Így írt '56-ról Pozsgay Imre – 1957-ben
2013. november 27. írta: Redakció

Így írt '56-ról Pozsgay Imre – 1957-ben

pozsgay_imre_57_cikk.jpg

„Tépett szájú, hasított körmű sok kis senki,
hátamögött még több úri bitanggal,
megcsinálta az »Első Hazai Nemzeti Forradalmat«”

Egy évvel '56 forradalma után – és szűk 32 évvel a népfelkelés előtt – Pozsgay Imre, az MSZMP Bács-Kiskun Megyei Bizottsága Marxizmus-Leninizmus Esti Egyeteme frissen kinevezett igazgatója cikket írt a Petőfi Népe (a megyei napilap) 1957. december 15-ei számába arról, hogyan kell helyesen értelmezni 1956-ot.

Egy tegnapi posztunk alatt, Dózsa György kommentjében találkoztunk egy Pozsgaynak tulajdonított idézettel: utánajártunk, megkerestük az eredeti, Forradalom, vagy ellenforradalom? című cikket. Megtaláltuk. Alább közöljük.

*

Forradalom, vagy ellenforradalom?

Az új oktatási év megindultával különböző szemináriumokon ismét napirenden van a múltévi ellenforradalmi események értékelése. Elkerülhetetlenül szembetaláljuk magunkat azzal a problémával, minek tekintsük: forradalomnak, vagy ellenforradalomnak az 1956. október-novemberben történteket? Tisztáznunk kell a fogalmakat annál is inkább, mert egyszerű emberek szájából ma is gyakran hallunk olyan kijelentéseket, hogy a „forradalom” alatt ez vagy az történt stb... stb...

Legtöbb hasonlóan beszélő ember jóindulatához semmi kétség nem fér, csupán úgy rögződött bennük a forradalom fogalma, hogy az egyenlő a felfordulással, káosszal, mindenfajta társadalmi rendetlenséggel. Nem is gondolnak arra, hogy az igazi forradalom rendet jelent, egy új társadalom születését, mely természetesen a régi legyőzésével jöhet csak létre. Ebben a tekintetben minden forradalom egyforma volt. A régi termelési viszonyokat újakkal váltotta fel. A régi uralkodó osztály hatalmát egy addig, legalábbis politikai tekintetben elnyomott osztály uralmával helyettesítette. Így történt ez a szocialista forradalomban is, azzal az igen lényeges különbséggel, hogy míg minden előző forradalomban a kizsákmányolás régebbi formáját annak újabb formáját váltotta fel, addig a proletárforradalom alapvető célkitűzése a munkásosztály hatalmán keresztül eljutni az osztályok megszüntetéséhez és a kizsákmányolás teljes felszámolásához.

Röviden és igen vázlatosan ezek a szocialista forradalom ismérvei. Azon senki nem vitatkozik, hogy ezek a követelmények megfelelnek-e az elnyomott milliók érdekeinek. Méla szkeptikusok hosszas töprengés után csupán azt a kérdést szokták nekünk szegezni: mindez megvalósítható-e? Kérdésükből az is kiérzik, hogy nem nagyon hisznek benne. Persze a Szovjetunió sorozatos sikerei után egyre könnyebb igennel válaszolnunk.

Én most mégsem ezekkel a kétkedőkkel szeretnék vitatkozni, hanem azokkal, akik a tavalyi októberi eseményeket is szeretnék forradalommá, „Egyetlen Magyar Nemzeti Forradalommá” kozmetikázni. Könnyű nekik, hiszen olyan sajátosan „magyar nemzeti" intézménytől kapják az ideológiai támogatást, mint a Szabad Európa rádiója, mely viszont a legmesszemenőbbig élvezi a „legmagyarabb magyarnak”, Dulles János óhazai gazdálkodónak és politikusnak erkölcsi és anyagi támogatását.

Nehezebb nekem, mert ily tekintélyes pártfogók híján kénytelen vagyok a száraz és élvezhetetlen tényekre támaszkodni, melyek – tudjuk jók – csak a józan ész kicsiny, bár de egyre hatalmasodó, birodalmában jutnak érdemükhöz méltó megbecsüléshez.

Nézzük hát a forradalmat! Megfeleltünk-e 1956. október 23-ig a szocialista forradalom követelményeinek? Mielőtt még bizonyítanák, nyugodt lelkiismerettel merem mondani: igen. Mert, ha hibáztunk is, azért a tulajdon-viszonyokat sikerült úgy megváltoztatni, hogy abban sem Mindszenti, sem herceg Eszterházi nem nagy örömüket lelték. Ez magában is elég hatásosan bizonyítaná igazunkat még, ha a többi, igen jelentős eredményt: a munkásosztály vezető szerepét, a kulturális forradalmat, a fokozódó anyagi jólétet elhallgatnám is. De minek hallgassak róluk mikor ezek az eredmények mind a szocializmus irányába mutattak, mind azt bizonyították, hogy 1947-48-ban sikeresen hajtottuk végre szocialista forradalmunkat.

És jött 1956. október 23. Lopva, alattomosan közeledett. Sunyi bábáinak száján egy percre sem halkult el a szocializmus igéje, miközben egy nyáron át járták a Petőfi-rondót „nemzeti sajátosságaink” körül azzal a magasztos céllal, hogy kiküszöböljék a szocializmus építésében elkövetett hibákat. - Majdnem sikerült nekik még a szocializmust is kiküszöbölni.

Tépett szájú, hasított körmű sok kis senki, hátamögött még több úri bitanggal, megcsinálta az „Első Hazai Nemzeti Forradalmat”, melyet kis híján „Nemzeti Szocialista Forradalomnak” neveztek. A szociális elemet Mindszenti-Pehm József képviselte benne, a nemzetit pedig Löwenstein herceg. Hogy mégsem „nemzeti szocialistának” keresztelték vívmányukat, az talán azzal magyarázható, hogy e két szó így együtt hányingert okoz minden becsületes emberben és ők nem látták még időszerűnek e hányingert kiváltani.

Lehetett-e nálunk forradalom 1956 októberében? Hová vezethet nálunk a termelési viszonyok megváltoztatása és az uralkodó osztály megdöntése? – (Mondtuk, hogy a forradalom ezt jelenti.) Ilyen lépés nálunk csakis visszafelé, a kapitalista viszonyok és a burzsoá uralom visszaállításához vezethetett és vezetne ma is. Ez viszont színtiszta, steril ellenforradalom.

Miért kellett mégis forradalomnak álcázni azt, ami annak éppen az ellenkezője volt? Nagyon egyszerű ennek a magyarázata. Tudjuk jól, hogy a szocializmus vívmányai, minden elkövetett hiba ellenére, mély nyomokat hagytak a dolgozó nép gondolkodásában. A magyar munkásosztályt és a parasztságot nem lehetett volna nyílt rábeszéléssel a gyárak vagy a föld visszaadására rávenni. Az ellenforradalom először szociális demagógiával, félrevezetéssel hatalomra akart kerülni és ebből a hatalmi pozícióból aztán fellépett volna a dolgozó milliók érdeke ellen. Kinyújtotta volna a kezét a földért, a gyárért.

Az ellenforradalmi porhintést elősegítették a párton belüli árulók és revizionisták is. A „Nemzeti Forradalom” olyan nevezetes renegátot sorolhatott „vezetői” közé, mint Nagy Imre, akinek szellemi képességeit ugyan csak egy adóvégrehajtói karrierhez szabták, de jellemtelensége biztosította, hogy miniszterelnök legyen a legdühöngőbb fehérterror napjaiban.

Legérdekesebb a dologban, hogy végig azt hitte, ő a vezető pedig csak úgy táncolt, ahogy Mindszenti és a hozzá hasonló „forradalmárok” fújták.

Hiába, sokat fejlődött a világ! A Horthy-féle fehér terror bajnokai még szemérmetlenül ki merték mondani, hogy ők ellenforradalmat csinálnak. Ma már nem merték ezt megtenni, hiszen, ha nyiltan vallottak volna céljaikról, akkor nem sikerült volna nekik egy pillanatra sem félrevezetni a dolgozók egy részét. Csak a nacionalizmussal fűszerezett ál-forradalmi, ál-szocialista jelszavak segítségével sikerült elérniük, ha csak néhány hétre is, hogy hiszékeny embereket félrevezessenek. De kérdezzék meg azt a parasztot, aki meghallgatta Mindszenti „szózatát” vagy azt a munkást, akit haladó nézetei miatt a terroristák meghurcolták, mi volt itt a múlt év őszén, biztos vagyok benne, hogy helyes választ adnak és megmondják: itt bizony ellenforradalom volt. (Kivált, ha emlékeznek még az 1919-1920-es évekre.)

Hát így próbáljuk meg tisztázni a fogalmakat!

Pozsgay Imre

 

*

Pozsgay cikkét nem kommentáljuk, csak felidézzük azok neveit, akik a cikk megjelenésének hónapjában adták életüket a forradalomért és szabadságharcért, a magyar szabadságért:

Gulyás Lajos, református lelkész (Mosonmagyaróvári Nemzeti Tanács, 1918–1957. december 31.)

Hangódi István (1957. december 31.)

Iván Kovács László, sportköri előadó, Corvin közi csoport (1930–1957. december 30.)

Kiss Antal, fűtő (Mosonmagyaróvár, 1933–1957. december 31.)

Losonczy Géza, államminiszter (1917–1957. december 21., a börtönben meghalt)

Pálinkás-Pallavicini Antal, honvédőrnagy, Mindszenty hercegprímás kiszabadítója (1922–1957. december 10.)

Tihanyi Árpád, tanár (hűtlenségért, 1916–1957. december 31.)

Zsigmond Imre, gazdálkodó (gyilkosságért, 1924–1957. december 31.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr995658609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hackbard.celine 2013.11.27. 19:20:41

@kbs2013: Keversz egy ismert protagonistával. Karl Koch mondjuk tényleg 23 volt, de Hagbard. :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.27. 19:22:36

@bbjnick: a kérdés sose kijelentés. a kérdés nem tény, csak valami, aminek gazdája választ vár. még mindig semjénre és smittre
még mindig pozsgaira

de válasz nincs sose, és a gazda egyre idegesebb.

hackbard.celine 2013.11.27. 19:27:05

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Göncz politikai elítélt volt, Wittner pedig köztörvényes - gyilkosságért. Wittner nem keveset köszönhet a komcsiknak, hogy végül elkerülte a bitót (csak nem súgott?), mégis legutóbb Horn Gyulát személyesen küldte volna a halálba.
Nemzeti konzervatív keresztényként a megbocsátás jegyében.

miva? 2013.11.27. 19:28:28

jé, pozsgay is büdöset szarik? Né má', ki írta az alaptörvényt, amit maga Pál szentesített betonbiztos aláírásával, és igaz ajrópai fideszesek korrigáltak Brüsszel és Straszburg között fénysebeséggel közlekedő kötött nyomvonalú viszonylaton az Ő nagyobb dicsőségére!

Most komolyan, tezsvérek! Mi itt a látnivaló? Saját nyomorult lelki hazátlanságunk magasából pökhetünk egyet a mulatozó uraságokat borító üvegtető felé, vagy büszkén üdvözölhetjük tékozló fiunk hazatértét, és ereklyetartóba gyűjthetjük verejtékét, amit a fenti aktus hőseinek emlékére megírt alaptörvény alkotása közben ejtett.

Tessék választani, aki meg más megoldást akarna látni, az vegye tudomásul, hogy dajcslandba a benzinkúton éjcakai pótlékkal összejön majd a gyereknek a göttingeni tandíj!

Boka1 2013.11.27. 19:30:09

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: az egyik angolul tanult a börtönben, a másik az alkohol felé fordult. Nagy különbség. Nem mindegy, hogy valakit stichelés vagy gyilkosság miatt itélnek el vagy valamilyen szellemi tevékenység miatt.

Boka1 2013.11.27. 19:31:10

@Boka1: helyesen :strichelés

Kandeláber 2013.11.27. 19:32:15

@hackbard.celine: Göncz Patkány fedőnéven besúgó volt, kis hülye gyerek.
Antall - állítólag USA nyomásra - lepaktált a vesztes szadesszal, így lehetett köztársasági elnök ez a tehetségtelen vén fasz.
A legkártékonyabb politikusok egyike volt, a kócos lányával együtt.

balfék 2013.11.27. 19:35:48

@Kandeláber: Ezt névvel és arccal is mered vállalni?

miva? 2013.11.27. 19:35:54

három év alatt ennyi fért ki a fideszes összeesküvésgyártó kommandóból?

kár az adóforintokért

hackbard.celine 2013.11.27. 19:40:37

@Kandeláber: A szerinted tehetségtelen vén fasz 10 éven keresztül képes volt megteremteni a nemzet egységét köztársasági elnökként.
Ja és nem lövetett a nép közé a taxissztrájk idején, pedig a konzervatív oldal azt találta volna megoldásnak.
Az utódai a közt.elnöki székben kivétel nélkül pártfunkcik voltak, főként SchP nemzeti toll és Áder nevetséges kesztyűbábok.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.11.27. 19:42:32

@hackbard.celine:

Nyilván.. MInt az összes kivégzett és elítélt is.
Koncepciós pereket a kommunisták hírből se ismerték .

Engedd meg hogy gratuláljak a köztörvényes minősítésedhez az 56-os halálraítéltek, és bebörtönzöttek nevében.

Ostoba pufajkás.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.11.27. 19:44:04

@Boka1:
Hát ja.. Énis ezt hallottam.. Rohadt nagy piálásokat tartottak a börtönökben a politikai foglyokkal a Horn féle pufajkás komcsik.
Ezek ilyen rendes gyerekek voltak.

Az összes barom ex-munkásőr ide vetődött ?

Kandeláber 2013.11.27. 19:46:43

@hackbard.celine: A puccsot szervező taxisokat nyíltan uszította a szadesz vezetőkkel együtt.
Semmiféle egységet nem teremtett meg, már '91-ben azt állította a Corriera Della Serának, hogy Magyarországon veszélyben a demokrácia.
Igazi árokásó volt, mindenben az szdsznek és az mszpnek kedvezett.
@balfék: 19:17-kor "Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító" írta először.
Én utána néztem a neten, és nagyon hajlok arra, hogy igaz volt.
Na mi van, már az öreg is olyan szent tehén mint a libás, csak jót lehet mondani róla?

miva? 2013.11.27. 19:47:13

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

ajnye már, nekem kínos. te a viktorékat lejáratni jöttél ide, ugye?

Bár nemtudom, ha én munkásőr lehettem volna 75-ös születésűként, biztos együtt tudnák érzeni véled

Boka1 2013.11.27. 19:48:35

@miva?: ez a " tudnák" magas labda volt a kommunista kommentelők felé :))))

miva? 2013.11.27. 19:48:59

@Kandeláber: árokásó? amikor az nem magyar, aki nem viktorra szavaz? miva?

miva? 2013.11.27. 19:50:03

@Boka1: nem is véletlenül került az oda :))))

Boka1 2013.11.27. 19:53:52

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ne szídd Bencsik Andrást! A munkásőrnek egy baja, nincsen három élete! Ma nemzetőrnek hívjuk a munkásőrt. Nem tűnik el, csak átalakul.

Kandeláber 2013.11.27. 19:54:28

@miva?: Figyusz, '91-ben Viktor még javában libbant volt, '90-ben meg a fityeszesek is uszították a taxis tahókat.
Te tudod egyáltalán hogy mit írsz?
A magadfajta el tudja képzelni, hogy van nem-fideszes-nem libás-nem maszopos az országban?

Boka1 2013.11.27. 19:54:35

@miva?: akkor megnyugodtam :))))

hackbard.celine 2013.11.27. 19:54:36

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Meg ne próbáld összemosni Wittner ügyét a kommunista rendszer és a koncepciós perek halálos áldozataival!
Wittner haszonélvezője a múlt és jelen kommunista rendszerenek! Kollaboráns. Mennyit keres most? 1,2 millió/hó?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.27. 19:58:07

@Counter: nem tudom ki j.vizkeleti, lehet hogy nem függ az állása a fidesztől, mandinertől. ezt tartom valószínűnek mondjuk, mert ha függő lenne, le se írta volna a fenti idézetet se.

Kandeláber 2013.11.27. 19:58:11

@Boka1: Ja, és nem-dékás-nem elempés.
@hackbard.celine: Most pártfeladatot teljesítesz ezzel az agitációval?

miva? 2013.11.27. 19:59:07

@Kandeláber: persze, ott vannak még a tényleg visszahívható igazán nem korrupt jobbikos gyerekek ( MUHAHAHAHA), akik a Csanád hollandok által fizetett járandóságából vásárolnak kovásznai ingatlant, meg tartanak felvidéki melegpornó-partykat.
Róluk tényleg megfeledkeztem, de ugye nem haragszol ezért rejám!?

balfék 2013.11.27. 19:59:14

@Kandeláber: Ja , ha a neten írták akkor már biztos igaz!

hackbard.celine 2013.11.27. 20:00:24

@Kandeláber: Aha, tehát amikor Horváth Balázs belügyminiszter a Parlament ablakából kilógva (enyhén konzervatív Pálffys módon részegen) azt mondta, hogy nincs itt semmi látnivaló, mindenki menjen haza, az nem történt meg.
Nem volt olyan, hogy kihalt utcákon sétáltunk és nem volt olyan hogy a vonatközlekedés működött, mert a közutakat blokkolták vidéken is.
Na akkor most memóriát kell cserélnem, mert erre nem emléxem.

Kandeláber 2013.11.27. 20:03:25

@hackbard.celine: "Nem lövetett".
Nem kellett volna lövetni, ha hétfőre nem takarodtak volna el az utakról a tahó taxisok, a "nép" ripityára verte volna őket.
Így hétvégi bohóckodás lett az egész.
Amúgy előfordult, hogy vidéken egy jugó kamionos egyszerre vagy három kockaladát lapított szét, mert elunta a várakozást.
@balfék: Mondjuk annyira igaz lehet mint amit a haverod írt, hogy az ötvenhatosok literszámra vedelték a piát az elítélésük alatt. :D

miva? 2013.11.27. 20:03:29

mert a büdös külföldnek egyetlen célja a neten és levéltárakban összehangoltan lecserélni dicső múltunkat egy nédmámekkorabalfasz ez a bagázs történelemre, és jól is csinálják

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.11.27. 20:04:48

@hackbard.celine:

Wittner ugyanolyan 56-os elítélt mint a többi akiket tetves Horn, Kovács és Lendvai és Apró féle példaképeid kivégeztek, megöltek.

Göncz Árpi is ilyen elítélt volt.

Viszont mivel patkány néven köpött 7 évvel hamarabb szabadult.
Ez a sztori röviden.

A magadfajta komcsi mosdató tetvek hazugságai már semmit nem érnek.

Kandeláber 2013.11.27. 20:05:23

@miva?: Sőt, vannak Ungár Klári leszbi barátnői, és Fodor Gabika meg a ciántablettás tököli paraszt liberálisai is. :D

Szúnyog 2013.11.27. 20:07:07

@Veridicus76: "Hát nem különös, hogy a neokohn Mandiner épp annál a Pozsgaynál rántja elő a sötét múltat, akinek volt bátorsága az önrevízióra, akinek volt bátorsága átértékelni korábbi rögeszméit, és már az 1970-es évektől a népi-nemzeti ellenzék támogatója volt, szemben állva az Appell Henriknek született Aczél Györggyel?"

Így igaz. A Mandiner jó mélyre lement. Bele a mocsokba.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.11.27. 20:08:10

@miva?:
Ostoba MSZP csicska..

Menjál inkább készíteni a következő hamisított videót, a Kislétai és a Bajai után..

Majom.. Olyan hülyék vagytok, hogy 1 max 2 nap alatt lebuktok, ostoba MSZP csicskák.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.27. 20:08:43

@Bell & Sebastian: "hogy határozottan pozitív figurája volt a főkommancsoknak.

Van egy olyan érzésem, hogy méltatlan dolog olyasvalaki lábikráját harapdálni, aki garantáltan nem üt vissza."

ja, jó fej volt pozsgai, most is asszisztál a mezőgazdaság szétveréséhez, mosolyogva, gazdagon, pedig -szerinted- korábban olyan jól végezte a munkáját a mezőgazdaságban is.
ha ezt tette volna, nem mosolyogna most a romokon, mintha ma minden rendben lenne, márpedig ő ezt csinálja

vajon mit mond pozsgai a navról? mond valamit erről a MNO cikkben? na ugye

nézd, nekem mint ember, tényleg szimpatikus pozsgai, de még bajnai is, csak annyi a baj velük, hogy hazug tolvajok mindketten, tehát bűnösök. és cinkosok, ezért bünhödniük kell.
téged az érzelem vezérel, ezért még véletlenül se keveredj igazságszolgáltatás közelébe.

az is való igaz, hogy érdemesebb lenne a "majdnem beszervezett" orbánnal foglalkozni, jelenleg ő nagyobb probléma mint pozsgai, jelenleg orbán hazugságai és hazaárulása jóval nagyobb probléma, mint a mikulásképű pozsgaié.
nade valahol el kell kezdeni, ha a fidelitasok pozsgaival kezdik a gondolkodást, hát rajta.

Szúnyog 2013.11.27. 20:11:46

@Boka1: "Ha kivesszük a történelem könyvekből a valós tényeket Magyarországról, az ráférne a BKV bérlet hátoldalára."

Ej de szép bizonyítványt állítottál ki butaságodról, tanulatlanságodról.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.11.27. 20:12:23

@tesz-vesz:

Kár hogy a neten fellelhető Orbánról, Lendvai Ildikóról, és a többi Fideszes potentáltról legalább 10 darb III/III-as jelentés, amit kedvenc kis Gyurcsányhoz hasonló (Aki a Pécsi dialógus csoportról jelentgetett, cserébe leszóltak a szigorlatnál) ügynökeid hoztak össze és jelentették az MSZMP KB-nak.

hackbard.celine 2013.11.27. 20:12:32

@Kandeláber: Tahó taxisok???
Konkrétan népfelkelés volt. Nézd már meg a korabeli tudósításokat!
Nem éltél akkor? Az egész ország blokád alatt állt.
Tartalékold a fidesznyalást a jelenre.

Kandeláber 2013.11.27. 20:13:08

@hackbard.celine: A metró is járt.
Ja bocs, nálatok a tanyán azt sem tudják, hogy létezik ilyen is. :D

Kandeláber 2013.11.27. 20:15:41

@hackbard.celine: "Népfelkelés".
Hát ha a nyolcelemis sofőrök neked "a" nép...
Éltem. Pénteken még metróval mentem haza, aztán végig szórakoztam a tévé előtt a hétvégét.
Nagyon jókat mulattam a tahó sofőrökön.

hackbard.celine 2013.11.27. 20:17:51

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: tehát maradsz troll. Nincs ezzel gond.
A mandin is kellenek kommunikációképtelen idióták.

Kandeláber 2013.11.27. 20:18:42

@hackbard.celine: Már írtam a haverodnak, hogy nem vagyok fideszes, a Likud-testvérpárt nem jön be.
Tényleg ennyire korlátoltak vagytok, hogy nektek csak fideszes meg balos létezik?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.11.27. 20:18:56

@Kandeláber:

A régi szép idők..

Amikor még Antal Józsi volt a diktátor, az aktuális MSZP-s csinovnyikok szemében, csakmert nem az MSZP volt kormányon.

Mert csak a kommunizmusban edződött tökös Gyurcsány féle KISZ titkárok lehetnek demokraták, akik már bizonyítottak hogy helyén van a szívük, ha ellenzékieket kell beazonosíthatatlan karhatamistákkal lövetni, kardlapoztatni, börtönökben meztelenre vetkőztetve megalázni.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.11.27. 20:22:18

@hackbard.celine:

Veled ellentétben én minden mondatom igazolni tudom.
hu.wikipedia.org/wiki/Wittner_M%C3%A1ria

Wittner Mária:
Az 1956-os forradalom eseményeiben az első naptól részt vett. A Magyar Rádió ostroma közben csatlakozott a harcoló felkelőkhöz. Október 24-én a Corvin közben megismerkedett Havrila Béláné Sticker Katalinnal és együtt segédkeztek a sebesültek ellátásában.
...
Tény azonban, hogy a börtönből az utolsók között szabadult, ez pedig azt bizonyítja[forrás?]: komoly oka volt a Kádár-rendszernek, hogy őt fogva tartsa.
...

Szóval ha számodra ezek a céda piások, akkor minek nevezed lehetnek a komcsi hőseid ?
Ostoba MSZP csicska.

Kandeláber 2013.11.27. 20:24:10

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ja.
Ezeknek magyarázhatsz.
Mind Népszava-olvasók.
Komcsi-libsi niemandok.

soproni1 2013.11.27. 20:26:33

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: W. Mari mivel foglalkozott, mielőtt a felkelők beöltöztették felkelő ruhába és lefotózták ? Ezt a titkot kevesen tudják. Nem írja a wikipédia ? :)))))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.27. 20:30:07

@Alfőmérnök: egy Pozsgayval?? az összes az! a fideszben, orbántól kövérig, dajcstól rogánig, mind éltette 88-ban még az államszocializmust!

itt van dajcs:

Közel 30 éve még a Kommunista Ifjúsági Szövetség iránti érdektelenség ellen agitált a Fidesz európai parlamenti képviselője a Ifjúsági Magazin című lapban.

Az Ifjúsági Magazin 1983. decemberi számának 25.oldalán egy akkor 17 esztendős budapesti gimnazista osztotta meg gondolatait az olvasókkal. A Kaffka Margit Gimnázium harmadik évfolyamára járó fiatalember "Mi az, ami abszolút nem érdekli a T. tanuló ifjúságot?" címmel adja közre gondolatait. A gimnazistát Deutsch Tamásnak hívták és írásának elején azon bosszankodik, hogy az akkori diákságot teljes mértékben hidegen hagyta a KISZ politikája.

„Hogy ide jutottunk, az tény, hogy miért, annak sok oka van. Elöljáróban azonban köteles vagyok megjegyezni: a fent említett kijelentés alól, mely szerint iskolánk diákságának nem első számú szívügye a KISZ, szerencsére van kivétel. Közéjük sorolom magamat is” – írta nyílt levelében Deutsch, akit később rövid ideig Deutsch-Für Tamásnak is hívtak.

"Igen fontosnak tartom, hogy a KISZ-tagok végezzenek társadalmi munkát, tegyenek különböző felajánlásokat, viszont ezeknek a feladatoknak pontos céljuk legyen" – tesz javaslatot a szerző e fontos célok elérése érdekében, majd mondandóját a következő gondolatokkal zárja: "Köszönöm, hogy volt szíves végigolvasni ezt az írást, habár tudom, a téma már a könyökén jön ki. Szeretném remélni, hogy elgondolkozik néhány itt olvasott soron, és érdemlegesnek érzi, hogy a jövőben tegyen valamit a KISZ munkájának jobbátétele érdekében!"

kkbk.blog.hu/2012/11/28/a_gyongyosi-gumicsont

itt van rogán:
Szentgotthárd c. városi újság 1989-es évfolyamának bekötött példányai.

A 2. évfolyam 3. számában bukkantunk a „Diákmozgalom a gimiben” c. cikkre. Az írás a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnázium diákmozgalmi helyzetét értékeli, gondolatmenete valóban előremutató, hiszen a jogállam kialakítását, a „demokratizmusra nevelést” említi a bevezetőben.

Később megfogalmazza, hogy miközben a KISZ válságba került, az iskolai KISZ szervezet jelentősége nem csökkent. Beszámol az 1988. novemberi Országos KISZ Értekezleten (OKÉ) történtekről, ahol szigorították a belépés feltételeit. Üdvözli, hogy az OKÉ nagyobb szabadságot ad a helyi alapszervezeteknek, és bemutatja az Iskolai KISZ Bizottság programját. Ez utóbbi alapvetően a középiskolás fiatalok igényeire épül a diákszínpadtól a iskolarádióig, de megemlíti a „Ki tud többet a Szovjetunióról” vetélkedőt, az érdekképviselet eredményessége érdekében a tantestülettel és a gimnázium (MSZMP) pártalapszervezetével való együttműködést is.

A cikket Rogán Antal, az Iskolai KISZ-titkár írta alá. (Rogán Körmenden született, majd a szintén Vas megyei Szakonyfaluban nőtt fel és a szentgotthárdi gimnáziumban járt.)

utána meg azt hazudja ez a szemétláda, hogy vidékiként zavarta a szabadságtéri szovjet emlékmű vörös csillaga
kkbk.blog.hu/2012/12/03/rogan_a_jedi

ma ő a polgármester ott, de még mindig ott van!
"A város és az ország történelmét jobban megismerve ma már békülékenyebb vagyok vele"

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.11.27. 20:30:10

@soproni1:

Dehogy kevesen..
Az összes MSZP csicska ezt taglalja már vagy 10 éve, az összes fórumon, mikortól az MSZP egyik kampány felelőse kiötlötte ezt a tuti sztorit, mint suttogó propaganda.

De hogy értsd.. Ha mostantól én és két másik fórumozó, biztos forrásból megerősítjük naponta többször, hogy anyád kurva, attól még nem biztos, hogy az.

miva? 2013.11.27. 20:31:59

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

az mszp olyan körmönfont lett mára, hogy egy nyíltan mszp ellenes taggal (velem) népszerűsíti saját magát :D

azért szórakoztató lenne személyesen ismerni tégedet. biztos megpróbálnálak egy mondaton belül végrehajtott ellentmondásra kényszeríteni.

szerintem egy bizonyos színvonal alatt a gyakori kommentelés gyakorlatilag nagy tömeg előtti rituális önégetéssel egyenértékű, és ebbéli véleményem kialakulásában komoly szerepe van határtalan tömegétől önmagába roskadt intellektusod országhatárokon átívelő sugarának, lelkem.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.27. 20:33:20

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Wittnernél előbb szabadult az elítéltek túlnyomó többsége. Ők is mind besúgók?

@soproni1: "felkelő ruha"

Az meg mi? :-D

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.11.27. 20:33:28

@tesz-vesz:

Te most tényleg általános és középiskolás KISZ-eseket, iskola titkárokat (mint pl Rogán vagy Orbán) hasonlítgatsz össze a KISZ központi bizottságában betöltött tisztségviselőkkel, mint pl Gyurcány ?

Sima MSZMP tagokat az MSZMP KB főkomcsijaival, akik az ügynökök jelentéseiről célszemélyeiről döntöttek ?

Nooormáááális ?

soproni1 2013.11.27. 20:36:43

@Counter: lódenkabát, zsíroshaj, géppisztoly. :)))

miva? 2013.11.27. 20:37:44

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: simicska? kövér? ejha, mennyien is voltak főkomcsik, hetedíziglen tökéletes pedigrével!
Az én unokatesómnak ki kellett várnia 90'-et, hogy elkezdhesse a jogot, addigra már ez a sok kommunizmus áldozata rég megjött az okszfordból

huhha

de rovásírással zavarba is hozták az ottani profokat

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.11.27. 20:38:33

@Counter:
Elítéltje válogatja..
Akikről rabtársai terjesztik a pletykát, mint pl Göncről vélhetően tényleg az (volt).

De félreértés ne essék.. Nem hibáztatom egyiket se.
A kommunista rezsimnek megvoltak az eszközei és módszerei a zsarolásra. Voltak kint családtagok, stb...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.27. 20:41:58

@Veridicus76:

jaja, kádár is szemben állt rákosival, meg rajk is szembenállt rákosival. a sztálinimádó nagy imre is szembenállt kádárral, de hol érdekli ez a független, keresztény magyarságot?

nem talált vissza saját népéhez, a mai napig asszisztál a korrupcióhoz, a sok vak s süket marha meg zabálja a propagandát, mint a disznó az ólban.
ha olyan hős lenne pozsgai hol beszél a navról? hol beszél Ángyánról, trafikról, földügyekről?

ha a bolon, balek, áruló antallnál is pozsgai lett volna a közt.elnök, akkor is ugyanez lett volna a helyzet, most se szólal fel a lopás ellen , akkor se tette volna

csak erre futja:
mandiner.blog.hu/2012/04/13/szuros_es_pozsgay_a_kommunizmus_uldozottjei_ilyen_orszag_pedig_nincs_cccxxviii

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.11.27. 20:42:03

@miva?:

A főkomcsi az a Horn Gyuszi, Kovács, Lendvai féle MSZMP KB posztig eljutott emberkék voltak.

A Kövér és Matolcsy kb csak egy átlag MSZMP tagságát elvesztő MSZP-be avenzsált csókával mérhető össze.

Hasonlóképp Gyurcsány a KISZ központi bizottságáig vitte, és vizsgáira az MSZMP KB szólt le Mellár Tamáséknak:
www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA

Míg Rogán és Orbán csak közép iskolába voltak KISZ-esek, és középsuli után már róluk írták a jelentéseket az MSZMP Gyurcsány féle ügynökei .

miva? 2013.11.27. 20:43:12

mindegy is, kinek - kinek gusztusa szerint! éppúgy visszakereshető az itteni kommentelők munkássága, ahogy az enyém is. előbb utóbb valaki szégyenkezni fog, és az nem én leszek :D

trafik, államifőd, csanádpénze, nemleszgázáremelés, szalonkanemisrészegpista, és még folytathatnám...

van ok bőven lesajnálni bármelyiket, de attól még maradhatnánk értelmes emberek, ugye gyurcsányahibás?

a p.imre szupergáz volt világ életében, és aki bármikor mellette érvelt (ugye? nahát, csak nem visszakereshető?!), az ne exponálja magát!!!

jajdekínos

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.27. 20:44:32

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Göncz a '63-as amnesztiával szabadult, együtt az akkor még raboskodó '56-osok ~99%-ával.
Azaz az a tény, hogy Wittnernél előbb szabadult, ugyan igaz, de nem igaz az, hogy az '56-osoknál gyanút keltő módon előbb szabadult volna.

Az nem lehet, hogy a rabtársak '90 után megutálták és diszkreditálni kezdték? '90 előtt nem terjedt a pletyka.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.11.27. 20:47:42

@miva?:
A trafik szerintem jó ötlet.
Mivel van gyermekem is, és oktatok is, így konkrétan tudom, hogy jóval kevesebb gyerek dohányzik, jut cigihez, mióta trafikok vannak.
Én is leszoktam azóta, de ez mellékes.

A földek haveri kézbe játszása az tényleg gáz.
Bár hosszútávon még mindig sokkal jobb, mint az MSZP külföldiek kezére játszása.

A nemleszgázáremelés az Lendvai ugye ?

soproni1 2013.11.27. 20:47:55

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: a forradalmaknak vannak forgatókönyvei. Nm hiszek abban, hogy egy Pongrácz Gergely vagy Wittner mentális kaliberű emberek meg tudnak szervezni egy ellenállást. Ehhez profik kellenek, tanult emberek. A rendszerváltást sem egy Lezsák vagy Antall tipusú emberek csinálták. Ők csak a strómanok voltak. Bár tanult strómanok. Az ő feladatuk az volt, hogy felosszák a szocializmusban homogénné vált társadalmat. Sajnos 20 év múlva megint homogénné vált az ország. A kevés nyertesnek neoliberális a sok vesztesnek szocialista ( nemzeti vagy liberális mázzal ).

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.11.27. 20:48:52

@Counter:
Előfordulhat hogy diszkreditálták..

Láttunk már ilyet a komcsiknál is.. Pl ahogy az MSZP az összes reform kommunistát.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.11.27. 20:54:09

@soproni1:
A rendszerváltás volt az ára, a hatalom és pénz átmentésnek, már ami a kommunista klientúrát illeti.
De persze sok más civil és politikai szervezet is rátelepszik egy-egy jelentősebb változásra.

Manapság már egy szimpla választásba is beleszólnak a külföldről érkező pénzek és vélemények, pl a Bajnaiékon keresztül.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.27. 21:02:48

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
ja és ezek azt jelenti, hogy nem jelentett orbán, vagy azt, hogy azok nem hamisítványok.
azért nézd meg mennyi földterületet birtokol az orbán család, győzőstül lévai anikostul állítólag nyerges lévai anikó jobb keze

ezt még véletlenül se ovlasd el, mert csak összezavar:

ORBÁN-t 1982-ben beszervezési céllal tanulmányozta a BM III/III-2 Osztálya, de beszervezésétől elálltak, 206-8/21/1982.sz, 11-2110/1982. számom környezettanulmány készült róla. Ez évben „VIKTÓRIA” fn-en a BM III/III-2-es Osztálya bizalmas nyomozás alá vonja. A nyomozást 1986-ban bizonyitékok hiányában megszüntetik.

ebben az országban mindenkit csak be akartak szervezni...

A '80-as években a Belügyminisztérium III/III-as ügyosztálya operatív nyomozást folytatott Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó ellen. Besúgókkal és lehallgatással igyekeztek információkat szerezni a házaspár szolnoki és fővárosi tevékenységéről, kapcsolatrendszeréről. Orbánt '82-ben megkísérelték beszervezni is - derül ki a miniszterelnök honlapján publikált dokumentumokból.

"lehallgatták és megfigyelték Orbánt és feleségét" aztán felvették Orbánt egy minisztérium vezetőképző intézetébe...
A megfigyelésekből kiderült hogy jó elvtársak vagy hogy?

Ha csak "megpróbálták" beszervezni, akkor az ügynökakták miért nem nyilvánosak? Milyen kínos lapok kerülhetnének elő onnan!

_most_ 2013.11.27. 21:06:33

a cikk alapján,a szocialista forradalom kísértetiesen hasonlított a fidesz-féle fülkeforradalomhoz, különösen az a rész teszik, mikor a Szovjetunió sorozatos sikereit ecsetelik, azaz a Szovjetunió jobban teljesít :D

soproni1 2013.11.27. 21:11:57

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: ez így van. Ezért nem lehet megmondani, hogy ki irányítja az országot. Nekem van tippem, hogy a Csányi. Ő adja az utasítást a kormányoknak. A felelősséget viszont az aktualis miniszterelnökre terelik, pedig azok csak strómanok. A kérdés : ki irányítja Csányit ?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.27. 21:28:29

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: te ugye a főoldalról jöttél ide? :)

esetleg arra is figyelnél mint mondanak, te síkhülye, ha nincs "rendszerváltás", dajcs és rogán is főkomcsi lenne, mint a "majdnem beszervezett" orbánod, amúgy lehet persze hogy hiteles az a mondat, hogy elálltak a beszervezéstől, ja, mivel egy másik ügyosztály már beszervezte.

mintha egy darab kő próbálna meg velem vitatkozni basszus.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.27. 22:11:02

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: mit oktatsz? autóvezetést? traktorozást?
attól még nem kell ostobának lenned

vantaan 2013.11.27. 22:26:27

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: @tesz-vesz: Kövér kommunista disznóból soha sem lesz demokrata szalonna!

.... se Deutschból, se Rogánból.

Alfőmérnök 2013.11.27. 23:18:46

@Redakció:
Ablonczy Párizsból nem szólt be, hogy milyen genyók vagytok? Sorozatszerkesztőként van feltüntetve A magyar népi mozgalom története c. könyvben. Pozsgayról a 260-261 o. lehet olvasni. Nincs kedvem bemásolni, úgyis tudom, hogy olvastátok és megvan nektek. Szégyelljétek magatokat!!!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.27. 23:45:56

@Alfőmérnök: Mindenki szégyellje magát, csak Pozsgaynak nincsen miért? Kifordított egy világ ez a magáé.

Alfőmérnök 2013.11.28. 00:12:39

@Counter: De, neki is van.
Csak ő erről tud.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.28. 02:53:14

@Alfőmérnök: mi bajod van, hülye vagy?
te is párttag vagy?

@tesz-vesz:
ablonci szégyellje magát a az egész családjával.

hetivalasz.hu/data/cikk/5/36/87/cikk_53687/ablonczy_balint_orban_viktor_tranzit_koszeg.jpg

csurran-cseppen abloncoknak is a pénzeső, csak ők olyan szervilisek, hogy még pozsgait is dicsőítik.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.28. 03:07:43

@Alfőmérnök: korábban te nem kritizáltad bbjnicket, mert megvédi smittet, semjént (most meg pozsgait)?

nem most először mutatod te se az elmebetegség kezdeti jeleit, csak csöppet disszonáns ilyeneket felmutatnod épp most, ennél a témánál. mármint logika és ráció szempontjából érthetetlen, lehet a lipóton és opniban érték a dolgaidat.

ki ne hagyd a korábbi neked szánt kommentjeimet

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.28. 03:08:32

@Alfőmérnök: korábban te nem kritizáltad bbjnicket, mert megvédi smittet, semjént (most meg pozsgait)?

nem most először mutatod te se az elmebetegség kezdeti jeleit, csak csöppet disszonáns ilyeneket felmutatnod épp most, ennél a témánál. mármint logika és ráció szempontjából érthetetlen, lehet a lipóton és opniban értik a dolgaidat.

ki ne hagyd a korábbi neked szánt kommentjeimet

Alfőmérnök 2013.11.28. 07:54:32

@tesz-vesz: Nem tudom, melyik pártra gondolsz, de soha nem voltam tagja egyiknek sem.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.11.28. 08:04:13

@tesz-vesz:

Aki nálam kimerítőben válaszolt neked, az vagy hazudik vagy festi magát:-)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.28. 14:09:05

@Alfőmérnök: a fideszre gondoltam, mert nem először játszod a hülyét az érdekükben, ne felejtsd el, hogy éltetted Ángyánt a választások előtt, amikor meg felmondott, eleinte elintézted annyival, hogy "nem a haverjai kerültek posztokba, nem jött be a számítása, ennyi az ügy" v vmi ilyesmi.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.28. 14:09:56

@bbjnick: pedig még a blogjára is beírtam a smittes kérdést, nem volt rá válasz.
pozsgaira még mindig nem látok

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.28. 15:20:26

@bbjnick: én már nem tudom hol az a poszt, hol az a komment egy darabig nézettem, de ennek már egy két éve.

Göntér László 2013.11.28. 20:05:32

Nem lehet télen és nyáron nagykabátban járni. A köpönyegforgatás alkalmazkodást is jelenthet (kifordítom, befordítom mégis bunda a bunda, az alföldi pásztorok szűrviselete) El lehet fogadni a tízparancsolatot úgy is, hogy a pofozkodók között nem tartom oda a másik felemet is, és az engem kővel dobálóknak nem kenyeret dobok vissza. Lehet, hogy Gandhinak és Mandelának nem volt igaza, amikor a tűrj, és ne lázadozz jelszót mondta híveinek. Mivel India független lett, Dél - Afrikában pedig megbukott az apartheid rendszer, utólag mondhatjuk, hogy ezt a kiadott jelszó tette lehetővé. A valamihez való ragaszkodás dicséretes lehet, de értelmetlen áldozatokhoz is vezethet. Pozsgay régi és mai ismeretei nyilvánvalóan mások, ez a véleménye megváltozását is magyarázhatja. A jelenlegi társadalmi helyzetet van aki jónak és van aki rossznak tartja. Szerintem a jelenlegi hatalomgyakorlásnak vannak jó és vannak rossz oldalai is. Ezért nem istenítem sem a FIDESZ-t, sem az ellenzékét.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2013.11.28. 20:29:14

@Göntér László:
"15.
Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem hév; vajha hideg volnál, vagy hév.
16.
Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból"

:)

Bell & Sebastian 2013.11.29. 10:52:42

@Csató: Ez a megoldás már bennem is felötlött, csak nem utólag, hanem akkoriban. Késő bánat...

vantaan 2013.11.29. 10:58:19

@Csató: Húúúúú ne B+! Orbán agyon verte volna az apját!? Kövér, Martonyi, Borospéter, HoffmanRózsa,Matolcsy és a többi meg saját magát?

@Bell & Sebastian: S most ?????

Bell & Sebastian 2013.11.29. 11:15:12

@tesz-vesz: Nem sok főkommancshoz volt szerencsém akkoriban, akikhez igen, azok is megyei szinten mozogtak. De láttam a mozgást (fluktuáltak, mint a színes buborékok az elektromos fraktál-lámpában, vagy hogy hívják), amiből az a következtetést vontam le, hogy minél messzebb száműztek valakit pestről, annál retrográdabb és jobb fej a kommancs.

B.-K. -megye haladár hely volt Pé Imre alatt. Megjegyzem, Pécsent is nyüzsgött az ellenállás, míg ki nem egyensúlyozták őket turbóreaktív besúgókkal és Gyurcsány -féle ifjúgárdistákkal.

Ha nem kötöttük föl mindet még időben, most már kénytelenek vagyunk disztingválni.

vantaan 2013.11.29. 11:15:23

Tegnap a nagyon hülye Eltolcsy a komcsi mondott egy hatalmas baromságot s láss csodát máris 300Ft felett az Euró!

.... de lehet,hogy csak a deviza hitelesekkel akart kibaszni!!! Ráadásul most vettünk fel dollár kölcsönt amit még euróra át is kell váltani!

Bell & Sebastian 2013.11.29. 11:19:43

@vantaan: Úgy rémlik, inkább Győzike bá' gyepálta a fijját, hogy tanújjon, mert a magyar sztalt is megedzik.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.29. 12:15:31

@Bell & Sebastian: ok, elhiszem, de erre is reagálj:

most is asszisztál a mezőgazdaság szétveréséhez, mosolyogva, gazdagon, pedig -szerinted- korábban olyan jól végezte a munkáját a mezőgazdaságban is.
ha ezt tette volna, nem mosolyogna most a romokon, mintha ma minden rendben lenne, márpedig ő ezt csinálja

vajon mit mond pozsgai a navról? mond valamit erről a MNO cikkben? na ugye

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.29. 12:32:55

@Bell & Sebastian: ok, elhiszem, de erre is reagálj:

most is asszisztál a mezőgazdaság szétveréséhez, mosolyogva, gazdagon, pedig -szerinted- korábban olyan jól végezte a munkáját a mezőgazdaságban is.
ha ezt tette volna, nem mosolyogna most a romokon, mintha ma minden rendben lenne, márpedig ő ezt csinálja

vajon mit mond pozsgai a navról? mond valamit erről a MNO cikkben? na ugye

Bell & Sebastian 2013.11.29. 12:33:50

@tesz-vesz: Fogalmam sincs, hogy családi körben mit mond, de sejtem. Ismerős élethelyzet a többvéleményűség.

A mezőgazdaságnak már az a baja, hogy nem szervezték újjá. Aminek lenne piaca, ahhoz is importálják az alapanyagot. Nem a magyarok termelik a génmódosított, agyonvegyszerezett fűszerpaprikát (például), hanem Kínából, Afrikából vagy Brazíliából hozatják. Itt csak nemzetiszín stanecliba töltik, ráírják, hogy hungaricum, aztán vakulj, paraszt!

A vertikumból hiányzik a kétkezi munkát igénylő, igényes termék, amely mindenkinek jövedelmező.

De említhettem volna a gyümölcsöt vagy gyógynövényt is. Nem ránk osztotta a KGST, oszt ennyi volt!

Tessék kérem Kibekkelt Jóskánál reklámozni a szétverésért és Kupica Gyulánál, Oroszkergető Viktornál a roppant előnyös, csalatkozási szerződés aláírásáért!

Mert mindegyik bevert egy pofára való szeget a koporsóba.

tomwar 2013.12.02. 08:25:00

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Csipem az ilyet...a masra mutogatast. Ebben nagymesterek vagytok.
Horn "vezeklesul" nem csinalt posztkommunista orszagot.
Lendvaival meg a Kovaccsal csinaljatok, amit akartok, leszarom...tegyetek oket logni Pozsgay melle, mit banom en...Csak ne felejtkezzetek meg a legujabb kommunista generaciorol se e szeles narancsvideken. Tudod, amikor a kommunistak vorose talalkozik az irigyek sargajaval...abbol lesz a narancs.

Szúrófény 2014.01.25. 15:51:31

@tomwar: A sült paraszt gyerekből az új hatalom csinált valakit! Bocsájtsuk meg neki, nem egyedül őt verték át! Persze, ha nem lett volna a "mi kutyánk kölyke" nem lett volna állam miniszter se! Helyezkedő, köpönyegforgató! De mehetett volna e Viktorka külföldi egyetemre, ha nem a "mi kutyánk kölyke"? A kérdés csak az kit csap be? Megbízóit, kinevezőit, vagy minket?

a nagy hohoohooo 2015.06.04. 13:43:28

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
A magazin, ahogy olvasható, a magyarországi Magyar Hírlap cikkét, kommentárját idézte, melyben a nyilatkozók, egymást túllicitálva úgy állították be dr. Dániel Péter kijelentését, mintha az összes 56-ost minősítette volna… – Továbbá: hogyan kerül a képbe Gyurcsány Ferenc? Milyen meggondolásból írja a szerző, hogy “Gyurcsány ügyvéd barátja”?
Korábban, 1994-ben, csak hogy emlékeztessem rá a tisztelt olvasókat, éppen a Corvin-közi szabadságharcosok írtak a Pest Megyei Hírlapba, az Esti Hirlap szerkesztőinek (köztük jómagamnak is!) levelet, melyben kijelentették: “Wittner Mária sohasem volt szabadságharcos…” – Ugyanakkor Pongrátz Gergely a felkelőbázis főparancsnoka úgy vélekedett, hogy “Wittnert egy fél deciért bárki megkaphatta…” – Mindezek után, ahogy más fórumon is javasoltam: az egykori szabadságharcosoknak, az 56 eszmeiségéhez hű embereknek követelni kell, hogy végre hozzák nyilvánosságra Wittner Mária 56-os nyomozati anyagait, a 8046/1958 periratszámú “Wittner és társai büntetőeljárás” anyagait, valamint a II. fokú népbírósági ítéletét is, amely magyarázatot adhat arra, hogy miért hagyták életben W. Máriát – míg társait kivégezték.
A támadott “szabadsághős” esetében a felsoroltaknál jóval több kérdőjel van – egyebek mellett az is, hogy miként zárhatták össze egy cellába Havriláné Sticker Katalinnal, akit később (társaival együtt) kivégeztek. – Megjegyezni kívánom: az úgynevezett bűntársakat, már abban az időben sem őrízték egy zárkában…

a nagy hohoohooo 2015.06.04. 13:47:34

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Úgy látom, hogy jól meg lehet élni egy fotóból.

Végre az itt leírtakat kellene tisztázni.
******
"Politikai kommentár: PONGRÁTZ GERGELY VÉDELMÉBEN
Dátum: 2010. július 16. péntek, 10:53

Corvin-közi szabadságharcosok és Wittner Mária
Esti Hírlap – Pest Megyei Hírlap – Magyarország Ma

A mátyásföldi Szabadságharcos Otthonból Wass György, volt politikai elítélt az „1956 didergő lángjai – Wittner Mária” című, a Magyarország Ma weboldalán közzétett cikkünk olvasását követően küldte el számunkra az 56-os Hiradó 1994. február havi számának azt a Nyílt levelét, melyet tíz ötvenhatos szabadságharcos írt alá Pongrátz Gergely védelmében, Wittner Mária korábban – az Esti Hírlap hasábjain – megjelentetett, a Corvin-közi főparancsnokot támadó nyilatkozata után. Az 56-os Magyarok Világszövetsége hivatalos lapjában (Yerecian Ara szerkesztésével) olvasott sorokat, mivel az kiegészíti munkatársunk írását, betűhíven közöljük:

„56-os FORRADALMÁROK PONGRÁTZ GERGELY VÉDELMÉBEN Január 25-én* az Esti Hírlap hasábjain Wittner Mária nyilatkozata alapján támadó hangú cikk jelent meg Pongrátz Gergely, az 56-os Magyarok Világszövetségének elnöke ellen. Bár előttünk ismeretlen, hogy Wittner Máriát milyen erők használják fel a szabadságharc hőseinek lejáratására, a leghatározottabban tiltakozunk, hogy nevezett a szabadságharcosok nevében nyilatkozzon.
Wittner Mária soha nem volt szabaságharcos és fegyver akkor volt életében először a kezében, amikor egy fotós előtt** pózolt. Mint maga is nyilatkozta 1991. október 18-án: eszmeiség nem vezérelte, harci cselekményekben nem vett részt. Így tisztségeit, kitüntetéseit is indokolatlanul kapta.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy egy, az események után 25 évvel emlékezetből és dokumentumok hiányában íródott könyvben talált jelentéktelen tévedések miatt (egy súlyosan sebesült, mozdulatlan bajtársat halottnak hitt a szerző és az csak néhány héttel később halt bele sérüléseibe), hamisítónak nevezi, csak Pongrátz Gergely lejáratását és ellenségeinek céljait szolgálja. – Hasonló eset a cikkben említett Iván-Kovács és Renner esetében, ahol a hozzá beérkezett jelentéseket kényszerű menekülése miatt nem állt módjában ellenőrízni. Annál is nyilvánvalóbb Wittner Mária feltételezhetően irányított bomlasztó tevékenysége, mert Pongrátz Gergely hazatérése után, ahogy módja nyílt dokumentumokhoz jutni, maga nyilatkozta, hogy könyvének*** helyesbítését tervezi és hozzátehetjük: az új kiadás már nemcsak az emlékezetre, hanem dokumentumokra fog támaszkodni. – Ugyanakkor megkérdezzük, mi az indoka az Ausztriából 1957-ben visszatért Wittner Mária engesztelhetetlen gyűlöletének a Rákóczi-szabaságharc, a 48-as szabadságharc leverése utáni helyzethez hasonló körülmények között 1956-ban külföldre menekült szabadságharcosokkal szemben. – Javasoljuk, hogy dühét, gyűlöletét azok ellen fordítsa, akik forradalmunkat eltiporták, őt bebörtönözték, a szabadságharcosokat kivégezték vagy menekülni kényszerítették. Ellenségeit ne az ’56-os bajtársaink között keresse. Pongrátz Gergely elvitathatatlan és történelmi érdeme, hogy 1956. október 30-án, mint a forradalom akkori központját jelentő Corvin-köz döntéshozó főparancsnoka a fegyverletélt megtagadta és ezzel a Szovjetúniót arra készerítette, hogy hadüzenet nélküli háborút indítson immár nem csak a felkelők, hanem a törvényes magyar kormány és annak védelmezői ellen. Ez megindítója volt a kommunizmus későbbi bukásának. Ekkor vált a forradalom szabadságharccá és ennek már csak egyetlen vezére volt: Pongrátz Gergely, a Corvin-köz főparancsnoka.

Ezt a történelmi tényt senki megmásítani nem tudja és mi, még élő corvinisták ezért vagyunk és maradunk mellette jelenlegi kemény harcában, melyben a fegyverek helyett, a nemzeti erők összefogásával szeretné ’56 eszméit végső győzelemre vinni.

Király László (Füles) Szebellédy Béla (Ördög)
Filipovics György (Kenyeres Gyuri) Ábrahám Bertalan (Corvinista)
Nové Gyula (Kölyök) Nagy József (Ávós-sapkás)
Sipiczki Ferenc (Hangász) Vizi Imre (Vasutas)
Id. Dobos Sándor (Kockás) Bartal Ferencné (Copfos cigánylány)”

A Szerkesztő megjegyzései:

* Szemenyei-Kiss Tamás: Ne adjátok fel a Corvint! (Esti Hírlap, 1994. január 25.)
** A Corvin-közi szabadságharcosok által említett felvételt, melyen Wittner Mária és
a szabadságharc leverése után kivégzett Sticker Katalin látható, Leslie Tóth (Tóth László)
Egyesült Államokba emigrált fotoművész készítette.
*** Pongrátz Gergely: Corvin-köz c. könyve első kiadása."

Forrás: magyarorszag.ma/modules.php?name=News&file=article&sid=13682

Rudi Kató 2015.06.05. 05:22:10

Aki valaha is tagja volt az mszmp kb-nak .s még funkciót is viselt az nem kehet része a Magyar nemzetnek!

seahawks 2015.06.05. 07:38:57

előre jelzem, egyetértek most deutsch tamással.

de:

nagybátyám, aki 3 évet lehúzott recsken (karácsonykor vitte el a nagy fekete autó, mert testvérének írt levélben szidta sztalint) faludy gyuri bácsival, majd 56-ban félelemből elmenekült az országból, mert tudta, hogy a vörös terror úgyis beviszi, hiába nem csinált semmit, azt mesélte nekem 56-ról, hogy jórészt a frissen kiengedett köztörvényesek, diákok, illetve az egyház által felbujtott ex-nemesek ösztönözték a forradalmat. a szervezők elsődleges céljai: az egyházi ill. a nemesi vagyonok visszaszerzése volt. nem véletlen, hogy mindszenti a forradalom kitörése után az egyházi vagyon visszakapásért kampányolt elsődlegesen.

szóval jó lenne megismerni 56 igazi arcát, nem csak ezt a hollywoodi sztorit, amit a mai jobboldalnak csúfolt szoclib bagázs tár elénk.

Hannibal ante portas 2015.06.05. 20:12:43

@miva?: dajcslandba éjcakai pótlék nincs a benzinkutakon, mert az éjcakai benzinkutak automata üzemben - pénzbedobással - működnek, vagy sehogy.

János Dunai 2015.06.08. 09:14:05

ezek -a deutsch is- miota politika letezik hasonleso modon telepednek mindenre.nem csoda hogy mar alulfizetett munka sincs eleg!!!
süti beállítások módosítása