Akik életükben egy percet sem dolgoztak
2011. április 11. írta: TuRuL_2k2

Akik életükben egy percet sem dolgoztak

  Ezernyi helyen elsütötték (a Hírszerző, a hvg.hu és a Vastagbőr jut így hirtelen az eszembe) Lázár János beszéde kapcsán a kocsmai politizálás talán legfőbb alapigazságát: a politikus nem dolgozik, politikusnak lenni nem munka. Ha a politikai pályája előtt valaki nem dolgozott máshol, akkor ő életében egy percet sem dolgozott. (A Vastagbőrön ráadásul Rédly Elemér plébános esetében is előkerült, hogy semennyit sem dolgozott az általa felajánlott egymillió forintért.)

  Természetesen komoly előnyei vannak annak, ha valaki politikusi pályája előtt/mellett az élet más területén is dolgozott már: tapasztalatot szerzett, megismerte egy szűkebb terület működését, mindennapi gondjait. De lehet-e azt mondani, hogy sosem dolgozott (esetleg azzal finomítva, hogy rendes munkahelyen/a versenyszférában/a piacon/stb.) az, aki egyből politikai karrierbe kezdett?

  Itt az az alapvető kérdés, hogy mit tekintünk munkának. Dolgozik-e az, aki egész nap a forgószékében ül és helpdeskesként segít távoli felhasználók számítógépes problémáin? Helyes lenne-e megélhetési könyvtárosnak nevezni azt, aki semmilyen munkát nem végzett a könyvespolcoktól távol? Hogy igazán gonosz legyek: tumblrezgetni és MTI-híreket új címekkel ellátni munkaszerűbb-e, mint az Országgyűlésben ülni? (Ha megállapodunk abban, hogy tényleg csak a fizikai erőkifejtéssel járó tevékenységeket ismerjük el munkaként, akkor ígérem, a Mandiner munkatársai elsőkként fognak levonulni a szívünkhöz különösen közel álló négyes metró valamelyik állomására betonozni.)

  Nem vagyok meggyőződve róla, hogy egyéni képviselőnek vagy polgármesternek lenni akkora láblógatós főnyeremény lenne, mint sokan gondolják. Egyrészt egy, a munkáját lelkiismeretesen végző politikusnak simán összejön a heti 60-70 munkaóra, igaz, nem betonozásból (legfeljebb alapkövet tesz le), hanem üzleti és politikai tárgyalásokból, fogadóórákból, jogszabály-előkészítésből, médiaszereplésekből (és az azokra történő felkészülésből), választókerületi társadalmi eseményekből. Hétköznap, hétvége: egyre megy. Igaz, erre is lehet azt mondani, hogy egy város minden jelentősebb alapítványi, iskolai, etc. bálján ott lenni nem munka, hanem szórakozás.

  Aztán ott van a felelősség és a nyilvánosság is, mint szempont. Míg ha egy nagyvállalat egyik igazgatója hibázik nagyot, azért csak felettesei, vagy legfeljebb a vállalat részvényesei veszik őt elő, addig egy politikust a helyi vagy az országos sajtó, a felelősség terhével. Ha a Microsoft Magyarország igazgatója rontott el valamit, azt nem fogja tudni az utcájában mindenki. Ha a polgármester, azt igen.

  Nem vitatom, a politikai életben is akadnak bőven olyan szereplők, akik visszafogott képességeik mellett még csak különösebb szorgalomról sem tesznek tanúbizonyságot, egyetlen teljesítményük végtelen lojalitásuk, esetleg a politikai pozícióharc terén tanúsított gátlástalanságuk. De ha az válik általános értékítéletté, hogy a politika nem munka, akkor kik mennek majd politikusnak: azok, akiket zavar, ha ezt gondolják róluk, vagy azok, akiket nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr962764598

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szerénység és alázat a Mandineren (Így írtok ti 3.) 2011.04.11. 17:07:20

Mai vendégszerzőnket nem kell bemutatnom: TeReL_2k2 elmagyarázza nekünk, hogy politikusnak lenni sokkal több munka és felelősség, mint azt a hülye nép gondolja. Az idő rövidsége miatt most az egyébként elmaradhatatlan kommentek nélkül. Adjuk is át neki...

Trackback: Most vésik nemzeti ércbe a nemzeti Alkotmányt 2011.04.11. 16:31:04

Kéretik nagyon figyelni mostan! A nemzeti országgyűlés nemzeti kétharmada ezekben az órákban, napokban vési ércbe – mit ércbe? gyémántba! – a nemzeti Alkotmányt. Ezt a szöveget érdemes megtanulni, mert nagyon v...

Trackback: Bartus László: A jó, a rossz és a csúf 2011.04.11. 12:51:53

Sötét, középkori, feudális, papok irányította despotizmus időszaka jön....

Trackback: Bartus László: A jó, a rossz és a csúf 2011.04.11. 12:51:52

Sötét, középkori, feudális, papok irányította despotizmus időszaka jön....

Trackback: A Fidesz megalkotta a koncepciós jogot 2011.04.11. 11:40:28

Budai Gyula interjút adott a fidesz.hu-nak. Az elszámoltatónak semmi sem lehetetlen, korábban halott emberektől is tudott herendi étkészletért földet venni, s abból se lett baja, hogy a bíróság szerint is több "törvénytelenség" volt egy őt is...

Trackback: Szájhősökből Hősök – a Költészet Napjára 2011.04.11. 11:39:00

Nekünk is sikerült! Sokáig tartott, de kis csapatunk modellezte a március 15-i állami ünnepségen már bemutatott módszert: miként kell a közönség idejét megóvni egy fölöslegesen hosszú, túlírt vers lerövidítésével. Az elmúlt hetekben időt és energi...

Trackback: Digitális fogamzásgátlás 2011.04.11. 11:38:30

Bár kétséges, mégis meglehet, hogy van még Magyarországon olyan internet-felhasználó, aki nem tudja, miként lehet bal egérgombbal golyót ereszteni Gyurcsány Ferenc arcmásába. Ám az már egyszerűen elképzelhetetlen, hogy a családbarát Fidesz–KDNP-k...

Trackback: Súúúhanterz (2011/04/10) 2011.04.11. 10:33:58

 Ahogyan azt Kamondi Vilmos legutóbbi bejegyzésében olvashatták, a minap váratlan hívás szakította félbe legújabb elképzeléseim megosztását a szerkesztőség tagjaival. A hívás, ahogyan az lenni szokott, egy magát megnevezni nem kívánó forrástó...

Trackback: A szabadpénz rendszere kizárja a spekulációt 2011.04.11. 10:25:30

  Íme a cenzúrázott interjú:   A kamatos kamat okozza a válságot  Gyulai Iván ökológus, a Miskolci Ökológiai Intézet igazgatója, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tagja szerint a pénzrendszer hibája okozza a gazdasági és a környez...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamasuka 2011.04.11. 09:28:58

Érdekes gondolatok.

kamasuka 2011.04.11. 09:38:07

Ezek olyan dolgok, mint a Bush síkhülye, ill. Palin egy idióta teoriák.

Itt van pl. a túlmozgásos. Lehet, hogy korábban valamicskét dologozott, de MINDENT a pártja és a családja révén ért el.

Ez a Lázár gyerek is belecsöppent a politikába. Igazából ő is karizmatikus figura, mint a bohóc, de mindkettő, de mindkettő egy öntelt pöcs. Viszont míg Lázárnál látható némi változás, másik "betegünk" megváltónak hiszi magát és azt hiszi, amit tesz, az csakis jó lehet. Utóbbinál az önkritika teljes hiánya, valamint seggmelegítőinek (Csabi és Zsolti) háttérröfögései még tovább rontják és verik le a mára amúgy is alacsonyra tett lécet. :D

lorantka_a_gall 2011.04.11. 09:39:54

Egyetértek. Egy évvel ezelőttig bennem is motoszkáltak hasonló gondolatok (politikusnak lenni nem munka), de azóta megtapasztaltam: ha komolyan akarod művelni, felkészülten, felelősséggel dönteni, az iszonyú sok munkával jár. (nem vagyok az, csak feladataim vannak egy önkorm. képviselő mellett)

A munkát ott lehet megspórolni, ha nem tájékozódsz, mint pl Szanyi kapitány. Ez a megélhetési politikus.

Egy szimpla kerületi önkormányzati képviselő is annyi döntenivalóval, problémával, információval találkozik, hogy egyedül feldolgozni embertelen munka.

Kulcsszavak: felelősség, felkészültség, együttműködés.

kormányzó 2011.04.11. 09:40:51

"megismerte egy szűkebb/!/ terület..."Miért,ha valaki a parlamentben kezd,az már mindent látott?A 60-70 munkaórában mennyi értéket "termel" - a "köz" javára - és mennyiért? A felelősség résznél,különösen jókat röhögtem! Milyen felelősségről lehet ott beszélni,ahol NINCS felelősségre vonás? A Hagyó kérdést most ne vegyük elő, mert nem arról van szó! Ma, ballábbal keltem.Ne fárassz pártkönyves nyalásokkal.Ebben a qrva országban a politika nem munka,BŰNCSELEKMÉNY!

kormányzó 2011.04.11. 09:47:03

Amúgy valóban felemelőérzés,amikor az ugat a munkáról,aki soha a kibaszott életében értéket még nem teremtett! pl.Ki is ez a pöcs,valami diktor?

Téglagyári Megálló 2011.04.11. 09:53:31

@kormányzó:

Pontosan ezt a demagógiát vette célba Turul

drazsé 2011.04.11. 10:03:09

óhatatlanul eszembe jut az anekdota még a bősz átkosból, mikor is gyárlátogatásra utazik a magas pártküldöttség...
ott találnak egy idősebb mérnököt, székében hátradőlve, enyhén plafont nézve üldögélni
"maga meg mit csinál?
gondolkozom
ne gondolkozzon, dolgozzon!"

kormányzó 2011.04.11. 10:04:46

@Téglagyári Megálló: Bocsánat! Neked ez demagógia? Szerinted, a forint az irányadó valuta a világ börzéin? Svájc akar utolérni minket? Kína a MAGYAR befektetőkért imádkozik? A német melósok,a magyar minimálbér elérését követelik? A magyar politikus az etalon,a tisztesség definiciójához? Tényleg szar napom van.

Pelso.. 2011.04.11. 10:27:08

Ugye nem ábrándozunk: a jövőben IS az fog hivatásos politikai pályára lépni, aki befolyást,pénzt, hatalmat akar.
Hogy a politikusi tevékenységet mennyire lehet áldozatos, kemény munkának eladni, az meg a jónép hiszékenységi mutatóján múlik, -nálunk ez kellően magas.

loláb 2011.04.11. 10:30:13

A "politikus nwem dolgozik" marhaság a legostobább, legdemagógabb lózung. Pont a vastagbőrre való.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.11. 10:30:39

Csakhogy itt van az álláshalmozás problematikája.

Sokakat ismerek, akik a munkájuk mellett, 2-3om másodállást is vállaltak, és majd' bele döglöttek.

Na most itt van ez a Lázár, akinek 5 teljes értékű melója van, és úgy látszik jól bírja...
2 lehetőség van:
-Novákék nem ironizáltak a szupermen-jelmezzel, Lázár tényleg az.
-Az állások 2/3ada( ;o) ) kamuállás.

"politikus nem dolgozik, politikusnak lenni nem munka"
Ez így nem igaz, úgy lenne pontos: nem becsületes munka. (Ti: az ember könnyen korrumpálódik.)

jan 2011.04.11. 10:46:20

Azért pl. mezei ellenzéki képviselőnek lenni (más felelősség, pl. polgármesteri poszt nélkül) nem lehet kemény munka.

Zéró felelősség, szavazgatni néha be kell járni, de az se igazán fontos (a kormánytöbbség úgyis leszavaz).

Ha kormánypárti képviselő, polgármester vagy miniszter, államtitkár, frakcióvezető az ember, az persze más.

asimov007 2011.04.11. 10:55:51

Ma ezért fizetnek!
Seggnyalók!!!!!!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.11. 10:58:20

@TuRuL_2k2:!

Ebben a posztban még a szóköz is hazugság. Mit csinálsz, @TuRuL_2k2:?!

ü
bbjnick

valójábannemberci 2011.04.11. 11:01:31

@kamasuka: Miért, Palin neme gy idióta? Szerintem többet szerepel celebirátsként (& family), mint politikusként. Ő a polibrity kategória prototípusa.

Bell & Sebastian 2011.04.11. 11:06:54

A második legfontosabb szitokszó kimaradt, a vállalkozó.
Ugyanakkor új tartalommal töltik fel a papot?
Honnan van pénze, lakása, kocsija a sok ingyenélőnek?

Történelmi távlatokból szemlélve, az tűnik -utóbb- hitelesnek és maradandót alkotónak, aki elébb a saját dolgában boldogult és ott kivívott tekintélye okán hívták a politikába, ahol gyakran be is áldozta vagyona jó részét.

Manapság nőnek mint a dudva, tenyésztik, mint a malacot, a többségük csak inni/enni/pénzt számolni képes, gondolkodásra niggert tart, fingja sincs, mennyi egy kiló kenyér, de nem is érdekli. Oda szavaz, amit beintenek. Igazából csak a helyi politikus húz -aránylag kevés pénzért, amit aztán kipótol- mert ő gyorsan a tányérján látja, amit elszúrt, oszt legközelebb mehet vissza dolgozni. Ha még egyáltalán emlékszik, hogyan kell azt.
Az országos tótumfaktumok gyakorlatilag érinthetetlenek, hála a listás szavazásnak és a Tolvaj Testvériségnek. A korrupcióról meg annyit, hogy a csatlakozás hajtotta csak fel az árakat igazán, azaz valami bűzlik Belgiumban - is.

A vállalkozó meg azért közutálat tárgya, mert buta mint a főd, se kultúra, se jószolgálat!

Hogy a papnak honnan van egymilliója? Abban a helyzetben van, hogy megtakaríthatja szinte a teljes fizetését, ami nem sok, amúgy. Gyerek nincs, támogatja belőle a szüleit, rákölti a templomra, elutazza, esetleg felajánlja - semmi közünk hozzá.

Gera 2011.04.11. 11:34:27

A felelősség szónál hangosan felröhögtem. Több szót nem is érdemes erre az írásra vesztegetni.

ucsacsu 2011.04.11. 11:38:20

@bbjnick:
Minden szavad igaz, turul te tudod mit írtál le?Politikus dolgozik igen ????? hát haszna az nincs mond egy törvényt az elmúlt húsz évből amelyik előbbre vitte az országot. Dolgoznak a korrupció az munka, az izgés mozgás az munka értéket állította elő? Mások által előállított értéket viszont bőven POCSÉKOLJÁK , mindegyik párt, nincs kivétel. KICSINÁL AZ EMBEREKBŐL KOLDUST, KIVÁLTOZTATJA A NYUGDÍJ TÖRVÉNYEKET ÚGY HOGY EMBEREK 40-50 ÉV VÉGIGDOLGOZOTT ÉLET UTÁN 3AZ EGÉSZSÉGÜKET ADTÁK KAPNAK 60.000 FT NYUGDÍJAT. Úgy hogy vegyél vissza a hülyeségből nem kell nyalni ,csak okosan. Olvasgasd vissza egy hónapra az újságokat ,hogy a politikusok mit voltak képesek kiengedni a szájukon keresztül izzadságos munka címén.Tudod a mondás így szól aki tudja csinálja aki nem tudja csinálni az tanítja,aki nem tudja tanítani az magyarázza, na ezek a politikusok. Egy alja népség,ennyi

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2011.04.11. 11:39:23

Én számítógép előtt ülök, olvasok, szerkesztek. Akkor nekem miért kell adóznom?

Big-B 2011.04.11. 11:40:50

Politikai felelősség és tisztesség? Hol? Mikor?

sztd 2011.04.11. 11:42:14

Szerintem nyilvánvaló, hogy ez a gondolatsor egy a szocializmusból itt maradt világlátást tükröz, és az örökséggel együtt ez is ki fog kopni.
Bármelyik embernek a képébe lehet vágni a munkát, amit állítólag nem végeznek el, de egy munkás is meg lenne lőve, ha úgy kellene vasat szerelni, hogy azt sem tudja, hogy mit miért, kinek, hol... szóval az ilyen a munkanélküli, és mint tudjuk, az nem dolgozik, hanem csak szeretne.

A lényeg, hogy, ha valaki kellően nagyképű ahhoz, hogy azt gondolja, hogy a másik nem dolgozik, csak ő, akkor az ilyen is marad, akárki is legyen, akármilyen tökéletes társadalomban is éljen.

(A vasszerelés azért jó példa, mert azt az ember maga csinálja. A betonozásnál, már a gép keveri, a gép viszi oda, de még vibrálni is géppel szokták, márpedig mint tudjuk, a gombnyomogatás az nem munka. :) )

janper 2011.04.11. 11:42:40

Mertugye erteket csak az teremt, aki lapatol, betonoz, arat, kenyeret sut.

Gondoljak azok, akik nem kepesek masra. Persze nekik is kell a szoftver, a szolgaltatas, a telefon, a teve, az okmanyiroda. Persze ezeket nem munkaval hozzak letre.

gauche caviar 2011.04.11. 11:45:17

Ezeket a postokat a hétfő reggeli meeting után e-mailban vagy telefonon rendelik meg tőletek?

ucsacsu 2011.04.11. 11:46:09

Apolitikusok világában a kontraszelekció ezerrel működik,látható,hogy szakemberek messze elkerülik őket.A maguk eszéből nem mennek semmire,szakemberek meg nem állnak velük szóba,meg is látszik az országon.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.04.11. 11:46:26

Öööö...felelősség a politikában? Hol? Legfeljebb leváltják 4 év múlva, de mint láttuk, a legtöbben tudtak duplázni/triplázni.

Dr Kangörény 2011.04.11. 11:47:02

A jogszabályalkotás ugye csak vicc akart lenni? Ahogyan a választói felelősségre vonás is csak vicc, ugye?

Szavazógép működik, nulla kreativitással, akiknek pedig bukniuk kéne, pártlistán ottmaradnak a helyükön továbbra is.

És amíg egy vállalati vezetőt simán kitesznek a helyéről, ha nem jól dolgozik, a polikusok mást sem tesznek, mint mutogatnak, az előző kormányokra kenve a felelősséget saját sikertelenségükért.

Egy bukott politikus nagy valószínűséggel semmire sem vinné a versenyszférában.

Egyébként a lázár féle arrogáns barmok mindent megtezsnek azért, hogy mindenki gyűlölje a politikusokat, ugyanis aki abból szerzett vagyont, hogy politikusként 18 millió költségtérítést vesz fel adózatlanul, közpénzből jár luxusautóval és még hangosan bizonygatja is, hogy milyen sokat keresett, arról joggal mondja bárki, hogy sosem dolgozott.

A vagyonát csak és kizárólag a MI adónkból szedte össze.

bőrmók 2011.04.11. 11:48:36

Oké, Lázár dolgozott. Nem igaz, hogy nem. De miért pont ezt a maffiózó alkatú embert kell megvédeni ettől az egyébként igen gyakori, szinte minden politikust érő vádtól? Szerintem egy posztot azért nem érdemel.

Chicano 2011.04.11. 11:51:49

Vidéken lakom és megerősíthetem hogy a helyi kocsmákban az járja hogy ha valakinek irodában van a munkahelye akkor az nem is dolgozik. A politikus meg mást nem is csinál csak lopik, az meg ugye nem munka. Eccerű ez mint a reggeli féldeci.

Netuddki. 2011.04.11. 11:54:01

Ha valaki dolgozik van eredmény. Akik 20 éve a magyar politika (idézőjeles) "élvonalában" tevékenykedtek szerintem nem igazán mutathatnak fel eredményt, SŐT! Sajnos a helyzet csak egyre romlik. Ezért nem munka az amit csinálnak hanem látszattevékenység munka helyett.
Ezzel együtt túl vannak fizetve...

ucsacsu 2011.04.11. 11:54:35

A POLITIKUS VADÁSZRÓL,VAGY A VADÁSZPOLITIKUSRÓL NEM IS BESZÉLVE. ::::))))) turul????????,érzed a groteszk voltát a politikusi létnek testőrség milliárdokért, lopott pénzek , jogtalan kifizetések . MIT SZÍVSZ TURUL ,MERT ÚGY LÁTSZIK JÓ A CUCC.

Bloodscalp 2011.04.11. 11:54:59

Aztán ott van a felelősség és a nyilvánosság is, mint szempont. Míg ha egy nagyvállalat egyik igazgatója hibázik nagyot, azért csak felettesei, vagy legfeljebb a vállalat részvényesei veszik őt elő, addig egy politikust a helyi vagy az országos sajtó
---
Te Turul, magyar politikust hányszor kaptak eddig elő felelősség miatt?Nem a sajtó, bíróságon hogy ezt igencsak elszúrta-kvázi rossz vezetés miatt?

Nem vitatom, a politikai életben is akadnak bőven olyan szereplők, akik visszafogott képességeik mellett még csak különösebb szorgalomról sem tesznek tanúbizonyságot, egyetlen teljesítményük végtelen lojalitásuk, esetleg a politikai pozícióharc terén tanúsított gátlástalanságuk.
---
Mondj ellenpéldát, konkrétan egy kisebb listát..10-15 biztosan nem szégyelnék ha most így megneveznéd őket

Ezt most egy "a politikus is ember"-féle mosdatás akart lenni, vagy te is annyira hülye vagy a magyar társadalomhoz mint lola, ami csak azért tré mert magyar vagy te is

Dr. No 2011.04.11. 11:55:21

Azt azért ne feledjük, hogy pontosan ez a kormány az, ami úton-útfélen hirdeti, hogy a munka fogalmába a kereskedelmet, vállalatvezetést nem érti bele. Ennek a kormánynak a minisztere közölte a DT vezérével, hogy a mostani gazdaságpolitikához inkább az ipar, mint a szolgáltatóágazatok telepítése áll közelebb. Ennek a kormánynak az emberei papolnak minden lehetséges alkalommal az értékteremtő munkáról úgy, hogy abból egyértelműen valami fáradságos, fizikai jellegű tevékenység képe rajzolódik ki, aminek ráadásul a tisztes haszon nem is legitim célja.

Ja, hogy ezt ők csak az alattvalókra értik, és nem tetszik, hogy a hülye alattvalók rajtuk is számonkérik? Ilyenkor kell megjelennie a mandineren egy, a fentihez hasonló posztnak.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2011.04.11. 11:55:48

"a munkáját lelkiismeretesen végző politikusnak simán összejön a heti 60-70 munkaóra"

itt a hangsúlyt én a "lelkiismeretesen"-re teszem - a többség nem ilyen. Itt nálunk a Palotanegyedben a területi képviselő végzős egyetemista, és már havi pár százezret keres - ugyanakkor hazudik, mint a vízfolyás, ráadásul ki is oktatja a hozzá fordulókat.

Inquisitor 2011.04.11. 11:55:53

Gondolom, míg a szocik politizáltak, addig igaz volt ez a demagógia, de manapság a hatvan-hetven munkaórát produkáló (LOL) fideszesek már vért izzadnak a köz javáért. Nevezhetjük persze a magyar átlagpolitikus működését munkának, ahogy éppen az olajszőkítés sem koktélt szürcsölve láblógatás a medence szélén. Részemről mondjuk nem számítanám be a 60-70 órába, mikor egy polgármester minden komolyabb kinyilatkoztatását a kabinet rabszolga droidjai rakják össze, csakúgy mint mondjuk a másik polgármester egyetemi előadásának teljes anyagát. Nyilván munkának kell tekinteni azt is, hogy valaki más által összerakott anyagokat felolvas, és valamilyen szinten a káderezést vagy a saját (illetve támogatói) cégek pénzkihordó talicskává alakítását. Csak hát nemigen fog menni, hogy ezt ugyanazon a szinten értékeljem, mint akár a tescós kislány küzdelmét a pénztárgép mögött. Sajnos amíg a politikusi tolvajmorál nem változik számottevően hazácskánkban, addig az ilyen fényesre nyalós posztok sem ingatják meg azt, hogy az átlag magyar - szerintem teljesen jogosan - a társadalom szemetének tekinti a politikusokat.

metacinum 2011.04.11. 11:56:11

"Money for nothing and the chicks for free..."

Dr. No 2011.04.11. 11:56:40

@Dr. No: Ja, azt el is felejtettem, hogy a nagy iparpártolásnak mintha kicsit ellentmondana az Apollo gumigyár gyöngyösi egységének története...

Bloodscalp 2011.04.11. 11:57:40

Még csak nem is visszahívhatóak te szerencsés

tommybravo 2011.04.11. 11:58:24

@spontan: Ha fizetnek érte, miért ne lenne munka?

▲ ▲ ▲ 2011.04.11. 11:58:25

Mi ez a rasszista Obama karikatura?

Fried chicken and watermelon, nezzetek utana :D

Netuddki. 2011.04.11. 11:58:33

@kovi1970: Ehhez képest a felelősségük NULLA. Sikerül ezeknek a megélhetési politikusoknak úgy manipulálni a választókat, hogy ciklusról-ciklusra újraválasszák őket.
Ebben nagy egyetértésben és együttműködésben benne van a bal és a jobboldal is. Csak a választók előtt megy a cirkusz mennyire utálják egymást. De a fő cél a valódi munkát végzők kifosztása. Akár az ország teljes tönkretétele árán...

Libertárius · http://libertarius.info 2011.04.11. 11:58:49

Ebben a szövegkörnyezetben itt nyilván a mások számára hasznos munkáról van szó. Hogy valaki ilyet végez-e, azt abból lehet tudni, hogy emberek önként fizetnek-e neki az elvégzett munkáért. Tehát ha valaki a magánszektorban dolgozik hosszú távon, az munkát végez - kivéve, ha csak és a kizárólag az államnak dolgozik, mert akkor nem biztos. Ugyanígy bizonytalan a helyzet a közalkalmazottaknál, akik közül egyeseknek - pl. az orvosoknak, a tanároknak - bizonyára szívesen fizetnének az emberek a szolgálataikért, de például egy politikus esetében ezt kötve hiszem. Lehet, hogy egy-egy konkrét kérdésben nagy ritkán emberek egy közössége felkérne valakit az érdekeik képviseletére, de senkinek semmi szüksége olyanokra, akik naphosszat azon törik a fejüket, hogyan lophatnának tőle még többet.

Tehát egy politikus (legyen az képviselő vagy polgármester) ritka kivételektől eltekintve nem dolgozik. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a jövedelmét erőszakkal veszi el. Persze ha azt mondjuk, hogy a rablók, betörők, tolvajok dolgoznak, akkor mondhatjuk, hogy a politikus is dolgozik...

Bloodscalp 2011.04.11. 11:59:03

...és akkor mi van, büdös lesz 4 évig, attól még a "mi sz@runk"

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.04.11. 11:59:52

A fő baj a csak politikus egész életében emberekkel nem az, hogy nem dolgoznak, hanem az, hogy mivel nem értenek semmihez, ezért ott érvényesülnek, ahol elég jó helyen segget nyalni, vagy tömeget manipulálni, az eredményt pedig az égvilágos senki nem kéri számon, csak annak a látszata a lényeg, hiszen a szavazó nem fogja tételesen átvizsgálni a munkáját, hanem csak arra szavaz, amerre a szél fúj. Tehát 0 emberek irányítják az országot, akik csak kommunikációban jók, de azt meg éppen ellenünk, szavazók ellen használják fel.

Sokkal ésszerűbb lenne, ha egy politikus először dolgozna mondjuk 10 évig versenyszférában, és akkor a gazdaságról is több fogalma lenne például, aztán 10 évig politikusként dolgozna, végül visszamenne a versenyszférába. Egy politikusnak előbb-utóbb mennie kell, a megélhetési politikus viszont maradni fog, mert tudja, hogy a versenyszférában esélye nem lenne.

Netuddki. 2011.04.11. 12:02:01

@Inquisitor: Az alatt a 8 év alatt amit előszeretettel emlegetnek a fidesztrollok a fideszes politikusok qrva jól elvoltak. Ugyanúgy semmit nem csináltak a pénzükért mint a maszoposok.

bőrmók 2011.04.11. 12:02:19

@kovi1970: nincs igazad, az országot azért nem akarják tönkretenni (ahonnan eszünk, oda nem szarunk.. túl sokat)

Akvyr 2011.04.11. 12:02:20

Ja, csak az az érzésem, hogy a politikusok nagy része telibe szarja, nem tájékozódik, és mutyizik. Az tény, hogy rengeteg rossz döntés születik, és már nem tudja az ember, hogy azért, mert a döntéshozó tájékozatlan, vagy azért, mert korrupt. Lelkiismeretesen csinálva rohadt nehéz és érdekes munka, viszont beleszarva meg egy húsosbödön, ahol a legtöbb energia a botrányok kezelésére megy el.

Ettől függetlenül buta általánosítás, hogy a politikus nem dolgozik, viszont gyakoribb, hogy nulla realitásérzékkel rendelkező random bölcsészhallgatóból lesz politikus, mint hogy a sikeres mérnökből, közgazdászból, vagy milliárdos cégvezetőből. Pedig ezek azok akik értenek valamihez. Olyan emberek akik pedig másra nem jók, csak politikusnak, azok szerintem politikusnak sem jók...

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.04.11. 12:03:53

@Téglagyári Megálló:
Sokkal nagyobb demagógia ez a cikk. Hiszen az egész csak akkor lenne igaz, ha lenne számonkérés. Mert az nincsen. Lásd pl. BKV ügyben kiderült a Fideszes érintettség, máris abbamaradt minden. Mert kéz kezet mos.

devuscka 2011.04.11. 12:06:28

@lorantka_a_gall:
"Kulcsszavak: felelősség, felkészültség, együttműködés. "
Igaz, bár az 'együttműködést' nem minden esetre találom helytálló kifejezésnek.

Amúgy tényleg itt volt az ideje ennek a témának. (is)
:-)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.04.11. 12:07:00

És ne keverjük már ide azt a dolgot, hogy munka-kétkezi munka. Itt messze nem erről van szó. Nem a magánvállalatok igazgatóinak, tulajdonosainak a munkáját kritizálják most az emberek, hanem azokét, akik seggnyalóként bekerültek egy körbe, és ott élik vígan az életüket. Vagy már a seggnyalás is munka? Bizonyos értelemben Orbánt még elismerem, mert összehozott egy pártot, amely választásokat tudott nyerni, az nem kis munka, viszont Lázár???

Akvyr 2011.04.11. 12:07:23

Ja, és a "politikus nem munka" logika fonalán oda is eljutunk, hogy a közalkalmazott sem munka. Itt pedig szeretném eloszlatni azt a tévhitet, hogy a közalkalmazottaknál du 4kor kiesik a toll a kézből. Tavaly dolgoztam gyakornokként az egyik minisztériumban, és a legtöbben toltak napi 3-4 óra fizetetlen túlórát, napi 1 ebéd, 2-3 kávé, és egész álló nap meló. Aztán az utcára került mindenki Orbánék miatt.

teddyde 2011.04.11. 12:08:39

Munka-e karbantartani az orbanviktor.hu -t vagy megéri az én adómból 4millát kifizetni rá?

Bell & Sebastian 2011.04.11. 12:11:26

Ne kövessük már el azt a hibát -amit már egy óvodás sem vesz be-, hogy Vitéz László palacsintasütővel csépeli az Ördög veres buksiját - az a valóság.

Az óvónéni meg azon röhög, hogy halmozottan hátrányos helyzetű Roméró és Leokádia nem veszi észre, az ujja -Rolexestől- a bábok seggében van, sőt még azt is feltételezik -a kis disz- esek- hogy a nyeles laposfazekat egy gyárban csinyájják, szorgos kis bábkezek préselik, teflonozzák, csavarozzák.

A nép pontosan beárazza magának a politikusait, orvosait, jogászait, akadémikusait és a többieket -egyszóval teljes értelmiségét-, ha nem tetszik a képük, akkor megpróbálja őket lapátra tenni.

Erre nem egy másik óvónénit küldtek! Csakhogy az ő előadása még pocsékabb! Hiába is ütik egymást fölváltva a paraván fölött, ki kellene végre iratkozni az alapítványi oviból egy másikba!

Ami jó ötletnek tűnhet, ha lecserélnék végre azt a sivatagi ribancot egy olyanra, aki tud ipari csöcsből kakaót inni, mert az garantáltan magyar!

ORBÁNGÖRÉNY HÍGFOSÁBAN FÜRDŐZŐ MAGYAR. 2011.04.11. 12:11:32

LOPNI, CSALNI, HAZUDOZNI, SIKKASZTANI NAGY MUNKA!!!
és respektáljátok azokat akik rinocérosz bőrrel a pofájukon ezt megteszik nap mint nap, úgy az mszp-ben mint a fideszben szinte mindenki!

bár zárójelben hozzáteszem hogy igazi munkát pl. azok a nyugati politikusok végeznek akik tényleg tesznek valamit a hazájukért a népükért....ez a magyar politikuscsürhe (meg még jó néhányé, nem magyar jelenség...) nem tarozik ide.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.04.11. 12:12:20

Ja, még valamit. A politika demokráciában arra van, hogy közvetett módon mi szavazók döntsünk az állam irányításáról. Mindenkinek joga van szavazni és indulni is a választáson. A politikusok bérét pedig anno az ókori görögök azért találták ki, hogy ha mondjuk egy paraszt nyert a választáson, akkor amíg nem tud a földjével foglalkozni, ne halljon éhen, illetve ne korrupt módon próbáljon helyette jövedelmet szerezni. Ez így van rendjén ma is, de milyen már az, amikor valakinek egész élete egyetlen jövedelem forrása a politikusi lét, és ha ez nem lenne, meg se tudna élni, mert olyan balfasz? Akkor eleve miért ő irányít?

Spanish VVax 2011.04.11. 12:12:46

@loláb: nocsak, egy politikus ! Fogadjunk, hogy kormánypárti vagy !! :p))))

kutya vacsorája 2011.04.11. 12:14:40

nem munka a képviselet, ők maguk mondták: a különadó sem vonatkozik rájuk:)
egyébként: milyen munkahely már, ahol üresek a "munkapadok" munkaidőben?! nyilván a hiányzók mind a választókörzetet járták szorgalmasan... a futószalag melől (irodából) kicsapnák a hóra a dógozót szvsz.

ds3 2011.04.11. 12:16:20

Igen, politikusnak lenni is munka. Lehet jól és rosszul, becsületesen és tisztességtelenül is végezni. De akkor definiáljuk már a megélhetési politikus fogalmát is. Lázár szerint az a megélhetési politikus, aki közszolgaként dolgozik pl. egy önkormányzaton, és a fizetéséből szerényen megél. A sikeres (nem megélhetési) politikus pedig az, akinek több teljes embert kívánó állása van, de rejtélyes módon még az álláshalmozásból összekaparhatónál is több pénze van, és annak ellenére, hogy az ország egyik legeladósodottabb és legproblémásabb, sikeresnek egyáltalán nem nevezhető önkormányzatát vezette, sikerül országos karriert befutnia.

Talán inkább a valós problémákkal kéne foglalkozni, nem a vélt sérelmekkel. A politikusok rossz megítélése nem valamifajta gonosz kocsmai összeesküvés eredménye, hanem maguk a politikusok vívták ki, kemény munkával. (na ugye, hogy dolgoznak!)

ORBÁNGÖRÉNY HÍGFOSÁBAN FÜRDŐZŐ MAGYAR. 2011.04.11. 12:16:58

@Zabalint: fordított a gondolkodásmód:
aki meg tud élni másból az nem megy politikusnak, aki nem mert olyan hülye az megy annak...
sajnos a világ meg olyan hogy politikust választani kell.

jó példa erre hogy egyes (jól működő) országokban néha nem jelentkeznek elegen politikusnak, se helyi se országos szinten (ilyen néhány magyar kistelepülésen is volt)...na nem nálunk itt fel tudták tölteni kőbuta talpnyalókból az önkormikat.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.11. 12:17:39

@kamasuka:
Nem különösebben hálás dolog, de ebből a szempontból Gyurcsány Ferencet is meg kell védenem. Önmagában az, hogy (vissza)élt a kapcsolataival, még kevés lett volna ahhoz, hogy sikeres üzletember legyen belőle. Sok privatizált nagyvállalat ment tönkre új tulajdonosa kezében, Gyurcsány azonban komoly cégbirodalmat épített fel, ami egyáltalán nem magától értetődő dolog. Vezetni nehéz, akár óvodáról, akár családi vállalkozásról vagy egy faluról, városról van szó.

whiterose 2011.04.11. 12:17:40

éjjenek a proletárok! :). Mert senki más nem dolgozik :D

kutya vacsorája 2011.04.11. 12:17:53

...ja, és a piac, ugye... olvasson mt blogot, aki személyesen még nem tapasztalta, milyen az ún.munkaerőpiacon megfelelni. a választási piac nem piac. x évente y pártnak konjunktúrája van, aki ügyesen tolult, a lista befutó helyére könyökölte magát, lett zsíros állása, oszt jónapot.

Grrr 2011.04.11. 12:18:19

Ez ugyanolyan buta, olcsó lózung, minthogy a köztisztviselők, közalkalmozttak nem teremtenek értéket, ill. hogy tulajdonképpen nem járulnak hozzá az állam kiadásaihoz.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.11. 12:19:28

@lorantka_a_gall:
Igen, már egy önkormányzati képviselőség is komoly szellemi megterheléssel jár, ha lelkiismeretesen csinálja az ember. Minden testületi ülésre elolvasni pár száz (vagy akár ezer) oldalt, a fontosabb döntéseknél mélyebben utánajárni a háttérnek, kapcsolatot tartani a választókkal, stb.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.04.11. 12:19:53

@Rüheskandúr:
"aki meg tud élni másból az nem megy politikusnak, aki nem mert olyan hülye az megy annak..."

Ez nem olyan biztos. Lehet lenne, aki menne, de nem ért annyira a tömegmanipulációhoz, ezért esélytelen nyernie.

"sajnos a világ meg olyan hogy politikust választani kell."

Igen, de a seggnyalóknak még ennyit sem kell tennie, hogy elhitesse a néppel, hogy ő faszagyerek, egyszerűen csak segget kell nyalnia.

G_P 2011.04.11. 12:20:56

Tetszett a poszt, mert az írója szinte pontosan azt mondja ki, amit gondolok.

A Tumblrezgetés és MTI hírek címének átírása bizony egy olyan fonal, ami az Index szerkesztőségébe vezet (tisztelet a kivételnek!). Egyrészt. Másrészt meg ugye itt a mi kis vélt értékteremtő, megmondó és cinikus belterjes Tumblr szcénánk, ahol sokan komolyan elhiszik magukról és egymásról, hogy véleményük irányadó, egyszerűbben fogalmazva ők szabják meg, hogy mi az érték, mi a kommersz, mi a paraszt.. Ugyanolyan előítéletesek, mint a kuruc, csak másképp és más témában. Legjobb példa erre a körre a bede-múgcsabi-makrela-betonpanda félék Tumblr-ei.

Bell & Sebastian 2011.04.11. 12:22:11

@TuRuL_2k2: Há bazmeg, te megőrültél, Turul?
Gyurcsány és a piaci verseny, meg a legálisan szerzett vagyona?

Ajvé! Hol élsz te, baszod alássan? Apróságra nem adunk, mi?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.11. 12:22:21

@Pelso..:
Igen, a hatalom akarása kell ahhoz, hogy valaki politikus legyen, aki ezt tagadja, az rendszerint önmagát csapja be. De a hatalom nem az ördögtől való dolog, jó esetben együtt jár a közösség szolgálatával, érdekeinek képviseletével. Ráadásul egy közepes vagy nagy cégben vezetőnek lenni épp úgy hatalom, mint ha polgármester vagy képviselő az ember.

ORBÁNGÖRÉNY HÍGFOSÁBAN FÜRDŐZŐ MAGYAR. 2011.04.11. 12:22:28

@Zabalint: ez csak egy párt felső néhány emberére igaz. a többi talpnyaló, ezt a fidesznél is jól láthatod...
ezek a felső pártvezérek viszont tényleg nem hülyék, csak éppen hataloméhesek, vagy korruptak akik azon pozíciókban tudják kiélni valamilyen ösztönüket, hatalom , pénz vagy más utáni vágyukat.

de ettől függetlenül akkor is igaz hogy a versenyszférában nem sokat érnek.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.04.11. 12:22:58

@ds3:
De nem érdekel senkit, hogy milyen munkát végeztek ellenünk, hanem az érdekel, hogy milyen munkát végeztek értünk. Szóval habár Orbán Viktorról elismerem, hogy kiváló politikus, ami a hatalomra jutás módszereit illeti, hiszen nagyon jó tömegmanipulátor, viszont az értünk, szavazókért végzett munkájával nem vagyok elégedett. Munkának pedig utóbbit tekintem, mint szavazó.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.11. 12:24:27

@jan:
Ha az ellenzéki képviselő
a., képviselő is szeretne maradni,
b., szeretne hatalomra jutni,
az bizony nem megy magától. Lehet alibizni ellenzékben és kormányon is, de az nem sok sikert ígér.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.11. 12:26:17

@bbjnick:
Tényleg így gondolom, szóközöstől. Zavarnak a politikusok-sosem-dolgoznak vulgárvélemények. És zavar az is, hogy sokan a saját szakmájukat fogadják csak el munkaként, a másét meg leszólják.

fikanick 2011.04.11. 12:27:34

@Grrr: Pedig szigoruan nezve egy politikus nem teremt javakat. Rossz pelda a fenti supportos, mert o meg igen. Mivel a politikus munkaja nem osszemerheto masokeval es mivel a maganszfera (ahol a javakat termelik) nem tart igenyt ilyenre, ezert a politikus javadalmazasa a politikusok hasracsapasan (es gatlastalansagan) mulik. Nincs meg egy ilyen szakma.

Ugyan az, hogy egyes szakmak, amiket csak kozfeladatkent latnak el, tehat a kereslet-kinalat torvenyei nem vonatkozhatnak ra, meg nem jelenti automatikusan, hogy az adott illeto naplopo, de azt igen, hogy az ember nem nagyon mondhat olyat, hogy neki ez vagy az jar. Annak jar, aki termel. Az termel, akinek a munkaja gyumolcset ertekesiteni lehet a piacon. Akinek nem (matematikus (kivetelekkel), tuzolto, politikus), annak nem merheto a munkaja erteke.

Egy olyan politikus plane ne verje magat arra, hogy milyen ertekes ember az anyagiak alapjan, aki soha semmit nem tett a kozszferaban. Lazar szovege kulonosen felhaborito ennek a tukreben, akarhogy is nezem.

Lazar majd akkor ugasson (akkor csak ostoba arrogancia, nem fenylo onalazas), amikor valami olyasmit csinalt, ami nem azon allt vagy bukott, hogy taktikusan helyezkedett-e egy partban, nem elotte.

kamuszutra 2011.04.11. 12:28:39

ezt a szánalmas hülyeséget, bazmeg. felelősség? te teljesen hülye vagy? ismered ennek a szónak a valódi tartalmát, te fasz?:)

bértollnok turul, rajtad egyre jobban látszik, hogy a te munkád a fideszesek mosdatása. kaptál is érte 4 milliót, plusz még ki tudja mennyit. és keményen megdolgozol a pénzedért, mert egyre jobban lehet rajtad röhögni.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.11. 12:28:55

@Bell & Sebastian:
Igen, az is szomorú, hogy a 'vállalkozó' többé-kevésbé a 'bűnöző', a 'zavarosban halászó' szinonímájává vált.

Szakértő? az nem volt 2011.04.11. 12:29:41

Legszívesebben kitépném az összes politikus szívét!
Tisztességről ne beszéljünk az ő esetükben, mert az nem ismerik hírből sem. Az íriszük helyén dollárjel villog, mint a Tom és Jerry sorozatban.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.11. 12:29:51

@gauche caviar:
Sajnos hagyományos levélben küldik, jó sok meló begépelni.

Bloodscalp 2011.04.11. 12:30:35

@TuRuL_2k2: nos,megemlítenél pár nevet példaként?

fikanick 2011.04.11. 12:30:41

@TuRuL_2k2: Persze hogy zavar, magad is fiokpolitikus vagy. Ha valamit tanulhatna a magyar kozelet, az alazat. Meg mondjuk a nepotizmust is fel kene szamolni, de nyilvan nem varok toled ezzel foglalkozo cikket, ez annak a belatasa lenne, hogy valamiben hibaztal, ez magyar kozeletben egyedulallo jelenseg lenne.

Uttorest nyilvan nem varok senkitol, igy marad minden a regiben.

easytiger 2011.04.11. 12:30:51

itt nem ez a nagyon nagy baj azzal, hogy valaki egész életében csak politikusként dolgozott.

hanem az, hogy ha egy szerencsétlen munkakeresőnek ahhoz, hogy akár egy sz*ros multihoz bekerüljön, be kell mutatnia, milyen tapasztalatot és hol szerzett, mennyire ért a számítógéphez, milyen kompetenciái vannak, milyen nyelveket beszél és hány diplomája van...

nézzetek már rá bármilyen ma forgalomban lévő önéletrajz-sablonban mikre kérdeznek rá, és gondolkodjatok el rajta, melyik politikusunk hogy indulna el egy ilyennel bárhol az életben, ha nem a parlamentben ülne.

a parlamenti képviselői állás nincs semmiféle tapasztalathoz kötve. sőt, azon kívül, hogy az illető egy párton belül jól helyezkedett, semmi mást nem kell felmutatnia.

és az utóbbi képviseli az előzőt. rosszabb esetben pedig dönt az életkörülményeiről.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.11. 12:32:10

@Takony_fősámán:
A Lázár-beszédről született publicisztikák/posztok csak az apropók, már régen meg akartam ezt írni. Sőt, a Vastagbőrnek a plébánosra tett megjegyzése adta az igazi lökést, hogy befejezzem a hetek óta félkész posztom.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.04.11. 12:33:24

ahogy öregszem, úgy hozok egyre jobb döntéseket. például havonta max. kétszer legelek bele a Mandinerbe.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.04.11. 12:33:55

Ennek a kijelentésnek attól van értelme, mi, akik fizetjük a politikusokat, nem vagyunk megelégedve a munkájukkal.

Két eset lehetséges.

Vagy tényleg semmit sem tesz. (l. Deutsch, akinek a twitterje hemzseg a szabadidős tevékenységektől is, nemcsak az alpári hülyeségektől.)

Vagy ugyan tényleg sok időt tölt nyakkendőben, de minek?

Az alkotmányozás kiváló példa arra, hogy valóban legépelte valaki, de ennél több munka nem nagyon van benne. Nyolc évük volt rá, de számos kérdésre azért nem tudjuk a választ, mert még nincs válasz. A lényeg csak az, hogy az ölükbe csöppent, túlméretezett hatalommal gyorsan a saját malmukra akarták hajtani a vizet. Ehhez a jogrendszert és az infrastruktúrát használják.

Ugye, azt sem tekintjük munkának, amikor a lelkes kollegina a cég fénymásolóján, a cég papírjára másolgatja pedikűrös barátnője szórólapjait? Az is a munkahelyen, munkaidőben történik, azon is fáradozik valaki, csak épp azok számára nem hoz hasznot, akik fizetik.

Szakértő? az nem volt 2011.04.11. 12:34:23

Még egy dolog. Egyvalaki képtelen négy-öt munkahelyet betölteni. Tehát valahol nem végzi rendesen a munkáját. Ez az, amit még tiltani kéne. Politikus (= szemét aljas ember), csak kizárólag a képviselői munkájára koncentráljon, (bár amilyen ocsmány féreg) arra sem akar.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.11. 12:37:04

@Lesley:
A 60-70 munkaórát az országgyűlési képviselőkre, polgármesterekre írtam, ami egy komolyabb szintje a politikának. Egy kerületi, nagyvárosi önkormányzati képviselő heti munkaterhelése normál esetben 10-25 óra lehet szerintem, jellemzően nem is főállásban látják el ezt a feladatot. Az arrogancia és az alázat hiánya sajnos valóban elég gyakori, de nagyon rá lehet fázni.

kamuszutra 2011.04.11. 12:37:12

bértollnok turul, te mikor fogsz írni egy leleplező cikket a fideszes gazdasági maffiáról, különös tekintettel simicska lajos szerepéről?

a te valódi munkád a hatalom ellenőrzése lenne, jelenleg pedig különösen a fideszes maffia működésének leleplezése, nem ilyen és ehhez hasonló politikus mentegető cikkek írása.

Tower13 2011.04.11. 12:37:20

@lorantka_a_gall:
Én sem vagyok pilitikus. De dolgozom velük. Vicces mikor egy szakmai információt azzal utasítanak el: Nem eladható.
Nem munka? Erősen vitatnám a felelősség kérdését, mivel ha egy munkahelyen elcseszel valamit, nagyon gyakori a pénzlevonás, illetve a peres felelősségrevonás. Nem az utca tényleg nem fogja tudni.
Parlamenti képviselők: Gyűlnek üléseznek.. (csak miért nem látom benn őket? Nem a MSZP-t mert azok elmentek nyaralni...) Viszont ők éjjel nappal kérdezhetnek, amire 2-4 órán belül választ várnak, akár éjjel, akár nappal van, és ezt azoktól akik egyébként dolgoznak.
Igen kéne együttműködés, ami nem abból kéne álljon, hogy meghatározzák milyen választ kérnek. De megteszik, és akik velük dolgoznak, azok meg alakítsák át az adatot olyanra.
Önkormányzati képviselő: Más önkormányzatokra nem hivatkozom. A mienk eddig nem tartotta be egyetlen igéretét sem, és gyakran a törvényeket sem. Sem ez, aki 4+1 éve van, sem az aki előtte 16 évig volt. Hurrá. Mennyit dolgozik? Kevesebbet mint mondjuk édesanyám, akinek nem fizetik a lakhatását, a közlekedését, de ha elcsesz valamit akkor nagyon bukta van, mert 1. elveszti állását, 2. ráverik a költséget. De dolgozik napi 12 órát, gyakran heti nem 5, hanem 6 napon. És még mellette ügyeletben is van. De jó neki mert van állása. Csak a munka mennyisége miatt valszeg a nyugdíjat már nem éri meg.
Szóval gondolatébresztő amit írsz, csak hibázik a dolog, mert náluk nyomát sem látom a tényleges munkának, mert majd mindent kiad másnak, aztán a kapott adatokat ex has eldönti. Vagy parancsra... az se jobb...
(Nem csak a mostani)

gorcsev54 2011.04.11. 12:37:34

Itt nem az a kérdés, hogy munkának hívjuk-e. Az a kérdés,hogy is van ez a munkaviszony stb.?Bár ha heti 60 -70 óra összejön akkor a másik öt állást mikor látják el? Mi nem kaphatnánk 4 olyan (jól fizető) állami vagy más állást amit kb.napi fél órában ellátnánk, mi lehet , hogy lemondanánk a fő állásunkról.

ds3 2011.04.11. 12:39:52

@TuRuL_2k2: Ez nagyon szépen összecseng OV azon kijelentésével, hogy a politikusoknak és a szakértőknek (szakembereknek) kölcsönösen meg kell becsülniük egymást, mert a politikus is egy komoly szakma. Ez így nagyon szép, és még igazat is adnék neki, ha nem azt látnám, hogy kirugják azokat a szakértőket, akik ellent mernek mondani a kormánynak, és feloszlatják azokat a szakértői bizottságokat, akik nem bólintanak rá mindenre automatikusan. És azt, hogy a politikában a választókkal szemben nincs egyéni felelősség, csak az bukik párton belül, aki nem tetszik a főnöknek.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.11. 12:40:13

@Dr. No:
Igazad van, az is hülyeség, hogy csak a termelőmunka lenne munka.

Viktus 2011.04.11. 12:40:42

Manapság a képviselő egy szavazógép nem dolgozik, mert eleve nem szabad neki dolgoznia ... gyakorlatilag elég lenne, ha a mai országgyűlésben az 5 párt frakcióvezetője beülne ill. a KDNP-nek még azt sem kellene Lázár Jani is megnyomhatná a frakciójukat jelképező gombot ... és sokkal olcsóbb is lenne az egész.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.04.11. 12:42:27

Köszönöm :) pont pár napja hoztam fel ezt a kifejezést mint közhellyé váló, vagdalkozáson kívül érdemi jelentést nem hordozó szidalmat - nagyrészt olyan emberektől, akik maguk se végeznek "termelő" munkát.

Mr. Acid 2011.04.11. 12:42:29

Leszóltak az orbanviktor.hu-ról? Bocs, de másként nem tudom értékelni ezt a cikket.

Inquisitor 2011.04.11. 12:43:40

@Mr. Acid:
Nekem is nagyon bértollnokosnak tűnik.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.11. 12:43:49

@Bloodscalp:
A felelősség nem feltétlenül bíróság előtti felelősség. Álltál már ki 2-300 ember elé beszédet mondani? Vagy súgtak össze a hátad mögött számodra ismeretlen emberek, a magánéleteden csámcsogva?

Minden pártból fel tudnék sorolni jó néhány embert, akikről tudom, hogy tehetségesek és/vagy szorgalmasak, de nem tudom, jót tennék-e ezzel nekik.

Lehet, hogy hülye vagyok, ez együtt jár azzal, ha népszerűtlen dologról ír az ember.

hillcut 2011.04.11. 12:44:32

A szerző, turul2k2
néhány fontos dologról megfeledkezik, illetve egyszerűen hibásan írja le!

tévedés 1

"hogy tényleg csak a fizikai erőkifejtéssel járó tevékenységeket ismerjük el munkaként"

Azonnal belebakizik például a munka fogalmába. (Vajon mennyit és mit dolgozik turul2k2? Ha újságíró, akkor lehet, h nem túl sokat, vagy alaposan)

Munka:
Munkának nevezzük az ember (és/vagy gép) által energia (erőfeszítés) kifejtése révén hasznos, rendszerint ellenszolgáltatásért elvégzett különböző tartalmú tevékenységeket. A munka célirányos tevékenység: valaminek a létrehozására, átalakítására, megváltoztatására szolgál azért, hogy a keletkező javakat az ember használni, hasznosítani, elfogyasztani tudja

Mi kell tehát, ahhoz, h vmit munkának hívhassunk?

Ember/gép
energiakifejtés/befektetés
ellenszolgáltatás
célirányos tevékenység(nem improvizált)
elfogyasztható, használható jószág keletkezik

Ha bármilyeik hiányzik, nem beszélhetünk munkáról.

tévedés 2
"ha egy nagyvállalat egyik igazgatója hibázik nagyot, azért csak felettesei, vagy legfeljebb a vállalat részvényesei veszik őt elő, addig egy politikust a helyi vagy az országos sajtó, a felelősség terhével. Ha a Microsoft Magyarország igazgatója rontott el valamit, azt nem fogja tudni az utcájában mindenki. Ha a polgármester, azt igen."

Rossz párhuzam. Mindenkit a saját környezetében kell értékelni. Ha a polgármester hibázik őt sem vonják felelősségre a Microsoft közgyűlésen.

Egy versenyszféra alkalmazott bármikor elmozdítható, egy politikus és a rájuk csatlakozó slepp max 4 évente. Ennek fényében az elsőnek azonnali, direkt felelőssége van, a másiknal időben csúsztatott, indirekt.

Nem beszéltünk még a listáról bekerülőkről, akik szinte semmilyen személyes felelősséget nem vállalnak.

ÓÓRIÁSI tévedés 3
Szemléletben.

Nem az a lényeg, hogy végez-e munkát? Valószínűleg igen.
Az a lényeg, hogy ki fizeti és mennyire hatékony (mennyi használható jószágot állít elő belőle)

A politikust(állami alkalmazottat) az adófizető pénzeli és nem hatékony munkájáért aránytalanul sokat kap, cserébe viszont nem vállal felelősséget.

A Microsoft vezért a cég fizeti, munkáját kizárólag a hatékonysága alapján ítélik meg, ha ez nincs meg a közgyűlés azonnal visszahívhatja, hiszen közvetlen felelősséget vállal.

xkolbászx 2011.04.11. 12:44:49

@TuRuL_2k2: te turcsi, arról mikor írsz cikket, hogy a céged állami megrendeléseket kap?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.11. 12:45:43

@Inquisitor:
Igazságtalan vagy, a szocialista politikusok esetében sem éltem a politikusok-sosem-dolgoznak olcsó népszerűséget hozó kritikájával.

Tower13 2011.04.11. 12:46:14

Bocsánat, de elfelejtettem írni a jogszabály és rendelet alkotásról: nem a politikus végzi. Kiadja munkába, aztán vagy jóváhagyja vagy nem. (jó tudok másmilyet is, ezért nem írtam csak a saját kerületről, mert találkoztam már olyannal is, aki tényleg együttműködött, és dolgozott is. )
Nem, nem a fizikai munka az egyedüli munka. Bár néha ráférne az emberre. Szóval ne essünk át egyik oldalra se. Bush sem azért hülye, mert mindenben az, hanem mert hagyta, hogy elhiggyük róla, hogy az. Pontosabban az amerikaiak elhigyjék róla.

Joebacsi70 2011.04.11. 12:47:25

A települési önkormányzati képviselő dolgozik. Tesz a településéért. Jó esetben. Csakúgy, mint a polgármester, alpolgármester. Minél kisebb egy település, annál inkább.
A megyei önkormányzatoknál dolgozó, pártérdekeket előtérbe helyező elnököket, alelnököket, közgyűlési képviselőket már kevésbé említeném egy kapal alatt.
Kisebb lelkesedéssel ugyan, de kijelentem, a parlamenti képviselők, már aki legalábbis egyéni választókerületből jutott be, néha a körzetével és a választóival is foglalkozik.
A listáról bejutottakra mit mondjak ?
A parlamenti szavazógépekről ? A frakciófegyelemről ? Ez egyszerre 2-3-4 munkakört is "becsülettel" ellátó emberekről ?

Élek a gyanúperrel, ha pár hónapig nem mutatkoznának, egy fűszálat sem tennének keresztbe, akkor sem vennénk észre a hiányukat.

Nem dolgozott egy percet sem ?
Ez így nem helyes.
Nem dolgozott a köz érdekében egy percet sem.
A saját és pártérdekek kizárólagos képviselete ezt vizionálja.

Nem az elnevezés (politikus, pap, orvos, stb.) a lényeges, hanem az ember, aki mögötte áll.

Inquisitor 2011.04.11. 12:49:39

@TuRuL_2k2:
Lehet, mégis most háborodtál fel ezen, pedig ez a - valóban túlzó, de nyilvánvalóan nem a szó szerinti értelmezésre utaló - közhely már igen régóta dolgozik a köztudatban.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.11. 12:49:51

@Libertárius:
Szomorú, hogy a közszférában elvégzett munkát nem tekinted valódi teljesítménynek, vagy legalábbis devalválod a versenyszférával szemben. Volt már szerencséd igazi multi óriás működéséhez a versenyszférában? Nem sokkal rugalmasabbak a nagy állami szervezeteknél: iszonyú adminisztráció, nehézkes és lassú döntési utak.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 12:50:19

Hú megint itt a netes prolivilág színe-java. Most már egyértelmű: az Indextől anyagi kompenzációt kell kérni a troll műfaj megteremtéséért és terjesztéséért. :)

Turul, már mióta mondom: egy posztnak max. két mondatosnak szabad lennie.

Tower13 2011.04.11. 12:50:28

@TuRuL_2k2: Rosszat tennél, ha szorgalmas és tehetséges embert sorolnál fel, mert kivágnák őket.
Én tehetséges és szorgalmasat is tudtam, de aki becsületes is volt, annak jórésze már nem politikus, nem politizál többé.
(bár néhány névre kiváncsi elnnék :), igaz azért, mert volt aki szintén tehetséges és szorgalmas volt. Meg Naiv. (direkt nagy N, mert kiemelném, hogy nagyon) Mostanra inkább újra magyart oktat. Jobb neki, jobb nekünk. Nem tudta kezelni a hatlami nyomást, és a politikai elit "egyeneségét".)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.11. 12:51:06

Vagy 3x kellett elolvasni hogy átjöjjön ...

"Egyrészt egy, a munkáját lelkiismeretesen végző politikusnak simán összejön a heti 60-70 munkaóra, igaz, nem betonozásból (legfeljebb alapkövet tesz le), hanem üzleti és politikai tárgyalásokból, fogadóórákból, jogszabály-előkészítésből, médiaszereplésekből (és az azokra történő felkészülésből), választókerületi társadalmi eseményekből. "

Kötve hiszem hogy a kedves politikusok 60-70 munkaórát tolnak le egy héten ... beülni egy bizottsági ülésre és úgy szavazni ahogy a párttársak, nem nevezném munkaórának. Fogadóra van heti 1 óra. Választókerületbe minden 2. vagy 3. héten mennek, és ott mit csinál? Ül a helyi pártirodába?

" Aztán ott van a felelősség és a nyilvánosság is, mint szempont. Míg ha egy nagyvállalat egyik igazgatója hibázik nagyot, azért csak felettesei, vagy legfeljebb a vállalat részvényesei veszik őt elő, addig egy politikust a helyi vagy az országos sajtó, a felelősség terhével."

Bocs, de ezt most komolyan így leírtad az elmúlt 10 év tükrében? Mikor ez következmények nélküli ország? BÁRMIT csinálhat, kurvára nem ő lesz a felelős, hanem az ellenzék, a sajtó, az időjárás az EU stb .

"akkor kik mennek majd politikusnak: azok, akiket zavar, ha ezt gondolják róluk, vagy azok, akiket nem?"

Aki nem szeretné magát a versenyszférában kipróbálni / hatalommániás / sok pénzt akar kevés munkával.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 12:51:17

És, aki kommentel, az nem dolgozik. (én sem)

xkolbászx 2011.04.11. 12:51:18

szerintem arról is születhetne egy ehhez hasonlóan csípős odamondongató cikk, hogy a seggnyaló politikai újságírók hogy fejlődtek ki ilyen szépen az országban. hogy van az, hogy magát politikai újságírónak tartó csicskavári csicsi a miniszterelnök honlapján dolgozik. hogy is van az, hogy ezek után magát hiteles arcnak tartja, akinek a véleménye számít.

vajon milyen érzése lehet felkelni és reggel a tükörben egy szarban meghempergetett görényt látni?

Hoppázó Beléndek 2011.04.11. 12:51:56

remek cikk! ezek szerint turul már látott politikust dolgozni, felelősen! sőt nyilvánosan dolgozni felelősen.

annyira aggódom értük, hogy egyszer felelősséget kell vállalniuk. szegénykék. és hogy nyilvánosan. vérfagyasztó. meg is érdemlik a millióikat több helyről egyszerre, törvénytelenül.

a politika komoly üzem. ahogy az főnővér munkája is az, turul mégsem róluk ír szerecsenmosdató cikket. nahát.. what's new?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.11. 12:52:20

@Zabalint:
Egyáltalán nem törvényszerű, hogy jobb politikus lesz abból, aki előtte 10 évig programozóként vagy agysebészként dolgozott, mint abból, aki már diákként politikusnak készült.

xkolbászx 2011.04.11. 12:52:23

@politicus: MIT NYALSZ A TURULNAK? SZERINTED TE IS MEGRENDELÉST KAPSZ MAJD A MINISZTERELNÖKI HIVATALTÓL?
HAHAHAHHAHA HIÁBA A BARNA A NYELVED, ERRŐL A VONATRÓL MÁR LECSÚSZTÁL!

xkolbászx 2011.04.11. 12:54:58

@TuRuL_2k2: HOGY lehet diákként politikusnak készülni? bekell magad túrni a hökbe, lopni csalni hazudni?

eljárni kibaszott pártrendezvényekre,hallgatni az agymosást? csicskulni a helyi erős embereknek?

hú de jól működik ez a politikusképzés hazánkban. Magyarország épül-szépül :DDDDDDDD

fikanick 2011.04.11. 12:56:04

@TuRuL_2k2: Nem, de arra biztositek lenne, hogy nem azert ment politikusnak, mert nem volt mas valasztasa. Amellett aki programozokent vagy uzletemberkent egyszer sikeres volt, nem ostoba. Lazar ostoba.

bőrmók 2011.04.11. 12:56:54

jó mondjuk ha léről van szó tényleg mindig egyetért a bal- és a jobboldal.. tudom hogy közhely, de így van

Inquisitor 2011.04.11. 12:57:03

@politicus:
Mindenesetre büszke lehetsz rá, hogy az Általad említett műfaj egyik meghatározó alakja lettél e posztnál. Mondjuk én sem vagyok jobb, hiszen etetlek...

xkolbászx 2011.04.11. 12:57:24

@fikanick: és arról mi a véleményed, aki még az ostobának is csak a seggét tudja nyalni? aki még az ostobára is felnéz, bálványként tiszteli, és már már homoszexualitást idézően ír róla romantikus hangvételű lelkendező cikkeket?

xkolbászx 2011.04.11. 12:59:19

@politicus: micsoda érv, micsoda vitakultúra.

EZ A MANDINER
ENNYIK VAGYTOK
NULLÁK

pirimogyoró 2011.04.11. 12:59:52

Ez a felületesen kiképzett Nagy Anna szóvivő azt nyilatkozta, hogy aki tízszer annyit keres, az tízszer annyit dolgozik.
Ez azt jelenti, hogy vagy ők dolgoznak napi 80 órát, vagy én dolgozom napi 48 percet...
Ha ilyen idióta lennék, nem vinném azt a szót...

mizrolist 2011.04.11. 13:00:37

Szerintem a felvetés - pl. Lázár esetében - inkább arra vonatkozik, hogy sosem dolgozott az állami/versenyszférában valódi alkalmazottként, afféle igazi kisemberként. (a Rapcsák melletti titkársága valahogy nekem nem tűnik olyannak, ami mellett komolyabb megélhetési problémája lehetett volna) Fentről könnyű a "miért nem esznek kalácsot?" kérdést feltenni, miközben a legtöbb, a döntések által befolyásolt dologról nincs közvetlen élménye, és tényleg nincs halvány fogalma sem arról, hogy mit jelent az átlag (nem a szimpla, hanem a súlyozott).

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 13:01:13

@xkolbászx: kommerbogyó, ez melyik érett vitakultúrának a része:

"MIT NYALSZ A TURULNAK? SZERINTED TE IS MEGRENDELÉST KAPSZ MAJD A MINISZTERELNÖKI HIVATALTÓL?
HAHAHAHHAHA HIÁBA A BARNA A NYELVED, ERRŐL A VONATRÓL MÁR LECSÚSZTÁL! "

Segítesz megfejteni??

becsoccsent 2011.04.11. 13:02:07

ez valami vicc?

attol, hogy egy ugyfelszolgalatos nem dolgozik, meg a politikus SEM! nem az a kerdes, hogy az ugyfelszolgalatos dolgozik-e ( igen ), hanem az, hogy kinek jutott eszebe, hogy a politikus is ( pedig nem! )

Big-B 2011.04.11. 13:02:57

Lázár-mosdatásból melós-értelmiségi konfliktust láttatni nem kicsit árokásás.

csárli hárper 2011.04.11. 13:03:27

politikus és felelősség egy mondatban?
ugye ez csak vicc?
vagy bedolgoztok a hírcsárdának "is" egy kis mellékesért?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 13:03:41

@Inquisitor:

[ujjongva körbeugrál a szobában, az új címének örvendezik, inkvizitor nevét kiírja a falra egy piros szívecske kellős közepébe és hálás pillantásokat küld így a netes világon keresztül]

riverman 2011.04.11. 13:03:50

Aki egyetemről beül a parlamentbe, az egy ingyenélő semmirekellő. Országot vezetni picit több élettapasztalatot kíván, mint agyament víziókkal házalni...
Aki soha nem dolgozott mást, mint "politikát", az bizony az adófizetők pénzéből élt CSAK! Ezzel nincs baj, csak a "rögvalóban" a díjazáshoz/elismeréshez teljesítményt várnak el. Aki nem dolgozott, annak nyilván fingja sincs erről.
Kötsög minden ilyen.

Baldrick68 2011.04.11. 13:03:52

Skacok ha a mérnökök meg a melósok úgy végeznék a munkájukat ahogy a politikusok akkor mára kihalt volna a fél emberiség.

Leszakadt hidak, liftek, összedőlt házak, csak úgy menet közben magától felrobbanó autók és repülőgépek lennének mindenhol.

Az élet más területén olyan "hibaszázalék" amit kedvenc politikusaink csinálnak katasztrófához vezetne.

xkolbászx 2011.04.11. 13:03:59

@politicus: igen, ez a nyugati, civilizált típusú vitakultúrának a része, amely arra kívánja felhívni a másik fél figyelmét, hogy hiába nyalja egy olyan ember valagát,aki a miniszterelnöki hivataltól kap zsíros megrendeléseket, ő lófaszt se fog látni ebből a pénzből.

"kommerbogyó", aki ellentmond a pucsító mandínernek, az kommer :DDDD

tényleg pozsgay bácsinak is szoktál ilyet mondani a kézcsók után?

papas 2011.04.11. 13:04:49

Utoljára még gyerekként az 1988-as népszabadságban olvastam ehhez hasonló szarmosdatást. Tudom a parizerért meg kell dolgozni, de az ember hitelessége, gyorsan, nagyon gyorsan elkopik. Aztán már csak a megvetés marad, meg a szemétdomb.

Bloodscalp 2011.04.11. 13:04:58

@TuRuL_2k2: ?te nem népszerűtlen dologról írsz, egyszerűen nem reális. A fenti írásodban kizárólag a sajtó általi felelősségre vonásról beszélsz már bocs. Én pedig nem erről beszélek. Tehát nyugodtan lehet kontárkodni, legfeljebb 4 év múlva nem lesz megválasztva, de ne legyünk álnaívak legtöbbször - jó sajtó,lejáratások, botrányok zsarolások által megvannak.
Visszahívhatóak?Nem!
20 év alatt hány politikust vontak felelősségre mert elszúrta x közösség vezetését? Vagy akkor az ország a lehető legjobban volt vezetve:)

Nyugodtan mondj neveket szerintem(több pártból akár), elvileg büszke lehet rá az akit most mondasz, nem?

Ha te nem, én mondok bár kis falusi példa, de a gondok már itt kezdődnek...

www.origo.hu/itthon/20051130vesztegetesert.html

Devil 2011.04.11. 13:05:08

Politikus es felelosseg... ugyanmar.
Politikus es.... hiteltelenseg, hazudozas, korrupcio, megtevesztes? Penzert arult torvenyek? Kiszolgalt gazdasagi erdekek, cserebe kapott lathatatlan penzek?

Amit a politikus csinal az akkor munka ha valaki mas (a valastopolgarok) erdekeit szolgalja, nem csak a sajatjat, ha azt csinalja amivel az emberek megbiztak, nem azt amivel meg jobban becsaphatja oket.
A magyar politikusok (egy resze) ezert NEM dolgozik.

igenigen 2011.04.11. 13:08:08

Kész, vége ennyi volt a Mandiner, beszarok! Nektek ezért mennyit fizetnek? Gratulálok, én aki a az egyik szavaztát a Fideszre adtam le a másikat meg az LMP-re a belem fordul ki, és már látom, hogy mint az állat, akkorát fog bukni az egész bagázs, remélem ti is mentek velük együtt lefelé a klotyóba! Baszátok meg, az titket nem érdekel, hogy a szájbabaszott mszpseket toljátok vissza a hatalomba, pont úgy mint 2002-ben. Szép is az amikor szaros nyelvel puszilgatod a családodat otthon...

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 13:08:21

@xkolbászx: muhahhhaaaahaaaa

Bocs, várjál én is bekapcsolom a kepszlokot.

MUHAHAAHAHA, nem semmi, folytasd!!!!!!

Viktus 2011.04.11. 13:09:57

@TuRuL_2k2:

Mondjuk ismerek ilyen diákként politikusnak készült emberkét na az nagyjából kimerül v.kinek a popijának a nyalakodásában ... attól nem lesz belőle egy Deák, vagy Bethlen ...

Libertárius · http://libertarius.info 2011.04.11. 13:10:02

@TuRuL_2k2:

Lehet, hogy a közszférában dolgozók számára szomorú, amit írtam, de arról nem én tehetek :)

Történetesen ismerem a multik működését, és a leírtakban igazad is van. Viszont a lényeges különbség az, hogy egy multi, ha a piacra termel, akkor nem erőszakkal elvett pénzből él meg, míg az állam erőszakkal elrabolja a "működéséhez" szükséges pénzt. Tehát ha a multi a bürokráciájával együtt meg tud élni, azzal önmagában nincs semmi gond. Szabad piacon bárki versenytársként jelentkezhet, és nyújthat szolgáltatást vagy termelhet hatékonyabban, ami a multit rákényszerítheti a bürokrácia leépítésére. Az állam viszont egy erőszakkal fenntartott monopóliumot élvez bizonyos területeken, így soha nincs rákényszerítve a hatékonyság növelésére. Sőt, minél rosszabb hatásfokkal dolgozik, annál több pénzt követelhet, mondván, hogy bizonyos területeket (ahol problémák vannak) a korábbiaknál jobban kell támogatni. Így egyre rosszabb "munkáért" egyre több pénzt szedhet be.

xkolbászx 2011.04.11. 13:10:36

@politicus: mit folytassak? nem foglak ingyen tanítani kis butám. kevesebbet kellett volna az iskolában a fidesz fiúcskákról ábrándozni....

ezért nem vitted semmire, ezért röhög rajtad a többi mandineres is, ezért maradsz le a zsíros cubákokról. tényleg hogy volt ez? "ákos ákos, úristen láttam valaki beszólt. tűrhetetlen. megvédelek jó?"

hűséges kiskutyapillantás, remegő ajkak, csuriban a kéz "ha most igent mond, megmutatom, hogyrám lehet számítani, hogy hűséges kiskatonája vagyok az én hadvezéremnek"

Viktus 2011.04.11. 13:10:50

@xkolbászx:

Na igen sajnos ez így működik ...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.04.11. 13:11:38

Megdöbbentő hogy ti itt a Mandiner blogon mennyi mindent ki tudtok találni a fiúk mosdatására. Nyilván vannak olyanok akik szerint csak a fizikai munka a munka, de ugye Ti is pontosan tudjátok hogy amikor az értelmiség azt a kritikát fogalmazza meg hogy a fiúk egy része - köztük Lázár - sohasem dolgozott, nem arra gondolnak hogy nem ástak, kapáltak, vagy éppen hogy politikusnak, városvezetőnek lenni nem munka, hanem arra, hogy nem szocializálódtak vezetőnek. Nem dolgoztak a profitorientált világban, ahol a poszttal ellentétben éppen a saját egzisztenciáját veszti el az ember ha hibázik. Ahol jó esetben - sajnos hazánkban nem mindig - a vezetők úgy lesznek, hogy ők jobban kommunikálnak, jobban szerveznek, jobban irányítanak, jobban terveznek, tűznek ki célokat, jobban ellenőriznek, jobban elemeznek, jobban képviselnek, stratégiában gondolkoznak stb. Soroljam? Nem pusztán annyi elegendő hogy régen párttag vagyok, és nyalom a megfelelő seggeket.
Ugye érthető a különbség? Mondani sem kell, hogy az az ember, aki a döntései után nem tapasztalja meg a következményeket, ami egy cégnél azonnal bekövetkezik, vagy éppen a kommunikációja miatt az őt körülvevő vállalati kultúra azonnali negatív reakcióját sohasem tapasztalta, vagy hogy valaki nem ért vele egyet, és azt belső ellenzékként kezelnie keljen, nem járt értekezletekre, ahol érvelnie, vitatkoznia kellett stb. soroljam?? Nyilvánvalóan erről van szó! Az elfogultságotokban való csúsztatásból elég volt. Legyetek valódi blogkészítők, újságírók. Nem kell a mosdatás, mindenki a teljesítménye alapján legyen megítélve. Lázár úgy kommunikál, mintha valamilyen kivételezett, felsőbbrendű személy lenne. A sajtónak, nektek, a blogoknak valódi kérdéseket kellene feltenni neki. Nem mosdatni, vagy vele kapcsoltban is politikai ellenfeleit lehúzni, akár a nem rá szavazókat is beleértve. Szóval kedves Turul, nem gondolják azt az emberek mit leírsz véleményem szerint, hanem azt gondolják, hogy aki nem dolgozott, és nem ösztönösen jó vezető, kommunikátor, akkor is minimum hiányos a vezetői tudása. Ez pedig hatalmas probléma. Egy ország, a politika természetesen nem egy cég, egy gyár. De a szakpolitikusokon túl a vezetőknek egyáltalán nem baj ha legalább a saját karrierjükben egyszer már sikeresek voltak, és nem jobb híján lettek seggnyalásból politikusok. Ez a véleményem.

Devil 2011.04.11. 13:11:38

Mindig elgondolkodog hogyan jutottunk el idaig, ki a felelos azert a szarert amibe lassan belesulyedunk? Ki hagyta ezeket a "politikus"okat amokfutni, ki hagyta - hagyja - hogy azt tegyek velunk amit csak akarnak?
Es igen, a hulyek mi vagyunk, mi valasztopolgarok akik meg mindig ezekre szavazunk. Elhisszuk azt amit a fizetett sajtoban leirnak vagy epp behazudnak, sokszor arra sem vesszuk a faradtsagot hogy utanaolvassunk mit mondott X vagy Y, siman, automatikusan, gondolkodas nelkul elfogadjuk a (part)media agymosasat, a fizetett ujsagiroik fizetett velemenyet... azt kapjuk amit megerdemelunk.
Oket.

Rejsz felügyelő 2011.04.11. 13:11:45

Ez a Mandiner blog tényleg ennyire rövid eszű társaság, hogy már azt is elfelejtették, hogy miért került terítékre a politikusi léten túli teljesítmény? Természetesen senki nem gondolja, hogy a politika nem munka, magán Lázár Jánoson kívül, aki azokat ekézte a kiszivárgott beszédben, akik a politikán kívül másban nem értek el semmit. Holott ő is éppen ilyen figura.

Viktus 2011.04.11. 13:13:55

@papas:

Áh nem kell olyan messzire visszanézni ... Tóta tolt ilyeneket a blogján miután megkapta a rajzfilmes megrendelést pár hetente felbukkant egy gyurcsány az istenkirály csak a buta nép nem érti az ő nagyságát cikk.

Devil 2011.04.11. 13:14:07

@Legelő Őse: Igen, latszik hogy a mandineresek sem dolgoztak soha :)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 13:14:55

@xkolbászx: MÉG, MÉG, MÉG
LOL. Egyre jobban mulatok, ez a múlt heti komcsi aktivisták okításának végterméke?? Egyszerűen zseniális.

Libertárius · http://libertarius.info 2011.04.11. 13:16:10

@TuRuL_2k2: "Egyáltalán nem törvényszerű, hogy jobb politikus lesz abból, aki előtte 10 évig programozóként vagy agysebészként dolgozott, mint abból, aki már diákként politikusnak készült."

Persze, mert aki 10 évig hajlandó volt dolgozni, abba szorult valamennyi tisztesség, és ha esetleg politikusnak is készült korábban, az erkölcsi érzéke és az esze idejében rávezette őt arra, hogy jobb távol tartania magát attól a bűnbandától.

Aki pedig már diákként is politikusnak készült, és az is lett belőle, az vagy idióta, és bevette azt a sok maszlagot, amit például itt is összehordtak már a politikusok védelmében, vagy pedig eleve olyan romlott, hazug, aljas, demagóg embernek született, hogy már nem volt kiút.

nemjogasz 2011.04.11. 13:17:25

Csak nem jutattatott lézerjani egy kisebb nokiásdoboznyi jelöletlen, használt bankjegyet a kedves szerzőnek? Mert ekkora benyalást ingyen nem vállal olyan ember, akinek valaha is volt gerince.
" a munkáját lelkiismeretesen végző politikusnak simán összejön a heti 60-70 munkaóra" hol, hol láttál te egy munkáját lelkiismeretesen végző politikust? Hol? Ez egy oximoron....
Megélhetési könyvtáros dolgozik, pl. rendebtartja a könyvtárat, bővíti a gyűjteményt, kihozza a raktárból amit kikértél, egy helpdeskes meg helpel, hogyha a kedves ügyfél olyan hülye, hogy nem tudja bekapcsolni a gépét, úgy hogy igen, munka.
Az, hogy viktor kiadja, hogy az eslő törvényre a piros gombot kell nyomni, a másodikra a zöldet, az nem munka. Azt egy majom is megcsinálnja.
Ja, és a helpdeskel mega könyvtáros nem kap bemondásra havonta milliókat, közpénzből, és nem jár A8-al, mert gyors és biztonságos...
És igen, ráférne egy kis betonozás a mandínerre, de nem csak belekosótlásként, hanem mondjuk két éven át, minimálbéren, márha annyira bejelentik, akkor észrevennék a "radikális adócsökkentés" fizetéscsökkentő hatását a fizetésükön...

xkolbászx 2011.04.11. 13:18:36

@politicus: persze hogy zseniális Fikás (tudom ám, hogy ez a beceneved), hiszen ez maga a színtiszta igazság.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.04.11. 13:19:16

@Devil: :-) persze mindegy is hogy dolgoztak-e vagy sem. De például @politicus: , ha valaki nem ért vele egyet, akkor komcsibogyózza, komcsi aktivistává minősíti, sőt netprolivá avanzsál. Ahelyett hogy érvekkel vitatkozna. Ez a szomorú inkább.... mi értelme akkor posztot írni BLOG -ra, ha nem tetszik az, hogy másnak más a véleménye? Akkor legyen ez sima cikk és kész.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.04.11. 13:21:36

@TuRuL_2k2: nem törvényszerű hogy valakiből jobb politikus lesz. Hogy jobb vezető, stb- a fentebb már leírtam, az valószínűbb. Nem garancia, de valószínű. A hazai értelmiség ezét fogalmazza meg ezt a kritikát - egyébként nem csak a Fidesszel szemben,- szerintem, nem pedig azért, mint amit Te leírtál.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.04.11. 13:22:19

Amennyire demagóg a kérdés, legalább annyira demagóg ez a válasz(poszt).

Sőt.

És, ha már magas labda:

MTI-híreket új címekkel ellátni egyébként pontosan annyira 'munkaszerű', mint MTI-híreket új címekkel ellátni és feltülteni az orbanviktor.hu-ra

Csak míg két hír között az unatkozó Szily nem közpénzen tumblerezik, az unatkozó Fanny viszont igen...

nemjogasz 2011.04.11. 13:23:14

@Libertárius: ja, nézz csak meg egy HÖKöt, mintha Viztézy Dévid klónok ülnének ott... És a legnagyobb munka, amit ott végzenek, hogy (a nem éppen rászoruló) haveroknak intézik a kollégiumot a meg a szoctámokat, amikből visszacsöpögtetnek maguknak. Ezek azok akik "diákéveiktől politikusnak készülnek". Magyarul jól begyakoroják a lopást, csalást, hazudást, mutyizást.

Viktus 2011.04.11. 13:23:45

@politicus:

Ez lesz a fidesz buktájának okozója majdan nem mind szoci biza akinek nem tetszik az amit mostanság a képébe tolnak ...

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 13:25:38

@Legelő Őse:

Elolvastam kb. 80 kommentet, amelyekkel alapvetően két probléma volt (ahogy egyébként lenni szokott):
1. lefaszozták, lehülyézték, fidesz és orbánbérencezték, és leseggnyalózták a szerzőt.
2. nem értették meg a cikket (ez a cikk nem a fideszről, orbánról, az mszp-ről vagy az ő mentegetésükről szól, ez, azt gondolom, teljesen világos, hanem egy nézetről, amelyet Turul helyesen szóvá is tett.)

Finoman, vagy kevésbé finoman, de csúsztatsz. Nem arról volt szó, hogy itt bármiféle érdemi kritika (tisztelet a kivételnek) elhangzott volna, hanem a durván személyeskedő prolinépség tette/teszi itt tiszteletét.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 13:27:32

@Viktus: Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy az Orbán-kormány hány döntését tartom jónak, de itt most nem a kormányról vagy ellenzékről van szó, hanem egy attitűdről, amelyet Turul szóvá tett.

xkolbászx 2011.04.11. 13:28:30

@nemjogasz: dehát megírta a hiteles, független újságíró úr, hogy a politikusi szakmára készülni kell :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

El Guapo 2011.04.11. 13:32:27

A jogszabály-előkészítést nem kellett volna a posztba írni, mert ugye az nem igazán volt. Abban az esetben, ha a többi munkát is így végzik : tényleg nem dolgoznak.

Inquisitor 2011.04.11. 13:34:11

Mindenesetre Te voltál az, aki legegyszerűbb stílusban, derekasan általánosítva, gyakorlatilag leproliztál mindenkit, aki nem értett egyet Veled és a cimboráddal. Ha a posztnak sikerült olyan hangulatúvá válni, hogy az sokakban a fideszmosdatás asszociációját keltette, az nem feltétlenül az olvasók hibája. Az sem feltétlenül a kommentelők hibája, hogy Te nem találtál érveket egyik hozzászólásban sem. Sajnos a fölényeskedő stílus, meg a - már megbocsáss - eszetlen komcsizás, amivel a társad mellé állsz, nem nagyon segít az erős kormányoldali felhang eltüntetésében. És a megítélésedben sem, bár a magamfajta prolinépség véleménye nyilván hidegen hagyja a magadfajta szellemi elitet.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.04.11. 13:34:34

@politicus: ebben nem értek veled egyet. Kétségtelen hogy a kritikai hangnem és megfogalmazásmód kívánnivalót hagy maga mögött, de ezt biztosan megfigyelted már az interneten, nem ritka :-)
Nem mellékesen reagálva a poszt első mondataiban ott van leírva Lázár János neve, majd megkapja a magáét mindenki. Szerintem a kommentelők azt szeretnék kifejezni, hogy:
1. Mindenki azzal érvelt, hogy aki nem dolgozott korábban, az tapasztalatok híján ha nem ösztönösen jó vezető, akkor kevésbé hatékony mintha nem így lett volna.
2. az én észrevételem szerint az emberek - bár biztosan ilyenek is vannak - nem azt mondják hogy politikusnak lenni nem munka, hanem hogy a politikusaink nem dolgoznak jól

Hogy miért gyanús ez? És miért említik a posztban említett online felületek ezt a témát? Mert Lázár azt említett hogy azért a munkáért amit eddig letett az asztalra, és ezután is fog, járnak neki olyan dolgok, amiknek a feléért az előző nyolc évben aktívan kiabált az egész pártja. Így jön a képbe a Fidesz.
Ez a véleményem. Az pedig hogy a komnentelők milyen stílusban érvelnek ne lepjen meg, ha magad is élen jársz ebben...

becsoccsent 2011.04.11. 13:35:06

@igenigen: mondjuk te egy szot sem szolhatsz, ha a fityiszre adtal akar egy szavazatot is :D

betyár (törölt) 2011.04.11. 13:46:41

@TuRuL_2k2:

az a gyanúm, hogy feri legfeljebb a portás a családi cégben:) a felelős döntéseket más apróságok hozzák.:))

masvilag 2011.04.11. 13:47:27

végre egy összefoglaló cikk, minden médiumnak el kéne juttatni!

nemjogasz 2011.04.11. 13:47:49

@politicus:
1. a poszt toló lefidesznyikezése nagyjából érthető
2. érdekes módon, amikor az ún. "bankárkormány" volt, akkor valahogy nem jött elő ez az "hát lehet jó politikus, aki nem is dolgozott" téma. Érdekes. Akkor az volt a jobbszöveg, hogy "szegény munkást sanyargató, soha nem dolgozó nagytőkések a kormánytagok". Nem látsz egy aprócska kis ellentmondást itt?

Amúgy úgy általában, nem lenne rossz, ha bizonyos felelős pozíciókba (pl. államtitkár, közt. elnök) olyan emberek kerülnének, akik értenek valamit a területhez. Amihez meg elengedhetetlen, hogy az adott területen legyen munkatapasztalatuk. És ezért meglehetősen furcsa, hogy munkatapasztalat nélküli emberek politkusok.
Példaként említhető a nyugdíjállamosítási megbízott kiflilopós szakmai múltja, amivel nyilván rengeteg tapasztalatra tett szert nyugdíjügyekben.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.11. 13:47:55

Lázár János:

"Mögöttem áll a család, ez vitathatatlan. De ne felejtse el, hogy úgy könnyen spórol az ember, ha 18 milliós költségtérítése van. Úgy van miből spórolni. Az állam nekem - ahogy az összes országgyűlési képviselőnek is - megtérítette a költségeimet 2002 és 2006 között úgy, mint 2006 és 2010 között is"

www.origo.hu/itthon/20110411-lazar-janos-vagyona.html

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 13:48:46

@Legelő Őse:

Valóban nem ritka ez a fajta hangnem, de az emberi alávalóság, méltánytalanság és ostobaság újra meg újra képes meglepetésekkel szolgálni.

Amúgy ez egy vélemény (mármint a tiéd), amellyel lehet vitatkozni, de azzal, ha valaki durván személyeskedik, azzal nincs mit kezdeni.

Egyébként néhány kérdés azért a te kommented kapcsán is megfogalmazódik bennem. Nevezetesen mitől lesz munka a munka, mi a munka mércéje, ki dönti el, hogy ki dolgozik jól és ki nem? Amíg ezeket az alapkérdéseket az erre gerjedők nem tisztázzák, addig csak habverés folyik, semmi más.

Számomra egy biztos: a politika is munka és ez olyan egyszeregy, amiről vitát nyitni olyan, mintha arról kezdenénk el párbeszédet folytatni, hogy a tehén adja-e a tehéntejet.

Mr. Acid 2011.04.11. 13:51:25

@politicus: Az ellenvélemények leprolizása durván személyeskedés?

betyár (törölt) 2011.04.11. 13:52:30

@xkolbászx:
független újságírók csak balra vannak, mindenki tudhassa. nézzük például a kövatkező független médiumokat: Galamus, népszabó, népszava, sokóra stb. ki a csoda etette meg magával ezt a "független" dumát?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 13:54:27

@nemjogasz:

Magam, amikor még politikusnak készültem (nem lettem az), akkor úgy gondoltam, hogy egy bizonyos szakmában el kell tölteni néhány évet, évtizedet, hogy utána jogalkotói köntösbe bújjak. Tehát úgy gondolom, hogy jó az, ha valakinek volt a politikusi előtt civil pályafutása is.
De nem előfeltétel. Amerikában, amely évszázados demokrácia, a politikusok nagy része mindig is valamilyen politikai pályán mozgott, már az egyetemi évei alatt is aktivistaként, vagy egyéb posztokon, de a demokratáknak vagy republikánusoknak dolgozott, és onnan küzdötte fel magát különböző állami pozíciókba. Ezekre az emberekre mit mondunk akkor?
Be kell látni, hogy a politikusi elit csak egy előretolt hadtest, a háttérben - jó esetben - tucatjával, százával dolgoznak hozzáértő tanácsadók, szakértők, akik az écát adják a politikusoknak.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 13:55:52

@csaba.l: helyesen: Csaba. (szóköz) l (pont)

fikanick 2011.04.11. 13:57:02

@politicus: De, en tisztaztam. Hogy a gyomra nem veszi be a sok politologia, filozofia es Fidelitas-szakosnak, az a ti problematok. Ti vagyok (mittudomen) 20-an, a tobbiek meg mindenki mas. Nem az a baj azzal, amit turul ir, hogy velemenye van, hanem hogy nem lehet hiteles a velemenye, miota kiderult, hogy o is reszt vesz a nagy ossznepi urambatyamban es az, hogy minden alkalommal, amikor ilyet ir, az emberek tobbsegeben megindul a tolulas, hogy persze, hat neki is a lete hatarozza meg a tudatat.

Tovabba tenyleg ne verje a mellet egy Fidesz-kozeli ujsag (ezt nyugodtan kijelenthetjuk az eddigiek ismereteben) arrol, hogy tok rendben van, ha egy Lazar-fele senki arrol szovegel, hogy ki mennyit er az anyagiak szerint, mikozben az o kompenzaciojanak az egadta vilagon semmilyen merceje nincs.

Verlazito ugyanis. Leprolizni a masikat a velemenyeert szinten nem elegans.

nemjogasz 2011.04.11. 13:57:40

@nemjogasz: ja, és persze ne felejtsük el búbos bankát sem, aki szintén rengeteg szakmai tapasztalattal lett kinevezve. Vagy a már említett Vitézy Dávidot, aki 25 évesen elengendő tapasztalatot szerzett többszázmilliárdos válalatok irányításában. A sor folytatható, és mint látható, az ún. "szakmai tapasztalat" nevű, versenyszférában nagyra értékelt dolog valahogy nemigazán fontos politikusi körökben. Az eredmények magukért beszélnek.

Bloodscalp 2011.04.11. 13:58:16

@zero: ugye szerinted se fogja senki megkérdezni mire lett felhasználva az a 18 millió forint:)
mert tuti nem h.vásárhely-budapest éves bérleteket vett belőle

is 2011.04.11. 14:00:26

@TuRuL_2k2: "Lehet alibizni ellenzékben és kormányon is, de az nem sok sikert ígér. "

Miert? Orban evekig be sem jart. Aztan milyen sikeres lett. Nalunk ilyen a valasztopolgar, le se szarja, hogy a kepviseloje dolgozik-e, vagy sem. Felesleges panelmondatokkal jonni, mikor a tenyek nem tamasztjak ala.

Egyebkent nem vagyunk egyedul. Obama szenatori munkajarol annyit sikerult elohuzni, hogy egy mindosszesen 8(!) oldalas, uvegzsebszeru torvenytervezet ala odairhatta a nevet. Torveny lett belole, hurra. Obamabol meg elnok.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 14:01:04

@Legelő Őse: ja és csakúgy közbevetőleg jelzem, ha már arról beszélgetünk, hogy a politikusaink nem dolgoznak jól, akkor azzal explicite kimondjuk, hogy a politikus is munkásember, és már csak a munkájának a minősége a kérdés.

fikanick 2011.04.11. 14:01:51

@politicus: Marhasag. Ha akad is ilyen az Egyesult Allamokban, az elsopro tobbsegre ez nem igaz. Nagy Britanniaban valamennyire igen, leven ott az uralkodo osztaly rangon alulinak tartja a City-ben dolgozni, ezert marad a katonasag es a politika, ez NB egy jelentos rakfeneje is, altalaban az ilyen eros negativ belyeg, amivel az ellenoldal kampanyolni is szokott.

PR-küszöb 2011.04.11. 14:02:53

Egyetlen, de annál lényegesebb kérdés:

Ma Magyarországon a politikussá válás eszköze:

a szelekció
vagy
a kontraszelekció e ????

(és, járulékos kérdés: ebből a szemponból mi a különbség a Kádár-kor és napjaink gyakorlata közt a szakértelmet felülíró/helyettesítő párthűség tekintetében?)

Bloodscalp 2011.04.11. 14:03:52

@politicus: mivel Turul kollégád egyenlőre hallgat a témában, te meg nem. Szerinted is vannak korrekt, köz-ért dolgozó politikusok, akik esetleg megérik a pénzü(n)ket?:)

Nyugodtan nyögj be egy végeláthatatlan listát...ilyet is olyat is...hátha tele van ez az ország velük, oszt csak mi vagyunk vakok és nem becsüljük meg az értékeinket:)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.04.11. 14:04:07

@politicus: ... ne haragudj, de Te biztosan elolvasod a hozzászólásokat? Pont az a véleményem a poszt írójával és veled ellentétben, hogy az emberek és a fent linkelt orgánumok nem azt kérik számon hogy nem munka amit tesznek. Nem is értem emiatt miért írtad ezt a választ.

nemjogasz 2011.04.11. 14:04:15

@politicus: amerika az amerika, nem magyarország. Ha meg a kedves politikusnek semmihez nem kell értenie, csak gombot nyomogatni, mert ott a háttérben a szakértői csapat, akkor üljön ott gombot nyomogatni a szakértői csapat.
De nekem ne pofázzon olyat, hogy "aki nem dolgozik, ne is egyék", meg hogy a "munka kötelesség" meg hasonló baromságokat olyan, aki életében egy percre sem próbált meg versenyszférában dolgozni, akinek semmi szakmai tudása, aki valószínűleg a munkanélküleik számát gyarapítaná, ha nem a parlamentben melengetné a seggét.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 14:05:16

@Bloodscalp: Neked mikor lesz problémád Nyakó és felesége összesen 36 millió forintos költségtérítésével?
index.hu/belfold/nyako081208/

Viktus 2011.04.11. 14:06:23

@politicus:

Nem tett szóvá semmit ő egy irracionális elmélet alapján elmélkedik csak annak köze sincs a mai magyar valósághoz. A mai magyar politikai élet ugyanaz a szocializmusból örökölt elmaradt mentalitás alapján működik. A képviselők-politikusok többsége egyszerű báb akik lásd. Jani a ranglétrán emelkedtek sűrű nyelvcsapások közepette felfelé, és akiknek addig van biztos helye, amíg az uralkodó úgy akarja.
Nincsenek is manapság kiemelkedő elmék, aki bármely pártnál nem a nyájba béget szorgosan azt kizárják a legelőről ...

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 14:07:09

@Bloodscalp:

1. vannak
2. te a munka minőségét feszegeted, ami teljesen más kérdés, az a vita egy következő stációja, amiről én nem beszéltem. Csak leírtam, hogy politikusnak lenni munka. Így ok?

Gogol 2011.04.11. 14:08:11

Turul, te már csak tudod, mi a munka. Gondolom megtanultad az orbanviktor.hu-n. Olyan vagy mint a Papp Dániel féle fideszes kegyencek. Hazudsz, mint a vízfolyás. Saját előmeneteled érdekében

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 14:08:31

@Legelő Őse: Tudtam, hogy oda kell írnom zárójelbe, hogy ez nem neked ment (minthogy a te kommentedből másoltam a tagmondat második felét), hanem for all.. :)
sorry.

giggalama 2011.04.11. 14:09:23

pfff. A kérdés valójában nem az, hogy dolgozik-e az, aki politizál vagy twitterezik, hanem arról van szó, hogy az emberek nagy többségének nem tartozik hivatali kötelességei közé saját fizetésének meghatározása. És nagyon ellenszenves, ha egy olyan, akinek viszont igen, az az így szerzett vagyonával dicsekszik.

Don Quixote de la Ferko 2011.04.11. 14:09:29

"Aztán ott van a felelősség és a nyilvánosság is, mint szempont. "

Ezen mondatod előtt azt hittem van tartalom is az írásodban. Aztán leesett, hogy semmi mást nem akarsz, csak az ingyenélő, az egész ország által egyre jobban utált (kormánypárti is) politikusokat jobb fényben feltüntetni, valószínűleg egyéni érdekeid figyelembevételével.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.04.11. 14:09:34

@zero:

"úgy könnyen spórol az ember, ha 18 milliós költségtérítése van. Úgy van miből spórolni."

És ez az ember politikus?!?

Vagy egy őszinte hülye, aki nem csak hogy nem érti, miért botrányos, amit művel, de még kérkedik is vele - tehát teljesen alkalmatlan politikai posztra; vagy egy cinikus köcsög - akkor ugyan 'alkalmas', de védhetetlen (-nek kellene lennie...)

Szerintem nem az itt beszólogatók az igazi trollok meg prolik, hanem azok az újságírószerű lények, akik az ilyeneket mosdatják...

www.origo.hu/itthon/20110411-lazar-janos-vagyona.html

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 14:11:14

@Gogol: [jaj a szokásos hülye], upsz, bocs, már annyira de annyira vártunk. Írd le, h orbanviktor.hu ötvenszer!

Gogol 2011.04.11. 14:12:36

@politicus: De csúnyán beszélsz. Ideges vagy?

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.04.11. 14:13:42

Szijjártó Péter = MENŐ

"Szijjártó Péter soha az életében nem csinált semmit a politizáláson és a szóvivőségen kívül. Már 20 évesen a győri közgyűlés tagja volt – és álljunk is itt meg egy pillanatra mert tényleg nem árt, ha mindenkiben leülepedik ez az adat. Nem 1988-ról van szó, amikor egy tinédzserkorból alig kilépett fiatalember a nemzet felemelkedéséért állt annak szolgálatába, hanem ‘98-ról, amikor már csak azért léphetett be valaki egy politikai pártba, mert egészen egyszerűen semmi más nem szeretett volna lenni, csak politikus. Ha a kedves olvasónak vannak 20 éves ismerősei, ne adj’ isten maga is volt 20 éves, gondoljon bele ebbe alaposan: egy fiatal, aki politikus akart lenni."

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.04.11. 14:14:15

@politicus: Elég egyszer is

Ám erre nem megfelelő reakció a cinizmus.

Erre mandinerből egy meggyőzőbb válasz kellene, hiszen egy újságíró(szerűség) legnagyobb értéke a hitelessége.

Gogol 2011.04.11. 14:14:34

@politicus: orbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.huorbanviktor.hu. Számolj utána.

Tusko Hopkins 2011.04.11. 14:15:05

Annyira tetszik, hogy meg kell osztani Veletek!
Politikus vagy tolvaj?
Fernandes Millor, brazíliai író elindított egy felhívást, a következő témában: Mi a különbség egy "politikus" és egy "tolvaj" között?
A legfrappánsabb megfogalmazás így hangzott: "Egy politikus és egy tolvaj között az a különbség, hogy az elsőt én választom meg, a másik pedig engem választ ki magának. Eltaláltam?"
Millor így felelt: " Tisztelt uram, ön egy géniusz! Ön az egyetlen, aki különbséget talált kettőjük között"
Úgy látszik Fernandes Millor, brazíliai író által végzett közvéleménykutatás telitalálat: tolvaj és politikus szinoníma. És ez úgy tűnik bal, vagy jobb-oldaltól, országtól is abszolute független. A politikus mindenütt here, élősködő féreg.
A politikusok egy külön fajt jelentenek egy nép életében, szinte a törvények felett érzik magukat, de nem lehet eleget hangsúlyozni hogy "nem a malac a hibás, hanem az, aki vakarja a hátát!"

„Zero”-val értek egyet. Sajnos ma Magyarország egy következmények nélküli ország. A politikus BÁRMIT csinálhat, nem ő lesz a felelős, hanem az ellenzék, a sajtó, az időjárás az EU stb . Ma érvényesül a kontraszelekció. Az megy politikusnak, aki nem elég tehetséges (és ezt maga is érzi), aki nem szeretné magát a versenyszférában kipróbálni, hatalommániás, sok pénzt akar kevés munkával.
1989-ben szegény apósom (nyugodjon békében) mondta „Fiam csak annyi történik, hogy ezután nem 1 párt fog lopni, hanem 6". Mondjuk a nagyságrendet, amennyivel a maiak többet lopnak még álmomban sem gondoltam volna.

Viktus 2011.04.11. 14:15:22

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:

Sok hátsót tisztára kellett nyalnia az is egyfajta meló :D

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 14:15:48

@Gogol: Nem, csak boldog. Leírhatatlanul. Mert tuti, hogy magvas, komoly gondolatokat felvonultató, érvelő hozzászólást fogsz produkálni. Ahogy szoktad. És már alig várom.
[remélem, az orbanviktor.huzást nem hagyja ki..]

xkolbászx 2011.04.11. 14:16:33

@betyár: nem tudtam, hogy neked a népszabadság meg a népszava a mérce.....

Bloodscalp 2011.04.11. 14:17:51

@politicus: nem, nem munka. hivatásnak kéne lennie.

Gogol 2011.04.11. 14:17:56

@politicus: Miért kéne érvelnem? Tényeket közlök. Az orbanviktor.hu karbantartója az én szememben nem lehet objektív újságíró. Most hol kell itt érvelni? Ellenérvek kellenének. Ja, és nem tőled. Hanem Turultól.

Gogol 2011.04.11. 14:20:52

@politicus: Egyébként ez az cinikus, okoskodó, személyeskedő hangnem arra utal, hogy nem vagy valami biztos az igazadban. Ráadásul nem is téged szólítottalak meg. Nem értem. Mi ez? Betyárbecsület?

spandex enormity · http://www.youtube.com/watch?v=Ba9wqSqk9-0 2011.04.11. 14:20:54

akkor térjünk erre vissza, ha megfeleződik a parlamenti képviselők száma, hátha addigra majd nem azért fogjuk tisztelni őket, mert milyen elegánsan tudják arconfosni a népet

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.04.11. 14:21:22

@Viktus: Inkább pucolnám a Sziget utáni héten a toi-toi okat fogkefével semmint ez.

Bartolomeo Mazzini 2011.04.11. 14:21:24

az a baj fiúk, hogy titeket már senki sem olvas. A Mandiner nevű Fidesz-blog már szinte sose kerül ki a címlapra, csak akkor, ha éppen ilyen poszttal rukkol elő. Ezzel pedig saját magát járatja le - magatokat járatjátok le. Tulajdonképpen az index ezért is tette ki, hogy egy jót nevessünk rajtatok. :))))))))))))))))

lorantka_a_gall 2011.04.11. 14:21:30

@devuscka: Együttműködést úgy értettem, hogy 1, akivel értelmesen lehet beszélni, azzal a teljes politikai spektrumból együtt lehet működni egy-egy ügyben. 2, A szakmai szervezetekkel, mint pl az orvosi rendelő felújítását nem a belsőépítésszel fogom megbeszélni, hanem az orvossal, aki ott dolgozik. 3, Együttműködés, mint "nem parancskiadás", hanem közös gondolkodás után való cselekvés.

@TuRuL_2k2: Igen, azt hiszem, ez a választóvonal aközött, hogy egy politikus dolgozik vagy sem: "lelkiismeret".

@Tower13: Ez lenne a felelősség témaköre. (kiragadott példa:) ha egy politikus kárt okoz az önkormányzatnak (a közösségnek) a döntésével (pl részvényvásárlás/ingatlaneladás/megbízás, utána az értékelhetetlen "munka" átvétele-elfogadása), akkor hivatalból de minimum feljelentésre "műhibapert" lehetne ellene indítani. Komoly büntetési tételekkel és kilátásokkal. Szerintem így lenne korrekt.
Továbbá a visszahívhatóság is komoly visszatartó/motiváló erő lehetne.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 14:22:49

@Gogol: És még kérdezed????? Van egy cikk, ahhoz kéne hozzászólni, nem pedig monomániásan trollkodni.

[csendben szomorkodik, mert az előbb nem írta le ötvenszer, hogy orbanviktor.hu, oda a szocialista haza??]

Gogol 2011.04.11. 14:24:05

@politicus: Juj, arcpirító a stílusod. Nem muszáj nekünk beszélgetni, igaz-e?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 14:24:41

@Gogol: Ne tessék a hangnemen fennakadni, hanem tessék értelmesen hozzászólni.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.04.11. 14:25:48

@Gogol: az is elgondolkodtató hogy a nemzeti együttműködés kormánya regnálása óta látom én a királyi tévén azt a kevéssé tehetségesnek tűnő, szimpla Magyar Nemzet szerű kérdéseket feltevő jelen posztot is jegyző fiatalembert. Biztosan úgy van jól, hogy az online sajtót ne a sokkal kevéssé olvasott index, origó, esetleg hvg.hu képviselje, hanem a mandiner. Persze nem lenne baj ha nem egyoldalúan kérdezne. De sajnos igen,. Ezeknek fényében védelmezni Lázárt, majd egy másik kollégával megvédetni magunkat, az fura. Nem?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 14:25:50

@Gogol: a te stílusod arcpirító, nem tűnik fel? Egyébként érvek, magvas gondolatok a fenti cikkhez?
Nem muszáj ám feleslegesen ide járni. Dolgozni is lehet...

riverman 2011.04.11. 14:26:16

A kormányzati inkompetencia a meg nem engedhető legnagyobb luxus.

Gogol 2011.04.11. 14:26:44

@politicus: Yes, sir, yes! Na, azért valld be, hogy kicsit téged is idegesít a hiteltelen kollegád. Rögtön ugrassz. Annyiszor írom be róla, hogy egy Orbán bérenc, ahányszor akarom. Ha idegesít, szűrd ki.

Bloodscalp 2011.04.11. 14:27:28

@politicus: tanár,orvos,rendőr ez mind hívatás. meg vannak becsülve?nem...a tanár fogadjon otthon diákot magánórára, az orvost tegye el a borítékot, a rendőr meg jelentse be ha másodállást vállal...mind 100e környéki fizuval.

Akkor amikor a legtöbb "politikusnak" élből van megélhetése, és erre még szerezz pár 1-2-3 köztisztséget plusz járandóságok, és igen...a végzett munkájuk minőségéről ne is beszéljünk:)

Gogol 2011.04.11. 14:27:43

@politicus: Ezek milyen dumák? Te sértegesz folyton érvek nélkül. Ejj!

2011.04.11. 14:28:43

@politicus
"Finoman, vagy kevésbé finoman, de csúsztatsz. Nem arról volt szó, hogy itt bármiféle érdemi kritika (tisztelet a kivételnek) elhangzott volna, hanem a durván személyeskedő prolinépség tette/teszi itt tiszteletét."

nocsak, nem is tudtam, hogy a mandi törzstagjai pardon szóval törzsolvasói prolik. Pedig a felmérések nem ezt mutatták :):):) Csak nem tudom azt se, mi is a proli? :):) Azok, akik gyártósorok mellett állva valamit termelnek? Vagy mondjuk a számítógép előtt görnyedő informatikusok? Tesco eladók?(na, azok nem nagyon kommentelnek itt az tuti). Szal mindenki proli, aki nem ért egyet a fidesszel, kábé? Esterházy proli? No mindegy, de nem a vastagbőrék nyomatnak olyan szövegeket, mint a fideszes politikusok. És kurvára alig vannak jelen az alkoholmányozáson(hja kérem, ki kell használni munkaidőben az előttem lévő erőművet - lehet nézni élőben közvetítést, jobban esik a munka, ha az ember k...anyázhatja őket)

Amit meg Turul ír igaz, én x esetben leírtam, hogy a politikusokat meg kell fizetni, de akkor kell követelni is. Persze azemberek 2/3-a ezt elutasítaná. Méghogy többet, hööö. De akkor esetleg lenne egyszer egy fizikus vagy matematikus is miniszterelnök, aki tud számolni, és a realitás talaján áll. Persze, a fizikusokat is leváltják egyszer, pedig nem is csinálja egyikük olyan rosszul. Mellesleg demagógiáról beszélni mandineres posztban(tudván hova húztok), hát nem kicsit skizó :):):):) De Gyurcsány meg lett védve, ez igen különleges zamatot ad a cikknek :):):)

Samott 2011.04.11. 14:29:49

@politicus: "Csak leírtam, hogy politikusnak lenni munka." - A pancelszekrenyt feltorni is munka... a kozos bennuk, hogy mindkettovel gazemberek foglalkoznak. Es egyik tevekenysegre se tekintunk igazi munkakent. :)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 14:31:55

@Gogol: Te mit vártál? Miután minden mandiner-poszt alá az orbanviktor.hu-val provokálsz. Mindegy melyik poszt, miről szól, te csak a monomániáddal tördeled szét a posztokat, miközben erre külön topic is volt/van.
És, amikor érveket vár el vki, akkor még van képed visszakérdezni, hogy neked miért is kellene érvelned!!

Talán gondolkozzál már el ezen! Még egyszer mondom, nem muszáj Mandinert olvasni, kommentelni meg még kevésbé.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.11. 14:33:32

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

Ugyan, Dajcstomi twitterei után végre ismét egy őszinte mondat egy politikus szájából :)

Gogol 2011.04.11. 14:34:21

@politicus: Csak Turul posztjaira reagálok így, szeretném, ha megtalálná a helyét valamilyen egyértelműen fideszes fórumon. Jobb lenne neki is.Nem tetszik, hogy álkritizál. On the other hand én nem sértegettelek, te viszont személyeskedsz, sértegetsz, idegeskedsz, elvárnék egy mea culpát.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.04.11. 14:36:08

"Aztán ott van a felelősség és a nyilvánosság is, mint szempont. Míg ha egy nagyvállalat egyik igazgatója hibázik nagyot, azért csak felettesei, vagy legfeljebb a vállalat részvényesei veszik őt elő, addig egy politikust a helyi vagy az országos sajtó, a felelősség terhével. Ha a Microsoft Magyarország igazgatója rontott el valamit, azt nem fogja tudni az utcájában mindenki. Ha a polgármester, azt igen."

Ott cseszed el, hogy a nagyvállalatok azért NAGYVÁLLALATOK, mert valamit hosszútávon jól csináltak. A versenyszférában! És ha az igazgatóbácsit túl sokszor kell elővenni, annak vannak következményei a SZÁMÁRA nézve. Ki nem szarja le,hogy nem tudok arról mennyi részvényét bukta.

A kedves politikusunk pedig magyarázkodik egy sort, belevizel a számba, és azt mondja Ice Tea.
Esetleg ha nagyon kellemetlenkedik úgy jár mint Deutsch Tomika, vagy Morvai a kedvenc feministám.
Kiküldik Brüsszelbe hülyeségeket beszélni jó pénzért.

Nem kéne összemosni a szellemi munkát a fizikaival.
Ekkora rohadt nagy csúsztatást miszerint:
"Helyes lenne-e megélhetési könyvtárosnak nevezni azt, aki semmilyen munkát nem végzett a könyvespolcoktól távol?"
már nagyon rég nem olvastam.
És ismét idézem Bedét, hátha átmegy az üzenet:

"Ha a kedves olvasónak vannak 20 éves ismerősei, ne adj’ isten maga is volt 20 éves, gondoljon bele ebbe alaposan: egy fiatal, aki politikus akart lenni."

Jack Torrance 2011.04.11. 14:36:36

Egyre szarabb a Mandiner...

Gogol 2011.04.11. 14:37:11

@politicus: Hahah pont úgy fogalmazol, mint aki szórakozik.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 14:37:56

@Gogol: Ez egy egyértelműen fideszes fórum, minden kommer megmondhassa, itt már nem is írhat Turul?

Nicsak, ezt is elő teccik írni?

[orbanviktor.hu, orbanviktor.hu, orbanviktor.hu]

Gogol 2011.04.11. 14:38:10

@politicus: Az ötödik pecsétben van ez a mondat, hogy nem akkor van a baj, ha másnak hazudsz, hanem ha magadnak. Na. Ezt kapd ki.

2011.04.11. 14:38:50

@Gogol:
turul a főszerki, szal ez kicsit érdekes vóna :) +hát ez fideszes oldal :):)

Viktus 2011.04.11. 14:39:49

@spandex enormity:

Na igen , majd kiderül mi lesz abból ...

Gogol 2011.04.11. 14:41:20

@politicus: "Nicsak, ezt is elő teccik írni?" Te paranoiás vagy? Nem akarok előírni semmit, csak kommentelek. Neked általában előírják a dolgokat? Miért erre gyanakszol izibe?

Gogol 2011.04.11. 14:43:14

@Belpo: Ez fideszes oldal? Azt hittem objektív jobbos fiatalok csapata. Tévedtem?

budai zöld 2011.04.11. 14:43:42

1. Főszabály: amiért a piac fizet, az munkaszerű. A piac alatt a valódi versenyszférát értem, nem párt- és államközeli kapcsolati kontraszelekció által vezérelt árnyékgazdaságot.

2. Állami szférában is lehet valódi munkát végezni, és valódi karriert befutni. Minisztériumban, önkormányzatban, nemzeti bankban, stb.

3. Na jó, kisvárosi polgármester személyi titkárából is lehet valódi munkával pár év alatt országos vezető politikus.

De azért ismerjük el, hogy
- a karriereket mozgató tényezők átláthatósága az 1. szférától a 3. felé haladva erőteljesen csökken
- bárhol is csinál valaki komoly karriert, magának árt, ha arrogánsan kommunikál (azokkal szemben, akiktől a karrierje függ)

Én éppen Lázár János éretlen kommunikációja miatt gondolom azt, hogy olyan környezetben, ahol az előrejutás valódi érdemektől függ, ő még nem lett volna kész az ilyen magasra jutásra, finoman szólva.

Az viszont, hogy a plébános nem dolgozik, természetesen populista demagóg ordas baromság.

Gogol 2011.04.11. 14:45:13

@politicus: Ez egy egyértelműen fideszes fórum?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 14:45:55

@Gogol: Trollkodsz, nem kommentelsz, ami nagy különbség. Az orbanviktor.hu-n szeretne dolgozni egyébként? Szólhatók néhány jó szót az érdekedben..

Bloodscalp 2011.04.11. 14:46:07

@politicus: ez nem poszt:) ez egy reklám a politikáról:)
(fizetett e?:) most komolyan...a sajtó vonjon felelősségre?ami a politika (és holdudvara) kezében van?

Gogol 2011.04.11. 14:46:34

@politicus: Trollkodás: sértegetés. Nem sértegettelek, te sértegettél. Te trollkodsz.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 14:47:55

@Gogol: Most kérek bocsánatot, mert többet írtam egy mondatnál Neked, ami, belátom, súlyos hiba volt. Csak az a baj, hogy félmondatban nem lehet fogalmazni, így újra bemásolom, amit írtam, továbbra is kisbetűvel, de figyelve a magyar nyelvtan alapvető szabályaira.

"Ez egy egyértelműen fideszes fórum, minden kommer megmondhassa."

Tényleg nincs időm a mondatot a számodra elemezni, kérlek, ne várd ezt el tőlem. Köszönöm.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.11. 14:49:34

@Gogol: zéró érdemi hozzászólás=nettó trollkodás. Most mennem kell.

Bartolomeo Mazzini 2011.04.11. 14:50:04

tessék VéleményVezért olvasni, ők tényleg jobbosok, de tárgyszerűek, elfogulatlanok, és főleg le merik írni a véleményüket. Korábban én is sokat olvastam a Mandinert, de az utóbbi hónapokban már meg sem nyitom. Pontosan azért, mert minden jó értelemben vett ellenzékiség hiányzik belőle. A Fidesz vét hibákat, amiket nem felnagyítani kell, hanem objektíven tárgyalni. Pontosan ezt teszi a VéleményVezér, és pontosan erre alkalmatlan a Mandiner. A maszop-szadesz kritikából, legyen az bármilyen jogos, nem lehet megélne, főleg 2011 feléhez közeledve. Ez a nagy helyzet. DE engedjétek meg, hogy egy témát ajánljak. Nagyon érdekel a VEKE esete. Korábban imádtam őket, de most, hogy a Vitézy Dávid budapesti közlekedési főnök lett, teljesen eltűntek. Pedig a buszok most is koszosak, sőt, még késnek is. Na ez a függetlenség ártatlansága :)

Gogol 2011.04.11. 14:50:12

@politicus: Oké. Azt hittem a jobboldali mandineres fiatalok jobbak a fidesznél. Tévedtem. Téma lezárva. Ez egy fideszes oldal. Vettem. Kár.
üdv

Viktus 2011.04.11. 14:52:16

Most is keményen dolgoznak a nagy házban :D megy háttérzajnak nem is tudom ezt a sok munkát hogy lehet elbírni. ... elég lenne a szavazásnál Lázár Jani mondaná NEM :D nem kellene végigvárni míg a teljes frakció végig nemezik ...

Inquisitor 2011.04.11. 14:53:16

@politicus:
Szerintem egyikőnk óriási tévedésben van. Arról szerintem kevesen ejtettek szót, hogy a politika munka-e vagy sem. Nyilvánvalóan az, illetve nyilvánvaló, hogy egy politikus dönthet úgy, hogy dolgozik, és hivatásává teszi az állását. A kommentelők problémája inkább az, hogy kevés politikus teszi ezt, és sokan nem munka jellegű pénzszerzésre használják a munkaidejüket. Ahogy Te is írtad, rengetegen dolgoznak azok mögött, akiket a plebsz politikusnak tekint, és közülük igen sokan ezeknek a munkáját felhasználva lebegnek a felszínen, de ők effektíve minimális munkát végeznek.

Sajnos, mivel az eddigi foglalkoztatottságaim igen közel tartottak a tűzhöz, valamit több ismerősöm is van, aki közvetlenül dolgozik a kifogásolt munkamorállal rendelkező politikusok közül valamelyik mellett, így eléggé pontosan tudom, mennyit melózik egyik-másik kiemelt politikus.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.11. 14:54:08

@budai zöld:

A plébános a plébánosi fizujából tette össze az 1milliót?
Ha igen, csak gratulálni tudok, nagyon ügyes!

Viktus 2011.04.11. 14:55:19

@zero:

Mondjuk azt v.mi kitüntetéshez kapta vagy mi ... azt ajánlotta fel azzal semmi baj. Egye-fene bejönne a lottó ötös én is adnék bele :P

Kivlov 2011.04.11. 15:00:54

"Akik életükben egy percet sem dolgoztak"

Kb a C-k 90%-a. Ezért kéne azonnal lenullázni az összes segélyüket. Ami marad támogatás azt vagy adóból leírhatóvá tenni vagy "természetbeni támogatásként" adni...

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2011.04.11. 15:01:16

Biztosan van olyan önkormányzati, egyéni képviselő aki oda teszi magát,tisztelet nekik de... ugye most ,hogy csökkentették a számukat valakit ez negatívan érint, személyes érintettséget esetleg nem számítva?Na ugye.El lehet olvasni a jegyzőkönyveket, vannak meredek dolgok,pl. az ,hogy nem tudja miről szavazott majd a harmadik témánál eszébe jut az nem egyszeri eset...Volt olyan aki bevallottan a munkanélküli házastársa fizetésének szánta a képviselő tiszteletdíjat...hát most mi lesz vele, el kell mennie dolgozni?!Igen bazdmeg el.

egerészölyv 2011.04.11. 15:08:02

Sosem dolgozott életében:
Kiss Péter
Lendvai Ildikó
Kovács László
Horn Gyula
Lázár János
Zuschlag János
Vastagh Pál
Csehák Judit

Tudtok még?

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2011.04.11. 15:08:06

'addig egy politikust a helyi vagy az országos sajtó, a felelősség terhével'

Most komolyan, nem fájt ezt leírni? Nem létezik az a nagyságrendje a károkozásnak vagy az elmaradt bevételnek, ami miatt egy politikust büntetőjogi felelősségre lehet vonni. Megírja az újság? És? ÉS?

Nyilván az illető tudta mire készül, már akkor is, amikor valaki megvette, és azt is tudta, hogy meg fogja írni az újság, mégis, valószínűleg engem jobban zavar az, hogy ilyen hülyeségekről álmodoztok, mint a korrupt politikusokat az újságcikkek.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.04.11. 15:09:02

@politicus: bocs, de szerintem többet ártasz az oldalnak + blognak, mint a posztok mostanában. Érdemes? Szerintem nem az a baj hogy valakinek más a véleménye, hanem hogy hogyan áll azokhoz akik nem értenek vele egyet. A poszt ezzel árt többet a kormánynak, te pedig a blognak. Ez a véleményem.

Viktus 2011.04.11. 15:10:37

@egerészölyv:

Jah még van pár száz ... inkább azokat lehetne röviden felsorolni akik dolgoztak, és nem számítanak a baráti megrendeléses vállalkozások ...

Goompah 2011.04.11. 15:11:32

"Aztán ott van a felelősség és a nyilvánosság is, mint szempont. Míg ha egy nagyvállalat egyik igazgatója hibázik nagyot, azért csak felettesei, vagy legfeljebb a vállalat részvényesei veszik őt elő, addig egy politikust a helyi vagy az országos sajtó, a felelősség terhével."

Biztos mások is leírták már, de én valahogy nem látom, hogy a politikusok bármiképpen felelnének a tetteikért.

Abban egyetértek, hogy ha egy állami nagyvállalat igazgatója hibázik, akkor akkor azt nagyjából senki nem tudja meg, legjobb példa erre a BKV mostani vezérigazgatója, aki már több nagyvállalat élén bizonyította be alkalmatlanságát.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.04.11. 15:11:47

@egerészölyv: Orbán, Dajcstomi, Szíj ártó..., Répássy (igaz ő ügyvédjelöltként dolgozott azért...) de a Fidesz alapítói közül szinte mindenki..miért?

páppi 2011.04.11. 15:12:59

Ez aztán az abszurd ember..

Lázár pont azzal védekezett, hogy ő nem a szegényekről beszélt hanem a MEGÉLHETÉSI POLITIKUSOKRÓL. Tehát negatív színben tüntette fel azt az életformát.

Megélhetési politikus az aki a politizáláson kívül nem ért semmihez és nem dolgozik semmit.

Erre jön a nyilvánvaló fricska, (hvg, vastagb., hírsz.) és mindenki részéről, hogy Lázár se dolgozott egy másodpercet sem máshol csak a politikában TEHÁT Ő IS MEGÉLHETÉSI POLITIKUS...

vicc az egész
főleg erről filozofálni, hogy munkának tartjuk e. Innentől semmi értelme. Egyébként igaza volt múltkor csak épp nem Magyarországon kellett volna mondania, meg nem egy politikusnak és főleg nem egy olyannak aki más munkát még nem végzett.

Analfa Béla 2011.04.11. 15:14:47

Ha munka lenne, akkor munkabért kapnának érte, és vonatkozna rá a 98%-os különadó! :D

mixtura.pectoralis 2011.04.11. 15:16:55

"Egyrészt egy, a munkáját lelkiismeretesen végző politikusnak simán összejön a heti 60-70 munkaóra"

Itt bukott az egész logika!

pákozdy 2011.04.11. 15:19:55

Ha azt mondják, hogy a politikus (tisztelet a kivételnek) nem dolgozik, akkor azért abban van valami.... magyarul: a cikk elfogult, szar.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.04.11. 15:22:15

@Goompah: Fentebb szinte ugyanezt írtam. Elég nagy csúsztatások vannak a postban.

egerészölyv 2011.04.11. 15:25:37

Van egy ilyen harcmodor is. Hogy a politikai elitet mint olyant gyalázzuk. Ez megalapozza a gyalázkodó hitelét, tekintélyét, népszerűségét, és növeli a szavazáskor otthon maradók táborát, amitől a gyalázkodó a saját pártja előnyét reméli. Ezt a magatartást vette fel pl. a Heti Hetes.

tééényleg? 2011.04.11. 15:25:47

Ez is kellően egyoldalú cikk volt. Szegény politikus a speciális munkajogi státuszával (!?), számla nélkül kapja a költségtérítést (vagy kapta X évig), a szabályok nagy része rájuk nem is vonatkozik, szabadon flangálhatnak lézerblokkolóval, ami jár a szolgálati kocsihoz és fogadják a lobbi ajándékokat munkaidőben, hiszen erről szól a munkájuk.
Arról nem is beszélve, hogy a kirakati figura Lázár, Szíjártó és néhány magas rangú vezető politikus mellett hány "bukott" vagy "támadott" politikust tud bárki is megnevezni??? Na ne kezdjük már el sajnálni szegényeket! A kistelepülések polgármestereitől felfelé semmi más nem vezeti őket csak a megélhetés. Látott már valaki csóró politikust? Persze nem a vagyonnyilatkozatukra gondolok, amit minden évben az ember arcába nyomnak a lehető legpofátlanabb módon, minden retorzió nélkül...

efhábé 2011.04.11. 15:26:27

Azt, hogy a képviselők nem dolgoznak, nem a zemberek állítják, hanem maga a magasságos hivatal, ráadásul kettő is:

Az Országgyűlés Hivatala és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közös közleménye szerint az országgyűlési képviselők nem állnak sem munka-, sem foglalkoztatási jogviszonyban.

Én hiszek nekik...

egerészölyv 2011.04.11. 15:28:52

@efhábé: így aztán rájuk zuttyan a készülő Alkotmánynak az a tervbe vett paragrafusa, hogy kötelező dolgozni.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.04.11. 15:38:30

ez eddig a legrosszabb cikk, amit itt olvastam.
értem én, hogy fidesz-páholy, de azért ez már a demagógia határát súrolja...

felelősség? vicc... mi lett pl. Kerényi Jánossal? azzal a politikussal akit dohányzáson kaptak tiltott helyen, majd a nép pofájába is hazudott? biztos kapott egy kis dá-dát!

blah 2011.04.11. 15:48:55

A blog alapvetően félremagyaráz valamit illetve nem érti miért is alakult ki ez a mondás. A politikusok persze, hogy dolgoznak mert nem szórakozással töltik az időt. DE! Azt mindenki meg tudja ítélni, hogy mennyire hasznos az a munka amit a politikusok végeznek. A teljesítményhez képest pedig eléggé túl vannak javadalmazva. Hogy ezzel az ostobán félremagyarázott hasonlatukkal éljek: a cégvezért (és minden más vezető vagy nem vezető beosztású embert) picsánrúgják ha elbasz valamit, a politikus meg kimagyarázza, ráfogja másra. Balhét nem visz el, max nem szavazzák be újra (ami általában nem egyéni teljesítmény függő kis hazánkban). Ez a nagy különbség.

Bolygo_Hollandi 2011.04.11. 15:50:12

Elfogadom, hogy a politikusság munka, ha valaki komolyan veszi. Ismerek olyat is. Ahogy a miniszterség is szolgálat, a szó eredeti és áhított értelmében is.

Amit viszont nem fogadok el:
- a pökhendiség és arrogancia,
- a fizetésen felül elvárt és megkapott egyéb juttatások,
- a vélt tévedhetetlenség és támadhatatlanság.

Bloodscalp 2011.04.11. 16:04:38

@politicus: östenem..nem fogod fel hogy pártállástól függetlenül van itt szó politikusról...?lázár került elő, mert olyan barom hogy még büszkén hangoztatja is hogy lenyúlja a közpénzt.

Az elszámoltathatóság külön dolog. Mint a visszahívás. mindenkire vonatkozna. Nyakóék pénze is érdekelne igen...és mit mondana?ugyanazt mint lázár..útiköltségre ment el

873ujr3rk 2011.04.11. 16:16:03

Politikus meg munka ? Ez egészen lol.

Egyébként egészen egyszerűen hihetővé lehetne tenni, hogy dolgoznak:

Tegyenek minden közpénzt elektronikussá, legyen nyilvánosan követhető merre vándorol, tudjam már például mondjuk egy útfelújitásért kifizetett zsák hogyan vándorol tovább.

Mekkora fosás hömbölgés lenne ha ez bekerülne az alkotmányba(megalol). Azonnal titkossá válna még a szalvétabeszerzés is.

betyár (törölt) 2011.04.11. 16:27:17

@xkolbászx:

eztet írtam volna? nem. azt kérdeztem, hogy mirét gondolod, hogy egy újságírónak függetlennek kellene lennie? mért lenne az? ezt a botorságot a ballib. média gerjesztette és terjeszti: Az ő olvasatukban ők minden esetben függetlenek, arról igazán nem tehetnek, hogy függetlenként mindig azt kell látniuk, hogy a ballibbantaknak van igazuk, sőt, ők az IGAZAK, a jobboldal pedig mindig elbukik a függetlenek általi megmérettetésen - tiszta görög sorstragédia. ebbe az utcába ezért ostobaság belesétálni - most nem ez a táncrend legalább még három évig:).
tanulság: nincs és nem is kell független újságírás. legyen pártos, bár ez nem azt jelenti feltétlenül, hogy egy adott politikai párt mellett elkötelezett.

histar007 2011.04.11. 16:32:01

Bármi olyan feladat, amit az ember önszántából nem végezne, az munka. Valószínű a politikus is ember, és neki sem fűlik mindenhez a foga. A szereplést is meg lehet unni, főleg ha az ember inkább mást csinálna.

Szerintem munkának munka, és aki rendesen végzi, az a fizetését is megérdemli.

ősirománszokás 2011.04.11. 16:32:58

Én speciel a választhatóságot 10 év munkatapasztalathoz kötném. És igen a közszférában is lehet hasznos valaki és teremthet értéket, de a hangsúly ezen kéne legyen. Kérdezem én, a mai magyar élvonalbeli politikusok melyike milyen értékteremtésről tud számot adni? És nem az eladósítás (akár kormányzati akár önkormányzati szinten) nem az, mert a pénz elköltéséhez (legalábbis ilyen szinten) nem kell sok ész. Az előteremtéséhez annál inkább. Szerintetek kedves Mandiner, milyen az amikor egy életében iparágat/szakmát nem látott politikus szabályoz/tárgyal mondjuk egy bankkal vagy egy áramszolgáltatóval? Megmondom milyen; aránytalan mert előbbinek segédfogalma nincs hozzá, utóbbi meg jól képzett és a szakmájában sikeres. Aztán meglepődünk hogy rossz a szabályozás meg a szemét multik túl jól élnek, meg a beruházások zöme eszetlen és még sorolhatnám. Nincs ezzel baj, lehet kontraszelektív módon idiótákat választani a parlamentbe, csak akkor ne akarjunk hatékony jól működő államot és végső soron ne akarjunk jól élni. Mert ugyan ezek a "szakemberek" honnan tudnák hogy mi a hatékonyság? Erősen izzadtságszagú a poszt.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.04.11. 16:51:31

"egy politikust a helyi vagy az országos sajtó, a felelősség terhével" (t.i. ha hibázik)

Én roppant módon értékelem a tartalomgazdag abszurd humort. Ez 10 pont.

Van egy környezetvédelmi miniszter. Kinevez egy területi felügyelőt. Ez a felügyelő mindent rendben talál egy vörösiszap-tározónál. A tározó gátja átszakad.

A kár felbecsülhetetlen: anyagi vonzata a kármentesítésnek óriási, EMBEREK HALNAK MEG, sok sérült, közvetett anyagi kár is kiemelkedően nagy (új falu épül, talajcsere, stb.).

Tessék mondani, Illés Zoltán vagy bármelyik apparátcsik miféle felelősséget vállalt az ügyben?

A szabvány szerint:
"egy-két személy halála vagy tömeges sérülések" => "súlyos bizalomvesztés, a tárca felső vezetésén belül személyi konzekvenciák"

Történt bármi efféle? LÓFASZT!

Szóval ennyit a politikusok felelősségvállalásáról, de ez kiragadott példa.

Mi is volt az augusztus 20.-i vihar következménye? Melyik politikus bukott? Egyik se! Az OMSZ ügyeletese lett a felelős, aki egyébként kiadta a riasztást!

becketman · http://putritours.blog.hu 2011.04.11. 16:51:42

A poszt írójának igaza van. Ez is egy munka. Az ugyan egy kicsit fura, ha egy politikus úgy hoz törvényt szakpolitikákban, hogy az adott szakmában nincs munkatapasztalata (szerintem ez lehet a félremagyarázás oka) - de egyefene.

De a Lázár attól még egy pöcs.

parlamentarista 2011.04.11. 16:55:00

szakmunkához szaktudás, szakismeret kell. a magyar szakpolitikus közéletben alig van. hülyebölcsész annál inkább.

parlamentarista 2011.04.11. 16:56:01

ööö. a magyar közéletben szakpolitikus alig van. :-)

Kabbe (törölt) 2011.04.11. 16:56:56

a posztíró azt bizonygatja, hogy a politikusok is dolgoznk???

ok. haver:)) mennyit kapsz ezért, mennyiért barna a nyelved?:)

Jurganov 2011.04.11. 16:58:12

@TuRuL_2k2: te tuti szívtál valamit. a cikk is egy vicc, de a hozzáállásod, az igen. kérlek, ha majd felszáradtál, írj már egy listát azokról a politikusokról akik LELKIISMERETESEN,A KÖZÖSSÉGET SZOLGÁLVA úgymond dolgoznak. emellé rakhatsz egy olyan listát is amelyben felsorolod lézerjani tetteit. az egy dolog, hogy csontig benyalsz neki (gondolom vmi kis zsebpénzért), de ne rugaszkodj már el ennyire a valóságtól. egy politikus dolgozik, tesz az országért. ebben igazad lehet. DE NEM ITT. itt a politikusok nem törődnek az országgal, csak magukkal-és még bele is sz*rnak a ventillátorba, és te ezt kenegeted magadra és próbálod ránk is. ha majd tudod bizonyítani amit állítasz akkor számítani fog a véleményed, de amíg olyan kaliberű ostobaságokat állítasz mint, hogy egy politikus dolgozik, meg lelkiismeretes, meg hasonlók addig inkább hallgass.

Jurganov 2011.04.11. 17:03:06

@politicus: te mennyit keresel ott? és mi az elvárás? dolgozhatok itthonról vagy be kell járnom? ellenőriznek-e a titkosszolgák? mennyi lenne a kezdőfizetésem?

gipsz1234 2011.04.11. 17:04:34

@egerészölyv: Miért csak MSZP-s politikusokat soroltál fel (Kivéve Lázár Jánost) ?

fonó 2011.04.11. 17:06:26

A vállalkozó csődbe mehet, ugrik minden vagyona, kockáztat, eredeti ötlettel meggazdagodhat. A politikus, Lézer közpénzből gazdagodik túl a fizetésén, HA ELADÓSITJA A VÁROSÁT AKKOR SINCS KOCKÁZATA!!!!!!!!!!!!!!

e-hajos 2011.04.11. 17:07:14

A versenyszférában, ha egy dolgozó hazudik a főnökének akkor páros labbal rúgják ki - azonnal.

Politikuséknál - ahol a főnök a választó - ez lassan már érdem lesz, de legalábbis elengedhetetlen része a munkájuknak.

(És akkor még nem beszéltem a lopásokról)

gipsz1234 2011.04.11. 17:07:34

Mondjuk azért az egy komoly munka volt amit kifli Barbi összehozott a magánnyugdíjak lenyúlása kapcsán.

fonó 2011.04.11. 17:09:48

Lázár egyetem óta közpénzből kaparj kurtáskodik, dzsentriként szereti a szuperkocsikat közpénzből!!! Állambácsi venné és tankolná sokan szeretnék, úgy könnyű.

Jurganov 2011.04.11. 17:15:47

@politicus:
1, ha valami úgy néz ki mint egy kacsa, úgy jár mint egy kacsa, úgy "beszél" mint egy kacsa, akkor az nagy valószinűség szerint egy kacsa, nem?
2, na neee. ez eléggé ráutaló magatartás, nem? vagy éppen csak véletlenül írtatok egymás mellé szavakat és így sikerült?

fonó 2011.04.11. 17:18:52

Sikeres az EU félév, elkerülnek mint a bűzös borzot de NINCS DUGÓ. Juhé

veny 2011.04.11. 17:19:10

A politikusé is csak egy szakma volna, ha ebben az országban az volna. Szóval alapálláson semmi baj vele, munkának tekintendő.

Ugyanakkor Lázár úr, a költségmentes költségtérítés és a közúti lézerágyúk galaktikus bajnoka azért bőven tett azért, hogy az "annyit is ér" beszólásakor legyen i a pont alá, és ne a szorgos munka szerény gyümölcse ugorjon be róla a pógárnak.

Szóval általánosítani jelen esetben is butaság, oda-vissza egyaránt, de a konkrét úriemberről nehéz rádióbarátan fogalmazni.

Pumakölyök 2011.04.11. 17:20:34

A politikus is dolgozik. Sőt, akár 60 órát egy héten. A probléma csupán annyi, hogy abból min. 50 a saját és ismerősei/családja boldogulása ügyében történik.

Jurganov 2011.04.11. 17:27:59

@Inquisitor: tényleg érdekel, hogy miféle munkát végez egy politikus? amennyiben kitalál valamit ( pl.: de jó lenne vadászni néhány védett állatra, szóval vadászhatóvá kell tenni) akkor kiadja az utasítást, hogy oldják meg. amennyiben szavazni kell akkor azt a gombot nyomja meg amire utasítják. vagyis?
vagy csak "elméletileg" nézzük? mert akkor valóban végez(het) munkát...

xkolbászx 2011.04.11. 17:34:04

te ákos. most hallom, hogy te meg a többi mandíneres is ott "tumblerezgettetek" naphosszat, amíg annyi alázást nem kaptatok, hogy muszáj volt vitorlát bontani.

ez így azért még kínosabb....

belenyomták az orrod a szarba, te meg szaros orral szónokolsz ezek után orbán viktor seggéből?

xkolbászx 2011.04.11. 17:35:34

@betyár: akkor te olvasgass pártos sajtót. itt van neked a seggnyaló mandíner rögtön. legyél boldog ezzel a szarral.

cukorrépa 2011.04.11. 17:40:07

a magyar politikus (de hasonlít Ny-Eu-s barátaira):

- arcátlanul lopja az állam, vagyis az adófizetők pénzét (költségtérítéssel, közbeszerzéssel, állami és pályázatok bizniszek lenyúlásával),

- ezt vehemensen tagadja ("mindent a jog betűje szerint tettem el"),

- kígyóképpel és aljasan, kitervelten, módszeresen hazudozik (a saját pártjában, az ellenzék felé és a szavazók felé is),

- hatalomra (és pénzre) vadászik és ezért feneket nyal és fenéknyalókat nevel,

- nárcisztikus majomként másoknál okosabbnak és ügyesebbnek tartja magát, ezért minden kritika lepereg róla ,

- és legritkábban kétévente megszavazza magának fizetésemelést a többi féreggel uniszónóban.

ezek után mi a halálért kell azt írni, hogy "jaj, szegény politikus, mennyit dolgozik" ??????? a posztoló vagy elképesztően hülye vagy teljesen vak.

xkolbászx 2011.04.11. 17:44:07

@cukorrépa: dehát nem az. egyszerűen a rendszer csicskája, aki ebből él.

Alfőmérnök 2011.04.11. 18:03:37

@betyár: Azért szerintem a Népszabó/Galamus meg aristo között van átmenet.

2011.04.11. 18:12:45

Ni, a Gyuszkó is:

hirszerzo.hu/belfold/20110411_budai_gyula_lakasa

mögdógozott érte, vazz. Úgy dolgozik az elszámoltatáson is, mint gép.

Bloodscalp 2011.04.11. 18:28:37

@cukorrépa: posztoló újságíró és főszerkesztő

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.11. 18:29:03

@xkolbászx:
Miért ez a hisztéria? A tumblrezős mondat önironikus (még ha sokan láthatóan magukra is vették), van ott oldala a Mandinernek és jó néhány mandineres munkatársunknak is, no meg én is szoktam tumblrezni, igaz, jóval kisebb intenzitással, mint amíg volt saját mikroblogom.

Bloodscalp 2011.04.11. 18:30:32

egy A betű lemaradt, a fene

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.11. 18:30:53

@xkolbászx:
Isten hozott. A független sajtó sokszor kevésbé jól viseli a sajátjával nem egyező véleményeket, nálunk viszont nyugodtan mondhatod a magadét.

Bloodscalp 2011.04.11. 18:36:07

@TuRuL_2k2: én is bátorítalak még mindig hogy áldozatkész elismert képviselőkkel/polgármesterekkel árassz el minket:)-itt nyugodtan mondhatod...téged idézve:)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.11. 19:04:15

@TuRuL_2k2:

Nem hiszem el, hogy komolyan gondolod ezt a posztot. Azt még el tudnám képzelni, hogy egy érettkádári tárca-stílusparódiát írtál, annak egész jó volna.

Először is: a politikus nem szakember (mert mihez is kellene értenie?!); a politikus egy sajátos státuszú polgár, akit a többi polgár speciális jogokkal és kötelességekkel ruház fel. Hogy miért (ruházzák fel), az tudjuk. "Politikusnak lenni" nem szaktudás, hanem képesség és méltóság kérdése. Innét nézve nyilvánvaló, hogy csak egy módon mérhető a politikus tevékenysége: a társadalom állapotán. Bármiféle más méricskélés, magyarázkodás csak ködölés. Dolgozik, nem dolgozik, szorgalmas, lusta, fiatal, öreg, tapasztalt, tapasztalatlan, képzett, képzetlen, jóképű, randa, mint az ördög, művelt, műveletlen, fegyelmezett, indulatos stb. --- sokadlagos szempontok. Nézd meg a társadalmat és véleményt alkothatsz a politikus minőségéről.

Másodszor: ezért a bekezdésért pedig --- ezért: "Nem vitatom, a politikai életben is akadnak bőven olyan szereplők, akik visszafogott képességeik mellett még csak különösebb szorgalomról sem tesznek tanúbizonyságot, egyetlen teljesítményük végtelen lojalitásuk, esetleg a politikai pozícióharc terén tanúsított gátlástalanságuk. De ha az válik általános értékítéletté, hogy a politika nem munka, akkor kik mennek majd politikusnak: azok, akiket zavar, ha ezt gondolják róluk, vagy azok, akiket nem?" --- a Schmidt hadnagy harminc fia és négy lánya Alapítvány a Kádárrendszer Demiurgoszai Nívódíjjal tüntet ki.

ü
bbjnick:-)

2011.04.11. 19:10:43

@cukorrépa: "nárcisztikus majomként másoknál okosabbnak és ügyesebbnek tartja magát, ezért minden kritika lepereg róla"

Ez inkább a saját magát übermensch értelmiséginek képzelő libsi bandára jellemző.

bonebear · http://cinca.blog.hu 2011.04.11. 19:11:21

Hm. Persze lehet munka a politikusé is, csak miért nem látszik az eredmény? Annyira azért nem vágja pofán őket a felelősség és a következmények. Egyik sem került még szó szerint utcára azért, mert nem választották meg újra. Ennél a reálgazdaság egy hangyányit keményebb.

Amiből tehát hiány van, az az _érdemi_ politikusi munka. A szómenés a médiában, a semmi ragozása üléseken nem tartozik ide, sem a megnyitók, védnökségek, stb.. A jó döntések tartoznának ide, azokból kéne több, amúgy is az a _fő_ feladatuk.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.11. 19:13:00

@ucsacsu:

Egyetértek: csak a társadalom állapota minősítheti a politikus munkáját, a többi csak duma.

ü
bbjnick

moncayo 2011.04.11. 19:20:42

Lássunk 2 példát:
1./Deutch Tomi.
Ha valaki azt meri állitani, hogy ez az ember életében akár 1 Ft. fizikai/szellemei értéket megtermelt, másképpen fogalmazva, akár az életében elfogyasztott egyetlen kalória előállitasi költségét megetermelte, arra ki merem jelenteni, hogy hazudik.
2./Orbán Viktor. Ezerszer értelmesebb, mint Tompikánk, de árulja el valaki könyörgöm, hogy mihez ért? Miben van tapasztalata? Megszerzett bölcsessége.
3./Hogy ki ne hagyjuk az ellenzéket, az MSZP ifjú elnöke, ex miniszterelnök jelöltje dolgozott-e valaha, úgy, hogy értéket állít elő? Nagy legalább azt megtermeli, amit megeszik? Hát nem.

A magyar politikus olyan élősködő, aki buta (tisztelet a kivételnek), lusta, pofátlan, s vagy lopós vagy hatalommániás

S, hogy igazam van, elég csak az eredményre (életünkre) nézni.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.11. 19:22:29

Majd ha mind a 386 képviselő meg polgármester beír mindent a Google naptárba és ezt nyilvánossá teszi, akkor meg lesz az átláthatóság és mindenki láthatja, megvan-e a heti 60-70 munkaóra ....

Bloodscalp 2011.04.11. 19:23:27

@bbjnick: talán azt hiszi kollektív letargia törne az országra ha a teljes parlament menne a levesbe, beszéljünk arról hogy mostani garnitura nagyrészt még mindig öröklött az előző rendszerből?áh, az túl kényes

viktor134 2011.04.11. 19:23:50

egyszerű. nem munka.

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2011.04.11. 19:26:04

Mindegy, munkának tekintjük-e vagy sem, egy biztos: aki politikai pozícióba kerül, az megalapozza a jövőbeli gyarapodását. Olyan információkhoz jut, melyekhez átlagember nem, olyan kapcsolati háló veszi körül hamarosan, mely szintén nincs az emberek nagy részének, olyan dolgokba szólhat bele és hozhat döntéseket, amiért sokan sokat megtesznek, hogy az ő javukra alakuljon.
Egy barátom képviselő lett egy helyi testületben, majd a gazdasági bizottság vezetője.
Mesélte, hogy azóta hihetetlenül sok új "barátja" lett rövid idő alatt, olyan emberek keresik a társaságát, akik előtte nem is köszöntek neki.
És ezek a kapcsolati hálók aztán - részben mindenképpen - továbbra is fennmaradnak a politikusi pozícióból történt kilépés után is.
Ha megnézzük, milyen hihetetlen költségtérítéseket tudnak mondjuk az EU képviselők felvenni, miközben gyakorlatilag csak a saját pártvezetésük felé tartoznak beszámolni, az meg eleve mellettük áll, látható, hogy aki bekerül egy EU képviselői székbe, az akkor is élete végéig dőzsölhet eztán, ha csak a fülét piszkálja egész idő alatt, négy év elég akkor vagyon összehordására és olyan társasággal való összecimborálásra, ami után többé már nem is kellene semmit dolgozni.
De látván például Lézer János munkásságát, az elmúlt időszakot kivéve, mióta Orbán dobermanja lett, nem igazán tudott semmi jelentős hasznos és szakmailag jelentős tevékenységet felmutatni, ha csak nem számítjuk annak a rekordösszegű, bemondásra felvett költségtérítést és a városa szintén rekordméretű eladósodását.
Egy vállalati vezető, ha ilyen mértékben haszontalan és költséggeneráló, azért egy idő múlva repül, de a politikában ez nem szokás, legfelejebb kicsit elsüllyesztik valahová egy időre, vagy ha mégis kipaterolják, akkor lásd mint fent, továbbra is rendelkezésre áll az összes lehetőség, hogyan lehet majd kijárni dolgokat, megszerezni információkat, mert hacsak teljesen kegyvesztetté nem válik, "a mi kutyánk kölke" alapon továbbra is támogatni fogják.
Ennyit arról, munka-e a politika.
Ha valaki tényleg a köz javára csinálja, akkor az, de ilyen nincs, vagy csak elenyésző kisebbség és az is hamar megbukik.
A realitás sokkal inkább egy szűk érdekcsoport kiszolgálása, persze a közjó köntösébe bújtatva.

Van az a mondás, hogy aki hatalmat akar, annak szabadna a legkevésbé megkapnia.

ben2 2011.04.11. 19:29:01

@budai zöld:

"- bárhol is csinál valaki komoly karriert, magának árt, ha arrogánsan kommunikál (azokkal szemben, akiktől a karrierje függ)"

Itt bukik le, hogy sohasem dolgoztál a versenyszférában. Fogalmad sincs, hogy egyes vállalatvezetők milyen hihetetlenül penetráns hangnemet engednek meg maguknak az alkalmazottjaikkal szemben, sőt egyes helyeken a középvezetőkkel szemben egyenesen elvárás, hogy úgy bánjanak az alárendeltjeikkel, mint ha a seggükből húzták volna elő őket, különben a felső vezetőség "puhának" gondolja őket.
Egy politikus az ezrelékét sem meri megtenni annak az emberi aljasságnak, amit egy magánvállalat főnöke napi rendszerességgel művel, mert a politikus megszólalásainak nyoma van, az ellenfél kijátszhatja ellene és a nyilvánosságot érdekli. Ehhez képest egy vállalatvezető legfeljebb annyit mond, hogy "ha nem tetszik a stílusom, el lehet menni máshová". És a dolgozó az esetek 99%-ában nyel.
Ez a nagy magyar valóság, talán egyszer eljön az ideje, hogy egyszer Te is megtapasztalod.

Bartolomeo Mazzini 2011.04.11. 19:38:11

ennyi volt, lekerültetek az index címlapjáról. Most egy hétig megint csak ácsingózhattok utána. :) De egy hasonló hangvételű, témaválasztású cikkel még van esélyetek.
Különben a "prolizás" meg a "komcsizás" híven tükrözi a Mandiner "kozmológiáját". Sőt, a mai napon kiderült az is, hogy ez egy fideszes fórum. Ami rendben is van, csak akkor felejtsük az objektív, tényfeltáró és a kritikus jelzőket, amiket ezen fórum szerzői olyan szívesen aggatnak magukra. A mai poszt is bizonyítja, hogy a Piroslap szintjére süllyedtetek. A kormánnyal szemben semmilyen épeszű kritikát nem tudtok megfogalmazni, ami azt jelenti, hogy többségében egyet is értetek vele. Ez nagyon kellemetlen. Ezért is írtam, és bátorítok mindenkit, hogy olvasson VéleményVezért, ha értelmes jobboldali posztokat szeretne látni. A Mandiner különben is HetiVálasz2......

ben2 2011.04.11. 19:52:14

@bbjnick:

Ha a teljesítmény a lényeg, akkor az-e a nagyobb teljesítmény, amit a marketinges p..na végez, aki beadja a népnek, hogy az ő tejföle "20%-al több aktív aminosavat tartalmaz", vagy az a politikus, aki kimegy külföldre üzleti vacsorázgatni és nem mellesleg ledealeli egy gyár idetelepítését, amivel munkahelyek ezreit teremti meg?

devuscka 2011.04.11. 20:02:18

@ben2:
Sőt, kifejezetten 'ellenséges' munkahelyi légkör kialakítás az ajánlott, mert akkor könnyebb számon kérni és kirúgni is.

nemigazmá 2011.04.11. 20:06:40

Megélhetési blogger!!!

Ezt elszúrtad, a cikk förtelmes, remélem a szponzorok visszavonják a szerződést.
Szerinted félremagyarázni, színvonal alatti cikket írni munkának minősül?

14 hónappal ezelőtt nem írtad volna meg ezt a cikket, tudjuk miért.

Mr. Waszabi 2011.04.11. 20:26:25

Hát, magam is meglepve olvastam e posztot.
Az a jó, ha az ember az első benyomása szerint ír, mert az őszinte. Ha finomkodol, hát abból szoktak kisülni efféle baromságok.
A munka alkotótevékenység, amely valami hasznosat hoz létre. Aztán vannak munkák, amelyek nem hazsnosak, de muszáj valakinek elvégezni, iylen pl a hóhér vagy a smasszer vagy a kórboncnok. De ezeknél is a profizmus igénye alap, hamár öröme nincsen. Viszont Lazarus eddigi frakcióvezetőségéről inkább jut eszembe a fraktál, mint a munka. Az egész branccsal szemben a legfőbb kifogásom, különösen gazdasági megnyilvánulásaikkal szemben, hogy sosem dolgoztak, úgyértem az üzleti életben, így tapasztalataik sincsenek. Hogy a tökbe lehetnének hát kompetensek pénzügyi kérdésekben például? Sehogy, nyilván.
Bolond, aki egy zöldfülűtől profizmust, netán átgondoltságot vár.

Mr. Waszabi 2011.04.11. 20:30:30

:) A hosszászólásokból őgy látom, meg is van a következő kormányra való brigád, tán még az államtitkárságrokra is kitelik belőle:)
Indulunk 2014-ben? MOndjuk "Normális Emberek Mozgalma" =NEM.
Ha másra nem jó, legalább hülyét csinálunk a főállású naplopókból. Hm?

Dendrobatidae 2011.04.11. 20:46:20

Kínos "munka" (höhö) a tiéd Turul! Már megint Lázár védhetetlen faszságait kell kimosni. De tudod van egy szint, ami után nem a kimosandó páciens lesz tisztább, hanem a mosó lesz szaros. Ez az a szint. Ilyenkor jobb inkább kussolni. De te tudod. Végül is ezért fizetnek. Ezek szerint igaz a mondás, hogy van az a pénz... :)

2011.04.11. 20:58:12

Ugass Kutya (Moby Dick) :):):):)

Neked az élet gyerekjáték,
Te jó helyre születtél
Engem te leszarsz, észre se veszel,
Hozzád én már proli vagyok
Refr.:
Rázd a rongyot, csak rázd, rázd, rázd,
Verd a melled, csak verd, verd, verd
Hisz' mindened megvan,
Nem érhet holnap se baj!
Ugass kutya! Boldog így se vagy!
Ugass kutya! Boldog így se vagy!
A pénzed ugat, a kutyád beszél
És az autódról nem is beszéltem még.
Automata, szinte magától megy
De mindez tudod engem nem hat meg.
Refr.: Rázd a rongyot...
Nem vagy te boldog, mert eljön a kaszás,
Érted is eljön, eljön a halál.
Vegyél egy kriptát!
Többemeletes a hétvégi házad is,
Kacsalábon forog
Háziorvosod, bejárónőd van,
Kinyalják a segged is.
Refr.: Rázd a rongyot...

Totof 2011.04.11. 20:58:25

"Aztán ott van a felelősség és a nyilvánosság is, mint szempont. Míg ha egy nagyvállalat egyik igazgatója hibázik nagyot, azért csak felettesei, vagy legfeljebb a vállalat részvényesei veszik őt elő, addig egy politikust a helyi vagy az országos sajtó, a felelősség terhével. Ha a Microsoft Magyarország igazgatója rontott el valamit, azt nem fogja tudni az utcájában mindenki. Ha a polgármester, azt igen."
Látszik, hogy két dologról fingod nincs - munkáról meg felelősségről

webshopos 2011.04.11. 21:15:04

Szomorú számomra látni, hogy a volt kedvenc lapom, így beállt a kritika nélküli fidesz seggnyalásba. Ti nem ilyenek voltatok!

Tourist From An Other Space 2011.04.11. 21:29:24

ennyire éhes ez a turulgyerek...

budai zöld 2011.04.11. 21:36:15

@ben2:
" "- bárhol is csinál valaki komoly karriert, magának árt, ha arrogánsan kommunikál (azokkal szemben, akiktől a karrierje függ)"

Itt bukik le, hogy sohasem dolgoztál a versenyszférában. Fogalmad sincs, hogy egyes vállalatvezetők milyen hihetetlenül penetráns hangnemet engednek meg maguknak az alkalmazottjaikkal szemben"

Én arra céloztam, hogy a versenyszférában nyilván senki nem beszél úgy a főnökével vagy a tulajdonossal, akitől a karrierje függ, mint LJ a választóival, akiktől _elvben_ függ a karrierje.

Az, ha egy vezető lekezelően bánik a beosztottaival szerintem végzetes vezetői hiba, és minél keletebbre megyünk, annál gyakoribb, de ez most nem tartozik ide.

Eddig sose dolgoztam máshol, mint a versenyszférában, itthon is, meg több helyen külföldön is, de ez szintén nem tartozik ide.

fonó 2011.04.11. 22:18:21

Igen, munkáról és felelősségről fogalmuk sincs.
Dajcsfürtomi leendő miniszteri cimet kapott és megvárták mig megvédi a diplomáját. RÖHÖGSÉG.

fonó 2011.04.11. 22:23:24

Amikor Rogán- Varga bejelentette h a magánszektor azonnal emelje a fizukat amit az általuk elbaltázott 16%-os miatt szivtak a kiskeresetüek, ABBÓL LÁTSZOTT HOGY LÖVÉSÜK SINCS A VALÓS GAZDASÁGI FOLYAMATOKHOZ, a politikusként munkát kezdők nevetségesen tájékozatlanok.

fonó 2011.04.11. 22:28:55

Mandiner, nagyon meg kell szolgálni a narancs anyagi támogatását?!!!!!!!!!!?????????

üvöltő dervis 2011.04.11. 22:56:53

Azért ezt a cikk írója sem gondolja komolyan ugye.

Akkor idézem Lázár Jánostól azt, ami felháborít a politikus hozzáállásban. ez nem csak az ő sajátja és nem oldalfüggő.

"De ne felejtse el, hogy úgy könnyen spórol az ember, ha 18 milliós költségtérítése van. Úgy van miből spórolni. "

De ezt nem rakták helyre a kétharmaddal. Még mindig úgy gondolom, hogy egy pesti képviselőnek ne legyen már lakhatási támogatása Budapesten, saját budapesti lakással. Ne menjen bemondásra, igazolják már számlával.

Szóval itt már régóta nem Lázár Jánossal van a baj, hanem a kollektív hozzáállással...

cukorrépa 2011.04.12. 00:40:09

"Van az a mondás, hogy aki hatalmat akar, annak szabadna a legkevésbé megkapnia."

ezerszeresen igaz mifelénk. amúgy tényleg hihetetlen, hogy ezt a sz...mosdatást valaki bevállalja és úgy tesz, mintha őszintén tenné.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.12. 08:26:16

@Inquisitor: Igazából nem tudom miről beszélgetünk akkor, kedves Inkvizitor, ugyanis, ha felkúszom a cikk legelejére, akkor annak szokásos rendje szerint, van is egy címe: Akik életükben egy percet sem dolgoztak.
Akkor nem tudom, tulajdonképpen miről is vitáztok itt??

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.12. 08:29:06

@Bloodscalp: Hányszor tetted szóvá Nyakóék költségtérítését, csak úgy pártsemleges alapon kérdezem?

petdeutsch · http://skypesuli.hu/ 2011.04.12. 09:33:39

Elég kifejező karikatúra! :)

2011.04.12. 10:29:11

Tudod, a munka és munka között van különbség. Mert a semmittevés is lehet munka és a fizikai munka is annak tekinthető. Ez csupán nézőpont kérdése . Plusz, hogy miért fizetnek. A csigagerincű képviselőket, politikusokat nem azért, hogy lopjanak, csaljanak és hazudjanak. Vagy szerinted igen?

Ha már a fizikai munkát lenézed, megkérdezném, hogy vajon volt-e már kezedbe --mondjuk kalapács, ásó, kapa? Mert tudd, az értékteremtő munka az valódi és igazi munka. De egy politikusi semmittevés, távolbanézés, felhőszámolgatást én nem nevezném munkának. Ez csak fizetett és kártékony megélhetési jutalomállás.

Végül, ird már meg légy szives, hogy hány polgármester állitottak biróság elé, azért hogy tönkretette a városát, eladósitotta, és ellehetetlenitette a müködését? ( Esztergom, Hódmezővásárhely, Debrecen, Miskolc, Nyiregyháza, stb, stb)

Ja és még egy dolog. Tudd, akinek földje van, az nem paraszt, hanem földmüves, vagy gazdálkodó. Aki éppen fizikai munkát végez, mert csak igy tudja eltartani a családját, az pedig nem hülye! De vajon, minek nevezed azokat, akik pénz kapnak kapcsolataik révén--mindegy hogy minek nevezzük, pofapénznek, vagy pályázati pénznek! Mert ezek az emberek ezekből nem kaptak. És ti?

sirsteve 2011.04.12. 10:38:46

Valaki egyszer azt mondta:
"Az a különbség a politikus és az államférfi között, hogy a politikus csak a következő választásokra gondol, az államférfi pedig a következő nemzedékre."
Ennek fényében én azt látom, hogy politikussal bőséggel el vagyunk látva, ellenben államférfit nem igazán látok ebben az országban.

Inquisitor 2011.04.12. 13:34:02

@politicus:
Igen, látom, tényleg nem érted. Pedig viszonylag egyszerű, mivel a cikk nem csak a címet foglalja magába, vagy az első bekezdést. Ehhez képest Te azt hajtogatod, hogy a politika is munka, én meg azt, hogy bőven vannak olyan politikusok, akik nem dolgoznak. A kettő nem zárja ki egymást. A finomságokba pedig - gondolom a tapasztalataink ellenkező előjele okán - nem is érdemes belemennünk.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.12. 13:39:07

@Inquisitor: Csakhogy ez valóban két különböző dolog. Tudod olyan ez mint a kalapács. Ha a földön van vagy valaki a kezébe is veszi, attól az még kalapács marad.
Nyilván nincs vitánk abban, hogy számtalan politikus nem úgy dolgozik, ahogy kellene, de ettől még a politika (is) munkának számít.

Jurganov 2011.04.12. 15:23:29

@politicus: nincs is ezzel baj, csak ha már írtok egy ilyen cikket és te is próbálsz maszatolni, akkor nosza: kezd el te sorolni azokat a jelenlegi, magyar politikusokat akik sokat dolgoznak.
amennyiben viszont csak az a kérdés már, hogy a politika munka-e (a többiben ugye elvéreztetek) akkor csak az a kérdés, hogy teremt-e valami értéket egy politikus? szerintem nem. innentől kezdve nem végez munkát. parazita :)
@sirsteve: okos mondás.
@budai zöld: az a gond, hogy nem függ a karrierje tőlük. úgy beszél ahogy akar. a hülyék úgyis elhisznek mindent. lásd a mostani 2/3-ot :)
@waszabi: annyira nem erőltetném ezt, még ha lesz is választás kinek hiányzik a titkosszolgálat, az apeh meg a tek zaklatása, rendezvények szétverése, koncepciós perek. :)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.12. 15:27:57

@Jurganov: Olvass, olvass, olvass, mert aki nem olvas, úgy jár mint te, baromságokat beszél.
senkit nem fogok sorolni, mert egy percig nem beszéltem a politikusok által végzett munka minőségéről. A lényeget fentebb leírtam (Turul pedig a cikkben). Böngészgess.

Hogy is fogalmaztál tegnap a hápogó kacsával kapcsolatban?
Tehát akkor aki hülyeségeket ír, gondol és hülyén is viselkedik, az ugye hülye?

Jurganov 2011.04.12. 15:56:45

@politicus: elolvastam az összes kommentet. vagyis akkor az van, hogy a politikus dolgozik, megérdemli a fizetést, bár a munka minősége olyan, hogy valójában neki kellene fizetnie érte. vagyis munkát végez, de olyan minőségűt, hogy nem nevezhető munkának...végülis...
amúgy érdekes, hogy azonnal személyeskedsz.

bonobonohu · http://bono.hu 2011.04.12. 16:49:11

"a helyi vagy az országos sajtó, a felelősség terhével."

na hagyjuk ezt. volt már olyan magyar politikus, aki valaha valamiért vállalta a felelősséget és/vagy ténylegesen, valósan felelősségre vonták (nem, az ejnye-bejnye nem számít annak - bár ilyenről se hallottam)? :-P ne röhögtess. felelősség. magyarországon. a politikában. vicc.

bonobonohu · http://bono.hu 2011.04.12. 16:51:47

"De ha az válik általános értékítéletté, hogy a politika nem munka, akkor kik mennek majd politikusnak: azok, akiket zavar, ha ezt gondolják róluk, vagy azok, akiket nem?"

azok, akik eddig. akik k*rvára le se sz*rják. mintahogy azt se, hogy az utcájukban (országukban, európában, a világon...) mindenki tudja, hogy elb*sztak valamit (mit nem?)...

Bloodscalp 2011.04.12. 18:17:17

@politicus: mivel folyamatosan segget csinálsz a szádból, elmondom miért nem ordibálom mindenkinek hogy hülye mocskos kommunista. Az mszp egy leszerepelt párt. Nem most, nem 2006-ban, sokkal korábban. Minden tekintetben letéteményese az előző rendszer alapjainak. Vezetési stílusban, ars poeticában, hierarchiában -ha vannak ilyenek 20 év után is az mszmp-t tükrözi. neked valami perverz örömnél fogva akkor élvezet őket lekomcsizni? egyetlen esetben nem, ha karakterrombolást végez valaki politikai újságírás néven-megrendelésre. Az agyad nem veszi be hogy lehet szó x politikusról is ha lop száz milliót, a TE pártod ugyanúgy benne van a dologban. És ha imádsz kommentekben kutakodni nézd meg hogy ezt mondtam évekkel ez elött is. Meg fogsz lepödni a TE pártod ugyanolyan romlott szar mint az mszp. ugyanazokkal a kommunistákkal. nyafoghatsz ellene, bár gondolom szintén egy kényelmes állami munkahelyről teszed-ahogy ez a mandineren (fidesz által kreált bérmédia) szokás-ez nagyszerűen látszik hogy tegnap segget nyaltatok ma pedig fikáztok a szomszédban. szóval kedves kommunista politicus, kímélj meg a jövőben az ostoba véleményeiddel akkor,-ami kb abból áll:komcsi vagy,miért nem szidtad őket is?-ha esetleg válaszolnál, jelzem hogy nem fogom olvasni, nem érdemes. szavazni vagy jó, másra nem.

Mr. Waszabi 2011.04.12. 18:26:10

@Jurganov: vazze, gyáva népnek nincs hazája. Sose hallottad ezt a mondást még? Hát nézz körül, ezért van az, amit most láthatsz. Mert a kényelem, a semmiben való reménykedés vitt ide, a felelősség nem vállalása. A "majd lesz valahogy". Hát lett. Ez lett. Mindig az lesz, amit a nép megtesz vagy nem tesz meg magáért, sorsáért. Ezt viszont komolyan gondolom.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.13. 07:42:40

@Jurganov: Ne haragudj, de az én álláspontom világos. A politika is munka, szemben a piaci, kofa, stb. véleménnyel, mely szerint a politika a semmittevés, a léhűtés magasiskolája.
Az egy következő lépés, hogy valakinek a munkáját értékeljük (ebben egész biztosan nem fog eltérni a véleményünk nagyon), de ezzel már implicite azt is elfogadtuk, hogy a politika munka. Ezért írtam fentebb, hogy olvasd vissza, amiket magam, vagy akár Turul írt ebben a cikkben.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.13. 07:48:18

@Bloodscalp: Just for the record: Csak sikerült a két-három mondatos, ócska lózungokkal teletűzdelt kommentek helyett egy picivel hosszabbat kiküszködnöd magadból, ami nyilvánvalóan bizonyítja, hogy a tyúkszemedre léptem. :)
Évek óta jársz ide, a mostani véleményeddel szemben (az mszp leszerepelt párt) az előző kormány idején is a Fideszt kritizáltad, az MSZP-t az esetek 99%-ában nem. Hagyjuk egymás áltatását, meg az össze-vissza hazudozást. Te semmi olyat nem írtál, amelyre fentebb hivatkozol. Amúgy meglehetősen érdekes, hogy azt a Mandinert ekézed folyamatosan, amelynek szerkesztőségébe nem nyertél bebocsátást, pedig nagyon akartad...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2011.04.13. 09:58:50

@politicus: Az álláspontod világos, de téves. A politika a szó klasszikus értelmében nem munka.

Módom van megtenni az összehasonlítást, mert amellett, hogy egy rövid időt kivéve mindig főállásban dolgoztam, emellett az ötödik ciklusomat töltöm egy nagy önkormányzat képviselőjeként. Számos képviselőtársam "főállásnak" tekinti, hogy a városházán üldögél, de szó nincs arról, hogy bármit is jobban csinálnának nálam (sőt, rosszabbul, hiszen én 1994 óta mindig párt nélkül - bármilyen párttámogatás nélkül! - jutottam vissza újra és újra).

A politika a következő okoknál fogva nem igazi munka:

1/ Igen kevés kivétellel maga választhatja meg a politikus, hogy mikor "dolgozik" (kivéve: ülések).

2/ Ha mulaszt, senki se kéri számon.

3/ Sem az eredmény, sem a gondosság vonatkozásában nincs igazi és körülhatárolt elvárás vele szemben.

4/ Nincs főnöke (de a párt jóakarata persze szükséges, viszont ennek megléte esetén a választói vélemény a folytatás szempontjából érdektelen, mindenképpen bejuttatják!)

5/ Tényleges cselekvés és tényleges eredmények nem okvetlenül szükségeltetnek, ugyanakkor az olajozott dumaképesség egyedül is elég.

Számos érvet felsorolhatnék még. A dolog lényege az, hogy a politkikust azok a választók "bírálják el", akik rendkívül tájékozatlanok, megvezethetőek, a politikus "munkájáról" rengeteget hazudhat a valós lebukás veszélye nélkül, és egy tájékozatlan, az adott személlyel nem is törődő választó egyszerűen pártra szavaz (sajnos), mit sem törődve a személy alkalmatlanságával. Minél nagyobb a sarzsi, annál inkább így van ez. Egy kis faluban a tisztességtelen és ostoba embereket sokkal kevésbé választják meg, mint egy nagyobb helyen, ahol a tisztességtelenségüket és ostobaságukat kevesen ismerik (ha meg az ellenjelölt jön vele, akkor azt szimplán gyalázkodásként lehet lesöpörni).

A magyar politikában való részvétel tehát semmi esetre sem munka. Sajnos. Aki mást mond, nem mond igazat, vagy politikusok seggét próbálja fényesre nyalni.

kormányzó 2011.04.13. 16:11:51

Aki a mai ki/átbaszott Magyarországon politikust mer "mosdatni",az legfeljebb egy szárnyaló szarnyaló hintaló!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.05. 09:20:34

"a politikus nem dolgozik, politikusnak lenni nem munka. Ha a politikai pályája előtt valaki nem dolgozott máshol, akkor ő életében egy percet sem dolgozott. (A Vastagbőrön ráadásul Rédly Elemér plébános esetében is előkerült, hogy semennyit sem dolgozott az általa felajánlott egymillió forintért.)"

a munka az, aminek haszna van. aminek nincs haszna, az nem is munka csupán pótcselekvés.
pl. a parlamenti képviselők nem dolgoznak, mert a képviselők buta majmokként szavaznak, és büntetik őket ha "fegyelmezetlenként" másként nyomják a gombot, mint ahogy parancsolják a kutyáknak addig értelme nincs a képviseleti "demokráciánknak".
elég lenne ha arányaiban 10-12 db képviselő lenne. ugyanezt az eredményt kapnánk.

ha lesz eredménye a politikusok időtöltésének, ha az ország kifelé halad a gödörből, ami nem mostanában lesz, akkor lehet beszélni politikusi munkáról, addig nem, és most nem a polgármesterekről van szó, akik lehetnek dolgosak is.

amúgy engem is érdekelne, h miből van egy papnak felesleges egymilliója amúgy.
kkbk.blog.hu/2011/05/12/bogar_11

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.05. 09:22:28

@politicus: na mi van, mi van korruptkám,
a látens apologéta még mer írni? nem loptatok még eleget, kádergyerekek?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.05. 11:07:50

@Legelő Őse: eszembe jut egy mostani főnök egy nagy műszaki cégnél. nagyon korrekt az emberekkel és segít is a fizikai munkában. ő annak idején, mikor még kezdő volt, nem egyből rakták be főnöknek, hanem előtte minden kisebb melós poszton 1-2 évig dolgoznia kellett. de értitek: minden olyan poszton, ahol amúgy átlagos melósok dolgoznak, és csak ezek után lett nagyfőnök, olyan, aki nélkül megállna a termelés, ezért visszahozták még nyugdíja után is.

de a volt fidelitas elnök ezt úgyse érti meg, ha meg is érti, nem érdekli...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.05. 11:19:14

@csaba.l:

* egyszeregy Kívülről fújja az egyszeregyet.
* egyszer egy Egyszer egy az egy.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.05. 12:11:33

@Bartolomeo Mazzini: "tessék VéleményVezért olvasni, ők tényleg jobbosok"

ez azért szúrja a szememet, egyezzünk ki inkább döntetlenbe jó? legyen panyi a centrum.

azért a szombatblogos, konzervatóriumos ember ne legyen már jobboldali. és még az írásait nem is veséztük ki.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.05. 12:23:39

@Bloodscalp: jó ez a link :) vicces , ezt us turulék gondozzák: ez a poszti is ugyanilyen:

"Lázár János, a Fidesz frakcióvezetőjének a hónap első felében napvilágot látott, vitát kiváltó mondatai nem okoztak érdemi változást sem a politikai erőviszonyokban, sem a közhangulatban - derül ki a Századvég március végén készített közvélemény-kutatásából. Az ügy körül nem alakult ki többségi felháborodás a közvéleményben - teszik hozzá."

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=161117

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.05. 14:29:31

@Jurganov: vmi baj van szegénnyel.
retardált

Bloodscalp 2011.06.05. 16:37:34

@tesz-vesz: szóval így nem lettem én mandiner szerző:))) mondjam hogy kár? pedig biztos jobban keresnék mint most, épülne a kapcsolatrendszerem és az egzisztenciám:) jó polgár és hazafi lennék...szolgálnám a nemzeti Ügyet

árokásás nemzetmentésnek beállitva közpénzből...még legalább 3 évig! hány állami megrendelése van Turulnak & Co. amiről még nem tudunk?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.09. 22:04:22

@Bloodscalp: nem tudom, de undorom az ilyen mondatoktól:

@politicus:

"Amúgy meglehetősen érdekes, hogy azt a Mandinert ekézed folyamatosan, amelynek szerkesztőségébe nem nyertél bebocsátást, pedig nagyon akartad..."

rólam is összevissza hazudoznak. van bőr, és van butaság hozzá

Bloodscalp 2011.06.10. 11:47:45

@tesz-vesz: politicus szerintem pártkatona vmilyen szinten, polgári kör, aktivista fidelitas... etc. még lelkesen mondja a magáét, mert azt hiszi az jó

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.10. 19:41:55

@Bloodscalp: ismered személyesen, vagy csak tippelsz a fidelitasszal? polgári körrel?

Bloodscalp 2011.06.11. 00:41:58

@tesz-vesz: persze tipp, de sokkal frusztráltabban tolja mint pl ergé aki hivatásos írnok ugye, egy párt körül vagy annak ifjúsági szervezeténél rohadt sokan tipliznek, mert meg akarnak élni belőle

VI. Béla 2011.06.12. 11:47:29

@Bloodscalp:

És te mi vagy? Megvan már a piros bögre, most a piros tolltartóra hajtasz?

Bloodscalp 2011.06.12. 12:27:14

@VI. Béla: nem tartozok egyik párthoz sem, viszont van egy klassz kis gyűjteményem, Fib-es societaszos, fidelitas-os, Somogyért-os pólókból:) most Jobbikosra hajtok:) bögre nincs

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.29. 11:35:30

@VI. Béla: nono, te csak okosan nyilvánuljál meg, mr. fordul a vezért, fordulok én is erős identitás

@Bloodscalp:

hát ja, nagyon merev és frusztrált.
süti beállítások módosítása