Sötétség délben 6.
2009. május 11. írta: spanyol'

Sötétség délben 6.



  Ha valaki egy ismeretlen, sötét szobában akarja megtalálni a kapcsolót, akkor könnyen lever egy-két könyvet keresés közben. Le fogunk verni néhány könyvet, de meg akarjuk találni a kapcsolót. Még akkor is, ha a villanyt felkapcsolva, maga Tóta W. Árpád ül a kanapén egy röhögő Gyurcsány maszkban, vagy Demeter Ervin borozgat Kövér Lászlóval.

  Azért, mert jobb lesz így a lelkiismeretünknek, és tartozunk ennyivel az olvasóinknak. Szóval a makacs kétkedők és a kutakodó posztolók is segítik a munkánkat. És persze azok is, aki a levélben leírt forgatókönyv szerint cselekszenek. Az érveket pro és kontra gyűjtjük.

  Először is egy felvetés civilkontroltól: „az ezzel kapcsolatos index fórum egyébként késő éjjel is 30 percen belül eltűnt nyomtalanul :o)”.

  Az index fórumról ez a topik azért tűnhetett el, mert a múlt héten karbantartás volt. Tegnap nyílt egy fórum, és az a mai napig nem tűnt el. Szóval a technika ördöge a hunyó.     

A leesett tányér

  A levélben van egy fordulat, ami a tányérokkal való bűvészkedésre utal:

Miközben egyértelmű,hogy kicsúsztak a kezedből a dolgok, ott állsz mint valami cirkuszi mutatványos, aki csak  pörgeti - pörgeti pálcájával  a tányérokat, nyolcat, tizet ha kell de már a tizenkettediknél el kezdenek potyogni a tányérok. Mert nem megy, mert tilos és veszélyes az ilyen bűvész mutatvány. Pláne nem egy egész országgal, egy párttal  - csak a kimerithetetlen egód  önzése miatt Feri!

  Megnéztük, hogy ez a hasonlat előfordult-e már korábban az MSZP-vel kapcsolatban és ha előfordult, akkor ki mondhatta. 2006.11.23-án a Hírszerzőn megjelent egy nagyon jó elemző írás az MSZP belső állapotáról, az őszödi beszéd és az önkormányzati vereség után. A cikk szerzője egy meg nem nevezett informátorra hivatkozva ezt írja Gyurcsányról:

Olyan, mint egy kínai cirkuszos, aki egyszerre pörget egy csomó tányért, s már csak abból áll a produkciója, hogy ide-oda ugrál, kicsit megrázogatja a pálcákat, nehogy valamelyik tányér leessen” – jellemezte a miniszterelnök helyzetét egy egyébként Gyurcsány-párti képviselő. Hozzátette: bár csodálatra méltó, hogy a rettenetes nyomás ellenére a kormányfő talpon maradt, hagyott leesni egy tányért, az MSZP-t.

  Persze egyáltalán nem perdöntő, hogy ki mondta ezt a mondatot, hiszen ez a tányéros hasonlat 2006 őszén nagyon elterjedt volta szocik között és valakinek a fejébe nagyon beleégett. Ugyanezt a tányéros hasonlatot, hozza a Hetek és egy évvel később a Kisalföld is. 

Mit nyilatkoztál, Feri?

  Attól függetlenül, hogy ki írta ezt a levelet és benne lehetett-e Juhász keze, Gyurcsány keménykezűségét és a szocialisták belső anatómiáját jól mutatja Juhász 2007-es és 2008-as éve. A nyilvános médianyilatkozatokon túl van egy érdekes videó a neten, amit Krokodil osztott meg velünk. Ezen 2007 januárjában Zuschlag beszél az MSZP belső viszonyairól. 1:45-nél válik érdekessé.

  De a feszültség a nyilvánosság előtt sem marad titokban. A Ki a fasz az a Juhász Ferenc kiszólás már a sajtó fülébe is eljut, és ő maga nyilatkozik erről az Indexnek. Ezt követően a politikus 2007 decemberében egy hosszú interjút adott a Népszavának, amely jól körvonalazza a párton belüli erőviszonyokat. Juhász belső riválisa Szekeres, míg Szili a szövetségese. Másfél év távlatából is érdemes elolvasni az interjút. Ezt maga Gyurcsány is megtette, legalábbis ha helytálló a ParlamentBLOG aznap este megjelent, Mit nyilatkoztál, Feri című bejegyzése.

  Idézetek a 2007. december 10-i Népszavából:

A kormányzati politikában pedig vissza kell térni a kollektív döntéshozatalhoz, a tudatosabb döntés-előkészítéshez, bizonyos kontrollmechanizmusok működtetéséhez...
– Van jelentősége annak, hogy Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke is a platform tagja lett?
– Kati most érezte úgy, eljött az ideje annak, hogy egy platformhoz csatlakozzon. Számára ez biztosan értékválasztás, de nem arról szól a történet, hogy most ebben a platformban az MSZP fősodrának ellenére fogalmazódna meg valamilyen politikai szándék.
..

Hiller István pártelnökként azt mondta: támogass vagy hallgass. Bizonyos időszakokban, például egy választási felkészülés kapcsán, joggal elvárható ez a politikai magatartás. Amikor az MSZP a kormányzás révén olyan politikát valósít meg, amely nagyon sokszor járatlan útra visz bennünket, amikor sok kétség, kérdés vetődik föl, normális dolog az, ha valaki nem hallgat, hanem azt mondja: gyerekek, gondoljuk végig, lehet-e másképp? Nem a szolidaritás megsértése, ha megfogalmazódik a kétely. Nagyobb probléma, ha ezt az MSZP-n belül olyan mítosszal vesszük körbe, hogy valaki önálló alternatívaképzést akar megjeleníteni

– Vagyis Gyurcsánynak változnia kell, hiszen ő az MSZP arca.
– Nemcsak Gyurcsány Ferenc felelős ezért. Igaz, ő határozza meg a kormány és az MSZP politikájának karakterét, és habitusa nagyon erős hatással van a szocialista pártra, de a mi felelősségünk, hogy őt adott esetben orientáljuk vagy visszafogjuk, illetve bizonyos kérdésekben pedig újra és újra küzdelembe küldjük...
– Politológusok szerint a másik próbatétel, az uniós választás várható eredménye szorosan összefügg majd a Fidesz referendumának végkifejletével. Mekkora jelentőséget tulajdonít a 2009-es voksolásnak? Lehet-e határkő, ahol eldől, érdemes-e folytatni Gyurcsány Ferenccel?
– Teoretikus a kérdés. Nem akarom megkerülni, de valóban igaz az, hogy akkor kell átmenni ezen a hídon, amikor odaértünk. Nagyon fontos politikai hőmérőként fogom értékelni az európai parlamenti választásokat...

– Ki irányítja majd a népszavazási kampányt?
– Az MSZP illetékes testületei. Hajlok arra, hogy akár egy külső, kampányhoz értő ember is segítsen nekünk, és lesz, aki a kampányt a belső politikai együttműködésben szervezi.
– Vagyis Szigetvári Viktor lesz a külső ember, aki korábban a párt kampányigazgatója volt. A belső ember pedig Szekeres Imre és/vagy Juhász Ferenc.
– És/vagy.


Honvédelmi miniszterek egymás között

  2008-ban Juhászt egyre több támadás érte. A népszavás nagyinterjú és Juhász néhány sarkos kiszólása után, elkezdett rájárni a rúd. Korábbi miniszteri szekrényéből pedig hullani kezdtek a csontvázak. Így a tavasszal még harcos Juhász szép lassan háttérbe szorult és 2008 őszére a fokozódó válság ellenére is megengedőbb lett a hangneme.  

  Juhász ebben a ciklusban mindössze háromszor beszélt a parlamentben. Kétszer a költségvetés kapcsán 2007-ben és egyszer 2008-ban, amikor a népszavazás kezdeményezést vetette a Fidesz szemére. Viszont bevezetőjében kicsit áthallásosan fogalmazott, pláne, hogy Őszöd árnya ott táncolt a saját miniszterelnökén:

A politikában a fair play bizony ismeretlen fogalom, legalábbis a rendszerváltás óta eltelt időszakban egyre kevésbé alkalmazott és használt fogalom; nem egyszerűen csak fogalom, hanem eljárási mód. Úgy tűnik, hogy ma a politikában az számít sikerre, és az bizton számíthat sikerre, aki tudatosan, jól megfontoltan, előre eldöntött szándékkal hamis állításokat fogalmaz meg, mit ne mondjak, hazudik. Annak van igazából lehetősége a sikerre, aki mindezt szemérmetlenül képes végrehajtani.

  2008 április 21-én, a koalíció felbomlása után az előrehozott választásokról meglepően őszintén fogalmazott a Napkeltében:

„Ha így sem megy, akkor nincs mese” - mondta az előrehozott választás lehetőségét firtató kérdésekre. Újságírói felvetésre megerősítette: ha őszig nem sikerül rendet tenni a párton és a kormányzóképességen belül, akkor nem zárja ki az előrehozott választások lehetőségét. Valamint kijelentette, „ősszel jön a csősz és kizavarhat az erdőből”.

  Hirtelen aztán elkezdtek kiderülni Juhász viselt dolgai. Elsőként május 6-án a Juhásznak kölcsönt adó zavaros hátterű üzletember került be a hírekbe. Majd két nappal később jött az igazi pofon, amikor az elnökségi ülésen Gyurcsány előhúzta a nyuszikalapból Lamperth Mónikát és Juhászt leminősítve a stop.hu-nak nyilatkozva „élet-halál urának” nevezete az új kedvencet. Juhász erre felajánlotta lemondását, sőt talán le is mondott, de az est végére visszavonta azt. Sőt másnap a Népszabadságnak nyilatkozva továbbra is hűséget fogadott, de azért utolsó mondata meglehetősen epés.

- Akkor azt gondoltam, hogy a frakciót és a pártbázist is megroppanthatja, ha tizenöt százalék alá megyünk. A történelmi szituáció azonban megcáfolt, és úgy tűnik, nincsenek olyan lélektani pontok, amelyekhez kötni lehetne bármilyen változást.

  Lehet, hogy nem kellett volna ilyen bátran fogalmazni, nem telt el egy hét, és a Miniszterelnöki Hivatal 2008. május 14-én váratlanul nyilvánosságra hozta a távozott miniszterek végkielégítését. A rangsort pont Juhász vezette, el is kezdett hát rajta csámcsogni a sajtó. Itt, meg itt, meg itt.  

  Juhász észre is vette magát, és május 26-án a stop.hu-nak adott újabb nyilatkozatában, kiállt Gyurcsány mellett, noha megjegyezte azt is.:

A Feri egy harcos típus. Ahogy egy munkatársa korábban Horn Gyulára mondta: a jóisten se tudja, mire mentünk volna nélküle, de a jóisten se tudja, mi lesz velünk - vele. Ez igaz Gyurcsányra is. Azzal együtt, hogy tudjuk, semmire nem mentünk volna nélküle, benne van az is, hogy vezetésével sokkal rosszabb eredményt érünk el, mint amiben reménykedünk. ... A mozgásteret illetően pedig a sorsunkat a harmadik negyedévtől remélhetőleg jelentősen javuló gazdasági eredmények határozzák majd meg.

  Ekkor már jöttek a kokik szépen. Május 30-án „Fedett kőmüvesek Juhásznál” címmel leplezett le a Magyar Nemzet, akiknek a keze ügyébe egy 2003-as dokumentum került. Szekeres Imre nem is volt rest, másnap bejelentette, hogy a honvédelmi tárca vizsgálatot indít a Juhász-villa felújítása ügyében. Aztán június 9-én már az egész magyar média azon rugózott, hogy a Juhász-villát felújító társaság mekkora EU-s támogatást kapott. Magyar Nemzet, HVG, Origo és még sokan mások. A szellőztetés elvette Juhász kedvét a keménykedéstől és még a tavaly nyári debreceni MSZP-s kizárásokat sem kommentálta. De megint kapott egyet a fejére volt kollégájától. Szekeres a nyári szünetben nézegette a régi aktákat és lám, lám mit fújt be a szél az ablakon: Hát ezt.

  Őszre Juhászt mintha kicserélték volna. Kezdett egyre jobban belesimulni a kormányzati kommunikációba. Bevonták az SZDSZ-szel tárgyaló delegációba, ahol Juhász és az SZDSZ-es Gulyás különböztek össze. Juhász néhány nappal ezután Szent-Iványi István nyilatkozatára reagálva (szeptember 26.) leszögezte, hogy nem akarnak fenyegetéssel SZDSZ-es szavazatokat szerezni. (?!) „Tartósan, fenyegetettséggel (...) nem lehet működtetni pártot és koalíciós együttműködést” És ekkor indult a nyilvánosság előtt az UD Zrt ügye is, aminek a kommunikációjába teljes mellszélességgel bekapcsolódott maga Juhász is és keményen támadta a Fideszt

  Közben az ügyek folytatódtak, a Benedek-ügybe keveredett bele főhősünk, egészen pontosan 2009. november 27-én. Aztán három nap múlva Szekeresnek kellett magyarázkodni Juhász miatt. Majd december 9-én jött Brumi, aki Juhász választási körzetében csinált gyanús dolgokat.  De még karácsony előtt jött az újabb vádpont Juhász ellen a pákozdi földeladásokkal kapcsolatban.

  2009 történései a korábbi posztból már ismertek. Még érdekességként annyi, hogy Juhász januárban már sokkal konstruktívabb hangon nyilatkozik a kormányról a Figyelőnek.
„Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese a beszéd tartalmáról szólva lapunknak elmondta: nem lesz szükség pótköltségvetésre, és a frakció egyértelműen támogatja a miniszterelnököt. ... Az előrehozott választásokkal, illetve annak napirendre (nem) vételével kapcsolatban megoszlott a FigyelőNet által megkérdezett képviselők véleménye. Juhász Ferenc szerint ez egy egyszerű PR-fogás volt a Fidesz részéről.”

  Természetesen az itt leírtak nem bizonyítanak semmit. Esetleg azt, hogy Juhász Ferenc, aki még 2007-ben keményen beszólt Gyurcsánynak, egy évvel később, dacára a párt látványos népszerűségvesztésének és a gazdaság katasztrófális helyezetének, láthatóan megfordult és a médiában minden különvélemény nélkül támogatta miniszterelnökét.

  Kiváncsaik lettünk volna Juhász Ferenc kapcsolat.hu-s életére, bejegyzéseire is. Egyik kollégánk 2009. május 6-án szerdán még online látta a szoci iwiw-en Juhászt. Sajnos néhány óra múlva teljesen eltűnt a profilja. Ha valakinek van róla valamilyen tárgyi emléke a kapcsolat.hu-ról, azt szívesen fogadjuk.

  A következő részben egy másik potenciális hoaxírót vizsgálunk meg.

  Folytatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr771109507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mohosur 2009.05.11. 12:37:24

Lesz a végén valami csattanó, vagy tovább szeletelitek a fingot?

Villabarat 2009.05.11. 12:40:21

Remélem a sötétben csak a könyveket veritek le, esetleg egy-két széket döntötök fel, de a lámpa épen marad és nem veri le a kapcsoló megtalálása előtt az az illető partvisnyéllel, aki a sötétség mögé rejtőzik. Egyébként a mainstream média lámpagyújtásban érdekelt oldala nem érdeklődött még nálatok a cikksorozattal kapcsolatban?

VIII. Nagyapó 2009.05.11. 13:43:42

Nem ismerem a kapcsolat.hu-t, de a google cache-ben nem kereshető vissza???

(Gondolom, akkor a Hírszerzőtől vártátok a megerősítést (???) )

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.11. 13:47:17

@VIII. Nagyapó:
A Google Cache nem találta, de nem egy jól paraméterezhető keresés, mert pl. a Kapcsolat.hu oldalak title tagje egyforma - így ezzel elakadtunk.

(Nem, az még továbbra is függő kérdés, de már nem akartunk tovább várni a következő résszel.)

civilkontrol 2009.05.11. 14:01:59

Azért a keddi parlamenti ülésen érdemes lesz megnézni, hogy ott ül-e a helyén...
Mellesleg a "böszme" is eléggé eltűnt mostanság. Bár az ő esetében ez indokolható.

civilkontrol 2009.05.11. 14:05:37

Eltűnt az előző kommentem, nomég1X :o)
Azért kiváncsi leszek, hogy a holnapi parlamenti ülésen ott lesz-e a helyén Juhász. Szerintem jogosan lehet aggódni érte :o(
A "böszme" is eléggé eltűnt, bár az ő esete teljesen indokolható.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.11. 14:28:05

@TuRuL_2k2: nem értem, hogy mire mondod, hogy "(Nem, az még továbbra is függő kérdés," mármint a hírszerzős megerősítésre még mindig vártok, de nem az volt az, amit korábban kommentben mondtál, hogy nem jött meg? mert akkor milyen megerősítés jött meg, azaz ebben a postan sajnos nincs semmi izgi, akár kicsit is inisderebb megerősítés.

civilkontrol 2009.05.11. 14:28:47

@Bummer: Asszem kedd a szavazós nap, az az, aminek jelentőssége van. Ha a mai is ilyen, akkor már ma is érdemes sasolni.

civilkontrol 2009.05.11. 14:39:40

Nincs realplayerem és most nem is tudom telepíteni.
Valaki meg tudja lesni, hogy ott van-e az emberünk a helyén?
Élő közvetítés:
www.parlament.hu/cgi-bin/elokozv

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.11. 14:46:25

@Krokodil:
Rosszul fogalmaztam. Amiben még mindig megerősítésre várunk, az nem a hírszerzős infó, hanem egészen más.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.11. 14:50:33

@civilkontrol: én is eléggé rápörögtem a témára, és elbasztam pár órát az életemből (barátommal goggle-lel), de ti idióták, mit akartok meglesni??? azt, hogy nyilvánosan összeveszik-e gyurcsánnyal, avagy interpellálja-e a drazsét, hogy miért nem nyomoznak még a levelében leírtak miatt?!

civilkontrol 2009.05.11. 15:01:15

@Krokodil: Hát ha nem is "Ti idióták" pusztán én, de mondjuk azt, hogy ott ül-e a helyén.
Sarkítok: Él-e még Juhász doktor? Nem küldték-e nyaralni egy generációnak elegendő végkielégítéssel a Cook szigetekre?
Ilyesmik...
Csodálkoznék, ha nem tudnának erről a fejtegetésről és ne készülne a teljes apparat mindenféle forgatókönyvekkel.
De tovább megyek. Ha a levél igaz, az nem csak a hazai szolgálatoknak lesz kurva kellemetlen, hanem az orosznak is. Az meg nem szokott viccelődni és a forgatókönyveik is igen frappánsak.

bervas · http://mt10.blog.hu 2009.05.11. 15:30:40

Hát, srácok... nekem lassan az Eco-féle Foucault inga jut eszembe rólatok.

Téglagyári Megálló 2009.05.11. 16:19:05

@bervas:

Ezt már elsütötte itt valaki.

justin time 2009.05.11. 16:59:24

@bervas: nekem meg az, hogy ebben a cikksorozatban jóval több munka van, mint amennyit az első cikk óta bele lehet feccölni. (hacsak nem dolgozik a Reakció szerkesztőségében a fél Scotland Yard)

A levélre ilyen pontosan illeszkedő elemzésnek akár az is lehetne a magyarázata, hogy személyre szabták: azaz párhuzamosan készült a kettő. Kellett egy, az állóvizet felkavaró esemény: egy névtelen levél szerzőjének megkeresése mindig izgalmas, főleg ha szaftos részletek is kiderülnek. Ez magyarázná az elemzések pontosságát, habár az még mindig nem világos, hogy kinek áll ez az egész az érdekében.

Engem csak az érdekelne, hogy mi van Kiss Péterrel, meg az Ázsia Centerrel. Ez az egy info volt az egészben, amit még nem hallottam, és ez tűnik olyasminek amely bizonyítaná, hogy a levél szerzője bennfentes. Nem olvastam végig az összes cikk összes kommentjét. Valaki, fejlemény ezen a szálon?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.05.11. 18:15:48

Hát tényleg kurva nagy munka lehetett kiguglizni mintegy húsz cikket Juhászról és kimásolni belőlük a koncepcióba vágó részeket.

Azon meg hatalmasat röhögtem, hogy a MEH váratlanul nyilvánosságra hozta a miniszterek végkielégítését. A Magyar Nemzetnek minden felmentés után az az első dolga, hogy rákérdezzen, hogy ki mennyit kap. Legutoljára pont ma hozták nyilvánosságra az összegeket. Csodizom is, hogy nincs erről egy jó kis húhaanyázós írás a Vastagbőrön. Majd beírok hogy mi van már. :)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.11. 18:31:19

@Krokodil:

>ti idióták, mit akartok meglesni???

1 dolognak van értelme: kötetlenebb fogalmazású, nem szövegszerkesztővel gépelt JF-szövegek keresésének.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.11. 18:53:43

@dzsucseharcos: az idiótázással nem akartam ám megbántani senkit, inkább csak a "meglesni" végtelenül vicces mivoltára utalt.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.11. 21:01:27

@dzsucseharcos: a kapcsolaton újra előkerült egy juhasz_ferenc, az ő fotójával. Semmi adat nincs róla beírva, elvileg érdeklődő, tehát megvan. 2008. decemberében lépett fel. Gondolom tényleg ő az, mert, ha egy hamis Juhász lenne, akkor levennék. Vagy eddig nem vették észre.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.11. 21:04:42

Az van beírva: regisztrált: 2008-12-02
utolsó belépés 2008-12-12
tehát tíz napig használta, de akkor nem értem, hogy miért ajánlják ki fenn, képecskében...
Semmi adat a nevén és a fotóján kívül, még a megye se, ahol él.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.05.11. 21:24:46

gyárekek, aki azt állítja, hogy lófax meló kiguglizni az infókat ebből a polipból, az hazudik. én is rászántam pár percet az életemből, higgyétek el, nem oly könnyed szórakozás könyékig turkálni mindenféle kiszes komancsok dolgaiban.
speciel nekem ez a juhász-szál továbbra is kétséges. de dolgozok rajta. :))

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.05.11. 22:36:09

@triumphator: A kutatómunkában a legnagyobb nehézséget Juhász Ferenc nevének hétköznapisága okozza. Próbálj rákeresni valami ritkább névre - például Kövér László - akkor relevánsabb találatokat kapsz. :)))

Zetek 2009.05.11. 23:13:16

Ez nagyjából még négy-öt szocialista politikusra is illik. Amúgy, ha 2009-re megszelídült, akkor miért írta ezt?

is 2009.05.12. 10:27:10

mennyivel egyszerűbb mindez a FIDESZ-ben. Tirts Tamás, Fodor, bárki, akinek van kritikája a 20 éves pártelnökkel (na jó, volt Pokorni is, ugye) kapcsolatban hetek alatt repül, nem kell éveken átnyúló sajtót átlapozni, kutatni, keresni. de szép, hogy megpróbáljátok felhozni, hogy az MSZP is milyen sötét párt, hogy mennyire elnyomja a belső szólás és véleményszabadságot. kicsit dagadnak az erek az erőlködéstől, néha egy-egy belefingás hangja és szaga is érződik a folyamatban, de hát legyen. ha ez a játékotok, miért ne csinálhassátok.

civilkontrol 2009.05.12. 12:47:40

@is: No Te kis "csinálhassa", az jól látszik, hogy nem a Te értékrendedet képviseli a reakció. Ez nem baj, van aki a tökfőzeléket harapja, más meg a spenótot.
De ha ennyire nem jó, akkor miért stresszsled magad?

Csak a magam nevében nyilatkozva jelezném, hogy vastagon lesz@rom, hogy a szocik hogyan gázolnak egymás lelkivilágába. Engem az érdekel, hogy a módszereik levét én iszom meg, vagy ahogy a levél is írja (és a vélt levélíróval ellentétben ez rám VALÓBAN igaz) a számlát én állom.
Ezek után engedtessék meg nekem, hogy szóval illessem a történteket. Nem a szocik belső demokráciája izgat, hanem sokkal inkább az, amit pl. a MOL-lal vagy számtalan más területtel műveltek.

Bladecatcher 2009.05.17. 11:03:37

Olvasom rendszeresen a sötétség délben sztorikat, de nem ugrik be hogy a következő lett volna. (Ha igen, befogtam, nem szóltam :-))

Szóval:

Tudom az összes mocskos részletét (ahogy Te is) az elindított és sebtében leállított akciónak. Ugye szép a Kokó kocsmája Miniszterelnök úr és mindenki nagyon fotogén ott, pláne ha vádalkut köthet?

és

Egyik barátunk súlyos autóbalesetből épült fel, és ennek örömére meghívta legközelebbi barátait, munkatársait egy italra, egy mostanában felkapottnak számító szórakozóhelyre, amely trendi, fiatalos keveréke a terasznak, kocsmának, bárnak, sok teremmel, zuggal.

innen: kapcsolat.hu/blog/nyugodt_napok
süti beállítások módosítása