Wé világa II.
2007. június 12. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Wé világa II.

Világnézetünk alapjai - na én már nem találkoztam ezzel a szépemlékű tantárggyal. Állam bácsi már nem akarja nekünk megmondani a frankót, hogy mit gondoljunk a világról. Aki az élet végső céljának nem csak a plazmatévé-hitel visszafizetését tekinti, aki szeretne valamit kezdeni az égbőlpottyant tálentommal (vigyázat: klerikális propaganda), annak s.k. kell összegyűjtenie világnézeti kollekcióját a posztmodern eszmék turkálójából.

És az bizony nehéz munka. Hatványozottan így van ez a közírók, publicisták esetében is, akik az első évek ifjonti lendülete után koherens, hosszú távon tartható ideológiát szeretnének összegyúrni maguknak. Mert az sínre rakja az életművet. Mert úgy egyszerűbb. Mert így könnyebben tud rajongókat szerezni az ember. Mert kevesebb vesződséggel és agymunkával jár.

De álljon itt egy bölcs mondás: szeresd azokat, akik az igazságot keresik. De óvakodj azoktól, akik azt állítják: megtalálták.

És épp ez a baj Worlukkal: alig harminc éves korára olyan lett, mint akiket néhány éve szellemesen kritizált. Voltak tehetséges publicistáink, újságíróink, akik ugyanezt az utat járták be: Moldova öregkorára, Bayer a negyedik x-be érve lett könnyen kiismerhető, az egyetlen igazságba kapaszkodó véleménymunkás. Írásai alapján Worluknak még hamarabb sikerült ez a bravúr.

Hevenyészett elemzésem szerint W. ideológiája veszett antiklerikalizmusból (szinte ateizmusból), a felvilágosodás hagyományaiból merítő totális racionalitáseszméből, a technológiai fejlődésbe vetett töretlen optimizmusból, és - megkoctáztatom - szociáldarwinizmusból áll. Mindezt nyakon önti - sokszor megalapozott - erős társadalomkritikával. Mint egy 21. századi Voltaire.

Wé se nem jobb, se nem bal - ateista és agyal.

Hideg, tiszta ésszel, gondolja ő. Wé világa olyan, mint egy zegzugos, gótikus kisváros fölé magasodó üveg felhőkarcoló: átlátszó, masszív, áramvonalas és pöffeszkedő lenyomata egy kornak, ami azt hiszi, mindent tud. Ami azt hiszi, megtalálta az egy és üdvözítő igazságot.

De ez az igazság unalmasabb, mint egy közszolgálati showműsor. Egyszerű, kiismerhető, és simára csiszolt. Vitázni nem lehet vele, mert nincs mibe kapaszkodni. Megszületik egy tótumfaktum, kap néhány "jól megmondtad" és "kurv'anyád" kommentárt és ennyi. És ez az egyszerű mátrixképlet, ami feketére és fehérre, jókra és rosszakra, elmaradott bigottakra és felvilágosult reformistákra osztja a világot, esetlenül mozog a millió érdekből, érzelemből, múltból leszűrt tapasztalatból és jövőre kivetített vágyakból összeálló nagy magyar valóságban.

Az irracionális valóság pedig nevetve szalad át a mindet kategorizálni akaró társadalommérnökök kártyavárain.

A szellemes, jó megfigyelő, a dolgokat százféle szemszögből megvizsgáló Tóta Árpádból így lett egy szimpla duplavé, aki pont azt az attitűdöt vette fel, amit annyit ostorozott korábban. Szerény ajánlat egy noname bloggertől: alázat, kétkedés, akár életfogytig is. Ha ugyanis így folytatja tovább, a legyek is egyre kevésbé fognak a sas sólyom wércse után kapkodni.

Volt jobb, Wé. Legyen jobb.

PS: az igazság kimondásának jogát kétezer éve einstandolta magának egy korai hippi: "én vagyok az út, az igazság és az élet." De ezt Wé úgyse értheti.
w

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr4697507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bugris 2007.06.12. 20:28:52

Mondják, igazán bigott csak ateista tud lenni. Tóta azért szerencsére még nem érte el IGe (vilagnezet.blog.hu/) szintjét, de azért vigyáznia kell.

És elsőzött már itt valaki korábban?

Tóta W. Árpád 2007.06.12. 20:33:26

LOL. srácok, ez azért így a fidesz lábvizéből kikuruttyolva elég tréfás.

másrészt egyelőre nincs mitől tartanom, több szó van itt rólam, mint saját magatokról. pedig, ugye.

ateista pedig nem vagyok. quest: előásni a vonatkozó postot. díjazás nincs.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.12. 20:39:17

Tóta W. Árpád 2007.06.12. 20:33:26:
"LOL. srácok, ez azért így a fidesz lábvizéből kikuruttyolva elég tréfás."

Publicista úr pedig a politikailag semleges véleményformáló, ugyebár?

"másrészt egyelőre nincs mitől tartanom, több szó van itt rólam, mint saját magatokról. pedig, ugye."

Az hozza a kattintásokat. Ahogy Gyurcsány utálatára is üzletet lehet építeni, úgy TótaW utálata is behozza a júzereket.

Mondtam már, hogyan kell uhuval vadászni?

nénike · http://mandiner.hu 2007.06.12. 20:40:42

W kolléga!

Magunkról kellene írni? Ugyan mit? Hogy mekkora ív húzható lélektől lélekig; fidesz lábvíztől Index lábvízig?

Ugyan Árpi, fingassál már meg minket a kemény, szembesítő kérdéseiddel!

bugris 2007.06.12. 20:41:13

"ateista pedig nem vagyok"
Nem is azt állítottam. Egyéb futamokat (szövegértelmezés, olvass k..., stb) én elhagyom.

És tényleg sok volt mára Tótából.

bugris 2007.06.12. 20:42:51

És ergé sem állította, az én olvasatom szerint.

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.12. 20:45:07

ez a bejegyzés ritkajó! meglehetősen rég olvastam ilyen értelmes megnyilvánulást nyilvános blogon, le a kalappal. ha ismerném a bloggert, ez simán seggnyalásnak minősülhetne, így viszont egy szimpla vélemény.

a már említett IGE blogjának kesernyésen infantilis bejegyzéseihez viszonyítva pl. egyenesen felüdülés.

Tóta W. Árpád 2007.06.12. 20:48:50

nénike: tudod, nekem nem koppint orromra senki, hogy azt az elnök urat ne bántsa, hanem csak a másik elnök urat bántsa.

ok pedig van bántani bármely elnök urakat.

bugris: "se nem jobb, se nem bal - ateista és agyal" in: fenti szöveg.

de egyébként nem zavar, no offense. az előző jobb volt, mert abban olyan is szerepelt, hogy a trianon, az magyar téma. mintha b+ a cigányság sorsa vagy akármi más nem lenne az. muris.

no de megyek vissza a saját veteménybe, cheers.

Dr. Minorka 2007.06.12. 20:49:21

Árpink láthatóan nem egy sas:)

bugris 2007.06.12. 20:49:35

Doomhammer · tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/ 2007.06.12. 20:39:17

"Az hozza a kattintásokat. Ahogy Gyurcsány utálatára is üzletet lehet építeni, úgy TótaW utálata is behozza a júzereket."

Ja, ezt jól mondod :)

bugris 2007.06.12. 20:54:21

Tóta W. Árpád 2007.06.12. 20:48:50
bugris: "se nem jobb, se nem bal - ateista és agyal" in: fenti szöveg.

Maradjunk annyiban, ha van egy komolyabb rész, világos véleménykifejtéssel:
"...W. ideológiája veszett antiklerikalizmusból (szinte ateizmusból), (...) áll..."
illetve azt követően egy nyilván humorosnak szánt szlogenfacsarás, tudjuk, melyiket kell komolyan venni. Most akkor kezdjem az először elhagyott mondatokat a szövegértelmezésről?

abuhasz 2007.06.12. 21:26:12

tomo: \"Ezt olvastátok?
www.aprilisiifjak.hu/index.php?csz=338712\"

Az idézett írás sok olyan pontban kritizál, amiben önmagát is kritizálhatná!
v.ö:
labancok.paramparya.info/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=47
A www.labanc.org egy sajátos, idehaza legkevésbé sem ismert szemszöget állít. Nagy itt a felfordulás gyerekek!

Ja és akkor ezek szerint W Úr teista? Mert ezt ritkán teszi közzé.

ergé 2007.06.12. 21:41:55

Árpád, 1. röhögj ki nyugodtan, végül is egy olyan volt olvasódról van szó, aki négy éve kopipésztelve küldte ismerőseinek a jobb írásaidat

2. ne használj többes számot, ez egy közösségi blog, de a bejegyzéseket mindenki a saját belátása és aznapi érdeklődése szerint írja, előzetes egyeztetés nélkül - ma ezen a témán pörögtem, ennyi, lezártam

3. a Fidesz farvizének emlegetése nem hiszem, hogy sok UFi-olvasónak szolgál meglepetéssel. de nem is állítottuk, hogy függetlenek vagyunk-voltunk, és olyanok is írnak ide, akiknek soha az életben nem volt közük a Fideszhez avagy a Fidelitashoz.

4. jó és gagyi blogbejegyzéseimet egyaránt a vélemény szabadsága iránti lelkesedésből, honor nélkül, cenzúra- és öncenzúramentesen írtam. és mind jólesett.

Yours sincerely,
RG

exit · http://nubabel.blog.hu 2007.06.12. 21:58:55

W agnosztikus.

amugy a nemzeti oldal kisajátitása politikai - választói alapon hatalmas szemétség volt és ebben speciel igaza van Tótának, akár milyen vulgárban is adta elő.

Mióta tart amugy ez a nemzeti - nemnemzeti elkülönülés? most komolyan, mire jó ez?

tallian.miklos · http://republican.blog.hirszerzo.hu 2007.06.12. 22:01:41

"De álljon itt egy bölcs mondás: szeresd azokat, akik az igazságot keresik. De óvakodj azoktól, akik azt állítják: megtalálták."

Ezt a mondást szerintem György Péter találta ki. Vagy valaki hasonló. Arról nem is beszélve, hogy hogyan is megy akkor ezzel:

az igazság kimondásának jogát kétezer éve einstandolta magának egy korai hippi: "én vagyok az út, az igazság és az élet."

De amúgy miért is kértek valamiféle relativizmust épp Tótán számon? Kérjétek azokon számon, akik azt mondják, minden világnézet egyformán zsír.

Tóta W. Árpád 2007.06.12. 22:03:04

RG,

- imho hülyeségeket írtál, ami a "nemzeti" cuccot illeti, pont azért, ami a vitaindító postomban is szerepelt: nemcsak a turul meg a trianon a nemzet, hanem van magyar buzi meg magyar ufó. (magyar seggbe magyar lófaszt!)

- ezen a közösségszervezésen imho gondolkodhatnátok (konkrétan: a régi gárda jó, szerkeszteni kéne, Oli úr hova lett?)

- annál ugye nicns kiszámíthatóbb, mint aki nem is tagadja pártkapcsolatait, szóval ez meg elég fals

- tényleg no offense, csak csendesen furcsállom, h ennyire műsorszám vagyok pont itt, imho érdemtelenül és értelmetlenül.

minden jót, majd egyszer sör mellett.

ergé 2007.06.12. 22:03:59

könyörgöm, mi az, hogy kisajátítás?

én is kérjem számon, hogy az SZDSZ miért sajátította ki a liberális jelzőt? (amikor én több tekintetben annak tartom magam, mégse szavaznék rájuk?)

vagy a szocik miért sajátították ki a baloldaliság jelzőjét, amikor én is hiszek a szolidaritásban?

kisajátítás az, ha valaki magára vállal egy jelzőt? egy szimbólumot? akármit?

ergé 2007.06.12. 22:05:11

előbbi exitnek ment

bugris 2007.06.12. 22:05:16

"Ezt a mondást szerintem György Péter találta ki."

Higgy azoknak, akik az igazságot keresik, de óvakodj azoktól. akik azt hiszik, megtalálták...
André Gide
(mek.oszk.hu/00100/00174/html/01.htm)

bugris 2007.06.12. 22:07:27

Egyik oldal a nemzetit, a másik meg a demokratikusat szereti használni. Én sem érzem ezt kisajátításnak. Ez szimpla pol. marketing.
A kuruc.infón kiabálók az más tészta, de ne mossunk már mindent össze.

bugris 2007.06.12. 22:10:16

Tessék! Akkor ez mi?

"A nemzeti közép, a demokratikus koalíció Kormányának programja"


www.medgyessy.hu/archivum/index70fb.html?p=kp1

ergé 2007.06.12. 22:14:15

Miklós, relativizmus kérdésében szerintem nincs ellentmondás a két kijelentésem között, de ennek megmagyarázásához a vallással és a hittel kapcsolatos kiforratlan és eléggé mélyen ülő tépelődéseimről kellene beszélnem. Az meg egy ideig nem fog menni, a végső konklúzió kapcsán keress meg úgy negyven év múlva :-)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.12. 22:15:09

Ergé, ez szép volt. És az u. bekezdések, szépirodalmice: külön grat.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.12. 22:34:10

juj, a következődbe bele kell kötnöm, mert most itten nyaltam :P

gloire · http://mutant-sounds.blogspot.com/ 2007.06.12. 23:05:19


Az az uhu-s vadászat azért vadorzás nem?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.12. 23:11:58

A "nemzeti oldal" kifejezés nekem nem tetszik, nem nehéz rossz szándékot látni mögötte. Viszont ugyanez a helyzet a "demokratikus koalíció", a "köztársaság barátai" & hasonlókkal is - nem jóindulatból születtek, az hóttziher.

-petter- 2007.06.12. 23:25:12

azért az vicces, hogy a vilagnezet.blog.hu/ -n az "ajánlott oldalak" között ott van W. blogja.

(ja és bocs az elsőzésért, de ha még itt tényleg senki és sose, akkor még jobb, ui. nekem ez volt az első :) )

___________________________ (törölt) 2007.06.12. 23:35:49

Ott a pont, Turulnál.

Egyébként valamit hozzátennék. Szerintem ebben a kritikában akadnak jogos elemek, viszont van Árpinak egy jó tulajdonsága, ami annyira ritka sajnos, hogy ezért inkább csak ritkán szólok be neki, mert emiatt a dolog miatt szerintem meg kell becsülni. Ez pedig a következő.

Remélem, abban egyértünk, hogy normális politikát csak a görög-római civilizáció értékein alapuló eszmékre lehet építeni. Ez minden normális konzervativizmus alapja, ui. hülyeséget nem érdemes konzerválni, csak azt, ami jó. Mik voltak annak a kornak az értékei? Mert hogy hibája sok volt, az ziher. A hideg rázott pl., amikor idősb. Cato írta De Agri Cultura-ban, hogy az ökröket nem szabad nagyon korbácsolni, mert a bőrük értékes, eladható, de a rabszolgákkal szemben fölösleges ennyire elővigyázatosnak lenni... Szóval voltak annak nagyon is állatias vonásai. Akkor miért is annyira fontos nekünk annak a kornak az öröksége? Azért, mert feltaláltak egy dolgot: az objektivitást. Rájöttek arra, hogy a politika akkor működik, ha nem egy homályos közjófogalmon alapszik, amit az uralkodó úgy értelmez, ahogy éppen kedve tartja, hanem objektív, precíz, egyértelmű szabályokon, amiket akkor is be kell tartani, amikor nyilvánvalóan igazságosak. Saját, szubjektív igazságérzetünk alárendelése az írott, objektív szabályoknak - ez annak a kornak a fő öröksége. Annak felismerése, hogy ezt azért kell megtennünk, mert ha egyszer is elmegyünk a szubjektív, szerintem-ez-most-helyes-tegyük-meg irányába, azzal később mások vissza fognak élni, abból végső soron elnyomás lesz és igazságtalanság.

Ez volt a Felvilágosodás lényege is - nem az, hogy mindent tudunk, hanem az, hogy ember és ember közti viszonyokat jobb precíz, egyértelmű, objektív szabályok alapján rendezni, különben káosz lesz, miközben tudjuk, hogy a tudásunk korlátos, és objektív szabályaink a legjobb indulat mellett sem lesznek tökéletesek. Mégis be kell tartanunk őket.

Alapvetően ezért tartom magam nyugati értelemben vett konzervatívnak, mert pontosan ezt nem látja át soha a baloldal - folyton olyan társadalmi igazságosságról beszélnek, amit lehetetlen objektíven definiálni. A nagy bajom az, hogy Magyarországon ezt a jobboldal 90%-a sem látja át, folyton keverik a költészetet a politikával.

Árpiban azt becsülöm, hogy neki ehhez valahol van érzéke, és emiatt szerintem sok túlzást el lehet nézni. Mert ez nagyon fontos dolog.

Dr. Minorka 2007.06.12. 23:44:51

Ez ezer sebből vérzik, de ha legalább azt elárulnád, hogy TWÁ-nál ez hogyan jelenik meg, ha egyszer ő téma.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.12. 23:46:23

Én a W-nek a blogja indulása óta olvasója vagyok, és megjegyzem: előtte is olvastam, sőt szerintem a reklámtémájú bejegyzései kifejezetten jók (bár nem nyilvánosak, mint mondjuk egy blog, de ez más tészta).

Valahol értem amit ez a bejegyzés mondani akar, ugyanis a W-blog eléggé kiszámítható lett. Lényegében mielőtt postolná Tóta Kolléga már előtte tudom, hogy a heti termésből miből lesz megmondás, és mivel régóta olvasom, a stílus is várható.

A modernitáskritika (kategorizáló társadalommérnökök és antiklerikalizmus) alap, de szerintem pont W esetében szarul jön ki. Mármint: most csakazértsem linkelem ide azt a postot, amiben elég kemény elszólás van a vallásosságra nézve, az meg hogy valaki antikleriláis még nem ejelent semmit. Lehet azt értelmesen is csinálni. Másrészt pedig pont W az, akinek az írásaiban dominálnak az érzelmi alapok. Innentől kezdve meg nem értem a hideg felhőkarcoló részt.

Az IGE nevű blogger sületlen hülyeségeit meg véletlenül se hasonlítsuk már W szövegeihez. Annak a srácnak a vaníliafagyiról is a keresztények 2000 éves bűnei jutnak eszébe, egy rögeszmés figura.

___________________________ (törölt) 2007.06.12. 23:48:49

Bár azt hiszem, lehet, hogy pontosabb lenne, ha neokonzervatívnak definiálnám magam. Ui. azt látom, hogy sok úgymond konzervatívnak baja van a Felvilágosodással, a racionalitással, pl. Bayer Zsoltnak. Márpedig az én konzervativizmus a Felvilágosodás racionalizmusának megőrzése, elsősorban a progresszív liberalizmus ellenében, ui. az Marxra alapszik, Marx pedig egyértelműen tagadta a racionális ítéletalkotás képességét (vö. ideológiák, hamis tudat stb.) Számomra a Felvilágosodás megőrzése azt jelenti, hogy van helyes és van helytelen, törekedni kell ezek meghatározosására, nem relatív minden, nem szubjektív minden, nem. Ám helyes és helytelen racionális és objektív módokon határozható meg, nem misztériumok meg legendák alapján. Ez lenne a lényege. Azt hiszem, jobb lesz, ha ezt neokonzervativizmusnak nevezem, merthogy ezt sok úgymond konzervatívval szemben is védeni kell... kétfelől jön az áldás :-(

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.12. 23:49:27

mondjuk amúgy tényleg vicces a orbánviktor farkavégeitől itt ezt olvasni. :D

ergé 2007.06.12. 23:51:41

Shenpen, a felvilágosodásra hivatkozó konzervatív :-) de vannak jó gondolataid.

De ha már felvili, remélem, akkor is a hideg ráz, amikor az ember jó természetéről és a gyermekek helyes neveléséről könyveket író Rousseauról hallasz, aki lelencházba adta saját gyerekeit.

És Robespierre "Legfőbb Lény kultusza" a racionális gondolkodás szánalmas istenpótléka megvolt? ;-)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.12. 23:55:10

Shenpen, ezt a neok.-t már lefoglalták, egész mások.. és vezéreikre egy új nürnberg lenne a legméltóbb...

ergé 2007.06.13. 00:00:30

Tetra, az "orbánviktor farkavégeit" hadd kérjem ki magamnak.

jelző, rám, mi alapján, hm?

nyeglah 2007.06.13. 00:15:10

Tóta ellaposodását jól illusztrálják az ide írt kommentjei. Egy őt bíráló, de lényegében politikamentes bejegyzésre vad fideszesezésbe kezdeni meglehetősen primitív dolog, főleg ha az elkövetőt valaha - méltán - az egyik legtisztábban látó publicistának tartották.

Szerintem a blogolásban hülyült el. Meg kéne tiltani neki, hogy havi egy cikknél többet írjon, s fennmaradó idejét emberek között kéne töltenie, nem a neten. Így talán megint fogyasztható lenne. Ha meg nem, hát guillotine alá vele, ha már annyira szereti a felvilágosodást.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.13. 00:16:02

nekem kiderül az egészből, W. egy intelligens farok - agy volt a dinók farkában is.. sőt, a tir.rexről ki-kiderül: főmájer dinó helyett dögegevő volt.
ennyi. a múltjért riszpekt. W. nem értett meg semmit. lehet, hogy mégis csak egy droid?

ami biztos - nem akartam már itt a lázas tótázós napokban felhozni: az Eljövetel-ben (*5-ös mű) mkit tök jól aláz, ironizél, stb., de 2 média/ium tabu: a zindex és saját blogja. nulla képessége van az önvizsgálatra és az öniróniára. lárvarccá fagy néha a dölyf... (kezdem rühellni, bocs a hangnemért)

Nomante _ 2007.06.13. 00:19:59

ergé, ne is vedd figyelembe, még egy ember, aki a gumikecskéje helyett itt vezeti le felgyülemlett feszültségét. Voltak/Lesznek is páran.
___
De, ha már itt vagyok.

Tóta kicsit kezd hasonlítani Orbánra. Olyan értelemben, hogy lassan az ő cselekedeteihez/véleményéhez viszonyítanak dolgokat. (S itt nem ezt az írást értem, hanem pl.: amikor kiverték a hisztit mert kurv@nyázik ír. Kit érdekel? Stílus maga az ember, ennyi.)
Engem egyébként az zavarna ha nem írna, mert ő is csak egy közönséget elégít ki, mint Bayer Zsolt, vagy Bolgár Gyöngyi, akik vagy egyetértenek vele vagy nem. Viszont ne legyen már viszonyítási pont, ahogy a politikában Orbán.

ennyi. Igyatok kurva sok bort...

exit · http://nubabel.blog.hu 2007.06.13. 00:21:34

ergé: nekem a megosztó politikai marketing és maga és szimbólumok "kisajátitása" plusz a nemzeti retorika a kokárdás ügynél kezdett igazán fájni. előtte (bár mai napig nem tudom igazán mikor is indult ez az egész őrület) ha egy zászló kikerült valakinek a házára vagy bárhova nem lett rásütve, hogy na nemzeti érzelmű, köcsög "jobbos". 90es évek elején család szoci fele simán lobogtatta balcsi nyaralóján a magyar zászlót, ma már nem hinném hogy kiraknák csakúgy. himnusz-szózat stb téma ugyanez.

lehet naivitás de nemzeti jelképeinknek/érzéseinknek pártpolitika felett kellene helyet foglalniuk.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.13. 00:37:13

off
kedves Ufi, rég érzem, hogy - bár rühes dolog a b-listázás, de kéne szólni, ha egyáltalán olvasnak onnan "fentről" (amivel tóta próbált visszaszúrni ergének), egyálatlán: kiállni amellett, hogy kik n é l k ü l kellene már nyerni, illetve kik nélkül nem is szabadna nyerni...: csak pár "húzónév": bencsik, pörzse, csintalan, demeter, mikola,semjén, pilhál, stb.stb.stb.
mert bár odaátról bárkit, bármiért szétszednek*, mégis, méltósággal nem lehet nyerni ezekkel sem... (ld. fent)

* kósa lajos "kurvaügye" debrecenből a blikkben vagy miben, ugye, a végén kártérítéssel. (nem a pallagi volt?!)
on

Guild 2007.06.13. 00:40:25

vannak akik csak megsértődnek a kritikán, pedig tanulni is lehetne ám belőle

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 00:46:52

Nem vagyok feszült, hogy levezessem ide. Miért is kéred ki? Talán a Fidelitas az Orbán Viktor leváltását szorgalmazó Fidesz-belsőellenzékhez tartozik? Nu?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.13. 00:47:36

off
ha már az ateizmus téma felmerült:
íme egy friss (ó persze elfogul...:) filoz. tört. összefoglalás róla:
Bolberitz új könyve:
www.libri.hu/hu/book/vallas/keresztenyseg/ateizmus_es_kereszteny_hit
on/bocs

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 00:49:12

És ha már itt vagyok, megkérdem, hogy mi a bajotok a PolCap-pel?

VIII. Nagyapó 2007.06.13. 00:54:27

Semjénre szvsz simán leosztottak egy kőkonzi pofozógép-szerepet mintegy 2 hónapig a választások körül, azt nyögi azóta is. Amúgy egész értelmes megnyilatkozásai voltak azt megelőzően, amolyan normális kereszténydemokrata értelmiségihez méltóak. Nem is figyelt rájuk senki.

A többi OK, mehet a levesbe. Bár Mikola lehet, kormányon és szájkosárral azért értene is valamihez.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.13. 00:56:39

Tetra, én még nem láttalak itt, de ez nem jelent semmit, a lányeg: ha az előbbi a belépőd volt, akkor minden választ nagyon szépen köszönj majd meg...

VIII. Nagyapó 2007.06.13. 01:16:50

"És ha már itt vagyok, megkérdem, hogy mi a bajotok a PolCap-pel?"

Nekem pl. személy szerint semmi, amíg tudomásul vesszük, hogy egy a politikai piacról élő, fizetett tanácsadó cégről van szó.

Az általuk jegyzett, a függetlenség imázsát sugározni akaró cikkeiket olvasva viszont rendszerint ugyanúgy megszólal bennem a vészcsengő, mint amikor egy újságcikknek álcázott kommerciális hirdetésre bukkanok...

szejler 2007.06.13. 02:52:26

Igen. W MÉG téma, de, a cikktől függetlenül én is úgy látom: egyre unalmasabb, egyre kiszámíthatóbb, egyszerűbb és ezzel együtt önelégültebb. Pár év múlva belefér a Blikkbe is.

Egyre kevesebbet cikkét olvasom el. Schade.

A Fidesz fanatikusok meg nyilván itt fejezik ki halványuló rajongásukat a cikkeidért Árpád. Talált.



aristo 2007.06.13. 07:14:20

W barátunk kezét néhány - jól bevált - közönség csalogató fogás vezeti. A harcos "ateizmus" tulajdonképpen nem más, mint a magyar társadalom egyes rétegeiben - különösen a fiatalok között - fellelhető infantilis antiklerikalizmus. A dologtalan, kövér, élősködő, retrográd egyházfi képe nagyon jól bejáratott toposz, igen mélyen sikerült kódolni, az ellene való tiltakozás kiváltásához bőven elég néhány jól elhelyezett utalás. Az alkalmazott stílus és eszközkészlet az angolszász országokban az ötvenes években elterjedt polgárpukkasztó újságírás kissé kései magyar adaptációja, amely nálunk - bizonyos körökben - még mindig a merész odamondogatás és önálló vélemény látszatát kölcsönzi szerzőjének. Ugyan ilyen - olcsó - módszer a "függetlenség" hangoztatása is. A szerző "független" volta kimerül abban, hogy a felszínes, napi politika szintjén, mindkét "oldalon" elhelyez néhány ütést, elfedve ezzel a mélyben húzódó, súlyos ideológiai egyneműséget az egyik "oldallal".
Mindez a szóra sem érdemes kategóriába tartozna, ha nem lenne a mindenütt terjedő felelőtlenség iskolapéldája. Az átgondolatlan vélemény, a bonyolult kérdések felszínes-profán megközelítése ugyanis az intellektuális légkör szerves részévé vált, miáltal a gondolattalnság válik a gondolkodás alapjává. Ez az, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 10:06:54

bugris, Tetra és Mindenki!

Talán érdemes lenen tudotok néhány apróságot. Worluk annak idején (6-7 éve)nagyon sokat index fórumozott és az a gyanum, hogy őt is sikerült többször felültetnem az ugratásaimmal, mint titeket is:-)

Nos azt azért meg kellene magyaráznotok, mert némi ellentmondás van a vélekedésetekben, hogy hogyan lehet ateista egy olyan vallásalapító, Karakutty prófétája, mint én, aki Isten létét tudományos ténynek tartja? Nem éppen ez az ateisták legfőbb tulajdonsága, de még a legkisebb sem.

A módszertanomat már nagyon sokszor leírtam, de akkor bemásolom ide is éppen az egyik delikvensnek (A hit fabatkát sem ér. Csak egy lufi Támánál) írt válaszom:

"Az istenhit egy lelki betegség és az én vallások önzetlenül segit kigyógyulni belőle. Emberbaráti szeretetből kifolyólag.

Gyógyító vakcina gondolatvírusokkal, mint amilyen ez a cikk is. (ezek többnyire legyengített és pontos mértékkel adagolt hülyeségek, amelyet az elme esetleg könnyen elvet és ezáltal a hozzá hasonlatos, de nagyobb hülyeségeket is képessé válik már legyőzni)

Ez úgy van megszerkesztve, hogy nem kell elfogadnod, nem is kell vele egyetértened, mert akkor is hat. Elég csak ha megismered, elolvasod.

Ezek a koanokhoz hasonló belső önellentmondásokat is hordoznak sokszor magukban ( pl: Micimackó és Isten is létezik), de pont ezáltal késztetik az elmét a gyógyulás felé vezető gondolkodásra.

Csodálkozom, hogy ezt eddig semelyik művemben, írásomban, honlapomon, fórumokban nem olvastad, pedig ezernyi helyen szerepel. Aki ennek ellenére idejön okoskodni, az miért is csodálkozik, ha ugratom, megtréfálom és leckét adok neki paradox logikából."

bugris 2007.06.13. 10:11:36

De ugye nem holmi ugratások, és sajátos módszertannal alkalmazott emberszereteted miatt vágtak ki a Wikipédiáról?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 10:21:15

A Wikipédia Felszabadítási Front vezetője vagyok és nagyon jót tett a nimbuszomnak egy ilyen Keresztre feszítés. (ez is gyógyító vakcina gondolatvírus) Három napra ugy is mindig feltámadok:-) Most égen-földön kitiltanak egy rakás enbert, mert IGét vélik benne felfedezni:-)

Soroljan ez elmult hónapokban írt Szócikkeimet?

No az a helyzet, hogy Worluk behugyt szemmel is lepuffantja még az olyan kis mitugrász, zöldfülü cowboyokat, mint amilyen te is vagy.

Ha nem érted, akkor nézd meg a kommentemet a W1-ben.



bugris 2007.06.13. 10:24:50

Azt meg nem is értem, miért írod itt, hogy Isten létét tudományos ténynek tartod, ott, meg hogy mindez áltudomány. De nem akarok vitatkozni veled, mert bár én ( a p-doxos izéddel ellentétben) nem ezt tartom az élet értelmének, de most azért szeretném jól érezni magam a bőrömben.

ergé 2007.06.13. 10:26:29

IGe, muhahha 8-D

Igyál egy jó pohár bort, az lesz a halálugrásod!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 10:32:25

Szerintem ez a cikk nem más mint a

HIRES, KISSÉ ÖREGEDŐ VADNYUGATI COWBOY ESETE

tanmeséje

tehát sokan szeretnék az öregedő cowboyt lelőni, mert azt gondolják, akkor rájuk száll az ő dicsősége és tettei. Ezért minden zöldfülű neki eseik pisztolypárbajra és persze szépen lepuffantódnak. Mert a cowboy azért élet meg ilyen szép kort, mert annyit mindig tud változtatni a módszerén, ami éppen elég.

bugris 2007.06.13. 10:33:29

"No az a helyzet, hogy Worluk behugyt szemmel is lepuffantja még az olyan kis mitugrász, zöldfülü cowboyokat, mint amilyen te is vagy."


"szamárfül: nem, az azért van, mert általában zavarosan írsz."
"szamárfül, neked biztos rengeteg eszed meg humorérzéked is van, csak rejtegeted, hogy el ne lopja a kormányoldal."
"turul, azzal a kóbor kutyával szerintem lapíts."

És ez csak tegnapról, csak az itteniekről, és csak a szalonképesebb, érvdúsabbak.

Puff! Puff! Puff!

Srí 2007.06.13. 10:35:18

Sokat változott Wé az utóbbi időben, ez tény. Olvasom még néha, egyre kevesebb érdeklődéssel. A kommenteket meg már egyáltalán nem. Nem tudom eldönteni, hogy nagyon jól kommunikál, vagy nagyon rosszul. Tyúk-tojás probléma lassan:) Mert: vagy az ő írásainak színvonala romlott le alaposan, magával hozva egy felszínesebb, közönségesebb kommentelő réteget, vagy az igényesebb kommentelők fáradtak bele Tótába, eveztek más vizekre, jöttek helyettük a Subba féle trágár népek és ő ehhez alkalmazkodik a kevéssé kidolgozott, elnagyolt munkáival, a semmitmondó reakcióival.

A trágárságot a publicisztikában elítélem, nekem nem érv, ha két bazmeggel akarják a mondandót erősíteni. És a blogjában elhatalmasodott igencsak, még inkább rontva az amúgy is gyengülő színvonalat. Kár érte.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 10:40:25

bugris

Tudom neked ajánlani Fenyvesit:-)

Ugyan az a szakmája, mint cípőid közöttnél, csak többnyire négylábuakkal van dolga:-)

bugris 2007.06.13. 10:40:38

sri Nem a trágársággal van a gond, hanem a tartalom hiányával. ’Vigyék iskolabusszal a gyerekeket központi sulikba’ Azta. Erre beleolvasva a kommentekbe, azt látom, sokan úgy üdvözlik az ötletet, mintha hirtelen előkerült volna a spanyolviasz. A Subba meg legalább szórakoztató.

Bummer 2007.06.13. 10:46:01

Annyira IdeGesítenek azok az emberek, akik azt hiszik, hogy mindent ANNYIRA jól átlátnak, közben meg akkora szemellenző van rajtuk, mint egy ház.

mentalraptor (törölt) 2007.06.13. 10:46:51

Tóta W. nem ateista. Az egy igaz jhv-ben hisz, mint a sivatagi magyarok általában. Ennek ellenére szellemes és szórakoztató. És veszi a lapot, ami nálam pirospont.

Srí 2007.06.13. 10:46:59

Bugris, a tartalomra gondoltam én is. A trágárság IS zavar, semmi szükség rá szerintem és baromi rossz példát mutat. Ha neki szabad, szabad mindenkinek, tegnap gépnél voltam fél éjszaka, beleolvastam a kommentekbe, kibírhatatlan. Ha neki ez kell..A tartalmat illetően már a neutronbombánál kiakadtam, értettem én, hogy vicc, de a humor attól humor mindig, hogy kőkemény igazságot rejteget. Azóta pedig egymást érik a semmitmondó posztok szóljunkbeorbánnak eszmei mondanivalóval.

Srí 2007.06.13. 10:49:00

Mental, TótaW agnosztikus. Elhangzott a Pilóta Rádióban, éppen tőle magától. És ha valamiben konkrétan hisz, akkor azok az ufók:)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 10:53:38

mentalraptor

W persze, hogy nem ateista. Már csak a legbutább emberek teisták, vagy ateisták. Hiszen hinni csak a bizosan nem létező, vagy bizonytalan dolgokban kell, a biztosat azt tudják az emberek. Az ateizmus meg kb, akkora Marhaság (nagy M-el, mert ebből csak egy van), mint az antikarakuttyizmus.

Minek hinni Istenben, vagy bármiben, ha tudhatod is?
Az ateizmus és a teizmus fölött is eljárt már az idő. Kinövi mindkét butaságát az emberiség.

Már Einstein lerakta a vallásom alapjait:-)

"Én egy mélységesen vallásos hitetlen vagyok; ez egy új vallásféle." Albert Einstein

ergé 2007.06.13. 10:58:18

Oh, te felvilágosult IGe hirdető,

Mondj EGY olyan butaságot, amit kinőtt az emberiség az idők során...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 11:08:24

Nagyon sok vallás több ezer év után tünt el a semmibe. A legtöbbet hiába is említeném, nem ismered őket. Talán még Zeusz, Jézus apukája még felderendhet.

A biblia sok régebbi ilyen vallásokból összeplagizált mű és azért nem tudsz a régiekről, mert, akor kiderülne, hogy honnét lopkodták össze.

Jézus sztorija 90-90% Mitrász

jó és rossz, pokol és menny, 1 db Isten ésatöbbi a Zoroaszter-hit

ergé 2007.06.13. 11:11:00

Aristo mester, egyetértek minden szavaddal. Szoktam olvasni máshol írt kommentjeidet, rspct!

Nézz be máskor is, nálunk is lehet a magas műveltség pilácsát gyújtogatni :-)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.13. 11:13:09

bugris, ne emelgesd fel, amik miatt tegnap itt sírdogáltam a sarokban... :)

Dr. Minorka 2007.06.13. 11:16:58

Csatlakoznék ergéhez.

Bummer 2007.06.13. 11:21:34

IGe, az a helyzet, hogy a legalapvetőbb történetkritikai-hermeneutikai ismeretekkel sem rendelkezel. De nem baj. Az ember akkor érzi magát okosnak, ha a tudása kevés. És ez neked jó érzés, én meg nem akarom, hogy neked rossz legyen, szóval imádgasd csak magad a vallásodban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 11:34:14

Bummer

vilagnezet.blog.hu/2007/05/11/p74108#more74108

Itt olvashatod a véleményemet, amely kapcsolódik ezen témához is erősen. A vallásgyalázás és sok más szót fordítotam át a köztudatban VALLÁSKRITIKÁRA, amelyet W is gyakorol. Mégpedig e-miatt (le a kalappal előtte):

" "Legyen az a szó a vallásgyalázás. A jobbikos srácok ide előre, a szamárpadba. Van pótolnivalójuk.

Kedves gyerekek! Nincsen olyan tétel a büntető törvénykönyvben, se más érvényes jogi kódexben, hogy vallásgyalázás. Vallásgyalázás és felségsértés miatt tehát sem feljelentést nem lehet tenni, sem betiltást követelni. Radnóti könyvét még elkobozták ilyen jogcímen, de az a jogcím szerencsésen elsüllyedt a világégésben, sajnos Radnótival együtt. Hőzöngeni lehet, kiprédikálni is lehet, vudubabát böködni is lehet. De törvénnyel fenyegetőzni nem lehet, illetve nem érdemes. Mert nincs ilyen törvény.
Azért nincsen és nem is lesz, mert sehogy sem fér bele abba a világnézeti szabadságba, amelyet a – nem keresztény, hanem – demokratikus Magyarország egyik alapjaként tisztelünk. A vallásoknak ugyanis az a lényegük, hogy saját magukat jobbnak, igazabbnak, tisztább és szárazabb érzésnek hirdetik, mint az összes többit. Így nyilván egymással is ütköznek.

Ezenfelül mindenkinek joga van annak tartani Máriát, aminek akarja, beleértve a próbababát, az ufót vagy a létezésének tagadását; sőt joga van meggyőződését a rendelkezésére álló fórumokon hirdetni. Joga van továbbá nem tisztelni, akár rajzfilmben gúnyolni az Úristent, Jézust, Mózest, Zeuszt és Lenint még akkor is, ha ez rosszul esik az istenistáknak, az ortodox zsidóknak vagy az antik görögöknek. Vagy Medgyessy Pétert. Joga van kereszteket, ikszeket és fordított kereszteket állítani. Joga van vallási műsorokban terjeszteni az igét, a főnevet és még a kötőszavakat is; ahogy joga lenne bárkinek ateista műsorban szembeszállni mindezzel, és kiröhögni a teremtőt."

Forrás : INKVIZÍTOROSDI / Tóta W. Árpád / index.hu/velemeny/eheti/inkvizitor

Guild 2007.06.13. 12:08:11

A vallásgyalázás nem törvénytelen, egyszerűen bunkóság. Kb. mint mikor valaki a holokauszttal viccel.

politicus · http://ufi.blog.hu 2007.06.13. 12:11:48

W kollega

"tudod, nekem nem koppint orromra senki, hogy azt az elnök urat ne bántsa, hanem csak a másik elnök urat bántsa."

Tudod te anélkül is, hol a helyed!!!! Jó kutya...

Tóta W. Árpád · http://w.blog.hu 2007.06.13. 12:15:58

IGE: akkor itt most szeretném veled közölni, hogy a magyar internet egyik leglátványosabb monomániás betegének tartalak, és igen kínos nekem, hogy néhány dologban egyetértesz velem. ez azonban nem teszi semmissé, hogy elmebeteg vagy, valamint egy troll, akit joggal tiltanak ki mindenhonnan.

over and out.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.06.13. 12:20:01

"politicus · ufi.blog.hu 2007.06.13. 12:11:48
W kollega

"tudod, nekem nem koppint orromra senki, hogy azt az elnök urat ne bántsa, hanem csak a másik elnök urat bántsa."

Tudod te anélkül is, hol a helyed!!!! Jó kutya..."

Most nem wé védelmében, elég nagy fiú ő ehhez, de ez meg mire jó? Hogy visszabassza itt kommentben, hogy fidesz kisfiúk, nyughassatok? Szóval..., áh. Így soha nem lesznek értelmes viták, csak odaváságok: szadeszbuzi, gyurcsányseggnyaló, nem is, mert te meg orbánon csüngsz. Mire jó ez így, ebben a formában?

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 12:20:51

Szamárfül:
Óh, köszönöm, hogy vannak még olyan emberek, akik nem csak a saját holdudvarukból képesek beszélni, hanem tudnak társalogni velük ellentétes véleményen lévőkkel is.

"Worluk annak idején (6-7 éve)nagyon sokat index fórumozott és az a gyanum, hogy őt is sikerült többször felültetnem az ugratásaimmal, mint titeket is"

Ige, ez nem eredmény, lévén egy tenyérbemászó figura vagy, képes vagy akárkit arra ösztönözni megfelelő eltelt idő után, hogy beléd vágjon valamit...

Másokat ugratni nem eredményt, kb. a te intellektuális kvalitásaidnak megfelelő maximum, vitatkozni viszont az, ezt meg már számtalanszor elmondtam, hogy gyakorold azt a szót tükör előtt, hogy "vita", és ha már papagáj-dadogás nélkül ki tudod mondani, akkor jó úton vagy...

Egyébként meggyőződésem, hogy IGe is azok közé az emberek közé tartozik, akik azért vannak még szabadlábon, mert bezárt az OPNI és nincs elég hely. Mint a Sugár Meliton kb.

Te nagyon, rettenetesen BUTA és intellektuálisan komoly kihívásokkal küszködő IGe, csak egy magadfajta csőlátású tapír képes a Zarahustrát ledegradálni jó-rossz duálpárosításra! Semmi közük nem volt az ószövetséghez te nagyon, te nagyon, te....

"De nem baj." Már miért ne lehetne baj Bummer???

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 12:22:14

Árpi: isten vagy, csókolom lábaid nyomát. :D:D

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.06.13. 12:24:05

Tetra, tetszik a blogod egyébiránt.

politicus · http://ufi.blog.hu 2007.06.13. 12:25:35

K|M

W így kezdte: "ez azért így a fidesz lábvizéből kikuruttyolva elég tréfás."

Elég furcsa lenne, ha ezek után még ő vágna vissza...

És kezd baromira elegem lenni abból, hogy valaki idejön mint W reagál egy egyébként nagyon színvonalas írásra és az első mondata a másik inszinuálása, sértegetése, skatulyázása.

Először a vendég tanuljon illemet, aztán lehet beszélgetni.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 12:29:16

A múltkor olvastam valami skinheades blogot, amiben a figura mint valami állatfajtákat kategorizálta a cigányokat (büdös cigány, koszos cigány, beás cigány stb.), persze a végén mindhez hozzátette, hogy le kell őket lőni. Namost nem az a baj, hogy ilyen van, mert hál'istennek nem olyan nagy a látogatottsága a honlapjának, tehát a privát baromságai nem mennek jutnak el mindenkihez. És hálistennek nincs ott mindehol, hogy terjessze őket.

Ellentétben IGe blogja látogatott, de pusztán azért mert a) akkora baromságokat ír, hogy amíg nem vitázol vele, addig szórakoztató is akár olvasni b) mindenhová odapofátlankodik, eltereli a témát azzal, hogy a vaníliafagyiról is a keresztények 2000 éves bűneire asszociál. Rögeszmés és monomániás.

Én abszolút moderáció ellenes vagyok, de miatta sajnos be kellett vezetnem néminemű moderálást, lévén minden bejegyzésemre jött a hülyeségeivel, teljesen elterelve a témát a bejegyzések értelméről.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 12:30:11

W

Tudom, de mivel ez volt az egyik célom számomra ez siker. Hiszen számos ugratásomat beszopáltad régebben és persze, hogy nem kedvelsz miatta.

Nekem az is az egyik célom volt, hogy sokmindent ne nekem kelljen tálalni a nagyközönség elé, hanem ezt tegyék meg mások, akár még úgy is, hogy közben roppant mérgesek rám. Sorra azokat a dolgokat vállalod fel, amelyek miatt engem régebben kimoderáltak, letiltottak innen-onnan.

BINGÓ? Leesett már a tantusz?

Az én vitorlámba hajtod a szelet és ez nekem jó. Egyébként meg én attól tarthatlak téged nagyra, hogy te engem meg nem. Engem nem zavar, mert semmi jelentősége a dolognak.

Erről a TROLLOZÁS-ról, amit ezek szerint felvettél, meg megvan a jó kis véleményem egy firkálmányomban összegezve:

"a trollokat el kell pusztítani"..."a trollokat ki kell irtani"...Hitler is igy kezdte

vilagnezet.blog.hu/2007/05/05/a_trollokat_el_kell_pusztitani_a_trollok





Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 12:30:57

KM:

köszi, én tegnapelőtt találtam rá a tiétekre. :)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 12:33:57

Tetra

Az írásodról Hófehérke és Pinokkió nászán elhangzó leggyakribb szó jut eszembe:

HAAZÚÚÚDJJJ!!!!:-)

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 12:35:16

"Az én vitorlámba hajtod a szelet és ez nekem jó." Egy monomániás rögeszmés figura akkor is ezt mondja, ha épp lekúrod a fejét egy bárddal... :)

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.06.13. 12:35:40

Ja, Tetra, most nem azért írtam ám, hogy egymás tökét masszírozzuk félkeményre, én olvaslak mielőtt idejöttél, és megállapítottam, hogy sok közös eszmei ismeretünk van (M.A.K., Lánczi, Konzervatív Töprengések, stb.), így élvezettel görgettem a - nekem, mint olvasónak -, sokszor kicsit túlintelektualizált, de azért fogyasztóbarát és érthető blogot. Dicséret vége.

Dr. Minorka 2007.06.13. 12:35:41

Trollok kezelése:
1.) nem etetjük
vagy
2.) kitiltjuk
vagy
3.) szívunk

bugris 2007.06.13. 12:36:24

Tetra · tetrahid.blog.hu 2007.06.13. 12:30:57

Pedig a blog.hu-n ott van a tied alatt. Ennyire nem nézel körül? :)

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 12:37:12

KM: jajj hát te is olvasod a Kaotikus Fegyházat? Meg a Lánczit? Öregem... Neked is óriási golyóid vannak ám! :D

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 12:38:15

Azt hittem valami UFF-i, hogy ez valami indiános blog...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.13. 12:38:38

tetra, ha nálad a faszoncsüngéses antré a 'beszélgetés' a szinonimája, akkor no komment!
(07.06.12. 23:49:27) És még nevelőtanár is akarsz lenni..?

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 12:39:43

IGe-papa, talán nincs igazam? Csak nem morcos lettél? Remélem...

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 12:42:10

Szamárfül:

BOCSÁNAT érte, de van egy olyan furcsa előítéletem, hogy a fidelitas tagjai mondjuk úgy: nem gondolkodnak túl sokat, és szinte vallásos hitben imádják I. Orbánt. Magával az eszméikkel semmi gondom nincs, a konzervativizmussal sincs, nekem csak ez a póriasan fogalmazva "faszoncsüngés", ami nem szimpi. De mondom, előítéletes vagyok, és lehet hogy nincs igazam.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.06.13. 12:43:35

Vagy a túlintellektualizált az két 'L'? (((((:

bugris 2007.06.13. 12:44:23

Ugye milyen igaza volt doomhammerneknek?
Megfelelő hívószavak, és pillanatok alatt megvan a 100 komment.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 12:46:39

Tetra

Hidd azt, hogy igazad van, engem nem zavar.
Hinni ugyan is mindig a biztosan valótlan, vagy roppant bizonytalan dolgokban szoktak az emberek.

Mint írtam, a blogodba eszem ágában nem lesz írni a jövőben semmit sem, mert esetleg mesérteném a sziento-logikával felállított etikai szabályaidat.





ergé 2007.06.13. 12:48:14

Tetra, ism.terj. bekapcs:

Az UFi egy kilencedik éve működő havi, nyomtatott folyóirat. Ennyi év szerény terméséből szemezgethetsz az ufi.hu oldalon az archívumban.

Eredetileg Utolsó Figyelmeztetés néven futott, amit egy percig sem kellett komolyan venni, mégis sokan szélsőjobboldali szócsőnek hitték a lapot, a név miatt :-)

Az UFiblog a szerkesztőség tagjainak és több, korábban már bizonyított bloggernek a közös fóruma. Itt is érdemes visszaolvasnod az archívumba.

A lap négy hónap kényszerszünet után újraindult, a júniusi szám már a boltokban (?)

ergé 2007.06.13. 12:50:46

Tetra: "a fidelitas tagjai mondjuk úgy: nem gondolkodnak túl sokat, és szinte vallásos hitben imádják I. Orbánt. Magával az eszméikkel semmi gondom nincs, a konzervativizmussal sincs, nekem csak ez a póriasan fogalmazva "faszoncsüngés", ami nem szimpi. De mondom, előítéletes vagyok, és lehet hogy nincs igazam."

ismersz, akár csak egy fidelitasost?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.13. 12:52:58

Tetra: "BOCSÁNAT érte, de van egy olyan furcsa előítéletem, hogy a fidelitas tagjai mondjuk úgy: nem gondolkodnak túl sokat, és szinte vallásos hitben imádják I. Orbánt."

Vannak ilyenek is, de szerintem egyáltalán nem jellemző. Sőt.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.13. 12:56:04

az előítélet hasznos dolog lehet...
de meg köll alapozni
:)

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 13:00:08

IGe: nagyon helyes, köszönöm, megkímélsz pár fölösleges kattintástól. Nem vagyok szcientológus (ha nem tűnne fel a szcientológus Taggel ellátott bejegyzéseimből...), de ezügyben el sem kezdek veled vitatkozni, mert se időm se türelmem hozzá.

Nem hiszem, hogy az vagy. TUDOM. Az más. :)

Ergé:

Köszönöm, őszintén szólva fingom se volt minderről, de ezúttal ha időm engedi visszapörgetlek titeket. :)
Ismerek kettő, azaz kettő darab fidóst. Ők kvázi orbánpólóban járnak (az egyiknek kitűzője is van...). Belőlük építkezik az előítéletem. Tudom, hogy ez csak kettő, ezért hangsúlyoztam, de emiatt a kettő miatt valahogy nem vettem a fáradságot megismerni a többieket. Meg nem beszélve a Szávairól, aki szintén fidós volt, és egyébként köztünk szólva (jelenleg ugye a BTK HÖKelnök asszem) egy náci.

Srí 2007.06.13. 13:02:25

Írtam pár gondolatot a blogomba Wéről és az ő liberalizmusáról, ha van kedvetek, olvassatok bele. Bekopiznám ide, ha tudnám, hogy kell, de nem hagyja magát másolni, igaz, csak tegnap óta tanulgatom a blogolást:) Ha valaki tudja, kérem, homályosítson fel engem is.

Más. Ha jót írok valamiről vagy valakiről, azt szó szerint úgy is fogadjátok. Nem nyalás és nem is vagyok hajlandó mentegetőzni miatta, mint szamárfül:) Őszinte érzelmekhez őszinte kifejezésmód dukál, ennyi.

bugris 2007.06.13. 13:05:07

sri, ha csak tegnap kezdted a blogolást, tehetted volna éppen a blog.hu-n is. Vagy épp akkor állt egy óráig? :)) Nem hátrány ám az átjárhatóság.

Srí 2007.06.13. 13:14:00

Bugris, az a blogmotor izé. Szar. (khmm nem találtam jobb szót rá.)Nagyon sokszor meg sem tudom nyitni az ufit sem.

bugris 2007.06.13. 13:15:28

Erre céloztam én is. De azt leszámítva, hogy nem megy, egész jó :)

Srí 2007.06.13. 13:15:34

Turul, most rám mosolyogtál vagy kinevettél?:) Szerinted nincs igazam a renddel kapcsolatban?

Srí 2007.06.13. 13:18:16

bugris:) hátja. Átjárható. Ha már be tudtál lépni. Ebben eltér a Windowstól meg a szartól. Utóbbi kettőből kilépni nem lehet:)P

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 13:22:30

Tetra

Ha nem sziento-logikád lenne, akkor észrevetted volna, hogy a blog.hu főoldalán a minden egyes kommentezésnél megjelenő blogajánlótól kímélted meg magadat. Meg az általad is elismert látogatott blogom Ajánlott Oldalak-tól, ahonnét levettelek. Meg a kommenteim is eléggé sok viszontészrevételt, kommentet szoktak kiváltani. Ettől is megkímélted magadat.

A módszered és az etika tisztként való viselkedésed az, ami sziento és annyi is a logika benne:-)

W is hasonlóan kezdte, (sokáig törölgetet)aztán belátta, hogy nem az a zöldfülü cowboy katagória vagyok és jobb, ha inkább támogatom, mint esetleg eszembe jut megnézni, hogy milyen ügyesen is forgatná a kalviaturát ellenem egy párbajban.

hornet · http://kawa.blog.hu/ 2007.06.13. 13:24:02

Wé világához adjuk hozzá, hogy ha valaki nem ért vele egyet, azt törli.

Ez most a liberalizmus vagy micsoda?

Srí 2007.06.13. 13:29:55

Nem hornet, ez a rend:)

bugris 2007.06.13. 13:34:35

Azért nem szokott durván törölni. A rossz érveket lecsapja, vagy simán hagyja, hogy a hülyék égessék magukat. A jó érveket pedig figyelmen kívül hagyja, esetleg jön valami 'pofád sutba' szerűség. Jó pontja ellenben, hogy nem reagálja le a személyének szóló nyalást sem.

hornet · http://kawa.blog.hu/ 2007.06.13. 13:37:25

Engem most csupán azért kitiltott, mert megemlítettem, hogy úgy tűnik, szerinte is a tanár előadói képességei számítanak. Ez elég is volt a törléshez. Szép kis rend. Szerintem sima hatalommánia.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.13. 13:42:23

sri: dehogy nevettelek, csak betettem az adot posztra mutató hivatkozást (ha jól értettem, ezzel gyűlt meg a bajod).

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 13:44:31

IGe, kösz, hogy felvilágosítasz minderről, ez eddig eszembe sem jutott...

Nekem, ellentétben veled, nem annyira fontos, hogy mindenki olvassa a hülyeségeimet, annál fontosabb viszont, hogy ha már reagál valaki a felvetéseimre, akkor TÉMÁBA vágóan tegye azt. Persze közben reklámozhatja a saját nézeteit, én semminek nem vagyok az elrontója. Viszont te monomániás és rögeszmés voltodból kifolyólag nem tudtál épkézláb hozzászólást produkálni, csak a saját linkjeidet...

Az meg hogy nem szerepelek a blogodon mint ajánló külön öröm, legalább annyira degradáló, hogy elvtársnak tekintesz, mint amennyire Árpád úrnak az, hogy annak tekinted. Olyan, mintha Sugár Meliton pacsizna velem, hogy királyarc vagyok... Vagy mintha Semjén Zsolti dícsérne meg (már bocs. :D).

A minap felraktam pár cikket a virtusra, és tegnap este néztem utána ennek a népszerűségi dolognak, és látom, hogy te az első 10-ben vagy ott benne. Komolyan elgondolkodtam, hogy akarok-e egy olyan honlapon fent lenni, ahol te mint valami előrenyomott sztár vagy jelen. Szerencsére ott van lehetőség kitiltani téged a kommentezésből, úgyhogy ezt már régen megtettem...

bugris 2007.06.13. 13:45:29

hornet, Nem lehet, hogy inkább a tirpákbokrétás miatt? Megjegyzem, az ottani új post utolsó bekezdése igen széles mosolyt csalt az arcomra.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 13:58:50

Tetra

W és te is a saját tulajdonságaitokat (monomániás, rögeszmés) próbáljátok meg saját magatoktól eltávolítani és másra kivetíteni. Nem kell és nem is lehet. Nekem az nem ingem, tehát tartsátok csak meg szépen magatoknak, mert a tietek.

A frankót egyenlőre ti osztjátok, meg a blogetikát is ugyebár. Te többnyire marha nagy komolysággal. Magam meg ezt művelem: "Valláskritika, mítoszirtás és hiteltérítés sok humorral" Tehát, aki nem hülye az látja, hogy szarkaszmusba és iróniába csomagolom álláspontjaimat.

A Magyar Vírtus, mára már csak Vírtus történetében érdekes személy vagyok, mert 2006 májusában ott voltam több sikerlistában is az első, második és harmadik helyeken, de aztán nekem esett egy rakás zöldfülű cowboy, akiket mire sorra "lelődöztem", visszaestem a 72 körüli helyekre. Most megint ott vagyok az élboly környékén a kb. 1400 szerzőből.

Most csak Hofit tudom idézni veled és W-vel kapcsolatosan is, akit a cikizéseim ellelnére még is nagyra tartok.

Nem a zsömle nagy, hanem a pofátok:-)



IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 13:59:43

Nem a zsömle kicsi, hanem a pofátok túl nagy.

telán helyesen.

OftF 2007.06.13. 14:00:42

W stílusa számomra időnként vállalhatatlan, de szeretem kimazsolázni az írásaiból az igazságmorzsákat, amiket aztán szépen forgatok még egy ideig. A rámutatásban szerintem még mindig jó, a stílusról meg már lemondtam nála rég.
Gondolom, ti is érzitek néha, hogy nem síkhülyeség amit ír, pont azért beszéltek róla ennyit. Csak épp a bunkó stílusával támadjátok.

Srí 2007.06.13. 14:00:44

Köszi Turul, de nem, nem ezzel .A szövegből, amit a blogomba írtam, szerettem volna egy bekezdést ide bekopizni, és nem hagyja magát copy - paste-tal.

bugris 2007.06.13. 14:07:23

sri, látod, ebben is jobb a blog.hu :)
Egyéb megoldások: mentsd el szövegszerkesztőben az írást előtte; vagy mentsd el a weblapot szövegfálj-formátumban, vagy egyéb formátumban, amit tudsz kopizni.

hornet · http://kawa.blog.hu/ 2007.06.13. 14:14:10

bugris · bugris.blog.hu 2007.06.13. 13:45:29:
"hornet, Nem lehet, hogy inkább a tirpákbokrétás miatt? Megjegyzem, az ottani új post utolsó bekezdése igen széles mosolyt csalt az arcomra."

Tehát bizonyos blogokról nem lehet jönni, ha a wéblogon akar kommentelni az ember? Érdekes rend az ilyen.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.13. 14:17:39

sri: Nekem a kopipészt gond nélkül megy:

"Ja, még valami. Tóta igenis olyan személyiség, akiről beszélni kell, akiről beszélni nem szégyen és nem unalmas egy Ufinak sem. Voltak ugyanis olyan kommentelők, akik nem kértek Tótából, látszólag. Nem hiszem el. Érdekli őket is, mert ha nem így lenne, egy félgrimasszal átlapozták volna a róla szóló postot és nem szóltak volna hozzá."

ergé 2007.06.13. 14:20:55

IGe = Bakura a négyzeten :-D

Srí 2007.06.13. 14:32:54

Nekem nem, Turul (elnézést, hogy szétoffolom a topikot de komolyan segítségre van szükségem). Már kijelölni sem hagyja magát, az egész oldalt kijelöli a bal gombbal és ha jobb gombot nyomok, noncs olyan, hogy másolás. Tudnám, mit csinálok rosszul.
bugris, bénázom ezerrel, de menni fog előbb-utóbb.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.13. 14:42:39

sri: Internet Explorer alatt tényleg furán viselkedik. Használj FireFoxot! :)
www.mozilla-europe.org/hu/

Srí 2007.06.13. 14:48:17

Na jó, majd egyszer áttérek:) Addig meg kopizás helyett csak felhívom a figyelmetek a blogra, ha valami közérdekűt sikerül írnom:) Köszi, tök jól esett a segítség, mindenkitől.

bugris 2007.06.13. 14:55:07

Ha már úgyis offolunk, és hát forgalom is van, nehogy elfeledjek szólni: Holnap ilyenkor film a CPg-ről (Pol Pot megye punkjai) a Hírtv-n. Neten is nézhető, underground-kedvelőknek alap.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 14:57:51

El kell ismerni a Hofis osztás szép volt. :)

"W és te is a saját tulajdonságaitokat (monomániás, rögeszmés) próbáljátok meg saját magatoktól eltávolítani és másra kivetíteni."

Ige, ne gyere nekem a fordított pszichológiával, ez nagyon KONYHAPSZICHOLÓGIA szagú. Nem vagyok sem monomániás, sem rögeszmés. Ezek pszichiátriai kategóriák pszichiátriai eseteknek fenntartva.

Miért kell a zöldfülű kávbójokat lelődözni? Miért nem lehet meghallgatni őket? Az nehéz lenne? Vagy mi? Ige, te mivel nem akarsz szembenézni?

Az olyanok mint te is egyébként, félinformációkra építő figurák, akik a saját hülyeségüket titkolva nyomják az egyébkéntis hülyeségeiket.

href.hu/x/2vv8

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 15:15:42

Tetra

Már hogyne lennél az W-vel együtt? Pszichológiai szakembernek és te még pluszba blogetika szientotisztnek is képzeled magadat. Mi ez, ha nem az, amit másra, rám próbáltok kenni, pedig önmagatok vagytok azok? A félinformációs zagyvaságnál is kijön a nagyzolási mániád.

A Virtuson egy izlésterror diktátor banda próbálta meg átvenni a dominanciát, nem csak velem volt gondjuk, meg a céljaik is függetlenek voltam tőlem, csak én álltam egyértelműen az útjukba, hogy ebből ugyan nem esznek. Nem is ettek.

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.13. 15:25:58

na! örvendetes hogy más is olvas M.A.K-ot, meg Lánczit:) ezt igazán örömmel olvasom, asszem kisebb hírük van, mint amekkora minőségi írásaiknak megfelelne...

ergé 2007.06.13. 15:39:24

Mr Portnoy, Lánczi és Co. konzervatív töprengéseit én is kiveséztem már. MAK-tól megvan a Kaotikus Fegyház, hát az nem semmi olvasmány! Csak néhány tanulmányt olvastam belőle, utána mindig zsibbad az agyam az értelmezéstől :-)

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 15:39:36

Az nagyzolási mánia, hogy tetten érhető és visszakereshető tudást próbálok számon kérni rajtad? Szerintem te elolvastál a vallási témában kb. 10 könyvet (kb. címszerint fel tudnám sorolni), meg átbújtál kb. 100 weblapot és úgy gondolod értesz hozzá. A bonyolultabb szövegekhez persze már hülye vagy, ahhoz gondolkodni is kéne. Te, neked nem rokonod véletlenül a Sugár Meliton? :D

Egyébként szerintem piccccit jobban értek a pszichológiához, mint te, ebben biztos vagyok.

Amikor beviszik az őrültet a lipótra, ő mindig megvan róla győződve, hogy akik behozzák azok hülyék...

Ma pl. azt olvastam társadalomtörténetből, hogy a cigányságot mint etnikai kisebbséget képtelenség per definicio meghatározni, mivel a legtöbbjük magyarnak vallja magát. Namost V. T. tanárúr könyvében az van, hogy "az számít cigánynak, akit a környezet annak mond". Szerintem ezt be kéne vezetni az őrültekre is. Az az őrült, akiről a többség azt mondja, hogy az. Már ne is haragudj, de eddig hányan mondták rád, hogy őrült vagy? :)

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.13. 15:41:42

IGe, te akkora császár vagy, hogy a jenkik az év emberéről nem beszélnek annyit, mint a földkerekség emberisége rólad: akkor miért töröltél egy rahedli kommentet (gy.k. tetra kommentjeit és az enyémeket)? ha a "csetelés" volt a problémád akkor miért válaszoltál egy darabig majd érvek (és természetesen az általános műveltség minimumát nem teljesítve) híján miért törölted inkább az ellenvéleményeket mint hatalmas libre-penseur? az egyetlen amit tudsz, az az hogy folyamatosan ismétled önmagad (meg magadra hivatkozol ami enyhén szólva is vicces), amit nem értesz, azt "áltudományosnak" tekinted stb? bár ami a legjobban megnevettetett, az az volt, amikor az itt már említett szerző (M.A.K.) egyik könyvéről (kaotikus fegyház) írt tetra, amit te (ki tudja miért) valláskritikai írásgyűjteményként értelmeztél (hö-hö). (de amúgy ajánlom a könyvet hátha gondolkozni is megpróbálsz kicsit...)

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 15:43:58

Ja, állítom, hogy félreolvasta Katolikus fegyháznak... :)

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.13. 15:44:30

ergé: nem szokásom szerzőket glorifikálni, de Molnár effektíve zseniális! amit talán a legnagyobb eredménynek tartok, az az, hogy rengeteg kolléga körében (így tetra esetében is) sikeresen ajánlgattam a könyvet: az eredmény az lett, hogy a hatása alól senki sem tudta kivonni magát:D ugyanis gondolkodásra késztet, remek problémaérzékenysége van és az ilyen ritka (lásd napi publicisztikák ilyen-olyan sajtóorgánumokban, a színvonal siralmas...)

szejler 2007.06.13. 15:49:06

Én pl írtam olyat, hogy W egyre unalmasabb. Minden cikkébe beleolvasok, de már nem olvasom mindegyiket végig. És azért írtam le a véleményemet, mert sajnálom ezt.

A burjánzó káromkodásokhoz: a kurvaélet pl egy szép szó, ha megvan rá az okod. Díszítésnek nem az igazi.

Devil Inside 2007.06.13. 16:14:03

Eléggé egyetértek ergével: Worluk hosszú évekig igen jól meg tudott fogalmazni gondolatokat, mélyebben belemenni dolgokba, jelenségekbe. Több - logikusnak tűnő - lépésen keresztül jutott el egy következtetésig, eredeti - legalábbis máshol még nem kikristályosodott - meglátásokkal találkozott az ember a cikkeiben...

Mostanában jó, ha havonta egy ilyen cikke van, a többiben - néhány szellemes mondaton kívül - kb. annyi az eredeti gondolat és meglátás, mintha az Index polidilijén borsosalmát és Pixyt olvasgatnék.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 16:28:23

Tetra. Jól írtam, sőt most meg is erősítetted, hogy a jelzők, amelyeket rám próbálsz aggatni, azok a tieid, meg Worluké. Te játszod el itt a nagy 100000 könyvet olvasott, hűde okos vagyok, megmindenhez jobban értek, te meg nem sztorit, meg a nagy szcientoetikus pszichológust:-)

Az őrültezés egy régen elkoptatott és feltárt hitkomisszár trükk.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.06.13. 16:33:47

Uhhh, IGe Úr, félve kérdezem és sután, kell-e ez itten nekünk?

Ugye nem?

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 16:35:18

Ok, "igazad van", részemről "vita" lezárva. Nincs türelmem hozzád.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 16:40:29

k|M
Részemről is lezárva itt, de mivel rám a témában szereplő W és Tetra is hülyeségeket írt, jogom volt viszontreakciókra.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.13. 16:44:27

MAK nem blogol véletlenül? vagy direkt.. (nyargalok a szabóba érte...nekem új,bevallom)

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.06.13. 16:48:13

Off,

goldenblokk.hvg.hu/

Nevez-e csoportosan, előre megfontolt szándékkal a kollektíva?

Citrom ;) 2007.06.13. 17:00:25

Szerintem Tóta nem leiszaposodott -mint a bejegyzésedből sejthető- inkább megállapodott.

Véleménye sem az egyedüli, sőt állítását vitatni is lehet. Lehet csak nem részletében, hanem a mondanivalójának célt érésében. Megold e valamit, vagy inkább csak kiírja magából a kiírni valót?
Mint a Lefoglalod a k.anyád. (Ő sem akar foglalkozni a probléma kezelhetőségével, esetleg mikéntjével, egyszerűen felvezeti, kimondja a hibát, annak általa látott okát, felháborodik, és mellé lő. Magyarán, tele szimpatikus érveléssel, szókimondással, esendő emberi tulajdonsággal és virtussal.
Szereti a sikert. (persze ki nem) De nála ez, a létét meghatározó elem. (legalábbis így látom)

Az utóbbi nyomokat hagy. Minőségibeli nyomokat. Elég figyelni a kommenteket. Sokszor a szószátyárabb jóindulatú, egyetértő hozzászólóinál lehet leginkább felfedezni a réseket.
Ennyit a kötekedési, kritizálási lehetőségekről.

Tény!
Nem tudom mennyi idő alatt szüli meg -szedi szavakba, rendezi logikai rendbe gondolatait- véleményét, bejegyzései hihetetlenül összeszedettek.

Látod sok mindenben egyeznek meglátásaink, de összességében nem írnám kárára a korát.
Igaz az egyes témák megközelítésénél már lehet sejteni az álláspontját, de nem találtam sablonokat. Ha a stílust nem nevezem annak. :))

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.13. 17:12:54

KM, nem nevezés van: jelölés, szabadon.
én pl. fletó amőbás blogján gondolkodom :)

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.13. 19:05:19

szamárfül: nem hinném hogy blogol:D fórumozni szokott de nem tudjuk hol és milyen néven:D:D:D de mindenképp olvass tőle, baromi jól ír. nekem az említett feljegyzései vannak meg, de neten is találsz tőle irományokat (hagyományról, lelkiismeretről, tocqueville-demokrácia, stb.)

ergé 2007.06.13. 19:49:34

na, ifjú konzervatív padavanok, ha szabad még egy mestert ajánlanom: Czakó Gábor.

Beavatás c. esszésorozata (több kötetes) nagyban formálta nézeteimet.

Naumov 2007.06.13. 20:27:47

Mondjátok kedves gyermekeim, ez az IGe nevű jóember civilben nem Iván Gáborként van véletlenül anyakönyvezve?

Csak azért kérdezem, mert anno úgy 6-7 éve az Index fórumán volt szerencsém néhány megtévesztően hasonló stílusú és színvonalú hozzászólást olvasnom egy ezt az IRL nevet viselő mókustól, aki saját megítélése szerint mindig egyszerre legalább huszonhat vitapartnert alázott meg egyszerre szinkronban, mert szintén saját megítélése szerint volt neki humora meg logikája is. A külső szemlélők ezekből ugyan rendszerint csak annyit láttak, hogy állandóan valami listát emlegetett, és a vele vitázókat hol azzal fenyegette, hogy fel lesznek véve erre a listára, hol meg azzal, hogy nem lesznek felvéve rá, úgyhogy a végén már senki sem tudta, hogy most akkor melyik verzió számít nagyobb büntetésnek, bár lehet hogy pont ez volt benne a humor vagy a logika, esetleg mind a kettő egyszerre.

Ja, IG mester ezen kívül még aktív szerepet vállalt az éppen akkoriban formálódó SZDSZ Netpárt életében is, amennyiben is átlag háromnegyedóránként megjelent a vonatkozó szaktopicban, és közölte, hogy létszámuk 19 főről 21 főre, majd 22 főre emelkedett, akik pedig még nem léptek be, azokat felírta a listájára, vagy nem írta fel rá. Sajnos később a Netpárt vezetőséget is választott, és ebbe IG mester nem került bele, amin annyira megsértődött, hogy kilépett a pártból és onnantól kezdve versenyt nácizták egymást a pártban bennmaradtakkal, illetve valószínűsíthető az is, hogy a párt választott vezetősége is mind felkerült a listájára, vagy nem került fel rá, de ezt sajnos már nem sikerült lekövetnem. Később hallottam hogy a Netpárt megszűnt (de nagy kár), de IG mester további sorsáról nincsenek információim.

Netán olyan szerencsénk lenne, hogy a magyar internetes társadalom egyik elismert bohóca látogatott el ide közénk?

Naumov 2007.06.13. 20:28:41

Mondjátok kedves gyermekeim, ez az IGe nevű jóember civilben nem Iván Gáborként van véletlenül anyakönyvezve?

Csak azért kérdezem, mert anno úgy 6-7 éve az Index fórumán volt szerencsém néhány megtévesztően hasonló stílusú és színvonalú hozzászólást olvasnom egy ezt az IRL nevet viselő mókustól, aki saját megítélése szerint mindig egyszerre legalább huszonhat vitapartnert alázott meg egyszerre szinkronban, mert szintén saját megítélése szerint volt neki humora meg logikája is. A külső szemlélők ezekből ugyan rendszerint csak annyit láttak, hogy állandóan valami listát emlegetett, és a vele vitázókat hol azzal fenyegette, hogy fel lesznek véve erre a listára, hol meg azzal, hogy nem lesznek felvéve rá, úgyhogy a végén már senki sem tudta, hogy most akkor melyik verzió számít nagyobb büntetésnek, bár lehet hogy pont ez volt benne a humor vagy a logika, esetleg mind a kettő egyszerre.

Ja, IG mester ezen kívül még aktív szerepet vállalt az éppen akkoriban formálódó SZDSZ Netpárt életében is, amennyiben is átlag háromnegyedóránként megjelent a vonatkozó szaktopicban, és közölte, hogy létszámuk 19 főről 21 főre, majd 22 főre emelkedett, akik pedig még nem léptek be, azokat felírta a listájára, vagy nem írta fel rá. Sajnos később a Netpárt vezetőséget is választott, és ebbe IG mester nem került bele, amin annyira megsértődött, hogy kilépett a pártból és onnantól kezdve versenyt nácizták egymást a pártban bennmaradtakkal, illetve valószínűsíthető az is, hogy a párt választott vezetősége is mind felkerült a listájára, vagy nem került fel rá, de ezt sajnos már nem sikerült lekövetnem. Később hallottam hogy a Netpárt megszűnt (de nagy kár), de IG mester további sorsáról nincsenek információim.

Netán olyan szerencsénk lenne, hogy a magyar internetes társadalom egyik elismert bohóca látogatott el ide közénk?

Naumov 2007.06.13. 20:30:12

...nemtom miért ment el kétszer a post, bár van egy olyan gyanúm, hogy az egyház mocskos keze lehet a dologban...

bugris 2007.06.13. 20:35:22

Naumov, ez egész izgalmasnak hangzott :) De talán tőle kérdezd meg.

___________________________ (törölt) 2007.06.13. 20:42:00

Ergé,

jézusom, te azokat a félhülye békazabálókat érted Felvilágosodás alatt? :) Természetesen nem rájuk gondoltam, hanem a skót vonalra - Adam Smith, David Hume, John Locke (bár az angol) - stb. Nem a francia forradalom, hanem a parlamentarizmus, jogállam stb. Nem Kossuth, hanem Széchenyi vagy Görgey stb.

Szamárfül,

azért én nem hasonlítanám Bokorgyurit Hitlerhez, de az tény, hogy a Bush-Cheney-Wolfowitz vonal valóban inkább csak visszaél a neokonzervativizmus nevével, mert ha az igazi neokonokat nézzük, pl. Thomas Sowellt (az egy zseni, nagyon ajánlom), Leo Strausst, Charles Murrayt, William F. Buckleyt stb. akkor az másról szól... a Bush-féle vonal alapvetően militáns és keresztény fundamentalista... a valódi neokon vonalra az a jellemző, hogy szakít a paternalizmussal és gazdasági kérdésekben egyértelműen libertariánus, szabadversenyes, kapitalizmuspárti...

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 20:53:20

:D Igen, Naumov, igazad van. Mármint amit leírtál így van. :)

Egyébként megfigyelted már, hogy mindig kidobálják valahonnan? Wikipedia, Netpárt, Indexfórum, Virtus, blabla. Igazából egy idő után mindenki számára szalonképtelenné válik, mert egyszerűen annyira, de annyira, de annyira (síp).

Én egyébként mérhetetlenül kíváncsi lettem rá, civilben mi lehet. Prekoncepcióim szerint egy anyjával élő szellemi beosztott valami számtechcégnél, már ha dolgozik. Nem véletlenül mondtam én mindig, hogy furcsa szellemi rokonságot látok közte és Sugár Meliton között, lévén mindketten eléggé aktívak bizonyos körökben, és mindketten valami egészen nagyon furcsát gondolnak a világról. :)

Amúgy a világnézetblog mellett másik nagy szellemi felüdülést nyújtó oldal Meliton oldala.

meliton.samstaxx.com/

Komolyan, jobbak, mint a Matula volt anno. :)

ergé 2007.06.13. 20:54:35

whehehee, igazad lehet, Naumov!

egyszer készítek egy bestiáriumot a magyar netvilág arra méltó alakjaiból...

___________________________ (törölt) 2007.06.13. 20:56:13

Kiegészítés - miért zseni Thomas Sowell, miért ajánlom nagyon? Pár idézet:

"Lehet, hogy túl sokat várok, amikor azt szeretném, hogy az értelmiségiek némi hétköznapi józan ésszel is bírjanak, amikor az egész életük alapvetően nem hétköznapi... abból élnek, hogy olyan dolgokat mondanak, ami különbözik attól, amit mások. Mindenkiben csak véges mennyiségű eredetiség van. Ezen a véges mennyiségen túl nincs más, mint céltalan hóbortok, vagy okoskodó gúnyolódás és sokkolás."

"Semmi sem sokkolóbb és disszonánsabb a modern értelmiségiek látásmódja számára, mint a tény, hogy szerte a világon a rabszolgaságot üzletemberek, ájtatos vallási vezetők és nyugati imperialisták rombolták le. És ha ez a tény nem passzol a látásmódjukhoz, akkor az olyan, mintha nem is létezne."

"Sosem értettem, miért nevezzük kapzsiságnak, ha meg akarjuk tartani a pénzt, amit megkerestünk, de azt meg nem nevezzük kapzsiságnak, ha másvalaki pénzére ácsingózunk."

"Jópár ember, aki most a kivégzésére vár, nem jutott volna el oda, ha a bíróságok szigorúbbak lettek volna velük akkor, amikor az első bűncselekményükért álltak bíróság elé."

"Irigység + retorika = 'társadalmi igazságosság' "

"A jelenkor egyik szomorú jelensége, hogy démonizáltuk azokat, akik termelnek, támogattuk azokat, akik nem akarnak termelni és kanonizáltuk azokat, akik panaszkodnak."

Na, ez az igazi neokonzervativizmus - hogy úgy tudja tagadni a baloldal hülyeségeit, hogy egyszer sem kellett Istenre hivatkoznia.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 20:56:16

Én amúgy eleinte úgy olvastam a blogját az IGe-nek, hogy mekkora vicc már, és pont ezért, mert vicc, mekkora jó. Aztán ahogy kezdtünk belebonyolódni rájöttem, hogy ő ezt valami messiástudatából kifolyólag valahol fullkomolyan kezeli. Na ekkor azért kezdett gyanús lenni, aztán ahogy még mélyebbre mentünk lejött, hogy egyszerűen képtelen meghallgatni bármilyen ellenvéleményt, és ha van, akkor nem ő a hülye, hanem a világ esküdött össze ellene. Tudod, csak ő helikopter.

___________________________ (törölt) 2007.06.13. 20:58:43

Iván Gábor, jéééézusom... :-((((

Régi fórummotoros vagyok én is, anno Micuember néven írtam és igen, ha IGe Iván Gábor, az sok mindent megmagyaráz... :-(((

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.13. 21:00:04

Micuember? Mik vannak... Isten hozott! :)

bugris 2007.06.13. 21:01:45

Egyszer végignéznék azért egy IGe-Kündü meccset.

Naumov 2007.06.13. 21:06:39

Tetra

Nem tudom hogy hány helyről szórták még ki a srácot, nekem csak az indexes pályafutásából sikerült részleteket elkapnom, de az biztos, hogy akkoriban kevés dologban volt nagyobb egyetértés azon a fórumon jobb- és baloldaliak között, mint Iván Gábor szellemi állapotára vonatkozóan.
Mondjuk azt egész életemben sajnálni fogom, hogy nem nézhettem végig, amint az Iván Gábor - Lovastyik Ádám tandem teljes netpárti egyetértésben megrohamozza és porig rombolja a fasiszták védvonalait...

___________________________ (törölt) 2007.06.13. 21:10:28

Mert csak hatvankétszer írtam be W blogjába, Turul :-)

___________________________ (törölt) 2007.06.13. 21:12:09

Egyébként meg köszi, jólesett... :) Szép idők voltak azok - de sokan meghülyültek már, akik akkor jó arcok voltak :-)

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.13. 21:21:54

Shenpen! nem hittem volna hogy valaha még jó érzéssel tölt el, ha blogon hozzászólásokat olvasok! csak mondd azt hogy nem vagy vénember, hanem fiatal vagy és úgy ismered Leo Strausst! mindenképpen jó hogy nem vagyok egyedül:D

___________________________ (törölt) 2007.06.13. 21:23:09

Lovastyik a Nazarene néven futó koma volt?

___________________________ (törölt) 2007.06.13. 21:25:40

Alex,

28, tehát vén :)

Sajnos, valahogy ezek a dolgok nem jöttek be Magyarországra. Van egyébként egy tervem - ki kéne adni magyarul Ayn Randtól az Atlas Shrugged. Az lényegében ez, de regényformában, és micsoda regény! Olyan fokon monumentális és felemelő, mint a Gyűrűk Ura. Az ideális fordító Kornya Zsolt lenne, szerintem be is vállalná - egy dolog kéne: pénz.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.13. 21:25:49

Shenpen, igen. Azóta teljesen eltűnt. Egyszer még láttam a Közgázon drogtémában vitatkozni, igazi militáns liberális volt, jóval több önbizalommal, mint felkészültséggel. :)

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.13. 21:28:28

ergé: mindenképp utánajárok az általad említett szerzőnek, eddig még nem került a kezembe (sajnos).

jut eszembe ha már Strauss (a neokonzervativizmus atyja, vagy legalábbis egyik atyja) maga is ateista volt nem? nekem legalábbis így rémlik. csak a liberók szeretnek minden konzervatívot vagy \"nácinak\", vagy a \"klerikális reakció emberének\" nyilvánítani.

amúgy Shenpen arról a bizonyos \"értelmiségről\" amiről szó van, ismét M.A.K. jut eszmbe. ő elidegenedett értelmiségnek nevezi őket:) asszem találó...

Tóta W. Árpád · http://w.blog.hu 2007.06.13. 21:30:21

"Az ideális fordító Kornya Zsolt lenne"

jesszus, miért? pár hete kezembe akadt egy Lovecraft-fordítása (régi VP-kiadás), fizikailag rosszul lettem tőle, de anynira, hogy el is rohantam venni eredetit. broáf!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.13. 21:33:14

Kornya Zsolt? Valhalla Páholy? Rúna Magazin? Az sem tegnap volt. :)

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.13. 21:33:41

Shenpen, az még bőven nem vészes:) igaz én nekem jobban seggemen van még a tojáshéj, de 28 az legyen már még fiatal na:)
(meg is kapom hogy ennyi idősen az ha a konzervativizmushoz vonzódom, valamiféle abnormális dolog...puff. IGe pl. biztos tudna analizálni röndösen)

hm. ez a könyv dolog elgondolkodtatott. kiadó lenne rá? nagyon nehéz manapság a kultúra számára mecénást találni az a baj:( meg a kókaizmus különbenis olyan világot vetít előre, ahol a kultúrának meg hasonló "haszontalan dolgoknak" nem túl sok értelmük van, csak annak "ami termel", és a perspektíva a betanított munkás valamilyen szellemi melóban, gépnyomogatás, aztán nyaralás a tengerparton, meg 200 forintos csirkefarhát.
nem is beszélve a sajátos "szelekciójukról"...

___________________________ (törölt) 2007.06.13. 21:38:05

És bazmeg ilyet, most nézem meg, Alex, Simone Weil-lel indul a blogod... na őt se hittem volna, hogy sokan ismerik kishazánkban. De azért lássuk be Weil érdekes, de gyakorlatilag használhatatlan. Olyan magasan van, amilyenre a politika nem hogy el se láthat, de el se tudja képzelni. Jelzem, nem csak a politika, én sem. "A genius akin to that of saints" - nagyszerű, de számomra használhatatlan.

Hopsz. Most kapok csak észbe. Srácok, ezer bocs, ha többnyire ismeretlen külföldi szerzők sorozatos felsorolása sznobizásnak hat. Nem arról van, az igazság az, hogy az említetettek Angliában vagy Amerikában annyira közismertek, mint nálunk mondjuk Márai. Valahogy hozzánk sose jutott el igazán, valahogy senki se vette a fáradságot, költséget, hogy lefordítsa, kiadja... és ez nagy baj. De nem valami nagyon liláról van szó, teljesen közérthető írásokról, csak valahogy mindig elsiklottunk mellettük. Ez lenne szerintem a legfontosabb feladat most. Bele vagyunk punnyadva, büdösödve Gyurcsányba meg Csoóriba. Gondolat-transzfúzió kell, hamarjában.

Naumov 2007.06.13. 21:39:16

Turul

Amennyire én tudom, Lovastyik mester a 2002-es kormányváltást követően egy darabig még újgenerációzott, szadesz ügyvivő is szeretett volna lenni (kapott is kemény 0.9%-ot a kongresszustól), a pannonrádiós domainen meg zorbánviktorozós cikkeket írogatott, de valószínűleg megunta, hogy a lőtéri kutya sem foglalkozik vele, legkevésbé azok, akikről a cikkeit írja, úgyhogy elment helyette biciklistának, és onnantól arról irkált, hogy hogyan fogyott le három nap folyamatos spinningelést követően 190 kilóról 188 kilóra, illetve a Hejőszalonta-Bivalybasznád szupermaratoni kerékpárversenyen hogyan sikerült öldöklő csatában megelőznie két defektet kapott tizenegy éves lányt a lejtőn lefelé. Aztán ez is abbamaradt, valószínűleg az érdeklődés teljes hiányában, viszont nagy örömmel jelenthetem, hogy legutóbbi híreim szerint megszületett a kis Lovastyik, akiből remélhetőleg szintén derék liberális választópolgárt faragnak majd.

___________________________ (törölt) 2007.06.13. 21:40:29

Viszont M.A.K.-ra rásasolok, lehet, hogy ő az első fecske.

Kókaizmus alatt mit értesz? Mert a szabad piaccal nincs baj, csak a szabad rablással - kb. az a különbség, mint a csajozás meg a nemi erőszak között. Ha kókaizmus alatt az utóbbit érted, azaz vágod, hogy Kóka sosem volt igazi vállalkozó, és éppen ezért nem szabad az igazi vállalkozókat baszogatni, akkor egyetértek.

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.13. 21:47:58

Shenpen,
természetesen, simone weilt nem is úgy "használom" mint "politikai útmutatót", viszont rendkívül érdekesnek (és fontosnak) tartom az ő gondolatait: mint filozófiát. az ilyen szerzők gondolkodásra késztetnek, és ez lenne ma talán a legfontosabb. (és megfejteni sem kívánom simone weilt, az azért merész vállalkozás lenne:))

mindazonáltal csak részlegesen értek veled egyet: bár tény,hogy az intenció is kevés rá, azért nyomokban ismertek ezek a szerzők itthon is, csak figyelem nem nagyon van körülöttük.ha ma még mindenki j.s. milltől van hanyattesve, meg az aufklérista dogmáktól, akkor nem nagyon várhatunk jelentős változást - elsősorban a gondolkodás terén. pl. itt van magának millnek az esete: temérdeknyi irodalom van róla, az összes tudlibes készségesen hivatkozik rá, de mi van a legfőbb vitapartnerével (james fitzjames stephen)? akiről jóformán nem sokat hallani. itt sokan a "nyitottságot" hangsúlyozzák, miközben épp az ezzel ágálók képtelenek ezt az elvárást (elsősorban magukkal szemben) teljesíteni.

gyurcsány meg simone weil egy kommentben brrr...:) persze tudom hogy nem volt ilyen szándékod, mégis kicsit kiráz a hideg:D

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.13. 21:51:13

ja nemnem, nem a szabad piacra céloztam, egy egészen más terület rombolása érint kicsit érzékenyen: ugyanis a derék urak (élükön kukával) épp arról feledkeznek meg, hogy az emberek élete (jobb esetben) nem csak "piac".épp ez a tervezgetős-racionális (posztkomcsi és vadkapitalista) szedi ízekre az életvilágot, már ami még megmaradt belőle.
a szabad piaccal pedig maximálisan ellenkezik a kóka-félék garázdálkodása, őket leginkább saját klientúrájuk jóléte, oligarchiájuknak fenntartása érdekli (meg az egymillás vacsi), a szabad piac náluk csak duma. és igen demagóg voltam. elnézést.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 21:57:56

Kokaizmus amúgy mást is jelent, pl. egy közvéleménykutatásban vettem részt a múltkor, amikor is arról kérdeztek, hogy mit mond nekem a "kókás szleng", mire kiderült, hogy azt kéne, hogy mondja, hogy amerikai sikerduma, tehát kókaizmus = you can do it. :)

Na mindegy, nekem nem ezzel a piacosítással van alapvetően bajom, mert ez legalább versenyre késztet, és a verseny jó dolog, nekem azzal van bajom, amikor ezek a piaci szempontok a kultúrába is befolynak, pl. kifejezetten herótom van a "piacképes tudás" fogalmától, mert ezen fogalom hangoztatásával vezetik be az olyan roppant izgalmas órákat a középsulikba, mint pl. a médiaismeret...

És most akkor rendkívül halkan jegyzem meg, hogy - nagyon nagyon halkan - hogy én amióta szavazóképes vagyok (eddig két ciklust szavaztam) mindig a libsikre szavaztam, elvi alapon, meg kizárásos alapon (második fordulóban csak az első szavazáson mentem el és leadtam a tradícionális orbánellenes szavazatomat keserű szájízzel a "komcsikra"), de amióta kóka lett az elnök, azóta... pfhaj... jajj... Azóta morális válságban vagyok!!! :)

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 21:58:47

A kultúrarombolást büntetni kéne.

Dr. Minorka 2007.06.13. 22:01:22

"Van egyébként egy tervem - ki kéne adni magyarul Ayn Randtól az Atlas Shrugged. Az lényegében ez, de regényformában, és micsoda regény! Olyan fokon monumentális és felemelő, mint a Gyűrűk Ura."
:))) Ugye ez most irónia volt, csak az én agyam fog a szokásosnál is kevésbé?
Egyébként nem tünt fel, hogy a szabadpiaci tébolyda, meg a hagyomány kicsit nehezen viseli el egymást?:)
Támogatom Sowellt is!:)) Isteni, hogy a közép-nyugati republikánus fogorvosok háziszerzőit magyarul is lehet olvasni! Egyrészt veri topikalok, másrészt a csendes kacarászás jót tesz a heboglobinnak!
Ui: Esetleg nem ártana Adam Smithet olvasni, sok meglepetést tartogatna...

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.13. 22:03:39

Amúgy ez a topic nem a Tótáról szól? :)

ergé 2007.06.13. 22:10:36

Tetra, a kommentlánc úgy növekszik, hogy megfeleljen az organikus fejlődés elméletének - tudod, ez egy konzervatív blog :-)

Dr. Minorka 2007.06.13. 22:12:25

Ha Tótáról szól, akkor az a baj, ha nem, akkor meg az.:)

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.13. 22:13:35

minorka: a hagyomány épp az, ami mérséklést biztosít a szabadpiac túlzott "elszabadulásával" szemben (egyebek mellett).

mentalraptor (törölt) 2007.06.13. 22:14:46

Tóta W. ért sci-fi rajongó? - Na, máris szimpibb lett. Így azt is megbocsátom, hogy sivatagi magyar.

Dr. Minorka 2007.06.13. 22:19:28

Alex!
Kösz! De pont azt hangsúlyozod, amit mondtam.

mentalraptor (törölt) 2007.06.13. 22:30:53

Tökömbe, láttam pár hőst vonyítani, mint egy sakál, amikor kiderült, hogy mégsem egy shadowrun harcos. Volt olyan, akit a netbull 3 év után kapott el. A birka azt hitte, császár és elérhetelen. A legtöbb birka azt hiszi, mert képes megfogalmazni gondolatokat szabatosan, ha ledobja göthös testét, máris a virtuális tér ura lesz. Az ilyennek mindig rábaszás a vége. Senki sem sérthetetlen. Akinek esze van, az tudja ezt. Akinek nincs, csak idő kérdése, mikor nyeli be bránert.

mentalraptor (törölt) 2007.06.13. 23:28:20

Ez a tótavé mégiscsak egy görény. A langyi szoclib propaganda, amit nyom, még csak-csak elfogadható, de az már kevésbé, hogy a kotorékában nyüszítő korcsok bárkit sértegethetnek, mert, ha vissza mersz szólni, az igen liberális tótavé azonnal töröl.
A minap bátorkodtam beszólni egy karatekid nevű vadbaromnak. Egyszer. Minek fárasztanám magam többször, amikor a tag egy szellemi éhenkórász. Azóta a kisgyermek ahol csak meglát, rám vakkant. Ma visszaszóltam. Ki is baszott a mi árpádunk, hogy hágja meg Ábrahám apja birkanyáját.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.14. 08:03:28

Naumov és Mindenki!

Hát nem tudom lezérni a témát mert viszontválaszolnom kell.

Itt az indexes beutatkozásom, ahol köztudott, hogy a kísérleteim miatt ezen nem csak ezen, hanem mellette még vagy 30-40 nicken írtam:

forum.index.hu/User/UserDescription?u=126971

Kiemelem belőle a lényeget, amely ott van már 4 éve: "ELKÖSZÖNŐ; Egy érdekes tömegbefolyásolási kisérletsorozatot végeztem az elmult 3 évben (2000-2003)az index vallás, filozófia rovatában. Azt kerestem és kutattam, hogy a vallásos befolyás alatt álló emberek milyen módszerekkel gyógyíthatóak. Sok érdekes dolgot sikerült megtudnom és valós élethez nagyon hasonló helyzetben lemodeleznem. Ez alapján biztosan kijelenthetem, hogy páldául az istenhit egy teljesen tünetmentesen gyógyítható lelki betegség. Köszönöm ebben az index szerkesztőségének és a közremőködőknek az akí­v segítségét."

Netpárt, amelynek egyik alapítója voltam, nekem arra nagyon jó eszköz volt, hogy hazánk ne lehessen az Orbán kormány miatt megint egy egyházi állam. Jól beszappanoztuk Orbánnak a lépcsőt, amelyen akkorát bukott, hogy azóta sem tud felállni, pedig az már 2001-2002-ben volt. Eléggé sok közöm volt az ilyen plakátok megjelenéséhez, mint aki kezdeményezte, hogy ez a jó módszer (tehát a tekintély rombolás):

szamizdata.szdsz.hu/stilus_oriasplakat.jpg

és itt a többi:

szamizdata.szdsz.hu/index_2.htm


Srí 2007.06.14. 08:13:47

Mentalraptor, amit legjobban elítélek Tóta blogjában az éppen a trágárság. Ne hozd át ide, kérlek, módjával elmegy egy-egy trágár szó, de amit tőled Tóta blogjában olvastam, az minősíthetetlen. Pedig az érdemi részével nem lenne baj. Tudom, szólásszabadság van, mégis.És ez csak egy egyszerű kérés, nem több.

mentalraptor (törölt) 2007.06.14. 08:27:57

Sri, a te szellemi szinteden bármilyen minősítési kísérlet hamvába holt. Kérésed elutasítva!
Ha fórumozni szeretnék, nem ide jövök. Itt kommentezni lehet, mert ez blog. Mindenkinek van valamilyen stílusa. Az enyém ilyen. A tiéd meg olyan, amit alacsony intellektusod lehetővé tesz, mégsem kérem, hogy vonulj vissza az általánosba, és tanulj meg szépen írni és gondolkodni. Írj csak bártan, ahogy tudsz, mert ezzel is szinesíted a palettát.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.14. 08:37:02

Mentalraptor, a sértegetést kéretik befejezni. A sima durvaság egyáltalán nem szórakoztat.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.14. 10:15:34

Shenpen, nyugodtan "sznobulj" néha, tetszik :)

ergé 2007.06.14. 10:25:17

IGe: "Netpárt, amelynek egyik alapítója voltam, nekem arra nagyon jó eszköz volt, hogy hazánk ne lehessen az Orbán kormány miatt megint egy egyházi állam. Jól beszappanoztuk Orbánnak a lépcsőt, amelyen akkorát bukott, hogy azóta sem tud felállni"

IGe, aki egymaga elintézte Orbán Viktort :-D

Folytasd nyugodtan, jól szórakoztat ezen a kellemes reggelen!

De azt tudod, hogy az OV megsemmisítője címért magával az Őszödi Cipollával kell vetélkedned?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.14. 10:34:07

ergé:
Nem olyan bonyulult felismerni a nyelvtani többesszám jelét: "beszappanoztuk Orbánnak a lépcsőt"

Sajnállak:-)

mentalraptor (törölt) 2007.06.14. 12:12:02

Maradjunk annyiban, hogy zsebhitler magának szappanozta be a lépcsőt. Életemben nem vártam annyira a választásokat, mint 2002-ben. Hú, hogy leszavaztam a fideszt! Jól rá is basztam. Ami utána jött, az minden képzeletemet felülmúlta. Nem hittem volna, hogy visszasírom a 200 milliós szinten tolvajkodó fideszt. Ma már nyíltan milliárdokat síbolnak a sivatagi magyarok, a baloldal. Hogy mi lenne, ha orbánék visszakerülnek a hatalomba? - Nem tudhatom. Azt sem mondhatom, hogy ennél rosszabb már nem lehet, igaz, azért bízom benne.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.14. 14:50:39

mentalraptor: ez egyenes válasz volt. :)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.14. 15:45:44

mentalraptor

Hát nekem is hasonlóak a gondolataim, mint neked. Csak tudod a Netpárt annak idején egy pártoktól függelen kezdeményezésnek indult és válasz lehetett volna a mostani nyavajánkra, mert a kövzetettt helyett már közel közvetlen demokrácia felé haladt.

A pártoktól függetlenből, amelyet az SZDSZ, csak támogat, lett egy az SZDSZ által megszállt és lenyult dolog, amelyet végül szét kellett a szadinak verni, mert tulnőni látszott demokráciában a szadin. Sőt nem véletlen, hogy a Netpárt gondolatától azóta nemcsak a Szadi, de az MSZP, a FMPP és a MDF is retteg és elgáncsol minden ilyen kezdeményezért. Illetve csak olyanokat enged meg, amelyeket rövid pórázon tud tartani.

suski 2007.06.14. 19:24:37

nahát elolvastam én is ezt a Tóta W. firkálmányt és nem értem mi ezen az akkora dobás, hogy ott a blogjában 1200 comment van, itt is rengeteg.
Egyrészt Tóta W. -nek és hasonlóknak üzenem, hogy itt nem arról van szó, hogy bárki is ki lenne rekesztve a magyar nemzetbôl, hanem arról, hogy az egyik oldal, amely jobb híján nemzetinek mondja magát, a helyi érdekeket képviselni, a másik meg a globálist: mindig valahová nyalni kell. Korábban keletre, most nyugatra nyalunk, onnan várjuk a megoldást. Néha ugyan mostanában zavar támad, hogy akkor most Brüsszelnek nyalunk vagy Washingtonnak. Ha egy párt nem képes felismerni és kiállni az alapvetô nemzeti érdekekért, akkor ezzel mit lehet kezdeni? Ezek azt hiszik, hogy az unió, a szomszédaink, az USA nekünk jót akar? Minden más országban nyilvánvaló, hogy foggal-körömmel védik a saját érdekeiket, nálunk csak a fidesz és tôle jobbra próbálkoznak ezzel.
A szimbólumok körüli cirkusz csak gumicsont. Röhejes is. Én a jobbikosok és egyebek helyében nem reagálnék az ilyen provokációkra

mentalraptor (törölt) 2007.06.14. 21:18:01

Turul, sorry, ez vagyok én! Béke veled!;-)

IGe, ebben az országban nincs valódi demokrácia. Van egy modell, amit a 17 éve hatalmon lévő politikai elit erőszakkal lenyom a torkunkon. Aki felszólalt ellenük, azt saját pártjuk nyírta ki. Függetlenül attól, hogy szadeszos vagy fityeszes volt. Kibaszottul rühellem az összeesküvés-elméleteket, de attól is dobok egy hártaszaltót, amikor Naív Józsika a látható genny kapcsán is csóválja a fejét, hogy ilyen nem létezik. Az meg a legszebb, hogy szelektíven látnak ezek az életképtelen korcsok. Ezek mindig csak a másik oldal szarságait látják. És kurvára hisznek a nagy semmiben. Az ilyeneknek való Tóta W. Árpika, akit akár a NBH is pénzelhetne, annyira szájbarágósan propagál.

mentalraptor (törölt) 2007.06.14. 21:29:00

Suski, nem lenne olyan nagy gond, ha tényleg a globálisat képviselné a szoclib horda. A nemzet szimbólumainak ócsárolása nem a globális érdekeket szolgálja. Nekem sem tetszik a himnusz, mert túl nyavajgós, de ez a miénk. Olyan emberek hagyták ránk, akik különben voltak nálunk.
- Ne legyen karácsonyfa a parlamentben, mert sérti a más vallásúak érzéseit.
- Ne legyen turul, mert rossz emlékeket ébreszt a más vallásúakban.
Ezek apróságok, de súlyos jelentőségük van.
Példa: Amikor a jobbik kereszetet cipelt végig a városon, hát én röhögtem, mint a fakutya. Mondván, ezek meghibbantak. Azonban, amikor a karácsonyfa kikerült a parlamentből a fenti okok miatt, ezzel szemben egész ünnepi időben ott virított a menora, én, a megrögzött kereszténységellenes azt mondtam, oké, viszem a keresztet 5 métert.
Nem lenne szabad elmenni amellett a vitathatatlan tény mellett, hogy egyre többen érzik úgy ebben az országban, hogy magyarnak a legrosszabb. Ehhez képest a sivatagi magyarok rtl klubja mit hoz ma is? - A magyarok nem adnak ki albérletet szegény négernek, mert a magyarok rasszisták. Egyetlen szerencsétlen néger kapcsán ilyen biztosan megállapítják, hogy tróger a magyar. Mit lehet itt tenni?

suski 2007.06.14. 22:08:15

mentalreptor,

"A nemzet szimbólumainak ócsárolása nem a globális érdekeket szolgálja."

Hosszabb távon, közvetve talán azt is, de valójában ezt csak a feszültség fenntartása érdekében csinálják, az ellenzéket legyen mivel támadni stb. Nyilván vannak igazi magyarfóbiások is, mint pl. az Eörsi Mátyás, meg akik vérszagot éreznek ha nemzetrôl esik szó, Imre Kertész, aki itt sose érezte otthon magát, csak az izraeli tankok láttán dobban a szíve - saját nyilatkozat szerint...
De azt senki se gondolhatja komolyan, hogy a turul, az árpádsáv és karácsonyfa/menóra az országban a legnagyobb probléma.

suski 2007.06.14. 22:10:06

mentalrAptor

bocs, elírtam

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.14. 22:49:40

kedves suski! azzal azért remélem tisztában vagy - ha már kertész imre - hogy a könyvéből (sorstalanság) ilyen nagyívű holokauszt-bizniszt akartak csinálni, aztán mikor megmondta, hogy bocsi, de ez egy egzisztencialista regény ami rohadtul nem a holokausztról szól (hanem arról, hogy milyen szar volt a kádár-rendszer), onnantól kezdve bekussoltak mindenhol kertészről. ezt is érdemes azért tudni róla.
by the way.

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.14. 22:52:31

"hogy hazánk ne lehessen az Orbán kormány miatt megint egy egyházi állam"

én személy szerint nem kedvelem orbánt, de mélységesen gratulálok a fasz kampányotokhoz kedves IGe! nem lett magyarország egyházi állam, hurrá, éljen soká a felvilágosodás szelleme, helyette lett elvtelen pragmatikus milliárdosok játszótere.

hatalmas császárság! éljen kóka, éljen a párt!

___________________________ (törölt) 2007.06.14. 23:10:24

Dr. Minorka,

"Egyébként nem tünt fel, hogy a szabadpiaci tébolyda, meg a hagyomány kicsit nehezen viseli el egymást?"

A szabadpiac A hagyomány maga. Ui. a szabadpiacnak csak egyetlen ismert (kipróbált) ellentéte van, a kormányzati beavatkozás, keynesizmus, szocializmus, ahogy tetszik. Ez pedig MINDIG ideológiailag vezérelt, tehát ha hagyomány = az ideológiák elutasítása, a társadalom szerves, természetes fejlődése, akkor szabadpiac = hagyomány.

Egyébként végre én is indítottam blogot: neokon.blog.hu/ - majd ott ezekről részletesebben.

Dr. Minorka 2007.06.14. 23:14:52

Shenpen!
Itt nem folytatjuk, mert ne verjük szét a témát.

___________________________ (törölt) 2007.06.14. 23:18:53

Alex,

az az alapvető bajom, hogy a mai hogyismondjam, "valóságtérben", amit az értelmiségiek és a média generáltak nekünk, maguk a fogalmak és definíciók is annyira torzak, hogy rettentő nehéz megmondani, hogy pontosan miről is beszélünk. Használtad azt a kifejezést, hogy aufklérizmus. Mit értünk ez alatt? Mert ha az eredeti értelmében használnánk ezt a szót, azaz a gyakorlati tapasztalatokon alapuló, tiszta és logikus gondolkodás elsőbbségét értenénk ez alatt, akkor természetesen ezt csak támogatni lehet, hiszen mi mást akarhatnánk, babonákat? Csakhogy, és itt jön a probléma, hogy viszont azok, akikre gondolsz, akikre célzol, azok csak plecsniként viselik a racionalizmust és 99%-ban amit mondanak, az színtiszta babona. Ezért természetesen, hogy ellene vagy - csak valahogy vigyázni kéne, hogy egy eszme torz formáját ne úgy kritizáld, hogy a fürdővízzel együtt a gyerek is megy. Mert alapvetően nem az a cél, hogy ellen-babonákat gyártani vagy ásni elő.

___________________________ (törölt) 2007.06.14. 23:22:13

Árpi,

hát, az rég lehetett, pl. Ian Watson Űrgárdista c. regényének Kornya-féle fordítása qrva jó volt úgy 8 éve.

___________________________ (törölt) 2007.06.14. 23:23:26

Dr. Minorka - OK, jogos - akkor inkább nálam (neokon.blog.hu)

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.14. 23:28:09

az aufklérizmuson a felvilágosodás "örököseit" értem és őket magukat. de szerintem ez elég általános meghatározás...

suski 2007.06.15. 00:12:19


alex portnoy,

nem a könyvérôl, hanem a magyarsághoz való viszonyáról volt itt szó.

mentalraptor (törölt) 2007.06.15. 07:53:23

Drágáim! Talán túlságosan is szigorúak vagyunk olyakor önmagunkkal. Én is. Miközben úgy tűnik, nem folyik más, mint megpróbáljuk újraértelmezni a környezetünket, a társadalmi teret egy olyan időszakban, amikor maga a tér is változik és mi is. Miután a rendszerváltozás csak verbális szinten zajlott le, így ennyi idő elteltével jutottunk csak el a gondolati síkon való váltás élményéhez. Talán túlzás lenne heurisztikus élménynek nevezni ezt, de a felszabaduló hormonok itt is beleisszák magukat közvélekedésünk gyengécske manifesztációjába. Ezért minden újsütetű interpretációs produktum, amit elménk szül, érzelmektől túlfűtött. És nincs egy vezérfonál, nincs útmutató, helyes vagy helytelen, hogy tesszük, amit teszünk. Parttalan viták vannak csak. Egy társadalom problémáját igyekszünk az indivídum szintjén, az egyén szegényes eszköztárával megoldani.

Bill Dauterive 2007.06.15. 08:54:52

Mi lenne, ha holnaptol ugyanezen logika menten a "baloldal" elkezdene magat "intelligens oldal"-nak titulalni.

A fenti formedveny szerint joga lenne ra, jellemzoen megiscsak ok hisznek inkabb az intelligencia vivmanyaiban, mint a tobbiek.

Szoval, ez igy rendben lenne?

Mi vagyunk az intelligensek, ti meg minden mas.

Igy mar vilagos, hogy mi ezzel a baj?

Nem kell ahhoz 168 orat olvasni, hogy az ember elsosorban a jobboldali csocselektol hanyjon be, ti: a jobboldali csocselek egy nagysagrenddel undoritobb, latvanyosabb.

Bummer 2007.06.15. 09:23:31

Bill, a baloldal azért nem titulálja magát sehogy, mert mindig a jobboldalhoz képest határozza meg magát ("Orbán Viktorhoz méri magát a kurva életbe")

Mondjuk nehezen is menne neki a pozitív önmeghatározás, hiszen elég bonyolult egyszerre baloldalinak és piacsovinisztának lenni.

Nagykevély 2007.06.15. 09:23:36

Billy,
Szóval akkor az "intelligens oldal" vitte anyagi csődbe Magyarországot? Nem inkább kontraszelektált surmó prolik és enyves kezű ávósunokák?

Hogy egy klasszikust idézzek, Huszár Gézát: "Hányjá, de szóljál anyádnak is. Hányjatok együtt!"

Gabe 2007.06.15. 09:31:48

Bill,

magad mutatod meg (nem először), hogy van ilyen intelligens oldal-elképzelés.
Mert a jobboldal nagyobb genyákból áll. Erkölcsileg is és szakmailag is. És ti persze felül vagytok mindezen.Ja és mielőtt: ez a liberálisnak hazudott geci bandára is igaz, akik ég egyetlen jó dolgot sem voltak képesek véghezvinni. Sőt elkezdeni sem.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2007.06.15. 09:50:57

Nézd bill, a másik oldal többször titulálja magát szabadnak, demokratának, felvilágosultnak, liberálisnak, européernek. Kisajátítva mintegy a fenti általános értékeket. Nyilvánvalóan kár volt a kokárdázást a Fidesznek bevezetni. Hogy a másik oldalon is vannak barmok, azt pont tótawé demonstrálta a saját cikkében. Jobban kirekesztett mint azok épp akiket kritizált.

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.15. 10:19:50

suski szerintem kertészt félreértik. de gyanítom hogy a helyében én is tennék néhány "provokatív" megjegyzést, ha olyan híreket hallanék a hazámból, hogy agyhalott szellemi nihilista gimnazisták elégetik a könyvemet, azért mert zsidó vagyok - úgy hogy el sem olvasták. a jobboldalról is az ehhez hasonló szerencsétleneket kéne lehatárolni, akik nem a valós pontjain támadják fletót mondjuk, hanem annyit tudnak kiböfögni hogy "takarodjon haza izraelbe" (ami önmagában is vicces de ez más tészta...).

mentalraptor (törölt) 2007.06.15. 10:23:32

Billy, a kölyök az keményen beszólt. Már csak azt nem tudom, hogy miért a lecsúszott megyék és területek szavaznak elsősorban a szoclib koalícióra. Budapesti viszonylatban is inkább a szegényebb pesti oldal támogatja őket, Buda pedig egyértelműen elutasító. A szoclibek szavazói mindenképpen a marginális helyzetben élők: zsidók, mint kisebbség és a panelprolik. Hangsúlyoznám, a zsidók csakis, mint kisebbség, másság vannak marginális helyzetben, szociológiai, antropológiai értelemben. Mert egyébként a stratégiai pozíciókat ők foglalják el.

mentalraptor (törölt) 2007.06.15. 10:28:01

Alex, Kertész nyilatkozatai váltoták ki a könyvégetést. Én, mint zsidó felmenőkkel bíró magyar ember, el óhajtottam olvasni a könyvet, de a feldmajer-banda (MAZSIHISZ) igényeire hajazó nyilatkozatai miatt Kertészt egy kódis pólisinak tartom.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.15. 10:46:23

alex portnoy
"lett elvtelen pragmatikus milliárdosok játszótere"

Nem kedvelem és elvetem a kettős mércéket. Igazad van, de ki a fene láthatott a jövőbe? Hidd el nekem is hatalmas trauma volt, hogy rájöttem, hogy hazánkban nem hogy demokrácia, de sem jogállamiság, sem szólásszabadság sincs. Helyette valami olyasmi, hasonló maszlag van, ami a Kádár rendszerben is volt. Hisz akkor is volt törvényhozás, meg törvények is, meg működött egy parlament is.



Devil Inside 2007.06.15. 10:46:28

Mostanában jól megrémültem, mikor egy Iván Gábor nevü embert emlegettek a külügyminisztériummal kapcsolatban (nekem is eszembe jutott azok az idők, mikor a neve fogalom volt az indexen).

Szerencsére úgy tűnik, a külügyminisztériumi szakállamtitkár Dr. Iván Gábornak semmi köze a mi kedvenc Iván Gáborunkhoz...

Bill Dauterive 2007.06.15. 13:02:21

Kizarolag a cikk kontextusaban beszeltem es azert leavosunokazni minden liberalisra szavazot (plane hogy 90-ig kb rajtuk kivul semmilyen ellenzek nem volt az orszagban es hogy a Fidesz felfordulata ota nincs mas liberalis part az orszagban), eleg jol illusztralja az altalam kepviseltek jogossagat.

Szoval ha csak a panelprolik es a marginalisak szavaznak balra, akkor mi volt Orban szovege az uj-arisztokraciarol es mi ez az allando rinyalas a mediatulsulyrol?

Per def Panelprolik nem irnak ujsagot.

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.15. 13:17:22

mentalraptor, kötve hiszem hogy az illető delikvensek egyetlenegy nyilatkozatot is meghallgattak volna kertésztől, nekik elég volt azt tudomásul venni, hogy Kertész zsidó. jómagam is rendelkezem zsidó felmenőkkel, és én sem szeretem ha minden bokorban antiszemitizmust lát valaki, de amikor abszolút indulatból ugat valaki/tesz valamit, azt marhára rühellem. az illető gimnazista véglények ifú szalonnácik voltak, nem pedig tudatos média-figyelők...

Bummer 2007.06.15. 13:19:45

Az SZDSZ mint liberális párt :-DDDD Jó vicc.
A panelprolik tényleg nem írnak újságot, ezért etetik őket. A médiatúlsúly pedig nagyon egyszerű: hány tévécsatornán szerepelnek rendszeresen a Heti Hetes emberei?
Egyébként nagyon sok intelligens ember szavaz balra. Sajnos.

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.15. 13:20:06

IGe. kötve hiszem hogy a Fidesz "visszaszívta" volna a szekularizációt, ha végigcsinálnak még négy évet, ez alaptalan félelem. ez csak az elidegenedett értelmiség irányából jövő zsigeri gyűlölet és gőg mindennel szemben, ami kapcsolatos a vallásal. természetesen ehhez nekik nem kevés érdekük is fűződik...

Bill Dauterive 2007.06.15. 13:28:35

Mennyiben nem liberalis az, amit az SZDSZ kepvisel retorikajaban, osszevetve a nemet, angol vagy mondjuk az olasz liberalisokeval?

Az a helyzet, hogy a vulgarjobbosoknak fogalmuk sincs a modern liberalis demokrata partokrol europaban (ugy altalaban fogalmuk sincs europarol es annak berendezkedeserol), igy elhiszik, amikor a lapjaik szallascsinalokrol es kizarolag a korrupcio altal hajtott nemzetvesztokrol beszel.

Legyetek erosek, a magyar konszenzus azert mukodik ugy-ahogy, mert a Fidesz, annak ellenere hogy ellenzekben van, pont annyira korrupt, mint barmelyik kormanypart. Azert az, mert megengedik egymasnak a kolcsonos megsemmisites elvenek megfeleloen.

Mindenki tudja, aki dolgozott mar kozepesen fontos pozicioban, nem nagy titok.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.06.15. 13:46:21

az előző erre: "Buda pedig egyértelműen elutasító"

Bummer 2007.06.15. 13:57:19

Bill, Bill. Amikor Horn Gábor főliberális azon akad ki, hogy az Alkotmánybíróság jóváhagy egy népszavazási kérdést, az jelzi, hogy semmi közük a liberalizmushoz. Amikor követelik, hogy az egyházi iskolák ne kapják meg ugyanazt a támogatást, amit az önkormányzati iskolák, az nem liberalizmus.
A magyar liberalizmus annyit jelent, hogy legális legyen a kábszerforgalmazás meg a buziházasság, meg a tiniszex. Na jó, a gyűlöletbeszéd elleni törvényt elmeszelték (talán ez volt az egyetlen valódi liberális akció). Meg azt is jelenti a magyar liberalizmus, hogy a \"szabadság\" jegyében az erősebbet hagyjuk, hogy lenyelje a segítségre szorulót. Na, ez utóbbi miatt vannak 6 százalékon.

suski 2007.06.15. 14:09:18

Kertész nyilatkozata szerint SOSEM érezte itthon magát, hanem elôször akkor, amikor Jeruzsálemben megpillantotta a tankokon az izraeli zászlót.
Miért is foglalkozik egy író agyhalott nácikkal? Kit érdekelnek? Ha egy Spiró olyanokat írkálhat, hogy szarból jött magyarok, meg nem tom kié volt a bôgatyás megjegyzés, aztán a hogyan gondozd a magyarodat címû förmedvény, akkor mire föl a felháborodás, ha a radikáljobb akciózik ellenük?
Én lefordítottam amennyire lehet azt a verset és elküldtem ny-eu ismerôsnek, hogy vajon náluk írna-e vki ilyesmiket, a válasz egyértelmû nem volt, a sokk mellett.

Bill Dauterive 2007.06.15. 14:10:04

Mielott tovabbmegyunk a reakcio boncolgatasaban, szerinted hany szazalekon allnak mondjuk az angol liberal-democratok, milyen allaspontot kepviselnek a drogdekriminalizacioban es hogy allnak a meleghazassaggal?

Azert az angolokkal jovok, mert ok a legjobban dokumentaltak, ha gondolod megtargyalhatjuk a nemetek allaspontjat is pont ezekben a kerdesekben.

A tiniszex duma rettento alsagos es remekul alahuzza, mennyire nem is torekszel a masik ervrendszerenek megertesere. Tudod mirol szolt az akkori javaslat konkretan, vagy csak a Magyar Nemzetes Bayer Zsolt-fele okolrazast futottad vegig?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.15. 14:12:47

A tiniszexezés tényleg hülyeség.

Bill Dauterive 2007.06.15. 14:13:17

Megjegyzem, ha azt sem erted, miert liberalis allaspont azt kepviselni, hogy a nem-allami iskolak azonos tamogatast kapjanak, akkor tenyleg menthetetlen vagy.

Dehat akkor mit csodalkoztok allandoan, amikor lemucsaiznak benneteket?

Bummer 2007.06.15. 14:13:19

Mindenki tanulhatna a holokauszt-áldozat Radnótitól magyar hazafiságot:

Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.
Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága
s remélem, testem is majd e földbe süpped el.
Itthon vagyok.

Bummer 2007.06.15. 14:14:12

Bill, Bill. Egy liberális szerint MIÉRT ELŐBBREVALÓ egy ÁLLAMI (fúj, állami gondoskodás, hajrá VERSENY), mint egy NEM-ÁLLAMI. He???

Bill Dauterive 2007.06.15. 14:19:20

Szentisten, most jol feljegyzem a neved es veled tobbet nem tarsalgok. Egyszeruen meltosagon aluli vagy, tovabba kicsit sem vagy szorakoztato.

En bevallom, azert jarok ide, mert szeretem, amikor mutatnak olyan dolgokat, amik kizokkentenek a jolkialakult vilagkepembol, te pedig nem csinalsz mast, mint megerosited azt.

Pont, mintha valami balos propagandamediat olvasnek.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.15. 14:20:03

Az egyházi iskolák támogatása körüli harc nekem sosem volt tiszta.
Szerintem az egyházi iskolák kapják meg ugyanazt a fejkvótát, mint az államiak, s ha az egyház ezen felül is fordít rájuk (amit akár az államosított egyházi ingatlanok miatti kárpótlás járadákaiból is fizethet, lsd.: hu.wikipedia.org/wiki/Vatik%C3%A1ni_szerz%C5%91d%C3%A9s), annak csak örülni kell.

suski 2007.06.15. 14:29:18

Bill, az szdsz már 4+5 évet volt kormányon, akkor miért nem házasodhatnak a melegek és miért nem legális a fû? Semmit nem tettek ennek irányában, bezzeg a többiztosítós rendszert keresztül akarják verni mindenki ellenében. Tán csak nem azért, mert az utóbbiban van a zsozsó?

Bummer2 2007.06.15. 14:30:58

Yessss. Biztos neked az az intelligens, aki ugyanazt a marhaságot hirdeti, mint te. Akkor bocs, hogy ennyire primitív vagyok. Azt hittem, hogy a liberalizmus az olyasmiről szól, hogy az állampolgárok egyénileg döntenek, hogy milyen oktatási szolgáltatást és hol vesznek igénybe, az állam pedig, bármi is a döntés, ezt egyformán támogatja és nem diszkriminál senkit.

Bill Dauterive 2007.06.15. 14:37:52

Turul:

Miert kapjon egy egyhazi iskola nagyobb kvotat, mint egy alapitvanyi? A kerdes igy vetodik fel. Mert ugyan az allamnak tenyleg feladata valamilyen mertekben kompenzalni azokat, akik befizetik a koltsegvetesbe az adokat es megsem veszik ki belole a reszuket, dehat ugye a liberalis allaspont szerint a vallasi iskola nem valo elorebb a horgaszegylet altal alapitottnal.

Szerintem ez igy lenne helyes, marpedig most nem igy van.

Bummer 2007.06.15. 14:41:14

Turul, közvetítsd légyszi Bill-nek, mert nem áll velem szóba :-D

A liberális álláspont (az enyém is) az volna, hogy az alapítványi, egyházi, magán, állami, AKÁRMILYEN iskola UGYANAKKORA kvótát kapjon.

mentalraptor (törölt) 2007.06.15. 14:41:27

Bill, már ne is haragudj, de a szadesz soha nem volt liberális. Azt hiszem, gőzöd sincs a liberalizmusról, ha őket annak tartod. Valaki itt említette korábban Keynes nevét. Nos, rákeresve van némi infó a liberalizmusról.
Például kezdjük ott, hogy ma nincs reneszánsz festő, mert a reneszánsz kicsit korábban volt. Ugyan így a liberalizmus is régen megszűnt önálló irányzatnak lenni. Felolvadt korszerűbb társadalomfilozófiai elgondolásokban, így elsőként a konzervatívizmusban. Mára a liberalizmus minden fontos elemét magukba olvasztották az egyes irányzatok. Általánossá vált, csakúgy, mint a humanizmus, amiből eredt. A II. VH után megszületett a szocialista blokk által szociálliberálisnak nevezett irányzat, amiről ma már illik tudni, hogy soha nem létezett, mivel a szocialista blokk kizárólag rezsimekből állt. Ott meg talán nem kéne liberalizmust felfedezni senkinek. Eörsik és egyéb sivatagi magyarok ugathatnak ilyet, de akkor sem létező dolog.
Sajnos a laikus ember azt hiszi, a társadalomtudományok nem is tudományok, mert bárki érthet hozzá. Persze, csakúgy, mint a matematikához: 1+1=2, tehát matematikus vagyok. Az emberi társadalmak kérdései sokkal bonyolultabbak, mint az elsőre látszik. Mivel azonban mindannapjainkat áthatja, többet és bárki beszélhet róla.

Bill Dauterive 2007.06.15. 14:41:48

suski:

Mert nem lehet dogmatikus politikat folytatni a lakossag elleneben. Ha a lakossag megfeleloen van trenirozva drogugyben a szocialista, majd a rendszervaltas utani propaganda miatt, akkor szerinted mit kapna az SZDSZ, ha most ezzel allna elo?

Azonkivul szerinted mi van a meleghazassaggal? Meg a hatareset-liberalis barataim is undorodnak a homokosoktol es rohogve emlegetik azt, hogy hazasodhassanak.

Nem azert nem kepviselik ezek vegigvereset, mert nem tudjak, merre lenne elore, hanem mert a west-balkanon west-balkanikent kell viselkedni.

Mar azert amit kepviselnek is mennyi nemzetvesztozest kapnak?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.15. 14:44:35

Bill: Erre mondtam, hogy nekem nem tiszta, mi a helyzet.
Arról van-e szó, hogy minden oktatási intézmény ugyanakkora fejkvótát kap, de az egyházak ezenfelül is fordítanak az intézményeikre (pl. a vatikáni szerződésben lefektetett kárpótlásból? Vagy arról, hogy más-más kvótát kapnak a különböző fenntartású intézmények?
Ha valaki segít ebben, hálás leszek. :)

mentalraptor (törölt) 2007.06.15. 14:47:48

Alex, én elhiszem neked, hogy ez történt. Van elég vadbarom az országban. Tény, hogy kaftánban nem kell maceszt osztogatni a goj motorosok rendezvényén. Ezek szélsőségek, és igen kevesen vannak. Azonban a normális többség is igencsak zúgolódott a vén hülye Kertész beszólásai miatt. A mértéktartás mindkét oldal részéről célravezetőbb volna. Én magam úgy érzem, az Eörsik és Feldmajerek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy tisztességes embereket előítélettel kezeljenek.

Bill Dauterive 2007.06.15. 14:49:10

En ugy tudom, hogy az egyhazi iskolak pont annyit kapnak, mint az allamiak, az alapitvanyiak pedig jelentosen kevesebbet.

Annak ellenere, hogy az alapveto elvvel egyetertek (marmint a gyakorlat felszamolasaval), azert az is feltuno, hogy Horn Gabornak miert olyan fontos ez az ugy szemelyesen.

Ettol persze meg abszolut kovetkezetes politikai lepes.

Keynes-nek pedig nem sok koze van a liberalizmushoz, mintahogy a modern makroonomiahoz is egyre kevesebb, utalom amikor vele peldaloznak.

Bummer 2007.06.15. 14:50:08

Turul, jelenleg az a helyzet, hogy az iskolák támogatása jelenleg a következő:
- állam
- fenntartó

Ha a fenntartó az önkormányzat (aki ugye adót szed, meg ami jól esik neki, meg kapja az állami pénzt), akkor az iskola plusz állami pénzhez jut.
Ha a fenntartó egyház vagy alapítvány, akkor az egyház vagy alapítvány valahonnan szerez pénzt, és abból éri el, hogy diákjai ugyanazokkal az esélyekkel tanuljanak (ESÉLYEGYENLŐSÉG!), mint az önkormányzati fenntartású intézmények.
Ezért volt az a megállapodás, hogy az állam által az iskolákra az önkormányzatoknak adományozott összeg átlagának egy iskolára vetített részét az egyházi iskolák is megkapják.

Bummer 2007.06.15. 14:53:33

Lehet, hogy az zavarja liberálisékat, hogy a felsőoktatási felvételi pontszámok átlagait összehasonlítva a magyar gimnáziumokban, az első 3 között 2 egyházi iskola van, a szociokulturális helyzethez képesti "hozzáadott" érték tekintetében pedig az első 3 között szintén 2 egyházi iskola van.

www.oki.hu/oldal.php?tipus=cikk&kod=kozepiskolai-Neuwirth-Kozepiskolak

mentalraptor (törölt) 2007.06.15. 15:07:25

Bill, bizonyára Keynes-ről sem sokat tudsz, de ez legyen a te bajod. Keynes az interdisciplináris megközelítés miatt lehet érdekes. Hogy őszinte legyek, nem érdekel a közgazdaságtan, én szociálantropológus vagyok, kultúrakutató. S mint ilyen, pontosan ismerem Keynes munkásságának történelmi jelentőségét, azonban én magam az interpretív megközelítés híve vagyok inkább, noha annak is vannak hiányosságai.

Gabe 2007.06.15. 15:14:33

Miért van az, hogy az egyházi iskolák szadeszos pártelnököket nevelnek, a libcsi iskolák (pl. poli) pedig csak libcsiket?
Csak nem az, hogy a liberalizmus beszűkült idelógia?

miert 2007.06.15. 15:17:15

Tóta W. Árpád 2007.06.12. 20:33:26
Erre gondol szerintem: fidelitasos múlt, Vizsla, farmeringes címlap, Polgári Magyarországért díj (nem tudom, átvettétek-e a pénzt).

TuRuL_2k2 2007.06.15. 14:44:35
Nem tudom, hogy mennyire változott azóta a helyzet (nem értek a témához), ezt a tanulmányt ismerem.
www.allamreform.hu/letoltheto/oktatas/hazai/Polonyi_Istvan_Az_egyhazi_kozoktatas_nehany_oktatasgazdasa.pdf
Szerintem ez is sokaknak szúrta a szemét: „Nagyobb baj, hogy a rendszerváltozást követő tizenöt év alatt az egyházak gazdálkodásának és intézményfenntartásának elszámoltathatósága érinthetetlen tabu maradt. Miközben a közalapítványoknak és a kiemelt közhasznú szerveteknek kötelező gazdálkodásuk fontosabb adatait nyilvánosságra hozni, ugyanakkor az egyházak számára ez csak lehetőség17. 2005-ben mert csupán a kormányzat egy kis elmozdulást kezdeményezni18, ez azonban a - fejlett világ államaiban elvárt - elszámoltathatósághoz és az átláthatósághoz kevés.”

suski 2007.06.15. 15:21:00

Bill,
a többiztosítót ugyanúgy nem támogatja senki, ráadásul ez mindenkit húsbavágóan érint, a melegházasság meg nem. Az szdsz a saját zsebein, a multik, nemzetközi pénzügyi körök érdekein, magyarfóbián, antiszemitabunkón kívül semmit nem képvisel.
Az egyházi iskolák ügyében azt is figyelembe kell venni, hogy az egyházaktól lenyúlták az intézményeik fenntartásához szükséges javakat, ezért az államnak kötelessége támogatni ezeket az iskolákat, vagy visszaadni a vagyont.
Magyarázd már el, miért szavaz vki az szdsz-re? Mit várnak tôlük? Az adók a világon nálunk a legmagasabbak, 70%, újfent 4+5 év szdsz-szel a kormányban, miközben az állami szolgáltatásokat le akarják építeni.
(Orbánozással és náciveszéllyel ne gyere, az nem érv.)

Bill Dauterive 2007.06.15. 15:30:25

Gratulalok, te is felkerultel a Bummer melletti polcra. Adott szint alatt egyszeruen nincs ertelme belemenni az eszmecserebe. Menj es borogass kukakat, lazadaskepp az elnyomo avohatalom elleneben.

suski 2007.06.15. 15:36:38

A minôsítés ugyancsak nem érv, kedves Bill.Én egy szóval sem minôsítettelek téged, gondolj bár bármit bármirôl.
Egy világos kérdésre nem válasz az, hogy "hülye vagy."

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.06.15. 15:42:49

Miert: A Polgári Magyarországért díjat egy fiatal biológusokból álló tudományos közösséggel megosztva kaptuk Mádl Dalmától, szerintem mindenki nagyon büszke rá.

A pénzből, ha jól tudom, nyomdai díjakat fizettünk ki (nem a Columbus hajón veregettük egymás vállát)

Mi a baj a fidelitasos múlttal? Kevés olyan közösség van, amiben annyi jól képzett és tájékozott fiatal található, mint a Fidelitas első és későbbi nemzedékeiben. Csak a Fideszben nem tudnak szóhoz jutni...

És ha tudnád, mennyi jó nő van a Fidelitasban :-)

Farmeringes címlap és OV-interjú? Amíg a magyar Narancs a választások előtt ukázba adja, hogy olvasói szavazzanak a kormánypártokra, addig nincs mit szégyenkezni emiatt.

Bill Dauterive 2007.06.15. 15:45:11

Magyarfobiasozni bizonyos korokben ugy tunik mar annyira termeszetes, hogy eszre sem veszik a minositgetest.

Ezzel vissza is kanyarodunk eredeti temankhoz, a magyarkodashoz, a kirekeszteshez es a masik motivacioinak az elkepesztoen rosszindulatu beallitasahoz, tovabba egy olyan titulus kisajatitasahoz, amely alapvetoen mindannyiunkat megilletne, es az ehhez valo jog vindikalasahoz, lasd a fenti szosszenetet arrol, hogy miert magyarabbak egyesek masoknal.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.06.15. 15:47:46

Bill: pontosan, az a baj, hogy ez a magyarkodás-fikázás egy lejárt lemez - ugyanúgy, mint a másik oldalon a Spiró féle "jönnek a mélymagyarok a szarból" c. vers permanens emlegetése, 15 vagy 20 év után.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.15. 15:48:50

miert: Igen, valószínűleg ezekre gondolt. A fidelitasos múltat sosem tagadtuk, s ezután sem fogjuk. Sok honi médium ennél súlyosabb örökséget cipel, s mégsem mondják rá, hogy pl. az MSZMP hetilapja. Majd elmúlik.
A Magyar Vizsla domainjét az én cégem jegyezte be, mint még sok száz másikat. Eléggé unalmas, amikor pl. Újhelyi István az Internet Hungary kerekasztal-beszélgetésén végig ezen lovagol, de túlélem. :)
A farmeringes címlap szégyen, nincs mit tenni.
Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj: átvettük, elköltöttük az újságra. De bárki előtt nyitott a lehetőség, hogy évekig ingyen készítsen havilapot, úgy, hogy a nyomdaszámlák kifizetéséhez adott esetben még plusz munkákat is vállal.

Bummer 2007.06.15. 15:49:52

magyarnak nem csak lenni kell, annak is kell látszani

suski 2007.06.15. 15:56:23

nem azt mondtam, hogy te magyarfóbiás vagy, hanem emlitett urak. Szívük joga, de a náciknak is szívük joga zsidófóbiásnak lenni. De egyik jelenséget sem kellene a politika központi témájává tenni, ahelyett, hogy a lényegrôl beszélnénk.
Világíts rá, hogy az szdsz mit akar, mit képvisel, ha nem azt, amit írtam, ami szerinted elképesztôen rosszindulatú beállítás. Továbbá mit ért el 9 év alatt ezekbôl.

Bill Dauterive 2007.06.15. 15:58:35

Az a topik a legjobb illusztracio ra, hogy milyen hangosak a ti oldalatokon a tenemisvagymagyarozok.

Es az meg a jobbik eset, altalaban egyenesen magyarellenes, magyarfobias, nemzetronto, avos vagy tokesberenc a norma.

Spiro verse 15 eve volt, a magyarkodas most folyik es valoban az egadta vilagon semmilyen formaban nem szabja gatjat a Fidesz (ami ezt elinditotta), sot nyiltan batoritja.

Ez nem Orbanmania, rengeteg peldat lehet ra hozni az utobbi 6 evnyi vergodesbol.

Majd lejart lemez lesz, ha mar nem az a norma a masik oldal megszolitasakor, hogy 'hej, te budos idegenszivu!'.

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.15. 16:08:46

suski: spiró azt írta hogy "jönnek a MÉLYmagyarok, jönnek a szarból". ez nem egyenlő azzal ha valaki tényleg valamilyen magyarfóbiás marhasággal áll elő. nem a magyarság szóvátételével van a baj, hanem azzal amikor valaki (tényleg a szarból) kiáll bocskaiban és elkezd valami táltosos-ősturáni marhaságról beszélni. ne mondd hogy azok nem húznak föl téged, vagy legalábbis nem röhögöd ki őket. a másik általad említett dolog, asszem az esterházy-féle magyargondozós szöveg pedig "ironikus" ha egyáltalán ez a kifejezés illik rá, és épp arról szól, hányan és milyen kegyetlenséggel tapostak el minket. ha mindent szószerint értelmezünk, akkor olyanok leszünk mint a vallási fundik, vagy a technokrata racionalizmus komprádorai. szerintem nem kéne...

suski 2007.06.15. 16:25:41

nem húznak föl, nem röhögöm ki ôket, egyszerûen nem érdekelnek, de nem is vetem meg ôket. Teljesen ártalmatlanok. Ugyanígy nem érdekelnek az említett versek/nyilatkozatok sem, viszont az szdsz körül sok olyan fóbiás van, akinek a hangja a médiában 1000-szeresre erôsödik, ezért véleményük hatása is nagyobb.

miert 2007.06.15. 16:34:06

ergé!

„A Polgári Magyarországért díjat egy fiatal biológusokból álló tudományos közösséggel megosztva kaptuk Mádl Dalmától, szerintem mindenki nagyon büszke rá.”
A díjat ő adta át, de a Polgári Magyarországért Alapítvány hozta létre, amelynek a Fidesz az alapítója.

„A pénzből, ha jól tudom, nyomdai díjakat fizettünk ki (nem a Columbus hajón veregettük egymás vállát)”
A válaszom ez:
www.managermagazin.hu/magazin.php?page=article&id=799

„Mi a baj a fidelitasos múlttal? Kevés olyan közösség van, amiben annyi jól képzett és tájékozott fiatal található, mint a Fidelitas első és későbbi nemzedékeiben. Csak a Fideszben nem tudnak szóhoz jutni...”
Őszintén örülök, ha ez így van. A médiából viszont más csapódik le. (Ezt (erge.blogter.hu/?post_id=126603) persze te sem hagytad szó nélkül.) De lehet, hogy elsősorban Szijjártó Péter jelenléte okozza ezt.
Én irtózom a magyarországi politikai közösségektől (a résztvevők egyoldalúvá szemlélete, gondolkodásmódja miatt, s itt nem a közös értékekre, hanem a csőlátásra gondolok).

„Farmeringes címlap és OV-interjú? Amíg a magyar Narancs a választások előtt ukázba adja, hogy olvasói szavazzanak a kormánypártokra, addig nincs mit szégyenkezni emiatt.”
Most rólatok van szó. Mikor fejezzük be, hogy ilyenkor egyből a másikra mutogatunk, s azzal érvelünk, hogy azok…?

„A magyar vizslát szeretem, a Magyar Vizslához nekem nincs közöm.”
Nem tudom, mit lehet rajta szeretni.
Egyébként a magyar-vizsla.hu-ra gondoltam.

„Azokat a zsebpénzért munkát végző fiatalokat meg nem kell bántani, akiket a Fidesz ostobaságai kínos helyzetbe hoztak - nem ők tehetnek a botrányról.”
Kikre gondolsz?

Az viszont igaz, hogy nem lehet senkit sem élete végéig ugyanazzal a néhány üggyel vádolni, szembesíteni (nagy általánosságban nézve persze azért ez az elkövetett hibák mértékétől igencsak függ ).
De szerintem nem véletlen ez a mondat: „több szó van itt rólam, mint saját magatokról. pedig, ugye”(persze a kérdés feltevőjét sem kell félteni). Lásd ismét: „Amíg a magyar Narancs a választások előtt ukázba adja, hogy olvasói szavazzanak a kormánypártokra, addig nincs mit szégyenkezni emiatt.”

A blog iránti dühöm sokszor abból fakad, hogy fontos kérdéseket reflektálatlanul hagy (Majtényi), vagy nagyon felületes (Halmai).

Üdvözlettel

miert

Gabe 2007.06.15. 16:39:43

Mondjatok egy olyan sajtós díjat, amit nem pártalapon osztanak!

Dr. Minorka 2007.06.15. 16:40:27

"„A pénzből, ha jól tudom, nyomdai díjakat fizettünk ki (nem a Columbus hajón veregettük egymás vállát)”
A válaszom ez:
www.managermagazin.hu/magazin.php?page=article&id=799"
Idézet a fenti cikkből: "A tárgyilagosság egyik legfontosabb feltétele ugyanis a távolságtartás újságíró és témája, alanyai között. " Ne kavarjuk össze a szezont a fazonnal!

miert 2007.06.15. 16:49:45

„Mondjatok egy olyan sajtós díjat, amit nem pártalapon osztanak!”
Ez ködösítés. Itt nem pártalapon osztottak, hanem párt alapítvány osztott. Egyébként pedig igazad van.

„"„A pénzből, ha jól tudom, nyomdai díjakat fizettünk ki (nem a Columbus hajón veregettük egymás vállát)”
A válaszom ez:
www.managermagazin.hu/magazin.php?page=article&id=799"
Idézet a fenti cikkből: "A tárgyilagosság egyik legfontosabb feltétele ugyanis a távolságtartás újságíró és témája, alanyai között. " Ne kavarjuk össze a szezont a fazonnal!”
Tudtam, hogy megint kötözködni fogsz. Remélem, a címzett érti, hogy mikre gondoltam, s nem támadásnak veszi.
Neked pedig:
- Újságíró: az UFi újságírója;
- Témája, alanya: Fidesz és képviselője.

Devil Inside 2007.06.15. 16:58:38

Bill, alex:
A gond, hogy az emberek nagy része a politikai fogalmakat, kategóriákat csak jelszavak szintjén, érzelmileg tud feldolgozni. A még nagyobb gond, hogy a magyar média és az értelmiség (az "elit") nagyobb része is így viszonyul ezekhez és ez lehetetlenné teszi az értelmes vitát. Mint ahogy itt az amúgy értelmesnek tűnő mentalraptor is elég idegesítően "sivatagi magyarozik". (Amivel ügyesen eléri, hogy bármit is ír, kicsit gyanakodva és ellenérzésekkel olvassam.)

Ugyanis pl. ha a "nemzeti érdek" kifejezést hozzákötjük az említett nemzeti ezoterikusokhoz (suméros-hunos-aranykoros leméletekhez), persze, hogy nincs mit beszélni róla, ez is csak valami magát roppant tudományosnak tekintő, valójában elég misztikus hit, mint az asztrológia vagy a vércsoport szerinti diéta.
Miközben a "nemzeti érdek" egyáltalán nem az ördögtől való, nem valami múltba révedő, idejét múlt dolog (amivel ballib értelmiségiek szeretik magukat hitegetni), hanem a közösségi érdekvédelmünk egy elég magas szintje a világban és az EU-ban. Amely szinten gyakorlatilag minden ország elég keményen odateszi magát - az USA is és az EU-n belül a nagyobbak is. A gazdasági protekcionizmus különböző formái is ehhez tartoznak - amiket szintén gyakorlatilag mindenki alkalmaz, miközben nagy pofával a szabadpiacról beszél - ami szintén a miszticizmus, mint a tudomány világába tartozik. (A "szabadpiac" mindig a gazdasági erőfölénnyel rendelkezőnek jó, akivel nincs fölényben, attól ő is inkább védi magát.) A "nemzeti érdekhez" tartozna a határon túli magyarok minél komolyabb integrálása, mert ez együtt egy 15 milliós munkaerő, média, reklám, könyv, stb. piac. Mondjuk erre speciel a piac szemmel láthatólag könnyebben rájött (mint a Megasztár a határon túli SMS-számokkal :-), de jó lenne, ha erre a baloldali megmondóemberek is rájönnének - nekik is másfélszer akkora piac, ha határon túlról is olvassák őket. ;-) (Trianon és az okain ezen kívül is lehet vitatkozni, szvsz az egyszerű emberek szempontjából masszívan igazságtalan volt.)

Ez már elég hosszú lesz, abbahagyom, pedig a "liberalizmus"-sal pont ugyanez a helyzet, masszív jobboldaliak szemében a vörös posztó - miután gyakorlatilag semmit nem tudnak róla...

suski 2007.06.15. 17:05:20

ergé

„Mi a baj a fidelitasos múlttal? Kevés olyan közösség van, amiben annyi jól képzett és tájékozott fiatal található, mint a Fidelitas első és későbbi nemzedékeiben. Csak a Fideszben nem tudnak szóhoz jutni...”

ezeket hol dugdossák? A médiában szereplôk harmatgyengék, Szijjártó kifejezetten idegesítô, mint az egész fidesz szóvivôje.

miert,

ez itt az ufi és Mo, nem a New York Times és USA.
Mindenki tudja, hogy a fideszhez húznak, tiszta sor. Ha nem tetszik a blog, hát ne olvasd, keress egy "függetlent", vagy csinálj sajátot olyan etikai kódex-szel, amilyennel akarsz.
Sokkal rosszabb eset, ha vki függetlennek mondja magát, miközben nem az.

Gabe 2007.06.15. 17:08:31

Gyürk András?

Dr. Minorka 2007.06.15. 17:23:10

miért!
Nem kötözködöm, pontosan értem, hogy mit akartál mondani. Ámde az téves.
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy valaki akkor független, ha független, és nem akkor, ha deklarálja. Mong érvelését elfogadva egy gazdasági újságnak nem lenne szabad gazdasági hirdetéseket elfogadnia.
Összekeverte-e az UFI az értékek képviseletét az éppen aktuális pártvonal szolgai képviseletével, vagy sem?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.15. 17:47:35

miert:
"Kikre gondolsz?"
Valószínűleg rám (ahogy azt fentebb már írtam :)).

A Magyar Narancs szerkesztőségi állásfoglalásával (ami azért nem ukáz :)) szerintem nincs baj.

"Neked pedig:
- Újságíró: az UFi újságírója;
- Témája, alanya: Fidesz és képviselője"
Ez valóban fura helyzet, de meg lehet szokni. Egy éven keresztül vezettem az ATV egyik hétköznap reggeli műsorát, ahol fideszes politikus-vendégek is akadtak bőven. Tőlük ugyanúgy megkérdeztem azt, ami szerintem érdekes volt, mint a kormánypártiaktól. S ugyanúgy felbosszantottam magam azon, ha mellébeszéltek. Soha nem mondta azt senki, hogy abban a heti 2 órában alákérdeztem volna a jobboldali vendégeknek, pedig azért az ATV betelefonáló törzsközönségétől kaptam hideget-meleget ("maga még nem is élt akkor", "hogy képzeli a fiatalember" és hasonlók).
A mostani számunkban (ha jól emlékszem) egy helyen írunk a Fideszről, így:
ufi.hu/index.php?site=cikkr&c0id=1183

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.06.15. 19:15:52

Miert, amikor az UFi pártosságáról van szó, idézni szoktam az ufi.hu-n található alapítói önmeghatározást.

"Magát szabadelvű-konzervatívnak, nemzeti liberálisnak, nemzeti konzervatívnak valló szerkesztőgárdánk alapvető élményei közé sorolja Tisza István karizmáját, Krúdy Gyulát, Esterházy Pétert és Sütő Andrást, Ákos és az Anima Sound System zenéjét, Sáros és Alsó-Fehér vármegyék múltját, a nagykörűi Tisza-partot, a polgári tudatmódosítót (bort), Gyurcsány Ferencet, a szanalmas.hu-t, Sas Józsefet és a Hun Szövetséget. Nem vagyunk függetlenek, de iróniával szemléljük magunkat és a hozzánk közel álló politikai tábort is. Hiszünk a vélemények sokszínűségében, a szabadságban, a hagyományban, a magyar történelemben és nevetnünk kell, ha Batiz Andrást látjuk a televízióban.

2004. május: Immár teljesen színes az UFi, havonta 40 oldalon.
2003. szeptember: Óriásplakát-kampánnyal és rikkancsok által osztogatott ingyenes bemutatkozó példányokkal vezetjük fel következő havi megjelenésünket az újságosstandokon. A bankbotránnyal foglalkozó címlapunk, összeállításunk és szlogenünk („Ne szólj Szász, nem fáj fejem”) nagy visszhangot vált ki.
2003. május: Ismét arculatot váltunk, 32 oldalon, színes borítóval jelenünk meg, és immár hivatalosan is UFi a lap címe. A korábbi ingyenesség után immár előfizetési díjat kérünk postai megrendelőinktől.
2003. február: A lapunkban megjelenő dokumentum által elindított lavina elsodorja Kiss Elemér kancelláriaminisztert.
2002. szeptember: A független médiaértelmiségivé válás újabb állomása; az újságot immár nem a Fidelitas Országos Elnöksége, hanem a Verba Volant Kft. adja ki. 24 oldalon jelenünk meg.
2002. június: A D-209 botrány alkalmából megjelent első, s mindmáig egyetlen különszámunk anyagai számos helyen jelennek meg hivatkozásként.
2002: A választásokat követően úgy döntünk, alapjaiban változtatjuk meg a lap koncepcióját. A nagyközönséghez szóló magazinná alakulunk, újra fekete-fehérben, csak tizenhat oldalon, de jóval nagyobb példányszámban jelenünk meg, a Fidelitas belső életével foglalkozó rész kikerül a lapból. Megszületnek a hónap nyertese/vesztese, a Doromboló Cicus-díj és a Háló és puding rovatok.
2001: A korábbi amatőr layout-ot némiképp profibb külcsín váltja fel, jobb minőségű papíron, narancs és szürkéskék színekben jelenünk meg. A lap szerkezetében már világosan elkülönül a szervezeti hírekkel foglalkozó és a magazin-rész. Elindul a Lapzsemle, a Polgfilter és a Yo-Hely. Az Utolsó Figyelmeztetés továbbra is pár ezer Fidelitas-taghoz jut el postán, a különféle rendezvényeken bárki hozzáférhet.
2000: Átálltunk nyomdai előállításra és fényes-csúszós papírra, a fekete mellett megjelent a narancssárga szín is. Azóta is állandó rovatunk a Múltidéző.
1999: Lapunk születésének éve. Az UFi, leánykori nevén Utolsó Figyelmeztetés a Fidelitas korábbi, Hírlevél című kiadványát váltotta fel, s lett az ifjúsági szervezet belső orgánuma, néhány fénymásolt, fekete-fehér oldalon, rendszertelen időközönként. A kiadvány címe egyik vicces kedvű szerkesztőnk szellemi terméke, amit azóta sem nagyon tudunk megmagyarázni.

Bakura az okostojás · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2007.06.15. 19:39:03

Látom továbbra is túlteng itt a tolerancia és az értelem.

Gabe 2007.06.15. 20:02:19

Hát eddig ez így is volt, de hogy megint itt vagy, átalakultak a viszonyok.
És persze kösz a megszokott körültekintő érvelést.

ergé 2007.06.15. 21:55:19

Bakura, ezt most így hogy?

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.15. 22:20:11

devil inside, maximálisan egyetértek. de sosem kötöttem egy olyan dolgot, mint a nemzeti érdek valamiféle táltoskultuszos-leviédiás-etelközös-ősturáni vagy pérthusos-jézus magyar volt-os marhasághoz. valóban marginális csoportok ezek. mindennek megvan a maga mértékletes helye.
de nem véletlen, hogy ha valaki józan gondolkodású, és még ha nem is fideszes/jobbos, stb. (cimkék), akkor is szívesebben jön mondjuk erre az oldalra mint mondjuk a kurucinfóra, amitől gyakran akarva-akaratlanul fordul ki az ember gyomra("konzervatívként" meg talán még inkább okádik tőle...)

Bill Dauterive 2007.06.16. 09:40:29

Gabe

Mit szolsz ahhoz a magyarazathoz, hogy az ember szereti, ha azt csinalhat, amit akar es viszont nagyon nem szereti, ha korabban azt csinalhatott, amit akar, kesobb meg nem.

Azert ez a magyarazat sokkal egyszerubb, mint az, hogy egyszeruen beszukult minden liberalis, nem?

Nem is beszelve az utobbi magyarazat seggfejsegi mutatojarol.

Bakura az okostojás · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2007.06.16. 09:56:28

ergé: Nem értem a kérdésed.
De nem írtam senkiről semmi rosszat. A jelek szerint bőven elég ha megjelenik itt a Bakura név. A reakciók a hsz-emtől függetlenül azonosak. :(

Srí 2007.06.16. 10:32:29

Megbeszéltük jól, hogy Wé színvonala gyengült az utóbbi időben, de azért mégis a személye generálta a legnagyobb kommentszámot itt a blogban. Nyilván nem ok nélkül.Érzelemmentesen szinte senki nem tud viszonyulni hozzá, és ez a legtöbb, amit egy publicista elérhet. Hogy tökéletes, száz százalékos figyelmet kap.

Gabe 2007.06.16. 13:20:39

Baku, mártírnak már jó vagy.
Idejössz, nem szólsz semmi érdemlegeset, csak köcsögölsz egyet, mit vártál?
Te biztos az a fajta vagy, aki beül a b-közép újpest-szekcióba fradijelmezben, aztán szóvá teszi, ha beszólnak neki.

Gabe 2007.06.16. 13:26:29

Bill, magyarázatod szerint egy egyházi iskolás sokkal többet tehet, mint libcsi társa. Ő választhat. A liberális nem.
Amúgy olvasd vissza a kommentedet, sok egyszerűség nincs benne.
És seggfejnek is jobb lenni, mint liberálisnak. Ha hibáztam, remélhetek megbocsátást. A liberalizmusban bizonyos kérdések megkérdőjelezése rögtön kiközösítéssel jár.

Bakura · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2007.06.16. 13:49:26

Aha. Szóval rajtam kívül mindenki szuper okosakat szól hozzá és érdemit. Különösen Gabe. Sőt a teljes blogszférában és a fórumokon ez a megszokott, csak én vagyok tehetségtelen.

volkov 2007.06.16. 13:54:24

plsplspls ne forduljon a beszelgetes a "hogyerzimagat bakura es mitcsinalt a multheten" -be:)

Gabe 2007.06.16. 13:59:09

Ez itt az utolsó figyelmeztetés: menj orvoshoz!

mentalraptor (törölt) 2007.06.16. 14:34:19

Sri! Tótavé nem úgy lett menő, hogy itt kiválót alkotott. Bértollnok, semmi több. Kétségtelen, azt jól csinálja. Hogy önerőből sokra vitte volna itt a virtuálisban, afelől komoly kétségeim vannak. Szóval, nem több, mint fizetett firkász. Miután ismertté vált szennylapokban, azt követően tévedt ide, és semmi mást nem csinál, mint moralizálgat a saját világnézete szerint. Hogy ez a világnézet a forintok okán alakult ki, vagy azért annyira volt tökös, hogy saját véleménye legyen az őt körülvevő világról, azt nem tudom. Csupán megérzés, hogy a megélhetés fillérjei alakították. Mert mondd egyetlen területet, ahol ő szaktekintélynek számít! Egyértelmű, nincs ilyen. Mindenhez értő bulvár rikkancs, még, ha jó is ebben.

Srí 2007.06.16. 15:58:23

Nem tudom pontosan Mental, hogy hol kezdte a pályáfutását Wé, újságokban vagy a neten. Hallgasd a Pilóta Rádiót, sokat megtudhatsz róla, ott mondja el magáról, hogy bulvárújságíró, nem több és csak szórakoztatni akar. Mert a Wéstílusban történő megmondás valóban szórakoztatás, ha belegondolsz. Már az is eszembe jutott, hogy kinevet bennünket rendszeresen, mert minden szavát szentírásnak vesszük, legalábbis ez jön le abból, hogy a blogjában kismilliók vitatják meg a postját tök komolyan.

Itt lehet elérni a rádiót, nagyon jó szórakozás lesz annak, aki még nem hallott egyet sem:

worluk.hu/pilota/pilota_index.html

És jön a folytatás, ha jól tudom.

Bakura az okostojás · http://bakura.buzz.hu 2007.06.16. 16:49:50

Én csak nem szeretem ha igazságtalanul nekem esnek. talán érthető...

Az orvos no comment...

bugris 2007.06.16. 17:10:33

"csak szórakoztatni akar"

Nekem nem egészen ez jön le, például abból, ahogy a kritikát kezeli. Amúgy időnként tényleg szórakoztatónak tarom. Azonban van egy kör, amelyik szinte bálványozza, és őt tartja az igazság őrének. És azért ez is aggasztó, nem csak a Mónika-show rajongói klub.

Srí 2007.06.16. 17:30:49

Bugris, ő mondja magáról, nem én róla. De lehet-e komolyan venni az olyan postjait, mint ami a neutronbombáról, Afrikáról szól? Épelméjű ember ilyesmit nem gondolhat komolyan. Más épelméjű emberek viszont viccesnek sem tartják ( én sem tudok a témán mosolyogni), csak az a baj, hogy mónikasó népe komolyan veszi. Pontosan úgy, ahogy mondod.

bugris 2007.06.16. 17:42:20

A neutronbombás cseppet sem volt szórakoztató, ellenben én ezt tartom Tóta utolsó jó írásának. Legalábbis én éreztem benne a Fekete-Afrika sorsa miatt érzett elkeseredést.
Amúgy Tóta táborának egy része, ellentétben a mónikasóéval, idővel az elit része lesz. Remélem, addigra benő a fejük lágya.

miert 2007.06.16. 17:49:58

Kedves Turul!
Köszönöm a válaszokat.

mentalraptor (törölt) 2007.06.16. 18:01:55

Sri, ebben akár egyet is érthetünk. Nekem egyetlen piciny gondom van a bulváros odamondogatósdival, mégpedig az, ha pénzért csinálják. A kutya sem harap bele a kenyeret adó kézbe. Tóta sem írhat szabad szellemmel azt a gazdákról és holdudvarukról, amit szeretne.
Én 7 éve fárasztom az internetes fórumozókat saját szórakozásomra. Bevallom, imádom, amikor felbosszantok néhány életképtelen egyedet. Számomra ez csak szórakozás, feszültség levezetés. Éppen ezért nagyokat röhögök, sohasem bosszankodom. És még valamit nem teszek soha: nem törlök senkit, írjon bármit is. Az internet nem juthat el a moderált médiumok sorsára. Ami szíven, legyen az a szájon, pontosabban a klavin. Ez csak virtuális tér, nem a valóság. Tóta W. ezt keveri össze gyakran. Azt hiszi, ez a tér pont olyan, mint a népszabiban egy negyed hasáb. Pedig nem. És addig jó, amíg nem.

Srí 2007.06.16. 18:15:57

Bugris, te érezted és ez jó. Kellő érzékenységgel talán érezni is lehet. De tudok olyan elit kommentelőkről, akik teljesen kiakadtak Tótára miatta.

Mental, ez a munkája, az Index újságírója. Megmondóemberként híresült el, ezt várják el tőle. Egyébként szerencsés természeted van, ha a sértegetések leperegnek rólad:) Rólam nem annyira. Itt kérek elnézést a múltkoriért, igazad volt, hogy kioktattál ( ha nem is olyan durván kellett volna) semmi jogom nem volt beleszólni abba, hogy használsz-e trágár szavakat, vagy nem. Ez a blogtulajdonos dolga és nem az enyém, csak sajnos általában előbb írok és azután gondolkodom:) Igyekszem majd megfordítani a sorrendet, dolgozom rajta.

Egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy Wé egyszerűen likvidálja a neki nem tetszőket. Jó pár név van, akik nem érdemelték meg.

miert 2007.06.16. 18:16:09

„Én 7 éve fárasztom az internetes fórumozókat saját szórakozásomra. Bevallom, imádom, amikor felbosszantok néhány életképtelen egyedet. Számomra ez csak szórakozás, feszültség levezetés. Éppen ezért nagyokat röhögök, sohasem bosszankodom.”
Erre őszintén büszke lehetsz!

Bakura egy korábbi mondata jutott erről eszembe, előkerestem: „Sőt egy kis kulisszatitkot is elárulok. Gumicsont mondat, hogy arra menjen a reakció, az érdemibb gondolatok meg ott legyenek válasz nélkül, (győztesen). Aztán egy elnézés kérés, amire mivel más ritkán hajlandó, nyert ügyem van. El se tudod képzelni, hogy milyen sokszor bejön! :))”

mentalraptor (törölt) 2007.06.16. 21:44:19

Sri, én nem haragszom. Jól tetted, mert ez vagy te, és nem biztos, hogy nekem van igazam. Senkinek nincs a zsebében a bölcsek köve. Soha ne fogd vissza magad, mert ez a közeg arról szól, hogy ereszd ki a gőzt. Kell, hogy legyen egy ilyen hely. Ma nem úgy van, hogy kimegyünk focizni a rétre, hanem leülünk a gép elé. Más ez a világ. Én átéltem mindkettőt. Gyerekként vidéken a réten fociztunk, jól elfáradtunk, de levezettük a feszültséget. Most a net a legjobb erre.

mentalraptor (törölt) 2007.06.16. 21:46:35

Miért, mondd miért vagy íly' balfasz?!

Srí 2007.06.17. 08:51:12

Mental, én inkább futok egyet, vagy elmegyek bringázni:) Örülök, hogy meg tudtuk beszélni.
süti beállítások módosítása