Tégy a gyűlölködők ellen
2008. április 02. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Tégy a gyűlölködők ellen

 Megható, ahogy a Népszabadság a kormányválság ötödik napján is minden eszközzel tovább akarja görgetni a Bayer-botrányt. Ungváry Rudolfnak újra tágas teret adtak, hogy belerúgjon a másik oldali publicistájába. Mielőtt erről írnék, kanyarodjunk vissza az előzményekhez.

I.

 Az előző részek tartalmából: Ungváry Rudolf március 14-én sokunkat felháborító, provokatív véleménycikket írt a Népszabadságba, ilyen kitételekkel:

 „A népszavazás Magyarország polgárosult részének a veresége”; (A magyar jobboldal irányítóit) a mérhetetlen sértettségi potenciál jellemzi, amiért nem lehetnek hatalmon. Ettől képtelenek a méltányos politizálásra. Felfedezték magukban a baloldal (mert „kommunista”) és a liberalizmus (mert nem „magyar”) iránti gyűlöletet (a „zsidókkal” szemben, enyhébb esetben a gondosan titkolt különbségérzést).”

 „Ennek a jobboldalnak az indulataival senki sem mérkőzhet ma Magyarországon, se a bizonytalankodó baloldaliak, se a jól nevelt liberálisok.” „A több mint fél évszázados fejleményekből kiolvasható, hogy baloldaliak és liberálisok csak attól kezdve rúghatnak labdába, amikor a jobboldal már európaizálódott”. „A Fidesz hatalomátvételét kíméletlen tisztogatás és rágalomhadjárat követi majd, mindenre ráteszik a tenyerüket. Nem lesznek finnyásak. De azért ez mégse lesz már olyan, mint Chilében vagy Franco tábornok idején. Inkább hányingert keltő.”

 „Európára” csak módjával számíthatunk: ahogy az Egyesült Államok mindig le tudott paktálni juntákkal és emirátusokkal, úgy az Európai Unió is rákényszerül a vacak kelet-közép-európai jobboldal kormányaival való együttműködésre.”

 Fontosnak tartottam hosszabb idézetek újraközlését, hogy megértsük, hogyan csaptak ilyen magasra mélyre az indulatok. Ungváry cikke a balliberális olvasók legmélyebb félelmeire, valamint a jobboldaliak provokálására alapozó, pontosan kiszámított aljas iromány. Tele csúsztatásokkal, félelem-, és gyűlöletkeltéssel. És ritkán tapasztalt mennyiségű gőggel a „nem európai, neveletlen, kíméletlen, junta-mentalitású" jobboldallal szemben (amit társadalmi okfejtései során nem csak a Fideszre ért, hanem a több millió jobboldali szavazóra is).

II.

 Bayer Zsolt ezután írta indulatos cikkét, amit érdemes elolvasni, mielőtt a „hülye Zsóti megint böfögött valamit” kézlegyintéssel intéznék el az olvasók. Kezdjük ott: Bayer felhorgadását meg lehet érteni. Ungváry cikke után én is ki akartam ereszteni a gőzt, a klaviatúrán keresztül. Megtehettem volna itt, ezen a blogon, de a sors fintoraként akár a Magyar Hírlap azon hasábjain is, amelyen Bayer cikke megjelent. Aztán néhány reakciós kollégával inkább sörrel oldottuk a hangulatot, de közben megállapítottuk: szánalmas a Népszabadság, hogy ilyen, 15 évvel ezelőtti hangulatú, mucsaizással vegyes gyűlölködésnek ad teret, néhány nappal a népszavazási bukta után (persze épp ezért).

 Bayer aztán beleköpött a felmelegített levesbe, amelynek azóta is issza a levét, hogy ilyen csodás képzavarokkal éljünk. Ungváry Friderikusz műsorában a házmester-Magyarország utódairól beszélt, a Demszky-ellenes tüntetőket a zsidókat a Dunába lövő nyilasokkal hasonlítva össze. Ez egyébként megint egy szándékos, agymosást célzó csúsztatás, de Bayer nagyot is csúszott rajta, amikor azt írta, Ungváry a Fidesz-szavazókról beszél, en bloc. Bayer téved: A jobboldali tábor csak európaiatlan és neveletlen...

 Ennél nagyobb tévedése volt, hogy Ungváry félreértett szövege nyomány a pesti zsidó újságírókról és írókról kezdett el szövegelni, pedig - miként arra Hont András és Dávid Ibolya felhívta a figyelmet, Ungváry nem zsidó. Aztán leírt egy mondatot: „Ők a mi indok-zsidóink – értsd: a puszta létezésük indokolja az antiszemitizmust”. Na, ezt nem lehet elfogadni. A „puszta létezés” nem indokolhatja senki gyűlöletét mások ellen. Aki azt mondja, de igen, az magára vessen, ha lenácizzák.

 Ungváry és Bayer benne ragadtak több évtizedes szerepeikbe, társadalmi hálózataikba, még mindig ássák maguknak a lövészárkot, miközben van itt egy nemzedék, amely nem kér belőle. És legszívesebben nem is foglalkozna velük, de néha csak meg kell szólalni, ha már erről vartyog a mindenoldali média.

III.

 Stumpf András barátunk, Heti Válasz-os kollégánk is megszólalt az ügyben, véleményével száz százalékban egyetértek. Főbb tételei: „Ingoványos talajra lépek ezennel. Zsidótéma, húha. Méricskélem is, mit írhatok, mit nem, figyelem az akadályokat, nehogy felkenődjek valamellikre, amelyen ott díszeleg a szép, fröccsöntött, tömegtermelt dombornyomat: antiszemita!” Márpedig aki nem a ballib akol báránykája, s mégis van olyan botor, hogy a zsidóság-antiszemitizmus kérdéskört akár csak érintőlegesen is említeni merészeli, az legalábbis gyanús. Ha nem gyanús, akkor azért gyanús. Jól leplezi az átkozott nácija.”

„Bayer Zsolt ebben bizony téved. Teljesen mindegy, hogy zsidó-e vagy nem zsidó-e az a bizonyos újságíró, aki őt vagy a Fideszt undorító módon, nemtelen eszközökkel gyalázza. Sőt, az antiszemitizmust nem indokolja az sem, ha éppenséggel valóban pesti és valóban zsidó az a bizonyos újságíró." „Ennek a bizonyos baloldali értelmiségnek meg úgy jött a Bayer-féle írás, mint mennyei manna. Ezek a figurák erkölcsileg megsemmisültek 2006-ban. Ahogy akkor mosdatták az őszödi szerecsent, azzal magukat törölték ki végleg a komolyan vehető emberek közül. Ennyi maradt hát nekik. Az antiszemitizmus elleni szélmalomharc. Ezáltal összefoghatnak megint, s látszólag újra erkölcsi alapra állhatnak fel. Szánalmas az egész. És nem az én harcom. Dein Kampf, Rudolf. Und deins, Zsolt. Harcoljatok, ha jól esik.”

 Stumpf tökéletesen összefoglalta, mit is gondolok a témáról. És mit ért el a véleményével? A Népszabadság Lapzsemle rovata (copyright UFi/Reakció, egyébként) idézte cikkét. Majd, a végén ezt fűzte hozzá kommentárként:

 „Stumpf András szerint tehát Bayer nem antiszemita, csak kiírta magából a jogos mérgét.” Mivel Bayer antiszemita cikke magáért beszél, ez a vélekedés sokkal inkább szól Stumpf Andrásról, mint a vita tárgyáról. ... Bizonyára a véletlenek estek egybe úgy, hogy ugyanez a Stumpf András készítette a Heti Válasz legfrissebb számában Kovács Ákossal a címlapos interjút. Azzal a zeneszerzővel, aki Ákos néven a jobboldaliak kedvence, s aki A bosszú népe című dala óta nem magyarázta meg tisztességesen, vajon hogy is értette azt, hogy „A bosszú népe / Úgy tenne jégre, / Hogy ne is vedd észre, / Hogy elpusztít

 Aljas, aljas, aljas. Ennél szellemesebben nem tudok fogalmazni. Nincsenek kétségeim, ha a Stumpféval megegyező véleményemet leírtam volna itt vagy ott, én is megkaptam volna a címkét, aztán „mosakodj, paraszt”, ahogy erről a helyzetről Kovács Ákos beszél majd áprilisi lapszámunkban.

 És még mindig nincs vége.

IV.

 Ungváry Rudolf a mai Népszabadságban újra bőséges teret kapott a hiszterokampány folytatására. A téma: Bayer Zsolt két hónappal ezelőtti (!) publicisztikája, amiben szerencsétlen Zsolt a gyűlölet démonaival küszködött. Nem tudom, Ungváry maga kutakodott az archívumban, vagy a szerkesztők szóltak neki, hogy csillapodni látszik a botrány, gyere, kavard meg az állott szart, kedves kolléga.

 El is kezdte: tökéletes felütésként Radnóti „Der springt noch auf” razglednicájával kezd, hogy a magyar történelem legborzasztóbb pillanataival sokkolja a Népszabadság olvasóit és - kimondom, - a zsidó olvasókat, nyilván, hogy a mi” és ők” szembenállására és a közös félelemérzetre apelláljon, mielőtt Bayerrel kezdene el foglalkozni. Most mondjam azt megint, hogy ez egy aljas, számító, gonosz tett? Mondom. Ungváry cikkének nagyobb részét a Bayer-szöveg újraközlése adja ki, ehhez fűzi kis kommentárjait.

 A razglednicától kezdve a végén elér a napi politikai üzenethez, így lesz szép, kerek a történet. Pszichológusok vizsgálhatnák az üzenet célbajuttatásának ilyetén módját:

 „Ezt a gyűlöletbeszédet ismerniük kell azoknak a magyaroknak is, akikre ez a gyűlölködés hatástalan, és akikre ez a gyűlölet irányul. Hogy felmérhessék, kikkel állnak szemben. Hogy majd a szavazófülkék mélyén, ahol senki sem fenyegetheti őket, a jövőjük iránti felelősségük tudatában legyenek képesek szavazni. Hogy egyáltalán: elmenjenek szavazni, mert többről is lehet majd szó, mint kormányváltásról. Hogy senki ne tudja kétharmados többséggel megváltoztatni az alkotmányt olyan szellemben, amelynek a gyűlölet a vezérlőelve.”

 Ugye értitek? Hadd ne magyarázzam meg, mit sugall Ungváry. És szánalmas az egész. És nem az én harcom. Dein Kampf, Rudolf. Und deins, Zsolt, mondom a kollégával együtt. Gyerünk barátaim, tegyük a dolgunkat. Tegyünk a gyűlölködők ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr83407724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.02. 23:58:04

Tewton!

akkor hát jól sejtettem, és a kérdés nem olyan egyszerű – a reflexből és vakon reagálók újragondolhatnák az érveiket. Ehhez az említett cikkek figyelmes olvasása is elvezetett volna szerintem.

(Bayert ennek ellenére egy paréjnak tartom, még ha a bírálóknak árnyalniuk is kellene a képet.)

tevevanegypupu 2008.04.03. 00:54:50

Az altalanos megiteles ezekszerint az, hogy Bayer Zsolt elkovetett egy olyan bunt ami mindenkeppen tulszarnyalja Ungvari cikkeben leirt "tenyeket".
Ungvarinal senki nem erzi, hogy kozvetetten es vegig a fideszrol ir, Bayernel aki ovatlanabbul fogalmazott mindenki latja, hogy antiszemita uszito.
Talan eszrevette valaki emellett, hogy kormanyvalsag van, hogy elsokbol utolsok lettunk
es meg mindig nincs lehetoseg azok felreallitasara, akiknek ezt koszonhetjuk. A demokrata, liberalis, az orszag "europai szintentartasat" hat eve biztosito politikusoknak.
Ellenuk nem szazan hanem kb.3 es fel millioan irtak ala az ivet. UR szerint a polgari Magyarorszag ellen. De hol van ez a polgari Magyarorszag? Mert a liberalis-szocialista oldalon nem lehet megtalalni. Csak a 16 ezer milliardos adossagot. Ki is kovetett el bunt az orszag polgarai ellen?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.03. 08:21:05

teve,
szerintem itt a többség teljesen egyetért veled. Azzal is, hogy Ungváry cikke semmivel sem kevésbé förmedvény, mint Bayeré (erről szól a post).
De azt hiszem, a korruptés töketlen politikusokat csak a saját szavazóik-híveik tudják elhajtani végleg. A kútmérgező értlemiségieket pedig azok, akiket a közönségüknek hisznek: a jobbos marhákat csak a jobbos közvélemény vághatja ki a hóra.

Manyi Béci 2008.04.03. 09:17:36

tevevanegypupu 2008.04.03. 00:54:50
"Ungvarinal senki nem erzi, hogy kozvetetten es vegig a fideszrol ir"

De, érzi.
Csakhogy erre nem Bayer cikke az adekvát válasz.
Erre a szokásos válasz a komcsizás, 40 évig ezmegaz, mittomén.
Tudja: náci vagy-komcsi vagy, csőcselék vagy-amőba vagy, ilyesmi. Közvetett szövegek az MSZP-ről.
Remekül el lehetett volna azon is polemizálni, izgalmas linkekkel, fotókkal, stb.:))

Bayer lehetőséget adott arra, hogy megcsípjék, mert egy ostoba barom. Meg is csípték.
Fordítva ugyanez történt volna, ne legyenek kétségei. Beélesített csipeszekkel áll készenlétben mindkét oldal.

Ja, és de, Bayer cikke a förmedvényebb, kedves tölgy.:)

HToma 2008.04.03. 10:05:48

Még tegnap elolvastam Ungváry cikkét és teljesen elment az életkedvem. Mitől gyűlöli ennyire a jobboldalt? A pénztelenségtől való félelem nem lehet az oka. Ennyire nem találja helyét a rendszerváltás utáni Magyarországon?
Bayer. Megnézném az arcát, ha mondjuk egy olyan Jan Slota nyilatkozatot hallana, a szlovákiai magyarok léte önmagában indok a magyarellenességre.
Ja, és arról ne feledkezzünk meg, hogy a tegnapi NSzabiban az izraeli nagykövetnek is van egy olvasói levele. A Bayer balhét már szépen lejeletették a nagykövetek Izraelbe és Németországba a külügyhöz.

letterforce · http://letterforce.blog.hirszerzo.hu 2008.04.03. 10:07:52

Toma:
Gondolod,hogy maguktól nem olvasnak újságot az izraeli nagykövetségen?

dowNLoad 2008.04.03. 10:18:56

Hogy a halálf*szában lehet az, hogy kommunista párt az szinte bármelyik országban lehet, náci párt meg szinte egyikben sem??? Az egyik oldal hullái többet érnek mint a másik oldalé??
Vagy az elit úgy döntött, hogy a nácik kíméletlen hatékonysága és szelekciója rájuk nézve is veszélyes, ezért inkább csak a meséket hazudozó, de rémálmokat (NWO) megvalósító komcsikat engedi?? A magyarországi kisebbségek meg döntsék már el, hogy ők ELSŐSORBAN MAGYAROK, vagy elsősorban komcsik, liberálisok, buzik, zsidók, cigányok, szabadkőművesek??? Aszerint lesznek kezelve is. A nácik is ezeket a csoportokat szerették kevésbé, most akkor én szélsőséges vagyok, mert a többséghez tartozom???
www.prothink.org/

letterforce · http://letterforce.blog.hirszerzo.hu 2008.04.03. 10:28:56

Én benne lennék a kommunista pártok betiltásában.

tevevanegypupu 2008.04.03. 10:40:51

tolgy
sajat kis alavalosagaink nem fajnak annyira mint a masokei velunk szemben, de azert a jobboldali tarsasag inkabb hajlamos onostorozasra es bunbanatra mint ellenfeleink.

Manyi Beci
ugy van ahogy mondja, Bayer cikkenel fokozottabban erezzuk a hanyingert. Hivatkozasi alapja (takony) fizikailag hat az emberre, mint ahogy hatott azokra is, akik szemtanui lehettek a tortenetnek. Hirtelen nem is jutott eszembe, a vilagirodalomban mikor is olvastam a "takony" szot igy leirva, de aztan bejott: Zilahy Lajos emlitette meg Sandor carral kapcsolatban a Dukay csaladban. A becsi konferencian, ahova hivatalos volt a car is, zsebkendo hijan egy kezmozdulattal levelibeka nagysagu taknyot vagott hozza elegans lendulettel az egyik porcelankalyhahoz..
De amit szabad egy carnak egy balteremben, nem biztos, hogy szabad egy vilaghiru ironak egy medenceben. Ungvari cikkere valaszolva aztan - a medences jelenetre majd kovetkezmenyeire is gondolva - Bayer olyan indulatokat szabaditott fel, hogy nagyon nehez tisztaznia magat az antiszemitizmus vadja alol.

UR cikkenel nem undorodunk, hanem csak arra gondolhatunk, hogy ez az ember minden ketseget kizarolag altalanositva gyalazkodik es meghulyult. Elfelejtette, hogy jolnevelt liberalisai (es o maga is) azokkal alltak ossze, akiknek utodpartja es abban a regiek kozul meg aktivan egzisztalo tagtarsak annakidejen ot Kistarcsara szamuztek. Kovetkezeskeppen Bayernek van nemi igaza a felszinen uszo nagyobb darabokra valo utalasaban.

HToma 2008.04.03. 10:56:21

Nem gondolom, hogy maguktól nem olvasnak újságot. Sőt tudom, hogy az az egyik fő feladata minden követségnek, hogy a fogadó ország belpolitikájáról informálja a küldő országot. Én azt írtam, hogy ezt a cikket nemcsak elolvasták maguktól, hanem az aktuális követségi jelentésbe be is került. És nem azért mert itt valaki azt mondta nekik, hogy vegyétek bele. És ne adja isten, hogy majd egyszer valamelyik fideszesnél rákérdezzenek, "hát ez így hogy?"

tevevanegypupu 2008.04.03. 11:31:40

Az antiszemetizmustol valo felelemnek ellentmond Simon Peresz hires nyilatkozata is, valamint az a teny, hogy - az indexben olvashattuk - Budapest nagy reszet izraeli cegek vasaroltak meg, plazakat, lakoparkokat epitenek es meg sok mindent. Az idegesseg annyiban indokolt, hogy arra gondolnak, ha a fidesz kerulne kormanyra, nem menne ilyen konnyen. Ennyi es nem tobb. Nagyon jo lenne tudomasul venni, hogy Magyarorszag az EU tagja, az a felelem amit elhinteni szeretnenek, nem realis, arra viszont jo, hogy idos embereket oktalanul allando rettegesben tartsanak. Sokkal inkabb mint az a partucat okor akik szukseget erzik eros rendori kiserettel idonkent felvonulni.
Na abba is hagyom, mert meg a vegen en is rakerulok az antiszemitak listajara, pedig csak a tenyeket veszem figyelembe.

dowNLoad 2008.04.03. 12:05:57

Az antiszemetizmustol valo felelemnek ellentmond Simon Peresz hires nyilatkozata is, valamint az a teny, hogy - az indexben olvashattuk - Budapest nagy reszet izraeli cegek vasaroltak meg, plazakat, lakoparkokat epitenek es meg sok mindent

A jóindulatú, országunk (magyarország) javát (is) akaró, gazdag zsidóktól senki sem tart. Ha viszont úgy akarnak üzletelni, hogy azon az ország csak veszít, akkor jogos a piros(sárga) lap.
De az az antiszemita riogatás csak a hazai színháznak szól, a világban ennél sokkal keményebb beszólásokért/tettekért sem szólnak, csak itt megy ez a cionista kazári majomkodás.
A cionista beépült embereket viszont jogosan utálják/büntetik mindenhol.
www.prothink.org/

Oblomov 2008.04.03. 12:17:46

"A magyarországi kisebbségek meg döntsék már el, hogy ők ELSŐSORBAN MAGYAROK, vagy elsősorban komcsik, liberálisok, buzik, zsidók, cigányok, szabadkőművesek??? Aszerint lesznek kezelve is. A nácik is ezeket a csoportokat szerették kevésbé, most akkor én szélsőséges vagyok, mert a többséghez tartozom???"

Baszki.

tevevanegypupu 2008.04.03. 12:34:44

dowNLoad
Jaj.Mikor tanulod mar meg vegre, hogy haragudni lehet, gyulolkodni nem. Ervelni kell de vadaskodni felesleges es ellenszenves.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.04.03. 12:43:52

Eljutott a Der Standardba is: derstandard.at/?url=/?id=3281016
Ez még nem csoda (a Standard tipikus belaweyering-csomópont), de mi van, ha még tovább terjed?

Meddig megy el ennek a címeres balfasznak a hülyesége? És ki vállalja majd a felelősséget azért, hogy ez a jobboldalnak kőkemény szavazat- és külföldi támogatásvesztésbe fog kerülni? Majd a Zsolti? Vagy ki a halál? Érdekelni fogja a nk. közvéleményt, hogy Zsolti milyen minőségben vett részt a Fidesz szülinapi buliján, és hogy milyen értelmiségi fixációkból bonyolódott ki ez a pár idióta cikk?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.04.03. 12:46:23

dowNLoad:
"A magyarországi kisebbségek meg döntsék már el, hogy ők ELSŐSORBAN MAGYAROK, vagy elsősorban komcsik, liberálisok, buzik, zsidók, cigányok, szabadkőművesek??? Aszerint lesznek kezelve is."

ELSŐSORBAN MAGYAR vagy, vagy elsősorban hülye? Csak a kezelés végett kérdezem. :]

plastik02 2008.04.03. 12:47:25

azért az kurvára vicces, hogy emberek még képeek felháborodni azon, hogy külföldi cégek befektetnek Magyarországon :D
(más kérdés, hogy persze simliznek az izraeliek, ahol tudnak, meg az amerikaiak, meg a svédek, meg a németek, meg az írek...)

tevevanegypupu 2008.04.03. 13:07:43

plastik02
a globalizacionak nagy hive nem vagyok, de szoba sem kerulne igy kiemelten Izrael - nekem legalabbis biztos nem jutna eszembe - ha nem lenne allandoan napirenden az antiszemitizmus novekvo veszelye.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.03. 13:27:07

Kedves elGabor!

Biztosan tovább fog terje"d"ni, amíg az egész világ meg nem tudja, hogy Bayer Zsolt (ez az Übermensch) zsidózott (hiszen, mint tudjuk, már Ingmar Bergman is zsidózott...). Magam részéről szánalmasnak tartom BZs-t, viszont undorítónak tartom a megafonba kiáltókat is, akik visszaigazolást adnak viselkedésükkel a Zsolti-féléknek.

Vennének példát a már sokat emlegetett Novák Attiláról. De ők csak a feszültségek gerjesztésében jók, elsimításukban nem.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.04.03. 13:28:47


Harry Potter teved. A trollok is tudnak irni, benan, hulyen, csupanagybetuvel, de tudnak.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.04.03. 13:39:32

"Nem hiszem, hogy a szövőnők és a posztos rendőrök zsidó reprezentáltságának arányain vagy bárhol hatalmi szóval szabályozni kellene, viszont látva az önmagát erkölcsileg immár lenullázó, néhány százalékos gatyamadzag párt (még mindig ne feledjük a funkció fontosságát) hatalmi erejét és befolyását, a dolog elgondolkodtató lehet. " (mai Magyar Hirlap, Szabo Tamas "filozofus")

Numerus clausus ?? Kinek a kurvaanyjat ??

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.03. 14:23:23

Nos, egy példa arra, amit szerintem nem sok egészséges ember szeret – s ami a poszt címével is morbidul összecseng:
www.multesjovo.hu/hu/project.asp

Jó Tündér, Plastik, mi a véleményetek? Szerintetek helyes-e úgy elnevezni egy – többek között – iskolai könyvtáraknak szóló zsidó könyvvásárlási reklámprojektet, hogy "Végy egy könyvet a gyűlölet ellen!"?

Vagy ez nem egy ambivalens és taszító értékpolitika, nem egy visszatetsző retorika? Én őszintén megmondom, hogy viszolygok tőle, és a hasonló megnyilvánulásoktól.

Miért épít valaki arra, hogy őt – mintegy előzetesen – gyűlölik, és hogy szépirodalmi műveket "a gyűlölet ellen" kellene olvasni?

Magam részéről alig tudom elhinni, hogy szerencsétlen, naív megfogalmazásról van szó – erre maga a link is bizonyítékot ad – itt a magyar országi és nemzetközi zsidó értelmiség színe-java publikál.

Hogy lehet így meghatározni egy identitást?

dr.minorka 2008.04.03. 14:47:09

Nem hiszem, hogy az identitáshoz lenne köze. Pláne egy weboldal címéből értelmetlen mélyebb következtetést levonni.
Ismerjék meg a kultúránkat. A megismerése talán segít a gyülölet ellen.
A gyűlölet identitásképző, már egy adott embercsoport felé irányuló gyűlölet.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.03. 14:51:07

Manyika,
szerintem magácska nem is Doom neje, hanem Übü mama. Leleplezte magát azokkal a csipeszekkel.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.03. 15:01:44

Dr. Minorka,
nem értek egyet veled.

Ez először is nem egy weboldal címe, hanem a hazai zsidóság egyik, ha nem a legjelentősebb "identitás-kereső" kulturális folyóiratának és kiadójának a projektje.

Soha nem gyűlöltem a zsidókat, így visszatetszést kelt bennem, hogy ilyen címen ad valaki kezembe egy akármilyen – pl. szépirodalmi – könyvet.

A gyűlölet pedig nem identitásképző, hanem legfeljebb anti-identitás képző lehet, de főleg nem képez identitást, hogy másvalaki számára "írjuk elő".

plastik02 2008.04.03. 15:10:24

loxon: nem, nem hiszem, hogy ez kéne, hogy legyen vásárlási akció címe, de azt is megértem ha ez.
ismerj meg! címen végképp nevetséges lenne nem gondolod? :D (maga az akció egyébként rendben van szerintem)

dowNLoad 2008.04.03. 15:11:38

Már vártam egy ilyet:

ELSŐSORBAN MAGYAR vagy, vagy elsősorban hülye?

MEG IS JÖTT, azt azért mindenesetre átvenném Izraeltől, hogy aki kárt okoz az országnak azt nem díjazzák, hogy direkt, vagy tudatlanságból, az mindegy.
Ott ELSŐSORBAN AZ SZÁMÍT, HOGY ZSIDÓ, minden és mindenki csak utána! (viszont szinte kötelezően segítik Izraelt a szétszóródottak)
Volt valami Amerika ellenességet vizsgáló bizottság is, ez magyar változatban BELEFULLADNA A MUNKÁBA. Az ATV divatot teremtett a magyargyalázásból, próbáljuk már ki , vajon egy hasonló kanális létezhetne bármelyik EU országban, vagy bárhol? (és még ettől az államtól kap támogatást) Az utolsó legalja széthullott országban is alágyújtanának. (L.A. riot miért is indult el?) A túlélők meg ugyanúgy ugyanannyit érnek, mint a halottak? Vagy mégsem?
Szopassák a németeket a végtelenségig,(ük-ük-ükonoka is kap kártérítést, itt meg a gulág túlélők bekaphatják) de minket NE!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.03. 15:13:53

Azt hiszem ezt a projet nevet nem egy marketinges tanácsolta nekik. De Loxon, ez nem annulálja Szabó Tamás filozófus fenti szövegét. Ez hülye, az meg aljas, és mindegyik megél a másik útálatából, ahelyett, hogy a szakmájában próbálna valami komolyat alkotni.

dowNLoad 2008.04.03. 15:21:33

Elnézést, akik kárt okoztak az országnak, azokat szabad utálni???
(minél nagyobb kárt, annál jobban?? Ez nem ütközik törvénybe? Mert a károkozás nem ütközött, amint a mellékelt ábra mutatja) Aki meg ITT nem tud ELSŐSORBAN MAGYAR LENNI, az mehet ahova akar, érdekes, hogy USÁ-ban, még a legutolsó figura is AMERIKAI-*****.
A ***** tetszés szerint, zsidó, buddhista, sorozatgyilkos, kannibál, afrikai, pszicho, stb...

borsikm 2008.04.03. 15:30:23

Képzeljétek el azt, hogy mondjuk baloldali liberális blogokon baloldali emberek viszolyogva határolódnak el Ungvárytól, és jobbnak tartják Bayer cikkét. Erre megjelennek jobbos fórumozók, és adják alájuk a lovat.

Na ilyen nincs, és nem is lesz soha. És ha megválaszoljátok magatoknak a kérdést a "miért nem?"-re, akkor onnan már levezethető minden. A baloldali "médiafölény", a választási vereségek, minden.

Ha én baloldali zsidó lennék, fetrengve röhögnék azon, ami itt megy.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.03. 15:35:08

Down és Borsik,
Ungváryt és másokat teli torokkal lehet és kell fikázni, gyalázni, űzni. Amit akarsz.
De tessék érvekkel, és ne pusztán azzal, hogy kit hova pottyantott a gólya.
Természetesen semmi remény, hogy egy ballibet meggyőz, de a foigyelő közönség miatt tessék gondolkodni és érveket keresni, és nem pusztán azon rugózni, hogy ki buddhista vagy hindu vagy cicatücsök (by JT). HA érvekkel küldöd el őket a náthásba, akkor a figyelő közönség közt még értékelhet is, és az politikai közösség is hasznodat látja.
Ez így - ki a büdösebb - csak pofozkodás.

plastik02 2008.04.03. 15:39:20

OFF: na egyetlen egy mondat a kárfelmérő bizottság alapítótagjának:

"A magyarországi kisebbségek meg döntsék már el, hogy ők ELSŐSORBAN MAGYAROK, vagy elsősorban komcsik, liberálisok, buzik, zsidók, cigányok, szabadkőművesek???"

ezt egyszer már elég határozottan eldöntötték helyettük.

ON: borsikm: Bayer cikkét miért tartaná bárki is jobbnak, mikor publicisztikailag is nulla? csak azért, hogy húde középen álljon? baloldaliliberális meg a kedvenc cimkém.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.03. 15:40:48

pofázkodás.)
Az a vicc egyébként, hogy egy szük kört leszámítva
tényleg fetrengve röhögnek még mindig, és nem
gondolják, hogy baj lenne. Volt már rosszabb is,
majd elmúlik, de megrendíthetetlenül hiszik,
hogy ők "az ország".

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.03. 15:49:50

plastik, van még más kledvenc címkéd is?
Írd meg, és megkapod tőlem.

dr.minorka 2008.04.03. 16:01:04

Loxon!
"Soha nem gyűlöltem a zsidókat,"
Nem rólad volt szó, vagy rólam, hanem bizonyos nézetek előfordulásáról egy kb. 10 milliós mintában.
"A gyűlölet pedig nem identitásképző, hanem legfeljebb anti-identitás képző lehet, de főleg nem képez identitást, hogy másvalaki számára "írjuk elő".
A gyűlölet identitásképző. Számos ember, aki magát magyarnak, németnek vallotta, miután kijött a konclágerből, már alapvetően zsidónak tartotta magát. Számos ismerősöm, aki 1989 előtt úgy tekintett a maga zsidó őseire, mint mondjuk én a lengyel nagyapámra, kezdte magát zsidónak tartani, mert számos esetben azt közölték vele, hogy maga nem egy kóser magyar.(A dolognak egyébként a magyarságra nézve tragikusabb következménye lesz a cigányság tekintetében.)

borsikm 2008.04.03. 16:23:24

Szerintem nem értitek. Mondjuk Bayer mondatát is félreértettétek. De mindegy is, az egész ügy csak vihar a biliben, van ebben az országban nagyobb baj is.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.03. 16:28:20

"(A dolognak egyébként a magyarságra nézve tragikusabb következménye lesz a cigányság tekintetében.)"

Ettől én is félek. Sőt már itt is van. De ezen érdemes elgondolkodni,
hogy mennyire okozója ennek a gyűlölet és mennyit játszanak bele
más jelenségek. Egy ilyen markáns, és teljesen újszerű jelenség
Európában az asszimilációs folyamatok megállása, illetve egyre
inkább az elkülönülés irányába mozdulás minden kissebbség
esetében. A két dolog együtt már tényleg elég lehet a
"tragikus következményhez".

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.03. 16:31:13

na ja
Ungváry fiának (a történész Krisztiánnak) Olaszliszkán van szőlője - a papa néha érdeklődhetne a fiánál, mik a Bayerische SA-nál valósabb problémák ebben az országban...

plastik02 2008.04.03. 16:38:55

ott van szőlője a fiának, tehát foglalkozzon a cigányokkal. hm, logikus... (a probléma valós igen, csak ha épp a más a téma, miért kéne arról beszélnie?)
egyébként az említett szerző erről a témáról is böfögött egy öblöset anno.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.04.03. 16:43:39

Megírta, és botrány is lett belőle a Népszabadság cigányvitájában.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.03. 16:46:08

plastik: amondó voltam, reálisabb problémákkal foglalkozzon

tevevanegypupu 2008.04.03. 16:51:43

Csak azt nem ertem, hogy sem Ungvarinak sem Bayernek nincs olyan csaladtagja, ismerose vagy uzletfele akik megfogjak a kezuket, hogy ezt ne igy?! Es Ungvari aki mar megelt elete folyaman nagyon sok mindent, ennyire nem ertene, hogy mi tortenik korulotte?

plastik02 2008.04.03. 17:12:22

ugyanmár, mindkét cikk indulatból lett megírva, csak Zsolti összehányta magát, Ungváry pedig "ballib" szemmel is átlátszó és taszító riogatást röffentett. veszik is mind a két lapot mint a cukrot nem? MH-t is a legbiztosabb visszahozni a haláltorkából egy "kis" zsidózással, ahelyett hogy nyugodott volna békében.

tewton 2008.04.03. 17:43:57

Semmi baj. Ha már Zsolti témája kifut, lesz újabb.
Ki a legbiztosabb antiszemita?
For ever?
Hát a pápa.

Faragjunk-e keresztényt zsidóból?
nol.hu/cikk/487285/

Oblomov 2008.04.03. 18:12:33

A szerző ”félzsidó” mentálpedagógus, történelemtanár

”félzsidó”. Most ez mit tett hozzá a gondolatmenethez, tanárkám? (Esetleg szerkesztőkém?)

plastik02 2008.04.03. 18:24:00

"A szerző ”félzsidó” mentálpedagógus, történelemtanár"

bazmeg :DDD (már elnézést)

Francois Pignon 2008.04.03. 18:30:49

Erős a verseny, de ez az odabiggyesztett "félzsidó" a legszánalmasabb dolog amit mostanában a Népszabadságban olvastam.

tewton 2008.04.03. 18:34:06

Oblomov,
a "félzsidó" alighanem olyan kategória, mint a "bérmálkoztam is egy ideig." Hát így van (ha nem is vallási, de legalább genetikus) alapja, hogy a vallásszabadság ürügyén antiszemitázzon. És kívülállóként okos lehessen olyasmiben, amihez talán köze sincs.

irrelevant 2008.04.03. 18:34:57

Na majd Zsóti is eltanulja ezt, és úgy fogja aláírni a cikkeit, hogy Bayer "telivér sváb" Zsolt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.03. 18:38:45

tewton 2008.04.03. 18:34:06:
"Hát így van (ha nem is vallási, de legalább genetikus) alapja, hogy a vallásszabadság ürügyén antiszemitázzon. És kívülállóként okos lehessen olyasmiben, amihez talán köze sincs."

Vegyuk Andrassewet. O ugy tett szert (elferditett) zsido identitasra, hogy a felesege zsido szarmazasu (maga dicsekedett vele a minap a blogjan).

Mint mondtam mar, a zsidokkal altalaban semmi baj nincs. Ok benne elnek a zsido identitasban, kello ironiaval tudnak hozzaallni a tulkapasokhoz. Ezekkel a komplexusos kompenzalokkal van baj.

tewton 2008.04.03. 18:43:58

Doom,
node LOPNI az identitást? hát mi van itt?

Doom,
én is szeretnék olyan vicces lenni, mint a Manyi. Nem tud segíteni?
Tudnék számlát szerezni róla.

dowNLoad 2008.04.03. 18:51:45

MATULA FOREVER!
matula.hu/index.php?section=article&rel=12&id=149
Pedig ők is zsidók, éppen ezért tennék még egy negyediket hozzá, a MAGYAR identitás lenullázása, a helyi kollaboráns elit (gazdasági, média, közéleti, stb..) segítségével, abban viszont a zsidók nem csak 2-3%-ban vannak jelen. Állítólag a buzik is egymást preferálják (haha) amikor 2 ember közül kell dönteni! (pl. HR) Nem korrekt, amit a többségi társadalommal szemben elkövetnek. Irígylem a japánokat, nekik ilyen baromságokkal nem kell foglalkozniuk, a büszkebuzi is hiánycikk arrafelé, a zsidókra , cigányokra meg a külföldiekre van egy külön szavuk: gajdzsin.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.03. 19:00:26

tewton 2008.04.03. 18:43:58:
"Doom,
node LOPNI az identitást? hát mi van itt?"

Az identitas bonyolult dolog.
George Mikes, How to be an Alien.
lib.ru/ANEKDOTY/mikes1.txt
"IF NATURALIZED
...
If
naturalized, remember these rules:
1. You must start eating porridge for breakfast and allege that you
like it.
2. Speak English with your former compatriots. Deny that you know any
foreign language (including your mother tongue). The knowledge of foreign
languages is very un-English. A little French is permissible, but only with
an atrocious accent.
3. Revise your library. Get rid of all foreign writers whether in the
original or translated into English. The works of Dostoyevsky should be
replaced by a volume on English Birds; the collected works of Proust by a
book called 'Interior Decoration in the Regency Period'; and Pascal's
Pensees by the 'Life and Thoughts of a Scottish Salmon'.
4. Speaking of your new compatriots, always use the first person
plural.
In this aspect, though, a certain caution is advisable. I know a
naturalized Britisher who, talking to a young man, repeatedly used the
phrase 'We Englishmen.' The young man looked at him, took his pipe out of
his mouth and remarked softly: 'Sorry, Sir, I'm a Welshman,' turned his back
on him and walked away.
The same gentleman was listening to a conversation. It was mentioned
that the Japanese had claimed to have shot down 22 planes.
'What - ours?' he asked indignantly.
His English hostess answered icily:
'No - ours.'"


"én is szeretnék olyan vicces lenni, mint a Manyi. Nem tud segíteni?
Tudnék számlát szerezni róla."

Idovel faraszto am. :-/
Manyi ugy tett ra szert, hogy vidam dalokat enekelt.

dowNLoad 2008.04.03. 19:07:33

Rosszul fogod fel, NEM identitást lopnak, hanem LOPNAK, és ez az identitásuk. Mint ahogy a buzik is kiharcolták, hogy ők nem egy beteg csoport, amivel nem kellene dicsekedni, hanem KISEBBSÉG, mint pl. a magyarországi görögök.
Most láttam: RÁK-ELLENES LIGA.
RASSZIZMUS!!!!

Francois Pignon 2008.04.04. 09:05:52

Biztos ami biztos, Tóta is gyorsan leírja együtt az Orbán és führer szavakat, még egy kis Szálasi itt, egy kis hungarizmus ott, hogy rögzüljön a fejekben, mi készül itt.
Ismét gratulálhatunk, ha másra nem, egy kis manipuációra még futja. Vajon most is volt újságíróknak központi eligazítás, vagy csak magánszorgalomból erősítgetik ugyanazokat az üzeneteket?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.04. 09:11:27

félelmetes közönség gyűlt össze az elitblogon.
hiába, a Mester uszításban páratlan.
fogás, előtolás beállítva, a tömeg meg mar és forgácsol, mindhalálig.
ámen. izé, piac-piac-piac.

plastik02 2008.04.04. 09:59:18

pignon: arra nem vetted a fáradságot, hogy végigolvasd a cikket? akkor minek pampogsz róla?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.04. 10:05:56

plastik0, ha neked szükséged van a napi "szájba szarás" adagodra
akkor csak olvasd végig. Utána hánnyál sugárba, vagy "fossál a száddal",
és már jobban is leszel.
De ide akkor ugass be, ha már fogatmostál!

dowNLoad 2008.04.04. 10:09:24

Milyen tömeg denevér???? Itt a 3millió nyilas házmester országában??? Csak ők nem neteznek, de szavazni FOGUNK! Az ilyen fantasztikusan nagytudású ungváry szerű figurákat többet nem engedjük billentyűzet és kamera közelébe. Menjenek el dolgozni! Lássuk van-e igazi versenyképes tudásuk, bármiben?

Francois Pignon 2008.04.04. 10:11:11

Plastik, mit nem értesz azon, hogy "manipuláció"? Ha mostantól naponta két publicista cáfolja azt a forgatókönyvet (ne csóváljuk a fejünket, leírták már párszor), hogy egy 2/3-os Fidesz-győzelem után nem írnak ki több választást, azt minek nevezzük?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.04. 10:18:04

"tewton 2008.04.03. 18:43:58
Doom,
én is szeretnék olyan vicces lenni, mint a Manyi. Nem tud segíteni?"
Eddig itt többen is azt hittük viccelsz. Akkor most olvassuk újra a beírásaiadat?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.04. 10:42:08

plastik02 2008.04.03. 15:10:24

Köszönöm a válaszod. Én még más lehetőséget is el tudok képzelni a "gyűlölj-szeress" tengely felszólító módban előadott szavain kívül. Pl. sok szép szimbólumot, ószövetségi idézetet v. szinte akármi mást. A legkevésbé azt, ami a címe.


Minorka,
szerintem a gyűlöletre emlékeztetés-emlékezés nem segít azt leküzdeni, semmilyen formában. Inkább irritáló, és előidézi a vélt vagy valós gyűlöletek aktivizálódását. (A szeretetről prédikálás persze szintén nem segít. Egyszerűen valamiképpen máshogy kellene megközelíteni az egész kérdést – függetlenül a szeretés/gyűlölés és a kötelességek kategróiájától.)

Doomhammer 2008.04.03. 18:38:45
Ha úgy van, amint mondod ("igazi zsidókkal" nem lehet gond, csak "részarányos zsidókkal"), akkor mit gondolsz erről?:
www.bpi.hu/index.php?action=fullnews&id=368251&category=297&category_name=bpi_hirek
Kraus épp az ellenkezőjét állítja, és úgy tűnik – hasonlóan Semjénhez – az ő dolgairól is Novák Attila írta eddig a legjobb cikket:
www.szombat.com/archivum/h0301k.htm

plastik02 2008.04.04. 10:49:36

baszki, ti tényleg nem olvastátok el a cikket :D

tevevanegypupu 2008.04.04. 10:57:33

Mintha kicsit elszabadulnanak az indulatok nem? Nyilvanvalo volt, hogy ilyen kenyes helyzetben eloveszik es visszaelnek az antiszemitizmus-fasizmus-nacizmus riogatassal mert konkret tenyeket nem nagyon tudnak felhozni az ellenzek ellen. Ha valaki elhitte eveken keresztul hogy Orban es a fidesz fasiszta akkor azt ugysem lehet meggyozni semmirol. Nagyon jo lenne, ha nem sullyednenk le erre a szinvonalra es a tenyeket,szemelyeket konkretumokat, ervekkel biralnank. Boven van amire hivatkozni lehet.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.04. 11:10:05

Loxon 2008.04.04. 10:42:08:
"Ha úgy van, amint mondod ("igazi zsidókkal" nem lehet gond, csak "részarányos zsidókkal"),"

Nem azt mondtam. Azt mondtam, hogy azokkal van baj, akiknek beteg az identitasa (ebben az esetben a zsido identitasa) es azt mondtam, hogy foleg azoknal lehet ezt megfigyelni, akik ezt az identitast valahogy felszedtek. Regebben meg emlitettem azokat, akik elnyomtak magukban (eleg gyakori volt a Kadar-rendszerben, aztan a rendszervaltas utan altalaban elkezdtek keresni a gyokereiket). Ez egyebkent a magyar identitassal is igy van, sok esetben azok kompenzalnak tul, akik valamilyen kerulo uton-modon tettek szert magyar identitasra.

Beteg identitas sok modon kialakulhat, ez ugyben sokadszor ajanlom sok szeretettel Tisza Kata: Magyar Pszicho cimu konyvet.

plastik02 2008.04.04. 11:12:52

"Akármilyen mágus Orbán Viktor, führer nem lesz belőle még akkor se, ha szeretné."

"Először is nem lesz semmiféle nemzetiszocialista birodalom. Sem francóista junta, de még horthyzmus se."

de így kiemelve idézgetni is gáz, csak nem értem minek makognak egyesek olyan cikkről, amit el sem olvastak. én elolvastam Bayert.

Gaiaman · http://lehetmas.hu/176 2008.04.04. 11:14:54

gyűlölet ellen a szeretet a legjobb orvosság,
vagy már a heti 1 szex is feloldja a frusztációt

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.04. 11:16:18

plastik02 2008.04.04. 11:12:52:
"de így kiemelve idézgetni is gáz, csak nem értem minek makognak egyesek olyan cikkről, amit el sem olvastak. én elolvastam Bayert."

Mert nem vagy tisztaban a manipulacio alapszabalyaival. Nem az szamit, mit jelent a mondat, hanem hogy milyen szavakat helyeznek egymas melle. Ha valaki csak vegigfut a szovegen, ez hat es nem a szoveg ertelme. Igy mukodik az osszes reklam.

Az ilyenfajta manipulativ szoveg irasanak megvannak a szabalyai, ez egy szakma. Azon alapszik, hogy aki csak ranez a szovegre, kulcsszavakat emel ki es benyomasok maradnak benne a kulcsszavak alapjan. Egyaltalan nem racionalis modon mukodik.

Francois Pignon 2008.04.04. 11:17:38

Plastik, ne játszd az értetlent.
Ez a fajta manipuláció nem olyan bonyolult dolog, hogy ne vennéd észre, aki nem teljesen elfogult.

Találj ki egy irreális, ám annál félelemkeltőbb forgatókönyvet, és cáfold minél többször.

Tegyük fel, hogy elkezdem mondogatni egyik szomszédodról, hogy jó ember, nem igazak a pletykák, miszerint álmában megölte a családját. Hányadik este kezdenéd magadra zárni az ajtót/tennél fel új zárat?

plastik02 2008.04.04. 12:31:16

"Mert nem vagy tisztaban a manipulacio alapszabalyaival. Nem az szamit, mit jelent a mondat, hanem hogy milyen szavakat helyeznek egymas melle. Ha valaki csak vegigfut a szovegen, ez hat es nem a szoveg ertelme. Igy mukodik az osszes reklam."

tehát induljunk ki abból, hogy mindenki gyökér, tótawét amúgy is mindenki átfutni szokta, nem olvasni. én kérek elnézést...
(ennyi duplagondolt már nem tudok egy rápillantás alatt elintézni)

"Tegyük fel, hogy elkezdem mondogatni egyik szomszédodról, hogy jó ember, nem igazak a pletykák, miszerint álmában megölte a családját."

semmiféle pozitív illúziót nem sikerült felfedeznem az írásban (nem mondja, hogy jó ember). kb. annyi a lényeg, hogy Orbánnak kétféle lehetősége van tótawé szerint a kormánypolitikára és ebből egyik sem a táltosmagyarország megvalósítása, mégha Viktorban fel is merül a gondolat, akkor sem fogja megtenni.

de nem olvasok több tótawét, mert ez manipulatív dolog megijesztett, cikkel fognak megmanipulálni, jajIstenem! :D

dowNLoad 2008.04.04. 13:06:24

Az fáj a balliberó megmondóembereknek, hogy a balliberó kormányok ígéretei, meg ami megvalósult, az sokkal messzebb volt egymástól, mint amit a jobboldal ígért és megvalósított. Fosnak tehát, mert valamiféle számonkérést, meg ellenőrzést, esetleg nyilvánosságot ígérnek.
A nagy (balliberós) HÉZAGOT (Reality-GAP) meg kitöltik fasisztázással, meg kamu terrorfenyegetéssel, de közben nem csinálnak semmit 4 évig, SEMMIT! (a lopáson kívül)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.04. 13:19:28

Átfutottam.

Tehát: Orbán még ha szeretne se lesz fűrer - talán nem is szeretne,
ez a pozitívum amit nem lelsz - de főleg azért, mert ha azzá válna
akkor elindulna a szuperinfláció, nem lenne mobiltelefon és csoki
se a boltokban. Ezért lesz kénytelen választani a két egyedül
lehetséges alternatíva, Medgyesi vagy Gyurcsány útja között,
mert ebben az országban máshogy nem lehet már politizálni,
mert kényszerpálya van. Okos. Mivel nem vagyok közgazdász
ezt így én is megértettem, és remélem te is.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.04.04. 13:30:02

Plastik: nagyon egyszerű, az ilyen szókapcsolatok, frázisok mellékhatása, és ezért gyakran célja az üzenet besulykolása. Egy nagyon friss példa:
"Nem Bayer írja Orbán beszédeit
Népszabadság • Munkatársunktól • 2008. március 18.
Orbán Viktor március 15-én elhangzott beszéde után feltételezések láttak napvilágot, amelyek szerint azt Bayer Zsolt írta. ... A pártelnökhöz közel álló források lapunk érdeklődésére cáfolták is, hogy Bayer Zsolt írna Orbán Viktornak beszédeket. "Ez már rég nincs így." Van egy team, amelynek tagjai beszédvázlatokat írnak a pártelnöknek, de Orbán Viktor mindig maga, és kézírással írja az ünnepi beszédeket - tették hozzá."
www.nol.hu/cikk/485366/

A cikk bedob a közbeszédbe egy gyanúsítást, majd színleg megcáfolja, de ehhez olyan forrást ("a pártelnökhöz közel álló források") használ, akinek az üzenet célközönsége soha semmit nem fog elhinni ("nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél", "ezek hazudnak"). Eredmény: a célközönség fejében és az általuk terjesztett közbeszédben megerősödik az összeköttetés Orbán Viktor és Bayer Zsolt egyaránt nemkívánatos személye között.

Még csak azt sem mondom, hogy ez egy különösen ravasz újságírói trükk. Nem, a magyar újságok egy ravasz trükkhöz, már elnézést, bunkók. Ez egy standard, teljességgel elemi fogás.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.04.04. 13:31:12

Az "Orbán - Führer" szókapcsolatot és képzettársítást egyébként a Der Standard használja gusztusos gyakorisággal.

hiba 2008.04.04. 13:45:34

Az idézett Hont András cikk nagyon jó. Terjengős mint mindig, de van értelme elolvasni.

plastik02 2008.04.04. 16:07:29

"Ez egy standard, teljességgel elemi fogás. "

akárcsak ezt belemagyarázni egy publicisztikába, szerintem pont azt a téveszmét óhajtja egyébként eloszlatni tótawé, hogy ha Orbán, akkor Horthy, Szálasi, Lucifer. én meg speciel pont ugyanígy látom, tehát vagy egyetértek tótawével, vagy szarul manipulált...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.04. 16:21:23

"Szottyadt kis népszavazás lesz ebből, ha lesz egyáltalán. Még a kettősállampolgárságos kudarcnál is töppedtebb, nyamvadt kis népszavazás."
vajon ki a szerző?

plastik02 2008.04.04. 16:25:46

oké, akkor Orbánból is lehet táltoskirály ezekszerint :D

ÁrPi 2008.04.04. 16:49:43

Oblomov 2008.04.03. 18:12:33
""A szerző ”félzsidó” mentálpedagógus, történelemtanár""

" ”félzsidó”. Most ez mit tett hozzá a gondolatmenethez, tanárkám? (Esetleg szerkesztőkém?)"


Háát féligazhítü vagy tán egészen mégsem az!

ÁrPi 2008.04.04. 18:32:08

plastik02 2008.04.04. 16:25:46

" oké, akkor Orbánból is lehet táltoskirály ezekszerint :D "

Az ebben a blog-postban ,itt fönntebb tárgyalt online vagy papir hordozón is megjelent (UR és BZ is ) cikkek célja egy ilyen

--plasztikus-- "oké ... lehet ... eszerint."

kicsikarása és a gondolatok beleitatása pallérozatlanabb, felvértezetlenebb elméjü olvasók elméjébe.


OKÉ - e?

plastik02 2008.04.04. 20:00:45

igen, nekem is nyilván ez volt a célom, smileyval együtt, mindegy elkanyarodtunk onnan, hogy egy megjelent egy publicisztika, amire a figyelmes olvasó rápillant és meglátva a benne szereplő szavakat gyorsan odébb fordítja a fejét, nehogy manipulálódjék. ezt megint, mert úgy látszik senki nem olvassa el ezt sem:

plastik02 2008.04.04. 16:07:29
"Ez egy standard, teljességgel elemi fogás. "

akárcsak ezt belemagyarázni egy publicisztikába, szerintem pont azt a téveszmét óhajtja egyébként eloszlatni tótawé, hogy ha Orbán, akkor Horthy, Szálasi, Lucifer. én meg speciel pont ugyanígy látom, tehát vagy egyetértek tótawével, vagy szarul manipulált...


nem sulykolni akarom, csak kíváncsi vagyok, mikor veszitek észre, hogy kb. arra gondolok amire ti.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.04. 21:39:56

Ez aranyos, de a többi közt az ő érdeme is ez a téveszme.
Másrészt felöltözteti OV-t egy új szereppel, miszerint olyan
lesz csak mint az elődei, pár év aztán bukta, stb.

Tehát két, álltala kitalált szerep közt pöcgölgeti, ami lehet
akár szórakoztató is, de a valósághoz semmi köze sincs.

dowNLoad 2008.04.04. 22:30:52

Olyan, hogy FÉLZSIDÓ, nincs!
Majd a bevándorlási hivatal eldönti Tel Avivban, hogy MEGFELEL, vagy NEM FELEL MEG a kóser előírásoknak.
Egy kis PC genetika az egész, mert nekik lehet. Érdekes lenne úgy adni magyar állampolgárságot, hogy vizsgálnánk, az ANYJA magyar nemzetiségű-e, vagy mennyire szennyezték be a tiszta magyar vért különböző barbár népekkel. (szlovák, román, szerb, stb..)
EZ EGY KIS NÉP, JOGA VAN MEGVÉDENI MAGÁT. (vagy az nem PC?)

plastik02 2008.04.04. 23:46:32

dawnload: szváziföld egyszerű polgárából is válhat izraeli állampolgár, az alija mindössze megkönnyíti és támogatja a letelepedést.

gloire: "Másrészt felöltözteti OV-t egy új szereppel, miszerint olyan
lesz csak mint az elődei, pár év aztán bukta, stb."

egyrészt ebben nem kételkedem annyira én sem, másrészt mi az hogy felöltözteti? ez a véleménye, nem ukáz, se nem horoszkóp.

dowNLoad 2008.04.05. 00:01:44

Ezt hol álmodtad, plastik?
hülyeségeket ne terjessz! Szváziföld??? Maximum takarító lehet, de állampolgár, soha!
Főleg a kelet-európai (askenázi-kazár) bevándorlókat szeretik, és utálják a Közel-keleti, Afrikai irányból próbálkozókat.
De nem is lényeges, viszont aki ITT és MOST kettős állampolgár, azt nem engedném ÁLLAMI POZÍCIÓBA, hogy PC legyek, semmilyen kettős állampolgárt. Mint ahogy nem lehet USA elnök az, aki nem az USÁ-ban született. PONT. kibúvó, mellébeszélés nincs. Csak így akkor a fél szdsz mehetne Tel Avivba. (haza, gondolom)
KELL VALAMI MAGYARELLENS TEVÉKENYSÉGET VIZSGÁLÓ BIZOTTSÁG! Lehetne akár nemzetközi pályázatot is kiírni, és csak Svájci, Izlandi, Svéd cégeket/állampolgárokat megbízni. (nehogy megbélyegzés vagy megfélemlítés vagy megvásárlás legyen a vége) Hogy a fejlett demokráciából is kapjunk valami korrepetálást.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.05. 00:20:41

down,
ez a zsidó cucc neked nagyon erős agylövésed. Lenyúlta az egyik a csajodat?

dowNLoad 2008.04.05. 00:40:52

Nem, csak sok híreket nézek. Nemcsak magyarul, és mindenkinek tele a töke velük. Egyre inkább, és egyre több súlyos tény derül ki mostanában:
www.prothink.org/
Egyébként nem a zsidó a gond, hanem a CIONISTA zsidó, meg, hogy nem hajlandók kivetni maguk közül a legaljasabb, legmocskosabb degeneráltakat sem, csak mert ő is zsidó. (és még ŐK gyalázzák a MAGYARKODÁST, hahaha, milyen cinikus)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.04.05. 01:51:39



Az mondjuk tényleg érdekes kérdés – bár itt részletkérdés –, hogy ki számít "hivatalosan" zsidó származásúnak (tehát nem vallásúnak, hanem származásúnak).

Eredetileg az apai leszármazás számított, és egyszercsak az anyai kezdett számítani (ráadásul kizárólagosan) – holott a középkorban még a többnejűséget is eltörölték a zsidóknál.

plastik02 2008.04.05. 12:03:25

dawn: oké, biztos jobban otthon vagy a témában, a prothink majd megmondja neked a tutit, nem veszem ki a cumit a szádból.

dowNLoad 2008.04.05. 14:10:26

Nem nekem van cumi a számban, hanem a fél világnak, és PC-liberó kötés a szemén, Wofowitz és Kissinger cumiztat itt mindenkit már egy ideje, különösen Kissinger tokmányorra van benne mindenben, már vagy 30éve. Még ebben is:
www.youtube.com/watch?v=ci-tkaPrMA4
Aztán valahogy nem hallott róla többet senki. Biztos titkosították 80évre.

dowNLoad 2008.04.05. 21:23:03

NE nekem mond, írj az IMF-nek, a World Bank-nak, meg a Bilderberg Group-nak, hátha meghallgatnak!
A tokmányorrú mindhárom helyen tag, ő aztán nagytudású, nélküle nem is tudom milyen világban élnénk.
www.huembwas.org/News2/News3/Kissinger.htm
index.hu/politika/kulfold/holbrooke880/
Talán mégsem volt kacsa?
matula.hu/index.php?section=article&rel=50&id=615
Ugye nem a népszabadságból akarsz tájékozódni? HAHAHA

plastik02 2008.04.05. 22:59:45

igen loxon, hadd maradjon, szórakoztató :D

dowNLoad 2008.04.05. 23:23:48

Ez különösen szórakoztató, visszaemlékezve az akkori időkre, mindannyian (feltéve , ha tudsz olvasni) nagyot kacagtunk rajta:
index.hu/politika/kulfold/holbrooke880/

Invictus 2008.04.06. 11:44:39

dowNLoad 2008.04.05. 00:01:44

A kettős állampolgárságot nem is biztos, hogy ki lehet deríteni. Ugyanis Izrael tudtommal nem csak azt nem követeli meg, hogy lemondjon az illető más állampolgárságáról, de nem is értesíti az adott ország hatóságait erről (a hozzáállásukat ismerve szerintem akkor sem, ha hivatalosan érdeklődnének erről náluk), ha a kettős állampolgár szépen elteszi a menórás útlevelet a fiókba, de hallgat róla, ki sem derül. Elvileg mindenki megkaphatja, aki bizonyítja a zsidó származását, nem kell hozzá Izraelbe sem költözni stb. Vannak országok amik tiltják a kettős állampolgárságot, de ez Izraelt aligha zavarja...

dowNLoad 2008.04.06. 16:57:58

INVICTUS, ez kurv*egyszerű, mert az ESKÜ szövegébe bele kell venni, hogy a TELJES VAGYONOMMAL felelősséget vállalok a munkámért, ESKÜSZÖM, hogy CSAK Magyar állampolgárságom van, és Esküszöm, hogy nincs OFFSHORE bankszámlám, vagy cégrészesedésem. Ha eskümet megszegem, akkor 20év fegyház , és TELJES vagyonelkobzás sújtson!
Ennyi az egész, és akkor már rizikós lesz a lebukás. MA EZ NINCS, ha lebuksz, kapsz egy másik, jobban fizető állást.
Egyszerűen az országnak történő károkozást MA NEM BÜNTETIK!!!!! (akarva, vagy tudatlanságból az mindegy) GRATULÁLOK! Ennyit tudnak a törvényalkotók, alkotmányjogászok, meg a többi köcsög??? (költői kérdés)
süti beállítások módosítása