Sötétség délben 11.
2009. október 13. írta: Novák Tamás (spanyol)

Sötétség délben 11.



  Régen foglalkoztunk anonymussal és az ő levelével. Annak idején elballagtunk a levél kínálta határokig. Vizsgáljuk meg röviden, mi történt a szolgálatoknál és mi történt a levél szereplőivel az elmúlt fél évben.

  A lemondott Gyurcsányt követte Szilvásy, Szilvásyt követte Laborc. Aki az UD Zrt. és az ehhez kapcsolódó ügyészségi vizsgálat miatt vette a kalapját.

Apropó UDZ. A Szilvásy Gyuriék rácáfoltak legalább arra a régi viccre, miszerint az ötvenes és a kilencvenes évek kémelhárító munkájában az az egyetlen különbség, hogy az ötvenes években még legalább volt koncepció!  Ha mást nem is, ezt a Gyuri meg Sanyi újra visszahozta.

  Lemondásakor Ficsor komolyan méltatta Laborcot. Az UD Zrt. ügyében végül a napokban a Budapesti Katonai Ügyészség rendkívül gyorsan úgy döntött, hogy nem indít nyomozást. (Augusztusban a Gyurcsány-közeli Ficsor is távozott a titkosszolgálati miniszteri székből.)

  Aztán augusztusban elfogták a romák gyilkosait. Az örömhírt követően kikerült egy levél a netre arról, hogy az NBH a gyilkosságsorozatot megelőzően abbahagyta az egyik későbbi gyanúsított megfigyelését, annak ellenére, hogy ismerték a megfigyeltek előéletét és tudomásukra jutott a fegyverbeszerzés is. Ezen már Gulyás József, a Nemzetbiztonsági Bizottság SZDSZ-es tagja is kiakadt, és így nyilatkozott a Magyar Narancsnak: „Nagyon remélem, nem igaz az, hogy az első merénylet előtt állította le a szakszolgálat az egyik férfi megfigyelését. Ha ez a helyzet, annak büntetőjogi következményei kell, hogy legyenek, hiszen ezzel közvetve hozzájárultak emberek halálához.” Az NBH közben magyarázkodott, majd vizsgálatot rendeltek el, amely megállapította, hogy az NBH helyi emberei hibáztak.

  Hogyan írt anonymus idén februárban a szolgálatok és a szélsőjobb viszonyáról?

Feri, tudom, hogyan működik Szilvásy Gyuriék és Veres Janiék paktuma az Inkallal, tudom, hogyan zajlik a kapcsolattartás a radikális jobboldal jó néhány prominensével, hogy a Gárda vezetésének kulcsembere évekig együttműködött a Katonai Biztonsági Hivatallal. Tudom, ahogy Te  is meg a Gyuri is tudja.


 

De azt is tudom, hogy amire az MSZP-nek és az országnak a legkevésbé van szüksége, az a Szilvásy Gyuri és a Laborc Sanyi által manipulált radikális szélsőjobb.

Gondolj csak bele, az emberek még azt hihetnék, arra használjuk ezeket a pozíciókat, hogy rendőrpalotát géppisztolyozzunk, lábtörlőket gyújtogassunk fel sorsdöntő szavazások idején, belelőjünk (igaz csak légpuskával) a Hiller üres szobájába, és mi magunk erősítjük a neonácikat (ha már maguktól képtelenek rendesen randalírozni). Mert szégyen ugyan, de minden ilyen konfliktus úgy kell Neked mint egy falat kenyér.

Amit a Gyuri a Te támogatásoddal és tudtoddal meghonosított a titkosszolgálatoknál és Bence Jóska segítségével a rendvédelmieknél, az túlmegy minden határon.

 

  Gyurcsány 2009. március 21-én mondott le. Laborc idén áprilisban nyilatkozatot adott az Origónak, ahol valós veszélyként értékelte a politikai terrorizmust. Májusban még a Magyarok Nyilai Solymosi Eszter Csapásmérő Alakulata halálosan megfenyegette Szakonyi Pétert, aztán a rendőrség végre elkezdte a Magyarok Nyilai felszámolását. Végülis nem kellett olyan messzire menniük. Egyszerűen csak letartóztatták Budaházy Györgyöt és néhány hozzá köthető embert. Budaházy György most is előzetesben ül. (Az egyik ügyében felfügesztett börtönbüntetést kapott,  a Magyarok Nyílai ügy még fut és most még hatóság elleni erőszakkal is megvádolták.) Persze nem Draskovics Tibor és nem Magyarország lett volna, ha nem egy óriási blama videót mutatnak be fő bizonyítékként, ami után még Bajnai is magyarázatot kért saját miniszterétől, aztán meg jöhetett a kínos bocsánatkérés és magyarázkodás. Tény, letartóztatásuk óta nem történt komolyabb terrorista fenyegetés, iwiw-es levelezés, lábtörlő gyújtogatás, töltényküldözgetés, hasonlók. A politikai terrorizmust, úgy tűnik, felszámolták. Végre! Végre! 

Tudom, hogy a Laborczék nyakig benne vannak a 64 Vármegye mozgalomban és jelentős szerepük van Toroczkai manipulálásában. Miniszterelnök úr, tudom, hogy ki áll a Magyarok Nyilai mögött, hogy miért olyan nehéz lenyomni a jobboldalt sikeresen megosztó, nagyjából 30 milliós éves költségvetéssel operáló, (vajon honnan kaphatja szerinted?), a kormányt hivatalból - a fideszt leginkább utasításra gyűlölő, meglepően jól tájékozott , „mi mindent megteszünk, hogy bezárjuk” fedőnevű Kurucinfót.

  Közben volt egy EP-választás is. A Jobbik jól szerepelt, az MSZP-ről ugyanez már nem mondható el.

Tudom én, hogy minden szavazat amit Vonáék megnyernek, a fideszt gyengíti és  Téged erősít. Téged, nem bennünket. Mert nekünk nem kell egy radikális jobboldali párt a parlamentben. Nekünk, BSZM-eknek (lefordítom: baloldaliként szcializálódott magyaroknak) snassz, sértő, aljas dolog, hogy a saját pártunk vezetése táplálja titkos pénzeken és a médián át azt a radikális jobboldalt, amely (istenem add!) akár mág 10%-ot is elvehet Orbántól!

  Szili Katalin az elmúlt időszakban kissé eltávolodott saját pártjától. Júliusban meglepő döntésre szánta el magát. Lemondott a házelnöki székről, minden tisztségéről és pártszervezésbe kezdett azt követően, hogy komoly választási vereséget szenvedett Pécsett. Szóval Pécsnek nem lett jó polgármestere, a zsarolásról pedig nem került nyilvánosság elé semmi.

Igaz-e, hogy a Gyuriék titkosszolgálati módszerrel megzsarolták Szili Katalint, kihasználva egy emberileg érthető, de politikusként fel nem vállalható magán titkát? Ugye milyen csendessé vált az elmúlt fél évben?

Igaz-e, hogy ez már a második, ezúttal sikeres kísérlet volt Kati elhallgattatására, hogy az elsőt két évvel ezelőtt egy (téves) NBH-s feljelentés alapján kíséreltétek meg akkor a férje ellen. Tudod, amikor rámozdultak egy névazonosságra, miközben minden más adat téves volt!

Hát ha az élet úgy hozza, Pécsnek legalább lesz majd egy jó polgármestere! Ez is valami, nem?

  És végül valami egészen más. Emlékeznek kedves olvasóink Juhász Ferencre? A múlt héten a huszadik szülinapját ünneplő MSZP házibuliján a végre újra aktivizálodó Juhász Ferenc beszólt pártbeli riválisának, Szekeres Imrének: És persze Szekeres Imre sem maradt szárazon, róla a konferansziéként működő Juhász Ferenc annyit jegyzett meg, hogy míg a többi MSZP-s férfialak vastagszik, vagy elveszíti a haját, bezzeg Szekeres vékonyabb, a haja is több, és nem festi azt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr771439179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kispufi 2009.10.13. 12:23:32

UD Zrt.-ügyileg minő meglepő mai fordulat: nem adja ki a mentelmi bizottság Ibolykáékat. A közös bűn összetart.

zoli29 2009.10.13. 12:46:34

@kispufi:

Az indoklás szinte szó szerint az volt, amire számítottam: az ügy túlságosan átpolitizálódott, az ügyészség eljárása pedig erősen koncepciózusnak tűnik.

kispufi 2009.10.13. 12:50:28

@Zoli28: szóra sem érdemes a rizsázásuk, a lényeg a verdiktjük, az meg minden szónál többet mond.

plastik02 2009.10.13. 12:55:51

nem igazán értem a postot. ezen a levélen most mit kell nézni?

f.m.j. 2009.10.13. 12:58:34

Nagyon sajnálom, hogy ebben az országban semminek sem lesz semmilyen következménye...

@plastik02: olvasd el az első 10 részt

Bell & Sebastian 2009.10.13. 13:49:00

Mindenkinek üzenem, akinek kedvenc szófordulata:
- Nem hiszek az összeesküvés-elméletekben!
- menjen a csipába! (hoppá, diszlexiás is vagyok)

Komcsi bűnök = közerkölcsök!
Bajnai-srácról meg az apjáról szülőföldijeit, a bajaiakat kellene megkérdezni. Autodafé-esélyes eset, minimum!

reality 2009.10.13. 13:57:40

Juhász Feri beszólását miért volt érdemes megemlíteni? Nem értem. Lehet, nálam van a hiba.

rognork 2009.10.13. 14:09:40

jövőre ki lehet adni ibolyát az ügyészségnek? lehet újra kezdeni az egészet az UD ügyben?

zoli29 2009.10.13. 14:09:40

@reality:

Ne aggódj, én sem értem az összefüggést. :)

f.m.j. 2009.10.13. 14:11:17

olyan érdekes, hogy ez titeket ennyire nem mozgat meg...
mindegy, csak fura (én az egész Sötétség délben sorozatnak nagy rajongója voltam, ez győzött meg, hogy az összeesküvéselméletek butaságok, aztán az életben valahogy, mitadIsten, mindig megtörténnek :):))))

tevevanegypupu 2009.10.13. 14:18:01

Remelem nem pont akkor fogom kinyitni a televiziot, mikor Ibolya es Herenyi arrol beszelnek, hogy gyozott az igazsag.(:

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.10.13. 15:11:46

Mi más lehetne egy ilyen történetnek a vége? A romokat benövi a fű, a szereplők szétszóródnak, a feledés pedig dolgozik. Ez a Bajnai-kormány dolga - hogy még távolibbnak, még valószerűtlenebbnek tűnjön mindaz, ami az elmúlt években ebben az országban történt, és eltűnjön, ami eltűnhet.

Csak azért a MOL negyede még mindig ott van orosz kézben.

greybull 2009.10.13. 15:25:47

Ezen a bolygón Magyarország külön földrész: Balkáni-Közép-Amerikai-Afrikai szabolsi (sic!) almába oltott fasiszto-kommunoid banánköztársaság!!!

Balaint 2009.10.13. 15:41:53

Azt rebesgetik, hogy Szilinek is ugyan az a gyenge pontja mint Horn Gyulának. Na most ez Szovjetunóban akarom mondani Oroszországban Jelcin után nem lenne gond, nálunk már inkább. Tény ami tény váltig mondogatja hogy kilép azt valahogy mégsem. Karsait mivel tartják az is egy mérdés.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.10.13. 16:19:27

Örülök, hogy a stáb nem felejtette el ezt a sorozatot, bár úgy látom, előrelépés nincs.

Bell & Sebastian 2009.10.13. 17:25:26

@dzsucseharcos:

A vissza nem lépés az előrelépés. Jelen körülmények közt, mer' válság, az van...

irrelevant 2009.10.13. 17:42:51

Juhászra gyanakodtak a szerzők a korábbi részekben, szerintem eléggé meggyőzőek voltak az érveik. Remélem, lesznek még további részek is. Bár magát az idézetet nem értem Szekeressel kapcsolatban...

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.10.13. 18:52:00

@Bell & Sebastian: Az igaz, de más bölcsek szerint viszont nem Haladni - maga a pusztulás.

Google 2009.10.13. 19:32:35

"...a Gárda vezetésének kulcsembere évekig együttműködött a Katonai Biztonsági Hivatallal."

Vajon ma már miért nem működik együtt?
Talán már nem él?
És akiket mostanság bekasztliztak, azok is nekik dolgoznak - romagyilkosok, Toroczkay, Budaházy - és el szeretnék kerülni, hogy csicseregjenek?

Bell & Sebastian 2009.10.13. 23:28:21

@dzsucseharcos:

Progresszió? Nana! A nagy gondolkodók többnyire lusta disznók. Jobbat tudnak, csak ne kelljen megcsinálni. Vagy legalább másra háruljon.

osborne 2011.07.04. 00:19:55

@dzsucseharcos: Nem túl sok de a posztban említett Szilvásy és Laborc előzetesben töltötték ezt a 7végét.

(to be cont.)

osborne 2011.07.04. 01:24:57

@elGabor: "Csak azért a MOL negyede még mindig ott van orosz kézben."

Már nem. De gondolom összefügg ezzel az elmúlt hét is.

( @osborne: és egy kis pontosítás, nem előzetesben csak letartóztatva, a gyorskocsi utcában. )

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.07.04. 16:58:46

@osborne: 2009.10.13.-i ismereteim alapján a kommentemet továbbra is vállalom, mint bereczelvtárs a Kádár-rendszert. :)

Természetesen jó látni, hogy néha azért lekapcsolnak pár kártékony embert. Most meglátjuk, milyen hatékony munkát végeztek a Bajnai-időszak iratmegsemmisítői.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.07.04. 17:34:15

@elGabor: Laborc elfogása elég komoly lépés volt. Kell, hogy legyen az ügyészség kezében valami.
süti beállítások módosítása