Büntetőeljárás Papcsák Ferenccel
2013. március 04. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Büntetőeljárás Papcsák Ferenccel

papcsak_ferenc.jpg

Két évvel és egy nappal az egyszeri hír megírása és közlése, s kerek egy évvel az eljárás megindulása után lezárult a nyomozás, ami Papcsák Ferenc zuglói fideszes polgármester feljelentése nyomán indult. A nyomozás nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult – de a minap beérkezett rendőrségi határozat szerint megszűnt, mivel nem történt bűncselekmény.

Nem kell nagy szavakat használni, ez nem a demokrácia győzelme a fidesznyik önkénnyel szemben; csak a józan észé és a realitásé a valóságot kicsavarni szándékozó, a kényelmetlen tényeket perlekedéssel palástolni akaró politikusi úrhatnámság fölött. Mivel a vitatott hírt én írtam anno, így engem vettek elő a feljelentés alapján, így talán én lehetek az első jobboldali újságíró, akit a Nemzeti Együttműködés Rendszerében rabosítottak.

2011. február 21-én 16 óra 40 perckor aktuális hírszerkesztőként írtam egy aznapi közéleti eseményről. Egy zuglói LMP-s képviselő a kerületi önkormányzat közpénzekkel kapcsolatos ügyeit firtatta blogjának azóta törölt bejegyzésében. Mit firtatta: tényszerűen felsorolta, ki és milyen címen kapott tanácsadásért százezreket, összességében milliókat a kerületi önkormányzattól, s hogy ezen tanácsadók egy része bizony szoros családi kapcsolatban áll (korábbi) önkormányzati képviselőkkel. A hírről többen is beszámoltak, mi is a hvg.hu nyomán figyeltünk fel rá.

A zuglói polgármester nem sokat teketóriázott: feljelentései nyomán nyomozás indult azon orgánumok ellen, amelyek valamilyen formában közölték a hírt. Minket is elért az érzékeny kerületvezető haragja, mert szerinte a becsületét csorbító, valamint közmegbízatásának teljesítésével kapcsolatban becsületét sértő kifejezéseket tartalmazó cikk jelent meg a Mandineren. Igaz, mi csak egy egyszerű hírt írtunk meg, egy LMP-s politikus nyilvános adatokon alapuló közlése nyomán.

A bibi ott volt, hogy a polgármester egyáltalán nem vonta kétségbe a közpénzek hírben szereplő mozgásának tényét, csak egy mondat fájt neki: „A Papcsák Ferenc vezette önkormányzat tanácsadásokért mintegy 80 millió forintot fizet ki, többek között rokonoknak”; mintha ez a mondat azt jelentené, hogy Papcsák saját rokonainak lennének kifizetve a milliók. Pedig ez csak a magyar nyelvtan megerőszakolásával értelmezhető így, s a rövidke hír következő mondataiból ki is derül, hogy kinek milyen rokonairól van szó. Ebből a kitekerten értelmezni szándékozott mondatból lett aztán egy kerek évig tartó büntetőügy.

Mivel én szerkesztettem és publikáltam a hírt, a nyomozás során hamarosan gyanúsítottá léptem elő, és rabosítottak: a tíz ujjam és a két tenyerem lenyomatát dokumentálták, három nézetből lefotóztak egy fal előtt a rendőrségen.

A rövidke kihallgatás és vallomástétel után tűkön ülve vártuk, mik lesznek a további fejlemények, de aztán csak nem történt semmi. Mintegy fél év után, szeptemberben újabb két hónappal meghosszabbították a nyomozást, majd novemberben újabb két hónap haladékot adott magának a nyomozó hatóság – bár ezt már magunk sem értettük, mit kell ezen a fél mondaton és annak értelmezésén hónapokig ülni. Közben a többi lap ellen indult eljárások sorra megszűntek. Végül aztán mi is megkaptuk a verdiktet: bűncselekmény nem történt, a nyomozás megszűnik. Köszönet Bodrogi Beának és Kárpáti Józsefnek, a CivilMédia ügyvédeinek a védelemért.

Ez volt a történet, vonjuk le a tanulságokat.

Az első legyen személyes: egy teljesen normális, alapvetően konzervatív és keresztény középosztálybeli családban nőttem fel, olyan szellemben, melynek hatására még egy darab csokit sem loptam el soha egy kisboltból, nem hogy olyan helyzetekbe kerültem volna, hogy büntetőügyek gyanúsítottja legyek. Most ez történt, viszont minden értem aggódót, esetleg kárörvendő kritikust megnyugtatok: bár a becsületemre legalább annyira érzékeny vagyok, mint Papcsák polgármester; de az ügy annyira, szürreálisan értelmetlen volt, hogy egy pillanatig nem volt álmatlan éjszakám vagy ideges napom miatta. Az egészet egy érdekes, egzotikus kirándulásnak fogtam fel egy párhuzamos valóságba, amelyben valamiért túlérzékeny, túlkompenzáló B-kategóriás politikusok büntetőügyekkel próbálják befolyásolni a nyilvánosságot. Aggódás helyett egy érdeklődő újságíró kíváncsiságával vártam, hogy mi lesz az értelmetlenül elhúzódó ügy vége. Ez lett.

A második tanulság legyen a nyilvánosságé: normális az, hogy a szokásos napi közéleti adok-kapok során (melyben a különböző oldali politikusok az ellenfeleiket hol túlzásokba esve, hol nagyon is megalapozott módon minősítik, támadják, kritizálják), végső soron az ő kijelentéseiket hírszerűen közvetítő médiumokon csattan az ostor? Számoljon vagy ne számoljon be a sajtó az országos vagy helyi sajtótájékoztatókról, a politikusok egymás közötti szájkaratéjáról? Nem lehet minden politikusi kijelentés mellé oknyomozó újságírót állítani. Idézzük csak fel itt, hogy a Jobbik vs Semjén ügyben jelen állás szerint már csak – a miniszterelnök-helyettes nyilvánosan elhangzó szavait az MTI híre alapján közlő – Mandiner ellen tartja fenn kártérítési igényét a radikális párt; miközben az már jogerőssé vált, hogy a KDNP-s politikusnak nem kell kártérítést fizetnie a Jobbik számára.

A harmadik tanulság legyen a jogé. Civilmédiás ügyvédünk, Bodrogi Bea így fogalmaz: „Az ügynek számomra két fontos üzenete van. Egyrészt a nyomozás megszüntetése ismételten, felhívja a figyelmet arra, hogy a politikusoknak, mint közszereplőnek a tevékenységükkel kapcsolatosan megfogalmazott kritikát, bíráló megjegyzéseket tágabb tűréshatárral kell elviselniük. Ha mindezzel a közszereplők, illetve a közhatalmat gyakorlók tisztában lennének, jóval kevesebb ügyteher nehezedve a bíróságokra. Másrészt felmerül a kérdés, hogy ha a nyomozó hatóság számára a döntés alapjául szolgáló tények, információk már a nyomozás kezdetén is rendelkezésre állnak, miért van szüksége egy teljes évre ahhoz, hogy belássa: az ügy nem bűncselekmény.” A CivilMédia két jogászával készült korábbi, média és jog kapcsolatát boncolgató interjúnkat itt olvashatják.

papcsak.jpgA negyedik tanulság pedig legyen Papcsák Ferencé: a zuglói polgármesternek és buzgó ügyvédeinek ideje elgondolkodniuk azon: vajon jól értelmezik-e a demokráciát, a sajtó szabadságát és alapvető feladatát, vagyis a közügyekről való tájékoztatást; valamint az olyan demokratikus alapjogokat, mint a véleménynyilvánítás szabadsága? Már csak azért is, mert akivel az ügy kapcsán az igazságszolgáltatás különböző berkeiben találkoztam, azok vagy letargikus fejcsóválással vagy kifejezett indulattal beszéltek magáról Papcsák Ferencről és az ő pereskedési szokásairól. Az olyan közröhejre érdemes ügyekről nem is beszélve, mint amikor noname népszavás kommentelőket jelent fel egy kerületi polgármester. Úgy tűnik, Papcsák tényleg nem fél senkitől: a közismerten sikeres elszámoltatási biztosi karrier lezárultával még egy marginális kommentelő marginális kommentjeivel is a bíróság előtt mérkőzik meg a hős fideszes politikus.

A hírnevükre kényes, vagy inkább a közbeszédben való érinthetetlenségre törekvő közszereplők figyelmébe ajánlom a mostani fideszes kommunikációban előszeretettel kóstolgatott régi Alkotmánybíróság 36/1994 számú határozatát (amely az ellenünk folytatott nyomozás megszüntetésének egyik érve is volt). Eszerint a közszereplőknek tágabb tűréshatárral kell bírniuk, mert „ezen értékítéletek fokozott alkotmányos védelmet élveznek, még akkor is, ha esetleg túlzóak és felfokozottak, mert a demokratikus jogállam állami intézményeinek szabad bírálata, működésük, tevékenységük kritikája – még ha az becsületsértő kijelentések formájában történik is - a társadalom tagjainak, az állampolgároknak olyan alapvető joga, amely a demokrácia lényegi eleme (...) Ami ellenében nincs olyan alkotmányos érdek, amely indokolná az értékítéletek közlésének korlátozását”.

Így.

Jobb nem belegondolni, mi lett volna a magyar demokráciából, ha a Sólyom vezette Alkotmánybíróság nem a szabadság szemszögéből, hanem a közszereplői érzékenységre hangsúlyt helyezve hozta volna meg határozatát... Az pedig már nem a mi gondunk, ha egyes közszereplők nem hogy a véleményeket, hanem a működésükkel összefüggésbe hozható, megalapozott tényeket találják magukra nézve becsületsértőnek.

(Fotó: Stiller Ákos / hvg.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr105111485

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Büntetőeljárás Papcsák Ferenccel 2013.03.04. 10:26:01

A zuglói polgármesternek és buzgó ügyvédeinek ideje elgondolkodniuk: vajon jól értelmezik-e a demokráciát, a sajtó szabadságát és alapvető feladatát, a véleménynyilvánítás szabadságát?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2013.03.06. 23:32:46

@Alfőmérnök: Tudod te azt jól, hogy csak a rövidebbet húzhatod, bármekkora a pofád is. De ez egy szabad ország. :)

Alfőmérnök 2013.03.07. 11:15:11

@Bell & Sebastian: Akartál is valamit mondani, vagy csak az volt a célod, hogy hozzádszóljak, buzi?

Alfőmérnök 2013.03.07. 11:23:07

"MézesRozi says:
2013-03-07 at 07:29

@bbjnick:

emlékszik még a bolseviki fasizmusmeghatározásra? „a finánctőke legreakciósabb, legsovinisztább, legimperialistább elemeinek nyílt terrorista diktatúrája”.
fogadja el, hogy az antiszemitizmus-definíció is ilyesmi: ha egy ántifa beszél metszett farokról, akkor az antiszemita, aki ezt kikényszeríti belőle, ha maga kérdezi meg, hogy mit ért antiszemitizmuson egy antifa, akkor meg maga az antiszemita. annyira egyszerű ez. nem értem, mit nem ért rajta. "
delphoi-josda.hu/2013/03/04/xxviii/comment-page-2/#comment-3293

Rozika, ezt nekem címezted?
HA igen, akkor megint tévedtél. Nem, nem vagyok antifa. (És Sebastian Knight-ot sem tartom antiszemitának, szemben mondjuk B&S-el.)
Mondjuk tényleg nagyot röhögtem, mikor megtudtam, hogy Loxon zsici. De ez nem befolyásolja a róla kialakított értékítéletemet. Mert antiszemita se vagyok. Ez csak olyan érdekes adalék.

Leskelődő 2013.03.07. 12:06:13

@Alfőmérnök:
A kutyát nem érdekli, hogy maga antifa-e vagy antiszemi.
Az is tök mindegy, hogy Maga, vagy Loxon zsici-e, vagy sem. Az számít, hogy ő szimpatikus, maga meg nem.
Ez van :)

Alfőmérnök 2013.03.07. 12:18:02

@Leskelődő: Mondja azt, hogy magát nem érdekli. Másokat meg igen.
Ez most ugyanolyan, mint mikor Dodó azt mondja, hogy senki nem akar beperelni, mikor ott van dokumentálva, hogy miket írt gloire.

Szimpatikus? Csak mert eljátssza a nagy sztoikus bölcset? És nem lehet, hogy közben egy nárcisztikus paranoid pöcs, csak maguk nem veszik észre? Nem lehet, hogy amit maguk érzékelnek, az csak a felszín?
Én általában meg is indoklom, hogy mi a bajom loxonnal. Jellemzően ezekre nem kapok érdemleges válaszokat.

tevevanegypupu 2013.03.07. 12:19:20

@Alfőmérnök:

Na es ha zsido Loxon akkor mi van?? Es ha nem az, akkor is mi van? Senkit nem erdekel..aszerint iteli meg az ember a masikat, hogy mit mond es hogyan mondja..Es a meccs amit maganyosan vivott a zsido Loxonnal, a zsido Loxon javara dolt el maga nagy igazsagtevo.

tevevanegypupu 2013.03.07. 12:19:20

@Alfőmérnök:

Na es ha zsido Loxon akkor mi van?? Es ha nem az, akkor is mi van? Senkit nem erdekel..aszerint iteli meg az ember a masikat, hogy mit mond es hogyan mondja..Es a meccs amit maganyosan vivott a zsido Loxonnal, a zsido Loxon javara dolt el maga nagy igazsagtevo.

tevevanegypupu 2013.03.07. 12:23:31

@Alfőmérnök:

Ja, es lehet, hogy Loxon narcisztikus, paranoid pocs..de ha igy lenne, valahogy hozza meg ez is passzol, ezzel egyutt is szimpatikus.:)

Alfőmérnök 2013.03.07. 12:26:06

@tevevanegypupu: Egészen addig, amíg nem fordul maga ellen. Mert az is megeshet.

tevevanegypupu 2013.03.07. 12:40:38

@Alfőmérnök:

Alfi senki ellen nem fordul, ez nem annyira komoly, sem Loxon sem mas ezt nem veszi annyira komolyan. Nezetelteresek meg mindig akadnak, meg lehet beszelni.

tevevanegypupu 2013.03.07. 12:40:38

@Alfőmérnök:

Alfi senki ellen nem fordul, ez nem annyira komoly, sem Loxon sem mas ezt nem veszi annyira komolyan. Nezetelteresek meg mindig akadnak, meg lehet beszelni.

tevevanegypupu 2013.03.07. 15:55:26

@Alfőmérnök:

Na hala Istennek, mar azt hittem nincs is humorerzeke.:)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.07. 16:06:07

@tevevanegypupu: Ha valaki valami, de azt akarja elhitetni magáról, hogy nem is, az mindig gyanús. Gyanúsa kellene, hogy legyen. Magyaroszágon egy seggbuta zsidó gyerek elhitette, hogy a Tesco-s liszt az norbi update, és attól nem csak fogynak az emberek, de egészségesebben is élnek. Me reggel a szerintem tehetséges előadó Tóth Gabi orrba-szájba dícsérte a buzizsidó Lakatos Márkot, hogy az mekkora géniusz egy sztájliszt. Egy ízléstelen faszkalap, de ez nem számít. Ördög Nórát folyamatosan idétlen csúzliszájú majomnak álcázta valamelyik sztárfodrász, aki szintén kaméleon. Magyarország a világ legélhetetlenebb országa, és a magyar nép a legostobább, legelviselhetetlenebb. Esküszöm, ha ebben az országban kellene élnem, felvágnám az ereimet, miközben zuhannék lefelé egy 20 emeletes tetejéről, mert előtte főbe lőttem magam.

bömböcz 2013.03.07. 16:24:13

@Mr Falafel:
Maga azért jött vissza, hogy elbizonytalanítsa a maradékokat?

tevevanegypupu 2013.03.07. 16:32:59

@Mr Falafel:

Amit ir az reszben igaz..A negyvenvalahany ev szocializmusnak sikerult kiolnie a magyarokbol szinte mindent amitol polgarnak erezhetnenk magunkat. Izlest, viselkedest, muveltseget.. Es a mostani vilag sem ezt az eletformat igyekszik szorgalmazni. A rendszervaltas utan - pedig azt hittem volna, hogy a kommunistaknal butabb emberek nem lehetnek - meggyozik az embert, hogy de. De tudja kilencmillio bolsevikbol nagyon nehez ennyi ido alatt kilencmillio polgart csinalni. legalabb szaz ev kell hozza.Elmenni nagyon konnyu, visszajonni es itt elni mar sokkal nehezebb. Innet nem a fasizmus meg a nacizmus, es egyeb ilyen baromsagok miatt akarnak elmenni az emberek, az eletforma az - nem a szegenyseg!! - ami miatt rosszul erzik magukat, ehhez szinte semmi koze nincs dragasagnak, egyetemi tandijnak meg ilyesmiknek..

bömböcz 2013.03.07. 16:51:14

@Alfőmérnök:
Ne basszon már ki mindenáron magával sem...
Nézzen Rám!
Voltak meredek hullámvölgyek , de mára már én mondom meg andivajnának, hogy mi a lófasz van!
Igazodjon és dolgozzon...

bömböcz 2013.03.07. 17:58:27

@Alfőmérnök:
magának sosem volt (ismert)blogja..., tehát: alany- állítmányi egyeztetési értetlenségbe esik:
Itt egy jogállami ellencsapási lehetőségről van szó:
Amennyiben maga továbbra is penetráns, akkor az adott blog azzal vádolja magát, hogy illetéktelen reklámelhelyezést gyakorolt kéretlenül...
Köszönje ezt a lehetőséget a fajtikáknak.

bömböcz 2013.03.07. 18:05:57

@bömböcz:
Illetve, maga egy tök értelmetlen fenyegetésre lett idióta módba kapcsolva...
De legalább kihozták magából a makszimumot a személyes ismerősei...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.07. 18:26:02

@tevevanegypupu: A Ne légy barom című filmben valamelyik Wayans fiúnak volt egy mondata: Dashikit ki lehet vinni a gettóból, de a gettót Dashikiből nem. Azóta sokszor hallottam ezt, sokféle variációban. A magyarokra nagyon igaz. A fejekben még most is gulyáskommunizmus van. A rövidlátó hatalomnak érdeke, hogy az emberek oktalan barmokként viselkedjenek. Sajnos a Fidesz is ebben érdekelt, és ennek megfelelően kezeli az országot. Egyetlen szerencséje, hogy Magyarországon továbbra sincs alternatívája.

bömböcz 2013.03.07. 18:33:55

@bömböcz:
Maga egy értelmetlen fenyegetés (gloire)-re adott dodonai válasz (lokszon) miatt lett Önmaga!

Alfőmérnök 2013.03.07. 19:03:18

@bömböcz: Rosszul látja.
Azt a fenyegetést gloire teljesen komolyan gondolta, és Loxon nem véletlenül nem reagálta le, és később (kérésemre) nem véletlenül úgy reagált rá, ahogy - jól jött neki.
Tudom, hogy nehéz elhinni, de ezek ilyen szar emberek.

bömböcz 2013.03.07. 19:37:46

@Alfőmérnök:
Szerintem meg: egy teljesen homályhadovát kezelt le a blankolt a szoásos tereléddel, maga meg vergődik a szokásos ideggörcsében...
Tudja: befogadták, számontartják...makoghat

bömböcz 2013.03.07. 19:40:21

@bömböcz:
szokásos tereléssel
bébé

Alfőmérnök 2013.03.07. 19:40:33

@bömböcz: Gőzük sincs róla, ki vagyok, úgyhogy nincs mitől félnem.

Alfőmérnök 2013.03.07. 21:29:16

@bömböcz: És ez hogy tetszik?

" abandi 2011.04.08. 17:23:58
Átfutva a beírásokat, egyértelmű számomra Loxon ősgeci típussága:
-Ő az a túlolvasott semmittevő , aki az észérvelés elutasítására, meg az általános lenézésre gyártódott-kölyökkorában is- állampolgár.
Alapból feltételezi a görög-római (judeová vált) műveltséget, miközben ágál a szellemi megvezetése ellen!
Jobb lenne, ha mielőbb leszállna a magas ló...faszáról! "

"
Grift · gozdom.blogspot.com/ 2011.04.08. 18:46:36
@abandi:
teljesen igaza van. szerintem is ponfix ilyen a loxony. brrrrrr "
delphoijosda.blog.hu/2011/02/16/kommentfolyam3?fullcommentlist=1#c13158943

tevevanegypupu 2013.03.07. 22:21:02

@Mr Falafel:

Amig nalunk lesznek olyanok akik a kommunizmusban nottek fel, es ott viszonylagos biztonsagban es a megengedett keretek kozotti joletben lubickoltak, addig valtozas nem lesz. Es persze vannak akik abban az idoben, meg most is, tokeletesen kihasznaljak a lehetosegeiket, es ezzel sem megelegedve egymasnak ugrasztjak az embereket..mert nekik addig jo. Partfuggetlenul. Hogy a fidesz mit tud kezdeni ezzel a helyzettel..hat nem sokat.

tevevanegypupu 2013.03.07. 22:21:02

@Mr Falafel:

Amig nalunk lesznek olyanok akik a kommunizmusban nottek fel, es ott viszonylagos biztonsagban es a megengedett keretek kozotti joletben lubickoltak, addig valtozas nem lesz. Es persze vannak akik abban az idoben, meg most is, tokeletesen kihasznaljak a lehetosegeiket, es ezzel sem megelegedve egymasnak ugrasztjak az embereket..mert nekik addig jo. Partfuggetlenul. Hogy a fidesz mit tud kezdeni ezzel a helyzettel..hat nem sokat.

tevevanegypupu 2013.03.07. 22:23:51

@Alfőmérnök:

Nem is akarjuk tudni, hogy maga kicsoda. Nem lenne tisztesseges nyomozni a nickek utan, csak becstelen ember tesz ilyet.

Alfőmérnök 2013.03.07. 22:36:43

@tevevanegypupu: "Nem lenne tisztesseges nyomozni a nickek utan, csak becstelen ember tesz ilyet. "

Aha, pl. gloire, akinek a patkánykodását maguk szó nélkül tűrik.

„@Alfőmérnök: Tudod milyen könnyű volt téged megtalálni? Nem is gondolnád.” mandiner.blog.hu/2013/01/12/kozossegi_elmeny_kozonseg_nelkul#c18833565 ) és már írja a feljelentést:
„Ha beindul az ügy címlapsztori leszel. Precedens ügy készül, sajtóval megtámogatva.”
mandiner.blog.hu/2013/01/12/kozossegi_elmeny_kozonseg_nelkul/fullcommentlist/1#c18838052

bömböcz 2013.03.07. 22:40:52

@Alfőmérnök:
Írtam én ennél jobbat is...

Alfőmérnök 2013.03.08. 12:47:31

@bömböcz: Lehet, de bennem ez maradt meg a legjobban. :)

tevevanegypupu 2013.03.08. 16:38:26

@Alfőmérnök:

Es lett az ugynek kovetkezmenye??

tevevanegypupu 2013.03.08. 16:38:26

@Alfőmérnök:

Es lett az ugynek kovetkezmenye??

Alfőmérnök 2013.03.08. 17:25:17

@tevevanegypupu: Visszakérdezek: és amelyik hozzászólásaimért engem (egyesek) megvetnek, annak lett következménye? Ugye, hogy nem. Mert én nem is gondoltam komolyan.
De ebből a fent idézett „ügyből” az is nyilvánvalóvá vált, hogy amit a jósdán írt g., és amire Loxon bloggazdaként nem reagált, már azt is komolyan gondolta a féreg.
Csak maguk neki valamiért ezt elnézik, nekem meg jóval kisebb horderejű dolgokat nem néznek el. (Ne értsen félre, ez többségük esetében egyáltalán nem zavar, mert szarok a véleményükre. Mrozi esetében kicsit zavar, mert korábban nem voltam rossz viszonyban vele.)
És megmondjam, miért? Mert szánalmas, képmutató, álszent birkák vagytok.

tevevanegypupu 2013.03.08. 17:44:45

@Alfőmérnök:

Figyeljen: maga mar talalkozott josdasokkal, ugy tudom ok szimpatizaltak es most is szimpatizalnak magaval. Nem aruljak el magat, nem mondjak meg kicsoda es nyugodtan szamithat rajuk a tovabbiakban is. De maga inditott egy blogot amit itt nem szeretnek beidezni es ugy tunik azzal "bosszut" alt allitolagos vagy valos serelmeiert, nem is beszelve arrol, hogy naponta x-szer felemlegeti azokat. Vegye ugy a dolgot - ha valoban ugy erzi, hogy serelem erte - hogy fifti-fifti. A josda tobbi tagja egyebkent sem fontos maganak, engem is mar szamtalanszor lehulyepicsazott. :)

tevevanegypupu 2013.03.08. 17:44:46

@Alfőmérnök:

Figyeljen: maga mar talalkozott josdasokkal, ugy tudom ok szimpatizaltak es most is szimpatizalnak magaval. Nem aruljak el magat, nem mondjak meg kicsoda es nyugodtan szamithat rajuk a tovabbiakban is. De maga inditott egy blogot amit itt nem szeretnek beidezni es ugy tunik azzal "bosszut" alt allitolagos vagy valos serelmeiert, nem is beszelve arrol, hogy naponta x-szer felemlegeti azokat. Vegye ugy a dolgot - ha valoban ugy erzi, hogy serelem erte - hogy fifti-fifti. A josda tobbi tagja egyebkent sem fontos maganak, engem is mar szamtalanszor lehulyepicsazott. :)

tevevanegypupu 2013.03.08. 17:44:46

@Alfőmérnök:

Figyeljen: maga mar talalkozott josdasokkal, ugy tudom ok szimpatizaltak es most is szimpatizalnak magaval. Nem aruljak el magat, nem mondjak meg kicsoda es nyugodtan szamithat rajuk a tovabbiakban is. De maga inditott egy blogot amit itt nem szeretnek beidezni es ugy tunik azzal "bosszut" alt allitolagos vagy valos serelmeiert, nem is beszelve arrol, hogy naponta x-szer felemlegeti azokat. Vegye ugy a dolgot - ha valoban ugy erzi, hogy serelem erte - hogy fifti-fifti. A josda tobbi tagja egyebkent sem fontos maganak, engem is mar szamtalanszor lehulyepicsazott. :)

tevevanegypupu 2013.03.08. 17:44:46

@Alfőmérnök:

Figyeljen: maga mar talalkozott josdasokkal, ugy tudom ok szimpatizaltak es most is szimpatizalnak magaval. Nem aruljak el magat, nem mondjak meg kicsoda es nyugodtan szamithat rajuk a tovabbiakban is. De maga inditott egy blogot amit itt nem szeretnek beidezni es ugy tunik azzal "bosszut" alt allitolagos vagy valos serelmeiert, nem is beszelve arrol, hogy naponta x-szer felemlegeti azokat. Vegye ugy a dolgot - ha valoban ugy erzi, hogy serelem erte - hogy fifti-fifti. A josda tobbi tagja egyebkent sem fontos maganak, engem is mar szamtalanszor lehulyepicsazott. :)

Alfőmérnök 2013.03.08. 17:54:55

@tevevanegypupu: A blogot egyrészt poénból indítottam, másrészt azért, mert nem akartam a jósdára írni minden kifogásomat.
A blogon egyébként megpróbáltam érvekkel is alátámasztani a vélekedésemet. Szerintem elég világosan fogalmaztam, a hozzászólások alapján néhányan meg is értették. Abban az időben egyébként váltottam is néhány levelet Loxonnal, nem mondhatni, hogy nem próbáltam rendezni a konflikust. De Loxon akkor is féreg volt - tkp. átbaszott, hülyének nézett. Ha nem hiszi el, leírom részletesen.

Tehetetlen Dodó 2013.03.08. 21:33:56

@tevevanegypupu: Lehet, hogy a böngészővel van probléma. A múltkor panaszkodott valaki, hogy Google Chrome-mal gyakran előfordul, hogy többször megy el egy komment. Nekem a Mozillával sosem.

tevevanegypupu 2013.03.08. 21:47:43

@Tehetetlen Dodó:

Dodokam, szerintem kibirjak ezek itt, hogy neha sokszor kuldom el ertekes velemenyemet.:) De koszonom szepen az otletet, megfontolom.

tevevanegypupu 2013.03.08. 21:47:43

@Tehetetlen Dodó:

Dodokam, szerintem kibirjak ezek itt, hogy neha sokszor kuldom el ertekes velemenyemet.:) De koszonom szepen az otletet, megfontolom.

Alfőmérnök 2013.03.08. 21:48:45

@tevevanegypupu: Szóval nem érdekli, hogyan baszott át loxon? :)

tevevanegypupu 2013.03.08. 22:30:08

@Alfőmérnök:

Tudom, Loxon a testvernenem es estenkent mindig mindent elmondunk egymasnak.

tevevanegypupu 2013.03.08. 22:30:08

@Alfőmérnök:

Tudom, Loxon a testvernenem es estenkent mindig mindent elmondunk egymasnak.

tevevanegypupu 2013.03.08. 22:30:08

@Alfőmérnök:

Tudom, Loxon a testvernenem es estenkent mindig mindent elmondunk egymasnak.

S=klogW 2013.03.09. 00:01:22

@tevevanegypupu: testvérnéném? aha, szóval így szólítják egymást a titkos társaságban banyaszombatokon.

Alfőmérnök 2013.03.09. 00:12:38

@tevevanegypupu: Akkor magának is a kurvaanyját. :)
De azért Loxon egyik féregségét leírom azok kedvéért, akik – ezek szerint ellentétben magával - nem tudnak róla. Mikor visszaengedett a jósdára azt az utasítást adta, hogy majd biztos lesznek, akik kifogásolni fogják, hogy újból ott vagyok, de ne vegyem majd komolyan, kezeljen helyzetkomikumként a dolgot. Kvázi arra bíztatott, hogy nyugodtan szóljak be nekik. Én szolidan be is szóltam, és erre újból kitiltott, és azt hazudta a nyilvánosság előtt, hogy azt mondta nekem, hogy azzal a feltétellel enged vissza, hogy nem basztatok senkit. Szóval maguknak hazudott, engem meg átbaszott. Ismét leírom: egy pitiáner szarházi. Ha nem akarják elhinni, ne higgyék el, de ne csodálkozzanak, ha majd egyszer magukkal fog kibaszni.

Alfőmérnök007 2013.03.09. 00:24:16

@Alfőmérnök: Vagy te nem értesz emberi nyelven, nagyvárosi parasztgyerek, anyád kedvence!

Alfőmérnök 2013.03.09. 00:31:58

@Alfőmérnök007: Te szarkupac(gy.k.: Bell&Sebastian), aki más nicknevét használja, azt egy normális fórumról úgy kibasszák, hogy a lába nem éri a földet.

Alfőmérnök007 2013.03.09. 00:43:59

@Alfőmérnök: Én te vagyok, ne bomolj már, hát nem ismersz meg? Mi olyanok vagyunk ketten, mint Falafel és Biboldo, tiéd a dicsőség, én meg gondolkozhatom azon, hogyan cserkésszünk be egy nőt hétvégére.

Azok a legjobb napok, amikor szét van szívva az agyad és nem engem molesztálsz. Úgyhogy, mi összetartozunk, ugyanaz a családnevünk, hogy..., hopp, most majdnem kimondtam.

S=klogW 2013.03.09. 00:49:20

@Alfőmérnök007: most miért piszkálja alfi? maga is tudja, hogy milyen. hát keresztényi dolog az amit maga művel?

Bell & Sebastian 2013.03.09. 00:50:26

Ekkora egy barmot! Csak nem hasad tovább.

Alfőmérnök007 2013.03.09. 00:59:20

@S=klogW: Csak kiűzöm az ürdüngöt magunkból.

S=klogW 2013.03.09. 06:17:38

@Alfőmérnök: " ne vegyem majd komolyan, kezeljen helyzetkomikumként a dolgot. Kvázi arra bíztatott, hogy nyugodtan szóljak be nekik. "

HA(!) mondott is ilyet, egy "nem komolyan venni" tanács épp azt jelenti, hogy nem kell visszaszólni.
Ha magának ilyen jellegű és szintű szövegértési problémái vannak, sajnos alkalmatlan a komplexebb szövegalapú társas érintkezésben való részvételre.

S=klogW 2013.03.09. 09:06:36

@tevevanegypupu:

és ezt mire alapozza? érdemi érveket várok!
:)

egyébként jó reggelt és kellemes nőnapot mára is
fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/486019_535861336437031_1773472264_n.jpg

Alfőmérnök 2013.03.09. 09:21:38

@S=klogW: Bemásoljam, seggfej?

@Hepci: Én úgy foglalnám össze, hogy Loxon egy jellemtelen féreg.

S=klogW 2013.03.09. 09:44:05

@tevevanegypupu: @S=klogW:

egyébként remélem nem haragszik e kis képi humorért, feltételezni merem, hogy kb. ennyire tartja a feminapot

van benne rost meg vas, tiszta egészségkampány ez a kép :)

tevevanegypupu 2013.03.09. 11:03:14

@S=klogW:

Nem szoktam tartani..nem vagyok nemzetkozi no.:)

tevevanegypupu 2013.03.09. 11:04:47

@S=klogW:

Ebben az egesz temaban van maga szerint erdemi erv?:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.03.09. 11:51:12

@Alfőmérnök: az lehet - nem tudom -, s egyúttal szopat téged.
De ismered a medvés sztorit... minek jársz oda...

S=klogW 2013.03.09. 12:18:38

@tevevanegypupu:

"nem vagyok nemzetkozi no" - pont maga mondja? :)

tevevanegypupu 2013.03.09. 13:44:40

@S=klogW:

Pont en. Azert mert voltam itt-ott meg nem jelenti azt, hogy az internacionalizmus lelkes hive lennek.:)

tevevanegypupu 2013.03.09. 15:25:37

@S=klogW:

Meg csak az kene..judeobolsevizmus!!:)

S=klogW 2013.03.09. 15:37:26

@tevevanegypupu: érdekes, hogy zsidókereszténységről milyen trendi beszélni szemben a judeobolsevizmussal ...

tevevanegypupu 2013.03.09. 16:33:07

@S=klogW:

Teved, meghozza jo nagyot, nagyon nem trendi beszelni a zsidokeresztenysegrol, hiszen az EU alapokmanyaba sem lehetett belevenni.

Lajka kutya 2013.03.10. 10:17:50

Kéremszépen ne haragudjanak, hogy így bekussoltam, de már megint gyerekem született, úgyhogy most mindent leszarok :)

Egyrészt köszönöm a Jósda linket, másrészt sajnálom, hogy marakodást okoztam, haramadrészt én mindentől függetlenül Alfit és vélt, vagy valós ellenségeit is nagyon kedvelem és örülök, hogy nem vagyok abban a helyzetben, hogy igazságokat kelljen osztogatnom :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.03.10. 10:25:15

@Lajka kutya: mi a fasz maga, egy kibaszott egér, hogy feszt szaporodik?

Bell & Sebastian 2013.03.10. 10:45:39

@Lajka kutya: Áldás legyen rajtuk! :)
(mi is szeressük, csak hogyismondjam... biblikussan)

Lajka kutya 2013.03.10. 11:10:27

@jose maria padilla: hajtunk a nácis adókedvezmányre ;)

Lajka kutya 2013.03.10. 11:13:31

@Bell & Sebastian:
Köszönjük!

Alfőmérnök 2013.03.10. 11:51:39

@Lajka kutya: Gratulálok!

Maga valamit félreért. Én nem ellenségemnek tartom őket, hanem némelyiküket (3-4 nickről van szó) szar, jellemtelen embernek, és le is írom, amit gondolok róluk. Teve, MézesRozi pengeélen táncolnak, ők még nem menthetetlenek.
Ellenségnek ők tartanak engem. Nem én tiltottam ki őket valahonnan, hanem fordítva.

Bell & Sebastian 2013.03.10. 12:56:50

@Alfőmérnök: Mi tagadás, keményen meg kellett érte dolgoznod, de végül csak sikerült. :)

Tehetetlen Dodó 2013.03.10. 13:36:16

@Alfőmérnök: Nagy itélkező vagy te, Alfi.
Emlékszel még a bibliai mondásra?

tevevanegypupu 2013.03.10. 13:42:29

@Alfőmérnök:

Alfi vegyen langyos labvizet vorostengeri iszappal.

Alfőmérnök 2013.03.10. 14:02:43

@Tehetetlen Dodó: Ha nem akarod megérteni, amiket írok, nem is fogod. Leírom, hogy BE AKART PERELNI, erre leírod, hogy nem akart senki. Beidézem a szövegrészt, amit gloire írt, akkor meg azt mondod, hogy nem érdekel. Hát akkor ne is foglalkozz vele. Bár szerintem inkább azt kéne reagálni rá, hogy igen, igazad van, ez tényleg görénység.

Tehetetlen Dodó 2013.03.10. 14:17:17

@Alfőmérnök: És beperelt?
Csak azért kérdezem, mert a szájkaratében te is nagyon erős vagy - tetteket szeretnék látni.

Bell & Sebastian 2013.03.10. 14:25:45

@Tehetetlen Dodó: Egy perc hírnév mindenkinek jár, de van, aki telhetetlen. :)

Alfőmérnök 2013.03.10. 14:30:16

@Tehetetlen Dodó: Nem, de szerintem csak azért nem, mert rájött, hogy nem az vagyok, akire gondolt.
De ha úgy vesszük, tett a moderálás, meg a kitiltás is. Nem mintha visszavágynék oda, de azért jellemző, hogy hol kit tűnek meg és kit nem. Pamocsnyik leírta, hogy mennyire nevetséges, hogy engem neveznek ki főgonosznak - azonnal ki is moderálták.
Loxonnal leveleztem is, mikor kitiltottak. Össze-vissza hazudozott, miközben hosszasan moralizált. Egy szar alak. Ha felidegesítem magam, be is fogom másolni a leveleit a féregnek.

bömböcz 2013.03.10. 15:52:27

@Alfőmérnök:

Az ügynök halála:

Lehettem volna oktató, nem ily aktatroll hordozó,
Napi-pina.
De kivertek mint egy kutyájét, de miért nem pont a másét... ?!
Eszem- faszom.
Meg áll...
süti beállítások módosítása