Miért egyre kellemetlenebb a kishantosi ügy?
2013. december 04. írta: pelikán*

Miért egyre kellemetlenebb a kishantosi ügy?

kishantos2.jpg

„Sohasem fogok hátat fordítani a saját támogatóimnak.
Miért lenne baj, ha a mi értékrendünket támogató vállalkozók nyernek?
Ha a saját híveink sem számíthatnak ránk,
akkor kicsoda számíthat ránk?” 
(Orbán Viktor a trafikügyről, 2013. május 17.)

Ha mikrotanulmányt írnék „Hogyan bánjunk el szadista módon azokkal a bloggerekkel, akiknek a száját egy kocsmai érvelésnél meggondolatlanul elhagyta az »OK, de azért tudok példát, amikor a kétharmados többség mégiscsak meg-megtűr az övétől picit eltérő nézeteket is« mondat?” témáról, akkor azt Kishantosról írnám.

Volt már szó az ügyről itt, és látszólag nagyon új fejlemény sincs, viszont tegnap szembejött velem ez az írásba adott, a Fazekas Sándornak címzett panasztétel, amelyre a hantosiak december 2-i Facebook-posztja szerint eddig senki sem reagált. A dolog nem mai, ettől még tanulságos közelebbről megnézni.

Legutóbb is írtam már: minden furcsaság eredője, hogy a 452 hektáros területre kiírt 10 pályázaton nem nyert egy négyzetcentit sem a mostani csapat, miközben új tulaj lehetett például egy salgótarjáni (!) építési vállalkozás, amely a pályázat beadása előtt változtatott székhelyet. Ez az október 5-én kelt dokumentum elég szépen listázza és kommenteli a nyertesek listáját (3. oldaltól az 5. oldalig). Nézzünk pár példát (úgy kell nézni, hogy az első rubrika a pályázat száma, a második a nyer terület nagysága hektárban, a harmadik a művelési ág, a negyedik a nyertes pályázó, aztán annak címe, végül egy kommentár a kishantosiaktól):

kishantos_1.jpg

kishantos_2.jpg
A Kishantos ügyében a győzteseket védő csodálatos publik érvkészlete nagyjából az, hogy ez itt az agrárium Alföldi-botránya: vagyis Ácsnééket nem kitúrják, egyszerűen lejárt a szerződésük, és lesz helyettük szakmailag/minőségileg/az egészséges változatosság igénye miatt jobb. Kishantos Vidnyánszky Attilái ugyanakkor véleményem szerint nyomokban sem tartalmazzák a tehetséget és felkészültséget, amit a hajánál fogva előrángatott metafora sejtet. Közeli emberek vannak itt és erővel keresztülvitt nyertesek.

Hogy Kishantos ügye az új győztesek szempontjából – tisztán a pályázati szabályokat leszámítva – védhetetlen, az jól látható volt Szél Bernadett (LMP) és Bitay Márton Örs vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár október 28-i parlamenti vitájában. Sajnos a közmédia online hangtárából e bejegyzés írásának pillanatában nem volt visszahallgatható az azonnali kérdés és válasz (talán időközben feltámad a rendszer, itt a link, a citált rész 15:35-től). De a vitából világosan kiderült, hogy a minisztérium egyetlen mondandója az ügyben, hogy nincsenek tele a boltok polcai hantosi biotermékekkel, ergo nevetséges védendő minőségi munkáról beszélni.

Mármost aki egy 452 hektáros, jellegében kísérleti gazdasággal kapcsolatban ilyet mond, az gyakorlatilag annyit mond: „Helló, nincs érvem az ügyben, ide lőjetek!”

Továbbra sem látszik semmi más: alapvetően a megfáradás sajnálatos jegyeit mutató Ángyán József hátországának felszámolása zajlik. Ahol amúgy zömmel kőjobbos gazdák, parasztemberek dolgoznak. Elkeserítő az egész.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr215675103

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ángyán Pécsen, orbán csányiban 2013.12.04. 14:22:33

A pécsi Slyven Rendezvényközpontban megszervezett fórumon előadása kezdetén a volt államtitkár röviden vázolta az általa (és a választás előtt a Fidesz által) üdvösnek tartott föld- és vidékpolitikát, amely az európai mintát követő, kis és közepes mére...

Trackback: Miért egyre kellemetlenebb a kishantosi ügy? 2013.12.04. 14:00:03

Továbbra sem látszik semmi más: alapvetően a megfáradás sajnálatos jegyeit mutató Ángyán József hátországának felszámolása zajlik. Ahol amúgy zömmel kőjobbos gazdák, parasztemberek dolgoznak. Elkeserítő az egész.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

calabria007 (törölt) 2013.12.24. 13:55:31

@tesz-vesz:

örömmel látom, hogy a szeretet ünnepén is jól múlatod az időt:)

2013.12.26. 06:12:39

@tesz-vesz: Párbeszédünk arra hasonlít, mint amikor az Alvégi Hörpintő csárda bunyóbajnoka és egy harcművész próbál közös nevezőre jutni.
Te arról beszélsz, hogy hogyan kell sörösüveggel és széklábbal csatázni, én meg arról, hogy ez számomra teljesen értelmetlen. Azzal jössz, hogy és mi van, ha a Felvégi Koccintó nyolc fenegyereke megjelenik láncokkal és boxerrel? Én meg azt mondom: az bizony baj, és a legjobb az lenne, ha sem ők, sem mi nem hőbörögnénk, hanem értelmesen próbálnánk beszélgetni.
Árvíz idején mindenki a saját helyét kell tartsa; pofozkodással csak a fulladás sorrendjét lehet eldönteni, hiába nevezzük ma az utóbbit politikának, közéletnek meg történelemnek, hiába műveljük fórumokon, emailekben.

Láthatóan nem tudsz különbséget tenni a gondolkodásmódoddal szemben megfogalmazott, érvekkel alátámasztott kritika (ezt kapod tőlem), és a személyeskedés között (ezt adod másoknak). Felhívnám a figyelmedet arra, hogy a személyeskedés nem az, ami neked személyesen rosszul esik, ahogy egy pofon is ugyanúgy fáj, akár kocsmában, akár edzésen kapja be az ember. Csakhogy a harcművészet nem a fájdalom okozásról és eltűrésről szól, hanem … nagyon sok minden másról. De amíg neked ez is idegen, miért jönnék mondjuk ilyennel: hajnalvilag.blogspot.hu/2013/02/a-vita-matematikaja.html ?

Én is úgy gondolom, hogy az általános iskolai „néma értő olvasás” révén egy felnőtt ember megértheti a szavaimat. Kár, hogy te folyamatosan az ellenkezőjét bizonyítod. Csak például vegyük az „összeomlás-hívő” fogalmat.

Gazdasági rendszerünk összeomlása általános iskolai matematikai ismeretekkel bizonyítható: a pénzügyi alapszabályok (kamatszedés) betartása elégséges feltétel a csődhöz, nem szükséges „gonosz bankban, aljas kisantantban” gondolkodni! Így ez nálam már a következmények kategóriájába tartozik: mindenki azt szeretné, ha már muszáj, inkább a másik menne csődbe, kerülne alulra egy kocsmai bunyóban. Ez teljesen jogos.
Az utóbbiról szörnyülködve kárálni a mai hangadók szerepe, akár „tesz-vesz” néven fórumokon, akár politikai pártként a tévében adják elő (számomra nincs érdemi különbség).

Az „összeomlás-hívő” az, aki képes elhitetni magával, hogy a káosz kikerülhetetlen, de fel lehet rá készülni és érdemes túlélni. Képes a civilizáció „párszáz évvel korábbi szinten való folytatásáról” beszélni nukleáris hulladékok, kémiai szennyezések, állandó fenntartást igénylő technikai környezet, végsőkig kimerített ökológiai és erőforrás rendszerek és nulla tapasztalat mellett. Persze azzal is tisztában vagyok, hogy ezek részleges ismerete miatt az agya már csökkentett módba kapcsolt: nem képes a reménytelennek tartott helyzetekkel foglalkozni.
Ez ma a „tömeg” viselkedése: „carpe diem” vagy patkány-stratégia (rejtőzés, feltétel nélküli túlélés).

Mindezt tehát teljesen természetes okokból tesszük ahelyett, hogy a saját dobozainkból kilépve igyekeznénk MOST megoldani a problémákat, amíg még lehet.

Én is tudom, hogy erre jelenleg nincs működő példa, nincs múltból készen felhasználható „instant megoldás”. Csak tapasztalat.
Tapasztalat Gandhi átmeneti sikere, és India/Pakisztán mai helyzete. Tapasztalat a diktatúrák általad emlegetett ideiglenes sikere, amit (akár fel is foghatnád) én sem tagadok, csak azt állítom, a nálad is szereplő „eleinte” nem véletlen, hanem ugyanúgy törvényszerű rész; az „érett” diktatúra Észak-Korea.
A tapasztalatokat azonban új, eddig soha nem látott módon kell rendszerbe foglalnunk. Kishantos ezen az úton jelent számomra használható közösségi; Ángyán József, Horváth András, Ácsné Éva, a Budai-perben ítélő bíró, … kiállása pedig követhető személyes példát.

Ángyán József támogatásában (és sok minden másban egyébként) egyetértek veled. Ez csak számodra jelent törést, nekem belefér, mert tartalmi és nem személyes alapon gondolkodom! A MÓDOT nem tudom elfogadni, mert ez számomra egyenlőségjelet tesz az ő évtizedes szakértelme, egyértelmű objektív érvei, és mondjuk Budai Gyula nagyúr, vagy Bitay Márton szócső úr végtelenül cinikus, felelőtlen handabandázása, állandó csúsztatásai közé. Egyetértünk, valóban kár, hogy ma az utóbbi ripacsok (bármilyen színűre is fessék őket) bitorolják az előbbi szakértők helyét. De nem azért, mert szerintem nekik van igazuk, hanem AHOGYAN a saját véleményüket kialakítják és képviselik.

Ott tényleg nem látok különbséget, hogy a „vörös-kék-zöld bárók” minden betűt betartva sütik a pecsenyéjüket, a „narancsos bugrisok” meg távirányítóként használják a törvényhozást. Nem hiszek a „nyilasok rendjében” sem („ez az igaz magyarok földje, lapulj komcsi-libsi-buzi-zsidó-cigány-… !”).

Én arról beszélek, hogy ezt az egész „dobozt” kell nagyon gyorsan először is MEGÉRTENI, aztán ennek birtokában egy motiváció-alapú, organikusan fejleszthető együttműködési szabályrendszerre cserélni. Különben az általad is képviselt „dobozon belüli”, a saját kőkorszaki színvonalán persze logikus gondolkodás („ölök vagy ölnek”) által valóban „kikerülhetetlen következmények” kirántják a sámlit alólunk.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.27. 15:55:32

@Kedves Loránd x: és te vagy a kocsma bajnoka?
hányszor kell még rádszólni, hogy felejtsd el a sértegetést? nem szégyelled magad, hogy itt teszed a széplelkűt, aztán folyamatosan a másikat mocskolod, ahelyett hogy csak érdemben reagálnál az elhangzottakra?

amit én sértegető dolgot írtam neked, azt mind a te kommentjeid közül másoltam már ki, nem tűnt fel? mondtam, hogy vegyél vissza az arcodból, mert nincs mire nagynak lenni ám. csak szólok, hogy nagy a mellény, és nincs alatta tartalom. de te tudod persze. csak azért zavar, mert itt a békés megoldást hangsúlyozod, miközben korántsem vagy békés, eléggé ciki. de te a "penge programozói" sznob agyaddal ezt nem veszed észre, ezt sem.

nemigen tudod megérteni, hogy olyan vagy mint károlyi, károlyi is leszerelte a hadsereget, mert azt hitte tárgyalni tud, nem tudott, hihetetlenül ostoba, áruló cselekedete volt, te se fogsz majd tudni tárgyalni. a harcművész, aki beszélgetni akar a fenegyerekkekkel akik láncokkal jönnek? nevetséges. a mai világban annak van hangja, aki rendelkezik komoly fegyverekkel, nem fogod őket virágcsokorral megváltoztatni. nem fogsz tudni velük értelmesen beszélgetni, obama nem az értelmes beszéd miatt nem rakétázta szíriát, hiába állt elő putyin stábja a nyilvánosságnak a jó ötletekkel a vegyi fegyverekkel, obama azért nem támadta meg szíriát, mert az oroszok és a kínaiak KATONAILAG kiálltak a szírek mellett. tehát beavatkoztak volna csapatokkal.
ebbe akarsz, egy ilyen világba akarsz te naivan beletenyerelni, hogy te most majd értelmesen elkezdesz tárgyalgatni, társalogni és jobb lesz ettől a világ, nem lesz jobb, el fognak taposni, ha csak ennyit tudsz.
és nem azért mert nem jó dolog a réten virágokat szedni, hanem azért mert a nagyhatalmak ilyenek, és ilyenek is maradnak belátható időn belül.

árvíz idején senki nem akar pofozkodni. aki meg igen, azt max. tarkón kell lőni

megértem a szavaidat, de nem értek velük egyet, felfognád és abbahagynád végre a sértegetést?

szóval most megmagyarázod miért racionálisak az összeoml-hívő, azok is közgazdaságilag.
miközben előző kommentedben az összeomlás-hívők negatív kontextusban jelentek meg, bravó:

"évek óta keresek, mondjuk úgy, "tudatos galambokat", de csak a hozzád hasonló diktatúra, összeomlás, fajelmélet, stb. hívők jelentkeznek. Ha ez a minta jól reprezentálja a mai ember gondolkodását, vagyis az általam megálmodott evolúciós ugráshoz nincs meg a szükséges, felnőtthöz, a "homo sapiens" névhez méltó közösségi gondolkodás, akkor én egy leendő diktátornak dolgozom. "

belátom, hogy most próbálsz szépíteni ("Az utóbbiról szörnyülködve kárálni a mai hangadók szerepe"), nem jön össze, mert mégiscsak az jön le, hogy nincs rend a fejedben. összevissza beszélsz felesleges dolgokat, pl miért lenne baj, ha vki arról beszél, ami meg fog történni? vagy ne szörnyülködve káráljanak, hanem boldogan?

én az emberi civiláció megszünésében nem hiszek, ezért nem vok összeoml. hívő, hisz te beszéltél, arról, hogy a legjobb ha előbb halnak meg az emberek ha elfogynak az erőforrások.

Ezt írtam:" szerintem amúgy nem hal ki az emberi faj, csak visszaesik a technológia 1700-ba."

te meg korábban ezt írtad: "Ha az erőforrásaink kimerülnek, akkor az emberi civilizáció véget ér. elég annyi, hogy elemzésem szerint, aki hamarabb hal meg, jobban jár. "

még jó hogy ezt elemezted.
ja most olvasom:

"Az „összeomlás-hívő” az, aki képes elhitetni magával, hogy a káosz kikerülhetetlen, de fel lehet rá készülni és érdemes túlélni."

értem, tehát te azért nem vagy összeoml-hívű, mert nem készülsz fel rá, "jobb ha előbb halnak" haha :)
nincs szó nukleáris hulladékokról. nem tartom realitásnak, csak az észak-koreai hülyefejűtől.
az összeomlás-hívő azt hiszi hogy mindenképpen összeomlás lesz. nem számít felkészül-e vagy sem, akkor is összeomlás hívő valaki, ha nem készül fel rá, de biztos benne hogy lesz armageddon.

aki nukleáris hulladékokról beszél, az bizony össszemomlás-hívő

"Persze azzal is tisztában vagyok, hogy ezek részleges ismerete miatt az agya már csökkentett módba kapcsolt: nem képes a reménytelennek tartott helyzetekkel foglalkozni. "

bájos, ki kell fejteni? vö.: "jobb ha előbb halnak"

Gandhi sikere? a melyik siker? hogy Anglia kimerült a vh. után? Khomeini ajatollahnak voltak sikerei, kézelfogható sikere volt. milyen sikere van a dalai lámának?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.27. 15:56:38

@Kedves Loránd x: továbbá:

"Ángyán József támogatásába... Ez csak számodra jelent törést, nekem belefér"

mi? milyen törést jelentene nekem? én kérdezek tőled, mivel te ezt írtad:

"Én úgy tudom, a "polgári kormány" megjelenése szokott lenni az előrelépés, amikor az irányítást olyanok kapják meg, akik az adott szakterülethez értenek, nem az üldözési mánia és demagógia bajnokai (mint te, vagy ismert politikusaink).
Ez akkor szokott bekövetkezni, amikor a hozzád hasonló hőbörgők (lásd héják) "hősi harcaikban" végre kiirtották egymást, és az együttműködésre képes emberek (lásd galambok) azt mondják: inkább igyekszem együtt élni a más bőrszínű, gondolkodású, stb. emberrel ahelyett, hogy megpróbálnánk egymást megbélyegezni, deportálni vagy megölni. Aki pedig ilyen hülyeséget beszél, azt meg kell próbálni tanítani, ha nem megy, elszigetelni, mert a hőzöngés fertőzőbb, mint az önkritikus gondolkodás."

én meg mondtam erre:
a hozzám hasonló "hőbörgök" Ángyánt tennék meg mezőgazd. miniszternek, most akkor mi van? dől az egész koncepció a fejedben?
meg hogy : putyin nem nevezné ki az orosz Ángyánt miniszterének.

nem magamnak másolom be újra, hanem neked, mert látod, olyan jó a gondolkodásod , hogy neked be kell, ugyanis nekem semmiféle törtést nem jelent, te mégis ezt írtad:

"Ángyán József támogatásába... Ez csak számodra jelent törést, nekem belefér"

teljesen indokolatlan, felesleges mondat tőled, azt mutatja, hogy abszolút nem vagy képben.

és azt hangsúlyozni nem is tudom, hogy ez milyen erőtlen, hatástalan, értelmetlen mondat: "az erőszakmentesség a legkeményebb hozzáállás, mert az ellenfélnek nincs mentsége a saját erőszakos viselkedésére! "

aki ilyet kiejt a száján, nincs tisztában a valódi élettel, a realitásokkal, a dolgok működésével, viszont sznob még lehet. udvariasságból eddig nem nagyon rugóztam ezen a mondaton.

aki magyarnak tartja magát és nacionalista (eredeti jelentés szerint, nem a komcsi terminológia szerinti) az már szerinted nyilas? eléggé egyszerű kozmopolita felfogás.

én nem kőkorszakról beszéltem.

calabria007 (törölt) 2013.12.27. 19:02:07

@tesz-vesz:

otthon tanultad ezt a "jó" modort? :)

2013.12.28. 06:25:53

@tesz-vesz: Nos, egyfajta szégyenérzet van bennem: néha sajnálom az időt, amit ezzel az egymás mellett beszéddel töltök. A helyzet viszont az, hogy mostanában megint négy tájban ébredek arra, hogy gondolatok kergetik egymást a fejemben, és ezek sajnos nem rendszertervezéssel, meg hasonlókkal foglalkoznak, hanem ezzel a vita-szerűséggel.

Például: szerinted sértegetlek. Ez szándékosságot tételez fel a részemről – tévesen. Attól, hogy téged idegesít a stílusom és a szövegem, még lehet, hogy nem idegesíteni akarlak. Valójában tisztelem benned a gondolkodni szándékozó embert, a kitartást. Csupán a motivációid némelyikével, és a változtatás nélkül unalomig ismételt klisékkel hadakozom, amelyekhez annyira ragaszkodsz, hogy támadásomat személyesnek veszed. Tudom milyen, belőlem is így püfölték ki a hőbörgést. Meg egy rakás személyes tapasztalat, amikor nagyon sokat szívtam amiatt, hogy ragaszkodtam néhány elképzelésemhez ahelyett, hogy objektívan, és az ellenérvekkel egy szinten tekintettem volna rájuk.
Javaslom, hogy szilveszter közeledtével néhány pohár bor/pezsgő/bármi után olvasd újra, amiket írok neked, hozzátéve, hogy személyesen is ugyanezt mondanám, és koccintani szeretnék veled közben. Gondold végig, miért annyira elterjedt szokás, hogy idegenek találkozáskor alkoholt fogyasztanak. Igen, csökkenti az intelligenciát, de még így is megéri, mert oldja a gátlásokat, a görcsös ragaszkodásokat, nyitottabbá tesz a saját gondolatokkal szembeni kérdésekre, a másik érveinek alaposabb vizsgálatára.
Egészségünkre!

Találtam viszont egy olyan szálat, amit érdemes tovább bontani, a nukleáris hulladékra. Ha újraolvasod: sehol nem írtam atomháborút – az túl finom megoldás lenne. Az atomerőművekről és azok hulladékáról beszélek.

Egyedül Fukushimát nézve, a 4-es blokk pihentető medencéjében 400 tonna fűtőelem van. Mondom pontosabban. Egy földrengéstől és robbanásoktól megtépázott épületben, a talajtól 30 méter magasan lévő vízmedencében „pihen” annyi hasadóanyag, amely a Hiroshimára ledobott bomba aktivitásának tizenötezerszeresét (nem elírás) képviseli.

Ha ebben a medencében az állandó keringés bármilyen okból megszűnik, a folyamatosan fejlődő hő lassan elpárologtatja, elforralja a vizet, amely nem csak hűt, de neutron-elnyelő szerepe is van. A száraz fűtőelem tömeg által kibocsájtott sugárzás szinte lehetetlenné tesz bármilyen munkát a környezetében, ezek tovább melegszenek, izzani kezdenek, majd a cirkónium burkolat meggyullad. Ez a tűz vízzel nem oltható, mert az izzó cirkónium 1300C fölött a vizet kémiailag bontja: közvetlenül oxidálódik, és hidrogént termel, ami köztudottan nem a legjobb dolog tűz ellen. A tárolómedence-tűz kérdését amerikai egyetemi kutatás keretében elemezték már, ennek alapján például javasolt lenne a túl közel lévő Tokió kitelepítése. Kell megismételnem ahhoz, hogy érzékelhető legyen az ötlet abszurditása?

És nem ez a legrosszabb lehetőség, mert azt feltételezi, hogy a nukleáris fűtőanyag helyben marad. Viszont akár egy ilyen tűz során, akár a megelőzését célzó, ha jól tudom, jelenleg folyamatban lévő kiürítés során bekövetkezhet egy (újabb?) helyi láncreakció: ha a sérült rudakból kihulló urán/plutónium pasztillák „túl sűrű” kupacot alkotnának. Ez egy óriási „piszkos bomba”, amikor a robbanás (a „normál” atombombával szemben, amelynél a láncreakció annyira gyors, hogy gyakorlatilag a teljes hasadóanyag tömeget felemészti) csak arra szolgál, hogy finom porrá őrölje és szétszórja a rendkívül aktív dúsított uránt és plutóniumot. Ez a por egyes megfigyelések szerint már most ott rohangál a környéken, és kis mértékben az egész bolygón – objektív adatokat nem fogunk látni talán soha. Ha az a medence ott eldurran, több elemzés szerint (magas légköri futóáramlatok) rövid idő alatt megváltoztatja az északi félgömb lakóinak létfeltételeit. A „rövid életű” plutónium fizikai felezési ideje is 25 EZER év, viszont nincs biológiai felezési ideje: felhalmozódik a herékben/petefészekben, és nem ürül ki amíg élsz.

Nyilván nem vagyok szakértő, és a saját fejem szerint rendelek valószínűséget a különféle forrásokhoz – de legalább igyekszem körültekintően tájékozódni. Ezek szerintem olyan események, amelyeknek semmilyen körülmények között sem szabadna bekövetkezni, most pedig a valószínűségük messze nem nulla, lehetséges globális hatásuk és az elkerülésükre tett erőfeszítések aránya elkeserítő. 400-nál több ilyen lehetséges piszkos bomba van a világon szétszórva, és újakat építenénk. És ez csak az az egyike azoknak a dolgoknak, amiket „árvízként” emlegetek.
Ennek fényében mondom, hogy az összes hadseregünket a hajunkra kenhetjük.

De hagyjuk is. Én ma nem tudok ott lenni, de aki ezt olvassa és megteheti, menjen ki ma délután a NAV tüntetésre www.facebook.com/events/598580456874418/ . Mert szerintem ez az a hely és idő, amikor el lehet kezdeni másként gondolkodni, és valóban megoldásokat keresni. Ha mész, vigyél egy másik zöld dossziét a nevemben (rá is írhatod). Köszönöm!

2013.12.28. 06:37:16

@calabria007: Ha számít neked valamit, kérlek, ezt legalább itt ne folytasd, semmi értelme.

Egyébként azért nem válaszoltam, mert szerintem nem volt megalapozott a javaslatod. Ha van hozzá türelmed, utánanézhetsz, hány publikus fórumon jelentkeztem, milyen szakértőknél próbálkoztam személyesen az évek során (blogomon a kapcsolatkeresés és a vita címke elég vastag). Nyilván csak azok szerepelnek, ahol a címzett érdekeit feltételezésem szerint nem sérti a publikálás. Ha van olyan kör, amelyben szerinted foglalkoznának a gondolataimmal, továbbítsd őket.

@valódi: A Géczi-szöveg számomra nem sok tartalommal bír, ha figyeltél, én ebben az irányban és hozzáállással nem látok megoldást.

Hajrá NAV tüntetés!

2013.12.28. 07:19:58

@Kedves Loránd x: Oké, a plutónium leírása pontatlan volt. Egy elfogulatlannak tűnő forrás szerint ( www.physics.isu.edu/radinf/pluto.htm ) a vérbe kerülő mennyiség 45% a májba jut, ahol 20 év alatt feleződik, 45% a csontokba, ahonnan 50 év alatt tűnik el a fele. Csak 0.035% éri el a heréket és 0.011% a petefészket - ott viszont onnantól halálig jelen lesz, és dolgozik az utódok sokféleségén... :-/

calabria007 (törölt) 2013.12.28. 11:25:12

@Kedves Loránd x:

a kommentelgetésnek sincs sok értelme... akiben van egy csepp önirónia az tisztában van ezzel... Tesz-vesz barátunk azonban nem ilyen... a rusztikus bunkóságait, fasiszta/náci téveszméit pedig jogom van kiröhögni:)

legalább annyira mint amennyire neki is joga van az álláspontjához...

PS.: volt amikor érdemben reagáltam rá... azt se fogadta jobban...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.28. 16:29:10

@Kedves Loránd x: a tüntetésnek nem lesz semmi eredménye, talán ha 1 millióan mennénk ki akkor igen. akkor lehetne az mint ukrajnában, és george clooneyig is eljutna a híre. de nem mennek ki ennyien, mert nincs bizonyítva. már rég fenn kéne lennie a neten az egész anyagnak (akár nevekkel kitakarva), mit akar elérni horváth a bíróságokkal, rendőrségekkel? nem tudja hogy az összes a posztkomcsik kezén van? eddig nem szűrte le a tapasztalatait? mert remélem a zöld dosszié már vázlatban van valahol a neten , és csak az élesítésre vár.

csak a nyilvánosságnak lehet bizonyítani, az ügyészség rajt fog ülni 2-3 évig ezen, ezért kell majd egy fél év múlva az átlátszónak robbantania, és nyilvánosságra hoznia az egészet. addig átfogó megmozdulás nem lesz Horváth Andrásért.

remélem az átlátszónak azért a birtokában vannak, és idővel nyilvánosságra hozzák, mert ha nem, elég gumicsont íze lenne többek szemében. márpedig a cél, mindenki meggyőzése.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.28. 16:31:30

@calabria007: ja hogy ez az érdemi reagálás:

mandiner.blog.hu/2013/04/15/akik_nem_gyaszoljak_a_vasladyt#c20467622

nem jöttél ki belőle, viszont megmutatta milyen buta vagy

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.28. 18:00:17

@Kedves Loránd x: igen, te elbeszélsz mellettem, én viszont szigorúan csak rád reagálok.

nem akarom kigyűjteni a sértegetéseket, kérlek ne kérj ilyenre. de már többször volt a "nem érted, tehát buta vagy" mondat, és hogy hát te vagy a fényes szemű, aranypáncélos harcművész, én pedig egy borgőzös kocsmai hőzöngő.
ezeket a leghatározottabban visszautasítom!
méghogyha te le is tagadod hogy ez sértegetés, akkor is.

magadra többször nagy arccal tekintesz, jeleztem, hogy ebből én nem kérek.
sértegethetsz nem szándékosan is, ösztönösen, jólneveltség, modor hiánya miatt is. nem mondtam én hogy szándékos, de ez nem is érdekes...

én értem az érvelésedet, de már mondtam: nem értek velük egyet. ezen az alkohol se segítene. és ez nem jelenti azt, hogy ne lenne szükség az államirányításban olyan emberekre, mint amilyen te is vagy.
de nyilván ha vmit esetleg nem értettem meg, akkor el kéne mondani, hogy mit, miben, miért, nem gondolod?

ha vmit ismétlek az azért van, mert nem láttam rá érdemi reagálást.

ok, értem, nukleáris hulladék az atomerőművek után maradna, és nem atomháborúban. szerintem nem lesz több atomerőmű, a radioaktív hulladék ott probléma csak, ahová szállítják.

"A világon évente kb. 8 – 10 milliárd tonna hulladék keletkezik, melyből kb. 400 millió tonna veszélyes hulladék. A radioaktív hulladék keletkezési üteme ehhez képest jóval kisebb, kb. 25.1 millió m3/év. "
www.kemiaportal.hu/hu/hirek/radioaktiv-hulladekok-kezelese

a japánoknak lehet tényleg lesz egy "godzillájuk" ami kiirtja őket, ha belengedik az óceánba a radiot.

nyilván az erős és gazdag egyén, csoport, állam él tiszta környezetben, mindig nekik a legjobb az életfeltételük. ez axióma, ebből kell kiindulni, hogy ki akar gyenge lenni, és ki akar erős lenni.

bős-nagymarosról mi a véleményed? aktuális a zöldenergia kérdésében.

lélekben ott vagyok a nav-, és fideszmszp elleni tüntetésen.

calabria007 (törölt) 2013.12.29. 00:04:30

@tesz-vesz:

kitől tanultál ilyen "kifinomultan" "érvelni"? :)

2013.12.30. 04:46:46

@calabria007: @tesz-vesz:

Azt hiszem ez a legjobb végszó ahhoz, hogy kiszálljak ebből az egyébként is rendesen "szétoffolt" csevegésből, mert minden válaszom feljebb olvasható.

Na jó, egy kivételével.

Kérdés: "bős-nagymarosról mi a véleményed? aktuális a zöldenergia kérdésében."
Válasz: Hány pohár vízre van szükség ahhoz, hogy megtöltsünk egy szitát?

Ha rájössz, hogy ez nem mellébeszélés, hanem a lehető legjobb válasz egy rossz kérdésre, akkor érdemes lehet elkezdeni újraolvasni a korábbi írásaimat.

Boldog új évet mindenkinek.

2013.12.30. 05:47:38

Egy napon Lu Keng kormányzó a következő történetet mesélte Nan-csüannak:
- Egyszer egy ember a fejébe vette, hogy palackban fog libát nevelni. Telt az idő, és a liba akkorára nőtt, hogy nem fért ki többé a palack száján. Az ember nem akarta, hogy a libának bántódása essék, de a palackot is sajnálta széttörni. Mit tennél a helyében, mester?
- Kormányzó! - szólította őt Nan-csüan.
- Tessék.
- Kinn van!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 20:54:39

@Kedves Loránd x: ne ne ne ne! te olvasd el újra az én írásaimat.

bős-nagymarosról mi a véleményed? akkor le hagyom a végét ha zavar
bár nem sikerült felfognom miért szita, és szerintem a válasszal van a baj, nem az én agyam ködös

2013.12.31. 05:33:20

@tesz-vesz:

Lu Keng, Hszüan-cseng kormányzója tanácsot kért Nan-csüantól:
Egy kő lakik a házamban, és mást se tesz, csak ül vagy fekszik. Lehet Buddhát faragni belőle?
- Lehet.
- Tényleg nem lehetetlen?
- Most már az - mondta a mester. - Lehetetlen.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 13:19:30

@Kedves Loránd x: próbálj meg legalább egyszer a kérdésre koncentrálni. ha bős-nagy a kérdés, akkor nem jópofa meséket várok, és nem az argentív rezsicsökkentésről várok cikkeket. igen, vmi zöld környezeti probléma volt argentínoknál is. és?
akkor mikor rendezzük végre a bősi kérdést? a szlovákok mikor rendezik?

én értem hogy te szereted bölcsnek beállítani magadat, de attól még, hogy te ezt gondolod magadról, még nem leszel bölcs.

2014.01.01. 05:45:11

@tesz-vesz: Újévi fogadalom következik: 2013 volt az utolsó év, amikor időt pazaroltam olyan emberre, aki a minimális erőfeszítést sem fekteti mondataim megértésébe.

Rendszertervezői fogalmaim szerint konkrét válaszomat leírtam, segítséget adtam a megértéséhez. Gondolkodni helyetted nem fogok, gondolkodni nem hajlandó emberhez tovább fecsegni nem fogok. Elnézést kérek, de ennél az én időm legalább nekem többet ér.

Nem azért beszélgetek, hogy valaki valamilyennek lásson, hanem azért, mert segítséget kérek. De olyantól, aki duzzogó óvodásként a szerelőcsarnok közepén ácsorog, aki ahelyett, hogy odavonszolná a hátsóját és megnézné, amit mutatok neki, inkább valamilyen vizsgáztató szerepbe álmodja magát, ilyesmire nyilván nem számíthatok. Köszönöm a segítségedet, melynek lényegét itt olvashatod:

Csao-csou elcsúszott a behavazott gyalogúton:
- Segítség, segítség! - kiáltozta.
Egy szerzetes odasietett és lefeküdt mellé a hóba. Csao-csou feltápászkodott és ment tovább.

Én megyek tovább. Üdv.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.02. 20:08:02

@Kedves Loránd x:

nem érdekelnek a "Rendszertervezői fogalmaid"

én egy egyszerű kérdést tettem fel, egyértelmű és rövid, TÉMÁBA VÁGÓ választ szeretnék rá kapni, amúgy udvariasságból tettem fel a bősi kérdést, mondom, hadd legyen neked is sikered, hogy vmire tudsz értelmesen válaszolni, de ez se jön össze

minimális erőfeszítés? hogy elolvasom végig az index-cikket ami az ARGETÍNOKRÓL SZÓL és klímáról, áramról? hol van ebbe válasz , hoyg a szlovákok mikor rendezik a bősi kérdést?, tény hogy csak beleolvastam, MIVEL NEM VÁG A TÉMÁBA!

azt hittem erre van vmi kis jópofa hasznos posztod, dehát erről nem írtál semmit, csak a "Rendszertervezői fogalmaidról", csak arról irogatsz.

"Nem azért beszélgetek, hogy valaki valamilyennek lásson"

hát nem értesz te semmit, amit meg azt hiszed hogy igen, azt is félreérted, most bevallottad, hogy fogalmad sincs semmiről, hát még a vitáról.
szerinted miért írtam rád sólyomlaca kapcsán is?
én nem mondom el, mert "Gondolkodni helyetted nem fogok".

nem duzzogok, csak idegesít , hogy egy k* kérdésre, egy érvre, nem vagy hajlandó válaszolni, mert neked derogál, mert te "olyan okos vagy", csak ebből az okosságból nem látunk soha semmit!

és képes b+ még egy buta mesével befejezni a kommentjét, ezek után! mekkora sznob!
(nem mondom amúgy a jókat nem élvezem, de nem idevaló).

te nem ereszkedtél le hozzám, harcművész-szerzetes, nem mintha csao-csou lennék, aki elcsúszott volna, de nem baj.

ideír egy tanulságos mesét, mintha ez lenne az életfilozófiája, érted, és Ő MAGA nem képes megérteni, betartani az őáltala idecitált felfogást, a mese lényegét! ez a nagyon égő!

szóval a farkasok ellen nem lehet bárányokat küldeni, ennyi röviden a fenti kommentfolyamom tanulsága. "olvasd el mégegyszer, hátha megérted".

2014.01.03. 07:30:30

@tesz-vesz:

Tökéletes, nincs mit hozzátennem, köszönöm.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.03. 14:12:58

@Kedves Loránd x: szívesen, de egy mesét azért hadd másoljak be neked, hátha megérted:

Csao-csou elcsúszott a behavazott gyalogúton:
- Segítség, segítség! - kiáltozta.
Egy szerzetes odasietett és lefeküdt mellé a hóba. Csao-csou feltápászkodott és ment tovább.

2014.01.04. 06:11:30

@tesz-vesz: Szerencsére a gondolkodás imitációd is ezer éves, azért van erre is történet.

Csü-ti remetelakában szolgált egy siheder.
- Milyen módszerrel tanít a mestered? - kérdezgették tőle.
A szolgalegény felemelte a mutatóujját.
Ám a dolog egyszer Csü-ti fülébe jutott, nosza kést ragadott, és levágta legénye ujját. Üvöltve rohant el kínjában szegény, de amikor Csü-ti utánaszólt, megállt és visszanézett.
Csü-ti felemelte a mutatóujját.
A legény magához tért.

---

Neked ez egyelőre nem sikerült - nekem meg nem sikerül az újévi fogadalmam betartása, felemelem újra az ujjamat, bemásolok még egy történetet:

- Milyen eszmékre tanítod majd az embereket? - kérdezte Ma-cu Paj-csangtól.
Paj-csang szó nélkül feltartotta a légycsapóját.
- Ez minden?
Paj-csang földhöz vágta a légycsapót.

Számomra ez tökéletesen egybevág a már idézett yourlogicalfallacyis.com/ honlappal, amit láthatóan továbbra sem voltál hajlandó végiggondolni; továbbá mindazzal, amit az álmodás REM fázisáról, illetve a legújabb tanuló memória fejlesztésről tudok.

Jópofa mesék, szerinted? Ezek a gondolkodás alapszabályai, ha még ez sincs meg, nyilván számodra lila gőz minden mondatom, mert nem beszéled azt a nyelvet, amin válaszolok.
IQ teszt, csak nem óvodás szinten. A képzelt közönségnek való kiszólogatás után meg csodálkozol, hogy a kocsmai bunyóbajnok kategóriába soroltalak? :-D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.04. 16:10:44

@Kedves Loránd x:

látod, hogy írogatsz, de a kérdésemre még mindig nem válaszoltál, pontosan ilyen kiakasztóan ostoba és primítív sznob vagy, teleíratod velem az oldalt, és ami még szörnyűbb: te is teleírod!
de az írásod nem tartalmaz semmilyen konkrétumot, semmilyen tartalmat, kizárólag üres, elcsépelt önfényezést!(!!!) és az ezzel járó sértegetést.

De mire fel?

nem lett volna egyszerűbb válaszolni? és még mindig nem válaszolsz.

te minek írsz?

hadd kérdezzem már meg: te minek írsz? és szeretném ha mélyen elgondolkoznál most nagyon magadon, mert olyan szinten el vagy szállva, hogy az valami botrány!
és ezt most jótanácsként mondom, nem vagyok rád mérges, csak megdöbbent ez a viselkedés, ez a bárgyú kommunikáció, ilyen emberrel még nemigen találkoztam az egész interneten, pedig 20 000 kommentem volt már itt is.
és amúgy se bírom a grafománokat.

mondom, és mondtam: azért mert te értelmes emberként tekintesz magadra, még nem leszel az, én egész egyszerűen megmondom, hogy primitív az eddigi teljestményed, BUTA, NULLA, ZÉRÓ, ez semmi.

fogalmad nincs hogy hogyan és mikor rendezik a szlovákok a bősi kérdést, de itt játszod továbbra is az eszedet.
szeretem az ilyen meséket, márha értelmesek, a kb 4-ből 2 nem volt értelmes, csak üresen frappáns, tehát sznob (megmutatni). nagyobbnak mutatja magát, mint ami. amúgy se illik ide

újévi fogadalom? még a szavadat se állod. akkor meg minek fogadtad meg?!

nem baj, ha nem tudod a bősi kérdést, de mondd akkor azt, és ne másokat hülyézz le állandóan.
a REM-fázis sehogy se jön ide, persze értem, tudom, hogy ezzel is villogni kell most is, és hogy ebbe is olyan profi vagy, mint a bősi kérdésben.

" egybevág a már idézett továbbá mindazzal, amit az álmodás REM fázisáról, illetve a legújabb tanuló memória fejlesztésről tudok. "

meg se kérdezem hogy mi mindent tudsz még a REM-fázisáról, mert biztos nem fogod elárulni, nevetséges vagy.

ez a rem nem a képzelt közönségnek való kiszólogatás? villogás? már muszáj kiszólogatnom ebből a kommunikációból, nehezen lehet ezt szalonképesen tűrni. amit már egy jó ideje csinálsz, az nekem már bulvár. az számomra pedig alantas műfaj. én nem ehhez szoktam, hanem a kemény érvekhez, csak a kiváncsiság tart még itt.

neked ezek a gondolkodás alapszabályai, nekem ezek jópofa mesék, nem azért mert nem érteném... pont ellenkezőleg!

Csu-fu, ha este lett
nem gyújtott soha mécset,
s kérdésemre így felelt:
- Nézd csak! A mécs kis kört világít,
de a sötét átfényli az egészet

Takáts Gyula
kkbk.blog.hu/2010/01/31/takats_gyula_esti_beszelgetes

nyugodtan megmutathatod mennyi az IQ-d, mert újfent (!) ciki a légycsapós idézeted, tőled. tőlem nem lenne az, de nem akarok rontócot, spoilert írni bele.
tehát ki lehet fejteni miről szól, ha a bősi kérdésről nem akarsz beszélni.

2014.01.05. 06:33:54

@tesz-vesz: nos, a válaszok igen egyszerűek.

Azért válaszolok, mert számomra elfogadhatatlan módon szóltál utánam, amikor megpróbáltam kiszállni (2014.01.03. 07:30:30).
Azért, mert gondolkodásomat nem tudom irányítani, és az a terület, amely előre visz (hajnal kettő és négy között, félálomban újradolgozza az ismereteket), nem programozási problémákon pörög, hanem az itteni párbeszéden. Ha végre abbahagynánk, ha végre megelégednél azzal, hogy sznob bunkónak nevezel (ad hominem hiba), végre tudnék tovább dolgozni, de nem, te egy veszélyes téveszmét ismételsz folyamatosan, ami mellett nem vagyok képes elmenni.

Abból indulsz ki, hogy komoly erőfeszítés nélkül képes vagy megérteni, amit mondok, és ha valamit nem értesz belőle, akkor a hiba nálam van (hitetlenkedés érvelési hiba).

Azt nem vagy hajlandó elfogadni, hogy ha én húsz éve abból élek, hogy másoknál jobban látok át problémákat, akkor lehet, hogy a te kedvenc témáidban is olyan gondolataim vannak, amelyek számodra idegenek, újak lehetnek. Ezt te személyes támadásnak tekinted, és abból indulsz ki, hogy butának tartalak. Nem fogod fel, hogy ezt csak te képzeled bele a szavaimba (mivel én pont az ellenkezőjét írom egyébként), magadat húzod fel rajtuk a szándékaimtól teljesen függetlenül (strawman hiba). Nagyon meglepnél, ha szó szerinti idézetben, belemagyarázás nélkül ezt képes lennél alátámasztani. Az pedig, hogy 20000 (több nyilván "idióta" által trollkodásnak minősített, ha már a közönségnél tartunk) kommented során nem találkoztál hasonlóval, nem lep meg. Én is úgy érzem, hogy rendkívül egyedül vagyok ebben a korban, sokkal jobban érzem magam a Csan buddhista mesterek (meg persze Buddha, Lao-ce, Jézus, Marcus Aurelius, stb.) társaságában, mint mondjuk veled. De ez nem az én közérzetemről szól...

A kedvedért, Bős-Nagymaros.
Azért nem válaszolok erre, mert 1: NEM ÉRTEK HOZZÁ, a véleményem IRRELEVÁNS. Nem rendelkezem a szükséges szakismerettel ahhoz, hogy objektív módon megítéljem a hosszú távú környezeti hatásokat pro és kontra (az egész egy orbitális beavatkozás, de a klímaváltozás miatt ma már nem hagyhatjuk "csak úgy" folyni a folyókat sem, főleg így fél-állapotban), mellétéve az erőmű és folyami szállítás energiamérlegét.
Nem is fogom felszedni a szükséges tudást, mert sokkal kisebb problémának látom, mint az atomenergia ügyet, amellyel valóban a pusztulás szélére sodortuk magunkat. Baromira nem szeretnék ma Japánban élni, és rettenetes vékony az a szalmaszál amely minket attól elválaszt, hogy itt is bekövetkezzen hasonló. Ráadásul a mai globális rendszer Fukushimát sem volt képes kezelni, pedig igen "mázlista" baleset; a következő sokkal rosszabb lehet, és a statisztika azt mondja, lesz következő. Tehát 2: Bős-Nagymaros SZÁMOMRA mellékes kérdés, az időm kevés, nem foglalkozom vele.
A te szakértelmedről nem tudok nyilatkozni, de (komolyan elnézést kérek ezért) 3: nem vagy az a személyiség, akivel akár szakmai vitát is szívesen folytatnék.
És végül, 4: ez az egész ezen a lapon off-topic - de ezen már sajnos régen túl vagyunk.

Amivel viszont nagyon sokat foglalkoztam, az őrületes pazarlás, amit az erőforrásainkkal végrehajtunk, közöttük az energiával. Bős-Nagymaros egy TÜNET, ahogy a paksi bővítés is TÜNET, a fukushimai katasztrófa és annak ma is életveszélyes, gyilkos bagatellizálása is TÜNET.
Az ok a rossz kérdés: "hogyan termeljünk a fejlődéshez szükséges még több energiát?"
A jó kérdés: "Mit nevezünk fejlődésnek, jövőnek? Mennyi energiára (erőforrásra, időre) van valóban szükségünk, mennyi az, amit a mai gazdasági alapfogalmaink légvárait építgetve, ordítva elpazarlunk?"
Rávezető kérdés: "Hány pohár vízre van szükség ahhoz, hogy megtöltsünk egy szitát?"

Csak hát a valódi OK MEGLÁTÁSÁHOZ is dobozon kívüli, ugyanakkor őrületesen precíz gondolkodásra van szükség. Ezt keresem, próbálom felpiszkálni benned, még akkor is, ha emiatt dühöngsz rám. És nem tudom abbahagyni, mert te sem hagyod: az asztalcsapkodás mellett mindig írsz valamit, ami nem hagy dolgozni. Bár ne tennéd.

Mutatok egy másik példát, épp ma láttam Facebook-on. Matt Damon olvasott fel egy igen jó, mai napra tökéletesen aktuális beszédet, feltételezem, hogy neked is tetszeni fog: www.youtube.com/watch?v=Zs61Et8x_bk - lelkesítő szöveg. Rákeresve kiderül, hogy ez már 2012 szeptemberében felkerült a netre, mégsem lett forradalom belőle. Aztán az is kiderül, hogy a beszédet 1970 novemberében írták meg, és mégis itt tartunk ma - de eddig a nézők és lelkesen továbbosztók pirinyó töredéke jut csak el.
Lehet igaz, logikus, lelkesítő dolgokat mondani - de vajon miért lehet, hogy ezt már 40 (vagy épp kétezer, ötezer) éve tudjuk, mégis ezt a balfék világot építettük a sok okosságból? Na ezt a kérdést a jelek szerint EGYEDÜL feszegetem húsz éve olyan módszerekkel (például bűnbakok helyett motivációk, harc helyett együttműködés keresésével), amelyekkel objektív környezetben hosszú távon működő informatikai rendszereket is tudok létrehozni.

Takács Gyula szerintem nem csan mester. Bocs.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.05. 20:50:36

@Kedves Loránd x: melyik elfogadhatatlan neked? a csao-csuo tükröm volt elfogadhatatlan?
késő bánat, többször jeleztem, hogy felesleges és kontraproduktív NEKED sértegetned engem.

azt látom, h a gondolkodásodat nem tudod irányítani, márha ezt az üres kérkedést, önfényezést gondolkodásnak lehet hívni.

nem "ad hominem hiba", tény. csak rajtad áll, mennyit fogadsz meg belőle, ebből kéne tanulni.

"Abból indulsz ki, hogy komoly erőfeszítés nélkül képes vagy megérteni, amit mondok, és ha valamit nem értesz belőle, akkor a hiba nálam van"

igen? már mondtam: rá kéne akkor világítani az én feltételezett hibáimra, de nem teszed, semmi értékelhetőt nem teszel, le kéne feküdni az útra, hogy tovább mehessek, nem gondolod csaú-csaú?

"nem vagy hajlandó elfogadni, hogy ha én húsz éve abból élek, hogy másoknál jobban látok át problémákat..."

ó, látom tekintélyt akarsz felfújni magadnak, és ezzel akarsz érvelni, erisztikai hiba!
hatástalan.

"Ezt te személyes támadásnak tekinted, és abból indulsz ki, hogy butának tartalak."

akkor úgy látszik tényleg ki kell emelnem a személyes sértegetéseidet, kezdve az aranypáncélos harcművésztől, a monoton "olvasd el mégegyszer, mert nem érted" örökkévalóságain át.

szalmabáb csak egyszer volt, mikor gandit éltetted és én mondtam, hogy éjségsztrájkkal nem lehet elérni semmmit, ma sem. (Mivel Gandhi éhségsztrájkolt, úgyhogy nem olyan nagy hiba ez, de lovagolj csak rajta)

nem először vitatkozom 200 kommentnyit vkivel, erre utal a 20 000 komment. veled mondjuk nem lehet vitatkozni, mert szalonképtelen vagy, túltanultad a fejed, sznob vagy, képtelen vagy megérteni mi az az érvelés.

"sokkal jobban érzem magam a Csan buddhista mesterek (meg persze Buddha, Lao-ce, Jézus, Marcus Aurelius, stb.) társaságában, mint mondjuk veled"

haha, hát akkor menj hozzájuk, tényleg az való neked

"NEM ÉRTEK HOZZÁ, Nem rendelkezem a szükséges szakismerettel "

tehát nem tudsz semmit bős-nagymarosról, értem, jól gondoltam, kár hogy korábban lehülyéztél amiatt, hogy nem értem, mit akarsz az indexes cikkel, meg a hülye szitáddal (amit te okosnak hiszel)
a véleményed IRRELEVÁNS, így van.
"az időm kevés, nem foglalkozom vele" semmit nem tudsz róla, de itt osztod az észt három napja bősi kérdésben, ahelyett hogy ezzel kezdted volna, mivel magyarázod ezt?
milyen szakmai vita, amikor te semmit nem tudsz erről?

nehogy összeroppanj, azért vigyázz magadra.
igen, divatosnak tűnik a matt damon-szöveg (kivéve hogy pár rész nem igaz, nem engedelmesség volt a baj a náci németeknél meggyőződésből tették, a dániában állomásozó németek meg nem is engedelmeskedtek a führernek és hagyták elmenekülni a zsidókat), csak nehogy aztán ő is olyan aladár legyen, mint a mandulaimádó, tom lantos-imádó bono. Frontman for the Rich
www.versobooks.com/events/677-bono-frontman-for-the-rich

"mégsem lett forradalom belőle"

jaja, elég naiv vagy ha azt hiszed forradalom lesz vmiből, ami csak annyit mondd, ne engedelmeskedjünk. forradalom csak akkor lesz, ha tömegek kerülnek a létminimum alá vagy ha egy tiszt a barátaival átveszi a hatalmat.

nem csí mester Takáts Gyula, jaj, nagyon sajnálom.

2014.01.06. 03:28:58

@tesz-vesz: Oké, remélem mindent elmondtál. MOST hagyjuk abba. Kérlek.

2014.06.20. 18:28:06

@Mihint: @Kedves Loránd x: Bár nem tudom, hogy előfordultok-e még itt a Mandin, de mivel látom, hogy értelmes emberek vagytok (nem csupán a kommentjeiteket, de a blogotokat is megnéztem), szívesen folytatnák veletek egyfajta eszmecserét. Diskurzust. Disputát. Párbeszédet. Kellemes beszélgetés.

Kezdem egy kérdéssel, és meglátjuk, mi lesz belőle. (Remélem, egy disputa.)

KÉRDÉSEM:

Ti hogyan definiálnátok az ELIDEGENEDÉS fogalmát?
S hogyan alkalmaznátok a mai állapotokra?

2014.06.20. 20:05:00

@Alfőmérnök91: Majd megtudod, ha hajlandóak a párbeszédre. Természetesen továbbra is a kishantosi ügyet akarom vinni a poszt alatt, de úgy, hogy nem feledkezzünk meg róla, hogy ez egy nagyobb jelenség része. (S köze van hozzá az elidegenedéshez is.) De csak akkor konkretizálom, ha az urak (legalább az egyik) hajlamos a párbeszédre.

Bell & Sebastian 2014.06.20. 20:28:03

@Ahasverus: Jól feladta a leckét, mert a válaszból (a megközelítés módjából) ki tudja következtetni, milyen gondolatkörrel és érvrendszerrel néz szembe. Előny az adogatónál.

Marxista, keresztény vagy idealista? Esetleg egzisztencialista vagy teremtésfilozófus?

Gyanítom, magát az utóbbi (életfilozófiai) érdekelné felettébb.

De mivel nem engem kérdezett, kivárok. Van rá tippem, mit fog itt látni.

2014.06.20. 20:52:06

@Bell & Sebastian: Téged is kérdezlek. Szerinted
1, mi az ELIDEGENEDÉS
2, és az ELIDEGENEDÉS hogyan jelentkezik ma a 21. században?

Magam katolikus, szociálkonzervatív révén, inkább a keresztény verziót vallom, már a többiben is van egy kicsi igazság. Mindenesetre ez nem vizsgáztatás, csak kíváncsi vagyok, hogy más értelmes ember mit gondol az elidegenedés fogalmáról és az elidegenedés jelenségéről.

Remélem, befutnak a fiúk... :)

2014.06.20. 20:52:38

@Bell & Sebastian: @Bell & Sebastian: Téged is kérdezlek. Szerinted
1, mi az ELIDEGENEDÉS
2, és az ELIDEGENEDÉS hogyan jelentkezik ma a 21. században?

Magam katolikus, szociálkonzervatív révén, inkább a keresztény verziót vallom, már a többiben is van egy kicsi igazság. Mindenesetre ez nem vizsgáztatás, csak kíváncsi vagyok, hogy más értelmes ember mit gondol az elidegenedés fogalmáról és az elidegenedés jelenségéről.

Remélem, befutnak a fiúk... :)

2014.06.20. 20:57:05

@Bell & Sebastian: Az előbb elküldtem a válaszom. Kicsit szarakodik a kommentrendszer.

Moderátorok: kérlek, tegyetek róla, hogy ne kétszer legyen ott az üzenetem. Olyan csúnya.

Alfőmérnök91 2014.06.20. 21:00:03

@Ahasverus: Szerintem Mihint olvassa a blogot, csak lapít, mert tudja, hogy hülyeségeket írt. Egyébként tényleg értelmes ember, pont ezért meglepő, hogy milyen zagyvaságokat tud összehordani, és hogy milyen hulladékemberekkel (mint pl. B&S) hajlandó "egy gyékényen árulni".

2014.06.20. 21:09:31

@Alfőmérnök91: Téged is kérdezlek, de másról.

Szerinted hogyan lehetne segíteni a kishantosiakon? Hogyan rendeződhetne a problémájuk?

Nekem van egy kalandregénybe illő válaszom, de először megvárom a te elképzeléseidet.

Alfőmérnök91 2014.06.20. 21:23:37

@Ahasverus: Nem tudom, de egy biztos, jogi úton nem fog menni. Talán új földterületen újrakezdhetnék, pontosabban folytathatnák, ahol abbahagyták. (Megjegyzés: nem vagyok elkötelezett híve a bio-öko-mittudoménmilyen gazdálkodásnak, de ez akkor is egy jól működő dolog volt és botrányos, ahogy elbántak velük.)
Amúgy holnap megoszthatod a javaslatodat az érintettekkel:
www.kielegyenafold.hu/vzhn.php?id=12140

2014.06.20. 21:52:08

@Alfőmérnök91: Kösz a linkeket. Jók az ilyen találkozók, de az én romantikus gondolataimmal nem tudnának mit kezdeni.

Én szerintem akkor működne az egészséges önvédelem, ha...
1, a magyar értelmiség többsége mindenfajta érdek nélkül, kizárólag szolidaritási alapon kiállna Kishantos mellett
2, és kivinné a magyar társadalom többségét a településre

Mondd nyugodtan, hogy nagyon naiv vagyok. Mert ez tényleg nagyon naiv elképzelés.

Igazából a társadalomnak ki kellene állnia Kishantosért...

... és itt vannak a problémák.
A súlyos problémák.

A legszomorúbb az egészben a közöny. A magyar társadalom nagy részének a közönye. Sehol a felháborodott tömegek, akik kimennének Kishantosra és megvédenék azt, ami a magyar emberekké. Lustaság, tunyaság, punnyadás - semmi hősiesség. Csak pár Greenpeace-, VÉSZ-, TESZ-, LMP- és JOBBIK-aktivista, akik próbálnak tenni valamit az ügyért. És ezen túl?

Az értelmiség felelőssége vitathatatlan. Az értelmiség az, amely kivihetné a társadalom többségét a barikádra. Jelen esetben Kishantosra. (Gondolj csak 1848-ra; ott is előbb a polgári és köznemesi értelmiség szervezkedett, utána jött a többi: katonák, polgárok, parasztok és munkások). Most viszont az értelmiség nagyrészt impotens.

Az értelmiség, amely kivihetné a tömegeket az utcára, szarik Kishantosra. Mármint a többsége.

Több olyan értelmiség kéne, mint Ángyán. Mert belőle egy nem elég.

Alfőmérnök91 2014.06.20. 22:12:48

@Ahasverus: Ha már definíciókon lovagolsz, definiálhatnád az értelmiséget.
Mert én pl. nem tudom, mi az.

A magyar társadalom meg totálisan elhülyített birkanyáj. Akik egyáltalán foglalkoznak Kishantossal, azoknak a többsége csak annyit ért meg belőle, hogy gecifideszorbán már megint lopcsalhazudik. Ha a szocik csinálták volna ugyanezt, kussolnának (a jobbikosok kivételével).

2014.06.20. 23:15:09

@Alfőmérnök91: Mondtam, hogy naiv vagyok. Hiszek az olyan baromságok létezésében, hogy "értelmiség". :D

Kedves Lóránt témába vágó írása nem is rossz. Most olvastam el.

hajnalvilag.blogspot.hu/2013/11/s-sirt-hol-nemzet-sulyed-el-most-assuk.html

Bell & Sebastian 2014.06.21. 00:55:03

@Ahasverus: Ez a válasz: ......................................................
(tetszés szerint bármi beírható, mind jó)

De a viccet félretéve, meg kell, hogy adja a határfeltételeit, azaz, milyen viszonylatban kívánja értelmezni, mert általánosságban csak annyi mondható, hogy izoláció (a Teremtőtől és művétől, a teremtett világtól), ami nem több egy rokonértelmű kifejezésnél.

Ebből az következik, hogy máris leszűkült vizsgálatunk tárgya az Emberre, továbbá az is, hogy nem értelmezhető az integráltja (Marx), csak egyedi esetek léteznek és mindegyik más. Mivel növekedése az entrópia irányába hat, azaz látványosan gyorsítja, visszakövetkeztetve: a tendencia valószínűleg az elidegenedettség növekedése a világban. Nem összességében (mert ahogyan mondtam, nem adható össze), hanem külön-külön, az egyes emberek elidegenedettségi szintje.

Dugóhúzóban hullunk lefelé, mint az őszi levél.

2014.06.21. 06:20:09

@Ahasverus: Nem "fordulok elő", de az értesítő levél befut. Sajnos az általad remélt disputának a részemről csak akadályai vannak.
1: Itt? Olyan párbeszéd, amelyet én is értelmesnek tartanék? :-)
2: A téma. Az elidegenedés természetes következménye annak, hogy gyermekes gondolkodással próbálunk felnőttként élni. Én okokkal, és a jelenségek által felmutatott lehetőségekkel kívánok csak foglalkozni.
3: A személyem. Én szó szerint évtizedek óta megszállott módon keresem a folyamatok okait, majd ennek alapján(!) megoldási lehetőségeket. Rendszertervező programozóként ráadásul ebből élek, (vagyis abszolút objektív körülmények között elég jól csinálom). A tény, hogy néha nem vagyok képes elmenni az ordító ostobaság mellett, illetve egyenes kérdésre kötelességemnek tartom válaszolni, még nem jelenti azt, hogy szeretek csacsogni.

Kishantosról. Kértem őket, hogy a romantikus ábrándozás helyett gondolkodjanak el a valós erőviszonyokon (Ángyán Józsefnek még Fideszes korában írtam meg, hogy amit csinál, nem fog sikerülni). El kellett volna adni Kishantost. Politikai témává kellett volna tenni. Erre harapott volna a Fidesz, és talán a mai médiaháború a választás előtt kitört volna. De ennek a bekezdésnek semmi értelme, akkor egyetlen választ nem kaptam, a hajó pedig elment.

Az "oszd meg és uralkodj" elv nem elegáns, de hatékony, és ezer éve működik. Főleg ha a leigázni kívánt tömeg kicsi, felhúzott orrú primadonna-csoportokra bomlik. Így aztán hiába írtam pl ilyet, elhalt a kummogó tömegben, pedig ugyanígy indítottam, mint a programozós nyílt levelemet.
hajnalvilag.blogspot.hu/2014/03/crazy-enough.html

Sajnálom, de én mostanra (utánanézhetsz, sok évnyi kitartó, eredménytelen küzdelem hatására) elveszítettem a hitem bennetek, és a kiutat keresem, mert családfőként ez is a dolgom. Nem vagyok kíváncsi arra, miről beszélget Orbán Viktor a környék ordas diktátoraival. Nem akarom megtapasztalni, miért költözik a várba, és miért akarja széttelepíteni a (nyilván helyi TEK központként is funkcionáló) minisztériumait. De úgy sem akarok tenni, mintha nem lenne számomra nyilvánvaló.

Az elidegenedésről (pontosabban a mögötte lévő számomra fontos lehetőségről) ezt írtam több, mint két éve. Nézd el nekem, ha nincs kedvem csacsogni róla, ha a megvalósításán is dolgozhatok (márpedig pontosan ezt teszem)
hajnalvilag.blogspot.hu/p/globalis-agy.html

2014.06.21. 06:51:00

@Kedves Loránd x: Köszönöm a feleletet. Mindenképp fogok neked (és Bell & Sebastian részére) érdemi választ adni, de lassan mennem kell a munkahelyemre. Késő délután vagy este fele megírom az én gondolataimat az elidegenedésről.

Elolvastam a Kishantosról írt cikkedet, és nekem elnyerte a tetszésemet. Mostanában elolvastam néhány cikket a témáról (csak néhányat), és eddig a tiéd volt talán az egyetlen, ami megfogja a lényeget. Ha még kutatnék a témában, biztos találnék hasonlót, kevés mennyiségben.

Köszönöm az ajánlott linkeket (az írásaidat), el fogom olvasni őket. Hadd ajánljak én is az elidegenedéssel kapcsolatban egy hosszú, de tartalmas cikket:
thinkingandrioting.blogger.hu/2013/08/30/oktatas-es-elidegenedes

Akkor estefele küldöm a választ, mindkettőtöknek.

Bell & Sebastian 2014.06.21. 11:09:11

Érdemes megnézni, mit gondol TGM az NCA (amelyben benne van Iceland és Liechtenstein is) elleni, ormányzati offenzíváról. A cél az, hogy ide a lóvét, majd mi (az ormány) szétosztjuk, mert állítólag Lengyelországban így megyen.

Csak azt elfelejti megindokolni (TGM), hogy mi szükségünk van olyan, hazai szervezetek külföldi támogatására, amelyek eddig (rendszerfüggetlenül) ötödik hadoszlopként viselkedtek, jól körülírható és nem feltétlenül követendő, politikai célokat követve?

Csak azért mondom, mert Kishantos itt ér össze a TASZ, a romasimogatás, LMBT, liberáliskeltetés, ..., éés, Kishantos.

Vak a neve annak, aki nem látja ebbe bele a Legnagyobb Közös (meg)Osztót.

norvegcivilalap.hu/hu/tamogatott

Bell & Sebastian 2014.06.21. 11:14:33

Utolsó előtti mondat áldozatául esett a megszakított fogalmazásnak (konyhaszolgálat).

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.06.21. 11:47:08

@Bell & Sebastian: Találd ki, kit hibáztatnak az ukránok a Krím elvesztéséért? Megmondom: Soros Györgyöt. Állítólag a puccsista Jacenyuk mögött amerikai hitsorsos társai állnak. Szóval, tök mindegy, hogy ezeket norvég civil alapnak, vagy ukrán milliárdosnak hívják, mindenhol pont ugyanazt csinálják: meg(osztanak).

2014.06.21. 12:12:36

@Bell & Sebastian: Attól még, hogy a Kréta Kör, a DK, meg egyéb neoliberális formációk élősködnek a kishantosiak problémáján, az még nem jelenti azt, hogy a kishantosiak neolibek lennének.

Tudod. Attól még, hogy a JOBBIK élősködött Bándy Kata emlékén, attól még Bándy Kata nem lesz jobbikos mártír. Minthogy a teljes enyingi lakosság sem lesz jobbikos annak ellenére, hogy az a cigánybűnözési probléma, amiről Vona beszél, érinti az enyingieket.

Dehát látom, mindenképpen azt akarod kihozni az egészből, hogy Orbán Viktor zseniális politikus, igazságos uralkodó, minden döntése helyes, aki pedig ellenzi és bírálja, az Soros György kölyke, ilyen alapon pedig nehéz az érdemi beszélgetés.

2014.06.21. 12:15:44

@Mihint: @Bell & Sebastian: @Kedves Loránd x:

Az elidegenedés nehéz ügy. Súlyos mind a fogalom, mind a jelenség meghatározása. De annak, aki nem vak a válságjelenségekre, annak nem kérdés a létezése, csak nehézkes a meghatározása.

Az antik ember számára az számított elidegenedettnek, aki eltávolodott a szülőföldjétől. A kereszténység már az ókor óta vallotta, hogy az elidegenedés az Istentől való eltávolodással kezdődik (onnantól folytatódik a természetből és közösségből való kizuhanással), mely nem más, mint maga a bűn. Az emberiség az eredendő bűnnel, az egyes ember a személyes bűnnel szakadt el Istentől; a bűnbeesés maga az Úr megtagadása, vagyis az elidegenedés. Az elidegenedésnek valaha volt pozitív jelentése is, a középkor folyamán. A keresztény idegenként való létezése a világban volt a zarándoklat. A zarándok, miközben kiutazott a Szentföldre, nem csupán fizikai utat tett meg, hanem lelkit is. A zarándok eltávolodva a világtól felemelkedett az Úrhoz. Mára ez a pozitív konnotáció elsikkadt, s maradt az egyéni és kollektív válságot leíró negatív jelentéstartam.

2014.06.21. 12:19:15

@Mihint: @Bell & Sebastian: @Kedves Loránd x:

A modern definíció a 18. században, a német idealizmusban fejlődött ki. Fichte szerint a szubjektum elidegenedése nem más, mint a világnak az elvont „Én” által való megteremtése. Feuerbach azzal vádolta a judaizmust és a kereszténységet, hogy elidegeníti az embereket egymástól, és így egyfajta kerékkötője az emancipációnak. A feuerbachi olvasatban a vallás az emberi lényeg elidegenülése, az idealizmus az ész elidegenülése. Mivel Feuerbachnál az elidegenülés a tudat jelenségeire korlátozódott, így nem találta meg a felszámolásának lehetséges módjait.

A polgári filozófia a 18. században még nagyon úgy gondolta, hogy az elidegenedés valójában a magántulajdon antihumánus jellege. A polgári filozófusok nagyjából megegyeztek abban, hogy az elidegenülés végzetszerűen elkerülhetetlen jelenség, melynek forrása a műszaki tudományos haladás és az emberi tevékenység történelemfeletti sajátosságai. Az „elidegenedés” azonosítva lett tehát a „tárgyiasulás” fogalmával, mely aztán apologetikus szerepet töltött be a későbbiekben, de Marx kezdte alkalmazni rá a „fetisizmus” kifejezést is, mint amivel jellemezte a tőkés termelési viszonyokat.

Marx materialista értelemben fogva fel az elidegenedést, a termelési és tulajdonviszonyokból vezette le a negatív folyamatot. Tagadta, hogy a piaci mechanizmusok egyrészt törvényesek, másrészt hasznosak, mivel úgy gondolta, maga a piaci mechanizmus a kizárólagos eredője az elidegenedésnek. Az emberi tevékenység termékei, mint a munkatermékek, a pénz, a társadalmi viszonyok, az eszmék, függetlenednek az embertől, és felettük uralkodó erőkké válnak. A jelenségek és a viszonyok már nem úgy jelennek meg, mint magánvalók, hanem mint másvalamik. Az emberi tudatban deformálódnak a reális életviszonyok. A marxista olvasatban csakis a kollektív társadalom képes megszüntetni az elidegenedést, vagyis a kialakult szocializmusban már nincs elidegenedés.

A marxizmus szerint az elidegenedés vegytisztán kifejezi a társadalom meghatározott fejlettségi fokának ellentmondásait. Mint fentebb írtam, a marxizmus atyjánál az eredő az antagonisztikus munkamegosztás és a magántulajdon. Külső hatás nélkül kialakulnak a társadalmi viszonyok, melyek lassacskán kikerülnek az emberek kontrollja alól. A munkatevékenység által elért eredmények és létrehozott termékek egyaránt elidegenülnek az egyéntől és a közösségtől. Sőt, úgy realizálódnak előttük, mint amiket természetfeletti erők kényszerítenek rájuk. Marx szerint a munka elidegenedésének analízisével leírható az összes többi elidegenedési folyamat. Így akár az is kimutatható, hogy az eltorzult és meghamísított tudat csupán a társadalmi élet ellentmondásainak produktuma.

A bolsevik társadalmakban, vagyis kollektív rendszerekben viszont nem szűnt meg az elidegenedés, hanem fokozódott, kiegészülve a szükséges javak hiányával és egy eredménytelen gazdasággal. A marxista elemzés ilyen téren, mivel sok tényezőt kifelejt a képből, téves, ugyanakkor tagadhatatlan és cáfolhatatlan az a neomarxista teória, miszerint a nyugati társadalmakban jelen van az elidegenedés, méghozzá úgy, hogy az igazi élet értelme elveszik a fogyasztásban. A fogyasztói társadalom ugyanis bevonja az embert a hazug és felszínes igények kielégítésének hálójába.

A jóléti társadalom úgy elégíti ki a különleges és kifinomult igényeket…
(Lacika lecseréli a jól működő asztali számítógépét egy dizájnosabb tabletre,…)
…hogy közben figyelmen kívül hagyja a valódi és lényeges igényeket.
(… miközben már kemény tíz éve nincs mellette valódi társ.)
Summa summarum: a lényegtelen dominál a lényeges felett.
(Summa summarum: a nyugati társadalmakban csak úgy szaladgálnak a menő cuccokkal, de párkapcsolati problémákkal rendelkező, érzelmileg és szexuálisan frusztrált férfiak.)

Az emberek kölcsönösen eszközként használják egymást, mely egyébként lemérhető az egyre dekadensebbé váló szexuális kultúránkban is. A szabadság torz verzióját élvezve (a szabadosságon élvezkedve) nem képesek egy helyes értékrend alapján uralni a szükségleteiket és a vágyaikat; nem alkalmasak rá, hogy gátat szabjanak az önzésnek és az irigységnek. A munkában domináns az elidegenedés: számos munkahelyen a profitmaximalizálás maga alá nyomja a munkás személyi jogait és emberi méltóságát.

2014.06.21. 12:23:28

@Mihint: @Bell & Sebastian: @Kedves Loránd x:

A keresztényszociális tanok szerint az elidegenedés önmagában értelmetlen definíció. Értelezéséhez két kérdést érdemes tisztázni:
1, kitől/mitől idegenedett el az ember?
2, hogyan idegenedett el az ember?

Karl Barth szerint Jézus, Isten fia útja egyenesen vezetett az idegenbe; a Megváltóval kezdődött el az Úr és az ember kiengesztelődésének története. Az elidegenedés és a kiengesztelődés központi teológiai téma. Az ember a bűnnel lép az elidegenedés útjára, mely által nem a teljes szabadság jut neki osztályrészül, hanem a szabadság torzult formája. Az ember a megtérés által jut el az elidegenedésből a szabadságba. A szabadon választott keresztény hit szembemegy Feuerbach és Marx tételével, mert lehetőséget ad az egyéni szabadság kibontakoztatására. Ha az ember nem ismeri fel önmagában és a másikban a személy értékét, megfossza magát annak lehetőségétől, hogy megfelelő módon élje a saját emberségét, és olyan kapcsolatokat hozzon létre másokkal a közösség nevében, melyre az Úr rendelte. Az ember elidegenedik önmagától és embertársaitól, a természettől és a közösségtől, magától az Úrtól. A személy, mivel természetétől fogva transzcendentális, nem adhatja át magát egy lecsupaszított emberi rendnek, egy elvont magasságokban tündöklő eszmének, egy velejéig hamis utópiának. Viszont átadhatja magát egy másik személynek, és így végül az őt létrehívó Istennek. Egyedül a Létrehívó képes teljesen elfogadni önátadását. Az ember akkor idegenedik el, amikor elutasítja az önmagán való túllépést, az önátadás megélését, a hiteles közösséget, a végső célként a Teremtőre való irányulást. A társadalom pedig akkor idegenedik el, ha a termelésre és fogyasztásra alapozott berendezkedés tömegekben nehezíti el a személyek igazi célját, az önátadás realizálását és az emberek közötti szolidaritás kiépülését.

2014.06.21. 12:25:28

@Bell & Sebastian: @Kedves Loránd x: @Mihint:

Két ideológia elméletét mutattam be az elidegenüléssel kapcsolatban: a marxizmusét és a kereszténységét. A két ideológia örök vetélytársa egymásnak, így az elidegenedés-teóriájuk is ütközik egymással. Az olvasóra van bízva, melyiknek hisz: egyiknek, másiknak vagy egyiknek sem. Mindenesetre az elidegenedés jelensége tagadhatatlanul is jelen van a nyugati civilizációban, erre pedig számtalan a példa.

Legyen magyarországi példa a kishantosi tragédia! Adva van egy közösség, amely szolidáris alapon szerveződött; amelyben nem ismeretlen az „Isten, haza, család” felfogás; amely közeli kapcsolatot ápol a természettel; amely nem ismeri az önzőséget és az irigységet; amely nem idegenedett el az Úrtól, a közösségtől és a természettől – mindezt pedig 21 év alatt. Mindezt pedig lerombolja a gazdasági háttérhatalmakat kiszolgáló csicska-állam. Miért? A válasz egyszerű: csak az elidegenedett emberfők alkalmasak a Tőkének; csak a mind kultúrájában, mind erkölcsében leértékelődött, selejtes emberi áru a megfelelő bérrabszolga, akit lehet dolgoztatni gyárakban, üzemekben, földeken, nagy áruházakban. A szolidáris alapú közösségek, melyek nem sújtottak az elidegenedés átkával, azok veszélyesek a Tőkére nézve. Ezért a közösség elpusztítandó, a tagjai pedig asszimilálandóak. Minden ellenállás hasztalan, ugyebár!

Az elidegenedés pedig már ott van körülöttünk, mindenhol. Az oktatásban. A munkahelyeken. A kultúrában. A médiában. A szexualitásban. A párkapcsolatokban. Az üzleti etikában… Tovább sorolhatóak mindazon területek, ahol megtelepszik. De egy hely van, ahol az elidegenedés először befészkeli magát, és onnan indul tovább hódító útjára. Az pedig mi magunk. Az elidegenedés ugyanis itt van a leglényegesebb területen. Bennünk. Az elidegenedés elleni harc pedig ott kezdődik, hogy először önmagunkból írtjuk ki. Bizony, önmagunk meghaladása elengedhetetlen.

Alfőmérnök91 2014.06.21. 13:07:26

@Ahasverus: Nem azt mondtam, hogy nem létezik, hanem, hogy nem tudom, mit jelent a fogalom.

Más: Otto Weininger nem volt nőgyűlölő, legalábbis abban az értelemben nem, ahogy azt a felületes olvasói általában gondolják.

Bell & Sebastian 2014.06.21. 13:12:14

Ahasvérus! Itt és most bevallom, hogy én is a Katolikus Lexikonnál kezdtem (az ellenőrzést, hogy jól gondolom-e?), mégsem copyztam ide.

Különösen azért nem, mert elég sajátságos a világfelfogásom. Megfér benne TGM és Orbán is, bár az utóbbi (szerintem) mélyen leszálló ágban van. Tegnap (Phillips műsorában, aki egyúttal közgazdasági görbe és a munkanélküliség / nominálbérek viszonyát mutatja), rendkívül elégedett volt magával, egészen undorító módon művelte az önfényezést és önigazolást.

Így tényleg nehéz lesz beszélgetni.

Alban William Phillips curvája
www.maxi-pedia.com/Phillips+curve

Bell & Sebastian 2014.06.21. 13:16:09

@Ahasverus: De van több megközelítése is ezeken kívül, mint azt már mondottam volt vala. Ha jól értelmezte, amit olvasott, akkor bizonyára feltűnt, milyen peremfeltételeket kell megadnia a definiálása előtt. Nosza, adja meg!

Bell & Sebastian 2014.06.21. 13:22:14

@Mr Falafel: Mondjuk a jelenlegi, ukrán főmufti (az a medvényi, akit most választottak meg, nem a nyüzüge) szintén benne van a Zsidó Lexikonban.

Az Oszd meg és uralkodj! a henesárunak fáj, Orbán nem szeret felvágott lenni, akkor kerekedik csak ki igazán a pofázmánya (mint egy jóllakott napközisnek), ha kezében kés, támasztja a létrát és nyúúl a szalámiért.

2014.06.21. 13:28:00

@Bell & Sebastian: Peremfeltételek? Nem használok ilyen fogalmat, lehet, hiba.

Én teljes egészében a katolikus felfogást osztom. Hiszek az emberiség eredendő bűnösségében. Hiszek abban, hogy Jézus megváltotta az emberiséget. Hiszek abban, hogy az elidegenedés valójában az Úr megtagadása, és onnan levezethető az összes elidegenedési folyamat. És hiszek abban, hogy a jelenlegi rendszer is azért van válságban, mert messze távol van a katolikus elvektől.

Mindezek levezetése viszont egy könyv lapjait megtöltene, és erősen offolná a témát.

Mindenesetre a kishantosi tragédiát (beleértve az összes most futó magyarországi sorscsapást) is beilleszthetőnek tartom az elidegenedési folyamatba.

Kíváncsi vagyok, mit ír mindezekre Kedves Lóránd, mivel ő rendszerszemléletbe gondolkodik, mint programozó.

Remélem, nem voltam eléggé bigott... :D

Bell & Sebastian 2014.06.21. 13:45:05

@Ahasverus: Akkor bizonyára az is világos (mivel Az egyik írásában Lóránd ezt boncolgatja), mi a elidegenedés -áfium ellen való orvosság. Konkrétan a közösségépítésre gondolok, egyre táguló körökben.

Na már most, ez az a pont, ahonnan kiindulva nyilvánvaló, hogy Master Orbán teljesen megbuggyant.

Úgy van vele, mint a kisdiák, aki feleltetéskor csak annyit bír kinyögni:

- Tantónéni kérem, tanultam, reggel még tudtam, csak elfelejtettem.

Régi mániám: ha a felforgatókat akarná kisöpörni, a CEU -val kezdené. De nem, mert haszonelven közlekedő edény.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.06.21. 19:06:06

@Bell & Sebastian: Találd ki, kit hibáztatnak az ukránok a Krím elvesztéséért? Megmondom: Soros Györgyöt. Állítólag a puccsista Jacenyuk mögött amerikai hitsorsos társai állnak. Szóval, tök mindegy, hogy ezeket norvég civil alapnak, vagy ukrán milliárdosnak hívják, mindenhol pont ugyanazt csinálják: meg(osztanak).

Szindbad 2014.06.21. 19:14:00

@Mr Falafel: meg jó, hogy nem Putyint hibáztatják.

Bell & Sebastian 2014.06.21. 19:47:47

@Mr Falafel: Érdekes, ezt mintha már mondta volna, mire válaszoltam is valamit. Vagy bugos a szoftver.

Bell & Sebastian 2014.06.21. 19:56:11

Egyébként a hangsúlyt nem arra tenném, hogy zsidó vagy nem zsidó, ezzel együtt kell élnünk, mivel valahogyan felülreprezentáltak mindenhol, ahol cseng a csikó, helyette inkább azt nehezményezném, hogy az amcsik telepakolják petéikkel, lárváikkal és bábjaikkal egész Európát. Küldhetnének egyszer-egyszer egy vudu vallású négert is, hogy ne menjen annyira egy kaptafára. De miket is beszélek, csak nehogy mi kapjuk - ha még meg nem kaptuk.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.06.21. 20:33:30

@Bell & Sebastian: Megkaptuk duplán. Wudu is, választott is... .-)

2014.06.21. 22:01:31

Megy ez nélkülem is. További kellemest!

Bell & Sebastian 2014.06.22. 00:23:16

@Kedves Loránd x: Azért a Phillips -függvényről mondhatna valamit, ha már lelőttük maga elől az összes, kacsingatós buxát.

Ugyanis itt a mínuszos demográfia (azon belül az etnikai különbség) és az alacsony bérezés a legnagyobb probléma, méghozzá úgy, hogy a kettő kölcsönhatása növeli a munkanélküliséget, ami meg leszállítja a béreket (Phillips).

Szóval, HHH. A halmozottan hátrányos hülye gyerek esete. Ezzel gyakorlatilag mindenki tisztában van, mégis tengermély a kussolás és négy év alatt nem történt semmi korrekció. Az "eredmények"ből kiindulva.

@ArmaGedeon: .

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.06.22. 01:14:52

@Bell & Sebastian:
Megőrült? Maga a Győztes Csapat egyik tagját nevezi ötödik hadoszlopnak?

tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2012/03/gyoztes-csapat.html

Mivelhogy Ángyán és Kishantos szorosan kapcsolódik.

2014.06.22. 05:56:59

@Bell & Sebastian: "Kacsintgatós buxa"? Frászt. Ez az egész társaság, az engem megszólító "Ahasverus" úrral egyetemben levegőnek néz, egyetlen szavamra nem reagál. Ez számomra természetes és megszokott, de akkor minek szólongatnak?

A Phillips-függvényről szóló cikkre rápislantottam. Ez nyilván komoly véleményalkotásra nem elég, de mindegy is, mert ennyi elég volt ahhoz, hogy megállapítsam, erre a kérdésre is válaszoltam, csak nem méltóztatott figyelni.

KÖ-VET-KEZ-MÉNY.

Nem foglalkozom vele, nem érdekel.

Ha már görbe, a Fred Hoyle által 1964-ben leírt olduvai-elméletet kéne megnézni. Bosszantó, hogy neten csak a peak oil történetbe sikerült belefutnom, az eredeti Of Men and Galaxies írásig nem tudok eljutni. Pedig az idézetek, amelyekkel találkozom, félelmetes egyezést mutatnak a saját elemzéseimmel. Csak míg Hoyle-nak megdöbbentő látnoki képességre volt szüksége a "felfutás" idején ilyeneket írni, tőlem csak annyi szükségeltetik, hogy ne majom módjára ismételgessek kliséket, hanem képes legyek nyitva tartani a szemem, amikor látom a falat közeledni. Továbbá, hogy keressem, megtaláljam, és erőm mértékében megvalósítsam azt, amivel a pofára esés legjobb tudásom szerint civilizációs katasztrófából egyéni szintre mérsékelhető. Mert a hülyeség árát meg kell fizetni, de nem mindegy, hogy tejjel és gyapjúval, vagy hússal, kollégáim a birkaságban.

Azt hiszem kénytelen leszek kikapcsolni a levél értesítést... Ó, itt is a link. Csak ügyesen! :-)

Bell & Sebastian 2014.06.22. 19:42:51

@Doomhammer: Höhö, amikor mekkérdeztem egy három számjegyű (= sorszám) főfideszest, hogy ugyanmá, mondja meg nekem (a régi barátságra tekintettel), mi a fene történik itten, hosszas gondolkodás után azt válaszolta, hogy már a jó fene se tudja, ki kivel van?

Akkor én esztet honnan tuggyam?

@Kedves Loránd x: Azé' kösz. Legalább megpróbáltuk.

Bell & Sebastian 2014.06.22. 19:52:42

@Kedves Loránd x: Nincs mese, szánjon rá 12 dollárt, oszt vegye meg papír alapon az Amazonnál. Digitálisan olcsóbb.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.06.22. 20:12:46

@Bell & Sebastian:
Már a három számjegyű mióta főfideszes?

Bell & Sebastian 2014.06.22. 20:21:28

@Doomhammer: Az már ismer olyat, aki még látott fényképet Orbán Viktorról családja körében, mindkét kezében telefonnal.

Alfőmérnök91 2014.06.22. 20:24:30

@Kedves Loránd x: Elkövette az a hibát, hogy megpróbált párbeszédbe elegyedni egy elmebeteg nácival.
Maga legalább észlelte, hogy lehetetlenre vállalkozott. Senki nem képes párbeszédbe lépni vele, max. azt hiszi, valójában a kretén folyamatosan monologizál, a saját téveszméivel, fantazmagóriáival küzd.

Bell & Sebastian 2014.06.22. 20:27:56

@Alfőmérnök91: Félreértetted ezt is, mint szoktad, de sebaj. Mire leszáll az este, őrjöngeni fogol.

Alfőmérnök91 2014.06.22. 20:34:52

@Bell & Sebastian: "Ezek a téveszmék sohasem bizarrak, emiatt gyakran hihetőnek tűnnek, annál is inkább, mert a betegek sokszor magas érzelmi hőfokon, nagy meggyőző erővel hangoztatják kóros gondolataikat. A nyílt ellentmondás, a "leleplezés" néha heves indulatot, dühreakciót válthat ki."
www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/paranoia/143

Bell & Sebastian 2014.06.22. 20:51:02

@Alfőmérnök91: Nem sajnállak. Aki olyan, mint a dögvész, az úgy is múlik el, mint a dögvész. De sosem késő, sorsod a kezedben, ragadd meg két kézzel.

Alfőmérnök91 2014.06.22. 21:03:30

@Bell & Sebastian: Projekció
Saját, el nem fogadható impulzusaink kivetítése egy külső tárgyra. Az egyén másnak tulajdonítja saját hibáit vagy kívánságait. Kettős célja van: 1. szorongáscsökkentés, 2. az egyén saját impulzusait az ellenkezéssel szembeni védekezésben éli meg.
- See more at: www.onlinepszichologia.hu/fogalomtar#sthash.TQthC3Of.dpuf

Alfőmérnök91 2014.06.23. 21:44:09

@Bell & Sebastian: Nem most mentél le kutyába, elmebeteg náci. Nincs kedvem kielemezni, de akit érdekel, itt tanulmányozhatja a betegséged tüneteit, amikre fentebb utaltam.
mandiner.blog.hu/2014/05/16/mi_a_kivonulas_kivonulo_kozeposztaly_xiv?fullcommentlist=1#comments

Bell & Sebastian 2014.06.23. 23:03:16

@Alfőmérnök91: Megjöttél? Heveredj le a küszöbre.

Alfőmérnök91 2014.06.23. 23:18:49

@Bell & Sebastian: LOL
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Magának olyan, de olyan jó humorérzéke van, hogy tényleg szétröhögi magát az ember. :DDDDDDDDDDDDD

Jaj, nem bírom. :))))))))))
:DDDDDDDDDD

De félre a tréfával, ostoba patkány!
Nézzük a téveszmerendszeredet, amivel telehánytad rólam a blog.hu-t! Legutóbb ezeket állítottad rólam, nyomorult (és meg fogod keserülni, ha nem kérsz bocsánatot):
"Bell & Sebastian 2014.05.16 14:49:46
@Alfőmérnök: Minden este be vagy tépve, öreg! Ezt most melyik éned írja? A zsidó, az ügynök, a kondásivadék, az önbíráskodás áldozata, a genetikailag művelt-felsőbbrendű vagy az alperes?
Most lehet váltogatni, hülyegyerek.

Bell & Sebastian 2014.06.18. 21:19:39
@Alfőmérnök11: Jaja. Gloárnak meg az volt a főbűne, hogy (Falafellel együtt, csak neki szabad), azt állította, sok zsidó vette fel a sváb mimikrit, rejtőzködés céljából.

Akkor most koncentráljunk arra, kinek a bögyében voltak ezek a nickek, ki manipulál végtelen számú fedőnév alatt, ki tanulta ki a manipulációs technikákat és kitől nem áll távol bármilyen disznóság?

Ki nyírta ki Tölgyet? Ki akasztott bajuszt Gloárral, aki szintén nem a simulékony modoráról közismert? Kinek tölti ki éjjelét-nappalát az efféle iszapbirkózás a vélt igazáért?

És végül! Nem vagy te véletlenül kriptoszadeszes, önkéntes Vízentál, kielégítő HVG -s kapcsolatokkal?

"

Bell & Sebastian 2014.06.23. 23:42:21

@Alfőmérnök91: Mars ki, vakarózz az udvaron, bolhás.

Alfőmérnök91 2014.06.23. 23:51:00

@Bell & Sebastian: Nincs kedvem kielemezni, de akit érdekel, itt tanulmányozhatja a betegséged tüneteit, amikre fentebb utaltam.
mandiner.blog.hu/2014/05/16/mi_a_kivonulas_kivonulo_kozeposztaly_xiv?fullcommentlist=1#comments

Bell & Sebastian 2014.06.23. 23:59:18

@Alfőmérnök91: Most azt tesztelem, mit reagálsz, ha nem reagálok. Csakhogy ott viríthass a jobb hasábon.

Alfőmérnök91 2014.06.24. 00:02:23

@Bell & Sebastian: Félre a tréfával, ostoba patkány!
Nézzük a téveszmerendszeredet, amivel telehánytad rólam a blog.hu-t! Legutóbb ezeket állítottad rólam, nyomorult (és meg fogod keserülni, ha nem kérsz bocsánatot):
"Bell & Sebastian 2014.05.16 14:49:46
@Alfőmérnök: Minden este be vagy tépve, öreg! Ezt most melyik éned írja? A zsidó, az ügynök, a kondásivadék, az önbíráskodás áldozata, a genetikailag művelt-felsőbbrendű vagy az alperes?
Most lehet váltogatni, hülyegyerek.

Bell & Sebastian 2014.06.18. 21:19:39
@Alfőmérnök11: Jaja. Gloárnak meg az volt a főbűne, hogy (Falafellel együtt, csak neki szabad), azt állította, sok zsidó vette fel a sváb mimikrit, rejtőzködés céljából.

Akkor most koncentráljunk arra, kinek a bögyében voltak ezek a nickek, ki manipulál végtelen számú fedőnév alatt, ki tanulta ki a manipulációs technikákat és kitől nem áll távol bármilyen disznóság?

Ki nyírta ki Tölgyet? Ki akasztott bajuszt Gloárral, aki szintén nem a simulékony modoráról közismert? Kinek tölti ki éjjelét-nappalát az efféle iszapbirkózás a vélt igazáért?

És végül! Nem vagy te véletlenül kriptoszadeszes, önkéntes Vízentál, kielégítő HVG -s kapcsolatokkal?"

Antonin Nalpas · http://youtu.be/EXy7lsGNZ5A 2014.06.24. 00:05:53

@Bell & Sebastian: Most azt tesztelem, hogyan lassul a reakcióidőd, elmebeteg náci, mikor leleplezem a téveszméidet.

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2014.07.24. 23:00:17

"Kishantos ismét pert nyert

Kishantos ismét pert nyert az Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) által támogatott egyik „új haszonbérlővel” szemben, egy birtokvédelmi eljárásban.

A Járásbíróság rámutatott, hogy az „új haszonbérlő” nem léphetne addig birtokba, nem kérhetne addig birtokvédelmet, amíg az NFA nem zárta le a jogvitáját Kishantossal szemben. Márpedig Kishantos és az NFA között nemcsak a birtokláshoz való jogcím a vitás, hanem az is, hogy a pályázatok törvényesek-e"

Kishantos álláspontja szerint azok sem az Alaptörvénynek, sem a Nemzeti Földalap működését szabályozó törvénynek nem felelnek meg. Ameddig ezek a számtalan helyről megbírált pályázatok (NFA FB-EB, Ombudsman, stb.), nem állják ki a törvényesség, az igazságszolgáltatás próbáját, addig az NFA hiába hivatkozik arra, hogy a Kishantosnak nincs jogcíme a birtoklásra."
www.kielegyenafold.hu/vzhn.php?id=12178

ALFI · http://blog.hu/user/166725/tab/activity 2014.07.25. 12:16:46

"Nem csoda, ha a MAGOSZ elégedett a Földtörvénnyel – egészen pontosan annak Kormány általi elszabotálásával – hiszen a MAGOSZ vezérkara teljhatalmat kapott: a helyi földbizottságok helyett ők döntenek arról, hogy ki vehet földet Magyarországon, és ki nem.
A Parlament 2012. december 17-én a III. Alaptörvény módosítással sarkalatos törvénnyé tette a Földforgalmi törvényt, majd ugyanaz a Kormány, mely ezt beterjesztette – nem egészen egy évvel később elszabotálta a törvény rendelkezését a helyi földbizottságok létrehozásáról.

A II. Orbán kormány nem készítette el, nem adta ki az erre vonatkozó végrehajtási rendeletet, így a jegyzők nem tudtak eleget tenni a sarkalatos törvény alábbi rendelkezésének:

(6)9 A helyi földbizottság tagjainak megválasztása érdekében - az e törvény végrehajtására kiadott rendeletben meghatározottak szerint - a települési önkormányzat jegyzője összehívja a helyi gazdálkodói közösség közgyűlését.

A földtörvény 2014 május 1-én hatályba lépett úgy, hogy a helyi földbizottságok nem jöttek létre…

2014. május 5-én azonban megjelent egy sajtóközlemény:

„MÁJUS 1-TŐL IDEIGLENESEN A NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA TERÜLETI SZERVEI LÁTJÁK EL A HELYI FÖLDBIZOTTSÁGI FELADATOKAT”

Egy olyan országban, ahol egy picit is komolyan veszik a törvényeket - különösen a sarkalatosakat - ilyet nem lehet megcsinálni. De mi nem olyan ország vagyunk…

A sajtóközleményben foglaltak alapján mindenki arra gondolt, hogy a falvanként megválasztott kamarai bizottságokra vonatkozik ez a hír, ők fognak dönteni…

TÉVEDTEK.

Egy salátatörvénybe (2014. évi XVI. törvény - rejtélyes címe: „A kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról. (Magyar Közlöny 2014. 26. szám)” gondosan elrejtve a liftek és mozgólépcsők hatósági engedélyezéséről szóló rendelkezések után található az alábbi rendelkezés:

289. § A 2012. évi CXXVI.. törvényt, az agrárkamarai törvényt azzal egészíti ki, hogy ha az agárkamara jogosult valamilyen eljárásra, akkor az azt jelenti, hogy első fokon a megyei, másod fokon az országos kamara járhat el.

Mit is jelent ez"

Azt jelenti, hogy a MAGOSZ emberei, akiket egy „választásnak” nevezett szánalmas színjáték keretében – a gazdákat semmibe véve és megalázva - beerőltettek a megyei és országos kamarai vezetői pozíciókba – DÖNTENEK arról, hogy ki vehet földet Magyarországon, és ki nem. *

Mivel azonban a megyei elnökök felettese az egész magyar mezőgazdaságért felelős országos alelnök – Zászlós Tibor – akár egy személyben dönthet arról, hogy ki vehet földet Magyarországon, és ki nem…

Zászlós Tibor volt az, aki a kishantosi utakat lezárta, hogy a seregnyi traktor nyugodtan tudja elpusztítani a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság növényeit. Zászlós Tibor privatizálta a Mezőfalvi állami gazdaságot 2001-2002-ben a „piszkos 12” egyikeként. A mai napig is Zászlós Tibor a cég vezérigazgatója, akinek a tulajdonos cég (Mezőfalva Invest) külföldi vezérigazgatója diktál. A 9000 hektáros cég ma annak a GSD csoportnak a tagja, mely 2011-ben 4. helyen volt a legnagyobb - milliárdos - támogatást felvevő cégek között. "
www.kielegyenafold.hu/vzhn.php?id=12171

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.10.21. 17:04:46

@Alfőmérnök91: ez hülye érv, ugyanis a permetezőszer ettől még nem lesz egészséges

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.03.26. 21:41:50

"Az elégedetlenség már tavaly magasra hágott, volt, aki tavaly ősszel birkákkal zárta le Berettyóújfalu határában a 42-es utat, és ezzel több tíz kilométeres dugót okozott, a múlt héten pedig megkongatták a vészharangot, hogy negyvenezer juh és 4-5ooo szarvasmarha fog éhen pusztulni, mert nem jutnak legelőhöz. A területek zömében olyanokhoz kerültek – állítják többen is a gazdák közül -, akiknek alig van állatuk, és talán soha nem is fognak ott legeltetni saját juhot, marhát. Az új bérlők kétharmada nem foglalkozik állattartással – állítja a mezőpeterdi Rezes Gábor, aki a pórul járt gazdák szószólójaként lép fel, de legelőre sikertelenül pályázó fia révén részben maga is érintett az ügyben. Szerinte az új bérlők zöme, csak a “potyapénzre”, a földek után felvehető terület alapú támogatásra utazik. És ez nem kevés pénz lehet."
abcug.hu/elmehettem-volna-mindenki-cseledjenek-juhaszok-legelo-nelkul/

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.03.27. 06:13:11

@Disznóvári: A ballibsi hortobágyi pásztorcsőcseléknek az a bajuk, hogy a kormány teszi a dolgát: meghozza a politikai döntéseket, amire felhatalmazása van.

Ki kell rájuk vezényelni a karhatalmat, a kutyafáját! Tanulják meg, mi a rend ebben az országban.

A kormány jól dolgozik, bíznunk kell benne. Meg is választottuk, nyígnak is a liberáltak, meccs is lesz a hétvégén: mi kellhet még?

Toportyán Zsóti 2015.03.27. 06:54:24

@Counter: Horthy érában is csak csőcselék volt a fajtád,azóta sem sikerült feljebb lépnetek illibsi spermák.Legutóbbi választás még az 5-ször tákolt szerint is sokszorta törvényt sértett.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.06.17. 13:48:49

"– Ez az ítélet komoly erkölcsi és jogi elégtétel nekünk – nyilatkozta Ács Sándorné, és hozzátette: az igazság utat tör magának. Az ítélet ismeretében az államnak is meg kell értenie, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartani Magyarországon. A nemzetközi minősítéssel rendelkező vidékfejlesztési központ (melynek búzáját 2-3-szoros áron lehet a piacon értékesíteni) arra törekszik, hogy visszaállítsa azt az ökológiai gazdálkodást, amellyel a magyar állam szeret elbüszkélkedni a milánói világkiállítás fenntarthatóságot hirdető pavilonjában. Hogy a gyakorlatban mire törekszik, az jól látszik abból, ahogyan a magyar mezőgazdaság zászlóshajójának eltaposásában jeleskedett. – A mai ítélet sokakat el fog gondolkodtatni – mondta könnyezve Ácsné, Bihari Ákos ügyvéd pedig annyit jegyzett meg, a többi pályázat megtámadásáról akkor döntenek, amikor elkezdődik az új elsőfokú eljárás."
nol.hu/belfold/attores-gyozott-kishantos-a-birosagon-1540583

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.18. 09:30:31

@Disznóvári: Emiatt a megosztottság miatt nem jut egyről kettőre az ország.

Miféle ostobaság az, hogy a bíróság ellene ítél a demokratikus, törvényesen megválasztott kormánynak?
Hát ki szavazott a bíróságra? Senki. Akkor mi jogon megy szembe a történelmi felhatalmazással cselekvő magyar kormánnyal?

Nem voltak ilyen gondok a szocializmusban, csak sajnos akkor nem volt nemzeti elkötelezettségű a kormány. Most már, hogy a nemzeti elkötelezettség kialakult, csak a széthúzást kell felszámolni, és végre egy irányba fog hatni minden magyar erőfeszítés.
Akkor pedig felvirágzik az ország, e felől kétségünk nem lehet.
süti beállítások módosítása