Schmitt Pál óv a nacionalizmustól
2010. augusztus 20. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Schmitt Pál óv a nacionalizmustól

  „Schmitt mindig úgy beszél, hogy nála minden fantasztikus, zseniális, azaz halmozza a fokozó jelzőket, amitől az az ember érzése, hogy nagyon bizonyítani akar” - írta az államfőről Dobray kolléga a Mandiner blogon, és ebben sajnos úgy tűnik, bizony igaza van.

  Mai hír: A NOB-tag magyar köztársasági elnök javaslatára a szingapúri ifjúsági olimpia érmesei országuk zászlaját nem vihetik magukkal a dobogóra. Schmitt szerint az ifjúsági olimpia célja nem a nemzetek vetélkedése, hanem a világ fiataljainak nemes megméretése a sporton keresztül. Schmitt Pál a NOB magyar tagjaként ezzel a javaslattal kívánta megóvni az Ifjúsági Olimpia eredményhirdetésének rendjét, különös tekintettel az esetleges túlzó nacionalista megnyilvánulásokra. A köztársasági elnök elmondta, hogy a győztesek és helyezettek nemzeti hovatartozása egyértelműen megállapítható, mert bemondják országuk nevét, tiszteletükre felvonják a nemzeti lobogót, elhangzik a nemzeti himnusz, egyenruhájukon is feltüntetik országuk címerét.

  A magyar állam főjének kijáró minden tiszteletünk mellett meg kell jegyezni: a fenti javaslat a késő Kádár-kori antinacionalista szóhasználat és a sportdiplomácián régóta eluralkodó über-PC ideológia kínos keveréke.

  Mindezt egy olyan jobboldali-konzervatív elnöktől halljuk, aki hazai beiktatásán Wass Albertet idéz, és aki alkalomadtán bocskaiban szónokol. De az utóbbiakkal van a kisebb bajunk, a bocskaival talán baj se, jól áll az egy fess elnökön.

  Nem áll így össze, harmóniába az életmű, az a baj.

  Miért ne vihetnének fel kabalát vagy nemzeti jelképet a fiatal sportolók? Kik, ha ők nem? Akik lelkesedésükkel,  ifjonti hévükkel, a sporton keresztül való tenni akarással szeretnék hazájuknak és a világnak megmutatni magukat? És akkor jönnek a bölcs, politikailag nagyon korrekt sportdiplomaták, akik leszabályozzák, mit tehetnek és mit nem a karrierjük első nagy pillanatában. És ráadásul: a magyar jobboldal kétharmados pártja által megválasztott Schmitt Pál szerint a nemzeti zászló lengetése túlzó nacionalizmus?

  A magunk részéről bármit megengednénk nekik, ami belefér az győzelem ünneplésébe - igaz, mi nem is vagyunk nemzetközi sportdiplomaták.

  Schmitt szerint „az ifjúsági olimpia célja nem a nemzetek vetélkedése”. Miért ne lenne az? Talán az igazi olimpiák nem azok? A paralimpiák nem azok? Mi ez a megkülönböztetés? Vagy már az igazi olimpiák sem a nemzetek vetélkedéséről szólnak? Persze tudjuk, arról, csak valahol hátul, a szponzorlogók mögött, a ruha alatt, a szívnek nevezett szervben.

  Kár, hogy jobboldaliként a Nemzeti Együttműködés Elnökétől kellett ezt a lehangoló ballib ideológiai iránymutatást meghallanunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr662234220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mangorlo 2010.08.20. 00:44:33

esküszöm a szocik még ezeknél is jobbak voltak, nem hittem volna h ezt fogom gondolni, de ez egy katasztrófa amit ezek művelnek

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.08.20. 00:53:32

Ez valami elbaszott nagy baromság - már elnézést!

nullnick 2010.08.20. 00:54:36

@mangorlo:

és persze

FÜGETLEN is vagy nyilván

nullnick 2010.08.20. 00:56:41

amúgy meg

jól teszi Schmitt, hogy ilyeneket mond a teljesen súlytalan pozíciójából

mangorlo 2010.08.20. 01:02:25

@nullnick: nem nem vagyok, mert te az vagy?

tevevanegypupu 2010.08.20. 01:10:01

Annyira bizonyitani akar valamit - mit es kinek?? - hogy tenyleg atesik a lo tuloldalara. Valahogy ki kellene jozanodnia most, hogy megvalasztottak, megtalalnia a kozeputat.

Bell & Sebastian 2010.08.20. 01:25:03

Gondolom a többség már úgy érettségizett (ha...), hogy kipakolta a szendvicses dobozát, kólát, ébresztőórát, a családi rablóbanda fényképét, elemes axiál ventilátort, kedvenc pikatchuját, tampont/óvszert, távcsövet, 24db -os színes ceruza készletet, sós mogyorót, Barbit/Kent, rózsafüzért/imakönyvet/szentképet, sarlót-kalapácsot, kitömött baglyot, HVG -t vagy Blikket.
Csak a függvénytábla maradt otthon.

Azonos motiváció.

djanos 2010.08.20. 02:47:07

egy pillanatra amellett álljunk meg, hogy az olimpia már réges régen nem azzal a tartalommal telítődik, amivel kellene. az egyének nagy tornájából, valóban a nemzetek közti vetélkedés, és "mi hazánk fia" fitogtatásává vált. s az utóbbi időben, egyes országok (lásd kína) futószalagon "gyártják" az olimpikonokat, mivel nem akarnak lemaradni, az éremtáblát rendre nyerő jenkiktől. egy két nagyobb nevű sportoló mellett, a statisztikák és sportfirkászok is csak azzal foglalkoznak, melyik nemzet hány érmet tehetett zsebre. hol vannak a nevek? nem kíváncsi rá a kutya se.
mélyen bele lehetne még menni a témába, hogy mivé vált az olimpia, s az élsport is. hogy gazdasági nyerészkedést ne feszegessünk, és kokszról még véletlenül se ejtsünk szót. elég a fent említettről kicsit elgondolkodni.
szerintem:)

Babilen Tatarszkij 2010.08.20. 06:02:01

Schmittnek egész egyszerűen nincsen személyisége. Fel lehet őt tölteni bármilyen tartalommal, képzelhetné magát akár karibi anyaistennőnek is, ha a politikai széljárás azt kívánná.

ucsacsu 2010.08.20. 08:00:44

Ezzel a valamivel már megint égünk, Viktor te tetted ezt velünk, ez a te felelősséged!!!!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.20. 08:28:23

a javaslat helyes, a cikk ostoba. schmitt megakadályozta, hogy lobogóba csavart szeretlekanyám tetkós kölykök randalírozzanak eredményhirdetés címén. van himnusz, van zászlófelvonás, minek még a lobogós vásári cirkusz, ami még hamis is, mert ezekben a gyerekekben annyi nemzeti érzés sincs, mint egy majomban. de van hajlamuk a majomkodásra.
a mandiner szerzőinek pedig erőt kéne fektetnie a gondolkodásba, mert ennek hiánya kormányoldaliként már erősen kiütközik. eddig elég volt a kurvakommunistaanyjukatakurvakommunistáknak vonal, most már nem. ez egy jobbikos logikájú, agyatlan írás. sajnálom.

ucsacsu 2010.08.20. 09:09:21

@Grift: NI egy hivatásos TANÁCS ADÓ van köztünk .Összetéveszti a véleményen ezt a óhajok,sóhajok özönével, a TANÚ a központból.

ucsacsu 2010.08.20. 09:14:20

És ezt gondolja a magyar sportolókról is akik győzelem esetén a magyar zászlót lobogtatva széles mosollyal, könnyezve állnak fel a dobogó tetejére. Te griff mi vagy ,mert embernek nevezni nehezen lehet.

ucsacsu 2010.08.20. 09:16:19

Többszörös olimpiai bajok MAJOM ezt nevezem ,igazi turbó magyarnak.

stratez 2010.08.20. 09:29:40

Elnézve Schmitt ténykedését, nyilatkozatait, amit az elmúlt egy-két hónapban tett, egyre siralmasabb kép bontakozik ki róla. Az még csak hagyján, hogy jól láthatóan lötyög rajta a köztársasági elnöki kabát, ezt Kövér előre megjósolta, de a fejében akkora kuszaság van, amit nincs az a Sándor palotai személyzet, amelyik rendbe tudna tenni. S ezen az sem változtat, hogy ennek a Jacques Rogge-nak is, ugyanúgy, mint Palinknak, csak hivatalt adott a jóisten, de észt hozzá nem.

caralho voador 2010.08.20. 09:40:04

@Grift: többnyire egyetértek magával, de most kurvára nincs igaza. Ha valakikben, valamilyen területen még általánosságban pislákol a - többnyire őszinte - nemzeti érzés lángja ebben a szerencsétlen Rákosi-Kádár-Gyurcsány dúlta kurvaországban, azok a sportolók, az a sport. Schmitt ezen lépése teljesen érthetetlen és megmagyarázhatatlan, ahhoz fogható, amikor Sólyom kivetette maga mögül a nemzeti lobogót az újévi beszédnél.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.20. 09:57:56

@ucsacsu:
ez úgy van kedves barátom, hogy nem úgy van ahogy maguk aztat a lakótelepen elképzelik, hogy magyarnak lenni az azt jelenti, hogy az aranyászkos ládára állva ordítjuk, hogy ria, ria, hungária /amit eleve nem vesz a szájára úriember, annyira proli dolog/ .
a nemzeti érzés nemes, méltóságteljes dolog. a zászlóbacsavarodva őrjöngeni viszont alemberi dolog, nem való egy olimpia dobogóára. maradjunk a zászlófelvonás méltóságánál és a himnusznál.
ne haragudjon, ha kissé túl részletező, már-már majdnem szájbarágós voltam, de maga 90 körüli iq-ja mellett nem élhetek csak utalásokkal, egyebekkel.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.08.20. 10:00:43

Rajottem, hogy Biszku Bela valoszinuleg Grift alneven irogat hozzank :) a specko humorod buktatott le Bela bacsi.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.20. 10:01:23

@caralho voador:

a sportolókban semmiféle nemzeti érzés nincs. megjátsszák, hogy szurkolói szimpátiát keltsenek. a sportolók, pénzéhes szakemberek. érzéseik nincsenek.

és ha úgy lenne ahogy maga gondolja, akkor sincs úgy. legyen elég a himnusz és a zászlófelvonás, ne rendezzenek magánünnepséget. onnantól a néger győztes oroszlánnal viaskodik majd a dobogón, a lúdtalpas, csalással győztes izraeli meg menórát dug önseggébe. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.20. 10:02:02

@lelkylola:

maga szerelmes abba a gyilkosba, ezért is akarja keresztényietlen módon a belét ontani. :)

nestrot10 2010.08.20. 10:28:05

Rohadt gumigerinc pofázik? Ő járt mélymagyar ruhában a Schmitt, és most az olimpiai egyenruha is " mélymagyar" súlytásokkal van tele, a fekete fehérre a fehér feketére van cserélve..úgy néznek ki mint a Pörzse, meg a bolond Schmitt amikor függetlenként kábította a Budapestieket, hogy főpolgármester legyen:)
ÚÚÚÚ de egy barom ez a SCHMITTT

TataTata 2010.08.20. 10:43:27

És a válogatott focimeccsre sem lehet majd kivinni a magyar zászlót?????

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.08.20. 11:05:07

Szerintem ez egy, a sportban érvényes nemzetközi szokásrendet érintő kérdés, amihez Schmitt mindenképp jobban ért nálunk.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.08.20. 11:07:57

@Grift: azt, hogy ki szerelmes, kibe sokkal jobban tudom, hisz ez a legkedvesebb temam. Grift Bela bacsi vegye tudomasul, hogy lebukott, csak egy 90 eves ember ul allandoan a szamitogep elott, a humora pedig osszeteveszthetetlen.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.20. 11:10:45

@TataTata:
a dologból, márminthogy a zászlófelvonáson és himnuszon túl nem engedik az elnök nagyon helyes javaslatára a magáncirkuszt, szóval ebből egyenesen következik, hogy nem. és körül is kell metélkeznie annak, aki meccsre akar menni.

amúgy félek, hogy gellért megint arra a sport aknára futott, mint mikor kész tényként közölte, hogy tilos a keresztvetős gólöröm. :)

Gyárfás 2010.08.20. 11:11:54

Erről az emberről amikor mosolyog egy takonyban tekergő kígyó jut az eszembe.Pedig hamarabb vágnám le a kezem, minthogy balra szavazzak.
Ez az ember egy igazi féreg.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.20. 11:12:12

@lelkylola:
ne fárasszon kiscsibém. a humoromhoz értelem kell. maga csak ne növelje kudarcai számát.

Kandabula 2010.08.20. 11:22:08

Nemmegmondtam?! Nemmegmondtam?!

óóóó 2010.08.20. 11:28:01

@Grift: hajrá grift.
Égesd még magad.
meg adj leckét, hogy hogy kell magyarnak lenni.
Pökhendi barom.

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2010.08.20. 11:32:55

Én csak azt nem értem, hogy ki nem látta ezt előre. Ha egy ilyen figurát teszünk meg KE-nek akkor ezt fogjuk kapni. Ha a NOB-ban most az szekularizmus-internacionalizmus a menő retorika, akkor Schmitt azt fogja tolni, ha a Fideszben a nacionalista-keresztény retorika a menő akkor meg azt.

Ez a Schmitt egy nagy céltábla lesz a következő négy évben. Miért nem lehetett megtenni Sportminiszternek? Ahhoz legalább ért.

ucsacsu 2010.08.20. 11:33:43

@Grift: Sokat gondolkodtam,hogy reagáljak e a felvetésér(érdemes e egyáltalán,vagy ugyan olyan hiába valóság mint smidthdthből ke-t csinálni) de úgy gondoltan örüljön,hogy van reagálás,ha nem is a család legalább egy ismeretlen.Hát kérem szépen a schidthd egy tévedés, vagy csak egy kis petting más későbbi történésékhez.Elnézve ezt a genetikai csomót jelenleg úgy néz ki,hogy az atillát,kacagányt, a díszmagyart a köpönyeget,azt nem a PUCCCCCERÁJBA KÜLDTE,MOST EGY LÖTYÖGŐS Armandiba fickándozik a parlament előtt .Téged kedves barátom csak sajnálni tudlak,tudod ez úgy van,hogy orvos barátaim akik tapasztalatból beszélnek,AZTATATTTT MONDJÁ,MONDOM TAPASZTALATI ALAPON,HOGY az ember negyven éves koráig eszesedik negyven éves kora után meszesedik, palibá hány éves, ráférne egy hatásos gyógykúra,hátha segít rajta ,nem biztos de nem kéne neki kihagyni és addig is a csend kúra az hatásos .

óóóó 2010.08.20. 11:34:38

egyébként vihar a biliben.
Normális értékrendű embereket eddig sem zavart, ha egy sportoló zászlóval a hátán ünnepelte győzelmét a dobogón. Amúgy is felhúznak egy lobogót a tiszteletére, mit számít hát még egy.
Ha Neki ez örömet okoz miért ne, senkinek nem árt.
Ezt betiltani egy vicc.

vizipipa 2010.08.20. 11:36:05

Most tessék benyújtani az értekezéseket OV káderpolitikájáról!

Aztán emlékezni rá a jövőben is.

min 2010.08.20. 11:37:41

@Grift: Hú de kurva okosnak hiszed magad miközben ömlik a szádból a böszmeség....

Tereskov (törölt) 2010.08.20. 11:37:57

Kedves Grift elvtars,
Partunk es Nepunk megszavaz Onnek egy sziberiai tovabbkepzest "Egyenloseg" nevu premium taborunkba (melyet a jobboldali kapitalistak csak Orwell-intezetnek neveznek), a celbol, hogy tokeletesitse es fenyesitse kisse megkopott vilagnezetet, tobbek kozott ezert a kijelenteseert:
"maradjunk a zászlófelvonás méltóságánál és a himnusznál".
Mert ugy Grift elvtars, ezzel nem is lenne baj, ha On a Voros Zaszlora es az Internazionalera gondolna, de a szovegkornyezetbol kiderul, hogy nem; itt bizony nemzeti jelkepekrol van szo, amelyek hasznalatat, mint ezt On is tudja, buntetes terhe mellett betiltottunk (termeszetesen kizarolag a Nep erdeke miatt es azt kiszolgalva - hogy melyik nepe, abba most ne menjunk bele Grift elvtars, erre vonatkozolag is kap majd tajekoztatast es iranyvonalat a tovabbkepzesen).
Azt is tudja jol Grift elvtars, hogy fiataljaink es nem fiataljaink barminemu versenyen meg a Voros Zaszlot sem viselhetik, vihetik a dobogora es nev szerint sem szerepelnek (lasd: Versenyzo 1, Versenyzo 2, etc.) bar a zaszlot illetoen Partunk voroslobogo-vonalas tagjai nem ertenek egyet (ok is kaptak meghivast napfenyes Sziberiankba).
Erdekessegkent emlitjuk meg, hogy egy ellenseges, jobboldali kapitalista orszag elnoke szinten betiltja a nemzeti lobogo hasznalatat, igy talan megertheti kedves Grift elvtars, miert dontottunk ekkent az On tovabbkepzeset illetoen.

vizipipa 2010.08.20. 11:38:01

Most tessék benyújtani az értekezéseket OV káderpolitikájáról!

Aztán emlékezni rá a jövőben is.

ucsacsu 2010.08.20. 11:41:13

grift szenesedsz már he?

Kristl 2010.08.20. 11:48:53

@Grift:

A hazaszeretet méltóságteljes dolog? Eddig úgy tudtam, hogy a méltóságteljes" kifejezést aranyeres vénemberek találmánya, akiknek nincs erejük majomkodni, csak szóban. :]

Amúgy hajrá népek, egyre jobban szeretitek ti ezt a Schmitt Pált :]

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.08.20. 11:52:46

@Grift: Kedves Bela bacsi! Most, hogy igy tisztazodott a kilete, ideje bocsanatot kernie, ahelyett, hogy a szeplelku fiatalokat provokalna a kommunista humoraval.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.20. 11:54:04

tyű a betyárját! kevés akkora öröm van, mint a majomketrec rácsain végighúzni a seprűnyelet és nézni a felvert, őrjöngő makikat! :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.20. 11:56:41

@lelkylola:
tudja, érdekes az ahogy itten kényszeresen bélabácsihumorkodni igyekszik, hogy valahogy a viccelődés mosdatószivacsával kimossa magát abból az iszapból amit magára kent azzal, hogy a bélabácsi ügy kapcsán közel olyan morális gazember lett mint maga bélabácsi.

Thresher 2010.08.20. 11:57:44

Szerintem annyi érteleme van, hogy kicsit mentesíti az Olimpiát a politikától... Mintha most is lett volna egy balhé az úszó EB-én, mert egy szerb úszónak a ruháján az volt ráírva, hogy Koszovó az övék...

Sporteseményeken a franc kiváncsi arra hogy free Tibet, meg hogy Koszovó kinek a micsodája...

Darth Revan 2010.08.20. 12:08:25

Gondolom Schmitt elvatarsat az is zavarta, hogy amikor o allhatott az olimpiai dobogo legfelso fokan, akkor a magyar zaszlot huztak fel es a magyar himnuszt jatszottak, a voros zaszlo meg az internacionale helyett.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.08.20. 12:16:14

A cikk király, smitt, grift monnyonle!

@TataTata: Nahát, van egy druszám a blog.hu-n?

Kristl 2010.08.20. 12:19:28

@Grift:
az megy tolókocsiból is ugye? :] és ha megvan a pléhpofa még méltóságteljes is.

Kristl 2010.08.20. 12:21:03

@Thresher:
Ah. Ja, a világ legyen steril, ellenvéleménytől mentes. Na nehogymár megjelenjen ellenőrizhetetlen módon a népesség egy részének véleménye, a nagypolitikai érdektől függetlenül.
Hova vezetne az? Anarchiához!

campobaszo 2010.08.20. 12:21:18

Schmitt Pál mióta "jobboldali-konzervatív"?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.08.20. 12:22:24

@campobaszo: Asszem 2002 óta. Kinevezték annak, úgyhogy az. XD

óóóó 2010.08.20. 12:32:16

@Grift:
ha neked a felvert majmok örömet okoznak akkor sivár egy életed lehet.
bár nekem inkább te tünsz egy felvert makinak.

Tilikov (törölt) 2010.08.20. 12:35:43

Gondoljatok bele hova jutna a világ, ha engednénk a sportolóknak, hogy nemzeti zászlókat lobogtassanak. Megerősödne a nacionalizmus, viszaköszönne a fasizmus, feléledne és újra hódítana a rasszizmus és a náci ideológia. Mindez a dobogón látható soviniszta jelképek miatt.

Jól tette a Zembere Kembere, hogy betiltotta a zászlókat. Persze nem ártott volna egy kiskaput tenni a javaslatba, hogy azért ha zászlót nem is, de egy NENYI-t mégis csak ki lehessen vinni.

Később pedig kibővíteni a szabályt, hogy az a sportoló, aki nem viszi ki a NENYI-t a dobogóra, annak bele kell égetni a bőrébe a nyilatkozat szövegét.

Alakul ez a NER.
Hajrá schmittpál!
Hajrá viktor!

Tereskov (törölt) 2010.08.20. 12:38:31

Hat erdemes megnezni Schmitt eletrajzat; gondolom, mindig is jo kadar, akarom mondani kader volt, kulonben aligha lehetett volna szallodaigazgato (es nem eppen a bivalybasznadi Voros Csutora kulcsoshaze).
Most meg jobboldali-konzervativ.
Hat, hogy megy ez, kedves elvtarsak?

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2010.08.20. 12:43:08

Bízom benne, hogy a sportolóinkban van annyi tisztelet a hazájuk iránt, hogy nem engedelmeskednek Schmitt Palkó hazaárulásának.

Netuddki. 2010.08.20. 12:59:43

Mi ezzel a probléma? A zászló és a jelképek legyenek a szurkolóknál, oszt jó napot.

Amúgy meg az olimpia is már egy üzlet. Hadd szokják az ifjak is a fegyelmet.

Netuddki. 2010.08.20. 13:02:00

@Imre Laci: Akkor hazaárulóztál volna amikor az athéni olimpián meghurcolták a sportolóinkat, palika pedig lapított mint ... a fűbe.
Nem ezzel a javaslatával van a gond.

Darth Revan 2010.08.20. 13:07:18

@kovi1970:
Akkor is kushadt Schmitt elvtars, amikor azert kellett volna kiallnia, hogy a magyar sportolok reszt vehessenek a Los Angeles-i olimpian.

Oblomov 2010.08.20. 13:12:12

Az olimpiai eszme alaptézise az egységnek, és nem az akármilyen, akár nemzeti megosztottságnak a demonstrálása. A görög városállamok fegyverszünetet kötöttek az esemény idejére.

Szóval, önmagában védhető az, ha valaki erőltetni igyekszik a hagyományokat, csak ne avanzsált volna közben az illető Orbán csicskájává! A suszter maradjon a kaptafánál.

Darth Revan 2010.08.20. 13:12:41

"És ha már folyamatosan nemzeti múltunkra emlékeztet, a gennyes kádári időkre, akkor furcsállom, hogy mind a mai napig nincs név szerinti emlékezés arra az egy ellenszavazóra, aki 1984-ben kockára téve edzői pályáját, egzisztenciáját, mégiscsak a bojkott ellen szavazott. (Hivatalosan máig nem tudni, Buda István egykori sportvezető idevágó kérdésre néhány éve annyit mondott: Egyvalaki szavazott ellene, de bevallom, nem emlékszem, ki volt az. Azt hiszem, az illető már meghalt.)" Nos, az "illető", aki sajnos már valóban nincs az élők sorában, dr. Jacsó István ügyvéd volt, aki a kézilabda-szövetség képviseletében volt a MOB tagja. Dr. Jacsó István igen gazdag életutat tudhatott maga mögött, közmegbecsülésnek örvendő, nagy tisztelettel körülvett személy volt, aki már 1944-ben is az üldözöttek segítőjeként tette kockára egzisztenciáját. A civil kurázsi, a függetlenség és a becsület diadalaként az ő keze emelkedett egyedül magasba a szavazáson, a bojkottálás ellenzőjeként. Valóban megérdemli, hogy emlékezzünk rá. Tudomásom szerint egyébként Schmitt Pál nem vett részt az ominózus szavazáson; a baráti Bulgáriában tárgyalt a bolgár vezetéssel...

www.es.hu/index.php?view=doc;7566

MikulásCentrum Mikulás Rendelés Házhoz Télapó · http://www.mikulascentrum.hu 2010.08.20. 13:14:07

Így van, tessék a fiatalokat szépen egyen fehér ruhába öltöztetni, levágni a hajukat, a lányoknak elszorítani a mellét. 180 cm-ben és 75 kg-ban szabályozni a max méretet, míg a 170/65 kg alattiak szóba se jöhetnek. Így ruhából is csak egy méret kell. Egyforma buta pofával szürcsöljék a pepszikokakólát, és rágcsálják a popkornot hozzá. Majd ez lesz a szép új liberális világ. Hajrá smit elvtárs megcsinálod!!!!!

nekrolog.blog.hu = spammer 2010.08.20. 13:22:50

Ez smitt egy ritka nagy barom... igaz, nekrológot még nem írtak róla. :D

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.08.20. 13:33:54

Azon kívül, hogy mennyire szerencsétlen ügy ez, érdemes volna belegondolni, hogy mi lehetett a célja Schmittnek ezzel a javaslattal.

Nyilvánvalóan egy válaszlépésről van szó. Schmitt, és az új vezetés "lenacionalistázása", válthatta ki ezt a reakciót. Semmi jelentősége itthon, ez egy, az un. "nemzetközi közvélemény" felé tett - egyébként hamis - gesztus. Tekintve, hogy az új kormány politikája egyértelműen nacionalista (szerencsére, teszem hozzá), és Schmitt egyértelműen az ő emberük, ezzel a kezdeményezéssel a internacionalista/kozmopolita irányultságú kritikák élét igyekeznek elvenni a nemzetközi porondon.
Sokkal többet nem is tehetnek.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.08.20. 13:41:38

Sőt, mivel a sport-diplomácia folyamatos nemzetközi figyelmet garantál, gyakorlatilag az egész világon, és ráadásul még a bulvár média is átveszi az innen érkező híreket, megkockáztatom, hogy pontosan ezért került Schmitt az elnöki székbe. Ez a feladata: tompítsa a kétségkívül nacionalista lépések kiváltotta ellenséges visszhangokat, ilyen és ehhez hasonló, valójában súlytalan, de mindenképpen látványos ügyekkel.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.08.20. 13:43:53

Amin csodálkozom, hogy a cikk szerzőjében, politikában jártas emberként, ez a magyarázat még csak fel sem merült.

2010.08.20. 13:53:39

@Tilikov:

Zembere Kembere - irtó jó!!!

Irtóra rühellem mindazt, amit Sch Pál képvisel/hordoz/sugall. Ő az, aki minden rendszerben megtalálja a számítását. Ilyen alakok mindenhol vannak (sport, tudomány, művészet, egyházak), és messziről megismerni őket simulékonyságukról, mosolyukról, gesztusaikról.

De azért pár dolgot érdemes megfontolni:
-a győztes himnuszát eljátsszák, a zászlót felvonják
-a történet 15-18 éves kölykökről, kiscsajokról szól. Ennyi idősen is szeretheti valaki a hazáját, de valljuk be, ebben a korban sok gesztusnak még más a súlya és a jelentése.
-a kategorikus tiltás marhaságnak tűnik, de sok kényes helyzetnek csak így lehet elejét venni. A zászlók és szimbólumok használata még a nyugati demokráciákban is kényes kérdés.

2010.08.20. 13:56:04

@Darth Revan:

Kösz, jó tudni, hogy volt legalább egy ember, aki nem hagyta magát.

ellenszenvesfigura 2010.08.20. 14:04:55

le a zikkajlista sportolónáczikkal!

nemezisazis 2010.08.20. 14:11:42

hát retkes egy fsz ez a schmitt, de ez mondjuk nem hülyeség még ha fölösleges is.

elég ha a prosztó nép éli végig úgy a versenyeket hogy fú köcsög francianémetangololasztörökalbánegyiptomikíniai akármi..

a gyerekekben nem kell ezt gerjeszteni.
100ból 99 ember úgysincs tisztában azzal mit is jelent a hazaszeretet meg a nemzeti büszkeség..
trollok haza. nézzetek focit azt nektek tartják fent.

egyébként meg ha a második helyen állunk és a pofánkba lobog az elsőhely zászlaja az lehet hogy bosszantó.

Jester 2010.08.20. 14:14:58

Hát tényleg ideje betiltani minden egyéni akciót az olimpiákon.. mindig ökölbe szorul a gyomrom és köpök egyet, amikor az '56-os olimpia vizilabda éremosztásáról készült képeken látom a feketeszalagos magyar lobogót... Hogy képzelték a szemérmetlenek...

És EZ egy jobboldali (!?) elnök (!?). Na. Ne. Már.

Szóval aki kirakja a ház elé a nemzeti zászlót, az náci? Rossz hírem van: egész skandinávia és amerika náci.

Éhesló 2010.08.20. 14:20:15

Shit Pál egy karrierista f@sz. 2X
(copyright by Kun András)
Nem mellesleg egy komancs seggnyaló.
Méltó társa martonyinak, pintérnek, stumpfnak és a többi narancsseggű orbánvitéznek.

Éhesló 2010.08.20. 14:27:39

@caralho voador: Sajnálom, hogy madár korai zászlótlanítási és a karácsonyi köszöntés helyett hanukkázó akciója egyszerű magyarázatát életútjából és ténykedéséből nem tudtad levezetni.
Nem összetett feladat pedig: köze sincs a magyarokhoz. Sosem is volt.
Shitnek sincs a külsőségeken kívül: azzá válik amivé kívánják: kádári csiovnyikká, simulékony b árkit kiszolgáló megálhetési külügyérré, harcos nemzetivé, antinacionalista PC bajnok szdszessé, NOB csinovnyikká kádári röfögéssel....

tewton 2010.08.20. 14:34:00

mekkora vihar egy kanál vízben.

azért megnézném azt is, mennyire gyakori hogy egyáltalán a díszruhás sportolók (akiknek a nemzeti szinek egyértelműen rajt szokott lenni a ruháján) felvisznek oda zászlót. látott valaki ilyet mostanában?

a dobogóra menni azér mégsem olyan, mintha a béközépbe menne az ember zászlót lengetni. lengessék a szurkolók, az rendben van. de a medencében sincs a derekukra kötve a lobogó, mégis mindenki tudja, hogy a saját csapat az.

"az eredményhirdetésnél a sportolók nem vihetnek magukkal személyes tárgyakat, feliratot, kabalafigurát és zászlót."

remélem, a pokemon-rajongók is éreztetni fogják neheztelésüket.

tewton 2010.08.20. 14:45:19

@nemezisazis:
"egyébként meg ha a második helyen állunk és a pofánkba lobog az elsőhely zászlaja az lehet hogy bosszantó."

a sok egyszerűbb jobbik-szoci-szimpatizátor (és te is, ergé!) meg elgondolkodhatna azon, milyen vicces lenne a fellobogózott magyar gyerek a harmadik helyen, miközben rálóg az győztes szlovák gyerek másfélszer akkora lobogója azzal a fáin kettőskereszttel.

vagy egy olyan eredményhirdetés, ahova egyedül a győztes, amúgy nemzeti gondolkodású szerb gyerek visz magával egy bazinagy szerb zászlót.

vagy egy csöppet vatrásabb oláh gyermek vigyen egy bazinagy román trikolórt, rajta a sassal, azon meg erdély címerével.

jönnének a kommentek ugyanezektől az arcoktól, hogy micsoda izé meg bizé, csúnya nacionalisták, megalázták a magyarságot?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.20. 14:59:04

@gloire:
a következő tanításom ez lett volna.
teljesen igaza van. egy jelentéktelen ügy, ami demonstrálja, hogy a fasiszta-diktátor orbán fasiszta-nácista-irredenta rendszere nem is az, hiszen annak a bábja nemzetietlenít.
sport színtéren. úriembert érdekel ilyesmi? a panel népe meg frecseghet.

Oldstero 2010.08.20. 15:06:03

@Bell & Sebastian: Gratulálok ! Kommentbajnok lettél !

kommentbajnok.blog.hu/2010/08/20/mi_maradt_otthon

Harald Blåtand 2010.08.20. 15:11:05

Sosem hittem volna, hogy valamikor megpróbálom Scmittet védeni, de se az ifjúsági, se a paralimpia, se az olimpia hivatalosan _nem_ a résztvevő országok versenyéről szól, csak a sportolókéról, ezért is nincs hivatalosan országokra lebontott éremtáblázat. Pont ez különböztetné meg (elvileg) egy összevont gigavilágbajnokságtól. Hogy aztán a közvetítő média, a résztvevő államok politikai vezetése, vagy akár a szponzorlogók alatt dobogó szív (jesszus) stb. folyton azzal van elfoglalva, hogy jajanyám, Kína vagy az Usa szerez több aranyérmet, meg hogy Magyarország Helsinkihez képest hogy fog szerepelni a (még egyszer: hivatalosan nem létező) olimpiai éremtáblán, az egy dolog, de Schmitt ettől még olimpiaügyben Coubertinhez tartja magát, és jól teszi. Ciki pont az lenne, ha volt NOB-tagként most nem ilyen irányba nyilatkozna. Kicsit szőrszálhasogató talán a javaslat, de korrekt. A nacionalizmusra ott vannak az ágazati VB-k.
Mióta elnök lett, ez az első alkalom, hogy valamiről közhelyeken és értelmetlen körmondatokon kívül saját, markáns véleménye van. Ezért inkább riszpekt jár.

tewton 2010.08.20. 15:11:41

@Grift:
az ifjúsági olimpia, amit itt ez a smith leszabályozna, egy kisebb dolog.

én csak azt sajnálom, hogy a vatikánnak nincs olimpiai képviselete. képzelje el, amint az arany-ezüst kulcsos zászlók tömege lobogna a mucsai félholdas-csillagosokkal szemben! :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.20. 16:10:30

@tewton:

azt amerika nem engedné, számára a vatikán nagyobb fenevad mint az a szegény iraki elnök volt, már nem tudom a nevét :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.20. 16:13:42

@tewton:

és tudja min törtem a fejem? vannak ezek a gyomorforgató, mindenféle segédeszközökkel kiegészített sportesemények. az ezen résztvevők inkább érzik magukat valamely nemzet képviselőjének, vagy inkább invalidusnak. melyik halmaz a belsőbb kör a szívükben?

tewton 2010.08.20. 16:25:39

@Grift:
"mindenféle segédeszközökkel kiegészített sportesemények"

a sielőkre, sportlövőkre meg kardvívókra gondol?:)

amerika? a csillagos-sávos zászló a komprádor burzsoázia, a gazdasági gyarmatosítás és a háború ugyanolyan szimbóleuma, mint a sarlókalapácsos vörös. zárt körben égetése megérthető, ha nem is úriemberes.

abandi 2010.08.20. 18:47:13

@Grift:
Az a amajomrácsos-seprűnyeles-makihergeléses szösszenete példaértékű!
Sajnos, a csapatbajnok, tévétornász-smittpali egy hernyótalpas!
Kérem: Ne támogassa a nemzetárulását, még ha egyébként igaza is van a sportolói lélektanban...

Bell & Sebastian 2010.08.20. 19:12:32

@Oldstero:
Gyémántok az örökkévalóságnak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.08.20. 23:12:16

@Grift: úriember?

ki meri ezt a szót leírni? te?

nane

futura 2010.08.20. 23:24:05

@Grift:
El kell ismernem, nagy tárgyi tudású, de számomra legtöbbször elfigadhatatlan hozzászólások miatt, sokszor okozott bosszúságot nekem, de most nem kis elégtétellel látom, saját nézetének szélsőségesei hogyan harapdálják a bokáját.

Amúgy Schmitt-nek ez esetben igaza van, úgy látszik kialakul nála egy skizofrénia, a nemzetközi NOB-os Schmitt, és az sújtásos rögmagyar Schmitt. A Fidesz ebből soha nem csinált problémát, hogy politikusai mit mondtak és csináltak a múltba (akár tegnap is) felejtsd el! Mindig a jelenlegi megszólalás a mérvadó náluk.
Az elvekre valamit adó ember itt idegenül mozog.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.08.21. 10:21:47

Egyébként miért csodálkozunk ezen az emberen? Habitusából adódólag lehet jobb is, ha csak ilyeneket csinál. Bár azt nem tudom felfogni, abban mi kivetendőt lát, ha valaki győzelmi örömében egy zászlót lobogtat, akkor, amikor azért mocskos kegyetlenül megdolgozott és megszenvedett. Régen volt már az a sportolói múlt Pali bácsi! Sokat felejtett! Az idő meg ugye...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.08.21. 11:06:14

@Grift: Nagyon örülök, hogy gazembernek tart, ha Béla bácsi tisztelne, szeretne, akkor jönne el a világ vége.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.21. 12:33:58

@lelkylola: lehet, bélabácsi szeret-tisztel, Griftbácsi meg nem. Zavaros a világ.

@Grift: a makikat szopatni állatkínzás.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.21. 14:00:44

@lelkylola:
igaza van hepcinek, bolond világ ez, no! maga szereti bélabácsit, bélabácsi nem szereti magát /talán, ki tudja/, nekem maga semleges. néha a butasága bosszant, szeretném ha nem lenne az, szomorú dolog a herbertizmus, de nincs igazi viszonyom magához. intellektusnak nem intellektus, nőnek? hát mit tudom én, a hangja idegesítő az héccencség, de amúgy is a zoli 29 udvarol magának, szóval miattam ne idegeskedjen :))

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.21. 14:12:19

@lelkylola:
a gazembert meg vegye költői túlzásnak, dehogy gazember maga. csak kicsit eltévedt ebben a történetben. de majd észreveszi, túlzó és korholó szavaim is segítik ebben, és átgondolja, és hasznára lesz magának ez a dolog. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.21. 14:12:58

@Hepci:

állatkínzás? nem hiszem, inkább tanítás. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.21. 14:14:08

@tesz-vesz:
"@Grift: te buta vagy"

igenis, értettem! :)

ivrilider 2010.08.21. 15:30:39

Ez is egy bolond, de Pozsgay Imrén nem tesz túl (múltjában sem): www.facebook.com/note.php?note_id=107812072609509&id=1442337205

Amúgy Schmitt-től ez nem ballib, hanem kádári posvány. A kettő nagyon nem ugyanaz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.08.23. 01:09:56

"Vajon ha egy szocialista apparátcsikról derült volna ki, hogy megtiltja a nemzeti kebelnek, hogy dagadjon, hányszor használta volna a mocskoshazaárulópatkányrohadék szerkezetet a nemzet Bayer Zsoltja? Mekkora szerkesztőségi levelet írt volna a Heti Válasz?"

(orulunkvincent.blog.hu/2010/08/19/schmitt_p )

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.24. 20:23:59

tetves kommunista, kötelet a >kövér< nyakába
süti beállítások módosítása