Akik életükben egy percet sem dolgoztak
2011. április 11. írta: TuRuL_2k2

Akik életükben egy percet sem dolgoztak

  Ezernyi helyen elsütötték (a Hírszerző, a hvg.hu és a Vastagbőr jut így hirtelen az eszembe) Lázár János beszéde kapcsán a kocsmai politizálás talán legfőbb alapigazságát: a politikus nem dolgozik, politikusnak lenni nem munka. Ha a politikai pályája előtt valaki nem dolgozott máshol, akkor ő életében egy percet sem dolgozott. (A Vastagbőrön ráadásul Rédly Elemér plébános esetében is előkerült, hogy semennyit sem dolgozott az általa felajánlott egymillió forintért.)

  Természetesen komoly előnyei vannak annak, ha valaki politikusi pályája előtt/mellett az élet más területén is dolgozott már: tapasztalatot szerzett, megismerte egy szűkebb terület működését, mindennapi gondjait. De lehet-e azt mondani, hogy sosem dolgozott (esetleg azzal finomítva, hogy rendes munkahelyen/a versenyszférában/a piacon/stb.) az, aki egyből politikai karrierbe kezdett?

  Itt az az alapvető kérdés, hogy mit tekintünk munkának. Dolgozik-e az, aki egész nap a forgószékében ül és helpdeskesként segít távoli felhasználók számítógépes problémáin? Helyes lenne-e megélhetési könyvtárosnak nevezni azt, aki semmilyen munkát nem végzett a könyvespolcoktól távol? Hogy igazán gonosz legyek: tumblrezgetni és MTI-híreket új címekkel ellátni munkaszerűbb-e, mint az Országgyűlésben ülni? (Ha megállapodunk abban, hogy tényleg csak a fizikai erőkifejtéssel járó tevékenységeket ismerjük el munkaként, akkor ígérem, a Mandiner munkatársai elsőkként fognak levonulni a szívünkhöz különösen közel álló négyes metró valamelyik állomására betonozni.)

  Nem vagyok meggyőződve róla, hogy egyéni képviselőnek vagy polgármesternek lenni akkora láblógatós főnyeremény lenne, mint sokan gondolják. Egyrészt egy, a munkáját lelkiismeretesen végző politikusnak simán összejön a heti 60-70 munkaóra, igaz, nem betonozásból (legfeljebb alapkövet tesz le), hanem üzleti és politikai tárgyalásokból, fogadóórákból, jogszabály-előkészítésből, médiaszereplésekből (és az azokra történő felkészülésből), választókerületi társadalmi eseményekből. Hétköznap, hétvége: egyre megy. Igaz, erre is lehet azt mondani, hogy egy város minden jelentősebb alapítványi, iskolai, etc. bálján ott lenni nem munka, hanem szórakozás.

  Aztán ott van a felelősség és a nyilvánosság is, mint szempont. Míg ha egy nagyvállalat egyik igazgatója hibázik nagyot, azért csak felettesei, vagy legfeljebb a vállalat részvényesei veszik őt elő, addig egy politikust a helyi vagy az országos sajtó, a felelősség terhével. Ha a Microsoft Magyarország igazgatója rontott el valamit, azt nem fogja tudni az utcájában mindenki. Ha a polgármester, azt igen.

  Nem vitatom, a politikai életben is akadnak bőven olyan szereplők, akik visszafogott képességeik mellett még csak különösebb szorgalomról sem tesznek tanúbizonyságot, egyetlen teljesítményük végtelen lojalitásuk, esetleg a politikai pozícióharc terén tanúsított gátlástalanságuk. De ha az válik általános értékítéletté, hogy a politika nem munka, akkor kik mennek majd politikusnak: azok, akiket zavar, ha ezt gondolják róluk, vagy azok, akiket nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr492764598

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szerénység és alázat a Mandineren (Így írtok ti 3.) 2011.04.11. 17:07:20

Mai vendégszerzőnket nem kell bemutatnom: TeReL_2k2 elmagyarázza nekünk, hogy politikusnak lenni sokkal több munka és felelősség, mint azt a hülye nép gondolja. Az idő rövidsége miatt most az egyébként elmaradhatatlan kommentek nélkül. Adjuk is át neki...

Trackback: Most vésik nemzeti ércbe a nemzeti Alkotmányt 2011.04.11. 16:31:04

Kéretik nagyon figyelni mostan! A nemzeti országgyűlés nemzeti kétharmada ezekben az órákban, napokban vési ércbe – mit ércbe? gyémántba! – a nemzeti Alkotmányt. Ezt a szöveget érdemes megtanulni, mert nagyon v...

Trackback: Bartus László: A jó, a rossz és a csúf 2011.04.11. 12:51:53

Sötét, középkori, feudális, papok irányította despotizmus időszaka jön....

Trackback: Bartus László: A jó, a rossz és a csúf 2011.04.11. 12:51:52

Sötét, középkori, feudális, papok irányította despotizmus időszaka jön....

Trackback: A Fidesz megalkotta a koncepciós jogot 2011.04.11. 11:40:28

Budai Gyula interjút adott a fidesz.hu-nak. Az elszámoltatónak semmi sem lehetetlen, korábban halott emberektől is tudott herendi étkészletért földet venni, s abból se lett baja, hogy a bíróság szerint is több "törvénytelenség" volt egy őt is...

Trackback: Szájhősökből Hősök – a Költészet Napjára 2011.04.11. 11:39:00

Nekünk is sikerült! Sokáig tartott, de kis csapatunk modellezte a március 15-i állami ünnepségen már bemutatott módszert: miként kell a közönség idejét megóvni egy fölöslegesen hosszú, túlírt vers lerövidítésével. Az elmúlt hetekben időt és energi...

Trackback: Digitális fogamzásgátlás 2011.04.11. 11:38:30

Bár kétséges, mégis meglehet, hogy van még Magyarországon olyan internet-felhasználó, aki nem tudja, miként lehet bal egérgombbal golyót ereszteni Gyurcsány Ferenc arcmásába. Ám az már egyszerűen elképzelhetetlen, hogy a családbarát Fidesz–KDNP-k...

Trackback: Súúúhanterz (2011/04/10) 2011.04.11. 10:33:58

 Ahogyan azt Kamondi Vilmos legutóbbi bejegyzésében olvashatták, a minap váratlan hívás szakította félbe legújabb elképzeléseim megosztását a szerkesztőség tagjaival. A hívás, ahogyan az lenni szokott, egy magát megnevezni nem kívánó forrástó...

Trackback: A szabadpénz rendszere kizárja a spekulációt 2011.04.11. 10:25:30

  Íme a cenzúrázott interjú:   A kamatos kamat okozza a válságot  Gyulai Iván ökológus, a Miskolci Ökológiai Intézet igazgatója, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tagja szerint a pénzrendszer hibája okozza a gazdasági és a környez...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

873ujr3rk 2011.04.11. 16:16:03

Politikus meg munka ? Ez egészen lol.

Egyébként egészen egyszerűen hihetővé lehetne tenni, hogy dolgoznak:

Tegyenek minden közpénzt elektronikussá, legyen nyilvánosan követhető merre vándorol, tudjam már például mondjuk egy útfelújitásért kifizetett zsák hogyan vándorol tovább.

Mekkora fosás hömbölgés lenne ha ez bekerülne az alkotmányba(megalol). Azonnal titkossá válna még a szalvétabeszerzés is.

betyár (törölt) 2011.04.11. 16:27:17

@xkolbászx:

eztet írtam volna? nem. azt kérdeztem, hogy mirét gondolod, hogy egy újságírónak függetlennek kellene lennie? mért lenne az? ezt a botorságot a ballib. média gerjesztette és terjeszti: Az ő olvasatukban ők minden esetben függetlenek, arról igazán nem tehetnek, hogy függetlenként mindig azt kell látniuk, hogy a ballibbantaknak van igazuk, sőt, ők az IGAZAK, a jobboldal pedig mindig elbukik a függetlenek általi megmérettetésen - tiszta görög sorstragédia. ebbe az utcába ezért ostobaság belesétálni - most nem ez a táncrend legalább még három évig:).
tanulság: nincs és nem is kell független újságírás. legyen pártos, bár ez nem azt jelenti feltétlenül, hogy egy adott politikai párt mellett elkötelezett.

histar007 2011.04.11. 16:32:01

Bármi olyan feladat, amit az ember önszántából nem végezne, az munka. Valószínű a politikus is ember, és neki sem fűlik mindenhez a foga. A szereplést is meg lehet unni, főleg ha az ember inkább mást csinálna.

Szerintem munkának munka, és aki rendesen végzi, az a fizetését is megérdemli.

ősirománszokás 2011.04.11. 16:32:58

Én speciel a választhatóságot 10 év munkatapasztalathoz kötném. És igen a közszférában is lehet hasznos valaki és teremthet értéket, de a hangsúly ezen kéne legyen. Kérdezem én, a mai magyar élvonalbeli politikusok melyike milyen értékteremtésről tud számot adni? És nem az eladósítás (akár kormányzati akár önkormányzati szinten) nem az, mert a pénz elköltéséhez (legalábbis ilyen szinten) nem kell sok ész. Az előteremtéséhez annál inkább. Szerintetek kedves Mandiner, milyen az amikor egy életében iparágat/szakmát nem látott politikus szabályoz/tárgyal mondjuk egy bankkal vagy egy áramszolgáltatóval? Megmondom milyen; aránytalan mert előbbinek segédfogalma nincs hozzá, utóbbi meg jól képzett és a szakmájában sikeres. Aztán meglepődünk hogy rossz a szabályozás meg a szemét multik túl jól élnek, meg a beruházások zöme eszetlen és még sorolhatnám. Nincs ezzel baj, lehet kontraszelektív módon idiótákat választani a parlamentbe, csak akkor ne akarjunk hatékony jól működő államot és végső soron ne akarjunk jól élni. Mert ugyan ezek a "szakemberek" honnan tudnák hogy mi a hatékonyság? Erősen izzadtságszagú a poszt.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.04.11. 16:51:31

"egy politikust a helyi vagy az országos sajtó, a felelősség terhével" (t.i. ha hibázik)

Én roppant módon értékelem a tartalomgazdag abszurd humort. Ez 10 pont.

Van egy környezetvédelmi miniszter. Kinevez egy területi felügyelőt. Ez a felügyelő mindent rendben talál egy vörösiszap-tározónál. A tározó gátja átszakad.

A kár felbecsülhetetlen: anyagi vonzata a kármentesítésnek óriási, EMBEREK HALNAK MEG, sok sérült, közvetett anyagi kár is kiemelkedően nagy (új falu épül, talajcsere, stb.).

Tessék mondani, Illés Zoltán vagy bármelyik apparátcsik miféle felelősséget vállalt az ügyben?

A szabvány szerint:
"egy-két személy halála vagy tömeges sérülések" => "súlyos bizalomvesztés, a tárca felső vezetésén belül személyi konzekvenciák"

Történt bármi efféle? LÓFASZT!

Szóval ennyit a politikusok felelősségvállalásáról, de ez kiragadott példa.

Mi is volt az augusztus 20.-i vihar következménye? Melyik politikus bukott? Egyik se! Az OMSZ ügyeletese lett a felelős, aki egyébként kiadta a riasztást!

becketman · http://putritours.blog.hu 2011.04.11. 16:51:42

A poszt írójának igaza van. Ez is egy munka. Az ugyan egy kicsit fura, ha egy politikus úgy hoz törvényt szakpolitikákban, hogy az adott szakmában nincs munkatapasztalata (szerintem ez lehet a félremagyarázás oka) - de egyefene.

De a Lázár attól még egy pöcs.

parlamentarista 2011.04.11. 16:55:00

szakmunkához szaktudás, szakismeret kell. a magyar szakpolitikus közéletben alig van. hülyebölcsész annál inkább.

parlamentarista 2011.04.11. 16:56:01

ööö. a magyar közéletben szakpolitikus alig van. :-)

Kabbe (törölt) 2011.04.11. 16:56:56

a posztíró azt bizonygatja, hogy a politikusok is dolgoznk???

ok. haver:)) mennyit kapsz ezért, mennyiért barna a nyelved?:)

Jurganov 2011.04.11. 16:58:12

@TuRuL_2k2: te tuti szívtál valamit. a cikk is egy vicc, de a hozzáállásod, az igen. kérlek, ha majd felszáradtál, írj már egy listát azokról a politikusokról akik LELKIISMERETESEN,A KÖZÖSSÉGET SZOLGÁLVA úgymond dolgoznak. emellé rakhatsz egy olyan listát is amelyben felsorolod lézerjani tetteit. az egy dolog, hogy csontig benyalsz neki (gondolom vmi kis zsebpénzért), de ne rugaszkodj már el ennyire a valóságtól. egy politikus dolgozik, tesz az országért. ebben igazad lehet. DE NEM ITT. itt a politikusok nem törődnek az országgal, csak magukkal-és még bele is sz*rnak a ventillátorba, és te ezt kenegeted magadra és próbálod ránk is. ha majd tudod bizonyítani amit állítasz akkor számítani fog a véleményed, de amíg olyan kaliberű ostobaságokat állítasz mint, hogy egy politikus dolgozik, meg lelkiismeretes, meg hasonlók addig inkább hallgass.

Jurganov 2011.04.11. 17:03:06

@politicus: te mennyit keresel ott? és mi az elvárás? dolgozhatok itthonról vagy be kell járnom? ellenőriznek-e a titkosszolgák? mennyi lenne a kezdőfizetésem?

gipsz1234 2011.04.11. 17:04:34

@egerészölyv: Miért csak MSZP-s politikusokat soroltál fel (Kivéve Lázár Jánost) ?

fonó 2011.04.11. 17:06:26

A vállalkozó csődbe mehet, ugrik minden vagyona, kockáztat, eredeti ötlettel meggazdagodhat. A politikus, Lézer közpénzből gazdagodik túl a fizetésén, HA ELADÓSITJA A VÁROSÁT AKKOR SINCS KOCKÁZATA!!!!!!!!!!!!!!

e-hajos 2011.04.11. 17:07:14

A versenyszférában, ha egy dolgozó hazudik a főnökének akkor páros labbal rúgják ki - azonnal.

Politikuséknál - ahol a főnök a választó - ez lassan már érdem lesz, de legalábbis elengedhetetlen része a munkájuknak.

(És akkor még nem beszéltem a lopásokról)

gipsz1234 2011.04.11. 17:07:34

Mondjuk azért az egy komoly munka volt amit kifli Barbi összehozott a magánnyugdíjak lenyúlása kapcsán.

fonó 2011.04.11. 17:09:48

Lázár egyetem óta közpénzből kaparj kurtáskodik, dzsentriként szereti a szuperkocsikat közpénzből!!! Állambácsi venné és tankolná sokan szeretnék, úgy könnyű.

Jurganov 2011.04.11. 17:15:47

@politicus:
1, ha valami úgy néz ki mint egy kacsa, úgy jár mint egy kacsa, úgy "beszél" mint egy kacsa, akkor az nagy valószinűség szerint egy kacsa, nem?
2, na neee. ez eléggé ráutaló magatartás, nem? vagy éppen csak véletlenül írtatok egymás mellé szavakat és így sikerült?

fonó 2011.04.11. 17:18:52

Sikeres az EU félév, elkerülnek mint a bűzös borzot de NINCS DUGÓ. Juhé

veny 2011.04.11. 17:19:10

A politikusé is csak egy szakma volna, ha ebben az országban az volna. Szóval alapálláson semmi baj vele, munkának tekintendő.

Ugyanakkor Lázár úr, a költségmentes költségtérítés és a közúti lézerágyúk galaktikus bajnoka azért bőven tett azért, hogy az "annyit is ér" beszólásakor legyen i a pont alá, és ne a szorgos munka szerény gyümölcse ugorjon be róla a pógárnak.

Szóval általánosítani jelen esetben is butaság, oda-vissza egyaránt, de a konkrét úriemberről nehéz rádióbarátan fogalmazni.

Pumakölyök 2011.04.11. 17:20:34

A politikus is dolgozik. Sőt, akár 60 órát egy héten. A probléma csupán annyi, hogy abból min. 50 a saját és ismerősei/családja boldogulása ügyében történik.

Jurganov 2011.04.11. 17:27:59

@Inquisitor: tényleg érdekel, hogy miféle munkát végez egy politikus? amennyiben kitalál valamit ( pl.: de jó lenne vadászni néhány védett állatra, szóval vadászhatóvá kell tenni) akkor kiadja az utasítást, hogy oldják meg. amennyiben szavazni kell akkor azt a gombot nyomja meg amire utasítják. vagyis?
vagy csak "elméletileg" nézzük? mert akkor valóban végez(het) munkát...

xkolbászx 2011.04.11. 17:34:04

te ákos. most hallom, hogy te meg a többi mandíneres is ott "tumblerezgettetek" naphosszat, amíg annyi alázást nem kaptatok, hogy muszáj volt vitorlát bontani.

ez így azért még kínosabb....

belenyomták az orrod a szarba, te meg szaros orral szónokolsz ezek után orbán viktor seggéből?

xkolbászx 2011.04.11. 17:35:34

@betyár: akkor te olvasgass pártos sajtót. itt van neked a seggnyaló mandíner rögtön. legyél boldog ezzel a szarral.

cukorrépa 2011.04.11. 17:40:07

a magyar politikus (de hasonlít Ny-Eu-s barátaira):

- arcátlanul lopja az állam, vagyis az adófizetők pénzét (költségtérítéssel, közbeszerzéssel, állami és pályázatok bizniszek lenyúlásával),

- ezt vehemensen tagadja ("mindent a jog betűje szerint tettem el"),

- kígyóképpel és aljasan, kitervelten, módszeresen hazudozik (a saját pártjában, az ellenzék felé és a szavazók felé is),

- hatalomra (és pénzre) vadászik és ezért feneket nyal és fenéknyalókat nevel,

- nárcisztikus majomként másoknál okosabbnak és ügyesebbnek tartja magát, ezért minden kritika lepereg róla ,

- és legritkábban kétévente megszavazza magának fizetésemelést a többi féreggel uniszónóban.

ezek után mi a halálért kell azt írni, hogy "jaj, szegény politikus, mennyit dolgozik" ??????? a posztoló vagy elképesztően hülye vagy teljesen vak.

xkolbászx 2011.04.11. 17:44:07

@cukorrépa: dehát nem az. egyszerűen a rendszer csicskája, aki ebből él.

Alfőmérnök 2011.04.11. 18:03:37

@betyár: Azért szerintem a Népszabó/Galamus meg aristo között van átmenet.

2011.04.11. 18:12:45

Ni, a Gyuszkó is:

hirszerzo.hu/belfold/20110411_budai_gyula_lakasa

mögdógozott érte, vazz. Úgy dolgozik az elszámoltatáson is, mint gép.

Bloodscalp 2011.04.11. 18:28:37

@cukorrépa: posztoló újságíró és főszerkesztő

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.11. 18:29:03

@xkolbászx:
Miért ez a hisztéria? A tumblrezős mondat önironikus (még ha sokan láthatóan magukra is vették), van ott oldala a Mandinernek és jó néhány mandineres munkatársunknak is, no meg én is szoktam tumblrezni, igaz, jóval kisebb intenzitással, mint amíg volt saját mikroblogom.

Bloodscalp 2011.04.11. 18:30:32

egy A betű lemaradt, a fene

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.11. 18:30:53

@xkolbászx:
Isten hozott. A független sajtó sokszor kevésbé jól viseli a sajátjával nem egyező véleményeket, nálunk viszont nyugodtan mondhatod a magadét.

Bloodscalp 2011.04.11. 18:36:07

@TuRuL_2k2: én is bátorítalak még mindig hogy áldozatkész elismert képviselőkkel/polgármesterekkel árassz el minket:)-itt nyugodtan mondhatod...téged idézve:)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.11. 19:04:15

@TuRuL_2k2:

Nem hiszem el, hogy komolyan gondolod ezt a posztot. Azt még el tudnám képzelni, hogy egy érettkádári tárca-stílusparódiát írtál, annak egész jó volna.

Először is: a politikus nem szakember (mert mihez is kellene értenie?!); a politikus egy sajátos státuszú polgár, akit a többi polgár speciális jogokkal és kötelességekkel ruház fel. Hogy miért (ruházzák fel), az tudjuk. "Politikusnak lenni" nem szaktudás, hanem képesség és méltóság kérdése. Innét nézve nyilvánvaló, hogy csak egy módon mérhető a politikus tevékenysége: a társadalom állapotán. Bármiféle más méricskélés, magyarázkodás csak ködölés. Dolgozik, nem dolgozik, szorgalmas, lusta, fiatal, öreg, tapasztalt, tapasztalatlan, képzett, képzetlen, jóképű, randa, mint az ördög, művelt, műveletlen, fegyelmezett, indulatos stb. --- sokadlagos szempontok. Nézd meg a társadalmat és véleményt alkothatsz a politikus minőségéről.

Másodszor: ezért a bekezdésért pedig --- ezért: "Nem vitatom, a politikai életben is akadnak bőven olyan szereplők, akik visszafogott képességeik mellett még csak különösebb szorgalomról sem tesznek tanúbizonyságot, egyetlen teljesítményük végtelen lojalitásuk, esetleg a politikai pozícióharc terén tanúsított gátlástalanságuk. De ha az válik általános értékítéletté, hogy a politika nem munka, akkor kik mennek majd politikusnak: azok, akiket zavar, ha ezt gondolják róluk, vagy azok, akiket nem?" --- a Schmidt hadnagy harminc fia és négy lánya Alapítvány a Kádárrendszer Demiurgoszai Nívódíjjal tüntet ki.

ü
bbjnick:-)

2011.04.11. 19:10:43

@cukorrépa: "nárcisztikus majomként másoknál okosabbnak és ügyesebbnek tartja magát, ezért minden kritika lepereg róla"

Ez inkább a saját magát übermensch értelmiséginek képzelő libsi bandára jellemző.

bonebear · http://cinca.blog.hu 2011.04.11. 19:11:21

Hm. Persze lehet munka a politikusé is, csak miért nem látszik az eredmény? Annyira azért nem vágja pofán őket a felelősség és a következmények. Egyik sem került még szó szerint utcára azért, mert nem választották meg újra. Ennél a reálgazdaság egy hangyányit keményebb.

Amiből tehát hiány van, az az _érdemi_ politikusi munka. A szómenés a médiában, a semmi ragozása üléseken nem tartozik ide, sem a megnyitók, védnökségek, stb.. A jó döntések tartoznának ide, azokból kéne több, amúgy is az a _fő_ feladatuk.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.04.11. 19:13:00

@ucsacsu:

Egyetértek: csak a társadalom állapota minősítheti a politikus munkáját, a többi csak duma.

ü
bbjnick

moncayo 2011.04.11. 19:20:42

Lássunk 2 példát:
1./Deutch Tomi.
Ha valaki azt meri állitani, hogy ez az ember életében akár 1 Ft. fizikai/szellemei értéket megtermelt, másképpen fogalmazva, akár az életében elfogyasztott egyetlen kalória előállitasi költségét megetermelte, arra ki merem jelenteni, hogy hazudik.
2./Orbán Viktor. Ezerszer értelmesebb, mint Tompikánk, de árulja el valaki könyörgöm, hogy mihez ért? Miben van tapasztalata? Megszerzett bölcsessége.
3./Hogy ki ne hagyjuk az ellenzéket, az MSZP ifjú elnöke, ex miniszterelnök jelöltje dolgozott-e valaha, úgy, hogy értéket állít elő? Nagy legalább azt megtermeli, amit megeszik? Hát nem.

A magyar politikus olyan élősködő, aki buta (tisztelet a kivételnek), lusta, pofátlan, s vagy lopós vagy hatalommániás

S, hogy igazam van, elég csak az eredményre (életünkre) nézni.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.11. 19:22:29

Majd ha mind a 386 képviselő meg polgármester beír mindent a Google naptárba és ezt nyilvánossá teszi, akkor meg lesz az átláthatóság és mindenki láthatja, megvan-e a heti 60-70 munkaóra ....

Bloodscalp 2011.04.11. 19:23:27

@bbjnick: talán azt hiszi kollektív letargia törne az országra ha a teljes parlament menne a levesbe, beszéljünk arról hogy mostani garnitura nagyrészt még mindig öröklött az előző rendszerből?áh, az túl kényes

viktor134 2011.04.11. 19:23:50

egyszerű. nem munka.

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2011.04.11. 19:26:04

Mindegy, munkának tekintjük-e vagy sem, egy biztos: aki politikai pozícióba kerül, az megalapozza a jövőbeli gyarapodását. Olyan információkhoz jut, melyekhez átlagember nem, olyan kapcsolati háló veszi körül hamarosan, mely szintén nincs az emberek nagy részének, olyan dolgokba szólhat bele és hozhat döntéseket, amiért sokan sokat megtesznek, hogy az ő javukra alakuljon.
Egy barátom képviselő lett egy helyi testületben, majd a gazdasági bizottság vezetője.
Mesélte, hogy azóta hihetetlenül sok új "barátja" lett rövid idő alatt, olyan emberek keresik a társaságát, akik előtte nem is köszöntek neki.
És ezek a kapcsolati hálók aztán - részben mindenképpen - továbbra is fennmaradnak a politikusi pozícióból történt kilépés után is.
Ha megnézzük, milyen hihetetlen költségtérítéseket tudnak mondjuk az EU képviselők felvenni, miközben gyakorlatilag csak a saját pártvezetésük felé tartoznak beszámolni, az meg eleve mellettük áll, látható, hogy aki bekerül egy EU képviselői székbe, az akkor is élete végéig dőzsölhet eztán, ha csak a fülét piszkálja egész idő alatt, négy év elég akkor vagyon összehordására és olyan társasággal való összecimborálásra, ami után többé már nem is kellene semmit dolgozni.
De látván például Lézer János munkásságát, az elmúlt időszakot kivéve, mióta Orbán dobermanja lett, nem igazán tudott semmi jelentős hasznos és szakmailag jelentős tevékenységet felmutatni, ha csak nem számítjuk annak a rekordösszegű, bemondásra felvett költségtérítést és a városa szintén rekordméretű eladósodását.
Egy vállalati vezető, ha ilyen mértékben haszontalan és költséggeneráló, azért egy idő múlva repül, de a politikában ez nem szokás, legfelejebb kicsit elsüllyesztik valahová egy időre, vagy ha mégis kipaterolják, akkor lásd mint fent, továbbra is rendelkezésre áll az összes lehetőség, hogyan lehet majd kijárni dolgokat, megszerezni információkat, mert hacsak teljesen kegyvesztetté nem válik, "a mi kutyánk kölke" alapon továbbra is támogatni fogják.
Ennyit arról, munka-e a politika.
Ha valaki tényleg a köz javára csinálja, akkor az, de ilyen nincs, vagy csak elenyésző kisebbség és az is hamar megbukik.
A realitás sokkal inkább egy szűk érdekcsoport kiszolgálása, persze a közjó köntösébe bújtatva.

Van az a mondás, hogy aki hatalmat akar, annak szabadna a legkevésbé megkapnia.

ben2 2011.04.11. 19:29:01

@budai zöld:

"- bárhol is csinál valaki komoly karriert, magának árt, ha arrogánsan kommunikál (azokkal szemben, akiktől a karrierje függ)"

Itt bukik le, hogy sohasem dolgoztál a versenyszférában. Fogalmad sincs, hogy egyes vállalatvezetők milyen hihetetlenül penetráns hangnemet engednek meg maguknak az alkalmazottjaikkal szemben, sőt egyes helyeken a középvezetőkkel szemben egyenesen elvárás, hogy úgy bánjanak az alárendeltjeikkel, mint ha a seggükből húzták volna elő őket, különben a felső vezetőség "puhának" gondolja őket.
Egy politikus az ezrelékét sem meri megtenni annak az emberi aljasságnak, amit egy magánvállalat főnöke napi rendszerességgel művel, mert a politikus megszólalásainak nyoma van, az ellenfél kijátszhatja ellene és a nyilvánosságot érdekli. Ehhez képest egy vállalatvezető legfeljebb annyit mond, hogy "ha nem tetszik a stílusom, el lehet menni máshová". És a dolgozó az esetek 99%-ában nyel.
Ez a nagy magyar valóság, talán egyszer eljön az ideje, hogy egyszer Te is megtapasztalod.

Bartolomeo Mazzini 2011.04.11. 19:38:11

ennyi volt, lekerültetek az index címlapjáról. Most egy hétig megint csak ácsingózhattok utána. :) De egy hasonló hangvételű, témaválasztású cikkel még van esélyetek.
Különben a "prolizás" meg a "komcsizás" híven tükrözi a Mandiner "kozmológiáját". Sőt, a mai napon kiderült az is, hogy ez egy fideszes fórum. Ami rendben is van, csak akkor felejtsük az objektív, tényfeltáró és a kritikus jelzőket, amiket ezen fórum szerzői olyan szívesen aggatnak magukra. A mai poszt is bizonyítja, hogy a Piroslap szintjére süllyedtetek. A kormánnyal szemben semmilyen épeszű kritikát nem tudtok megfogalmazni, ami azt jelenti, hogy többségében egyet is értetek vele. Ez nagyon kellemetlen. Ezért is írtam, és bátorítok mindenkit, hogy olvasson VéleményVezért, ha értelmes jobboldali posztokat szeretne látni. A Mandiner különben is HetiVálasz2......

ben2 2011.04.11. 19:52:14

@bbjnick:

Ha a teljesítmény a lényeg, akkor az-e a nagyobb teljesítmény, amit a marketinges p..na végez, aki beadja a népnek, hogy az ő tejföle "20%-al több aktív aminosavat tartalmaz", vagy az a politikus, aki kimegy külföldre üzleti vacsorázgatni és nem mellesleg ledealeli egy gyár idetelepítését, amivel munkahelyek ezreit teremti meg?

devuscka 2011.04.11. 20:02:18

@ben2:
Sőt, kifejezetten 'ellenséges' munkahelyi légkör kialakítás az ajánlott, mert akkor könnyebb számon kérni és kirúgni is.

nemigazmá 2011.04.11. 20:06:40

Megélhetési blogger!!!

Ezt elszúrtad, a cikk förtelmes, remélem a szponzorok visszavonják a szerződést.
Szerinted félremagyarázni, színvonal alatti cikket írni munkának minősül?

14 hónappal ezelőtt nem írtad volna meg ezt a cikket, tudjuk miért.

Mr. Waszabi 2011.04.11. 20:26:25

Hát, magam is meglepve olvastam e posztot.
Az a jó, ha az ember az első benyomása szerint ír, mert az őszinte. Ha finomkodol, hát abból szoktak kisülni efféle baromságok.
A munka alkotótevékenység, amely valami hasznosat hoz létre. Aztán vannak munkák, amelyek nem hazsnosak, de muszáj valakinek elvégezni, iylen pl a hóhér vagy a smasszer vagy a kórboncnok. De ezeknél is a profizmus igénye alap, hamár öröme nincsen. Viszont Lazarus eddigi frakcióvezetőségéről inkább jut eszembe a fraktál, mint a munka. Az egész branccsal szemben a legfőbb kifogásom, különösen gazdasági megnyilvánulásaikkal szemben, hogy sosem dolgoztak, úgyértem az üzleti életben, így tapasztalataik sincsenek. Hogy a tökbe lehetnének hát kompetensek pénzügyi kérdésekben például? Sehogy, nyilván.
Bolond, aki egy zöldfülűtől profizmust, netán átgondoltságot vár.

Mr. Waszabi 2011.04.11. 20:30:30

:) A hosszászólásokból őgy látom, meg is van a következő kormányra való brigád, tán még az államtitkárságrokra is kitelik belőle:)
Indulunk 2014-ben? MOndjuk "Normális Emberek Mozgalma" =NEM.
Ha másra nem jó, legalább hülyét csinálunk a főállású naplopókból. Hm?

Dendrobatidae 2011.04.11. 20:46:20

Kínos "munka" (höhö) a tiéd Turul! Már megint Lázár védhetetlen faszságait kell kimosni. De tudod van egy szint, ami után nem a kimosandó páciens lesz tisztább, hanem a mosó lesz szaros. Ez az a szint. Ilyenkor jobb inkább kussolni. De te tudod. Végül is ezért fizetnek. Ezek szerint igaz a mondás, hogy van az a pénz... :)

2011.04.11. 20:58:12

Ugass Kutya (Moby Dick) :):):):)

Neked az élet gyerekjáték,
Te jó helyre születtél
Engem te leszarsz, észre se veszel,
Hozzád én már proli vagyok
Refr.:
Rázd a rongyot, csak rázd, rázd, rázd,
Verd a melled, csak verd, verd, verd
Hisz' mindened megvan,
Nem érhet holnap se baj!
Ugass kutya! Boldog így se vagy!
Ugass kutya! Boldog így se vagy!
A pénzed ugat, a kutyád beszél
És az autódról nem is beszéltem még.
Automata, szinte magától megy
De mindez tudod engem nem hat meg.
Refr.: Rázd a rongyot...
Nem vagy te boldog, mert eljön a kaszás,
Érted is eljön, eljön a halál.
Vegyél egy kriptát!
Többemeletes a hétvégi házad is,
Kacsalábon forog
Háziorvosod, bejárónőd van,
Kinyalják a segged is.
Refr.: Rázd a rongyot...

Totof 2011.04.11. 20:58:25

"Aztán ott van a felelősség és a nyilvánosság is, mint szempont. Míg ha egy nagyvállalat egyik igazgatója hibázik nagyot, azért csak felettesei, vagy legfeljebb a vállalat részvényesei veszik őt elő, addig egy politikust a helyi vagy az országos sajtó, a felelősség terhével. Ha a Microsoft Magyarország igazgatója rontott el valamit, azt nem fogja tudni az utcájában mindenki. Ha a polgármester, azt igen."
Látszik, hogy két dologról fingod nincs - munkáról meg felelősségről

webshopos 2011.04.11. 21:15:04

Szomorú számomra látni, hogy a volt kedvenc lapom, így beállt a kritika nélküli fidesz seggnyalásba. Ti nem ilyenek voltatok!

Tourist From An Other Space 2011.04.11. 21:29:24

ennyire éhes ez a turulgyerek...

budai zöld 2011.04.11. 21:36:15

@ben2:
" "- bárhol is csinál valaki komoly karriert, magának árt, ha arrogánsan kommunikál (azokkal szemben, akiktől a karrierje függ)"

Itt bukik le, hogy sohasem dolgoztál a versenyszférában. Fogalmad sincs, hogy egyes vállalatvezetők milyen hihetetlenül penetráns hangnemet engednek meg maguknak az alkalmazottjaikkal szemben"

Én arra céloztam, hogy a versenyszférában nyilván senki nem beszél úgy a főnökével vagy a tulajdonossal, akitől a karrierje függ, mint LJ a választóival, akiktől _elvben_ függ a karrierje.

Az, ha egy vezető lekezelően bánik a beosztottaival szerintem végzetes vezetői hiba, és minél keletebbre megyünk, annál gyakoribb, de ez most nem tartozik ide.

Eddig sose dolgoztam máshol, mint a versenyszférában, itthon is, meg több helyen külföldön is, de ez szintén nem tartozik ide.

fonó 2011.04.11. 22:18:21

Igen, munkáról és felelősségről fogalmuk sincs.
Dajcsfürtomi leendő miniszteri cimet kapott és megvárták mig megvédi a diplomáját. RÖHÖGSÉG.

fonó 2011.04.11. 22:23:24

Amikor Rogán- Varga bejelentette h a magánszektor azonnal emelje a fizukat amit az általuk elbaltázott 16%-os miatt szivtak a kiskeresetüek, ABBÓL LÁTSZOTT HOGY LÖVÉSÜK SINCS A VALÓS GAZDASÁGI FOLYAMATOKHOZ, a politikusként munkát kezdők nevetségesen tájékozatlanok.

fonó 2011.04.11. 22:28:55

Mandiner, nagyon meg kell szolgálni a narancs anyagi támogatását?!!!!!!!!!!?????????

üvöltő dervis 2011.04.11. 22:56:53

Azért ezt a cikk írója sem gondolja komolyan ugye.

Akkor idézem Lázár Jánostól azt, ami felháborít a politikus hozzáállásban. ez nem csak az ő sajátja és nem oldalfüggő.

"De ne felejtse el, hogy úgy könnyen spórol az ember, ha 18 milliós költségtérítése van. Úgy van miből spórolni. "

De ezt nem rakták helyre a kétharmaddal. Még mindig úgy gondolom, hogy egy pesti képviselőnek ne legyen már lakhatási támogatása Budapesten, saját budapesti lakással. Ne menjen bemondásra, igazolják már számlával.

Szóval itt már régóta nem Lázár Jánossal van a baj, hanem a kollektív hozzáállással...

cukorrépa 2011.04.12. 00:40:09

"Van az a mondás, hogy aki hatalmat akar, annak szabadna a legkevésbé megkapnia."

ezerszeresen igaz mifelénk. amúgy tényleg hihetetlen, hogy ezt a sz...mosdatást valaki bevállalja és úgy tesz, mintha őszintén tenné.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.12. 08:26:16

@Inquisitor: Igazából nem tudom miről beszélgetünk akkor, kedves Inkvizitor, ugyanis, ha felkúszom a cikk legelejére, akkor annak szokásos rendje szerint, van is egy címe: Akik életükben egy percet sem dolgoztak.
Akkor nem tudom, tulajdonképpen miről is vitáztok itt??

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.12. 08:29:06

@Bloodscalp: Hányszor tetted szóvá Nyakóék költségtérítését, csak úgy pártsemleges alapon kérdezem?

petdeutsch · http://skypesuli.hu/ 2011.04.12. 09:33:39

Elég kifejező karikatúra! :)

2011.04.12. 10:29:11

Tudod, a munka és munka között van különbség. Mert a semmittevés is lehet munka és a fizikai munka is annak tekinthető. Ez csupán nézőpont kérdése . Plusz, hogy miért fizetnek. A csigagerincű képviselőket, politikusokat nem azért, hogy lopjanak, csaljanak és hazudjanak. Vagy szerinted igen?

Ha már a fizikai munkát lenézed, megkérdezném, hogy vajon volt-e már kezedbe --mondjuk kalapács, ásó, kapa? Mert tudd, az értékteremtő munka az valódi és igazi munka. De egy politikusi semmittevés, távolbanézés, felhőszámolgatást én nem nevezném munkának. Ez csak fizetett és kártékony megélhetési jutalomállás.

Végül, ird már meg légy szives, hogy hány polgármester állitottak biróság elé, azért hogy tönkretette a városát, eladósitotta, és ellehetetlenitette a müködését? ( Esztergom, Hódmezővásárhely, Debrecen, Miskolc, Nyiregyháza, stb, stb)

Ja és még egy dolog. Tudd, akinek földje van, az nem paraszt, hanem földmüves, vagy gazdálkodó. Aki éppen fizikai munkát végez, mert csak igy tudja eltartani a családját, az pedig nem hülye! De vajon, minek nevezed azokat, akik pénz kapnak kapcsolataik révén--mindegy hogy minek nevezzük, pofapénznek, vagy pályázati pénznek! Mert ezek az emberek ezekből nem kaptak. És ti?

sirsteve 2011.04.12. 10:38:46

Valaki egyszer azt mondta:
"Az a különbség a politikus és az államférfi között, hogy a politikus csak a következő választásokra gondol, az államférfi pedig a következő nemzedékre."
Ennek fényében én azt látom, hogy politikussal bőséggel el vagyunk látva, ellenben államférfit nem igazán látok ebben az országban.

Inquisitor 2011.04.12. 13:34:02

@politicus:
Igen, látom, tényleg nem érted. Pedig viszonylag egyszerű, mivel a cikk nem csak a címet foglalja magába, vagy az első bekezdést. Ehhez képest Te azt hajtogatod, hogy a politika is munka, én meg azt, hogy bőven vannak olyan politikusok, akik nem dolgoznak. A kettő nem zárja ki egymást. A finomságokba pedig - gondolom a tapasztalataink ellenkező előjele okán - nem is érdemes belemennünk.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.12. 13:39:07

@Inquisitor: Csakhogy ez valóban két különböző dolog. Tudod olyan ez mint a kalapács. Ha a földön van vagy valaki a kezébe is veszi, attól az még kalapács marad.
Nyilván nincs vitánk abban, hogy számtalan politikus nem úgy dolgozik, ahogy kellene, de ettől még a politika (is) munkának számít.

Jurganov 2011.04.12. 15:23:29

@politicus: nincs is ezzel baj, csak ha már írtok egy ilyen cikket és te is próbálsz maszatolni, akkor nosza: kezd el te sorolni azokat a jelenlegi, magyar politikusokat akik sokat dolgoznak.
amennyiben viszont csak az a kérdés már, hogy a politika munka-e (a többiben ugye elvéreztetek) akkor csak az a kérdés, hogy teremt-e valami értéket egy politikus? szerintem nem. innentől kezdve nem végez munkát. parazita :)
@sirsteve: okos mondás.
@budai zöld: az a gond, hogy nem függ a karrierje tőlük. úgy beszél ahogy akar. a hülyék úgyis elhisznek mindent. lásd a mostani 2/3-ot :)
@waszabi: annyira nem erőltetném ezt, még ha lesz is választás kinek hiányzik a titkosszolgálat, az apeh meg a tek zaklatása, rendezvények szétverése, koncepciós perek. :)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.12. 15:27:57

@Jurganov: Olvass, olvass, olvass, mert aki nem olvas, úgy jár mint te, baromságokat beszél.
senkit nem fogok sorolni, mert egy percig nem beszéltem a politikusok által végzett munka minőségéről. A lényeget fentebb leírtam (Turul pedig a cikkben). Böngészgess.

Hogy is fogalmaztál tegnap a hápogó kacsával kapcsolatban?
Tehát akkor aki hülyeségeket ír, gondol és hülyén is viselkedik, az ugye hülye?

Jurganov 2011.04.12. 15:56:45

@politicus: elolvastam az összes kommentet. vagyis akkor az van, hogy a politikus dolgozik, megérdemli a fizetést, bár a munka minősége olyan, hogy valójában neki kellene fizetnie érte. vagyis munkát végez, de olyan minőségűt, hogy nem nevezhető munkának...végülis...
amúgy érdekes, hogy azonnal személyeskedsz.

bonobonohu · http://bono.hu 2011.04.12. 16:49:11

"a helyi vagy az országos sajtó, a felelősség terhével."

na hagyjuk ezt. volt már olyan magyar politikus, aki valaha valamiért vállalta a felelősséget és/vagy ténylegesen, valósan felelősségre vonták (nem, az ejnye-bejnye nem számít annak - bár ilyenről se hallottam)? :-P ne röhögtess. felelősség. magyarországon. a politikában. vicc.

bonobonohu · http://bono.hu 2011.04.12. 16:51:47

"De ha az válik általános értékítéletté, hogy a politika nem munka, akkor kik mennek majd politikusnak: azok, akiket zavar, ha ezt gondolják róluk, vagy azok, akiket nem?"

azok, akik eddig. akik k*rvára le se sz*rják. mintahogy azt se, hogy az utcájukban (országukban, európában, a világon...) mindenki tudja, hogy elb*sztak valamit (mit nem?)...

Bloodscalp 2011.04.12. 18:17:17

@politicus: mivel folyamatosan segget csinálsz a szádból, elmondom miért nem ordibálom mindenkinek hogy hülye mocskos kommunista. Az mszp egy leszerepelt párt. Nem most, nem 2006-ban, sokkal korábban. Minden tekintetben letéteményese az előző rendszer alapjainak. Vezetési stílusban, ars poeticában, hierarchiában -ha vannak ilyenek 20 év után is az mszmp-t tükrözi. neked valami perverz örömnél fogva akkor élvezet őket lekomcsizni? egyetlen esetben nem, ha karakterrombolást végez valaki politikai újságírás néven-megrendelésre. Az agyad nem veszi be hogy lehet szó x politikusról is ha lop száz milliót, a TE pártod ugyanúgy benne van a dologban. És ha imádsz kommentekben kutakodni nézd meg hogy ezt mondtam évekkel ez elött is. Meg fogsz lepödni a TE pártod ugyanolyan romlott szar mint az mszp. ugyanazokkal a kommunistákkal. nyafoghatsz ellene, bár gondolom szintén egy kényelmes állami munkahelyről teszed-ahogy ez a mandineren (fidesz által kreált bérmédia) szokás-ez nagyszerűen látszik hogy tegnap segget nyaltatok ma pedig fikáztok a szomszédban. szóval kedves kommunista politicus, kímélj meg a jövőben az ostoba véleményeiddel akkor,-ami kb abból áll:komcsi vagy,miért nem szidtad őket is?-ha esetleg válaszolnál, jelzem hogy nem fogom olvasni, nem érdemes. szavazni vagy jó, másra nem.

Mr. Waszabi 2011.04.12. 18:26:10

@Jurganov: vazze, gyáva népnek nincs hazája. Sose hallottad ezt a mondást még? Hát nézz körül, ezért van az, amit most láthatsz. Mert a kényelem, a semmiben való reménykedés vitt ide, a felelősség nem vállalása. A "majd lesz valahogy". Hát lett. Ez lett. Mindig az lesz, amit a nép megtesz vagy nem tesz meg magáért, sorsáért. Ezt viszont komolyan gondolom.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.13. 07:42:40

@Jurganov: Ne haragudj, de az én álláspontom világos. A politika is munka, szemben a piaci, kofa, stb. véleménnyel, mely szerint a politika a semmittevés, a léhűtés magasiskolája.
Az egy következő lépés, hogy valakinek a munkáját értékeljük (ebben egész biztosan nem fog eltérni a véleményünk nagyon), de ezzel már implicite azt is elfogadtuk, hogy a politika munka. Ezért írtam fentebb, hogy olvasd vissza, amiket magam, vagy akár Turul írt ebben a cikkben.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.04.13. 07:48:18

@Bloodscalp: Just for the record: Csak sikerült a két-három mondatos, ócska lózungokkal teletűzdelt kommentek helyett egy picivel hosszabbat kiküszködnöd magadból, ami nyilvánvalóan bizonyítja, hogy a tyúkszemedre léptem. :)
Évek óta jársz ide, a mostani véleményeddel szemben (az mszp leszerepelt párt) az előző kormány idején is a Fideszt kritizáltad, az MSZP-t az esetek 99%-ában nem. Hagyjuk egymás áltatását, meg az össze-vissza hazudozást. Te semmi olyat nem írtál, amelyre fentebb hivatkozol. Amúgy meglehetősen érdekes, hogy azt a Mandinert ekézed folyamatosan, amelynek szerkesztőségébe nem nyertél bebocsátást, pedig nagyon akartad...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2011.04.13. 09:58:50

@politicus: Az álláspontod világos, de téves. A politika a szó klasszikus értelmében nem munka.

Módom van megtenni az összehasonlítást, mert amellett, hogy egy rövid időt kivéve mindig főállásban dolgoztam, emellett az ötödik ciklusomat töltöm egy nagy önkormányzat képviselőjeként. Számos képviselőtársam "főállásnak" tekinti, hogy a városházán üldögél, de szó nincs arról, hogy bármit is jobban csinálnának nálam (sőt, rosszabbul, hiszen én 1994 óta mindig párt nélkül - bármilyen párttámogatás nélkül! - jutottam vissza újra és újra).

A politika a következő okoknál fogva nem igazi munka:

1/ Igen kevés kivétellel maga választhatja meg a politikus, hogy mikor "dolgozik" (kivéve: ülések).

2/ Ha mulaszt, senki se kéri számon.

3/ Sem az eredmény, sem a gondosság vonatkozásában nincs igazi és körülhatárolt elvárás vele szemben.

4/ Nincs főnöke (de a párt jóakarata persze szükséges, viszont ennek megléte esetén a választói vélemény a folytatás szempontjából érdektelen, mindenképpen bejuttatják!)

5/ Tényleges cselekvés és tényleges eredmények nem okvetlenül szükségeltetnek, ugyanakkor az olajozott dumaképesség egyedül is elég.

Számos érvet felsorolhatnék még. A dolog lényege az, hogy a politkikust azok a választók "bírálják el", akik rendkívül tájékozatlanok, megvezethetőek, a politikus "munkájáról" rengeteget hazudhat a valós lebukás veszélye nélkül, és egy tájékozatlan, az adott személlyel nem is törődő választó egyszerűen pártra szavaz (sajnos), mit sem törődve a személy alkalmatlanságával. Minél nagyobb a sarzsi, annál inkább így van ez. Egy kis faluban a tisztességtelen és ostoba embereket sokkal kevésbé választják meg, mint egy nagyobb helyen, ahol a tisztességtelenségüket és ostobaságukat kevesen ismerik (ha meg az ellenjelölt jön vele, akkor azt szimplán gyalázkodásként lehet lesöpörni).

A magyar politikában való részvétel tehát semmi esetre sem munka. Sajnos. Aki mást mond, nem mond igazat, vagy politikusok seggét próbálja fényesre nyalni.

kormányzó 2011.04.13. 16:11:51

Aki a mai ki/átbaszott Magyarországon politikust mer "mosdatni",az legfeljebb egy szárnyaló szarnyaló hintaló!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.05. 09:20:34

"a politikus nem dolgozik, politikusnak lenni nem munka. Ha a politikai pályája előtt valaki nem dolgozott máshol, akkor ő életében egy percet sem dolgozott. (A Vastagbőrön ráadásul Rédly Elemér plébános esetében is előkerült, hogy semennyit sem dolgozott az általa felajánlott egymillió forintért.)"

a munka az, aminek haszna van. aminek nincs haszna, az nem is munka csupán pótcselekvés.
pl. a parlamenti képviselők nem dolgoznak, mert a képviselők buta majmokként szavaznak, és büntetik őket ha "fegyelmezetlenként" másként nyomják a gombot, mint ahogy parancsolják a kutyáknak addig értelme nincs a képviseleti "demokráciánknak".
elég lenne ha arányaiban 10-12 db képviselő lenne. ugyanezt az eredményt kapnánk.

ha lesz eredménye a politikusok időtöltésének, ha az ország kifelé halad a gödörből, ami nem mostanában lesz, akkor lehet beszélni politikusi munkáról, addig nem, és most nem a polgármesterekről van szó, akik lehetnek dolgosak is.

amúgy engem is érdekelne, h miből van egy papnak felesleges egymilliója amúgy.
kkbk.blog.hu/2011/05/12/bogar_11

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.05. 09:22:28

@politicus: na mi van, mi van korruptkám,
a látens apologéta még mer írni? nem loptatok még eleget, kádergyerekek?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.05. 11:07:50

@Legelő Őse: eszembe jut egy mostani főnök egy nagy műszaki cégnél. nagyon korrekt az emberekkel és segít is a fizikai munkában. ő annak idején, mikor még kezdő volt, nem egyből rakták be főnöknek, hanem előtte minden kisebb melós poszton 1-2 évig dolgoznia kellett. de értitek: minden olyan poszton, ahol amúgy átlagos melósok dolgoznak, és csak ezek után lett nagyfőnök, olyan, aki nélkül megállna a termelés, ezért visszahozták még nyugdíja után is.

de a volt fidelitas elnök ezt úgyse érti meg, ha meg is érti, nem érdekli...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.05. 11:19:14

@csaba.l:

* egyszeregy Kívülről fújja az egyszeregyet.
* egyszer egy Egyszer egy az egy.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.05. 12:11:33

@Bartolomeo Mazzini: "tessék VéleményVezért olvasni, ők tényleg jobbosok"

ez azért szúrja a szememet, egyezzünk ki inkább döntetlenbe jó? legyen panyi a centrum.

azért a szombatblogos, konzervatóriumos ember ne legyen már jobboldali. és még az írásait nem is veséztük ki.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.05. 12:23:39

@Bloodscalp: jó ez a link :) vicces , ezt us turulék gondozzák: ez a poszti is ugyanilyen:

"Lázár János, a Fidesz frakcióvezetőjének a hónap első felében napvilágot látott, vitát kiváltó mondatai nem okoztak érdemi változást sem a politikai erőviszonyokban, sem a közhangulatban - derül ki a Századvég március végén készített közvélemény-kutatásából. Az ügy körül nem alakult ki többségi felháborodás a közvéleményben - teszik hozzá."

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=161117

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.05. 14:29:31

@Jurganov: vmi baj van szegénnyel.
retardált

Bloodscalp 2011.06.05. 16:37:34

@tesz-vesz: szóval így nem lettem én mandiner szerző:))) mondjam hogy kár? pedig biztos jobban keresnék mint most, épülne a kapcsolatrendszerem és az egzisztenciám:) jó polgár és hazafi lennék...szolgálnám a nemzeti Ügyet

árokásás nemzetmentésnek beállitva közpénzből...még legalább 3 évig! hány állami megrendelése van Turulnak & Co. amiről még nem tudunk?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.09. 22:04:22

@Bloodscalp: nem tudom, de undorom az ilyen mondatoktól:

@politicus:

"Amúgy meglehetősen érdekes, hogy azt a Mandinert ekézed folyamatosan, amelynek szerkesztőségébe nem nyertél bebocsátást, pedig nagyon akartad..."

rólam is összevissza hazudoznak. van bőr, és van butaság hozzá

Bloodscalp 2011.06.10. 11:47:45

@tesz-vesz: politicus szerintem pártkatona vmilyen szinten, polgári kör, aktivista fidelitas... etc. még lelkesen mondja a magáét, mert azt hiszi az jó

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.10. 19:41:55

@Bloodscalp: ismered személyesen, vagy csak tippelsz a fidelitasszal? polgári körrel?

Bloodscalp 2011.06.11. 00:41:58

@tesz-vesz: persze tipp, de sokkal frusztráltabban tolja mint pl ergé aki hivatásos írnok ugye, egy párt körül vagy annak ifjúsági szervezeténél rohadt sokan tipliznek, mert meg akarnak élni belőle

VI. Béla 2011.06.12. 11:47:29

@Bloodscalp:

És te mi vagy? Megvan már a piros bögre, most a piros tolltartóra hajtasz?

Bloodscalp 2011.06.12. 12:27:14

@VI. Béla: nem tartozok egyik párthoz sem, viszont van egy klassz kis gyűjteményem, Fib-es societaszos, fidelitas-os, Somogyért-os pólókból:) most Jobbikosra hajtok:) bögre nincs

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.29. 11:35:30

@VI. Béla: nono, te csak okosan nyilvánuljál meg, mr. fordul a vezért, fordulok én is erős identitás

@Bloodscalp:

hát ja, nagyon merev és frusztrált.
süti beállítások módosítása