Ha van rajta kipa, ha nincs
2010. április 06. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Ha van rajta kipa, ha nincs

  Mint ismeretes, a múlt héten egy Dohány utcai lakásban vallásos zsidók széder estét ünnepeltek, s valakik kavicsokat dobtak/lőttek be az ablakon. Egyelőre annyit tudunk, hogy vagy ötvenen voltak, vagy hárman. Vagy hangoskodtak, vagy nem. Vagy este 11-kor történt a dolog, vagy nem. Vagy volt egy nyolcméteres teleszkópja a dobálónak, amelyen keresztül látta, hogy zsidók vannak odabenn, vagy nem volt. Az biztos, hogy kihívták a rendőröket, amitől ugyan a kavicsok továbbra is repültek (mi a szart csinálhattak akkor a rendőrök a szűk Dohány utcában?), meg hogy az egyik rendőr odaszólt a távozó vendégeknek: hazafelé vegyék le a kipájukat, mert úgy biztonságosabb. Vagy nem. Szóval az eset teljesen homályos, nem tudjuk, kik miért mivel dobáltak.

  Na most, az a helyzet, hogy Budapest lakosságának 90%-a egyértelműen neuraszténiás. Nekünk speciel az esküvőnkre hívták rá a rendőröket (nagy buli volt, ezt elismerjük, viszont egy zárt étteremben zajlott), s jó pár üveg pálinkánkba került, hogy a szerv ne tömegoszlassa fel a menyasszonytáncot. Máskor is kaptunk hideget-meleget, pedig alapvetően csendes, szolid fiatalemberek vagyunk, minden, amit a kollegák állítanak kapatos pillanatainkról, hitvány hazugság. Mi magunk is légpuskával szoktunk fenyegetőzni az ablakból, ha az utcán túlságosan felbátorodnak az ír hajógyári munkások, akik hétvégenként ide járnak dugni. Szóval egy-két kavics itt-ott simán belefér a budapesti éjszakába, ez egy ilyen hely, és kész.

  Az is megszokott, hogy nálunk józanabb barátaink figyelmeztetnek rá: Hajrá Ferencváros! feliratú sálban ne igen mászkáljunk Újpesten meccsnapon, Budaházy-Toroczkai-féle zúzós szeánszokon vegyük le a szemüvegünket, antifasiszta rendezvényre pedig ne vigyük magunkkal az árpádsávos fényképezőgéptokunkat. Olyan környékre pedig, ahol nagyobb számban élnek az elmúlt időszak integrációs programjainak áldásaiban kevéssé részesült roma polgártársaink, egyáltalán ne menjünk. Mindez persze nem normális, de az embernek muszáj kompromisszumot kötnie, ha életben akar maradni.

  Csakhogy. Mivel a szóban forgú múlt heti esetben az érintettek zsidók voltak, egyből beindult az antirasszista gépezet - anélkül persze, hogy bárki többet tudna az eseményekről, mint mi. Természetesen nem kizárt az antiszemita támadás sem. Budapest utcáin az agresszív gördeszkásizmus, falfirkászizmus, parkolóőrizmus, terepjáróizmus oktalanulpofánbaszlakizmus és sok egyéb köcsögség mellett jelen van az antiszemitizmus is, s ezt mi szorgalmasan dokumentáljuk is. Azt is teljességgel megértjük, hogy saját családjuk lemészárlása miatt vagy általános emberi jóérzésből az utóbbira sokan különösen érzékenyek. Azt azonban nem tudjuk megérteni, hogy egy teljesen tisztázatlan, bizonyítatlan, homályos eset miatt miért kell tovább szítani az indulatokat és a félelmeket.

  Mert bizony ezredszerre is feltették nekünk ugyanazt az ősrégi, szétkarcolt lemezt. Amelyet már annyiszor lejátszottak, hogy nincs értelmes ember, aki ne unná halálosan. A TASZ ökörködése után - ahelyett, hogy hagynák a rendőrséget nyugodtan nyomozni -, ma este még egy bőrt lehúznak a csúzligate-ről: kipás-kendős tüntetést szerveznek a történelmi zsidónegyedben az egyre fokozódó, már-már elviselhetetlenné váló izé ellen. Biztos módja ez annak, hogy így, a választások előtt pár nappal még egy kicsit megkavarják a szart.

  Nézzük csak a részleteket!

  A tüntetést az Ungár Klára nevével fémjelzett Szabad Emberek Magyarországért párt hirdette meg. Vagyis az SZDSZ egyik utódszervezete, amely ugyan most még nem mert elindulni a választásokon, de őszre már szeretné aktivizálni magát. A SZEMA amúgy a legutóbb azzal vétette magát, hogy a zseniális „A Piranha már nem ikra: Ne szavazz a Jobbikra!” címmel pályázatot hirdetett, ezzel is bizonyítva, hogy a legendás liberális szürkeállomány és kreativitás nem veszett el, sőt még csak át sem alakult.

 Az eseményt a legszélesebb körben a kapcsolat.hu hirdeti mint ajánlott programot: újabb jelzés arra, hogy mire számíthatunk.

  A kipás-kendős sétának Facebook-oldala is van, eddig 385-en jelezték biztosra részvételüket: érdemes köztük körülnézni, ismerős arcokat fogunk találni köztük az elmúlt nyolc év szabad demokrata holdudvarából: Hell Nagy István, Ráduly Emil, Bőhm András, Podmaniczky Szilárd, Antifasiszta Értékrend, Merker Dávid, Terry (Rácz) Black, Bohus László - sőt még a belvárosi MSZP díszzsidaja, régi barátunk, Pásztor Tibor is ott lesz. Meg nyilván még számosan, akik nem fácséznak. Szóval szinte mindenki, aki hosszú éveken keresztül éjt nappallá téve dolgozott azon, hogy Magyarországon legyen számottevő politikai antiszemitizmus. Már csak Gyurcsány Ferenc és Horn Gábor hiányoznak, de kezdésre talán ők is betoppannak.

  Szóval a műsor a régi, a szereplők a régiek. És régi a cél is, csak ez a kampány miatt még nyilvánvalóbb.

  A rasszistaveszéllyel való szavazómozgósítás régi eszköz („Komcsik, bibsik, ki a gátra, jön a barna veszedelem!” - mondta már '98-ban Horn Gyula is) - más eszköze már nem is maradt a balliberális oldalnak, hogy ne korrupciós ügyekkel kerüljön be a híradóba. Úgy kellett az a néhány kavics nekik, mint egy falat kenyér. Talán már nem is a szavazatszerzés miatt, hanem hogy saját maguk lelkiismeretét megnyugtassák: loptunk, csaltunk, hazudtunk, elkúrtunk, de legalább mindig is antifasiszták voltunk. Még ha ezzel sikerült is középpárttá tenni a Jobbikot. Ha pedig netán ma este provokáció is történik, az még jobb: egy-két pofont, köpetet bőven megér, ha aztán lehet rohangálni a tévéstúdiókba rinyálni.

  És falat kenyérként kellenek az ilyen antirasszista megmozdulások a szélsőjobbnak is. A provokáció most nem érdekük (nem is hirdeti az eseményt a Kuruc.info), de néhány kép, amelyen sábeszdeklit viselő emberek százai némán vonulnak Budapest zsidónegyedének sötét utcáin, remek igazolásul fog szolgálni egy csomó faszsághoz. Nézzük csak meg majd a holnapi radikális címlapokat.

  Egyedül azoknak nem érdeke az ilyesfajta akciózás, akik szeretnének nyugodtan, egy még-még elfogadható kormány vezetése alatt, az igazán fontos dolgokkal törődve élni. Akiknek elegük van a bármilyen oldali hisztériából.

  És akiknek a Dohány utca környékéről, az Erzsébetvárosról nem az antiszemitizmus, s nem is az anti-antiszemitizmus jut az eszébe, hanem az a rengeteg kulturális érték, amely ott felhalmozódott - s amelynek nagy részét a ma esti tüntetés szervezőinek és résztvevőinek pártjai lerombolták, zsebre tették, ellopták, eladták, elpanelosították, szétrohasztották és elbaszták. Sok-sok pénzért. Szégyentelenül sokért.

  Hölgyeim és uraim, menjenek a picsába.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr361898817

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Van rajtunk kipa 2010.04.07. 11:01:12

Az intellektuális prostitúció rossz hatással van a szellemi teljesítményre, mint ahogy az a Mandiner blog kipás, kendős felvonulást gúnyoló cikkéből világosan kiderül. Jó lenne a jobboldali „fenegyerekeknek” észrevenniük végre, hogy semmibe...

Trackback: Van rajtunk kipa 2010.04.07. 11:01:12

Az intellektuális prostitúció rossz hatással van a szellemi teljesítményre, mint ahogy az a Mandiner blog kipás, kendős felvonulást gúnyoló cikkéből világosan kiderül. Jó lenne a jobboldali „fenegyerekeknek” észrevenniük végre, hogy semmibe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tevevanegypupu 2010.04.07. 00:16:57

@Regno delle Due Sicilie:
Ez senkit nem erdekel, elvegre csak magyarokrol van szo. Raadasul nem is a Dohany utcaban laknak.Ilyenek miatt legfeljebb Orban vagy Semjen es Nemeth Zsolt szokott szolni, amiert lefasisztazzak-nacionalistazzak oket liberalis nemet vagy amerikai napilapokban.

tewton 2010.04.07. 00:21:08

@thetriggerhappy:

a zsidózást én érdemben kétféle emberre hagynám. 1) akit zsidóznak, mert pl. zsidó és így érintve van benne, 2) akinek zsidó-parája van, zsidózik és így van érintve benne.

Amikor egy efféle "úgy általában" mindenféle szép dolgokért meg eszmékért lelkesedő ph-semleges csapat szolidarítási megmozdulást szervez rá az ügyre, tkp. a zsidók mellett ... akkor az nekem necces. És nem azért, mert a zsidók mellett. Hanem mert valahogy a szokásos álságos retorika következik üldöztetésről és félelemről, és nem a zsidóság képviselői részéről.

azért gondolj bele: egy zsidóellenes pesti grafitire, egy makói incidensre (az egerszegi nem tudom, mi volt), meg egy nagyon-nagyon fura pesti ablakdobálásra, amit akárki (beleértve cigányokat, részegeket, antiszemitákat) csinálhatott, hol válasz az, hogy párszáz pesti ember sétál a pesti belvárosban valamiféle általános emberi izé jegyében?

álmaim zsidója :) tetszik

alighanem az egy olyan figura, aki felvállalja azt, ha zsidó.

tewton 2010.04.07. 00:34:35

@tölgy:
"Az antiszemitizmus van. És?
Keresztényellenesség is van."

na jó. persze.
gójellenesség is van. csak erről kegyeleti okok miatt nem illik beszélni.
vidéki barátom pestre költözött, belvárosba. kicsit megbántva mesélte, hogy amikor a gyerekét a játszótérre hordta (pest, belváros), a zsidók milyen utálkozó módon próbálták kinézni onnan. nem egyszer, sokszor. és egyértelműen felismerhetően zsidók. és a gyerek full előítéletmentesen ment fel pestre:)

Alfőmérnök 2010.04.07. 00:40:50

@tewton: "meg egy nagyon-nagyon fura pesti ablakdobálásra, amit akárki (beleértve cigányokat, részegeket, antiszemitákat) csinálhatott"

Lehet, hogy angolok voltak. Mentek haza a Szimplából. Mikor utoljára jártam ott, nem nagyon hallottam magyar szót. Ha szerencséjük van, nem csak nem beszélték a magyart, hanem nem is érették, miről értekeztünk a haverokkal. :)

tewton 2010.04.07. 01:07:11

@Alfőmérnök:
ehhehe.
csak nem antiangol megjegyzéseket tettek előttük?

Kitartó 2010.04.07. 03:20:29

Én nem vetetném le egy zsidóval se a kipáját, inkább odaerősíteném a fejükhöz egy-egy százas szöggel, nehogy leessen, vagy más levegye.

Viccblokkunkat látták... :D

ethnografus 2010.04.07. 06:40:44

Ti, mármint ennek a bejegyzésnek a szerzői, rosszabbak vagytok, mint a Népszava, igazi bértollnokok (s már bocsánat, de buták is, ugyanis semmit sem értetek, illetve mindenről ugyanaz jut az eszetekbe). A kommentek pedig önmagukért beszélnek... Hát így néztek ti ki

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.07. 06:44:00

@ethnografus:

Ez a szakmai vagy a magán véleménye?

:-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.07. 06:48:10

@Bell & Sebastian:

"Bármelyik falusi pap levezeti újkori nyomorúságunk minden okát az Ószövetségből és irány mutat az Újszövetséggel." --- írod.

Pontos és korrekt.

ü
bbjnick

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.07. 07:47:30

@Pásztor Tibor:
tíbor, tíbor! nem érti. persze hogy van antiszemitizmus. és az bizony érték. a társadalmi immuntevékenység része. :)

Valandil 2010.04.07. 08:23:18

Az antiszemitizmus a legtöbb esetben nem csak úgy lóg a levegőben: reakció valamire. Csak azt a valamit nem kapja fel a sajtó.
(Meg ha ilyen qrva rossz itt, az államot miért ők vezetik? Vagy fordítva: ha ők az állam irányítói, akkor miért panaszkodnak?)

thetriggerhappy 2010.04.07. 09:39:35

@tölgy:

ja, az ottani magyarok baja a mi gondunk, de a magyar zsidók gondjára szarunk?

megint nem értetted meg, hogy mit írtam: nem vagyok érintett, van véleményem, ami egyezik a tiéddel de pld az erről szóló posztokat elolvasás után nem kommentálom, mert nincs mit. írjam le 120x, hogy a slota anyukáját?
ellenben te, akit állítólag ez nem érdekel és nem vagy érintett, annyira foglalkoztat, hogy minden alkalmat megragadsz egy kis zsidó tárgyú vitára. ez vajh miért van?

thetriggerhappy 2010.04.07. 09:40:45

@tevevanegypupu:

ez is egy demokrácia felfogás....

thetriggerhappy 2010.04.07. 09:45:49

@Herr SturmLiberator:

nem adom fel:

román zászlót lengető székely, szlovák himnuszt éneklő felvidéki magyar és crvena zvezda mezben "koszovó szerbiáé" zászlóval menetelő délvidéki magyar.

ez tetszene?

miért tiltakozna a mazsihisz a trianon emléknap ellen? senkit nem zavarna, engem biztosan. köves slomónak mi köze van slotához és a felvidékhez? vagy a tejtermelésről is nyilatoznia kellene? ember,én pont azt mondom, hogy nem kell senkinek pozitív diszkrimináció, elég lenne annyi, hogy egy vallásos zsidónak ne mondja a rendőr azt pesten, hogy vegye le a kipáját.

ha ezt nem érted, tényleg reménytelen eset vagy.

Naumov 2010.04.07. 09:45:54

"Nekünk speciel az esküvőnkre hívták rá a rendőröket"

Igen szomorúnak tartom, hogy már túl járunk a 100 kommenten, és Kálmánék coming outját még senki sem vette észre..

thetriggerhappy 2010.04.07. 09:50:19

@tewton:

tessék, én is felvállaltam. bár fura zsidó vagyok, mert húsvéti sonkát ettem tegnap is, népdalokat énekelek a fiamnak esténként és egy kukkot sem beszélek sem héberül, sem jiddisül. viszont szoktam arra gondolni amiket otthon hallottam a vészkorszakról és fordult már meg a fejemben pld titeket olvasva, hogy nem biztos, hogy itt kellene felnevelnem a fiamat.

thetriggerhappy 2010.04.07. 09:51:42

@tewton:

a feleségem igazi vidéki magyar lány, és egy zsidó ismerősömnek sem volt vele kapcsolatban averziója, senki nem nézi ki sehonnan. de persze a haverod pesti sztorija sokkal jobb.

csak tudnám, hogy ki miből tudja egy pillantásból megmondani a játszótéren üldögélő mamák származását. de persze ő full előítéletmentes.....

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.04.07. 09:57:52

@thetriggerhappy: "minden alkalmat megragadsz egy kis zsidó tárgyú vitára" - mert egy erős politikai érvelés jelenleg Mo-n az antiszemitizmus, rasszizmus, stb. vádja. Egy beteges és káros oligarchia mai utolsó érve és vádja.

Se magát, sem Pásztor urat nem zavarja, hogy twa heti-havi rendszerességgel hogyan fikázza a keresztényeket és főleg a katolikusokat a _nem szélsőségesnek, hanem liberálisnak_ címkézett sajtóban. Vagy miket írnak be mondjuk Lola szomszéd bejegyzése alá. A keresztények fikázása helyénvaló, demokratikus etwas. A templomok és keresztek gyalázása haladás dolga. Ott nincs tünti. Emlékszik a Tilos elleni tüntetésre - nem a Tilos szövegét, hanem az ellene összehívott tüntetést basztatták haladárok. Igaz-e?

"magyar zsidók gondjára szarunk?" - speciel én nem. A Hollánba is kisétáltam az asszonnyal, amíg a két gazprom-ügynök meg nem jelent ott. Maga nagyon mellényúlt. Meséljek még?

Naumov 2010.04.07. 10:03:42

Egyébként ez a téma sajnos lejárt. Pontosabban sikeresen lejáratták, farkast kajabáló fiú reloaded, ahogy tetszik.

Valaki már írta fentebb, és én is nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy vajon egyszer tényleg kiáll-e valaki a holokauszt túlélői közül, és udvariasan megkéri az egész megélhetési antifasiszta bohóctársulatot, hogy lennének szívesek a továbbiakban inkább a kedves édesanyjukkal szórakozni otthon a kanapén, nem pedig a saját pitiáner napi céljaikra használni az ő tragédiájukat

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2010.04.07. 10:17:36

@tölgy: te tényleg komoly kognitív disszonanciával küzdesz. Gyurcsány (gondolom, rá célozgatsz) az elmúlt húsz évből hat vagy hét évig volt tényező, már egy éve megint nem az. Szerinted Gyurcsány miatt dobáltak ablakot kétségbeesett GYF-hívek, hogy a bálvány visszatérjen?

Ha Orbán is odasétált volna a Hollánba, senki nem törődött volna Gyurcsánnyal. Ha Mádihoz hasonló keménységgel beszélt volna Molnár Oszkárról, senki nem vádolná kollaborációval. De az a helyzet, hogy nektek kellenek a náci szavazók. És ezért cserébe hajlandók vagytok engedményre. Neked abból áll a konzervativizmus, hogy GYF-jájj-jájj-jájj!

tevevanegypupu 2010.04.07. 10:20:37

@thetriggerhappy:
Az egyoldalu szemleletet nem szeretem. Ha valaki emberi jogokert tuntet, akkor inkabb mindenkiert, mint csak egyfele igazsagert.Az nem veszi jol ki magat.

thetriggerhappy 2010.04.07. 10:39:23

@tevevanegypupu:

akkor ezentúl kiállsz a nyugat szaharaiakért? darfúért? kelet timorért és a közép amerikában elnyomott maja utódnépekért?
vagy továbbra is csak a zsidókkal fogsz foglalkozni?

nem vagyok meleg, ergo nem vonulok fel a pride-on, de örülök és támogatom, hogy ők megtehessék, mert joguk van hozzá, ahogyan azoknak is, akik trianonnal kapcsolatban érzik úgy, hogy utcára kell vonulni és azokkal is, akiket felháborított a múlt heti esemény.

thetriggerhappy 2010.04.07. 10:43:15

@tölgy:

tegyük fel, hogy így van. erre az a jó megoldás, hogy te leutánzod twá-t és ugyanazt teszed?
szerinted komolyan van bármiféle, keresztényekre, gyakorló templomjárókra leselkedő veszély ma magyarországon? barangó egy barom volt, kirúgták, de mit is láttunk a tűntetésen? izraeli zászló égetést....szerinted ez egy normális reakció?
makó normális dolog?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.04.07. 10:49:59

@Pásztor Tibor: "te tényleg komoly kognitív disszonanciával küzdesz." - na most nagyot mondott. Mutasson egy embert, akinek nincs ilyen kognitív izéje.

Speciel, szerintem a Pojáca csak egy stróman, bár a személyisége felettébb kártékony. Engem a mögötte álló hálózat izgat, az viszont valóban.

Ha nem lenne 1-2 sérelme, akkor pl. maga mija francról beszélhetne? Látja itt osztja az eszet, ahelyett, hogy a sarokban állna szégyenkezve és kussolna, vagy hordaná a meleg levest a most utcára tett embereknek.
Azért, mert vagyunk olyan jól neveltek, hogy szóba állunk magával, ne higgye, hogy egy pillanatra is elfelejtkeztünk arról mi történt az elmúlt 6 évben, mindennek mik a következményei, és az elmúlt évek történéseit maga mindig védte nyilvánosan. Így maradt a _maga számára_ is egyedüli utolsó mentsvárként az "antiszemita veszély van" kártya.
A fontos csak az, hogy megőrizhessék erkölcsi integritásukat és felsőbbrendűségük tudatát, amit Feritől visszakaptak.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.04.07. 10:54:41

@thetriggerhappy: "te leutánzod twá-t és ugyanazt teszed?" - én? idézne valamit tőlem, ami twa szellemű lenne?

Komoly veszély ma leginkább még a templomba járó falusi öregasszonyokra leselkedik, ha a veszély alatt a fizikai erőszakot érti.
Valaki leírta már, a kormányzati pr pénzekből működtetni lehetett volna vidéki rendőrségeket, és most sehol se lenne a Jobbik, de biztosan nem 15% körül.

tevevanegypupu 2010.04.07. 10:59:26

@thetriggerhappy:

Eletemben egyszer mentem ilyen bekemenetre vagy mire, egy ujsag bezarasarol volt szo, jopar ezren voltunk es meg kell mondanom feltem.
Minden tiszteletem azoke akik meg veszelyes korulmenyek kozott is felvonulnak, szonokolnak es szemelyesen kiallnak mindenfajta igazsagtalansag, megkulonboztetes ellen. Tuntetesekre nem jarok. Ahol lehet, termeszetesen elmondom a velemenyem, es biztos vagyok benne, hogy meg is hallgatjak. Ebben a pillanatban is es eleg sokan..Nem biztos, hogy mindenkinek orulok, de azert csak leirom.

dz02 2010.04.07. 11:05:30

hanemteccikellehetmenni, montaaferi

Bell & Sebastian 2010.04.07. 11:12:38

Vidáméleseszű!

Maga aztán pörgeti a számlálót, széderinfo! Szelvényvagdosó? De hol? ;)

thetriggerhappy 2010.04.07. 11:53:41

@tölgy:

és ugye a cigányok azért támadják meg a templomból hazafelé igyekvő öregasszonyokat, mert azok a templomból jöttek? ha a zsiniből tennék ugyanezt, megemelnék a kalapjukat előttük....

btw, a feleségem borsodi. a rokonok, ismerősök sokat panaszkodnak, de valamiért egyikük sem cigányozik ordenáré módon. zavarja őket a sok piti bűncselekmény, de erőszakról a pár óriási hírű eseten kívül azért dömpingjellegellel beszélni, enyhén szólva is túlzás.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.07. 11:57:18

@thetriggerhappy:
fogja azt a gyereket és költözzenek! ne sikongasson itt, maga árjapárja! :)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2010.04.07. 13:00:31

@thetriggerhappy:

"viszont szoktam arra gondolni amiket otthon hallottam a vészkorszakról és fordult már meg a fejemben pld titeket olvasva, hogy nem biztos, hogy itt kellene felnevelnem a fiamat. "

Melyik vészkorszakról hallottál otthon, a 19-esről, vagy az 50-es évekbeliről négyesfogattal, ÁVÓ-val?

thetriggerhappy 2010.04.07. 13:11:52

@Arma Gedeon2:

a 19-esről nem hallhattam, tekintettel arra, hogy a legfiatalabb nagyszülő is 21-ben született.
az 50-es évekről hallottam eleget, pont annyit, hogy pld ne dőljek be a mai bolsevikoknak, de hallottam a felsorolásodból kimaradt 44-45-ösről is, amikor sokszázezer honfitársadat vitték el, lőtték le.
ja, hogy ez neked nem vészkorszak. bocs.

thetriggerhappy 2010.04.07. 13:12:54

@Grift:

ha nem tudnám, hogy te és a hozzád hasonlók szerencsére egy törpe minoritást képviseltek és csak itt nagy a szátok, meg is tenném, bár akkor sem szívesen. így inkább maradnék, de mondjuk erre nem tőled fogok engedélyt kérni.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.07. 13:22:29

@thetriggerhappy:

Ajvé...

"miért tiltakozna a mazsihisz a trianon emléknap ellen? senkit nem zavarna, engem biztosan"

Akkor miért nem követelik a gonosz többségiekkel együtt? Trianon össznépi "magyarkauszt", azzal mégse foglalkoznak, pedig állítólag ugyanúgy derék magyarok mint bárki más és ez itten is lenne a hazájuk. Semmibe sem kerülne ha felsorakoznának az ügy mellett, de cserébe nagy szimpátiát hozna a Mazsihisznek a látványos magyar össznépi sorsközösség melletti kiállás. De valahogy mintha csak a saját holokausztot tartanák agresszíven napirenden, javíts ki, ha tévedek.

"köves slomónak mi köze van slotához és a felvidékhez"

Hát látod ugyanaz mint fönt, sok köze van (lenne?) hozzá, ha nem csak papíron magyar.

"nem kell senkinek pozitív diszkrimináció, elég lenne annyi, hogy egy vallásos zsidónak ne mondja a rendőr azt pesten, hogy vegye le a kipáját."

Nagyon is értem apuskám, TE vagy képtelen felfogni, hogy ennél sokkal-sokkal több esetben mondja ugyanígy a hekus a vidéki kelleténél fehérebb embernek, hogy lapuljon és talán nem üti agyon a mélyszegény. Az ellen sohase tiltakozol, na akkor itt se zavarjon a rendőri tehetetlenség. Az egyenlőség nevében. Vagy ha védelmet kérsz a kipásnak (joggal) akkor ne kezdj kioktatni másokat, ha azok meg ugyanúgy védelmet követelnek a Mari néninek (joggal).

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.07. 13:46:55

@bryan: ösmerem és komálom is a portált a Sólyom-Flódni ügy óta, kár, hogy leálltak a srácok, lenne piacuk.

bryan 2010.04.07. 13:59:26

@Herr SturmLiberator: @tölgy:
Jaja, ha lenne árokbetemető top 20 (van egy olyan érzésem, hogy száz sajnos sehogy se jönne ki), akkor Shadai-al kéne kezdeni. Tényleg most így, eszembe jutott, vajon meg tudnánk egyezni húsz olyan közéleti személyiségről, aki mindannyiunk számára hiteles és a szokásos frontvonalak betemetésén dolgozik?
Kíváncsi lennék rá, bár úgy érzem, a választás hete nem éppen szerencsés időzítés.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.04.07. 14:06:32

@bryan: a Konzervatórium és a Reakció is az volt. A Hollán utcai első tüntetést ez a három blog szervezte nagyrészt.
A Mandineren is csak mostanában terjedt el ez a feszült hangulat zs-ügyileg.

tewton 2010.04.07. 14:14:56

@thetriggerhappy:
a kisgyerek meg a hozzátartozói úgy néztek ki, mintha egy vallásos zsidó képeskönyvből jönnének, pajesz stb ... mondjuk úgy, hogy vidéken ilyet nem látni. A pesti belvárosban meg pont hogy igen. Talán nem reprezentativ mint a magyar zsidóságra nézve, pláne ha az ilyen figurák nem is magyarul beszélnek.

bryan 2010.04.07. 14:17:43

@tölgy:
Emlékszem, de mintha Shadai eltűnésével megállt volna ez a dolog. Félre ne érts, nem a napi szintű barnaesőzést hiányolom, (az sose volt honos e tájakon), csak mintha megint megálltak volna a dolgok, mintha Shadai eltűnésével kicsit eltűnt volna a partner a "másik oldalról" és ezt nagyon sajnálom.
Megpróbálok majd valamikor írni húsz nevet, remélem lesz rá idő meg elég név.

Cypriánus 2010.04.07. 14:20:41

A magyar zsidóság nagy balszerencséje, hogy olyan önjelölt zászlóvivői akadtak, mint pl, Gábor György. Az ő gyülölködő ámokfutása különösen emlékezetes , amit Buda kollégával együtt, mint egyházügyi tanácsadó nyomtak.

Amúgy uncsi az egész, tényleg , a maradék választótábor aktiválása megéri ezt a hisztériát?

A Jobbikról meg annyit: sose szerettem, és nem is fogom, de amíg Észak-K Magyarországon a gadzsárati páriák nomád törzsi szokásai a normák, sőt a legfőbb jogforrás, addig a Jobbikot, mint választható opciót nem tudják kirobbantani a megviselt idegrenszerű fehér lakosság agyából.

Rendet kell tenni, gyorsan.Keményen.

Ugyanez igaz az ún. elszámoltatásra. Ha a Fidesz jót akar magának, szétbombázza az MSZP_t nagyon gyorsan.

Ceterum censeo: az MSZP-t el kell pusztítani.

Ez nem valami "jogállamot érő fenyegetés"-ez a jogállam lényegéből fakadna.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.04.07. 14:27:01

@Cypriánus: a Jobbikot a córesz és a közbiztonság helyzete hozta fel. A kezdeti kettőskeresztes ügyeivel a kutya sem figyelt rájuk.
Én megértem a pornós szöszit, 150 filmben reszelni, nem biztos, hogy minden percét élvezte. Hát dühös.
A környezetemben 2-3 nyelven beszélő diplomások élnek alkalmi munkákból, pincérkedésből, miközben a szoci hálózat félművelt barmai talicskázták a zsét haza. Dühösek.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2010.04.07. 14:28:19

Kedves Anti-Antiszemiták! Kedves Pásztor Tibor, SZEMA stb.!

Csókolom!

Úgy tűnik, generációs okokból nem értjük egymást. Magyarul: túl öregek vagytok. Nem konkrétan, hanem gondolkodásban. (Persze lehet, hogy a félszemű hadnagy sem áll már fel, de ez most mellékes.)

A világot a fasiszta-antifasiszta törésvonal mentén osztjátok fel, s ez határozza meg az egész (közéleti) tudatotokat. Nos, ez a narratíva az 1940-50-es években menő lehetett, 2010-ben viszont már kurvára nem az.

A minket foglalkoztató problémák tök mások, mint a tieitek. A nácikokon, akik tagadhatatlanul léteznek, röhögünk, adott esetben a magunk eszközeivel igyekszünk őket nevetségessé tenni, de nem ez tölti ki napunk 24 óráját. A világot sokkal bonyolultabbnak látjuk, minthogy ósdi fasiszta-antifasiszta kategóriáitokba igyekezzünk besuvasztani mindent.

Nyilvánvaló, hogy egy náci vonulást erkölcsileg nem említhetünk egy lapon egy antináci heppeninggel, de ugyanolyan unalmas, elavult marhaságnak tartjuk mindkettőt abból a szempontból, hogy a mi életünk szemponjából mi releváns.

Ami miatt azonban ezeket a gúnyos posztokat írjuk antifasiszta mozgalmárkodásotokról, az az, hogy miközben húsz éve egyik kezetekkel az antirasszizmus vérvörös zászlaját lengetitek, aközben a másikkal mindent elloptok. Szép példa erre éppen a tegnap általatok bejárt zsidónegyed, ami Európa egyik legkúlabb helye lehetne, de ti szétbasztátok. Ha nem konkrétan ti, akkor párttársaitok, gazdijaitok, akikkel soha nem fordultatok szembe.

Igen, Pásztor et., a te nagy haverod, Steiner Pál, aki tegnap szörnyen antifasiszta volt, MSZP-frakcióvezetőként szoros szimbiózisban élt Hagyó Miklóssal, akárhogy próbálja is tagadni. A belvárosi közgyűlésben a te frakciód nincs többségben, de a szomszéd kerületekben ők a górék, el is loptak mindent. Az SZDSZ-es cimbikkel együtt, akikről ezek e remek SZEMA-sok csak az EP-bukta után csatlakoztak le. Országos szinten is hűségesen asszisztáltatok mindenhez, például ahhoz, hogy az általatok felvett hitelek visszafizetésére konkrétan rá fog menni a mi komplett életünk. És mindeközben hangos antifasisztasággal igyekeztek elterelni a figyelmet mindenről. És ezzel még egy alapvetően vállalható ügyet is vállalhatatlanná tesztek. A sors fintora, hogy amellett, hogy loptok és elkúrtok, még az antirasszizmus területén is ti vagytok minden idők egyik legsikertelenebb kormányzó ereje, talán csak Sztójay Döme ver ebben rátok.

Gratuláűlunk, bazmeg.

Cypriánus 2010.04.07. 14:35:24

Kálmán, ebben benne van minden.

thetriggerhappy 2010.04.07. 14:56:31

@Herr SturmLiberator:

ja, de azért általánosítgatni szeretsz, ugye?

bazdmeg, legalább konzekvens tudnál maradni!

thetriggerhappy 2010.04.07. 14:57:55

@tewton:

beül egy adag, valószínüleg héberül beszélő ortodox közé és ezért mától en bloc véleménye van a pesti zsidókról.

okos barátaid vannak.

Cypriánus 2010.04.07. 14:58:11

lassan végetéra 8 év ámokfutás, de a romok maradnak.

a gigantikus államadósság pl....

thetriggerhappy 2010.04.07. 15:01:36

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

az a baj, hogy nem mindenkinek egyértelmű itt, hogy a náci vonulás erkölcsileg nem említehtő egy napon ezzel.

persze, aki nem ért egyet veled, annak nem áll fel a cerkája.

molaris 2010.04.07. 15:28:47

Talán van/lesz aki megérti miről írok.

Az itt a baj, hogy a kiváltó ok, és a reakció teljesen független volt a vallási/világnézeti ellentéttől. Annyi történt, hogy egy emeleti lakásban, nyitott ablaknál, éjjel 11 óra után ment a daj- daj. Mintegy ötvenen.
Ennyi!
Talán sorba kellene szedni a dolgokat, és úgy értelmezni a történteket. Gondolom, hogy nem kővel indult az egész, volt ott előtte szájkarate is rendesen. A rendőrség meg miért nem tette a dolgát. Rajcsúrozókat megbüntet, önbíráskodókat előállít és kész. Az élet megy tovább.

Ha belemegyünk a mire- miért dologba, hosszú lesz az út, míg visszaérünk a sikemi mészárlásig. Ugyanis ott kezdődött.

Maradok tisztelettel!

bryan 2010.04.07. 15:36:49

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:
Szép, csak maga az ügy (így kisbetűvel, a nagybetűs Ügyeket nem szeretem) vállalható maradt, az ottani arcok többsége viszont tényleg vállalhatatlan.
@thetriggerhappy:
Nem csak héberül beszélő zsidók közt van ilyen, Újzsélandban a barátnőm családját is kinézték a szomszédok, amikor egy csak zsidó lakókkal bíró házba költöztek be. A közös képviselő ha jól emlékszem olyan szinten golyózott be tőlük, (bár egyébként se volt százas) hogy feljelentette őket, albán menekültek rejtegetéséért. :)
A zsidók között is vannak tahók, sőt, olyanok is vannak, akik közösségileg is tahók, (ház nagyságú szinten). Ezen nem érdemes pörögni.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.07. 15:39:27

@thetriggerhappy: nyöhe, nem bírsz veszteni, most jön a hiszti, ismerjük :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.07. 16:10:10

@thetriggerhappy:
nézze, tőlem maradhatnak. egy butazsidó nem veszélyes :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.07. 16:11:08

@Cypriánus:

így van. ha a fidesz gyorsan rendet rak a jobbikos régiókban, a jobbikot már el is lehet felejteni.

thetriggerhappy 2010.04.07. 16:25:31

@tölgy:

nem szokásom férfiaknak mesélni az altájamról, ha ilyen témát szeretnél, szerintem más fórumokban kutakodj.

thetriggerhappy 2010.04.07. 16:26:51

@Herr SturmLiberator:

benyögtél egy ostoba általánosítást, majd konzekvensen pozitívan nyilatkozol shadairól, de én veszítettem és én hisztizek.

ugye nem baj ha kinevetlek?

tevevanegypupu 2010.04.07. 16:29:00

Oruljenek az antifasisztak, ha minden igaz, a fidesz fog kormanyozni, micsoda fanatasztikus lehetoseg lesz itt meg negy evig tuntetni es szetkurtolni a vilagba, hogy nemzetvezetonk az Egyhaz segitsegevel uldozi a demokratakat, a zsidokat, a liberalisokat, az ertelmiseget, az egyetemes kulturat,osszevesz a szomszed allamok vezetoivel, bujtogatja a hataron tuli magyarokat, kettos allampolgarsagot szavazati joggal es nyugdijjal,vissza akarja allittatni a Trianon elotti hatarokat, joban van a kinaiakkal, az oroszokkal, a palesztinokkal, nem akarja a Nabuccot, akarja a Nabuccot, a Deli aramlatot, nem lesz adocsokkentes, lesz allamositas es kulonben is mindig van gazaremeles, koronausztatas es o kapja a legtobbet.

Szoval nyugi, par nap es lehet szervezkedni, indulhat a bekemenet.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.04.07. 16:30:34

@thetriggerhappy: tehát igaz lehet, aki nem ért egyet Kálmánnal, annak már fel sem áll.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.07. 17:13:15

@Grift:

Mióta ezt pofázom:-/ Ehelyett, mikor Oszi papa megpiszkálta a "gyógyszerező kismamák" ügyét, akkor csak az orrhúzgálás (értsd: fintorgás) ment a Fideszben. Így kinek fog hinni az a falusi, aki "élőben élvezi show-t"?
Húsvét környékén sok ismerőssel találkoztam, beszélgettünk: mindegy hogy fiatal kölyök vagy öreg harcedzett csatamén volt a beszélgetőtárs, mind azt mondta, hogy ez a fideszes Jobbik-verés piszkos nagy mellélövés volt. A vidéki emberek tömegei előtt hiteltelenítette le a Fideszt. Az új kormány fogja még inni ennek a levét:-(

Uff!:-D

ü
bbjnick

thetriggerhappy 2010.04.07. 17:14:22

@tölgy:

látom, hogy a kelleténél jobban izgat téged az én férfiasságom.

bryan 2010.04.07. 17:28:03

OFF:
kuruc.info/r/52/57834/
Vajon megszívja-e ezt a Fidesz?
Remélem igen, a nem Fidesz-szavazókat (így engem is) en bloc komcsizni nagyon gáz.

bryan 2010.04.07. 17:30:08

@bryan:
A többiről nem is beszélve.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.04.07. 17:38:27

@thetriggerhappy: ahogy elnézem a beírásait, magának nincs is olyan.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.07. 17:57:56

@bryan:

Ennek vagy nincs értelme vagy az én képességeimet meghaladja a felfogása.

Mi ennek az értelme?

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2010.04.07. 19:19:17

@bbjnick:

Nagyjából annyi, hogy a manipulációs képességük elérte az MSZP szintjét.
Csak most többen vannak az aktivizált narancsok.

Tulajdonképpen ismét az otthonmaradók döntenek. Pocsék egy választási rendszer.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2010.04.07. 21:11:33

@thetriggerhappy: "persze, aki nem ért egyet veled, annak nem áll fel a cerkája."

Ezt így egyértelműen nem állítottuk, csak bizonyos jelek alapján feltételezzük, hogy így van.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.07. 22:37:51

@thetriggerhappy: tyűha, nem passzolok a politikailag hiperkorrekt antifaxok vs vérnáczira osztott világképedbe? Skandalum!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.08. 00:08:40

@Bell & Sebastian:

Kentucky FREUD Chicken = Motherfuckin' good.

Anyakomplexusod van, Béla Sebestyén, azért :)

molaris 2010.04.08. 07:56:14

@bryan:
(így kisbetűvel, a nagybetűs Ügyeket nem szeretem)

Kár! Ügyek volt Álmos apja.:D:D

Bell & Sebastian 2010.04.08. 08:05:03

@Herr SturmLiberator:

Mármint @thetriggerhappy: és a szopiztatás?
Spirituálisan persze van benne valami..., olyan természetellenes.

Bell & Sebastian 2010.04.08. 08:06:22

@Herr SturmLiberator:

Most látom csak, Maga, Maga kis álláshalmozó! :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.08. 08:15:27

@Bell & Sebastian:

"Pocsék egy választási rendszer."

Nem lehet, hogy egyszerűen csak a rendszerváltás rendszere farcolt be?

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2010.04.08. 08:43:56

@bbjnick:

Mit is mondott Orbán 8 éve, a gyorsvonatból -amely elragadta közülünk- kiintegetve?

Valami olyasmit, hogy a hit- és erkölcstan bevezetése, további az alulról induló önszerveződés, a civil kurázsi mentheti csak meg az országot!

És életre hívta a Polgári Köröket.

picur3ka 2010.04.08. 11:47:12

@bbjnick:

Ugyis leantiszemitazzak az olyant, nem sok haszna volt meg soha.

picur3ka 2010.04.08. 12:35:42

Jo iras. Kerdes: a rabbi ott volt a kipa meneten, vagy addigra szimplan kijozanodott?

Irtam mar a multkor is: a kipa levetetese rutin ovintezkedes, ezt igy csinaljak a zsernyakok minden ilyen helyzetben, mindenkivel. Ezen ilyen nem lehet kipat viselni Pesten tuntetest rendezni oltari nagy butasagrol vall.

Az 50 ittas zsido egy lakasban fele dologrol en magam inkabb hallgatnek hasonlo helyzetben, nem meg rasszizmus ugyet csinalni belole. Oltari nagy ciki.

Kulonben egy ujsagban 'a nem elegge segitokesz rendort' igy ideztek: Hat mit akar, mit csinaljak? Elmult ejfel, csak nem gondolja, hogy be fogok kopogtatni vagy 50 lakasba?'

Ebbol nekem az jon le, hogy a ko egy szomszedos lakasbol erkezhetett...

tewton 2010.04.08. 13:26:56

@picur3ka/beleallos kampany:
egyetértek, eléggé túlfujt lufi ez. kipát viselni lehet Bp-n, napközben is, és pogromveszélyt belelátni a közeg tanácsába egyértelműen gáz.

amúgy meg nem tűnt fel senkinek, hogy a rabbit nem pl. Köves Slomónak hívták, hanem Shmuel Raskin-nak? ha nácik módjára azt merjük vélni, hogy esetleg (feltéve de nem megengedve) netán talán csendháborítás volt, akkor meg valamiért azt gondolom, hogy egy Köves Slomó (vagy pl. Grünfeld Józsi vagy Grün Andris) képes lett volna kordában tartani a partit (a neurotikus környékbeli lakosság igénye szerint). Míg esetleg egy máshol szocializálódott, talán magyarul se értő figura meg nem annyira.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.08. 13:46:31

@tewton:
általában kihívóan viselkednek ezek a lubavicserek. ha az ember kiköp eléjük, mikor dzsalnak a nagydiófán a vasvári utcai templom felé, hát morognak, és vasvillaszemeket meresztenek. eleve olyan idegbeteg az amúgy is billegő, lúdtalpas járásuk, asszonyaik kövérek, gondozatlanok, edzőcipőben járnak. kalapjukon bundásállat tekereg, kaftánjuk koszosan fényes. döbbenetes maskarák, na. :)

tewton 2010.04.08. 16:00:09

@Grift:
az MDFes azt írja, hogy lubavicsi volt ez a hülyenevű rabbi is. a szabadtéri hanukás klezmerparti az nem egy ilyen lubavicsi izé?

csak hogy precízebben tudjak kirekeszteni :)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.08. 18:09:10

@Bell & Sebastian: bizony, Amerika császára kipipálva, Mexikó fővédnöke kipipálva, most az Abszurdisztán régense címet tűzöm még kalpagomra idült vigyor keretében.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.08. 19:33:41

@Bell & Sebastian:

"És életre hívta a Polgári Köröket."

Höhö!

:-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.08. 19:42:05

@picur3ka/beleallos kampany:

"Ugyis leantiszemitazzak az olyant, nem sok haszna volt meg soha." --- írod.

"ki mer a tiszta lelkiismeret bátorságával a honi előítéletek seregével szembeszállni s honfitársait éppen ott támadni meg, ahol, mint a nyavalyának gyökérhelyén, a vágás a legkínzóbb?" (Széchenyi István)

Magyarnak sem könnyű lenni, miért pont zsidónak volna könnyű (lenni)? De van, aki mégiscsak becsületbeli ügynek tekinti az ön- és nemzetkritikát.

ü
bbjnick

picur3ka 2010.04.08. 20:47:53

@bbjnick:

Bolcs szavak. Kisebbsegnek nehezebb, de alairom, nem remenytelen.

Viszont hamarabb latom a ciganysagot ilyet tenni valami sikerrel, mint a szidosagot.

picur3ka 2010.04.08. 20:54:02

@tewton:

Hat, mint egy jobboldali nem keresztyeny kollegatol megtudtam, amennyire a szoban forgo rabbit ismeri, legalabb a min kotelezo adagot megittak.

tewton 2010.04.08. 21:11:38

@picur3ka/beleallos kampany:
kalapban kefelnek?

az valami kundera-gagyi lesz :)

Sz.J 2010.04.15. 18:26:29

"Budapest utcáin az agresszív gördeszkásizmus, falfirkászizmus, parkolóőrizmus, terepjáróizmus oktalanulpofánbaszlakizmus és sok egyéb köcsögség mellett jelen van az antiszemitizmus is"

Te tényleg ennyire korlátolt vagy, kedves cikkszerző? Milyen agresszív gördeszkásizmusról beszélsz Te? Mi a bajod a deszkásokkal?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.15. 19:12:41

@azigazidezso:
sétálj el a gödörhöz, és nézzed meg mit tettek ottan ezek az állatok.

MsDragon 2012.01.24. 18:01:43

Nem lehet, hogy az egyik zsidó szomszéd volt aki betörte az ablakot, mert már a töke televolt az óbégatásukkal?
Egyébként a magyar ember puszta létezése is antiszemita bűncselekmény.
süti beállítások módosítása