Szenszej Vona és a zsidó karatésok
2017. március 06. írta: Stumpf András

Szenszej Vona és a zsidó karatésok

maccabi.jpg

Stumpf András írása

 

Jaj, ezek a fránya jobbikos helyi szervezetek!

Még meg sem száradt a tinta a vecsésiek lázadását letörni hivatott etikai bizottsági dokumentumon, újra jőnek, kopogtatnak, és most aláírást is gyűjtenek: immár a második kerületben. Zsidós téma ez is: láthatóan nehezen megy le a borzalmas tagság torkán a Vona-féle fordulat.

A vecsésieké még tiszta képlet volt: hé, elnök úr, a mi identitásunk meghatározó eleme, hogy rühelljük a zsidókat, ez nem veled indult, nem is veled ér véget, nagyobb ez az érzés holmi választási ciklusoknál és stratégiáknál, hát leszel kedves nem küldözgetni nekik hanuka-üdvözletet! 

Ez a mostani kicsit cizelláltabb, egyúttal sunyibb is, mint egy miniszterelnöki Vona-buzizás. Most épp a budapesti Maccabi Játékok megrendezése ellen gyűjt aláírást a Jobbik a második kerületben. A zsidó olimpiaként is számon tartott játékok budapesti megrendezésére 2,1 milliárd forintos támogatást ígért a magyar állam, a jobbikos petíció pedig azt követeli, hogy vonják vissza ezt az ígéretet és költsék szociális, kulturális célokra. 

Ezzel még nem is lenne gond, ha a Jobbik is nagy olimpia-ellenes lett volna. Mármint igaziolimpia-ellenes. De nem volt. Akkor nem sajnálták volna az ezermilliárdokat sem, most sajnálják a 2,1 milliárdot. De nem ám azért, mert zsidókról van szó! Nem! A fajgyűlölet ellen küzd a második kerületi Jobbik, azért fúrná meg a Budapestre tervezett „zsidó olimpiát”! Hiszen köztudomású: a második kerületi jobbikosok bakancsot bakancs után rakva meneteltek a fajgyűlölet-mentes szebb jövőért, amióta csak az eszüket tudják.

 

„Álláspontunk szerint a Maccabi Games, amely közkeletű nevén a zsidók európai olimpiája, súlyosan kirekesztő, fajgyűlölő rendezvény. Ellentétes az olimpiai eszmével, mert származási alapon különbözteti meg az embereket, csak zsidó sportolók részvételét teszi lehetővé” – írják a felhívásban.

Cinizmusmérőnk kiakadt, feladta, vége, s bár a kárunk nagy, mégse legyünk igazságtalanok a kerületi jobbikosokkal csupán azért, mert az ő szájukból igazán fergeteges ez az amcsi libi egyetemeken divatos social justice warrior-tempó. Abban ugyanis van valami, hogy a hogy a lábtempó nem függ származástól, kultúrától: csinálhatja jól magyar, magyar zsidó, izraeli zsidó, palesztin, hottentotta meg üzbég is. 

Ergo: elég értelmetlennek látszik sportszempontból származási vagy bármilyen más, testi adottságokon túli alapon meghatározni a részvételt. Mondjuk nemiidentitás-alapon, ahogy az LMBTQ(stb.)-sportegyesületek teszik. A „zsidó olimpia”, „meleg sportegyesület”, vagy „keresztény színházi találkozó” jelzői nagyjából annyit jelentenek a valóságban, amit a „népi demokráciában” szereplő jelentett: nem valódi. Nem valódi olimpia, nem valódi sportegyesület, nem valódi színházi találkozó és nem valódi demokrácia.

No de az ember már csak ilyen: nem pusztán racionális lény, hanem érzelmi és közösségi is. Szeret a vele egyívásúakkal együtt lenni, sportolni, színházazni, urambocsá': gárdamezben masírozni.

Ezen bizony nem fog változtatni a második kerületi Jobbik, de nem is kell neki, mert nagy gond nincs a dologgal: az ország népe és a világ közvéleménye elég jól lövi be ezeknek az eseményeknek a rangját, helyét. A Maccabiról például senki sem hiszi, hogy valódi olimpia. Nem nézik annyian, nem követik világszerte, messze nincs benne annyi pénz. A megrendezéséhez meg nem kell ezermilliárd. Nagyjából kettő kell. 

Hogy azt adhatná másra is a magyar állam? Hogyne. Adhatná. Erről vitázni teljesen legitim is. Csak hát az időzítés... Akkor kezdenek petíciózásba a kerületi jobbikosok, amikor épp visszavonták a nagy, valódi olimpia pályázatát. Ettől olyan émelyítő, amit tesznek. Ettől a „ha nem lesz a magyarnak, ne legyen a zsidónak se!”-üzenettől. 

Voltak persze ilyen arcok mindig, én például gyerekkori karate-táborokból emlékszem a típusra: ha Barnabás kikapott egy kumitében, azzal vigasztalta magát, hogy ebédszünetben félrevont egy nála jóval kisebbet és a budi mögött jól elkalapálta. Ettől Barnabás még nem győzött a valódi meccsen (Budapesten sem lesz valódi olimpia attól, ha megfúrjuk a zsidó játékokat), de valakit elvert suttyomban, ettől aztán jobban is érezte magát. Mondjuk amikor ez kiderült és az edző lerúgta a fejét, akkor már nem érezte jól magát. 

Hogy aztán a hétpróbás és sok danos Szenszej Vona is yoko-gerivel tervezi-e megoldani a helyzetet, azt ezekben a percekben még nem tudni, ahogy azt sem, megér-e Magyarországnak 2,1 milliárdot, hogy itt legyen a zsidó olimpia. Félénk felvetés: egy folyamatosan antiszemitázott ország szempontjából mindenesetre talán nem baj, ha vendéglátóként is rácáfol a gyakran vérlázítóan aljas vádakra. 

De nem csak ezért lehet igen a válasz.

A 24 karátos nemzeti érzületünkön ugyanis nemhogy nem esne csorba: még fényesedhetne is. Van rá esély, a tapasztalatok szerint pedig nem másban, hanem épp karatéban: 2013-ban a mieink két egyéni aranyat is hoztak Izraelből! Micsoda móka lenne, ahogy egy emberként szurkolunk Pesten a magyar zsidó versenyzőknek: kalapálják el rendesen a máshonnan jött zsidókat! 

Kétmilliárdot ez egy második kerületi jobbikosnak végképp meg kell, hogy érjen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr7812317725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tata86 2017.03.06. 17:29:10

Amikor a kicsinyesség ilyen egyszerűen visszaüt, mindig megörülök, hogy van igazság a Földön.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.03.06. 17:44:12

@Stumpf András:

Ha Tóta W. minden taknyát és Techet Péter minden nyálát összemixelnénk, akkor sem tudnánk olyen ocsmány módon képmutató szöveget előállítani, mint amilyet most kegyednek sikerült.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.06. 18:19:17

Nekem erősen úgy tűnik, a Jobbik mögött ott van Soros láthatatlan keze... Amit csinélnak, az mindig a liberális rendszeruraknak és médiakulákjaiknak jó.

Bell & Sebastian 2017.03.06. 18:29:10

Dzsihádisták olimpiája hogy tetszene?

Most nem azért mondom, nem is először, létezik az Ószövetség képeskönyv-kiadásban is, kicsi gyerekeknek és lusta felnőtteknek.

A Makkabeusok ( = hasmoneusok a római szerzőknél ) két könyvéből ( ami ugyanaz ) például megtudható, hogy a zsidó karácsony ( Hanuka ) sem éppen arról szól, amit manapság beleképzelnek.

Hanem a vallási fanatizmusról. Vajon száguldó riporterünk esze felér-e eddig?

annamanna 2017.03.06. 18:40:32

"Szakadjunk le erről. Vannak igazi dolgok, és van látványpolitizálás. Vannak gumicsontok. A gumicsontok bedobása pedig abból a célból történik, hogy induljon el a felelgetős politika, este hívják be a vendéget, mindenki foglalkozzon ezzel, és, például ebben az esetben mindenkinek égjen be az agyába, hogy a bűnös nyugat meg akarta buktatni a kormányt. Ettől szeretnék elszakadni, és ha az ellenzék nem tud elszakadni, én akkor is el fogom engedni ezt a témát.

Engem sokkal jobban érdekel, hogy például miért történhet meg az, amit a napokban olvastam: egy kolléga, akinek már el kellett volna kezdeni a rákos betegségének gyógyítását, egy hónap múlva kapott MR-időpontot. Nagy, fellengzős szavaknak hangzik, hogy “nagy társadalmi kérdések”, de igen, erről van szó.
Fel tudnék robbanni, amikor ezt a sztorit hallom, és közben azzal foglalkozunk, hogy Matolcsy szerint jöttek-e ürgebőrbe varrt piros pöttyös fenekű gyerekek.
Rendjén való-e az, hogy ma Magyarországon rengeteg szülő érzi úgy, hogy borzasztó büszkén mondaná azt, hogy orvostanhallgató a gyereke, miközben pontosan tudja, hogy ha egyetlen pontot csúszik a gyerek felvételin, akkor soha nem lesz a családnak pénze arra, hogy kifizesse a tandíjat? És akkor nem azt fogja mondani, hogy a gyerekem az orvosin tanul, hanem hogy Dél-Angliában almát szed.
Az ilyen témák feldolgozásának biztosan egy stúdióbeszélgetés a megfelelő műfaja? Ezt inkább riportokban lehet bemutatni.
De beszélhetnek ilyen témákról politikusok is. Nem arról van szó, hogy mostantól csak ápolónők és beteg gyerekek szülei jönnek majd be. És nem is arról, hogy ki fogok menni a buszmegállóba, és ott fogok interjúkat készíteni, hogy meghalljam a nép hangját. Én hallom a nép hangját, én is ebben az országban élek. Mindannyian tele vagyunk olyan sztorikkal, amik az életünket nehezítik, amik bosszantanak minket, amiken felháborodunk. Ezekről akarok beszélgetni a politikusokkal, és nem a gumicsontokról. Azok miatt fog a néző megcsömörleni a politikától. Pedig a politika nem az ördögtől való, sőt, nagyon fontos és szép része kellene, hogy legyen az életünknek. Ez jelenti az életünk irányításába való beleszólást.
Mit tanácsol a nézőknek: amikor egy politikust néznek, honnan tudják felismerni, hogy mikor hallanak kommunikációs paneleket?
Tegye fel magának a kérdést: befolyásolja ez a téma, ez az ügy az életemet? Jobb vagy rosszabb lesz ettől az életem? Gondolja végig, mi történt vele aznap, mit hallott a munkahelyén, az okmányirodában, az orvosi rendelőben, az iskolában.
Ha van mondjuk öt sztorija egy nap, és azok közül egyiknek sincs köze ahhoz, amit egy hírháttérműsorban hall, akkor az a műsor nem jó."
444.hu/2017/03/06/kalman-olga-hallom-a-nep-hangjat-en-is-ebben-az-orszagban-elek

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.03.06. 18:42:12

@Bell & Sebastian:

Stumpf most nem tesz mást, mint veri a kicsiket a budi mögött, hogy imponáljon Barnabásnak. Lelke rajta, csak ne forgatná hozzá így a szemeit és ne osztaná közben fölényeskedve, eltartott kisujjal a megalázott kicsiket.

Bell & Sebastian 2017.03.06. 18:46:29

Szex-apó, szavakat koptató...,

ami az Ω találó jellemzése Erdős Péterről ( aki utoljára látta Radnótit, nagyjából ennyi volt az összes érdeme ) és a magyar popkultúráról, pedig ezt a zenekart nem pont a lázadó demokraták, hanem a konformisták közé sorolja a ma hivatalos kánon.

Egyáltalán változott itt valami Szarjankó óta, Tompa Bandi?

Bell & Sebastian 2017.03.06. 18:51:28

@bbjnick: Úgy tetszik, sikerült is látatlanban válaszolnom magának, eme jeles szófacsaró kibenlétének témájában.

Bell & Sebastian 2017.03.06. 18:56:22

@Herr Schnapsidee Lieferant: Nem maga mondta, hogy egyedül csak Röhm papával volt pertuban a braunaui az Inn partjáról. :)

Bele se merek gondolni, most hogyan megyen u.ez.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.06. 19:27:40

@Bell & Sebastian:

"Bele se merek gondolni, most hogyan megyen u.ez."

Ugyanúgy, bő nyállal. Hátha megkapja Stumpfi Boj a Nők Lapja főszerkesztői posztját, már amennyiben sikerül azt is kifejteni, hogy a tudjukkik által kiképzett gárdisták és feketeinges nővérek nem adják meg a több tiszteletet a kisvasútnak.

Bell & Sebastian 2017.03.06. 19:41:38

@Herr Schnapsidee Lieferant: Tavaly a németeknél volt az akarat diadala, nem is pampogtak ennyien. Mert vagy nem lehetett kommentálni, vagy gyorsan lezárták, ha jött egy fekete inges hellén, vagy bemártották tollukat a hivatásos ludak, akik jól legyőzték.

De persze _ott_ teljes a szabaccság, elvtársaknak.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.06. 20:13:42

@Bell & Sebastian: betömhették a szájukat egy jobbanteljesítőisztánhoz képest háromszoros bérrel.

annamanna 2017.03.06. 20:33:08

Az alábbi témának is kéne pár cikket szentelni, a szellemi pezsgés végett, mer' ezek nélkül a sivatag pusztaságban csak bő gatya vo'na meg fütyülős barack (és tricsillió futó homok):

"Magyarországon egyre jobban terjed az antiszemitizmus – írja a konzervatív lap annak kapcsán, hogy a Szent István parkban az országalapító szobrát akarják Lukács György emlékművének a helyére állítani. Mint rámutat, látszólag marginális kérdésről van szó, ám az ügy jól mutatja, milyen szellem terméke is az Orbán-rezsim. A nacionalista jelképpolitika nem is választhatott volna jobb helyszínt. A park ugyanis a Dunaparton van, ahogy a nyilasok annak idején tömegesen lőtték a zsidókat a folyóba. Ott van annak a filózófusnak is a szobra, aki nagy hatást gyakorolt az elmúlt évszázadban Európa szellemi életére. Hogy ne maradhasson ott, arról a magyar jobboldal daliái gondoskodnak. A javaslatot a Jobbik nyújtotta be a fővárosi közgyűlésben és mindössze 3 ellenszavazattal el is fogadták. Ily módon a hivatalos szellemi irányzat még inkább hazához hű, antiszemita erők javára tolódik el. Mintha nem lenne elég kőbe vésett István király az országban, és nem lehetne elviselni azt az egy Lukács-emlékművet. De hát a nemzetközi tekintélynek örvendő tudós még mindig nem halt meg eléggé a magyar politika számára. Az archívumát már tavaly bezárták.

Ám itt igazából a reménytelenül szűklátókörű barbárságot lehet tetten érni a szellemi elittel szemben.
És nem a kommunista, hanem a zsidó Lukácsról van szó. Pontosan ez az aggasztó, mármint hogy ezzel a témával a mai Magyarországon minden szinten politikát lehet csinálni. Hogy politikai indíttatású tisztogatás milyen messzire jutott, azt mutatja, hogy a Lukács-tanítvány Heller Ágnest is kiátkozta a tekintélyelvű hatalom. A múlt század 30-as éveinek német zsidóellenességét idéző antiszemitizmus soha nem felejti el megemlíteni a filozófus származását. A jobboldali populisták egyúttal próbálják az odaillő hangnemben rehabilitálni a történelmi zsidóellenességet. Példa rá, hogy Székesfehérváron szobrot akartak állítani Hóman Bálintnak. Valószínűleg Orbán alatt sem hagynak alább a próbálkozások, hogy kanonizálják a magyar történelemképet. És figyelmeztetés, ha a szobrok ügyében zajló harc Európa közepén jelzi a haladási irányt."
(A Die Welt cikkét szemlézte a b1 blog, febr. 22-én, a link le van tiltva, úgy látszik).

Bell & Sebastian 2017.03.06. 21:43:00

@Herr Schnapsidee Lieferant: Van egy olyan érzésem, hogy a német adatforgalmat is az amzsik gyomlálják olimpiabaráttá.

Engem inkább az érdekelne, Száros Lőrinc tud-e síugrani? Egy próbát megérne, sokan segítenék, feltenni a tepsibe.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.03.06. 22:27:07

Az a 2.1 milliárd egy stadionra se lesz elég. Még arra se lesz elég, hogy ledózeroljanak egy népszerű strandfürdőt vagy a legnagyobb városi közparkot.

Ezek a makkabeusok csak kicsit mernek álmodni.

annamanna 2017.03.06. 22:43:54

@Bell & Sebastian: Na és akkor mi lenne? Semmi. Mindenki annyit ér, amennyije van.
"A kormányfő állítólag egyszerűen annyit mondott, hogy a Fejér megyei ügyeket "megbeszélte a parasztjaival" - amivel a földpályázatok ottani nyerteseire, így Mészárosra is utalt." hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9sz%C3%A1ros_L%C5%91rinc_(v%C3%A1llalkoz%C3%B3)

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.07. 02:34:55

@annamanna:

ami jár, az jár:

www.napi.hu/magyar_vallalatok/hitte_volna_megint_nott_a_puskas_stadion_tamogatasa.631037.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

lesz itt magánolimpia távköpési szotyiversennyel, ha már a pofátlan magyar nép nem szereti eléggé a bolond bolseviktátort, stumpfi boj majd nyálcsíkot húzva udvari krónikát írhat az avatóról

annamanna 2017.03.07. 04:17:54

@Herr Schnapsidee Lieferant: Annyira azért nem igényesek a szöveg színvonalát illetően, nem kell vért izzadva megdolgozni a tiszteletdíjért.
Majd elég lesz valami hasonlóval kommentálni az építés befejezését: Wow! Egy székért kétmillió. Két éven belül plusz kétszáz milliárd. Gratulálok a kormánynak, amiért meghozta ezt az áldozatot.

Ennél hosszabb szöveget Trump se olvasna el, úgyhogy a parasztoknak már ez is barokkosan cikornyás, idővel lehet rajta egyszerűsíteni, amíg el nem jutunk a letisztult "Vau"-ig.
Akkorra a humán portfóliót is rá lehet majd bízni az egyetlen tehetséges női politikusra, Czunyinéra.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.03.07. 05:35:08

A Makkabeus zsidolimpikonok:

"(...)

A Momentum Mozgalom (MoMo) 2015 elején jött létre, egyesületként 2016-ban jegyezte be a bíróság. Az egyesület jogi képviselője Csala Dániel Károly. Csala Dániel 2013-ban vagy 2014-ben vélhetően az ELTE HÖK-ben került kapcsolatba ifj. Fekete-Győr Andrással.

(...)

Csala Dániel a meglehetősen rejtélyes Trip-est Kft. ügyvezetője 2014 októbere óta. A céget 2014-ben hozták létre. (...) A cég vezetője Csala Dániel, fő tevékenysége saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése. Jegyzett tőkéje hárommillió forint.

A társaság tagjai: Csala Dániel ügyvezető, szeged-tápéi lakos és Daniel Roichman (izraeli állampolgár) (...). A vállalkozás kézbesítési megbízottja Albecz Zsuzsanna, kistarcsai lakos.

A Trip-est Kft. a jelek szerint érdemi gazdasági tevékenységet nem folytat. 2014-ben nettó 344 ezer forint árbevételt könyvelt el. 2015-ben viszont 7 millió 492 ezer forintot, közelebbről nem ismert forrásból, ugyanis a cégnek sem telephelye, sem fióktelepe nincs bejegyezve, vagyis nem tudni, hogy milyen ingatlant adtak bérbe. Ráadásul sem Csala Dániel, sem családja nincs abban az anyagi helyzetben, hogy a fővárosban ingatlant vásárolhattak volna az elmúlt két-három évben. A tulajdonosi körben felbukkanó izraeli állampolgár a cégtári adatok szerint nem rendelkezik magyarországi lakhellyel, vélhetően ingatlannal sem. Számára a cég nagy valószínűséggel a huzamosabb magyarországi tartózkodást legalizálhatja. A pénzügyi adatokból az is kiolvasható, hogy 2015-re felélték saját tőkéjüket (–344 ezer forint), rövid lejáratú kötelezettségeik pedig 1 millió 30 ezer forintra rúgnak.

Az pontosan nem állapítható meg, hogy Csala Dániel miből él, ugyanis cége képtelen lenne őt eltartani. A cégnek bejelentett alkalmazottja nincs, ismeretlen tevékenységét feltehetően a könyvelőként dolgozó és ilyen profilú vállalkozásokat irányító, a nevezett cégben kézbesítési megbízottként feltűnő Albecz Zsuzsanna igazgatja.

Albecz Zsuzsanna kistarcsai lakos a Momentum Mozgalom egyik alapító tagja is. A Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szerzett diplomát, úgy tudjuk, könyvelő, könyv- és adószakértő oklevele is van. Információk szerint Albecz az Izraeli Kulturális Intézet, illetve az ugyanezen a címen nyilvántartott Szochnut-ZSOK Alapítvány munkatársa. Szakterülete a pénzügy, könyvelés.

Albecz Zsuzsanna neve 16 cégben is felmerül. Ezek egy része személyéhez köthető, azonban sok cégben (akárcsak Csala Dániel cégében) különböző izraeli állampolgárok kézbesítési megbízottjaként jelenik meg. Ezeknek a cégeknek közös jellemzője, hogy főtevékenységük ingatlan bérbeadása, avagy tanácsadó cégek, amelyeket izraeli állampolgárok alapítottak, illetve vásároltak meg – például Albecz Zsuzsannától –, majd pár év vegetálás után felszámolással, rosszabb esetben kényszertörléssel megszűnnek.

Ezekben a cégekben az alábbi izraeli állampolgárok találhatók Albecz Zsuzsanna üzleti partnereként:

Avi Arie Teboul tel-avivi lakos, akinek a neve az alábbi magyar, időközben felszámolt vagy kényszertörölt cégekben szerepelt:

A.R.-Investment Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Kft. „kényszertörlés alatt" (...)
Elle Investment Ingatlanforgalmazó Kft. „felszámolás alatt" (...)
New Port Ingatlanforgalmazó- és fejlesztő Kft. „felszámolás alatt" (...)
Tamara Építéstervezési és Vállalkozási Kft. „felszámolás alatt" (...)

Gabay Salhit: tel-avivi lakos, akinek a neve az alábbi magyar, időközben felszámolt cégekben szerepelt:

GABAY Investment 2004 Ingatlanforgalmazó Kft. „felszámolás alatt" (...)
S.A.G. Ingatlanforgalmazó és Fejlesztő Kft. „felszámolás alatt" (...)
S.G. Ingatlanforgalmazó Kft. „felszámolás alatt" (...)
S.G.S. Investment Ingatlanforgalmazó Kft. „felszámolás alatt" (...)
See Port Investment Ingatlanforgalmazó- és fejlesztő Kft. „felszámolás alatt" (...)

Israel Ben Yakar: tel-avivi, magyarországi lakcímmel rendelkező lakos, akinek a neve 17, részben már felszámolt cégben szerepel. És fia, Avraham Ben Yakar: budapesti lakos, akinek a neve 12 magyarországi gazdasági társaságban merült eddig fel.

Rika Ben Yakar: budapesti lakos, akinek a neve az alábbi cégben merült fel:

Simon Financial Advice Kft. (...)

A fenti izraeli tulajdonosi kör 2015 decemberében három céget, nevezetesen a Simon Európa Kft.-t, a Simon Financial Advice Kft.-t és a Simon Properties Kft.-t úgymond eladta Simon István szerb állampolgár, kikindai lakosnak, vélhetően köztartozásokkal terhelten, aki természetesen már a 2015-ös adatszolgáltatási kötelezettségének sem tett eleget, vagyis a cégeket a közeljövőben kényszertörléssel fogja az illetékes cégbíróság kivezetni, a köztartozások pedig soha nem folynak be a költségvetésbe.

(...)"

www.demokrata.hu/hir/belfold/apak-fiuk-es-lanyok_1

Virág et. 2017.03.07. 07:44:51

@bbjnick: Ezért a marhaságért te is és a demokrata nevű ostoba szennylap is megérdemelnétek egy virtuális felpofozást. Ez az iskolapéldája a néphülyítésnek, amikor szakszavakkal dobálóznak és ezzel próbálják összezavarni az (amúgy is nettó hülyékből álló) olvasótábort. Közszolgálati 5 perc következik. Szívesen.

1. " 2015-ben viszont 7 millió 492 ezer forintot, közelebbről nem ismert forrásból, ugyanis a cégnek sem telephelye, sem fióktelepe nincs bejegyezve, vagyis nem tudni, hogy milyen ingatlant adtak bérbe."

Eltekintve most attól, hogy évi 7.5 millió forint árbevétel (nem profit!!!) az lószar esti fényben, már miért is kellett volna bérbeadnia bármit is? Mert az a főtevékenység? Akkor a többi tevékenységét nem is végezheti? Mondjuk szálláshely-szolgáltatást? Vagy takarítást (akár fővállalkozóként, nem kell itt saját munkára gondolni)? Vagy esetleg üzleti tanácsadást? Utóbbiból a demokrata elvtársai milliárdokat kaszálnak / hó. Közpénzből.

2. "Ráadásul sem Csala Dániel, sem családja nincs abban az anyagi helyzetben, hogy a fővárosban ingatlant vásárolhattak volna az elmúlt két-három évben."

Felveti a kérdést, hogy ezt mégis honnan a fenéből tudják. Mondjuk ez alapból rémisztő. Mindettől függetlenül tökmindegy, mert 1. nem is kell, hogy vegyenek ingatlant, pláne nem a fővárosban (??? ez honnan jött), 2. a társaságnak sem kell vennie, de a társaság vagyona nem az ügyvezető vagyonával egyenlő.

3. "A tulajdonosi körben felbukkanó izraeli állampolgár a cégtári adatok szerint nem rendelkezik magyarországi lakhellyel, vélhetően ingatlannal sem."

??? Honnan veszik, hogy "vélhetően" ingatlannal sem? Ezt a meredek bakugrást magyarázd már meg nekem, te, aki beidézted. Egyébként meg ez is tökmindegy.

4. "Számára a cég nagy valószínűséggel a huzamosabb magyarországi tartózkodást legalizálhatja. "

Lószart, mama. A cég nem legalizál semmilyen tartózkodást, miután a harmadik országbeli állampolgárok Magyarországi tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény elég pontosan leírja, hogy üzleti, gazdasági célból kapott tartózkodási engedély esetén a társaságnak legalább fél éve három fő magyar vagy EU-s állampolgárt kell teljes munkaidőben foglalkoztatnia, vagy üzleti tervvel és alátámasztó okiratokkal igazolt gazdasági tevékenységet felmutatnia a sikeres kérelmezéshez. Pont ezt a kettőt cáfolja pontosan ez a cikk maga.
Egyébként Izrael vízummentes, hacsak nem akar itt tartózkodni egyhuzamban több, mint három hónapot, egy izraeli nem szorul rá arra, hogy tartózkodási engedélyt kérelmezzen egyáltalán. Bármikor jöhet-mehet.

5. "Az pontosan nem állapítható meg, hogy Csala Dániel miből él, ugyanis cége képtelen lenne őt eltartani. "

Lehet, hogy meg kellett volna tőle kérdezni? Ahelyett, hogy egy alig működő cégből próbálunk meredek következtetéseket levonni. Hülye ötlet, tudom.

6. "A cégnek bejelentett alkalmazottja nincs, ismeretlen tevékenységét feltehetően a könyvelőként dolgozó és ilyen profilú vállalkozásokat irányító, a nevezett cégben kézbesítési megbízottként feltűnő Albecz Zsuzsanna igazgatja."

"Feltehetően" :)))) Mit irányít vagy igazgat a kézbesítési megbízott? Istenem, ha a hülyeség világítana ...

Segítek megérteni: a jogszabály kötelezővé teszi, hogy magyarországi állandó lakcímmel nem rendelkező külföldi (tehát mindenki a letelepedett státuszon innen) részére a társaságban betöltött pozíció mellé kézbesítési megbízottat nevezzenek ki. A kézbesítési megbízott feladata, hogy a hivatalos levelekről tájékoztatja az adott tisztségviselőt. Magyarán postás. Ez az Albecz akárki, ez egy könyvelő. A cégek 99%-ban a könyvelőt vagy az ügyvédet szokták erre felkérni és fizetnek neki ezért a szolgáltatásért. Nyilván ennek az Albecznek jó izraeli kapcsolatai vannak és ebből él. Na és? Ettől még a könyvelő nem lesz tisztségviselő a cégben, nem irányít senkit és végképp nem lesz "üzleti partner".

Ez olyan, mintha kiderítenék, hogy a céget ellenjegyző ügyvéd korábban védőként is eljárt büntető ügyben, ergo alvilági kapcsolataik vannak. :)

+1. Nem ismerem ezt a a Csalát, nem érdekel, nem érdekel a Momentum sem, Milla és Pukli-sorsra fognak jutni. De! A szándékos dezinformáció dühít. A néphülyítés. Ne idézz ilyen szennylapokat inkább.

Kandeláber 2017.03.07. 08:06:23

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Vonát már egy ideje Simicska stafírozza.

Bell & Sebastian 2017.03.07. 08:21:51

@Virág et.: Megint el tetszett követni a tipikusan bolsikra jellemző hibát, addig hasogatta falssá a szöveget, míg csak sikeresen el nem terelte a figyelmet a tiszta dallamról.

A bűnözői profil valami olyasmi lehet: hiszen ezek a nagyapák unokái, a fiúk gyerekei, akik cégekkel kártyáznak, strómanokkal tüntetik el a nyomokat, fizetni és dolgozni büdösnek tetszik, felemelkedésük valódi alapja valamiféle homályos, zsidó kötődés és politikai áktyivisztká -ság.

Virág et. 2017.03.07. 08:26:20

@Bell & Sebastian: Milyen tiszta dallam? Az, hogy a demokrata szerint a kézbesítési megbízott igazgatja a céget? Vagy hogy egy társaság csak a cégnyilvántartásban megjelölt főtevékenységét végezheti? Segítek, még le se írtam a sokezer szcenáriót, ami azt a nyomorult 7 és fél milliós éves árbevételt eredményezheti. Pl. ingatlanvásárlás és értékesítés a cégen belül. Mondjuk az izraeli tag tagi kölcsönéből, amelynek rendezése után ennyi pénz maradt a cégben. Jé.

Strómanok? Ember, Mészáros Lőrinc országában strómanokról beszélni, amikor a forinthúszas cég ügyvezetője pontosan az az ember, akit támadni próbálnak a revolvermédia képviselői. Ez a Csala maga az ügyvezető, nem élt azzal a nagyon keresztény és konzervatív lehetőséggel, hogy a gázszerelőjét delegálja maga helyett.

Lehet, hogy ez a baj.

Bell & Sebastian 2017.03.07. 08:31:05

@annamanna: Határozottan az a véleményem, hogy a Fidesz az agyatlan beruházásaival tulajdonképpen pénznyelőket telepít a "szerencséltetettek" nyakába, amivel csak azt kívánják elérni, hogy a fenntartáshoz szükséges támogatásért mindenki az ő eggüket nyaldossa, ha nem akarnak átállni a katasztrófa-turizmus haszonélvezőinek táborába.

Kapsz egy szép autót, de benzinre csak akkor adok, ha szépen kéred, rühes kutya!

Bell & Sebastian 2017.03.07. 08:36:58

@Virág et.: Szinte vártam, mikor jön elő Joszip Tot, vagy Sukrán Lilla. Ingatlanozni akartak, csak nem jött össze. Buktak egy jó nagyot, utánam a vízözön.

Mindenki mindenki ellen, mindegy, csak dolgozni ne kelljen.

Bell & Sebastian 2017.03.07. 09:20:37

@Virág et.: Maga éles szemű megfigyelő, bizonyára feltűnt ebben az esetben is, hogy Magyarországon a Zsidó Internacionálé megkerülhetetlen cégalapításkor és eltüntetésükkor, aminek az oka valószínűleg az lehet: a Hitelhez és a Kedvező Bírósági Döntéshez vérrel, verejtékkel és könnyekkel van a járhatatlan út kikövezve - átlagos alattvalóknak.

Ez a jelenség a legaggasztóbb mind közül, amit eddig fölemlegetett, ezért türelmetlenül várom, hogy felelősségre vonja érte Orbán Viktort kormányát.

Lelkesen fogok alábrácsázni, megígérem.

Pelso.. 2017.03.07. 09:38:56

@Doomhammer: 2,1 az aprópénz. Idei költségen abból pont megáll építkezéssel, teljes cuccal egy 20 ágyas sürgősségi részleg+intenzív. Némi tiszteletdíjért átszámolom lélegeztető gépre is)

@Herr Schnapsidee Lieferant: Méghogy pofátlan magyar nép.
Jó ideje teszi, amit kell, mi történhet, ami változtatási szándékot generálna..

Conchobar 2017.03.07. 10:24:22

"Szenszej Vona és a zsidó karatésok" - Most hogy is van ez? (Sajnos ideológiailag nem vagyok elég képzett). Aki a budapesti zsidó-makkabeus olimpiát ellenzi az antiszemita, aki meg a budapesti buzi olimpiát/prájdot ellenzi az homofób, viszont aki meg a budapesti igazi olimpiát ellenzi az micsoda? (azonkívül, hogy ballib hazaáruló). Az lehet ideológiailag a helyes válasz, hogy pénzszórásnak ugyan mind pénzszórás, de a buzi és zsidó dzsemborikkal ellentétben nemkívánatosak azok a nemzetközi versenyzést kísérő nacionalista felhangok, amelyek alapjaiban meghatározzák a szurkolói magatartást?

Kandeláber 2017.03.07. 11:23:37

@Conchobar: Szerintem előbb-utóbb "gender-olimpiát" is rendeznek majd az eszement libsik, hogy a "nem nélküli" sportolók is versenyezhessenek. :D

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2017.03.07. 11:41:30

@bbjnick:
frászt. ez a nyomorult alember gondolom egy zsidó csajt akar megkúrni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.03.07. 14:37:15

@jose maria padilla:

No, de melyik nőnek kellene egy olyan fickó, aki veri a kicsiket a budi mögött, hogy imponáljon Barnabásnak? :-)

2017.03.07. 16:12:49

Látom András hogy megsértődtél, amiért nem vettek be egyik csapatba sem. Pedig gondolom, csak könyököltél érte. De bizonyára jó két ló az az egyik !

De ne búsulj, ha ez nem sikerült, akkor még farkas flóri csapata szivesen lát. Ott is van "píz" amennyit akarsz. És ne feledd, a "miniszter flóri " bizonyára jobban fizet. És a lova sem vak, csak bátor !

Jakab.gipsz 2017.03.07. 20:26:02

A civil nyilvánosság hatalma nem sérülhet, ha a civilek gyűjtenek had gyűjtsenek aláírásokat a No-Maccabi játékok ellen, ez is csak egy rendezvény, a demokrácia már csak ilyen, hol van itt probléma, ha össze tudják szedni a törvény-által meg határozott darabszámot a kormány köteles népszavazást kiírni. Ennyi.

Hol van itt cinizmus, vagy antiszemitizmus, sehol. Minden teljesen törvényes, a nép akaratot pedig mindenkinek tiszteletbe kell tartani, ez a demokrácia lényege, ha pedig tévednénk, majd megbánjuk.

A legszebb öröm pedig a kár öröm, érdekes látni amikor a hóhérokat akasztják mert ezt a forradalmi logika diktálja.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.03.07. 21:54:00

@Pelso..:
Csak 20 ágy? Miért nem 2000?

Mondtam, hogy a makkabeusok csak kicsit tudtak álmodni.

Veder1 2017.03.07. 23:00:02

@Jakab.gipsz: "Hol van itt cinizmus, vagy antiszemitizmus, sehol." muahaha :)

Egyebkent azza egyetertek, hogy nyugodtan gyujtsenek, joguk van hozza. Viszont a zsidoutalat es a cinizmus egyertelmu. Hat na, ezek is mi vagyunk.

Virág et. 2017.03.08. 07:14:19

@Bell & Sebastian: Ez ma ha lehet, még a szokásosnál is zavarosabbra sikeredett. Mi megkerülhetetlen?

Jakab.gipsz 2017.03.08. 07:40:31

@Vödör: Én sem kedvelem az antiszemitákat, (csak egy hülye lehet antiszemita), na de.

Az anyázást Kertész Ákos kezdte el, és pedig a (nyílt levelével aminek, címe nem lévén csak címzettje, mindenkihez szólt) a magyar nép egészéről beszélt, emlékezz kedves szavaira " A magyar genetikusan alattvaló." miért is, mert rosszak voltunk komcsinak, és mert rosszak vagyunk neoliberálisnak. Nos ezen a kevély beszéden el kell gondolkodni ! DE nem akár hogyan, hanem a filozófus fejével, mi volt a célja Kertész Ákosnak kihez beszélt amikor E. Zola Vádolom -át plagizálja egy "fűzfa poéta" mert tudod az igazságtalan igaztalan vád a lelkünket irritálja, már pedig ha egy költő hazudik azt lelehet buktatni ezt az igazságot, pedig a mi Arany Jánosunk tanította meg nekünk "költő hazudj ha tudsz de rajt' ne fogjanak" . Ne feledd a hazugság és a hazudozás lényegét, a hazugság az hazugság, sohasem válhat igazsággá egyetlen egy univerzumba sem, a világ végéig sem, és az örökké valóságba sem, mert a hazugság értelme az, hogy nem létezik.

Pelso.. 2017.03.08. 15:32:38

@Doomhammer: Előbb a több lét kell megálmodni, aztán a haverok, majd a többől fele ágy, hungarikumként.
süti beállítások módosítása