Ház a magasban – így pusztul egy klasszicista budai villa
2014. március 16. írta: tauglich

Ház a magasban – így pusztul egy klasszicista budai villa

karczag_villa_1.jpg

A budai Hegyvidéken, a Svábhegy északkeleti lejtőjén járunk. Lélegzetelállító kilátás nyílik innen a fővárosra, mintha az égből tekintenénk le. Tiszta időben keleti irányba a Gödöllői-dombságig, sőt még azon túl is ellátni; míg dél felé a Duna ezüstösen csillogó vonalát követhetjük a Csepel-sziget mentén. A fogaskerekű svábhegyi megállójától mindössze néhány perc ide a séta, ám közben két évszázad hol jelentősen megkopott, hol nagyon is eleven épített öröksége, valamint az ahhoz szorosan kapcsolódó hangulatok és szabad asszociációk folyamatosan pergő képei között vezet az utunk. A reformkor feltörekvő pesti polgárságának és a Bach-korszak passzív rezisztenciába vonuló középnemességének egykori nyaralói, a főként német ajkú, régen elhalt szőlőművesek földszintes parasztházai, a boldog békeidők monarchiás világának svájci stílusú villái, a két világháború közötti felső középosztály tájba finoman illeszkedő házai, a létező szocializmus egykori kádervilágának vasbeton keménységű emlékei, valamint az új idők milliárdos sufnikultúrája itt egyaránt megtalálhatóak.

A Diana utca 17. szám alatt azonban minden tekintetben lesújtó látvány fogadja a gyanútlan járókelőt. Az 1844-ben Hild József tervei szerint épült Karczag-villa a hazai klasszicizmus, a magyar reformkor egyik legszebb arányú épülete ebben a műfajban. A Hegyvidék műemléki kataszterében is szereplő egykori nyaraló meredek domboldalon elhelyezkedő, bővített téglány alaprajzú földszintes épület. Északkeleti tájolású főhomlokzatán négy korinthoszi oszlopos, timpanonos portikusz található, amelyhez magas lépcsősor vezet. A lapos hajlásszögű nyeregtető oromzatai a rövidebb oldalakon ugyancsak timpanonban záródnak.

Ám a valamikori nyaraló – nem mellesleg Buda 1849-es bevételének, Görgey és Kmety tábornokok haditettének tanúja, valamint az évszázados szüreti emlékek decens örzője – jelenleg végóráit éli.


karczag_villa_3.jpg

karczag_villa_4.jpg

karczag_villa_8.jpg

Nem tévedés, a magyar klasszicista építészet meghatározó alakjának omladozó épülete előtt állunk, hiszen Hild József az egri főszékesegyház, az esztergomi bazilika, valamint számos egyéb szakrális és középület, továbbá városi lakóházak tucatjai mellett – az 1838-as nagy árvizet követő tervezői munkássága meghatározta Pest új városképét – rendszeresen tervezett pesti megrendelői számára nyaralókat a budai hegyekbe, így a nagykereskedőket és gyárosokat felvonultató Karczag családnak is.

A Svábhegy két osztatlan földbirtokának felparcellázása az 1830-as években kezdődött, hogy aztán az 1850-es évekre virágzó élet bontakozzon itt ki, amiről a Vasárnapi Újság egy korabeli írása is beszámol, melyben Hild angolkerttel tervezett fenti nyaralóépületéről is említést tesz:

Husz év előtt csak három alacsony csárda volt az egész hegységen, egymástul messze elszórva; most már több százra menő épület, paloták és házikók diszlenek szorgalmasan mivelt kertek között, mellyek az erdők helyét elfoglalják. A legelső háztömeg, mellyet a városból jövő talál, az ugynevezett »óra.« Igy neveztetve azon óráról, mellynek messzehangzó verése az egész vidéket tudósitja az idő miben létéről. Tulajdonosa Heidrich a legjobb bort termeszti e hegyeken.

Fölötte emelkednek a Karczag testvérek villái, s a jobb felé vivő uton találni a többi között Szigligeti csinos mezei lakát.

Karczag testvérek angol kertjét és diszes uri lakait elhagyva, egyik sik hegydombra érünk, ott épül jelenleg az Isten háza, mellyre e napokban teszik fel a tornyot.

Északra a templomtól látszik Sebök ügyvéd roppant emeletes háza, melly bármelly nagy városnak is diszére válnék, ujon rendezett kerttel, melly néhány év előtt még közlegelő volt; mellette Ürményi József, kamarás, majorja, kinek egészen különvált birtoka, kisebb remete-, vadász- és uri lakokkal egyikét képezi a legkedvesebb, csendesebb tanyáknak; nyugotra doctor Patatics birtoka terül, kinek házából hangzik szét a reggeli esti és déli harangszó, melly ez ideig, míg a templom nem állt, imára serkenté a lakókat. Délre a templomtól fekszik azon házcsoport, mellyet tizenkét év óta »hétháznak« neveznek. Akkor csak hét volt, most már hetven is van; közte a látogatott vendéglő, melly mellett most Karczag szép kávéházat épittetett, Steindl aranyműves villái, Bujanovics, Benza és Jókai hajlékai, távolabb báró Melczing birtoka, messze kilátszó lovagvár alaku toronynyal, ki messze Dániából jött ide lakni s télen sem hagyja el a Svábhegyet, Tasner tudós társasági tag háza, Rajacsics régiségbuvár laka, és – ki győzné valamennyit elszámlálni, a mi a hét ház környékén fekszik, mellynek minden pontja a legszebb kilátást nyujtja a testvérfővárosra s a Duna mentére.

A templomon fölül látszik báró Eötvös, tudóstársasági alelnök két szárnyra osztott palotaszerü nyári laka, hol nagy müvein dolgozni szokott, a legmagasabb pontrul látva el a világ felett ott is ugy, mint müveiben; vele egy sorban látszik Emich Gusztáv, könyvkiadó tusculanuma, egy szép széles erdő védelmében; mellyen tul Mihályfy és Várady Károly urak mezei lakait találni még. Ez utóbbi volt mindig a legelső és legutolsó ház a Svábhegyen, mert legrégebben áll ott; és tul rajta nincs több lakás. A lég itt nyáron át hat fokkal hűsebb, mint a városban.”

A cikkben említett épületek, ha azóta birtokaik és kertjeik jelentős részét mára elveszítették is, nagyrészt most is beazonosíthatók. Ráadásul az akkor még csak épülő Szent László plébániatemplom napjainkban is a városrész katolikus közösségének ad otthont.

Nem úgy a Karczag-villa, melynek utolsó lakói hajléktalanok voltak, akik nemrég még a régi ablaktokokat és minden egyéb éghetőt, így a parkettát is eltüzelték. Mindazonáltal az épület máig tartó pusztulása jellegzetesen hazai történetnek mondható. A második világháború utáni kollektív tulajdonba vételt követően hamar bekövetkezett az állagromlás, amit az 1959-ben történt felújítás nemhogy megállított volna, de idővel tovább gyorsított. A szocialista műemlékvédelem emblematikus barokksárga vakolata – mely szín valójában sosem volt használatos nemcsak a barokk, de a klasszicista építészetben sem – ma is ott málladozik Hild épületén.

karczag_villa_6.jpg

karczag_villa_10.jpg

karczag_villa_9.jpg

Amint azt az Építészfórum néhány évvel ezelőtti írásából megtudhatjuk, az épület 2004-ig volt az állam tulajdonában, amely akkor egy kft. kezelésébe, majd ezt követően magántulajdonba került. Hat évvel ezelőtt a tulajdonos bontási engedélyt kért az egyetlen megmaradt melléképületre, amit a szakhatóság akkor első és másodfokon egyaránt elutasított. Azóta a folyamatos állagromláson túl annyi változás történt, hogy a ház kertjének ősfáit egyik napról a másikra egész egyszerűen letarolták. 

Épített örökségünk e kálváriája nem egyedi eset. A rendszerváltás után magántulajdonba került, kevéssé szem előtt lévő, lelakott és rossz műszaki állapotú műemlék épületeink egy részét pusztán a kedvezően megtérülő befektetés szándékával vásárolják, hiszen a jó helyen fekvő telek, vagy házhely megszerzése az elsődleges szempont. Ezeket az épületeket ugyan jogszabályok védik a lebontástól, ám ha idővel magától omlik össze az épület, akkor minden akadály elhárul a befektető szándékai elől. A Karczag-villa esetében vélhetően ugyanez történik: a tulajdonos kivár, mondván, az idő megold mindent, s a valóban költséges és szakszerű műemléki helyreállítást elkerülve előbb-utóbb már csak a romokat kell eltakarítani – majd kezdődhet az új, borítékolhatóan silány esztétikai minőséget képviselő épület felhúzása. Arról nem is beszélve, hogy szemünk láttára egy kultúrtörténetileg is érintett épület semmisül meg.

karczag_villa_7.jpg

karczag_villa_látkép_2.jpg

Sajnos a jelenlegi magyar jogszabályi környezet szinte teljesen tehetetlen az ilyen helyzetekben, hiszen a magántulajdon védelme feltétel nélküli prioritást élvez. Amint azt a jelenlegi példa is mutatja, még kulturális örökségünk megőrzendő értékeivel kapcsolatban sincs elegendő mozgástér. A jellemzően német minták alapján kialakított hazai szabályozás sajnos nem számol a két társadalom eltérő mentalitásával, így nálunk a kiskapukat folyamatosan kihasználják ott, ahol csak lehet.

Noha az új építési törvény és az annak végrehajtására született rendeletek az eddigieknél több jogosítványt adnak az önkormányzatoknak – ilyen például a településképi kötelezési eljárás –, ám pénzbírságnál többet ők sem róhatnak ki ilyen esetekben. Egyébként Európában – ideértve több más posztszocialista országot, így a lengyeleket és a szlovákokat – gyakran jóval szigorúbb kötelezettségekkel jár a magántulajdonban lévő műemlékek kezelése, amit persze az is segít, hogy a mindennapokban a jogszabályi háttéren túl jóval nagyobb respektje van az épített örökségnek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr125852185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2014.03.16. 08:51:32

el kell kezdeni a tulajdonost bírságolgatni, van pár hatóságunk és hivatalunk erre a célra.

S=klogW 2014.03.16. 09:07:26

Nem kell minden salétromos putrit, kutricát, hodályt megmenteni.

Alfőmérnök 2014.03.16. 10:21:33

@S=klogW: Te húgyagyú, csak a tulaj miatt néz ki salétromos putrinak.

Mondjuk nem ártott volna valami jó állapotú, hasonló stílusú épület képével érzékeltetni, hogy hogyan nézhetett/nézhetne ki.

Rocky 2014.03.16. 10:24:55

@Alfőmérnök:

Hogyan nézhetne ki?
Hát mondjuk így:
www.barabasvilla.eu/

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.03.16. 10:27:57

@Alfőmérnök:
az áldokit nem szippantotta le az éjjeli ügyeletben a nővérke, ezért mérges.

Bell & Sebastian 2014.03.16. 10:31:42

A franc se tudja, hogy mi ez, de hogy nem korinthoszi oszlop, az tuti, inkább a kínai változata. Se a törzs, se a láb, se a fej nem stimmel, a megszabott arányokról nem is szólva. A kémények kifejezetten illúziórombolók.

Téliesített mauzóleumnak elmegy, egészen törpe Leninekre szabva. Elborzasztó egy tákolmány, nem kár érte, ha esetleg lebombázná egy Liberátor.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.03.16. 10:33:18

Kellene egy nonprofit állami cég, ami központilag vagyonkezelné és állagfenntartaná a kezelésébe vont épületeket.

Lehetne a neve mondjuk Nemzeti Ingatlankezelő Vállalat.
Épületeink megóvása nemzeti ügy, ugyanis.

Bell & Sebastian 2014.03.16. 10:34:05

@S=klogW: Így van, ezt például nem kéne. Furcsa dolgokat taníthatnak építészet ürügyén egynémelyik begyetemen.

Bell & Sebastian 2014.03.16. 10:36:41

@Counter: Magát például belekeverhetnék a mészbe -mint fiatal szüzet-, hátha taszítaná a salétromot és az amatőr Pallasz Athénét.

Valaki2 2014.03.16. 10:39:27

Sokkal nagyobb rugalmasság kellene a hatóságok oldaláról. A tulajdonos nem a villát akarta lezúzni, hanem egy vacak melléképületet. Ha még ezt sem lehet, akkor megértem, hogy hagyja inkább összedőlni az egészet, aztán onnantól kezdve azt épít rá, ami neki tetszik. Pedig ha nagyobb rugalmasságot engedtek volna (restaurálás???? nem freskó ez...) akkor simán meg lehetett volna menteni az épületet.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.03.16. 11:04:34

@Bell & Sebastian:
nem szereti a közelkeleti klasszicizmust? büdösnáci! :))

S=klogW 2014.03.16. 11:06:13

@Alfőmérnök:

De ez most már így néz ki, akármekkorát toppant is a kis lábacskáival.

Alfőmérnök 2014.03.16. 11:12:34

@S=klogW: Nem toppantok, hanem a pöcsödet fogom szétrúgni a bakancsommal.

Bell & Sebastian 2014.03.16. 11:13:19

@jose maria padilla: (Mit eteti a hörcsögét?) Klasszicizáló, maximum, de még az sem sikerült, pont mint a csendből kitörés, hogy egy valódi klasszikus popsztárt idézzek.

S=klogW 2014.03.16. 11:17:16

@Alfőmérnök:

Egyébként meg nyilván nem a salétromosságon van a hangsúly, hanem hogy
_nem kell minden ócskaságot megmenteni csak azért mert régi_,
maga acervulus cerebri.

1. Mert aztán olyan lesz az ország mint egy ócskás cigány udvara.

2. Az ócskasághalmozás a lélek üresedése kéz a kézben jár. A mindenutcasarki műemlékezés mű emlékezés, ravatalépítés.

S=klogW 2014.03.16. 11:27:45

@Counter:

Persze. A pénznyelő bulikra az állam alapítson céget.

Maga még mindig nem vette észre, hogy páros lábbal kirúgták szadesz-szemetet.

Rocky 2014.03.16. 11:29:16

@Bell & Sebastian:

Majd eldönti az Örökségvédelmi Hivatal, hogy:
"a hazai klasszicizmus, a magyar reformkor egyik legszebb arányú épülete"
vagy
"elborzasztó egy tákolmány".

Tartok tőle és egyben merem remélni, hogy a hivatalban kevésbé vicces, ám magas szinten képzett szakemberek ülnek, akik véleménye relevánsabb, mint egy netes trollé.

Bell & Sebastian 2014.03.16. 11:29:21

@jose maria padilla: Szurokba-tollba kéne hempergetni az ilyen gazembert, a párttitkárral együtt.

Bell & Sebastian 2014.03.16. 11:30:32

@Rocky: Nem lennék én ebben biztos, mert lófaszt sem tudsz te az építészetről.

Rocky 2014.03.16. 11:31:11

@jose maria padilla:
ez szocreál (annak egy szép, értékes példánya egyébként)

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.16. 11:32:08

@S=klogW: "Az ócskasághalmozás a lélek üresedése kéz a kézben jár. A mindenutcasarki műemlékezés mű emlékezés, ravatalépítés."

Klassz. A komcsik 1945 után ugyanezt gondolták épített örökségünkről. Így baszarintották végleg szét műemléki felújítás címén a budavári palotát, ami ellen még a szakértőnek -- a varsói belváros újjáépítése okán -- meghívott lengyel elvtársak is opponáltak. Így robbantották fel a Regnum Marianumot, így radírozták le a Nemzeti Szalont és a Nemzeti Színházat. De így vakolták le számos klasszicista és historizáló középületünket, megszabadítva azokat mindenféle felesleges, az ántivilág punnyadt levegőjét árasztó felesleges sallangtól. A sor persze még hosszan folytatható.

Rocky 2014.03.16. 11:33:37

@Bell & Sebastian:
egy építésszel beszélgetsz lófaszozócska! elhiszem, hogy a MLM gyűlésen ez a nyerő stíl, de nem a műemlékvédelemben.
Egyébként örülök, hogy ilyen jól ismersz...

S=klogW 2014.03.16. 11:36:41

@tauglich:

Magának a budai vár a mindenutcasarki műemlék kategória?
Legyen már oly kedves értő olvasással figyelmezni arra, amire reagál.

S=klogW 2014.03.16. 11:39:17

@Rocky: "ez szocreál"

Maga pedig építész.
Azt hiszem, mindent megbeszéltünk.

Rocky 2014.03.16. 11:39:50

@tauglich:
így is van!
Tovább megyek: a komcsik így baszarintották (?végleg) szét népművelés és osztályharc címén az évszázadok alatt kialakult, logikusan felépített társadalmi berendezkedést, küldték a professzort egy rossz mondatáért recskre, a cipészinasból meg egy jó mondatáért lett megyei első titkár.
Az ilyen Bell és Padilla félék meg még mindig ebben a világban élnek, szerencsére már csak virtuálisan tehetik. De mindenesetre bosszantó az értelmetlen trollkodásuk!

S=klogW 2014.03.16. 11:41:04

@Rocky: @S=klogW:

És tényleg! (Tényleg? Honnan szalajtották?) Maga se éptöriből brillírozott.

Rocky 2014.03.16. 11:43:17

@S=klogW:

mi ebben olyan nehéz?
www.theatre-architecture.eu/hu/db/?theatreId=169

még oda is van írva:
"történet

1953. december 31. Az épület átadása, kivitelező a Városépítő Vállalat

Az épület első elnevezése: Bartók Béla Kulturház

Építtetője: Sztálinváros, Városi Tanács

A város főépítésze dr. Weiner Tibor Ybl-díjas tervező, a műszaki tudományok kandidátusa.

Az eredeti Művelődési Ház tervezője Baranyai Ferenc építész.

2000-2001. átépítés, építész-tervező: Rombauer Gábor

Az épület stílusa: szocreál, az aulában Bartók Béla domborműve látható.

Fenntartó: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata"

Alfőmérnök 2014.03.16. 11:44:03

@Rocky: Padilla csak provokál (és némileg összezár a jósdás falkával), Bell viszont tényleg egy ostoba náci alember.

Rocky 2014.03.16. 11:44:59

@S=klogW:

mester!
erre reagáltam, nem a Karczag-villára írtam, hogy szocreál!

@Bell & Sebastian:
így klasszicista:
www.theatre-architecture.eu/hu/db/?theatreId=169
:)

S=klogW 2014.03.16. 11:51:26

@Bell & Sebastian:

Elképesztő. Mélységes mélyre nyúlik és szanaszétágazó a magyar történelemszemlélet devianciája.

A forradalmaink értelmezésének deformáltsága csak egy szimpla tünet. A kultúránk, sőt a magyar civilizáció, a kollektív nemzeti tudat (és -talan) a kútmérgezett.

S=klogW 2014.03.16. 12:01:53

@Rocky:

Egy épület stílusát nem építésének ideje, hanem az alkalmazott formavilág, stílusjegyek, -elemek, arányok, ornamentika határozza meg.

Ezt tényleg nekem kell elmagyarázni? Pedig be se íratkoztam az építész szakra a sikeres felvételim után.

Maga lehet akár még jó tervezőmérnök is (nem tudom), de a művészeti részéről vajmi kevés fogalma is alig.

S=klogW 2014.03.16. 12:09:44

Sokkal szebb, értékesebb és történelmibb valódi (s nem csak entartete) kastélyok pusztulnak szerteszét az országban.

csak egy példa egy kommentkollégánk kapcsán:

www.kastelyok-utazas.hu/Lap.php?cId=1487

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.16. 12:10:55

@S=klogW: most már késő visszakozni. Ott van feketén-fehéren, hogy (sokadszorra egyébként) mekkora faszságokat beszélsz.

@Rocky: "Az ilyen Bell és Padilla félék meg még mindig ebben a világban élnek"

Csak provokálnak, nem kell annyira mellre szívni.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.16. 12:16:40

@S=klogW: "Egy épület stílusát nem építésének ideje, hanem az alkalmazott formavilág, stílusjegyek, -elemek, arányok, ornamentika határozza meg." -- írod.

Akkor mesélj az általad linkelt vadászkastélyról, szigorúan stilisztikai szempontból és részletekbe menően. Számodra miért élvez nagyobb figyelmet egy építészetileg kevert stílusú historizáló cucc, mint egy Hild-féle klasszicista magyar épület?

S=klogW 2014.03.16. 12:22:00

@tauglich:

Nem visszakoztam.
Kinek mi a faszság.
Lövöldözés közben néha nem árt kikémlelni a lövészárokból.
Untauglich.

S=klogW 2014.03.16. 12:29:22

@tauglich:

Abban a kastélyban a környékre gyakorolt hatása lehetne jelentős.

Egy budai északkeleti lejtőn épült klasszicista kúriára sminkelt ház - amiből Budán és környékén van nem egy - felújítása sem szellemi/kulturális sem gazdasági gyarapodást nem szolgál.

A kétútközi kastély és birtokai rendbetétele beilleszthető lenne a Tisza-tó meg a lovas fejlesztési projektekbe is.

Rocky 2014.03.16. 13:02:36

Micsoda beteg alakok.
Felhozza valaki, hogy Manci néninek májrákja van és mentsük meg valahogy.
Erre jön beteg1, közli hogy Manci néni egy szar.
Jön beteg2, közli hogy Manci néni egy szar és ismeri Sanci nénit, akinek szifilisze van és ő viszont nem szar, de szőke.

Vazze azon kéne okoskodni, hogy a posztolt konkrét kastélyt, hogy lehetne megmenteni.

Ha nem tetszik, csinálj posztot a másikról.

Egyébként beteg vagy!

Alfőmérnök 2014.03.16. 13:04:53

@S=klogW: Maga el sem olvasta a posztot.

aya_nieIsen 2014.03.16. 13:24:30

Nem akarok demagóg lenni, de ilyen stílusú épület van még vagy félszáz a Svábhegyen. Régi, történelmi, de mára elvesztette a funkcióját, a tulajdonosa meg nyilván azt csinál vele, amit akar. Fenntartása nyilván havonta milliós összeg lenne, a felépítése és az alaprajza meg semmilyen mai követelménynek nem felel már meg.

Bell & Sebastian 2014.03.16. 13:33:00

@Alfőmérnök: Hörcsög, te aztán sokat konyíthatsz ehhez is, mi?

Alfőmérnök 2014.03.16. 13:36:51

@tauglich: Bell nem provokál (abban az értelemben, ahogy padilla), hanem egy ostoba, trágya, agresszív alember.
Majd ha egyszer magukra is rászáll a kis buzi, megtapasztalják.

Bell & Sebastian 2014.03.16. 13:39:33

@Rocky: Utálom a felfuvalkodott építészeket. Több alázatot elvtárs, mert ez egy szar még akkor is, ha kamarai papírt hoz róla, hogy de nem.

Ízlése vagy van valakinek, vagy nincs, bármelyik hülye képes a görögök kifinomult rendszeréből ezt-azt kiemelni. Ami olyan, mint ami, az nem ugyanaz, mint ami. Szóval, építész kolléga, mi a védendő ebben a förmedvényben?

Bell & Sebastian 2014.03.16. 13:42:24

@Alfőmérnök: Addig jó neked, amíg ki nem ugorhatsz az élőhelyedről, pet.

Alfőmérnök 2014.03.16. 13:46:51

@Bell & Sebastian: Utoljára szólok, kopj le rólam buzi, mert meg fogod bánni.

tevevanegypupu 2014.03.16. 13:52:41

Hát igen..vannak villák és épületek amiket meg lehetne menteni, de túl sokba kerülne és hát ismerek kisvárosokat ahol a múlt századi századfordulós főutcákon épületek tucatjait bontották le és a városnak esze ágában sem volt renováltatni, pedig az egész város hangulatát meghatároztak..Ez a szegény itt nem olyan nagyon hiányozna, ha lebontanák..

tevevanegypupu 2014.03.16. 13:57:04

@Rocky:

Jesszus..maga egy megfagyott zene..:)

Alfőmérnök 2014.03.16. 14:17:42

@Bell & Sebastian: Te kérted, nyomorék. És ha a többi jósdás és meg fogja szopni, azt neked köszönhetik. (Meg maguknak, hogy nem küldtek el a kurvaanyádba.)

S=klogW 2014.03.16. 14:27:43

@Alfőmérnök:

Ki bírja ki ezt a párás szemű, érzelgős nyavalygást ennyi bekezdésen keresztül?

Abban igaza van a posztnak, hogy a jogszabályi környezet röhejes. Azonban az, hogy "jóval nagyobb respektje van az épített örökségnek" nem azt kel jelentse, hogy minden gazos kültelki úrhatnám polgári kamukúriát meg kell menteni, csak azért mert a tervét valami korabeli nagyfejű firkantotta alá.

S=klogW 2014.03.16. 14:41:53

@Rocky:

Ez magának hol kastély?

Ez nem több egy karcagi parasztháznál, amire "nesze sánta itt egy púp" alapon ráhúztak egy timpanonos tornácot, és le van feste műemléksárgával.

Ez a ház Karcagról Pestre szakadt korabeli újgazdagék rongyrázása.

vizipipa 2014.03.16. 14:54:57

Az eddigi baltadobálásba nem szállok be, de ajánlok megtekintésre egy képpárt, az ilyen volt - ilyen lett kategóriából. Blaha Lujza tér, 1896-2011.

indafoto.hu/_da_/image/14475013-3a242995/details/xl/user

Némi megértést is mutatok az iránt, hogy az 50-es években nem ragaszkodtak az eredeti állapot visszaállításához, elvégre Tito láncos kutya elleni erődrendszert is építeni kellett valakiknek, valamiből.

Alfőmérnök 2014.03.16. 15:08:48

@Rocky: Mielőtt válaszolsz ennek a nyomoréknak, tájékoztatlak, hogy egy címeres balfasszal van dolgod, aki beleőrült a lúzerségébe:
" Bell & Sebastian 2011.03.08. 22:37:24
Üdv, hajósok!
(Úgy érnek el, hogy az Indán keresztül küldenek e-mailt, egy már jött!)

Vége az első menetnek, bevallom, itt most véget ért a tudomány, jól jönne a segítség a patkányfogáshoz. (A fuvolás trükköt ismerem, de az itt nem jó.)

A történet rövid. A cég ellen -amelynek tartósan dolgoztam- felszámolási eljárás indult. Az első évben -a hitelezők irányítása alatt- sikerült átlendíteni nyereségesbe, vártuk a komoly bevételt, amit elértünk. A számunkra legrosszabb pillanatban a cégbíró átadta az irányítást a biztosnak, ö rendelkezett minden kintlévőség felett. 1MRD várható bevétel állt szemben 440M követeléssel. Természetesen mindet eladta saját zsebre, a követeléseket felhúzta 2MRD -ra. A várható kifizetés -de csak a KKV -knak- úgy 5% -on áll.

Az elmúlt 2 évben a hitelezőket képviseltem a felszámolóval szemben, a törvény adta lehetőségeken belül, társadalmi munkában.

Első fokon véget ért a meccs, számomra totális vereséggel, minden szempontból. Politikai, hatósági, vagy kormánybiztosi segítséget kértem, csak nem kaptam. A második menethez még több pénz kell(ene) és ingyen jogászok, erősen kétséges siker mellett. Vagy nyilvánosság. Csakhogy az elkótyavetyélt javak már visszasétálni nem fognak a saját lábukon, kizárólag az erkölcsi győzelemre lehet hajtani, másra nem.

Mit mondjak még? Egy élmény volt! Kettő libás ügy, vagy egy Megyeri híd mérhető csak az ETS Zrt. (néhai Geotorr KFT.) felszámolásához.

Ezt a céget azért nyíratta ki a kommancs hatalom Kovács Árpáddal és egy salátatörvénnyel (ÁFA vissza nem fizetés), mert önállóan mert és tudott mélyépíteni, nem szorult (közvetlen) állami csöcsre, így visszaosztás sem volt, egy kanyi fillér sem, senkinek.

Mi a tanulság? Magyarországon kettős hatalom üzemel, a jelentősebb az árnyékból üzemelteti a pénzszivattyúkat, törvényhozói, jogalkalmazói háttérrel. Sok kormányhivatalnok kettős szerepet játszik, a csokitolvajt lecsukja, de a milliókból inkább kikéri a részét és hallgat. Az adószedők viselkedése a legérthetetlenebb. Továbbá az, hogy már megint beszart a Fidesz káderpolitikája! Másodjára! Hihetetlen, de azt kell hogy mondjam, a legjobb úton vagyunk egy forradalom felé, ahol elhajtják a Fideszt az újkori hercegekkel, grófokkal együtt. A rendőrség is kettős játékot játszik, mellékállásban a régieket vigyázza, onnan ömlik a lé.

Az egész lemerülést a pokolba tán még szórakoztatónak is találtam volna, ha nem jár ekkora járulékos veszteséggel (a három év alatt).

Hja kérem, a gyakorlati politikában (ami a gazdaság) már csak piranhák vannak és polipok. Kereszténnyel nem találkoztam, mindenki Belzebub seggéből bújt ki. Megértem azt, aki csak lehúzná sorozatra és kiengedné a tárat!

Amennyi csak van, mindet! "
delphoijosda.blog.hu/2011/02/16/kommentfolyam3/fullcommentlist/1#c12844389

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.03.16. 15:31:01

@vizipipa: nem raksz ki magadnak vmi kisképet? avatart?

Kandeláber 2014.03.16. 15:31:24

"Az állam rossz tulajdonos"- kummogta anno a ciántablettás Kuncze.

bolhacsípés 2014.03.16. 15:32:08

Mint az összeragadt kutyák, amint az egyik éppen megpróbál lefordulni a másikról, olyan az épület. Hm. Vagy egymás alá szorult villamosok. Vagy elbontották mögüle a házat.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.16. 16:00:03

@S=klogW: "Abban a kastélyban a környékre gyakorolt hatása lehetne jelentős."

Ez kamu duma, ezért ismét kérdezem: mesélj az általad linkelt vadászkastélyról, szigorúan stilisztikai szempontból és részletekbe menően. Számodra miért élvez nagyobb figyelmet egy építészetileg kevert stílusú historizáló cucc, mint egy Hild-féle klasszicista magyar épület?

"Egy budai északkeleti lejtőn épült klasszicista kúriára sminkelt ház - amiből Budán és környékén van nem egy - felújítása sem szellemi/kulturális sem gazdasági gyarapodást nem szolgál."

Húgyagyú. Kezdjük ott, hogy ez nem kúria akar lenni, hanem az, ami: jellegzetes nyaralóépület a XIX. század második harmadából. Ráadásul a Zádor-Radostól Bierbauer Virgilig minden jelentős háború előtti szakmai munka és monográfia, valamint tipológiai célzattal írt összegző mű, amely a magyar klasszicista építészetről szól, jegyzi Hild villáját. Alkalmam volt a napokban beszélni műemlékesekkel (építész, művészettörténész), és mint kiderült, Hild József ezen épületét nagyon is számon tartja a magyar építészettörténet, természetesen nem egyenértékkel szakrális és középületei sorával.

Alfőmérnök 2014.03.16. 16:26:51

@Alfömérnök: @Bell & Sebastian: Beszartál, nyomorék?

Alfömérnök 2014.03.16. 16:29:08

@tauglich:

"Húgyagyú": ezt tőlem tanultad, büszke vagyok rád!

Alfőmérnök 2014.03.16. 16:33:15

@tauglich: Egy olyan emberrel próbálsz esztétikai kérdésekbe bonyolódni, aki szerint Shakespeare szar.

Alfőmérnök 2014.03.16. 16:36:48

@bolhacsípés: Erre is ezt mondanád, katuska?
pestisracok.hu/wp-content/uploads/2013/10/HildVilla.jpg

És ugye arra senki nem reagált, hogy ha majd ha eltakarították a romokat, ismerve a mai trendeket, borítékolhatóan milyen esztétikai minőségű cuccot fognak építeni a helyére.

Alfömérnök 2014.03.16. 16:45:14

@Alfőmérnök:

Az is jobb lenne mindenkinek, ha az ostoba fajtád eltakarodna a magyar közéletből.

S=klogW 2014.03.16. 16:48:38

@tauglich:

Nem állítottam, hogy a Graefl-kastély kiejezetten építészetileg képvisel nagyobb értéket. Ha írnád, abban igazad lenne, hogy stilárisan koherensebb épület a Hild aláírásával futó (valószínű inkább csak valamelyik négere által megrajzolt) ház: persze két, egymáson keresztbe tett hasábon nehéz mit elrontani. A Graefl ennél kicsit bonyolultabb mértani test.
Tehát: pusztán építészetileg egyik sem képvisel különösebb értéket.

A fenti épületre nem a Hild brand lenne ráfirkantva és nem Budán lenne, senkit nem érdekelne.
Továbbá, ha egy mesterségesen-feleslegesen felduzzasztott szakma képviselője lennék mint ma a műemlékesek, én is minden ócska épületbe belekapaszkodnék, amin keresztül saját szakmai létjogosultságom igazolhatom.

Lehet ezt kúriának hívni, funkciója szerint akár még jogos is lehet e megjelölés, de az általában kúriaként számon tartott épületekhez képest a portikuszon kívül ezt ez esetben semmi nem mutatja. Előbb jutna eszembe róla e családi kripta.

Alfőmérnök 2014.03.16. 16:49:47

@Alfömérnök: Nem vagyok közéleti személyiség, te nyomorék. (B&S baszakodik megint, ha valaki nem értené.)
És én a fajtát nem "faj", "rassz" értelemben értem, mint te, ostoba náci.

S=klogW 2014.03.16. 16:53:55

@Alfömérnök:

Ez azért elég szemét nikválasztás.

Alfőmérnök 2014.03.16. 16:58:11

@S=klogW: Egy utolsó hulladékembertől nem meglepő.

Alfömérnök 2014.03.16. 16:59:01

@Alfőmérnök:

"(B&S baszakodik megint"
Nem B&S baszakodik, de haluzzál csak, ostoba köcsög náci, ha attól jól érzed magad.

2014.03.16. 17:02:06

Nekem ezek az oszlopok,csak az ónémet bútorokon jönnek be.Házon nem.

Alfőmérnök 2014.03.16. 17:05:49

@Alfömérnök: Ha engem lenáciznak, elég egyszerűen rá tudok mutatni, hogy ez hazugság, rágalmazás, mivel nem tudnak idézni tőlem olyat, ami ezt igazolná. Mindez nem mondható el B&S-ről, mert rendre náci szövegeket ír, mégha néha kissé zavarosan, kétértelműen is, hogy ne basszák ki a picsába mindenhonnan, ahol értelmes emberek is vannak.

2014.03.16. 17:06:36

Jó sok légyfogó pókszázlábú lehet benne.Brrrrr fpfpfpffff!

2014.03.16. 17:08:14

@Alfőmérnök: S pajti csak egy heves vérmérsékletű ifjú,aki szeretne megélni egy kisboglygó becsapódást.D
Amúgy véresszájú kommentelő.Na de ilyen is van és ezt is el kell fogadni.

Alfömérnök 2014.03.16. 17:12:10

@S=klogW:

"Jáj", ez olyan buzialemberes. Csak előjött a felettes Énem.

Alfömérnök 2014.03.16. 17:22:43

@Alfőmérnök:

"És tényleg van köze a Magyar Zsidók Világszövetségéhez? Ha igen, miért nem basszák ki a picsába?"

Ostoba náci

Alfőmérnök 2014.03.16. 17:27:30

@Alfömérnök: Szarul nyomod, féreg!
Ez nem náciság, alember. Egy magyarellenes rasszista vers írójáról kérdeztem egy felvállaltan zsidó kommentelőt.
Cyklon-B ajánlani "gyógyszerként", olyanokat írni, hogy van B-terv arra, hogy ne a "magamfajta" keverékeké legyen a "hazád", az náciság.

Bell & Sebastian 2014.03.16. 17:28:28

Nna, már egyre jobb a műsor, mert csupa mérnök minden hozzászóló. Építészeti bejegyzéshez ez dukál.

@Alfömérnök: Maga igazi vagy ál? :)

Bell & Sebastian 2014.03.16. 17:34:03

@Alfőmérnök: Már megint hol viszket? Ha ilyesmire lenne szükséged, ne szerénykedj itt nekem, bökjed csak ki bátran! Egy kis szájalás nem akadály, kuncsaft az üzlet.

Alfőmérnök007 2014.03.16. 17:40:02

Bocsánat, nem itt van az évfolyam találkozó? Kit fogunk beperelni vizuális környezetrombolásért, mérnökök?

Alfőmérnök 2014.03.16. 17:50:33

@Bell & Sebastian: Nem erre céloztál te szégyentelen nyomorék, mikor azt írtad.

Dr. S. J. B. Manó 2014.03.16. 17:51:33

@Alfőmérnök007: Pör lesz és nekem, a specialistának még nem szóltak? Ha tartozik, előbb látogassák meg vascsövekkel.

Bell & Sebastian 2014.03.16. 17:55:59

@Dr. S. J. B. Manó: Keveri az ügyfeleit, ügyvéd úr.

@Alfőmérnök: Honnan tudjam, ha nálad van a dossziém.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.16. 18:00:52

@S=klogW: irgalmatlan hülyeségeket beszélsz.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.16. 18:08:34

Apropó! Most jöttem a Kossuth-térről. Hát, brutálisan jól megcsinálták az egészet. Fasza a tájépítészet, jók az utcabútorok és a világítótestek, teljesen kortárs és érvényes dolog lett, miközben kellő visszafogottság és letisztultság mellett minden a parlament neogót épülettömbjéről és az elegant térélményről szól. Azzal, hogy J.A. szobrát kiszedték a déli kapu előtti susnyásból és egy exponált helyre tették, utólag is minden hisztit anullál: most turisták és honpolgárok tömegei fotózkodnak Marton szobra előtt. Az 56-os emlékhely lejárata a valódi, páncéltörő lövedékekkel átlyuggatott vaslemezekkel pedig mindent überel. Egyszerre megdöbbentő és a maga ugyancsak letisztult, kortárs jelrendszerével igazán méltó az emlékezésre.

S=klogW 2014.03.16. 18:30:05

@tauglich:

Nem vártam egyetértést egy faszozó húgyagyúzótól.

Bell & Sebastian 2014.03.16. 18:31:24

@tauglich: Valóban nagyon jó lett. Az igazi truváj a mélyépítése volt, nagyon sok pénz van ott eltemetve. Áldás és béke honolt a munkaterületen mindaddig, amíg a hiénák meg nem jelentek és kinyomták a szakmailag felkészültebbeket, igaz, addigra a dandárja már készen volt.

Ennyiből (mert ki tudja azt, hogy mennyiből?) lehet jót is csinálni, ha mindenki csak a saját dolgával foglalkozik. De ez persze nem így volt, hanem úgy, ahogyan errefelé szokott.

Csak a szépre emlékezünk, mindnyájunk nagy-nagy szerencséjére. Most szeretném látni Vincenték képét, mert biztosan nem vigyorognak.

Bell & Sebastian 2014.03.16. 18:36:43

@S=klogW: Jól látja, nyugodjon meg. Úgy látszik, T. beleszeretett a elméleti konstrukciójába, ezért innen kezdve input letiltva. Van ez így - gyakran mással is.

Tapasztalatból semmi nem elég. Neki se.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.03.16. 18:45:35

@tauglich: hú átadták? megyek megnézem a fidesz egyetlen pozitív cselekedetét.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.16. 18:50:43

@S=klogW: nem kell most bedurcizni. Csak azt kaptad, amiért jelen topic alatt derekasan megharcoltál.

Egyébként két héttel ezelőttig fogalmam nem volt, hogy ez egy Hild-épület. Csak annyit tudtam évek óta, hogy a maga műfajában egy láthatóan jó épület. Ha arról van szó, megvédem én a Balaton parti, pallér stílusban épült nyaralót is, ha jól illeszkedik a tájba és klassz formai jegyeket visel, főleg ha még helytörténeti szempontból is értéket képvisel. Szóval nem olyan bonyolult történet ez.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.03.16. 19:04:21

@tauglich: bár ebben is benne volt a korrupció nyilván, úgyhogy még ez se teljesen pozitív.

S=klogW 2014.03.16. 20:49:54

@tauglich:

Pedig olyan szép kommentet írtam... :( Na mind1.

Itt te lettél durcás, hogy báncsák a kis klasszicista kubusodat.
Az emberi világ változik. A külsőségekhez való túlzott ragaszkodás épp ezek kiüresedését okozza.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.16. 21:09:32

@S=klogW: "Az emberi világ változik. A külsőségekhez való túlzott ragaszkodás épp ezek kiüresedését okozza."

Bocs, de az ilyen süketeléseknél még egy kommentgenerátor is szellemesebb.

Amúgy hasonlóan szar állapotban volt annak idején a Barabás-villa:

static3.architectforum.hu/files2012/n00/01/48/51/body/397-b53vmz-barabasvilla.jpg

És ugye ez lett belőle:

www.hegytortenet.hu/images/images.upload/nagymeret/1366034178barabas-villa-1.jpg

Nyilván még időben végleg le kellett volna rohasztani ezt is, mi?

@tesz-vesz: a Parlament építése idején is felbukkant a korrupció híre. Ha jól rémlik, gróf Tisza István még párbajozott is valamelyik képviselőtársával, amikor az genyó módon vádolta be Tisza építési munkálatokat éppen felügyelő testvérét.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.03.16. 21:14:33

@tauglich: hát a parlament építésénél nem voltam ott, de azt tudom, az akkori magyaroknak még volt gerince, és ha korrupción kapták őket, főbe lőtték magukat.
és azt is tudom, hogy a mostani országvezetők mérhetetlenül primitívek, korruptak és posztkommunisták.

vizipipa 2014.03.16. 21:39:26

@tesz-vesz: nem akarok avatarozni.

A 19. sz utolsó harmada, pl. a vasútépítések kora is tartalmaz egy pár korrupciós csemegét. Lásd pl.: Cieger András: Politikai korrupció a Monarchia Magyarországán.

Baross Gábor "vas" (avagy vasút) miniszter kapcsán ma már mégsem ezt emlegetik, meg nem is igen tudják. Sőt, szobra is visszatért a Keleti pu. elé, a vajon milyen térre?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.03.16. 21:59:56

@vizipipa: nem is azért kérem, mert menő, hanem mert jobban ki lehet szúrni a kommentjeidet.

1x feltöltesz egyet, azt kész.

Bell & Sebastian 2014.03.16. 22:05:07

@tauglich: Ha a 9 M -ós, eredeti költségvetéshez képest végül 38 M aranykoronába került az építkezés, akkor elég jól meg lehet tippelni, volt-e már korrupció az előző századfordulón.

vizipipa 2014.03.16. 22:33:31

@Bell & Sebastian:

Az én ismereteim szerint a 9 M <--> 38 M nem a korrupció arányait jelzik, bár az "persze" volt.

Igen rossz volt az előkészítés és már az alapozásnál kiderült, hogy baj van. A hatalmas időbeli csúszás is ezt jelzi.

Én inkább a 4-es metró építéséhez hasonlítanám az ügyet. Időtartamban is, pénzben is.

Bell & Sebastian 2014.03.16. 22:53:21

@vizipipa: Ne legyünk igazságtalanok, mivel nagyarányú iparfejlesztéssel is együtt járt a gigantikus építkezés, így ennek a költségeit is viselte.

A tervpályázat sem egyfelvonásos opera volt, a Lloyd meg esztétikai megfontolások alapján döngette el naponta szegény Steindl -t.

Szóval, nem valóságtól teljesen elrugaszkodott a két korszak összevetése. Őseink sokáig elbíbelődtek a Házzal, nekünk már csak a tyúkudvar jutott. Az is valami.

Csekkliszt#10 2014.03.16. 23:33:30

@jose maria padilla:
Kisjeruzsálem? Te szerencsétlen! Még zsidfózni se tudsz rendesen! 2 utcára lakom és elarulhatom, h a környéken nem Lipótváros, ellenben az egyik szomszédos utcát az egyik magyar(kodó) Orbánhű bankár vásárolta fel, de sok arab lakik ott, az ukránok most építettek villaparkot a Lóránt utcában, nekünk egy zsidó szomszédunk sincs, hal istennek a magadfajta nem engedheti meg, hogy azon s környéken lakjon, max elkirandulhatsz oda busszal, BKK bérlettel, de ha a közeli Szamos cukrászdában fagyit vesztek, ketten fogjátok az 1 gombóc fagyit nyalni. Mindennap ez a ház elott vezetek el, amikor a gyereket a magánoviba viszem, ha nagyobb lesz megy a Britannicá-ba, és ez a jó döntés, hogy a te gyerekeddel nehogy egy osztályba kerüljön, mert az csak mocskot hall az apjától. Igen ezért kell ezen a környéken lakni, mert a te irigy, gyűlölködő bajtársaid újratermelik a társadalmi looserséget a családuknak. Köszi h ilyen primitív hozzászólást olvashattam, holnap reggeltől máshogy nézek az épületre. Remélem nemsokára a kurva turul szobrot is lebontják és le lehet hugyálni.

S=klogW 2014.03.17. 00:03:11

@tauglich:

Látom, nagyon belemásztam a lelkébe.

Az életigazságok többsége leírva banalitásnak hat, pont mint a megfestett tájképek giccsnek.

"Amúgy hasonlóan szar állapotban volt annak idején a Barabás-villa"
Látja, mondom én, hogy van ilyenből bőven Budán.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.17. 06:43:39

@S=klogW: "Az életigazságok többsége leírva banalitásnak hat, pont mint a megfestett tájképek giccsnek."

Szerintem a továbbiakban ne savazd magad.

Alfömérnök 2014.03.17. 07:11:21

@Alfőmérnök:

Ez megúszós magyarázat. Egy gyáva, szervilis birka magyarázata.

Alfömérnök 2014.03.17. 07:12:47

@Bell & Sebastian:

Az egyik al, a másik ál

S=klogW 2014.03.17. 07:35:12

@tauglich:

Nem olvasgattál még idézetgyűjteményes könyvet?

Majd legközelebb nézd meg a postaládádba gyűlő levélszemét közt az épp aktuális "Akciós festményvásár!" szórólapján bemutatott kínálatot.

Engem nem zavar a modoros gőgöd, néha még szórakoztat is. Ha zsakettban, monoklival, sétapálcával korzóznál a Duna parton vagy a Várban, talán még pénzt is kereshetnél. Pláne ha a keménykalap mellé krumpliorrot is teszel. :)

Akkor még az is eszembe jutna, hogy lenyelt karó helyett talán téged is "csak" gerinc tart egyenesen. :)

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.17. 07:53:55

@S=klogW: veled ellentétben nem járok olyan szájtokon, ahol a későbbiekben ilyen levélszeméttel (és egyáltalán, bármilyen spammel) bombáznának nap mint nap. Valamint nem vagyok olyan hozzád hasonlóan elmagányosodott nick, aki nyilvánvaló balfaszsága okán az életben elszenvedett összes sérelmét éppen a blogoszférában igyekszik kompenzálni. A tükörképedet pedig ne próbáld rámtukmálni, mert kommentről kommentre egyre nevetségesebbé teszed magad.

S=klogW 2014.03.17. 08:00:44

@tauglich:

Valódi postaládáról beszéltem, ezért is írtam, hogy szórólap.* Az emailszemetet nem szokás szórólapnak hívni.

*Tudtam, hogy vélelmezett netezési szokásaimba próbálsz majd belekötni. Szánalmas tempó. Bár lottóötösöm lenne így! Nem, nem lottózom.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.17. 08:03:16

@S=klogW: Akkor ezt megbeszéltük, most már irány a lottózó! :)

S=klogW 2014.03.17. 08:27:30

@tauglich:

Minek. Elvitték a milliárdokat, amiből egy északkeleti lejtőn csak a brand miatt drága haszontalan ravatalozókúriát vehetnék és újíthatnék fel. :)

S=klogW 2014.03.17. 08:32:28

@tauglich: (jelenleg szerencsére nem pályázati sikertől függ a bevételem)

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.17. 08:39:12

@tauglich: most meg haverkodni akarsz? Ne tévesszen meg a szmájli, az a kegyelemdöfés volt a meccs végére.

S=klogW 2014.03.17. 08:53:15

@tauglich:

Nem, továbbra is a harcos ravatalozómániádon mosolygok. :)

ezergabor 2014.03.17. 08:56:11

Azért arról is érdemes lenne szót ejteni, hogy ez inkább nyári lak, mint villa:kifejezetten kicsi az épület, így nem lehet vele mit kezdeni. A telkét meg olyan bénán darabolták fel, hogy mögötte 5 méterrel már a plébánia 300 millát érő ingatlanocskája kezdődik, hátrafelélehetett volna bővíteni, de így az sem megy. Az egész egy hatalmas, sznob homlokzat, használhatatlan terekkel. Mégis mit kéne vele kezdeni? 2 hálós nyári villa, vagy mi legyen belőle? Inkább fogadjuk el, hogy ezt elszúrtuk, és a kortárs építészek nevében kikérem magamnak, hogy borítékolható, hogy építészetileg értékelhetetlen cucc születne oda. Inkább nézi a büszke hegyvidék még 20 évig ezt a roncsot... Amúgy a tulajok ukránok.

S=klogW 2014.03.17. 09:01:12

@tauglich:

Egyébként micsoda egy érzelgős nárcisztikus alak vagy ... (Erről is akartam írni a sajnos elszállt kommentemben tegnap.)
Miért gondolod egyáltalán, hogy egy anonim online beszélgetésben komoly érzelmek ébrednek bennem kifejezetten személyeddel kapcsolatban?
Egykének tetszik lenni?

wantaan 2014.03.17. 09:09:26

@tesz-vesz: no no! Még utóbb megkapod a kommunista jelzőt tauglich:-tól s aztán akkor megnézheted magadat! Még hogy korrupciót emlegetni a mostaniakkal kapcsolatban? Gondolj bele, lehet korrupt egy olyan miniszterelnök aki 2/3-dal rendelkezik? ..... legfeljebb hozat egy törvényt hogy Orbán vezetéknevű embert korruptnak nevezni főveszteség terhe mellett TILOS!
" az akkori magyaroknak még volt gerince, és ha korrupción kapták őket, főbe lőtték magukat.
és azt is tudom, hogy a mostani országvezetők mérhetetlenül primitívek, korruptak és posztkommunisták."
Meg hogy a magyaroknak akkor még volt gerince .... no igen , de akkor még nem volt 2/3-ad!!!

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.17. 09:11:10

@S=klogW: ne erőlködj, ez a vonat már elment.

És naná, hogy nem vagyok egyke. Te viszont szar emberismerő vagy. Talán éppen ez problémáid egyik fő forrása.

ezergabor 2014.03.17. 09:14:13

Már megint eldurvultatok, kedves kommentelők, de visszatérve a témára: ez az épület mindenképp használhatatlan: olyan bénán osztották fel a telkét, hogy mögötte 5 méterrel már a plébánia pár száz millás ingatlanocskája terül el, és ezért hátrafelé nem lehet bővíteni. Előre meg a homlokzat miatt nem lehet. Merthogy olyan kicsi, hogy bővíteni kéne. Ez inkább egy nyaraló, mint villa. Az építéskor ez egy nyaralóövezet volt, most meg lakóövezet. Mit lehet itt kezdeni egy kéthálós nyári lakkal? Az egész csak egy hatalmas, látványos sznob homlokzat használhatatlan terekkel. Nézzünk ezzel szembe és bontsuk le. Merthogy a kortárs építészek nevében kikérem magamnak, hogy borítékolható, hogy építészetileg értékelhetetlen cucc kerülne ide. Már miért is? Na, de a büszke hegyvidék inkább nézi ezt a roncsot még 20 évig. Amúgy a tulajok ukránok.

S=klogW 2014.03.17. 09:18:19

@tauglich:

Lélekben is lehet egykének lenni, ha az embernek szinte csak papíron van testvére: nagy korkülönbség, féltestvér, haláleset.

S=klogW 2014.03.17. 09:20:42

@ezergabor: "ez az épület mindenképp használhatatlan"

Ezzel az ügyeletes díszkonzi kollégánál nem leszel népszerű. Az én vitám is ebből indult vele.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.17. 09:28:26

@S=klogW: már megint a saját tükörképedet próbálod rámvetíteni.

Alfőmérnök 2014.03.17. 09:32:59

@ezergabor: Ukránok? Akkor már önmagában is megérné, hogy a magyar állam kibasszon a tulajokkal.

De az eddigi csúcsdöntő kétskégkívül az áldoki volt a " klasszicista kúriára sminkelt ház"-zal. Egy Hild-épületre ilyet mondani, kb. olyan. mintha egy eredeti Stradivari-hegedűre azt mondanánk, hogy egy kisminkelt gagyi kínai Stradivari-modell.

S=klogW 2014.03.17. 09:42:41

@tauglich:

Ismerem a projekció pszichológiai phenoménját, el tudom kerülni. :)

tevevanegypupu 2014.03.17. 10:14:23

@Alfőmérnök:

Na..azért nem muszáj a nagy nevektől rögtön hasra esni, Hild József sok házat tervezett ám..ahogy manapság a nagynevű magyar épitészek, és nem mind halhatatlan remekmű.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.17. 10:25:15

@tevevanegypupu:
A napnál világosabb, hogy maga klasszicistavilla-,holokausztnak ágyaz meg itt, hogy aztán a modernitás rémerôdjeivel szórja tele a szakrális budai lankákat, melyekért maga Kmetty hullatta a vérét! Valljon színt, kinek a zsoldjában áll?

tevevanegypupu 2014.03.17. 11:17:15

@Doomhammer:
:)
Maj' bolond leszek, épp most akarok fizetésemelést kérni. Különben valóban úgy gondolom, hogy vannak sajnálatos esetek, amikor nem lehet megőrizni valamit ami az enyészetnek indult..Bontsák szépen le és akár ne is építsenek helyette mást, nem baj, ha vannak üres zöld területek.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.17. 11:27:48

@tevevanegypupu:
Ne beszeljen felre, mit akarna oda epiteni? A Parlamentre direkt ralatassal? Ez nemzetstrategiai helyszin, a vak is latja.

tevevanegypupu 2014.03.17. 11:32:07

@Doomhammer:

Hát egy radar talán..nem tudom, van ott bazsarózsa a környéken??

S=klogW 2014.03.17. 11:33:27

@Doomhammer: Épp azt mondja, hogy nem is muszáj építeni helyette bármit is.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.17. 11:39:22

@S=klogW:
Olvassa csak el, most eppen egy radarnal tart. Kibujik a szog a zsakbol, lesz abbol raketa is.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.17. 11:40:26

@tevevanegypupu:
Vagy esetleg egy raketa jobban tetszene?
Bazsarozsat majd telepitunk ill. kiirtjuk, a nemzetstrategiai szuksegszerusegnek megfeleloen.

tevevanegypupu 2014.03.17. 11:46:40

@Doomhammer:

Szó sem lehet róla, nem kezdeményezünk hidegháborúkat, untig elég nekünk a melegek is..

tevevanegypupu 2014.03.17. 11:51:55

Különben jó lesz vigyázni, mindjárt megjelenik Alfi hosszú idézetekkel a jósdáról aztán megnézhetjük magunkat..

gyalog.galopp 2014.03.17. 12:04:04

Ez a nosztalgiázás a régi épületek iránt valami járvány lehet, már elérte azokat is, akik sokat tettek a pusztulásukért.

Egy szoci képviselőjelölt kampányszövege, most fújta a szél a postaládámba:
....
Felújítjuk a SZP kastélyt.
....
Így minden magyarázat nélkül. A kastély kb 2000 m2 alapterületű, 250 éves, még romjaiban is szép, impozáns. ( barokk , nem eklektikus)
Utoljára , jó 10 évvel ezelőtt a városi GAMESZ műhelynek használta egy részét, azóta üres. Még a Gamesz időkből származóan , ujjnyi vastag, falon kívül vezetett elektromos kábelek díszítik a szobák felét.

Az épület természetesen védett műemlék, már évtizedek óta, felújítása több milliárdos tétel. Mindenki szeretné felújítani, de funkció nélkül nincs értelme, fölöslegesen kidobott pénz.

Szóval, ha szívünkhöz nő egy épület, szeretnénk megmenteni, akkor előbb találjunk neki funkciót.

lobster thermidor 2014.03.17. 12:21:26

És a sok - sok okosságot írogató kommentelők vajon tudják -e, hogy ki a villa tulajdonosa?

tevevanegypupu 2014.03.17. 12:25:32

@Doomhammer:

Hát ez meg hogy jön ide, micsoda egy tirpákos félremagyarázó maga..ki beszélt itt melegekről?? Háborúról volt szó, nem túlfűtött személyiségekről..

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.17. 12:34:07

@tevevanegypupu:
"ki beszélt itt melegekről?? "

Maga beszelt melegekrol.
Tessek, itt a bizonyitek.
mandiner.blog.hu/2014/03/16/haz_a_magasban_igy_pusztul_egy_klasszicista_budai_villa/fullcommentlist/1#c21916402
"untig elég nekünk a melegek is.. "

Nezze, ne higgye, hogy mindenkit elvakithat a szemantikai varazslataival. Maga melegbart akar epiteni annak a klasszicista villanak a helyere, melynek minden centijeert egy honved halt meg. Az ilyet hivjak hazaarulasnak.

pánk floyd 2014.03.17. 13:40:19

@Bell & Sebastian: @S=klogW: Nagy az isten állatkertje, és alacsony a kerítés.. Mindig ledöbbenek az ilyen balfasz panelprolikon mi te. Nem tehetsz róla.. Talán kevés kárt okozol majd az életed folyamán, valamiféleképpen kordában tartanak a környezetedben élő emberek, akik folyamatosn érzik ezt a mélysötéséget.

Alfőmérnök 2014.03.17. 15:37:24

@tevevanegypupu: Hú, most aztán nagyon okosat mondtál.
Amúgy élvezet nézni, ahogy a magukat konzervnek vallók gyártanak kamu érveket a nemzeti örökség megőrzése ellen, csak mert valamelyik elmebeteg falkatag kiadta a vezényszót, hogy ez szart sem ér. Hihetetlen, hogy mennyire ostobák vagytok.

Attól meg nem kell félnie, hogy náci szövegeket idézgetek magától, mivel nem írt ilyeneket. Ellentétben a Bell&Sebastian nevű hulladékemberrel. A furcsa csak az, hogy konzervként maguk ezt szó nélkül megtűrik, teljesen hétköznapi káromkodásokat meg nem. Illetve, mint már írtam, tulajdonképpen nem is furcsa, jól demonstrálja a keresztény/konzervségük álságos, önbecsapó, hazug, hamis voltát.

Bell & Sebastian 2014.03.17. 17:08:45

@pánk floyd: Valóban több, kiművelt emberfőre lenne szükség ebben a hazában. Nem is hobbiépítészekre.

Bell & Sebastian 2014.03.17. 17:10:25

@Alfőmérnök: Ez csak blablabla, vég nélkül, beakadt a lemezed.

Alfömérnök 2014.03.17. 17:41:31

@Alfőmérnök:
" Egy paranoiás, habsburgbuzi kriptozsidó geci pojáca."

Ostoba náci

Shopping 2014.03.17. 17:44:18

Mivel a XII. kerület k..va szigorú építési engedélyek terén, ezért a tulaj nem fog mást tenni, mint megvárja míg magától összedől az egész, és akkor felépít rá egy olyan modern "kockaházat" ami mellette van a Tündér utcai oldalon.
Ennyi

A XII. kerületi önk. építési hatósága meg magának köszönje hogy egy szép házzal kevesebb van...

Alfőmérnök007 2014.03.17. 18:10:52

@Alfömérnök: Szívemből szóltál brúder, ezért ki kéne tagadni a rokonságból a bibast. De legalább az ökörségből. Vagyis örökségből.

Alfőmérnök 2014.03.17. 18:52:30

@Bell & Sebastian: Az igazat harsogja szakadatlanul.

tevevanegypupu 2014.03.17. 19:09:08

@Alfőmérnök:

Tudja Alfi már akkor láttam e-r-e-d-e-t-i Hild tervrajzot amikor maga még a világon sem volt. És ezzel a nácizással(Bell nem náci, maga nincs tisztában a fogalmakkal) semmiképpen nem tudja megakadályozni azt sem, hogy bárki elmondja a véleményét..legyen erős, nagyon sok minden van a világban és Magyarországon is, amit híres emberek alkottak és nem tartozik legjobb munkáik közé. Ez persze semmit nem von le az értékükből, mármint azoknak a munkáiknak értékéből, amik valóban zseniálisak. De még ezen is lehetne vitatkozni, tudja ízlések..

tevevanegypupu 2014.03.17. 19:11:45

@Doomhammer:

Hagyjuk a múltat, éljünk a jelenben. Éljen az esélyegyenlőség.

Alfőmérnök 2014.03.17. 19:44:34

@tevevanegypupu: Akkor ismételjünk.
Aki olyat ír, hogy "te vagy a példa a fajkeveredés hátulütőire", aki cyklon-b ajánlj "gyógyszerként", aki olyat ír, hogy van B-terv arra, hogy ne a magadfajta keverékeké legyen a "hazája", az náci. Pont. (És totál irreleváns, hogy kurvára nem vagyok zsidó. Mert mikor ezeket írta, azt hitte, mert épp valami zsidó, vagy félzsidó embert hallucinált a nickem mögé.)

ÉS AKKOR NÉZZÜK, HOGY MENNYIRE JELLEMZŐ RÁM A NÁCIZÁS, úgy általában.
"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2011.11.12. 10:41:05
@tevevanegypupu: Bibó István hat évet ült, és semmiféle közéletben nem vehetett részt. az, hogy egy hozzád hasonló náci féreg számára mi gyanús vagy mi nem, irreleváns.

Alfőmérnök 2011.11.12. 10:52:09
@jotunder: Tevevanegypupu kissé idióta, és sok hülyeséget ír, de nácinak azért nem kéne nevezni.”
mandiner.blog.hu/2011/11/11/biszku_bela_es_a_bebortonzott_bibo_istvan

(Ki akartam keresni, ahol betyár mellett álltam ki, mikor éppen lenácizták, de nem találom, valószínűleg törölték azokat kommenteket. És tölgyet is végig védtem nemcsak a náci, hanem az antiszemita váddal szemben is. Mennyit jegyeztek meg maguk ebből? Annyit, hogy mikor az elmebeteg B&S azzal a gyanúsított, hogy én voltam Emlékezetkultúra, egy szavuk nem volt ellene.)

Itt meg nem egy tervrajzról van szó, te ostoba liba, hanem egy magvalósult épületről. Hogy magának nincs sem tudása, sem esztétikai érzéke ahhoz, hogy felismerje, hogy ez nem "hamisítvány", azzal nem kéne büszkélkedni. El tudom képzelni, ahogy valamelyik eltartott kisujjal teázó titokbuzi műkonzervvel arról áradozik ebben az épületben - felújított állapotában -, hogy hát bezzeg a régiek tudtak valamit, ma meg már mindent elöntött a szenny, nézd például azt a kockaházat mellettünk, úúúúú.

A nickemet használó alembereknek meg üzenem, akár B&S, akár MézesRozi áll mögöttük, hogy amit csinálnak, az nem csak szánalmas, hanem etikátlan is.
(És persze gyenge a bemocskolási kísérlet, mert, mikor az ágya alatt is zsidókat kereső Loxonra azt írtam, hogy kriptozsidó, kicsit más műfaj, mint amit B&S művel.)

Bell & Sebastian 2014.03.17. 20:01:28

@Alfőmérnök: Nem én basztam ki a famíliáddal, bármekkora igyekezettel is kened rám. És nem is a nácik. Mindenki magával babrál ki.

Ha Padilla nem etetne, éhen halnál, hörcsög. Már többször leszögeztük, hogy nyomi vagy. Ellenvetés?

Alfőmérnök 2014.03.17. 20:10:34

@Bell & Sebastian: Megint haluzol, ostoba náci? Az meg meglehetősen pitiáner dolog, hogy padillát is bele próbálod keverni az ügybe. Mindegy, legalább végre ő is felismeri, hogy egy trágya féreg roncshalmaz vagy.

Bell & Sebastian 2014.03.17. 20:24:26

@Alfőmérnök: Ne óhéberül pofázz, ha hozzám szólsz. Nagyon jól tudod, hogy miről beszélek. Arról, amitől megzakkantál. Az a szerencséd, hogy a nyomorult aljasságod nem ragadós.

Eddig kétszer pereltek be internetes zaklatásért, magad mondád. Gondolom, minden fronton nyerésre állsz, hogy újabbakra ácsingózol. Normális az ilyen? Szerinted?

Alfömérnök 2014.03.17. 20:35:00

@Alfőmérnök:

Már megint projektálsz, ostoba náci, a redves kurvaanyád. Persze ezzel próbálsz visszacsapni a nácizás miatt. Úgyhogy jobb lesz, ha megint bekussolsz néhány napig, ostoba náci.

Ostoba

Rot 2014.03.18. 00:50:32

@ezergabor: ugyanígy gondolom

unom már az agyatlan műemlékes sírást

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.18. 10:06:53

@tevevanegypupu:
Maga probalt mar nem a jelenben elni? Csak azert kerdezem, hogy ramutassak allaspontjanak tarthatatlan voltara.

tevevanegypupu 2014.03.18. 10:51:48

@Doomhammer:

Az én koromban az embernek már inkább csak múltja van..és a jelenben szívesen gondol vissza rá.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.18. 11:30:30

@tevevanegypupu:
Maga a multjaban orommel bontott klasszicista Hild-nyaralokat, hogy a jelenben is ezt akarja folytatni?

Egyebkent most, hogy belegondoltam az en hosszu multamba, egybol elkezdett szaggatni a hatam. Az elso kereszcsonti csigolya kornyeken. A magae nem szaggat neha? Annyi ev utan?

tevevanegypupu 2014.03.18. 12:18:17

@Doomhammer:

Tudja nem szeretem a klasszicista stílust, megmondom inkább, csak ne nyaggasson már ezzel a csodaszép romhalmazzal. Nem szeretem semmiben, bútorban sem, semmiben tulajdonképpen. A keresztcsontom nem fáj, (na jó, néha egy kicsikét) viszont a bal térdem amióta egyszer ugy elvágódtam mint egy féltégla egy dombról lejövet megbotolva egy gyökérben, na az fáj. Persze éveim számától is, de sokkal jobban szeretek az elesésre hivatkozni. És szokott fájni a fejem is, magának nem?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.18. 12:36:19

@tevevanegypupu:
Abbahagynam en a nyaggatasat, de hogy tarthat csodaszepnek valamit, aminek a stilusat nem is szereti? Fogadjunk, nem merte leirni, hogy otvaros romhalmaz, mert fel a kommentmezoben tombolo oregepulet-naciktol, most meg magyarazkodhat.

Pont a Hild-nyaralotol jott le, amikor megbotlott a gyokerben? Ez megmagyarazna az ellenszenvet az epulet iranyaban.

Mint irtam, az elso keresztcsonti csigolyam kornyeken szokott szaggatni foleg. De most, hogy mondja, a terdem is fajdogal, amikor multkor a fiokos szekreny aljan keresgeltem oreg fenykepek kozott terdelve, annyira megfajdult a terdem, hogy alig tudtam felallni. A fejem is szokott fajni neha, bar amiota felirtak azt a nemet gyogyszert magas vernyomas ellen, azota kevesbe. Multkor volt az a nagy szel viszont, amihez hasonlora csak 1963 tavaszarol emlekszem egyszer, na akkor a gyogyszert hiaba vettem be. Meg is ijedtem, de a doktor ur azt mondta, hogy az ilyen fejfajas neha megesik.

Meg ezen felul az van, hogy amikor a fiatalok sutyorognak mellettem, azt nem nagyon hallom meg. Nagyon hulye szokas ez a sutyorgas, az iskolai nevelesbe bele kellene venni, hogy beszeljenek szepen, erthetoen. Maga szerint nem?

tevevanegypupu 2014.03.18. 13:03:35

@Doomhammer:

Ó de sajnálom, elvesztette a jó fülhallását..nahát ne sajnálja, mert úgy találom, hogy a fiatalok inkább ordítva beszélnek, nyerítve röhögnek, hatalmas hátizsákjaikkal félrelökik a szegény kis öregasszonyokat a buszon. Nekem 1963-ban még nem fájt a fejem, magának már akkor is és azóta, rettenetes..maga nagyon egy zvíder, kellemetlen, dohogó öreg lehet ezek szerint, na persze a fájdalom az sokat ki bír hozni az amúgy is hajlamosokra..ki tudta váltani a német gyógyszert a kis nyugdíjából..Magának nem is mehet rosszul..nem akarja megvenni ezt a Hild villát itt?

S=klogW 2014.03.18. 13:08:25

@Doomhammer: Azért sutyorogtak, mert kilógott a katére a sliccén, amit elfelejtett felhúzni, mert nem vette be a cavintonját.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.18. 13:53:47

@tevevanegypupu:
Az igazsag az, hogy a Hild-villa az enyem. Azt varom, hogy osszeduljon es divatos melegbart epithessek a helyere, tudja, olyan kockaepuletet. Dolni fog a penz es onnantol akar svajci gyogyszert is megengedhetek majd magamnak.

Van viszont ez a hatosag, a multkor is itt olalkodott valami hatizsakos fiatal no a keritesnel, mondtam is csak ugy viccelodve, hogy miert nem tud az ilyen elbotolni egy gyokerben lefele menet. Aztan hallom am, hogy meg is botolt, de sajnos csak a terdet utotte be. Na emiatt faj a fejem igazan.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.18. 13:55:20

@S=klogW:
Mar mi koze a cavintonnak a sutyorgashoz? Maga ossze-vissza beszel, a Cavinton erszukuletre jo, nem a hallasra.

tevevanegypupu 2014.03.18. 15:41:19

@Doomhammer:

Szóval maga volt az aki a csivavákat uszította rám..láttam ám a tenyészetet, még gondoltam is, hogy ki lehet az a lelketlen aki tyúkketrecben tartja őket..csak akkor engedi ki szegénykéket ha a valaki el mer menni a vacak fészer mellett..A környéken azt suttogják, hogy magánál forgatták a bajai videót is..

bömböcz 2014.03.18. 16:53:56

@Doomhammer:
Mert ez igazándiból egy néhai V-3 kilövőállás és(meg) cavinton (célpontegyértelműsítő) gyártelep...

2014.03.18. 17:21:59

@S=klogW: "ez az épület mindenképp használhatatlan"
Válasz erre;

Talán igazad van, de az ember attól különleges, hogy néha csinál totál értelmetlen dolgokat is.Csak úgy , az utókornak.
Egy festménynek sincs sok haszna és használni sem tudod sok mindenre.Az én blogomat sem olvassa szinte senki, tehát használhatatlan.Még sem jutna eszembe, hogy abba hagyjam az írást.
Én úgy gondolom, hogy a világnak néha szüksége van, használhatatlan és értelmetlen dolgokra is.
Különben kurva unalmas lenne, ha minden tökéletes lenne benne.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.03.18. 17:37:26

Azon azért el lehetne gondolkodni, miféle gazdasági, regulációs stb. környezetet teremtettünk, amelyben a tulajdonos számára a prudens megoldás a rohasztás – ami egy meglehetősen perverz útja a tulajdon használatának.

Sem felújítani, sem újat építeni nem kifizetődő vagy nem lehetséges a számára. Miért ilyen ez a környezet, miért tettük ilyenné?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.03.18. 17:40:15

@Diorella Queen: "Egy festménynek sincs sok haszna és használni sem tudod sok mindenre."

A nap barbárja díj elkelt.

Egy festménynek természetesen rengeteg haszna van, amit az is igazol, hogy igen pragmatikus, racionális emberek hatalmas erőforrásokat fordítottak és fordítanak ma is többek közt festmények és más "haszontalan" műtárgyak létrehozására vagy megszerzésére.
Irgalmatlan korlátoltságra vall azt hinni, hogy amit a beszélő nem fog fel ésszel, annak nem lehet értelme.

2014.03.18. 19:21:09

@Counter: Vagy ott van a foci.
Az sem jó semmire,még is micsoda pénzeket ölnek bele.:)

Alfőmérnök 2014.03.18. 20:15:08

@tevevanegypupu: Mintha néhány kommentet átugrott volna...

tevevanegypupu 2014.03.18. 20:18:20

@Alfőmérnök:

Már nem fáj a térdem, tudok ugrálni, köszönöm kedves érdeklődését.

Alfőmérnök 2014.03.18. 20:19:42

@Diorella Queen: Maga is tagja a Szellemi Éhenkórászok Nemzetközi Testületének?

Alfőmérnök 2014.03.18. 20:31:08

@Counter: Nagy egy fasz vagy te is. Oszt felújítani miért nem lehetséges? Ja, hogy nem kifizetődő?
Hát egy ukrán faszszopónak biztos nem az, mivel magasról szarik a magyarok kulturális örökségére.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.18. 20:38:42

@tevevanegypupu:
Na és ha a Hild-villában forgatták a bajai videót, akkor mi van?

Most viszont beismerte, hogy maga nem egy törékeny öregasszony, hanem egy hátizsákos fiatal nő. Bizonyára nyerítve is nevet.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.18. 20:39:22

@Counter:
"Miért ilyen ez a környezet, miért tettük ilyenné? "

Mert ez a nemzetstratégiai érdek.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.18. 20:43:33

@bömböcz:
Akkor az a nemzetstratégiai érdek, hogy továbbra is egy romladozó klasszicista villának nézzen ki az a rakétakilövő.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.03.18. 20:53:15

@Alfőmérnök: Persze. Azért rohasztják, mert ukránok. Egy magyar ilyet nem tenne.

A bürokrácián meg nem múlik semmi. Az nem tényező egy ilyen döntés meghozatalában.

Alfőmérnök 2014.03.18. 21:00:04

@Counter: Hát egy olyan tahómagyar, mint az áldoki, vagy tevevanegypupu, vagy B&S (bár ő inkább deportálni való sváb náci, mint magyar) is biztos lerohasztaná. De a magyarok közül nem mindenki ilyen. Ukrán maffiózó viszont biztos nem újítaná föl.

Nyilván a bürokrácián és a hülye törvényeken is múlik, mint arra a poszt szerzője is utalt.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.03.18. 23:34:29

@Alfőmérnök: Akkor is röhejes egy helyzet, hogy azt az állapotot hazudjuk műemlékvédelemnek, amelyben a műemlék ésszerű felhasználási módja: ez.

Ennek semmi értelme, de legalább baromi drága (ugyanis össztársadalmilag egyáltalán nem ingyen rohad, pl. évtizedeken át egy rom áll egy értékes telken, ahelyett, hogy).

tevevanegypupu 2014.03.19. 00:10:33

@Doomhammer:

Vegye ki tata a hallókészüléket vagy állítsa frekvenciába.És jobb lesz ha nem próbálkozik a hatóság félrevezetésével, mert oktatófilm lesz készítve magából.

S=klogW 2014.03.19. 07:14:06

@Diorella Queen:

" "ez az épület mindenképp használhatatlan"
Válasz erre;

Talán igazad van, de az ember attól különleges, hogy néha csinál totál értelmetlen dolgokat is.Csak úgy , az utókornak."

Aha, csak azt nem épületnek, hanem térplasztikának hívják.
Te is ilyen térplasztika lehetsz.

Alfömérnök 2014.03.19. 07:19:43

@Alfőmérnök:

Nem csoda, hogy átbasztak a zsidók, ha tényleg ilyen ostoba lúzer fasz vagy.

ostoba náci

S=klogW 2014.03.19. 07:27:35

@Counter:

"Egy festménynek természetesen rengeteg haszna van, amit az is igazol, hogy igen pragmatikus, racionális emberek hatalmas erőforrásokat fordítottak és fordítanak ma is többek közt festmények és más "haszontalan" műtárgyak létrehozására vagy megszerzésére."

Érdekes jellemzése, a megalomán, paranoid, nárcisztikus, antiszociális, "üzletemberek"nek nevezett szociopata élősködőknek.
Persze tőled ez nem meglepő, te is ilyen elmebeteg vagy.

S=klogW 2014.03.19. 07:51:59

@Counter: VÉGRE, valaki rájött!

"össztársadalmilag egyáltalán nem ingyen rohad, pl. évtizedeken át egy rom áll egy értékes telken, ahelyett, hogy"

Így van!
Magyarország valójában azért van nehéz helyzetben, mert NINCSEN BEÉPÍTVE MINDEN ÉRTÉKES TELEK -
lehetőleg Hild-féle ravatalozó típusú kúriakubusokkal, hogy a tauglich-féle ellenoldali elmebetegeknek is tessen e nagy progresszív vállalkozás.

Te ugyanaz az elmebeteg fajta vagy, amelyik nekilátott visszafordítani a nyugat-szibériai folyókat, hogy öntözze vele a sivatagot.
Takarodj másik bolygóra, azt döntsd ki a sarkából, elmebeteg, bolsi söpredék.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.19. 08:09:25

@S=klogW: figyelmeztetlek, hogy ha nem moderálod magad a következőkben - főként a személyemre tett megjegyzésedet illetően - akkor úgy baszlak innen ki záros határidőn belül, mint macskát szarni.

Mégis, mi a fenét képzelsz? Vendégségben is a szoba közepére szoktál szarni?

S=klogW 2014.03.19. 08:23:02

@tauglich: Azt mindenesetre nem csak képzelem, hogy első körben itt te húgyagyúztál meg faszoztál.
Te mit képzelsz magadról? Látom, gyorsan elfelejtetted azt a kommentedet.
Vagy az csak olyan könnyed laza kis minősítés volt a langy napsütéses tavaszi szellőben? Vedd ezt is annak!
Vagy túl nagy érdeke fűződik valakinek ehhez a romhoz? Mesélj, ki akarja megszerezni a telket épület-felújítást ígérve?
Egyébként meg nem hozzád szóltam.
Jó napot!

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.19. 08:35:27

@S=klogW: nézd öreg, hogy nem hozzám szóltál? Nemrég lezártunk egy meccset, mindenki ment a maga dolgára. Erre te itt sunnyogva elkezdesz geci stílusban címkézni. Hadd ne magyarázzam tovább.
Mostantól pedig messzire kerüljük egymás társaságát.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.03.19. 08:47:16

@S=klogW: Ahogy a nyugat-szibériai folyóknak is természetes állapotuk, hogy észak felé folynak, úgy természetes állapota a budai telkeknek is, hogy rothadó romok omladoznak rajtuk évtizedekig.

Aki ezen változtatni akar, az egy bolsi haladár, az emberiség ellensége. Kezdve a Karczag családdal és Hilddel, nyilván.

Alfőmérnök 2014.03.19. 08:55:57

@tauglich: Nehezen tudja feldolgozni az áldoki, hogy nem jöhet sörözni. :)

S=klogW 2014.03.19. 09:01:00

@tauglich:

Tudod mit? Bocsánatot kérek az elmebetegért. Nekem nem derogál megtenni. Az, hogy egy Cunter-félével közös nevezőre kerültél abban, hogy mindketten épületet akartok arra a telekre, hozta magával az ellentétpár-képzést.

Persze épp nekem felesleges fújnom eme épület körüli vitát, hiszen a Hild-életmű szempontjából is, de önmagában is semmitmondónak és az utókorszámára feleslegesnek tartom -p láne úgy, hogy a régi nagy telek sincs már meg hozzá.

Ha meglenne a régi telekméret, akkor még egyet is értenék veled, hogy rakják rendbe. Ahhoz persze el kellene venni a jelenlegi tulajtól (aki nyilván új és nagyobb épületet szeretne itt magának). De ha az állam kisajátítaná és felújítaná, akkor már bővítse is ki, hogy legyen valódi közösségi használati értéke. Mondjuk fogalmam sincs ez miféle funkció formájában manifesztálódhatna ott fenn a hegyen, szóval megint csak oda jutunk, hogy értelmetlen dolog eme épület felújításán tanakodni - és nemcsak a mára semmitmondóvá és funkciótlanná váltság okán, hanem az így teljes mértékben értelmetlenül elköltődő, a kisajátítás következtében nyilván tetemes pénz okán.

Az egyetlen értelmes cselekvés, hogy az állam/főváros a műemlékvédelmi szabályozást kihasználva folyamatosan maximális összegekkel bünteti a tulajt, akit egyéb tekintetben enged azt csinálni, amit akar.

Alfőmérnök 2014.03.19. 09:07:46

@tauglich: Amúgy ezeket az ál-alfőmérnököket tényleg kibaszhatnád (vagy valamelyik moderátor), mert minden fórum szabályzata tiltja, hogy szándékosan más nickhez hasonlító nicket használjanak.

S=klogW 2014.03.19. 09:11:14

@S=klogW:

jav.:

bünteti a tulajt, akinek egyebekben pedig engedi hagyni pusztulni az épültet.

S=klogW 2014.03.19. 09:20:15

@Counter:

A rothadó romok omladozását a szoclib barátaid facilitálták, amikor a megfelelő összeg magán- és pártzsebbe csúsztatásáért cserébe fillérekért szórták szét a közvagyont.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.19. 09:20:36

@S=klogW: a bocsánatkérést elfogadom. Ezzel együtt jóidőre kerüljük egymás társaságát.

@Alfőmérnök: meglátom, hogy ez ügyben mit tehetek.

S=klogW 2014.03.19. 09:35:24

@Alfőmérnök: Mihint igért nekem valamit másfél hete múlt hét elejére. Azóta se jelentkezett. Ő dolga. Nem mások tetszésére írom a mondókámat.

Alfőmérnök 2014.03.19. 09:36:15

@S=klogW: Teljesen mindegy, hogy iszol-e alkoholt, vagy sem, te is tudod, miről beszélek. Szerettél volna becsatlakozni egy irl-találkozóba, de nem jött össze. Ezért most megpróbálod bemagyarázni magadnak, hogy akikkel találkozni szerettél volna, silány emberek.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.19. 09:37:21

@tevevanegypupu:
Kedveskem, amikor majd maganak is hallokeszulekre lesz szuksege, akkor nem trefalkozik vele. Mifele frekvenciaba?

Alfőmérnök 2014.03.19. 09:38:06

@S=klogW: Elképzelhető, hogy Loxonon múlik a dolog, amit a kissé naiv Mihint ígért neked.

S=klogW 2014.03.19. 10:02:48

@Alfőmérnök: Szinte biztos. :)

De Mihint nem naiv, csak elfogadja a hierarchia jelenségének létét, és egy olyan hierarchiában, mely megfelel világképének, elfoglalja a saját önképének megfelelő helyét. Tisztességes konzervatív ember ilyen.

Ezt manapság sokan összekeverni a naivitással.

Bell & Sebastian 2014.03.19. 10:08:36

@Alfőmérnök: Elmebeteg félszerzet, az egész cirkusz megtakarítható lett volna, ha nem hirdetsz dzsihádot a rokonaidat ért sérelem okán. A birodalom visszavág, mi? :)

Csurka elleni bizonyíték, az hol késik, például? Kapjad ki a dossziédból, de izibe! :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.19. 10:12:23

@Bell & Sebastian: @S=klogW: @Alfőmérnök:
Node a Hild-villaval mi legyen?
Mi lenne, ha feljonnenek ide a hegyre hozzam es differenciaikat szemelyesen rendeznek egymassal az omladozo, dohos pinceben.

Bell & Sebastian 2014.03.19. 10:19:46

@Doomhammer: A villának annyi. Ha akkora érték, sajátítsa ki az állam és állítsa helyre. (ha majd teljesen elment esze az államnak)

Orosz rulettre gondolt, leoltott villanynál? A teljes tárat az ügyvédbe, ahogyan mondani szokták.

Alfőmérnök 2014.03.19. 10:33:19

@S=klogW: Honnan tudod, ismered? (Mert én igen.)

@Bell & Sebastian: Megint össze-vissza hazudsz és hallucinálsz, te ostoba, moral insanity náci.
Csurka elleni bizonyíték ott van a kurucinfón.
És tényleg szállj le rólam, buzi, ki tudok veled baszni, ha akarok, akár hiszed, akár nem.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.19. 10:54:13

@Bell & Sebastian:
"A villának annyi."

Mindez nem lett volna, ha nincs a magantulajdon szentsege. Akkor megmaradhatott volna a Hild-villa a jovo nemzedekek oromere.

Nem orosz rulettre gondoltam, hanem arra, hogy dolgozhatnanak abban a pinceben az epitett oroksegunk megovasaert.

tevevanegypupu 2014.03.19. 11:13:31

@Doomhammer:

Ó, nálam már régen süket fülekre talál..Különben nem is olyan régen két alkalommal is valóságosan volt dolgom családi okokból kifolyólag Budán, és visszagondolva úgy találom, hogy ez a stílus nem nagyon passzol bele a környezetbe. Gondolom a tulaj rendelhette ezt Hildtől, de ez a fajta ház sokkal jobban illene a magyar vidékhez..nem városi villa. Múzeumokhoz és nagy középületekhez illik..de a budai hegyek nem ezt a fajta házat "igénylik"..De ahogy nézem nem is marad sokáig ott..

Alfőmérnök 2014.03.19. 11:23:06

@tevevanegypupu: mandiner.blog.hu/2014/03/16/haz_a_magasban_igy_pusztul_egy_klasszicista_budai_villa/fullcommentlist/1#c21919482

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.19. 11:23:25

@tevevanegypupu:
Nem lehet, hogy csak a frekvenciat allitotta el a hallokeszuleken? Nekem multkor elmagyaraztak - irasban - hogy van a szerkezeten egy bekapcsologomb. Azota valoban jobban mukodik. Most a frekvencia megertesevel vagyok elfoglalva.

Igaza van, nem passzol bele, markologepet neki. Amit a helyere epitek, az sokkal jobban passzol majd a szakralis lankak koze. Ha meg netan nem, akkor garantalom, hogy nem fog 160 evig allni, mint ez a formedveny.

Bell & Sebastian 2014.03.19. 11:36:37

@Alfőmérnök: Persze hogy ki tudsz, pont mint Dugonics Tífusz. :) Nem is érted, hogy miről van szó, mi?

- hogy milyen traumák értek a magánéletedben?
- utal-e bármi is arra a családtagod kikért anyagában, hogy Csurka megfigyelte?
- van e összefüggés a kényszeres nácizásod és a két eset közt?

Ezt te mind nem akarod érteni. Arról mesélhetnél kicsit többet is, hogy miért a gyogyósok előjoga (ez te vagy) az, hogy bárkire rászállhatnak? Egyenjogúság van, ez jár a normálisoknak is, nem?

No, a vascső legyen veled!

Bell & Sebastian 2014.03.19. 11:44:11

@Doomhammer: Látott maga már olyan halászt, aki szabadidejében pecázni jár? Különben is, ingyen nem dolgozom, ha a Királynő / Obama / Merkel busásabban megfizet, pontosan ugyanezért.

Az említett -rendkívül provinciális gondolkodású, elmaradott helyeken- ezt a förmedvényt szó nélkül ledózerolnám és a kutya sem vakkanta érte, még féltonna Pedigré Pálért - se.

S=klogW 2014.03.19. 11:57:38

@Alfőmérnök: Ezt nem is vettem észre.

Én semmilyen találkozóról nem tudok.
Ne projektálja rám a jósdáról való kirúgása feletti frusztrációját.
Azt nem tagadom, egyszer azért kíváncsi lennék erre a kompániára: hogy milyen arcok élőben. De nem egy csupasz villanykörtével megvilágított pincehelyiségben egy székkel a közepén.

@Doomhammer: Nem vagyok kíváncsi a szadomazo homopornó forgatásaira, maga beteges vén tata.

Bell & Sebastian 2014.03.19. 12:04:16

@S=klogW: Alfi feltűnően jól értesült, maga meg csak naiva a színdarabban.

Alfőmérnök 2014.03.19. 12:06:34

@Bell & Sebastian: Nincs kényszeres nácizásom, te faszkalap, egyedül téged nácizlak itt, mert olyanokat írsz, mint egy náci. Csurka meg jelentett. És semmi közöd nincs a családi ügyeimhez. Egyszer megpedzettem valamit, ez hiba volt, mert azóta nem pattansz le a témáról. Hogy Csurka ügynök volt, az tény, ezt próbáld feldolgozni, te értelmi fogyi. Tudom, hogy nehéz, mert jó ideig szolgáltatta neked a mindennapi zsidózásodhoz a muníciót.

És természetesen teljesen normális vagyok, te vagy az, aki összevissza hablatyolsz, balfasz módon nyomozol nickek után, személyeskedni próbálsz, mikor kifogysz az érveidből (amik általában nincsenek is), azt is béna és alemberi módon.
Első körben úgy tudnék kibaszni veled, hogy kitiltanának a mandinerről és végre leszállnál rólam.

De egyelőre csak ignorállak. Azt leszarom, mit írsz rólam, mindig is leszartam, a hibát ott követtem el, hogy érdekelt, hogy mit gondolnak rólam azok, akik adnak valamit a szavadra (nemrég a Kandeláber nevű faszkalap hivatkozott rád, hogy lááátod ez a B&S is mit ír rólad, biztos igaza van), ezért reagáltam a rágalmaidra és a beteges fantáziálásaidra. Ez is hiba volt a részemről. Mostantól fogva leszarom őket is, akik egy elmebeteg, moral insanity, afáziás, összefüggéstelenül hablatyoló náci szavára adnak, azok szánalomra méltó alemberek.
IGNORE ON

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.19. 12:13:24

@tevevanegypupu: "visszagondolva úgy találom, hogy ez a stílus nem nagyon passzol bele a környezetbe. Gondolom a tulaj rendelhette ezt Hildtől, de ez a fajta ház sokkal jobban illene a magyar vidékhez..nem városi villa."

Már miért ne passzolna? Hogyan, milyen stílusban kellett volna városon kívüli villát építeni az 1840-es években? Ráadásul a klasszicizmus idején - éppen a görögök nyomán - előszeretettel építkeztek a természetben. Az épületeknek pedig elmaradhatatlan része volt a kert, ekkoriban, ill. a romantika idején főként az angolkert (ami a barokk idők geometrikus franciakertjeit váltotta).

A másik pedig az, hogy a Svábhegy ekkoriban tényleg full vidéknek számított, messze mindenféle városi környezettől és atmoszférától.

Abban egyébként van igazság, hogy a magyar vidék meghatározó és jelemző történelmi építészeti jegyei között máig a klasszicista a legerősebb, kezdve a megyeházáktól egészen a tornácos parasztházak egy részéig. A magyar klasszicizmus - eltérően a birodalmi német/osztrák, monumentalizmusra törekvő szándékoktól - nagyon is emberközeli, harmonikus, mindemellett funkcionális volt, ami teljesen jól illeszkedett a magyar/kárpát-medencei néplélekkel. Csodálkozom is, hogy egy magafajta magyar konzerv ennyire nem komálja ezt a stílust.

Bell & Sebastian 2014.03.19. 12:21:57

@Alfőmérnök: Csak terelsz, kutyafülű! Ha már ennyit rám szántál, igazán megmagyarázhattad volna, hogy a Mandi pezsgő Agoráját mi értelme volt gyépések gyülekezetévé kilúgozni. Az a szerencséd megint, hogy nem vagyok elég aljas hozzád, nyomorult pszichopatás.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.03.19. 12:30:03

@tauglich: Tevevanegypupu és a konzervség?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.19. 12:34:43

@S=klogW:
"Nem vagyok kíváncsi a szadomazo homopornó forgatásaira, maga beteges vén tata. "

Ezzel most tullepte a hatart, betelt a pohar es a tovabbi kommunikaciot megszakitom magaval. Maga egy elmebeteg webproli.

Es ha megorzom a klasszicista homlokzatot es moge epitem a kockaepulet melegbart, akkor sem jon el a pincebe asni?

S=klogW 2014.03.19. 12:35:09

@Bell & Sebastian: Magam is így érz(ékel)em. Épp ezért, ha esetleg hívnának is, öccör meggondolnám, hogy engedjek-e a kíváncsiságomnak. A jósdás kompániaról jelenlegi csekély tudásom mellett szinte bármit el tudok képzelni, ezért inkább nem gondolok semmit, s azt hiszem, ez így a legegészségesebb számomra.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.19. 12:38:24

@Bell & Sebastian:
"ezt a förmedvényt szó nélkül ledózerolnám"

Es ezzel elpazarolna sok szaz liter dizelolajat a markologepbe, ami egy kicsit sem fenntarthato. Ha az unokainknak is elheto bolygot akarunk hagyni, akkor nincs mas megoldas, fenntarthato modon kell a Hild-villaval vegezni. Talajviz, esoviz, fagy, hoseg, faronto gombak. Eltart egy darabig, de a Fold jovojeert mindent.

S=klogW 2014.03.19. 12:51:13

@Doomhammer:

Nem. És a kertjét sem fogom felásni. Vegyen kapagépet. Vagy ekét s lovat, az most divat. Bár, amilyen beteges maga, az utóbbit már biztos beszerezte.
Maga ebből a Hild-villából már nem jön ki jól. Jobb, ha elvonul az idegen légióba vagy egy kolostorba.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.19. 12:55:01

@S=klogW:
Nem tudom, mit irogat maga itt nekem kommenteket, magaval a kommunikaciot megszakitottam.

Maga szerint lovontatasu ekevel a Hild-villa ledontheto? Az ketsegkivul fenntarthato modszer lenne, de nem csorbul-e ki az ekevas az alapozason?

S=klogW 2014.03.19. 13:00:57

@Doomhammer:
Kit akar maga elásatni az örökségvédelem jegyében?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.19. 13:03:51

@S=klogW:
Elasatni? Ekevel?
Maganak fogalma sincs a fenntarthatosagrol. Egy potencialisan muemlek villa nem alkalmas elasasra. Es mi van, ha felujitjak egy hirtelen otlet alapjan es elokerulnek a maradvanyok?

S=klogW 2014.03.19. 13:12:32

@Doomhammer: Maga mondta, hogy ásni akar a pincében. Akkor tisztázzuk: elásni akar valakit vagy kiásni?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.19. 13:14:48

@S=klogW:
De maga agresszivan visszautasitotta a felkeresemet asasra - az oroksegvedelem jegyeben - igy magat az ugy nem erinti. Mint asast vegzo szemelyt, semmikeppen. A tobbi meg mar ugyis mindegy maganak.

Alfőmérnök 2014.03.19. 13:24:02

@S=klogW: Jól érzékeli.
És most elárulok egy titkot: Loxon is én vagyok.
Én tereltem át az elitkommentelőket a jósdára, hogy gyépések (mint pl. B&S) gyülekezetévé lúgozzam a Mandi pezsgő Agoráját.

S=klogW 2014.03.19. 13:42:34

@Doomhammer: No nem is azért érdem, mert ásni szeretnék. Csak érdkel. A lovas ekét a kert ásásához (helyett) ajánlottam. A pincében inkább robbantson.

@Alfőmérnök: Ez a poszt úgy tűnik mindenkinek megártott.

tevevanegypupu 2014.03.19. 13:45:13

@tauglich:

Szereti ez a házat ugye? Akkor meg ne törődjön senkivel, velem sem. Én sem szoktam törődni azzal, kinek mi a véleménye, ha úgy érzem igazam van. Gyakran.:)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.19. 13:46:19

@S=klogW:
Hat ha erdekli, jojjon el az asasra. Igerem, asnia nem kell.

Robbantas? Lehetne a Hild-villaban egy gazszivargas, miutan brutalis tudjukmilyenbunozok ellopjak a gazcsovet ...

Kosz a tippet. Mikor jon?

tevevanegypupu 2014.03.19. 13:53:00

@Counter:

Nem hinném..még mindig hordok elég rövid szoknyát, a frizurámat a szél szokta fésülni és nincs kiskosztümöm. Egy konzervatív öreglány nem ilyen. Szóval inkább liberális, csak antiszemita és bolsevík antipatizáns is. Elvégre liberális vagyok, szélsőséges érzelmeket is megengedhetek magamnak.

S=klogW 2014.03.19. 13:54:06

@Doomhammer: Ilyen helyeken, társaságban, aki nem ás, azt ássák. Úgyhogy köszönöm, kihagyom a lehetőséget. A videófelvételt küldje át.

Bell & Sebastian 2014.03.19. 14:37:52

@Doomhammer: Tőlem aztán ott állhat az a villa gyöngyvirágtól lombhullásig, de ha a tulajdonosa úgy vette, hogy nem széljegyzetelték rá a védettséget, esetleg az adásvételiben nem szerepeltették, utólag már tehetnek neki egy szívélyességet.

Itt minden körülmény csak arra utal, hogy nem egyértelműek az építési játékszabályok. Kíváncsi lennék én arra, hogy mibe kerülne a korszerűsítése, a külcsín megtartása és kijavítása mellett?

Szerintem Bóni gróf vette meg a színházi macájának, hogy az kariatidaként tartsa valamelyik sarkot, addig se kóborol el más kanmufftikkal.

Bell & Sebastian 2014.03.19. 14:39:50

@Alfőmérnök: Nem arról volt szó, hogy kiretusálsz még az érettségi tablódról is, gyökér?

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.19. 14:39:56

@tevevanegypupu: látom, még önmaga számára sem könnyű feloldani ezt a nyilvánvaló ellentmondást.

@Counter: konzerv, a napi szóhasználat tekintetében. Ahogyan te libbant, én meg jobber (jósdás szemszögből ugyancsak libbant) vagyok.

S=klogW 2014.03.19. 14:59:56

@Bell & Sebastian: Itt sokan szeretnek ábrándos múltba révedéssel úgy tenni, minta a nagy háború előtt rang és erény hű házasságban lettek volna egymással. Pedig nem. Mesélhetnének a papok szakácsnői vagy a nemesi kúriák szénapadlásai.
Az ábrándozás helyett a jelenben meg inkább foglalkoznánk saját erkölcseink egyenesben tartásával.

tevevanegypupu 2014.03.19. 15:02:52

@tauglich:

Ó, hát mindenki tele van ellentmondással és mindenki úgy lát minket ahogy az neki jól esik. Van akit vigasztal a tudat, ha rosszat hihet, és miért ne hagyjuk meg ebben a boldogító tudatban. A jósda egyébként nem azért alakult, mert nem tudnának ott más véleményt elviselni. Loxon mindössze a közönségességet nem bírja, nem velünk volt baja és nem ellenünk van kifogása.

Alfőmérnök 2014.03.19. 16:36:20

@tevevanegypupu: Elég sok közönségességet elviselt Loxon. Ne dobja fel a labdát, mert kb. 1 perc alatt olyanokat kopizok ide, amitől a finom konzervatív asszonkák azonnal elkezdenének sápítozni, ha történetesen valami baller oldalon olvasnák.

Egyébként a maga egyik legnagyobb tévedése önmagával kapcsolatban, hogy valami hihetetlenül szuverén egyéniség, akinek mindenről önálló véleménye van. Hát a lófaszt, maga az egyik legbefolyásolhatóbb birka-nick az egész blog.hu-n.
Ha esetleg a jósdások a poszt elején a ház védelmében szóltak volna, maga is az ő véleményüket harsogná.

S=klogW 2014.03.19. 16:54:09

@Alfőmérnök: Egy hierarchia mindenkit befolyásol, aki elfogadja.

bolhacsípés 2014.03.19. 17:22:05

@tauglich:

A Mandiner főszerkesztője és alfőszerkesztője tudja vajon, hogy most éppen lett meghirdetve a patkányblogos tisztogatást? Eddig arról volt szó, hogy a Mandiner erénye a moderálatlansága. Hát hogyan fog itt pörögni a kommentszámláló, ha szabadságharcot játszunk a mindenszart lenyelünk helyett?

Bell & Sebastian 2014.03.19. 17:27:03

@S=klogW: Persze hogy nem, ezért Moliére -nek errefelé mindig is nagy sikere volt. Horthy alatt csak rosszabbra fordult, nemtelenség sem volt akadály, pénzért bármilyen címet adtak.

Nem mintha most jobb lenne a helyzet, kíváncsi lennék én arra, hogy mennyi az amerikai kamudiploma nagyjaink bevallásaiban?

Alfőmérnök 2014.03.19. 17:38:11

@bolhacsípés: Nincs patkányblogos tisztogatás, balfasz.
Az a jósdán volt. (Előzetes figyelmeztetés nélküli moderáció/kitiltás.)

Bell & Sebastian 2014.03.19. 17:50:13

Tetűirtás volt. Nagy gáz is volt.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.19. 17:51:34

@bolhacsípés: tévedsz, betyár. Nem lett itt semmi meghirdetve. Egyetlen konkrét esetről volt szó reggel és az csak és kizárólag az én felelősségem. Máskülönben az érintettel a dolgot sikerült kulturált körülmények között rövidre zárni, úgyhogy nettó görénység mindezt most fölmelegítened.

bolhacsípés 2014.03.19. 18:44:04

@tauglich:
Nem betyár, bolha, sőt annak is csak a viszkető nyoma, de sebaj.
Görénység a görénység felemlegetése? Pálpusztai, ami itten bűzölög.

wantaan 2014.03.19. 19:10:07

@bolhacsípés: ...de hát a Pálpusztai az egy HUNGARICUM vagy még nem??? Ejnye-ejnye!

wantaan 2014.03.19. 19:33:39

@bolhacsípés: "...de hát a Pálpusztai az egy HUNGARICUM vagy még nem???" Legalábbis a bűze! Az az édeskés náci bűz ..... egy kis szenteltvíz illattal és tömjén füsttel ....vagy mi.

tevevanegypupu 2014.03.19. 20:34:45

@Alfőmérnök:

A maga éleslátása bámulatos. Csak meg ne vakuljon bele.

S=klogW 2014.03.19. 21:13:58

El kellene már végre felejtenünk a zsidóságot és a saját ügyeinkkel, saját jelenünkkel és jövőnkkel foglalkozni.
Ez a holoév is megmutatta, hogy nekik csak az az "együttműködés", ha diktálhatnak.

Majd kiváncsi leszek a 75 éves évfordulóra, amikor a Tanácsköztársaságnak 100 éves évfordulója lesz.

Bell & Sebastian 2014.03.19. 22:59:49

@S=klogW: Addigra már nem lesz élő lágerőr, nagy szarban lesznek. A Dicsőséges 133 nap ünneplése sokkal egyszerűbb, majd mindenki nagypapi bőrkabátjában megy szolnokolni.

S=klogW 2014.03.19. 23:19:51

@Bell & Sebastian:

Talán illene végre emlékművet állítani az áldozatoknak, a Terror Házában pedig nyitni ennek az időszaknak is egy állandó részleget az elkövetőkről. Hej, akkor lenne még nagy sivalkodás.

Pedig tényleg kellene, mert 1000 év után ez volt az első alkalom, amikor sem de facto sem de jure nem volt semmiféle uralkodói személy, mert nem pattogó paprikajancsik trónfosztogattak, hanem a háború elsöpörte a dinasztia hatalmát - és ennek rögtön a terror lépett helyébe.

Máriánk vajon tesz-e majd az ügy érdekében?

S=klogW 2014.03.19. 23:42:27

Kész elmebaj ez a blogmotor.

Alfőmérnök 2014.03.19. 23:56:55

@bolhacsípés: Maga játsszon csak demokráciát a Parlamentben a tanítványaival.
www.osbp.hu/neu/neueseite/ereignisse/Demokraciajatek_14/Demokraciajatek_14.html

Az ország egyik legdrágább fizetős iskolája gondolom sokat tejel ezért. Valszleg többet, mint a liberálbolsi turulnak az orbanviktor.hu.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.20. 05:59:51

Ez klassz!

A Diana utca és környéke az addig felépült épületekkel együtt gyönyörűen kirajzolódik a második katonai felmérés térképein:

mapire.staatsarchiv.at/hu/map/mkf_hun/?zoom=15&lat=47.49993&lon=18.99553

S=klogW 2014.03.20. 07:16:59

@tauglich: Tessék, valami ilyesmire vágyhatsz:
otthonterkep.hu/elad%C3%B3-h%C3%A1z/Monor/100--m/500--nm/%C3%BAjszer%C5%B1-g%C3%A1z_cirko-102557

Ami szerintem ebből is a tanulság, hogy egy kúria mint épülettípus/-funkció nem működik megfelelő telekméret nélkül - meg persze megfelelő épületméret nélkül. A Hild-ház az utóbbi tekintetében is elmarad a hirdetettől, talán még úgy is, ha annak szuterénjét nem vesszük figyelembe.

MézesRozi 2014.03.20. 07:43:43

@tauglich:

gondolom rám gondolt:)

elmehunyt haverjának mondja már meg, hogy szálljon le az általa beazonosítani vélt kommentelőkről. maga meg ne hallgasson rá.

Alfőmérnök 2014.03.20. 08:09:02

@MézesRozi: Elmehunyt az anyát picsája, ostoba ribanc.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.20. 08:18:24

@S=klogW: nem is tudom. Nekem ez olyan kiherélt módon, újgazdag ízlésnek megfelelően felújított ház, viszont a főhomlokzati nézete elég szép. De biztosan nagyon klasszul nézett ki eredeti, utolsó hiteles formájában. Egyébként az épület horizontálisan terjed szét, ami viszont jobban illik a monori dombos, sík vidékhez. Funkcióját tekintve ez valóban egy egykori, nyilván középnemesi kúria, amaz pedig hegyvidéki nyaralónak épült, feltörekvő városi polgárok számára. Ezek a kis klasszicista svábhegyi villák viszont általában egyetlen térsorból állnak, ami abból adódik, hogy a portikuszból oldalirányba pusztán egytengelyes oldalszárnyak nyílnak. Tehát a nyári lak funkcióját éppen betölti, csak díszkert szükséges hozzá, illetve melléképület a cselédségnek és a miniális gazdasági funkciók ellátására.

Amúgy nemrég szépen felújították Hild Budakeszi úti szőlőjébe egykor saját magának tervezett villáját. Ez a maga műfajában egy egészen reprezentatív épület:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f7/Hild_villa_010.JPG

S=klogW 2014.03.20. 08:37:31

@tauglich: "Nekem ez olyan kiherélt módon, újgazdag ízlésnek megfelelően felújított ház"

Magánfelújításnál a történelmileg megfelelő stílus követése tekintetében ennél hitelesebbre nem nagyon számíthatsz manapság.

Alfőmérnök 2014.03.20. 09:01:26

@MézesRozi: Remélem most egy ideig bekussolsz, te kis erkölcsi fogyatékos szarházi.

tevevanegypupu 2014.03.20. 09:07:58

@Alfőmérnök:

Úgy tűnik a sértett hímnél bosszúállóbb tényleg nem létezik..csak hát olyan szánalmasan nevetséges is..gondolom ez nem jut az eszébe..igazi, tisztességes férfiben fel sem merül, hogy nőt sértegessen még akkor sem, ha perben-haragban áll vele. Magát kigolyóznák minden klubból ahol úriemberek vannak, ezért repült a jósdából is.

Alfőmérnök 2014.03.20. 09:10:53

@tevevanegypupu: Gőzöd sincs semmiről, te ostoba liba.

Alfőmérnök 2014.03.20. 09:14:00

@tevevanegypupu: Csak hogy értsd, te liba: MézesRozival kíméletes voltam. Megdolgozott érte, hogy ennél többet kapjon.
De ha az ügyészség nem ejti a vádat, megkapja, amit megérdemel.

Bell & Sebastian 2014.03.20. 09:40:32

@tevevanegypupu: Mit vár egy defektes gyógyegértől? Csak néz itt szartaszét, mint Rozi a moziban, és Cézárt játszik fürge kis kezével a drágaszág. A gyűrű kéne neki, örök élet és maxhatalom, hogy megmutassa, mindenkinél különb. Csúcsragadozó gyógyegér. Jó, mi? :D

Bell & Sebastian 2014.03.20. 09:45:00

Tegnap volt a Nyolcakról egy nagyon jó doku a Dunán, hangzottak el érdekességek. A családirtó Czigány Dezső volt a csúcs. Mármint a legalja.

Alfőmérnök 2014.03.20. 09:50:15

@MézesRozi: Privát levél ment. (MézesRozi nicknek.)

Alfőmérnök 2014.03.20. 09:56:07

@tevevanegypupu: mandiner.blog.hu/2014/03/16/haz_a_magasban_igy_pusztul_egy_klasszicista_budai_villa/fullcommentlist/1#c21919482

Bell & Sebastian 2014.03.20. 10:05:20

@Alfőmérnök: És te még azt hiszed ezek után, hogy megnyitja? Úgy törli ki olvasatlanul, mint a pinty! Permanencsen alábecsülöd az ellenfeleidet, ami öreg hiba.

tevevanegypupu 2014.03.20. 11:29:38

@Bell & Sebastian:

Érdekes, nekem is egér jutott eszembe, csak nekem az egyiptomi ugróegér: Csöndben lapul, aztán váratlanul ugrik egy marha nagyot, nyilván ha egy sas köröz felette, megijed szerencsétlen.

Alfőmérnök 2014.03.20. 11:30:30

@tevevanegypupu: mandiner.blog.hu/2014/03/16/haz_a_magasban_igy_pusztul_egy_klasszicista_budai_villa/fullcommentlist/1#c21919482

Alfőmérnök 2014.03.20. 14:59:22

@Alfömérnök: Na mikor kotrod elő a következő állítólagos náci idézetet tőlem, te kis féreg?
Amit eddig összehordtál, azzal csak azt bizonyítottad, hogy egyáltalán nem tartom magam a libi polkorrektség-kényszerhez, amivel vádolni szoktatok.

Talán inkább erre kéne valamit reagálnod neked is:
mandiner.blog.hu/2014/03/16/haz_a_magasban_igy_pusztul_egy_klasszicista_budai_villa/fullcommentlist/1#c21919482

Bell & Sebastian 2014.03.20. 18:04:43

@tevevanegypupu: Első ránézésre meghasonult a szöröncsétlen, már önmagával is nézeteltérése támadt.

tevevanegypupu 2014.03.20. 18:23:27

@Bell & Sebastian:

Hát ez nyilvánvaló, a meghasonlottak legtöbbjike saját magát úúútálja legjobban. Talán ok nélkül, talán okkal.

Alfömérnök 2014.03.20. 18:51:48

"Az mindenestre tény, hogy Morvai metszett farkincákon küdötte föl magát oda, ahova. :)"

Ostoba náci

Alfömérnök 2014.03.20. 18:54:59

"Miért érdekel? A metszett neked jobban bejön?"

Ostoba náci

Bell & Sebastian 2014.03.20. 18:55:53

@S=klogW: Valamilyen vasúti hatástanulmány lehet az ötvenes évekből, amikor még csak városi gáz volt, amihez a szenet tartálykocsikban vitték a gázgyárakhoz.

A Nyugati és a Járműjavító van feltüntetve, a térkép neve: Gázgyár20.

S=klogW 2014.03.20. 20:44:39

@Bell & Sebastian: Köszönöm a tippet.

Alfőmérnök 2014.03.20. 22:02:45

@MézesRozi: Először is tisztázzunk valamit.
Nem mondtam tauglichnak, hogy bolhacsípés te vagy.
Erre magától jött rá, valószínűleg mindenki rájött volna, aki ismeri a rosszindulatnak, a butaságnak és a frusztrációnak azt a különös és rendkívül visszataszító elegyét, ami rád jellemző. Az ellenem indított rágalomhadjárat is a te jellemtelen és szánalmas hazudozásaiddal és paranoid képzelgéseiddel kezdődött. Minden értelmes ember úgy reagált volna ezekre, ahogy én. (Illetve még egy értelmes opció van, hogy magasról szarik az ember ilyen véglényekre.)

Tauglichnak (akinek egyébként nincs moderációs joga) annyit írtam privátban, hogy valszleg te vagy, aki a nickemet használja (rövid ö-vel), vagy B&S, vagy gloire (illetve van még egy tippem, de őt nem akarom rossz hírbe hozni). Mindhárom mellett tudnék érveket felhozni.

@Alfömérnök: Nem nyert. Morvainak tényleg zsidó férjei és szeretői voltak. Ezt kijelenteni nemhogy nem nácizmus, de nem is antiszemitizmus. Ez tény. Balóval felosztották egymás közt a médiát, Balóé lett a „baloldal”, Morvaié a „jobboldal”. Egyébként a metszett farkincázása jogos volt Morvainak, de ettől még muris egy kicsit, ismerve a liberális/jogvédő múltját, valamint a zsidó férfiakhoz fűződő viszonyát.
A másik idézetedet egy antiszemita kommenetelő pofájába toltam, gondoltam, ha ellene fordítom, rá is alkalmazhatónak állítom be a saját nézeteit, akkor legalább elgondolkodik kicsit. Ez volt a komment, amire reagáltam:
"negyven rabbi 2013.03.16. 19:32:11
hagyjuk már

ezt az álértelmisis, rímbe bújtatott libibsi fröcsögést
ezt a szlemnek hájpolt affektáló pöcsköszörülést
neket amúgy is minek az szlömköltők
hisz már hiányzik rólatok az előbőr”
mandiner.blog.hu/2013/03/15/slammerek_szerint_a_magyar_nekem_a_magyar/fullcommentlist/1#c19283671

Szóval kereshetsz tovább olyan kommentek után, hogy én mondjuk Cyklon-B-t ajánlottam volna valakinek. (És hogy világos legyen: még a holo-revizionisták sem állítják, hogy nem alkalmas emberölésre. Ha nem hiszed, teszteld a gyerekeiden. :-D :-D :-D Azta, de humoros vagyok! Érted? A gyerekeiden teszteld a Cyklon B hatását! B&S-től biztos tudsz beszerezni. Muhahahahaha. :-D :-D :-D Jaj, szétszakadok a röhögéstől, annyira humoros vagyok! Cyklon B-t a gyerekeidnek! :-D :D :-D :-D :-D :-D Érted? Ez az igazi humor! :DDDDDD )

tevevanegypupu 2014.03.20. 22:25:12

Drága tauglich, nem lehetne ezt a blogot lezárni?

Alfőmérnök 2014.03.20. 22:26:50

@tevevanegypupu: mandiner.blog.hu/2014/03/16/haz_a_magasban_igy_pusztul_egy_klasszicista_budai_villa/fullcommentlist/1#c21919482

Alfőmérnök 2014.03.21. 01:26:27

@MézesRozi: Először is tisztázzunk valamit.
Nem mondtam tauglichnak, hogy bolhacsípés te vagy.
Erre magától jött rá, valószínűleg mindenki rájött volna, aki ismeri a rosszindulatnak, a butaságnak és a frusztrációnak azt a különös és rendkívül visszataszító elegyét, ami rád jellemző. Az ellenem indított rágalomhadjárat is a te jellemtelen és szánalmas hazudozásaiddal és paranoid képzelgéseiddel kezdődött. Minden értelmes ember úgy reagált volna ezekre, ahogy én. (Illetve még egy értelmes opció van, hogy magasról szarik az ember ilyen véglényekre.)

Tauglichnak (akinek egyébként nincs moderációs joga) annyit írtam privátban, hogy valszleg te vagy, aki a nickemet használja (rövid ö-vel), vagy B&S, vagy gloire (illetve van még egy tippem, de őt nem akarom rossz hírbe hozni). Mindhárom mellett tudnék érveket felhozni.

@Alfömérnök: Nem nyert. Morvainak tényleg zsidó férjei és szeretői voltak. Ezt kijelenteni nemhogy nem nácizmus, de nem is antiszemitizmus. Ez tény. Balóval felosztották egymás közt a médiát, Balóé lett a „baloldal”, Morvaié a „jobboldal”. Egyébként a metszett farkincázása jogos volt Morvainak, de ettől még muris egy kicsit, ismerve a liberális/jogvédő múltját, valamint a zsidó férfiakhoz fűződő viszonyát.
A másik idézetedet egy antiszemita kommenetelő pofájába toltam, gondoltam, ha ellene fordítom, rá is alkalmazhatónak állítom be a saját nézeteit, akkor legalább elgondolkodik kicsit. Ez volt a komment, amire reagáltam:
"negyven rabbi 2013.03.16. 19:32:11
hagyjuk már

ezt az álértelmisis, rímbe bújtatott libibsi fröcsögést
ezt a szlemnek hájpolt affektáló pöcsköszörülést
neket amúgy is minek az szlömköltők
hisz már hiányzik rólatok az előbőr”
mandiner.blog.hu/2013/03/15/slammerek_szerint_a_magyar_nekem_a_magyar/fullcommentlist/1#c19283671

Szóval kereshetsz tovább olyan kommentek után, hogy én mondjuk Cyklon B-t ajánlottam volna valakinek. (És hogy világos legyen: még a holo-revizionisták sem állítják, hogy nem alkalmas emberölésre. Ha nem hiszed, teszteld a gyerekeiden. :-D :-D :-D Azta, de humoros vagyok! Érted? A gyerekeiden teszteld a Cyklon B hatását! B&S-től biztos tudsz beszerezni. Muhahahahaha. :-D :-D :-D Jaj, szétszakadok a röhögéstől, annyira humoros vagyok! Cyklon B-t a gyerekeidnek! :-D :D :-D :-D :-D :-D Érted? Ez az igazi humor! :DDDDDD )

Alfömérnök 2014.03.21. 07:15:46

"A gyerekeiden teszteld a Cyklon B hatását! B&S-től biztos tudsz beszerezni. Muhahahahaha. :-D :-D :-D Jaj, szétszakadok a röhögéstől, annyira humoros vagyok! Cyklon B-t a gyerekeidnek! :-D :D :-D :-D :-D :-D Érted? Ez az igazi humor! :DDDDDD ) "

Ostoba náci

Alfőmérnök 2014.03.22. 19:27:18

@tevevanegypupu: Akkor ismételjünk.
Aki olyat ír, hogy "te vagy a példa a fajkeveredés hátulütőire", aki cyklon b-t ajánl "gyógyszerként", aki olyat ír, hogy van B-terv arra, hogy ne a magadfajta keverékeké legyen a "hazája", az náci. Pont. (És totál irreleváns, hogy kurvára nem vagyok zsidó. Mert mikor ezeket írta, azt hitte, mert épp valami zsidó, vagy félzsidó embert hallucinált a nickem mögé.)

ÉS AKKOR NÉZZÜK, HOGY MENNYIRE JELLEMZŐ RÁM A NÁCIZÁS, úgy általában.
"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2011.11.12. 10:41:05
@tevevanegypupu: Bibó István hat évet ült, és semmiféle közéletben nem vehetett részt. az, hogy egy hozzád hasonló náci féreg számára mi gyanús vagy mi nem, irreleváns.

Alfőmérnök 2011.11.12. 10:52:09
@jotunder: Tevevanegypupu kissé idióta, és sok hülyeséget ír, de nácinak azért nem kéne nevezni.”
mandiner.blog.hu/2011/11/11/biszku_bela_es_a_bebortonzott_bibo_istvan

(Ki akartam keresni, ahol betyár mellett álltam ki, mikor éppen lenácizták, de nem találom, valószínűleg törölték azokat kommenteket. És tölgyet is végig védtem nemcsak a náci, hanem az antiszemita váddal szemben is. Mennyit jegyeztek meg maguk ebből? Annyit, hogy mikor az elmebeteg B&S azzal a gyanúsított, hogy én voltam Emlékezetkultúra, egy szavuk nem volt ellene.)

Itt meg nem egy tervrajzról van szó, te ostoba liba, hanem egy magvalósult épületről. Hogy magának nincs sem tudása, sem esztétikai érzéke ahhoz, hogy felismerje, hogy ez nem "hamisítvány", azzal nem kéne büszkélkedni. El tudom képzelni, ahogy valamelyik eltartott kisujjal teázó titokbuzi műkonzervvel arról áradozik ebben az épületben - felújított állapotában -, hogy hát bezzeg a régiek tudtak valamit, ma meg már mindent elöntött a szenny, nézd például azt a kockaházat mellettünk, úúúúú.

A nickemet használó alembereknek meg üzenem, akár B&S, akár MézesRozi, akár valaki más áll mögöttük, hogy amit csinálnak, az nem csak szánalmas, hanem etikátlan is.
(És persze gyenge a bemocskolási kísérlet, mert, mikor az ágya alatt is zsidókat kereső Loxonra azt írtam, hogy kriptozsidó, kicsit más műfaj, mint amit B&S művel.)

Alfőmérnök 2014.03.22. 19:37:13

(ál)@Alfömérnök: Na most két eset lehetséges.
Vagy aláírás az, hogy „Ostoba náci”, tehát önmagadat minősíted így. Ez esetben annyit tennék hozzá, hogy ha az vagy, akinek gondollak - nem B&S - akkor hamis az önképed, mert ugyan ostoba vagy, de náci nem vagy (csak kissé antiszemita).
Ha a fenti idézet alapján engem minősítesz ostoba nácinak (tehát beleestél az általam felállított csapdába), akkor a következő lépéseket javaslom.
Most tekintsünk el annak a magyarázatától (mert nyilvánvalóan meghaladná a képességeidet), hogy mi a különbség aközött, hogy valaki valahogyan viselkedik, meg aközött, hogy azt a viselkedést imitálják, tegyük föl, hogy a fenti idézet alapján én ostoba náci vagyok. Akkor, mivel - a te tyúkeszeddel - ez majdnem ugyanaz, mint amit B&S írt, minősítsd őt is annak, aminek engem (ha lehet a saját nickeddel). Itt az eredeti szöveg, a hivatkozással.

Bell & Sebastian 2011.11.16. 23:09:26
@Alfőmérnök: Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell. A bajoroktól könnyen átugorhattál volna.

Látod-látod, néma gyereknek az apád faszát! :)

Szűrés
Válasz erre 

Alfőmérnök 2011.11.17. 00:15:00
A magam részéről csak annyit tennék hozzá a fentiekhez, hogy bbjnick, minden faszsága ellenére, természetesen nem egy kategória a B&S nevű szarkupaccal. (Azt döntse el mindenki maga, hogy mi a nagyobb bunkóság, valakit le ostoba parasztozni, paranoid skizofrénné nyilvánítani(nem teljesen megalapozatlanul), vagy Zyklon-B-t ajánlani "gyógyszerként".)

Szűrés
Válasz erre 

Bell & Sebastian 2011.11.17. 00:25:20
@Alfőmérnök: A magam részéről csak hozzátennék. Még egy dobozzal.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

Továbbá várom az pl. alábbi kijelentésekkel analóg kijelentéseimet:
„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

tevevanegypupu 2014.03.22. 19:37:31

@Alfőmérnök:

Alfi drágám, már annyiszor leírta, hogy ostoba liba vagyok..hát akkor ne akarjon engem meggyőzni semmiről, hiszen láthatja, hogy hiába minden..reménytelen eset vagyok.

Alfőmérnök 2014.03.22. 19:45:39

(ál) @Alfömérnök: Na most két eset lehetséges.
Vagy aláírás az, hogy „Ostoba náci”, tehát önmagadat minősíted így. Ez esetben annyit tennék hozzá, hogy ha az vagy, akinek gondollak - nem B&S - akkor hamis az önképed, mert ugyan ostoba vagy, de náci nem vagy (csak kissé antiszemita).
Ha a fenti idézet alapján engem minősítesz ostoba nácinak (tehát beleestél az általam felállított csapdába), akkor a következő lépéseket javaslom.
Most tekintsünk el annak a magyarázatától (mert nyilvánvalóan meghaladja a képességeidet), hogy mi a különbség aközött, hogy valaki valahogyan viselkedik, meg aközött, hogy azt a viselkedést imitálják, tegyük föl, hogy a fenti idézet alapján én ostoba náci vagyok. Akkor – mivel a te tyúkeszeddel – ez majdnem ugyanaz, mint amit B&S írt, minősítsd őt is annak, aminek engem (ha lehet a saját nickeddel). Itt az eredeti szöveg, a hivatkozással.

Bell & Sebastian 2011.11.16. 23:09:26
@Alfőmérnök: Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell. A bajoroktól könnyen átugorhattál volna.

Látod-látod, néma gyereknek az apád faszát! :)

Szűrés
Válasz erre 

Alfőmérnök 2011.11.17. 00:15:00
A magam részéről csak annyit tennék hozzá a fentiekhez, hogy bbjnick, minden faszsága ellenére, természetesen nem egy kategória a B&S nevű szarkupaccal. (Azt döntse el mindenki maga, hogy mi a nagyobb bunkóság, valakit le ostoba parasztozni, paranoid skizofrénné nyilvánítani(nem teljesen megalapozatlanul), vagy Zyklon-B-t ajánlani "gyógyszerként".)

Szűrés
Válasz erre 

Bell & Sebastian 2011.11.17. 00:25:20
@Alfőmérnök: A magam részéről csak hozzátennék. Még egy dobozzal.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

Továbbá várom az pl. alábbi kijelentésekkel analóg kijelentéseimet:
„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

Alfőmérnök 2014.03.22. 23:56:17

@tevevanegypupu: Nehogy azt higgye, hogy akik nem írják le magáról, hogy ostoba liba, azok nem tartják annak.
Annak tartja magát a náci Bell&Sebastian is, csak nem írja le, mert maga vevő az antiszemita szövegeire, és jól elparolázik vele (és érdekes módon a náci szövegei ellen sincs semmi kifogása -- nyilván ezt is értékeli magában; a félreértések elkerülése végett: ettől maga még nem náci, csak egy ostoba liba).

tevevanegypupu 2014.03.23. 06:28:39

@Alfőmérnök:

Nem édekel Alfikám, hogy ki mit gondol rólam..tudja ez csak a hülyéket érdekli, az önbizalom hiányosakat. a rondákat és a boldogtalanokat, hogy ki hogy vélekedik..széles ívben fütyülök rá, kinek mi a véleménye..és tiszta szívből kívánom, adja meg magának is a sors, hogy egyszer eljusson az intelligenciának erre a fokára..na persze keveseknek adatik meg..de dolgozzon inkább ezen és ne irkáljon hosszú tirádákat, mert rajtam kívül senki nem olvassa..Kihalófélben van az emberekből a szánalom tudja..

Alfőmérnök 2014.03.23. 09:52:21

@tevevanegypupu: Egyértelmű, hogy hazudik -- talán saját magának is --, de kivételesen valahol mégis igaza van. Mint fentebb írtam is, az volt az egyik hibám (ami egyébként korántsem vall elmebajra, inkább a netes kommunikáció törvényszerűségeinek nem megfelelő ismeretéből fakadt), hogy valamelyest érdekelt, hogy mit gondolnak rólam beteg lelkű alemberek.

tevevanegypupu 2014.03.23. 10:22:38

@Alfőmérnök:

Na látja..az első lépés már meg van..csak így tovább..Hogy ki beteg lelkű alember az nézőpont kérdése is, sértődött ember nem tud objektíven ítélni, ebbe a hibába maga is bele esett. Nem tetszhetünk mindenkinek, bizonyos próbálkozások után hagyjuk abba, nagyon kellemetlenné válhat a mindenáron való közeledés..

Alfőmérnök 2014.03.23. 12:17:55

@tevevanegypupu: Nem sértett vagyok, hanem igazságkereső és -szerető ember.
Hogy Bell&Sebastian egy beteg lelkű alember, az nem kérdés (ld. például az általam citált szövegeit), azon lehet vitatkozni, hogy aki ezt nem ismeri fel, az beteg lelkű-e, vagy csak vak (esetleg sértett).

Alfőmérnök 2014.03.23. 12:23:58

@tevevanegypupu: Nem sértett vagyok, hanem igazságkereső és -szerető ember.
Hogy Bell&Sebastian egy beteg lelkű alember, az nem kérdés (ld. például az általam citált szövegeit), azon lehet vitatkozni, hogy aki ezt nem ismeri fel, az beteg lelkű-e, vagy csak vak (esetleg sértett).

Alfömérnök 2014.03.23. 13:00:59

@Alfőmérnök:

Sértett, beteg lelkű alember vagy:
"A gyerekeiden teszteld a Cyklon B hatását! B&S-től biztos tudsz beszerezni. Muhahahahaha. :-D :-D :-D Jaj, szétszakadok a röhögéstől, annyira humoros vagyok! Cyklon B-t a gyerekeidnek! :-D :D :-D :-D :-D :-D Érted? Ez az igazi humor! :DDDDDD ) "
mandiner.blog.hu/2014/03/16/haz_a_magasban_igy_pusztul_egy_klasszicista_budai_villa/fullcommentlist/1#c21942518

Alfőmérnök 2014.03.23. 20:03:07

@MézesRozi: @bolhacsípés: Először is tisztázzunk valamit.
Nem mondtam tauglichnak, hogy bolhacsípés te vagy.
Erre magától jött rá, valószínűleg mindenki rájött volna, aki ismeri a rosszindulatnak, a butaságnak és a frusztrációnak azt a különös és rendkívül visszataszító elegyét, ami rád jellemző. Az ellenem indított rágalomhadjárat is a te jellemtelen és szánalmas hazudozásaiddal és paranoid képzelgéseiddel kezdődött. Minden értelmes ember úgy reagált volna ezekre, ahogy én. (Illetve még egy értelmes opció van, hogy magasról szarik az ember ilyen véglényekre.)

Tauglichnak (akinek egyébként nincs moderációs joga) annyit írtam privátban, hogy valszleg te vagy, aki a nickemet használja (rövid ö-vel), vagy B&S, vagy gloire (illetve van még egy tippem, de őt nem akarom rossz hírbe hozni). Mindhárom mellett tudnék érveket felhozni.

(ál)@Alfömérnök: Na most két eset lehetséges.
Vagy aláírás az, hogy „Ostoba náci”, tehát önmagadat minősíted így. Ez esetben annyit tennék hozzá, hogy ha az vagy, akinek gondollak - nem B&S - akkor hamis az önképed, mert ugyan ostoba vagy, de náci nem vagy (csak kissé antiszemita).
Ha a fenti idézet alapján engem minősítesz ostoba nácinak (tehát beleestél az általam felállított csapdába), akkor a következő lépéseket javaslom.
Most tekintsünk el annak a magyarázatától (mert nyilvánvalóan meghaladja a képességeidet), hogy mi a különbség aközött, hogy valaki valahogyan viselkedik, meg aközött, hogy azt a viselkedést imitálják, tegyük föl, hogy a fenti idézet alapján én ostoba náci vagyok. Akkor, mivel – a te tyúkeszeddel – ez majdnem ugyanaz, mint amit B&S írt, minősítsd őt is annak, aminek engem (ha lehet a saját nickeddel). Itt az eredeti szöveg, a hivatkozással.

Bell & Sebastian 2011.11.16. 23:09:26
@Alfőmérnök: Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell. A bajoroktól könnyen átugorhattál volna.

Látod-látod, néma gyereknek az apád faszát! :)

Szűrés
Válasz erre

Alfőmérnök 2011.11.17. 00:15:00
A magam részéről csak annyit tennék hozzá a fentiekhez, hogy bbjnick, minden faszsága ellenére, természetesen nem egy kategória a B&S nevű szarkupaccal. (Azt döntse el mindenki maga, hogy mi a nagyobb bunkóság, valakit le ostoba parasztozni, paranoid skizofrénné nyilvánítani(nem teljesen megalapozatlanul), vagy Zyklon-B-t ajánlani "gyógyszerként".)

Szűrés
Válasz erre

Bell & Sebastian 2011.11.17. 00:25:20
@Alfőmérnök: A magam részéről csak hozzátennék. Még egy dobozzal.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

Továbbá várom az pl. alábbi kijelentésekkel analóg kijelentéseimet:
„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

Alfőmérnök 2014.03.24. 19:24:15

@MézesRozi: @bolhacsípés: Először is tisztázzunk valamit.
Nem mondtam tauglichnak, hogy bolhacsípés te vagy.
Erre magától jött rá, valószínűleg mindenki rájött volna, aki ismeri a rosszindulatnak, a butaságnak és a frusztrációnak azt a különös és rendkívül visszataszító elegyét, ami rád jellemző. Az ellenem indított rágalomhadjárat is a te jellemtelen és szánalmas hazudozásaiddal és paranoid képzelgéseiddel kezdődött. Minden értelmes ember úgy reagált volna ezekre, ahogy én. (Illetve még egy értelmes opció van, hogy magasról szarik az ember ilyen véglényekre.)

Tauglichnak (akinek egyébként nincs moderációs joga) annyit írtam privátban, hogy valszleg te vagy, aki a nickemet használja (rövid ö-vel), vagy B&S, vagy gloire (illetve van még egy tippem, de őt nem akarom rossz hírbe hozni). Mindhárom mellett tudnék érveket felhozni.

(ál)@Alfömérnök: Na most két eset lehetséges.
Vagy aláírás az, hogy „Ostoba náci”, tehát önmagadat minősíted így. Ez esetben annyit tennék hozzá, hogy ha az vagy, akinek gondollak - nem B&S - akkor hamis az önképed, mert ugyan ostoba vagy, de náci nem vagy (csak kissé antiszemita).
Ha a fenti idézet alapján engem minősítesz ostoba nácinak (tehát beleestél az általam felállított csapdába), akkor a következő lépéseket javaslom.
Most tekintsünk el annak a magyarázatától (mert nyilvánvalóan meghaladja a képességeidet), hogy mi a különbség aközött, hogy valaki valahogyan viselkedik, meg aközött, hogy azt a viselkedést imitálják, tegyük föl, hogy a fenti idézet alapján én ostoba náci vagyok. Akkor, mivel – a te tyúkeszeddel – ez majdnem ugyanaz, mint amit B&S írt, minősítsd őt is annak, aminek engem (ha lehet a saját nickeddel). Itt az eredeti szöveg, a hivatkozással.

Bell & Sebastian 2011.11.16. 23:09:26
@Alfőmérnök: Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell. A bajoroktól könnyen átugorhattál volna.

Látod-látod, néma gyereknek az apád faszát! :)

Szűrés
Válasz erre

Alfőmérnök 2011.11.17. 00:15:00
A magam részéről csak annyit tennék hozzá a fentiekhez, hogy bbjnick, minden faszsága ellenére, természetesen nem egy kategória a B&S nevű szarkupaccal. (Azt döntse el mindenki maga, hogy mi a nagyobb bunkóság, valakit le ostoba parasztozni, paranoid skizofrénné nyilvánítani(nem teljesen megalapozatlanul), vagy Zyklon-B-t ajánlani "gyógyszerként".)

Szűrés
Válasz erre

Bell & Sebastian 2011.11.17. 00:25:20
@Alfőmérnök: A magam részéről csak hozzátennék. Még egy dobozzal.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

Továbbá várom az pl. alábbi kijelentésekkel analóg kijelentéseimet:
„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

Alfőmérnök 2014.03.25. 13:14:15

@MézesRozi:

"ha az ember érdeklődik egy táma iránt és annak megpróbál utánajárni, akkor kell, hogy rendelkezzen előzetes állásponttal. van, aki ezt bevallja, van, aki tagadja, mert úgy gondolja, hogy ha "objektívnek" álltja magát a tárgyban, akkor azzal hitelessé teszi az eredményt, amire jutott. tapasztalatom szerint inkább az történik, hogy bármit is olvas ez ember a vizsgált témában, abban valami módon igazolását látja előzetes feltevésének, de legalább valamely elemének. előfordul persze, hogy olyan anyagba botlik, ami képes felülírni a prekoncepciót. én így jártam a miben tévedett freud című munkával. biztos voltam benne, hogy igazolni fogja lesujtó véleményemet freudról. de annyira ekézte, olyan koncepciózus volt, hogy inkább arra a kérdésre jutottam, hogy mi a célja a szerzőnek ezzel?:) "

www.c3.hu/~prophil/profi031/toth.html

Alfőmérnök 2014.03.25. 14:02:59

(ál) @Alfömérnök: Na most két eset lehetséges.
Vagy aláírás az, hogy „Ostoba náci”, tehát önmagadat minősíted így. Ez esetben annyit tennék hozzá, hogy ha az vagy, akinek gondollak - nem B&S - akkor hamis az önképed, mert ugyan ostoba vagy, de náci nem vagy (csak kissé antiszemita).
Ha a fenti idézet alapján engem minősítesz ostoba nácinak (tehát beleestél az általam felállított csapdába), akkor a következő lépéseket javaslom.
Most tekintsünk el annak a magyarázatától (mert nyilvánvalóan meghaladja a képességeidet), hogy mi a különbség aközött, hogy valaki valahogyan viselkedik, meg aközött, hogy azt a viselkedést imitálják, tegyük föl, hogy a fenti idézet alapján én ostoba náci vagyok. Akkor, mivel – a te tyúkeszeddel – ez majdnem ugyanaz, mint amit B&S írt, minősítsd őt is annak, aminek engem (ha lehet a saját nickeddel). Itt az eredeti szöveg, a hivatkozással.

Bell & Sebastian 2011.11.16. 23:09:26
@Alfőmérnök: Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell. A bajoroktól könnyen átugorhattál volna.

Látod-látod, néma gyereknek az apád faszát! :)

Szűrés
Válasz erre

Alfőmérnök 2011.11.17. 00:15:00
A magam részéről csak annyit tennék hozzá a fentiekhez, hogy bbjnick, minden faszsága ellenére, természetesen nem egy kategória a B&S nevű szarkupaccal. (Azt döntse el mindenki maga, hogy mi a nagyobb bunkóság, valakit le ostoba parasztozni, paranoid skizofrénné nyilvánítani(nem teljesen megalapozatlanul), vagy Zyklon-B-t ajánlani "gyógyszerként".)

Szűrés
Válasz erre

Bell & Sebastian 2011.11.17. 00:25:20
@Alfőmérnök: A magam részéről csak hozzátennék. Még egy dobozzal.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

Továbbá várom az pl. alábbi kijelentésekkel analóg kijelentéseimet:
„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

A 3 per hármas nyúl 2014.03.27. 19:45:02

"Törölt nick 1998.10.03 23:32:00 © 285
Ne névtolvaj. Ha hazamegyek meggyesrétest csináltatok az agyadból. Az elött Nikolájnak hívtak mi?
Még itt is érzem a piaszagodat. Nem beszélve az áporodott mosdatlan balkánszagodról. Te naftalinos télikabát a földes konyhából. Te vályogzabáló gyantás kocsis.
Te selejt. "
forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=150&na_step=30&t=1001496&na_order=

Alfőmérnök 2014.04.02. 20:09:28

(ál) @Alfömérnök: a teljes szöveg:
"@picur3ka: Ezt kinek címezted, cicamica? Ha nekem, miért nem kattintottál a "Válasz erre" hivatkozásra?
Sem a zsidókat, sem a nőket nem gyűlölöm. A buta zsidókat gyűlölöm, a buta nőket is, ha szépek, akkor elnézőbb vagyok velük szemben. A szép és okos nőket többre tartom az okos férfiaknál. Kár, hogy kevés van belőlük."

Alfőmérnök 2014.04.03. 15:19:11

@MézesRozi: Rendben, holnap repül a levél a címzettnek. Te akartad.

Alfőmérnök 2014.04.03. 15:20:14

@MézesRozi: Rendben, holnap repül a levél a címzettnek. Te akartad.

Alfőmérnök 2014.04.03. 21:52:39

@MézesRozi: Épp akartam kérdezni, hogy megkaptad-e az üzenetet, de jött a hívás az ügyészségről, amiből megtudtam, hogy igen.
Így már semmiféle lelkiismeret-furdalásom nem lesz, mert biztos vagyok benne, hogy módodban állt volna megakadályozni, amit nem szeretnél, hogy megtörténjen.
De te olyan szinten ostoba, gátlástalan és rosszindulatú vagy, hogy nincs mit tenni -- sárkány ellen sárkányfű!

Alfőmérnök 2014.04.08. 07:23:55

@MézesRozi: @bolhacsípés: Épp akartam kérdezni, hogy megkaptad-e az üzenetet, de jött a hívás az ügyészségről, amiből megtudtam, hogy igen.
Így már semmiféle lelkiismeret-furdalásom nem lesz, mert biztos vagyok benne, hogy módodban állt volna megakadályozni, amit nem szeretnél, hogy megtörténjen.
De te olyan szinten ostoba, gátlástalan és rosszindulatú vagy, hogy nincs mit tenni -- sárkány ellen sárkányfű!

Alfömérnök 2014.04.08. 07:41:32

@Alfőmérnök:
Sértett, beteg lelkű alember vagy:
"A gyerekeiden teszteld a Cyklon B hatását! B&S-től biztos tudsz beszerezni. Muhahahahaha. :-D :-D :-D Jaj, szétszakadok a röhögéstől, annyira humoros vagyok! Cyklon B-t a gyerekeidnek! :-D :D :-D :-D :-D :-D Érted? Ez az igazi humor! :DDDDDD ) "
mandiner.blog.hu/2014/03/16/haz_a_magasban_igy_pusztul_egy_klasszicista_budai_villa/fullcommentlist/1#c21942518

ostoba náci

Alfőmérnök 2014.04.08. 08:20:35

KINCSEK AFRIKÁBÓL
Jótékonysági árverés a Burkina Faso-i Sanou család javára

A Budapesti Osztrák Iskola első jótékonysági árverése
2 0 1 4 . á p r i l i s 9-é n , 1 7 ó r á t ó l
www.osbp.hu/neu/neueseite/ereignisse/Burkina_Auktion_14/burkina_katalog_h.pdf

Alfőmérnök 2014.04.12. 16:37:03

„Mátyási Katalin tanárnő lelt rá az alábbi bravúros megoldásokra. Neki is köszönjük, hogy nem hagyta a „feledés homályába veszni” ezeket a kapitális
fogásokat! A kérdés: mi az eredete és a jelentése a „panem et circenses” szállóigének?
Az egyik válasz: „Mikor a kisbirtokosok tönkrementek, és jobb megélhetés,kedvezőbb körülmények reményében Rómába vonultak és éhesek lettek akkor kiabálták ezt: Panem et circenses!”

A másik megoldás: „Amikor a földmüvesek Romába mentek mert földjeiken nem tudtak mit termelni és eladni, egy nagyon nagy tömeg gyűlt össze. Sulla azt mondta, hogy kenyér és cirkusz kell a népnek. Ezért vándortársulatok léptek fel és kenyeret osztogattak a proletároknak.”
A bérbe adott földet telkekre bontották, ezek lettek a jobbágytelkek.
Alapesetben minden jobbágy 1 ilyen telket kapott, azonban különböző fortélyokkal, például esküvővel ezt növelték.
Kezdetekben valamikor Karoling-korában letették az emberek a hübéresküt ami egy kicsit megfékezte az embereket a hűtlenkedésben.
Jobbágytelek: Ez a terület több mindenből állt. Volt egy ház, egy kert, kamra, sufni stb."
www.osbp.hu/neu/neueseite/operencia/2011_juni/humor.pdf

Alfőmérnök 2014.05.14. 19:51:48

@tevevanegypupu: @MézesRozi: Akkor ismételjünk.
Aki olyat ír, hogy "te vagy a példa a fajkeveredés hátulütőire", aki cyklon b-t ajánl "gyógyszerként", aki olyat ír, hogy van B-terv arra, hogy ne a magadfajta keverékeké legyen a "hazája", az náci. Pont. (És totál irreleváns, hogy kurvára nem vagyok zsidó. Mert mikor ezeket írta, azt hitte, mert épp valami zsidó, vagy félzsidó embert hallucinált a nickem mögé.)

ÉS AKKOR NÉZZÜK, HOGY MENNYIRE JELLEMZŐ RÁM A NÁCIZÁS, úgy általában.
"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2011.11.12. 10:41:05
@tevevanegypupu: Bibó István hat évet ült, és semmiféle közéletben nem vehetett részt. az, hogy egy hozzád hasonló náci féreg számára mi gyanús vagy mi nem, irreleváns.

Alfőmérnök 2011.11.12. 10:52:09
@jotunder: Tevevanegypupu kissé idióta, és sok hülyeséget ír, de nácinak azért nem kéne nevezni.”
mandiner.blog.hu/2011/11/11/biszku_bela_es_a_bebortonzott_bibo_istvan

(Ki akartam keresni, ahol betyár mellett álltam ki, mikor éppen lenácizták, de nem találom, valószínűleg törölték azokat kommenteket. És tölgyet is végig védtem nemcsak a náci, hanem az antiszemita váddal szemben is. Mennyit jegyeztek meg maguk ebből? Annyit, hogy mikor az elmebeteg B&S azzal a gyanúsított, hogy én voltam Emlékezetkultúra, egy szavuk nem volt ellene.)

Itt meg nem egy tervrajzról van szó, te ostoba liba, hanem egy magvalósult épületről. Hogy magának nincs sem tudása, sem esztétikai érzéke ahhoz, hogy felismerje, hogy ez nem "hamisítvány", azzal nem kéne büszkélkedni. El tudom képzelni, ahogy valamelyik eltartott kisujjal teázó titokbuzi műkonzervvel arról áradozik ebben az épületben - felújított állapotában -, hogy hát bezzeg a régiek tudtak valamit, ma meg már mindent elöntött a szenny, nézd például azt a kockaházat mellettünk, úúúúú.

A nickemet használó alembereknek meg üzenem, akár B&S, akár MézesRozi, akár valaki más áll mögöttük, hogy amit csinálnak, az nem csak szánalmas, hanem etikátlan is.
(És persze gyenge a bemocskolási kísérlet, mert, mikor az ágya alatt is zsidókat kereső Loxonra azt írtam, hogy kriptozsidó, kicsit más műfaj, mint amit B&S művel.)

tevevanegypupu 2014.05.14. 20:04:28

@Alfőmérnök:

Ne folytassa Cleo..semmi értelme. Fölösleges felkapnia a vizet, ha kényes téma kerül napirendre.

Bell & Sebastian 2014.05.14. 20:09:35

@tevevanegypupu: Ugyan hagyja, az elmúlt hetekben olyan elhanyagoltnak érezte magát Alfi, pont ideje volt a saját pofájára rántania a fejlámpát. Kifutkossa magát, mint mérgezett egér, aztán majd megint béke lesz egy darabig. Tudja, érzelmi hullámvasútra váltott jegyet. Vagy nem váltott. :)

tevevanegypupu 2014.05.14. 20:15:55

@Bell & Sebastian:

Hát..olyan jó kis béke és nyugalom volt, aztán tessék..most megint rájött a bolondóra..persze holnap telihold lesz, ez általában kivált ilyesmit..Jó lenne, ha már vége lenne ennek a sok emlékezésnek, ez mindig rossz hatással van rá..

Alfőmérnök 2014.05.14. 20:20:25

@tevevanegypupu: Semmiféle bolondóra nem jött rám.
Csak tudja, én az a típus vagyok, aki nem felejt.
Tudniillik ismerem a trükköt, hogy hogyan kell kellemetlen kérdéseket elmismásolni. Először nem felelünk rá, aztán kitérő választ adunk, és mikor harmadszorra felteszik, már elmebetegnek állítjuk be a kérdezőt, hogy még mindig ezzel foglalkozik.
Ilyen ócska trükköknek én nem dőlök be, egy kérdés mindig aktuális, egészen addig, amíg nem válaszolják meg.

Bell & Sebastian 2014.05.14. 20:26:20

@tevevanegypupu: Az például egy jó kérdés, hogyha egyszer kivágták az ajtón, hogyan mászhatott vissza? Mint a kélgyó?

És mi végre vezet dossziékat ez az ártatlan és teljesen épelméjű bárányka. Mindenesetre házmesterünknek adjon szép mosolyokat.

Alfőmérnök 2014.05.14. 21:58:35

@tevevanegypupu: @MézesRozi: Akkor ismételjünk.
Aki olyat ír, hogy "te vagy a példa a fajkeveredés hátulütőire", aki cyklon b-t ajánl "gyógyszerként", aki olyat ír, hogy van B-terv arra, hogy ne a magadfajta keverékeké legyen a "hazája", az náci. Pont. (És totál irreleváns, hogy kurvára nem vagyok zsidó. Mert mikor ezeket írta, azt hitte, mert épp valami zsidó, vagy félzsidó embert hallucinált a nickem mögé.)

ÉS AKKOR NÉZZÜK, HOGY MENNYIRE JELLEMZŐ RÁM A NÁCIZÁS, úgy általában.
"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2011.11.12. 10:41:05
@tevevanegypupu: Bibó István hat évet ült, és semmiféle közéletben nem vehetett részt. az, hogy egy hozzád hasonló náci féreg számára mi gyanús vagy mi nem, irreleváns.

Alfőmérnök 2011.11.12. 10:52:09
@jotunder: Tevevanegypupu kissé idióta, és sok hülyeséget ír, de nácinak azért nem kéne nevezni.”
mandiner.blog.hu/2011/11/11/biszku_bela_es_a_bebortonzott_bibo_istvan

(Ki akartam keresni, ahol betyár mellett álltam ki, mikor éppen lenácizták, de nem találom, valószínűleg törölték azokat kommenteket. És tölgyet is végig védtem nemcsak a náci, hanem az antiszemita váddal szemben is. Mennyit jegyeztek meg maguk ebből? Annyit, hogy mikor az elmebeteg B&S azzal a gyanúsított, hogy én voltam Emlékezetkultúra, egy szavuk nem volt ellene.)

Itt meg nem egy tervrajzról van szó, te ostoba liba, hanem egy magvalósult épületről. Hogy magának nincs sem tudása, sem esztétikai érzéke ahhoz, hogy felismerje, hogy ez nem "hamisítvány", azzal nem kéne büszkélkedni. El tudom képzelni, ahogy valamelyik eltartott kisujjal teázó titokbuzi műkonzervvel arról áradozik ebben az épületben - felújított állapotában -, hogy hát bezzeg a régiek tudtak valamit, ma meg már mindent elöntött a szenny, nézd például azt a kockaházat mellettünk, úúúúú.

A nickemet használó alembereknek meg üzenem, akár B&S, akár MézesRozi, akár valaki más áll mögöttük, hogy amit csinálnak, az nem csak szánalmas, hanem etikátlan is.
(És persze gyenge a bemocskolási kísérlet, mert, mikor az ágya alatt is zsidókat kereső Loxonra azt írtam, hogy kriptozsidó, kicsit más műfaj, mint amit B&S művel.)

Alfőmérnök 2014.05.15. 11:34:46

@tevevanegypupu: @MézesRozi: Akkor ismételjünk.
Aki olyat ír, hogy "te vagy a példa a fajkeveredés hátulütőire", aki cyklon b-t ajánl "gyógyszerként", aki olyat ír, hogy van B-terv arra, hogy ne a magadfajta keverékeké legyen a "hazája", az náci. Pont. (És totál irreleváns, hogy kurvára nem vagyok zsidó. Mert mikor ezeket írta, azt hitte, mert épp valami zsidó, vagy félzsidó embert hallucinált a nickem mögé.)

ÉS AKKOR NÉZZÜK, HOGY MENNYIRE JELLEMZŐ RÁM A NÁCIZÁS, úgy általában.
"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2011.11.12. 10:41:05
@tevevanegypupu: Bibó István hat évet ült, és semmiféle közéletben nem vehetett részt. az, hogy egy hozzád hasonló náci féreg számára mi gyanús vagy mi nem, irreleváns.

Alfőmérnök 2011.11.12. 10:52:09
@jotunder: Tevevanegypupu kissé idióta, és sok hülyeséget ír, de nácinak azért nem kéne nevezni.”
mandiner.blog.hu/2011/11/11/biszku_bela_es_a_bebortonzott_bibo_istvan

(Ki akartam keresni, ahol betyár mellett álltam ki, mikor éppen lenácizták, de nem találom, valószínűleg törölték azokat kommenteket. És tölgyet is végig védtem nemcsak a náci, hanem az antiszemita váddal szemben is. Mennyit jegyeztek meg maguk ebből? Annyit, hogy mikor az elmebeteg B&S azzal a gyanúsított, hogy én voltam Emlékezetkultúra, egy szavuk nem volt ellene.)

Itt meg nem egy tervrajzról van szó, te ostoba liba, hanem egy magvalósult épületről. Hogy magának nincs sem tudása, sem esztétikai érzéke ahhoz, hogy felismerje, hogy ez nem "hamisítvány", azzal nem kéne büszkélkedni. El tudom képzelni, ahogy valamelyik eltartott kisujjal teázó titokbuzi műkonzervvel arról áradozik ebben az épületben - felújított állapotában -, hogy hát bezzeg a régiek tudtak valamit, ma meg már mindent elöntött a szenny, nézd például azt a kockaházat mellettünk, úúúúú.

A nickemet használó alembereknek meg üzenem, akár B&S, akár MézesRozi, akár valaki más áll mögöttük, hogy amit csinálnak, az nem csak szánalmas, hanem etikátlan is.
(És persze gyenge a bemocskolási kísérlet, mert, mikor az ágya alatt is zsidókat kereső Loxonra azt írtam, hogy kriptozsidó, kicsit más műfaj, mint amit B&S művel.)

Alfőmérnök 2014.05.15. 23:27:28

@MézesRozi: Akkor ismételjünk.
Aki olyat ír, hogy "te vagy a példa a fajkeveredés hátulütőire", aki cyklon b-t ajánl "gyógyszerként", aki olyat ír, hogy van B-terv arra, hogy ne a magadfajta keverékeké legyen a "hazája", az náci. Pont. (És totál irreleváns, hogy kurvára nem vagyok zsidó. Mert mikor ezeket írta, azt hitte, mert épp valami zsidó, vagy félzsidó embert hallucinált a nickem mögé.)

ÉS AKKOR NÉZZÜK, HOGY MENNYIRE JELLEMZŐ RÁM A NÁCIZÁS, úgy általában.
"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2011.11.12. 10:41:05
@tevevanegypupu: Bibó István hat évet ült, és semmiféle közéletben nem vehetett részt. az, hogy egy hozzád hasonló náci féreg számára mi gyanús vagy mi nem, irreleváns.

Alfőmérnök 2011.11.12. 10:52:09
@jotunder: Tevevanegypupu kissé idióta, és sok hülyeséget ír, de nácinak azért nem kéne nevezni.”
mandiner.blog.hu/2011/11/11/biszku_bela_es_a_bebortonzott_bibo_istvan

(Ki akartam keresni, ahol betyár mellett álltam ki, mikor éppen lenácizták, de nem találom, valószínűleg törölték azokat kommenteket. És tölgyet is végig védtem nemcsak a náci, hanem az antiszemita váddal szemben is. Mennyit jegyeztek meg maguk ebből? Annyit, hogy mikor az elmebeteg B&S azzal a gyanúsított, hogy én voltam Emlékezetkultúra, egy szavuk nem volt ellene.)

A nickemet használó alembereknek meg üzenem, akár B&S, akár MézesRozi, akár valaki más áll mögöttük, hogy amit csinálnak, az nem csak szánalmas, hanem etikátlan is.
(És persze gyenge a bemocskolási kísérlet, mert, mikor az ágya alatt is zsidókat kereső Loxonra azt írtam, hogy kriptozsidó, kicsit más műfaj, mint amit B&S művel.)

Alfőmérnök 2014.05.16. 13:58:27

@MézesRozi: Akkor ismételjünk.
Aki olyat ír, hogy "te vagy a példa a fajkeveredés hátulütőire", aki cyklon b-t ajánl "gyógyszerként", aki olyat ír, hogy van B-terv arra, hogy ne a magadfajta keverékeké legyen a "hazája", az náci. Pont. (És totál irreleváns, hogy kurvára nem vagyok zsidó. Mert mikor ezeket írta, azt hitte, mert épp valami zsidó, vagy félzsidó embert hallucinált a nickem mögé.)

ÉS AKKOR NÉZZÜK, HOGY MENNYIRE JELLEMZŐ RÁM A NÁCIZÁS, úgy általában.
"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2011.11.12. 10:41:05
@tevevanegypupu: Bibó István hat évet ült, és semmiféle közéletben nem vehetett részt. az, hogy egy hozzád hasonló náci féreg számára mi gyanús vagy mi nem, irreleváns.

Alfőmérnök 2011.11.12. 10:52:09
@jotunder: Tevevanegypupu kissé idióta, és sok hülyeséget ír, de nácinak azért nem kéne nevezni.”
mandiner.blog.hu/2011/11/11/biszku_bela_es_a_bebortonzott_bibo_istvan

(Ki akartam keresni, ahol betyár mellett álltam ki, mikor éppen lenácizták, de nem találom, valószínűleg törölték azokat kommenteket. És tölgyet is végig védtem nemcsak a náci, hanem az antiszemita váddal szemben is. Mennyit jegyeztek meg maguk ebből? Annyit, hogy mikor az elmebeteg B&S azzal a gyanúsított, hogy én voltam Emlékezetkultúra, egy szavuk nem volt ellene.)

A nickemet használó alembereknek meg üzenem, akár B&S, akár MézesRozi, akár valaki más áll mögöttük, hogy amit csinálnak, az nem csak szánalmas, hanem etikátlan is.
(És persze gyenge a bemocskolási kísérlet, mert, mikor az ágya alatt is zsidókat kereső Loxonra azt írtam, hogy kriptozsidó, kicsit más műfaj, mint amit B&S művel.)

Alfőmérnök 2014.05.16. 16:28:01

@MézesRozi: Akkor ismételjünk.
Aki olyat ír, hogy "te vagy a példa a fajkeveredés hátulütőire", aki cyklon b-t ajánl "gyógyszerként", aki olyat ír, hogy van B-terv arra, hogy ne a magadfajta keverékeké legyen a "hazája", az náci. Pont. (És totál irreleváns, hogy kurvára nem vagyok zsidó. Mert mikor ezeket írta, azt hitte, mert épp valami zsidó, vagy félzsidó embert hallucinált a nickem mögé.)

ÉS AKKOR NÉZZÜK, HOGY MENNYIRE JELLEMZŐ RÁM A NÁCIZÁS, úgy általában.
"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2011.11.12. 10:41:05
@tevevanegypupu: Bibó István hat évet ült, és semmiféle közéletben nem vehetett részt. az, hogy egy hozzád hasonló náci féreg számára mi gyanús vagy mi nem, irreleváns.

Alfőmérnök 2011.11.12. 10:52:09
@jotunder: Tevevanegypupu kissé idióta, és sok hülyeséget ír, de nácinak azért nem kéne nevezni.”
mandiner.blog.hu/2011/11/11/biszku_bela_es_a_bebortonzott_bibo_istvan

(Ki akartam keresni, ahol betyár mellett álltam ki, mikor éppen lenácizták, de nem találom, valószínűleg törölték azokat kommenteket. És tölgyet is végig védtem nemcsak a náci, hanem az antiszemita váddal szemben is. Mennyit jegyeztek meg maguk ebből? Annyit, hogy mikor az elmebeteg B&S azzal a gyanúsított, hogy én voltam Emlékezetkultúra, egy szavuk nem volt ellene.)

A nickemet használó alembereknek meg üzenem, akár B&S, akár MézesRozi, akár valaki más áll mögöttük, hogy amit csinálnak, az nem csak szánalmas, hanem etikátlan is.
(És persze gyenge a bemocskolási kísérlet, mert, mikor az ágya alatt is zsidókat kereső Loxonra azt írtam, hogy kriptozsidó, kicsit más műfaj, mint amit B&S művel.)

Alfőmérnök 2014.05.17. 07:10:38

@MézesRozi: Nincs néha hányingered magadtól, mikor visszaolvasod, amiket írtál?
delphoijosda.blog.hu/2012/11/19/xxv_546/fullcommentlist/1#c18395920

Alfömérnök 2014.05.17. 07:42:17

@Alfőmérnök:
Te írtad:
"A gyerekeiden teszteld a Cyklon B hatását! B&S-től biztos tudsz beszerezni. Muhahahahaha. :-D :-D :-D Jaj, szétszakadok a röhögéstől, annyira humoros vagyok! Cyklon B-t a gyerekeidnek! :-D :D :-D :-D :-D :-D Érted? Ez az igazi humor! :DDDDDD ) "
mandiner.blog.hu/2014/03/16/haz_a_magasban_igy_pusztul_egy_klasszicista_budai_villa/fullcommentlist/1#c21942518
Sértett, beteg lelkű alember vagy.
Ja, és még valami.
Az interneten nincs olyan, hogy múlt és jelen.
Amíg valami elérhető addig az a jelen, tök mindegy, hogy 10 másodperce, vagy 10 éve írták.
Magyarán, amíg az olyan aljas hazugságok, rágalmazások elérhetőek, addig a "jelenben" vannak, és a részemről elégtételt követelek miattuk.
ostoba náci

Alfőmérnök 2014.05.17. 07:49:38

@MézesRozi: Akkor ismételjünk.
Aki olyat ír, hogy "te vagy a példa a fajkeveredés hátulütőire", aki cyklon b-t ajánl "gyógyszerként", aki olyat ír, hogy van B-terv arra, hogy ne a magadfajta keverékeké legyen a "hazája", az náci. Pont. (És totál irreleváns, hogy kurvára nem vagyok zsidó. Mert mikor ezeket írta, azt hitte, mert épp valami zsidó, vagy félzsidó embert hallucinált a nickem mögé.)

ÉS AKKOR NÉZZÜK, HOGY MENNYIRE JELLEMZŐ RÁM A NÁCIZÁS, úgy általában.
"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2011.11.12. 10:41:05
@tevevanegypupu: Bibó István hat évet ült, és semmiféle közéletben nem vehetett részt. az, hogy egy hozzád hasonló náci féreg számára mi gyanús vagy mi nem, irreleváns.

Alfőmérnök 2011.11.12. 10:52:09
@jotunder: Tevevanegypupu kissé idióta, és sok hülyeséget ír, de nácinak azért nem kéne nevezni.”
mandiner.blog.hu/2011/11/11/biszku_bela_es_a_bebortonzott_bibo_istvan

(Ki akartam keresni, ahol betyár mellett álltam ki, mikor éppen lenácizták, de nem találom, valószínűleg törölték azokat kommenteket. És tölgyet is végig védtem nemcsak a náci, hanem az antiszemita váddal szemben is. Mennyit jegyeztek meg maguk ebből? Annyit, hogy mikor az elmebeteg B&S azzal a gyanúsított, hogy én voltam Emlékezetkultúra, egy szavuk nem volt ellene.)

A nickemet használó alembereknek meg üzenem, akár B&S, akár MézesRozi, akár valaki más áll mögöttük, hogy amit csinálnak, az nem csak szánalmas, hanem etikátlan is.
(És persze gyenge a bemocskolási kísérlet, mert, mikor az ágya alatt is zsidókat kereső Loxonra azt írtam, hogy kriptozsidó, kicsit más műfaj, mint amit B&S művel.)

Alfőmérnök 2014.05.17. 18:39:27

@MézesRozi: Nincs néha hányingered magadtól, mikor visszaolvasod, amiket írtál?
delphoijosda.blog.hu/2012/11/19/xxv_546/fullcommentlist/1#c18395920

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.12.06. 04:58:04

Egy Hild-épülettel megint kevesebb lett Budapesten, miután a napokban ledózerolták a Király utca 40. alatti házat. VJ írása a Válaszon:

"Krúdy a serért meg a szalontüdőért járt ide a szomszédos Pekáry-házból, ahol első feleségével lakott. Itt játszódik Boldogult úrfikoromban című regénye is, a Bécs városához címzett sörözőben. Nem regény ez, inkább „tragédia egy pohár vízben”, amolyan szürrealista álom. A vendéglős figurájában Krúdy a sörház első tulajdonosának, Gundel Jánosnak az alakját rajzolta meg, aki 13 éves korában gyalog jött Bajorországból Pestre, hogy schwechati sört árulhasson.

Ezt a vendéglőt (Hild József 1844-ben emelt klasszicista épületének maradékát) dózerolták le végleg a múlt héten. Nem tudtuk megtartani, mint ahogy annyi más, legendás emlékünket sem a múltból. Győzött a spekuláció, a trehányság, a korrupció. A forgatókönyv unalomig ismert: önkormányzati kapcsolat segítségével vegyél potom áron roskadozó műemlék épületet, állagmegőrzésre ne költs, várj türelemmel, amíg összeroskad (ebben kicsit segédkezhetsz), majd minősítsd életveszélyesnek. "

valasz.hu/gasztronomia/kiraly-utca-40-107238

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.09.29. 21:33:07

@MézesRozi: Aszongya az ügyvédem, hogy vonjam vissza, hogy tárgyalást kértem. Szerinted?
Szerintem jó kis performance lett volna.
süti beállítások módosítása