Hiba volt kiírni a kvótanépszavazást
2016. július 06. írta: Stumpf András

Hiba volt kiírni a kvótanépszavazást

kvotanepszavazas.jpg

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” Ez lesz a kérdés, amelyre válaszolhatunk, már azt is tudjuk, mikor: október 2-án. Márpedig ha az ember nem Fodor Gábor, és szerencsére kevés ember Fodor Gábor, akkor az épeszű válasz erre a látszólag egyszerű kérdésre: nem. Nyilván nem akarom, hogy az ország szuverén ügyeibe, abba, hogy kit engedünk be és kit nem, bárki kívülről beleszólhasson, a fejünk fölött dönthessen.

El kell tehát menni szavazni? Be kell húzni a nemet keményen?

Nehéz most jó választ találni erre a kérdésre. Nem kicsit. Nagyon.

Először is azért, mert ez a népszavazás teljesen értelmetlen. Ez pedig a népszavazás intézményéből magából következik. Mert mi is a következménye bármilyen referendumnak, ha az érvényes és eredményes? Az, hogy az Országgyűlés jogszabályt alkot az adott kérdésben, mégpedig a népakaratot kifejező jogszabályt.

Kit, mit kötelez tehát egy magyar népszavazás eredménye? A magyar Országgyűlést. Senki mást. Brüsszelt pont nem. A helyzet ráadásul az, hogy az Országgyűlésben értelemszerűen többségben vannak a kormánypárt képviselői. Akik tehát akár holnap hozhatnának jogszabályt, amilyet csak akarnak. Parlamenti határozatot mondjuk, hogy nem, nem, soha, Brüsszel nekünk nem ugathat, stb. A Jobbik segítségével az alkotmányt is módosíthatnák, oda is beírhatnák, hogy az Országgyűlés feje fölött senki nem dönthet arról, ki jön ide és ki nem. A kormánypártok álláspontja ismert, nem akarják a „kényszerbetelepítést”. Egy számukra sikeres népszavazás után viszont pontosan annyi jogosítványuk és hatásuk lesz, mint ma van. Semmivel sem több.

Tehát ha a kérdésre adott nem válasz önmagában egyértelmű is, ez cseppet sem jelenti, hogy el is kell mennem szavazni, hiszen a szavazatom egyáltalán nem befolyásolja az ügy kezelését, kimenetelét.

Vagy ha igen, annál rosszabb.

Egyetlen eset lehetséges ugyanis, amikor érvényesülhet a feltételezhető népakarat (ne a fejünk felett döntsenek). Van olyan döntés, amely a magyar parlament jogkörébe tartozik, s általa el lehet érni a kívánt célt. A döntés nem más, mint hogy mi is kilépünk az EU-ból. Akkor bizony nem dumálhatna bele Brüsszel, hogy kit telepít ide. Ez lenne az egyetlen biztos módja annak, hogy a kormány teljesíthesse a nép akaratát saját hatáskörben. Hogy érvényt szerezzen egy győztes népszavazás eredményének.

Persze más lenne az eredmény, ha a kérdést korrektebbül, mondjuk így tennék fel:

„Ellenzi-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését olyan áron is, hogy inkább kilépne az EU-ból, csak hogy ez meg ne valósuljon?”

Erre is nemmel felelnék természetesen. Magyarországnak érdeke az EU-tagság, ez egészen nyilvánvaló, bármit mond is Lázár János magánember”. (TGM már felhívta a figyelmet, hogy polgári demokrácián belül a kormányinfót tartó csúcsminiszter fogalmilag nem lehet magánember, TGM-nek pedig ebben igaza van.) Szóval: attól, hogy egy adott kérdésre van válaszunk önmagában, még nincs értelmes válaszunk semmire. A körülmények, az ár ismerete nélkül ugyanis teljesen értelmetlen válaszolgatni.

Akar-e ön vadiúj, szuper autót?

Igen.

Akar-e ön vadiúj, szuper autót, ha a megszerzéséhez el kell adnia a lakását, tehát hajléktalan lesz, viszont lesz vadiúj, szuper autója?

Nyilván nem.

Ilyesmi.

Minthogy mindenféle konzultációs papírok vannak a Fidesz birtokában, ráadásul vannak még közvélemény-kutatások is, amelyek mind azt mutatják, hogy kötelező brüsszeli kvóta ötletét a magyarok baromságnak tartják, erről nyugodtan lehet értesíteni Merkelt telefonon vagy személyesen. Ehhez igazán nem kell népszavazás. Ha Juncker meghatódik a magyarok véleményétől, ahogy nyilván nem, a vélemény ismert.

A kormány dolga népszavaztatás helyett inkább az lenne, hogy nemzetközi partnereket találjon a kvótaellenes állásponthoz. Ha ugyanis a Tanácsban többségbe kerül az ezt elutasító miniszterek, kormányfők tábora, nem lesz kvóta. Ott lehet ezt elérni, esetleg még bíróságon. Lehetne még európai népszavazással is − ha lenne olyan intézmény a magát egyébiránt rendkívül demokratikusnak tartó EU-ban (ami van, az vicc, azt ne tekintsük népszavazásnak). Ahhoz persze melózni kellene, megpróbálni mindent, ügyesen, bravúrosan, hogy a belső álláspontot hangoljuk úgy Brüsszelben, ahogy az nekünk jó, ahogy mi helyesnek gondoljuk. De hopp! Pont erre tartjuk a diplomatáinkat, politikusainkat, nemde?

Nem arra, hogy Brüsszelt semmire sem kötelező népszavazások tábortüzéhez invitáljanak, hátha sütök nekik ott egy kis belpolpecsenyét.

A cél nyilván ez. A kormány valójában nem kivezetni akarja az EU-ból az országot (igaz, a két vicces kedvű angol troll, Boris Johnson és Nigel Farage sem kivezetni akarta Britanniát), csupán belpolitikai hasznot akar húzni egy jogos érzület meglovagolásából. Éppen úgy egyébként, ahogy a briteknél is történt. Természetesen az ellenzék is ezt szeretné, hasznot magának, ha már előállt ez a helyzet és nem tudta megakadályozni a népszavazás kiírását. Molnár Gyula, az MSZP újdonsült elnöke már ki is mondta: bojkottra szólítanak. Kézenfekvő húzás: a sajátjaimhoz számolhatom a végén azokat is, akiket egyszerűen nem érdekel a kérdés és sosem mennek szavazni. Ha tehát nem járul elég ember az urnákhoz októberben, ha többen maradnak otthon inkább, azt úgy fogják értelmezni: az ellenzéket támogatták.

Azt már leírtam fönt, hogy igennel nyilván nem szavaznék. Azt is leírtam, nemmel miért nem szavaznék. Marad tehát, hogy maradok otthon. Akkor viszont egy olyan MSZP malmára hajtom a vizet, amely épp Hunvald Györgyöt választotta helyi vezetőjének.

Ez a dilemma, kérem. Valószínűleg így is otthon maradás lesz ebből, de majd még eldöntöm. Van idő októberig.

Ma még egyetlen dolgot tudok csak biztosan:

Ezt a népszavazást kár volt kiírni.

(Ismerős helyzet, ugye?)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr218869624

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Stumpf András: Hiba volt kiírni a kvótanépszavazást 2016.07.06. 11:52:01

Igennel nyilván nem szavaznék. Azt is leírtam, nemmel miért nem szavaznék. Marad tehát, hogy maradok otthon. Akkor viszont egy olyan MSZP malmára hajtom a vizet, amely épp Hunvald Györgyöt választotta helyi vezetőjének. Ez a dilemma, kérem.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szindbad 2016.07.06. 11:06:14

Már miért ne egyezhetne bele a magyar kormány, hogy a szolidaritás elve alapján 1500 főt Magyaroroszágon helyezzenek el? Őszintén, miért egyértelműen NEM a válasz a feltett kérdésre?

Csak ne lennétek ilyen hülye konzervatívok, bazmeg. Szegény hazám.

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.07.06. 11:12:07

A célt nem értetted meg. A valódi cél a nyomásgyakorlás a brüsszelitákra.

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.07.06. 11:12:59

@Szindbad:

Mert ha kicsit engedsz, azt a brüsszeliták a gyengeség jeleként fogják értelmezni.

Ez egy háború, vedd észre.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.06. 11:31:07

Valódi kérdés, hogy maradjunk-e tagok _bármi_ áron. A kényszerbetelepítés precedens volna. A brit fékek és ellensúlyok nélkül az EU jelenlegi vezetői még jobban erőltethetik a liberális puha diktatúrát. Különböző unhappy endek és dead endek közül lehet választani. Az egyszeri választónak vigasz lehet, hogy a beleszólásának mértéke < 1/N, ahol N = a szavazatok száma, a < jelet pedig az indokolja, hogy nemcsak a szavazáson múlik a dolog. Ja, és persze NEM.

nudniq 2016.07.06. 11:44:31

Aki nem akar sem igennel szavazni, sem nemmel szavazni, de otthon maradni sem (nehogy az MSZP bojkottfelhívásának engedelmeskedők közé számítsák), az elmehet, és szavazhat érvénytelenül.

Hacsak nem pont az érvénytelenül szavazásra szólít fel a bojkottfelhívás. (Egy tisztességes bojkottfelhívás természetesen érvénytelen szavazásra buzdít, pont azért, mert nem akarja,h a hívei közé az apolitikus nemszavazókat is beleszámítsák. És 50+ százaléknyi érvénytelen szavazatot senki sem tudna máshogy kimagyarázni, minthogy a bojkottra felszólítók politikai támogatói vannak többségben... de még a szokásos érvénytelen szavazatok sokszorosa is jelentős kimagyarázhatatlan eredmény, ha kisebbségben is maradnak.)

Matróz Kommandó 2016.07.06. 11:45:36

A történelem során mindenféle be és kitelepítéseket mi mindig megszívtuk. Függetlenül azok indokaira akik ezt ránk erőltették.
Nemmel fogok szavazni!

Robinzon Kurzor 2016.07.06. 11:46:34

Szeretném a T. Szerzőt megnyugtatni: ahogy a Pride látványától sem fog senki megbuzulni, úgy az otthonmaradástól sem lesz senki MSZP-s, még csak malomra vizet hajtó sem.

Amikor a propagandista elkezdi valóságnak hinni azt a sok baromságot, ami a neve alatt megjelenik, akkor baj van. Nem kicsi.

nudniq 2016.07.06. 11:51:08

@Szindbad: a feltett kérdés nem 1500 emberről szól. Ez az 1500 ember természetesen az ürügy a kérdésre, de maga a kérdés egy általános kérdést tesz fel.

Amire ha az igen válasz győzedelmeskedik, akkor az Országgyűlésnek törvényt kell alkotni arról,h lemond arról a jogáról,h eldönthesse,h nem EU-s állampolgárok közül ki léphet be az országba és ki nem. (Szóval ez a népszavazás nem is nemzetközi szerződést érintő, hanem az Alaptörvényt! Hiszen, ha győzne az "igen", akkor a meglévő szuverenitás egy részéről mondana le vele az ország. De nem kell aggódni, mert ha esetleg talán az "igen" győzne, akkor ezt a magyarázatot megtalálná az Alkotmánybíróság, és utólag Alaptörvényt érintő rendelkezése miatt érvénytelenítené az eredményét.)

Robinzon Kurzor 2016.07.06. 11:52:14

@Holger Hartland:

Utólag nyilván ki fog derülni, hogy bár egy konkrét kérdés kapcsán, de valójában úgy általában az EU-ról szavaztunk.

Orbán úgy vonulhat be a történelemkönyvekbe, mnit aki nem csak a lelkekben teremtett évtiztedes megosztottságot a magyarok között, de fizikailag is szétkergette a magyarságot.

A pillanat mindenesetre uralva lesz, más meg úgysem számít.

Mezőbándi 2016.07.06. 11:53:43

Nincs dilemma, nem kell túlragozni. A népszavazás intézménye a demokrácia működtetésének egyik eszköze. Ahogyan a választások is. A népakarat kinyilvánításának eszközei.

Az alternatívák szűkössége, a pontos perspektíva vagy az összes következmény ismeretének hiánya NEM indok a távolmaradásra. A választásokon és egy népszavazáson sem.

A tudatos távolmaradás -- bojkott. Ha valaki bojkottál -- vagy bojkottra hív fel -- egy választás vagy egy népszavazás esetén, az két dolgot jelenthet: vagy nem hisz abban, hogy demokrácia van, vagy nem hisz a demokráciában.

Egy demokrata elmegy választani, szavazni. Ennyi.

Szindbad 2016.07.06. 11:56:57

@Holger Hartland: Én azt gondolom, hogy a magyaroknak nincs helyük az EU-ban. Persze Orbán gyáva a kilépéshez.

Robinzon Kurzor 2016.07.06. 12:02:28

@Szindbad:

Ez a migránsszétosztás ab ovo egy faszság. Értem, hogy "pillanatnyilag jó ötletnek tűnt", csak aztán a Tanács megszavazta.
Talán azért is, mert a szokásos mitugrászok hangosan tiltakoztak.

Orbán nagyon jól érzi, hogy mikor kell olyan nagy pofával keménykednie, hogy biztos lehessen benne: csak azért is az a döntés fog születni, amit ő látszólag olyan keményen ellenez.
Lásd: az MSZP-frakciónak címzett 48 órás ultimátum Gyurcsány menesztésére. Ha addig meg is fordult a szocik fejében, hogy leváltsák, ezután már ez lehetetlen, hiszen akkor Orbánnak engedelmeskednek.

Robinzon Kurzor 2016.07.06. 12:04:10

@Mezőbándi: "Az alternatívák szűkössége, a pontos perspektíva vagy az összes következmény ismeretének hiánya NEM indok a távolmaradásra."

De, indok a távolmaradásra.
Vagy a fasszal szavazásra.

H.Sandor 2016.07.06. 12:14:39

Orbán a nagy csavaros kétértelmű elméjével mindig tudja,hogy a kérdést hogyan kell feltenni,hogy neki abból a legtöbb haszna legyen.
Lehet,hogy nem ge.i és lehet,hogy nem cig@ny,de nagyon úgy viselkedik.
A jó pénzért befogadott kínaiak obulusait vegyük el a kicsi Tónitól és fordítsuk a menekültekre.
Ezzel a korrupciót is csökkentenénk !!!
A népszavazás árát pedig adjuk rászoruló nemzettársainknak...

szódabár 2016.07.06. 12:20:14

@Szindbad: hány éves vagy királyfi, és még hiszel a mesékben? 1500 fő , azt melyik csatorna terjeszti? Az atv? Szépen kimosták az agyad. Igen, szegény hazám.

Mezőbándi 2016.07.06. 12:22:44

@Robinzon Kurzor: "De, indok a távolmaradásra.
Vagy a fasszal szavazásra."

A távolmaradás és az érvénytelen szavazat messze nem ugyanaz. Demokráciában egy demokrata nem maradhat távol szavazástól/választástól. De érvénytelen szavazatot leadhat.

Az elsővel ugyanis azt fejezi ki a választópolgár, hogy nem tartja demokratikusnak a rendszert, amelyben él (vagy a rendszert ugyan annak tartja, de ő maga nem hisz a demokráciában). A második döntéssel (az érvénytelen szavazattal) viszont azt fejezi ki, hogy fontos számára a demokrácia, hozzá akar járulni a működtetéséhez, csak valamilyen okból (amelyek között számos "demokráciakompatibilis" ok lehet) nem tudja egyik konkrét alternatívát sem támogatni.

szódabár 2016.07.06. 12:23:16

@Robinzon Kurzor: cigányból is elég van, azokkal sem bírunk. A mi pénzünket ne költsék azokra, akikhez ugyanúgy semmi közünk. Nem marad szegény nővéreknek, pedagógyisoknak, mozdonyvezetőknek, buszvezetőknek, tűzoltóknak . Legalább szegény prolikra gondolj.

szódabár 2016.07.06. 12:25:04

@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: nem veszi észre, mert ilyen szinten van. Mint az átlag baloldali.

Bell & Sebastian 2016.07.06. 12:29:04

Felizgatott guminő eladó!

Hofi-pofinak volt egy olyan tréfája, amiben a Május 1. kihangosítása visszhangját figurázta ki, a lózungokra mindig az igazság jött válaszul, sőt, többszörösen kongott.

Az, hogy szerintünk marhaság, még nem jelent semmit, a Főkommunikátor Árpi csak bemérte a hatását. Az a szép, a lámán kívül, hogy sem ezt nem ismerjük egyelőre, sem az elérni kívántat. Mert a látszat ellenére Brüsszelben sem csupa sültparaszt ül. Volt már arra is példa, hogy hangos handabandázás után visszasunnyogtunk és szép csöndben aláírtuk a kakis papírt.

Lenne javaslatom arra, mit kellene megkérdezni.

- Kilépne, lelépne vagy inkább lőne, ha tehetné?
(Ha egyiket sem, mi a francnak jött ide?)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.06. 12:29:40

@Szindbad: És te? Magyar vagy még, vagy már kiléptél? :)

Robinzon Kurzor 2016.07.06. 12:30:58

@Mezőbándi:

Oké, ezzel így egyet tudok érteni.

szódabár 2016.07.06. 12:31:47

@Robinzon Kurzor: ez a baj, hogy a saját hülye teóriájukat még terjesztik is. Emlékszünk a 23 millió románnal riogatásra, az folyt a csapból is. Ezek után a baloldal ne akarjon humánus lenne, ha még a magyarokat sem akarta befogadni. Ennyit a nagy nemzeti és humánus baloldalról. Szégyellhetik magukat.

Bell & Sebastian 2016.07.06. 12:34:32

@Szindbad: Több az, legalábbis az európaiértelembevettfejlettnyugaton nem ennyit mondanak, hanem 2.600 -at, egyelőre. A többit majd csak később kötik arra a nagy orrodra.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.06. 12:35:05

@Robinzon Kurzor: Kiderülhet. A valódi kérdés valahogy így szólna: "Melyek azok a feltételek, amelyek mellett már az EU-tagság a nagyobbik rossz? Meddig menjen el Magyarország, hogy tag maradhasson, és mit kérjen cserébe? (Kérhet?) Mit tegyen a magyar kormány, hogy lehetőleg az EU-n belül maradva lehessen megoldani a problémákat?"

Elég bonyolult, nem lehet igen/nem-mel megválaszolni, és nem a választók döntik el.

A megosztottság, pláne a szétkergetés, nem Orbán műve.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.06. 12:36:33

@Bell & Sebastian: "Lőne, ha tehetné" esetén alkérdés: "Kire?" :)

Robinzon Kurzor 2016.07.06. 12:36:34

@szódabár: "ez a baj, hogy a saját hülye teóriájukat még terjesztik is"

Te is terjesztheted a saját, nem kicsit hülye teóriádat. Ők is terjesztik. Ezt hívják szólásszabadságnak.
Valami bajod van vele?

szódabár 2016.07.06. 12:41:04

Kedves Stumpf András, szerintem nem kell többet beleképzelni a dologba, annál, ami.
Egyébként a csehek várható népszavazásáról hallott már? Ők az eu-ról fognak dönteni, nem a kvótáról. Ennyi csak a különbség.
Nálunk csak a baloldal rémisztget a kilépéssel, holott ezt soha senki sem mondta, sajnos. Azért azon is gondolkodjon el, hogy nálunk a baloldal is a legalja közül való, hungarofób, hazaáruló. Mondhatni, hogy Európában példa nélküli módon. Ha ők valamire igent, vagy nemet mondanak, az mindig csak nekik jó, de nem az országnak.

Robinzon Kurzor 2016.07.06. 12:41:13

@Holger Hartland:

Tehát értelmetlen ez a népszavazás szerinted is?

"A megosztottság, pláne a szétkergetés, nem Orbán műve."

A megosztottság Orbán műve. Az a bizonyos 2002-es kokárdás mutatvány, azzal lett erre a szintre emelve.

A szétkergetés még összejöhet neki, ha egy sikerül egy huxitig uralnia a pillanatok sorát.

Egyébként meg feltűnően Putyin kottájából játszik. Abból az irányból jót még nem kaptunk, de javíts ki, ha rosszul emlékszem.

szódabár 2016.07.06. 12:42:56

@Robinzon Kurzor: mert nem igaz, csak ennyit. Jellemtelen hazug disznók. Ennyit a baloldalról. Remélem, kihaltok végre, rohadékok.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.07.06. 12:43:02

Basszam már az agyatokat.

NINCS olyan, hogy szuverenitás. Vége. Kaput. Konyec. Vagy felfogod, hogy 2016-ban vagyunk, vagy ha nem, kilépsz az Unióból, az ENSZ-ből, visszavonod az aláírásodat az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatáról valamint úgy általában az összes nemzetközi szerződésről és hermetikusan lezárod a határaidat.

Tényleg olyan baromian nehéz megérteni?

Bell & Sebastian 2016.07.06. 12:43:13

@Holger Hartland: Nekem is eszembe jutott, kezdjük a vesztes csapattal, mert nem bírom a bundázást.

Az is egy érdekes kérdés, mert hiszen itt fajkeverésről van szó, most van fajelmélet, vagy nincsen?

szódabár 2016.07.06. 12:44:20

@Robinzon Kurzor: egyszer próbálnátok meg magyarként gondolkodni. Árokásó, szemkilövető aljadékok. Mennyit kaptok szaros gyuri bácsitól, fűben fizet vagy dollárban?

Bell & Sebastian 2016.07.06. 12:44:42

@kesztió: Örök zsidó van csak, a többi mehet a picsába. - ez a világos beszéd.

Robinzon Kurzor 2016.07.06. 12:48:45

@szódabár:

Én bárhol a nyugati világban tudok magyar lenni, magyakérnt élni és gondolkodni.
Te még itthon is csak egy agymosott proli vagy, aki vicsorít arra, akire a gazdi rámutat.

Robinzon Kurzor 2016.07.06. 12:50:25

@Holger Hartland:

Bárkire. ("Gyűlölünk mindenkit")
De lehetőleg olyanra, aki nem tud visszalőni.
Mondjuk egy vak meg egy tolószékes migráns terroristára.

2016.07.06. 12:57:57

@szódabár:

szóval mert a román nem(sem) jött az neked felmentés az egyéb bevándorlókkal riogatásra.

nyugi nem akarok vitatkozni, csak olyan, ...... érted nem? .

@Holger Hartland:

>>A megosztottság, pláne a szétkergetés, nem Orbán műve.

akkor ki az a csüngőhasú metszettfaszú aki 25 éve "mi vagyunk a magyarok és mindenki más hazaáruló" politikát csinálja? te minek baszod az elektront ha ennyi év alatt nem kupálódtál ki?

@Szindbad:

még csak most indult az újabb migráncsellenes kampány, ez a bemelegítés. 1-2 hónap múlva nézd meg, olyan sötétség lesz itt, hogy a brüsszeli koki is dicséretnek fog látszani, a kilépésünk meg az új világrend alapköve.

#marhákat_a_parlamentbe!

opsz, ezzel is elkéstem.

aLEx 2016.07.06. 13:05:47

A népszavazásnak a népszuverenitás helyreállításáról kellene szólnia. Annak értelme is volna. Hogy ne dönthessen senki, a parlament se a nép helyett.

Az agyrémeket pedig el lehet felejteni.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.07.06. 13:16:03

@szódabár: Látom, mocsok hazaáruló, hogy esment egyenlőségjelet tettél a magyar és az imbecillis közé.

Robinzon Kurzor 2016.07.06. 13:24:08

@Bell & Sebastian:

Jaj, Sebikém, valamivel nagyon találva érezted magad.
Akkor vagy egy ilyen durcikás!

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.07.06. 13:25:33

@Bell & Sebastian: Ott a pont.*

____________
*mármint a hindu nő homlokán. Neked pont ott nincs.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.06. 13:39:38

@Robinzon Kurzor: Nem értelmetlen a népszavazás. Éppenséggel több értelme is lehet, ez a probléma. Magyarország félgyarmati, függő helyzetében az EU adottság. A kilépés csak vészmegoldás végszükség esetén. De még akkor is kérdés, hogy ez mennyire Magyarország döntése, és mennyire az EU vezetőié, akik teremthetnek ilyen vagy olyan helyzetet.

A megosztottság nemzetközi trend. Ausztriában most fognak elnökválasztást ismételni. FPÖ-jelölt ("szélsőjobboldali!" :)) vs a mindenki más jelöltje, fej-fej mellett. Van már olyan bécsi kávézó, ahol kiírták, hogy FPÖ-szavazókat nem szívesen látnak. A britek is utálják egymást a Brexitért. Amerikában verik a nég... a Trump-szavazókat a latinos temperamentumú demokraták. Felkészül Németország, Svédország, meg a többi.

Ha a megosztottság Orbán műve, akkor ő egy politikai zseni.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.06. 13:40:28

@Bell & Sebastian: Fajtalan elmélet? :)

Robinzon Kurzor 2016.07.06. 13:59:36

@Holger Hartland:

A választási kampány alatti megosztottság nem újdonság.
De az USA-ban a vesztes jelölt az eredményhirdetés után gratulál és elmondja híveinek (is): a megválasztott elnök remek hazafi, jó kezekben lesz nála az ország.

Orbán innovációja egyrészt az, hogy a megosztottság nem véleményre, hanem identitásra és a nemzethez való tartozásra (vagy abból kizárásra) megy. Kokárda.
A másik pedig az, hogy folyamatosan kampány üzemmód van. A haza nem lehet ellenzékben.

Robinzon Kurzor 2016.07.06. 14:04:05

@Holger Hartland: "Nem értelmetlen a népszavazás."

De arra kérdésre, hogy konkrétan mi értelme van ennek a népszavazásnak, mi a válasz?

Hogy más, egyébként népszavazásra (a bonyolult válasz kombinációk miatt) alkalmatlan kérdésekről szóló népszavazásoknak esetleg milyen értelme lehetne, az nem válasz arra a kérdésre, hogy ennek a népszavazásnak így mi értelme van.

2016.07.06. 14:21:42

szükséges-e minden egyes buktatónál népszavazás, miért nincs egy korrekt egyeztetés?
valahogy nem emlékszem népszavazásra, áfa ügyben, cigányügyben, munkavállalói ügyben, támogatás ügyben, közt.elnök ügyben, alkotmányügyben.

az únió nem lehet idegen államok ügynökeként tevékenykedő korrupt politikusok és általuk feltüzelt idióták foglya, akik rossz akaratukat népszavazás útján erőltetik ki.

mert ez nem demokrácia!!

azért ne felejtsétek hogy már millió körüli aki lábával szavazott a hazai rendszerre, nem hiszem hogy van ennél súlyosabb választási eredmény.

Laikus Érdeklődő 2016.07.06. 14:25:22

"konkrétan mi értelme van ennek a népszavazásnak, mi a válasz?"
Közvélemény-kutatás. Pontosabb, mint egy néhány ezres mintán alapuló és hitelesebb mint a nemzeti konzultáció.

Robinzon Kurzor 2016.07.06. 14:32:01

@Laikus Érdeklődő:

Néhány ezres mintán már bőven elég pontos közvélemény-kutatást lehet csinálni. Ha csak kíváncsi a kormány.

Laikus Érdeklődő 2016.07.06. 14:40:11

@Robinzon Kurzor: Nem azt mondtam, hogy csak kíváncsi a kormány.
Még az EU menekültpolitikáját (bevándorlás-politikáját) támogatók is tudják, hogy szembemennek a közvéleménnyel. Ez nem demokratikus. Meg az sem, hogy az ellenzők ebből akarnak politikai tőkét kovácsolni.

Menekültek mindig is voltak és lesznek később is. Tessék tisztességes módszerekkel megváltoztatni a közvélemény aztán utána visszatérni a témára.

Robinzon Kurzor 2016.07.06. 14:44:49

@Laikus Érdeklődő:

A közvéleménnyel szembemenni nem demokratikus?
Szerinted a "közvélemény" mit gondol az adókról? Arról miért nincs demokratikus népszavazás?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.06. 14:48:50

@Robinzon Kurzor: Várd meg, mi lesz, ha Trump győz. Nézd meg, hogyan csalták el az osztrák elnökválasztást és várd meg, mi lesz, ha Hofer mégis győz. Nézd meg, hogyan gratuláltak a vesztesek a győzteseknek a Brexit-népszavazás után.

A kizárás nem jobboldali specifikum. Ahogy a jobboldal a nemzetből "zárja ki" az ellenségeit, azok őt ugyanúgy kizárják az "európaiak" és a "demokraták" közül. "Kiírta magát" a demokraták közül / a komolyan vehető emberek közül / a szellemi életből / a tudományos életből, "nincs helye/keresnivalója" ott,"szélsőjobboldali", "antiszemita", "rasszista", "homofób", stb. Ez is folyamatos kampányüzemmód. Ld. még tüntetés, kockás ing, "ligetvédelem".

Ki kezdte? Hát a másik. Mindig.

"De arra kérdésre, hogy konkrétan mi értelme van ennek a népszavazásnak, mi a válasz?"
- Az egyébként mindenütt zajló politikai játszmákon kívül egyelőre annyi, hogy "üzenjünk Brüsszelnek". Elegendő "nem" szavazat esetén extra legitimitást ad a kormánynak az EU-val folytatott migránsügyi tárgyalásaihoz. De biztos, hogy vannak olyan kártyák is, amelyekbe nem látunk bele.

GNDL 2016.07.06. 14:49:27

@Szindbad: „ne lennétek ilyen hülye konzervatívok”

Ezek bolsevikok. Magyarországon konzervatívok??? Pontosan melyik generációra gondolsz?! :) Csak azért mert legalább három emberöltőnyi ideje ugyan ez a bolsevik szar élősködik a magyarok nyakán...

Robinzon Kurzor 2016.07.06. 15:07:07

@Holger Hartland:

Kevered a hivatalos kommunikációt néhány mások válla mögött nagyhangú publicista megmondásával.

A kokárdás trükköt személyesen Orbán vezette elő.

Hogy ezt most sikerül esetleg exportálni, az nem cáfol semmit abból, amit mondtam. Hogy eddig ez máshol nem dívott.

Laikus Érdeklődő 2016.07.06. 15:15:04

@Robinzon Kurzor: Miért ne lehetne közvéleményt kutatni (nem ügydöntő népszavazást tartani) az adókról?
Persz ez csak akkor lenne demokratikus, ha úgy lehetne erről szavazni, hogy akarod-e X összeggel csökkenteni az adóbevételeket úgy, hogy cserében X összeggel csökkenne az egészségügyre, oktatásra, lélegeztetőgépekre fordított közpénz.
Lehet, hogy elsőre a zemberek megszavaznák ezt a libertariánus rémálmot, de később rájönnének, hogy még a rossz közegészségügyi ellátás, közoktatás, stb. is jobb mint az elérhetetlen. És akkor lehetne újra szavazni és visszacsinálni az egészet.
A szabadon engedett bevándorlást viszont nem lehet visszacsinálni.

2016.07.06. 15:22:26

@GNDL:

jogos, pont beleszaladtam a feledy andrás egyik újabb írásába, apuka a híres komcsi propagandista feledy péter, na meg van ott még generációk sora az állam szolgálatban, ő meg a kitekintő címen nyomta a küm érdekeit meg lopta az időmet a zsivány fórumosaival. jó elvtárs nem vész el, most éppen a zsindexnek ír, fogadjunk hogy ide is fog, beleteszik hogy "zsidó-keresztény" aztán bármilyen marhasága lejöhet.

Bell & Sebastian 2016.07.06. 15:24:06

@Robinzon Kurzor: Küldd azt a tudathasadt apukádat kisszék, ha akar látni egy gyökértelen gyökeret.

Bell & Sebastian 2016.07.06. 15:26:10

@kesztió: Nem indiai jónik jönnek, hanem még több sémiták, hogy átadjuk nekik a hazai sémiták üdvözletét.

Robinzon Kurzor 2016.07.06. 15:28:23

@Laikus Érdeklődő:

Tehát a számodra kedves dolgokról lehet értelmetlenül, önmagában, csak közvéleménykutatás jelleggel kötelező népszavazást tartani. (Nem ügydöntő népszavazás már nincs.)

Amit meg nem akarsz, ott meg mindenféle kötésben lehet csak népszavazni, természetesen úgy, hogy értelmes ember azt -- ezekkel a feltételekkel -- ne szavazza meg.

Mert az úgy demokratikus.

Tipikus bolsevik levezetés ez, laikuskám.

aLEx 2016.07.06. 15:29:43

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!:

"... ne felejtsétek hogy már millió körüli aki lábával szavazott a hazai rendszerre..."
Szerintem a (neo)liberális demokráciára szavaztak a lábukkal. Én biztosan!

Bell & Sebastian 2016.07.06. 15:32:10

@Holger Hartland: Van egy olyan sanda gyanúm, hogy lenyomják ezt a magyarok torkán, mert máris kétfelé beszélnek. Ájjájáj, dikmán, elszelelt a munkaerő, csinájjunk másikat, csak olcsóbb, mint Szabolcsból hozatni az aranytartalékból.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.06. 15:34:35

@Robinzon Kurzor: A publicista be van ágyazva a politikába és ugyanúgy a kommunikáció része. (Valamennyire számít a nép is, tőle jön a viccben emlegetett "igény, ami volna rá"). Látványos magyar megosztottság nem a kokárda óta van, hanem kb. a rendszerváltás óta. Nyugatra nem mi exportáltuk, ahhoz kicsik is vagyunk, és megy nekik az nélkülünk is. Érdek- és értékütközések az átalakuló gazdasági, társadalmi és demográfiai környezetben, plusz a közös ellenség hiánya (megszűnt a SZU és a VSZ). Magyarországon hamarabb és hirtelenebb volt az átalakulás, meg persze csóró félgyarmatként is hamarabb előjönnek a tünetek rajtunk, mint azon, aki kényelmesebb helyzetben van. De ha eléri őket a probléma, pont ugyanúgy mutatkoznak a tünetek rajtuk is. A Brexit még csak a kezdet.

aLEx 2016.07.06. 15:35:09

@GNDL:

"Ezek bolsevikok."
Lejárt lemez. Kire gondoltál? Hiszen a neoliberális szélsőjobb is éppen olyan kultúrgőggel viszonyul mindenhez, mint annak idején a bolsevikok. Jobb, ha tisztázzuk!

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.07.06. 15:37:37

@Laikus Érdeklődő: Pontosabb a faszomat. Stumpfnak határozott véleménye van, amit egy közvélemény-kutatási kérdőíven ki is fejtene, de a jelek szerint egyáltalán nem biztos, hogy a népszavazáson is arra fog ikszelni, amit gondol.
Ez szánalmas politikai játszmának ugyan kiváló, de semmi egyébre nem jó.

Laikus Érdeklődő 2016.07.06. 15:38:57

@Robinzon Kurzor: Nem bolsevik levezetés, hanem önző levezetés. Esetleg szemét anti-humanista levezetés.
A menekültek (bevándorlók) be nem engedésének nincs semmiféle közvetlen hatása a szavazók további életére, ezért nem kell kötésben népszavazni.

Bell & Sebastian 2016.07.06. 15:39:56

@kesztió: Fenntartja az illúziót, hogy van beleszólás. Pedig az elment, nagyjából a földtörvénnyel.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.06. 15:43:18

@Bell & Sebastian: "Ha sok a hús, akkor a hentes köszön előre, ha kevés, akkor a vevő." Kivéve, ha Uruguayból is lehet marhasültet rendelni aznapi házhoz szállítással (a reptérről az Uber hozza, előtte ne kérdezzük, mert lehet, hogy Kínából jön), és még olcsóbban is kijön, mint a magyar. Hosszabb távon persze az olcsó a drága, de kit érdekel a hosszabb táv? "Hosszú távon mind halottak vagyunk."

GNDL 2016.07.06. 15:46:25

@aLEx: „Lejárt lemez.”

Sajnos nem... látod, még mindig itt vannak. :)

„Kire gondoltál?”

Akikre ráillenek a bolsevik hatalomgyakorlás legfőbb jellemzői. Az osztályharc részeként az ellenségkép-gyártás (civilek, liberálisok, Soros, Brüsszel), a permanens forradalmi-, az „aki nincs velünk az ellenünk van” és a „megvédjük a magyarokat ...” retorika. A „burzsoázia” elnyomása (bankárok, multik, befektetők, vállalkozók) és az eszközök államosítása (bankok, energiaszolgáltatók, közműcégek, iskolák). Nyugat- és Európa-ellenesség. A „beszolgáltatás” (rekord adó- és járulékterhek formájában). Tervgazdálkodás (ma nagyjából az uniós forrásokból finanszírozott állami beruházásokból él az ország).

Napestig tudnám sorolni a Fidesz-KDNP és ostoba szimpatizánsaik bolsevik jellemzőit...

„Jobb, ha tisztázzuk!”

Ezen nincs mit tisztázni, ez nagyjából axióma...

Laikus Érdeklődő 2016.07.06. 15:47:31

@Bell & Sebastian: Az új alaptorvénnyel ment el a beleszólás joga: "KIVÉTELES esetben közvetlenül" ... és azt mi mondjuk meg, hogy mikor van kivételes eset.

Bell & Sebastian 2016.07.06. 15:51:28

@Holger Hartland: Jó meglátás.

@Laikus Érdeklődő: Ez is jó meglátás. Rábízták egy faszkalapra, mert maguk sem vették komolyan. De azért házioltárt állíttattak neki. Perverz egy vallásuk lehet.

GNDL 2016.07.06. 15:53:34

@aLEx: „Napestig tudnám sorolni”

Lenin-fiúk bazmeg, csak ma már kopasz hungaristákkal (választási csalás, civilek vegzálása)...

A Fidesz-KDNP egy kibaszott bolsevik söpredék...

Laikus Érdeklődő 2016.07.06. 16:01:21

@Bell & Sebastian: Azért, hogy árnyaljam a képet, nem csak a mi alaptörvényünk ilyen. A lisszaboni szerződésben még ennyi sincs.
Ők legalább nem hipokriták a népszavazással kapcsolatban. :)

aLEx 2016.07.06. 16:02:13

@GNDL:

De hiszen ellenséggyártás folyik a neoliberális oldalon is. Az antifasiszta koalíció gyártja a fasisztákat. A migráns-simogatók pedig gyártják az idegengyűlölőket. Most már az egész többségi társadalomra rá akarjátok sütni, hogy idegengyűlölő, rasszista, meg fasiszta.

Ha a másik oldalt lekommunistázzátok, akkor már csak egy kérdésem van: mivel vagytok különbek. A megfellebbezhetetlen liberális vélemény ugyanolyan reflexek alapján működik, mint a bolsevik öntudat.

Belőled is csak a neoliberális vakhitűség beszél. Persze veled ezt tisztázni nem lehet, de kifelé - hidd el - látszik.

samesz38stated 2016.07.06. 16:03:41

@Szindbad: Azért,mert nem 1500 emberről van szó!Nincs felső határ!!!Néztem az ATV-n a PM esek 12-15 ezerről beszéltek,az Együttesek meg 15-18 ezerről.Úgy,hogy meglenne ott az ötvenezer,amiről a Fidesz,meg a Jobbik beszélt.Nem elég nekünk a félmillió cigány,meg még a százezer parazita,hogy eltartsuk őket???Kell még nekünk 50 ezer here???Németországban egy év alatt az egymillióból 54-en,azaz ÖTVENNÉGYEN helyezkedtek el.Ha te szeretnél a szomszédodba belőlük,meg besegítsz az eltartásukba szavazz igennel,vagy ne menjél el.

aLEx 2016.07.06. 16:03:48

"A Fidesz-KDNP egy kibaszott bolsevik söpredék... "
Messziről sőt rólad a kommunistagyűlölet. Nincs mit hozzátenni.

Bell & Sebastian 2016.07.06. 16:04:51

@GNDL: Segítek. Melyik nem az? LMP vagy Jobbik, esetleg várjunk még, hátha róluk is kiderül?

Milyen pártot enged a hatalomba a Szanhedrin? Amelyiken ott virít a kóser -pecsét. De ez nemcsak nálunk van ám így, hanem mindenhol, ahová betette a lábát a feketehimlő. Nesze neked Numerus clausus, itt egy holotörvény, ott egy médiatámogatás. Válassz!

samesz38stated 2016.07.06. 16:07:36

Amikor nagyapám azt mondta-aki tanító volt-,hogy fiam egy ember annál hülyébb,minél többet tanul,akkor rád is gondolhatott András!!!!Olyan sokszor hivatkoztok a "józan paraszti" észre.Nos,ti se józanok,se parasztok nem vagytok.Egy parasztnak több esze van nálatok!!!

GNDL 2016.07.06. 16:11:04

@aLEx: Ja, csakhogy én tényeket említettem, te meg jössz az ostoba fideszes propagandával.

Kik azok a „neoliberálisok”?? Hol vannak, bazmeg? Miért nem verik az asztalt a kommunista rezsiharc, a közmunka vagy gigászi adóterhek miatt? Ugyanis kéne nekik, ha már „neoliberálisok”... :)

Kik azok a „migráns-simogatók”?! :D Szerinted a római katolikus egyházfő „migráns-simogatók antifasiszta”? Ugyanis ő is arra szólított fel hogy segítsék a keresztények a menekülteket...

„mivel vagytok különbek”

Én például annyiban legalább különbözök a magadfajta egybites szerencsétlenektől, hogy szerintem nem csak két oldal van. :) De ennél jóval különb vagyok nálad, szerencsére. :) Tehát az nem úgy van, hogy ha valaki elutasítja a bolsevik Fidesz-KDNP-t és megveti félkegyelmű és suttyó paraszt szavazóikat, az csak a „másik oldal” lehet. Nem, bazmeg, és most nagyon figyelj mert ez neked nagyon új lesz: én a harmadik oldal vagy, az olyasféle jobboldali liberális, mint a viccben a csősz, aki legszívesebben végre kizavarna minden posztkommunista/bolsevik/hungarista/náci pöcsöt az erdőből. :)

Fentebb elég világosan felsoroltam a Fidesz-KDNP bolsevik jellemzőit, egy szóval nem tudtad cáfolni, hogy „nem, ez nem is így van, mert izé...”. Ehelyett felböfögted az ostoba fideszes szlogeneket, mintegy alátámasztva az általam írtakat. És így utólag is kösz a demonstrációt. :)

Bell & Sebastian 2016.07.06. 16:11:17

@aLEx: A vitéz úr kitartóan nyomja, csak azt nem tudni, mit? Ezért Ildikónak szólítom, de az is lehet, csak az utóda reszeli itt a körmeit. Nyelvvizsgáig ráér. Meg utána is, míg csak fűbe nem harap, mert kuglert nem fog többet zabálni.

Bell & Sebastian 2016.07.06. 16:13:56

Mosmá minyomnak híjuk, de Kugler tanáta fő.

GNDL 2016.07.06. 16:14:29

@Bell & Sebastian: „esetleg várjunk még, hátha róluk is kiderül”

Tehát akkor róluk még nem derült ki, szerinted sem. Akkor maradjunk azoknál, akikről már kiderült. :) Esetleg ha neked van ilyen varázsgömböd, vagy valami ómagyar sámántrükköd, és meg tudod mondani „mi lenne ha”, akkor inkább adj már tippet az esti meccsre, mondjuk gólok számát, ilyesmit, mert éppen fogadni készülök... :)

GNDL 2016.07.06. 16:24:30

@aLEx: „migráns-simogatók pedig gyártják az idegengyűlölőket”

Apropó, Varga terve megvolt már?! :)

index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2016/07/06/varga_mihalynak_is_tetszik_a_negymillio_vendegmunkas_behozatala/

„Varga Mihály több ponton támogatja az MGYOSZ elképzeléseit, így bevándorló vendégmunkások behozatalát is ... Varga elmondta még, hogy harmadik országból származó munkaerő foglalkoztatásában segítene a kormány. Ez a harmadik ország azt jelenti, hogy EU-n kívüli munkások behozatalával tervezhetnek.”

Kíváncsi vagyok, hogy ezt milyen szöveggel fogják majd támogatni a félkegyelmű rezsiharcosok... lassan két évnyi bevándorló-ellenes ökölrázás után. :D

Bell & Sebastian 2016.07.06. 16:27:25

@GNDL: Persze, hogy meg tudom mondani, mi lenne, ha... Előbb mi lenne a ha? Például, ha árleszállítás van a butikban, az csak annyit jelent: föléírnak egy nagyobb számot. Mire ezt te beszopod és jól megveszed.

aLEx 2016.07.06. 16:30:43

@GNDL:

"Ja, csakhogy én tényeket említettem, te meg jössz az ostoba fideszes propagandával."
Az aranyszabályt azt ismerjük, hogy igazatok csak nektek lehet. De most kivételesen tévedsz, mert én nem Fideszes vagyok. Persze te mindenkit Fideszesnek látsz, aki nem a ti dumátokat nyomatja.

"Kik azok a „neoliberálisok”?? Hol vannak, bazmeg?"
Nem kell ilyen alpári módon kommunikálni. Minden bokorban ott vannak - humanistának álcázott nyuszikák formájában.

"Én például annyiban legalább különbözök a magadfajta egybites szerencsétlenektől..."
Tényleg? De azért nem felejted el kihangsúlyozni, hogy akinek a véleménye a tiédtől eltér, az csak "egybites szerencsétlen" lehet.

(Én viszont az ilyen, kifejezetten egybites véleményeket nem vagyok képes komolyan venni. De azért nem haragszom, hogy ennyire közönséges vagy.)

aLEx 2016.07.06. 16:32:14

Én meg azt hittem, hogy valóban Ildikónak hívják a bloggert.

2016.07.06. 16:33:27

@samesz38stated:

ne legyél már demagóg. az egyszerű munkák napokon belül felszívták őket, aki meg előtte is iparban dolgozott könnyen kap munkát. (szíria iparosodott ország) +soknak van valamilyen kapcsolata és az segített nekik.

a muszlim önálló, nem élősködő, dolgozik vagy minimum tevékeny. iszlám előírás, senki sem helyélhet.

életed legjobb befektetése lenne ha veszel jegyet szíriába, amikor (ha) visszajössz már sokkal okosabb ember leszel.

most pedig az 54-ről. a dax-ot alkotó top 30 vállalat alkalmazott ennyit, ezreket pedig gyakorlatra vettek fel.

a millióból 131.000 van munka nélkül jelenleg.
az eredeti cikk itt a többiek, mint a 888 ezt ferdítették el:
www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/welcher-konzern-stellte-fluechtlinge-ein-14322168.html

a végeredmény így összegezve:

hülye vagy fiam,

ps:
szerintem neked sem volna esélyed a top német vállalatok egyikénél sem.

aLEx 2016.07.06. 16:36:15

@GNDL:

Mindig tudtam, hogy a Fideszes oldalon sincsenek nagy gazdasági koponyák. De hogy Varga Mihály is ennyire neoliberális volna, azon meglepődök.

Semmi gond, a helyére került ő is.

GNDL 2016.07.06. 16:43:57

@Bell & Sebastian: „Mire ezt te beszopod és jól megveszed.”

Több webáruházat is üzemeltetek, tisztában vagyok vele mi megy „akció” címszóval. :)

Robinzon Kurzor 2016.07.06. 16:45:49

Ez vótmá?

444.hu/2016/07/06/varga-mihaly-dolgozo-bevandorlok-tizezreinek-betelepiteserol-almodozik

Kormányzati szintű migránssimogatás!
Vajon mi lesz a TV2 híradóban Vargáról?

Robinzon Kurzor 2016.07.06. 16:51:04

@Holger Hartland:

Lári-fári!

Mondj a kokárdás projekt előttről olyan kormányfői (vagy ellenzéki vezértől jövő) akciót, ami nem a politikusok, hanem a nem fideszes választók nemzeti identitásának megkérdőjelezésre irányult.

GNDL 2016.07.06. 16:54:34

@aLEx: „igazatok csak nektek lehet”

Nem, ez úgy működik, hogy én felsoroltam az érveimet, majd várom az ellenérveket... addig meg maradnak az érveim. :)

„Minden bokorban ott vannak”

Akkor mondd már kik ők, mert én egyébként rájuk szavaznék. :)

„Varga Mihály is ennyire neoliberális volna, azon meglepődök”

Ez nem erről szól, hanem arról, hogy a Fidesz-KDNP a 2010-es hatalomra kerülése óta magasról szarik az ország különböző problémáira, köztük az oktatási/szakképzési rendszer, az egészségügyi rendszer, az államháztartás reformjára, a gazdaság és ezen belül is legfőképp az adórendszer versenyképességére, így ma már nem csak a (trükkök százai nélkül) rekord munkanélküliség okoz továbbra is gondot, hanem az orbánista unortodox ámokfutás miatt egyre növekvő elvándorlás miatt a szakképzett munkaerő hiánya is. Hat éven át szartak bele a fideszes elvtársak, most már nincs idő mondjuk a szakképzési rendszer reformjára, hogy például ne funkcionális analfabéták kerüljenek ki a közoktatásból és a szakképzésből, a szakképzett munkaerő híján viszont nincs befektetés, nincs innováció, nincsenek új munkahelyek (mert kinek???), így tűzoltásra van szükség. Teljesen racionális döntés a „szakképzett munkaerő betelepítése”, ha már a magyar ennyire suttyó fasz, hogy nem képes tanulni, nem képes dolgozni, és inkompetens korrupt seggfejeket szavaznak kormányra több mint két évtizede.

Csakhogy ez annak tükrében mókás, hogy az ilyesféle bevándorlók ellen hergelik folyamatosan a rezsiharcos degeneráltjaikat a fideszes elvtársak. Ha Orbán hívei következetesek akarnak lenni, akkor már szervezik is a cöf-ös prolik a birkamenetet Varga tervei ellen. :)

Robinzon Kurzor 2016.07.06. 16:56:50

@Bell & Sebastian:

Sebikém, ennél többet vár tőled a szakvezetés!

Egy ilyen remek EB-szereplés után neked is többet kell letenni az asztalra.

Valamibe nagyon beletrafáltam nálad, ha ennyire nem tudod elengedni ...

Robinzon Kurzor 2016.07.06. 17:07:27

@Laikus Érdeklődő:

Felőlem aggathatsz még rá további jelzőket is, de attól ez még alapvetően bolsevik levezetés.

Hatékonyabb és kevésbé korrupt államigazgatással simán hozható 20% általános adócsökkentés úgy, hogy semmire nem kell kevesebbet költeni, csak Orbánnak nem lesz (Lőrinc testvér cégére íratva) adriai villája és Rogán alatt sem tágul a Pasa-park.

Ezért az adócsökkentésről sem kell kötésben népszavazni.

aLEx 2016.07.06. 17:10:07

@GNDL:

"... felsoroltam az érveimet, majd várom az ellenérveket..."
Miért sorolnék én a te érveidre bármit is? Összemostad a kommunistákkal a Fideszt, ami egy képtelenség. Miért kéne erre bármit is mondanom? Ha te csak ennyire vagy képes, arról én nem tehetek.

(Tőlem aztán arra szavazol, akire akarsz. Így is, úgy is törpe kisebbség.)

"... a Fidesz-KDNP a 2010-es hatalomra kerülése óta magasról szarik az ország különböző problémáira..."
A balliberális kormányok meg 2010 előtt szartak ugyanarra. Egyik 19, a másik egy híján húsz. De a menekültválságban a Fidesz legalább nem az Észak-atlanti agyalágyult hülyeséget képviseli. Ebben a kérdésben tuti, hogy különb a neoliberálisoknál.

Unalmas az "elvtársazásod". Miért nem beszélsz a neoliberális elvtársaidról?

tenegri 2016.07.06. 17:14:42

@nudniq: Megfontolandó lehetne, hogy a népszavazásoknál az igen-nem mellett (bár ehelyett is jobb lenne sok esetben több alternatíva felsorolása) automatikusan legyen egy "nem tudom" és egy "nem jó a kérdés" választási lehetőség is.

GNDL 2016.07.06. 17:28:49

@aLEx: „Összemostad a kommunistákkal a Fideszt, ami egy képtelenség”

Egyrészt a bolsevikokkal mostam össze, másrészt említettem konkrét intézkedéseiket és utaltam az attitűdre is, ami alapján nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a Fidesz-KDNP egy bolsevik söpredék. Te meg „elfelejtetted” ezeket a részleteket cáfolni. Itt tartunk. Vagyis tartottunk, mert most már ott tartunk, hogy szerinted „minek cáfoljam” meg „nem is érdemes cáfolni”, mindezt továbbra is cáfolat vagy ellenérv helyett... remek vitakultúra, a bolhapiacon 20 forintot nem adnának érte. :)

„balliberális kormányok meg 2010 előtt szartak ugyanarra”

Felmenti ez a Fidesz-KDNP-t a „korrupt és inkompetens ámokfutás kormányzás helyett” vádja alól? Röviden: nem. Bővebben: kurvára nem. :)

„Egyik 19, a másik egy híján húsz”

Mondjuk talán annyi, hogy míg az MSZP-SZDSZ idején nokiás dobozokba dugdostak pár milliókat, vagy a ma már nagy Fidesz-kedvenc Zuschlag tett zsebre pár tízmilliót, addig a Fidesz-KDNP a fél belvárost adta el áron alul, meg persze a devizahitelesekről lehúzott jegybanki 270 milliárdot tüntették el nyomtalanul... többek közt. Itt ezen a ponton van pár nagyságrendnyi különbség a lopott közpénz mértékét tekintve... :)

„a menekültválságban a Fidesz”

Ja, ez nagyon jó, főleg annak tükrében, hogy a menekültválság nem is probléma ahhoz képest, hogy mondjuk ma már a fertőtlenítőszerek hiánya miatt hullanak a betegek az állami kórházakban. Ráadásul a menekültválság kezelésének költségeit az unió állta volna, már ha Orbánék nem kapitulálnak az első nehézségek után. Azt meg már nem is említem, hogy nem hogy bevándorlók nem akarnak az országba jönni, de maguk a magyarok menekülnek innen, évente kisvárosnyian. :) Ez is mintha kicsit fontosabb lenne szerintem, mint egyébként az ehhez képest elhanyagolható „menekültválság”.

A „menekültválság” egy kibaszott bullshit, a Fidesz-KDNP egyik bolsevik kampányeleme (lásd ellenségkép), ezzel leplezik a fideszes elvtársak a kormányzásra való tökéletes alkalmatlanságukat, valamint ezekkel az idegengyűlöletet szító kampányokkal elégítik ki suttyó paraszt rasszista szimpatizánsaik igényeit.

„Miért nem beszélsz a neoliberális elvtársaidról?”

Mert most harmadszor kérlek meg, hogy nevezd már meg őket. Szerinted kik ma a „neoliberálisok” Magyarországon? És hol vannak, mert én nem tudok róluk semmit, pedig szerintem a programjuk számtalan elemével értenék nagyon is egyet. :)

F. A. Hayek 2016.07.06. 17:40:11

@Robinzon Kurzor: "Orbán innovációja egyrészt az, hogy a megosztottság nem véleményre, hanem identitásra és a nemzethez való tartozásra (vagy abból kizárásra) megy. Kokárda."

1. A Fideszé, és mögötte Orbán Viktoré, ez egyértelmű.
www.youtube.com/watch?v=E1VoVrMeceU

2. Mi akadályozta meg az MSZP-SZDSZ oldalt abban, hogy 2002-ben maga is kokárdatűzésre buzdítsa a szimpatizánsait? Vagy hogy 2004-ben a külhoni magyarok állampolgársága mellett kampányoljon? Vagy az SZDSZ-es értelmiséget Spirótól napjainkig, hogy mikor eszébe jut egy remek hecc a "mélymagyarok" rovására, inkább ráüljön a szájára vagy csak szűk körben, a sajátjait szórakoztassa vele?

Ezeket az embereket tényleg személyesen Orbán Viktor zárta ki a nemzetből, anélkül, hogy tehettek volna ellene?

GNDL 2016.07.06. 17:54:40

@F. A. Hayek: Magyarországon a kokárda a március 15-i nemzeti ünnepünk szimbóluma. Nem pedig egy ostoba választási kampányé, kifejezetten egyetlen párté. Orbán vitte le erre az igen alacsony szintre... Miért buzdított volna az MSZP kokárda viselésére áprilisban? Egy bolond százat csinál elv, vagy mi?! :)

„2004-ben a külhoni magyarok állampolgársága mellett kampányoljon”

Ezt alaposan elkúrták. De most jobb, hogy megvan Semjén állampolgárság-biznisze, és a hitvány törvényhozás valamint a korrupt magyar hivatalnokok miatt ma már magyarul még böfögni is képtelen ukrán/orosz/román/moldáv maffiózók tízezrei „űzik az ipart” Európában (autólopás, lányfuttatás, bérkoldulás) magyar papírokkal?!

Ha tudom hogy ez lesz belőle, esküszöm én sem támogattam volna soha.

Meg egyébként is, mi jár még a Semjén-féle állampolgársághoz? Azon kívül, hogy szinte beikszelve házhoz kapják a szavazólapot olyanok, akik Magyarországon életükben még egyetlen percet sem dolgoztak (mondjuk ebben nem különböznek a fideszes kormánytagoktól). Jár mondjuk állami jogsegély az állampolgársághoz? Gondolom Malina Hedvig sokat tudna róla mesélni... :)

„eszébe jut egy remek hecc a "mélymagyarok" rovására”

Hát nem tudom, te például mit szólsz a kopasz Orbán-fiúk egyre gyakoribb fellépéseihez? Először „csak” választásokat csaltak, aztán jogaikkal élő civileket vegzáltak, ma már ők irányítják a rendőröket a Liget-mutyi környékén...

Vagy mit szólsz ahhoz, hogy tízezreket kell betelepíteni, mert annyian vándoroltak ki hogy már nagy részt csak a képzetlen tuskó magyarok maradtak az országban, akik tökéletesen alkalmatlanok kétkezi becsületes és tisztességes munkára.

Áruld már el, mi maradt még ami magasztalni való a magyarjaitokban?! :)

aLEx 2016.07.06. 17:55:45

@GNDL:

Nem felejtettem el semmire sem válaszolni. Végighallgattam a "megdönthetetlen" érveidet arról, ahogy a Kommunistákkal (bolsevikokkal) megpróbáltad összemosni a Fideszt. Csak csendben jegyeztem meg, hogy tudomásom szerint - amióta csak az eszemet tudom - az interneten a neoliberális megmondóemberek osztják az észt, mint annak idején a bolsevikok. Amíg erre az érvemre nem válaszoltál, addig mire is kellene nekem válaszolni?

Akárhogy nézelődök körbe-körbe, te vagy itt a legnagyobb "bolsevik" a kommunistázásoddal! S mivel te vagy itt a "megmondóember", eszembe sem jut leállni veled versenyezni a nagyotmondásban. Csak mosolygok a görcsös akarásodon, ahogy itt kötekedni próbálsz velem, mert én nem vagyok rá vevő. Én nem a Fideszes propagandát képviselem, azt hiszem ezt is írtam már neked, de te nem adod fel, csak erőszakolod a hülyeségedet.

GNDL 2016.07.06. 18:03:39

@aLEx: Nem „észt osztottak” a bolsevikok, hanem egészen konkrétan agitprop szeméttel tömték a lakosság fejét. Mondjam az újabb bolsevik-párhuzamot a Fidesz-KDNP kapcsán, vagy rájössz magadtól is? :) Segítek: kisajátították a ma már csak nevében közmédiát, évi 80+ milliárdból tolják az agitprop szemetet. Lopott közpénzekből állampárti médiát, állampárti sajtót gründolnak, ahol ugyan azt az agitprop szemetet nyomják. Évente 10+ milliárdokat költenek pártállami kiadványokra, szórólapokra, hirdetésekre, plakátokra, egyfolytában nyomják az agitprop szemetet. Propaganda minisztériumuk van, bazmeg... :D Ismétlem: a Fidesz-KDNP egy bolsevik söpredék.

„te vagy itt a legnagyobb "bolsevik"”

Ja, ez is bolsevik szokás: vádolj azzal, amivel téged vádolhatnak...

„Én nem a Fideszes propagandát képviselem, azt hiszem ezt is írtam már neked”

Írni írhatod, de írsz mást is emellett, amiből sajnos csak ezt a következtetést lehet levonni. Tudod, ha már egyszer úgy hápog, úgy totyog, ráadásul úgy is néz ki... az bizony az. :)

aLEx 2016.07.06. 18:12:49

@GNDL:

Szerintem a Fidesz előtt a médiát a ballibek sajátították ki. A Fidesz pedig megértette, hogy mit is jelent a médiahatalom.

Irigykedsz, hogy a Fidesz ma már ezt is jobban csinálja? Jól megtanulta a leckét.

A kesztyűt még mindig nem veszem fel. Unalmas vagy. Esetleg, ha valami a szavaimból elismernél...

A gyerekes érveidet az én Fideszes propagandámról pedig jobb, ha hagyjuk. Marxistaként vagyok globális kapitalizmus ellenes. Hogy te ebben csak a fideszes kacsát véled észlelni, az téged minősít, de attól én még nem leszek fideszes. És változatlanul kikérem magamnak, hogy a Fideszt össze akarod mosni a kommunistákkal. Gyerekes dolog, egy csapással két legyet akarsz ütni, de csak te bizonyulsz nevetségesnek.

GNDL 2016.07.06. 18:39:15

@aLEx: „Fidesz előtt a médiát a ballibek sajátították ki”

Felteszem még egyszer a kérdést: felmenti ez bármilyen szinten a Fidesz-KNDP-t? :)

BTW, itt is inkább az arányok érdekesek: az MSZP-SZDSZ idején volt egy reggeli pár órás műsor Napkelte címmel, ott nyomták a süket baromságaikat. Ma Orbánék 24/7 egy külön csatornán + rádió + folyamatos plakát/médiakampány + propaganda minisztérium + lopott közpénzből fél tucat állampárti sajtó.

Csakúgy mint közpénzlopás és korrupció tekintetében, ezen a téren is nagyságrendekkel tolták túl a bicajt a fideszes elvtársak... :)

„Irigykedsz, hogy a Fidesz ma már ezt is jobban csinálja?”

Személy szerint leszarom, de lásd a hülye magyart Európa legalacsonyabb éhbéréért dolgozik (már ha dolgozik), és észre sem veszi, hogy a fideszes elvtársak kilopják a szemét. :) Idióták vagytok mind egy szálig. :)

„Esetleg, ha valami a szavaimból elismernél”

Infantilis barom vagy. Elismerem... :)

aLEx 2016.07.06. 18:49:09

@GNDL:

"Infantilis barom vagy. Elismerem... :)"
Oké, megpróbálok a szintedre leereszkedni.
Te meg egy hülye paraszt vagy. Utoljára álltam veled szóba. Többet nem fordul elő.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.07.06. 18:50:33

@Stumpf András:

Lehet, hogy én vagyok túl egyszerű, de számomra ez a kérdés a lehető legegyértelműbb. Talán azért, mert én nem vagyok politikailag elkötelezett. Ha magyar állampolgárként (vélt vagy valós) érdekeimet nézem (s mi mást nézhetnék?), akkor ez egy tiszta világos népszavazási kérdés, amire nekem tiszta és világos válaszom van. Ezért el fogok menni és nemmel fogok szavazni (ami nálam nagy szó, mert, ha jól emlékszem, 2009 óta --- szóval már igen régen --- engem senki és semmivel nem tudott rávenni, hogy elmenjek bármilyen szavazásra ).

GNDL 2016.07.06. 19:14:39

@aLEx: Te kérted, hogy „ismerjek el valamit a szavaidból”. Nézd a pozitív oldalát... végre elismertem valamit a szavaidból. :)

GNDL 2016.07.06. 19:15:13

@bbjnick: „Lehet, hogy én vagyok túl egyszerű...”

Neeeem... deeeehogy... :D

aLEx 2016.07.06. 19:16:53

@bbjnick:

Szerintem is el van ez erősen túlozva. Nagyon sokan szeretnék ebbe a Brexitet belemagyarázni. Fenéket! Ez egy fityisz Brüsszelnek! De senki nem olyan bolond, hogy népszavazásra tegye fel az Uniós tagságot, mert még tényleg megszavaznák.

A népnek tele van a töke az Európai Unióval, meg az abban pöffeszkedő neoliberális elittel.

aLEx 2016.07.06. 19:19:12

@GNDL:

Nem vagyok hajlandó semminek a jó oldalát nézni.
Legfeljebb egy nagy nullának téged. Hülye, mosott agyú, neoliberális vakhitű.

gyalog.galopp 2016.07.06. 19:28:16

Mamaaa! Kezdődiik!

Kezdődik a népszavazás destruálása.

maroz 2016.07.06. 19:30:42

@gyalog.galopp: Elmenstruált népszavazás? :)

2016.07.06. 19:43:58

@bbjnick:

ha akkor itthon leszek igennel szavazok. mert itt arról van szó hogy akarok-e élhető országot, ahol mindenkinek megvan az életlehetősége. ha nincs a menekültnek, akkor nincs másnak sem.

a magyarok ugyanolyan menekültek, menekülnek egyre gyorsuló ütemben, és menekültek már azelőtt hogy ezek a menekültek felbukkantak volna.

már tavaly megírtam neked, ismertem valamikor egy bbj-t, értelmes normális ember volt, de aztán ......

ez van, aki hülye haljon meg, nem lehet mindenki mellé tanácsadót állítani.

GNDL 2016.07.06. 19:49:09

@aLEx: „népnek tele van a töke az Európai Unióval”

Főleg hogy ma már szinte kizárólag az uniós források tartják el azokat a magyarokat, akik még nem vándoroltak ki az országból: www.portfolio.hu/gazdasag/megis_hogyan_neznenk_ki_eu-tamogatasok_nelkul.223003.html

Nem szép dolog abba a kézbe harapni amelyik etet. :)

De egyébként megint olyan dolgot említesz aminek semmi alapja: www.publicus.hu/blog/ma_ujra_belepnenk_az_eu-ba_kiveve_a_jobbik_szavazok

aLEx 2016.07.06. 19:56:52

@GNDL:

Figyelj! Nagyon megkérnélek, hogy ne írogass már nekem! Elegem van az ilyen agymosott vakhitűekből!
Az Európai Uniónak megvan belőlünk a maga haszna. Még hogy Uniós források tartanak el minket?

Hülye!

Mellőzz engem! Csak ennyit szeretnék kérni... Olyan nagy kérés ez? Végképp nincs kivel kötekedned?

GNDL 2016.07.06. 20:03:45

@aLEx: „Még hogy Uniós források tartanak el minket?”

Igen, konkrétan erről szól a fent idézett rövid elemzés.... gondolom olvastad. :) A végén a lényeg: „Az elmúlt évek fiskális pályáját adottnak véve a felgyorsult EU-s támogatások nélkül a magyar gazdaság lényegében véve semmiféle növekedést nem tudott volna felmutatni, s megrekedtünk volna a 2009-es mélypont körüli szinten”.

„Végképp nincs kivel kötekedned?”

Próbáltalak felvilágosítani, hogy semmi alapja nincs annak amit fentebb állítottál. Nagyjából Kurucinfó mélységű összeesküvés-elmélet... Orbán kopasz hungaristái a Városligetben meg a Választási Irodában két választási csalás közt biztosan erre verik magukat, de a hozzáértők teljesen más véleményen vannak. :)

aLEx 2016.07.06. 20:13:09

@GNDL:

A kurva anyádat! Kopjál már le rólam!
Rohad egy erőszakos neoliberális troll vagy!
Nem értesz a szép szóból? Add meg a nevedet és lakcímedet, majd elmagyarázom! De néhány fogad bánni fogja (ha még van egyáltalán!)

Hogy lehet valaki ilyen erőszakos?
NEM VAGYOK KÍVÁNCSI RÁD, FASZFEJ!

GNDL 2016.07.06. 20:20:12

@aLEx: „Add meg a nevedet és lakcímedet, majd elmagyarázom! De néhány fogad bánni fogja”

Ugh... lakótelepi panelproli sztájl... igen, ettől mindig berezelek. :)

De azért vigyázz magadra, nehogy sztrókot kapj... egy ilyen művelt és jól tájékozott választópolgár elvesztése egyszerűen tragédia lenne a magyar nemzet számára... Bocs, MAGYAR nemzet... :)

sztd 2016.07.06. 20:35:09

Az brit parlamentet sem kötelezi a népszavazás, mégis kilépnek. Ennek az az oka, hogy végső döntés úgyis a népé, és ezt még Brüsszelben is tudják.

Ha kiderül, hogy OV egyedül (kevesen) van a véleményével, akkor a véleménye nem számít. Ha kiderül, hogy az értelmezhető többség mögötte áll, akkor ő képviseli a népet.

Egy sikertelen népszavazás betelepítést hoz, egy sikeres pedig más prszágokra (ez által az EU-ra) is hatással van.

aLEx 2016.07.06. 20:41:46

@GNDL:

NYASGEM! Ennél többet nem érdemelsz! Hülye faszkalap!

pitcairn2 2016.07.06. 20:45:53

@aLEx:

gndl kommertárs nekem inkább fasisztának vagy szocialistának tűnik:)

GNDL 2016.07.06. 20:46:37

@sztd: "értelmezhető többség mögötte áll"

A népszavazás akkor érvényes, ha azon részt vesz a választópolgárok 50%-a, és akkor eredményes ha az egyik vagy másik válasz megkapja a résztvevők szavazatának 50%-át + 1 szavazatot.

Az "értelmezhető többségnek" mi a hivatalos definíciója? :)

GNDL 2016.07.06. 20:49:07

@pitcairn2: Gondolom ha rákérdeznék, meg is tudnád magyarázni, hogy miért véled így. Vedd úgy, hogy rákérdeztem. :)

Ha nem tudod megmagyarázni akkor ez csak egy primitív gyalázkodás a részedről.

aLEx 2016.07.06. 20:49:35

@pitcairn2:

A liberálfasisztában meg is egyezhetünk.

GNDL 2016.07.06. 20:54:56

@aLEx: Tőled nem várom el, hogy megmagyarázd... te ma már töbször kiestél az érvelésen alapuló vitából. :)

aLEx 2016.07.06. 20:56:28

@GNDL:

Passz. Ez az alak egy nagy nulla, akit én negligálok.

GNDL 2016.07.06. 20:59:59

@aLEx: Mi a bajod @pitcairn2 barátnőddel?! Hiszen most jöttetek csak össze... :)

pitcairn2 2016.07.06. 21:01:51

@aLEx:

modern "liberális" = újracímkézett fasiszta:)

GNDL 2016.07.06. 21:08:57

@pitcairn2: Jól megmagyaráztad... ja, nem. :)

Inkább anyázzatok, suttyó parasztokhoz illően... azon nincs mit magyarázni. :)

aLEx 2016.07.06. 21:13:52

@pitcairn2:

Nem. A liberálfasizmus a neoliberális szélsőjobb, azaz a globális kapitalizmus terméke.

GNDL 2016.07.06. 21:20:49

@aLEx: Biztos?! Nem lehet, hogy a globális kapitalizmus a liberálfasizmus terméke?! Jól gondold meg... :)

bolondok közt viktor a király 2016.07.06. 21:40:50

Olvasom itt a hozzá szólásokat és meg lepődve nézem ezt az alex nevű igazi tajparaszt divatkeresztény gyökeret. Ekkora hülyének lenni tényleg csak születve lehet lenni. Irkál mindenkinek vissza, bassza az anyját ezzel a neliberális maszlagos dumávalnés a végén a gyökere ő van felháborodva, hogy vissza írnak neki. Hát akkor alex-ka menj te abba a szájba baszott, konzervatív, divat keresztény, neo náci kurva anyádba. Ennyi ésszel meg győzikével menjetek ürgét önteni, zveszetek annyi.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.07.06. 21:44:30

@GNDL:

Addig mocskoskodsz, taknyolsz itt, míg az úri közönség megunja a z arcátlanságodat, beásnak nyakig az orgoványi erdőben és a mókusok felfalják a nagy pofádat!:-]

2016.07.06. 21:49:55

ez valami tömegpszichózis hogy rendszeresen ráugratok gndl-re?

úri közönség, jaj ne.

@GNDL:

szép munka, mi lenne ha még trollkodnál is?

GNDL 2016.07.06. 21:52:12

@bbjnick: Aha, az úri közönség?! Gondolom erre a bizonyára igen jó családból származó, vasárnaponként több templomba is járó, agyoniskolázott fideszes értelmiségre gondolsz: www.youtube.com/watch?v=Xkx76wJKXTs

Szépek vagytok na... jó kezekben az ország... :)

GNDL 2016.07.06. 21:58:41

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!: „mi lenne ha még trollkodnál is?”

Nem tudom... majd ha fidelitaszos/mandineres ficsúrok kanyarintanak egy posztot Varga elvtársuk betelepítős ötletéről, lehet kipróbálom. ;)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.07.06. 22:01:03

@GNDL:

Egy diktatúrában a helyedben óvatosabb volnék! :-)

GNDL 2016.07.06. 22:06:08

@bbjnick: A diktatúra talpnyalóinak sem árt az óvatosság... ez egy olyan dolog, ahogy a kerék forog. :)

pitcairn2 2016.07.06. 22:08:01

@GNDL:

"liberálisnak" csak te becézed magad, én meg a véleményemet írtam le rólad:)

GNDL 2016.07.06. 22:12:19

@pitcairn2: Rákérdeztem miért véled így. Nem tudod megmagyarázni. Hidd el nem nekem kellemetlen... :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.07.06. 22:17:03

@GNDL:

Ezt majd beszéld meg a mókusokkal, amikor az fejedet szimatolják! :-)

GNDL 2016.07.06. 22:30:09

@bbjnick: Nézd, ha ez enyhíti a frusztrációd és jobban alszol majd, rajtam ne múljon: rendben, beszélek majd a mókusokkal...

(Ma már ne igyál többet:)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.07.06. 22:42:01

@GNDL:

Ne féljél a mókustól, nem bánt az csak megkóstol! :-D

Laikus Érdeklődő 2016.07.06. 23:21:20

Én szívesen olvasnék egy Bircaman-GNDL csatát bármilyen témában.

GNDL 2016.07.06. 23:27:36

@Laikus Érdeklődő: Vótmá... uncsi... szerintem ez az @aLEx a másik nickje... :)

Laikus Érdeklődő 2016.07.06. 23:40:23

@GNDL: Hol volt, melyik blogon? Linked van?

2016.07.06. 23:42:42

A kvóta ellen tiltakoznak,miközben 250 ezer mexikói vendégmunkást akarnak betelepíteni.
Össze vissza hazudoznak ,ráadásul továbbra lenyomva tartják a béreket. Tényleg le kell lépni ebből az országból, sajnos én is egyre jobban így látom.

megamedve 2016.07.07. 04:24:37

Perfekt.
De lehet, hogy elmegyek a fülkébe, és egy (előre elkészített) szaros papírdarabot teszek a borítékba. Had rendeljenek el fertőtlenítést, rájuk férne.

maroz 2016.07.07. 05:47:00

@Diorella Queen: Ki tartja lenyomva a béreket?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.07.07. 07:49:14

@nudniq: "De nem kell aggódni, mert ha esetleg talán az "igen" győzne, akkor ezt a magyarázatot megtalálná az Alkotmánybíróság, és utólag Alaptörvényt érintő rendelkezése miatt érvénytelenítené az eredményét."

Nem tenné meg. Nem azért, mert nem volna helytálló, hanem azért, mert az volna - ugyanis az előzetes jóváhagyásra tekintettel ezzel saját alkalmatlanságát mondaná ki.

@kesztió: Az ellenzék lehetne, ha lenne, de mivel csak a haza van, a hazának nem lehet ellenzéke. Ezért viszont ami van, az az ellenség. Az meg ne is legyen.

Turáni katonademokrácia van (demokratikus centralizmus címszó alatt található meg a bitang külföldi szakirodalomban).

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.07.07. 07:50:54

@Holger Hartland: Elnézést, elárulná, hogy ki az, aki vállalja is a Brexit-győztességet? Egy igen forró krumplinak tűnik az a győzelem, amit valahogy senki se akar magához ölelni, ellenben menekül tőle.

Virág et. 2016.07.07. 08:18:37

Részben egyetértek, csak más okokból. Én inkább úgy fogalmaznám meg, hogy felesleges és értelmetlen a népszavazás tárgyát képező "kérdés". Kiírni nem volt hiba a kormánypárt szempontjából, mert minden olyan előre borítékolható népszavazás, ahol a nekik kedvező válasz fog biztosan születni (még ha kis részvétel mellett is) az utána évekig magyarázható akárminek, bizalmi szavazástól kezdve bárminek. Birka nép vagyunk, ez van.

Az értelmetlenség a kérdésben magában van. Kötelező betelepítésről ugyanis szó nincs, soha nem is volt. A beérkező menekültkérelmek tagállamok közti arányos elosztását indítványozta az EU, amiben van is ráció, meg nincs is. Értelme az, hogy ne egy-két tagállam szívjon csak, míg a többiek a háttérben röhögnek, mert az nem szolidaritás, az valami egész más. Mi ezt szeretnénk, ezt értem, kib.szni másokkal, hogy nekünk jó legyen, mert ez lett itten a "reálpolitika". Ettől még egy közösségnek nem erről kéne szólnia. Nincs viszont benne ráció, mert a schengeni határokon belül az elismert menekült már úgy utazik, ahogy akar.

A nap végén ez azt jelentené, hogy azok, akiket a kvóta alapján kapnánk, de elutasítanánk, azok ugyanarra a sorsa jutnának, mint azok, akiket ma is elutasítunk kvóta nélkül (határország vagyunk, ha valakinek nem tűnt fel). Azok pedig, akiket elismerünk, azok ezután is simán továbbmennének, ahogy most is teszik. Érdemi változást, "kötelező betelepítést" ez nem hozna.

És ott van még az a vonulat, hogy mi van akkor, ha nem lesz kvóta, összedől a török megállapodás és újra megindulnak a tömegek a Balkánon? Az osztrákok magyar példára lezárják a határokat, a szerbek meg - mivel nem EU-sok, nem schengeni tagállamok tesznek magasról az EU problémáira - szépen áttolnak hozzánk mindenkit. Mi leszavazzuk a többi tagállam segítségét és a végén itt maradunk a tömegekkel. Hazardírozás ez az egész, felelőtlenség.

A szerzővel közösen én sem megyek el népszavazni.

2016.07.07. 08:30:05

@Counter:

mi van ha nem igaz a "brexit-győztesség"?, hanem egy óriási nagy vereség van a brexit mögött?
mi van ha teljesen normális hogy távoznak?, a mór megtette a kötelességét, .....
mi van ha nem távoznak hanem üldözik őket?
mi van ha fenyegetés-zsarolás hatására menekülnek?
mi van ha bűnbakot csináltak belőlük?
mi van ha mindezek és még több is?

mi van ha az egész komplett narratíva hazugság?

2016.07.07. 08:38:57

@Virág et.:

mert miről szavazol? betelepítésről.
de mit akar az eu? menekült elhelyezést.

a betelepítés és az ideiglenes elhelyezés azért nem ugyanaz, még akkor sem ha ittmaradnak 5-10 évig.

én azért szavazok igennel hogy ne legyen esélyük a hazugságaikat legalizálni, mert ha távol maradok akkor tovább mehet a betelepítéssel riogatás.

Virág et. 2016.07.07. 08:45:27

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!: Az EU menekültkérelem elbírálást akar, feldolgozást. Az elhelyezésnek nulla értelme van az unión belül, ahol a személyek szabadon mozoghatnak. Az elutasított kérelmekkel ugyanazt kell csinálni, amit ma is csinálunk. Az engedélyezett kérelmek után az elismert menekült meg úgy is oda megy magától, ahová akar. Egy dologban vagyok 100%-ig biztos: szívcsakra meg ivóvíz ide vagy oda, Magyarország még mindig az unió sereghajtója, ezért ha adott a lehetőség, tovább fog menni mindenki, ahogy eddig is továbbment mindenki.

A kérdésnek nincs értelme, mert nem betelepíteni akar az EU. Határországként előnyösebb helyzetbe is kerülhetünk a kvótától. A gyoda után, de még a török paktum előtt a dömping alatt hetente több kérelmet volt kénytelen az ország elbírálni, mint amennyit a kvótával kapnánk évente. Visszajöhet ez az időszak és ha nincs EU-s megoldás, akkor majd mindenki jól bezárkózik, nem lesz Willkommenskultur meg nyitott osztrák határ sem. Akkor mit kezdünk az egymillió emberrel? Vagy tényleg azt gondoljuk, hogy majd a szerbek visszaveszik őket mert szépen kérjük? :)

gyalog.galopp 2016.07.07. 08:50:29

@maroz:

Ha valamit nem lehet logikus érvekkel megmagyarázni, akkor jönnek az érzelmek.
Aki elmegy szavazni az Mészáros Lőrincre szavaz, Orbán szétveri az EU-t Putyin kedvéért és hasonló épületes okosságok.
Lényegét tekintve ez történt a Brexittel is, aztán lám mi lett belőle.

Az EU jelenleg kifejezetten német érdekeltségű szervezet, az intézményrendszerét Merkelék kúrták szét, tették jelentéktelenné. A felelősséget természetesen nem vállalják, csak szétkenik, akinek ez nem tetszik az populista, nacionalista, akármi.

Így a Brexit után arról értekezni, hogy mért ne menjünk szavazni az maga az agyhalál, itt nem Orbánról van szó, hanem arról az 1 millió reménytelenül szerencsétlen migránsról, akiket a németek, most szeretnének szétosztani.

Szindbad 2016.07.07. 09:14:30

www.facebook.com/avakmajom/posts/1547555825553350

Magyarország lassan kiürül, de azért szavazzatok csak 1500 ember betelepítése ellen, idióta majmok.

Bell & Sebastian 2016.07.07. 09:29:26

@Borosné: Mindkét oldal tisztességgel elvégezte a dolgát, már csak a takarítás van hátra.

Bell & Sebastian 2016.07.07. 09:31:22

@Szindbad: Erre a felvetésre egyszer már válaszoltam, csak ezek szerint nem tapadt meg a borsó a falon.

2016.07.07. 09:31:52

@gyalog.galopp:

menekült, nem migráns. néhány adott be bevándorlási kérelmet.

attól még miért ne dolgozhatna, tanulhatna, utazhatna, segélyt- ellátást kapna.

német már nem ad vissza menekültet, elhelyezte, tervei vannak vele.

merkantilisták, ha egy vödör szart dobsz hozzájuk abból is előnyt faragnak.

2016.07.07. 09:33:03

Most egyet kell értenem Stumpf Andrással. Már a kérdés felvetése is értelmetlen, hiszen a magyar parlamentnek van joga ezt elfogadni hogy az országba kit enged be, kit akar befogadni.. Ha akarja és ha szeretné-akkor megteheti.

Ám itt arról lehet szó, hogy nem akarja Orbán a felelőségét vállalni, ha netán az "alapitó országok" megunják és elzavarnak bennünket a sunyiba, orbánostul, lőrincestül, vajnástó, lopóstónistól csámpáspetistől, kitolcsiytól , takpnyostól együtt.

Mert akkor majd nyugodtan mondhatja hogy " de hát kedves barátaim, hölgyeim és uraim, ezt önök akarták, önök szavaztak erre. Akkor most mi is a baj ? " Na akkor mit is fog tenni a keményen dolgozó, kedves magyar nép ? Szopni fog, nem kicsit, nagyon.

Mert nem gyü az unijó pize, nem gyün a földalapú támogatás, a fejlesztési piz, és akkor lehet majd unijózni hogy azok a mocskos kapitalista imperialista, neoliberálfasiszta, liberálsoviniszta , rablókapitalista eu nem akar pizt adnyi nekünk e. Osztan pedig járna mert csak, de a mocskok nem adnak-e.

És végül migráns ide, migráns oda, egy valamit nem értek. Miért jobb az a migráns aki 300 ezer ejrót ad antiloptóninak és a takonyműveknek--mint az akinek egy vasa sincs.
A válasz az ott van az orbán, a nemzeti gázszerelde, a lézerjani, az orbáncsalád és a vajna, a kuszaszem Matolcsy zsebében.
Mert van az a pénz, amitől a legnagyobb zsivány patkány, gazember is becsületes lehet. Csak tudni kell hogy hová és kinek adja a pénzt , a papírzacskóban. De ha egy ciprusi cégbe utalja az sem rossz , azt a 10-20 misit !

Pelso.. 2016.07.07. 09:41:33

@maroz: Pl a minimálbért kormányrendelet szabályozza, általában a munkaadói oldallal történő összesúgás alapján.

Bell & Sebastian 2016.07.07. 09:43:09

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!: Maga védőoltásnak láttatja a lépfene fertőzést.

A gazdaságuk valószínűleg elbírja az efféle huncutságot is, hosszabbtávú hatásait meg ember nem látja előre, de azért sejtheti.

Az amerikai dögvész Clintonnéval fog csak igazán belendülni, amit maga se akarhat. Vagy igen?

Csak úgy kérdem, miért nem bolgár- és román-, vagy magyar cigánnyal kísérleteznek, ezek jobban megérdemelnék.

maroz 2016.07.07. 09:45:14

@Pelso..: Tehát a zorbánsátán tartja lenyomva a béreket, ugye?

Bell & Sebastian 2016.07.07. 09:47:24

@maroz: Szerintem, mint a legnagyobb munkaadó képviselője - igen. És természetesen a multikkal kéz-a-kézben.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.07. 09:53:16

@Counter: Úgy kb. 17 millió ember.

@Robinzon Kurzor: Írtam eleget. Ha játékszabályt akarsz írni, tedd - magadnak.

Pelso.. 2016.07.07. 09:55:20

@maroz: Nem, az állam és a munkaadók, az előbbi itt kettős szerepben.

maroz 2016.07.07. 09:59:13

@Pelso..: Mert az állam mondhatná azt, hogy a minimálbér immáron ezerkétszáz euró legyen?

maroz 2016.07.07. 10:03:35

@Bell & Sebastian: Teljesíti az elvárásokat, ez egyértelmű, hiszen amikor például a sofőrök kerültek egy röpke pillanatra kevésbé hátrányos helyzetbe egyből bejelentette Wáberer, hogy sofőrök ezreit fogják közpénzből képezni.

Mást nem is tehetne, hiszen az állam nem egy független, önmagában és önmagáért létező valami, hanem az, amit a hegemón gyúr belőle és most egy ilyent gyúrt. Ha valaki szóvá teszi, hogy az állam tartja lenyomva a béreket, akkor jó lenne, ha hozzátenné, hogy az államot meg a multinacionális nagytőke.

Pelso.. 2016.07.07. 10:05:06

@maroz: Nem mondhatná és ha teljesen önálló lehetősége a döntésben, akkor sem tenné.

Bell & Sebastian 2016.07.07. 10:19:12

@maroz: A állam dolga az államszervezés és nem az, hogy ninivei tornyokat telepítsen egy porfészekbe, putri-mementó gyanánt.

Mondjuk azt, hogy a gyerekek szakadt ruhákban járnak iskolába és csak Adiads -cipőre fussa.

Mi a fontossági sorrend? Üvegezzük a teraszt 2 millióért, vagy előbb ruházkodunk 200 ezerből? Esetleg Endinek lökünk még egy koncessziót, amiből birtokot veszünk Erdélyben kastéllyal és személyzettel?

De van olyan is, hogy megcélzunk egy diplomát egy családi ház árából, meg olyan is, hogy hazahozatjuk a tékozló fiút, egy másik családi ház árából - államérdek, nem számít - alapon.

Súlyos gond az, ha összekeveredik a mindenkié az enyémmel, ez valőban ősi, kommunista szokás. Lopásnak is mondják egyesek.

maroz 2016.07.07. 10:21:25

@gyalog.galopp: A gondom az, hogy az eddigi összes megfigyelésem szerint a döntéseinket valójában érzelmi alapon hozzuk meg, és ezt az alapvetően irracionális keletkezésű döntést próbáljuk meg később racionalizálni.

A probléma egy jelentős része is ebből adódik. Az érzelmeink ugyanis folyamatosan alakulnak, és persze nem mellékesen alakítják is, hiszen a hegemón tudja, hogy ha nem érzelmi, hanem racionális alapon döntenénk, akkor neki vége lenne, mint a botnak. Az érzelmi döntés a hegemón számára kedvező döntési módozat, de az utóbbi időkben lett vele egy aprócska probléma.

Ma a harminc-negyven évvel ezelőttihez képest jóval több információ, tehát befolyásolási próbálkozás éri az emberkét, aki nem bírja már követni a permanens kanyarokat és emiatt elvéti a kottát. Ez újabb, még intenzívebb érzelmi alapú döntéseket és beleállásra alkalmas pozíciókat nyit meg, és újabb torlaszokat emel a racionális narratívák elé. Még pár év és úgy fog kinézni az aktuális népszavazási kérdés, hogy: "Kinek a kurvaannyát?"

maroz 2016.07.07. 10:22:09

@Pelso..: Tehát akkor ki marad? Tán csak nem a tőke?

Tündér_Lala 2016.07.07. 10:27:44

Szerintem a legfontosabb kérdésben téved a cikkíró.
A dolognak nem elsősorban bel- hanem külpolitikai értelme van. Mégpedig az, hogy miután az EU népessének döntő többsége elutasítja a bevándoroltatást - de álláspontját a liberál terror miatt képtelen érvényre juttatni - a precedens politikailag beszoríthatja az inkompetens Eu vezetést. A nagy bagy demokraták ugyanis arcvesztés nélkül nem utasíthatják el a népakaratot. A magyar népakaratott igen, de a saját lakossguk akaratát nem. Ráadásul a kérdékör nem csak a bevándoroltatásról szól, hanem a az unió állandó és egyre erősödő a népakarattal semmit nem törődő hatalmi előre töréséről.
A cél az EU reformja és nem a kilépés.

Akik pedig az erőre hivatkoznak, azoktól megkérdezném: ha egy Hitler kerülne hatalomra az EU-ban, akkor az ő minden kívánságát is teljesítenék ? Gratulálok.

maroz 2016.07.07. 10:29:58

@Bell & Sebastian: Múlt héten láttam tévében reklámot, ritkán látok, pedig kéne, mert a világ úgy jobban érthető, szóval megy a reklám, aszongya a provident, vagy melyik maffia, keverem néha a neveket, szóval aszongya, hogy pór, eriggyé nyaralni! Ne foglalkozz vele, hogy nincs pénzed, hogy még egy szaros folyószámlahitelt sem vagy képes összehozni, neked igenis jár a nyaralás, vegyél fel tőlünk hitelt és söprés Lasztminitbe!

Én simán el tudok képzelni egy olyan államot, amelyik egy ilyen céget felakaszt. Lehetőleg nyilvánosan, dobszó mellett, az Oktogon közepén. Miheztartás végett.

Pelso.. 2016.07.07. 10:43:12

@maroz: Nem, közös döntés.
Amennyiben mindenki állami alkalmazott lenne, állami tulajdonú cégekben, akkor sem lenne pl a mai kétszerese a bér.

Bell & Sebastian 2016.07.07. 10:44:08

@Tündér_Lala: Pro-forma felvetném, hogy lépésről-lépésre Adolf álma valósul meg, csak más eszközökkel és kiterjesztve, méghozzá Amerikából. Ha Adolfot elszabadult hajóágyúnak látjuk, az pontosan akkora tévedés, mint a bevándoroltatást európai akaratnak tekinteni.

Kellene még üzenni az óceánon túlra, ha már New York és Tel Aviv nem tudta megbeszélni, mi a fenét akarnak?

Igen, ennek a bulinak az az értelme, hogy felforgat és destabilizál egy olyan helyzetben, amikor útelágazódáshoz érkeztünk. Ébresztőt fúj a nyugati közvéleménynek.

De azért mindnyájan boldogabbak lennénk, ha végre valaki Magyarország üdvösségével foglalkozna, ha Berlin lófarkas zászlót akar, az is lesz kitűzve.

A magánbűnök és közerkölcsök közt az az összefügés, mint arra az általam kevésbé tisztelt, elhunyt filmrendezőnk kiválóan rámutatott, hogy előbbi határozza meg az utóbbit.

A buzifesztre akkor is lecsap az istennyila, ha nem akarjuk. Nem kell közéjük- / aláállni, ez a megoldás.

gyalog.galopp 2016.07.07. 10:45:17

@Pelso..:

mfor.hu/cikkek/makro/Meg_olcsobb_munkaero_hazaja_lehetne_Magyarorszag.html

A két grafikon szöveg nélkül is sokat mond.

@maroz:

A döntéseinket alapvetően az érzelmeink határozzák meg, de az információ mennyisége, minősége ezt felülírhatja, ezt a felülírást pedig még több érzelmi töltéssel lehet lenyomni.
Ilyenkor áll meg az ész, ezt a műsort adja elő most Bandika is.

Bell & Sebastian 2016.07.07. 10:45:46

@maroz: Úgy ám, de egymás után kétszer, mert 200% a THH ezeknél.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.07.07. 10:53:03

@Holger Hartland: Tehát nincs konkrét személy, csak a tömegek.

Jóféle mozgalmár szaga van ennek, bár ahogy nézem, maga tudatosan elmozgalmárosította magát, így végülis önazonos.

Szindbad 2016.07.07. 10:57:06

@Holger Hartland: Hitlert még többen vállalták.

Jean Sol Partre 2016.07.07. 10:57:33

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!: akkor Orbánnak teszel szívességet, érvényessé téve a népszavazást. Szavazz érvénytelenül, az tulajdonképp egy igen, csak a fenti mellékhatás nélkül.

Tündér_Lala 2016.07.07. 11:01:56

@Bell & Sebastian: A párhuzamot nem véletlenül írtam. Elszabdult hajóágyú volt a vezér Szalinnal együtt. Ők társadalomérnökösködtek, ki- és eltelepítem, stb. Semmivel sem erkölcstelenebb mint a mai betelepítem projekt. Különben az ötlet szerintem is odaátról származik, de kellenek hozzá az itteni EU kollaboránsok is.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.07.07. 11:11:39

@Tündér_Lala: erdely.ma/kozeletunk.php?id=135923&cim=szasz_jeno_a_szorvanymagyarsag_kitelepiteset_tervezi

Szász "Sztálin" Jenő, a mélynövésű bajszos hegylakó ki- és eltelepítve akar társadalommérnöki célokat megvalósítani.

Hol a toll, hol a szurok?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.07.07. 11:13:12

@Tündér_Lala: Hát igen. Minden bolsevista mozgalomnak fel kell egyszer ismernie, hogy ők tudományosan meghatározták, mit akar _valójában_ a nép, s ennélfogva minden eset, amikor a nép mégse azt akarja, amit szerintük akarniuk kell, érvénytelen és semmis.

Jean Sol Partre 2016.07.07. 11:17:14

@maroz: már az októberi is erről fog szólni. "üzenjünk Brüsszelnek". Még a legautentikusabb szavazat az lesz, aki egy nagy lófaszt rajzol a papírra, az jó üzenet mindegyiknek.

Bell & Sebastian 2016.07.07. 11:22:33

@Counter: Ne mondja mán, hogy Brüsszelben nem marxbolsik és szexbolsik csücsülnek! Még kimutatás is van róla, valamelyik extrém-jobb kigyűjtötte név szerint, egyszer már linkeltem. Golyó, fogja?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.07. 11:27:57

@Counter: Odáig stimmel, hogy Brexit = jogos népharag. (Nagyjából.) A mozgalmárság nem stimmel: megértem a leave-szavazókat, a józan ész viszont inkább a remain mellett szólt. Ugyanakkor a remain-tábor az arrogancia és a szűklátókörűség olyan fesztiválját rendezte meg, hogy azzal egyszerűen képtelen vagyok nem ellenszenvezni. Most örüljek, hogy nem vagyok brit? :) Mindegy, akkor sem számítana egyetlen szavazat.

Nehéz ügy. Szerintem a józan kompromisszum a legjobb, de nem biztos, hogy azt mindig meg lehet kötni. Meg lehetett volna-e kötni a szatmári békét már 1703-ban? A kiegyezést már 1848 tavaszán? Vagy előtte mindenképpen le kellett játszani, ami lejátszódott?

"Kérem vigyázzanak, a kiegyezés felé vezető ajtók záródnak."

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.07. 11:33:17

@Szindbad: Na de mi vezetett odáig? Mi lehetett az ok? Csak egy Szauron-szerű Hitler a varázserejével? Vagy a német nép hülyesége? A nép egyszerűen csak elhülyült, megfertőzte a nácivírus, ennyi? Nem volt előtte ott pl. egy tűrhetetlenül mohó és megalázó békerendszer, meg egy gazdasági válság?

Szindbad 2016.07.07. 11:34:40

@Holger Hartland: A brexitért az idióta konzervatív elit a felelős, akik, miután elérték az agyhalott céljukat, egyenként lelépnek. (Hogy ez egyénként mennyire konzervatív szokás!)

Bell & Sebastian 2016.07.07. 11:35:29

@Tündér_Lala: Olyan ez, mint átvezetni a nyanyát a zebrán, minden tiltakozása ellenére. Újra és újra felosztják a világot, ami fölfordulással jár. A cél az, hogy ne mi fordoljunk föl. Eszközünk van-e hozzá, a pofánkon kívül? Mit tettünk azért, hogy legyen? Úgy értem, pofázáson kívül? Hozzákötöttük magunkat a németekhez.

Most úgy néz ki, az unió nem nyújtható Izraelig, pedig ezért dolgozott Merkel és Orbán is.

Mondom, hogy zavar van Erőben és Clintonnétól nagyon kikapunk ezért. De legalább van egypár haverunk a túloldalon is. :)

Bell & Sebastian 2016.07.07. 11:37:21

@Holger Hartland: Kér belé a disznósajt, csak úgy eszi, ha halnak mondja.

Robinzon Kurzor 2016.07.07. 11:48:08

@Holger Hartland: " Írtam eleget."

Csak abból semmi sem cáfolta azt, amit állítottam.
Van ilyen.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.07.07. 11:48:25

@Holger Hartland: Azért mozgalmár, mert a tömegekre hivatkozva nem regisztrálja a tudata, hogy a Brexitet mint politikai alternatívát prezentáló politikusok konkrétan megtagadták a saját alternatívájukat - ugyanis győztek.

Tömegekre mozgalmárok szoknak hivatkozni emlékeim szerint.

@Bell & Sebastian: Jó, akkor tehát a Tündér_Lalákat is hozzájuk lehet csapni.

Bánom is én.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.07.07. 11:49:51

@Holger Hartland: A sanyarú gyerekkort kihagyta, így maximum kettes alá.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.07. 11:55:02

@Szindbad: Harci szlogennek nem rossz. Írjak én is harci szlogent? "A világ bajaiért az önző és hataloméhes liberális elit a felelős, amelynek tagjai, ha a konzervatív lázadás eléri a célját, örülhetnek majd, ha egyenként leléphetnek." Na, milyen? :)

GNDL 2016.07.07. 12:00:09

@maroz: „Tehát a zorbánsátán tartja lenyomva a béreket, ugye?”

A kormánynak, vagyis ideális esetben a törvényhozás többségének jóval nagyobb befolyása van a bérek alakulására mint akár a munkaadóknak, a befektetőknek, vagy éppen a munkavállalók képviseleteinek. Jóval nagyobb...

Meglehet, hogy közvetlenül nem áll érdekében a jelenlegi kormánynak (vagyis Orbánnak, mert ugye még arról is ő vagy legközelebbi talpnyalói döntenek hogy hány kréta legyen egy-egy osztályteremben, hány papír a hivatali fénymásolókban) hogy alacsonyan tartsák a béreket. De közvetve éppen ennek érdekében hoznak olyan intézkedéseket, amely miatt nem lehet ma Magyarországon többet fizetni a munkavállalóknak, holott hozhatnának olyan intézkedéseket is amelyek segítik a bérek felzárkózását. Csakhogy akkor nagyrészt mindennek az ellenkezőjét kellene tenniük mint az „elmúlthatévben”... :)

Ha például megfelelő mértékben csökkentenék a jövedelmek egyébként rekord adóterheit, akár 20%-os általános, nettó, az ország összes munkavállalóját érintő fizetésemelést is el lehetne érni egyetlen intézkedéssel, máról holnapra (és valamilyen szinten beérni legalább Szlovákiát ezen a téren). Csak azt kellene kitalálni, hogy hol vágják meg a kiadási oldalt annak érdekében, hogy ne újabb adóterhekkel kompenzálják a költségvetésből az adócsökkentés okozta bevételkiesést, mint amikor az szja csökkentésével/egykulcsosításával kampányoltak (majd nyakon vágták a lakosságot és a vállalkozásokat 50+ válságadóval). Ez lenne az a fajta „strukturális reform”, ami már legkésőbb az uniós csatlakozásunk óta késik... mert a kedves Fidesz-MSZP a) vagy nem értenek hozzá; b) vagy nem merik vállalni, hogy lecsatolják az állam emlőiről az ingyenélőket és korrupt holdudvarukat.

Egyébként meg a téves közhiedelmekkel ellentétben ma egy magyarországi magyar munkavállaló egészen pontosan annyit keres, amennyit a munkája Magyarországon ér, se többet, se kevesebbet. Lásd ha ugyanez a melós nyugaton vállal munkát, egyből a magyarországi fizetésének többszörösét keresi, tehát nyilvánvalóan nem vele van baj, hanem a „gazdasági környezettel” amelyben alacsonyabb a bére.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.07. 12:01:21

@Robinzon Kurzor: Cáfolta, mire újraírnád a játékszabályt. Az már nem az én játékom, játszd a hasonszőrűekkel.

@Counter: Nem értem a problémáját. Igen, a brexitelő politikusok megijedtek az alternatívájuk győzelmétől. Ettől a megosztottság még létezik, ugyanis ez volt az eredeti téma. Tömegek meg léteznek, mit csináljak.

Rosszul fog mutatni a káderlapján, hogy kettes alát ad nekem. A libbant hatalom gyengekezű elhajlónak fogja tartani, aki visszariad a szigorú de igazságos buktatástól.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.07.07. 12:11:30

@Holger Hartland: Ó, tehát a politikusok képtelenek formálni a választói akaratot? Őket (ti. a brexit arcait) csak felkapta a népakarat sodra, aztán most ijedten kikecmeregtek a partra.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.07. 12:26:12

@Counter: Oda-vissza formálják egymást. A Brexit arcai szörfözni akartak, de megbaszta őket a hullám, így ijedten kikecmeregtek a partra.

maroz 2016.07.07. 12:45:13

@Pelso..: A tőke, az nem. Ki van zárva, hiszen negyven éve kipróbált elvtársnő mind, a tőke az nem lehet hibás, hanem valami más. Tippem: a zorbánsátán.

Pelso.. 2016.07.07. 12:53:18

@gyalog.galopp: Valóban sokat.
A GYOSZ javaslatához:
Az esetleges járulék csökkentésből adódó aktívumot 100%-ban a munkaadó béremelésre köteles fordítani, lesz rá törvény..? Ám legyen valamerre elmozdulás, vegyük elő a szlogent: "maradjon a pénz az embereknél"...:), közben mi lesz az ebből adódó költségvetési lyukkal?
A differnciált béremelés - összhang jövedelemtermelő képességgel, ennek lehetőségét nem látom. Kötelező, egyedi céges bértábla az előző évi mérleg alapján?

maroz 2016.07.07. 12:55:09

@Jean Sol Partre: A fő, hogy strukturálva legyen bármiféle esetlegesen megjelenő durcisabb akarás. Az egyik mondjuk irányulhat arra, hogy helyes a népszavazás míg a másik ellene, ismétlem, a fontos, hogy bármiféle esetleges ressentiment (szép szó, megszerettem) okosan és bölcsen be legyen csatornázva.

Én azt üzenem mindenkinek, hogy igenis egy érzelmi lény vagyok és elegem van abból, hogy értelmetlen harcot vívjak saját magam megracionalizálásáért egy eleve irracionális korban, és testületileg kapják be, mert ilyen szarságokkal nem akarok foglalkozni. Számomra nem a migráns a probléma, mert én is az lennék, hanem az a rendszer, amelyik arra kényszerít tízmilliókat, hogy a szülőföldjét elhagyva máshol próbálja meg elérni azt az életet, amiről a nyugati értékek azt mondják, hogy az az életek legjobbika és csak az ember, aki úgy él, csak éppen nem hagy teret, lehetőséget arra, hogy egy ilyen élet a szülőföldön is elérhető legyen. Ebben partnerük a lokális elitek is, így én bizony egységesen üzenem nekik óriásplakáton, hogy az apátok faszát, azt! Hogy megrettennek, ugye? ;)

maroz 2016.07.07. 13:01:20

@Jean Sol Partre: Volt ugye a KGST, amit plasztikusan úgy ábrázoltak, hogy zöld mezőben hét sovány tehén feji egymást. A mostani EU hogy nézne ki heraldikailag? Öt paraszt civakodik hogy ki szánthat többet a döglött lóval? :)

Robinzon Kurzor 2016.07.07. 13:01:37

@Holger Hartland: "Cáfolta, mire újraírnád a játékszabályt."

Semmiféle játékszabályt nem írtam újra.
Kezdettől fogva a kokárdás mutatványra hivatkoztam, mint nemzeti identitásból levezetett politikai megosztásra, kormányfői szájból előadva.

Ezzel vált a politikai véleménykülönbség (ami természetes) emberek között olyan vízválasztóvá, ami a kommunikációt és sokszor magát az emberi kapcsolatot is lehetetlenné tette.

Erre neked kb. annyi "ellenérved" volt, hogy máshol is van "megosztottság" (most már), meg hogy nálunk is volt korábban. De az állítás nem ez volt, egyik sem.

Csak a jegyzőkönyv és a "hasonszőrűek" kedvéért. ;-)

Pelso.. 2016.07.07. 13:02:48

Nincs kizárva, a döntés többszereplős.
A te tipped, te tudod.

maroz 2016.07.07. 13:21:52

@Jean Sol Partre: A baloldalról, a létezőről:

"GÖRAN THERBORN

AN AGE OF PROGRESS?

We are living in a global, in a civilizational crisis. History has no direction, but if this system continues, it will collapse. Progress was something people believed in in the 1960s. Now we know that history has no progressive trend . . ."

Érdekel a dolog? Akkor perkálj érte három fontot! :))

newleftreview.org/II/99/goran-therborn-an-age-of-progress

És ezekre mondják manapság azt, hogy markszicsták, vagy posztmarkicsták, vagy mi, szóval hogy ma ők a kommonisták. Agitkát írni és három fontért terjeszteni, ez igen, mondaná Kohn bácsi, az ősszocdem.

maroz 2016.07.07. 13:26:28

@maroz: Ja, és a faszi valami Kembriccs nevű helyen okoskodik, ez nem tudom pontosan merre van, de majd Taktaharkánynál megkérdezzük, hogy jobbra-e vagy balra. ;)

Jean Sol Partre 2016.07.07. 13:40:57

@Holger Hartland: túl sokat képzelsz a népakaratról, szerintem.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.07.07. 13:43:31

@Holger Hartland: A szörföző nem formálja a hullámot.

Jean Sol Partre 2016.07.07. 13:46:26

@maroz: csak épp a döglött ló is veri az asztalt

Jean Sol Partre 2016.07.07. 13:50:10

@maroz: van valami tudományos kalóz oldal, ott nincs ez meg?

maroz 2016.07.07. 14:05:57

@Jean Sol Partre: Annyira nem érdekes, mert tudom, hogy mit ír, itt az az érdekes, hogy a baloldali megváltást ma három fontért adják. :)

(Amúgy a ballerek az academia.edu-ra szokták felrakni a dolgaikat, én ott szoktam olvasgatni, már amikor.)

Jean Sol Partre 2016.07.07. 14:38:11

@maroz: értettem, tényleg röhej. Még az igazi tudományoknál is botrány ami van, de hogy politikai röpiratokért is pénzt kérnek... Előfizetés 40 font. Biztos a dolgozó népre költik a bevételt.

nudniq 2016.07.07. 14:44:37

@Counter: "az előzetes jóváhagyásra tekintettel ezzel saját alkalmatlanságát mondaná ki"

De ebből lenne számára menekülőút. Hiszen az előzetes jóváhagyásnál azt a beadványt vizsgálta, ami szerint azért alkotmányellenes a kiírás, mert "nemzetközi szerződésbe ütközik".

Tudtommal arra senki sem kérdezett rá,h abba a tilalomba ütközne a kiírás,h az Alaptörvény rendelkezéseiről nem lehet népszavazni. Márpedig egy "igen" győzelem (amire az égvilágon senki sem számít, olyan meglepő lenne, mintha a britek az EU-ból való kilépésre szavaznának) esetén át kellene írni magát az Alaptörvényt, hisz a nép átruházná a szuverenitás egy fontos részét az Országgyűlés helyett az EU-ra... ;)

Vagy nem is tudom. Most saját hatáskörében vizsgálódhat-e az AB, vagy köteles tartani magát a beadványhoz, és ha az nem vet fel egy alkotmányos problémát, akkor azzal nem is foglalkozhat az AB?

gyalog.galopp 2016.07.07. 14:59:40

@Pelso..:
A GYOSZ nem számít.
Kelet-Európa nagyjából egy szinten mozog, igazából nincs sok lehetősége a kormányoknak feltornáztatni a béreket, mivel a beruházásokért egymással versenyeztetik őket.
A 3-5 szörös munkaerőköltség önmagáért beszél.
A kecskeméti Merciket nem harmad áron árulják, tehát el lehet képzelni mekkora hasznot termel Kecskemét a németeknek, és így tovább.
Tehát ritka nagy baromság azt állítani, hogy az EU tart el bennünket, keletieket.
Az is nyilvánvaló, hogy a magországok ezen az arányon nem kívánnak változtatni, mert azt a saját szavazóbázisuk nem tolerálná.

Az is nyilvánvaló, hogy a keletiek nem akarják a végtelenségig eltartani a magországokat, nagyobb részt követelnek a bevételből, ettől lettek nacionalisták és populisták.
A kvótanépszavazás nem egyszerűen a migránsokról szól, hanem az EU működésének újra szabályozásáról.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.07.07. 15:26:10

@nudniq: Sejtésem szerint az alaptörvény-ellenességet hivatalból vizsgálnia kell, nem csak hivatkozás esetén.

nudniq 2016.07.07. 15:33:07

@Counter: a Választási Bizottságnak igen, és az ő felülvizsgálati szervének, a Kúriának talán.

De az AB most ki van véve a népszavazási kérdések rendes elbírálási folyamatából. (Most a Kúria az a fórum, ami pl. a vizitdíjas népszavazás idején még az AB volt.) Az AB most egy plusz külön kör volt, amikor az Országgyűlés már kiírta a népszavazást, akkor ezt az országgyűlési határozatot lehetett az AB előtt megtámadni. De nem ismerem az AB új eljárásrendjét (a régit sem ismertem igazából, csak voltak róla fogalmaim). Az lenne a logikus, amit írsz, de nem vagyok róla meggyőződve,h a magyar eljárásjog a logikát olyan szorosan követi... ;)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.07. 15:40:42

@Counter: Akkor keressen jobb hasonlatot.

@Jean Sol Partre: Miért, mit gondolok róla? :) Vannak dolgok, amiknek a gondolására nem lehet csak úgy rávenni a népet, amint azt a liberális projekt recsegése-ropogása is mutatja.

@Robinzon Kurzor: A te játékszabályod az, hogy csakis a nemzethez tartozás megkérdőjelezése számít megosztásnak és a másik fél megbélyegzésének, és az is csak úgy, ha politikus által történik. De ez a te játékszabályod, nem az enyém. Ne add a kezembe, mert már dobom is a tűzre, ahogy még decemberben ígértem. :)

Jean Sol Partre 2016.07.07. 15:45:02

@Holger Hartland: "Vannak dolgok, amiknek a gondolására nem lehet csak úgy rávenni a népet,"

viszont vannak más dolgok, aminek gondolására igen könnyű, lásd az egyre növekvő gyűlöletet. Ne tetesd magad hülyének légyszi :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.07. 16:09:55

@Jean Sol Partre: Ne csináld ezt ebben a melegben. Bizonytalan vagyok, hogy mit is jelent az "egyre növekvő gyűlölet". Forgatókönyv-szagot érzek és hallom a közelből tűz ropogását. :)

De mindegy is. Ha a népet bizonyos dolgoknak a gondolására nem lehet rávenni, más dolgoknak a gondolására pedig nagyon is könnyen, az pont azt jelenti, hogy a nép saját preferenciákkal rendelkező entitás. Nem csupán játékszer, bár az is tud lenni.

Hagyjuk abba, ez bonyolult. Láttad, hogy jártam tavaly: hónapokig szívtam egy végül 53 ezer leütésre nyúló poszttal. Most már írjon inkább más. :)

Jean Sol Partre 2016.07.07. 16:19:33

@Holger Hartland: " Ha a népet bizonyos dolgoknak a gondolására nem lehet rávenni, más dolgoknak a gondolására pedig nagyon is könnyen, az pont azt jelenti, hogy a nép saját preferenciákkal rendelkező entitás"

igaz, igaz, nincs összefüggés. A nép persze saját preferenciákkal rendelkező entitás, de ez a fentiekből nem következik.
És sajnos értő kezekben könnyen játékszer is lesz.

Nekem nincs blogom, szóval nem fogok írni :)

Jean Sol Partre 2016.07.07. 16:21:58

@Holger Hartland: "Bizonytalan vagyok, hogy mit is jelent az "egyre növekvő gyűlölet"."

Nem láttad Gór Nagy Máriát? Kirabolták Törökországban, máris gyűlöli az arabokat :)

maroz 2016.07.07. 16:37:40

@Jean Sol Partre: A probléma inkább az, hogy mire irányulHAT az a bizonyos népakarat. Neked Ottlikoztam már? ;)

Jean Sol Partre 2016.07.07. 16:39:12

@maroz: nem, nekem még nem, jöhet :)

maroz 2016.07.07. 17:00:58

@Jean Sol Partre: "A szekrényrend ábrái nem adtak módot zöld szvetterek titkos elhelyezésére."

A mai szekrényrendnek is vannak ábrái és azok nem adnak módot arra, hogy a népakarat tetszőleges, de legalább diverzifikáltabb módon manifesztálódjon. A kérdés pedig jellemzően inkább e körül forog, tehát hogy mit tegyen a nép vagy mit mulasszon el megtenni, és az, hogy mit gondoljon az ehhez képest csak másodlagos. Ráadásul első sorban nem is arra megy ki a munka, hogy mit gondoljon, hanem arra, hogy milyen érzelmei hívhatóak elő a cselekvés vagy a nemcselekvés érdekében.

Gondold el, hogy valamilyen kisebb csoda folytán a te céged kap egy megbízást arra, hogy a kvótanépszavazás mellé szavazókat gyűjtsön, és egy nagyobb csoda folytán neked teljesítened is kell. Próbálj meg eljátszani a gondolattal, hogy mire, miként építenéd fel a kampányt. Mit érez a nép? Bizonytalanságot, mert azt mindig. Aggódik a jelene miatt, régebben a jövője miatt aggódott, de az régebben volt. Érzékeli a szűkösséget, valamint a felzárkózási lejtő egyre durvább meredekségét. Az, hogy a nép ilyen feltételek közepette hogyan gondolkodik úgy nagyvonalakban ismert, és aki rendelkezik ezzel az ismerettel az technológiát is képes csinálni belőle: hogyan, milyen módon hassunk, kommunikáljunk, hogy bizonyos attitűdökre ráerősítve egy olyan kollektív érzelmi állapotot hozzunk létre, amelyikben az általunk feltett kérdésre jó eséllyel megkapjuk az általunk elvárt választ.

És igen, minden további nélkül lehetne a másik válasz mellé is beállni napszámosnak, de azt csak olyan konstrukcióban szabad elvállalni, ami nem sikerdíjas, mert olyan technológiát én nem igazán ismerek, amelyik egy szorongó, a jelenét féltő, a szűkösséget nap mint nap megélő, szarráfrusztrált társadalmat meg tudna győzni arról, hogy inkább befogadó és toleráns legyen, mint durcimurci.

Szóval valami ilyesmi dolog ez a szekrényrend: van, amit lehetővé tesz és van, amit nem. Ha nem lenne szekrényrend, akkor persze sok minden más is lehető lenne, de hát van.

Robinzon Kurzor 2016.07.07. 17:10:15

@Holger Hartland: "A te játékszabályod az, hogy csakis a nemzethez tartozás megkérdőjelezése számít megosztásnak és a másik fél megbélyegzésének"

Nem. Ezt a játékszabályt te most találtad ki és megpróbálod nekem tulajdonítani.

Az én játékszabályom az elejétől fogva változatlan: Orbán volt az első, aki (1) kormányfői minőségében ÉS (2) nem az ellenfél politikusai, hanem az ellenzéki választók nemzethez tartozását kérdőjelezt(ett)e meg a kokárdás akcióval.

Nem írtam olyat, hogy csak ez számít megosztásnak. Azt írtam, hogy ezzel lett új, végletes szintre emelve a megosztás.

Szerintem érteted te ezt, csak kellemetlen szembesülni vele.

Robinzon Kurzor 2016.07.07. 17:20:09

@Jean Sol Partre: "Nem láttad Gór Nagy Máriát? Kirabolták Törökországban, máris gyűlöli az arabokat :) "

Jaj, az nem GNM volt, hanem a Vilmácska a Szomszédokból!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.07. 17:26:31

@Jean Sol Partre: Még az is bonyolult, hogy mennyire és mennyiben entitás. Végül is itt arról van szó, hogy ki/mi csinálja a történelmet. A "nagy emberek", akiknek a kezében a nép csak játékszer? Vagy a nép, és a "nagy emberek" csak nagyjából arra tudják vezetni a népet, amerre az magától is menni akar/hajlandó? Vagy gazdasági, társadalmi és demográfiai folyamatok?

Ugye te sem gondolod, hogy ezt pont mi, pont itt megbeszéljük?

Foglalkoztak már vele sokan. Tessék, egy idézet:

"Hiú törekvés. Mert egyént sosem
Hozandsz érvényre a kor ellenében:
A kor folyam, mely visz vagy elmerít,
Uszója, nem vezére, az egyén. -
Kiket nagyoknak mond a krónika,
Mindaz, ki hat, megérté századát,
De nem szülé az új fogalmakat.
Nem a kakas szavára kezd viradni,
De a kakas kiált, merthogy virad."

Biztos lehetne találni ellenkezőt is.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.07. 17:29:07

@Robinzon Kurzor: Köszönöm a tisztázást. Ha kezdettől ez volt a játékszabályod, akkor kezdettől fogva kellett volna elutasítanom. De sosem késő. A tanulság ugyanaz.

Robinzon Kurzor 2016.07.07. 17:34:09

@Holger Hartland:

Ilyen állat márpedig nincs! -- jelentette ki az Állatkertben az öreg paraszt, miközben fejét csóválva a zsiráfot méregette.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.07.07. 17:43:28

@maroz: Ez pontosan így van, nehézséget is okozna jobban megvilágítanom ezt a helyzetet.
Ehhez képest viszont mi csupán annyit láthatunk, kik és milyen jól találják el a szekrényrendet, és ha úgy tetszik, lehet hozzá igazodni, ha nem, hát nem. Egy biztos, ez(a szekrényrend) ettől nem változik.

A nagy kérdések egyike persze az, hogy az adott helyzethez képest milyen "rendet ismerő" befolyás az, ami csak megközelítőleg is megfelelő irányban képezi le magát. Ez a mi kis szavazósdink, ez nem egy nagy talány, a brexit egy kicsit nagyobb volt, mégis meghátráltak.
Úgyhogy, elég szar a helyzet.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.07.07. 18:10:34

@nudniq: Olyan nincs, hogy az Alkotmánybíróságon valami átmenjen, s arról ezt követően egy újabb körben az AB kitalálja, hogy ja hát kérem, ez alaptörvényellenes - volt.

@Holger Hartland: Jöjjön maga jobbakkal, hiszen maga kezdett el szörfösökről ábrándozni. (Ezek szerint Helly Hansen-pulcsija már lett?)

S=klogW 2016.07.07. 18:19:02

1.:
"Akar-e ön vadiúj, szuper autót?

Igen."

Legfontosabb lenne megtanulni lemondani.

2.:
Kőkeményen zajlik a társadalom birkásítása. A versenysport és különösen versenycsapatlabdajátékok ennek tökéletes eszközei. Csak "kell egy csapat". (Ez pedig mindig lesz, mert mindig lesz jelentkező, aki nem akar rendes munkát végezni.)

3.:
Meg kellene végre állapodni szavaink egyértelmű jelentésében - vagy legalább kicsavarásukban kellene konszenzust kreálni.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.07.07. 18:27:40

@S=klogW: Valamit nem értett? :) inkább kérdezzen.

S=klogW 2016.07.07. 18:33:48

@Mihint: Miből gondolja, hogy valamit nem értek? :P

A 3. pont épp, hogy az értésről szól: a média mediálásával szájbaSZajkózott sok hivatalos(ság) dum(áj)a duplafenekűségének érzékeléséről.

S=klogW 2016.07.07. 18:38:39

egyetlen esetben tudok megbocsátani orbánnak: ha 18 nov. 30 éjjel megindulnak a pácélosaink, a csatahelikoptereink és drónrajaink é-erdély visszafoglalására

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.07.07. 18:40:21

@S=klogW: Rendben, és Ottlikot olvasta? Mert most éppen olyasmiről fecsegünk, ami nem érinti közvetlenül a "közösségi tudatmanipulációt", amit oly nagyon gyűlöl :)

S=klogW 2016.07.07. 18:42:03

@S=klogW: de az is megfelel - ha már sájlokék a tanácsadói - ha bedönti szőrőstalpország gazdaságát, de úgy, hogy élelmiszerért legyenek kénytelenk eladni nekünk é-erdélyt

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.07.07. 18:45:32

@S=klogW: Na jól van, ha így is jó, majd szólok a Gyurinak :)

S=klogW 2016.07.07. 18:51:12

@Mihint: bevallom, amíg nem olvastam visszább, a szekrényrendről azt hittem, hogy Narnia krónikájából idéznek :)

azt is bevallom, hogy még általános iskolában Móricz Egyszer jóllakni novellája meg Gelléri Andor Endre egy novellája kapcsán, amiben munkások köpködésnek van egy érzékletes leírása, averzióm támadt a 20. századi irodalomtól: a szellem művei (művészetnek nem nevezném, az nekem valami pozitívat jelen) korának tükrei is - és hát milyen is volt az a 20. század, ugye

ha muszáj megismeni, inkább történeti monográfiát olvasok

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.07.07. 18:56:43

@S=klogW: :) Ottlikot pedig olvassa el, nem fogja megbánni. (Nro1: Iskola a határon, mek.oszk.hu/02200/02285/02285.htm )

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.07.07. 19:00:10

@S=klogW: Staples-t csak előtanulmányokkal tudja igazán élvezni, amúgy roppant felszínesnek tűnhet.

annamanna 2016.07.07. 19:03:34

@S=klogW: Gelléri proli volt, a prolikról írt, és nem kellett a komcsiknak. Azoknak nem kellett, akiknek egyébként sem volt szükségük a valóságra. Inkább a részeg hányást választották helyette meg a bad tripet.

S=klogW 2016.07.07. 19:16:22

@S=klogW: @Mihint: @annamanna: oly korban éltem én a földön, mikor még kötelező volt Gorkij(?) Az anyája

abban a részeségnek van egy olyan leírása, hogy magam is rosszul letten tőle (bár igaz, egy autó hátó ülésén olvastam, de sose volt szokásom haladó mozgást rosszul lenni járműben)

maroz 2016.07.07. 19:18:04

@S=klogW: Mibe, hogy egy osán menyecskére fájik a fogad? ;)

S=klogW 2016.07.07. 19:20:25

@Mihint: Drága Uram! Ahányszor csak kell

ennek a hazának a kárpátok oltalma nélkül semmi értelme nincs (igen, ahhoz d-erdély is kell majd) - legalábbis amíg románok álmodnak Nagy-ot a szomszédban - vagy amíg a nyelvek el nem töröltetnek

S=klogW 2016.07.07. 19:22:31

@maroz: víbite? nem az osanban veszem a csirkét

S=klogW 2016.07.07. 19:28:33

@Mihint: bevallok még valamit: ha éjjel vagy hajnalban egyedül megyek haza valahonnan, katonadalokat és hasonlókat szoktam énekelni

pl.:

"Mint a puszta fergeteg"
"Bajtárs ma még tán"
"Ott ahol zúg az a négy folyó"
Panzerlied
Engelandlied

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.07.07. 19:34:39

Próbálja a "Jártunk lent a kéklő dunaparton" kezdetűt is, mára nincs több javaslatom, legfeljebb az, hogy alaposan pihenje ki magát, mielőtt bármibe is belekezd holnap, vagy holnapután ;-)
(ha elég szívós és okos, és helyén marad a szíve, megérheti még, én már nem)

maroz 2016.07.07. 19:35:29

@S=klogW: Észak-Erdély különlegessége, Avasság, románul: Țara Oașului. Ezt lakják többek között az osánok, románul: oșeni. Amolyan a románság bicskás székelyei ők, hegyi nép, súlyos attitűdökkel. Hallottam olyan mondást is, miszerint nem igazi osán az, aki nem tud meginni egy liter pálinkát egy slukkra, nem ölt embert és soha nem erőszakolt meg nyolcvanévesnél idősebb menyecskét. Na meg olyan viccet is, mely szerint két osán koma enyhén berúgva hadat üzen Kínának, majd három nap múlva kijózanodva kérdi a kocsmában egyik koma a másikat: -te, tudot te, hogy mennyien vannak ezek a kínaiak? Nem, mennyien. Másfél milliárd! Hű, bazdmeg, hová temetünk ennyit, miután leszúrtuk őket?

Szóval próbálom érteni a vonzódásod Észak-Erdély irányába. Ugye jó úton járok? ;)

maroz 2016.07.07. 19:39:53

@S=klogW: Mert félsz?

"„Ördögborda ördögborda
mézes lett a mackó orra”"

dia.pool.pim.hu/html/muvek/KANYADI/kanyadi00600/kanyadi00139/kanyadi00139.html

S=klogW 2016.07.07. 19:45:52

@maroz: vonzódásom nemzet- és geostratégiai jellegű :)
moldova bekebelezése és az erdélyi magyarság lassú felmorzsolása után jön a tiszántúl mint slusszpoén ebben a nagy(on rossz) román viccben

@Mihint: :) épp az álmosság ellen (is) alkalmazom a pattógós indulódudorászás
sajnos aligha (vagy lehet, hogy jobb is) az én okosságomon múlik, a szívósságra szükség lesz viszont kivárni :)

maroz 2016.07.07. 19:58:46

@S=klogW: Kár, mert a szekszuális jellegűt érteném, de ha nem, hát nem, én nem erőltetem.

Nézd meg mit veszítesz!

youtu.be/eSJrZaYypZs

Amúgy a kebelezésben partner vagyok, igaz, nekem csekélyek az igényeim, mindösszesen csak azt kérem vissza Észak-Erdélyből amit én fedeztem fel, és azt se tulajdonba, csak használatra, de még azt se akarják engedni. Valami tankos dudorászót tudsz?

S=klogW 2016.07.07. 20:19:30

@maroz: Die deutsche Sprache ist Ihnen unbekannt?

(ó jaj, ezzel a kérdéssel lehet elindultam az értetlen értlemisis úton)

A panzerlied pont tankos dudorászós.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.07.07. 20:39:35

@S=klogW: Kivételesen, és utoljára, mert tudom, hogy be van rúgva. Azonban holnap elolvassa, tehát:
- az értelmisi úton elindult négy éve, de már rájött, hogy.
- a berúgás útján is elindult, de ennek csak irányított módon van értelme, és.
- küldök egy-két érdekes muzsikát, remélem segíti a pihenését :) :

www.youtube.com/watch?v=KzRJgAgRu-g

www.youtube.com/watch?v=GHGaOZVQPBE

tömegmanipuláció, igaz, kedves álmos zöldfülűm :)

S=klogW 2016.07.07. 20:56:31

@Mihint: talán kellene nekem egy mester.

maga csak nem jelentkezik épp? ;) :D

S=klogW 2016.07.07. 20:57:40

@Mihint: a türelméért mindig hálás leszek :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.07. 21:20:02

@Counter: Akkor legyenek szupergazdag szörfösök, akik bazi nagy hajókkal, szélgéppel meg víz alatti robbantásokkal bele tudnak kavarni a hullámzásba. Így jó?

Nem kell a szar Helly Hansen-ruházat, nekem egyedi Holger Hartland-ruházatom van.

maroz 2016.07.07. 21:53:38

@S=klogW: Semmi baj nincs azzal az úttal, amíg kellően dadaista és nem vesszük rajta magunkat komolyan. Majd megteszik helyettünk mások, de hát az meg legyen az ő bajuk. ;)

annamanna 2016.07.08. 00:36:14

@S=klogW: ez volt az? "Annál mozgalmasabb és izgatóbb a «Részegen», a harsány színek e kis remeke. A kelmefestők megbolondulnak egy bárónőtől, aki műhelyükbe toppan, berúgnak a benzin szagától és gőzétől, föllázadnak gazdájuk ellen, pucérra vetkőztetik s befestik kékkel, sárgával, zölddel, pirossal. Ujjuk majd elfagy a benzintől, de fejük tüzel. A hirtelen őrület hangütése mesteri. «Azt kiabáljuk az ablakoknak: Virágot vegyenek, virágot.» A festékek így beszélnek hozzájuk: «Parancsotokra részeg kelmefestők! Bátor kelmefestők!»"

Gelléri tényleg dolgozott kelmefestőként (is). Másrészt erről inkább a Napfivér, holdnővér jelenete ugrik be: www.youtube.com/watch?v=7df_uAWP9Ao#t=02m28s

annamanna 2016.07.08. 00:42:38

@S=klogW: ez nem katonadal, viszont hátborzongató végighallgatni: www.youtube.com/watch?v=MAqop8fR-4E

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2016.07.08. 03:01:23

Ja, még ezt a szerzőtől nagyon ajánlatos megfontolni a Habony-műveknek, mint népszavazási kérdést az 1szeri magyar embörök számára:

"Ellenzi-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését olyan áron is, hogy inkább kilépne az EU-ból, csak hogy ez meg ne valósuljon?"

Már látom az újraéledő polgári köröket, amint B. Zsolt vezérletével gyorstalpaló szemantikai kurzusokat tartanak.

S=klogW 2016.07.08. 05:11:16

@annamanna: Összekeverte Gorkijt Gellérivel.

Még egy undorító irodalmi élményem, ez már középiskolából: Déry Képzelt riportja.

S=klogW 2016.07.08. 05:43:53

@Mihint: @annamanna: ezek borzalmasak, kérem - és maguk képesek ebben turkálni >:)

nézzék, nem arról van szó, hogy általában és különösebben szeretném a különböző indulókat, csasztuskákat, a felsoroltakon kívül többet nem is nagyon ismerek (48asokat még), és ezek is inkább amolyan "célszerszámok" számomra álmos bandukolás ellen

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.07.08. 08:01:49

Na itten az idő! Felszólítom a hatalmat, hogy ezt az alkoholista, korai magömléses, ostoba sajtópatkányt tüntesse el!

Roberto a rettenetes faszú 2016.07.08. 08:21:33

A lengyel és magyar fülkeforradalom után meg kell csinálni az európai forradalmat:
Lengyel magyar két forradalmi nemzet, meg kell induljon a Keleti Szél az áprodott Nyugat kitakarítására.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.07.08. 08:29:45

@Holger Hartland: Jobbnak éppen nem mondanám, de adekvátabbnak igen.
Mellesleg a szupergazdag szörfösök nem is biztos, hogy maguk állják a robbantás- és szélgép-számlákat, hogy árnyaljuk a képet (de legalábbis más, velük ugyan éppen nem szörfölő urak is be-beszállnak az általuk végzett hullámmacherkedésbe, egyirányúlagosan).

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.07.08. 08:30:52

@Holger Hartland: És mondja, nem nézik ki a Bálnából vagy a Miniszterelnökség folyosóiról, netán kies vidéki kastélyszálló-kúriák zártkörű rendezvényeiről, fogadásairól az egyedi Holger Hartland-maskarájában?

Jean Sol Partre 2016.07.08. 10:48:33

@Holger Hartland: szép idézet, és persze nem beszéljük meg, de ugye azért tudod, miről beszélek?

Jean Sol Partre 2016.07.08. 10:59:10

@S=klogW: "vonzódásom nemzet- és geostratégiai jellegű"

perverz :)

Jean Sol Partre 2016.07.08. 11:00:46

@maroz: " kebelezésben partner vagyok"

megint a szexualitás :)

maroz 2016.07.08. 12:02:20

@Jean Sol Partre: Az mindig, de most kivételesen a nedves kőre feküdnék és nem a kedves nőre, de nem akarják hagyni a szőröstalpúak és ezzel úgy felbosszantottak, hogy vettem is egy honvédsapkát! ;)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.08. 12:07:26

@Jean Sol Partre: Szerintem tudom, hogy miről beszélünk, ld. amit írtam. Nagy fa, kis fejsze.

@Counter: Nem néznek ki sem a Bálnából, sem a Miniszterelnökségről, sem az új elit vidéki kastélyaiból, de még az Európai Parlamentből, az angol királynő fogadásáról, sőt, sőt, még a Pancho Aréna VIP-páholyából sem!

A hullámkeltés költségeit pedig természetesen a pórnép fizeti. Az a dolga, nem?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2016.07.08. 12:55:15

@Holger Hartland: Nohát, alig pár hónapja állt be teljes gőzzel gyodázni és szuveréndemokráciázni, s máris így felvitte az Isten a dolgát?

Örömmel hallom, hogy a tehetség mindig érvényesül ebben az országban!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.07.08. 13:28:44

@Counter: Valóban, tökéletes a stratégiám. Ha nem érti, egy forintért megmondom. Balliberális tüntetésekről és körúton belüli értelmiségi elitkörökből sem néznek ki. Marginális külvárosi kommunista klubokból sem néznek ki. Politikai pártokból sem néznek ki. Lehet, hogy van hely, ahonnan kinéznének, de még nem sikerült.

sztd 2016.07.09. 07:59:07

@GNDL: Értelmezhető többség: a többség a (esetünkben a népszavazás után) úgy gondolja, hogy a többség (akibe az ezt gondoló nem biztos, hogy beletartozik) Orbán Viktor álláspontját osztja az adott kérdésben.
Ez nem jogi, vagy matematikai definíció, nem független az utólagos értelmezésektől sem, de jól felismerhető a közhangulatban.

Hegedűs_Imre 2016.07.11. 19:33:26

@nudniq: Ebben igaza van. Így meg lehet különböztetni az eleve passzív szavazásra jogosultaktól a tudatos bojkottálókat. Azt, hogy az utóbbiak kit követnek ezzel már nehéz eldönteni hiszen látjuk: még Stumpf András is gondol erre - egy sor párt mellett.
süti beállítások módosítása