Demokraták, előre! - Töröljük el a választásokat!
2009. március 25. írta: Gabrilo

Demokraták, előre! - Töröljük el a választásokat!

 Egyre mosolyogtatóbb a Gyurcsány-Gréczy-Debreczeni Trojka érvelése. Először is, a Fidesz nem tud kormányozni: ezt onnan is lehet tudni, hogy nincs programjuk. Ezzel szemben a szoci kartell hatványozottan képes eme nemes feladatra, hiszen több programja is van (heti kettő, minimum). Ezért a Vérfarkas jobb, ha hallgat, nem mozog. Mert a Vérfarkas egy programtalan. És mégis ki adná a kezébe az országot egy olyan kezébe, aki programtalan? A Fidesznek csak pogromra van ötlete, programra nincs.

 Másodszor. Az előrehozott választás nem demokratikus. Nézzünk szembe a tényekkel: az elmúlt időszakban mindössze néhány országban voltak előrehozott választások (Kanada, Szerbia, Ukrajna, Ausztria, Izrael, Montenegró, Izland, Lettország): ezek mind fasiszta országok.

 Harmadszor. Az előrehozott Orbá választás veszélyes a Köztársaságra, Demokráciára, a szocik hatal a klímára. Tisztességes demokrata szemben áll az előrehozott választások ötletével, mert ha visszajönnek a Vérfarkasok, tovább fokozódik a weimarizálódás, hiszen „a Fidesz megnyilatkozásai a '30-as évek szélsőséges szövegeire hasonlítanak. Attól tartok, hogy bizonyos tekintetben a gondolkodásuk is”. Ez teljesen világos, s a Köztársaság és Demokrácia hívei ezt semmiképp sem hagyhatják. Hiszen tudjuk, mi történt Németországban! Pedig nekik legalább volt programjuk.

 De ne legyünk ilyen óvatoskodó svábbogarak, hiszen itt a tét mégiscsak a Demokrácia léte... A Fidesz és a Demokrácia útjai már nagyon rég elváltak, és nincs okunk azt gondolni, hogy ez a közeljövőben megváltozik. 2010-re talán demokratábbak lesznek? Ugyan mitől? Ezért kövessük a logikát: egy demokratának kötelessége a fasizálódást megállítani. Mivel elég valószínű, hogy a Fidesz nyerne, akár idén, akár jövőre lennének a választások, tegyük, amit tennünk kell.

 Gyerünk, drága demokrata barátaim, tegyük a dolgunkat! Töröljük el a választásokat a Demokrácia védelmében!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr801023201

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sárdobáló 2009.03.25. 12:00:05

Fasiszta a Fidesz!Legalábbis Gyurcsány Ferenc szerint. A most még épp pozíciójában lévő miniszterelnök a következőt írja tegnapi blogbejegyzésében: "A választásokig meg kell értetni az emberekkel nekünk, baloldali és liberális politikusoknak, hogy a…

Trackback: Sárdobáló 2009.03.25. 10:14:50

2009, Orbán Viktor kezébenA miniszterelnök szombati bejelentése óta folyamatosan újabb és újabb neveket dob be a köztudatba a média, szerencsére a nevetséges/képtelen jelölteken (Gráf) már túlléptünk, kezd kicsit tisztulni a kép. Jelenleg úgy tűnik, hogy…

Trackback: MALACKA NEWS 2009.03.25. 09:25:03

A kép lassan összeáll... Mottó: "a politikánk egy nagy része egyre inkább kommunikáció, a látszatokkal, a látszatokért való versengés". (Gyurcsány Ferenc, 2009. márc. 22.) Játszunk építőkockásdit! Először megadok három kockát, aztán lássuk, mire jut…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

states 2009.03.25. 07:41:47

Tényleg, eszébe jutott bárkinek is megkérdezni Surányi és Glatz urakat, hogy van-e programjuk. Ugyanis évek óta azt halljuk, hogy a Fidesznek nincs programja. (Azt most ne firtassuk, hogy de jó lenne, Ha Gyrcsánynak se lett volna.) Vagy csak nem írtak egyet hétfő éjjel, Vértes úr pedig tegnap délután 5 és 6 között.? Ha ennyire hülyére lehet venni egy egész országot, akkor megérdemeljük, hogy ez az Amway-ügynök legyen a miniszterelnök: kepviselofunky.blog.hu/2009/03/24/az_egesz_vilag_megerett_a_pusztulasra

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.03.25. 07:41:48

"És végül: demokratának lenni annyi, mint Orbán Viktortól félni."

jobbklikk.hu/index.php?Cikk=390

sorokinV 2009.03.25. 07:42:12

Egyetértünk!

Első lépésben 2010-ben, biztosítva mindenkit a Párt nagyvonalúságáról, A Fidesznek is lehetőséget adunk, hogy rábólinthasson a Gyurcsány Ferenc Örökös Miniszterelnök és Első Számú Reformer által kiválasztott és a Modernitás Mindenkori Letéteményese címre a Szocialista Kongresszus által felhatalmazott személyre rábólinthassanak.
Ha képesek Összefogni és felismerni, hogy a Szocialisták személyi döntése önmagában megegyezik a Programmal, akkor legközelebb is rábólinthatnak a kiválasztott jelöltre. Ők döntenek! Demokrácia vagy ribillió. Választásokkal nem engedjük megzavarni a demokratikus államrend működését!

A Párt

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.03.25. 07:43:48

És most már a csehek is beálltak a fent emlegetett faszista országok közé! :)

ps. amúgy meg részben abba a szisztémába rokkant bele ez az ország, hogy a Zorbán távoltartása a hatalomtól minden árat megér. Látjuk, b*zmeg, minden árat!

sorokinV 2009.03.25. 08:04:35

Amúgy a konstruktív bizalmatlansági indítvány az egyetlen olyan megoldás az miniszterelnök cserére, mikor a képviselők csak a személyről szavaznak. A többi esetben az új kormányprogramról is. Tehát a mellékelt ábra szerint a kormányprogram adott, csak a többség(?) úgy fogja gondolni, hogy egy másik emberrel(!) tudják csak megvalósítani. Nos, ez a kormányprogram, ami jelenleg hatályban (az alkalmazandó szó az érvényes lenne, csak furán veszi ki magát - hehe) van, az a 2006-ban íródott ("hazudtunk...") Új Magyarország.
Innentől kezdve mindenkinek (baller nyomiknak) csak Cartman klasszikusát tudom megismételni:
-"Kapjátok be a mogyoróimat, köcsögök!"

kamasuka 2009.03.25. 08:04:48

És erről a buta hülye primitív fasszopó balfék marha idióta köcsög mocsok seggfej tejbetök baromarcú stb stb Herényiről nem is írtatok:

www.hirado.hu/Hirek/2009/03/23/07/Herenyi_nem_biztos_.aspx

A képviselő szerint nem biztos, hogy a döntést az emberek kezébe kéne adni. Semmiféle garancia nincs arra, hogy a többségi döntés önmagában jó is, amikor a világ legjobb közgazdászai is nehezen találják a megoldást - mondta Herényi Károly.

hiba 2009.03.25. 08:18:51

Igazán politikai kibicnek való a baloldal megmondóembereinek fidesz-apokalipszis gyűjteménye. Az elsőt mindannyiunk kedvenc Teddy-jétől hallottam, miszerint Orbán Viktor arra törekszik, hogy az ellenzéke is jobb oldali legyen (hatásszünet), szélsőjobboldali...
A másik tegnap volt Bolgártól, miszerint mi lesz ha a fidesz kormányra kerül program nélkül aztán nem nagyon sikerül tenniük semmit, a nép elégedetlen lesz és hát egyszer ők már mondták, hogy nem kell az ellenzék nekik ugye...

kamasuka 2009.03.25. 08:21:34

Albán úr és Teddy tipikus baloldali megmondóemberek. Ált. van értelme amit mondanak, csak ugye sem a tények, sem a körülmények nem szoktat stimmelni. Olyan okosak. Az ilyen miért nem lottózik, ha már ennyire tudja mit fog csinálni OV.

luucy 2009.03.25. 08:21:40

@states: Nem is volt. Gyurcsánynak sem volt programja, illetve ahogy a cikkíró is írta, volt. Heti kettő. Folyamatosan variálgatva. Aztán semmit nem valósított meg belőle.
Mellesleg továbbra sem értem, hogy az ellenzéknek miért kellene programot letenni az asztalra? Az a kormány feladata. Vagy adják át a kormányt, és akkor lesz program. Ha előrehozott választásokat kiírnák, akkor már követelhetnék JOGOSAN a programot, és akkor valószínűleg a Fidesz is előállna azzal, amit akar. Jah, és ha nincs a Fidesznek programja, akkor az hogy lehet rossz? Csak mert Gyurcsány hétfőn azt mondta a parlamentben, hogy a Fidesz programja rossz. Na most ha rossz, akkor mégis csak van? Hiszen ami nincs, az nem lehet rossz sem. Viszont ha van, akkor eddig hazudozott. (mondjuk ezen már nem is lepődik meg az ember)
Ami a fene nagy demokrácia védelmét illeti. Ki akarja korlátozni a sajtó, a gyülekezési, a véleménnyilvánítási és már szinte a gondolati szabadságot is?
A legnagyobb baj, hogy Gyurcsány tényleg elhiszi, amiket mond. Elhiszi, hogy a Fidesz fasiszta, hogy a nagy ellenség, akit el kell tüntetni, mert káros az országra. És itt most nem a Fideszről van szó, mert ha esetleg ezt sikerülne elérni, akkor utána jönne a következő ellenfél. Gyurcsány semmit sem változott. KISZ titkár volt, de kora miatt az MSZMP vezetőségi körébe nem tudott bekerülni. Hát úgy döntött megcsinálja a saját egypártrendszerét.... Mi meg aszisztálunk hozzá.

Még valami. Valóban. 3 olyan embernek, akik 2 napja még gondolni sem merték, hogy miiszterelnökök lesznek, honnan lesz programjuk????? 1 nap alatt kitalálják? Egyébként nem, mert majd bábként a tiszta komcsikból meg neoliberális gazdaságpolitikusokból álló REformszövetség magyarellenes gazdaságpolitikáját akarják megvalósítani.

És nem szabad elfelejtetni az emberekkel, hogy amilyen törvények majd most lesznek, azokat mind-mind az MSZP-SZDSZ szavazataival fogják elfogadni, bármilyen szkértői kormány is lesz az.

ui: ami Gyurcsányt illeti. 1945 környéki idők jutnak az eszembe Rákosival, meg az MKP-vel. Ugyanez a folyamat....És ahogy többen is mondták. Diktatúra nem egy nap alatt alakul ki! Szép folyamatosan. És mi a legjobb úton haladunk afelé.
Valamelyik nagyokos ballib újságíró írta, hogy reméli megalakula zsinórban 3 mszp kormány, immáron örökre.... no comment.

Ez a jobboldal, mint fasiszta veszéllyel való fenyegetés meg már olyan unalmas.....
a balolsok mindig ezzel jönnek! Az egész komcsi rendszer a jobboldal "horthysta, fasiszta" veszéllyel fenyegetett. REndsezrváltáskor ugyanez: "majd jöna fehér terror".
Egyszerűen nem értem, miért magától érthetődő, hogy Magyarországnak mindenráon baloldali kormány kell????? Jah, és ha még baloldali lennei. De ez az mszp minden, csak nem baloldali.

Utolsó gondolat: a különbség a Fidesz és az MSZP között az, hogy míg a Fidesz elsősorban Gyurcsányt és a Pártot szidja, addig az MSZP Orbánon és a Fideszen kívül még a Fidesz szavazókat, sőt az egész jobboldalt ostorozza folyamatosan. Ő gyűlölködik, és akkor a sok idióta meg azzal jön, hogy az Orbán kelti a gyűlöletet. Ezek annnnnnnnyyyyyiiiiirrraaaaaa hülyék!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IQ az valahol 10 alatt van. Komolyan, van olyan ember, azokon kívül akiknek érdeke hogy a szocik ahtalmon legyen még olyan ember, aki 10 feletti IQ-val szocialistákra szavaz?????
És akkor elhiszik, hogy a reformok a Fideszen buknak meg (jah, mert ellenzékből sok mindent meg tudott akadályozni)

Szl nagyon nagyon fáj ez már nekem, és röhögök kínomban.
De Széchenyi már 1848-ban megmondta: "minden országnak olyan kormánya van, amilyet megérdemel" :-))))

luucy 2009.03.25. 08:28:23

Igen, igaza van Herényinek. Az hogy amit a nép akar az nem feltétlenül jó, erre a legjobb példa pont a Gyurcsány Ferenc és kormánya.
Mellesleg a Surányi tavaly azt modnta, nem gyűrűzik be a válság hozzánk. A Vértes is valami hasonéó okos tanulmányt írt, ahol Gyurcsányt éltette. Na most akkor ezek mennyire lehetnek szakértők??????

Tudom már! A nemzetközi helyzet fokozódik, és a gaz imperialisták (fasiszták) titkos kéme Orbán Viktor, csak is a demokratikus, bocsánat kommunista rendszer megdöntésén fáradozik.... Ufff. Idióták.

Értem én, hogy szar a Zorbán. De azt akkor sem értem, miért ne kaphatná meg a lehetőséget? Miért ne lehetne megnézni, ő mit csinálna? Ennyire nem kell védeni az országot, pláne, hogy a nép is mást akar.....

Peter252 2009.03.25. 08:34:05

Most már azért látszik, több sajtóorgánumban és véleményben, hogy sokaknál leesett a tantusz végre, hogy itt bábkormány lesz és gyakorlatilag így is Gyurcsány lesz a miniszterelnök, elég megnézni Gyurcsány nyugodt, önelégült, somolygó arcát,...ő itt az erős ember továbbra is és ő fogja irányítani az országot.

Az meg hogy megegyeznek-e ma az SZDSZ-el?? Ugyan már, mikor nem egyeztek ők meg,...mindig ez ment, pl.az EÜ reformnál is, több napos, keménynek mutatott tárgyalás és persze a végén megegyeznek,..

Már ma, szerintem délutánra lesz "miniszterelnö", nyugi.

Peter252 2009.03.25. 08:41:44

Az meg, hogy még mindig a volt kiszesek, kommunisták, párt és egyéb titkárok döntenek rólunk és az ország sorsáról,...ilyen ország vagyunk, nem kellett volna a rendszerváltást így elcseszni, ebben szerepe van bizony a jobboldalnak is, a határozatlanságuknak, gyengekezűségüknek , kezdve főleg az MDF-el, 1990 től és persze szerepe van sajnos a Fidesz rossz választási stratégiájának 2002 és 2006 ban,..

No meg köszönhető a magyar társadalom intellektuális, mentális állapotának., ,..ezt érdemeljük , ha ilyenek maradunk.
A gyurcsányizmus, benne az szdsz-el, a szerencsétlenkedő, hebegő, szervilis Fodorral, meg a másik kibekkelő kis törpepárttal az egész társadalom betegségének kórképe.

"Miért hagytuk, hogy így legyen?"-énekelhetnénk...

a néhai papp jános 2009.03.25. 08:42:47

@Peter252: ."ő itt az erős ember továbbra is és ő fogja irányítani az országot." vagyis apró piros. :(

Peter252 2009.03.25. 08:54:06

Egyébként szerintem nem putyini megoldás ez, szerintem a Kádár-Lázár György analógia jobb..., amikor is Kádár volt a tótumfaktum.

Ja, apropó, szinte biztos Surányi lesz, az szdsz most mondta, őt elfogadja, Surányi pedig megtisztelőnek nevezte.
De ezt szerintem ők már szombat reggel tudták.

drago 2009.03.25. 08:57:26

Egy program elkészítéséhez a valós gazdasági helyzetet is ismerni kell! Ezzel szerintem még a jóságos színesfém-kereskedő pénztáros sincs tisztában!

Cypriánus 2009.03.25. 09:01:46

Tóta W. MESTER is leírja zseniális cikkében, hogy a választásokat 5 évvel el kéne halasztani....
Ez egy fordított Chile, komolyan, itt a gazdaság elkúrói örökre maguknak vindikálják a hatalmat.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.03.25. 09:11:47

Az a baj, hogy tele vagyunk antidemokratikus példákkal. Ott van pl. Csehország. Ott még nem tudják, mi az igazi demokrácia:
drmorcz.blog.hu/2009/03/25/megbukott_a_kormany

zoli29 2009.03.25. 09:14:12

Török Gábor a demokrácia ellensége! Máglyára vele!!

mno.hu/portal/625110

tevevanegypupu 2009.03.25. 09:14:15

Nem kell elmeleteket gyartani. Gyurcsany fanatikusan ragaszkodik a hatalomhoz es elni is tud vele. Megvannak hozza az emberei akik segitik: parlamenti tobbseg, kulso gazdasagi, politikai, kulturalis es media "szakemberek" . Kesz, vege, nincs mit tenni ellene. varni kell 2010-ig, viszont ez az egy ev eleg lesz arra, hogy addig kitalaljanak valamit, hogy hatalmon maradhassanak. Akarmit, tokmindegy mert ott van a hatorszag, a szavazok akik hisznek neki. A kommunistak evtizedekig hatalmon maradtak, a nemzetiszocialistaknak csak azert nem sikerult mert az sertette a nyugati vilag erdekeit. Nem az emberseget, az erdekeit. Ha az emberseget sertette volna, akkor a vilag mas pontjain ottlevo fasiszta vagy kommunista haalmak ellen is tettek volna..Eszuk agaban sem volt es most sincs. Szoval sem a nemzetkozi sem a hazai helyzet nem fokozodik. Gyurcsanyra vagyunk itelve.

homoródkarácsonyfalvi 2009.03.25. 09:21:27

Glatz Ferenc Széchenyi díjas úr részére
Budapest

Tisztelt Glatz Úr!

Ha a márványt szarba dobják, a szar nem lesz márvány. Ellenben a márvány lesz szaros.

Tisztelettel:

Homoróddkarácsonyfalvi

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.25. 09:22:28

@Gasper: ott a Szocializmus érdekében vannak előrehozott választások, azt szabad. Ellenben ami miatt (letiltani próbált tévéinterjú, ami persze lehet h csak ürügy), az ugye nálunk sose fordulna elő.

Lendvai Ildikó, a KISZ egykori cenzora is megmondta, hogy a Fidesz titokban a parlamentáris demokráciát ellenzi (azért utasítja el nem csak a miniszterelnököt, hanem a parlamenti pártokat is, magát kivéve). Mintha ő nem utasítaná el a Fideszt.

Meg ugye, most ninc sidő előrehozott választásokra, mert gyorsan cselekedni kell (hú, mennyien modnják ezt körülöttem). Csak hát ugye, Feri azt szeretné, lásd mai MN, ha az ő programját valósítaná meg az új kormányfő. Höhö. Azaz semmi nm változik, új maszk. Mégiscsak igaza van Báébel Balázs kalocsa-kecskeméti érseknek az MN-ben (hogy milért kérdezték emg a püspököket, azt nem tudom): régi ruhára nem varrunk új foltot, új bort nem töltünk régi tömlőbe (mondta volt Jézus Krisztus).

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.03.25. 09:27:11

@Cypriánus:

Tóta w. a népszavazás óta hol jobban, hol rosszabbul van, de mentálisan lejtőre került, pedig van benne vmi bírhatnék, csak nem így...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.25. 09:27:54

Gabrilo,
régen rájöttek a megoldásra: sorsolás kell. Az az igazán demokratikus

konzervativok.blogspot.com/2009/03/alkalmazkodas-es-veletlen.html

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.03.25. 09:32:17

Herényi arcátlan nyiltsággal ostobán őszinte. Ahogyan elkötelezett hálás szolgalelkek szoktak
Leginkább a hülyeségeire fognak majd emlékezni. Afféle csatlós fegyverhordozó, aki a gazdája mögül kiabál.
A médiákokban meg igyekeznek szerepeltetni, mert néha az egyhangúságot oldja, máskor meg a szart turbózza.
Gerinctelen figura - igazi párttermék. Remélem eltűnik örökre.
Olyan ez a post mintha ő írta volna.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.25. 09:37:48

megint egy kis farok, az SZDSZ csóválja az országot na ezért kell választás most

molaris 2009.03.25. 09:40:56

@malacka69 megélhetési dolgozó:
Nem!!! "malac", TWÁ teljesen elvesztette az ön kontrollját. Szerintem, az utolsó számla ellenértékét még nem kapta meg.::))

molaris 2009.03.25. 09:44:41

"Gabrilo"!
Mit veimarizálódás? Ez már kőkemény fasizmus!
Rendeleti kormányzás, gondolatrendőrség, szabadságjogok tiprása! Az akasztások is jönnek, ne félj, próba lövöldözés már volt.

zoli29 2009.03.25. 09:49:57

De ti nem érzitek, hogy ez a negatív kampány már annyira szürreális, hogy épp az ellenkezőjét fogja kiváltani, mint amit szeretnének?
Biztos van 1-2 százezer Gyurcsány-fan, aki ezt kajálja, de a bizonytalanokat nem fogja inkább elriasztani ez az ámokfutás?

molaris 2009.03.25. 09:52:02

@malacka69 megélhetési dolgozó:
Ps.: ja, és most már ott a gyerek is. És nem hiszem, hogy a kicsi is ilyen szemmel tekint a világra. Őt az érdekli, hogy a rugdalózó ne legyen tele szarral, az uzsi időben meglegyen, és Anyuci énekeljen neki. És ez a normális!!!!

TWÁ, meg kapkod fűhöz, fához, és újabban nincs egy normális gondolata. Egy cikken belül, cáfolja önmagát. De, aki mindenki szeretetét akarja, az nem jó ember, hanem gerinctelen patkány.

medve2 2009.03.25. 09:52:42

@Zoli28: De, könnyen lehet. Illetve nagyon sok múlik azon, hogyan kommunikál a Fidesz. Eddig hétfőn Navracsics, illetve tegnap a szóvivő jól muzsikált. Most már arra kell készüni, amikor bejelentik Surányit, mit lép kommunikációsan a Fidesz.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.25. 09:54:54

komolyan, a szoci frakció annyi mindent meghatároz az új kormánynak, hogy gúzsba lesz kötve, csak előrehozott válkasztások kellenek ide. RAgaszkodnak Vereshez (!!!), Gráfhoz, meg Kiss Péterhez, kész, hogy ezek mennyire leszarják az országot, és akkor még küzdenek az SZDSZ ellen, hogy nehogy azok lenyomjanak a torkukon valamit.

medve2 2009.03.25. 09:55:20

@malacka69 megélhetési dolgozó: Totaw név szerint Gyurcsány mellett 2006-ban, azóta nem tud ezzel elszámolni. Amikor egy újságíró nyíltan politizál, egy idő után rákerül egy kényszerpályára és hitelét veszti. Totaw ugyanolyan pályára került, csak más előjellel, mint Lovas vagy Bayer. Ezek mind a magyar újság betegségének a csúcsai.

molaris 2009.03.25. 09:55:24

@Zoli28:
1- 2 százezer, az a bekerülési küszöb. Ennél sokkal többen aggódnak Feri miatt.
Ha a csókosok körét veszed, és azt, hány embert foglalkoztatnak(mindegy milyen módon), biztos nekik a 10- 12 %.

molaris 2009.03.25. 09:57:49

@dszg:
Ez a reménysugár, egyem a kicsi szíved!!

zoli29 2009.03.25. 10:00:55

@molaris:

Biztos így van. Én most csak azokra gondoltam, akik mezei Gyurcsány-fanok, és bármit mond Feri, fenntartások nélkül elhiszik neki.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.25. 10:16:49

NNA, EZT FIGYELJÉTEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:

Dátum: 2009. március 25., szerda, 10:07:04
Feladó: noreply@kapcsolat.hu
Címzett: sylvio1@freemail.hu
Tárgy: Kapcsolat.hu moderálási értesítés
Melléklet:
Tisztelt Vendéan!


Értesítünk, hogy az általad létrehozott #456080 azonosítójú, Gyurcsány Ferenc blog komment tartalom moderálásra (Törlés) került a moderálási alapelvek (kapcsolat.hu/moderalasi_elvek) következő pontja(i) alapján:

- 4.4 Általánosan elfogadott normákba ütközik.


A moderált bejegyzésed:

Amit Gyurcsány írt ebben a blogbejegyzésben, az egyszerűen nevetséges. Hogy megvédje a demokráciát a Fidesztől, akár még diktatúrát is bevezetne. Csak kerüljük el a csúnya Fidesz uralomra jutását, akik nem hisznek a parlamentáris demokráciában. Érdekjes, mintha húsz éve épp a Fidesz küzdött volna a demokráciáért, és Gyurcsány, Szilvásy meg Lendvai, a volt KISZ-es cenzor kapálózott volna ellene.

Az MSZP és a mai parlamentáris erőviszonyok egyszerűen gúzsba kötik az új kormányt. Mi az, hogy a frakció ragaszkodik Vereshez, Kiss Péterhez, meg Gráfhoz? Eközben az SZDSZ kisfarokként csóválja az országot, és az MSZP megint próbál ellenállni neki. Nevetséges, igenis előrehozott választásokra van szükség, hogy véget vessünk a parlamenti patthelyzetnek, és valódi mozgástere legyen az új kormánynak.

GYF-nek hetente új programja volt. A Fidesz vele ellentétben tud kormányozni, már bebizonyította 1998-2002 között.


A moderátor a következő megjegyzést fűzte hozzá a döntéséhez:

Feltételezés: Hogy megvédje a demokráciát a Fidesztől, akár még diktatúrát is bevezetne.


Amennyiben nem értesz egyet a döntéssel, a fellebbezés módozatait itt találod:
kapcsolat.hu/moderalasi_elvek

Kapcsolat.hu

kill004 2009.03.25. 10:19:23

@dszg: Naív voltál, ha azt hitted ez a komment megjelenik. :)

kill004 2009.03.25. 10:21:19

@dszg: Állítólag Gréczy az egyik moderátor.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.25. 10:23:09

@kill004: korábban is moderáltak már ki, az is nevetséges volt, íreni is akartam belőle egy posztot, csak épp akkor még nem küldték el a kimoderált komment szövegét, én meg naivan nem naplóztam, így elveszett. De ebből sportot fogok űzni. :D:D:D

civilkontrol 2009.03.25. 10:29:59

Már halljuk az új erők dübörgését. Hangzatos nevek tárgyalnak féltitkosan a kormány és álellenzéki pártokkal. A változás közel, pár nap és szakember veszi át az ország irányítását.
Hogy minket erről megkérdeznek-e, hogy mi ezt támogatni fogjuk-e, azt most hagyjuk.
Egyre masszívabban nyomja a média, hogy gazdasági szakemberre van szükség. Új emberre új irányokkal!
Az Index internetes portál életében már nincs olyan nap, hogy ne éltetné teli torokból Bokros Lajost, mint egyetlen megoldást! Még a pár napja feltett szavazás is manipulált eredményt mutat Bokros Lajos javára és az előre hozott választások rovására. Ha ez más országgal történne, még röhögnék is a szarkasztikus poénon, de sajnos itthon történik, közel sem tréfának szánva.
Új irányra van szükség, mondja mindegyik szuperokos miniszterelnök jelölt! A kiadások csökkentésére és a gazdasági szereplők segítésére.
Borsódzik a hátam. Ezt mintha már többször hallottam volna.

Nem az arányok megváltoztatására van szükség.
Arányaiban sehol sem költenek sokkal többet, vagy kevesebbet egy-egy állami szakterületre.
Gyurcsány Ferenc és az MSZP hiába próbálja ezt a látszatot kelteni. Hiába próbálja azt a köztudatba vinni, hogy majd jön egy nagyon okos közgazdász, egy nem politikai, hanem üzleti szakember (volt már ilyenünk eddig is: Kóka, Gyurcsány, Veres, most nézzünk körbe és tapsoljunk nekik) és az majd nagyon rendbe tesz mindent. Kijelöli az új irányokat.
Hát nem. Éppen ez a szemlélet volt a világgazdasági válság indulópontja. Az SZDSZ politikai alapvetése: Gazdasági szakembereket a kormány élére!
Nem! Ha a tanácsadók között vannak gazdasági szakemberek, az nagyon jó! A mondanivalójukra oda kell figyelni. De a kormányzás nem csak gazdaságból áll!!! A gazdasági szakemberek, ahogy az SZDSZ politikája is, a legalapvetőbb állami feladatokat tehernek és lefaragni való költségnek tekintik!
A szociális hálót szükíteni kell, a kórházakat, oktatást pedig piacosítani!
Nem! Elég volt!
Egy miniszterelnök legyen tanult és elismert POLITIKUS aki minden terület működésével és jelentősségével tisztában van! A gazdasági szakemberek juttattak minket és az egész világot is oda, ahol vagyunk! Nem azért mert gonoszak, hanem azért mert a kockának pusztán egyetlen oldalát látják!

Nem az irányokkal és az arányokkal van baj. Arányaiban nem sokban különbözünk a sikeres országoktól a túladóztatáson kívül.
A baj azzal van, hogy a bepumpált pénzt rosszul használják föl, vagy eltüntetik!
Alacsony hatákonysággal dolgozik az államgépezet minden egyes területen. A korrupciót és az éhes káderhálózatot pedig csak zárójelben jegyzem meg.
A különböző területekre bejuttatott adóforintok nem sokkal több mint a fele jelenik meg az elszámolható eredmények között.
Mondhatni, hogy nem túl hatékonyak a hatalmat gyakorló hölgyek és urak.

Hiába tehát egy Surányi, akinek a szakértelmét még az Öszödi beszéd is megkérdőjelezi:
"Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy ő neki megvan, hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fent lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Vagy elküldi a papírját, amelyen kiszámolja, és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon, és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkban, akkor úgy már nincsen megoldásunk. "
És hiába a többi nagyágyú is, akikről szintén szólt az "Igazságbeszéd"
"Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben, Kornaitól Bokrosig, Békéstől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végig beszéltük, végig szenvedtük, végig üvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozom. Hű, a hétszázát neki! És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak. "

Köszönöm, de többet nem kérek belőletek! Attól, hogy a rohadt almát átkötitek piros masnival, az még rohadt alma marad!

De tegyük fel, nem így lesz. Az MSZP megszerzi Barack Obamát és őt indítja Gyurcsány Ferenc helyett.
Ha egyszer maga az államgépezet működik rosszul, akkor egy miniszterelnök cserétől mi fog változni???
A szakpolitikusok ugyanúgy dilettánsok maradnak!
A káderhálózat ugyanúgy tartja a markát, mint most!
Az állami területekre juttatott több, vagy kevesebb pénz a tehetségtelen szocialista szakpolitikusok hibájából épp úgy alacsony hatékonysággal kerül felhasználásra, mint most!
A miniszterelnök csere semmin sem tud változtatni! Nem több puszta hatalom megtartó marketing fogásnál! Az egész rendszernek buknia kell!!!

Végezetül hadd idézzek ismét az "Igazságbeszédvől"
"És ehhez képest az első hónapoknak a dolga, a kiigazítás dolga, az csak szimpla kényszer. Be kell valljam. Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. Nekem sincs. "

Nekünk viszont van! Elég volt belőletek!
Követelem a Parlament feloszlatását és az előre hozott választások kiírását!!!

valasztasokat.blog.hu

kamasuka 2009.03.25. 10:41:56

@inszeminator:
Szerinted fognak rá emlékzeni? :)

kamasuka 2009.03.25. 10:47:17

@dszg:
Hagyd már azt a szart! Őket úgysem győzöd meg az igazadról, max. összeszedsz valami vírust. :D

Unchangingness · http://nemlehetmas.blog.hu 2009.03.25. 10:49:04

Nagyon egyetértek azzal, hogy felesleges kiírni választásokat egy ilyen sík hülye népnek. Szerintem a legnagyobb veszélyt a felelős kormányzásra az olyan civilekből, és lelkes amatőrökből összeverődött szervezetek jelentik Magyarországnak, mint az LMP. Szerintem most egy 5-6 évi szakértői kormányzásra lenne szükség.

kill004 2009.03.25. 10:52:20

@Unchangingness: A nép monnyon le! Mert hülye.

zoli29 2009.03.25. 11:07:04

@Unchangingness:

És a szakértői kormányt ki választaná meg? Ki döntené el, hogy kik a legjobb szakértők? A felvilágosult értelmiség? ...

Unchangingness · http://nemlehetmas.blog.hu 2009.03.25. 11:24:03

@Zoli28: Hát biztos, hogy nem azok, akik most pattognak, hogy változás kéne. Most nem változás kell egy ilyen nehéz helyzetben, hanem politizálás helyett mindenkinek dolgoznia kéne. Nektek is!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.25. 11:24:08

@Unchangingness: Ugyan kérem, 5-6 évig?
És aztán megokosodik a nép? Á dehogy!

Igazságot! · http://nemlehetmas.blog.hu 2009.03.25. 11:26:44

@Unchangingness: Szerintem sem kell ennyire túldimenzionálni a népképviseleti elvet. Véglis, aki változtatni szeretne most is megteheti. Családommal együtt például be is léptünk az MSZP-be ( a lányom szdsz-es lett), mert így befolyásolni tudjuk a döntéseket.
Ezt például bárki megtehetné, ha mindenki párttag lene, az lenne a tökéletes demokrácia, nem az, hogy 4 évente gyilkoljuk egymást. A 4 évenkénti véleményütköztetés csak vesztébe kergeti az országot. Dögöljön meg, aki elmegy szavazni, ez a véleményem!

szpal 2009.03.25. 11:36:48

többről van itt szó, ha a Fidesz hatalomra került, újra felállítják a Népbíróságokat, és Gyurcsány Ferencet 20 év börtönre itélik, a Kossuth téren pedig akasztások lesznek, és lincselések, mint 56-ban.

zoli29 2009.03.25. 11:38:08

@Unchangingness:

Én dolgozok, de nem értem, hogy ez miért zárja ki azt, hogy valaki politizáljon is.
Egyébként a felmérések szerint a lakosságnak majdnem a fele szerint előrehozott választásokra lenne szükség.

Azt továbbra sem mondtad meg, hogy szerinted kinek és milyen módon kellene eldöntenie, hogy a következő 5-6 évben ki vezesse az országot, mint szakértői kormány. Azt már értem, hogy a lakosság egy részét (akik választásokat követelnek) kizárnád a döntési folyamatból. De mégis, kinek kellene döntenie erről?

Igazságot! · http://nemlehetmas.blog.hu 2009.03.25. 11:42:49

@Zoli28: Az ebrekenek nincs elég idejük arra, hogy megfelelően tájékozódjanak a politikáról. Nemzeti öngyilkosság lenne, ha egy ilyen helyzetben egy olyan tényező kezébe adnánk a döntés jogát, aki nem látja tisztán a saját érdekeit.
Szerinted az RTL klub híradóból mennyire lehet pontosan megérteni a világgazdaságban most végbemenő válságos folyamatokat?
Semennyire.
Pont.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.03.25. 11:47:04

Gabrilo, te miért demokráciázol?

zoli29 2009.03.25. 11:47:10

@Igazságot!:

Akkor szerinted ha még jövő áprilsiban is tartani fog a válság, akkor el kellene halasztani a választásokat?

civilkontrol 2009.03.25. 11:52:12

Megáll az eszem! Az mszp.hu fórumain blokkolták a felhasználómat :o)))
Pedig mindig ügyeltem arra, hogy kultúráltan, ne támadva fórumozzak.
Paráznak a hölgyek és urak :o))))

zoli29 2009.03.25. 11:57:03

@civilkontrol:

Velem ugyanez történt. Illetve nem pont, nekem csak kimoderálták a kommentjeimet, pedig kultúráltak voltak, dehát az nem elég...

freehckr 2009.03.25. 11:59:00

@dszg:
Ezt most felejtsd el. Én még az "amőbás" időben próbáltam megosztani gondolataimat a Haladás Barátaival, külön ügyelve arra, hogy még véletlenül se használjak semmiféle olyan kifejezést, amit Gyurcsány főtitkár elvtárstól hallhattunk az elhíresült beszédében. Egyetlen véleményem nem került ki a "placcra", sőt, tucatnyi freemail-es cím és IP cím változtatás után meguntam, hogy nem csak moderálnak, de ki is tiltanak, ha nem a Haladás barátainak "uniformizált" gondolatait visszhangzom. :)

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a kapcsolat.hu a jelenlegi formájában "médiahack", lehet hogy hús-vér felhasználók is megosztják ott véleményeiket néhanapján, de nagy valószínűséggel egy jó pár fősre duzzasztott PR csapat műve az egész.

Unchangingness · http://nemlehetmas.blog.hu 2009.03.25. 12:17:18

@Zoli28: Semmiképpen nem az elit leváltása a megoldás egy olyan helyzetben, amikor azért vagyunk szarban, mert a sík hülye állampolgárok túl sok hitelt vettek fel. Az ebéd finom volt mi? Most meg zavar, hogy elrottontátok a gyomrotokat! Nem új pártok kellenek, hanem a régiekhez kell konstrúktívabban hozzáállni, mint eddig. A miniszterelnök urat is hagyni kellett volna dolgozni.

zoli29 2009.03.25. 12:22:59

@Unchangingness:

Te vagy provokátor vagy, vagy pedig olyan sötét, mint az éjszaka. De valószínűbbnek tartom az elsőt. És nagyon veszélyesnek tartom azt a játékot, amit játszol.

Karcolt lendület 2009.03.25. 12:33:29

@Zoli28:
Mindössze irónia (lsd a blogját).
LMP oldalról.
Engem szórakoztat.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.03.25. 12:34:00

@Unchangingness: AHAHAHAHAHAHAHA!
Ez jó volt, tudsz még ilyet? Egész jó stand-up anyag.

2010-es választások egyenlő még egy évnyi maszatolás (MSZP-sek kedvért: teszetoszaság). Még egy évnyi nem-merünk-semmit-tenni-pedig-úgysem-nyerünk-jövőre hozáállás.

Most vagy van valami választásnyerő csodafegyverük, ami 2010-re készül el a Csepel Művek Titkos Laborjában, vagy akkora vaj van a fülük mögött, hogy foggal-körömmel kell harcolni amíg sikerül eltüntetni a nyomokat.
Bár Feri lemondott, szóval valószínűleg a legterhelőbb iratokat már elégették. :D

zoli29 2009.03.25. 12:37:45

@Karcolt lendület:

Nem tudtam. Ha téynleg így van, akkor sorry @Unchangingness:
I didn't mean to hurt ya.

_andris 2009.03.25. 13:17:19

Gyurcsány már az őszödi beszéd után néhány héttel is ezt írta a blogján [Még egyszer a őszödi beszédről - talán ez volt a címe], tartalmi idézet következik: "Most persze kritizának, de hagytam volna a program nélküli, reformellenes, antidemokratikus ellenzéket nyerni? Hát nem, és ezért kellett félrevezetnem a népet. De majd most elkezdek reformálni."

Ügyes kommunikáció, ostoba reformizmus, kormányozni nemtudás, csúfos bukás.

Oblomov 2009.03.25. 15:25:03

@tölgy: "régen rájöttek a megoldásra: sorsolás kell. Az az igazán demokratikus"

Régen nyílvetéssel csinálták a demokráciát, igaz. De ma már van import. Nyilakkal vízágyú ellen?

elfelejtette 2009.03.25. 16:24:58

Nagyon nehéz a baloldalt megmozgatni azzal a szóval, hogy weimarizálódás. A vérfarkas, sátán, zorbán, orsós szerintem jobb, érthetőbb a ballerek, vagy erőből függetlenek (értsd: orbánutálók) számára. Sóval javaslom a kapcsolat.hu-n is az egyszerűbb szavakat, elvtársak. Nosza, reformáljuk meg a zorbánveszéjt!

Ami a programokat illeti: Egyik pártnak sincs programja. Nincs sem az SZDSZ-nek, sem az MDF-nek, és az MSZP-nek sem.

Az nem program, hogy hetente bedobunk valami részletet a médiába. Az nem program, elvtársak! Tessék csak megnézni, hogy anno a Tervhivatalban milyen dokumentumok születtek! Nem mondom, hogy jó programok voltak az ötéves tervek, de azok legalább programok voltak. Bevezetés, tárgyalás és befejezés. Benne volt az, hogy mit akarunk elérni, és kábé hogyan.

Vannak részprogramok, Reformszövetség, Oriens, Bokros részről, de igazán hatástanulmányi szinten egyik sincs kidolgozva.

Szóval emberek, nincsenek programok. De ez nem azt jelenti, hogy az egész politikai elit agonizál, ez nagy tévedés.A Fidesz soha nem volt népszerűbb, az MSZP és csatlósai soha nem voltak ilyen népszerűtlenek.

Nem az egész politikai elit agonizál, dehogy is. A baloldali elit döglődik, elvtársak. Nem csak a politikai, hanem a szellemi háttér is, az egész network. Még marakodnak a koncon, és nem látják, hogy napjaik meg vannak számlálva.

Peter252 2009.03.25. 22:21:17

Az biztos, hogy az már elúszott, ..hogy az EP választással egy időben legyen parlamenti választás. És szerintem előrehozott választás sem lesz, 1 év múlva választunk, sajnos, de ez van... Az látszik, a kártyákat Gyurcsány keveri és ő is osztja, ő az erős ember továbbra is, és ő fogja irányítani a folyamatokat és a leendő bábkormányt is, ami lesz, az biztos és kihúzza 1 évig, amikor is már a választási kampányra visszatár Gyurcsány, mint az MSZP miniszterelnökjelöltje, a mega-óriásplakátokon már megint ő lesz, mint 2006-ban, és félek, nehogy megint 2006 jöjjön majd vissza. Itt sajnos se a köztársasági elnöknek, se a Fidesznek nem osztottak lapot, itt még mindig Gyurcsány határozza meg, hogy mi lesz ...és félek tőle, még jó sokáig ez lesz...
És az SZDSZ szerepe is szánalmas, Fodor tulajdonképpen Gyurcsány fegyverhordozójává degradálódott és gyakorlatilag összekötötte a jövőjét Gyurcsánnyal, de azt hiszem, a 2010 es választáson közös listán indulnak majd, ahol Fodor azért előkelő helyen lesz a listán.

zoli29 2009.03.25. 22:42:30

atv.hu/hircentrum/090325_az_szdsz_mast_is_kesz_tamogatni__nem_csak_suranyit___video_.html

Nagy bajban vagyunk! Ezeket már kurvára nem érdekli az ország helyzete, csak az a választások elkerülése...
Fodor össze-vissza beszél.

nnpeter 2009.03.25. 22:55:07

Gyurcsány lehet hogy saját késébe szaladt..?!
Társadalmi felhatalmazás nélkül nem nagy a tolongás a miniszterelnöki székért. Talán azt gondolta, hogy bármikor talál egy magafajta karrieristát aki csupán a fíling kedvéért vállalja a kormányzást?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.26. 08:20:53

@Zoli28:
Lelőtted a poénomat.:-)
Ma reggel megnéztem az ATV-n Fodor Gabi tegnap esti agóniáját. Nyomatékosan kijelentette, hogy biztosan meg fognak állapodni a szocikkal. Ez gyakorlatilag azt jelenti, ha más nem vállalja, akkor akár Fekete Pákó is lehet a miniszterelnök. Mert értsük meg, ez az ország érdeke.
Előre hozott választások esetén hónapok telnének el, mire az új kormány cselekvőképes lenne. - Állítja Gabika. Kálmán Olgi nem kérdezte meg tőle, hogy "Ugyan, Fodor úr, 2008. október 1. óta van válság. Azóta egy félév telt el, és Önök nem csináltak semmit. Azokért az elfecsérelt hónapokért nem kár?".
Persze, mindenhol elmondják baloldali politikusaink, hogy azért sem igyekeznek átadni a hatalmat, mert a Fidesz antiszemita és rasszista, és éppenséggel az új náci állam kiépítésére törekszik. Ilyenkor a mondataikban a magyarok rasszizmusáról úgy beszélnek, mintha ők nem tartoznának a "magyarság" elnevezésű halmazba.

pierre bayle 2009.03.26. 08:54:40

Falafel koma: szerintem senki nem mond ilyesmit mostanában, h a Fidesz antiszemita és rasszista. Vagy ha mégis, az pillanatnyilag senkit sem érdekel olyan nagyon. A jobboldal és a szélsőjobboldal összenövését nekik kell majd kezelniük, ha hatalomra jutottak. Ez az ő bajuk, de ha szeretik az árpádsávot meg a Magyar Demokratát és Bayer a barátjuk az kormányerőként jelent majd nekik gondot. De ez most tényleg részletkérdés.

Szerintem pillanatnyilag sokkal nagyobb baj a fidesszel az, h nem hajlandók egy értelmes szót sem mondani arról, hogy mit fognak csinálni, ha győztek. Semmit nem mondanak, nehogy kockáztassák a kétharmadot. Ez pártpolitikailag recionális ugyan, de én mér higgyem el, hogy OVI jobban kezel majd válságot, mint Surányi?

tevevanegypupu 2009.03.26. 09:12:55

Az szdsznek muszaj tamogatnia akarkit, meg akar egy szamado juhaszt is miniszterelnoknek, mert ha nem, kiesnek a parlamentbol. nem elvekrol van szo hanem egzisztenciarol. Fodoron azert lehet latni, hogy kinban van - nem vedem, de latni, hogy kenyelmetlenul erzi magat - revolvert szegeznek a hataba. nemcsak a szocialistak hanem sajat partja, a partolo tagok es a szeleskoru erdekkepviseletek, akik mind buknanak. Szoval aki azt varja, hogy majd az szdsz egyszercsak felall es kimegy az ajton az teved. Soha.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.26. 09:27:27

@pierre bayle:

Kérem az MSZP és SZDSZ, a pártok vezető testületei által elfogadott részletes cselekvési programját belinkelni. Ide. Most. Olyan részletességűt, amit a Fidesztől vársz.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.26. 10:26:03

@pierre bayle: Maga most egy senkinek nevezte a Pojácát?
Tulajdonképpen igaza is van.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.26. 10:27:23

@tölgy:
"Maga most egy senkinek nevezte a Pojácát?"

Neked Gyurcsany Ferenc Miniszterelnok Ur, kreten.

pierre bayle 2009.03.26. 11:01:51

Igen, bocsánat, helytelenül fogalmaztam. Vannak, akik ilyennek nevezik a fideszt, nyilván megvan rá az okuk. Csak arra utaltam, h ez most senkit nem érdekel, mert helyzet van. A személyes véleményem erről az egyébként, h a Fidesz mint párt meg a fidesz vezetői nyilván nem rasszisták és antiszemiták, de az egy a tábor egy a zászló taktika azt jelenti, hogy nem tartják a szerintem elvárható távolságot. Erre gondolom nem kell bizonyítékokat hozni. Demokrata, Wittner, Bayer, polgári körök, és még 1000 ilyen.


Elpetnek: nekik sincs több, mint a fidesznek. De mintha talán ballib oldalon nagyobb volna a hajlandóság a közgazd racionalitás érvényének elismerésére. Szóval nem értem a csodavárást, itt lesz Viktor 65 v 67 százalékkal és elkezd értelmesen viselkedni, miután évek óta minden ésszerűnek tűnő reformjavaslat ellen éles hangon kikelt? A kormányt joggal fikázóktól elvárható volna annyi elfogulatlanság, h újragondolják pl a "szociális" népszavazást, amelynek azért van szintén szerepe abban, h itt vagyunk, ahol.

Karcolt lendület 2009.03.26. 11:23:22

@pierre bayle:
Ez a baloldali polmarketing duma, hogy a "Fidesznek nincs programja és semmit nem lehet tudni, mit csinálnának", nagyon jól átment, gyakorlatilag politikai oldaltól függetlenül mindenki hajtogatja.

Pedig még Orbán elég általános évértékelőjéből is ki lehet hámozni az irányvonalakat, egyéb megszólalásaiból, ill. fideszes dokumentumaikból (Bummer szokta belinkelgetni ezeket) pedig aránylag pontos képet lehet kapni. Csak az MSZP inkább azt kommunikálja, hogy nincs programjuk, ahelyett, hogy ezekben lévő dolgokat kritizálná - ez utóbbi bonyolultabb lenne.

Pl. az csak jó vagy rosszindulat kérdése, hogyan értelmezi az ember azt, hogy a segélyből ne lehessen a munkával elérhető életszínvonalat biztosítani... Vagy a nyugdíjak ill. közalkalmazotti bérek reálértékének megőrzése (reálértéken történő befagyasztása) ugye azt jelenti, hogy csak az inflációval nőnek ezek nem a szokásos, pl. szakszervezetek által kihisztizett 6%-kal. Vagy mondjuk Orbánnak az a homályos (de innentől nem lehet azt mondani, hogy nem szólt róla) kijelentése, hogy nem biztos hogy el lehet kerülni a minimálbér megadóztatását.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.26. 11:23:55

@pierre bayle:
Nem nézel tévét, nem olvasol újságot, vagy hazudsz, biboldó. Sok más lehetőség nincs. Még csak papírzászlót sem lobogtattam soha, de ha az árpádsávos lobogótól a te fajtád megdöglene, reggeltől estig lengetném.
Megkérlek szépen, hogy a családoddal együtt költözz haza Izraelbe, mert itt most nincs szükség magyarellenes, országveszejtő habitusra. Jó utat! csá

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.26. 11:41:22

@Doomhammer: Maga most nem is oly burkoltan keresztényez?
Szégyen. Pedig valaha milyen jó hely volt a Reakció. Kitörlöm a kedvencek közül az ilyenek miatt, mint maga.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.03.26. 11:45:12

@Karcolt lendület: Leginkább azt várnák el, hogy Orbán Viktor a Magyar Nemzet hetedik oldalán fejtse ki, hogy kitől mit venne el. Ez időnként elég vicces szóváltásokhoz vezet.

Példa. Frissen netre került ÉS; aki kérdez: Rádai Eszter. Aki válaszol: Chikán Attila.
"- És mi a véleménye Orbán Viktor nyilatkozatáról, aki, miután meghallgatta a Reformszövetség javaslatait, kijelentette, hogy közülük egyetlenegyet sem lehet összeegyeztetni a Fidesz elképzeléseivel, ők már egészen más dimenzióban gondolkoznak. Március 15-iki beszédében pedig azt mondta, hogy Magyarországnak nem válságkezelő csomagokra van szüksége, hanem teljes megújulásra.
- Orbán Viktor nyilatkozata nem a Reformszövetségről szólt, azt mondta, hogy ezzel nem foglalkozik, mert már ennél messzebbre tekint. Amit megtehet, sőt, meg is kell tennie, egy jövőbe néző politikusnak ez feladata. Azt azonban nem tudja megúszni ő sem, hogy egyszer majd az odavezető útról is beszéljen. Hogy most miért nem teszi, annak jól meghatározható politikai okai vannak, semmi oka nincsen egy nyerőben lévő pártnak, hogy elkezdjen alkudozni százalékokon.
- Nem úgy, mint Angela Merkel, amikor reális programmal kampányolt? Igaz, nagy induló előnye ellenére ezek után majdnem elvesztette a választást, és ezért van ma Németországban nagykoalíció. Ezzel szemben Orbán Viktor, a - nagy valószínűséggel - leendő kormány feje ma minden alkalommal határozottan elutasítja, hogy számokat mondjon... "
A többit itt, nem túl érdekes: www.es.hu/?view=doc;22419

Szegény csaj, szerintem komolyan is gondolta. :)

Pelso.. 2009.03.26. 13:53:06

"mert már ennél messzebbre tekint. Amit megtehet, sőt, meg is kell tennie, egy jövőbe néző politikusnak ez feladata."


Sírjak, vagy nevessek.

Klaymen (törölt) 2009.03.26. 16:26:08

BOJKOTT

Az EP választások bojkottja!

neverhood.blog.hu

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.03.30. 11:01:03

Tessék ... megjött Bajnai, eltörlik (legalábbis átmenetileg) a váűlasztásokat...
süti beállítások módosítása