Miért egyre kellemetlenebb a kishantosi ügy?
2013. december 04. írta: pelikán*

Miért egyre kellemetlenebb a kishantosi ügy?

kishantos2.jpg

„Sohasem fogok hátat fordítani a saját támogatóimnak.
Miért lenne baj, ha a mi értékrendünket támogató vállalkozók nyernek?
Ha a saját híveink sem számíthatnak ránk,
akkor kicsoda számíthat ránk?” 
(Orbán Viktor a trafikügyről, 2013. május 17.)

Ha mikrotanulmányt írnék „Hogyan bánjunk el szadista módon azokkal a bloggerekkel, akiknek a száját egy kocsmai érvelésnél meggondolatlanul elhagyta az »OK, de azért tudok példát, amikor a kétharmados többség mégiscsak meg-megtűr az övétől picit eltérő nézeteket is« mondat?” témáról, akkor azt Kishantosról írnám.

Volt már szó az ügyről itt, és látszólag nagyon új fejlemény sincs, viszont tegnap szembejött velem ez az írásba adott, a Fazekas Sándornak címzett panasztétel, amelyre a hantosiak december 2-i Facebook-posztja szerint eddig senki sem reagált. A dolog nem mai, ettől még tanulságos közelebbről megnézni.

Legutóbb is írtam már: minden furcsaság eredője, hogy a 452 hektáros területre kiírt 10 pályázaton nem nyert egy négyzetcentit sem a mostani csapat, miközben új tulaj lehetett például egy salgótarjáni (!) építési vállalkozás, amely a pályázat beadása előtt változtatott székhelyet. Ez az október 5-én kelt dokumentum elég szépen listázza és kommenteli a nyertesek listáját (3. oldaltól az 5. oldalig). Nézzünk pár példát (úgy kell nézni, hogy az első rubrika a pályázat száma, a második a nyer terület nagysága hektárban, a harmadik a művelési ág, a negyedik a nyertes pályázó, aztán annak címe, végül egy kommentár a kishantosiaktól):

kishantos_1.jpg

kishantos_2.jpg
A Kishantos ügyében a győzteseket védő csodálatos publik érvkészlete nagyjából az, hogy ez itt az agrárium Alföldi-botránya: vagyis Ácsnééket nem kitúrják, egyszerűen lejárt a szerződésük, és lesz helyettük szakmailag/minőségileg/az egészséges változatosság igénye miatt jobb. Kishantos Vidnyánszky Attilái ugyanakkor véleményem szerint nyomokban sem tartalmazzák a tehetséget és felkészültséget, amit a hajánál fogva előrángatott metafora sejtet. Közeli emberek vannak itt és erővel keresztülvitt nyertesek.

Hogy Kishantos ügye az új győztesek szempontjából – tisztán a pályázati szabályokat leszámítva – védhetetlen, az jól látható volt Szél Bernadett (LMP) és Bitay Márton Örs vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár október 28-i parlamenti vitájában. Sajnos a közmédia online hangtárából e bejegyzés írásának pillanatában nem volt visszahallgatható az azonnali kérdés és válasz (talán időközben feltámad a rendszer, itt a link, a citált rész 15:35-től). De a vitából világosan kiderült, hogy a minisztérium egyetlen mondandója az ügyben, hogy nincsenek tele a boltok polcai hantosi biotermékekkel, ergo nevetséges védendő minőségi munkáról beszélni.

Mármost aki egy 452 hektáros, jellegében kísérleti gazdasággal kapcsolatban ilyet mond, az gyakorlatilag annyit mond: „Helló, nincs érvem az ügyben, ide lőjetek!”

Továbbra sem látszik semmi más: alapvetően a megfáradás sajnálatos jegyeit mutató Ángyán József hátországának felszámolása zajlik. Ahol amúgy zömmel kőjobbos gazdák, parasztemberek dolgoznak. Elkeserítő az egész.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr485675103

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ángyán Pécsen, orbán csányiban 2013.12.04. 14:22:33

A pécsi Slyven Rendezvényközpontban megszervezett fórumon előadása kezdetén a volt államtitkár röviden vázolta az általa (és a választás előtt a Fidesz által) üdvösnek tartott föld- és vidékpolitikát, amely az európai mintát követő, kis és közepes mére...

Trackback: Miért egyre kellemetlenebb a kishantosi ügy? 2013.12.04. 14:00:03

Továbbra sem látszik semmi más: alapvetően a megfáradás sajnálatos jegyeit mutató Ángyán József hátországának felszámolása zajlik. Ahol amúgy zömmel kőjobbos gazdák, parasztemberek dolgoznak. Elkeserítő az egész.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.12.04. 13:58:22

kishantos annak a modellje, hogy hogyan rakhatna fészket a magyar földvagyonba az eszdéeszes metasztázis.
kishantosnak az emlékét is el kell törölni.

Alfőmérnök 2013.12.04. 14:00:30

@gloire: Mi van féreg, még nem döglöttél meg?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 14:06:46

"...A Kishantos ügyében a győzteseket védő csodálatos publik érvkészlete nagyjából az, hogy ez itt az agrárium Alföldi-botránya: vagyis Ácsnééket nem kitúrják, egyszerűen lejárt a szerződésük, és lesz helyettük szakmailag/minőségileg/az egészséges változatosság igénye miatt jobb..."

Neharagudj Pelikán, de olvastad te azt a publit? Mert ott nem ez a fő érv a kishantosiak ellen. Ha egy ilyen ügyben írsz, érdemes volna elolvasni, sőt akár további kutatómunkárt végezni, lehet, hogy érdekes dolgokat találnál.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.12.04. 14:13:35

Biztos valami judeobolsevik ármány lappang az ügy hátterében, máskülönebn a cionballibberek kaffogása nem lenne oly hangos.

___________________________ (törölt) 2013.12.04. 14:17:31

A polgarda.blog.hu/2013/11/25/az_igazsag_kishantosrol véleménye szerint Kishantos amolyan dán gyarmat, kb. 15 ember munkájával olcsón bérelt földön bioélelmiszert termeltek és kivitték az országból.

Én nem akarok nagyon állást foglalni, mert nem látom át az ügy minden oldalát, de ha az a cikk igaz, akkor tényleg fel lehet tenni a kérdést, hogy ebben alapvetően mi volt jó a magyar embereknek?

Más kérdés persze, hogy lehet, hogy piacgazdaságban azt időnként el kell fogadni, hogy van az néha úgy, hogy az idegen ügyes és olyan üzletet köt, ahol minden nyerő lap nála van, pusztán csak azért, mert valahol a játékszabályoknak akkor is kiszámíthatóaknak kellene lenniük, ha éppen veszítünk.

Úgy értem, én alapvetően itt fognám meg a kérdést. Mik a Fidesz játékszabályai? Mert az játékszabálynak kevés, hogy a magyar emberek érdekeit védeni. Azt is le kell fektetni, hogy _hogyan_. Le kell fektetni pontosan, hogy kedves idegen, a magyar ember így így és így nem szívathatod meg, mert akkor ez, ez meg ez lesz. Mert ha csak és kizárólag érdekvédelem van, akkor nincs játék. Az nem játékszabály.

Úgy értem, hogy olyan pl. kártyajáték nincs, amelynek fő szabálya, hogy az egyik játékos nem veszíthet 1000 forintnál többet, mert ha igen, akkor a bíró visszaveszi a pénzt. Az nem játék.

Természetes, hogy a kormány feladata a magyar emberek érdekeit védeni, de ezt alapvetően pontosan lefektett játékszabályokkal kellene, és ezt nem találom valahol.

Ezért jó pl. az Érpataki Modell. Pontosan arról szól, hogy nagyon precízen meghatározták a játékszabályokat: 100% törvénybetartás, 0% tolerancia, 0% etnikai diszkrimináció, 0% részrehajlás. Így az érpataki roma pontosan tudja, hogy mire számítson.

Ha valaki Magyarországon befektető multi vagy gazdag külföldi, mik a játékszabályok? Hogy nem szabad tisztességtelen eszközökkel túl sokat nyerni? Bocs, de ez nem játékszabály. Rendes játékszabály az, ami leírja, hogy X, Y, Z eszköz nem elfogadott, és A, B, C retorzióval jár.

A törvény lényege az általános erkölcsi elvek pontos levezetése gyakorlati szabályokká, nem pedig annyi, hogy ne szegd meg az általános erkölcsi elveket, mert fenékbe leszel rúgva.

De aztán lehet, hogy ez megvan, csak én nem találtam meg. Vagy lehet, hogy ez a köv. ciklusban lesz kodifikálva.

Mittudomén. Nem értek én ehhez, lehet, hogy ezt olyan időszakban igényelem, amikor még nem lehet. Vagy valami. De egyszer azért majd nagyon kéne valami ilyen.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.12.04. 14:22:16

@Shenpen:
túlpörgeti. kishantoson nincs csúnya "így védi meg a kormány a magyarokat" joszabály nélküli izmozás. a paraszteszdéesznek lejárt a bérleti szerződése. kész.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 14:24:57

Kezdjük az elején:

A "Kishantos" az a volt Sismándi Állami Gazdaság egy, az egyben. A 450 hektáros, egytagban művelt föld közepén a valamikori Fiath-Nagy kúria áll, gazdasági épületeivel. A kúriát 1985 és 1988 között újította fel az állam, ez volt Grósz Károsz vadászkastélya. Még a rendszerváltás előtt, az akkor már élő társasági törvény alapján - tehát a rendszerváltás előtti pillanatokban - került 1989-ben, a Mezőföld Rt.-hez, ugyan ebben az évben alakult meg az a bizonyos népfőiskola.

A boltokban azért nincsenek kishantosi biotermékek, mert ott nagyüzemi gazdálkodás folyik azóta is, ahogy a '90 előtt is. Itt vetőmagot termelnek, ami exportra megy. Kukoricát főleg. A kukorica, az takarmány, amit pedig a disznók esznek, mert azt ők szeretik leginkább :D Ha vegyszermentes a termelés és bio az a kukorica, akkor természetesen a biokukoricán nevelt disznó is biodisznó lesz, akinek bio húsa van. Ezt - mármint a biodisznó húst - aranyáron mérik Nyugat-Európában, ezért viszik ki Dániába, ami köztudottan nagy sertéstartó ország, ott még ma is több a disznó, mint az ember (így volt ez a rendszerváltásig nálun is). Magyarul ez egy kibaszott nagy biznisz: egy gyenge olcsó kelet-európai ország állami földjein megtermelni a biotakarmányt, úgy, hogy még az egyébként filléres állami bérleti díjat is kedvezmémnyesen állapítják meg nekik.

A kedvezmény két okból jár elvileg: az ökológiai szemléletű gazdálkodás meghonosításáért, illetve az oktatási tevékenységért. Az első akár rendben is volna. Kérdés milyen oktatás zajlik a "népfőiskolán"? Illetve milyen oktatás zajlik abban a dániai partner intézményben, amire hivatkozni szoktak?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 14:26:38

@Shenpen: Így van, nagy biznisz, tipikus reformkommunista rablóprivatizáció volt.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 14:30:07

Tehát, mi van az oktatással? Egy nagyon érdekes rövid leírást találtam, 2008-ból, egy politikailag teljesen semleges turisztikai oldalon:

"...A kúria 1945 után hosszú ideig üresen állt, tulajdonosa a Sismándi Állami Gazdaság volt, mely a majorságban egyik alközpontját helyezte el. Csak az 1980-as évek közepétõl kezdték hasznosítani vendégházként, erre a célra 1985 és 1988 között újították fel a kúriát.

1990 után az állami gazdaság jogutódjának, a Mezõfalvai Rt.-nek a tulajdonába ment át a kúria, amely továbbra is reprezentációs célokat szolgált.
A felsõeõri Nagy család külföldön élõ leszármazottai 1999-ben a kúriától nem messze elterülõ kripta fölé egy márványoszlopot emeltettek, mely a család elhunyt tagjainak állít emléket. A kúriát jelenleg a Mezõföldi Táji Népfõiskola bérli, mely az oktatási központon kívül vendéglõt és panziót üzemeltet itt. Az épület jó állapotban van, 2000 tavaszán újították fel.

Ottjártunkkor, rozsdás láccal zárt kaput találtunk, melyre kiírva: Magánterület, kutyával örzött terület.
Mozgást nem láttunk a kapu mögött, maga az épület a kaputól nem látható, de a park gondozottnak tûnt a fû nyírva volt.

A kúriához vezetõ úton (egy nyomsávos aszfaltozott) egy tó található Kishantosi tó, amelyet horgászok használnak. A fõútrról induló bekötõ úton a kép albumban látható erõsen kopott táblák láthatók, allig olvasható felíratokkal. A horgászok sem tudtak a kúria jelenlegi hasznosításáról, tapasztalatuk szerint már évek óta zárva van.

Friss információ:
Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Kht. központja van Kishantoson, a kúriában elvileg irodájuk van, ill. a Mezõföld Népfõiskolai Társaság szokott rendezvényeket szervezni benne. (Ez a hivatalos verzió, tapasztalatom szerint jobbára semmire sem használják, az egykor meghirdetett kastélyszállónak, ill. étteremnek nyoma sincs.)

A népfõiskola címe (a telefonkönyv szerint) 2434 Hantos, Rákóczi u. 18.

www.kastelyok-utazas.hu/Lap.php?cId=1226&kId=1226

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 14:31:27

@gloire: ennyi? te tényleg ilyen ostoba vagy?
egyedül a krétakörös volt gyanús, de neked mi is pontosan a posztod a fideszben?

nem te írod ezt a pártlapot is?
polgarda.blog.hu/2013/11/25/az_igazsag_kishantosrol

vascsöves poszt

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 14:32:25

"...A fõútrról induló bekötõ úton a kép albumban látható erõsen kopott táblák láthatók, allig olvasható felíratokkal. A horgászok sem tudtak a kúria jelenlegi hasznosításáról, tapasztalatuk szerint már évek óta zárva van...

...Ez a hivatalos verzió, tapasztalatom szerint jobbára semmire sem használják..."

Akkor hol van a népfőiskola? Mert az világosan kiderül, hogy itt 2008-ig, illetve az azt megelőző években _nem volt semmi_!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 14:33:12

@jose maria padilla: szerintem meg minden megyébe, minden járásba kéne egy kishantos

kkbk.blog.hu/2013/04/03/angyan_pecsen

ugye tudjátok hoyg ez a fidesz választások előtti modellje volt, hogy lehet bioélelmiszert termelni családi gazdaságoknak jövedelmezően, Ángyán progpramjára a fidesz bólintott rá

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.12.04. 14:33:41

Elkeserítő, pelikán? Adjak zsebkendőt? Amikor ugyanez a banda ugyanezzel a technikával kifosztotta a magánnyugdíj-pénztári tagokat, akkor nem keseredtél el. Amikor tanárokat, tűzoltókat, kishivatalnokokat rugdostak ki nyugdíj előtt, 98%-os különadóval, akkor nem keseredtél el. Amikor trafikokat osztottak a haveroknak, nem keseredtél el. Amikor ugyanez a banda ugyanezzel a bolsevik dühvel szétbarmolta a közoktatást, a felsőoktatást, az egészségügyet, a nemzeti bankot, a forintárfolyamot, a mezőgazdaságot, az energiaipart, a kiskereskedelmet, a kultúrát, a köztévét, a popzenét, a meteorológiát, a hulladék-újrahasznosítást, az egyházakat, a drogstratégiát, a Malévot, a Kossuth teret, a felsőoktatási felvételit, Overdose-t, a Nemzeti Színházat, a tankönyvkiadást és a terrorelhárítást, akkor nem voltál elkeseredve. Csak most. Tudod, mit pelikán? Igyál egy sört, majd elmúlik.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.12.04. 14:36:47

@Alfőmérnök: Invázió van, wazze. A jóskások ellepték a mandit.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 14:38:00

@tesz-vesz: "egyedül a krétakörös volt gyanús..."

Vagy ez:

Cégbírósági bejegyzés

A Fővárosi Bíróság
7.Pk. 22 994/1989/1 szám

Végzés

A Hazafias Népfront Országos Tanácsa által nyilvántartásba vett Magyar Népfőiskolai Társaságot /székhelye: Budapest, Pf: 33., 1251. / a Fővárosi Bíróság a társadalmi szervezetek nyilvántartásába 105 szám alatt bevezette.

Budapest, 1989. április 28.

Dr. Perge Lajos s.k.
tanácselnök

www.nepfoiskola.hu/MNT_hu/joganyagok.html

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 14:44:49

@tesz-vesz: Vagy ez:

"...1999-ben a PHARE-LIEN program keretében komplex kísérleti programot valósítottunk meg három észak-magyarországi megye különösen hátrányos helyzetű térségeiben. Dán és szlovén tapasztalatokra alapozott intenzív tréning során tanárokat és munkaerő-piaci szakembereket készítettünk föl sajátos felnőttképzési feladatokra. Ők pedig saját fejlesztésű taneszközök használatával funkcionális analfabéták csoportjaival sajátíttatták el a legalapvetőbb közismereti tudnivalókat és kommunikációs készségeket – növelvén ezzel kinek munkaerő-piaci, kinek formális tanulási esélyeit..."

Egy Népfőiskola, sokfajta lehet. Ez egy olyan, amelyik az szdsz-es minisztériumok roma-felzárkóztatási pénzeinek megszerzésére koncentrált. Ahogy írják, nem a cigányokat, hanem a cigányokkal foglalkozó szakembereket oktat. Tanfolyam jelleggel, budapestzen, a XIII. kerületben.

www.nepfoiskola.hu/MNT_hu/magunkrol.html

(az épületet talán felismered)

www.nepfoiskola.hu/MNT_hu/magunkrol02.html

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 14:47:40

örülök ennek a posztnak is, mutatja hogy van remény a mandarin ifjúságában, a jövő irányítóiban, mutatja hogy a nemzeti emberrel nem lehet mindent megtenni, mégha a fidalitasból indultak is és orbánviktor.hu támogatja is őket, reménykedjünk.

a szél-bitai vitát még meghalgatom
"nincsenek tele a boltok polcai hantosi biotermékekkel"

korábban azt mondta a korcs fazekas posztkomcsi miniszter, hogy semmiféle hazai terméket nem gyárt kishantos, úgy látszik finomodik a propagandagépezet.

„Kishantosnak nincs terméke a boltokban” mondja az államtitkár. Kishantos vetőmagokat, kenyérgabonát, napraforgót és takarmánynövényeket termel hazai és külföldi piacra. A kishantosi bio gabonából készült termékeket a Piszkei Bio Pékség üzleteiben lehet megvásárolni. A kishantosi bio vetőmagot a martonvásári Elitmag Kft forgalmazza.

A valótlan állítások azt bizonyítják, hogy a Kishantos ügyében történt döntés védhetetlen."
www.kielegyenafold.hu/a-k69.html

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.12.04. 14:53:37

Kishantos=Kötcse.

Ezzel mindent elmondtam.

Bell & Sebastian 2013.12.04. 14:53:53

Nem tudom, hogy a fuzárium- és fuzikládium -gombákra mekkora lehet a kereslet a világpiacon, de bizonyára élénk lehet, mivel többnyire azt termeltek az álnok áldánok.

(Ezek olyan gombafertőzések, mint a penész, csak sokkal nehezebb megszabadulni tőlük.)

Mondjuk az sem véletlen, hogy a Hír televízió csak egyetlen, hibátlan pedigréjű gazdálkodót tudott megszólaltatni a nyertesek közül.

Igazságos döntetlenre tenném a meccset. Ha népiesen szólva, nem ismét Hektor baszta volna meg a pulit. Fordítva nagyobb lenne a hírértéke, kétségtelen.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 14:54:50

@jose maria padilla: milyen ciki hogy ennyi időbe telt egy - szerinted - komoly pártnak és még kapányolni lehetett vele? de alkalmazni már nem? milyen az, hogy olyan dologgal kampányolnak ami végül kiderül hogy dán megszállás?
ennyi balf*szt akkor már régen láttunk egy rakáson

a polgárda blogos frideszdroid ekkor a helyedben azt mondta hogy "hazudni kell ilyen a politika", mintha gyurcsány is ilyesmit csinált volna öszödön, és mintha tüntettek volna akkor jópáran. tehát akkor mi is a különbség a két párt között hogyha mszp és fidesz kézenfogva tüntet kishantos ellen, nav vizsgálóbizottság ellen?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 14:55:21

@bbjnick: semmit nem mondtál el, de ne zavartasd magad

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 14:56:24

@tesz-vesz: "egyedül a krétakörös volt gyanús"

Ja, meg a dán népfőiskolai kapcsolat, a Vestjyllandi népfőiskola, ami egy _művészeti iskola_ ahol mezőgazdasági szakág nincsen, mezőgazdasági ismereteket ott nem oktatnak!

www.vestjyllandshojskole.dk

Akkor mégis, hol tanulja a fiatal magyar (esetleg épp mezőföldi) ifjúság az okö-gazdálkodás fortélyait? Hol képzik a fiatal magyar gazdákat, hol sajátítják el a nemzetközi sztenderdeket, a korszerű bio gazdálkodás rejtelmeit?

1. Mert Kishantoson pár éve még rozsdás táblák, és kutyákkal őrzött üres épület állt.
2. Az újlipótvárosi központban a romafelzárkóztatási pénzekből képeztek "romológusokat".
3. Dániában egy nagyon hervadt művészeti iskola (szakkör) a kapcsolatuk.

Megmondom neked: sehol. A dolog arról szól, hogy a strómanok álltal működtetett, valójában valami dán nagy szövetkezet álltal üzemeltetett földön megy a biznisz, miközben a "Népfőiskola" farvizén megkapaszkodó budapesti értelmiségi slepp gyermekei kapnak egy három hónapos dánia nyaralást, némi gyurmázással, kerámiázással, áriázgatással egybekötve, ami nyilván kellemes és még az önéletrajban is jól mutat. Huszon két év alatt 199 gyerek. Évente 8-10. Nesze neked magyar agrárium :D

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 15:01:02

@bbjnick: "...Kishantos=Kötcse. Ezzel mindent elmondtam..."

Talán igen. Ez az un. NER elképzelés egyik fiaskója pontosabban. Az elképzelés, hogy aki együtt működik velünk, annak nem kapargatjuk a múltját, ha tisztességes az amit most, a jelenben művel. Ezzel szemben az történt, hogy a reformkommunista Ángyánról kiderült, hogy nem egy Pozsgay, hanem egy beépített kijárója a régi szdsz-es köröknek és amint a legkisebb probléma adódott, azonnal aktivizált alvó-ügynökként támadt a kormányra.

Azt tudják, hogy Ángyán 1994-5-ben még Horn Gyula körül legyeskedett valami kis államtitkári pozícióért? :D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 15:01:11

@gloire: tehát akkor kishantos a komcsi? nem a "majdnem beszervezett" kiszes orbán? nem fazekas? nem a maffiozó primkó budai gyula? nem beszervezett martonyi? nem kövér? nem l. simon? nem a kommunista diktatúrát éltető dajcs és rogán? nem a kommunizmust éltető bencsik a komcsi?
nem orbán apja a komcsi, aki hirtelen a többi mszp-s elvtárshoz hasonlóan meggazdagodott a rendszerváltáskor? nem hasított szájú pozsgai? nem a "moszados" külügyes szűrös mátyás a komcsi? (meddig írjam még őket?)

kishantos a komcsi, mert akkor alapították, amikor még a komcsiknak is fontos lehetett az, hogy egészséges élelmiszereket állítsanak elő. ma már jön a másik komcsi, a földrabló bankás csányi és demján a GMO-val, de ezt már ne mondjuk el, mert csak összezavarná a finom apologéta lelkedet.

Bell & Sebastian 2013.12.04. 15:02:10

@gloire: A tarhonyát Dániában egyenként korongozzák, itt meg vetik, ami jóval fejlettebb megoldás.

Ezért nem kapni dán tarhonyát, mert vagy túl drága, vagy nincs.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 15:03:15

@tesz-vesz: "...milyen ciki hogy ennyi időbe telt..."

Valóban ciki. 2010 nyarán be kellett volna szántani az egész kócerájt. Én érteni vélem, hogy miért nem így történt.

Alfőmérnök 2013.12.04. 15:04:16

@gloire: Tudatlan korcs féreg vagy.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 15:04:50

@Kettes: arról beszéljél ketteském milyen posztod van neked az MSZP-ben, meg arról, hogy az MSZP-d a NAV-botrányban ugyanúgy a fidesz mellett áll, meg arról, hogy az MSZP-s potentátok is ugyanúgy kapták a földeket és támogatásokat a fidesz 2/3-nál mint előző kormányban. tán még a trafikokat is, ha jól hírlik

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 15:05:28

@tesz-vesz: "...tehát akkor kishantos a komcsi?..."

Teljes mértékben igen. Ők bizonyítottan a beszervezők, vagy beszervezni próbálók oldalán voltak akkor is, ma is. Hogy kit tudtak beszervezni, az meg nem tudható biztosan, csak kommentlegendák keringenek ilyesmiről.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.12.04. 15:07:24

@Bell & Sebastian:

:-D (...) :-D (...) :-D ...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 15:10:32

@gloire: milyen 2010? ezeket a "komcsi" kishantosikat már 1998-ban el kellett volna kapni, folyamatosan támadni a sajtóban, nemám Ácsnét békemenetre kényszeríteni, meg Ángyánt miniszterhelyettesnek megtenni (majdnem miniszer lett belőle te jó ég!: Felcsúton a tea mellett még azt kérdezte, „ugye nem haragszol, ha lesz főnököd?”)

hát milyen hírszerzése van az "antikommunista" fidesznek?!
hamarosan majd jön a lusztráció is, majd 3/3-nál a következő kormányban

dehát a sajtótámadásra már nem futotta az ügy előtt, hirtelen tudtuk csak meg a botrány után, milyen kártékony is volt ez a kishantos

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 15:12:03

@tesz-vesz: "...hogy lehet bioélelmiszert termelni családi gazdaságoknak jövedelmezően..."

Itt szó nincsen családi gazdaságokról. Ez egy egytagban művelt nagybirtok, amin néhány traktorral szaladnak végig. A dolog pikantériája, hogy létezik dán-modell, ami dióhéjban annyi lenne, hogy családi gazdálkodók termelnek a maguk földjén, úgy, hogy szövetkezeti rendszerben szerzik be a gépeket és úgy is értékesítenek. Ezzel szemben erről itt szó sincsen.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 15:14:50

@tesz-vesz: "...hirtelen tudtuk csak meg a botrány után, milyen kártékony is volt ez a kishantos..." azt is csak most tudod meg, mi a frász ez a kishantos. Hallottál te erről 5-6 éve valamit? Nyilván nem. BBj-nek leírtam. ez egy fiaskó, egy elvetélt együttműködési próbálkozás a volt szdsz-es és szoci arcokkal. Némi népi-balos elem, némi liberális, vegyesen szerepel a palettán.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 15:18:29

@Bell & Sebastian: Ez mindent túl él, és mindig előbújik. Egyszer Trockíj, egyszer Harland Sanders Kentucky-ból, egyszer Vágó István, egyszer Ángyánjóska. És mindig ugyanazt mondja: Kövess engem, jó lesz neked! :D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 15:19:26

@Shenpen: "bioélelmiszert termeltek és kivitték az országból"

már írtam, hogy ez nem teljesen igaz.

„Kishantosnak nincs terméke a boltokban” mondja az államtitkár. Kishantos vetőmagokat, kenyérgabonát, napraforgót és takarmánynövényeket termel hazai és külföldi piacra. A kishantosi bio gabonából készült termékeket a Piszkei Bio Pékség üzleteiben lehet megvásárolni. A kishantosi bio vetőmagot a martonvásári Elitmag Kft forgalmazza.

A valótlan állítások azt bizonyítják, hogy a Kishantos ügyében történt döntés védhetetlen."
http://www.kielegyenafold.hu/a-k69.html

"ebben alapvetően mi volt jó a magyar embereknek?"

tudod h a kapitalizmusban pénzt lehet kapni a terményért? emellett kölcsönözhető gépparkként is lehet hasznosítani a gazdágnak, a családi gazdaságokat tanítani a biotermelésre, stb

a fidesz egy primitív posztkommunista párt, az mszp testvérpártja, a játékszabályba nem szólhatnak bele a civilek, ezért mondott le Ángyán, ki kapta földet? csányiék vagy családi gazdaságok? kik kapták a trafikokat?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.04. 15:22:07

@jose maria padilla: Mi van?! Neked tényleg elmentek otthonról...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 15:22:17

@jose maria padilla: a parasztszdsz csányi és demján, nyerges, mészáros lőrinc , leisztinger, puch, lévai anikó, raskó, orbán győző, és most az új családtag a kicsike tiborc.
te ennyire vak vagy, vagy ennyire hülye?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 15:27:52

@gloire: biooktatás, szeretik az értelmes emberek a finom bioételt.

"Dániába, ami köztudottan nagy sertéstartó ország, ott még ma is több a disznó, mint az ember (így volt ez a rendszerváltásig nálun is)."

így van, azóta falun már nem tartanak állatokat,
kkbk.blog.hu/2010/10/14/magyar_mezogazdasag_a_rendszervaltas_utan_szubjektiv_elemzes

de majd a géniusz fazekas elvtárs! majd ő megoldja! kiharcolja a "majdnem beszervezett" orbánnál, hogy a vidék Magyarországa újra feltámadjon, és a paraszt ne minimálbéren a nagytőkések tehenészetében lapátolja a *-t

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 15:31:03

@gloire: így van, teljesen hiteles ez a beszámoló, még maga a nagy sztálin is rábólintott a hírtervre.
de nem te idézted az oldaladon a videót, amiben többszáz diák ment kishantosra?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 15:31:54

@gloire: -- Dániába kishantos segítségével?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 15:37:33

@gloire: A Magyar Népfőiskolai Társaság hogyan kapcsolódi kishantoshoz? Ángyánhoz, vagy Ácsnéhez?
én is szeretnék most a tarka lepkékről beszélgetni inkább, de nem teszem, mert ez sehogy sem jönne ide.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.12.04. 15:47:24

@tesz-vesz:
maga nem lát tisztán. a kishantosi modell célja nem volt más, a holland drogtermelő magyarországon ültetvényt gondoztat rasztafariánus szédelgőkkel, gazdasági metódusán túl, mint a magyar lelki fajtisztaság egyik lehetséges alapintézményébe, a családi gazdaságba tölcséren önteni a gizella utcai demokrácia mérgét.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 15:55:12

@gloire:
ez mi?

ecolocigal school?
www.vestjyllandshojskole.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=71&Itemid=62&lang=en

de a saját oldalon lévő videón megszólal egy dán ökológia tanár is aki bizony-bizony a vestjyllandshojskol-on tanít

most nem tudom, hogy te tudatosan hazudsz, vagy tényleg hülye vagy. ha utóbbi: jelezd és kedvesebb leszek

"az újlipótvárosi központban a romafelzárkóztatási pénzekből képeztek "romológusokat"."

milyen központ? te magad mondtad korábban, hogy "Egy Népfőiskola, sokfajta lehet. Ez egy olyan, amelyik az szdsz-es minisztériumok ..."
és mutatsz egy másik népfőiskolát, amely SEMMILYEN MÓDON NEM KAPCSOLÓDIK KISHANTOSHOZ! ezért érzem azt hogy te tudatosan hazudsz, vascső

ja viszont az érdekes hogy tiborcot, orbán újdonsült vejét is kiküldte egyszer kishantos dániába, na ez a szopóág neked fideszes kis apologétám:
" budapesti értelmiségi slepp gyermekei kapnak egy három hónapos dánia nyaralást, némi gyurmázással, kerámiázással, áriázgatással egybekötve, ami nyilván kellemes és még az önéletrajban is jól mutat. "

mit fog ehhez szólni a vezér? családtagot vegzálsz?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.12.04. 15:55:15

"Továbbra sem látszik semmi más: alapvetően a megfáradás sajnálatos jegyeit mutató Ángyán József hátországának felszámolása zajlik."

Hogy fog nyerni a Fidesz 2014-ben, ha a 2010-es gyozelmet lehetove tevo Gyoztes Csapat egyik oszlopos tagjat felszamoljak?

tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2012/03/gyoztes-csapat.html

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 16:03:00

@gloire:
a reformkommunista Ángyánról kiderült, hogy nem egy Pozsgay"

hát az biztos, Ángyán keresztény nemzetinek tartja magát, ergó 56 és Mindszenty hű követője, ellenben a tépett szájú senki pozsgai aki nemhogy lemondott volna bármikor is a hivataláról, de még a mai napig asszisztál cinkosan a korrupciókhoz és a lopásokhoz, ha nem tevékeny résztvevője most is az egésznek.

ha valaki családokat támogat a nagytőkések helyett már reformkommunista lenne? hát barátom ez az ország 9 millió "reformkommunista" országa akkor, lehet hogy el kéne költöznöd innen, ez olyan klíma, mely folyton beborul a fajtátoknak.

"hanem egy beépített kijárója a régi szdsz-es köröknek."
a parasztszdsz az csányi és demján, nyerges, mészáros lőrinc , leisztinger, puch, lévai anikó, raskó, orbán győző, és most az új családtag a kicsike tiborc.

"Azt tudják, hogy Ángyán 1994-5-ben még Horn Gyula körül legyeskedett valami kis államtitkári pozícióért?"

nem, de első szóra elhisszük bizonyíték nélkül is.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 16:08:56

@gloire: jójó csak ügyesen olvasd el a kommentem első felét is , tudod hogy kell? menni fog az, bár régen tanították az olvasást neked, de reménykedek hogy a "majdnem beszervezett" orbán-féle betűrakás azért még nem fog ki rajtad.

"Ők bizonyítottan a beszervezők, vagy beszervezni próbálók oldalán voltak akkor is, ma is"

én nem látok semmilyen bizonyítékot, hogy kishantos komcsi lenne, arra viszont látok, hogy az mszp és a fidesz teljes mértékben az MSZMP utódpártja az szdsz-szel és az mdf-fel együtt.
úgy látszik már rúgóra jár az agyunk, mert én nem kapok fizetést arra hogy gondolkodjak, vagy meg kéne már érteni hogy a kedvenc pártod nem egy zenekar, és ne megy focicsapat, hogy szurkolni kelljen nekik

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 16:20:11

@gloire:
szó nincsen családi gazdaságokról, persze mivel a fideszed nem adott a családoknak, civileknek földet, csak - ahogy trafiknál is - saját embereket, megbízható honlapgondozó kádereket jutatott földhöz és támogatáshoz.

"Ez egy egytagban művelt nagybirtok"

nemigen érted hogy mi az hogy kísérlet, tesztelés, mi az hogy iskola ugye? Ácsné azt mondta, mikor belekezdtek nem tudta hoyg sikerülni fog a biotermelés úgy hogy az állatokat is összhangban, harmóniával a természetben, és a növénygazdasággal lehet tenyészteni és termelni. emellett kölcsönözhető gépparkként is lehet hasznosítani a gazdágnak, a családi gazdaságokat tanítani a biotermelésre

"dán-modell, annyi lenne, hogy családi gazdálkodók termelnek a maguk földjén, úgy, hogy szövetkezeti rendszerben szerzik be a gépeket és úgy is értékesítenek"

itthon nincsenek családi gazdálkodók! mit sír emiatt a szád? az előbb reformkommunistáztad le Ángyánt azért mert a családoknak akarta jutattni a földet a nagytőkések helyett. most már késő sopánkodni te elmebeteg.
vajon arról mi a véleményed hogy a választások előtt a fideszednek is ez volt a programja, emiatt szavaztak rá az emberek, a választások után pedig nem tartotta be, inkább a szöges ellentétét? melyiket válaszolod? (A) rájött a fidesz hogy ez rossz (mert dánia megszállt minekt vagy mert csáni meggyőzte egy vidimeccsen orbánt), tehát irgalmatlan balf*szok vagy (B) tudatosan hazudtak, és olyanok elvtelen áruló, korrupt senkiháziak mint gyurcsány?
van C ?

Alfőmérnök 2013.12.04. 16:22:31

@jose maria padilla: Ja, mert a családi gazdaságokat aztán baromira támogatja a fidesz. Nyilván nem kishantosi mintára képzelték el a családi gazdaságok többségét, Kishantos arra példa, hogy minden szempontot figyelmen kívül hagyva, beleértve a pályázati kiírásban foglaltakat is, nagytőkéseknek osztogatják a földet.
És persze az sem igaz, hogy külföldiek nem vásárolhatnak majd földet, vagy hogy olyan korlátokat szabnak, mint Dániában. Ez hazaárulás.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 16:30:32

@jose maria padilla: az már igaz, h mg-i ország vagyunk, rengeteg itt a termőterület, és a vidéki lakosság egy részét sem kéne városi kaptárokba kényszeríteni, gyári munkára, ha egyszer a föld itthon különösen jó és egészséges termékeket terem.
viccelődéssel mondjuk nem tudsz meggyőzni

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.04. 16:34:38

@tesz-vesz: "a föld itthon különösen jó és egészséges termékeket terem"

Nem termi meg, még ha helyenként teremhetné is (de úgy általában bele a levegőbe nem, rohadt nagy területek ezért vagy azért alkalmatlanok a színvonalas mezőgazdálkodásra, pl. mert félsivatagok vagy térdig áll a belvíz 10 éve). A valóságra lehetnél némi figyelemmel.

"mg-i ország vagyunk"

Nem vagyunk az, hál'istennek, és ne is legyünk, ha lehet. Ez nem azt jelenti, hogy ne legyen mezőgazdaság.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 16:46:10

@Counter: persze kereshetsz a kákán is csomót, mint egy idióta, meg nézheted pesszimistán is a dolgokat, de bár forrást nem mutogattál, én optimistán mégis a lehetőséget látom egy belvizes területnél is.

nem vagyunk agrárország, csak 20-30 millió főt tudnánk etetni, ja.
"Magyarország területének közel 70%-a alkalmas mezőgazdasági termelésre. Természeti adottságai, a napfényes órák száma, a domborzati viszonyok, a kiváló termőképességű talajok a legtöbb kultúrnövény termelésében mindig is jó eredményeket tettek és tennének ma is lehetővé. A kedvező adottságoknak köszönhetően az itt megtermelt gyümölcsök és zöldségek beltartalmi tulajdonságai szinte felülmúlhatatlanok." wiki

többször volt a történelemben a mezőgazdaságunk ny-európai szinten. nem véletlen hogy a rendszerváltás óta folyamatosan esik a színvonal, ma már nincs vidéken állattartás. persze csányi tehenészetében van, de az nem vidék, és nem magyar

vizipipa 2013.12.04. 16:54:14

A posztban említett Szél - Bitay csörte a Parlamenti Naplóban elérhető, itt:

parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_fadat_aktus?p_ckl=39&p_uln=317&p_felsz=99&p_felszig=106&p_aktus=31

Ennek során a zállamtitkár kosarat kapott a képviselőtől.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.04. 17:09:01

@tesz-vesz: Hát akkor hogy nem termelődik? Csőstül ömlik ránk a világhírű, világszínvonalú, páratlan, fenomenális, egyedülálló, satöbbi magyar agrárbármi, de csak nem látszik belőle semmi.

Továbbra sem azt mondom, hogy lehetetlen ilyesmit Magyarországon produkálni, csak azt, hogy valahogy nagyon nehezen produkálódik, ha a fene fenét eszik is. Értem én, hogy a borpiacon pl. pr-munka is kell az érvényesüléshez, de a sertéskaraj- vagy a szemestakarmány-, esetleg a leveszöldség-piacon talán mégse.

Másrészt akármi is van a mezőgazdasággal, mondj csak egy sikeres, irigylésre méltó agrárországot, ahol tényleg az az élet alapja, hogy terem a föld. Teremjen, hogyne, csak ne ez legyen a lényeg.

Mikor volt az a "többször"?

Karcolt lendület 2013.12.04. 17:19:06

@gloire:
Így van, Ácsnéék akkora eszdszemeszpések voltak, hogy az Élőlánccal megtévesztésből támogatták teljes mellszélességgel a Fideszt.

Komolytalan.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 17:32:28

@tesz-vesz: Figyi, az ökológia az, magyarul környeztebiológia, az egy részterülete lehet egy ilyen tárgyú oktatásnak, de még csak nem is környezetgazdaság tan, ami talán adekvátabb lenne. De, ha te tényleg azt gondolod, hogy homársapis kis dán faszi, aki tart pár előadást a mittudom és miről, számonkérés, osztályzat, vizsgáztatás és a végzést igazoló okmány nélkül, néhány fiatalka liberális nyikhajnak, az majd lendít a magyar agráriumon egy centit is, akkor te nagyon el vagy tévedve.

De ami ennél is durvább, hogy ország világ, pontosabban Friderikusz és Kálmán Olga előtt hintik az igét, hogy micsoda nemzetközi rangú mezőgazdasági oktatásban részesítik nyugaton a fiataljaink "százait" (konkrétan 199 gyereket).

Egész egyszerűen fogalmatlan vagy a témában.

___________________________ (törölt) 2013.12.04. 17:33:18

@Counter: miért lenne feltételnül rossz üzlet egy túlnépesedő és vízszegény világnak élelmiszert termelni? Szerintem kb. csak felfele mehet az ára.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 17:39:24

@Counter:
tisztában vagy a múlt idő meg a feltételes mód jelentésével?

hogyhogynem termelődik? te hol voltál az Ángyán-botránynál?

kkbk.blog.hu/2012/02/29/maffiacsaladok_oligarchak_zoldbarok_1

1947 körül, mielőtt a komcsik még szétverték volna a gazdaságot, de szerintem még a Horthy-korban is, ahogy Németh László írja:

"A halogatott földreform ellenére százezrek szakítottak le maguknak egy darabka földet, amelybe szorgalmuk beleölhették. Jól gazdálkodó kisbirtokok, kertek ezrei lepték el az országot. Nem véletlen, hogy épp ebben az időben merült fel a Kert-Magyarország terve: a szövetkezett minőségi gazdaságokból fölépített, okosan iparosított, kertész-színvonalon álló gazdáktól megművelt magyar föld látomása. "

bbjnick.blog.hu/2009/10/22/nemeth_laszlo_emelkedo_nemzete

de szerintem a komcsik előtt mindig világszínvonalon működött többnyire a mezőgazdaság, ez egy társadalom éltető alapja, ennél nincs fontosabb ipari ág(azat).

___________________________ (törölt) 2013.12.04. 17:39:34

@tesz-vesz: alapvetően egyetértek, pl. 1980 körül 2 ország volt Európában, amelyikben az mg. nettó költségvetési befizető volt: Hollandia, Magyarország. (Forrás: Végh Antal.) Mindez úgy, hogy a téeszkomcsi balfaszkodás csökkentette a potenciált. Bár igazából nem is tudom pontosan, hogy mit termeltek téeszben, mert mi a Garai piacról éltünk és ott minden a háztájikból jött. Durva, hogy a háztáji maga eltartotta fél Budapestet kb.

Viszont egy tipped hadd adjak. A napos órák meg ilyesmi viszonyok, környezeti feltételek értékelésében vegye figyelembe a klímaváltozást! Azon lehet vitatkozni, hogy mennyire ember okozta, de hogy valami van, az egyértelmű, nem normális az időjárás már jó ideje. Valószínű, hogy egyre több aszály várható. Ez eléggé kellemetlen. Más következmények is vannak. stb. stb.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 17:42:09

@tesz-vesz: "...Ángyán keresztény nemzetinek tartja magát, ergó 56 és Mindszenty hű követője..."

Te elmebeteg vagy :D A régi mszmp-s reformkomcsi Ángyánjóska a Mindszenty követője??? A legnagyobb jóindulattal is csak a bolodal népies szárnyához tartozónak lehetne mondani. Nézd, én 1992-ben is tudtam, kicsoda az Ángyánjóska, gondolom lehettél 10 éves akkor.

Az egész történetben egyébként a legsúlyosabb, hogy hogyan szállták meg pillanatok alatt a széljobb/radikáljobb sajtót ezzel a hazug mémmel, miközben dán multinak (talán valamiféle szövetkeztei társaságnak) tolják a takarmányt húsz éve és foglalják a földet a magyar gazdálkodók elől. eszméletlen sztori, te is bekajáltad. Ezen mondjuk nem csodálkozom . )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 17:45:30

@Shenpen: "...mi a Garai piacról éltünk és ott minden a háztájikból jött..." Gondoltad te, mert azt mondták. Komoly termelés ment természetesen háztájiban is, de a budapesti piacok már akkor a nagybaniról lettek feltöltve.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 17:47:23

@tesz-vesz: "...szerintem a komcsik előtt mindig világszínvonalon működött többnyire a mezőgazdaság..."

Számodra lehet, hogy szomorú tény, de a komcsik alatt '56 után és a mai nap is világszínvonalon működik.

vizipipa 2013.12.04. 17:51:42

@gloire:

Jó dolog, hogy ennyire mindentudó vagy. Légy szíves tájékoztass arról is, az amcsi és a német követség miért lépett Kishantos ügyében, még ha eredménytelenül is? Ők mszmpsek, népiek, reformkomcsik vagy szadeszosak?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 17:51:48

@gloire: nem, nem; nem én vok fogalmatlan, te vagy idióta.
talán esetleg szét kéne nézni azon a * oldalon te *
azt mondtad a dán egy művészeti iskola ahol nem tanítanak témába vágó dolgot.
Kishantos és Ángyán lendít a magyar agráriumon, soha nem láttam a kiküldött diákok órarendjét, nem is érdekel, mi most nem erről beszélünk.

"pontosabban Friderikusz és Kálmán Olga előtt hintik az igét"

pontosan erről beszéltünk már mással is. ez a diszkreditálási eljárás része, nagyon jól tudja ezt az atv is meg a fidesz is, ezért is számolnak be róla, mert a kormányt akarják buktatni, miközben az atv mezei újságírói nem is tudják, hogy teljesen ugyanaz az mszp meg a fidesz, nincsenek beavatva.

ezek ott ostoba emberek, el kéne venni a szavazati jogukat, mert képtelenek néhányan érdemben gondolkozni, 10-ből 7 ember képtelen felfogni egy összetett mondat értelmét, lényegét.

persze vannak, kialakul egy kevés értelmes embercsoport, aki nem nézi elsődleges ki hol mond vmit, hanem azt hogy mit mondanak. nyilván a MNO nem fog beszámolni a fideszes, a NOL meg nem nem fog a mszp-sről, dk-s, együttes korrupciókról beszámolni, ki kell használni hogy ezek az ostobák arra apellálnak, hogy egymást befeketítsék

For us ecology and sustainability are natural parts of everyday life. We're not only talking about ecology, but acting by starting up projects to inspire ourselves and others.
www.vestjyllandshojskole.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=616&Itemid=757&lang=en

vimeo.com/38721956

minek húzod az időmet? miért nem látod be szépen, hogy semmiben nincs igazad? még csak azt sem mondod el mi a posztod a fideszben, vagy esetleg magadtól vagy hülye, akkor minek beszélgessek veled tovább?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 17:52:14

@Counter: "...Nem termi meg, még ha helyenként teremhetné is..."

Nem tudom, melyik megyében jártál az elmúlt években, de a föld, a termés úgy általában köszöni szépen jól van. A földek zöldek és dúsak az ország nagyrészén, a termés elsőosztályú. Amiről itt szó van, az nem maga a mezőgazdasági termelés önmagában, hanem a szociális dimenzió. Magyarul az, hogy a dúsan termő földek szomszédságában elszegényedő, gettósodó falvak vannak. A vita arról szól, hogy a z a haszon amit az agrárium hoz, az miként legyen elosztva, ki lehet rá jogosult művelni és élni belőle. A piaci folyamatokba nehéz - de nem lehetetlen - beleszólni, az állam saját földjeinek bérletét viszont simán szabályozhatja.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2013.12.04. 17:56:21

@Shenpen: Annyit kell figyelembe venni, hogy a háztáji addig tartotta el fél Budapestet, amíg a nagy szupermarketek meg nem jelentek. Amúgy a közvélekedéssel ellentétben a szupermarketben sem az a jó, hogy olcsóbb - minden zöldséget, gyümölcsöt és húst és alap tejterméket a mai napig olcsóbban és többnyire nagyságrendekkel jobb minőségben kapok meg a piacon - hanem az, hogy minden egy helyen van, és a piaccal ellentétben félkész- és készételek, tartós cuccok és hasonlók is nagy választékban kaphatók. Ezen kívül a szupermarketben mindig minden kapható, és mindig minden nagyjából ugyanott van (amíg át nem rendezik, hogy az ember egy fél órát bolyongjon, míg megtalál egy kib. doboz gyufát (: (: (: ), az időigényes gondolkodásra tehát semmi szükség nincsen (:
A tuti siker az lett volna, ha a téeszeket nem szerteszéjjel verik izomból, hanem valahogyan átalakítják, és akkor tudtak volna a szupermarketeknek termelni (mai napig, klímaváltozás és egyebek mellett is tudnának, mert sajnos minimum téesznyi méretek kellenek a szupermarketek által igényelt tervezhetőséghez). Persze akkor a tulajdon anyám (akitől elvették a földjét negyvenvalahányban) gyújtotta volna fel az Antall Józsefet (: (: (:

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 17:56:37

@tesz-vesz: "...soha nem láttam a kiküldött diákok órarendjét..." Mindjárt linklek neked (egy óra) ilyesmit. Talán a a fejedhez kapsz. És az az iskola egy művészeti iskola, ahol a 8-10 szakág közül egy az ökológia, ami határterülete csupán a témának.

De a lényeg nem ez. A videóban is elmondják, másutt is leírják: Dániába valójában "demokráciát és nyitott társadalmat " tanulni küldték a gyerekeket, bármit is jelentsen az . ) Itthon talán még nem is volt sehol olyan szintű liberális agymosás, mint ami ott megy.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.04. 17:57:27

@Shenpen: A klímaváltozás ellen a csatornaépítéssel lehet védekezni, mely aztán aszály idején öntözhetővé teszi a csatorna környékét. Az esővíz-összegyűjtés frontján is sok tennivaló van. A klímaváltozás elég valós problémának tűnik, Magyarországnak pedig évszázados trendben csökkenő a csapadékellátása: 650-ről 550 mm-re fog csökkenni 2050-ig.

A klímaváltozás miatt egyre szélsőségesedik az időjárás, aminek az idei nyár kitűnő példáját adja: június végén még árvíz, aug. elején pedig már aszály.
Vagy: Márc 15- hóátfúvások, márc 22- 20 fokos meleg.
Régebben ilyenek nem voltak. Az átmeneti évszakok (tavasz, ősz) eltűnését figyelhetjük meg.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 17:58:25

@tesz-vesz: "...az atv mezei újságírói nem is tudják, hogy teljesen ugyanaz az mszp meg a fidesz, nincsenek beavatva..."

:D :D :D

Talán az év kommentje, gratulálok!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 17:59:00

@gloire: nem tartom világszínvonalúnak azt ami nem független, illetve nem tartom eredményesnek, nőhet a gdp is, ha közben a szegények szegényednek, de a gazdagok gazdagodnak.

ha olyan sok eszed lenne, nem lennél ennyire elvakult fideszdroid, ne játszd meg az agyad
most világszínvonalú a mezőgazdaság? hát te teljesen hülye vagy, én nem értem hogy lehet valaki ilyen ostoba. mondtam, csányi zenélő tehenészetét nem számítjuk bele, mert az nem vidék, és nem magyar
kkbk.blog.hu/2010/10/14/magyar_mezogazdasag_a_rendszervaltas_utan_szubjektiv_elemzes

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 18:00:38

@vizipipa: szadeszosak, te is tudod. Azon az információs vonalon tájékozódnak, ami elsősorban oda köti őket.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.04. 18:04:12

@Kovácsné: Ha a háztáji régen el tudta tartani fél Budapestet, a jövőben is el tudná.

Egy normális vámrendszerrel- nem a világ 4. legnyitottabb gazdaságával! -ez is sikerülne.

Egyértelműen a háztáji gazdaságok irányába kell elmozdulni. Az olajcsúcs miatt a nagyüzemi termelés amúgy is egyre veszteségesebb lesz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 18:04:18

@gloire: és ugyanúgy igaz a hírtv mezei újságíróira is,
halálra is nevetheted magad rajta, de attól még igaz marad.

m.cdn.blog.hu/kk/kkbk/image/000/magyar%20partok333.JPG

a kommunisták 90-ben hirtelen nem lettek szentek és tárták szét a karjaikat, hogy akkor most legyen minden a hatalom és vagyon a népé, ezért kreáltak álellenzéki pártokat, pl szdsz, fidesz. az mdf-be még került talán pár becsületes arc, a kezdeti időkben, király b izeballa és csengey állítólag ilyenek (antall nem), de előbbi is komcsi családból jött, a fidesz és az szdsz egy az egyben kommunista, állampárti szerveződés, szinte minden vezetőjük vérszerinti leszármazott, pl orbán viktorka, aki akkora ellenálló volt, hogy 82-ben majdnem beszervezték, utána meg a minisztérium intézetében kapott állást, apja meg meggazdagodott a rendszerváltás után
te melyik lyukból másztál elő, h alap dolgokat nem tudsz? nincs nálatok fény?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 18:05:54

@tesz-vesz: "...azt mondtad a dán egy művészeti iskola ahol nem tanítanak témába vágó dolgot..."

Azt mondtam, nincsen mezőgazdasági tanszak. A krétakörös videóban is arról értekezik a nagytudású "magyar gazda gyerek", hogy megtanulták, hogy működhet az "olaj mentes iskola" Ááá, hát elsírom magam.

És ennek fejében ömlik a bio-takarmány Dániába, úgy, hogy a valódi befektetőnek, a dán multinak _ingyen adta bérbe a magyar állam a földet két évtizedig_!

panelburzsuj 2013.12.04. 18:07:05

@gloire:
Aha.

És Ángyán trükkösen beférkőzött még a "Háború a nemzet ellen" című filmizébe is. Az igaz magyar Bogár gazdász és Papp doktor közé.

Hiszen az a gyanús, ami nem gyanús.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 18:07:11

@gloire: Dániába valójában "demokráciát és nyitott társadalmat " tanulni küldték a gyerekeket, bármit is jelentsen az . ) Itthon talán még nem is volt sehol olyan szintű liberális agymosás, mint ami ott megy. "

ja, ismerős, soros györgy nem ilyenben részesítette a vezéredet, viktor et-at?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 18:10:39

@Shenpen: hát a telek enyhébbek, előbb tűnik el miami, minthogy vízhiány legyen itthon

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.04. 18:11:10

@gloire: Nem értek a mezőgazdasághoz, ezért nem véleményt írok, hanem kérdezek. Tőled, mivel úgy írsz, mint aki ért hozzá. Két kérdés jutott eszembe:

1) Ha ez így van, ahogy írtad, akkor ezt miért egy nicktől kell megtudni kommentben, és miért nem magyarázza el a hivatalos (vagy akár a félhivatalos, de azért még névvel készült, pl. HV-s, MN-es, HírTV-s, stb) kormányzati kommunikáció?

2) Ha ez így van, attól még a mostani kedvezményezetteket miért ne lehetne lenyúlós maffiának tekinteni abban a szellemben, hogy vannak történetek (és milyen sok), ahol nincs pozitív hős?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 18:16:18

@gloire:
márpedig most már kereszténynek tartja magát, reméljük ez nem csak máz, mint a kormányodnál a "nemzeti-keresztény" címke.

esetleg vmi jó kis lejárató, tépett szájú mszmp-s idézet Ángyántól? nincsen még? majd lesz.

én is gazdasági balos vagyok, szerintem is a magyar csalásokat kell támogatni a a posztkomcsi nagytőke helyett

ingyen tolják a takarmányt a dán multinak? áron alul adják? erre már nincs infó ugye?

"húsz éve és foglalják a földet a magyar gazdálkodók elől"

mert most megkapták a magyar gazdálkodók, világos, de az itteni mandineri posztot akkor te még nem olvastad el ugye?
elmebeteg. a tarfikügynél is megkpaták a magyarok a trafikokat
lassan már örökre le kéne tenni a lantot pajtás, nem lesz ennek jó vége

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 18:18:14

@gloire: @tesz-vesz: csaláDokat, nem csaláSokat, nem vagyok én fideszkomcsi

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 18:24:59

@Nemzetstratégia: a világ 4. legnyitottabb gazdaságával"

ez durva, ki az első? honnan tudod?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 18:32:56

@gloire: Azt mondtam, nincsen mezőgazdasági tanszak. "

igen, és semmi mást, tehát utaltál arra, hoyg semmi köze nincs kishantosi biogazdaságnak ehhez.
de ne menjünk még el a korábbi hazudozásaid mellett se, mert ez már nem tévedés, szerintem nyíltan lehet látni a hazugságot:
"2. Az újlipótvárosi központban a romafelzárkóztatási pénzekből képeztek "romológusokat". "

te magad mondtad korábban, hogy: "Egy Népfőiskola, sokfajta lehet. Ez egy olyan, amelyik az szdsz-es minisztériumok ..."

és mutatsz egy másik népfőiskolát, amely SEMMILYEN MÓDON NEM KAPCSOLÓDIK KISHANTOSHOZ! ezért érzem azt hogy te tudatosan hazudsz, vascső
A Magyar Népfőiskolai Társaság hogyan kapcsolódik kishantoshoz? Ángyánhoz, vagy Ácsnéhez?

"fejében ömlik a bio-takarmány Dániába, úgy, hogy a valódi befektetőnek, a dán multinak _ingyen adta bérbe a magyar állam a földet két évtizedig_! "

te nem vagy tisztában a magyar agráriummal. szerinted a magyar paraszt vagy csányi hogyan kapja meg a földet ELVILEG? pályázik, nyer, övé, ennyi, az hogy mit termel rajta az a saját döntése, a terményeinek a profitjával maga rendelkezik, mert a "magyar" csányi és demján nem adnak el külföldre ha ott jobb az ára? ezt gondolod?

___________________________ (törölt) 2013.12.04. 18:35:04

@Kovácsné: igen, ennek a módja lett volna a valódi szövetkezet. A valódi szövetkezet (céh, co-op) fogalma azt jelenti, hogy mindenki megtartja a tulajdonát, csak éppen együttműködnek.

Azóta sem értem a nagybirtok kell, a kisbirtok gazdaságtalan, életképtelen c. szövegeket.

Hogyne, ha autista f*szkalapok művelik meg, akik mindent maguk akarnak csinálni a maguk feje szerint és mindegyik saját traktort venni. De miért ne lehetne 100 50 holdas paraszt egy céhben, szövetkezetben, ahol közösen vesznek traktort, vetőmagot, közösen árulják a terméket stb. tehát kifele a világ fele úgy, mint egy nagy cég, kihasználva a nagy számok összes előnyét, csak befele tudják, hogy ez itt a Jóska földje, ő túrja, őt teszi zsebre a hasznot, kárt.

Úgy értem, ha és amennyiben tényleg autisták és bizalmatlanok az emberek, és nem tudnak együttműködni akkor inkább legyen nagybirtok? Nem. Akkor már inkáb legyen egy darabig kötelező az együttműködés...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 18:35:43

@panelburzsuj: bogár és papp doki elég jól kitalált figurák, ők tényleg komcsi besúgók, téglák lehetnek, bogár szinte biztos hogy az amúgy, de ezt csak zárójelbe mondtam.
a lényeg az, hogy mind Ácsnét, mind Ángyánt lekomcsiznia egy fideszesnek úgy, hogy mindketten fideszesek voltak, több mint öngól, ez már egyetemes idiotizmus

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 18:35:51

@Holger Hartland: Az első kérdésedre én sem tudom a választ és egészen elképedtem, hogy ez a friss poszt sem ebben a szellemben íródott ezen az elvileg fideszes/fidelitaszos szellemiségű helyen, sőt még mélyebbre ásta magát a csapdában a szerző. Simán tájékozatlan, ha jóindulatú vagyok. Erősen befolyásoló tényező lehet, hogy az "öko" és "bio" mint varázsszavak hatnak a témában, kim merne egy ilyen magasztos célokat követő társaságnak csak úgy nekimenni? Necces, főleg úgy, hogy ezeken a hullámokon szörfölve próbál a fidesz is népszerűséget szerezni/megtartani magának. Valóban kemyén dió kommunikáció szempontjából, de azért pár feltáró cikknek már itt volna az ideje.

A nyerteseket lehet mafiázni, bár ez csak ilyen hősködés. A lényeg, ami az új pályáztatási rendszer egyik legfontosabb szempontja, hogy vállaljál állattartást. Itt a jobboldalon is sír mindenkinek a szája egy évtizede, hogy milyen mértékben leesett a malacka és a boci populáció az országban, pedig ott lenne a lényeg, a valódi "hozzáadott érték" a jóminőségű, szépen csomagolt húsárunál. Kishantoson csak bemutató jelleggel tartanak pár disznót, és talán nem volt kapacitásuk, nem volt más telephelyük - nem tudom - de ezért nem nyerhettek. Az, hogy exportra takarmánytermő hely legyünk nyugati gazdáknak, az valóban a gyarmati sor. Ezt támogatja a Jóska :D

A nyeretesek ha fideszes mind (talán nem mind, de a többség) mezőföldiek jórészt, ez a régió hagyományosan kisgazda, jobbos, ma "kényszer fideszes" vagy esetleg tényleg lekes támogató. Ez azért nem mafia. De lehet, hogy kicsit arra hajaz. Nézd, egy olyan országban, ahol két évtizede a szoci hátterű tulajdonosi kör uralja a gazdaság szinte egészét én természetesenek tartom, hogyha mindenféle eszközzel megpróbálnak felépíteni egy velük szembenálló, fideszes/jobbos hátországot. Mégis, mire számítottak a baloldalon? Hogy örökre így marad?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 18:37:39

@tesz-vesz: "...ne menjünk még el a korábbi hazudozásaid mellett..." figyelj ide, ez nem színvonal így. Hörögjél magadban a továbbiakban . )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 18:38:29

@tesz-vesz: "...SEMMILYEN MÓDON NEM KAPCSOLÓDIK KISHANTOSHOZ..." És, ha mégis, akkor majd bocsánatot kérsz?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.04. 18:48:17

@bbjnick: Maga meg helikopter, bee!

@gloire: data.worldbank.org/indicator/AG.YLD.CREL.KG?order=wbapi_data_value_2012+wbapi_data_value+wbapi_data_value-last&sort=desc

Gondolom, vagy mi titkoltuk csalafintán a jó eredményeket, vagy az adatközlő csalja el gonoszul a jó eredményeket. Még ha ki is szűrjük a feltehetően hidropóniás/űrtechnológiás/értékelhetetlenül kis területen furán termelő országokat, akkor is világszinten felső közép, regionálisan közepes.

@Shenpen: A "termeljünk, aztán majd lesz valami" az, ami feltétlenül hibás, no meg a "vidék munkahely-megtartó képessége" címszóval illetett technológiai stagnálás és csökkenő hatékonyság. Ez az I. vh. előtti kelet-európai (nem közép-!)modell, s tudjuk, hogy az mit eredményez – semmi jót.

Fel is kell dolgozni, el is kell adni, el is kell oda fuvarozni stb.

Nem azt mondom, hogy ne legyen mezőgazdaság vagy nem érdemes foglalkozni vele, de hogy elsődlegesen mezőgazdaságra fejlett, virágzó országot/társadalmat alapítani nem lehet, az egészen biztos. Úgy tudom, a német és francia mezőgazdaság is elvan, mégse az az ország veleje.

@tesz-vesz: Rohadt sok sikertelen, döglődő ország volt már a történelem során, amelyik mezőgazdaságilag és vidéki munkahely-megtartásilag nagyon jól állt, rohadt kevés ilyen, amely sikeres volt, és viszonylag szép számú, amely sikeres mezőgazdaság nélkül/sikeres, de egyértelműen nem domináns mezőgazdasággal volt sikeres.

Látomásokkal, kommunista társutasokkal nem szeretnék foglalkozni, köszönöm.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 19:32:56

@Counter: "...világszinten felső közép, regionálisan közepes..." Ebben mi az újdonság, mikor volt ez másképp, miért rossz ez, miben mond ellent annak, amit állítottam és egyáltalán hogy kapcsolódik a témához?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.12.04. 19:41:02

@tesz-vesz:
"ők tényleg komcsi besúgók, téglák lehetnek, bogár szinte biztos hogy az amúgy, de ezt csak zárójelbe mondtam."

Te vagy kriptoSZDSZ-es hálózati tag!

tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2011/07/halozat.html

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.04. 19:41:35

@gloire: Nem értem, miben látod a világszínvonalt, illetve a nincs itt semmi bajt.

A 2012-es terméshozam-mutatóban Magyarországnál (3662 kg/ha) jelentősen jobbat produkált a szomszédaink közül Ausztria (5999), Szlovénia (5751), Horvátország (4578) és Szlovákia is (4331). Ez szerintem nem azt mutatja, hogy a magyar mezőgazdaság valami különlegesen jól muzsikáló ágazat volna.
Ez egy olyan mezőgazdaság, amelyik vagy nem használja ki azokat az állítólagos szuper adottságokat, vagy azok a szuper adottságok _nincsenek_. Ez nem egy sikeres mezőgazdasági ország mezőgazdasága, és ha ezekre a számokra mezőgazdasági országot hozunk létre, akkor az egy szegény és leszakadó mezőgazdasági ország lesz.

tarackos 2013.12.04. 19:41:51

Kinél mi csapja ki a biztosítékot...

Lehet a pokolba vezető magyar út is egykori, jobbra, többre hivatottt "polgárok"-kal van kikövezve.

Nem fogok sírni amikor téged hág a NER...

Persze Érted is ki fogok állni. Hisz tudod, ezt használtad ki. Amíg meg nem hágtak.

De én majd megbocsátok, majd példát mutatok kereszténységből...;)

toportyánzsóti 2013.12.04. 19:42:58

@jose maria padilla: Tolod az ellenzék szekerét te méretes répa,gratula.Ráadásul sokan vagytok így hiába a rezsimcsökkentéses hazudozás,az is kevés lesz.

toportyánzsóti 2013.12.04. 19:48:36

Ilyet csak ujgazdag szociopaták művelnek,akik semmibe néznek mindenkit.Nem veszik észre nem okosabbak,csak szerencsésebbek.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.12.04. 20:02:38

@Counter:
Talán nem kellene a Nyugat technomocskában fetrengő, a természetet mesterségesen magas hozamokkal kizsigerelő, fenntarthatatlan termelési pályán tévelygő országokat példaként állítani. A tökéletes társadalomhoz a kézikapán keresztül vezet az út.

tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2012/07/letezesontologia.html

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.04. 20:10:17

@Doomhammer: Nekem vonzó a zimbabwei és a kazah modell is. Utóbbiak ráadásul testvéreink. A kazah vidék munkahelymegtartó, sőt -vonzó képessége pedig legendás: egészen Koreáig elért.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.04. 20:13:50

@tesz-vesz: www.ey.com/HU/hu/Newsroom/News-releases/EY_Globalization-Index-2012

"Magyarország nyitott gazdaság
Magyarország Csehországot és Szlovákiát is megelőzve első lett Közép-Kelet Európában, és a tavaly elért teljes pontszámát hat századdal növelve megtartotta 10. helyét a nemzetközi összehasonlításban, míg a kereskedelmi mutatók szempontjából a világ negyedik legnyitottabb gazdasága. "

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 20:36:07

@gloire:
"és egészen elképedtem, hogy ez a friss poszt sem ebben a szellemben íródott ezen az elvileg fideszes/fidelitaszos szellemiségű helyen, sőt még mélyebbre ásta magát a csapdában a szerző. Simán tájékozatlan, ha jóindulatú vagyok"

húha, homok került a fogaskerekek közé.
szóval mi neked a posztod a fideszben, öntsük akkor tiszta vizet a pohárba, ingyenapologétának lenni nem menő.

feltettem egy kérdést de még mindig nem válaszoltál rá, pedig azt hittem te nagyobb nívójú fideszes vagy, mint tevevanegypupu, szóval:

vajon arról mi a véleményed hogy a választások előtt a fideszednek is ez volt a programja, mint Ángyánnak, emiatt szavaztak rá az emberek, a választások után pedig nem tartotta be, inkább a szöges ellentétét? melyiket válaszolod? (A) rájött a fidesz hogy ez rossz (mert dánia megszállt minket vagy mert csányi meggyőzte egy vidimeccsen orbánt), tehát irgalmatlan balf*szok vagy (B) tudatosan hazudtak, és olyanok elvtelen áruló, korrupt senkiháziak mint gyurcsány?
van C ?
és ne feledkezzünk meg a valódi válaszról sem, ami valójában megtörtént, csak a fideszes polgár ezt képtelen feldolgozni

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.12.04. 20:36:25

@Counter:
Bütyökmagdiétát már bírja néhány napon túl is?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 20:39:19

@Doomhammer: most lebuktam! :)

@gloire: lehet. de akkor hadd lám.
kértem, hogy jelezd hogyha te ezeket itt tényleg komolyan gondolod és nem tudatosan hazudozol, és tudatosan befeketítesz, mert -ahogy mondtam is - akkor kedvesebb leszek.
eléggé nagy botrány az emberi szellemnek, amit te itt előadsz, hiába vagy fideszdolgozó, attól a lelkedet és az eszedet nem kéne eladni

valódi 2013.12.04. 20:45:29

A kishantosiaktól 450 hektárt vettek el, másutt ennyit adtak a csókosoknak...
Itt van mindjárt egy jeles példa - Kanyok Attila (Start 2003 Bt.) 496 hektár nyertese! (Mezőnagymihály 706, 715, 719 sz. pályázatok)
A 168 óra c. lap augusztus 3.-i számában „Szerénység, Ángyán úr!” címmel Krug Emília készített interjút Fazekas Sándorral. Ebben olvasható:
"Krug E.: - A győztes, Kanyok Attila a megye fideszes közgyűlési elnökének a munkatársa volt, 2010-ben pedig a Fidesz tiszaújvárosi polgármesterjelöltje. Egyértelmű szimpátia.
Fazekas S.: – De legfőképp fiatal agrármérnök, ráadásul ő adta be a legeredményesebb pályázatot."
Kanyok Attila www.fidesz.hu alatt saját honlapján áll a következő:
„Tősgyökeres tiszaújvárosi vagyok, olyan fiatal, aki - sajnos szinte egyedüliként - a diplomám megszerzése, majd fővárosi és Nyugat-európai munkavégzés után hazatelepült szülővárosába... Szociálpedagógus végzettségem okán is szívemen viselem az időskorúak, a hátrányos helyzetű emberek, az elesettek életének jobbítását.”
Friss újsághír: "A Bükki Nemzeti Park által kezelt állami földek bérleti pályázatainak ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) negyvenegy rendbeli magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasol az ügyészségnek."
Friss újsághír: "Költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt nyomozás indult Kanyok Attila fideszes tiszaújvárosi önkormányzati képviselő ellen, aki ... a borsodi állami földbérletpályázat egyik nagy nyertese, nála csak egy gazdálkodó nyert több földet."
Hogy is van ez? Ki hazudik?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 20:51:49

@gloire:
ó milyen jó ez a fidesz, hogy nem akar minket gyarmati sorba kényszeríteni, ezért is hívják be a külföldi multikat ők is, ahogy az mszp, és ezért csinálnak összeszerelő üzemet olcsó bérmunkásokkal az országból minimálbérközelben, pontosan ezért is építi fel az x. holokausztmúzeumot, ahelyett hogy a regnum marianum templomot újraépítené, pontosan ezért adja a földeket a nagytőkéseknek a vidéki családok helyett. mert a posztkomcsi nagytőkés nem viszi ki exportra, hanem mindet elfogyasztja maga, 3 ember adagját megeszi a posztkomcsi olyan éhes, és nem bír betelni, ellenben a Jóskával, csúnya Jóska, biztosan áron alul adná exporta! hisz ezt suttogja a fideszes propaganda! mi meg dögöljünk közben éhen, mi? logikus hogy Jóska tervei nem jók, gloire elvtárs tudja a tutit.

vállaljál állattartást, ezért nem kapott kishantos földeket. a családi gazdálkodóknak sincsen állata, ezért nem kaptak földeket, egyszerű ez. pedig milyen jó volt régen: vágtuk a disznót, semmi baj nem volt a minőségével, dehát ma már ez sincs. még jó hogy itt van gloire és felvilágosít minket, mi miért történik a nagyvilágban.

és csak azért nyertek fideszesek mert itt mindenki fideszes, hát jó reggelt, teljesen logikus, végülis 2/3-al nyert a fidesz! esélyes tényleg!
kár hogy mondjuk fideszes potentátok nyertek, dehát mindenki fidezses funkci z országban!

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.04. 20:55:20

@Shenpen: valóban, a trendek fölfelé mutatnak, élelmiszerár terén.

Az élelmiszertermelésben különösen a bióban, nagy lehetőségek vannak, a belvárosi szakosztály akárhogy is okádja ki a belét már a gondolat hallatán is.

a kis helyi közösségek élelmiszertermelésén van a jövő.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 20:56:28

@Counter: azt vágod hogy német a horthy-korról írta ezt? jaj de nem is érdekel a válaszod, nehogy rám írj.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.04. 21:01:14

@tesz-vesz: Persze, vágom.

Látomása volt.
"Nem véletlen, hogy épp ebben az időben merült fel a Kert-Magyarország terve: a szövetkezett minőségi gazdaságokból fölépített, okosan iparosított, kertész-színvonalon álló gazdáktól megművelt magyar föld látomása."

Aztán a népiek szépen beálltak kripto- majd igazi, illetve társutas kommernek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 21:06:15

@valódi: nagyon jó, Kanyok Attila a fideszben a legeredményesebb fiatal

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.04. 21:14:14

@tesz-vesz: "ezért is hívják be a külföldi multikat ők is, ahogy az mszp, és ezért csinálnak összeszerelő üzemet olcsó bérmunkásokkal az országból minimálbérközelben,"

Ezért építi tovább lefelé a munkavállalói jogokat a fideszes új munkatörvénykönyvvel, ezért tilt meg mindenféle szakszervezeti mozgolódást a multikkal kötött titkosított "stratégiai szerződésekkel"...

Orbán a megbízói parancsét teljesíti: leépíteni ami még megmaradt, a munkaerőt (megnyirbált jogokkal az ezernyi áthárított különadóval stb) kivándorlásra késztetni, hisz ugye Ny.Európában munkaerőhiány van, meg ez a kurva magyar is olyan hogy szereti a hazáját, ezért kell neki egy kis ösztönzés.

Valami elképesztő a fidesz vezetése mennyire hülyére veszi a talpasait... szerintem nyerítve röhögnek, ahogy a vazallusaik itt védik a védhetetlent.

A fideszest az orbán szembeköpi, aki erre mondja: az eső esik.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.04. 21:20:00

@Counter: az hogy kinek-minek álltak be, semmit nem mond álláspontjuk vélt vagy valós igazáról.
en.wikipedia.org/wiki/Association_fallacy
Te sötét állat, te.

Egyébként meg korántsem mindegyik állt be, de amennyit összehazudtál, ezt már bagatell lenne számonkérni.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 21:24:20

@Counter: Ez egy sokkal összetettebb dolog annál, hogy egy ilyen adattal jól jellemezni lehetne. Mindenesetre Ausztria és Szlovénia előttünk, Románia mögöttünk van ebben az összehasonlításban, ez mindig így volt, így is marad, kár ezen ugrálni.

Sose gondoltam, hogy az agrárország azt jelentené, hogy az egész ország abból kell éljen. de azt igen, hogy mennyivel nagyobb volumenü a termelés, mint pl. Szlovéniában. Az persze igaz, hogy a lakosság túlnyomó többsége innen jön, innen, a földdel valamilyen kapcsolatban élő felmenőkkel rendelkezik, de azt a valamikori talán 70%-ot nyilván sose lehet már visszakergetni a földekre, a többség örül, hogy ettől megszabadult végleg és örökre, ősei évszázados szabadulási vágyakozásait köveve

Pusztán arról van szó, hogy nem rossz a helyzet, ki lehet ebből hozni többet is, a lehetőség meg van rá. Nincsen, pontosabban nem volna itt semmiféle dráma, ha nem azt látnánk, hogy az így-úgy boldoguló gazdálkodók - legyenek azok kis, nagy, vagy középbirtokosok - tőszomszédságában elrettentő nyomorúság és kilátástalanság ütötte fel a fejét. A kérdés a szociális helyzet, az hogy például a teljesen leszakadt rétegeket be lehet-e terelni valahogy, valamilyen formán ebbe a rendszerbe? Mert vaskohászat egy ideig most nem lesz.

Az ország területén kb. három ilyen ország terményei termelhetőek meg, ma ez másfél, kétszeres. És korszerű eszközökkel pár száz ezer ember meg tudja csinálni. Ma is ez van. A kérdés, hogy hogyan lehet helyet szorítani még kb. fél, vagy egy milliónak. Ha ez sikerül, az nagyon nagy dolog lenne.

Valóraváltógép 2013.12.04. 21:30:46

Ti nem értitek ennek az egésznek a lényegét. Ez valójában ez az "Ismerd meg hazád minden picsányi, eldugott kis települését, amiről amúgy a büdös életben nem hallanál" című oktatási program.

Miskolcon vagy Debrecenben miért nem történik soha semmi? Na ugye.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.04. 21:30:49

@gloire: Nem tudom, hogy a baloldaliak mire számítottak, és nem is érdekel. Tulajdonképpen a szereplők sem igazán érdekelnek. Ha jól értem, itt az lenne a lényeg, hogy a magyar mezőgazdaság ne biokukorica-beszállító legyen a dán biodisznó-bizniszhez, hanem legyen inkább magyar kézben a jövedelmező biodisznó-biznisz. Ez jó. Legyen. De hogy mely magyar kezekben? Akár az Ángyánéban is, csak legyen tisztességes az eljárás. És ne az legyen a vége, hogy marad minden a régiben, vagy még rosszabb is lesz, csak azért, hogy a szociszadesz maffia helyett most már egy fideszes maffiáé legyen az ország.

Jövőre újrázik a Fidesz, vagyis négy év múlva meg lehet majd nézni, mi lett ebből az egészből. Meg is kell majd.

Egyébként ha a biodisznó akkora üzlet, akkor miért nem csináltak ilyet a kishantosiak? Sokkal nagyobbat kaszáltak volna, mint a dánok beszállítóiként. Vagy ha nem ők, akkor miért nem csinál ilyet más magyar mezőgazda, és akkor a kishantosi biokukoricát neki és nem a dánoknak adhatnák el? Ha pedig nincs magyar biodisznó (miért nincs?), akkor miért baj, ha a kishantosi biokukoricát a dánok veszik meg, feltehetően jó pénzért? (Ha tisztességtelenül nem jó pénzért, akkor meg vizsgálódjon a versenyhivatal vagy akárki.)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 21:40:45

@tesz-vesz: "fideszdolgozó"? elemi logika nincs abban amit írsz. Ha itt valaki fidesz dolgozó, az lehet a portál üzemeltetője, szerkesztője, és a szerzői nagyrésze, de amint látod a potenciálisan fideszdolgozó posztolóval nyíltan szembe megy az érvelésem.

Mindenesetere egészen groteszk, vagy abszurd - nem tudom melyik a jobb kifejezés - ahogy a harminc évvel ezelőtt majdnem beszervezett húszéveseket kommunistázod, miközben a grószista, Németh Mikis, később reformkomcsi agrárlobbi embereinek (akik egy része egyébként komcsisága ellenére sem gazember) úgy tapsolsz, mint valami tini. Nevetséges.

Ángyán gazsulálhat a Hornnak, jó arc. Mert valaki, valami árpádsávos gagyiblogon beszugerálta neked :D Nem zavar - ahogy a poszt szerzőjét sem, akivel egy platformra kerültél - hogy a legcsúnyább, legkínosabb harmadvonalbeli szdsz-szolgákat isteníted, akiknek most a _Krétakör_ és a_Gulyás Marcika_ csinál támogató videót!

Te annyira vagy senki, hogy elhiszed, amikor ugyan az a kéz videóvágóként, hangmérnökkként, kreatívként filmet csinál 2006-ban az mszp-nek, azután a Hagyó féle BKV-nak, azután a Millának, ma a Kishantosiaknak és fognak még neked nagyívű dolgokat kreálni, és te majd mész utánuk, mint a kutya a csont után és egy pillanatra nem gondolkodsz el, csak nyomod a fidesz = kommunisták, de az igazi kommunisták = a te kedvenceid mantrát. Szédületes műsor . )

Valóraváltógép 2013.12.04. 21:41:30

@Holger Hartland: Minek a disznó? Háziállatnak béna, megenni meg nem érdemes.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 21:42:44

@Holger Hartland: "...Egyébként ha a biodisznó akkora üzlet, akkor miért nem csináltak ilyet a kishantosiak? ..."

Mert seggbuta strómanok : )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 21:47:41

@Holger Hartland: egyszer hallgasd már meg, hogy miket sipítoznak azokon az előadásokon. Világvége lesz, éhezés, a föld 80%-a ki fog halni!!! Konkrétan éhen fognak veszni az emberek. És ők ezt tudják megelőzni a bióval!!! Az érdekes módon nem jut eszébe, hogy a vegyszeres termelés mennyivel nagyobb hozamokat csinál, hogy itt európában éppen ezért nincsen éhetés már jó ideje :D

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.04. 21:50:17

@gloire: Amennyiben beterelsz fél- vagy egymillió munkást _gazdasági eredmény nélkül_, agyoncsaptad az országot. Az a biztonságos, enyhén (nem nagyon, de azért teljesen érezhetően) nyomorgó leszakadás pályája. Ha marxistaszagú terminológiát akarnék használni, ezt harmadik jobbágyságnak lehetne majd nevezni történelmi távlatból.

Biztos nagyobb volumenű a termelés, mint Szlovéniában, hiszen nagyobb a területünk és nem is magashegyből van a fele. Ezzel együtt a szlovének agráriuma 2011-ben és '12-ben is jelentősen termelékenyebb.

A "mindig így volt, így is lesz mindig"-attitűdről GFG szokott írogatni. Szerintem nem tudom, hogy lesz, de vagy ne legyen így, vagy nagyon el kéne felejteni a "világelső magyar termőföldet" és hasonlókat, mert hát akkor – nem az. Akkor a szlovén és osztrák és horvát termőföld világelsőbb. Vagy tudnak valamit, amit jó lenne megtanulni...

@Nemzetstratégia:
1. Úgy tudom, nem vagyok köteles mindenféle idegen nyelvű wikilinkeket elfogadni.
2. Olyan tulajdonság miatt támadom őket, ami rájuk jellemző, nem pedig olyan miatt, ami a kommunistákra. Nem azt mondom, hogy mivel a kommunisták szemetek, ezért szemét az is, aki a társutasuk. Szó szerint az a bajom velük, hogy beálltak társutasnak – ennyi. Ez elfogadhatatlan.
Szóval az érved elsietett volna, már ha szükségét érezném megérteni. :-P

Alfőmérnök 2013.12.04. 21:55:17

@gloire: Vicces, mikor a legostobább féreg butáz le másokat.

Valóraváltógép 2013.12.04. 21:56:38

@Alfőmérnök: Épp akartam mondani, hogy itt a gloire, te meg sehol... tényleg elég érdekes fickónak tűnik. Szerintem nem fogom szeretni.

Alfőmérnök 2013.12.04. 22:00:33

@Valóraváltógép: Mivel nem vagy szakember, nyilván nem hallottál róla.
Bio élelmiszerre van kereslet (külföldön is), ezért érdemes vele foglalkozni. De Ángyán modelljének nem a bio- meg ökogazdálkodás volt a lényegem, hanem a családi gazdaságok, amik az EU más országában is működnek. Nézz meg egy műholdképet az osztrák és a horvát határról, és megérted, miről van szó.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 22:00:49

@Counter: "... a szlovén és osztrák és horvát termőföld világelsőbb..." az nagyjából innen szakadt ki, ugyan arról a földről és adottságokról beszélünk.

Ami az új jobbágyságot illeti, sokaknak ma az előrelépés lenne. Jól használod a marxi terminológiát, mert pont ott hibázol, ahol a marxi teminológia hibázik.
Miért is volna a "jobbágyság" nagyobb tragédia, mint ami a mostani állapotokat jellemzi egyes reménytelen helyeken?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.04. 22:02:35

@gloire: Engem a biodisznóból nem az előadás érdekel, hanem a hurka meg a kolbász. :) Nem véletlenül kerültem, hogy földügyekkel kapcsolatos írásokhoz hozzászóljak (még ha olvasom is őket) - nem értek hozzá. Most is csak azért, mert újat írtál. (A polgárda blog posztját is olvastam, de azt a blogot nem tudom komolyan venni.)

Valóraváltógép 2013.12.04. 22:08:17

@Alfőmérnök: Én nem szeretem az ilyesmit, Alfi.

Azt nem mondom hogy teljesen le kell bontani az agráriumot, mert túlságosan kiszolgáltatottá tenné az országot... de lenne pár nagybiztok, a lehetőségek végső határáig automatizálva, és kész.

Egy ember élete értékesebb annál, hogy földtúrással meg dögökkel vergődéssel töltse.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 22:10:59

Talán a legérdekesebb momentum a sztoriban, ahogy a nemzeti radikális lepelbe bújtatott Ángyán Jóska, miután megforgatta a nevét a kitudja kicsoda kuruc infó és a számtalan kis "árpádsávos" és "szent magyar földes" fórum, most hirtelen a greenpace és a Krétakör oldalán jelenik meg. Vagyis azok az ő oldalukon. Érti még valaki ki kicsoda? Hol vannak a gazdák például? Mi ez a furcsa pálfordulás? Ha a kishantos a helyi jó példa miért Pestről mennek a támogató anarchisták tüntetni a szántásba? Van valakinek erre ötlete? :D

Alfőmérnök 2013.12.04. 22:15:35

@gloire: Te nyilván nem értesz semmit, mert egy ostoba paranoid szarkupac vagy.

Valóraváltógép 2013.12.04. 22:18:46

@Alfőmérnök: Szép. Olyan kis rózsaszín. De nem szívesen élnék abban az országban, ahol ők akarnak élni.

tevevanegypupu 2013.12.04. 22:21:15

Atyaég, ez olyan mint az Alföldi..lejárt a szerődése, az egsz liberálbolsevik művészek átkozódva nácifasisztáztak, mert egy más valaki nyerte meg a pályázatot, ez úgy tűnik ugyanaz csak földbérleti szerződésben.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.04. 22:25:19

@gloire: Akkor pláne ott vagyunk, hogy mi a fenét csinálnak jobban az osztrák, horvát, szlovén mezőgazdászok, hogy majd' másfélszer akkora hozamuk van?

A legnagyobb osztrák termőterületek Tirolban, Stájerországban, valamint Felső- és Alsó-Ausztriában vannak, nem Burgenlandban:
statcube.at/superwebguest/login.do?guest=guest&db=deas1005

Nem szeretem, ha etetni próbálnak...

Azért volna tragédia, mert igen jó eséllyel versenyhátrányt jelent a régióban azokkal az országokkal szemben, ahol megoldják máshogy. Mivel, ahogy Valóraváltógép is kapiskálja, a humán erőforrás értékesebben is hasznosítható annál, mintsem hogy századmagával elvégezze egy kombájn munkáját. Vagy hogy még csak el se végezze, igazi kádári megoldásként.

Ez garantált stagnálás, leszakadás, nyomorgás, annak a szokásos folyományával, azaz azzal, hogy alkalomadtán egy jobb erőben lévő szomszéd feltörli velünk a padlót.

Valóraváltógép 2013.12.04. 22:26:46

@Alfőmérnök: Attól hogy szimpatizálok a fidesszel, még nem értek mindig mindennel egyet. :) De ez gondolom nem rajtuk múlik... sokan akarják ezt csinálni. Lelkük rajta.
Nekem ez az eleven pokol amitől bármi jobb, de hát ki vagyok én, hogy bárkitől elvegyem a poklát. Ha ő a ganajászásban meg tarhonyatermesztésben óhajt kiteljesedni, erre minden joga és lehetősége megvan.

Én meg majd remélem, hogy nem ül mellém a buszon. :)

tevevanegypupu 2013.12.04. 22:30:44

Szóval lejárt a szerződés és nem nekik ujitják meg ujra, pedig biót termelnek külföldre, ha jól értem..de lehet, hogy nem. Nekem - előítéletes lévén - mindig gyanússá válik valami, ha a liberálisok támogatják. A bió is.Tapasztalat. Mindenesetre érdekes::évtizedekig láttam, hogy rézgálic oldattal permeteztek..és aztán eszméletlen,rengeteg féle gyümölcs és zöldség volt fillérekért a piacon..és nem lett különösebb néphullás tőle. Ja igen, és itthon adták el, annyi kofa volt a piacokon, hogy rengeteg. Igazi piacokon..Bió..mió..hol van mi jó?

Alfőmérnök 2013.12.04. 22:32:35

@tevevanegypupu: Egy ostoba embernek lehet, hogy úgy tűnik.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 22:34:33

@Counter: "...a humán erőforrás értékesebben is hasznosítható annál, mintsem hogy századmagával elvégezze egy kombájn munkáját..."

Én ilyet nem is írtam, ne forgasd ki amit írok.
"...azt a valamikori talán 70%-ot nyilván sose lehet már visszakergetni a földekre, a többség örül, hogy ettől megszabadult végleg és örökre..."

Te nem beszélgetni akarsz velem, hanem fogást találni félmondatokon, félszavakon. Ez van akinek jó sport, engem totál nem érdekel.

tevevanegypupu 2013.12.04. 22:36:38

@Alfőmérnök:

Menjen inkább lapátolni a fekáliatrágyát..minden dolgos kézre szükségük van. I

Valóraváltógép 2013.12.04. 22:37:28

@gloire: Azt mondja, hogy a paraszt valaha azért lett paraszt, mert nem volt más választása. Neki sem, nekünk sem.
Mióta van, már nem akar az lenni, pár anakronista kettyóson kívül.
És igaza van.

Valóraváltógép 2013.12.04. 22:38:43

@tevevanegypupu: Ne személyeskedjen, Alfi most frusztrált, mert addig emlegette a gloárkát, amíg az megjelent. Biztos többször háromnál...

Nekem tetszett a párhuzatja.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.04. 22:41:27

@gloire: Nem én akarok 1 millió embernek munkát adni a földeken. Parlagon hevernek? Hát annyira nem. Akkor meg mit fognak csinálni?

Egyébként te válaszoltál meg egy 5 bekezdésnyi hozzászólásból egy felet, hogy ugyanezzel a lendülettel engem vádolj meg félszavakon lovaglással.

Ez olyan bbjnickes dolog.

Valóraváltógép 2013.12.04. 22:42:53

@Valóraváltógép: @Counter: Ha mégsem ezt akartad mondani, akkor bocs. Érezd magadba belemagyarázva.

Alfőmérnök 2013.12.04. 22:45:38

@tevevanegypupu: Próbálod elhumorizálni a dolgot, mert te is érzed, hogy kínos.
Most nincs rá időm/kedvem, de majd előkeresem, hogy az un. "törzskommentelők" (akinek a nagy részét Loxon már karanténba zárta) miket írtak a mezőgazdaságról a választások előtt a kommentfolyamon. Érdekes lesz szembesíteni őket a mostani álláspontjukkal.

Alfőmérnök 2013.12.04. 22:46:55

@Valóraváltógép: Ez:
@Alfőmérnök:
neked ment (bár tevére is vonatkozik).

tevevanegypupu 2013.12.04. 22:51:38

@Valóraváltógép:

Ugyan, alfi alig várta, hogy megjelenjen..Különben a hasonlat szerintem is megjárja, nem véletlenül jutott eszembe.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 22:53:04

@Counter: "...Nem én akarok 1 millió embernek munkát adni a földeken...." Általában az agráriumban dolgozva, feldolgozó kisüzemekkel, vendéglátással, kereskedelemmel, traktorokkal és disznóólakkel, ennyi ember talán el fog férni, talán a fele. Emberi körülmények közt, normális gazdálkodóként, vagy azok alkalmazottjaként. Ez egy tisztességes és megvalósítható cél.

calabria007 (törölt) 2013.12.04. 22:53:30

@gloire:

sokkal kevesebben is meg tudják csinálni:)

Riverina Agriculture Australia by Vince Bucello
www.youtube.com/watch?v=WfJY1taM3LE

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.04. 22:53:39

@Counter: Ha X népi író azt mindja hogy 2+2=4, majd a háború után beáll kommunistának, akkor abban amit állított, még igaza volt. Ezért kell nép író állításával vitatkozni, nem pedig azzal hogy hova állt be.

"Szó szerint az a bajom velük, hogy beálltak társutasnak"

Ha már egy nem állt be, akkor megbukott a tézis, hogy "beálltak társutasnak", te szar. Ezt sem tudtad?

Ezért érvénytelen amit már megint hazudozol. Szívesen, máskor is.

@tesz-vesz: :)

tevevanegypupu 2013.12.04. 22:54:09

@Alfőmérnök:

Nem lehet ragaszkodni görcsösen egyetlen dologhoz, véleményhez vagy személyhez, ha a helyzet és a körülmények változnak. Csak a cserbenhagyás a bűn.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.12.04. 22:54:57

@panelburzsuj: 2 professzor és egy doktor.
Találós kérdés: hány zsidó van köztük?

Gloár hogy felélénkült... tán csak lesz végre vascsöves performansz...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 22:58:53

"...A dán népfőiskola: „iskola az életért". Egy iskola, mely minden diák álma: nincs osztályzat, nincs vizsga, a diák saját örömére tanulja a maga választotta tárgyakat. A tanár egyenrangú félként, barátként vezeti be a diákot a választott témákba. Sok – sok beszélgetés, vidámság – a szellem és a kéz együttes munkája, test és lélek harmóniája – ez a dán népfőiskola. Szakmát, bizonyítványt nem ad, de megtanít önmagad és a közösség számára hasznos életet élni.

A Mezőföld Népfőiskolai Társaság célja a magyar és dán népfőiskolai felnőttoktatás hagyományaira és külföldi tapasztalatokra építve munkálkodni Magyarország fenntartható, demokratikus fejlődésért, és azért, hogy a magyar társadalom összetartó, kulturált nemzetté váljon...

...Választható tárgyak: ökológia, színház, zene, festészet, kerámia, tánc, filozófia, dán nyelv, sport stb..."

:D

calabria007 (törölt) 2013.12.04. 23:00:05

@gloire:

a fene tudja, lehet, hogy inkább a fogyasztókra kéne koncentrálni:)

hisz ők vannak többen

róluk kéne szólni elsősorban a mezőgazdaságnak

nem pedig egy szűk csoportól...

calabria007 (törölt) 2013.12.04. 23:02:48

@gloire:

ezt a viccblogot inkább ne idézd...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 23:04:07

@calabria007: Persze, sokkal, de sokkal kevesebben is. És abban is igazad lenne, hogy ezt valamilyen piaci automatizmusra is hagyhatjuk. Ez van máma, és ezt csináléták hantoson is. 20 év alatt 10 alkalmazott az 500 hektárra, néha alkalmi napszámosok, felvásárló akadt :D (mivel ők szervezték az egészet, a régi szoci nomenklatura helyi kisembereiből és pesti értelmiségi támogatóikkal).

Bennem azért ennél több szociális érzék buzog és gondolkodom azon, lehet-e ennél többet is tenni. Én bízom benne, hogy lehet.

calabria007 (törölt) 2013.12.04. 23:04:56

@gloire:

ha már biogazdálkodásnál tartunk, akkor én inkább a zéró szubvencióval működő új-zélandi mezőgazdaságot ajánlanám:

Deer Velvet - New Zealand Industry Standards
www.youtube.com/watch?v=3zgHbGocb7c

amióta leépítették a mezőgazdasági szubvenciókat egészen meglepő ágazatok kerültek előtérbe

pl. nagyüzemi vadgazdálkodás...

calabria007 (törölt) 2013.12.04. 23:06:23

@gloire:

szociális érzék?

a lakosság elsöprő többsége fogyasztó... sokan közülük szegény fogyasztók...

ők nem "vidékfejlesztést" hanem olcsó élelmiszert szeretnének

ők vannak többen...

Alfőmérnök 2013.12.04. 23:06:49

@tevevanegypupu: Nem változtak a körülmények.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.04. 23:07:09

@gloire: Ennek a fele szolgáltatás és ipar szektorálisan. Nem vagyok gazdaságstatisztikus, nem fogom 100%-ra végigmondani, pont melyik a melyik és melyik mezgazd, de hogy ez egy _roppant kiterjesztett_ agrárium-kategória, az ziher.

www.tradingeconomics.com/hungary/employment-in-agriculture-percent-of-total-employment-wb-data.html

Ebbe betuszkolni akár csak fél millió embert is lehetetlen. Vagy ha mégis sikerül, akkor:
ingyen fognak dolgozni;
természetbeni bérért fognak dolgozni és megy majd a cserekereskedelem meg a batyuzás;
nem fognak ingyen dolgozni, ami miatt a termékek ára versenyképtelenül magas lesz;
nem fognak ingyen dolgozni, de védővámokat vezetünk be, viszont a termékek ára így is megfizethetetlenül magas lesz;
nem fognak ingyen dolgozni, de bevezetjük az élelmiszer-jegyet. Más ötletem nincs

@Nemzetstratégia: Nos, nekem ettől még a véleményem az, hogy akik beállnak kommer társutasnak, azoknak a véleménye irreleváns/elfogadhatatlan.

Szívesen máskor is.

(A népi írónak egyébként az az _állítása_, hogy volt egy látomása. Ezzel menjen csak a vásárba kártyát vetni.)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 23:07:45

@calabria007: Milyen viccblogot? Ki-ké-rem ma-gam-nak!!! Hát rólik van nagyba szó! Őket propagálja a poszt, ahogy értük vérzik a Gulyás Marcika és a KKBK blog kollektívájának kis szíve egyszerre. A radikális nemzeti magyar szív itt összeér a lipótvárossal, mekkora dolog ez nem- e e?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 23:11:21

@Counter: Igen, én is így értettem, kiterjesztve.
"...Ebbe betuszkolni akár csak fél millió embert is lehetetlen..." Biztos vagy te ebben? Mert ha igazad van, akkor a fideszes barátias földosztás a megoldás, valahol te is amellett érvelsz. Nem amellett, hogy fideszes legyen, csak a módszer mellett.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.04. 23:11:44

@gloire: Azért ez egészen elképesztő aljasság/torzulás/tévedés. Egy ilyen agrármunkahely-mérnökösködés, mint az józan ésszel belátható, az alábbiakat eredményezi: nyomor, stagnálás, leszakadás.
Az alábbiakat nem eredményezi: versenyelőny, regionális fölény, jólét, erő.

Ez egy zsákutca, méghozzá a káros fajtából.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.04. 23:17:50

@gloire: Az állami földeket nem (puszira) bérbeadogatni kell, mert ez a társadalommérnökösködés kísértése minden és bármely kormány számára és minden és bármely kormány is puszira fogja adni. Ahogy most is társadalommérnökölnek vele és puszira osztják.

Földtulajdonosok kellenek, sőt, jogi személyek földszerzése kell. Hadd fektessek be a tőzsdén jegyzett agrárcégbe, ha megtehetem és jónak látom. Ez jót tenne a tőkehiánynak.

S ésszerűen cselekvő tulajdonosok kellenek már csak azért is, mert ha jól tudom, a mostani osztásoknál is esett meg, hogy működő gazdaságok alól csak úgy kicsusszant a terület (amit egy magánbérbeadó valószínűleg nem tett volna meg, hiszen hasznot hajtott a bérlője). Nem kell társadalommérnökölni meg korrupciós ajtókat tárogatni az államon.

Alfőmérnök 2013.12.04. 23:20:56

@Valóraváltógép: Mivel te nem ostoba féreg vagy (csak idióta), azt mondom, o.k., felejtsük el Kishantost (bár nyilvánvaló aljasság, ami történt, ez csak az erkölcsi fogyatékosok és a tudatlanok nem értik).
Erről mi a véleményed?
"a külföldi földtulajdont kizáró hangzatos kormányzati nyilatkozatok ellenére a földtörvény kormányzati tervezete 30 európai ország 508 millió lakosának nyitja meg az utat a magyar állampolgárokkal azonos feltételekkel való földszerzéshez."
elolanc.hu/index.php/videkert/141-beszamolo/10509-nyilt-level-a-videkfejlesztesi-miniszterhez

calabria007 (törölt) 2013.12.04. 23:25:53

@Counter:

az efféle befektetési termék bombasiker lenne

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 23:29:46

@Counter: "...Azért ez egészen elképesztő aljasság/torzulás/tévedés. Egy ilyen agrármunkahely-mérnökösködés, mint az józan ésszel belátható, az alábbiakat eredményezi: nyomor, stagnálás, leszakadás..."

Nem tudom, ezt melyik ujjadból szoptad ki, de egy frappáns aljasozásra azért tellett belőle. Ezt inkább hagyjuk.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 23:55:55

@gloire:

a fideszdolgozó az lehet osztályvezetőhelyetes is miniszteréknél a fideszben, ahogy a mandarinoknál ez szokás is, lásd robinmasters, meg orbán.hu honlapgondozók, honnan tudjam, hogy te nem vagy valahol funkci? mert azt látom vágod, hogy ezek fidelitasosok.

ja én is meglepődtem, hogy ennyire felvilágosultak a mandarinok,
ne felejtsük el jvízkeleti is szembemegy a mandarin érdekkel: "Akárhogy is lesz: annak, hogy én még egyszer valaha a Fideszre szavazzak, szükséges feltétele, hogy ebben a ciklusban megszülessen a megfelelően szigorú és konzekvens lusztrációs törvény és ügynöktörvény."
úgy látszik vannak külsős tagok is. pintér bence is tök jó posztot írta a jómúltkor a fideszről.

meg te is meglepődtél hogy kikerültél a hús-vér emberek közé, aztán mindenki szembejön veled az autópályán.

"a harminc évvel ezelőtt majdnem beszervezett húszéveseket kommunistázod"

ja értem, orbánnál számít az idő, Ángyánnál meg nem, amúgy legyél már egy kicsit pontos: orbán nem majdnem beszervezett, hanem "majdnem beszervezett", ugyanis elég ciki, ha valkiről kiderül hogy "majdnem beszervezték" utána meg állást kap az állami minisztériumnál, miközben kiszes, miközben az apja vérkomcsi.

németmiki tipikus antaljóska, ugyanaz a karakter és jellem mindkettő, mégis mi a bizonyíték, hogy én nekik tapsolnék, mikor utálom mindkettőt?
reformkomcsi agrárlobbi lenne az, mégegyszer kérdem, hogyha valaki a családokat akarja adni a földtámogatást? jelzem a fidesz a választások előtt ezt hirdette. mocskos kommunisták!
pontosan te tapsolsz neki, mintha fociacsapanak szurkolnál, mint egy tini a rockkoncerten, és képtelen vagy szabadon gondolkodni.
én nem vagyok egyik párt kutyája sem.
nem igen sikerült meggyőzni, hogy Ángyán nem független.
először alfőmérnök bolondulása előtt mutatta Ángyánt a választások előtt, hogy ő milyen jó arc, akkor még nem hittem neki, csak a lemondása után olvastam a vastagbőrön róla, tehát semmilyen árpádsávos gagyiblogról nincsen szó. és az még véletlenül se zavarjon, hogy most az lmpvel, hadházyval és horváth adórevizorral kavar, sehol a jobbik sajnos.

a krétakör nagyon ciki, de korántsem annyira mintha valakinek vérkomcsi lenne az apja, erre még nem reagáltál.

nem megyek senki után, olyan nehéz elhinni, hogy azt nézem mit mond valaki, az hogy ki csinálja az másodlagos, olyan nehéz felfogni, hogy az atv azért csinál interjút, mert azt hiszi ezzel is a fideszbe rúghat?

nem tudom hogy nem veszed észre magadat:

"egészen elképedtem, hogy ez a friss poszt sem ebben a szellemben íródott ezen az elvileg fideszes/fidelitaszos szellemiségű helyen, sőt még mélyebbre ásta magát a csapdában a szerző. Simán tájékozatlan, ha jóindulatú vagyok"

ilyet értelmes, tanult ember nem ír, csak proli.
tájékozatlan... mert te a hazugságaiddal aztán tájékozott vagy.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.04. 23:57:16

@gloire: jaja, még véletlenül se területfüggő a biodinamikos gazdálkodás

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 00:02:42

@gloire: a gazdák ott voltak Ángyánnal , mikor az MSZP-s kormány ellen tüntettek, ott volt még budai gyula is, aki olyan jól levezényelte a beígért elszámoltatást, azóta is osztodással szaporodnak a fejes baloldali pártok. budai gyuszkó azóta is jobban szereti ölelgetni gráf józsefet a bizottságokban, mint beszélni az elszámoltatási sikereiről.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 00:06:56

@tevevanegypupu: úgyvan, megérkezett a másik géniusz!
ezt mondtam a polgárda blogon is, míg ki nem tiltottak, ugyanolyan mint alföldi: megígérte réthelyi a kutyaember hogy kirúgja, mennie kell alföldinek, ha tényleg beszólt az újságírónőnek, és mi lett? semmi, megvárták gyáván, míg lejár a szerződése.
pedig ha a kishantosiak bűnösök, azt bíróság nyilvánítsa bűnösnek, ne sunyi módon távolítsák el, ahogy alföldit a nemzeti éléről.

Szúnyog 2013.12.05. 00:07:47

@tesz-vesz: Az MDF-ben természetesen sokkal több tisztességes arc volt. Legalább a frakció fele. Mondjuk Király B. Izabella pont nem.
Azt gondoltam, Te legalább be tudod magad helyezni az adott korba, s úgy mondani ítéletet.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 00:12:56

@Alfőmérnök: hát ezt pedig nagyon jó lenne ha megkeresnéd, nemám teve vikire reagálva a választások előtt éltette a biot, mert akkor még a végén törli a profilját, annyit égették már be szegényt.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.05. 00:15:45

@Counter: "hogy akik beállnak kommer társutasnak, azoknak a véleménye irreleváns/elfogadhatatlan."

Nem erről volt szó, hanem hogy a népi írók, tehát az összes népi író beállt kommer társutasnak szerinted, te hazug féreg.
A másik hogy miben hitelteleníti a "kommer társutasság" a véleményét, ha például igazat jelent ki. Csak a szokásos terelés ment a részedről, te nyálkás féreg.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 00:15:55

@Szúnyog: miért mi a baj izával azonkívül hogy vérkomcsi családból jön? sokan terjesztik hogy bolond, de mi nem ülünk fel ezeknek, a legutóbb egész korrekt előadást tartott, és elbeszélgettem a korábbi titkárával is. bár a saddam imádata engem is taszít, de ki tudja mennyire feketítették be a jenkik szaddamot, hát vegyiegyvereket nem találtak irakban, az tény, ahogy az is, hogy koncepciós és hazug eljárás volt az ország lerohanása, nyilván szaudi kérésre is többek közt.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 00:24:15

@tesz-vesz: "...tehát semmilyen árpádsávos gagyiblogról nincsen szó..."

Oké, elhiszem, hogy te ezeket nem ismered, akkor linkelek párat:

"...Ángyán József: Nemzeti radikális vagyok..."
alfahir.hu/angyan_jozsef_nemzeti_radikalis_vagyok-20121025

"...Ángyán József a találkozón nem vetette el a Jobbik Nemzeti Földvédő Kerekasztal megalakítására tett javaslatát..."
http://vonagabor.hu/content/vona-ángyánnal-tárgyalt

"...Ángyán: itt az ideje forradalmat csinálni..."
http://marcali.jobbik.hu/content/ángyán-itt-az-ideje-forradalmat-csinálni

"...Ő az az ember, aki sokat tud, de kevésről beszél..."
internetfigyelo.wordpress.com/2012/04/30/beszelgetes-angyan-jozseffel-a-lemondasa-okairol/

(és akkor a kurucokat nagyvonalúan kihagytam)

Na, de ki fogja azt a forradalmat megcsinálni? Most úgy néz ki, a greenpace, és a krétakör és az a háttércsapat, akik 2005 óta ott mozognak a szoci/szdsz mögött, 2006-os kampánnyal, kormányon BKV-s, diák hiteles reklám filmekkel, ismét ellnzékben Millás filmekkel, most pedig éppen Kishantos videókkal operálva.

Légyszíves magyarázd el nekem, ez hogy lehet? :D
Mondjuk van elképzelésem, de kiváncsi volnék, te mit hozol ki ebből?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 00:26:24

@gloire: a hasnál nem számítanak az ideológiák, én meghagyom a permetezett kaját tevének, egye csak meg, nyilván lipóton az is számít, hogy rúghatnak egyet orbánba, de ezt már mondtam, és azt még véletlenül se vedd figyelembe, hogy a Megalázott Kishantos c posztot, ami a te életedből kimaradt, azt szinte teljesen (az ostoba félmondatát leszámítva) a Mandinerről másoltam át.

tevevanegypupu 2013.12.05. 00:28:09

@tesz-vesz:

Lejárt a szerződésük, mindkettőnek. Alföldi azzal szerezte népszerúségét, hogy meleg zsidó és 18 éven felülire alakitotta at a bemutatott darabokat, ezenkívül szívesen a románok rendelkezésére bocsátotta volna a Nemzetit trianoni örömünnepre. Ezt ünnepelte elsősorban Judapest. A kismicsodásoknak szintén lejárt a szerződése, most megkapja más. Egyébiránt ha maga bérel valamit záros határidőre és invesztál a bérelt micsodájába, és kihozza belőle a maximalis hasznot amig le nem jár a szerződése, amit nem újítanak aztán meg, akkor vonja meg a vállát és mondja magának, hogy az üzlet az ilyen. Ha valaki arra számít, hogy örökre tart, az hülye..Tudja ezek a földek úgy tünik nem hűbérbirtokok..

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 00:31:25

@tesz-vesz: Nem bűnösök a szó köztörvényes bűnelkövetői értelmében. Pusztán egy régi posztkomcsi/szadeszos nomenklatura tagjai, akik egy régi jó, Németh Miklós idejéból eredő legális biznisz hazai gyámolítói és haszonélvezői, miközben a szájukkal mást mondanak évek óta. Ezt nem lehet büntetni. Ha lettek volna annyira józanok, hogy rendes pályázatot adnak be, semmit nem lehetne kezdeni velük.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 00:36:12

@gloire:
látom neked a zabhegyező a kedvenced, mert imáádsz felesleges dolgokon lovagolni, viszont a lényeget kerülöd.

"Mert valaki, valami árpádsávos gagyiblogon beszugerálta neked "

erre írtam amit, nem pedig azt, hogy a jobbikosok nem reagáltak erről semmit. ismerem ezeket, sajnos egyelőre még nincs jobbikos, csak lmp-s összeborulás, pedig az egyensúly miatt kéne.

forradalmat senki nem fog csinálni belátható időn belül, a 2006-os kezdeményezés szelleme a jobbikba transzfrmálódott (naná, nem is a menekülős, elnemszámoltató, "majdnem beszervezett" orbánba).

hányszor mondjam még el, hogy az atv-sek, mind a navval, mind a földtörvénnyel a fiszet akarják rúgdalni és remélik hogy rájuk nem hull vissza semmi, tévednek mert ostobák. hát de te se vagy túl nagy iq-harcos.

de a lényegekről ne feledkezzünk el:

mi a véleményed hogy a választások előtt a fideszednek is ez volt a programja, mint Ángyánnak, emiatt szavaztak rá az emberek, a választások után pedig nem tartotta be, inkább a szöges ellentétét? melyiket válaszolod? (A) rájött a fidesz hogy ez rossz (mert dánia megszállt minket vagy mert csányi meggyőzte egy vidimeccsen orbánt), tehát irgalmatlan balf*szok vagy (B) tudatosan hazudtak, és olyanok, mint gyurcsány, elvtelen áruló, korrupt senkiháziak, melyik ?
van C ?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 00:37:50

@tevevanegypupu: kézcsók :D
Egy apró pontosítást, ha megenged. Kishantoson úgy bérelték a földet, hogy nem is bérelték, ingyenes földhasználatot kaptak, cserébe az oktatási projektekért és pár be nem tartott igéretért. A felnőttoktatás ugye kamu volt, ezt ne felejtsük, a központ üresen állt hosszú évekig, a belengetett dániai szuperiskola egy nívótlan batik szakkör, művészeti iskolának csúfolt semmi.

_most_ 2013.12.05. 00:41:49

haha, persze nincs fideszes föld maffia, csak valahogy véletlen mindig a fidesz közeli emberek nyernek a pályázatokon. Ezek rosszabbak mint az oroszok, mindent ellopnak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 00:42:17

@tevevanegypupu:
ne erőltesd a gondolkodást és a beszédet, az neked magas, megkapja más, teljesen más, ugyanis biogazdálkodásnál 20 év tisztult talaját dobják ki most az ablakon.
a nonporfit vállakozás nem ülzet, ahogy a kórház és iskola sem az, bár kókának és neked lehet más a véleménye
tudom h neked a NAV-botrány és a trafikbotrány csak üres szavak, mert semmit nem fogtál fel belőle, ezért nem is példálóznék ilyen komplex dolgokkal

nem itt kell hozzámszólni amúgy, hanem itt:
mandiner.blog.hu/2012/10/12/az_eu_meg_a_bekedij_pax_europae

A szerelő 2013.12.05. 00:43:25

Nincs itt semmi felháborító, hiszen sehol egy útlezárás, sehol egy traktoros felvonulás, sehol egy táblás tiltakozás. A birka nép megy szépen legelni és örül annak, amit hagynak nekik a Döbrögik. És meg is érdemlik, mert ha saját magukért nem állnak ki, akkor senki sem fog.
Gyáva népnek nincs hazája.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 00:49:18

@gloire:
dehát az a bűnük nem, hogy exportáltak? ezt mondad. (és még Ángyán kommunista)
én meg csak találgatok, hogy áron alul adták akkor el a terményeiket.
nem árultak akkor hazát? rosenbergéket ezért már felkötötték volna, csak itt ebben a következmények nélküli, sunyi, puhány országokban lehet büntetés nélkül hazát árulni, pedig én követlem, hogy igenis lőjék őket tarkón ha hazaárulók.

"egy régi posztkomcsi/szadeszos nomenklatura tagjai"

kénytelen vagyok megint bemásolni a régi kommentem első felét, mert látványosan ignorálod és hülyét csinálsz magardból folyamatos jelleggel.

kishantos a komcsi? nem a "majdnem beszervezett" kiszes orbán? nem fazekas? nem a maffiozó primkó budai gyula? nem beszervezett martonyi? nem kövér? nem l. simon? nem a kommunista diktatúrát éltető dajcs és rogán? nem a kommunizmust éltető bencsik a komcsi?
nem orbán apja a komcsi, aki hirtelen a többi mszp-s elvtárshoz hasonlóan meggazdagodott a rendszerváltáskor? nem hasított szájú pozsgai? nem a "moszados" külügyes szűrös mátyás a komcsi? (meddig írjam még őket? meg jegyzem gyűlölöm ugyanazt bemásolni újra és újra, de neked úgy látszik nem esik le elsőre)

mi a bizonyíték hogy ángyán és ácsné posztkomcsi szadeszos?

rendes pályázat, egyem a kis szívedet, szubjektív pontozásról hallottál már? ha nem, akkor kénytelen leszek beutalni téged alfőmérnök vascsöves kezelésére

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 00:54:56

@tesz-vesz: "...mi a véleményed hogy a választások előtt a fideszednek is ez volt a programja..."

Az róla a véleményem, hogy most is az, hellyel-közzel. Hogy családi gazdálkodókat fognak támogatni. Az csak a hülyék nyomora, hogy egy család az gazdag és tehetős gazdag paraszt nem lehet. Ma KKV-nak mondjuk. Miért ne lehetne? Akinek gépei vannak és teszem azt Salgótarjánban egy telephelye a traktorok szervízelésére, mert ott van olcsó műhely, az miért ne lehetne ettől egy gazdag paraszt?

Nem véletlen ám, hogy a "gazdák" valahogy nem mozdulnak Ángyánnal. Mert most szembe megy velük. Ilyen egyszerű. Azt pedig érdemes észben tartani, hogy ma ezek a gazdálkodók egy minoritás, nem sok múlott rajtuk a választásokkor, tulajdonképpen nagyobb erőt képviselnek informálisan, mint amekkora a szavazati erejük. Ángyán meg kuka. A krétakörös/greenpeace-s akcióknál cikibb nincsen, anyira árulkodó, hogy az röhej.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 00:56:23

@gloire: ingyenes földhasználatot kaptak, ahogy minden nyertes földpályázó, sőt még támogatást is kaptak, ahogy csányi is, mik vannak

"A felnőttoktatás ugye kamu volt", mivel a fidesz nem a családoknak adta a földet, így nagyon nem is tolongtak az emberek gondolom, amúgy 2011-ben Magyarországon az átlagos nagybirtok 3150 hektár volt, vö: Kishantos 450 hektárjával.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 00:59:27

@tesz-vesz: "...dehát az a bűnük nem, hogy exportáltak? ezt mondad..."

Nem, nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy ezt csinálja bárki a saját földjén. De ez a csapat úgy exportált, hogy az állami földet ingyen "bérelhette" annak fejében, hogy komoly oktatási programokat finanszíroz az egyébként nonprofitnak hazudott vállakozásból. E helyett a kishantosi "népfőiskola" csak egy papíron létező pszeudo iskola volt, a telephelyet ette a rozsda amíg ez a téma senkit nem érdekelt, a dániai képzés meg kamu volt.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 01:00:22

@tesz-vesz: "...ingyenes földhasználatot kaptak, ahogy minden nyertes földpályázó..." Mi van? Te már hallucinálsz? Senki nem kapott ingyenes földet, csak Kishantos.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 01:02:03

@A szerelő: "...sehol egy útlezárás, sehol egy traktoros felvonulás, sehol egy táblás tiltakozás..."

Azért nincs traktoros útlezárás, mert a pesti maffiát épp most picsázták ki, és a traktorosok kapták meg végre a földeket.

Alfőmérnök 2013.12.05. 01:04:53

@tesz-vesz: " mi a bizonyíték hogy ángyán és ácsné posztkomcsi szadeszos?"

Nincs rá bizonyíték, mivel nem azok.
Azaz ha valaki ezt akarja bizonyítani, az hazudik, hamis "bizonyítékokat" talál ki.
Azt lehet mondani, hogy Ángyán és Ácsné idealista, és van bennük egy adag (jogos!) sértettség is, ezért ballib médiának is nyilatkoznak. (Mivel a fideszközeli média elhallgattatja őket, nem kapnak nyilvánosságot.) De lényegében igazuk van, ezt nem tudják feldolgozni a gloire-féle ostoba roncsemberek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 01:05:53

@gloire:

érdekes dolgokat beszélsz a száddal, érdekesen ostoba, nívótlanul minősíthetetlen.

hogy megvalósult hogy tényleg családokat és nem a nagytőkéseket támogatja a fidesz?
ja fideszes politikusok családját. így igaz.

"Ángyán szerint két út képzelhető el: az egyik a családi gazdaságokra épül, a másik a spekuláns tőkére. Utóbbit csak a haszon maximalizálása érdekli, nem a föld hosszú távú hasznosítása és az ott élők sorsa - mondta. Mindez önmagában érthető is az agrárszakember szerint, ám jelen esetben azt látjuk, hogy a spekuláns tőkét kiszolgálja az a magyar állam, amelynek egyik fő feladata épp ennek korlátozása lenne.

A fideszes képviselő nem rejtette véka alá, hogy kikre gondol. Ezek az érdekkörök átlépik a politikai törésvonalakat, ahogy azt a 2011-ben három legnagyobb földalapú támogatásban részesülő vállalkozó, Csányi Sándor, Leisztinger Tamás és Nyerges Zsolt neve is mutatja. Az állam dezertál, fogalmazott Ángyán, arra utalva, hogy a korrupció új szintre lépett, lényegében az államapparátus működésének részévé vált.

Ángyán József Csányi Sándor mezőgazdasági érdekeltségeit elemezte hosszabban, ami azért is aktuális volt, mert pár héttel ezelőtt Baranyában az OTP vezér Orbán Viktor részvételével adott át egy 3,5 milliárdos, részben közpénzből finanszírozott beruházásból felhúzott „zenélő tehenészetet”, ahol Csányi azt is felajánlotta Ángyánnak, hogy az egyik sertéstelepen ismerkedjen meg közelebbről a mezőgazdasággal.

Az elmúlt 25 év legtehetségesebb üzletembereként emlegette Orbán Viktor Csányi Sándort, akinek tehenészetét kedden avatta fel. A miniszterelnök bejárta a patikatisztaságú telepet, elismerően nyilatkozott a Csányi-család erőfeszítéseiről, de hiába unszolta a hvg.hu, fejésre nem vállalkozott. Az idősebb Csányi keble dagadt a büszkeségtől, majd megfeddte a nagy húsimportőrök listáját kiszivárogtató Ángyán Józsefet.

Viszont rögtön kárhoztatta a listát nyilvánosságra hozó Ángyánt, aki szerinte nem akarja megérteni, hogy miért nem versenyképes a magyar mezőgazdaság, és mire lenne szükség. Ezt követően állást ajánlott – a kormányt bíráló és ezért a Fidesz-frakcióban fokozatosan elszigetelődő – Ángyánnak az egyik sertéstelepén, mert Csányi szerint a volt államtitkár csak így érthetné meg végre, milyen erőfeszítéseket tesz a Bonafarm. A bankvezér ugyanakkor nyugtázta, a tisztázó beszélgetéseken Orbánnal túl vannak, utóbbi az államtitkárral ellentétben már megértette a helyzetet."
kkbk.blog.hu/2013/04/03/angyan_pecsen

tehát a nagytőkés csányi megértette orbánnal, hogy korábbi programjuk, amit ángyán dolgozott ki, nem jó, miszerint a a kis családokat kell támogatni a

azért a fideszes droidok hangolják már össze a válaszaikat, mert egyik azt mondja, hogy tudatosan hazudtak, ilyen a politika, a másik azt mondja, hogy ilyen bal*faszok, hogy nem jöttek rá, hogy ángyán és ácsné kém, te pedig azt mondod, hogy valójában teljesült a programjuk, ami mindközül a LEGOSTOBÁBB alternatíva, grat, elnyerted a év hülyéje címet

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 01:10:02

@gloire: akkor mennyit fizetett be csányi? vagy a gazdák?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 01:16:38

@tesz-vesz: "...mert látványosan ignorálod..."

Nézd, azt, hogy te mindent az Orbán család és néhány prominens fideszes állítólagos komcsiságával magyarázol, arra nem lehet érdemben válaszolni. Nincs értelme.

_most_ 2013.12.05. 01:17:57

@gloire: úristen, ilyen ostoba fidesztrollt még nem láttam :D

Alfőmérnök 2013.12.05. 01:31:07

@gloire: Ennyit tudsz, te kis szaros ügynök?

P.Freddy 2013.12.05. 01:37:18

@gloire:

"a traktorosok kapták meg végre a földeket. "

Épp most osztották szét a földet zselézett hajú pesti köcsögöknek, többek között olyanoknak, akiknek már trafikjuk is van, ők a traktorosok.

Most vették, szép zöld, harminc milla volt, mentek is vele beszántani ami az övék lett ingyér, mert nyalnak Orbánnak, mint a többi Fideszes tetű.

A büdös életbe egy kapát nem fogtak még a kezükbe.

Rohadt büdös kommunisták.

J.László 2013.12.05. 01:53:35

Hajmeresztő ez a libsi gyülevész bagázs. Nem csoda, hogy utál már titeket mindenki.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 01:58:27

@P.Freddy: A posztba be vannak illesztve nevekkel címekkel emberek. Szerinted B. János Sárszentgotáról pesti zselézett hajú figura? Vagy S.-H. Réka Nagyvenyimből? Ő is? M. Csaba Mezőfalváról?

Róluk úgy tudod, hogy trafiktulajdonosok?

Alfőmérnök 2013.12.05. 02:24:34

@gloire: Maga nem buta, ostoba, hanem gyengeelméjű.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 02:49:47

@tesz-vesz: "egy régi posztkomcsi/szadeszos nomenklatura tagjai"

ez egy érdekes link: hu.wikipedia.org/wiki/Kishantosi_Program

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 02:51:56

"...A dokumentum szerzői közt szerepel – többek közt:

Bajomi Iván szociológus
Bíró Gáspár egyetemi tanár, politológus
György Lajos ökofilozófus
Miklóssy Endre urbanista
Pogátsa Zoltán közgazdász-szociológus
Solymosi Tamás orvos
Szilágyi László, a Hulladék Munkaszövetség vezetője
Szilvási István, az Orvoskamara akkori alelnöke
Tallár Ferenc filozófus
Vajda Zsuzsanna pszichológus
ifj. Zlinszky János biológus

továbbá az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagjai.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 02:57:04

Tehát innen jutunk el Gulyás Mártonig és Kálmán Olgáig. Szomorú, hogy ezt anno a Magyar Hírlapban is valamifajta pozitív kezdeményezésként értékelték, de akkor nézzük a szerzőket:

TALLÁR FERENC, Született 1950. 11. 06.

TANULMÁNYOK, FOKOZATOK1975 magyar-orosz szakos tanári diploma, ELTE BTK1982 bölcsészdoktori diploma, ELTE BTK


1975-1980 tanársegéd, ELTE Esztétika Tsz.1980-1985 tudományos munkatárs, ELTE Esztétika Tsz.1985-1999 tudományos főmunkatárs, MTA Könyvtár Lukács Archívuma

ÖSZTÖNDÍJAK, KÜLFÖLDI MEGHÍVÁSOK1985-1987 Soros ösztöndíj

….

Publikációs jegyzék
Könyv:- Utópiák igézetében. Magvető, 1984. (372 o.)- Két tételben. Magvető, 1988. (374 o.)
….
- Lukács-recepció Nyugat-Európában. MTA Filozófiai Intézet, Lukács Archívum, 1983. (Szerk.)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 02:57:36

hu.wikipedia.org/wiki/Vajda_Zsuzsanna

"…Felsőfokú tanulmányokat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (1967–1972) és a Moszkvai Állami Egyetemen (1972) folytatott. Okleveles klinikai pszichológus és orosz nyelvtanári diplomát szerzett...

…Pályakezdéskor a Csepeli Vas- és Fémművek Társadalomtudományi Osztályán helyezkedett el.

…1980-ban a Társadalomtudományi Intézetbe került az Ifjúsági kutatócsoportba, ahol ekkor zajlott a szegénység - társadalmi egyenlőtlenség kutatása…

…A szegénységkutatás a Társadalomtudományi Intézetben 1986-ban befejeződött, s Vajda az MTA Pszichológiai Intézetébe került át tudományos munkatársnak…

…1994-ben a Soros Alapítvány által szervezett tanulmányúton vett részt az Amerikai Egyesült Államokban…

…1992-től az egyetemi oktatói és kutatói munka területén dolgozik. 1992-től oktatott a József Attila Tudományegyetem (ma Szegedi Tudományegyetem) Pszichológia tanszékén, 1994 és 2005 között annak vezetője volt…"

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 02:58:12

Bajomi Iván, szociológus. Ő egy Ungár András nekrológban tűnik fel, illusztris társaságban:

"…Diákévek A 70-es évek elején az ELTE frissen induló szociológia tanszékén az első, legendás évfolyamban mások mellett a ma SZDSZ-es politikus Magyar Bálint, a történész Gerő András és Földes György, illetve a szociológus Bajomi Iván és Örkény Antal voltak a csoporttársai…"

Egy érdekes szerzői névsor:

www.esely.org/kiadvanyok/1989_1/eszamunkszerzoi.pdf

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 03:04:36

György Lajos, becenevén: Piros, (Budapest, 1926. április 16. – Budapest, 2008. október 1.[1]) magyar orvos, tudományos kutató, a magyar ökológiai mozgalom korelnöke és egyik alapítója. Gyógyszerkutatással, ökofilozófiával, általános rendszerelmélettel és környezetvédelemmel foglalkozott.

Vallástalan kispolgári zsidó családba született, de szüleivel áttértek a katolikus hitre, és így katolikusként nevelkedett. 1944-ben érettségizett a budapesti Eötvös József Gimnáziumban. Négy hónapon át munkaszolgálatos volt Borban. A szocializmus éveiben belépett az MKP-ba, az MDP-be, valamint az MSZMP-be. Később a buddhizmussal szimpatizált.

Tudományos közleményei mellett igen nagy számú tudománynépszerűsítő írást jelentetett meg különböző fórumokon (Élet és Tudomány, Természet Világa, Természetvédelem, Liget, Magyar Szemle stb.). Élete végén, sőt halála után is, konzervatív-jobboldai világnézeti és politikai szimpátiája miatt néhányan bírálták, többek között első házasságából származó fia, György Péter esztéta is.

Végre egy jobbos!

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2013.12.05. 04:01:03

@Shenpen: Ahol gyönyörűen lealázták a két hülye bloggert. :-))

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2013.12.05. 04:03:19

@Alfőmérnök: De @gloire: nagyon, nagyon szorgalmas.
Sajnos a tömény hülyeség szorgalommal párosult.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2013.12.05. 04:05:43

@tevevanegypupu: Sikerült egy jót zsidóznod? Azt mondd meg inkább, anyád miért nem szakíttatta meg a vemhességét amikor veled teherbe esett egy majomtól?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.12.05. 06:47:43

sok érteleme nem volt ennek a posztnak szerintem. új érved nem volt bennne semmi.

Alfőmérnök 2013.12.05. 07:25:38

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: gloire - mint arra már többször is rámutattam - egy igazi nyilas/AVH-s lelkületű korcs féreg.
Civilben valami huszadrangú "művész" (grafikus) aki azt gondolja, hogy nem a tehetségtelensége és ostobasága, hanem a zsidó/ballib értelmiség miatt nem lett belőle senki. Ezért a neten álnéven próbál tönkretenni másokat, hogy bosszút álljon a nyomorék életéért.

tevevanegypupu 2013.12.05. 07:30:52

@gloire:

Jó reggelt kívánok.:)
Szóval akkor most nyugodtan fogom követelni az erkélyünk előtt lévő parkot és a mögötte elterülő erdőt,előttünk van az enyém.

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

Maga zsidó és szégyenli. Nem kell. Viszont csúnyán beszél, anyukája többet foglalkozhatott volna magával, nem lenne ilyen frusztrált, pedig gondolom aranyos kifiú lehetett, abból nőtt ki liberálissá.

tevevanegypupu 2013.12.05. 07:32:10

@Alfőmérnök:

Maga szerencsétlen, mindenféle alakkal képes összeállni aki gyalázkodik?? Hát mi maga?

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.05. 07:41:45

"alapvetően a megfáradás sajnálatos jegyeit mutató Ángyán József hátországának felszámolása zajlik. Ahol amúgy zömmel kőjobbos gazdák, parasztemberek dolgoznak. Elkeserítő az egész."

Ez van fiúk. A forradalom felfalja a gyermekeit.
Nem tanultok a történelemből????

És különben is: "Csak egy maradhat."

nu pagagyí 2013.12.05. 07:46:31

Mindenféle termelővagyonnak a társadalom hasznára kell működnie. A Fidesz-féle osztogatás ezt a szempontot nélkülözi. A következő kormány kötelessége, hogy az így-úgy vagyonhoz jutottak bizonyítsák, hogy a köz számára hasznosan is tudnak tevékenykedni. Meg kell szüntetni a terület alapú támogatást, helyette vagyonadót bevezetni a termőföldre. Támogatást csak a tényleges termelés/foglalkoztatás után szabad adni, azt is csak normatívan és úgy, hogy az eredményességért meg kelljen izzadni, ugyanúgy mint más szektorokban. A mostani, közcélokat figyelmen kívül hagyó osztogatás felelőseit meg kell büntetni, az állami tisztviselőket és politikusi felbújtóikat egyaránt.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.12.05. 07:49:43

@Hoppácska: Ahol amúgy zömmel kőjobbos gazdák, parasztemberek dolgoznak. Elkeserítő az egész."
ugyan már....mintha a libsi körök ne kaparásznának a termőföld után. ne legyünk már ekkora lúzerek bazze...
valaki kaparjon már utána Haraszti exállamtitkár úr hogyan juttatta birtokba az mme-t, és különböző alapítványokat (proVértes, Tiszatáj). ja és nem bérletbe, hanem tulajdonhoz. hangos hahotázás ez a mondat.
válaszolja már meg vki. Kishantossal kapcs.
HOGYAN LETTEK EZEK ANNO BÉRLŐK?
pályáztak? vagy csak úgy hopp s lett nekik majd 500 ha-juk?

nu pagagyí 2013.12.05. 07:50:46

Az nem világos, hogy Ángyán mitől fáradt volna meg? Becsületesen teszi a dolgát, más mutyik (NAV) feltárásánál is beveti magát. Nem lehet elfáradni mutyilandban, ahol naponta ömlik felülről a szenny a társadalom nyakába.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.12.05. 08:04:55

Valaki kitalálta, hogy a mezőgazdaságban nagy pénz van. Ezért a tűzhöz közeli milliárdosok rácuppantak a témára, és földet vesznek/bérelnek orrvérzésig. Arról fogalmuk sincs, hogyan kéne megművelni, hogyan lehetne a belső piac élénkítésére fordítani. Ők nem ehhez értenek, ők a pénzcsináláshoz értenek. Néhány év múlva ezek a pénzcsinálók rájönnek, hogy ebben az üzletben csak úgy van valódi pénz, ha az életüket teszik fel rá. Földet művelni áldozatos munka, ezt mindenki megtanulja majd. Így aztán ezeket a földeket majd eladják, bérbe adják olyan embereknek, akik tudják, mire való.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.05. 08:06:25

@FILTOL:
"HOGYAN LETTEK EZEK ANNO BÉRLŐK?
pályáztak? vagy csak úgy hopp s lett nekik majd 500 ha-juk? "

Így van, támadjunk vissza rájuk :)
Ők vádolnak minket mutyizással? Vádoljuk vissza őket ugyanezzel! :))))

Jó kis fityeszes (komcsi/náci) taktika :)

Mellesleg, azt, hogy ezek kőjobbos emberek, nem én írtam, hanem Mandíner :) Vele vitatkozz :)

Persze lehet, hogy csak áljobbosok ezek :) Esetleg baloldali elhajlók :) Ingadozók, akik nem viszik előre az ÜGYET! Ki velük a nemzet hajójából!!!!

Mondom én, forradalom van, nem lehet lacafacázni, a forradalom a saját gyerekeit is felfalja :)))))
Te is sorra kerülsz még Filtol :))))))))))

Teccettek volna történelemórákra járni :)

belekotty 2013.12.05. 08:10:31

@tevevanegypupu: Szerinted aki leanyáz téged mert zsidózol, az csak zsidó és liberális lehet. :-))
Remekül bizonyítottad, hogy érdemes lett volna megszakíttatni azt a vemhességet.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.12.05. 08:16:30

@Hoppácska: ennyi?
mitől visszatámadás ez?
nem tudtok rá válaszolni mi? akkor marad a vagdalkozás.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.05. 08:17:43

@FILTOL:
"mitől visszatámadás ez?
nem tudtok rá válaszolni mi? akkor marad a vagdalkozás."

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Feldobtad a napom :)
Bár nem szép dolog tőlem, hogy sötétségben élő embereken nevetek... :-|

belekotty 2013.12.05. 08:20:39

@FILTOL: Mi van? Nem megy az értő olvasás? Ha visszakérdezel, hogy ők hogy kapták, az nem visszatámadás? Ha ennyire csekély értelmű vagy, akkor Ablakzsiráfot színezz és ne posztokat kommentelj!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.12.05. 08:23:30

@Hoppácska: a sorszmájli nem tereli el a figyelmet a lényegtől. van egy érdekcsoport akinek valami megmagyarázhatatlan erő 500 ha-t pottyantott, és most amikor változik a helyzet...ők a vidék megmentői, a magyar mg. záloga, az örök bérlők akiktől jussukat el nem vehet senki. ott senkinek semmi keresnivalója.
Ángyánt pedig kezdem szánni. nyalogatja a jobbik, duruzsol a fülébe JávorBencsike..és az öreg el is hiszi amit mondanak. komolyan sajnálom szegényt. befolyásolható vénember.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.12.05. 08:25:15

@belekotty: miért? hogy kapták? vagy az eredet titkos? nem kérdezhetem meg, hogyan lehetett 50 ha földhöz jutni anno?
szeritnem egyszerűen kerülitek azt a kérdést, mert nem kellett akkor pályázni, csak osztottak nekik, és ez a nagy imidzsbe meg nem fér bele.
ennyi.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.05. 08:25:42

@FILTOL:
Így van, szidni kell Ángyánt is, nincs mese :))))
Hiszen a szájára merte venni a fityesz nevét...

Kognitív disszonancia :)

uud 2013.12.05. 08:26:25

a rezsim újra rekvirál

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.12.05. 08:27:20

@Hoppácska: nem szidom..szánom
kibaszott nagy különbség

mojszipupi 2013.12.05. 08:30:42

A fidesz rezsim vezetőinek nemzetközi bíróság előtt lesz a helye a nyugdíjvagyon erőszakos eltulajdonítása miatt, mint nemzetellenes bűncselekmény. A föld és trafikügyek miatt szintén. Működésüket a nyilvánvaló súlyos bűncselekmények elkövetése már illegitimmé tette. A stadionprogramra fordított pénz, mint hűtlen kezelés egy újabb vádpont a listán. Orbán működését kizárólag a nemzetközi jog erejével lehet megtörni (illetve a népharag erejével, de mint tudjuk a magyar akkor se vonul utcára ha nyíltan meglopja az állam)

tevevanegypupu 2013.12.05. 08:33:31

@belekotty:

Nem feltétlenül, lehet egy sötét barom is, végül is a kettő egy és ugyanaz, csak finomabban akartam kifejezni magam.

notib 2013.12.05. 08:42:00

Pelikán: víz helyett pálinkában fürödtél ???

Végiggondoltad ezt a mondatocskádat ???:

"Hogy Kishantos ügye az új győztesek szempontjából – tisztán a pályázati szabályokat leszámítva – védhetetlen"

szerinted pályáztatás esetén mi döntsön, ha nem a pályázat ???

hogy a pályázat kiírása milyen, az a SZADESZ-óta egyhangú dolog, mindig az erősebb kutya nyer...

és ez így van valamennyi kormány alatt, legyen az (ál)baloldali, vagy (ál) jobboldali...

de ne hidd azt, hogy csak nálunk és kelet-Európában, a híresen demokrata (ha az érdekei úgy kívánják) USA-ban is érdekes pályázatok és nyertesek vannak, arról az ottani újságírók tudnának mesélni...

nu pagagyí 2013.12.05. 08:45:33

@FILTOL: Jelen esetben, szerinted az történhetett, hogy a sunyi baloldali kormányok odamutyizták a "kőjobbos", helybéli embereknek a termőföldet, akik ráadásul voltak olyan pofátlanok, hogy a földből akartak megélni. De most vágre helyre állt a rend! Végre, a földéhségben szenvedő rózsadombi műkörmösök is esélyt kapnak, hogy Büdösbottyánban bérbeadhassák az államtól bérelt földjüket némi haszonért plusz fix állami támogatásért a helyieknek.

Netuddki. 2013.12.05. 08:46:21

"Miért lenne baj, ha a mi értékrendünket támogató vállalkozók nyernek?"

Esetleg azért mert az orbán és holdudvara erkölcsi téren erős kihívásokkal küzd?

Netuddki. 2013.12.05. 08:48:18

„Sohasem fogok hátat fordítani a saját támogatóimnak.
Miért lenne baj, ha a mi értékrendünket támogató vállalkozók nyernek?
Ha a saját híveink sem számíthatnak ránk,
akkor kicsoda számíthat ránk?”

Ennél ékesebben már nem is lehetne beismerni a mutyizást és a korrupciót...

Tündér_Lala 2013.12.05. 08:53:39

Ezt a kérdéskört nem látom át. Ki kinek a haverja, babája stb. Mindenesetre az ingyenes földhasználat nem bérlet és így veresenyekőny.

Amit most is hiányolok vagy csak nem látom.
A termelési rendszerek felállítását nem látom.
Mitől működöt (úgy ahogy) a mezőgazdaság valaha.
Az állattenyésztésban volt törzstenyésállomány ellátás (Bábolna, ahová valaha iszonyatos mennyiségű pénzt nyomtunk). Voltak nagyüzemek, amelyek önköltségi vagy aközeli áron ellátták a háztájukat táppal, értékesítésben részt vállaltak.
Voltak növénynemesítő és vetőmeg ellátó intézetek üzemek. Ezek reagáltak a hazai változásokra (új betegségek, baktériumok stb., erre ugye a multinacionális vetőmag ellátás nem képes, csak a saját génmódosított szarát nyomná be a termelésbe) és biztosították a hazai vetőmeg ellátást.

Ezeket a rendszereket újra kellene gondolni a mai viszonyoknak megfelelően és el kellene kezdeni kiépíteni. Lehet hogy folyik a munka, de eddig errők nem értesültem.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.12.05. 08:59:49

@nu pagagyí: én nem mondtam hogyan történt, csak kérdeztem
hogyan kapta a kishantosi csapat a földet?
de nyilván nem kapok választ....csak hadoválsz te is a műkörmösről...

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.05. 09:03:53

@FILTOL:
"én nem mondtam hogyan történt, csak kérdeztem
hogyan kapta a kishantosi csapat a földet?"

Az eredeti kérdés meg az volt, hogy MOST kiknek, milyen módon akarják átadni a földeket :)

Erre te: "mé az eddigiek ugyan hogy kapták meg??? Ott nem vót mutyi? Bisztos ott is vót!!!!
Persze én nem t'om. Csak kérdezem. De nem kapok rá választ. Pedig bisztos ott is vót. De nem válaszol senki... brühühü... :( Úgyhogy akkor kénytelen vagyok azt gondolni, hogy télleg vót mutyi!... Hallgatás beismerés!... Szóval a régiek mutyival szerezték, ti meg véditek őket??? Bisztos ti is mutyizók vagytok!"...

Szóval elvagyunk :)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.05. 09:08:39

Már várom a szakértői véleményt, hogy Kishantost nem is magyarok lakják, mert független szakértői vizsgálatok szerint a kishantosiak genetikai állománya merőben különbözik a magyarokétól...

:)))

valódi 2013.12.05. 09:22:33

... húha... esetenként igen nagy itt a sötétség...
Minden emberi közösség létalapja a biológiai életfeltételeit biztosítani képes termőföldje.
Közismert tény, hogy az intenzív mezőgazdaság energiamérlege negatív. A jelenleg folytatott ipari mezőgazdálkodás olajfüggő. (Mg. gépi munka, több ezer km-es szállítás, műtrágya, növényvédő vegyszer, állat-és növénymanipulációs szerek stb.) Az már erősen valószínűsíthető, hogy túl vagyunk az olajcsúcson. Mit fogunk enni, ha már nem lesz tömegméretekben hozzáférhető az olaj? Ki lesz képes akkor a profit híján pillanatok alatt kimúló, úgymond "gazdaságtalanná váló" agráripari latifundiumok helyére lépni? A falujából elüldözött, profittermelő rabszolgává züllesztett, elbutult fogyasztóvá nyomorított paraszt-ivadék aligha...
Az élelmiszer létfeltétel: minden körülmények között –pénz, olaj, béke, sőt "állam" híján is- meg kell termelni. Nemzeti szinten erre kizárólag parasztcsaládokból álló valódi falvak sokasága képes. A valódi falu nem a napjainkban falunak csúfolt lakó-, nyaraló- vagy szegény-, sőt nyomortelepe, nem is „jogi személy agráripari üzeme”, hanem egy emberi közösség és természeti környezetének szerves, önfenntartó gazdálkodásra képes egysége. A szándékosan sulykolt téves közhiedelemmel ellentétben az "életképes birtokméret" nem közgazdasági, hanem biológiai fogalom. A paraszti gazdaságot nem a profitéhség, hanem a gyomor éhsége irányít(otta)ja már jó néhány évszázada... Életképes az a birtok, ami elsősorban a művelői saját biológiai létét, továbbá a munkamegosztás miatt a földközelből eltávolodott, a társadalmat alkotó más családok élelmiszerét – ismétlem: „minden körülmények között!„ - képes megtermelni. Az összes többi birtokforma káros és fölösleges... Az országot, azaz a vidéket elsődlegesen alkotó kistelepülések lakosságát pedig semmi más, csakis a helyben megtermelhető és helyben maradó megélhetési jövedelem tarthatja/tartaná meg. Ha egy falu külterületének jövedelme nem marad a helyi parasztcsaládokra "szétterítve", hanem elviszi a "befektető", akkor az a falu halálra van ítélve. Az ezt megengedő Nemzettel együtt!
Aki ezt nem hajlandó belátni, annak vagy esze nincs, vagy hazudik ...

belekotty 2013.12.05. 09:38:08

@FILTOL: Na látod hogy visszatámadsz? :-))

panelburzsuj 2013.12.05. 09:39:09

@valódi:
Három kérdésre koncentrálva:

- Milyen egy parasztcsalád fogyasztási szerkezete? (Azaz: a koszton túl miért güriznek?)

- Mennyi "a munkamegosztás miatt a földközelből eltávolodott, a társadalmat alkotó más család élelmiszerét" termelje meg egy parasztcsalád? (Azaz: milyen legyen az önellátás:árutermelés aránya?)

- Mi legyen a parasztcsaládokkal a kaja-armegeddon bekövetkezetéig? (Azaz: ki finanszírozza a "készenléti állapotot"?)

belekotty 2013.12.05. 09:43:43

@Tündér_Lala: "Az állattenyésztésban volt törzstenyésállomány ellátás (Bábolna, ahová valaha iszonyatos mennyiségű pénzt nyomtunk). Voltak nagyüzemek, amelyek önköltségi vagy aközeli áron ellátták a háztájukat táppal, értékesítésben részt vállaltak.
Voltak növénynemesítő és vetőmeg ellátó intézetek üzemek. Ezek reagáltak a hazai változásokra (új betegségek, baktériumok stb., erre ugye a multinacionális vetőmag ellátás nem képes, csak a saját génmódosított szarát nyomná be a termelésbe) és biztosították a hazai vetőmeg ellátást. "
- Kik és mikor is privatizálták a 12 államigazdaságot? Mindketten tudjuk. :-))

belekotty 2013.12.05. 09:45:22

@valódi: Az a gond, hogy ez egy nagyon naív elképzelés. A mezőgazdaság a GDP-nek csak kis százalékát adja. A paraszt családok az gazdaság többi eleme nélkül még mindig lóval és ekével túrnák a földet.

belekotty 2013.12.05. 09:46:40

@tevevanegypupu: Világos, tehát aki zsidó vagy liberális, az egy sötét barom. Vagy a sötét barom az biztosan liberális vagy zsidó? Mégis csak kellett volna az a küret!

belekotty 2013.12.05. 09:47:44

@FILTOL: "ennyi?
mitől visszatámadás ez?
nem tudtok rá válaszolni mi? akkor marad a vagdalkozás. "

- Látod hogy folyamatosan visszatámadsz? :-))
Minden röfid ezt igazolja.

valódi 2013.12.05. 09:49:47

@FILTOL:
Már megbocsáss, kedves ecsém, de nagyon ostoba avagy nagyon sunyi és rosszindulatú vagy...
Ezt írta FIDESZ program 2007-ben:
„... Elő fogjuk segíteni, hogy a vidéki városok és a vonzáskörzetükbe tartozó falvak együtt képesek legyenek megsokszorozni az erejüket.
Az európai példák arról tanúskodnak, hogy az összehangolt fejlesztések és a kistérségi gazdasági együttműködés még a hátrányos helyzetű régiókban is gyors felemelkedést eredményeznek.
Mindezen elképzeléseinket körültekintő előkészítéssel, szakmai, tudományos megalapozottsággal kívánjuk megvalósítani.
... A magyar vidék és a mezőgazdaság ügye nemcsak a falun élő, mezőgazdasági termeléssel foglalkozó honfitársaink gondja, a vidék sikereinek és kudarcainak a társadalom minden tagja részese. A mezőgazdaság és a vidékfejlesztés a XXI. században is stratégiai ágazat: a jó minőségű, biztonságos élelmiszerekkel történő élelmiszer-ellátás, a tájfenntartás, a környezeti állapot megőrzése, valamint a vidéki élet, a helyi közszolgáltatások előfeltételeinek megteremtése egész Európában a legfontosabb kormányzati célok között szerepel....”
Ennek az elméletnek az állítólagos megvalósítására hívta meg Ángyán Józsefet a miniszterelnök...

valódi 2013.12.05. 09:53:08

@panelburzsuj:
Talán jó "szakértő" lehet ebben a kérdésben Raskó György....
Ezt írta a HaszonAgrárMagazin 2013.márciusában:
"A varsói Agrárminisztérium úgy döntött, csak 2016-tól vásárolhatnak a külföldiek korlátlanul földterületet. A földvétel most is lehetséges, de ahhoz egy belügyminisztériumi engedélyre van szükség, amelyet nagyon nehezen adnak meg. A céljuk, hogy az említett dátumig a hazai gazdáknak annyi földet adjanak el, amennyi csak lehetséges. A lengyel mezőgazdaság rengeteg kicsi (2,5 millió) gazdaságból áll, az átlag birtokméret nyolc hektár. Többnyire gyenge minőségű földeken folyik a munka és egyre többen inkább mellékállásban gazdálkodnak."
Ezt pedig Raskó György állítja egy mostanában gyakran idézett írásában:
„Velünk szemben a lengyel mezőgazdaság a sovány uniós támogatási csomag és termelési kvóták mellett is kiválóan teljesít. A mezőgazdasági termelés ott egy évtized alatt közel 12%-kal nőtt, míg élelmiszeriparuk egészen látványos – éves átlagban közel 2,5%-os – növekedést produkált. Élelmiszer-kivitelük bővülése szintén elismerésre méltó: a csatlakozás óta értékben megnégyszereződött, s már meghaladja a évi 10 milliárd eurót. A lengyel nyomulást a magyar vásárlók is naponta tapasztalhatják, különösen amikor 'árelőnyös' termékekre vadásznak az élelmiszerboltokban.”
Hogy is van ez? Lengyel parasztcsaládok 100%-os tulajdonában lévő, gyenge minőségű, apró parcellákon, félállásban, a saját országuk önellátásán túl verik meg a nagybirtokos magyar mezőgazdaságot? Mennyiségben, minőségben, élelmiszerbiztonságban, exportban, lakosság megtartó erőben – azaz mindenben? Nálunk pedig a magyar népnek nevezett "altatott" tömeg és mélységesen erkölcstelen, csótányszerű ún. elitje hagyta elsorvadni a minden épeszű nemzet alapját képező saját parasztságát...még az írmagját is ki akarja irtatja az "integrátorokkal"!

tobeor 2013.12.05. 09:57:03

Jó reggelt kívánok, rájöttetek hogy szar van a leves helyén? Miért most, miért pont ennél a kis ügynél, miközben ennél ezerszer nagyobb ügyek mentek és mennek egyfolytában még ocsmányabbul, miközben a rendszer maga az ami itt látszik, nem pedig egy hiba a rendszerben?

Ez itt nem 2010 vége, hanem 2013 vége, reakcióidőtök mint egy megkövült dinoszauruszé.

belekotty 2013.12.05. 10:00:43

@tobeor: A poszt címének jobb lett volna. "Felébredtünk!"

valódi 2013.12.05. 10:03:28

@belekotty: ... valóban, és komolyabb országokban fogja is túrni...
Ángyán József államtitkári pozíciójáról való lemondását összefüggésbe hozták az "agrárbéke" megteremtésével. Erre reagált a jeles Tisza-kutató, ontológus Molnár Géza: "Igazuk lehet, hogy Ángyán nélkül végül elérik az áhított agrárbékét - a halott vidéknél tényleg nincs békésebb vidék".
Az Agrárunió c. lap 2011. dec.-i számában egy sikeres „agráriparos” nyilatkozik: "...a hatóanyag és a víz terem. A földnek...kevesebb szerepe van...egy tejfölös bögrényi nagyságú uborkapalántáról egy mázsa uborkát szednek le...a föld azért van, hogy a létrát rá tudják tenni, hogy le tudják szedni. A többi dolog abból a nyolc-tíz hordóból a komputeren keresztül a megfelelő adagolással működik".
Nagyon jól megfogalmazta az intenzív „agrárgyárak” lényegét – csak arról nem szól, mi lesz, ha kiürülnek azok a bizonyos "hordók"! Márpedig kiürülőben vannak...
Nem politikai, hanem „pénzpárti” elkötelezettség szerint lehet sorolni az intenzív nagygazdaságok tulajdonosait! Ők a „versenyképesek”, kifacsart értelmezésben az "életképesek" - mint ahogy a profit szempontjából igen eredményes ipari ágazat a fegyvergyártás. „Életképes fegyvergyártás” – „és a föld azért van, hogy a létrát rá tudjuk tenni” –abszurd megközelítései az emberi létnek! Nem győzöm ismételni: az élelmiszer létfeltétel – pénz, olaj, sőt béke híján is meg kell termelni. Erre kizárólag a valódi falvak sokasága alkalmas, termőerejét megőrzött földdel és az „élet” szó eredeti értelmében életképes parasztcsaládokkal.
Szanyi Tibor FVM államtitkárként írta a Gazdálkodás c. folyóirat 2003 évi 6. számában: "Magyarországnak –természeti körülményei folytán- szinte behozhatatlan előnyei vannak a szántóföldi gabonatermelésben, amit bizonyít az e szektor tetején ülő vállalkozók elképesztő gazdagsága is."
Ők a „versenyképesek”, akik mindent elkövetnek az „elképesztő gazdagságuk” megőrzése érdekében – és kormányváltás ide, kormányváltás oda - meg is van hozzá az erejük. A „nép” pedig vár – mire is?

panelburzsuj 2013.12.05. 10:05:06

@valódi:
"egyre többen inkább mellékállásban gazdálkodnak"

Erről szabadna többet megtudni?

belekotty 2013.12.05. 10:09:15

@valódi: Ez az energia hiány miatti permanens félelem már vicces. Éppen a magas technológia az ami csökkenti az energiaigényt. Ahogy írja, a föld már csak arra kell hogy arra állítsa a létrát. Ha sokkal kisebb területet kell megművelned ugyanazért a cuccért, akkor sokkal kisebb lesz az energiaigényed.

valódi 2013.12.05. 10:10:24

@Tündér_Lala:
"Mitől működöt (úgy ahogy) a mezőgazdaság valaha."
Kedves Lala, hát ettől:
"A Paraszt történetietlen. A paraszt az örök ember, a közös alap, függetlenül mindenféle kultúrától, ami a városokban honos. Megelőzi és túl is éli azokat, érzéketlenül, nemzedékről nemzedékre tenyészve, földhöz kötődő foglalkozásokra és képességekre korlátozódva, misztikus lélek, nyers, a gyakorlathoz tapadó értelem; alapja és soha ki nem apadó forrása a vérnek, amely a városokban a világtörténelmet csinálja".
"A paraszt ősök unokájaként, jövőbeni unokák ősapjaként ereszt gyökeret a földbe. Az ő háza az ő tulajdona; nem a testnek és a javaknak néhány évre szóló illékony együttléte ez, hanem az örök föld és örök vér, tartós és bensőséges egymáshoz kötöttsége..."
Oswald Spengler: A Nyugat alkonya. (1918)

belekotty 2013.12.05. 10:15:49

@valódi: "A paraszt ősök unokájaként, jövőbeni unokák ősapjaként ereszt gyökeret a földbe. Az ő háza az ő tulajdona; nem a testnek és a javaknak néhány évre szóló illékony együttléte ez, hanem az örök föld és örök vér, tartós és bensőséges egymáshoz kötöttsége..."
Oswald Spengler: A Nyugat alkonya. (1918)

- Hát 1918-ban a Nyugat alkonyát vizionálni, nem éppen nagy jós tehetségre vall. :-))

valódi 2013.12.05. 10:16:01

@belekotty: Izraelben "korszerűen" a zöldséget nem földben, hanem kőzetgyapot-szerű semleges, steril támasztó közegben "termelik". Ennek ezek szerint nulla az energiaigénye...

___________________________ (törölt) 2013.12.05. 10:19:24

@valódi: ez nagyon jó meglátás, és az a vicc benne, hogy pontosan ez az a fajta helyzet, amikor érdemes lenne valamit "nyugatosan" - csak éppen a régebbi fajta "nyugatosan" megközelíteni: a farm ill. Bauernhof logikája. Nem az agrobizniszé.

Ezt szopjuk már a fene tudja mióta, évszázadok óta, hogy a Bauernhof típusú fejlődésre, azaz a családi gazdaságokra soha nincs esély, mindig csak a zsellérkedés marad.

Egyébként még abban az esetben is, ha esetlet mégis kiderülne, hogy a modern agrobiznisz logika oké - mert mondjuk valahonnan sikerül olcsó energiát keríteni - valószínű, hogy akkor sem lehet a fejlődés fokozatait átugrálni, és az meg a nyugati országokon nagyon látszik, hogy a zsellértől az agrobizniszig a farmeren, a Bauernhofon, a családi gazdaságon keresztül vezet az út.

Ott van persze a kutya elásva, hogy kevesen gondolták ám azt komolyan, hogy majd tényleg zsellérből lesz agrobizniszmen. Á, majd jön a külföldi, legjobb esetben a pesti agromókus és osztja az eszet, irányít.

Itt kellene tehát kezdeni. Azzal az abszolút fantasztikusnak hangzó ötlettel, hogy tényleg képes az átlagparaszt elirányítani először egy kisebb, aztán esetleg nagyobb gazdaságot, tényleg nem kell senkit a nyakára ültetni. Hogy tényleg, teljesen komolyan a "mucsaiból" lesz vállalkozó. Mert annyira természetes nálunk a nemzeti önbizalomhiány, hogy ez jóformán fel sem szokott merülni.

windex 2013.12.05. 10:19:34

@jose maria padilla: látom, a lélnyegről lecsúsztál, talán valahol lepsénynél

belgabela 2013.12.05. 10:19:57

Szerintem nagyon rendben van az úgy, ha egy bérlő nem fizet rendesen minden további nélkül nem hosszabbítják meg a lejáró bérleti szerzősét. Akárhogy is mi kéne.

A többi tejesen hatástalan baller rinyálás.

panelburzsuj 2013.12.05. 10:21:32

@belekotty:
A művelési költség viszonyag könnyen leszorítható.

Ami viszont elég kemény korlátokat állít a termékmennyiséség növekedése elé, az a napfény, a víz és a tápanyagok mennyisége.

Kishantoson pont azt lehetett volna kimérni, hogy külső agyagok bevitele (vulgo: műtrágyázás) nélkül mennyi többletet lehet tartósan kicsikarni a földből.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.05. 10:24:29

@belgabela:
"Szerintem nagyon rendben van"

TERMÉSZETESEN!!! :)))))
Nincs itt semmi látnivaló, oszoljanak. :)))))))))))

belekotty 2013.12.05. 10:24:32

@valódi: Sokkal kevesebb, mint traktorral felszántani a földet, vizet vezetni oda, feleslegesen sok műtrágyát termelni ami elmegy a talajvízzel, permetezni, stb.
Bocs, de úgy tűnik sem az energetikához, sem a mezőgazdasághoz nem konyítasz. Csak szólok, olvastam egy tanulmányt anno, hogy a talajban elszivárgó és nem hasznosuló műtrágya előállításához több energia kell, mint amennyi a vetéshez és betakarításhoz szükséges üzemanyag.

belekotty 2013.12.05. 10:26:01

@panelburzsuj: Most megmondom neked, a műtrágya elhagyása a lecsökkentő terméshozamok miatt több üzemanyagba fog kerülni.

valódi 2013.12.05. 10:27:40

@belekotty: "Ez az energia hiány miatti permanens félelem már vicces.2
Aki ismeri az "olajfáklya" fogalmát, nem beszél ilyen zöldségeket. De van Magyarországnak szakértő testülete is, ami ilyeneket állít:
Forrás: Jövőkereső
A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács jelentése a magyar társadalomnak - 2009
"A hatékonyságot kizárólag a profitrátában mérő globális kapitalizmus mozgatórugói között nem szerepel olyasfajta megfontolás, hogy lesz-e az unokáink nemzedékének elegendő nyersanyaga, energiahordozója, ivóvize, netán tiszta levegője. S ezt a gondolkodásmódot láthatóan rá tudják kényszeríteni a kormánypolitikákra is – lásd az autógyártó kapacitások változatlan mértékének megőrzését szolgáló támogatásokat és ösztönzőket. A pazarlás mélyen beépült a gazdaságba, hirtelen felszámolása (ami például a hadi-, olaj-, autóipari stb. lobbik rendkívüli befolyása miatt eleve illuzórikus) tömegesen szüntetne meg munkahelyeket, így gyakorlatilag alig kivitelezhető. A stratégiai ágazatok közösségi ellenőrzés alá vonása lassan már az emberiség túlélésének alapfeltételévé válik. Ennek esélye azonban éppen az ebben ellenérdekelt gigantikus magántársaságok befolyása folytán ma (még) csekély. A közeljövő nagy kérdése, hogy működik-e még az életösztön az emberiségben, vagy elbutítva hagyja magát tovább vezetni az életfeltételeit egyre gyorsuló ütemben megsemmisítő zsákutca vége felé.
Ha mégis bekövetkezik a katasztrófa – elsősorban az által, hogy a társadalom megszokott működtetéséhez szükséges mennyiségű energia már nem áll majd rendelkezésre, illetve megfizethetetlenül megdrágul –, a megváltozott helyzethez való kényszerű alkalmazkodás szempontjából korántsem mindegy, hogy az összeomlás váratlanul ér-e minket, vagy az alkalmazkodás egyes részlépéseit addigra már előrelátóan megléptük. A felelős elővigyázatosság, saját magunk és utódaink életlehetőségeinek védelmezése megköveteli, hogy minden jövőbeli döntésnél – legyen az állami, települési, vállalati vagy családi – mérlegeljük, hogy az segít-e elodázni, szerencsés esetben elkerülni egy idővel nagy valószínűséggel bekövetkező erőforráskrízist, de legalábbis illeszkedik-e az alkalmas közösségi túlélési stratégiákba. A túlélési stratégiáknak nem csupán morális okokból kell közösségi, s abból építkező nemzeti jellegűnek lenniük, hanem azért, mert krízishelyzetben az együttműködés sokkal hatékonyabb a mindenki mindenki ellen folytatott kaotikus harcnál. Történelmi tapasztalat, hogy krízishelyzetben a szolidaritás nem is remélt erői képesek mozgásba lépni, s a közösségek akár ki is tudják kényszeríteni az arra önszántukból esetleg nem hajlók együttműködését is. Természetesen ennek feltétele, hogy az anyagi és hatalmi téren megmutatkozó társadalmi különbségek ne érjenek el egy olyan szintet, ahol az önző kisebbség már képes maga alá gyűrni az együttműködést előnyben részesítő többséget. "
A kádárizmus után megmaradt csekélyke szolidaritás csíráit rombolják szét most Orbánék...

belekotty 2013.12.05. 10:29:37

@valódi: Ne hozzál nekem ilyen marhaságokat! Ez csak duma, mindenféle gazdasági és tudományos alátámasztás nélkül.

___________________________ (törölt) 2013.12.05. 10:30:12

@belekotty: dehogynem. Jött utána egy még durvább világháború, még durvább diktatúrák, majd az ellenkező véglet, nagyon dekadensen puha rendszer, tehát a korábbi Nyugat lényegének, egy Felvilágosodás-alapú de azért mégiscsak "macsó" rendszernek tényleg vége lett, előbbit a nácik lőtték ki, utóbbit a liberálisok utána. Gyarmatok bebukva, a távolról sem Nyugatnak számító Oroszországból szuperhatalom lett, Európa súlytalanná vált a két szuperhatalomhoz képest (ne felejtsük el, hogy 1918-ban még sokkal inkább a gyarmattartó Európa a Nyugat, mint az akkor még félig agrárország Amerika), a tömeges bevándorlás teljesen összezavarta Európa etnikai képét, lassan nem tudja eldönteni az ember, hogy egy futballcsapat holland-e vagy kameruni, a nagy európai nyelvek, francia, német, jelentéktelenné váltak az angolhoz képest, mostanra pl. Kína sokkal fontosabb ipari központ, államadósság, Hollandia pl. ötévnyi exportnak megfelelő külső adóssággal birkózik, munkanélküliség, kilátástalan fiatalok, összecsukló demográfiák és a a nyugati társadalomakon mindenhol látszik egy dekadens puhaság.

Ez nem alkony?

belekotty 2013.12.05. 10:31:38

@Shenpen: Mit veszünk alkonynak? Előtte nem voltak háborúk? Nem voltak társadalmi átalakulások?
De volt ilyen életszínvonal?

belgabela 2013.12.05. 10:35:28

@Hoppácska: Természetes emberi jogérzékkel rendben van, hogy aki nem fizet (csak elvesztett perek után), az nem bérelhet. Bolsi jogérzékkel, persze máshogy van. Ők anno is zabráltak, nem fizettek a más tulajdonáért, csak használták a maguk hasznára. Ez egy polgári demokráciában nem megy, akármennyire szeretnéd. És bárhogy terel is itt az egész mocskos bagázs.

panelburzsuj 2013.12.05. 10:37:22

@valódi:
Adós vagy a lengyel példádban említett "mellékfoglalkozású paraszt" témakörével...

valódi 2013.12.05. 10:37:40

@belekotty:
Örömmel hallom, hogy tájékozódsz. Melegen ajánlom figyelmedbe dr. Nagy Bálint, dr. Kádár Imre tanulmányait is. Az Agroinform Kiadóház gondozásában, a Környezetgazdák Kiskönyvtára sorozatban 2001-ben megjelent Ökoszociális piacgazdaság című könyv előszavában így ír az egyik szerző, Josef Riegler (az Osztrák Köztársaság egykori mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere, volt alkancellár; az Osztrák Ökoszociális Fórum elnöke):
"Jó érzés volt látni, hogy a nyolcvanas évek második felében Ausztriában megkezdett utunkon egyre többen követnek bennünket. Bár rideg viszonyok között kellett kicsíráznia a magnak, amelyet vetettünk, sokfelé szépen hajt már s teremni kezd."
„Az iskolában minden embert el kéne juttatnunk annak a természettudományos egyszeregynek a belátásáig, hogy egy természetes egyensúlyi rendszerben az exponenciális növekedés és a korlátok folyamatos túllépése lehetetlenség. Ez éppúgy érvényes a népességrobbanásra, mint ipari társadalmunkban a korlátozott készletek kimerítésére vagy a légkör, a talaj, a vizek hulladékterhelésére.
A szó legszorosabb értelmében megmaradásunk a tét. Vagy fölismeri az emberiség, hogy így nem mehet tovább, s a fenntarthatóság szellemében egy új körfolyamat-elv szerint módosítja egész magatartását, vagy előbb-utóbb kiirtja magát.”

windex 2013.12.05. 10:39:09

@FILTOL: ha nincs érv, jön az "azok se hibátlanok" mantra. persze, tudjuk, mi, a háromszög harmadik csúcsa (lásd: "baloldal"-"jobboldal"- mi), mi tudjuk, hogy egyik zsivány ideje alatt se ment rendesen semmi. de jelen esetben ezt előrángatni terelés, célja csak a pillanatnyi vitában való látszatgyőzelem megszerzése. ez esetben pedig a hozzászólás érdektelen. a kishantosi gazdaság céljai és működése minden tekintetben hasznára volt a magyar társadalom egészének: gazdaságilag (hoszú távon), a tudomány szempontjából, erkölcsileg és mint az olimpikonoké, önérzet, nemzeti öntudat és hasonlók szempontjából. jelen kormányunk ott buktatja meg magát, hogy minden marketing szövege ellenére ezeket nem veszi figyelembe. a legjobb esetben, ha nem tételezzük fel a feltételezhető mutyizást, csak a figyelmetlen mechanikus működést, miszerint a szabályokat érvényesítik csak, minden hátsó szándékk nélkül, akkor is nagy hiba, ahogy kezelik ezt a dolgot, bár erkölcsileg kisebb bűn, mintha még alacsonyabb rendű magánérdekek érvényesítése forog fenn. tehát jelen helyzetben nincs értelme vitatkozni :-)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.05. 10:39:33

@belgabela:
Igen, a kishantosik mind bolsik... És zsidók!!!!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.05. 10:40:53

@Shenpen: És ehhez mit is kéne csinálni? Pont az a lényeg, hogy ezt nem csinálni kell. Csinálni a keretet adó intézményeket kell...

Márpedig aki Magyarországon hatalmat kap, annak csinálhatnékja támad, hogy majd ő most megmutatja, kinek is kell kapnia a földet; ez meg kizárja ezt a fajta organikus fejlődést (brr, ennek de rossz mellékzöngéi vannak).

panelburzsuj 2013.12.05. 10:42:59

@belekotty:
Lécci ezt úgy aprólékosan elmagyarázni, hogy egy magamfajta csökött kertészmérnök is megértse! ... :)

___________________________ (törölt) 2013.12.05. 10:44:38

@belekotty: nem minden az életszínvonal, ez kissé dekadens meglátás. Olyasmi is számít, hogy befolyás, hatalom, preszízs stb. Azonkívül az életszínvonal hosszú távú fenntartásában azért ezek nagyon belejátszanak, az adósságtól a demográfiáig (nyugdíjak stb.).

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 10:45:20

@gloire: te mindent az Orbán család és néhány prominens fideszes állítólagos komcsiságával magyarázol, arra nem lehet érdemben válaszolni. Nincs értelme. "

ja értem, de Ángyán és Ácsné állítólagos komcsiszadeszosságára már lehet érdemben válaszolni, mikor bizonyítékot még nem mutattál, annak van értelme?

belgabela 2013.12.05. 10:49:33

@Hoppácska: Mondod te. Én nem vagyok ennyire primitív. És nem is róluk beszéltem, hanem az esetükről és az abban megnyilvánulók egy részéről. Ha nem is érted (hogy is érthetnéd a te intelligenciáddal), mi a különbség!

Foglalkozz a saját szinteden lévő primitív érvelőkkel kisember!

windex 2013.12.05. 10:50:40

@belgabela: hogy is volt pontosan ez a "nemfizetés"? de ennek nyilván nem néztél utána, mert nem a tények érdekelnek, hanem kizárólag a mikutyánkkölyke védelme, és ebben remek eszköznek látszik egy kontextusából kiragadott "eseményre" való hivatkozás. ez nem tény, nem igazság. pont mint a hollywoodi bíróság-filmeknél: elébb megismerteti velünk a tényállást, majd a tárgyalóteremben a negatív szereplő (gonosz ügyész/ügyvéd) kiragad egy pompásan mutató momentumot, ami viszont kiragadva nem az igazságot szolgálja, viszont befolyásolhatja az ítélkezőt. ezt a dramaturgia csúcsra járatja, és a nézőnek felforr a vére és az igazságérzete. na ezt csinálod te is, mint a gonoszügyvéd :-) de jobb esetben vagy át vagy verve te is - vagyis utána kellene nézned, miről beszélsz, vagy tisztában vagy, mi e helyzet - akkor meg nem fontos neked sem a tény, sem az igazság, ergo érdektelen a pártosság okán előadott szereped és annak szövege :-)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 10:55:57

@gloire: és ez baj? miért?

ez a baj:
http://www.tesz.info/#!aktu%C3%A1lis
kuruc.info/r/6/107420/

tele van ez az új párt is besúgókkal , mint ahogy minden párt, egyelőre azt tudjuk, hogy a nagypártokat besúgók irányítják, az lmp meg a jobbik, meg a tesz egyelőre kérdéses, de bennük is vannak téglák

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.05. 10:57:50

@belgabela:
"Mondod te. Én nem vagyok ennyire primitív."

Semmiképpen :)))

"Foglalkozz a saját szinteden lévő primitív érvelőkkel kisember! "

Igen, én kisember vagyok, ez tény. Te viszont ezek szerint nagyember :)

belgabela 2013.12.05. 10:58:39

@windex: Nem, nem nézem utána. Csak az ítéleteknek. Kivétel nélkül az államnak adtak igazat.

Egyéb panasz?

valódi 2013.12.05. 10:59:29

@panelburzsuj: ... igen ... hiteles és nyilvános forrást keresek...

panelburzsuj 2013.12.05. 11:03:17

@Shenpen:
"Ott van persze a kutya elásva, hogy kevesen gondolták ám azt komolyan, hogy majd tényleg zsellérből lesz agrobizniszmen. Á, majd jön a külföldi, legjobb esetben a pesti agromókus és osztja az eszet, irányít."

Teljes információhiányban szenvedsz.

Az annyit átkozott mezőgazdasági káéfték és méretesebb családi vállalkozások zöme olyan helyben nőtt parasztszármazékok tulajdona, akik zömmel megjárták a téesz-ÁG világ gyakorlati iskoláját is, meg "elméleti" agrár-iskolákat is.

Az kétségtelen, hogy sokkal jellemzőbb körükben a "magaura" felmenők, mint a zsellérek, cselédek, béresek.

valódi 2013.12.05. 11:03:30

@belekotty: ... na ja... azt mondta egyszer nekem egy fideszes polgármester, hagyjam őt békén a fenntarthatósággal - az igazi kérdés a LÓVÉ!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.05. 11:03:49

@belgabela:
Fityeszes fensőbbség, mi? :)

Az uralkodó fajhoz tartozol :)

Jaffar 2013.12.05. 11:07:07

Mikor jut el odáig az ország, hogy attól, hogy valaki jobbosnak, vagy balosnak nevezi magát, attól még nem lesz jobb, értékesebb ember?
A tettek számítanak. A mostani "jobbosok" nem az országért teszik azt, amit tesznek, hanem csakis a saját és kicsinyes érdekükben. Tehetnék persze úgyis, hogy közben az ország szekerét is tolnák elörébb, de öket ez nem érdekli. Ellenzékben qrva nagy volt a pofájuk és lám-lám, itt ülnek most 2/3-al a seggük alatt, egy történelmi lehetöséggel a kezükben és mit tesznek?
Csak azon fáradoznak, hogy nekik és az övéiknek jobb legyen és ha lehet, minél tovább jobb legyen, akár az ország kárának rovására is. Miért? Mert megtehetik. Legalábbis úgy gondolják. A kérdés az, hogy ezt a valós többség meddig türi. Ahogy most kinéz, még vagy 20 évig legalább, szal oszoljanak kérem, nincs it semmi látnivaló...

belgabela 2013.12.05. 11:09:23

@Hoppácska: Nem intelligenciabeli felsőbbség egy primitív mitugrásszal szemben. Soha nem fogod érezni.

Egyébként (semmi közöd hozz, csak, hogy tudd mennyire primitív vagy), soha nem szavaztam a Fideszre. Talán most fogok először. Mióta látom milyen színvonalon áll a másik oldal. És azt is csak azért, hogy az országot soha többé ne vezethessék a fajtádhoz tartozók.

De vége az ingyen képzésnek! Ha nem baj, nem reagálok az általános iskolai szintet sem elérő bornírtságaidra! Ha baj, akkor így jártál.

belgabela 2013.12.05. 11:14:24

@Jaffar: De a balosok persze nem így tettek. akkor ezt hogy magyarázod?

A hiba ott volt, hogy hagytuk uralkodni a bolsikat negyven+ tizenkét éven át. Ahol nem ők uralkodtak (Olaszország, Írország, Finnország és folytathatnám), ott ma három-négyszeresét keresik a prolik, mint itt. (A segélyük is annak megfelelő, ergó a nyomor, ami magyarországi szintű, nem, vagy alig-alig ismert mára.) Pedig 1938-ban (utolsó békeévünk) még itt kerestek többet, mint az említettek.

lazarus.elte.hu/hun/dolgozo/jesus/otka0810/peldak.htm

A rendszerváltáskor is három-négyszeres volt ez előnyük az olasz proliknak fizetésben (sorolhatnék még egy pár országot), pedig '38-ban még előttük voltunk.

A rendszerváltás óta is a bolsi vezetés alatt előztek meg a környező államok, kivéve a legszarabb helyzetben élő oláhokat és bolgárokat. A tót GDP 2003-ban 1.410 dollárral (cca. 25%-kal) volt alacsonyabb, mint a magyar, 2010-ben viszont már több volt. A lengyelek 1.100 dollárral voltak lemaradva, a lettek majd 2.000-rel és folytathatnám. 2010-ben ezek mind előttünk voltak. Köszönjük ezt is (meg az előző negyven évet is), a Kommunisták Magyarországi Pártja jogutójának!

Nem furcsa, hogy mindig akkor kezdenek a magyarok lemaradni azoktól akik előtt voltak, amikor a Magyar Kommunista Párt és jogutódai uralkodnak? Pedig ők állítólag a prolikért, a bérmunkásokért élnek, mégis a legnagyobb hátrányt ők okozzák nekik, méghozzá folyamatosan. Hát így inkább nem segítsenek rajtuk!

Karcolt lendület 2013.12.05. 11:44:02

@Dalla_Piccola:
Mi van, rátaláltál erre a megrendelt polmarketing hazudozásra?

Karcolt lendület 2013.12.05. 11:52:00

@gloire:
Az az SH Réka speciel a birtokmaximum feletti részt nyerte a családnak, ugyanis a remek törvény miatt a házastárs nem számít egyenesági rokonnak, így az ő birtokait nem kell összeszámolni a többiekével.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 12:08:58

@gloire: nem zavar hogy ez áll az összes fideszesre is igaz? Vajda Zsuzsánál baj a soros-ösztöndíj, orbánnál és kövérnél nem baj?
hogy is van ez?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 12:16:52

@nu pagagyí: ja ezt az utolsó bekezdést én is most vettem észre zavarónak, nem értem miről beszél a szerző, mikor Ángyán megfáradásra gondol, talán az lmp-s együttműködésre?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 12:19:44

@FILTOL: jávor? nem inkább siffer?

és nyilván azért alapított saját pártot (mozgalmat), mert be akar lépni az lmp-be, meg a jobbikba

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 12:25:22

@kovi1970: botrány, hogy milyen primitív ez az orbán, hihetetlen de azt se tudja mit beszél, mit jelentenek a szavak amiket mond. 20 éve már folyamatosan beszél, hazudozik összevissza, mára már megzavarodott
én csak azt nem értem, hogy ezek a gloire-ok, tevék amikor elolvassák ezt az orbáni idézetet, mégis mire gondolnak? "orbán szeret minket, támogat minket" miközben elvileg nem is részesednek a lopások hasznából!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 12:31:11

@valódi: így van, köszönjük ezt a kiváló kommentet

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 12:46:29

@valódi: ebből és az olduvai elméletből én akarok forgatni egy magyar sci-fi filmet, simán lehetne forgatni egyet vmelyik skanzenban is, nem lenne drága, kár hogy kálomista gábornak nem tetszene, de Dancsó Péter lehetne az operatőr is, hogy ne a Szomszédok képminőséget hozzuk

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 12:47:53

@belekotty: nagyon nem értetted meg ezt a kommentet

vizipipa 2013.12.05. 12:51:13

Azért a Fidesz hívek figyelmébe ajánlom, hogy amikor Orbán a sajátjai támogatásáról beszél, akkor legfeljebb a pillanatnyilag sajátjairól beszélhet.

A nagy többség ugyanis, elég kézenfekvően, a saját érdekét nézi (hagyjuk most a kivételeket). Egyszer a Fidesznek is mennie kell, és ennek nem politikai hanem gazdasági okai lesznek, akkor pedig ezek a "sajátjaink" másfajta szemüvegen keresztül szemlélik majd a világot.

Nincs Fideszes "második" tízezer. Csak "második" tízezer van, akik most Fideszesek.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 12:52:24

@tesz-vesz: Ezt a kérdést te szoktad feszegetni és mivel te hoztad szóba, ezt én kérdezem tőled: Orbánnál baj a soros ösztöndíj, másnál nem?

Te felépítettél magadnak egy fantomot, a fideszkommunista gólemet, azzal harcolsz, miközben itt a valódi, valamikori állampárti csoportról van szó. Ez egy pesti, lukácsintézetis, Moszkvában tanult, soros-alapítványos keménymag, akik egy korábban is a párt belső magjához kötött államigazdaságra szálltak rá, a lényeget már tudod.

Ha ezek után sem gondolkozol el rajta, hogy kiket favorizáltál idáig - felteszem tévedésből - a te bajod. De azért tedd a szívedere a kezed, ugye nem tudtad, hogy a Grósz vadászkastélyáról van szó? Ugye nem tudtad korábban, hogy az ő személyes kapcsolati hálójából indul az egész történet, innen gördül tovább 1995-ig, amikor is már Horn a miniszterelnök és megszületik a fenn felsorolt pártelit tagjainak tollából a "kishantosi porgram" mintegy támogatva Ángyán karrierjét, aki ekkor a szoci agrárminiszteri székre, de legalább egy államtitkári pozícióra hajt. Ebben az évben már csorognak a felnőttoktatási és roma-fezárkóztatási pénzek az újlipótvárosi irodába és dübörög a szoci bio-takarmány biznisz. És már megy a nyaraltatás Dániában. Innen jut el Ángyán a gazdakörökig, majd a fidesz közelébe, ahol egy széles összefogás jegyében, amit NER-nek neveznek, mint a népi-baloldal egy szárnya fideszes államtitkár lesz (ami ma tulajdonképpen miniszteri posztot jelent). Óriási hiba, óriási fiaskó. A történet ezzel együtt teljesen követhető és szinte tipikus ívű lenne az ATV-s, greenpace-s, Krétakörös kampánnyal lezárva is, ha nincs egy egészen fura kitérő benne.

Ez pedig az, hogy vajon hogyan keveredett a történetbe bele a kurc.infótól a Barikádon át a teljes széljobb/nemzeti radikális sajtó? Mert nem sok olyan orgánuma van ennek a körnek, ahol ne jelent volna meg az Ángyán Jóska, és ezzel hozzád hasonlóan nem egy fiatalt tévesztettek meg.

Létezik az, hogy például Gulyás Márton - aki az egyik legismertebb antifa élharcos az országban - ne tudná, hogy Ángyán a jobbikos lapoknak nyilatkozik évek óta és ezekben a körökben egyfajta sztárrá avanzsált, címlapokat kap? Létezik, hogy ha ő nem tudta, senki nem szólt neki? És ugyan ez igaz mindernkire a friss videó készítői közül és igaz a greenpace hazai képviselőire, de mindenképpen igaz kell legyen Friderikuszra és Kálmán Olgára. Ezek mögött az emberek mögött már ténylegesen egy stáb dolgozik, akik sajtófigyelést végeznek, elemzéseket készítenek, háttéranyagokat tesznek le az asztalukra. Nekik hogyan kerülhette ez el a figyelmüket? Nyilván nem kerülte el. Pontosan tudják kiről van szó. Szerintem ez a legérdekesebb része a történetnek, valahol itt van a lényeg. A vegyszeres/vegyszernélküli vetőmag termesztés 400 hektáron ehhez képest smafu!

Alfőmérnök 2013.12.05. 12:58:45

@tevevanegypupu: gloire - mint arra már többször is rámutattam - egy igazi nyilas/AVH-s lelkületű korcs féreg.
Civilben valami huszadrangú "művész" (grafikus) aki azt gondolja, hogy nem a tehetségtelensége és ostobasága, hanem a zsidó/ballib értelmiség miatt nem lett belőle senki. Ezért a neten álnéven próbál tönkretenni másokat, hogy bosszút álljon a nyomorék életéért.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2013.12.05. 13:19:01

Jószándékú az írás, de tévedésben él.

A kishantosi gazdaság nem kukoricát termel, s nem exportra, hanem búzát, tönköly búzát, mustárt, lenmagot, stb.

Az ezen alapanyagokból készült bio-pékárukat pedig nagyon sok helyen lehet az országban kapni, mint ahogy az alábbi levél is mutatja:

greenr.blog.hu/2013/12/03/olle_sandor_bio_pekmester_levele_kishantosert

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2013.12.05. 13:21:02

Szóval:
" a minisztérium egyetlen mondandója az ügyben, hogy nincsenek tele a boltok polcai hantosi biotermékekkel"

S még ebben sincs igaza.
(Október 29-én Szél Bernadett vitt is egy kosárnyi ilyen pékárut az államtitkárnak: www.greenfo.hu/hirek/2013/10/29/kosarat-kapott-az-agrar-allamtitkar )

Jaffar 2013.12.05. 13:24:34

@belgabela:
Engem nem érdekelnek az általad említett "balosok". Azért lettek leváltva, mert olyan dolgokat tettek, amik nem elfogadhatóak, ill. az országot nem a jó irányba vezették. Volt, elmúlt. Ideje elfelejteni már öket és nem velük takarózni. A mostaniaknak meg az lenne a dolga, hogy értünk, az országért dolgozzanak, mert ezért fizetjük öket. Ehelyett magukért és a seggnyalóikért megtesznek mindent, s eközben az ország mégrosszabb helyzetben van, mint 2010 elött. S erröl már a szocik, balosok, libsik nem tehetnek. Erröl csakis a seggnyalóhorda és élükön a tévedhetetlen nemkomcsi tehet.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 13:30:47

@Lastres: "...A kishantosi gazdaság nem kukoricát termel, s nem exportra..."

Ezzel szemben ebben a dokumentumban Ács Sándorné aláírásával ez szerepel:

"...A Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság őszi búza, tönköly búza, őszi zab, tavaszi bükköny, lucerna,
facélia, vöröshere, hibrid kukorica bio vetőmag előállítását végzi a szántóföldi növénytermesztés
részére...

...Ebben az évben őszi búzát, tavaszi búzát, tönköly búzát, napraforgót, len, kukoricát termesztettünk
hazai és külföldi piacra…"

www.kielegyenafold.hu/userfiles/file/Dr_Bitay_Marton_Ors_felrevezette_a_parlamenti_kepviseloket.pdf

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 13:35:02

@belekotty: ez most komoly? a A Jevons-paradoxonról (Jevons-hatás vagy visszapattanó hatás) még nem hallottál ugye? mit nem értesz azon, hogyha elfogy az olaj, akkor nem lesz mivel szántani és aratni? egyelőre nincs olyan technológia, ami kiválthatná ezt

panelburzsuj 2013.12.05. 13:43:25

@gloire:

A Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság őszi búza, tönköly búza, őszi zab, tavaszi bükköny, lucerna,
facélia, vöröshere, hibrid kukorica bio vetőmag előállítását végzi a szántóföldi növénytermesztés részére. Ezek a vetőmagok sohasem kerülnek a boltok polcaira, mert ezeket a fémzárolás után 25-50
kg-os zsákokban, vagy 1 tonnás ún. big-bagekben szállítják el a gazdaságunkból hazai, illetve külföldi
gazdaságokba. Magyarországon az őszi búza vetőmagunkat a Martonváásri Elitmag Kft. forgalmazza,

A vetőmagokon kívül a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság bio árunövény termesztést is folytat.
Ebben az évben őszi búzát, tavaszi búzát, tönköly búzát, napraforgót, len, kukoricát termesztettünk hazai és külföldi piacra. A kishantosi gabonákból készülnek a Piszkei Öko Kft. pékségének termékei, melyek országszerte megvásárolhatóak a bio boltokban.

Mutasd meg, drága gloire, hogy ezek közül melyik a dán disznók elé szórt abrak/takarmány.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 13:46:20

@belgabela: , ha egy bérlő nem fizet rendesen minden további nélkül nem hosszabbítják meg a lejáró bérleti szerződését"

"1998-ban leszerződtek az állami vagyont kezelő ÁPV Rt.-vel, mely a kedvezményes földbérleti díjat meglepő módon rendszeres nemzetközi támogatás meglétéhez kötötte. A szerződés egyik pontja egész pontosan azt írta elő, hogy annyi külföldi támogatást kell bevonnia, mint amennyi kedvezményt a bérleti díjból kap (évi 3,5 millió forint), ezt minden évben augusztus 31-ig igazolniuk kell, ellenkező esetben elvesztik a támogatást, és a kedvezményeket visszamenőleg is vissza kell téríteni. Kishantos dán és német partnerei ugyan segítségeket ígértek pályázati fejlesztési források megszerzésére, de arra nem lehetett őket kötelezni egy magyar érdekeket szolgáló nonprofit ügy esetében. A dán és a német nagykövetségek mezőgazdasági attaséi jelezték is a problémát a kormányzatnak, a német Bruno Hoffstadt személyesen kérte Éder Tamást, az ÁPV Rt. agrárportfóliójának akkori vezetőjét (ma a Csányi Sándor OTP-vezér érdekeltségi körébe tartozó Bonafarm-csoport vállalati kapcsolatokért és PR-ért felelős igazgatója), hogy biztosítsa a kishantosi projekt működési feltételeit.
Az állami vagyonkezelő a szerződést 2001. augusztus 29-én azonnali hatállyal felmondta, amit a kht. nem fogadott el – így került az ügy a bíróságra. A 10 éves perben a kishantosiak első fokon nyertek, majd fordult a kocka. A jogerős bírósági végzés kézhez vételét követően 2010-ben aztán sikerült megegyezniük a fizetési feltételekről az NFA-val (melyben állítólag nem kis szerepe volt Ángyán József támogatásának), és az előírt ütemezésnek megfelelően törlesztenek is. „Rendezetlen tartozásunk tehát nincs. Annál inkább van az NFA-nak felénk, mivel a 2012 novemberében befizetett másfél milliós pályázati biztosítékot a mai napig nem kaptuk vissza” – mondta Ács Sándorné."

tehát az állam nem teljesítette a feltételeket, nem Kishantos. ők tartoznak most is kishantosnak

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2013.12.05. 13:51:33

@gloire: igen, van kukorica IS, de sok mással együtt. Ami fontos, hogy hazai fogyasztási piacra is termelnek sokat.

windex 2013.12.05. 13:52:44

@belgabela: rosszul tetted :-) kevesebbet tudsz. panasz semmi.

windex 2013.12.05. 13:57:07

@Jaffar: ennyi a történet. minden misztifikálás és tömjénezés nélkül. miért ilyen kevesen látjuk ezt? :-)

windex 2013.12.05. 14:01:29

@belgabela: láthatóan igazaolod az előbbi kommentben mondottakat: nem is akarsz tudni. mert neked sem te vagy fontos, és a közösség, amiben élsz, te nem magaddal azonosulsz, hanem valami mással, és átadod magad egy hiú illúzió reményében. szomorú és nem okos dolog. de legalább jól érzed magad :-) persze a tudatlanság olyan, mint egy nagy meleg paplan. csak bebüdösödik, azt' vagy elájulsz, vagy szellőztetsz :-) aztán csak felnősz egy szép napon

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 14:05:40

@Lastres: Igen, de nem ezt írtad, hanem ezt: "...A kishantosi gazdaság nem kukoricát termel, s nem exportra...". a dokumentum mindkét állításod cáfolja. Termelnek kukoricát, ráadásul az arányokat itt nem is tudhatjuk, de hidd el, az az egyik fő profil hosszú évek óta, és igen, jórészt exportra megy. Ennyi.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.12.05. 14:10:43

és a sok baromnak, aki sír, hogy a fideszközeli maffia lenyúlja a földeket.....blablabla....
igen. a fidesz célja az, hogy a magyar életet minden szinten beszője, kizárja az ellenséges érdekeket. igen. minden magyar munkaadó fideszes lesz.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.12.05. 14:12:53

és kishantos egy agrározora, egy műparaszt goa parti

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.12.05. 14:21:59

@panelburzsuj:
A - dán? - zsidók keze van a dologban, s ezt a nagy Gloár számos - sőt, mi több, számtalan - hozzászólásban világította meg s át.
Ennyi nem elég neked, balga durnyogonc?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 14:26:17

@jose maria padilla: "...kishantos egy agrározora..."
Igen, az :D Ráadásul a párhuzam még úgy is megáll, hogy a felszínen csinnadrattázó bulizás mögött egy kurva nagy biznisz megy, amiről az egyszeri rajongó nem is sejti, hogy mekkora kasza.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 14:27:47

@Hepci: Aranyos vagy, de azt, hogy itt dán zsidók keze volna valahol, azt én hol állítottam? Nézd, azért ez nem egy akármilyen inszinuáció, minek kell ezt?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 14:31:30

@panelburzsuj: "...Mutasd meg, drága gloire, hogy ezek közül melyik a dán disznók elé szórt abrak/takarmány..."

A kukorica.

panelburzsuj 2013.12.05. 14:35:12

@Hepci:
Röviden: nem.

(Az nem fér a fejembe, hogy ha ez a biobizgerálás tényleg ekkora biznisz, akkor miért nem egyben, készen nyúlta le Kishantost a nemzet valamelyik - ilyesféle "honvédő" üzletekben készséggel együttműködő - tagja? ... )

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 14:36:09

@gloire: a kérdés úgy látszik mindkettőnkre áll, a kérdés áll, és te nem válaszolsz rá, csak én.
Orbánnál és kövérnél nem baj a soros ösztöndíj, másnál igen? stumpfnak is volt egy amerikai útja külföldön, mikor még javában nem volt "demokrácia".
annyiban mégis különbözik, hogy nálad a pártod első embere és kövér részesült soros-díjban, itt meg egy nevenincs senki, nem Ángyán.

örülök hogy ezt írod: "Te felépítettél magadnak egy fantomot, a >kishantos<kommunista gólemet, azzal harcolsz, miközben itt a valódi, valamikori állampárti csoportról van szó"
felismerted a problémát, már csak tükörbe kell nézned, hogy rájöjj ez mind RÁD vonatkozik. csak én folyamatosan bizonyítok és érvelek, neked meg nincs bizonyítékod és semmilyen épelméjű mondatod arra, hogy a volt békemenetes és a volt fideszes miniszterhelyettes szdsz-es komcsi lenne.

orbán hány kommunistát ölt meg a rendszerváltáskor hogy olyan nagy antikomcsinak hiszed? egyet se, nehéz is lehetett kommunista apával, kisz-pózival, meg "majdnem beszervezett" minisztériumi állással. példálóztál Ángyánnal vmi homályos 1992-es dolgoggal, hát tán még emlékszel arra is, 90-ben és 92-ben mi volt még a fidesz, a szdsz ifitagozata, libsik, akik kivonultak a parlamentből igazi szdsz-es mentalitással, amikor trianonra akartak emlékezni a Parlamentben 1990-ből:
www.parlament.hu/naplo34/010/0100003.htm
csuhások térdre, imára 1992-ből:
kkbk.blog.hu/2010/11/26/terdre_imahoz_2

vagy az eredeti parlamenti oldalon:
www.parlament.hu/naplo34/180/1800086.html
ezek után miről beszélsz te szerencsétlen?
itt van rogán és dajcs ahogy éltetik a kommunista diktatúrát:
mandiner.blog.hu/2013/11/27/igy_irt_56-rol_pozsgay_imre_1957-ben/fullcommentlist/1#c21126633

linkek is kellenek, vagy emlékszel ezekre? hogy lesz tehát egy ilyenből ma nemzeti keresztény? még véletlenül se gondolkodj el ilyeneken, látom a gondolkodás az nem az erősséged.

megismétlem a korábbi kommentemet, mert nem olvastad, nem reagáltál rá:
a kommunisták 90-ben hirtelen nem lettek szentek és tárták szét a karjaikat, hogy akkor most legyen minden a hatalom és vagyon a népé, ezért kreáltak álellenzéki pártokat, pl szdsz, fidesz. az mdf-be még került talán pár becsületes arc, a kezdeti időkben, a fidesz és az szdsz egy az egyben kommunista, állampárti szerveződés, szinte minden vezetőjük vérszerinti leszármazott, pl orbán viktorka, aki akkora ellenálló volt, hogy 82-ben majdnem beszervezték, utána meg a minisztérium intézetében kapott állást, apja meg meggazdagodott a rendszerváltás után

nehogy azt mond már hogy kishantos mögöt a kékszalag-bizottság áll, mert nem hiszem el, főleg úgy hogy semmiféle bizonyíték nincs rá, ahogy már mondtam, 90-ben más volt amúgy a komcsik stratégiája, egészséges ételt még a komcsi meg a vakoló is szeret zabálni, nem gondolták hogy 23 év múlva sokkal több pénzt lehet keresni az olcsó GMO-s szeméttel, mint az egészséges élelmiszerrel. tudom hogy Grósz vadászkastélyáról van szó, és akkor ez már bizonyték hogy Ángyán nem azt teszi ami a dolga? honnan lehet tudni, hogy Ángyán a horn-kormány agrárminiszteriszékére hajt?

"Ebben az évben már csorognak a felnőttoktatási és roma-fezárkóztatási pénzek az újlipótvárosi irodába "

MILYEN ÚJLIPÓTVÁROS IRODA?! TE HÜLYE VAGY B*MEG? MI A * KÖZE VAN EHHEZ???!!! kérdeztem , te magad írtad te szerencsétlen hazug pondró, hogy "Egy Népfőiskola sokfajta lehet. Ez egy olyan, amelyik az szdsz-es minisztériumok" pénzelnek, kérdeztem, mi köze van ennek Ángyánhoz de semmit nem tudunk meg róla, hogy mi köze van Ángyánnak az szdsz-es cigánysimogatáshoz? ha olyan nagy szdszes komcsi Ángyán és Ácsné, mégis miért lesz fifeszes miniszter az egyik, és miért lesz békementelő vezető a másik? ez óriási hiba csak csupán? ennyi?

értsd meg te hihetetlenül ostoba, hogy én nem jobbikos sajtóban hallottam először Ángyánról.
EZT MÁR MONDTAM AZ ELŐZŐ KOMMENTJEIMBEN!

ahogy azt is mondtam, miért van Ángyán az ATV-ben. miért van Horvát adórevizor az ATV-ben.
nyugodtan mondogasd csak ugyanazt te szemétláda, és ne reagálj arra amit korábban elmondtam. hihetetlenül ostoba vagy

panelburzsuj 2013.12.05. 14:37:04

@gloire:
Hibrid vetőmagot zabálnak a dán biodisznók?

Franc a belüket...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 14:42:22

@panelburzsuj: szerinted mit jelent az, hogy vetőmag, és mit jelent az, hogy hibrid?

panelburzsuj 2013.12.05. 14:45:37

@gloire:
Szerinted jelent az, hogy címerezés, meg fattyazás, meg apasor?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 15:09:55

@tesz-vesz: "...te szerencsétlen hazug pondró..."
Ne legyél ideges, mert így hülyeségeket írsz :D

A MagyarNépfőiskolai Társaság Fejér megyei tagszervezeteként működik a Mezőföld Népfőiskolai Társaság.

www.nepfoiskola.hu/MNT_hu/magunkrol08.html#fejer

Ebben az ernyőszervezetben betöltött tagságuk kapcsán juthattak ugyanis hozzá azokhoz a felnőttoktatási támogatásokhoz, amiről az MNT oldalán bőségesen olvashatsz, és amiből már linkeltem neked részleteket is. Az épületet egyébként összekevertem, mert a Wesselényi utcában vannak.
Az érdekes az, hogy ez a hantosi tagszervezet a felnőttoktatási keretből lehívott összegeket hogyan tudta felnőttoktatásra fordítani, ha az ő telephelyükként szolgáló hantosi Fiáth-Nagy kúria gyakorlatilag üresen állt hosszú évekig? Ráadásul ott turisztikai központot terveztek, arra is pályáztak, az épületet 2000-ben felújították, de a tervek nem valósultak meg. Ez azért érdekes, mert ez a felnőttoktatási program (ami jórészt roma-felzárkóztatási pénzeket is takar) lenne az a köszhasznú tevékenység - többek közt - amelynek fejében a támogatást a földbérletre megkaphatták.

Alfőmérnök 2013.12.05. 16:07:46

@gloire: Most azt hiszed, hogy leleplezted a nagy ellenséget, te szánalmas patkány?

Alfőmérnök 2013.12.05. 16:09:37

@jose maria padilla: "a fidesz célja az, hogy a magyar életet minden szinten beszője, kizárja az ellenséges érdekeket."

Ha ez a célja, akkor úgy cselekszik, hogy az eredmény ennek az ellenkezője legyen?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 16:33:07

@gloire: ok, foglalkoznak ezek felnőttkori kompetencia képzéssel is meg funkcionális analfabétákkal is, és?
(gyurcsány is adakozik, hitler is szerette a kutyákat.)
a kommentem többi részére nincs érdemleges válasz?

"gyakorlatilag üresen állt hosszú évekig" mondták az ürgebőrbe vart horgászok egy ismeretlen kérdezőnek, hiteles. meg az is érdekes hogy a mostani greenpeacesekre a helyi falusiak főznek.

itt egy másik forrás:
wikimapia.org/11150131/hu/Fi%C3%A1th-Nagy-k%C3%BAria
"Itt működik a Mezőföldi Népfőiskolai Központ, amelynek a vidékfejlesztési program megvalósításában megyei szinten is jelentősége van. "

"az ÁPV Rt. Mezõgazdasági Portfóliójának igazgatója - így az állami gazdaságokért is felelõs vagyonkezelõ. Az õ hivatali idejében zajlott a 12 állami gazdaság privatizációra való felkészítése, melynek része volt Kishantos ellehetetlenítése. Állami vagyonkezelõként vonakodott dönteni a romos, használaton kívüli kishantosi major eladásáról, mely megindíthatta volna a kishantosi ökológiai mintagazdaság fejlõdését. De nem vonakodott a 2000. decemberi törvénytelen parlamenti döntés alapján a 12 állami gazdaságot ingyenesen átadni a Magyar Fejlesztési Banknak."
www.kishantos.hu/news/-n98.html

"Miközben Kishantost kivéreztetni, padlóra küldeni, ellehetetleníteni igyekeztek az ÁPV Rt munkatársai, Zászlós Tibor vezérigazgató pedig nem mert döntést hozni a romos major eladásáról – ugyanezek az emberek úgy privatizálták a Mezőfalvi Mg. Rt-t, hogy a piaci értéken 2 milliárd értékű céget trükkök százaival lényegében ingyen kapta meg 4 ember – köztük Zászlós Tibor. Ő ma a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Mezőgazdaságért felelős országos alelnöke.
2001. nyarán 11 másik állami gazdasággal ugyanez történt. A mai napig csak „piszkos 12”-ként emlegetik ezeket a gazdaságokat. Ráadásul 2006. májusában eladták a céget egy bonyolult sok céges áttételen keresztül, és megjelent Mezőfalván Helmut Gsuk, az új tulajdonos. A Mezőfalvai Mg. Zrt. 9000 hektár állami földön gazdálkodik és a szövevényes GSD cégbirodalomhoz tartozik. Még mindig Zászlós Tibor a vezérigazgató, aki Helmuttal és a GSD csoporttal a háta mögött, most az egész magyar mezőgazdaságot kapta kézbe… Kishantostól pedig elveszik a földjeit."
greenr.blog.hu/2013/04/26/kishantos_es_a_magyar_agrar_apokalipszis

valódi 2013.12.05. 16:49:27

@panelburzsuj:
Igyekeztem, de jobb hivatkozást pillanatnyilag nem találok! www.haszonagrar.hu/component/content/article/47-napindito-hirlevel/937-2016-tol-lehet-lengyel-foeldet-vasarolni.html
Ha jól emlékszem, talán Fertő Imre valamelyik tanulmányában olvastam részletesebben anno...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.05. 16:56:53

@tesz-vesz: Kösz!

"...Állami vagyonkezelõként vonakodott dönteni a romos, használaton kívüli kishantosi major eladásáról, mely megindíthatta volna a kishantosi ökológiai mintagazdaság fejlõdését...

...Miközben Kishantost kivéreztetni, padlóra küldeni, ellehetetleníteni igyekeztek az ÁPV Rt munkatársai, Zászlós Tibor vezérigazgató pedig nem mert döntést hozni a romos major eladásáról – ugyanezek az emberek úgy privatizálták a Mezőfalvi Mg. Rt-t, hogy a piaci értéken 2 milliárd értékű céget trükkök százaival lényegében ingyen kapta meg 4 ember – köztük Zászlós Tibor..."

És ez a rom volt két évtizedig a "nemzetközi hírű" népfőiskola? :D Egyre jobb!

valódi 2013.12.05. 16:57:10

@jose maria padilla:
Megfontolásra ajánlom:
"Vigyázó szemetek a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzetre vessétek"... már régóta az a "tű hegye", sőt "Cipolla földje"! Ami itt egy éven belül bekövetkezik, nagy valószínűséggel az lesz a magyar vidék jövője!
Éppen most zajlik több százmillió EU pénz elköltése a tájrehabilitációra, egy "földi paradicsom" befejezésére, amit mintegy 20 éve kezdtek el a helyi lakosság segítségével, rájuk való folyamatos hivatkozással.
18 000 hektár Magas Természeti Értékű Terület egy tömbben, jelentékeny része a Mezőkövesdi Járásban, Tállai András Fidesz-államtitkár befolyása alatt... Micsoda finom falat! Hogy ez több falu és kis mezőváros történelmi határának, „tájhazájának” a fele, a helyi közösségek megélhetésének alapja? Kit érdekel!!!
Ebből botrányos körülmények között 2 800 hektárt már 2012-ben kiosztottak, főként a csókosoknak (pl. stróman műkörmös 250 ha, szociálpedagógus Fidesz-fan 496 ha, sportköri elnökségi cimbora 440 ha, államtitkár feleségének unokatestvére 460 ha) - ez azonban még nem igazán "fájt" a helyi gazdacsaládoknak és más, ténylegesen helyi gazdálkodó szervezetnek, mert ezt a területet korábban az olasz Mariano Kft. bitorolta majd' két évtizedig, így a helyi embereknek némi munkalehetőség kivételével nem sok köze volt hozzá.
A nagyobbik rész, ~15 000 hektár azonban a kárpótláskor a helyi közösségek tulajdonába került, amin a mai napig életvitelszerűen ők gazdálkodnak. Ennek a tulajdonjogát - a védett területek nevesítésének törvényi tilalma által kényszerítve - 96, 98-ban, az állami kisajátítást jóhiszeműen megelőlegezve eladták a Bükki Nemzeti Parknak, pufferterületét pedig a Tiszatáj Közalapítványnak fillérekért (kevesebb mint 10 000 Ft/ha átlagáron). Tették ezt annak a Nemzeti Parkos információnak a tudatában, hogy az általuk is kívánt tájrehabilitáció-vizes élőhely rekonstrukció központi támogatásának feltétele az 1/1 tulajdon, és a minden földvásárláskor elhangzó ígéreteknek a birtokában, hogy természetesen mindenkor elsőbbségük lesz a rehabilitált földek használatában!
Tisztességes magyar emberek lévén, az agyuk sarkában sem fordult meg soha az a gondolat, hogy létezhet olyan kártékony, bitang politikai erő vagy bármely más „ magyar”-nak nevezett hazug formáció, amely vagy aki ezen földek haszonbérbe adásában nem a helyi gazdát vagy helyi emberek helyi szövetkezését részesíti abszolút előnyben! Az állam által így „megszerzett” 15 000 hektárból kb. 9 000 hektárt -idegen haszonbérletre is!- először fog pályáztatni a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága - már megjelent a kiírás...
A helyiek 2001-ben még a „tőke szabad áramlásától”, 2008-9 ben az MSZP-től, Tátrai Miklós csapatától féltették a jövőjüket - napjainkban azonban éppen a helyi MSZP-SZDSZ-Fidesz potentátok összeborulása teszi be nekik a kaput???!!!
A most „dobra kerülő” 9 000 hektár, később további 6 000 hektár, EU pénzzel „kistafírozott” területet a volt Mariano-uradalom mintájára már nem lehet egyszerűen elorozni a helyi közösségek elől, hanem el kell venni tőlük... Ez már más lépték, más kategória, más indulat... Aki helyi földműves innen idegen erők miatt kiszorul, annak a családnak az már egzisztenciális halál!
Eger, 2013. május 24.
Sárvári Attila
titkár, Borsodi Mezőség Gazdakör Egyesület

Dalla_Piccola 2013.12.05. 17:06:30

@Karcolt lendület:

Melyik része nem igaz? Attól, mert megrendelt cikk, miért lenne hazugság? Ne komolytalankodj már:)

panelburzsuj 2013.12.05. 17:10:02

@valódi:
Köszi.

Mondjuk Lengyelország is eléggé specifikus (mi nem az?:) - hiszen ott a háború után jött az "országgyarapodás", majd a németek kitelepítése, majd a földek szétosztása - de nem jött utána téeszesítés.

Úgyhogy ott a föld akkor is szállt apáról fiúra, ha a fiak egy része már a háta közepébe se kívánta...

Valóraváltógép 2013.12.05. 17:38:59

@Alfőmérnök: Láttam, mi legyen róla a véleményem? Nekem nem sokat jelent a föld, azokat sem értem, akik tökig bele vannak ragadva, és valami hűdefontos dolognak érzik.
A privát véleményem az róla, hogy örülni kéne, ha valaki külföldről hajlandó túrni, legalább nem kell nekünk.

Ami téged illet, te nem vagy az a kimondott turcsis típus, szóval szerintem így fogod fel a néppel törődést, de eléggé korszerűtlen álláspont. Ami még eszembe jut erről, az a más penésze, meg a csalán.

Valóraváltógép 2013.12.05. 17:42:05

... próbáld magad szellemi értékekhez pozicionálni, Alfi. Istenhez, filozófiai vonalhoz, akármihez... a föld azért van, hogy valahol ezt meg tudd tenni. Ennyi, és nem több.
Úgyis jobban passzol ehhez az neurózisos harcoslelkű hibbantzseni hőzöngőértelmiségi figurához, amit elég következetesen hozni szoktál.

Google 2013.12.05. 18:39:42

@gloire:

Csodálkozom magán, Gloire úr, úgy tesz, mintha nem hallott volna a Karácsony-féle technikai koalíció ötletéről. Abban aztán tényleg összeborulhat Friderikusz, Kálmán és a Jobbik, az E betűs és a demokratikus KO. Ebben látnak már csak fantáziát, ráadásul ez már a nyolc év alatt is jól bevált, masírozhatott itt a Gárda látástól mikulásig, Karácsonyig. És vissza.
Mondtam én, Ángyán úr lesz a szentjük, felkészül: Horváth úr.
Ott van a nagy "dohánymutyi "is; gondolom, hogy megszedték magukat a trafikosok. Ugyanúgy meg fogják azok is a lábát a Fennvalónak, akik mostanság jutnak földhöz.
Fogalmuk sincs, de már rettegnek a demokrata ellenzékiek, hogy most majd talán valaki más jár jól, ami ugye, nem jár a másnak!

Alfőmérnök 2013.12.05. 19:12:27

@Valóraváltógép: Apai nagyszüleim parasztok voltak, tudom, mit jelent a föld egy vidéki embernek. Igaz, ezt a ragaszkodást a kommunizmusban sikerült elég alaposan kiíratni az emberekből. Nem teljesen, még vannak a fiatalok között is, akik szívesen élnének mezőgazdaságból. De hamarosan nem lesz mihez ragaszkodniuk, mert a magyar föld a karvalytőke (amiből egyébként nincs olyan, hogy magyar, vagy külföldi, a természete ugyanaz) martaléka lesz.

Valóraváltógép 2013.12.05. 19:25:03

Egyeseknek semmivel sem lehet a kedvére tenni... Karvalytőke ügyben viszont szerintem tévedsz. Sosem tudtam, hogy aki ezzel érvel, az dicsekvésnek, vagy panasznak szánja... bezzeg a gonosz mindent irányító karvalytőkének mi kellenénk, de nem adjuk magunkat, nyenyenyeee... milyen értékesek is vagyunk mi, hiszen kellünk, és milyen fasza gyerekek, hogy jól megakadályozzuk.

Minek hazudsz magadnak? Nem kellünk mi a kutyának se.

Valóraváltógép 2013.12.05. 19:26:28

Mégis mi a fene kellene? A cigányaink vagy a félanalfabéta, nagypofájú prolijaink?...

Alfőmérnök 2013.12.05. 21:06:42

@gloire:
"Címzett: kishantos@enternet.hu - Kishantos
Feladó: Alfő Mérnök
Dátum:2013. december 5., csütörtök, 21:04:12

Tisztelt Kishantosi Vidékfejlesztési Központ!

Szeretném felhívni a figyelmüket a gloire nicknevű véglény lejárató célzatú kommentjeire, amiket a blog.hu-ra, és más fórumokra ír.

mandiner.blog.hu/2013/12/04/miert_egyre_kellemetlenebb_a_kishantosi_ugy

delphoi-josda.hu/2013/03/04/xxviii/

alkaloida.blogspot.hu/2013/12/a-kishantosi-nagyhantas.html

Blog.hu-s adatlapja:

blog.hu/user/17336/tab/activity

Javaslom, tegyenek feljelentést ismeretlen tettes ellen a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ jó hírnevének megsértése miatt.

üdvözlettel: A."

Valóraváltógép 2013.12.05. 21:07:56

Alfi, vazze, te meg bele fogsz ebbe a gloár témába bolondulni. Miért nem szarod már le?

Alfőmérnök 2013.12.05. 21:26:16

@Valóraváltógép: Magyarországra előnyös természeti adottságai miatt nagyon is pályázik a karvalytőke. Amíg a szocik szolgálták ki, addig nektek is ellenszenves volt ez.
Amit sokan nem értenek, hogy nincs olyan, hogy magyar karvalytőke. Nemzetközi karvalytőke van. A kétbitesek ezt szokták zsidó nagytőkének nevezni. Csányi, Leisztinger ugyanúgy ellensége a magyarságnak, mint Simon Peresz.

Valóraváltógép 2013.12.05. 21:59:10

@Mr Falafel: Jah...

@Alfőmérnök: A magyarságnak nem kellenek ellenségek, Alfi. A magyarságnak itt van a magyarság. Soha, semmilyen ellenség nem lesz képes annyit ártani neki, mint ez.

Alfőmérnök 2013.12.05. 22:08:41

@Valóraváltógép: A magyarságnak a férgek az ellenségei. Ellenük kell harcolni.

valódi 2013.12.06. 00:13:05

Éjszakára...
Minden tisztességes ember szolidaritást vállal Kishantossal! A kishantosi jelenség immár napi gyakorlattá vált a Fidesz „birtokpolitikájában”!
Dr. Bogár László közgazdász, az első Orbán-kormány volt államtitkára mondta Jelenczki István Háború a nemzet ellen című filmjében, 2009-ben:
„... két éven belül eldől, hogy az új kormány a régi rendszer utolsó, vagy az új rendszer első kormánya lesz ...”
A Bükki Nemzeti Parkos földbérleti pályázatok erőszak-tapasztalatai alapján a Borsodi Mezőségben már tudják ezt – a kishantosiak most tapasztalják... Ne legyenek illúzióink, mások is rá fognak jönni: a maradék-elv alapján a Horthy rendszerben a nyilas kormány volt, a Kádár rendszerben a Fidesz kormány az utolsó! Ugyanaz a cinikus, erkölcstelen, rabló mentalitás...
Azt hiszik talán, hogy azért kapták a kétharmados felhatalmazást, mert a Fideszben olyan „okosak” és „szépek”? Igen nagyot téved az önmagát „politikusnak” képzelő senkiházi, ha azt gondolja, hogy tisztességes emberek valaha is elfeledik azt a cinikus, gátlástalan módszert, amivel önérzetükben megalázták és ideig-óráig ki tudták szorítani a helyi gazdákat, vidéki közösségeket a saját történelmi életterükből. Pünkösdi lesz ez a királyság!
A 2011-ben botrányosan visszavont, majd újra kiírt földhaszonbérleti eljárásban tapasztaltak alapján megjósolható, hogy a jelenlegi hatalom regnálása alatt a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzetben tartós termőföld-haszonbérletre pályázni fog minden olyan Fidesz-cimbora, aki az igényét megfelelő patrónussal igazolva már időben jelezte a földelosztó- és birtokszervező háttérszervezetnek. A helyi gazdák pedig, akikre hivatkozva másfél évtizeden keresztül kapta a Bükki Nemzeti Park a több száz milliós fejlesztési EU pénzeket, taposhatják egymást az apraja földért, amit kegyesen meghagynak nekik az új földesurak - még hálásak is lehetnek a Fidesznek!
Ahogyan hálás volt Bródy Sándor novellájában a kivégzése előtt Kaál Samu közlegény, a mindent megígérő, őt aljasul rászedő hadnagy úrnak – amikor megcsúfolására rádöbbent, már késő volt...
Hát tegyünk róla, hogy ne legyen késő!
Jelentkezni lehet: www.tesz.info

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.06. 00:13:53

Álljon itt akkor a feljelentett szöveg:

"...A kishantosi nagyhantás

Nagy hírek jönnek a nemzeti radikális oldalról! Végre, mert ideje volt már! Ángyán Jóska, minden igaz magyar gazda patrónusa és gyámolítója, megregulázása majd aljas kiebrudalása óta lassan nyitogatja fel szemeinket és önti az okö-tiszta vizet a poharainkba. Sőt, a korsóinkba is. Mert valamit végre tenni kell az álnemzeti kormány, álmagyar fondorlata ellen, a magyar föld nemzetietlen bugris parasztoknak történő kijátszása ellen! 

Szellemi vezérünk haláltmegvető, arszláni bátorsággal tálalt ki a közelmúltban ország-világ előtt, nem egyszer, nem kétszer, és ahogyan elvetette az igazság öko-magvait, az oly gyorsasággal szökött szárba a szemünk láttára, s oly színes és gazdag gyümölcsöket hoz, hogy igaz magyar embernek könny csordul a szemébe. És végre vele rezdül a nemzeti radikális erőtér, hogy ne maradhasson pusztába kiáltott szó az igazságbeszéd, a forradalmi kategorikus imperatívusz, hogy tudjuk, most mindünknek fell kell álni és egyemberként kiáltani: eddig és ne tovább! És megszólaltak a tanítványok es. Igen, itt vannak ők, a követők, a Vestjyllands-i diákok, és itt van Gulyás Márton, és itt van a Krétakör alapítvány es. Friss videoüzenetük most betekintést enged abba a sokak számára ezidáig ismeretlen világba, amit Kishantos jelentett mindahányunknak, most tisztán láthatjuk hol dobog a kishantosi szív! Tőlük végre éles közelképet kaphatunk arról, kik, miért és hogyan küzdenek egy demokratikusabb, bióbb és ökóbb világért. A videóban szereplő arcok magukért beszélnek: magukért, érted és értem is! Tiltakozz!

天..."

alkaloida.blogspot.hu/2013/12/a-kishantosi-nagyhantas.html

:D

valódi 2013.12.06. 08:12:16

Gloire a a vezérnek hisz (de inkább ő fizeti), normális ember meg a szemének!
Az új földtörvény - Cipolla csókja
A címszereplő egy szemfényvesztő, Thomas Mann Mario és a varázsló című elbeszélésében. Egy olasz tengerparti fürdőhelyen rendezett alkalmi előadáson a púpos termetű, szapora szavú, gúnyoros és erőszakos mutatványos, aki magát "Cipolla lovag"-ként hirdette, azzal szórakoztatta a közönségét, hogy önként jelentkezőket hipnotizált, majd groteszk és megalázó mutatványokra kényszerítette őket. Mario, a fiatal írástudatlan pincér a szuggesztió hatására kedvesének vélte a kóklert, szerelmet vallott neki, sőt meg is csókolta a közönség nagy mulatságára. Mikor felocsúdva felismerte a helyzetet, lelőtte a sikerében sütkérező "varázslót".
Ismerős a történet?
Mi, magyar Mariók is önként jelentkeztünk. A hipnotizáláson túl vagyunk, eredményeként elaludtunk, Cipollának a legnagyobb áldozatot a 2/3 megszavazásával bemutattuk. Kisebb-nagyobb mutatványokhoz (EU pankráció, rezsicsökkentés, trafiktörvény-magyarázat és társaik) még lelkesen tapsolunk...
De már ébredezünk... Még zavarodottan, semmit sem értve táncikálunk, ahogyan a varázsló fütyül. Sokan azonban már nem hisszük el Fazekas miniszter úrnak, hogy a Cipolla-i világban még időutazás is létezik: ő (istenbizony!) 2011. október 4.-én döntött arról, hogy 2011. október 3.-án vissza kell vonni a Borsodi Mezőség TK helyi gazdákkal egyeztetett földbérleti pályázatát. (Heti Válasz 2012.júl. 14.-i cikke)
A szemünk sarkából már elhűlve látjuk, hogy a harcos magyar hagyományt követve milyen újtípusú „zászlósurak” segítik a varázslást... Hogy is mondta a varázsló fő-fő segédje?: „kommunista kutyából nem lesz demokrata szalonna!” Igaznak tűnt az állítás, hevesen bólogattunk hozzá... Hogyan lett akkor mégis Zászlós Tiborból, a Baracskai Börtöngazdaság MSZMP párttitkárából, majd parancsnokából – hithű „kommunista kutyából” - előbb Állami Gazdaság résztulajdonos, majd szerzeményét német „befektetőnek” eladva Agrár Rt.-igazgató „kapitalista szalonna”, most pedig a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mezőgazdaságért felelős országos alelnöke? Ő lesz a magyar parasztcsaládok legfőbb támasza - mi ez, ha nem varázslat?
A legnagyobb mutatvány, a magyar föld elvarázslása is megtörtént - megemésztése azonban még hátra van.
„Cipolla lovag” 2013. június 21.-én csókolta meg révült közönségét a Haza eladásával, a földforgalmi törvény elfogadásának aktusával, méltó megemlékezésként Trianon évfordulójához – ami akkor nem sikerült az ellenségeinknek, most bevégeztetik...
A novellabeli Mariónak még megvolt a lelki megtisztulás esélye azzal, hogy elégtételt vehetett a „varázslón”. Ha Cipolla csókjából öklendezve, undorodva magunkhoz térünk, nekünk ez az elégtétel egészen biztosan nem adatik meg.
Ébresztő, magyarok!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.12.06. 08:37:15

@valódi: Jaj, szegény, te 2010-ben a Fidesze szavaztál? Mert, hogy úgy fogalmazol, "De már ébredezünk... Még zavarodottan, semmit sem értve táncikálunk".
Közben, képzeld, voltak és vannak olyanok, akik a józan eszükre hallgatva szavaztak, és ma sem bánták meg. Ma is pont annyira iszonyodnak a baloldalnak mondott politikai etnobiznisztől, mint 2010-ben és előtte, sőt, talán még jobban is. Amikor jövőre szavazni mész, előtte ne szívj el egy jointot, és tiszta lesz a fejed, már, ha ez lehetséges a te esetedben.

Alfőmérnök 2013.12.06. 10:54:22

@gloire: Nem csak ezt írtad. Hanem pl. ezt is:
" Ángyán csaló!"
delphoi-josda.hu/2013/03/04/xxviii/comment-page-25/#comment-7174

Ez rágalmazás, te kis ostoba patkány.

Alfőmérnök 2013.12.06. 10:56:53

@valódi: Nehogy azt hidd, hogy gloire nem tudja, hogy Ángyánnak igaza van. De tudja. Ezért fél tőle, és ezért próbálja besározni.
Ismerem az ócska kretén trükkjeit, velem is eljátszotta már ugyanezt.

Valóraváltógép 2013.12.06. 11:09:45

@Alfőmérnök: Szerintem avassuk fel a gloárt házisátánnak. ;)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.06. 13:11:42

@gloire: Kishantos alapítói a Magyar Népfőiskolai Társaság által ismerkedtek meg a népfőiskola gondolatával 1988-ban azóta tagjai a szervezetnek.

A Magyar Népfőiskolai Társaság nemzetközi kapcsolatépítésének köszönhetően Bolye Ferenc, a Mezőföld Népfőiskolai Társaság elnöke - 1990-ben első magyarként tanult 4 és fél hónapig Dánia és a világ első népfőiskoláján Röddingben.

A Kishantosi Népfőiskola megalakulása és működése a legjobb dán és magyar népfőiskolai hagyományokon nyugszik.

Kishantos táji központja és tagszervezete a Magyar Népfőiskolai Társaságnak, Ácsné pedig elnökségi tag a szervezetben.

A Magyar Népfőiskolai Társaság semmibe nem szól bele - tevékenysége a tagszervezetek felé szolgáltató jellegű.

A Fiáth-Nagy kúria épületében működik a Mezőföld Népfőiskola 1995 óta. Nem Grósz vadászkastélya volt, hanem a Mezőfalvi Kombináté, de Grósz Károly is vadászott itt a maga idejében. Az, hogy "be volt zárva" az étterem és szálloda szolgáltatásra vonatkozik. Az épület népfőiskolai központként működik 1995 óta folyamatosan.

A kúria melletti romos majorról van szó, mely a háború előtt Európa legkorszerűbb tehenészeti telepe volt. Egészen a 70-es évek második feléig működött a Mezőfalvi Kombinát égisze alatt. Az 1200 férőhelyes Világosi tehenészet megnyitásakor azonban bezárták. A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Kht. 1999-ben, a földek bérbevétele után közvetlenül vételi ajánlatot tett a majorra. A Mezőfalvai Rt. akkor még 90 %-os állami tulajdonban volt, tehát Éder Tamáshoz tartozott. Neki egy szavába került volna, hogy az akkor már 20 éve kihasználatlanul álló romos majort a Mezőfalvi Rt eladja - főként mivel a német magyar minisztériumi együttműködésben elkészült tervek szerint ez lett volna a mintagazdaság központja - komoly fejlesztések indultak volna el.

a kommentem egyéb pontjaira nincs válasz?

Alfőmérnök 2013.12.06. 13:30:41

@Valóraváltógép: A patkányt nálunk irtani szokták.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.06. 13:52:55

@tesz-vesz: Látom, katál egy kamu levelet valakitől. Gratulálok, hogy sikerült bemásolni :D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.06. 13:58:47

@gloire: Ácsné írta emailben, esetleg megtudhatnánk hogy miért kamu? esetleg a kommentem többi részére is kaphatnánk érdemi válaszokat, pl hogy miért is nem posztkommunista párt a fidesz?

Valóraváltógép 2013.12.06. 14:25:44

@Alfőmérnök: Van egy felesleges macskám, kell? :)

Valóraváltógép 2013.12.06. 14:26:24

@tesz-vesz: "Ácsné írta emailben"

írd vissza, hogy csókoltatod Ferikét.

Bell & Sebastian 2013.12.06. 15:16:13

Aki lelövi a kutya gazdáját, húzgálja körbe a hullát a határban, amennyit csak összevérezett magának vele, az mind az övé lehet.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.06. 15:22:20

@Valóraváltógép: már miért tenném? fiktív profilokkal én nem szívesen beszélgetek ám, csak szólok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.06. 15:23:07

@gloire: Ácsné írta emailben, esetleg megtudhatnánk hogy miért kamu? esetleg a kommentem többi részére is kaphatnánk érdemi válaszokat, pl hogy miért is nem posztkommunista párt a fidesz?

Alfőmérnök 2013.12.06. 19:44:26

@gloire: Na, miért is csaló Ángyán, te patkány?
(Még korrigálhatod, amit írtál. Ha nem teszed meg, hamarosan a bíróságon kell megvédened az álláspontodat.)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.06. 20:02:37

@tesz-vesz:

"…mutatsz egy másik népfőiskolát, amely SEMMILYEN MÓDON NEM KAPCSOLÓDIK KISHANTOSHOZ! ezért érzem azt hogy te tudatosan hazudsz, vascső
A Magyar Népfőiskolai Társaság hogyan kapcsolódik kishantoshoz? Ángyánhoz, vagy Ácsnéhez?…"

…A Magyar Népfőiskolai Társaság nemzetközi kapcsolatépítésének köszönhetően Bolye Ferenc, a Mezőföld Népfőiskolai Társaság elnöke…

…Kishantos táji központja és tagszervezete a Magyar Népfőiskolai Társaságnak, Ácsné pedig elnökségi tag a szervezetben…"

_SEMMILYEN MÓDON NEM KAPCSOLÓDIK KISHANTOSHOZ! Ácsné pedig elnökségi tag_

:D :D :D

minek húzod az időmet? miért nem látod be szépen, hogy semmiben nincs igazad?

Alfőmérnök 2013.12.06. 20:23:20

@gloire: Na, miért is csaló Ángyán, te patkány?
(Még korrigálhatod, amit írtál. Ha nem teszed meg, hamarosan a bíróságon kell megvédened az álláspontodat.)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.06. 21:01:36

@gloire: nem figyeltél? a korábbit én írtam, mivel te nem mondtál kapcsolatot, és ezt írtad: ""Egy Népfőiskola sokfajta lehet. Ez egy olyan..." és mutatod A Magyar Népfőiskolai Társaságot, amely nem szól bele Kishantosi ügyekbe - tevékenysége a tagszervezetek felé szolgáltató jellegű.

a legutolsó kimásolt üzenet meg Ácsnétól jött, nem én írtam.

KÉRDEZTEM: A KOMMENTEM TÖBBI RÉSZÉRE NINCSEN SEMMI MEGJEGYZÉS?
nem csak erről beszélgettünk ám, látványosan kerülöd hogy érdemi kérdésekre válaszolj.
persze most már látom hogy nem tudatosan hazudtál, csak éppen ostoba vagy, és elvakult fideszhívő, miközben kommunistázod és szadeszozod a kishantosiakat, nem veszed észre, hogy pont orbán a szadeszos komcsi, aki még mindig nem végzett semmiféle lusztrációt 2/3-nál (!), pedig nem kéne ám vesződnie egy demokratikus rendszernek a kommunistákkal, tudod a nürnbergi per után se volt Németországban nemzetiszocialista, poszthitlerista hatalom, nemhogy a parlamentben, médiában, bíróságokon és ügyészségeken, de sehol.

miért nincs még válasz orbán és kövér soros-ösztöndíjára? hogy orbán győző hogy szerezte a vagyonát? hogy hogyan kapott orbán állást a minisztériumban, hogyha a beszervezésétől elálltak?

Alfőmérnök 2013.12.07. 06:17:28

@Hepci: Nem akartam kérkedni vele, de nekem van lézerkardom is.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.12.07. 09:47:29

@Alfőmérnök:
Ne bízd benga négerre, azok általában nem értenek hozzá.

Alfőmérnök 2013.12.07. 11:10:13

@Hepci: Nem lesz szükség sem lézerkardra, sem benga niggerre. Gloire a bíróság előtt lesz kénytelen megvédeni az álláspontját.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.07. 11:13:17

@gloire: tehát lovagolhatsz ezen feleslegesen teljesen átlátszóan, de láthatod ebből is, hogy én szabadon alakítom ki a véleményemet, az ismeretek, tények függvényében, nem ostoba rajongásra és panelokra támaszkodom szolgalelkűen, nem egy bukott eszme utolsó képviselője vagyok. (a vészes éliást is én idéztem be, aki gyanús a TESZ-ben).
az igazságot keresem, nem primitív senkiháziakat védek körömszakadtáig, reménytelenül, ahogy te.
mesélhetnél arról is, hogy lettél te a mandinerblogon szerző, mégha csak egy posztra is, milyen ismerettségek, politicusi (honlapgondozói) bizalmak kellettek ehhez?

Valóraváltógép 2013.12.07. 11:16:17

@Alfőmérnök: Szerintem kártérítésért pereld be, úgysem fog odamenni. Viszont neked végre legalább valami hasznod lesz belőle. :D

Alfőmérnök 2013.12.07. 11:27:37

@gloire: @Dalla_Piccola: "Zászlós Tibor karrierjét – önéletrajza szerint - 1982-ben a Baracskai Rabgazdaságban kezdte, ahol – amint azt több forrás is megerősítette - a rendszerváltás előtt párttitkár volt, majd a rabgazdaság igazgatója lett (lásd a jelentés mellékletét). 1999-ben ezredesi rangban hagyta el a büntetésvégrehajtást. Ugyanebben az évben az állami tulajdonú Mezőfalvai Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Rt vezérigazgatójává nevezték ki, melynek már ezt megelőzően is igazgatósági elnöke volt. Az 1,1 milliárd Ft könyv szerinti értékű, 10.000 hektáros Mezőfalvai Mg. Zrt-t 2001. augusztusában az ő vezetésével privatizálták. A dolgozói privatizációnak álcázott folyamat eredményeként 4 tulajdonos – köztük Zászlós Tibor - lényegében ingyen jutott a milliárdos értékű cég többségi tulajdonához. Mezőfalva egyike volt annak a 12 gazdaságnak, melyet egy kaptafára privatizáltak a rekkenő nyári hónapokban, a szabadságok idején. A köznyelv még ma is a „piszkos 12-ként” emlegeti ezt a 12 gazdaságot. Az így privatizált Mezőfalvai Mg. Zrt-t végül egy hirtelen fordulattal 2006-ban eladták egy Helmut Gsuk nevű német állampolgárnak, aki – megbízható információk szerint – Magyarországon különböző formában már mintegy 30.000 ha földterület fölött „diszponál”. Nevét természetesen csak egy szövevényes cégháló mátrixában lehet fellelni. A gazdaság 9.000 hektár állami földet használ. Zászlós Tibor a tulajdonosváltás után is vezérigazgató
maradt. Személyét ez bizonyára önmagában is felértékelte az agráriumban „utazó” nagy tőkeérdekeltségek és a velük szövetkező politika köreiben, hiszen a Mezőfalva Zrt. – a Mezőfalva Invest Zrt-n és az MMB Zrt-n keresztül – 2007 óta a Dorogi Árpád , Zsira polgármestere nevével fémjelzett és az agrártámogatási kasszát jelentősen csapoló (lásd korábban, a H/1 táblázatban) GSD-csoporthoz kapcsolódik. (Így Dorogi nem mellesleg a német tulajdonos üzlettársa és egyúttal „magyar hangja” is.) A cégcsoportot a 38 embert fogalkoztató GSD Agrárprodukt Kft. fogja össze, amely egyúttal a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság - és Élelmiszertudományi Karának a mintagazdasága."
www.kielegyenafold.hu/userfiles/file/IV_jelentes_a_foldrol_20121215_NG_20130422.pdf

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.07. 11:51:37

@tesz-vesz: "...mesélhetnél arról is, hogy lettél te a mandinerblogon szerző, mégha csak egy posztra is, milyen ismerettségek, politicusi (honlapgondozói) bizalmak kellettek ehhez?..."

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Ufi.blog.hu. Az egyik első kommentelőjük voltam, (ha jól rémlik a legelső) a hozzászólások nélkül szomorkodó 8-10 posztjuk valamelyikén. Lassan többen lettünk, azután gyors váltással megjelent a Reakció.blog. Törzskommentelő maradtam ott is, a főszerkesztő turul_2K2 jól ismerhette gloire netes munkásságát, így az alkaloida blogot is (USH reports). Az itt megjelent posztjaim tetszettek neki, egyet átvett, mintegy ajánlva, a másodiknál már szerzői jogosultságot kaptam. Dióhéjban ennyi a történet

. )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.07. 12:02:51

@tesz-vesz: a többihez nincs megjegyzésem. A fidesz komcsiságát nem tárgyalnám ki veled itt, ez a poszt a mezőföldi földekről szól.

A hantosi 450 hektár 15 ember állandó megélhetését biztosította a kishantos.hu oldal szerint. Most 10 részre osztva, egy egyszerűen becsléssel az jön ki, hogy egy-egy megpályázott rész durván 2 ember megélhetését biztosíthatja. Ez nagyságrendjét tekintve klasszikus családi gazdálkodói méret, jól látom? A nyertesek mezőföldi gazdálkodók. A poszba is be van emelve pár név, a kishantos.hu-n is elérhetőek a nevek. Még a salgótarjáninak aposztrofált "odatelepített" pályázónak is van vállalkozása Ménesmajorra bejelentve. Ez hantos szomszédságában van. Ha következetes volnál, akkor látnod kéne, hogy ez pont az a metódus, amit Ángyán is szorgalmazott, csak éppen a regionális "mintagazdasági" elképzelés nélkül. Nem kellenek mezőföldre sem dánok, sem németek, sem pesti értelmiségiek által működtetett népfőiskolai mintagazdaság. Mezőföldre mezőföldi gazdák kellenek. És van elég.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.12.07. 12:05:08

@Alfőmérnök:
Kiegészítő sportként azért vascsövezhetnétek vagy lézerkardozhatnátok már egyet, bírósági tárgyalás előtt vagy után.
Biztos lehetne nézőket toborozni rá az itteni úri közönségből.

Alfőmérnök 2013.12.07. 12:07:39

@gloire: Utána meg - teljes joggal - kibasztak, mint macskát szarni, mert morális analfabéta lévén publikálatlan anyagokat hoztál nyilvánosságra.
Utána a törzskommentelőket loxonnal áttereltétek a jósdára.

Alfőmérnök 2013.12.07. 12:11:16

@gloire: @gloire: Na, miért is csaló Ángyán, te patkány?
(Még korrigálhatod, amit írtál. Ha nem teszed meg, hamarosan a bíróságon kell megvédened az álláspontodat.)

Alfőmérnök 2013.12.07. 12:14:13

@Valóraváltógép: Eddig is volt hasznom. Egy férget eltaposni számomra élvezet.

Alfőmérnök 2013.12.07. 14:30:21

@gloire: Na, miért is csaló Ángyán, te patkány?
(Még korrigálhatod, amit írtál. Ha nem teszed meg, hamarosan a bíróságon kell megvédened az álláspontodat.)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.07. 18:23:51

@gloire: "A fidesz komcsiságát nem tárgyalnám ki veled itt, ez a poszt a mezőföldi földekről szól."

így van, amelynél lekomcsizod, szdsz-ezed kishantost, Ángyánt, Ácsnét, úgy hogy valójában a fidesz a primitív posztkommunista szdsz-es szervezet, csak hazudik sajét magáról. felróvod vkinek a soros-ösztöndíját, miközben orbánnak és kövérnek is van soros-ösztöndíja.
nem tartod relevánsnak, oké, csak én nagyonis annak tartom!
nem tárgyalnád ki? miért, ki tudnád, csak nem akarod? egyem a kis szívedet.

honnan tudod hogy nem-e nyerges strómanja az összes nyertes pályázó? azt hiszed csányinak csak annyi földje van, ami hiv. le van jelentve neki? nyerges pont arról híres hogy lévai anikó földjeit is kezeli, viszi, tán még nevén is van pár holdacska. mészáros polgármester, ez az nagy demokrataképű is arról híres, hogy az összes családja, rokona nevére irítja a saját tulajdonját.

a nyertesek pedig nem helyiek, a posztot nem olvasnád el, mielőtt hozzászólsz?
www.kishantos.hu/userfiles/file/panasztetel_VM.PDF

az egyik rongykereskedő, a másik holland cég hamis címmel (holland, NEM DÁN! mennyivel jobb) 3. salgótarjáni építési vállalkozó 160 km-re kishantostól, több lábon áll ez a "családi gazda", mert a "ménesmajori" cég székhelyét folyamatosan változtatja, hogy mindenhol "helyi gazda lehessen" lásd a linket ,pont a kishantosi pályázatkor tért vissza, érdekes, nem?
4. nem kapott a 20 km-re lévő helyén földet, csak itt miért, ha mindenben megfelelt? 5: Mezőföld polgármestere, márok csaba, kicsit se gyanús, tán a következő mészáros? 6. simon-hornok réka, cégében felügyelőbizottsági tag márok csaba a feleségével. ők kapták a legnagyobb területet 7. nem kapott a 20 km-re lévő helyén földet, csak itt miért, ha mindenben megfelelt? ugyanez van a 8.-kal. többi érvénytelen

muszáj feleslegesen dolgoztatni? már megint minek hazudozol, vetítesz ilyen primitíven?
vagy van másik forrásod a nyertesekről? mert elég ciki, ha csak így magadban elkönyveled, hogy

nyilván Ángyán azért készítette el eddig a nyertes pályázókról a jelentéseit felháborodva és lemondva a FIDESZES miniszteri székéről, mert ezt szorgalmazta... miért kell ilyen minősíthetetlenül ostobákat írni? "látnod kéne, hogy ez pont az a metódus, amit Ángyán is szorgalmazott" a trafik is ilyen?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.07. 20:30:00

@tesz-vesz: "...salgótarjáni építési vállalkozó 160 km-re kishantostól, több lábon áll ez a "családi gazda"..."

Szerintem te mást értesz családi gazdaságon, azt hiszem rájöttem ez az ami miatt ezt nem érted. A családi gazda az nem azt jelenti, hogy a portája mögött indul a kis földecskéje a családnak és abból szépen éldegélnek, két kis ökröcskével. Egy mai családi gazda valóban több lábon kell álljon, akár tíz vállakozással, és minimum 40-50 hektárja kell legyen. De kinkább 100-200. Húsz kilométer az semmi, az igen is környékbelinek számít, 40 perc alatt ott van a földjén, a traktorral vagy ő, vagy egy alkalmazott. A te lelki szemeid előtt táncoló "családigazda" nincs.

A valóságban itt a kulákság, a kulák réteg visszaállítása történik, bármennyire is dehonesztáló volt ez a kifejezés - talán ma is az - de legalább érthető mindenki számára. És lesznek boltjaik is, szerelő műhelyeik és építési vállakozásaik is, akár a szomszéd megyében is! Ez van, neked ez nem tetszik. Nekem igen. Ne ragozzuk tovább.

Alfőmérnök 2013.12.07. 21:47:52

@gloire: Na, miért is csaló Ángyán, te patkány?
(Még korrigálhatod, amit írtál. Ha nem teszed meg, hamarosan a bíróságon kell megvédened az álláspontodat.)

Alfőmérnök 2013.12.08. 12:59:51

@Hepci: Nem én fogok perelni, hanem azok, akiket megrágalmazott, akiknek a jó hírnevét megsértette gloire.

bömböcz 2013.12.08. 17:27:44

Tartok tőle, de ez a kishantosi buli egy igazi öko-bibsilibsi (ingyért haszon örökbe) fészeknek tűnik eddig.
Ángyán meg a "nemzeti" bólya akire az ellenzék (kétoldalról) csimpaszkodik.
A fidesz már 1998-ban megmondta: a pártnak vagyont kell szereznie ahhoz, hogy partiban legyenek a szocikkal.
A 2/3-al "agyagbadöngölik" őket, hoci-nesze alapon...

valódi 2013.12.08. 17:30:07

@gloire: "Mezőföldre mezőföldi gazdák kellenek."
Egyetértek!

valódi 2013.12.08. 17:35:17

@bömböcz: valamely vezérfideszes mondta anno, hogy levágják a kezét annak, aki közpénzhez jogosulatlanul nyúl... Ezt már nem emlegetik, mint ahogy Ángyán programját sem! Csak a Fidesz! Csak a LÓVÉ!

bömböcz 2013.12.08. 17:45:04

@valódi:
A politika a lehetőségek tudománya...
Amíg nem jön szembe a lámpavas.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.08. 18:47:58

@gloire:
a családi gazdaság azt jelenti, hogy 1 db földműves család nyer egy életképes földet, úgy hogy nem párttagok, nem rokonai, ismerősei senkinek, egyszerűen tisztességesen nyertek egy pályázaton, amiben a többségi pontokat, nem lehet szubjektíven adni, csak objektíven, átláthatóan.
EZ VOLT A FIDESZ PROGRAMJA A VÁLASZTÁSOK ELŐTT, nem az, hogy senkiházi strómanok és korrupt spekulánsok úgy változtatgatják a céghelyeiket, ahogyan a naptárban jön a földpályázatok elbírálása

"A családi gazda az nem azt jelenti, hogy a portája mögött indul a kis földecskéje "

az előbb azt mondtad, hogy "Mezőföldre mezőföldi gazdák kellenek" tehát helybeliek, most akkor mi van?
bár ez is egy szokásos kenegetés már megint nálad, mert mezőföld elég nagy, a kampányprogram meg világosan kimondja, hogy kisgazdákat is támogatják (akiknek nincsenek alkalmazottaik), ha esetleg nem lenne érthető: csányi tehenészete és a legtöbb állami támogatása, nem kisgazdasági támogatás, ő nagytőkés
34-36. oldal
program2010.fidesz.hu/
(érdekes ez a Kopp Mária, ebben is benn van, nem volt véletlenül besúgó 90 előtt, ahogy a mellette lévő martonyi?)

dehát se ez nem lett, se elszámoltatás. ahogy a GMO távoltartása is csak hazugság.

az a 20 km inkább egy óra.

"Tőlem egyszer megkérdezte egy srác, hogy mennyit eszik a kombányom 100-on.
Kicsit zavarodottan válaszoltam, hogy még nem mentem vele 100 km-ert egyfolytában, úgy-hogy nem tom.
Erre Ő: Ja, hogy még csak nem rég vetted?"

külön érdekes márok csaba polgármester és cégei embereinek hobbikertészete nyerte a LEGTÖBB földet, hát igen, több lábon áll a polgi is.

"A valóságban itt a kulákság, a kulák réteg visszaállítása történik"

ja hogy értem, és a fidesz lesz az új döbörgi, merthogy a kulákok nem ők, a nem párttagok földet nem kaptak többségében, az hót ziher,
tessék itt egy sikeres nyertes:

www.sonline.hu/somogy/kozelet/jozan-paraszti-esz-nem-korrupcio-egy-sikeres-foldpalyazo-497911

"Se maffiatag nem vagyok, se Ágh János embere, csak egy egyszerű 22 éves őstermelő – mondja a lapunknak nyilatkozó bábonymegyeri Szabó László"

egyedüliként nyert helyben lakó,

"akik viszont nem nyertek, azt mondják önre, hogy a helyi nagybirtokos, Ágh János „embere” (a legtöbb földet az Ágh-család kapta Bábonymegyeren és Sombanés Somban – a szerző), ezért nyerhetett...
– Nem vagyok senkinek az embere. Sok évre visszanyúló a kapcsolatunk Ágh Jánossal, már a nagyapám is ismerte. Mi ugyanis öt-hat évtizede a földből élő család vagyunk. Ágh János pedig olyan parasztember, akiből kevés van, sokkal több kellene ilyenből; egyszerű juhászként kezdte, s nem tapossa el ma sem a kicsiket, nem „maffiatag”, nem oligarcha. Ha takarmány kell, ha betegek a birkáim, segít. Elsősorban édesapámnak köszönhetem azt, ahol tartok, de rögtön utána Ágh Jánosnak. Ahhoz azonban semmi köze, hogy nyertem a pályázaton.

- meggyőző, ághék akartak valami színes prospektust, propagadnacikket az újságba, aztán a haver gyerekét megajándékoztak, tipikus spicligyerek amúgy, szerintem nem sokat ért a dolgokból se, vagy tudatosan hazudik, vagy esetleg tudsz bábonyi földről, aki ághon és a spiclin kiívül még került helybenlakóhoz? örömmel olvasnék róla. forrással persze

Ágh Jánost nem zavarja, ha leoligarcházzák (úgyis kulák-egyesek szerint), az viszont igen, ha a családját is belekeverik, s fideszes önkormányzati képviselőnek titulálják.

– Nem zavarja, ha leoligarcházzák?
– Nem – felelte Ágh János. – Csak az zavar, hogy a családomat is belekeverik, meg hogy fideszes önkormányzati képviselőnek titulálnak, holott független vagyok. Anno kisgazda voltam, de annyi elég is volt a politikából. A Magosznak viszont tizenöt éve tagja vagyok, minden tüntetésen ott voltam, így 2005-ben a parlament előtt is.

– Ahol Ángyán József volt a tüntetők egyik „vezére”, ugyanez az Ángyán ma azt mondja, hogy „egy mohó, zsákmányszerző csoport vagyongyarapítása zajlik a földeken” és a kényszerhasznosítás a legújabb trükk, amivel ezek a jó kapcsolatokkal rendelkező oligarchák földeket szereznek maguknak. Mint Ön is, Bábonymegyeren...
– Én nem tudom, ki az oligarcha, nem is értem a jelentőségét, helyi gazda vagyok, van ötszázharminc nagy állatom"

:D
www.sonline.hu/somogy/kozelet/az-oligarcha-visszaszol-ez-csak-politikai-jatek-493060

– És milyen kapcsolatokra volt ehhez szükség?
– Semmilyenre, csak józan paraszti észre. A pályázaton nem hirdettek eredményt, föld pedig műveletlenül nem maradhat. Nekem pedig van kellő számú állatom, megkaptam használatra.

– Éppen ez az, ezt kifogásolják az akasztófagyártó helyi kisgazdák; nem hirdettek eredményt a pályázaton, így nem juthattak földhöz, s még azt a nyolc hektárt is elvették tőlük, amit addig műveltek.
– Elvették? Ezt kikérem magamnak! Sose volt övék az a nyolc hektár sem, nem béreltek ők földet!

kulák ez, aki a komcsi torgyán kisgazdája volt, még véletlenül se lehetett potentát a kommunista diktatúrában ez a te fideszes-"független" kulákod ugye? a rossebet, azt! ez is nagytőkés.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.08. 18:53:38

@gloire: tehát jól megszedte magát ez is a rendszerváltás után, amely csak annyiból állt, hogy kimentek az oroszok, de a kommunisták ittmaradtak, és nem adták ki a kezükből a hatalmat és a vagyont.

csányi is azért kapta a legtöbb mezőgazdasági támogatást, mert ő is fideszes kulák lesz, vagy már az, teljesen érthető, az mszp-s leisztingerrel éneklik majd együtt a fideszes kulák nótákat.
de talán ha már fideszes kulákságot akarunk visszaállítani, előtte nem ártana már elzavarni a kommunistákat nem? miért szólhatnak bele a politikába még mindig? miért uralhatják a médiát? a nürnbergi pernél se igen számított, hogy hogy fognak sírni a hozzátartozók, meg az ellenséges sajtók.

szóval te is fideszes korrupt kulák leszel, ezért tetszik neked ez a korrupt rendszer, a gazdák nem kapnak földet, csak a fideszes nagytőkés kulákok. te is is fideszes vagy, persze hogy tetszik. mindenki más meg dögöljön meg, nyilván, csak ez hosszútávon majd az eredményezheti remélhetőleg, hogy kiegyenesített kaszákkal a te fejedet is meglegyinthetik ahogy a többi hazug, primitív, de gazdag fideszes nagytőkés "kulákot" is.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.08. 19:43:42

@tesz-vesz: "...az előbb azt mondtad, hogy "Mezőföldre mezőföldi gazdák kellenek" tehát helybeliek, most akkor mi van?..."

Az van, hogy földet sem vásárolni, sem bérelni nem tudsz könnyen közvetlenül a családi házad szomszédságában. Egy szántót művelni a kapudtól 10-20 kilométerre teljesen szokványos dolog volt mindig is.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.08. 19:54:59

@tesz-vesz: "...ez is nagytőkés..." 500 állattal nagytőkés? Te olyan szinten nem vagy tiszában alapvető dolgokkal, nagyságrendekkel, és olyan indokolatlanul és minden információ nélkül inszinuálsz, hogy semmi értelme veled vitázni.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.08. 19:59:38

@tesz-vesz: "...kiegyenesített kaszákkal a te fejedet is meglegyinthetik..." :D :D :D

Alfőmérnök 2013.12.08. 20:31:31

@gloire: Na, miért is csaló Ángyán, te patkány?
(Még korrigálhatod, amit írtál. Ha nem teszed meg, hamarosan a bíróságon kell megvédened az álláspontodat.)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.08. 20:43:53

@gloire: földet sem vásárolni, sem bérelni nem tudsz könnyen közvetlenül a családi házad szomszédságában."

nem is arról van szó, hanem hogy a saját település közelében legyen, és de, mindig ált. a saját település közelében

500 állat? melyik kisparasztnak van 500 állata? már disznót nem tartanak vidéken az ólban. 1 db-ot se, ehhez mérd a középparaszt, vállalkozók 10 állatát, és ehhez mérd a nagytőkések 500+ állatát
mert azt most nem is mondom, hogy mészáros lőrincnek is minden családtagján, vején, sógorán, tehát másnevüeken is, van tulajdon.
dehát kulák ő is nemdebár, hiába lóg ki a vörös kapanyél a szájából, kulák, mert gloire azt mondta.

mielőtt még tovább fantazmagórizálnál kulákokról delíriumos révületben, hadd áruljam már el neked, hogy a mai felvilágosult, humanista, jogra épülő társadalmunkban nem szokás és nem divatos, sőt mégcsak nem is kifizetődö, és főként nem etikus (ha bármit is jelent a szó), hazudni a választásokon.
és hazudni és csalni a pályáztatásokon! met itt most főként ezekről van szó.

persze megértem én, hogy nem tudsz mit reagálni, ha orbánra és kis undorítóan ostoba brancsára azt mondom hogy kommunista származásúak, és ezt érvekkel alátámasztom, de NEM rám kellene mondani, hogy nem tudok vitatkozi, nem én megyek el a vitapartner pontjainak a 95%-a mellett!
soros-ösztöndíj pl, nem mond neked valamit?

hát az biztos, hogy teljesen lenulláztad magadat minden értelmes ember előtt. kb értelmileg egy szinten vagy tevével, a másik hihetetlenül buta fideszdroiddal, és ez nem bók, nagyon nem.

persze, valószínűbb, hogy hülyén fogsz meghalni, minthogy jogosan eltiprojon egy népharag, de ilyet mondani nem olyan látványos.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2013.12.08. 21:01:30

@tesz-vesz: @Alfi: Gyerekek, tényleg nem értetek hozzá. Az én saját véleményem/tapasztalatom nem tesz engem Kishantos-pártivá, sem Ángyán-pártivá, se fidox-pártivá.

Ha nagyon-nagyon x 3 jóindulatúan vagy - ami szinte lehetetlen - objektíven nézzük, két szűk érdekcsoport harcol a dominanciáért most Mo.-n, a fidox meg az ellenfele. Logikus, hogy egymást irtogatják ott, ahol csak tudják, a dolog lényegéből adódóan számukra ez élet-halál-harc. A mi (többiek) érdekeinkkel ezek a létharcok szinte sosem találkoznak, ezért ilyesmit számonkérni - marhaság. Ángyánnak ezt tudnia kéne.

Fentiek figyelembevételével nem tehető igazság a felek között.
Azonban, ahogy írtam korábban, ezen a földön az elmúlt 200 évben kétszer tették bolonddá a föld népét ilyen Ángyán-féle lózungokkal, hogy "földosztás" meg "családi gazdaságok". Mindkét esetben kemény megtorlás, és rablás után "visszavették" a földeket, meg amit termeltek (legutoljára még a megélhetésre valót is a kuláktól), méghozzá kamatostul.
A népek(a maradékok) gyanakvóak mostmár ilyen szép szavakkal szemben.
A fidox legalább őszinte: "ide a főddet, vagy elveszem"

Nézzetek már magatokba: volt ez valaha is másként?(értve: jobban?) És ha igen, ki által és hogyan?
Ha valamelyikőtök egy nyugati mintagazdasággal akar jönni, azt sajnos kénytelen leszek szemberöhögni: rengeteg pénzt költött a művelt nyugat a művelt parasztjaira, és ez még mindig nagyon sokba kerül nekik. (Swiss made, gondoljatok a lila tehénre)

Sáz szónak is egy a vége, @gloire-nak sajna igaza van túlnyomó részt, that's all folks.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2013.12.08. 21:35:11

@Alfőmérnök: Pontosabban?

Attól, hogy gloárral csatában állsz, még lehet neki egy-s-más igaza, nemdebár? Nem szoktam hozzá, hogy kétségbe vonják a hozzáállásomat, meg a szavahihetőségemet még nick mivoltomban sem, de majd most megkezdem(a hozzászokást). Mert csak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.08. 22:36:45

@Mihint: " Gyerekek, tényleg nem értetek hozzá."

miért te értesz?

"két szűk érdekcsoport harcol a dominanciáért most Mo.-n, a fidox meg az ellenfele. "

az mszp, dk, együtt? nem ez a két szekértábor van, ez látszatharc, vannak harcok, de ezek ismeretségek és kapcsolatok mentén állnak fel a gazdasági életben, nem pártok alapján, ha igazi harc lenne, akkor az mszp-s leisztinger nem kapna szinte olyan sok mezőgazdasági támogatást, mint csányi, és budai gyula nem ölelgetné gráf józsefet. persze csak akkor van ez, ha elfogadjuk a tényt, h mindkettő posztkommunista, ha nem fogadjuk el, akkor min. a fidesznek már elszámoltatni kellett volna gyurcsányékat, és lusztrációval kitiltani őket mindenhonnan.

gergényi, bene, dobozi józsef (a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) egykori parancsnoka) ítélete majd a választás előtt lesz 2014-ben, vagy után: Az ügyészség csak felfüggesztett börtönbüntetést kér a vádlottakra, sőt azt is indítványozza, hogy elítélésük esetén is mentesüljenek a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól. Az új büntető törvénykönyv szerint ugyanakkor az említett bűncselekményért akár öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható lenne.
hagyó és szilvási sem számít bele az elszámoltatásba, hagyónak 6 millió forint kártérítést fizet az állam, szilvásyéknak meg a két év letöltendőbe beleszámít a ún. házi őrizet is.
laborc felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Az ügy iratait 2040-ig titkosították.
ezután a kis gumicsont után lefogadom, a bizalmi emberek kaptak, kapnak egy kis trópusi nyaralást kárpótlásban A Párttól ésvagy pár nullás utalást az ofsorba

" A mi (többiek) érdekeinkkel ezek a létharcok szinte sosem találkoznak, ezért ilyesmit számonkérni - marhaság."

akkor kitől vették el a trafikot? kitől vettél el a földeket? a lehetőséget? az összes mszp-s paraszt volt? nagyon buta mondat, először tájékozódni kéne, mintha nem az adófizetők pénzét, nemzet kincseit herdálnák el a komcsikölykök és a komcsi oligarchák, mert ha tényleg nem lenne közünk hozzájuk, akkor is a morál még szerepet játszhatna, de nagyon nem értem hogy lehet ilyet mondani, hogy nincs közünk hozzájuk

" Ángyánnak ezt tudnia kéne."
mit? Ángyán mindennel nagyon tisztában van most már. persze aki nem ismeri Ángyánt és a történetét, az minek szól bele a beszélgetésbe? az max kérdezzen, de ne jelentsen ki semmit.

"Fentiek figyelembevételével nem tehető igazság a felek között."

milyen felek?! itt a nép és a politikusok állnak szemben, ha nem tűnt volna ki, Ángyán tüntetett az MSZP ellen is, bajnait lemaffiázza, ahogy most a fideszt is.
tehát dániában és franciaországban és lengyelországban nem családi gazdaságok vannak mert szerinted az elmúlt 200 évben kétszer tették bolonddá a föld népét ilyen Ángyán-féle lózungokkal? érdekes hogy ez a lózung a fidesz választási programja lehetett.

A fidox legalább őszinte: "ide a főddet, vagy elveszem"
nem őszinte, mert csodák csodájára - ha tájékozott lennéd tudhatnád - a kormánypropaganda dübörög és az ellenkezőjét mondja a valóságnak. folyamatosan hazudik. sehogy nem jön ide most a történelemből pl a padlássöprés. a most most van.

mivan a lila tehénnel meg nyugattal? sokba kerül? nekünk is sokba kerül csányi, nyerges meg az mszp-s leisztinger földtámogatásai, pedig ők nem is szorulnának rá, aki azt mondja erre a millirádos korrupcióra, hogy rendben van, az elmebeteg

"Az én saját véleményem/tapasztalatom nem tesz engem Kishantos-pártivá, sem Ángyán-pártivá, se fidox-pártivá."

érdekes, én nem ezt veszem észre, feleslegesen ne írj kommentet, mert csak a nimbuszod rombolod vele.

"Sáz szónak is egy a vége, @gloire-nak sajna igaza van túlnyomó részt"

úgy mondod, hogy semmihez se igen értesz? semmiről semmit se tudsz? elagalább a kommenteket olvastad volna el, jóember

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2013.12.08. 22:49:57

@tesz-vesz: Pont úgy írsz, mint a kocsmák népe: nincs igazad, mert én mondom. Ellenérv: igazad van, mert én mondom.
Ezen lépjél túl. Meg a másik "mániád" a tényekhez való ragaszkodás. Majd, ha én látlak el tényekkel, majd hozzám ragaszkodsz, ugye? ArmaGedeont akarod követni, aki önjáró lett, és már csak a saját képzeletével áll szóba?

Mindegy, bocsánat, hogy próbáltalak benneteket közvetlenül megszólítani. Nem fog többet előfordulni, ti sem veszítetek semmit.

Alfőmérnök 2013.12.08. 22:51:30

@Mihint: Ez az egyetlen érved:
"Azonban, ahogy írtam korábban, ezen a földön az elmúlt 200 évben kétszer tették bolonddá a föld népét ilyen Ángyán-féle lózungokkal, hogy "földosztás" meg "családi gazdaságok". Mindkét esetben kemény megtorlás, és rablás után "visszavették" a földeket, meg amit termeltek (legutoljára még a megélhetésre valót is a kuláktól), méghozzá kamatostul."

Nem indoklod meg, hogy miért "lózung" amit Ángyán ígért, csak kijelented.
Az meg nem érv az Ángyán-program ellen, ami a Rákosi-korszakban történt.
Olvasd el ezt:
www.kielegyenafold.hu/a/andrasfalvy_professzor_csak_a_gyarmatokon_volt_a_magyarhoz_hasonlo_foldbirtok_szerkezet_-c10877.html

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2013.12.08. 22:57:12

@Alfőmérnök: Az indoklás, ha szakmai részre gondolsz, valóban nem fejthető itt ki, és igazad van abban, hogy "ex cathedra" mondom. Nem merem megígérni, pedig szükséges lenne ezt a témát alaposan-közérthetően kielemezni. Megpróbálom.

valódi 2013.12.09. 10:25:20

@Mihint: kicsit nagyobb léptékben már megtörtént a szakmai rész kifejtése:
A XX század végén egy angol ökológuscsoport az alábbi szarkasztikus megjegyzéssel zárta egyik tanulmányát: "Napjainkban egy városlakónak számtalan kérdést végig kell gondolnia, mielőtt reggel útnak indul: tömegközlekedéssel menjen, vagy gépkocsival, hol vannak útlezárások, hogyan hangolja össze a munkába menetet a gyermekek iskolába jutásával, hol érdemes vásárolni, hol lesznek árleszállítások, stb. stb. Mennyivel egyszerűbb lesz a dolga néhány évtized múltán, amikor napkeltekor mindössze egyetlen kérdése marad: ebédelek, vagy ebéd leszek?"
Hankook, Coca Cola stratégiai együttműködés - egyenes út ide!
Aki megtagadja Ángyánt és elveit, annak elsősorban a gyerekei/unokái fogják „élvezni” a hiányát!!!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.09. 11:33:54

@valódi: Nem először hangzik el az "egy angol ökológuscsoport egy tanulmánya" – ezt a forráskezelést... a téma fajsúlya több gondosságot igényelne a brittudósok kezdetű mondatoknál, nem?

Mondjuk például a konklúzió mellett megismerhetnénk az érvelést is. Meg az érvelés alapjául szolgáló adatokat, ilyesmit. Pusztán konklúziókat egymás fejéhez vagdosni nem éppen konstruktív.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.09. 12:17:40

@Mihint: bocs, de én téged látlak pont kocsmainak, idejössz, nem mondasz semmit, fogalmad nincs semmiről, de beleszólsz valamibe, ráadaásul magadat pártatlannak nyilvánítod a komment elejjén, a végén meg csak kinyögöd hogy glórnak és a fidesznek van igaza.

elég hosszú kommentet írtam, elég részeletesen, biztos hogy semmilyen értelmet nem találtál benne? meglepődnék, mert mindent szóra amit írtál odafigyeltem, és minden lényeges részre válaszoltam, reagáltam sőt még linkeket is mutogattam.

ahogy pl ezt is:
"Budai Gyula államtitkár 2012. április 23-án a Magyar Hírlapban megjelent nyilatkozatában lejárató szándékkal valótlanságokat állított Ács Sándornéról, aki személyhez fűződő jog megsértése miatt bírósághoz fordult. A pert 2013. december 5-én első fokon megnyerte.

A Budapest Környéki Törvényszék első fokú ítéletében 800.000 Ft nem vagyoni kártérítésre és elégtétel adására kötelezte dr. Budai Gyulát, valamint eltiltotta a további jogsértéstől. "

www.greenfo.hu/hirek/2013/12/07/kishantos-kapcsan-vesztett-pert-budai-gyula

"ha én látlak el tényekkel, majd hozzám ragaszkodsz, ugye?"

előbb hadd lássam azokat a tényeket, de ne propagandát mutogass, ne hazugságokat, mert az csak felbosszant, és légyszi kicsit legyél magasabb intelektuális szinten mint a fideszdroid gloire és teve.

armagedeonnak sokmindenben téved, és elszaladt vele a ló, nem kéne engem hozzáhasonlítani csak azért mert nem tapsolok egyszerre a drága kis fideszedhez, attól még hogy bolond kissé, neki is sokmindenben lehet igaza. és volt is, pl hogy szabadkőműves volt pár író.
rendszeresen szoktam idegbajt kapni tőle, és kontrázok neki folyamotsan.

most meg feladod? hát rohadtul sikerült meggyőznőd mindenkit, hogy szavazzunk most is a fideszre.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.09. 12:21:45

@Alfőmérnök: Pont úgy írsz, mint a kocsmák népe: nincs igazad, mert én mondom. Ellenérv: igazad van, mert én mondom."

és ezt nekem mondja, Jézusom! amikor ezzel köszön be ide!:
": Gyerekek, tényleg nem értetek hozzá. "

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.09. 12:37:45

@gloire:
500 nagyállatról volt amúgy szó, mert 500 csirkére még lehet azt mondani, hogy közepes vállalkozás, de 500 marhára? hát ki az a hülye aki ezt közepes gazdaságnak gondolja a mai világban?

esetleg láthatnánk egy linket, ahol kategorizálják az állattartókat? nem ugye? nézzek utána mint a bérbeadásoknál. én megtettem amúgy

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.09. 13:20:54

@tesz-vesz: Egy borjú 120 000 forint, egy marha 150 000. 5000 marha 75 millió forint. Ebből egy éttermet tudsz venni a Balaton parton.

www.magro.hu/elo-allatok/1639/1/

ingatlan.com/balatonvilagos/elado+vendeglato/etterem-vendeglo/somogy+megye+balatonvilagos/20241512?sid=0

hát ki az a hülye aki ezt nagytőkésnek gondolja a mai világban?

. )

valódi 2013.12.09. 14:04:49

@Counter: elfogadom a kritikát... ez az idézet valóban inkább egy kétségbeesett figyelemfelkeltés. Sokkal konkrétabb ennél -a sok közül egy politikafüggetlen szakember-, pl. dr. Kádár Imre professzor laikus közvéleménynek írt rövid tanulmánya, amelynek a címe: A termőtalaj előbb elfogyhat, mint az olaj.
Elérhető pl. itt is: index.hu/velemeny/olvir/kadar1758/
Azt viszont nemigen kell már bizonygatni senkinek, hogy a "holtmunka intenzív" vegyigépész agráripar a végét járja... sajnos velünk, a nyugatias civilizációval együtt!

valódi 2013.12.09. 14:21:10

@gloire: teljesen igazad van! Az 500 marhához kell legalább 250-300 ha legelő és valamennyi szántó is. Ez egy átlag falu határának harmada-negyede, amiből anno megélt vagy 15-20 igazi parasztcsalád - most pedig két-három földesúr. Ezzel azonban semmi baj - jó földesúr eltartja a faluját, különösen ha Fideszes!
Itt van mindjárt egy jeles, aktuális példa - Kanyok Attila (Start 2003 Bt.) 496 hektár nyertese! (Mezőnagymihály 706, 715, 719 sz. pályázatok)
A 168 óra c. lap augusztus 3.-i számában „Szerénység, Ángyán úr!” címmel Krug Emília készített interjút Fazekas Sándorral. Ebben olvasható:
Krug E.: - A győztes, Kanyok Attila a megye fideszes közgyűlési elnökének a munkatársa volt, 2010-ben pedig a Fidesz tiszaújvárosi polgármesterjelöltje. Egyértelmű szimpátia.
Fazekas S.: – De legfőképp fiatal agrármérnök, ráadásul ő adta be a legeredményesebb pályázatot.
Kanyok Attila www.fidesz.hu alatt saját honlapján áll a következő:
„Tősgyökeres tiszaújvárosi vagyok, olyan fiatal, aki - sajnos szinte egyedüliként - a diplomám megszerzése, majd fővárosi és Nyugat-európai munkavégzés után hazatelepült szülővárosába... Szociálpedagógus végzettségem okán is szívemen viselem az időskorúak, a hátrányos helyzetű emberek, az elesettek életének jobbítását.”
Friss újsághír: "A Bükki Nemzeti Park által kezelt állami földek bérleti pályázatainak ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) negyvenegy rendbeli magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasol az ügyészségnek."
Friss újsághír: "Költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt nyomozás indult Kanyok Attila fideszes tiszaújvárosi önkormányzati képviselő ellen, aki ... a borsodi állami földbérletpályázat egyik nagy nyertese, nála csak egy gazdálkodó nyert több földet."
Hogy is van ez? A kishantosiaktól 450 hektárt vettek el...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.09. 15:53:45

@gloire: jaja , itthon a középvállalkozók 85 millióér' vesznek éttermet. személyzeti szobákkal balatonparton. ez egy milliomos posztkomcsi passziója, aki két vitorlázás között ledől egy kicsit a szerény kéglijében

hát itthon nemcsak a fideszes "kulákok", de a nagytőkések is többlábon élnek, meg valahol a pénzt is kell ám mosni, helló.

meg még véletlenül se számold bele a min. 80 milliót érő csordába és a 85 milliót érő étterembe a járulékos költségeket, mert ez nem olyan, hogy fölrakod a polcra, azt ott eláll magában.

de kishantos mennyit is ér? a 10 alkalmazottjával? (annyit ér amennyije van)
nem te nevezted őket nagybirtokosoknak korábban? dehogynem:

gloire · alkaloida.blogspot.com/ 2013.12.04. 15:12:03
"Itt szó nincsen családi gazdaságokról. Ez egy egytagban művelt nagybirtok"

2011-ben az átlagos nagybirtok 3000 hektár volt. nem 400.

meg ezt is mondtad még az ősidőkben:

" dolog pikantériája, hogy létezik dán-modell, ami dióhéjban annyi lenne, hogy családi gazdálkodók termelnek a maguk földjén, úgy, hogy szövetkezeti rendszerben szerzik be a gépeket és úgy is értékesítenek."

kishantos = szövetkezet, biooktatás, kölcsönözhető géppark.

aztán meg ezt is mondtad:
" A családi gazda (itthon) az nem azt jelenti, hogy ...(ebből) szépen éldegélnek, két kis ökröcskével. Egy mai családi gazda valóban több lábon kell álljon"

de itthon ezt nem lehet, itthon nem tudnak megélni belőle a családok, mert itthon kell a fideszes posztkomcsi "kuláknak" csak Dániában, franciaországban, és lengelországban lehet ilyet, itthon nem, és ezért még a kormány hazudik is, törvényt és szabályokat szeg és tisztességtelenül bonyolítja le a pályáztatásokat, még úgy is, hogy ki sem hirdeti, és az új tulajdonos már a pályázat kihirdetése előtt nekilát szántani, vöröskönyvecske a zsebében, minden rendben.
igaz hogy a lengyen mezőgazdaság kiválóan teljesít, meg a dán is

tehát akkor bábonymegyerben csak a független-fideszes képviselő a kulák, meg a haver hülyegyereke? a többi gazda dögöljön meg, mert mocskos kommunisták? ezt mondod ugye?

még véletlenül se gondold, hogy a falu megélhetése múlik ezek. hogy emiatt költözik minden fiatal a városokba a falvakból, gyári munkásnak a fidesz-mszp összeszerelő üzemeiben, és emiatt néptelenednek el a falvak, dehát -ahogy a polgárda.blog nagysikerű bérbloggere írja - ez az összeszerelő üzem csak a kezdet, amíg nem tudunk magunk is autógyárakat létrehozni, hát hogyne.

még a Horthy-korszakban is jobbak voltak a földviszonyok, mint most.

"... annál feltűnőbb volt, mert ugyanebben az időben Európának több nagy népe nyugaton, keleten új technizálódása ellenére a hanyatlás jeleit kezdte mutatni. A magyar emelkedés főként szellemi és gazdasági téren volt szembeszökő. Mindig nagy honvággyal néztünk a reformkorra, a szabadságharcot megelőző évtizedekre. Az igazság azonban az, hogy akkor közel sem volt annyi nagy írója, művésze, muzsikusa, tudósa ennek a nemzetnek, mint a joggal megbélyegzett Horthy-rezsim alatt. Két nagy nemzedék dolgozott egymás mellett, a viszonylagos szabadságot a lényegek kimondására, az elviselhető korlátozást a klasszikus tömörítésre használva ki. A magyar zene ebben az időben emelte a világ fölé az első kultúrhistóriai jelentőségű nagy nevet, a Bartókét, s az ismeretlen, nyelvébe zárt magyar irodalom ekkor támasztott reményt, hogy ugyanezt megismétli.

De csaknem ugyanilyen volt a haladás gazdasági téren, ahol pedig az állam tehetetlensége teljesen megakadályozta a nagyobb méretű kezdeményezést. Különösen a kisemberek bizonyították be, hogy a magyar gazdaságilag is tehetséges nép. A halogatott földreform ellenére százezrek szakítottak le maguknak egy darabka földet, amelybe szorgalmuk beleölhették. Jól gazdálkodó kisbirtokok, kertek ezrei lepték el az országot. Nem véletlen, hogy épp ebben az időben merült fel a Kert-Magyarország terve: a szövetkezett minőségi gazdaságokból fölépített, okosan iparosított, kertész-színvonalon álló gazdáktól megművelt magyar föld látomása. Ezzel egyidőben az ipari munkásság szakképzettsége, általános műveltsége is megnőtt. A főváros körüli kertvárosokat az ő házacskáik népesítették be. Nem volt vad álom többé a másik gondolat, az értelmiségi színvonalra emelt munkás- és parasztnép s a néphez húzó értelmiség testvériesülése egy értelmiségitársadalomban."

Németh László 1956-ban így ír a Horthy-korszakról

kkbk.blog.hu/2013/12/09/nagyatadi_szabo_istvan

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.12.09. 17:12:36

@gloire: @valódi: @tesz-vesz:
Nézzétek meg a definíciókat.

Középvállalkozás:
a) összes foglalkoztatotti létszáma 250 főnél kevesebb, és
b) éves nettó árbevétele legfeljebb 50 millió eurónak megfelelő forintösszeg, vagy mérlegfőösszege legfeljebb 43 millió eurónak megfelelő forintösszeg.

Kisvállalkozás:
a) összes foglalkoztatotti létszáma 50 főnél kevesebb, és
b) éves nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege legfeljebb 10 millió eurónak megfelelő forintösszeg.

Mikrovállalkozás:
a) összes foglalkoztatotti létszáma 10 főnél kevesebb, és
b) éves nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege legfeljebb 2 millió eurónak megfelelő forintösszeg.

Copypaste a 2004. évi XXXIV. törvényből.

Ez alapján 500 marha lehet akár kisvállalkozás is.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.09. 18:54:00

@Holger Hartland: itt a parasztról, a középgazdáról, meg a nagybirtokosról, ill. oligarcháról van szó.
@gloire:
itthon nincsenek már középkategóriás állattartók, akik ebből élnek,
minden az oligarcháké, akinek már 100-200 nagyállata van és ebből él, az is már hobbigazda, posztkomcsi oligarcha, aki több lábon él, és nem romantikus kulák, aki csak "visszaszerzi a vagyonát" vagy "átveszi a hatalmat a kommunistáktól".
nevetséges és gyermeteg ilyet képzelegni egy hiehtelenül korrupt és ostoba pályáztatás után is akár.
ugye a kulák meg a kommunista az szembenáll egymással, kommunista kutyából meg sehogyan se lehet kulák szalonna

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2013.12.09. 19:13:46

@valódi: @tesz-vesz: @Alfőmérnök: Mindenféle személyeskedés, meg linkgyűjtemény-háború helyett inkább utánajárok pontosan, hogy mi a helyzet most - illetve mi volt háború előtt, ugyanis meglehet, hogy nem vagyok erdőmérnök vagy agronómus (bár jártam Gödöllőn :)), de személyesen ismerek párat, akik részben jelenleg is gyakorló gazdászok, részben pedig a Horthy-korból is rendelkeznek pontos adatokkal, illetve adalékkal arról, miért is nem kapott teret annak idején sem a "kert-magyarország" program. Még karácsony előtt írok egy posztot erről.

valódi 2013.12.09. 19:19:37

@Holger Hartland: a jogi forma teljességgel közömbös, különös tekintettel a hajdani útonálló "bunkósbot" helyett mostanában intézményesülni látszó "bunkósjog" általánossá válására. Csak ismételni tudom: az emberi élet alapja a termőföld. Az élelmiszer nem áru, hanem létfeltétel. Az "életképes birtokméret" az nem közgazdasági, hanem biológiai fogalom. Életképes az a birtok, ami elsősorban a művelői saját biológiai létét, továbbá a munkamegosztás miatt a földközelből eltávolodott más családok élelmiszerét minden körülmények között -tehát olaj és béke híján is - képes megtermelni. Ahogyan nem létezik "életképes fegyvergyár", ugyanúgy nem konkurense a helyi parasztcsaládoknak semmilyen virtuális képződmény, sem állam, sem jogi személy. Ha bármely nációbeli ilyen formáció áll átmenetileg a magyar parasztcsalád helyén, akkor csupán közönséges tolvajlás történik a jövő generációk terhére.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.09. 19:27:31

@Mihint: tehát most beismerted hogy neked fogalmad nem volt az egészről, de azért letetted a voksot a fidesz és gloire mellett.

valódi 2013.12.09. 19:31:18

@Mihint: talán tanulságul álljon itt 82 éves nagybátyámmal 10 perce történt levélváltásunk... Ezt írtam neki:
"Fidesz-hír: A kormánypárt országos választmánya szerint a jelöltek mindegyike erős felelősségtudattal, megfelelő felkészültséggel és tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy kitartóan képviselje a magyar emberek érdekeit a következő parlamenti ciklusban. A képviselőjelöltek mindegyike elkötelezett abban, hogy megvédje Magyarország eddigi teljesítményét, és segítse a magyar családokat a további megerősödésben.
Borsod 06. vk. – Tiszaújváros – Mengyi Roland
Borsod 07. vk. – Mezőkövesd – Tállai András"
Eddig a pártközlemény, és ez már az én tapasztalatom - megerősítendő magyar családok: Hagyacki család, Kanyok család, Demeter csa