Trafikország
2013. május 01. írta: aristo

Trafikország

trafik.jpg

A bürokrácia ostorozója, C. Northcote Parkinson írja egy tanmesében: amikor egy atomerőmű építéséről kell dönteni valami bizottságban, akkor az atomerőmű költségvetését egy pillanat alatt megszavazzák; míg a biciklitárolóról a végtelenségig fognak vitatkozni. Az ok egyszerű: az atomerőműhöz senki sem ért, és ezt lelke mélyén mindenki tudja is magáról, a biciklitárolóhoz viszont mindenki, tehát mindenkinek véleménye is van.

A sajtó – hasonló okokból – tele van a trafikok ügyével. Nos, úgy vélem ennek az az oka, hogy a kormányellenes vélemények irányítói helyes érzékkel észrevették: ez pontosan az a méret, amelyet az egyszerű nép teljes mélységében megért. Nietzsche szerint „ha megfontoljuk, mily titokzatosan és leplezetlen lopóznak még ma is a nagy események a színre, hogy' elfödik őket jelentéktelen események, milyen kicsinyeknek látszanak közelről, mily sokára megtörténtük után mutatják mély hatásukat és remegtetik meg a talajt – micsoda fontosságot  tulajdoníthatunk akkor a sajtónak, amilyen most, mindennapi tüdő-pazarlásával, hogy ordítson, elkábítson, felizgasson, megijesszen –, vajon több-e, mint az a permanens vaklárma, amely a fület és az érzékeket téves irányokba vezeti?”

Mindenki volt már trafikban, látta, hogy milyen, és ezért úgy gondolja, ezt ő is tudná csinálni. A trafik emberi méretű. A négyes metró, az alagutak, autópályák – felfoghatatlan milliárdok, nem emberi dimenzió. Senki, vagy csak a kivételezett kevesek ismerhetik a csodás érzést: milyen milliárdokat lopni. De egy trafik, az más. Az akár nekem is lehetne. Tudjuk, embertársaink többsége mentálisan sajnos trafikos – sokkal rettenetesebb az, hogy úgy tűnik, „elitünk” egy része is az –; nem kell hát csodálkozni, hogy egy nemzetet jár át a gondos kezek által ápolt borzalom: lopják a trafikokat! Maga a „trafiktörvény” egyébként etatista, túlmozgásos ostobaság, ami sajnos erősen jellemző a Fideszre.

*

A békés életre leselkedő veszélyes, diktatórikus szándékok egyike – és nem is a legveszélytelenebbje – az, amit talán „doktorokráciának” lehetne nevezni. Amióta univerzális valláspótlék lett a tudományokból, minden tudomány képviselői előbb-utóbb megpróbálnak túlterjeszkedni tudományuk határain, különösen, ha az a tudomány az emberrel foglalkozik. Hiszen ha komolyan vesszük a saját tudományunkat, akkor nekünk birtokunkban van az a tudás, amely az emberek boldogabbá tételéhez szükséges – és ha így van, miért ne használnánk? Miért ne kényszerítenénk őket – a saját érdekükben –, hogy azt tegyék, amit mi mondunk?

Ezeken az oldalakon már írtam a magukat közgazdásszá felszentelt könyvelők világuralmi törekvéseiről; nos, ugyanilyen tendenciákat figyelhetünk meg az orvosok egy részénél is. A nekivadult egészségügyérek elhatározták, hogy megvédenek bennünket, ha belegebedünk is. Ez a törekvés nyitott fülekre és törvényhozói laptopokra talál az etatista bürokratáknál, akik számára egy új betartandó törvény egyben egy új hivatal nyújtotta nagyszerű jövőt lebegtet meg. Ez a Szócska államtitkár is egy tipikusan ilyen egészségdiktátor alkat, látszik a tekintetén, hogy legszívesebben kurtavasban hurcolná követ törni azt, aki dohányozni merészel. Valamelyik antinikotinista angol király eszelte ki azt a büntetést, hogy akit pipázáson kaptak, annak az orrán átszúrták a pipaszárat; Szócska nyilván szívesen lett volna ott lord mayor.

Félreértés ne essék, lehet, hogy a dohányzás valóban olyan ártalmas, ahogy mondják. Én nem tudom. Szerintem egyébként azok sem tudják, akik ezt állítják, de hagyjuk ezt, ebből már voltak viták itt. Azt azonban ostobaságnak tartom, hogy az állam olyan dolgokat is szabályozzon, amiket nem muszáj. Ez ugyanis a tapasztalat szerint a bürokratákon kívül senkinek sem jó – ellenben rossz. Nagy Frigyes apja, aki szándéka szerint nemzetének is atyja volt, úgy érezte, rendeletet kell kiadnia, hogy alattvalói a krumpli földalatti gumóját fogyasszák, ne a zöldjét legeljék. Úgy gondolta, annyira hülyék, hogy erre szükség van. Valahogyan így gondolnak ránk a mi bürokratáink is. A tonnaszámra termelt előírások, szabályok, rendeletek olyan szövevényt alkotnak, amely egyre kevésbé hagyja, hogy az ember normálisan éljen. Ez nem magyar specialitás, így van ez egész Európában. Úgy tűnik, hogy nagy, sokáig fennálló civilizációk a saját felhalmozódó hülyeségük súlya alatt omlanak össze. És ez elkerülhetetlen, mint a tehetségkutató a televízióban.

*

Régebben, amíg dohányoztam, értelemszerűen sokat járkáltam trafikokba. Ezek jellemzően kicsiny, erősen dohányszagú (akkoriban szerettem) helyiségek voltak, ahol többnyire nyugdíjaskorúnak tűnő nénik vagy bácsik árulták a cigarettát. Nem tűntek milliomosnak. Most meg azt olvasom, hogy főorvosok, al- és felpolgármesterek, „potentátok” törik magukat a trafikokért. Nocsak. Vannak szakmák és elfoglaltságok, amelyek az unalom és a fantáziátlanság szinonimái: ilyen a trafikosság is. Szerintem akibe bármilyen fantázia is szorult, az nem akar trafikos lenni.

Az információmorzsákat rágcsálva nekem úgy tűnik, hogy azok közül, akik miatt a balhé kitört, nem is nagyon akar senki trafikos lenni. Na nem a szellemi emelkedettség okán, hanem azért, mert senki sem akar dolgozni. Trafikosnak lenni ugyanis munka. Ülni kell egész nap a büdösben és háklis vevőket kiszolgálni, akiknek pont olyan pipadohány kell, amilyet nem tartanak. Úgy tűnik, hogy üzleti elitünk – benne uzsorásokkal és szélhámosokkal – a régi egyszerű eljárásra, a koncesszió-kereskedelemre épít.

Nem akarnak ők bagót eladni szűkös boltokban. Nem. Koncessziót akarnak eladni. A megnyert koncessziókat fogják eladni vagy bérbe adni, némi pénzt lehúzva a trafikok boldogtalan tulajdonosairól, akik továbbra is ülhetnek a pult mögött, csak kevesebbért; és mivel eléggé sok elárusítóhely bezár, valószínűleg egészen jó árat tudnak majd elérni.

A magyar kapitalizmusnak úgyszólván a védjegyévé vált ez az eljárás: beállni harmadiknak két fél közé, és a „közvetítésért” mindkettőtől levenni valami pénzt. Az eljárás tökéletesen működik, különösen akkor, ha az állam is benne van valahogy a dologban. Így történik az, hogy kiválasztják és megbízzák azt a céget, amelyik kiválasztja és megbízza azt, amelyik kiválasztja és megbízza az önkormányzati vécépapír-beszállítót. Így a higiéniai eszköz ugyan kétszeresébe kerül, mintha bemennénk a boltba és egyszerűen megvennénk, viszont nagyszerű lehetőséget tudunk nyújtani a jó barátoknak.

*

Sajnos azt kell mondjam, nem tudom eldönteni, hogy ez – mármint hogy ügyeskedő sipisták is tülekednek a koncessziókért – jobb vagy rosszabb, mintha tényleg azért akarnak maguknak trafikot a „potentátok”, hogy üzemeltessék. Mert a trafik nem pusztán kereskedelmi egység: a trafik a kispolgár-lét ikonja, szimbóluma, a házmesterség kereskedelmi változata, a szűkös horizont biztonsága. Joggal borzadhatunk el attól a gondolattól, hogy olyanok vezessenek egy várost vagy akár országot, akik amúgy trafikosok akarnak lenni. Miféle elit az olyan, amelyiknek szellemi horizontja a trafikos-pult és jövőképe pedig a kicsi, büdös bolt? Mikor tett naggyá egy nemzetet trafikos?

Ha a „potentátok” tényleg trafikot akarnak maguknak, akkor az az eleven mementója annak, milyen is egy elrontott elitváltás, és hány évtizedig nyögjük még a hatásait. Az az ország, amelyet trafikosok irányítanak, hagyjon fel minden reménnyel.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr825257883

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ellátó 2014.11.14. 12:03:47

„Joggal borzadhatunk el attól a gondolattól,hogy olyanok vezessenek egy várost vagy akár országot, akik amúgy trafikosok akarnak lenni... Az az ország, amelyet trafikosok irányítanak, hagyjon fel minden reménnyel.” (Aristo: Trafikország) Eltelt vagy...

Trackback: Ellátó 2014.11.14. 12:02:45

„Joggal borzadhatunk el attól a gondolattól,hogy olyanok vezessenek egy várost vagy akár országot, akik amúgy trafikosok akarnak lenni... Az az ország, amelyet trafikosok irányítanak, hagyjon fel minden reménnyel.” (Aristo: Trafikország) Eltelt vagy...

Trackback: Trafikország 2013.05.01. 09:39:01

A „trafiktörvény” egyébként etatista, túlmozgásos ostobaság, ami sajnos erősen jellemző a Fideszre.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág et. 2013.05.01. 07:20:11

"Nem akarnak ők bagót eladni szűkös boltokban. Nem. Koncessziót akarnak eladni."

Pontosan. Ezzel cseng össze, hogy párhuzamosan a hatósági árat is megemelték úgy, hogy a haszon a háromszorosára nőtt. Pont elég, hogy még a trafikosnak is jusson azért valami. A koncesszió-kufár meg lényegében 0 Ft-ból csinál akármennyit, ha csak havi 100 ezret, akkor annyit, az is ingyenpénz, jól jön.

Egyébként egyetértek a bejegyzéssel. Szomorú ez az egész, meg undorító.

marko11 2013.05.01. 08:16:26

A fideszben nyomuló hölgyek/urak, ifjak vszleg nem sokban különböznek más nyomulóktól.
(Aristo megint jót írt.)

santa_krisz 2013.05.01. 08:33:49

ego csikk ez amit az arcunkba nyomnak el...

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.01. 08:36:58

Na most ez egészen odáig, kivételesen rendben, hogy ez a mi elitünk mentálisan trafikos. itt akkor le kell szögeznünk, hogy ezt az elitet nem a marslakók delegálják fölénk, ezek mibelőlünk lesznek, ergo ez a társadalom pontosan ezt érdemli kvalitásai alapján.

Azt mondjuk, hogy kedves vezetőink koncessziókon akarnak továbbhízni, speciel ebben a tárgykörben leszarom. Ti. ezt végül is a dohányosok fizetik, rájuk fér. Mondjuk normálisabb volna emelt eü-járadékként beszedni tőlük, és nem politikusokat tömni belőle, hanem eü-t finanszírozni, egyszer majd csak kivívják maguknak ezt a fícsört.

Ugyanakkor nem a koncesszió ebben a bolt, hanem azok a tízmilliárdok, amik eddig a gyártóktól a kiskereskedelembe mentek. A termékelhelyezés, meg effélék. Ez alatt a della alatt van itten váltóállítás. Viszont ezt megint nagy lelki nyugalommal lehet leszarni.

Azt viszont csak nem kéne elkenni ebben az ügyben, hogy végre eltűnnek a mindenféle boltokból, szórakozóhelyekről az ormótlan cigarettareklámok, hogy végre csak az és csak ott találkozik dohányáruval, aki ennek sajnálatosan a rabja. Mert ez, minden lázárjánosizmussal együtt jó. Közjó.

Aki pedig azon csudálkozik, hogy valami alapvetően jó dolgot a NER ennyire torz formában tud csak létrehozni, még akkor is, amikor egy közeli, működő modell alapján farigcsál, arra nem pazarolhatom el a fennmaradt 3628 karaktert.

Virág et. 2013.05.01. 08:45:03

@Noferheperuré Uaenré: Nem a dohányosok pénzét sajnálja az ember (bár akár azt is sajnálhatnánk, mert a dohányos is ember), hanem azokat, akik eddig ebből éltek és ezek után már nem fognak ebből élni, mert egy pártdöntés után elvették a megélhetésüket. Róluk szól ez a történet inkább és arról a mintáról, amely 2010 óta egyre jobban látszódik: hogy ti. a Fidesz alatt semmilyen ágazat nincs biztonságban, bármit, bármikor elvehetnek, tönkretehetnek. Ma a trafik, tegnap a nyerőautomaták, holnap ki tudja mi, akár az autószerelés vagy a vattacukor is lehet. Mindent meg lehet indokolni meg ideologizálni (a vattacukor pl. hizlal és rontja a fogakat).

Ez ebben a botrány.

marko11 2013.05.01. 09:04:53

@Virág et.: Az ágazatok tönkretétele, a nagy pénzek lenyúlása már rég megtörtént. Az akció neve akkor rendszerváltás, ill. privatizáció volt.

Célkereszt 2013.05.01. 09:17:00

Nem értem, hogy miért startégiai jelentőségű a trafik? Talán a választásoknál lesz jelentősége? Valamiféle titkos propaganadaközpontok vagy exit-pl állomások lesznek?

Bell & Sebastian 2013.05.01. 09:19:05

Helyes a bőgés, oroszlán! (beállni a két fél közé, csak dolgozni ne kelljen)

Pro: kenyér, szesz, dohány = mindig és mindenkor
Kontra: sokan kiszámolták, hogy nem éri meg

Steve the Great 2013.05.01. 09:19:15

@marko11: Akkor most pusztuljon a maradék?

Steve the Great 2013.05.01. 09:25:33

@Célkereszt: Talán ezért: index.hu/gazdasag/2013/04/30/dohanypiac/

Így valamelyest ki lehet fizetni/meg lehet vásárolni/fel lehet építeni a kormányhű "nemzeti középosztályt".

vokalpatriota 2013.05.01. 09:40:55

A legtökéletesebb elemzés a magyar társadalomról és a magyarországi viszonyokról, amit eddig blogban olvastam!

A posztíró fogadja legmélyebb elismerésem! Tóta W, Bayer elbújhat.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.01. 09:44:18

@Virág et.: Ó hogyne! A nyerőautomaták! Hogy emnnyire hiányoznak is ezek a magyari rögvalóságból, hát tényleg! És nyilván ez a két marginális szar jogosan indukál efféle bérrettegést, hogy "ezek bármikor, bármit, ez rosszabb, mint a kuláklista, meg a padlássöprés"hát hogyne. Még ezt a pár leütést is fölösleges rádpazarolnom. Maradt is 4656.

Samott 2013.05.01. 09:55:30

Mar aristo is? Ez szep, ritkan ertunk egyet, de most eljott ez a pillanat is.

"ez pontosan az a méret, amelyet az egyszerű nép teljes mélységében megért. " - pontosan ezt irta valaki mostanaban a Tocsik ugy kapcsan is.

dpthrt 2013.05.01. 09:56:05

"törökgáborelemez
Ez egy politikai regényben szánalmas kitalációnak tűnne: ennél szebben nem lehet összekapcsolni a két botrányt..."

www.hir24.hu/belfold/2013/04/30/nem-marad-trafik-nelkul-a-komondortulajdonos-balogh-csaladja/

utalom a politologusokat 2013.05.01. 10:02:12

az uj kormanybak csak annyit kell tenni, torvenyt hoz, hogy csak a koncessziot nyero szemelyek arusithatnak a trafikban.

aztan a sok orvos, polgarmester meg kutyafasza ott rohadhatna meg a trafikokban, mert (amugy fideszes modra) az eredeti allasukbol kotelezo kirugni oket. :DDD

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 10:04:48

Mi is történik?
1. Ha a multik eztán nem árulnak dohányterméket, és a dohányárusító trafikok száma is jócskán csökken, és feltételezzük, hogy emiatt nem fognak tömegek leszokni a dohányzásról, akkor ez a brutál forgalom a nemzeti trafikokat fogja pörgetni, hihetetlenül jövedelmezővé téve azokat.
2. Megemelik a nyereséget 10 %-ra, vagy esetleg az Orbán által javasolt 12 %-ra. Ez még tovább növeli a nyereséget.
3. A most akár több trafik-üzemeltetést is elnyerő házibarátok elképzelésem szerint NEM fognak a trafikok üzemeltetésével foglalkozni (sem a nőgyógyász, sem a cipőfelsőrész-készítő fideszes), hanem bérbe adják a koncessziót.
4. Na kinek adják bérbe? Természetesen a korábbi trafikosoknak (egy részüknek, hiszen jóval kevesebb dohánytrafik marad).
5. A korábbi trafikosok pedig az 1. és 2. pontban részletezett módon megnövekedett jövedelmükből ki tudják csengetni a zsét, és trafikolnak tovább.

Mi ennek a folyamatnak a FŐ következménye?
A multik zsebéből kihúzott PROFIT a Fideszhez közel állókhoz és a többi nyerteshez kerül, az állam nem károsodik.
Hogy a "trafikmutyin" még hónapokig fog az ellenzék rugózni, az biztos, de igazából ez sovány lesz a rezsicsökkentés csodafegyverével szemben, mert NEM vesz ki a pógárok zsebéből.

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 10:07:20

@utalom a politologusokat:
"az uj kormanybak csak annyit kell tenni, torvenyt hoz, hogy csak a koncessziot nyero szemelyek arusithatnak a trafikban. "

Úgy érted az új Fidesz kormánynak? :)
Ez sci-fi, ne álmodozz. Egyoldalú szerződésmódosítás lenne -> EU-bíróság -> törvénymódosítás visszavonás...

Robinzon Kurzor 2013.05.01. 10:08:08

" Az ok egyszerű: az atomerőműhöz senki sem ért, és ezt lelke mélyén mindenki tudja is magáról."

Csak a T. Szerző nem tudja ezt magáról.
Vagy ha tudja is, ez nem zavarhatja őt abban, hogy a tudatlanok magabiztosságával írjon kb. azon a szinten, hogy: erőműre semmi szükség, az áram úgyis a konnektorból jön.

"Tudjuk, embertársaink többsége mentálisan sajnos trafikos – sokkal rettenetesebb az, hogy úgy tűnik, „elitünk” egy része is az"

Politikai elitünk nagy része mentálisan elsősorban járási párttitkár.
Ez a trafik ügy egy tünet: egy olyan pártban (Fidesz), ahol a teljesítmény egyetlen mércéje a választókerületi aktivitás, és semmilyen erkölcsi vagy akár büntetőjogi peremfeltételnek sem kell megfelelni (sőt, pár mocskos ügy kell is a zsarolhatósághoz), az definíció szerint ide vezet.
Fent a Lajosék visznek mindent, lent meg a trafikok.

És ennek alig van köze ahhoz, hogy egyébként az öngerjesztő bürökrácia vagy az egyszre szigorúbb dohányzásellenesség európai szintű trend-e vagy sem.

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 10:13:02

@Virág et.:
"Nem a dohányosok pénzét sajnálja az ember (bár akár azt is sajnálhatnánk, mert a dohányos is ember), hanem azokat, akik eddig ebből éltek és ezek után már nem fognak ebből élni, mert egy pártdöntés után elvették a megélhetésüket. "

Igen, lehet őket sajnálni. Az én véleményem, hogy minden, ami a dohányzás visszaszorulását eredményezi, az jó.
A dohánytermékekből befolyó adókat hiába emelik az egekbe, nem fedezik a dohányzás következményeire költött adóforintokat.

Ugyanígy nem tudok még egy fránya könnycseppet sem elmorzsolni a játékautomaták üzemeltetőiért és családjaikért.

Vidéki 2013.05.01. 10:16:39

aristo remek humorral megírt cikke az anarchia felé hajlik el.
A „doktorokráciáciával” kapcsolatos fejtegetései arra utalnak, hogy a tudomány eredményeit nem szabadna felhasználni a társadalom egésze biztonságának növelése érdekében.

aristo szerint „Szócska államtitkár is egy tipikusan ilyen egészségdiktátor alkat, látszik a tekintetén, hogy legszívesebben kurtavasban hurcolná követ törni azt, aki dohányozni merészel. „

Nem egy olyan korban élünk, amikor a jelszó az volt, hogy „Mindenki törődjön magával, aki pedig erre nem képes, azt vigye el az ördög!”

Ha valaki nem annyira tájékozatlan egészségügyi kérdésekben, min a jó tollú Aristo, az tudhatja, hogy mennyi ember súlyos egészségkárosodását és korai halálát idézi elő a dohányzás szenvedélye és az ebből származó betegségek mekkora túlterhelést jelentenek az egészségügyi rendszernek.

Sok hasonló „egészségdiktátor alkat” tevékenykedett az Egyesült Államokban is, amely ország már több, mint 40 éve képes volt űrhajósokat küldeni a Holdra.

Az ottani „egészségdiktátorok” kitartó felvilágosító munkával és a törvényhozásban racionálisan érvelve, elérték, hogy az Egyesült Államokban a dohányzás nagy mértékben vissza szorult.

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 10:18:34

@Robinzon Kurzor:
"Ez a trafik ügy egy tünet: egy olyan pártban (Fidesz), ahol a teljesítmény egyetlen mércéje a választókerületi aktivitás, és semmilyen erkölcsi vagy akár büntetőjogi peremfeltételnek sem kell megfelelni (sőt, pár mocskos ügy kell is a zsarolhatósághoz), az definíció szerint ide vezet."

1. Bezzeg más pártokban nem offshore, hanem Grál-lovagok ülnek, és csupa csillogó szemű önkéntes demokráciafan.
2. Azon kívül, hogy hülyeséget beszélsz, ugyanazt a logikát próbálod ráhúzni a Fideszre a nyilvánvalóan előforduló mocskos ügyekkel, mint a katolikus egyház "kritikusai" a papságra a pedofil váddal.

Virág et. 2013.05.01. 10:20:28

@sZTOJAKOVICH: Csak hát nem eredményezi ez a dohányzás visszaszorítását. Azt eredményezi csak, hogy akik eddig ebből éltek, azokat most hatalmi szóval lecserélik a káderekre. A dohányzás és mértéke attól nem fog csökkenni, hogy a trafikos a pénzt ezentúl továbbadja valamelyik helyi potentát rokonának vagy hogy a boltja helyett most egy NER-barát nyit majd trafikot.

@Noferheperuré Uaenré: Nem tűntek el a nyerőautomaták, csak átkerültek állami koncesszióba, a koncesszió alapján működő kaszinókba. Kollektív emlékezetkiesés van itt?

Egyébként nem az egyes ágazatokat kell nézni, hanem az elvet. A magántulajdon szentségét. A nyerőgépest/trafikost kicserélheted kisállatkereskedőre vagy bármire, amire csak akarod. Aki jogszabályoknak megfelelően működtetett egy vállalkozást, pénzt tett bele, embereket alkalmazott, az joggal várja el, hogy az állam nem fogja szándékosan tönkretenni, az üzletét elvenni és átadni a kádereinek. Érted te ezt, még ha próbálsz is szellemeskedni meg jópofizni.

Virág et. 2013.05.01. 10:23:09

@Vidéki: Akkor már csak azt kéne elmagyaráznod, hogy attól, hogy a bizniszt az eddigi piaci szereplőktől jogalkotási úton egyik napról a másikra átjátsszuk a haveroknak, attól mégis miért és mennyiben fog csökkenni a dohányzás.
Szerinted mert két utcával többet kell sétálni a cigiért, azért majd egy függő dohányos úgy dönt, hogy akkor inkább leszokik? Ez komoly?

Ne legyünk ilyen álnaivak.

ILLED 2013.05.01. 10:25:56

Nincs új a trafikos nap alatt. 1932-ben is úgy gondolkodtak egy ilyen helyről, mintha a legjobb biznisz lenne a világon...

„Ami magát az asszonyt illeti, munkát szeretne vállalni, akármit, hiszen még tud dolgozni, főképp egy trafikról álmodozik vagy legalább egy újságosbódéról, melyben télen-nyáron ott lehet üldögélni, reggeltől estig.”

„Az újságosbódé megszerzése nehezen ment. Ott, ahol az ilyen engedélyeket kijárják, a tanácsos mosolyogva jelentette ki, hogy Magyarországon egy miniszteri bársonyszéket is könnyebb megkapni, mint ilyen üvegketrecet.”

Kosztolányi: Esti Kornél

CsakMintTe 2013.05.01. 10:27:12

@Noferheperuré Uaenré: De hisz éppen azért a nyerőgépek meg a cigi, mert azok önmagukban ugye rosszak, így aki a régi üzemeltető, ill. árusító további egzisztenciájáért sír, azt le lehet ugatni azzal, hogy káros dolgokért sír. (Ezért fog következni a közeljövőben a szesz például... Aztán, ha ezek miatt semmi komoly nem történik, akkor már bármi.)

Nem hülye Áldott Nevű Pártunk és Kormányunk, hanem aljas.

Te pedig jó tanítvány és jó alattvaló vagy. Egyszer talán kérnek is tőled valamit.

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 10:30:09

@Virág et.:
"A dohányzás és mértéke attól nem fog csökkenni, hogy a trafikos a pénzt ezentúl továbbadja valamelyik helyi potentát rokonának vagy hogy a boltja helyett most egy NER-barát nyit majd trafikot."

Nem ettől, hanem attól, hogy 40 ezer bódé helyett majd csak 6 ezer bódéban kapsz dohányt, és a szupermarketekben nem kapsz.
Ez egy lépcsőfok. Az USA-ban sem úgy csökkent a dohányzás a 70-es évek szintjéről a mostanira, hogy egyszercsak betiltották, mint az alkoholt 1920-ban.

"@Noferheperuré Uaenré: Nem tűntek el a nyerőautomaták, csak átkerültek állami koncesszióba, a koncesszió alapján működő kaszinókba. Kollektív emlékezetkiesés van itt?"

Nem mondod, hogy akik korábban a borsodi nyerőautomatákban baszták el a pulyára kapott segélyt, azok eljárnak Pestre kaszinózni???
Pfh...

"Aki jogszabályoknak megfelelően működtetett egy vállalkozást, pénzt tett bele, embereket alkalmazott, az joggal várja el, hogy az állam nem fogja szándékosan tönkretenni, az üzletét elvenni és átadni a kádereinek. "

A 40 ezer trafikból 6 ezer marad.
A regulációt ilyen ellenkezés kíséri mindenhol a világban.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.01. 10:30:26

@Robinzon Kurzor: "bürökrácia"

Ez - nyilván véletlenül, de - jó.

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 10:33:03

@Virág et.:
"Szerinted mert két utcával többet kell sétálni a cigiért, azért majd egy függő dohányos úgy dönt, hogy akkor inkább leszokik? Ez komoly?
Ne legyünk ilyen álnaivak. "

Két utca? Vagy két falu?
Mondd, te a fővárosban élsz, ugye?
Eszedbe sem jut belegondolni a "vidéki" viszonyokba, ahol a cigit rendszerint a helyi élelmiszerüzletben vették meg eddig?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.01. 10:33:42

Nem tudom, ki hogy van vele, de én (a kisember) sokkal inkább képes vagyok (el)viselni a hatalomtól, ha hatalmaskodik, mintha kicsinyeskedik; az utóbbi jobban sért. Az kevésbé akaszt ki, ha megemeli az adómat, mintha a kocsmapultnál, míg elfordulok, elemeli előlem a pohár sörömet és beleiszik. Ez a trafikügy annyira szánalmas, hogy az ember csak sírni tud(na) rajta. Ahogy anno a dohányosokat elkezdték alázni, b*szogatni, olyan dohányosellenes törvényt hoztak, amivel gyakorlatilag szabad prédává tették a bagósokat (mivel a közterületi dohányzástilalmat önkormányzati hatáskörré tették, így --- mivel az ország valamennyi önkormányzati határozatát, nyilván, senki sem ismerheti naprakészen --- kiszámíthatatlanná vált, hogy mikor, hol büntethetik meg a bagóst), az ellen még lehetett lázadni --- de ez ellen a végtelen kispályás mutyizás olyan alantas, hogy ez ellen már lázadni sem lehet:-(

Ha én lennék a Zellenzék, én, biza, egy szót sem szólnék erről az ügyről; hagynám, hogy csöndben hasson a szégyen, a lassan mindent átjáró méreg:-(

Robinzon Kurzor 2013.05.01. 10:35:04

@sZTOJAKOVICH: "Bezzeg más pártokban nem offshore, hanem Grál-lovagok ülnek,"

Bezzeg ha írtam volna ilyet ... de nem írtam.
Ha nem vagy képes azzal vitatkozni, amit leírtam, azzal saját képességeidről és/vagy mentális állapotodról állítasz ki bizonyítványt.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.01. 10:35:36

@Virág et.: Egyrészt, kaszinó van cca. 3 db. És oda nem a gumicsizmás alkeszbélák hordják a gyest. Érted te ezt, még ha próbálsz is szellemeskedni meg jópofizni.

Az elv meg remek, csak ugye a jogszabályok eredendően változékony természetűek. Már most trafik ügyben éppen ideje volt a változásnak. És arról nem az amúgy jó irányú jogszabályváltozás tehet, hogy a mindenpárti lázárjánosok mentális trafikosok. Ezt is érted te, még ha úgy is teszel, mintha nem értenéd. 4528

Robinzon Kurzor 2013.05.01. 10:35:44

@Noferheperuré Uaenré:

Tényleg véletlen ... és tényleg jó! :D

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.01. 10:37:12

@Blue23: 4947 karaktert írhatnék még, de neked minek?

Grigorij Pantyelejevics 2013.05.01. 10:37:58

@sZTOJAKOVICH: inkább azt látni, te próbálod ugyanazon "logikával" mentegetni a pedofilt is, tolvajt is. a tipikus ocsmány "mi tolvajunk jó tolvaj", "mi pedofilunk jó pedofil" akolszellem, ami leöli ezt a hazát.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2013.05.01. 10:37:59

en csak annak orulok, hogy a potentatok gyerekei belathato idon belul a magyar konzervativizmus es jobboldal meghatarozo hangadoi lesznek. Nem szamit majd esz, ero es oly szent akarat, csak az hogy a politikusok meg a trafikosok gyerekei kepssegtol fuggetlenul siman kiszoritjak majd a mostani polgari underground kepviseloit.
Ugy hallottam, hogy Orban Rahel most mar beleunt a fesztivalozasba es blogger szeretne lenni;)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.05.01. 10:39:04

Azért néha még aristo is írhat – részben – jót. :-)

A poszt – a szokásos ásítozós tradicionalista kitérők mellett – remekül látja és láttatja a rent seeking módját, a kisstílű harácsolgatás unalmát, az egymást váltó elitek reménytelenségét.

Virág et. 2013.05.01. 10:40:56

@sZTOJAKOVICH: "Nem ettől, hanem attól, hogy 40 ezer bódé helyett majd csak 6 ezer bódéban kapsz dohányt, és a szupermarketekben nem kapsz."

Egyrészt ez nem igaz. Mármint, hogy szupermarketben nem kapsz. A szabályokat ugyanis könnyű kijátszani, a feltétel csak az volt, hogy utcára nyíljon az üzlet. A Tesco pl. megteheti, hogy megveszi a jogot a koncesszió jogosultjától és felhúz egy bódét a parkolóban.
Másrészt az USA-ban ezzel párhuzamosan azért megindult egy nem kissé hangsúlyos oktatás is a dohányzás káros hatásairól, egy kulturális nevelés a dohányzás szociális elfogadottságának visszaszorítására és a reklámszabályok már nálunk is bevezetett visszafogása. Ezek együtt eredményezték a dohányzás visszaszorítását. A trafiktörvény ezt a célt nem fogja elérni, annyit ér csak el, hogy "bespájzolnak" majd a fogyasztók, illetve hogy növekszik a feketekereskedelem.

"Nem mondod, hogy akik korábban a borsodi nyerőautomatákban baszták el a pulyára kapott segélyt, azok eljárnak Pestre kaszinózni???"

Nem. De azt igen, hogy a koncessziós jog jogosultja megteheti és meg is fogja tenni, hogy nyit kisebb "kaszinókat" vidéken, ahová már betérhet akár a borsodi függő is. A kaszinó az nem az a frakkos-gyémántfüggős hely, amit a filmekben látsz. A kaszinó az az, amire az állam engedélyt ad. Ha az 4 gyümölcspóker meg 3 félkarú rabló és egy italpult, akkor az.

"A regulációt ilyen ellenkezés kíséri mindenhol a világban. "

Átadunk mindent a fideszes rokonoknak az reguláció??? Miért? Mi lett volna, ha csak pl. a multikból tiltják ki a dohánytermékeket és nem pályáztatják újra az egészet, hanem kijelentik, hogy csak külön trafikban árulható és az nem lehet pl. iskola közelében stb. A hatás ugyanaz, csak a mutyi része marad el, nincs lehetőség helyzetbe hozni a holdudvart és a rokonságot.

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 10:41:19

@Grigorij Pantyelejevics:
"inkább azt látni, te próbálod ugyanazon "logikával" mentegetni a pedofilt is, tolvajt is."

Sem a pedofilt, sem a tolvajt, de rólad elég sokat elárul, hogy ezt a fajta bemocskolást elfogadod.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.01. 10:42:23

@bbjnick:

de ez ellen a végtelen kispályás mutyizás olyan alantas, hogy ez ellen már lázadni sem lehet:-(=de ez a végtelen kispályás mutyizás olyan alantas, hogy ez ellen már lázadni sem lehet:-(

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 10:43:10

@Robinzon Kurzor:
""Bezzeg más pártokban nem offshore, hanem Grál-lovagok ülnek,"

Bezzeg ha írtam volna ilyet ... de nem írtam.
Ha nem vagy képes azzal vitatkozni, amit leírtam, azzal saját képességeidről és/vagy mentális állapotodról állítasz ki bizonyítványt."

Odaírtam, hogy te azt írtad? Mivel vitatkozol?
Egy megállapítással vitatkozol, amit válasznak értelmeztél.

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 10:44:13

@bbjnick:
"de ez ellen a végtelen kispályás mutyizás olyan alantas, hogy ez ellen már lázadni sem lehet:-("

Pláne, hogy a végén a multik járnak rosszul.

Virág et. 2013.05.01. 10:44:39

@sZTOJAKOVICH: Vidéken nem is pályáztak barátom, ott már régóta az áremelések miatt ukrán csempészcigit szívnak. A vidéki nagyvárosok és Budapest között meg ebben a tekintetben nincs különbség.

@Noferheperuré Uaenré: A koncessziós jog tulajdonosa a nyerőgépeknél ezeknek a kaszinóknak az üzemeltetője, innentől rá van bízva, hogy mikor lesz a 3-ból 13 vagy 133 új kaszinó. Akárhol. Ha őszinte lett volna az állam, akkor betiltja a kaszinókban is, mert így pl. a fővárosi függők nincsenek megvédve, bármikor bemehetnek, nem fogják őket kidobni, ha százezreket akarnak bedobálni. Nemcsak borsodi gumicsizmás alkoholisták szenvednek ettől, hanem jól szituált emberek is, akiknek nem esik nehezükre zakót venni, ha ezzel hozzájutnak az adaghoz.

CsakMintTe 2013.05.01. 10:44:59

@Noferheperuré Uaenré: Nem is gondoltam, hogy érdemben tudnál válaszolni, illetve tudom, hogy tudnál, de miért is akarnál... Napok óta megy már a vita ezen minden fórumon, és még egyetlen "alattvaló" sem tudott túllépni sem a cigi káros mivoltán, sem a beszélgetőpartner személyén. Most sem vártam mást, ettől még tartom a véleményem, hogy aljas dolog ennyi kisember alól kihúzni a megélhetést, ráadásul ilyen demagóg módon.

Egyébként meg ha már ugye tudjuk, hogy a cigi milyen káros, akkor azok a drága doktor urak ugyan miért pályáztak és nyertek? Majd esténként picit szembeköpik a tükröt, és másnap újra büszke dohánybolt-tulajdonosokként tudnak ébredni? Vagy csak így akarják fenntartani a pacientúrát?

Van itt még néhány kínos kérdés...

Tgr 2013.05.01. 10:49:15

@sZTOJAKOVICH: mennyiben járul hozzá az a dohányzás visszaszorulásához, hogy a trafikok a fideszes plotikusok rokonai és üzlettársai kezére kerülnek? Közvetlen hatása nincsen, a közvetett hatása az, hogy a Magyarországon jelenleg legnagyobb lobbierővel bíró érdekcsoport erősen érdekelt lesz a dohánytermékek minél nagyobb forgalmában.

CsakMintTe 2013.05.01. 10:53:09

@Noferheperuré Uaenré: Ó, tényleg? 4988, én nyertem.

De ha nem akarsz semmit közölni, akkor miért csinálsz úgy mégis? Nem ismerem még az itt berögzült kényszereket, úgyhogy nem tudom, mi ez a számháború, de gondoltam, ha valóban nincs mondanivalód, akkor nem reagálsz arra, amit írtam.

Sebaj, a tehén is bonyolult állat...

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 10:55:09

@Virág et.:
"Egyrészt ez nem igaz. Mármint, hogy szupermarketben nem kapsz. A szabályokat ugyanis könnyű kijátszani, a feltétel csak az volt, hogy utcára nyíljon az üzlet. A Tesco pl. megteheti, hogy megveszi a jogot a koncesszió jogosultjától és felhúz egy bódét a parkolóban."

Ha kap rá engedélyt.
Egyébként 2000 fő alatti településeken lehet leválasztani az üzletből egy sarkot trafiknak.

"Másrészt az USA-ban ezzel párhuzamosan azért megindult egy nem kissé hangsúlyos oktatás is a dohányzás káros hatásairól, egy kulturális nevelés a dohányzás szociális elfogadottságának visszaszorítására és a reklámszabályok már nálunk is bevezetett visszafogása. Ezek együtt eredményezték a dohányzás visszaszorítását."

Ennek jóval kisebb a jelentősége, mint a törvényi szabályozásnak, és adózásnak.

index.hu/tudomany/egeszseg/2012/08/03/valtozo_dohanyzasi_szokasok_az_egyesult_allamokban/

Az amerikai járványügyi hatóság, a CDC legújabb jelentése szerint a dohánytermékek fogyasztása 2000 és 2011 között 27,5 százalékkal csökkent, de ezzel párhuzamosan a cigarettán kívüli dohánytermékek fogyasztása 123 százalékkal emelkedett. A jelenséget az árakkal magyarázzák a szakértők, a 2009-ben bevezetett fogyasztási adók ugyanis lényegesen kisebb mértékben sújtották a pipadohányt, az ömlesztett dohányt és a szivarokat.

"De azt igen, hogy a koncessziós jog jogosultja megteheti és meg is fogja tenni, hogy nyit kisebb "kaszinókat" vidéken, ahová már betérhet akár a borsodi függő is."

Nem teheti meg, csak azt, amire a koncessziós jog feljogosítja. Hol látsz te ilyet? Vagy nyíltak vidéken kisebb "kaszinók"? Vagy mire várnak?

"Átadunk mindent a fideszes rokonoknak az reguláció???"

Milyen mindent? A kedvenc blogjaidon ott van több száz fideszes (képviselők, rokonok és spanok), az 5400 eddigi nyertesből. Ez lenne a mindent?
Olvass bele az mno-ba:
mno.hu/belfold/mit-kezd-majd-sajat-trafikgyozteseivel-a-baloldal-1158123
Az MNO információi szerint a parlamenti ellenzékhez szorosan kötődő személyek is jócskán nyertek dohány-kiskereskedelmi koncessziókat. A győztesek között szerepel többek között a szocialista Boldvai László kampányembere, valamint Szigethalom jobbikos önkormányzati képviselője is.

"Miért? Mi lett volna, ha csak pl. a multikból tiltják ki a dohánytermékeket és nem pályáztatják újra az egészet, hanem kijelentik, hogy csak külön trafikban árulható és az nem lehet pl. iskola közelében stb."

Akkor 40 ezer trafikban kapható dohánytermék, nem 6 ezerben. Vagy mit nem értesz ezen? Csökkentik az árusítóhelyek számát.

"A hatás ugyanaz, csak a mutyi része marad el, nincs lehetőség helyzetbe hozni a holdudvart és a rokonságot. "

Nem ugyanaz, lásd fent.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.01. 10:55:28

@Virág et.: Ühüm, hát hogyne. A vonatkozó törvényt nem kéne elolvasni, mielőtt hülyeségeket adsz írásba?

-------

Nem mellesleg, azt miért veszi mindenki készpénznek, hogy a trafikkoncessziót közvetlenül pénzzé lehetne tenni?

Hát fogyatékos itt mindenki?

4738

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 10:56:30

@Tgr:
"mennyiben járul hozzá az a dohányzás visszaszorulásához, hogy a trafikok a fideszes plotikusok rokonai és üzlettársai kezére kerülnek?"

Több száz? Semennyiben. Az igen, hogy 40 ezer trafik helyett 6 ezerben kapsz majd dohányterméket, és a nagy multik nem árulhatnak.
Okosabb vagy, mint egy ötödikes?

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 11:05:32

@Doomhammer:
Mindenki megnézte, és "meggyőződött róla", hogy országszerte több száz fideszes nyert az 5400-ból.
Got milk?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.01. 11:05:59

@sZTOJAKOVICH:

"Pláne, hogy a végén a multik járnak rosszul." --- írod.

Ők is, de ők a legkevésbé.

Ha a multikkal lett volna gond, nem lett volna-e elég a hipermarketeben megtiltani a dohánytermékek forgalmazását? Az a forgalom, ami tőlük "átment" volna máshová, az nemcsak a trafikokat, kisboltokat tenne volna nyereségesebbé, de, talán, még jónéhány, a trafikláztól szenvedő pártklienst is eltarthatott volna.

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 11:12:12

@bbjnick:
Mi az "elég".
Szerinted meg önmagában az, hogy 40 ezerről 6 ezerre csökken a trafikok száma, nem vezet idővel kisebb fogyasztáshoz?
Ha a válaszod igen, akkor nem értem a kérdésedet.

Nem igazán értem, hogy dohányos alatt miért ért mindenki láncdohányost, aki képtelen cigi nélkül élni, aki rendszeresen utazni fog a cigiért. Rengeteg embert ismerek, aki csak megszokásból szívja, és ha kényelmetlenebb lesz a cigihez jutni, hát leteszik a lantot. Drága is, büdös is, akárhol már rá se lehet gyújtani. Felesleges.

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 11:13:18

@bbjnick:
""Pláne, hogy a végén a multik járnak rosszul." --- írod.
Ők is, de ők a legkevésbé."

Szinte kizárólag ők fognak rosszul járni pénzügyileg.
Olvasd el az első hsz-emet a témában, miért gondolom ezt.

Virág et. 2013.05.01. 11:14:29

@sZTOJAKOVICH: Akkor sorjában:

1. A beidézett példád NEM A BOLTOK SZÁMÁNAK CSÖKKENTÉSÉVEL, hanem az adók emelésével magyarázza a dohányzás visszaesését. Ez sehogy nem kapcsolódik a magyar trafikbotrányhoz.

2. "Egyébként 2000 fő alatti településeken lehet leválasztani az üzletből egy sarkot trafiknak."

Nem kell semmit leválasztani, felhúz egy külön bódét és kész. Ha nem a parkolóba, akkor az úton, ami a parkolóhoz vezet.

3. "Nem teheti meg, csak azt, amire a koncessziós jog feljogosítja. Hol látsz te ilyet? Vagy nyíltak vidéken kisebb "kaszinók"? Vagy mire várnak?"

Még nem nyíltak. Lehetőség viszont adott rá. Egyébként ez régi hír:

www.vg.hu/vallalatok/szolgaltatas/kaszalnak-az-allami-kaszinok-400137

Majdnem 50%-os bevétel-növekedés az első évben. A lényeg itt is a profitátirányítás volt. 700 millió nem rossz első lépésnek, nem?

"Milyen mindent? A kedvenc blogjaidon ott van több száz fideszes (képviselők, rokonok és spanok), az 5400 eddigi nyertesből. Ez lenne a mindent? "

Miután Lázárék egy nap alatt törvényt módosítottak, hogy ne legyen nyilvános a pályázati dokumentáció, így csak a névazonosságból tudnak következtetni az oknyomozók. Ez pedig nehéz. De nem lehetetlen, csak figyeld ezt pl.:

index.hu/belfold/2013/04/30/trafikmutyi-terkep/

Egyébként nem darabra kell mérni a nyertest, hanem hogy egy érdekkör mekkora területet, hány koncessziót nyert el.

"Akkor 40 ezer trafikban kapható dohánytermék, nem 6 ezerben. Vagy mit nem értesz ezen? Csökkentik az árusítóhelyek számát."

Aminek semmi köze a dohányzás visszaszorításához. Aki cigit akar venni, az megveszi abból a 6000-ből valahol. Senki nem fog leszokni, mert kicsit tovább kell sétálni vagy autózni, ahol meg nincs a közelben, ott okkal nincs, eddig is csempészcigit szívtak.

@Noferheperuré Uaenré: Nem mindenki, csak te. A koncessziót úgy lehet pénzzé tenni, hogy az üzemeltetést kiadod alvállalkozásba véletlenül ugyanannak a trafikosnak, aki 20 éve ezt csinálja. Aztán a bevételen meg valamilyen százalékban osztozkodtok.

Steve the Great 2013.05.01. 11:17:52

@sZTOJAKOVICH:
"Milyen mindent? A kedvenc blogjaidon ott van több száz fideszes (képviselők, rokonok és spanok), az 5400 eddigi nyertesből. Ez lenne a mindent?"

Néhány dolgot pontosabban kellene összeszámolni, hogy lássuk, mennyi is az a minden. Pl. arról nem találtam még kimutatást, mennyi koncessziót is nyertek összesen az így hírbe hozott emberek. De sok olyat találtam, ahol 3-4-5 nyertes pályázat is jutott egy-egy személyre (családonként meg nem ritka a 6-8-10 győzelem sem). Ez már rögtön nem néhány száz eset az 5400-ból, hanem akár 1-2000.
Aztán nem tudjuk, hány stróman is van a nyertesek között - lásd az index videóját.
Továbbá azt is érdekes lenne látni, hol mekkora a cigipiac. Elképzelhetőnek tartom, hogy 500 nyertessel lefedhető a piac 20-30%-a is.

Az MNO meg még nyomozgasson kicsit, ez így elég karcsú. Eddig sikerült feltárni 1 balos kampányembert, 1 jobbikost (mint MSZP közelit LOL) és 1 közeli vállalkozót (akiről nem tudjuk, mennyire közeli).

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 11:18:00

@bbjnick:
"Ha a multikkal lett volna gond"

Nem a multikkal volt gond, vagy inkább a multikkal nemcsak a dohány a gond...
A folyamat egészét tekintve az ő profitjuk egy részét adják át a nyertes dohánytrafikosoknak.
Akiknek talán a tizede is fideszes köcsög.

Nézd meg az ATV (!) riportot, amiben egy fiatalember értetlenkedik, hogy ő 5 trafikra pályázott, mind az 5-öt megkapta, és semmi köze egyetlen politikushoz sem, leszarja a politikát, de a csapból is az folyik, hogy a Fidesz vitt mindent, itt kő kövön nem maradt. "Nem érti", miért nyert.

Tgr 2013.05.01. 11:27:17

@sZTOJAKOVICH: próbálkozzunk meg egy analógiával, hátha az segíti a helyzet megértését.

Mint az közismert, az autópályaépítés az előző kormány alatt legendásan korrupt tevékenység volt. Ugyanakkor a nagy többség valószínűleg egyetértene abban, hogy az autópályák rendkívül hasznos szerkezetek, amik fellendítik az ország gazdaságát és kényelmesebbé teszik az állampolgárai életét.

Na most képzeld el, hogy ahányszor valaki felveti azt, hogy talán mégiscsak felháborító, hogy a kormány klientúrája autópályaépítésből gazdagodik, Szockó Géza kommentelő indulatosan védelmébe veszi a kormányt, mondván hogy az autópályák igenis roppant fontosak, és az építkezést ilyen ellenkezés kíséri mindenhol a világban. Mi jutna erről az eszedbe? Hogy mennyire igaza van, és arról kell beszélni, hogy lett új autópálya, nem arról, hogy hogyan? Vagy hogy (miközben az állításai nagyrészt tényszerűen igazak) pofátlanul összemossa a korrupcióellenes tiltakozást az autópálya mint olyan ellenzésével, és hogy ha egy kormány egy egyébként értelmes intézkedés megvalósításán szanaszét lopja magát, arra nem mentség az intézkedés értelmes volta?

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 11:29:31

@Steve the Great:
"Néhány dolgot pontosabban kellene összeszámolni, hogy lássuk, mennyi is az a minden. Pl. arról nem találtam még kimutatást, mennyi koncessziót is nyertek összesen az így hírbe hozott emberek."

Ugye? Na miért is nem? Máris nem lenne "minden trafik a Fideszé".

"De sok olyat találtam, ahol 3-4-5 nyertes pályázat is jutott egy-egy személyre (családonként meg nem ritka a 6-8-10 győzelem sem)."

Nem találtál sokat, csak néhányat ezekből . Van 1-2 tényleg gázos település, pl. Miskolc, ahol aránytalanul sok fidesz-es trafikgyőztes van.
Na ezt a néhányat lobogtatja minden hírforrás az országos szintű narancsos trafikmutyi bizonyítékaként.
Mert az sovány lenne, hogy több helyen felmerült a visszaélés gyanúja.

"Ez már rögtön nem néhány száz eset az 5400-ból, hanem akár 1-2000."

Vagy akár 5399, attól függ, hogy a hasraütésre bemondott számot melyik másik hasraütésre bemondott számmal szorzod be...
Az biztos, hogy amilyen listákat kiposztoltak, azon fideszesnek MONDOTT figuráknál nincsenek néhány száznál többen.

"Aztán nem tudjuk, hány stróman is van a nyertesek között - lásd az index videóját."

Ja, és nem is fogjuk megtudni, de simán feltételezhetjük, hogy minden nyertes vagy stróman, vagy maga a fideszes köcsög, igaz?
Innentől már csak egy kérdésem van: miért nem mindenki strómannal pályázott? Ennyire buták lennének a narancskomcsik? Erre van egy kórus, aki rávágja, hogy "nem, ennyire pofátlanok", csak akkor meg a rengeteg, strómanokkal dolgozó fideszessel van a gond...

"Továbbá azt is érdekes lenne látni, hol mekkora a cigipiac. Elképzelhetőnek tartom, hogy 500 nyertessel lefedhető a piac 20-30%-a is."

Lehet. Miért nem a 98 %-át fedték le, ha BÁRMIT megtehetnek?
Ez ne legyen már érv, hogy egy ilyen zsíros pályázaton pont egyetlen darab fideszes se nyerjen, mert az akkor már mutyi...

"Az MNO meg még nyomozgasson kicsit, ez így elég karcsú."

Ahhoz pont elég teltkarcsú, hogy bukjon a minden egyes helyet leosztó narancskomcsi önkormányzatok víziója. Vagy szerinted tényleg szándékosan adták a szoci és jobbik embereinek a trafikokat?

"Eddig sikerült feltárni 1 balos kampányembert, 1 jobbikost (mint MSZP közelit LOL) és 1 közeli vállalkozót (akiről nem tudjuk, mennyire közeli). "

Homokszem a gépezetben, mondod? :)
A volt pénztáros szoci, a nagyhatalmú Boldvait benézték, mi? :)

Virág et. 2013.05.01. 11:33:57

@sZTOJAKOVICH: Boldvai nem nyert semmit. Boldvai ismerőse meg hozzá közeli (???) személy állítólag. Aztán várjuk meg a reakciót tőle is, nem ez lenne az első mellébeszélés.

Egyébként nem kell 100%-os lefedettség Fidesz kézben ahhoz, hogy mutyiról legyen szó. Elég 20% is, ha az a legjobban tejelő 20%-a a piacnak ...

De ezt már nem fogjuk megtudni, hála az extragyors törvénymódosításnak fidesz oldalról. Vajon miért volt erre szükség, ha nincs rejtegetni való?

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 11:34:38

@Tgr:
Elolvastam a hosszú példát és okfejtést amit írtál. Te viszont nem olvastad az első hsz-emet.
Most írd ide nekem, hogy az állam miben károsodik, és a dohányos miben károsodik?
Sőt, a VESZTES trafikosok NAGY része miben károsodik?
Semmiben.
Mit loptak el a fideszesek? A nyertes fideszesek hasznát az ügyleten ki fizetei?

Az autópálya-építést, ha jól tudom, az adómból finanszírozták, és olyan kölcsönökből, amiket majd az adómból kell törleszteni.
Ha dupla vagy tripla áron épültek, és felesleges alagutak és felesleges, de egyébként gyönyörű völgyhidak tarkítják, az káros. De remélem szerinted is.

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 11:41:54

@Virág et.:
"Egyébként nem kell 100%-os lefedettség Fidesz kézben ahhoz, hogy mutyiról legyen szó. Elég 20% is, ha az a legjobban tejelő 20%-a a piacnak ..."

1. Értem. Tehát eljutsz oda, hogy a 20 % fideszes trafikos az már elég? (De mihez? Miért elégszik meg egy korlátlan hatalom a forgalom nagy részével, miért nem kell az EGÉSZ? Így ismered a Fideszt?)
Na remélem LEGALÁBB idáig eljutnak azok is, akik minden trafikot a Fidesznek látnak leosztva.
Hány %-nyi fideszes lenne a tisztességes szint? Nulla?

2. Első hsz-emben vázoltam, hogy a forgalom mindenhol meg fog nőni, mivel megnehezedik vagy megszűnik a multik dohánykereskedelme, és hetedannyi trafik fog dohányt árulni.
+ megemelik a nyereséget 12 %-ra.
Tehát a szerinted 20 % fidesznyertesen kívül a többi 80 % is megnövekedett forgalmat kap, gazdagszik.

Ismételve kérdezem: állami pénzből? Van ebben állami pénz, hogy a "mutyi" megállja a helyét? Nem, a dohányforgalmat átterelik a multiktól. Azok meg vígan ellesznek alacsonyabb profittal.

Virág et. 2013.05.01. 11:44:11

@sZTOJAKOVICH: "az állam miben károsodik"

Semmiben. Én nem hiszem, hogy visszaesne a fogyasztás ettől, tehát maradnak az adóbevételek.

" dohányos miben károsodik"

Kényelmében. Többet kell utaznia, illetve a megemelt hatósági ár miatt többe is kerül majd neki. De ez még nem baj.

"Sőt, a VESZTES trafikosok NAGY része miben károsodik?"

Elveszítik a megélhetésüket. Tehát kb. mindenüket.

"Mit loptak el a fideszesek? A nyertes fideszesek hasznát az ügyleten ki fizetei?"

A jogot az dohánytermékek árulására. A hasznát a fogyasztók fizetik. A lényeg: sérül a szabad vállalkozás joga. Az állam hatalmi szóval bezár boltokat és kinyit másokat, koncesszió alá helyez tevékenységeket és mindezt úgy teszi, hogy politikai okok alapján szelektál (fideszes nyilatkozata).

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 11:44:35

@Virág et.:
"De ezt már nem fogjuk megtudni, hála az extragyors törvénymódosításnak fidesz oldalról. "

Pedig úgy olvastam volna egy HVG-különszámot a Trafikmutyiról, településenként felsorolva a nyertes fideszes képviselőket, a rokonaikat, a szomszédaikat és a barátaikat.
Külön alcímmel, hogy "nem listázás, hanem az igazság kibontása".

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 11:47:11

@Virág et.:
"Elveszítik a megélhetésüket. Tehát kb. mindenüket."

Léci olvasd el az első hsz-emet, abban leírtam a választ...
Aki Miskolcon 5 trafikot nyert, és nőgyógyász, az nem fog trafikozni, hanem bérbe adja a koncesszióját a veszteseknek
Így is jól fog keresni, a vesztes viszont tovább dolgozik a maga kis trafikjában, valószínűleg hasonló jövedelmezőséggel.

Virág et. 2013.05.01. 11:51:00

@sZTOJAKOVICH: "Így ismered a Fideszt?"

Így. Többnyire okosak és adnak a látszatra, dobnak valami koncot máshova is, de lényegében, számszerűsítve mindent visznek. Lásd politikából pl. az Alaptörvény megalkotását. Szily volt a konc, a gumicsont, hogy van ám ellenzéki konzultáció is. A mai napig emlegetik minden fórumon.

"Hány %-nyi fideszes lenne a tisztességes szint? Nulla?"

Politikai alapon szelektálva 0. Pontosan ugyanannyi MSZP-s vagy bármilyen más pártember. Szakmai alapon szelektálva tökmindegy. Ha szakmai alapon ment volna a szelekció, akkor nem lenne titkos minden részlet.

"Tehát a szerinted 20 % fidesznyertesen kívül a többi 80 % is megnövekedett forgalmat kap, gazdagszik."

Igen, de a földrajzi 80% nem feltétlen fedi le a piac 80%-át, elképzelhető, hogy 30%-át sem. Egy tőkeerősebb régióban nyertes személy jobban fog keresni, mint 5 kisrégióban nyertes, mert ott inkább ukrán cigit vesznek majd az emberek a drágább zárjegyes helyett, de pl. az Andrássy útra már nem fognak kiülni csempész cigivel a yuppiek kávézni.

"Ismételve kérdezem: állami pénzből? Van ebben állami pénz, hogy a "mutyi" megállja a helyét? Nem, a dohányforgalmat átterelik a multiktól. Azok meg vígan ellesznek alacsonyabb profittal. "

Senki nem a Tescot sajnálja. A dohányforgalmat viszont nemcsak a multiktól terelik át, hanem azoktól a jellemzően magyar kisboltoktól, éjjel nappaliktól, trafikoktól, akik nem nyertek és akiknek igenis számított az ezért kapott pénz.

Tisztességes ember igazságérzetét bántja, ha mások vállalkozását politikai eszközökkel teszik tönkre, játsszák át a holdudvarnak. Mert ma ők, holnap te, aztán meg én.

Virág et. 2013.05.01. 11:54:33

@sZTOJAKOVICH: "Pedig úgy olvastam volna egy HVG-különszámot a Trafikmutyiról, településenként felsorolva a nyertes fideszes képviselőket"

Ezek névazonosság és online céginformációból kinyert adatok. Mivel a pályázatokkal kapcsolatosan csak neveket adtak meg hivatalosan, ezért sok bennük a pontatlanság. Erre mondja Lázár, hogy nincs bizonyíték és ezért kérték az adatok kiadását az átlátszó.hu munkatársai. Erre nem kerülhet már sor, tehát bizonyíték soha nem lesz, gyanú az megmarad.

"Aki Miskolcon 5 trafikot nyert, és nőgyógyász, az nem fog trafikozni, hanem bérbe adja a koncesszióját a veszteseknek"

Hát ez itt a baj. Miért kell egy felesleges 3. személyt betenni a történetbe? Nincs hozzáadott érték, csak elviszi a profit x %-át. A kkv tényleges kereskedőtől. Ráadásul, ha ez a személy még gyaníthatóan politikai kapcsolatok miatt került oda, akkor duplán borzalmas az egész. Lényegében ingyenpénzt kap a kereskedőktől.

Alfőmérnök 2013.05.01. 12:02:54

Érdekes, hogy ha értelmeset ír aristo, akkor a disznópásztor-csőcselék sem szidja.
Nem lehet, hogy a többi írása tényleg szar?

Kandeláber 2013.05.01. 12:06:13

Öntsünk tiszta vizet a pohárba!
Minden nyertes - nagyszülőkig bezárólag - legyen köteles igazolni, hogy sem ő, sem a felmenői nem tagjai semmilyen pártnak.

Virág et. 2013.05.01. 12:10:25

@Kandeláber: Igen, mert az a fontos, hogy párttagok-e vagy sem és nem az, hogy MIÉRT nyerték ők a pályázatot. Hogy pályázati kiírásban szereplő objektív feltételek pártatlan elbírálása okán (szakmai okok) vagy azért mert valaki ismer valakit valahol.

Ezekre majd emlékezzetek, amikor a Puch Laci unokaöccse vagy a Baja Feri sógora viszi a kasszát 3-6-9-15 év múlva vagy akármikor. Akkor is tessék majd ilyen megengedőnek lenni.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.05.01. 12:11:04

@sZTOJAKOVICH: Mi volt a baj a '40-es és '50-es években a kisipari üzemek, földek államosításával?

A nyertes tsz-ek, állami vállalatok továbbfoglalkoztatták a valamikori tulajdonosokat, vígan ellehettek, ha nem pampogtak túl sokat. Jó, hát tulajdonosból alkalmazottá váltak, na és.

Ugye?

Steve the Great 2013.05.01. 12:16:33

@sZTOJAKOVICH:
"Ja, és nem is fogjuk megtudni, de simán feltételezhetjük, hogy minden nyertes vagy stróman, vagy maga a fideszes köcsög, igaz?"

Ilyet senki sem mondott. Azt próbáltam csak leírni - de úgy látszik, harci üzemmódban olvasva ez nem ment át - hogy perpill. nem dönthető el pontosan, a dohánypiac hány %-a is került politikai alapon újraosztásra. Az biztos, hogy elég jelentős része.

"Homokszem a gépezetben, mondod? :)
A volt pénztáros szoci, a nagyhatalmú Boldvait benézték, mi? :) "
Lásd mint fent. Értelmezni, értelmezni, értelmezni. Értem én, hogy az most a feladat az MNO-nál, hogy balos nyerteseket is találjanak, de a néhány százzal szemben ez a 2-3 nem túl jó eredmény.

Tgr 2013.05.01. 12:19:04

@sZTOJAKOVICH: lényegében az történt, hogy hoztak egy olyan törvényt, aminek az eredményeképp akinek eddig traffikja volt, annak most oda kell adnia valaki másnak, akit a helyi fideszes pártelit jelöl ki. Nem vagyok benne biztos, az eddigi tulajdonosokat érő kár melyik része szorul számodra magyarázatra.

(Ez egyébként kétségkívül különbözik a közpénzek lenyúlásától: ott sokan vesztenek keveset, itt meg kevesen sokat. Ez egyébként a Fidesz második kormányzásán végigvonuló stratégia, hogy egyszerre mindig csak egy viszonylag szűk csoportot lopjunk meg, vagy ha mindenkitől el kell venni, akkor is keressünk egy olyan kis csoportot, akiktől ha mi elvesszük, akkor ők majd kénytelenek behajtani a lakosságon, és nem minket utálnak érte. Egyelőre működni látszik.)

Ami a dohányosokat illeti, nyilván többe fog kerülni nekik a cigaretta, ez minden monopólium törvényszerű következménye. Hogy ezt károsodásnak tekintjük-e, az más kérdés, elvégre az intézkedésnek a korrupciótól független része is arról szólt, hogy kényelmetlenebb legyebb cigarettát venni - a dogányosokat elsősorban a dohányzás károsítja. Ami problémásabb (és amit már említettem, és elegánsan elsiklottál felette), hogy a dohánykiskereskedelem fidesz-klientúra általi rekvirálásának az lesz a következménye, hogy összeolvad a Fidesz és a dohánylobbi - a jövőben majd a fideszes képviselők családtagjai, sógorai, barátai fognak náluk lobbizni a valóban hatékony dohányzás elleni törvények elgáncsolásáért. Szerintem ez a dohányosoknak nem sok jót ígér.

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 12:20:48

@Steve the Great:
"Értem én, hogy az most a feladat az MNO-nál, hogy balos nyerteseket is találjanak, de a néhány százzal szemben ez a 2-3 nem túl jó eredmény. "

Lenne, ha ez egy verseny lenne...
Találtak.
A néhány száz meg nem túl jó eredmény az 5400-hoz képest, de a "fideszesek taroltak a trafiktendereken" "tényposzt címekhez" képest mindenképp irreális.

u.i.: bocsásd meg nekem, ha néha elvetem a sulykot, labilis alkat vagyok :)

sZTOJAKOVICH 2013.05.01. 12:41:23

@Counter:
"A nyertes tsz-ek, állami vállalatok továbbfoglalkoztatták a valamikori tulajdonosokat, vígan ellehettek, ha nem pampogtak túl sokat. Jó, hát tulajdonosból alkalmazottá váltak, na és.
Ugye? "

A példa olyan sok szempontból sántít, hogy alig van kedvem elkezdeni a vitát... kész az ebéd.

Akkor államosítottak, most nem.
Akkor milliókat érintett a tsz-esítés, most a trafik pályáztatás pár ezer embert.
Akkor magántulajdont vettek el, most nincs ilyenről szó.
Akkor egy széles, a komcsiknak ellenálló társadalmi réteget akartak megtörni (sikerült...), és állami irányítást akartak a mezőgazdaságban, most egy, az Ausztriában megszokott, ahhoz kísértetiesen hasonló rendszert vezetnek be.

Rákosiék az őstermelőktől elvették a tulajdonukat, beadatták velük a tsz-be. A trafikot most nem veszik el a vesztes tulajdonosuktól, azt eladhatja, ha akarja, vagy folytathatja dohánytermékek nélkül, csak dohányt nem árusíthat benne.

A kisparasztnak az önrendelkezése szűnt meg az 50-es évekbeli államosítással, az egész, nemzedékek alatt, több száz év alatt megszokott életmódját vették el tőle.

Hogy trafikosok állása megszűnik? Mint ahogy a játékgép-szervizelő állások szűntek meg.
... és nyilván lehet a Naplóban pityergő játékgép-szervizelők gyerekeit és elkeseredett trafikveszteseket mutatni, ha egyszer van egy szándék egy károsnak ítélt tevékenység visszaszorítására, és abból a tevékenységből egy réteg élt, az persze, hogy veszteséggel jár.
A bankok visszanyesése a banki dolgozók létszámleépítésével járt. ...stb.
Ha az igazi kábítószerek forgalmazását tényleg be lehetne tiltani, nemcsak hatóságilag (hehe), akkor annak is rengeteg vesztese lenne.

S=klogW 2013.05.01. 12:43:10

@poszt:

"nos, ugyanilyen tendenciákat figyelhetünk meg az orvosok egy részénél is. A nekivadult egészségügyérek elhatározták, hogy megvédenek bennünket, ha belegebedünk is."

Nem gúnyolódnék ezen, mert a bagóval kapcsolatban teljesen igazuk van ezeknek az "egészségügyéreknek".

Inkább azon gúnyolódnék, hogy a kormányzati kommunikáció miközben a bagótól óv, nyomatja a népnek a pálinkát:

az idült dohányzás tüdő-, gége- és szájüregi rákok esetében játszott etiológiai szerepéhez hasonlóan az égetett szeszek tartós és rendszeres fogyasztásának a máj-, nyelőcső- és gyomorákrák kialakulásában

továbbá a dohányzáshoz hasonlóan a

perifériás érbetegség s ebből következően
trombózis
demencia

kialakulásában oki szereppel bír.

Ha csak a pénzben elszámolható költséget nézzük, a felsorolt betegségek többszázmilliárdos éves kiadást jelentenek a társadalom számára,
az érintettek és környezetük által elviselt pszichés teherről nem is beszélve.

Robinzon Kurzor 2013.05.01. 12:51:44

@sZTOJAKOVICH: "Egy megállapítással vitatkozol, amit válasznak értelmeztél."

Egy nagyon gyenge terelési kísérletre reagáltam.
Amit lehet, hogy nem válasznak szántál, de akkor ne a "Válasz erre" gombot használd ...

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.01. 13:02:11

@Virág et.: No, hát ez nem éppen azzal egyenlő, amiről itt sokan delirálnak. És te még ezt is pontosan érted. Már csak az a kérdés, miért adod a hülyét? Kell a válaszhoz a maradék 4623 karakterem? Nem mellesleg az is disszonáns itten kognitíve, hogy akkor most mehet kó'dulni a régi trafikos, vagy trafikol tovább, míg a zsíros fideszkulák meg csak a koncesszión nyerészkedik.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.01. 13:08:33

@Virág et.: És akkor most föllapozzuk Virág et. nick munkásságát, okulásképpen, mint az elfogulatlanság remek mintáját, hogy hogyan is ekézte ő anno a puchlacikat.

És marad 4808 karakter...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.05.01. 13:19:12

@sZTOJAKOVICH:
Azok nem fideszesek voltak, hanem a globalbirodalom fideszbe epitett otodik hadoszlopa, csupa kripto-szdsz-es. A nemzetstrategiat sziven viselo magyar torzsszovetkezeti tag nem ad el nemzetgyilkos dohanyarut egy masik magyarnak. Kulfoldinek, perfid nyugatinak esetleg a gazdasagi szabadsagharc megnyerese erdekeben, de nem magyarnak.

Steve the Great 2013.05.01. 13:41:29

@sZTOJAKOVICH: Jó, hát ezen még elrágódhatunk egy darabig, hogy milyen aránynál mondhatjuk azt, hogy "taroltak a fideszesek". Egyelőre ott tartunk, hogy három vs. néhány száz.

Azért meg kell mondjam, elég gyorsan értékelődnek le az elvárások (vagy emelkedik az ingerküszöb) a kormánnyal szemben: Ugyebár 3 évvel ezelőtt az erkölcsi megújhodás, a mutyik felszámolása ésatöbbi volt a zászlóra tűzve. Most meg már az is elegendő, hogy (egyelőre) "csak" néhány száz és nem az összes nyertesről tűnik úgy, hogy politikai megbízhatóság alapján kap valamilyen stallumot. Ez persze nélkülöz mindenféle gazdasági racionalitást, te magad is írtad (meg aristo is), hogy egy részük a büdös életben nem fog cigit árulni, csak lefölözi a hasznot.

Bloodscalp 2013.05.01. 13:43:18

Kedves szerző! A jó kurva kimosdatós anyádat!

S=klogW 2013.05.01. 13:54:01

@Bloodscalp: Elment neked az eszed. Meg a gerinced, fröcsögő hazug balf.sz.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.05.01. 13:54:23

@sZTOJAKOVICH: Akkor is állami ukázzal, kompenzáció nélkül vonták el magánszemélyek jogait, most is. Akkor is az állam rendelkezett az elvont jogokkal, most is. Hogy az a jog a földtulajdonlás joga-e vagy a dohányforgalmazásé, az minőségi eltérést nem jelent.

Azon kívül, hogy azt mondják, hogy hasonlít, milyen alapon állítod, hogy hasonlít az osztrák rendszerhez?

S=klogW 2013.05.01. 14:11:07

@poszt:

"lehet, hogy a dohányzás valóban olyan ártalmas, ahogy mondják. Én nem tudom. Szerintem egyébként azok sem tudják, akik ezt állítják"

Ha tényleg nem tudod, akkor minek jár a szád? Okoskodó bagós vagy? Betegségbelátás nélküli függő?

Csak mert ilyeneket azok írkálnak, akik érdekből hazudni akarnak a témában, vagy egyszerűen tudatlanok és inkább tapicskolnak a tudatlanságukban mint sem tájékozódnának.

Tessék, lehet gondolkodni, ha még van mivel:

www.visualphotos.com/image/1x6070786/thermogram_of_forearms_before_and_after_smoking

Ez a minden egyes szál cigivel állandóan ismétlődő erős vazokonstrikció hosszú távon teljesen tönkreteszi az ereket: tönkreteszi az alkalmazkodójépességüket, a rugalmasságukat, és tönkreteszi a belfelszínüket, melynek intaktsága biztosítja, hogy ne alvadjon bele a vér az érbe.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.05.01. 14:17:03

aristo neked nincsenek barátaid? a poszt felét kb nekik add elő, nekünk csak a szorosan kapcsolódó részt lamentáljad. vagy azért írod ide mert így kezdted és már nincsen kinek mesélgetni? ezeket akkor írjad könyvbe, kíméld meg a tisztességes olvasót ettől.

és ne feledkezzünk meg jvizkeletiről sem:
"Akárhogy is lesz: annak, hogy én még egyszer valaha a Fideszre szavazzak, szükséges feltétele, hogy ebben a ciklusban megszülessen a megfelelően szigorú és konzekvens lusztrációs törvény és ügynöktörvény."

még ez is.
amúgy az a különbség, Ángyán-ügye és a trafik között, hogy az ellenzék a trafiknál színleg betámad, Ángyánt meg ugyanúgy leszavazták a fideszesek és az mszp-sek, ugyanúgy ellene van gőgös ahogy orbán, és lefogadom a raskó a csányi konzulensével írja a mezőgazdasági törvényeket mind az mszp-, mind a fidesz-kormánynak
kéne csinálni egy olyan játékmondatot, amiben benne van minden narancs-piszkosság, a baltától a trafikig.

S=klogW 2013.05.01. 14:29:56

@tesz-vesz: Mi a gond?
A dohányzás jelenetette eü-i kockázat kapcsán tett kiszólást leszámítva ez egy jó poszt.

calabria007 (törölt) 2013.05.01. 14:46:05

@tesz-vesz:

az ideális állapot a ZÉRÓ részletes mezőgazdasági szabályozás lenne...

kamerasmobil 2013.05.01. 14:56:54

@tesz-vesz: Angyan elkepzelesei a mezogazdasagrol borzaszto veszedelmesek es katasztrofalis kovetkezmenyeik lennenek.

Lenyegeben azt mondja hogy ugyanannyi fold megmuvelesenek negyszer annyi embert kellene eltartania. Tehat sokszoros bevetelt kene termelni.

Megis ki a fene fizetne ki ezt a rengeteg plusz penzt?
Vagy sokszorosara kene novelni az arakat amit a fogyasztok fizetnenek meg.
Vagy sokszorosara kene novelni az allami tamogatast amit meg az adofizetok.

El kene fogadni hogy nem a kozepkorban elunk amikor a lakossag nagy reszet le kellett hogy kosse a foldmuveles. Ez a XXI. szazad es egy maroknyi ember elegendo ra. Mestersegesen felboritani az uj egyensuly es kulonosen a fejlodessel ellentetes iranyba befolyasolni vegzetes hiba lenne.

Viszont Angyan tenyleg az egyik leggerincesebb politikus manapsag. Vagy legalabbis annak latszik.
Es tenyleg botrany az is ahogy a foldeket szetosztottak. De onmagaban a hatekony nagybirtokok fele atrendezes egyaltalan nem problema.

2013.05.01. 15:45:21

@aristo: szinte minden szavával.

(+ olyan magas labda ez, amit joggal ütnek darabjaira)

xxiv 2013.05.01. 16:07:06

meglepően jó cikk, az elején már készültem, hogy @aristo a szokásos elkenős cikket írja de szerencsére nem gratula

Alfőmérnök 2013.05.01. 16:07:14

@Lion K: Egy kezemen meg tudom számolni aristo feltétlen híveit... na most akkor gondolkozzunk egy kicsit, hogy ki is lehet maga... egy, két, hááá... EZAZ, MEGVAN, hát a MézesRozi! :)))))))))

Alfőmérnök 2013.05.01. 16:13:31

@S=klogW: A kortárs konzerv gondolkodók dohányzás-pártiságát majmolja aristo. Mindent így majmol, tök mindegy, hogy éppen viszonylag értelmes gondolat, vagy egy méretes faszság, egy eredeti gondolata sincs, egy szánalmas pojáca a fickó, egy igazi nímand.

2013.05.01. 16:25:10

@Alfőmérnök: Megsajnáljam?

Nem, nem vagyok Mézes Rozi.

halvanyelo 2013.05.01. 16:27:41

Úgy gondolja Ariston, hogy az a baj, hogy nemzetünk elitje csupán trafikokat lop, és ez kispályás és kispolgári? Valami nagypolgári módon kéne tolvajkodniuk inkább?
Jó persze említette, hogy azt, hogy tarfikot lopnak az egyszerű emberek is megértik, eléri az ingerküszöbüket. De nem kell félni nemzetünk elitje nem csak kispolgári trafikokat lop, ellop az mindent mást is, ami mozdítható, mint az olyan cigányok, akik a szép új vidéki nyaralóból nem csak, hogy a belső berendezést, csillárokat viszi el, hanem a tetőről a cserepeket is, és egyáltalán mindent ami mozdítható. És ebbe beletartoznak a trafikok is. Úgyhogy én nem aggódnék amiatt, hogy ez túlságosan kispolgári dolog.

Alfőmérnök 2013.05.01. 16:29:43

@Lion K: Ez is olyan betyárosan szánalmas ahhisztokhratikus riposzt.

2013.05.01. 16:32:41

@Alfőmérnök: Nem, csak maga egy idióta és hetek óta azt képzeli betyár aka Mézes Rozi vagyok, pedig nem :)

Alfőmérnök 2013.05.01. 16:38:13

@Lion K: Nem képzelem, nem vagyok meggyőződve róla, csak tippelek. Ezért először rákérdeztem, csak hát sajna nem válaszolt.
MRozi kb. akkor tűnt el, mikor maga magjelent, és a stílusuk, a világlátásuk eléggé hasonló.
Jó barátok lehetnének. :)

bömböcz 2013.05.01. 16:55:21

@Alfőmérnök:
Maga már megint belebuzul a nikkek követésébe...
Szakmai ártalom?

gróf Szopatzky-Weretzky 2013.05.01. 17:02:01

@bömböcz: sajnos muszáj, ha néhányan minimum 007 darab niken bömbölnek a 6. b-ből :)

Alfőmérnök 2013.05.01. 17:06:44

@bömböcz: Nem én vagyok az egyedüli, aki nickeket köt össze más nickekkel. MézesRozi, gloire pl. többször olyan nickekkel azonosítottak, amikhez közöm nincs. Ha megkérdeztek volna, megírtam volna, hogy nem én vagyok az. De nem kérdeztek, csak gyanúsítottak.
Én viszont mikor gyanút fogtam, rögtön kérdeztem. Igaz, megkésve, de azért csak megérkezett a válasz. Jó, hogy ez tisztázódott, mostantól nem fogom basztatni Lion K-t. (Mert azt nem feltételezem róla, hogy hazudik.)

gróf Szopatzky-Weretzky 2013.05.01. 17:14:14

@bömböcz: gondolom egyetértünk, hogy ideje újratárgyalnunk a pályázati lobbijutalékot - persze csak ha még szeretne indulni pályázatokon :)

bömböcz 2013.05.01. 17:14:48

@Alfőmérnök:
Nagyon derék, hogy végre megtért a "Senki sem sem hazudik (amikor kormányon van)" típusú államvallásba!
Holnapután küldök magának egy faszáintos forgatókönyvet a lehetőségek végtelen lehetetlenségéről...

bömböcz 2013.05.01. 17:24:01

@gróf Szopatzky-Weretzky:
Heló!
1: a pályázat Én vagyok!
2: az újratárgyalás fogalmát nem ismerem.
3: a jutalék : mátólfogva egy kötelező járandóság!(Nekem)
Egyébként: ki maga, hogy csak úgy írogat mindenféle bugyutaságokat?

Kandeláber 2013.05.01. 17:24:35

@Virág et.: Állítólag kiderült, hogy szocik és jobbikosok is nyertek.
Akkor hogy van ez?

bömböcz 2013.05.01. 17:26:47

@Kandeláber:
Állítólag kunbéla szerette a magyarokat...

gróf Szopatzky-Weretzky 2013.05.01. 17:36:18

@bömböcz: jól mondja, magának kötelezettsége a jutalék utalása. :)
kérdezősködik? ne kérdezősködjön, csak utaljon és akkor nem kell aggódnia. :)

Kandeláber 2013.05.01. 17:50:59

@bömböcz: Úgy mint Custer az indiánokat?

Bloodscalp 2013.05.01. 17:52:18

@pancho_sanza: én azt olvastam hogy tehetséges, ahogy mindenki a családban.

bömböcz 2013.05.01. 17:52:32

@gróf Szopatzky-Weretzky:
Egy kissé elkanászodni tetszik lenni...
Engem nem azért választott a Magyar Nemzet (1.5 M cigány,1.0M zsidó,2.0M írástudatlan...stb.), hogy a magukfajtával vitatkozzak.
Én az integrációt tartom a legfőbb értéknek!

bömböcz 2013.05.01. 18:04:54

@Kandeláber:
Igen!
Mind az északi, de a déliek is kivették a szerepüket a természet leigázásából!
Ráadásul sem az állatokat, sem a nőket nem kezelték az őket megillető helyükön.
A buzikról nincs információm de egyértelmű, hogy pusztulásra ítélt törzsi berendezkedés volt, a haladárok által kimetszendő kóros maradvány.
(Móricz János egy nemhaladár!)

bömböcz 2013.05.01. 18:58:59

Mert magácskának egy lionká is csak az igazat blogolja befele mi?!
Egyébként értem a kérdést, de akkor sem ildomos nikk-ámokfutást játszani.
De tudja mit: leszarom!

teknős 2013.05.01. 19:05:28

@Virág et.: " Nem. De azt igen, hogy a koncessziós jog jogosultja megteheti és meg is fogja tenni, hogy nyit kisebb "kaszinókat" vidéken, ahová már betérhet akár a borsodi függő is"

Basszus, fogalmad sincs a borsodi állapotokról! Miért érzed szükségét, hogy a saját hitelességedet rombold?

Tanácsolnám, hogy menj be egy sörre egy borsodi faluba és tegyél fel néhány , szerinted odavaló kérdést, hogy képet kapjál róla, milyen a vidéki rögvalóság!

Kandeláber 2013.05.01. 19:12:26

@bömböcz: Az, aki dél-amerikai indiánokkal magyarul beszélt? :D

teknős 2013.05.01. 19:16:09

@Aristo

Nem értem, miért kell a dohányosokat mentegetni. Nem szégyelled magad, amikor elmész egy bűzölgő dohányos mellett , hogy te is ilyen eszméletlenül büdös voltál anno?

A gyerekek hozzájutnak a cigarettához, hiába tilos kiadni 18 éven alulinak a bagót. 12-14 éveseket látok szakmányban cigizni és senki, de senki nem kérdezi meg tőlük, hogy kisfiam/kislányom kitől szereztél cigit!

Talán a rendőrök, akik olyan jól tudnak lesből gyorshajtókat fogni, egy kicsit ebben az irányban is aktivizálódhatnának. Jobban rá kellene szállni a fiatal dohányosokra és drogosokra!

bömböcz 2013.05.01. 19:30:21

@Kandeláber:
Ja...gyalázat, hogy ilyen mendemondákkal terhelik a netet...

bömböcz 2013.05.01. 19:32:01

@teknős:
Maga nem érti a renccert.
Ráadásul nem csak hülye, hanem túlszaporodik is.

bömböcz 2013.05.01. 19:45:48

@teknős:
Természetesen minden családtagja szavazatára számítunk!

calabria007 (törölt) 2013.05.01. 20:11:42

@teknős:

efféle baromságok helyett foglalkozzanak inkább a rablókkal, tolvajokkal és a különböző agresszív elemekkel...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.05.01. 20:14:12

@teknős: Igen, haladéktalanul fel kell lépni az elharapózó fiataldohányos-bűnözéssel szemben. Polgáraink rettegve hajtják álomra fejüket, becsületben megőszült szépkorúak félnek végigmenni az utcákon, gyermekeinket a szomszéd utcába sem engedjük el a tomboló tinibagósok miatt.

Komcsi tempó.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.01. 21:19:32

@Counter: Hülye vagy, mavó, nem ezt mondta. Azt mondta, és kurvára igaza van, hogy a gyereket kell megvédeni a dohányzás nevű ostobaságtól. Minden más prolitempó. 4833

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.05.01. 21:48:21

@Noferheperuré Uaenré: Ja, rendőrrel a tinidohányzás ellen!

Bazmeg, egyelőre nem az a tilos, hogy a 18 év alatti cigizzen, hanem hogy eladják neki. Mivel a jogalkotó akkor még tudta, hogy cigizés miatt hatósági eljárást indítani még a komenizmusban is kemény lett volna, s így ha akar valamit, akkor a boltost kellene csesztetni.

És mit írt a teknős nevű agyalágyult, talán azt, hogy "jobban rá kellene szállni a tiniknek cigit eladó helyekre"? Nem, bazmeg, ezt írta e: "Jobban rá kellene szállni a fiatal dohányosokra"!

Tudom én, Zerge, hogy nem kedvelsz, de ez most mellé.

Alfőmérnök 2013.05.01. 21:57:03

@teknős: Miért szégyellné magát egy szégyentelen szarkupac? Tudod, attól, hogy valaki értékekről meg erkölcsről papol, meg a libsiket szidja, még nem lesz jó ember. (Bennem inkább gyanút kelt.)

Ő így gondolta és gondolja:
"Miközben e sorokat írtam, legalább három cigarettát szívtam el zárt térben. Úgy vélem, ha valaki beszélni akar velem, mert neki az fontos, annak ki kell tennie magát a passzív dohányzás veszélyeinek, ha bejön hozzám."
mandiner.blog.hu/2011/03/04/a_dohanyzastilalom_karhoztatasa

Mert felsőbbrendűnek hiszi magát. Miközben csak egy szánalmas pöcs, egy intellektuális bűnöző.

glinolid 2013.05.01. 22:55:55

@sZTOJAKOVICH:
"Az USA-ban sem úgy csökkent a dohányzás a 70-es évek szintjéről a mostanira, hogy egyszercsak betiltották"
Nem kellen hazudni. Ma is barhol lehet cigit venni, minden sarkon van egy uzlet (7-11, drogeriak stb.), ahol hozza lehet jutni a bagohoz. A nepek azert szoktak le a cigirol, mert ciki lett a hasznalata.

tarackos 2013.05.01. 22:58:19

@teknős: Ez szvsz nem a rendőrök hanem a társadalom dolga lenne!

Sajnos diszfunkcionális, mint aristo...;)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.01. 23:20:00

@sZTOJAKOVICH: @glinolid:

A dohányzás háttérbe szorulásának fő oka Nyugaton a speed és a kokain elterjedése. Szerintem, a dohányzástilalom bevezetésével nálunk is várható ezek elterjedése (főként a szintetikus sz*roknak, mert a kokain az nagyon drága mulatság).

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.01. 23:20:53

@bbjnick:

főként a szintetikus sz*roknak=főként a szintetikus sz*roké

Nero Bianco 2013.05.01. 23:25:10

@sZTOJAKOVICH:
"Aki Miskolcon 5 trafikot nyert, és nőgyógyász, az nem fog trafikozni, hanem bérbe adja a koncesszióját a veszteseknek"

Hát ennek meg ugyan mi értelme van?
Ennyi erővel adhatták volna a koncessziót annak, aki ért hozzá és eddig is ezt csinálta.

Acsabi44 2013.05.01. 23:27:23

@sZTOJAKOVICH: "mert NEM vesz ki a pógárok zsebéből"

1, felmegy ezer fölé a cigi
2, minden faluban tudni lehet majd, ki az a közülükvaló család, aki elvesztette a trafikját a "városi fideszes állatorvos" miatt

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.05.01. 23:31:03

@Counter: 22 éve egy balatoni lángosbódé biznisz kifinomultságával megy a politika, mert ugye 89-ben megszűnt az olyan-amilyen, de koherens etikai kerettel bíró régi rendszer, de nem lépett a helyébe új, mindössze "a siker fokmérője a pénz" torz kultusza

emiatt aztán a politikustól a cégvezetőig lopnak, mint az állat, csak a zseton számít

béla a görög (törölt) 2013.05.02. 01:09:07

Elég lett volna annyit irni, hogy a politikai 'elit' tizedet akar szedni. Oszt jónapot!
Mert kb. ennyi történik majd.
Szimpla mezei tolvajok.

Kiváncsi leszek, hogy kormányváltáskor megpiszkálják-e a dolgot. A tákolmányt meg törvényt lehet szegni. Egy képviselő úgysem felel a tetteiért.
Oda-vissza menőleg most azt irnak törvényt amit akarnak, de ha elvesztik a hatalmat és piszkálni akarják a dolgot - megpiszkálják. Legfeljebb majd utcára vezénylik a zombikat.

Peter T. Sinclare 2013.05.02. 01:30:44

@Noferheperuré Uaenré: 2011. 380 Mrd Ft bevétel dohánytermékek után, 80 Mrd Ft ráfordítás dohányos betegekre. Kérem, végezze el a kivonás általános iskolás műveletét, aztán kérdezze meg parlamenti képviselőjét, hova a k. anyjukba tették a további 300 Mrd Ft-ot, ami a teljes dohányos társadalom gyógyításának költségén túl megmaradt.

Na ennyit az emelt eü-járadékról. Tessék kevesebbet lopni, a dohányosok már így is kb. 500%-os adót fizetnek minden doboz cigaretta után

Peter T. Sinclare 2013.05.02. 01:37:47

@teknős: "Tipikus kórtünet, amikor minket, dohányosokat szidnak. Végül is, mi találtuk fel a legtöbb újkori találmányt és elméletet, ami miatt a nemdohányosok frusztrálódnak és neurózisaik alakulnak ki". - Sigmund Freud válasza Albert Einsteinnek. Felolvasta Sinkovits Imre, Pilinszky János naplóbejegyzéséből.

Amadeus62 2013.05.02. 02:04:50

@sZTOJAKOVICH:

"Aki Miskolcon 5 trafikot nyert, és nőgyógyász, az nem fog trafikozni, hanem bérbe adja a koncesszióját a veszteseknek"

Aha, így ismered ezeket a szemét fidesznyikeket ?!

Amadeus62 2013.05.02. 02:08:20

@Kandeláber:
Haha!
Kis naív. Mit gondolsz, hogy a zsidesz törvényes úton jár el, és igazolni fogják ?!

Tamás Csacsicska 2013.05.02. 04:07:14

Szerencsére az élet nem ilyen bonyolult…

Hamarosan mi jövünk és egy fél soros törvénnyel megszüntetjük a koncessziósok monopol-helyzetét. Hacsak addig a Fidesz nem foglalja 9/10-es törvénybe a dolgot… De lehet, hogy akkor is. Lehet majd pereskedni. Alkotmánybíróság akkor már úgysem lesz.

Szóval fidesznyikek: érdemes átgondolni a beruházást – szóltunk. Koncessziós díjat vissza nem fizetünk, azért lehet perelni Lézer Jánost. (Lásd a fenti bekezdést.)

Uff.

glinolid 2013.05.02. 05:22:15

@bbjnick: Ne feledkezz meg a Coca Colarol es a farmernadragrol, hanyatlik a nyugat...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.02. 06:08:16

@glinolid:

A kokakóla-farmernadrág egy másik történet. Ellenben a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján volt a nyugati "ifjúságikultúrában" egy jelentős fordulat: a klasszikus részegeskedős-bagózós züllést (és a füvezést) felváltotta a szintetikusdrogos-technós önpusztítás. Az a generáció már nem szokott rá "evidens módon" a bagóra (ezek a szintetikus sz*rok többnyire kiszárítanak, nem esik jól melléjük, a szesszel ellentétben, a bagó). (Nemrég mesélte az egyik porontyom évfolyamtársa, aki hosszabb időt töltött kinn az USÁ-ban, hogy ott a kölcök már csak akkor bagóznak, ha nem jutnak fűhöz és füvet is csak akkor szívnak, ha nincs valami ütősebb szintetikus sz*r --- és általában van. Állítólag még a csapból is az folyik, nagyon durva dolgok mennek.

röhögő 2013.05.02. 06:19:06

@Noferheperuré Uaenré: Ki a faszt érdekel hogy még hány karaktert írogathatsz? Egyszer még elment, most már uncsi, te barom.

röhögő 2013.05.02. 06:25:39

@Alfőmérnök: Hiába, no, aki III/III-as tartótiszt volt, nehezen szokik le a kutakodásról. :-))

röhögő 2013.05.02. 06:28:56

@Acsabi44: "minden faluban tudni lehet majd, ki az a közülükvaló család, aki elvesztette a trafikját a "városi fideszes állatorvos" miatt"
- Pontosan. Jót fog ez tenni a fidesznek a vidéki választó körzetekben! Nagy pofára esés lesz ebből.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.05.02. 06:49:32

@bbjnick: Tehát a cigaretta maga szerint veszélyes kapudrog. A cigaretta-fogyasztók a fogyasztás nehezülésére azzal reagálnak, hogy komolyabb kábítószerekhez nyúlnak (azt írja: "a dohányzástilalom bevezetésével nálunk is várható ezek elterjedése (főként a szintetikus sz*roknak"); bűnözésbe fognak (azt írja: "a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján volt a nyugati "ifjúságikultúrában" egy jelentős fordulat: a klasszikus részegeskedős-bagózós züllést (és a füvezést) felváltotta a szintetikusdrogos-technós önpusztítás").

Akkor tehát a törvény teljes szigorával kell lesújtani a drog fogyasztóira és terjesztőire is. Szerencsére ez utóbbiakról épp most készült részletes, pontos lista. Muhaha! :-)

nincs1itt 2013.05.02. 07:00:08

Na, Béláim, akkor számoljunk.
A 40 ezer helyett, "csak" 6 ezer, ez azt IS jelenti, hogy a megmaradt és/vagy átalakított trafikok forgalma növekedni fog. Mennyivel? Nagyjából hatszorosára. Ez már eleve nem rossz üzlet. Igaz?
De azért, biztos ami sicher, alapon Lázár 4%-ról, 10%-ra emelné az árrést. Na ez sem a hasznot fogja csorbítani, sőt... Vagyis, ezt nevezik bennfentes információkkal való kereskedésnek a tőzsdén...
Vagyis, ha 1 család(pártállástól és kapcsolati tőkétől függetlenül) megszerez, eddig 100 egység hasznot termelő trafikot, az a törvény életbelépésétől számítva minima ötszörös haszonra számíthat.
A bajok pedig itt kezdődnek!! Ugyanis, ha van 6000 trafik, ebből sok "család"(nekem valahogy a Cosa Nostra ugrik be) nem is 1-et nyer el, akkor biza, itt (is) felmerül a gyanú, hogy a törvényeket ismét a saját üzleti érdekeik szerint "hajlítgatják".
Továbbá, semmiféle mérhető hatása nem lesz, a dohányzás visszaszorításában.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.05.02. 07:09:24

@nincs_itt: Lesz hatása a dohányzás visszaszorítására.

Mint ahogy Virág et. írta volt fentebb, a változásoknak köszönhetően a kormánypárt szervezetének és klientúrájának közvetlen anyagi érdekét fogja sérteni a dohányzás visszaszorítása.

Virág et. 2013.05.02. 07:12:24

@Kandeláber: Igen kettő darab szocit sikerült kiásni a fidesz székh.... a magyar nemzet szerkesztőségében. Nyilván csak a rosszindulat szól belőlem, hogy az ÖSSZES NYERTES PÁLYÁZAT BIRTOKÁBAN. Egyik Madocsán (1900 fő), a másik Lánycsókon (2500 fő), mindkettő fővárosi kerületekkel vetekedő konc, az nyilvánvaló. Valóban, fidesz-szoci nagykoalícióról van itten szó! 4.400 vs. 9.995.600 fő. Balliberális hiszti az egész cirkusz.

@teknős: Egyrészt a fővárosi nyerőgépesek igenis átszoktak a kaszinókba, erre linkeltem a cikket. Másrészt megint az a probléma, hogy azt gondolod, hogy a kaszinó az valami csillogó-villogó rulett-asztalos, frakkos izé. Nyilván nem a zsákfalvak közönsége lesz a célpont, de a budapesti példa igazolja, hogy a függők igenis képesek kilométereket buszozni a játékgépekért. Nagyobb vidéki városokban, pl. Miskolcon csak idő kérdése, hogy ne repüljenek rá erre a piacra. Aki pedig bejár oda dolgozni, munkát keresni vagy épp közmunkára, az beszaladhat a játékgéphez is. Az persze tény, hogy a konkrét indoka a játékgépezés betiltásának nem ez, hanem a bezenyei Eurovegas volt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.02. 07:20:19

@Counter:

"A cigaretta-fogyasztók a fogyasztás nehezülésére azzal reagálnak, hogy komolyabb kábítószerekhez nyúlnak" --- írja.

Ezt nem én írtam, ezt maga írja.

Én arról beszéltem (írtam), hogy ha a klasszik bulizós bódító-stimuláló alkohol-nikotin helyébe mindenféle szintetikus sz*rok lépnek, azzal több kárt csinálunk, mint hasznot.

nincs1itt 2013.05.02. 07:25:08

@Counter: Nem teljesen értelek, de valószínű, hogy a dohányzás ellenes kampány is a "megfelelő" kezekbe kerül.
De azért, abban nincs vita köztünk, hogy remekül megoldották a 2.-3. soros káderek, támogatók stb. finanszírozását?

nincs1itt 2013.05.02. 07:26:43

@bbjnick: Nem a helyébe, hanem mellé.
Kevés nem dohányos alkoholistát és drogost látni. De szerintem, a dohányzás és a beszerzés lehetőségének szűkítésével egyáltalán nem növekszik majd a drogosok száma.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.05.02. 07:30:33

@nincs_itt: Elmondom máshogy, nem bonyolult.

Hogy merne az a politikai erő a dohányzás effektív visszaszorításába fogni, amelyik éppen most támogatta meg saját klientúráját a dohánykiskereskedelemmel?

A saját embereivel menne szembe. Nem megtörték a dohánylobbit, hanem elfoglalták.

@bbjnick: "Szerintem, a dohányzástilalom bevezetésével nálunk is várható ezek [speed és kokain, 'főként a szintetikus sz*rok'].
elterjedése", ezt írja.

Azaz a dohányosbűnöző, ha megfosztják kábítószerétől, a keménydrogok felé fordul, ahelyett, hogy egészséges életmódú mintapolgárrá válna. A dohány kapudrog.

nincs1itt 2013.05.02. 07:33:34

@Counter: Köszönöm, akkor jól értettelek!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.02. 07:44:34

@nincs_itt:

Nekem drogprevenciós szakik magyarázták el, hogy vannak bizonyos jellegzetességei a (fiatalokra jellemző) bulizós drogfogyasztásnak: ilyen pld., hogy amikor füveznek, akkor nem isznak (mert sokaknál nem kellemes az együttes hatása) vagy amikor speedeznek, akkor nem bagóznak (mert a speed szárít és nem esik mellé jól a bagó).

No, most, ha a dohányt nem engedjük be a szórakozóhelyekre és irreálisan drágává tesszük, akkor más stimulánst fognak keresni (hogy bírják az egészéjszakás pörgést) és ez valami bogyó lesz:-(

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.05.02. 07:46:41

@bbjnick: A dohányos ezek szerint olyan ember, aki a függés kielégítése végett hajlandó megszegni annak a közösségnek a normáit, amelyben él, amelyikhez tartozik. Ha nem jut cigarettához, akkor habozás nélkül az illegális drogokhoz nyúl.

Tehát bűnöző hajlamú deviáns.

Csírájában elfojtani, ezt követelik a rendpárti emberek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.02. 07:47:17

@Counter:

Maga hanyatlik:-( Régebben néha szellemes is volt a kekeckedése, mostanában már csak fárasztó.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.05.02. 07:52:03

@bbjnick: Maga ír arról, hogy a dohányos egy ösztönlény, akit le kell csendesíteni a háborítatlan dohányzásának biztosításával, különben dizájnerdrogra fog keresletet teremteni és drogosbűnöző lesz.

Az ilyen deviáns hajlamú, közösségromboló elemeket ki kell emelni a társadalom egészséges szövetéből, ahova csak bebizonyosodott változásukat követően engedhetők vissza. Túl nagy a kockázat.

Védjük meg az embereket a kiszámíthatatlan dohányosbűnözőktől!

Alfőmérnök 2013.05.02. 07:54:37

@röhögő: Anyádban kellett volna kutakodni, mielőtt megszülettél.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.02. 07:57:32

@Counter:

Maga érdekelt a szintetikus drog-bizniszben, hogy így el szeretné komolytalanítani a kérdést és terelni a figyelmet a témáról?:-]

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.05.02. 08:04:39

@bbjnick: "bbjnick · bbjnick.blog.hu 2013.05.01. 23:20:00
@sZTOJAKOVICH: @glinolid:

A dohányzás háttérbe szorulásának fő oka Nyugaton a speed és a kokain elterjedése. Szerintem, a dohányzástilalom bevezetésével nálunk is várható ezek elterjedése (főként a szintetikus sz*roknak, mert a kokain az nagyon drága mulatság)."

Ezt én úgy értelmezem, hogy maga megfenyegette a jóravaló, rendpárti embereket, hogy ha nem adnak könnyen hozzáférhető, olcsó stb. dohányt a dohányosbűnözőknek, akkor a dohányosbűnözők dizájnerdrog-bűnözőkké válnak és pokollá teszik a rendes, tisztességes, dolgos polgárok életét.

Én azt mondom, nem szabad megvárni, hogy a fejünkre nőjenek.

röhögő 2013.05.02. 08:05:29

@Alfőmérnök: A te anyádban nem kutakodott apád, csak picsán rúgta a gumicsizmával, amire rárejszolt előtte.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.02. 08:12:41

@Counter: Aztán ki beszélt itt eljárásról, mavókám?

De hogy arról is beszéljen valaki: mondjuk a babakocsit tologató, gyerekkel sétáló és közben dohányzó anyák/apák ellen nagyon is helyénvaló volna. 4796

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.02. 08:18:04

@Peter T. Sinclare: Forrás? Csak mert az egyfajta közhely, hogy a dohányzás okozta nemzetgazdasági károkat* messze nem fedezi a vonatkozó jövedéki- és áfabevétel.
*Gyk.: ez természetesen =/= az effektív dohányosok hörghurutjainak TB-finanszírozott ápolgatásával. 4732

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.05.02. 08:20:38

@Noferheperuré Uaenré: A rendőr nem tud nem eljárásban "rászállni".

Vagy esetleg mehetne az egész a hatályos jogon kívül? Rendőreink megbízhatóak, fegyelmezettek, kulturáltak és szakszerűek, mint jól tudjuk.

Kezdesz elalfőmérnökösödni ezzel a nickvadászattal. Könnyebb úgy a létezés, hogy antipatikus környezetünket egyetlen sárkánnyá gyúrjuk össze, vagy miért?

dolgozni kék 2013.05.02. 08:21:18

maholnap Lázár bejelenti, hogy designer- drogokat is csak a Nemzeti Traffikban lehet kapni, és már nem is kell aggódni a dohányzás háttérbe szorításával.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.02. 08:22:07

@Virág et.: Olvasd már el azt a kurva szerencsejáték tv.-t! 4936

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.02. 08:30:09

@Counter:

Mit kell ezen ennyit értetlenkedni? Szerencsétlen Teknős annyit vetett föl, hogy az mégsem járja, hogy tizenaligévesek zavartalanul füstölögnek nagy forgalmú közterületeken. És igaza van. Normális társadalomban az ilyen tevékenységet a fölnőttek, inkl. mindenféle hivatalosságok rosszallása ellehetetleníti. És minden normális szülő örvend ennek, még a dohányos is.

Dejszen magad ismerted be elébb mavóságodat. Vagy rosszul értettem gyenge visszazergézésedet? 4523

Netuddki. 2013.05.02. 08:30:39

Kedves aristo! Felesleges a trafikosokat fikáznod, az orbán rezsim tagjai messze vannak minden IQ-ban kifejezhető színvonaltól. Ez a trafikmutyi csak lenyomata annak, hogy mi is folyik ebben az országban nagyban. Nem tudom ki hogy van vele, de engem qrvára zavar, hogy miközben agyonadóztatnak, az általam is befizetett közpénzekből egyesek élnek mint marci hevesen. Én meggebedek, más meg 0 munkából magasabb életszínvonalon "éldegél". Hát a qrva annyukat ezeknek!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.05.02. 08:37:59

@Noferheperuré Uaenré: A zergézés annak szólt, hogy mintha Dr. Zerge volnál.

Nem használok más nicket a blog.hu-n (talán egyszer a jósdára írtam egy hozzászólást álnéven, brr).

Normális társadalomban a fiatalkorú dohányzást nem a rendőrök "vágassa le a haját" típusú beavatkozása fékezi meg.
A nemnormális magyar társadalomban a rendőrök fiatalkorú dohányzással szembeni fellépése a "menjen el borbélyhoz/borotválkozni" típusú hatalmaskodás volna.

Tartósan nemdohányozni meg úgyis az eszétől fog valaki. Nem pedig a felvilágosult abszolutista zsarnok népjobbító rendőrködésétől.

Kandeláber 2013.05.02. 08:50:45

@bbjnick: Hehe, Norman Mailer "A hóhér dala" c. könyvében az ügyészségi bulin a fiatalabbak vígan szívják a mariskát, csak a nem trendi vének nyomnak be whiskytől.
Nem kell idegeskedni, ha jövőre Meseházy és csatolt részei nyernek, az új pályázat nyertesei által birtokolt trafikokban már peyotl és mariska is kapható lesz.
Állítólag a kendermagos-lobby ezt sikeresen kiharcolta.
Aki nem hiszi, járjon utána. :D

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.05.02. 09:00:33

Brüsszel nem utalja a pénzt Magyarországnak a nagy építkezések után!
Az EU-s pályázatokhoz kért magyar kamarai igazolásokon buktunk el
Most a magyar állam hitelez egy csomó EU-s pályázatra pénzt
Ebből sokezermilliárd forint bukta is lehet, de a vak komondorokat ez nem érdekli.
A helyzet komoly, óriási pénzekről van szó. Egyre kényelmetlenebb a magyar államnak meghitelezni az EU-s pénzeket. Ha ez így marad, az a költségvetési hiánynak nagyon betehet, holott éppen most büszkélkedik a kormány, hogy tavaly csak 1,9 százalék volt a deficit.

Még aggasztóbb lenne, ha az eddig benyújtott számlákat tényleg soha nem fizetnék ki, mert Brüsszel megállapítaná, hogy ezek mind szabálytalan pályázatok voltak. Ilyenkor elvben a pénzt nem buknánk el, mert azt más pályázatokra át lehetne vinni. Csakhogy a költségvetési ciklus 2013 végén zárul. Amire addig nem sikerül leszerződni (és 2015 végéig meg is építeni) az a pénz elvész, vagyis rengeteg már elköltött pénz ragadhat így be, és ezek újbóli megpályáztatása a hátra lévő időben reménytelen.
Nagyon nagy a baj, fidesz banda takarodj!

nu pagagyí 2013.05.02. 09:08:32

Jó kis cikk. Ötletet is adott arra, hogy mit tegyen a következő kormány a trafikokkal. Kötelezze a koncesszió valódi tulajdonosát, hogy személyesen árulja a cigit saját trafikjában kötelező nyitvatartási idő mellett, mondjuk egy évig. Jól fog mutatni a sok polgármester csemete a pult mögött. Aztán persze szüntessék meg a dohányáruk árusításának és nagykereskedelmének korlátozásait.

sisszi 2013.05.02. 09:11:08

az egy dolog, hogy az elit " amelyiknek szellemi horizontja a trafikos-pult és jövőképe pedig a kicsi, büdös bolt" vezet, de a tágabb horizontú, a trafikos pultnál távolabbi jövőképpel rendelkezők ezt simán hagyják, támogatják és profitálnak belőle
május elsejét ünneplő poszt lett ez :DD

DezInf 2013.05.02. 09:13:40

Nem értem miért vagytok felháborodva.
Köztudott,a fidesz elvárja mindenkitől ( a párttagoktól biztosan, a hivatalosan nem párttagoktól valszeg hallgatólagosan), hogy a párt által/közreműködésével kapott nettó jövedelem ( fizetés,tiszteletdíj, költségtérítés, különböző mutyik) 10-20%-át befizessék a pártkasszába.( a %-os mérték csak sacc)

Miért lenne más a trafikmutyi esetén a helyzet. A párt jövedelmet biztosít, tessék ezt meghálálni.
Készülni kell arra,hogy lajos tartalékjai is elfogyhatnak rossz esetben. Ellenzékben a partizán háború nagyon költséges tud lenni, az elmúltnyócév is ezt bizonyítja.
Ez egy fontos döntés volt a fidesz részéről, nem elképzelhetetlen hogy lesz még hasonló . Pénzből sosem elég, a politika meg háború, ráadásul költséges, főleg ha a fidesz kiesik a hatalomból .

DezInf 2013.05.02. 09:22:50

@Kandeláber:

Én hiszek neked! Azt is elhiszem hogy az ilyen rémhírterjesztőknek nyilvánosan, köztéri emelvényen lesz kötelező mariskázni, szippantani, ráadásul a félvak, reszkető kezű koldus fogja a kötelező intravénást szervírozni nektek .

Jobb mint a nyilvános akasztás:)))
Fogadást is lehet majd kötni hány kísérletből találja el amit el kéne találni......

A nézők meg majd sajnálni fognak, így jártál .

Fejesrob 2013.05.02. 09:33:38

Ez a beállni 2 fél közé inkább a zsidó kapitalizmus lényege. Az egy dolog, hogy nem csak ők alkalmazzák.

Bajnaiék, kiadták volna az egészet bagóért valami külföldi cégnek, garantált éves haszonkulccsal.

Természetesen a külföldi média meghatározott része áradozott volna róluk, a magyar demokraták egyre sikeresebben harcolnak az antiszemitizmus ellen.

nusica 2013.05.02. 09:40:22

Fiúk, ha nagy nikotinéhségem támad, leugrom a Puch-trafikba:

index.hu/belfold/2013/05/02/puch_laszlo_rokonai_is_nyertek_am_trafikot/

vagy a többi szocialista és jobbikos trafikba. MINDEN településen a legdurvábban muttyantottak, ám mit lehet tenni, 90%-osa Fidesz-lefedettség.

nusica 2013.05.02. 09:41:22

@DezInf: Puch!

Fiúk, ha nagy nikotinéhségem támad, leugrom a Puch-trafikba:

index.hu/belfold/2013/05/02/puch_laszlo_rokonai_is_nyertek_am_trafikot/

vagy a többi szocialista és jobbikos trafikba. MINDEN településen a legdurvábban muttyantottak, ám mit lehet tenni, 90%-osa Fidesz-lefedettség.

nusica 2013.05.02. 09:44:56

@Counter: ha három kilót kell gyalogolnia a legközelebbi Puch-trafikhoz, az majd csökkenti a kedvét is.

nusica 2013.05.02. 09:47:48

@bömböcz: nincs mese, igaz demokrata csak Puch-trafikokban vásárol, esetleg jobbikosokban vagy a szocialista hálózatban.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.05.02. 09:48:25

Ez egy állati jól megfogalmazott cikk.

nusica 2013.05.02. 09:50:05

@RAMBO: tévedsz. A lényeg (a Puch-trafikhálózat) valahogy kifelejtődött :(

Atrox 2013.05.02. 09:50:06

@sZTOJAKOVICH: "Nem mondod, hogy akik korábban a borsodi nyerőautomatákban baszták el a pulyára kapott segélyt, azok eljárnak Pestre kaszinózni???"

Nem, ez igaz. És akkor el is jutottunk ahhoz a ponthoz, hogy akkor vajon mit csinál? Mert abbahagyni nem fogja, ahogy a dohányos a cigit, az egyszerű ember meg valamilyen szinten az alkohol fogyasztást (ha például legközelebb azt fogják bekorlátozni).
Megszerzi máshonnan->igény van valamire, ami legálisan nem beszerezhető->valaki majd kiszolgálja őket->szervezett bűnözés kialakulása (zugkaszinó, cigi csempész, szeszcsempész, stb.). Lehet mondani, hogy nem így lesz, de egyrészt zugkaszinók már most vannak, cigicsempészek már vannak (most majd többen lesznek és nagyobb tétellel számolnak majd), szeszecsempészetre és a világ legnagyobb országában az ebből adódó szervezett bűnözés kialakulására meg ott az amerikai példa. Szóval ez a tíltsuk be a rossz dolgokat meg majd leszoknak róla, nem működik. Ezt én is sajnálom, de így nem megy.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.05.02. 09:50:11

Aki volt már vállalkozó, az nem nyavalyog. Számtalan korábbi jogszabályi környezet változtatás járt azzal, hogy egy vállalkozás típus, s vele megannyi vállalkozó lehetetlenült el. És, bazmeg? Nem nyivákolni kell, hanem profilt váltani. Vállalkozni mindig kockázattal jár. Aki proli szemlélettel kényszervállalkozik, az idióta.

Kandeláber 2013.05.02. 09:52:20

@DezInf: No. Nem ízlene a dolog?
Pedig Coloradoban is szabad a vásár.
Lövöldöztek is örömükben mindenféle fekák.

nusica 2013.05.02. 09:53:08

@Atrox: dehogynem. Egyébként ez imádott unijónk előrajzolása volt. Aggodalomra nincs ok különben, annyi dohányhoz juthatsz a Puch-trafikhálózatban, amennyihz csak akarsz.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.05.02. 09:53:23

@Mr Falafel: Na ja, a '40-es évek végétől a jogszabályi környezet változásai pl. a magánkézben lévő üzemeket, gazdaságokat lehetetlenítették el.
A prolik nyavalyogtak évtizedeken át és kisírták maguknak a kárpótlást.
A vállalkozó szemléletűek meg beállhattak a Pártba.

Már Herényi Károly is megmondta, hogy a kommunizmus áldozatai tulajdonképpen maguknak köszönhették, mert szabadon beállhattak volna kommernek.

nusica 2013.05.02. 09:55:45

@bbjnick: ezt a szeretett unijónknak kell elmagyaráznod, nem nekünk vagy Orbánnak. Puch fogja megmenteni a hazát a trafikhálózatával!

nusica 2013.05.02. 09:57:23

@Counter: Pusztai Erzsébet még hozzáfűzte, hogy a párttagság különben is az intelligencia jele volt.

Lencsés István 2013.05.02. 09:59:36

Nincs ilyen hogy " .... trafikország .... " .

DezInf 2013.05.02. 10:05:00

@nusica: @Lencsés István: @Fejesrob:

Már a mandinerre is rászabadították a lendvai uccai elmeroggyantakat?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.05.02. 10:05:11

@Counter: Nem érted a lényeget, mert proli vagy. A 90-es években az iskolaszövetkezetekben végzett diákmunka adómentes volt. A management a bevétel után kapott %-ot. Ez havonta több millió Ft is lehetett. S ha a vezetés is diákokból állt, akkor több milliót kerestek adómentesen. A szektort elérte az állami szabályozás. Ez történt trafik ügyben is. A dohánytrafikokat én városonként 1-re csökkenteném. Dögöljenek meg, mert halált terjesztenek.

nusica 2013.05.02. 10:07:08

@DezInf: ha szaggatva kínoz az igazság, oldódásul gyújts reá egy Puch-Kossuthra!

index.hu/belfold/2013/05/02/puch_laszlo_rokonai_is_nyertek_am_trafikot/

DezInf 2013.05.02. 10:12:15

@nusica:

hvg.hu/itthon/20130502_Trafikmutyi_Nemzet_Puch_Fidesz

Valamit nagyon benéztél :))

"Madocsa község honlapjáról ugyanakkor egyértelműen kiderül, hogy Puch József a Fidesz-KDNP színeiben lett képviselő. "

Egyik kutya,másik eb. Te láncos pártházőrző kutya-e vagy ?

nusica 2013.05.02. 10:17:43

@DezInf: lihex, bérenc? :D

"Ezt a tényt nem írta meg a napilap" - a hetilap meg azt a tényt nem írta meg, hogy a madocsai polgármester szocialista... Jé, de érdekfeszítő, mi? :D
Éppen azt támasztod alá a rosszul formált túllihegéseddel, hogy ez nem párt-, hanem oligarchamutyi volt! Enyitsem veszel észre? ;)

index.hu/belfold/2013/05/02/puch_laszlo_rokonai_is_nyertek_am_trafikot/

is 2013.05.02. 10:19:24

@poszt: az indexen már tegnap lejött a cikk, hogy ez egy milliárdos biznic a pultpénzek és egyéb marketigncsatornák miatt, amit a dohánygyárak nyomnak. mivel láthatóan egyesek tízesével vitték a traikokat, ők évi tízmilliókat úgy fognak keresni, hogy még csak ki sem nyitottak.

tehát annyi történik, hogy az üzemelés nullszaldóban majd elmegy (Lázár Jani megemelte az árrést hozzá), a teljes dohányipari milliárdokat pedig lenyúlják.

Orbán Viktor belehazudta mindenki szemébe, hogy itt kisemberek, átlagcsaládok megélhetéséről van szó. Igen, Horthy alatt hadiözvegyek, rokkantak kaptak trafikot. Most majd az átlagcsalád minimálbérért lehet bérmunkás az eddig birtokolt trafikjában, míg a FIDESZes viszi a tízmilliót évente.

Ja, Puch László rokona egy párezres baranyai kisvárosban (az ország legalacsonyabb vásárlóerejű régiója) kapott 1db trafikot, ami talán kitermeli a munkabért neki. Fantasztikus, azon túl, hogy ráerősít arra, hogy igen, politikai alapon történt az osztogatás. Ha nem úgy lenne, nem hozták volna elő Puchot, ugye. És pont Puchot előhozni a Puch-Simicska tengelyből, hát elég mulatságos.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.05.02. 10:20:28

@nusica: lehet, hogy tévedek, de elmondom, hogy hogyan értettem. Azok, akik valamilyen módon "közel vannak a politikához", az így szerzett befolyásukat arra használják, hogy beálljanak olyan üzletekbe az üzletfelek közé, ahová az államnak nem szabadna lehetőséget adni a beállásra.

Ebbe a történetbe nem csak a trafikmutyi tartozik bele, hanem - szinte - minden. És nem csak a fideszesek, hanem minden politikai párt. Én legalábbis jobb és baloldalról is ismerek olyan történetet, ahogy a "project manager" felvette a 20%-80%-át a megbízási díjnak a semmire, és a munkát megcsináltatták azzal, aki értett hozzá. A szocik alatt egy komlett híd árát lopták el - de ez engem cseppet sem vígasztal akkor, amikor "emezekről" bármi hasonló kiderül.

Így azt sem tudom elképzelni, hogy a többszázmilliós villájában lakó puch rá lenne szorulva a trafiknyitásra, de azt sem, hogy cba tulajdonosként valaki ebből akar megélni. Ennek tipikusan a mozgássérültek üzletének kellene lennie, mert (elnézést, megbántani a világért nem akarok senkit) de mondjuk fél kézzel simán el lehet bírni egy doboz cigit. És ezeknek a mozgássérülteknek kurvára nem hiányzik semmilyen hasznot semmiért lefölöző poltikus a képletből: önerőből is tudnák ők vinni a boltocskát.

Ha ezt a gondolatmenetet nézed, akkor talán nem tévedtem.

nusica 2013.05.02. 10:21:38

@is: ja, a "kis mutyi" megengedett? Szocialista erkölcsű vagy? :D Egyébként Puchnak több rokona is építi a szocialista trafikhálózatot az Index szerint. Vagy már az Index is náci? :)

nusica 2013.05.02. 10:24:07

@RAMBO: zömmel egyetértek. De Puch nyilván nem magának akart jót, hanem a neposainak, ezzel szúrta ki a szemüket ez a sóher alak.
A gondolatmenet ugyanúgy Orbánra is áll: ha olyan gazdag, akkor mit vár a trafikoktól? ;)

Kandeláber 2013.05.02. 10:24:18

@DezInf: Madocsa Böde Daniról híres.
Mit nekik egy Puch.

DezInf 2013.05.02. 10:25:55

@nusica:

Gyenge erőlködés , össze ne csináld magad :)

Azért nyomjad,hátha sikerrel jársz......

nusica 2013.05.02. 10:26:17

@Kandeláber: ezt az Index-cikket olvastad már? ;)

index.hu/belfold/2013/05/02/puch_laszlo_rokonai_is_nyertek_am_trafikot/

nusica 2013.05.02. 10:27:13

@DezInf: igazi libbant "érvelés"... A sarokba szorított motoregér...

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.05.02. 10:27:19

@nusica: egy adalék, de tényleg nem lényeges:

'A hvg.hu elérte Puch Józsefet Madocsán. Mint mondta, ő jelenleg valóban a Fidesz-KNDP jelöltjeként került be a helyi képviselőtestületbe, és valóban nyert rafikjogot. "Puch Lászlónak viszont nem vagyok testvére" - tette hozzá.'

hvg.hu/itthon/20130502_Trafikmutyi_Nemzet_Puch_Fidesz

:DDDDDD

nusica 2013.05.02. 10:28:55

@RAMBO: deravasz, deravasz, miért nem azt mondta szerinted, hogy nem ROKONA Puchnak?

Alvarez 2013.05.02. 10:30:02

@Kandeláber:

hvg.hu:
"Miután kiderült, hogy több helyen a Fidesz helyi, vagy országos vezetőihez kötődő pályázók nyertek koncessziót, a Magyar Nemzet csütörtöki számában azt írta: Madocsán Puch László MSZP-s képviselő testvére nyert koncessziót. A lap többek között ezzel támasztotta alá a Magyar Szocialista Párthoz kötődő emberek részvételét. Madocsa község honlapjáról ugyanakkor egyértelműen kiderül, hogy Puch József a Fidesz-KDNP színeiben lett képviselő. Ezt a tényt nem írta meg a napilap.

A hvg.hu elérte Puch Józsefet Madocsán. Mint mondta, ő jelenleg valóban a Fidesz-KNDP jelöltjeként került be a helyi képviselőtestületbe, és valóban nyert rafikjogot. "Puch Lászlónak viszont nem vagyok testvére" - tette hozzá."

Jajj de ciki... Szerintem Magyar Nemzetes forrásra többé ne hivatkozz:)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.05.02. 10:30:20

@nusica: nem tudom, és mint mondtam, nem is érdekel. A cikk szempontjából teljesen érektelen, és mi arról beszélgetünk.

DezInf 2013.05.02. 10:30:51

@nusica:

Túl hangosan berregsz motoregér,meg kéne olajoznod magad :)
Hívj egy kis erősítést,mert így egyedül égni nem igazán kellemes.

nusica 2013.05.02. 10:32:29

@Alvarez: nem testvére - hanem mije, oknyomozókám? Egy épelméjű újságíró miért nem kérdezi meg tőle, hogy "és rokonságban sem állnak?"...

index.hu/belfold/2013/05/02/puch_laszlo_rokonai_is_nyertek_am_trafikot/

Alvarez 2013.05.02. 10:32:38

@nusica: és az MN miért nem írta le, hogy ő is csak egy fideszes, mint a többi?

nusica 2013.05.02. 10:33:50

@RAMBO: súlyosan ferdítesz. Mert ha az illető Puch unokaöccse, akkor annyit mondani, hogy "nem tesvére", jellegzetes szocialista ármány.

index.hu/belfold/2013/05/02/puch_laszlo_rokonai_is_nyertek_am_trafikot/

stf! 2013.05.02. 10:34:17

Napi Falvédő:
Asszony verve, trafik számolva.

Alvarez 2013.05.02. 10:34:39

@nusica: az épelméjűek csak a magyar nemzetnél dolgoznak, akik mszp-snek állítanak be egy fideszes képviselőt és azt írják róla, hogy testvér miközben nem az.

sajnos a hvg-nek nem jut épelméjű, az konkurenciánál dolgozik mind. Valamint nusica néven kommentel:)

nusica 2013.05.02. 10:34:47

@DezInf: hívd meg valamelyik neposodat, ha unsz egyedül égni. Erről tudsz?

index.hu/belfold/2013/05/02/puch_laszlo_rokonai_is_nyertek_am_trafikot/

nusica 2013.05.02. 10:36:34

@Alvarez: azért, mert ugyanolyan aljadék, mint a hvg.

nusica 2013.05.02. 10:37:18

@Alvarez: Index!

index.hu/belfold/2013/05/02/puch_laszlo_rokonai_is_nyertek_am_trafikot/

DezInf 2013.05.02. 10:39:12

@nusica:

Te nagyonbeteg lehecc agyilag.

5420:5 szerinted szoros eredmény.

Jahh,biztos focista vagy :))))

Igazad van,az az 5 korrupcióra utal, az 5420 az noooóóóórmális,mint te :)

Nem lehet,hogy azt az 5 pályázatot benézték a bíráló párttitkárok?

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.05.02. 10:43:28

@marko11:

"A fideszben nyomuló hölgyek/urak, ifjak vszleg nem sokban különböznek más nyomulóktól"

Édesanyád pedig a KURVÁKTÓL nem különbözik sokban (és ezt ne vedd sértésenk), de édesapádat asszerint választotta ki a sok milliárd hím közül, hogy menniyre lesz megbízható (anyagilag oldalon) az utódainak gondmentes ellátásában...

Ugy-ugye?

Édesanyádat mégsem tartod kurvának, ugyanis nem az.

Orbán Viktor után szabadon:

"a pornót nem lehet meghatározni, de ha látjuk, tudjuk, hogy arról van szó"

Tehát tisztelettel megkérlek, ne mosdassuk a politkai "KURVÁINKAT"!

Kandeláber 2013.05.02. 10:46:24

A nagy igazságokat csak ezután tudjuk meg, mert a zindexes Uj Peti új orgánumot gründolt "Jeti válasz" címmel.
Most aztán meg lesz mondva a megmondhatatlan is.
Reszkessenek a trafikok!

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.05.02. 10:49:38

Különben alkományba kellene foglalni a Trafik-törvényt, hogy véletlen se lehessen visszacsinálni egy esetleges kormányváltáskor.

Van már a Skicc Plagi bácsinak is alkotmány-Lex-e.

Miért ne lehetne a piramis alján fekvő (trafikos) fidesz-csicskáknak is saját alkotmány-Lex-e?

Maximum a Ténytár listája nőne... Azt meg "ki" nem szarja le (spec én nem, a Szerk.)

Lencsés István 2013.05.02. 10:55:30

@nusica: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . A link nem tény , pláne nem az Index amely baloldali , azokról meg köztudott hogy eladta az országot ....

Alvarez 2013.05.02. 11:00:56

@Balibgeczyk: most legörényezted Puch József fideszes képviselőt! Hát szabad ilyet?

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.05.02. 11:02:18

@Lencsés István:

Lencsés István a Fidesz-maffia pénzelt kommentelője (perelj be pityukám, kérlek...)

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.05.02. 11:03:40

@Balibgeczyk:

Provokátorkám:

972 : 1

Ez amúgy arány akart lenni te írástudatlan 17 éves provo.

DezInf 2013.05.02. 11:03:48

@Balibgeczyk:

Mivan nusica átöltöztél?
A nusica nicket megint beraktad a szekrénybe egy évre?
Eléggé megégett,egy év biztosan kell neki,mert felejthetetlen élmény volt látni a vergődését:)

Ez az igazi nicked csak arra jó,hogy tahótlanítsanak téged.
Vehetnél fel egy szexibb rucit,olyan kis ...........

Áááááá, nincs neked humorod......

..... talán lencsés pityukától kérhetnél kölcsön, neki van olyan áderi humorja dögivel.....

Roan 2013.05.02. 11:04:37

@sZTOJAKOVICH: Meséld már el, szerinted a multik mennyiben részesedtek a dohánybizniszből? Csak egy kis segítség: 40.000 dohányárusító helyből mindössze kb. 1000 tartozik multihoz. Ja, hogy a sok egyéni vállalkozó emiatt megy tönkre, nem lesz munkája, nem fizet adót, munkanélküli segélyt vesz igénybe? Áh, de az államot nem éri kár, ugye?

Lencsés István 2013.05.02. 11:05:58

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: Nincs ilyen hogy : " .... Fidesz -maffia .... " . Ingyen kommentelek , mert nem tűröm hogy sok névtelen hazudozik , bár igaz már csak egy évig tehetitek meg . :D Nem vagyok " .... pityu .... " . Tanulj meg olvasni .

röhögő 2013.05.02. 11:28:37

@Balibgeczyk: Felesleges venned a "fáratdságot", már mindenki csak kiröhög téged.

notib 2013.05.02. 11:34:20

Aristo: mond neked az valamit, hogy
termelő - kereskedő(boltos, ügynök, stb.) - fogyasztó ???

DezInf 2013.05.02. 11:35:54

@Lencsés István:

pityuka,annyit emlegeted ezt az egy évet. Mi lesz egy év múlva?
te leszel a maffiafőnök és betiltod az internyetet?
kiskunbéla meséjj kicsit mi vár ránk,cseresznyétlen kóbor lelkekre......... lesz szögesdrót meg kukoricaleves.... cigit kapunk ..... ?
annyi kérdés,világosíccs már meg minket :)))

pityuka,pityuka, lökkd má a tutit!

Lencsés István 2013.05.02. 11:39:46

@DezInf: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . Nem vagyok " pityuka .... " . 3 . Tanulj meg írni és olvasni . 4 . Már leírtam mi lesz , de nem jutott el , mert nincs hova . 5 . Ilyen nincs hogy : " .... internyet , meséjj , világosiccs , lökkd .... " . 6 . Nem vagyok " .... kiskunbéla .... " . 7 . Cigizel ? :D Akkor már minden értek . :D

DezInf 2013.05.02. 11:50:03

@Lencsés István:

pityuka,pityuka öccekevercc valakivel.
engem fojamatosan fenyegecc azzal az egy évvel,de sosme fejtéd ki az igazságod minden levelecskéjét.
csak fenyegecc oszt lassan el fog múlni az az egy év.
tök pánikba kezdek esni,mer belekezdtem a csendes donba, oszt ráadásul én bohó vettem egy karton tartós tejet. lehet mindez kidobott pénzecske vót?
nyomassad má a tutit,mi lészen akkor amikor az lesz amit nem árulsz el!
világvége lesz, vagy csak egyeseknek?
mitől lesz valaki kettes?

fejtsedd má ki azt a dógot,mint vaktyúk a babot, ne tarcsad izgalomba a népet,me van annak jobb dóga is,meg osztan mi lesz a tartóstejjel?

szóva ne tartassad missza magadba, ítélkezz vagy mijaszösz, csinájjá má valamit pityuka.....

( a nagybötűké ne reglamájj,az akko se jár néked,ha fennyegetődző nyelvtannácija)

felcsutisuttyo 2013.05.02. 12:18:18

kepkezelo.com/images/7puu1uga5djlj50xgnh.jpg

Öszöd? nem Öszöd Viktor?
Pedig ez a Te Öszödi Buktád!

milyen szép a Vértes, ó 2013.05.02. 12:27:55

@Fejesrob:

kihagytad, hogy Bajnaiék előtte megöltek volna néhány kismacskát, kedves retardált :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.05.02. 12:32:49

@Virág et.:

"De azt igen, hogy a koncessziós jog jogosultja megteheti és meg is fogja tenni, hogy nyit kisebb "kaszinókat" vidéken, ahová már betérhet akár a borsodi függő is."

baromság. az lesz, mint itt felénk is, hogy internetcafénak álcázza a dolgot a kocsmáros. ha jön a törzsfüggő, csak elfordít neki egy kulcsot, és máris ott illegális nyerőgép, amibe ugyanúgy elszórja a pénzt, csak már az állam nem lát belőle semmit. ez az úgynevezett valóság, legalábbis mifelénk.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.05.02. 12:36:05

@Counter:

nem tudom, hol élsz, de engem kurvára zavar, amikor 8-10 éves kölkök szemmel láthatóan rutinosan bagóznak. persze ennek kurvára nem a nemzeti trafik a megoldása, de ez más kérdés.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.05.02. 12:40:55

@Noferheperuré Uaenré:

Counternek annyiban igaza van, hogy nem a tizenévesek basztatása a megoldás, hanem a már létező törvények betartatása. mert az ami nem megy. ha a 18 éven aluli dohányzik, akkor kétféle személyt kelene baszogatni, az egyik a bótos, aki 18 éven alulinak ad el cigit, meg apuci-anyuci, aki cigit ad a gyerekének. ha a bótost esetenként levennék valami komly összegre, ő is meggondolnál legközelebb, apuciékkal meg nem tudom, mit lehetne tenni igazából.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.05.02. 12:47:50

@mavo: Engem is zavar, de nem tudok elképzelni olyan tudatmódosító cukorkát, amelynek hatása alatt a valóságos magyar rendőrség ezirányú alkalmazását ésszerűnek látnám. Teknős pedig ezt javasolta.

Egyébként meg a 18 éven alulinak elad helyett a 18 éven alulinak átad volna a célravezető abban a tekintetben, hogy ennek mindig volna elkövető alanya: mert ugye jelenleg fognak egy 18 évesnél idősebb cimborát, az megveszi a cigit, s átadja a pénztártól távozva. Így meg nem sáros senki.
Vagy lehetne izmozni a kiskorú veszélyeztetésével is. Persze ahol 14 éven aluli gyerek komolyan dohányzik, ott valószínűleg mással is talán.

Vagy ugye a komoly prevenciós munka, a közvélemény formálása. Érdekes módon vannak országok, ahol működik; egyszerűen nem sikk dohányozni, s a dohányosok sem váltak vérben forgó szemű dizájnerdrogos dúvadakká.

KopaszMercis 2013.05.02. 12:50:25

@Lencsés István:
Buzi-e vagy...! Te se irni se olvasni se szamolni nem tudsz. Meg a Rogan Tonit se erted...

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.02. 12:59:24

@Counter: Mavókám, ne izélj már! Ez egy merő önellentmondás. Egyszer a normális társadalomban nem köll szabálykövetésre bírni az embereket, másrészt ez nem egy normális társadalom, és ezért meg nem szabad? WTF? Hát, szerintem ne igyál több kannást...

És egyebekben még egy normális társadalomban is kell külső kontroll, nemhogy egy olyan mélyen betegben, mint ez itt. És nem, az nem diktatúra, meg nem rendőrterror, ha bárki megkérdezi egy gyerektől, hogy mi a faszt dohányzik, honnan van cigarettája. Ahogyan ez sem volna az, ha mondjuk a rendőr tízezrekre bírságolná azokat a szülőket, akik dohányozva sétálnak a kölkükkel.

Ahogyan pölö az sem égbekiáltó hatósági erőfitogtatás, amikor a be nem kötött biztonsági övért fizetni köll.

4256

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.05.02. 13:05:36

@Noferheperuré Uaenré: Jó, akkor úgy döntöttél, hogy Alfőmérnök után ugrasz a nickparanoiába.

Egészségedre. Kérj segítséget szakembertől!

(Az az érvelés zseniális, hogy mivel a magyar társadalom nem normális, ezért a hatalom gyakorlásának is nemnormálissá kell válnia. Talán inkább annál normálisabban kellene gyakorolni, nem?!)

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.05.02. 13:22:30

@Lencsés István:

Lencsés István szereti a férfi seggeket, ergo egy buzi. Itt a nagy nyilvánosság előtt kijelentem.

(István, perelj be kérlek...)

regress 2013.05.02. 13:26:28

@Balibgeczyk: te narancsgeci, egy két kiugrott szocival védekeztek?szánalmas.az arányokat hasonlítsd össze.csak te annyira hülye vagy,hogy nem fog menni

Elijah_Baley 2013.05.02. 13:27:00

Magyarország jobban teljesít!
kicsinyességben is!

Alfőmérnök 2013.05.02. 13:30:39

@bbjnick: "Nekem drogprevenciós szakik magyarázták el, hogy vannak bizonyos jellegzetességei a (fiatalokra jellemző) bulizós drogfogyasztásnak: ilyen pld., hogy amikor füveznek, akkor nem isznak"

Hát jó nagy faszságot mondtak.
Vannak, akik tényleg nem bírják együtt a kettőt.
De a többségük simán rászív a piára és fordítva.

nusica 2013.05.02. 13:31:51

"Az MSZP korábbi pénztárnoka, Puch László rokonsága is sikeresen pályázott: a szintén baranyai Lánycsókon sógornője nyithat dohányboltot, míg testvére a Tolna megyei Madocsán nyert koncessziót. A lap megkeresésére a politikus elismerte, hogy családtagjai a trafikpályázat nyertesei, habár úgy látja, többségében politikai alapon zajlott a pályázatok elbírálása. Az egykori pártpénztárnok leszögezte, leginkább azt sajnálja, hogy főként olyanok nem üzemeltethetnek trafikot a jövőben, akik harminc éve ezzel foglalkoznak. (Puch László ma délelőtt arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Madocsán koncessziót nyert személlyel semmilyen rokoni kapcsolatban nem áll, őt nem is ismeri.)"

Több rokonát bevallja Puch, de a madocsainál a Magyar Nemzet hülyén fantáziált.

Épül-szépül Puch trafikbirodalma :(

nusica 2013.05.02. 13:33:30

@regress: ti libbant bűnözők világéletetekben azt hittétek, bocsánatos bűn, hogy kevesen vagytok.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2013.05.02. 13:33:32

Eléggé OFF:

"Régészeti leletek szerint Dél-Amerikában több mint hétezer évvel ezelőtt már fogyasztották az étkezési burgonyát, ami - a spanyol hódítók által összerabolt arany, ezüst és drágakő szerény útitársaként - az 1570-es években került Nyugat-Európába, majd jutott később kalandos utakon Magyarországra. Elsőként bizalmatlanul fogadták, főként, hogy sokan a mérgező levelét és termését fogyasztották el. A krumpli népszerűsítésében jelentős szerepet játszott Antoine Augustine Parmentier, a francia király gyógyszerésze, aki XVI. Lajos megnyerésével biztosította a burgonya sikerét."

Tényleg milyen butuska is volt Frigyes Vilmos amiért azt hitte, nem egyértelmű mindenkinek, mit is kell megenni egy adott növényből!
Nem lehetne kedves Aristo, hogy -mielőtt egy országának gazdaságát rendbetévő uralkodót a mi bürokratáinkhoz hasonlítgatsz némileg gúnyos éllel- legalább alapvető dolgoknak utánanézel?

nusica 2013.05.02. 13:34:43

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: undorító kezdesz lenni. Egy retardált nyomorultat alázol, és ez mindent elmond - rólad.

nusica 2013.05.02. 13:36:51

@Lencsés István: fogd már fel végre, hogy kettőspont után, kevés kivétellel, kisbetű jön...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.05.02. 13:37:34

@Noferheperuré Uaenré:

a honnan van cigarettája? az jó kérdés lenne, ha a tizenévesnek érdeke volna megbüntettetni azt, akitől kapta. egyébként is, a cigiző utcagyerekeknek valószínűleg van nagyobb vaj is a fején, mint a dohányzás, akkor meg eleve nem az a rendőrnek információt adós fajta.

@Counter: hagyd szegényt, tőlem azt hisz, amit akar. és mivel te én vagyunk, nyilván neked is így kell gondolnom. :D vagy valahogy így. :D

nusica 2013.05.02. 13:39:14

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: te a Fidesz bűneivel mentegeted a magatokát?!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.05.02. 13:43:00

@Alfőmérnök:

"a többségük simán rászív a piára és fordítva"

a valóban rendszeres fogyasztók többsége biztosan nem, az alkalmi fogyasztóknak pedig nagy kibaszás a piára fű, elég nagy eséllyel lesz belőle rosszullét, pánikroham, stb. bébézsuzsikának kivételesen van igazsága.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.02. 14:08:24

@Counter: Valamit félrértettél. Az érvelés a tiéd volt, csak sántán. Ha kiveszed belőle a bicegést, még mindig a tiéd. Én azt mondom, amit kb. Teknős is mondott. Hogy ti. egy normális társadalomban, az utcán nyilvánvaló szabálysértésbe botló rendőr nem megy tovább fütyörészve. De hát érted te ezt, így most is marad egy rakás föl nem használt karakterem: 4640

Alfőmérnök 2013.05.02. 14:10:24

@mavo: Nahát, én meg a fűtől önmagában is rosszul vagyok, sőt, ha sokat iszom, az alkoholtól is pl. hányni szoktam.

Lencsés István 2013.05.02. 14:33:41

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: Zavar az igazság , és ezért akarsz megverni azzal csak magadat minősíted .... Miért perelnélek be ? :O Rajtad már az sem segítene .... Mondatkezdés nagybetű .

@KopaszMercis: Nehezen lehetnék buzi , menyasszonyom van , szóval ezt IS beszoptad . :D Én tudok sok mindent veled ellentétben , te nem tudsz írni , hisz még az ékezetet sem ismered . :D Szóval a helyedben .... :D Ilyen pedig nincs hogy " .... Rogan Toni .... " .

@nusica: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . Jobban hiszek a több diplomás magyar tanáromnak mint egy anonim gecinek ....

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.05.02. 15:11:41

@Lencsés István: több magyar tanárod is volt, Piftike?
Meglátszik.
Rajtad.

Virág et. 2013.05.02. 16:22:42

@Noferheperuré Uaenré: Nem akarlak bántani, de elmondanád, hogy a szerencsejáték tv-nek mi köze van ahhoz a tényhez (lásd fent idézett origos cikk), hogy a nyerőgépezés piaci betiltása után a hazai koncessziós kaszinók forgalma 40%-kal megnőtt? Vagy ahhoz a több mint pletykához, hogy az Eurovegasnak takarították le a piacot a pénznyerők betiltásával?

De legyen, 1991. évi XXXIV. tv. 27. § írja le a kaszinók fajtáit és fogalmát. Nem copyzok be két oldalt neked, de II. kategóriájú kaszinónál NINCS minimális asztalszám. 10 évre kaphatja a koncessziós jogot és vidéken (Bp, Pest megyén kívül) elég 100 milliós törzstőke, ami annak a kb. 2 embernek, akik jelenleg is az összes koncessziós kaszinót tulajdonolják, tehát a jövőben is eséllyel pályázhatnak aprópénz.

Hogy ennek mi köze van a fenti hozzászólásomhoz, azt nem tudom. Ha csak okoskodni akartál, akkor ez mellé ment.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.02. 17:03:06

@Virág et.: Hogyne. Plusz még egy vidéki II.es terem is ötvenmilliós koncessziós díjjal megy. Évi 50M. Szerintem nincs az az épeszű üzleti terv, ami ezt mondjuk Miskolcon kitermeli. De biztos én néztem be, és már nyílt is. 4773

Alvarez 2013.05.02. 17:17:13

@Noferheperuré Uaenré: 50 millió kitermelése egy játékterem számára aprópénz. Pláne úgy, hogy most konkurencia sem lenne.

Virág et. 2013.05.02. 17:27:13

@Noferheperuré Uaenré: Szerintem 50 millió az semmi egy olyan játékteremnek, ami az egyetlen 100 km-en belül. Ha valóban sokan éltek ezekkel a gépekkel és hatékony az ellenőrzés, hogy a nyilván megszaporodott feketézőket kiiktassa, akkor bőven megéri.

Mondom, Budapesten 700 milliót dobott a kétmilliárdos bevételen mindjárt az első évben. Nem gondolom, hogy a fővárosi nyerőgépezők annyiban eltérnének a vidékiektől, a gyümölcspókerrel rendszerint nem a felső tízezer szokott játszani, függetlenül a helytől.

"De biztos én néztem be, és már nyílt is"

Nem nyílt. Az Eurovegas ugyanannak a körnek az érdekeltsége, akiké a mostani kaszinók. Ezek az emberek egyelőre nem érdekeltek a piac megosztásában. Ha végleg befuccsol a bezenyei projekt, akkor a helyzet megváltozik.

KopaszMercis 2013.05.02. 17:52:31

@Lencsés István:
Buzinak buzi vagy, a kérdés az, hogy mennyire... ;)

Roan 2013.05.02. 17:58:40

@Virág et.: A tiltás előtt egy játékgép havonta 2-300 ezret hozott a tulajnak, jobb helyen akár 500 ezret is, így egy kaszinó évi 50 milliója bőven behozhatónak tűnik a mostani viszonyok között.

teknős 2013.05.02. 17:59:00

@Noferheperuré Uaenré: Igen, pontosan erre gondoltam. Talán oda lehet fáradni a 12 éves cigiző gyerekhez és megkérdezni tőle, hogy ugyan már ki adta neked azt a cigit.

Mert valahol el kellene kezdeni felgöngyölni a szálakat. Nem, nem kértem, hogy büntessék őket, ellenben azokat, akik eladják nekik, meg kellene. Nyomozni kellene a rendőröknek mert ez a társadalom érdeke. Óh, minő borzalom!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.02. 18:02:26

@Virág et.: Cunci, ez nem játékterem, hanem kaszinó. 4943

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.02. 18:03:23

@Alvarez: Akkor biztos ezért nem nyílik. Annyira jó üzlet, hogy rád vár. Az előző neked is szól ám... 4894

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.02. 18:04:50

@Alfőmérnök:

Jó, akkor már csak azt mondd meg nekem, @Alfi, hogy ezeknek a drogmegelőzős arcoknak milyen érdeküket szolgálná, ha hantáznának vagy kamuznának?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.02. 18:20:54

@teknős:

Szerintem, ennek a mai keretek között megvan az útja-módja.

Ha 14 év alatti csinál valami grimbuszt (pld. lop, rongál, közterületi balhéba keveredik stb.), akkor azok az ügyek (végül) az önkormányzatok családvédelmi osztályára kerülnek (a gyerek és család családsegítői "felügyelet" alá kerül). Azt én kivitelezhetőnek tartanám, ha az utcán dohányzó kiskorú adatait fölvennék a rendőrök és a családjukat családsegítői "felügyelet" alá helyeznék.

Bár nagy eredményeket nem várnék egy ilyen lépéstől, a szülők legtöbbje (mivel a dohányzó kiskorúak legtöbbje tuggyukhonnét kerül ki) szimpla zaklatásnak tekintené, mivel maga sem tekinti gyereke dohányzását "ügynek".

(Egyébként az én nagyapám, saját bevallása szerint, 12 éves korától rendszeresen dohányzott és nyolcvanhárom évesen halt meg, mert megerőltette a gyenge szívét betakarítás közben. Világ életében tisztességes, dolgos, becsületes ember volt, nem tette a dohányzás bűnözővé.)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.02. 18:22:33

@bbjnick:

a dohányzó kiskorúak legtöbbje tuggyukhonnét=a dohányzó kiskorúak legtöbbje is tuggyukhonnét

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.02. 18:23:43

@bbjnick:

(Egyébként az én nagyapám=(Egyébként az én anyai nagyapám

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.05.02. 18:42:52

@bbjnick: Nem életszerű. Pont a legproblémásabb családokon nem fog a családsegítő. Majd a (tipikusan női, alulfizetett) családsegítős alkalmazott fogja "felügyelni" a családot, ahol a börtönviseltség mindennapos, ugye? A másik, hogy ne higgye, hogy a kiskorúak dohányzása csak tuggyukhol fordul elő. Örök élményem a polgári környéken hajléktalannal cigarettát vásároltató, majd abból a szívességet pár szállal kifizető és vidáman rágyújtó polgári kölykök látványa. :) Egyébként meg biztos ismeri a régi viccet, amikor az igazgató bejön az osztályterembe, és a földön meglát egy csikket:
- Kié ez a csikk?! Jelentkezzen, de rögtön! Kié?
Osztály (kórusban): - Az igazgató úré!
- Hogyhogy?
- Igazgató úr kérem, nálunk az a szabály, hogy a csikk azé, aki megtalálja!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.05.02. 19:18:28

@Holger Hartland:

1) Már mi nem életszerű? Ez így működik. A kiskorúak "ügyei" rendre a családsegítőknél végzik. Aztán vagy úgy lesz, ahogy maga mondja (ki sem mernek menni a családsegítők, azokhoz a bizonyos családokhoz) vagy másként (én ismerek olyan szolgálatot, ahol pld. egy tekintélyes --- brutális méretű és erejű ---, sokgyerekes, jókatolikus cigányembert alkalmaznak kísérőként a családsegítők mellé a problémásabb ügyekben: persze, ennek a módszernek sem 100%-os a hatékonysága:-)).

2) Többször leírtam, szerintem ez a dohányzáscirkusz több kárt csinál, mint hasznot. Én is kipróbáltam 10 évesen a cigarettát, sokakkal együtt, és nem szoktam rá, majd 16 évesen újra, sokakkal együtt, és rászoktam, míg mások nem:-) Ha olcsón, szabadon lehetne jóminőségű dohányt kapni, akkor az úrigyerekeknek sem kellene hajléktalannal vetetniük (s talán még a csábítás is sokkal kisebb volna, mivel egy érdektelen napi cikkről volna szó), hogy vagánykodhassanak egy kicsit.:-)

Lencsés István 2013.05.02. 19:37:15

@Hepci: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . Nem vagyok " .... Piftike .... " . 3 . Mint minden NORMÁLIS EMBER - nek ( azaz nem neked .... ) több volt , természetesen . 4 . A rólam kialakított véleményed ( Ami hazugság . ) nem érdekel .

@KopaszMercis: Másodszor és utoljára kérdezem hogy lennék buzi , ha menyasszonyom van ? :D Érdemi válasz ha nem jön , nem reagálok rád ma többet ezen a blogon .

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.05.02. 19:51:13

@bbjnick: S ha olcsón lehetne megbízható füvet, lsd-t, metamfetamint, ópiumot kapni...?

Állat-e a dohányos, hogy amitől függ, azt tűzön-vízen át is megszerezze?

Alfőmérnök 2013.05.02. 20:08:07

@bbjnick: Nem gondolom, hogy szándékosan vezettek félre.
Csak azt felejtették el, hogy minden drognak vannak káros mellékhatásai. Az alkoholtól pl. minimum másnapos lesz az ember (persze, ha kihányja, amit ivott, kevésbé), és ez nem riasztja vissza azokat, akik rendszeresen élnek vele.

KopaszMercis 2013.05.02. 20:51:07

@Lencsés István:
Tedd fel magadnak a kerdest, a pornoban azt szereted latni, hogy kicske petyhudt fasszal toljak a not, vagy nagy kemeny dakoval...

Na latod, a nagy kemeny dakot szereted szegenyember...

:D

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.05.02. 21:45:55

@teknős:

„ Talán oda lehet fáradni a 12 éves cigiző gyerekhez és megkérdezni tőle, hogy ugyan már ki adta neked azt a cigit.”

mire a 12 éves utcagyerek magába roskad, és feladja az egész maffiát. :-D

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.05.02. 21:52:45

@Virág et.:

olyan hülyeségeket írogatsz, hogy az már fáj. azért azt az ózdi kaszinót megnézem. :)

Alfőmérnök 2013.05.02. 23:13:24

@mavo: Semmire. :) Tényleg nem ismerem a statisztikákat, szóval lehet, hogy összességében a prevenciósoknak igazuk van. Én azt tapasztaltam, hogy vannak, akiknek tök mindegy, hogy mihez jutnak, össze-vissza keverik az anyagokat. Persze vannak, akik a fűre esküsznek, vagy a speedre, vagy a ginára, vagy az lsd-re, vagy a kokainra, stb. de olyanok is vannak, akik fűvel-fával. Lehet, hogy ez utóbbiak aránya jóval kisebb, mint azoké, akik nem keverik az anyagokat, nem tudom.

Virág et. 2013.05.03. 05:46:57

@Noferheperuré Uaenré: És a kaszinóban mit csinálnak? Nem játszanak? Szavakon lovagolsz, amikor rájöttél, hogy marha vagy? Először pattogsz a hülyeségeddel, aztán fölényeskedsz a szerencsejáték törvénnyel, amikor meg valaki veszi a fáradságot és megnézi, akkor ez marad? Inkább számolgass tovább karaktereket, ennyire telik.

@mavo: Ki írt ózdi kaszinóról??? Te engem olvasol? Szerinted hülyeség egy megyeszékhelyen vagy más régiós központban kaszinót nyitni? II. kategóriásat mondjuk 20-30 géppel, asztalok nélkül? Sopronban is van, Budapesten is van. Egyszer azért látogass el és számold meg mennyi ebből a frakkos külföldi a rulett-asztalnál vodkamartinivel és mennyi az egyszerű magyar a nyerőgépnél. Egyébként 2000-ben 17 koncessziós kaszinó üzemelt még Magyarországon, Szentendrén, Kecskeméten, Nyíregyházán és Székesfehérváron is pl. Ezek nem nyerőgépes kocsmák voltak, hanem rendes szerencsejáték tv. szerinti kaszinók koncessziós jogokkal. És ekkor még legális volt a nyerőgépezés is a kocsmákban, tehát verseny is nagyobb volt. Gondolom Nyíregyháza már majdnem Las Vegas, azért tudott 10 évig ilyet üzemeltetni.

Mondjuk ennek:

www.penzcentrum.hu/vasarlas/kivegeztek_a_nyerogepeket_megis_uj_kaszinok_varjak_a_magyar_jatekosokat.1036002.html

lehet, hogy több köze van ahhoz, hogy nincs BAZ megyében kaszinó, mint bármi másnak.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.03. 08:08:47

@Virág et.: Oké, megértettem, hogy te életedben nem jártál falusi kocsmában, külvárosi presszóban, ahova bekerült két-három félkarú. Majd beszélgetünk, ha megismerkedtél Valóság nagybátyánkkal...

És fingod sincs szerencsejátékról, vállalkozásról, közgazdaságról. Nem baj. Ezt a részét el tudom magyarázni, egyszerűen:
Ahhoz, hogy játékgépekkel megszórj egy megyét, régiót, várost pár ember kell, leginkább verő típusú, meg kreatív könyvelő, meg egy szar kft. És pár fillért löksz a kocsmárosnak, ha meg pampog belevereted a fejébe, hogy mi a pálya. Ahhoz viszont, hogy nyiss egy darab II-es termet a világ seggelyukán, kell egy 100millás törzstőkés komoly cég, le kell tenned évi 50 millát (ez asszem 2011-es összeg, a tv. szerint valorizálandó évről-évre), és ezért lesz egy(1db) helyed, aminek komoly rezsiköltsége is van. Nem összehasonlítható a forgalom, a költség, és jövedelemeltitkolás ill. a gépek manipulálásának lehetősége. És még rád is jár a szerencsejátékfelügyelettől a NAV-ig minden sóhivatal. Iso raz: nem véletlenül nem nyílnak meg ezek a termek. Mert nem éri meg. De hajrá, te látod ebben a tutit, erről szól a kapitalizmus, ess neki, kockáztass, vállalkozz! 3817

Lencsés István 2013.05.03. 09:33:20

@KopaszMercis: 1 . Ékezetek használatát tanuld meg . 2 . Nem nézek pornót .

DezInf 2013.05.03. 11:55:39

@Lencsés István:

pityuka,pityuka csak nem te vagy piftike is ?
ekéznek téged ékezet nélkül is kis nyelvtannáci.
oszt mijen pornyót nézel,mert aki ennyira tagadja az tutira függő:)

Lencsés István 2013.05.03. 12:19:26

@DezInf: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . Nem vagyok " pityuka és piftike .... " sem . 3 . Nem nagyon érdekel hogy sok anonim geci mit gondol rólam , névvel , arccal , már senki nem vállalja mert fosik , mint te . :D Ilyen nincs hogy " .... nyelvtannáci .... " . Tanuld meg a pontos és ly - os dolgokat IS . :D ( Lásd . : Milyen . :) ;) :D ) Még segítek is , lásd kivel van dolgod te buzi troll . :D Azt hiszel amit akarsz , szabad ország attól még a tény nem változik . :) ;)

Virág et. 2013.05.03. 12:32:33

@Noferheperuré Uaenré: Azt áruld már el nekem, hogy hogyan jön ide a falusi kocsma, a külvárosi presszó meg a világ segge lyuka? Miskolcról, más megyeszékhelyekről meg régiós központokról írtam, ha olvasod is, amire válaszolsz.

A verőemberes agymenésed meg már 10 éve nem aktuális, már a 2000-es évek elejétől egyáltalán nem ez jellemző a játékgépezésre. Nekem is vannak barátaim, akik ezzel foglalkoztak, nagyban. Még a 90-es években, amikor szó szerint verekedni kellett a helyekért, aztán már egyre kevésbé. Ráadásul a jelenlegi kaszinókban is üzemelnek ilyen gépek, mégsem hiszem, hogy Andy Vajna vagy az állami Szerencsejáték Zrt. verőembereket dolgoztatna.

A koncessziós díj mértékét pedig az állam határozza meg. Az az állam, amelynek vezetői hozták helyzetbe a jelenlegi kaszinó-tulajdonosokat. A többit rakd össze magadnak.

DezInf 2013.05.03. 12:37:01

@Lencsés István:

pistika,aki pityuka,de leginkábbbb piftike!

mijafrancot vartyox te levelibéke?
ki gondol rólad mit? a francot érdekel a narancsbolsi személllyiséged.
neked nem jár nagybötű,persze eztet se akarod megérteni lufiagyúú.
azé írok így csak neked és csak most,hogy megérccsed azzal a kis agyaddal,ami teli van narancsoslével.
a normálliss beszédöt te nem érted,csak a képregényeket. a kedvedér meg nem fogok rajzolni,rajzojjon neked a lézerjani.
oszt mi van a fenyegetésiddel? má nem is kell egy évet várni arra,hogy vége legyen annak,amiről csak ijjesztegecc te gecc?
hogyivagy má ez ? eper vagy vanyíllija?
nyelvtannácija, oszt még meleg is, mer mindig erről beszél,tutira látens.....

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.03. 14:06:44

@Virág et.: Ne add a nagyobb hülyét, mint amekkora vagy! Egészen más az orbánjózsik játékgépezése, mint a traktoros béláké, vagy a kültelki lumpenproliké. Utóbbiak nem mennek sehá', de ha helyben van lehetőség, minden gyesfillért elbasznak ezen a szaron. Főleg arrafelé, ahol ezen kívül a pöcsverés az egyetlen májerkedési alternatíva. Előbbiek viszont betalálnak a kevés kaszinóba, és nem hal éhen miattuk a család. Utoljára: a valósággal kellene ismerkedned. Egyérdekes szelete pölö, hogy bár lehet, a kutya se nyit az új feltételekkel sehol semmit. 4444

Lencsés István 2013.05.03. 15:22:34

@DezInf: Sajnos továbbra sem tudsz sem rni , sem olvasni , így itt ezen a blogon utoljára reagálok rád . 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . Nem vagyok " pistika , pityuka , és piftike .... " sem . Ilyenek nincsenek . : " .... mijafrancot , vartyox , levelibéke , narancsbolsi , személljyiséged , leginkábbbb , nagybötű , eztet , agyúú , azé , megérccsed , normáliss , beszédöt , kedvedér , rajzojjon , lézerjani , ijjesztegecc , gecc , hogyivagy , má , vanyíllija , nyelvtannácija .... " . Te nem érted meg hogy egy EMBER - nek ( azaz nekem ) járna , neked nem járna mert te nem vagy ember hisz még neved sincs . :D A helyedben nem beszénék agyról , aki ennyi hibát vét . :D Én nem fenyegettem , tehát még hazudsz is . :D Ami egy év múlva lesz , arról már többször írtam , csak neked nem jutott el , mert nincs hova , azt te értetlenkedsz ? :D Az év leggyengébb vicctrollja vagy . :D Hogy lennék meleg ha menyasshzonyom van , ezt majd egyszer majd áruld el jó ? :D A másik sem árulta el , mert a ténnyel nem tud mit kezdeni egy fosós anonim bal oldali geci mint te is . :D

Virág et. 2013.05.03. 15:27:12

@Noferheperuré Uaenré: Ellentmond az osztályozásodnak a fent idézett tény, hogy a piaci nyerőgépek betiltását követően a két budapesti kaszinóban 40%-kal nőtt a forgalom. Akkor most vagy a dzsentrik jártak ki a lumpenkocsmákba gyümölcspókerezni vagy mégiscsak átszokott néhány a "puccos" kaszinóba, nem?

Az ok, hogy miért nem nyit a kutya sem egyszerű: koncessziós jogot úgysem kap senki a csókosokon kívül, akiket most úgy hívnak, hogy Andy Vajna és köre. Ők meg még az Eurovegasban gondolkodnak.

Egyébként másról sem szólt a sajtó, amikor a törvényt módosították. Csak azért mondom, ha kiesett volna.

DezInf 2013.05.03. 15:37:30

@Lencsés István:

piftike te naon helikopáter!

utojjára írok neked te reménytelen de szorgalmas,vagy szorgalmas de reménytelen fidijóta ?

ezzel megvan a 300. hozzászólás,a mandiner megérdemli de te nem te ördögfattyú.

aztat az egy évet vagy micsodát csak lengeted de nem fejted ki, a végén még valaki rálép oszt nagyon fog neked fájni.
a nemi identitásoddal meg ne törőggy, az legyen a barétosnéd proglémája.
a tényeidet meg ne haggyadd szanna meg széna, rakoggyá rendet magad körül !

u.i. csak megjegyzem a körnek egy ódala van,szóval mellyiken is vagy mint egy kis ponty?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.05.03. 16:17:25

@Virág et.: 40%? És? Mégis, minek a 40%-a? És az a valami, ami ekkorát nőtt, az az egésznek, ami volt, vajon hány%-a? És ez a hűdekurva40% ez hogyan aránylik a gyesbül-gyedbűl-segélybűl-kamatospénzbűl valaha erre elfolyt milliárdokhoz? Vagy mondjuk a teljes szerencsejátékipar összvolumenéhez? Azon belül is a fehér és a szürke-fekete zónákéhoz? És ha ez a 40% ez az a 700millió volna, amiről korábban beszéltél, akkor még mindig üzletet látsz többszázmilliókat beleölni vidéki kaszinókba? Óbégatsz itt össze-vissza, fingod sincs semmiről, kurvára unlak. 4440

KopaszMercis 2013.05.03. 17:24:06

@Lencsés István:
Jah ertem, akkor egyenesen homoszexualis vagy, nem is csak buzi...

Lencsés István 2013.05.03. 22:30:44

@KopaszMercis: Új nap , új esély . :) A homoszexuális meg a buzi egy és ugyanaz , de egyik sem vagyok . Azaz a kérdés továbbra is áll , hogy lehet az buzi aki szerelmes a menyasszonyába ? :D

Tehetetlen Dodó 2013.05.04. 06:31:29

@Lencsés István: Ősrégi vicc: - Álljon meg a menet...

(Semmi személyes, csak már unalmas ez a buziság körüli szócséplés).

KopaszMercis 2013.05.04. 07:56:48

@Lencsés István:
Úgy látszik ezen a sötét balkán cigány fasz agyadon a humor teljesen elvész...

Mindegy, ezért is maradsz életed végéig szegény ember :)

Lencsés István 2013.05.04. 09:08:04

@Tehetetlen Dodó: Nincs itt semmilyen menet aminek meg kell állnia .... Ha unalmas ne olvasd , ennyi . :)

@KopaszMercis: A rólam kialakított véleményed ( Ami hazugság . ) nem érdekel . Egy EMBER ( Azaz én ) komoly dolgokkal nem ironizál .... Nem vagyok szegény ember semmilyen értelemben . :) ;) Mondat vége pont . :) ;)

@Lencsés IIstván: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . Ékezetek használatát tanuld meg . 3 . Nekem nem apam van hanem édesapám , és ő meg nem retek . 4 . Édesapám ameddig dohányzott , nem is álltam vele szóba .... 5 . Neked sosem lesz igazad , ugyanis csak egy csaló anonim geci vagy . :D

KopaszMercis 2013.05.04. 10:20:07

@Lencsés István:
Hat szellemileg biztosan szegeny vagy, mert egyelore a szokoz hasznalatot nem sikerult elsajatitanod, masfelol pedig nyilvan egy ruppotlan cigany vagy, ez a stilusodbol kiderul... egyszeru 1/1 kispolgar, talan megkeresed az atlagber ketszeresen (fel guriga) es kesz :)
Raadasul az ironia jelentesed sem erted, de hagyjuk...

Lencsés István 2013.05.04. 11:04:30

@KopaszMercis: Én direkt írok így , te viszont néha tudod , néha meg nem használni az ékezetet , tehát erről ennyit .... Nem vagyok cigány , IGAZ MAGYAR EMBER vagyok ellentétben veled aki se nem magyar , se nem ember .... Az hogy mennyit keresek ahhoz közöd sincs . :) ;) Az iróniáról meg már írtam , de neked nem jutott el , mert nincs hova ....

Lencsés István 2013.05.04. 15:14:44

@Lencsés IIstván: Mivel neked a mondatkezdés nem nagybetű , azaz alapdolgot nem tudsz , így ma utoljára reagáltam rád ezen a blogon , ha ez nem változik . Tanulni pedig sohasem késő , bár neked már lehet az . :D Édesapám szemébe már nem mernéd mondani mert csak egy fosós csaló anonim szar vagy . :D Én SOHA nem hazudok . A rólam kialakított véleményed ( Ami hazugság . ) nem érdekel . Én nem hiszem hanem tudom hogy igazam van , van különbség . :) ;) :D A gyík hogy tud internetezni , és egy EMBER hogy lehet állat ? :O Erre nem tudsz válaszolni , mert a ténnyel nem tudsz mit kezdeni , azért próbálkozol velem mint egy kutya, de több ok miatt is szívsz , se fogást nem találsz rajtam , se buzi nem vagyok , szóval ennyit rólad . :D :) ;)

Lencsés István 2013.05.05. 22:07:26

@Lencsés IIstván: Új nap , új esély . :) 1 . Ha leszarod , akkor miért reagálsz ? :D 2 . Édesapám van nem apam . 3 . Mondatkezdés nagybetű . 4 . Ékezetek használatát tanuld meg . 5 . Nem érdekel a rólam kialakított véleményed . ( Ami hazugság . ) 6 . Ízlésekről nem kívánok vitatkozni . :)

Lencsés István 2013.05.05. 22:15:40

@Lencsés IIstván: Ja ami lemaradt , soha nem hazudok . Te lánnyal " .... kurogatsz .... " , én NŐ - vel szeretkezem , van különbség . :) ;)

Lencsés István 2013.05.07. 09:26:17

@Lencsés IIstván: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . Ékezetek használatát IS tanuld meg . 3 . Nem nagyon érdekel a rólam kialakított véleményed . ( Pláne hogy hazugság . ) 4 . Ha nem érdekelnélek , nem foglalkoznál velem , nem csalnál , nem fájna az igaz , nem próbálkoznál velem mint a kutyák , meg a buzik , de csak nyugodtan tedd , nem érdekel , foglalt is vagyok , buzi sem vagyok , és jókat nevetek rajtad hogy valakinek ennyire fáj az igaz . :) ;) :D 5 . Én tudom mennyit érek , azok is tudják akik ismernek , szeretnek , tisztelnek , egy hazug csaló anonim geci véleménye meg nem érdekel . :) ;)

Lencsés István 2013.05.07. 14:58:05

@Lencsés IIstván: 1 . Mondatkezdés továbbra is nagybetű . 2 . Az ékezetek használatát továbbra IS gyakorolnod kellene .... 3 . Ha ezek nem változnak , nem reagálok rád ma itt többet .

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.05.08. 22:12:07

Megvan a trafikügy felelőse.
A Philip Morris nevű multinacionális okozta a bajt.

fn.hir24.hu/itthon/2013/05/08/lazar-megnevezte-a-trafikbotrany-feleloset/
"A Heti Válasz azt írja, hogy csütörtökön megjelenő számában minden eddigi váddal szembesítette Lázár Jánost, aki azt állította, a Philip Morris először Brüsszelben lobbizott, majd a törvény elfogadását próbálta megakasztani, végül politikai lejárató akciót szervezett. A dohányipari multinak súlyos érdeksérelmet okozott az átalakítás. „Világosan megüzenték nekünk, hogy mindent el fognak követni az új rendszer július 1-i bevezetésének megakadályozására. Egy ekkora üzletnél nem számít néhány százmillió forint egy kommunikációs kampányra" - fogalmazott az államtitkár."

vantaan 2013.05.09. 07:29:01

Össze nő ami össze tartozik! A földmutyi minisztérium államtitkár rokona 5 azaz öt trafikot kapott (gondolom cserébe a földekért).

Mutyi ország, mutyi minisztériumai mutyiznak!!! ....csalnak lopnak hazudnak. S ez még csak a jéghegy csúcsa.

danesdzsu2 2013.05.10. 10:51:04

Miféle elit az olyan, amelyiknek szellemi horizontja a trafikos-pult és jövőképe pedig a kicsi, büdös bolt?

vantaan 2013.05.10. 12:07:44

@danesdzsu2: az a mutyi elit! A mutyi az egy rend! Mutyiországnak mutyi kormánya s mutyi miniszterei vannak! Jelképük a saját farkát szopó róka, amely hivatalosan narancssárga csak a színkód az a vöröset adja ki!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.05.10. 23:19:06

@Virág et.:

figyu, alapvetően értelmes vagy, kedvellek, akármi. de kaszinó ügyben amiket összeírogatsz az fájdalmas. dr. zerge meg egy orbitális fasz, de pont ebben sajnos neki van igaza.

Jack Torrance 2013.05.11. 21:11:32

tényleg miért nincs "ilyen ország pedig nincs" cikk? elfogytak a római számok?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.05.12. 01:23:57

@Jack Torrance:

a trafikmutyi egy olyan nemlétező libsi koholmány, amiért a philip morris és a közgazdászok felelősek. :)

Virág et. 2013.07.15. 11:34:10

@Noferheperuré Uaenré: Nem szoktam ilyet csinálni, de csak kélt hónapot kellett várni, hogy kiderüljön, hogy ismét igazam volt kaszinó-ügyben.

index.hu/gazdasag/2013/07/15/a_kormany_ujraosztana_a_kaszinokat/

Fingom nincs semmiről, meg nem éri meg, mi? 10 új vidéki kaszinó indul szépen a csókosok felé. Vártak egy fél évet, hogy a birkák megegyék, hogy tényleg a nyerőgépek ellen akartak tenni.

Te megetted, tehát hatásos volt.

marquis Van de Boeven a' Thoeqoem 2013.07.15. 17:41:50

Kedves Fidesz-KDNP!

Ha már - nagyon helyesen - pórázt tettetek a közműszolgáltatókra
ugyanezt megtehetnétek a BANKOKKAL!:

TÖRVÉNYBE foglalhatnátok, hogy egy kkv-i ill. lakossági bankszámlát MILYEN és MEKKORA költségekkel terhelhet egy bank.

MA MÁR A BANKSZÁMLA IS DE FACTO KÖZMŰSZOLGÁLTATÁS, nem lehet nélküle mozdulni a hétköznapokban.

Vagy legyen elérhető újra a közvetlen készpénzes fizetésfelvétel (ne csak a versenyszférában a minimálbér mellé zsebbe fizetés).
süti beállítások módosítása