Tégy a gyűlölködők ellen
2008. április 02. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Tégy a gyűlölködők ellen

 Megható, ahogy a Népszabadság a kormányválság ötödik napján is minden eszközzel tovább akarja görgetni a Bayer-botrányt. Ungváry Rudolfnak újra tágas teret adtak, hogy belerúgjon a másik oldali publicistájába. Mielőtt erről írnék, kanyarodjunk vissza az előzményekhez.

I.

 Az előző részek tartalmából: Ungváry Rudolf március 14-én sokunkat felháborító, provokatív véleménycikket írt a Népszabadságba, ilyen kitételekkel:

 „A népszavazás Magyarország polgárosult részének a veresége”; (A magyar jobboldal irányítóit) a mérhetetlen sértettségi potenciál jellemzi, amiért nem lehetnek hatalmon. Ettől képtelenek a méltányos politizálásra. Felfedezték magukban a baloldal (mert „kommunista”) és a liberalizmus (mert nem „magyar”) iránti gyűlöletet (a „zsidókkal” szemben, enyhébb esetben a gondosan titkolt különbségérzést).”

 „Ennek a jobboldalnak az indulataival senki sem mérkőzhet ma Magyarországon, se a bizonytalankodó baloldaliak, se a jól nevelt liberálisok.” „A több mint fél évszázados fejleményekből kiolvasható, hogy baloldaliak és liberálisok csak attól kezdve rúghatnak labdába, amikor a jobboldal már európaizálódott”. „A Fidesz hatalomátvételét kíméletlen tisztogatás és rágalomhadjárat követi majd, mindenre ráteszik a tenyerüket. Nem lesznek finnyásak. De azért ez mégse lesz már olyan, mint Chilében vagy Franco tábornok idején. Inkább hányingert keltő.”

 „Európára” csak módjával számíthatunk: ahogy az Egyesült Államok mindig le tudott paktálni juntákkal és emirátusokkal, úgy az Európai Unió is rákényszerül a vacak kelet-közép-európai jobboldal kormányaival való együttműködésre.”

 Fontosnak tartottam hosszabb idézetek újraközlését, hogy megértsük, hogyan csaptak ilyen magasra mélyre az indulatok. Ungváry cikke a balliberális olvasók legmélyebb félelmeire, valamint a jobboldaliak provokálására alapozó, pontosan kiszámított aljas iromány. Tele csúsztatásokkal, félelem-, és gyűlöletkeltéssel. És ritkán tapasztalt mennyiségű gőggel a „nem európai, neveletlen, kíméletlen, junta-mentalitású" jobboldallal szemben (amit társadalmi okfejtései során nem csak a Fideszre ért, hanem a több millió jobboldali szavazóra is).

II.

 Bayer Zsolt ezután írta indulatos cikkét, amit érdemes elolvasni, mielőtt a „hülye Zsóti megint böfögött valamit” kézlegyintéssel intéznék el az olvasók. Kezdjük ott: Bayer felhorgadását meg lehet érteni. Ungváry cikke után én is ki akartam ereszteni a gőzt, a klaviatúrán keresztül. Megtehettem volna itt, ezen a blogon, de a sors fintoraként akár a Magyar Hírlap azon hasábjain is, amelyen Bayer cikke megjelent. Aztán néhány reakciós kollégával inkább sörrel oldottuk a hangulatot, de közben megállapítottuk: szánalmas a Népszabadság, hogy ilyen, 15 évvel ezelőtti hangulatú, mucsaizással vegyes gyűlölködésnek ad teret, néhány nappal a népszavazási bukta után (persze épp ezért).

 Bayer aztán beleköpött a felmelegített levesbe, amelynek azóta is issza a levét, hogy ilyen csodás képzavarokkal éljünk. Ungváry Friderikusz műsorában a házmester-Magyarország utódairól beszélt, a Demszky-ellenes tüntetőket a zsidókat a Dunába lövő nyilasokkal hasonlítva össze. Ez egyébként megint egy szándékos, agymosást célzó csúsztatás, de Bayer nagyot is csúszott rajta, amikor azt írta, Ungváry a Fidesz-szavazókról beszél, en bloc. Bayer téved: A jobboldali tábor csak európaiatlan és neveletlen...

 Ennél nagyobb tévedése volt, hogy Ungváry félreértett szövege nyomány a pesti zsidó újságírókról és írókról kezdett el szövegelni, pedig - miként arra Hont András és Dávid Ibolya felhívta a figyelmet, Ungváry nem zsidó. Aztán leírt egy mondatot: „Ők a mi indok-zsidóink – értsd: a puszta létezésük indokolja az antiszemitizmust”. Na, ezt nem lehet elfogadni. A „puszta létezés” nem indokolhatja senki gyűlöletét mások ellen. Aki azt mondja, de igen, az magára vessen, ha lenácizzák.

 Ungváry és Bayer benne ragadtak több évtizedes szerepeikbe, társadalmi hálózataikba, még mindig ássák maguknak a lövészárkot, miközben van itt egy nemzedék, amely nem kér belőle. És legszívesebben nem is foglalkozna velük, de néha csak meg kell szólalni, ha már erről vartyog a mindenoldali média.

III.

 Stumpf András barátunk, Heti Válasz-os kollégánk is megszólalt az ügyben, véleményével száz százalékban egyetértek. Főbb tételei: „Ingoványos talajra lépek ezennel. Zsidótéma, húha. Méricskélem is, mit írhatok, mit nem, figyelem az akadályokat, nehogy felkenődjek valamellikre, amelyen ott díszeleg a szép, fröccsöntött, tömegtermelt dombornyomat: antiszemita!” Márpedig aki nem a ballib akol báránykája, s mégis van olyan botor, hogy a zsidóság-antiszemitizmus kérdéskört akár csak érintőlegesen is említeni merészeli, az legalábbis gyanús. Ha nem gyanús, akkor azért gyanús. Jól leplezi az átkozott nácija.”

„Bayer Zsolt ebben bizony téved. Teljesen mindegy, hogy zsidó-e vagy nem zsidó-e az a bizonyos újságíró, aki őt vagy a Fideszt undorító módon, nemtelen eszközökkel gyalázza. Sőt, az antiszemitizmust nem indokolja az sem, ha éppenséggel valóban pesti és valóban zsidó az a bizonyos újságíró." „Ennek a bizonyos baloldali értelmiségnek meg úgy jött a Bayer-féle írás, mint mennyei manna. Ezek a figurák erkölcsileg megsemmisültek 2006-ban. Ahogy akkor mosdatták az őszödi szerecsent, azzal magukat törölték ki végleg a komolyan vehető emberek közül. Ennyi maradt hát nekik. Az antiszemitizmus elleni szélmalomharc. Ezáltal összefoghatnak megint, s látszólag újra erkölcsi alapra állhatnak fel. Szánalmas az egész. És nem az én harcom. Dein Kampf, Rudolf. Und deins, Zsolt. Harcoljatok, ha jól esik.”

 Stumpf tökéletesen összefoglalta, mit is gondolok a témáról. És mit ért el a véleményével? A Népszabadság Lapzsemle rovata (copyright UFi/Reakció, egyébként) idézte cikkét. Majd, a végén ezt fűzte hozzá kommentárként:

 „Stumpf András szerint tehát Bayer nem antiszemita, csak kiírta magából a jogos mérgét.” Mivel Bayer antiszemita cikke magáért beszél, ez a vélekedés sokkal inkább szól Stumpf Andrásról, mint a vita tárgyáról. ... Bizonyára a véletlenek estek egybe úgy, hogy ugyanez a Stumpf András készítette a Heti Válasz legfrissebb számában Kovács Ákossal a címlapos interjút. Azzal a zeneszerzővel, aki Ákos néven a jobboldaliak kedvence, s aki A bosszú népe című dala óta nem magyarázta meg tisztességesen, vajon hogy is értette azt, hogy „A bosszú népe / Úgy tenne jégre, / Hogy ne is vedd észre, / Hogy elpusztít

 Aljas, aljas, aljas. Ennél szellemesebben nem tudok fogalmazni. Nincsenek kétségeim, ha a Stumpféval megegyező véleményemet leírtam volna itt vagy ott, én is megkaptam volna a címkét, aztán „mosakodj, paraszt”, ahogy erről a helyzetről Kovács Ákos beszél majd áprilisi lapszámunkban.

 És még mindig nincs vége.

IV.

 Ungváry Rudolf a mai Népszabadságban újra bőséges teret kapott a hiszterokampány folytatására. A téma: Bayer Zsolt két hónappal ezelőtti (!) publicisztikája, amiben szerencsétlen Zsolt a gyűlölet démonaival küszködött. Nem tudom, Ungváry maga kutakodott az archívumban, vagy a szerkesztők szóltak neki, hogy csillapodni látszik a botrány, gyere, kavard meg az állott szart, kedves kolléga.

 El is kezdte: tökéletes felütésként Radnóti „Der springt noch auf” razglednicájával kezd, hogy a magyar történelem legborzasztóbb pillanataival sokkolja a Népszabadság olvasóit és - kimondom, - a zsidó olvasókat, nyilván, hogy a mi” és ők” szembenállására és a közös félelemérzetre apelláljon, mielőtt Bayerrel kezdene el foglalkozni. Most mondjam azt megint, hogy ez egy aljas, számító, gonosz tett? Mondom. Ungváry cikkének nagyobb részét a Bayer-szöveg újraközlése adja ki, ehhez fűzi kis kommentárjait.

 A razglednicától kezdve a végén elér a napi politikai üzenethez, így lesz szép, kerek a történet. Pszichológusok vizsgálhatnák az üzenet célbajuttatásának ilyetén módját:

 „Ezt a gyűlöletbeszédet ismerniük kell azoknak a magyaroknak is, akikre ez a gyűlölködés hatástalan, és akikre ez a gyűlölet irányul. Hogy felmérhessék, kikkel állnak szemben. Hogy majd a szavazófülkék mélyén, ahol senki sem fenyegetheti őket, a jövőjük iránti felelősségük tudatában legyenek képesek szavazni. Hogy egyáltalán: elmenjenek szavazni, mert többről is lehet majd szó, mint kormányváltásról. Hogy senki ne tudja kétharmados többséggel megváltoztatni az alkotmányt olyan szellemben, amelynek a gyűlölet a vezérlőelve.”

 Ugye értitek? Hadd ne magyarázzam meg, mit sugall Ungváry. És szánalmas az egész. És nem az én harcom. Dein Kampf, Rudolf. Und deins, Zsolt, mondom a kollégával együtt. Gyerünk barátaim, tegyük a dolgunkat. Tegyünk a gyűlölködők ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr37407724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Google 2008.04.02. 13:03:56

Hát igen, ennek a kétharmados többségnek a lehetősége hathat nyomasztóan is. Ungváryékra mindenképpen így hatott, hate-ott.
Amikor azt írja a mai Ungváry, hogy: "Egy napon tehát megint elindulnak a kulturálisan nagyon érzékeny, nagyon magyar és nagyon erős férfiak", akkor miért, miért nem, 2006 október 23-a jutott eszembe.
Igen, elindultak ezek a kulturálisan nagyon érzékeny férfiak és ki tudja mit akartak tőlünk?
Mi nem indultunk el senki ellen, nem is szeretnénk, de ellenünk már elindultak. Nehogy már az agresszor akarjon az áldozat is lenni!

smalladam 2008.04.02. 13:04:04

hasonlóról akarok én is írni most ergé.

alapvetően egyetértek veled, de az a bajom ezzel az írással, hogy - nehezen tudom pontosan megfogalmazni - de olyan érzésem van, mintha úgy ítélné el ezt a dolgot, hogy közben elfogadja, hogy ezek a publicisták azért mégis milyen nagy mágusok, és hogy mögöttük a hatalmas erők küzdenek egymás ellen.

valahogy olyan megfogalmazásmódot kellene választani, és én is azt próbálnám meg, hogy uraim, ez itt mégiscsak két ember, akik szövegeket írnak egy újságba, amiért honoráriumot kapnak. és ha azt mondják, hogy a zsidók ilyenek meg olyanok, meg a fideszesek ilyenek meg olyanok, akkor az még rohadtul nem úgy van.

ja és a másik, bár itt talán ez nem olyan hangsúlyos: amit ungváry rudolf ír, azt szerintem ő írja, nem a "balliberális média" és amit bayer zsolt, azt bayer zsolt.

bár nyilvánvalóan léteznek több-kevésbé összetartó csoportosulások, érdek és ideológiai közösségek, de azt gondolom ennek ellenére a a "mi" és a "ti" egy hazug és álszent fikció.

ezért hisztizek mindig, mikor pl nekem a blogon ilyent írnak, hogy "az szdsz-es haverjaid, a ballib táborod" milyen haverok? milyen tábor?

ezek az emberek egy félig meddig nem létező valami nevében, de főleg valami ellen beszélnek. csak azért létezhet ez, mert az átlagizének (nem akarok buta népezni) könnyebb automatikusan azonosulni valamivel.

csak az a baj, mikor már oda terjed ez, hogy értelmes emberek, doktorok, újságírók, stb is elhiszik, hogy van ilyen "ti" és "mi", és hogy az egyes táborok képviselői pl az újságírók egészen biztosan azért írnak, gondolnak, teszenk valamit, mert valami soha meg nem magyarázott "felsőbb erő" ezt az utasítást adta nekik.

nos, kicsit összeszedetlenek a gondolataim, de remélem érted, mire akartam kilyukadni. egyébként érdekes, hogy nekem is pont most jutott ezsembe ezen filózni.

asszem innom kellene egy kávét:D két cukorral, sok tejjel

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 13:07:40

smalladam,
van "ti" és "mi", de talán még fiatal vagy és szerencsés. Ezt nagyon pontosan alkalmazzák az "aláírók".

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.02. 13:08:49

Adam: nehogy ne lásd már, legalább körvonalózdni, azt, amiről - tényleg leegyeszerűsítve - mitiőköznek sokan...!

brr (ezt u.r.-ra)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.02. 13:09:51

látod adam, még tölgy is látja magától az erdőt! :P

(növeli az éleslátást a keserű kv - ahogy Talleyrand szerette, ugye :) )

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.02. 13:10:26

(mármint T. nem keserűn, csak utalok a híres mondására)

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.04.02. 13:15:32

"Tudod, János, hogyan függ össze a két dolog? A híres-hírhedt berlini kabarékban estéről estére azon röhögött a törzsközönség, hogy kifigurázták Trisztán és Izolda legendáját. Levizelték, kigúnyolták, kiröhögték mindazt, ami a németeknek fontos volt és szent. A cinizmus és a múlttalanság tobzódott minden este Berlin fülledt lokáljaiban. Aztán egy este megjelentek a nagyon szőke, nagyon kék szemű, horogkeresztes karszalagot viselő német fiúk, és felismerhetetlen péppé verték a bártulajdonos arcát a pult szélén..."

Ezt írta le Bayer Zsolt.

smalladam 2008.04.02. 13:18:15

nem azt írtam, hogy nincs ilyen. nyilván az aláírók sem véletlenul majdnem ugyanazok minden ÉS-ben és népszabiban megírt levélben.

de valahogy úgy van érzékeltetve a dolog, mintha mindenkinek, aki ilyet vagy olyat gondol oda kellene tartoznia valamelyikhez, akik cserébe az én nevemben, aki lehetek zsidó, vagy fideszes, vagy mittomén, majd jól megmondják őnekik.

erre mondom azt, hogy ez az a dolog, ami a valóságban nem létezne, ha nem lenne elhitetve, hogy létezik. és kiterjed a hétköznapi élet részeire is már. népzenét halgatsz, tehát konzervatív vagy, tehát bayer zsolti a haverod.

rémisztően hangzik, de sajnos ezek a gondolkodási sémák működnek már, elég ha csak az olvasói leveleket elolvasgatom néha.

nem látok bele lovas istván, bayer zsolt, Ungváry rudolf, vagy vásárhelyi mária fejébe, hogy ők ezt hogy élik meg. számomra akkor sem létezik ilyen egy ponton túl, ha van is.

Bummer 2008.04.02. 13:20:32

Hogy gyűlölheti valaki így azokat, akiknek szent dolog nemzetük? Csak azért, mert ez a szent nemzet nem a zsidó.

dr.minorka 2008.04.02. 13:29:57

Bummer!
Másoknak is szent dolog a nemzet, max. nem azt értik rajta, amit te.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.02. 13:32:14

Ádám, épp az a baj, hogy te, vagy én, vagy épp Stumpf arról írnak, hogy korosztályunknál fogva ezek a régi törésvonalak nem érdekelnek, lejárt lemez, szánalmas az egész - és akkor mi történik:

Stumpf szövegét kifordítják, és durva bakugrásokkal őt is belerángatják a lövészárkokba. Ha ugyanezt leírnám a Hírlapba, engem rángatnának bele. "Aztán mosakodj, paraszt".

Van kiút?

Google 2008.04.02. 13:33:49

Ha létezik is, nem létezhetne ez a gettósodás.
Mit értünk, mit érünk el ezzel a mi-ti-őkkel?
Ilyen nincs, ilyen nem lehet, miért építenénk falakat magunk közé? Ha nem látjuk, halljuk egymást, teljesen elidegenedünk, kevesebbek, kisebbek, semmik leszünk.
A véleményünk lehet más, de az emberségünk nem.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.04.02. 13:35:46

és nem tudom magamat túltenni rajta: az ország legnagyobb politikai napilapjában megjelenik egy publi, ami a "Der springt noch auf"-fal kezdődik, és így végződik: "Ezt a gyűlöletbeszédet ismerniük kell azoknak a magyaroknak is, akikre ez a gyűlölködés hatástalan, és akikre ez a gyűlölet irányul. Hogy felmérhessék, kikkel állnak szemben. Hogy majd a szavazófülkék mélyén, ahol senki sem fenyegetheti őket..."

nem találok szavakat. valaki más?

Ács Ferenc 2008.04.02. 13:42:02

ergé: az a kiút, ha az ember nem boltol sem a nyilasokkal, sem a kommunistákkal. Nemcsak azért, mert az politikailag "visszaüthet", hanem mert ilyen alakokkal nem ülünk le egy asztalhoz, mint ahogy szarba sem lépünk szándékosan. Pláne nem züllünk le hozzájuk, mint a kegyeiket (olvasóit) kereső, nyolc éve ugyanazt a cikket egyre gyatrábban író Zsóti. Az ilyen kútmérgezéssel nem kerül le a zombik feketelistájáról,ugyanakkor kiiratkozik a civilizált emberek köréből. Sokatmondó, ahogy a Fidesz-születésnapon ott kvaterkázott a vezérkarral.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 13:42:08


(Adam,
jó lenne, ha nem létezne, de olyannyira létezhet, hogy létezik is.)

ergé,
szerintem jól és felelősségteljesen leírtad, és igazából nincs mit érdemben hozzátenni.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.02. 13:42:24

Ha már kormányzati teljesítmény nincs marad ez, oszt kész. Csak szerintem már nem hat. Lejárt, és unalmas lemez.

dr.minorka 2008.04.02. 13:42:51

ergé, te erre nem találsz szavakat, mások meg arra, hogy Orbán Viktor kedélyesen nyilvánosan együtt kvaterkázott Zsoltunkkal. Ne csodálkozz. De akkor se, ha a nemzetközi sajtó Orbánt egy szélsőjobboldali, nem kivánatos alaknak tartja.

Ács Ferenc 2008.04.02. 13:47:29

Ugyanilyen árokásó a másik oldalon Bächer Iván, de neki legalább jók a receptjei, sőt egy első osztályú gasztronómiai újságíró is lehetne akár, de végeredményben ő is inkább a bográcsba köpködést választotta.

smalladam 2008.04.02. 13:48:25

ergé, nekem egyébként semmi bajom nem lett volna azzal az írással, ha nincs az eleje, meg a vége...

amúgy meg, lehet hogy csak azért, mert nem szívattak meg még igazán, de létezik kiút.

maga a kiút, ha igyekszel ignorálni ezeket a dolgokat, és megteszed mások számára is ezt a szívességet. értsd: én nem is ismerem stumpf andrást és nem is biztos, hogy egyetértünk ebben abban, de az én szememben ő semmilyen lövészárokba nem rángatódott bele, ezzel szemben jó alja húzás volt, amit írtak róla.

a 2006 őszi vekkeres tüntetésről írtam egy elég gúnyos riportot. a magyar nemzetben DHG tollából erre megjelent egy cikk, amiben vérfagyasztó belemagyarázásokkal bebizonyította, hogy hungarofób rasszista vagyok, és lenézek mindent ami magyar vagy nemzeti. a célpont nem én voltam, a szövegkörnyezetből kiderült hogy a gondolatmenet a hírszerzőn át dávid ibolyáig ívelt.

nos, több mint egy évvel ezután élek, virulok, nem vagyok fent semmilyen halállistán, (ja de egy szélsőjobboson) szakmailag fejlődtem, jelennek meg írásaim stb. ti szóbaálltok velem, ahogy általában mások is.

lehet hogy ez nem az igazi példa, de érted? nem történt semmi. azt írták rólam. kész. stumpfról is ezt írták. nem őt minősíti.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 13:51:38

Lehet, hogy én vagyok félretájékoztatva, de Bayer nem zsidó? Tudom (ha ez igaz), most jöhet az, hogy "a zsidók között is vannak antiszemiták", meg ilyesmi. De lehet – valaki írta már egy másik poszt alá –, hogy ő csak azokról a zsidókról írt elítélően, akik ezzel tüntetnek.

smalladam 2008.04.02. 13:53:52

bayer sváb. lovas a zsidó

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.04.02. 13:54:48

Egyértelmű, hogy cinikus és aljas játék. Az, aki lehozza, hideg fejjel, kiszámítottan arra törekszik, hogy tökéletesen lerombolja a közéleti kommunikációs teret, hogy ne lehessen megszólalni anélkül, hogy a megszólaló már személyével ne süsse magára egy politikai tábor vagy oldal bélyegét. Ahogy smalladam is jól látja, ebből százszázalékos "mi és ők" megosztottság kerekedik, aláíró majmokkal, meg Bayer antiszemita röfögésére szolidan kontrázókkal.

ergé: elképesztő, de a "bundás, kacagányos indulatok" után ez a logikus következő lépés. Kommunikációs merénylet. A felidézett képek, apokaliptikus víziók ugyanis teljesen lehetetlenné teszik a bármiféle racionális beszédet; nem marad más, csak a parázsló gyűlöletroham. Az első cikk után én is vöröset láttam egy ideig... és ezért gondolom, hogy kiszámított húzás a baloldali-liberális identitás újraépítésére, hogy a támadások között ismét egybeedződjön a tábor.

Még egyszer: kommunikációellenes kommunikáció.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 13:58:19

Smalladam,
ebből is gondoltam (Jó Tündér idézetének befejező része):

"Nézd meg Bergman Kígyótojás című filmjét, kedves János. Sok-sok hasonlóságot fogsz felfedezni mai világunkkal. És olvass Paul Johnsont! És ne legyél olyan nagyon megelégedett és cinikus. Ugyanis az út végén majd együtt menetelünk valahová, kedves János, és akkor én rád jobban, sokkal jobban fogok haragudni. Alázat és csend és önvizsgálat, kedves János..."

Miért írja, hogy "az út végén majd együtt menetelünk valahová"?

dr.minorka 2008.04.02. 14:00:27

Loxon!
Jönnek a kommancsok és a szélsőjobb mindkét szárnyát elküldik Recskre.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 14:03:21

Minorka,
nem épp erről lehet szó. Hiszen előtte a horogkeresztes karszalagok veszélyéről írt.

barang 2008.04.02. 14:05:45

nem szeretnem vedeni Bayert: egyszeruen nem ertem mi szukseg indulatoskodni. ha mar muszaj reagalni, akkor lehetne elegansan.

minden esetre azert meg kene tanulni olvasni. merthogy Bayer sehol nem irja, hogy Ungvary zsido. sot ez a lenyeg: egy jelenseg ellen hadakozik, nem faji alapokon.

mitobb szerintem a "letezesevel indokolja..." stb sem azt jelenti a szovegben mint kiszedve. alapallas ugye az, hogy Bayer leantiszemtizva es legyilkosozva erzi maga, holott... hogy illeszkedik ebbe a gondolatmenetebe, hogy o megiscsak antiszemita? meghozza ehhez elegendo bizonyos emberek letezese? vessetek meg erte, de ezt en öniironianak erzem, velünk egeszsegesen zsidozo (copiright by Balog Zoltan) jobbrahuzo polgarokkal szemben.

na most a szovegertelmezes utan alljon itt egy emberertelmezes: Bayer igen is antiszemita. de legalabb is serult a "faji komplexe". nagyon szepen kernem hogy tobbet ne vedje ma meg jobboldali szavazok kollektiv becsuletet, es probalja meg magat fuggetlen indvidumkent definialni.

smalladam 2008.04.02. 14:06:08

jönnek a szép magyar tisztaszemű fiúk, és olyan szabódeszős módon mindenkit elküldenek. ahogy azt a "két részecskegyorsító" beszédeiből ki lehet mazsolázni:)

Google 2008.04.02. 14:06:54

Hát egyszer meghalunk majd, vagy nem az az út vége?
Akkor is együtt leszünk, tehát jobb, ha már itt békére törekszünk.
Még a túlvilágon sem lesz nyugtunk egymástól, hát ezt ekarják az urak?

irrelevant 2008.04.02. 14:12:19

A cikk remek, köszi az öfo-t, magamtól nem néztem volna utána ilyen alaposan.

Valaki összefoglalná nekem két mondatban, hogy mi ez a kávés-cukros móka? Egyébként sosem iszom kávét. :D

dr.minorka 2008.04.02. 14:20:17

"Valaki összefoglalná nekem két mondatban, hogy mi ez a kávés-cukros móka?"
Felelőtlen értemiségiek felelőtlen reakciója a felelős politikára...

kispufi 2008.04.02. 14:30:11

gloire: eltévedt lovas. ady is írt tóla már.

Paranoid Android2 2008.04.02. 14:32:02

Szeretem a zsidó csajokat!
Ezt a mondatot gyönyörűen lehet úgy "dekódolni", hogy antiszemitának nyilváníttassak!
Mert a zsidó fiukat nem szeretem ebből következőleg, vagy legalábbis kevésbé .:)))
Ez egy teljesen értelmetlen csata, amiből igazából csak kihátrálni lehet. Azok akik ezt az antiszemitázós játékot játszák nagy részben elmebetegek, vagy súlyosan neurotikusak. A kisebb rész meg csak simán megélhetési rabló.
Az a poén, hogy antiszemita (igaz vérgőzös barom) lényegesen kevesebb van, mint antiszemitázós (igazi vérgőzös barom)!:)))
A Bayer meg rendszeresen elszáll, mint a győzelmi zászló. Hol a szerkesztője?

barang 2008.04.02. 14:44:42

igen Jo Tunder,

de miert irta le? mert fenyegeti Kokat? szerinted o az a nagyon kekszemu aki jon majd peppe verni? fraszt. azt akarja mondani, hogy Kokaek politikajá szuksegszeruen ilyen reakcokat fog kivalatani.

Bayerral nem az a baj, hogy naci, hanem hogy joIsetennek, de minimum Ady reinkarnaciojanak kepzeli magat, aki muszajherkuleskent epp most menti meg a magyarsagot. pontosabban a MAGYARSAGot. ugyhogy kovetkezo cikke tartalmat is elore lehet boritekolni: haromszor Messiasok a magyar (pontosabban MAGYAR) messiasok. szerinte ugyanis epp most fekudt fel az antiszemitazok keresztjere. Zsoltikam gyere ma le onnan:)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.02. 14:46:16

A lenyeg lemaradt a post-bol.
Gyurcsany Ferenc hetvegi beszede:
www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/szervezetek/mutatAloldal&fnId=9125
"Ha ez nem elég, akkor tegyél melléje egy kis antiszemitizmust, egy kis idegengyűlöletet! *Nyugodtan hívd meg a születésnapodra azt a közírót, aki az elmúlt évek legocsmányabb antiszemita kirohanását intézte az elmúlt napokban Magyarországon!* Semmiképpen ne beszéljél egyenesen, kacsintsál ide és oda is! Próbáld meglovagolni a XX. század és az emberiség egyik legborzasztóbb, legtragikusabb, legocsmányabb szellemi, politikai hagyatékát! Hidd azt, hogy az antiszemitizmussal magadhoz kötheted a legbrutálisabb szélsőséges áramlatokat is!"

Ferinek szuksege volt valamire, amit kozvetlenul a Fideszhez kothet es Zsolti meg is tette neki ezt keszsegesen.

Nem tanulnak soha, semmibol. Olyan hulyek maradnak, amilyenek mindig is voltak. Komolyan el vagyok keseredve. Nem tunhetne el ez a Bayer a nyilvanossag elol, ha nem bir viselkedni?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 14:48:50

Az baj, hogy Zsoca még nyelveket sem tud. Lovast el lehetett kűdeni Brüsszelbe, de Zsocát hová? Legyen az első magyar, aki a Holdra lép?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 14:52:47

barang 2008.04.02. 14:44:42
Az én pontom ott.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.02. 14:53:39

tölgy 2008.04.02. 14:48:50:
"Az baj, hogy Zsoca még nyelveket sem tud."

Egy kis penzt neki, irjon belso tanulmanyokat szigoruan titkos minositessel. Kaphat nehany szerencsetlent is munkatarsnak. Iromanyai azonnal az iratdaraloba mennek majd. Meg csak az kellene, hogy a Nepszabadsag kezebe keruljenek.

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.04.02. 14:55:31

erge,

kar, hogy Hont publicisztakajat kb annyival elintezed, hogy o (is) ravilagit arra, hogy Ungvary nem zsido. Volt ott egyeb is amin lehetne ragodni:

"Azt kéne néhány, a közösségi érzés fontosságáról gyakran értekező politikusnak és sajtómunkásnak megértenie, hogy magyarul beszélő, álmodó, lélegző embereknek nem feltétlenül félelmetes, csak egész egyszerűen kibírhatatlanul szar érzés olyan eszmefuttatásokat olvasni, hogy ki miért nem tartozik, vagy nem úgy tartozik a nemzethez. Még szarabb ilyen nézetekkel egy platformra kerülni, és az nem megoldás, hogy villámgyorsan Gyurcsányról kezdünk el beszélni, csak hogy meg legyen a közös nevező.

Kezdetben [...] a fősodratú jobboldalt, ideértve a becsatlakozó Fideszt is, nagyjából érintetlenül hagyta a szélsőjobboldali körök fortyogása. Aztán minden megváltozott. Valószínűleg nem egyik percről a másikra, és valószínűleg jóval korábban voltak aggasztó jelek, mint hogy ezt páran észrevételeztük volna. Mentségünk, hogy az ember hajlamos a világ dolgait az általa mérvadónak tartott jelenségeken és megnyilatkozásokon keresztül megítélni, míg értelemszerűen kevesebb figyelmet fordít arra, amit nem tart fontosnak. Más is beleesett ebbe a hibába.

[...]

A jobboldal, illetve amit annak nevezünk, a holokausztot, és úgy általában a zsidózást belső használatra tartja fönn. A különféle lapokban és eszmecserékben a "mi" és "ők" megkülönböztetés egyik fontos eleme. Havonta lehet olvasni valamelyik jobbos sajtótermékben olyan tartalmú levelet, hogy unjuk már a rinyálást, elegünk van, hogy állandóan a zsidók bajait hallgatjuk, miért nem esik szó a mi szenvedéseinkről is.

Addig, amíg a jobboldal többkomponensű volt, illetve legnagyobbá váló szervezete polgáriként azonosította önmagát, és ehhez valamiféle programot is igyekezett prezentálni, ebből nagyobb baj nem származott. Azóta viszont, amióta öndefinícióként csak a "nemzeti" megjelölés él, és a választási küzdelem a megmaradásért vívott harccá élesedett, ezeket a megnyilatkozásokat nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni. [...]
Eredmény: a zsidózás, az áldozatokon való viccelődés a neofita fideszesek körében terjed, nem a szörnyűnek tartott hagyományos jobboldali berkekben."

(Azt meg csak zarojelben: Szeles azzal vedekezett, hogy a "velemeny szent", ergo Bayer velemenyenek is kell helyt adni/hagyni. Fair enough - bar akkor eltekinettunk attol, hogy Bayer nem egy random velemeny-rovat hasznalo, hanem a lap fomunkatarsa -, de akkor most nehezen kovetem, hogy a Nepszabadsag meg azert "mucsai" mert sajat velemenyrovataban lehozza Ungvary cikket. Most akkor a Hirlap is mucsai, Szeles meg egy hulye?)

smalladam 2008.04.02. 14:56:08

"Ferinek szuksege volt valamire, amit kozvetlenul a Fideszhez kothet es Zsolti meg is tette neki ezt keszsegesen." - akkor lehet, hogy zsolti igazából a baloldal fizetett ügynöke?:) (vö. provokátor)

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.04.02. 14:58:16

Bocanat, nem "mucsai", hanem "szanalmas".

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.04.02. 15:01:55

smalladam: nem, ő egy meggyőződéses elszabadult hajóágyú.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.02. 15:01:56

smalladam · www.hirszerzo.hu 2008.04.02. 14:56:08:
"akkor lehet, hogy zsolti igazából a baloldal fizetett ügynöke?:) (vö. provokátor)"

Ugyan, minek provokator, amikor futobolondok ingyen is megteszik a szivesseget.

barang 2008.04.02. 15:02:48

Dolphin, most kezdem elhinni, hogy a PISA-teszt a valos allapotkat tukrozi.

"...szánalmas a Népszabadság, hogy ilyen, 15 évvel ezelőtti hangulatú, mucsaizással vegyes gyűlölködésnek ad teret...."

amugy igazad van, Hirlap is mucsai, Szeles meg egy hulye.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 15:03:04

barang,
ne higgy Loxonnak. Csak a teájára akar rászoktatni.

barang 2008.04.02. 15:03:18

sorry, keson olvastam

irrelevant 2008.04.02. 15:03:48

Én csak azt nem értem, miért nem lehet egymást civilizáltan lekurvaanyázni, mondván: te egy hülye seggfej vagy, Zsóti. Igen? Te meg egy segglyuk vagy, Rudika.

Mér' kell a zsidó/náci vonalon haladni állandóan?

barang 2008.04.02. 15:05:29

de iagaza van. majd egyutt teazunk

tevevanegypupu 2008.04.02. 15:07:35

Fogalmam sincs mi ez az egesz ami elszabadult otthon. Nem eltem Magyarorszagon az Orban kormany alatt, nem tudom mit tettek ami ilyen felelmet, ellenszenvet vagy gyuloletet valtott ki. Nem tudom mondtak-e valamit, hoztak-e olyan hatarozatot, hogy szocialistaknak, ellenzeknek, zsidoknak, ciganyoknak, idegeneknek stb..felnie kellett otthon, ossze kellett-e huzni magukat, eltiltottak-e, megkulonboztettek-e valamelyik "mast". Szankcionaltak-e a homoszekszualisokat, leszbikusokat, szabtak-e veluk kapcsolatban felteteleket..Mi valtotta ki ezt a rettego felelmet a liberalis, szocialista, maskent gondolkodo emberek szazezreibol (na jo, tizesreibol)? Nem tudok semmi olyanrol, hiszen a fideszben is vannak zsidok, ciganyok, homoszekszualisok csak talan nem ezt tartjak legfontosabbnak, hogy ezzel elo is hozakodjanak.
Es van-e valosagos alapja annak, hogy ebredezik az antiszemitizmus? Nem tudom megitelni mert ez a tema olyan indulatot valt ki meg jozanul gondolko zsidokbol es nem zsidokbol is, hogy lehetetlen megbeszelni.

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.04.02. 15:08:01

barang,

mondjuk azt, hogy en konkletan erge velemenyere vagyok kivancsi, foleg mert maga is rendszeres Hirlap kontributor.

TamasNYC · http://nycity.blog.hu/ 2008.04.02. 15:20:36

Édes Istenem... :-(

Valahogy simán ignorálni kéne az ilyen Ungváry- és Bayer-féléket. Tudom nehéz, amikor nagy példányszámú napilapokba írnak, de meggyőződésem, hogy mindkét oldalon csak egy kisebbség kíváncsi az agymenésükre, és ennek megfelelő helyen kéne kezelni. A jó megoldás az, amit ti csináltatok, haverokkal elmenni sörözni.

Tudom, már megint álmodozom. :-(

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 15:23:27

tevevanegypupu 2008.04.02. 15:07:35

Igen, ez is furcsa. És számomra az a legfurcsább, hogy az aláírogatók nem veszik észre (?), hogy maguk ellen (?) dolgoznak. Mintha nem érdekelné őket. Sőt, mintha érdekeltek lennének az ellentétek gerjesztésében. Nem az elsimításában.

Vegyünk egy fiktív példát:

Valaki teszem azt, zsidózik vagy "zsidózik" (szempontunkból most mindegy, hogy melyik). Egy normális ember (zsidó vagy nem-zsidó, szintén mindegy) ír mondjuk egy olyan válasznak minősíthető cikket, mint Novák Attila Semjénről. Súlya van a szavainak, nem támad vissza azonnal. Ezzel lehetőséget ad arra, hogy az illető védekezzen, megmagyarázza a szavait, szóval a civilizált viselkedés irányába terelődjenek a dolgok.

Ehelyett itt mi történik? Valaki – Bergmann csöppet sem náci filmjét emlegetve példaként – leírja, hogy milyen (talán jogos, talán nevetséges) fóbiái és meglátásai vannak, mire – mindezt a víziót gyakorlatilag igazolandó – ráveti magát egy falka, anélkül, hogy lehetőséget hagynának épkézláb védekezésre, visszakozásra, magyarázatra – sérelmek és vádak gerjesztése helyett. Csoda-e, ha a nagyközönségben (mindkét oldalon) emelkedik a paranoia-szint és a paranoid reakciók száma?

vajon 2008.04.02. 15:28:03

"Kezdjük az elején. Ungváry Rudolf a hatvanas években a Vigilia nevű katolikus lapba írt. (...) ez volt az a lap, amelyben a Kádár-rendszer szélére került vallásos értelmiségiek, keresztények összekacsintottak. Ungváry Rudolf a szamizdat Naplót is vállalta(...) Mert Ungváry Rudolf akkor is írt, amikor ahhoz bátorság kellett. Amikor a hivatalos újságírás pont ugyanazzal a hévvel és ugyanazzal a csúsztató, manipulatív hazudozással támadt, mint ahogyan ezt Bayer Zsolt tette most." (DI)

(Meg még előbbről: Kistarcsán volt internálva.)

Nincs olyan, hogy "Ungváry- és Bayer-félék".

Bayer-félék, azok vannak.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2008.04.02. 15:30:57

Én már megírtam a magam cikkét ez ügyben, (politika.blogter.hu/?post_id=255899) próbáltam Ungváry első cikkére nagyon finoman reagálni, élőszóban azért könnyebben ment volna, minthogy a cikk szinte minden állítását lehetne cáfolni. Csak sajnos a cikk szellemisége, az abból áradó gyűlölet viszonylag nehézzé teszi az érdemi vitát.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2008.04.02. 15:33:19

Ergé!

"nem találok szavakat. valaki más?"

Csatlakozom.

Paranoid Android2 2008.04.02. 15:33:41

tevevanegypupu
1998-2002 között magyarországon szélsőfasiszta rémdiktatúra volt. Tulajdonképpen akkor volt az 1944-45-ös vészkorszak, amit maga Orbán Viktor hajtott végre saját kezüleg.
Nem is voltak 2002-ben választások az OV csak hazudja, hogy nem ő van kormányon és a baloldali újságírók valójában fizetett fasiszta ügynökök akik azért írják a népszabit, hogy úgy tűnjön van szabad sajtó.

borsikm 2008.04.02. 15:39:34

Szerintem is félreértelmezitek az indok-zsidós részt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.02. 15:41:09

vajon 2008.04.02. 15:28:03:
"Nincs olyan, hogy "Ungváry- és Bayer-félék".
Bayer-félék, azok vannak."

De vannak.
Emberek meg is orulhetnek.
En nem ismerem Ungvaryt, lehet, hogy tok normalis ficko, csak neha muszaj hulyesegeket irnia.
Ezen irasai alapjan siman uldozesi manias bolond. Es ez meg a jobbik eset, mert nevezhetnem kutmergezonek is. Ugyanaz a kategorai Bayerrel. Bolond mind a ketto, Gyurcsany pedig a politikai operator, aki a sajat benazasairol probalja ilyen mubalheval elvonni a figyelmet.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.02. 15:44:46

végigolvastam, volt itt pár jó poén :D

tevevanegypupu 2008.04.02. 15:47:26

Loxon
valoban az lehet, hogy erdekeben all - azt nem tudom mindket felnek-e - hergelni, szitani az ellenteteket. Ugy latom, hogy valakik felhasznaljak az ittmaradt felemet, bizonytalansagot. Bayer cikke eleg szerencsetlenul fogalmazodott es erezni, milyen vissza (nem) fojtott indulat el benne, de azt is gondolom, hogy nem teljesen alaptalanul.

vajon
Nem jelent am az olyan sokat, hogy valaki anno irt a Vigiliaba, sokan irtak. Ki lehetett adni, hivatalosan nem tiltakoztak ellene, szoval az a lap eppen olyan legalis volt mint a Nepszabadsag vagy az Uj Tukor, Uj iras, ES..stb. Lehetett templomba is menni, kormenetet is tarthattak, bences gimnazium is mukodott. Ez a cikk viszont a Nepszabadsagban, a Friderikusz-interju( nem lattam csak hallottam rola beszelni)ketsegesse teszi elottem azt a jambor es altalanos szeretetet hirdeto katolikust amit megprobalnak idosb Ungvaryrol elhitetni. Bayer tenyeket irt le szubjektiv megjegyzesekkel,(a medencebe bele lett fujva az az orr, a kiabalas megtortent) Ungvary sajat fantazmagoriait vetiti a jovobe mint bizonyos valosagot. Nagy kulonbseg. De mintha ezt nem vennek eszre.

barang 2008.04.02. 15:51:39

vajon Ibolyka most mar ert-e a focihoz? mindenesetre a kacsintos szokincset mar sikerult elsajatitania.

szoval szerintem lehet Ungvaryt nagyra becsulni egyeb tettei miatt, de emlitett megnyilvanulasai azert meg nem lesznek koserek. X-felezni persze nem jo, vegul is megiscsak arrol szolna ez a polemia, hogy nem kene mindig altalanositani, megha olyan jol is esik: sokat egyszerusit a kepen.

vajon 2008.04.02. 15:53:20

"Nem jelent am az olyan sokat, hogy valaki anno irt a Vigiliaba, sokan irtak." Szamizdatba ennél talán kevesebben írtak, Kistarcsára viszont sajnos többen voltak. Ez ugye nem Bayer életpályája. Övé a házi-Krúdy. Ettől aztán picit fura, h ő nevezi Ungváryt felszínen úszkáló szardarabnak.

"Bayer tenyeket irt le szubjektiv megjegyzesekkel,(a medencebe bele lett fujva az az orr, a kiabalas megtortent)"

Kérdés, hogy jön ez UR-hoz?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.02. 15:53:50

atv... és ki látta ungv. papát juszttal, pár hónapja?
konzevanyag fílingje volt, idén v. tavaly vehették fel tényleg, de készülhetett volna az elmúlt 18 évben bármikor...
ja és kb u.zt mondta, "jönazorbán!!!" :P

Oblomov 2008.04.02. 15:58:37

Vannak történeti hangsúlyok is, amiket a megjárat nemcsak a NOL, de a Beszélő és a köztévé is.

"Szálasi zsidópolitikája nagyságrenddel volt jobb/kevésbé rossz, mint a Sztójai-kormánynak a zsidópolitikája..."
"Még a magyar mai antiszemiták ősei, egy CSOÓRI SÁNDOR, vagy Csurka István is mindig elhatárolták magukat a nyilasoktól. Annyira népszerűtlen volt a nyilas rendszer, és maga Szálasi is, hogy könnyű volt azt mondani, hogy a Holocaust tulajdonképpen a nyilas rendszer. HOLOTT NEM. Azzal nehéz szembenézni, hogy mit tettek azok a 10 és 100 ezrek, akik részesültek a vidéki deportált zsidók vagyonából" (...a legitim konzi alkotmányos keretek, 1944. okt. 15. és 45. jan. 18. közötti időszakban.)

napkelte.wildom.hu/naptv/jsp/program/wmv.jsp?filename=/naptv_upload/visszanezo/200803/20080326-0838.wmv

barang, Ibolyka már kezd érteni a focihoz.

TamasNYC · http://nycity.blog.hu/ 2008.04.02. 15:59:01

"Ungváry- és Bayer-félék" alatt azokat értem, akik azzal, hogy néha igen nagy baromságokat írnak, tovább mélyítik az amúgy is mély árkot.

Ungváry fenti cikke beleesik ebbe a kategóriába és ez független attól, hogy mit csinált a Kádár-korszakban, ill. hogy egyébként mennyire rendes ember.

dr.minorka 2008.04.02. 16:00:00

"Bayer tenyeket irt le szubjektiv megjegyzesekkel"
Jaj, ne. a megjegyzései tényleg szubjektívek, bár nehezen tudnék, objektív megjegyzést elképzelni, bárkitől is. Mondjuk úgy, hogy egy gonzoskribler dolgozatával van dolgunk. Bár a példányszámra kétségtelenül jó hatással van.
Ujváryn én jól mulattam, de ha dühöngtem volna is, akkor se zsidóztam volna. Igaz BZS-n sem magyarozok.

barang 2008.04.02. 16:03:17

Ferenc baratunk szembe nezett-e mar azzal. hogy milyen villaban lakik?

tevevanegypupu 2008.04.02. 16:07:44

vajon
"kerdes hogy jon ez UR-hoz"
hat csak ugy mint az Orban kormanyhoz az antiszemitizmus. Mert Ungvary azt is irta, hogy a "hazmesterivadekok" majd ujra elojonnek es megint uldozik a zsidokat, szocialistakat. Ungvarynak tudnia kellene, hogy ezek a "hazmesterivadekok" nagyreszt a nyilas partbol szinte azonnal a kommunista partba leptek be a negyvenes evekben, ezenkivul a felmeresek szerint a MSZP-ben van a legtobb antiszemita. Tiszteletet erdemel azert, hogy nehez idokben is kiallt a meggyozodese mellett, de nagyon jo lenne, ha ez a meggyozodese nem vezetne olyan tevutakra amik nemhogy elcsititanak hanem tovabb fokozzak az ellenteteket. Persze ugyanezt Bayernek is be kellene tartani.

tevevanegypupu 2008.04.02. 16:10:53

Oblomov
azt is meg kellene vizsgalni, hogy kik reszesultek 1945 utan a zsido vagyonokbol, kik sajtitottak ki a villakat, kastelyokat, gyarakat,muhelyeket, kik vittel el a megmaradt ertekeket..stb..stb..

Oblomov 2008.04.02. 16:16:23

bocs, elcsesztem a kronológiát. Nem az okt. 15. utáni, hanem az ez előtti időn a hangsúly.

dr.minorka 2008.04.02. 16:19:44

"ezenkivul a felmeresek szerint a MSZP-ben van a legtobb antiszemita."
Mondjuk úgy, hogy mindenütt fölös számban vannak. Arról viszont még nem hallottam, hogy hivatalos MSZP-rendezvényen a közönség hangot adott volna antiszemita meggyőződésének, annak meg pláne nem, hogy a hivatalos előadó még adta volna alájuk a lovat. Amennyiben a fenti mondatban az MSZP-t behelyettesítjük a Fidesszel, az előadót BZS-vel, akkor megkapjuk mondjuk egy békéscsabai gyűlés történetét (a fideszes polgármesterre ez nem vontakozik, mert ő kifejezetten rosszul viselte a helyzetet...).

tevevanegypupu 2008.04.02. 16:32:04

Oblomov
azt hiszem van jelentosege mindket idopont elott es utan megnezni, mi lett a zsidok elhagyott vagyonaval. Es arra is emlekezzunk, hogy a zsidoknak adott karteritest ki nem fizette illetve ki 1988 elott, es ki kezdte el rendezni, kifizetni. Az antiszemita Orban kormany antiszemita vallasugyi minisztere Semjen Zsolt majd elmeseli.

vajon
nem voltam bekescsabai fidesz gyulesen es tulajdonkeppen egyetlen fidesz gyulesen sem. Biztos, hogy vannak a fidesz szavazok kozott is antiszemitak, ezt senki nem tagadhatja. Csak azt szeretnem - anelkul, hogy barmifele felmentest adhatnank ezzel a fideszes antiszemitaknak - hogy az szdsz es mszp szavazok keresztenyekrol elejtett keresetlen szavait, blogjait, megnyilvanulasait ugyanugy merjek a patikamerlegen mint az antiszemitaket.Tudom, hogy ez sok mindent nem oldana meg, de ha mar eliteljuk a becstelenseget, akkor mindenhol tegyuk meg.

Hattory Hanzo 2008.04.02. 16:32:47

Na , csak hogy érthető legyen sokak számára, mint írt Hont ( nem rövig, de megéri ):


És most merész retorikai fordulattal közvetlenül a Magyar Hírlap főmunkatársához, kedvelt szerzőnkhöz fordulok. Nézd, Zsolt, én tudom, hogy te nem vagy antiszemita, bár érzem, hogy ezzel a tudásommal kezdek magamra maradni. Nem, Zsolt, te nem antiszemita vagy, hanem síkhülye. Elmagyarázom.

Olyasmit hadoválsz, hogy Ungváry Rudolf egy riportban a Fideszt és híveit - valamint mindazokat, akik a legutóbbi népszavazáson igennel voksoltak - lenyilasházmesterezte, azok utódaiként nevezte meg, akik zsidókat lőttek a Dunába. Ungváry - folytatod - ezzel a kijelentésével belefútta taknyát - idézni is rémes, annyira gyenge és viszolyogtató a szöveged - a nemzet medencéjébe. Ezzel szemben:

1. Ungváry a március tizenötödikei ünnepségen Demszky Gáborral szemben álló, a kordon mögött üvöltöző és öklöt rázó fiatalokról beszélt. Őket valóban a házmester Magyarország képviselőinek nevezte, de

2. sajnos te voltál az, aki az igennel szavazókat és az öklöt rázókat azonosítottad. Vagy nem értesz magyarul, vagy szerinted tényleg az következik egy Fidesz-kérdésre adott igen válaszból, hogy egy hétre rá a polgár már megy is tojással dobálni a nemmel szavazó főpolgármestert. Én ugyan nem értek egyet a népszavazást támogató honfitársaimmal, de ezt merész föltételezésnek tartom részedről.

3. Ungváry Rudolf, képzelgéseiddel ellentétben, szót sem ejtett zsidókat ért aktuális inzultusokról. Nagyjából azt mondta, hogy ugyanazt az alaktalan dühöt véli felfedezni az ordibálók és az embereket a Duna-partra kísérők gesztusaiban. Meg ugyanazt a jeges közönyt az őket szemlélőkben. Itt a kísérőkön és a szemlélőkön van a hangsúly, hogy történetesen zsidókat kísértek, az történelmi pech. Lehettek volna ruténok vagy fogorvosok is. Egykor nagyon fölháborodtunk azon, hogy vannak, akik minden ügyben zsidókérdést orrontanak, vagy magyaráznak bele, most légy szíves, háborodj föl magadon.

4. Azonban te a magad ácsolt imaginárius talapzatról tovább rugaszkodsz, és a "mi" és "ők" kérdéskör boncolgatásába kezdesz. Imígyen: "nagy magyar író, akitől tudjuk, hogy ők sokkal jobban gyűlölnek bennünket, mint mi őket, csak azt nem lehet tudni azóta sem egészen pontosan, hogy kicsoda a 'mi', és kicsoda az 'ők'…". Majd pár sorral alább: "1967-ben a pesti zsidó újságírók még Izraelt gyalázták. Ugyanezek a pesti zsidó újságírók ma az arabokat gyalázzák. Meg a Fideszt. Meg bennünket. Mert jobban gyűlölnek bennünket, mint mi őket." Nekem ugyan zúg a fejem, és nem egészen értem, hogy mit akartál azzal, hogy összehordod ezeket az Ungváry-interjúhoz és egymáshoz sem passzoló idézeteket, de erős a gyanúm, hogy olvasóid pontosan érteni fogják.

5. Olyanokat fecsegsz továbbá, hogy a "társadalom önbecsülése eltűnt már akkor, amikor a rendszerváltás hajnalán eltűrtük Spiró György ezen mondatát: 'Jönnek a mélymagyarok, jönnek a szarból megint…'". Miért, mit kellett volna tenni? Beverni az orrát egy szívlapáttal? Ne viccelj, akkor úgy nézne ki, mint Széles Gábor, abból meg egy is sok. Tájékoztatlak, hogy nincs itt eltűrve semmi, az általad előrángatott szövegek az elmúlt egy-két évtized legtöbbet citált mondatai. Ennél nagyobb hatást írással nemigen lehet kiváltani, ezért is tartottam őrjítően felelőtlennek Eörsi, Kornis, Spiró számtalan megnyilvánulását.

6. Téged viszont innentől kezdve szimplán mocsoknak tartalak. Ezért: "ők a mi indok-zsidóink - értsd: a puszta létezésük indokolja az antiszemitizmust." Meg ezért: "ha nem zsidóként bírálsz zsidót, antiszemita vagy, még akkor is, ha igazad van. Ez pedig a véglegesen torz formát öltött zsidó-magyar viszony egyik tragédiája." Az antiszemitizmust senkinek a puszta léte nem indokolja, csak a végtelen ostobaság és a végtelen gonoszság. Aztán meg milyen-milyen viszonyról beszélsz te? Régebben még Szerb Antal könyveket is forgattál. Régebben. Azt hiszem, ez itt a gond, rácsavarodtál a másfél évtizede Kornissal folyatott purparlédra. Azóta ehhez olvasol hozzá, ehhez jegyzetelsz, ezt habosítod. Ha búcsúzóul adhatok egy tanácsot: olvass valami mást. Régi verseket, romantikus regényeket, az Ablak-zsiráfot, a számlakönyvedet, bármi mást. Neked ehhez a zsidó-nem zsidó kérdéshez se türelmed, se szorgalmad, se tehetséged, se emberséged nincsen.

13+1. Ungváry Rudolf még csak nem is zsidó.

Ez utóbbi tökfölösleges - valószínűleg általad is ismert - információt csak a rajongóid kedvéért közlöm, akiknek így talán sikerül megingatnom a többek közt publicisztikáiddal tükörsimára csiszolt világképét. És itt kell kiigazítanom magam, mert végül is mindegy, hogy elvetemültségből vagy hülyeségből firkálsz ocsmányságokat, a hatás ugyanaz lesz. Nincs még egy ember az országban, aki annyit idézett volna Julien Benda: Az írástudók árulása című művéből, mint te. Remélem, egyszer majd el is olvasod. Azt azonban a könyv ismerete nélkül is tudhatnád, hogy mi a következménye annak, ha a betűvetők beengedik a politikai szenvedélyeket munkáikba, mi a következménye a felelőtlen szavaknak. Hiába állsz ott tanácstalanul ártatlannak vélt soraiddal, várva, míg fölindulnak testvéri tankok szertedübögni rímeit."

tevevanegypupu 2008.04.02. 16:50:58

Maestro, most a hegeduket..

Azert tobbszor elolvastam az emlitett Ungvary cikket is, tobbek kozott a kiemeleseket itt fent a lap aljan..Es egy gondolat bant engemet: vajon azok az oklot razo fiatalok vegulis tenyleg, kik voltak? Es a jeges kozony, ami Budapest kepenek lassu amde folyamatos degradalast kiseri vajon nem ott van-e Ungvary velemenyeben is, aki ugy szeretne magyarazni a Demszky elleni felhaborodast mint egy zsido vagy liberalisok elleni tuntetest? Tenyleg olyan sokat tett Demszky Gabor 16 ev alatt Budapestert? Biztos, hogy a liberalizmusaert es zsido szarmazasaert utaljak annyian??

smalladam 2008.04.02. 16:58:56

"Tenyleg olyan sokat tett Demszky Gabor 16 ev alatt Budapestert? Biztos, hogy a liberalizmusaert es zsido szarmazasaert utaljak annyian??"

most a témától eltekintve, de ha tényleg ezért utálják az ökölrázók, akkor miért nem ezt kiabálják neki?:)

smalladam 2008.04.02. 16:59:38

mármint ha azért utálják, mert nem tett semmit budapestért.

Hattory Hanzo 2008.04.02. 17:00:47

Doomhammer

Jaj, anyám!

Csak odáig kéne eljutni, ahová a fideszes Balogh Zoltán eljutott: Bayer Zsolt mondata vállalhatatlan és védhetetlen. Ilyen egyszerű.

dr.minorka 2008.04.02. 17:06:08

Teve!
Én egy sportszakszót írtam le.
Doom!
Olvassa el szerintem, mégeccer...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.02. 17:07:49

Hattory Hanzo 2008.04.02. 17:00:47:
"Csak odáig kéne eljutni, ahová a fideszes Balogh Zoltán eljutott: Bayer Zsolt mondata vállalhatatlan és védhetetlen. Ilyen egyszerű."

Hat en nem ide jutottam el. En oda jutottam el, hogy ezt a kakaskodo ket hulyet el se szabad olvasni, nem am vitatkozni arrol, ki mit tett alig rejtetten a szovegebe.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.02. 17:11:55

dr.minorka 2008.04.02. 17:06:08:
"Doom!
Olvassa el szerintem, mégeccer..."

Sajnos erre nincs idom.
Kommentjet egyenesen Bayernek cimzi ...
Bocsasson meg, de ezen csak rohogni tudok. Vagy sirni. Meg eldontom.

Paranoid Android2 2008.04.02. 17:15:51

Mindig ugyanarra lyukadtok ki.
Antiszemitizmus van, mert egy csomó ember akinek lételeme, hogy antiszemitázzon, emellett még szarul kormányozta az országot.
Ennek felemlegetését pedig antiszemitizmusnak hívja.
Magyarellenesség meg nincs, mert aki ilyet mond, az csak antiszemitzmusból mondja.
Egy elvileg konzervatív blogon tényleg nem lehet ezt a kérdést tabuk és hazugságok nélkül megvitatni?

k|M · reakcio.blog.hu 2008.04.02. 17:16:41

Teljesen ciki ebben az országban, hogy kolumnás írásokban, flekkdíjért azon lamentálnak egyesek, hogy ki a zsidó meg ki nem az, meg így a zsidók, úgy a zsidók / így a fasiszták, úgy a fasiszta gyűlölködők.

A tököm kivan az összes grafomán hülyével, aki a keserű frusztrációit nem sportban, szexben, kulináriában, hanem az ömlengő betűáradatban éli ki.

És hány ilyen újságíró - közéleti személy - képviselő van... Hungary. Welcome in unhappiness.

nemkellvagta (törölt) 2008.04.02. 17:20:50

érdekes, hogy két jobb sorsra érdemes (haha) napilap publicistái párbajoznak egymással. volt bármelyik cikkben olyasmi, amit ne tudnánk már ezer éve? plusz info, összefüggés?
mintha ez lenne a legfontosabb: a naplopó szalondebilek kedvenc gondolatai. ez azért van, mert amire az újságot kitalálták, tényfeltárás, ilyesmi, az szimpán nem működik. túl sok munka.

Oblomov 2008.04.02. 17:26:38

Teve, vegyük ki most a zsidótematikát, és maradjunk a "szimpla" politikai gyűlölködés szintjén. Mert ez már Unser Kampf, a gyűlölködők elleni.

ergé idézi Ungvárytól: „A népszavazás Magyarország polgárosult részének a veresége”; (A magyar jobboldal irányítóit) a mérhetetlen sértettségi potenciál jellemzi, amiért nem lehetnek hatalmon. Ettől képtelenek a méltányos politizálásra. Felfedezték magukban a baloldal (mert „kommunista”) és a liberalizmus (mert nem „magyar”) iránti gyűlöletet (a „zsidókkal” szemben, enyhébb esetben a gondosan titkolt különbségérzést).”
Majd, még világosabban:
„A Fidesz hatalomátvételét kíméletlen tisztogatás és rágalomhadjárat követi majd, mindenre ráteszik a tenyerüket. Nem lesznek finnyásak. De azért ez mégse lesz már olyan, mint Chilében vagy Franco tábornok idején. Inkább hányingert keltő.”

Itt van nagyjából mindez (zsidózó felhangok nélkül) jobboldali felvetésként. (Csak étvágygerjesztésül a teljes cikk elolvasásához:)

"a Fidesz nem kis részben annak köszönheti jelenlegi veszteglését, hogy maga sem tudja, hányadán áll a demokráciával. ... Ahelyett, hogy minden idegszálával arról beszélne, milyen gondolatai vannak a demokráciáról, energiái kimerülnek abban, hogy elhárítsa a radikalizmus rásütött bélyegét. S közben szépen belesodródik egy régi-új magyaros képletbe: a sérelmi ellenzékiségbe. ... Az értelmiség a Fidesz számára kezdettől amolyan fekete bárány, politikai szerepvállalása nemkívánatos. ... Az értelmiségellenességből logikusan következik az, hogy a jobboldal a baloldali paragmatizmusban nem ismeri fel az ideológiát - amelyet baloldali értelmiségiek alkotnak meg. ... Azt régóta tudjuk, hogy a liberális alkotmányosság és a demokratikus részvételi igény nem esik automatikusan egybe, sőt nem kis részben ellentétei is egymásnak. A Fidesznek, ha nem akar elmerülni a sérelmi politikában, állhatatos kísérleteket kell tennie, hogy bebizonyítsa, mit és miért ért részvétel alatt, és milyen programot ad a demokrácia kiteljesítésére, ami persze a képviselet elvével összeütközésbe kerülhet."

Hát ezért én oda jutattam el, hogy nem pusztán két kakaskodó hülyéről van itten szó. Amennyiben pedig arról is, az viszonylag érdektelen.

tevevanegypupu 2008.04.02. 17:32:39

smalladam
nem "olyan jol neveltek mint a liberalisok"..akik termeszetesen nem fasisztaznak, naciznak. Hanyszor is irtak le, hogy a naci es fasisztakkal osszekacsinto, szelsojobboldali Orban kormany?
Azok irtak ezt le, akik 1994-ben alltak ossze a Horn Gyula vezette mszmp utodpartjaval. Nem okluket razva hanem felelos, orszagos, nagy peldanyszamu napilapokban a liberalizmus neveben.
Nem ostoba, ittas es hoskodo fiatalok hanem ujsagirok, politikusok. Kozuluk tenyleg sokan olyanok akik a regi Nepszabadsag vagy akar Nepszava hasabjain par evtizeddel ezelott meg masert lelkesedtek. Az ATV-ben hanyszor futott a szalagcimeken, hogy "a cigany Orban.., fasiszta, naci Orban.."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.02. 17:35:12

Hohoho:
"A mai magyar jobboldalnak tehát abból az axiómából kellene kiindulnia, hogy a) a politikában nagyon komoly szerepet kell betöltenie az elméletalkotó értelmiségnek; b) a baloldalon nagyon komoly szellemi kapacitás van felhalmozva, amely mozgósítható a baloldali politika folyamatos megújítása mellett."

Ja, az elit, amire Jo Tunder, a szellemi kapacitas szokott hivatkozni.

A Fidesz nem ertelmisegellenes, hanem "ertelmiseg" ellenes.

Nagy kulonbseg.

Vegyuk csak az Ungvary-Bayer "ertelmisegi" vitat.
Ket hulyegyerek kopkod egymasra.

tewton 2008.04.02. 17:36:01

tölgy 2008.04.02. 14:48:50
"Az baj, hogy Zsoca még nyelveket sem tud. Lovast el lehetett kűdeni Brüsszelbe, de Zsocát hová? Legyen az első magyar, aki a Holdra lép?"

javaslom a Ferenc József-föld visszafoglalását. Magyar expedíciós vegyvédelmi hadtest, Zsolti vezetésével.

Loxon,
Bayer Zsolt sváb-zsidó. Honnan tudom? tegnap éjjel erről beszélt az ECHO-tv-ben, meg az egész cikke körüli felhajtásról. Kellemetlen ügy az identitásprobléma, biza.

De ld. pl. ezt, itt is ki van mondva:
www.elender.hu/~andrasse/
Az Andrassew is ezt mondja... csak viccesebb és személyeskedőbb.

"A te tragédiád meg az, hogy író szerettél volna lenni, de nem lettél az. Erről szólt az az ostoba medencézős írásod, nem az antiszemitizmusodról. Az történt, hogy már gyerekkorodban írónak álmodtad magad, aztán bátran odamentél az utcán a „nagy magyar íróhoz”, megmondtad neki, hogy egyszer majd írsz egy könyvet, és akkor ő mutassa be. Ő meg mondta, hogy jól van. És amikor megírtad, megint odamentél, hogy ímé, itt a könyv, mutassa be. És ő bemutatta, rendesen, nyilvánosan, ahogy szokás. Megmondta, hogy szar a könyved. Ott voltam."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.02. 17:39:35

Muhahahaha, a reformok!

"Bármennyire tiltakozhatnak is sokan az összevetés ellen, mégis azt kell mondjam, hogy Bethlen István kormánya - minden ideológiai különbség ellenére - viszonylag közel áll Gyurcsány Ferenc kormányához. Mindkettőt az ország pragmatikus menedzselése vezérli, vagy másképpen: az ország nyugatos reintegrálása. De már ilyen szándék vezette a dualizmus szabadelvű kormányait is, főképpen Tisza Kálmán és István korszakában.

Egy ilyen menedzseriánus politikának igenis, van ideológiája és értékrendszere. Ha más nem, a reformok. Ebben a hagyományban a fő feladat az ország felzárkóztatása és a folyamatos reform. Ezt aztán lehet szeretni vagy gyűlölni, de nyilvánvaló, hogy értelmiségiek és szakértők hada áll a mindenkori reformok mellett. Bethlen Istvánnak is volt csapata és Gyurcsány Ferenc mögött is állnak szakértők és értelmiségiek."

Te jo eg, ez mekkora hulye. Gyurcsany, aki reintegral, mint Bethlen Istvan.

Bocs, de ez itt a szellemi kapacitas? Az "ertelmisegi", akit el kell olvasni?

Nem, ez netto partpropaganda.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 17:41:40

Doom,
kivételesen, és igérem csak rövid ideig, egyetértek. A fidesz "értelmiség" ellenes, és a Bayer-Ungváry vita tipikusan "értelmiségi" (a mások fél teljes morális felszámolását akarja, nem meggyőzését, nem megértését, nem kérdések feltevését, stb.). De pontosan ezért qrta el OV, hogy a fideszes bulin Bayer mellett kuncogott. Ezzel ugyanis OV állást foglalt, és OV nem veszi észre "értelmiség" ellenességében, hogy Bayer is "értelmiség". Írjuk meg neki?

k|M · reakcio.blog.hu 2008.04.02. 17:44:52

Doomhammer · tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/ 2008.04.02. 17:35:12

"A mai magyar jobboldalnak tehát abból az axiómából kellene kiindulnia, hogy a) a politikában nagyon komoly szerepet kell betöltenie az elméletalkotó értelmiségnek"

Az értelmiség útja az osztályhatalomig. Már mi a bánatos f*szért kellene elfogadni, hogy a "politikában nagyon komoly szerepet kell betöltenie az elméletalkotó értelmiségnek"? Mert ez így csak abban az esetben igaz, ha az elméletalkó értelmiség megélhetését nézzük. Tanulmányok, pármilláért, értem én. (Nem tagadom, hogy kellenek agytrösztök, de ez így szánalmas "Kenyeret! Kenyeret! Kenyeret!" óbégatásnak tűnik. Hát nem kell feltétlenül "elméletalkotó értelmiséginek" lenni, az ember lehet focista, manikűrös vagy asztalos is.)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.02. 17:46:46

tölgy 2008.04.02. 17:41:40:
"De pontosan ezért qrta el OV, hogy a fideszes bulin Bayer mellett kuncogott."

Oriasi hiba volt.
Mindezt kamerak elott.
Egyebkent ott rohogott Kosa is.
Persze Bayer alapitotag.

"Ezzel ugyanis OV állást foglalt, és OV nem veszi észre "értelmiség" ellenességében, hogy Bayer is "értelmiség"."

Fogalmam sincs, hogy hibazhatott ekkorat. Talan meg akarta mutatni, hogy "kiall" a regi haver mellett.

Holott ugy kellene a szemetesbe dobni Bayert, hogy csak ugy csattan.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 17:49:36

Doom, k/M,
az "értelmiség" éhen döglik mecénás nélkül. És mivel arisztokráciát kiirtották, az Egyház kódis, és még Soros is kiment, marad a központi költségvetés. Nit gondoltok a MEH tanulmányíró pénzei hova jutottak? Kérdezzétek Dessewfyt, Babarczyt, Ágh Attilát, Bayer Józsefet, Kérit, stb.
Csizmadia is szeretné, ha megvennék már, csak kevés, mint a Fricz. Manyi Béci símán ledarálná ezeket.

tevevanegypupu 2008.04.02. 17:51:30

Oblomov
errol lenne szo. Ket elv vagy elkepzeles, fantazmagoria es valosag keveredese homlokegyenest mas iranybol es szemellenzos haraggal.
Csakhogy a fidesznek nem tudom miert kell allandoan hangsulyoznia demokratikus gondolkodasat, elkotelezettseget az emberi jogok, egyenloseg, testveriseg es a Heinecker sor mellett.
Nem tudom, hogy a fidesz valoban ellensegenek tekinti-e a budapesti ertelmiseget - Orban es a fidesz vezetoseg ugye videki vasmunkasok, esztergalyosok es teheneszetben dolgozok egyesulete - de meg is fordithatjuk a kepeskonyvet. A budapesti ertelmiseg nagy resze valoban Orban ellensege, valoban erezni egyfajta gogot, lekezelest es olyan pokhendiseget a reszukrol, hogy ezt eveken keresztul elviselni, allando tamadasuk kozott valahogy fennmaradni nagyon nehez. A populista szitokszot ragasztva egy olyan emberre aki a rendszervaltasban tevekeny szerepet jatszott nagyon konnyu es ugy latom hatasos is. Csak azt nem tudja nekem megmagyarazni senki, hogy a poplizmus miert bun.
Tovabba azt sem, hogy az a budapest ertelmisegi reteg, akikkel semmikeppen nem lehet egyuttmukodni - Orban megprobalta sokszor - ugyan mitol erzi magat olyan kulonlegesnek es tevedhetetlennek annak ellenere, hogy iteleteiben, cselekveseiben evek ota bizonyitja, hogy legfeljebb az iroasztal mellett, kulonbozo elmeleteket kidolgozva letezhet. A gyakorlatban immar 18 eve kudarcot-kudarcra halmoz.

tevevanegypupu 2008.04.02. 17:54:40

Ungvari mellett szaz liberalis ertelmisegi allt ki, irasban tokkal vonoval. Es azota ez csak fokozodik. Az mennyivel jobb???

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.02. 17:58:38

k|M · reakcio.blog.hu 2008.04.02. 17:44:52:
"Az értelmiség útja az osztályhatalomig. Már mi a bánatos f*szért kellene elfogadni, hogy a "politikában nagyon komoly szerepet kell betöltenie az elméletalkotó értelmiségnek"?"

Sajnos nincs a kezemben most Konrad Gyorgy Cinkos c. regenye, igy nem tudok szo szerint idezni. Abban irja le egy ilyen "ertelmisegi" eletet. Valami ilyen van benne, hogy osztalyom teljes erkolcsi sulyaval elvarja, hogy jo aron megvegyek.

Ja.

En nem hiszem, hogy a Fidesz valaha is az ertelmes emberek ellen lett volna. Ott van Torok Gabor, aki a Heti Valaszba ir (normalisan okosakat, minusz a nepszavazas kapcsan kifejtett tevekenysege), pedig tudott volt, hogy Torok az SZDSZ-szel apol kapcsolatokat. Mindegy, okos ember, erdemes meghallgatni.

De mit kezdjenek egy olyannal, aki Bethlen Istvant es Gyurcsany Ferencet hasonlitja ossze, mert mindketto reformer (!).

Elmehet a sunyiba, kuncsorogjon a Ferinel. IMHO.

Machiavelli 2008.04.02. 18:03:20

Olyanok vagytok, mint a Gyurcsány kormány. Nagy garral hirdeti a társadalmi igazságosságot és az egyenlő közteherviselést, miközben a tulajdonában álló cége olcsóbban kapja az áramot, a KFT-je pedig ÁFA mentesen épít neki úszómedencét.

Nagy hanggal végeznétek ki Bayert( no meg Orbánt), de kedélyesen kvaterkáztok doktor Kendével.

Lám, Demszky elleni nem tetszésünket nem fejezhetjük ki, mondjuk azért mert az ártatlan embereket péppé verő vasprefektust tünteti ki pl., mert akkor mi vagyunk a Dunába lövetők és az antiszemiták.

Nem jó nekünk a Bayer jelenség. 2002-ben azt hittem az a baj, azért veszített a jobboldal, mert nincs sajtója. Ma már tudom, hogy Bayer többet árt nekünk mint használ, de nem bírom a kettős mércét!

smalladam 2008.04.02. 18:05:16

"Nem tudom, hogy a fidesz valoban ellensegenek tekinti-e a budapesti ertelmiseget - Orban es a fidesz vezetoseg ugye videki vasmunkasok, esztergalyosok es teheneszetben dolgozok egyesulete - de meg is fordithatjuk a kepeskonyvet. A budapesti ertelmiseg nagy resze valoban Orban ellensege, valoban erezni egyfajta gogot, lekezelest es olyan pokhendiseget a reszukrol, hogy ezt eveken keresztul elviselni, allando tamadasuk kozott valahogy fennmaradni nagyon nehez."

Én azt gondolom erről, hogy egy inercia-rendszer: mindegy ki kezdi, de az "adok"-ra mindig olyan "kapok" jön, ami nem a kiegyenlítás felé viszi el a dolgokat, hanem az újabb "adok" felé.

barang 2008.04.02. 18:07:45

ugy latom terjed az Obama-szindroma. hogy most kivel mutatkozik Orban. na ne. plane ebben az orszagban: Megyo P nem egyutt nevetgelt egy tartotiszttel, hanem o maga volt az.

plastik02 2008.04.02. 18:19:49

én igazából lefosnám Zsoltit, mert hogy egy gyökér az nem most derült ki. engem inkább az zavar (nem, nem félek, hanem zavar, felkavarja a gyomrom!), hogy együtt hancúrozik harmadnap a feltételezhetően jövőbeli kormánytagokkal a kamera előtt, akik még meg is csikizik az oldalát és együtt kacagnak tovább.
ezek után, hadd legyen már szar a szájízem, ha látom, hogy akár javulhat is a gazdasági helyzet alattuk, meg minden, de ezt a mérhetetlen provincializmust és elvtelenséget nem bírják levetkőzni továbbra sem.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.02. 18:27:12

plastik02 2008.04.02. 18:19:49:
"de ezt a mérhetetlen provincializmust "

Nyohehehehe.
Magacska is az elitbe tetszik tartozni?

Oblomov 2008.04.02. 18:33:47

A jobb-baloldali értelmiséget, és a pártértelmiséget ("értelmiséget") ne kevergessük össze. Az értelmiségi osztály hataloméhsége is egy agyrém. Mindezt tehát most nem értem.

Szerintem Csizmadia Ervin kérdései jók. A válaszokat meg kinél keressem? Most tényleg valami komolyabb linket adjatok már, ne valami pártbizottsági tutit.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.02. 18:35:36

"vagy másképpen: az ország nyugatos reintegrálása."
Egy kis keleties, gazpromos kerülővel.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.02. 18:46:51

gloire · alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.02. 18:35:36:
"Egy kis keleties, gazpromos kerülővel."

Nem ez a baj, gloire. OMV vagy Gazprom, uzleti megfontolas.

Mi a turo az a nyugati reintegralas? Azert, mert Gyurcsany azt mondja, hogy o a progresszio, a Orban meg a magyar Meciar? Bocsanat, ez ugyanolyan ures szoveg, mint a melyhatas, amit a kozonseges mosopor nem tud. A reklamon rohogunk, de ledobbennenk, ha masnap az ES-ben fejtegetnenk nekunk, hogy milyen jo nekunk, hogy mar van melyhatas.

Ez a ... ez az "ertelmisegi" pedig lenyomja az egesz szovegkonyvet, kezdve Bethlen Istvannal, befejezve a reintegracioval.

Mit reintegral Gyurcsany? Meg csak nem is o leptette be az orszagot a NATO-ba es az EU-ba, akkor mirol beszelunk? Hogy minden mondatban kimondja ketszer, hogy europai, nyugatos polgarosodas? Az nagyon keves, en is beleirom ezentul minden mondatomba, hogy melyhatas.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.04.02. 18:56:07


Néha egyetértek Doomhammerrel (hehe lehet, hogy ő is én vagyok), szóval ez a mi nyugatosak vagyunk, és progresszivek és az egyetlen igaz európai eszme felkentjei, ti meg bugrispopulisták vagytok, az majdnem olyan édicuki mint amikor Bayer kaftános embereket lát orrot fújogatni a nemzet medencéjébe. Ez a Csizmadia Ervin is mindenkit elméletalkotó értelmiséginek nevez akinek derogál a százalékszámitás.

simonmondja.... 2008.04.02. 19:00:15

Az eredeti poszthoz szólnék, ha még mehet.
Én eldobtam pár újságot anno, mert tele volt a zsidókérdéssel.
Azóta meg eldobtam a többi újságot, mert tele volt a fideszkérdéssel.
És már nem gondolom, hogy ezt megúszhatom.
Kikerülhetetlen lett.

Google 2008.04.02. 19:03:01

Mégis mit kellett volna tenni Bayerral? Fidesz összejövetel volt, ő Fidesz alapítótag, keresztre kellett volna ott helyben feszíteni?
Amúgy is, Barang mondta, már a kereszten van Zsóti, maga mászott oda.
A rá hivatkozó Gyurcsány mit csinálna Bayerral?
És egyáltalán: a kormányválság, a rosszabbnál rosszabb mutatók is Bayer miatt vannak?
Kis pont a történetben Bayer, kár úgy felfújni.
Ungváry viszont megnyitotta a gyűlöletcsapot, március 19-én egy Lengyel Levente nevű politikai menekült köszöni meg Ungvárynak a jótettét. Hogy miért menekült el már 2008-ban Orbán elől azt a jóég nem tudja, lehet, két évre, de lehet, hogy húszra...
"De azért lesz még néhány kristályéjszaka, amikor majd putrik lángolnak zsidók üzletei helyett. És romákba rúgnak majd a Magyar Gárda bakancsai, mint ahogyan valamikor zsidókba és kommunistákba rúgtak a magyar csendőrök bakancsai"...stb.
Akárhogy nézem, merénylet az Ungváry opus.

dr.minorka 2008.04.02. 19:05:10

"Mégis mit kellett volna tenni Bayerral? Fidesz összejövetel volt, ő Fidesz alapítótag, keresztre kellett volna ott helyben feszíteni?" Jaj, senki nem azt mondta, hogy mit keresett ott. Egy nyilvánvalóan nem spontán felvett filmen volt meglehetősen centrális helyzetben.

barang 2008.04.02. 19:10:30

Jo Tunder,

fantasztikus.

meg azt is hozza lehet tenni, hogy Csizmadiat meg az indulat sem menti, kiszamitottan varja fol a belyegeket a fideszre.

ÁrPi 2008.04.02. 19:18:36

vajon 2008.04.02. 15:28:03
"Kezdjük az elején. Ungváry Rudolf a hatvanas években a Vigilia nevű katolikus lapba írt."

Bayer 1963-ban született, így asszem egy egész nemzedéknyi idő választja el Ungvárytól.

"Amikor a hivatalos újságírás pont ugyanazzal a hévvel és ugyanazzal a csúsztató, manipulatív hazudozással támadt, mint ahogyan ezt Bayer Zsolt tette most." (DI)"

ÉS teszi megelőzőleg MAinapság Ungváry Rudolf is.


Van olyan, hogy "Ungváry- és Bayer-félék".

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.02. 19:24:10

Doom, ok, talán észre vetted: a gazdasági témájú posztokhoz
szinte hozzá se szólok, még a saját pénzügyeimet se tudom
rendbetenni néha . )
De azért egy Putyinnal haverkodni nem az a
tipikusan nyugatos izé.

k|M · reakcio.blog.hu 2008.04.02. 19:33:29

Ha már budapesti értelmiségiek, akkor érdemes elolvasni Bruck Gábor interjúját a Magyar Narancsban, ahol többek között arról beszél, hogy azt a légvárat, amit a 2006-os kampányban sikerült összehozni, azt a "budapesti értelmiség" közös erővel rakta össze. Hát ha ennyire telik, akkor inkább ne tákolgassanak.

dr.minorka 2008.04.02. 19:49:12

"még a saját pénzügyeimet se tudom rendbetenni néha"
Nem akar véletlenül pénzügyminiszter lenni?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.02. 21:01:07

Megelégszem egy államtitkári poszttal is,
csak segítsenek megérteni a csíziót. )

euan 2008.04.02. 22:27:57

ergé,

ez az utolsó két mondat talán nem kellett volna:

"Gyerünk barátaim, tegyük a dolgunkat. Tegyünk a gyűlölködők ellen."

Nem ennek a blognak a szellemiségére utal...

Más szóval: még szóhasználatnak is rossz:)

limonade joe 2008.04.02. 23:45:24

Sajnos, egy alapvető tévedésed van: az, hogy aki Bayer cikkén felháborodik, az feltétlen ballib értelmiség.
Igenis van erkölcsi alap felháborodni ezen, és aki antiszemitát kiált, az nem feltétlen politikai taktikából teszi.
Ezzel, sajnos, komoly erkölcsi szempontot söpörtök le az asztalról, és azzal hogy ezt a dolgot az öszödi beszéddel állítjátok szembe, nem tesztek mást mint a felelősséget hárítjátok el azon akollogika alapján, amivel vádolod a ballib értelmiséget, te teszed, mint ahogy adott esetben ők is. Unalmasok vagytok.
Értelmetlen vitatkozni azon, hogy Bayer antiszemita vagy hülye. Azon meg nem lehet vitatkozni, hogy a cikke az. Aki ezt vitatja, az nem vitaképes. Vagy süket, vagy vak, vagy értetlen, vagy az akollogikából nem tud szabadulni.

limonade joe 2008.04.02. 23:48:16

Egyelőre ez olyan kérdés, amit sem megrágni, sem kiköpni nem tudtok.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 23:58:04

Tewton!

akkor hát jól sejtettem, és a kérdés nem olyan egyszerű – a reflexből és vakon reagálók újragondolhatnák az érveiket. Ehhez az említett cikkek figyelmes olvasása is elvezetett volna szerintem.

(Bayert ennek ellenére egy paréjnak tartom, még ha a bírálóknak árnyalniuk is kellene a képet.)

tevevanegypupu 2008.04.03. 00:54:50

Az altalanos megiteles ezekszerint az, hogy Bayer Zsolt elkovetett egy olyan bunt ami mindenkeppen tulszarnyalja Ungvari cikkeben leirt "tenyeket".
Ungvarinal senki nem erzi, hogy kozvetetten es vegig a fideszrol ir, Bayernel aki ovatlanabbul fogalmazott mindenki latja, hogy antiszemita uszito.
Talan eszrevette valaki emellett, hogy kormanyvalsag van, hogy elsokbol utolsok lettunk
es meg mindig nincs lehetoseg azok felreallitasara, akiknek ezt koszonhetjuk. A demokrata, liberalis, az orszag "europai szintentartasat" hat eve biztosito politikusoknak.
Ellenuk nem szazan hanem kb.3 es fel millioan irtak ala az ivet. UR szerint a polgari Magyarorszag ellen. De hol van ez a polgari Magyarorszag? Mert a liberalis-szocialista oldalon nem lehet megtalalni. Csak a 16 ezer milliardos adossagot. Ki is kovetett el bunt az orszag polgarai ellen?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.03. 08:21:05

teve,
szerintem itt a többség teljesen egyetért veled. Azzal is, hogy Ungváry cikke semmivel sem kevésbé förmedvény, mint Bayeré (erről szól a post).
De azt hiszem, a korruptés töketlen politikusokat csak a saját szavazóik-híveik tudják elhajtani végleg. A kútmérgező értlemiségieket pedig azok, akiket a közönségüknek hisznek: a jobbos marhákat csak a jobbos közvélemény vághatja ki a hóra.

Manyi Béci 2008.04.03. 09:17:36

tevevanegypupu 2008.04.03. 00:54:50
"Ungvarinal senki nem erzi, hogy kozvetetten es vegig a fideszrol ir"

De, érzi.
Csakhogy erre nem Bayer cikke az adekvát válasz.
Erre a szokásos válasz a komcsizás, 40 évig ezmegaz, mittomén.
Tudja: náci vagy-komcsi vagy, csőcselék vagy-amőba vagy, ilyesmi. Közvetett szövegek az MSZP-ről.
Remekül el lehetett volna azon is polemizálni, izgalmas linkekkel, fotókkal, stb.:))

Bayer lehetőséget adott arra, hogy megcsípjék, mert egy ostoba barom. Meg is csípték.
Fordítva ugyanez történt volna, ne legyenek kétségei. Beélesített csipeszekkel áll készenlétben mindkét oldal.

Ja, és de, Bayer cikke a förmedvényebb, kedves tölgy.:)

HToma 2008.04.03. 10:05:48

Még tegnap elolvastam Ungváry cikkét és teljesen elment az életkedvem. Mitől gyűlöli ennyire a jobboldalt? A pénztelenségtől való félelem nem lehet az oka. Ennyire nem találja helyét a rendszerváltás utáni Magyarországon?
Bayer. Megnézném az arcát, ha mondjuk egy olyan Jan Slota nyilatkozatot hallana, a szlovákiai magyarok léte önmagában indok a magyarellenességre.
Ja, és arról ne feledkezzünk meg, hogy a tegnapi NSzabiban az izraeli nagykövetnek is van egy olvasói levele. A Bayer balhét már szépen lejeletették a nagykövetek Izraelbe és Németországba a külügyhöz.

letterforce · http://letterforce.blog.hirszerzo.hu 2008.04.03. 10:07:52

Toma:
Gondolod,hogy maguktól nem olvasnak újságot az izraeli nagykövetségen?

dowNLoad 2008.04.03. 10:18:56

Hogy a halálf*szában lehet az, hogy kommunista párt az szinte bármelyik országban lehet, náci párt meg szinte egyikben sem??? Az egyik oldal hullái többet érnek mint a másik oldalé??
Vagy az elit úgy döntött, hogy a nácik kíméletlen hatékonysága és szelekciója rájuk nézve is veszélyes, ezért inkább csak a meséket hazudozó, de rémálmokat (NWO) megvalósító komcsikat engedi?? A magyarországi kisebbségek meg döntsék már el, hogy ők ELSŐSORBAN MAGYAROK, vagy elsősorban komcsik, liberálisok, buzik, zsidók, cigányok, szabadkőművesek??? Aszerint lesznek kezelve is. A nácik is ezeket a csoportokat szerették kevésbé, most akkor én szélsőséges vagyok, mert a többséghez tartozom???
www.prothink.org/

letterforce · http://letterforce.blog.hirszerzo.hu 2008.04.03. 10:28:56

Én benne lennék a kommunista pártok betiltásában.

tevevanegypupu 2008.04.03. 10:40:51

tolgy
sajat kis alavalosagaink nem fajnak annyira mint a masokei velunk szemben, de azert a jobboldali tarsasag inkabb hajlamos onostorozasra es bunbanatra mint ellenfeleink.

Manyi Beci
ugy van ahogy mondja, Bayer cikkenel fokozottabban erezzuk a hanyingert. Hivatkozasi alapja (takony) fizikailag hat az emberre, mint ahogy hatott azokra is, akik szemtanui lehettek a tortenetnek. Hirtelen nem is jutott eszembe, a vilagirodalomban mikor is olvastam a "takony" szot igy leirva, de aztan bejott: Zilahy Lajos emlitette meg Sandor carral kapcsolatban a Dukay csaladban. A becsi konferencian, ahova hivatalos volt a car is, zsebkendo hijan egy kezmozdulattal levelibeka nagysagu taknyot vagott hozza elegans lendulettel az egyik porcelankalyhahoz..
De amit szabad egy carnak egy balteremben, nem biztos, hogy szabad egy vilaghiru ironak egy medenceben. Ungvari cikkere valaszolva aztan - a medences jelenetre majd kovetkezmenyeire is gondolva - Bayer olyan indulatokat szabaditott fel, hogy nagyon nehez tisztaznia magat az antiszemitizmus vadja alol.

UR cikkenel nem undorodunk, hanem csak arra gondolhatunk, hogy ez az ember minden ketseget kizarolag altalanositva gyalazkodik es meghulyult. Elfelejtette, hogy jolnevelt liberalisai (es o maga is) azokkal alltak ossze, akiknek utodpartja es abban a regiek kozul meg aktivan egzisztalo tagtarsak annakidejen ot Kistarcsara szamuztek. Kovetkezeskeppen Bayernek van nemi igaza a felszinen uszo nagyobb darabokra valo utalasaban.

HToma 2008.04.03. 10:56:21

Nem gondolom, hogy maguktól nem olvasnak újságot. Sőt tudom, hogy az az egyik fő feladata minden követségnek, hogy a fogadó ország belpolitikájáról informálja a küldő országot. Én azt írtam, hogy ezt a cikket nemcsak elolvasták maguktól, hanem az aktuális követségi jelentésbe be is került. És nem azért mert itt valaki azt mondta nekik, hogy vegyétek bele. És ne adja isten, hogy majd egyszer valamelyik fideszesnél rákérdezzenek, "hát ez így hogy?"

tevevanegypupu 2008.04.03. 11:31:40

Az antiszemetizmustol valo felelemnek ellentmond Simon Peresz hires nyilatkozata is, valamint az a teny, hogy - az indexben olvashattuk - Budapest nagy reszet izraeli cegek vasaroltak meg, plazakat, lakoparkokat epitenek es meg sok mindent. Az idegesseg annyiban indokolt, hogy arra gondolnak, ha a fidesz kerulne kormanyra, nem menne ilyen konnyen. Ennyi es nem tobb. Nagyon jo lenne tudomasul venni, hogy Magyarorszag az EU tagja, az a felelem amit elhinteni szeretnenek, nem realis, arra viszont jo, hogy idos embereket oktalanul allando rettegesben tartsanak. Sokkal inkabb mint az a partucat okor akik szukseget erzik eros rendori kiserettel idonkent felvonulni.
Na abba is hagyom, mert meg a vegen en is rakerulok az antiszemitak listajara, pedig csak a tenyeket veszem figyelembe.

dowNLoad 2008.04.03. 12:05:57

Az antiszemetizmustol valo felelemnek ellentmond Simon Peresz hires nyilatkozata is, valamint az a teny, hogy - az indexben olvashattuk - Budapest nagy reszet izraeli cegek vasaroltak meg, plazakat, lakoparkokat epitenek es meg sok mindent

A jóindulatú, országunk (magyarország) javát (is) akaró, gazdag zsidóktól senki sem tart. Ha viszont úgy akarnak üzletelni, hogy azon az ország csak veszít, akkor jogos a piros(sárga) lap.
De az az antiszemita riogatás csak a hazai színháznak szól, a világban ennél sokkal keményebb beszólásokért/tettekért sem szólnak, csak itt megy ez a cionista kazári majomkodás.
A cionista beépült embereket viszont jogosan utálják/büntetik mindenhol.
www.prothink.org/

Oblomov 2008.04.03. 12:17:46

"A magyarországi kisebbségek meg döntsék már el, hogy ők ELSŐSORBAN MAGYAROK, vagy elsősorban komcsik, liberálisok, buzik, zsidók, cigányok, szabadkőművesek??? Aszerint lesznek kezelve is. A nácik is ezeket a csoportokat szerették kevésbé, most akkor én szélsőséges vagyok, mert a többséghez tartozom???"

Baszki.

tevevanegypupu 2008.04.03. 12:34:44

dowNLoad
Jaj.Mikor tanulod mar meg vegre, hogy haragudni lehet, gyulolkodni nem. Ervelni kell de vadaskodni felesleges es ellenszenves.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.04.03. 12:43:52

Eljutott a Der Standardba is: derstandard.at/?url=/?id=3281016
Ez még nem csoda (a Standard tipikus belaweyering-csomópont), de mi van, ha még tovább terjed?

Meddig megy el ennek a címeres balfasznak a hülyesége? És ki vállalja majd a felelősséget azért, hogy ez a jobboldalnak kőkemény szavazat- és külföldi támogatásvesztésbe fog kerülni? Majd a Zsolti? Vagy ki a halál? Érdekelni fogja a nk. közvéleményt, hogy Zsolti milyen minőségben vett részt a Fidesz szülinapi buliján, és hogy milyen értelmiségi fixációkból bonyolódott ki ez a pár idióta cikk?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.04.03. 12:46:23

dowNLoad:
"A magyarországi kisebbségek meg döntsék már el, hogy ők ELSŐSORBAN MAGYAROK, vagy elsősorban komcsik, liberálisok, buzik, zsidók, cigányok, szabadkőművesek??? Aszerint lesznek kezelve is."

ELSŐSORBAN MAGYAR vagy, vagy elsősorban hülye? Csak a kezelés végett kérdezem. :]

plastik02 2008.04.03. 12:47:25

azért az kurvára vicces, hogy emberek még képeek felháborodni azon, hogy külföldi cégek befektetnek Magyarországon :D
(más kérdés, hogy persze simliznek az izraeliek, ahol tudnak, meg az amerikaiak, meg a svédek, meg a németek, meg az írek...)

tevevanegypupu 2008.04.03. 13:07:43

plastik02
a globalizacionak nagy hive nem vagyok, de szoba sem kerulne igy kiemelten Izrael - nekem legalabbis biztos nem jutna eszembe - ha nem lenne allandoan napirenden az antiszemitizmus novekvo veszelye.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.03. 13:27:07

Kedves elGabor!

Biztosan tovább fog terje"d"ni, amíg az egész világ meg nem tudja, hogy Bayer Zsolt (ez az Übermensch) zsidózott (hiszen, mint tudjuk, már Ingmar Bergman is zsidózott...). Magam részéről szánalmasnak tartom BZs-t, viszont undorítónak tartom a megafonba kiáltókat is, akik visszaigazolást adnak viselkedésükkel a Zsolti-féléknek.

Vennének példát a már sokat emlegetett Novák Attiláról. De ők csak a feszültségek gerjesztésében jók, elsimításukban nem.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.04.03. 13:28:47


Harry Potter teved. A trollok is tudnak irni, benan, hulyen, csupanagybetuvel, de tudnak.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.04.03. 13:39:32

"Nem hiszem, hogy a szövőnők és a posztos rendőrök zsidó reprezentáltságának arányain vagy bárhol hatalmi szóval szabályozni kellene, viszont látva az önmagát erkölcsileg immár lenullázó, néhány százalékos gatyamadzag párt (még mindig ne feledjük a funkció fontosságát) hatalmi erejét és befolyását, a dolog elgondolkodtató lehet. " (mai Magyar Hirlap, Szabo Tamas "filozofus")

Numerus clausus ?? Kinek a kurvaanyjat ??

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.03. 14:23:23

Nos, egy példa arra, amit szerintem nem sok egészséges ember szeret – s ami a poszt címével is morbidul összecseng:
www.multesjovo.hu/hu/project.asp

Jó Tündér, Plastik, mi a véleményetek? Szerintetek helyes-e úgy elnevezni egy – többek között – iskolai könyvtáraknak szóló zsidó könyvvásárlási reklámprojektet, hogy "Végy egy könyvet a gyűlölet ellen!"?

Vagy ez nem egy ambivalens és taszító értékpolitika, nem egy visszatetsző retorika? Én őszintén megmondom, hogy viszolygok tőle, és a hasonló megnyilvánulásoktól.

Miért épít valaki arra, hogy őt – mintegy előzetesen – gyűlölik, és hogy szépirodalmi műveket "a gyűlölet ellen" kellene olvasni?

Magam részéről alig tudom elhinni, hogy szerencsétlen, naív megfogalmazásról van szó – erre maga a link is bizonyítékot ad – itt a magyar országi és nemzetközi zsidó értelmiség színe-java publikál.

Hogy lehet így meghatározni egy identitást?

dr.minorka 2008.04.03. 14:47:09

Nem hiszem, hogy az identitáshoz lenne köze. Pláne egy weboldal címéből értelmetlen mélyebb következtetést levonni.
Ismerjék meg a kultúránkat. A megismerése talán segít a gyülölet ellen.
A gyűlölet identitásképző, már egy adott embercsoport felé irányuló gyűlölet.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.03. 14:51:07

Manyika,
szerintem magácska nem is Doom neje, hanem Übü mama. Leleplezte magát azokkal a csipeszekkel.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.03. 15:01:44

Dr. Minorka,
nem értek egyet veled.

Ez először is nem egy weboldal címe, hanem a hazai zsidóság egyik, ha nem a legjelentősebb "identitás-kereső" kulturális folyóiratának és kiadójának a projektje.

Soha nem gyűlöltem a zsidókat, így visszatetszést kelt bennem, hogy ilyen címen ad valaki kezembe egy akármilyen – pl. szépirodalmi – könyvet.

A gyűlölet pedig nem identitásképző, hanem legfeljebb anti-identitás képző lehet, de főleg nem képez identitást, hogy másvalaki számára "írjuk elő".

plastik02 2008.04.03. 15:10:24

loxon: nem, nem hiszem, hogy ez kéne, hogy legyen vásárlási akció címe, de azt is megértem ha ez.
ismerj meg! címen végképp nevetséges lenne nem gondolod? :D (maga az akció egyébként rendben van szerintem)

dowNLoad 2008.04.03. 15:11:38

Már vártam egy ilyet:

ELSŐSORBAN MAGYAR vagy, vagy elsősorban hülye?

MEG IS JÖTT, azt azért mindenesetre átvenném Izraeltől, hogy aki kárt okoz az országnak azt nem díjazzák, hogy direkt, vagy tudatlanságból, az mindegy.
Ott ELSŐSORBAN AZ SZÁMÍT, HOGY ZSIDÓ, minden és mindenki csak utána! (viszont szinte kötelezően segítik Izraelt a szétszóródottak)
Volt valami Amerika ellenességet vizsgáló bizottság is, ez magyar változatban BELEFULLADNA A MUNKÁBA. Az ATV divatot teremtett a magyargyalázásból, próbáljuk már ki , vajon egy hasonló kanális létezhetne bármelyik EU országban, vagy bárhol? (és még ettől az államtól kap támogatást) Az utolsó legalja széthullott országban is alágyújtanának. (L.A. riot miért is indult el?) A túlélők meg ugyanúgy ugyanannyit érnek, mint a halottak? Vagy mégsem?
Szopassák a németeket a végtelenségig,(ük-ük-ükonoka is kap kártérítést, itt meg a gulág túlélők bekaphatják) de minket NE!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.03. 15:13:53

Azt hiszem ezt a projet nevet nem egy marketinges tanácsolta nekik. De Loxon, ez nem annulálja Szabó Tamás filozófus fenti szövegét. Ez hülye, az meg aljas, és mindegyik megél a másik útálatából, ahelyett, hogy a szakmájában próbálna valami komolyat alkotni.

dowNLoad 2008.04.03. 15:21:33

Elnézést, akik kárt okoztak az országnak, azokat szabad utálni???
(minél nagyobb kárt, annál jobban?? Ez nem ütközik törvénybe? Mert a károkozás nem ütközött, amint a mellékelt ábra mutatja) Aki meg ITT nem tud ELSŐSORBAN MAGYAR LENNI, az mehet ahova akar, érdekes, hogy USÁ-ban, még a legutolsó figura is AMERIKAI-*****.
A ***** tetszés szerint, zsidó, buddhista, sorozatgyilkos, kannibál, afrikai, pszicho, stb...

borsikm 2008.04.03. 15:30:23

Képzeljétek el azt, hogy mondjuk baloldali liberális blogokon baloldali emberek viszolyogva határolódnak el Ungvárytól, és jobbnak tartják Bayer cikkét. Erre megjelennek jobbos fórumozók, és adják alájuk a lovat.

Na ilyen nincs, és nem is lesz soha. És ha megválaszoljátok magatoknak a kérdést a "miért nem?"-re, akkor onnan már levezethető minden. A baloldali "médiafölény", a választási vereségek, minden.

Ha én baloldali zsidó lennék, fetrengve röhögnék azon, ami itt megy.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.03. 15:35:08

Down és Borsik,
Ungváryt és másokat teli torokkal lehet és kell fikázni, gyalázni, űzni. Amit akarsz.
De tessék érvekkel, és ne pusztán azzal, hogy kit hova pottyantott a gólya.
Természetesen semmi remény, hogy egy ballibet meggyőz, de a foigyelő közönség miatt tessék gondolkodni és érveket keresni, és nem pusztán azon rugózni, hogy ki buddhista vagy hindu vagy cicatücsök (by JT). HA érvekkel küldöd el őket a náthásba, akkor a figyelő közönség közt még értékelhet is, és az politikai közösség is hasznodat látja.
Ez így - ki a büdösebb - csak pofozkodás.

plastik02 2008.04.03. 15:39:20

OFF: na egyetlen egy mondat a kárfelmérő bizottság alapítótagjának:

"A magyarországi kisebbségek meg döntsék már el, hogy ők ELSŐSORBAN MAGYAROK, vagy elsősorban komcsik, liberálisok, buzik, zsidók, cigányok, szabadkőművesek???"

ezt egyszer már elég határozottan eldöntötték helyettük.

ON: borsikm: Bayer cikkét miért tartaná bárki is jobbnak, mikor publicisztikailag is nulla? csak azért, hogy húde középen álljon? baloldaliliberális meg a kedvenc cimkém.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.03. 15:40:48

pofázkodás.)
Az a vicc egyébként, hogy egy szük kört leszámítva
tényleg fetrengve röhögnek még mindig, és nem
gondolják, hogy baj lenne. Volt már rosszabb is,
majd elmúlik, de megrendíthetetlenül hiszik,
hogy ők "az ország".

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.03. 15:49:50

plastik, van még más kledvenc címkéd is?
Írd meg, és megkapod tőlem.

dr.minorka 2008.04.03. 16:01:04

Loxon!
"Soha nem gyűlöltem a zsidókat,"
Nem rólad volt szó, vagy rólam, hanem bizonyos nézetek előfordulásáról egy kb. 10 milliós mintában.
"A gyűlölet pedig nem identitásképző, hanem legfeljebb anti-identitás képző lehet, de főleg nem képez identitást, hogy másvalaki számára "írjuk elő".
A gyűlölet identitásképző. Számos ember, aki magát magyarnak, németnek vallotta, miután kijött a konclágerből, már alapvetően zsidónak tartotta magát. Számos ismerősöm, aki 1989 előtt úgy tekintett a maga zsidó őseire, mint mondjuk én a lengyel nagyapámra, kezdte magát zsidónak tartani, mert számos esetben azt közölték vele, hogy maga nem egy kóser magyar.(A dolognak egyébként a magyarságra nézve tragikusabb következménye lesz a cigányság tekintetében.)

borsikm 2008.04.03. 16:23:24

Szerintem nem értitek. Mondjuk Bayer mondatát is félreértettétek. De mindegy is, az egész ügy csak vihar a biliben, van ebben az országban nagyobb baj is.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.03. 16:28:20

"(A dolognak egyébként a magyarságra nézve tragikusabb következménye lesz a cigányság tekintetében.)"

Ettől én is félek. Sőt már itt is van. De ezen érdemes elgondolkodni,
hogy mennyire okozója ennek a gyűlölet és mennyit játszanak bele
más jelenségek. Egy ilyen markáns, és teljesen újszerű jelenség
Európában az asszimilációs folyamatok megállása, illetve egyre
inkább az elkülönülés irányába mozdulás minden kissebbség
esetében. A két dolog együtt már tényleg elég lehet a
"tragikus következményhez".

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.03. 16:31:13

na ja
Ungváry fiának (a történész Krisztiánnak) Olaszliszkán van szőlője - a papa néha érdeklődhetne a fiánál, mik a Bayerische SA-nál valósabb problémák ebben az országban...

plastik02 2008.04.03. 16:38:55

ott van szőlője a fiának, tehát foglalkozzon a cigányokkal. hm, logikus... (a probléma valós igen, csak ha épp a más a téma, miért kéne arról beszélnie?)
egyébként az említett szerző erről a témáról is böfögött egy öblöset anno.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.04.03. 16:43:39

Megírta, és botrány is lett belőle a Népszabadság cigányvitájában.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.03. 16:46:08

plastik: amondó voltam, reálisabb problémákkal foglalkozzon

tevevanegypupu 2008.04.03. 16:51:43

Csak azt nem ertem, hogy sem Ungvarinak sem Bayernek nincs olyan csaladtagja, ismerose vagy uzletfele akik megfogjak a kezuket, hogy ezt ne igy?! Es Ungvari aki mar megelt elete folyaman nagyon sok mindent, ennyire nem ertene, hogy mi tortenik korulotte?

plastik02 2008.04.03. 17:12:22

ugyanmár, mindkét cikk indulatból lett megírva, csak Zsolti összehányta magát, Ungváry pedig "ballib" szemmel is átlátszó és taszító riogatást röffentett. veszik is mind a két lapot mint a cukrot nem? MH-t is a legbiztosabb visszahozni a haláltorkából egy "kis" zsidózással, ahelyett hogy nyugodott volna békében.

tewton 2008.04.03. 17:43:57

Semmi baj. Ha már Zsolti témája kifut, lesz újabb.
Ki a legbiztosabb antiszemita?
For ever?
Hát a pápa.

Faragjunk-e keresztényt zsidóból?
nol.hu/cikk/487285/

Oblomov 2008.04.03. 18:12:33

A szerző ”félzsidó” mentálpedagógus, történelemtanár

”félzsidó”. Most ez mit tett hozzá a gondolatmenethez, tanárkám? (Esetleg szerkesztőkém?)

plastik02 2008.04.03. 18:24:00

"A szerző ”félzsidó” mentálpedagógus, történelemtanár"

bazmeg :DDD (már elnézést)

Francois Pignon 2008.04.03. 18:30:49

Erős a verseny, de ez az odabiggyesztett "félzsidó" a legszánalmasabb dolog amit mostanában a Népszabadságban olvastam.

tewton 2008.04.03. 18:34:06

Oblomov,
a "félzsidó" alighanem olyan kategória, mint a "bérmálkoztam is egy ideig." Hát így van (ha nem is vallási, de legalább genetikus) alapja, hogy a vallásszabadság ürügyén antiszemitázzon. És kívülállóként okos lehessen olyasmiben, amihez talán köze sincs.

irrelevant 2008.04.03. 18:34:57

Na majd Zsóti is eltanulja ezt, és úgy fogja aláírni a cikkeit, hogy Bayer "telivér sváb" Zsolt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.03. 18:38:45

tewton 2008.04.03. 18:34:06:
"Hát így van (ha nem is vallási, de legalább genetikus) alapja, hogy a vallásszabadság ürügyén antiszemitázzon. És kívülállóként okos lehessen olyasmiben, amihez talán köze sincs."

Vegyuk Andrassewet. O ugy tett szert (elferditett) zsido identitasra, hogy a felesege zsido szarmazasu (maga dicsekedett vele a minap a blogjan).

Mint mondtam mar, a zsidokkal altalaban semmi baj nincs. Ok benne elnek a zsido identitasban, kello ironiaval tudnak hozzaallni a tulkapasokhoz. Ezekkel a komplexusos kompenzalokkal van baj.

tewton 2008.04.03. 18:43:58

Doom,
node LOPNI az identitást? hát mi van itt?

Doom,
én is szeretnék olyan vicces lenni, mint a Manyi. Nem tud segíteni?
Tudnék számlát szerezni róla.

dowNLoad 2008.04.03. 18:51:45

MATULA FOREVER!
matula.hu/index.php?section=article&rel=12&id=149
Pedig ők is zsidók, éppen ezért tennék még egy negyediket hozzá, a MAGYAR identitás lenullázása, a helyi kollaboráns elit (gazdasági, média, közéleti, stb..) segítségével, abban viszont a zsidók nem csak 2-3%-ban vannak jelen. Állítólag a buzik is egymást preferálják (haha) amikor 2 ember közül kell dönteni! (pl. HR) Nem korrekt, amit a többségi társadalommal szemben elkövetnek. Irígylem a japánokat, nekik ilyen baromságokkal nem kell foglalkozniuk, a büszkebuzi is hiánycikk arrafelé, a zsidókra , cigányokra meg a külföldiekre van egy külön szavuk: gajdzsin.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.03. 19:00:26

tewton 2008.04.03. 18:43:58:
"Doom,
node LOPNI az identitást? hát mi van itt?"

Az identitas bonyolult dolog.
George Mikes, How to be an Alien.
lib.ru/ANEKDOTY/mikes1.txt
"IF NATURALIZED
...
If
naturalized, remember these rules:
1. You must start eating porridge for breakfast and allege that you
like it.
2. Speak English with your former compatriots. Deny that you know any
foreign language (including your mother tongue). The knowledge of foreign
languages is very un-English. A little French is permissible, but only with
an atrocious accent.
3. Revise your library. Get rid of all foreign writers whether in the
original or translated into English. The works of Dostoyevsky should be
replaced by a volume on English Birds; the collected works of Proust by a
book called 'Interior Decoration in the Regency Period'; and Pascal's
Pensees by the 'Life and Thoughts of a Scottish Salmon'.
4. Speaking of your new compatriots, always use the first person
plural.
In this aspect, though, a certain caution is advisable. I know a
naturalized Britisher who, talking to a young man, repeatedly used the
phrase 'We Englishmen.' The young man looked at him, took his pipe out of
his mouth and remarked softly: 'Sorry, Sir, I'm a Welshman,' turned his back
on him and walked away.
The same gentleman was listening to a conversation. It was mentioned
that the Japanese had claimed to have shot down 22 planes.
'What - ours?' he asked indignantly.
His English hostess answered icily:
'No - ours.'"


"én is szeretnék olyan vicces lenni, mint a Manyi. Nem tud segíteni?
Tudnék számlát szerezni róla."

Idovel faraszto am. :-/
Manyi ugy tett ra szert, hogy vidam dalokat enekelt.

dowNLoad 2008.04.03. 19:07:33

Rosszul fogod fel, NEM identitást lopnak, hanem LOPNAK, és ez az identitásuk. Mint ahogy a buzik is kiharcolták, hogy ők nem egy beteg csoport, amivel nem kellene dicsekedni, hanem KISEBBSÉG, mint pl. a magyarországi görögök.
Most láttam: RÁK-ELLENES LIGA.
RASSZIZMUS!!!!

Francois Pignon 2008.04.04. 09:05:52

Biztos ami biztos, Tóta is gyorsan leírja együtt az Orbán és führer szavakat, még egy kis Szálasi itt, egy kis hungarizmus ott, hogy rögzüljön a fejekben, mi készül itt.
Ismét gratulálhatunk, ha másra nem, egy kis manipuációra még futja. Vajon most is volt újságíróknak központi eligazítás, vagy csak magánszorgalomból erősítgetik ugyanazokat az üzeneteket?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.04. 09:11:27

félelmetes közönség gyűlt össze az elitblogon.
hiába, a Mester uszításban páratlan.
fogás, előtolás beállítva, a tömeg meg mar és forgácsol, mindhalálig.
ámen. izé, piac-piac-piac.

plastik02 2008.04.04. 09:59:18

pignon: arra nem vetted a fáradságot, hogy végigolvasd a cikket? akkor minek pampogsz róla?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.04. 10:05:56

plastik0, ha neked szükséged van a napi "szájba szarás" adagodra
akkor csak olvasd végig. Utána hánnyál sugárba, vagy "fossál a száddal",
és már jobban is leszel.
De ide akkor ugass be, ha már fogatmostál!

dowNLoad 2008.04.04. 10:09:24

Milyen tömeg denevér???? Itt a 3millió nyilas házmester országában??? Csak ők nem neteznek, de szavazni FOGUNK! Az ilyen fantasztikusan nagytudású ungváry szerű figurákat többet nem engedjük billentyűzet és kamera közelébe. Menjenek el dolgozni! Lássuk van-e igazi versenyképes tudásuk, bármiben?

Francois Pignon 2008.04.04. 10:11:11

Plastik, mit nem értesz azon, hogy "manipuláció"? Ha mostantól naponta két publicista cáfolja azt a forgatókönyvet (ne csóváljuk a fejünket, leírták már párszor), hogy egy 2/3-os Fidesz-győzelem után nem írnak ki több választást, azt minek nevezzük?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.04. 10:18:04

"tewton 2008.04.03. 18:43:58
Doom,
én is szeretnék olyan vicces lenni, mint a Manyi. Nem tud segíteni?"
Eddig itt többen is azt hittük viccelsz. Akkor most olvassuk újra a beírásaiadat?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.04. 10:42:08

plastik02 2008.04.03. 15:10:24

Köszönöm a válaszod. Én még más lehetőséget is el tudok képzelni a "gyűlölj-szeress" tengely felszólító módban előadott szavain kívül. Pl. sok szép szimbólumot, ószövetségi idézetet v. szinte akármi mást. A legkevésbé azt, ami a címe.


Minorka,
szerintem a gyűlöletre emlékeztetés-emlékezés nem segít azt leküzdeni, semmilyen formában. Inkább irritáló, és előidézi a vélt vagy valós gyűlöletek aktivizálódását. (A szeretetről prédikálás persze szintén nem segít. Egyszerűen valamiképpen máshogy kellene megközelíteni az egész kérdést – függetlenül a szeretés/gyűlölés és a kötelességek kategróiájától.)

Doomhammer 2008.04.03. 18:38:45
Ha úgy van, amint mondod ("igazi zsidókkal" nem lehet gond, csak "részarányos zsidókkal"), akkor mit gondolsz erről?:
www.bpi.hu/index.php?action=fullnews&id=368251&category=297&category_name=bpi_hirek
Kraus épp az ellenkezőjét állítja, és úgy tűnik – hasonlóan Semjénhez – az ő dolgairól is Novák Attila írta eddig a legjobb cikket:
www.szombat.com/archivum/h0301k.htm

plastik02 2008.04.04. 10:49:36

baszki, ti tényleg nem olvastátok el a cikket :D

tevevanegypupu 2008.04.04. 10:57:33

Mintha kicsit elszabadulnanak az indulatok nem? Nyilvanvalo volt, hogy ilyen kenyes helyzetben eloveszik es visszaelnek az antiszemitizmus-fasizmus-nacizmus riogatassal mert konkret tenyeket nem nagyon tudnak felhozni az ellenzek ellen. Ha valaki elhitte eveken keresztul hogy Orban es a fidesz fasiszta akkor azt ugysem lehet meggyozni semmirol. Nagyon jo lenne, ha nem sullyednenk le erre a szinvonalra es a tenyeket,szemelyeket konkretumokat, ervekkel biralnank. Boven van amire hivatkozni lehet.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.04. 11:10:05

Loxon 2008.04.04. 10:42:08:
"Ha úgy van, amint mondod ("igazi zsidókkal" nem lehet gond, csak "részarányos zsidókkal"),"

Nem azt mondtam. Azt mondtam, hogy azokkal van baj, akiknek beteg az identitasa (ebben az esetben a zsido identitasa) es azt mondtam, hogy foleg azoknal lehet ezt megfigyelni, akik ezt az identitast valahogy felszedtek. Regebben meg emlitettem azokat, akik elnyomtak magukban (eleg gyakori volt a Kadar-rendszerben, aztan a rendszervaltas utan altalaban elkezdtek keresni a gyokereiket). Ez egyebkent a magyar identitassal is igy van, sok esetben azok kompenzalnak tul, akik valamilyen kerulo uton-modon tettek szert magyar identitasra.

Beteg identitas sok modon kialakulhat, ez ugyben sokadszor ajanlom sok szeretettel Tisza Kata: Magyar Pszicho cimu konyvet.

plastik02 2008.04.04. 11:12:52

"Akármilyen mágus Orbán Viktor, führer nem lesz belőle még akkor se, ha szeretné."

"Először is nem lesz semmiféle nemzetiszocialista birodalom. Sem francóista junta, de még horthyzmus se."

de így kiemelve idézgetni is gáz, csak nem értem minek makognak egyesek olyan cikkről, amit el sem olvastak. én elolvastam Bayert.

Gaiaman · http://lehetmas.hu/176 2008.04.04. 11:14:54

gyűlölet ellen a szeretet a legjobb orvosság,
vagy már a heti 1 szex is feloldja a frusztációt

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.04. 11:16:18

plastik02 2008.04.04. 11:12:52:
"de így kiemelve idézgetni is gáz, csak nem értem minek makognak egyesek olyan cikkről, amit el sem olvastak. én elolvastam Bayert."

Mert nem vagy tisztaban a manipulacio alapszabalyaival. Nem az szamit, mit jelent a mondat, hanem hogy milyen szavakat helyeznek egymas melle. Ha valaki csak vegigfut a szovegen, ez hat es nem a szoveg ertelme. Igy mukodik az osszes reklam.

Az ilyenfajta manipulativ szoveg irasanak megvannak a szabalyai, ez egy szakma. Azon alapszik, hogy aki csak ranez a szovegre, kulcsszavakat emel ki es benyomasok maradnak benne a kulcsszavak alapjan. Egyaltalan nem racionalis modon mukodik.

Francois Pignon 2008.04.04. 11:17:38

Plastik, ne játszd az értetlent.
Ez a fajta manipuláció nem olyan bonyolult dolog, hogy ne vennéd észre, aki nem teljesen elfogult.

Találj ki egy irreális, ám annál félelemkeltőbb forgatókönyvet, és cáfold minél többször.

Tegyük fel, hogy elkezdem mondogatni egyik szomszédodról, hogy jó ember, nem igazak a pletykák, miszerint álmában megölte a családját. Hányadik este kezdenéd magadra zárni az ajtót/tennél fel új zárat?

plastik02 2008.04.04. 12:31:16

"Mert nem vagy tisztaban a manipulacio alapszabalyaival. Nem az szamit, mit jelent a mondat, hanem hogy milyen szavakat helyeznek egymas melle. Ha valaki csak vegigfut a szovegen, ez hat es nem a szoveg ertelme. Igy mukodik az osszes reklam."

tehát induljunk ki abból, hogy mindenki gyökér, tótawét amúgy is mindenki átfutni szokta, nem olvasni. én kérek elnézést...
(ennyi duplagondolt már nem tudok egy rápillantás alatt elintézni)

"Tegyük fel, hogy elkezdem mondogatni egyik szomszédodról, hogy jó ember, nem igazak a pletykák, miszerint álmában megölte a családját."

semmiféle pozitív illúziót nem sikerült felfedeznem az írásban (nem mondja, hogy jó ember). kb. annyi a lényeg, hogy Orbánnak kétféle lehetősége van tótawé szerint a kormánypolitikára és ebből egyik sem a táltosmagyarország megvalósítása, mégha Viktorban fel is merül a gondolat, akkor sem fogja megtenni.

de nem olvasok több tótawét, mert ez manipulatív dolog megijesztett, cikkel fognak megmanipulálni, jajIstenem! :D

dowNLoad 2008.04.04. 13:06:24

Az fáj a balliberó megmondóembereknek, hogy a balliberó kormányok ígéretei, meg ami megvalósult, az sokkal messzebb volt egymástól, mint amit a jobboldal ígért és megvalósított. Fosnak tehát, mert valamiféle számonkérést, meg ellenőrzést, esetleg nyilvánosságot ígérnek.
A nagy (balliberós) HÉZAGOT (Reality-GAP) meg kitöltik fasisztázással, meg kamu terrorfenyegetéssel, de közben nem csinálnak semmit 4 évig, SEMMIT! (a lopáson kívül)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.04. 13:19:28

Átfutottam.

Tehát: Orbán még ha szeretne se lesz fűrer - talán nem is szeretne,
ez a pozitívum amit nem lelsz - de főleg azért, mert ha azzá válna
akkor elindulna a szuperinfláció, nem lenne mobiltelefon és csoki
se a boltokban. Ezért lesz kénytelen választani a két egyedül
lehetséges alternatíva, Medgyesi vagy Gyurcsány útja között,
mert ebben az országban máshogy nem lehet már politizálni,
mert kényszerpálya van. Okos. Mivel nem vagyok közgazdász
ezt így én is megértettem, és remélem te is.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.04.04. 13:30:02

Plastik: nagyon egyszerű, az ilyen szókapcsolatok, frázisok mellékhatása, és ezért gyakran célja az üzenet besulykolása. Egy nagyon friss példa:
"Nem Bayer írja Orbán beszédeit
Népszabadság • Munkatársunktól • 2008. március 18.
Orbán Viktor március 15-én elhangzott beszéde után feltételezések láttak napvilágot, amelyek szerint azt Bayer Zsolt írta. ... A pártelnökhöz közel álló források lapunk érdeklődésére cáfolták is, hogy Bayer Zsolt írna Orbán Viktornak beszédeket. "Ez már rég nincs így." Van egy team, amelynek tagjai beszédvázlatokat írnak a pártelnöknek, de Orbán Viktor mindig maga, és kézírással írja az ünnepi beszédeket - tették hozzá."
www.nol.hu/cikk/485366/

A cikk bedob a közbeszédbe egy gyanúsítást, majd színleg megcáfolja, de ehhez olyan forrást ("a pártelnökhöz közel álló források") használ, akinek az üzenet célközönsége soha semmit nem fog elhinni ("nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél", "ezek hazudnak"). Eredmény: a célközönség fejében és az általuk terjesztett közbeszédben megerősödik az összeköttetés Orbán Viktor és Bayer Zsolt egyaránt nemkívánatos személye között.

Még csak azt sem mondom, hogy ez egy különösen ravasz újságírói trükk. Nem, a magyar újságok egy ravasz trükkhöz, már elnézést, bunkók. Ez egy standard, teljességgel elemi fogás.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.04.04. 13:31:12

Az "Orbán - Führer" szókapcsolatot és képzettársítást egyébként a Der Standard használja gusztusos gyakorisággal.

hiba 2008.04.04. 13:45:34

Az idézett Hont András cikk nagyon jó. Terjengős mint mindig, de van értelme elolvasni.

plastik02 2008.04.04. 16:07:29

"Ez egy standard, teljességgel elemi fogás. "

akárcsak ezt belemagyarázni egy publicisztikába, szerintem pont azt a téveszmét óhajtja egyébként eloszlatni tótawé, hogy ha Orbán, akkor Horthy, Szálasi, Lucifer. én meg speciel pont ugyanígy látom, tehát vagy egyetértek tótawével, vagy szarul manipulált...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.04. 16:21:23

"Szottyadt kis népszavazás lesz ebből, ha lesz egyáltalán. Még a kettősállampolgárságos kudarcnál is töppedtebb, nyamvadt kis népszavazás."
vajon ki a szerző?

plastik02 2008.04.04. 16:25:46

oké, akkor Orbánból is lehet táltoskirály ezekszerint :D

ÁrPi 2008.04.04. 16:49:43

Oblomov 2008.04.03. 18:12:33
""A szerző ”félzsidó” mentálpedagógus, történelemtanár""

" ”félzsidó”. Most ez mit tett hozzá a gondolatmenethez, tanárkám? (Esetleg szerkesztőkém?)"


Háát féligazhítü vagy tán egészen mégsem az!

ÁrPi 2008.04.04. 18:32:08

plastik02 2008.04.04. 16:25:46

" oké, akkor Orbánból is lehet táltoskirály ezekszerint :D "

Az ebben a blog-postban ,itt fönntebb tárgyalt online vagy papir hordozón is megjelent (UR és BZ is ) cikkek célja egy ilyen

--plasztikus-- "oké ... lehet ... eszerint."

kicsikarása és a gondolatok beleitatása pallérozatlanabb, felvértezetlenebb elméjü olvasók elméjébe.


OKÉ - e?

plastik02 2008.04.04. 20:00:45

igen, nekem is nyilván ez volt a célom, smileyval együtt, mindegy elkanyarodtunk onnan, hogy egy megjelent egy publicisztika, amire a figyelmes olvasó rápillant és meglátva a benne szereplő szavakat gyorsan odébb fordítja a fejét, nehogy manipulálódjék. ezt megint, mert úgy látszik senki nem olvassa el ezt sem:

plastik02 2008.04.04. 16:07:29
"Ez egy standard, teljességgel elemi fogás. "

akárcsak ezt belemagyarázni egy publicisztikába, szerintem pont azt a téveszmét óhajtja egyébként eloszlatni tótawé, hogy ha Orbán, akkor Horthy, Szálasi, Lucifer. én meg speciel pont ugyanígy látom, tehát vagy egyetértek tótawével, vagy szarul manipulált...


nem sulykolni akarom, csak kíváncsi vagyok, mikor veszitek észre, hogy kb. arra gondolok amire ti.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.04. 21:39:56

Ez aranyos, de a többi közt az ő érdeme is ez a téveszme.
Másrészt felöltözteti OV-t egy új szereppel, miszerint olyan
lesz csak mint az elődei, pár év aztán bukta, stb.

Tehát két, álltala kitalált szerep közt pöcgölgeti, ami lehet
akár szórakoztató is, de a valósághoz semmi köze sincs.

dowNLoad 2008.04.04. 22:30:52

Olyan, hogy FÉLZSIDÓ, nincs!
Majd a bevándorlási hivatal eldönti Tel Avivban, hogy MEGFELEL, vagy NEM FELEL MEG a kóser előírásoknak.
Egy kis PC genetika az egész, mert nekik lehet. Érdekes lenne úgy adni magyar állampolgárságot, hogy vizsgálnánk, az ANYJA magyar nemzetiségű-e, vagy mennyire szennyezték be a tiszta magyar vért különböző barbár népekkel. (szlovák, román, szerb, stb..)
EZ EGY KIS NÉP, JOGA VAN MEGVÉDENI MAGÁT. (vagy az nem PC?)

plastik02 2008.04.04. 23:46:32

dawnload: szváziföld egyszerű polgárából is válhat izraeli állampolgár, az alija mindössze megkönnyíti és támogatja a letelepedést.

gloire: "Másrészt felöltözteti OV-t egy új szereppel, miszerint olyan
lesz csak mint az elődei, pár év aztán bukta, stb."

egyrészt ebben nem kételkedem annyira én sem, másrészt mi az hogy felöltözteti? ez a véleménye, nem ukáz, se nem horoszkóp.

dowNLoad 2008.04.05. 00:01:44

Ezt hol álmodtad, plastik?
hülyeségeket ne terjessz! Szváziföld??? Maximum takarító lehet, de állampolgár, soha!
Főleg a kelet-európai (askenázi-kazár) bevándorlókat szeretik, és utálják a Közel-keleti, Afrikai irányból próbálkozókat.
De nem is lényeges, viszont aki ITT és MOST kettős állampolgár, azt nem engedném ÁLLAMI POZÍCIÓBA, hogy PC legyek, semmilyen kettős állampolgárt. Mint ahogy nem lehet USA elnök az, aki nem az USÁ-ban született. PONT. kibúvó, mellébeszélés nincs. Csak így akkor a fél szdsz mehetne Tel Avivba. (haza, gondolom)
KELL VALAMI MAGYARELLENS TEVÉKENYSÉGET VIZSGÁLÓ BIZOTTSÁG! Lehetne akár nemzetközi pályázatot is kiírni, és csak Svájci, Izlandi, Svéd cégeket/állampolgárokat megbízni. (nehogy megbélyegzés vagy megfélemlítés vagy megvásárlás legyen a vége) Hogy a fejlett demokráciából is kapjunk valami korrepetálást.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.05. 00:20:41

down,
ez a zsidó cucc neked nagyon erős agylövésed. Lenyúlta az egyik a csajodat?

dowNLoad 2008.04.05. 00:40:52

Nem, csak sok híreket nézek. Nemcsak magyarul, és mindenkinek tele a töke velük. Egyre inkább, és egyre több súlyos tény derül ki mostanában:
www.prothink.org/
Egyébként nem a zsidó a gond, hanem a CIONISTA zsidó, meg, hogy nem hajlandók kivetni maguk közül a legaljasabb, legmocskosabb degeneráltakat sem, csak mert ő is zsidó. (és még ŐK gyalázzák a MAGYARKODÁST, hahaha, milyen cinikus)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.05. 01:51:39



Az mondjuk tényleg érdekes kérdés – bár itt részletkérdés –, hogy ki számít "hivatalosan" zsidó származásúnak (tehát nem vallásúnak, hanem származásúnak).

Eredetileg az apai leszármazás számított, és egyszercsak az anyai kezdett számítani (ráadásul kizárólagosan) – holott a középkorban még a többnejűséget is eltörölték a zsidóknál.

plastik02 2008.04.05. 12:03:25

dawn: oké, biztos jobban otthon vagy a témában, a prothink majd megmondja neked a tutit, nem veszem ki a cumit a szádból.

dowNLoad 2008.04.05. 14:10:26

Nem nekem van cumi a számban, hanem a fél világnak, és PC-liberó kötés a szemén, Wofowitz és Kissinger cumiztat itt mindenkit már egy ideje, különösen Kissinger tokmányorra van benne mindenben, már vagy 30éve. Még ebben is:
www.youtube.com/watch?v=ci-tkaPrMA4
Aztán valahogy nem hallott róla többet senki. Biztos titkosították 80évre.

dowNLoad 2008.04.05. 21:23:03

NE nekem mond, írj az IMF-nek, a World Bank-nak, meg a Bilderberg Group-nak, hátha meghallgatnak!
A tokmányorrú mindhárom helyen tag, ő aztán nagytudású, nélküle nem is tudom milyen világban élnénk.
www.huembwas.org/News2/News3/Kissinger.htm
index.hu/politika/kulfold/holbrooke880/
Talán mégsem volt kacsa?
matula.hu/index.php?section=article&rel=50&id=615
Ugye nem a népszabadságból akarsz tájékozódni? HAHAHA

plastik02 2008.04.05. 22:59:45

igen loxon, hadd maradjon, szórakoztató :D

dowNLoad 2008.04.05. 23:23:48

Ez különösen szórakoztató, visszaemlékezve az akkori időkre, mindannyian (feltéve , ha tudsz olvasni) nagyot kacagtunk rajta:
index.hu/politika/kulfold/holbrooke880/

Invictus 2008.04.06. 11:44:39

dowNLoad 2008.04.05. 00:01:44

A kettős állampolgárságot nem is biztos, hogy ki lehet deríteni. Ugyanis Izrael tudtommal nem csak azt nem követeli meg, hogy lemondjon az illető más állampolgárságáról, de nem is értesíti az adott ország hatóságait erről (a hozzáállásukat ismerve szerintem akkor sem, ha hivatalosan érdeklődnének erről náluk), ha a kettős állampolgár szépen elteszi a menórás útlevelet a fiókba, de hallgat róla, ki sem derül. Elvileg mindenki megkaphatja, aki bizonyítja a zsidó származását, nem kell hozzá Izraelbe sem költözni stb. Vannak országok amik tiltják a kettős állampolgárságot, de ez Izraelt aligha zavarja...

dowNLoad 2008.04.06. 16:57:58

INVICTUS, ez kurv*egyszerű, mert az ESKÜ szövegébe bele kell venni, hogy a TELJES VAGYONOMMAL felelősséget vállalok a munkámért, ESKÜSZÖM, hogy CSAK Magyar állampolgárságom van, és Esküszöm, hogy nincs OFFSHORE bankszámlám, vagy cégrészesedésem. Ha eskümet megszegem, akkor 20év fegyház , és TELJES vagyonelkobzás sújtson!
Ennyi az egész, és akkor már rizikós lesz a lebukás. MA EZ NINCS, ha lebuksz, kapsz egy másik, jobban fizető állást.
Egyszerűen az országnak történő károkozást MA NEM BÜNTETIK!!!!! (akarva, vagy tudatlanságból az mindegy) GRATULÁLOK! Ennyit tudnak a törvényalkotók, alkotmányjogászok, meg a többi köcsög??? (költői kérdés)
süti beállítások módosítása