Magyarország pillanatai drágák
2013. május 20. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Magyarország pillanatai drágák

ovhorn.png

Horn Gyula és Orbán Viktor vitája 1998-ban, ma tizenöt éve

„Az ezredforduló kihívása a polgári Magyarország megteremtése.

A kormány készen áll, hogy megfeleljen a kihívásnak.

Készen áll arra, hogy valóra váltsa a polgári jövő programját. Hogy mindent megtegyen egy szilárd értékeken nyugvó, erős és polgárosult Magyarország megteremtése érdekében. Meggyőződésünk, hogy a jövő század feladatainak megoldásához mindenekelőtt helyre kell állítanunk a polgári értékrend becsületét. Ehhez közös erőfeszítésre van szükség.

Olyan légkörre, amely képes az egyének, a családok, a közösségek kezdeményezőképességét és alkotóerejét mozgósítani. Olyan kormányprogramra, amely képes az ország régi és új bajainak orvoslására. Amely nyitott a huszonegyedik századhoz méltó, az embereket középpontba állító, a régi kérdésekre új válaszokat adó megoldásokra.

Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy letűnt korok szellemét idéző szemléletből nem születnek hatékony válaszok a jövő kihívásaira. Ez a kormányprogram tíz esztendő politikai tapasztalatára épül. Ez tette lehetővé, hogy szakértőink és tanácsadóink segítségével az ezredforduló kapujában megalkossuk a polgári jövő programját. Terveink és cselekedeteink középpontjában a polgárok Magyarországának jövőképe áll.

A kormány programja mindannyiunk számára a gyarapodás lehetőségét kínálja. Lehetőséget arra, hogy az itt élők megvalósíthassák álmaikat, személyes céljaikat. Hogy családjuk számára méltó életkörülményeket teremthessenek. Hogy hazánkban olyan értékrend érvényesüljön, amelynek középpontjában a tisztesség, a munka becsülete és a szeretet áll.

A magyar polgárok olyan országban szeretnének élni, ahol mindenkinek esélye van a jólétre és a felemelkedésre. Olyan országban, ahol a tisztességes munka eredménye a tisztes megélhetés. Ahol biztosítottak a polgári lét alapfeltételei: a szabadság és a jólét; az egyén, a család, az ország, a nemzet biztonsága.

Magyarország pillanatai drágák.”

(Az új évezred küszöbén – Kormányprogram a polgári Magyarországért; 1998)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr105307666

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyarország pillanatai drágák 2013.05.20. 11:26:02

Ma tizenöt éve zajlott a Horn-Orbán vita.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.05.20. 20:07:48

@vantaan: Nem érzed, hogy ez az ovis stílus mennyire kínos?

Robinzon Kurzor 2013.05.20. 20:19:33

@bbjnick:

Tízmillió szabadságharcos országa ez, kérem.

Netuddki. 2013.05.20. 20:19:44

"A kormány programja mindannyiunk számára a gyarapodás lehetőségét kínálja. Lehetőséget arra, hogy az itt élők megvalósíthassák álmaikat, személyes céljaikat. Hogy családjuk számára méltó életkörülményeket teremthessenek."

Igen bammeg! 1998-ban kezdődött egyes fideszesek és családjaik számára a gyarapodás. Többek között ezért nem szavaztam a fideszre 2010-ben. Azóta a gyarapodás tovább folytatódott. Magyarország, a becsületes magyar állampolgárok kárára...

Robinzon Kurzor 2013.05.20. 20:20:40

@Mr Falafel: "Ez a trafik-ügy külön vicces. Nincs is ügy,"

Bulvárkacsa!

zobod 2013.05.20. 20:24:54

@kovi1970: igen nagy eufémizmus a szoclib holdudvart becsületes állampolgároknak nevezni. Talán volt köztük pár olyan is, de aki korpa közé keveredik...

tarackos 2013.05.20. 20:37:41

Sokat lehetne idézni a régi paradgidfából, vagy miből, de 2010-ben paradgifát is váltottunk, nemcsak rencert, szóval a régi az már nem ér! Újjra kő' értékelni, aktulaizálni, belehallani azidők szavát!

Neki van füle, van hallássa csak figyusz RG...;)

Mer' hát nem, és nem, hiszen azért mert csak meg úgy azt most mán így hogy? Azt a kétfejű félázsiai üstből kirepült turulirgumburgumát!

Szettevette teremtette...;)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.05.20. 20:46:11

@Tündér_Lala: Én jót akarok magunknak és támogatom az autoriter diktatúrát. Disclaimer: azt te speciel nagyon megszívnád. De hát te kérted.

@zobod: "Az elmúlt három évben sokat is tettek érte, hogy az a választópolgár, aki piacképes szaktudással rendelkezik, értékteremtő munkára képes, az valóban boldoguljon, gyarapodjon, itt Magyarországon"

Ez csodaszép mondat. Lássuk, kik is boldogulnak, gyarapodnak ma Magyarországon, akik piacképes szaktudással rendelkeznek, értékteremtő munkára képesek: Közgép, Mahir, Publimont, trafikmutyisták, földmutyisták, kormányzati tanácsadók, boldogságkutatók, Lázár-gyerekek, civil összefosók, kiérdemesült királyi kőbánya-tulajdonosok, százalék politológusok, Fidelitas-vezetők és haveri kaszinótulajdonosok. Imponáló eredmények ezek egy széles körű polgári jólétet célul kitűző politikai erőtől. Te melyik vagy ezek közül?

S=klogW 2013.05.20. 20:50:10

@Kettes: " Én jót akarok magunknak "

"szeretem a csirkét"

Szociknak vége 2013.05.20. 20:53:16

@Kettes: Hiába szajkóózod a hazugságaidat a felezett SZJA miatt a fideszé a középosztály, a rezsicsökkentés miatt meg a plebsz/ez nektek különösen fáj/. Sokan jól jártak, különben nem állna a fidesz úgy ahogy.

Viktor o Viktor 2013.05.20. 20:58:34

Viktor bácsi mondott még cifrábbakat is:

"Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely... nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetőség, hogy meggyőzze őket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés - legyen szó nyugdíjról, gyedről, családi pótlékról, munkanélküli-segélyről - csak akkor lehetséges, ha előteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értő vállalkozók, tőkések nélkül... Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen."

"A populizmus élő klasszikusai szájában a "liberális" szó káromkodás, szitok. A liberálisok ugyanis szabadságot követelnek a népnek, hogy vállalkozhasson és választhasson. A populisták ellenben fel akarják emelni a népet... Ezért vonzódtak a populisták mindig az állam gyámkodó hatalmához."

"A radikális jobboldal nemzetiségi politikája patetikus magyarkodásban, hazafias frázisokban... merül ki. Visszaélnek a nemzeti retorikával, valójában nemzetellenes politikát folytatnak."

"A nacionalizmus... és a politikai demagógia újjáéledését, az autoriter nosztalgia és a politikai szélsőségek fölerősödését tapasztaljuk az egész térségben. Ez az új, a szélsőjobb elvakult, demokráciaellenes erői által szított és a megnövekedett szociális feszültségeket kihasználó radikalizmus rendkívül veszélyes. A radikalizmus ma egészen mást jelent, mint tegnap. A tegnap radikalizmusa a demokrácia kiépítéséért és az emberi szabadságjogokért küzdött, a mai radikálisok pedig megpróbálják lerombolni a demokratikus rendszert."

"Aki ma életkörülményeink gyors javulását ígéri, hazudik... Ha szembefordulunk a többpárti parlamentáris demokrácia intézményeivel, akkor helyette valami más fog következni Magyarországon... A parlamentáris demokráciánál csak rosszabb megoldás létezik... a parlamentáris demokrácián kívül minden más rendszer szükségszerűen vezet az egyén szabadságának elvesztéséhez."

"Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar."

zobod 2013.05.20. 21:12:24

@Kettes: egyik sem. Piacképes szaktudású állampolgár vagyok, akit a szoci rendszerben nem csupán a felháborító 36%, hanem jövedelmem egy része után a rablás kategóriájú 36+4% adóval büntettek. Mert mertem dogozni, boldogulni, munkám magas színvonalon, és a szakmai fórumokon, nemzetközi közegben megismert korszerű, hatékony eszközökkel, módszerekkel végezni. Szóval pont olyan voltam, akit a baloldal zsigerből gyűlöl, büntet, akit letaposni akar, akit fejőstehénként kezel. Szerencsére ez ma már nincsen így. És egyáltalán nem érdekel, hogy a fidesz holdudvar hogy tömi a zsebét, vagy hogy tömi-e egyáltalán, mert egyrészt minden szentnek maga felé hajlik a keze, másrészt az mszmp-mszp-szdsz holdudvar is tömte, még jobban is mint a fidesz. Fideszesek legalább nem vesznek e-hitelből állami garanciával állami vagyont, amit az állam azonnal vissza is bérel. Úgy emlékszem, volt egy ilyen üzletekben utazó miniszterelnökünk, és nem fideszes, vagy rosszul emlékszem? Engem az érdekel, hogy míg a fidesz országlása alatt a polgári élet, gyarapodás feltételei adottak annak, aki azzal élni tud - nem kell hozzá kádernek vagy holdudvarbeli csókosnak lenni -, addig a szoclib sáskajárás idején nem volt adott, csak a lecsúszás, eladósodás, a középosztály kirablása ment.

Totof 2013.05.20. 21:12:34

@Viktor o Viktor: Dehát csak jose maria padilla-t lehet idézni: "aztán az élet megtanította őket. az egyetlen alkalmas formula a diktatúra"

Totof 2013.05.20. 21:19:46

@zobod: "Szerencsére ez ma már nincsen így." Szerencsére 2%-kal nagyobb áfa, van tranzakciós, telekom- meg a tökömtudja hányféle különadó (amit végül te fizetsz). Nem jársz boltba? Nem figyeled az árakat?
"Fideszesek legalább nem vesznek e-hitelből állami garanciával állami vagyont, amit az állam azonnal vissza is bérel. " Persze hogy nem. Csak földpályázaton átjáátszák a korábbi gazdálkodóktól, meg trafikmutyin megölnek többezer családi vállalkozót.
"nem kell hozzá kádernek vagy holdudvarbeli csókosnak lenni" - ez viszi a mai napra a pálmát baszod.

Szociknak vége 2013.05.20. 21:24:00

@Totof: Pontosan ez az. A dolgozó nyert, a fogyasztó vesztett. Igy kell ezt. Munkaalapú tásadalom, a szoclibek nem értik, hiszen sosem dolgoztak.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.20. 21:26:49

@Robinzon Kurzor:

"Tízmillió szabadságharcos országa ez, kérem." --- írod.

Talán még azt is megtudhatjuk, milyen is az, mikor az. Szeretnéd?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.05.20. 21:28:55

@Viktor o Viktor: Az még az átkos múlt héten volt, Elvtársak! De már retusáljuk kifele a tablóról...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.05.20. 21:31:11

@Tehetetlen Dodó: Nana! Én és az egypártok, vagy bármiféle pártok? Utoljára a Jobbikból ábrándultam ki, nálam több párt ne próbálkozzon...

marquis Van de Boeven a' Thoeqoem 2013.05.20. 21:31:31

@bbjnick: (már?/még?) gyáva szar ahhoz a magyar

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.20. 21:38:59

@MetroGoldwinMayer:

Nézd, mi masszívan (alsó)középosztálybéli, értelmi(si)ségi család vagyunk. Nekünk, az elmúlt három évben min. 30%-kal csökkent a jövedelmünk ( a fidexes hókuszpókuszoknak köszönhetően).

De tudod mit?! Nekem ez simán megér ennyit, ha ez az ország hosszabb távon egy élhető, működő ország lesz!

Ha viszont nem, akkor...

balage_81 reloaded (törölt) 2013.05.20. 21:39:33

miért szerénykedik a posztoló? van itt még bőven:

www.youtube.com/watch?NR=1&v=1pRlJ1Bqpb4&feature=endscreen

02:04 – orbán a választási rendszerről (miért 2 fordulós)

www.youtube.com/watch?v=T-Yhi8SEWjU

02:43 – orbán a fiatalok külföldi munkavállalásáról

www.youtube.com/watch?v=bbb6AFsyr2Q

20:20 – orbán az egykulcsos adóról – ezt külön érdemes megnézni

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.20. 21:42:33

@marquis Van de Boeven a' Thoeqoem:

Kb. tíz évvel ezelőtt még én is ezt mondtam volna. Ma viszont már másként látom. Az elmúlt években olyan élethelyzetekkel, olyan emberekkel találkoztam, amik-akik meggyőztek arról, hogy itt még "bármi" lehet.

S=klogW 2013.05.20. 21:44:05

@ArmaGedeon: látom sikerült a posztrövidítés. azzal sikerült megoldani amit én ajánlottam vagy másik módszert talált?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.05.20. 21:46:42

@S=klogW: Azzal, amit a gugli eleve beépített a blogspotba... :-) A szerkesztőoldalon van egy elvágás-jel, azt kell beszúrni és ott elvágja. Csak sehol nem jelzik, hogy ez ott micsoda, de kértem tanácsot. De kösz!

Szociknak vége 2013.05.20. 21:48:25

@bbjnick: Minden politikának vannak nyertesei és vesztesei. Az elmúlt 3 év választásaiból és a felmérésekből arra következtetek, nem csak Simicska járt jól.

zobod 2013.05.20. 21:51:35

@Totof: el tudnék fogadni magasabb ÁFA kulcsokat is bizonyos termékekre. A fogyasztásom tudom szabályozni. Valahol én azt méltatlannak is tartom, hogy pl. egy 2,5M forintos családi kisautón arányaiban kb. ugyanazok a közterhek legyenek, mint egy 30 milliós luxusautón.

" trafikmutyin megölnek többezer családi vállalkozót" - vihar a biliben, azok közt is van arányaiban pont annyi, családi vállalkozó, akik most nyertek. Amúgy meg ez a kérdés nem érdekel, a játékautomatások, cigikereskedők, és egyéb, több kárt okozó, mint hasznot hajtó iparágak problémái számomra érdektelenek.

" ez viszi a mai napra a pálmát baszod. ", baszod vagy sem, semmi közöm a fideszhez, mégis sokkal motiváltabb vagyok, és jobban vagyok képes gyarapodni anyagilag, mint a brezsnyevi pangást újrateremtő szocik alatt. Ráadásul most a dolgok is jó irányban mennek, fenntartható irányban. Arra nem lehet alapozni társadalmi csoportok jólétét, hogy adósságokat veszünk fel, meg elszedjük azoknak a dolgozóknak a pénzét, akiknek jobban megy mint az átlagnak. Erre a programra csak a populista szavazatvadászatot lehetett egy időben alapozni, de nagyon úgy tűnik, már a korábbi szoci szavazók is belátták ezt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.20. 21:59:52

@MetroGoldwinMayer:

Ha te mondod! De én nem erről beszéltem...

balage_81 reloaded (törölt) 2013.05.20. 22:05:25

@zobod: "Valahol én azt méltatlannak is tartom, hogy pl. egy 2,5M forintos családi kisautón arányaiban kb. ugyanazok a közterhek legyenek, mint egy 30 milliós luxusautón." - ezzel csak az a baj, hogy ugyanúgy a többet keresőket büntetni, mintha azt mondanánk, havi bruttó egymilliónál legyen egy magasabb szja-kulcs. csak egyik esetben a munkát adóztatja (amivel én sem értek egyet maradéktalanul), másik esetben meg a munkával szerzett jövedelmet teszi kevésbé értékessé, hiszen nagyobb közteher=ugyanannyi pénzből kevesebbet lehet vásárolni.

@MetroGoldwinMayer: nem csak simicska, nyerges is. a középosztály aligha, legalábbis a fogyasztási adatok ezt mutatják.

www.ksh.hu/kiskereskedelem

valamint a lakásépítés, eladás, gépjármű, stb.

Muzsikok közt 2013.05.20. 22:07:35

@zobod: 'Valahol én azt méltatlannak is tartom, hogy pl. egy 2,5M forintos családi kisautón arányaiban kb. ugyanazok a közterhek legyenek, mint egy 30 milliós luxusautón.'

- Ez ugyanolyan demagóg mint amikor a kiskeresetü azt mondja hogyhogy a kis keresetén ugyanolyan a közteher mint a vezérigazgatóén. Nem ugyanolyan, nagyon nem. A Lexuson is sokkal nagyobb mint a Kispolszkin. Az illetékek+kapcsolt adók is mindenhol nagyobbak az előbbire.

- Abban egyetértek, hogy ha Mo-t exportorientált gazdasággá akarják tenni (és nem látok más utat), és majdnem minden nagy hozzáadott értékü tárgyunk import, akkor a fogyasztást kell jobban adóztatni mint a munkát. De a szélsőségeknek nincs értelme, ezért van offsór meg szlovákcég.hu.

Totof 2013.05.20. 22:07:48

@zobod: ÁFA: Egyet is tudnék veled érteni, ha pl. az élwelmiszerek ÁFÁja alacsonyabb lenne. Mert ugye a Fideszt azt hirdeti, hogy a fogyasztást adóztassák jobban, kevésbe a jövedelmet. Csak akkor azt úgy kéne csinálni, hogy ne a megélhetés legyen túladóztatva, hanem az, ami ezen felül van. Ehelyett olyan adókat vetnek ki, ami legjobban azokat terheli, akiknek kisebb a jövedelme.
"vihar a biliben" - néhányezer családot, köztük rokkantakat, akik csak ebből éltek, nem nevezném annak. De ha még az is, nem (csak) ez a baj a történettel, hanem az, hogy ez pontos képet fest a jelenlegi kabinet megoldási képletéről. A pályázatokat úgy írjuk ki, hogy az megfeleljen akár az EU alapelveknek is, majd házon belül "megoldjuk okosba", ha valami nem stimmel, a 2/3-dal orvosoljuk. Ennek az alkotmány se vet gátat, mert azt is módosították. Csakhogy akkor mi lesz, ha a te vállalkozásodra lesz kíváncsi egy fideszes főmufti? Erre gondoltál már?
"Ráadásul most a dolgok is jó irányban mennek, fenntartható irányban" - jó irányról, meg fenntarthatóságról elég eltérő a véleményünk. Legyen annyi elég, hogy a kormányzati hiányt a fidesz is csak hitelből tudja fedezni, ami a legújabb adatok alapján forintban és a GDP %-ában is nagyobbak az eddigi bármekkoránál.

"Arra nem lehet alapozni társadalmi csoportok jólétét, hogy adósságokat veszünk fel, meg elszedjük azoknak a dolgozóknak a pénzét, akiknek jobban megy mint az átlagnak." - Ezt csinálja a fidesz. Populista, az aktívaktól (adófizetőktől) elvesz, az inaktívaknak (nyugdíjasok, segélyből élők) ad.

Totof 2013.05.20. 22:10:33

@MetroGoldwinMayer: Szóval ez egy proli kormány. Végülis a legutóbbi munkaalapú kormány a Rákosi féle volt.

Muzsikok közt 2013.05.20. 22:12:49

@balage_81 reloaded: A középosztály már az elmúlt évtizedben előrehozta a fogyasztását. Ez lakásokban és a Tesco pakolóban áll. Viszont tudták az emberek csökkenteni a devizahitelüket.

Biztos lehetsz benne hogy Bajnai nem lesz nagy játékos ezekben a körökben, hisz ismert a kulákellenes adóterve, amit nyilván a szocik még átalakítanak kulákellenesebbre.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.05.20. 22:24:34

@Mr Falafel: már megint túl sokat ittál, hogy többes számban szólsz hozzám? (közhelyeket noch dazu)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.05.20. 22:27:34

@Tündér_Lala:

"Eppen ezért ha jót akarunk magunknak, akkor az "autoriter diktatúrát" kell támogatnunk."

Gratulálok makimajom, ezzel megvalósítod a meglévő államrend elleni felbújtást :)))

(demokrácia, köztársaság lenne az államforma az iKotmány szerint is, ami kizárja az idézőjelbe tett autoritér ocsmányatúrát is)

Minnyá gyün a TEK és bevisz

:DDD

balage_81 reloaded (törölt) 2013.05.20. 22:36:59

@Zuckerbrot: "A középosztály már az elmúlt évtizedben előrehozta a fogyasztását. " - ezzel meg azért kell vigyázni, mert ellentmond a "zelmútnyolcév, minden rosszabb volt" szlogenjének. illetve vicces, hogy mindenből ki tudjátok hozni, hogy jobb, annak ellenére, hogy láthatóan, számok szerint is rosszabb. ezek szerint mindenki csökkentette a hitelét, ezért nem fogyaszt az istennek se. jó, nagyon jó!

Muzsikok közt 2013.05.20. 22:42:47

@balage_81 reloaded: Persze hogy rosszabb volt. A hitelből fogyasztás rossz. Ezt most tudták meg, hogy vissza is kell fizetni..:), sajnos mindenki másnak is,nem csak a barmoknak/árfolyamgát, végtörlesztés ktgei/. Ezt csinálta a kormány is és a háztartások is.

A számok szerint minden, de minden jobb mint volt. A hangulat pedig az elmúlt 3 év választásai és a felmérések szerint nem kormányváltó, mint anno.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.05.20. 22:46:21

@Zuckerbrot: szerintem ne keverjük a kormánnyal kapcsolatos felméréseket a tényekkel, mert ezzel már 2002-ben is rosszul jártunk, sőt, úgy tudom 2000 óta a fidesz minden k.kutatást megnyert. ez se nem megbízható, se nem mond semmit az ügyben, hogy jobban élünk-e, stb. az ellenzék impotenciájáról annál többet.

bocs, de úgy emlékszem, a fidesz és a szavazói is egyöntetűen állították az elmúlt 8 évről, hogy rosszabbul éltünk, mint az 1. fidesz-kormány alatt. erre kiderül, hogy mégsem, mert mertünk fogyasztani?

nincs nekem bajom azzal, hogy ha levonunk egy következtetést, csak az alap állítás ne legyen hamis. nem éltünk rosszabbul, más kérdés, hogy hitelből. bár ha a számokat nézzük, a reálbérek, nyugdíjak, közalkalmazotti bérek, stb. nőttek. ahogy a gazdaság is.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.05.20. 22:48:33

@Zuckerbrot:

hvg.hu/gazdasag/20130221_Brutalisan_zuhantak_tavaly_a_realberek

"A nemzetgazdaságban – a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – a bruttó átlagkeresetek 4,6, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 2 százalékkal haladták meg az előző évit. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi inflációt figyelembe véve majdnem 3,5 százalékkal csökkentek 2012-ben a reálbérek, ekkora zuhanásra 2007 óta nem volt példa. A versenyszférában ráadásul 34 ezerrel kevesebben dolgoznak, mint 2011-ben. Az NGM a részadatokból csemegézget."

Muzsikok közt 2013.05.20. 22:50:20

@balage_81 reloaded: Ne csürd csavard. A fogyasztás jó. A hitel jó. A fogyasztás jó akkor, ha megkerestük a rávalót, a hitel jó akkor, ha beruházunk belőle.

A fogyasztás rossz, ha hitelbe csináljuk, a hitel rossz, ha fogyasztást generál.

Muzsikok közt 2013.05.20. 22:56:55

@balage_81 reloaded: Már bocs de te hoztad a jövedelmeket. A jövedelmeket nézzük a kormányváltás óta, annak van értelme.

Magasabb a bruttó és a nettó, magasabb a minimálbér is. A nettó nyilván nem mindenkinek hanem átlagosan.

Nem mintha ezek lennének a fontos adatok. A fontos a GDP növekmény 4 év távlatban, az államadósság növekmény 4 év távlatban, azon belül a devizakitettség arány, az infláció, az alapkamat. Mondjuk a reálbér szint csak ezután jön szvsz, mert nem fogyasztásban hanem beruházásban gondolkodom. Ez egyéni szempont.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.05.20. 23:16:13

@Zuckerbrot: "Magasabb a bruttó és a nettó, magasabb a minimálbér is." - ez elég egyoldalú, mivel nem számolsz a vásárlóértékének a csökkenésével. az meg romlott. semmit nem érek 100-tal magasabb nettóval sem, ha az árak 102 forinttal nőttek.

"Mondjuk a reálbér szint csak ezután jön szvsz, mert nem fogyasztásban hanem beruházásban gondolkodom." -azok is csökkentek, az amortizációs szint alatt vannak. a bankok nem hiteleznek, lefagytak, ezért is próbálja a kormány rávenni őket, hogy hitelezzenek, akkor leírhatják a bankadóból.

egyedül azzal "büszkélkedhetünk", hogy az anyabankok még hitelezik a leányaikat, ez meg tőkebeáramlásnak számít, csak hát nem lesz belőle semmi.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.05.20. 23:21:36

@zobod: Oké, szóval téged megvett a rezsim kilóra az szja-csökkentéssel. Ez is egy perspektíva. Más meg trafikot kapott a rezsimtől és azért hálás.

"a polgári élet, gyarapodás feltételei adottak annak, aki azzal élni tud" - ezt már tisztáztuk, hogy kinek adottak. Kb. 10 ezer család család kurva jól járt, másik 100 ezer jól járt, a többi rábaszott. Ez a polgári gyarapodás. Te jól jártál, a többit meg leszarod. De ez nem prolitempó, mert a prolit csak az érdekli, hogy ő jól járjon, a többit leszarja.

Elárulok egy titkot. Piacképes tudásom van, megfizetnek, szépen keresek és soha nem tudtam annyit félretenni, mint most, hála az egykulcsos szja-nak. És minden megtakarításomat kisöpröm az országból, mert nem bízom Orbán embereiben. A gazdaságpolitikájuk, a korruptságuk és a végtelen dilettantizmusuk tönkrebasz mindent. Szép dolog, hogy ennyit lehet szakítani, épp csak azok halnak éhen, akikből élünk. A vevők, ha nem értenéd, tökfej. Arra kényszerítenek, hogy kaszáljak és eltűnjek, amíg még van mivel. Ez aztán a polgári perspektíva, baszod.

S=klogW 2013.05.20. 23:30:58

@Zuckerbrot: " hitel jó akkor, ha beruházunk belőle"

és a hitelező hajlandó osztozni a beruházás kockázatában

S=klogW 2013.05.20. 23:32:10

@Zuckerbrot: " hitel jó akkor, ha beruházunk belőle"

és a hitelező hajlandó osztozni a beruházás kockázatában

marquis Van de Boeven a' Thoeqoem 2013.05.20. 23:39:26

@Kettes: "Oké, szóval téged megvett a rezsim kilóra az szja-csökkentéssel. "

te viszont nyilván odaszarsz a maceszgombócok közé mikor anyádnál eszel

Robinzon Kurzor 2013.05.21. 00:02:14

@bbjnick: "Talán még azt is megtudhatjuk, milyen is az, mikor az."

1957. május 1.
2008. március 9.

Hát ilyen.

Robinzon Kurzor 2013.05.21. 00:04:48

@bbjnick: " itt még "bármi" lehet."

Bármi, az lehet.

A jobbágy akkor is jobbágy marad, ha a kiegyenesített kaszával elzavarta a földesurat ... hogy egy másikat ültessen a helyére.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.05.21. 00:12:58

@Kettes: Ezek szerint sikerült már Bajnainak annyi hívet gyűjtenetek, hogy a magyar átlagbér körül és kicsivel afölött kereső, gyereket nevelő választópolgárok szavazata már nem is kell. Végül is érthető, nem egy nagy szavazóbázis.

zobod 2013.05.21. 00:34:29

@Kettes: veled ellentétben én nem mások lerablásából élek, baszod.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.21. 00:38:43

@Robinzon Kurzor:

F*ngon sincs, hogy ki vagy te --- mondjuk, k*rvára nem is érdekel; de hogy valaki olyan penetráns módon bűz(ö)l(ög)jön a gyávaságtól, ami még az optokábelen keresztül is facsarja az orrot, az azért nem semmi!:-]

zobod 2013.05.21. 00:58:40

@Kettes: értsed már meg végre az érvelésed abszurditását: attól, ha nagyobb az újraelosztás, nem lesz nagyobb a torta, csak másképp lesz elosztva. Elképzelni nem tudom, mivel foglalkozhatsz, ha szerinted van a vevőnek pénze, ha visszaosztjuk nekik amit keresünk. Ez abszurd. Jövedelem teljesítményért cserében jár, nem létezésért. Munkamegosztás van, mindenki igyekszik a maga szakterületén valami piacképes, forgalomképes értéket teremteni, és azt a piacon pénzzé tenni. Aztán a kapott pénzen más szakik teljesítményét megveszi. Ennyi. Ha nem új érték jön létre, csak a megszerzett jövedelmeket csoportosítgatjuk, azzal nem lesz több, csak annak jut kevesebb aki a jövedelmet szerezte, és a kedvezményezettek oldalán meg olyan vásárlóerő is létrejön, ami mögött pedig nincsen teljesítmény. Ahogy ezt szépen meg is lehetett figyelni nálunk is, és meg lehet figyelni az un. jóléti államokban most is. Ha te az ezen való változtatást, a teljesítménycentrikusság előtérbe helyezését, és az annak támogatását a rezsim lekenyerezésének tartod, akkor sajnálom, akkor nagyon más világban élünk. Ha pedig azt hiszed, 100e embernek jó csak az egykulcsos, hát akkor fogalmad nincsen a realitásokról, arról hogy azért itt tömegével vannak olyan emberek, akik képesek boldogulni elvágyakozás helyett.

Muzsikok közt 2013.05.21. 01:04:45

@balage_81 reloaded: Készséggel elhiszem hogy csökkent 2010 óta a mai napig a reálbér, amennyiben látok egy számsort.

davkedav 2013.05.21. 01:30:20

@Zuckerbrot: "Készséggel elhiszem hogy csökkent 2010 óta a mai napig a reálbér, amennyiben látok egy számsort."

Bár nem nekem szólt a felhívás, de parancsolj:

3.2. A háztartások jövedelme és fogyasztása (háztartási szektor makrószintű mutatói)

Év Egy keresőre jutó reálkereset indexe
2005 176
(...)
2010 174
(...)
2012 172

forrás:
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_zhc001.html

balage_81 reloaded (törölt) 2013.05.21. 01:33:04

@Zuckerbrot: na, megelőztek. én csak ezt találtam

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

www.mszosz.hu/hu/hirek/8-kiemelt-hireink/208-a-realberek-alakulasa

"2010 után megint azt látjuk, hogy a gazdasági növekedéssel összhangban alakultak a reálbérek. Mivel azonban 2011. óta csökken a gazdasági teljesítmény, az összhang egyúttal a bérek reálértékének a csökkenését jelenti. Sőt a keresetek gazdasági mutatónál jóval nagyobb mértékben estek vissza."

Bell & Sebastian 2013.05.21. 01:35:55

Híjnye azannya, itt aztán kiáradt rendesen a Szentlélek máma!

Csak vicceltem ám, mert nem is. Jézus nem ezt a kifejezést használta, hanem eredetileg Vigasznak nevezte.

Szóval, ha elfog a kétség -ami nem ritka-, elég ha megnézem esténként, aktuálisan éppen kik estek az adott napon Orbán torkának és máris megvigasztalva érzem magam. Pontosabban csak estek volna, inkább csorgó nyálú nyüszítés, megugatás rá a jobb szó. Ezzel az unióval alaposan bevásároltunk, amit ugye senki sem tudhatott előre. Hogy itt majd Amerika rángatja a bábuit, azt sejtettük, de hogy leplezetlenül nyílttá válik a zsidó terror, azt azért mégsem.

Ráadásul most jöttek rá, hogy a hülyék gyorsabban szaporodnak, mint az okosok és a földön az intelligencia mennyisége állandó - még ez is!

Hogy egy ex endékás Brünhilda és egy buzi zsé (jegyző- és ügyvéd származással) ugráltatja Európát a multicégek sáncából, az nem veri ki a demokráciára érzékenyeknél a biztosítékot? Vagy ezek is a Goldman küldöttei?

Akkor miről beszélünk?

nu pagagyí 2013.05.21. 06:14:25

@Bell & Sebastian: Hülyének itt vagy például Te, a bátor seggnyaló. Biztosan hozod az átlagot. Önérték hiányában csak az urak asztaláról lepottyanó mócsingokban reménykedhetsz. Ajánlom sürgősen tedd közzé neved, címed különben könnyen kimaradhatsz a nagy zabálásból.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.05.21. 07:18:21

"Einen "unsäglichen Nazi-Vergleich" sieht darin der CDU-Außenpolitiker Ruprecht Polenz. Orban führe sein Land "immer stärker in die Isolation", sagte Polenz zu "Spiegel Online". Der ungarische Regierungschef verzerre auf "groteske Weise" die Realität, seine Aussage zeuge von "zunehmendem Realitätsverlust".

eeeejnye, nem lesz ebből vidám cserekonzi nyáritábor, nem lennék a fityelitasz helyében :DDD

gróf Szopatzky-Weretzky 2013.05.21. 07:45:48

@Herr SturmLikudnik: most is leadták, ha meghallgattad volna,

MEG A SOK HÜLYE SZÁJTÉPŐ MEGHALLAGATTA VOLNA,

akkor kiderült volna, hogy Orbán nem A. Merkel szavaira reagált, hanem a Merkelhez korábban intézett kérdésre

vantaan 2013.05.21. 08:24:32

@gróf Szopatzky-Weretzky: ... juj de hülyék is ezek a németek, főleg a jobboldalon lásd a Focus nevű helyi thémát! Teljesen hülyék hát nem is értik Orbán Viktor mit mond, sőt még a szegény Pröhle Gergely sem érti akkor ki érti a magyar miniszterelnököt?
...ugye ne azt nézzük amiit mond! ...hanem hallgassuk amit csinál?
No ez nem megy a németeknek! Ja és a tankok .... persze meg a kézbe szarás!!! Ez megy.....

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.05.21. 08:31:59

@gróf Szopatzky-Weretzky: Te tényleg azt hiszed, érdekli őket a valóság? Nekik csak ürügy kell, hogy orbánozhassanak egy jót. Egyébként szerintem Merkel is nyíltan rasszista ebben a kérdésben. Utálja a magyarokat. Biztos nem volt friss a hekk, amit a Balcsinál kapott a 70-es években. Hiszen mit is mondott? - Hogy felügyelet alatt kell tartani Magyarországot. És miért is? - Mert itten antiszemitizmus van. Szóval, nem kell lovasroham, vagyis kizárás, hanem inkább kontroll. Mondja ezt az, akinél zsidókat ölnek a zsidóságuk miatt.

Rogerius 2013.05.21. 08:33:52

@gróf Szopatzky-Weretzky:

Sajnos hibás az Ön megközelitése mint ahogyan a kormány magyarázata is:

1.Peer Steinbrück német politikus, 2009-ben, tett egy kijelentést a túlságosan is kedvező svájci adózással kapcsolatosan remélve hogy egy esetleges EU összefogás hatására a svájciak meghátrálnának, "elfutnának mint indiánok a lovasság elől"

2.Angela Merkel, egy teljesen más helyzetben, annak a véleményének adott hangot hogy a magyar kormánnyal szemben nem kell rögtön kemény szankciókat alkalmazni és a politikai ellenlábasát (Steinbrück) idézte miszerint nem kell rögtön a "lovasságot" bevetni ebben az esetben

3. Erre a kancellári véleményre jött Orbán Viktor komikus és szezont a fazonnal keverő válasza.

...hát igencsak van mit magyarázni

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.05.21. 08:42:06

@Rogerius: Végigolvastad, vagy hallgattad Merkel elvtársnő pofázást, Nafti? Ha megtetted, és ezt a baromságot mégis leírtad, nyilván szellemi fogyi vagy.
Merkel azt mondta, hogy az antiszemita Magyarországra az EU-n belül kell hatást gyakorolni. Elhangzott, hogy Mo-on súlyos az antiszemitizmus? - El. Tiltakozott ez ellen Merkel? - Nem. Azt mondta, ha kizárnak minket a judefasiszta EU-ból, akkor nem tudják kontrollálni az itteni folyamatokat. Szerinted ezt Merkel csak úgy mondta, vagy a riporter azon hangokról kérdezte, amelyek szerint az antiszemita magyarokat ki kell zárni az EU-ból? A kurvaanyádért beszélsz magyarul, ha nem érted a nyelvünket?

Rogerius 2013.05.21. 08:49:12

@Mr Falafel:

1. Üdvözlöm...

2. Őn is keveri a szezont a fazonnal...én ugyanis KIZARÓLAG csak az ominózus "lovasság - fasiszta tankok" orbáni-tévhithez szoltam hozzá Őnek pedig egy teljesen más témában habzik a szája.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.05.21. 08:59:37

@Rogerius: Mondom, hogy nem megy neked a magyar nyelv. Térj át a héberre valami izraeli portálon, balfasz.

Occam beretvája 2013.05.21. 09:11:47

@Mr Falafel: Nem a hekkel lehetett a probléma.
A barátnőit sorra alaposan megdugták,őt meg még bottal sem akarták megpiszkálni ezek a csúnya magyarok.
Na innen a frusztráció. :-)

Rogerius 2013.05.21. 09:13:28

@Mr Falafel:
1. LOL ( ha nem tudja mit jelent segithetek)

2. örömöt szerzek Őnnek: Romániábol írok-"echte" románként (tehát nem határontúli magyarként)...
Tehát zsidó nem vagyok...csak egy egyszerű "büdösoláh"

3. továbra sem érti hogy:

a. Steinbruck beszélt Magyarország elleni szankciókrol bár de NEM hasznalta a "lovasság" hasonlatot.

b. Angela Merkel nem tartotta szükségesnek a kizárást vagyis, Steinbruck szavait idézve, nem tartja helyénvalónak a "lovasság" alkalmazását.

c. Orbán Viktor német lovasságrol és tankokrol beszélt...de kinék is válaszolt?...Steinbrucknek? aki sohasem emlegette a "lovasságot" Magyarországgal kapcsolatosan?

Vagy Merkelnek?...aki bár emlegette Magyarországgal kapcsolatosan a "lovasságot" de pozitív módon, mint nem szükséges lépést...ráadásul Merkel ezzel a kijelentéssel fikázta is Steinbrük-öt.

Szóval kinek válaszolt Orbán ilyen félreérthető módon?

Megtörténhetik hogy senkinek...egyszerűen csak a "forradalmi" retorikájának megfelelően reagált

vantaan 2013.05.21. 09:43:43

@Mr Falafel: Elgurult vagy begurult "elftárs"? No az ilyen magas nívó miatt nem fogadták pl Kövér elftársat Münchenben .... s kénytelen a német külügyminiszter virágnyelven bunkónak nevezni Orbán Viktor elftársat! No persze "Magyarország jobban teljesít" ..... még a saját maga lejáratásában is.
.... de hát tudjuk Gyurcsány a hibás ..... no és a "habonyárpi", hogy nem vágta szájon Orbánt ott a rádió stúdiójában ,hogy aszongya má "Viktor ne légy kötsög mert az ország szégyenkezhet miattad"!
...esetleg megint a zsidók???

TG69 2013.05.21. 09:48:02

@erge: Azért a mostani fejlemények egy kicsit átírják azokat a daliás időket is és realisztikusabbá teszik azt a ballib kritikát, hogy Orbánék már akkor is demagógiával értek el sikereket (vö Bokros csomag ellen fellépés, 4* fizetések az eüben stb), amivel megágyaztak unortodoxiának. Ugyanis az alternatívák harcában ez a másik opció. Nem is nyúltak az aranykorban egyetlen strukturális feszültséghez, hanem az örökölt jó gazdasági teljesítmény eredményeit használták fel a "gondok" elfedéséhez. 2001-től pedig minden vonatkozásban megindultunk a lejtőn, igaz sokkal kisebb kezdő sebességgel, mint ahogyan a szocik tették 2002 után, de azért én a Matolcsyval nem sok jóra számoltam volna a fidesz rezsimtől.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.21. 09:56:39

"Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy letűnt korok szellemét idéző szemléletből nem születnek hatékony válaszok a jövő kihívásaira."

Hát ez ma is aktuális, csak ma nem a FIDESZ mondaná...

Kandeláber 2013.05.21. 10:07:50

Nyócelemis sulcpapiról nem lesz poszt?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.05.21. 10:23:58

De jó lehetett Orbánnak.
Komplett fülnyivel magasságosabb, mint Gyula vezér.

Bell & Sebastian 2013.05.21. 10:53:20

@nu pagagyí: Kösz a seggítséget, meggyőztél.

tevevanegypupu 2013.05.21. 11:13:20

@Hepci:

Viszont ennek az oltonynek a szine..Viktornak sajnos akkor is es most is eleg rossz oltozkodesi tanacsadoi lehetnek. Meg akkor is ha a szivehez kozel allnak, inkabb valami hivatasost kellene keresnie, aki ert is a dologhoz.

Tehetetlen Dodó 2013.05.21. 11:22:28

@ArmaGedeon: Hát ezt mondom: neked minden párt egy párt...

Bell & Sebastian 2013.05.21. 11:31:54

@tevevanegypupu: Azé a fiatal petőfisre vett style jobb vót, mint a falusi Elvis, de ez az ülésben elvizesedett focista a legrosszabb. Nekem a nádszál karcsú Gyurcsányi tetszik a decens szemüvegében és jól szabott, márkás, laza ruháiban. De az meg hülye szegény és jobban lopik. Mondjuk Lúdas Matyi a közgépút, ejnye, mit nem mondok, Középút de csak mert nem volt elég ideje.

Bell & Sebastian 2013.05.21. 11:39:06

@Kandeláber: Minden képzettsége megvan, ami oda kell. Belső fegyelem és kitartás, az a középiskolához és másoknak kell, hogy elviseljék.

Fegyelem és kitartás!

tevevanegypupu 2013.05.21. 11:40:26

@Bell & Sebastian:

Nahat konnyu egy egimeszlonek, minden jol mutat rajta , meg a kadkovel fenyesitett cipo is, sot egy Armanit sem tud nagyon elrontani. Viktor dundi, gondolom a palinka meg a kolbasztoltes jobban hizlal mint a libamaj, attol csak szaporabban pislog az ember. Sotet oltonyok (ha lehet nem sotetkek), pasztel ingek es nem feltuno nyakkendo,slussz. Nem olyan rettenetes kivansag, foleg ha a keszpenz is rendelkezesre all hozza.

HToma 2013.05.21. 11:45:48

@tevevanegypupu: a 90-es évek a hülye öltönyszínek kora volt. Az új hullámos együttesek zakói akkor érkeztek meg Magyarországra. Nem emlékszik Havas Henrik sötétlilájára és Forró Tamás mélyzöldjére?

tevevanegypupu 2013.05.21. 11:57:40

@HToma:

Jaj dehogyisnem.:) Es a makkos cipo feher zoknival, a nejlonjogging..

tevevanegypupu 2013.05.21. 11:57:41

@HToma:

Jaj dehogyisnem.:) Es a makkos cipo feher zoknival, a nejlonjogging..

Bell & Sebastian 2013.05.21. 11:59:44

@tevevanegypupu: Ezer szerencséje, hogy kínai konfekcióra szabták (rövid a lába és nagy a háta vége), ezért sok kosztpénz marad az asszonynál, ami nem is baj, mert ha sok a gyerek - sok a tandíj.

Bell & Sebastian 2013.05.21. 12:06:07

@HToma: Jaja, olyan volt egy lagzi, mint egy gay pride, buzi vőlegénnyel. Szerencsétlen újasszony csak éjféltől csatlakozhatott és tombolhatta ki- a borzadályos színorgiába vetve magát.

tevevanegypupu 2013.05.21. 12:57:23

@Bell & Sebastian:

Viktorbol - bar eddig meg legtobbszor ra szavaztam - el tudom kepzelni, hogy naponta osztja ki a kosztpenzt es fillerre elszamoltat. Ahogy ezt a nyuves orszagadossagot meg deficitizet intezi..kozben meg mindenki lassan ehenhal, olyan rohadt draga kezd lenni minden. Szerintem a ruhait second handban veszi..kulonben ez nem baj, sokszor sokkal jobb minosegu cucc van ott mint a butikokban.:)

Bell & Sebastian 2013.05.21. 13:23:09

@tevevanegypupu: Jaj, ne is mondja, mikor találtam ötven márkát a zsebemben, egy ideig lelkes rajongója voltam a bálabontásoknak.

Ha egy úr nem siet, nem fizet és semmin sem csodálkozik, akkor bizony ennek a hármas kritériumnak Orbán nem felelne meg.

Azt el tudom képzelni, hogy például a Grift szalon ingyen öltözteti reklám célzattal, vagy azt, hogy a TEK -kel lövet magának Fa szappant a búcsúban, de hogy okostelcsiről bankolna, azt azért nehezebben.

Nincs is neki telefonja. mikrocsippel irányítja SturmLikőrnyik a lembergi pályaudvar guggolós vécéjéből.

Kandeláber 2013.05.21. 14:35:04

@Bell & Sebastian: Miért, mi kell oda?
Elég a nyolc elemi?
Sulcpapa még jesivába se járt, ezek szerint.

Bell & Sebastian 2013.05.21. 14:41:06

@Kandeláber: Talán a Leányegyletbe, ha még Jugend se volt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.05.21. 15:39:03

@Rogerius: Nem semmi! Inkább vallod magad nu stju provokátornak, mint beismerd a zsidóságod. Te vagy már egy hitvány féreg.

Robinzon Kurzor 2013.05.22. 09:13:20

@bbjnick: "F*ngon sincs, hogy ki vagy te --- mondjuk, k*rvára nem is érdekel; de hogy valaki olyan penetráns módon bűz(ö)l(ög)jön"

Ilyenkor viszont, amikor kiesel a szerepedből, mindenki ismét láthatja, hogy te ki vagy.

Köszönjük, hogy emlékeztettél rá!

Robinzon Kurzor 2013.05.22. 09:24:51

@Bell & Sebastian: "Jaja, olyan volt egy lagzi, mint egy gay pride, buzi vőlegénnyel"

:D
És tényleg!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.22. 09:26:35

@Robinzon Kurzor:

Mondja ezt az, aki "jobbágyozik"? Szegény Kertész Ákosnak elnézzük az ilyesmit, mert súlyosan demens. De egy hozzád hasonló setét és gyáva sz*r, mégis, mit vár?

Robinzon Kurzor 2013.05.22. 10:11:37

@bbjnick: " egy hozzád hasonló setét és gyáva sz*r"

És akkor most kérném még azt a részt, hogy te mindig mindenkivel olyan stílusban, ahogyan a másik veled.

Egészen kiválóan szórakozom rajtad, de tényleg.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.22. 10:25:08

@Robinzon Kurzor:

"Egészen kiválóan szórakozom rajtad, de tényleg." --- írod.

De tényleg? No, látod, ezt el is hiszem!:-) Kinek mi jut. Egy magadfajta "jobbágyozó" szánalomhalmaz, ugyan, mi máson is örömködhetne, mint saját nyomorán?!

Robinzon Kurzor 2013.05.22. 11:16:38

@bbjnick:

Én a te nyomorodon szórakozom, kispajtás.

Hogy milyen kiszámíthatóan tudsz kizökkenni a szerepedből.

Ez a "jobbágy" nagyon érzékenyen érintett téged: talán lelked mélyén annak tartod magad?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.22. 15:52:28

@Robinzon Kurzor:

Helyes!:-) Én pedig a te nyomorodon szánakozom. Mondjuk, az én helyzetem (talán) annyival könnyebb, hogy én még emlékszem arra, hogy néhány kommenttel fentebb mit írtam, ami rólad, sajnálatosan, nem mondható el.

Robinzon Kurzor 2013.05.22. 16:18:07

@bbjnick:

Ez elég ovis szintre sikerült válasz lett.
Mondjuk utánanézhetnél, hogy a "szánakozik" szó mit jelent.
Annyit segítek, hogy nem útszéli, trágár mocskolódást.

Na, de az egész élet nem állhat csak szórakozásból, úgyhogy mára befejeztem veled.
Ha szeretnél még "szánakozni", akkor tiéd a pálya.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.22. 16:49:59

@Robinzon Kurzor:

Honnan tudhatnád azt te --- mentális onanistaként ---, hogy mi is a szánalom?
süti beállítások módosítása