Népszavazás afterparty
2008. március 09. írta: TuRuL_2k2

Népszavazás afterparty

21:59
 Elcsendesedett a Vértanúk tere, lehet, hogy ma estére vége a forradalomnak. Bevesszük magunkat a Tulipán Presszóba, a 2006. őszi forradalom műveleti és spirituális központjába.

21:48
 "A kormányfő szerint bíztató, hogy több mint 4 millió embernek sikerült elmondani, de nehéz megismerni, milyen motívumok vannak a választók fejében. Vannak, akik csak a 300 forintról szavaztak, vannak, főleg a jobboldalon, akik a kormányról." - írja az Index. Nagy elégedettséggel idézzük a Reakciós Jósda délutáni, jövőorientált sajtóközleményét: "MSZP: A Magyar Szocialista Párt üdvözli, hogy a választók többsége távolmaradásával mondott véleményt a kizárólag a Fidesz és Orbán Viktor saját hatalmi érdekeit szolgáló népszavazásról. A szocialisták elfogadják a választók döntését, ezért már holnap kezdeményezni fogják a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj megszüntetését. A felsőoktatásban és az egészségügyben emiatt kialakuló pénzhiányért, az elmaradó fejlesztésekért a Fidesz és Orbán Viktor viseli a politikai felelősséget."

21:46
 "A kormányfő szerint bíztató, hogy több mint 4 millió embernek sikerült elmondani, de nehéz megismerni, milyen motívumok vannak a választók fejében. Vannak, akik csak a 300 forintról szavaztak, vannak, főleg a jobboldalon, akik a kormányról." - írja az Index. Elevenítsünk fel,  Reakciós Jósda

21:39

 A Vértanúk teréről többen távoznak (például csalódott futball-huligánok is), mint ahányan érkeznek. Nemzeti rock szól, visszafogott hangerővel, a "Gyurcsány, takarodj!"-ban érezhetően kisebb a kraft, mint akár egy órája. Toroczkai László beszél: "Nagy eredmény, hogy a hatalom ennyire fél, hogy ekkora a készültség. A TV-ostrom óta Magyarország megváltozott." (A háttérből Nagy Imre meredten figyeli Toroczkait.) Toroczkai az eddigi szónokkal szemben összeszedetten, érthetően beszél. A közönség néhány száz főből áll, a sajtósok unottan álldogállnak, vagy lófrálnak.

21:21
 Az Orbán-beszédet a Liberálisok Házánál követjük. Továbbra sincs élet. SZDSZ-szimpatizánsok kommentárját hallgatnánk, de a mellettünk beszélhető fiatal párról pár perc után kiderül, hogy valószínűleg nem a párt aktivistái: azt fejtegetik, hogy az SZDSZ-t a gyógyszer- és egészségügyi-lobbi pénzeli.

20:35
 
Áram-utánpótlási hadművelet céljából rövid időre elbúcsúztam a műveleti területtől. Indulásomkor egy ifjú éppen becsülettel felmondta a szónoki emelvényről a radikáljobbos urban legendeket: Trianon nem hatályos, ENSZ határozatok, stb. Nem hozta tűzbe a közönséget. Ő is erőből beszélt, az elején elmondta, hogy barátai Kárpátnak szólítják (jó eséllyel az Egészséges Fejbőr klasszikus dalszövegéből ered a név, ő az, aki körbeveszi a szeretett hazát: "Szeretett hazánkat körbeveszi Kárpát"). De lehet, hogy Kárpátinak becézik, csak rosszul értettem. Mindenesetre a Hegedűsnél megismert, erőltetett hangszínével, szaggatott beszédével és meghökkentő intellektusával egy igazi kisnyilasra emlékeztetett. Jó magyarnak lenni ma este: az egyik helyen zavaros radikáljobbos szónokok, egy utcával odébb sunyi megjegyzésekkel színesített rendőri igazoltatás.
 A Városháza téren az SZDSZ-nél néhány tucatnyi ember

20:08
 
Akadozik a Vodafone 3G-je. Az NBH zavarja az adást? Esetleg a Magyarok Nyilai terhelik le a szélessávot? "Hazaárulók! Hazaárulók!" Ifjabb Hegedűs lassan búcsúzik, továbbra is erőltetett hangszínen.

20:04
 Az oldszkúl széljobbot képviselő, régi miépes ifj. Hegedűs Lóri a színpadon. Zúg a "Fegyverbe! Fegyverbe!" Nem beszél, inkább ordít, pár méterről sem nagyon értem. "Mindeki Isten igéje szerint..." - a többit megint nem értettem. Lassan szálingóznak az emberek, a közös skandálásnál hevül csak fel a hangulat. "Börtönbe! Börtönbe!"

19:45

 Megvannak a demonstrátorok! Elsőre rossz helyre mentem, az Alkotmány utca csak a chillout helyszín, a Vértanúk terén van a radikáljobbos main arena. Éppen a szokásos előadók egyike beszél (talán Gonda László?). Köztársaság téri kazamaták, betiltott könyvek, Gyurcsány takarodj! Sosem láttam még ekkora Árpád-sávos zászlót, de talán nemzetiszínűt sem, mint a Nagy Imre-szobor hídjára tűzve. A szónok Morvai Krisztinát keresi, utána Hegedűs Lórit várja. Itt többen vannak a résztvevők, mint a sajtósok, talán még a rendőrök első sorával is felveszik a versenyt, de a távolban meg-megcsillanó testpáncélok és pajzsok alapján sejthető az egyértelmű rendőri fölény. 20%-os feldolgozottság - 80% felett az igenek aránya: üdvrivalgás.




19:11

 Az Alkotmány utcán megyünk a Kossuth tér felé, a Hold utca kereszteződése után 8-10 rendőr állít meg. Igazoltatás, mivel "Budapest rendőrfőkapitánya kiemelt ellenőrzést rendelt el". Közlik, hogy azért is igazoltatnak, mert kameráztam, s nem szeretnének rajta lenni semmilyen felvételen (közben két másik sajtós kamera veszi azt, ahogy minket igazoltatnak, hogy ne kamerázzunk :)). Mert nekik is vannak személyiségi jogaik. Az igazoltatás 5-6 percig tart, rendes kádárista megjegyzésekkel, hogy nekünk nem esne nehezünkre kifizetni a vizitdíjat és ünnepelni otthon is lehet. Az adatainkat felírják kis jegyzetfüzetbe. Azt mondják, a mi érdekünkben.
 A Kossuth térre nem lehet bemenni, kordon és rendőrsorfal zárja le az Alkotmány utcát. Előtte keresztben kifeszített nemzeti színű zászló. Néhány melegítő tiltakozó, több újságíró, sokkal-sokkal több rendőr. A '80-as éveket idéző hangminőséggel szól az István a király, aztán meg "Esküszünk, hogy rabok tovább nem leszünk". Egy hölgy kérdezi, mennyi a végső részvétel. Örül az 55%-nak, "csak legyen elég igen" - mondja.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr3372978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S. Annyi 2008.03.09. 20:47:58

Kóka néz a Hír TV-n, mint a bárgyú birka. Nem mondott, még le? És a csalás? Ja, nekik az természetes.

RohanóPatak (törölt) · http://varhegyi.myminicity.com/ind 2008.03.09. 20:48:07

Mintha számítana hogy mi mit akarunk...
Jaj de buták vagytok...

S. Annyi 2008.03.09. 20:48:42

Az r betűk nehezen mennek neki. Aranyos.

plastik02 2008.03.09. 20:49:04

úgy látom itt dúl az iq-fight...

ezen viszont hangosan felröhögtem :D

"A Szemlőhegy utcába, Gyurcsány Ferenc házához is jelentettek be egy tüntetést. Ezen csupán egy ember vesz részt. (MTI)"

RohanóPatak (törölt) · http://varhegyi.myminicity.com/ind 2008.03.09. 20:50:05

Rossz volt a link a nevemben úgyhogy kénytelen vagyok mégegy hsz-t írni.
Még így is több értelme van mint itt mocskolódni.

S. Annyi 2008.03.09. 20:50:07

A lényeg, hogy most próbálta elcsaklizni a nemmel szavazókat a maszoptól.

aranyhaj.blogspot.com 2008.03.09. 20:50:46


Az igenek - nem nagy meglepetésre - mindeddig elsöprő arányban vannak.
Kemotox: nem szép dolog vezető politikusainkat *szként jellemezni.

aranyhaj.blogspot.com

S. Annyi 2008.03.09. 20:51:26

Na szóval Czeizel Endre azért lenne jó miniszterelnök, mert enyi g.... közt csak ő ismeri ki magát.

grupi 2008.03.09. 20:51:54

Turulka kicsit túlzó és elfogult beszámolója megadja az alaphangot.
Parasite 2008.03.09. 19:43:50 - Hülyesége sem minden.
Az alaphelyzet ugyanis még mindig az, hogy a kormány megvonta az Eü támogatás egy részét, kevesebb juttatást biztosított a háziorvosoknak is, (most részletezés nélkül,)amit az emberek adozott pénzéből, nettó fizetéséből kivánt pótolni. Közben, pedig vonták és vonják a TB, és Eü járulékot a fizetésünkből is. Pont az ellátásért, amit most a kormány már nem akar biztosítani számunkra, hiába a befizetés.
Erről szól igazából ez a történet.
Persze lehet szeretn Gyurcsányt, Kókát, és utálni Gondát, vagy mást, lehet gyűlölni a másikat, a többségi igeneket adó tábort, sőt lehet ezt kisebbségnek is nevezni, de ettől még nem lesz igaz. Ugyanis amikor ennél kevesebb szavó biztosította a szoc-lib kormáyntöbbséget, akkor a most másként gondolkodók, nem tiltakoztak, nyilatkoztak eként.

plastik02 2008.03.09. 20:52:00

de ez is jó!

"A Szerencsejáték Rt. bevételéből pótolná a KDNP a kieső bevételeket, jelentette be sajtótájékoztatóján Semjén Zsolt pártelnök."

Invictus 2008.03.09. 20:52:19

cooper 2008.03.09. 20:07:58

Ha ilyen határozott véleményed van, miért nem mentél el és szavaztál nemmel? Szerintem aki erre sem vette a fáradságot, az ne sírjon, meg ne oktasson ki senkit. A népszavazást kiírták, semmivel sem lett volna drágább az adófizetőknek ha elmész :D
Az érvényesség meg csak azon múlt, hogy egy irányba meglegyen az x szavazat, nem a részvételi arányon...
Bizony úgy látom sok cuclib nem volt elég tökös hozzá, hogy elmenjen és nemmel szavazzon, vagy már túlságosan ingadoznak...
És bizony, jó pár balos is igenekkel szavazott. Ezen gondolkozzatok el. Fletó pedig megbukott, el fogja zavarni a saját pártja, mert tudják, ha nem teszik, akkor előfordulhat, hogy 12%-ot kapnak 2010-ben, a Fidesznek meg meglesz a kétharmada egyedül...

RohanóPatak (törölt) · http://varhegyi.myminicity.com/ind 2008.03.09. 20:53:18

El kéne kergetni mszpstől fideszestől az egész lopós hazudós szarrágó bandát.
Ti eltudjátok képzelni hogy gyurcsány v. orbán otthon ülve aggódnak a kisnyugdíjasokért meg a létminmum alatt élőkért...
pirosra sírják a szemüket gondolom.

S. Annyi 2008.03.09. 20:53:54

de ez is jó!

"A Szerencsejáték Rt. bevételéből pótolná a KDNP a kieső bevételeket, jelentette be sajtótájékoztatóján Semjén Zsolt pártelnök."

Oszt miért ne? mÉG ÁLLAMI TULAJDON.

S. Annyi 2008.03.09. 20:55:47

Növekszik a nemek aránya. Az ország vízfeje, a Vörös Csepel Kőbányával együtt most került számolásra gondolom.

RohanóPatak (törölt) · http://varhegyi.myminicity.com/ind 2008.03.09. 20:56:50

eddig címkézetlen volt 41milliárd játékadó...
s hol volt eddig?
vhol?onnan akarják elvenni?

Thulsa Doom (törölt) 2008.03.09. 20:58:27

Semjén tényleg ezt mondta?
Ezt a barmot!

S. Annyi 2008.03.09. 20:58:53

Olyan szép az a zöld oszlop. Teccik.

Thulsa Doom (törölt) 2008.03.09. 21:03:07

Ezek után el tudom képzelni, hogy felszólítják az embereket, hogy mindenki vegyen 300 forint értékben havonta lottót, hogy nőjjön a Szerencsejáték rt bevétele. Ezzel majd pótolják a 300 forintos vizitdíjat. hehehe...

nénike · http://mandiner.hu 2008.03.09. 21:05:33

A szerencsejáték a hülyék adója. Abból simán lehet pótolni. Talált pénz ez az államkasszának.

S. Annyi 2008.03.09. 21:09:03

Daróczi Dávid! Csókolom a homlokod. Csak azt felejted el, hogy köztisztviselő vagyol, akinek semlegesnek KÉNE lennie. De nem az . Elfogult a drága. Ha a maszop szóvivője lenne, akkor nem lenne gond, de nem az.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.03.09. 21:09:34


Igen, mivel eddig ez az adónem volt "cimkézve" (tovább nem volt belemártva ribizlilekvárba sem) ezért nem érinti a költségvetést ha ezt most erre a célra költjük. Eddig ugyanis csak betették egy lila szatyorkába.

S. Annyi 2008.03.09. 21:09:40

Oszlatni fognak. Örüljetek.

trewq 2008.03.09. 21:12:04

Öregsefi leszármazottja:
www.iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=10318021

A nagyapa ÁVH-s, az unoka rebiszes volt, de mindkettőnek alap az MSZP.

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2008.03.09. 21:15:33

Orbán: a népszavazással a magyarok győztek.
Lányom (6 éves): juhééé a magyarok nyertek :-)))

Dr. Stein (törölt) 2008.03.09. 21:16:04

Daróczi Dávid Batiz András rokona, háttérből irányít. Halott csecsemők nem lesznek, mint előző médiaszerepléseiben?

Invictus 2008.03.09. 21:16:38

S. Annyi, mivel a maszop kormányát képviseli, azért ez nem egészen áll meg. Vagy Borókai semleges volt?:) Az viszont tény, hogy a durvább belemenéseket elegánsabb lenne a pitbull Nyakóra hagyni, hisz arra tartják.

S. Annyi 2008.03.09. 21:18:00

Magamról
A koma vagyonőr. Köszi trewk

"Imádom a nőket és ők is engem, én meg odaadom magam, mert nagyon nagy a szívem. Hatost dobtál, de én nem leszek 9, bukj le bébi, hadd élvezzen a kéjenc!" esen töltöm időmet PIPÁZTATÁSSAL, kraw-magával, motrozásal,partizással. Imádom a SHAVEN HAVENT, ezt Ali G-től tudom. Van pénzem, most örököltem.
Hajrá MILAN! Gattuso a király! Magyarba meg csak az Ujpest! Oléoléolééé uteolééé oléoléééé..!

Thulsa Doom (törölt) 2008.03.09. 21:18:20

Semjén benyújthatna egy törvényjavaslatot, hogy legyen kötelező mindenkinek lottózni. Nőne a bevétel oszt még nyerhetnél is. Há mér? Nem?

S. Annyi 2008.03.09. 21:19:01

Ok, de KÖZTISZTVISELŐ, s mint ilyen semlegesnek kell lenie.

S. Annyi 2008.03.09. 21:21:24

Nem lett volna népszavazást most, ha böszme nem kúrja el a kűrt.

Sidani 2008.03.09. 21:23:20

Legyen minden ingyen! Gyozott a kommunizmus, Marx, Engels es Orban!

S. Annyi 2008.03.09. 21:23:32

agyonőr magáról:


Ezt csinálom, mikor dolgozom


semit: szolgálatba vagyok.Vagyonör vagyok hivatásom:védelem, biztonsági szolg. meglőlek gumival meg ilyenek. Ügyvezetö vállalkozó.

S. Annyi 2008.03.09. 21:25:03

a kedvesem pukkant c. képet ki ne hagyjátok!

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2008.03.09. 21:25:22

Ez a 2kormány" sajnos úgy el van b@szva ahogy kell.
Jó dolog a népszavazás, meg hogy úgy tűnik valamibe már mi is belepofázhatunk...de van itt egykét dolog ami nekem nagyon nem illik bele a demokrácia fogalmába

Valakinek/valakiknek nagyon tökösnek kell lenni ahhoz hogy rendbevágják ezt az dolgoországot...
Ezek a tökös gyerkeke pedig biztos nem táncoslábú ferike meg ülőbika viktória!!!

Invictus 2008.03.09. 21:26:47

Tipikus baloldali szavazó. Amúgy nem mind rossz gyerekek ezek, csak kicsit egyszerűek. :)

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2008.03.09. 21:26:59

hmmh...jó kis billentyűzet...;)

Ezt elkúrtam.....

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2008.03.09. 21:29:25

Nem vagyok én semelyik oldal pártolója...
A jobb kezemmel a seggemet törlöm a ballal meg pisálok szal jobb szeretek középen állni:D

Egyébként meg tényleg nem mind rossz gyerekek ezek csak kicsit elkeveredtek a pártokban...mire meg észbekapnának hogy egy helyen kéne állni, már bevégeztetett az agymosás;)

dowNLoad 2008.03.09. 21:29:35

SEFI bácsit meg kellene keresni, egy kis történelem oktatás miatt. Javaslom a kopasz (skinhead) testvéreket, 10-en, 20-an , tarthatnának egy pár órát neki, fa testápoló javasolt. (esetleg metszőólló, az ujjpercek kezeléséhez, nagyfesz van, csipesz van, a többit rábízom a pilótadzsekis fiatalok fantáziájára)

az NBH részére: csak vicceltem. (most még, haha)

Dr. Stein (törölt) 2008.03.09. 21:30:53

S. Annyi 2008.03.09. 21:26:50
Leginkább a "kedvesem pukkant" című nagytotál karakterábrázolása fogott meg. Az ilyeneket nem szűri a pszichológus, vagy azért lett "vállalkozó"?

S. Annyi 2008.03.09. 21:31:45

Ilyenek szolgálnak és védenek minket. Hajrá!!

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2008.03.09. 21:36:00

Furcsa dolog ez a magyar rendvédelem...
Elvileg a ha látok egy rendőrt akkor nagyon biztonságban kéne éreznie magát az embernek..

Ezzel szemben ilyenkor örülhetnek ha nem szopatják le őket egy bokorban, nem lövik szemhéjon 4 és fél centiről gumival, és nem alázzák meg a tömegben igen
tapintatos modorral ízesített igazoltatással ami később motozásba csap át..

És úgy látszik ráadásul még néhány faszkalap ezt az iwiw-en is hirdeti, hogy lássák mennyire kemény és hazaszerető gyerekek is ők!

Hát baszki!

S. Annyi 2008.03.09. 21:38:52

Indexes szerkesztők! Mély köszönet és hála az mszp-s választási képek aláírásaiért. Nagyszerű. Így tovább. Remek. Lenyűgöző. KÖSZÖNÖM!!!

RaveAcE 2008.03.09. 21:52:49

Na többen vannak az ingyenélők, mint a dolgozók. Kicsit drága volt ez a 4 milliárdos felmérés. Orbán most ezt befizeti?

vaffanculo 2008.03.09. 21:55:16

Ötvös Péter, igazad lett, a rejakció kikerült a zsindex címlapjára és az isten állatkertyének az alacsony kerítése érvényesült:( Megjött néhány kretén droid:(
Aranyhaj, 20:50, igazad van, a férfi nemiszerv ilyetén megsértése má övön aluli. "vezető" politikusaink elsöprő többségének a gazember, aljas tolvaj csaló, ganajtúró, stb. elnevezések jobban állnak:)

slamx 2008.03.09. 21:56:05

Sosem értettem, hogy mi visz rá (állítólag) inteligens embereket, hogy egy emelvényről rakásnyi marhaságot üvöltözzön...:(
15 perc hírnév?

Magyar Demokrácia 2008.
(Miért nem lehet a szavazatijogot IQ-hoz kötni...? Nosza, legyen erről is népszavazás!)

RaveAcE 2008.03.09. 22:00:23

Több lesz az 15 percnél, talán választást is nyer vele.

Invictus 2008.03.09. 22:03:55

RaveAcE

Találós kérdés: Mit akart rendezni az MSZP 2001-ben?

1) Foci EB-t
2) olimpiát
X) Népszavazást

Még egy:

melyik párt ígért ingyen mobiltelefont és jogsit a 17-18 éves diákoknak 2002-ben?

1) Fityesz
2) Munkáspárt
x) MSZP

Na?

Invictus 2008.03.09. 22:04:39

OK, elárulom, mind2x a helyes válasz: X

:DDD

Thulsa Doom (törölt) 2008.03.09. 22:12:45

Éppen most mutatták a Hírtv-n a kormánybuktató naggyűlést. "A körülbelül 300fő a rendőrség felszólítására elhagyta a teret és hazament...
Kemény.

nemecsekerno_007 2008.03.09. 22:15:19

Pipoláj

Arra kéne valamit kitalálni emberek, hogy bárki van is hatalmon a rendôr ne mondjon a cikkben szereplô mondatokhoz hasonlókat se, illetve ha rendôrt lát valaki akkor tényleg biztonságban érezze magát. (De ez kb. 10-15 év kemény munkája lenne, az meg nekünk büdös ugye)

És ez csak egyetlen felvetés. Ezen kívül van még egy csomó. Közbeszerzések nyilvánossága, köztévé (anyagi) függetlensége és még sorolhatnám. etc...

Mikor épül már ki olyan (választási, közigazgatási, közbiztonsági etc...) rendszer amiben szolgáltatnak, úgy ahogy minden "nálunk szerencsésebb történelmi fejlôdésû" országban szoktak.

Át p*csába, megyek megnézem a Levelek Ivo Dzsimárólt.

Naumov 2008.03.09. 22:15:21

"...egyetért-e azzal, hogy a Reakció postjai kikerüljenek az Index címlapjára?"

RaveAcE 2008.03.09. 22:15:24

Invicus
Nagyot mondtál, öblíthetsz.

Ki vezette be a tandíjat?
Megf.: Orbán-kormány

Ezt hívják köpönyeg forgatásnak.

Invictus 2008.03.09. 22:17:25

RaveAcE

Azért én ennek utána néznék... :)

Thulsa Doom (törölt) 2008.03.09. 22:21:06

Vekkert nem láttam, de pelenka biztos volt náluk, ha az első rendőri felszólításra összeszarták magukat.
Valóban érdekes, hogy az ilyen emberek mi a francnak mennek ki az utcára kormánytbuktatni.

kaha 2008.03.09. 22:24:38

Ha ottmaradtak volna, akkor is sírnál rínál, nem?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.09. 22:28:11

RaveAcE, Horn Gyula volt, én fizettem is.
Ezt elqrtad.

Thulsa Doom (törölt) 2008.03.09. 22:32:59

Ha ottmaradnak, akkor sem történik semmi. Mitől történne? Hogy néhányan üvöltöznek, a többiek meg tátják a szájukat. Ennek aztán van értelme.

Thulsa Doom (törölt) 2008.03.09. 22:40:01

Most olvasom, hogy a Szerencsejáték rt-s témát nem Semjén találta ki, hanem az egész Fidesz vezérkar Orbánnal az élen.
Debilisztán.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.09. 22:42:32

Kemotox, itt inkább az Új Tulajdonosi program a lényeg:)

Invictus 2008.03.09. 22:47:55

Hát nem tom, ha komolyabb balhé lenne, az csak a kormánynak lenne hasznos. Szóval nem kell most "forradalom", hogy a népek az RTL közvetítésén szörnyűlködjenek, hogy OV lángba borítja Bp-et :D

Thulsa Doom (törölt) 2008.03.09. 22:54:05

A forradalomhoz forradalmárok is kellenek. Én csak néhány hordószónokot látok, meg pár unatkozó nyugdíjast. Ez inkább a szánalmas kategória.
A valódi forradalom nem lenne hasznos a kormánynak, akkor ugyanis mind elhaláloznának.

tewton 2008.03.09. 22:57:13

Ez forradalomnak meg lángbaborításnak pont olyan, mint a Kóka miniszternek.

slamx 2008.03.09. 23:16:30

Azt hiszem 2010-ig még népszavazunk párszor...

(Ha népszavazásonként átlagban 4 halottal számolunk, akkor lassan ezt is be kellene tiltani, mert a végén még több áldozatot követel, mint az "ittamegypohársört" ittas vezetők...)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.09. 23:17:10


Személyesen a túlságosan könnyen lealpárizott "Kuruc" elemzését tökéletesen helytállónak, jóslatértékűnek tartom.

Tetszik, nem tetszik, sajnos az lesz, amit a Kuruc ír. Úgy döntöttem, hogy kihúzva azt a néhány szót, amit a stilisztika cenzorai a kuruc-ban (igaz, joggal) kifogásolnak, átírom a cikkek lényegi tartalmát, íme:

1. cikk:

Győztek az igenek, győz-e a nemzet? Passzivitással soha
2008-03-09. 19:00

A Kuruc.info jóslata majdnem 100%-osan bejött, 50-55% közti részvételi arány mellett győztek az igenek, méghozzá az eredményességhez kellő arányban. A három tolvajadónemet (a sok közül) el kell törölje a rezsim. Csakhogy ettől önmagában szinte semmi sem változik, heteken belül kivethetnek valami mást ránk a köztörvényes szocialisták, ez egyszerű technikai kérdés. Lényeges ügyről - pl a kórházak vagy a termőföld eladásáról - az áruló Fidesz még véletlenül sem szavaztatott, és többek közt az egészségügy, a TB teljes tönkretétele, ellopása gőzerővel folyik tovább.

Ha a nép most és a következő hetekben sem mozdul, hogy elkergesse a választási csalással hatalomra került, bűncselekmények tömkelegét megvalósító szocialista politkusokat és nem kényszerít ki előrehozott választásokat, akkor ezek minimum 2010-ig hatalmon maradnak és tovább pusztítanak. Természetesen büntetlenül. Se lemondás, se gazdasági elszámoltatás, se büntetőjogi felelősségre vonás, sem semmiféle nemzetpusztító folyamat megállítása nem következik a vizitdíj eltörlsééből.

Aki Orbánra és bandájára vár sorsának sajátkezű intézése helyett, az úgy jár, mint aki elhitte az álellenzéki vezér 72 órás ultimátumát, amelyet Fletónak adott 2006 őszén. Vagy a korábbi számtalan, kormányváltást sejtető vagy direkte kimondó ígéretet. A Fidesz feje egyébként főhet, hogy milyen újabb gőzlevezető intézkedéssel kerülje el a rezsim megbuktatását, de biztosan ki fognak valamit találni. Nem ártana, ha zömmel rövidemlékezetű választóik emlékeznének arra, hogy Viktor a 2006 őszi önkormányzati választásokat és a népszavazást is kormánybuktatással egyenértékű akciónak állította be. Mert ugye, fideszes birkák, még ti sem mentetek volna el voksolni, ha azt mondja nektek a szélhámos, hogy 300 Ft-ról döntünk, nem a kormány sorsáról.

A jelentéktelen ügyekben aratott győzelem diadalmámora hamar elmúlik majd a szürke hétköznapok során, amennyiben azt tapasztalja a polgár, hogy változatlanul az MSZP-SZDSZ-rezsim uralkodik felette, életszínvonala, oktatása és egészségügyi ellátása tovább romlik, kihúzzák alóla a termőföldet is, sőt, eladósítása folytán az élet keserves munkájával megszerzett lakása, háza is veszélybe kerül. És persze továbbra is beviszik, ha túl gyakran tüntetni merészel. Így lehet szépen elsikkasztani egy népszavazást is.

Tegyétek fel magatoknak a kérdést, viktorhívők, főnökötök győzött-e most egy részletkérdésben vagy ti. S főként, hogy megbukott-e az MSZP-SZDSZ a díjfizetés eltörlése következtében, s leáll-e az ország, a nemzet kifosztása vagy sem.


2. cikk:

Szélhámos Viktor elégedett: nincs vizitdíj, kormánybuktatás már szavakban sem, fogjunk össze a baloldallal(!)
2008-03-09. 21:17

Orbán, aki korábban elkergethetőnek minősítette a Gyurcsány-bagázst, ostoba vigyorral örvendezik a 3 díjtétel eltűntének, a kormány megbuktatásáról és előrehozott választásokról már sunyin hallgat. Sőt, az állatja összefogásra(!) hívja a balos szakembereket és azt vakerolja, hogy megbukott a kormány politikája, lásd alább.

Orbán szerint a magyar választók többsége ezzel a szavazással elutasította a február 11-i törvénymódosítást az egészségbiztosítás privatizálásáról (Ez sajnos elmebetegség, miért nem arról írattál ki szavazást - a szerk.).

Azt szorgalmazta, hogy jobb- és baloldali politikusok, szakemberek alkossák meg a jövő egészségügyét (Ez tényleg elképesztő, megint a szocialistáknak udvarol, és simán kikaphat egy gyurcsánymentes maszoptól 2010-ben. A szocialisták ugyanis, ahogy egyébként a világ összes pártja, kivéve a magyarországi álellenzéket, sohasem az ellenfél szavazóinak kedveskednek - a szerk.)

"A politikusok általában köszönetet mondanak a győzelemért, de itt most a gratulációnak van helye: szép volt, Magyarország" - mondta Orbán Viktor a beszéde végén.(Orbánka, az MSZP-SZDSZ kormány van hatalmon, ma is, és holnap is ugyanazok bitorolják a hatalmat, mint a népszavazás előtt, tudod, azok, akiknek az elkergethetőségéről pofáztál korábban - a szerk.)


Az eredeti források:

kuruc.info/r/2/22109/
kuruc.info/r/1/22179/

Thulsa Doom (törölt) 2008.03.09. 23:26:23

Valóban kár szidni a "kurucokat". Szinte mindíg jó dolgokat írnak. Ennek az az egyetlen oka, hogy nincsenek belebújva egyik párt seggébe sem. Ha kell elküldik a francba az Mszt-t vagy a Fideszt épp úgy mint a Jobbikot vagy a Gárdát. Érdemes olvasni őket.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.09. 23:57:52

Az egyik barátom azt mondta, hogy igaz még nem győztünk, forradalom sincs, sőt még el se takarodtak, na de ez a népszavazás mégiscsak végre: tisztább, szárazabb érzés :)

0xFFFF 2008.03.10. 00:31:58

"bs395 · killtheradical.blog.hu 2008.03.09. 20:26:41
....mennek ki, akkor a rendőrök önként lerakják a pajszukat!
a faszom kivan, fél óra múlva kell mennem pestre dolgozni. "

A pajeszukat lerakják ! Igen, igen !

egyébként meg húzd fel a sliccedet, vagy gombold be, oszt akkor a kispisztoly is a helyén lesz.

stanmore 2008.03.10. 00:33:48

Ki ez a hülye Gazda Albert a címoldalon,aki ennyi zagyvaságot összehordott?

Invictus 2008.03.10. 00:42:36

Gazda Albert egész normális cikket írt. :)

Invictus 2008.03.10. 00:46:08

Kemotox, igen néha egész jó meglátásaik vannak, csak amíg az emberiséget metélt-nem metélt (vagy pirított-nem pirított) felbontásban hajlandók csak szemlélni, meg minden második mondatukban szerepel a "szocionista" vagy vmi hasonló, addig nem sokan veszik őket komolyan.

2008.03.10. 00:56:37

Gazda kifejezetten jó publicisztikát közölt.

CrL 2008.03.10. 01:13:22

stanmore: nem érted v nem értesz vele egyet? nem ugyanaz.

pimpusz: horn gábor és az alkohol: egész őszinte igy hirtelen, lol. azért komolyan: a szdsz teljesen lezüllöt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.10. 01:54:40

csi 2008.03.10. 00:56:37:
"Gazda kifejezetten jó publicisztikát közölt. "

Kár, hogy Gazda szövegéből most is és korábban is ordít, hogy az SZDSZ-ben hisz.

Carnivora (törölt) 2008.03.10. 02:28:17

Behaltam a röhögéstől jó írás :D

Mindegy a nap csúcspontja Horn Gabi helytálló végkövetkeztetése volt.

hirtv.net/filmek/elmesz.wmv

Feri, azt mondták, hogy menj a p...csába!

Teklus 2008.03.10. 06:33:46

Hogy jó-e vagy nem a több-biztosítós eü. modell?
Egy valóban hozzáértő tollából:

index.hu/velemeny/olvir/gaalegb3750/

Az ürge azon kevesek közé tartozik, akik tényleg értenek is a témához!!!

tanár úr 2008.03.10. 06:38:45

A magyar Nép buta volt mindig is, csak a pénztárcája érdekli! Nesztek!

Thulsa Doom (törölt) 2008.03.10. 06:51:37

És te mit tettél, hogy okosabb legyen a nép?
A magyar nép nem volt mindig buta. Amikor okos volt, az ilyen szarokat mint te, rögtön kardélre hányta.

ApukadHUN 2008.03.10. 07:06:32

Nem feltétlenül butaság a szavazás kimenetele, mert olyan hülye nem lehet senki, hogy a pénztárcája ellen szavaz. Viszont a tandíj esetében igen hülyén szavazott, ugyanis a magyar választók döntő hányada érdektelen a tandíjban. Persze jó dolog, hogy mindenki felsőoktatását mi finanszírozzuk, de ez nagyon nem jogos.
Egyébként meg remlem nem lesznek puhák az ellenzékiek és jövő héten megmutatják, hogy méltó utódai a forradalmároknak. Persez ilyen langyi brigádtól minden kitelik.

tanár úr 2008.03.10. 07:17:50

Lesz megint hálapénz az orvosoknak! Lesz megint 1 zsömle(száraz) a korházakban reggelire, és fizethetjük Orsós Orbán és Gyurgyány gyermekeinek a tandíját. Nesztek vazze! Demokratikus fapados kapitalizmus!---és gagyi nem pártaetlan Alkotmány gyülekezet (nem bíróság ez).
Mostantól amindenkori ellenzék talál 200 ezer aláírót..és bármilyen kormány intézkedést megvétózhat!----nesztek nektek előrejutás Magyarország!

tanár úr 2008.03.10. 07:18:41

A lényeg hogy " forradalom" mi?---húú de okos egy nép!

Thulsa Doom (törölt) 2008.03.10. 07:27:02

Egy dolog a szavazás értékelése, de mi az hogy a " magyar nép mindig is buta volt"? Kár, hogy az ilyen patkányokkal, akik saját népüket bármilyen okból becsmérlik, sohasem tudom személyesen megvitatni a kérdést.
Hülye kérdésekre, hülye válaszok születtek, mert nem is születhettet más. Ettől a szavazástól nem is lehetett többet várni.

S. Annyi 2008.03.10. 07:30:56

tanár úr 2008.03.10. 06:38:45
A magyar Nép buta volt mindig is, csak a pénztárcája érdekli! Nesztek!


Tanár Úr!
Ugyanazt tudom mondani Önnek, mint Horn Gabi Gyurcsánynak. Üdv: S. Annyi

tanár úr 2008.03.10. 07:48:47

jah rfinált kérdést én is tudok feltenni:
1.szeretné hogy megint 3.20 FT. legyen a kenyér!
2. szeretne ingyen utazni a BKV járművein?
3. szeretne ingyen színházba járni?

Ezek nem költségvetési kérdések a gagyi Alkotmány brancs átengedi! SZAVAZZUNK milliárért! --csuhaj!
(boritékolom 100% os lesz az igenek száma)

segabor 2008.03.10. 08:33:35

Reggel hallgattam Gyurcsány értelmező szavait és elszomorodtam. Talán az egyetlen konklúzió, amit leszűrt az az volt, hogy javítani kell a kormányzati kommunikáción. Ettől sírva fakadtam (nem a rántottához felszelt hagymától).

Feri! Mi a fészkes bánatról beszélsz?! Állandóan csak ez a duma! Meg az ötletelés. Ebbe fogunk szépen belerokkanni.

Tanár úr: nem hat meg a cinizmusod. Ugyan elgondolkodtál már arról, hogy az átlag magyar, aki amúgy sem kevés adót fizet be, mi a péklapátért fizet(get) ide meg oda be plusz díjakat? Valami igen rosszul lett itt kitalálva.

Ha a vizitdíj legális, akkor miért is ne fizethetnénk pl. az önkormányzatoknál, állami szerveknél az ügyintézésért plusz "eljárási díjat"? És akkor a szegény, nyomorgó közhivatalokon is "segíthetne" az egyszeri polgár.

Ezt az amúgy abszolút kapitalizmus és piacbarát, továbbá öngondoskodás-párti barátom fogalmazta meg jól: most vagy fizetni kell mindenért, de akkor legyen alacsony az adó (lásd USA), vagy vállalja fel az állam a szociális gondoskodást, szedjen érte adót, DE ne sújtson még mindenféle különdíjjal ezért.

Az pedig, hogy Gyurcsányék nagyon-nagyon sok milliárd forint elpocsékolásával nem tudnak elszámolni ("NAGY A BAJ") és kényszerpályán mozogva még a levegőre is adót akarnak kivetni, szintén nem hat meg.

Jó nagy galibát csináltak és fogalmuk sincs, hogy kéne kimászni belőle. Illetve úgy gondolják, eltapsolták a pénzt, most pedig mindenki fáradjon a kasszához és fizessen tetszőleges nagy mennyiségű pénzt.

És erre jön a konklúzió: javítani kell a kormányzati kommunikáción.

Feri, mehetsz a ****ba!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.10. 08:50:52

persze, mivel "3 millió ostobának nem sikerült elmagyarázni a reformokat" (ezt volt fletó eredeti szövege, aztán kissé meghúzták) :D

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.10. 09:32:45

"segabor", jókat írsz, igaz.

+ Gyurcsány-furcsán szigorú tanítónénis modorban előadja, hogy az emberek nem szeretnek fizetni...

Nem SZERETNEK? Miből szeressenek?

Az még csak hagyján, hogy ma már lehagytuk a svéd adórendszert is, viszont az etióp bérrendszert megközelítettük, de miután privatizálták, MAJD eladták (saját, küldöldi fantomcégeknek és egyebeknek) a magyar állam és a magyar polgárok alól az országot (és ami maradt belőle, azt is el fogják adni), nincs már semmiféle bevétele senkinek, amiből fizethetne ennek az ún. "államnak", amely bevallottan egyre kisebb.

Szóval először az államot és az állam polgárait le kell gazdaságilag betegíteni, majd szidalmazni, hogy nem akarja kifizetni a talpraállás placebóinak díját?

Abszolúte nevetséges!

grupi 2008.03.10. 10:15:03

Egy ilyen hűlye, miként vehet fel, aggaszthat magára tanári nevet, meg uri titulust?

Most ahogy gyurcsányi foglamaz, mit kell pitiáner módon rinyálni 300 forinton? Csupán erről van szó nem? Nem kell összehozni a zsemlével, meg mással a dolgokat. Aki ilyeneket mond, annak fogalma sincs az Eü élelmezési ellátásáról, vagy arról, hogy a szakrendelők többsége már Kft-ként nyereségorientáltan működik. Arról, hogy az orvosok többsége már vállakozóként nyereséget termelnek maguknak. Tehát az Eü. nyereséges üzelet. Ezért is a privatizáció. A nyereséges üzlethez pedig nem kell több sarc, mint a fizetésünkből előírt levonás. Ne velűnk, és az idős betegekkel növeljék a szadesz közeli hospinwestek nyereségét.
Már az orvosok töbsége vállalkozóként számláz a rendelőknek, meg a kórházaknak. Volt egy szegedi eset, ahol az ügyeletes orvos is maszek volt. Az ő tévedése során halt meg egy beteg. Erre a kórház igazgatósága közölte, hogy nem vonható fegyelmi felelősségre, mert nem alkalmazott. ha több ilyen panaszos eset előfordul, akkor nem kötnek vele legközelebb szerződést.
Tudod, ilyenkor inkább legyen mindig más a hulla.
Nem tudom, hogy az aki tanár úrnak csúfolja magát, az hogy van ezzel. amíg nem őt, vagy közvetlen hozzátartozóját érinti, addig lehet úgy nyilatkozni, ahogy. majd ha ő éli át az uatztaást és az útközbeni elhalást, akkor majd meglátjuk a hozzáállását. Addig pedig gondolkodjon a képleten.

LEPEDÁK 2008.03.10. 10:36:53

tanár úr! Ha szerinted a 300-os vizitdíj+napidíj volt a megoldás minden problémára akkor öntudatos, modern európai polgár módjára hagyd ott az orvosnál ez után is, rendszeresíthettek is valamit, mondjuk "nemmel szavazók vizitdíj automatája" vagy vmi hasonló felirattal! Sőt fizesd be helyettem, és még vagy 3 200 000 ember helyett! Köszönjük

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.10. 11:06:11

"tanár úr"!

Igazad van! Ha ez rafinált, akkor bizonyára a többi kérdés is rafinált volt eddig. Akkor az is rafinált, hogy "lendületben az ország", igaz?

Oblomov 2008.03.10. 21:22:25

grupi 2008.03.10. 10:15:03
"Egy ilyen hűlye, miként vehet fel, aggaszthat magára tanári nevet, meg uri titulust?"

Nyilván elégtételt akar venni az összes horgerantalon, amiért mindenünnen eltanácsolták.

dowNLoad 2008.03.10. 23:48:49

Az öreg ÁVH-s sefibácsi KRAVMAGÁzik? Vajon melyik "országból" származik?
(a krav-maga, haha, ami egyébként egy fos! pont olyan mint azok, akiktől jött, NAGY A NEVE, de nincs mögötte semmi, de ha mögé akarsz nézni, akkor rasszistafasisztanáci vagy!
a 6ezer éves "történelmük" során nem sikerült kifejleszteni semmilyen önvédelmi sportot, de kellett egy, ami "saját", erre összelopták mindenféle ÁZSIAI, több ezer éves HARCMŰVÉSZETEKBŐL, ami megtetszett, PERSZE NEM ÁLLT ÖSSZE EGYSÉGES EGÉSSZÉ, dehát nem elég LOPNI TUDNI!)
süti beállítások módosítása