Büntetőeljárás Papcsák Ferenccel
2013. március 04. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Büntetőeljárás Papcsák Ferenccel

papcsak_ferenc.jpg

Két évvel és egy nappal az egyszeri hír megírása és közlése, s kerek egy évvel az eljárás megindulása után lezárult a nyomozás, ami Papcsák Ferenc zuglói fideszes polgármester feljelentése nyomán indult. A nyomozás nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult – de a minap beérkezett rendőrségi határozat szerint megszűnt, mivel nem történt bűncselekmény.

Nem kell nagy szavakat használni, ez nem a demokrácia győzelme a fidesznyik önkénnyel szemben; csak a józan észé és a realitásé a valóságot kicsavarni szándékozó, a kényelmetlen tényeket perlekedéssel palástolni akaró politikusi úrhatnámság fölött. Mivel a vitatott hírt én írtam anno, így engem vettek elő a feljelentés alapján, így talán én lehetek az első jobboldali újságíró, akit a Nemzeti Együttműködés Rendszerében rabosítottak.

2011. február 21-én 16 óra 40 perckor aktuális hírszerkesztőként írtam egy aznapi közéleti eseményről. Egy zuglói LMP-s képviselő a kerületi önkormányzat közpénzekkel kapcsolatos ügyeit firtatta blogjának azóta törölt bejegyzésében. Mit firtatta: tényszerűen felsorolta, ki és milyen címen kapott tanácsadásért százezreket, összességében milliókat a kerületi önkormányzattól, s hogy ezen tanácsadók egy része bizony szoros családi kapcsolatban áll (korábbi) önkormányzati képviselőkkel. A hírről többen is beszámoltak, mi is a hvg.hu nyomán figyeltünk fel rá.

A zuglói polgármester nem sokat teketóriázott: feljelentései nyomán nyomozás indult azon orgánumok ellen, amelyek valamilyen formában közölték a hírt. Minket is elért az érzékeny kerületvezető haragja, mert szerinte a becsületét csorbító, valamint közmegbízatásának teljesítésével kapcsolatban becsületét sértő kifejezéseket tartalmazó cikk jelent meg a Mandineren. Igaz, mi csak egy egyszerű hírt írtunk meg, egy LMP-s politikus nyilvános adatokon alapuló közlése nyomán.

A bibi ott volt, hogy a polgármester egyáltalán nem vonta kétségbe a közpénzek hírben szereplő mozgásának tényét, csak egy mondat fájt neki: „A Papcsák Ferenc vezette önkormányzat tanácsadásokért mintegy 80 millió forintot fizet ki, többek között rokonoknak”; mintha ez a mondat azt jelentené, hogy Papcsák saját rokonainak lennének kifizetve a milliók. Pedig ez csak a magyar nyelvtan megerőszakolásával értelmezhető így, s a rövidke hír következő mondataiból ki is derül, hogy kinek milyen rokonairól van szó. Ebből a kitekerten értelmezni szándékozott mondatból lett aztán egy kerek évig tartó büntetőügy.

Mivel én szerkesztettem és publikáltam a hírt, a nyomozás során hamarosan gyanúsítottá léptem elő, és rabosítottak: a tíz ujjam és a két tenyerem lenyomatát dokumentálták, három nézetből lefotóztak egy fal előtt a rendőrségen.

A rövidke kihallgatás és vallomástétel után tűkön ülve vártuk, mik lesznek a további fejlemények, de aztán csak nem történt semmi. Mintegy fél év után, szeptemberben újabb két hónappal meghosszabbították a nyomozást, majd novemberben újabb két hónap haladékot adott magának a nyomozó hatóság – bár ezt már magunk sem értettük, mit kell ezen a fél mondaton és annak értelmezésén hónapokig ülni. Közben a többi lap ellen indult eljárások sorra megszűntek. Végül aztán mi is megkaptuk a verdiktet: bűncselekmény nem történt, a nyomozás megszűnik. Köszönet Bodrogi Beának és Kárpáti Józsefnek, a CivilMédia ügyvédeinek a védelemért.

Ez volt a történet, vonjuk le a tanulságokat.

Az első legyen személyes: egy teljesen normális, alapvetően konzervatív és keresztény középosztálybeli családban nőttem fel, olyan szellemben, melynek hatására még egy darab csokit sem loptam el soha egy kisboltból, nem hogy olyan helyzetekbe kerültem volna, hogy büntetőügyek gyanúsítottja legyek. Most ez történt, viszont minden értem aggódót, esetleg kárörvendő kritikust megnyugtatok: bár a becsületemre legalább annyira érzékeny vagyok, mint Papcsák polgármester; de az ügy annyira, szürreálisan értelmetlen volt, hogy egy pillanatig nem volt álmatlan éjszakám vagy ideges napom miatta. Az egészet egy érdekes, egzotikus kirándulásnak fogtam fel egy párhuzamos valóságba, amelyben valamiért túlérzékeny, túlkompenzáló B-kategóriás politikusok büntetőügyekkel próbálják befolyásolni a nyilvánosságot. Aggódás helyett egy érdeklődő újságíró kíváncsiságával vártam, hogy mi lesz az értelmetlenül elhúzódó ügy vége. Ez lett.

A második tanulság legyen a nyilvánosságé: normális az, hogy a szokásos napi közéleti adok-kapok során (melyben a különböző oldali politikusok az ellenfeleiket hol túlzásokba esve, hol nagyon is megalapozott módon minősítik, támadják, kritizálják), végső soron az ő kijelentéseiket hírszerűen közvetítő médiumokon csattan az ostor? Számoljon vagy ne számoljon be a sajtó az országos vagy helyi sajtótájékoztatókról, a politikusok egymás közötti szájkaratéjáról? Nem lehet minden politikusi kijelentés mellé oknyomozó újságírót állítani. Idézzük csak fel itt, hogy a Jobbik vs Semjén ügyben jelen állás szerint már csak – a miniszterelnök-helyettes nyilvánosan elhangzó szavait az MTI híre alapján közlő – Mandiner ellen tartja fenn kártérítési igényét a radikális párt; miközben az már jogerőssé vált, hogy a KDNP-s politikusnak nem kell kártérítést fizetnie a Jobbik számára.

A harmadik tanulság legyen a jogé. Civilmédiás ügyvédünk, Bodrogi Bea így fogalmaz: „Az ügynek számomra két fontos üzenete van. Egyrészt a nyomozás megszüntetése ismételten, felhívja a figyelmet arra, hogy a politikusoknak, mint közszereplőnek a tevékenységükkel kapcsolatosan megfogalmazott kritikát, bíráló megjegyzéseket tágabb tűréshatárral kell elviselniük. Ha mindezzel a közszereplők, illetve a közhatalmat gyakorlók tisztában lennének, jóval kevesebb ügyteher nehezedve a bíróságokra. Másrészt felmerül a kérdés, hogy ha a nyomozó hatóság számára a döntés alapjául szolgáló tények, információk már a nyomozás kezdetén is rendelkezésre állnak, miért van szüksége egy teljes évre ahhoz, hogy belássa: az ügy nem bűncselekmény.” A CivilMédia két jogászával készült korábbi, média és jog kapcsolatát boncolgató interjúnkat itt olvashatják.

papcsak.jpgA negyedik tanulság pedig legyen Papcsák Ferencé: a zuglói polgármesternek és buzgó ügyvédeinek ideje elgondolkodniuk azon: vajon jól értelmezik-e a demokráciát, a sajtó szabadságát és alapvető feladatát, vagyis a közügyekről való tájékoztatást; valamint az olyan demokratikus alapjogokat, mint a véleménynyilvánítás szabadsága? Már csak azért is, mert akivel az ügy kapcsán az igazságszolgáltatás különböző berkeiben találkoztam, azok vagy letargikus fejcsóválással vagy kifejezett indulattal beszéltek magáról Papcsák Ferencről és az ő pereskedési szokásairól. Az olyan közröhejre érdemes ügyekről nem is beszélve, mint amikor noname népszavás kommentelőket jelent fel egy kerületi polgármester. Úgy tűnik, Papcsák tényleg nem fél senkitől: a közismerten sikeres elszámoltatási biztosi karrier lezárultával még egy marginális kommentelő marginális kommentjeivel is a bíróság előtt mérkőzik meg a hős fideszes politikus.

A hírnevükre kényes, vagy inkább a közbeszédben való érinthetetlenségre törekvő közszereplők figyelmébe ajánlom a mostani fideszes kommunikációban előszeretettel kóstolgatott régi Alkotmánybíróság 36/1994 számú határozatát (amely az ellenünk folytatott nyomozás megszüntetésének egyik érve is volt). Eszerint a közszereplőknek tágabb tűréshatárral kell bírniuk, mert „ezen értékítéletek fokozott alkotmányos védelmet élveznek, még akkor is, ha esetleg túlzóak és felfokozottak, mert a demokratikus jogállam állami intézményeinek szabad bírálata, működésük, tevékenységük kritikája – még ha az becsületsértő kijelentések formájában történik is - a társadalom tagjainak, az állampolgároknak olyan alapvető joga, amely a demokrácia lényegi eleme (...) Ami ellenében nincs olyan alkotmányos érdek, amely indokolná az értékítéletek közlésének korlátozását”.

Így.

Jobb nem belegondolni, mi lett volna a magyar demokráciából, ha a Sólyom vezette Alkotmánybíróság nem a szabadság szemszögéből, hanem a közszereplői érzékenységre hangsúlyt helyezve hozta volna meg határozatát... Az pedig már nem a mi gondunk, ha egyes közszereplők nem hogy a véleményeket, hanem a működésükkel összefüggésbe hozható, megalapozott tényeket találják magukra nézve becsületsértőnek.

(Fotó: Stiller Ákos / hvg.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr495111485

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Büntetőeljárás Papcsák Ferenccel 2013.03.04. 10:26:01

A zuglói polgármesternek és buzgó ügyvédeinek ideje elgondolkodniuk: vajon jól értelmezik-e a demokráciát, a sajtó szabadságát és alapvető feladatát, a véleménynyilvánítás szabadságát?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felcsutisuttyo 2013.03.04. 08:45:29

Nem félsz senkitől?..hahaha Pedig "Maffiaváltás "után...retteghetsz..:DDD bruhahahaha
.rajta vagy a " kilövési" listán:)))) hihihi

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.04. 08:51:43

@felcsutisuttyo:

Vállalnád a rajcsányik testüregvizsgálatát, te mocskos, beteg féreg? No, ezért nem fogtok ti soha többé hatalomra jutni, gennyedt patkányok!

Kandeláber 2013.03.04. 08:52:47

Még egészen jól megúsztad.
Bencsiket anno első fokon vh-ra ítélte a Lenin-fiú ivadék bíró, mert megsértette Mécs Imi bácsit.
Hankiss Ágnessel szemben durván hat év után született felmentő ítélet, mert kiderült, hogy igazat mondott Vásárhelyiről.
Lassan őrölnek azok a malmok.

Tündér_Lala 2013.03.04. 09:11:10

@Kandeláber: Azok a "demokraták" voltak. Az autoriter hatalom másképpen jár el.

Egyébként az nem világos: kinek a rokonai adtak tanácsot ?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.04. 09:13:48

@rajcsányi.gellért (ergé):

1) Az „A Papcsák Ferenc vezette önkormányzat tanácsadásokért mintegy 80 millió forintot fizet ki, többek között rokonoknak” mondat nem csak sugallja, hanem egyértelműen azt is jelenti, hogy Papcsáknak masszívan köze van azokhoz a 80 milliós kifizetésekhez:-)

2) Az ügyvédnőnek teljesen igaza van, amikor azt kérdezi: "...ha a nyomozó hatóság számára a döntés alapjául szolgáló tények, információk már a nyomozás kezdetén is rendelkezésre állnak, miért van szüksége egy teljes évre ahhoz, hogy belássa: az ügy nem bűncselekmény?"

3) Képzeld el, milyen érzés lehet, ha nem csak rabosítottak volna, hanem jogerősen el is ítéltek volna (mondjuk felfüggesztett börtönbüntetésre és kényszerátnevelő intézkedéseket foganatosítottak volna veled szemben --- vélemény- és jellemfejlődésedről pedig rendszeresen szóban és írásban is be kellene számolnod egy "nevelőtisztnek")! bbjnick.blog.hu/2012/06/15/igy_elunk_magyarorszagon_2012_juniusaban_holosaria

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.04. 09:20:33

@bbjnick:

milyen érzés lehet=milyen érzés lenne

Kandeláber 2013.03.04. 09:24:57

@Tündér_Lala: No igen, a tökéletesen alkotmányosan működő "Harmadik Magyar Köztársaságban"azok az ítéletek sokak szerint teljesen törvényesek voltak.
No meg az is nyilván rendben van, hogy a Lenin-fiú ivadék gyakorló bíró létére a Galamus aktív szerzője.
Ez is megérne egy posztot.
Persze csak annak, akinek van bőr a pucájában.

Virág et. 2013.03.04. 09:25:46

@Kandeláber: Csak a tisztánlátás végett.

1. Bencsik konkrét bcs elkövetésével vádolta Mécs Imrét az újságjában, gyakorlatilag tényként közelve azt. A fenti AB határozat nem ad abszolút védelmet, csak a kritika megfogalmazásában, de ha azt mondja valaki, hogy pl. XY halálraítélt valójában besúgó volt és az ő vallomása alapján haltak meg emberek, akkor nem árt mellé a tényeket is összeszedni.
A népszabi volt Pártélet c. átkosban igen népszerű és nyilván nagyon "ellenzéki" rovatának egykori szerzője ezt már nem tudta felmutatni a bíróságon. Ha valakit konkrétan emberöléssel vádolnak meg, megnevezve az áldozatait is, akkor az túlmutat a kritikán és véleménynyilvánításon. Ez volt a helyzet Bajnai - Pesty ügyében is.

2. Hankiss ügye magánvádas ügy volt és már első fokon felmentették. Egyébként ott Vásárhelyi a halott apja emléke miatt tett feljelentést és nem maga miatt.

Viszont ezek egyike sem névtelen kommentelők ellen zajlott, mint Papcsák esetében (népszava, 168 óra) hanem nyomtatott médiumok írói, főszerkesztői ellen. Ráadásul egyik ügy sem hivatalban lévő politikus hivatali munkájával kapcsolatos kritika volt. Mécs 56-os szerepéről állított valótlanságokat Bencsik, Hankiss meg egy halott emberről - mint kiderült - valóságot. Nagy, bátor tett volt.

Bell & Sebastian 2013.03.04. 09:31:45

Ergének azért van igaza, mert őt ilyen fasságért megfektették, miközben a pénzszívók elleni harc hatékonysága egy nagy, dufla nulla.

Ebből le lehet vonni a szekunder következtetéseket:
- törvény előtti egyenlőség smafu
- a politikus übermencs
- bírója válogatja, hogy vörös vagy fekete jön ki s végén
- a köz pénzét most sem transzparensen költik

Elbaszták, mert független rendőrbíróra kellett volna bízni a TEK általi, helyszíni felkoncolásokat, nem pedig egy fülesbagolyra.

Na, most akkor én antiszemita-e vagyok?

Lajka kutya 2013.03.04. 09:32:42

A mandicseten kalandféregként kiboruló Lajka kutya most elégedetten vakkant egyet.
Az elmúlt napok eseményei alapján úgy fest rákerült a pecsét az érzékenyképviselőúr kilövési engedélyére.
Ha a Fityesz hajlandó végigmenni ezen az úton és elbánik az érzékeny úrhoz hasonló fityeszbe bújt gyurcsányokkal, akkor sokkal jobb esélyekkel forul rá 2014-re.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.04. 09:33:46

@Tündér_Lala:

"Egyébként az nem világos: kinek a rokonai adtak tanácsot ?" --- írod.

Hát, bizony, meg lehetett volna azt a mondatot úgy is fogalmazni, hogy "még a papcsákok se értsék félre".

Egyébként pedig: Ha f_s a politikai elitünk, mert az, mert hatalmaskodik, akkor nemkevésbé f_sok az újságíróink is, mert egy ócska sugalmazásért hajlandóak mások becsületébe gázolni. (Most általá(nosság)ban beszélek, nem a konkrét esetről: az megérne egy korrekt tényfeltárást.)

Bell & Sebastian 2013.03.04. 09:37:52

@bbjnick: Arról én nem tehetek, hogy már a kolbászok helyén is azok kapaszkodnak, úgy elbújtak.

Lajka kutya 2013.03.04. 09:46:10

@bbjnick:
"Képzeld el, milyen érzés lehet, ha nem csak rabosítottak volna, hanem jogerősen el is ítéltek volna"

Ha más is geci nekem is szabad.
Ez sokat javított az mszp nevű képződmény népszerűségén is...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.04. 09:52:37

@Lajka kutya:

Én ezzel egy konkrét Rajcsányi-poszt alatti konkrét kommentre utaltam:

"Hmmm! Amikor M.-et meghurcolták kussoltatok (s ma, amikor már az egzisztenciájára törnek, ma is kussoltok), amikor Sch.-t lincselték, tapsoltatok, éljeneztetek, amikor J. és S. megfojtásán serénykedt/nek alakoskod/ta/tok, amikor a legsötétebb, legszemérmetlenebb és legaljasabb módon (ávóstempó) a seggfej Gy. és bandája (s velük a törvényesség utolsó szikráinak is) elpusztításán munkálkodnak, együtt röhögtök, hörögtök, vonyítotok a gazemberekkel --- amikor ti kerültök sorra, @rajcsányi.gellért (ergé):, már nem lesz, aki megszólaljon (vagy akár csak egy imát is elmondjon) értetek."

mandiner.blog.hu/2012/11/30/tovabb_pampog_a_zsidozo_csurhe/fullcommentlist/1#c18433861

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.03.04. 09:54:09

Hát ha legalább a nemkomcsik nem szolgálnák a komcsi NER-t, talán lenne esély változásra...

De hát szép dolog a rendszeretet, ameddig a rendszer etet.

Bell & Sebastian 2013.03.04. 09:59:32

@Lajka kutya: Mondja csak el, hogy magáról is azt terjesztették a kommerek, hogy visszatérése előtt kapott egy megszabadító injekciót, ám valójában elégő áldozatként végezte, decens emlékműként.

Maga kutya, most rossz oldalon áll, írja átvissza a történelmet, mert az igazság mindenek előtt!

Kandeláber 2013.03.04. 10:07:51

@Virág et.: Bencsikkel kapcsolatosan a példátlan első fokú ítéletre utaltam.
Nem éppen "nyugatos" megoldás újságírót a cikke miatt így elítélni...
Hankiss Ágnessel néhány hete vagy egy-két hónapja készült egy interjú az ügyéről. Nem ért az véget első fokon, mert többször is hatályon kívül helyezték, végül tavaly év végén lett jogerős.
Talán az volt a gond, hogy megtépázta a hős eszdéeszes Vásárhelyi nimbuszát? A fazon "érinthetetlen" volt?
Talán a lánya így gondolta, de nem lett igaza.
"Hankiss meg egy halott emberről - mint kiderült - valóságot. Nagy, bátor tett volt".
No igen, a valóságot elmondani manapság bátor tett. Hát még elviselni.
Papcsákot pedig egy szóval sem védtem.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.04. 10:11:25

No majd lesz meglepi, amikor az Alaptorvenybe belekerul, hogy 2012 jan. 1 elotti Alkotmanybirosag-dontesek ervenytelenek, a Fidesz meg utoljara telepakolja a sajat embereivel a testuletet es azok majd hoznak egy dontest, hogy a kozszereploket se lehet bantani.

Peldaul ezek alapjan:
"Az emberi méltóság sérthetetlen."
"(1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy magán- és családi életét, otthonát, kapcsolattartását és jó hírnevét tiszteletben tartsák."

Felhivom a figyelmet, hogy a jo hirnevrol szolo kitetel a regi Alkotmanyban nem volt benne, ez onmagaban is indokol egy uj alkotmanybirosagi dontest.

gyalog.galopp 2013.03.04. 10:13:55

No, azért Uj Péter becsületsértését még senki nem körözte le. Az igazi jogi nonszensz az volt.

Néhány éve azt írta egy szar borról, hogy szar, ezzel megsértette a bor becsületét, el is ítélték.
Strasbourgig kellett menni, hogy kiderüljön, a bor az nem személy, se jogi, se természetes.

Bell & Sebastian 2013.03.04. 10:19:01

@Doomhammer: A rokonok a család része, bár én is ellene vagyok - legalábbis egy részének, itt nincs mit tenni, lelencből kell hozatni a következőt. Vagy nem kéne annyi Zsigabácsit olvasni egyes újságíróknak.

Amikor ott van például Dezsőbácsi. Érti, dezső, hehe, hogy micsoda poen e hajnali órán.

Tahó Sandokan 2013.03.04. 10:20:59

@Doomhammer:
idézed:
"(1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy magán- és családi életét, otthonát, kapcsolattartását és jó hírnevét tiszteletben tartsák."

Ja, de ehhez nem kellene jó hírnév is? :D
Hoppsz, ezért biztos be leszek perelve.

krj 2013.03.04. 10:22:45

Papcsák nem fél senkitől, pedig félhetne...Elfelejti, hogy másfél év múlva nem az ellopott milliók, hanem a zuglói polgárok fogják leváltani vagy újraválasztani.

Örülök, hogy jó véget ért a dolog, de nem biztos, hogy mindenki ép bőrrel megússza Papcsák, Budai vagy akár Hende ámokfutását. Persze, van hogy bűncselekmény, van hogy bizonyítottság hiányában ejtik a dolgot vagy történik a felmentés, nem mindegy. De az eljárás tisztasága soha nem garantált...Eredményeket kell az ügyészségnek szállítani, három év alatt még egy fia jogerős elmarasztaló ítélet sem született és ez piszkosul b..sza a pocakos vezénylő tábornok és klientúrája csőrét.

Füstös-Róka Giovinezza 2013.03.04. 10:25:29

@Tahó Sandokan: ha a tezsvírem vagyol nem leszesz beperelve vakuljon meg a lovam

Kakimaki0123456789 2013.03.04. 10:26:14

@Doomhammer: Na igen de akkor az osszes lelaton zsidozo focihuligan is megy a bortonbe? Meg az aki szerint a bunozo rokona sem erdemel segelyt az nem serti meg a bunozo rokonanak a jo hiret?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.04. 10:26:24

@Bell & Sebastian:
Szerintem az Alaptorveny egyertelmu. A jo hirnevhez valo jog feltetel nelkuli, a sajtoszabadsagra vonatkozo viszont nem, mert azt sarkalatos torveny "pontositja" tovabb.

"(1) Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához.

(2) Magyarország elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit.

(3) A sajtószabadságra, valamint a médiaszolgáltatások, a sajtótermékek és a hírközlési piac felügyeletét ellátó szervre vonatkozó részletes szabályokat sarkalatos törvény határozza meg."

Ebbol egyertelmuen kovetkezik, hogy ha egy medium tesz egy allitast, ami masvalaki jo hirnevenek arthat (peldaul megirja az az ujsag, hogy a kepviselo ur lopott), akkor az alapertelmezett dontes az, hogy ehhez nem volt joga es alaptorvenybe foglalt jogot sertett. Hosszas bizonyitas es a mediatorveny(ek) szorgos bogaraszasa soran kiderulhet, hogy a mediumnak igaza volt, de ezt alperesi poziciobol kezdve kell elernie.

Aztan csodalkoznak, hogy Magyarorszag olyan kepmutato orszag, ahol bekes, nyugodt emberek bekes, nyugodt idotoltesekkel verik el az idejuket es megis, naponta talalkozik mindenki gazemberekkel.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.04. 10:28:25

@Tahó Sandokan:
A jo hirnevhez jogod van. Mint a vallasszabadsaghoz. Ez egy sarkalatos jog, ami minden magyar allampolgarnak jar. Aki el akarja venni toled, azt le is loheted.

"Mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint a személye, illetve a tulajdona ellen intézett vagy az ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához."

tevevanegypupu 2013.03.04. 10:31:58

Nem Papcsak a hibas..hanem azok akik megvalasztottak ot is, meg a sok idiota kepviselot, polgarmestert es tokmindegy milyen szinben indulnak..ennek peldaul eleg ranezni a fejere ( tudom, hogy a foto elonytelen meg raadasul), hogy lassa az ember, nem lkalmas. Csak arthat annak a partnak amit kepvisel. Kis hatalom az ilyenek kezebe es vege mindennek..es ez vonatkozik a fidesz minden alkalmatlan mas kepviselojere is..hogy a tobbiekrol ne is beszeljunk.

Bell & Sebastian 2013.03.04. 10:33:28

@Doomhammer: Ezen csodálkozik? Ez így van már egy jóideje, csak azt mondták, hogy egyelőre önmegtartóztatják magukat.
Mondjuk az a szerencséje a Kurucnak, hogy ezt Amerikában nem pont így gondolják, mert aki kalapáccsal járkál, az mindenben a szöget keresi, ugye?

Tahó Sandokan 2013.03.04. 10:39:50

@Doomhammer: Így van. Ahogyan az is, hogy nekem meg lehet a véleményem. De próbáljunk meg súlyozni. Ha valaki azt mondja, hogy Papcsák Ferenc bűnöző és embert öl, bizonyítsa, máskülönben rágalom. Én azt mondom gerinctelen puhatestű, ami egy jogos vélemény, mert annak tartom. Nincs mit bizonyítani rajta. Aki közszerepet vállal, azt is vállalja, hogy egy kicsit kibővül azoknak a köre, akiknek nem lesz szimpatikus. És ezekkel a perekkel azt is sikeresen eléri, hogy bizonyos embereknek (beleértve magamat) megkavarja a gyomrát a tenyérbemászó arrogáns stílusa.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.04. 10:40:20

@Bell & Sebastian:
Kiveve, hogy eddig a sajtoszabadsag, a velemenynyilvanitas szabadsaga magasabb rendu jog volt, mint a jo hirnevhez valo jog es az a "jobboldaliak" altal olyannyira gyulolt lathatatlan alkotmany ezt egyertelmuve is tette.

Ez tobbe nincs igy, tehat a Papcsakok sokkal jobb poziciobol indulhatnak. Fontos ez, hiszen a kristalyszepsegu szakralis hierarchianak gyozedelmeskednie kell a neoliberalis kaosz felett.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.hu/2012/05/kristalyszepseg.html

Lajka kutya 2013.03.04. 10:40:46

@Bell & Sebastian:
Nem látom a párhuzamot a sorsomat illető elhazudott közhiedelem és a jobbos akna között.
Lehetne ez oldalfüggetlen történet is. A szemét az szemét, ki kell dobni, nincs rajta mit ideologizálni.
De ráadásul P. úr a fidesz renoméját rontja, nem bajnaiét.

Nálam a kaput az tette be, hogy népszavás kommentelőket perelt olyan kommentekért, amik teljesen súlytalanok voltak.
De azt is mondhatnám, hogy puszta önzésből csuklik az úr családja. Ha sikerül precedenst teremtenie, gyurcsány jövőre bezárathatja az egész jobboldalt.

Túl a parkolóhelye méretén, meg az elszámoltató-tanácsadóiszerződő pályafutásán van áttételes személyes ismeretség is.
Ilyen embernek nincs keresnivalója a közszolgálat közelében. Főleg nem ott, ahová én el vagyok közeleződve.
Nem látok más olvasatot.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.04. 10:40:54

@Doomhammer:

Maga ismét hazudik és uszít!

Be is b*szna, ha az emberi méltóság sérthető volna! Olyan alkotmányt szeretne, amely szerint az?

Valamint: a bíróságok nem az Alkotmány alapján hoznak ítéletet, hanem a hatályos törvények alapján (pontosabban: a hatályos törvények alapján kialakult ítélkezési gyakorlat alapján), tehát, amivel fentebb riogat és uszít, az amelyen hazug, olyan életszerűtlen is.

Megfigyelo 2013.03.04. 10:41:13

Épp azért terjesztették be a 4-ik tákolmánymódosítást, hogy az ilyen ügyekben a papcsákoknak garantáltan nyert ügye legyen. Az, hogy a közszereplő bírálható, jogiéag egy most épp eltörlés előtt álló AB határozatból következik, semmi másból, A NER rendszerével a tisztségviselők érinthetetlensége van összhangban, nem a bírálhatósága. Úgyhogy még a jobboldali újságíróknak is kell majd az öncenzúra...

Kandeláber 2013.03.04. 10:41:36

Politikusokról rosszat vagy semmit.
Ezek a tanácsadói pénzecskék még nem is háborítottak fel annyira mint az, hogy Papcsák kommentelőket jelentett fel.
Ez már mindennek az alja. Pár hónapja éppen a Mandineren olvastam valami Tölgy nicknevű figuráról, akit buzgó ballibberek IP cím alapján lenyomoztak, beazonosítottak majd annak rendje és módja szerint felnyomtak a munkahelyén.
Visszataszító, gyomorforgató.
Ezek szerint ez a feljelentősdi-vamzerkodás oldalfüggetlen.
Újságírókat pedig egy magára valamit is adó közéleti személyiség max. finoman elküld valahová, utána nem törődik vele.
Valahol olvastam Mitterandról, hogy miután egy firkász nyilvános helyen megszólította és nagyon provokatív-szemtelen kérdésekkel zaklatta, Mitterand hátralépett, végigmérte a fazont, és csak ennyit mondott neki: "De Uram, én a Francia Köztársaság elnöke vagyok!" - az emberke pedig leforrázva elkullogott.
Sajnos, ilyenre nálunk nem kerülhet sor, a politikusaink és a firkászaink "színvonala" miatt.

Szindbad 2013.03.04. 10:45:14

"A zuglói polgármesternek és buzgó ügyvédeinek ideje elgondolkodniuk: vajon jól értelmezik-e a demokráciát, a sajtó szabadságát és alapvető feladatát, a véleménynyilvánítás szabadságát? "

:))) Ez a hét vicce :)))

Argus 2013.03.04. 10:45:59

@bbjnick: Igazán találó képet találtál magadról te majom

Bell & Sebastian 2013.03.04. 10:47:49

@Lajka kutya: Papcsák egy lerágott csont, itt mindenki ismeri a gyónócéduláját, csak az nem, aki odatette golyófogónak és béna kacsának. Ennek az bérét viszi haza. Legközelebb használjon lakmuszt, mert itt vitriollal is locsolkodnak. :)

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.04. 10:49:30

Jelezném: a környezetéből kiragadva, ebben a formában, nem kell semmit megerőszakolni ahhoz, hogy a "rokonokon" pappcsák elvtárs saját rokonait értsük. Hogy az eredeti szövegkörnyezetből más derült ki... arról már nem a nyelv tehet. :-)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.04. 10:49:42

@Tahó Sandokan:
"Én azt mondom gerinctelen puhatestű, ami egy jogos vélemény, mert annak tartom."

Ezt gondolhatja maga, sot maganvelemenyet ki is nyilvanithatja. Mivel azonban egyertelmuen rontja Papcsak jo hiret, ha egy medium lehozza (a fenykepet, amint maga magasba tartja a "Papcsak egy gerinctelen puhatestu" transzparenst), az keszuljon fel egy vesztes perre. Hacsak nem tudja bizonyitani, hogy Papcsak egy gerinctelen puhatestu, ami nem tunik igaznak igy elsore.

" Aki közszerepet vállal, azt is vállalja, hogy egy kicsit kibővül azoknak a köre, akiknek nem lesz szimpatikus."

Ez lehet a maga velemenye, de az Alaptorveny aktualis modositasa utan mar nem ez a magyar jog. Tulajdonkeppen most se, de egyelore meg jogi senkifoldjen vagyunk. Ket nagy valoszinuseggel megtorteno esemeny utan (az Ár. rendelkezeseinek Alaptorvenybe emelese es a fideszes alkotmanybirok kinevezese utan) ez le is lesz irva.

Bell & Sebastian 2013.03.04. 10:54:32

@Doomhammer: Logikai hiba, a jó hírnévhez való jog -szerintem- természetes, azaz előrébb való, a sajtószabadság -cucc meg leszármazott.

A láthatatlan alkotmányt Robespierre és Danton tartotta a cocik fölé, más baj nincs is vele.

Nem jobb a törvényekből kiindulni? Van most is ilyesmi, például a közjogba beemelt Szentkoronatan, amit ugyan nem mondanak ki hangosan, csak alkalmazzák, ám az meg a Házmestergeciknek nem smakkol.

Megfigyelo 2013.03.04. 10:54:40

Hát épp az mutatta, hogy nagy baj van Magyarországon, hogy Bencsiket végül nem ülettték le. Ő mocskosul rágalmazott egy (akkor már) magánembert (és mellesleg igazi nemzeti hőst) -- nem közszereplőt bírált.

Lajka kutya 2013.03.04. 10:54:58

@bbjnick:
Lehet, hogy igazad van.
Azokkal az esetekkel (Ergé írásaival) nem vagyok képben.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.04. 10:56:33

@Doomhammer: biológiai értelemben nehéz lenne bizonyítani. Átvitt értelemben... Véleményem szerint csak azért nem, mert kis hazánkban már régóta jogszolgáltatás van az igazságszolgáltatás helyén.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.04. 10:56:52

"Nem kell nagy szavakat használni, ez nem a demokrácia győzelme a fidesznyik önkénnyel szemben; csak a józan észé és a realitásé (=demokrácia) a valóságot kicsavarni szándékozó, a kényelmetlen tényeket perlekedéssel palástolni akaró politikusi úrhatnámság fölött. (Fidesznyik önkény)"

Először ezt írod, hogy nem az, aztán megmagyarázod, hogy miért az, ha nem lenne világos beleírtam zárójelbe, hogy miért...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.04. 11:05:22

@bbjnick:
"Maga ismét hazudik és uszít!"

Most megsertette a jo hirnevhez valo jogomat, be fogom perelni magat emiatt.

"Be is b*szna, ha az emberi méltóság sérthető volna! "

A jo hirnevrol beszelunk.
Ismetlem:
"(1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy magán- és családi életét, otthonát, kapcsolattartását és jó hírnevét tiszteletben tartsák."

A jo hirnevrol szolo kitetel nem volt resze a regi Alkotmanynak.

"Valamint: a bíróságok nem az Alkotmány alapján hoznak ítéletet, hanem a hatályos törvények alapján"

Amelyeknek resze az Alkotmanybirosag dontesei, peldaul nezze meg, hogy a rendorseg, mint jogalkalmazo, egy alkotmanybirosagi dontesre hivatkozva szuntette meg a nyomozast a Mandiner ellen. Mihelyt elfogadjak az Alaptorveny aktualis modositasat, amivel az Ar.-t beemelik az Alaptorvenybe, a hivatkozott alkotmanybirosagi dontes ervenytelenne valik es a rendorseg ill. egy alacsonyabb szintu birosag vagy elkezdi bogaraszni az Alaptorvenyt, vagy az Alkotmanybirosagot uj dontesre keri fel. Amely addigra fideszes biorobotokkal lesz tele.

harmincas 2013.03.04. 11:06:53

A kérdés számomra az, hogy mikor jutnak el az ország normális konzervatívjai arra a következtetésre, hogy jövőre még egyszer erre a pártra nem szabad szavazni. (Persze nem is csak emiatt az ügy és mentalitás miatt, hanem azért, amit 2010 óta a politikai és gazdasági rendszerünkkel csináltak.) Tudom, nagyon nehéz eldönteni, hogy akkor kire érdemes szavazni. De muszáj. Muszáj mindent megtenni azért, hogy visszatérjen valamiféle ésszerűség, demokrácia és hozzáértés ebbe az országba.

Tahó Sandokan 2013.03.04. 11:08:14

@Doomhammer: "Ezt gondolhatja maga, sot maganvelemenyet ki is nyilvanithatja. Mivel azonban egyertelmuen rontja Papcsak jo hiret, ha egy medium lehozza (a fenykepet, amint maga magasba tartja a "Papcsak egy gerinctelen puhatestu" transzparenst), az keszuljon fel egy vesztes perre."

Mi a különbség a transzparens + valami hírblog lehozza illetve aközött, hogy én ide kommentelem, ami nyilvános. Mindkettő hasonló, hisz nyilvánosság előtt vállalom a véleményem. Elvileg ha az egyik büntethető, akkor a másik is. Hisz külön a transzparens nem büntethető.

Ebből pedig egy logikus következtetés vonható le: valamelyik állítás téves. Ha a büntethető téves, akkor hiába pattog ez a kedves, szeretetreméltó képviselő, aki elvárja, hogy csak őexcellenciájaként hivatkozhassunk rá. Illetve, ha a nem büntethető ág hibás, akkor lőttek a vélemény szabadságának, és el kell ítélni mindenkit, aki hangosan kimondja, ill. leírja a NEGATÍV véleményét bármely embertársáról. Ez utóbbi abszurd. Ilyet csak egy elnyomó, zsarnoki rendszer képes támogatni és megvalósítani.

Megfigyelo 2013.03.04. 11:09:07

Oroszországban most van napirenden a tisztségviselők kritizálását büntető szovjet típusú törvény ("zakon o klevetye") visszaállítása. Láthatóan Magyarországon is lesz majd megint "kormányzósértés"...

Tahó Sandokan 2013.03.04. 11:17:08

@Megfigyelo: Azért várjuk meg, remélem nem fajul eddig. Ha igen, az jó jel azoknak, akik eddig kitartottak Magyarországon. Nekem sem kötelező itt élnem és adóznom. Majd marad itthon a 10000 köztisztviselő és a 9 millió közmunkás és nyugdíjas, szaporodni nem lesz kedve senkinek.

Netuddki. 2013.03.04. 11:18:52

Éééés? Hogyan tovább? Csak nekem van hiányérzetem? Ennyiben hagyjátok a dolgot? Persze, hogy nem félnek ezek a férgek ha büntetlenül meghurcoltathatnak másokat. Normális helyeken a legkevesebb az lenne ha másnap már nem lenne egy ilyen polgármester. Ráadásul ügyvédféle is, aki még a saját szakmájához se konyít. Biztos azért politikus...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.04. 11:19:06

@Bell & Sebastian:
"Logikai hiba, a jó hírnévhez való jog -szerintem- természetes, azaz előrébb való, a sajtószabadság -cucc meg leszármazott."

*MI* a logikai hiba?
Az aktualis Alaptorveny szerint a jo hirnevhez valo jog magasabb rendu, mint a sajtoszabadsaghoz valo jog. Mivel egyelore nem vilagos, hogy az Alkotmanybirosag regi donteseivel mi a helyzet, ezert egyelore van egy jogi bizonytalansag. Ez a bizonytalansag hamarosan megszunik es a jo hirnevhez valo jog egyertelmuen magasabb szintu lesz, mint a sajtoszabadsaghoz valo jog.

Az mondjuk az en maganvelemenyem, hogy ezzel nem ertek egyet es csak emiatt se szavazok soha tobbe a Fideszre. Ha jol ertem, maga meg egyetert es talan rajuk is fog szavazni. Talalkozunk Filippinel.

Ezt meg Robespierre-rol:
"Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances."

blah 2013.03.04. 11:22:25

Ez a magyar jogrendszer úgy szar ahogy van. Egy normális országban ez az ügy nyomozásig sem jutott volna el. Első olvasás után kiröhögik. Aztán ez a magatartás amit a politikusok rendre tanúsítanak, na az ami igazán bassza a csőrömet. Érinthetetlennek képzelik magukat és ráadásul a jogrendszerünk ebben támogatja is őket. Én mondom ezeket választás útján nem lehet eltakarítani. Ha nem hiszitek csak nézzétek meg kik és mennyi ideje ülnek a parlamentben…

Netuddki. 2013.03.04. 11:25:20

Ja, és mi a helyzet a 80 milkával? Abból lett ügy? Legalább feljelentés született?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.04. 11:28:58

@Tahó Sandokan:
"Mi a különbség a transzparens + valami hírblog lehozza illetve aközött, hogy én ide kommentelem, ami nyilvános. "

Mediumrol beszelunk. Ha a huzakodas aktualis allasat jol ertem, a hirblog nem medium, de a Mandiner az, az Index meg az Origo egyertelmuen az.

Az Alaptorveny a sajtoszabadsagot tovabbi sarkalatos torveny hataskorebe utalja (ami ebben a pillanatban legalabb ket torveny hierarchiaja). Ezeket a nem egyszeru torvenyeket kell elemezni arrol, hogy az Index lehozhatja-e a kepet a gerinctelenes transzparensrol. Ezzel szemben Papcsaknak a jo hirnevhez joga van, minden megkotes nelkul.

Amennyiben ket kommentelorol beszelunk, akkor ott egyenlo jogok esete forog fenn. Nekem jogom van a jo hirnevhez, maganak meg a szolasszabadsaghoz. A birosagnak - a nap vegen az Alkotmanybirosagnak - kell eldontenie, hogy allnak ezek a jogok egymashoz kepest. Amennyiben en bizonyitom, hogy nem vagyok puhatestu gerinctelen, nem hazudok es nem uszitok, akkor a maga esete nem all jol.

Virág et. 2013.03.04. 11:30:46

@Kandeláber: Bencsik visszaeső volt, ezért volt vele szemben a példátlan szigor. A jogerős egyébként felfüggesztett lett, de ebben egyetértünk, indokolatlan lett volna végrehajtandó.

Hankiss ügyében persze, hogy nem ért véget, csak arra utaltam, hogy minden fórum felmentette őt. A bátorságot azért említettem, mert lenne jó pár élő is még, akit lehetne szembesíteni a múlttal, nem biztos, hogy egy halottal kellene kezdeni a szembesítést, aki nincs itt, hogy megvédje magát.

mojszipupi 2013.03.04. 11:32:55

Teljesen felesleges jogrendről beszélni ma Magyarországon. Ami fajsúlyos ügy a fideszmaffia jogi gépezete a megfelelő útra tereli, az olyan jelentéktelen ügyekben mint pl ez is, meghagyják a jogérvényesülés látszatát.

Totof 2013.03.04. 11:33:56

Egy Rákosi (Kádár?) Korabeli vicc jutott szembe.
- Maga mennyit kapott?
- Öt évet.
- És miért?
- Semmiért.
- Az nem lehet. Semmiért csak három évet adnak.

Tahó Sandokan 2013.03.04. 11:35:59

@Doomhammer: "Mediumrol beszelunk. Ha a huzakodas aktualis allasat jol ertem, a hirblog nem medium, de a Mandiner az, az Index meg az Origo egyertelmuen az."

Miért is? Pusztán az olvasottság függvénye? Szerintem ami publikus, az megüti a médium szintjét. Nem számít, hogy tízen olvassák vagy negyvenezren.

"Amennyiben ket kommentelorol beszelunk, akkor ott egyenlo jogok esete forog fenn. Nekem jogom van a jo hirnevhez, maganak meg a szolasszabadsaghoz. A birosagnak - a nap vegen az Alkotmanybirosagnak - kell eldontenie, hogy allnak ezek a jogok egymashoz kepest. Amennyiben en bizonyitom, hogy nem vagyok puhatestu gerinctelen, nem hazudok es nem uszitok, akkor a maga esete nem all jol. "

Na ez a másik. Magyarországon nincsenek egyenlő jogok. Egy Papcsák Ferenchez hasonló puhatestűnek (már nem biológiai értelemben) van mentelmi joga. Tehát ha ő szabálysértést követ el a káromra, nekem tökéletesen esélytelen bármit lépnem ellene, ha él a mentelmi jogával. Ezzel szemben ha én követek el szabálysértést ellene, és nem vagyok hajlandó pénzbírságra vetemedni, akár börtönbe is kerülhetek. Ez innentől nem jog és esélyegyenlőség.

Bell & Sebastian 2013.03.04. 11:38:28

@Doomhammer: Nívós riposzt, de honnan veszi, hogy beleretusáltatnám magam egy Fidesz -csoportképbe?
Vagy azt, hogy nálunk Orbán van támasztva a Pietának?

Fogalmazzunk úgy, hogy ha tán, akkor is befogott orral, de maj meglássuk.

Megfigyelo 2013.03.04. 11:45:48

@Tahó Sandokan: Hát kétségtelenül rohamléptekkel haladunk efelé. Úgyhogy egyre aktuálisabb Arany János tanácsa: "El, míg lehet, s szabad!"

Kandeláber 2013.03.04. 11:46:49

@Virág et.: Bencsiknél végig az első fokról beszéltem, tudom mi lett a másodfok.
De mint itt is és máshol is olvashatod, egyesek szerint az első fok volt a jó.
Példátlan lett volna Európában. Egyébként Bencsik nem nagyon szimpatikus, de azért nem érdemelte volna meg. Soha nem kívánnám egyetlen ballib firkásznak sem.
Hankiss esetében pedig azért megkapta az ellenszenves V. M. a magáét.
Élők persze jobban visítanának, de nyilván megvárják, míg már nem lesz élő tanú, aztán kezdődnek a nagy leleplezések.
Igazából a még élő múmiák meghurcolása is eléggé visszataszító, akár Biszkunak, akár másnak hívják őket (a kassai figura neve nem jut eszembe).

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.04. 11:47:35

@Doomhammer:

1) "Most megsertette a jo hirnevhez valo jogomat, be fogom perelni magat emiatt." --- írja.

Tegye, el fogja bukni a pert, mert idézni fogom magát. Maga írta: "A jo hirnevhez jogod van. Mint a vallasszabadsaghoz. Ez egy sarkalatos jog, ami minden magyar allampolgarnak jar. Aki el akarja venni toled, azt le is loheted." Maga szerint ez nem hazugság és uszítás?

2) Az emberi méltóság része a jó hírnévhez való jog. Nagyon helyes, ha a törvényeink a jó hírnév megsértését büntetik.

"A hírnév fogalma: Az adott természetes vagy jogi személyről mások által hozzáférhető azon tényállítások, adatok összessége, mely adatok, tények alkalmasak arra, hogy a személyt értékeljük, a személyével kapcsolatban értékítéleteket fejezzünk ki. A hírnév – jó hírnév megsértését a jog szankcionálja, így például ha valaki más személyre vonatkozó valótlan tényt állít, híresztel, való tényt hamis színben tüntet fel. A jó hírnév megsértése tehát akkor valósul meg, ha valaki más személyre tesz sértő megjegyzést, ez a megjegyzés tényállítást tartalmaz, és valótlant állít, híresztel, vagy a valóságot hamis színben tünteti fel."

Ha én a magával kapcsolatos állításomat bizonyítani tudom, akkor az nem számít jóhírneve megsértésének.

vazzup 2013.03.04. 11:55:06

Zuglói vagyok, az előző önkori választáson nem vettem részt. Már bánom, nagyon. A következőn részt fogok venni. Tök mindegy kire, akár az MSZP-re is szavazok, csak a Papcsák húzzon el a vérbe. (Más kérdés, hogy hányóvödröt kérek ez esetben a szavazófülkébe)
Ez nem ért semmihez, csak ahhoz, hogy tömje a sajátjai zsebét, lapátolja ki a zsét, közben veti ki az újabb és újabb adókat.
S ráadásként ekkora a pofája.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.04. 11:58:09

@bbjnick:
"Maga szerint ez nem hazugság és uszítás?"

Nem, csak a kreativ alkalmazasa a jogszabalyoknak.

Az Alaptorveny szerint:
"Mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint a személye, illetve a tulajdona ellen intézett vagy az ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához."

A jo hirnevem ellen iranyulo tamadasat a szemelyem ellen iranyulo tamadasnak fogom fel es a jogtalan tamadas elharitasahoz jogom van.

Pontosan mihez is van jogom?
Az uj Btk.-bol:
"Nem büntetendő az a cselekmény, amely a saját, illetve más vagy mások személye, javai vagy a közérdek ellen intézett, illetve ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges."

Tovabba:
"(3) Nem büntethető, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból lépi túl."

En annyira megijedtem, hogy maga uszitonak nevezett, hogy kenytelen voltam jogtalan tamadasa ellen jogos vedelmet alkalmazni. Beismerem, tulleptem a szukseges merteket, de ez ijedtsegbol es mentheto felindulasbol tortent.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.04. 12:05:29

@Tahó Sandokan:
"Miért is? Pusztán az olvasottság függvénye?"

Nem, akkor vegez valaki mediaszolgaltatast, ha az gazdasagi tevekenyseghez kotodik. Az Mttv. igy definialja:
"Médiaszolgáltatás: az Európai Unió működéséről szóló szerződés 56. és 57. cikkében meghatározott, önálló, üzletszerűen - rendszeresen, nyereség elérése érdekében, gazdasági kockázatvállalás mellett - végzett gazdasági szolgáltatás, amelyért egy médiaszolgáltató szerkesztői felelősséget visel, amelynek elsődleges célja műsorszámoknak tájékoztatás, szórakoztatás vagy oktatás céljából a nyilvánossághoz való eljuttatása valamely elektronikus hírközlő hálózaton keresztül."

Ebbol kovetkezik a tobbi definicio, tehat a mediaszolgaltato, a mediatartalom, a mediatartalom-szolgaltato es a tobbiek.

Ha egy kicsit kitekerem a torvenyt, akkor ha a maga blogjan Google hirdetesek vannak, amibol maga hasznot huz, akkor mar maga mediaszolgaltatast nyujt. De ha egy Kft. kereteben vegzik, mint a Mandiner eseteben van, akkor mar biztosan mediaszolgaltatast nyujt es az Mttv. hatalya ala kerul.

Blogger Géza 2013.03.04. 12:06:45

@fidesz = népirtó csőcselék: Hát igen, talán le lehetne írni ezeket a mondatokat úgy is, hogy ne legyen direkt félreérthetőek, és akkor meg lehetne spórolni egy éves pereskedéseket, újságíró barátocskáim... Pont arra nem jutott már nyomdafesték, hogy leírják, miféle "rokonok"-ról van szó? Mindenki rokona valakinek, ez a rokonozás az agyakban nyilván arra tapad, akinek a neve abban a mondatban meg van említve, még ha szigorúan véve nem is egyértelmű a mondat.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.04. 12:11:53

@Doomhammer:

Annyira vegyék komolyan a maga méltóságát, amennyire maga komolyan veszi a méltóság kérdését.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.04. 12:17:33

@bbjnick:
"Tejet iszok és pipázok,
jóhíremre jól vigyázok,
nem ér engem veszedelem,
magamat is elültetem. "

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.03.04. 12:54:13

@Doomhammer: azzal vigyázz:

"...Rákkeltő tejre bukkant a Hír TV Panaszkönyv című műsora. Az egészségre maradandóan káros aflatoxint tartalmazó tej a Fuchs Tej Kft. üzeméből kerül ki, és az egészségügyi határérték kétszeresét tartalmazza a mérgező anyagból..."

mno.hu/belfold/rakkelto-tejet-arusitanak-tizennegy-helyen-1142566

. )

Bell & Sebastian 2013.03.04. 12:55:27

... Kell ez nagyon, igen nagyon,
napkeleten, napnyugaton -"

Bell & Sebastian 2013.03.04. 12:57:05

@gloire:
Ja, meg a Vérvád -című Munkácsy festményre, de még erősen tagadják.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.03.04. 13:03:41

- jegyüzérek árulják a Vaterán a Nemzeti jegyeit!
...gyerünk birkamenet
- ByeAlex beintett... nyomás birkamenet
- Hazaküldték Erdélyi Mónikát.... hajrá birkamenet
- Nyugdíj: itt a mentőöv magyarok tízezreinek Brüsszelből.... riadólánc birkamenet
- Turbózd fel magad Méhpempővel ... uzsgyi birkamenet!
- Matolcsy alig tette be a lábát az MNB-be, máris esik miatta a forint... készenlétbe birkamenet
- Ismét egy Orbán-közeli család aratott... fegyverbe, birkamenet!
- A médiatörvény miatt tiltakoznak hazai zenészek.... nehogymá, birkamenet!
- Lehet-e fizetni Orbán szavával a közértben?... szarházi vagy békemenet!

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.04. 13:19:19

@Doomhammer: "Ismetlem:
"(1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy magán- és családi életét, otthonát, kapcsolattartását és jó hírnevét tiszteletben tartsák.""

Már ugye akinek van jó hírneve. Akinek nincs, azon mit is kell tiszteletben tartani? A jó hírnév meg azzal válik köddé, ha a polgárok kritikákat, véleményeket fogalmaznak meg, és ezt közkincsé is teszik.
Úgy egyébkébt a jó hírnév nem születéssel keletkezik, hanem az ember magatartása, munkája, viselkedése eredményeként érdemelődik ki.

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.04. 13:25:20

@Blogger Géza: "...akinek a neve abban a mondatban meg van említve, még ha szigorúan véve nem is egyértelmű a mondat."

Jelen esetben hogy a fenébe ne lenne egyértelmű a mondat. A polgármester benne van a hivatalában, és a hivatal állítólag kifizetett tanácsadásért 80 millát. Még akkor is van némi nemű köze a dologhoz, ha a jutattások nem az ő rokonaihoz érekeztek meg. Érdekes, de nekem nem akar egy önkormányzat se kifizetni egy forintot sem, pedig én is tudnék tanácsokat adni.

Persze van ennek egy másik oldala is. Mármint az, hogy a hírek arról nem szóltak, hogy a rokonok nem végeztek tanácsadást. Vagy lemaradtam valamiről?

Bloodscalp 2013.03.04. 13:33:43

@tevevanegypupu: szar szöveg ez így 2013-ban mikor is betöltött már 1-2 funkciót Papcsák elvtárs, emlékezz csak milyen körülmények közt és kik is szavaztak 2010-ben...olyan birkák mint te. El kell zavarni az mszp-t..mindegy milyen hulladékot ültetnek a helyükre, ott a fidesz címke mögötte. Meg is látszik most. Nem meg tagadni!

Bell & Sebastian 2013.03.04. 13:34:34

@látjátok feleim szümtükkel: Mi maga, girondisták ellen felkelő? Megvan, akkor jakobinus, még jó, hogy előrébb való jog a jó hírnévé!
Csak neki jóval többet kell tűrnie, mert közszereplő.

Ám a mezei polgár (mint mondjuk egy tisztes tanárember) mi a francot tudna tenni az ellen, ha lekaraktergyilkolják és szétbasszák az egzisztenciáját a nyilvánosság erejével, hamis vádak alapján a névtelenség homályába bújva?

Bell & Sebastian 2013.03.04. 13:37:12

@Bloodscalp: Elég lassan öltözött át, az a fránya harisnyanadrág kifogott magán, mi?

Virág et. 2013.03.04. 13:38:05

@Kandeláber: Csatáry. Egyébként csak mert valaki idős, szerintem még ne mentesüljön a felelősség alól. Sem Biszku, sem más.

A halottakkal szemben azért visszás ez a leleplezősdi, mert nyilván nehezebben tudja megvédeni, tisztázni magát. Az eljárás eredménye sem lesz olyan objektív, mintha ott lett volna végig az érintett és elmondhatta volna a magáét. V. Mária nyilván nehezen tudott olyan eseményekről érdemben nyilatkozni, amikor még nem is élt.

Kakimaki0123456789 2013.03.04. 13:39:14

@harmincas: A normalisok mar reg eljutottak. De a fideszre a nem normalisok szavaznak. Akik a Vezertol varjak a vedelmet az olalkodo veszelyektol ugymint: kulfoldiek, ciganyok, zsidok, liberalisok, bankok, kozmuszamlak, letbizonytalansag... recesszio amit tudjukki okos otletei okoznak...
Krealt ellenseg ellen keralt vedelem, cserebe csak be kell allni a sorba... es hinni kell veszettul!

vasgyuszi 2013.03.04. 13:39:49

Ez a pofa... pfejjj és akkor köptem egyet virtuálisan ;)

Vitéz Kőbányai Világos 2013.03.04. 13:40:59

@Kandeláber: Neked tényleg nem világos, hogy mi a különbség a posztban említett eset, és Bencsik tevékenysége között?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.04. 13:43:43

@Virág et.:

Hallotta már azt a fogalmat, hogy történelem?:-)

Bell & Sebastian 2013.03.04. 13:44:17

@Kakimaki0123456789: Bazmeg Maki, még mindig jobban jártál, mintha karabélyokat osztogattak volna teherautóról, mert akkor most több banán jutna - nélküled.

Kakimaki0123456789 2013.03.04. 13:44:35

@Doomhammer: A Bajnai-ellenes lejarato kampany miatt elindult mar a bunteto eljaras?

Bell & Sebastian 2013.03.04. 13:47:53

@bbjnick: Ha most historizálni fog a munkás-paraszt mozgalmakról, elülteti a Doomhammer egy cserépben a pipáját.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.04. 13:49:15

@látjátok feleim szümtükkel:

"Már ugye akinek van jó hírneve. Akinek nincs, azon mit is kell tiszteletben tartani? A jó hírnév meg azzal válik köddé, ha a polgárok kritikákat, véleményeket fogalmaznak meg, és ezt közkincsé is teszik.
Úgy egyébkébt a jó hírnév nem születéssel keletkezik, hanem az ember magatartása, munkája, viselkedése eredményeként érdemelődik ki." --- írod.

A jó hírnév születéssel keletkezik, amennyiben a személy méltóságának része. Ugye, milyen szerencse, hogy nem a vérszomjas söpredék igazságérzetére van bízva az ítélkezés?:-]

bgp 2013.03.04. 13:52:16

@Kandeláber: heh? Csak az a visszataszító, hogy eddig nem tették meg. (Biszku meg a kassai náci)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.04. 13:52:34

@Bell & Sebastian:

@Doomhammerrel perben állunk, róla, az ítélet kihirdetéséig, nem volna szerencsés nyilatkoznom:-)

joe 72030201 2013.03.04. 13:53:31

Ne hagyja magát Papcsák Úr! Mi magával vagyunk sokat tesz a kerületért!

Bell & Sebastian 2013.03.04. 13:56:55

@bbjnick: Akkor ne is kapkodjon, majd Snagovban ráér összeszedni a gondolatait.

Bell & Sebastian 2013.03.04. 13:58:58

@joe 72030201: Le is mondott már? Na ne mondja!

Dr Kebab 2013.03.04. 14:03:11

Már a pártsajtót is ekézi a Párt?

bgp 2013.03.04. 14:23:29

Most válik el a szar a májtól. Vannak fideszesek akik védik Papcsákot, meg vannak akik nem.
A nem védők még lehetnek normális emberek, csak lassan tanulnak. (Nekem elég volt az első fidesz 4 év, bizony!)

Bloodscalp 2013.03.04. 14:26:29

@Bell & Sebastian: ha már nekem írsz, akkor érthetően, vagy sehogy, mivel nem kötelező ugye.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.03.04. 14:52:56

"vajon jól értelmezik-e a demokráciát,"

Milyen demokráciát? Ezt a szót teljesen átértelmezték. De hát nem véletlen, hiszen egy alapvetően bolsevik-típusú, kommunista pártról beszélünk.

Netuddki. 2013.03.04. 15:10:19

@bbjnick: "A jó hírnév születéssel keletkezik, amennyiben a személy méltóságának része."

A jó hírnév a születéseddel aligha keletkezik. Akkor még semmilyen hírneved nincsen. Az csak később lesz, a viselkedésed és a cselekedeteid határozzák meg...

Google 2013.03.04. 15:33:09

Hát ez egy fölöttébb érdekes poszt - hogyan nem rabosítottak egy jobboldali tollnokot -, de vannak még ennél érdekesebb fejlemények is. Magyarország MA, az MSZP békefilmje arról, hogyan küzdenek a kommunisták, óhpardon, a szocialisták az aktuális Horthyjukkal. Egy szép igazságfilm arról, hogyan "próbáltak bízni" még azok is a Fideszben, akik másra, vagy senkire nem szavaztak. Ja tényleg...
Egy történet, melyben a szép szőkelány adja be az orvosságot. Mennyiségtől függ egyébként, hogy orvosságot vagy mérget.
Szavazzatok az óhpardonra, a jóoldalra! Mely alatt még sütött a nap.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.04. 15:34:57

@kovi1970:

A jóhírnévhez való jog nem azt jelenti, hogy mindenkinek joga van hírnevesnek lenni vagy hogy kötelező mindenkiről csupa jót gondolni:-D

A jó hírnév megsértése: "ha valaki más személyre vonatkozó valótlan tényt állít, híresztel, való tényt hamis színben tüntet fel. A jó hírnév megsértése tehát akkor valósul meg, ha valaki más személyre tesz sértő megjegyzést, ez a megjegyzés tényállítást tartalmaz, és valótlant állít, híresztel, vagy a valóságot hamis színben tünteti fel."

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.03.04. 15:35:51

Kész csoda, hogy az érintett posztot nem törölte azonnal a blog.hu. Jogi megkeresés esetén gondolkodás nélkül le szokták szedni, még akkor is, ha a poszt évekkel korábbi...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.03.04. 15:44:33

@Kakimaki0123456789:
Barom vagy.

Az MSZP a béka segge alatt van minden közvélemény kutatás szerint.
Csak a cigányok meg nyugdíjasok között vezetnek statisztikát.
Az egyetemisták között évtizedek óta a 7%-ot se érik el.

Szóval épp az MSZP az, amelyikre csak az ostobák és ingyenélők szavaznak.
A hülye Bajnai és Gyurcsány csicskák, bérretegők hazudozása elég nekik.

varnai 2013.03.04. 16:24:54

Ime, az inkriminált adatsor. A blogomon www.varnailaszlo.blog.hu azt a blogposztot "zárolták", de azóta van óvoda felújítás, közétkeztetés közbeszerzés, és a többi simlisség. Bár már engem is felmentettek, pedig még pótmagánvádlóként is kétszer panaszt tettek a felmentés miatt, hiába írtam, nem került helyreállításra a poszt. Most utólag visszatekintve ezek még kispályás bizniszek voltak.
Nem mellesleg az önkormányzat havi 450 ezret fizet a Kovátsits ügyvédi irodának, hogy a helyreigazítási perekben képviselje dr. Papcsákot. Eddig tucatnyi perben veszítettek.

A problémás szerződések három csoportra oszthatóak:
1. ex Fidesz-KDNP képviselőkkel kötött szerződések
2. alföldi, debreceni cégekkel, magánszemélyekkel kötött szerződések
3. szellemi holdudvarral, korábbi munkatársakkal kötött szerződések
4. Egyéb, ügyvédi irodákkal, cégekkel kötött szerződések
1. A testületen kívül rekedt ex Fidesz-KDNP képviselők mind megbízási szerződések keretében kötődnek továbbra is az Önkormányzathoz: Rátonyi Gábor, Illiás Lajosné, Weinwurm Árpád, Cseke Vanda, Kiss Imre László, Gyügyei Lilian.
Kivétel Kollarik Tamás, aki a Médiatanácsba került, és Kulcsár József, aki a Parlamentbe. Lásd előző írásom.

2. Debreceni cég az ingatlanos BIBLIOMARKT, az informatikai megbízást kapó WEB-Sky, Debrecenből jött a jogi tanácsadó dr. Mező István, Mazsu Gergely a Vagyonkezelő Zrt. frissen kinevezett igazgatója, akinek a testvére a Papcsák ügyvédi irodában dolgozik. A mátészalkai Siket Tibor, aki Papcsák 2006-os kampányfőnöke volt.
3. Dr. Kun Miklós és két munkatársa, Kassai Ildikó és Németh Edina Linda, akik a Zuglóhoz nem köthető Polgárosodás Modernkori Kutató Központot hozzák létre. Tildy Balázs Papcsák korábbi titkára, Schild László, aki Kovács Balázs személyes ismerőse.
4. Egyéb szerződések
A listán szereplő cégek tulajdonosai sok esetben közszereplők, politikusok. Több cég csak 2010 októbere után lett alapítva.
Az általam erősen megkérdőjelezhető szerződések

Határozatlan idejű vagy egy éves idejű szerződést kötöttek:
jogi
a Sárhegyi és Társai ügyvédi irodával 900e Ft+áfa/hó
a 174. számú ügyvédi irodával havi 400e Ft+áfa/hó
Dr. Mező Istvánnal havi 400e Ft +Áfa/hó
Dr. Kiss Imre László ex képviselővel 300e Ft+áfa/hó

ez havi 2 millió Ft+áfa (miközben az önkormányzatnak van jogi osztálya)

kabinet:
Peli&Perfect Kft,alapítva: 2010 dec 28. 300e Ft+áfa/hó
(Gyügyei Lillian ex képviselő)
tevékenységi körök: fémfeldolgozás, hajó gyártás, sertés tenyésztés,
előadóművészet, közúti áruszállítás, kemping szolgáltatás, stb. stb.

Stúdió Trend Kft, alapítva: 2009. február, Bp. 320e Ft+áfa
(Cseke Vanda ex képviselő)

Annaida Kft. alapítva 2010. október 22, Mátészalka 410e Ft +áfa
(Siket Tibor Papcsák 2006-os Baktalórántházi kampányának volt a kampányfőnöke )

Schild László 400e Ft / hó
(Kovács Balázs alpolgármester segítője)

pénzügyi tanács:
Weinvurm Árpád külsős biz. tag 74 éves ex képviselővel 220e Ft / hó
oktatás:
Dr Illiás Lajosné ex képviselővel 220e Ft / hó
sport terület:
Rátonyi Gábor ex képviselővel 320e Ft+áfa
(Békalencse Kft
Németh Károly 220e ft- hó

Bíró Gergely Csaba 185e Ft / hó
(Furcsamód Ferdinandy István alpolgármester titkára jóval kevesebbet "ér" mint mások pl. Kovács Balázs alpolgármester segítői)

Fizetünk ingatlan felmérésre:
Biblio-Markt Ingatlanforgalmazó Kft 400e ft/ hó
(a cég Debreceni telephelyű és tulajdonosai is ottaniak, a fővárosban nincs iroda, furcsálható a havi díjazás)

Mindösszesen ez 2011 évre 55 millió forint (+ áfa ahol cég van) az önkormányzat nem tud áfát visszaigényelni

Pár hónapos és eseti megbízások

Tildy Balázs (dec. 8 - ápr 31-ig) 300eFt / hó 1.5 mill forint
Papcsák szemályi titkára

Ferdinandy Katalin testvérvárosi kapcsolatok (jan, febr) 182e ft / hó
Megjegyzendő, Ferdinandy alpolgármester testvére már évek óta csinálja ezt a munkát az önkormányzatban, az ott dolgozók szeint igen profin építve, szervezve a kapcsolatokat.

Dr. Kun Miklósnak 4 hónap 400.e Ft /hó 1,6 m
Német Edina Linda 4 hónap 250eFt / hó 1,0 m
Kassai Ildikó 4 hónap 350e Ft / hó 1,4 m
Ők a Polgárosodás Modernkori Kutató Központ megalapításában közreműködnek (hogy ennek mi köze Zuglóhoz, azt nem tudni) és konferencia sorozatot csinálnak.
Ezt 4 millió forintért összesen.

Meghökkentő módon egy ügyvédi iroda végzi a kerület oktatási intézményeinek racionalizálási célú felmérését
Esztári Ügvédi iroda 7.800.000 Ft+áfa

C. C Audit Kft átvilágítás 7.800.000Ft + áfa

mindkét szerződés éppen a közbeszerzési értékhatár alatt van.

Iperitus Kft pénzügyi tőkepiaci tanácsadás 1 vagy 2 hónap 400e Ft
Istók Ede az Eszközkezelő vezetőjének cége
ő most havi 900e ft-os fizetést kap 80%-os jutalom lehetőséggel

kapcsolattartás, kabinet nyilvános szereplései:
Omega-Kreatív Bt (nov-dec) 300e Ft / hó
neszmélyi bejegyzésű, 2006-ban bejegyezve
Janovics Zsolt, J. Zoltán tulajdonosok

közétkeztetés felülvizsgálata:
Saaco Tanácsadó Mérnök Kft (dec-jan) 250e Ft+áfa / hó
2010 jan 5-én bejegyzett cég!!!

fura:
Halupka László Polg Védelmi alezredes, 570e Ft
ő a kerületbe kinevezett katasztrófavédelmi vezető
ezen felül fizetést kap

Weszely Géza 100e/hó 500e Ft
Minisztériumi kapcsolattartás, Egészség Pénztári adatok szogáltatása

mindezek együtt +-30 millió

Mindösszesen 85 millió

Viszonyításképp pár szám az önkormányzat gazdálkodásából: a Cserepesház és telephelyei mely a zuglói művelődési ház hálózat és ennek üzemeltetése 24 fővel, 2011-es költségvetése 110 millió forint
Havi két milliót költünk jogi tanácsadásra, és évi két milliót az összes iskolánk drogprevenciós felvilágosítására.

varnai 2013.03.04. 16:33:12

Érdemes megnézni, mi lett a fenti emberek sorsa.

Mazsu Gergely vészsebességeel távozott a vagyonkezelő éléről, miután maga a polgármester tett feljelentést hűtlen kezelés bűntettének gyanújával.
Istók Edét - Mazsu sógorát - kinevezték a kerületi Eszközkezelő élére, majd a kerület részvényeivel való jogosulatlan kereskedésért távozott az Eszközkezelő éléről, azóta az eszközkezelő is megszünt. Azaz Sport kft lett belőle, Rátonyi Gábor cége most ott ad tanácsokat.
Kovács Balázs alpolgármester lemondott, jelenleg a Fővárosi Kéményseprő Ipari Vállalatot vezeti.
Mező úr akkor tünt el, amikor valaki aláírta Papcsák nevét a hivatalban.

tevevanegypupu 2013.03.04. 17:06:04

@Bloodscalp:

Tessen talan a zugloiaknak cimezni a reklamaciot, az en fideszes kepviselom akire en szavaztam az szep es jo. Szoval eszem agaban sincs megbanni.:)

Lendvai Ildi néni 2013.03.04. 17:29:50

-Miféle jó híre lehet mifelénk egy politikusnak? - érlelődik a kérdés a zemberfiában, aztán mintegy önnön magától pattan ki a nemmegfejtés - Pöcspák!

Kivancsi 2013.03.04. 18:00:14

5. ik tanulsag...
a rokonok mindenevben elraknak 80-100 millat az onkori penztarabol.... es kibaszottul nem erdekel senkit.....

Bell & Sebastian 2013.03.04. 18:47:53

@Bloodscalp: Sajnálom, de nem merült még fel igényként a részemről, hogy mindenki megértse az idevetett soraimat. Nem is szokott sikerülni mindenkinek.

Elég az is, ha a gyalázkodásra használt másodnicked itt virít és nekem még csak admin -jogom sincs, azaz nem látok forrást, úgy is eltalálom, látatlanban.

Bell & Sebastian 2013.03.04. 18:49:51

@varnai: Mit gondol, kilövik? Vagy úgy jár, mint Laser, felrántja a harangkötél.

varnai 2013.03.04. 18:52:51

ahogy a dolog most áll, akár még oszlatás és időközi is kinéz

Bell & Sebastian 2013.03.04. 19:11:40

Én a fény fia vagyok, tedd a kezed a tévére...

djukel 2013.03.04. 19:53:23

Azt mondja ez a csávó a fotón : "Én nem félek senkitől". Az én jelszavam pedig: "A lopáshoz bátorság kell".

Bloodscalp 2013.03.04. 19:59:18

@tevevanegypupu: no és ki az ha már ennyire büszke vagy rá-már csak azért kérdem hogy meddig még?

@Bell & Sebastian: hülyegyerek, bevagdalkozol látatlanba hogy másodnikk...annyira rohadtul nem jött be, paranoiás barom vagy.

Mercel 2013.03.04. 20:27:40

@joe 72030201:

Tényleg?
Naponta járok zuglóban szerte széjjel és rohadtul nem látom, hogy ez a népies agyagedény mit tett volna a kerületért.

Ja boccs tavaly nyáron szét...sztak egy csomó kis mellékutcát amik hónapokig járhatatlanok voltak és televágták szarul kivitelezett fekvőzsaruval.
Sikerült ezt olyan faszán megcsinálni, hogy ha hússzal mész át rajta az is szétcseszi a futóművet.
Gondolom a helyi lakók imádhatják azóta, mert ha elmegy egy autó akkor a következő történik az amúgy csendes mellékutcákban.
Fékcsikorgás, kisebb nagyobb koppanások, majd a polgár agyfelbaszottan rálép a gázra - extra füsttel jutalmazva az ott lakókat.
Ezt napjában 50-2-300 alkalommal.
Gondolom az imáikba foglalták babzsák ferit.

Ezenkívül az áldásos ténykedésének még a nyomát sem láttam.
Azt viszont igen, hogy szépen pusztul le az egész kerület.
Nyilván nem egy korrupt fasz, hisz ez rágalom lenne aljas méghozzá!

De ne hagyja magát, hiszen oooolyan kedves ember már nemigaz?

"Frigyes"

tcom 2013.03.04. 22:29:17

Fideszes polgármester osztogat rokonoknak? Még soha sem hallottam ilyet. =;-)

Papcsák! Húzz a picsába! A főnöködet nézd hülyének!
Orbánnal együtt szép helyetek lesz a történelemkönyvekben. A szocializmus utáni fejezetben, amikor is a demokráciával kezdeni mit sem tudó ország mellszélességgel állt ki egy populista, antiglobalista, eu-ellenes, államosító, csupa volt MSZMP-s pártkatonákból álló fidesz nyilvánvalóan betegesen hatalommániás vezére mellett. Csak azért mert hitelesen ígért kánaánt.

Kelly és a szexi dög 2013.03.04. 22:40:37

Egyre kínosabb teher ez a Papcsák...

Lajka kutya 2013.03.04. 22:57:49

@Bell & Sebastian:
Golyófogó? Béna kacsa?
Érdekes, a mi kerületi emberünk is tudja, hogy be kell tennie a tétet az asztalra. Be is teszi, ilyen a világ. Mellette meg egy normális, egyenes (már amennyire ez lehetséges ebben a sportágban) ember, aki a rendszer generálta kötelezettségeken túl azért néha igyekszik a reá bízott közösség éredeit is képviselni.

Az, akinek meg nem mondjuk ki a nevét, az tipikusan olyan forma, akit bűn volt helyzetbe hozni.
Nyilván az is megérne egy misét, aki pozícióba tolta, de azért ne mentse már föl az urat holmi béna kacsa jellegű enyhítő körülménnyel!
Ő ilyen, őt így kell elfogadni nem?
Vállalja a tetteiért a következményeket! Ha tanácsadói szerződések vannak a nem kis karrier után, akkor azért. Ha a 300c a nyertes pályázónál van, akkor azért, ha meg helikopterleszálló pálya nőtt az Önkormányzat lépcsője elé, akkor meg azért.

Az ilyen csávók, akik ennyire nem tudtak élni a lehetőséggel, azok legyenek leradírozva a papírról. Tudták mit vállalnak de túl nagy volt a különbség a gyerekszobájuk és a mellényük között, így aztán nem érdemesültek arra, hogy maga, vagy bárki más ilyen kényelmes mentőöveket dobáljon nekik.
És ha most a fidesz lesz az első hatalmon lévő párt, aki bár megtehetné, hogy erővel bevédi az ilyen kontraszelektátumokat, mégis kibassza őket a világűrbe, akkor nagyon helyesen teszi.
Nem csak azért, mert ezzel népszerűséget vásárol, hanem azért, mert ez így helyes. Még ha ezt a kényszer szülte is.

bgp 2013.03.04. 23:11:58

@tevevanegypupu: Ha Zuglóban élnél akkor nem a papcsókra szavaztál volna? Szerencsésnek érzed-e magad vagy bölcsnek?

tevevanegypupu 2013.03.04. 23:40:24

@bgp:

Ugy tunik Zuglo befurdik a kepviseloivel nem igaz? Elotte volt az az szdsz-es meleg aki valamifele buntetoeljarasba szaladt bele, most meg Papcsak aki uldozi az ujsagirokat..szocialista meg nem volt?

@Bloodscalp:

Nem mondom meg hogyisne, meg a vegen maga is ra szavazna!

Naaaa! 2013.03.05. 00:13:28

Milyen szép is az, amikor egy fideszes faszfej egy Fidesz-seggnyaló blogot perel be!

Bell & Sebastian 2013.03.05. 01:02:31

@Lajka kutya: Azt érzékeljük, hogy valamiért azok szemtelenednek el -egészen a pofátlanság határáig-, akik a fekete pénzeket gyártják és tartják forgásban.

A magyarázat arra -hogy elszabadult hajóágyúként törhetnek-zúzhatnak- csak az lehet, hogy sokat tudnak. Ebben a társasjátékban nyilván még páran benne vannak, jómagam egy bizonyos nézésű illetőre gondolok, aki nem Kismiska. Szóval, ő dönt, majd szépen visszahívják a frontvonalból, attól függően, hogy mit mutatnak a veszít/nyer -mérések.

Itt lehet jelentősége a civil felháborodásnak, ha elemi erejű és nagyon billeg a léc, talán történik majd valami.

A béna kacsát golyófogónak tartják, ha már nagyon lőnek, inkább őt találják el, így ez egy igen fontos és felelősségteljes beosztás, körülbelül annyira, mint az állami hóhéré -ha lenne-, vagy mint az udvari bolondé.

Természetesen a szocialista időszakról beszéltem, a Fidesz alatt ilyesmi elő nem fordulhat, mert azok tisztakezűek, Papcsák is ártatlan, vélelmezhetően.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.03.05. 01:35:28

Ez nem 1 gumigerincű f*szkalap?

[próbáltam igazságszolgáltatás-kompatibilisen fogalmazni]

Naaaa! 2013.03.05. 03:08:35

@Hepci:
Nem.
A gumiban legalább némi tartás van.

A takonygerincű jobban közelíti a valóságot.

Lajka kutya 2013.03.05. 07:21:46

@Bell & Sebastian:
:)
Köszi az infót, így már helyiértékén tudom kezelni a dolgot.
Figyeljen csak, elmondaná/elmondhatja (privátban), hogy hová tolták át a biciklit?

Ritkán van időm olvasni, de olyankor baromira hiányoznak

Alfőmérnök 2013.03.05. 07:35:06

@Lajka kutya: Majd a nagy Loxon eldönti, hogy maga tudhat-e róla.

Bloodscalp 2013.03.05. 10:19:59

@tevevanegypupu: nyilván egy településen élünk, megértem ha szégyelnivaló, hisz fideszes.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.03.05. 12:27:22

a nyomozás során hamarosan gyanúsítottá léptem elő, és rabosítottak: a tíz ujjam és a két tenyerem lenyomatát dokumentálták, három nézetből lefotóztak egy fal előtt a rendőrségen."

végre, így végzi minden labanc a komcsik után.
amúgy most komolyan, ez eléggé szörnyű és groteszken nevetséges ügy. a kommunizmus felfalja a gyerekeit

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.03.05. 12:30:13

"keresztény középosztálybeli családban nőttem fel, olyan szellemben, melynek hatására még egy darab csokit sem loptam el soha egy kisboltból"

egy darabig, utána meg milliókat kaptatok a "majdnem beszervezett" orbántól.

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.05. 15:10:41

@bbjnick: "A jó hírnév születéssel keletkezik, amennyiben a személy méltóságának része. Ugye, milyen szerencse, hogy nem a vérszomjas söpredék igazságérzetére van bízva az ítélkezés?:-]"

Ja!

Amikor te ( én, vagy bárki más ) megszülettél, a szűk környezeteden kívül senki nem tudott róla. Persze ettől még méltósággal együtt születtél.
Az más tészta, hogy az embernek joga van a jó hírnévhez, de azt ki is kell érdemelni. Aki csak teng-leng a világban, senkit nem bánt, az önmagában mitől jó hírnév? Mert azt mondot te, vagy a képviselők?

Aki a közérdek közelésben karisztol, az a köz szeme előtt áll, nyilván a köz őt megítéli a korábbi, és jelenlegi viselkedése alapján. Lásd amerikai elnökválasztás, ahol még a stiklis nőügyekbe is bele lehet bukni egy elnökjelöltnek, máshol meg dülleszti a mellét az érintett, hogy ő micsoda jó hírnevű ember ( pl. Olaszországban ).

A közösség számára egy embernek akkor lesz jó hírneve, ha azt munkájával, a közössége, és családja iránt megnyilvánuló magatartásával kiérdemli. Természetesen más dolog a büntetőjogi jó hírnév, de annak nem is az a célja, mint az általánosságban megfogalmazott jóhírnévnek, hanem az, hogy senkit ne sértsenek sem azzal, hogy valótlan tényeket állítanak róla, sem azzal, hogy a valós cselekményért az állam által már alkalmazott büntetésen túl, további érdeksérelmeket szenvedjen el.

Aki a miniszterelnöknek tanácsokat ad, az a közösség megbízásából a közösséget irányító személy mellett, a közösségben ténykedik, ezért nem vonhatja ki magát a közösség fokozott megítélése alól sem. Nem a miniszterelnök magánbarátja, vagy ha az, akkor meg nem nevezik tanácsadónak.

Ennek a jóhírnévnek a bibije továbbá, hogy a bírósági tárgyalások nyilvánosak, az ítéletek is nyilvánosak, tehát egy nyilvános tárgyaláson kihírdetett bírósági büntetésről akár annak jogerőssé válása előtt, akár után történő sajtó közlés, már miért is sértené akárki jó hírnevét? Ha ez önmagában jóhírnév sértő cselekmény lenne, akkor egyetlen bírósági ítéletet sem lehetne a sajtóban közzé tenni, különösen nem pl. a nácik, meg a "kommunista" vezetők bírósági ítéletekben is megbírált cselekményeit, a meg nem bíráltakról meg nem is beszélve. Nem lehetne közölni pl. a vád alóli felmentéseket sem.
Egyébként az ő jóhírnévhez való joguk is a cselekedeteikkel vált köddé.

Alfőmérnök 2013.03.05. 15:47:14

@Lajka kutya: Mi van kutyu, csak nem te is beszoptad a dumát, hogy miattam költöztették el és titkosították a jósdát? :) Én maximum ürügy voltam.
Vagy ha mégis én voltam az oka, akkor Loxon a legnagyobb balfasz lúzer, akit valaha a hátán hordott a Föld.

Lajka kutya 2013.03.05. 18:23:20

@Alfőmérnök:
Nem, ez föl sem merült. Először azt gondoltam, hogy ez is csak egy kis kapuzárási pánik, amit tettek majd nem követnek, de nem így lett.
Másrészről viszont, nem állt szándékomban nyavalyogni, de ha már így rákérdeztél, akkor hadd szóljon.
A jósda volt a legizgalmasabb diskurzus, amit eddig lehetőségem volt követni.
És az, ahogy vége lett neki, mégpedig úgy, ahogy, csak egyetlen mondatot tudott kihozni belőlem: Menjetek az ótvaros picsába!

Ilyen kognitív disszonancia cuccost okoztatok, mert egyrészt fölnézek rátok és sokra tartalak mindnyájatokat, másrészt az, amit műveltetek egy szaros gyereknek is a szégyenére válna.
Nem volt/van időm végigolvasni az előzményeket, hogy pálcát törhessek bárkinek a feje fölött, meg nem is állt volna szándékomban, mert ugye a sokra tartott embereket viszonylag nehéz lekurvázni, de basszátok meg nem az, hogy végignéztétek, hogy ez megtörténhetett, hanem ti alakítottátok így!
És ha emögött valóban az ellenség ármánya lapul, akkor jogos a zárás, jogos a rejtőzés, de ha egyszerűen csak rendkívül művelt és okos emberek faszméregetése indukálta ezt a végeredményt akkor csak a fentebbi mondatomat tudnám ismételni.
Úgyhogy egyrészt kurvaélet, másrészt viszont nagyon hiányzik a kommentfolyam olvasása.
És még csak annyi sem került oda a jósda aljára, hogy fapapucs…

Alfőmérnök 2013.03.05. 19:50:31

@Lajka kutya: Nézd, a jósdát Loxon hozta létre, úgy, hogy átterelte a kommentfolyamról (ahol mellesleg szerintem izgalmasabb diskurzus volt, de hát ízlések és pofonok) a nickeket. Az elejétől a végéig az ő kreálmánya, így minden, ami a jósdán és a jósdával történt, az ő lelkén szárad.
Állítólag IP-cím alapján is ki lehet tiltani embereket, ha ez igaz, akkor eleve elhibázott az érvelés, hogy azért kell meghívásos és titkos rendszerre átváltani, mert "úgyis visszajönnek a felforgató trollok". (Igaz, az IP-címes rendszert is ki lehet játszani, de azért nehezebb.)
Mondjuk Mihint is elmegy a picsába, ő segített Loxonnak az új, titkos blog létrehozásában. A többiek inkább szánalmas balfaszok, akiket Loxon palira vett, és nem mernek beszólni neki, mert azt hiszik, hogy Jó ügyet szolgál.

Alfőmérnök 2013.03.05. 23:39:59

Szánalmas. Ha küldök egy levelet lajkakutya23@gmail.com-ról, hogy szeretnék részt venni a magasröptű diskurzusban, hogyan szűrik ki, hogy nem a gonosz alfőmérnök, vagy a félhülye áldoki garázdálkodik ismét?
Lehet, hogy előbb-utóbb mégis csak irl adatokat fog elkérni ez a féreg?

Alfőmérnök 2013.03.06. 00:50:25

@Bell & Sebastian: Mi van te beteg fasz, neked is van tipped rá, hogy ki vagyok, mint gloire-nak?
Halljuk!

Sebastian Knight 2013.03.06. 05:26:48

@Alfőmérnök:

Egy paranoid agresszív ösztönlény vagy.

Sebastian Knight 2013.03.06. 08:02:43

@Alfőmérnök:

Rögeszmés áskálódásod aknamunkája eredményeképp kiírtad magad a komolyan veendő nickek közül.
Átkozódásaiddal is legfeljebb komikus hatást érsz el.

Maratoni ámokfutásod a teljesen leamortizálódás tüneteit mutatja. Segítséget kellene kérned egy szakembertől.

Alfőmérnök 2013.03.06. 08:18:44

@Sebastian Knight: Te szopjad csak szépen tovább Loxon metszett faszát, szerencsétlen.

Alfőmérnök 2013.03.06. 10:34:22

@Sebastian Knight: Arra válaszolj seggfej, hogy ha valaki írni akar a jósdára, hogyan kérheti a "felvételét"? Hogyan szűritek ki az ellenséget, balfaszok?

Bell & Sebastian 2013.03.06. 12:19:41

@Alfőmérnök: Nincs felvételi, likvidálás onnan anarcho-demokratikus, ha már elfelejtetted. Ja, akarom, hogy fájjon.

Boltzmann 2013.03.06. 14:08:02

@Alfőmérnök: nevemet szádra hiába ne vedd

csak a gyenge jelleműnek mint te is van szüksége mások mocskolására saját fogyatékosságainak elviseléséhez

Alfőmérnök 2013.03.06. 16:36:36

@Boltzmann: Idefigyelj, buzi. Amióta Loxonnak semmi kifogása nem volt gloire felvetése ellen, hogy engem bepereljenek, nem tikolt célom, hogy tönkrebasszam a jósdát.

Boltzmann 2013.03.06. 17:04:04

@Alfőmérnök: jelen helyzetben ez nehéz lesz. a "buzi" kapcsán megjegyezném, hogy eleddig jellemzően magáról derült ki mindaz amivel másokat gyanusítani szokott. legjobb lenne ha őszinte lenne saját magához.

Alfőmérnök 2013.03.06. 17:11:00

@Boltzmann: Nem olyan nehéz az. Csak ki kell pakolni Loxon IRL-adatait.

Amúgy két dolog erősít meg a hitemben, hogy szar van a palacsintában.
Egyik, hogy mikor érvelek, csak hisztit meg szitkozódást kapok válaszul.
A másik, hogy az fel sem merül senkiben, hogy esetleg Loxon jellemében is hiba van, tehát ha nem is teljesen, de részben igazam van.

Bell & Sebastian 2013.03.06. 18:49:30

Mi ez itt, egy nyafka kisgyermek panaszai? Libsi Gestapo? Nincs kit főbe lőni? Hogyne.

Tehetetlen Dodó 2013.03.06. 19:24:12

@Alfőmérnök: Alfi, Alfi, akkor a jósda reakciója mégse puszta paranoia volt?

Tehetetlen Dodó 2013.03.06. 19:34:15

@Alfőmérnök: Vagdalkozol, de mindegy.
Én szóltam, hogy nem vérre megy, nem mondhatod.

Alfőmérnök 2013.03.06. 19:40:53

@Tehetetlen Dodó: Nem értetted meg, amit múlkor írtam. Próbálkozz újra. Ez a fasz kitalálta, hogyan lehet(ne) engem bíróság elé állítani. Loxon nem azt mondta, hogy nem támogatja az ötletet, hanem gyomorforgató, kioktató moralizásálsba kezdett. Az ilyen ember: görény.
De jó szórakozást ezzel a két patkánnyal.

Tehetetlen Dodó 2013.03.06. 19:57:35

@Alfőmérnök: A fene se akar téged bíróság elé állítani.
Kissé elfajult köztetek az adok-kapok, de már a kutyát sem érdekli.
Lehetnél te is kicsit nagyvonalúbb, mert tényleg bele fogsz bolondulni.
Tényleg jóindulatúan mondom, mert nekem aztán mindegy, én igazán nem vagyok itten senki se.

Alfőmérnök 2013.03.06. 19:58:41

@Tehetetlen Dodó: "A fene se akar téged bíróság elé állítani."

v.ö.

" gloire · alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.13. 23:02:05

@Loxon: helyében én kiraknék ide pár könyvajánlót, online könyváruházaktól, akár csak egy-egy érdekesebb klasszikus elég volna. Onnatól ez a blog - mivel reklámoz - üzleti tevékenységet folytatna. Simán be lehetne perelni téged hitelrontásért. A tárgyalásokon előbb-utóbb meg kéne jelenned, különben előállítanak. Egy jó ügyvéd végig viszi simán, bár a büntetés valószínüleg remémnytelen, de az inkongnitódnak vége lenne. Soha többet nem látnánk azt hiszem."

delphoijosda.blog.hu/2012/11/03/xxiv_786/fullcommentlist/1#c18292527

Nem leszek nagyvonalú.

Tehetetlen Dodó 2013.03.06. 20:01:38

@Alfőmérnök: Jól van, öregem, nekem aztán édes mindegy, ígérem, többet nem pofázom bele a dolgaitokba.

Alfőmérnök 2013.03.06. 20:08:46

@Tehetetlen Dodó: Nem is neked kellett volna belepofázni, hanem a bloggazdának/moderátornak. Ez elmaradt, és ennek elsősorban ő fogja a kárát látni.

Bell & Sebastian 2013.03.06. 23:32:46

@Alfőmérnök: Tudod te azt jól, hogy csak a rövidebbet húzhatod, bármekkora a pofád is. De ez egy szabad ország. :)

Alfőmérnök 2013.03.07. 11:15:11

@Bell & Sebastian: Akartál is valamit mondani, vagy csak az volt a célod, hogy hozzádszóljak, buzi?

Alfőmérnök 2013.03.07. 11:23:07

"MézesRozi says:
2013-03-07 at 07:29

@bbjnick:

emlékszik még a bolseviki fasizmusmeghatározásra? „a finánctőke legreakciósabb, legsovinisztább, legimperialistább elemeinek nyílt terrorista diktatúrája”.
fogadja el, hogy az antiszemitizmus-definíció is ilyesmi: ha egy ántifa beszél metszett farokról, akkor az antiszemita, aki ezt kikényszeríti belőle, ha maga kérdezi meg, hogy mit ért antiszemitizmuson egy antifa, akkor meg maga az antiszemita. annyira egyszerű ez. nem értem, mit nem ért rajta. "
delphoi-josda.hu/2013/03/04/xxviii/comment-page-2/#comment-3293

Rozika, ezt nekem címezted?
HA igen, akkor megint tévedtél. Nem, nem vagyok antifa. (És Sebastian Knight-ot sem tartom antiszemitának, szemben mondjuk B&S-el.)
Mondjuk tényleg nagyot röhögtem, mikor megtudtam, hogy Loxon zsici. De ez nem befolyásolja a róla kialakított értékítéletemet. Mert antiszemita se vagyok. Ez csak olyan érdekes adalék.

Leskelődő 2013.03.07. 12:06:13

@Alfőmérnök:
A kutyát nem érdekli, hogy maga antifa-e vagy antiszemi.
Az is tök mindegy, hogy Maga, vagy Loxon zsici-e, vagy sem. Az számít, hogy ő szimpatikus, maga meg nem.
Ez van :)

Alfőmérnök 2013.03.07. 12:18:02

@Leskelődő: Mondja azt, hogy magát nem érdekli. Másokat meg igen.
Ez most ugyanolyan, mint mikor Dodó azt mondja, hogy senki nem akar beperelni, mikor ott van dokumentálva, hogy miket írt gloire.

Szimpatikus? Csak mert eljátssza a nagy sztoikus bölcset? És nem lehet, hogy közben egy nárcisztikus paranoid pöcs, csak maguk nem veszik észre? Nem lehet, hogy amit maguk érzékelnek, az csak a felszín?
Én általában meg is indoklom, hogy mi a bajom loxonnal. Jellemzően ezekre nem kapok érdemleges válaszokat.

tevevanegypupu 2013.03.07. 12:19:20

@Alfőmérnök:

Na es ha zsido Loxon akkor mi van?? Es ha nem az, akkor is mi van? Senkit nem erdekel..aszerint iteli meg az ember a masikat, hogy mit mond es hogyan mondja..Es a meccs amit maganyosan vivott a zsido Loxonnal, a zsido Loxon javara dolt el maga nagy igazsagtevo.

tevevanegypupu 2013.03.07. 12:19:20

@Alfőmérnök:

Na es ha zsido Loxon akkor mi van?? Es ha nem az, akkor is mi van? Senkit nem erdekel..aszerint iteli meg az ember a masikat, hogy mit mond es hogyan mondja..Es a meccs amit maganyosan vivott a zsido Loxonnal, a zsido Loxon javara dolt el maga nagy igazsagtevo.

tevevanegypupu 2013.03.07. 12:23:31

@Alfőmérnök:

Ja, es lehet, hogy Loxon narcisztikus, paranoid pocs..de ha igy lenne, valahogy hozza meg ez is passzol, ezzel egyutt is szimpatikus.:)

Alfőmérnök 2013.03.07. 12:26:06

@tevevanegypupu: Egészen addig, amíg nem fordul maga ellen. Mert az is megeshet.

tevevanegypupu 2013.03.07. 12:40:38

@Alfőmérnök:

Alfi senki ellen nem fordul, ez nem annyira komoly, sem Loxon sem mas ezt nem veszi annyira komolyan. Nezetelteresek meg mindig akadnak, meg lehet beszelni.

tevevanegypupu 2013.03.07. 12:40:38

@Alfőmérnök:

Alfi senki ellen nem fordul, ez nem annyira komoly, sem Loxon sem mas ezt nem veszi annyira komolyan. Nezetelteresek meg mindig akadnak, meg lehet beszelni.

tevevanegypupu 2013.03.07. 15:55:26

@Alfőmérnök:

Na hala Istennek, mar azt hittem nincs is humorerzeke.:)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.07. 16:06:07

@tevevanegypupu: Ha valaki valami, de azt akarja elhitetni magáról, hogy nem is, az mindig gyanús. Gyanúsa kellene, hogy legyen. Magyaroszágon egy seggbuta zsidó gyerek elhitette, hogy a Tesco-s liszt az norbi update, és attól nem csak fogynak az emberek, de egészségesebben is élnek. Me reggel a szerintem tehetséges előadó Tóth Gabi orrba-szájba dícsérte a buzizsidó Lakatos Márkot, hogy az mekkora géniusz egy sztájliszt. Egy ízléstelen faszkalap, de ez nem számít. Ördög Nórát folyamatosan idétlen csúzliszájú majomnak álcázta valamelyik sztárfodrász, aki szintén kaméleon. Magyarország a világ legélhetetlenebb országa, és a magyar nép a legostobább, legelviselhetetlenebb. Esküszöm, ha ebben az országban kellene élnem, felvágnám az ereimet, miközben zuhannék lefelé egy 20 emeletes tetejéről, mert előtte főbe lőttem magam.

bömböcz 2013.03.07. 16:24:13

@Mr Falafel:
Maga azért jött vissza, hogy elbizonytalanítsa a maradékokat?

tevevanegypupu 2013.03.07. 16:32:59

@Mr Falafel:

Amit ir az reszben igaz..A negyvenvalahany ev szocializmusnak sikerult kiolnie a magyarokbol szinte mindent amitol polgarnak erezhetnenk magunkat. Izlest, viselkedest, muveltseget.. Es a mostani vilag sem ezt az eletformat igyekszik szorgalmazni. A rendszervaltas utan - pedig azt hittem volna, hogy a kommunistaknal butabb emberek nem lehetnek - meggyozik az embert, hogy de. De tudja kilencmillio bolsevikbol nagyon nehez ennyi ido alatt kilencmillio polgart csinalni. legalabb szaz ev kell hozza.Elmenni nagyon konnyu, visszajonni es itt elni mar sokkal nehezebb. Innet nem a fasizmus meg a nacizmus, es egyeb ilyen baromsagok miatt akarnak elmenni az emberek, az eletforma az - nem a szegenyseg!! - ami miatt rosszul erzik magukat, ehhez szinte semmi koze nincs dragasagnak, egyetemi tandijnak meg ilyesmiknek..

bömböcz 2013.03.07. 16:51:14

@Alfőmérnök:
Ne basszon már ki mindenáron magával sem...
Nézzen Rám!
Voltak meredek hullámvölgyek , de mára már én mondom meg andivajnának, hogy mi a lófasz van!
Igazodjon és dolgozzon...

bömböcz 2013.03.07. 17:58:27

@Alfőmérnök:
magának sosem volt (ismert)blogja..., tehát: alany- állítmányi egyeztetési értetlenségbe esik:
Itt egy jogállami ellencsapási lehetőségről van szó:
Amennyiben maga továbbra is penetráns, akkor az adott blog azzal vádolja magát, hogy illetéktelen reklámelhelyezést gyakorolt kéretlenül...
Köszönje ezt a lehetőséget a fajtikáknak.

bömböcz 2013.03.07. 18:05:57

@bömböcz:
Illetve, maga egy tök értelmetlen fenyegetésre lett idióta módba kapcsolva...
De legalább kihozták magából a makszimumot a személyes ismerősei...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.07. 18:26:02

@tevevanegypupu: A Ne légy barom című filmben valamelyik Wayans fiúnak volt egy mondata: Dashikit ki lehet vinni a gettóból, de a gettót Dashikiből nem. Azóta sokszor hallottam ezt, sokféle variációban. A magyarokra nagyon igaz. A fejekben még most is gulyáskommunizmus van. A rövidlátó hatalomnak érdeke, hogy az emberek oktalan barmokként viselkedjenek. Sajnos a Fidesz is ebben érdekelt, és ennek megfelelően kezeli az országot. Egyetlen szerencséje, hogy Magyarországon továbbra sincs alternatívája.

bömböcz 2013.03.07. 18:33:55

@bömböcz:
Maga egy értelmetlen fenyegetés (gloire)-re adott dodonai válasz (lokszon) miatt lett Önmaga!

Alfőmérnök 2013.03.07. 19:03:18

@bömböcz: Rosszul látja.
Azt a fenyegetést gloire teljesen komolyan gondolta, és Loxon nem véletlenül nem reagálta le, és később (kérésemre) nem véletlenül úgy reagált rá, ahogy - jól jött neki.
Tudom, hogy nehéz elhinni, de ezek ilyen szar emberek.

bömböcz 2013.03.07. 19:37:46

@Alfőmérnök:
Szerintem meg: egy teljesen homályhadovát kezelt le a blankolt a szoásos tereléddel, maga meg vergődik a szokásos ideggörcsében...
Tudja: befogadták, számontartják...makoghat

bömböcz 2013.03.07. 19:40:21

@bömböcz:
szokásos tereléssel
bébé

Alfőmérnök 2013.03.07. 19:40:33

@bömböcz: Gőzük sincs róla, ki vagyok, úgyhogy nincs mitől félnem.

Alfőmérnök 2013.03.07. 21:29:16

@bömböcz: És ez hogy tetszik?

" abandi 2011.04.08. 17:23:58
Átfutva a beírásokat, egyértelmű számomra Loxon ősgeci típussága:
-Ő az a túlolvasott semmittevő , aki az észérvelés elutasítására, meg az általános lenézésre gyártódott-kölyökkorában is- állampolgár.
Alapból feltételezi a görög-római (judeová vált) műveltséget, miközben ágál a szellemi megvezetése ellen!
Jobb lenne, ha mielőbb leszállna a magas ló...faszáról! "

"
Grift · gozdom.blogspot.com/ 2011.04.08. 18:46:36
@abandi:
teljesen igaza van. szerintem is ponfix ilyen a loxony. brrrrrr "
delphoijosda.blog.hu/2011/02/16/kommentfolyam3?fullcommentlist=1#c13158943

tevevanegypupu 2013.03.07. 22:21:02

@Mr Falafel:

Amig nalunk lesznek olyanok akik a kommunizmusban nottek fel, es ott viszonylagos biztonsagban es a megengedett keretek kozotti joletben lubickoltak, addig valtozas nem lesz. Es persze vannak akik abban az idoben, meg most is, tokeletesen kihasznaljak a lehetosegeiket, es ezzel sem megelegedve egymasnak ugrasztjak az embereket..mert nekik addig jo. Partfuggetlenul. Hogy a fidesz mit tud kezdeni ezzel a helyzettel..hat nem sokat.

tevevanegypupu 2013.03.07. 22:21:02

@Mr Falafel:

Amig nalunk lesznek olyanok akik a kommunizmusban nottek fel, es ott viszonylagos biztonsagban es a megengedett keretek kozotti joletben lubickoltak, addig valtozas nem lesz. Es persze vannak akik abban az idoben, meg most is, tokeletesen kihasznaljak a lehetosegeiket, es ezzel sem megelegedve egymasnak ugrasztjak az embereket..mert nekik addig jo. Partfuggetlenul. Hogy a fidesz mit tud kezdeni ezzel a helyzettel..hat nem sokat.

tevevanegypupu 2013.03.07. 22:23:51

@Alfőmérnök:

Nem is akarjuk tudni, hogy maga kicsoda. Nem lenne tisztesseges nyomozni a nickek utan, csak becstelen ember tesz ilyet.

Alfőmérnök 2013.03.07. 22:36:43

@tevevanegypupu: "Nem lenne tisztesseges nyomozni a nickek utan, csak becstelen ember tesz ilyet. "

Aha, pl. gloire, akinek a patkánykodását maguk szó nélkül tűrik.

„@Alfőmérnök: Tudod milyen könnyű volt téged megtalálni? Nem is gondolnád.” mandiner.blog.hu/2013/01/12/kozossegi_elmeny_kozonseg_nelkul#c18833565 ) és már írja a feljelentést:
„Ha beindul az ügy címlapsztori leszel. Precedens ügy készül, sajtóval megtámogatva.”
mandiner.blog.hu/2013/01/12/kozossegi_elmeny_kozonseg_nelkul/fullcommentlist/1#c18838052

bömböcz 2013.03.07. 22:40:52

@Alfőmérnök:
Írtam én ennél jobbat is...

Alfőmérnök 2013.03.08. 12:47:31

@bömböcz: Lehet, de bennem ez maradt meg a legjobban. :)

tevevanegypupu 2013.03.08. 16:38:26

@Alfőmérnök:

Es lett az ugynek kovetkezmenye??

tevevanegypupu 2013.03.08. 16:38:26

@Alfőmérnök:

Es lett az ugynek kovetkezmenye??

Alfőmérnök 2013.03.08. 17:25:17

@tevevanegypupu: Visszakérdezek: és amelyik hozzászólásaimért engem (egyesek) megvetnek, annak lett következménye? Ugye, hogy nem. Mert én nem is gondoltam komolyan.
De ebből a fent idézett „ügyből” az is nyilvánvalóvá vált, hogy amit a jósdán írt g., és amire Loxon bloggazdaként nem reagált, már azt is komolyan gondolta a féreg.
Csak maguk neki valamiért ezt elnézik, nekem meg jóval kisebb horderejű dolgokat nem néznek el. (Ne értsen félre, ez többségük esetében egyáltalán nem zavar, mert szarok a véleményükre. Mrozi esetében kicsit zavar, mert korábban nem voltam rossz viszonyban vele.)
És megmondjam, miért? Mert szánalmas, képmutató, álszent birkák vagytok.

tevevanegypupu 2013.03.08. 17:44:45

@Alfőmérnök:

Figyeljen: maga mar talalkozott josdasokkal, ugy tudom ok szimpatizaltak es most is szimpatizalnak magaval. Nem aruljak el magat, nem mondjak meg kicsoda es nyugodtan szamithat rajuk a tovabbiakban is. De maga inditott egy blogot amit itt nem szeretnek beidezni es ugy tunik azzal "bosszut" alt allitolagos vagy valos serelmeiert, nem is beszelve arrol, hogy naponta x-szer felemlegeti azokat. Vegye ugy a dolgot - ha valoban ugy erzi, hogy serelem erte - hogy fifti-fifti. A josda tobbi tagja egyebkent sem fontos maganak, engem is mar szamtalanszor lehulyepicsazott. :)

tevevanegypupu 2013.03.08. 17:44:46

@Alfőmérnök:

Figyeljen: maga mar talalkozott josdasokkal, ugy tudom ok szimpatizaltak es most is szimpatizalnak magaval. Nem aruljak el magat, nem mondjak meg kicsoda es nyugodtan szamithat rajuk a tovabbiakban is. De maga inditott egy blogot amit itt nem szeretnek beidezni es ugy tunik azzal "bosszut" alt allitolagos vagy valos serelmeiert, nem is beszelve arrol, hogy naponta x-szer felemlegeti azokat. Vegye ugy a dolgot - ha valoban ugy erzi, hogy serelem erte - hogy fifti-fifti. A josda tobbi tagja egyebkent sem fontos maganak, engem is mar szamtalanszor lehulyepicsazott. :)

tevevanegypupu 2013.03.08. 17:44:46

@Alfőmérnök:

Figyeljen: maga mar talalkozott josdasokkal, ugy tudom ok szimpatizaltak es most is szimpatizalnak magaval. Nem aruljak el magat, nem mondjak meg kicsoda es nyugodtan szamithat rajuk a tovabbiakban is. De maga inditott egy blogot amit itt nem szeretnek beidezni es ugy tunik azzal "bosszut" alt allitolagos vagy valos serelmeiert, nem is beszelve arrol, hogy naponta x-szer felemlegeti azokat. Vegye ugy a dolgot - ha valoban ugy erzi, hogy serelem erte - hogy fifti-fifti. A josda tobbi tagja egyebkent sem fontos maganak, engem is mar szamtalanszor lehulyepicsazott. :)

tevevanegypupu 2013.03.08. 17:44:46

@Alfőmérnök:

Figyeljen: maga mar talalkozott josdasokkal, ugy tudom ok szimpatizaltak es most is szimpatizalnak magaval. Nem aruljak el magat, nem mondjak meg kicsoda es nyugodtan szamithat rajuk a tovabbiakban is. De maga inditott egy blogot amit itt nem szeretnek beidezni es ugy tunik azzal "bosszut" alt allitolagos vagy valos serelmeiert, nem is beszelve arrol, hogy naponta x-szer felemlegeti azokat. Vegye ugy a dolgot - ha valoban ugy erzi, hogy serelem erte - hogy fifti-fifti. A josda tobbi tagja egyebkent sem fontos maganak, engem is mar szamtalanszor lehulyepicsazott. :)

Alfőmérnök 2013.03.08. 17:54:55

@tevevanegypupu: A blogot egyrészt poénból indítottam, másrészt azért, mert nem akartam a jósdára írni minden kifogásomat.
A blogon egyébként megpróbáltam érvekkel is alátámasztani a vélekedésemet. Szerintem elég világosan fogalmaztam, a hozzászólások alapján néhányan meg is értették. Abban az időben egyébként váltottam is néhány levelet Loxonnal, nem mondhatni, hogy nem próbáltam rendezni a konflikust. De Loxon akkor is féreg volt - tkp. átbaszott, hülyének nézett. Ha nem hiszi el, leírom részletesen.

Tehetetlen Dodó 2013.03.08. 21:33:56

@tevevanegypupu: Lehet, hogy a böngészővel van probléma. A múltkor panaszkodott valaki, hogy Google Chrome-mal gyakran előfordul, hogy többször megy el egy komment. Nekem a Mozillával sosem.

tevevanegypupu 2013.03.08. 21:47:43

@Tehetetlen Dodó:

Dodokam, szerintem kibirjak ezek itt, hogy neha sokszor kuldom el ertekes velemenyemet.:) De koszonom szepen az otletet, megfontolom.

tevevanegypupu 2013.03.08. 21:47:43

@Tehetetlen Dodó:

Dodokam, szerintem kibirjak ezek itt, hogy neha sokszor kuldom el ertekes velemenyemet.:) De koszonom szepen az otletet, megfontolom.

Alfőmérnök 2013.03.08. 21:48:45

@tevevanegypupu: Szóval nem érdekli, hogyan baszott át loxon? :)

tevevanegypupu 2013.03.08. 22:30:08

@Alfőmérnök:

Tudom, Loxon a testvernenem es estenkent mindig mindent elmondunk egymasnak.

tevevanegypupu 2013.03.08. 22:30:08

@Alfőmérnök:

Tudom, Loxon a testvernenem es estenkent mindig mindent elmondunk egymasnak.

tevevanegypupu 2013.03.08. 22:30:08

@Alfőmérnök:

Tudom, Loxon a testvernenem es estenkent mindig mindent elmondunk egymasnak.

S=klogW 2013.03.09. 00:01:22

@tevevanegypupu: testvérnéném? aha, szóval így szólítják egymást a titkos társaságban banyaszombatokon.

Alfőmérnök 2013.03.09. 00:12:38

@tevevanegypupu: Akkor magának is a kurvaanyját. :)
De azért Loxon egyik féregségét leírom azok kedvéért, akik – ezek szerint ellentétben magával - nem tudnak róla. Mikor visszaengedett a jósdára azt az utasítást adta, hogy majd biztos lesznek, akik kifogásolni fogják, hogy újból ott vagyok, de ne vegyem majd komolyan, kezeljen helyzetkomikumként a dolgot. Kvázi arra bíztatott, hogy nyugodtan szóljak be nekik. Én szolidan be is szóltam, és erre újból kitiltott, és azt hazudta a nyilvánosság előtt, hogy azt mondta nekem, hogy azzal a feltétellel enged vissza, hogy nem basztatok senkit. Szóval maguknak hazudott, engem meg átbaszott. Ismét leírom: egy pitiáner szarházi. Ha nem akarják elhinni, ne higgyék el, de ne csodálkozzanak, ha majd egyszer magukkal fog kibaszni.

Alfőmérnök007 2013.03.09. 00:24:16

@Alfőmérnök: Vagy te nem értesz emberi nyelven, nagyvárosi parasztgyerek, anyád kedvence!

Alfőmérnök 2013.03.09. 00:31:58

@Alfőmérnök007: Te szarkupac(gy.k.: Bell&Sebastian), aki más nicknevét használja, azt egy normális fórumról úgy kibasszák, hogy a lába nem éri a földet.

Alfőmérnök007 2013.03.09. 00:43:59

@Alfőmérnök: Én te vagyok, ne bomolj már, hát nem ismersz meg? Mi olyanok vagyunk ketten, mint Falafel és Biboldo, tiéd a dicsőség, én meg gondolkozhatom azon, hogyan cserkésszünk be egy nőt hétvégére.

Azok a legjobb napok, amikor szét van szívva az agyad és nem engem molesztálsz. Úgyhogy, mi összetartozunk, ugyanaz a családnevünk, hogy..., hopp, most majdnem kimondtam.

S=klogW 2013.03.09. 00:49:20

@Alfőmérnök007: most miért piszkálja alfi? maga is tudja, hogy milyen. hát keresztényi dolog az amit maga művel?

Bell & Sebastian 2013.03.09. 00:50:26

Ekkora egy barmot! Csak nem hasad tovább.

Alfőmérnök007 2013.03.09. 00:59:20

@S=klogW: Csak kiűzöm az ürdüngöt magunkból.

S=klogW 2013.03.09. 06:17:38

@Alfőmérnök: " ne vegyem majd komolyan, kezeljen helyzetkomikumként a dolgot. Kvázi arra bíztatott, hogy nyugodtan szóljak be nekik. "

HA(!) mondott is ilyet, egy "nem komolyan venni" tanács épp azt jelenti, hogy nem kell visszaszólni.
Ha magának ilyen jellegű és szintű szövegértési problémái vannak, sajnos alkalmatlan a komplexebb szövegalapú társas érintkezésben való részvételre.

S=klogW 2013.03.09. 09:06:36

@tevevanegypupu:

és ezt mire alapozza? érdemi érveket várok!
:)

egyébként jó reggelt és kellemes nőnapot mára is
fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/486019_535861336437031_1773472264_n.jpg

Alfőmérnök 2013.03.09. 09:21:38

@S=klogW: Bemásoljam, seggfej?

@Hepci: Én úgy foglalnám össze, hogy Loxon egy jellemtelen féreg.

S=klogW 2013.03.09. 09:44:05

@tevevanegypupu: @S=klogW:

egyébként remélem nem haragszik e kis képi humorért, feltételezni merem, hogy kb. ennyire tartja a feminapot

van benne rost meg vas, tiszta egészségkampány ez a kép :)

tevevanegypupu 2013.03.09. 11:03:14

@S=klogW:

Nem szoktam tartani..nem vagyok nemzetkozi no.:)

tevevanegypupu 2013.03.09. 11:04:47

@S=klogW:

Ebben az egesz temaban van maga szerint erdemi erv?:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.03.09. 11:51:12

@Alfőmérnök: az lehet - nem tudom -, s egyúttal szopat téged.
De ismered a medvés sztorit... minek jársz oda...

S=klogW 2013.03.09. 12:18:38

@tevevanegypupu:

"nem vagyok nemzetkozi no" - pont maga mondja? :)

tevevanegypupu 2013.03.09. 13:44:40

@S=klogW:

Pont en. Azert mert voltam itt-ott meg nem jelenti azt, hogy az internacionalizmus lelkes hive lennek.:)

tevevanegypupu 2013.03.09. 15:25:37

@S=klogW:

Meg csak az kene..judeobolsevizmus!!:)

S=klogW 2013.03.09. 15:37:26

@tevevanegypupu: érdekes, hogy zsidókereszténységről milyen trendi beszélni szemben a judeobolsevizmussal ...

tevevanegypupu 2013.03.09. 16:33:07

@S=klogW:

Teved, meghozza jo nagyot, nagyon nem trendi beszelni a zsidokeresztenysegrol, hiszen az EU alapokmanyaba sem lehetett belevenni.

Lajka kutya 2013.03.10. 10:17:50

Kéremszépen ne haragudjanak, hogy így bekussoltam, de már megint gyerekem született, úgyhogy most mindent leszarok :)

Egyrészt köszönöm a Jósda linket, másrészt sajnálom, hogy marakodást okoztam, haramadrészt én mindentől függetlenül Alfit és vélt, vagy valós ellenségeit is nagyon kedvelem és örülök, hogy nem vagyok abban a helyzetben, hogy igazságokat kelljen osztogatnom :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.03.10. 10:25:15

@Lajka kutya: mi a fasz maga, egy kibaszott egér, hogy feszt szaporodik?

Bell & Sebastian 2013.03.10. 10:45:39

@Lajka kutya: Áldás legyen rajtuk! :)
(mi is szeressük, csak hogyismondjam... biblikussan)

Lajka kutya 2013.03.10. 11:10:27

@jose maria padilla: hajtunk a nácis adókedvezmányre ;)

Lajka kutya 2013.03.10. 11:13:31

@Bell & Sebastian:
Köszönjük!

Alfőmérnök 2013.03.10. 11:51:39

@Lajka kutya: Gratulálok!

Maga valamit félreért. Én nem ellenségemnek tartom őket, hanem némelyiküket (3-4 nickről van szó) szar, jellemtelen embernek, és le is írom, amit gondolok róluk. Teve, MézesRozi pengeélen táncolnak, ők még nem menthetetlenek.
Ellenségnek ők tartanak engem. Nem én tiltottam ki őket valahonnan, hanem fordítva.

Bell & Sebastian 2013.03.10. 12:56:50

@Alfőmérnök: Mi tagadás, keményen meg kellett érte dolgoznod, de végül csak sikerült. :)

Tehetetlen Dodó 2013.03.10. 13:36:16

@Alfőmérnök: Nagy itélkező vagy te, Alfi.
Emlékszel még a bibliai mondásra?

tevevanegypupu 2013.03.10. 13:42:29

@Alfőmérnök:

Alfi vegyen langyos labvizet vorostengeri iszappal.

Alfőmérnök 2013.03.10. 14:02:43

@Tehetetlen Dodó: Ha nem akarod megérteni, amiket írok, nem is fogod. Leírom, hogy BE AKART PERELNI, erre leírod, hogy nem akart senki. Beidézem a szövegrészt, amit gloire írt, akkor meg azt mondod, hogy nem érdekel. Hát akkor ne is foglalkozz vele. Bár szerintem inkább azt kéne reagálni rá, hogy igen, igazad van, ez tényleg görénység.

Tehetetlen Dodó 2013.03.10. 14:17:17

@Alfőmérnök: És beperelt?
Csak azért kérdezem, mert a szájkaratében te is nagyon erős vagy - tetteket szeretnék látni.

Bell & Sebastian 2013.03.10. 14:25:45

@Tehetetlen Dodó: Egy perc hírnév mindenkinek jár, de van, aki telhetetlen. :)

Alfőmérnök 2013.03.10. 14:30:16

@Tehetetlen Dodó: Nem, de szerintem csak azért nem, mert rájött, hogy nem az vagyok, akire gondolt.
De ha úgy vesszük, tett a moderálás, meg a kitiltás is. Nem mintha visszavágynék oda, de azért jellemző, hogy hol kit tűnek meg és kit nem. Pamocsnyik leírta, hogy mennyire nevetséges, hogy engem neveznek ki főgonosznak - azonnal ki is moderálták.
Loxonnal leveleztem is, mikor kitiltottak. Össze-vissza hazudozott, miközben hosszasan moralizált. Egy szar alak. Ha felidegesítem magam, be is fogom másolni a leveleit a féregnek.

bömböcz 2013.03.10. 15:52:27

@Alfőmérnök:

Az ügynök halála:

Lehettem volna oktató, nem ily aktatroll hordozó,
Napi-pina.
De kivertek mint egy kutyájét, de miért nem pont a másét... ?!
Eszem- faszom.
Meg áll...
süti beállítások módosítása