Ejrópbajnokság - beharangozó III.
2008. június 07. írta: Francois Pignon

Ejrópbajnokság - beharangozó III.

 Lassan ránk virrad a kezdő sípszó (a képzavar a jó sportújságíró eposzi kelléktárának alapja), ideje hát EB-beharangozónk végére is postot tenni. De előbb egy kis helyreigazítás:
 Felháborodott olvasói levelek százai lepték el postaládámat, miután legutóbb azt találtam írni, hogy Garics lesz az EB egyetlen magyarja. Természetesen ez nem egészen igaz, hiszen a bírói testület tagjaként Kassai Viktor is jelen lesz az eseményen, méghozzá negyedik játékvezetőként. Más szóval ő lesz a táblás ember, aki cserék, illetve hosszabbítás esetén felmutatja a megfelelő számokat, reméljük, képernyőre kerülésekor hangos ovációval kísérve minden magyar sörsátorban. Elvakultabb Kassai-szurkolók nyilván szorítani fognak azért is, hogy valamelyik meccs hevében Materazzi páros lábbal durrantsa le, esetleg egy eszement fejelje tökön a játékvezetőt, ez esetben tartalékként pályára léphetne.

 Az első napon már szurkolhatunk is neki, a portugál-török meccsen fogja kezelni - reményeink szerint kifogástalanul - a táblát. Hát most ennyi jutott, amire büszkék lehetünk…

 Folytassuk hát a csoportok bemutatását, értelemszerűen a végére hagyva a legfinomabb falatot, a „C”-vel jelzettet. (Közhelyszótárunk „halálcsoport” kifejezésének használatától ezúttal eltekintünk.)
 A futball istenei mindent megtesznek a szórakoztatásunkért, mondhatnám: semmit sem bíztak a véletlenre, de hát futballistenekről lévén szó ez egyértelmű. Kétségtelen, hogy a 2006-os vébé döntő óta nincs meccs, ami jobban lázba hozhatná a szurkereket egy francia-olasznál. Így aztán előbb a selejtezőkben, majd most a csoportkörben is sikerült összeereszteni őket. Ezzel némi reményt is adva a többi válogatottnak, hogy a döntőt már nem sajátítják ki.

 Románia népe nyilván nem ünnepelt a sorsolás láttán, talán öt olyan klasszisuk van, amilyenből ellenfeleiknél tizenöt is akad. És az Európa-bajnokságon Gigi Becali segítő kezei sem matathatnak a háttérben. Azt is megértük, hogy magyar játékos vagy edző még a keret közelébe sem került. Van viszont félig (pontosabban: tulajdonosát tekintve) magyar bajnokcsapat, nekik majd a Bajnokok Ligájában szoríthatunk.

 A hollandok Európa hollandjai. Egyedi futballkultúrájuk értékét mutatja, hogy edzőik a legkeresettebbek világszerte, három válogatottat irányítanak majd az EB-n, ráadásul még a magyar kispadra is jutott egy belőlük. Az értük való szurkolás egyesítheti a politika által szétszabdalt nemzetünket. Szerethetjük őket, mert híresen liberális ország, megengedő drogpolitikával és sokbiztosítós egészségüggyel, vagy mert narancsszínben játszanak, esetleg mert viráguk a tulipán, vagy éppen mert 88-ban lettek Európa-bajnokok.
Kedvcsinálónak az EB történelem egyik legnagyobb gólja, Van Basten követte el  a 88-as döntőn:



 Sokat kell tanulnom még, míg olyan publicista válhat belőlem, aki a francia válogatott orra alá dörgölheti Trianont, meg amúgy is Auxerre-szurker vagyok, így most inkább tartózkodom az érzelmi motívumoktól.
 A francia szurkolók minden nekirugaszkodás előtt elismétlik: Domenech el fogja kúrni. Eddig ez szerencsét hozott. A világbajnokságon még ott volt Zidane, a selejtezőkben pedig végül előjött a brit átok, hiába kaptak ki oda-vissza a skótoktól, csak eljutottak idáig. És a mázlifaktor ismét megjelenik a szövetségi kapitány oldalán: mellőzte ugyan a keretbe követelt Mexést és Flaminit, Vieira sérülése miatt utóbbi mégis utazni fog. Végül is mindenük megvan ahhoz, hogy nyerjenek.
 Allez Les Bleus!

 Olaszország elérheti azt, amit nyolc éve a franciák, hogy a VB után az EB-t is behúzzák. A világbajnok csapatból nem lesz ott többek közt Totti, Nesta és Cannavaro, ott lesz viszont Cassano, aki ideggyenge szangvinikus természetével a feszültebb helyzetekben sok emlékezetes pillanatot szerezhet még nekünk. De mi gondja lehetne egy csapatnak De Rossival, Pirloval és Gattusoval a középpályán? Ha valami balul sikerülne, úgyis a bíróra lehet fogni az egészet, ebben van most rutin Itáliában.
 Forza Italia, illetve hajrá Olaszország, hajrá olaszok!

 Tutitipp: Úgy tartják, világversenyt az a csapat nyerhet, amelyik a végére kerül csúcsformába, az elején akár botladozni is lehet. Az olaszok pedig remekül értenek ahhoz, hogy keservesen jussanak csak tovább a csoportkörből, ebben most sem lesz hiba. A hollandok viszont odateszik majd magukat. Domenech meg el fogja kúrni.
1. Hollandia, 2. Olaszország, 3. Franciaország, 4. Románia

 Napi écesz: Ha az embernek nincs tévéje, vagy éppen meggyűlik a baja a kábelszolgáltatóval, nem kell lemaradnia semmilyen komolyabb sporteseményről. Adatcserélő alapon dolgozó programok segítségével ma már szinte minden érdekesebb élő közvetítés elérhető. A kínálat megtalálható például itt, a megfelelő kliensek (SopCast általában elég szokott lenni) letöltése után élvezhető is a közvetítés. Néha meg élvezhetetlen, de azért a szélessáv terjedésével folyamatosan javul a minőség. Persze aki mindenképpen a legjobbat akarja, egyelőre még ne sóherkedjen, mint Trágár Tóni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr59506995

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: SZENZOR 2008.06.07. 18:49:47

Az EB új dimenzióban Mondom magamnak: "Malac, há' nem igaz, hogy ennyira bakfitty vagyol, há' ménem tudol mán összeállítani egy jó kis focis posztot? Minnyá itt az EB, oszt semmi aktualitásod se nincs!" Igen

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francois Pignon 2008.06.07. 14:18:29

Afene. Nem tudom, hova tűnt ebből a postból az oldaltörés, de van egy olyan gyanúm, hogy nem volt szerencsés ötlet Kálmán és Tóni részéről beszólni az informatikusoknak.

"Horthy-fasiszta" 2008.06.07. 14:41:37

"A hollandok viszont odateszik majd magukat.
1. Hollandia, 2. Olaszország, 3. Franciaország, 4. Hollandia"

A hollandok két helyre is odateszik magukat?:)

Egyébként meg a román válogatott Gabriel Tamásra tekintsünk már' magyarként, csak azért, hogy mégis.

Francois Pignon 2008.06.07. 14:46:32

:DD Hát ennyire.;) (Majd a szerkesztő ha erre jár kijavítja a 4.-re a Románokat.)

Én nem tudok róla, hogy a srácban nevének hangzásán kívül bármi magyar lenne, de ha mégis, akkor elnézést.

Francois Pignon 2008.06.07. 19:08:01

Kíváncsi vagyok, Bozsik hányszor fogja elmondani az EB alatt, hogy "masszív, jól összerakott csapat."

Playmobil Soldat 2008.06.07. 19:12:58

"A csehek eddig csalódás kicsit."

Szerintem a svájciak is. Kellemesen.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.06.07. 19:59:15

Te Pignon, nem hiányzik egy 'a'-betű a címből????

Így lenne jó: Ejrópabajnokság
_______________

Az én váteszelésem:
Döntő: Francia-Portugál, francia győzelemmel.

Bronzért: Hollandia-Olaszország, hollandus győzelemmel.

Az EB meglepetéscsapata sztem a Román lehet!

Francois Pignon 2008.06.07. 20:02:07

Nemtom, szerintem ez így olyan klasszikus kocsmás-horngyulás.

Megjegyzem, utaltam a postban rá, hogy mostanában csak a baj van olaszban a bírókkal, hát tessék...

Francois Pignon 2008.06.07. 20:05:09

malacka, te vátesz, és azt hogy hoztad össze, hogy a franciák, az olaszok és a hollandok is továbbjutnak a csoportjukból? ;)))
(És előre szólok, hogy ne várjátok, nem lesz bronzmeccs.)

Ács Ferenc 2008.06.07. 20:17:20

Én nem tudom, de a hülyeség felvételi követelmény az MTV sportriportereinél? Mert ez a nyitómeccs ilyen szempontból tragikus volt. Azt hiszem egyébként megvan az új Gulyás László!

Kedvenc mozzanatok:

- Himnuszoknál nyammogás, hogy magyarok mikor jutnak ki.
- Állandó "ha ezt nem így találja el, akkor bement volna" típusú vaker.
- A halál unalmas első félidő zengzetes dícsérete. ("Nem lehet panasz!") Vajon nem látott még jó meccset a koma?
- Erőlködő kommentárok a nézőtéri jeleneteknél.
- Simán nem vett észre egy cseh kezezést (az elsőt) amit kb. háromszor megismételtek.
- 11-es gyanús helyzeteknél lapítás.
- Bázel, mint "kisváros". (Valójában 165 ezres település, Svájc harmadik legnagyobb városa, regionális központ, kanton-főváros.)

Elsőre nem semmi. Országomat egy Hajdú B.-ért vagy Fülöp Lászlóért!

"Horthy-fasiszta" 2008.06.07. 20:18:11

malacka, ez aranyos volt!:)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.07. 20:20:37

Portugál-török - remélem, kurva jó lesz :D

Szeretnék egy gólzáporos meccset, kakaskodásokkal, trükközésekkel és végül portugál győzelemmel látni.

ti mit tippeltek?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.06.07. 20:23:12

"ez így olyan klasszikus kocsmás-horngyulás."

Mármint miiiiiii?

Mééééé nem lesz bronzmeccs?

Amikor tippelek, akkor nem 100%-ra megyek, érted már, h miért van ott a végén a "franciák, az olaszok és a hollandok"?

Sőt, azok után még a Román is írtam meglepinek, ergo ő is lehet 4-ben. Az EB-n nagy hagyománya van a meglepinek, gondoljatok csak 92'-re, a starndokról betámolygott dánokra, akik végül nyertek...

Francois P., te kinek drukkolsz? Remélem, annak, akinek én, különben visítok, elvégre malac vagyok, vagy mi a rák:-)
Figyeled, a Francois P., lehetne Francois Phallos is, azaz fasz feri.... érted?, a gúnárreformer!:-))

"Horthy-fasiszta" 2008.06.07. 20:23:28

Ács Feri, nem is beszélve arról a három totál oda nem illő életbölcsességről... méghogy Jane Austin, inkább kérte volna el Viktortól a dakota közmondások bestofot!

(de azért a Világi, Léderer, Horti triumvirátusnál egy fokkal jobb volt.kettővel.)

"Horthy-fasiszta" 2008.06.07. 20:26:56

cronaldó 93. percbeli szabadrúgásával 1-0, és ez lesz a második kaput talált lövés a meccsen.:(

Ács Ferenc 2008.06.07. 20:27:05

ergé: ezen a meccsen a törököknek drukkolok. Hátha borsot törnek a nagy arcú porugálok orra alá.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.06.07. 20:28:10

"malacka, ez aranyos volt!:)"

Úgy látszik, én ma semmit sem értek..:-S
Mi volt aranyos? Bocs, nem értem...

Francois Pignon 2008.06.07. 20:28:46

Malacka, a cím horngyulás, azt kérdezted előtte.
Névként meg az EB alatt alkalomadtán majd használom a Francesco Pignoni-it.

Francois Pignon 2008.06.07. 20:30:04

Én is a törököknek fogok ezen a meccsen, a győzelmük után igazán izgalmas lenne a svájciak és a portugálok harca a továbbjutásért. ;)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.06.07. 20:42:37

Jelzem, erre a meccsre 1:1-et tippeltem, 0:1 lett. Majdnem. Estére ki-mit?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.06.07. 21:10:11

A Portugál nehezen, de győzni fog a török ellen, viszont C. Ronaldónak nem fog kijönni a lépés, de talán Deco feltámad az EB-re, mostanában keveset hallani róla

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.06.07. 21:24:09

Ács,

kik lesznek a főkommentátorok? Hajdú B. nem lesz? És az az érdekesen hülyeségeket hadováló, az a hogyishíjják, aki a sport-on nyomja?

vagy közvetítsen a Korda? Ronaldo a 16-oson belül betolta az ollit!:-))

Francois Pignon 2008.06.07. 21:34:32

Egri Viktor, Somos Ákos és -Zoltán, valamint Gundel Takács Gábor. Az első három még nagyjából rendben is van, de Gundel Takácsot már nem engedném közvetíteni, minden hülyeséggel foglalkozik, láthatóan már egy mezei szurkoló szintjét is nehezen üti meg a hozzáértése.

És igen, Kassai felmutatta a táblát (ováció). ;))

"Horthy-fasiszta" 2008.06.07. 21:39:32

A buta cronaldo elfelejtette, hogy a 93. percben kell szabigólt lőnie, még szerencse, hogy a török kapusnak helyén volt az ujjbegye.

Egyébként mi vezérelhette Scolari mester arra, hogy kihagyta a csapatból Quaresmat és Miguelt? No meg Costinha a keretben sincs, holott Petitnél nem kicsit jobb... ettől függetlenül osztályküloönbség látszik a két csapat közt, egyre kevésbé bízok a török továbbjutásban.:(

Ács Ferenc 2008.06.07. 22:55:19

Horthy: valóban klasszis különbség volt, el kell ismerni. De a törökök oroszlánként küzdöttek az első gólig és egyáltalán nem gyengék. Bennük van a második hely. A portugál csapat meg nekem nem szimpatikus. Remélem ez a tény visszaveti C. Rinyáldót. :)

Ács Ferenc 2008.06.07. 22:57:44

malacka: nekem Fülöp László a kedvencem. Ő olyan fanyar kiégettséggel közvetít. A Hajdú B. is jó. De ők más csatornáknál vannak.

Francois Pignon 2008.06.07. 23:03:49

Tök jó, hogy az UEFA mindenhonnan leveteti a van Basten gólt.
A saját oldalukon talán meghagyják:
www.euro2008.uefa.com/magazine/edition=703016/newsid=695121/index.html

Playmobil Soldat 2008.06.07. 23:14:28

Malacka, tuti nem 100%-ra mész, mert ugyebár a csoportból csak 2 jut tovább. Fr.o., Olaszo. és Hollandia közül melyik legyen ez a 2? :)

Ma a svájciaknak és a törököknek szurkoltam. Eddig nem vagyok jó ómen. Holnap nagy bajban leszek, mert a 4 favoritom játszik egymás ellen a B csoportban. No, majd meglátjuk. Sör bekészítve.

"Horthy-fasiszta" 2008.06.07. 23:23:10

Hát én még a küzdés terén is többet vártam. (elvégre törökökről van szó az Istenért! náluk szájában örmény csecsemőt tartó szürkefarkasos póló a népviselet:) Kiváncsi lennék, hogy pl. Tugay ellen Deco, Petit és Moutinho közül ki nyert volna párharcot... Örülnék, ha továbbmennének, de a csehek ellen X-et, a svájciak ellen pedig szolid bukást jelez a kristálygömb.

C.Ronaldot pedig maximum az vetné vissza, ha nem lenne benne a holnapi Sun-ban. A közönség ellenszenve mintha doppingolná inkább, ő a futball Howard Sternje.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.06.09. 07:55:24

Eddig 4 meccsből 3 végeredményét hoztam, ha nem is gólra pontosan:-)))

irrelevant 2008.06.09. 14:10:05

Remélem, a hollandok elverik ma a műeső hímkurvákat.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.09. 14:20:51

én négyből négyet eltaláltam, egyébként papírforma-eredmény volt mindegyik: a párosításokból mindig az erősebb csapat győzött.

Francois Pignon 2008.06.09. 21:33:19

Azért jó lenne, ha a közvetítő riportereket felvilágosítanák a lesszabályról.
Persze én mondtam, hogy az olaszok a bíróra foghatják majd. ;)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.09. 21:36:28

A fideszes kreatívok levajazták a meccset a hollandoknak :(

Ács Ferenc 2008.06.09. 22:59:58

Most először sajnáltam életemben a pizzazabálókat. Ezt a 0-3-at nem érdemelték meg.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.09. 23:12:05

én az olaszoknak drukkoltam. elismerem, a narancsosok jobbak voltak összességében - de az első gól az bizony les volt.

az olaszok ettől függetlenül gyengék voltak hátul - elől pedig gólt kellett volna rúgni.

egyébként Del Piero hihetetlen: még gyerek voltam, amikor ő már válogatott volt, és még most is nagyokat tud villantani :)

Francois Pignon 2008.06.09. 23:19:02

Feri, most először sajnáltad őket? Akkor mit éreztél, amikor Koreában Moreno sporttárs elcsalta a meccsüket?
Úgy tűnik, az utolsó fordulóban még komoly tétje lehet a francia-olasznak. Már számolom is addig a napokat.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.06.09. 23:21:07

NEM VOLT LES!

A hátvéd előtte a kapussal ütközött. Azt még a bírót (és a magyar kollégáját) lefikázó Puhl is elismerte, hogy a szabálykönyv szerint tilos csak azért kinnmaradni a pályáról lendületből kifutott-kiesett játékosnak, hogy kinnlétével lesre állítsa az ellenfelet.

A saját kapussal való ütközés nem volt kemény (főleg nem szándékoltan, mintha ellenféllel ütköztek volna). A bíró úgy döntött, hogy a lennmaradás szimulálás és lesreállítás a célja.

ÉS IGAZA VOLT!

Merthogy mihelyt megadta a gólt, az addig haldokló hátvéd szépen felkelt és visszajött, még ápolni se kellett, semmi baja nem volt. Tehát a bíró döntése helyes volt. A mű-lennmaradásért azzal büntetett, hogy ottlévőnek tekintette a hátvédet. Kvázi előnyszabály ez - és igazságos, jogos döntés. Ahogy Ötvöspéter mondá: a műeső hímkurvák most épp arra baszarintottak rá, hogy ezt előadták megest.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.09. 23:37:19

de Görény, akkor meg sárgát kellett volna adni a kisodródó játékosnak, nem?

Francois Pignon 2008.06.09. 23:48:04

Mit sárgát, ki kellett volna állítani!

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.06.10. 00:04:11

Sárgát kellett volna adni? Tudtommal a tizenhatoson belüli (csatári) műesésért kell csak, mert annál nagy a "társadalmi veszély", ha a bíró megeszi, tizenegyes. Sima műesésért elsőre nem kell.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.10. 00:13:40

MG,
a védő kinn maradásának magyarázata csak feltételezés.
Az érvelésed ott bukik, hogy amikor a védő elterült, utána a labda messzire került a kaputól, így, a védő amikor lent maradt a füvön, nem sejthette, hogy a labda majd visszajön.
Mire visszaért a labda a kapu előterébe, addig vagy 3-4 játékost érintett. Ennyire előrelátóak az olasz védők? Ne mán!

Francois Pignon 2008.06.10. 00:17:59

Ha valaki szándékosan vonná ki magát a játékból hogy így leshelyzetet láttatva verje át a játékvezetőt, az sárga lapos. Ez esetben tényleg nagy előrelátás kellett volna ehhez. (A hímkurvázást meg inkább nem minősíteném, minősít az téged.)
Az viszont elgondolkodtató, hogy a kommentátor nem volt tisztában azzal, mi is a helyzet valódi dilemmája. Bár hallottam én már magyar mesteredzőt is félreértelmezni a lesszabályt.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.06.10. 01:12:39

A hímkurvázás, ha nem tűnt volna fel, Ötvöspéter szólama volt fentebb, én csak átvettem.

Már hogyne sejthette volna, hogy visszajön a labda. Másodpercek alatt visszajött!

Most néztem újra a gólt, úgy, hogy azt néztem, mit csinál a földön fekvő védő és hogy ütközött. Nos, az ütközés abszolút finom-puha volt, biztosan nem sérült meg. Aztán oda is szasszerolt, és ahogy látta, lőni akar egy holland, arcához kapta a kezét, hogy ő most halódik. A labda bement, erre felemelte a fejét, nézte, mi lesz, majd gyorsan letette. Nos, ezt látta alighanem a bíró is. Egyértelműen nem akart felkelni, szó nem volt sérülésről.

Lehet, hogy járt volna sárga is. De akkor nem a hollandoknak, hanem épp fordítva kedvezett a bíró, ha nem mutatta be.

irrelevant 2008.06.10. 08:57:10

Sziasztok!

Nem tudom, hogy les volt-e, ezt állapítsák meg a focihoz nálam jobban értők. Mindenesetre jóleső kárörömmel tölti el a lelkem a gól miatti siránkozás. Lesgólok mindig vannak, a digók is rúgtak már nem egyet, bezzeg ha ők kapnak be egy lesgólt, akkor akkora hiszti van, mint ide Lacháza.

Az olaszdrukker Egri Viktor tegnap úgy siránkozott kínjában, mintha a fetrengő Tottitól tanulta volna. Ezért fizetik vajon? Nem azért, hogy elfogulatlan legyen?

Francois Pignon-nak: a műeső hímkurvázást valóban én követtem el, mivel már rohadtul elegem van az olaszok stílusából. Abból, hogy beállnak tízen védekezni a kapu elé, hogy csak sunyi kontrákból tudnak gólt szerezni, hogy állandóan esnek-buknak ok nélkül, hogy folyton reklamálnak és hisztiznek, hogy ilyen módszerekkel nyernek meccseket és rohadtul el vannak szállva maguktól. Visszataszító az a kultusz is, ami sajnos hazánkban is övezi ezeket a primadonnákat, holott a játékuk és pályán mutatott magatartásuk inkább megvetést érdemelne. Egyetértünk?

irrelevant 2008.06.10. 09:00:46

Ja, Egri Viktort én amúgy nagyon bírom, elsősorban kézilabda-kommentátori munkássága miatt, de a tegnapi beszólása, miszerint a játék "szellemével" ellentétes egy ilyen gól megadása, több volt, mint nevetséges. Hajítsuk ki a szabálykönyvet és fújjunk az olaszoknak. Egri Viktor szerint ez a játék szelleme :)))

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.06.10. 09:06:28

Péter, gyere, írtam olyat ami neked tetszeni fog:-)

Ács Ferenc 2008.06.10. 10:28:31

Francois: na jó, ez igaz, Koreában egészen az elődöntőig csalták a bírók a házigazdákat. De egyáltalán nem kedvelem az olasz válogatottat, mert nagyon is jellemző rájuk az 1-0-ra játszó, betonvédekezős játék, ezt nem csípem.

Egyébként nem tetszik eddig az EB, az utolsó meccset leszámítva gólínség van, iszonyú sok a színlelés, össszecsuklás, fetrengés, időhúzás és a bírói tévedés.
Ma az oroszoknak drukkolok.

otvospeter: én egyetértek veled, de ne felejtsd ki a primadonnák közül C. Rinyáldót!

irrelevant 2008.06.10. 10:39:15

Ács Feri: igazad van, Cö Rinyáldó is Torgyánné-díjas primadonna...

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.10. 19:54:58

az oroszok az EB magyarjai, úgy látom. háromgólos hátrányban tanácstalanul elkezdenek hátrafelé passzolgatni... :)

Ács Ferenc 2008.06.10. 20:07:34

A spanyol bika felöklelte az orosz medvét.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.10. 20:25:00

Feri, ez igazi sportriporteri metafora volt! :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.10. 20:50:37

Ez az Ibrahimovics egy igazi pötsch. Azért heja-heja Sverige:)

Ács Ferenc 2008.06.10. 21:22:46

ergé: Majd még fogok ilyeneket nyomni. :)

Gyalázat ez a görög válogatott. Öt védővel pályára lépni, és ezek nyertek EB-t négy éve! Sajnos most is továbbjuthatnak, hiszen ez a leggyöngébb csoport. Azért mégis remélem, hogy kiesnek.

Francois Pignon 2008.06.10. 21:31:31

Mondja még valaki, hogy az olaszok játszanak védekezőfocit... A görögök Európa olaszai.

Francois Pignon 2008.06.10. 21:33:28

Wilhwelmsson is tud látványosan szenvedni. Nem hiába az az egy év a Serie A-ban. ;)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.10. 21:35:37

Hé Gabrilo, jelents már Svédországból, milyen ott Északon a hangulat ma este? ;)

Ács Ferenc 2008.06.10. 21:50:20

Azért a svédek is eléggé kutyaütők. Legalább 1-0-ra vernék már meg ezeket a futballgyilkosokat.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.10. 21:51:04

ergé,

az én hangulatom megvan itt a Zisten háta mögött:-DDD

Francois Pignon 2008.06.10. 21:52:06

Vajon valami ironikus szándék áll amögött, hogy az EB legeltökéltebb védőjátékát bemutató mérkőzésének szakértőjéül olyan védőt hívtak meg, aki asszisztált már végig válogatott meccsen 7 kapott gólt is?

Ács Ferenc 2008.06.10. 21:52:47

Ja, ez nekem is eszembe jutott. Bánfiról hetet lőttek a jugók nekünk! Tehát ideális szakértő.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.10. 21:54:47

ácsferi,

egyetértek, rohadt töketlenek. Pedig ez a görög "foci" épp elég borzalmas.
Büntethetnék őket végre.

Ács Ferenc 2008.06.10. 21:57:25

Gundel Szakács mai szerencsétlenkedése sem volt semmi. Pár gólról majdnem lemaradt, mert mindig elmerül a bonyolult statisztikáiban. A lest gyakran nem veszi észre, általában csak a visszajátszáskor kezd el gyanakodni, hogy mi történhetett.

Francois Pignon 2008.06.10. 21:58:17

Már csak az lett volna jobb, ha Halmait vagy Keresztúrit hívják, azok ott voltak a hollandiai hetes alkalmával is.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.10. 22:04:00

Ez foghúzás. Lassú és fájdalmas. Bezzeg a francoisták hogy elverték sztálinékat!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.10. 22:12:10

VÉGRE. 1-0. bosnyákfírög benyomta.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.10. 22:15:54

2-0. Bazmeg, ez mi volt?:DDDDDDDDDDDDDD

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.10. 22:18:21

Ibrahimovics kegyetlen volt, az EB eddigi legszebb gólja.

Ács Ferenc 2008.06.10. 22:19:59

Ez a gól méltó volt ehhez a szánalmas meccshez! A finneknek rúgtunk egy ilyet 1997-ben.

ergé: svéd jégvihar tombol az Olümposzon!

Francois Pignon 2008.06.10. 22:20:25

Szerintem a második spanyol gól szebb volt, de ezen nem fogunk összeveszni. Ibrahimovics legalábbis nem tud olyat alkotni, hogy az nekem tessen.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.10. 22:21:01

ácsferi,

az maximum délszláv háború, nem svéd jégvihar.

Ibra amúgy tényleg kegyetlen nagy gólt lőtt. De az a második az montipájtonos volt erősen.

Francois Pignon 2008.06.10. 22:21:34

És a dolgok körbeérnek: ha azt nem rúgtuk volna a finneknek, most senki nem kérdőjelezné meg Bánfi szakértői alkalmasságát.

Ács Ferenc 2008.06.10. 22:24:52

Na meg is van:

uk.youtube.com/watch?v=LpBL6_JyKSI

'1'26-tól erősen figyelni. A finn riporter nagyon ott van.

Ács Ferenc 2008.06.10. 22:28:51

Gabrilo: tudom, csak próbálok banálisabb közhelyeket kitalálni a magyar riportereknél. Nem nagyon megy.

Playmobil Soldat 2008.06.10. 22:29:49

A Vikortotón 2-0-t tippeltem, úgyhogy most már megállni!

Ergé, azért ez a gól szerintem nem veri Podolski gólját, tanítani lehetne, ahogy Klose csetlő-botló módon feltette neki kapásra. :)

Keresztúri, Halmai: ez a Koszta, Talapa féle színvonal. Úristen, mekkora spílereink voltak! :)

Ács Ferenc 2008.06.10. 22:31:15

uk.youtube.com/watch?v=RYBCLy0F2v8&feature=related

De ha már hülyülünk, ezt nézzétek meg, ettől mindig kifekszem. :))

Playmobil Soldat 2008.06.10. 22:31:16

A második gólt azt kb. mi szoktuk produkálni 3 sör/fő után a grundon.

Francois Pignon 2008.06.10. 22:32:08

Viktortotón és is 2-0-t tippeltem erre a meccsre. ;)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.10. 22:37:17

focikomédia: az említett dán-svéd meccs, szurkoló felpofozza a bírót :D

uk.youtube.com/watch?v=0WrDIMe42Q8

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.10. 22:37:32

A görögöket el kéne tiltani a labdától, komolyan. Fejvesztés terhe mellett nyúlhatnak csak hozzá. Ez valami fájdalom volt.
Jobban járunk, ha ők inkább csak a köztereiken trécsiznek meg kajolják az olajbogyót:((( és inkább a filozófiájuk mint ez az izé. JÁJ.

A svédeket meg picsánrúgom.

Ács Ferenc 2008.06.10. 22:38:06

Végre vége ennek a szörnyűségnek! Görögországot zárják ki a következő EB-ről!

Ács Ferenc 2008.06.10. 22:41:37

Gabrilo: nem csodálom, hogy még mi is megvertük őket.

Playmobil Soldat 2008.06.10. 22:42:14

Jók ezek a videók. Nekem videókazettán van meg egy régi váci bajnoki meccs, ahol szétlőtték a kapufát, 5-6-szor is telibe találták egy kapu előtti kavarodáskor. Kerestem a youtube-on is, de nincs fent, pedig látni kellene.

Francois Pignon 2008.06.10. 22:51:09

"Én megpróbáltam volna megnyerni a svédek elleni meccset." - Köszönjük a szakértést. ;))

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.10. 22:52:10

JÁJ. FP, melyik volt ez az ökör?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.10. 22:54:33

végetért az első kör: mit gondoltok, kik az esélyesek? :)

szvsz: németek, hollandok, spanyolok, portugálok - eddig ezek tűnnek nekem a legerősebbeknek

Francois Pignon 2008.06.10. 22:56:14

Bánfi. Tényleg nem akarom izélgetni, megtette azt egész életére az Üllői út közönsége a vb-pótselejtezőn, ráadásul szakkommentátorként még nem is a rosszabbak közé tartozik, de igen sokat kellett a fejét törnie egy ilyen végszón.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.10. 22:59:50

ergé,

"szvsz: németek, hollandok, spanyolok, portugálok - eddig ezek tűnnek nekem a legerősebbeknek"

kb. mint mindig;)

Francois Pignon 2008.06.10. 23:01:19

Görögök összeszedik magukat, és bejutnak a döntőbe megint, ahol 0-0 után tizenegyesekkel verik a románokat.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.10. 23:12:22

politiki-takilag inkorrekt leszek:

a román-francia meccs nagyjából egy cigány-néger-arab összecsapás volt :)

na jó, volt egy francia és egy-két román is a pályán :D

Bayer Zsolt biztos egy német-svéd döntőnek örülne ;)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.10. 23:31:36

Tévedés. Titkon egy Izrael-Magyarországnak örülne. De arra nincs sok sansz.

Playmobil Soldat 2008.06.10. 23:41:56

Izrael a pályaválasztó?

Francois Pignon 2008.06.10. 23:42:41

Szerintem meg egy Székelyföld-Magyarországnak. Mondjuk azt én se bánnám.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.10. 23:55:14

ergé, lecsúsztál, ezt már nyomtam;)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.06.11. 01:08:31

egy balkáni nevű srác megnyeri a svédeknek a görög meccset. Stb stb.
miért néztek ti "nemzeti bajnokságokat"?
ÉS jó meccsekre ugyanennyi az eséllyetek, ha éppnem eb, vb van - mire fel az egész? Miért nem Idegenlégiós Kupa az összes bajnokság neve?

jó dolog a foci, de úgy nézem ezeket a nagy rendezvényeket, mint dexter a randizókat... :P

Ács Ferenc 2008.06.11. 17:33:24

ergé: az M1-en most mondták, hogy egy orosz lap azt a főcímet adta ma, hogy "a spanyol bika felöklelte az orosz medvét". Olvasnak engem. :DDD

Francois Pignon 2008.06.11. 17:42:53

További várható címvaríációk: lúzerek lesznek-e a luzitánok, pórul járnak-e a portugálok, vagy csehül állnak-e a csehek?

Ács Ferenc 2008.06.11. 19:54:42

Nem ízlett a cseh oroszlánnak a portói.

Azért a portugálokat sem kell félteni, ha időhúzásról van szó! De a futballgyilkos görögökkel ellentétben erősek. Remélem azért majd valaki megállítja Rinyáldóékat. A kapusuk katasztrófa.

Playmobil Soldat 2008.06.11. 22:08:35

Vízálló a svájci óra.

Playmobil Soldat 2008.06.11. 22:39:08

Tévedtem. :) Nem volt vízálló a svájci óra.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.11. 22:40:54

a harcos török janicsárok átküzdötték magukat az óraműpontosságú svájci csapaton.

Francois Pignon 2008.06.11. 22:45:28

A törökök visszavágtak a kereszteseknek Lepantóért.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.11. 22:48:00

Don Juan de Austria szelleme majd az osztrák-törökön segíti a keresztényeket.

Ács Ferenc 2008.06.11. 22:52:32

Török félhold ragyog a svájci gleccser felett.

Teljesen korrekt eredmény született egyébként. Holnap az osztrákok járjanak így a lengyelekkel. :) És Somos Ákos monnyon le.

Ács Ferenc 2008.06.11. 22:53:36

Holnap majd figyeljük a sajtót, melyikünk címe jelenik meg valahol.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.11. 22:53:54

Holnap testvéreink lenyomják a sógorainkat.

irrelevant 2008.06.12. 10:35:00

A testvéreink tegnap nyomták le a svájci világválogatottat :D

És eltaláltam az eredményt a viktortotón, van már 5 pontom! Hehe!

Ács Ferenc 2008.06.12. 16:03:08

Hajrá Horvátország és Lengyelország!

Francois Pignon 2008.06.12. 22:55:19

Wow, ez az 1-1 volt a második eredmény amit eltaláltam a viktortotón, kezdek zárkózni. ;))

Invictus 2008.06.13. 01:12:14

Francba, gondolhattam volna, hogy lesz bírói segítség az osztrákoknak. :(
Persze lehet, csak a lesgólt akarta visszaadni, de aljas módon akkor, amikor már vége volt a meccsnek... a kopasz g*ci :( bocs

Francois Pignon 2008.06.13. 10:04:19

Nagy divat ez Olaszországban:
sportgeza.hu/futball/2008/eb/levetkozok_ha_megverjuk_a_romanokat_/
Sabrina Ferilli idén is megígérte, hogy vetkőzni fog, ha a Roma lesz a bajnok, sajnos ezt nem láthattuk.

irrelevant 2008.06.13. 10:34:16

Az osztrákok tizenegyese nem ért, ezért semelyik normális bíró nem ad büntetőt.

Mondtam már, mennyire utálom az olyan nemzeti válogatottakat, amikbe honosítással délszlávokat, grúzokat, csukcsokat, hottentottákat és mindenféle egyéb egzotikumot összeválogatnak, hogy két hellyel feljebb kerüljenek a világranglistán?

Fúj-fúj, osztrákok, fúj-fúj, svájciak.

Ács Ferenc 2008.06.13. 11:34:55

Dühös voltam a lengyel meccs végén. Egyébként rájuk is: abszolút felelőtlen, olyan "magyaros" volt ez a befejezés. Ha valamikor "el kell volna törniük a labdát" az az utolsó öt perc lett volna. Egyébként ez valami közép-európai baj lehet, mert a csehek is saját maguk hozták össze a portugálok harmadik gólját egy teljesen felesleges szabálytalankodással. Remélem a németek nagyon megverik majd Ausztriát.

Francois Pignon 2008.06.13. 11:46:48

Érdekes lesz az osztrák-német. Az osztrák áldokufilmben az volt a forgatókönyv, hogy simán továbbjutnak, és az utolsó fordulóban megkegyelmeznek a németeknek és őket is továbbjuttatják. Nyilván sejtették, hogy fordítva inkább megtörténhet, vajon mi volt a motiváció? Hogy emlékeztetik a németek arra, milyen megalázó volt nekik 82-ben amikor ez a szégyen tényleg megesett? Most aztán játszhatnak majd ki-ki meccset egy jól felhúzott német válogatottal.

Francois Pignon 2008.06.13. 18:49:58

És újra ismételni fogom magamat. Az olaszok a bíróra foghatják. Ez esetben jogosan.

Ezekiel 25,17 2008.06.13. 18:52:28

Egyébként nem csak Garics és Kassai magyarok, hanem 2-en, esetlge 3-an a román válogatottból is.

És van két "magyargyanús" a válogatott keretben. Az egyik a brassói születésű Gabriel Tamas, akinek magyar a neve, de nem találtam adatot arról, hogy az Auxerre hátvédje csakugyan magyarnak vallaná magát, Sepsivel ellentétben nincs ugyanis sehol sem feltüntetve a nemzetisége.

És valószínűleg már csak a vezetékneve árulja el magyar származását a kolzsvári születésű Razvan Cocisnak (ejtsd Kocsis), a Lokomotiv Moszkva középpályásának, aki az Eb-selejtezők felén lépett pályára.

/www.sportgeza.hu/

Egyébként szerintem Razvan Rat /e: Rözván Rác/ is elég magyargyanús.

Amúgy nagyon jól, öntudatosan, bátran játszanak "kelet franciái", pédát lehetne venni róluk.

Üdv

Francois Pignon 2008.06.13. 18:54:18

Ennyire Tomás Ujfalusi is magyar.

Ezekiel 25,17 2008.06.13. 19:04:11

Ja őt elfelejtettem.

Na meg Kevin Kurányi.

Persze az a magyar, aki vállalja... Úgy már rosszabbul állunk.

irrelevant 2008.06.13. 19:21:14

Miért mindig az olaszok seggét nyalja mindenki?

A hülye kommentátor az előbb: "Az olaszoknak ugyanúgy kell a gól, mint 0-0-nál."

Mér, a románoknak nem kell a gól, bazzeg???

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2008.06.13. 19:22:58

Amúgy nagyon jól, öntudatosan, bátran játszanak "kelet franciái"

??? A játékosok teszik a dolgukat, de a taktika egyszerűen SZÉGYENTELJES! Úgy kiállni már a második meccsre, hogy egyértelműen nem foglalkoznak a góllövéssel, csak a védekezéssel? A cél a 3x 0-0 eredmény??? Botrány, hogy valaki ilyen felfogásban áll ki sorozatban meccsekre.

Francois Pignon 2008.06.13. 19:29:38

"Mér, a románoknak nem kell a gól, bazzeg???"

Hát rajtuk nem látszik meg annyira.

irrelevant 2008.06.13. 19:34:19

Bezzeg ha a bunkerfoci digó nagymesterei egyszer támadni mernek, egyből ajnározni kell őket.

Francois Pignon 2008.06.13. 19:41:05

Egyrészt ideje lenne leszámolni néhány sztereotípiával.

Másrészt visszatérnék vesszőparipámra, az olaszokra és a bírókra...

irrelevant 2008.06.13. 19:44:06

A hollandok szabályos gólt rúgtak nekik, Puhl Sándor egyedül van a véleményével a világ ellen.

Most nem adták meg egy szabályos góljukat, ez igaz. De összességében szarul játszanak, és semmi okát nem látom annak, hogy sajnálni kelljen őket.

irrelevant 2008.06.13. 19:44:57

A viktortotón mindenesetre 1-1-et tippeltem erre a meccsre, ha így marad, újabb 4 ponttal gazdagodok. :)

irrelevant 2008.06.13. 19:51:10

Belépnek a tizenhatoson belülre és már esnek is össze maguktól. Aztán rinyálnak. Hányinger...

irrelevant 2008.06.13. 22:24:35

Nem akarom elkiabálni, mert a végén még nem nyernek semmit, de ez a holland csapat nagyon egyben van, lenyűgöző a játékuk. Van der Sar pedig az isten. Ennyi.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.13. 22:44:38

le a kalappal a hollandok előtt, klasszis teljesítményt nyújtottak. Parádé volt.

CrL 2008.06.13. 22:47:30

hollandusok k jók most

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.13. 22:50:18

CrL,

Biztosan megszívták magukat.
Érted, megszívták! Ha-ha.ha.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.13. 22:54:30

most jön VIK-TOR VIK-TOR az Estében, elvtársak!

CrL 2008.06.13. 22:55:37

Baló remélem felkészült

CrL 2008.06.13. 23:00:03

hörrtévében kiderült már, hogy görögdrukker a főellenség - tölgy örülhet

CrL 2008.06.13. 23:01:37

'nem ért a focihoz' (sem)

Ács Ferenc 2008.06.13. 23:04:41

Na mára elég az M1-ből.
A hollandok fantasztikusan és nagyon szimpatikusan játszottak, ez a támadó futball visszaadta a hitet abban, hogy lehet tisztességes játékkal győzni. Remélem, hogy a döntőben elverik a portugálokat.

ergé: Robbenékony holland úthenger

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.06.13. 23:05:37

Crl: végre valaki! :)

fapapucs vs gallkakasa: jópofa rajz a 27. percnél: sportgeza.hu/futball/2008/eb/meccs/ned-fra/kozvetites/ :)

off
a spanyol-svédre kérek szépen állatos, jelképes haonlatot!...

Playmobil Soldat 2008.06.13. 23:08:47

Van egy olyan gyanúm, hogy ha ez a holland csapat szembetalálja majd magát az elődöntőben egy igazi csapattal, el fognak vérezni. No nem azért, mert nem játszanak látványosan, hanem eddig könnyű dolguk volt a nagynevű, de csapnivaló ellenfelekkel szemben.

(Most is megerősítette: a görögöknek. Mellesleg valahol portugálokat is olvastam már.)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.06.13. 23:24:08

azért a foci jól lenyomta az ír népszavazés hírét - talán csak a rádió honlapján van az ír dolog legelöl..

Francois Pignon 2008.06.13. 23:24:55

Írtam fentebb, a hollandok az elején oda fogják tenni magukat. Az EB-t meg majd az nyeri, aki az elődöntőben meg a döntőben játszik jól.

CrL 2008.06.13. 23:34:37

döntőig eljutnak, de ki lesz az ellenfél?

Playmobil Soldat 2008.06.13. 23:44:01

Spanyolokkal szerintem találkozni fognak valamikor a döntőig, de az is lehet, hogy a svédek fognak beleszólni a dolgok alakulásába. És én még mindig azt mondom, a németeket se írjuk még le, ők meg fogják vívni a csatájukat a portugálokkal! Ha nem, hát lesz legfeljebb egy portugál-holland döntő, aminek persze nem annyira örülnék. Olaszok is feltámadhatnak még.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.06.14. 00:14:24

Dusok! Dusok! Hollandusok! Jaj, de szépen kipicsázták a csigaevőket, olálálálá!

Francois Pignon 2008.06.14. 19:51:39

Wow, újabb telitalálat a viktortotón. ;)

Playmobil Soldat 2008.06.14. 20:04:15

Nekem is, már van 10 pontom. :)

Playmobil Soldat 2008.06.14. 20:05:49

Schmitt Pali eddig nem túl eredményes sportember létére. Lehet, hogy már nem is tippel? :)

irrelevant 2008.06.14. 20:05:59

Váó, ügyes vagy, én 2-2-re tippeltem, 0 pont :(
Így a 300. hely környékéről visszacsúsztam a 682.-re...

Francois Pignon 2008.06.14. 20:10:26

100 körül vagyok a 14 pontommal, de legalább mindegyik politikust verem. ;)

Playmobil Soldat 2008.06.14. 20:13:43

Nem vagytok akkor olyan rossz helyen. :) Én 500-600 körül vagyok valahol.

Francois Pignon 2008.06.14. 20:14:11

PS,
viszont Deutsch most megmutatja, hogy nem véletlenül várták meg a diplomázását is a sportminisztériumának felállításával. ;)

Playmobil Soldat 2008.06.14. 20:15:04

A görög meccset sok gólosra vettem, a görögök javára. Szerintetek mi lesz?

Francois Pignon 2008.06.14. 20:16:41

Görög mecsset sokgólosra venni bátor próbálkozás. ;) Ha bejön, nagyot nyerhetsz vele, én konzervatív 1-0-t tippeltem rá.

Playmobil Soldat 2008.06.14. 20:17:10

Mikor bizonyítson, ha most sem? :) Viktor-támogató vagyok egyébként, de ő sem nyomja eddig túl jól.

Playmobil Soldat 2008.06.14. 20:18:39

3:2-re vettem, de ha beállnak bekkelni, nem kapnak 2 gólt. Még gondolkozom egy 3:1-en, lehet hogy változtatok kezdésig. :)

Francois Pignon 2008.06.14. 20:20:26

A 2-0 még elég jó tipp lehet, bármelyik fél javára. Egy kis gól, masszív védekezés, aztán a végén kitámadó ellenféllel szemben egy kontrából a második.

irrelevant 2008.06.14. 20:41:25

Én 1-0-t tippeltem a ruszkik javára, tudom, nagy meglepetés lenne, de hátha bejön :D

Francois Pignon 2008.06.14. 22:31:59

Olyan szép nagy jégcsapretkeket vettem ma a piacon...
nyelje be mindegyik partjelző, aki ezen az EB-n a leseket integeti!

irrelevant 2008.06.14. 22:35:55

Nem figyeltem ezt a meccset, de mintha nem sokról maradtam volna le. 1-0 a ruszkiknak, bejött a tippem! Plusz 4 pont! :D

irrelevant 2008.06.14. 22:56:48

210. vagyok, óhjeah!

Francois Pignon 2008.06.14. 22:59:29

Hát, addig jó voltam, hogy egygólos meccs... ;))

Playmobil Soldat 2008.06.15. 10:37:51

Talán mondanom sem kell, én kissé mellényúltam. :)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.15. 18:37:15

számolgatjátok már a kieséses szakasz lehetséges meccseit? én portugál-cseh, holland-spanyol elődöntővel számolok, portugál-holland döntővel, és holland győzelemmel, de a portugáloknak fogok drukkolni :)

Ács Ferenc 2008.06.15. 20:19:17

Nyugdíjasz Nikopolidiszt kérjük a nullás kapuhoz, a Bécs-Athén járat nemsokára indul.
Davaj, Szbornaja!

Ács Ferenc 2008.06.15. 20:27:21

A mai meccsekről: az izgalmasabbat hála a jó Istennek, nem az a meccsekre állítólag előre megírt "poénokkal" készülő, roppant idegesítő analfabéta közvetíti, aki szerint az oroszok szégyene (!) hogy 1988 óta nem jutottak tovább világversenyen csoportból. Valaki magyarázza el annak a butának, hogy vannak olyan országok, amelyek 22 éve pl. ki sem jutnak sehová.
Tipp a cseh-törökre: 1-2 (hosszabbítás után.)
Portugália-Svájc 1-0. Ma nem drukkolok egyik csapatnak sem. :)

Ács Ferenc 2008.06.15. 20:34:38

Ja, hogy nem lesz hosszabbítás: akkor is a törökökre tippelek, nagyobb elszántság van bennük.

Francois Pignon 2008.06.15. 21:47:32

A török áfium ellen való orvoság: sör és knédli.

Francois Pignon 2008.06.15. 22:53:12

Elhúzták a csehek orra előtt a törökmézesmadzagot.

Az első félidei játékuk miatt sem fogok nekik szurkolni a horvátok ellen. A törökök Európa görögjei.

Pilgrim 2008.06.15. 23:07:40

Óriási meccs volt. 2-1-re tippeltem a csehek javára, de azt vettem észre közben, a törökök küzdeni tudását azzal jutalmaztam, hogy nem is a tippemért szurkoltam, hanem azért, hogy egyenlítsenek ki. Arra már gondolni sem mertem, hogy meg is fordítják. Számomra az eb eddigi legjobb meccse volt.

Invictus 2008.06.15. 23:09:54

Pilgrim: detto.
Beképzelten játszottak a csehek, és most pechjük is volt, nem úgy, mint a svájciak ellen.

hcrules 2008.06.16. 00:10:56

Nagyon jó meccs volt. A törököknek küzdeni tudásból jeles.

Szerintetek a hollandok hagyni fogják nyerni a románokat? Csoportelsők akármi is lesz, és így megszabadulnak vagy az olaszoktól, vagy a franciáktól...

Francois Pignon 2008.06.16. 00:17:19

A történelmi tapasztalatok azt mutatják, ha egy meccsnek csak egyik csapat számára van tétje, az meg is nyeri.
Ma a portugálok mutatták az utat.

Ács Ferenc 2008.06.16. 11:45:29

hercules: a hollandok nem portugálok, hogy sportszerűtlenül leadják azt a meccset a romkóknak! A törökök győzelmének azért örülök végsősoron, mert ők játszották a támadó szellemű futballt a csehekhez képest, akik görögre vették a figurát, egy csatárral. És 0-2-ről három gólt rúgni az utolsó 15 percben (!) egészen szenzációs dolog. De másfél félidőn át tényleg botrányosan rosszak voltak. Mostantól nekik is szurkolok a hollandusok mellett.

Cech torkán akadt a baklava.

Invictus 2008.06.16. 12:06:38

A portugálok egy kiesett csapattól kaptak ki, amúgy a bíró is ellenük fújt, ellenkező esetben legfeljebb döntetlen lett volna.
A hollandok sem fognak megszakadni a románok ellen, fogadkozás ide vagy oda. Persze ettől még akár nyerhetnek is.

irrelevant 2008.06.16. 13:19:34

Nem is tudom, melyik meccset nézzem ma.

Ács Ferenc 2008.06.17. 18:55:32

Az osztrák-németen elaludtam, pedig ez állítólag nem volt bunda. Ma: hajrá ROM! A FRA-ITA-ra egy kiadós 3-3-at kérek kis verekedéssel a pályán, kiállításokkal, őrjöngő edzőkkel, tomboló drukkerekkel és nevetségesen idióta bíróval. Hadd szóljon.

CrL 2008.06.17. 18:56:34

uncsi volt osztrák-német, ballack bombáját leszámítva.

Ács Ferenc 2008.06.17. 18:58:36

Mondjuk a horvát-törököt majd nem lesz érdemes kihagyni. Vajon hogy készülnek rá? A törökök szerintem vért isznak aznap, a horvátok meg szerb zászlókat nézegetnek. Lennétek bírók azon a meccsen?

Francois Pignon 2008.06.17. 19:05:25

Törököknél sérülések meg eltiltások miatt elég sok játékos fog hiányozni. Így elég nehéz dolguk lesz, de azért remélem azon a meccsen nem hátrafelé fognak játszani az első félidőben.

Francois Pignon 2008.06.17. 19:07:41

"A FRA-ITA-ra egy kiadós 3-3-at kérek kis verekedéssel a pályán, kiállításokkal, őrjöngő edzőkkel, tomboló drukkerekkel és nevetségesen idióta bíróval. Hadd szóljon."

Szép kívánság. Akkor gondolom te is Lédererrel értettél egyet, aki a portudál-holland ámokfutást nevezte a vébé legjobb meccsének. :(

Francois Pignon 2008.06.17. 20:04:35

Még a mai meccs elé:
A 13 nem szerencsét, hanem hülyebírót és döntetlent hozott az olaszoknak.
És a szerencsétlen szám Olaszországban nem is a 13-as, hanem a 17-es!

Francois Pignon 2008.06.17. 22:47:03

Mit is mondhatnék mindezek után. A hollandok odatették magukat a csoportmeccseken, az olaszok döcögősen indulva továbbjutottak, Domenech meg elkúrta.
Bár mindig így jönnének be a tippjeim.

Ács Ferenc 2008.06.17. 23:42:27

Valóban a portugál-holland volt a legemlékezetesebb meccs a vébén, legalábbis számomra. A durváskodás és C. Rinyáldó műesései mellett én azért sok gólra is emlékszem. Egyébként ma szánalmas meccsen mentek tovább az olaszok. A hollandok pedig nem hagyták magukat, ahogyan az egyébként is várható volt egy tisztességes, támadó futballt játszó csapattól. (És ahogy itt előre jeleztem, már elnézést, ezt csak Francois Pignon kedvéért. :))

Holnap a Gazprom továbbjut, vagy megint ívelgetős, altatós svéd unalomba fulladunk? A hiba a Mátrixban (GR) csapat rúg akár egyetlen gólt is?

Francois Pignon 2008.06.18. 00:18:39

Az volt a fura, hogy nem látszott a románokon, hogy számukra van még tétje a meccsnek. Semmivel sem tűntek motiváltabbnak a rutinból focizó hollandoknál.
Nem érdemeltek továbbjutást, ahogy a franciák sem. Mindkét csapat csak 1 gólra volt képes az EB-n (az is ajándék volt, Henry lesgólja a partjelzőtől, Mutué meg Zambrottától). A francia-román 0-0 után kellett volna hazazavarni mindkettőt.
Kíváncsi lennék, mire menne az olasz csapat ha Toni néha el is találná a kaput.

Ács Ferenc 2008.06.18. 21:39:49

Hajrá Oroszország! Éljen a támadó játék! Vajon egyenlítenek-e a svédek a 95. percben?

Más: szenzáció! Görögország csapata gólt rúgott!

Francois Pignon 2008.06.19. 22:52:17

Jó kis meccs volt ez a német-portugál. Nem túl elegáns dolog felemlegetni, tudom, de hát szereti az ember a vesszőparipáit: ugye mondtam hogy a portugálok lúzerek? ;) Sima csoprtgyőzelem aztán vereség, amikor győzni kellene tudni.

Ács Ferenc 2008.06.19. 23:07:16

A nagyképűség, a ripacskodás (Rinyáldó jobb, mint Bodrogi Gyula) és az ellenfél lebecsülése visszaütött. Jó lenne egy holland-horvát döntő. Csak az olaszok és a németek ne nyerjék meg a végén.

irrelevant 2008.06.23. 13:28:10

Az műesés-rajongó digófanoknak üzenném:

HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA
HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA
HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA
HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA

Most nem az jött be, ami szokott. A bűnszar, látványtalan bunkerfoci, a rinyálás és hisztizés, fetrengés, a játék tördelése most nem hozott továbbjutást. Végre azt kapták, amit érdemelnek: kiesést :)

Ács Ferenc 2008.06.23. 13:34:17

otvospeter: egyetértek. Hajrá Oroszország!

irrelevant 2008.06.23. 13:38:12

Hajrá Oroszország, hajrá Törökország és hajrá Németország. 75% esélyem van, hogy örüljek a végén :)

Ács Ferenc 2008.06.23. 14:27:36

Egy orosz-török döntőt díjaznék. :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.23. 22:22:32

Körnagy, most vettem észre, hogy maga klónozott engem a Tirpákon.
Még egy ilyen, és Körmesternek fogom szólítani!
süti beállítások módosítása