Kedves Dorottya!
2011. október 20. írta: robin masters

Kedves Dorottya!


  Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül irritáló is, és még inkább nagyon-nagyon kár, hogy ennyire csúnyán affektálsz szükségtelen.

  Szerintem, mielőtt ezt az egészet túl komolyan vennéd, nem árt szólni a disszidáló haveroknak (gondolom, többségük a tiéddel egyező fogyasztói kosáron tengeti napjait), hogy aki pesti hipsterként semmilyen területen nem képes teljesíteni, azt egy dél-londoni suburb Penny Marketében sem fogják jobban megbecsülni. Ideje megbékélned vele (tudom, ez rettentő szomorú), hogy bármiféle kormányzati faszkodástól függetlenül NEM fél mindenki Magyarországon, még a kortársaink számodra egészen valószínűtlenül kövérke többsége sem! Jót fog tenni egy kávé a Big Fournál dolgozó ex-évfolyamtársaddal is, akitől esetleg megkérdezheted, hogy tényleg a szegények fizetnek-e meg mindenért a Fidesz kormányzása alatt. 

  A kapott válaszokon azért ne emészd magad soká: indul épp a Corvinus Karrier Expo, ideje azon is kurvára elgondolkodnod, hogy a diplomád nem azért értéktelen-e, mert te is szabad bölcsészetre mentél. És bár vágtad nem kicsit, hogy önmagában ez bizony tényleg szart sem ér, kényelmes volt, könnyű, és meg sem próbáltál ésszerűbb forgatókönyveket összerakni mellette. Hát, a következő szomorú vasárnapra egy kiadós együttlétet ajánlok, de még előtte át kéne gondolnod a kapcsolatodat a 2:20-nál színre lépő infernális kreténnel – már ha mindketten komolyan gondoljátok, hogy valaha egyetlen egészséges ízlésű, bizonytalan szavazót is szeretnétek megszólítani. 

Őszinte híved,
Robin

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr653310650

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervgyári farpofacsattogás 2011.10.25. 18:29:32

Sakk, matt. "Para-Kovács Imre: A Polgári Underground Minisztériuma 2011. október 25., kedd, 12:25 Szerző: Para-Kovács Imre Karsay Dorottya kétségtelenül nő, tehát a Mandiner konzervatív szerzőjének (európai értelemben vett keresztény, jobboldali ...

Trackback: Last minute ajánlat október huszonharmadikára 2011.10.20. 20:25:37

Abban a pillanatban öregedtem meg végérvényesen és visszavonhatatlanul, amelyikben már sehogyan sem tudtam megkerülni annak a beismerését, hogy bizony, irigylem a fiatalokat. Nem jön ez ennyire hirtelenül, csak ugye addig a bizonyos pillanatig még tud ...

Trackback: Vaccpaör 2011.10.20. 13:51:05

Ujjé, a Gödörben nagyszerű! Nőnapon nyílik ott egy kiállítás tárgyakkal, amelyek az elmúlt száz évben megkönnyítették a nők életét. A feministák a kiállítás témájára fittyet hányva demonstrálni kezdenek a nő szerepének félremagyarázásával okozott tár...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VT Man 2011.10.25. 16:21:04

@OrbanIsSick:
Elképesztő, milyen fantáziád van.

Lázadás?? Magyarországon? Amikor a birka nép Gyurcsányt se tudta elűzni?

Pedig Gyurcsány igen csak kihúzta a gyufát.

A "nagy lázadó" magyaroknak annyi elég volt, hogy Demszky kirakta a "traktorral behajtani tilos" táblát, és nem mert senki tüntetni Pesten.

egy_vélemény 2011.10.25. 17:15:36

Azt hiszem, itt az ideje és helye, hogy elmondjam, nem vagyok cseppet sem felháborodva emiatt az írás és szerzője miatt. Sem.
Sőt, örülök, hogy kortárs ennyire szellemes formában találta fején a szeget.
Az a tudat külön megnyugtatásul szolgál, hogy kormányzati szintről üzennek stílusosan a nyugtalankodó szépségnek.
Valljuk be, a nép egyszerű nyelvén, vidékről akár, vagy más korosztályból, más élethelyzetből, nehezen tudnák velősen megizenni a reppelő hölgynek a véleményünket.

Jaaaa, nemhiába érződik a kormányváltás szele...már nem megiratják a választ, közben meglapulnak, mint kaki ama fűben.

Mi a legszívderítőbb az egészben?
Az, hogy a kormány nyakába passzolt lapát szarra adott még mindig lovagias és fiatalos válaszra beindult egy olyan exhibi mozgalom (pl. VV-n, vagy Tóta agyában), amivel buzgón nevüket és arcukat adják eszementek, begerjedtek egy 'sárdobáló de kormányváltó' cselekedethez.
Még sok idő kell, mire kultúráltabb lesz a háborgó értelmiségünk s nem süllyed a szokott posványába bele, amiről azt véli, hogy az a mozgalmas és szellemes közélet. Ez elsősorban a riposztot kiváltó szépségre érvényes.

Najó, kitüntetés nem jár érte BNG-nek , de bőven elkönyvelhető egy átlagos hivatalnoktól el nem várható frappáns cselekedetnek.
Fiatalok jobban megértik egymás nyelvét, tudják mikor min perlekednek :)

ÁrPi 2011.10.25. 18:25:06

@Talon Karrde: Igen.

:-D

Te tán a jutyubklipsz nyomán valóban a széles tömegek arcberendezés-analízisét vártad bbjnikktől???

Egyéb érdekességként egy index-videót ajánlok:

Sámándobolás és jellegzetes kannás-dobos cigányzene vágóképei együtt 2:45 -től indul!

index.hu/video/2011/10/23/megmutattak_a_civilek_hogy_vaccpaor/

A tüntetésen pár másodperccel későbbi jelenetben látható rovásírásos felirat a Munkáspárt akciója, akik olvasmányaim szerint más módokon is fellépnek gúnyosan a rováshasználók ellen.
(A rovás-szöveg: "Na ti is elhúztok a picsába")

tewton 2011.10.25. 19:02:45

@bbjnick:
ajanlom
mandiner.hu/cikk/20111025_koszeg_ferenc_mert_ha_nem_vagyok_ra_buszke_akkor_is_zsido_vagyok

"de nemcsak a hagyomány és a folklór tesz zsidóvá, hanem a saját világlátásom is, az például, ahogy élvezem a zsidó vicceket, amelyeknek a lényege az (olykor gyilkos) önirónia. Igen, érdekel, hogy ki a zsidó. Éppúgy érdekel, ahogy a nácikat érdekli. Bár a legközelebbi barátaim, szerelmeim többsége nem (volt) zsidó. Életkori okokból nem kerültem börtönbe fajgyalázásért. Pedig kiérdemeltem."

ismeri azt az erzest, amikor ismeretlen, vegyes, plane pesti tarsasagban az ismeretlenek szkennelik a kepes felet? :) bizony, a szelsomagyarok es a genkoktelosok is a faji jegyeket keresik. tapasztalatbol tudom :)

napolajos (törölt) 2011.10.25. 22:19:41

@de Karatna: A zsidók kitartóak, tudják jól , hogy győztek csak türelemmel ki kell várniuk. Észrevétlenül beivódtak a magyar szellem a magyar nyelv a kultúra szövetébe a zsidók győztek.

Sweet And Full Of Grace 2011.10.25. 22:44:18

Felháborítónak és arcpirítónak tartom, hogy a Mandíner arctalan, névtelen szerzője micsoda undorító, szexista kirohanást intézett a kedves Dorottya ellen, aki amúgy szerintem is ostoba, mint a betoncölöp, de én is szívesen megforgatnám egyszer benne a faszomat.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.25. 22:55:43

@tewton:

"de nemcsak a hagyomány és a folklór tesz magyarrá, hanem a saját világlátásom is(...). Igen, érdekel, hogy ki a magyar. (...)" --- Hogy mit kaptam én itt ezért eben a kommentsorban:-D

"ismeri azt az erzest, amikor ismeretlen, vegyes, plane pesti tarsasagban az ismeretlenek szkennelik a kepes felet? :)" --- kérdezi.

Hogyne:-)

ü
bbjnick

tewton 2011.10.25. 23:19:36

@bbjnick:
"de nemcsak a hagyomány és a folklór tesz magyarrá"
pesti nepzene/rajongo ismeroseim szerint az ottani tanchazakban javaban zajlik mar a korrobori (csak a folklor miatt jegyzem meg).

elfelejtette 2011.10.25. 23:52:06

Baszatlan kekharisnya, na. Megerdemli.

Namely 2011.10.26. 11:00:45

Bírom ezt: ha egy nő/lány elkezd valamivel foglalkozni, ami más, mint a sminkje, akkor a férfiak többsége szerint baszatlan. Pedig, szerintem, ha valaki mindig erre asszociál, akkor neki durrant el túl régen a farka. Ezért gondol mindig erre elsőként.

Namely 2011.10.26. 11:05:35

A tetves kis Fideszes pedig inkább az ország ügyein elmélkedjen, amikre megoldást hazudott a választások előtt, most meg kiderült, hogy ugyanolyan hülye, mint az Mszp-s seggfejek. Talán ha értelmes dolgok történtek volna a "kormányzásuk" (valójában a lopásuk) alatt, akkor mindez a probléma már nem lenne ekkora.

napolajos (törölt) 2011.10.26. 11:46:02

@Namely:Megnyugtatom, ha egy nő a mandin hozzászól akkor is baszatlan.

Namely 2011.10.26. 12:29:51

@napolajos: Akkor egy férfi is az, ha hozzászól? Gondolom a barátnője/felesége ilyen egyszerű, azért gondolja ezt. Az én barátnőm nem az, hozzászól dolgokhoz, komolyakhoz is, mégis este/reggel/amikor kedvünk van jól elszórakozunk.
Ha magának egyszerű nő kell, valószínűsítem, hogy magához olyan illik. Maga csak azt várja el, hogy a főzéshez értsen, és hagyja focit nézni. Utána pedig, mivel mást se csinál, el lehet mondani a haveroknak, hogy milyen buta picsa, bezzeg maga. Nem tudta, hogy már nem 1800 van?

phaszfej 2011.10.26. 13:00:20

Mi ez a szar klip? Kik ezek a lefostt fejű barmok? Ki ez az ostoba tekintetű, nagyseggű parasztlány? A kislányom sírva fakadt, amikor meglátta ennek zombinak az elcseszett búráját.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.26. 13:01:59

@tewton:

"pesti nepzene/rajongo ismeroseim szerint az ottani tanchazakban javaban zajlik mar a korrobori (csak a folklor miatt jegyzem meg)." --- írja.

Ez csak azért lehet, mert mi, a mi kultúránkat totálisan elhanyagoljuk. Ezeknek a jövevényeknek ugyanis nincs szerves népzenei kultúrájuk, innen-onnan összehordott, összelopott motívumokból építkeznek. Ez a zene semmi mást nem tud kifejezni, mint az ajvékolást és az őrjöngést. Persze, a tömegember (a popzenefogyasztó) igényeit ez ki is elégíti/ez is kielégíti. Micsoda fertelem már az, amit pld. a Csíkék művelnek (Most múlik minden el stb.).

Tudatosodni, önérzetesedni kell, nincs mese!

ü
bbjnick

ÁrPi 2011.10.26. 15:57:42

@bbjnick:

Csak a Csík -os kiemelt példádhoz:

A "most múlik pontosan" egy Quimby dalszöveg.

Ők balogabbak-korroboribbak mint a mostmúlik előtti Csík, és ehhez fűzöm hogy inhalálni nem is csak almabort lehet, de azért amaz is egy fiziol. adott pillanatban veszíti materiális :) hatását.

Aztán van undergrund példul az undergrund Kispál:
( u :)

A kispálésaborz például nem teljesen azonosult a Csinibaba c. filmben előadott "Kicsit szomorkás a hangulatom" kezdetü dallal, mégis sok sok fiatalnak ez keltette érdeklődését a Kispál irányába...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.26. 17:18:33

@ÁrPi:

Én nemigen (pontosabban ritkán) jártam táncházba, de egy csángó egy mezőségitől vagy egy székitől még én is simán meg tudok különböztetni. A nyolcvanas években, a kilencvenes évek elején (az én időmben:-)) autentikus népzenét játszottak ezeken a helyeken és ez egyfajta alaptudás volt (mármint a tájegységek stílusainak megkülönböztetése). Nem tudom, ma mi van a táncházakban, de azt én is tapasztalom, hogy a fiatalok olyasmit is népzenének vélnek, ami nem és azt is, hogy eszeveszettül terjed ez a Most múlik-típusú és budapestbáros zsigány katyvasz. (Érdekes, hogy a Muzsikás is próbált poposított népzenét játszani a nyolcvanas években és nem volt sikere; ma pedig a legalpáribb, legigénytelenebb trutyik tarolnak!) A popzene, a rockzene az más káposzta, azok önálló műfajok; még az úgynevezett folkrock is egy jól leírható, felismerhető sajátos stílus. Ami szerintem veszélyes és ami ma egyre általánosabb, az a maszatolás.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.26. 17:22:06

@bbjnick:

egy csángó egy mezőségitől=egy csángót egy mezőségitől
népzenének vélnek, ami nem=népzenének vélnek, ami nem az

Xezs 2011.10.26. 19:33:36

@Namely: Láttad már a South Park Créme Freiche című epizódját? Az mindent elmagyaráz a témában.

Igen, a férfiaknál is előfordul baszatlanság.

Xezs 2011.10.26. 19:39:56

Akkor most már elmagyarázhatnátok, hogy mi az a korrobori. Bingen nem sok mindent találtam róla, Adyhoz meg a ausztrálokhoz van valami köze, meg ahogy kiveszem a szavaitokból, a zsidókhoz. De itt olvasom életemben először ezt leírva.

ÁrPi 2011.10.26. 20:48:51

@Xezs:

Ady metaforikus gondolatairól van szó,
Elolvasásra épp ezt ajánlom ehhez:

www.epa.hu/00000/00022/00350/10556.htm

Nyugat · / · 1924. 1. szám
Ady Endre: Korrobori

( Ezt az Ady cikket nem 1917-ben, nem 18-ban vagy 19-ben, hanem 1924-ben közölte le a Nyugat c. ismert lap.

Ady Endre 1919. január legvégén halt meg.
Néhány héttel a szovjeköztársaság illetve közismertebben a tanácsköztársaság kikiáltása és 133 napos uralma előtt.
Szerettem volna ha megéli és megírja pár évvel később trianont. A korroborit is okolta volna, hisz 1917-ben írta le azt.)

ÁrPi 2011.10.26. 20:56:50

@ÁrPi:

Vagy "too long, didnt read"

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.10.26. 21:05:57

@tölgy: balos füleknek mozgósítás? Szerintem nézz körül. Itt nem csak a balos füleknek nem tetszik a - na jó a kedvedért nem a rendszer, hanem a hatalomgyakorlás módja..
mondjuk elszámoltatás? ezt nem nevezném annak - ezt úgy hívják hogy politikailag indokolt bosszú. az elszámoltatás ennél sokkal plasztikusabb - úgy hívják feljelentés, majd megalapozott gyanú, nyomozás, majd ítélet. Jelenleg ehelyett inkább visszamenőleg törvények gyártása, és az igazságszolgáltatás igazítása egy egyszerű bosszúhadjárathoz. Ilyesmi katonai juntákban szokás...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.10.26. 21:14:02

@Legelő Őse: így mán sokkal értelmesebb.
Viszont másoknak meg ez tetszik. Erre szavaztak meg ilyenek.
Volt már, hogy zsebes örült a zsandárnak?

Alfőmérnök 2011.10.26. 21:30:56

@tewton: "pesti nepzene/rajongo ismeroseim szerint az ottani tanchazakban javaban zajlik mar a korrobori (csak a folklor miatt jegyzem meg)."

Nem tudom, hogy erre célzott-e, de miután megszűnt az Almássy téri szabadidőközpont, az un. csütörtöki táncház, valamilyen rejtélyes okból kifolyólag, átkerült a Gödörbe. Oszt a Gödör törzsvendégei közül gondolom nem mindenki megy át csak e miatt a 3 utcával arrébb fekvő szimplába. :)
A táncházasok meg inkább mennek a Gödörbe, mint a fonóba, ami kint van a picsában, az Aranytíz meg gagyi. :)

A Csík a kezdetekben még jó volt.
www.youtube.com/watch?v=WmykslqlNuM

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.10.26. 22:08:58

@tewton: @Alfőmérnök: Valami hasonlót én is tapasztaltam nem rég. Pár hete zenészekre volt szükségem, és lementem egy ilyen táncházas klubba. Éjfél körül lejött pár fiatal szakmunkás arc, kárpátia pólokban, később kiderült székely idénymunkások. A porondon éppen nyolc-tíz ember (pestiek) egymásba kapaszkodva valami körtáncszerűséget próbáltak előadni. "Na ilyen táncot se láttam még..." mondja az egyik, és úgy röhögtek, hogy ne lássák nagyon rajtuk . )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.10.26. 22:13:56

@Alfőmérnök: Ahogy egyébként ezek a csángó táncházak is valami fura ügyek. Az nem magyar népzene. Román, török, bolgár zenék egy - valamikor magyar volt - közösség hagyományaiba keverve. Pontosan az a közönség jár ezekre és rajongja, akik a Kusturica filmek iszonyatos szerb-cigány rézfúvós csasztuskáira élveznek.

Alfőmérnök 2011.10.26. 23:05:33

@gloire: A székely idénymunkások csak ne röhögjenek, mert én meg olyat láttam egy székelyföldi kis faluban egy szüreti bálon, hogy nohaboros mámorban mulatós- és popzenére próbáltak néptáncot ropni a székely leányok és legények (a vicces az, hogy nem is teljesen sikertelenül). :)

Azt nem tudom, hogy a moldvai/csángó mennyire számít magyar népzenének, és mennyire nem, de tény, hogy eléggé más, mint a legtöbb. Eleve nem páros tánc, meg ritmusa is más. Valószínűleg azért népszerű, mert viszonylag könnyű megtanulni(már nem nekem, hanem annak, akinek minimális tehetsége van a tánchoz), és ősibb, vadabb zene, olyan techno-féleség. :)

Sweet And Full Of Grace 2011.10.26. 23:57:13

Namely:

"Pedig, szerintem, ha valaki mindig erre asszociál, akkor neki durrant el túl régen a farka. Ezért gondol mindig erre elsőként."

Én húsz másodperccel a farkam eldurranása után is erre gondolok elsőként. Szerintem aki nem, az vagy nő, vagy buzeráns, vagy de, csak annyira képmutató, hogy letagadja.

Sweet And Full Of Grace 2011.10.27. 00:13:21

"Itt nem csak a balos füleknek nem tetszik a - na jó a kedvedért nem a rendszer, hanem a hatalomgyakorlás módja, mondjuk elszámoltatás? ezt nem nevezném annak - ezt úgy hívják hogy politikailag indokolt bosszú."

Dehogynem. A fél-, ha nem háromnegyed országnak nem tetszik a 'svejcifrank'-árfolyam, a munkanélküliség, Lézer Jani lázárblokkolója, de a cirka kétmillió balos, és cirka hatvanezer libsi fülön kívül mindnek zene lenne a bilincs kattanása Gyurcsány csuklóján. Ezen a diktatúrázáson már a baloldal józanabbik fele is csak kényszeredetten röhög. Ahogy a romkocsmából szalajtott kis libsipinán is, aki arról reppel, hogy jajdeszar az állástalan esztétáknak és emberijogi szakértőknek, és az alkotmány preambulumától beáll az évhosszat szakadó barna eső.

A zemberek többsége meg tisztában van azzal, hogy:

- a szocik elkúrták
- a Fidesz nem fog a szarból ostort fonni
- egyre inkább úgy tűnik, hogy nem csak azért, mert nem lehet, hanem azért sem, mert ötlete sincs rá, hogyan

Ettől függetlenül a médiatörvényt kaszinótojással összekenő megélhetési hellerágnesrajongóktól az ország elsöprő többsége még mindig inkább sugárban okád, mint a Fidesz akármilyen tyúkszemfájdító lépésétől.

Namely_Viz 2011.10.27. 10:04:40

@Sweet And Full Of Grace: csak nem hancúroztál elég jól, és eleget. Nem facsartak ki eléggé: ajánlatom, hogy keress egy másik csajt. Vagy csak szimplán neked nem megy valami: ha a te barátnőd nem kezdeményez (szavaidból ezt veszem ki) akkor nézz tükörbe: ott lehet a hiba.. Döntsd el melyik igaz. De ha az óra nem mutat minimum 1 órával többet, mint amikor elkezdtétek, akkor valamelyik igaz.
A vagy-vagy-hoz: vagy annyira egyszerű ember, hogy más gondolatai nincsenek. Szerintem az nem képmutatás, ha van más dolgod/gondolatod is.

VI. Béla 2011.10.27. 10:04:49

@Holger Hartland:

Igazán kedves, hogy megemlít.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.27. 11:53:25

szóval robin masters Böszörményi Nagy Gergely

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.27. 11:56:16

Böszörményi Nagy Gergely nagyon el van telve magától, sok az egó, tip pszicho fej. frusztráltsággal ...
ilyennel nem büszkélkednék a családban, apja ki?

videotar.mtv.hu/Cimkek/b/o/boszormenyi_nagy_gergely.aspx

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.10.27. 13:05:45

@VI. Béla: Szívesen. :) Közben rejtélyesen "elromlott" a paródia, eltűnt a blogom főoldaláról, eltűntek a képek, és még pár dolog. Doomhammer szólt, ezúton is köszönöm. Ha paranoiás lennék, miket gondolhatnék! :) Mint bbjnick, amikor 18-as karika került a blogjára. :) De csak a blogmotor szórakozott.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.10.27. 13:07:39

@Holger Hartland:
na,. betiltották végre a köcsög blogját? :))

Leiah 2011.10.27. 13:28:34

Furcsállom, hogy valaki, akiről ránézésre süt, hogy napi háromszori étkezéshez, saját szobához, divatos ruhákhoz, gondtalan fiatalkorhoz van szokva, akinek lehetősége van rá, hogy már huszonévesen videoklipben önkifejezze magát (aminek elkészítéséhez természetesen minden modern kütyü adott), aki a saját bevallása szerint is eljuthatott a diplomáig, az hogyan gondolhatja, hogy amit csinál, amiről énekel, az hiteles... A lányzó arcáról süt a "rettegés", látszik, hogy kétnaponta megverik a "mássága" miatt, az is nyilvánvaló, hogy szegény alig meri elmondani a véleményét, annyira hozzá van szokva ahhoz, hogy a szabad véleménynyilvánítást ebben a rettenetes országban megtorolják, egyszóval igazi elnyomott, nehéz sorsú huszonévest láthatunk, ha Dorottya ártatlan, nyílt arcába nézünk.

Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy a teljesség igényével a klipben összeszedtek némi valódi nyomort is, persze ez is relatív, hiszen akkora baj mégsem lehet, ha nálunk még a fogatlan hajléktalannak is van hozzá legalább egy okostelefonja, hogy feltöltse a netre a véleményét erről a mocskos rendszerről.

Ahogyan azok a diplomások is igazán szánnivalóak, akik az aljas rendszertől ingyen kapott diplomájukkal most kénytelenek külföldre disszidálni, hogy már az első munkaévük végén fussa nekik Audira is, meg saját házra is.

A kedvencem azonban mégis azok a harmincévesek, akik több diplomával a kezükben, stabil egzisztenciával sem képesek felnőni, és családot alapítani, inkább felkapaszkodnak egy hordóra, és vinnyognak, hogy nekik mennyire rossz. Nyavalyognak, hogy nincs mire családot alapítani, pedig a lehetőség adott, csupán az akarat hiányzik. Sokkal kényelmesebb ugyanis egy sör mellett a rendszert szidni a divatos egyetemi pincében, mint kisbabát pelenkázni... Pedig ami az ő életükből hiányzik, azt a rendszer nem fogja tudni megadni nekik.
Remélem, hamarosan lefordítják az alkotók több nyelvre is ezt a fantasztikus művet. Minél több külföldi látja, annál érthetőbb lesz mindenkinek, hogy mennyire diktatórikus államban is él a magyar.

VI. Béla 2011.10.27. 14:31:43

@Holger Hartland:

Princip és risotto valódi álnevére nem jöttem rá, segítene?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.10.27. 14:53:27

@VI. Béla:

Princip? Emlékezzen 1914. június 28-ára!

A risotto nevű nick pedig már "írt" nálam vendégposztot, persze gonoszbanya le is leplezte:

hartland.blog.hu/2011/04/10/a_tajfotozas_mint_cseled_es_disznopasztor_ivadekok_kulturkampfja

Estig már biztos nem tudok többet segíteni.

VI. Béla 2011.10.27. 16:57:49

@Holger Hartland:

Rendben, az megvolt, hogy egy Terroristát kell keressek az illegális sejtben, de nem tudtam rájönni, ki az.

Risotto most már megvan, jó az írás, kár, hogy Béla elvtársat már meg sem akarják merényelni.

3dom'f'speech 2011.10.27. 18:25:30

ez a rusnya bölcsészribanc tényleg csak ahhoz a 2:20-nál feltűnő visszataszító retardálthoz illik, normális férfi bottal sem piszkálná, főleg ha elkezd beszélni
a videó meg úgy fos, ahogy van

Xezs 2011.10.27. 22:51:02

@Namely_Viz: Na bazmeg, az önjelölt politikatudorok mellé már csak az önjelölt lepedőakrobata hiányzott innen. Várj, kitalálom: te már a plafonon is csináltad, fejjel lefelé lógva, igaz-e? A Káma Szútra meg már 10 évesen unalmas volt.

Xezs 2011.10.27. 22:54:30

@Leiah: Na baszod, ezt szebben nem is lehetett volna összefoglalni. Sajnáljuk egy kicsit mán Kulkát is, biztos halál csóró szegénykém :)

ÁrPi 2011.10.28. 13:11:29

@Xezs:

Persze Kulka , ha jól emléxem 2006.október 23-án az üres Kossuth téren szavalt, tehát onnan is maradhatott benne valamiféle megnemértettségi frusztráció.

"Sajnáljuk egy kicsit mán"

Namely 2011.10.28. 16:51:47

@Xezs: Nem, úgy még nem (és nem is szándékozom). A Káma Szútrát meg nem olvastam (nem is akarom). Amúgy ezt melyik szavam alapján gondoltad? Vagy azért fikázol, mert te is a "10 perc elég lesz nyuszikám" népes táborát erősíted? Az haver kurvára nem az én hibám.........

NA YA! 2011.10.28. 19:06:48

Kemény lehet beszólogatni egy ilyen kis csajszinak! Közben hányszor recskáztál faszfej?!
Ja, a szíjgyártó legalább egyenesbe nyomja a trollkodást!:x(

Frederick (törölt) 2011.10.28. 21:16:49

"Hát, a következő szomorú vasárnapra egy kiadós együttlétet ajánlok, de még előtte át kéne gondolnod a kapcsolatodat a 2:20-nál színre lépő infernális kreténnel – már ha mindketten komolyan gondoljátok, hogy valaha egyetlen egészséges ízlésű, bizonytalan szavazót is szeretnétek megszólítani."

Jó ideje nem lehetett kiadós szexuális együttléte a kedves "újságíró"-nak, ha ennyire megkivánta Dorottyát. Valószínűleg magára értette a "2:20-nál színre lépő infernális kretén"-t. Még az időpontot is megadta! Majd ők kettesben, a sötét szobában, amit teljesen áthat az erotika és a romantika, Robin Masters és Karsay Dorottya összehozzák az "egyetlen egészséges ízlésű, bizonytalan szavazót". Remélem, összejön nekik!

(Kezdek átmenni szexistába! Ez nem jó! Igazán tarkón vághatna egy feminista.)

Xezs 2011.10.28. 21:16:59

@Namely: Süt belőled a nagyképű "énkurváraértekanőkhöz" típus és az ilyeneket borzalmasan nem bírom. Egyezzünk meg annyiban, hogy szánalmas dolog a férfiasságunkat bizonygatni ismeretlenül egy szakadék fórumon.

@ÁrPi: Erre nem emlékszem, ott állt egyedül és szavalt? De mi a picsának? Unta magát?

Frederick (törölt) 2011.10.28. 21:55:53

@tesz-vesz: Szerintem ez a cikk egy társkereső-hírdetés, csak éppen itt adták fel a GALAMUS-on... ööö, izé... MANDINER-en. (Miért tévesztem össze a kettőt, hiszen nem is hasonlítanak? :) ) Mindenesetre ez a nyilvános ágybainvitálás elég merész, kulturált körökben prímitivség, részeg ívócimborák között bátorság.

Remélem, nem jönnek össze! Böszörményi Nagy Gergely és Karsay Dorottya, két "liberális-konzervatív" vagy miafaszom, droid éjszakájából csak egy újabb "demokrata" születne, abból meg van elég.

Viszont ha itt kinézelődted magad, figyelmedbe ajánlok egy másik mocskot, valójában ezzel kapcsolatos, jóval ezután az társkereső-hírdetés után született. Ne tévesszen meg a cím, a szerző szerint mindenki "liberális", akinek "nem tetszik a rendszer", vagyis akinek nem tetszik, amit az Orbán-kormány tesz az országgal. Még te is.

konzervatorium.blog.hu/2011/10/24/kedves_liberalis_felebarataim

Frederick (törölt) 2011.10.28. 22:04:10

A Nem tetszik a rendszer c. videó zenéje szar, a szövege is szar. Még akkor is, ha féligazságokkal dobálozik. Karsay Dorottya, mint nő, bejön - valószínűleg nekem van rossz ízlésem. Mivel minden rendszerellenes megmozdulásnak és jelenségnek örülök, nyomtam rá egy like-t a facebook-on. Még a gagyi is becsülendő, ha 100 000 embert megmozgat a mostani "demokratikus" elnyomás ellen.

Érdekes, hogy valahogy nem a Karsay Dorottyák szabadították ki a börtönéből Zsák Ferencet:
kkbk.blog.hu/2011/10/18/nem_tortek_meg_zsak_ferenc_szabad

veny 2011.10.28. 23:07:28

A Mandiner igen megbízható a primkó kormánytáji seggnyalók írásainak közlésében.

ÁrPi 2011.10.29. 01:48:05

@Xezs:

"Erre nem emlékszem, ott állt egyedül és szavalt? De mi a picsának? Unta magát?"

Előadóművészként vagy mi.. Nem volt teljesen egyedül, de a tér ki volt üritve és kordonokkal körülvéve (-halandók limes zérus-), és csak külföldi hivatalosságok tartózkodtak azon a "műveleti terület"en az ötvenedik évforduló hivatalos állami ünnepségén.

Rémlik valami??

Xezs 2011.10.29. 11:07:33

@ÁrPi: Nem. Ez valahogy kimaradt nálam. De azért kitartó a srác :)

Xezs 2011.10.29. 11:08:48

@ÁrPi: Tulajdonképpen neki tökmindegy, hogy ki van hatalmon, csak LÁZADNI lehessen?

Lázadj, Kulka! Harcolj a... harcolj a Szomszédokért!

Vissza a Szomszédokat!

Google 2011.10.29. 11:44:19

@Xezs:

A Kulkához hasonlók csak Orbán ellen szoktak lázadozni, félreértés ne essék!
Gyurcsány alatt udvari dalnokok, nem érnek rá politizálni, és a többi.

Ami érdekes, hogy a "millások" nevében (?) Dániel Péter jelezte, ő kész vitatkozni Deutsch Tamással.
Minden út a ballibhez vezet, ugye Milla?

tevevanegypupu 2011.10.29. 15:16:29

@Google:

Gondolom ez olyan "vita" lenne mint a Gyurcsany-Orban. Daniel agressziven handabandazna, Deutsch meg hallgatna..

tevevanegypupu 2011.10.29. 15:16:29

@Google:

Gondolom ez olyan "vita" lenne mint a Gyurcsany-Orban. Daniel agressziven handabandazna, Deutsch meg hallgatna..

Xezs 2011.10.29. 15:48:03

@tevevanegypupu: Daniel agressziven handabandazna, Deutsch meg agressziven hallgatna..

Ez így helyes :)

Xezs 2011.10.29. 15:48:57

@Google: Biztos Orbán miatt lett vége a Szomszédoknak.

burlak 2011.10.29. 19:48:35

hogy ez a robin mekkora paraszt! a végzős egyetemista meg, mint egy kádári agit-prop. elvtárs, ezzel a hülye bomlasztós dumával.

gest apó 2011.10.29. 20:29:30

@burlak:
mert dumál csak róla, ahelyett hogy betolná neki a lompost

hollókő 2011.10.30. 22:56:11

EgyMilláéknak DEROGÁL a Deutsch Tamással megrendezésre kerülő vita? Pedig egy szókimondó politikusról lenne szó, aki ráadásul hajlandó is szóba állni velük és a humora is jó.
Az Egy Milla és a DK (Daniel & Kúrcsányi) közösség részéről VÉGRE jelentkezett a "szarkenegető vörös ügyvéd" a VITÁRA.
Tetszetős, hogy ő KÉPVISELI mind az Egymilliót. :)

hollókő 2011.10.30. 23:09:35

Képzeljétek el, ahogy Daniel a maga remek stílusában lekurvázza, lefasisztázza és lezsidózza Deutschot...
Kész siker.
:)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.30. 23:15:33

@Google:

ezt a dániel pétert felvilágosíthatná végre valaki, hogy baromira nem jó fej, de ellenben visszataszító.

tábormegsemmisítő 2011.10.31. 19:35:11

Szarból nem lehet várat építeni, ez igaz a Millára is. Szarkenegetésből viszont meg lehet élni, ezt fogja bebizonyítani DP

becsoccsent 2011.11.01. 09:27:25

@hollókő: hogy van humora? na nemar. szerintem te nem tudod, ki az a dajcstamas.

mikor jon a kovetkezo miniszteriumi, tovignyaltammagam-nemertemmitparaztok okossag a mestertol? mar ugy olvasnek valami leoltos dolgot. olyan hiteles lenne egy partkatonatol.

SPYD3RM4N 2011.11.10. 01:36:41

Nem kicsit demagóg, rendszerseggnyaló blogbejegyzés. Ugyanezek mentek volna Csermanek Nagyúr alatt, ha lett volna internet. Tökéletesen illeszkedik a Fidesz-kormány minden egyes röpke fingjához. Úgyhogy ne búsuljon a posztoló: ha neki nem büdös a seggnyalás, az ilyen embereknek még diploma nélkül is a Kánaánt jelenti Magyarország! Sajnos egyre inkább csak az ilyeneknek...

kaisaku 2011.11.10. 12:31:23

Az mindenkinek elkerülte a figyelmét, hogy a klipp 2/3-a nem kifejezetten a jelenlegi kormányról szól, hanem általában a rendszerről? Vagy csak így egyszerűbb anyázni balra-jobbra...

Xezs 2011.11.10. 19:19:00

@kaisaku: Milyen rendszerről? Ezt úgy imádják hajtogatni az emberek, de ha megkérdeznéd tőlük, hogy milyen rendszer, te barom, csak annyit ordítana a képbedbe, hogy "hátarendszeeeeer"

Azt se tudják, hogy mit szidnak, csak szidják, mert balfaszok.

Persze amelyik meg nagy nehezen el tudja nyögni, hogy milyen rendszer ellen lázad, az se tud jobbat mondani.

Az ilyen embereket nem lehet komolyan venni.

vegeta15 2011.11.10. 21:03:49

hát te meg aztán sokkal jobb vagy te elvetemült kretén aki ezt a szart írtad.. arcodat nem mered vállalni és így ugatsz az Isteni igazságról gyönyörű vagy szánalmas majom..

Yorial 2011.12.27. 17:14:45

"nem árt szólni a disszidáló haveroknak <...> bármiféle kormányzati faszkodástól függetlenül NEM fél mindenki Magyarországon"

Nem ismerem Dorottyát, sem a haverjait. Ám megszólítva érzem magam.
A harmincas éveimben járok, van szakmám, képzettségem, képesítésem. Van munkám, megtakarításom ellenben nincs hiteltartozásom.
A "kormányzati faszkodástól" nem függetlenül egyre jobban félek attól, miként lehetne ebben az országban boldogulni a következő évtizedekben. Egyáltalán megélni, családot alapítani, gyermeket nevelni. Bárhová nézek itt, csak kétségbeesett embereket látok, és katasztrofális vagy ahhoz egyre közelebbi helyzetet.

Ezért döntöttem úgy, hogy disszidálni fogok. Igen, disszidálni, mert lassan újra ott tartunk, hogy szökni kell ha el akarja valaki hagyni az országot. Lassan már menedékjogot is adnak és még csak kisebbségnek sem kell hozzá lennem.
Tehát lelépek ebből az országból. A devizamegtakarításomon aranytömböket vettem, a forint megtakarításaim java részét is viszem magammal, persze valutára váltva (szerencsére év végével lejárnak a lekötéseim). Mindössze az ingatlantulajdon amit egyelőre nem tudok "elvinni", de előbb-utóbb azt is fogom, ha túl lesz a piac a végtörlesztés sokkján.

Szóval elérték, hogy még egy ember itt hagyja az országot. Egy ember, aki képzett, fiatal és nem tűr tovább. Megyek a barátaim, haverjaim után, akik már léptek.

Xezs 2011.12.27. 17:34:10

@Yorial: És most azt várod, hogy valaki marasztaljon? Vagy minek írod ezt ide?

Google 2011.12.27. 17:41:24

Tényleg nagy lehetett itt a jólét, ha aranytömböket cipelnek magukkal az újkori disszidenseink. Ugye, @Yorial: Önzőországban majd hasznát veszed.

Yorial 2011.12.27. 18:13:25

@Xezs: Nem várom, hogy bárki marasztaljon. Egyelőre éppen arra biztat minden és mindenki, hogy menjek.
Te minek írtál ide bármit is?

@Google: Egyre kevésbé érzem biztonságban a megtakarításom ott, ahol bármi módon hozzáférhet ez a kormány. És ezért is megyek el innen, Önzőországból, ahol a legelesettebbek járadékát 28500 Ft-ról 22800-ra csökkentik, a becsületesen dolgozók nyudgíjmegtakarítását veszik el és verik el tőzsdén, vagy épp az alacsony keresetű adófizetők pénzéből támogatják a saját adócsökkentésüket azok, akik ebben a helyzetben arra szavaznak, hogy emeljék 750 000 Ft-ra a saját fizetésüket és felháborodnak azon, hogy "a belvárosban parkoljanak, pénzért".

Ha ennek az országnak nincs szüksége a munkámra, rám, akkor majd kelleni fog másiknak.

Google 2011.12.27. 18:28:56

@Yorial:

Amikor te aranyrúdakat, ingatlant mentesz ki innen, akkor is a szegényekre gondolsz?
Lehetne képmutatóbb is a politikátok?

Joe Pass · http://vegyes.blog.hu 2011.12.27. 18:35:01

Érdekes: abban, hogy "kiadós együttlétet ajánlok", kurvára nincs benne az, hogy "a saját szerény személyemmel" (meg persze az ellenkezője sem.)

Yorial 2011.12.27. 18:53:30

@Google: Nekem nincs politikám, nem vagyok politikus sem. Ahogyan nem vagyok tagja egyetlen pártnak, politikai szervezetnek.
Ellenben gondoltam a jövőmre, az első perctől ahogy dolgozni kezdtem, valamilyen formában takarékoskodtam. Akkor is, amikor szűkösen jutott bármire is.
Tudom, hogy szerencsés vagyok, mert örököltem egy fél lakást és azért a fizetésemből eddig a számláimat is tudtam fizetni. Persze ehhez az is kellett, hogy ne vegyek fel hiteleket. Sem ingatlanra, sem autóra, de még csak diákhitelt sem - még ha diákként volt is, hogy karácsonykor zsíros kenyeret ettem.

Lehet képmutató módon felháborodni, hogy "aranyrúd", meg "ingatlan". Ám én azért az "aranyrúdért", minden egyes mikrogrammjáért megdolgoztam, adóztam utána. Ebből az adózott, becsületesen megkeresett jövedelemből vettem teljesen legálisan, számlával, tanúsítvánnyal. Ebbe "mentem" a megtakarításom mert félek, a kormány a bankszámlámra is ráteszi a kezét.
És igen, "mentem ki innen" mert nincs biztonságban.
A szavaid még inkább megerősítenek benne, hogy jó ötlet volt, hiszen azok is azt sugallják: úgy gondolod, nem az enyém, nem vihetném el magammal oda, ahová akarom.
Egyre inkább úgy érzem, menteni kell innen amim van és menekülni innen.

És igen, gondolok a szegényekre, elesettekre. De az csakis rám tartozik, mit és hogyan teszek értük. Semmi közöd hozzá sem neked, sem másnak.

Xezs 2011.12.27. 19:41:49

@Yorial: Majd küldjél képeslapot. Szevasz.

trivium 2012.02.19. 18:03:44

Remélem a lányodat majd az iskolából egyszer hazakísérik a mélyszegénységben élők,ne bántsák-Isten ments,csak lásd amikor három tagbaszakadt cigány battyog a kislányod mögött és minden lépését szemmel tartják. Te szaréletű,anyádnak csontig ég a bőr a pofáján ,hogy ilyen szerencsélent kipottyantott.

mekeke 2015.07.13. 00:40:05

Lehet alijázni is. Érdekes, sokan idejönnek rettegni, meg üzleteket csinálni. Vagy a kibucban dolgozni kell? A városban meg más hasonló intelligenciákkal konkurrálni? Nemtetszőszarországban minek maradnak? Nincs más válasz: mérgezni, várni a végeredményt.

mekeke 2015.07.13. 00:44:23

Hja,,.. aszittem, a szegénységet a tőke hozza létre azzal, hogy elzárja a földet, ásványkincseket, gyártási jogokat a kicsiktől, hogy élet-halál versenyre, rabszolgamunkára, eladósodásra kényszerítse. De nem, a szegényektől ELLOPJA A KORMÁNY A PÉNZT. Érdekes, ha ellopják tőlük a pénzt, miért nem tudnak termelni, gyártani, bányászni maguknak, és bárhogy élni a munkájuk után?????

Que Je Fusse 2020.06.15. 10:15:53

Tök mindegy. Azért mennek el sokan amint felszabadulnak a járvány után a korlátozások, még sokkal-sokkal többen, mert az életszinvonal Magyarországon nem éri el annak az életszinvonalát, aki egy kínai étteremben fekete mosogató. Egy ország erejét nem a politikai kretének ostoba pofázgatása adja, hanem a polgárainak életszinvonala. Jelenleg ebben Románia éppen előz minket. - oszt jónapot.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2020.06.25. 22:50:05

@Que Je Fusse:
Nem értem, a magyar gazdaság sikert sikerre halmoz.

novekedes.hu/elemzesek/elvonalban-a-magyar-gazdasagi-novekedes
"A régiós országokhoz képest kiemelkedő az első negyedéves hazai GDP növekedési dinamika, mely messze meghaladja a visegrádi országok átlagát. Egyedül az egyensúlyi problémákkal küszködő Romániában volt magasabb a GDP bővülés üteme. A járvány által jobban sújtott déli és nyugati országok miatt az Unió GDP növekedési átlagát közel 5 százalékponttal felülteljesítettük."

Az erőteljes gazdasági növekedés valószínűleg munkaerőhiányhoz vezet, csak szólok, hogy ne legyen meglepetés.
süti beállítások módosítása