Ház a magasban – így pusztul egy klasszicista budai villa
2014. március 16. írta: tauglich

Ház a magasban – így pusztul egy klasszicista budai villa

karczag_villa_1.jpg

A budai Hegyvidéken, a Svábhegy északkeleti lejtőjén járunk. Lélegzetelállító kilátás nyílik innen a fővárosra, mintha az égből tekintenénk le. Tiszta időben keleti irányba a Gödöllői-dombságig, sőt még azon túl is ellátni; míg dél felé a Duna ezüstösen csillogó vonalát követhetjük a Csepel-sziget mentén. A fogaskerekű svábhegyi megállójától mindössze néhány perc ide a séta, ám közben két évszázad hol jelentősen megkopott, hol nagyon is eleven épített öröksége, valamint az ahhoz szorosan kapcsolódó hangulatok és szabad asszociációk folyamatosan pergő képei között vezet az utunk. A reformkor feltörekvő pesti polgárságának és a Bach-korszak passzív rezisztenciába vonuló középnemességének egykori nyaralói, a főként német ajkú, régen elhalt szőlőművesek földszintes parasztházai, a boldog békeidők monarchiás világának svájci stílusú villái, a két világháború közötti felső középosztály tájba finoman illeszkedő házai, a létező szocializmus egykori kádervilágának vasbeton keménységű emlékei, valamint az új idők milliárdos sufnikultúrája itt egyaránt megtalálhatóak.

A Diana utca 17. szám alatt azonban minden tekintetben lesújtó látvány fogadja a gyanútlan járókelőt. Az 1844-ben Hild József tervei szerint épült Karczag-villa a hazai klasszicizmus, a magyar reformkor egyik legszebb arányú épülete ebben a műfajban. A Hegyvidék műemléki kataszterében is szereplő egykori nyaraló meredek domboldalon elhelyezkedő, bővített téglány alaprajzú földszintes épület. Északkeleti tájolású főhomlokzatán négy korinthoszi oszlopos, timpanonos portikusz található, amelyhez magas lépcsősor vezet. A lapos hajlásszögű nyeregtető oromzatai a rövidebb oldalakon ugyancsak timpanonban záródnak.

Ám a valamikori nyaraló – nem mellesleg Buda 1849-es bevételének, Görgey és Kmety tábornokok haditettének tanúja, valamint az évszázados szüreti emlékek decens örzője – jelenleg végóráit éli.


karczag_villa_3.jpg

karczag_villa_4.jpg

karczag_villa_8.jpg

Nem tévedés, a magyar klasszicista építészet meghatározó alakjának omladozó épülete előtt állunk, hiszen Hild József az egri főszékesegyház, az esztergomi bazilika, valamint számos egyéb szakrális és középület, továbbá városi lakóházak tucatjai mellett – az 1838-as nagy árvizet követő tervezői munkássága meghatározta Pest új városképét – rendszeresen tervezett pesti megrendelői számára nyaralókat a budai hegyekbe, így a nagykereskedőket és gyárosokat felvonultató Karczag családnak is.

A Svábhegy két osztatlan földbirtokának felparcellázása az 1830-as években kezdődött, hogy aztán az 1850-es évekre virágzó élet bontakozzon itt ki, amiről a Vasárnapi Újság egy korabeli írása is beszámol, melyben Hild angolkerttel tervezett fenti nyaralóépületéről is említést tesz:

Husz év előtt csak három alacsony csárda volt az egész hegységen, egymástul messze elszórva; most már több százra menő épület, paloták és házikók diszlenek szorgalmasan mivelt kertek között, mellyek az erdők helyét elfoglalják. A legelső háztömeg, mellyet a városból jövő talál, az ugynevezett »óra.« Igy neveztetve azon óráról, mellynek messzehangzó verése az egész vidéket tudósitja az idő miben létéről. Tulajdonosa Heidrich a legjobb bort termeszti e hegyeken.

Fölötte emelkednek a Karczag testvérek villái, s a jobb felé vivő uton találni a többi között Szigligeti csinos mezei lakát.

Karczag testvérek angol kertjét és diszes uri lakait elhagyva, egyik sik hegydombra érünk, ott épül jelenleg az Isten háza, mellyre e napokban teszik fel a tornyot.

Északra a templomtól látszik Sebök ügyvéd roppant emeletes háza, melly bármelly nagy városnak is diszére válnék, ujon rendezett kerttel, melly néhány év előtt még közlegelő volt; mellette Ürményi József, kamarás, majorja, kinek egészen különvált birtoka, kisebb remete-, vadász- és uri lakokkal egyikét képezi a legkedvesebb, csendesebb tanyáknak; nyugotra doctor Patatics birtoka terül, kinek házából hangzik szét a reggeli esti és déli harangszó, melly ez ideig, míg a templom nem állt, imára serkenté a lakókat. Délre a templomtól fekszik azon házcsoport, mellyet tizenkét év óta »hétháznak« neveznek. Akkor csak hét volt, most már hetven is van; közte a látogatott vendéglő, melly mellett most Karczag szép kávéházat épittetett, Steindl aranyműves villái, Bujanovics, Benza és Jókai hajlékai, távolabb báró Melczing birtoka, messze kilátszó lovagvár alaku toronynyal, ki messze Dániából jött ide lakni s télen sem hagyja el a Svábhegyet, Tasner tudós társasági tag háza, Rajacsics régiségbuvár laka, és – ki győzné valamennyit elszámlálni, a mi a hét ház környékén fekszik, mellynek minden pontja a legszebb kilátást nyujtja a testvérfővárosra s a Duna mentére.

A templomon fölül látszik báró Eötvös, tudóstársasági alelnök két szárnyra osztott palotaszerü nyári laka, hol nagy müvein dolgozni szokott, a legmagasabb pontrul látva el a világ felett ott is ugy, mint müveiben; vele egy sorban látszik Emich Gusztáv, könyvkiadó tusculanuma, egy szép széles erdő védelmében; mellyen tul Mihályfy és Várady Károly urak mezei lakait találni még. Ez utóbbi volt mindig a legelső és legutolsó ház a Svábhegyen, mert legrégebben áll ott; és tul rajta nincs több lakás. A lég itt nyáron át hat fokkal hűsebb, mint a városban.”

A cikkben említett épületek, ha azóta birtokaik és kertjeik jelentős részét mára elveszítették is, nagyrészt most is beazonosíthatók. Ráadásul az akkor még csak épülő Szent László plébániatemplom napjainkban is a városrész katolikus közösségének ad otthont.

Nem úgy a Karczag-villa, melynek utolsó lakói hajléktalanok voltak, akik nemrég még a régi ablaktokokat és minden egyéb éghetőt, így a parkettát is eltüzelték. Mindazonáltal az épület máig tartó pusztulása jellegzetesen hazai történetnek mondható. A második világháború utáni kollektív tulajdonba vételt követően hamar bekövetkezett az állagromlás, amit az 1959-ben történt felújítás nemhogy megállított volna, de idővel tovább gyorsított. A szocialista műemlékvédelem emblematikus barokksárga vakolata – mely szín valójában sosem volt használatos nemcsak a barokk, de a klasszicista építészetben sem – ma is ott málladozik Hild épületén.

karczag_villa_6.jpg

karczag_villa_10.jpg

karczag_villa_9.jpg

Amint azt az Építészfórum néhány évvel ezelőtti írásából megtudhatjuk, az épület 2004-ig volt az állam tulajdonában, amely akkor egy kft. kezelésébe, majd ezt követően magántulajdonba került. Hat évvel ezelőtt a tulajdonos bontási engedélyt kért az egyetlen megmaradt melléképületre, amit a szakhatóság akkor első és másodfokon egyaránt elutasított. Azóta a folyamatos állagromláson túl annyi változás történt, hogy a ház kertjének ősfáit egyik napról a másikra egész egyszerűen letarolták. 

Épített örökségünk e kálváriája nem egyedi eset. A rendszerváltás után magántulajdonba került, kevéssé szem előtt lévő, lelakott és rossz műszaki állapotú műemlék épületeink egy részét pusztán a kedvezően megtérülő befektetés szándékával vásárolják, hiszen a jó helyen fekvő telek, vagy házhely megszerzése az elsődleges szempont. Ezeket az épületeket ugyan jogszabályok védik a lebontástól, ám ha idővel magától omlik össze az épület, akkor minden akadály elhárul a befektető szándékai elől. A Karczag-villa esetében vélhetően ugyanez történik: a tulajdonos kivár, mondván, az idő megold mindent, s a valóban költséges és szakszerű műemléki helyreállítást elkerülve előbb-utóbb már csak a romokat kell eltakarítani – majd kezdődhet az új, borítékolhatóan silány esztétikai minőséget képviselő épület felhúzása. Arról nem is beszélve, hogy szemünk láttára egy kultúrtörténetileg is érintett épület semmisül meg.

karczag_villa_7.jpg

karczag_villa_látkép_2.jpg

Sajnos a jelenlegi magyar jogszabályi környezet szinte teljesen tehetetlen az ilyen helyzetekben, hiszen a magántulajdon védelme feltétel nélküli prioritást élvez. Amint azt a jelenlegi példa is mutatja, még kulturális örökségünk megőrzendő értékeivel kapcsolatban sincs elegendő mozgástér. A jellemzően német minták alapján kialakított hazai szabályozás sajnos nem számol a két társadalom eltérő mentalitásával, így nálunk a kiskapukat folyamatosan kihasználják ott, ahol csak lehet.

Noha az új építési törvény és az annak végrehajtására született rendeletek az eddigieknél több jogosítványt adnak az önkormányzatoknak – ilyen például a településképi kötelezési eljárás –, ám pénzbírságnál többet ők sem róhatnak ki ilyen esetekben. Egyébként Európában – ideértve több más posztszocialista országot, így a lengyeleket és a szlovákokat – gyakran jóval szigorúbb kötelezettségekkel jár a magántulajdonban lévő műemlékek kezelése, amit persze az is segít, hogy a mindennapokban a jogszabályi háttéren túl jóval nagyobb respektje van az épített örökségnek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr865852185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2014.03.19. 14:39:50

@Alfőmérnök: Nem arról volt szó, hogy kiretusálsz még az érettségi tablódról is, gyökér?

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.19. 14:39:56

@tevevanegypupu: látom, még önmaga számára sem könnyű feloldani ezt a nyilvánvaló ellentmondást.

@Counter: konzerv, a napi szóhasználat tekintetében. Ahogyan te libbant, én meg jobber (jósdás szemszögből ugyancsak libbant) vagyok.

S=klogW 2014.03.19. 14:59:56

@Bell & Sebastian: Itt sokan szeretnek ábrándos múltba révedéssel úgy tenni, minta a nagy háború előtt rang és erény hű házasságban lettek volna egymással. Pedig nem. Mesélhetnének a papok szakácsnői vagy a nemesi kúriák szénapadlásai.
Az ábrándozás helyett a jelenben meg inkább foglalkoznánk saját erkölcseink egyenesben tartásával.

tevevanegypupu 2014.03.19. 15:02:52

@tauglich:

Ó, hát mindenki tele van ellentmondással és mindenki úgy lát minket ahogy az neki jól esik. Van akit vigasztal a tudat, ha rosszat hihet, és miért ne hagyjuk meg ebben a boldogító tudatban. A jósda egyébként nem azért alakult, mert nem tudnának ott más véleményt elviselni. Loxon mindössze a közönségességet nem bírja, nem velünk volt baja és nem ellenünk van kifogása.

Alfőmérnök 2014.03.19. 16:36:20

@tevevanegypupu: Elég sok közönségességet elviselt Loxon. Ne dobja fel a labdát, mert kb. 1 perc alatt olyanokat kopizok ide, amitől a finom konzervatív asszonkák azonnal elkezdenének sápítozni, ha történetesen valami baller oldalon olvasnák.

Egyébként a maga egyik legnagyobb tévedése önmagával kapcsolatban, hogy valami hihetetlenül szuverén egyéniség, akinek mindenről önálló véleménye van. Hát a lófaszt, maga az egyik legbefolyásolhatóbb birka-nick az egész blog.hu-n.
Ha esetleg a jósdások a poszt elején a ház védelmében szóltak volna, maga is az ő véleményüket harsogná.

S=klogW 2014.03.19. 16:54:09

@Alfőmérnök: Egy hierarchia mindenkit befolyásol, aki elfogadja.

bolhacsípés 2014.03.19. 17:22:05

@tauglich:

A Mandiner főszerkesztője és alfőszerkesztője tudja vajon, hogy most éppen lett meghirdetve a patkányblogos tisztogatást? Eddig arról volt szó, hogy a Mandiner erénye a moderálatlansága. Hát hogyan fog itt pörögni a kommentszámláló, ha szabadságharcot játszunk a mindenszart lenyelünk helyett?

Bell & Sebastian 2014.03.19. 17:27:03

@S=klogW: Persze hogy nem, ezért Moliére -nek errefelé mindig is nagy sikere volt. Horthy alatt csak rosszabbra fordult, nemtelenség sem volt akadály, pénzért bármilyen címet adtak.

Nem mintha most jobb lenne a helyzet, kíváncsi lennék én arra, hogy mennyi az amerikai kamudiploma nagyjaink bevallásaiban?

Alfőmérnök 2014.03.19. 17:38:11

@bolhacsípés: Nincs patkányblogos tisztogatás, balfasz.
Az a jósdán volt. (Előzetes figyelmeztetés nélküli moderáció/kitiltás.)

Bell & Sebastian 2014.03.19. 17:50:13

Tetűirtás volt. Nagy gáz is volt.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.19. 17:51:34

@bolhacsípés: tévedsz, betyár. Nem lett itt semmi meghirdetve. Egyetlen konkrét esetről volt szó reggel és az csak és kizárólag az én felelősségem. Máskülönben az érintettel a dolgot sikerült kulturált körülmények között rövidre zárni, úgyhogy nettó görénység mindezt most fölmelegítened.

bolhacsípés 2014.03.19. 18:44:04

@tauglich:
Nem betyár, bolha, sőt annak is csak a viszkető nyoma, de sebaj.
Görénység a görénység felemlegetése? Pálpusztai, ami itten bűzölög.

wantaan 2014.03.19. 19:10:07

@bolhacsípés: ...de hát a Pálpusztai az egy HUNGARICUM vagy még nem??? Ejnye-ejnye!

wantaan 2014.03.19. 19:33:39

@bolhacsípés: "...de hát a Pálpusztai az egy HUNGARICUM vagy még nem???" Legalábbis a bűze! Az az édeskés náci bűz ..... egy kis szenteltvíz illattal és tömjén füsttel ....vagy mi.

tevevanegypupu 2014.03.19. 20:34:45

@Alfőmérnök:

A maga éleslátása bámulatos. Csak meg ne vakuljon bele.

S=klogW 2014.03.19. 21:13:58

El kellene már végre felejtenünk a zsidóságot és a saját ügyeinkkel, saját jelenünkkel és jövőnkkel foglalkozni.
Ez a holoév is megmutatta, hogy nekik csak az az "együttműködés", ha diktálhatnak.

Majd kiváncsi leszek a 75 éves évfordulóra, amikor a Tanácsköztársaságnak 100 éves évfordulója lesz.

Bell & Sebastian 2014.03.19. 22:59:49

@S=klogW: Addigra már nem lesz élő lágerőr, nagy szarban lesznek. A Dicsőséges 133 nap ünneplése sokkal egyszerűbb, majd mindenki nagypapi bőrkabátjában megy szolnokolni.

S=klogW 2014.03.19. 23:19:51

@Bell & Sebastian:

Talán illene végre emlékművet állítani az áldozatoknak, a Terror Házában pedig nyitni ennek az időszaknak is egy állandó részleget az elkövetőkről. Hej, akkor lenne még nagy sivalkodás.

Pedig tényleg kellene, mert 1000 év után ez volt az első alkalom, amikor sem de facto sem de jure nem volt semmiféle uralkodói személy, mert nem pattogó paprikajancsik trónfosztogattak, hanem a háború elsöpörte a dinasztia hatalmát - és ennek rögtön a terror lépett helyébe.

Máriánk vajon tesz-e majd az ügy érdekében?

S=klogW 2014.03.19. 23:42:27

Kész elmebaj ez a blogmotor.

Alfőmérnök 2014.03.19. 23:56:55

@bolhacsípés: Maga játsszon csak demokráciát a Parlamentben a tanítványaival.
www.osbp.hu/neu/neueseite/ereignisse/Demokraciajatek_14/Demokraciajatek_14.html

Az ország egyik legdrágább fizetős iskolája gondolom sokat tejel ezért. Valszleg többet, mint a liberálbolsi turulnak az orbanviktor.hu.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.20. 05:59:51

Ez klassz!

A Diana utca és környéke az addig felépült épületekkel együtt gyönyörűen kirajzolódik a második katonai felmérés térképein:

mapire.staatsarchiv.at/hu/map/mkf_hun/?zoom=15&lat=47.49993&lon=18.99553

S=klogW 2014.03.20. 07:16:59

@tauglich: Tessék, valami ilyesmire vágyhatsz:
otthonterkep.hu/elad%C3%B3-h%C3%A1z/Monor/100--m/500--nm/%C3%BAjszer%C5%B1-g%C3%A1z_cirko-102557

Ami szerintem ebből is a tanulság, hogy egy kúria mint épülettípus/-funkció nem működik megfelelő telekméret nélkül - meg persze megfelelő épületméret nélkül. A Hild-ház az utóbbi tekintetében is elmarad a hirdetettől, talán még úgy is, ha annak szuterénjét nem vesszük figyelembe.

MézesRozi 2014.03.20. 07:43:43

@tauglich:

gondolom rám gondolt:)

elmehunyt haverjának mondja már meg, hogy szálljon le az általa beazonosítani vélt kommentelőkről. maga meg ne hallgasson rá.

Alfőmérnök 2014.03.20. 08:09:02

@MézesRozi: Elmehunyt az anyát picsája, ostoba ribanc.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.20. 08:18:24

@S=klogW: nem is tudom. Nekem ez olyan kiherélt módon, újgazdag ízlésnek megfelelően felújított ház, viszont a főhomlokzati nézete elég szép. De biztosan nagyon klasszul nézett ki eredeti, utolsó hiteles formájában. Egyébként az épület horizontálisan terjed szét, ami viszont jobban illik a monori dombos, sík vidékhez. Funkcióját tekintve ez valóban egy egykori, nyilván középnemesi kúria, amaz pedig hegyvidéki nyaralónak épült, feltörekvő városi polgárok számára. Ezek a kis klasszicista svábhegyi villák viszont általában egyetlen térsorból állnak, ami abból adódik, hogy a portikuszból oldalirányba pusztán egytengelyes oldalszárnyak nyílnak. Tehát a nyári lak funkcióját éppen betölti, csak díszkert szükséges hozzá, illetve melléképület a cselédségnek és a miniális gazdasági funkciók ellátására.

Amúgy nemrég szépen felújították Hild Budakeszi úti szőlőjébe egykor saját magának tervezett villáját. Ez a maga műfajában egy egészen reprezentatív épület:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f7/Hild_villa_010.JPG

S=klogW 2014.03.20. 08:37:31

@tauglich: "Nekem ez olyan kiherélt módon, újgazdag ízlésnek megfelelően felújított ház"

Magánfelújításnál a történelmileg megfelelő stílus követése tekintetében ennél hitelesebbre nem nagyon számíthatsz manapság.

Alfőmérnök 2014.03.20. 09:01:26

@MézesRozi: Remélem most egy ideig bekussolsz, te kis erkölcsi fogyatékos szarházi.

tevevanegypupu 2014.03.20. 09:07:58

@Alfőmérnök:

Úgy tűnik a sértett hímnél bosszúállóbb tényleg nem létezik..csak hát olyan szánalmasan nevetséges is..gondolom ez nem jut az eszébe..igazi, tisztességes férfiben fel sem merül, hogy nőt sértegessen még akkor sem, ha perben-haragban áll vele. Magát kigolyóznák minden klubból ahol úriemberek vannak, ezért repült a jósdából is.

Alfőmérnök 2014.03.20. 09:10:53

@tevevanegypupu: Gőzöd sincs semmiről, te ostoba liba.

Alfőmérnök 2014.03.20. 09:14:00

@tevevanegypupu: Csak hogy értsd, te liba: MézesRozival kíméletes voltam. Megdolgozott érte, hogy ennél többet kapjon.
De ha az ügyészség nem ejti a vádat, megkapja, amit megérdemel.

Bell & Sebastian 2014.03.20. 09:40:32

@tevevanegypupu: Mit vár egy defektes gyógyegértől? Csak néz itt szartaszét, mint Rozi a moziban, és Cézárt játszik fürge kis kezével a drágaszág. A gyűrű kéne neki, örök élet és maxhatalom, hogy megmutassa, mindenkinél különb. Csúcsragadozó gyógyegér. Jó, mi? :D

Bell & Sebastian 2014.03.20. 09:45:00

Tegnap volt a Nyolcakról egy nagyon jó doku a Dunán, hangzottak el érdekességek. A családirtó Czigány Dezső volt a csúcs. Mármint a legalja.

Alfőmérnök 2014.03.20. 09:50:15

@MézesRozi: Privát levél ment. (MézesRozi nicknek.)

Alfőmérnök 2014.03.20. 09:56:07

@tevevanegypupu: mandiner.blog.hu/2014/03/16/haz_a_magasban_igy_pusztul_egy_klasszicista_budai_villa/fullcommentlist/1#c21919482

Bell & Sebastian 2014.03.20. 10:05:20

@Alfőmérnök: És te még azt hiszed ezek után, hogy megnyitja? Úgy törli ki olvasatlanul, mint a pinty! Permanencsen alábecsülöd az ellenfeleidet, ami öreg hiba.

tevevanegypupu 2014.03.20. 11:29:38

@Bell & Sebastian:

Érdekes, nekem is egér jutott eszembe, csak nekem az egyiptomi ugróegér: Csöndben lapul, aztán váratlanul ugrik egy marha nagyot, nyilván ha egy sas köröz felette, megijed szerencsétlen.

Alfőmérnök 2014.03.20. 11:30:30

@tevevanegypupu: mandiner.blog.hu/2014/03/16/haz_a_magasban_igy_pusztul_egy_klasszicista_budai_villa/fullcommentlist/1#c21919482

Alfőmérnök 2014.03.20. 14:59:22

@Alfömérnök: Na mikor kotrod elő a következő állítólagos náci idézetet tőlem, te kis féreg?
Amit eddig összehordtál, azzal csak azt bizonyítottad, hogy egyáltalán nem tartom magam a libi polkorrektség-kényszerhez, amivel vádolni szoktatok.

Talán inkább erre kéne valamit reagálnod neked is:
mandiner.blog.hu/2014/03/16/haz_a_magasban_igy_pusztul_egy_klasszicista_budai_villa/fullcommentlist/1#c21919482

Bell & Sebastian 2014.03.20. 18:04:43

@tevevanegypupu: Első ránézésre meghasonult a szöröncsétlen, már önmagával is nézeteltérése támadt.

tevevanegypupu 2014.03.20. 18:23:27

@Bell & Sebastian:

Hát ez nyilvánvaló, a meghasonlottak legtöbbjike saját magát úúútálja legjobban. Talán ok nélkül, talán okkal.

Alfömérnök 2014.03.20. 18:51:48

"Az mindenestre tény, hogy Morvai metszett farkincákon küdötte föl magát oda, ahova. :)"

Ostoba náci

Alfömérnök 2014.03.20. 18:54:59

"Miért érdekel? A metszett neked jobban bejön?"

Ostoba náci

Bell & Sebastian 2014.03.20. 18:55:53

@S=klogW: Valamilyen vasúti hatástanulmány lehet az ötvenes évekből, amikor még csak városi gáz volt, amihez a szenet tartálykocsikban vitték a gázgyárakhoz.

A Nyugati és a Járműjavító van feltüntetve, a térkép neve: Gázgyár20.

S=klogW 2014.03.20. 20:44:39

@Bell & Sebastian: Köszönöm a tippet.

Alfőmérnök 2014.03.20. 22:02:45

@MézesRozi: Először is tisztázzunk valamit.
Nem mondtam tauglichnak, hogy bolhacsípés te vagy.
Erre magától jött rá, valószínűleg mindenki rájött volna, aki ismeri a rosszindulatnak, a butaságnak és a frusztrációnak azt a különös és rendkívül visszataszító elegyét, ami rád jellemző. Az ellenem indított rágalomhadjárat is a te jellemtelen és szánalmas hazudozásaiddal és paranoid képzelgéseiddel kezdődött. Minden értelmes ember úgy reagált volna ezekre, ahogy én. (Illetve még egy értelmes opció van, hogy magasról szarik az ember ilyen véglényekre.)

Tauglichnak (akinek egyébként nincs moderációs joga) annyit írtam privátban, hogy valszleg te vagy, aki a nickemet használja (rövid ö-vel), vagy B&S, vagy gloire (illetve van még egy tippem, de őt nem akarom rossz hírbe hozni). Mindhárom mellett tudnék érveket felhozni.

@Alfömérnök: Nem nyert. Morvainak tényleg zsidó férjei és szeretői voltak. Ezt kijelenteni nemhogy nem nácizmus, de nem is antiszemitizmus. Ez tény. Balóval felosztották egymás közt a médiát, Balóé lett a „baloldal”, Morvaié a „jobboldal”. Egyébként a metszett farkincázása jogos volt Morvainak, de ettől még muris egy kicsit, ismerve a liberális/jogvédő múltját, valamint a zsidó férfiakhoz fűződő viszonyát.
A másik idézetedet egy antiszemita kommenetelő pofájába toltam, gondoltam, ha ellene fordítom, rá is alkalmazhatónak állítom be a saját nézeteit, akkor legalább elgondolkodik kicsit. Ez volt a komment, amire reagáltam:
"negyven rabbi 2013.03.16. 19:32:11
hagyjuk már

ezt az álértelmisis, rímbe bújtatott libibsi fröcsögést
ezt a szlemnek hájpolt affektáló pöcsköszörülést
neket amúgy is minek az szlömköltők
hisz már hiányzik rólatok az előbőr”
mandiner.blog.hu/2013/03/15/slammerek_szerint_a_magyar_nekem_a_magyar/fullcommentlist/1#c19283671

Szóval kereshetsz tovább olyan kommentek után, hogy én mondjuk Cyklon-B-t ajánlottam volna valakinek. (És hogy világos legyen: még a holo-revizionisták sem állítják, hogy nem alkalmas emberölésre. Ha nem hiszed, teszteld a gyerekeiden. :-D :-D :-D Azta, de humoros vagyok! Érted? A gyerekeiden teszteld a Cyklon B hatását! B&S-től biztos tudsz beszerezni. Muhahahahaha. :-D :-D :-D Jaj, szétszakadok a röhögéstől, annyira humoros vagyok! Cyklon B-t a gyerekeidnek! :-D :D :-D :-D :-D :-D Érted? Ez az igazi humor! :DDDDDD )

tevevanegypupu 2014.03.20. 22:25:12

Drága tauglich, nem lehetne ezt a blogot lezárni?

Alfőmérnök 2014.03.20. 22:26:50

@tevevanegypupu: mandiner.blog.hu/2014/03/16/haz_a_magasban_igy_pusztul_egy_klasszicista_budai_villa/fullcommentlist/1#c21919482

Alfőmérnök 2014.03.21. 01:26:27

@MézesRozi: Először is tisztázzunk valamit.
Nem mondtam tauglichnak, hogy bolhacsípés te vagy.
Erre magától jött rá, valószínűleg mindenki rájött volna, aki ismeri a rosszindulatnak, a butaságnak és a frusztrációnak azt a különös és rendkívül visszataszító elegyét, ami rád jellemző. Az ellenem indított rágalomhadjárat is a te jellemtelen és szánalmas hazudozásaiddal és paranoid képzelgéseiddel kezdődött. Minden értelmes ember úgy reagált volna ezekre, ahogy én. (Illetve még egy értelmes opció van, hogy magasról szarik az ember ilyen véglényekre.)

Tauglichnak (akinek egyébként nincs moderációs joga) annyit írtam privátban, hogy valszleg te vagy, aki a nickemet használja (rövid ö-vel), vagy B&S, vagy gloire (illetve van még egy tippem, de őt nem akarom rossz hírbe hozni). Mindhárom mellett tudnék érveket felhozni.

@Alfömérnök: Nem nyert. Morvainak tényleg zsidó férjei és szeretői voltak. Ezt kijelenteni nemhogy nem nácizmus, de nem is antiszemitizmus. Ez tény. Balóval felosztották egymás közt a médiát, Balóé lett a „baloldal”, Morvaié a „jobboldal”. Egyébként a metszett farkincázása jogos volt Morvainak, de ettől még muris egy kicsit, ismerve a liberális/jogvédő múltját, valamint a zsidó férfiakhoz fűződő viszonyát.
A másik idézetedet egy antiszemita kommenetelő pofájába toltam, gondoltam, ha ellene fordítom, rá is alkalmazhatónak állítom be a saját nézeteit, akkor legalább elgondolkodik kicsit. Ez volt a komment, amire reagáltam:
"negyven rabbi 2013.03.16. 19:32:11
hagyjuk már

ezt az álértelmisis, rímbe bújtatott libibsi fröcsögést
ezt a szlemnek hájpolt affektáló pöcsköszörülést
neket amúgy is minek az szlömköltők
hisz már hiányzik rólatok az előbőr”
mandiner.blog.hu/2013/03/15/slammerek_szerint_a_magyar_nekem_a_magyar/fullcommentlist/1#c19283671

Szóval kereshetsz tovább olyan kommentek után, hogy én mondjuk Cyklon B-t ajánlottam volna valakinek. (És hogy világos legyen: még a holo-revizionisták sem állítják, hogy nem alkalmas emberölésre. Ha nem hiszed, teszteld a gyerekeiden. :-D :-D :-D Azta, de humoros vagyok! Érted? A gyerekeiden teszteld a Cyklon B hatását! B&S-től biztos tudsz beszerezni. Muhahahahaha. :-D :-D :-D Jaj, szétszakadok a röhögéstől, annyira humoros vagyok! Cyklon B-t a gyerekeidnek! :-D :D :-D :-D :-D :-D Érted? Ez az igazi humor! :DDDDDD )

Alfömérnök 2014.03.21. 07:15:46

"A gyerekeiden teszteld a Cyklon B hatását! B&S-től biztos tudsz beszerezni. Muhahahahaha. :-D :-D :-D Jaj, szétszakadok a röhögéstől, annyira humoros vagyok! Cyklon B-t a gyerekeidnek! :-D :D :-D :-D :-D :-D Érted? Ez az igazi humor! :DDDDDD ) "

Ostoba náci

Alfőmérnök 2014.03.22. 19:27:18

@tevevanegypupu: Akkor ismételjünk.
Aki olyat ír, hogy "te vagy a példa a fajkeveredés hátulütőire", aki cyklon b-t ajánl "gyógyszerként", aki olyat ír, hogy van B-terv arra, hogy ne a magadfajta keverékeké legyen a "hazája", az náci. Pont. (És totál irreleváns, hogy kurvára nem vagyok zsidó. Mert mikor ezeket írta, azt hitte, mert épp valami zsidó, vagy félzsidó embert hallucinált a nickem mögé.)

ÉS AKKOR NÉZZÜK, HOGY MENNYIRE JELLEMZŐ RÁM A NÁCIZÁS, úgy általában.
"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2011.11.12. 10:41:05
@tevevanegypupu: Bibó István hat évet ült, és semmiféle közéletben nem vehetett részt. az, hogy egy hozzád hasonló náci féreg számára mi gyanús vagy mi nem, irreleváns.

Alfőmérnök 2011.11.12. 10:52:09
@jotunder: Tevevanegypupu kissé idióta, és sok hülyeséget ír, de nácinak azért nem kéne nevezni.”
mandiner.blog.hu/2011/11/11/biszku_bela_es_a_bebortonzott_bibo_istvan

(Ki akartam keresni, ahol betyár mellett álltam ki, mikor éppen lenácizták, de nem találom, valószínűleg törölték azokat kommenteket. És tölgyet is végig védtem nemcsak a náci, hanem az antiszemita váddal szemben is. Mennyit jegyeztek meg maguk ebből? Annyit, hogy mikor az elmebeteg B&S azzal a gyanúsított, hogy én voltam Emlékezetkultúra, egy szavuk nem volt ellene.)

Itt meg nem egy tervrajzról van szó, te ostoba liba, hanem egy magvalósult épületről. Hogy magának nincs sem tudása, sem esztétikai érzéke ahhoz, hogy felismerje, hogy ez nem "hamisítvány", azzal nem kéne büszkélkedni. El tudom képzelni, ahogy valamelyik eltartott kisujjal teázó titokbuzi műkonzervvel arról áradozik ebben az épületben - felújított állapotában -, hogy hát bezzeg a régiek tudtak valamit, ma meg már mindent elöntött a szenny, nézd például azt a kockaházat mellettünk, úúúúú.

A nickemet használó alembereknek meg üzenem, akár B&S, akár MézesRozi, akár valaki más áll mögöttük, hogy amit csinálnak, az nem csak szánalmas, hanem etikátlan is.
(És persze gyenge a bemocskolási kísérlet, mert, mikor az ágya alatt is zsidókat kereső Loxonra azt írtam, hogy kriptozsidó, kicsit más műfaj, mint amit B&S művel.)

Alfőmérnök 2014.03.22. 19:37:13

(ál)@Alfömérnök: Na most két eset lehetséges.
Vagy aláírás az, hogy „Ostoba náci”, tehát önmagadat minősíted így. Ez esetben annyit tennék hozzá, hogy ha az vagy, akinek gondollak - nem B&S - akkor hamis az önképed, mert ugyan ostoba vagy, de náci nem vagy (csak kissé antiszemita).
Ha a fenti idézet alapján engem minősítesz ostoba nácinak (tehát beleestél az általam felállított csapdába), akkor a következő lépéseket javaslom.
Most tekintsünk el annak a magyarázatától (mert nyilvánvalóan meghaladná a képességeidet), hogy mi a különbség aközött, hogy valaki valahogyan viselkedik, meg aközött, hogy azt a viselkedést imitálják, tegyük föl, hogy a fenti idézet alapján én ostoba náci vagyok. Akkor, mivel - a te tyúkeszeddel - ez majdnem ugyanaz, mint amit B&S írt, minősítsd őt is annak, aminek engem (ha lehet a saját nickeddel). Itt az eredeti szöveg, a hivatkozással.

Bell & Sebastian 2011.11.16. 23:09:26
@Alfőmérnök: Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell. A bajoroktól könnyen átugorhattál volna.

Látod-látod, néma gyereknek az apád faszát! :)

Szűrés
Válasz erre 

Alfőmérnök 2011.11.17. 00:15:00
A magam részéről csak annyit tennék hozzá a fentiekhez, hogy bbjnick, minden faszsága ellenére, természetesen nem egy kategória a B&S nevű szarkupaccal. (Azt döntse el mindenki maga, hogy mi a nagyobb bunkóság, valakit le ostoba parasztozni, paranoid skizofrénné nyilvánítani(nem teljesen megalapozatlanul), vagy Zyklon-B-t ajánlani "gyógyszerként".)

Szűrés
Válasz erre 

Bell & Sebastian 2011.11.17. 00:25:20
@Alfőmérnök: A magam részéről csak hozzátennék. Még egy dobozzal.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

Továbbá várom az pl. alábbi kijelentésekkel analóg kijelentéseimet:
„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

tevevanegypupu 2014.03.22. 19:37:31

@Alfőmérnök:

Alfi drágám, már annyiszor leírta, hogy ostoba liba vagyok..hát akkor ne akarjon engem meggyőzni semmiről, hiszen láthatja, hogy hiába minden..reménytelen eset vagyok.

Alfőmérnök 2014.03.22. 19:45:39

(ál) @Alfömérnök: Na most két eset lehetséges.
Vagy aláírás az, hogy „Ostoba náci”, tehát önmagadat minősíted így. Ez esetben annyit tennék hozzá, hogy ha az vagy, akinek gondollak - nem B&S - akkor hamis az önképed, mert ugyan ostoba vagy, de náci nem vagy (csak kissé antiszemita).
Ha a fenti idézet alapján engem minősítesz ostoba nácinak (tehát beleestél az általam felállított csapdába), akkor a következő lépéseket javaslom.
Most tekintsünk el annak a magyarázatától (mert nyilvánvalóan meghaladja a képességeidet), hogy mi a különbség aközött, hogy valaki valahogyan viselkedik, meg aközött, hogy azt a viselkedést imitálják, tegyük föl, hogy a fenti idézet alapján én ostoba náci vagyok. Akkor – mivel a te tyúkeszeddel – ez majdnem ugyanaz, mint amit B&S írt, minősítsd őt is annak, aminek engem (ha lehet a saját nickeddel). Itt az eredeti szöveg, a hivatkozással.

Bell & Sebastian 2011.11.16. 23:09:26
@Alfőmérnök: Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell. A bajoroktól könnyen átugorhattál volna.

Látod-látod, néma gyereknek az apád faszát! :)

Szűrés
Válasz erre 

Alfőmérnök 2011.11.17. 00:15:00
A magam részéről csak annyit tennék hozzá a fentiekhez, hogy bbjnick, minden faszsága ellenére, természetesen nem egy kategória a B&S nevű szarkupaccal. (Azt döntse el mindenki maga, hogy mi a nagyobb bunkóság, valakit le ostoba parasztozni, paranoid skizofrénné nyilvánítani(nem teljesen megalapozatlanul), vagy Zyklon-B-t ajánlani "gyógyszerként".)

Szűrés
Válasz erre 

Bell & Sebastian 2011.11.17. 00:25:20
@Alfőmérnök: A magam részéről csak hozzátennék. Még egy dobozzal.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

Továbbá várom az pl. alábbi kijelentésekkel analóg kijelentéseimet:
„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

Alfőmérnök 2014.03.22. 23:56:17

@tevevanegypupu: Nehogy azt higgye, hogy akik nem írják le magáról, hogy ostoba liba, azok nem tartják annak.
Annak tartja magát a náci Bell&Sebastian is, csak nem írja le, mert maga vevő az antiszemita szövegeire, és jól elparolázik vele (és érdekes módon a náci szövegei ellen sincs semmi kifogása -- nyilván ezt is értékeli magában; a félreértések elkerülése végett: ettől maga még nem náci, csak egy ostoba liba).

tevevanegypupu 2014.03.23. 06:28:39

@Alfőmérnök:

Nem édekel Alfikám, hogy ki mit gondol rólam..tudja ez csak a hülyéket érdekli, az önbizalom hiányosakat. a rondákat és a boldogtalanokat, hogy ki hogy vélekedik..széles ívben fütyülök rá, kinek mi a véleménye..és tiszta szívből kívánom, adja meg magának is a sors, hogy egyszer eljusson az intelligenciának erre a fokára..na persze keveseknek adatik meg..de dolgozzon inkább ezen és ne irkáljon hosszú tirádákat, mert rajtam kívül senki nem olvassa..Kihalófélben van az emberekből a szánalom tudja..

Alfőmérnök 2014.03.23. 09:52:21

@tevevanegypupu: Egyértelmű, hogy hazudik -- talán saját magának is --, de kivételesen valahol mégis igaza van. Mint fentebb írtam is, az volt az egyik hibám (ami egyébként korántsem vall elmebajra, inkább a netes kommunikáció törvényszerűségeinek nem megfelelő ismeretéből fakadt), hogy valamelyest érdekelt, hogy mit gondolnak rólam beteg lelkű alemberek.

tevevanegypupu 2014.03.23. 10:22:38

@Alfőmérnök:

Na látja..az első lépés már meg van..csak így tovább..Hogy ki beteg lelkű alember az nézőpont kérdése is, sértődött ember nem tud objektíven ítélni, ebbe a hibába maga is bele esett. Nem tetszhetünk mindenkinek, bizonyos próbálkozások után hagyjuk abba, nagyon kellemetlenné válhat a mindenáron való közeledés..

Alfőmérnök 2014.03.23. 12:17:55

@tevevanegypupu: Nem sértett vagyok, hanem igazságkereső és -szerető ember.
Hogy Bell&Sebastian egy beteg lelkű alember, az nem kérdés (ld. például az általam citált szövegeit), azon lehet vitatkozni, hogy aki ezt nem ismeri fel, az beteg lelkű-e, vagy csak vak (esetleg sértett).

Alfőmérnök 2014.03.23. 12:23:58

@tevevanegypupu: Nem sértett vagyok, hanem igazságkereső és -szerető ember.
Hogy Bell&Sebastian egy beteg lelkű alember, az nem kérdés (ld. például az általam citált szövegeit), azon lehet vitatkozni, hogy aki ezt nem ismeri fel, az beteg lelkű-e, vagy csak vak (esetleg sértett).

Alfömérnök 2014.03.23. 13:00:59

@Alfőmérnök:

Sértett, beteg lelkű alember vagy:
"A gyerekeiden teszteld a Cyklon B hatását! B&S-től biztos tudsz beszerezni. Muhahahahaha. :-D :-D :-D Jaj, szétszakadok a röhögéstől, annyira humoros vagyok! Cyklon B-t a gyerekeidnek! :-D :D :-D :-D :-D :-D Érted? Ez az igazi humor! :DDDDDD ) "
mandiner.blog.hu/2014/03/16/haz_a_magasban_igy_pusztul_egy_klasszicista_budai_villa/fullcommentlist/1#c21942518

Alfőmérnök 2014.03.23. 20:03:07

@MézesRozi: @bolhacsípés: Először is tisztázzunk valamit.
Nem mondtam tauglichnak, hogy bolhacsípés te vagy.
Erre magától jött rá, valószínűleg mindenki rájött volna, aki ismeri a rosszindulatnak, a butaságnak és a frusztrációnak azt a különös és rendkívül visszataszító elegyét, ami rád jellemző. Az ellenem indított rágalomhadjárat is a te jellemtelen és szánalmas hazudozásaiddal és paranoid képzelgéseiddel kezdődött. Minden értelmes ember úgy reagált volna ezekre, ahogy én. (Illetve még egy értelmes opció van, hogy magasról szarik az ember ilyen véglényekre.)

Tauglichnak (akinek egyébként nincs moderációs joga) annyit írtam privátban, hogy valszleg te vagy, aki a nickemet használja (rövid ö-vel), vagy B&S, vagy gloire (illetve van még egy tippem, de őt nem akarom rossz hírbe hozni). Mindhárom mellett tudnék érveket felhozni.

(ál)@Alfömérnök: Na most két eset lehetséges.
Vagy aláírás az, hogy „Ostoba náci”, tehát önmagadat minősíted így. Ez esetben annyit tennék hozzá, hogy ha az vagy, akinek gondollak - nem B&S - akkor hamis az önképed, mert ugyan ostoba vagy, de náci nem vagy (csak kissé antiszemita).
Ha a fenti idézet alapján engem minősítesz ostoba nácinak (tehát beleestél az általam felállított csapdába), akkor a következő lépéseket javaslom.
Most tekintsünk el annak a magyarázatától (mert nyilvánvalóan meghaladja a képességeidet), hogy mi a különbség aközött, hogy valaki valahogyan viselkedik, meg aközött, hogy azt a viselkedést imitálják, tegyük föl, hogy a fenti idézet alapján én ostoba náci vagyok. Akkor, mivel – a te tyúkeszeddel – ez majdnem ugyanaz, mint amit B&S írt, minősítsd őt is annak, aminek engem (ha lehet a saját nickeddel). Itt az eredeti szöveg, a hivatkozással.

Bell & Sebastian 2011.11.16. 23:09:26
@Alfőmérnök: Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell. A bajoroktól könnyen átugorhattál volna.

Látod-látod, néma gyereknek az apád faszát! :)

Szűrés
Válasz erre

Alfőmérnök 2011.11.17. 00:15:00
A magam részéről csak annyit tennék hozzá a fentiekhez, hogy bbjnick, minden faszsága ellenére, természetesen nem egy kategória a B&S nevű szarkupaccal. (Azt döntse el mindenki maga, hogy mi a nagyobb bunkóság, valakit le ostoba parasztozni, paranoid skizofrénné nyilvánítani(nem teljesen megalapozatlanul), vagy Zyklon-B-t ajánlani "gyógyszerként".)

Szűrés
Válasz erre

Bell & Sebastian 2011.11.17. 00:25:20
@Alfőmérnök: A magam részéről csak hozzátennék. Még egy dobozzal.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

Továbbá várom az pl. alábbi kijelentésekkel analóg kijelentéseimet:
„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

Alfőmérnök 2014.03.24. 19:24:15

@MézesRozi: @bolhacsípés: Először is tisztázzunk valamit.
Nem mondtam tauglichnak, hogy bolhacsípés te vagy.
Erre magától jött rá, valószínűleg mindenki rájött volna, aki ismeri a rosszindulatnak, a butaságnak és a frusztrációnak azt a különös és rendkívül visszataszító elegyét, ami rád jellemző. Az ellenem indított rágalomhadjárat is a te jellemtelen és szánalmas hazudozásaiddal és paranoid képzelgéseiddel kezdődött. Minden értelmes ember úgy reagált volna ezekre, ahogy én. (Illetve még egy értelmes opció van, hogy magasról szarik az ember ilyen véglényekre.)

Tauglichnak (akinek egyébként nincs moderációs joga) annyit írtam privátban, hogy valszleg te vagy, aki a nickemet használja (rövid ö-vel), vagy B&S, vagy gloire (illetve van még egy tippem, de őt nem akarom rossz hírbe hozni). Mindhárom mellett tudnék érveket felhozni.

(ál)@Alfömérnök: Na most két eset lehetséges.
Vagy aláírás az, hogy „Ostoba náci”, tehát önmagadat minősíted így. Ez esetben annyit tennék hozzá, hogy ha az vagy, akinek gondollak - nem B&S - akkor hamis az önképed, mert ugyan ostoba vagy, de náci nem vagy (csak kissé antiszemita).
Ha a fenti idézet alapján engem minősítesz ostoba nácinak (tehát beleestél az általam felállított csapdába), akkor a következő lépéseket javaslom.
Most tekintsünk el annak a magyarázatától (mert nyilvánvalóan meghaladja a képességeidet), hogy mi a különbség aközött, hogy valaki valahogyan viselkedik, meg aközött, hogy azt a viselkedést imitálják, tegyük föl, hogy a fenti idézet alapján én ostoba náci vagyok. Akkor, mivel – a te tyúkeszeddel – ez majdnem ugyanaz, mint amit B&S írt, minősítsd őt is annak, aminek engem (ha lehet a saját nickeddel). Itt az eredeti szöveg, a hivatkozással.

Bell & Sebastian 2011.11.16. 23:09:26
@Alfőmérnök: Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell. A bajoroktól könnyen átugorhattál volna.

Látod-látod, néma gyereknek az apád faszát! :)

Szűrés
Válasz erre

Alfőmérnök 2011.11.17. 00:15:00
A magam részéről csak annyit tennék hozzá a fentiekhez, hogy bbjnick, minden faszsága ellenére, természetesen nem egy kategória a B&S nevű szarkupaccal. (Azt döntse el mindenki maga, hogy mi a nagyobb bunkóság, valakit le ostoba parasztozni, paranoid skizofrénné nyilvánítani(nem teljesen megalapozatlanul), vagy Zyklon-B-t ajánlani "gyógyszerként".)

Szűrés
Válasz erre

Bell & Sebastian 2011.11.17. 00:25:20
@Alfőmérnök: A magam részéről csak hozzátennék. Még egy dobozzal.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

Továbbá várom az pl. alábbi kijelentésekkel analóg kijelentéseimet:
„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

Alfőmérnök 2014.03.25. 13:14:15

@MézesRozi:

"ha az ember érdeklődik egy táma iránt és annak megpróbál utánajárni, akkor kell, hogy rendelkezzen előzetes állásponttal. van, aki ezt bevallja, van, aki tagadja, mert úgy gondolja, hogy ha "objektívnek" álltja magát a tárgyban, akkor azzal hitelessé teszi az eredményt, amire jutott. tapasztalatom szerint inkább az történik, hogy bármit is olvas ez ember a vizsgált témában, abban valami módon igazolását látja előzetes feltevésének, de legalább valamely elemének. előfordul persze, hogy olyan anyagba botlik, ami képes felülírni a prekoncepciót. én így jártam a miben tévedett freud című munkával. biztos voltam benne, hogy igazolni fogja lesujtó véleményemet freudról. de annyira ekézte, olyan koncepciózus volt, hogy inkább arra a kérdésre jutottam, hogy mi a célja a szerzőnek ezzel?:) "

www.c3.hu/~prophil/profi031/toth.html

Alfőmérnök 2014.03.25. 14:02:59

(ál) @Alfömérnök: Na most két eset lehetséges.
Vagy aláírás az, hogy „Ostoba náci”, tehát önmagadat minősíted így. Ez esetben annyit tennék hozzá, hogy ha az vagy, akinek gondollak - nem B&S - akkor hamis az önképed, mert ugyan ostoba vagy, de náci nem vagy (csak kissé antiszemita).
Ha a fenti idézet alapján engem minősítesz ostoba nácinak (tehát beleestél az általam felállított csapdába), akkor a következő lépéseket javaslom.
Most tekintsünk el annak a magyarázatától (mert nyilvánvalóan meghaladja a képességeidet), hogy mi a különbség aközött, hogy valaki valahogyan viselkedik, meg aközött, hogy azt a viselkedést imitálják, tegyük föl, hogy a fenti idézet alapján én ostoba náci vagyok. Akkor, mivel – a te tyúkeszeddel – ez majdnem ugyanaz, mint amit B&S írt, minősítsd őt is annak, aminek engem (ha lehet a saját nickeddel). Itt az eredeti szöveg, a hivatkozással.

Bell & Sebastian 2011.11.16. 23:09:26
@Alfőmérnök: Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell. A bajoroktól könnyen átugorhattál volna.

Látod-látod, néma gyereknek az apád faszát! :)

Szűrés
Válasz erre

Alfőmérnök 2011.11.17. 00:15:00
A magam részéről csak annyit tennék hozzá a fentiekhez, hogy bbjnick, minden faszsága ellenére, természetesen nem egy kategória a B&S nevű szarkupaccal. (Azt döntse el mindenki maga, hogy mi a nagyobb bunkóság, valakit le ostoba parasztozni, paranoid skizofrénné nyilvánítani(nem teljesen megalapozatlanul), vagy Zyklon-B-t ajánlani "gyógyszerként".)

Szűrés
Válasz erre

Bell & Sebastian 2011.11.17. 00:25:20
@Alfőmérnök: A magam részéről csak hozzátennék. Még egy dobozzal.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

Továbbá várom az pl. alábbi kijelentésekkel analóg kijelentéseimet:
„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

A 3 per hármas nyúl 2014.03.27. 19:45:02

"Törölt nick 1998.10.03 23:32:00 © 285
Ne névtolvaj. Ha hazamegyek meggyesrétest csináltatok az agyadból. Az elött Nikolájnak hívtak mi?
Még itt is érzem a piaszagodat. Nem beszélve az áporodott mosdatlan balkánszagodról. Te naftalinos télikabát a földes konyhából. Te vályogzabáló gyantás kocsis.
Te selejt. "
forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=150&na_step=30&t=1001496&na_order=

Alfőmérnök 2014.04.02. 20:09:28

(ál) @Alfömérnök: a teljes szöveg:
"@picur3ka: Ezt kinek címezted, cicamica? Ha nekem, miért nem kattintottál a "Válasz erre" hivatkozásra?
Sem a zsidókat, sem a nőket nem gyűlölöm. A buta zsidókat gyűlölöm, a buta nőket is, ha szépek, akkor elnézőbb vagyok velük szemben. A szép és okos nőket többre tartom az okos férfiaknál. Kár, hogy kevés van belőlük."

Alfőmérnök 2014.04.03. 15:19:11

@MézesRozi: Rendben, holnap repül a levél a címzettnek. Te akartad.

Alfőmérnök 2014.04.03. 15:20:14

@MézesRozi: Rendben, holnap repül a levél a címzettnek. Te akartad.

Alfőmérnök 2014.04.03. 21:52:39

@MézesRozi: Épp akartam kérdezni, hogy megkaptad-e az üzenetet, de jött a hívás az ügyészségről, amiből megtudtam, hogy igen.
Így már semmiféle lelkiismeret-furdalásom nem lesz, mert biztos vagyok benne, hogy módodban állt volna megakadályozni, amit nem szeretnél, hogy megtörténjen.
De te olyan szinten ostoba, gátlástalan és rosszindulatú vagy, hogy nincs mit tenni -- sárkány ellen sárkányfű!

Alfőmérnök 2014.04.08. 07:23:55

@MézesRozi: @bolhacsípés: Épp akartam kérdezni, hogy megkaptad-e az üzenetet, de jött a hívás az ügyészségről, amiből megtudtam, hogy igen.
Így már semmiféle lelkiismeret-furdalásom nem lesz, mert biztos vagyok benne, hogy módodban állt volna megakadályozni, amit nem szeretnél, hogy megtörténjen.
De te olyan szinten ostoba, gátlástalan és rosszindulatú vagy, hogy nincs mit tenni -- sárkány ellen sárkányfű!

Alfömérnök 2014.04.08. 07:41:32

@Alfőmérnök:
Sértett, beteg lelkű alember vagy:
"A gyerekeiden teszteld a Cyklon B hatását! B&S-től biztos tudsz beszerezni. Muhahahahaha. :-D :-D :-D Jaj, szétszakadok a röhögéstől, annyira humoros vagyok! Cyklon B-t a gyerekeidnek! :-D :D :-D :-D :-D :-D Érted? Ez az igazi humor! :DDDDDD ) "
mandiner.blog.hu/2014/03/16/haz_a_magasban_igy_pusztul_egy_klasszicista_budai_villa/fullcommentlist/1#c21942518

ostoba náci

Alfőmérnök 2014.04.08. 08:20:35

KINCSEK AFRIKÁBÓL
Jótékonysági árverés a Burkina Faso-i Sanou család javára

A Budapesti Osztrák Iskola első jótékonysági árverése
2 0 1 4 . á p r i l i s 9-é n , 1 7 ó r á t ó l
www.osbp.hu/neu/neueseite/ereignisse/Burkina_Auktion_14/burkina_katalog_h.pdf

Alfőmérnök 2014.04.12. 16:37:03

„Mátyási Katalin tanárnő lelt rá az alábbi bravúros megoldásokra. Neki is köszönjük, hogy nem hagyta a „feledés homályába veszni” ezeket a kapitális
fogásokat! A kérdés: mi az eredete és a jelentése a „panem et circenses” szállóigének?
Az egyik válasz: „Mikor a kisbirtokosok tönkrementek, és jobb megélhetés,kedvezőbb körülmények reményében Rómába vonultak és éhesek lettek akkor kiabálták ezt: Panem et circenses!”

A másik megoldás: „Amikor a földmüvesek Romába mentek mert földjeiken nem tudtak mit termelni és eladni, egy nagyon nagy tömeg gyűlt össze. Sulla azt mondta, hogy kenyér és cirkusz kell a népnek. Ezért vándortársulatok léptek fel és kenyeret osztogattak a proletároknak.”
A bérbe adott földet telkekre bontották, ezek lettek a jobbágytelkek.
Alapesetben minden jobbágy 1 ilyen telket kapott, azonban különböző fortélyokkal, például esküvővel ezt növelték.
Kezdetekben valamikor Karoling-korában letették az emberek a hübéresküt ami egy kicsit megfékezte az embereket a hűtlenkedésben.
Jobbágytelek: Ez a terület több mindenből állt. Volt egy ház, egy kert, kamra, sufni stb."
www.osbp.hu/neu/neueseite/operencia/2011_juni/humor.pdf

Alfőmérnök 2014.05.14. 19:51:48

@tevevanegypupu: @MézesRozi: Akkor ismételjünk.
Aki olyat ír, hogy "te vagy a példa a fajkeveredés hátulütőire", aki cyklon b-t ajánl "gyógyszerként", aki olyat ír, hogy van B-terv arra, hogy ne a magadfajta keverékeké legyen a "hazája", az náci. Pont. (És totál irreleváns, hogy kurvára nem vagyok zsidó. Mert mikor ezeket írta, azt hitte, mert épp valami zsidó, vagy félzsidó embert hallucinált a nickem mögé.)

ÉS AKKOR NÉZZÜK, HOGY MENNYIRE JELLEMZŐ RÁM A NÁCIZÁS, úgy általában.
"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2011.11.12. 10:41:05
@tevevanegypupu: Bibó István hat évet ült, és semmiféle közéletben nem vehetett részt. az, hogy egy hozzád hasonló náci féreg számára mi gyanús vagy mi nem, irreleváns.

Alfőmérnök 2011.11.12. 10:52:09
@jotunder: Tevevanegypupu kissé idióta, és sok hülyeséget ír, de nácinak azért nem kéne nevezni.”
mandiner.blog.hu/2011/11/11/biszku_bela_es_a_bebortonzott_bibo_istvan

(Ki akartam keresni, ahol betyár mellett álltam ki, mikor éppen lenácizták, de nem találom, valószínűleg törölték azokat kommenteket. És tölgyet is végig védtem nemcsak a náci, hanem az antiszemita váddal szemben is. Mennyit jegyeztek meg maguk ebből? Annyit, hogy mikor az elmebeteg B&S azzal a gyanúsított, hogy én voltam Emlékezetkultúra, egy szavuk nem volt ellene.)

Itt meg nem egy tervrajzról van szó, te ostoba liba, hanem egy magvalósult épületről. Hogy magának nincs sem tudása, sem esztétikai érzéke ahhoz, hogy felismerje, hogy ez nem "hamisítvány", azzal nem kéne büszkélkedni. El tudom képzelni, ahogy valamelyik eltartott kisujjal teázó titokbuzi műkonzervvel arról áradozik ebben az épületben - felújított állapotában -, hogy hát bezzeg a régiek tudtak valamit, ma meg már mindent elöntött a szenny, nézd például azt a kockaházat mellettünk, úúúúú.

A nickemet használó alembereknek meg üzenem, akár B&S, akár MézesRozi, akár valaki más áll mögöttük, hogy amit csinálnak, az nem csak szánalmas, hanem etikátlan is.
(És persze gyenge a bemocskolási kísérlet, mert, mikor az ágya alatt is zsidókat kereső Loxonra azt írtam, hogy kriptozsidó, kicsit más műfaj, mint amit B&S művel.)

tevevanegypupu 2014.05.14. 20:04:28

@Alfőmérnök:

Ne folytassa Cleo..semmi értelme. Fölösleges felkapnia a vizet, ha kényes téma kerül napirendre.

Bell & Sebastian 2014.05.14. 20:09:35

@tevevanegypupu: Ugyan hagyja, az elmúlt hetekben olyan elhanyagoltnak érezte magát Alfi, pont ideje volt a saját pofájára rántania a fejlámpát. Kifutkossa magát, mint mérgezett egér, aztán majd megint béke lesz egy darabig. Tudja, érzelmi hullámvasútra váltott jegyet. Vagy nem váltott. :)

tevevanegypupu 2014.05.14. 20:15:55

@Bell & Sebastian:

Hát..olyan jó kis béke és nyugalom volt, aztán tessék..most megint rájött a bolondóra..persze holnap telihold lesz, ez általában kivált ilyesmit..Jó lenne, ha már vége lenne ennek a sok emlékezésnek, ez mindig rossz hatással van rá..

Alfőmérnök 2014.05.14. 20:20:25

@tevevanegypupu: Semmiféle bolondóra nem jött rám.
Csak tudja, én az a típus vagyok, aki nem felejt.
Tudniillik ismerem a trükköt, hogy hogyan kell kellemetlen kérdéseket elmismásolni. Először nem felelünk rá, aztán kitérő választ adunk, és mikor harmadszorra felteszik, már elmebetegnek állítjuk be a kérdezőt, hogy még mindig ezzel foglalkozik.
Ilyen ócska trükköknek én nem dőlök be, egy kérdés mindig aktuális, egészen addig, amíg nem válaszolják meg.

Bell & Sebastian 2014.05.14. 20:26:20

@tevevanegypupu: Az például egy jó kérdés, hogyha egyszer kivágták az ajtón, hogyan mászhatott vissza? Mint a kélgyó?

És mi végre vezet dossziékat ez az ártatlan és teljesen épelméjű bárányka. Mindenesetre házmesterünknek adjon szép mosolyokat.

Alfőmérnök 2014.05.14. 21:58:35

@tevevanegypupu: @MézesRozi: Akkor ismételjünk.
Aki olyat ír, hogy "te vagy a példa a fajkeveredés hátulütőire", aki cyklon b-t ajánl "gyógyszerként", aki olyat ír, hogy van B-terv arra, hogy ne a magadfajta keverékeké legyen a "hazája", az náci. Pont. (És totál irreleváns, hogy kurvára nem vagyok zsidó. Mert mikor ezeket írta, azt hitte, mert épp valami zsidó, vagy félzsidó embert hallucinált a nickem mögé.)

ÉS AKKOR NÉZZÜK, HOGY MENNYIRE JELLEMZŐ RÁM A NÁCIZÁS, úgy általában.
"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2011.11.12. 10:41:05
@tevevanegypupu: Bibó István hat évet ült, és semmiféle közéletben nem vehetett részt. az, hogy egy hozzád hasonló náci féreg számára mi gyanús vagy mi nem, irreleváns.

Alfőmérnök 2011.11.12. 10:52:09
@jotunder: Tevevanegypupu kissé idióta, és sok hülyeséget ír, de nácinak azért nem kéne nevezni.”
mandiner.blog.hu/2011/11/11/biszku_bela_es_a_bebortonzott_bibo_istvan

(Ki akartam keresni, ahol betyár mellett álltam ki, mikor éppen lenácizták, de nem találom, valószínűleg törölték azokat kommenteket. És tölgyet is végig védtem nemcsak a náci, hanem az antiszemita váddal szemben is. Mennyit jegyeztek meg maguk ebből? Annyit, hogy mikor az elmebeteg B&S azzal a gyanúsított, hogy én voltam Emlékezetkultúra, egy szavuk nem volt ellene.)

Itt meg nem egy tervrajzról van szó, te ostoba liba, hanem egy magvalósult épületről. Hogy magának nincs sem tudása, sem esztétikai érzéke ahhoz, hogy felismerje, hogy ez nem "hamisítvány", azzal nem kéne büszkélkedni. El tudom képzelni, ahogy valamelyik eltartott kisujjal teázó titokbuzi műkonzervvel arról áradozik ebben az épületben - felújított állapotában -, hogy hát bezzeg a régiek tudtak valamit, ma meg már mindent elöntött a szenny, nézd például azt a kockaházat mellettünk, úúúúú.

A nickemet használó alembereknek meg üzenem, akár B&S, akár MézesRozi, akár valaki más áll mögöttük, hogy amit csinálnak, az nem csak szánalmas, hanem etikátlan is.
(És persze gyenge a bemocskolási kísérlet, mert, mikor az ágya alatt is zsidókat kereső Loxonra azt írtam, hogy kriptozsidó, kicsit más műfaj, mint amit B&S művel.)

Alfőmérnök 2014.05.15. 11:34:46

@tevevanegypupu: @MézesRozi: Akkor ismételjünk.
Aki olyat ír, hogy "te vagy a példa a fajkeveredés hátulütőire", aki cyklon b-t ajánl "gyógyszerként", aki olyat ír, hogy van B-terv arra, hogy ne a magadfajta keverékeké legyen a "hazája", az náci. Pont. (És totál irreleváns, hogy kurvára nem vagyok zsidó. Mert mikor ezeket írta, azt hitte, mert épp valami zsidó, vagy félzsidó embert hallucinált a nickem mögé.)

ÉS AKKOR NÉZZÜK, HOGY MENNYIRE JELLEMZŐ RÁM A NÁCIZÁS, úgy általában.
"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2011.11.12. 10:41:05
@tevevanegypupu: Bibó István hat évet ült, és semmiféle közéletben nem vehetett részt. az, hogy egy hozzád hasonló náci féreg számára mi gyanús vagy mi nem, irreleváns.

Alfőmérnök 2011.11.12. 10:52:09
@jotunder: Tevevanegypupu kissé idióta, és sok hülyeséget ír, de nácinak azért nem kéne nevezni.”
mandiner.blog.hu/2011/11/11/biszku_bela_es_a_bebortonzott_bibo_istvan

(Ki akartam keresni, ahol betyár mellett álltam ki, mikor éppen lenácizták, de nem találom, valószínűleg törölték azokat kommenteket. És tölgyet is végig védtem nemcsak a náci, hanem az antiszemita váddal szemben is. Mennyit jegyeztek meg maguk ebből? Annyit, hogy mikor az elmebeteg B&S azzal a gyanúsított, hogy én voltam Emlékezetkultúra, egy szavuk nem volt ellene.)

Itt meg nem egy tervrajzról van szó, te ostoba liba, hanem egy magvalósult épületről. Hogy magának nincs sem tudása, sem esztétikai érzéke ahhoz, hogy felismerje, hogy ez nem "hamisítvány", azzal nem kéne büszkélkedni. El tudom képzelni, ahogy valamelyik eltartott kisujjal teázó titokbuzi műkonzervvel arról áradozik ebben az épületben - felújított állapotában -, hogy hát bezzeg a régiek tudtak valamit, ma meg már mindent elöntött a szenny, nézd például azt a kockaházat mellettünk, úúúúú.

A nickemet használó alembereknek meg üzenem, akár B&S, akár MézesRozi, akár valaki más áll mögöttük, hogy amit csinálnak, az nem csak szánalmas, hanem etikátlan is.
(És persze gyenge a bemocskolási kísérlet, mert, mikor az ágya alatt is zsidókat kereső Loxonra azt írtam, hogy kriptozsidó, kicsit más műfaj, mint amit B&S művel.)

Alfőmérnök 2014.05.15. 23:27:28

@MézesRozi: Akkor ismételjünk.
Aki olyat ír, hogy "te vagy a példa a fajkeveredés hátulütőire", aki cyklon b-t ajánl "gyógyszerként", aki olyat ír, hogy van B-terv arra, hogy ne a magadfajta keverékeké legyen a "hazája", az náci. Pont. (És totál irreleváns, hogy kurvára nem vagyok zsidó. Mert mikor ezeket írta, azt hitte, mert épp valami zsidó, vagy félzsidó embert hallucinált a nickem mögé.)

ÉS AKKOR NÉZZÜK, HOGY MENNYIRE JELLEMZŐ RÁM A NÁCIZÁS, úgy általában.
"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2011.11.12. 10:41:05
@tevevanegypupu: Bibó István hat évet ült, és semmiféle közéletben nem vehetett részt. az, hogy egy hozzád hasonló náci féreg számára mi gyanús vagy mi nem, irreleváns.

Alfőmérnök 2011.11.12. 10:52:09
@jotunder: Tevevanegypupu kissé idióta, és sok hülyeséget ír, de nácinak azért nem kéne nevezni.”
mandiner.blog.hu/2011/11/11/biszku_bela_es_a_bebortonzott_bibo_istvan

(Ki akartam keresni, ahol betyár mellett álltam ki, mikor éppen lenácizták, de nem találom, valószínűleg törölték azokat kommenteket. És tölgyet is végig védtem nemcsak a náci, hanem az antiszemita váddal szemben is. Mennyit jegyeztek meg maguk ebből? Annyit, hogy mikor az elmebeteg B&S azzal a gyanúsított, hogy én voltam Emlékezetkultúra, egy szavuk nem volt ellene.)

A nickemet használó alembereknek meg üzenem, akár B&S, akár MézesRozi, akár valaki más áll mögöttük, hogy amit csinálnak, az nem csak szánalmas, hanem etikátlan is.
(És persze gyenge a bemocskolási kísérlet, mert, mikor az ágya alatt is zsidókat kereső Loxonra azt írtam, hogy kriptozsidó, kicsit más műfaj, mint amit B&S művel.)

Alfőmérnök 2014.05.16. 13:58:27

@MézesRozi: Akkor ismételjünk.
Aki olyat ír, hogy "te vagy a példa a fajkeveredés hátulütőire", aki cyklon b-t ajánl "gyógyszerként", aki olyat ír, hogy van B-terv arra, hogy ne a magadfajta keverékeké legyen a "hazája", az náci. Pont. (És totál irreleváns, hogy kurvára nem vagyok zsidó. Mert mikor ezeket írta, azt hitte, mert épp valami zsidó, vagy félzsidó embert hallucinált a nickem mögé.)

ÉS AKKOR NÉZZÜK, HOGY MENNYIRE JELLEMZŐ RÁM A NÁCIZÁS, úgy általában.
"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2011.11.12. 10:41:05
@tevevanegypupu: Bibó István hat évet ült, és semmiféle közéletben nem vehetett részt. az, hogy egy hozzád hasonló náci féreg számára mi gyanús vagy mi nem, irreleváns.

Alfőmérnök 2011.11.12. 10:52:09
@jotunder: Tevevanegypupu kissé idióta, és sok hülyeséget ír, de nácinak azért nem kéne nevezni.”
mandiner.blog.hu/2011/11/11/biszku_bela_es_a_bebortonzott_bibo_istvan

(Ki akartam keresni, ahol betyár mellett álltam ki, mikor éppen lenácizták, de nem találom, valószínűleg törölték azokat kommenteket. És tölgyet is végig védtem nemcsak a náci, hanem az antiszemita váddal szemben is. Mennyit jegyeztek meg maguk ebből? Annyit, hogy mikor az elmebeteg B&S azzal a gyanúsított, hogy én voltam Emlékezetkultúra, egy szavuk nem volt ellene.)

A nickemet használó alembereknek meg üzenem, akár B&S, akár MézesRozi, akár valaki más áll mögöttük, hogy amit csinálnak, az nem csak szánalmas, hanem etikátlan is.
(És persze gyenge a bemocskolási kísérlet, mert, mikor az ágya alatt is zsidókat kereső Loxonra azt írtam, hogy kriptozsidó, kicsit más műfaj, mint amit B&S művel.)

Alfőmérnök 2014.05.16. 16:28:01

@MézesRozi: Akkor ismételjünk.
Aki olyat ír, hogy "te vagy a példa a fajkeveredés hátulütőire", aki cyklon b-t ajánl "gyógyszerként", aki olyat ír, hogy van B-terv arra, hogy ne a magadfajta keverékeké legyen a "hazája", az náci. Pont. (És totál irreleváns, hogy kurvára nem vagyok zsidó. Mert mikor ezeket írta, azt hitte, mert épp valami zsidó, vagy félzsidó embert hallucinált a nickem mögé.)

ÉS AKKOR NÉZZÜK, HOGY MENNYIRE JELLEMZŐ RÁM A NÁCIZÁS, úgy általában.
"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2011.11.12. 10:41:05
@tevevanegypupu: Bibó István hat évet ült, és semmiféle közéletben nem vehetett részt. az, hogy egy hozzád hasonló náci féreg számára mi gyanús vagy mi nem, irreleváns.

Alfőmérnök 2011.11.12. 10:52:09
@jotunder: Tevevanegypupu kissé idióta, és sok hülyeséget ír, de nácinak azért nem kéne nevezni.”
mandiner.blog.hu/2011/11/11/biszku_bela_es_a_bebortonzott_bibo_istvan

(Ki akartam keresni, ahol betyár mellett álltam ki, mikor éppen lenácizták, de nem találom, valószínűleg törölték azokat kommenteket. És tölgyet is végig védtem nemcsak a náci, hanem az antiszemita váddal szemben is. Mennyit jegyeztek meg maguk ebből? Annyit, hogy mikor az elmebeteg B&S azzal a gyanúsított, hogy én voltam Emlékezetkultúra, egy szavuk nem volt ellene.)

A nickemet használó alembereknek meg üzenem, akár B&S, akár MézesRozi, akár valaki más áll mögöttük, hogy amit csinálnak, az nem csak szánalmas, hanem etikátlan is.
(És persze gyenge a bemocskolási kísérlet, mert, mikor az ágya alatt is zsidókat kereső Loxonra azt írtam, hogy kriptozsidó, kicsit más műfaj, mint amit B&S művel.)

Alfőmérnök 2014.05.17. 07:10:38

@MézesRozi: Nincs néha hányingered magadtól, mikor visszaolvasod, amiket írtál?
delphoijosda.blog.hu/2012/11/19/xxv_546/fullcommentlist/1#c18395920

Alfömérnök 2014.05.17. 07:42:17

@Alfőmérnök:
Te írtad:
"A gyerekeiden teszteld a Cyklon B hatását! B&S-től biztos tudsz beszerezni. Muhahahahaha. :-D :-D :-D Jaj, szétszakadok a röhögéstől, annyira humoros vagyok! Cyklon B-t a gyerekeidnek! :-D :D :-D :-D :-D :-D Érted? Ez az igazi humor! :DDDDDD ) "
mandiner.blog.hu/2014/03/16/haz_a_magasban_igy_pusztul_egy_klasszicista_budai_villa/fullcommentlist/1#c21942518
Sértett, beteg lelkű alember vagy.
Ja, és még valami.
Az interneten nincs olyan, hogy múlt és jelen.
Amíg valami elérhető addig az a jelen, tök mindegy, hogy 10 másodperce, vagy 10 éve írták.
Magyarán, amíg az olyan aljas hazugságok, rágalmazások elérhetőek, addig a "jelenben" vannak, és a részemről elégtételt követelek miattuk.
ostoba náci

Alfőmérnök 2014.05.17. 07:49:38

@MézesRozi: Akkor ismételjünk.
Aki olyat ír, hogy "te vagy a példa a fajkeveredés hátulütőire", aki cyklon b-t ajánl "gyógyszerként", aki olyat ír, hogy van B-terv arra, hogy ne a magadfajta keverékeké legyen a "hazája", az náci. Pont. (És totál irreleváns, hogy kurvára nem vagyok zsidó. Mert mikor ezeket írta, azt hitte, mert épp valami zsidó, vagy félzsidó embert hallucinált a nickem mögé.)

ÉS AKKOR NÉZZÜK, HOGY MENNYIRE JELLEMZŐ RÁM A NÁCIZÁS, úgy általában.
"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2011.11.12. 10:41:05
@tevevanegypupu: Bibó István hat évet ült, és semmiféle közéletben nem vehetett részt. az, hogy egy hozzád hasonló náci féreg számára mi gyanús vagy mi nem, irreleváns.

Alfőmérnök 2011.11.12. 10:52:09
@jotunder: Tevevanegypupu kissé idióta, és sok hülyeséget ír, de nácinak azért nem kéne nevezni.”
mandiner.blog.hu/2011/11/11/biszku_bela_es_a_bebortonzott_bibo_istvan

(Ki akartam keresni, ahol betyár mellett álltam ki, mikor éppen lenácizták, de nem találom, valószínűleg törölték azokat kommenteket. És tölgyet is végig védtem nemcsak a náci, hanem az antiszemita váddal szemben is. Mennyit jegyeztek meg maguk ebből? Annyit, hogy mikor az elmebeteg B&S azzal a gyanúsított, hogy én voltam Emlékezetkultúra, egy szavuk nem volt ellene.)

A nickemet használó alembereknek meg üzenem, akár B&S, akár MézesRozi, akár valaki más áll mögöttük, hogy amit csinálnak, az nem csak szánalmas, hanem etikátlan is.
(És persze gyenge a bemocskolási kísérlet, mert, mikor az ágya alatt is zsidókat kereső Loxonra azt írtam, hogy kriptozsidó, kicsit más műfaj, mint amit B&S művel.)

Alfőmérnök 2014.05.17. 18:39:27

@MézesRozi: Nincs néha hányingered magadtól, mikor visszaolvasod, amiket írtál?
delphoijosda.blog.hu/2012/11/19/xxv_546/fullcommentlist/1#c18395920

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.12.06. 04:58:04

Egy Hild-épülettel megint kevesebb lett Budapesten, miután a napokban ledózerolták a Király utca 40. alatti házat. VJ írása a Válaszon:

"Krúdy a serért meg a szalontüdőért járt ide a szomszédos Pekáry-házból, ahol első feleségével lakott. Itt játszódik Boldogult úrfikoromban című regénye is, a Bécs városához címzett sörözőben. Nem regény ez, inkább „tragédia egy pohár vízben”, amolyan szürrealista álom. A vendéglős figurájában Krúdy a sörház első tulajdonosának, Gundel Jánosnak az alakját rajzolta meg, aki 13 éves korában gyalog jött Bajorországból Pestre, hogy schwechati sört árulhasson.

Ezt a vendéglőt (Hild József 1844-ben emelt klasszicista épületének maradékát) dózerolták le végleg a múlt héten. Nem tudtuk megtartani, mint ahogy annyi más, legendás emlékünket sem a múltból. Győzött a spekuláció, a trehányság, a korrupció. A forgatókönyv unalomig ismert: önkormányzati kapcsolat segítségével vegyél potom áron roskadozó műemlék épületet, állagmegőrzésre ne költs, várj türelemmel, amíg összeroskad (ebben kicsit segédkezhetsz), majd minősítsd életveszélyesnek. "

valasz.hu/gasztronomia/kiraly-utca-40-107238

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.09.29. 21:33:07

@MézesRozi: Aszongya az ügyvédem, hogy vonjam vissza, hogy tárgyalást kértem. Szerinted?
Szerintem jó kis performance lett volna.
süti beállítások módosítása