer kaptunk már fenyegetéseket jó nevű demokratáktól).

  Facebook-forradalmas, minden véleményt szabadnak gondoló lelkületetek azonban megengedte, hogy a szólásszabadságért való rettegés közepette feljelentésre buzdítsatok valaki ellen a főnökénél, csak mert keresetlen szavakkal mondta meg (szerintem nagyon is helyén való) véleményét modoros, affektáló énekesnőtök igen mély világlátásáról. Az oknyomozást a nyílt sisakos küzdelemben maga a HVG kitűnő, bátor újságírója, a Pulitzer-emlékdíj küszöbén álló hvg.hu vállalta magára. Úgy látszik, a sajtószabadság nektek csak addig fér bele, amíg meg nem sértik érzékeny kis lelketeket. De bemutatni a középső ujjal a videóklipben, az igen. Kemény, bátor, rendszerellenes tett! 

  Nézzük az üzenetet: a tüntetésszervezők egy olcsó, kompakt konfekció-tüntetéscsomagokat áruló nemzetközi lánctól vásárolhatták a mondanivalót, az ugyanis annyira mély és megható és konkrét volt, hogy a világ bármelyik pontján alkalmazható lett volna. Szinte vetekedett a felháborodottak, az október 15-i világforradalom jelszavaival, amelyek eljutottak addig a politikafilozófiai csodáig, hogy „építsünk egy jobb világot”

  „Ötvenhat azt jelenti, hogy hiszünk a köztársaságban, az Orbán-rendszer nem hisz a köztársaságban, hanem önkényuralkodik, megfosztja az embereket a létbiztonságtól és a gazdag keveseket támogatja” – mondta Istvánffy András a 4K-tól. Biztos az önkényuralom miatt lehetett tegnap szabadon, kordonok és birodalmi rohamosztagosok nélkül tüntetni (tudom, még csak épül). Egyébiránt: én például nem hiszek a köztársaságban. Szarok a köztársaságra, és szeretem a monarchiákat. Hinni meg Istenben hiszek.

  Dénes Balázs (TASZ) „olyan rendszert szeretne, ahol a szabadság és a demokrácia nemcsak a polgároknak, hanem a hatalomnak is az eszménye. Nem szabad hallgatni, mert ha tovább hallgatunk, akkor máris győztek a demokrácia ellenfelei.” Ehhez még jöttek olyan szövegek, hogy az előző húsz év összes politikai elitje elmehet a fenébe, mert itthon nincs képviselete a többségnek, a többség nem talál magának az ő nézeteit képviselő pártot. A szokásos elitfikázó közhelyek. Megnézném, ha az ex-kendermagos füvesek berobbannának a politikába, és szépen leváltanák a rendszert, mennyivel lenne szebb, jobb, normálisabb a szivárványos, lebegős szép új világ. Ja, tudom, nekik nem feladatuk kormányozni, ők ahhoz nem értenek, ők csak ugye megüzenik, hogy milyen rendszert akarnak, aztán a tisztelt politikusok építsenek olyat.

  További, eldobható, avagy a világ bármely részén újrahasznosítható jelszó volt, hogy „nem tetszik a gőg, és az önkényes, törvénybe foglalt marhaság” meg hogy „kilátástalanság és félelem van”. Tulajdonképp simán beleillett volna a képbe az egykori MSZP-s jelszó, a „több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak”, ahogy a Fidesz ellenzéki évei alatt hangoztatott faék egyszerűségű megnyilvánulásai is.

  Dorottyáéknak azt üzenem, hogy bánjanak mértéktartóbban a „mindenki” és a „senki” terminusokkal. Én például nem félek, és a környezetemben sem fél senki. Sőt, az orbáni diktatúra előtti időkben, Gyurcsány kardlapos tömegoszlatásaikor sem féltem, pedig százszor szarabb volt a politikai közérzetem, mint most. Igaz, gyakran előfordul, hogy nem érzem magam demokratának sem.

  Azt sem a narancsos rémuralom találta ki, hogy „el lehet menni Magyarországról”. Megénekelték-e akkor valahol a disszidáló haverokat? Esetleg lehetne pár ötlet arra is, hogy a magasabb fizetés miatt külföldre távozó munkavállalóknak (köztük a haveroknak) ki és miből adjon magasabb fizetést, egy örökké deficites, nyomasztó méretű adósság súlya alatt nyögő országban? A szart se érő diploma értékét meg aztán tuti, hogy a Zorbánnak kéne biztosítania. A nevetekben meg senki nem csinál hülyeséget, mindenesetre nem látott még olyan országot a világ, ahol egy kormány döntéseivel mindenki azonosulni tudott volna. Erről szól a demokrácia.

  Kocsis Máté felesleges, elterelő, semmit meg nem oldó hajléktalanos-népszavazásos akcióját lehet szidni, de talán az érveit is figyelembe lehet venni arra vonatkozólag, hogy mit csináljon a nyolcadik kerület az oda ömlő hajléktalanokkal. Ha meg a közmunkára és segélyekre gondoltok: a szerzett jog elvehető, senkinek nincs joga ahhoz, hogy az állam mindenképp biztosítson neki egy bizonyos életszínvonalat. Talán hallottatok a költségvetés kiadási és bevételi oldaláról, ezek egyensúlyáról, s ha körbenéztek mediterrán barátaitoknál, azt is sejthetitek, mi a vége, ha huzamosabb ideig mínuszos a kassza.

  Summa summarum: az egymillások tüntetésének jelszavait bármelyik országban el lehetett volna sütni, biztos van pár tízezer olyan svéd, akinek nem tetszik az ottani rendszer. Az biztos, hogy ha Észak-Koreában vagy Fehéroroszországban nem tetszik valakinek a rendszer, akkor a minimum az, amit a köztársaság rendőrségétől kaptunk 2006. október 23-án. Azt viszont ne gondoljátok komolyan, hogy az állam azért van, hogy nektek mindent megadjon, de semmit se kérjen. Köcsög állam, beleszól, hogy mit csinálok! Köcsög állam, nem ad pénzt! Az állam arra való, hogy pénzt adjon, toljon mindent a seggünk alá, aztán fogja be a pofáját! Hogyne!

  Ha nem tetszik a rendszer, alapítsatok pártot. Abban nem vagyok biztos, hogy a pártpolitikában ma nem képviselt többség beáll mögétek, talán 1.000.000 89.860 szavazótok sem lesz, abban viszont biztos vagyok, hogy ha itt Dénes Balázs, Istvánffy András, Karsay Dorottya és Papp Réka Kinga kormányozna, az igazi, európai értelemben vett politikai mulatság lenne.

  Félni a legtöbbször az fél, aki félni akar. Azt a bibói közhelyet pedig el lehet felejteni, hogy „demokrata az, aki nem fél”. Akkor minek ordibáltok a mikrofonba egyre hangosabban? Félnétek a csendtől?

  Én is szebb, jobb rendszert akarok! Cseh sört, olcsó magyar bort, mert igazságtalan, hogy az igazán jó borokat, meg az igazán jó szivarokat csak a gazdagok engedhetik meg maguknak! És az állam takarítsa legyen szíves az utcát a házunk előtt!

  Hogy Hvg.hu úrnak/úrhölgynek ezúttal kevesebb értékes munkaórájába kerüljön az oknyomozás, egyes linkeken a sötétben bujkáló, névtelen-arctalan blogger dekonspirálására alkalmas írásokat rejtettem el.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr163325311

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Levél Dorottyának 2011.10.31. 09:00:31

Kedves Dorottya, nem kívánnám én zaklatni kegyedet, pláne minisztériumi alkalmazotti szinten értelmezett szexista bunkó módon nem, de vannak bizonyos közlendőim az Ön számára, és emiatt határozottan úgy érzem, hogy meg kell szólítanom Önt....

Trackback: Levél Dorottyának 2011.10.31. 09:00:31

Kedves Dorottya, nem kívánnám én zaklatni kegyedet, pláne minisztériumi alkalmazotti szinten értelmezett szexista bunkó módon nem, de vannak bizonyos közlendőim az Ön számára, és emiatt határozottan úgy érzem, hogy meg kell szólítanom Önt....

Trackback: Félelmetes mondatok 2011.10.27. 19:43:56

A Mandineren Dobray tollából a millások tüntetésének felszólalóit bíráló írás jelent meg. Azzal egyébként nincs baj, hogy Dobray picit "helyére teszi" a tüntetőket, kétségtelen, hogy létük és akciójuk jelentőségét, "történelmi" jell...

Trackback: Csak egy újabb pótcselekvés? 2011.10.25. 12:56:45

Az 1988. március 15-i tüntetés 1956 óta a Kádár-rendszer addigi legnagyobb ellenzéki tüntetése volt. (...) ...mindvégig három transzparens volt látható, melyeknek a jelmondatai: „Sajtószabadságot!!!”, „Egyesülési szabadságot!”...

Trackback: Velünk élő hősök 2011.10.25. 08:44:27

Dobray, Megadja, Szerető: a velünk élő hősök, akik nem féltek a szemkilövető, kardlapozó Gyurcsány-rendszer idején, és nem félnek most sem kiordítani minisztériumi szolgálati autójuk ablakán, hogy kinek van faszhiánya, ki mit merjen követelni az államt...

Trackback: Zsebcipolla kabaréhónapja 2011.10.24. 21:10:41

p { margin-bottom: 0.21cm; }Tanulságos volt az utóbbi hónap.  p { margin-bottom: 0.21cm; }Tanulságos volt az utóbbi hónapHajléktalanügyi népbiztossá vált Józsefváros hajléktalanüldözője, Hoffmann Rózsa államtitkár asszony esmég kapott néh...

Trackback: Alternatív köztársasági elnököt! :-) - fotó, videó 2011.10.24. 09:56:17

Nahát, hogy micsoda véletlenek vannak...Az UTV Közlekedési képinformációs portál kamerái érdekes módon már megint meghibásodhattak, ugyanis – akárcsak március 15-én – most sem lehet látni élőképeket az Egymillióan a sajtószabadságért tüntet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borigabi 2011.10.24. 09:06:29

Gratulálok, ez a poszt mesteri. Mesterien mos össze és maszatol, ferdít, bár a célját nyilván eléri. A fogyatkozó Fidesz-tábor olvasóinak támogatást nyújt, a többiek pedig a reggeli kávé mellé kapnak még valamit, ami megemeli a vérnyomásukat.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2011.10.24. 09:08:33

@borigabi: örülök, ha okoztam pár akármilyen pillanatot.

Viktus 2011.10.24. 09:09:27

Tényleg az már volt, hogy diktatúra van meg Szalai Annamária miközben a kereskedelmi adókon magasabb szinten tobzódik a szenny, mint bármikor.

Kár volt ide keverni a popsinyaló cimbid a gagyi diplomájával újfent. A közcsókos meg nem ekézheti a közbolondot lehet nem tetszik , de ez így megy.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.24. 09:10:06

dobray melyik minisztériumban dolgozik? :)

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2011.10.24. 09:18:15

Bizony, ez a "hvg.hu" nekem is feltűnt. Ilyen szerzőmegjelölést leginkább bűnügyi gyorshíreknél meg időjárásjelentésnél szokás használni.

Iustizmord 2011.10.24. 09:18:45

két láb rossz, négy láb jó. ércsünk mink aztat.

de mért kellett ehhez eztet iderittyenteni? elég lett volna leírni h "jáccik a kisgyerek."

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.10.24. 09:22:40

Ezzel a féléssel kapcsolatban megunhatatlan:

„Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűek­től, a más fajúaktól, a forradalomtól, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól az imaginárius veszedelmektől, melyek az által válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük.” (Bibó)

Mármost ugye annyi itt a kérdés, hogy a zorbán patásördög cigányhitler bolsevikfasiszta antidemokráciája, HortyKádár nosztalgiája, önmegkoronázási hajlama, stb., stb. azok vajon imaginárius veszedelmek-e.

Normális ember tudja a helyes választ, még akkor is, ha amúgy a töke tele a kormány balfaszságaival.
--------
Hanem mi a fészkes faszból fussa ezeknek a töredékmillióaknak ilyen csilivili tüntetésekre?

VI. Béla 2011.10.24. 09:23:00

"Esetleg lehetne pár ötlet arra is, hogy a magasabb fizetés miatt külföldre távozó munkavállalóknak (köztük a haveroknak) ki és miből adjon magasabb fizetést, egy örökké deficites, nyomasztó méretű adósság súlya alatt nyögő országban?"

Ha az illetők pl. a bankszférában dolgoztak itthon, akkor azt tudom mondani, hogy pl. a profitból tellett volna magasabb bérekre. Szociális demagógok figyelmébe: a banki szféra alsó rétege nem keres fényesen. Más versenyágazatok is tudnának magasabb bért adni, de nem adnak. Nem vagyok marxista, de "megérdemli a munkás a maga bérét".

Mr. Acid 2011.10.24. 09:25:24

Na, mi van, itt mindenki minisztériumi állásba szopta fel magát, hogy ennyire összezártok?

héjakútmácsonya 2011.10.24. 09:27:14

Lehet, hogy időszerűtlen a kérdés, de hol voltak a mostani szónokok öt éve? Akkor, amikor a hatalom pribékjei ujjakat törtek, arcokat vertek be, nem rendszeresített gumolövedékkel és könnygázzal, meg kardlappal mutatták az európai utat azoknak, akiknek nem tetszett a rendszer. Én ezt kérdezem Kulka Jánostól, Dénes Balázstól, Istvánffy Andrástól, és a többi szervezőtől, szónoktól. Hol voltak, mit csináltak, akkor, amikor békés, alapvető jogaival elő embereket vertek az állam nevében fellépő rendőrök?
Én ugyanis nem emlékszem rájuk. Nem emlékszem, hogy szóltak, tiltakoztak, vagy tüntettek volna. Bár igaz, akkoriban ennek, tehát a szólásnak, a tüntetésnek komoly kockázata volt. Minimum az, hogy a "demokraták" csőcseléknek, bűnözőknek nevezték volna őket, de az is lehetséges lett volna, hogy rendőrök az ujjukat törik, miközben mocskos fideszesnek nevezik, majd a földön vonszolva a rádió udvarában gyűjtik össze őket, mint veszett kutyákat.
2006-ban ez sokakkal megtörtént, ma pedig, 2011-ben, jórészt azok, akik akkor kussoltak, netán csendben a hatalomnak szurkoltak, diktatúrát kiáltanak. Persze akkor, amikor ez a veszély már nem fenyegeti őket.

Viktus 2011.10.24. 09:28:15

@Dr. Zerge:

Szakszervezeteknek van pénz.

@VI. Béla:

Na ja nem kaphat mindenki kényelmes irodás-üldögélős-henyélős állást a KIM-nél ...

soniq 2011.10.24. 09:29:16

Csak nekem van déja vum, vagy mást is fáraszt hogy 0-24 rettegni kellene már megint csak mert nem a posztkommunisták kormányoznak? Igaza van a szerzőnek, ez az ötlettelen neohippi mozgalom pár unatkozó egyetemistának talán megteszi mint hobbi, de én pl sértőnek érzem ha az ő "véleményük" alapján általánosít bárki is azzal kapcsolatban hogy mi folyik itthon.

Viktus 2011.10.24. 09:31:57

A hétvége legérdekesebb eseményével pedig senki sem foglalkozik:

"Vége a szegedi hallgatók éhségsztrájkjának
A felsőoktatási törvény ellen tiltakozó diákok a hétvégén csak vizet ittak. Páran rosszul lettek."

Ez bizony a kemény harc :D egy egész hétvégén át csak vizet fogyasztottak, és semmi alkohol.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.10.24. 09:33:44

"Én például nem félek, és a környezetemben sem fél senki."

tehát a KIM-ben csupa bátor és boldog ember blogol, akarom mondani dolgozik, építi a hazát.

ezt azért jó tudni :)

Viktus 2011.10.24. 09:34:17

@soniq:

Igazából retteg itt a jónép, de leginkább attól, hogy ne adj Isten Matolcsy mit jelent be legközelebb nem ortodox módon, és meddig tudja fizetni a hitelét, kenyeret tenni az asztalra, és egyéb marginális problémakörök. Dörnerre meg a színházvilágra magasról sz*rik.

Manyi Béci 2011.10.24. 09:35:53

"Unalmas, közhely-pufogtató tüntetés volt, alulmúlva talán az eddigi összes demonstrációt, amin jártam"
Nem tudom elhinni, hogy sohasem járt Fidesz rendezvényeken, dobray úr.:)
De segítő szándékkal itt egy remek összeállítás az indextől:
index.hu/video/2011/10/23/hallgassaa_meg_orban_viktor_elmaradt_unnepi_beszedet/.

"ahol a Hyde Parkban kisebb, ámde értő közönség előtt sajátíthatnák el a szónoki mesterséget."
Jaja, baromi sokan voltak tegnap, ugye?:)
"Orbán-rezsim nem hívta be az oroszokat"
Az oroszokat Gyurcsány hívta be. Ezt mindenki tudja.

"Facebook-forradalmas, minden véleményt szabadnak gondoló lelkületetek azonban megengedte, hogy a szólásszabadságért való rettegés közepette feljelentésre buzdítsatok valaki ellen a főnökénél"
Hát igen, ez gusztustalan.
Meg egyébként is az a kis surmó már rég elárulta saját magát a facebookon ostoba hiúsága miatt, tehát felesleges is volt ez a feljelentgetős baromság.
Ám, ha megengedi: ha helyénvalónak tartja a posztjában írtakat, akkor maga is egy surmó. Hogy jobban megértse, egy példa: intelligens ember nem javasolja sem annak a minisztériumi pöcsfejnek, sem pedig magának, hogy gyenge, csúsztatásoktól hemzsegő posztok helyett inkább rántson rá még kétszer a fürdőszobában, már, ha van mivel. Ez ugyanis taplóság lenne.
És nézze, mit találtam magának:
mandiner.blog.hu/2008/06/12/kommunistak_reszkessetek
egy régi gyöngyszem, még a hősi időkből.:)

mitismondjak még magának, dobray úr...nos, ha harc, akkor legyen harc, ha érti, mire gondolok.:)

Nemetsek Tibor 2011.10.24. 09:40:57

A hülyegyerekezés éppen olyanná válik, amit kritizál: ovis. Ha dobray azt hiszi, hogy csak agyatlan, betojt hippik ordibálnak a mikrofonba, akkor komoly kétségem támad, hogy érdemes-e ezt a blogot továbbolvasni. Nem az egyetértés, vagy annak hiánya stb. miatt, hanem a színvonal miatt.

Ez a cikk csak annyiban jobb duzzogó a KIM-es fiúénál (pedig hát aki az ősi foglalkozást választja, az ne sírjon, ha meg...), hogy nem annyira betlizősen pronyó.

Libernyák 2011.10.24. 09:44:57

Nagyon tetszik a cikk, főleg ez a rész:"Egyébiránt: én például nem hiszek a köztársaságban. Szarok a köztársaságra, és szeretem a monarchiákat."

SvenH. (törölt) 2011.10.24. 09:45:25

a hetvege igazi esemenyerol sehol sem olvasok
most volt a hetvegen a Blizzcon

Virág et. 2011.10.24. 09:46:59

Egyszerű kis bocs vagy te dobray. Csak két otromba ostobaságodhoz szólnék hozzá:

- feljelentés. Ktv. 21. § (6) bekezdés a) és b) pont. Ezalapján robin masterst holnap ki kellene rúgnia a vezetőjének. Nem fogja.

- Gyurcsány-féle el lehet menni. Ezt eddig végül is csak ezerszer mondták el, meg a youtube címből is kiderül, hogy ezt a munkáltatóknak mondta (nagyon helyesen), akik befenyegettek az újabb adóemelések hírére egy szlovákiai cégkitelepüléssel. Ezt a meccset Vezéred is eljátssza mostanában a munkáltatókkal, talán ugyanezek a szavak el is hangzanak. De te csak játszd a hülyét és tégy úgy, mintha ez az embereknek szólt volna.

Ha sokáig mész ezen az úton még a végén KIM-es főosztályt is kaphatsz. Megérdemelnéd.

bucbuc 2011.10.24. 09:47:41

@Viktus: Ilyet eddig csak a cigányok nyomtak, éhségsztrájk 3-7 ig (!) előtte bezabálva.
Ha nem láttam volna, azt hinném vmi vicces abszurd angol előadás.

J'quen Hagar 2011.10.24. 09:49:18

Egyetértek a cikk szerzőjével és Dr. Zergével is. A nagy rettegésben még azt is elfelejtették, hogy épkézláb módon indokolják meg, hogy konkrétan mitől is félnek. A másik fele is érdekes, hogy ha ennyire elegük van a rendszerből akkor milyen megoldási javaslatuk van? Jah, hogy semmi.....Azért eléggé sajnálatos, hogy ennyi embert ki lehet csábítani az utcára ilyen közhelyekkel, ahelyett, hogy a családjával töltötte volna a hétvégét.
Arról nem is beszélve, hogy többek között kedves Lendvai asszonyság is nagy rettegve ott volt a tömegben és szerinte ezt a demokráciát le kell bontani.....persze mindenféle indok nélkül. Mert csak.

Grigorij Pantyelejevics 2011.10.24. 09:50:59

Kedves bátor Osztályvezetők, Főosztályvezetők!

Örülök, hogy Önök ott a minisztériumban nem félnek. Most, hogy a bátorodás megvolt, tán ideje lenne dolgozni is. Mert bennem bizony, megnyugtató szavaik ellenére is, némi félsz bizony bujkál.
Attól félek, a mi nagy impotens NER-ünk túl sok Szijjártót, Gubcsit és egyéb minisztériumi nyaloncot szabadított ránk, amiből értelmes produktum bizony a büdös életben nem lesz.

Önök roppant bátran lefikázhatnak itt a Mandineren mindenkit (tényleg! más nem megy?), akire rámutat a Párt. De nem kezd kicsit túl sok lenni az ellenség?

Mr. Acid 2011.10.24. 09:53:53

@J'quen Hagar: A Fidesz konkrétan 2/3-os választási győzelmet aratott azzal, hogy "nem tetszett neki a rendszer". Megoldási javaslatuk semmire nem volt, most is ezt nyögjük.

Ilya 2011.10.24. 09:56:42

Kedves Szerző,
én elhiszem, hogy valamely okból boldoggá tesz az, ha valaki iránt a priori ellenszenvet érezhetsz, de azért ezt ne tekintsük már helyes hozzáállásnak. Példának okán magam sem voltam a tüntetésen, mert ebben a formában nem tartottam elég produktívnak, de azért bizonyos dolgokat szögezzünk le.

Erre a tüntetésre kiment pár tízezer ember, olyan ügyekért, amelyeknek van létjogosultságuk, és lehet, hogy stilisztikailag kifogásolható a csoport marketingje, de az, hogy jót akarnak, az számomra nem kétséges. Azt sem kétlem, hogy a kormány is jót akar, de ha olyan hibákat követ el, amelyek nyilvánvalóan kárára vannak az országnak (adótörvény, nonszensz BTK módosítások kezdve az uzsora és a besúgás friss és megdöbbentő konstellációjánál stb., a főügyész meglepő új pozíciója, a Corvinus megszüntetésének régi terve, a támogatott felsőoktatási helyek teljes (!!) megszüntetésre a bölcsész- és közgazdászképzésben, stb., stb.), akkor nem látom, mért lenne szánalomra méltó dolog felszólalni ellenük.

Az, hogy Kedves Dorottya egy hipster, meg balliberális álértelmiségi mert gender studiest tanul a CEU-n (ha jól tudom), ezért okoskodás helyett vasárnap inkább dugjon, nem érdemes a vélemény névre. Az persze tény, hogy egy kis csinovnyik miatt, aki sem érvelni, sem érveit névvel vállalni nem képes (tehát nyilvánvalóan kitűnő kommunikációs vezető, és abban is biztos vagyok, hogy diplomája százszorosan megmérettetett a munkaerőpiacon - ahogy ezt számon kérte Dorottyán - főként a közismerten független Nézőpont Intézetnél), fölösleges energiát vesztegetni mindenféle feljelentésre, dehát Karsay Dorottya nem is tett ilyesmit, remélem, más sem fog.

tyto 2011.10.24. 09:58:32

jólvan dobray. megdolgozol a pénzedért. úgy ahogy. merthogy azt nem hallottad, hogy nemcsak a mostani, hanem az előző 20 év rendszere is "nem tetszik". szóval nem posztkommunista nosztalgia volt.

a szájad széléről a kis barna motívumot azért töröld le, mert a lábasjószágfőző, nemabortáló, politikakerülő nőidnek talán ez már sok lenne.

J'quen Hagar 2011.10.24. 10:04:34

@Mr. Acid: Valami tényleg nem lehetett rendben ha 2/3-ad lett a vége. Azt meg sajnos el kell fogadni amit a többség választott. Azt meg, hogy a történelmünk során hozott hibás döntéseket még mindig nyögjük nem itt kell megvitatni. Nekem sem tetszik minden de a rendszer adott, demokráciában élünk, nem repkednek golyók a tüntetők felé, szabadon le lehet írni bármit.

Grigorij Pantyelejevics 2011.10.24. 10:05:20

@J'quen Hagar: Ha téged érdekel konkrétan, hogy mitől félnek ma Magyarországon az emberek, akkor kérdezd meg. Ilyen egyszerű. Az embereket masszaként láttató és így leszóló cikk, ahogy te is, átsiklik afölött, hogy sok-sok embernek megvan a sok-sok egyéni indoka.

Kell egy pár?

- Akinek elzabrálták a nyugdíj megtakarítását, az fél, hogy miként él meg öregkorában. (Elzabrálás megvolt. Beígért egyéni nyugdíjszámláról netán tudsz?)

- Aki egyre nehezebben fizeti a növekvő adóterheket, az fél, mert egyre nehezebb eltartania a családját. És a több millió vesztest nem nyugtatja meg, hogy a Demjánok, Csányik, Orbánok adóját cserébe megfelezik.

- Akit kirúgnak egy szakmai bizottságból, majd az állásából is azért, mert legjobb szakmai meggyőződése szerint véleményez valamit, ami a Pártnak máshogy tetszik, az fél. (Lásd térképészek.)

- Aki látja, hogy a NER urai szétlopják, szétosztogatják haverjaiknak, rokonaiknak az országot, az fél, mert félti a maradék reményét egy tisztességes országra.

- Aki látja, hogy tehetségtelen udvaroncok ugatnak le teljes szakmákat és hagymázas, működésképtelen baromságokra pazarolnak pénzt, energiát, az fél, hogy soha nem lesz itt már működő ország.

- Aki azt látja, hogy a gyerekét egy 'pártnéni' a legsötétebb kádári népbutító ideológiai iskoláztatásban részesítené, az fél, hogy csúnya hátrányt szenvedhet ismét a fiatal generáció.

- Akinek a töke tele azzal, hogy az előző rendszer pártkatonái és azok leszármazottai uralják le a politikai teret, az fél, hogy ennek soha nem lesz vége.

...

Ilya 2011.10.24. 10:06:00

@Ilya: Human rights-ot tanul, ráadásul, elnézést. Nem mintha ez változtatni a lényegen.

whiterose 2011.10.24. 10:07:52

@borigabi: ez a véleményed. Nem tetszik ,ha másnak is van véleménye?

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.24. 10:08:00

@tevevanegypupu: Sajnos egyikben sem, pedig ejj be jó lenne :)
Hazaáruló vagyok, és egy izraeli-holland tulajdonú cégnél dolgozok :D

TG69 2011.10.24. 10:09:08

@dobray: OK, nehéz azt feldolgozni, hogy az általatok várva várt orbán-rezsim gyakorlatilag egy éven belül összeomlik és hogy a teljesen impotens ellenzék dacára kaptok az arcotokba egy akkora tüntetést, amire 2006 okt.23-án sem voltatok képesek. Bezzeg azokban a szép időkben micsoda emelkedett társadalom-és gazdaságfilozófiai alapon álló beszédeket hallgathattatok igaz? :) Mennyire jogos is volt, hogy annak idején 100-szor szarabbul éreztétek magatokat, míg most ez teljesen megalapozatlan, igaz ? :) Ezenkívül egy KIM-es tahót nem tudom mért kell ennyire védeni, ha a feleségeiteknek, lányaitoknak ajánlgat majd valaki egy látványos éjszakát, majd elgondolkozhattok arról, azonosulni kivántok-e az illető szociális/emocionális hálójával :).

Az hogy nem tetszett a tüntetés az teljesen heyénvaló, különben ti is a szervezők közt lettetek volna. Én viszont úgy saccolom, hogy 2012 után már ti is el fogtok kezdeni mozgolódni, mert nem jó egy totálisan megbukott rezsimnek ekkorát nyalni, mert az rosszat tesz a jövőre nézve. Ha már magatoktól nem tanultok tisztességet, majd az élet megtanít rá ...

Golovics József · http://leviathan.blog.hu/ 2011.10.24. 10:09:16

"és aki olyan kretén, hogy félni akar, azt én nem fogom lebeszélni"
:)

azt hiszem, a Korrektúrában hangzott el az, hogy "a demokrata nem fél. a demokrata retteg"

Amúgy ami 4K-t illeti, sajnos(?) saját tapasztalatra nem tudok támaszkodni, csak mások beszámolóira, de én azt hallottam, hogy ők ilyen extra-balos csoportosulás... és pl neves közgazdászokat neoliberálisoznak... kérdezem én, hogy kerülnek akkor egy platformra a "budapesti liberális értelmiséggel"? A kérdés persze költői volt... :)

VI. Béla 2011.10.24. 10:12:32

@tyto:

"a szájad széléről a kis barna motívumot azért töröld le, mert a lábasjószágfőző, nemabortáló, politikakerülő nőidnek talán ez már sok lenne."

Oh, ez csodaszép volt.

whiterose 2011.10.24. 10:12:38

@Grigorij Pantyelejevics: az felvette és elköltötte IMF hitelt, az fél vagy nem fél? Akik visszafizetik, azok félnek vagy nem félnek? Akiktők elvették a 13. bérüket, azok akkor nem féltek, most félnek???? Érdekes dolog a félelem.

whiterose 2011.10.24. 10:14:33

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: hozzáteheted a Szalonliberális jelzőt is, mert csak neked lehet véleményed, másnak nem.

J'quen Hagar 2011.10.24. 10:17:22

@Grigorij Pantyelejevics: Sok minden nekem sem tetszik, ahogy említettem, többek között ezek is beletartoznak. Sajnos sok dolog még mindig azért van így szerintem, mert nem tiszta lappal kezdtük a rendszerváltás után. Ezért van az, hogy egy poszt-kommunista párt félti a demokráciát ami röhej, hogy sajnos kevés nemzet iránt elkötelezett ember ül a vezetőink között, bármelyik oldalon. Ma már a politikusok többsége nem a közérdeket szolgálja, hanem a saját érdekeit.

Ha erre tudnak megoldást szívesen meghallgatom. De a legjobb az lenne szerintem ha végre bal meg jobb oldal helyett nemzeti oldal lenne, ami a mi érdekünket képviseli, nem azt az oldalt ahol a tőkés csoportok zsigerelik folyamatosan az országot.

jan 2011.10.24. 10:18:31

Istenem, milyen naív voltam én, hogy azt hittem, lesz valami bocsánatkérés itt a férfiatlan, prosztó robinmasters cikkért; esetleg azért, hogy minisztériumi csinovnyikok játszák itt a kormányfüggetlen, laza jobbos értelmiségi szerepét. (Tudom, egyesek szerint nincs olyan, hogy "jobboldali értelmiségi", de most ebbe ne menjünk bele.)

De nem, sőt dobray még büszke is rá.

Elmagyarázom: megértem, hogy RM régi cimbi, megértem, hogy szeret ide írni, de ha egyszer közszolga lett, akkor fel kell függesztenie az ilyen posztolásait. Ha nem és lebukik, vessen magára.

Jack Torrance 2011.10.24. 10:19:01

Szuper cikk, kiérdemelted a zsozsót.

dirtyharry 2011.10.24. 10:21:50

Szabad ország, szabad félni.

Például szabad sértett kislányként azon rugózni, hogy nem névvel jelent meg a hvg.hu cikke hanem a szerkesztőség jegyezte. Juj, itt biztos névtelenül rágalmaznak!

Az már önmagában bájos, hogy a Robin Masters álnéven írt cikk után akad fent ennek a cikknek a szerzője azon, hogy a Robin Masters kilétét felfedő hvg.hu cikket a hvg.hu szerkesztősége jegyzi, de még szebb a történet, ha hozzátesszük, hogy van egy kézenfekvő magyarázat is erre, csak a mandiner újságírói vagy nem járatosak a szakmájukban vagy "elfelejtkeztek" arról, mikor szokás egy cikket az egész szerkesztőség nevében jegyezni.

Elárulom a titkot: akkor szokás a szerkesztőség nevében megjelentetni egy cikket, ha az csapatmunkában készült.

2011.10.24. 10:24:04

Kedves Szerző: jah, "unalmas" volt a tegnapi tüntetés. Semmi macskakő hajigálás, Molotov-koktél dobálás, rendőrautó gyújtogatás... Nem is értem, hogy bírták ki csóri egyenruhások, hogy nem kellett beavatkozniuk és kardlappal szétcsapni a részt vevők búráját (de írhattam volna a klasszikus "szemkilövős" frázist is). Könyveld el, hogy vannak, akik ilyen szofisztikált módon is véleményt tudnak nyilvánítani.
Időpocsékolás volt végigolvasnom a demagóg irományodat :-/

tevevanegypupu 2011.10.24. 10:27:44

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

Ajve, ennek orulok, sok jo narancsot ehet, Izraelben jo a narancstermes.(:

szempontpuska 2011.10.24. 10:29:00

@poszt
Látszik, hogy a kormánypárti értelmiség nem nagyon tud mit kezdeni a civilekkel.

Egyre több az ideges (néha dühödt, néha csak szimplán alpári) reakció. Kezdenek félni az arctalan tömegtől. Nincs markáns vezéralak, akin a bevált módszerrel karaktergyilkosságot lehet elkövetni.

Csak a tömeg, egyre nagyobb és egyre hangosabb.

Ez jó jel :-)

VI. Béla 2011.10.24. 10:31:56

@TG69:

"az általatok várva várt orbán-rezsim gyakorlatilag egy éven belül összeomlik"

Mondja, maga miről beszél?

szempontpuska 2011.10.24. 10:32:47

Nota bene, nem hiszem, hogy Böszörményi tahósága után hogyan tudta meg a hvg a poszt szerzőjét, ha nem egy mandineres adta ki...

Viktus 2011.10.24. 10:34:55

@prolab:

Mondjuk megnéztem volna az üldözötteket mit szólnak, ha Gyurcsány féle demokratikus módszerekkel a Himnusz éneklésük alatt megindul a rendőrsorfal, mint 2006 október 23-án ... mert akkor az egész akció ott kezdődött.

dirtyharry 2011.10.24. 10:37:18

Ennyit a névtelensgéről:

"Hé, Böszörményi főosztályvezető úr! Itt a selyemzsinór Szij- és Zsinorjártó Pétertől, ni! Az interneten név nélkül írogatók gyáva szarok, ezzel kezdi. Nem lennék most a Mandiner stábja helyében!"

hvg.hu/w.nyuzsi/20111023_szj

TG69 2011.10.24. 10:37:59

@VI. Béla: Kb mindenről, ami eddig történt. NER-ről, unortodox gazdpolról egyebekről. 2012 úgy ahogy van már most elszállt (a GDP növekedés kb a fele lesz a vártnak) minden nagy ellátó rendszer tovább recseg ropog, semmi megalapozott terv nincs a háttérben. Jobb lesz hozzászokni, ez az elégedetlenségi hullám csak a kezdet. És most már nem is látom nagyon azokat a kitörési pontokat, ahonnan a kormány sikeresen vissza tudná vezetni az országot a jórészt maga ásott mély gödörből. Kezd elfogyni a türelem és ahogy fogy majd a választó úgy fog fogyni a politikai erő is.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.24. 10:41:27

Jó poszt!

De hadd tegyem hozzá: a tüntetések már csak ilyenek, egész ritka kivételekkel. (Tudom mert én meg akkor tüntettem sokat, amikor még ezeknek tetszett a rendszer.)
A tüntetés életre hívója pedig a kormányzati teljesítmény, ami bizony nem elbagatellizálhatóan pocsék.

- Az államadósság rekordméretű.
- A fidesz kommunikációja tényleg Rákosira hajaz.
- A kormány tényleg mindenkit hülyének néz.
- Az oktatásból tényleg kivonják a pénzt, és tényleg képtelenek az igazán súlyos problémáival foglalkozni.

Atisz 2011.10.24. 10:42:34

Hmm az együttlét megvolt, bár nem kifejezetten az ajánlott - intim - verzió.
Egyébként hajrá, újra él az SZDSZ (legalábbis Budapesten, de vidéken soha nem is létezett, szóval ezt hagyjuk) :)

Viktus 2011.10.24. 10:49:07

index.hu/video/2011/10/23/feri_ujra_tancol/

Feri megmenti majd a hazát Józsi bácsival !

Atisz 2011.10.24. 10:52:22

Az elemzés egyébként tökéletes, különösen a feljelentgetőzést pellengérező rész (liberális vagyok, de csak addig amíg nem engem ér kritika).
A szövegekről nekem is az jutott eszembe, hogy ezt valahonnan biztos letöltötték majd betolták a google translate-be, annyira szabványos volt. De lehet, hogy csak túl civilnek és köztársaságpártinak tűnt az populizmusra kódolt agyamnak :)

Atisz 2011.10.24. 10:53:02

@Atisz: *utolsó sor -> kimaradt 1 db "én"

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.10.24. 10:53:52

Leírtad azt, ami a fejemben van azóta, mióta láttam a klippet, csak nem fogalmaztam meg és írtam le. Kösz dobray.

héjakútmácsonya 2011.10.24. 10:54:13

@J'quen Hagar: "....persze mindenféle indok nélkül. Mert csak."

Tévedsz. Mi az hogy nincsenek indokok a rendszer lebontására! Nagyon is komoly indokok, sőt, érvek vannak a lebontásra. Még pedig az, hogy "nemteccik". Tudsz te ennél cizeláltabb, ütősebb, komolyabb, demokratikusabb, köztársaságpártibb érvet? Én nem.
Párszázezer embernek nemteccik a rendszer, ezért lebontanák. Ja, arra szarunk, hogy hány embernek tetszik, nekünk nem, s ez a lényeg. Az sem lényeg hányan vagyunk, nekünk van (volt,. s lesz) igzunk, punktum.

zenador 2011.10.24. 10:54:47

Az a baj fideszesek, hogy nagy az arc. Egy kicsit lejjebb kéne adni, mert a kormányon lévők és a koalíciós pártok emberkéinek intellektuális teljesítménye kb. szocik szintjén vagy az alatt van. Eddig ennek ellenkezőjéről nem tudtak meggyőzni: a másfél éves gyatra kormányzati teljesítmény elég gagyi.
Iszonyatosan át van mosva az emberek feje. Nézzük a köztársasági elnököt: Pali bá' nem tud helyesen írni, a mocskos-átkosban az Asztória Szálló igazgatóhelyettese volt. He? Nem volt netán BESZERVEZVE?! Ja, hogy a rendszerellenességét csak így tudta leplezni, szóval felfelé bukott. Ne nézzenek hülyének! Ha pl. a baloldal köpött volna ki magából ilyen szerencsétlenséget (politikai értelemben), ilyen múlttal hogy menne a cirkusz a részetekről, hogy a büdös-liberál-bolsi-zsidóbérenc még MAGYARUL SEM TUD -- hová züllött az ország! Ciki, Pali bá' ugye? Fogadni mernék rá, hogy a fél országot szétvertétek volna, ha a baloldal állított volna ki ilyen gyenge színvonalú köztársasági elnököt. Mikor volt divat, DÍSZEMBEREKET kinevezni? Üres fejű bábokat, a hatalom számára? Nem tán a KOMCSI RENDSZERBEN?!
A jelenlegi jobboldal egy dologban tehetségesebb, mint a baloldal. Saját hülyeségeit olyan profi módon tömjénezi a hívei és az értelmiségi holdudvar fejecskéibe (van egy pár seggnyaló, nagy a slepp), hogy a nyilvánvaló kudarcos országvezetés ellenére is, kitartanak a kormány mellett. Számos neves közgazdász ÉSZÉRVEKKEL levezette, hogy a FIDESZ-kormány mit rontott el az elmúlt másfél évben teljesen függetlenül a szocialistáktól, így akit nem tudnak hülyíteni az álkeresztény-műkonzervatív maszlaggal, az már régen rájött, hogy semmivel sem jobb a mostani banda a szociknál. Hogy is lennétek, amikor tele vannak ezek is komcsikkal?! A probléma az, hogy az állami intézmények teljes lenyúlásával (közmédia, ügyészség, bíróságok stb.), olyan álvilágot – szimulákrumot – generálnak, ami rengeteget tompít a jobboldal nyilvánvaló elcseszésein. Ehhez hozzájárul az országban tapasztalható általános rezignáltság. Sokan teljesen kiábrándultak a RENDSZERBŐL, és passzívak a döbbenettől, mert a szutyok 8 év szocialista kormányzás után egy hasonlóan dilettáns korrupt és álszent vezetést kaptak a nyakukba, amely másra mutogatáson, amatőr ötletelésen és indulatok szításában (lásd.: zsidózás, újnácik felkarolása, EU-ellenes hangulat keltése stb.) kívül LÖVÉSE SINCS arról, hogyan ÉPÍTSE FEL A MODERN XXI. SZÁZADI MAGYARORSZÁGOT – ez a valódi probléma!!!!
NEM TETSZIK! NEM TETSZIK, hogy ex-MSZMP-s, nulla erkölcsű jobboldali politikusok kommunistáznak! Nem tetszik, hogy köpönyegforgató, senkiházi jobboldali politikusok papolnak KERESZTÉNY ERKÖLCSRŐL. NEM TETSZIK, hogy nemzeti demagógiával a műveletlen emberek zsigereire hatnak, miközben a jobboldal önmagát emelkedettnek és értékőrzőnek tartja! NEM TETSZIK, hogy a vidéki embereket a városiak ellen fordítják! NEM TETSZIK, hogy lézerblokkolós V12-es Audikkal járkáló szutykok oktatnak ki a MUNKAALAPÚ TÁRSADALOMRÓL, miközben a szakmunkás réteget és a kispénzű dolgozó embereket sanyargatnak az elk*rt adórendszerrel, ezalatt a gazdagok zsebében még több marad! NEM TETSZIK A RENDSZER, mert miközben fiatal orvosok húznak el az országból és minden fillérre szükség van, a zállam TÖBB TÍZMILLIÁRD FORINTBÓL kereskedelmi tévét csinál a köztévéből. Minek? Van már annyi kereskedelmi tévé, pont a válságban erre kell elb*szni a pénzt gagyi DTK-showkra?!?! NEM TETSZIK A RENDSZER, mert hatalomvágyó papok szövetkeznek a bolsevik módszerekkel operáló FIDESZ-KDNP-vel. NEM TETSZIK A RENDSZER, mert az egyetemistákat igazságtalanul büntetik, aljas módon szembefordítják őket a szakmunkásokkal, ja és pár éve ugyan kik szerveztek TANDÍJELLENES népszavazást!? Szóval nem kell annyi népművelő bölcsész? Persze, hogy nem kell, a lebutított dolgozóknak elég a kertévésített köztévé, minek ide bölcsész értelmiség! NEM TETSZIK A RENDSZER, mert a szakmunkások helyett nulla műveltségű rabszolgákat nevel majd ki az új képzési-rendszer (lásd a szakmunkásképzés megkurtítását). NEM TETSZIK a rendszer, mert tehetségtelen hatalom által rángatott droidokkal tölti (lásd.: Philip mozgalmi pajtás a köztévénél és a többi HÍRTÉVÉS, ECHOTÉVÉS MAGYAR NEMZETES seggnyaló percembert) fel a médiát. NEM TETSZIK A RENDSZER, mert a kormányt támogató Demján-félék pókerbulikra járnak (ez még nem lenne baj, csak ne reklámozná), miközben a munkáslét megbecsüléséről és a dőzsölés elutasításról papolnak. NEM TETSZIK A RENDSZER, mert a FIDESZ mögött is oligarchák állnak, miközben a baloldalt karvalytőkések bábjának tartja. NEM TETSZIK A RENDSZER, mert a kormány kétes pénzügyi manőverekbe kezd (lásd MOL-részvények), miközben dilettantizmussal a másik oldalt vádolja. NEM TETSZIK A RENDSZER, mert orrba-szájba hazudnak, arra nem veszik a fáradtságot, hogy megnézzék mit mondtak 2 éve -- hülyének nézik a szavazót. NEM TETSZIK A RENDSZER, mert a párt neve is hazugság! FIDELITAS – hithű, de mihez, a zséhez? FIATAL Demokraták? Egy doh-szagú konzervatív, értékrendszerrel, a két világháború közti korlátozott demokratikus rezsim egyes elemeit követő politikai alakulat?!?! Ez FIATALOS?!? ZORBÁNNAL az élen, akinek LÖVÉSE SINCS A MODERN INFORMÁCIÓS TÁRSADALOMRÓL? Bevallottan még egy számítógépet is nehézkesen kezel!
Szóval hosszan tudnám még sorolni, de azért vannak biztató jelek. Az elmúlt napokban szétesett az MSZP, nagyon helyesen. Az országot szétk*ró egyik politikai csoportosulásnak legalább már megpecsételődött a sorsa. De a FIDESZ-nek sem kell aggódnia, pár év és a szocik példáját követik. Egyébként mit vártok ettől a mostani civil kezdeményezéstől? Kigúnyoljátok az amatörizmusát?!? Mire fel? Nincs mögöttük pártpénz, nem támogatja őket a katolikus egyház, nincsen mögöttük médiabirodalom (pl.: Magyar Nemzet, Echo TV, Heti válasz stb.).
Remélem, kinő belőlük egy épkézláb mozgalom, főleg ekkora média-ellenszélben. Én drukkolok nekik, mert NEM TETSZIK A RENDSZER!

Robinzon Kurzor 2011.10.24. 10:57:09

A Milla-tünti persze legalább közepesen ciki volt, de hogy ennyire fosik tőle a Mandiner, na az az igazán ciki.

Még hogy nem félsz ... be vagytok szarva, mert látjátok, belülről főleg látjátok, hogy Orbán hogyan viszi falnak az országot.

Viktus 2011.10.24. 10:58:43

@Ansible:

Ahm, és hol az alternatíva? ezeket gondolod annak?

Papirius Cursor 2011.10.24. 10:59:35

Az írásnál MAGÁNÁL maradva: ritka hülye egymásra hajigálása coolnak gondolt és trendinek szánt, gyöngén személyeskedő mondatoknak.

Az alapeszméje ez: szabad országban élünk, ahol szabad félni. Nagyszerű. Hitler Németországában is szabad volt félni. Féltek is sokan, szabadon. De mennyien. Emberek hatalmas tömege félt, minden korlátozás nélkül. Mi több, a hatalom egyenesen bíztatta őket a félelemre. Dr. Göbbels több beszédében buzdított a félelemre, kijelentve, hogy a rettegés a Birodalom legfőbb összetartó ereje. Az volt tehát a derék polgár, aki engedelmesen és rendszerszerűen félt.

Ebből tehát az következik vajon, hogy az egy szabad ország volt...?

Aki ilyen ostoba logikai csapdákba tereli saját semmitmondását és tudatlanságát, az láthatóan valóban fél valamitől. Az a rezsim, amely kezet emel József Attila emlékétől, az is fél, még a költő emlékétől is fél, mert az eleven cáfolata az ő politikai uzusuknak.

De a blog szerzőjének ezt nem kell értenie.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.10.24. 11:00:17

www.kim.gov.hu/

"A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium régi honlapja a Kormányportál működése óta archívumként szolgál, tartalma nem frissül."

bizonyára leterheltek az ott dolgozók most hogy ennyi rohadt lázadó (vagy ahogy Mr. Tapló Főváros mondta "bajkeverő") van az országban.

javasolnék egy forwardot a mandiner.blog.hu -ra

jasu 2011.10.24. 11:01:21

Neked ax a bajod,hogy nem szagolhatsz bele dorika bugyiaba
Es nem dughatod a nyelved a labujjai koze

Grigorij Pantyelejevics 2011.10.24. 11:02:17

Azért sem tetszik a rendszer, mert ahogy ez a Mandineres bejegyzés is mutatja, minden kritikára csak annyit képes reagálni, hogy "miért? le is lövethettük volna?" és különben is "buzizsidó".
ciki

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.24. 11:02:19

@whiterose: Kösz nem. És engedtessék már meg a mandiner cikizése a KIM-es államtitkáros buli után.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.10.24. 11:03:53

Mellesleg:
Az 1956-os forradalom Magyarország népének a sztálinista diktatúra elleni forradalma és a szovjet meg­szállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tün­te­té­sével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával feje­ződött be Csepelen november 11-én.
Idézet innen: hu.wikipedia.org/wiki/1956-os_forradalom

Mióta van az, hogy október 23. már szinte csak tiltakozásra és tüntetésre való?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.10.24. 11:06:57

@tyto: Ahá, szóvan a többi rendszer sem tetszett. Akkor miért nem tüntettek? (Válasz a posztban ;)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.10.24. 11:14:27

@Dr. Zerge: Mondjuk annyit el kell ismerni a sok rettegővel szemben, hogy ahogyan ők hülyeségeket beszélnek, és próbálnak hülyének nézni mindenkit, úgy ebben a sportban mostanság a kormányzat is olimpiai kvótára hajt: egykulcsosnak hívott kétkulcsos, csökkentésnek hívott emelés, nemmegszorítás, stb., stb., hát nem csoda, hogy ezek a műnaív műcivilek nekiállnak rálicitálni holmi demokrácia- meg köztársaságféltéssel.

Viktus 2011.10.24. 11:15:06

@Talon Karrde:

Igazából maga '56 nem érintette meg olyan mélyen az embereket, mint ahogyan utólag felmagasztosult ... konkrétan a rendszerváltás után több '56-os lett, mint aki '56-ban ténylegesen letett v.mi produktumot az asztalra.
Mindig is az aktuális hatalmon lévők elleni tüntikre biztosított felületet ...

Atisz 2011.10.24. 11:23:18

@Ansible: "Fogadni mernék rá, hogy a fél országot szétvertétek volna, ha a baloldal állított volna ki ilyen gyenge színvonalú köztársasági elnököt. Mikor volt divat, DÍSZEMBEREKET kinevezni? Üres fejű bábokat, a hatalom számára? Nem tán a KOMCSI RENDSZERBEN?!"

Ez nem igaz, hiszen Göncz Árpád megválasztásakor sem volt semmiféle balhé.

IGAZ MAGYAR 2011.10.24. 11:24:53

Dobraykám ekkora köcsög még pénzért sem lehetsz! Leszólod a tüntetést közben meg a vezéreid elbujdokolnak , persze nekik is szabad félni!
S már félnek is, még egy valamire való pártünnepséget sem tudnak összehozni arra a nemzeti ünnepre amelyet valami kiinduló pontnak akarnak beállítani!
Persze a sok bujtatott "mandineres" állami pénzen trollkodik s már ez is kevés!
A 2,5 milliós Phillip ha megfizetik hány milliót mondott volna erre a tömegre?
A TV2-t a párt komisszár, az RTL-et csak egy ejnye regulázza? De a párt médiák a Heti Válasz, a Hír Tv, a Magyar Nemzet, a Magyar Hirlap sem tud mást csak fanyalogni! Félnek Ők is? Vagy kevés a pénz a zsebbe (az állami pénz)?
Mi lesz veletek ha Orbánt elsöpri a népharag? Pont miattatok NEM TETSZIK A RENDSZER! A gerinctelenség, a tisztesség teljes hiánya amit képviseltek s az a rendszer amelyik ilyen emberekre van szüksége az szemétdombra való Orbánnal., Mandinerrel, Szerető Szabolccsal, Rákay Phillippel s az összes szarevővel együtt!
Mubarak, Kadhafi után menni fog Orbán is!!! Hajrá fijuk .....

Grigorij Pantyelejevics 2011.10.24. 11:26:08

@Atisz: Nem tetszik a rendszer, mert elhiteti híveivel, hogy érvelni így, ezzel a pimf 'tökizéssel' kell.

stílus - a NER egyik szörnyű gyengéje

Papirius Cursor 2011.10.24. 11:27:43

Amíg például az egyik forradalmi hős, kiapadhatatlan bosszúszomjában, még ma is ott tart, hogy holmi nyugdíjkurtításokra használja fel az ünnepi hangulatot, addig ne tessék csudálkozni.

56 akkor lesz ünnep, ha résztvevői már nem élnek, és lesz még közte 1-2 nemzedék.

Papirius Cursor 2011.10.24. 11:30:48

Aki az elzabrált nyugdíjalapokból MOL részvényt vesz félezer milliárdért, majd ugyanazt a részvényt elértékteleníti, hogy a haverek olcsón hozzájussanak, az nem fél. Az nagyon bátor ember.

Viktus 2011.10.24. 11:31:07

@Papirius Cursor:

Na igen idő kell az emlékek megszépüléséhez.

Papirius Cursor 2011.10.24. 11:33:23

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

Navracsics most egyetemet gründol magának nyugdíjas éveire.
Ez a KIM-es terminátor ott biztosan tanítani fog. Miért is ne?
Hogy mit, az egyelőre még mindegy, nyilván illemtant.

Nemetsek Tibor 2011.10.24. 11:34:04

...elég tréfás, hogy valaki a kimes fiút védi - ha az ember felnőtt férfinek tartja magát, akkor a paréj kiadós együttlétes dumája miatt már rég elnézést kért volna (pláne indokolt lenne, ha még állítólag "konzervatív" is).

Nem ezen bejegyzés véleménytartalma a netszes, jó legyen, gondolhatja valaki, hogy csak egy trendi panelekből összerakott import akármi stb - hanem az valóságtartalma és a színvonala. Ez az iromány teljesen semmitmondó. Aki nem tud erről semmit, de a cikk alapján próbálna képet alkotni, akkor kb. az jönne le, hogy arra járt pár ezer behülyített, parázó idióta, drogos, és tkp azt sem tudják mit akarnak, egyébként meg kapja be a hvg, mert mink jól megvédjük a neveletlen munkatársakat is.

Szóval: silány.

devuscka 2011.10.24. 11:34:22

Na, lehet várni míg letelik a munkaidő.
Bögre e még a tarifa?
,-)

Atisz 2011.10.24. 11:35:55

@Grigorij Pantyelejevics: A "töki" megszólítás és nem érv. Ráadásul érvelni egy egyszerű kérdőmondattal elég nehéz, pláne ha nem is eldöntendő kérdésről van szó...

Az ismétlés kedvéért, ezúttal megszólítás nélkül: hol és mikor akartak lövetni rád és ki "buzizsidózott" le?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.10.24. 11:39:43

Re: poszt és kommentek: "Mi sokkal jobban gyűlölünk benneteket, mint ti minket."

Baráti paintballmérkőzésre készülő csapat a felspannolt, korábbi meccsen szerzett sebeiket nyalogató golyószórósokkal szemben...

Vad_Alma · http://hatodikelem.blog.hu/ 2011.10.24. 11:44:17

jó a poszt, csak egy dolgot hadd ajánljak a figyelmedbe: a kormány nagyon is megérdemli, hogy ez a kategória tüntessen ellene. persze hogy nem azért a sok marhaságért, amiket mondanak (bár van köztük egy-két igazság is).
igenis vannak gondok a kormány háza táján, de azon nagyon fel vagyok háborodva, hogy minden nemzeti ünnepen megjelenik valaki az utcán, aki nem létező dolgok ellen tüntet, és önmagát azokhoz a forradalmárokhoz merészeli hasonlítani, akik fegyverrel védték magukat az életükre törő külföldi nagyhatalmak ellen.
már egyszer ajánlottam nektek önzően saját kis nyomorult posztomat a mandiner háza táján, most is csak azért teszem, hogy az idetévedő Dorkapártiak is elgondolkodjanak rajta: vannak sokkal nagyobb problémáink is, amiről nem vesznek tudomást. mert az aztán ténbyleg hűű de nagy baj, hogy egykulcsos adórendszerünk van...
hatodikelem.blog.hu/2011/10/20/nem_tetszik_5

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.24. 11:50:23

@elGabor:

Jókor reggel (ú. é. örlájindőmónin:-) felkeltem és mikor a híreket átfutottam nekem is hasonló volt az első benyomásom (vagy inkább megérzésem) a tegnapi tüntetéssel és mai visszhangjával kapcsolatban:

Sajnos, ismét bebizonyosodott, hogy Budapest (vagy legalábbis lakosainak egy igen tekintélyes része) ellenállhatatlan vonzalmat érez a vörös rongyok iránt, legyenek bár azok véráztatta internacionalista munkásmozgalmi lobogók, erotikus fehér(vörös)neműk vagy véres felmosórongyok, melyekkel S. E., a vörösterror áldozatainak, az ÁVH pincék és az '56 után megtorlás nyomorékravertjeinek, halálrakínzottainak, kivégzettjeinek vagy a magyar vidék kéjből, gyűlöletből legyilkolt öregjeinek kiontott vérét törölték fel.

ü
bbjnick

Google 2011.10.24. 11:54:21

Igen, igen, mi mindannyian a Minisztériumban dolgozunk. Sőt, már 2006-ban is ott dolgoztunk - azért nem féltünk akkor sem.
Dolgozunk, de úgy, hogy közben ráérünk itt is "összezárni" . És legalább hasonszőrűekkel tesszük ezt, mert összetarthat ugyan ideig-óráig a gyűlölet (Orbán-fóbia, vagy amit akartok), de értelmes ember erre építeni nem fog.
Kérdésként merült fel, hogy ugyan vajon mit csinált őt évvel ezelőtt Kulka, Dénes, Istvánffy, Dorottya, na és a többiek?
Ugyanazt, mint most. Kéjjel nézte végig, ahogyan most is ugyanazt tenné, hogyan verik végig, kardlapozzák és könnygránátozzák a nekik nem tetszőket. (Ehhez képest bizalmas együttlétre hívni egy hölgyet, hát az tényleg felségsértés!)
Grigorij Pantyelejesicsnek pedig ha erre jár:
Bizony, egyszer emezek rúgnak ki, másszor meg amazok. Akinek ereje van hozzá, rendszerint az. Ilyen gyerekcipőben jár minálunk még a demokrácia, de azért nagyon rosszul ne érezzük magunkat, a válság is besegít. Lásd a BBC esetét a leépítésekkel.

milner 2011.10.24. 12:04:21

Jó a poszt, nagyon jó. És igen, legalább annyira kiváló szellemi teljesítmény, mint Böszörményi úré, aki elsőre felismert egy baszatlan pinát és egyáltalán nem azért mert ő meg egy baszatlan köcsög, egyszerűen ennyire éles a szeme. Egy ilyen ember mellett ki kell állni! És hadd gratuláljak azért is, hogy ennyire bátrak vagytok a KIM-be és mint jól fizetett kormányhivatalnokok egyáltalán nem féltek semmitől sem. Kár ezért blogért, mert nem is olyan rég tudtatok ti ennél jobbat is. De értem én, közeleg a karácsony meg kell dolgozni a pulykapénzért.

zenador 2011.10.24. 12:04:21

@Papirius Cursor:

Az a baj ebben a műmájer országban, hogy általában a konzervatív jobboldali értelmiségieket műveltebbnek tartják, mert az "olyan komoly, higgadt és tekintélyes dolog" -- főleg fiatalon. Bezzeg az "álmodozó, zsidóbérenc, drogos, nemzetrontónak" titulált baloldaliak:) Csak az a baj, hogy nagyon sokszor csak a "komolykodás" van meg a jobboldalon, a műveltség, az összefüggések átlátása és a lényeglátás terén már sajnos hiátusok vannak.

Nem véletlenül mondom, hogy a mostani jobboldal szellemi teljesítménye nagyon gyönge, hasonlóan alacsony, mint a szociké. A Mandiner írásai is tartalmaznak olykor illogikus halandzsákkal. Ez is, mint ahogy kimutatta/kimutattad.

Az írásban van egy-két csúsztatás: akik kimentek tüntetni, azok nem "ingyenélősködni" akarnak az államon. "Mindössze" annyit szeretnének a civilek pl., hogy A MUNKÁÉRT JÁRJON VÉGRE MEGBECSÜLTSÉG, az üres szövegelés helyett. Elég gyönge teljesítmény az "ingyenélősködésre" kifuttatni a cikk végét, mondhatni amatőr dolog. (Netán figyelemelterelés, vagy gyűlöletkeltés? A civilekre rásütjük a lumpenség bélyegét?). Most ebben az esetben mi érvényesült, az írás művelésében szerzett jártasság, vagy netán az elvbarátság? És igen, sok fiatal kimegy, "disszidál" az országból, mert azt látja, amit én is, hogy hazugságok és csúsztatások uralják a politikát és az értelmiség egy jelentős része elment ZORBÁNHOZ fillérekért eladni a lelkét. Ez még a kisebbik probléma, de sz*r a közhangulat, megélni sem lehet. Nem baj, majd nézzük a DTK-show-t -- közpénzen, attól jobb kedvünk lesz. Ha kenyér nincs, akkor legyen má' cirkusz!

Különben az IGAZ-KERESZTÉNY-NÉPNEMZETI-KONZERVATÍV tábornak megfelelt Schmitt Pál, ilyen gyenge politikai-jogi és helyesírási tudással, ezzel a nehezen vállalható múlttal (nem a sportkarrierre gondoltam). Ez mindent elárul a mai jobboldal állapotáról.

A színvonal azonban majd újra "emelkedni fog" a komcsi fertő után: Hoffmann Rózsika, újra MAGOLÓGÉPEKKÉ degradálja a diákokat, UGYE A RENDSZER ELLENSÉGE A KRITIKUS, MŰVELT ÉS KREATÍV ÉRTELMISÉGI.

A szakmunkásképzést is jól szétkúrják, nehogy a munkás emberekben kifejlődjenek olyan képességek, hogy KÖNNYEN át tudják képeztetni magukat -- ugyan minek a mai világban átképeztetni magunkat?!?! De legalább az ANGOLT sitty-sutty megtanulják a diákok, mert az úgyis olyan, sz*r, gagyi nyelv. Mintha most is rohangálnának az országban az angolul MEGFELELŐ SZINTEN beszélő fiatalok!

Sokszor nincs időm kommenteket írni, de a reagálások nagyon beszédesek! Alig van olyan reagálás, ahol bemutatott érvekre valaki érvekkel válaszol. A kommentek tele vannak b*zizással, zsidózással, komcsibérencezéssel és még lehetne sorolni. De érvek vitája nagyon ritka, pedig állítólag ez az egyik legszínvonalasabb közéleti, politikai blog. A jobboldali értelmiség egyik zászlóshajója.

IGAZ MAGYAR 2011.10.24. 12:05:08

@Google: No akkor neked csak az a lényeg SZAR LEGYEN AMIBŐL ZABÁLHATSZ! No ezért van itt az ország!
Ja 5 évvel ezelőtt mi is történt?? Ja Te akkor is SZART ETTÉL!
Értelmesebb ember mint Te építeni nem fog azt látjuk csak segget nyalsz a MI PÉNZÜNKBŐL köcsög i9ngyen élő!

mozzie 2011.10.24. 12:05:49

Vérnyomásom rendben. A blog szánalmasan röhejes. Több szóra nem is érdemes.

mozzie 2011.10.24. 12:10:37

@Google: Felettébb érdekes. Aki a Google félékkel egyetért az valószinüleg egy szeplőtlen hazafi. Aki meg nem, az egy gyűlölettől fűtött képződmény.

Csak, nehogy egyszer valóra is váljon amit állitasz, mert, sajnos, ebbe az irányba haladtok.

zenador 2011.10.24. 12:18:15

@Atisz:

Göncz Árpád-ot nem hasonlítanám Schmitt-hez, azonban kétségtelenül vitatott személyiség Göncz is. Egyébként, ha jól emlékszem, akkor 1992-ben, elég durván kifütyülték szélsőjobbosok Árpi bácsit, szóval volt azért hőzöngés elég rendesen.

Egy fontos különbség viszont van, ha eltekintünk mindkét köztársasági elnök személyes tulajdonságaitól. Akkoriban még sokkal kiegyensúlyozottabb volt a rendszer, a köztársasági elnök, mint intézmény, még nem üresedett ki ennyire.

Most, a kétharmad birtokában, pl. olyan irányban is léphetett volna a kormány, hogy megerősítse ezt az intézményt. NEM TETTE, PEDIG LETT VOLNA RÁ LEHETŐSÉGE! Helyette TOVÁBB ERODÁLTA a köztársaság elnöki intézményt és egy bábot rakott erre a pozícióra. Ráadásul egy vitatható embert. Kérdem én, miért nem tanult az előző köztársasági elnökök hibájából?! Ha a baloldalon van egy vitatható köztársasági elnök akkor mi a megoldás? Bevállaljon a jobboldal is egy necces embert. Ha majd kritizáljuk, akkor meg azt mondjuk, hogy nyugi má', ő sem sokkal sz*rabb mint a másik!

Na, pont azért van elegem ebből az országból, mert sajnos ma Magyarországon ez a gondolkodásmód, ezért nem haladunk egyről a kettőre. És ez FÜGGETLEN A KOMCSIKTÓL, AZ OROSZOKTÓL, AZ EU-tól. Ezek vagyunk mi! Így gondolkodunk!

Atisz 2011.10.24. 12:21:17

@IGAZ MAGYAR: A minisztériumokban ma már dolgozni is kell. Egyébként felhívnám figyelmedet Google írásában az ott (nem is annyira) lappangó iróniára: "nem biztos", hogy az egész 2/3 a minisztériumokban dolgozik ;)

IGAZ MAGYAR 2011.10.24. 12:25:24

@Atisz: ... és 2006-ban nem kellett? Mert ez a SZAREVŐ akkor is ott volt , mint SZAREVŐ!

Atisz 2011.10.24. 12:33:24

@Ansible: A Szabó Albi félékre gondolsz?
Őt azért nem hívnám szélsőjobbosnak, mivel e tekintetben nem a ruha teszi az embert. Árpi bácsi pedig elmondhatta volna a beszédét, mivel a hangosítással semmi probléma nem volt, igaz úgy nem lett volna az egész olyan drámai, mint amilyen.

A köztársasági elnök ma is a nemzet egységét hivatott kifejezni és őrködik az állam demokratikus működése felett, ugyanúgy mint annak idején. Abban, hogy te most súlytalannak érzed a szerepét, nyilván van némi logika, de hidd el, semmiben nem változott a helyzet.

A 2/3 birtokában a jelenlegi kormányzó erő hülye lett volna egy Sólyom kaliberű (akit megjegyezném szintén nem az akkori kormánypártok juttattak oda) személy odaültetni. Schmitt Pál garantáltan nem fog szembehelyezkedni a kormánnyal, ha valamilyen drasztikus, ámde kétségkívül szükséges intézkedés elfogadásáról van szó.

Atisz 2011.10.24. 12:35:35

@IGAZ MAGYAR:
Nos, 2006-ban kijelenthetjük, hogy nem kellett, mind az elvégzett munka eredményét vizsgálva, mint pedig ismerőseim beszámolóit végighallgatva :)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.24. 12:42:40

@bbjnick: neked Budapest-fóbiád van:?)

(csak zárójelben, ugyanez a 'vörös pest' kezdte az '56-os balhét, a '48-as balhét...)

Viktus 2011.10.24. 12:42:58

@Atisz:

A munkájuk nem túlságosan gyümölcsöző :P

mozzie 2011.10.24. 12:43:20

@Atisz: Csak a hitelesség kedvéért, az a 2/3-ad valójában kb. 53% ... VOLT. De, ha továbbra is evvel a mitikus 2/3-os támogatással bolondítjátok magatokat, az nekem nagyon szimpatikus. Így még inkább katartikusabb happening lesz amikor felocsúdtok révületekböl.

Kijózanitó élmény lesz számotokra, az tuti.

milner 2011.10.24. 12:44:07

@Atisz: "A köztársasági elnök ma is a nemzet egységét hivatott kifejezni és őrködik az állam demokratikus működése felett, ugyanúgy mint annak idején. Abban, hogy te most súlytalannak érzed a szerepét, nyilván van némi logika, de hidd el, semmiben nem változott a helyzet."
Ezt te el is hiszed?! És félreértések elkerülése végett nem a drasztikus és kétségkívül szükséges intézkedésekkel való egyetértés vagy annak hiánya határozza meg a köztársasági elnök helyzetét. Legfőbb közjogi méltóságként óvnia kéne az alkotmányos rendet és felemelnie a szavát, ha a kormányzó erők nyíltan szembemennek az alkotmányos és egyetemes jogi alapelvekkel: visszamenőleges hatályú törvénykezés, alkotmánybíróság jogainak megcsonkítása, oktrojált pártalkotmány stb... Egyébként abban igazad van: amennyiben előre tudták, hogy abszolút törvénytelen és jogtalan intézkedések tömkelegét fogják meghozni, ehhez kellett keresni egy mindenre kapható ribancot... akarom mondani törvényhozási motort.

mozzie 2011.10.24. 12:44:21

* révületetekből

mozzie 2011.10.24. 12:51:16

@Atisz: Schmitt Pali a nemzet egységének a megtestesitője? Beálltál bohócügyeletesnek?

mozzie 2011.10.24. 12:53:28

Benedek Elek ma is sztár lenne a meséivel, mert vannak itt elegen akik még annak is hisznek amiröl saját tapasztalataik szerint is tudják, hogy maszlag.

Jól emlékszem? Simicska mondta, hogy a hülyeség is állampolgári jog?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.10.24. 13:03:50

Így is van, csak a FIDESZ! No meg Pozsgai elvtársuk, hisz az ott egy követendő példa...

"Pozsgay Imre írása: 1956: „tépett szájú, hasított kormű, sok kis senki” forradalma…

Az új oktatási év megindultával, különböző szemináriumokon ismét napirenden van a múlt évi ellenforradalmi események értékelése. Elkerülhetetlenül szembetaláljuk magunkat azzal a problémával, minek tekintsük: forradalomnak vagy ellenforradalomnak az 1956. október-novemberben történteket? Tisztáznunk kell a fogalmakat annál is inkább, mert egyszerű emberek szájából ma is gyakran hallunk olyan kijelentéseket, hogy a „forradalom” alatt ez, vagy az történt, stb. ….
Legtöbb, hasonlóan beszélő ember jóindulatához semmi kétség nem fér, csupán úgy rögződött bennük a forradalom fogalma, hogy az egyenlő a felfordulással, káosszal, mindenfajta társadalmi rendetlenséggel. Nem is gondolnak arra, hogy az igazi forradalom rendet jelent, egy új társadalom születését, mely természetesen a régi legyőzésével jöhet csak létre. Ebben a tekintetben minden forradalom egyforma volt. A régi termelési viszonyokat újakkal váltotta fel. A régi uralkodó osztály hatalmát egy eddig, legalábbis politikai tekintetben az elnyomott osztály uralmával helyettesítette. Így történt ez a szocialista forradalomban is, azzal az igen lényeges különbséggel, hogy míg minden előző forradalomban a kizsákmányolás régebbi formáját annak újabb formája váltotta fel, addig a proletárforradalom alapvető célkitűzése a kizsákmányolás teljes felszámolása.
Röviden és igen vázlatosan ezek a szocialista forradalom ismérvei. Azon senki nem vitatkozik, hogy ezek a követelmények megfelelnek-e az elnyomott milliók érdekeinek. Méla szkeptikusok hosszas töprengés után csupán azt a kérdést szokták nekünk szegezni: mindez megvalósítató-e? Kérdésükből az is kiérzik, hogy ők nem nagyon hisznek benne. Persze a Szovjetunió sorozatos sikerei után egyre könnyebb igennel válaszolnunk.
Én most mégsem ezekkel a kétkedőkkel szeretnék vitatkozni, hanem azokkal, akik a tavalyi októberi eseményeket is szeretnék forradalommá: „Egyetlen Magyar Nemzeti Forradalommá” kozmetikázni. Könnyű nekik, hiszen olyan sajátosan „magyar nemzeti” intézménytől kapják az ideológiai támogatást, mint a Szabad Európa rádiója, mely viszont a legmesszebbmenőkig élvezi a „legmagyarabb magyarnak”, Dulles János óhazai gazdálkodónak és politikusnak erkölcsi és anyagi támogatását.
Nehezebb nekem, mert ily tekintélyes pártfogók híján kénytelen vagyok a száraz és élvezhetetlen tényekre támaszkodni, melyek – tudjuk jól – csak a józan ész kicsiny, bár de egyre hatalmasodó birodalmában jutnak, érdemükhöz méltó megbecsüléshez.
Nézzük hát a forradalmat! Megfeleltünk-e 1956. október 23-ig a szocialista forradalom követelményeinek? Mielőtt még bizonyítanák, nyugodt lelkiismerettel merem mondani: igen. Mert, ha hibáztunk is, azért a tulajdon-viszonyokat sikerült úgy megváltoztatni, hogy abban sem Mindszenty, sem herceg Eszterházi nem nagy örömüket lelték. Ez magában is elég határosan bizonyítaná igazunkat, még ha a többi, igen jelentős eredményt: a munkásosztály vezető szerepét, a kulturális forradalmat, a fokozódó anyagi jólétet elhallgatnám is. De minek hallgassak róluk, mikor ezek az eredmények mind a szocializmus irányába mutattak, mind azt bizonyították, hogy 1947-48-ban sikeresen hajtottuk végre szocialista forradalmunkat.
És jött 1956. október 23. Lopva, alattomosan közeledett. Sunyi bábáinak száján egy percre sem halkult el a szocializmus igéje, miközben egy nyáron át járták a Petőfi-rondót, „nemzeti sajátosságaink” körül, azzal a magasztos céllal, hogy kiküszöböljék a szocializmus építésében elkövetett hibákat. – Majdnem sikerült nekik még a szocializmust is kiküszöbölni.
Tépett szájú, hasított körmű sok kis senki, háta mögött még több úri bitanggal, megcsinálta az „Első Hazai Nemzeti Forradalmat”, melyet kis híján „Nemzeti Szocialista Forradalomnak” neveztek. A szociális elemet Mindszenty – Pehm József képviselte benne, a nemzetit pedig Lőwenstein herceg. Hogy mégsem „nemzeti szocialistának” keresztelték vívmányukat, az talán azzal magyarázható, hogy e két szó így együtt hányingert okoz minden becsületes emberben és ők nem látták még időszerűnek e hányingert kiváltani.
Lehetett-e nálunk forradalom 1956. októberében? Hová vezethet nálunk a termelési viszonyok megváltoztatása és az uralkodó osztály megdöntése? – (Mondjuk, hogy a forradalom ezt jelenti.) Ilyen lépés nálunk csakis visszafelé, a kapitalista viszonyok és a burzsoá uralom visszaállításához vezethetett és vezetne ma is. Ez viszont színtiszta, steril ellenforradalom.
Miért kellett mégis forradalomnak álcázni azt, ami annak éppen az ellenkezője volt? Nagyon egyszerű ennek a magyarázata. Tudjuk jól, hogy a szocializmus vívmányai, minden elkövetett hiba ellenére, mély nyomokat hagytak a dolgozó nép gondolkodásában. A magyar munkásosztályt és a parasztságot nem lehetett volna nyílt rábeszéléssel a gyárak, vagy a föld visszaadására rávenni. Ez ellenforradalom, először szociális demagógiával, félrevezetéssel, hatalomra akart kerülni és ebből a hatalmi pozícióból aztán fellépett volna a dolgozó milliók érdeke ellen.
Kinyújtotta volna a kezét a földért, a gyárért. Az ellenforradalmi porhintést elősegítették a párton belüli árulók és revizionisták is. A „nemzeti Forradalom” olyan nevezetesen renegátot sorolhatott „vezetői” közé, mint Nagy Imre, akinek szellemi képességeit ugyan csak egy adóvégrehajtói karrierhez szabták, de jellemtelensége biztosította, hogy miniszterelnök legyen a legdühöngőbb fehér-terror napjaiban.
Legérdekesebb a dologban, hogy végig azt hitte, ő a vezető, pedig csak úgy táncolt, ahogy Mindszenty és a hozzá hasonló „forradalmárok” fújták.
Hiába, sokat fejlődött a világ! A Horthy-féle fehér-terror bajnokai még szemérmetlenül ki merték mondani, hogy ők ellenforradalmat csinálnak. Ma már nem merték ezt megtenni, hiszen ha nyíltan vallottak volna céljaikról, akkor nem sikerült volna nekik egy pillanatra sem félrevezetni a dolgozók egy részét. Csak a nacionalizmussal fűszerezett ál-forradalmi, ál-szocialista jelszavak segítségével sikerült elérniük, ha csak néhány hétre is, hogy hiszékeny embereket félrevezessenek. De kérdezzék meg azt a parasztot, aki meghallgatta Mindszenty „szózatát”, vagy azt a munkást, akit haladó nézetei miatt a terroristák meghurcolták, mi volt itt a múlt év őszén, biztos vagyok benne, hogy helyes választ adnak és megmondják: itt bizony ellenforradalom volt. (Kivált ó, ha emlékeznek még az 1919-1920-as évekre.)
Hát így próbáljuk meg tisztázni a fogalmakat!
*****

Aki esetleg további fogalom-tisztázást szeretne, Pozsgay Imre megtalálható a Fidesz Nemzeti Konzultációs Központjának Madách-téri irodájában. Természetesen előzetes időpont-egyeztetés után jelentkezhetnek a „tépett szájú, és hasított körmű, sok kis senki forradalmárok”. Bejelentkezés: „Úri bitangok”.

www.lakatospal.hu/index.php?page=kategorizalt&kat_id=11&id=797&regi-idok-nagy-tanui--a-petofi-nepeben-jelent-meg-kecskemeten-1957-december-15-en

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.10.24. 13:06:31

Engem megnyugtat, hogy dobray nem fél. Bár nem tudom, mitől is kéne félnie, azt leszámítva, hogy egyszer véget ér a rendszer, amelyik kitartja, de erre a kérdésre majd visszatérünk akkor.

GGG77 2011.10.24. 13:09:23

Én annak örülök, hogy dobray hisz istenben. Azt ugyan nem tudom, hogy ez, hogy a f...ba jön ide, de jó ez így.

Secnir 2011.10.24. 13:10:29

na, az előző poszt után leszóltak, és gyorsan kellett írni ugyanarról egy jóval pártközpontúbbat?
khm. egy NER kompatibiliset?

Atisz 2011.10.24. 13:13:53

@mozzie: 53% ha figyelmen kívül hagyjuk a magyar választási rendszer szabályait és részeit (pártlista, egyéni lista, töredékszavazatok). Ha figyelembe vesszük, akkor 68%.

Tudom, hogy neked nem tetszik a rendszer, de mivel egyelőre - még - nincs anarchia, ezért neked is figyelembe kéne venned :)

milner 2011.10.24. 13:15:08

@Kettes: Azért azt ismerjük el, hogy nagyon kemény csávó, mert már a Gyurcsány alatt sem félt! És ehhez képeset lett mára sokkal sokkal bátrabb!

OmegaMale 2011.10.24. 13:19:43

@Vad_Alma: Én olvastam a posztodat és vannak jó meglátásaid! :D De sztem ezeket sokan mások is látják.

Látják azok is, akik kimennek tüntetni. A Te felvetéseidben a legtöbb ember saját magát ismeri fel és az nem tetszik neki. De a zember már csak ilyen, az zavarja Őt másokban a legjobban, ami saját magában zavarja... Minden embernek saját háza táján kéne először szétnézni, hogy ott mit lehet rendbe tenni.

Amúgy a poszt igazából csak annyit vet fel: miért beszélünk olyasmiről, amiről csak azért hisszük, hogy létezik, mert beszélünk róla? Ha ennyire nagy a tömegpszichózis hatására a gyülekező egyének cselekvés, rendrakás iránti vágya, miért nem szánnak annyi erőfeszítést a céljaikra a saját kis hatósugarukban, amennyit arra szánnak, hogy szakadó esőben, adott esetben vidékről felbumliznak, hogy aztán órákig álljanak és tüntizzenek? Jó látni, hogy ilyen rejtett tartalékok vannak a zemberekben... akkor nem is állunk olyan rosszul, nem?

Google 2011.10.24. 13:20:09

@milner:

Ki mint él, úgy ítél.
Egyeseknek a pulykapénz, másoknak a mérges pulyka is megteszi. Főleg, ha ugyanoda tart...
És igen: mi vagyunk a hülyék, mert valahol az írva vagyon, hogy ezt az országot csak ballibek vezethetik - jól. Csak ahogy Kertész mondta: a moslékzabálók olvasni sem tudnak. Míg ő írni is tud. Mindenki fél, csak Kónya rendőr.
Vajon még hány ilyen igazságotok van?
Még a nevetek sem igaz, mert hol vagytok az egymilliótól; féltek, de az utcán meritek kikiabálni.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2011.10.24. 13:20:21

@.Pierre Bezuhov.: szívás, nem ott dolgozom. Sőt, sosem dolgoztam állami szférában. Örülök, hogy itt is összefutunk.

Atisz 2011.10.24. 13:21:30

@milner: Elhiszem és még1x azt tudom mondani, amit az előbb: a Fidesz hülye lett volna egy kamikaze jogvédőt megválasztani közt. elnöknek, 2/3-dal, pláne az ország jelenlegi helyzetében.

A "visszamenőleges hatályú törvénykezés, alkotmánybíróság jogainak megcsonkítása" engem annyira nem zavar, mint a csődközeli állapotban lévő BKV humánerőforrás menedzser asszonyának 1 db helyiértékkel megtoldott végkielégítése és annak védelem, ráadásul ez a kettő (visszamenőleges hatályú törvénykezés + alkotmánybíróság jogainak megcsonkítása) véletlenül éppen emiatt került górcső alá, mint lehetőség.
Ha választani kell a jog és az igazságosság között, én az utóbbit választom. Ha így nézzük, akkor nekem sem tetszik a rendszer, bár nem vagyok anarchista.

Az "oktrojált pártalkotmányt" pedig nem értem (nem a szavak jelentését). Szerintem pont az 1949-es volt az.

Atisz 2011.10.24. 13:24:22

@Kettes: Nana, arról nem volt szó, hogy előre ne félne (csak 2006-ról és a jelenről) :)

Atisz 2011.10.24. 13:25:58

@mozzie: Árpi bácsi is az volt, nem?
Tudod ez nem "teszik-nem teszik" kérdése, annak ott van Dorottya idétlenkedése :)

Google 2011.10.24. 13:26:46

@Ansible:

Eljön az az idő (amikor valakik mellett le kell tenni majd a garast), kíváncsi vagyok, a Fidesz, vagy a kétfejű MSZMP mellett döntötök majd? Lendvai is lehet civil, az igaz.
(Még mielőtt: költői volt a kérdés.)

kamerasmobil 2011.10.24. 13:28:11

Nagyon nem szerencses lepes hogy a Mandiner igy reagal a vasarnapi tuntetesre. Nem is csak erre az egy irasra gondolok hanem a tobbi kapcsolodora is.

A kozvelemenykutatasok szerint a lakossag ketharmada ugy erzi hogy rossz iranyba mennek a dolgok az orszagban. Ezzel persze lehet vitatkozni hogy mennyire igaz meg hogy akkor ez egy valasztas soran milyen szavazateloszlast eredmenyezne.

Azzal viszont nem hiszem hogy lehetne vitatkozni hogy tegnap bizony eleg sokan voltak a rendezvenyen. Ilyen tomeg eddig Orban Viktor mellett tuntetett csak az utobbi evekben nalunk es nem ellene.
Biztosan vannak kozottuk olyanok akik Gyurcsanynak lengettek korabban piros zaszlokat. Viszont alighanem vannak olyanok is akik ketto vagy ot vagy tiz eve meg az MSZP meg az SZDSZ ellen demonstraltak Fidesz rendezvenyeken. A nagy reszuk viszont feltehetoen olyan ember aki eddig mindig inkabb otthon maradt az elmult husz evben (vagy tul fiatal volt).
Most meg a rossz ido ellenere is utcara vonultak kozosen.

Teljesen mindegy ezek utan hogy a szonokok hogyan szerepeltek vagy hogy mit tanult a hipster lanyka az egyetemen. Ilyen merteku elegedetlenseggel es foleg ilyen hamar Fidesz-kormany meg nem talalkozott es ezen el kene gondolkozni. Ha a Mandiner kicsit is adna most magara akkor ebbol a szempontbol jarna korul a rendezvenyt meg ugy altalaban az egesz jelenseget.

Az ilyen agressziv de kozben meglehetosen bena elbagatellizalasi kiserletek viszont pont a kivanttal ellentetes hatast fognak elerni. Szembe kene nezni a problemakkal ha mar ilyen egyertelmu jelek mutatjak hogy kovetkezmenyeik vannak es lesznek.
Az itt nem is olyan reg felidezett Brian elete mellett van meg par bolcsesseg egy masik Monty Python kozremukodessel keszult filmben is aminek Erik a viking a cime.
www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w

Bar a kituntetett figyelem es a gorcsos lehuzni akaras azt is egyertelmuen megmutatja hogy nagyon is komolyan veszi a jobboldal a tegnapi rendezvenyt. Ez valahol jo dolog most mar csak el is kene ismerni es aztan lehetne foglalkozni azzal hogy mi ilyenkor a kovetkezo lepes.

Hattory Hanzo 2011.10.24. 13:28:32

Biztos én látom rosszul, de ahhoz képest, hogy a "Nem tetszik", meg a tegnapi tüntetés egy nívótlan, bárgyú, felnagyított, frázis pufogtató fos volt, viszonylag sok poszt foglalkozik vele viszonylag nagy terjedelemben itt a Mandineren. Ami szerintem szar meg hiteltelen, arra mondjuk én kevesebb időt áldozok, de hát persze mindenki úgy üti el az idejét, ahogy tudja.

Google 2011.10.24. 13:31:39

@mozzie:

Kihúzzuk a gyufát, mi?
És ti meg is fogtok büntetni - ehhez kétség sem férhet. 2006-ban is megmutattátok a "bizit".
De ez a bátorság, és nem az esemény utáni performansz.

milner 2011.10.24. 13:31:40

@Google: "És igen: mi vagyunk a hülyék, mert valahol az írva vagyon, hogy ezt az országot csak ballibek vezethetik - jól. "
Kifejezetten hálás lennék, ha rámutatnál arra, hogy mikor állítottam ilyet. De a félreértések elkerülése végett nem gondolom azt, hogy ballibek jól csinálták volna, szemétdombra is kerültek. Remélem követi őket a FIDESZ+KDNP pártszövetség, illetve a másik két szoci párt az LMP és a Jobbik is (MSZP-ről ugye már nem érdemes beszélni).
"Még a nevetek sem igaz, mert hol vagytok az egymilliótól"
Komoly absztrakciós hiányosságaid lehetnek, ha ezt a mondatot komolyan gondolod.

GGG77 2011.10.24. 13:32:34

@Hattory Hanzo: Nem véletlen.
No name civilek összehoztak 100-200 ezer embert, míg annak a politikusnak, aki az elmúlt 10 évben messze a legnagyobb tömegeket tudta megmozdítani el kellett menekülnie a leégés elől. Ami így persze még nagyobb égés.

orgoványi erdőjáró 2011.10.24. 13:33:35

Nagyon jó a poszt, gratula a szerzőnek! :-)

Google 2011.10.24. 13:33:49

@Hattory Hanzo:

De olyan jó elmondani, hogy "szar és hiteltelen"!
Majdnem, mint Nektek...
És máskülönben néma gyereknek anyja sem érti a szavát.

Atisz 2011.10.24. 13:35:07

@Hattory Hanzo: Nehéz kiismerni a ballib... akarom mondani a köztársaságpárti civil lelkületet.
Ha nem írnak a tüntiről, az a baj, ha írnak, akkor meg az.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.10.24. 13:36:52

@dobray: Senki sem feltételezte rólad, hogy _dolgoztál_ az állami szférában, mint ahogy Böszörményiről, Megadjáról és Szabóról sem feltételezi senki.

orgoványi erdőjáró 2011.10.24. 13:37:15

@kamerasmobil: semmilyen görcsös lehúzás nincs itt haver. Egyszerűen egy nívótlan, gagyi, teszkó gazdaságos tüntetés volt frázis-puffogtatással. És a felnőtt lakosság gyermekszobával korábban rendelkező része jót derül ezen :-))))

Google 2011.10.24. 13:38:38

@IGAZ MAGYAR:

Nem minden arany, ami fénylik - hallottál már erről?
Kennedy is mondott olyat, hogy mi mindannyian berliniek vagyunk, oszt' mégsem volt az.

milner 2011.10.24. 13:39:48

@Atisz:
"A "visszamenőleges hatályú törvénykezés, alkotmánybíróság jogainak megcsonkítása" engem annyira nem zavar, mint a csődközeli állapotban lévő BKV humánerőforrás menedzser asszonyának 1 db helyiértékkel megtoldott végkielégítése és annak védelem, ráadásul ez a kettő (visszamenőleges hatályú törvénykezés + alkotmánybíróság jogainak megcsonkítása) véletlenül éppen emiatt került górcső alá, mint lehetőség."

Nos, ha azt állítjuk, hogy a jogbiztonság felrúgása megengedhető egyedi esetek "igazságos" elbírálása esetében, úgy az egyértelműen a jogállam felszámolásához vezet.
A 49-es alkotmányt még oktrojált alkotmánynak sem nevezném, az inkább egy Moszkvából megküldött szmsz volt.
A mostani oktrojált abból a szempontból, hogy kizárólag a FIDESZ-KDNP "szakértői" dolgozták ki, mélyen leszarva minden más ellenvéleményt. Ja bocsi a széleskörű nemzeti konzultációról, mint egyedülálló legizlációs intézményről megfeledkeztem...

Google 2011.10.24. 13:42:18

@Kettes:

Hé, nagyon fenyegetőztök; de tudod, ez a gyengeség jele.

Google 2011.10.24. 13:49:15

@milner:

Csak hiányosságaim vannak - jól mondod.
Azt is annak gondolom, hogy ha egyedül vagyok, semmiképpen sem nevezem magam a tízek társaságának.

VI. Béla 2011.10.24. 13:54:12

@GGG77:

"míg annak a politikusnak, aki az elmúlt 10 évben messze a legnagyobb tömegeket tudta megmozdítani el kellett menekülnie a leégés elől."

Az a politikus a dolgát végezte. Ha nem ment volna el, akkor arról zúgott volna a kórus, hogy szónokol munka helyett.

Atisz 2011.10.24. 14:02:26

@milner: Dehogy feledkeztél meg a nemzeti konzultációról (hiszen most is megemlíted), miért akarod magad ostobának beállítani? :)
Lehet, hogy ott rontottátok el, hogy nem Dániel elvtársnak kellett volna elküldeni vagy a szelektív hulladékgyűjtő pontok "papír" megjelöléssel ellátott kukáiba kellett volna beledobálni, hanem mondjuk rendeltetésszerűen kitöltve visszaküldeni...

milner 2011.10.24. 14:03:13

@Google: Érdekes, hogy mindig olyan dolgokat próbálsz belemagyarázni mondataimba, amiket nem mondtam. Amúgy csak gratulálni tudok következetességedhez.
Csak semmi laza!

Google 2011.10.24. 14:07:12

@milner:

Ha már így elbeszélgetünk ( Isten tartsa meg a szokásunkat!) megkérdezném, hogy a "huszonhárom millió román" is egy ilyen absztrakciós fogás volt?
Vagy a kis Dorottya is absztrakcióból intett be?
És rosszul mondod: csak lazaság!

milner 2011.10.24. 14:09:13

@Atisz: Dániel elvtárshoz semmi közöm és nem is lesz. Amúgy nehezen tudom elhinni, hogy valóban komolyan gondolod, miszerint a nemzeti konzultáció kiváltotta volna a parlamenti ellenzéket, illetőleg a népszavazás útján történő megerősítést. Jah persze, a népszavazás intézményének csak az elmúlt 20 év alatt volt létjogosultsága, ma a Nemzeti Együttműködés Rendszerében már nincs szükség az ilyesmire.

borszódával 2011.10.24. 14:12:01

Jó kis cikk, főleg ez: „Egyébiránt: én például nem hiszek a köztársaságban. Szarok a köztársaságra, és szeretem a monarchiákat. Hinni meg Istenben hiszek."
:)

milner 2011.10.24. 14:14:24

@Google:
"huszonhárom millió román" isten áldja meg a szép emlékű Kovács Laci bácsit, jól mondod az is egy jó pofa srác volt Megyó haverjával, csak Viktorotok a kormányzásával vissza ne hozza nekünk őket.

Hogy a kis Dorottya mikor szokott absztrahálni arról fogalmam sincs :) de jelen esetben a beintésnek szerintem egészen konkrét értelmezést lehet adni :)

Gaabor 2011.10.24. 14:25:21

Avval egyet értek, hogy az állam csak abból adhat, amit másoktól elvesz. Csak nem mindegy, hogy kitől vesz el és kiknek ad és milyen arányban. Itt van például az egykulcsos szja és azon belül az adójóváírás eltörlése. Az az igazságos, ahol magasabb jövedelműek magasabb kulccsal adóznak, hiszen a magas jövedelműnek ugyanannyi a megélhetési költsége, mint az alacsonyabbnak. Megszüntették a munkavállalói és a szakszervezeti jogokat. Eredményesen harcolni munkabeszüntetéssel már nem is lehet. Maradnak a demonstrációk és a munkavédelmi szabályok 100%-os betartatása (gyk. munkalassító sztrájk). Egy példa: ha egy vonat személykocsijában kifogy a wc-papír, ki kell vetetni a szerelvényből. Ekkor a kalauznak és a mozdonyvezetőnek túlórapénz jár.

Google 2011.10.24. 14:27:08

@milner:
Akartam is kérdezni, ha választani kellene (mert a millások sem nőnek az égig, ugye?), kit- mit választanátok koalíciós társnak? Tehát: MSZP vagy Fidesz?
(Nem vagyok a beintések híve; amit szavakkal (sok szép szóval) kifejezni nem tudsz, annak nincs értelme.)

milner 2011.10.24. 14:36:57

Itt azért van egy kis félreértés: némi szimpátiával de fenntartással kezelem a millát, azaz nem tartozom közéjük.

Amennyiben lesz az egészből valami, és létrejön egy teljesen új párt, részemről akkor lesz támogatható (hihetetlen nagy hatalmamnak és befolyásomnak köszönhetően nem elhanyagolható szempont) , ha koalíciós partnert nem a jelenlegi szocialista pártok között találják meg: azaz mindkettő kilőve :D

Viktus 2011.10.24. 14:53:30

@Gaabor:

Orbán és Matolcsy edzette a Fidesz-frakciót
A hiány kőbe van vésve, de a köveket Európában tologatják - fogalmazott Lázár János.
-

probléma? :D

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.24. 15:03:19

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

"ugyanez a 'vörös pest' kezdte az '56-os balhét, a '48-as balhét..." --- írod.

Biztos vagy te ebben?

Most '48-at hagyjuk, mert az Országgyűlés küldöttsége már az uralkodó orra alá tolta a Felelős Magyar Minisztérium (kormány) kinevezési okmányát, amikor Pest-Budán kitört a "forradalom" (ami egyébként minden volt, csak nem forradalom és nem vörös), de '56-ot ne hagyjuk: '56-ról kevés dolog biztos, de az igen, hogy antikommunista és antiinternacionalista, azaz harmadikutas és nemzeti volt. A tegnapi tüntetést szervező posztmodern liberális dialektikus elmék szemszögéből virtigli reakciós népmozgalom volt.

ü
bbjnick

Gaabor 2011.10.24. 15:03:27

Én például félek, hogy újabb visszamenőleges hatályú törvényeket hoznak. Félek, hogy tovább gyengítik a hatalmat ellenőrzők jogköreit. Lásd. AB, bíróságok, szakszervezetek. Félek, hogy hosszú évekre olyan helyekre betonoznak be politikai komisszárokat, ahova pedig pártatlan szakembereket kéne. (Szalai Annamária, Polt Péter)
Attól már nem félek, hogy a közmédiát pártmédiává silányították le, mert híreket csak az interneten olvasok és a tévékben csak szórakoztató műsorokat nézek. Egyébként, ti kinek drukkoltok az X-Faktorban?

zsazsu4 · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.10.24. 15:16:09

A szerző egész biztosan nem volt kint vasárnap a Szabadsajtó úton.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.10.24. 15:20:10

@Gaabor: mandiék is félnek. pontosabban az egzisztenciájukat féltik. ami egyébként egy teljesen érthető, racionális viselkedés. szoponclétra hiányában a kodolányis elitdiplomájuk ugyanis szart se fog érni.

forintosítható érdek ez. amit foggal-körömmel védeni fognak.

mozzie 2011.10.24. 15:38:44

@Atisz: Nem hagyjuk figyelmen kivül, kisapa/anya, csak éppen ezek a nektek kellemetlen tények. Mármint az, hogy a kétharmados támogatottsági mese puffogtatása nem más mint blöff és önámítás.

Csak hülyitsétek magatokat bátran :)

mozzie 2011.10.24. 15:39:28

Atisz, még hazugságnak is nevezhetném.

Tudod mit, nevezem is.

mozzie 2011.10.24. 15:41:52

Google 2011.10.24. 13:31:39
--------
Megfejtenéd a rejtvényt számomra, hogy miröl is próbálsz értekezni óriási honfiúi hevületedben?

Gyufa? Kihúzás? Anagram?

IGAZ MAGYAR 2011.10.24. 15:43:33

@Google: Nem mind arany ! Így igaz!
A kormány nem kormány hanem gitt egylet!
A miniszterek nem miniszterek hanem hozzá nem értő párt csinovnyikok! és sorolhatnám!
... ja és a miniszterelnök annak a pár milliárdos csicskása akik most még gazdagabbak lesznek az állam segítségével! Simicska, Parragh, Lázár, Demján!
A szavazó a 2/3-ad meg le van szarva! Majd 2014-ben pitiznek, hazudnak szebb jövőt!

mozzie 2011.10.24. 15:43:54

Google - Látom milner is szóvá tette a mellébeszélésedet. Nem véletlenül.

loláb 2011.10.24. 15:43:54

Dórika, nem mondták még neked, hogy mutogatni proli szokás?

A poszt pedig zseniális volt, mint minden, ami a mandineren a millás tüntetéssel kapcsoaltban eddig megjelent.

blnbrj 2011.10.24. 15:47:24

kik ezek a drogos libsi köcsögök ? :O

mozzie 2011.10.24. 15:49:49

blnbrj - Nem figyelmeztetett anyuci drága, hogy óvakodj a tükörbenézéstől?

blnbrj 2011.10.24. 15:50:22

@blnbrj:

pardon, még egyszer:

kik ezek a drogos libsi köcsögök, és ki nem sz..rja le, mi nem tetszik nekik, amikor éppen nem kapják meg az adagjukat, és fehér egereket látnak ?

betyár (törölt) 2011.10.24. 15:55:28

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

48-cal két napot késtek:). nem kezdték csak követték pozsonyt.

betyár (törölt) 2011.10.24. 15:57:02

@.Pierre Bezuhov.:

jöjjön már le erről a kodolányis diplomáról. van mellette egy MA is. máshonnan.

köszönni meg én fogok 2011.10.24. 15:57:29

@Google:
"Kérdésként merült fel, hogy ugyan vajon mit csinált őt évvel ezelőtt Kulka, Dénes, Istvánffy, Dorottya, na és a többiek?
Ugyanazt, mint most. Kéjjel nézte végig,"

Csak az ótvaros mocskos hazugságokat, ha befejeznétek, már közelebb lennénk egy jobb világhoz.

Pont azért ítélték el az elmúlt 20 évet a felszólalók, mert nem tetszett nekik az a rendszer sem, ahol büntetlenül ujjat törni lehet.

Csak egyetlen példa Istvánffy blogjáról:
fenteslent.blog.hu/2009/12/02/nevennevezniabunost

IGAZ MAGYAR 2011.10.24. 16:12:29

@blnbrj:
.... drogos libsi köcsögök?? Te a Dajcstomi megint sziv?? Pedig Én az Orbánra meg Matolcsyra gondoltam volna amikor ezt a nagy nemzetmentő dumát levágják akkor ködbe van az agyuk, ha van még nekik!

Google 2011.10.24. 16:14:48

@köszönni meg én fogok:

Köszönni én is fogok.
Sőt, megköszönni is megfogom, hogy "ótvaros mocskos hazugságokat" látsz bele a mondanivalómba. Míg mások: mellébeszélést. Ha Nektek így jobb...
Istvánffy még 2009-ben elítélte a 2006-os sajnálatos eseményeket? Ez hallatlan. Nem akart belecsúszni a 2010-es választási évbe, vagy mi?
Csak minimum 3 évet késett.
Bezzeg most nem késlekedik.
Ki-ki tudja, mikor van ideje a szólásnak (majdnem mindig), csak aztán ne csodálkozzon, ha eszerint ítélik meg.

blnbrj 2011.10.24. 16:24:32

érdekes azért, hogy gyurcsány alatt a jobbos tüntetők merték vállalni a politikai hovatartozásukat, csak a ballibsik érzik most égőnek (vagy előnytelennek) bevallani, hogy kit is tolnak (ill. ki tolja őket)..

mert ugye ha tényleg olyan marhára oldalfüggetlenek lennének, akkor 2006-ban mit csináltak, ha ma a diktatúra miatt rinyálnak ? vagy ma, ebben a k. nagy diktatúrában már nem olyan kockázatos lemenni az utcára mint akkoriban ? hja, akkoriban a kifolyó szemgolyó "nem volt buli"

sok elkényeztetett belpesti hülyegyerek, "elromlott az ájpodnégyem, b... meg, megyek tüntizni !"

dr. pretender 2011.10.24. 16:24:52

@Dr. Zerge: összedobták. ha érdekel, olvasd el a blogjukon: nemtetszikarendszer.blog.hu

köszönni meg én fogok 2011.10.24. 16:40:26

@Google: látod, ezért vagy egy mocskos hazudozó. Istvánffy mindig is ezt mondta. És Bodoky is, akire hivatkozik, vagy van kedved őt is szemkilövő pártinak minősíteni? Tőled nem lenne meglepő.

Az, hogy azt gondolod, köpenyként cserélgeti az ember az álláspontját az üléspontja szerint, csak azt mutatja, hogy túlságosan hozzászoktál a fideszhez.

IGAZ MAGYAR 2011.10.24. 16:40:27

@Google: Testvér Te mit csinálsz munkaidődben ott a minisztériumban??
A Mi pénzünkön csak fszverés megy vagy dolgoztok is?
Egész nap itt lógatod a tökeid!
Navracsics igazán már rendet tehetne köztetek! Milliókért a semmit, mi?

Google 2011.10.24. 17:02:07

@köszönni meg én fogok:

Nem gondolok én semmit.
Te linkelted be ide ezt a 2009 év végi posztot, veled ellentétben nem tudom, mit mondott korábban Istvánffy. Nekem semmit.
Nem cserélgeti köpenyként az álláspontját - na látod, erről meg vagyok győződve. Maradt, ahol volt.
De nehogy erre az egy személyre hegyezzük ki az ügyet - vannak még páran szervezők. Azt hiszem.
@IGAZ MAGYAR:
Meggyőződésem, szebben is ki tudnád fejezni a mondanivalódat. Képileg be is tudnál mutatni, igaz?
Te kis Dorottya, te!
És most valóságosan szólva, ne aggód, semmilyen minisztériumban nem dolgozom - komolyabb helyeknek hiszem azokat annál.
Te is itt vagy -én is - elférünk talán, vagy nem?

Vad_Alma · http://hatodikelem.blog.hu/ 2011.10.24. 17:11:26

@OmegaMale: kihasználván a munkaszüneti nap által adott temérdek szabadidőt, délelőtt aludtam, délután takarítottam /rendet raktam. máris jobban tetszett egy kicsit a rendszer, pedig odakint semmit sem változtattak a hős tüntizők. :) a kommentednek pedig egy nagy lájk!

köszönni meg én fogok 2011.10.24. 17:15:32

@Google: "vannak még páran szervezők. Azt hiszem."

Vannak. És egyiket sem ismered, fogalmad sincs hogy miről mit gondoltak, gondolnak, mondtak, de feltételezted, hogy tapsoltak a kardlapozásnak:

"Kéjjel nézte végig, ahogyan most is ugyanazt tenné, hogyan verik végig, kardlapozzák és könnygránátozzák a nekik nem tetszőket. "

Megrágalmazol embereket, hogy egyetértettek a rendőri brutalitással, aztán csodálkozol, hogy mocskos hazudozónakneveznek? Szerintem ne csodálkozz.

weldingpalko 2011.10.24. 17:16:22

Jó a cikk, csak mégis szar. Ugyanis a 2002-es választásokon a kokárda kisajátítással illetve aki „magyar velünk tart” szlogennel a királyunk kezdte el ezt az egészet. Hogy aztán „vissza a Fradit az NB I.-be” skandálással tegyenek rendet miután nem sikerült a 3 millió választót megszerezni külhonban. De csak összejött a dolog. És most alkotmányt, parlamentet, választási rendszert és miegymást módosítunk csak, hogy hatalmon maradjunk. Akárhogy fikázzátok a mostani béna tüntetőket, aki hatalmon van az egy kisebbségi komplexussal bőven megáldott, hataloméhes ember. És ez a legveszélyesebb kombináció.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.24. 17:29:16

Én is ott voltam a “biciGlisek” tüntetésén, sikerült kíváncsivá tenniük. A tömeg a híd pillérétől a Ferences Templomig ácsingózott, onnantól kezdve az Astoriáig talán párezer ember lézenget. Ekkora területen 30 000 embernél nem hinném, hogy sokkal több elférne.
Lehet ezen vitatkozni, de felesleges és lényegtelen.

Én a kampány videót sem tartom túl erősnek, sokakat irritálhat modorossága, az hogy a Deák térnél nem mentek 500 méternél messzebb, az hogy Karsay kisasszony klipben megvillantott ruhatára egy szegényebb család többhavi büdzséjét is felemésztené. A szövegnek vannak enyhén hungarofób részei, túlzottan belvárosi, túlzottan polgári.

Mégis működik. Minden gyengéje, hibája ellenére. Ennek az oka és bizonyítéka is, hogy már nem csak a szokásos bérblogerek savazzák, de azok a kormánypárti blogerek is, akik saját meggyőződésből, elhivatotságból írnak. A videó nézettsége tegnap óta megduplázódott, 240 000 felett jár. Rengetegen röhögni, vagy szörnyűlködni járnak a Youtube oldalra. Ők azt gondolják az más, mert ők csak viccből mennek oda. Hát persze, de ettől még fogyasztók, beszélnek róla, írnak róla, megosztják.
Sokszor elfog hangzani, hogy “váccpávör”, Fészbúk hippik, belvárosi zsidó bringások stb.

Ja, és még valami, hogy nem tetszik a rendszer. Ennek a béna kis klipnek összesen ennyi az üzenete, nem több. Egyszerű, emészthetőbb, mint a “Love Me Do”. Drága joboldali polgártársak, ti ezt úgy megetétek mint egy danone reklámot. Lehet viccelődni, ironizálni, de ettől még ez a nagy helyzet.

Google 2011.10.24. 17:35:00

@köszönni meg én fogok:

Nem csodálkozom én semmin. Ron Werber óta már nem.
És tényleg semmit nem tudok a szervezőkről. Például aról sem tudok, hogy 2006 októbere után felemelték volna a hangjukat a rendőrterror ellen. Vagy az őszödi igazmondót elítélték volna.
Par contre. És ez itt a baj. Igaz, ez az én bajom, nem a tied.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.24. 17:40:56

mókás egy lap ez az _elvileg_ minőségi hvg... egy mérsékelten szerencsés poszt alapján névtelenül feljelentgeti annak a blognak egy íróját, mely toronymagasan a legönkritikusabb gépnarancs, mely messze az egyik legliberálisabb moderátori elveket követő blog, melynek maga a főszerkesztője kritizálta a hasonlóan kicsinyes bloggervadászatra rákapott Semjén Zsoltot

ezek után még ki csodálkozik, hogy a fidesz számos hibája ellenére sem sürgős a népnek a haladó ballibet visszasírni?!

abszurdisztán

Google 2011.10.24. 17:43:45

@KürtiT (Tromb74):

Nem mi ettük meg, hanem azok, akik vevők voltak rá. Akinek elég az, hogy rájuk van írva nagy betűkkel: Orbán ártalmas az egészségre/Orbán megzavarhatja a ballib köz nyugalmát, egy-két szóval: nem teccik a rencer.
De egyébként ha úgy ettük meg, mint a danone reklámot, akkor gond egy szál sem.

tevevanegypupu 2011.10.24. 17:46:18

Ezen a kepen ez a kislany Katona Klarira hasonlit, annak intelligenciaja es hangja nelkul..

ericssonfan 2011.10.24. 17:48:38

Zseniális írás, gratulálok!
De jó ilyet olvasni.

Hattory Hanzo 2011.10.24. 18:17:15

A nap hülyéje címet egyébként, nagyon kiélezett versenyben, Szerető Szabolcs szerezte meg a Magyar Nemzetben megjelent kis publicisztikájával. Neki ugyanis sikerült a "Nem tetszik" dalocskában is megtalálnia a pőre és oktalan gyűlöletet, ami, lássuk be, nem lehetett egy könnyű feladat. Így második helyre szorult Szijjártó Péter, aki szerint az internet névtelen kommentelői gyáva emberek. Hát, ahogy mondani szokták, innen is gratulálunk a versenyzőknek, nagy harc volt.

Dr. No 2011.10.24. 18:21:07

Kedves Dobray! Minek ez a képmutató mondat: "Nem is magával a tüntetéssel volt a baj." Az egész cikk arról szól, hogy dehogynem. Akkor minek itt játszadozni, mellébeszélni? Tessék "nyílt sisakkal" leírni, mint Szerető Szabolcs, hogy ezek a megtévesztett tömegek egyrészt nem tömegek, másrészt marginálisak, harmadrészt nem magyarok és el van intézve az egész két mondatban, lehet menni dolgozni.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.10.24. 18:39:50

Most már nem ez az első poszt a mandineren, aminél nem értem hogy kinek és miért címezte azt a szerzője. Olyasmit kér számon, ami gyakorlatilag értelmetlen. Ez egy nagyon színes és változatos civil kezdeményezés. Sok pártos és pártatlan emberből civil szervezetből áll össze. A jelszavai valóban kíméletlenül egyszerűek, könnyen értelmezhetőek. De nagyon fontosak. Megdöbbent hogy a posztot írók közül mindenkinek csak annyira telik hogy leírja, ő speciel nem így gondolkozik, és különben is, máshol sem jobb- hiszen ezeket a jelszavakat máshol is el lehetne sütni. De könyörgöm - máshol - mondjuk a svédeknél nem fél idiótákat választanak meg köztársasági elnöknek, aki visszataszító módon aláírógép módjára még büszke is erre. Máshol nem lehetetlenítik el a hatalmi ágak szétválasztását, és a bíróságok függetlenségének legalább a látszatát igyekeznek megőrizni. Máshol hisznek a vitában, a hatástanulmányokban, és a stratégiákban. Nem képviselői indítványok alapján hoznak fontos törvényeket, melyek aztán sok évre meghatározzák emberek millióinak életét. Persze csak azért hogy aztán össze-vissza toldozgassák foltozgassák azokat, ezzel teremtve teljesen kiszámíthatatlan közéletet. Más országokban a politika nem merül ki abban hogy mindent átnevezünk nemzetire. Más országokban nem a miniszterelnök dönti el személyesen hogy ki vezesse az operaházat, és nem a főpolgármester egyedül hogy ki legyen egy színház igazgatója... Más országokban a politikusok nem szavazógépek, akik sokszor fél órával a szavazás előtt kapják meg az anyagot, és az ukázt hogy melyik gombot kell nyomni. Más országokban is érzékelik a problémákat, de a megoldásukban a kirekesztő és cinikus megoldásokat még legvégső esetben sem alkalmazzák (hajléktalanok büntetése...) Más országokban szakmai alapon politizálnak, és azt öntik le ideológiai mázzal. Nálunk ideológiai alapon politizálnak és azt öntik le még egyszer ideológiai mázzal. Stratégia, és koncepció nélkül. Nincs ma ember aki tudja hogy mi lesz a kormány következő gazdaságpolitikai lépése. Neked meg az a bajod hogy affektál egy civil?
Kell még sorolnom??? Hogy miért nem tetszik a rendszer? Kit érdekel hogy milyen szónoki tehetséggel mondják el ezek a civilek a mondanivalójukat? Miért kellene pártot alapítaniuk ahhoz hogy elmondhassák a véleményüket? Mandiner, de tényleg - miért kell úgy csinálni mint aki nem érti a lényeget? Ha egyszer szar van a palacsintában, akkor nem azokat kell szidni akik felhívják erre a figyelmet, hogy de csúnyán beszéltek fiúk-lányok... A szar az szar, még akkor is, ha leírjátok a posztban hogy ti is szoktátok kritizálni a kormányt. Erről a klasszikus történet jut eszembe - "nekem semmi bajom a cigányokkal, sőt, van is cigány barátom, de azért azt valljuk be, a vérükben van a bűnözés.." ez a klasszikus buta és kirekesztő érvelés a jellemző mostanában a posztjaitokra. Nem baj ha nektek tetszik a rendszer, és az sem baj, ha nem tetszenek azok akiknek úgy nem tetszik mint ahogyan a millásoknak. A baj inkább az,hogy a védhetetlent véditek mindössze azzal hogy másokat cinikusan cikiztek. Pedig ezzel csak ti magatok váltok kellemetlenül cikivé...

Google 2011.10.24. 18:52:16

@Legelő Őse:
Vak is vezethet világtalant.
Ezen az oldalon mi is elmondhatjuk, hogy a "védhetetlent véditek, hogy másokat cinikusan cikiztek".
De megvan hozzá a jogotok, ahogyan nekünk is.
Kár ezen kiakadni -soha nem fog mindenki ugyanúgy gondolkodni ugyanarról a dologról.
De legalább sem függetlennek, sem civilnek nem hazu, mondjuk magunkat. Ha a rendszert szidjuk, nem politizálunk véletlenül?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.10.24. 19:13:42

@Google: nem a jogát kérdőjeleztem meg senkinek sem. Csak a valódi céljait. Hogy kilóg a lóláb. Hogy nincsenek érvek, csak cinizmus. A jog az megvan hozzá.
Nem értem miért lenne hazugság az hogy civileknek tartják magukat. Minden tüntetésen elmondják hogy itt bizonyára több pártos, vagy pártatlan ember gyűlt össze. De most valóban nem pártok vagy mozgalmak nevében, hanem civilként mondják el hogy nem tetszik a rendszer. Méghozzá annyian, hogy azzal már foglalkozni kell. nem azzal hogy ki hogy néz ki, vagy hogy ki hogyan tud beszélni. hanem a kiváltó okokról - hogy mi vezetett idáig. Ha te ebből ez egészből még mindig azt olvasod ki hogy ez az egész még mindig a korábbi kétpólusú ároksás folytatása, akkor szerintem tévedésben vagy. Azt hiszem eljött az idő. amikor már igenis megszólalnak az emberek, mert nem ezt várják el a politikától! Oldaltól függetlenül! Az a szép egészben hogynem mindenki ugyanúgy gondolkodik a dolgokról. De vannak társadalmi minimumok, amiket éppen lebont ez a kormány. És ez kiveri a biztosítékot. Nem csak nekünk, hanem a minket körülvevő világban is.

Rocky 2011.10.24. 19:15:44

Jó a cikk! Végre valaki megszólal és kimondja azt, ami számomra a napnál is világosabb volt eddig is!

Sőt mostantól bizonyított is:

index.hu/belfold/2011/10/24/partta_alakul_a_4k/

Annyira nem tetszik nekik a rendszer, hogy még egy FATAL ERROR emberrel is összeállnának, csakhogy keresztbe tegyenek a Fidesz 2/3-nak.

Bizonyossá vált, hogy az egész mozgalmat gyurcsány pénzeli! Ennyi megvezetett, félelemben tartott embert...

Gondolkozzatok már Béláim!

tewton 2011.10.24. 19:16:41

úúúú. itt még szarabb a ballib felhozatal, mint a dorothys poszt alatt.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.10.24. 19:19:51

@tewton: számodra csak két pólus létezik? aki nem ért egyet a kormánnyal, vagy kritikus, az ballib? és az már önmagában is egy szörnyszülöttség nem? És a te ki vagy? te hova tartozol? mi a gyűjtőneved? Kérdezem hogy én is boldogan leegyszerűsíthessem a világom, mert úgy bizonyára könnyebb lesz nekem is!

Viktus 2011.10.24. 19:21:48

Európa nem húzhat vissza bennünket
Nem szabad hagyni, hogy Európa lassúsága visszahúzzon bennünket.

-

Ki mivel tervez védekezni a bevándorló több millió éhező német ellen?

tewton 2011.10.24. 19:22:00

@Legelő Őse:
"Méghozzá annyian, hogy azzal már foglalkozni kell. nem azzal hogy ki hogy néz ki, vagy hogy ki hogyan tud beszélni. hanem a kiváltó okokról - hogy mi vezetett idáig."

lol. tetszett volna mondani a gyurcsányi demokratúában az állami médiának, hogy "tessenek már tudósítani a polgári körök tevékenységéről, mert ezekkel foglalkozni kell". itt most annyi van, hogy az utódpárti ifjúkisz és az szdsz-újgenerációs fiatalság újraképződik. erre magyar ember csak azt mondhatja, hajrá jobbik :)))))))

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.10.24. 19:26:46

@Rocky: egyrészt nem értemn hogy egy gyűjtő civil kezdeményezés bármelyik tagjának lépése miért befolyásolja annak mondanivalóját. Mit kérsz számon, és kit? Mondjuk ha annak idején valaki számon kéri Orbént hogy a kigazda koalícióért, akkor az jogos. De egy civil gyűjtő kezdeményezést hogyan lehet számon kérni? Mit? Lehet vitatkozni érvekkel a kijelentéseivel. De hol olvasok ilyet? Sehol. Szerinted jó irányba haladnak a dolgok? Tudom, minden egyszerű, mert itt a megszokott válasz az, hogy miért Gyurcsány idején jól mentek? Csakhogy így semmire sem haladunk. szerencsére Gyurcsány már a múlté. most pedig 2011 év vége van, és a gazdaság romokban, a hiány a megemelt célhoz képest is 136 %-on áll, mindenféle gazdasági stratégia nélkül állunk leminősítések előtt, és mindeközben a nagy ellátórendszerek reformjáról semmit sem lehet hallani. Az oktatás és az egészségügy nincs túl jó helyzetben, és jelenlegi ötletek elég ijesztőek. Ugyanakkor van alkotmányunk, és minden kési irányítással működik. Neked tetszik a rendszer??

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.10.24. 19:29:57

@tewton: hajrá jobbik? akkor mondjuk mindent értek. Ott ezren voltak. Érti-e? Ordas eszmékre reméljük egyre kevesebben kíváncsiak. A kirekesztés és mások gyűlölete, valamint a kilépésünk az unióból lenne a megoldás? szép kilátások.
nem mellékesen - hogy jön ide a gyurcsány éra? De komolyan. 2011 van. Azért szavaztak az emberek hogy ne az legyen ami akkor volt. akkor most Te miről beszélsz?: Ha most ugyanazt vagy még rosszabbat tapasztalnak akkor ne szóljanak? Vagy aki szól az szdsz-es mszp-s balliberális álmagyar? Tényleg ennyire egyszerű a képlet? Mert akkor kár vitatkozni érvelni itt bárkivel...

Google 2011.10.24. 19:31:31

@Legelő Őse:

Még hová egyszerűsítenéd le? - kérdezném, de minek?
Majd te is meglátod a megfelelő időben, hogy hány pólus van valóban. Nem olyan sok, hidd el.
És hogy "oldaltól függetlenül" hát...; vajon miért akarjátok nekünk bemagyarázni, hogy mi is félünk?
Talán azért, amiért a Jobbik is azt próbálta bele szuggerálni az emberek fejébe, hogy a népek 2/3 jobbikos, csak még nem jött rá?!

tewton 2011.10.24. 19:31:44

@Legelő Őse:
hosszú távon nincs túl sok pólus, ezt tapasztalom 20 éve. plusz azt, hogy aki az elmúlt 8-10 évben "függetlennek" nevezte magát, az bal-lib oldalról jött az esetek többségében (csak a szaros pedigrét nem akarta lobogtatni), vagy oda sorolódott idővel. egyelőre ez van, úgy tűnik. nem kéne így lennie. egy ilyen pesti szavazókra alapuló életmód-mozgalomnak, ami meghal, amint valakinek többé nincs internete, lejön a fűről, befejezi az egyetemet és melót keres, vagy gyereke születik és melóznia kell a pénzért, nem látom a jövőjét. az lmp vidéken halott, a mszp halódik. ennyi, csókolom. ha tovább is élnek, akkor is ki fog derülni, hogy a kibaszottul civil, párnacsatázós 4k! se több, mint egy kondícionáló csoport, az szdsz-újgen vagy a mszp-s neo-kisz helyett.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2011.10.24. 19:34:19

"Köcsög állam, beleszól, hogy mit csinálok! Köcsög állam, nem ad pénzt! Az állam arra való, hogy pénzt adjon, toljon mindent a seggünk alá, aztán fogja be a pofáját! Hogyne!"

En itt egy emberrol tudok, aki bizonyitottan az allamtol kapja a penzet es megelheteset. A blogger kollegad, Robin Masters.

" A szart se érő diploma értékét meg aztán tuti, hogy a Zorbánnak kéne biztosítania"

a szart sem ero diploma erteket Orban (Navracsics miniszter ur) biztositja, lasd meg Kodolanyi, ergo Robin Masters.

"Megnézném, ha az ex-kendermagos füvesek berobbannának a politikába, és szépen leváltanák a rendszert, mennyivel lenne szebb, jobb, normálisabb a szivárványos, lebegős szép új világ. Ja, tudom, nekik nem feladatuk kormányozni, ők ahhoz nem értenek, ők csak ugye megüzenik, hogy milyen rendszert akarnak, aztán a tisztelt politikusok építsenek olyat."

El tudom kepzelni mi lesz, amikor Matolcsy ur elkezd hibazgatni a kormanyzas soran, mert eddig uberfaszara vizsgazot. Bar sokak szerint egy betepett makimajom jobb gazdasagpolitikat csinalna, de neked adom: veszett jo kormanyzas folyik.

Rocky 2011.10.24. 19:36:21

@Legelő Őse:
jelentem: NEKEM TETSZIK!

Örülök, hogy most hirtelen mindenki felébredt és baromira akarja változást...

Csakhogy ez a "változásakarás" annyira hamis, mint ez az mozgalom, mert előre lehet tudni, ahogy az LMP mögött is, e mögött is áll valaki.
(ez nem baj, csak akkor mitől MÁS a politika, mitől nem ugyan az a rendszer, mint ami nem tetszik?)

Ma ki is derült, hogy személyesen maga a RENDSZERHIBA gyurcsány ferenc áll mögöttük.

Szóval nem úgy megy ez, hogy 8 évig hallgatunk, aztán hirtelen nem tetszik a rendszer és 4k, meg faszom tudja mi minden újdonság!

tewton 2011.10.24. 19:38:03

@Legelő Őse:
a kettőspont utáni zárójeleket is tetszik érteni? :)

"nem mellékesen - hogy jön ide a gyurcsány éra? De komolyan. 2011 van. Azért szavaztak az emberek hogy ne az legyen ami akkor volt. akkor most Te miről beszélsz?"

elnézést, de Ön a politikai kommunikáció ideális alanya, az Ember, Aki Nem Emlékszik A Két Évnél Korábbi Eseményekre!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.10.24. 19:41:19

@Google: senkinek sem akarjuk megmagyarázni hogy féltek. Sokan azt érzik, hogy rossz ebben az országban élni. nem azért mondják ezt mert eddig jó volt. Hanem azért, mert vannak minimumok, amelyeket már nem lehet lebontani anélkül hogy sokan ne jeleznének, ez már sok. A hatalom önmagában nem jó. Részemről nagyon szorítottam a fidesznek. álmomban sem gondoltam volna hogy ez következi, valóban hittem hogy van program, és végre olyan közélet lesz, ami felváltja az előző hatalom mutyizós összekacsintós éráját. Óriásit csalódtunk, nagyon sokan, és azt látom egyre többen. Miközben a hibákról nem lehet beszélni - mert ha valaki kritizál, azt megszüntetik ; lásd ombudsmanok egy része, költségvetési tanács stb... Ez a félelem, ami sokaknak nem tetszik. Én örülök hy mások nem félnek. De azt kétlem hogy én valaha is azt tapasztalnám hogy kevesebb pólus van, mint amennyi az egészséges vitához és érveléshez szükséges. Nem csak két oldal és szélsőségek léteznek. Szerencsére egyre többen belátják ezt.

Google 2011.10.24. 19:41:30

@Viktus:

Beintő emberjogi aktivista - mit aktivista? Szakértő.
Aki akasztott házában kötéllel mászkál.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.10.24. 19:44:06

@tewton: hogyne emlékeznék. Csak nem értem hogy azért mert akkor rossz volt, azért miért kellene most is ugyanazt csinálni. ezt kérlek magyarázd el, de tényleg. Miért hivatkozási alap az a mostani őrületre hogy de hát az előzőek is őrültek voltak?

KürtiT (Tromb74) 2011.10.24. 19:46:21

@Google: humoros az egész nyögve szarás, amit itt rendeztek. Rengeteg oldalról lehetne kritizálni ezt a mozgalmat vagy miamanót, de ti nagyon meg akartok felelni a rólatok kialakult sztereotípiáknak.
Lássuk inkább a menetrendszerinti Fidesz nagygyűlést, ahol mindenki kifejezheti a szimpátiáját a kormánynak, és a miniszterelnöknek.
Valamiért vasárnap senki nem ért rá a kormányból kiállni, lelkesíteni az amúgy is elégedett tömegeket.
Mert ha vannak eredményei a kormánzásnak, akkor azt nagyon egyszerű kommunikálni. Nem kellenek hozzá olyan metaforák, mint a gyorsnaszád meg a lehorgonyzott gőzmozdony. Vagy nem elég hiteles személy Lázár elvtárs és Szijjártó, hogy közölje a néppel a jóhíreket?
Szerintem egyszerűen el kéne fogadni, hogy egy ötödik kerületi szinjátszókör több embert tudott megmozgatni a hétvégén, mint bármelyik parlamenti párt.
És olyan nincs, hogy mi most passzoljuk a lehetőséget, mert nem érünk rá. Illetve van, de nem ér pontot.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.10.24. 19:47:41

@Rocky: én mögöttem szerencséére nem állt gyurcsány a tüntetésen, és ha kijössz ebből a gyircsányfóbiából, akkor meglátod hogy egy szerencsére egy mellékes szereplője a közéletnek, de a fidesz számára hasznos szereplője, hiszen ahogy olvasom, itt még mindig lehet vele ijesztgetni. De sokan inkább eredményeket és stratégiát várnak a kormánytól!
8 évig hallgattak? ezt nem értem. kik hallgattak 8 évig? 8 évig nem volt kétharmad. 8 évig hallgattuk az ellenzéket és nagyon vártuk hoyg végre vége legyen. de mi változott? mond meg hogy mi az ami tetszik a rendszerben - vagyis melyik intézkedés az ami neked bejön???

Rocky 2011.10.24. 20:00:23

@Legelő Őse:
"Részemről nagyon szorítottam a fidesznek. álmomban sem gondoltam volna hogy ez következi, valóban hittem hogy van program, és végre olyan közélet lesz, ami felváltja az előző hatalom mutyizós összekacsintós éráját."

2010: Ja, kihúznak egy asztalfiókot. Kivesznek belőle egy mindenre megoldást nyújtó kormányprogramot.
A fiók kihúzásával egyidejűleg a 8-20 év minden szara, adóssága, régi embere a süllyesztőn át távozik a nemzeti íróasztalból.
És ennek mindenki örvend vala és nagy demokratikus boldottág leend minden szinten...

(bassza meg bilis lett a kezem...)

matyesz007 2011.10.24. 20:03:49

Én személy szerinte fosok ezektől a tüntetőktől. Bennem félelmet keltenek.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.10.24. 20:11:44

@Rocky: most ez komoly? ezt írtam? mi a köze a 20 év szarának ahhoz hogy nincs program? mi köze van a 20 év szarának - (amiből amúgy 4 év fidesz volt..) hogy még mindig tombol a mutyi? mi köze a 20 év szarának ahhoz hogy egyszemélyes irányítás van ebben az országban? mi köze a 20 évnek ahhoz hogy a szegények rosszabbul járnak az új adórendszerrel? most komolyan, nem azt várja senki hogy holnaptól osztrák szinten éljünk. De azt hogy ne legyen visszataszítóbb a kormányzás mint az elmúlt 20 évben, a minimum elvárás!

Rocky 2011.10.24. 20:18:31

@Legelő Őse:

"mond meg hogy mi az ami tetszik a rendszerben - vagyis melyik intézkedés az ami neked bejön??? "

-az SZJA változás
-a családtámogatás (két gyerek esetén 1 millós adókedvezmény)
-az elszámoltatás
-a kötelező önkéntes magán nyugdíjpénztárak felszámolása
-az egységes nyugdíjkorhatár bevezetése
-az erkölcstelenül magas állami fizetések megvágása
-ezek megadóztatása
-az államadósság 81%-ról 73%-ra való csökkentése
-az új alkotmány
-a határon túli magyarok állampolgárságának megadás
-az új szavazati rendszer
-az egyházak finanszírozásának megváltoztatása
-az új médiatörvény
-a rokkantkártyások megszorongatása
-a hajléktalanokkal szemben a többség érdekeinek a támogatása
-a komcsi pártállami vezetők nyugdíjának elvétele
-stb.

eddig minden intézkedésük tetszett, kivéve a kormányzati kommunikációt, ami egyszerűen nem jut el az agyakba, helyettük az ellenzék riogatása és ellenszelet generáló hangulatkeltésükön rugózik a sok budapesti eltartott

Google 2011.10.24. 20:25:22

@KürtiT (Tromb74):

Tévedés, nem mi gyűjtjük a piros pontot - és értük a bögrét.
Jó bögrészést!

matyesz007 2011.10.24. 20:28:02

Gondolom itt a leghatásosabb trigger a nem kapsz pénzt, ha nem mész el tüntetni.

Rocky 2011.10.24. 20:28:21

@Legelő Őse:

"most ez komoly? ezt írtam? mi a köze a 20 év szarának ahhoz hogy nincs program?"
program van, elég nagyívű, ezért rugóznak annyira: az utódállampárt teljes rendszerének és hálózatának felszámolása

"mi köze van a 20 év szarának - (amiből amúgy 4 év fidesz volt..) hogy még mindig tombol a mutyi?"
20 évet nem lehet 2 év alatt felszámolni! az egyes intézkedéseknél is őrül hisztit rendeztek egyesek: pl. rendvédelmisek
új taxissztrájkot nem akarnak!?

"mi köze a 20 év szarának ahhoz hogy egyszemélyes irányítás van ebben az országban?
nincs egyszemélyi irányítás, csak munkásmozgalmi suttogó propaganda szerint
demokrácia van és többpártrendszer, minden előzetes híreszteléssel ellentétben

"mi köze a 20 évnek ahhoz hogy a szegények rosszabbul járnak az új adórendszerrel?

a szegények minimálisan járnak rosszabbul (2-3e forint), de hosszútávon az ő érdekeit szolgálja, az eltitkolt jövedelmekkel gyarapodó adóalap

"most komolyan, nem azt várja senki hogy holnaptól osztrák szinten éljünk. De azt hogy ne legyen visszataszítóbb a kormányzás mint az elmúlt 20 évben, a minimum elvárás! "
téves, a válság és az ellenszél ellenére, a legötletesebb és leghatékonyabb kormányzatnak tartom a mostanit.
csak kapjanak 8 évet és biztos vagyok benne, hogy elégedettebbek leszünk, mint 2010-ben voltunk

matyesz007 2011.10.24. 20:30:13

Szerencsétlen szinészeknek gondolom már a tökük tele van ezzel, hogy mindig valamelyik pártnál kell tüntizni, mer egyébként nem lesz lovetta.

RoFä 2011.10.24. 20:32:48

Kedves Dobray,

akkor én most letesztelem a toleranciaszinteteket, jó? De cenzúrázom ám előtte!

Szóval ezt a sok jóféle írást végigolvasva, ami az utóbbi napokban a Mandin megjelent, a következő kérdés fogalmazódik meg az én ideológiailag nem eléggé képzett fejemben:
Értem én, hogy van ez a szokásos, fejet magasra tartó (szolidat roppan a csigolya), állcsúcsot merészen az Úr irányába bökő, karót nyelt, büszke, felemelő, megtartó, konzervál...na még egyszer, ERRRRópai értelemben véve konzervatív gőg. Ez kisebb-nagyobb mértékben a teljes ifjútörök gárdátok sajátja, megszoktuk.

De azt nem értem, hogy MI A BÜDÖS ISTEN ...HARAGJÁÉRT rezeltetek be ennyire ezektől a szerencsétlenektől? A kétharmad mellett es ennyire remeg a lábatok, hogy véletlenül belerúgja ezt a pár félhülye taknyos kiscsoportost a homokozóba? Aztán meg mikor jön a bátyja és zsákoltok - nem is tockost, nem is kokit, nem is sallert, csak egy szolid árulkodást az óvónéninél - akkor meg mentek apuhoz ríni, hogy bántanak?

Hát én meg tiszta hülye vagyok, hogy itt tépem a számat, ahelyett hogy egy kellemes együttlétet szerveznék le, bár nem vasárnap van. Mindenesetre csakaztakartammondani hogy tényleg, mindennek dacára, még mindig ti vagytok az egyetlen színvonalas pártsajtó az országban. Vedd ezt dícséretnek, Dobray elvtárs.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.10.24. 20:33:00

a forradalom ecceri gyermekeinek is teccik a rendszer.
természetesen arc nélkül :)

hvg.hu/itthon/20111024_szelsosegesek_video

matyesz007 2011.10.24. 20:36:42

Kiss Tibor (Quimby) nincs is beszarva.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.10.24. 20:37:49

@Rocky: értem:

- az SZJA változás (amivel ki jár jól)
-a családtámogatás (két gyerek esetén 1 millós adókedvezmény) (akinek nincs gyereke az kevesebbet keres mint eddig!)
-az elszámoltatás (kit számoltattak el???)
-a kötelező önkéntes magán nyugdíjpénztárak felszámolása ( a pénz már elment, mi lesz jövőre?)
-az egységes nyugdíjkorhatár bevezetése vagyis a visszamenőleges törvénykezés?)
-az erkölcstelenül magas állami fizetések megvágása (vagyis az irrealitás bevezetése?)
-ezek megadóztatása (kik ezek? mindenki?)
-az államadósság 81%-ról 73%-ra való csökkentése (és a többször módosított hiánycél 132%-os túllépése??)
-az új alkotmány (amit egyetlen ellenzéki párt sem szavazott meg?)
-a határon túli magyarok állampolgárságának megadás (ezt miért nem tették meg 10 éve? de tényleg?)
-az új szavazati rendszer (amivel csak a fidesznek van esélye???)
-az egyházak finanszírozásának megváltoztatása (na eza legdurvább az egészben - az állam eldönti ki az egyház és ki nem????)
-az új médiatörvény (és hogy 9 évre ellenzéki tag nélküli médiatanács? az tetszik?)
-a rokkantkártyások megszorongatása (ez kormányzati intézkedés? hogy a rendőrség végzi a munkáját?)
-a hajléktalanokkal szemben a többség érdekeinek a támogatása (velük szemben? velük szemben mit? most komolyan...nem értük kellene inkább??)
-a komcsi pártállami vezetők nyugdíjának elvétele (ez érdekes kérdés-de ugye tetszettek volna forradalmat csinálni ugye....)

tényleg nem kötözködés, de nem értem - ezek szerint te személy szerint többet keresel, és minden jó? Budapesti eltartott? na menj a fenébe. 14 éves korom óta keményen dolgozom hogy tudjak továbbtanulni. 20 év munka után ha egy orvosi vizsgálatot szeretnék, akkor le kell fizetnem valakit, vagy várni 4 hónapot! erről beszélgessünk már! De legalább van új alkotmány lehet pálinkát főzni ...

RoFä 2011.10.24. 20:38:00

@Rocky: A felszámolással olyan jól haladnak, hogy rögtön sikerül helyette egy új hálózatot is kiépíteni. Ami nem baj, majd ha családom lesz és ezért nem csak magamért felelek, megfontolom hogy elmegyek seggeket nyalni és megfelelő körökben forogni zsíros megrendelések érdekében. Jó lesz.

matyesz007 2011.10.24. 20:45:43

@Legelő Őse: te tényleg kicsit ősember szerű vagy.

Nero Bianco 2011.10.24. 20:47:21

Amit Dobray írt, azt minimális változtatásokkal bármelyik eddigi rendszerváltás utáni pilitikai demonstrációról le lehetne vagy le lehetett volna írni.

A politikai demonstrációkon egészen ritkán hangzanak el akadémiai székfoglalók, vagy makrogazdasági elemzések.

Ugyanis nem arra vannak kitalálva.
Ezért azután felesleges is olyanokat várni a demonstrációktól, amik a lényegüktől idegenek.

RoFä 2011.10.24. 20:49:41

@Kiskertész:
"A hülyegyerekezés éppen olyanná válik, amit kritizál: ovis. Ha dobray azt hiszi, hogy csak agyatlan, betojt hippik ordibálnak a mikrofonba, akkor komoly kétségem támad, hogy érdemes-e ezt a blogot továbbolvasni. Nem az egyetértés, vagy annak hiánya stb. miatt, hanem a színvonal miatt. "

Ugyan, semmi baj a színvonallal, kicsit megijedtek a fijjug. Kívánok nekik majd egyre fajsúlyosabb ellenfeleket, mert 1) megérdemlik hetediziglen 2) a milla tényleg eléggé első vagy második pálya, a főboss nagyon messze van és különben is ez még csak a demoverzió nekik, örök élet ingyen lőszer...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.10.24. 20:50:23

@Rocky: miért kell 8 évet várni, hogy elindítsák a változást? Mire kell várni? Lehet hogy nem az alkotmánnyal és az átnevezésekkel kellene foglalkozni, hanem az ellátórendszerek reformjával? Csak hogy az nem népszerű? fasza. csak akkor minden így marad. öntjük bele az adófizetők pénzét a nagy kalapba, és a sok régi rendszer elszívja mint eddig mindig. kevésbé tájékozott, de ideológiailag meggyőzött embereket be lehet etetni ezzel a bullshittel hogy előbb a nagy 20 év sarát kell levakarnunk, értem, de mire várunk??? de komolyan. mire? megszorításokkal akárhogyan hívjuk őket, önmagában nem oldható ez meg. Ezt maga a fidesz is a fejéhez vágta annó minden kormánynak. Erre mi mást csinálnak? hol van a gazdaság élénkítése???

KürtiT (Tromb74) 2011.10.24. 20:52:41

@Google: Én a Fideszre gondoltam, nem rád (hacsak nem arra célzol...). Ők most nyilván nem gyűjtenek jópontokat, nincs szezonja. A választó csak az urnák előtt érdekes számukra (más pártoknak is persze). Most egy szűk rétegnek kedveznek, mert meg kell hálálni a kampányba csorgatott pénzeket, de a kampány időszakban majd gondolnak a szavazókra is, kicsit felborul majd az amúgy baromira koherens gazdaságpolitika.
Hiába vannak szimpatikus ötleteik, a megvalósítás sajnos nagyon bénára sikerül, mert hazugsággal és kölcsönkért pénzzel kerültek hatalomra. Mindkettővel el kell számolniuk.
A rendszerváltás óta a parlamentben vannak, és az előző rendszerben szocializálódtak. Mégis mit vártok tőlük?

RoFä 2011.10.24. 20:53:32

@Nero Bianco: Azért ennél én igényesebb vagyok, én tényleg várom már hogy eljöjjön a Messiás (egy Vezérlő Ellentengernagy, aki úgy tud beszélni mint a negáltja, viszont nem faszságokat mond.)
Kevesebb lemezt adna el - a nép itt a lakossági trenszt szereti- de a kritikusok imádnák :)

(Még mielőtt valami droid félreértene: NEM a táncosról beszélek, ő elég szar szónok)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.10.24. 20:53:56

@matyesz007: ja, vannak ám érveid. megértem hogy zavaró. nem kell egyetérteni, de könyörgöm, a személyeskedés mellett, ami néha belefér itt a kommentek között, valami érvféleséggel is érdemes lenne..

matyesz007 2011.10.24. 20:57:58

@Legelő Őse: Hiába mondok. Már ismerem ezt: Mondjuk végtörlesztés. Tudom ez másoknak szar, akik nem vettek fel hitelt, szegény bankok becsődülnek, nem lesz hitelezés, miért nem lehet ingóságra is - választhatsz

Nero Bianco 2011.10.24. 20:58:03

@RoFä: Én meg a demokratikus intézményrendszerekben bízom (bíznék) és szarok a messiásokra, még akkor is, ha gyújtóhangú beszédükkel kiváltják a FőTáv éves energiaigényét.

Nem vagyunk egyformák.
Mondjuk már a nemzetörökösminelnöke is fárad.
:)))

Cartman (ex Cartman) 2011.10.24. 21:26:23

Régen szerettem a Mandinert, de undorító, ahogy még most is csontig nyalja a fideszes seggeket. Remélem, legalább megéri nekik...

Már 400 forint felett van a gázolaj ára, és nyilván nincs még vége a tendenciának. Mit is mondtak erről igazbeszédű viktorék kb. két-három éve?

A súlyosabb elkúrásokról (minden napra új adó!) már nem is beszélve.

RoFä 2011.10.24. 21:36:01

@Nero Bianco: Félreértesz. Én sem hiszek a Messiásban, csak várom...pusztán a szórakozásom biztosítása végett. Szeretem látni a politikusok arcán a reboot screent, meg hogy izzadnak. Szinte érzem olyankor ahogy a jeges verítékkel kevert Chanel pour Monsieur átüti a puplininget...

A Magyarországnak nevezett problémahalmaz megoldásában most konkrétan nem bízom egyáltalán. A valószínűtenségi hajtóművet bekapcsolva talán.

Nero Bianco 2011.10.24. 21:37:00

Ja, és a szerzőnek egy olyan mondata volt, ami azt gondolom zanzásítva kifejezi a cikk lényegét.

"Egyébiránt: én például nem hiszek a köztársaságban. Szarok a köztársaságra, és szeretem a monarchiákat."

Nem is kellett volna ennél többet írnia.
Minden benne van.

Nero Bianco 2011.10.24. 21:45:11

@RoFä: Ez csak akkor érdekes, ha a Politikus beszarik a messiástól.
Ha meg a messiás csak 20 embernek beszél, akkó télleg azt mond amit akar, Pilátus le se szaharja.

tyto 2011.10.24. 21:51:06

@Nero Bianco:

te is hogy bekajálod ezt az írást. nehogymá akart ez a srác bármit is mondani. lófaszt. trendiskedett. nameg ezért fizetik. itt szépen nézheted az új "konzervatív" ifjúságot, akik megmondják. azonos bennük, hogy anyu apu az előző rezsimeben jókis karrierpárttag volt, nagyszájú, bátor, naná.....volt mögötte hatalom. ezek a srácok ma ugyanezek megfelelői. minisztériumi külddkihívdbe gyerekek, azonos bennük, hogy semmilyen komoly tudásuk nincs, de kurvára agresszívek, mert tudják, hogy tehetik.

pont semennyit se kell velük foglalkozni.

a tüntetésben igen, rengeteg ciki is volt(megjegyzem kevesebb mint anno a kossuth teret széthugyozó tünetetésekben)....igen, sok egykori kegyenc világosodik meg, és hangoskodik ott. de valahogy meg kell tanulnia a civil társadalomnak, hogy a politikus szolga, ha szarul húz, ki kell rúgni. csak itt valahogy a néplélek hinni akar. akartak hinni gyurcsányban, aztán amikor már régen kiderült, hogy nem alkalmas, még mindig hittek, ahelyett, hogy kidobták volna, ma meg orbánban akarnak hinni, akiről már szintén kiderült hogy alkalmatlan. és régesrég fényesíteni kellene neki a lapátot. ez a tüntetés lehet egy efféle út kezdete. sajnos az utolsó beszédek alapján a nagyérdemű megint azt gondolhatta, hogy majd jön valaki aki megoldja majd helyettük. na ez a nagy tévedés.

kurgan 2011.10.24. 21:55:55

elég összeszedett kritikának tűnik a cikk.
de aztán ha belegondol az ember, olyasmit kér számon a tüntetőkön, ami nem számonkérhető. igen, valóban katasztrófa lenne, ha holnap mondjuk istvánffy vagy dénes hirtelen kormányra kerülne, és irányítaniuk kellene az országot (no nem mintha a fidesz olyan felkészültnek tűnne erre a dologra). csakhogy erről egyáltalán nincs szó, itt most indul valami. talán lehet hogy párt lesz belőle.
talán bejut majd a parlamentbe. talán egy koalíció részeként kormánytényező lesz. mindenképp van idejük beletanulni. ja hogy néha sületlenségeket beszélnek? orbán se tudott mást 89-90-ben, mint hogy ruszkik haza. aztán volt egy jó periódusa, úgy 2002-ig. azóta pedig egyre inkább ostobaságokat beszél. gyorsnaszád. meg kell rágni a falatot. értelmes mondat nem jön ki a száján jóideje. képekben beszél mint egy indián törzsfőnök. te meg számonkéred hogy a fiatalok köztársaságoznak.
amiben te nem hiszel, sőt leszarod aszondod. ha nem tűnt fel a királyokat elzavarták már a picsába. elég nagy elődök dolgoztak ezen hosszú évszázadokig, akikre orbán is szivesen hivatkozik. ha kossuth meghallaná hogy manapság már nincs diktátor, pardon: király, de vannak félőrültek akik visszasírják, hát nem tudom mit mondana.
ja és nehogy már odarohanjak, hogy nem lett szétverve a tömeg rendőrök által..

Nero Bianco 2011.10.24. 22:01:06

@tyto: Abban szerintem tévedsz, hogy dobray nem akart mondani semmit.
Nagyon is akart.
Mégpedig azt, hogy leszarja a köztársaságot, és leszarja a köztársaságpártiakat.

Nincs ezzel semmi bajom amúgy, nem kötelező köztársaságpártinak lenni.

Csak alapvetően változtatja meg a vita menetét, ha ezzel amúgy tisztában vagyunk.

Mert akkor ugye nem arról kell vitázni, hogy milyen köztársaságot akarunk, hanem arról, hogy milyen államformát.

Oszt jónapot.

tyto 2011.10.24. 22:16:22

@Nero Bianco:
a köztársaság leszarása is az a pakk amiről én beszélek. kell egy főnök, király, császár, kormányzó, rákosi vagy kádárapánk. a köztársaság felnőttebb államforma. márminthogy felnőttebb állampolgárokat igényel.

részemről meg inkább köztársaságot akarok. hogy dobray mit akar, az nemannyira érdekel. ha holnap szétszéled ez az akol, meg fogja találni az új gazdaállatot, amin élősködhet. efelől nulla kétségem van. az hogy nem akar köztársaságot, csak egy olyan súlyú poén ebben az írásban, minthogy takarítsa az állam a házuk elejét. nincs közlésértéke.

Nero Bianco 2011.10.24. 22:26:20

@tyto:
"az hogy nem akar köztársaságot, csak egy olyan súlyú poén ebben az írásban, minthogy takarítsa az állam a házuk elejét. nincs közlésértéke. "

De van neki közlésértéke.
Ugyanis minden érve ezen alapul.

Dobray írása ugyanis egy elitista szemléletet tükröz, és minden kifogása ebből az elitista nézőpontből eredeztethető.
Vagyis vagy magával a köztársaságellenes nézőponttal vitatkozol, vagy semmivel, mert akkor az egymás melletti elbeszélés játszik.

weldingpalko 2011.10.24. 22:29:37

@Rocky:
Te ugyanolyan idióta fasz vagy mint azok akik vezetik ezt az országot. Én az MSZP-re szavaztam anno, hogy aztán lássam mekkora rohadék banda az egész. De a hozzád hasonlóak soha a büdös életbe nem látják be ha mellé nyúltak. Még most is annak a seggét nyalják akik gajra vágják a demokráciát és a gazdaságot. Ebben az országban senki nem tudja kit választ meg. A legnagyobb pofájú vezérbikára szavaznak, aki aztán teli nyomja szarral az arcukat, hogy közben éljenezve tapsolják meg. Mert rá szavaztunk. Hagyd már a picsába Gyurcsányt! Kia faszt érdekel. Inkább azzal foglalkozz, hogy jövőre hitelképtelenek leszünk, de közben kapunk aláírást a kibaszott személyre szóló alkotmányunkra. Miért van az, hogy sok sok közgazdász szerint itt minden el van baszva, de a hozzád hasonlók mégis a nagy faszt szopják és szajkózzák éljen a rendszer. Nem kellene már szarakodni a kibaszott mellékvágányokkal amikor a gőzös a szakadékba rohan. Gondolkozhatnál Bélám!

bozsy 2011.10.24. 23:06:42

Te a Böszörményi főnöke vagy?

Viktus 2011.10.24. 23:24:27

Peti mindig tud még profin hülyét csinálni magából :D

Szijjártó: Nekünk sem tetszik a rendszer
Ezért változtatnak rajta. A szóvivő szerint olyan ellen tüntettek több tízezren, ami nincsen.
index.hu/belfold/2011/10/24/szijjarto_nekunk_sem_tetszik_a_rendszer/

:D

kurgan 2011.10.24. 23:40:23

@Nero Bianco @tyto: megnézném én azért ezt a dobrayt egy királyságban, ahogy a kegyúr hirtelen szeszélyből éppen tömlöcbe veti :D a marhája azt se tudja mit sír vissza, csak szajkózza, mert hallotta valahol, és azt hiszi hogy jól hangzik. a demokráciát és köztársaságot pedig cikinek gondolja, pedig ezeknek köszönheti, hogy teleírhatja ostobaságokkal világot.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.24. 23:57:29

@Nero Bianco: Könnyen lehet, hogy rátapintottál a lényegre. Viszont akkor a cikknek nem sok értelme van.

Másodszori olvasás után a téma inkább csak ürügynek tűnik. A szerző feltétlenül el akarta mondani nekünk, hogy a köztársaság neki túl körülményes és kevésé hatékony. Egy monarchiában nem nagyon lehet kérdőrevonni az uralkodót, hiszen hatalma Istentől való, személye pedig tévedhetetlen. Oké, ez is egy vélemény, de akkor miért nem erről ír?
A másik ok, amiért a cikk megszületett az, hogy a szerző kedves kollegája, Böszörményi Nagy Gergely kissé hiteltelenné vált, amiért keresetlen szavakkal ekézte ezt a lányt, diszkréten hallgatva minisztériumi állásáról, párthűségéről. Ezt tényleg nem lehet szó nélkül hagyni.
Na de miért ne írhatna álnéven magánvéleményt egy minisztériumi osztályvezető a demokráciában?
Írhat, csak kurvára bűzlik a genytől és a nyáltól. Ti nem érzitek, gyerekek?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.25. 00:07:16

@betyár: akik követték bécset, akik követték párizst stb

talán kontextusban kellene olvasni a kommentemet

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.25. 00:08:28

@bbjnick: nem

de azt tudom, hogy a nagybátyám, mint építészhallgató, ott volt október 22-én...

tyto 2011.10.25. 00:33:14

@Nero Bianco:
sajnálom hogy komolyan veszed. ezek a kisfiúk rezsimszolgák gyerekei, és családilag a rezsimszolgaságot tanulták. nincsenek igazán gondolataik. ezek csak pufogtatott mondatok. tehetik. ez a baj. még a féltudásút sem mondanám rájuk. mert negyed sincs.

te magyarázod bele a tartalmat ebbe az írásba.

Nero Bianco 2011.10.25. 00:50:29

@tyto:
Tévedsz.
Nem veszem komolyan Dobray írását.
És erre van legalább két jó okom.

Az egyik az, hogy ha Dobray legalább a saját maga által hangoztatottakhoz hű lenne, akkor már túl lenne két monarchiapárti tüntetésen, amit ő szervezett, és volt rajta mondjuk 20 000 ember, és túl lenne azon, hogy akkor mégis mikor, és kik szólaljanak fel, meg kik zenéljenek, meg ki hangosít, meg ki intézi a területfoglalást, meg hogyan lehet médianyilvánosságot szerezni, meg legyen-e blog vagy sem, meg behozza-e a facebook, meg kivel kell még egyeztetni, meg ki írja a forgatókönyvet, meg ki vigyáz a biztonságra, meg ki szerez kerekesszékes pódiumot meg minden szar.
És ha ez ment Dobraynak, akkó lehet fikázni.

Mert hogy ő ebből az alapállásból fikáz.
Neki lehet állni, és teljesíteni.

De Dobray nem fog, mert az munkásabb mint cikkecskét írogatni a mandinerre.

Hát ezért nem érdekel másodsorban az, amit Dobray mond.

Nero Bianco 2011.10.25. 00:58:12

Egyébként szeretem a gonzó újságírást, mert nagyon hatásos tud lenni, de ahhoz a szakma szabályait be kéne tartani.
Vicces, amikor egy elitista próbál gonzó lenni.

tyto 2011.10.25. 01:10:20

@Nero Bianco: ezek? gonzók? ugyanmár. ahhoz valamiféle határozott szubjektum kellene. nem elég két tequila meg a trendi szemüveg.

himmelhergott 2011.10.25. 02:01:56

a mintaadó országokban sem mindig az állam nyúl a zsebébe: Sergei Brin és Steve Jobs sem állami pénzből alapítottak céget és fejlesztettek, ugye?! Persze idehaza nincsenek gazdag emberek akik pályakezdő zsenik eszement ötleteit hajlandóak lennének pénzelni, mert inkább off-shore cégekbe mentik ki a profitot.

Mike36 2011.10.25. 02:12:36

nem kell a pirimitiv apparátcsikok provokátoroknak nekimenni
álló napon sorolhatnám Orbán és a rendszerük hazugságait, ám van akiben olyan szinten munkál a szolgalálek, a megfelelni akarás Vezérének, hogy ilyen szinvonalatlan mocskolódó szarokat irogat
hát tessék
nyugodtan lehet tapicskálni és belefeküdni abba a hányadékba ahová ezt az országot sülyesztettétek

és igen, nem vagyunk érte hálásak

clegane 2011.10.25. 02:16:25

nemtom, korábban ezek a tüntetésszervezők kereken leírták pontokba szedve, hogy mivel van bajuk konkrétan, és azzal nem tudott nem egyet érteni, akinek nincs feldugva a feje Viktorék seggébe.

ez a cikk most akkor számon kér valami egészen mást a tüntetésen, mint amiről azok a pontok szóltak, mintha egy buta "legyen ingyen sör"-jellegű követelés volna, pedig tökre nem, hiszen kereken megfogalmazott, értelmes, jogos igényekről volt szó.

azt külön nem értem, miért célja egy tüntetésnek az alternatíva felmutatása. komolyan, hogy lehet ezen ennyit rugózni? az ember azért megy az utcára, hogy hangot adjon annak, hogy ez így nem jó. "Hát akkor hogy jó?" kérdi a baromarcú cikkíró. "Mittudomén, én nem vagyok közgazdász, sosem állítottam hogy tudom a megoldást, de nem is választattam meg magam a polgárokkal ezt hazudva, hogy aztán hülyére lopjam az országot" - hangzik az adekvát válasz. Szóval ha még egyszer valaki megkérdezi hogy miért nem szól a tüntetés alternatíváról, akkor határozott alternatívaként a lapáttal való szájonbaszást fogom propagálni.

Az meg a másik, amin rugózik a cikk, ez a "félés". Bazmeg egy odavetett félmondatról van szó. Ha nem is teljesen alaptalan, de kissé túlzó félmondatról. Oké, lépjünk tovább. Egyéb érdemi hozzáfűznivaló a szöveg maradék 99%-ához? nincs? sejtettem.

Mike36 2011.10.25. 02:19:42

Azért egyet ne feljtsetek el, nyomorult jobberek. Ti a tüntetéseiteken romboltatok, ártatlanokat ill. rendőröket vertetek, gyújtogattatok, úgyhogy egyik jobber balfasz se jöjjön azzal, hogy a mocskos ballibek bezzeg minket szétlőttek.

Mike36 2011.10.25. 02:27:18

@Legelő Őse: jól összefoglaltad a lényeget, egyetértek

algi 2011.10.25. 02:55:30

"az általatok a Rákosi-rendszerhez hasonlított Orbán-rezsim nem hívta be az oroszokat vagy vetette be Pintér pribékjeit a szétverésetekre"

Jól értem, az autógyújtogatás hiányzik? A jobb oldalon ez hozzátartozik a kulturált tüntetéshez?

tucano 2011.10.25. 03:20:56

"Szarok a köztársaságra, és szeretem a monarchiákat. "

Akkor értem a problémáid a 2011-ben történő dolgok értelmezésével kapcsolatban.

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2011.10.25. 03:51:34

@Dobray: Szerinted attól jobb lesz az Orbán-rendszer, ha elmondod, hogy neked nem tetszett a Gyurcsányé?

Hisztis picsa vagy, feküdj össze valakivel, elmúlik ;D

blogvadasz 2011.10.25. 06:59:54

" Azt viszont ne gondoljátok komolyan, hogy az állam azért van, hogy nektek mindent megadjon, de semmit se kérjen. " -

Te gyerek , cinizmus határtalan.
Amikor Gyurcsány ugyanezt mondta csak más szavakkal, hogy elég volt az adakozásból, dolgozni is kell a célért stb, akkor Ő volt a legnagyobb ellenség és, hogy mondhat ilyet stb. Aztán kiment a csűrhe randarílozni. Mindegy. Most meg ugyezt ugatod vissza ? Szerinted az a sok ember azért ment ki , mert ingyen akar bármit is , ha ennyi jött le akkor tényleg megette a fene ezt az egészet ami itt van. Lehet hogy a fele füves hippi, és az is lehet hogy nagy része csak show, de van mögöttes is , és az túlmutat azon, hogy gonosz állambácsi nem ad pénz , azon túl már igen is félni kell.....

betyár (törölt) 2011.10.25. 07:05:01

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
obassz! úgy olvastam. de azon ez sem segített:). tudod az a különbség a korabeli bécs, párizs és pozsony között, hogy pozsony magyarország része volt, szemben a két említett várossal, noch dazu a magyar országgyűlés is ott ülésezett. a pesti fiúk meg a kanyarban sem voltak. a követek ugyanis március 13-án csomagban fogadták el azt, amit 15-én a 12 pontban követeltek. ergo ők csak pozsony nyomában kullogtak:)

betyár (törölt) 2011.10.25. 07:05:56

@tyto:
csípem azt a húhanagy előítélet mentes eszét.

Walter Melone (törölt) 2011.10.25. 07:27:16

Hülye ez a Dobray. (Y-nal, persze, hiszen monarchia béli nemesi nick ez... )

Egy dolgot nem vesz észre a kusza gondolataitól: van Budapesten 50k (?) ember, akik többnyire az értelmiséghez tartoznak, 30as éveikben járnak, és nagyon elégedetlenek a jelenlegi kormány munkájával, olyannyira, h még tüntetni is kimennek hidegben, esőben.

Ennek bizony van ereje, bármit írjon is itt a minisztérium sajtószolgálata.

Olyan ez, mint amikor a kisgyerekek ülnek az ágyon, fejükön takaró, körülöttük sötét, az ágy alatt meg szörnyek, és azt ismételgetik: "nem félek, nem félek"

btw.: az első mondatban van egy otromba szóismétlés.....

becsoccsent 2011.10.25. 07:38:13

basszus, a mandiner egyre rosszabb. mi tortenik, itt is veglegesen atvettek a vezetest az orbanistak a normalis emberektol?

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.10.25. 07:41:28

jaj de szar írás, ideges, hisztis, katolikus elfojtásos rángó idegbetegség, tehetségtelenül előadva. dobray, ezzel csak az ellenséget, a titókat, melonokat szolgálja.

és ha az általam mélyen megvetett demokráciának csak egy icipici értelme is van, a bng levadászásának lehetősége, az. :)

VI. Béla 2011.10.25. 07:54:32

@Walter Melone:

Itt Mucsán viszont nem is érdekli az embereket. Ezen kellene elgondolkodnia a pösti izgágáknak.

Walter Melone (törölt) 2011.10.25. 08:05:12

@VI. Béla:

Nem is Mucsára ment tüntetni ez a "néhány tízezer" ember.
Ti csak legyetek nyugodtan, ganajozzatok disznóólat, és még akár miniszterelnök is lehet belőletek... ;-)

VI. Béla 2011.10.25. 08:13:31

@Walter Melone:

Na látja ez az a fölényeskedés, ami miatt nem akarjuk magukat a kormánynál látni.

Valandil 2011.10.25. 08:14:35

@Papirius Cursor: Amikor valaki ennek leveréséért kapott magas nyugdíjat, akkor jogos a visszavétel.
Meg kellene nézni, kik azok, akik szh-s nyugdíjat kapnak. Na azokat Vizestál módra beperelni, leülőset kérni nekik, hátha jól belehalnak - ha már akasztani nem lehet.

Linkas 2011.10.25. 08:21:55

Kedves Blogíró!
Lehet, hogy azért nem verték szét a tüntetést, mert békés volt? Nem gyújtogattak, törtek-zúztak nem támadtak a rendőtökre. Tudom neked furcsa de így is lehet. Amúgy az írás végtelenűl elfogult. Ahogy mondani szokták ki kellene húzni az orrotokat az Orbán seggéből és ideje lenne körülnézni. Vannak jobb perspektívák is.
Mellesleg a deficites országnak talán spórolni kellene. Mondjuk a futball stadionokon, a járásokon a felesleges megyei és kerületi önkormányzatokon, a MOL vásárláson, a bürokratikus vízfej növelésén.
" Ha meg a közmunkára és segélyekre gondoltok: a szerzett jog elvehető, senkinek nincs joga ahhoz, hogy az állam mindenképp biztosítson neki egy bizonyos életszínvonalat."
Értem. Tehát nem kötelező nyugdíjat, táppénzt sem fizetni, nem kötelező az orvosi ellátás az alapfokú oktatás. Sőt az írott szerződések sem kötnek.
Na ezt hívják anarchiának.
Kedves bligíró! Hidd el többre is képes vagy ( a valószínűleg értéktelen diplomáddal együtt) mint hogy egy beteges ember wcpapírja legyél.

tamas222 2011.10.25. 08:40:47

Igazad van ,nem kell felni,csak tudod amig te megtehetted,hogy kisetalsz tuntit nezegetni,az orszag 90%-a nem tehette ugyanezt.
Sot az aki nem tehette meg ,hogy a neten kovesse a beszedeket nem is tudott rola,mert valahogy a tunteteseket ,melyen kedvelo Hir tv is lemaradt az esemenyrol,az Mtv-n meg pl focimeccset nezhettunk,a Mrd-megemlekezeseket hallhattunk..........,aztan a webkamerak is elromlottak.Mind.De Te legalabb nem felsz ,neked soha nem lesz mitol,Te beallsz a sorba barmerre menjen.Hat elni tudni kell, nem kell felned a segg arnyeka megved naptol-esotol semmi gond,very happy.

betyár (törölt) 2011.10.25. 09:41:43

@Walter Melone:

legalább maguk libbantak konszenzusra juthatnának egymással: a komcsi nómenklatúra gyerekei vagyunk-é, akik simán belepuhhanunk a tutiba, vagy disznóganéjban tapicskoló bunkóparasztok:).

tyto 2011.10.25. 09:42:08

@málnási:
én mint ellenség......de legalább ne schmittezted volna el a nevemet.....

betyár (törölt) 2011.10.25. 09:42:51

@betyár:
a belepuhhanunk se rossz, de inkább: belehuppanunk.

bombajóboxoló 2011.10.25. 09:49:13

na ja és amikor a magyarok érezték magukat szarul a saját hazájukban....

S.O.A. 2011.10.25. 09:51:18

Váccpáör Girlpower Peacelovehappiness Dorka, aki maximálisan elítéli a szexizmust, de bemutat kabbe jelet és masszívan használja a "kurva" szót a klipben kap egy hithű keresztyén konzervatív ajánlatot egy jó vasárnapi döngetésre egy Robin Masters néven blogoló minisztériumi alkalmazottól (amolyan reakció a reakciósokra jelleggel), amely alkalmazottat egy HVG mutat be valódi nevén, amely "leleplezésre" meg egy sértődöt válaszposzt érkezik ugyanott, kiemelve benne, hogy még a tüntetés is szar volt.

Azért egyikőtök se sámli, Hölgyek/Urak! Csak így tovább, én bekészítettem a popcornt!

Csülök 2011.10.25. 09:55:01

És még egy nyamvadt kukát sem gyújtottak fel! Hát miféle tüntetők ezek?

Atisz 2011.10.25. 09:57:14

@algi: Nem, rosszul érted. Az a helyzet, hogy baromi gáz a mai helyzetet 1956-hoz hasonlítani (hiszen nincsenek szovjet tankok az utcán), vagy akár 2006-hoz (mivel nincsenek terroristának álcázott randalírozó rendőrök) és ebben a közegben ilyen és ehhez hasonló dolgoktól félni.
Félni persze jó, de csak akkor ha nincs mitől. Ezért is szeretik ezt most annyira Dorottyáék.

shearer86 2011.10.25. 09:58:37

a szerzőnek:

1. el lehet menni. ezt hagyjátok már abba, de nagyon gyorsan 2 dolog miatt is. Amikor GYF mondta ezt, fel voltatok háborodva és hápogtatok ezerrel, most hogy már nektek kedvez, idézgetitek? :) másrészt fogjátok már fel, hogy ezt a munkáltatóknak mondta, aki ellen szeretett kormányotok is szabadságharcot vív :)

2. hajléktalankérdés: attól hogy beszélünk egy problémáról, az még nem oldódik meg. Ennek nagyon jó példája a Jobbik, akiknek problémafelvetései nagyon jók, de megoldási javaslatai Kocsis Máté szintjén állnak.

3. félni én sem félek. csak a fejemet fogom a kormány ostobaságai és alkalmatlansága valamint a hozzád hasonló seggnyalók miatt, akik próbálják elbagatelizálni az eddigi legnagyobb kormányellenes tüntetést. bár kétségtalenül lesz ez még nagyobb is.

4. ha nem látod az összefüggést a békésen demonstráló tömeg és a rendőrök viselkedése között, akkor sajnálni tudlak.

5. az pedig hogy az idióta haverodat véded és még mindig nem értitek, hogy miért gáz, ha egy köztisztviselő ilyeneket írogat, megint csak téged minősít.

6. fogadd meg Tóta W. szavait plíz, jobb lesz mindenkinek :)

mrgumby1 2011.10.25. 10:05:47

előző főnököm magas beosztású köztisztviselőként publikált a népszabiba, oszt ezért megkérte a kabinetfőnök, hogy máskor elébb gondolkodjon az összeférhetetlenségi szabályokon, most pedig szépen menjen új állást keresni.

egyébként a népszabis cikk mást nem mást kúrásra felszólító hangvételű volt, csak védte a szocikat (magukat).

ezt úgy minősítették, hogy párt érdekében közszereplést vállalt. de nem lep meg, hogy az egy ponttal előtte található "nem tanúsíthat olyan magatartást, amely hivatalához méltatlan", manapság elkerüli a mandineres, rendszer csecsein csüngő motkányok munkáltatóinak a figyelmét.

babarczyeszter 2011.10.25. 10:06:28

Apró komment. Rákosi nem hívta be az oroszokat. Velük jött, ugyanis elvesztettük a háborút.

Szívesen hallanám, mi volt az a nagyon részletes, közpolitikai csomag, amelyet egy tömegrendezvényen ismertettek eddig.

Nem arról van szó, hogy demokrácia van-e. Arról van szó, miért ilyen arrogáns (és már hülye is) a kormány. Miért hazudozik össze-vissza. Miért képtelen Gyurcsánynál hatékonyabb kormányzást produkálni, amikor, basszus, kétharmada van! És teljes nyugalommal el is foglalta az összes közjogi intézményt, valamint a médiát.

Egyébként pedig sokan félnek. Nem olyan Rákosi-korszak-módon, inkább olyan Kádár-korszak-módon. Ha csókolgatni kell a Nenyit meg a Preambulumot az iskolákban, akkor eszébe juthat a tanárnak, hogy mi lesz, ha nem csókolgatja.

Az első millás tüntetéseken alig találtunk valakit, aki fel mert lépni. Félnek. Igen, félnek -- nem attól, hogy elviszik őket, hanem attól, hogy kirakják őket a munkahelyükről. És jogosan. Mert ki is rakják őket.

algi 2011.10.25. 10:25:00

@Atisz: A kurva anyádat terroristázzad le!

Lasombra 2011.10.25. 10:25:44

@mrgumby1: ez valószínűleg azért van, mert ez a fajta megnyilatkozás egyáltalán nem méltatlan a Párt apparátusaihoz. ellenkezőleg ott ez az elvárt színvonal.
az ilyen tockos-koki kommunikáció, érvelés gyanánt személyeskedés, karaktergyilkolászás egyéb opcionális böfögés stb.

ott elvárás erre szintre aljasodni. görcsösen, fogcsikorgatva öklöt rázni a dobogó csúcsán, a világ tetején, a kétharmados hatalom tudatában. az ő sasuk mégiscsak legyekre vadászik.

meg kell hagyni, lényegében ellenzék nélkül, minden hatalmi ág (ideértve a médiát is) felügyeletével vagy kézi vezérlése mellett vitathatatlanul bravúr idáig jutni másfél év alatt.

saját magát lőtte hasba a kormány.
lassú, fájdalmas halál lesz. de szerintük minden a terv szerint halad, ők így párbajoznak...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.10.25. 10:31:45

@algi:

Ebben az a vicces, hogy ha választani lehetne melyik út lenne szimpatikusabb ?!
1. Tüntetgetni, pofozgatni a szart. Majd 2014-ben egy másik szépen hazudó tolvajbandát választani, akik folytatják azt, amit most orbánék (miközben bőszen rájuk kenik a problémák okait).
2. Elgondolkodni (mindkét oldalon) és összeállni a "rettenetes, kukagyújtogató" jobbosokkal, és kikergetni a parlamentből (akár az országból) a mi "szeretett politikusainkat". És talán ezzel megdönteni a "rendszert" és KÖZÖSEN egy jobbat építeni. (tudom, ez egy utópia)

De amíg nem vagyunk képesek megérteni a máshogy gondolkodók félelmeit, problémáit. És kulturáltan megbeszélni, netán közös nevezőre jutni. Addig itt nem lesz érdemi változás.

mrgumby1 2011.10.25. 10:39:03

@Atisz: fiam, elmagyarázom. én például nem félek, mondjuk hogy aggódom. elmondom miért: egyetemi végzettséggel, doktorként, jó szakmai referenciával keresnék állást, de nincs, ami meg van oda saját bevallásuk szerint is naponta 500-600 jelentkezést kapnak, a közértesnénitől kezdve a marketinges fiúig bezárólag. nem látom biztosítva, hogy ez rövid távon változna, vagy mitől.

a centralizáció az egyértelmű; a kormányzati befolyásszerzés korábban független területeken. sokak szerint ez jó, nekem meg nem tetszik, de akik szerint ez jó, azoknak is csak azért tetszik, mert olyanoknak nő a hatalmuk, akiket ő szeret.

nem tetszik a flegma stílus sem, illetve az, hogy akinek nem tetszik ami most van, az szívjon gázt. ez azért van így, mert hosszú ideje már nem viselnek el semmiféle kritikát, ha én meg állandóan azt hallottam volna otthonról, barátaimtól, stb. hogy egy iszonyatosan jóképű zseni vagyok, másoknak meg szartam volna a véleményére, akkor lehet én is egy öntelt balfasz lettem volna. de, hogy ez miért szimpatikus néhány embernek azt nem tudom. főleg úgy, hogy a jelenlegi kormányzat még soha semmit nem tett le az asztalra a szájkaratén kívül.

a terrorista rendőrökről meg annyit, hogy nem tudom voltál-e már fradimeccsen pl. de amikor valaki kitépi a betondarabot és azt dobálja feléd, az nem megnyugtató érzés. esküszöm el sem tudom képzelni, hogy szerinted ilyen urakkal szemben milyen elbánás vagy fellépés az elfogadható. a jobboldal számára oly kedves horthy időszakban megnéztem volna egy olyat, hogy valaki hozzábasz egy féltéglát egy lovasrendőrhöz.

kicsit szakadj ki ebből a pluralista világszemléletből, ahol a jó és a gonosz vívja örök harcát.

Hattory Hanzo 2011.10.25. 10:56:51

Hogy valami nagyon nagy gubanc van a rezsim vezetőinek kis buksijában, mi sem mutatja jobban, hogy ők és csacsenoló infrastruktúrájuk kezdi teljesen elveszíteni a kapcsolatot a valósággal, magyarán megkezdődött a vegytiszta hazudozás:

"A Nézőpont Intézet október elején készült közvélemény-kutatása szerint az MSZP, a Jobbik és az LMP szimpatizánsai jóval nagyobb arányban cserélnék fel a Fidesz híveinél a jelenlegi demokratikus berendezkedést egy gyors gazdasági fejlődést garantáló tekintélyuralmi rendszerre."

Azért ez már kemény.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.10.25. 10:58:21

@mrgumby1:

Én voltam már párszor Fradi meccsen, ahol a rendőrök a normális szurkolókra (idősebbek, gyerekek, családosok) is ugyanúgy fújták a könnygázt, mint az agyatlan huligánokra. (Hát igen ezekről nem siránkozik a TASZ és a média)

De amikor fiatal csürhékből álló késelős bandák "rendetlenkednek" az utcán, törnek be házakba akkor valamiért mégsem olyan tettre készek. Akkor valamiért sosincs elég járőr, nincs elég idő... stb.
A Horthy időszakot azért sírják vissza, mert szerintük akkor nem csak a focimeccsen teremtettek rendet.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.10.25. 11:00:21

"a szólásszabadságért való rettegés közepette feljelentésre buzdítsatok valaki ellen a főnökénél, csak mert keresetlen szavakkal mondta meg (szerintem nagyon is helyén való) véleményét"

Én elolvastam a belinkelt cikket. Hol van abban feljelentésre buzdítás?

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.10.25. 11:12:22

Vicces az is, hogy mennyien elítélik azt ami 2006-ban történt az utcákon. Ma ugyanez megy Görögországban és Olaszországban is.
De mikor "csegevára" elvtársról van szó, akkor ő bizony tökös legény volt.
Vagy ha kitekintenek Tunéziába, Egyiptomba, Líbiába, azt mondják: "Milyen bátor tett volt, elzavarták az elnyomó rendszert".
De aki nem a "mi kutyánk kölyke" az mindig más

borigabi 2011.10.25. 11:24:56

@dobray: Annyira azért nem volt katartikus. :)

borigabi 2011.10.25. 11:27:32

@whiterose: Semmi gondom más véleményével, ha nem szándékosan manipulatív. Önálló véleményekre vevő vagyok, de ez nem volt túl kreatív.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2011.10.25. 11:42:33

mekkora egy szarhazi seggnyalo patkany lehet ennek a cikknek a szerzoje,te atyaeg... bar gondolom,o is a parttol kapja a fizeteset,mint ahogy az egesz mandiner

pamocsnyik 2011.10.25. 11:49:00

@Kiskertész: "Aki nem tud erről semmit, de a cikk alapján próbálna képet alkotni, akkor kb. az jönne le, hogy arra járt pár ezer behülyített, parázó idióta, drogos, és tkp azt sem tudják mit akarnak,"

Hát, kb. ez történt...

gomorra 2011.10.25. 11:52:32

Az apád faszát neked hülye ostoba posztíró! Nem emlékszel, legutóbb az a legalább olyan oktondi gyurcsány mint jómagad mondta, hogy el lehet húzni külföldre?! Te gazember, menjen aki akar?! Nem, tévedsz, itt kell maradni mindenkinek, s úgy kéne alakítania ostoba orbánnak, hogy senkinek eszébe se jusson elmenni. De az ostoba lóf.szának ostoba emberei vannak, így megyünk egyre lejjebb és lejjebb. Ilyen seggfejek segítségével, mint te, egyre lejjebb és lejjebb. Gratulálok, seggfej!

Nemetsek Tibor 2011.10.25. 12:21:47

@pamocsnyik: az lehet, hogy szerinted "kb.", szerintem (és ezt talán még pár ember is hasonlóan gondolja) meg aki ilyen állításokat tesz, az legalábbis csúsztat, vagy butaságokat ír (rosszabb esetben érdekből hazudik) - és akkor meg is előlegeztem azt a jóindulatot, ami a cikkből véletlenül sem látszik.

Egyébként aki egy kollégája 1.0-ás tahósága mellett érvel ("keresetlen szavakkal mondta meg (szerintem nagyon is helyén való) véleményét) az magát minősíti.

Ennyit ért nekem ez a bejegyzés.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.10.25. 12:52:47

@gomorra:
Én is gratulálok, most aztán jól megmondtad! - hejjj!

Csak egy egyszerű példát vázolnék fel a munkaügy területén:

képzeljük el:
Van egy viszonylag jól menő hazai cég ahol mi vagyunk a főnökök.
Egy picit alább adnánk az eddigi átlagnál jobb életszínvonalunkból?
Felveszünk pár embert nekik munkát adva?
Vagy inkább kirúgunk néhányat?
De ha a haver fiának (aki amúgy sík ostoba) állás kell, akkor azért szorítanánk neki helyet ?
A tehetségeket hagyjuk a pi***ba, bár a cégünknek sokat segítene hosszabb távon?

Érdekes... milyen alapvető dilemmák, amihez se az orbánnak, se a gyurcsányak semmi köze. A mi hozzáállásunkon múlik legalább annyi múlik.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.25. 12:54:17

@babarczyeszter:

Én nem értem Önt! Ön egy művelt, okos nő. Pontosan tudja, hogy amit mond, nem igaz. Semmivel sincs több okuk a rettegőknek a rettegésre, mint bármikor máskor volt (Ön is pontosan tudja, hogy a rendszerváltozás utáni legnagyobb tisztogatást a Megyó-rezsim végezte a közigazgatásban, a közszférában --- akkor mégsem féltette a Milla a demokráciát!). Ön is pontosan tudja, hogy ez a demokráciaféltésnek álcázott akciózás, semmi más, mint pozícióféltés és pozícióharc. Méltatlan ez Önhöz (szerintem)!

ü
bbjnick

pamocsnyik 2011.10.25. 13:23:31

@gomorra: micsoda pallérozott érvkészlet... :D

Nero Bianco 2011.10.25. 13:46:17

@bbjnick: "Pontosan tudja, hogy amit mond, nem igaz."

Hát, ez így most érvnek roppant vékonyka.

gentry 2011.10.25. 14:17:36

Kedves dobray, majdnem olyan szánalmasan próbálod védeni pártunkat és kormányunkat, mint Szijjártó Peti.

Google 2011.10.25. 14:18:36

@bbjnick:

Nehezemre esik eldönteni, hogy nem fogják fel, vagy nem érdekli őket, hogy az általuk preferált rezsimek alatt is féltek emberek -kb. ugyanazokból az okokból kifolyólag (állás, megélhetés stb.)
De egy) a félelem semmit nem old meg, 2) az embernek van egy büszkesége, hogy azért mégsem a félelme közzétételével és piacosításával foglalkozik - mert az mégiscsak annyira, de annyira méltatlan.
Inkább érzéketlenséget és nagyfokú önzést látok.

gentry 2011.10.25. 14:21:52

Ja, és gondolat a félelemről: csodálkozva nézem azokat, akik a facebookon névvel mernek politizálni. Én még azt sem merem megtenni, hogy a fb-on lájkoljam bármelyik nem-kormánypárti oldalt, médiát, kezdeményezést, stb... Mert ebben az országban sosem lehet tudni, hogy nem üt-e vissza valahol.
Szóval én csak azért nem félek, mert nem nyilvánítok névvel nyilvánosan véleményt. Ez most akkor mi, hisz félni nem félek, de csak azért nem, mert öncenzúrát alkalmazok.

Oleg Gontar 2011.10.25. 14:38:15

@Rocky: A visszamenoleges torvenykezes, a fel orak alatt elkovetett nagyhordereju torvenyek, es az az amatorizmus ahogy egy 10 eves kezeli a frissen kibocsatott civilization verziot. Es azt az iszonytato gogot amivel talaljak hgoy se programjuk sem eszuk.

minta mókus 2011.10.25. 14:40:31

@bbjnick: Speciel én soha nem szavaztam baloldalra. speciel én nem kongattam a vészharangokat, amikor a Fidesz kétharmadot kapott. De most már én is elfogadhatatlannak tartom a Fidesz erőszakos, arrogáns és mindenhatónak vélt politkáját és aggasztónak az egyre erősödő primitív és gyűlölködő Jobbikos hangokat.

minta mókus 2011.10.25. 14:42:40

@bbjnick: egyébként "gratulálok" a blogodhoz, látom az utóbbiak táborába tartozol

Google 2011.10.25. 14:57:59

@minta mókus:

A hatalom az hatalom.
Ugyanilyen erőszakos, arrogáns és mindenhatónak tűnő fellépése volt az MSZP-SZDSZ-nek is - kár lenne ezt tagadni. Ők is ugyanolyan félelmet gerjesztettek maguk körül - sőt mitöbb, lövöldözni, kardlapozni sem voltak restek. Híveik pedig hallgattak, mint ama bizonyos a fűben. Félhettek volna már akkor is - ha nem mástól, a következményektől.
De akik akkor nem féltek, azok lehetnének olyan jók most sem terrorizálni senkit ezzel az ő fóbiájukkal. Jó, hogy feljelenti, embereknek utánnyomozni nem félnek! De ez már nem félelem, hanem emberi minőség kérdése.

minta mókus 2011.10.25. 15:18:52

@Google: Ezek szerint te is elismered, hogy ez a hatalom ugyanolyan szar, mint az ezt megelőző volt. Akkor ebben egyetértünk. Egyébként pedig senkit se terrorizálnak, csak egyszerűen kinyilvánítják a nemtetszésüket a kormánnyal szemben, ezt úgy hívják, demokrácia. Lehet nem venni róluk tudomást, mint a Fidesz és a lakájmédiája, lehet nem egyetérteni velük, de riogatással vádolni aligha. Legkésőbb 2014-ben úgyis kiderül, mi a véleménye a többségnek erről a hatalomról. Mindenesetre már az is sokat elárul, hogy soha nem volt ekkora a politikából kiábrándultak száma. Ami természetesen nem csak a kormányról mond véleményt, csakhogy az ő felelősségük (hasonlóan az Gurcsány-időszakhoz) jóval nagyon, hiszen nekik kéne villantani. Azt meg el kéne felejteni, hogy aki kritizálja a kormányt vagy nem tetszik neki, az automatice balos. Mint mondtam, én soha nem szavaztam balra.

anaphylaxiás sokk 2011.10.25. 15:19:21

@babarczyeszter:
Apró komment: Rákosi Pintér pribékjeit sem vetette be. Cikkírónk eléggé slampos stílusban pusztán arra a kognitív disszonanciára akarta felhívni a figyelmet, hogy ha igazi diktatórikus hatalomgyakorlás folyna, akkor a civilek nem tüntehetnének szabadon.

Ön arról ír, hogy nem arról van szó, hogy demokrácia van-e vagy sem. Dehogynem. A nyilatkozók pont azt hangsúlyozták, hogy Orbán mekkora egy diktatorikus, antidemokratikus izé. Az egész rendezvény erre volt rászervezve!

Ön is eléggé slamposan fogalmaz: csókolgatni a Preambulumot + Nenyit. Nem erről van szó. A társadalom konzervatív értékrend szerinti újjászervezésére tesz a kormány kisérletet. Lehet nem szeretni, meg minden, de erre kapott felhatalmazást. A demokrácia sajnos erről szól.

Egyébként sokan félnek. Csinált felmérést? Pici zavart viszek az erőbe: én nem félek. Legközelebb tessék azt is mondani, hogy azért olyan is akad, aki nem fél.

Ön szerint mi a hatékony kormányzás kritériuma egy nyitott és kiszolgáltatott miniállamban?

Orbán valóban elfoglalta a médiát. Például a Népszavát, a Hócipőt, a Népszabit, a 168 órát. Ja, az ATV-t is! Közmédiumba, amit közpénzből tartanak fel, a közhatalom gyakorlója, aki a közakarat letéteményese azt küld, akit akar, mert megvan rá a felhatalmazása. Egyes döntések ellen lehet tiltakozni, de az egész rendszer ellen?

Az első millás tüntetésre meg nem félelemből nem mentek el az emberek, hanem mert leszarták!

Laeniko 2011.10.25. 15:19:54

Csak szerintem idegesítő, hogy egy igazából szóra sem érdemes videóról ilyen sok vita folyik? És igenis, az a levél Dorottyának durva volt, még ha volt is igazság benne. Szerintem a mandineresek ezzel tényleg elvetették a sulykot. Keresztény és/vagy konzervatívok (vagy csak simán normális értékrendű férfiak) tiszteljenek meg azzal egy nőt, bármit is művel, hogy ennél színvonalasabb stílusban szólítják meg. Az meg nem érv, hogy "dehát a másik még olyanabb". Azért arra kíváncsi lennék, mit tenne, hogyan viselkedne Karsay Dorottyával a levél szerzője, ha szemtől-szembe találkozna vele...

VI. Béla 2011.10.25. 15:32:13

@tyto:

Maga pedig egy úrilány?

Viktus 2011.10.25. 15:34:08

Nem tetszik , hogy üvegből vagytok , mindig fájt , mikor átlátok rajtatok ,
Nem tetszik , hogy Magyarországot , hazádnak nevezed , de közben alázod

youtu.be/ILM-TCY2v1s Fanka dalt nyomják a következő millás bulin? :D

Google 2011.10.25. 15:48:39

@minta mókus:

Arról kellene tudósítani, hogy egyesek félnek? És éppen ezek az egyesek akarnák átvenni a hatalmat? Így félénken, ahogyan vannak? Lehet reménykedni abban, hogy majd 2014-ben valakik megváltják a világot - de nehezen hiszem, hogy ezek azok lennének, akik Gyurcsány idején párnacsatákat vívtak, míg másoknak ezenközben szemét lőtték ki, ujjait csonkolták, verték agyba-főbe az embereket. Hogy akkor nem rettegett ez a sok félős...
Minden hatalom, hatalom. Nem mondanám, hogy jó vagy rossz, de legyen bár a legnagyobb demokrácia, mindenkinek a szája íze szerint tenni nem tudnak. A Gyurcsány-féle hatalomgyakorlás közelebb állt egyesekhez, a mostani másokhoz. Ez így van jól.
És még mielőtt Dorottya kikérné magának, talán neki is viselkednie kellene. Egy ekkora nagy emberjogi szakértő becsülhetné magát annyira, hogy ne bemutogatással hívja fel magára a figyelmet...

Count Lazy 2011.10.25. 15:50:52

Mandiner, egyre halványulsz!

Először is a téma kapcsán, a pár napon belül másodszor vagy szexista. (Lásd még itt: mandiner.blog.hu/2011/10/20/kedves_dorottya)

Aztán meg álszenteskedsz: mennyivel szúrja jobban a szemedet Karsay Dorottya középső ujja, mint a mondjuk a Zöld Pardon helyére felállítani tervezett országzászló rúdja?!?

Ugyanígy szálka/gerenda eset az, ahogyan a millások közhelyeit ekézed. Irigykedsz, na, hogy nekik talán még ütősebb közhelyek jutnak az eszükbe, mint Nektek. (Nem nagyobbak /abban nem lehet Benneteket lepipálni/, csak jobbak:-)

Végül – mostanában egyre gyakrabban – humortalan vagy. Például azt sem veszed észre, hogy a milla nem más mint a „Mindenki hozzon magával még egy embert!” szlogen vicces párja. (Biztos azért nem ismered fel, mert a milla szó latin eredetű, úgy meg csak a bölcsészek (meg a jogászok, meg az orvosok) beszélnek.)

MIRE JÓ MINDEZ?

Hogy ne akard észrevenni azt, amit Orbán Viktor (=FIDESZ) idei eltűnése jelent: valakinek azzal kezdődik a politikai karrierje, hogy kiáll beszélni az 56-os mártírok újratemetésén, aztán 20 év múlva már nem mer/nem tud kiállni ugyanabban az ügyben…

Google 2011.10.25. 16:07:44

@Count Lazy:

Gondold ezt: fél, nem mer kiállni, nem tud...
Bátorítsd magad, ahogy tudod!

Count Lazy 2011.10.25. 16:47:46

Kedves @Google: Nem hiszem, hogy Orbán Viktor félne. A "nem mer/nem tud kiállni" azt jelenti, hogy nincs semmi olyan mondanivalója, ami ugyanarról szólna, mint amiről egykori beszéde. Nincs semmi köze sem 56-hoz sem a 89-es önmagához. A kör bezárult.

Emlékeztetőül: www.youtube.com/watch?v=4YybjROUMu0

babarczyeszter 2011.10.25. 17:10:09

@anaphylaxiás sokk: nem tudom, sok értelme van-e, mert nincs jó emlékem a mandineren a kommentekben folytatott vitákról, de -

a demokrácia egy intézményrendszer és annak a kultúrája. a Fidesz kormány egyelőre megtartotta az intézményrendszert, a demokrácia kultúrája viszont -- a konszenzusra törekvés -- igen távol áll tőle

a Millások a kormány arroganciáját bírálták. Nem, nem szokásos, hogy a közmédiát a hatalom birtokba vegye. És ha már: most, hogy a népességnek csak mintegy 30%-a szavazna a Fideszre (ha a biztos szavazókat számoljuk, közük a pártot választani nem tudókat is), a nagy felhatalmazásról ugye nehéz beszélni. Akkor szerintem most -- a hol a felhatalmazás értelmében -- állítsuk be ezt az állapotot a közmédiában. 60% politikailag érdeklődő, de a jelen pártokat nem kedvelő szerkesztő, műsorvezető, vendég, a maradék 40%-ot pedig el lehet osztani a pártok között.

Amikor keresztény-konzervatívvá akarnak átnevelni (átnevelni!!!) egy népet, az nem demokrácia. Lehet mellette érvelni, hogy pont ez lesz jó, de a nép arra nem ad felhatalmazást, hogy őt átneveljék. Márpedig az alig 50%-os részvétel melletti kétharmad még a magyar népesség többségére se elég. Tehát mitől is szeretnének ők átnevelődni? Aki a Fideszre szavazott, az se arra szavazott, hogy átneveljék.

A nép arra ad felhatalmazást, hogy a kormány irányítsa az országot és megoldja a problémáit. A kormány ebben nem jeleskedik, az üzenetei mind elpuffantak (közbiztonság két hét alatt, egymillió új munkahely, belső fogyasztás fellendülése, növekedés), nem látom, milyen problémát oldott eddig meg a közjogi intézmények és a média leigázásán túl, viszont kibaszott arrogáns. Én kifejezetten szeretni fogom a Fideszt, ha problémákat old meg, és nem lesz arrogáns, és nem izgat, hogy egyébként ezt keresztény-konzervatív szellemben teszi-e (bár hol itt a keresztény konzervatív szellem, ha szabad kérdeznem?)

Az első Milla tüntetésre, amely a Milla csoport alakulása után 20 nappal (!) történt, tízezer ember jött el, csikorgó fagyban. Nem arról beszéltem, hogy nem mertek eljönni -- megdöbbentő, milyen sokan jöttek, megdöbbentő, hogy összedobták a pénzt a következő tüntetésre. Ezeket az embereket nem a Fidesz hálózatán keresztül toborozták, sokmilliós költségvetéssel. Ezek az emberek jöttek, egyetlen másik ember hívására, akinek nem volt se hatalma, se pénze, se lehetősége arra, hogy komoly kommunikációs kampányt indítson.

Amikor félelemről beszélek, arról beszélek, hogy akkor a színpadra sok felkért ember nem mert kiállni. Ha megengedi, ezt csak tudom, tekintve, hogy az első három hónapban jelentős szerepem volt. Jelenleg nincs.

Ha Ön nem fél, az szuper. Én se félek, mert nem szokásom félni, bármi legyen is a következménye annak, hogy kimondom, amit gondolok. (Mellesleg ezt álnéven könnyebb). De sokan félnek. Most is félnek. Olyan a helyzet, mint a hatvanas években, amikor pártfunkcik döntötték el, ki megy és ki marad, ki kaphat állást és ki nem. És ne prédikáljon nekem a Mandineren senki a privát szektorról -- mert a privát szektort Magyarországon befonja az állam.

piezo 2011.10.25. 17:12:57

Mondogatni még egy darabig: "faszák vagyunk, faszák vagyunk, minden rendben van". Aztán csak nézni bután.

Google 2011.10.25. 17:36:53

@Count Lazy:

Nem hinném, hogy ne lenne köze saját magához.
Megnéztem, azt mondom most is ugyanaz a kombatív szellem. Ugyanabban az időben Gyurcsány ellenzékieket mószerolt be, Bajnai pedig azért harcolt, hogy a menzán jobb legyen az étel. Jellemző.
Persze, lehet azt mondani, hogy egykor Orbán más volt és elfogadnám, ha ilyen meg ilyen lenne, ezt meg ezt tenné, de hiszi a pc!
Mindenkinek van egy politikai ízlése és aszerint választ, aszerint fogad el. Kár misztifikálni a dolgot.

betyár (törölt) 2011.10.25. 19:18:37

@babarczyeszter:

"most, hogy a népességnek csak mintegy 30%-a szavazna a Fideszre (ha a biztos szavazókat számoljuk, közük a pártot választani nem tudókat is), a nagy felhatalmazásról ugye nehéz beszélni"

kedves Eszter, ugye tudja, mit jelent a képviseleti demokrácia? négy éves felhatalmazást. hogy most mi van, az ebből a szempontból nem releváns. bár persze hallottuk TGM tegnapi javaslatát az atv-n: egy-másfél évente kellene választásokat tartani, és növelni a közvetlen demokrácia eszközeit. most azonban - hála Istennek - még nem így van:)

komplikato 2011.10.25. 21:17:56

@betyár: Hallottam hírét, hogy egyes gyakorló demokráciában a megválasztott képviselő gyakorlatilag az általa támogatott vagy támogatni kívánt célokat és tennivalókat "szerződésbe" foglalja azzal, hogy megválasztották ... és amint letér a megadott és megszavazott céloktól AZONNAL repül. Ilyen kontextusban eddig szabadon választott egyetlen kormányunk nem állta volna ki az első évét, némelyik az első 100 napot sem. Ha bárki kiállna ilyen választási rendszerért itthon, azonnal támogatnám. :)

Másrészt tudtommal az alkotmány, legalább is a régi "avult" lehetőséget adott akár a kormány buktatására is, talán többfélét is.

komplikato 2011.10.25. 21:20:33

@Google: Akkor nekem biztos nagyon rossz az ízlésem, mert se a jelenlegi politikai erők bármelyikére nem bíznék egy lukas kétfillérest, sem a történelmi és jobbára megszűnt "eredeti" hét párt megélhetési politikusaira sem.

skipy 2011.10.25. 22:35:32

Röviden, a cikkíró egy fasz. De korrekt leszek, és kifejtem, hogy miért.

Első paragrafus.
Nyissunk személyes kötődéssel, lévén aki ott volt, az tudja miről beszél. Hasonlítsuk a többi tüntetéshez, sőt mondjuk azt, hogy annál is rosszabb volt. Természetesen mindenki látott már unalmas, és semmitmondó tüntetést. Kinek ez nem tetszett, kinek az, de a lényeg, hogy ezt mindenek alá sorolja. Össze kell foglalni a teljes tüntetés egyetlen mondatban, és konklúzióként azt kell kihozni, hogy ezek félni akarnak. Hiszen nincs ok a félelemre, ezek a marhák a mennyországban is azt keresnék, hogy itt mitől is lehetne rettegni. (Megjegyzem, még ha ez igaz is, és ezek tényleg szeretnek félni, az marhára nem egyenlő azzal, hogy nincs ok a félelemre.)

Második paragrafus.
Kezdjük egy állítással, amivel mindenki egyetért. Mondjuk ki azt, hogy a formai keretekkel nincs is gond. Ez természetesen már rávezeti a kedves olvasót. Ha nem a formátummal volt gond, akkor mivel. Hát persze, a mondanivalóval. És mi volt a baj a mondanivalóval? Szegény olvasó az első két sor elolvasása után már nem azzal a nullhipotézissel olvas tovább, hogy jó/átlagos/rossz volt a cél, hanem azt keresi, miért volt rossz. Folytassuk a mesét, jelentsük ki, hogy nem azért nem értek egyet velük, mert más a véleményem, s ezzel a gondolattal kizártam a "bértollnok" gondolatát. Folytassuk ezt a gondolatot, hiszen úgy is lehet mélyebb mondanivalója valakinek, hogy én nem értek egyet vele. Itt persze van egy kis hiba, mert netalántán némelyik figyelmesebb olvasó felhorkanhat, hogy "de kib@szott kedves tőled, hogy ezt a kis kételyt meghagyod!", de a többség még keresi a hibát, miért volt annyira rossz ez a tüntetés. Azt állítod, hogy ha valaki nem ért egyet velem, annak LEHET "mélyebb mondanivalója". Természetesen aki egyetért velem annak biztosan van! Csak ez nincs leírva. Csapjuk le a labdát! Azért volt szar a tüntetés, mert nem voltak jó a szónokok. Persze, ha ez így lenne leírva, akkor az olvasó elmosolyodna, áldaná az író kényes ízlését, esetleg dicsérné a stilisztikai hozzáértését. De nem, ezt az állítást úgy kell megfogalmazni, hogy egyszerre szerepeljen benne a GYF-féle "El lehet menni", de közben a távozottakat a disszidens jelzővel (mely jelzőt dőlt betűvel ki kell emelni. A dőlt betű ugyanis vonzza a szemet, de a félkövérrel ellentétben nem teszi nyilvánvalóvá a kiemelést!) illetve a "barátaikat", így is jelezve milyen emberek ezek. Milyen ember az, aki diszidánsokkal, törvényt szegő, "hazaáruló" emberekkel barátkozik?

3. paragrafus:
Erre egy matematikai állítást mondanék. Két háromszög HASONLÓ, ha pl. mindhárom szöge azonos. Ez nem állítja, hogy a két háromszög UGYANOLYAN méretű, színű, anyagú. Az hogy OV Rákosihoz hasonló, az azt jelenti, hogy bizonyos szempontok szerint ugyan olyanok. Ez persze nem állítja azt, hogy minden szempontból. Eljutottunk addig, hogy megtudtuk, miért is volt rossz a tüntetés. Amennyiben az eddig leírtakat jól értelmeztem, a probléma a túlzó helytelen hasonlatok használata volt. Ezek alapján ez volt a legszánalmasabb blogbejegyzéscsökevény, amit eddig olvastam. De van még! A népszava haldoklásának kérdése kellően kerül van írva. Hiszen vitathatatlan, hogy azért haldoklik, mert a piac nem tartja el. Hogy a piac miért nem tartja el, nos ezt mindenki tudja. A piac azt teszi tönkre, ami rossz. Tehát a Népszava rossz. Sajnos a valóság közel sem ilyen egyszerű a közgazdaságtanban. Az igazsághoz közelebb áll az az állítás, hogy a piac nem tartja el azt, aki nem képes a fogyasztók igényeit kielégíteni, megfelelő áron, kellő haszon mellett. Ha innen nézzük? Az újság lehet, hogy túl drága, lehet hogy nem nyomtatnak belőle eleget (bár ezt én kétlem), vagy legvalószínűbb, hogy nem elégíti ki a fogyasztók igényeit. És ha a Magyar nem hiteles, hozzáértő elemzéseket akar olvasni, hanem egyszavas szintre butított pártpropagandát és bulvárt? Akkor a Népszava tönkremenetele közel sem olyan negatív hangú, nemde? Az az állítás, hogy "nincs diktatúra, hiszen elmondtad a véleményed, eltelt tíz perc, és még mindig nem vitt el az AVH". Erre nehéz mit mondani. Úgy fogalmaznék, hogy az nem bizonyítja a diktatúrát, ha mondasz valamit, és bevisz a rendőrség, és az nem cáfolja, ha ez nem történik meg. Előbbire, azaz hogy egy demokráciában mit kell mondani, hogy bevigyenek, ld. BTK uszítás címszava. Az, hogy a Mandiner blogot nem cenzúrázták, az nem meglepő. Még senkit sem cenzúráztak. Csak az állami pénzek okos kiosztásával lehet jelezni, hogy mi a nem tetsző vélemény. Az az állítás pedig, hogy minimum 2 db jónevű demokratától kapott a blog fenyegetést...
Kitől?Mikor?Mit?

Negyedik paragrafus:

Jelentsük ki, hogy álszentek vagytok. Ez persze nem egészen igaz. Emlékezzünk vissza, hogy Geronazzó Mária leszörnyetegezése is igen visszás helyzet volt. Mert ugyan azt én sem vitatom, hogy nem éppen egy szépségkirálynő, sőt akár egy bányarémig is elmerészkedek, de egy valamelyest is konzervatív férfiember nem sérteget egy nőt. Visszatérve, azt én sem tartom jó ötletnek, hogy a kisasszony az életét a zenének szentelje, de azt nem vitatom, hogy figyelemfelhívásnak nagyon jó. A véleménynyilvánításnak van megfelelő helye, és módja. Utóbbiban a "Kedves Dorottya" nem volt helyénvaló. Azt a cikket nem kívánom itt kielemezni, lévén így is hosszabb lesz a komment mint maga a bejegyzés. Azt már csak félve jegyzem meg, hogy itt nem a bejegyzés volt az ekézés fő tárgya, hanem az, hogy az író " vidáman fogadta a gratulációkat (hvg.hu)", majd "Később a Mandiner oldalán is utaltak arra, hogy az álnév mögé bújó szerzőnek nincs félnivalója(hvg.hu) ". Nem az a baj, hogy valaki egy tapló. Nem is az, hogy a kormánynak dolgozik. Hanem az, hogy aki a kormánynak dolgozik, az nyugodtan lehet tapló, hiszen "nincs félnivalója". A kemény bátor rendszerellenes tettről csak egy kérésem lenne. Mi az a tett, ami kemény, bátor, és rendszerellenes, emellett nem törvénybe ütköző? Nem vitatom, hogy a bemutatás nem nagy valami, de akkor mit kellett volna tenni?

Ötödik paragrafus.:
Próbáljuk rájátszani a multiellenességre, emellett az sem elhanyagolható, hogy aki vett már valamilyen "szettet" az szinte biztos, hogy nem volt vele megelégedve. Aztán, hasonlítsuk az egészet egy spanyol baloldali mozgalomhoz, hiszen aki nem velünk van az kommunista. Az az ötlet, hogy építsünk egy jobb világot, azzal NEM LEHET vitatkozni. Nem is szoktak. A vita inkább a hogyan kérdéskörnél alakul ki.

Hatodik:
A túlzásokat ekézni miközben magunk is túlzunk? Ugyan. Itt jegyzem meg. Én meg nem hiszek Istenben, sőt még egy felsőbb hatalomban sem. A monarchia iránti szeretet feloldásához javasolnám II. Ulászló életművének tanulmányozását.

Hetedik:
Itt csak arra szeretnék rámutatni, hogy az államapparátus nagy része nem párttag, nem része a kormánynak, és a felvetett abszurd helyzet, hogy 386 füvező fiatalt rakunk be a parlamentbe, akár még pozitív végkimenetelű is lehetne, mivel nekik nincs olyan politikai ideológiájuk, aminek a józan ész áldozatul eshetne.

Nyolcadik.
"nem tetszik a gőg, és az önkényes, törvénybe foglalt marhaság" Erre jópár példa van, de legyen pl. A Tákolmány előszava, vagy az új felsőoktatási törvény kb fele. De ezeket a néha jogos, néha kevésbé jogos kritikákat mindenképpen össze kell mosni az ellenzéki "véleményekkel".

Kilencedik.
Az eddig elmondottak alapján az első mondatot a kommentárom első mondatával szeretném lereagálni. Én GYF alatt ugyanúgy nem féltem mint most. Csak tisztábban látom, hogy amint lehet, elhagyom az országot, ha kell, akár disszidálok is. Vagy ahogy Cartmen mondta: "Kabbe' gyíkok, én leléptem!"

És itt van végleg elegem. Látható, hogy az utolsó négy-öt paragrafusba csak belekóstoltam, közkívánatra végigírhatom. Szerintem az állításom ezzel QED.

anaphylaxiás sokk 2011.10.26. 00:25:40

@babarczyeszter:

Ne értsen félre: nem vonom kétségbe az Ön jogát a tüntetésre - csak nyugodtan, akár még pártot is szervezhetnek. Csak úgy gondolom, hogy nem lehet más a politika! A közügyek intézése mindig ilyen, ha tetszik, ha nem! Önök nyomást igyekeznek gyakorolni a kormányzatra, ami OK, de Önök is a rendszer részei!

A hány százalék szavazott, illetve nem szavazott kire/mire kérdésben például örülök, hogy Ön utólag is támogatja Orbán Viktor követelését, hogy az MTV2-t adják a FIDESZ-nek, mert hát ők meg a mandátumok kb 40%-át kapták meg, így ez nekik jár - 2006(?). Mint ahogy most a 60 % járna a jelenlegi pártokat nem kedvelő szerkesztő stb számára - gondolom ez Önöket akarja jelenteni. Honnan szerez jelen pártokat nem kedvelő újságírókat stb? Ki dönti el, hogy független?

Picit csalókáknak érzem egyébként ezt a hány % szavazna a FIDESZ-re dolgot, mert ebből nem következik automatikusan, hogy a maradék 70% meg ellene szavazna, és hogy bárkinek joga lenne rájuk hivatkozva diktatúrát kiáltani.

Ja, és amikor Orbánt megválasztották, akkor azok akik távolmaradtak, hallgatásukkal, mint ráutaló magatartással beleegyeztek, hogy elfogadják azt ami lesz, bármi is lesz. Nem szavaztak ugyanis ellene.

A magam részéről egyébként olyan civil mozgalmat támogatnék, ami az érvénytelen szavazásra buzdít, mint Franciaországban, hogy kifejezze a politikai rendszerrel szembeni ellenérzéseket. Most simán lehet hivatkozni arra, hogy a távolmaradóknak nem tetszett a rendszer, de biztosat senki nem tud. Az is lehet, hogy tetszett, hiszen hallgatólagosan elfogadták.

A konszenzuális demokráciafelfogás vs többségi demokrácia vs egyéb demokráciafelfogások vitájába ne menjünk bele. A Fidesznek akkor most konszenzusra kellene jutnia a jobbikkal? LMP-Jobbik javaslat a homoszexuálisok házasságáról? Hogyan lehet gyorsan konszenzuális alapon dönteni pl. egy hadüzenetről? A FIDESZ demokrácia-felfogása is elfogadható: demokratikus úton kerültek kormányra, új alkotmányt + közjogi berendezkedést ígértek, megcsinálták. Ha nem így tennének, akkor a saját szavazóikat vernék át Tartják magukat a saját szabályaikhoz. A gazdaság meg egy olyan képlékeny valami, aminek az alakulását senki nem tudja megjósolni, meg jó részben nem is rajtunk múlik. Én is szopok a jelen gazdasági helyzettel!

Eddig minden kormány rendet vágott a közigazgatásban, nyilván ha hatalomra jutnának, akkor Önök is eltünetnék a régi rendszer "híveit" - hiszen Önöknek az nem tetszik...

Én továbbra sem hiszem, hogy átnevelés történne. Szerintem csak Ön érzi így. Átszervezést vagy valami szervezést mondtam. Ja, egyébként a keresztényt sem mondtam, azt már Ön gondolta hozzá...
Az RTL Klub például nem éppen a "Ne paráználkodj!" keresztény-zsidó tanítását sugározza. Kötelező imaórák vannak már? Egyházi döntések állami erővel való végrehajtása? Szerintem Önök lebecsülik az embereket - ha nem akarnak "átnevelődni", akkor nem fognak. Hányan tudtak pl. oroszul 1989-ben. Az nem egy automatizmus, hogy ha a tv-ben meg a Kossuth Rádióban lemegy valami keresztény, akkor mindenki rohan a misére. Szimplán egy közhangulat meglovagolásáról van szó.

A kormány arroganciája visszatérő elem. Engem végtelenül nem érdekel. Bunkók és kész. Ez a politika, érdekek harca és képviselete. Eddig nem végeztek ki senkit. Beinteni valakinek szintén bunkó.

Az üzenetek elpuffanása megszokott jelenség - az Önök szlogenjei is elfáradnak majd, az emberek hozzászoknak, újat, ütősebbet kell kitalálni. Bár a diktátorozásnál nem tudom mi lehet ütősebb - Orbán szűz lányok vérét issza?

Továbbra sem oldja meg a kormány az emberek problémáit? Olyan soha nem lesz, hogy egy kormány mindent megold, pláne nem egy marha nagy államadósságot görgető állam.

Nem úgy kell felfogni, hogy van egy idilli állapot, amit el lehet érni, csak a csúnya kormány nem tudja. A politikában választani KELL a borzalmas és a még borzalmasabb között. Az aktuális kormány az elődjeihez képest még mindig elég fényesen muzsikál. Továbbra sem világos, hogy mi a kormányzati sikeresség objektív fokmérője. A munkanélküliségi ráta + gazdaság helyzete nem ér, az nem csak Orbán Viktoron múlik.

Az álnéven történő kommentelésre utalását nem értem, tekintve hogy simán le lehet nyomozni, hogy ki kommentál (Böszörményi Nagy Gergely), majd közhírré lehet tenni a baloldali/rendszerellenes lapokban. Én pedig ettől FÉLEK! Meg a rendszerellenes terrorista csoportoktól. :)

tyto 2011.10.26. 09:12:28

@málnási: na......a tinófejet megint nem sikerült a kalap alá tuszkolnod.
tudod......attól hogy neked egy generációval fiatalabb csajod van, még nem vagy pedofil (nem?) és attól, hogy b.e. nyíltan beszél a problémáiról, még nem bolond.
azaz vagy mondd ki hogy tuche, vagy gyere ki valami erősebbel.

babarczyeszter 2011.10.26. 10:11:38

@anaphylaxiás sokk: hm

Ha Böszörmény-Nagy Gergely a kormánynak dolgozik, akkor készüljön fel ilyesmire.

A kommentálók nagy részét egyébként nem lehet lenyomozni legálisan, hacsak el nem árulja magát. Vagy nem követ el Btk-ba ütköző cselekményt.

Én sose kommentáltam vagy kommunikáltam más néven, és, elhiheti, rosszabb is történt velem, mint Böszörményi-Nagy Gergellyel.

A kormány a választási kampányban nem ígérte, hogy megváltoztatja az alkotmányt. Legfeljebb a preambulumot. Sőt, Navracsics Tibor erre a kérdésre egyszerű "nem"-mel válaszolt a Die Pressében. Még egy alkalom volt, ahol maga Orbán mondta, hogy nem lesz új alkotmány, de azt elő kéne keresnem. Persze az se itthon hangzott el, tekintve, hogy nem mondtak semmit, de semmit, de semmit. És az újságírókkal nem voltak hajlandóak kommunikálni. Mire használják majd a kétharmadot? kérdezi az újságíró. A nép felhatalmazást adott nekünk - szól a válasz. Haha.

Az egész más, amikor kormányon pukkannak el az ígéretek. Miket is mondott a Fidesz ellenzékben?

Hogy a hallgatás beleegyezés-e, arról komoly politikai filozófiai viták folynak. Javaslom Önnek a szakirodalom tanulmányozását. A válasz: nem.

Hadüzenet konszenzus nélkül? Javaslom az alkotmányelmélet tanulmányozását. Még a mi alkotmányunk sem olyan engedékeny, hogy ha egy kormánynak éppen ez jut eszébe, kezdjen csak háborút.

A rendszer részei vagyunk, csak NEM TETSZIK, aminek részei vagyunk. Túl fiatal talán ahhoz, hogy emlékezzen a Kádár-korszakra? Annak is részei voltunk mindannyian, de volt, akiknek NEM TETSZETT, és ennek hangot is adtak. Nem beszélve most az 56-os forradalomról... De nem vagyok annyira demagóg, hogy ezt a hasonlatot érvényesnek tekintsem, tekintve, hogy a Rákosi rendszerhez nem hasonlít a mostani. Kivéve talán a kötelező kifüggesztést... Meg az egyéb, intenzív (és nyilván nem olcsó) propaganda-kampányt. Állami pénzből, persze.

Én még nem voltam kormányon, úgyhogy én nem tüntettem el senkit. Nem is fogok.
Megvan nekem az a bizonyos 2002-es lista. Hát... Összeszámolhatnánk, de attól tartok, a Fidesz már vezet.

Aha, ami nem könnyű, arról a Fidesz nem tehet. De a válság 2009-ben kezdődött. Talán akkor nem tudták, hogy amit ígértek, irreális?
És mit is mondtak Gyurcsányról (jogosan)? Hogy elvesztette a hitelességét (nem, nem az őszödi beszéd miatt; ez a kampány (ébresztő Magyarország!) már 2006 nyarán elkezdődött.

Konszenzusra nem a közpolitikai intézkedésekben törekedni. Épp hogy nem. Én ugyan egyetértek azzal, hogy az államadósságot korlátozzuk, de ez kifejezetten megköti minden további kormány kezét. Az ALKOTMÁNY-nak kell konszenzuálisnak lennie. Nagy hülye volt a Horn-kormány, hogy a saját alkotmányozási tevékenységüket korlátozó 4/5-ös szabályt kivették az Alkotmányból. A Fidesznek nincsenek ilyen gátlásai.

Ami a bipoláris depressziómra való utalást illeti, tájékoztatnám, hogy a depresszió bizonyítottan növeli 1. a realitás-érzékelés képességét, és általában az objektivitást (ez az evolúciós értéke, különben rég kihaltunk volna), 2. semmiben nem korlátozza az intellektuális képességeket, 3. mint mondtam, én nem félek egyáltalán.

Amúgy meg, erre hivatkozni, a kétségbeesett és sarokba szorult vitapartner ad personam kétségbeesett kísérlete. Önre üt vissza.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.10.26. 10:39:49

@tyto:
libuska, ha valaki nyíltan beszél a bolondságáról, még nem lesz nem bolond. csak őszinte.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.10.26. 10:41:44

@babarczyeszter:
maga nem vitapartnerem, pusztán csak megjegyeztem, hogy betegesen nyüzsög már megint.

tyto 2011.10.26. 10:52:43

@málnási: jajaja...te még az a generáció vagy amelyben a férfiak a pszichológiát "női lelkizésnek" tartják.......nyilván az omnipotens tévképzeteidet is emiatt nem érzed kínosak........
de a Jóisten igazságos. akinek agyat nem adott, annak nem adott önkritikát sem.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2011.10.26. 10:53:28

@babarczyeszter:

Kedves Eszter!

"És az újságírókkal nem voltak hajlandóak kommunikálni."
Elnézve ezt a napok óta tartó vonaglást, ezen lepődöm meg a legkevésbé.

"Az ALKOTMÁNY-nak kell konszenzuálisnak lennie."

Igen, ez az új buzzword (a "rendszer" mellett, mert a holnap rézfaszú baglya a "rendszer"), hogy konszenzus kell. És úgy beszélünk a konszenzusról, mintha az magától értetődő lenne, de legalább is egy elvárható normatív követelmény. És az így mégis melyik galaxisban működik? Lehet, hogy valamelyik olvasókör esetében igen, de a politikában biztos nem. Amellett, hogy úgy beszélnek az alkotmányozásról, mintha az egy szakmai-jogi aktus lenne, a másik csalás a konszenzus. Vagy csak arról van szó, hogy valakik elnevezik a nézeteiket szakmainak, a másikét ideologikusnak ("keresztény-konzervatív"), majd felháborodnak, hogy nem konszenzuálnak :))

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.10.26. 11:22:15

@babarczyeszter:
"Ami a bipoláris depressziómra való utalást illeti..."

Ez hol van, mert többszöri elolvasás után sem találtam ilyet?

tyto 2011.10.26. 11:36:01

@málnási: jujjjjj.......vírus lehet.....kúráld magad.....ha szavak helyett csak ez jön ki hogy mak-mak.....basszus ez gáz. orvos látott?

anaphylaxiás sokk 2011.10.26. 16:06:49

@babarczyeszter:

Az, hogy mi legális és mi lehetséges, az szerintem két különböző dolog. Simán le lehet nyomozni az IP-címet, a szolgáltatót, stb. A névtelenség nem rejt senkit, csak picit megnehezíti az illető felismerését. A ciánkatasztófa kapcsán volt egy TV2- telefonos felmérés arról, hogy a kormány helyesen kezelte-e a katasztrófát. Kb. 1 nap alatt ki tudták szűrni legálisan, hogy a telefonálók közül ki használt kormányzati mobilt. Vagy mondjam el, hogy ki vagyok? Nem teljesen mindegy? Azt hittem, hogy a véleményem számít.

Ígért-e Orbán Viktor új alkotmányt? Hát, a Helsinki Bizottság szerint igen...
www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=%20orb%C3%A1n%20viktor%2C%20%C3%BAj%20alkotm%C3%A1nyt%20%C3%ADg%C3%A9rt&source=web&cd=6&ved=0CDkQFjAF&url=http%3A%2F%2Fhelsinki.hu%2Fdokumentum%2FGOV_Kerdesek_es_feleletek_az_alkotmanyozassal_kapcsolatban_HU.pdf&ei=5vOnTpvhM-nY4QT07aED&usg=AFQjCNHoq-XxhvDUSDYCv7T_PIMTqJmxHw&cad=rja

Nem, nem más ha kormányon pukkannak ki a lufik. 20 év demokrácia után már elég edzett vagyok, hogy tudjam, hogy lózungokról van szó. Arról szól az egész, hogy a tisztelt választópolgár egyáltalán azonosítani tudja a különböző pártokat. Kb. olyan, mint a "20%-kal nagyobb!" cimkével ellátott csoki, ami pont akkora, mint a 20%-kal kisebb. A tiltakozások jó része is a kormány stílusára/arroganciájára vonatkozik – ezekkel nem tudok mit kezdeni. Az ország kényszerpályán mozog, nyilvánvaló volt a magánnyugdíjpénztárak államosítása, stb. Én pl. tudtam, hogy egy rövid fellélegzés után baromi nagy megszorítások lesznek (Munka törvénykönyve garanciái ki, tandíj be). Ciklus végén hangulatjavító intézkedések. Orbán meg pont azért kapott akkora felhatalmazást, hogy gyorsan végig tudja verni a megszorítást.

A hallgatás valóban nem beleegyezés. Mint ahogy nem is tiltakozás az aktuális rendszer ellen. A hallgatás az hallgatás. Állampolgár lusta volt, nem ért rá, tiltakozott, belenyugodott stb. Lehet így is magyarázni, meg úgy is. Biztosat senki nem tud. Ezért javasoltam az érvénytelen szavazás támogatását - úgy kiderül mi is a nép akarata. Elegem van, hogy egy ismeretlen véleményű tömeg politikai akaratát mindenki elkezdi kisajátítani, meg magyarázni, hogy "Orbán nem is 2/3", meg a "bárki mást meg lehet, hogy mindenki támogat".

Azzal, hogy azt mondtam, hogy a rendszer részei Önök is, arra utaltam, hogy Önök is olyan magatartást mutatnak, mint ami nem tetszik Önöknek. Ez nekem így nem hiteles. Mutassanak pl. társadalmi szolidaritást: dobjanak össze tandíjalapot, vagy a rezidenseknek plusz lóvét, önkéntes segélyezés, szövetkezeti bank stb. De az Önök mozgalmának jó része is csak az államapparátus és a politikai hatalom megszerzésében tud gondolkodni.

Valóban nem a kormány üzen hadat, ezt nem is állítottam. A parlamenti többség üzen hadat, nem konszenzuális, hanem többségi alapon. Sajnos kormányon meg az van, akinek parlamenti többsége van. Tekintve a kötelező frakciófegyelmet, meg ilyeneket, a kormány és a törvényhozás eléggé összemosódik. (Bayer József: A politikatudomány alapjai, 121. old. illetve Kukorelly István: Alkotmánytan: 340.old.) Mindössze a konszenzuális demokráciafelfogás egyik gyakorlati megvalósítási problémájára igyekeztem rávilágítani. Az alkotmányban sincs benne, hogy meg kell győzni az ellenzéki pártokat is + népet. Ha megvan a felhatalmazása, és nem ütközik nemzetközi szerződésbe, a kormány bizony hadakozhat...

Nem tisztem mentegetni a kormány gazdaságpolitikáját. De annyit azért el kellene fogadni, hogy egy ekkora nemzetgazdaság, mint a miénk érdemben nem tudja befolyásolni a világgazdasági folyamatokat.

Az alkotmány népszavazásra bocsátásával kapcsolatban annyit, hogy a kormány a hatályos alkotmány alapján jár el. A választási kampányban megígérték, felhatalmazást kértek és kaptak. Világos volt minden. Akkor kellett volna tiltakozni. Teljesen legális. De tudja mit? Dolgozzanak ki alternatív alkotmányt.

Konkrétan egyébként az alkotmány melyik rendelkezése nem tetszik Önnek?

Nem tettem utalást a bipoláris depressziójára. Egy másik posztíró tett Önre megjegyzést. Sajnálom és jobbulást!

dr. pretender 2011.10.26. 16:47:33

@Rocky: úgy látom, van, akinek még ennyi idő után sem sikerült elsajátítani azt az ismeretet, hogy vannak (voltak) a magánnyugdíjpénztárak ÉS vannak az önkéntes nyugdíjpénztárak. nem önkéntes magánnyugdíjpénztárak.
mondjuk ezek után nem is csodálom, hogy ennyire rajongsz az általad felsorolt intézkedésekért :D

betyár (törölt) 2011.10.26. 17:13:08

@tyto:

"nem kellett volna anno a kádári megalkuvókat olyan nagyvonalúan kezelni. ha megnézzük ezeket az újkonzervatív fejeket, hát jé.....a papa mama nem véletlenül ennek a csoportnak a tagja? hát hogyafenébe ne. és a gyerek remekül lavírozik. jól kitanulták a játékot. és nem kell finnyogni, mert ezt mi hagytuk. a ballerek pont ugyanezt csinálták. és pont ugyanezek voltak a gyökereik.

megoldást nem tudok. ezeknél még az átnevelőtábor se működne, olyanok mint a kutyák. a kutyaiskolában ül áll fekszik, ahogy kilép, megint szétszedi a fotelt."

ez a maga szövege. miét is jár ide?

tyto 2011.10.26. 20:18:33

@betyár: amiért a viváriumba is eljár az ember az állatkertben. nézi, hogy jönnek mennek a bogarak, büdösek a poloskák, csillognak a virágbogarak, gusztustalanok a csótányok. otthon sose látnék ilyet.

betyár (törölt) 2011.10.26. 20:25:00

@tyto:

csak akkor ne legyen oly nagyon felháborodva a posztok stílusán. a magáé rosszabb, ordenárébb több okból is.:)

tudja épp ez a gyomorforgató magukban: az arcátlanságuk.

betyár (törölt) 2011.10.26. 20:39:47

@Disznóvári:
á. műkörmös. legfeljebb reszelője van:)

tyto 2011.10.26. 20:52:03

@betyár: de ki az a maguk? én meg még kik?

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2011.10.27. 01:08:52

@betyár: Tényleg, mire jó a műköröm? Mert azt még értem, hogy a piercing bizonyos esetekben szopásnál jól jön, de a műkörömből műkörömpörköltet csinálnak, vagy mi?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.10.28. 09:13:04

@babarczyeszter:
A kommentálók nagy részét le lehet nyomozni legálisan, még akkor is ha nem árulja el magát, ugyanis a hozzászólásaiból össze lehet szedni azokat az információkat, amik alapján le lehet szűkíteni a kört, innen már gyerekjáték.

Nemrég jártam Magyarországon és volt szerencsém látni egy kifüggesztett NENYI-t. Finoman szólva megmosolyogtatott. Az alkotmányasztal meg úgy hülyeség, ahogy van.

Mi az a bizonyos 2002-es lista?

Szerintem egyáltalán nem félni hiba. Idézet:
B: “Can a man still be brave if he's afraid?"
E: "That is the only time a man can be brave.”

mement 2011.10.28. 13:46:46

index.hu/belfold/2011/10/28/eliteltek_a_miniszterelnokot_fenyegeto_ferfit/

'Egy év próbaidőre felfüggesztve egy év börtönre ítélte a Nógrád Megyei Bíróság pénteken azt a pásztói férfit, aki tavaly ősszel ittasan kétszer is betelefonált a Hír TV-be, és fenyegetésekkel követelte Orbán Viktor miniszterelnök távozását. A bíróság szerint a vádlott ezzel elkövette a terrorcselekménnyel fenyegetés bűntettét.

A 33 éves, büntetlenül előéletű, családfenntartó férfi elismerte a bűncselekményt, de mint vallomásából kiderült, elkeseredett volt, berúgott, nem emlékszik, mit mondott, arra sem, hányszor telefonált, és "nem tudja, honnan jutott eszébe ilyen hülyeség".'

Biztos olvastatok, de jol mutatt itt a 'nem kell felni, mert Dobraynak nincs felnivaloja poszt alatt' :)

Balt 2011.10.28. 14:00:54

Hú, ez nagyon rendben van, szívemből szóltál! Én azt mondanám: addig jó, míg nekik nemteccikarencer...
süti beállítások módosítása