Kikre lövetne Bayer Zsolt?
2009. február 13. írta: TuRuL_2k2

Kikre lövetne Bayer Zsolt?

 „A Magyar Hírlap „sztárpublicistája” azt írta, hogy a rendőröknek le kell lőni a cigányokat. Ez az alaptétel. Ehhez viszonyul mostanában erkölcs, hit és honszeretet. Az egyház és a köztársasági elnök hallgat. Az SZDSZ szintén.” - írja blogjában a Miniszterelnöki Hivatal egyszemélyes házi Kurucinfója, Gréczy Zsolt. A miniszterelnöki főtanácsadó hasonló indulattal, s hasonló könyörtelenséggel sulykolja az ellenfelet diszkreditáló jelzőket nap nap után, mint a cigány- és zsidóügyi szakportál.

 Miket is írt Bayer a tűzparancsról az esetlegesen összehányt, elhíresült publicisztikájában (ami a mai napig a gyönyörű Magyar Hírlap Online címlapján díszeleg)? Két helyen ír a rendőri fegyverhasználatról. Először az amerikai gyakorlatra hivatkozik:

S akkor most megkérdezem: ez hogyan történhet meg? Az Egyesült Államokban, ha a rendőr megállítja az autómat, addig nem szállhatok ki, míg ő erre engedélyt nem ad. A kezemet jól látható módon a kormányon kell tartanom, és ha csak egyetlen félreérthető mozdulatot teszek, rám fogja a pisztolyát. Ha pedig megtámadom, gondolkodás nélkül agyonlő. Ha egy vízi pisztollyal támadom meg, akkor is. Mi az, hogy egy húsz-harminc fős csoport ásókkal meg kapákkal fenyegeti a rendőröket, ráadásul azért, mert azok elő akarták állítani egy körözés alatt álló hordatagjukat? Miképpen eshet meg ilyen 2009-ben Európa kellős közepén? Mi az, hogy a rendőrök nem lövik azonnal agyon az összeset?

  Majd később javaslatot tesz:

Ezzel párhuzamosan a rendőrök kapjanak tűzparancsot, ha bármilyen támadás éri őket, miközben munkájukat végzik. Rendőrt soha többé ne lehessen meghurcolni azért, mert kimondta az igazat, vagy mert a munkáját végezte.

 Jól írja smalladam, ezzel Bayer nemcsak a csoportosan, karókkal támadók ellen követel tűzparancsot, de a Budapesten rendszeresen fogócskát kezdeményező, alkalmanként csikósnindzsának öltöző, wannabe forradalmárok ellen is, akik kövekkel, Molotov-koktélokkal, vagy éppen közlekedési táblákkal támadnak. Hogy a javaslat gyakorlatba ültetése mennyire lenne népszerű a Jobbik és a Kurucinfó környékén, az könnyen megjósolható. 

 Bayer írása tele van problémás részekkel (sőt, szinte csak az van benne, tendencizusan összeválogatott, de néha egymásnak is ellentmondó félinformációkkal), miért kell még nagyobbat, még durvábbat belemagyarázni? A magyar közélet és politikai sajtó rákfenéje ez: az arányérzék hiánya.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr40940389

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Árokásó Top100 2009.03.29. 22:33:02

Gréczy ZsoltAz árokásók haladó fiataljainak egyik állócsillaga Gréczy Zsolt, akinek önéletrajzában olyan médiumok és sztárok szerepelnek mint a Népszabadság, az ATV, az Omega együttes, Szabó István vagy Bródy János. A végzett bölcsész és újságíró igazi re…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.02.13. 13:56:39

TűzparancsA hétvégén történt tragédia kapcsán felbolydult az ország, jogosan. Egy ilyen bűntett felkavaró, és bosszúért kiált. Szerencsére az elkövetők egy része már előzetesben is van, egyelőre még Ausztriában, de nemsokára már itthon (egy gól azoknak a…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nénike · http://mandiner.hu 2009.02.13. 08:54:19

Elképesztő, hogy a két kattintással ellenőrizhető (és cáfolható) állításait Gréczy saját nevével vállalja. Ilyen szintű megnyilatkozást max egy gyurcsány poszt kommentjeként tudtam eddig elképzelni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.02.13. 08:55:30

egy rúgás gréczybe, egy rúgás bayerbe, kész az index címlap.

Joejszaka 2009.02.13. 09:04:17

„A Magyar Hírlap „sztárpublicistája” azt írta, hogy a rendőröknek le kell lőni a cigányokat. Ez az alaptétel. Ehhez viszonyul mostanában erkölcs, hit és honszeretet. Az egyház és a köztársasági elnök hallgat. Az SZDSZ szintén.”

Talán ők tudnak olvasni, G. Zs. pedig nem. Szerintem ez most nem szándékos propaganda G. Zs. részéről, egyszerűen nem tud szöveget értelmezni.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.13. 09:06:49

"a Miniszterelnöki Hivatal egyszemélyes házi Kurucinfója"

Csapkodom a térdem, rendesen.

@nénike: a célcsoport nem kattintgat ám csak úgy össze-vissza elfele a megmondóelvtársról.

@Grift: Miért rúgás az, ha valaki selejtet lát itt is, ott is? Komolyan azt kell gondolnunk, hogy a selejt csakis egyik oldalon létezik? Komolyan azt kell gondolnunk, ha valaki tehetséges és normális embernek indult 20 éve, akkor garantáltan az is marad? Tényleg minden, de minden feketefehér?

teknős 2009.02.13. 09:13:13

Bayer eleget tesz az elvárásoknak. Ez az ország bántóan rendpárti.
Mindegy, csak rendetlenség ne legyen.
Az USA-ban az alanyi jogú fegyverviselésnak ez egyenes következménye, hogy a rendőr előbb lő, aztán kérdez-
De nálunk, ez hatalmas hülyeség.
Itt nem cigány ügy van, hanem kormányzati tehetetlenség. A kormány immár 6 éve nem csinál semmit. (Igaz, az előtte lévő kettőben viszont inkább ne csinált volna semmit...) Gyenge az állam és képtelen ellátni a feladatát. Le kellene mondania.

Pelso.. 2009.02.13. 09:21:32

A Szolgálati Szabályzatban pontosan meg vannak határozva a fegyverhasználat lehetséges esetei, amik a rendőr számára nemcsak lehetőséget adnak, hanem kötelezettségeket is.
A Hevesen történtek határeset volt: igaz, hogy csoportosan s felfegyverkezve, de a kérdés az, hogy adott pillanatban az életük közvetlen veszélyben volt-e.
Szabály ide vagy oda, az első ötöt lábon lőttem volna, csak hogy javuljanak a bűnözési statisztikák idén....

tevevanegypupu 2009.02.13. 09:23:02

Europaban - amihez merjuk magunkat - vajon mi lehet a szokas, ha kapas-kaszas izgaga csoport korulvesz egy rendorautot, amiben a rendorok uldogelnek, azzal a celzattal, hogy moresre tanitjak oket azert, mert letartoztatni jottek egy bunozot?

Bummer 2009.02.13. 09:24:52

A magyarok (sőt, az emberek) többsége analfabéta, illetve ez rossz szó, egyszerűen a legegyszerűbb mondatokon túl semmit nem tudnak értelmezni.
Kb. ennyit ért az átlagember: "Süt a nap." Alany állítmány.
Ezt használja ki Angela Merkeltől Gyurcsányon át az Al Kaidáig minden gazember.

Naumov 2009.02.13. 09:31:43

Zsolti (meg Fletó) nagyon el vannak tévedve, ha tényleg azt képzelik, hogy a Cozmáék lebicskázása felett érzett össztársadalmi felháborodást le lehet szerelni ezzel a szánalmas bayerezéssel..

bocage 2009.02.13. 09:34:20

@Bummer:
Olvasni, olvasni, olvasni! TV-t kukába!

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.02.13. 09:34:56

@tevevanegypupu:

az a rendőri vezető is kimehetne egy szál f@szban a putrisorra, aki odaküld egy kétfős járőrt, aminek egyik tagja nő.

bocage 2009.02.13. 09:41:36

@Naumov:
Ez igaz, de a társadalom egy jelentős részének reakciója az eseményekre végtelenül primitív! Nagyjából a kiirtani az összeset szintjén mozog, amire Bayer is ráerősít. Cozma a hazai szervezett bűnözés és nem a cigányság áldozata. Ez a banda jellemzően a többi cigányt is terrorizálta. Ez a bűncselekmény megmutatta, hogy a magyar rendőrség kvázi tehetetlen a szervezett bűnözéssel szemben!
Az esetre adott társadalmi és politikai válaszok (Bayer cikk is) pedig jól illusztrálja, hogy a cigánykérdéssel is képtelenek vagyunk mit kezdeni, legalább is kulturált formában. Mert a Sztójkáék szintjére süllyedés nem hiszem, hogy bármit is megoldana.

tevevanegypupu 2009.02.13. 09:44:06

@triumphator:

Mindig az a szerencsetlen fiatalember jut az eszembe, akit Londonban agyonlottek a rendorok - a foldon fekve!! - mert elfutott eloluk. Nem voltak papirjai es megijedt toluk. Igaz akkor terrorista veszely volt, de nem sokat erdeklodtek..Nalunk nincs terrorista veszely, de vannak polgaraink, akik sokszor felernek egy-egy terroristaval.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 09:51:55

Most le fognak mucsai bunkózni, de a mai Bayer cikk igenis jó.

zoli29 2009.02.13. 09:54:24

Bayer természetesen nem arról beszélt, hogy minden cigányt le kell lőni, viszont amilyen stílusban ő ír, kevés rosszindulat is elég ahhoz, hogy belemagyarázzunk olyasmit, ami nem is volt ott. Gréczyben megvan az a kevés rosszindulat...

@decibá:
"a társadalom egy jelentős részének reakciója az eseményekre végtelenül primitív! Nagyjából a kiirtani az összeset szintjén mozog"
Valóban van egy bizonyos kör, akik ezt hangoztatják, de szerintem ez egy törpekisebbség. Biztos vagyok benne, hogy még a Jobbik-szimpatizánsok között is sokan vannak, akik nem így gondolkodnak. Persze az ilyen hangokat könnyebb meghallani, de akkor sem igaz, hogy a magyar társadalom jelentős része ilyen primitív lenne.

Vidéki 2009.02.13. 09:56:40

A szerző nagyon jól rávilágított arra az óriási differenciára, amit Bayer Zsolt valójában leírt és amit ebből a másik Zsolt (a Gréczy) ebből interpretált.
A való helyzet az, hogy hatóságaink elgyávultak.
Nem mernek bemenni és intézkedni egy cigánynegyedbe, mert félnek a konfliktusoktól.
A nagy szervezett bandák megfélemlítő támadásait legitimálják a cigányönkormányzatok vezetői, a feladatra szakosodott jogvédő (bűnpártoló?) szervezetek, sőt egy olyan parlamenti párt is amelyik deviáns elemek szavazataitól várja, hogy a következő választásokon átléphesse a parlamenti küszöböt.
A veszprémi bűneset kapcsán láthattuk, hogy a bűnelkövetők milyen luxus kocsikon járnak.
Az APEH-nek idáig nem volt mersze, hogy ellenük vagyonosodási vizsgálatot indítson.
A zavarosban halászni szeretők, azok, akiknek az anarchia felé tendáló helyzet kedvező, óriási médiatámogatást élveznek a magukat „liberálisnak”, független értelmiséginek” és „a tolerancia bajnokainak” feltüntető urak/hölgyek, elvtársak/elvtársnők részéről.

zoli29 2009.02.13. 09:56:54

@tevevanegypupu:
"de vannak polgaraink, akik sokszor felernek egy-egy terroristaval."

Kikre gondolsz?

states 2009.02.13. 10:03:59

De tényleg, ha a cigányok ásókkal, kapákkal nekiesnek a rendőröknek, akkor azoknak mit is kellene csinálni? Erre mintha nem igazán kapnánk eligazítást a postban. Mert ugye van a magyar verzió, hogy gyorsan felhúzzuk az ablakot, és elhúzzuk a szennyest. És van az amerikai. A magyar verzió következménye az, ahol mos tartunk. A szíven szúrt Cosmával, és a kitépett hajú mándoki pedagógussal...

bocage 2009.02.13. 10:10:47

@Zoli28:
Lehet, hogy ez markánsabban jelenik meg, mint a békés többség véleménye, elfogadom. Én inkább arra akartam rámutatni, hogy a cigánykérdés megoldása Mo-n, eddig teljesen eredménytelen. Számos összetevője van a dolognak, de függetlenül a veszprémi tragédiától itt nagyon sürgősen változtatni kell! A kormányzat és a legtöbb sajtóorgánum, ebből is pártpolitikai, ideológiai kérdést gyárt, holott itt nemzeti sorskérdésről van szó. Ahogy erre a miskolci polgármester is rámutatott.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.13. 10:16:00

@states: Az a tévedés - Bayernál is - hogy erre a problémára ott és akkor kell egy recept, ami majd jól megoldja, hogy ne jöjjenek kapával kaszával. Erre ott, helyben már nincs jó megoldás. Az egyetlen járható út, ha idáig el sem jut egy efféle hétköznapi eset. Ehhez ugye képzett, megbecsült rendőrök, köztisztelt rendőrség, képzett megbecsült pedagógusok, kiterjedt és értelmes, gyerkőcöket iskolába terelő családsegítés, szociális háló, stb kell. Meg még sok más. Legfőképpen emberi közösségek, mindenféle méretben és mindenféle funkciókkal. De amikor ott tartasz, hogy a rendőrt leszarják egyesek, és vagy kapával-kaszával gondolják megoldani, vagy sok pénzzel oldják meg az ügyeiket - ugye kinek-kinek mi: faluvégen, hogy ne vigyék el a Bélát, Balaton körül, hogy ne basztasson a rendőr, ne szálljon rám a APEH - ott már nincs jó megoldásod. Társadalmi problémákra nem egy konkrét rendőr-állampolgár konfliktusban rejtőzik a csodarecept...

trewq 2009.02.13. 10:16:54

Követelem, hogy a Pápa határolódjon el Zsoltikától! És Obama is!

Pelso.. 2009.02.13. 10:18:45

States,

"54. § (1) A rendőr lőfegyvert használhat

a) az élet elleni közvetlen fenyegetés vagy támadás elhárítására;

b) a testi épséget súlyosan veszélyeztető közvetlen támadás elhárítására;"

Tehát, a hevesi rendőröknek fenti alapján meg volt a lehetőségük egy korlátozott fegyverhasználatra.

Ez és a veszprémi eset két ugyancsak különböző cselekmény.
Ha Hevesben felléptek volna a rendőrök, a Cosma gyilkosság akkor is megtörtént volna, párhuzamod erősen sántít.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.02.13. 10:22:25

a rendőrök megtették a szükséges lépéseket:

bezárták az ajtókat
és felhúzták az ablakokat

(a második dolgot vki megakadályozta kézzel)

és ez vérkomoly, ezt nyilatkozta a megyei rendőrkapitány, ha jól tudom.

www.youtube.com/watch?v=cI_xopJcaiI

2:28-tól

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.02.13. 10:27:43

jó ez a kis balhé, az euro megint majd 300 huf, aztán senki nem foglalkozik vele. a dollár meg tegnap este a 233-at is átlépte.

most nem nyilatkozik a táncoslábú sem a magyar gazdaság iránti bizalom növekedéséről.

states 2009.02.13. 10:28:49

@Dr. Zerge:
Nem csak Amerikában az a gyakorlat, amit Bayer leír. Láttam nem egyszer intézkedés közben francia és német rendőröket is. Felhúzott ablakkal iszkolókat egyszer sem, de nem is jutott eszébe senkinek ásó-kapa után nézni. Magyarán, a rendőrnek tekintélye van a bűnözők előtt is, és ezt a tekintélyt a fegyverhasználat joga adja mindenhol a világon. Minden egyéb a dajkamesék kategóriájába tartozik. És ennek semmi köze az ilyen-olyan felzárkóztató programokhoz. Bűnözők mindig voltak és mindig lesznek, és azért fizetjük a kibaszott adót, hogy a rendőr megvédje az állampolgárt, és nem azért, hogy adott esetben azzal biztassa a kapával hadonászó cigányt, hogy elfut előle...

Pincehelyi 2009.02.13. 10:30:01

A két idézet érdekes, mert az elsőben kifejezetten benne van az író vágya, amit így fejez ki "Mi az, hogy a rendőrök nem lövik azonnal agyon az összeset?".

A második idézet: "Ezzel párhuzamosan a rendőrök kapjanak tűzparancsot, ha bármilyen támadás éri őket, miközben munkájukat végzik. Rendőrt soha többé ne lehessen meghurcolni azért, mert kimondta az igazat, vagy mert a munkáját végezte. "

Szerintem ezt lehet elemezni, ha valaki itt nem értené.

A kontextus az író szokásos cigány-magyar ellentétpárja (cigány bűnözőcsalád - magyar kislány), ebben és az aktuális eseményben kell értelmezni az írást. Kell, és nem csak lehet, mert az írás témája is ennek az ellentétnek a mélyítése, bevonva a cigány rokonságot, a hatóságokat (rendőrség) és a kormányt.

A cikk arra sandít, hogy a kormány, a hatóságok kimondatlanul (nyilván a kormány és az SZDSZ nyomására, valamint a média hathatós közreműködésével) a cigányok pártján állnak, azokat védik, szemben a "magyarokkal", és amikor mégis kimondják, elkottyantják az "igazat", akkor retorzióban részesülnek.

Tehát a cikk írója a nagy igazság kimondását és elismerését várja, követeli, majd az ebből következő központi és társadalmi lépéseket sorolja.

Itt ugye egymás mellé kerül a rendőr kapjon tűzparancsot igénye és az igazság kimondásának büntethetetlensége, amiről az előbb volt szó (arról most nem szólok, hogy mennyi mindenről derült már ki az ellenkezője - bíróságon vagy azon kívül - azt követően, hogy azt mondták, igaz). A kontextus azt mondja, hogy a cigányokkal szembeni fellépésre vonatkozik; ugyan megpróbálja tágítani a kört, megpróbál általánosítani minden esetre ("bármilyen" és "miközben munkájukat végzik"), nem csak a cigányokra. Azonban ezt a bekezdést megelőzően és ezt követően csak cigányokról van szó (különösen a rokonok bevonása: "Jelentsék ki, hogy velünk együtt követelik a zéró tolerancia azonnali bevezetését. ").

Ezért nem tűnik reálisnak, megalapozottnak az az állítás, hogy a "bármilyen" és a "miközben munkájukat végzik" nem csak cigányokra vonatkozna, hanem mondjuk ufókra is vagy afgán bevándorlókra, ne adj' isten, "magyarokra".

Az "ezzel párhuzamosan" kifejezés az SZDSZ cikíró által megkövetelt Canossa-járására vonatkozik.

Nem túlzás vagy félreértelmezés vagy belemagyarázás tehát az, hogy a cikkíró a tűzparancsot csak és elsősorban cigányokkal szemben kéri, hiszen azon követeléseinek sorában szerepel, amely a cigányokkal szembeni fellépések meghatározására irányul. (Hogy hogyan állapítja meg a rendőr az intézkedése során, cigány-e az illető, arra is biztosan van javaslata a cikkírónak).

Mert a tűzparancs azt jelenti ugye, hogy mérlegelés nélkül lőni kell, célzottan. Helyben agyonlőni. Arányos ez? Nem arányos, és nem értelmes.
Viszont a cikk írója kívánja, hogy a közhangulat olyan legyen, hogy igazolt legyen, a rendőrnek azonnal lőnie kelljen, amikor úgy ítéli meg, munkavégzése közben támadás (milyen támadás?) éri.

Szerintem a harmadik, negyedik és ötödik idézet is érdekes:

"[...] óta terrorizálják a környéket. Igen? És akkor miért vannak szabadlábon, kérdezem én. Sőt, van egy sokkal jobb és relevánsabb kérdésem is: miért vannak még életben?"

No komment.

"Az égvilágon mindenki tudja, hogy cigányok voltak ezek a gyilkos állatok - megint cigányok-, de nálunk leginkább hírzárlat van."

Már megint megint.

"[...] a becsületes cigányok haladéktalanul menjenek be a legközelebbi rendőrőrsre, és adják rendőrkézre a velük élő bűnözőket."

A rokonaikat, ugye.

És csúnyán káromkodik ("Hát hol élünk mi, a szentségit neki!!! "), de nyilván igazoltnak, megbocsáthatónak érzi, hiszen "idegállapotban van" ;-)

Emellett ostoba és szemforgató, hogy ebben a kirekesztő cikkben Amerikára, a népek "nagy olvasztótengelyére" hivatkozik... A (szerintem eleve idétlen) politikai korrektség hazájára...

Szóval, összességében nagyon gyenge dolgozat, és éppen ezért nagyon nagy kárt okozn.

Francois Pignon 2009.02.13. 10:31:47

@Zoli28: Bayer konkrétan egy cigányról sem mondta, hogy le kell lőni. Hogy Gréczy a "húsz-harminc fős csoport ásókkal meg kapákkal" képet a cigányokkal azonosította... szépen belefutott.

Amúgy még mindig azt mondom, Bayernek ez az írása nem lóg ki a többi közül, ez nem indokolná a médiahiszti mostani időzítését. Ennyi erővel már az "Cigányliszka" című munkájára is lehetett volna mondani, cigánygyerekek halálra gázolására és cserbenhagyására biztat.

Ferdinand Navarra 2009.02.13. 10:33:59

Lola, a reakció tényleg neokon?
Ezt írja Lovas:
"Igen. Egy barátom hívott ma, „habzó szájjal". Kattintson rá a jobboldali, kvázi-neokon utánzat reakcio.hu honlapra. Navracsics Tibor jobbklikk.hu honlapja ajánlja ezt a testvérlapját. Nézze meg a főoldalon egy Kovátsch Gamma Bertalan nevű ember cikkét és olvassuk együtt az Egyrésztmásrészt. „Itt van a Magyar Hírlap, az a fostemető. Volt neki fénykora, amikor én is írtam bele, de nem, Szélesnek nem kellett a Pulitzer-díjam, neki olyan sötét idióták fröcsögése kellett, mint a bayerzsóti. (...) Bazdmeg, szélesgábor, most megnézheted magad, nem kellett az általam képviselt minőség, most szívhatsz a bayerzsótival. Magadnak kerested a bajt, hülyegyerek. Hirdetőidnek annyi."

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 10:34:53

miért nem tiltakozik az egyház :) Ha a baloldal fizeti az egyház főállású elhatárolódóját, akkor majd talán tiltakozik, addig is ilyesmik beszélnek magukért az egyháéz részéről:
hu.wikipedia.org/wiki/Cig%C3%A1nypasztor%C3%A1ci%C3%B3
cigánypasztoráció.
Gréczy Zsolt kalasnyikovval lövöldözik, azaz szórja összevissza a golyókat gondolkodás nélkül. Vennie kéne egy precíz német gépfegyvert. Persze az a nagy télben befagy.

tevevanegypupu 2009.02.13. 10:35:12

@Zoli28:
a mori gyilkosokra, aztan a mindennapi bankrablokra, azokra a ciganyokra akik rettegesben tartanak falvakat, zsaroljak az orvosokat, ovonoket, tanarnoket..stb..
aztan vannak a politikai, gazdasagi buncselekmenyek amiknek hatasa feler egy terrorakcioval..
tovabba ket-harom eves csemetekre, akiket orditva, a foldon fekve huznak el szegyenkezo mamak-papak jatekboltok kirakatai elol..

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 10:38:30

@Ferdinand Navarra:

Ha-ha-ha

Linket ember, linket!!!

Ez a Lovas sokkal hülyébb, mint gondoltam.

Ha-ha-ha-ha-ha

Francois Pignon 2009.02.13. 10:39:32

Gréczy szokott sunyiságával hozza képbe persze az egyházakat és a köztársasági elnököt is.
És az SZDSZ? Nos, Bayer szerint az elkövetők állatok, hát Gusztos szerint még azok sem, csak véglények. Persze, ez nem ugyanaz a kategória:
www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1154865

tevevanegypupu 2009.02.13. 10:39:53

Kovacs Gamma Bertalan egy neokon.((:

szpal 2009.02.13. 10:40:03

engem nem igazán győznek meg a cikkiró relativizáló érvei, 2006-ban ott voltam jó pár tüntetésen, és egyszer sem adtam okot, hogy lőjenek rám. Igenis lehet határozott rendőrségi fellépés a bűnözőkkel szemben és a gyülekezés jogának normális biztosítása. Pl. az USÁ-ban, fegyverviselés ide- vagy oda, gondolom lehet tüntetni, és nem vernek mindenkit agyba-főbe.

ami zavar:
"Ezek pedig nem emberek. Hanem állatok."
utána persze ügyesen korrigál:
"minden tisztességes, velünk élő, velünk együtt szenvedő vagy éppen boldoguló cigány honfitársunk ember és állampolgár."
mégis úgy érzem, kár volt állatozni, sikerült elérnie, hogy a média, ez most ezen a cikken rágódik, ahelyett, hogy a valódi problémával foglalkozna. Mondjuk nehéz szavakat találni az esetre, tehát innen nézve megértem Bayer Zsoltot, hogy erős szavakat keresett.

És örülök, hogy volt valaki a baloldalon, aki megtalálta az alkotmányos eszközt Bayerrel szemben: a Munkáspárt 2006 feljelentette, majd a bíróság eldönti, mit szabad írni és mit nem.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 10:40:31

KGB, magát le fogja vadászni az Árnyéktitkosszolgálat. Meneküljön, amíg teheti.

Vidéki 2009.02.13. 10:42:56

@Dr. Zerge: Sok mindent leírtál ami kell a rossz helyzet megváltoztatásához.
Az általad szerényen stb-vel jelzett helyen viszont említést érdemelne, hogy maga a cigányság sem takaríthat meg bizonyos erőfeszítéseket a felzárkóztatáshoz vezető úton, és ezek jelentős része nem pénzkérdés.
A cigányság választott vezetőinek és a közvélemény formáló értelmiségnek kitartó meggyőző tevékenységet kellene folytatni ilyen irányokban:
Járassátok iskolába gyermekeiteket.
Ösztönözzétek őket fegyelmezett, szorgalmas magatartásra, hogy sem osztálytársaik sem saját maguk előmenetelét viselkedésükkel ne akadályozzák.
A szülők mutassanak jó példát az emberi együttélés normáinak elfogadásában.
Vessétek el az önbíráskodás gyakorlatát pedagógusokkal, orvosokkal és más nem cigány állampolgárokkal szemben.
Lakókörnyezetetekkel szemben ne viselkedjetek irritálóan vagy agresszíven.
Beköltözésetek egy területre ne eredményezze az ottani ingatlanárak meredek zuhanását.
Műveljétek meg kertjeiteket.
Tartsátok tisztán környezeteteket.

Az ilyen irányokban végzendő kitartó, meggyőző munka elmarad.
Ehelyett a fent említett körök tevékenysége a többségi társadalom rasszistázásánál megreked.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.02.13. 10:43:46

@Őrnagy Őrnagy:
nem náci? vagy nácivadász?
vagy csak legalább katolikus?!

Pelso.. 2009.02.13. 10:44:03

Pincehelyi,

"Mert a tűzparancs azt jelenti ugye, hogy mérlegelés nélkül lőni kell, célzottan. Helyben agyonlőni."

Bayer ugyanúgy csúsztat, sejtet, torzít, üzen burkoltan v nyíltan, mint Gréczi, csak más vonatkozásban. Ebben formában inkább mindkettő hallgatott volna...

tevevanegypupu 2009.02.13. 10:44:15

@Őrnagy Őrnagy:
"En ugy tudtam, hogy komcsi."

Forgatja a koponyeget rendesen az biztos. Mikor kivel beszel aszerint armanykodik.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 10:44:43

@Ferdinand Navarra:
"Nézze meg a főoldalon egy Kovátsch Gamma Bertalan nevű ember cikkét és olvassuk együtt az Egyrésztmásrészt."

Kovatsch Gama Bertalan ram is dehonesztalo megjegyzeseket tett es elerte, hogy az ottani zsarnokoskodo admin kitiltson onnan. En is nagyon megkerdezem, hogyan lehet ez a link a Reakcio ajanlott linkjei kozott!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.13. 10:46:50

lovas éppoly felületesen olvashat mint gréci et.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.13. 10:48:08

ja és ritkán:
de ezt már nem is furcsállom, mióta egy hírtvés riporter ismerősömről kiderült egy beszélgetésben h még nem is hallott a Rea.-ról...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.13. 10:50:16

Doom, én mindig mondtam hogy mekkora veszélye van h Magukat szó szerint olvassák :D

és óhne humorérzék

Naumov 2009.02.13. 10:50:29

Ferdinand Navarra: rotfl

Francois Pignon 2009.02.13. 10:50:50

Örüljünk, hogy az izraeli sajtó és az Aldzsazira szemlézése mellett ránk is jut ideje.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.02.13. 10:52:31

most akkor előre közlöm mindenkivel, hogy ha úgy érzi, cigányozok, akkor tegye zsebre.

igenis, vannak igazi putris cigányok. olyanok, akik nem tudnak idomulni a civilizált - ok, a nagytöbbség által elfogadott - életmódhoz. és ez NEM pénzfüggő.

mert takarítani én is a saját kezemmel szoktam. meg a szemetet is én szedem össze. nem kell ahhoz pénz, hogy az ember környezetében ne álljon fél lábszárig a szemét, utcán, udvarban, lakásban, mindenütt.
a higiénia is ilyen. mert víz van mindenütt - ha más nem, a sarki artézi kúton. a vödör se egy luxuscikk.
ahoz sem kell pénz, hogy az ember fékezze az indulatait. ok, vannak temperamentumos emberek, népek. de nem ugranak kapával rá a rendőrautóra.
az sem kerül pénzbe, ha az ember neveli a gyermekeit. ha megtanítja őket köszönni, mosdani, enni, olvasni, írni.

van sok dolog, ami pénzbe kerül:
- tévé, szatelit, konzol, dvd, cigi, pia, drog
hogyan lehet, hogy a sok rászorulónak erre általában futja, azt amit ingyen lehetne, arra meg nem?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 10:55:13

@szamárfül:
Idejeben kell elfojtsuk ezt a Kovatsch Gamma Bertalant. Mert kulonben Tenyezove valik es akkor mi lesz.

Fatvat ellene!

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 10:57:20

@ergé:
Lehet, hogy a papír Nemzetben van a cikk.

Ennek a Lovasnak agyára ment a zsidógyűlölet, már olvasni se tud.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.13. 11:00:40

@Doomhammer: most nem is tudom... a fatva az most píszí? mert ugye a Gazok ellen van, de mégis csak kirekeszt...

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 11:02:01

Amikor Seszták azt írja, hogy az Indexesek által készített Árokásóblog meg Reakció, ami kétharmad arányban szidja a jobbosokat keményen és egyharmadban lágyan a balosokat... megszámoltam, az arány pont fordított. Nagyon nem tudják a Nemzetben, miafaszaza Reakció. Illetve van aki tudja, de ő nem szereti, aki meg igen, az meg nincs ollyan pozícióban ugye.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.13. 11:06:16

Ugyan, kedves Turul, árulja már el, miért lenne baj, ha normálisan, a jogállamiság alapeszméinek mentén működő rendőrséget megkülönböztetett jogi védelemmel lát el a jogalkotó, azaz a parlament? Miért ne lőhetné tökön a mi rendőrünk a kőkockával dobálózó idiótát, ha éppen több tucat társával támad rendőrre? Más kérdés, hogy jogállamban nem ÁVH-s smasszerek gyerekei és unokái irányítják a rendőrséget. Gyurcsány és ÁVH-s hordája folyamatosan sárba tiporja a Magyar Köztársaság Alkotmányát, ezért az őket védő egyenruhásokat bűnözőknek kell tekinteni, és bátran öldösni kéne őket. Talán van annyi erkölcsi érzéke még a magyar (nem zsidó, nem cigány) embereknek, hogy különbséget tudnak tenni helyes és helytelen között. Ezt a képességet vitatni úgyszintén Alkotmány-ellenes. Elég nyilvánvaló, hogy Bayer sehol nem mond ellent önmagának, csupán a nem magyarként gondolkodó hangos kisebbség gondolja így.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 11:06:29

off:

A Nobel-békedíjas Elie Wiesel úgy vélekedett pénteken, "nem elegendő", hogy XVI. Benedek pápa elítélte az antiszemitizmust és a holokauszttagadást, "a tettek mezejére lépve" újra ki kell tagadnia az integrista Richard Williamson püspököt.

Az író a la Repubblica című olasz lap kérdésére válaszolva hangsúlyozta: sohasem kételkedett abban, hogy a pápa nem osztja a holokauszttagadók véleményét, de "a nyugodt légkör helyreállítása" érdekében XVI. Benedeknek vissza kell vonnia Richard Williamson kiközösítésének feloldását.
"Nagyon is jól tudom, hogy (a pápa) meg van győződve a holokauszt megtörténtéről, hogy pontosan ismeri Németország és más országok abban játszott szerepét. Sohasem tagadta le a valóságot, de a probléma másutt van" - mondta Wiesel.

ezt a barmot... egy jezsuita mondta nekem nemrég: Száz év múlva alig lesz, aki tudja, ki volt az a Williamson és a lefevbreisták. Ha a pápa nem szünteti meg a kiátkozást, még száz év múlva is léteznének. Szektává válik minden csoport, aki leszakad az egyház élő testéről, szükségszerűen. Nem azért, mert az emberek rosszak, hanem szociológiai és teológiai okokból. Ha nem írt volna néhány nagy teológus az eretnekek ellen a 4-5. században, ma nem is tudnánk, hogy léteztek. Eltűntek nyomtalanul, habár a maguk korában rengeteg embert megtévesztettek, és tanaik – például a gnosztikusoké – újra és újra felélednek, megfűszerezve például egy kis feminizmussal. Az a baj a PR-ünkkel, hogy nem tudjuk megmagyarázni, hogy Williamson véleménye teljesen eltörpül annak az óriási eseménynek a ténye mellett, hogy megszűnt egy skizma, helyreállt az eucharisztikus egység. Ennek meg kell találni a nyelvezetét.

A holokausztból viszont tabut csináltak, tabuval pedig nem lehet tudományosan foglalkozni. Nem lehet persze úgy elbagatellizálni, hogy ellenpéldákat hozunk, de az sem igaz, hogy a holokauszt egyedülálló a világon és nem történt hozzá hasonló. Karthagót sóval hintették föl. Ha ez történt volna a zsidókkal – hál'Istennek nem így volt – akkor ma senki nem beszélne holokausztról. Izrael állam létérdeke, hogy fönntartsa ezt a mítoszt. Hogy egy püspök minek nyilatkozik ilyen ügyben, amikor nem illetékes, az más kérdés. Az egész vita álszent, farizeus, szakmailag értelmetlen.
Másik fontos kérdés a konzervatívnak nevezett, alkalmatlan püspökök kinevezése, amellyel újra és újra megvádolják a pápát. Ilyen „hibás" püspöki kinevezésekről azonban csak Németországban és Ausztriában hallani. A ghibelinek és guelfek, a császárság és a pápaság közti vita a mai napig tovább él, nem véletlen, hogy Luther német volt, Kálvin és Zwingli pedig svájci. Ezekben az országokban mindig úgy gondolják, jobban tudják, mi a pápa dolga, mint a pápa maga – és ezen már csak a hollandok tesznek túl. A linzi esetben fene tudja, hogy igaza van-e a kritikusoknak, de érdekes, hogy még az tőlünk távol álló stílusú vallásosságot képviselő Egyesült Államokban sem merült fel sosem, hogy rossz a frissen kinevezett püspök.

on

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 11:08:58

@dszg:
"Amikor Seszták azt írja, hogy az Indexesek által készített Árokásóblog meg Reakció, ami kétharmad arányban szidja a jobbosokat keményen és egyharmadban lágyan a balosokat..."

Ezek valahogy nagyon erzekenyek a tamadasra. A legcsekelyebb kritikat azzal toroljak meg, hogy nagyemberekhez rohangalnak es megtorlast kovetelnek. Hiaba, a regi reflexek. Meg tudjak, hogy van vaj a fejukon jocskan.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 11:09:40

@szamárfül:
Maga a kakan is csomot keres. Legyen akkor kereszteshaboru.

Francois Pignon 2009.02.13. 11:10:15

Tényleg, ideje hogy Kovátsch Gamma Bertalan felkerül az Árokásó-ra. Ki vállalja?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.13. 11:12:23

@Doomhammer: Az a KGB meg magát fikázza. Mi lesz itt? Blogháború?
Szomorú vagyok.

Carnivora (törölt) 2009.02.13. 11:13:48

Ön szerint mi a tanulsága a hétvégi Cozma-gyilkosságnak?

Szomorú, hogy brutálisan megöltek egy fiatal sportolót - 13%
"Fogy az értő, nyugodt, elemző szavak magyarázó ereje és társadalmi tere" (Gyurcsány Ferenc) - 8%
"Hát most tényleg elég volt! Most betelt a pohár!" (Bayer Zsolt) - 58%
"Nincs tovább mit kutatni. (...) A roma-nem roma viszony eljutott a forrpontig." (Csepeli György) - 19%
"Nem a cigányok szúrtak először képletesen szólva!" (Balogh Artúr) - 1%
Nem tudom megítélni - 1%

hirszerzo.hu

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 11:14:48

Én vállalom a reakció csapatinak vezetését. Elsöpörjük a Tirpák pápista csürhét.

_astronaut 2009.02.13. 11:15:45

dszg!

Az a baj, hogy aki nem a "párt" irányvonalát követi, az

-Baloldalon a "NAGY ÍRÁSTUDÓK" árulójának számít

-Jobb oldalon Globál-Liberális nemzetárulónak.

Sokan, mondják, hogy jó ez a két táborosdi, meg az árokásás, meg a nem gondolkodás - mert a két nagy párt profitál belőle, keményen.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.13. 11:16:48

a dolog okké, a gyurcsány hülye.
De a Gréczyt a kuruc.infóhoz hasonlítani nem stimmel. A kurucok konkrét verésre, vagy tüntetők megtámadására (megdobálásráa) buzdított. Ez azért fontos különbség. A Gréczy egy fasz, de nem buzdít erőszakra. Szerintem. Vagy tévedek?

_astronaut 2009.02.13. 11:17:21

"Nem a cigányok szúrtak először képletesen szólva!" (Balogh Artúr)

Uh. Képletesen szólva Hitler egy amatőr festő volt. Fasz.

states 2009.02.13. 11:18:24

Én csak azt nem értem, ha Kovács Gamma Bertalan linkje a Reakció címlapjára kerülhet, akkor például Gréczy Zsoltté miért nem. Vagy erre mondják, hogy csak az ökör következetes...

tevevanegypupu 2009.02.13. 11:18:42

Minden tiszteletem Elie Wiesele..nagyon jo kis riportot lattam vele mikor haza latogatott, es sok jo cikket es tiltakozast irt mar a Paris Matchba is.(:

De nagyon remelem, hogy XVI. Benedek nem hallgat ra. Es hogy vegre abbahagyja a sorozatos mentegetozest, bocsanatkerest es megalazkodast.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 11:19:55

@tölgy:
Ha bloghaborunak kell lennie, akkor bloghaboru lesz. Mi az, maga fel? Emlekezzen a kikepzesre, akkor tul fogja elni.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 11:19:59

@states:
Mert KGB lepaktált ergével. Hoz neki Garlicbread-et az Asda-ból cserébe.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 11:20:56

@Doomhammer:

Tölgy, jöhet vezetni a parancsnoki harcjárműt, ha gyáva.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 11:21:33

@Francois Pignon:
En elfogultsagot jelentek be. Utalom azt a seggfejet. Felek, hogy erzeseim atutnenek hiresen targyilagos stilusomon (Doomhammer, a Targyilagos, ahogy halado ertelmisegi korokben ismernek).

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.13. 11:22:14

gréczy elpatkol és a pokolba kerül, mendegél szomorúan, amikor találkozik az ördöggel.: - te meg mér' lógatod ennyire az orrod?
- hát..., mégiscsak a pokolba kerültem...
- ugyan! szeretsz inni?
- igen
- akkor a hétfőket nagyon bírni fogod! egész nap csak vedelünk, sör, bor, pálinka, amit akarsz okádásig..., meg még egy kicsit utána is. és mondd csak, dohányzol?
- igen.
- a keddeket imádni fogod! Kubai szivarok, cigaretta hegyek, pipázás, minden, azt a szerencsejátékkal hogy állsz?
- azt csak néha, ritkán...
- majd belejössz, szerdánként rulett, póker, ulti, kockázás egész nap! és a drogokkal hogy állsz?
- hát az oké..., jöhet.
- a csütörtököket is nagyon fogod bírni, kokain, heroin, akkora jointokat tekerünk mint egy trombita, reggeltől estig... és mondd csak, kedves gréczy..., buzi vagy?
- nem, az abszolút nem...
- húha..., akkor a péntek az nehéz napod lesz...

tevevanegypupu 2009.02.13. 11:23:13



"..kepletesen szolva Hitler egy amator festo volt.."

Nemregen volt arveres a festmenyeibol, egesz jol elkeltek. Eleg morbid otlet ot gyujteni, de a festmenygyujtok sosem voltak teljesen normalisak az arakbol itelve, amit kepesek adni egy-egy kepert.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.02.13. 11:23:21

@Őrnagy Őrnagy:

akkor van egy javaslatom mit tegyél a gréczyvel! :)
bayer sem náci, heves, érzelmi publicista, szabó dezsői gyökerekkel. menjél tüntetni ellene, hátha összehoznak a medencébe turházók egy demonstrációt megint, az őrjöngő nácizmus ellen.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.13. 11:23:38

@Doomhammer: a kakán nem keresek csomót. Ezt kikérem magamnak. A csatamezőn találkozunk.
Szamáron lovaglok, megismer majd.

tevevanegypupu 2009.02.13. 11:25:33

@ufó - a kibertér trubadúrja:

Ma eppen pentek van..Greczy vajon mit csinalhat?
Kulonben nagyon nem szep ilyen kirekeszto viccet mondani..Majd jonnek a melegvedok aztan nezegethet.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 11:26:29

@szamárfül:

Maga nem használhat ilyen őskori járművet. Mi maga, mucsai?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 11:28:16

@Grift:

Én is ironizáltam. Az indexen. Utálják mindkét felet, de azért majd a végén Feri mellé állnak a náciveszély miatt. De nem biztos már ez se.

2009.02.13. 11:28:49

Javaslom mindazoknak akik megmagyarázzák --hogy a rendör miért nem löhet -- próbálják már ki , mondjuk a hevesi esetet. Menjenek ki 2-en és tegyenek rendet, vagy védjék már meg magukat, ám ugy hogy minden szabályt, törvényt betartsanak és betartassanak! Elötte szóljanak valamely közeli kórhába hogy készüljenek, mert hamarosan viszik öket--vagy a mütöbe vagy a tepsibe. De inkább a tepsit látom elérhetönek! Utána megnézem az arcukat--ha lesz belöle valami! Már bocsánat, de lesz@rom hogy annak mi a véleménye a meleg szobában--aki kritizál! Amikor az életéröl és testi épségéröl van szó, löjjön! Aki tiltakozik mutassa meg hogy kell! Ha nem tudja, ne beszéljen, és szónokoljon törvényröl , törvényességröl!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.02.13. 11:34:18

@Őrnagy Őrnagy:

igen, rendben, csak olyan izgatott vagyok mindjárt kezdődik a kossuth téren a tüntetés.... :)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 11:51:49

@Ferdinand Navarra: Tényleg honnan szedted ezt a Lovas ídézetet. Ahonnan ídézett, az egy Tóta W. paródiablog, de má olyan kifinomult a humoruk, hogy sokszor én se értem.

Vasököl, ne örülj, mert szólok Orosz Józsinak és nemsokára bekopog az ajtódon...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.13. 11:52:05

@tevevanegypupu: ha én most leírnám ide, hogy mit csinál a gréczy meg a fletó meg a budai bern a dette, akkor kitiltanának a gxcibe erről a blogról...
:)))

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 11:52:13

Lovas-idézethez link vagy infó kerestetik!! :)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.13. 11:54:14

@states: Hogyne, és az angol Bobbyknak is a lövöldözés kölcsönöz tekintélyt, hát persze. A nyavajatörést pedig érvágással kell gyógyítani, és levegőnél nehezebb tárgy sosem fog repülni.

Tényekről nem érdemes vitatkozni. Sem a francia, sem a német rendőrök fegyverhasználati jogai nem különböznek lényegesen a magyarokétól.

Alfőmérnök 2009.02.13. 11:56:16

Na erre kíváncsi vagyok, hogy tényleg ezt írta-e a Lovas. Eléggé süketnek kell lenni az ironiára, hogy valaki ne lássa ebben a viccet.

Zetek 2009.02.13. 12:00:31

Az utolsó kérdés drámai naivitásról tanúskodik. Vajon miért? Mert sajnos Bayer Zs. nem csak arra hajlamos hülyeségeket írjon, de sajnos Fidesz alapító tag is. Így három lépésben megint rákenhető minden Orbánra. Ennyi.

Ács Ferenc 2009.02.13. 12:01:58

@Ferdinand Navarra: Huh, ezek betegek. Egyfelől. Másfelől pedig az analfabétizmus különböző ágain vergődnek. (Arra most ki sem térnék, hogy szegény BZS is erősen szenved attól, hogy a személyneveket képtelen helyesen leírni, például Draskovicsét. Mindegy, ez a Magyar Hírlap.)
A neokonozás nevetséges, alapfokú szövegértési problémákat feltételez, bár ez meg a Magyar Nemzetnél nem hátrány. Mint ahogy annak megértése sem, hogy a "blogajánló" cím alatt nem saját írás, hanem egy másik blog bejegyzése olvasható, kivéve persze ha szerepel ott a Reakció felirat. De nem szerepel ott.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.13. 12:03:22

@Vidéki: Na, ez messze visz. Tőmondatokban:

Egyrészt persze, másrészt ilyen helyzetek sikeres megoldásához mindig szükséges egyfajta aránytalanság. Évszázados lenézettségből, kirekesztettségből nem lehet münchauseni eljárásokkal kikászálódni. Kell hozzá a többség akarata, bátorítása, segítsége. De még1x: ettől még persze, persze, kell az érintettek erőfeszítése is. Miazhogy, nagyonis. Csak hát a műveljétek kertjeiteket az nem megy egyik napról a másikra. Még ideális esetben is max. egyik _generációról_ a _harmadikra_. Mi meg ebben is igen messze kanyarodtunk bármiféle idális esettől... És ha minden ürgynek feltűntethető eset kapcsán a teljes honi köznyilvánosság elkurucinfósodik, akkor soha nem is leszünk közelebb.

reality 2009.02.13. 12:03:35

Én csak itt találtam meg a Lovas interjút: kuruc.info/r/6/35246/

reality 2009.02.13. 12:04:38

lola megelőzött :)

Pincehelyi 2009.02.13. 12:06:30

@Pelso..:
A különbség csak az, hogy az egyik rájátszik a régóta meglévő és egyre erősödő cigányellenességre, és embert (szerinte: állatot) öletne.

A másik nem.

A cikkíró nyilván nem hallgathatott - nem olyan, és nem azért fizetik -, és a stílusa, módszere is adott; de ezzel szemben hol is "sejtet, torzít, üzen burkoltan" Gréczy? Erre rámutatnál?

nénike · http://mandiner.hu 2009.02.13. 12:10:00


canuk
Zseniális kommentek odaát!
www.stop.hu/blog/entries.php?lstresults=1&blog_topics_id=393


2009.feb.13.
11:31

Gréczy úr csak igy tovább. Nagyon népszerű a blogja. Minden csúszó-mászó jobbos az Ön irásait kritizálja. Ebből is látszik,hogy fáj az igazság.
Ön egy nagyon népszerű feladatra válalkozott. Kérdőre vonja és felelőssé teszi a politikai hazugságok terjesztőit. Csak igy tovább, ne maradjon eggyetlen hazugság megfelelő válasz nélkül.

Stoney Hill Billy 2009.02.13. 12:15:21

@teknős: pedig kurva nagy rendetlenség van mindenhol.
szerintem inkább a felfordulástól tartunk

Zetek 2009.02.13. 12:17:31

@Dr. Zerge: Szarrá is verik szerencsétlen pöcsöket rendszeresen. Megérdemlik. Lásd a ludwigshafeni barmok történetét.

Zetek 2009.02.13. 12:18:20

@Ács Feri: Csak nem sérelmi politika ez nálad?

Alfőmérnök 2009.02.13. 12:18:24

Na, tirpákok, mostantól védekezhettek, magyarázkodhattok, mert mostantól "állítólagos paródia-blog" lesztek, akik még a csillagot is lehazudják az égről utólag.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.13. 12:20:52

@nénike: LOL

canuk: Gréczy úr csak igy tovább.Nagyon népszerű a blogja.Minden csúszó-mászó jobbos az Ön irásait kritizálja.Ebből is látszik,hogy fáj az igazság.
Ön egy nagyon népszerű feladatra válalkozott.Kérdőre vonja és felelőssé teszi a politikai hazugságok terjesztőit.Csak igy tovább,ne maradjon eggyetlen hazugság megfelelő válasz nélkül...
----------------------------------------------------

LOL..., csak nem a fletó nick-jét derítette ki nénike...?

homoródkarácsonyfalvi 2009.02.13. 12:22:06

@calam: "a dolog okké, a gyurcsány hülye.
De a Gréczyt a kuruc.infóhoz hasonlítani nem stimmel. A kurucok konkrét verésre, vagy tüntetők megtámadására (megdobálásráa) buzdított. Ez azért fontos különbség. A Gréczy egy fasz, de nem buzdít erőszakra. Szerintem. Vagy tévedek? "

Kedves Calam, nagyon is tévedsz, az alábbiak szerint.
Azon bizonyíték nélkül nyilván mindig is vitatkozni fogunk, hogy a kurucinfo 10 sorából kb. mennyit ír a Szivássy.
De Gréczy Zsolt jelenleg kormánytisztviselő, aki egy nyilvánvaló hazugsággal próbálja magyarázni főnöke ugyancsak kétes bojkottfelhívását. Mármost egy kormánytisztviselő nemcsak úgy blogol, hanem azért a kormányt képviseli. Szóval reggel, délben, meg este...
Arról már nem is beszélve, hogy az ügy mintegy Teller levél megy át a média egy részén, aki a kormánytisztviselő kijelentését tényként kezeli. Suóval, ha Te vagy én hazudnánk itt egy beírásban, annak nem az a súlya, mintha ezt állami tisztviselő teszi.

Ács Ferenc 2009.02.13. 12:22:19

@Zetek: Nem az, miként ha a többi "fostemetőt" kritizálom (pl. Népszava) akkor az sem az.

Google 2009.02.13. 12:32:51

Amikor az MSZP-SZDSZ-MDF triumvir kevés, és a Jobbik nagyágyúi is segítenek: Lovas, Morvai, Vona és a többiek...
Velük is össze kellene fognia a Fidesznek, hogy teljes legyen a Népfront, és együtt építsük a sunyi, humortalan, értetlenkedő Új Magyarországot.
Hirtelen senki sem ért semmit, legkevésbé a viccet.
Hova jutottunk, Istenem?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.13. 12:39:50

@Alfőmérnök:

Tirpákia nem magyarázkodik, hanem támad!

(Aki nem érti a Tirpákiát, az nemelit. Azokkal szóba sem áll.)

zoli29 2009.02.13. 12:40:06

Ami a Lovas-interjút illeti: Én nem bánom, ha bírálják a Fideszt meg Orbánt, hiszen demokráciában élünk, a vélemény legyen szabad!
De a Jobbiknak meg azoknak, akik majd rájuk szavaznak, 2010-ben ne sírjon a szájuk, ha esetleg (ne adj' Isten) megint az MSZP kap kormányalakítási megbízást, azért, mert a Jobbik elvisz többszázezer szavazatot a Fidesztől!

[Brn] · http://46os.blog.hu 2009.02.13. 12:43:14

@Doomhammer:
Basszus! Ezek újságírók, a francba is! A Lovas interjúban pontosan ketten nem veszik észre, hogy miről van szó, közülük az egyik internetes lapot szerkeszt. Utána az "exklúzív interjú" átmegy egy másik portálra (kuruc), és copypaste közben ott sincs egy ember, akinek leesne. Se kép, se hang.

Emlékszem, hogy a minitévékre száműzött hajdani nagy Sajtóklubban azért sírt (jogosan) TóthGy-Lovas-Bayer-Molnár quartet, hogy balos_médiafölény, meg hogy Nincs_Jobboldali_Sajtó. Most pedig a ugyanaz az ember ekkora öngólt lő.

Az a baj, hogy erre politikai tudat fog épülni, és a kettes IQ-val vert jobbikosok a téren a Hírlapot picsázó Reakcióról fognak pletyizni.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.13. 12:46:44

@Dr. Zerge:

Az a baj, hogy amiket leírtál, felszínesen nagyon jól hangzanak, ám az ezekről való beszéd praktikusan mindig azt jelentette, hogy most ebben a pillanatban ne tegyünk semmit, a cselekvést valami távoli ködös jövendőbe száműzzük, Közben nagyon jól tudjuk, hogy semmi nem lesz ezekből a tervekből, hacsak nem tanulmányok megrendelése baráti szociológusoktól és egy csomó állami pénz elköltése eredménygaranciák nélkül. A semmittevés programja az, amit leírtál. Ne tegyünk semmit, és azt is csak majd.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 12:49:28

@kerub [BB]:
(sohajt)
Nezze, kerub, szokva vagyunk mar ehhez.
Nezze meg ennek a postnak a kommentjeit.
tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2009/02/egyresztmasreszt.html
Van egy arc, aki 4-5 kommentart kuldott, a lancbol az egyik ez:
2009. február 13. 11:45

Vagy van ez a klasszikus.
tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2007/07/hlyeorszg-cmere.html
Nezze a kommentet 2008. augusztus 14. 10:45-nel.
Az is komolyan gondolta.

Annyira belefeledkeztek a haborujukba, hogy mindent csak ezen a szemuvegen keresztul tudnak nezni.

Google 2009.02.13. 12:51:39

Vajon Lovaséknak a Bayer-cikk értelmezése nem jelent-e nehézséget? Ezek után...
Teljesen mindegy, hogy nem értik/nem akarják érteni, de lassan ugyanazt az újbeszélt használják Barikádék, Kurucék, mint Gréczy.

tevevanegypupu 2009.02.13. 13:01:21

@ufó - a kibertér trubadúrja:
Bernadettet nem bantsa, o meg tul fiatal, nem tudja mibe keveredett. Ami Ferit es Greczyt illeti, bizzon vizualis gonosz fantaziankban.(:

tevevanegypupu 2009.02.13. 13:02:34

Lovassal esetleg forradalmat nyerhetunk, de hogy tarsalogni nagyon faraszto lehet vele, az biztos..((:

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.13. 13:03:01

@Elpet: Semmiféle programot nem írtam.

És attól még, hogy valaki csak beszél arról, hogy pölö 2x2=4, de nem vezeti be az oktatásban, nem követeli meg tudományos értekezésekben az elavult 3>2x2

Google 2009.02.13. 13:04:41

Mi nyerhetünk forradalmat Lovassal?
Akkor már inkább társalogjunk!

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.13. 13:08:27

@tevevanegypupu: bernadette fiatal, de romlott...
lehet, hogy lovas titkárnője lesz 2010 után...
:))

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.13. 13:09:00

Nofaszom.

@Elpet: Semmiféle programot nem írtam.

És attól még, hogy valaki csak beszél arról, hogy pölö 2x2=4, de nem vezeti be az oktatásban, nem követeli meg tudományos értekezésekben az elavult 3>2x2

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 13:09:14

Hiába regisztráltam a stoppon, és visszaküldtek emitl, hogy beléphetek, nem enged belépni, közli hogy hibás jeslzó vagy felhasznűlónév. Ejh. PEdig azt a cigánypasztorűciós linket csak benyomtam volna Gréczynek.

Google 2009.02.13. 13:10:21

Valaki a tegnap egy nagyon egyszerű dolgot mondott. És amilyen egyszerű, olyan elegáns volt: nincs koalíció a Jobbikkal.
És a háború elindult.
Nem a hatalomért, nem a Parlamentbe jutásért, á, dehogy!, hanem a ...nem is tudom, miért.Azért! Ja, a Köztársaságért!

Ács Ferenc 2009.02.13. 13:10:31

@tevevanegypupu: "Lovassal esetleg forradalmat nyerhetunk"

Nagy októberit, vagyis novemberit? Esetleg venezuelait? Vagy kubait? Netán irakit?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.13. 13:11:13

@dszg: be se léptél és már rajta vagy a feketelistán...
ez nagyon ügyes...
:)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.13. 13:15:51

No azt a jó kibebaszarintott rézfánfütyülőjét ennek a micsodának!.

@Elpet: Semmiféle programot nem írtam.

És attól még, hogy valaki csak beszél arról, hogy pölö 2x2=4, de nem vezeti be az oktatásban, nem követeli meg tudományos értekezésekben az elavult 2x2 nagyobb mint 3 kisebb mint 5 helyett, attól még az igaz marad. Persze ahhoz, hogy erről értelmes diskurzus follyék, már megint az a némiképp öszetettebb, árnyalt világszemlélet, az a bonyolultabb, részletesebb gondolkodás szükségeltetne, ami oly fájó hiánycikk manapság, megértem, hogy nem nagyon megy. Közben elég szar lehet fekete-fehérben nézni mindent.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 13:44:39

@Ács Feri:
Cölöpöt verni jó lenne Lovas egy műszaki alakulatnál. Mondjuk az izraeli hadseregben :)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 13:46:16

@lelkylola:
Akkoe, fájdalommal kell kijelentenem, hogy magácska nem elit.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.13. 13:50:15

@Őrnagy Őrnagy: azt tudja-e maga, hogy a számítógépem szerint, a maguk tirpák blogja nem biztonságos elemeket is tartalmaz...?
a fél nbh magukon lóg... vagy mifene van...?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 13:51:01

@Őrnagy Őrnagy: én születésemtől fogva elit vagyok, ráadásul Szabadsághegyi! Én mélyen nevetségesnek és bénának tartom a maguk tirpákblogját. Egyedül Doom-ot tisztelem, de őt már kifurtátok. Hülyék!

Azhát 2009.02.13. 13:52:34

"Mi az, hogy egy húsz-harminc fős csoport ásókkal meg kapákkal fenyegeti a rendőröket, ráadásul azért, mert azok elő akarták állítani egy körözés alatt álló hordatagjukat? Miképpen eshet meg ilyen 2009-ben Európa kellős közepén?"

Ez egy nagyon jó és fontos kérdés.
Már én is nagyon várom, hogy történjen valami, és ilyesmi ne történhessen meg.

" Mi az, hogy a rendőrök nem lövik azonnal agyon az összeset?"

Hát ez egy rossz válasz valóban :(

"Ezzel párhuzamosan a rendőrök kapjanak tűzparancsot, ha bármilyen támadás éri őket, miközben munkájukat végzik. Rendőrt soha többé ne lehessen meghurcolni azért, mert kimondta az igazat, vagy mert a munkáját végezte."

Hehe. Igen, a molotovozók... :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.13. 13:52:58

@Dr. Zerge:

Távoli és ködös dolgok ezek, ami persze nem jelenti azt, hogy ne kéne róluk beszélni. Viszont az akut helyzetek is beavatkozásokat igényelnek, és bizonyos, hogy másfélét. Jelen pillanatban például nagyon egyszerűen, a most hatályos törvények adta lehetőségeket felhasználva a rendőrség, ügyészség, APEH fel kéne lépjen bizonyos, a társadalmat irritáló, törvényekbe ütköző magatartásformák ellen, ehhez egy kis Btk szigorítást még hozzá lehetne tenni. Hatósági fellépés kell, szigorú, könyörtelen, tárgyilagos. Semmi cigányozás, csak bűnüldözés. Másrészről pedig semmiféle "megélhetési bűnözés" kategória enyhítő körülményként vagy az eljárások meg nem indításának indoklásaként. Semmi hivatkozás a hivatalos szervek túlterheltségére. Csak épp egy-egy bűnügyileg fertőzött, problémákkal küszködő vidéket megszállni hatóságilag, és szétosztani néhány évszázadnyi letöltendőt és megállapítani pár száz millió adóhátralékot . Akut tünetek kezelésére nem lenne rossz módszer.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 13:57:35

@lelkylola:

Elit? Orbán is arra lakik, mégse elit. Doom csak be akart férkőzni, de KGB lehentelte.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 13:59:39

@Őrnagy Őrnagy: az elit nem ismeri a szomszédját. Te valami vidéki csávó lehetsz, ha számontartod, hogy hol lakik Orbán.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.13. 14:02:14

Itt majdnem mindenki vidéki.
De valóban, én nem ismerek egy szomszédomat se. És nem is akarok.

Persze, hogy számon tartom, hogy hová kell csapást mérni majd. UTM koordináta kell?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.13. 14:02:28

"alkalmanként csikósnindzsának öltöző, wannabe forradalmárok ellen is"
Miért, azoknak szerinted a fejét kellett volna simogatni? Vagy mi a faszom?
Mondjuk be kellett volna vinni simán az összeset.

Egyébként ha a kedves Turul barátunkra támadna pár füsti fecske, akkor lehet nem így gondolkodna a lövöldözésről.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.13. 14:10:04

fikció:

"Mi az, hogy egy húsz-harminc fős csoport utcakövekkel meg molotov koktéllal fenyegeti a rendőröket, ráadásul azért, mert azok elő akarták állítani egy körözés alatt álló hordatagjukat? Miképpen eshet meg ilyen 2009-ben Európa kellős közepén? Mi az, hogy a rendőrök nem lövik azonnal agyon az összeset?"

kettős mérce?:p

:)*

*: hmm**

**: :)

stb

KopaszMercis 2009.02.13. 14:12:14

Bayer "Kvazimodo" Zsolt ki a jo LOFASZT erdekel?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.13. 14:13:35

Egyre kevésbé értem miért hajlandó szinte mindenki készségesen belebonyolódni az eléje dobott álproblémák álvitáiba. Még most sem látjátok, hogy módszeresen hülyítenek titeket amikor ilyen marhaságokat dobnak közétek? Hogy csak erről legyen szó? Mintha nem lehetne ennek ellenállni.

A helyes magatartás az ilyesmire mint Bayer cikke, meg az azt erről meg arról boncoló más cikkek nem reagálni.

NEM LÁTJÁTOK? hogy mindig minden mellémegy, befullad, csak megy, megy tovább az a szörnyűség amit a nyakatokba ültettek húsz évvel ezelőtt?

Mindez jobban kifejtve, részletesebben is olvasható itt:

www.kibulizottorszag.net


Az egyik oldal mindegy. A másik oldal is mindegy. Bayer mindegy. A Bayernek adott válasz mindegy.

Magyarország nem mindegy.

Úgy látom ez az a hely ahol hiába kiáltja valaki, hogy a király meztelen!, a nép tovább elemzi ruhájának érdemeit és hátrányait. Ennek kell végetvetni, ha valaki változást akar. A semmiről van szó itt is. Vegyétek észre!

Martian (törölt) 2009.02.13. 14:16:14

Mindegy. Legyen február 8. a cigánybűnözés áldozatainak emléknapja. Indulhat az aláírásgyűjtés.

Muad\\\'Dib 2009.02.13. 14:18:46

"Jól írja smalladam, ezzel Bayer nemcsak a csoportosan, karókkal támadók ellen követel tűzparancsot, de a Budapesten rendszeresen fogócskát kezdeményező, alkalmanként csikósnindzsának öltöző, wannabe forradalmárok ellen is, akik kövekkel, Molotov-koktélokkal, vagy éppen közlekedési táblákkal támadnak. Hogy a javaslat gyakorlatba ültetése mennyire lenne népszerű a Jobbik és a Kurucinfó környékén, az könnyen megjósolható. "
forradalmár, tüntető != agresszív, antiszociális bűnöző

Akkor sem, ha éppen valóban primkón viselkedik. Aki kételkedik, lesse meg másképp bánnak e az USA-ban egy tüntető csoporttal, ha idiótává válik és a pisztolyával hadonászó bolti tolvajjal.

Francois Pignon 2009.02.13. 14:22:32

@Őrnagy Őrnagy: Már elnézést, Őrnagy, de cölöpverésben Bolgár úr verhetetlen ;)

KopaszMercis 2009.02.13. 14:22:34

Ennel sokkal durvabb hir, hogy az Alvinban lecsereltek a dobost...

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2009.02.13. 14:28:48

Bráner Zsolt fizetett provokátor és hisztériakeltő. Orbán kebelbarát propagandistája és a kövér, disznófejű Szeles kegyelmetes-iparmágnás úr firkászcsicskása, aki megrendelésre elhasználódott nevét adja a rutinosan összefércelt rasszista firkálmányaihoz, egy-egy dupla lapszám-értékesítés erejéig. Súlytalan, semmirekellő alak, értelmetlen felülni a gyermeteg, rendszeresen politikai megrendelésre készített provokációinak.

Bergeroth 2009.02.13. 14:31:41

Amerikában ha bárki kezet emel a rendőrre, akkor a rendőrnek joga van az illetőt, ha nem is agyon lőni, de joga van használni a fegyverét.
Nálunk a rendőröknek nincs becsülete.
Miért nem használhatják a fegyverüket olyanok ellen, akik megtámadják őket?
A rendőr egy "állami alkalmazott", és aki rendőrre támad, az olyan mintha a magyar államot támadná meg.
Innentől kezdve, pedig teljesen jogos lenne a fegyverhasználat, márcsak az önvédelem miatt is.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.13. 14:32:29

@Elpet: Ez megint nem egy végigondolt valami, sajnálom. Óhajok, sóhajok, csipetnyi bosszúszomj, egy kis kiéletlen agresszió.

Lehet azt mantrázni, hogy a rendőrség csinálja ezt, meg csinálja azt, de nem éppen széleslátókörű helyzetelemzés az efféle. Nem is bonyolódnék bele, pénzügyi, mentális lehetőségek, morális állapotok, jogállami keretek, etc. A BTK-t meg ha kérhetném ne pisztergálja már ütre-pütre minden laikus júzer, abból csak ilyen Fletó-Draskovics féle galacsinszabályok lesznek, az ilyesmi nélkül is elég tódott-fódott az egész. Egy-egy konkrét problémára nem okvetlenül valami +X év szigorítás a megoldás.

De az eredeti téma nem is ez, hanem a 30 kapáskaszás és a járőr problematikája. Ott pedig a lehető legrosszabb válasz a Bayer-féle, amire az sem mentség, hogy a konkrét, már rég a megoldhatóság határain túlfutott helyzetre nincs is jó válasz.

Attól még kevésbé rossz lehet, van is, illetőleg valamirevaló értelmiségitől, pláne egy nagy felületen elmélkedő ún. véleményformálótól elvárható, hogy egy efféle esetet összefüggéseiben, tárgyilagosan, valós és főként hosszabb távon is hatásos megoldást keresve, lehetőleg indulatoktól mentesen tárgyaljon.

És ettől még ez a Gréczy naná hogy egy harmatos kis vizesnyolcas pöcs, ez viszont nem tudom, mire lehetne mentség Bayernél, vagy itt, vagy bárhol.

Muad\\\'Dib 2009.02.13. 14:32:31

Milyen érdekes birkák az emberek! A protekcionizmus szép szó, ha a cégedet véded a másikétól, de csúnya szitokszóvá válik (rasszista), ha emberek között véli valaki használni.
Erre mondja a "jó öreg" Pozsonyi Ádám, hogy a valóság attól még nem akar megváltozni, hogy néhányan konzekvensen szembe mennek vele...

xboxer 2009.02.13. 14:34:06

Bayer te egy kis holdkóros faszcibáló elmebeteg vagy. Nem hiába vagy OV barátja...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.13. 14:37:43

@Dr. Zerge:

Úgy gondolom, nem egy irreális gondolat, hogy a rendőrség azt tegye, ami a dolga. Ha szerinted igen, akkor a közös gondolati megalapozás totális hiánya okán nemigen tudok veled vitatkozni.

KopaszMercis 2009.02.13. 14:41:05

@Bölcs Lázadó:
De az ilyen bajer figurak reszvetele nelkul semmikeppen nem fog nyerni 2010-ben az MSZP, szal azert ne nyomjuk el oket olyan nagyon!

béla121 2009.02.13. 14:42:43

A 3/4 ország akkor is Bayer Zsolt mellett áll, a többi vagy cigány, vagy komcsi, vagy neolibero!!!

KopaszMercis 2009.02.13. 14:44:28

@béla121:
Milyen erzes egy Zambo Dzsimi hasonmas faszat szopni?

tevevanegypupu 2009.02.13. 14:48:49

Na jo, akkor olvassunk inkabb Lovast ne forradalmazzunk, mert vele ugy tunik, hogy ide-oda rohangalhat az ember a vartan, es nem tudja kire celozzon. Es az adott pillanatban meg az sem biztos, hogy pont arra akarunk loni akire vezenyel.(: Viszont olvasni szorakoztato, a kuruc infora irt levelei sok vidam percet szereztek mar nekem.

frompearly 2009.02.13. 14:50:32

"az utca kövekkel dobálózókat be kellett volna vinni az összeset ",ja persze meg a 30 cigányból is akik egy gyilkosságnál közreműködtek azokat is ugye?nem csak 3at tiszta vicc...
Itt csak a felszint kapargatjátok bassza meg...Budáról könnyű demokratának lenni!hajrá hajrá!csakhogy amikor a Ti kertjeitekben "kúsznak a kannibálok" akkor már késő lesz ,nem lesz kihez segítségért fordulni!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.13. 14:51:40

@Elpet: Nem a gondolat irreális, hanem egyrészt nem adottak az előföltételek, ergo nem azt kell mondogatni, hogy 'csinyájják mán', hanem olyan állapotba kell hozni a testületet - és az ő környezetét, vagyis az államgépezetet, és az országot, mint olyat -, hogy tudja csinálni, másrészt nincs az a rendőrségi létszám, amivel az általad leírtak mindenhol maradéktalanul megvalósíthatóak, ezért arra kell törekedni, és ennek kialakításán kell fáradozni, hogy efféle jelenlétre ne is legyen szükség.

Azzal egyrészt semmi komoly előrelépést nem érsz el, ha kampányszerűen néha itt-ott portyázol, másrészt azt meg hiába is kéred, követeled valakitől, hogy ugorjon föl a tizedikre. A legelvakultabb híved is max. leugrani tud, a tizedikről, persze ez sem visz előrébb...

Szerintem följebb is ezt írtam, szerintem érthetően.

KopaszMercis 2009.02.13. 14:52:06

@frompearly:
vigyek be az osszes dobalozot es az osszes szurkalot

es buntetesbol szopjak le a bayer rokker zsoltit

Mercyful Fate 2009.02.13. 14:53:43

Jó,hogy léteznek még olyan újságírók mint Bayer Zsolt.Őszintén örülök neki.

béla121 2009.02.13. 14:53:58

Anyagi körülményekAzon magukat romának valló állampolgárok száma,
akik adófizetési kötelezettséggel járó munkaviszonnyal rendelkeznek,
2006-os APEH statisztikai adat alapján 26000 fő. Ez a durván
egymilliós cigányság kevesebb, mint 3%-a.
Roma állampolgártársaink legfőbb megélhetési forrása hivatalosan ennek
megfelelően a szociális juttatások (segélyek, pótlékok,
rokkantnyugdíjak, stb.)

frompearly 2009.02.13. 14:54:24

@KopaszMercis:
Ez most valami vicc akart lenni????

béla121 2009.02.13. 14:54:32

a valóságban természetesen mindezt szorgosan
kiegészítik autórádiók, alufelnik, lerabolt erdők, vasúti és
vízgazdálkodási fémberendezések, közúti fémtárgyak (tábláktól
jelzőlámpán át csatornafedélig), feszítővas segítségével megvásárolt
tv-k, dvd-lejátszók, s gyakorlatilag MINDEN, ami nincs 1500 méter
mélyen a föld alatt betonba öntve ÉS nem őrzi egy csapat fegyveres őr,
közvetlen közelről.

szekely gobe 2009.02.13. 14:56:00

Tetu komcsi banda nem szegyelitek magatokat hogy meg itt is mocskoljatok BAYER ZSOLTOT? Mikor lesz mar vege a ti uralkodasotoknak mar egyszer? ELJEN A FIDESZ ES BAYER ZSOLT

béla121 2009.02.13. 14:58:09

Létszám Magyarországon jelenleg 800 ezer és 1 millió fő közé
becslik a magukat romának valló emberek számát. A hihetetlen mértékű,
exponenciálisan felívelő gyermekszületési számuknak köszönhetően
jelenleg a 8 éven aluli gyerekek több, mint 60%-a roma családban
születik - csak hogy vizualizáljuk ezt az a'la objektíve és
népességarányosan is megdöbbentő adatot, ez azt jelenti, hogy
statisztikailag 2 roma szülő 12 gyermeket hoz világra, amíg 18 nem
roma szülő 8at! Mindez természetesen akkor lenne igaz, ha párhuzamosan
cserélődő népességről lenne szó, de természetesen nincs - a roma
"családok" általában 14-15 éves kor környékén vállalják az első
gyereket, míg a nem roma népességnél ez 26-29 éves kor környékén
várható statisztikai átlag alapján. (Demográfiai értelemben tehát
gyakorlatilag fele a két ciklus egymásnak.)
Azaz a jelenlegi kb. 10%-os népességük (ha nagyvonalúan számolunk 10
milliós teljes lakosságszámmal) a jelenleg rájuk jellemző demográfiai
alapíven 5 éven belül 18%, 10 éven belül 31% lesz, kicsit több, mint
14 év múlva pedig meghaladja az 50%-ot.
Eddig a számok. Hogy kicsit ízlelgessük, ez azt jelenti, hogy akinek a
közelmúltban született kisgyermeke, ő mikorra középiskolába megy majd,
addigra minden második ember cigány lesz az országban. Minden második!

KopaszMercis 2009.02.13. 14:58:51

@frompearly:
En hive vagyok a kulonos kegyetlen kinzasnak.. Ha valasztanom kene akozott, hogy lecigizem a bayer "dzsámbó zümmi" zsoltot, vagy az elektromos szek kozott, akkor elkezdenem keresgelni a konnektort a falon....

En szerintem az osszes keselo es a 30-as pereputtyuk es az osszes kossuth teri es a pereputtyok max diszno eledelnek jok.. szal sittre veluk.

Mind ketto brigadot gyulolom azert amit tesznek/tettek ahogyan elnek/viselkednek.

béla121 2009.02.13. 14:59:29

A szociális juttatások közül nyilván a legkönnyebben befolyásolható a
gyerekszám - ergo "megélhetési gyerekvállalásról" beszélünk ezen
népcsoport esetében. Amint a roma kölyök járni és beszélni tud (ez
utóbbi nem alapfeltétel), már ki is van csapva az utcára, hogy keresse
meg magának, amit enni akar. A "szülők" (ha egyáltalán morális
értelemben használhatjuk ezt a szót) a gyerekek után járó segélyeket
felélik, a maguk céljaira fordítják, általában a pénzügyi
infantilizmus létező legalacsonyabb színvonalán - eljátékgépezéstől a
kocsmázásig. Közismert a "több gyerek - több segély" életmódjelszó
cigányéknál, amit a "megélhetési bűnözés" áljelszava alá bújtatott
köztörvényes bűncselekmények (fosztogatástól a rablógyilkosságig)
eredményei egészítenek ki.
Bármely formában próbáltak központi kormányzati vagy regionális
programok keretében anyagi segítséget nyújtani nekik, az összes
program kudarcba fulladt - a borsodi önkormányzat lakásépítő
programját, ahol kulcsrakész vadonatúj önkormányzati lakásokat kaptak
a cigánygettó egy részének felszámolásáért cserébe, mindenki hallotta
minden bizonnyal; 3 hét múlva se nyílászárók, se csaptelepek, se
parketta nem volt sehol, minden szétszedtek és eladtak, még annyit sem
voltak képesek felfogni, hogy ha eladják az ablakot, akkor télen majd
hideg lesz.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.13. 14:59:43

@béla121: Béla, baszd meg, fejezd már be a faszságaidat.

Efféle APEH stat nincs, nem is lehet.
Az egymilla meg cca. 600.000- -poontos stat erről sincs.

béla121 2009.02.13. 15:00:55

Jogi környezet A jogkövetés és a jog retorziókkal történő
betartatása soha nem látott mélyponton van az országban. Ennek
elsősorban két fő okát látom: 1. a BTK mindenféle álliberális eszme
(fantazmagória?) és nemzetközi filozófiai irányvonal mentén történt,
hosszú évtizedeken át történt megcsonkítása, lebutítása, szoftosítása
és 2. az ezt betartani hivatott rendőri állomány a.) jogkörének és
cselekvési lehetőségének, valamint b.) felszereltségének, eszközeinek
és legfőképp látszámának szinte sehol máshol nem tapasztalható
végletekig történő kurtítása.
Az a tény, hogy 5-6 falura jut egy körzeti megbízott, napi 30 km-nyi
távra engedélyezett benzinlimittel, miközben az 5 falu távolsága
légvonalban is több egymástól, mind 30 km, vagy az, hogy
cigánycsoportok nyíltan rátámadnak rendőrökre, fizikálisan az életükre
törve, érdemi retorzió nélkül, az saját meglátásom szerint
elfogadhatatlan és tarthatatlan - akárcsak az, hogy egy fiatal lányt
elhurcoló, fához kötöző, megerőszakoló, majd benzinnel elevenen
felgyújtó cigányállat 8 év letöltendő szabadságvesztést kapjon,
miközben illegális szoftverhasználatért is 5 év szabható ki ugyanebben
az országban.
Hogy ez miért alakult így, annak ezer oka van, amelyeken lehet
vitázni, csak nem érdemes. A végeredmény egy ostoba, átgondolatlan,
áljelszavak mentén összefirkantott jogszabálygyűjtemény és egy puha,
megfélemlített, eszköz és emberanyag híján érdemben cselekvésképtelen
szervezet.

béla121 2009.02.13. 15:03:11

Szociális sajátosságokMuszáj tényszerűségében jelezni azt a tényt,
hogy hiába próbálja az összes polkorrekt média "magyar állampolgárnak"
beállítani ezt a népréteget, látni kell, hogy egy sajátos és a
klasszikus magyar értékrend alapelveitől is gyökeresen eltérő
szubkultúráról van szó, amely teljesen különböző és egyedi motivációk
mentén mozog és fejlődik. Ennek sarkköve az a kirekesztő rasszizmus,
ahogy a cigány tekint a fehér emberre, a "gádzsóra", akit egy az
egyben alacsonyabb rendűnek tart - a gádzsót bántalmazni, fosztogatni,
megölni nem hogy nem bűn, hanem dicsőség. Sarkköve az, hogy a
büntetett előélet, a börtönviseltség egyenesen dicsőségnek számít -
egyik oldalon életvitelben sem jelent változást, tekintve a jó
ellátási körülményeket (nincs munkakötelezettség, van ellenben napi
háromszori meleg étkezés, fűtött lakóhely, szórakozási lehetőség,
stb.), másik oldalon pedig ismeretségekre, kapcsolatokra lehet szert
tenni, amiktől csak "rajabb csávó" lesz a delikvens. (Szintén mki
hallotta már a "három év? mi'a? leüli a vécén!" s a "bemísz tesvír
zsugázni meg gyúrni, ingyér!" klasszikusokat, gondolom.)
A kötelezettségként végzett munka, a társadalmi együttélés alapköve
kifejezetten alacsony szintet jelöl, náluk ez a "paraszt" feladata, a
cigány ehhez túl büszke ember. A "raj csávó" rangját négy fő dolog
szabja meg: a gyerekeinek a száma, az anyagi helyzete, a fizikális
ereje és a börtönviseltsége. Minél több van bármelyikből, annál inkább
"sukár" a "more".
Amíg ezt nem értjük meg, azt sem fogjuk megérteni, hogy miért
teljességgel lehetetlen a roma társadalom integrációja a klasszikus
modern társadalomban, amely a gondoskodó család-tanulás-munka-jólét
linearitáson mozog. Most, 2009-ben már 20 éve nő az a generáció, aki
1989 óta, a KMK fogalmának megszűnése óta nem látta se a szüleit, de
az újonnan születettek már a nagyszüleit sem dolgozni - s ezt nemhogy
nem követendőnek, de kifejezetten sértőnek, megvetendőnek tartja.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.13. 15:03:16

Béla, húzz innen a picsába a sötét, copypaste sutyerákságaiddal!

béla121 2009.02.13. 15:04:50

Szociális sajátosságokMuszáj tényszerűségében jelezni azt a tényt,
hogy hiába próbálja az összes polkorrekt média "magyar állampolgárnak"
beállítani ezt a népréteget, látni kell, hogy egy sajátos és a
klasszikus magyar értékrend alapelveitől is gyökeresen eltérő
szubkultúráról van szó, amely teljesen különböző és egyedi motivációk
mentén mozog és fejlődik. Ennek sarkköve az a kirekesztő rasszizmus,
ahogy a cigány tekint a fehér emberre, a "gádzsóra", akit egy az
egyben alacsonyabb rendűnek tart - a gádzsót bántalmazni, fosztogatni,
megölni nem hogy nem bűn, hanem dicsőség. Sarkköve az, hogy a
büntetett előélet, a börtönviseltség egyenesen dicsőségnek számít -
egyik oldalon életvitelben sem jelent változást, tekintve a jó
ellátási körülményeket (nincs munkakötelezettség, van ellenben napi
háromszori meleg étkezés, fűtött lakóhely, szórakozási lehetőség,
stb.), másik oldalon pedig ismeretségekre, kapcsolatokra lehet szert
tenni, amiktől csak "rajabb csávó" lesz a delikvens. (Szintén mki
hallotta már a "három év? mi'a? leüli a vécén!" s a "bemísz tesvír
zsugázni meg gyúrni, ingyér!" klasszikusokat, gondolom.)

béla121 2009.02.13. 15:05:44

uccsó:
A kötelezettségként végzett munka, a társadalmi együttélés alapköve
kifejezetten alacsony szintet jelöl, náluk ez a "paraszt" feladata, a
cigány ehhez túl büszke ember. A "raj csávó" rangját négy fő dolog
szabja meg: a gyerekeinek a száma, az anyagi helyzete, a fizikális
ereje és a börtönviseltsége. Minél több van bármelyikből, annál inkább
"sukár" a "more".
Amíg ezt nem értjük meg, azt sem fogjuk megérteni, hogy miért
teljességgel lehetetlen a roma társadalom integrációja a klasszikus
modern társadalomban, amely a gondoskodó család-tanulás-munka-jólét
linearitáson mozog. Most, 2009-ben már 20 éve nő az a generáció, aki
1989 óta, a KMK fogalmának megszűnése óta nem látta se a szüleit, de
az újonnan születettek már a nagyszüleit sem dolgozni - s ezt nemhogy
nem követendőnek, de kifejezetten sértőnek, megvetendőnek tartja.

frompearly 2009.02.13. 15:08:17

@KopaszMercis:
nem tudom mire akarsz pontosan kilyukadni,de sejtem...
tudod ,engem kevésbé zavar az ha egy csapat azt kiabállja a Kossuthtéren hogy GyF takarodj ,minthogy halálra késelnek ,kirabolnak ,fenyegetnek....de ki hogy érzi...

KopaszMercis 2009.02.13. 15:09:19

@frompearly:
ertem tehat ha a csapat a kossuth teren gyurcsanyt takarodva kesel az rendben van... kevesbbe zavar, mert nem ciganyok.

Vegulis, ez a mai ertelmi szinvonal itten.

Sickret Service (törölt) 2009.02.13. 15:09:46

A nagy felháborodásban (akárki ellen is) arról az egy apró, ám igen fontos gyakorlati problémáról megfeledkeznek a kedves publicisták, hogy a magyar átlagrendőr nem tud lőni. Úgy értem, eltalálni a célt.
Nincs pénz arra, hogy megfelelően kiképezzék őket, és gyanítom, hogy az átlagrendőrt nem is nagyon érdekli a dolog, évente 1-2 alkalommal elpuffogtatnak tucatnyi töltényt, oszt jónapot.
Ilyen gyakorlattal ön- és közveszélyesek lennének, ha sokkal szabadabban használhatnának fegyvert.

Muad\\\'Dib 2009.02.13. 15:10:29

@KopaszMercis:
Kérlek írd le pontosan hány embert késeltek meg a szélsőjobboldali tüntetők 2006 óta.
"Vegulis, ez a mai ertelmi szinvonal itten."

KopaszMercis 2009.02.13. 15:12:08

@Muad\\\'Dib:

Nem mindegy.. nekem 1 is sok.

Neked gondolom az meg belefer.. foleg ha hithu fajtarsaid csinaljak a szentgral erdekeben.

frompearly 2009.02.13. 15:13:11

@KopaszMercis:
ezzel egy megtörtént esetre akarsz utalni (amit a média eltitkolt a kossuth térik védelmében)vagy csak az agyadban született meg ez a vízió?

frompearly 2009.02.13. 15:18:49

@KopaszMercis:
Oké tehát arról akarsz vitatkozni ,hogy megtörtént eset VS. fejedben vízió ...erről sajnos velem nem tudsz...de vannak már klinikák ahol ezt jól kezelik...

KopaszMercis 2009.02.13. 15:19:01

@frompearly:
nem ez egy megtortent eset a kossuth teriek rendort keseltek.. de hat ez belefer. Amig nem ciganyok csinaljak az OK, hiszen az o boruk nem barna, olyan borrel pedig keselhetunk rendort is!

Hattory Hanzo 2009.02.13. 15:19:24

A most zajló demonstrációról:

"A helyszínre Széles Gábor, a Magyar Hírlap tulajdonosa és Bayer Zsolt, a lap publicistája többekkel együtt egy Ikarusz-busszal érkezett meg, a tömeg tapssal fogadta őket."

Gondolom, szlovák rendszámú a busz, és a megjelentek között Videoton tévéket is kisorsolnak.

tiktik 2009.02.13. 15:20:40

Gyerekek, haló, ez ugye nem az a Reakció, amelyet még nyomtatott formában lehetett vásárolni?

Nem ciki Bayert rugdosni és beállni hazudozni Gréczy mellé?

Mi ez a majomgeci Rakció címen?

ladislaus 2009.02.13. 15:22:35

ez a tuntetes ami ma volt az nem index föoldalas hir ugye? Ezek is buzik. Es bunkok is ennek fejeben!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.13. 15:22:47

@CrL:
ZSóti azt mondja, sírjunk.

Maga sír?


btw, ez a Zsolt eléggé szerencsétlen névválasztás a publicista szakmában.

Muad\\\'Dib 2009.02.13. 15:23:29

@KopaszMercis:
"nem ez egy megtortent eset a kossuth teriek rendort keseltek.. "
Érdekes ez a hír elsikkadt a médiában. Gondolom a náczifasiszta rtlklub, meg atv letagadta

ladislaus 2009.02.13. 15:24:40

@KopaszMercis:
ha gyurcsanyt keselik... :)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.13. 15:28:57

@tiktik: Vagy Bayer vagy Gréczy? Hát szar egy világod van.

Opinion 2009.02.13. 15:29:58

Az van drága barátaim, hogy az MSZP a mostani kisebbségi politikájával, iszonyú nagy iramban rakja a követ lefele a JOBBIKnak a parlament üléstermébe.

Az SZDSZ pedig hihetetlen hatákonysággal rugatja ki magát onnan!
Ma, Magyaországon aki nem ismeri el, hogy a cigányok nagyon nagy része, csalásból, rablásból, gyilkosságból tartja el magát, az minimum nem való a parlamentbe!!

Csak így tovább baloldal!

(Ja! 2002-ben és 2006-ban is oda szavaztam. Hiba volt!)

Türkménbasi 2009.02.13. 15:30:59

@nénike: Ja, egyetlen két gy-vel...

De hol is az igazság abban a mondatban, hogy „A Magyar Hírlap „sztárpublicistája” azt írta, hogy a rendőröknek le KELL lőni a cigányokat." ? (Nagybetűs kiemelés tőlem)

Hol és mikor írta ezt Bayer? Szeretném elolvasni.

KopaszMercis 2009.02.13. 15:32:07

@ladislaus:
jo abban az egy esetben kivetel.. de nem vagany huszonegyketeves apukat leszurni azert mert arpadsavot tetolvattal az anuszgyurudre....

Asphodelos 2009.02.13. 15:33:58

Sajnalom!

Sajnalom magunkat, sajnalom a jovonket, es azt a helyzetet amibe ujra es ujra belekerul a magyar ertelmiseg...

A vegletekben letezunk, az ertelmiseg nagyresze 200 eves almokat kerget, felreertes ne essek mindket szekertaborban.

Az egyik nagy alom az egy vallasu egy nyelvu nemzetallam ideaja, nyilvanvaloan a 19. szazad elejeig nyulik vissza, a masik eppugy felrevezeto, de talan megregebbi eszme a "Liberté, égalité, fraternité" 18. szazadi eszmeje, mindketto regen idejetmult. Ezekben az elvekben keresni a 21.szazadi tarsadalmi problemak megoldasanak ideologiai alapjait lehet, de nem hoz semmilyen valodi megoldast. Mivel sem nemzetallamok, sem egyenloseg nem letezik.

Azonban az europai kulturkorben vannak bizonyos normak, igen vannak, amiket pontosan ezeknek az elveknek a ket evszazados probatetele hivott eletre. Nem kell nagyon messzire mennunk, csak az elmult 60 ev pedajat alapul veve lathatjuk, hogy milyen kart okoztak az "egyenlosegpartiak" eppugy mint a "nemzetvedok". Europa levonta a tanulsagokat, finoman vagy kevesbe finoman utasitja el mindket szelsoseget.
Azonban mi! Nos mi meg nem!

Elegem van a kozos dobozba sajtolt gondoltaokbol, elegem van abbol, hogy, aki szocialdemokrata az csak "liberalis" lehet, aki pedig inkabb a nemezeti buszkeseget elteti az szuksegszeruen "fajvedo" kell legyen. Ugyan azok a hangok amiket a Nyugat ( nem felreertendo az irodalmi folyoiratra gondolok) kritikaibol olyan jol ismerunk.

Valahogy 100 eve nem sikerul kivergodnunk ebbol, valahogy mi mindig provincialis gondolkodasuak maradunk, valahogy nalunk meg mindig megjelenhet egy olyan ujsagcikk egy orszagos napilapban amilyenhez foghatoak a Völkischer Beobachterben annak idejen.

Igen kerem, weimarizalodunk, akar tetszik akar nem! Vannak torvenyeink amiket a politikai elit egesze ignoral. Vannak iratlan szabalyaink, amiket bar a tobbseg ismer senki sem foglalkozik vele komolyan.

Idaig jutottunk tunteteseken magyar allampolgarokat ok es felelossegrevonas nelkul szetver a rendorseg, es egy vezeto publicista a devians elemek lelovesere szolit fel....

Tessek mondani a zsido-katolikus-szekely-roman-liberalis-szocialdemokrata-nemzetiek most melyik sorba alljnak?!

Maradok Tisztelettel!

tiktik 2009.02.13. 15:34:00

"Bayer írása tele van problémás részekkel (sőt, szinte csak az van benne..."

Ezt most komolyan mondjátok?
Ennyi jött le az egész Bayer-szövegből?

Nobilisnak is csak gratulálni tudok hogy ilyen "fostemetőre" ad pénzt, amilyen ez az index-szimbióta híg takony, ami most Reakciónak látszik. Mi történt? Tóta W került Ablonczy helyére, vagy mi?
Nem kell itt kormányváltás, így is, úgy is tele vagyunk idiótával. Csak most már blogolhatnak egykor jól csengő márkanevek alatt.

Türkménbasi 2009.02.13. 15:36:54

@tiktik: Nos tényleg érdekes a Reakció reakciója.

Most akarnak PC-k lenni úgy, hogy köpnek egyet jobbra?
MIért? Már nem nyomtatott az újság, hogy hirdetésekből próbálják meg eltartani.

Az a baj, hogy mióta Bayer a Nemzettől meg a Hír TV-től Széleshez igazolt divat lett lett jobbról is támadni, fikázni.

Miért? Átment és kész. Én se örülök neki mert MH-t nem olvasok és Echo-t is ritkán nézek.

states 2009.02.13. 15:39:43

Igen, egész más szavakat, jelzőket méricskélni, mint szembenézni a valósággal, adott esetben a kaszát-kapát, kést ragadott cigányokkal. Bayer csak azon emberek véleményének adott hangot, még ha indulatosan is, akik elszenvedik a sérelmeket, a kitépett hajú pedagógusnak, az olaszliszkai árváknak, a lemészárolt Cosma családjának, a naponta kifosztott, termésétől megszabadított szerencsétlen kisnyugdíjasnak, az ő perspektívájukból nézve egész másképp fest a cigánykérdés, mint a Reakció szerkesztőségéből...

KopaszMercis 2009.02.13. 15:41:05

Gyerekek,

ti tenyleg komolyan vesztek egy zambo jimmy look-a-like -ot?

Milyen rasszistak vagytok ti?

tevevanegypupu 2009.02.13. 15:43:39

Senki nem ment tuntetni a sajtoszabadsagert?

KopaszMercis 2009.02.13. 15:44:47

@tevevanegypupu:

En a sajto szabadsag ellen mentem tuntetni...

tevevanegypupu 2009.02.13. 15:46:14

@KopaszMercis:
pedig ugy latom eleg markans velemenye van mindenrol!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.13. 15:50:00

@Asphodelos:

Már miért kellene bárhova állnod? Ahogy elnézem nagyon jó helyen vagy ahol vagy: azonos önmagaddal. Ez a legnagyobb ritkaság a kollekcióban. Ide volna helyes csatlakoznia mindenki másnak és azonnal csodák kezdenének történni. De nem. Láttad (ha nézted) mit mondtam korábban.

„Magyarország nem volt, hanem nincs.”

tiktik 2009.02.13. 15:50:27

@Türkmenbasi: Köszönöm. Nekem is az a véleményem, hogy ha az igazság nem PC, akkor is az igazság a lényeg. Minden szinten.
Így pl. azon is, amelyet nagyon helyesen felvetettél, hogy Gréczy szerint Bayer cigányokat lövetne.
Bayer helyében azonnal beperelném Gréczyt.
A Reakció meg teljesen érthetetlen számomra.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.13. 15:52:04

Egyesek a sajtószabadságért tüntetnek, mások meg köztörvényes bűnöző kiszabadulásáért. A szocik délután Hunvald mellett tüntetnek szimpatizálólag. Aranyosak.

KopaszMercis 2009.02.13. 15:52:45

@tevevanegypupu:

hat azert ilyen szarokat igy megfizetni, mint a bajer zsolt hogy annyi penze van hogy autot kapjon...

felreertes ne essek irhasson a sajtoban amit akar, csak a sajtonak nem lenne szabad ennyit fizetnie nekik.

Ez minimalberes melo
En ebben korlatoznam a sajto szabadsagot

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 15:55:28

@tiktik: valamit félreértettél, ez a poszt épp arról szól, hogy Gréczy nem tud olvasni. Tehát Bayer nem arról ír, hogy cigányokat lövetne.
Személy szerint pedig előfizetek a Hírlapra, a tüntetésre csak a távolság okán nem tudtam most kimenni.

snakekiller23 2009.02.13. 15:56:16

@tiktik:

"A Reakció meg teljesen érthetetlen számomra."

Nem meglepő, hiszen itt még nem hülyültek bele a hideg polgárháborúba. A nyers indulatokat piedesztára emelni újságíróként se nem polgári, se nem konzervatív, pláne nem keresztény, hanem egyszerűen primitív.

tevevanegypupu 2009.02.13. 15:57:21

@Mr Falafel:

A Hunvald melletti osszejovetelrol olvastam, ez tenyleg egy rohej..a Magyar Hirlap mellettirol - vagyis inkabb a sajtoszabadsag melletti tuntetesrol - nemigen ir senki. A FN par sort es kesz..Azert ez siralmas. Emlekszem mikor egyszer a Paris Match ellen probalt bojkottot hirdetni a francia kormany, MINDEN ujsag, partallastol fuggetlenul kiallt a Match es a foszerkesztoje mellette..

Kopasz Mercis 2009.02.13. 15:57:36

@Zoli28: "De a Jobbiknak meg azoknak, akik majd rájuk szavaznak, 2010-ben ne sírjon a szájuk, ha esetleg (ne adj' Isten) megint az MSZP kap kormányalakítási megbízást, azért, mert a Jobbik elvisz többszázezer szavazatot a Fidesztől!"

Ha a bűnözők kérdésében a fidesz és az mszp egy követ fúj akkor nekem tökmindegy melyik brigád kormányozhat. Egyik 19, a másik egy híján 20, egyik se tett értem semmit.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 15:59:23

Ugyanakkor tényleg van egy logikai bukfenc Bayer gondolatmenetében, ha azt mondja, hogy minden rendőr lőhet, ha agresszívnak érzékeli az igazoltatott mozdulatát, akkor a tüntetőkre is lőhetnek.

nemo39 2009.02.13. 15:59:38

Szeretettel köszöntjük régi elvtársunkat, Bayer Zsoltot, aki a Népszabadság "Pártépítés" rovatának vezetője volt.

tevevanegypupu 2009.02.13. 16:01:07

@KopaszMercis:

hat Bayer altalaban olyan cikkeket ir, hogy azt nagyon jol el lehet adni. Gondolom ezt dijazza a Magyar Hirlap.

tiktik 2009.02.13. 16:06:08

@snakekiller23:
Félreértelmezni egy cikket pedig egyszerűen amatőr. Mármint újságírótól. Nem kell Bayerrel egyetérteni, nem is kell szeretni, de hazudni az írásairól - nos az elfogadhatatlan.

KopaszMercis 2009.02.13. 16:08:14

@tevevanegypupu:

Vegulis a kurvak is jol keresnek... a felszopokrol nem is beszelve.

Hasonloan nivos a melo is.. talan megis egyensuly van csak en nem latom.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.02.13. 16:08:44

@tiktik:
drága, ahhoz képest ez a harmadik hozzászólásod itt, ölég gyorsan megy a véleményalkotás.

Oppardon, közben negyedik.

PISA-szökevény

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.13. 16:09:50

@states:
A Reakció egy PC blog. A "PC" ultraliberális, azaz szélsőséges csahosok által bevezetett, tehát alapvetően pejoratív kifejezés. Számomra a sunnyogás, elkendőzés, a valóság elferdítésének trendje. Nem tudom, valahogy a Reakció elnevezéshez nem illik ez az ultraliberális sunyogósdi.

Francois Pignon 2009.02.13. 16:10:24

@tevevanegypupu: Bayer elég világosan elmondta korábban, hogy mennyire tisztában van azzal, hogy egy-egy erősebb írása mennyit tud ártani annak a pártnak, amire mindig hivatkozik. Ígérte is hogy visszafogja magát.
Aztán kapott egy jó ajánlatot Szélestől...

tiktik 2009.02.13. 16:10:46

@lelkylola: [Így utólag gratula a cikkeidhez amelyet még a nagyon kedvenc nyomtatott verziókban volt szerencsém olvasni.]
Sajnos nem hiszem, hogy félreértettem volna a post-ot.

"Jól írja smalladam, ezzel Bayer nemcsak a csoportosan, karókkal támadók ellen követel tűzparancsot, de a Budapesten rendszeresen fogócskát kezdeményező, alkalmanként csikósnindzsának öltöző, wannabe forradalmárok ellen is, akik kövekkel, Molotov-koktélokkal, vagy éppen közlekedési táblákkal támadnak."

Igen. Így van. Igaza van. És? Ez talán legyen már jópont Bayernek. Vagy netán Bayer szapulása volt a cél?

"Hogy a javaslat gyakorlatba ültetése mennyire lenne népszerű a Jobbik és a Kurucinfó környékén, az könnyen megjósolható."

Semennyire. Szerencsére. Miért, az ellenkezőjét akarnánk? Mármint a szilvásynfo kedvében járni?

snakekiller23 2009.02.13. 16:11:09

@tiktik:

Szentigaz, de Gréczy is kap a postban, így nem értem mi a problémád.

is 2009.02.13. 16:11:45

Bizony, Gréczy mondatából hiányzik akár az "erőszakoskodó" jelző, akár egy ilyen értelmű mellékmondat. Abszolút hit kérdése, hogy most ezzel a kiegészítéssel gondolta, csak nem írta le (akár mint magától értetődőt), vagy hogy ez egy ilyen direkt félremagyarázó paraszt, és feltétel nlkül magyarázta bele Bayer kijelentésébe. Ki ezt hiszi, ki azt, aki kicsit bölcsebb, az esetleg visszakérdez:"Ezt most hogy érted, kérlek alássan?"

namost pont a Reakciónak, aki híresen szemezget adatból, logikából, csak hogy a maga számára szép dolgokat állíthasson, terjeszthessen, nehéz egy szándékos félremagyarázást hitelesen másoknak felróni. a bagoly, a veréb meg a nagy fej esete ez.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.13. 16:13:19

@tevevanegypupu:
@tölgy:
@Őrnagy Őrnagy:

:)))

stirlitz-ből alakítottam át...

gyurcsány és draskovics kávézgatnak draskovics dolgozószobájában, egyszer csak besettenkedik bayerzsolt és egy csomó aktát kiemel 'a párt szigorúan titkos & bizalmas ügyei' felíratú páncélszekrényből.
- ki volt ez...? - kérdezi döbbenten gyurcsány.
- Ez? a fidesz legjobb kémje...
- és miért nem kapod el??? - horgad föl gyurcsány
draskovics legyint egyet: - eh..., ne is mondd, már évek óta próbálom, de mindig kicsúszik a kezeim közül...

tiktik 2009.02.13. 16:13:46

@Oli bácsi: Ez jogos. De talán megérted, hogy az ember az egykori [?] kedvenceitől többet vár, mint pl. Gréczytől.
[apropó a Te cikkeidhez is gratula így utólag - már ha nem ciki az eddigi postok után]

states 2009.02.13. 16:16:11

@Mr Falafel:
Elnézve a Széles-féle tüntetést, jó néhány olyan cigány vezető, értelmiségi szólalt fel, akik láthatóan közel sem szívták annyira mellre a Bayer-cikket, mint a Reakció...

Martian (törölt) 2009.02.13. 16:16:26

"megint az MSZP kap kormányalakítási megbízást, azért, mert a Jobbik elvisz többszázezer szavazatot a Fidesztől!"

1. Az MSZP-től is visz el.

2. Egyelőre van miből vinnie a FIDESZ-től.

Nem a FIDESZ áll jól, hanem az MSZP rosszul.

amize 2009.02.13. 16:16:29

Kést Bayerbe is. Bántja áratatlan fiainkat.
Miért bűn az, ha BMW terepjárót veszünk a segélyből?
Cigánybarokk hálószobát bármelyikünk vehet a gyesből. Mit kell írigykedni?
A rasszista tanárok is megérdemlik, hogy megtépjük őket. Hogy mernek csúnyán nézni és hülye normákat ránk kényszeríteni?
Jó, néha leszúrunk vagy lekardozunk egy-két sápadtarcút. Na és akkor mi van? Mindegyik rasszista volt, megérdemelte.
Úgyis mi leszünk egyszer többen. Ja, hogy akkor ti lesztek a kisebbség. Hát akkor megszívtátok. Na és?

tiktik 2009.02.13. 16:19:02

@snakekiller23: Az, hogy az igazság jelen esetben nem középen van. És Bayer impulzív, törvényalkotói célokra valóban nem alkalmas cikke - amely amúgy nem is ilyen céllal született - nem azonos mértékű gáz azzal, hogy a miniszterelnök kávéfőzője tudatosan és szándékosan hazudik a balpropaganda legótvarabb hagyományainak jegyében.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 16:20:46

@tiktik: Szerintem az nem lenne jó, ha a rendőrök lövöldöznének a tüntetéseken. Ezt már okt. 23-án megtették.
A nyomtatott újságban is szapultuk az árokásókat.
A blog egy kicsit más műfaj, szabadabb. Gyere gyakrabban és biztos találsz majd sok olyan bejegyzést, ami a régi Reakcióra emlékeztet.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 16:23:09

States,

Szíved joga az ellendrukkerség, de olvastad-e, milyen állásponttal követte végig az elmúlt hetek vonatkozó eseményeit a Reakció?

Vagy csak Bayert véded, mer' báncsák? :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.13. 16:23:33

@states:
Picit tanulhatnánk a kommancsoktól. Ahogy az őszödi beszédből szenvedélyes igazságbeszédet fabrikáltak, nekünk is úgy kéne kezelnünk Zsóti emócionálisan túlfűtött írását. Hiszen a probléma létezik, és semmi sem árt jobban, mint az arról való véleményközlés letiltása.

snakekiller23 2009.02.13. 16:23:42

@tiktik:

Szilvásynfo, haha. A Jobbikot is az MSZP irányítja gondolom.

dzsugasvili 2009.02.13. 16:26:30

Bayer írása a szó szerinti igazság. Tényleg, a bűnöző, verekedős, késelős férgek mért vannak még mindig életben? Bemegy a rendőrautó Olaszliszkára, vagy Hevesre, vagy bárhova, és mikor körbeállja ötven cigány lincselésre készen, a rendőrök pisztollyal lelőnek amennyit bírnak. Ennyi! Másnap üres utcán megy végig a rendőrautó. Pontosabb nem üre, mert a magyar lakosság éljenző tömege fogja várni. Lehet még virágot is szónának eléjük... Ez lejétszódna párszor, nem lenne cigánybűnözés soha többet. Onnantól elég lenne a gimulövedék is.

Vagy Maugli késel a Blaha Lujza téren? Rendőr bemegy vele az őrsre, vagy csak a sarokba, pisztoly nyelével egyenként eltöri mind a 10 ujját, meg esetleg a karját, aztán mehet árvaházba, otthonba, haza Erdélybe a szülőpkhöz vagy egész egyszerűen a p***ába! Több késelés se lenne. Kb. ennyi az összes teendő. Pénzbe nem kerülne, sok ész se kell hozzá.

tiktik 2009.02.13. 16:28:39

@lelkylola: Rendben. Voltam bátor megnézni közben az impresszumot. Van elég "ismerős" név.
Kár, hogy Tóta W is be van linkelve. Egy dolog a más vélemény, de a neurózisban pácolt cinizmus nem az a kategória, ami figyelmet érdemel.
Mindegy, ez nem az én dolgom.

states 2009.02.13. 16:30:18

@ergé:
Szó sincs semmiféle ellendrukkerségről, csak én egyesekkel ellentétben megértem Bayer indulatát, és ami ennél fontosabb, mindazok indulatát, akik naponta szenvedik el azokat a sérelmeket, amiket már régóta nem lehet a tehetetlenség keltette indulatok nélkül szemlélni...

reality 2009.02.13. 16:30:21

@lelkylola: Szerintem mindnyájan egyetértünk abban, hogy Bayer cikke nem az újságírás remeke, és nem is teljesen logikus. Inkább az a baj, hogy csak a fikázás megy mindegyik oldal felé. Nem volt ez mindig így. Példát is hoznék a múltból, de nemtom, hol lehet visszakeresni a régebbi cikkeket. :(

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 16:30:30

@tiktik: Tóta hova van belinkelve? Az Ablonczy-Tóta Heti Válasz vitára gondolsz?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 16:35:09

@reality: Abban igazatok van, hogy jó lenne több elemző írás, mint régen az újságban. De a blog egy kicsit más műfaj, mint az újság. Ott volt egy hónapunk alaposan kidolgozzuk a cikkeket, itt pedig gyorsan kell reagálni az aktuális hírekre. Hiszen itt az a lényeg, hogy megvitassuk egymás közt, kinek-mi a véleménye Bayer cikkről, Gyurcsányról, kommunistákról és mindenféléről.

tiktik 2009.02.13. 16:37:07

@lelkylola: "Hiszen itt az a lényeg, hogy megvitassuk egymás közt, kinek-mi a ... Gyurcsányról...".

Drága vagy. Ehhez nekem special elég egy tőmondat. Bár nem szakvizsgáztam a SOTE-n.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 16:42:33

@tiktik: mindenre elég egy tőmondat, de akkor éhenhalnának az újságírók :)

states 2009.02.13. 16:44:32

@reality:
Bayer nem is akart remekművet alkotni, noha olvastam tőle szépirodalmi mércével is értékelhető írást. A mondanivaló a címben van. Elég volt...

tevevanegypupu 2009.02.13. 16:44:43

@KopaszMercis:

vannak munkak, amiket csak bizonyos szemelyek tudnak jol elvegezni. Nekunk ugy tunik gyerekjatek az egesz, pedig elotte azt ki kellett talalni..Nezzen meg peldaul egypar Miro kepet..azt mondana az ember, egy ovodas is fest olyat pillanat alatt..aztan nem.
Vagy egy ..khm..konzumno. Azert ahhoz is kell egyfajta elszantsag es ratermettseg, amivel nem rendelkezik mindenki, kovetkezeskeppen megerdemlik a fizetesuket, mert ugy tunik, szunni nem akaro igeny mutatkozik ra mar evezredek ota.

reality 2009.02.13. 16:44:45

@lelkylola: Végül is megtaláltam az archívumot. Elég csak visszanézni a 2008-a év első heteinek írásait, majd összehasonlítani a mostaniakkal. Kb. akkor találtam rá a Reakcóra, és nagyon megtesztett a kimért, életigenlő, pozitív, de az úgynevezett jobboldal kritikai szemlélete is. Viszont most? Hát nemtom. Szívetek joga. Csakhogy így már nem olyan, mint régen. És nem hiszem, hogy ez fejlődés lenne, főleg most, mikor az apátia és cinizmus szintje az egekben van.
Tévedés ne essék: az iróniát szeretem, sőt szükségesnek tartom (tudod, ha már magadon sem tudsz nevetni...), de itt már csak a fikázás maradt.

tevevanegypupu 2009.02.13. 16:55:45

@Francois Pignon:
kezdetektol fidesz szavazo vagyok, neha elegedetlen, de ez mindegy, mert vannak meg hibak mashol is. Bayer irasai viszont egy pillanatig sem tudnak elteriteni, egyetertek legtobbel, ezzel a ciganyozoval mindenesetre. Elkepzelem, hogy a fiam beterhet egy discoba es egy ilyen cigany banda, akiknek kedve van vedelem penzt szedni, ugyszinten.Tovabb nem is akarom gondolni az esetet.. De mindenkit nagyon sajnalok aki aldozataul esik cigany gazembereknek, akik szempillantas alatt gyilkolnak, rabolnak. Mert ebben es nagyon sok -tul sok - esetben is ciganyok voltak a bunozok, amirol nem tudomast venni kepmutatas.Majd ha magyarok bunoznek akkor elitelem oket is. De jelen pillanatban nem roluk van szo.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 16:57:25

Az ebben a posztban tárgyalt szerzővel kapcsolatban beszélnék inkább cinizmusról, sajnos.

Milisztár 2009.02.13. 16:57:50

A Bayer egy rasszista, antiszemita fasz. Ha Széles Gábor támogatja, akkor ő is az. Mélymagyarok.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.13. 16:59:48

@reality: Tessék itt egy elemző írás (régi reakciós fajta) ez is ma jelent meg:

reakcio.blog.hu/2009/02/13/unio_erdelyben#more941063

Ha a nyomtatott lapot szeretnéd vissza, akkor ergé szíve jó nagyokat dobban...

states 2009.02.13. 17:02:08

@tevevanegypupu:
Igen, nagyon nem szeretném, ha a gyerekeim, unokáim olyan országban kellene éljenének, ahol cigány hordák masíroznak az utcán, anélkül, hogy a rendőrség egyáltalán tudomást szerezne róla, és egy év múltán derüljön rá fény egy bekapcsolva felejtett térfigyelő kamera jóvoltából. Ha ezt megakadályozandó, ilyen Bayer-cikkek szükségeltetnek, akkor legyen...

reality 2009.02.13. 17:05:16

Ezzel egyet tudok érteni:
www.hetivalasz.hu/cikk/0902/kivanjuk_e_a_sajto_szabadsagat
Kiemelném:
"„Remélhetőleg elmúltak már azok az idők, amikor még védelmezni kellett a kormány önkénye és korruptsága elleni biztosítékok egyikét, a sajtószabadságot." Ezt a mondatot a 19. század közepén John Stuart Mill írta le Angliában, a szabadságról írt nagy hatású művében. Körülbelül egy évtizeddel azután, hogy Petőfiék a sajtószabadság igényével kezdték 12 pontos követelésüket. Ám a filozófus még sem gondolta fölöslegesnek, még a szerencsésebb sorsú Angliában sem, megfogalmazni azokat az érveket, amelyek amellett szólnak, hogy a kormányzatnak nincs joga elnyomni még a szerinte nyilvánvalóan téves vagy káros nézeteket sem.

Érvei a következők voltak:

- bármely elhallgattatott vélemény lehet igaz. Ha ezt tagadjuk, feltételezzük, hogy csalhatatlanok vagyunk

- bár az elhallgattatott vélemény lehet téves, tartalmazhat és gyakran tartalmaz is valamelyes igazságot

- ha az elfogadott vélemény nemcsak igaz, hanem a teljes igazságot is tartalmazza, hívei jobbára csak előítélet módjára teszik magukévá, kevéssé értve és érezve ésszerű alapját, ha nem érték és nem érik folyamatosan heves támadások

- a tanítás tisztán formális hitvallássá válik"

kranführer 2009.02.13. 17:06:39

liberális faszkalap reakció blog.

Francois Pignon 2009.02.13. 17:07:52

@states: A gond az, hogy az ilyen Bayer cikkek éppen nem használnak semmit a probléma megoldásában. Azt hiszem ez az a cinizmus, amiről ergé beszél, meg amit említettem, hogy Bayer tisztában van ezzel, de ő nem politikus, az olvasottság előbbre való.
A helyzet érdekessége még, hogy Bayer és Gréczi egymásból élnek. Cinizmus az is bizony, de nekik használ ha félremagyarázzák egymás szavait a nagyobb hisztéria érdekében.

reality 2009.02.13. 17:20:23

@lelkylola: Örülök, hogy sikerült találnos 2db. cikket az utőbbi hónapból. :)
ergé cikkeit tényleg szerettem.

frompearly 2009.02.13. 17:25:48

Tudjátok miért születnek ilyen "gyűlölködő" cikkek és kommentek ,MIATTATOK baz.meg azok miatt akikben csak a leghalványabb szikrája is felmerül ,hogy mosdassa őket...mint ahogy most nézem az m1-et és elképedve hallom Gyárfást miket mondd ,ha kimondanánk a nyílvánvalót ,akkor tallán nem forrna az ország!Dehát nyilván ez a cé,hogy káosz legyen hogy forrjon ,de előbb utóbb ,elfogy a buta táptalaj mert mindenkinek lesz egy cigány sztorija.....

Titan 2009.02.13. 17:28:31

Nem tudom mi a rákért írom, úgyse érdekel senkit, de:
Alapvető különbségek vannak a két eset között, amikor egy tüntetés elfajul, és amikor a cigányok megtámadnak rendőrautót. Az cselekmény ugyanaz, a rendőrautót megtámadják. Csak gondolkozz el rajta, hogy ha az USA-nál maradunk, miért vannak ott egyáltalán rohamrendőrök? Miért van szükség pajzsos-gumibotos kiképzésre? Ha a tüntetőket ugyanolyan alapon kezelnék mint a bűnözőket, akkor nem lenne szükség erre. Abban a pillanatban, hogy dobna valaki egy követ, lelőnék mint egy kutyát. De ilyen ott nincs, sőt még olyan sem, hogy szemmagasságban gumilövöldöznek. A kérdés, hogy miért?
Azért, mert a képlet nem úgy néz ki, hogy a civil agresszióra a válasz minden esetben a halál. Van mérlegelési lehetőség, és egyáltalán nem mindegy, hogy a politikai nézeteit kifejező többezres csoportba lövünk bele, vagy egy hőbörgő cigánycsordába, akinek a hőbörgéssel semmi célja nincs, csupán az agresszió. Ha tüntetőkbe lőnek bele, arra társadalmi válasz lesz, a nép ellenkezni fog, mint az állat. Ha karókkal fenyegetőző cigányokat lőnek le, pár szdsz-es jogvédő nyafogni fog, és mivel a média imádja az ilyet, ez fog menni a tv-ben napestig, attól függetlenül, hogy a társadalom leszarja, mert van igazságérzete, mint olyan. A jogvédők miatt nem büntetik eléggé a cigányokat, a társadalom már rég száműzte legtöbbjét bűnöző életmódja miatt.
Ez a különbség a két eset között.
Most kérdezd meg magadtól: Mivel lett több a világ, hogy Én ezt a cikket megírtam? Nem lett volna jobb, ha kicsit gondolkozom előtte, vagy egyáltalán csendben maradok? Mert barátom, ezzel a cikkel nem csináltál mást, csak kavartad a szart, arra pedig a legkevésbé sincs szükség!

tevevanegypupu 2009.02.13. 17:29:57

Csak meg egy szot a Bayer cikkrol..hiszterikusan csak egy valaki reagalt ra: orszagunk miniszterelnoke. Aki eppen arrol szonokol most eppen, hogy adot fizetni hazafias kotelesseg. Ettol valoszinuleg sokkal tobben kapnak hiszterikus nevetogorcsot. Meg jo, ha csak azt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.13. 17:34:29

@Francois Pignon:
Bizonyára sokat látottnak és olvasottnak kell lenni ahhoz, hogy Gréczi és Bayer között párhuzamot vonjunk, vagy hogy kijelentsük, ha beszélünk a problémáról, - ahogy Bayer is tulajdonképpen beszél róla - az nem visz előbbre. Csak álmélkodom.

zoli29 2009.02.13. 17:34:41

@tevevanegypupu: Nem, Bolgárék is hisztiztek...

tevevanegypupu 2009.02.13. 17:42:59

@Zoli28:
Ajve.. O minden nap nagyon izgatott, hogy lesz-e valami hisztizni valoja. Most kapott valamit, amibol ket hetig is fizetest huzhat. Vajon Hunvaldert mit fizetnek neki? (:

lopici_gaspar 2009.02.13. 17:46:02

tevevanegypupu,

"Majd ha magyarok bunoznek "
a fiad beterhetett volna a mori erstebe is es megsem magyaroztal..miert?

Karcolt lendület 2009.02.13. 17:46:26

@Titan:
Engem érdekelt és érthető ez alapján a különbség egy politikai és tisztán bűnözői rendbontás kezelése között. (A jogvédők innentől is amerikáig gyakran próbálják ezt kihasználni és az utóbbit az első kategóriába tolni, amikor hőbörögnek. Néha sikerül is nekik, lsd. milyen balhét csináltak két arab származású tolvaj halálából Franciaországban.)

Viszont az utolsó bekezdést nem értem, az kinek szól és mit akarsz vele mondani?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.13. 17:48:55

@Titan:
Az internet a modernkori kommunikáció legfontosabb szintere, ahol a konfrontatív metodika alkalmazhatósága magától értetődő, hiszen Batman és Robin társalognak egymással. Az, hogy inkognitóban maradsz, miközben véleményed a lehető legszókimondóbb formában tárod mások elé, segít a felszínre hozni társadalmi problémákat, amelyeket face to face az emberek szeretnek elhallgatni. A probléma megoldása felé vezető úton az első lépés, amikor kimondjuk, hogy probléma van.
Én korábban azt hittem, hogy a 20-as, 30-as fiataloknak kedvezőbb ez a kommunikációs tér, és most meglepődve tapasztalom, hogy ifjú barátaim jelentős része olyan ostoba és bigott jakobinus, hogy Robespierre hozzájuk képest Gandhi.

nénike · http://mandiner.hu 2009.02.13. 18:09:50

Bayer a mai publicisztikáját mondta el a Kossuth téren beszéd gyanánt. Szinte szó szerint. Ebből két dolog következik:
1. Nagyon jól tud szöveget memorizálni
2. Nem bízott abban, hogy a lapmentő közönsége megveszi a Magyar Hírlapot.

tevevanegypupu 2009.02.13. 18:14:49

@lopici_gaspar:
A ciganysag etnikum, magyar allampolgarsaggal. Ha egy festonek kiallitjak a kepet, ha valaki szavaloversenyt nyer vagy eppen megasztar lesz, akkor kulon kihangulyozzak, hogy az illeto cigany. Buszke ra, mint ahogy a ciganyok is buszkek. Nyilatkoznak rola, elmennek a kozossegbe ahol orulnek a sikerenek. Nos ugy kepzelem, ha egy bunozo, egy gyilkos cigany, azt is meg lehet emliteni a buncselekmeny kapcsan, hogy o ahhoz az etnikumhoz tartozik.
Nincs kettos merce igaz?

Lord Multifilter · http://filter.blog.hu 2009.02.13. 18:36:34

bayer zsolt kivaloan jatsza az egyszeru, szelsosegesen depresszios rendszervaltas luzere szerepet, tokeletesen tudnak vele azonosulni mindazok, akik mindig masokat hibaztatnak a problemaik miatt.
viszont.
1. cikkei altaban gyengebbek, mint ezen blog bejegyzesei. ez nem igaz a fenti irasra, amely pocsekra sikeredett.
2. bayer a maga primitiv modjan a lenyegrol beszel. azaz nem a ciganyokkal van itt gond, hanem azzal, hogy nem vagyunk kepesek veluk betartatni a torvenyt, arrol nem is beszelve, hogy emellett az orrba-szajba segelyezessel mi is osztonozzuk oket a vegtelen szaporulatra es az orokos semmittevesre/rosszban santikalasra.

Francois Pignon 2009.02.13. 18:41:09

@nénike: A Hunvald-szimpátiatüntetésen nem voltál véletlenül? Vagy egyáltalán bárki volt ott?

Chalabre (törölt) 2009.02.13. 18:43:07

@tevevanegypupu:

Kettős mérce? Ha cigányozunk, akkor fehérezzünk is! Úgy igazságos! Akkor is, ha a fehér nemzetközi sikereket ér el, és akkor is, ha gyilkol. Akkor is, ha cigány díjat nyer, akkor is, ha gyilkol. Vagy se a cigány származást ne tüntessük fel, se a fehéret. Akkor nincs kettős mérce.

szkepi 2009.02.13. 18:43:58

@Muad\\\'Dib: a szintén kopasz nagydarab csintalant pl.

Chalabre (törölt) 2009.02.13. 18:45:51

@lopici_gaspar:

A pontosság kedvéért nem cigányozás és magyarozás van, hiszen a Magyarországon élő cigányok is magyarok, magyar állampolgárok.

Cibula Levente · http://cibulalevente.blog.hu/ 2009.02.13. 18:46:00

M. PÉTER GYÖRGY NYÍLT LEVELE a magyarországi rasszizmusról Los Angelesből. A kaliforniai értelmiségi, média szociológus szerint Marian Cozmát az előítéltes magyar társadalom ölte meg, amely kitermelte a kétségbeesett Sztojka Ivánt és társait, akik páriák. Mert minden roma bűncselekmény egy kétségbeesett segélykiáltás: "A romák kiváló emberek, szorgos munkások. És ha bűnözésre adják a fejüket, az a magyar társadalom hibája. Mint ahogy az elnyomás, a kilátástalanság áldozatai azok is, akik kétségbeesésükben bökődve véletlenül késelnek halálra másokat. Mind-mind áldozatok.

Mert vajon nem áldozat-e a pitbull, amikor a szomorú szemű kölyökkutyát, aki magzatnyálkásan még úgy akar megszeretni téged, meg az egész világot, ahogy egy fazék tejtől lucskos kenyérbelet, a gonosz emberek hamar futógépre rakják, előtte véres húst lóbálnak, és addig ütik-verik, míg véreb nem lesz belőle?

A pitbullt és Sztojka Ivánt egyaránt mi tettük ilyenné, azaz Önök, mert én Kaliforniában élek..." stb.

csucsuka.blog.hu/2009/02/11/m_peter_gyorgy_nyilt_levele_a_magyarororsagi_rasszizmusrol

szkepi 2009.02.13. 18:49:20

ezeka mocskos szélesisták. lerabolták az országot anno ápvrtileg 93ban. kiloptak mint, amit lehet és olyan tahótársat válaszottak mint az ősvörös, kommunista népszabis bayer, aki a kádár rendsze fiatalkoru kiszes seggnyalokája volt. ilyen hithű a szélső jobb.gratula.tán ha jobban megnézzük a kurvanyát még cigány is meghatotta.

nénike · http://mandiner.hu 2009.02.13. 18:50:06

@Francois Pignon:

Kínai és Spanyol kollégák ott vannak a helyszínen. Én már nagyon fáztam.

Francois Pignon 2009.02.13. 18:52:49

@Cibula Levente: "A pitbullt és Sztojka Ivánt egyaránt mi tettük ilyenné, azaz Önök, mert én Kaliforniában élek..."
Zseniális. Akár ha Kovátsch Gamma írta volna.

@nénike: Kösz. Bíztam is bennük.

tevevanegypupu 2009.02.13. 18:54:53

@Chalabre:
Na jo, de mit tegyunk peldaul a szaz tagu ciganyzenekarral, ciganyzenevel, cigany mesekkel? Vagy mondjuk Benedek Elek Magyar nepmeseivel? Irjuk, hogy barna zenekar es feher nepmesek? Nem hiszem, hogy az etnikum megnevezes serto lehetne barhol es barmikor is. Altalaban mindenki akkor tiltakozik a neger, arab, cigany, kinai, magyar.. megjeloles ellen, ha valami rosszal, buncselekmennyel osszefuggesben emlitik. Semmi serto nincs ezekben a szavakban es ez a cirkusz ami korulottuk forog, sokszor a lenyegrol tereli el a figyelmet.

Amerikaban es a vilagban mindenki ragyog a buszekesegtol, hogy fekete lett az elnok..ugyanakkor serto megemliteni egy bunozonel a borszinet. Ugyanez a helyzet ha mondjuk Franciaorszagban beszelnek Tahar Ben Jellounrol az irorol, akinek a neve melle odateszik rogton, hogy marokkoi iro. Egy bunozonel mar nagyon kifinomultan csak annyit irnak, hogy Farid B. marokkoi szarmazasu francia allapolgar autokat gyujtott fel..es az arab kozosseg mar tiltakozik is..stb..

S. Annyi 2009.02.13. 19:00:02

Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!

Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!

Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!

Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!

Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!

S. Annyi 2009.02.13. 19:01:20

Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!HajráBayer!!!!
Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!Hajrá Bayer!!!!

tevez 2009.02.13. 19:04:36

A legnagyobb probléma az, hogy ilyenek írhatnak mint te.

Karcolt lendület 2009.02.13. 19:10:37

@Chalabre:
Az emberi gondolkozás csoportokra osztja a társadalmat, igyekszik rendszerezni, mindig próbálja meghatározni, melyik jól felismerhető csoportba tartozik valaki és ezt részben jellemzésként hozzá is szokta tenni. Tudom előítélet és sokszor nem túl korrekt, de így működik.

Ebben a kontextusban a "cigánynak" Magyarországon nem a "magyar" a megfelelője (hisz az túlságosan nagy és konfúz halmaz), hanem a "biztonsági őr", "vállalkozó", "politikus", "panelproli", "bankár", de ha népeknél tartunk akkor a "kínai" vagy "orosz" is már megfelelő szűkítés. (Míg oroszországban az orosz nem túl precíz meghatározás.) A halmazok közt van átfedés, valaki többnek is tagja.

Ezért hülyeség az az elvárás, amit itt megfogalmaztok.
Az egyes csoportokhoz tartozó előítéleteket érdemes csökkenteni, nem azt, hogy az emberek ne sorolják csoportokba a többieket és ne nevezzék meg ezeket: az úgysem fog menni.

raplaaa 2009.02.13. 19:10:43

Kedves reakcio.blog.hu és Mindenki!

A kommenteket nem olvastam végig, de szeretném kérdezni, hogy mi a baj a Bayer MN-es cikkével? Kíváncsiságból kérdem csak...dobjon egy mail-t aki veszi a fáradságot,köszi

szaszalino 2009.02.13. 19:12:39

Ugyanmá!!!
Mindön cigány embör böcsületös, még Sztojka Iván faterje is mögmöndta a tutit:
- Iván, nem bűnözésből élt, hanem bodzáz szödött, jó sokat! Abbú gazdagodott mög!
Na, mit nem löhet ezön itt érteni???
Csak kivágta a Merci autó ajtaját, aztán nekiesött a bodzabokornak, oszt má hullottak is millók!

tevez 2009.02.13. 19:15:08

@raplaaa: Én meg mondom neked, hogy mi a probléma. Az , hogy a volt kiszeseknek és a cselédsajtónak nem szalonképes Bayer Zsolt. Kurvára csípi a szemüket a sajtószabadság.

nénike · http://mandiner.hu 2009.02.13. 19:26:40

@raplaaa:

A Magyar Nemzetben írt cikkét nem olvastuk. Oda mit írt mostanság?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.13. 19:54:07

És hogy a náthába' gyön az őzés a romákhoz? Szabadnap van a kettes elmén, vagy mi a rák?

tevez 2009.02.13. 19:56:42

@nénike: Magyar Hirlapra gondolt, csak elírta,

Chalabre (törölt) 2009.02.13. 19:58:04

@tevevanegypupu:

Vagy minden, vagy semmi. El kell dönteni, hogy jelöljük-e a rasszt, s ha igen milyen esetekben. Dicsőséges és bűnös esetekben is, vagy csak az egyikben. Tök mindegy. A lényeg az, hogyha cigányozunk, és jelöljük, hogy az elkövető cigány volt, akkor a móri gyilkosságnál, ahol nem csak egy ember halt meg, miért nem volt jelölve, hogy fehér volt az elkövető? Ja, ha cigány, akkor kiemeljük, ha nem cigány, akkor nincs mit írni a rasszáról. Ez így nem fair.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.13. 20:15:24

@Chalabre:
Te szánalmas kreatúra, Teeee, legalább olvasd el, amit neked írnak! Karcolt lendület elmagyarázta úgy, hogy egy olyan szellemi absnicli is értse, mint te.
Mint fajvédő biztos a móri gyilkosok mellett is kardsokodtál, hiszen őket is egy ország szeretné kibelezve látni. Tényszerűen nem volt egy magyar sem, aki a mészárosok mellett szólott volna. Ehhez képest az olyan kretének, mint te, azonnal visítoznak, ha a gyilkos cigányokat a csúnya magyarok vérbe fagyva szeretnék látni.
Téged is érdemes lenne belefojtani saját fröcsögő nyáladba, faszikám.

Ciobotaru 2009.02.13. 20:24:58

@Mr Falafel: Középkorú homoszexuális vagy, aki fiatal fiúkat akar felszedni. A Batman-Robin duma nemzetközi hívójel. Tizenévesekre vadászol, te mocskos görény ?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.13. 20:30:15

@Della Francesca:
Hogyne! Jelentkezel? Szeretnéd, ha megoldanám a szorulási problémáidat?

Ciobotaru 2009.02.13. 20:36:15

Agyon akarod veretni magad, te buzeráns pojáca ? :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.13. 20:38:39

@Della Francesca:
Huhh, most jól rám ijeszettél! De majd meggondolod magad, amikor olvasni tanítalak: hátulról betűzök neked.

tevevanegypupu 2009.02.13. 21:23:58

@Chalabre:
Mindenesetre az egeszben nem is az a lenyeg, hogy ki ciganyozik es ki magyarozik. A lenyeg az, hogy a miniszterelnok bojkottra szolitott fel egy ujsag ellen, mert nem tetszett neki, amit abban irtak..Es jogrol, becsuletrol, Alkotmanyrol es emberi jogokrol nem o a hivatott beszelni, annyiszor megsertette mar mindegyiket.

pucáros 2009.02.13. 21:26:57

Én Bayer Zsltra lövetnék !! Nem a halálát kivánom, csak a siró Mórickát értse meg. A gyerek bőg megkérdezik tőle miért sirsz ? Kivertem a F......om azért nemkell sirni, de nagyonfáj !! Hogy hogy?
Mikor rávertem a kalapáccsal a szemem ugrott ki ! De mi volt abban a jó ? mikor mellé ütöttem !! Én szivből kivánom, hogy senki netalálja el, de ha egyetlen mesterlövész az ön szintjén tud lőni akkor biztos, hogy ön is sirni fog.
Kedves Zsolt ön szenzációs ujságiró, ha lenne rothadtcitrom díj már többszörös díjjazot lenne. A tragédia az ha a mesterlövész behunyt szemmel lő és talál !! A baj pedig az, hogy én magával foglalkozok, mert erresem érdemes.
A cigány kérdést én megtudnám oldani ( persze ez nagyképű kijelentés ) de a mai Magyar közéletből hiányzik az értelem.
Konfuciusz: "Nem az Igazság teszi naggyá az embert, hanem az ember az Igazságot !!!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.14. 18:54:57

Turul

„A Magyar Hírlap „sztárpublicistája” azt írta, hogy a rendőröknek le kell lőni a cigányokat. Ez az alaptétel."-írja Gréczy.

Tudod, ezzel nem az a baj, h egy utolsó tetves, szemétláda rohadék hogyan és mit hazudik, hanem az, h

JELENLEG Ő A MAGYAR MINISZTERELNÖK TANÁCSADÓJA!

Bazmeg, eszem-telefaxom megáll, miközben kivesz az észből ez a "véglény".

Üdv.

Ps.: Bocsánat a csúnya szavakért, de ezt a Gréczyt egyre kevésbé lehet kibírni józan ésszel. Talán be kéne rúgnom, de az is lehet, h belé, a valagába....
na jó, azt mégse, piszkos lenne tőle a lábam. Bocs

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.14. 19:16:45

@malacka69 az édentől keletre...: hát igen...

legközelebb gondosabban válogassa meg a szavait, bxzmeg!!!
és le ne merje írni, azt a szót, hogy gréczy, hogy az bxssza meg bxsszameg!!!

tevevanegypupu 2009.02.15. 00:01:00

@ufó - a kibertér trubadúrja:
Egy-ket evvel ezelott meg a polgari kormany szegyentelen antiszocialis intezkedesenek tekintettek, hogy iskolaba jarashoz kototte a segelyt.
A Hirszerzoben sokszor irnak jo cikket, nem palfordulas.(:

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.15. 00:20:43

@tevevanegypupu: hááát, azért egy félfordulatban egyezzünk ki..., ammmondó vagyok...
leg'ábbis a hivatkozott cikk írójának személyét tekintve...
(:

tevevanegypupu 2009.02.15. 01:08:32

@ufó - a kibertér trubadúrja:
igaz, az emlitett cikk iroja valoban hosszu utat tett meg, mig idaig eljutott.(:

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.15. 09:57:55

A Hírszerző pálfordulásáról annyit, h kiszedték az egyik kommentem a kettő közül.

A hozzászólás lényege az volt, h vakondoknak megírtam, a romák más országokban is gondokkal járnak, mivel ő arról írt, miszerint csak nálunk van ilyen hisztéria roma ügyekben. Példának említettem Olaszországot, Romániát, Bulgáriát. Aztán még azt is mondtam, h minden országnak megvannak a maguk "romái", értve ezalatt azt, h szinte minden országban vannak olyan népcsoportok, amelyek nem akarják, vagy nem tudják elfogadni a többségi társadalom erkölcsi normáit, és ezzel súlyos gondokat, etnikai konfliktusokat generálnak. Francio-ban a bevándorlók, Németországban a törökök körül történnek időről-időre villongások.

Nem megy nekem ez a kommentezés. Úgy látszik kiszúrta az NBH, h túl veszélyes vagyok a ferire:-))

Google 2009.02.15. 10:34:53

Szegény Malacka, még az NBH is húzza!
Bár ki tudja, melyikünket nem?
Malacka, nagyon helyesen írod, hogy Franciaországban, Németországban is vannak próblémái a kisebbségeknek. Ez igaz, de úgy látom, ott nem annyira kegyeltjei egy-egy kormányzatnak, nem kényelmesedtek még annyira el, a munkában látják a kiutat.
Franciaországban is arról hallani inkább, hogy nehezebben veszik fel őket a munkahelyekre, nem pedig arról, hogyan várják otthon a segélyeket.
PLT is említi, magam is megkérdezem, a mindenkori kormányoknak nem kellene-e fevilágosító kampányokat folytatniuk azért, gyerekek ne szülessenek be se szeri-se számával a nagy semmibe. A szülőknek, a leendő szülőknek is van felelősségük a gyerekeikkel kapcsolatban. Valamiféle egzisztenciát kellene biztosítani a jövendő nemzedéknek.

states 2009.02.15. 15:39:26

Már megint kétségek között vergődhetünk, feltételezhetjük-e az enyingi benzinkút-session-ről, hogy cigányok voltak az elkövetők, és egyúttal nem kockáztatjuk-e a Bayer-klónná válás minősített esetét a Reakció szemében...

Google 2009.02.15. 17:40:21

Mindenesetre furcsa hely az a benzinkút...
Érdekes dolgok történnek ott.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.15. 18:14:59

Üdv. google, states!

Azért figyeltétek a híreket: szerb rendszámú autók (többek között)...

Google 2009.02.16. 10:49:13

Viszontüdv, Malacka!

Persze hogy figyeljük a híreket, százszor érdekesebbek mint a miniszterelnök ezeregyedik programja, mely minden ismert és ismeretlen csapból folyik, bármily eredmény legkisebb esélye nélkül.
süti beállítások módosítása