Nem mondjuk nőknek, hogy szép vagy?
2013. április 09. írta: Zsigmond és Péterfy

Nem mondjuk nőknek, hogy szép vagy?

harris.jpg

Nem gondoltuk volna, hogy épp a legprogresszívebb progresszívek mennek neki a progresszívek reménységének, Barack Obamának, de az amerikai elnök így járt az elmúlt napokban. Obama ugyanis bocsánatot kényszerült kérni azért, mert szépnek nevezett egy amerikai főügyésznőt, Kamala Harrist, s ezt a gyalázatot nem hagyhatták annyiban a tengerentúli ország feministái. Múlt hét csütörtökön Barack Obama egy demokratákat segítő pénzforrásgyűjtő, fundraising eseményen Kaliforniában úgy konferálta fel Kamala Harrist: „Ő brilliáns, elkötelezett, kemény, és pontosan olyan, amilyennek a jog adminisztratív területén lennie kell...”, majd hozzátette: „És éppenséggel eddig ő az ország legjobban kinéző főügyésze”. A közönség nevetésére hozzátette: „It’s true! C’mon”.

Mint kiderült, Obama és az ügyésznő egyébként régi jó barátok, Harris régóta Obama támogatója volt. A jamaikai származású apától és Indiából származó anyától született Kamala Harris klasszikus jogi karriert futott be eddig San Franciscóban. A közismerten liberális Kalifornia legliberálisabb városában Harris világos baloldali-liberális ihletésű jogpolitikát és programokat képvisel, és nyíltan kötődik a demokratákhoz is.

Obama Harris-szel kapcsolatos megjegyzései tehát láthatóan egy demokraták szűk köre előtt, régi ismerősök közötti ártalmatlan bókok akartak lenni, az elnök egyszerűen okosnak, tiszteletreméltónak, felkészültnek – és csinosnak tartja Harrist. So fucking what? Egyes feminista véleményvezérek viszont nekiestek Obamának, szexizmussal és az összes többi ilyenkor előkerülő gender téma megsértésével vádolva az elnököt. Az androgünitásnak, a férfi és női szerepek elmosásának, az aszexualitásnak, a végletekig vezérelt politikai korrektségnek a prófétái teljes vértezetükkel követelték, hogy az amerikai elnök kérjen bocsánatot a Harris-t ért sértő kijelentéseiért.

Idéznénk is tőlük, de az az igazság, egy magyar feminista mikroblogger, dézsa sokkal jobban összefoglalta álláspontjukat, így hallgattassék meg a másik fél is, álljon itt gondolatfüzére kommentár nélkül:

„amúgy a jóindulatú szexizmus kicsit tényleg komplikált, nehezen megérthető, és ezt a mellékelt ábra is gyönyörűen mutatja. a jóindulatú szexizmust emberek nagyon sokszor szokták kedvesnek szánt gesztusokként meg udvariasságként meg lovagiasságként dekódolni. ettől még ugyanaz a funkciója, mint az ellenséges szexizmusnak: a nőket a számukra előírt keretek között tartani, és emlékeztetni arra, hogy mi a szerepük, mi a feladatuk. a nők egyik legfontosabb szerepe a patriarchális társadalmakban az, hogy mások szemében dekoratívként, passzív tárgyakként tűnjenek fel, röviden, hogy legyenek szépek, és legyenek elsősorban ezzel elfoglalva. a könnyebben felismerhető ellenséges szexizmus lényege, hogy ha nő létedre nem felelsz meg eléggé a nőkkel szemben támasztott elvárásoknak, akkor ezért meg fognak büntetni, a büntetés legkeményebb eszköze nyilvánvalóan az ellened irányuló erőszak lesz. a büntetés szóbeli eszköze lehet (abban az esetben, ha karriered van) pl. az, hogy »törtető ribanc«-nak neveznek, esetleg szemedre vetik, hogy »túl férfias a külsőd”, netán azt, hogy »annyira sokat dolgozol, hogy nincs is időd sminkelni«, vagy akármi más ilyesmit.  ehhez képest a jóindulatú szexizmus eszköze a jutalmazás – megdicsérnek, amiért sikerült megfelelned az előírt sémának. »milyen jól nézel ma ki«, »te vagy a vállalat legcsinosabb építőmérnöke« stb. a következmény, legalábbis egy tekintetben, mindkétféle szexizmus esetében egyezik: emlékeztetnek rá, hogy te elsősorban nő vagy, és csak másodsorban minden más (pl. szakember), illetve megerősítenek abban az elképzelésedben, hogy jobban teszed, ha »nőiesesen« viselkedsz, lehetőleg azokban a szituációkban is, amiknek az égegyadta világon semmi köze nincs a nőiségedhez. munkahelyi környezetben semmi keresnivalója nincs – pontosabban ott sincs semmi keresnivalója – a szexista megnyilvánulásoknak. a nőknek nem arra van szükségük, hogy ajtókat nyitogassanak meg bókoljanak nekik, hanem arra, hogy egyenrangú félként kezeljék őket.”

Mivel sem Zsigmond, sem Péterfy nem feminista, ezért – miután okos, tiszteletreméltó, felkészült és csinos nőink is csak a fejüket fogták az Obama-bocsánatkérés miatt – mi úgy véljük: a világ legprofibb think tankjei és kommunikációs szakemberei által csiszolt, formatervezett, áramvonalasan sima modorú Obama-imázs alól végre előbukkant az ember. A férfi, ha tetszik. Persze voltak már más alkalmak is, apró gegek, kiszólások, megjegyzések, tettek, amik még a demokratákkal vagy a nemzetközi baloldallal nem szimpatizálók körét is megnyugtatták, hogy Obama minden kommunikációs gépezetnek való megfelelés ellenére, a világ egyik legfelelősebb hivatalában is alapvetően normális figura maradt. Ez azért megnyugtató, kövérkés koreai rockabilly-frizurás diktátorokkal, züllött dél-amerikai és afrikai hadurakkal, rezzenéstelen arcú távol-keleti párttitkárokkal és az Európa gyökereitől elszakított, kilúgozott eurokratákkal terhelt világunkban.

Dédapáink még sorra emelgették keménykalapjaikat a szembejövő ismeretlen korzózó hölgyeknek. Amint a bók bűnné válik, megszületik az embertelenül szép új világ, az 1984 szexbűnökkel terhelt atmoszférája, amikor a természetes emberi érzések, sőt, ösztönök felbukkanására gondolatstoppal kell reagálni. Nem kérünk belőle. Nem kérünk az elfojtókból. Kamala Harris szerintünk is okos, tiszteletreméltó, felkészült – és csinos. It’s true! C’mon. És nem kérünk ezért bocsánatot.

Biztatunk mindenkit: mondjuk csak továbbra is a nőknek, hogy szép vagy!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr155213314

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem mondjuk nőknek, hogy szép vagy? 2013.04.09. 14:39:01

Amint a bók bűnné válik, megszületik az embertelenül szép új világ, az 1984 szexbűnökkel terhelt atmoszférája, amikor a természetes emberi érzések, sőt, ösztönök felbukkanására gondolatstoppal kell reagálni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paranoid Android2 2013.04.09. 14:12:46

Az is csak egy gyönyörű példa arra, hogy hányféleképpen lehet megőrülni.:))))
Mondjuk elképzelem, hogy milyen lehet ilyen "genderes" nőcivel randizni.Mondjuk sose gondoltam volna, de minél több ilyen van, annál megértőbb leszek a férfisoviniszta csőcselékkel.:)))

Foray Nándor · http://foraynandor.blog.hu 2013.04.09. 14:24:05

Senki, tényleg senki nem szeret(ne) annyira moderálni, cenzúrázni, elnyomni, mint a feministák. A normalitást pedig a maguk androfób szexizmusával helyettesítenék, egy férfi ne minősítsen egy nőt, ők viszont rendszeresen értekeznek arról, hogy a férfiak milyenek és milyeneknek kellene lenniük.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.09. 14:24:37

ámérika csak ámérika lássuk be... :S

Foray Nándor · http://foraynandor.blog.hu 2013.04.09. 14:32:14

Egyébként Obama és Romney küllemére is érkeztek már megjegyzések. Megvédik őket, legalább a maszkulinisták?

Kandeláber 2013.04.09. 14:57:29

Idióta feministák idióta megjegyzéseivel nem igen kell törődni.
Clintont pedig annak idején éppen hogy nem feministák támadták az ovális irodában történtek miatt.
Ahogyan a főügyész-nőcit elnéztem, nem tűnik sem frigidnek, sem feministának, gondolom ő is jót mulatott a gyagyákon.
Egyébként tényleg ciki, ahogyan haladunk a Szép új világ felé, persze csak Nyugaton.
A fundamentalista muszlimok még mindig kivágatják a lányok csiklóját.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.09. 15:03:20

Nem értem a történetet!

Ha Harris sértődött meg, akkor miért a fapináktól kellene Obamának bocsánatot kérnie, ha meg nem sértődött meg, akkor miért kellene bárkitől is bármiért? Akkor most mi is van, tkp. mit is akarnak ezek a beteglelkű némberek?!

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.04.09. 15:16:38

Én a herstory óta nem tudom komolyan venni a feministákat. Ez a történet is egy vicc.

eN 2013.04.09. 15:22:29

Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók, ugye Obama?
Persze az egész csak egy profi terelés a gazdaság szar állapotáról és az egyre mélyülő válságról.

zombikecske 2013.04.09. 15:27:21

férfiuralom meg nők elnyomása mi? és a power of p*nci hol marad, hölgyeim?
sose hittem el, hogy egy férfit mennyire könnyű irányítani, amíg barátnőm rá nem világított... :P

jan 2013.04.09. 16:08:27

Alapvetően egyetértek, bár nem túl ízléses szerintem egy nyilvános beszédben így bókolni.

Szóval itt hibázott Obama, ez a fajta bizalmaskodás, flörtölés baráti társaságokba való, nem nyilvános rendezvényre.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.04.09. 16:15:48

Ilyen alapon sokan bocsánatot kérhetnének Sarah Palin-től is. Kíváncsi lennék arra is, mit szól Obama kommentjéhez a floridai főügyész, Pam Bondi:

en.wikipedia.org/wiki/Pam_Bondi

djangyu 2013.04.09. 16:43:18

úh, bazz. egyesek túlértékelik a gender témát.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.04.09. 16:49:40

Rám nem lehet azt mondani, hogy nem támogatnám a női egyenjogúságot, de azért ez még szerintem is túlzás... Nagyon nem szeretem az olyanokat, akik csak végletekben tudnak gondolkodni.

2013.04.09. 18:03:17

Nálunk, suttyó bunkó mucsai magyaroknál ez nem téma. Itt csak pár romkocsmában merengő anarchista és ultraliberális, no meg a CEU Gender Studies hallgatói és oktatói köre feministáskodik, de parlamenti képviselet nélkül.

vigosz 2013.04.09. 19:20:27

Robert Merle: Védett férfiak

SzerződésSertés 2013.04.09. 20:58:49

Ha a niggereket nem szabad leniggerezni, a buzikat lebuzizni stb. akkor igenis a nők külsejét se szabadjon firtatni, ennyi.

DaveEr 2013.04.09. 21:06:22

Minden feminista leszophat! Ez még korrekt? ;)

Steve the Great 2013.04.09. 21:15:05

@DaveEr: A külsejüket végülis nem minősítette a kijelentésed, szóval szerintem még OK :)

nwp 2013.04.09. 21:51:31

Amíg a nőknek puncijuk van, a férfiaknak pedig farkuk, miért kellene ugyanannak tekinteni a két nemet? Nyilván meg kell adni mindenkinek ugyanazokat a jogokat és lehetőségeket, de ez a feminista vonal csak vasból fapina.

burakefendi 2013.04.09. 22:09:26

így tudják marginális csoportok a saját lelki betegségeiket a társadalomra erőszakolni.

is 2013.04.09. 22:41:55

@poszt: Én arra bíztatnálak titeket, hogy férfiaknak is mondjátok, hogy milyen erősek! A szemükbe, tárgyaláson. Leülsz vele, és mondod neki: 'Pali, te olyan erős vagy, az lenne a kérdésem...'

Sajnos, amit beidéztetek, azt nem sikerült megérteni. Értem, hogy gúnyolódási céltáblának van beidézve, de sajnos olyan lett, mint amikor gyöngyöt vetnek disznók elé. Tényleg megvan a szintbeli különbség a poszt és az idézet között, csak pont nem abban az irányban, ahogy a poszt gondolja.

is 2013.04.09. 22:43:04

@burakefendi: lásd pl. kereszténység 2000 éve. normális ember többistenhívő, nemigaz? a marginális lelki beteg keresztényekkel mit is kellene csinálni?

burakefendi 2013.04.09. 22:56:26

@is: a marginális, lelki beteg keresztényeknek azt tudom kívánni, hogy ismerjék föl, amiben hisznek valójában az emberi méltóság helyreállításáról szól.

azt nem tudom, hány istenben hisz egy normális ember, de abban biztos vagyok, hogy a normális ember, ha megdicsérik, azt mondja: köszönöm ;)

négyöthat (törölt) 2013.04.09. 23:21:30

Tudom, hogy jobberek vagytok, de azért legalább egy pillanatra kinyithatnátok a szemeteket, hogy a jóindulatú szexizmus kurvára létező probléma. Az egyik ismerősöm például folyamatosan attól szenved, hogy hiába tehetséges szakmailag (hazai és nemzetközi elismeréseket sorra szerző projektjei vannak), sokan nem veszik komolyan egyszerűen azért, mert túl jó nő. Ez odáig is fajult már, hogy egy előadása végén a (kvázi mentoraiból álló!) hallgatóságából többen röhögve vallották be, hogy egyáltalán nem tudtak figyelni a mondandójára, mert túlságosan elvonta a figyelmüket a "csomagolás." Oké, Obama esetében a jóindulatú szexizmusnak ez a megnyilvánulása valószínűleg senki számára nem volt kényelmetlen vagy sértő, de maga a jelenség komolyan meg tudja keseríteni a nem üresfejű jónők életét.

sanyix 2013.04.09. 23:48:52

"a fiúknak fütyijük van, a lányoknak meg puncijuk!"

marczy 2013.04.09. 23:54:57

@Kandeláber: A csiklókivágás és pinabevarrás NEM az iszlámban gyökerezik, hanem általában Kelet-Afrikában elterjedt. Véletlenül a muszlim többségű Egyiptom a bévarrott pinák országa 90%-kal. De Nyugat-Afrikában már nincs ilyen.
Ahogy a kendő viselése sem muszlim szokás, a legöregebb keresztény nőknél még mindig látni néha, hasonló okokból.

Dekatlon 2013.04.09. 23:59:40

Nem értitek a lényeget, azt mondta ő a legcsinosabb főügyész. Ki sértődött meg? Hát a többi! :D

marczy 2013.04.10. 00:02:42

De visszatérve a témára:
A polkorrektség ugyanúgy sehová nem vezet, ugyanolyan Gulag szellemi értelemben, mint ami Szibériában volt.

Egy nő pedig nem csak oly módon lehet szép, mert helyből felpumpálnád, mint erős libidóval megáldott férfi.

A feminizmusnak ez az eltúlzott formája meg végtelenül beszűkült, primitívvé vált férfiellenes gondolkodásmódra utal. Vajon milyen gyermekkori traumák állhatnak a háttérben?

Nem hiszem, hogy ezen némberek közül egyik sem gondolta még soha azt, hogy "de jó lenne, ha úgy istenesen belém nyomnának egy méretes bránert, de úgy, hogy beleájuljak az élvezetbe..." Nekem legalábbis nem fér a fejembe. Vagy ha mégis létezik ilyen, inkább vonuljon be kolostorba, de nem Arany János-i értelemben, mert ő meg félrefordította az amúgy "bordélyház"-at jelentő "nunnery" szót.

sztd 2013.04.10. 00:15:14

@négyöthat: Feltalálták már az öltözködést. Minden nő szeret szépnek lenni, csak éppen nem minden helyre ugyanaz az ruha való. Elég, ha elegáns. Nincs olyan nő, aki öltözködéssel ne tudna komolynak is kinézni.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.04.10. 00:15:27

Michelle Obama meg azt mondta hogy ő egyedülálló szülő. Persze gyorsan kijavította magát, de azért az sem volt semmi elszólás, freudi vagy politikai motivációjú...

neoteny · http://word.blog.hu 2013.04.10. 00:17:23

@marczy:

"vonuljon be kolostorba, de nem Arany János-i értelemben, mert ő meg félrefordította az amúgy "bordélyház"-at jelentő "nunnery" szót"

Ebben biztos vagy?

sronti 2013.04.10. 00:25:22

Feminizmust cinkelni egy olyan országban, ahol MINDENKINEK van olyan sztorija, hogy a szomszédban rendszeresen vernek egy nőt, a rendőrök meg szarnak rá, vagy valamelyik barátja úgy nőtt fel, hogy az apja rendszeresen verte az anyját, egy olyan blogon, ahol talán még soha nem foglalkoztak semmi hasonló témával, remek szórakozás. Felállva tapsolok.
(Igen, a Dézsa által említett jóindulatú szexizmusnak köze van ehhez, csak kicsit el kéne gondolkozni rajta, értem én, hogy ez nehéz feladat, könnyebb azon szörnyülködni, hogy elszemtelenedtek a nők az USA-ban.)

liftman (törölt) 2013.04.10. 00:25:34

"rá, hogy te elsősorban nő vagy, és csak másodsorban minden más"

- már ne haragudj - a nők tiszteletét-elismerését-stb-jét propagáló femináknak nem észrevehető az ha egy férfi ELSŐSORBAN nőnek tekinti? (Mint tisztelet jelét. Az hogy ezt kijelentem, egy normális önértékelésből semleges elégedettséget kellene hogy okozzon, és nem beteges, abszolút mindent eláruló félreirányzékkal a skála minden megnyilvánulását - az udvarias és helyénvaló kollegiális bóktól a nemi erőszakig - mindent szexuális utalásnak ergo támadásnak tekintentését.

A farizeusokat juttatja eszembe ez a tempó amúgy - nőben...

Tehát hogy nem értem mi is a baj azzal hogy egy nőt elsősorban nőnek tekintem - mint ahogy úgy tűnik, az is: nem állat, nem tárgy, nem szakma, funkció, mivel ember, és ha én férfiként elsősorban férfinek és nem sportcipőnek, sematikusnak, gemkapocsnak, vagy csúsztatásnak érzem magam elsősorban, hanem hát, embernek, férfinek ezenbelül, akkor nem tudom minek kellene látni őket:
"ott egy tűzoltó" vs. "ott egy tűzoltónő!" igen. így már bebizonyítottam, hogy nem azért mondom ezt, mert meg akarom erőszakolni. jogos.

nem tudom, ilyesmi.

fchris82 2013.04.10. 00:51:39

@sronti: "(Igen, a Dézsa által említett jóindulatú szexizmusnak köze van ehhez, csak kicsit el kéne gondolkozni rajta, értem én, hogy ez nehéz feladat, könnyebb azon szörnyülködni, hogy elszemtelenedtek a nők az USA-ban.) "

Először is, egy erős kisebbségen szörnyülködnek itt sokan, nem az amerikai nőkön, vagy a nőkön. A nők mások, meg kell nézni a világcsúcsokat sportban, és lehet látni, hogy mindig el vannak maradva. Vagy meg kell nézni, hogy hány F1-es pilóta van. Esetleg az óvónénik vs óvóbácsik arányát is össze lehet vetni. Ennek semmi köze a neveltetéshez, vagy politikai diszkriminációhoz, MÁSOK! Más a testfelépítésük, máshogy van bedrótozva az agyuk, még a csontjaik is mások. Nem rosszabbak, nem jobbak, mások. Máshogy gondolkodnak, nem kaphatnak hererákot, mi meg sosem fogunk petefészek cisztával bajlódni. Hormonálisan is mások.

Aki meg azzal jön, hogy Obama most aztán csúnyán és degradálóan beszélt egy nőről, az hülye és súlyos komplexusokkal küzd. Ne a sajtóhoz forduljon, hanem pszichológushoz, vagy inkább pszichiáterhez és kezeltesse magát, mert ennek a frusztrációnak vmi durva okai vannak a háttérben.

A családon belüli erőszaknak pedig semmi köze a feminizmushoz, ugyanis sokszor nem csak nők az áldozatok, hanem fiúk, gyerekek is! Az, hogy a nőknek önmaguknak mennyire fontos, hogy nőnek érezzék magukat, ülj le fél órára egy plázában és nézd meg, miket vesznek fel önszántukból. Ajánlanék egy nyári időpontot.

Ja, és persze ettől a nők 90%-a engem simán lefut 100 méteren szerintem és lehet, hogy lesz egyszer női F1 pilóta is. Ha képességei alkalmassá teszik, akkor biztos vagyok benne, hogy el fog oda jutni. Ettől még szerintem a női sportolok többsége igencsak zokon venné, ha a férfiak között kellene bizonyítania. Ha vkit azért ér hátrány egy kiegyenlített helyzetben, mert nő, az gáz, azt szóvá kell tenni. De azért a biológiával és a fizikával nem kell totál szemben menni. Igen, az élet fontos és elválaszthatatlan része a szex. Senki nem tárgyiasított itt senkit.

fchris82 2013.04.10. 00:53:36

@fchris82: "Ja, és persze ettől a nők 90%-a engem simán lefut 100 méteren szerintem"

Máshogy akartam fogalmazni. 10%-a fut le, nem 90 :D Azért ennyire rossz passzban nem vagyok :D

szellemkor 2013.04.10. 00:57:34

@négyöthat: Az ismerősödnek azt üzenem (azon kívül hogy tisztelettel érdeklődöm, mikor és hol lesz a legközelebbi előadás? :-) hogy iszonyat módon legyen büszke rá hogy a kedves hallgatóság a minden bizonnyal érdekfeszítő téma elenére is a seggétől és a virgácsaitól megbabonázva les kigúvadt szemekkel, mert 20 év múlva könnyes nosztalgiával fog ezekre az időkre emlékezni, és tudományos fapicsáskodni akkor is ráér majd.

Normális társadalmakban (és a mandihoz hasonló belterjes értelmiségi közéleti homokozókat leszámítva Magyarországot ebben a tekintetben idesorolom) a "gender" és "szexizmus" szavak jelentését se tudja az emberek 99%-a és ez pont rendben van így, mert akkor kerülnek elő amikor jódolgukban már ilyenekkel képesek foglalkozni egyesek.

Hadd mondjam el, hogy azért nem tanultam meg rendesen németül, mert a némettanárnéni hihetetlen cickói teljes mértékig lekötötték kamaszkori figyelmem látómezejét, de ezért sem magamat, sem a tanárnénit nem hibáztatom.

Tetszik vagy sem, elsősorban férfi és nő vagyunk és csak utána bármi más. :-)

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2013.04.10. 01:12:26

Örök igazság: egy férfi a nőben a szépet látja, egy másik nő pedig a vetélytársat.
Meg is lenne a feminizmus lényege? ;)

smartdrive 2013.04.10. 01:13:32

jézusom, dugja már meg ezeket valaki

Bell & Sebastian 2013.04.10. 01:22:52

Csak tudnám, hogy az ilyenek hogyan szaporodnak? Sötétben és alkalmas helyen gombos hálóingben? Miközben kórusban biztatja őket az ágy körül álló kabinet, mint VIII. Heringet?

Siphersh 2013.04.10. 01:34:27

Én ilyenkor azt szoktam nézni, hogy mi lenne ellenkező esetben.

Ha egy ilyen, valamennyire hivatalos felkonferálásban egy férfira mondta volna, hogy és milyen jóképű, akkor szerintem nyilvánvaló lett volna, hogy ez valamiféle vicc, vagy piszkálódás, pont azért, mert ebben a kontextusban ez degradáló.

Szóval szerintem jogos a kritika. Feltételezve persze azt, hogy egy nőnek a szakmaiságát is ugyanolyan komolyan akarjuk venni, mint egy férfiét.

gerdo 2013.04.10. 02:00:14

@Dekatlon: "Nem értitek a lényeget, azt mondta ő a legcsinosabb főügyész. Ki sértődött meg? Hát a többi! :D"

Azert valakiben csak fellelheto itt egy kis empatia....habar ez viccesen hangzik, jol mutatja, hogy egy ilyen megjegyzes Obama reszerol bonyolult de tokeletesen szakmaiatlan folyamatokat indit be.

Ezt persze eleg nehez megmagyarazni urambatyam orszagban, ahol a miniszterelnok osztalytarsi nyernek minden kozbeszerzest, a fobirono ferje irja az alkotmanyt, a koztarsasagi elnok a kormanypart alapito tagja, stb stb stb.

Szeszkó Lackó 2013.04.10. 02:33:05

A németül értő feministáknak küldeném ezt a számot: www.youtube.com/watch?v=TXrNmi_XFCs

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2013.04.10. 02:57:43

"a nőknek nem arra van szükségük, hogy ajtókat nyitogassanak meg bókoljanak nekik, hanem arra, hogy egyenrangú félként kezeljék őket."

Nem a nőknek, dézsácska-lelkecske, hanem neked, meg a hozzád hasonló, pszichésen terhelt, önértékelési zavarokkal és a társadalmi szerep megtalálásának súlyos sikertelenségeivel küszködő teremtményeknek. A nők nevében ti csak ne szóljatok, amíg a nők ki nem jelentik, hogy a ti zsolozsmáitokat tekintik Az Igaznak. Ha a nőket nem érdekelné a saját nőiségük és annak eszközként való természetes alkalmazása, akkor bezárnának a nőiruhaboltok és kozmetikumgyárak, koldusbotra jutnának a fogyókúrás recepteket, mindenféle alakformáló és egyéb hókuszpókuszokat hirdetők – ők meg is érdemelnék –, és milliónyi nő válna hirtelen kedélybeteggé, amikor kínai zubbonyokban, a férfiakkal egybemosódásra törekedve kellene eljárniuk robotolni. Ha nektek ez hiányzik, drágám, akkor nem tart vissza senki. Futóbolondból mindig széles volt a kínálat; az egyetlen komoly baj az, hogy az ilyeneket ma Amerikában már nem illik lehülyézni. A bajban viszont az a szerencse, hogy ezt a szédülletes baromságot közel sem az amerikai nők zöme, hanem csak a karrierista hivatalnok- és üzletnők egy része hirdeti, és azoknak többet hallhatjuk a hangját, mert ők diktálnak, de a nők zöme talán ott is normális. Ők főznek a családra, csinos ruhában és trükkös melltartókban járnak, nem szégyellnek elpityeredni és megütköznek a pityergő férfiakon, valamint valószínűleg gyereket is ők szülnek, egyelőre. Ti pedig hirdessétek az igét, nincs több értelme, mint amikor valami eszement az üdvözülés egyetlen módját akarja megismertetni a jámbor néppel. Egyszer, ha az emberiség egyéb okból ki nem pusztul, ti is fura, vicces emlék lesztek a történelemből.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2013.04.10. 03:03:17

Á igen, még valami. "Egyenrangú", ez a követelmény, igaz? Ha egy nőt csinosnak nevezek, akkor ezzel az egyenrangúságát miként is kezdem ki? "Csinos és bitangul ért a szakmájához", mondjuk, ilyen minősítés is előkerülhet. A kettő szerintem nem üti egymást. Az egyenrangú nem azonosat jelent.

magyar ember teli szájjal 2013.04.10. 06:21:54

Hát igen, ilyet nem mondunk. Ha nektek magyarázni kell, az gáz.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.04.10. 06:51:25

Ugye sejted, hogy most kiforgatod azt, ami történt?
Az a bajuk, hogy ügyészként kellett volna méltatni.
Kamala Harrist, mint nőt nyilván nem sértette meg vele. Kamala Harrist, mint ügyészt esetleg igen.

7919nünü 2013.04.10. 06:51:52

Hát .... én feminista vagyok abban az értelemben, hogy nem hagyom, hogy azért mert nő vagyok, úgy tekintsenek rám,mint aki emiatt nem alkalmas bizonyos dolgokra. És ez ennyiben ki is merül. A feminizmusnak sosem kellene arról szólnia, hogy mossuk el a két nem közti természetes különbségeket. Az a feminista, aki szót emel azért, mert egy a férfi szépnek nevez egy nőt, és ráadásul ezt szexizmusként értékeli, a saját nőiességével nincs kibékülve.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.04.10. 07:05:55

hála az égnek ormány piktor megvéd minket az összeomló nyugat ilyen jellegű dekadenciájától, megvéd, mint a magánnyugdíj számlákat!

Melee 2013.04.10. 07:06:51

Ezen csak az sértődött meg, akinek nem bókolnak.

maroz 2013.04.10. 07:08:24

Biztosan azért mondta azt, hogy jól néz ki, mert nem tudta hogy van az amerikaiul, hogy Pistának jó lesz.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.10. 07:09:05

@Lord_Valdez:

Hány Kamala Harris vett részt azon a rendezvényen? És abból hány sértődött meg?:-D

tundrazuzmo (törölt) 2013.04.10. 07:14:31

"A nőre nem mond azt hogy szép!" - kárálnak a beteg feministák.

Gratulálok Barack, Te is építed a szép, új világot. Ilyen az, amikor a PC fagyi visszanyal.

Nyomek 2013.04.10. 07:19:00

Pfuj.
Ezek az USÁban nem tudják, hogy jó nők Magyarországon vannak. Ezért nem mennek el a fiatalok innen.
Még politikusok között is tele vagyunk jó nőkkel.

gepnarancs.hu/wp-content/uploads/2012/07/selmeczi_fogsor-300x181.jpg

tundrazuzmo (törölt) 2013.04.10. 07:19:54

"Amint a bók bűnné válik, megszületik az embertelenül szép új világ, az 1984 szexbűnökkel terhelt atmoszférája, amikor a természetes emberi érzések, sőt, ösztönök felbukkanására gondolatstoppal kell reagálni."

Nana! A kettős mérce itt is felbukkan. Az egészséges érzéseket, véleményeket lassan betiltják, de a szegény "elnyomott" melegek meg vonulnak, és azt mondanak, amit akarnak.

Lassan már minden bűn lesz, csak az aberráció nem. Ki védi meg a normális embert?

Ad Dio 2013.04.10. 07:27:40

@7919nünü:

EZ a normális hozzáállás. A szélsőségek destruktívak.

kara kán 2013.04.10. 07:29:37

nyugodjatok meg,kiflicsücsök gabikának soha nem fognak ilyet mondani

malanya 2013.04.10. 07:36:49

Hejj, Mandiner :DDD miért kell minden blogbejegyzéssel alátámasztanotok, hogy korlátoltak vagytok? Lapozzátok fel a Fidesz pártházban az értelmező szótárt és keressétek ki benne a "szexizmus"-t. Félelmetes, hogy Magyarországot lejáratják az ilyenek mint ti, akik azt hiszik magukról, hogy jobboldaliak, meg konzervatívok, pedig nem azok, hanem csak sima idióták, egy német, britt, francia, vagy ameriaki konzervatívban fel sem merülne ugyanis az amiről itt írtok, mert ők nem ostobák, hanem igazán konzervatívok, veletek ellentétben... :D

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 07:42:01

Határozottan idegesít, hogy a feminizmust ill. a női egyenjogúságra való törekvést ilyen hülye p***ák akarják képviselni. Az egyenjogú társadalom nem jelent egynemű társadalmat - legalábbis számomra. Az egyenlő esélyek és megítélés biztosítása nem jelenti azt, hogy a nő megszűnik nőként létezni. A dézsától idézett szösszenet kiváló példa arra, hogy, ha valaki baromira meg akar sértődni valamin, az meg is fog, és ezzel mutatja legjobban saját frusztrációit és gyengeségét. Mondom mindezt úgy, hogy nő vagyok, értelmiségi, szeretem, ha a munkámban elismernek, de egy kis bóktól nem hiszem azt (mert nem vagyok frusztrált idióta), hogy a szépségem elismerése automatikusan a szaktudásom degradációját jelenti. Aki ezt hiszi, az azzal az előítélettel él, hogy aki szép, nem lehet okos, akit szépnek mondanak, azt nem hiszik okosnak. Különösen vicces ez azután, hogy Obama először a hölgy szakmai oldalát hangsúlyozta.

bolá 2013.04.10. 07:44:20

dézsa viszont hülye liba.

o̝͚̣͔̙̜̜̞͉̺̞̬̖̱͉̼͛̑ͧ́̀̓̈́̓̾̇ͭͣ̆͊͌̑m͕̘̻̬̙̟͔̼̳̬̜̪͕͍̫ 2013.04.10. 07:44:47

üzenet a fapunáknak:
picit olyan az amikor ezek a keményvonalas feministák beszélnek "a nők" nevében, mint amikor a jobbik beszél egész magyarország nevében.

nem, sajnos ez még mindig CSAK a feministák véleménye, egy hangos és agresszív kissebbségé, nem pedig "a nők" véleménye, igénye, érdeke. úgyhogy a retorikán lehetne egy picit hangolni és azt mondani, hogy ez meg az NEKED nem tetszik, de ne vízionálj magad mögé tömegeket. attól, hogy mindenhonnan csak a megerősítést kapod, még nem lesz igazad, mivel ez abból ered, hogy más véleményen lévővel értelmes hangnemben szóba sem állsz.

o̝͚̣͔̙̜̜̞͉̺̞̬̖̱͉̼͛̑ͧ́̀̓̈́̓̾̇ͭͣ̆͊͌̑m͕̘̻̬̙̟͔̼̳̬̜̪͕͍̫ 2013.04.10. 07:48:08

a jobbik helyett írhattam volna fideszt mszpt, vagy bármely parlamenti pártot, ugyanazon komplexus van meg mindegyikben. azt gondolják, hogy 10ezer, 100ezer, 1millió ember támogatása elég ahhoz, hogy mindenki más véleményét és érdekeit le lehessen szarni.

céerem 2013.04.10. 08:11:22

Ezt a marhaságot...

Sadist 2013.04.10. 08:13:04

Az ilyen ostoba feminista picsákat össze kellene már gyűjteni és elvinni őket egy kőfejtőbe, vagy levinni őket a szénbányába, hagy érezzék a fene nagy egyenrangúságot.

2013.04.10. 08:16:20

"nőknek nem arra van szükségük, hogy ajtókat nyitogassanak meg bókoljanak nekik, hanem arra, hogy egyenrangú félként kezeljék őket"

Dézsa drágám (ez már szexizmus?), a kettő miért is zárja ki egymást?

Csillagom, a nők (nem a fapinák) szeretik a bókokat, értem? Elolvadnak tőle, nőisesnek, szépnek, és szexinek érzik magukat ettől.
100-ból 99 boldogan fogadja ezeket a gesztusokat, még akkor is, ha tudja, hogy nem is olyan szépséges, mint ahogy a fülébe súgják.

Bizony. Ilyen ez.
Hogy de genetikailag és/vagy mentálisan sérült vagy, és ezt nem tudod elhinni, na zágsón.
Te vagy az 1%.

Valaki írta már, Robert Merle, Védett férfiak.
Ennél többet nem lehet a témáról mondani.

mim 2013.04.10. 08:18:31

Obama legfőbb választói a statisztikák szerint a nők és az afroamerikaiak. Nem véletlen, hogy a feministák minden szavára odafigyel és azonnal viszakozik. Ugyanis a feministáknak brutális a lobbizó ereje USA-ban.

Szelid sunmalac 2013.04.10. 08:20:04

Az ilyen nonek kivanom, hogy senki ne talalja oket szepnek, igy legalabb nagy valoszinuseggel nem tudnak szaporodni es tovabbterjeszteni a selejtes genjeiket! Bazdmeg! Ne a ferfiak ellen kuzdjenek, hanem az evolcio ellen! Ja, hogy az nem megy? Inkabb basztassunk valakit, aki kedves akart lenni. A kedves bloggerina is elmegy a jo budos picsaba. Az ilyeneket szoktam csak igazan egyenragu felkent kezelni, es amint egy ferfit ha igy viselkedik, ot is elkuldom a kurva anyjaba. A butorokat szerelje meg maga, cipekedjen egyedul, meg ugy altalaban valoszinuleg minden ferfi ugy viselkedhetne vele, mint a tobbi ferfival.

Szelid sunmalac 2013.04.10. 08:23:04

A noket nem azert fogom egyenranguan, de "gyengedebben" kezelni, mert ronda, vagy szep. Nem azert, mert lenezem oket, vagy himsoviniszta lennek. Hanem azert, mert szeretem es tisztelem oket. Mint a gyereknek is, a paromnak is megkonnyitem az eletet, ahol tudom. Meg mindenkinek, akit szeretek.

Sadist 2013.04.10. 08:27:13

@négyöthat: Még a végén megsajnálom. Járjon csadorban, úgy biztos nem a külsejére fognak figyelni.
Az emberek mindig azt értékelik, ami saját magukban nincs meg vagy nem tudnak elérni. Egy nő szakmai sikere a férfiak többségét rohadtul nem érdekli, ha ugyanaz megvan nekik is. Eszkimóknak nem jeget kell eladni.

Sadist 2013.04.10. 08:30:00

@sronti: Na, már hiányzott a nők elleni erőszak kártya. Tedd mellé a nane "mindenharmadiknőtrendszeresenbántalmaznak" aduászt és be is mondhatod a terített durchmarscht.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 08:36:28

jajj istenkém, hova sopánkodjak má'.
hát az nagyon jó, hogy a lányok szépek, meg hogy a fiúk szépek, meg hogy vannak mindenféle nemi szerveik.
az meg gecire nem jó, amikor ennek összefüggéseiben szakmai kontextusban tárgyiasítunk ilyen-olyan nemű embereket. hogy pont főügyészNŐ ugye, az nyilván nem véletlen, mert mi fiúk muhaha nem is képzeljük, hogy esetleg ne lenne szakmai megtiszteltetés egy ügyészNŐnek, hogy klassz a csöcsöd kisanyám, szólj apucinak, ha kell valami.
aki ezt nem érti, az járja újra a kiscsoportot, ha elsőre nem sikerült.

Nem Penny hajója 2013.04.10. 08:36:31

Nem mondjuk nőknek, hogy szép vagy
Ők a farkunkra azt, hogy de szép nagy

Szelid sunmalac 2013.04.10. 08:42:12

Cserebe munkahelyen eszrevettem mar, hogy ha egy no ezt az egyenlosdi nezetet hangoztatja, akkor bizony van, aki ferfikent es valodi versenytarskent, konkurrenciakent kezeli. Aztan amikor lenyomja, akkor a no azzal jon, hogy azert nem o lepett elore / maradt le a projektrol, mert o no es negativ diszkriminacio. Az egyetlen helyes ut az lett volna, ha o kapja a megbizatast, kvazi kivetelezzenek vele, mert o no, egyebkent meg pont ez ellen kuzd.

papugaja 2013.04.10. 08:42:52

Bocsánatkérő szöveg helyett némi Berlusconi-gént ültettem volna Barack fejébe. Lett volna riposzt.

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 08:43:53

A nőket nem azért bántalmazzák, mert szépnek tartják őket, hanem azért, mert őket lehet. A gyerekeket is Egyszerűen azért, mert fizikailag gyengébbek, másrészt azért, mert a férfiakba több agresszió szorult és a frusztrációt hajlamosabbak így levezetni. Akár bókol az elnök, akár nem, akár egyenjogúság van, akár nem, ez nem fog megváltozni.

SemBoga 2013.04.10. 08:44:18

valahol érthető a probléma is, ugyanis nem négyszemközt bókolt, hanem nagy nyilvánosság előtt

Szelid sunmalac 2013.04.10. 08:45:46

@Rajzfilmszemű: Te mi a faszrol beszelsz? Mutass mar egy olyan statisztikat, hogy tobb no lesz bunteny aldozata, mint ferfi! A farfiak a tobbi ferfival is eroszakosabbak, raadasul meg a legelvetemultebb bunozok is lenezik azt, aki gyerekekkel vagy nokkel eroszakos. Te kurvara el vagy tevedve!

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 08:47:46

@SemBoga: p-p-pontosan, szakember a szakembernek, überfőnök a "független" másik tekintélyfigurának ilyet ha mond - hát ne. tök jó, hogy legalább bocsánatot kér, nem mindenhol van az úgy, hogy csak mert valaki elnökatyaúristen a másik meg ellenkező nemű, akkor rögtön bármi mehet, és kötelező vigyorogni meg tapsolni.

Muad\\\'Dib 2013.04.10. 08:52:56

@manókomment:
Tudod a nagy USA sem egységes ám ennek az ügynek a megítélésében, és ha képes lennél utánaolvasni a dolgoknak, akkor lehet te is tudnád.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 08:55:27

trollokat akkor sem etetek, ha ideszarják nekem az arse-poétikájukat.

innovation 2013.04.10. 09:00:30

1. Obama egy pénzgyűjtőn mondta mindezt a barátjának, nem a TV-ben egy akárkiről.
2. A hölgy nem sértődött meg, nem kérte, kérjen ezért bocsánatot.
3. Egy kedves bókért miért kellene bocsánatot kérni?
4. A társadalom ezektől a fapináktól már egyébként is a feje tetejére állt, nagyon nem kellene fokozni!
5. Az ember azért ember, mert tud viccelődni, és érti is a viccet.
6. Természetesen a sértő, bántó viccet én is elítélem, de amíg nem a másik lejáratása a cél, addig simán belefér!

Nem kellene a amerikai társadalmat mindenáron majmolni. Reméljük, itthon azért nem fog begyűrűzni!

Muad\\\'Dib 2013.04.10. 09:04:58

@innovation:
Nem kell aggódni, ez a bocsánatkérés mizéria azért ott is kiverte a biztosítékot sokaknál...

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 09:05:44

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: A fentebb említett családon belüli erőszakról beszélek. Amúgy egyrészt kikérem magamnak ezt a hangnemet, másrészt meg nem állok le statisztikákat keresni, hogy gyakrabban bántalmazzák-e a férfiak a nőket és gyerekeket, mint nők a férfiakat és gyerekeket. Nyugodtan megteheted, van egy fogadásom.

genyamagyar 2013.04.10. 09:08:49

A helyzet az, hogy ha egy nő ad magára, azaz csinosan néz ki, sminkel, fülbevalója van, a haja fodrásznál készült, elegáns kosztümben van stb., akkor ő MAGA akar tetszeni. Ergó, ha valaki megdicséri, akkor azt semmivel sem másabb, mintha azért dicsérné meg, hogy jól végezte a munkáját.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2013.04.10. 09:10:06

@sronti: "egy olyan blogon, ahol talán még soha nem foglalkoztak semmi hasonló témával"

különböző szerzőink, férfiak, nők sokszor foglalkoztak már a lehető legkülönfélébb nézőpontokból a téma számos vetületével az elmúlt évek során:

mandiner.blog.hu/tags/n%C5%91

mandiner.blog.hu/tags/n%C5%91k

mandiner.blog.hu/tags/feminizmus

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 09:10:27

Mondjuk ilyen témában tuti, hogy az összes statisztika torzít, mert Pisti nyilván nehezebben fut segítségért, ha otthon Juliska elveri sodrófával...

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 09:11:17

@innovation: az a helyzet, hogy egy legnagyobb tekintélyű szupervezető mintát állít a többi vezetőnek - a pénzgyűjtő az pl pont olyan esemény, ahol összekacsingózik a zelit, és bizony, ha valaki fókuszpontban van, az Barack, és ha ő elröpít egy ilyet, az messzire száll az. úgyhogy a tiltakozás teljes mértékben jogos: egy főfőfőelnök nyilvánosan nem tud magánemberként nyilatkozni.
tudjuk ugye, hogy a felelős vezető azt jelenti, hogy tényleg felelős dolgokért, nem csak közvetlenül azért, hogy mennyi lóvét gyűjt a pártja kampányához, hanem hogy milyen mintákat közvetít a választói (és a választóinak többnyire férfi főnökei) felé.
és ha ő erre érzékeny, az nem a gonosz fapinalobbi ocsmánysága, hanem egyfajta felelősségtudat megnyilvánulása.
más kérdés, ha Obama elnök dolgait összetévesztjük a saját baráti társaságunk működésével. nem mindegy, sajnos. és a probléma, mint fentebb többen is jelezték általános trollmorgás közepette, nagyon is létező, komoly probléma.

portis · http://www.online-szallas.com 2013.04.10. 09:13:24

Azért itt a Balkány peremén is kiérzik, hogy gond van ezzel a mondattal, ezért is kérhetett elnézést Obama.

-A plébános úr gyönyörű beszédet mondott vasárnap, ráadásul kivillant erőtől duzzadó vádlija a reverenda alól.

Muad\\\'Dib 2013.04.10. 09:16:31

@portis:
Neked is nehéz meglátni, hogy sokan a nem balkán peremén lévő USA-ban sem érzik, hogy ez gond lenne, ugye?

@manókomment:
For da lulz Jonathan Capehart dö troll:
www.washingtonpost.com/blogs/post-partisan/wp/2013/04/04/obama-was-right-about-kamala-harris/

Szelid sunmalac 2013.04.10. 09:17:22

@Rajzfilmszemű: Miert kered ki? Mert no vagy? Egyenrangu vagy te is, nem? Ha meg ferfi vagy, akkor legyel annyira tokos, hogy a neten egy blogon elviseled! BASZKI!

Szoval nem allsz neki statisztikat keresni, azaz hasrautesszeruen tippelsz valamit, vagy szajkozod, amit a fejedbe vertek, mert onallo gondolkodasra nem vagy kepes. Vajon melyik verzio a rosszabb?

Bebofogsz valamit, aztan haritasz, mert ahhoz mar tenni is kene valamit, es te vagy megsertodve. Oh Istenem! Nagyon alacsony lett az a bizonyos kerites!

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 09:18:36

@manókomment: Ezek szerint, az egyébként valóban csinos és magára látnivalóan sokat adó hölgy külsejét nem szabad észrevenni. Szegény, kárba vész a sok fáradozása... :D
A viccet meg nem szabad érteni, hová is vezetne az...

rdi 2013.04.10. 09:19:45

Jogos a kritika, és nagyon jó az idézet, jól összefoglalja a lényeget. Szomorú, hogy magyarázni kell.

portis · http://www.online-szallas.com 2013.04.10. 09:20:05

@Muad\\\'Dib:
Hogyne látnám...
Sokaknak meg van füle rá hogy mi a gond vele.
Úgy tűnik Obamának is!

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 09:20:53

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Azt mondom, ami következik a férfi és a női hormonrendszer eltéréseiből, valamint a limbikus rendszer különbségeiből. Amúgy semmiféle érvet se pro, se kontra nem hallottam tőled sem, így nem igazán látom a nagy felháborodás okát.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 09:21:17

egy ország vezetője mintát ad a vezetésről a hierarchia minden vezetőjének. a hierarchia legtöbb vezetője férfi, és ebben már önmagában komoly szerepe van a szexizmusnak. ha a mintavezető ráerősít itt-ott a szexizmusra, annak van jelentősége, és következményei is lesznek. ha egy felelős vezető számonkérhető, akkor figyelni fog rá, ha szólnak neki, hogy ezt ne, és nem fog csípőből visszakérdezni, hogy ó igen és miért ne? nem túl bonyi ez. az önigazoló szólamok a soviktól és üzletfeleiktől meg annyira unalmasak és érdektelenek, hogy csak na.

Muad\\\'Dib 2013.04.10. 09:24:00

@portis:
Tényleg? Jó tudni, hogy ebben a kérdésben a "szabadlelkű" feministák és kiszolgálószemélyzetük szerint van igazság, meg vannak a többiek. Hogy miért nekik van igazuk? Azt nem tudják, leginkább csak.
Aki pedig tisztában van a feminista maffia lobbi erejével az USA demokrata szavazói körében az nem csodálkozik a bocsánatkérésen.
Viszont képes olvasni a jelekből, - azaz, hogy demokrata és konzervatív újságírók egyaránt védik Obama kijelentését, ártalmatlan megjegyzésnek tartva - az látja, hogy ez leginkább egy lobbi hisztériája. Tudod, mint a maffia, amikor elagyal valakit, finoman jelezve, hogy tejelni kellene...

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 09:24:11

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Továbbá, ha az egyenrangúság nálad azt jelenti, hogy mindenkivel egyenlően vagy tajparaszt, akkor eléggé félrehord az agyad.

Muad\\\'Dib 2013.04.10. 09:26:51

Komolyan, valak, ez a manókomment valami médiahekk, ugye? Mert élő ember nyilván nem lehet ennyire agyhalott. Nyugtassatok meg, kérlek, nekem még van bizodalmam az emberiségben. De amikor valaki soviz néhány Pulitzer díjas amerikai újságírót, az már olyan szint, ami még engem is kezd megdöbbenteni...

Szelid sunmalac 2013.04.10. 09:26:55

@Rajzfilmszemű: A nagy felhaborodas oka az alapok es tenyek nelkuli, raadasul szexista megallapitas, miszerint a ferfiak vernek noket es gyerekeket, mert ok gyengebbek. Holott vernek nok is ferfiakat, nok is gyerekeket, ferfiak is ferfiakat, sot, erosebb ferfiak vernek gyengebb ferfiakat, megsem az a lenyeg, hogy "mert o gyengebb", hanem maga az eroszak tenye, ami minden formaban elitelendo. De TE, pont itt, szexista vonalon kozelited meg, mikozben elvileg pont az ellen akarsz felszolalni. Ennyi a bajom.

Szelid sunmalac 2013.04.10. 09:35:48

@Rajzfilmszemű: Nem egeszen. Ugyanis a nok osztonosen elvarjak, hogy veluk kedvesebb hangot usson meg az ember, viszont ez ugyebar ellentetben all a feminista felfogassal. Egyenlok akarnak lenni, de azert a kivaltsagok maradjanak meg, kiveve, ha ok epp nem akarjak.

juan74 2013.04.10. 09:36:13

Annyira szép, hogy a mandineresek miken tudnak fennakadni. (Történetesen egyetértek azzal, amit írnak, nettó hülyeség ez az egész ügy, miért ne lehetne azt mondani, hogy jól néz ki a nő, pláne úgy, hogy előtte dicséri egyéb kvalitásait.) Csak épp azt nem akarják észrevenni, elmondani, hogy a "fiúk" meg a lónak pont a másik oldalára esnek át. Nekik a nőideáljuk Gabika, aki se nem szép (bár nekik lehet, pont az ostoba lófej az ízlésük), se nem okos, de legalább engedelmes, és azt mondja, amit a szájába adnak (sic!). A női egyenjogúság kérdése a verbalitáson túl soha fel nem merült bennük, de cserébe ők előre szokták engedni a hölgyeket, meg évente egyszer kapnak virágot, szóval ez az ügy le is van tudva.
(Mondjuk ebben a jobboldal nincs egyedül. Részletek: frissvideok.hu/hirek/233125-video-a-szexista-bunkosag-partsemleges)

Summa summárum: más portáján söpörni az mindig is ment nekik, a saját akol bűze sose érte el ingerküszöbüket.

Végül: Vajon egy ilyen videóból mekkora ügy lenne az USA-ban? youtu.be/KSvUS6MyHR4

Emmett Brown 2013.04.10. 09:36:22

Ha ez ennyire zavarja a nőket, akkor miért is léteznek komplett iparágak arra, hogy a nők "szebbnek érezhessék magukat"?

Látott már egyébként valaki jól kinéző feministát? :)

portis · http://www.online-szallas.com 2013.04.10. 09:36:48

@Muad\\\'Dib:

Aztán miért "maffia" lobbi a feminista lobbi,
illetve miért nem nem maffia lobbi a többi lobbi.

Amúgy remélem téged ábrázol a kép, mert nagyon helyes srácnak talállak. Milyen a szemed színe?

Muad\\\'Dib 2013.04.10. 09:40:43

@portis:
Azért, mert zsarol, és fenyegetőzik. Igen, a nagy USA esetében szinte valamennyi komolyabb lobbi pont úgy üzemel, mint egy maffia.
Ja, és igen, én egy több, mint 70 éve halott költő vagyok, és a túlvilágról kommentelek...

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 09:42:44

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
1. nem állítottam h kizárólag férfiak vernek nőket és gyerekeket, azt állítottam, hogy erre nagyobb az esély (pusztán elméleti alapon), mint a fordítottjára
2. Kereshetnék statisztikákat, de nem teszem, ui. a statisztikák is ebbe az irányba torzulnak, hiszen ezeket a., gyakran nővédő szervezetek készítik, b., könnyen belátható, hogy egy nő előbb fordul családon belüli erőszak miatt pl. a rendőrséghez, mint egy férfi.
Ha elolvastad volna a hozzászólásaimat, akkor ez átjött volna.

genyamagyar 2013.04.10. 09:43:15

@portis: rossz a példád! A pap nem akar feltűnni a vádlijával, míg a szépen kikészített nő, igen!

Ha egy nő ad magára, az gyakorlatilag azt jelenti, hogy azt kommunikálja, hogy "gyere, basszál meg! Lehet, hogy kicsit harcolnod kell, lehet hogy nem te leszel a befutó, de hajrá...!"

A szépség a szexualitásról szól. Aki szép akar lenni, az azt akarja, hogy feltűnjön egy férfinak, olyan férfinak, aki gyermeket nemz neki, aki biztonságot ad neki és a gyerekeinek, aki megbassza."

Ez van, hölgyeim!

(Ja és, mikor fog megsértődni egy kigyúrt fickó, ha azt mondják neki. "ej, de jól nézel ki!"?

Soha!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.10. 09:46:07

Kanadában az is veszélyes lehet, ha az ember nőt előreenged a liftnél. Ez ugyanis értelmezhető bújtatott szexuális zaklatásként.

portis · http://www.online-szallas.com 2013.04.10. 09:46:48

@Muad\\\'Dib:
Nem csak helyes srác vagy hanem szellemes és okos is, remélem szürke a szemed, imádom a szürke szemű férfiakat.

Emmett Brown 2013.04.10. 09:47:12

@genyamagyar:
(Ja és, mikor fog megsértődni egy kigyúrt fickó, ha azt mondják neki. "ej, de jól nézel ki!"?

Ha egy nála is kigyúrtabb buzi mondja neki :D

Egyébként a nők is csak abban az esetben sértődnek meg egy szépségüket dícsérő mondatot, ha az a férfi, aki mondja, az nem tetszik az adott nőnek.

portis · http://www.online-szallas.com 2013.04.10. 09:53:28

@genyamagyar:
Ha a pap nem akarna feltűnni, gumicsizmában járna, és ápolatlan térdig érő szakálla lenne.
A mi plébánosunk ellenben jólfésült, gondosan borotvált, ráadásul mindig gondosan vasalt a reverendája, és valahogy olyan pajkosan kurta.

Sandokohn - a maláj jiddis 2013.04.10. 09:53:45

Hülye amerikaiak, amerikai hülyék....
Így jár egy ország, ha pederaszta kisebbségek terrorját hagyja.

genyamagyar 2013.04.10. 10:01:16

@portis: "Ha a pap nem akarna feltűnni, gumicsizmában járna, és ápolatlan térdig érő szakálla lenne. "

Marhaság!

portis · http://www.online-szallas.com 2013.04.10. 10:03:58

@genyamagyar:

"Ha egy nő ad magára, az gyakorlatilag azt jelenti, hogy azt kommunikálja, hogy "gyere, basszál meg!"

Marhaság!

is 2013.04.10. 10:09:00

@liftman: "az udvarias és helyénvaló kollegiális bóktól"

pont erről beszélünk, hogy _munkahelyen_ a bók az vajon udvarias és helyénvaló-e. ugye konkrét szexuális célzásokat ('de megdugnálak ma este', 'de szépek a melleid ebben a pulcsiban', 'egy szűk nadrággal igazán fel lehet engem izgatni') nem teszünk. innentől pedig nem igen-nem, hanem mérték kérdése, hogy mi számít szexuális célzásnak.

aki nézett Minden lében két kanált, James Bondot és társait, az pontosan tudja, hogy bizony a szex az a 'gyönyörű ez a nyaklánc magán' mondatokkal kezdődik. egyszerűen te le akarod ezt tagadni, mert _neked_ jólesik bókolni (ez valahol már szex), és hiába mondja a másik fél, hogy ezt ő is szexnek tekinti, és arra kér, hogy munkahelyen ne legyen szex. de, neked ehhez jogod van, és téged nem érdekel, hogy a másikat ez zavarja vagy nem.

ennyi.

@genyamagyar: "Ha egy nő ad magára, az gyakorlatilag azt jelenti,"

De a nő a _munkahelyen_ nem ezt kommunikálná. És ezt kellene tiszteletben tartani. Bizonyos férfiak játszák a munkahelyen is a kúrógépet, miközben a munkahely nem a szexualitás terepe, ugye? Nyilván egy pasinak ebből sosincs hátránya, ha mégis az lesz egy munkahely, és hát fel sem tűnik neki, hogy másnak meg lehet és van belőle hátránya. Az empátia nem egy elterjedt férfitulajdonság.

is 2013.04.10. 10:10:46

@poszt: tehát, a poszt címére reagálva: nem, _munkahelyen_ nem mondjuk egy nőnek, hogy szép vagy. ha mondani akarjuk, akkor meghívjuk munka után egy kávézóba, sörözöbe, vacsorára, és ott mondjuk neki. ott természetesen lehet.

Zabaalint (törölt) 2013.04.10. 10:11:48

Most nem akarok belemenni, hogy mennyire beteg a mai szélsőséges feminizmus, meg mennyire beteg az erőltetett PC.

Ellenben el kellene gondolkodni, hogy azt, mi is a sértő, nem tartozik harmadik félre, csak arra, akire mondják, tehát ha nekem mondanak valamit, és én nem találom azt sértőnek, akkor milyen alapon pofáznak bele kívülről? Mert itt erről van szó.

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 10:15:05

@genyamagyar: ööö. Nem azt. Azt jelenti, hogy szeretném, ha mindenki meg akarna :), de ez korántsem egyenlő azzal, amit mondtál.

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 10:24:37

@Zabaalint: Szerintem nem a feminizmus szélsőséges, hanem egyes emberek/embercsoportok, akik totálisan félreértelmezik az egyenjogúságot és paranoiás tévképzeteik vannak arról, hogy egy bók a külsejükre az értelmi képességeik el nem ismerését jelenti.
Én pl. szoktam férfi kollegáimnak mondani, h. jól nézel ma ki és még senki nem gondolta azt, hogy ez burkolt lehülyézés lenne.

rezsoatya (törölt) 2013.04.10. 10:27:20

@is: es azzal, hogy meghivjuk, azzal mar ugyanazt mondtad neki! Vagy ezt nem a munkahelyen mondja a pasi, hanem megvarja a munkahely x meteres korzeten kivul es ott?
Hulyeseg!

Zabaalint (törölt) 2013.04.10. 10:28:30

@Rajzfilmszemű:
Sehol nem is írtam, hogy a feminizmus szélsőséges, én azt írtam, hogy a szélsőséges feminizmus beteg. Nagyon nem mindegy.

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 10:30:41

@Zabaalint: Jogos, félreértettem, mert nem tudok olvasni reggelente :D

négyöthat (törölt) 2013.04.10. 10:32:01

Vegyétek már észre magatokat :D Idéznék néhány választ az általam felvetett problémára (csinos nőt nehezen vesznek komolyan szakmailag):

"Feltalálták már az öltözködést." /by sztd/

"Járjon csadorban, úgy biztos nem a külsejére fognak figyelni." /by Sadist/

"20 év múlva könnyes nosztalgiával fog ezekre az időkre emlékezni, és tudományos fapicsáskodni akkor is ráér majd." /by szellemkor/

Azért kíváncsi lennék, hogy a szerkesztőség női tagjai ezeket a megjegyzéseket is ugyanolyan lelkesen támogatnák, mint Obama valóban ártalmatlan bókját (ami azonban a jóindulatú szexizmus mélyen gyökeredző problémájára mutat rá).

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 10:49:15

@négyöthat: szvsz az bassza ki a biztosítékot a trolloknál, hogy mi az, hogy egy alfahím idáig süllyed, ez már a feminácik világuralmista lobbijának a nemetgyalázó hogyishíjjákja.
amúgy a dolog hatalmi része a lényeg itt, szerintem. a többi pontosan ugyanúgy néz ki, mint bármelyik fórumon, ahol elkezd fröcsögni a tesztoszteron. mondja ezt egy fiú :)

Szelid sunmalac 2013.04.10. 10:54:16

@is: Akkor miert is van a legtobb helyen dress code? Vagy ahol nincs is, ott sem zskaruhaban jarnak az emberek? Esetleg csuhaban? Vajon miert? Akkor en meg kikerem magamnak, hogy ingben (ne adj' Isten oltonyben!) menjek dolgozni, mert abban jobban nezek ki, es akar UGY is nezhetnek ram nok, ami viszont mar szexualis zaklatas! Hallatlan!

négyöthat (törölt) 2013.04.10. 10:58:53

@manókomment: Ugyan nem szeretem ezt a szót, de szerintem a trollok szemében én pl. kurvára alfahím vagyok (nincs egy vasam se, mégis dobálják rám magukat a nők, most is modell csajom van, stb), és így sem okoz különösebb nehézséget, hogy lássam a jóindulatú szexizmus problémáját. Nem a tesztoszteron fröcsögését érzem, hanem inkább a korlátoltságét.

B79 2013.04.10. 11:06:07

A feministák mélyen titkolják, hogy saját (nem feminista) nőtársaikat igen is lenézik, és felvilágosulatlannak tartják őket, azért mert-szerintük-nem megfelelően, nem feminista elvakult szektásként viselkednek, hanem klasszikus nőként.
Ha ez a kis közösség hatalomra jutna, hasonló lenne az uralmuk a történelemben már annyiszor hatalomra jutott kicsi agresszív és elvakult, valamint eszközökben nem válogató csoportokéhoz.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 11:06:41

@négyöthat: a troll alatt kizárólag egy jól körülhatárolható kommunikációs stratégiát értek. persze a hülyeségnek nem hormonális okai vannak, ez csak egy fricska lett volna a génekkel-szociobiológiával érvelésnek. a tesztoszteronnal itt a férfiasnak gondolt nőgyűlöletet jelöltem volna, de belátom, nem a legszerencsésebb kép :)

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 11:08:28

@négyöthat: Én nő vagyok, mégis úgy érzem, hogy van egy pont, ahonnan feleslegessé válik a küzdelem: nem tudod kiirtani a férfiasságot a férfiből, a nőiséget a nőből és nem is kell. Nem azzal van gond, amit itt jóindulatú szexizmusnak neveztek (a nők külsejének megdicsérése), hanem a rosszindulatú szexizmussal (ez a dicséret a benső értékek el nem ismerésével párosul). Sosem fogod elfogadtatni a férfiak többségével, hogy a bók az sértés, mert a bók nem sértés, amennyiben sértés nem párosul vele. A fentebb említett példa, a "túl jó csomagolás" miatt el nem ismert nő még csak nem is a rosszindulatú szexizmus példája. Egyszerűen nem tudsz rávenni egy csapat férfit, hogy ne nézze meg a csinos nőket. Ilyen a természetük. Ezen persze felül lehet emelkedni, nyilván nekik nem sikerült, de ez az ő szegénységi bizonyítványuk, különösen, ha abban az esetben ezzel a saját munkájukat is hátráltatták.

négyöthat (törölt) 2013.04.10. 11:13:50

@Rajzfilmszemű: Hát nem tudom, engem eléggé zavarna , ha puszta jóindulatból elsősorban potenciális szexpartnerként tekintetnének rám, és csak másodsorban lehetnék kolléga.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 11:17:37

@B79: a feltételezés egy dolog, de ha utánanézel a feminizmusnak, sem uralomra kerülésről nincs szó, sem más nők emancipációjával nincsenek ilyesmi problémák, hiszen a feminizmushoz köthető gender kutatás egyik fő árama a létező társadalmi nemi szerepek ismerete és problematizálása. kicsit olvashatnál erről, ha akarsz.
persze biztos van, aki kiakad a szexizmust támogató nőkön, viszont ez éppúgy nem ideológiai, hanem személyes és/vagy érzelmi hátterű probléma, mint az, ha valaki pl a feministák rémuralmát helyezi kilátásba.
egyébként a feminizmus a nemek valódi egyenlőségét tűzi ki célul, nem pedig a nők uralmát.

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 11:20:10

@négyöthat: szerintem ez a munkahely dinamikájától és a kollegáktól függ. Nyilván egy új munkahelyre kerülve a nőt először nőként és a kinézete, habitusa lapján ítélik meg (hiszen erről áll rendelkezésre a legtöbb információ és ez a legszembetűnőbb), de nyilván idővel, mivel minden csoda 3 napig tart, ez eltűnik. Amúgy ezt kiirtani, a szexuális vonzerőt vagy nem lehet, vagy pedig tenni kell ellene. Pl. én sosem értettem azokat a nőket, akik mélyen dekoltált ruhát vesznek, aztán meglepődnek, hogy valaki megnézi a dekoltázsukat. Nyilván a csador viselése (wtf) nem opció.

B79 2013.04.10. 11:23:58

@manókomment: Izmusok...izmusok... Csak a baj van veletek...

Zabaalint (törölt) 2013.04.10. 11:24:33

@Rajzfilmszemű:
Azért nézd meg, a jelenség fordítva is fennáll, mondjuk egy férfi színésznél nagyon sok nő nem az alakítását nézi, hanem a kinézetét, ahogy mi férfiak is elsősorban a nőt látjuk a női színészekben. Ráadásul férfi színészeknél ez idővel sem változik, mert még az idősebb férfi színészekben is gyakran a női közönség a jóképű férfit látja, míg egy öregedő nő bizonyítani tud a férfi közönség előtt, hogy bizony jól tud alakítani, mert szexuálisan már nem számít jónak.

Zabaalint (törölt) 2013.04.10. 11:25:49

@manókomment:
Én olvastam róla eleget, és nagyon sok irányzata van a feminizmusnak, ha te is olvastál volna róla, nem állítanál ilyen általánosságokat.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 11:27:01

@B79: na ja, amikor csak nem akar minden magától megoldódni, hogy nyugodtan elnetezgessünk :D

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 11:28:10

@Zabaalint: igen, ez fordítva is működik.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 11:30:03

@Zabaalint: olvastam én is. nem fogom a fél életem rááldozni, hogy vitatkozzak valakivel, aki a legalapvetőbb dolgoknak sem olvasott utána - nem csak idő híján, de azért sem, mert engem sem valami fórumon győzött meg egy karizmatikus guru, hanem olvastam, sokat és sokfélét. ha nem tetszik, amit írtam, hát nem tetszik, azért még nem kell kétségbe vonnod, hogy tényleg elvégeztem-e a házit.
ha azt mondom, hogy a metál alapvetően nem a keresztények kiirtását hirdeti, azzal is lehet vitatkozni, és alapvetően arról sem nyitok vitát. na.

B79 2013.04.10. 11:37:21

@manókomment: Vajon a másik ember felett való gyors, határozott ítélethozatal is izmus, vagy csak valami emberi gyarlóságból eredő dolog?
Abban viszont, hogy segítsen rendszerezni kis világunkat, és újra és újra igazolnunk önmagunkat, viszont bevállt módon segít az biztos.

sronti 2013.04.10. 11:39:44

@rajcsányi.gellért (ergé):
Megnéztem, igazad van, tényleg van egy cikk a családon belüli erőszakról (jó gyenge, ilyen megállapításokkal, mint: "A magyar társadalom nem mentes az asszonyverés jelenségétől", de ez is valami), meg itt van még ez a nők és médiás is, ami már magasabb színvonal. Aztán van még vagy harminc poszt arról, hogy a feminizmus, hogy bomlasztja szét a hagyományos családi értékeket.
Ezek nagyon kemény arányok. Nem azt akarom mondani, hogy "arról miért nem írtok, hogy", de ha egyszer azt látom, hogy Magyarországon marginálisan van jelen a feminista kultúra (szerintem sajnos), miközben az alkoholista apa szétveri a családot, és a környezete nem tesz semmit, a köztévében időnként ilyeneket mondanak, különösebb botrány nélkül:
indavideo.hu/video/Verni_csak_pontosan_szepen
Magyarország pedig az egyik legjelentősebb prostituált exportőr Európában, és még így is nagy számban "dolgoznak" lányok itt is és az egész ellen nagyrészt mégis csak feminista szervezetek azok, akik legalább valamit próbálnak tenni, akkor jelentős aránytévesztésnek tartom a feminizmuson lovagolást.

Zabaalint (törölt) 2013.04.10. 11:40:38

@manókomment:
Biztosan állíthatom, hogy semmit sem olvastál a témáról, vagy hazudsz, amikor ilyeneket állítasz általánosságban:
"egyébként a feminizmus a nemek valódi egyenlőségét tűzi ki célul, nem pedig a nők uralmát. "

Mert van olyan feminizmus is, amelyikre ez az állítás nem igaz. Te meg nem írtál olyat, hogy alapvetően, tehát ez a csúsztatás nem jött össze.

Ráadásul a hasonlat is rossz, mert a metal az a stílustól metal, nem a mondanivalótól, a feminizmus pedig attól feminizmus, hogy a női egyenjogúságért küzd, tehát a mondanivalótól feminizmus. Vagyis ha utóbbi átesik a ló túloldalára, az nem összevethető a metal politikai mondanivalójával, mert mivel az a stílustól metal, ezért emellett a mondanivalója akármi lehet, pl. vallási vonalon keresztény és keresztény gyűlölő is.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 11:42:33

@B79: pl így: "feministák mélyen titkolják, hogy saját (nem feminista) nőtársaikat igen is lenézik, és felvilágosulatlannak tartják őket, azért mert" ::: igen, erre is biztos van izmus, ki lehet keresni a lexikonból. hogy segít, na az hasznos, a kérdés csak, hogy mégis mit segít?

Zabaalint (törölt) 2013.04.10. 11:42:45

@manókomment:
Egyébként amennyiben Obamára nyugodtan lehet mondani, hogy jóképű, ő viszont nem mondhatja egy másik közszereplőre, hogy szép, amennyiben az hölgy, akkor nem beszélhetünk egyenjogúságról.

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 11:44:24

@manókomment: nekem az a kérdésem, hogy szerinted ezeket a nemi működésekkel összefüggő dolgokat ki lehet-e irtani és ki kell-e irtani.

B79 2013.04.10. 11:44:58

@manókomment: Mit gondolsz ebből a szempontból a nem feminista nőkről?

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 11:46:09

@Zabaalint: nézd, ha cincálni akarsz, cincálsz. ha te csak azzal akarsz foglalkozni, hogy mit tudsz cincálni, az a te problémád. szerintem kötekedni nagyon könnyű, viszont nagyon ritkán járul hozzá valamiféle konstruktív párbeszédnek. nyomát sem látom itt a konstruktív szándéknak, vagy hogy mondtál volna bármit azon kívül, hogy mivel szeretnél egrecírozni. beszélj értelmesen, vagy beszélj mással.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 11:48:07

@Zabaalint: mint írtam korábban, BO a legelső hatalomgyakorló, tehát nemhogy nem egyenlő, hanem egy hierarchikus szerkezet legmagasabb mintaadó vezetője, és amúgy az egész sztoriban ez a leglényegesebb elem szerintem.

Zabaalint (törölt) 2013.04.10. 11:48:47

@manókomment:
Értelmesen csak azzal tudok beszélni, aki nem néz automatikusan hülyének, lásd:
"nem fogom a fél életem rááldozni, hogy vitatkozzak valakivel, aki a legalapvetőbb dolgoknak sem olvasott utána "

B79 2013.04.10. 11:49:25

@manókomment: Szerintem nem volt kötekedés. (Bocs, hogy beleszólok...) Teljesen normális kérdés volt.

B79 2013.04.10. 11:50:33

@Zabaalint: Engem is hülyének nézett. De oda se neki. Ez egy ilyen beszélgetés.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 11:50:54

@Rajzfilmszemű: kiirtani? nem hiszem, hogy bármit ki lehetne irtani (lásd történelem :)), viszont azt sem gondolom, hogy a nemi működés egy meghatározott és elkülöníthető halmaz lenne - ez itt is kiderülhetne: egy elnök és egy főügyész(-nő) hierarchikus viszonya nem függ össze a nemi működésükkel, az egy hatalmi viszony - a nemi viszonyok pedig maguk is általában hatalmi viszonyok... szóval a kérdésed még bonyolultabb, mint a válaszom ;)

Muad\\\'Dib 2013.04.10. 11:51:04

@Zabaalint: @B79:
Feleslegesen erőlködtök vele. Teljesen hülye...

Vázolom a helyzetet:
1) Aki szerint ez hülyeség, az hímsoviniszta - by manómammog
2) De hát néhány pulitzer-díjas újságíró szerint is az, akik többet tettek már az egyenjogúságért, mint amennyit te valaha olvasni fogsz róla -by me
3) Rohatt'troll'vagy -by manómammog

Job done...

Sadist 2013.04.10. 11:52:05

@Rajzfilmszemű: "Egyszerűen nem tudsz rávenni egy csapat férfit, hogy ne nézze meg a csinos nőket. Ilyen a természetük. Ezen persze felül lehet emelkedni, nyilván nekik nem sikerült, de ez az ő szegénységi bizonyítványuk, különösen, ha abban az esetben ezzel a saját munkájukat is hátráltatták."

Ez miért is szegénységi bizonyítvány, hogy valaki a természetének megfelelően viselkedik? Mivel alacsonyabbrendű az a férfi, aki megnéz egy nőt, netán még azon is elgondokodik, hogyan vágná gerincre?

Zabaalint (törölt) 2013.04.10. 11:52:21

@manókomment:
Igen, de itt férfi-nő kontextusról van szó, tehát ha azt várod el, hogy a felelős pozícióban lévő nőkre úgy tekintsenek, mint felelős pozícióban lévő személy és ne tereljék szexuális síkra a dolgot, akkor a politikusok esetében sem szabadna úgy ránézni, hogy jóképű, sármos férfi, márpedig ettől jó messze vagyunk, hogy ne tekintsenek rájuk úgy, vagy szerinted egy kimondottan ronda embernek, legyen az férfi vagy nő, mennyire lenne esélye választást nyerni?

B79 2013.04.10. 11:52:31

@manókomment: Nem azért lehet ez, mert ez a gondolkodásmód nem életszerű, hanem csak egy filozófikus inkább?

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 11:53:55

@Zabaalint: Z' én azt nem rád értettem konkrétan, hanem a harmadiknak, aki nyilván nem nagyon tud sokat a feminizmusról vagy a gender-problematikáról. bocsánat, ha félreérthető voltam, igyekszem jól fogalmazni. szóval ez B79-re utalt, és nem azt akartam mondani, hogy bármi probléma lenne vele szellemileg, csak hogy nem ismeri valószínűleg az általa feltételezett problémák hátterét, és ezért úgy érzem, nem tudok vele erről értelmesen beszélni.

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 11:58:00

@Sadist: ÖÖÖÖ... valami nagyon félrement. Egy korábbi kommentben említett szituációról írtam, ahol a férfi kollégák közölték a munkatársukkal, hogy nem figyeltek a prezentációjára, az említett dolgok miatt. Ebben az esetben igenis úgy gondolom, hogy a faszom állására hivatkozni egy munkamegbeszélésen való nem figyelés kapcsán igencsak aggályos :) Egyéb esetben más kérdés.

liftman (törölt) 2013.04.10. 11:58:35

nem értem.
@is

- jó reggelt. ó, fodrásznál voltál. jól áll.
- köszönöm.
és a nap megy tovább.

vs.

- szia. jól néz ki a telefonod, új?
- aha.
és a nap megy tovább.

vajon az utóbbi utalás azt implikálja, hogy el akarom lopni a telefonját?

ha mind a 2 fél tudja a kommunikáció szintjét, miért kell valami olyasmi mezőre áttolni, amit egyik se értett bele?

most majd jön, hogy ez nem szexuális utalás, és pont ez a lényeg. hogy aki az először asszociál szexuális célra, az miért mindenképp a férfi?

határok és célok összemosva.

B79 2013.04.10. 11:59:32

@manókomment: Valóban nincs közöm a feminizmushoz, viszont a kis agresszív csoportokhoz annál inkább...

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 11:59:45

@B79: ebből a szempontból - mármint a szexista nők lenézése - azt mondom szubjektíve, az, hogy ki hogyan éli meg a saját családi-munkahelyi-tágabb társadalmi valóságát, nem egy ideológia kérdése, hanem személyes és bonyolult. másfelől ahogy Zabaalint is mondja (nagyon helyesen), sok féle feminista egyén és szerveződés van, sokféle állásponttal. nem beszélhetek mások helyett, mint saját magam.
nekem az a tapasztalatom, hogy a feminizmus nem tesz egy rosszlelkű embert rosszabbá, és nem oldja meg a személyes, psichológiai (stb) problémáinkat, ahogy semmilyen ideológia sem oldja meg az életünk. én olyanokkal igyekszem kommunikálni, barátkozni, akikkel én úgy érzem, hogy érdemes.
szóval a patriarchátust több nő támogatja (a környezetemben legalábbis), mint ahányan az egyenlőségért küzdenek, és ez része a problémának kétségtelenül - és ugyanez igaz a férfiakra. hogy ki néz le kit, az szerintem egyéni és lelkiismereti kérdés. én igyekszem nem lenézni másokat. azt viszont utálom, ha a kommunikáció agresszív villongásba csap. örülök, ha itt nem ezt kell csinálni, mer' az unalmas és fárasztó volna...

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 12:03:44

@B79: kis agresszív csop - ezt kifejtenéd bővebben?

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 12:03:58

@manókomment: "szóval a patriarchátust több nő támogatja (a környezetemben legalábbis), mint ahányan az egyenlőségért küzdenek" Ez kicsit olyan, mintha azt mondtad volna, a hülye nők nem látják be, hogy a feminizmus jó :D

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 12:07:18

@Rajzfilmszemű: nem állt szándékomban, hogy olyan legyen - vannak nem feminista ismerőseim és barátaim (és rokonaim stb) szóval attól még, hogy valakit nem nézek hülyének vagy nem utálok, még lehet aktyv része a problémának, vagy passzív akadályozója egy megoldási folyamatnak.

capacete 2013.04.10. 12:10:02

@Paranoid Android2: Londonban életem legrosszabb randevúja egy ausztrál lánnyal volt. Valahogy a férfi és női gondolkodás közötti különbségre terelődött a szó. Én azt mondtam, hogy van különbség, és ennek biológiai háttere van - ahogy azt jópár kutatás is bebizonyította -, szerinte viszont nem volt, illetve csak a szocializáció okozta. Természetesen jóvátehetetlen bűnömet már semmivel nem tudtam ellensúlyozni... :)

B79 2013.04.10. 12:11:15

@manókomment: Nos igen az egyenlőség amely soha el nem érhető, viszont ildomos törekedni rá. Ha pedig ez után feltesszük a kérdést, hogy miért, akkor már hirtelen ugorhatunk is materiálisról szellemi síkra.

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 12:11:26

@manókomment: Megint megkérdezem, mert kíváncsi vagyok: szóval szerinted alapjaiban ki kellene ill. lehetne irtani a szexizmust ill. azt. hogy a férfiak nőként tekintenek a nőkre pl. egy melóhelyen?

Geri11 2013.04.10. 12:12:21

@manókomment

Reagálnék a pozitív szexizmus problémájára. Ha az ember ma körülnéz a közösségi oldalakon, akkor mit tapasztal? A nők, saját elhatározásukból, különböző ruhákban töltenek fel képeket magukról és szinte elvárják, hogy ezért bókokat, elismerést kapjanak.

Egy több milliárdos iparág épül kizárólag a szépségápolásra.

Szóval kérdem én, ezek szerint bizonyára soviniszta, hogy mi a probléma a nők előreengedésével, a bókolással? Soha nem találkoztam még olyan nővel, akit ez sértett volna. Olyannal már annál inkább, aki ennek a hiányán háborodott fel.

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 12:18:06

@Geri11: Tudod, a nők maguknak akarnak szépek lenni.

(btw. ez a legviccesebb hazugság, amit valaha hallottam)

Geri11 2013.04.10. 12:19:57

@Rajzfilmszemű: Ha ez így van, akkor miért érzik magukat sértettnek, ha esetleg nem veszi észre az ember az új frizurát/ruhát és nem dicséri meg?

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 12:22:04

na, most kénytelen vagyok záró választ írni sok mindenre: örülök, hogy sokatokat láthatóan érint és foglalkoztat ez a problematika. én ugyan nem maradok itt, de bíztatok mindenkit, hogy igyekezzen konstruktívan és nyitottan állni a nemek közti egyenlőtlenség, egyenlőség kérdéseihez, és ne azt keresse, hogy hol alázhat meg vagy kicsinyelhet le másokat. örültem, sziasztok.

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 12:24:26

@Geri11: ld. zárójeles megjegyzés :)

B79 2013.04.10. 12:25:44

@manókomment: "Magasztos eszmék" eltökélt követőinek zászlói alatt már nemegyszer süllyedhetett volna el ez a világ. Egyes csoportok végsőkig hittek és hisznek az éppen aktuális eszme mindenhatóságában, egészen addig amíg saját gyarlóságaik, és az eszmék tökéletlen mivoltának ördögi köre magával rántja őket is, ellenfeleiket is, és a híveiket is...

Geri11 2013.04.10. 12:26:54

Egy másik meglátásom, hogy ezek szerint a biológiai determinizmus problematikája fel sem merül a feministákban. Márpedig az ember is csak állat, az ösztöneit, a párosodás kényszerét nem tudja felülírni. Ez pedig bizony azzal jár, hogy a potenciális partnert az ember meg fogja vizsgálni. Na most így hogyan lehetséges, hogy bármilyen környezetben ne tekintsen nőként egy férfi egy nőre?

Geri11 2013.04.10. 12:34:05

@B79: Madách Imre szegény nem látott idáig a jövőbe, ezt a szináriót nem vázolhatta fel.

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 12:35:02

@Geri11: ugyanez volt az én kérdésem is, de ez megválaszolatlanul marad már.

Sadist 2013.04.10. 12:45:02

@Geri11: Az iróniát az I betűnél keresd!

Geri11 2013.04.10. 12:45:51

@Rajzfilmszemű: Nagy kár, pedig érdekelt volna a véleménye. Az persze fel sem merül bennem, hogy azért lépett le, mert nem tudott olyan érvet felmutatni, amely a miénk ellen megállta volna a helyét.

B79 2013.04.10. 12:49:34

Ja és félelmetes lenne egy olyan világban élni, ahol nem szabad egy nőnek azt mondani, hogy szép, és tilos egy nőnek saját magát szépnek éreznie, mert csak a tudása, a munkaértéke miatt lehet értékelni.

B79 2013.04.10. 12:50:34

@manókomment: Így fogunk cselekedni! Amíg újra vissza nem térsz!

Geri11 2013.04.10. 12:51:37

@Sadist: Köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmem. Bölcs vagy és kedves. Remélem, jól alkalmaztam.

Geri11 2013.04.10. 12:58:19

@B79: Ebben a világban továbbá elvárható lenne, hogy a férfiakat sem a sármosság, valamint az izomzat mennyisége alapján válasszák meg a nők. Tehát egy kövér, büdös, kopaszodó, alacsony, ronda útburkoló bizonyára ideális partner lenne számukra, tekintve, hogy sztahanovista elszántsággal végzi a tennivalóit.

innovation 2013.04.10. 13:06:43

@manókomment: Ha mondjuk én, mint Magyarország miniszterelnöki találkoznék Angela Merkellel, simán megdicsérném akár a ruháját, vagy valami helyzetoldót elkottyintanék. És nincs ebben semmi rossz.
Nyílván nem azt fogom mondani neki, hogy de meg... (De, ha ennek a példának több értelme van, akkor akár Carla Bruni, Rania Al-Abdullah, stb.)

S ha ő(k) mondanának egy olyat, hogy ó, miniszterelnök úr, mennyit fogyott a választások óta, azt is egy köszönömmel és egy mosollyal elintézem. MERT EMBEREK VAGYUNK!

Mindannyian tetszeni akarunk egymásnak. S amíg ez nem megy át zaklatásban és amíg nem partnerként kezelem a másikat - legyen az nő vagy férfi -, remekül működik. De mind a nőknek, mind a férfiaknak felelősen kell gondolkodniuk.

A szexizmus és a feminizmus meg túl van lihegve. Férfiként szívesen segítek a páromnak, s tőle is elvárom, hogy ne csak abban merüljön ki az élete, hogy főz és hulla fáradt. Legyen csinos, főzzön, neveljen gyereket, dolgozzék, stb. Ezért én szintén figyelek magamra, főzök, gyereket nevelek, és igyekszem nem mindig a TV előtt ülni, hanem vele is törődni. Ez így OK?

B79 2013.04.10. 13:10:54

@Geri11: Lehet Miamanóblog lesz az új Danton. Robespierre nem gondoltam, mert az egy másik ismerősöm. Egyébként, meg minden férfi egy szemét. Na szevasztok!

B79 2013.04.10. 13:16:33

És, ha még egyszer leírja valaki, hogy gender, akkor bekérem a mindenkitől az eboltási igazolványát!

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.04.10. 13:34:32

mondjuk a király tamás menyasszonyánál tényleg csinibb a ribanc

Paranoid Android2 2013.04.10. 13:40:37

@capacete: Én is hasonló szomorú tapasztalatok után tértem át a konzi csajokra.:)))))))) Ott is vannak liberális szegmensek, de sokkal jobb helyeken.:)))))

pézsmapatkány 2013.04.10. 14:19:23

Lehet az adott helyzetet túl érzekenyen reagáltak le, emellett érthetö - ha nem is feltétlen tanácsos az ennyire túlzott polkorrektseg - annak fényeben, hogy ez egy létező problemára és az egyenlőségért még mindig tartó küzdelemre mutat rá (nők egyenjogusaga pl munka helyen blabla).

Az hogy nő valaki, nem jelenti azt hogy a feminizmus tévedhetetlen bíralója, vannak olyan nők, akik sovinisztábbak egyes ferfiaknal (pl akik azt hirdetik hogy igenis munka, gyerek, házimunka mellett ha nem vagy egy démon az ágyban akkor magadra vess, ha elhagy a férjed, sarkítva)

illetve meg csak annyit fűznék hozza, ezt valahol interneten olvastam, de én találonak tartom:
(nyilván nem gondolom, hogy minden férfi homofob lenne, a mondat szerintem csak jól kiemeli, mi az, amit a férfiak a nőkkel szemben megengedettnek/kedvesnek éreznek viszont magukkal szemben megalázónak tartanának)

A homofób férfiak azért nem kedvelik a meleg férfiak társaságát /tartanak tőluk, mert attól félnek, a melegek ugyanúgy fogják őket kezelni, ahogyan ők a nőket.

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 14:28:30

Szerintem ezzel az egész üggyel az a legnagyobb baj, hogy az ilyen komolytalan vélekedések (minthogy a férfiaknak nem szabadna pl. a munkahelyen nőként tekinteni a nőkre) aláássák az olyan abszolút elvárható dolgok esélyét is, mint pl. hogy egy nő ugyanolyan minőségű munkáért/ugyanazért a pozícióért ugyanannyi járandóságot kapjon, hogy megszűnjön az üvegplafon, satöbbi. Szerintem ez utóbbiakat és az ilyen jellegű hagymázas és irreális elképzeléseket nem kellene egybemosni. Máskülönben én nem vagyok feminista inkább :)

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 15:10:52

na, visszatértem.
elmondom, mire jutottam, aztán ha erről akartok, beszélgessünk (ahogy időnk engedi, nem lehetek itt nonstop) és előre megkérek mindenkit, hogy ha szerintem valami nem stimmel abból, amit írtam, akkor lesztek szívesek minimum jobbat mondani, fikázásra nem reagálok.
szóval onnan indultunk neki ennek az egésznek, hogy ha nem mondhatjuk nőknek, hogy szépek, akkor szomorú világ lesz, és erről (is) a feministák tehetnek.
szerintem az Obama kontra Kamala Harris kontra feminizmus eset nem erről szól, mivel egy igen nagy figyelemmel követett, és még nagyobb hatalmú államfő (B.O.) tette a megjegyzést, sajtó előtt, informálisan. egy komoly szakmai tényezőnek számító nőismerősére mondta ezt (főügyésznő), és jószándékkal, egy fundraiseren, gazdag és hatalmas embereknek - és a sajtónak.
emiatt úgy látom, más a helyzet, mintha egy vele egy súlycsoportban lévő emberre (ha létezik ilyen egyáltalán) tett volna ilyen megjegyzést, vagy ha szemtől szembe, vagy ha nem nyilvánosan, vagy ha nem az ő hatalmának a kontextusában (elnökként gyűjti a pénzt). más ez, mintha pl Karolos Papoulias azt mondja Angela Merkelnek egy fogadáson, hogy milyen jó színben van, szép a ruhája. Vagy mintha B.O. azt mondja szűkebb baráti körben egy szivar mellett (nem tudom, szivarozik-e, mindegy), hogy jó csaj az a Kamala, még fősulin egyszer majdnem meg is volt.
Miért fontos ez? Mert a nők szégyenérzetét elsősorban a külsejükkel kapcsolatos megjegyzésekkel lehet előidézni; szemben a férfiakkal, akiket inkább a teljesítményükön keresztül lehet megalázni - vagyis a megjegyzés szimbolikusan egy nagyon érzékeny pontba talál bele: a nők szakmai teljesítménye és külseje között előír egy preferenciát. Tekintély alapon, mivel ő elnök, és sok más tekintélyfigurával viccelődik rajta, hogy egy nő külseje akkor is fontos tényező a megítélésében, amikor történetesen főügyész (jóindulatú, persze, ezt 1 másodpercre sem vontam kétségbe).
Képzeljük el, hogy a femináci világuralmista párt végrehajt egy világméretű puccsot, és agymosásnak veti alá a lakosságot stb, majd a főfeminista odaáll a többi feminista elé, egy fund raiser keretében, és megjegyzést tesz egyik (férfi) tisztviselőjére, mondjuk egy bíborosra, akivel jóban van, és azt találja mondani, hogy szerinte ez a bíboros bírná a legjobban kielégíteni, mert olyan jó a potenciája, de tényleg.
Akkor az elnyomott férfiak tiltakoznak, hogy nadeFőmatriárcha kérem, ne beszéljen így rólunk, mintha biodíszlet lennénk, egy bíboros mégiscsak spirituális vezető...
Egyelőre erről ennyit mondanék.
A ki kéne-e irtani az emberi szexualitás kérdésre pedig azt mondom, hogy nem értem a kérdést, a feminista nők és férfiak is szexuális lények, vannak nemi szerveik és hormonjaik is vannak, szoktak szexelni, élvezettel és lehetőségeikhez mérten - semmi sem változik a szexualitásban egy ideológiától, így értelmetlennek látom a kérdést, vagy talán nem értem jól. az egyenlőség, a kölcsönösség nem irt ki semmit, legfeljebb a megszégyenítést, az elnyomást, a hatalmi aktusokat, az pedig nem szexualitás.

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 15:25:44

@manókomment: Bár sok mindenben igazad lehet, én mégsem így gondolkodom. Szerintem a legtöbb férfi, ha ilyen megjegyzést tennének rá, akkor örülne neki, ezt mindennemű lenézés nélkül mondom, egyszerűen azért, mert nincsen bennük az ezzel kapcsolatos frusztráció. A nőkben meg, legalábbis egyes nőkben, van. A problémát ebben főleg ott látom, hogy valakik követelik, hogy BO kérjen bocsánatot. Kitől? Kit sértett meg? Akire a megjegyzést tette? Őt nem, látnivalólag. Akkor kit sért ez? Más nőket, akik ebből arra asszociálnak, hogy BO-t jobban érdekli a nők külseje, mint a szaktudása? Miből gondoljuk ezt, amikor a kontextus egyáltalán nem ad okot arra, hogy ezt higgyük. Talán az a probléma, hogy BO kijelentése mintegy elfogadása ill. reklámozása a pozitív szexizmusnak?
Szerintem amúgy teljesen elbeszélünk egymás mellett, ld. az utolsó bekezdésedet. Ha egyenlőség és kölcsönösség van, az nem jelenti azt, hogy nem lehet - akár egy elnöknek - ilyen megjegyzést tenni. Ami nekem lejön abból, amit korábban írtál, az egy olyan irreális elképzelés, hogy a férfi/nő pl. egy munkahelyen NE tekintsen a másikra férfiként/nőként. Erre szerintem képtelenek vagyunk, maximum mímelni tudjuk, illetve a prioritásokon változtatni. De már korábban leírtam, mit gondolok a munkahelyi dologgal kapcsolatban, most nem keresném vissza.

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 15:27:05

Ja, és én nem látom, hogy BO kijelentése hol írta elő a preferenciát a külső javára.

capacete 2013.04.10. 15:34:31

@manókomment: Nekem úgy tűnt, hogy a többség azt nem érti, hogy egy bók miért számít a te szavaiddal megszégyenítésnek, elnyomásnak, hatalmi aktusnak...

Azt írod: "a nők szégyenérzetét elsősorban a külsejükkel kapcsolatos megjegyzésekkel lehet előidézni; szemben a férfiakkal, akiket inkább a teljesítményükön keresztül lehet megalázni - vagyis a megjegyzés szimbolikusan egy nagyon érzékeny pontba talál bele: a nők szakmai teljesítménye és külseje között előír egy preferenciát."

Ez minden bizonnyal így van, de a kontextust - ahogy te is hangsúlyozod - figyelembe kell venni. Bármelyik nőre azt mondani, hogy csinos, MIUTÁN megdicsérték a szakmai teljesítményét, aligha jelenti azt, hogy az illető elsősorban a külsejét tartja fontosnak, azt pedig pláne nem, hogy ezen keresztül próbálja megalázni azokat a nőket, akik nem ennyire dekoratívak.
A bíborosos példád pedig finoman szólva nem volt analóg - majd ha Obama arról beszél, hogy milyen jól ki tudná elégíteni a főügyésznő, akkor tessék felháborodni!

capacete 2013.04.10. 15:36:05

@Rajzfilmszemű: Valóban, én is örültem, amikor a hatvanas főnöknőm ehhez hasonló megjegyzést tett rám. Ez az egész tényleg sok nő frusztrációjából fakadhat...

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 15:43:24

oké ezekre még, aztán el...
szóval: ha a vezetők vezetője a többbi vezetőnek egy sztereotípiát mutat fel ("a nő szép, ez a jó") az sértő mindazon nőkre nézve (számosak), akiket férfiak vezetnek, és ilyen sztereotípiák szerint értékelnek. a kontextus szakmai és politikai, a megjegyzés a megjegyzéstevők etalonjától származik, és igazol minden olyan vezető hatalmi pozíciójú férfit, aki pozitív vagy negatív (!!) módon szexista megközelítéssel értékeli az alárendeltjeit.
az analógiák sosem tökéletesek. indoklást adtam a szégyenérzet, a nyilvános megszégyenítés társadalmi nemek szerinti variáltsága miatt nem mondható, hogy a femináci szépnek mondja a bíborost. mondjuk akkor mondja azt, hogy "tud a legjobban teljesíteni", nem kell persze otrombaságot mondani.
a jóindulatú szexizmus vezetői stratégiájának sztereotíp megerősítése a rosszindulatú szexuális sztereotípiákat is megerősíti, a nagy nyilvánosság és a hatalmi kontextus miatt pedig ez az eset nem a két ember egyenlő és kölcsönös kapcsolatáról szól, hanem szimbolikus és általáno figyelem kíséri, ezért volt jó, hogy az elnök bocsánatot kért, szerintem.
most mennem kell, jó és konstruktív vitázást mindenkinek! sziasztok.

capacete 2013.04.10. 15:57:38

@manókomment:

"ha a vezetők vezetője a többbi vezetőnek egy sztereotípiát mutat fel ("a nő szép, ez a jó") az sértő mindazon nőkre nézve (számosak), akiket férfiak vezetnek, és ilyen sztereotípiák szerint értékelnek."

Próbáld már meg felfogni, hogy nem ilyen sztereotípiák szerint értékelik, mert a szakmai jártasságát hangsúlyozta a "vezetők vezetője"! Ez egy ún. bók, amit nemtől függetlenül szoktak adni, azért hogy a másik örüljön.

"igazol minden olyan vezető hatalmi pozíciójú férfit, aki pozitív vagy negatív (!!) módon szexista megközelítéssel értékeli az alárendeltjeit."

Tehát ha én azt mondom a beosztottamnak, hogy jó a frizurája, az szexista, ha a főnöknőm dicséri a sérómat, az... Nem tudom, az biztos pozitív.
Van egy jó nagy logikai ugrás itt, ahol a dicséretből levezeted a szidalmazás lehetőségét. Szerintem ugyanígy a szülőknek is meg kellene tiltani, hogy megdicsérjék a gyerekeiket, hiszen ebből a te logikád szerint egyenesen következik, hogy mások majd verni fogják a sajátjaikat...

"az analógiák sosem tökéletesek. indoklást adtam a szégyenérzet, a nyilvános megszégyenítés társadalmi nemek szerinti variáltsága miatt nem mondható, hogy a femináci szépnek mondja a bíborost. mondjuk akkor mondja azt, hogy "tud a legjobban teljesíteni", nem kell persze otrombaságot mondani."

Valóban nem tökéletes az analógiád, és akkor még finom voltam, a probléma az inkább, hogy egyértelműen kitűnik belőle, hogy a gaz férfi egyetlen okból mondhat bókot a nőnek - a hüllőagya mélyén bizonyára már meg is erőszakolta! Being nice is obviously not an option. :(

odamondó 2013.04.10. 16:17:55

Remélem észak Korea kilövi az atomtölteteket. Sikeresen.

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 16:27:24

@capacete: De ha húszas lett volna és csinos? ;) Nem tudom, nyilván amúgy munkahelyen nem utalunk a másikkal való szexre, csak minősített esetben :D

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 16:32:48

@manókomment: Még mindig nem értek egyet. Mindegy, nekem lehet bókolni, maradjunk annyiban, hogy szerintem jó seggem van és abban is fejem van, akárki meglássa. :D
Számos ember túl egyszerűen látja a világot, számosak, akik túl bonyolultan, mások meg ott látnak és olyan összefüggéseket, ahol és amilyenek nincsenek.

-JzK- 2013.04.10. 16:39:15

www.ferfihang.hu
Ceterum censeo: halál a feminizmusra!

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 16:41:11

@manókomment: Amúgy azt nem értem, hogy nem comme il faut ilyet mondani Obamának abban a szituban, amiben megtette, de mondjuk az lenne egy fogadáson/szivarozás közben/nem a sajtó előtt, akkor mégis mi a probléma ezzel a példamutatással, amikor a befogadó közönség (amennyiben rá tényleg ilyen rémesen nagy befolyással van Obamának egy sajtótájékoztatón elböffentett bókja) szintén nem ilyen szituációkban fog bókolni a hölgyeknek a bányában? :)

Zabaalint (törölt) 2013.04.10. 17:12:05

@manókomment:
Márpedig ha egy nő szép, az jó, ugyanúgy ha egy férfi jóképű, vonzó a nők számára, az is jó. Az általad említett preferencia pedig attól nem történik meg, hogy ilyet mondott Obama, ez akkor történne meg, ha tényleg olyan kontextusban jelenik meg, ahol ennek a prioritását a szakmai tudás fölé helyezi, de ez nem volt ez esetben.

Geri11 2013.04.10. 17:12:07

@manókomment: Az elméleted azért hibás, mert nem prioritásként emelte ki a prezident, hogy a nő csinos, hanem mint egy plusz pozitív attribútuma. Szakmailag értékelte, fényezte, ha úgy tetszik, azért, amit ügyészként tesz, majd, mint egy plusz hozzátette, hogy mellesleg ő a legszebb ügyésznő is. Mellesleg. Mint egy plusz pozitívum.

A másik pont, amiben nem értek egyet, az a "gaz sztereotípia igazolása azzal, hogy egy ilyen magas beosztású személy teszi". Ha Obama azt mondaná neked, hogy minden mexikói lop, aki házaknál takarít, hinnél neki? Vagy ő ezzel "engedélyt adna" a kisebb halaknak hasonló gondolatokat kifejezni? Egyáltalán nem. Ezzel nem egy sztereotípiát erősített meg. Csupán megdicsérte a hölgyet, mások előtt is. Mert szerinte szép és vállalja a véleményét. És azt pedig nem hiszem el, hogy azt, hogy valaki "esztétikus" nem tartod egy pozitív attribútumnak.

A példa pedig azért nem állja meg a helyét, mert a férfi agy, ha úgy tetszik, nem így működik. A bíboros (tekintsünk el a bigott vallásosságtól, legyen inkább egy miniszter) igenis bóknak venné ezt szerintem.

Geri11 2013.04.10. 17:19:49

@manókomment: Ezzel a gondolatmenettel megint az általánosítás a gond. Sztereotípia: a cigányok lopnak. Azonban egyes emberekre levezetve a sztereotípia értelmét veszti, hisz igenis van ellenpélda.

Sztereotípia: A nő egyetlen pozitív tulajdonsága a szépség. Bullshit, kérdezz meg bármilyen férfit vezető beosztásban nem így fogja gondolni. Miért mondom, hogy vezető beosztásban? Mert te azzal érveltél, hogy ha a hierarchia csúcsa mondja ezt, akkor a kisebb hal el fogja hinni. De egy multicég vezetője nem fogja kirúgni Klárikát, azért mert nem a zsánere, ha olyan jó munkaerő, hogy miatta termel a cég évente 25% profitot. Nem fogja máshogy kezelni, máshogy tekinteni sem a munkáltató, sem az ügyintéző, sem senki. Mivel az ember képes elvonatkoztatni attól, hogy ő nő. Viszont akkor is meg fogja nézni, hogy jól néz-e ki, mert így van felépítve. DE nem az alapján fog ítélni, nem azt a kvalitását fogja figyelembe venni.

B79 2013.04.10. 17:40:54

@Rajzfilmszemű: A jó kapcsolat miatt mondhatta, ami köztük van. Minden mást előre megírtak neki. Hibázott...

B79 2013.04.10. 17:56:26

@Geri11: Ez az egész manókomment féle gondolkodás számomra teljesen kifacsart és természetellenes. Viszont az Egyesült Államokban lehet, hogy megállja a helyét. Ja, és... olyan világban sem szeretnék élni, ahol minden mondva csinált indokkal beleköthetnek (beperelhetnek) az ember minden ártalmatlan lépésébe is azok, akik ebből bármi hasznot remélnek. Jog van. Az jó. Az támogat. Erkölcs, és józanság nincs.

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 18:03:16

@manókomment: Közelítsük meg máshogy a problémát! Szerinted mi történik, ha eltűnik a közbeszédből bármiféle, nemiségre vonatkozó utalás?

B79 2013.04.10. 18:10:28

@Geri11: "A másik pont, amiben nem értek egyet, az a "gaz sztereotípia igazolása azzal, hogy egy ilyen magas beosztású személy teszi". Ha Obama azt mondaná neked, hogy minden mexikói lop, aki házaknál takarít, hinnél neki? Vagy ő ezzel "engedélyt adna" a kisebb halaknak hasonló gondolatokat kifejezni? Egyáltalán nem. Ezzel nem egy sztereotípiát erősített meg. Csupán megdicsérte a hölgyet, mások előtt is. Mert szerinte szép és vállalja a véleményét. És azt pedig nem hiszem el, hogy azt, hogy valaki "esztétikus" nem tartod egy pozitív attribútumnak."

Itt viszont egyet kell értsek manókommentel. Ugyanis, ha egy köztiszteletben álló személy tesz egy kijelentést, annak igen is komoly hatása van azokra akik bármilyen szempontból a hívei.
Az, hogy megdicsérte a hölgy szépségét beláthatatlan következményekkel fog járni. Olyan lavina indul, ami végén fél Amerika bókokat fog szórni, netalán még indokolatlan virágcsokor osztogatással ássák még mélyebbre azt a kétségbe ejtő nagy árkot férfi-és nő között.

Geri11 2013.04.10. 18:20:57

@B79: Részben egyetértek. Azonban manókomment azt állította, hogy ez a felsőbb vezetőkre fog főleg kihatni. Tehát Obama minisztereire, a Kongresszus tagjaira, a multik vezetőire stb.

Pedig ez az egész hogy felvirágoztatná a csokoládé és a virágipart! A színházak, fürdők és megtelnének.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 19:45:14

úgy érzem, fontosabb nektek itt engem pocskondiázásni, valami közösségformáló vonzattal, mint épületesen kibeszélni azoknak a felvetéseket, amiket idetoltam. megpróbáltam, nem működik,nem fogom erőltetni. gyerekek, nektek mindig mindenben igazatok lesz :)

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.04.10. 19:46:58

...kicsit felhúztam magam, és ez végül megártott a szövegezésnek is. sebaj, legalább hadd röhögjünk egy jót :o)

liftman (törölt) 2013.04.10. 19:56:07

@burakefendi:
igen erre gondoltam én magam is.

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 20:23:46

@manókomment: Ne haragudj, de számos kérdést felvetettem, és kíváncsi lennék a véleményedre, de választ nem kaptam egyszer sem. Szóval lehet konstruktív vitáról beszélni, de nem veszel benne részt, ui. nem válaszolsz az érdemi kérdésekre/érvekre.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.04.10. 21:45:15

mivolna, ha ez a sok hibbant amcsi feminista elkezdene harcolni az iraki/szudáni/indiai nők jogaiért? hülyepitsák.

Lotte W. 2013.04.10. 22:36:05

Sziasztok. Elég szörnyűnek tartom ezt a sok szándékos félreértelmezést és álelméletieskedést, de mindegy, hadd osszak meg veletek egy való életből vett tapasztalatot.

Én egy csinos nő vagyok. Mint a főügyésznőasszony, mondhatnám és higgyétek el, nem direkt csinálom. Ha egy üzleti ebédre megyek, nem lehetek slampos, nem mehetek smink nélkül, mert "fáradtan", "leharcoltan" nem teszek jó benyomást és egyébként is azt tanultam, hogy a valamire való nő jó ízléssel öltözik. Szóval felöltözöm, isibizi nyakig begombolkozva, kisminkelek (egyszerűen) és megyek a találkozóra, állásinterjúra, tárgyalásra - és mi az első, amivel fogadnak (a szektorra jellemzően férfi) beszélgetőfeleim?! Ó, milyen csinos vagy! Te mindig olyan csinos vagy! stb. Én pedig kétségbeesés és hányinger között ingadozom, hiszen ennek _semmi_köze_ahhoz, _amiért_odamentem! És igenis hátborzongató, hogy egy üzletfél a külsőmre tesz megjegyzést, ez olyan, mintha a fenekemre csapna.

De persze, a profizmusnak az is része, hogy úgy teszek, mintha mi sem történt volna.

Szóval kedves antifeminista férfiak, azért próbáljátok meg helyén kezelni a dolgokat és megtisztelni a nőket azzal, hogy nem hozakodtok elő a nőiségükkel (=szex, igenis) bárhol, bármikor.

le Látó (törölt) 2013.04.10. 23:25:42

@B79: Valószínűleg az általad leírt dolog az egyik fő mozgatórugó. Szvsz. a másik pedig inkább hatalmi harcoknak tudható be (utóbbi esetben arra gondolok, hogy ha sikerül ,,fogást találni'' valakin, akkor hatalmi befolyása jelentősen csökken, vagy akár meg is szűnik).

Innen nézve nehezebb ítéletet mondani egy szinte ismeretlen világról, mindenesetre én sem szeretnék olyan helyen élni, ahol gond, ha előreengedek egy nőt, stb., akárcsak te.

le Látó (törölt) 2013.04.10. 23:58:10

@Rajzfilmszemű:

Errefelé teljesen normális dolog a nőiesség bizonyos szintű ,,észrevétele'', ha az nem tolakodó. Sőt, sokszor el is várják, hogy én (mint pasi) vegyem észre és tegyem szóvá az új frizuráját, ékszerét, ruháját, stb.

Majdnemhogy kötelező ez a tiszteletkör!
Annak ellenére, hogy mindannyian tudjuk, hogy ,,ebből a felhőből nem lesz eső'', akár korkülönbség, szimpátia, foglaltság vagy bármi egyéb okból .
Ha nem teszem szóvá, biztos kötsög bunkónak néz a nőnemű és nem állja meg szó nélkül -- ami negatívan kihathat a csoporton belüli elismertségemre is. (bizonyos határon belül persze).
Többségében nyilván ez (a csoporton belüli pozíció ösztönös megerősítése) és nem a nő alázása a cél. Más kérdés, hogy otromba módon is lehet viselkedni.

Véleményem szerint nem irt6ó ki és felesleges is lenne megszüntetni a nemek egymáshoz való viszonyát. Észre fogom venni a feszülő blúzodat, szoknyádat, mosolyodat, nyakad ívét, stb., stb., mert pasiból vagyok.
Gyakran ez nem válik a munka rovására, hanem épp ellenkezőleg. Pillanatnyi felüdülést, oldódást ad a munka monotonitásában, hogy aztán új lendülettel minden tovább menjen.

A lendületehez Nadányit idézném, némileg szabadon:
,,megáll a munka gépen s mezőn,
véle futnék lelkendezőn,
hordágyán felül a beteg,
mikor köztünk ellebeg.''

Ha az ,,észrevevés'' tolakodó beszólogatássá vagy kétértelmű (esetleg zaftosabb) ,,bókolássá'' válik, az már sértő.

Más:
ha szexista töltetű az, hogy megfordulok egy csinos nő után, akkor hogyan kellene értelmezni azt, amikor egy nő végigmér -- egy másik nőt? :D
A hard-femi logika folyományaként ugyanis a másik nő végigmérése (homo)szexuális zaklatás lenne.
Érdekes, mégis minden nő megnézi a másikat... és nem hinném, hogy azért mert leszbi.

Rajzfilmszemű 2013.04.11. 08:01:53

@Lotte W.: Én ezt értem, de azt nem értem, miben változik meg a világ, ha a szóbeli célzások a nőiségre eltűnnek. Szerintem semmiben.

Sadist 2013.04.11. 09:10:27

@Lotte W.: Operáltasd át magad...

Sadist 2013.04.11. 09:23:29

@le Látó: És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mi van akkor, amikor a nők végigmérik a férfiakat. Cipő, öltöny, nyakkendő, óra, autó. Ezeket MINDEN nő megnézi, az ő agyuk erre van drótozva. Sokkal inkább tárgyiasítják a férfiakat, mert nem is az egyéni tulajdonságokat, hanem az ilyen anyagi dolgokat nézik meg először, mégsem hőbörögnek a maszkulinista szervezetek, hogy megalázzák a férfiakat.

baby bee (törölt) 2013.04.12. 20:08:42

óó már régóta érzem, ezt a világot a b.szatlan ronda nők teszik tönkre. ők a nők és férfiak életének megkeserítői. ezerszer inkább dolgozom együtt dögös, csini nővel, aki fiatalabb, szebb és nagyobbak a dudái, mint egy ronda kövér boldogtalan magányossal. férfival meg evidens, h inkább. általában sokkal emberibbek.

B79 2013.04.15. 08:58:52

@Lotte W.: Nem a férfiakra kell haragudni, hanem a "a szektorra jellemzően férfiak"-ra. El tudom képzelni, milyen tipusú emberekről beszélsz. Nem kötelező közéjük menni, hacsak az ember nem akar (még több) pénzt, hatalmat, sikert. Ezért (cserébe) megaláztatást fog kapni tőlük, legyen férfi, vagy nő.
Ez a világ az átlag emberétől annyira különbözik, mint amennyire extrém Obama és a főügyésznő esete.
Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni. A feministáktól pedig folyton azt hallom, hogy ezek a magas beosztású férfiak, hogyan bánnak a nőkkel. Férgek. Igen. De számomra elsősorban emberileg azok.

Dharmamestertanitvanya 2013.04.15. 15:14:25

@ Rajzfilmszemű

Különbözőek vagyunk.
Semmi baj azzal hogy valaki nő, semmi baj azzal hogy valaki férfi.
Az elvakultakkal van baj mindig.

Alfőmérnök 2013.04.20. 14:09:19

@eN: Látom a jósdán, hogy maga is gloirepatkánynak drukkol.
Maga is féreglistára került.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.04.20. 15:25:11

@Alfőmérnök:
már rendeztem a férget.
kérem, derítse ki nekem, ki ez a nyomoronc, és intézkedem a sorsáról :)

Alfőmérnök 2013.04.20. 15:42:22

@jose maria padilla: Egyelőre annyit sikerült megtudom róla, hogy ő is ott volt az egyik tirpákos sörözésen. Tahát valószínüleg ismeri gloiret, meg még néhány törzskommentelőt.

(a forrásom: Manyi Béci 2011.08.23. 09:06:06
@eN:
Most függetlenül attól, hogy a kutya se szólt magához, nemhogy
nevetgélne magával, még mindig meg tud lepni az a fajta surmóság, amit most itt előadott megint.
Tudja, én komolyan igyekeztem anno azon a tirpáksörözésen, hogy udvarias legyek magával, és ne látszódjon rajtam, mi a véleményem magáról, hiba volt.
Maga egy görcs pöcs. Még mindig.:)" )

De tovább kutatok, és jelentem, amint valamit megtudok a fickóról. :)

eN 2013.04.22. 19:06:43

@Alfőmérnök: szerintem a héten ne igyál többet, és ha kijózanodtál gondolkodj el azon, hogy megéri-e kockáztatni az egzisztenciádat egy trollkodás kedvéért.

Alfőmérnök 2013.04.22. 19:11:50

@eN: Faszkalap, inkább szóljál rá a gloire-ra, hogy ne patkánykodjon, ahelyett, hogy drukkolsz neki, engem meg kioktatsz.

pánpéter 2013.05.10. 10:29:59

désza egy barom...
ha neki nem tetszenek a szép nők, akkor jól megszívta.
süti beállítások módosítása