Sütemény − Mi lesz a migránsok beetetése után?
2015. szeptember 11. írta: Redakció

Sütemény − Mi lesz a migránsok beetetése után?

willkommen.jpg

Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása

 

Két, élesen különböző magatartásminta látszik végzetesen összecsúszni a migrációs válság által próbára tett európai társadalomban: az önzés és a következményekkel számoló, felelős, nemet mondani is tudó jóság. Hadd világítsam meg ezt egy példával.

Cigány férfi, vidéki muzsikus családból, önerőből diplomás. Nem cigány, ahogy ő mondja, magyar nővel él, gyerekük is született. Nehéz megszokni ezt az új életet, mondja. Nálunk, ha valamiért sír a gyerek, odaadjuk neki, ti meg nem adjátok oda. Hiába sír.

Erről van szó. Rövid távon akkor teszek jót a gyereknek, ha mindent odaadok neki, amit akar, ráadásul még a nyugalmamat is megkapom, abbahagyja a sírást. Hosszú távon viszont tönkreteszem a saját gyerekemet, mert nem tanulja meg, hogy később majd nem kaphat meg mindent, amit akar.

Európa baloldali és liberális emberei, önzéssel vádolva politikai ellenfeleiket ma éppen úgy viselkednek, mint a szülő, aki mindent odaad a gyerekének. Még csak kísérletet sem tesznek annak végiggondolására, hogy ennek mi lesz a következménye.

Pedig a feladat nem bonyolult. Aki süteményt visz a Keleti pályaudvarra, az azt a hamis és beválthatatlan illúziót kelti a migránsokban, hogy itt erőfeszítés nélkül lesz majd sütemény, hogy a hatóságokkal való együttműködés megtagadásának is sütemény a jutalma. Már meg is tanulták, hogy Európában nem kell betartani a törvényeket, már ott gyalogolnak Európa autósztrádáin, megbénítva a forgalmat.

Aki süteményt visz a Keleti pályaudvarra, azt a hamis és beválthatatlan reményt erősíti a még otthon várakozókban, a vándorlóktól érkező hírekről értesülőkben, hogy érdemes elindulniuk, mert itt süteménnyel várják őket. És már csomagolnak ők is, a következő milliók.

A müncheni pályaudvaron tapssal, süteménnyel várták az első négyezer migránst. A következő négyszázezret már nem fogják megtapsolni. Pedig a következő négymillió is útra készül. És mind a tapsra, a süteményre számít.

Fél éven belül lesz itt több százezer vagy akár több millió ember, akik nem értik majd, miért maradt abba a sütemény-hordás. Európa ostoba önzésből, saját önképének fényezése kedvéért azt hazudja ezeknek az embereknek, hogy itt süteményből áll az élet. Rémisztő belegondolni, mi lesz, ha rájönnek, hogy becsapták őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr717777766

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bencsik Gábor: Sütemény − Mi lesz a migránsok beetetése után? 2015.09.11. 12:52:07

Európa ostoba önzésből, saját önképének fényezése kedvéért azt hazudja ezeknek az embereknek, hogy itt süteményből áll az élet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNDL 2015.09.11. 12:42:27

„Aki süteményt visz a Keleti pályaudvarra, az azt a hamis és beválthatatlan illúziót kelti a migránsokban, hogy itt erőfeszítés nélkül lesz majd sütemény, hogy a hatóságokkal való együttműködés megtagadásának is sütemény a jutalma.”

Ez az, nem csalódtam, amikor Bencsik elvtárs nevét láttam a vendégszerzőnél... felkészültem egy végtelenül primitív és ostoba véleményre, bumm megkaptam az arcomba. :D

„önzéssel vádolva politikai ellenfeleiket ma éppen úgy viselkednek, mint a szülő, aki mindent odaad a gyerekének”

Nem tudom Bencsikék lopott közpénzen eltartott családjában hogyan ment ez, de gondolom hasonló lehetett a vasárnapi ebéd kitálalása mint a felvételen: www.youtube.com/watch?v=fu9hVyORhdc Mert ugye ne adjunk meg mindent annak a kölöknek, a végén még megszokja... :D

Te jó ég, mennyire barbár suttyó balkáni trógerek vagytok.

panelburzsuj 2015.09.11. 12:54:08

Még ennyi aggódó orákulumot...

És mind mintha csak kottából jósolna.

Fene érti ezt a szinkronizált jövőbelátást.

(Amúgy gratulálok a szerzőnek - igazán briliáns, nagyvonalú, éleselméjű mentális cselekedet a háborús poklot megjárt embereket a nyafogó purdé intellektusával egy szintre helyezni. Pósa bácsi se csinálná szebben.)

cca. 2015.09.11. 13:05:48

@GNDL: Ugye már becsomagoltad a bőröndöd?

@panelburzsuj: Nem mindenki olyan vak és ostoba, mint te.

GNDL 2015.09.11. 13:08:44

@cca.: Már egy ideje. :) Nem akarok beleköpni a levesetekbe, inkább kíváncsian figyelem majd, milyen országot építetek a rejtett erőforrás közmunkásaitokkal, nyugdíjasaitokkal és egykori három per akárhányas korrupt posztkommunista politikusaitokkal... akik maradnak a balkáni szemétdombotokon, miután adófizetők százezrei is menekülnek onnan. :)

Snoopyka 2015.09.11. 13:13:45

@GNDL: te jó ég, hogy te mennyire sötét vagy! semmit nem értettél a cikkből, de fröcsöügsz itt nagy pofával

Snoopyka 2015.09.11. 13:15:35

@panelburzsuj: tökéletes a párhuzam, sajnálom, hogy nem értetted meg

jaaskinnen (törölt) 2015.09.11. 13:16:03

valószínűleg elolvassák, megtanulják és alkalmazzák a bolsevik gondolkodást, ugye kedves szerző úr!:)

kalhana 2015.09.11. 13:16:06

@panelburzsuj: Na te intellektuális okostojás! Éppen, hogy egy szinten vannak: egyikük sem tud magáról gondoskodni.

panelburzsuj 2015.09.11. 13:21:05

@cca.:
Amit elolvastalak, rögtön beláttam a mentális fölényedet.

GNDL 2015.09.11. 13:22:07

@Snoopyka: „semmit nem értettél a cikkből”

Ne tedd olyan magasra a lécet Bencsik elvtársnál... :)

De egyébként pedig a saját szavaiddal elmesélhetnéd, mégis mit kellett volna megértenem?! Hogy „nincs ingyen ebéd”? Hát nem tudom, ennek tükrében mit szóljunk a Fidesz-KDNP kommunista rezsiharcához? :) Esetleg nézzük a per főre osztogatott és tévesen családtámogatásnak nevezett szocialista szavazatvásárlásaikat. A világ legegyszerűbb, ösztönszerű, ráadásul nem kevés élvezettel járó dolgát, mint hogy „gyermeknemzés” honoráljuk vissza nem térítendő állami támogatásokkal?

panelburzsuj 2015.09.11. 13:23:41

@Snoopyka:
Attól tartok, hogy a Bencsikénél veretesebb szövegek értelmezésével is megbirkóztam már.

Szóval nem hagytam ám abba Pósa bácsinál- csak ezt nem kötöm rögtön az orrodra.

panelburzsuj 2015.09.11. 13:30:41

@kalhana:
Te is ügyesen magaszontad.

Már be is bújtam az írósaztal alá. Má csak onnan merek visszapötyögni.

De mingyá el is sírom magam az irigységtől, ennyi tengermély bölcsesség hirtelen előpattanása láttán.

Oszt akkortól egymást okosíthatjátok tovább. Mondjuk a Bencsikkel.

annamanna 2015.09.11. 13:33:49

A hamis ígéretek elleni megoldás: ZÁRT TÁBOR.

Senkit sem kell visszaküldeni, mindenkit zárt menekülttáborokba kellene vinni (ahonnan nem mehet sehová, maximum haza). Mindenkit szépen, tisztességesen el kellene látni, csak épp sehová sem engedni.

Ez sok dolgot megoldana. Ez tenné lehetővé a migránsok alapos ellenőrzését, válogatását, a közbiztonság fenntartását, ugyanakkor mégis humánus és nem embertelen eljárás, mert nincs elutasítva a menedékkérelmük.
A táborból csak azokat kellene szabadon engedni, akik dolgozni fognak, eltartják magukat, nem élősködésre óhajtanak berendezkedni.

Pontosan táborba senki sem akar kerülni közülük, nem azért adják oda mindenüket az embercsempészeknek, hogy lágerbe kerüljenek.
Éppen ezért a zárt tábor azonnal radikálisan elcsökkentené a menekültek áradatát.

A táborra többek között azért is volna nagy szükség, mert ahonnan jönnek, ott szétszakadt minden struktúra, és mielőbb egy ellenőrzött, számonkérhető struktúrába kell kerülniük, hogy ne süllyedjenek bele végképp az anómiába.

Egy átmeneti idő alatt meg lehet figyelni mindenkinek a viselkedését. Aki a táborban arra törekszik, hogy ott neki is és másoknak is jó legyen, aki igyekszik fenntartani a rendet és tisztaságot, segíti a tábor működését, az a táboron kívüli világban is megállja a helyét, tehát képes integrálódni Európában, mindegy, hogy megélhetési migráns vagy háborús menekült.

Aki viszont a táboron belül balhés, mások terhére van, hátráltatja a dolgokat, beleakaszkodik másokba, koszos és lusta, azt tilos kiengedni onnan, és az is teljesen mindegy, hogy eredetileg migráns vagy háborús menekült.

A válogatáshoz muszáj a ZÁRT TÁBOR, hosszú ideig, több hónapig vagy akár egy évig is, hogy biztosan el lehessen dönteni, az illető megérdemli-e azt, hogy az Unió integrálja.
Aki bent közveszélyes, azt börtönbe kell csukni vagy hazazavarni.

Több hónap vagy egy év alatt valami alap angolt/németet stb is meg lehet tanítani, felmérni, ki mihez ért, viselkedési kultúrát stb-t tanítani, amiket Böjte Csaba javasolt.

Nyilván ez sokuknak nem tetszene, így se erőszak, se vegzálás nem kell hozzá, egyszerűen megszűnne az áradat, ha elterjedne, hogy az EU-ban mindenki zárt táborba kerül.
Nem kellene kínlódni az embercsempész bandák felszámolásával sem, mert nem vennék igénybe a szolgáltatásaikat.
A beilleszkedésre képtelenek már egy hónap múlva is könyörögnének, hogy vigyék őket haza. Anélkül, hogy bárkivel is rosszul bánnánk. Ha nincs előttük semmilyen perspektíva az élősködésre vagy szabad randalírozásra, annál már az is jobb, ha hazamennek.
Ehhez nem kell erőszak, szép finoman, kedvesen is el lehetne érni, hogy kidurranjon az egész menekültlufi.

Nem kell félni senkitől, nem kell elfordulni senkitől, racionálisan megoldható lenne a kérdés, és megszüntethető a most valósan növekvő terrorveszély.

GNDL 2015.09.11. 13:49:38

@annamanna: „Mindenkit szépen, tisztességesen el kellene látni, csak épp sehová sem engedni.”

Ha egyrészt kulturáltan, közérthetően felvilágosítanák a menekülteket, hogy az unió területére érkezve mik a rájuk vonatkozó legfőbb szabályok, például a menekültstátusz megszerzéséhez vezető regisztráción keresztül, másrészt civilizált (padló, tető, fűtés, élelem, tisztálkodás, orvos) menekülttáborokba szervezetten és hatékonyan szállítanák őket, akkor bár ez csak feltételezés a részemről, de nagyjából biztos vagyok benne, hogy nem lennének úton 50-200 fős csoportok Magyarországon, árkon-bokron és autópályákon keresztül, hanem nagy többségük megvárná a regisztrációs eljárásokat.

De jelenleg se tájékoztatás nincs az állam részéről, se civilizált ellátás. Így lehet tökéletes alternatíva a kukoricaföld melletti ültetés helyett a tovább gyaloglás.

„táborba senki sem akar kerülni közülük ... a zárt tábor azonnal radikálisan elcsökkentené a menekültek áradatát”

Nem, azzal csak még jobban eszkalálódna a fenti probléma. Pontosan ez a baj, hogy azt hiszik, török-libanoni-jordániai példára éveket kell eltölteniük koszos civilizálatlan lágerekben... mikor pontosan ez elől menekülnek.

access denied 2015.09.11. 13:51:46

Ha azokra a mosolygós lányokra nézek, migráncs akarok lenni. Mekkora királyság bencsikhez ilyen fotót mellékelni!

Furore Carcosa 2015.09.11. 13:57:21

@annamanna: A zárt táborokat folyamatos felügyelet alatt kell tartani, amihez nem elég pár portás meg másfél tucat rendész. A migránsok ugyanis, ahogy múlik az idő, egyre nagyobb lesz a zsúfoltság és fokozódik a türelmetlenség, meg fognak próbálkozni a kitöréssel. Ráadásul a migránstömegen belül is ki fognak alakulni erőszakos konfliktusok. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy a zárt táborok üzemeltetéséhez Magyarországnak jelenleg van elegendő rendészeti kapacitása.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2015.09.11. 14:02:08

"Aki süteményt visz a Keleti pályaudvarra, azt a hamis és beválthatatlan reményt erősíti a még otthon várakozókban, a vándorlóktól érkező hírekről értesülőkben, hogy érdemes elindulniuk"
- ez az ember nem normális. Vay legalábbis nagyon elcsúszott, amit írni akart. (De miért a szófosás kényszere?! )
Ezek a szerencsétlenek polgárháborús menekültek, de legalábbis valódi földi poklokból iszkoltak idáig, és majd egy sütitől bízzák el magukat?
aki akar, vigyen csak nekik sütit, és azt kívánom, ha egyszer pl. defektje lesz a szerzőnek valahol nyugaton egy szurdok mélyén, és senki nem áll meg segíteni neki, gondoljon arra, legalább a foga nem ebbe vásik majd el, még ha ott is hagyja.
annyi értelmes vetülete lehetne a migráns vitának, de ez a "poszt" q.. ócska lett, még a szokásos, országos médiahisztit is alulmúlta.

GNDL 2015.09.11. 14:08:00

@Pável: „országos médiahisztit is alulmúlta”

A Fidesz-KDNP egyik közpénzekből bőkezűen fenntartott Pártlapjának, a Magyar Krónikának a főszerkesztője a fenti „úriember” egyébként... na most ha ő az „értelmiségi elit” egyik oszlopos tagja a Fidesz-KDNP környékén, akkor milyen szellemi színvonalon duruzsolhat a rezsiharcos prolijuk vagy keményen dolgozó kisemberük?! :)

annamanna 2015.09.11. 14:13:02

@GNDL: @Furore Carcosa: konkrétan meg kellene mondani, hogy pl. fél évig biztosan táborban lesznek, mert ez próbaidő, ennyi idő kell ahhoz, hogy el lehessen dönteni, ki tud közülük integrálódni és ki nem.
Tehát rögtön a célt is ki kellene tűzni nekik, az segít a rendet fenntartani, tehát nem céltalan ücsörgésre gondolok, hanem szisztematikus felkészítésre a tábor utáni életre.
Fél- vagy egy év alatt biztosan kiderülne, hogy kik azok, akiktől muszáj megszabadulni, sőt a legjobb helyük a börtönben volna. Tehát a terroristákat is a zárt táborban lehetne kiszűrni normálisan a többiek közül. Meg a potyalesőket, bajkeverőket, dologtalanokat stb.

Ennek nyilván EU-s projektnek kellene lennie, egyedül nem bírnánk vele.
És természetesen katonai őrizetre gondolok, másképp nem menne.

Aki integrálódni akar, az megbecsülné magát és nem balhézna, hanem kivárná az időt, és felhasználná a tábort nyelvtanulásra, európai szokások elsajátítására.

A többieket meg nyugodt szívvel lehetne visszarugdalni; illetve már el sem indulnának.

gyalog.galopp 2015.09.11. 14:16:22

@GNDL:

Baszki, ők nagyon kulturáltan fel lettek világosítva, ezért ordibálják a rendőr pofájába, hogy "frídomdzsörmeni" és már lökik is félre a rendőrt, Merkel fotókat lobogtatva.

Tőlünk megy hozzájuk a káosz, a hülye németektől meg a Merkel szelfi.
Mit akarsz még itt felvilágosítani?
A menekült az , biztonságba akarja érezni magát, de ők nem biztonságba akarják magukat érezni, hanem Merkel fonnyadt cickójára akarnak cuppanni.
Ezek nem néznek se görögöt, se macedónt, se szerbet , se magyart se osztrákot, csak fridomdzsörmeni.

Arra válaszolj ha a németeknek kellenek, akkor mért nálunk csináltatják a káoszt, mért alázzák meg őket, mért hozzák hülye helyzetbe fél Európát?
Honnan a picsából szedtek annyi egyforma Merkel fotót?

GNDL 2015.09.11. 14:22:25

@annamanna: „ennyi idő kell ahhoz, hogy el lehessen dönteni, ki tud közülük integrálódni és ki nem”

Ne találjunk ki különböző feladatokat, a magyar államnak jelenleg mindösszesen annyi lenne a dolga, hogy ezeket a menekülteket regisztrálja, a regisztráció ideje alatt pedig civilizáltan ellátja. Ilyen egyszerű... lenne. :)

„rögtön a célt is ki kellene tűzni nekik”

Persze, hogy ha már a fentieket teljesítette az állam, akkor akár tovább is lehetne lépni, mondjuk nyelvtanítással (nem feltétlenül magyar), oktatással, készségek/képességek felmérésével... közmunkával. :) De ne szaladjunk ennyire előre, még mindig arról van szó, hogy a fenti, két alapvető feladatát képtelen ellátni az állam.

„természetesen katonai őrizetre gondolok, másképp nem menne”

Ha pár tízezer ember szakszerű ellátását és elhelyezését nem tudja megoldani a rendvédelmünk, akkor ott igen komoly kompetencia problémák vannak a felső vezetésben. Ezek szerint egy természeti katasztrófa esetén a magyar lakosságnak is reszeltek...

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2015.09.11. 14:23:23

Mandi, fizessétek inkább a kommentelőket, persze csak 90 iq felett, akkor egyrészt nem kerül sokba, másrészt nem lesz íráskényszere minden egyes "szerzőnek".

GNDL 2015.09.11. 14:26:16

@gyalog.galopp: „nagyon kulturáltan fel lettek világosítva”

Ez egészen konkrétan nem igaz, még megfelelő mennyiségű tolmács sincs a helyszínen. Ami egyébként nem lenne feltétel, ha egyetlen tolmács lefordítana egy szöveget, amit aztán A4-es vagy A5-ös méretű szórólapokon, esetleg kis tájékoztató füzetként több nyelven oda lehetne nyomni a menekültek kezébe, hogy mire számítsanak.

„hülye németektől meg a Merkel szelfi”

Igen, Németország nem tegnap óta a világ egyik, és Európa legerősebb gazdasági és politikai nagyhatalma. Ennek ellenére ezek tiszta hülyék, soha nem tudják mit csinálnak, pedig itt a szittya balkáni paraszt magyaroknak remek ötleteik vannak, hogyan kéne ezt csinálni... nem?! :D

Veder1 2015.09.11. 14:29:24

@GNDL: "másrészt civilizált (padló, tető, fűtés, élelem, tisztálkodás, orvos) menekülttáborokba "

nálunk a hajléktalanok sem kapnak ilyen ellátást, akkor egyrészt milyen alapon várod el, hogy a menekültek kapjanak, másrészt miben reménykedsz, ha még a hajléktalanok sem kapnak ilyet. Ez jelenleg sajnos nem reális elvárás.

GNDL 2015.09.11. 14:33:44

@Vödör: „akkor egyrészt milyen alapon várod el”

Sajnos elméleti dolgokról vitázunk, mert nem pont a menekültekkel való embertelen bánásmód az egyik jele annak, hogy a Fidesz-KDNP tökéletesen alkalmatlan egy ország kormányzására.

GNDL 2015.09.11. 14:37:36

@gyalog.galopp: „hülye németektől meg a Merkel szelfi”

Az még lemaradt, hogy ezzel kapcsolatba próbálj már idézni németországi hivatalban lévő politikusi nyilatkozatokat, amelyben Magyarországot kérlelik, hogy védjék már meg őket az allahista gazdaság bevándorlóktól.

Mert ilyen nincs. Senki nem kérte Orbánékat, hogy Európa védőbástyái legyenek és utolsó erődként védjék az európai keresztény hagyományokat és értékeket... főleg annak tükrében nem, hogy ezeket Orbánék is magasról szarják telibe ötödik éve. Ellenben az már többször is elhangzott, nem csak németországi hivatalban lévő politikusoktól, hogy nagyjából pont ideje lenne ha Magyarország végre civilizált európai tagállamként bánna a menekültekkel.

Mi lenne, ha arra próbálnánk koncentrálni, amit valóban el is várnak?!

Veder1 2015.09.11. 14:43:45

@GNDL: az a baj, hogy nemcsak a regisztrációt kell(ene) itt lefolytatni, hanem a kérelem elbírálását is, aminek ha legalább minimális értelmet akarnak adni, több hónapos eljárás. Vagy másként: hogy ellenőrzöl le egy embert akinek nincsenek papírjai, január elsején született valamelyik évben, és arabul beszél?

Veder1 2015.09.11. 14:44:49

@GNDL: te is tudod, hogy az eddigi kormányaink egyike se mutatna jobb képet egy ilyen helyzetben. Ebből kell főznünk.

GNDL 2015.09.11. 14:48:38

@Vödör: Természetesen, de megint említem: van két alapfeladat, amit el kellene látni. De ez sem megy. Hiába beszélünk akkor arról, hogy „na még mit kéne”...

Furore Carcosa 2015.09.11. 14:50:03

@annamanna: „…ennyi idő kell ahhoz, hogy el lehessen dönteni, ki tud közülük integrálódni és ki nem.”

Legelőször is a menekültkérelmüket kéne elbírálni, mindenkinek egyénileg; mivel azonban mindennap százával (ha nem ezrével) érkeznek, már erről a fázisról is képtelenség előre megmondani, hogy mennyi időt fog igénybe venni.

„…kiderülne, hogy kik azok, akiktől muszáj megszabadulni, sőt a legjobb helyük a börtönben volna.”

Aki bűncselekményt követ el közülük, annak is jár a szabályosan lefolytatott tárgyalás. Ez már egyes eseteknél is időigényes, egy csoportosan elkövetett kitörési kísérlet esetén (például) pedig a végtelenbe nyúlik.

Mindkét esetben kulcsfontosságú tényező, hogy nincs elég tolmács, nincs elég fordító. És ebben az unió sem segíthet, mert magyarul beszélő szakembereket külföldről nem tudnak küldeni.

„…és felhasználná a tábort nyelvtanulásra…”

Az arab anyanyelvűek esetében még csak-csak, de szerinted hány fárszí-magyar, pastu-magyar és urdu-magyar nyelvtanár van az országban? És miféle anyagokból oktatnának? Rögtön a latin ábécénél kéne kezdeni, hiszen még az írásrendszer sem ugyanaz! Jelzem, Lothar de Mazière a Németország által eddig befogadott afgán migránsok között 10-15 %-ra becsüli az analfabéták arányát.

„És természetesen katonai őrizetre gondolok, másképp nem menne.”

A bevethető honvédállomány fele jelenleg kerítésépítéssel foglalkozik, ami fontos dolog, csak nem nekik kéne csinálniuk és sokkal hamarabb el kellett volna kezdeni. Ezek nem régi típusú sorkatonák, hanem képzett hivatásosak, tehát szimpla trógerolásra fogni őket őrületes pazarlás. Ja, és egy nádpálca sincs náluk, ha tehát ne adj’Isten fel kéne tartóztatniuk egy csapat határsértőt, maximum szigorúan rájuk ripakodni tudnak.

GNDL 2015.09.11. 14:52:05

@Vödör: „eddigi kormányaink egyike se mutatna jobb képet”

Az eddigi kormányaink teljesítménye minden szempontból rekord negatív, ezzel kapcsolatban már többször, több helyen kifejtettem a lesújtó véleményemet. Azt, hogy „mi lenne ha” nem tudhatjuk, szóval nem is fecsérelnék energiákat ennek kivesézésére. De annyit megjegyeznék, hogy a tévesen rendszerváltásnak nevezett posztkommunista cirkusz óta egyik kormányunk sem faltörő kossal vagy sortüzekkel került többségbe a parlamentbe, ezért is szoktam ezzel kapcsolatban felvetni a kedves magyar választópolgárok épelméjűségét és tájékozottságát... vagyis inkább mindkettő kínzó hiányát. :)

Veder1 2015.09.11. 14:54:52

@GNDL: hát ja. Mondjuk nekem a meggyőződésem, hogy tájékoztatással rengeteg feszültséget, meg frusztrációt el lehetne kerülni, és még csak nem is kerülne horror pénzbe. Egyrészt kell rengeteg arab, pastu, urdu meg ami még kell tolmács, másrészt szórólapokon folyamatosan minden nap tájékoztatni az aktuális fejleményekről (pl.: hogy egy menekültnek mit kell tennie, ha kérelmet akar benyújtani, a menekültstátusznak milyen alapvető feltételei vannak, ennek megállapításának mennyi kb. az átfutási ideje, mi történik, ha nem kapja meg, és mi, ha megkapja; lehetne írni hírekről pl.: hogy épp az osztrákok lezárták a határt stb.) Kellene egy többnyelvű (nemcsak angol!) honlap is, ahol folyamatosan frissítenék az információkat, hiszen a menekültek hamarabb jutnak infohoz a neten keresztül, mmint bármi más forrásból, stb.

Ezt a kerítés árához képest elhanyagolható pénzből meg lehetne oldani és nagy mértékben javítaná a helyzetet.

Jean Sol Partre 2015.09.11. 14:57:29

@gyalog.galopp: " nagyon kulturáltan fel lettek világosítva"

a nekik adott vaktérképeken nem voltak feltüntetve, hol vannak a plakátok, ez volt a baj!

Veder1 2015.09.11. 15:01:50

@Furore Carcosa: mindenben igazad van. El se tudja az átlagember (mint én) képzelni, hogy ennyi embernek a egyedi ügyét mennyire képtelenség jogállami keretek között elbírálni. Egyszerűen sem humán erőforrás, sem technikai háttér nincs rá. Ha meg rendkívüli, az alapjogokat korlátozó gyorsított eljárásokat vezetnek be, akkor rögtön elkezdi az ultraliberális hörgőkórus, hogy ilyet nem lehet.

GNDL 2015.09.11. 15:04:06

@Vödör: „nekem a meggyőződésem, hogy tájékoztatással rengeteg feszültséget, meg frusztrációt el lehetne kerülni”

Ezt mondják a szakemberek is, mind a rendvédelem, mind az elmegyógyászat részéről.

„még csak nem is kerülne horror pénzbe”

Jelenleg elég lenne, ha csak megszerveznék, hogy a megfelelő szakemberek végezhessék a munkájukat.

„kell rengeteg arab, pastu, urdu meg ami még kell tolmács”

Az kéne, és @Furore Carcosa olvtársunk folyamatos terelése ellenére ez nem egy olyan dolog, amire születni kell, vagy amely munka elvégzése emberfeletti teljesítményt igényel, mert ugye állítása szerint ha nincs ilyen vagy nincs elég magyarországi szakember, akkor már azzal is picit beljebb lennénk hirtelen, ha uniós segítséget kérnénk, és pasturól angolra fordítana valaki aki aztán angolról magyarra, és viszont. Angol tolmácsuk csak van, bár ugye nem a NAV környékén kellene keresgélni. :) Több lenne a jelenlegi szinte semminél.

Valamint fentebb említettem, jelenleg egyetlen tolmácsra lenne szükség nyelvenként, akivel lefordíttatnak egy hivatalos és közérthető tájékoztató anyagot, amit aztán szakmányban nyomtatnak, és ezrével osztanak a határrendészek által épp elcsípett határsértőknek. Ezzel is már kicsit beljebb lennénk, lehet nem indulnának el a nagy büdös kilátástalanságba gyalog a kukoricaföld mellől... annyian mint most.

„Kellene egy többnyelvű (nemcsak angol!) honlap is”

Azt is a civilek csinálják jelenleg.

„kerítés árához képest elhanyagolható pénzből meg lehetne oldani”

Pontosan. Végre egy józan hang a Mandineren. Keblemre tesó... :D

Jean Sol Partre 2015.09.11. 15:13:04

@Furore Carcosa: egy magyar asszírológus (kint szokott lenni ásatáson valahol arrafelé) mondta tegnap, hogy legalább 1 éve lehet tudni, hogy az ottani táborokból megindul a tömeg. Azóta nem készült fel se Európa, se Magyarország.
Illetve mivel nekünk zseni a miniszterelnökünk, ő látta előre a problémát, de egy gyűlöletkeltő plakátkampányban látta a legjobb megoldást.

De az számomra döbbenet, hogy az egész EU, titkosszolgálatokkal, nemzetbiztonságokkal és mindennel ennyire nem tett semmit, pedig ha egy régész tudott róla, bizonyára másnak is feltűnhetett.

gyalog.galopp 2015.09.11. 15:15:02

Akkor nézzük sorba, bolgároknál kerítés, katonaság, az ellenreakció semmi, románok a TV-ben látnak migránst, görögök , ahogy jönnek hozzájuk úgy küldik, viszik tovább, macedónok, már ütik őket, szerbek minden eszközzel hozzák őket a magyar határhoz, horvátok, szlovének sunyin lapítanak, helyezkednek, osztrákok hol zárnak, hol nyitnak, közben ránk köpködnek, németeknél Merkellel szelfiznek, ránk köpködnek, az őslakók táborokat gyújtogatnak, dánok mossák kezeiket és nagy ívben leszarják a migránsokat is ,meg az EU-t is.

Ott tartunk, a migránsokkal valójában senki nem csinál semmit azon kívül, hogy egymáshoz passzolgatják őket , viszont abban mindenki egyetért , hogy mi vagyunk a hibásak.

Ebből a nagy szerelmi sokszögből egyre inkább az látszik, hogy nálunk akarnak létrehozni egy nagy kelet közép-európai gyűjtőtábort, ahonnan az úri közönség majd kedvére válogathat.

Furore Carcosa 2015.09.11. 15:16:30

@Vödör: „Egyrészt kell rengeteg arab, pastu, urdu meg ami még kell tolmács…”

Csak az a baj, hogy ezeket nem lehet a seggünkből előhúzni. Arab tolmácsok még éppen akadnak, de a többit olyan bevándorlókból kell rohamtempóban kiképezni, akik az elmúlt években kapták meg nálunk a menekültstátust. Ugyanis kurva kevés olyan ember létezik a világon, aki éppen a magyart meg a fent felsorolt nyelvek egyikét vélte ésszerűnek elsajátítani az életstratégiájához. Mi több, ilyeneket más uniós országok se tudnak küldeni nekik, mert nálunk meg végképpen nincsenek. Az pedig, hogy egy harmadik, közvetítő nyelv beiktatásával végezzék a fordítást/tolmácsolást (mondjuk előbb urduról angolra, aztán angolról magyarra), a világ legelcseszettebb ötlete, különösen tájékoztató célzatú szövegeknél, mert pillanatokon belül olyan félreértelmezett katyvasz lesz belőle, hogy nézni is rossz.

Az alábbiakat a tolmácshelyzetről egyszer már kiraktam, most megint aktuális:

>>Minden aktivista telenyivákolja vele az internetet, hogy így nincs tolmács, úgy nincs tolmács. Na most, hogy néz ki ez a gyakorlatban? Adott egy rendőr, beszéli az angol konyhanyelvet. A zöldhatáron félóránként esnek a nyakába az újonnan érkező csoportok, összevissza karattyolnak mindenféle nyelven, egymást sem értik. Ha iratokat kér, mindenféle sajtpapírokat mutogatnak neki, macedón vonatjegytől fénykép nélküli jogosítványig. Kiszúr közülük valakit, akivel angolul úgy-ahogy tudnak kommunikálni, és megkérdezi tőle, milyen tolmácsra van szükség. Hát, mondja az illető, neki meg még ennek a másik három családnak arabra; de a többiekről fogalma sincs, azokat ő se érti. Oké, akkor honnan jöttetek? Kórusban: „Syria! Syria! Syria!” De akkor miért nem beszéltek arabul? Angolul tudó migráns a vállát vonogatja, megsúgja a rendőrnek, hogy ezek szerinte afgánok, mert nagyon büdösek. Irány a gyűjtőpont, estére sikerül keríteni egy pastu tolmácsot, aki maga is pár éve kapott menedékjogot nálunk és hulla fáradt, mert reggel óta lót-fut fel-alá a határon. A „szíriai afgánokkal” ő sem tud beszélni, fogalma sincs, milyen nyelven csilaváznak. Ujjlenyomatot adni nem akarnak (azt a rendőr elmutogatta nekik), ellenben követelnek valamit, de senki sem érti, micsodát. Mindenki ordít, gesztikulál, az asszonyok sikoltoznak, a gyerekek bőgnek. Aztán éjfél előtt nem sokkal egy fekete, aki egészen eddig kussolt, megszólal franciául.<<

Furore Carcosa 2015.09.11. 15:17:19

@Furore Carcosa:

más uniós országok se tudnak küldeni nekik, mert nálunk meg végképpen nincsenek = más uniós országok se tudnak küldeni nekünk, mert náluk meg végképpen nincsenek

Furore Carcosa 2015.09.11. 15:23:40

@Jean Sol Partre: A plakátkampány ordas baromság volt, ahogy a nemzeti konzultáció is: az erre fecsérelt pénzt, időt és energiát elsősorban a határvédelem kiépítésére, másodsorban ideiglenes befogadó állomások létesítésére kellett volna fordítani. Öröm az ürömben, hogy senki nem volt nálunk bölcsebb az unióban, most minden európai politikus hisztérikusan kapkod fűhöz-fához, mint a mérgezett egér. Gyanítom egyébként, hogy a hírszerzésük figyelmeztette őket; csak éppen a politikusok részéről régi szép tradíció, hogy ami nem vág egybe az általuk elképzelt világgal, azt nemes egyszerűséggel ignorálják. Meg ugye arra is vigyázni kell, hogy jópofik legyünk a közvélemény előtt, mert mindjárt jönnek a következő választások...

Bell & Sebastian 2015.09.11. 15:26:36

Disznózsírral készült süti - nem jó, flódni - jó. Ezt tessék betartani.

Jean Sol Partre 2015.09.11. 15:31:47

@Furore Carcosa: egyetértünk, bár azért ezzel együtt bölcsebbnek tűnnek azok az országok, ahol legalább a gyűlöletet nem szították és az elvárásokat nem emelték megoldhatatlan magasságokba jó előre.

gyalog.galopp 2015.09.11. 15:34:32

@Furore Carcosa:

lehet, hogy a plakát, meg a konzultáció baromság volt, de kérdezem én , ha nincs nem ugyanolyan naivan fogadjuk a migráns hullám elejét, nem tudva, hogy az csak a halvány kezdet, nem ugyanúgy szopjuk be mint az az osztrák és német pórnép, akik csak most kezdenek ébredezni.
A németek, sógorok most kezdenek ébredezni, hogy a politikusaik átbaszták őket, és ez még mindig csak a kezdet. Egy darabig még minden szart ránk kenhetnek, de hamarosan nekik is a nyakukig ér, arra már nem lesz válaszuk.

Furore Carcosa 2015.09.11. 15:57:28

@Jean Sol Partre: „…bár azért ezzel együtt bölcsebbnek tűnnek azok az országok, ahol legalább a gyűlöletet nem szították és az elvárásokat nem emelték megoldhatatlan magasságokba jó előre.”

Németországban meg a menekültsimogató cukiságkampány ment ugyanilyen elánnal, szintén megoldhatatlan magasságba emelve az elvárásokat. Objektíve nézve mindkettő orbitális balfogás volt.

@gyalog.galopp: „…ha nincs nem ugyanolyan naivan fogadjuk a migráns hullám elejét…”

Sokan így is ugyanilyen naivan fogadták, és a kampány élesen polarizálta a lakosságot. Egy tolmács ismerősömet például az adományokat hordó civil aktivisták „gyilkos gengszter”-nek nevezték a határon, mert 36 óra szakadatlan meló után elszakadt nála a cérna és nem ékes irodalmi nyelven szólt a migránsokhoz.

Engem a plakátokban és a konzultációban különösen az sértett, hogy a legkissebb közös szellemi nevezőn voltak megkomponálva. Komolyan fölment bennem a pumpa, hogy ez a kormány tényleg _ennyire_ hülyének néz engem, mint választópolgárt?

És visszatérve az eredeti kérdésedre: ha hullám érkezésekor már áll a mélységben kiépített védőzóna, többé-kevésbé elegendő őrszemélyzettel és mögötte valami infrastruktúra-félével, az _nagyságrendekkel_ többet használna az országnak, mint egy rakás idióta plakát meg kérdőív. Ilyen helyzetben nem kommunikálni kell, hanem cselekedni.

IdomitottFoka 2015.09.11. 16:28:41

@Bell & Sebastian: Ön már megint kiszúrta a lényeget. Szarva közt a tőgyit.

IdomitottFoka 2015.09.11. 16:30:22

@gyalog.galopp: Ha nincs plakátkampány, akkor én még mindig azt hinném, hogy a munkámat jöttek elvenni.

vizipipa 2015.09.11. 17:00:59

Komolyan az a benyomásom némely kommentelőről, hogy most szabadult a struccbajnokság meddig dugom a fejemet a homokba szekciójából.

Napi pár száz? A tegnapi szám: 3601! A különbség már majdnem egy nagyságrend. Szeptember 4-én már 3313 volt.

50-200 fős csoportok Magyarországon. Meg Ausztriában. Meg Németországban. Meg Dániában.

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2015.09.11. 19:12:39

Fatih Akin, Németországban élő török filmrendező, 2008-ban készített egy zseniális filmet A másik oldalon (Auf der anderen Seite) címmel. Ő egy hájpolt rendező egyébként, de ezt a filmjét rendesen elsüllyesztette a kritika, szinte sehol sem hallani róla. Európa nem bírt szembenézni a sorsával.

Tessék megnézni ezt a filmet és meg tetszenek érteni, mire vagyunk ítélve!

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2015.09.11. 19:19:58

@hazafias blog szerk.:

Csak az előzetest találtam meg a Világhálón:

www.youtube.com/watch?v=9NMnasyUV4w

Aki látni akar, keresse meg a filmet és szembesüljön!

gyalog.galopp 2015.09.11. 19:34:18

@IdomitottFoka:

ha szobrász vagy , akkor ez a veszély valószínűleg nem fog téged fenyegetni

gyalog.galopp 2015.09.11. 19:48:42

@Furore Carcosa:

nem polarizált az semmit, az emberek azt se tudták miről van szó, épen ezért csak a ballibnek adott muníciót.

Az a helyzet, hogy a plakát kampány most kezd értelmet kapni, ( bár már senki nem emlékezik rá) tudod, aki 5 perccel előbb tud valamit másoknál, azt 5 percig mindenki hülyének nézi.

hát letelt az 5 perc.

Bell & Sebastian 2015.09.11. 19:50:50

Rászakadt egy építési daru a Mekkai Nagymecsetre, agyoncsapva vagy 60 igazhitűt. A Nagyfőnök nem viccel azzal, aki vele viccel.

Bell & Sebastian 2015.09.11. 19:53:51

@gyalog.galopp: Hámongyuk a cseszlovák csodarabbi pont leszarta, mit ír az Ójság (ő írta), ez meg nem.

Nem pont az történik itt, amit mi elképzelünk. Amit megengednek.

Furore Carcosa 2015.09.11. 19:57:40

@gyalog.galopp: "...ezért csak a ballibnek adott muníciót."

Éppen ezt értettem polarizálás alatt. A plakátkampánynak viszont továbbra sem látom semmi értelmét. "Nem veheted el a magyarok munkáját?" Hát én nem úgy láttam, hogy a Sámsoni úti tábor lakói az utóbbi években beleszakadtak volna az integrálódásba meg a munkakeresésbe, a most érkező migránsok meg eleve nem akarnak itt maradni. Az efféle szlogenek csak az olyan régóta nálunk élő és dolgozó külföldiek ellen hergelték föl a népet, mint az a szír doki, akihez én kezelésre járok. És aki senkitől nem vett el Magyarországon munkát, ellenben munkalehetőségeket teremtett az egészségügyben, mert a vállalkozásába a saját tőkéjét fektette be.

Arcade Macho 2015.09.11. 20:02:42

Orban fel eve mar a migrik ellen volt!!!
o legalabb nem valtoztatta meg az allaspontjat

jo hogy a nyugaton az elejen kis edibedik meg befogadtak az elso kontingenst mert a cuna cuna magyarok mocskok voltak, de szerintem nezzuk csak annak a par imecillis osztrak autosnak az esetet, akik bunszovetkezetben halmozottan embercsempeszet kovettek el!!!
1 hete: 160 fuvar
most: 20 fuvar

mennyi lesz legkozelebb?

Arcade Macho 2015.09.11. 20:06:06

@gyalog.galopp: "lehet, hogy a plakát, meg a konzultáció baromság volt, de kérdezem én , ha nincs nem ugyanolyan naivan fogadjuk a migráns hullám elejét"

a plakat azert volt hogy a retardalt ballibsijeink belehajoljanak a parasztlengosbe

lasd: ingyen BKV merlet, meg a kis migricskeknek a maszop szekhazban legyen a kozpontjuk
szo mi szo, meg a magyar baloldal is INTELIGENSEBB mint a mostani nemet es osztrak vezetok, mert a nyaktiló alol azert kihuztak most a gigajukat, de nem sokon mult!!!

gyalog.galopp 2015.09.11. 20:39:58

@Bell & Sebastian:

a legjobb doga Joulupukkinak van, egy évben egyszer leereszkedik a gyerekekhez, akik még felnőtt korukban is szeretik, csokit osztogat, aztán annyi.
Na ha már őt is elérik a migránsok, na akkor már Merkel is csadorban csónakázik a bundesztágba.

Bell & Sebastian 2015.09.11. 20:56:00

@gyalog.galopp: Ne is mondja, Sajókám, már megtörtént az eset, most jöttek rá, hogy szír keresztényt rendeltek, oszt albán muzulmánt kaptak. Ma már imámokkal fényképeszkedett a nagys'asszony, lesz még hagyma kupola is kipán, ha a szükséglete úgy hozza.

gyalog.galopp 2015.09.11. 21:41:41

@Furore Carcosa:

A plakátháború, most nyeri értelmét, a migránsok mindenféleképpen az őslakó európaiak munkáját veszik el , bármelyik eu-s államban dolgoznak.
Úgy általában egész Európában munkanélküliség van, akkor , kitől veszik el a lehetséges munkahelyeket?

Az ősbevándorló muzulmánok jobban félnek az újaktól, mint a plakáttól, amelyik meg nem, annak nagy baj lehet a fejében.

Arcade Macho 2015.09.11. 22:08:51

444.hu/2015/09/11/nem-engedik-elmenni-a-migransok-a-roszkei-buszokat/

upszika...
a mocsok naci busz mit artott megint!!! biztos valami rosszat csinalt

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.09.11. 22:24:44

Hiányolom a postból Amerika szerepét és a szabadkereskedelmi egyezményt.

24.hu/kozelet/2015/09/11/martonfa-nem-artana-kicsit-jobban-parazni/
"A lényeggel azonban a Civilek a Mecsekért Mozgalom vezetője, Vicze Csilla, és Tóth Zoltán József alkotmányjogász, egyetemi docens világítottak rá. Az esemény két vezérszónoka gyakorlatilag tökéletes egyetértésben arról beszélt: nem menekültkérdésről van szó, „hanem erőltetett és tervezett lakosságcseréről, Európa iszlámosításáról és fizikai megsemmisítéséről” (Vicze), illetve szervezett és pénzelt invázióról (Tóth).

Vicze Csilla szerint „New Yorkban pontosan tudják, mennyi menekült kell Európába”, és ezzel az egésszel összefügg a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmény is, ami függő helyzetbe hozná Európát."

Jean Sol Partre 2015.09.11. 22:54:23

@gyalog.galopp: végtelenül bölcs előrelátás volt ez akkor

gyalog.galopp 2015.09.11. 23:08:06

@Jean Sol Partre:

Az afrikai inváziót már 15-2o évvel ezelőtt úgy vizionálták, mint a globális felmelegedést, a nyersanyag készletek kifogyását.
A 80-as évek elején igen magas szinten vizionálták a szoc rendszer bukását, ennek ellenére nagyon sokan beléptek a pártba karrier építés céljából, annak bukása előtt két héttel.
Nincs a migrációban semmi előrelátás az törvényszerű, a következményeket kell előrelátni és amennyire lehet kivédeni, ez közös érdek.

glinolid 2015.09.12. 00:17:00

@gyalog.galopp: a plakat haboru egy nagyon ugyes politikai csabda volt, amibe a libtard tarsasag onkent bele is masirozott. Orom volt nezni.

access denied 2015.09.12. 11:05:55

@glinolid:

a plakátháború ügyes lopás volt, mint a többi. A világ most úgy tekint ránk mint a zsidókra, önjelölt felsőbbrendűségbe zárkózó idiótákra. Ennek a vége pedig

ACCES DENIED

A világban zajló folyamatokat kihasználni kell, nem pedig kimaradni belőle. Ezzel a hisztivel és balfaszkodással éveket, lehet hogy évtizednyit léptünk hátra.

A megújulás és alkalmazkodás hiánya fog minket is háborús ütköző zónává tenni. Ja hogy az voltunk eddig is? Véletlen?

annamanna 2015.09.12. 14:46:39

@GNDL: a nyelvtanítással kapcsolatban: kifejezetten angol/német nyelvet írtam, nem magyart, közmunkás karriert pedig senkinek sem kívánok.
A többiben egyetértünk, azzal a kiegészítéssel, hogy felteszem, pártunk és kormányunk nem annyira agyhalott, mint amilyennek mutatják magukat, az inkompetenciájuk hátterében inkább az a nárcisztikus attitűd áll, amit röviden így fogalmaz meg a szakirodalom:

"Az arroganciának számos formája létezik. Fontos, hogy felismerjük, hiszen az arrogancia a világhoz való negatív viszonyulást tükrözi. A nárcisztikus személynek szüksége van arra, hogy támogassák a véleményét és az elvárásait. Saját, felduzzasztott önbecsülésének fenntartásához elengedhetetlen, hogy másokat lenézzen és lesajnáljon. Az a logika, hogy: "Ha te alacsonyabb rendű vagy, akkor én hozzád képest felsőbbrendűvé válok." A nárcisztikus személy gyakran él ezzel a technikával (...) nem mondja ki nyíltan, hogy felsőbbrendű, ugyanakkor a viselkedésével állandóan kisebbíti, leértékeli (...) lekicsinyli vagy leszólja (...) Ez segít fenntartani saját arrogáns attitűdjét. Az ilyen családban nevelkedett gyermek belsővé teheti az állandó lekezelést, és felnőve könnyen előfordulhat, hogy hasonlóan arrogáns, lenéző és lekezelő társnak esik áldozatul." (Steven Carter - Julia Sokol)

Az "alsóbbrendű faj" két tagja:
www.youtube.com/watch?v=2MMP_Xw_dAA (a fiú arról beszél, a családjával kocsin érkeztek. Nem értem, a többiek miért szállnak bele gumicsónakba, amikor szárazföldi úton is eljuthatnak Európába).

nepszava.hu/cikk/1069488-az-arab-madonna (persze itt van kis gixer, mivel én is zárt táborokról írtam; sajnos szerintem ez elkerülhetetlen lenne a helyzet valós megoldásában).

@Furore Carcosa: "Legelőször is a menekültkérelmüket kéne elbírálni, mindenkinek egyénileg; mivel azonban mindennap százával (ha nem ezrével) érkeznek, már erről a fázisról is képtelenség előre megmondani, hogy mennyi időt fog igénybe venni."

Nahát épp azért kellene egy jó darabig táborban lenniük, hogy el lehessen bírálni a kérelmüket. Kit érdemes befogadni és kit nem. Persze, az emberek meg is játszhatják magukat, a potenciális terroristák elrejthetik a rossz szándékaikat, mutathatják magukat szorgos, igyekvő, könnyen beilleszkedő jópolgárnak; de azért egy hosszabb időn át való megfigyelés mégiscsak nagyobb segítség, mintha bemondott sztori alapján kéne elbírálni, hogy miért is kapjon védelmet az illető.

"egy csoportosan elkövetett kitörési kísérlet esetén (például) pedig a végtelenbe nyúlik."

Ha előre meg van mondva, hogy meddig maradnak ott (pl fél évig), konkrétan azért, mert addig tart a regisztráció, az elbírálás, az eü ellenőrzés, a munkakeresés, a nyelvtanulás stb, akkor ilyen helyzetben egyrészt nem várható csoportos kitörés, de ha mégis, akkor az abban résztvevőknek fel lehet ajánlani, hogy menjenek szépen haza, mert ha ennyire képtelenek együttműködni, akkor nincs értelme őket valaha is kiengedni az eus lakosság közé.

"magyarul beszélő szakembereket külföldről nem tudnak küldeni."

Egyáltalán nem volna muszáj, hogy a táborok Magyarországon legyenek; bárhol lehetnek az EU-n belül, bárhonnan küldhetnének oda szakembereket, a lényeg csak a próbaidő betartása, nyilván sok esetben erre a fél év nem is elég, talán az egy év reálisabb. És persze az is igaz, hogy amint csak lehetséges, amint otthon normalizálódik a helyzet, a legjobb, ha minél többen hazamennek. De addig is hasznosan és produktívan töltsék az idejüket, tehát addig is próbáljanak beilleszkedni itt, de az integráció nem megy úgy, ha rászabadulnak az EU-ra, mint egy disznócsorda.
Kell valamilyen rend, struktúra, ellenőrizhetőség, számonkérhetőség, mindenki érdekében.
Számomra teljesen nyilvánvaló, hogy a politikai elit most pontosan ezt nem akarja. A rendet, a struktúrát, az átláthatóságot, a számonkérhetőséget, a betartható szabályokat. Mintha minden elit összefogott volna annak érdekében, hogy minél nagyobb legyen a káosz és zűrzavar, minél nagyobb legyen a teher az eus polgárokon is és a menekülteken is.

Ha zűrzavar van és több száz ember csürheként rohan a kukoricás szélén a riporterek felé, akkor persze hogy lesz, aki felrúgja őket.
Ha 30 rendőr van 500 emberrel szemben, akkor persze hogy leállatozzák őket.
Ha nincsenek normális tábori körülmények, ha a rendőrök 26 órás szolgálatba vannak beosztva, ha rendőriskolásokat vezényelnek a határra, akkor persze hogy dobálni fogják nekik az ennivalót.
Teljesen fölösleges sorolni, annyira egyértelmű, hogy a migránshelyzet elszabadulásában az államok vezetői a bűnösek. Minél inkább hibáztatnak másokat, annál bűnösebbek.
Arról a hajmeresztő hazudozásról nem is szólva, amit Balog megenged magának, miközben valójában eddig egyetlen szalmaszálat nem tett keresztbe a menekültkérdéssel kapcsolatban, noha ő lenne a fő felelős, mint Emberi Erőforrás miniszter.

"szimpla trógerolásra fogni őket őrületes pazarlás."

Persze hogy az, és ebben is a fenti minta érvényesül: a káoszteremtés az állami vezetők részéről.

glinolid 2015.09.13. 18:40:46

@acces denied: "A világ most úgy tekint ránk mint a zsidókra, önjelölt felsőbbrendűségbe zárkózó idiótákra."

Igen a balliberalis media hirdeti ezt a hamis kepet, amit legtobszor serotodott magyar balliberalisok irjak/iratjak.

"A megújulás és alkalmazkodás hiánya..."

A neolibarils MSZP-SZDSZ amokfutasarol beszelsz? Azt nevezed progesszionak?

"fog minket is háborús ütközőzónává tenni"
Horvatokkal/szerbekkel/romannokkal/ukranokkal/szlovakkol/osztrakokkal vizionalod a konfliktus?

Ha nem vetted volna eszre az uj toresvonal Kelet-Ukrajnaban alakult ki.

access denied 2015.09.13. 19:28:34

@glinolid:

A törésvonal a kárpátok. Donbasz simán átcsúszott, a maradék kelet-dél-ukrajna libeg. Ukrajna jobban utálja a nyugatot mint a keletet, és jobban féli a keletet mit a nyugatot. Moldávia lázad, már most sokezer nato(usa) katona támogatja a választáson vesztes pártból alakult bábkormányt.
A kérdés hogy tudjuk tartani a kárpátok vonalát vagy sem? Európának nincs megfelelő hadereje, az usa meg nem tud ennyi helyet egyszerre őrizni. Talán a románok, de kapnak valami cupákot és átállnak oda, nagyot buktak az únióval, erősen billegnek.

Még csak most kezdődött, európa mindig nagy reményekkel ment az orosz ellen.

Köszönöm a címkézést és a szokásos ballib-mszp-szdsz maszlagot, figyelmen kívül hagyom, úgy szoktam.

Jean Sol Partre 2015.09.14. 08:42:18

@gyalog.galopp: akkor erre biztosan alkalmatlan volt a plakátkampány. Akárhogy véded, meg belemagyarázol utólag bármit, nagy faszság volt és visszatekintve is az.

Jean Sol Partre 2015.09.14. 08:43:24

@glinolid: és hát ugye menekültügyben a legfontosabb, hogy annak a 10 ballibnek csaBdát állítsunk, ostoba fasz.

glinolid 2015.09.14. 09:32:14

@acces denied: a NATO es Oroszorszag kozosen jelolte ki az uj toresvonalat. Rajtuk kerd szamon.

glinolid 2015.09.14. 09:37:04

@Jean Sol Partre: szep belepo. Kb., annak a 10 ballibcsinek eszre sem kellett volna vennie a plakatokat. Nem kell minden odadobott kesztyut felvenni.

Jean Sol Partre 2015.09.14. 11:47:57

@glinolid: bocs, de nem bírom amikor valaki ilyen ostobaságokkal indokol dolgokat. Azok a plakátok közpénzből készültek, a közpénz meg nem arra való, hogy akárhán és akármilyen ballibát csapdába csaljanak belőle. Az ilyetén való felhasználás tiltott párttámogatás, ilyeténmód sikkasztás. Örülök, ha te örülsz az ilyesminek, de akkor inkább javaslom a farokverést, az is örömet okoz, viszont sokkal olcsóbb.

Ha más értelmét is látod azoknak a plakátoknak, arról persze beszélhetünk értelmesen is.

kalhana 2015.09.14. 12:48:04

@panelburzsuj: Esetleg valami értelmes mondandó?

panelburzsuj 2015.09.14. 13:11:45

@kalhana:
Legjobbkor érdklődsz, épp most olvastam végig egy pestlőrinci ifjú keresztény és demokrata elemzését.

"igenis elővigyázatosnak kell lennünk, mert sajnos senki nem tudhatja, hogy azok az emberek kik Magyarország területére lépnek ellenőrizetlenül és szétdobálják az élelmiszereiket, bizony az ő esetükben egyáltalán nem zárható ki, hogy 1-1 kolbászban az említett betegségek megtalálhatóak"

Ha jól hámoztam ki a teljes tragédiát a kissé fésületlen írásműből, a jellemzően muszlim menekültek több ezer kilométeren át sertéshúsból készült kolbászt hurcolnak magukkal, és azt a magyar mezőkön dobálják széjjel.

Szóval van még hova fejlődnie Bencsiknek, szentigaz.

access denied 2015.09.14. 14:54:16

@glinolid:

Engem nem zavar ha az oroszok a szomszédban lesznek, csak felemlítettem a realitásokat.
Az már jobban zavar ha az usa harci egységeket telepít ide, de ez már megint a realitás, minket nem lehet őrzés nélkül hagyni.
süti beállítások módosítása