Az ironizátor és a vágta
2008. május 23. írta: robin masters

Az ironizátor és a vágta

 Geszti Pétert lehet szeretni vagy nem szeretni, mindenesetre a magyar nyilvánosságban ott, akkor és azt csinál, amit csak akar. A tény ez. Minden más szubjektívum.

 Ami engem illet, felemás viszonyt ápolok vele: nem sikerült megszeretnem, sőt, egy kicsit máig ellenszenves maradt úgy is, hogy termékeinek jelentős részét jónak és értékesnek tartom. 

 Szerettem az Első Emeletnek írt szövegeit (különösen a Kis generációt), mert állatul visszaadta a 80-as évek végének/90-es évek elejének rózsadombi házibulihangulatát, melyekhez személyesen sohasem volt szerencsém. Később a Megáll az ész! lett az első kedvenc tévéműsorom; bírtam a Déssel jegyzett Dzsungel könyve-feldolgozást is, pedig már húszévesen láttam először. A sok szar mellett volt néhány korrekt Jazz+Az szám (például), és igen, jóféle trendsetting volt meghonosítani az @rc kiállítások műfaját, még ha kampánycélt is szolgáltak vele anno.

 Szerettem a Magyarország című számot is; azt az iróniát benne, amiért sokan utálták, én inkább elismertem. Nem azért, mert ügyes. Azért, mert jogos. Ez egy ironikus ország; Geszti Péter pedig nem kültelki ironista, hanem finomhangolt ironizátor. Hozzá viszonyulni lehet: ha nem bírod egy ötletét, akkor is van benne valami vitára ösztönző kihívás.  

 Természetesen iróniát találunk Geszti legújabb dobásában is. 2007-ben egyszer már nekifutott (akkor Várhegyi Attila korábbi Fidesz-pártigazgató cégével) a Nemzeti Vágta megszervezésének - nem jött össze, kevés volt a pénz. Most - Várhegyi nélkül, és egy banki főszponzor némiképp ízléstelen fejléce alatt  - mégis megcsinálja.


 Május 31. és június 1. között homokkal öntik fel a Hősök terét, az emlékmű körül lóversenypályát alakítanak ki. Közel 100 település indít saját lovat, akik színeikkel, huszárjaikkal adott községet/városkát/nagyvárost képviselik a versenyben. A külsőségek - mondják - a 19. századi Magyarországot idézik majd, koncertek és gasztrofeszt egészíti ki a kétnapos fesztivált.

 A Nemzeti Vágta népszerű és vállalható történelmi korhoz nyúl, a városok versenyével lokálpatrióta érzést erősít, családi felhasználásra alkalmas programot ad, szinte képtelenség belekötni. Nekem tetszik.

 Felírom a projektet a fentebb sorolt Geszti-körkép respektre érdemes produktumai közé (a koncepciót máris, a rendezvényt majd utána). Még egy jó dobás. Szerintem a Vágta az elmúlt évek legjobb próbálkozása a nemzeti szimbólumok felhasználására. Ez egy k#!&v@ nehéz műfaj, ahol ha szélesebb közönséget akarunk a sajátunknál, csak marketing-képes megoldások működnek. Geszti új ötlete ilyen. Azzal együtt és azért is, mert érezni benne az iróniát.    

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr27482547

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2008.05.30. 17:08:02

Falunap a főváros közepén: Nemzeti VágtaHolnap lesz a nagy nemzeti vágta, melynek megalomániája bár nem vetekszik, de megközelíti bármelyik LiveAid rendezvényt. Lassan eljutunk oda, hogy Geszti Péter lesz a magyar Bob Geldof, aki slusszkulccsal az ujján n…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.05.23. 07:36:12

Volt idő, hogy szerettem Gesztit. De szerettem én Sándor Györgyöt is. Most egyiket sem kedvelem, amellett, hogy kivételes tehetségüket elismerem.
Hogy miért nem szeretem Sándor Györgyöt? - Azért, mert néhány hete egy hétvégi Napkeltében előadta etnológiailag jól körülírható társaságban, hogy élete legnagyobb gegje az volt, amikor egy "kaotikust" megviccelt a "kaotikus egyház" templomában. Hogy ő mekkorát derült a "kaotikus" hívő bamba ábrázatán. Jómagam nem vagyok vallásos. Azt hiszem, nálam kevesebb megátalkodott istentagadó van, de Gyuri bátyánk gegje kiverte a biztosítékot, ismervén az ő köreiben használt szinonímákat egy bizonyos embercsoportra.

Gesztivel nagyjából hasonló problémám van. Persze, úgy kezdődött, hogy sosem értettem, mi a picsát keres a MTV ÁSZ című műsorában az a kis koravén bicebóca. Aztán a Rapülők nagyon bejött. MC Gesztenye a LOPSTOP kampánnyal verte ki nálam a biztosítékot. Hozzáteszem, akkoriban még masszív szocidrukker voltam.
Akár egyet is értenék a poszt írójával, hogy Péterünk iróniából szőtt selyemfátyla, amelyet meglebbent előttünk, tetszetős darab. Kár, hogy pusztán arra szolgál, hogy eltakarja azt, ami mögötte van.

EÖ (törölt) 2008.05.23. 08:02:23

az a baj, hogy sok ötletet lopott
hányadik?

kzgy 2008.05.23. 08:26:09

Bocs, hogy egy bulvárlapot idézek, és éppen az Oliver Kahn visszavonulása kapcsán írt cikket: "Nagy sportember, de istenem, mennyire ellenszenves ember!" - Lehet, hogy ügyes kommunikációs szakember Geszti Péter, de mekkora fütty!%

(Egyébként valamikor a kilencvenes évek elején sikerült véletlenül riportot készítenem vele: úgy még rosszabb...)

nemkellnemzetivagta 2008.05.23. 08:56:39

mit mondjak még? mindenki megőrült?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.23. 08:59:44

számomra minden "iróniája" mellett is csak egy ügyes ostoros csapásokkal haladó médiag**i, már bocsánat.
igaz, megbűnhődött sokmndenért, amikor elvette a gryllus lányt... :D

Zetek 2008.05.23. 09:03:37

Szegény erőlködik. Édes, amikor a ideológiát kíván gyártani a garázdaságához. Apám ilyenkor azt szokta mondani, hogy még mindig jobb, mintha lopni járna. Amúgy feltűnő, hogy már nála is megjelennek azon nyávogások, hogy súlyos probléma a nemzeti identitás hiánya. Pedig akár örülhetne is, hiszen ezen dolgozott eddig.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.05.23. 09:07:11

Geszti bennem nagyon ellentmondásos érzéseket kelt. A szóviccei gyakran irritálnak és túl sokszor myúl mások ötleteihez, amik így second hand hatást keltenek. Ugyanakkor egyáltalán nem mondanám azt, hogy teljesen rossz, amit csinál, általában van a dolgaiban valami frisseség & szellem.

A Nemzeti Vágtával ugyanez a helyzet: miközben import-szaga van, azért tetszik benne, hogy a lóversenyzés hagyományaihoz nyúl vissza, meg a "lovas nemzet a magyar" ma már messze nem igaz hangulatához. Persze tartok a megvalósítás milyenségétől és az önkormányzat-pumpolás is visszás egy kicsit.

nemkellnemzetivagta 2008.05.23. 09:17:31

geszti a bohóc, aki ahelyett, hogy bukfenceket vetne a porondon a kisededek nagyobb örömére, egyszercsak ráébred, mondanivalója van a világ számára és azt könyörtelenül meg is osztja velünk. ja és irónia? baszki, állandóan meg van sértődve. (fikázni könnyű stb.)
jesus fucking christ, megyek, felvágom az ereimet

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.05.23. 09:32:02

Eszembe jutott egy tömörebb megfogalmazása annak, amit sorokon keresztül próbáltam az imént megfogalmazni: Geszti sokkal inkább importőr, mint kreatív.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.05.23. 09:40:18

TuRuL_2k2: borzasztóan erőltetettnek tűnik, amit csinál, főleg az, amit szellemesnek szán. Hiányzik belőle az a fajta zsenialitás, ami egy igazán jó salesmanben megvan - hogy felismerd az üzenetei mögött rejlő érdeket, és ennek ellenére jó szívvel köss vele egyezséget, majd azt később se bánd meg. Geszti inkább a tukmálós fajta. Minél jobban próbálja rádsózni a portékát, annál kevésbé kell. SZVSZ.

Igen, és erősen koraikilencenesévekfamíliakftpadlizsánszínűöltöny fílingje van az egész személyiségének, ami *már* nem trendi de *még* nem retró. ;)

nénike · http://mandiner.hu 2008.05.23. 09:40:38

Geszti Péter természetesen egy zseni, de nem azért, mert kitalálta. Ezen nincs mit kitalálni, ez maga az áporodott fantáziátlanság. De képes volt keresztülverni önkormányzatokon, államon, Budapesten, hogy megvalósuljon.

A vontkozó Tóta W. ellenkezés:
w.blog.hu/2008/05/07/lo_rider

Francois Pignon 2008.05.23. 09:48:27

Ha annyira jó az ötlet, miért nem tudott szponzorokat találni? Az első két nekifutásra be is fürdött. Miért az amúgy is cudar pénzügyi helyzetben levő önkormányzatokkal finanszíroztatja magát? Részemről faszkorbács minden polgármesternek, aki erre egymilliót ad a faluja pénzéből. Szégyen. Kivételesen Tótával vagyok egy véleményen.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.23. 10:00:48

Szamárfül,
hát mely írása nem naccerű?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.05.23. 10:13:02

"Ha annyira jó az ötlet, miért nem tudott szponzorokat találni?"

Íme a tökéletes kérdés. Ha olyan jó ötlet, miért nem igazolja vissza a Piac?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.23. 10:26:44

Szamárfül,

az eccerűeket nekünk írja, hogy mi is ércsük.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2008.05.23. 10:28:17

nagyszerű üzenete van a dolognak. a xxi. század olajválságának küszöbén a magyarság megmutatja a világnak az alternatívát: lovasokat a belvárosba!

mézesbandi 2008.05.23. 10:31:23

Nekem Geszti egyetlen projektje sem jött be, biztos nem én vagyok a célcsoport. Nem értettem már az állami újhullámos Első Emeletet sem, igaz akkoriban inkább URH-t meg ilyeneket hallgattam rongyos kazettákon. Ez a repülős geg, meg az ezmegaz, no most a magyar vágta. Olvasom, hogy Tamás István is benne van az új ötletben. Emlékszem ő (a tőke embere) és Vámos Miklós (a megfellebezhetetlen erkölcsi szint) egy közös tévéműsorban a szőnyeg szélére állította Kokót (Megyó alatt!!!), kérdőre vonva, hogy mit keresett a Fidesz-színpadon. Mire a díszjobboldali Kokó, olyat talált mondani, hogy akkor az egész ország megbolondult.

gyz 2008.05.23. 10:37:03

1. Gesztitől - ha néha látom - feláll a szőr a hátamon (mert sajnos van). Aki 35 év felett nyilvánosan ennyire gyenge szóvicceket enged meg magának, azt büntetni kellene (pl tejben ázott kiflicsücsköt dugni a fülébe)

2. Van azért pozitívuma is: ha ő nem lett volna, sose tudom meg, hogy van egy Váczi Eszter nevű csoda Magyarországon.

3. Ha ezt a természetesen nem eredeti ötlet Nemzeti Vágtát 98-02 között álmodja meg az imázsközpont, akkor Fidesz-rajongók repülősóért kiáltva aléltak volna el a gyönyörűségtől.

-Claude- 2008.05.23. 10:38:48

Számomra az nem világos, hogy miért pont a Hősök terére kell rakni ezt az egészet. Könyörgöm, mást nem tudnak már beleírni az útikönyvkebe Budapestről, biztos fog mindenki örülni, hogy valami kreténség miatt millióan vannak és semmi nem látszik belőle. Lehet, hogy szegényes a fantáziám, de én el se bírom képzelni ennek a megvalósítását. Elég nagy ez a tér hozzá? Vagy nem is tudom. Valahogy nem érzik ezek itten, hogy mi hova való és minek hol a rendeltetésszerű helye, mitöbb még rá is játszanak erre. Na mindegy.

nénike · http://mandiner.hu 2008.05.23. 10:40:07

Vazze, mekkora arca lett a főszponzornak. Az Erzsébet hídon végig a Raiffeisen Bank lóbogói "ékesítik" a várost (a vágta és a magyar zászló mellett). Bindult a marketing henger.

Francois Pignon 2008.05.23. 10:43:00

Ha önkormányzat vagyunk, kire bízzuk polgáraink pénzét?
www.blikk.hu/cikk.php?cikk=101198
Remélem, a következő választáson jól megbasszák az összes polgármestert, aki lóversenyre meg Gesztire költötte a falu pénzét.

irrelevant 2008.05.23. 10:50:54

Imádtam a Rapülők-kazimat tízévesen. Legutóbb akkor szerettem Gesztit.

2002-ban ő volt az SZDSZ kampányának egyik főkolomposa. Biztosan mindenki emlékszik a padon fekvő öreg néni képére, aki azt mondja: nincs pénzem gyógyszerre, az olimpiával kábítom magam. Geszti ennek a plakátnak a létrejöttében vastagon benne volt.

Aztán 2006-ban, a 2002-eshez képest katasztrofális gazdasági helyzetben Geszti a nevét és a pofáját adta a Budapesti Olimpiai Mozgalomhoz.

Röviden: már csak ezért is elmehet a vérbe.

Francois Pignon 2008.05.23. 11:08:57

Hát, a BOM is érdemes lenne rá, hogy fussunk körülötte pár kört...

tevevanegypupu 2008.05.23. 11:13:03

Nemzeti vagta jo nagy baromsag, szall a homok, budos lesz es szegeny lovak fraszt kapnak a tomegtol, remelem a rendezok is. Kulonben jo lehetoseg locitromok hajigalasara, remelem esernyoket is osztanak az arra raszoruloknak.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.05.23. 11:15:34

Sokan írjátok, hogy lopott az ötlet, de senki sem írta, honnan. Ha tudja valaki, engem érdekelne!

Az ötletlopás egyébként sokféle lehet. Egy rendezvény esetében legalább annyira számít, hogy végül ki hozza össze, mint az, hogy ki volt az ötletgazda. És ha más találta ki? Geszti csinálja meg, hát istenem.

A szponzoráció ügyében ("ha olyan jó ötlet, miért nem tartja el a piac?") szívesen egyetértenék, de ez nem az az ország. Nincs CSR kultúra, vagy csak nagyon provinciális (mint a Raiffeisen zászlói most a pesti hidakon).

irrelevant 2008.05.23. 11:16:14

Amúgy Pörzse Sanyi elmondta az EchoTV-n, hogy neki is fatal error-t dobott ki a gép, amikor meghallotta, hogy egy szadeszos zsidó hazaffyasch huszárfutamot akar rendezni a Hősök terén. Szegény Sanyit nem irigylem, szerintem még mindig nem tudja, hogy mit gondoljon.

Francois Pignon 2008.05.23. 11:20:52

robin,
például Sienaban a Piazza del Campon elég régóta tolják:
www.ilpalio.org/

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.05.23. 11:26:23

Ez csak erős rosszindulattal nevezhető ötletlopásnak. Ilyen alapon a focit sem meghonosítottuk, hanem elloptuk az angoloktól?

smalladam 2008.05.23. 11:28:48

geszti péternek azrért kell meghalnia, mivel mert nagyot álmodni. ez nem csak róla mond el sokat, hanem az őt most véresszájjal kritizálókról is.

Francois Pignon 2008.05.23. 11:30:08

(A belinket oldalon van magyar leírás is)

Ez azért gáz, mert a külföldi turista (és magyarként én is) inkább Sienat választja. És ha valaki kitalálja, hogy jövőre rendezzenek bikafuttatást a várban, arra sem fog ideutazni a kutya sem.
Az esemény turisztikai értékéről pedig mindent elmond, hogy csak harmadik nekifutásra, magyar falvak és kisvárosok pénzéből tudták összehozni a mókát.

Francois Pignon 2008.05.23. 11:35:58

robin,
számomra az ötletlopás nem gond, csak az maszlag, hogy ennek országimázs szempontjából értéke lenne.
És ha már foci... Ugye azt nézni sem jön senki Magyarországra. Ellenben: www.globeit.it/caf/

irrelevant 2008.05.23. 11:41:52

smalladam, hátha nem értetted, megismétlem:

Szerintem a magyar olimpia egy beteges lázálom, amiről sürgősen le kellene mondani.

2002-ben Geszti irányította azt a kampányt, amivel övön aluli ütéseket mértek a Fityiszre az olimpiai törekvései miatt. 2006-ban azonban - (ál)balliberális értelmiségiekkel egyetemben - valahogy már Geszti is mert nagyot álmodni. Csak épp a gazdaság volt (és van azóta is) katasztrofális állapotban, a 2002-es évvel ellentétben...

Érzed az ellentmondást?

Ennyit Geszti álmairól.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.05.23. 12:36:36

érveket kérnék arra, hogy nincs országimázs-értéke.

az összetevők szerintem megvannak: magyar történelmi külsőségek; turisztikailag frekventált, történelmi környezet; látványos koncepció.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.05.23. 12:38:14

érveket kérnék arra, hogy ez nem országimázs-képes ötlet. a kijlenetés önmagában még kevés.

az adottságai szerintem megvannak hozzá. történelmi külsőségek; turisztikailag frekventált, történelmi környezet; látványos koncepció.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.05.23. 12:39:06

érveket kérnék arra, hogy ez nem országimázs-képes ötlet. a kijlenetés önmagában még kevés.

az adottságai szerintem megvannak hozzá. történelmi külsőségek; turisztikailag frekventált, történelmi környezet; látványos koncepció.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.05.23. 12:40:37

érveket kérnék arra, hogy ez nem országimázs-képes ötlet. a kijlenetés önmagában még kevés.

az adottságai szerintem megvannak hozzá. történelmi külsőségek; turisztikailag frekventált, történelmi környezet; látványos koncepció.

jbb 2008.05.23. 12:40:40

Régen én is rajongtam Gesztiért, bírtam a modernségét, új gondolatait és lelkes tenniakarását. Napersze akkor még vidéken éltem, nem is értettem a poltikai szembenállást, fiatal felnőttként nem sok rálátásom volt a miértekre és a hogyanokra. Ennek ellenére elismerem képességeit (lib kapcsolatait?). Nekem pl tök vicces volt, amikor az MTV (zenei) műsorvezető válgoatásán a Parlament előtt azzal köszönt be angolul, hogy "Hi, this building is the Hungarian Parliament, best known as the "VAmpire State House"..." Vagy valami ilyesmi. Nem is lett műsorvezető.

A vágtával kapcsolatban pedig nem igazán értem a félrehúzott szájakat. Azt gondolom, hogy tényleg legnagyobb problémánk a nemzeti öntudat komcsi kipusztítása. Mivel az ország 95%-a bulvár életet él, számukra ez nem mindenféle hátsó spekulációt fog jelenteni, hanem amit lát. Magyarokat, lovakat, zászlókat. Függetlenül a szervezőktől. Igenis ilyenekre van szükség, még annak árán is, hogy ki szervezi. Mi a véreres farokért nem csinált a fidesz soha ilyet? Nem szólamokkal kell nemzeti érzést kelteni (ráadásul ilyen oroszjóska féle média seggbúvárokkal körbevéve lehetetlen is), úgyis csak kiforgatják és a fidesz ellen fogják fordítani, az ún. kirekeszetés instant szlogenjének felmelegíétésével. Programok kellenek, közösségépítés, nemzeti szimbólumok, miegymás. Aztán szép lassan a munkásőrgenerációk úgyis kihalnak, a fiatalok pedig lássák csak a tradíciót. Főleg bpre fér rá végre a magyarkodás rossz felhangok nélkül.

A Palion tavaly sikerült részt vennem barátaimmal, óriási buli. Olaszország egyik legnézettebb közvetítése, az egyes kerületek feldíszítik a köztereket és még egy héttel a 2 perces futam után is minden sienai a saját kerületének zászlójával a nyakában sétlgat a városban. És egy vagy több cumival. Nem félnek a múlttól, nem nézik le, nem viccelődnek rajta, ápolják a tradíciót és imádják. Jó is az, közösségi élményt ad és nem felülről van "erőltetve", alulról szerveződik. Beleköthetetlen.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.23. 12:49:57

1.
Samalladam kérdését megfordítva: ha csinált vón ilyet a fityesz, jobban szátalázzák, mint a "koronahurcolást" - és ebben a szívatásban benne lett volna geszti csapata is

2.
javaslom az egész koncepciót a pünkösd idejére tenni, és aki csikóspendelyben megnyeri a derbit, azt kikiáltjuk pünkösdi kerálynak, a büdzsé pedig minden cehjét állja,
alverzió: a pártlenököket futtatjuk meg, az államforna pedig legyen maga is Pünkösdi Királyság... címere a kulacs, stb.
ugyis csak egy vicc már ami maradt az egészből...

Francois Pignon 2008.05.23. 12:50:11

robin masters 2008.05.23. 12:40:37
érveket kérnék arra, hogy ez nem országimázs-képes ötlet.

Szerintem elég egyértelmű volt amit leírtam. Ha az ember bikafuttatást akar látni, Pamplonaba megy, ha hagyományos calciot, Firenzéba, és ha belvárosi kosztümös lóversenyt, Sienaba. Még én is, pedig ebben az országban élek. Hogyan lenne erről meggyőzhető a megcélzott gazdag nyugati turista?
Az ötletlopás nem olyan nagy vétek, szerintem, csak éppen az a baj vele, hogy az eredetiség hiányával éppen a turisztikai érték veszik el. A szponzoráló falvakat, városokat meg mi motiválja? Özönlenének oda ezek után a turisták? Ez egyszerűen egy embékettes rendezvény, annyi értéke van, mint a tévék megvásárolt licenszeinek. Belföldön, meg a magyar bulvártévékben elmegy, de semmi több.

Ács Ferenc 2008.05.23. 12:53:14

Ahogy Turul kolléga írta, Geszti egy sokoldalú ás ügyes importőr. Egyébként ez a projekt az önkormányzatok lekaszálásáról szól. 70-30, vagy 60-30-10, vagy ahogy tetszik...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.23. 12:56:16

a bulvárterek nagy szakértője, györgy_pé hogy nyilatkozott az ügyben?
őt kell követni :)
(majd' azt írtam, kövezni, ooops)

Francois Pignon 2008.05.23. 12:58:21

Még sok hónappal ezelőtt írtam erről (egyszerűbb, didaktikusabb nyelven ;) ), soha meg nem jelent írásom azért törzskocsmás kommentben fennmaradt:
torzskocsma.blog.hu/2008/03/11/a_buktarol#c1692974

sejk 2008.05.23. 13:04:07

Gyerekek, ez nagyon egyszerű: Petinek elfogyott a pénze, vgy kéne neki néhány tízmillió, és erre kitalált valamit. Dolgoztam hasonló projekten, ott is úgy indult, hogy a főnökömnek pénzre volt szüksége, találjunk ki valamit, amivel jó nagyot lehet lódítani és leakasztjuk a magunkét. Hát összejött, sajnos ő akasztotta le, én fizuért voltam ott.

Egyébként Geszti mondta, hogy nem kell jó reklámszakamebernek lenni ahhoz, hogy a nagy ügyfél téged bízzon meg, csak a vezérrel kell teniszezni.

Amikor volt ez a nagy Rapülők visszatérés, a T-Mobile-nál már ingyen szórták a jegyeket a dolgozóknak, csak ne legyen beégés.

Szerintem ez egy egyszeri vagy max kétszeri esemény lesz és kész (bár ha megbukik a szadesz és a maszop és elapadnak a csapok, akkor lehet, hogy kétségbeesetten átáll a srác a fideszhez a liberálisokat fikázni :) kitelne tőle)

nénike · http://mandiner.hu 2008.05.23. 13:12:08

Ezen a Raiffeisenes nyomuláson úgy felhúztam magam, hogy rögtön eszembe is jutott valami. Igazi hungarikum lehetne a bankár futtatás. Ilyen öltönyös, Raiffeisenes geciket lehetne hajkurászni a z Akadémia utcában föl, s alá, és aki a legtöbb bivalybőr aktatáskát zsákmányolja tőlük, az egy kétszemélyes utazást nyerhet Sienába.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.05.23. 13:15:34

Pignon: szerinted a (külföldi, belföldi) turistáknak hány százaléka fog az Andrássy út derekán, a vágtát megpillantva azzal visszafordulni, hogy "áhh vazze, ezt tuti hogy Sienától lopták, tudják kit fognak átverni!"?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.23. 13:16:29

nénike, ne írj ilyen csúnyákat, vagy ma másnak is péntek van? :D

Francois Pignon 2008.05.23. 13:18:01

Már a Tótás topikban is javasoltam, igazi hungaricum, vagyis pontosabban budapesticum lehetne, hogy a várost teleszaró kutyákkal rendezzenek kutyaviadalokat. Belvárosi nyuggerek eresztenék egymásnak virsliformájú tacskóikat, életre-halálra. Fogadni is lehetne, abból lenne bevétel.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.05.23. 13:18:13

Az "önkormányzatok lekaszálása" számomra komikusan hangzik. Komolyan a politikai szférát féltjük a korrupt rendezvényszervezőktől? Jaj, szegények.

Akinek pedig nincs rá pénze, nyilván nem versenyeznek. Így tesz a 3200 településből 3100 darab. Hol a probléma?

Francois Pignon 2008.05.23. 13:19:30

robin,
annyian fognak visszafordulni, ahányan ezért ide is utaznak. Nem merész a jóslat talán részemről, hogy mindkét szám a nullához közelít.

smalladam 2008.05.23. 13:22:06

amúgy az önkormányzatok lenyúlásáról még annyit, hogy nem kötelező részt venni benne (egyes állami projektektől eltérően)

Ács Ferenc 2008.05.23. 13:25:12

Nem kötelező, de ajánlott, haha.

Ács Ferenc 2008.05.23. 13:26:20

Robin én nem a politikai szférát féltem, hanem a közpénzes bulistákat unom, de fenemód.

sárgaholló 2008.05.23. 13:37:06

Az senkit sem zavar, hogy e tunya ország egészséges önbecsülés és kritikus mersz híján már-már második nemzeti himnuszává emelte a Magyarország című számot, amit Kanadából "kölcsönzött" G.P.?

Valyon a világ mely másik államában tolulna könnycsepp az emberek szemébe, ha egy "szellemes" és "eredeti" médiafigurája lefordítana egy másik kontinensen vagy akár a szomszéd országban meghallott slágert, és azt hazafiasra fazonírozná?

Ha G.P. legközelebb úgy gondolja, hogy Michael Jackson Billy Jane-jének, vagy Karel Gott Lady Karneváljának pötyög egy új magyar szöveget és karácsonyi énekként marketingeli majd, azt is némán elfogadja e hon megszeppent, vagy közömbös közvéleménye?

És hol a csudában máshol dőlnének be olyan silány trükknek, hogy egy többszáz éves olasz hagyományt, a sienai paliót huszármentébe - nemzeti lobogóba újracsomagolva próbálnak meg újból eladni, méghozzá hagyomáynteremtő szándékkal?

Nincs baj a külföldön már működő dolgok meghonosításával. Sőt! Ám a nyilvánvalóan elplagizált idegen ötletek piros-fehér-zöldbe csavarása kívülről szemlélve) nemcsak szánalmas, de (belülről megszenvedve)megalázó is.

Kívülről nézve kicsit olyan ez, mint amikor egy hazánkfia beül egy szlovák vendéglőbe - ahol hamarosan euróval kell majd fizenie -, és azt látja a nemzeti specialitások között a "szegedínski gulás" és "halasle" szerepel.

Különösen kínos ez vastag állami támogatás és ostoba, szájtáti általános elismerés mellett.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.05.23. 13:43:47

Pignon: szerintem az országimázs hatékonysága nem azzal a mérőszámmal kezdődik, hogy honyan utaztak ide csak és kizárólag ezért az eseményért.

Ha sok budapesti jól érzik magát egy (itthon) újszerű eseményen, ami külsőségeiben történelmi jellegű és a többségnek egyáltalán nem szól politikáról, viszont megismertet (megszoktat?) elhanyagolt szimbólumokat, akkor az országimázs. Belső. Mivel nálunk az sincs, nem becsülném le a jelentőségét.

Francois Pignon 2008.05.23. 13:56:39

Ha csak így nem. ;) Remélem, sok budapesti érzi majd jó magát a litéri, kozári, vácegresi, szuhakállói pénzeken. A polgármestereiknek pedig a fentebb már elmondottakat kívánom.

Steve the Great 2008.05.23. 14:12:57

Azt is figyelembe kéne vennni, hogy sok esetben nem (vagy nem teljesen) az önkormányzat, hanem egy cég szponzorálta az illető település megjelenését...

Francois Pignon 2008.05.23. 14:16:53

Közben eszembe jutott Bakura minapi beszólása (de más jóindulatú kritikusok is mondják néha), hogy a reakciósok vállvetve ugyanazt szajkózzák. Sajnálom, hogy a politika fenegyerekének csalódást okozunk, de lám a reakcióblog szerzői sem csak egymás farkát nyalják. ;) Én legalábbis mereven elhatárolódom most robin masters véleményétől.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.05.23. 14:29:12

A Bakurának küldött message erejének növelése érdekében, magam is elhatárolódom Francois Pignon véleményétől.

sárgaholló 2008.05.23. 14:36:28

Úgy látom, elaludt a moderátor.

Ács Ferenc 2008.05.23. 15:02:04

Én magamtól határolódom el.

irrelevant 2008.05.23. 15:20:54

Miért kellene ide moderátor?

inszeminátor 2008.05.23. 15:35:04

Kell a nemzeti vágta - bikákkal - azok is nagyon tudnak.
Öt órán keresztül tartson, és Geszti vágtasson elől a Stop táblával.Ha eldobja - vissza a pénzt.
Mindenkinek...Szép lenne...!

ÁrPi 2008.05.23. 15:35:18

smalladam 2008.05.23. 11:28:48

""geszti péternek azrért kell meghalnia, mivel mert nagyot álmodni. ez nem csak róla mond el sokat, hanem az őt most véresszájjal kritizálókról is.""


Dehogyis meghalnia! Hahhh, az könnyű is lenne!


2008.05.23. 10:37:03
"büntetni kellene (pl tejben ázott kiflicsücsköt dugni a fülébe)"

Én többnapig nyitott hűtőben savanyodott tej opcióval súlyosbbítanám a penitenciáját!!

Az otvospeter által is felidézett
SzDSz plakát az Önmagát gyógyszer-és-pénz
hijján "AZ Olimpiával" kábító nénikével, az bizony Geszti elméjének nagy munkája, ezérthát megérdemli büntetését!


Kérdésem: Ha 98-02 között az Országimázs k.-k ilyet kiagyaltak volna mint amit most megcselekszik,megszervez,nyomat Geszti,
akkor milyen plakát lett volna geszti aktuális-akkori válasza? Mondd, smalladam ?!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.05.23. 15:42:14

MC Gesztenye annak a sajátságos, bizonyos körökben hosszú-hosszú ideje dívó szokásnak a következménye, hogy "mindegy mennyire tehetségtelen, csak a mi kutyánk kölyke". És valóban az ő kutyájuk kölyke. Ezért akár azt is megteheti, hogy a Himnusz helyett egy gagyi dalocskát nyomjanak egy menzeti ünnepen.
Itt visszautalnék Sándor Györgyre, aki 70-en túl visszaemlékezve azt tartja élete legnagyobb gegjének, hogy egy "kaotikust", azaz katolikus hívőt megsérthetett. Nos, Gesztenye pont így van a magyar himnusszal, meg úgy általában a magyarsággal. Egy olyan ember, aki a nemzeti identitástudatot feudális csökevénynek, maradiságnak, nem juropéjer vonásnak tartja, az most huszáros vágtát ad elő a hagyománytisztelet jegyében. Feltételezem, az esemény után este, övéi körében harsányan hahotáznak a balfasz huszárkodó-magyarkodó magyarokon. "Te, láttad annak a józsinak az átszellemült, ostoba ábrázatát? Tisztára, mint a János Vitézben."

Francois Pignon 2008.05.23. 15:55:33

Elhatárolódok mindenkitől, a blogmotortól is.
Amúgy meg küldöm mindenkinek, aki szereti:
youtube.com/watch?v=SGKForlqhWo

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.05.23. 15:59:25

Ez a vágta olyan kb. mint az István a király az m1-en.
Amolyan kényszerű szoclib megmagyarodás.

Kiváncsi leszek a jelmezekre. Azt mindenki hoz magával,
vagy a helyszínen öltöztetnek be mindenkit huszárnak.
Vagy lesznek betyárok, honfoglalók, kurucok és hajdúk is?
Hátra fele nyilazás ér?

(Újpest indíthatna lovasrendőröket. )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.05.23. 16:22:00

Franszoá, ha már így a múltban vájkálunk, ez az NV/2.
Az NV/1 az szept. 19-én volt a Blahán. Annyi volt a különbség,
hogy sötét volt, és rendesen el is sodorták az embereket+tényleg
verték a népet lóhátról. Az az esemény valahogy elfelejtődött azóta.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.05.23. 16:38:47

Mr Falafel, sajnos nem állunk olyan jól tehetségekkel, hogy Gesztit így minősítsük. Soroljunk fel a jobboldalon néhány hasonlóan tehetségtelen kreatívot, kérlek.

tewton 2008.05.23. 17:08:38

robin masters,
nem lehet, hogy a Gesztit kitermelő (mégiscsak pozícióban lévő) szubkultúra nem áll olyan jól tehetségekkel?

irrelevant 2008.05.23. 17:11:38

Szép...
A jobboldalon maguktól elszállt, felfuvalkodott udvari művészek vannak (Makovecz, Szamóca, Ákos), az álbaloldalon pedig ilyen yuppie "kreatívok" mint ez a lopótök Geszti...

VIII. Nagyapó 2008.05.23. 17:24:12

Mr. Falafel

Tudomásom szerint Sándor György hívő katolikus. Ráadásul felnőttként keresztelkedett meg.

Úgyhogy az Általad említett vicce nem hinném, hogy a vallás vagy az Egyház bántására szolgált volna, max. valami túlkapásra vonatkozhatott...

smalladam 2008.05.23. 17:25:35

"Ez a vágta olyan kb. mint az István a király az m1-en.
Amolyan kényszerű szoclib megmagyarodás."

most komolyan, mondd már, szerinted egy szoclib nem lehet "magyar"?

VIII. Nagyapó 2008.05.23. 17:27:24

(Ráadásul a Magyar Nemzet hétvégi magazinjában is állandó rovata van - vagy legalábbis volt -, ami szintén nem nemzet- és vallásellenes alapállásra utal...)

tewton 2008.05.23. 17:35:49

'most komolyan, mondd már, szerinted egy szoclib nem lehet "magyar"?'

haha. most már kénytelenek szájukra venni, mert ez a trend :)

smalladam, aligha lehetnek emlékeid a szocialista hazafiság korából. 'magyarnak lenni' kb. nacionalizmus, a nacionalizmus olyan, mint a fasizmus és jobboldali, és IGEN, MINDENKI emlékszik HORTHYra és a nyilasokra és az ő bűneikre. A baloldal jó tíz éve próbálja középre mozgatni az általa korábban megvetett/elutasított fogalmat.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.05.23. 17:39:14

Jajj, má' hogyne lehetne. De mondd már, nem emlékszel mikor
találták ki ezeket? 2006 telén. Amikor meghallottam komolyan
el se akartam hinni, hogy ezekkel akarnak operálni.

ÁrPi 2008.05.23. 17:41:56

Mr Falafel 2008.05.23. 15:42:14
Írod:
""Itt visszautalnék Sándor Györgyre, aki 70-en túl visszaemlékezve azt tartja élete legnagyobb gegjének, hogy egy "kaotikust", azaz katolikus hívőt megsérthetett.""

Figyelcsak:
Ha egy öreg bölcs rabbi kigúnyol egy történetével, adomájával egy valami kis fiatal zavarosfejü ("kaotikus") zsidó fiatalembert, majd valamikor hetvenedik életéve után erre a "poén"-jára megemlékszik egy visszaemlékezésen, az analóg, az összehasonlítható azzal amit Sándor György elkövetett ezzel a "kaotikus"
HUMORALISTA
szóferdítéssel.

Ha tényleg felnőttként keresztelkedett katolikusnak az ..izé.. elég ütős. :-)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.23. 17:44:42

smalladam,
elvileg lehetne, de én még nem találkoztam olyan szoclibbel, aki ne prüszkölt volna a magyar nemzet szimbólumaitól, mint öreg ördög a tömjénfüsttől.

tewton 2008.05.23. 18:56:48

tölgy,
a micisapkára gondolsz, meg a hulladarabra?

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.05.23. 18:58:10

tölgy: akkor mégiscsak érdekes alak ez a geszi péter, nem? ő például nem prüszköl (bér szocnak se szoc, csak libnek lib, gondolom).

Francois Pignon 2008.05.23. 19:08:53

Sándor György vallása nem tudom, hogy lehet most téma, valóban felnőttként keresztelkedett katolikus zsidó, na és?
Viszont a Nemzet szombati mellékletében publikált írásaiban úgy használja a CapsLockot, mint Kündü meg dowNLoad. Ez nem gyanús? ;))

nemkellnemzetivagta 2008.05.23. 19:17:33

"Feltételezem, az esemény után este, övéi körében harsányan hahotáznak a balfasz huszárkodó-magyarkodó magyarokon."
sajnos nem. akkor lenne valamilyen. de geszti a nagy büdös, két lábon járó buborék. a semmi. egy idegesítő buzgómócsing. nem marad utána semmi, csak a lószar a homokban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.05.23. 20:22:16

VIII. Nagyapó:
Hogy Sándor György mikor keresztelkedett és mivé, az kb. lószart sem számít nekem, az ateistának. Ahogy az sem ér sokat, hogy Reisz nagyi visszatérve Auschwitz-ból, hamar lekerült az alföldre. Elvégre a sváb Habvas Henrik is úgy fogalmazott a Mokkában, amikor Feldmajer Péterrel dumcsizott, hogy "mi zsidók". Sándor György olyan körben engedte el ezt a kis poénemléket, ahol ez tetszést aratott. Utaltam bizonyos körök szóhasználatára, ahol a következő szinonímák vannak: magyar= katolikus= klerikálfasiszta= kaotikus= antiszemita. Őseim miatt kurvára utálom, amikor ennyire egyértelműnek kell lennem.

Robin Masters:
B.... te meg a jó ..... .......!

RP:
copy!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.23. 20:26:24

robin masters 2008.05.23. 18:58:10
tölgy: akkor mégiscsak érdekes alak ez a geszi péter, nem? ő például nem prüszköl" - ő egy profi, uralkodik magán, jó pénzért a szart is a kezibe veszi és átnyújtja nekünk mucsaiaknak.

CrL 2008.05.23. 20:33:44

tölgy, profi?

sajna a matulát kell megint idéznem:

A magyar nyelv jelenlegi állása szerint a tudomány nem ismer olyan szót, amellyel akkurátusan le lehetne írni Geszti Pétert, hangzott el a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvészeti Bizottsága Geciügyi Albizottságának hétfői sajtótájékoztatóján. Az albizottságot vezető népszerű nyelvtudor, Dr. Grétsy László elmondta, a testület nem tudott olyan szót találni, amely tömören és egyértelműen kifejezné, hogy Geszti Péter egy micsoda.

matula.hu/index.php?section=article&rel=35&id=426

smalladam 2008.05.23. 20:35:58

az előítéleteitek pontosan olyan aljasak és általánosítóak, mint ahogy a "szoclib" tábor (egy része) viszonyul a nemzeti szimbólumok kérdéséhez, vagy akár a jobboldaliakhoz.

tölgy utóbbi hozzászlólása már bocsánat, de ennek az ékes példája.

igazából ezért nem is érdemes vitázni ezen: nézzétek meg, eddig az volt a baj a szoclibekkel, hogy utálnak mindent, ami nemzeti.

most itt egy prominens "szoclib", aki nemzeti jelképekkel akar kezdeni valamit, most ez a baj.

ősszel készítettem vele egy hosszú interjút pontosan ezen témák miatt, nem keresem ki, egyszer már belinkeltem ide, de kb arra is olyan reakciók jöttek, hogy hazudik, meg micisapka...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.05.23. 20:40:14

Tewton:
Autentikust szó szerint idézz! Micisapka és tetemcafat.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.23. 20:41:16

smalladam,
én tényleg aljas vagyok, meg az előítéleteim is. Pl. ezek miatt nem üt el a villamos (mert félreugrom, noha sosem próbáltam ki melyikünk is az erősebb).
A szoclibekkel olyan sokat én nem akarok kezdeni - ha eltakarodnak.

Tudsz egy példát, amikor Geszthi vagy más szoclib nemzeti jelképeket nem (anyagi vagy hatalomtechnikai) számításból használt? Én köztük élek, ismerem a típust. Bizony őszintém és alaposan viszketnek mindentől, ami magyar, leszámítva a magyar állam költségvetését. Arra szívesen rájárnak.

Crl,
Geszti profizmusa alatt azt értettem, hogy pénzért mindenre kapható. Akár még "magyarkodik" is.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.05.23. 20:52:25

Falafel: ezzel a kifinomult érvrendszerrel más blogokat ajánlok látogatásra.

irrelevant 2008.05.23. 21:01:20

Én valahogy mindig provokációt érzek Geszti "nemzeti" megnyilvánulásaiban, legyen szó vágtáról vagy egy külföldi dal ellopásáról, hazaffyasításáról és egy viselkedni nem tudó cigányluvnya szájába adásáról. Biztos én vagyok a lelki nyomorék, majd smalladam megmondja.

irrelevant 2008.05.23. 21:06:51

Amúgy meg lehet felhördülni, de az a véleményem, hogy nemzetieskedjen Geszti nyugodtan, csak akkor döntse el, hogy ezt akarja-e vagy a Szadesznak akar dolgozni, mert a kettő körülbelül annyira jön össze, mintha hentesként a buddhizmusról szónokolna. Smalladam várható kérdését megelőzendő: nem, nem mondom azt, hogy az SZDSZ nem magyar párt, mindössze csak annyit szeretnék megjegyezni (tényként, nem pedig minősítésképp), hogy az álliberálisok nem a nezmeti érdekeket képviselik, hanem a globális tőke "közvetlen betüremkedései" a magyar pártrendszerbe, csak hogy élő klasszikust idézzek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.05.23. 21:14:28

Drága jó Robin Maters!
Az a helyzet, hogy az általad megkezdett gondolatmenetet jobb csírájában elfojtani. Az én kipontozott kis izém erre pont alkalmas. Azt gondolsz bele, amit akarsz. Azért örömmel konstatálom, hogy szerinted elküldtelek a búsba. Nem gondolom, hogy tényleg el kéne húznod. A más gondolatok közlésének zsigeri elfojtása a ti félétek sajátossága. Én örömmel venném, ha naponta akár több alkalommal is megbotránkozatathatnánk egymást. Valami szólás- és véleményszabadság, vagy ilyesmi miatt. Ez biztos valami rendellenesség nálam.

irrelevant 2008.05.23. 21:17:08

Most melyik hozzászólással is van baj pontosan?

tewton 2008.05.23. 21:52:27

smalladam,
linkeld be, elolvassuk. Érdekes lenne.

"eddig az volt a baj a szoclibekkel, hogy utálnak mindent, ami nemzeti.

most itt egy prominens "szoclib", aki nemzeti jelképekkel akar kezdeni valamit, most ez a baj."

Egy prominens, aki mellesleg állami kitüntetéssel és akkora adóhátrálékkal bír, hogy 10 év alatt se keresel annyit :)

Hogyha az egészet társadalmi munkában csinálná, akkor talán hinnék neki. Mondjuk hazaszeretetből, ha már kreativkodásea kapott egy tisztikeresztet (vagy mit). Én itt csak országimázst látok, parasztvakításilag. Mire megy a bevétel? miért kerül önkormányzati pénzbe az indulás? valahogy a politikai marketing munkássága óta ... gyanakvó vagyok :(

VIII. Nagyapó 2008.05.23. 23:39:37

Mr Falafel

Én pedig csak arra próbáltam utalni, hogy kicsit mókás, amikor valaki megrögzött ateistaként vérig sértődik egy - feltehetőleg bigott - katolikusokon élcelődő poén hallatán, pláne, ha az egy olyan masszív jobbos katolikustól jön, aki ráadásul saját döntése alapján lett az.

Talán döntsék el katolikusék maguk, min sértődnek halálra, és ne akarjunk súgni nekik... Mert ez így kb. olyan, mint amikor azok üvöltöznek a zsidóság megtámadásáról minden apró pisszenés hallatán, akik amúgy életükben be nem tették a lábukat a zsinagógába.

tewton 2008.05.23. 23:51:31

jáj jáj
Mr Falafel, nem tudnád belinkelni ezt a Sándor György-helyet, ha fent van a neten?
most már komolyan kíváncsi vagyok, mi is az egész vita alapja.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.05.24. 03:17:35

Falafel: a "mifélénk" számára a teféléd nem igényel kommentárt.

grupi 2008.05.24. 07:30:06

Geszti vitathatalanul tehetséges fiúként tünt fel a közéletünkben.
Kedveltük a az MTV hétvégi műsorában, szerettük dalszövegeit, szó-kombinációit.
Aztán egyszer csak elszaladt vele a ló.
Péter echte zsidó családból származik, ő maga is egy jóképességű zsidó. Ezt a kapcsolati tőkét és népszerű, közkedvelt tehetségét kihasználva kereste tovább a jólét szálait. Kereskedelmi rádiók, tévék és politikusok jártak hozzá népszerűsítési áldásért. Zsidósága kapcsán az szdsz, majd a szocik is felfedezték. Péter pedig a pénz révén elkötelezetté is vált. A viszonzás nem is maradt el. ( robin masters: "Geszti Pétert ... a magyar nyilvánosságban ott, akkor és azt csinál, amit csak akar." - És ez nagyon igaz, nagyon találó.) Érdekes mód neki és PR cégének, - aki politikai érdekeltségű dolgokban, kampányokban is jó pénzért odateszi magát, - képesek oda adni a Felvonulási teret, a Hősök terét a védett diszburkolatostúl, emlékművi háttérel együtt, vagy akár a fél rakpartot, ha igénye, érdeke úgy kívánja.
Ehhez neki már nem is kell sok pénz. Elég hozzá a kapcsolat és sponzori támogatás. geszti már megelékszik a haszonnal. Őt és kitalációit képes bármelyik veszteséges cég, vagy állami szervezet is támogatni - érdekes mód. Így akár több minisztérium, miközben a településekkel ezt nem teszi meg, vagy az elhíresült és erőszaktól sem mentes készenléti rendőrség, a veszteséges Magyar Posta, a Demszky-féle pénznélküli főváros, és a zsidó tőke szintén.
("A főtámogató Raiffeisen Bank mellett még támogató a Budapest Főváros, Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, Készenléti Rendőrség (!), Magyar Fejlesztési Bank Zrt., Magyar Posta Rt., Magyar Turizmus Zrt., Mavir Rt., Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, Reneszánsz Év, Szerencsejáték Zrt., UNIQA Biztosító Zrt., Zwack Unicum Nyrt.
Az UNIQA-án és a Zwack-on kívül csupa-csupa állami cég ... Geszti Péternek jó kapcsolati lehetnek, hiszen alig maradt ki nagy állami cég a szponzorok közül. Az állami cégek jobban "adakoznak", mint a magáncégek? A Készenléti Rendőrség milyen üzeletet/előnyt látott ebben a buliban?")

Geszti nemzeti vágtája nem szól másról, mint a pénzhalmozásról. Ha a Fidesz tesz ehhez hasonlót, akkor populista, nacionalista és "korona úsztató pénznyelőnek" titulálja a zsidó-komcsi bagázs. ha geszti és bal-liberalista érdekszövetség teszi ezt, akkor nincs akadály és nincs pénztelenség, vagy pénznyelés. Csupán egy pénzköpő alakulat áll készen a megvalósítás érdekében. A csödületet a szocialista megyék és városk biztosítják szinte kötelező nevezésük által. Így már nem is kell annyira okosnak, ügyesnek lenni, hiszen dől a lé, a támogatás, és csak majd zsákmányolni, meg osztozni kell, hiszen a vezető politikai eli erre ma nagyon fogékonyan készen áll. Geszti pedig jó- és hűszolgája a mecénásainak és a fajának.
Szerintem erről szól ez a történet, miközben egy nemzet sorsa vágtázik el velünk és az orrunk előtt ki, a hazából.

inszeminátor 2008.05.24. 10:00:16

Jaj Istenem...Mindezt reggeli előtt, fél nyolckor..?Igy megterhelni egy szép szombat reggelt..?SZOMBAT reggelt..?

Steve the Great 2008.05.24. 10:00:39

"Készenléti Rendőrség (!)"

Azt gondolom tudod, hogy a Nemzeti Lovas Díszegység jelentős része a KR állományába tartozik... És mivel ők is megjelnnek az eseményen, innen a támogatás...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 10:11:56

Na fogadjunk, hogy Geszti vágtájára odatéved Feri is, vagy Klára asszonnyal, vagy valamely fiával, és csinálnak egy fiús délután, együtt csuriznak a Városligetben a sörsátor mögött (az Őrezred biztosítása mellett).

grupi 2008.05.24. 10:24:02

Steve the Great 2008.05.24. 10:00:39
Ja, igazad van.
Ezek azok a lovasok, akik a Fidesz nagy gyűlés napján a Deák tér-Madách tér környékén kardlappal átvágtáztak a nemzeten.
Ezeket az azonosító nélküli rendőröket fedi most fel és hozza nemzeti pompába öltöztetve a Hősök terére geszti guszti.
Ezért a készenléti támogatás. Értehető.
És akkor Geszti meg a kormányt és a kardlapozókat támogatja viszont. Kéz kezet mos, a pénz szagtalan, a gergényis gárda meg azonosító nélküli.
Feri egy szeretere méltó pej mén, Klára asszony meg a csödört szereti. Ezért szimpatizálnak a karhatalmista lovas rendőrökkel, meg a nemzeti vágtába bujtatott pénzügyi projekttel. geszti ebben játszik szerepet, ebben ő a szimpatikus figura, a kapocs. A töbségnek meg majd elég a lócitrom és annak hátrahaygott, maradék szaga.

Steve the Great 2008.05.24. 11:27:11

Namost ha cinikus akarnék lenni, akkor azt mondanám, ez is a huszárság hagyományának egy része... Nem csak tisztaszemű hazafiként harcoltak a szabadságharcban, hanem bevetették rendfenntartóként is őket, pl:
"1879. március 5-én a helybeli szolgabíró kérésére a csákovai állomásparancsnokság a Petromány községben zajló bíróválasztáshoz a 3. huszárezred 3. századából egy 25 huszárból álló különítményt rendelt ki Haslinger József hadnagy parancsnoksága alatt. A bírót a zajongó tömegből kiszabadították. Egy huszárt megdobtak kővel, mire a többiek belelovagoltak a több száz fős kiabáló tömegbe, és kardlapozással oszlatták azt szét."
(epa.oszk.hu/00000/00018/00014/07bal.htm)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.24. 11:30:53

a huszárokról: eza fegyvernem igazi magyar hungarikum - nem is értem azokat teljesen akik ideheza légionáriusokat játszanak, vannak sokkal izgibb dolgok a múltban

Francois Pignon 2008.05.24. 11:32:13

Akkor már inkább a lovasíjászat. Vagy az már túl szittya?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 11:33:15

Steve,

a te történetedben valamiféle rendbontás van, törvénytelenség - élet és vagyonvédelem a mindenkori kormányzat felelőssége (és nem a Broadway bolt előtt tüntetni).
Ma már tudjuk pontosan, hogy 2006-os lovasrohamot a törvényes Fidesz gyűlés - ahol senki életét vagy vagyonát nem fenyegették - vége után fél perccel rendelték el.
Érzed a két helyzet - és a két döntés közti - közti különbséget?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.05.24. 11:53:34

Tewton:
A Nap-kelte 2008. március 28-i adásában volt. Sajna nem találtam meg a videót.

Steve the Great 2008.05.24. 12:09:31

tölgy: Persze, egy szóval se mondtam, hogy 2006-ban derék dolog volt megkardlapoztatni a népet. (Mellesleg azt honnan tudjuk, hogy a fenti sztoriban nem volt erkölcsileg helyes a tüntetés azon a bíróválasztáson?)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.05.24. 12:18:31

VIII. Nagyapó:

Ha bigott jobbos katolikus alatt SGY-t érted, akkor nem egy emberről beszélünk.

Elmesélek egy történetet:
Évekkel ezelőtt a Jobbik keresztet cipelt a városban valamilyen keresztány ünnep idején. Jót derültünk rajta. Aztán Medgyessy Péter közölte, hogy a parlamentben nem lesz karácsonyfa, hanem csak előtte, mert a benti fa sértené a más vallásúakat. Ezt követően az országház ablakait telepakolták menorával. Akkor azt mondtam: inkább cipelem a keresztet a jobbikkal. Identitás kérdése. Számodra az ilyesmi bizonyára nem mond semmit.
Aztán megemlíthetjük, hogy a magyar államiságot nehéz lenne különválasztani a keresztény katolikus egyháztól. Nem kell hívő katolikusnak lennünk, hogy ez evidens legyen számunkra.

Nem tudom, te kit nevezel zsidónak, de az biztos, hogy ezen a téren is tájékozatlan vagy. Az én felmenőim mindkét ágon kikeresztelkedett zsidók, akik sem a keresztény, sem az izraelita templomba nem jártak soha. Engem református pap keresztelt csecsemőként. Magamat mindig is magyarnak tartottam, semmi másnak. Aztán vannak olyan zsidók, akik bizonyos szokásokat (például étkezési) tartanak, másokat meg nem, és soha nem járnak zsinagógába. Végül vannak olyanok, akik járnak zsinagógába.
Javaslom, olvasd el Szarva Zsuzsa, a neves etnológus néhány munkáját e témában. Autentikus.

Visszakanyarodva Sándor Györgyhöz: Azért zavar, ha egy közismert baloldali érzületű zsidó ember "kaotikusozik", mert ma Magyarországon a zsidó szó kiejtése is fejedre hozhatja a náci, antiszemita, fasiszta jelzőket. A konzervatórium blogon nagyban fasisztázó JP-s fiatalemberrel közöltem, hogy elfogadom, hogy a II. VH idején illett volna megvédeni zsidó honfitársainkat. Most ne menjünk bele, hogy voltak törekvések, és hogy ezek milyen mérvűek voltak. Azonban megemlítettem, hogy Rákosi (Rosenfeld) Mátyás egy zsidó ember volt, aki személyi kultuszt vezetett be, és a náci háborúsbűnösök üldözésére, zsidó emberekből alakított ÁVH-ja segítségével több százezer magyart gyilkoltatott le. Ez is történelmi tény, akárhogy próbálják ezt agyonhallgatni. Na, erre az egész indapass rendszerből kitöröltek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.05.24. 12:28:33

Egy baloldali szavazó számára az általa favorizált hatalmi csoport hegemóniájának fennmaradása érdekében az sem nagy ár, ha az ország másik felét kiirtják. Ezt nevelte beléjük a diktatúra, így szocializálódtak. Őket ki lehett vinni a diktatúrából, de a diktatúrát belőlük nem.
A demokráciában hívő ember elgondolkodna, miért mennek utcára 10 ezrek tiltakozni. Amíg azonban az ő tyúkszaros kis életét nem érinti a dolog, egyszerűen a bolsevik propaganda paneljait szajkózza.
Az őszödi beszéd után a világhálón mindenhol Gyurcsány volt a legkevésbé szalonképes politikus. Az open democracy szavazásán magasan ő lett a legvisszataszítóbb diktátor a világon, noha a magyar titkosszolgálat igyekezett megbénítani az internetes oldalt. Európai országot ilyen szégyen még nem ért. Közben itthon Orbán a zsebhitler, a náci, a kiskirály.
A baloldal és a jobboldal közötti ellentét antagonisztikus, azaz kibékíthetetlen. Nem kéne azon lamentálni, hogyan tudnánk egy tálból cseresznyézni, hanem inkább meg kellene elégednünk annyival, hogy tolerálni tudni tanuljuk mega másikat.

inszeminátor 2008.05.24. 13:01:23

Szamárfül

"A huszárság viszonylag hamar megjelent a francia királyi udvarban.Még mielőtt leghiresebb magyar huszárokat az udvari protokoll szerint bemutatták volna az uralkodónak, XV Lajos már jól isnerte a huszárokat.Gyermekkorában volt egy kis barátja, akit az akkoriban megjelenő és valószinüleg nagy feltünést keltő huszár-uniformisba bujtatták a király nevelői, elsősorban Madame de Ventatour.A kisjátszótársat mindenki a "király huszárának" nevezte, és a gyermek urlkodó legbensőbb köreihez tartozott, akivel később is szoros kapcsolatot ápolt.
Nagy valószinűséggel a kis huszár egyenruhájának köszönhette népszerűségét, amely egészen addig tartott, amig egy kis irokéz indián meg nem jelent az udvarban.
A hagyomány szerint a mellőzése miatt féltékeny kis huszárt igy vigasztalta a gyermek XV Lajos:..azért mert magam mellé vettem ezt az indiánt még szeretni foglak téged is, ha továbbra is jól viselkedsz.."
...részlet Tóth Ferenc . A la Houssard c.
művéből, azaz adalékok a franciaországi huszármitosz történetéhez....

...és persze az ősi magyar átok egy irokéz indián képében!

VIII. Nagyapó 2008.05.24. 13:06:43

Nem bigott, masszív :-)

Amire utaltam, az az a helyzet, amikor valaki pápább a pápánál - ti. olyanon sértődik meg mások nevében, amit amúgy azok (vagy legalábbis azoknak az a része, aki a valódi mondanivalót fel tudja fogni) nem is biztos, hogy magukra vesznek.

(Nyilván a zsidóság ilyen szempontból kicsit sántít - származás, holokauszt, miegymás -, de pl. ott is meg másutt is sokszor megfigyelhető a közéletben, hogy egyesek jóval több energiát fordítanak a megsértődésre, mint amúgy a hagyományaik ápolására.)

ÉS egyszerűen fogalmam nincs, honnan szeded, hogy SGY balos és keresztényellenes lenne. Kereszténynek viszonylag hiteles forrásból gondolom, hogy keresztény, emellett pedig a Magyar Nemzetbe írogat, ilyeneket pl.:

www.mno.hu/portal/346042 ,

ill. jobbos körökben gyakran ad elő, így gyanítom, olyan nagyon balos sem lehet. Ennyi.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 13:09:38

Steve,
én azt a helyzetet semennyire sem ismerem, ás erkölcsileg még helyes is lehetett a lázongók viselkedése, de törvényes volt-e?

smalladam 2008.05.24. 13:40:02

előkerestem a geszti-interjút.

www.hirszerzo.hu/cikk.ujrahasznositana_a_szent_koronat_a_liberalis_metely.47348.html

visszaolvastam, kb mindarról beszél, ami itt szóba került. érdemes elolvasni.

Steve the Great 2008.05.24. 14:16:20

tölgy: valószínűleg nem, akkoriban nem volt általánosan elterjedt jog a gyülekezési szabadság...

Akárhogyis, a mindenkori Nemzeti Lovas Díszegység emléket állít a huszárhagyományoknak, aminek a dicső (és néha kevésbbé dicső) harcok mellett része volt a parádézás és a karhatalmi munka is. Utóbbinál - meg merem kockáztatni - igen ritkán vizsgálták, hogy mindenkor törvényes volt-e pl. a kardlapozás...

Ilyenformán szvsz. fölösleges a Díszegység megjelenéseinél elővezetni, hogy "parádéznak a gyurcsánybérenc karhatalmisták", noha valóban, a 2006-os lovasoszlatás igen vsz. téves (adott esetben törvénytelen) parancsra történt...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 14:27:52

Steve the Great 2008.05.24. 14:16:20
tölgy: valószínűleg nem, akkoriban nem volt általánosan elterjedt jog a gyülekezési szabadság... " - akkor az a gyülekezés valószínűleg törvénytelen volt, és oszlatható. (Oszlatást még én is tanultam a seregben, a karhatalmi feladatok régen a sereg működésének részei voltak.)
A jogállam azt jelenti, hogy a törvény korlátozza a végrehajtó hatalom tevékenységét (is), akkor ott a lovasok és a parancsnokuk törvénytelen volt. Egy emberiség elleni büntet vádjához mit szólna 1023 kapcsán?
(Az ilyen parancsot a katona egyébként köteles megtagadni.)

grupi 2008.05.24. 14:29:42

Köszönöm az utolsó mondatod.

A felmerültek és az érvek, ellenérvek a rendőri támogatás folytán és azon bejegyzés okán alakult ki, jött létre, hogy a Készenléti Rendőrség nem csak támogatóként, hanem nagyszámú lovasként jelenik meg a rendezvényen.

Ez így kemény fricska (volt), túl a pénzszerző, pénzhajhász populista, és miegyébb geszti-gusztustalanságokon.
Mérjünk azonos mércével. Lásd Szent Körmenet, Szent Korona és társai. Vagy legyen ez is Micisapkás (Vágta) Lovasfutam?

Steve the Great 2008.05.24. 17:32:55

tölgy: Így van, nem kizárt, hogy törvénytelenül járhattak el... De ebből mi következik (avagy minek kéne következni szerinted) a Díszegységre nézve?

grupi 2008.05.24. 17:51:12

Mondjuk a demokrácia meggyengülésére és a diktatórikus elemek megjelenésére, illetve alkalmazására, a törvénytelenségek elszaporodásra és fenntartására. Ez így összességében anti demokratikus és diktatúrába hajló. Fletóvics egyszemélyes hatalomösszpontosítása, a rendőrség kézi vezérlése, intézkedéseibe való beleszólás, és a viperák szó nélküli engedélyezése, bevetése, stb, mind a hatalmi- rendfentartó ágazat nép és edmokráciaellenessége, törvénysértő fellépése, és büntetlensége, ez mind a diktátorokra, a diktatúrákra jellemző hatalomgyakorlás része. Ergó, Gyurcsány diktátor. Ehhez ha hozzávesszük zűrös, és bűncselekményekkel gazdagított, vagy elévült ügyeit, (K&H, Apeh, Fittelina, stb.,) akkor egy sztálini bankrabló-diktátor arcvonala rajzolódik ki elöttünk.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 19:26:31

Ha a Díszegység tagja részt vettek a lovasrohamban a Deák téren, akkor nem méltók a magyar huszár ruhát és nevet viselni.
Így is politikai marketing akció íze van az elejitől fogva, de így még inkább az. És ha emlékszel, ezek taposták meg a magyar zászlót, most meg díszelegnek a pojácának az én pénzemen.

irrelevant 2008.05.24. 19:41:28

Szeretem a sarkos fogalmazást, de hogy Gyurcsány diktátor lenne, pláne sztálini, az egyszerűen baromság. Gyurcsány mindössze egy igen tehetséges és ambíciózus üzletember, aki úgy lép feljebb és feljebb szisztematikusan, hogy politikai befolyását (még a KISZ-ben) pénzügyi hatalomra, kapcsolatokra és gazdasági befolyásra váltja (privatizáció, eredeti tőkefelhalmozás, olajügyek, stb.), az így megszerzett gazdasági hatalmat ismét politikaira cseréli (felépítette Medgyessyt, majd megbuktatta és maga lépett a helyébe), végül így szerzett politikai hatalmát éppen most váltja még sokkal nagyobb gazdasági hatalomra. Uralmának más célja sincs, mint hogy saját gazdasági hatalmát és körének befolyását tovább növelje a magyar alkotmány és jogrendszer hiányosságainak kihasználásával. Magyarul: lop, adót csal, privatizál, haverokat pozicionál. A duma pedig a látomásairól meg a küldetésről mind csak maszlag.

Egy diktátor, pláne egy sztálini egészen más.

CrL 2008.05.24. 19:50:17

és egy diktátor, amitől ténlyeg isten mentsen, tud kormányozni.

tewton 2008.05.24. 20:15:29

rosszabb esetben nem hagyja életben a kritikusokat :(

irrelevant 2008.05.24. 20:18:02

Rosszabb esetben népi kohókat építtet, kulturális forradalmat szervez és fingja nincs a rizstermesztésről. Így lett Mao minden idők legnagyobb tömeggyilkosa. Nem mondhatnám, hogy tudott kormányozni :))))

tewton 2008.05.24. 20:28:57

népi kohók ... olyat még egy bölcsész is tudna csinálni, ha kinézi a Pallas lexijonból, nem?

irrelevant 2008.05.24. 20:32:34

Hát köbö. Valami idomtalan téglarakás. A hatásfoka is olyan.

grupi 2008.05.24. 21:07:52

Nálunk meg népi részvényeket találtak ki miniszterelnőki (diktárori) szinten.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 21:36:14

Az a nagyon jó, hogy a népi részvény picit sem populista fogalom. Csak a szemét farkasember, az populista.

tewton 2008.05.24. 22:57:22

A Sándor György-ös napkelte: alighanem ez:
2008. márc. 29.
napkelte.wildom.hu/naptv/naptv.visszanezo.page?nap=20080329#
(most találtam)

tewton 2008.05.24. 23:34:46

kétharmadánál a dolog.
szerintem csak egy groteszk helyzetet mond el, a katolikus / kaotikus csak egy rossz szóvicc (nem is nagyon nevetnek rajt). A többiektől meg joggal áll fel a szőr az ember hátán.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.05.25. 08:38:41

Tewton:
Nem akarom túlragozni a dolgot, mert annyit nem ér. Bizonyos körök szóhasználatában a magyar keresztény katolikust jelent. Nyilván azért, mert önmagukat is egy vallás mentén határozzák meg. Ebben a körben a katolikust kaotikusnak mondják, és elég gyakran egyszerűen csak klerikálfasisztának.
Az én felfogásomban egy SGY akkor engedheti meg magának ezt a viccet, ha én is megengedhetem magamnak egy zsinagógában. Ugye, elég egyértelmű, ha én ilyet csinálnék egy zsinagógában, mindjárt nácit kiáltanának.

tewton 2008.05.25. 15:13:30

Mr. Falafel,
azt mondod, ha jól értelek, hogy van olyan közeg, ahol ez nem egy szar szóvicc, hanem egy terminus. OK, most így értem. Nem esett le.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.05.25. 16:02:44

Tewton:

Még hogy van! Majd egyszer mesélek róla.

Amúgy asztakqrva van, mert Kimi összterörte magát.

Steve the Great 2008.05.25. 20:07:49

nemzetivagta.hu/index.php?page=signcity

Lassan elérhető az összes ló, lovas és szponzor... Itt valószínűleg az utóbbi a legérdekesebb tényező, lehet elemezni... :)

tewton 2008.05.25. 21:45:56

ha jól látom, hogy középvárosokból szivattyúzzák ki a pénzt, meg pár balaton-környéki helységből?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.25. 21:52:37

tewton,
nálunk csak közép és kisvárosok vannak.
De Várhegyi gondolom azért kellett, hogy hozza fideszes helyeket (Debrecen, Kaposvár, Hódmezővásárhely, Esztergom, stb.) és még pár erdélyit-partiumit. Azok gondolom inkább csak a nevüket adták.
Tanulság: Várhegyinek nincsenek jó kapcsolatai a budai fideszes polgimesterekkel.

dr. Wilbur Swain 2008.05.25. 22:21:10

hajrá, Theseus
tényleg 2 misi volt egy ló nevezési költsége?

VIII. Nagyapó 2008.05.25. 23:22:32

Falafel

könyörgöm, legaéább az általam nemrég linkelt MN-cikkbe (meg még 1-2-be) olvass bele...

tewton 2008.05.26. 02:58:10

Nagyapó,
én beleolvastam. Én hajlamos vagyok azt gondolni, hogy mind a kettőtöknek egyszerre van igaza: hogy Sándorgyuri komolyan katolikus, hogy poénkodni akart a maga kifacsart módján, de! az ott ülők egy része meg _úgy_ értette, mert azok meg azt a kódot értik bele. Ebben benne van az is, hogy én bírom SGy-t (és most mentegetem is kicsit), de hiszek Mr Falafelnek is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.05.26. 07:06:19

Nagyapó:

Könyörgöm, olvasd el SGY és Nagy Bandó könyvét!

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.05.26. 07:49:07

Egyszerű ez. Mr. Falafel "a zsidókat" azonosítja "a ballibbel". Aztán ha ez a minta éppen nem jön be, meglepődik és szenvedélyesen tagad. Valaki zsidó származású, humorista és katolikus jobboldali? Akkor csak színlelhet. Akkor nem is igazi, csak megtévesztésre játszik.

Butus egy álláspont, de ugyancsak jellegzetes.

Téglagyári Megálló 2008.05.26. 15:46:15

Mr Falafel, én a kaotikust egyszer hallottam csak, akkor is egy nálamnál hitbuzgóbb kátóllikus felebarátom szájából. Ha még ez is érdekes: törzsökös szittya volt az illető.

tevevanegypupu 2008.05.26. 16:32:36

Ha valaki katolikus, reformatus vagy zsido, miert kell neki barmelyik oldalhoz is tartoznia? Egy hitbuzgo katolikus, zsido vagy reformatus nem a politikai hovatartozast tartja legfontosabb celjanak. Elsosorban a vallasanak akar megfelelni. Vallasok embert liberalisnak nehez elkepzelni. Vallasos zsido egeszen biztos nem hive az szdsz-nek, ahogy ezt kulonben Semjen hirhedt beszedeben nagyon jol mondta..A tapasztalat azt mutatja, hogy az egyes egyhazak pedig azokat a partokat tamogatjak, akik valamilyen modon kedveznek nekik. Kis ellentmondas, dehat nemcsak igebol elnek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.05.26. 16:37:21

elGabor:
Hogy neked milyen elmés megállapításaid vannak! Hogyhogy nem lettél akadémikus?

Igaz, sehol nem írtam, hogy a zsidók= ballib, de azért te nekem tuljadonítod. Veszélyes ember vagy, a fejembe látsz.

Igaz, hogy SGY magát semmilyen oldalinak nem tartja, és erről nyilatkozik is eleget. Azért te az általa leírtat és kimondottat cáfolod nagyapussal. Elvégre a ti szavatok csak többet ér az övénél!

Rogán Antal a keresztségben katolikus, de zsidó származású (egyes számú díszzsidó a szocik szerint), és még jobbos is. Auschwitz-ot megjárt nagyszüleim görögkatolikusok voltak.

Azt sem értem, mi a furcsa abban, ha egy mindenki által kedvelt humorista, aki nem jobboldali, írogat a MN-be. Mint mondtam, én mindig kedveltem SGY-t, csak az általa csúcspoénnak kikiáltott vicce nem jött be. Mégpedig azért nem jött be, - már leírtam, csak nem olvastad - mert hasonló poént egy zsinagógában, nem zsidó származású nem engedhetne meg magának. Hasonlatos ez Tótawé gyakori "hülyemagyar"-ozásához. Ő bármikor mondhat ilyet, de a "hülyezsidó" hallatán hamar antifasiszta tüntetés szerveződne.

Téglagyári Megálló:
Te se az a fickó vagy, aki őrt áll majd a turul szobornál, ha bontani akarják.

plastik02 2008.05.26. 17:41:13

"Hasonlatos ez Tótawé gyakori "hülyemagyar"-ozásához. Ő bármikor mondhat ilyet, de a "hülyezsidó" hallatán hamar antifasiszta tüntetés szerveződne."

most nem azért, de a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást. ugyanazt mondod kétszer (Tótawé magyar, tehát kritizálhatja a magyart, a zsidó, pedig kritizálhatja a zsidót, szerencsésebbek mindkettőt).

tewton 2008.05.26. 18:18:47

aha. a tojások meg megmondhatják magukról, hogy melyikük a záp, meg hogy melyikük nem?

tótawét ezzel az erővel visszakézből, úgy, hogy a fal adja a másikat :) csak a hülyemagyarságért és a természetes szelekcióért, értelemszerűen. És a haladás érdekében :)

plastik02 2008.05.26. 18:25:51

"aha. a tojások meg megmondhatják magukról, hogy melyikük a záp, meg hogy melyikük nem? "

mondtam, hogy ez így van rendjén? csak megemlítettem, hogy a kettő nem zárja ki egymást.

hülyemagyar meg van bőven, ha nem mondod ki, attól még nem tűnnek el. (nem működik a természetes szelekció :D)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.26. 18:36:21

Falafel,
a Turult bonthassák, mert oly csúf. A mamám ablakából rálátni :(

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.05.26. 19:02:59

Tölgy:
Általában nem tetszenek a kortárs művészek alkotásai, és a turul sem éppen egy matyóhímzés. Azonban kettős szimbólum. A magyarság ősi szimbóluma egyszer, másszor pedig a most zajló magyargyalázás elleni lázadás szimbóluma.

tewton 2008.05.26. 19:42:33

plastik,
nekem nem tetszenek az ilyen általánosítások, valahogy arról szólnak, hogy vagyunk mi, az okosok, meg vannak a hülyék. tudod, ez az az undorítóan cinikus felvilágosodott elitista duma. Érzékenységedre való tekintettel nem nevezek meg politikai oldalt, hol jellemző:)

Engem a "hülye" mellett a "magyar" zavar. Aha. akkor TWA az okosmagyar? De ha továbbvisszük a stílust, akkor ő max. "hülyepestieket" látott.

Szóval a fogalomhasználat is beszédes. Vannak hülyék adott szituációban, de a hülyemagyarozás egy kategória a cigánybűnözőzéssel meg a tetveszsidózással.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.05.26. 20:07:50

Tewton:
Van egy haverom, aki arra ugrik, ha egy nem budapesti ember őt le pestizi. Kikéri magának, ő budai lakos. :-)))

Nem veled vitatkozva, csak tovább szőve a gondolatmenetet, a hülyemagyarozás talán csak a tetveszsidózással egy kategória, noha az utóbbi kifejezés durvább. A cigánybűnözés olyan, mint a házasságtörés: létezik, de senki nem szeret róla beszélni, különösen az érintettek nem.
Autentikusként jegyezném meg, hogy a tetveszsidó helyett inkább használatos a rohadtzsidó (lásd Demjén Rózsi), vagy a rühesbiboldó. Apukám kicsi koromban egyszerűen csak kis biboldónak hívott engem és a húgom. Érdekes, akkor nem tűnt sértőnek.:-))

tewton 2008.05.26. 20:51:25

Mr Falafel,
nagy város, sok régió :) a lokális identitás is fontos, csak amikor ehhez az a fajta felsőbbség-tudat társul, az nagyon gáz. Vicces lenne egy komparatív vizsgálat, hogy a pesten szocializálódott fiatalok mire mennének vidéken. Kedvencem Földes Hobó művészúr, aki állítólag 18 éves koráig nem hagyta el a fővárost :)

Másrészt: egy ilyen TWA-szerű figurának ennél okosabbnak kéne lennie, mint hogy vidékizik meg hülyemagyarozik. Bölcsebbnek. Nekem valahogy az a vicces, hogy maga TWA olyan, mint ahogyan a "prolit" elképzelik: erőszakos, műveletlen, arrogáns, intoleráns, és neki van igaza.

a tetveszsidózás (ú de hosszú szó) tényleg durvább, szerintem is. Nincs benne gyakorlatom :)
Cigánybűnözéssel (= tipikus bűncselekmények, 99%-os elkövetői körrel) egyetértek. A hülyemagyarozás - b.zsidózással az a bajom, hogy nem az a gond, hogy az egyik szart ki hogyan keni ide vagy oda, hanem hogy miért kell szart kenegetni egyáltalán.

tevevanegypupu 2008.05.26. 21:45:50

TWA-t irodalomkent kell olvasni, mindjart nem olyan serto es nem olyan megbotrankoztato. Egy bizonyos szempontbol iteli meg a tarsadalmat, nem all ezzel egyedul, de kevesen vannak, akik igy meg tudjak irni. Felfoghatjuk szubjektiv, sokszor igazsagtalan kritikanak, szatiranak, karcolatnak jelenlegi allapotainkrol. Elkotelezett, sokkolni akar, velemenyet kicsikarni es ez sikerul is neki. Ez egy blognak a celja ugye? Sokszor nem szeretem amit ir, - nem ertek egyet vele - de ahogy ir azt igen.

tewton 2008.05.26. 22:17:18

teve,
olvasom így is és úgy is (de inkább a Tirpákot). Irodalomként gyenge, publicisztikának közepes és kalkulálható, propagandaként hatásos. És nem szellemes, ez a legnagyobb gáz.

tevevanegypupu 2008.05.26. 22:40:42

Mostanaban inkabb ketsegbeesett es szemtelen.De regen, mikor elkezdte, igenis szellemes volt, meghokkento es meg akkor is jopofa mikor a jobboldalt gyalulta. Talan majd ha rajon, hogy aki tehetseges az maradjon meg maganak es ne arulja funek-fanak a tehetseget, akkor visszajon az eredetiseg. Egy-ket tevedes pedig engedelyezett a fiatalsagnak, menjenek csak jol neki a falnak fejjel, abbol tanulnak.

CrL 2008.05.26. 23:08:42

hogy védelmére is kelljek, unalmasabb lenne nélküle az biztos a magyar blogland. márcsak tirpák miatt is.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.26. 23:18:33

CrL,
igen a Tirpák léte az egyetlen érv TWA mellett.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.05.27. 00:03:09

tewton 2008.05.26. 22:17:18:
"olvasom így is és úgy is (de inkább a Tirpákot). Irodalomként gyenge, publicisztikának közepes és kalkulálható, propagandaként hatásos"

Igen, TWA egy reklámszerző kvalitásaival rendelkezik. Nyilván nem véletlenül ír a Kreatívba.

tewton 2008.05.27. 00:10:43

Teve,
régen még nem olvastam ... én azt vettem le az egészből, hogy nini, itt van valaki, akinek mindenkivel baja van, aki nem az ő világképét hordozza, ami kicsit liberális, kicsit fasiszta, és nagyon autoriter és intoleráns. Csak azt nem értettem sose, hogy mire fel.

Aztán ha versenyszempontból nézzük, találunk egy ismertté vált angolszakost, abból is talán (nem tudom) csak az egyszakos nyelvtanári és nem a bölcsész verziót, aki effektive egy állami pénzen képzett pályaelhagyó, egy felesleges diplomával. Egy nagy állami megrendeléssel. A Piac és a Verseny közepén :)

Van abban valami báj, amikor egy ilyen karakter gyalázza a bölcsészeket, a vidékieket, a vallásokat és úgy általában mindenkit, amit nem ért. Nekem olyan, mintha a Népszabit mixelném a Spektrum tv-vel és a HVG-vel, és valami vulgármarxista brosúrával.

tevevanegypupu 2008.05.27. 00:10:50

Hat nem tudom mit mondjak a szakertok kritikai utan. Abszolut laikuskent fedeztem fel TWA-t, Makai Jozsefet (bacskai rizsa) es Para-Kovacsot, ugy, hogy fogalmam sem volt rola kik ok es honnan valok. Kiemelkedtek az atlagbol, szerintem legalabbis, es ahogy irtam is, annak ellenere tetszettek hogy nem szerettem amit irtak. Megjegyzem a balliberalis sajto stilusa sokszor jobb mint a jobboldale, ami patoszos, tulhevult es giccses. Meg ha az altalam kepviselt eszmekrol irnak is, legtobbszor duhosen olvasom, hogy lehetnek ilyen "szivbemarkoloak". A Heti Valasz es a Reakcio termeszetesen kivetelek, ugyszinten a Tirpak is, de oket majd a balliberalis oldalnak dicserem.(:

tewton 2008.05.27. 00:12:28

Doom,
ezek szerint akkor vannak nyomtatott publicisztikái :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.05.27. 00:21:25

tewton 2008.05.27. 00:12:28:
"ezek szerint akkor vannak nyomtatott publicisztikái :)"

Hmmm, igen. Most, hogy mondja, rémlik. Egyszer fogtam a kezemben a Kreatívot és valóban benne volt a TWA-iromány. Én persze csak az interneten olvasom.

Keressen ebben egy p-betűs szót.
kreativ.hu/cikk.php?id=19660

tevevanegypupu 2008.05.27. 00:21:39

Atyavilag remelem nem dicsertem szembe senkit!!(:

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.05.27. 00:24:53

Köszönjük, köszönjük, a Tirpák szerzőkollektíva nevében is.

Igen, a Tirpákblog kurvajó, kéretik minél több helyen reklámozni és linkelni.

Ígérem, visszaadunk minden linket. Úgyhogy csak tessék, csak tessék.

Ha már a Mester valamilyen tévedés folytán azonnal törli a Tirpákblogra bármilyen módon is utaló kommenteket.

tewton 2008.05.27. 00:31:22

teve,
én is csak laikus vagyok, de bölcsész :) A Mesterrel az a bajom, hogy nyoma sincs rajta a bölcsészkarnak, vagy felsőfokú humán képzettségnek.

Ahhoz, amit ő produkál, elég egy nagy arrogáns arc, egy nem túl megbonyolított gondolkodás, meg egy internet-csatlakozás, ahonnan témák és források jönnek. Opinions are like assholes: nekem is van, csak nem abból élek.

Nem tudom, mi lenne belőle (és egy csomó hasonlóból), ha nem fejlődött volna ki a Google. El tudod képzelni, hogy könyvtárazik egy téma kedvéért? Muhaha. Keveslem a Hozzáadott Értéket. Gyakorlatilag ezeket a cikkeket egy kellőképpen felturbózott egójú, politika iránt érdeklődő másodéves TTK-s is megírhatná (értsd: humán műveltség és érdeklődés nélkül, 19-20 éves fiatal). Huh, elrontottam. A TTK-soknak tanulniuk is kell. Nem nehéz jobbat írni ezeknél az írásoknál: ha elhagyod belőle a provokációt meg a személyeskedést, igen kevés marad belőlük.

tevevanegypupu 2008.05.27. 00:32:03

tolgy
vannak olyan remekmuvek amik onmagukert beszelnek, meg csak dicserni sem kell oket. Karinthy Frigyesrol sem irtam semmit ha jol latom.
Na abba is hagyom mielott meg tobb hibaba bonyolodnek.((:

tewton 2008.05.27. 00:33:24

Doom,
saját szememmel láttam egyik vidéki egyetemünk BTK-ján a Tirpákot megnyitva egyik tanár gépén.

(actually én mutattam meg neki)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.05.27. 00:35:25

tewton 2008.05.27. 00:31:22:
"Opinions are like assholes: nekem is van, csak nem abból élek."

Elegánsan ezt úgy mondják, hogy az Internetes közösségek, például a blogok komoly bajba sodorják az újságírók egy részét. Például a véleményújságírásra nem lesz többet igény.

És íme.

Sajnos azt kell mondjam, a Mester a Múlt (szemben a Jövővel, ami nem a Mester).

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.05.27. 00:37:50

tewton 2008.05.27. 00:33:24:
"saját szememmel láttam egyik vidéki egyetemünk BTK-ján a Tirpákot megnyitva egyik tanár gépén."

Nagyon jól csinálja, Tewton. Igen, mindenki minket olvas. Főleg akkor, ha nem engedjük, hogy mást olvasson. :-)

Így kell ezt csinálni.

Írni mikor fog? Ígérte azt a szellemi vezetőset is. Jól adom a követelőző újságszerkesztőt? :-)

tewton 2008.05.27. 00:42:59

Doom,
huhh, először poénnak szántam, de ha sokáig mondja, még lesz belőle valami. Az Egy Madár is csak pillanatnyi felindulásból született :)

[pontosítok, még egy tanszékvezető docensnek is megmutattam az oldalt :)]

tevevanegypupu 2008.05.27. 00:43:04

tewton
tenyleg nem szeretnek ezen vitatkozni, de amennyit olvastam TWA-bol annyit lattam, hogy a sajat velemenyet irja es ahhoz valoszinuleg nem kell kutatnia a konyvtarakban. A hozzaszolasokra adott valaszaiban bizonyara vannak tevedesek, de olyan reszletesseggel nem olvasom, az azert sok lenne nekem. Nemtorodomseg, ha nem nez utana annak amit allit, es ezzel le is jaratja magat az teny.
De nem errol irtam, hanem csak az alapcikkeirol, amiknek eredeti volt a stilusa. Sem teveben, sem radioban nem hallottam vitatkozni, nem is akarom egyebent, csak es kizarolag az indexben olvasom.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.05.27. 00:48:50

Szellemi vezetőkről nem akar írni?
Szellemi vezetőkről nem akar írni?
Szellemi vezetőkről nem akar írni?
Szellemi vezetőkről nem akar írni?

Vicceset, persze.

Docens, az is valami? :-) Vezethet egy docens tanszéket?

tewton 2008.05.27. 00:56:35

teve,
értelek, kár vitázni. Doom okosan elmondta, amit én nem tudtam. Véleményújságírás. És azt hiszem, hogy nekem eme szerző morálisan és leginkább emberileg kevés ahhoz, hogy a véleményét komolyan vegyem. De ez tkp. az én egyéni szoc. problémám.

tevevanegypupu 2008.05.27. 01:28:20

Doomhammer
meghallgattam, megneztem es meg vagyok dobbenve.
A kijelentesei alapjan ugy tetszik, hogy a szarkazmusan tul van egy olyanfajta szemlelete a vilagrol, emberekrol, ami tenyleg megkerdojelezheto. Velemenye persze mindenkinek lehet, szelsoseges is, de megserteni az altalanos emberi meltosagot es meg raadasul megkerdojelezni egyes emberek - olyanoket akikkel nem ert egyet - letezeshez valo jogat, hat ez elkepeszto. Amit az irott sajtorol es az ujsagirok muveltsegerol, a korral megszerzett tapasztalatrol, nagyobb muveltsegrol es tudasrol mond az persze igaz, de ugy tunt, hogy olyan nagyon nem torekszik ra, hogy majd egyszer o is megszerezze..Le vagyok sujtva.

tewton
ezek utan mar tenyleg nem merek vitatkozni, mert Totw kihuzta a kezembol az osszes ervet ezekkel a szerepleseivel. Onkritikat gyakorlok.):

ÁrPi 2008.05.28. 12:46:13

tölgy 2008.05.26. 18:36:21

"Falafel,
a Turult bonthassák, mert oly csúf. A mamám ablakából rálátni :( "

Én nap mint nap látok egy a Nagyvárad téren lévő szobrot, amely szintén madár...ööö.. madárra emlékeztető kötömb-kompozíció.

(Mögötte a "HEIM KÓR" felirat olvasható éjjel, tudniillik a kiégett neonégők miatt nem látszik a "Heim Pál Kórház" felirata..)

Az az engem 1984-re emlékeztető és tán valóban 1984-ben megbetonozott modern müvészeti alkotás

egy felröppenni akaró kőmadár, de olyannyira kocka és kőtömb, hogy az tuti hogy nem fog neki sohasem sikerülni :--)

A szobor kicsiny táblácskáján "Pais" Béke
név - cím (Az alkotó Sz.P.) szerepel.

Tisztelt Tölgy N csak annyit fűznék a turul-szobor csúfságához, hogy emezt viszont ha megnéznéd egyszer (nem naponta!),
akkor a nagyipari bontási technológiákon kezdenéd törni a fejedet. Ugyanis kevés dinamit csakcsupán,
jobban kiemelné a röpképtelenségét.

grupi 2008.05.28. 17:12:12

Nemzeti Vágta, vagy héber szemfényvesztés
2008. május 28. 07:37HunHír.Hu

A liberálisok, hogy finoman fogalmazzunk, régi trükkje, mondhatni tényleg több évezredes, hogy rátelepedjenek a befogadók kultúrájára, tradícióira, s abban a szerepben tetszelegjenek, hogy ezek megőrzői. Ismerjük a kis kajmán gyerek eddigi tevékenységét, a szponzorok, a (bankok) szívesen tolják alá a pénzt. Hogy tradíció-megőrzés lesz e, vagy multikulturális gagyi, vagy valakik totális felvásárlói tevékenységének lovasjelmezes álcázása, hamarosan megtudhatjuk. Két legyet ütnek egy csapásra. Egyrészt dől majd hozzájuk a lé, másrészt jól ellensúlyozzák az igazi hagyományőrzők, lovasíjászok tevékenységét, illetve elsorvasztásukra is kísérletet tehetnek. Vedd el egy nép.......

„A cél, hogy nálunk is legyen egy olyan nagy esemény, mint Pamplonában a bikafuttatás, Velencében a karnevál, Münchenben a sörfesztivál vagy Salzburgban az operafesztivál” – mondta a FigyelőNetnek Geszti Péter kreatív igazgató.. Mint kifejtette, a Nemzeti Vágtát azért hozták létre, hogy Magyarországnak is legyen egy olyan attraktív rendezvénye, amely az országban jelenlévő kulturális értékekre épül. Ez egyrészt a külföldieknek mutat rólunk a jelenleginél kedvezőbb képet, másrészt a hazai résztvevők számára ad sikerélményt, és erősíti az identitásunkat.

Az említett híres rendezvények mind olyan világsikerek, amelyek varázslatos vonzerőt jelentenek a világban. Nálunk a gond javarészt az volt eddig, hogy a hagyományok legtöbbször politikai értelmezést kaptak, most azonban már itt az ideje, hogy kizárólag kulturális tartalmaik alapján kezeljük őket. Geszti szerint további problémát jelent, hogy a hagyományokat és a modern értékeket manapság szembeállítják, pedig ezek egyáltalán nem ellentétes fogalmak. A Nemzeti Vágta tervének kidolgozásakor is azt tartották szem előtt, hogy modern eszközökkel, de az eredetiséget tiszteletben tartva nyúljanak a tradíciókhoz. A hagyományok továbbélését a kor igényeihez igazított marketing- és médiatechnikák nagyban segíthetik.

HunHír.Hu kommentár: a zsidó nem lovas nemzet, most majd azzá varázsolják.

Steve the Great 2008.05.29. 19:51:28

Jó kis cikk... :O Csak éppen a programot felejtette el megnézni, szombaton pl. minden fontosabb "igazi hagyományőrző" megjelenik... (ettől persze összességében lehet gagyi a végeredmény)

tewton 2008.05.29. 23:07:35

geszti-interjú a tv-ben. Ezt mondja:
egy éven át fognak valami társadalmi témát nyomni, minden felületen, amíg nem látszik az eredménye ezen a társadalmon.

hurrá

CrL 2008.05.29. 23:10:01

de miről? lovak? vágta? trikolor?

irrelevant 2008.05.29. 23:10:30

De kurvajól hangzik...
Agit. prop. a köbön

irrelevant 2008.05.29. 23:18:14

Hányingerem van ettől a médiauniótól... Az összes népbutító médium egyesített erejével fognak propagálni egy "társadalmi ügyet", az ilyen Geszti-féle önjelölt népnevelők bevallása szerint nyíltan agymosó szándékkal.

A tervezet két lényeges tulajdonságát érdemes külön kiemelni:

1. monolitikus, centralizált, nem plurális
2. nyíltan tudat- és társadalomformáló szándékú

Ezek totalitárius fícsörök. És büntetlenül csinálhatják.
Welcome to the brave new world.

tewton 2008.05.29. 23:19:06

még nincs meg a téma, úgy tűnik. valami nagyot akarnak csinálni, hogy ingyen bocsássák a jó reklámfelületeket is a rendelkezésükre.
hirtelen tippjeim:

adócsalás?
cigányintegráció?
romaintegráció?
kisebbségek Mo-n?
antifa - holokauszt?
pol. semleges országpropaganda?
mellrák?

tewton 2008.05.29. 23:19:48

TWA-t Geszti mellé!

irrelevant 2008.05.29. 23:25:43

Cigányintegrációra tippelek. Szerintem nem lehet más. Jó sok állami lóvé fog elmenni az állampolgárok agyának további lúgozására. Éljen a demokratúra.

irrelevant 2008.05.29. 23:32:26

Mondjátok már meg, kinek képzeli magát ez a geszti bolond, hogy ötletel egyet két sunyi vigyor között és kitalálja, hogy legyen már egy médiaunió, ami abból áll, hogy goebbelsi módszerekkel, a saját pénzükből mossuk ki az állampolgárok agyát, lehetőleg úgy, hogy mindennapi életükben ne tudják azt elkerülni (TV, rádió, óriásplakát, szórólap, istentudja)?

Ki a szar ez az ember?
És miért lehet ilyen módszereket alkalmazni? Az eszem megáll...

Befejeztem a dühöngést mára.
Jóéjt.

tevevanegypupu 2008.05.30. 00:28:56

Nagyon meglepne, ha a nemzeti vagta olyan varazslatos vonzerot gyakorolna a vilagra mint a salzburgi fesztival.

tewton 2008.05.30. 01:02:01

muhaha.
akkor meg az lenne a baj, hogy nincs elég szálláshely a fővárosban :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.30. 09:07:56

ÁrPi,
én támogatlak.
A dinamittól talán még a beton is röpül egy darabig.
A 70-80-as évek "modernista" izéit én sem tartom sokra :(

tewton,
az a lényeg, hogy nevelve legyen maga,
hogy ezt Geszti tehesse,
hogy központ büdzséből menjen
és profikhoz méltó díjazásért.
A tippjeik tévesek, csak olyan téma, lehet ami rásegít a szoci/lobi kampánynak. Most még nem látom, hogy mellrák segítene a hatalom megtartásába, de ki tudja. Lehet, ez lesz a fő üzenetük: Orbán a mellrák híve!

tevevanegypupu 2008.05.30. 12:20:35

Kifestokonyvben nem tudom gondolkodtak-e mar? Ha meg nem, akkor az otletert kerek negyven szazalekot a haszonbol, plusz egy doboz 120 darabos szinesceruzakeszletet.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.31. 00:18:20

titánok harca:

Katonai hagyományőrzők elhatárolódnak a Gesztiék vágtájában résztvevő huszáregyenruhásoktól
2008-05-30. 19:45

Alulírottak, valamennyien a magyar katonai hagyományok őrzésének és népszerűsítésének elkötelezettjei elhatárolódunk azon társainktól, akik mammon csábításának engedve, hazánkat életük és vérük áldozásával védelmező elődeink és példaképeink emlékét méltatlan szerepek elvállalásával beszennyezik.

Nem értünk egyet azzal, hogy a Nemzeti Vágtának elnevezett üzleti vállalkozásban huszár hagyományőrzők közreműködjenek, annak népszerűsítéséhez, katonai hagyományainkhoz méltatlan módokon pózoljanak!

Szégyelljük magunkat azon huszár egyenruhát viselők miatt, akik a nemzeti értékeinket rendszeresen kifigurázó és pocskondiázó kereskedelmi televízió műsorban küldönc szerepet vállaltak, vagy akik a 2006. október 23-i gyalázatos és törvénytelen rendőrségi akcióban ártatlan honfitársainkat kardlapozó lovasrendőrökkel közös műsorban felléptek.

Tiltakozunk a katonai hagyományőrzés eszméjével és szellemiségével összeegyeztethetetlen és azt lejárató szerepvállalások ellen!

Kelt 2008. május 30-án.

Balogh Péter lovasnomád hagyományőrző, Nagykörü
Bóta András hagyományőrző huszár, Kiskunmajsa
Csepin Péter hagyományőrző huszárkapitány, Várpalota
Hidán Csaba hagyományőrző harcos, Kerepes
Jánosi Imre hagyományőrző huszárszázados, Boldog
Kovács Bence hagyományőrző lovasíjász, Karcag
Kun Attila hagyományőrző huszár, Kecskemét
Leidinger Dániel honfoglalás kori hagyományőrző, Karcag
Lóth Attila hagyományőrző huszár, Sümeg
Lucza Gyula hagyományőrző huszár, Tök
Mihócza Zsolt hagyományőrző huszár, Méntelek
Nagy Sándor a Magyar Köztársaság Nemzeti Lovas Díszegységének tagja, Kiskunfélegyháza
Nagy Zsombor hagyományőrző huszár, Budapest
Németh Gyula hagyományőrző huszárkapitány, Gyulakeszi
Papp Ernő lovasíjász, Komárom
Polgár Péter Szent László Vitéze hagyományőrző, Hollókő
Sárközi Árpád hagyományőrző huszár, Káptalantóti
Simon András hagyományőrző székely lovas-kopjás-íjász hadnagy, Torboszló
Somogyi Győző hagyományőrző huszárőrmester, Salföld
vitéz Somogyi Márton hagyományőrző huszár, Budapest
Sóti Ernő hagyományőrző huszár és gyaloghajdú, Tordas
Szalka Balázs hagyományőrző huszárőrmester, Budapest
Szabó Vata szabad hajdú hagyományőrző, Budapest
Szépe Ferenc hagyományőrző huszárhadnagy, Kiskunfélegyháza
Szilágyi Péter hagyományőrző huszárőrmester, Budapest
Szilágyi Szabolcs hagyományőrző huszárkáplár, Budapest
vitéz Tóth Károly hagyományőrző huszárőrmester, Hegymagas
Tóth Krisztián honfoglalás kori hagyományőrző, Karcag

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.31. 00:39:02

Tölgy, ez a videó már nekem, a nézőnek kínos. Én kérek elnézést. Legalább egy kuncogást kiválthatott volna belőlem. De nem.

"Vegyél köcsögöt!"

Anyád.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.05.31. 00:45:25

ergé,

I agree. Ezt egyszerűen nézni is ciki. Orcámra ül tőle az arcpír.
Fúdeszar.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.05.31. 01:09:30

Sunyi kis melók ezek. A hozzánemértő egyszeri persze
azt gondolja, ez valami fiatalos lelkes szösszenet,
de valójában ezek rohadt drága filmecskék.

"Vegyél köcsögöt!"

Köcsög anyád.

irrelevant 2008.05.31. 01:12:58

Vicces, hogy meghívják benne a gój motorosokat is :D

tewton 2008.05.31. 01:48:20

félretéve minden toleráncs megfontoltságot, mért érzek én ebben egy nem-magyar, nem-gój (-motoros) provokációt?

a huszárruhás malaccal, ami ugye egy mocskos és nem is kóser állat?

alszok egyet rá.

gloire, nem lehet, hogy ezek csinálták a hungaricum c. magyarellenes sorozatocskát is?

vagy egy geszti-ellenes provokáció bújtatva?

tevevanegypupu 2008.05.31. 01:59:22

Gesztit szeretnem feher lovon latni, arpad savos zaszloval a kezeben. Ez most egy jo alkalom, nem tagadhatja meg a kozonsegtol.

tewton 2008.05.31. 02:05:31

nyihaha,
aztán majd jön a lábjegyzetben Koestler és a 13. törzs?

grupi 2008.05.31. 20:35:48

Alulírottak, valamennyien a magyar katonai hagyományok őrzésének és népszerűsítésének elkötelezettjei elhatárolódunk azon társainktól, akik mammon csábításának engedve, hazánkat életük és vérük áldozásával védelmező elődeink és példaképeink emlékét méltatlan szerepek elvállalásával beszennyezik.

Nem értünk egyet azzal, hogy a Nemzeti Vágtának elnevezett üzleti vállalkozásban huszár hagyományőrzők közreműködjenek, annak népszerűsítéséhez, katonai hagyományainkhoz méltatlan módokon pózoljanak!

Szégyelljük magunkat azon huszár egyenruhát viselők miatt, akik a nemzeti értékeinket rendszeresen kifigurázó és pocskondiázó kereskedelmi televízió műsorban küldönc szerepet vállaltak, vagy akik a 2006. október 23-i gyalázatos és törvénytelen rendőrségi akcióban ártatlan honfitársainkat kardlapozó lovasrendőrökkel közös műsorban felléptek.

Tiltakozunk a katonai hagyományőrzés eszméjével és szellemiségével összeegyeztethetetlen és azt lejárató szerepvállalások ellen!

Kelt 2008. május 30-án.

Balogh Péter lovasnomád hagyományőrző, Nagykörü
Bóta András hagyományőrző huszár, Kiskunmajsa
Csepin Péter hagyományőrző huszárkapitány, Várpalota
Hidán Csaba hagyományőrző harcos, Kerepes
Jánosi Imre hagyományőrző huszárszázados, Boldog
Kovács Bence hagyományőrző lovasíjász, Karcag
Kun Attila hagyományőrző huszár, Kecskemét
Leidinger Dániel honfoglalás kori hagyományőrző, Karcag
Lóth Attila hagyományőrző huszár, Sümeg
Lucza Gyula hagyományőrző huszár, Tök
Mihócza Zsolt hagyományőrző huszár, Méntelek
Nagy Sándor a Magyar Köztársaság Nemzeti Lovas Díszegységének tagja, Kiskunfélegyháza
Nagy Zsombor hagyományőrző huszár, Budapest
Németh Gyula hagyományőrző huszárkapitány, Gyulakeszi
Papp Ernő lovasíjász, Komárom
Polgár Péter Szent László Vitéze hagyományőrző, Hollókő
Sárközi Árpád hagyományőrző huszár, Káptalantóti
Simon András hagyományőrző székely lovas-kopjás-íjász hadnagy, Torboszló
Somogyi Győző hagyományőrző huszárőrmester, Salföld
vitéz Somogyi Márton hagyományőrző huszár, Budapest
Sóti Ernő hagyományőrző huszár és gyaloghajdú, Tordas
Szalka Balázs hagyományőrző huszárőrmester, Budapest
Szabó Vata szabad hajdú hagyományőrző, Budapest
Szépe Ferenc hagyományőrző huszárhadnagy, Kiskunfélegyháza
Szilágyi Péter hagyományőrző huszárőrmester, Budapest
Szilágyi Szabolcs hagyományőrző huszárkáplár, Budapest
vitéz Tóth Károly hagyományőrző huszárőrmester, Hegymagas
Tóth Krisztián honfoglalás kori hagyományőrző, Karcag

Végezetűl még két megjegyzés:

Nemzeti trikolorral hergelt rohamrendőrök kergetőzhetneknek a Nemzeti Vágtán. Ők már erre gyakorlatoztak a Fidesz nagygyűlés idején a Deáktértől az Astotiáig, törvénysértő mód.

Geszti Péter cége volt az, aki megtervezte a kettős állampolgárság elleni kampányt, most meg ismét ő, az a zsidó szélsőséges, aki nemzeti illetve ismét nemzet ellenes vágtázba kezdett.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.05.31. 20:45:20

Nagyon ért a manipulációhoz, az biztos.
Geszti cége az Akció reklámügynökség.
Tényleg ő csinálta azt a kampányt?
Utána nézek, de ha van erről linked
az népszerű lenne itt asszem.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.05.31. 21:07:18

Ezt meg egyelőre más sem érti
hakkni.crpl.hu/2008/05/31/patro-avagy-kovacsolas-ironizalas-nem-ertem/
Én sem. Mindenesetre a hírszerző logó okán
saját munkájuknak tekinthető. A Zuboly pedig kár,
hogy ilyenekbe dugja az orrát.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.05.31. 21:09:36

Úgy rémlik, mintha írtam volna ide valamit, de nem jelent meg. Inkább beírom újra, bár így elég bárgyú lesz.
A lényeg: Grupi, nem tudtad, hogy a zsidó egy régi lovas nép?

tevevanegypupu 2008.05.31. 21:41:31

A zsido regi tevegelos es szamaragolos nep.

dowNLoad 2008.05.31. 22:42:35

Lehet gesztiméterben van egy kis arab vér is, mert azok voltak oda a lovakért, meg a spanyolok (mondjuk ők értettek is hozzá) ,utána meg akik kapcsolatba kerültek a Közel-Kelettel (lásd Ben-Hur) Rómaiak, (magyarok?) később az angolok, stb.. A NEMESÍTÉS , TENYÉSZTÉS amúgy sem megy a zsidóknak, legfeljebb a BELTENYÉSZET saját magukkal (lásd a 40év homokozás egymás között), de lehet, hogy tévedek, és CSAK A PÉNZ ÉRDEKLI gesztipétert, és most ez a lovasbiznisz volt kéznél. De 100X inkább ez a huszárok+ló, mint a buzifeszt, meg hanukázások köztéren.

Francois Pignon 2008.06.01. 15:08:06

Na, belenéztem az eredményekbe, a rákospalotai színekben futó "Moszad" nevű ló sajnos nem jutott tovább. Pedig titkon döntőbe vártam, biztos lettek volna pikáns kommentárok. ;) Bp, Debrecen, Szeged persze továbbjut (és ergé örömére Siófok is), hiába, kell a nézettség.

Francois Pignon 2008.06.01. 15:14:01

Az még sajnos nem derült ki számomra, hogy "Moszad" is a készenléti rendőrség lovasállományába tartozik-e, de ha igen, és részt vett a deák-téri lovasrohamban, megkövetem azokat, akik a Moszadot vélték látni-hallani aznap a rendőrök között. ;)

smalladam 2008.06.01. 17:11:51

voltam kint a vágtán. sokezer érdeklődő volt, lelkes önkormányzatok, és rengeteg ember a sámánhívőtől a huszár hagyományőrzőkig, budapestitől a felvidéki és erdélyi résztvevőkig, akik eljöttek, hogy bemutatkozhassanak ország-világ előtt.

a tömeg lelkesen tapsolt az önkormányzatok versenyzőinek, zabálta a töki pompost, hallgatta a népzenét és vásárolta a magyar nemzeti jelképes bizbaszokat.

ti meg pukkadjatok meg a hülyeségeitekkel együtt

tewton 2008.06.01. 17:29:33

csöpög az eső a vágtára
hajrá, időjárás, hajrá, égiek!
(gonoszul vigyorodik)

Francois Pignon 2008.06.01. 17:34:49

smalladam,
"a tömeg lelkesen tapsolt az önkormányzatok versenyzőinek"
Valószínűleg azok is otthon a faluban, akik kipengették a kétmillákat egy pármásodperces (jó esetben, de a többség képernyőre sem került) tévémegjelenésért.
Neked is minden jót.

tewton,
te meg ne gonoszkodj, a megjelenteknek hadd legyen jó napjuk.

Aztán majd remélem egyszer azt is elmagyarázza valaki, egy tradicionálisnak szánt versenyt miért szerveznek egy napra egy tradicionális versennyel (öttusa világbajnokság).

smalladam 2008.06.01. 17:42:28

Francois

az önkormányzatok többségét pénzes szponzorok segítették a részvételhez, a határon túliakat például a MOL, a karosi sámándobolós arcokat a Nemzeti Fejlesztési Bank támogatta, de más önkormányzatok maguk fizették ki a pénzt, ugyanis nem csak lovaglás van, hanem önkormányzti standok, amiket a két nap alatt többezer magyar és külföldi néz meg, ergo komoly vendégéjszaka mennyiséget tudnak leakasztani egy jó önpromóval. és mielőtt ebbe is belekötnél, ezt ott ők a helyszínen mondták nekem, mármint a résztvevők, nem a szrvezők.

én sem vagyok geszti péter haverja, de nem látom be, miért kell mindenáron ha törik ha szakad bebizonyítani hogy szar, és az egész átverés meg ilyenek.

mohács kell mi? meg a jó öreg magyar ugar...

smalladam 2008.06.01. 17:46:36

ja és még valami: még révész máriusznak sem derogált kimenni a vágtát megnézni a családjával együtt, pedig ha október 23 miatt valaki tiltakozhat és fintoroghat jogosan kézzel-lábbal, az pont ő.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.06.01. 17:48:23

Francios:
Elmagyarázom, habár alighanem maga is tudod az okot. A lovasvágta nem ugyanazok tradíciója, mint az öttusa. Az öttusa csak elismertséget hoz, a vágta pénzt. Azok, akiknek a pénzszerzés a tradíciója, ezt a bezsebelési bizniszt vágtának nevezték el.
Viszont látványnak nem utolsó.
...
...
...
utolsó utáni. boáááááááá

grupi 2008.06.01. 21:02:32

Steve the Great 2008.05.29. 19:51:28
"pl. minden fontosabb "igazi hagyományőrző" megjelenik."

CÁFOLVA: grupi 2008.05.31. 20:35:48


gloire · alkaloida.blogspot.com/ 2008.05.31. 20:45:20
Geszti most a szoclibek PR embere. (Agiprop titkár elvtárs)
Valóban úgy tudom, hogy a Geszti érdkeltség kapta és vitte a kettős állampolgárság negatív kampányát. Sajnos most erről nem tudok linket mellékelni.
A vágtáról azonban van itt szó: vastagbor.blog.hu/2008/05/23/a_fellobogozott_erzsebet_hid

grupi 2008.06.01. 21:19:23

Azért az is furcsa, hogy a Széchenyi-féle kerepesi úti lovaspályát ledózerolták és plázává alakították, miközben lehetett volna ott ilyen és ekkora tömegrendezvényeket szerveni.
Most városközponti pálya híján marad a hősi emlékmű sírfedele és a díszburkolat melleti s(h)o(w)derezés és az aszfaltos homokszórás.
Azért ez/az egy kicsit norbid, és ellentmondásos. Amíg volt pálya, addig nem volt ötlet sem vágta.
Amikor meg nics, akkor már van és jön az ötlet, dől a pénz és kezdődhet a parasztvakító vágta.
Az is érthetetlen, hogy a veszteséges cégek és a pénzhiánnyal küszködő önkormányzatok miként tudnak több milliót erre fordítani.
Ahogy az is érthetetlen, hogy a veszteséges vállalkozás miként tudja elszámoltatni és az Apeh előtt elfogadtatni a támogatást. Ugyanis ma egy sima BT, vagy egy veszteséges KFT nem a veszteség befoltozására, hanem más támogatására adna pénz, akkor azt igencsak megbüntetnék. Ugyanis a veszteség felszámolása, a tartozás kifizetése az elsődleges, és nem annak fenntartása mások támogatása által. Ezen is érdemes elgondolkodni.
Ez is kb olyan, mint a saját ház építése vagy a medence és a szintek közötti lift beépítetése a saját cég által, miközben az áfa vissza. Majd a trükkök százai: a lift bérbeadása, vagy lizingelése magánszemélyek által. A villa társasházá minősítése. Ez is valamilyen hülye ámokfutás, vagy vágta a közpénzzel. (szükegazdaság, - sötét huszár nem rosál, esetleg világos gyalogot üt)

Playmobil Soldat 2008.06.01. 21:22:00

Elég semmitmondó, ámbár szokás szerint be-benyalogató cikket sikerült a Hírszerzőnek összegányolnia helyszíni tudósításként. Érdemes megnézni, mintaszerű. A szerzőt szerintem már meg sem kell neveznem.

smalladam 2008.06.01. 21:24:15

én írtam, büszkén vállalom:D

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.01. 21:26:47

"a tömeg lelkesen tapsolt az önkormányzatok versenyzőinek, zabálta a töki pompost, hallgatta a népzenét és vásárolta a magyar nemzeti jelképes bizbaszokat." - libsi giccs jó giccs.
A VII-VIII. ker. népe örül minden ingyen cirkusznak. nem tudsz olyat csinálni a Városligetben, hogy pár ezer ember ki ne menne bámészkodni.

smalladam 2008.06.01. 21:34:07

a fidesz nagygyűlésein gondolom kétszázezer akadémikus szokott összegyűlni.

savanyú a szőlő? beleköptek a "mi jobberek vagyunk a nemzeti kultúra hiteles képviselői" feliratú posványba?

és megemlíteném még, hogy rengeteg ember volt ott a VII-VIII kerületen kívülről, sőt határon túlról. sőt révész máriusz, családostul.

jól esik őket is lefikázni, csak hogy a libsikbe rúghass egyet?

Francois Pignon 2008.06.01. 21:36:57

Az állam lóverseny esetén jó gazda. ;)

grupi 2008.06.01. 21:38:19

Amikor a Fidesz a Szent Koronát szerette volna körbevinni, akkor a liberálbolsik lehúrogták őket.
Most a libsi-szocik nem átalkodtak parádéztatni a népszerűség növekedés reményében. Most nem húztak micisapkát a Dávid-csilagos egükre, vagy a szemükbe. Ez nem ugyanaz, mert ezt nekik dukál.
Az álnemzetiség, meg a lovasrendőrségi roham fricskája azért penne van ebben a parádéban. Olyan ez is mint a szivárványszínű buzeráns mutogatás. A liberálisok bemutogatása, hogy vanna, és léteznek egy százalék alatt is.
S igazuk van. A pénz, atőke már a zsidóság zsebében, a hatalom a kezében. A média, a reklám a geszti-féle zsidó kis titánok kezében. A befolyásoltság, a ráhatás több mint a pártreferencia. Pedig a komcsik és a szocik legalább annyira utálták a zsidóságot, mint a hitleri németország. A zsidók menekültek is a szocilaizmus alatt és nem csak a Szovjetunióból. Mindig Budapesten és Ferihegyen keresztűl vezetett az út. Mert itt már akkor is nagy volt a tolerancia. Most ezt a toleráns héber bagázst kapjuk a nyakunkba. Most csupán hálájuk jeléül minket nyomnak le, és szóritanak le a lóhátról.

Érdemes ebbe is betekinteni: barikad.hu/node/14506

Francois Pignon 2008.06.01. 21:40:01

Vagyis pontosítanék, az állam lóverseny esetén néha jó gazda. A kerepesi úton nem volt az. :(

smalladam 2008.06.01. 21:43:25

francois. állam és (részben) állami tulajdonban lévő cég nem ugyanaz, ha az általam említett szponzorokra gondolsz.

grupi 2008.06.01. 21:45:16

Most miért nem a zsidó temetőben vágtáztatták őket, amikor annak is van hagyománya, hiszen a 301-s parcellában a lovasrendőrok már egypárszor körbevágtáztak a szocik alatt?!

Ez a szőlő kinek savanyú?

Francois Pignon 2008.06.01. 21:47:33

smalladam,
"állam és (részben) állami tulajdonban lévő cég nem ugyanaz"

Tudod mit, ha pár éve az MFB vagy az Agrármarketing Centrum esetében ugyanaz volt (és igen, szerintem is) akkor legyen most is az.

grupi 2008.06.01. 21:49:09

Persze, hogy nem ugyanaz. A Nemzeti Lóverseny Kft, ugyanis nem tudom mennyira az, vagy sem.
Aztán ha a Széchenyi fürdőben, mint állami és műemlék együttesben lehet, s lehetett discót tartani, akkor a Kerepesi úti lovin is lehetett volna, lehetne vágtázni ha nem tiporják el nemzetiesen, meg dávid-csillagosan is.

smalladam 2008.06.01. 21:51:21

szerintem hülyeségen vitatkozunk, csak azt gondolom, hogy ha a mol ad pénzt a karakószörcsöki önkormányzatnak egy lovas indítására, az nem ugyanaz, mintha az államot magát megtestesítő valamelyik intézmény (kormány, országgyűés blabla) teszi ugyanezt. amúgy meg nem csak állami cégek voltak, csomó magáncég is: pesti est, libri, alexandra, ilyenek.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.01. 21:51:27

SA

Libsikbe rúgni mindig jól esik, ez egy.

A kereskedők meg mindenhova elmennek ahová meghívják őket, főleg ha kis forgalmat is remélhetnek és nem vagy alig kell helypénzt fizetniük.

Ezek a szittyák azok, akiket a Hírszerző and co. fikázni szok amúgy? Patro mintha más véleményen lenne.

A Nagy Modernizátor már régóta szeretne NAGY MAGYAR FELELŐS HAZAFFY is lenni. Érdekes lesz nézni, ki követi ide is. Már várom az Andrassew-írásokat Kászon szépségeiről. A Hírszerző résen van, elkapja a hullámot, ha jön :D

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.01. 21:54:07

"Most ezt a toleráns héber bagázst kapjuk a nyakunkba."

Ezeken a magasröptű gondolatokon mindig elérzékenyülök... Ez belülről jön, vagy szeded valahonnan őket?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.01. 21:56:21

tölgy,

így van. A következő rundóban Kartal Zsuzsa fogja díszmagyarban nyomni. De akkor arra én is kimegyek!

grupi 2008.06.01. 22:00:16

smalladam · www.hirszerzo.hu 2008.06.01. 21:51:21

Megint hülyeséget írsz. Magad is tudod, de azért szajkozod.
Nemzeti magyarba rugni mindig jól esik?

grupi 2008.06.01. 22:02:43

TuRuL_2k2 · reakcio.blog.hu 2008.05.23.
A Készenléti Rendőrség ajándék lovasrohammal emeli az esemény fényét. :]
Az is jó kérdés, hogy a Reneszánsz Évhez mi köze a huszárok lóversenyének?

smalladam 2008.06.01. 22:03:09

tölgy, ezek a szittyák nem azok a szittyák, akik részegen ostobaságokat beszélnek hunnia feliratú pólóban meg nemezsapkában (könnyű károly és tsai) patro nem tetszett, de tudod nálunk nincs felesküdve mindenki arra, hogy csak egy vélemény létezik.

kérdezek valamit viszont:

kint volt ezen a vágtán rengeteg ember, az ország összes tájáról, meg még gyergyóból, a felvidékről, stb. kicsi falvak, akikről alig hallani, vidéki városok, meg mindenféle helyek.

az ezekről a helyekről jövő emberek közül egy nem kis mennyiség biztosan kő jobbos.

nekik volt egy vagy két jó napjuk. lovagoltak és megtapsolták őket, nyertek pár millát az önkormányzatuknak, eladtak néhány mázas edényt, furulyát, nemezsapkát, szétosztottak pár prospektust a falujukról, sámándoboltak egyet, lobogtattak magyar zászlót, sej lovukat karélyozták, ettek-ittak, jól érezték magukat, aztán mindenki hazament és kész.

te meg ülsz a gépednél, és folyamatosan fikázod azt a rendezvényt, amire ők elmentek jószántukból és feltételezhetően jól éreztek magukat.

miért jó ez neked?

garázdabillegető (törölt) 2008.06.01. 22:07:16

Én nem komázom az örömifjú Getszit - főleg mert sikeres és jób szóviccei vannak, mint nekem* - de ez a vágta biztos nem volt nagyon gáz; ha nem lett vona a Vágta, a mai nap csak arról szólt volna, hogy a villám agyonvágta a két srácot a Gellérthegyen. Ha az Ezüsthajó szervezte volna, akkor menne itt a nagy örömködés, gondolom. Az persze nekem is gyanús, hogy egy szoci városhoz került a pénz...
A hagyományőrzőkkel is együttérzek, de nehogymá csak ők száguldozhassanak lovakon! (Ez kb olyan, mintha én féltékeny lennék, mert nemcsak én töltöttem hónapokat Belgiumban, évekkel ezelőtt, hanem Széjer József is ott dolgozik. Más terület, sikeresség és ok.) Szervezzenek ők is felvonulást és nemes versenyt, arra még el is megyek, bár a lovakat se szeretem...

* pl. egy régi tévéműsorban így búcsúzott: itt jön Geszti, aki felfüggeszti :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.01. 22:12:11

SA
Minden circusról hasonló a véleményem, tudod, amikor pénzt és kenyeret szórnak a városi proletárnak.
A kényes libsi értelmiség most félrenézett, és nem a fasizmus iránti lelki igényről ír.

Francois Pignon 2008.06.01. 22:14:49

Én meg azt nem értem, miért kell ezt jobb-bal összefüggésbe helyezni? Miért kell többször fölemlegetni, hogy ott volt Révész Máriusz, vagy éppen persze zsidózni?
Szerintem a rendezvény egyszerűen tré. De nagyon tré. Van akinek tetszett. Mások meg vándorcirkuszba járnak. Az utóbbi azonban úgy-ahogy eltartja magát, ezt meg csak harmadik nekifutásra tudták egyáltalán összehozni, úgy hogy megpumpolták az önkormányzatokat és az államot.
És nem véletlenül említettem fel az Agrármarketing Centrumot, mert az jutott eszembe, amikor azon keresztül Józsi bácsi öntötte a pénzt a Fradiba. Nekem az nem tetszett, másoknak sem. És mivel érvelt? "Nemzeti érték." Hát szerintem meg egy futballcsapat, ami részben valóban az, de ugyanazt a bánásmódot érdemli, mint a többi. Ez meg egy puccos kirakodóvásár volt, ami ugyanazt a bánásmódot érdemelné, mint a többi. Miközben például a Művészetek Völgye évek óta a léte határán táncol.
És sajnálom, hogy ebben a legtöbben csak pártpolitikát látnak. Szerintem meg ez egy nagyon csúnya üzleti ügy.

grupi 2008.06.01. 22:16:09

Érdekes, hogy most hirtelen mennyien szajkózzák hogy "lovasnemzet vagyunk" , de az ügető helyén egy böhöm nagy bevásárlóközpont éktelenkedik ...

Parasztvakítás, cirkusz a népnek ....


A csalással beválasztott csempeszájú Kóka (Pannon Puma) is kint volt a gizda vágtán.

A főszponzor Raiffeisen Bank mellett még támogató a Budapest Főváros, Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, Készenléti Rendőrség, Magyar Fejlesztési Bank Zrt., Magyar Posta Rt., Magyar Turizmus Zrt., Mavir Rt., Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, Reneszánsz Év, Szerencsejáték Zrt., UNIQA Biztosító Zrt., Zwack Unicum Nyrt.

Az UNIQA-án és a Zwack-on kívül csupa-csupa állami cég... Geszti Péternek jó kapcsolati lehetnek, hiszen alig maradt ki nagy közvállalat a szponzorok közül. Hiába, az állami cégek közpénzből jobban "adakoznak", mint a magáncégek. A Készenléti Rendőrség vajon milyen üzeletet/előnyt látott ebben a buliban? És mivel támogatják a rendezvényt? Talán speciális rendőrlovaikkal, melyek a hátán hordják a farkukat?

Miért jó ez nekünk? Nektek? Mármint hogy cirkusz helyett az utca lesz a porond? Vagy, lóvi helyett a nemzeti phanteumon lovacskázunk. (Vagy ha már nincs lovi, akkor a Deák téren lovasrendőr vágtáztatunk? Ez/az.) Nem ugyanolyan, mint az állítólagos korona úsztatás? Nemzeti és összetartozást szimbolizáló. Arra nem jöttek sokan? Akkor miért nem erről tudósított a hírszerző zsindelye?
Miért jó ez?

Francois Pignon 2008.06.01. 22:17:08

garázdabillegető,
"ha nem lett vona a Vágta, a mai nap csak arról szólt volna, hogy a villám agyonvágta a két srácot a Gellérthegyen"

Volt ma például egy öttusa világbajnokság is. Nemzeti hagyomány, tradíció, lovak, stb... Kár, hogy a vágta harmadik időpontjának kiválasztásakor a hagyományok őrei erre már nem gondoltak.

smalladam 2008.06.01. 22:17:10

kedves tölgy, most tökletesen úgy beszélsz mint egy belvárosi liberális értelmiségi. akiknek a véleményére geszti a saját bevallása szerint ebben a kérdésben nem adott.

de még mindig ott a kérdés: egy csomóféle ember eljött, akik büszkék a falujukra-városukra-sámánhitükre, meg meg akarnak mutatkozni a világnak, és jól érezték magukat a vágtán. ez bassza a csőrödet. miért is?

garázdabillegető (törölt) 2008.06.01. 22:20:42

Mintha nem is lenne már több Művészetek Völgye :( ami valóban nagyobb baj. A Vágta meg üzleti ügy, hát, ilyen is van. Ki járt vele rosszul? Én nem, mert nem mentem el, de más meg örüljön egy kicsit. Arra biztos jó, hogy világossá tette, hogy ha akár egy libsinek is van köze hozzá, akkor a másik oldal rögtön porig alázza (és vice versa). Meg fog ez valaha változni? Kötve hiszem. Ez a nagyobb baj.

Egyébként elrontottam a Gesztis szóviccemet: "hagyományérzőkkel is együttőrzök" akart volna lenni...

grupi 2008.06.01. 22:23:56

FP!
Helyesbítenélek, mert volt akinek nem tetszett a Fradi mesterséges lélegeztetése, de volt egy tábor, akinek igen.
Ahogy volt akinek Keller ámokfutása sem, meg volt, akinek igen.
És lássunk csodát ott is a Millenáris Kht nyert.
Sőt, az MSZP továbvitte és használta, ki használta a létesítményt. számos nagygyűlést, agi-prop tevékenységgel lenyúlta a "Fidesz-kedvencét". Így már az ő dédelgetett báránya lett. csak ügyet kreált előtte köré.
Mondom, hogy olyan ez, mint a micisapkáséktól a "korona úsztatás" és a mostani nemzeten lovaglás.
Amit a szoclibenek lehet, azt a másiknak nem.
Pa-dődös lufi ez is a szadesz vénákból.
Erre van pénz, lélegeztető gépekre nincs.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.01. 22:24:17

SA,
vegyük egymást kicsit komolyan.
Lószar sem ment volna el, ha nem tol bele pénzt a költségvetés és néhány város.
Gondolom Várszegi azért kellett, mert a legtöbb város ma fideszes. Most pl. senki nem fikázta Várszegit :)
Tehát innen-onnan jöttek így-úgy közpénzek. A lovak és lovasok jó része profi volt, köze nem volt a faluhoz, városhoz, akinek a nevében indult.
Ki volt szerinted büszke és mire? talán Geszti mamája?
Miattam mindenki érezheti jól magát, de ha ezt közpénzen tartott tömegrendezvényen teszi, akkor nekem nem tetszik. Sok okból.

ps
Ha meg még egyszer lebelvárosiliberálisozol, akkor lekonzervatívozlak a Hírszerző összes fórumán!

garázdabillegető (törölt) 2008.06.01. 22:28:02

Francois Pignon 2008.06.01. 22:17:08
"ma volt az öttusa is"
Igaz, elfelejtettem, de nem ugyanaz a célcsoport :)
Többek közt ma volt a Millenárison a Gourmet Fesztivál is, engem, haspókot az érdekelt volna a legjobban. Főleg, ha finom bogarak, köver giliszták is voltak, csííííí-csííííííj... de Pest túl messze van pici szárnyaimnak.

garázdabillegető (törölt) 2008.06.01. 22:29:33

Hm, megkövezem magam. Kicsit tájékozatlan voltam, ha tényleg az állam támogatta, akkor valóban suxxx. De ettől eltekintve... ja, a Műveszetek Völgyét nem az állam szokta volt támogatni? :(

Francois Pignon 2008.06.01. 22:33:59

Művészetek Völgye jobb éveiben is csak aprópénzt kapott a Vágtához képest, pedig az nem egy napos, és többen is jártak oda. Idén meg már csak valami lájtos móka lesz pénz híján.
Nem mellékesen az engem is vonzott. ;) És baromira nem érdekelt, hogy Márta István melyik pártra szavaz, az jó volt, ez a vágta meg tré.

grupi 2008.06.01. 22:34:48

2008.05.23. 08:01 robin masters

Geszti Pétert lehet szeretni vagy nem szeretni, mindenesetre a magyar nyilvánosságban ott, akkor és azt csinál, amit csak akar. A tény ez.

És persze ehhez pénzt, támogatást is kap rendesen.

Előtte illetve neki megnyílik a vállalkozó világ és az állami kincstár.
Veszteséges cégek támogatják "jó ötletét", szürke pártpénzek a rendezvényét. cserébe szerződést cserélnek, és választási, meg politikai kampányokban népszerűsítik egymást.
Pr-ban, meg illegalitásban jó a szoclib tábor.
Akár csak a hsazonszerzésben, meg a dézsmálásban. Kormányozni meg minek. Kormányzásban, amúgy is csapni valók. immár vagy harmadszor teszik tönkre az országot. Ehhez egyre kevesebb időre van már szükségük. Míg Kádárnak közel 40 év kellett hozzá, addig neki most már elég ezeknek 2-4 év is. Aztán még 2 bónus, ujratöltve címen. Vagy egy kis nemzeti vágta.

Francois Pignon 2008.06.01. 22:40:36

tölgy,
értettük, és nem gondoltuk, hogy ejnye, milyen rugóra jár neki. ;)

Francois Pignon 2008.06.01. 22:43:47

Azt még had mondjam el, belenéztem a tévéközvetítésbe (megszokott RTL Klub közvetítés színvonal), és amikor Arany Patkó és Vágta Kard átadására került sor, hangos "Millenniumi Országzászló, Millenniumi Országzászló" skandálással nyugtáztam. ;)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.01. 22:46:38

SA
annak örüljünk, hogy egy tisztességes magyar vállalkozó most végre gyarapíthatja a közt, nyilván befizetve az adótartozását.
Neked volt már 100 millás adóhátralékod? És kaptál rá még állami dellát?
Nyilván mert tehetséges, azért. Én meg irigy vagyok, tudom.

smalladam 2008.06.01. 23:00:35

tölgy, lekonzervatívozhatsz nyugodtan, ugyanis jóval több bennem a konzervatív, a magyar, a népi, meg a hasonlók, mint te azt álmodban képzelnéd.

de sajnos továbbra is azt kell mondanom, hogy a véleményformálásod a garbós-sálas belvárosi libsi ficsúrok nagyképű mindentlefikázását idézi, én már csak tudom..

figyelj. még mindig nem érted? én nem az egy szervező geszti pétert nézem ebben az egész történetben, hanem a pórnépet, akiknek akármilyen formában is, de magadatott a lehetőség, hogy tízezer ember előtt vágtázhasson a lovasuk, és emellett egy standon kiállíthassák saját magukat, meg eladhassák a cuccukat.

nem érted ez miért fontos? nem érted, hogy miért jó, ha a kis salakszentmotoros ország világ előtt bemutatkozhat? nem látod, hogy miért jó az, hogy a sok népnemzet-fikázás után a karosi sámándobolós arcok ott sámánkodhatnak a főváros közepén, mindenféle gunyoros keret meg minden nélkül?

és mi bajod azzal, hogy a pórnép nemzeti címeres kacatokat vásárol? zavar, hogy nemzeti jelképek lesznek az előszobában a VII. kerületi lakásokban?

tudod, pár évvel ezelőtt volt itt egy miniszterelnök, valami orbán. na, ő mondott pont ilyeneket, hogy merjünk nagyok lenni, meg mutassuk meg magunkat a világnak. álljunk ki büszkén a kisfalunkkal a világ elé, na, most tessék, itt van.

mi a baj vele? az, hogy a geszti csinálta? te tényleg annyira elitista vagy, hogy egy ember személyét fontosabbnak tartod, mint azét a sokét, akik ugyan nem geszti péterek, de mégis úgy érezték, hogy van ebben a dologban valami keresni valójuk gesztivel vagy anélkül?

amikor a zorbánék csináltak ilyet, jó nagy hujjogás volt a ballibek részéről. most megcsinálta ugyanezt a liberális geszti, és a jobberek hujjognak, akik akkor ugyanezértle lettek hujjogva? nem tré érzés most ugyanazt játszani, csak a másik szerepben?

tudod, kurvára és egyre jobban idegesít ez a szánalmas magyar mindentfikázó patópálság, de főleg a "nemzeti oldal" felőli része mindenben bazmeg csak a rosszat, ne legyen sziget, művészetek völgye, vágta semmi. nyafogjunk a nemzeti kultúra végromlásán, de ha valaki hozzányúl azonnal sikítsunk!

majdnem minden nap a gödörnél vagyok, és állandóan népzenei együttesek, cigányzenekarok, meg ilyen free-etno cuccok vannak, meg táncház. csomó "liberális" értelmiségi van, pl györgy péter, aki a "sajátjaival" is szembe megy azért, hogy a magyar kultúrával, a saját magyarságunkkal kezdjünk végre valamit. de bezzeg erről senki nem beszél, csak a fika meg hogy a geci liberálisok megölik a magyar kultúrát.

mi a tökömet akarsz tölgy? mit akarnak a mindent fikázó jobberek? itt ülni a szarban, és beszólni mindenkinek, aki kitalál valami mást/jobbat? mindenben csak a rosszat keresni, mikor ott a lehetőség, hogy te is csinálj valami jobbat?

mire jó ez a kibaszott örök magyar határpör? azér mer a libsik is? ez nem válasz apukám! le kell őket nyomni, nem az ő szintjükön játszani, hamár. de láthatólag ha valaki "át akar állni", inkább azt is visszalökitek baszki.

persze, a liberálisgyűlölet-spirál legaljáról nem lehet könnyű visszamászni...

dekoninckx (törölt) 2008.06.01. 23:38:33

Magam részéről csak ezt a szerény hírt tudom hozzáadni a témához, a Velvetről: xtbolg.bay.livefilestore.com/y1pxhJPVXoJXl4t6TI8f5lJLDCKSkIeHxECoO5-T_lvDVVEcH_CwfgiAPlj_guh_u2vqbM3gih6JKtCA1q_MZKUetFBT_YUYULp/geszti.html GP tényleg fura egy alak. Nem lehet, hogy túl kicsi a farka?

dekoninckx (törölt) 2008.06.01. 23:53:17

Hehehe, a href.hu-s rövid linkek itt nem működnek, aranyos. Mindegy. Leleplező cikk van a hosszabbított link mögött!

Francois Pignon 2008.06.01. 23:58:54

"Az alkalmi lovaspályán több baleset is volt a futamokon. Négyen sérültek meg, amikor a verseny közben a kordon vaselemei közé estek, egyiküknek a csigolyája is eltört."
www.hirado.hu/cikk.php?id=282497
Azért ez elég erős. (Bár kétségkívül nem olyan érdekes, mint hogy egy kannásborissza Gyurcsányt szidja.) Jobbulást.

tewton 2008.06.02. 01:01:03

Smalladam: "én nem az egy szervező geszti pétert nézem ebben az egész történetben, hanem a pórnépet, akiknek akármilyen formában is, de magadatott a lehetőség, hogy tízezer ember előtt vágtázhasson a lovasuk"

nol. hu: "Mert épp ez hiányzik innen: a kötődés. Miért szorítson az ember épp a Negrót lovagló szuhakállói lovasnak? Vagy mondjuk a komlóinak? Hány siklósi látogató lehet ebben a pillanatban Budapesten, hogy azt üvöltse a délutánba, Gyerünk, Rubikon! Szóval verseny ez, de izgalom nélkül, tét nélkül, még ha a győztes település harmincmilliót visz is haza."

:)

nota bene, az igazi vidékiek alighanem tévén át nézték a dolgot.

smalladam 2008.06.02. 02:28:16

várom, hogy mikor értek le az ellenérvekkel a van sapka-nincs sapka szintjére. már közel jártok.

tewton 2008.06.02. 02:38:15

SA,
valaki előbb-utóbb odaér :)
én csak hoztam egy példát egy bal-lib. álláspontra. A lelkesedésed teljesen pozitiv, de attól tartok, hogy a népszabié reprezentativabb.

smalladam 2008.06.02. 02:51:36

aha, gondolom akkor nemzetközi focimeccset sem kell nézni, forma-1 et főleg nem, hiszen azokon sincs kihez érzelmileg kötődni, mivel nem a te városod színeiben indulnak.

amúgy meg a vágtán biztos a tapsgép tapsolt. az emberek pedig nem is igaziak voltak, hanem kartonpapír bábok. lehet, hogy csak én voltam ott egyedül és a geszti körémhologramozta a népeket.

ilyenkor jó a nol.hu mi? holnap lehoznak valami jó szaftos orbánozást, akkor meg mindjárt ők lesznek a gyurcsány szekerét toló szakmaiatlan, seggnyaló ballib portál, amit olvasni sem érdemes.

heima (törölt) 2008.06.02. 03:21:14

még e komment elejéig se érdekelt volna az esemény, ha nem masszívan közpénzeket szórnak...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.06.02. 08:02:41

A szocik államtitkárt (Keller) neveztek ki, hogy a volt szocialista országok közül a legerősebb gazdasággal rendelkező polgári Magyarország közpénzeit jól költötték-e el Orbánék. A vizsgálatok tárgya volt a korona hajókáztatása, a tüzijáték is például. A smalladamok ma is előszeretettel ezüsthajóznak és hepiendeznek. A mocskos patásördög hogy szórta a pénzt! Igaz, régióvezető ország voltunk. Most, amikor üres az államkassza, döglődnek a legfontosabb rednszerek, nyilván kell egy vágta. Mert a smalladamok szerint, ha milliók vannak a zsebedbe, akkor légy visszafogott, azonban fillérekből parádézz.
A smalladamok éveken át fikázzák azon magyarokat, akik nemzeti egységben gondolkodnak. Mélymagyar, maradi, nem juropéjer, stb jelzőkkel illetnek mindenkit, aki nem elég vörös és kék. A smalladamok nemzeti jelképeinket becsmérlik. De most el kell hinnünk nekik, hogy számukra a nemzet fontos. Ha valaki belém éveken át napi szinten belém rúg, nehezen hiszem el neki, hogy szeret. Én nem hiszek a smalladamoknak.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.02. 08:02:42

SA,
igazán megtisztelő, hogy ennyire foglalkoztat a személyem, de én nem a liberálisgyűlölet-spirál legalján, hanem a legtetején álok.
Igen, van garbóm és sálam is. Ezek szerint lebuktam? Bár nem fikázok én mindent, de ezeket a cirkuszokat igen.
A pórnép inkább sétáljon, játsszon a gyerekeivel, esetleg olvasgasson. Ezt az identitás-növelő romantikus szöveget nekem nem adod el, próbálkozz Makovecznél, Jankovichnál, Nemeskürtynél.
Ezt a szájtáti ingyen sokadalmat sem. Már unták a tescot, ezért ide jöttek. „Megkapták a lehetőséget…” Ez olyan, mint a május elsejei langyos sör-hideg virsli tandem. Ne viccelj! A következő kampányban már lányokat is osztogatnak majd, hogy mindenkinek lehetősége legyen kufircolni egyet? Mik ezek, csecsemők?
A sámánokat meg igazán szívesen neked vagy nektek adom. Vihetitek, csomagban a Szigettel együtt. Mindkettő pogány és szar.

Én speciel ölég büszke vagyok, libsi mércével náci, de ehhez semmi szükségem egy üzletember és egy miniszterelnök üzleti vagy hatalomtechnikai projektjeire. Egy fityiszt akar itt bárki is „átállni”. Ha így gondolná, akkor a saját pénziből csinálna ezt-azt, és nem látványosan, inkább hasznosan vagy értékesen.
Geszti engem nem izgat, de ha ez is csak egy szerepe – ahogy írod –, akkor pontosan azért hiteltelen. Ezért sem járunk prostikhoz, nemcsak a lapostetű miatt, mert pénzért minden szeretnek. Az meg miféle büszkeség, ha pénzért…?

„mi a tökömet akarsz tölgy? mit akarnak a mindent fikázó jobberek? itt ülni a szarban, és beszólni mindenkinek, aki kitalál valami mást/jobbat? mindenben csak a rosszat keresni, mikor ott a lehetőség, hogy te is csinálj valami jobbat?” – A kedvenc kádárista szavamat kihagytad, mit „hőbörögnek” a jobbosok?
Erőforrások hun vannak? Tudod, az én adómból is.
És egy névtelen Senki Alfonz nicket megkérdeni, mit tesz a Hazáért…. Stílustörés.

Manyi Béci 2008.06.02. 08:31:42

Tölgy
Néha próbálja ki ezt a szájtátiságot Egészen kellemes tud ám lenni. Kétségtelen, hogy…hm..például Scrutton olvasgatása nagyobb szellemi kihívás, de szájtátás közben is gondolhat rá, érezheti a jelenlétét, amikor az ostoba tescobanvásárlókannásbortvedelőmónikasótbámuló pórnép közé vegyül. Egy-egy ilyen népközé vegyülést tekintsen a sivár földi lét felmagasztolulásának a kontrasztok megtapasztalásával és a valódi értékek kiragyogásának mindent elborító paroxizmusával.
És még az is lehet, hogy baromi jól fogja érezni magát.:)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.02. 08:52:10

Manyika,
nagyon kedves, de a maga kedvéért sem szeretném eztet magamnak.
Scrutont ne olvasson, annyira nem jó. Tölgyesben sétálgasson inkább!

Playmobil Soldat 2008.06.02. 10:05:12

Sokan voltak, mert az agymosottak arra mentek, ahonnan a szél médiavegyszerszagot hozott. Ha a retekklub meg hajaslaci azt mondja, hogy irány a Hősök tere, akkor nincs mese, menni kell. De ha ezt a rendezvényt egy hagyományőrző egyesület csinálja, egyrészt nem adnak területet, ha mégis, van párszáz lézengő IGAZI "lovas", akik ezért mennek terepre.

Nem tudom, hogy most az itt nemzeti vágtázó "álnemzetiek", akik tegnap olyan jól érezték magukat a téren (a lovak nagyon nem, amint hallottam a lovászoktól utólag, mert én nem voltam kint), ott lesznek-e majd a Kincsem Park bezárása elleni esetleges tüntetésen, ez ellen felemelik-e a hangjukat. Vagy tiltakoztak-e az Aréna Pláza felépítése ellen, amikor egy tradicionális ügetőpálya tünt el a Geszti-féle pénzhajhász senkik tevékenysége miatt? Én lovasembernek tartom magam, így duplán érint rosszul az, amit itt egyesek összefirkálnak a lovakról, hagymányokról stb. Tessék tenni is akkor a magyar lovassportért. Rögtön itt van egy petíció. Igaz, nincs stólbandi, lángos, meg langyos sör, de lehet cselekedni.

www.abrakmester.hu/peticio.php

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.02. 10:20:15

A görög nemesfának van igaza vagy a nemliberális konzervatív adamnak? Lehet voksolni.

hiba 2008.06.02. 10:22:45

www.hetivalasz.hu/cikk/0806/lovak_es_vesszoparipak
Geszti a 100 milliós APEH tartozásról: "Én kizárólag a kreatív dolgokkal foglalkozom: azt sem tudom, hogy néz ki egy áfás számla. De úgy látszik, jobban oda kell figyelnem erre is."
Na menj a jó k.... anyádba, de legalábbis váltsál csókot a Sasjózsival. A következő milliárdos állami pénzből finanszírozott projekted előtt azért nézz utánna kedves vicces Gesztipeti. Esetleg lehetne hagyományt teremteni az etikus közteherviselésből is.

hiba 2008.06.02. 10:26:35

ja, amúgy a vágtával nincs baj szerintem. Legyen mégegy fesztivál, ha ez kell a népnek. Csak a hülyének nézést rühellem.

tewton 2008.06.02. 10:48:17

Smalladam,
nagy nyomás lehet rajtad, just relax. Nem neked van százmillás adótartozásod, lazíts. Azért egy orbánozás és egy programbeszámoló közt van némi khmmmm szakmai különbség, nem?

"gondolom akkor nemzetközi focimeccset sem kell nézni, forma-1 et főleg nem, hiszen azokon sincs kihez érzelmileg kötődni, mivel nem a te városod színeiben indulnak."

1. vagyok annyira liberális, hogy nem írok elő dolgokat :)
2. nem is szoktam ilyeneket nézni, öreg vagyok és rövid az életem effélékre. Inkább olvasok. Pl. Scrutont :)

[3. a fodrászúr vajon kinek a színében indult? és Stohl művészúr? nem tudtam kötődni :( de akkor Majka mért nem? vagy Pákó miért maradt ki? Győzike, hiszen hagyományos lókereskedő nép fia? jó, tudom, elsőre nem lehet tökéletes semmi]

smalladam 2008.06.02. 11:17:35

relax vagyok. csak kissé bosszantó, mikor az önnön nemliberálisságukra olyan büszke jobbosok a legtökéletesebb kávéházi liberális seggfejek szerepébe bújnak, és megpróbálnak lárpúrlár belekötni olyan dolgokba, amibe igazából tök fölösleges...

Francois Pignon 2008.06.02. 12:14:49

"a fodrászúr vajon kinek a színében indult? és Stohl művészúr?"

Azért valljuk be, a celebfutam már tényleg volt valami.
Ha annak idején Rejtő azt írja, hogy a Hősök terén ezrek előtt életre-halálra lovagol egy színész és egy fodrász...
...nos, valószínűleg azt mondanánk, ez már tőle is erőltetett kicsit. ;)

smalladam 2008.06.02. 12:32:25

haha, a magyar nemzet tök jó cikket írt a vágtáról. a rendezvény pozitívumait méltatták, gesztin meg nem rágódtak még említés erejéig sem. ígykellezt.

Francois Pignon 2008.06.02. 12:37:20

Az Index meg a Népszabó meg inkább lehúzta. Így is kell ezt, nem a politikai összefüggéseken rágódni. Nem akarlak megbántani, smalladam, de az összes vágtáról olvasott beszámoló közül a tied volt a leginkább átpolitizált.

smalladam 2008.06.02. 12:43:24

politikai lap vagyunk. ergó, ebből a szemszögből nézzük az eseményeket. most már ez is baj?:D

k|M · reakcio.blog.hu 2008.06.02. 12:46:34

hiba 2008.06.02. 10:22:45

Geszti a 100 milliós APEH tartozásról: "Én kizárólag a kreatív dolgokkal foglalkozom: azt sem tudom, hogy néz ki egy áfás számla. De úgy látszik, jobban oda kell figyelnem erre is."

Ez annyira bicskanyitogtató, hogy posztolni is akartam, csak elfelejtettem.

Francois Pignon 2008.06.02. 12:47:58

Nekem nem baj, ahogyan gondoljátok. Én spec üzletileg és morálisnak tartom aggályosnak az egészet, nem politikailag vagy ilyesmi, de ezt leírtam tegnap este kommentben.
Annak meg külön örülök, hogy a programra fordított állami pénzeket senki sem váltotta át lélegeztetőgépre, van még haladás ebben az országban. ;)

Francois Pignon 2008.06.02. 12:56:35

A százmilliós adótartozáshoz meg annyit: ha egyszerű halandó vagy, és biztos akarsz lenni abban, hogy az alapítvány, akinek felajánlod adód 1%-át, meg is kapja, akkor próbálj meg utánajárni, nincs-e köztartozásuk, mert akkor lőttek a támogatásnak.
Csak az állami intézmények, -cégek önkormányzatok engedhetik meg maguknak, hogy olyat tömjenek pénzzel, aki tartozik nekünk.

tewton 2008.06.02. 13:15:34

smalladam · www.hirszerzo.hu 2008.06.02. 12:43:24
"politikai lap vagyunk. ergó, ebből a szemszögből nézzük az eseményeket. most már ez is baj?:D"

haha, de akkor nem megbántódni ám akkor se, ha a geszti-bizniszt politikai szempontból támadják a konzervatívok! :)

smalladam 2008.06.02. 13:21:17

tewton, ha az olcsó liberális-ellenes frázisok puffogtatása, a csőcselékezés, az elitista fintorgás, végül pedig a "próbáljunk meg belekötni az utolsó ferdén levert vasszögbe" a konzervatívok politikai alapú támadása, akkor ne csodáld, hogy megbántódom. úgy képzeltem ugyanis, hogy ennél többre vagytok képesek...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.02. 13:22:50

Nem lenne rossz dolog a Vágta, csak kár, hogy ott van Geszti. Szdsz kampányok után egyszerűen hiteltelen. Meg belépőjegyet kéne szedni, kiszűrendő a prolikat. A Gój motorosok ott voltak, valamelyik Lázár fivér vezető tag.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.02. 13:25:13

Pl. ott a Várban a Mesterségek Ünnepe, ott is van belépő, és sokkal jobb. Nagy tömeg van a drága belépővel is, mi lenne nélüle.

CrL 2008.06.02. 13:26:34

ha sokan voltak ott és tévék előtt az mindenképp siker egyrészről. de belenéztem és majdnem olyan volt a hangulata mint a Való Világ lovon, ebből nehezen lesz nemzeti v országimázs.

grupi 2008.06.02. 15:50:54

smalladam · www.hirszerzo.hu Ekként ontja a baromságait:
...tudod, kurvára és egyre jobban idegesít ez a szánalmas magyar mindentfikázó patópálság, de főleg a "nemzeti oldal" felőli része mindenben bazmeg csak a rosszat, ne legyen sziget, művészetek völgye, vágta semmi. nyafogjunk a nemzeti kultúra végromlásán, de ha valaki hozzányúl azonnal sikítsunk!

Véleményem: 1. Az általad sorolt baromságaidat nem a jobboldal állította le, vagy véreztette ki pénzhiányra hivatkozva.
2. Ha a jobboldal valami hasonlót kívánt, akkor pont az olyan álliberális szócsövek, mint te magad, húztátok le mindenhogyan a kezdeményezést. (Erről már volt szó fentebb.)
3. Azt érezni a szavaidon kívűl is rólad, meg olvashatjuk is, hogy a jobboldal "kurvára és egyre jobban idegesít". Ez érthető, ahogy abalfékek egyre másra minden elqrnak, így a térvesztés és a nemzeti jobközép előretörése egy olyan fajtát, mint jó magad, idegesít és káromkodásra ösztönöz. Ez rendben, mert ilyenek vagytok. Így legalább nem tagadod meg önmagad.
4. Azt meg amúgy sem érted meg és fogod fel soha, hogy egy magáncég haszonszerző rendezvényére miként kaphat állami támogatást, veszteséges állami közhivataloktól pénzt, és közteret egy olyan parádé, mely nem különb a szadesz himringyós parádézásától.
5. Azt sem tudod megmagyarázni, hogy ha erre és az ilyen eseményekre ekkora a kereslet, hogy akkor miért zúzták szét a lovipályát?
Miért nem hagyták meg és ott biztonságban széles területen, megfelelő infrastruktúrával kultúráltan és csigolyatörés mentesen lehetne vágtázni.
Geszti haverod és jó magad biztos szót emeltetek ezírányban. Vagy nem? pedig ti mindent el tudtok intézni. Geszti gyakorlatisasan, magad meg a mellészövegeléssel.
6. A sérültekenek, a csigolya műtétre várónak min mondasz? Jó buli volt, jót szórakoztam, élvezetem? Majd írd meg a hírszerőn, vagy költözz ide a barom magyarázkodásoddal, add elő, hogy a pár sérülten kívűl több ezren jól szórakoztak a gesztifélék pénzhajhászásán. Míg egyesek nyakukat törik, addig a kis zsidó fajanszok gazdagodnak a közpénzből. Amúgy is ez mostanság nálatok a trend.
Gondolom téged sem az eszedért, vagy önmagadért, hanem a lakálykodásodért fizetnek. hacsak nem anyaiágon örökölted a hozzávalót.

Playmobil Soldat 2008.06.02. 16:40:47

Teljesen igaza van grupinak. Ahol lehetne a nap 24 órájában, az év minden napján "vágtázni", azokat a helyeket folyamatosan leépítik (Tattersall, Kincsem). Ilyenkor a "nemzetivágtázó" urak miért nem emelik fel a szavukat? A lovak és lovasok csak az év egy napján kellenek, amikor pénzt is hoznak olyanoknak, akiknek közük sincs a lovakhoz? A Heti Válaszban nyilatkozta Geszti, hogy nem tud lovagolni.

tewton 2008.06.02. 17:04:05

Szidta itt valaki a kapolcsi napokat?
(alias művészetek völgye)?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.02. 17:09:14

(tewton, én nem szidom Kapolcsot, de közpénzt egy petákot sem tennék bele. Akármilyen jól is érzi ott egymást egypár ember.)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.02. 17:10:57

Ádám,

az elitista fintorgás tart minket életben!

[...|.]

De nem értem: most akkor az ősturániakon kívül a Gesztenye-hívők is élveznek a sámánokra?
Összeborulás lészön?

mr. pharmacist1 2008.06.02. 17:13:53

geszti összekacsintgat széljobbal!

mr. pharmacist1 2008.06.02. 17:16:12

már csak a fehér ló hiányzik alóla.

CrL 2008.06.02. 17:17:18

ja, akkor ezért Hősök tere, mostmár értem...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.02. 17:18:44

mr. pharmacist1 2008.06.02. 17:16:12

Ügye, Vezír, Diktátor???...

tewton 2008.06.02. 17:19:47

a sámánok a díszturániak voltak, a népiesch dekor része.

tölgy,
ha senki se szidja, akkor majd én :)
Nem tudom, mennyi állami pénzt kap (ha kap).
Most érdemes eljönni, talán olyan lesz, mint az elején volt. Márta Pista a 90-es évek 2. felétől kezdve minden évben bemondta, hogy "jáj jáj nincsen pénz, elmarad," meg próbálta rá fejni a megyei közgyűlést is. Aztán most végre talán tényleg elmaradnak a megaprodukciók (pfff) és talán emberi léptékű lesz.

tewton 2008.06.02. 17:28:22

Viktornak ló???? kibújt a szög a zsákból!
Lesz itt még orbánjugend is!

"Mindennap tornáztatnák az alsósokat a képviselők"

index.hu/politika/belfold/testnev9036/

mozgásra kényszerítik a kiszolgáltatott gyerekeket! Jó hogy nem rögtön alaki gyakorlatok!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.02. 17:30:35

tewton,
ha maga mondja most elmegyek. De ígérje meg, nem lesz tömeg és trendi arcok!

Viktornak nem kell ló, azzal kereskedik, nem tudta. A kőbánya előtt az aptyának lóbányája volt.

mr. pharmacist1 2008.06.02. 17:35:03

a csikókat pedig szőlőn tartották. összeérnek a szálak.

tewton 2008.06.02. 17:38:07

Tölgy, igyekszem.
Elég nagy csapás volt, amikor a trendi arcok megjelentek, kezükben pesti esttel és mobiltelefonnal. Aztán jöttek a pesti büfések is meg az italmonopóliumok, meg azok a kismajmok, akik igénytelenben és olcsóban utaztak. Talán a kólasziget most is megteremti a frissítő vákuumot.

smalladam 2008.06.02. 18:19:05

grupi: "3. Azt érezni a szavaidon kívűl is rólad, meg olvashatjuk is, hogy a jobboldal "kurvára és egyre jobban idegesít"."

ezen a mondaton akadt meg a szemem először. ezt látva a többit inkább el sem olvastam. gondolom ha jobban tudod nálam, amit én gondolok saját magam, akkor nem is fontos reagálnom mást, majd úgyis kitalálod azt is helyettem.

smalladam 2008.06.02. 18:23:54

gabrilo, tewton: direkt értitek félre?

a salakszentmotorosi sámánok és a bivalybasznádi nyeregkészítők MAGUKTÓL JÖTTEK EL, NEM GESZTI PÉTER GYÁRTOTTA LE ŐKET ERRE A CÉLRA. mit kell még mindig ezen lovagolni? amúgy szeretném látni tewton, mikor azoknak a karosi arcoknak a szemükbe mondod, hogy díszturániak vagytok.

legalább abban ne akarjatok okosabbak lenni, amit nem láttatok a saját szemetekkel.

betyár (törölt) 2008.06.02. 18:28:29

Persze, mert a fehér ló a zorbánnak kellett, a mesterházy megmonta ma a parlamentben, hogy a Viktor elirigyelte a horthytól:))), s talán kormányzó is akar titkon lenni,s a köztársaság ellen tör!

grupi 2008.06.02. 18:31:16

Zsidó gyerek megvágta.

Gazdag zsidó gyerek egy számmal nagyobb magyaros huszár mundérban díszeleg:
www.vagta.hu/images/editbox/geszti_zPevpK.jpg?ts=1211557969

Sasavári jól lovagolt, Buci a fasorban sem volt, hajas meg bunkó és primitív.
A győztes tiszteletköre közben épp az orrát lógató Hajas mellé ért, mire az jó magasra nyújtózva (hogy mindenki lássa) felemelte középső ujját és odakiabálta, hogy "szopjál le".

Ezúton köszönjük az RTL rendezőjének és operatőrének, hogy élőben csodálhattuk azt a pillanatot, amikor a műmájer, s felkapott fodrász leesik a magaslóról.
Sajnálom a lovat, mert nagyot rántott rajta az idétlen lovasa, és szerencse, hogy nem lett nagyobb baja. Szerencsétlen állat majd a nyakát törte az értelmetlen és idétlen örültség okán. Kár lett volna érte.
Halálával gesztenye guszti hogyan számolt volna el?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.02. 18:38:44

Mesterházy egy hülye!
OVi nem titokban akar kormányzó lenni! Az mire lenne jó?

smalladam 2008.06.02. 18:44:54

titkos kormányzó, az olyasmi lehet, mint a sith lovagok a sztárvárzban:)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.02. 19:37:16

Mesterházy a szocik egyik archetipikus agitprop-akcióhőse. Olyan, mint a többi.

Smalladam,

Engem érdekel, hogy egy rendezvény ki által/hogy s mint stb. jön létre, kik csinálják, stb. GP most épp ezt a huszáros giccset lovagolja meg, mert az állam ad neki rá pénzt. A Nép meg zabálja. Most annak kéne örülnöm, hogy a bivalybasznádi turániak örültek egy kicsit? Akkor örülnöm kéne a Kádár-rendszer egészének is, volt 3,60-as kenyér, szőlő, mindkettő igen lágyan.

Másnak a jószándékú magyar állam vajon adna-e zsét ekkora hátralékkal, mint ami GP-nek van? A szadikampány már nem éri meg, most lovakkal dolgozik.
Engem ez taszít. Ha emiatt vétkes vagyok, hát így jártam.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.02. 19:38:31

tölgy,

erről az jutott eszembe, hogy a következő szlogen úgy fog szólni: titokban Ovi végig kormányzó volt. Sámánvarázslattal vezette félre a népet; és így Ferkóék minden cselekedetéért effektíve ő a hibás.

Ki van ez találva.

Google 2008.06.02. 19:39:12

Ha nem Geszti rendezi, akkor az lett volna: megint jönnek, magyarkodnak, nacionalisták szegények, piha. De Geszti rendezte, vajh miért?
Egyébként ezen gondolkodom, de nem tudom, van-e ma még lóversenypálya Budapesten?
Tényleg: hol voltak Gesztiék, amikor a lovak helyét majmok vették át (óriási majommal hirdették a malljukat)?
Valahogy soha nem értik meg a népet, melyből nagyon sietnek kiemelkedni.

mr. pharmacist1 2008.06.02. 19:41:30

geszti olyan sokszínű, mint a feri. reneszánsz, turáni, romantikus-nemzeti, minden. gabrilo te maradj meg ilyen irigykedő izének.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.02. 19:44:22

Gyóccerész,

az a baj, hogy akárhogy is próbálkozom, nem értem a dialektikát.
A múltkor Demszkájnak volt amúgy fasza kis dialektikus fordulata. Valami olyat mondott, hogy "szándékosan tévedett" vki. Ha már a nyelv is dialektikus, nem fogok tudni tájékozódni én, irigykedő, maradi izé a világban!

smalladam 2008.06.02. 19:45:38

én nekem semmi bajom nincs azzal, ha kritizáljátok a geszti pétert magát, nyilván lehet igazság az adócuccban. csak én ezt a mentalitást nem szeretem, hogy ha tízezerből egy hülye, mégha a főnök is az, akkor a többit is lehülyézzük, akinek a legcsekélyebb köze van hozzá.

azokról a fentebb említett finomságokról nem is beszélve, hogy itt egyesek még a saját magukat is képesek voltak szembeköpni, csak hogy a gesztibe rúgva legyen.

amúgy meg: "Most annak kéne örülnöm, hogy a bivalybasznádi turániak örültek egy kicsit?" Igen annak. Ez szerintem a kulturált, másokat tiszteltben tartó együttélés alapkövetelménye, ha nem is az öröm, legalább az hogy őket ne fikázd...különben nem várhatod el, hogy fordított esetben ők se tegyék.

ugye szar érzés volt október 23 után, amikor lecsőcselékezték a fidesz nagygyűlés babakocsis anyukáit?

mr. pharmacist1 2008.06.02. 19:46:43

nem segíthetek. mostmár megmaradsz egydimenziós embernek.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.02. 19:50:04

SA,

probléma a következő: elvileg nyilváníthatok véleményt igaz? Na, nekem ezek az állam-adja meleglángos-sör feszkók nem szimpik, kicsit sem. És ha már lehet, meg is mondom róla a véleményemet. Egyetérteni nem kötelező vele, de azt elvárni, hogy én ennek örüljek, az nem szép dolog. Ugyanis ez annak a sz@r mentalitásnak az egyik magja, ami miatt még mindig a Kádár által teleszart biliben ücsörgünk, ez a posvány.

okt.23. bocsi, de nagyon nem jó párhuzam ehhez. Népünnepélyről volt szó?

smalladam 2008.06.02. 19:56:20

igen, abban ülünk, és ha valaki megpróbál kimászni, akkor a többiek bármilyen indokkal, de azonnal visszarántják.

október 23 nagyon is jó párhuzam ehhez. mindkét helyen megjelent egy csomó ember különféle okokból, akiket utána az orrukat közelbe se dugó otthon ülő nagyszájúak egy laza mozdulattal lecsőcselékeztek.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.02. 20:00:16

sa,

én nem csőcselékeztem. Vagy idézd vissza légyszi, mondtam-e ilyet, és ha igen, akkor beszélhetünk róla. Meg okt.23-ról is.

Kádárista módszerekkel kimászni Kádár hátsójából? Hát ez érdekes! Ez nem ki-hanem visszamászási kísérlet. Akkor is ugyanez volt a duma: "örüljetek, van trabi, meg balcsi, meg kóbi." Kicsit savanyú ugyi, de a miénk. Ez a kádári posvány kvintesszenciája - ezek a derék lovagok ezt folytatják.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.06.02. 20:06:44

Gabrilo:
Csőcselékezni a baloldal szokott. Smalladam skizoid egy kissé.

smalladam 2008.06.02. 20:07:33

nem csőcselékeztél, viszont lovagolsz a szavakon. te is leszóltad az ott megjelenteket, csak erre utaltam. a moralizáló duma meg nem kell október 23-ról, én is ott voltam, és majdnem fél szemmel kevesebbel jöttem haza.

mi a kádárista módszer? az hogy valaki sörvirslis fesztivált rendez? mi vele a baj? geszti péter egy sörvirsli fesztivál rendezésére hitelesített ember. ő ehhez ért.

az hogy mellette szarban van az ország, azt nem rajta kell számon kérni, hanem a kormányon elsősorban. a másik: a kritikát és a fikázást az építő jelleg, illetve annak a hiánya különbözteti meg egymástól. de én itt építő jellegűt még nem láttam.

kurva jó, hogy mindenki elmondja mekkora szar ez, de még senki egy szóval nem mondta, hogy akkor mit is kellene mellette/helyette.

scruton nem ír valamit a nemzeti vágtákról, hmm?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.02. 20:16:03

Kedves sa,

örülök, hogy a csőcselékezésen túlvagyunk. Melyik szavakon is lovagoltam?

Elmondom mi a baj. Ha nem tévedek, GP az államtól kapott zsét a népboldogításra: ez a baj. Ha GP a Ráfázol Banktól kér rá zsét, meg vagyonos libiktől, akkor bánnyaakánya, boldogítson népet. De itten Kádár népét a Te meg az én pénzemből boldogítják.
HOgy mi a megoldás? Forduljon GP a bankhoz meg a vagyonos libikhez: meglátjuk, ők mennyire nézik el neki a hátralékot...

grupi 2008.06.02. 20:19:10

Nemzeti Vágta: anyázás lett a sztárfutam… (stop.hu)

Skandallum:
smalladam · www.hirszerzo.hu 2008.06.02. 19:45:38
én nekem semmi bajom nincs azzal, ha kritizáljátok a geszti pétert magát, nyilván lehet igazság az adócuccban. csak én ezt a mentalitást nem szeretem, hogy ha tízezerből egy hülye, mégha a főnök is az, akkor a többit is lehülyézzük, akinek a legcsekélyebb köze van hozzá.

Kit érdekel, hogy neked van e bajod ezzel, vagy nincs? ("én nekem semmi bajom nincs azzal,..")
Te ebben mennyire vagy meghatározó országos szinten?
"nyilván lehet igazság az adócuccban." - Nyilván. Ezért van a nem tetszés. Ez a ballib szféra.

"mit is kellene mellette/helyette." - Nem plázát építeni a nagymúltú lovi helyére, és nem egy balesetveszélyes porondon szerepeltetni a majmokat.
Meg talán az országra fordítani a veszteséges támogatások forintjait, nem pedig a zsidóság zsbét tömni.

És végül itt az igazság:
Google 2008.06.02. 19:39:12
Ha nem Geszti rendezi, akkor az lett volna: megint jönnek, magyarkodnak, nacionalisták szegények, piha. De Geszti rendezte, vajh miért?

Más különben:
Mr Falafel 2008.06.02. 20:06:44
Gabrilo:
Csőcselékezni a baloldal szokott. Smalladam skizoid egy kissé.

javaslat: Maradj a hírszerzőnél, ott jobban eszik a idiótizmusod.

smalladam 2008.06.02. 20:24:29

ha ez a baj, akkor minek mellé a fikázó körítés? ezt mondd apukám, ne azt hogy nem szeretem a cirkuszt, meg ilyenek, más se szereti az akadémiát, aztán mégis megy rá az állam pénzéből..

viszont én valahogy nem tudok annyira haragudni az állami pénzekért, mikor sokkal nagyobb összegek sokkal gázabb dolgokra mennek el, amiből tényleg semmi hasznunk. ebből meg szerintem volt, méghozzá nem csak geszti péternek.

ha lehetek ilyen nagyvonalú, naív és pórias, akkor én hiszek azoknak az önkormányzatoknak, akikkel beszéltem ott a helyszínen, és azt mondták, hogy nekik ez megéri, mert a városmarketingjükön rengeteget javít.

amúgy meg a versenyben hiszek: akinek nem tetszik, az csináljon jobbat, vagy legalább mondja meg, hogy miben lehetne javulni.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.02. 20:29:52

"más se szereti az akadémiát, aztán mégis megy rá az állam pénzéből.."

Juhuuuj. Ez volna a demokratikus kultúra? Gondolom igen. Az akadémia és a nemzeti vágta nevű bizbasz nyilván egyenértékű dolgok.

A cirkusz az embert nyilván nem érdekli annyira, ha nem az ő zsebéből megy. Akkor maximum fintorog egyet. Ez a "mentek pénzek gázabb dolgokra" nem tudom, mi ellen érv. És még mindig nem tudom, mi hasznunk volt ebből az egészből.

smalladam 2008.06.02. 20:31:52

nem is fogod megtudni ezzel a hozzáállással. amúgy már elmagyaráztam.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.02. 20:38:04

Igen, biztos a hozzáállásommal van a probléma. Hogy mondjuk a tavalyi bt-bevételünk kb 500 ezréből kb 400 ezer az államnak ment: pl. ilyenekre.
A fene az arcomat, hogy nem tudok ennek örülni!

grupi 2008.06.02. 20:48:00

smal - Te tényleg nem vagy komplett?
Az akadémia a nemzet tudásbázisa.
A Hősök téri porhítés, meg a nemzetet vágta haza, hogy stílszerű legyek. De szerintem ezt sem érted.

smalladam 2008.06.02. 20:49:19

ezzel a logikával nekem az a bajom, hogy ennyi erővel azt is mondhattad volna: a tavalyi bt-bevételed nagy része a fidesz, vagy az mszp kasszáját gyarapította.

ennek a magyarázatnak van jogalapja, csakhogy így ebben a formájában gyakorlatilag körbeutazhatnék magyarországon és mindenre ami állami és nekem nem tetszik ráfoghatnám, hogy hé az én pénzemből ilyet ne pénzeljenek.

ez nekem így kevés. fizesse be a geszti az adóhátralékát, meg gyúrjon a magánszponzorokra ez egy részről oké, de ez nekem kicsit demagóg, mivel továbbra is azt mondom, hogy van egy rakás olyan dolog, amit pénzel az állam, és számomra hasznos, vagy nekem speciel örömet okoz, és van egy csomó ember magyarországon, akiknek kurvára nincs arra a dologra szükségük, viszont lenne olyan, amire meg szerintük kellene pénz.

ott van például a sziget. eddig pénzelte az állam, pedig magyarországnak relatív kis hányada érintett benne primer módon...

a hozzáállásodat meg arra értettem, hogy kommentek hosszú sora óta próbáltam arra célozgatni, hogy milyen közvetett haszonvételi lehetőségeket kínált fel a vágta megrendezése a turizmusnak pl. de láthatóan ez nem éri el az ingerküszübüdet, pedig szerintem ezek azok a dolgok, amik méltó ellensúlyt teremtenek a geszti személyének, meg az adótartozásának. meg még egy kát joggal vagy jogtalanul kritizált dolognak.

hiba 2008.06.02. 21:24:40

Összefoglalnám a véleményeket:
1. A vágta szar, mert Geszti egy köcsög. (vagy zsidó, esetleg mindkettő)
2. A vágta szar, mert hatalmas állami pénzeket költ erőltetett és operettszagú hagyományteremtésre, aminek semmilyen pozitív hatása nincs.
3. A vágta szar, mert szegény lovak inkább máshol futnának, de azt nem lehet, mert azokat a helyeket nem karolta fel a Geszti.
4. A szart se érdekli a vágta, de az baromi idegesítő ha valaki állami pénzekkel zsonglőrködik, de a felfokozott kreativitása miatt nem látott még áfás számlát.
5. A vágta jó, mert ennek az érezelmileg szétszabdalt ám sikerorientált kis országnak megmutatja, hogy a közös múlt hagyománya az eljövő generációk egységének kovácsa, valamint a vidék és a város fenntartható fejlődésének alapja. Meg persze ejrópaijunió, mert az minden ilyen mondatba kell.
6. A vágta jó, mert profin meg volt szervezve és valami úgyis kell, de senkinek nem jutott jobb az eszébe, ezzel meg legalább a lovasturizmusunk jól járhat.
Van még?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.02. 21:25:41

SA,
Gesztitől függetlenül
- "magyarkodás" libsiknél vicces, és dec. 5. után meg gusztustalan
- mindenki érezze jól magát a saját pénzéből, és lehet ennél értelmesebben is.
A sör-virsli buli bizony kádárista, vagy inkább a rómaii proletárokhoz hasonlítsuk?
- de a kedvencem ez
"amúgy meg a versenyben hiszek: akinek nem tetszik, az csináljon jobbat, vagy legalább mondja meg, hogy miben lehetne javulni." - én már néhány 2 szabad piac leckén túljutott lelkes ifjúnak elmondtam, hogy verseny volt Kádár idején és most is van Ferkó körül: ki fér közelebb az anusához. Ez is verseny, tudod? Ez is egy fajta teljesítményt kíván.
De Spencerék, vagy Hayekék nem a diktátor vagy a büdzsé kegyeiért vívott versenyről írtak, hanem a személytelen piacon folytatottról.
Itt verseny alatt egy tisztán oligarchikus-félfeudális szart akarsz eladni nekünk. Tudom, Don Corleone is versenyelvű volt, meg Sztálin is.

Lécci, ne nézz minket hülyének!

grupi 2008.06.02. 21:29:22

Válasz:

A;
jobbik.hu/node/3930

B;
www.vagta.hu/images/editbox/geszti_zPevpK.jpg?ts=1211557969

Mond, kit, smit választanál?
Melyik hős és annak tere lenne jobban elfogadott?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.02. 21:38:11

SA
ez a Geszti nevű deli huszár legény volt-e katona? Tudd már meg lécci!

grupi 2008.06.02. 21:42:56

Nemzeti Vágta, vagy héber szemfényvesztés

A liberálisok, hogy finoman fogalmazzunk, régi trükkje, mondhatni tényleg több évezredes, hogy rátelepedjenek a befogadók kultúrájára, tradícióira, s abban a szerepben tetszelegjenek, hogy ezek megőrzői. Ismerjük a kis kajmán gyerek eddigi tevékenységét, a szponzorok, a (bankok, a veszteséges önkormányzatok, a forráshiánnyal küszködő rendőrség, stb) szívesen tolják alá a pénzt. (Probálta volna meg korábban a Fideszt támogatni, vagy sponzorálni a renmdőrség a Szent Korona, vagy egy körmenet kapcsán!) Multikulturális gagyi, avagy valakik totális felvásárlói tevékenységének lovasjelmezes álcázása, ....
Két legyet ütnek egy csapásra. Egyrészt dől majd hozzájuk a lé, másrészt jól ellensúlyozzák az igazi hagyományőrzők, lovasíjászok tevékenységét, illetve elsorvasztásukra is kísérletet tehetnek. Vedd el egy nép.......

Turisztikai értéke alig volt, az arra tévelyedett, megkérdezett külföldiek nem is értették a lényegét és a célját. A rohamrendőri vágtáról nem is beszélve. Közben magát a látnivalót, a két múzeumot és az Árpádháziakat nyomta el a rendezvény. A Milleneumi emlékről szintén nem vitatkozva, de megjegyezve, hogy az eltiport lovi pálya is a kor és amygarság része lett volna. Ne feledjük, angol föld után, annak mintájára nálunk valósult meg a keleti vasúthoz közel, a mai Kerepesi uton a magyar lovi. Ennek ott lett volna a méltó helye, és szintere.

smalladam 2008.06.02. 21:50:31

tölgy.

bácsinak, vagy úrank szólítsalak/sam önt?

a magyarkodás a libsiknél gusztustalan. én magyarkodhatok azért? hol kell engedélyt kérni? annyira szeretnék már egyszer a Jobboldali Nagy Morális Ítélőszék márványlépcsőjén alázattal végigcsúszni hogy szennyes hazaáruló kezemmel, amivel egykor geszti péter jobbját is megmarkoltam az orbánkormány által létehozott millenáris parkban, csak egy pillanatra érinthessem az örök jobboldali igazság tölgykapujának nehéz és évszázadok viharait kiállt bronz kopogatóját, és máris meggyógyul az én lelkem.

továbbra is csak lánczi andrást tudom idézni: amíg ebben

tewton 2008.06.02. 21:52:19

1, 2, 4.
Persze kísérletnek még elmegy, csak ha egy Orbán-kormány lenne hatalmon, akkor az ÉS arról szólna, hogy a mucsaji nacionalista disneyland meg a giccsparádé, meg a népitáncosok, amikor Európa kell. És persze sóhajok az operetten szocializált rétegekért. És zárlatként a kérdés, hogy abból a 800 misiből mennyi iskolatejet meg digitális táblát kaphattak volna a mélyszegény gyerekek.

BTW, most akkor már nem akarják a liberálisok annyira eltörölni a történelem érettségit, mint a múltkor?

Az lenne a cukiság (koalícióban gondolkodva), egy nagy velencei karnevál a városligeti tavon, MDF-lemez épületekkel, gondolákkal, álarcosan, és lennének röneszánsz királyok, barokk hercegek, indiánok, műnégerek, ősmagyarok, középkoriak, és lehetne az üzenet az "ember reneszánsza." Ugyanez a csapat megcsinálhatná azt is.

smalladam 2008.06.02. 21:54:06

szóval amíg ebben az országban a két "oldal" kölcsönösen a morális felsőbbrendűség piedesztráljáról tekint lenézően alá a másikra, addig megnézhetjük magunkat.

a sör virsli buli bizony kádárista. remélem eltartod a kisujjad, mikor a meisseni porcelánból felhörpinted a drága indiai teát, ahogy azt scruton előírja.

nem akarok neked eladni semmit, úgysem vennéd meg. szempontokat akarok megmagyarázni, amik némiképp túlmutat(nának) azon, hogy geszti péter liberális, köcsög, adót csal, és a ballibek liblingje.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.02. 21:55:58

tewton,
álljon le. Most vett ki ezzel a tavitündér ötlettel a büdzséből 2 mrd-t.
Vagy mégis maga a Geszti?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.02. 21:56:02

smalladam,

az, hogy az állam mennyi szarra költi a pénzét, és hogy most a téma végett ezt emeltük ki, hol cáfolja ezt az egyet? Ha körbeutazom Mo-t, és heti 5 ilyen marhaságot látok, az cáfolja, hogy a korábbiak azok lennének? Sej, az ember nem tudja követni, mi mindenre költi a kedves állam azt a sok pénzt, amit befizet neki: épp ezért jobb lenne, ha nálam hagynák a pénzt. És akkor mindenki kádárkodhat a sajátjából. És biztos én is jobban örülnék mindenki másnak.

smalladam 2008.06.02. 21:56:37

és miért tudjam meg, hogy volt-e katona. se kutyám e macskám geszti. tudd meg te, ha érdekel.

smalladam 2008.06.02. 22:00:01

Gabrilo, oké, de: szerintem az állam nem azért szedi el a pénzünket, mert geszti péternek akarja adni. geszti péter jókor volt jó helyen. xy gipsz jakab is ugyanezt csinálta volna az ő helyében.

ne a kimeneti nyílást akard bedugaszolni, amikor a bemenetivel van az alapvető probléma.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.02. 22:00:22

sa,

amíg anyámat pár száz forint (!) tartozásért raportra rendelik ilyen-olyan hivatalok, addig zabos leszek, ha gesztike nem kevés hátralékkal állami pénzből bohóckodhat. Tudod, tv. előtti egyenlőség, jogrend, stb.

hiba 2008.06.02. 22:01:20

Grupi, szerinted akik ide járnak beszélgetni, azok közül hányan szeretik olvasni a kurucinfós stílust? Gondolom érzed, hogy kevesen, de jól esik mások basztatása. Képzeld el, hogy békésen sörözöl a barátaiddal, mikor odahajol hozzád egy kampós orrú alak, a pajesza belelóg az italod gusztusos habjába és közvetlen közelről, hogy jól érezd a szájszagát jiddisül kezd hozzád beszélni. Te jól éreznéd magad? Ha nem, akkor ülj le kicsit, higgadj le, és ne hagyd, hogy mindenről csak AZ jusson eszedbe.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.02. 22:01:22

"ne a kimeneti nyílást akard bedugaszolni, amikor a bemenetivel van az alapvető probléma."

Csak az a baj, hogy sokszor összekeveredik: és tiszta szemmel sem látom, éppen melyik-melyik.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.02. 22:02:56

SA
csak nácizz le, azt már megszoktam.
LA-t meg nem érted, de nem baj.

Dec 5. után, aki akkor nem szólalt meg a határokon túli magyarok érdekében, vagy ellenük szólt, esetleg a Pojáca mellett, az elvesztette a hitelességét.
Nem emlékszem a libik kiállására a magyar kisebbségekért akkor. Elqrtátok.
Majd ha geszti a saját pénzén beregszászi gyerekeket nyaraltat és iskolát épít neki, stb, akkor, és szép lassan.
Addig csak álljon mezítláb a hóban!

smalladam 2008.06.02. 22:07:06

szerintem a vágtánál elég egyértelmű: geszti megkereste a nagy állami pénzcsapokat. a honlapon fent vannak az állami támogatók. lehetőség volt markolni az erszényből, nyilván kellett hozzá kapcsolat, meg a marketing duma és ő markolt. ezen lehet vitatkozni, hogy mennyire etikus, mennyire oligarchikus mennyire milyen.

nem kevesen vannak, akik ugyanezt csinálják. kihasználják a lehetőségeket. én most nem akarom őket védeni, de azt mondom, hogy akkor inkább azt kellene szigorúbban szabályozni hogy ki mennyit hogyan és mire visz el, mint hogy utána az egyes eseteken moralizálgassunk, meg jajistenemezzünk.

ez már sokkal előremutatóbb, ha erről beszélünk, mint hogy a geszti liberális-e, vagy volt e katona.

smalladam 2008.06.02. 22:13:09

elkúrtátok? kik? én? én a kettős állampolgárságra szavaztam papa:) mondom, hogy maga kőkeményen félreismer, azok a sémák dolgoznak rendesen látom.

aki nincs velünk az ellenünk? az érvelése kicsit rákosi-szagú..mindenki ellenség, és morális feketelyuk, aki december 5-én nem igennel szavazott, még ha nem is nemmel? akkor várhat az idők végezetéig, hogy mindenki térdreboruljon és 15 kárpátaljai kisgyermek megmentésével megváltsa magát...sajnos ez nem fog menni.

lánczit meg értem, és senkit nem náciztam le az ég világon. pont én náciznék, a gój motorosok haverja?:)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.02. 22:16:37

sa,


Beszélhetünk általánosságban is, csak épp most erről van szó és ez egy demonstratív példa. Ha mindig általánosságban beszélnénk a dolgokról, egy idő után nem értenénk egymást.

Lánczival viszont szerintem is mellényúlsz. Én emlékszem még a Konzervatív kiáltványra, meg a többi nyilatkozatára/írására: szerinted amikor a posztkommunizmus erkölcsi pakkjáról és annak továbbéléséről beszél, kikre gondol elsősorban?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.02. 22:29:31

sa,
ha egy lógós katona ruhába öltözik, akkor pojáca. És a hitelesség, tudja?

"maga kőkeményen félreismer, azok a sémák dolgoznak rendesen látom.
aki nincs velünk az ellenünk? az érvelése kicsit rákosi-szagú..mindenki ellenség"
Kedves nagyon keresztény és konzervatív libsikénk, ennek nézz mán utána: Máté 12,30 és Lukács 11,23 XD
gyere vissza és meséld el, mit értettél meg.

"akkor várhat az idők végezetéig, hogy mindenki térdreboruljon és 15 kárpátaljai kisgyermek megmentésével megváltsa magát...sajnos ez nem fog menni." - persze, hogy nem. Nem is vártam. A magyar csak akkor van rendben, ha a magyar költségvetésről van szó libsiknél. Persze, maradnak ott, ahová beszorították magukat - ezek már onnan nem jönnek ki. De szeretik is ezt, ahogy olvasom.

Lánczit meg kérdezd meg off the record :)

ps Ez a papa valami tréfa? Mondjuk humort eddig sem olvastam tőled, de ez is gyenge próbálkozás volt. Na, majd írok rólad valamit a teázóba, jó témákat adsz :)

smalladam 2008.06.02. 22:34:40

gabrilo, de akkor ne beszéljünk általánosságban, akkor beszéljünk konkrétan a vágtáról, de erről a dologról, ne más ál-ellenérvekről. ezen ugyanis van mit beszélni, azon nincs, hogy aki a sörvirslis banzájt szereti, az kádárista-e vagy sem.

nem tudom, hogy lánczival mivel nyúlnék félre. ezt az egy mondatát idéztem többször is, egy konferenciá n mondta, vele szemben ültem körülbelül fejmagasságban, tőle balra boda zsolt ült, jobbra pedig tgm, és ezt mondta, (hangfelvételem is van) hogy amíg a két oldal morálisan nem tekinti egyenrangú partnernek egymást addig nem lesz továbblépés a jelenlegi "válságból"

nem tudom ezen a mondaton még akár szövegösszefüggéséből is kiragadva mit lehet félreérteni? márpedig én úgy érzékelem, hogy tölgy, valamiféle morális piedesztrálról szónókol a gonosz ártó pokolfajzat liberálisok ellen. ez szerintem bizonyos szempontból jogos, de így magában előre nem visz az tuti. ja és szememben tökéletesen egyenlő a primitív fasisztaorbánozással.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.02. 22:43:15

sa,

én biza konkrétan a vágtáról beszéltem és állítottam, hogy bizony undorító. És amit tölgy hozzátett, azzal is egyetértek: az állam pénzén játszik a libsi nemzetit. Huszárruciba öltöztették a kádárizmust. Ezek ugyanazt a sz@rt csomagolják újra már ki tudja, hanyadszorra. Nekem nem tetszik.

Lánczi nem hinném, hogy morálisan egyenértékűnek tekintene egy posztkommunista élősködőt és valakit, aki nem az. Valahogy nem vall Lánczira. Eddig én folyamatosan a relativizmus ekézését olvastam/hallottam tőle: azóta LA relativistává vált volna? Kötve hiszem.

Szóval az erkölcsi számonkérés nem visz "előre". Értem. Mivel erkölcsi számonkérés nem történt, és nem is történik, gondolom ennek ellenére sem megyünk előre. Valami gebasz van.

smalladam 2008.06.02. 22:49:02

"Kedves nagyon keresztény és konzervatív libsikénk" ebből a mondatből süt a felebaráti szeretet:)

megnéztem. valóban ez szerepel ott. csakhogy én rákosi mátyásra gondoltam, aki ezzel az elvvel visszaélt. és szerintem maga is visszaél, tölgy. túl sokszor használja ezt bunkóként és végső érvként.

szíve joga, de nekem nem szimpatikus egyrészt, másrészről károsnak tartom. a megbocsátás is szerepel a bibliában emlékeim szerint több helyen is, bár ennyire pontosan sajnos nem tudom.

A magabiztos erkölcsi ítélkezéshez mondjuk tudnám ajánlani a Korintusiakhoz írt első levél pártoskodásokról szóló tanításait.

smalladam 2008.06.02. 22:54:08

félreértjük egymást gabrilo. lánczi ugyanis az általam idézett beszélgetésen is beszélt az ilyen típusú erkölcsi elszámoltatásról. csakhogy azt mondta, hogy amíg általában tekintik a felek egymást morálisan alacsonyabb rendűnek, addig nincs esélye értelmes párbeszédnek, ami feltételezem előfeltétele annak, hogy meg lehessen mindenkit méretni, akit meg kell.

érted? a mi vitánk is kb. eről szól. nincs egy közös morális kánon, ami alapján geszti pétert, meg a vágtáját a maga helyre lehet rakni, mert te nem érted az érveimet, én meg a tiédeket.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.02. 22:55:14

Bocs, kedves keresztény és konzervatív felebarátom, én még a büdös életben sosem használtam ezt az érvet, sem az idézetet. De mivel szerencsétlenségedre Rákosihoz hasonlítottál, kénytelen voltam figyelmeztetni az eredetire.

A Bibliából majd mindenre lehet hozni hivatkozást, és speciel én nem is pártoskodom: mondtam egy rossz szót az Anyaszentegyházról? Ítélkezni meg magad bőven tetted velem szemben is, pedig én csak gesztit, a cirkuszt fikáztam, és személyeskedni te kezdtél, ácsoroghatsz a hóban te is egy darabig :)

smalladam 2008.06.02. 23:02:51

kubatov gábor szerint ami nem öl meg az megedz, szóval ha kibírom a hóban ácsorgást, akkor utána berúgom canossa várának a kapuját.

én meg arra akartam figyelmeztetni kedves tölgy, hogy az érvrendszerének szifnifikáns pontja, vagyis az egy kalapba bepakolt liberálisok folyamatos gyalulása, és december 5-höz hasonló morális kérdéseken alapuló egyetemleges és folytatólagos elítélésük rossz fegyver.

kicsit olyan, mint azoké a zsidóké, akik végső érvként mindenre a holocaustot hozzák fel: nem mondaná az ember, hogy nem lehet jogos, de azért mégis erős túlzás. arról nem beszélve, hogy ezzel olyanokat is szembeállíthat magával, akikkel az ég világon semmi tengelyt akasztani valója nem lenne.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.06.02. 23:07:38

Lánczi-, Újszövetség- és Kubatov-idézetek csatája: húha.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.02. 23:09:33

Miért ne érteném? Szerinted az adóhátralékos libsi állami zséből fabrikált huszárrucis kádárizmusa jó, mert sokan örültek neki. Szerintem meg az, hogy valaminek sokan örülnek, nem mércéje a jónak.

A továbbiakról Lánczit kéne megkérdezni. Mindenesetre sokat olvastam tőle, és nekem úgy tűnt, a morális egalitarizmust nem nagyon szereti.

smalladam 2008.06.02. 23:17:52

Gabrilo, továbbra is ezt mondom, hogy nem ugyanarról a két dologról van szó. Nem morális egalitarzmusról beszélt, de szerinted addig hogy számoltatható el valaki, amíg nincs együttesen tisztázva, hogy mi az amiért el kell, és mi az amiért nem kell elszámolni?

mert pl az adóhatósági ügy egyértelmű. a többi már nem annyira.

"Szerinted az adóhátralékos libsi állami zséből fabrikált huszárrucis kádárizmusa jó, mert sokan örültek neki." szerintem nem erről volt szó, ez legfeljebb a te érveid inverze, nem az én érveim.

Turul: igen, haha:)

tewton 2008.06.02. 23:19:52

Aber lieber SA,

ugye tudod, hogy te magad is olykor felületesen általánosítasz? És az ember
"ezzel olyanokat is szembeállíthat magával, akikkel az ég világon semmi tengelyt akasztani valója nem lenne." :)

(Gizike szellemét érzem . . . )

smalladam 2008.06.02. 23:23:09

tudom, hogy olykor felületesen általánosítok, néha csak így tudom (rosszul) kifejezni, amit akarok.

ja és ezt az SA-t nem lehetne hanyagolni? mindig a Sturmabteilung jut róla eszembe...na, nem olyan gerőandrásos-weimaros-barnaesősen, de azért kicsit idegesítő:D

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.02. 23:32:26

SA
én ezt a Kubatovot nem ismerem. De ez a szólás Nietzsche ill. Goethe.

És bizony, december 5.-n hangzottak el érvek, és ellenérvek. Én figyeltem, aki akkor nemet mondott, az már hiteltelen minden morális érveléssel. Bár te eddig ezt még alig-alig próbáltad.

smalladam 2008.06.02. 23:34:22

Kubatov, ő egy csepeli autószerelő:) De mindegy, csak úgy mondtam, mellékszál.

Mit próbáltam alig-alig?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.06.02. 23:39:14

tölgy:
"én ezt a Kubatovot nem ismerem."
Pedig az utóbbi évek Fideszének egyik emblematikus figurája.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.02. 23:41:33

de szerinted addig hogy számoltatható el valaki, amíg nincs együttesen tisztázva, hogy mi az amiért el kell, és mi az amiért nem kell elszámolni?

Ezt nem értem. Akiket el kell számoltatni, azoktól kérdezzük meg, akarják-e és szerintük helyes-e?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.02. 23:46:00

turul,

akkor inkább a nevezetek németek, bár azokkal is vannak fenntartásaim.

smalladam 2008.06.02. 23:49:18

gabrilo, dehogy is. de ha (az imaginárius) te meg én alapvetően mást gondolunk bizonyos dolgokról, hovatovább erkölcsileg nem tekintjük egymást egyenrangú partnernek, addig csak egyhelyben járás marad: ami most is van: xy morálisan azért elítélhetetlen és elszámoltathataltan, mert az egyik oldal szerint aljas nemtommi, a másik szerint (ezért)dafke nem az.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.02. 23:50:54

SA
egy konfliktus nem csak konszenzussal érhet véget. erről szerinted Lánczi mit mond?

smalladam 2008.06.02. 23:58:33

Nem tudom mit mond erről Lánczi. Én nem vagyok híve a konfliktus-generálásnak, illetve a totális háborúnak, vagyis annak, hogy az ellenfelet mindenáron jó laposra döngöljük, ne bocsássunk meg soha, etc. Etekintetben Deák Ferenc munkássága példaadó nekem pl. eddig ráadásul személyes szinten ez be is jött.

ez nem változtat azon a tényen, hogy "a rosszakat el kell ítélni". ha valaki ezt fogná rám, az téved.

smalladam 2008.06.02. 23:59:58

akarom mondani, hogy természetesen nem csak konszenzussal érhet véget. de én alapvetően a konszenzusra törekvést pártolom.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.03. 00:02:46

sa,

a közös fogalmainkat nem én vertem szét, és nem is Tölgy. Ott gesztiék környékén keresgélj szerintem:((

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.03. 00:05:08

Turul:

a Lánczi-, Újszövetség-, Nietzshe, Goethe, Kubatov-idézetek csatájába beszáll Kanye West, a neves rapper is, Kubatovék oldalán:

"N-n-now th-that don't kill me
Can only make me stronger"

www.lyred.com/lyrics/Kanye+West/Graduation/Stronger/

Stronger c. sláger minden nap, minden órában megy majdnem minden rádióadón. Goethe élt, él, és élni fog, yo.

:D

smalladam 2008.06.03. 00:07:46

na ezt a dumát ne. egyrészt sem terád, sem tölgyre nem gondoltam személy szerint, ezt nem is értem, hogy miből gondoltad.

másrészt "gesztiékre" kenni csuklóból, mikor gondolom te magad is jól tudod, hogy a szétverés gyökereit valahol 1947 körül kell keresni, de még ha csak a rendszerváltástól számolunk is akkor is elég fals az "egyik oldalra" ráverni az egészet...szóval nemár.

smalladam 2008.06.03. 00:08:44

ergé, és a daft punk is! meg is hallgatom.

smalladam 2008.06.03. 00:13:02

amúgy hadd kérdezzek valamit az itt egybegyűltektől:

én a vágta előtt ott voltam a belvárosi fesztiválon is. ha az itt elhangzott legfőbb ellenérvek alapján a vágta az ami, akkor minek tekinthető a belvárosi fesztivál?

a sörvirsli adott, rogán nyilván nem a saját zsebéből fizette ki a nemtom hány színpad sok fellépőjét, személye a programban is exponálva volt..

a smukkandorral is lepaktáló népszerűséghajhász jobbos polgármester önkormányzati pénzek lenyúlásával létrehozott önpromotáló posztkádárista mulatsága?

tewton 2008.06.03. 00:22:14

(erről nyilvánuljanak meg a fővárosiak)
(a vágtáról a vidékiek kaptak tv-közvetítést)
(erről a fesztiválról meg nem hallottak)
(talán nem volt országosan beharangozott)

smalladam 2008.06.03. 00:25:15

ez csak így budapest szinten volt beharangozott, nyilván száz százalékig én sem gondolom komolyan, mivel alapvetően nem volt vele problémám, de azért érdekelne, hogy mit gondol róla egy virtigli vágta-ellenző:)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.03. 00:25:20

SturmAbteilung (remélem nem veszi zokon;)),

Igen, 45 után kezdődött AZ. Ami szétverte a nyelvet, főleg az erkölcsit: ám ennek a szétverésnek, züllesztésnek vannak ma is védelmezői és haszonélvezői. Azt mondtam, Geszti környékén kell keresgélni, nem azt, hogy Geszti az alfája és omegája ennek a problémának.
Ne értsen már szándékosan félre no!

smalladam 2008.06.03. 00:30:57

nem szándékosan értem félre de a jelen diskurzusunkban a "gesztiék" kitétel erős gyanút ébreszt valami ilyesmire. btw én a kommunizmus legfőbb kártéteményének ezt tartom. nem azt hogy börtönbe zárt embereket, meg elvette a vagyonukat, bár nyilván az is nehezen emészthető.

csak ezeket a dolgokat többé-kevésbé lehet kárpótolni, személyes és közösségi szinten meggyászolni. de azt az erkölcsi rombolást nem tudom, hogy mikor foguk kiheverni, mivel hogy az abból a helyzetből született állapot, ha lehetek én is újra ilyen eltartott kisujjas: kognitív paradigma lett. benne élnük, mozgunk és vagyunk, hogy a bibliára is reflektáljak..

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.03. 00:38:23

Gabrilo,
maga puhul.
1945? Ugyan! Reformáció! Ott kezdődött!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.03. 00:44:33

Tölgy,

ha elkezdem a reformációtól, sose végzünk itten sa-val. Szürcsögjünk a reformációról és Luther gaztetteiről a teázóban?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.03. 00:45:48

sa,

fogalmam sincs nekem sem, mikor szabadulunk meg tőle. De a hazugság lehet igazságbeszéd, stb... nagyon is itt van még!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.03. 00:49:04

Erről eszembe jutott valami... MolnárT szerint a kőnigzbergi filozófnak nagy szerepe volt a "szubjektum" középpontba helyezésében. Az is lutheránus vót!
A kőnigzbergi filozóf is megérdemelne már egy szolíd ekézést.

józan' 2008.06.03. 00:49:17

"smalladam · www.hirszerzo.hu 2008.06.02. 23:23:09
ja és ezt az SA-t nem lehetne hanyagolni? mindig a Sturmabteilung jut róla eszembe...na, nem olyan gerőandrásos-weimaros-barnaesősen, de azért kicsit idegesítő:D"

bahahahahahahaha

itt az ideje a coming-outnak:a jelenlévők közül mindenki antiszemita, kivéve smalladamot!

tewton 2008.06.03. 00:51:44

G,T,
az igazság hirdetőjét, az óegyház megújítóját, a nagy ágostonos Martin testvért csak óvatosan emlegessék!

Bármikor elő tudok venni egy-két dokumentumot a pápa pilises darabontjairól. Részleteket a vatikáni beszédből, stb.

smalladam 2008.06.03. 00:53:35

hát az igazságbeszéd vs hazugság az konkrétan pont ez a kategória, amiben nem sikerül működtetni az egyetemes erkölcsi mércét, pedig ott még azért a saját térfélen is elismerték páran, hogy ez azért necces volt.

de ne most kezdjenek vallásháborúba a t. felek, ha kérhetem:)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.03. 00:55:43

sa,

ha vallásháborúba kezdenek, jó nagy sz@rban leszek: protiként pro-katolikus nézetekkel. Belga-e vagyok?

[...|.]

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.03. 00:57:25

tewton,
nem tud olyan rosszat mondani az Egyházról, aminél én tudnék rosszabbat.

smalladam 2008.06.03. 00:58:45

gabrilo, "nemzetiként" "liberálisként" individualista és némileg pro-testáns nézetekkel rendelkező katolikusként átérzem az ön belgaságát:D

tewton 2008.06.03. 00:59:56

nohát, Gabrilo, ezt nem gondoltam volna :)
de én is így vagyok. De majd akarok egy derűs postot az asztali beszélgetésekről :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.03. 01:00:56

Ádám,

az idézőjelbe pakolt nemzeti és liberális még elmegy... de pro-testáns nézetek? Ne haragudjon, erre nincs mentség!

[.../]

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.03. 01:00:58

tewton, látja ezt mondom. Ezekkel az elhajlókkal van a baj. ha valaki eretnek, hát legyen frankón az, vagy mi!

smalladam 2008.06.03. 01:02:10

már mászok is fel a máglyára. az élve elégettetésemet a MOL támogatja.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.03. 01:03:20

tewton,

ne is mondja! Néhány kálomista konzervatív mondotta nékem, hogy csípnek, de ez a katolizálás ötlete rontott az ázsiómon. Kemény az élet!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.03. 01:05:04

tölgy,

én eretneknek sem vagyok elég jó! Így jártam.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.03. 01:05:46

kálomista konzervatív contradictio in adiecto,

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.03. 01:08:55

Na kedves Tölgy,

ezt továbbítom az illetékeseknek, meglássa!

tewton 2008.06.03. 01:10:47

A kálomisták dogmatikusak és a 20. szdban kimondottan szektásodnak.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.03. 01:11:53

tewton,

szerintem Tölgy úgy gondolja, a konzervatív csak kati lehet. Vagy tévedek?
Tölgy elnyom.

mr. pharmacist1 2008.06.03. 01:13:18

lehetnénk manicheusok. az olyan izgi!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.03. 01:13:44

Kérem, ez egy szabad ország.
Engem ma már leápolt SA, úgy hogy nem ítélkezem.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.03. 01:14:18

gyóccerész,

ez nagyon rossz ötlet vót magától. Gyorsan el is felejtem.

tewton 2008.06.03. 01:16:19

manicheus?
gondolatkísérletnek elmegy.
Elitebb, mint a mithrászos dolog:)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.03. 01:21:28

Legyen sámánhitű, tevvtony. Mehet vágtázni.

mr. pharmacist1 2008.06.03. 01:21:32

mégsem jó. a teázást élvezni szoktam. lehúz az anyagi világ.

smalladam 2008.06.03. 01:26:49

ne ítélj, hogy ne ítéltess:D

tewton 2008.06.03. 01:26:57

vágtázni eretnekként is lehet.
A sámánhit nekem olyan, mint Platón.
Ugye értik, mire célzok?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.03. 01:31:15

Ekézi Platónt, Tevvtony? Átirányítom Lánczihoz!

smalladam 2008.06.03. 01:33:26

Kubatovhoz küldje...:)

mr. pharmacist1 2008.06.03. 01:33:57

úgy érti, az inkvizícióval a nyomában? kétségkívül izgalmasabb, mint a hősökön bohóckodni.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.03. 01:34:21

Az is platonista? Nem Orbán-meg náciveszély van itt, hanem platón-veszély.
Teakraták, fedezékbe!

smalladam 2008.06.03. 01:42:43

haha platónról tudják mi jutott eszembe: a ló idea.:D

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.03. 01:49:45

Jaaaj istenem, gimiben nekünk is ezt adták elő. Áginéni, mi, smalladam?:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.03. 01:50:56

A ló és a lóság a barlangban. Atyám.

smalladam 2008.06.03. 01:56:29

haha, igen ő, és nem is egyszer. de ha már itt lovagolunk a geszti-témán, kézenfevő volt:)

mr. pharmacist1 2008.06.03. 01:57:40

a szólások is kötelezőek? nehogy lóvá tegyen minket! :(

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.03. 01:58:06

Áginénit meg kéne kérdezni, milyen a vágta ideája és hogyan viszonyul hozzá a nemzeti vágta?
Ha nem válaszol helyesen, egy évad rubiconnal megdobáljuk.

smalladam 2008.06.03. 02:05:01

már régóta tervezem, hogy meglátogatom, mert elhanyagoltam egy ideje, pedig nekem külön is rengeteget segített egy csomó mindenben. rubicon:) most is megvannak:D

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.03. 02:09:18

Tündéri asszony volt amúgy, csíptem. De az a kiszámíthatóság, ahogy kopogott mindenhová a rubicon pénzért... azt bármelyik központi bizottság megirigyelhette volna!

smalladam 2008.06.03. 02:15:10

az tuti...na szép álmokat mindenkinek. gratula a vitában kifejtett álló, reakció, és egyéb képességükhöz

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.06.03. 07:30:19

Amennyiben Geszti a purimjátékokat mutatja be egy fesztivál keretén belül, én biztosan elmentem volna megnézni, mert kíváncsi vagyok. Az álarcos felvonulás szerintem nem lehet rossz, mivel a zsidó farsang külsőségeiben igen látványos. A zsidók purimi ünnepének népszokásai egyébként is gyámolításra szorulnak. Csakhát ezek a csodálatos szokások éppen a gesztik miatt halnak el.

grupi 2008.06.03. 20:07:38

Meg a megfelelő pálya hiányában halnak el.
Ugyanis azt a geszti-félék társtettesi viszonyban rombolták le.

Ja egyébként hogy van a csigolyatöréses áldozat?
Volt biztosítva a futam és a részvevők?
Volt a kórházban látogatóban valaki a családon kívül? Netán a gesztiék oldaláról? Vagy mindez nem számít?
Most hol van geci guszti? Miért nem látni a nyilvánosság előtt? Hol a sajtó? Hol vannak a kérédések?
Biztos most könyveli és számolja a lét a zsidóság.
Molnár doktor, meg Horváth Ági liberálisan őrzi a sérülten beteg nyugalmát.
Ez a háttér a tuti.

grupi 2008.06.04. 19:29:35

Kevesen nézték a tévében a Nemzeti Vágtát.

Vasárnapra behintették homokkal a Hősök terét, indulhatott a Nemzeti Vágta. Geszti Péter őrült ötlete számos szoclibet megmozgatott, a médiafikáknak látványos vasárnap délutáni kikapcsolódást jelentett. Ott volt a Hajas nevezetű fodrász májer és a geszti haveri kör.
Azonban az RTL Klub tv közvetítését már kevesebben követték a képernyők előtt. Az éppen tévé előtt ülő 18-49 évesek 26 százaléka nézte a közvetítést, míg mások számos jobb programot találtak maguknak.
Egyetlen kiugrást az a feltöltött video jelentett, ahol a trágár fodrász bemutatott és beszólt a a színművésznek.
Ez sem mutat mást, mint a trágár és silány rendezvény a média pankrátor ócska köze támogatta csupán.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.08.11. 14:17:07

a trendsettingre kiírja a babelfish hogy rendteremtő

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.08.11. 14:19:08

az szdsz támogatása kimaradt

bpe 2011.08.17. 03:04:53

geszti péter igét repeszet, szép rettegi, gépi reteszt égisz tepert, észter tipeg, tézis perget.. ;)
süti beállítások módosítása