Kinyírták jobbról – L. Simon menesztéséről
2013. február 14. írta: Lakner Dávid

Kinyírták jobbról – L. Simon menesztéséről

l-simon-laszlo(2).jpg

Miután a Heti Válasz Online és a Magyar Nemzet Online szerkesztőségének megerősítették, szinte bizonyossá vált: L. Simon László kulturális államtitkárt hamarosan menesztik posztjáról. Megrendült benne Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterének bizalma – írja a Népszabadság Online, mely szerint valószínűleg ennek az volt az oka: „nem tudott azonosulni a hivatalos kultúrkampf megjelenésével”. Hogy ezután a HVG.hu újságírójának állítólag cáfolta az értesüléseket, majd az Emmi cáfolta, hogy L. Simon hivatalosan cáfolt volna bármit, már tényleg a bohózat kategóriájába tartozik. Ott voltam a Terror Háza Múzeumban megrendezett beszélgetésen, és az államtitkár ott semmi jelét nem adta annak, hogy a hírek ne lennének igazak. Karácsony Gergő még viccelődött is azon, hogy L. Simon az MMA-ügybe bukott bele, Vári György moderátor kérdésére pedig csak annyit felelt a beszélgetés végén, hogy jelenleg államtitkári pozíciójában van jelen. Utána az újságírók gyűrűjében a lehető leggyorsabban elhagyta a termet, és úgy tűnt, konkrét választ egy nyomába szegődő riporternek sem adott. Nem úgy tűnik, hogy a lemondatás kacsa lenne; Stumpf András el is búcsúztatta az államtitkárt a Heti Válasz Online-on. Bár magam is vitattam L. Simon bizonyos ötleteit, mégis úgy éreztem, érzem: megfelelő volt e posztra, és döntései mögött hozzáértés és tapasztalat. Mondhatni, szakmabéli is volt, hiszen a másik oldalról, művészként is megtapasztalta a kultúra világát.

Kiérlelt világnézet és kritikus szellem” – írja róla Szubjektív Ikonosztáz című könyvének előszavában Gulyás Gábor, és körülbelül én is ezen tulajdonságok miatt érzem úgy, hogy szemléletmód és hozzáállás okán is alkalmas volt L. Simon a kultúrpolitika igazgatására. Tudta, mit képvisel, ugyanakkor befogadó volt más elképzelésekkel szemben is – értékrendjével tökéletesen tisztában volt, épp ezért akart és tudott is nyitni más értékrendek felé. Ez persze nem jelenti, hogy könnyedén el lehetett volna tántorítani az igazától: ahogy Gulyás Gábor, ő is sziklaszilárdan hitt egyes meglátásainak helyességében.

Gulyásról a szalonszerű tárlatok MMA-s felvetése után derült ki, hogy nem ingatható meg egykönnyen, nem győzhető meg arról, hogy támogasson egy általa eleve rossznak tartott konstrukciót: a képző- és iparművészet demokratikus bemutatására tett kísérlet ugyanis távol áll a legtöbb kortárs művésztől, azt anakronisztikus és értelmezhetetlen módszernek tartják. A művészetet ugyanis nem lehet demokratizálni, nem lehet mindenkit beengedni alanyi jogon: itt értékelválás zajlik, és csak annak sikerülhet bekerülnie, akinek műve szakmai szempontok alapján is értékelhető. Itt nincs „de most jön a jobboldal”, nincs „jöjjön el nektek is hét szűk esztendő”: a kultúra nem viselheti magán a politikai szempontok alapján történő osztályozást, és nem tűri meg a pusztán ideológiai alapon bekerülni kívánókat. Tudta ezt Gulyás, ezért lemondott; és tudta L. Simon is, de valamiért szükségét érezte a maradásnak. Végig szerette volna csinálni, elvégzésre váró feladatok sorát látta még maga előtt. Ebben viszont hibázott. Van, amihez már nem lehet szájhúzás mellett asszisztálni, és van, amiről világosan ki kell mondani, ennek 2013-ban nincs létjogosultsága. De politikus alkatról van szó, így nem egykönnyen szenved vereséget.

Ma kulturális értelemben két jobboldal van. Nem volt ez nagyon másként eddig sem, de most még világosabban kirajzolódtak a határvonalak. Az L. Simon, Gulyás, Rockenbauer („nem az a konzervatív, aki nem érti a kort, amiben él”), Szörényi és megannyi más szereplő által képviselt, egyébként sokszínű és akár egymással is meccselő körök tisztában vannak saját kulturális értékeikkel. Meg tudják magukat határozni, ugyanakkor másokhoz is képesek azok saját értékének jogán viszonyulni és befogadóak a más értékekkel szemben, mert tudják: csak azokkal együtt jön létre a teljesség.

Nem így van ez a kultúrpolitikával flörtölő másik térfélen, melyet bizonyos értelemben szintén jobboldalinak neveznek: őket képviseli többek között Fekete György avagy Kerényi Imre, akik a kulturális térfélen is csak szekértáborok küzdelmében tudnak gondolkodni. Akik a kultúrkampf fokozásához (olykor sok éves) munkájukkal járultak hozzá az árok jobb oldalán. Akik már sokszor egyértelművé tették, hogy kissé egysíkúan szemlélik a magyar kultúra alakulását, és ideológiai okokból úgy érzik, olyanoknak is nagy fontosságot kell tulajdonítani, akik ezt művészetük okán nem feltétlenül érdemelnék ki. Akik szerint Wass Albert és Nyirő József indokolatlanul lett háttérbe szorítva, ugyanakkor Esterházy Péter és Tarr Béla jogtalanul került rivaldafénybe. Hogy bőven vannak ilyenek a világnézetileg baloldali-liberális művészek között is? Világos, de sepregessünk csak a magunk háza táján. Módszereik és szempontjaik a szocializmus élharcosaiéhoz hasonlítanak: csak akkor éppen Váczi Mihályt és Szilvási Lajost kellett tolni – hogy emiatt olyan nagyságok szoruljanak háttérbe, mint Márai Sándor, Petri György, vagy a nyolcvanas években az egyetlen betiltott játékfilmmel büszkélkedő Jeles András.

Sokak számára megnyugtató volt L. Simon kinevezése, hogy ezzel talán másféle (és érdemi) kultúrpolitika bontakozhat ki. Nem így történt. Miután a kulturális államtitkár tett egy aprócska kísérletet arra, hogy szakmaibb mederbe terelje a vitákat, már végképp nem nézték jó szemmel tevékenységét. Így talán a maga teljességében mutathatja meg magát a kultúrharc: jöhet az MMA és a giccsözön, a „mi jövünk” és „ti mentek” kerényis jelszavára.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr315077801

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.15. 11:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: L. Simon László, a fideszköltő 2013.02.14. 12:16:22

Kortárs költő, aki neves Mind-mind-mind eszdéeszes Kortárs író, aki híres Minket pártol, ebbe míves. - A kontraszelektált ochlokráciában.   A Biszku Bélát feljelentő jobbikos Szilágyi György abszurdnak tartja, hogy egy nyilatkozata, nem pe...

Trackback: L. Simon László, a fideszköltő 2013.02.14. 12:16:21

Kortárs költő, aki neves Mind-mind-mind eszdéeszes Kortárs író, aki híres Minket pártol, ebbe míves. - A kontraszelektált ochlokráciában.   A Biszku Bélát feljelentő jobbikos Szilágyi György abszurdnak tartja, hogy egy nyilatkozata, nem pe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfőmérnök 2013.02.21. 12:00:05

@tevevanegypupu: Maga még gonosz is. Hogy mennyire sértő a bölcsészség, arról kérdezze meg MézesRozit, vagy tölgyet.

tevevanegypupu 2013.02.21. 13:52:20

@Alfőmérnök:

Csak nem lenyomozta oket, hogy kik es mi a foglalkozasuk? Ejnye Alfi..megiscsak listaz maga .

tevevanegypupu 2013.02.21. 13:52:20

@Alfőmérnök:

Csak nem lenyomozta oket, hogy kik es mi a foglalkozasuk? Ejnye Alfi..megiscsak listaz maga .

Alfőmérnök 2013.02.21. 14:27:52

@tevevanegypupu: Tögyről köztudott (ezt maga is tudja), én még néhány óráján is voltam, MézesRozi meg alig titkolja. A végzettségét talán el is árulta, de ebben nem vagyok biztos.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.21. 14:36:12

@tevevanegypupu: Krúdy abba is hagyta. ÉS Ady is nagyon jól tudta, hogy abba kéne hagyni, csak őnála még valami más is fenyegetett (és be is jött, a paralízis) és ezért... mindegy volt neki. [Ajánlott olvasmány: Krúdy: Ady Endre éjszakái ]

Teljesen egyéni a reakció... Krúdy mint egy orvosmérnök, úgy kezelte az alkoholizmusát, urallta 1927-29-ben a felesége úgy is tudta, hogy nem iszik és... talán nem is nagyon piált. De az 50-ik születésnapján "hivatalosan is " visszaesett. De sohasem lett rongyember és koldus-szegényen is a kis családjáról erőn felül gondoskodott.. ekkoriban már nem a megszokott egy rend ruhája volt, de félrend se... Vannak alkoholisták, akik "áléva halnak meg" méltósággal viselve...
A legborzalmasabb alkoholista, akit ismetem, egyáltalán nem látszott annak, 3-4 napig tartott, mire egyáltalán berúgott és csak a felesége meg legközelebbi ismerősei látták, hogy részeg, a többiek nem is értették, mire a hiszti, hiszen semmi se látszott rajta... de 3 nap után már egy sátáni szörnyeteg volt, semmi emberi nem maradt bennem miközben tevékenykedett hiba nélkül, nagyfigyelmet igénylő szellemimunkát végzett hibátlanul, egy poharat nem ejtett le, egy mássalhangzótorlódása nem bicsaklott... Hasonló faszi pl szónokolt... de már tökéletesen artikulált, de semmiben sem összefüggő szavakból. (Horn Gyula is kb ilyen lett 1998. koratavaszára... )

bömböcz 2013.02.21. 14:53:30

@Frick László Emlékzenekar:
Heló!
Kezd kibontakozni a "kigondoltam.hu" fertője után?
Sokat segítene a Nemzetmentő projektben, ha a domináns mellett az elveszett törzs kultúráját is belemosná a tantervünkbe!

Frick László Emlékzenekar 2013.02.22. 01:22:36

@bömböcz: Ugye-ugye melymennyire hasznos a lekáderezésben és listakészítésben a csatornamunkások számára az ősi indaötlet a kommentelőzmények kutatására! Az unatkozó kutatók kedélyének derítésére igyekszem pornóblogokban is kommentelni.

Szilárd meggyőződésem, semmi szükség az olyan nemzet megmentésére, mely ilyen szendvicsemeber nick+ávátárákat is terem, akik képesek a bonyodalmas szituációt azzal fokozni, hogy nem höörvanyád! stílusúüzenet a nickjük és igyekeznek a megszólalásig hűen tartani a hangnemet. Minden tíz ilyen önkéntes harczimarczi közül kb egynek van erre esze, úgyhogy Ön joggal lehet büszke, hogy az eszesek kisebbségébe tartozik.

Alfőmérnök 2013.02.26. 08:55:58

@Google: @tevevanegypupu: Felteszem másként a kérdést. Mit szólnának hozzá, ha magukat, vagy az egykori kommetfolyam valamelyik oszlopos tagját kitiltanák a mandiner blogról? Lenne nagy felháborodás, azt hiszem ebben egyetértünk.
De miben különbözik - a végeredmény tekintetében - ez attól, ha valaki (különféle manipulációkkal) áttereli a célszemélyeket egy másik helyre?

tevevanegypupu 2013.02.26. 09:24:18

@Alfőmérnök:

Szerintem engem mar volt, hogy kitiltottak..persze nem ugy, hogy nyiltan, hanem ugy, hogy egyszeruen nem ment el amit irtam, akarhanyszor is kuldtem..
Nem haborodtam fel, nyilvan nagyon kinos volt amit irtam, a liberalizmus pedig nem viseli el a mas velemenyt. Foleg akkor nem, ha egy masik nezopontbol esetleg igaz. Figyelem, hogy az orbanozas es a kormany gyalazasa meg ugy tunik nem verte ki a biztositekot egyszer sem a mandineren, barmit irhatnak roluk, de ha a zsidosagrol van szo, akkor mindjart rettentoen erzekenyek lesznek.

tevevanegypupu 2013.02.26. 09:28:40

@Frick László Emlékzenekar:

Az alkoholistak azon kivul, hogy onmagukra is veszelyesek, tonkreteszik a kornyezetuk eletet is. Az alkoholizmus betegseg, van mikor elerkezik olyan stadiumba, hogy nem lehet gyogyitani. Ketsegtelen, hogy sokszor megkonnyiti bizonyos helyzetek elviseleset, batorsagot ad, sot gatlastalanna tehet..az ember azt hiheti, hogy ez atsegit ..valamin, de nem. Legalabbis nem hiszem.

Alfőmérnök 2013.02.26. 09:56:46

@tevevanegypupu: Az a blog.hu hibája lehetett. Nem szoktak moderálni a mandiner blogon, csak különleges esetekben. A zsidózásokat sem szokták moderálni. (Bár tudom, a tények magát nem nagyon érdeklik.)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2013.02.26. 10:17:08

@tevevanegypupu: "Szerintem engem mar volt, hogy kitiltottak..persze nem ugy, hogy nyiltan, hanem ugy, hogy egyszeruen nem ment el amit irtam, akarhanyszor is kuldtem."

természetesen nem tiltottunk ki soha.

te magad írod, hogy nem ment el, amit írtál -> technikai hiba volt, blog.hu-n előfordul.

tevevanegypupu 2013.02.26. 10:22:42

@Alfőmérnök:

Alfi a tenyek mindig erdekeltek, bar ketsegtelen, hogy tevedhetetlen az nem vagyok. Egyebkent megertem, hogy nem orul annak, ha valahonnet kitiltjak, de altalaban ketton mulik mindig a dolog, ritkan van, hogy csak az egyik fel a hibas.

Alfőmérnök 2013.02.26. 10:36:50

@tevevanegypupu: Nem annak nem örülök, hogy kitiltottak - én bizonyos szempontból még élvezem is a mumus szerepet -, hanem, hogy nem értik meg, amit írok.
Pedig nem olyan bonyi ám.
Még az se nagyon zavarna, ha nem értenének egyet, és az általam leírt jelenségre más magyarázatot adnának, mint én. De úgy látszik, ha húszezerszer ismétlem, magyarázom, amit gondolok, akkor sem értik meg.

Amúgy fentebb épp maga hozott fel rá példát, hogy van, amikor nem a két félen múlik a dolog. Igaz, a példája rossz volt, de nem igaz az, hogy ritka eset. Szerintem az én példám meg jó. Bár nyilván elfogult vagyok magammal szemben. Annak idején pamocsnyik pontosan megfogalmazta, amit gondolok erről a kérdésről - gloire azonnal ki is tiltotta a jósdáról, pedig nyilvánvaló volt, hogy ő nem én vagyok. (Megjegyzem, pam speciel okkal lehet rám mérges, igaz, szerintem túlreagált valamit, azért durcult be, de nem mondom, hogy nincs oka rá, hogy mostanában nem áll ki mellettem.)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.26. 11:57:59

@Alfőmérnök: még mindig ezzel foglalkozol? neked nincs életed? mit is ajánlottál te nekem a múltkor?

a kitiltás meg ezzel jár.

"Megint szereptévesztésben vagy. Ergé (eseteg loxon vagy gloire?) ugyanis nem azt akarta, hogy ő ne lásson téged, hanem azt akarta, hogy téged ne lássanak a SAJÁT blogján. Ott ő szabja meg, hogy kit tilt ki, és kit nem. ÉS NEM TE. Érted?"

pamocsnyik kitiltását meg hadd mondja már el gloire, miért történt, ha tényleg csak azért, mert vmit szalonképesen elmagyarázott, amivel nem rétett egyet gloire, akkor az tényleg súlyos dolog.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.26. 12:39:02

@Alfőmérnök:
mondok rosszabbat. a jósdán figyeljük ki, hányszor kommentel ide, és ha azt túl gyakorinak találjuk, hát kizárással fenyegetjük az árulót. :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.02.26. 13:45:48

@Alfőmérnök: Még mindig van olyan, hogy jósda? Beszarok! Csak mostantól nem delphoi, hanem tel-aviv-i. Vagy még mindig nem vallott színt a főbiboldó?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.02.26. 13:47:37

@jose maria padilla: Apám, ha neked annyi eszed lenne, hogy egyszerre két helyre is tudnál figyelni, örömödben a Vörösmarty téren tilinkóznál zokniban télvíz idején.

Alfőmérnök 2013.02.26. 14:39:06

@tesz-vesz:
Az annyira nem lep meg, hogy te nem érted, amit írok, de hogy viszonylag értelmes művelt emberek nem értik, az nekem egy kicsit furi (arra gondolni sem merek, hogy értik, csak szervilis, sunyi birkák).

Pamocsnyik kitiltása visszakereshető, a komment persze nincs meg, de ha jól emlékszem, azt ecsetelte a lehető legudvariasabban, hogy ha engem moderálnak/kitiltanak, mást is lehetne moderálni/kitiltani, tehát értelmetlenség az egész. (Ha valaki másra emlékszik, javítson ki.) Nem hitte el, amit mondtam neki, hogy Loxon és gloire pitiáner férgek. És Loxon ezután nem azt csinálta, ami a helyes lett volna, hogy visszaveszi gloiretól a moderálási jogot (erre egyébként már korábban is sor kerülhetett volna, mert voltak rá figyelmeztető jelek), hanem épp ellenkezőleg, ő mondott le – egy időre – a jósda vezetéséről és teljhatalmat adott gloire-nak.

Alfőmérnök 2013.02.26. 14:43:32

@jose maria padilla: De gondolom elnézőbbek, ha valaki zsidózós, vagy rasszistásos kommenteket ír.

Alfőmérnök 2013.02.26. 14:45:54

@Mr Falafel: A google-lal nem találom, csak gondolom, hogy van valahol, mert azok nem nagyon írnak ide újabban, akik a jósdára írtak, korábban meg a kommentfolyamra, ergo valószínűleg oda írnak, a jósda utódjába.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.26. 15:00:26

@Alfőmérnök: jaj,dehogy. még mindig nem érti? ha onnan valaki zsidózott, hát csak úgy mint a matula. mi ottan mind zsidók vagyunk. nem találkozott velem? magam is nem úgy nézek ki mint ungváry r. és zoltai g. 1:1 arányú keveréke? :-)

Alfőmérnök 2013.02.26. 15:15:17

@jose maria padilla: Hát másként képzeltem el, mint amilyen valójában. :)
Nem azzal van nekem bajom, ha valahol megtűrik a zsidózást(sok a tabu, a kibeszéletlen dolog ebben a kérdésben), hanem azzal, ha kötelezővé válik. Szerintem a jósdásokat egyedül az antiszemitizmus (gy.k.:zsidógyűlölet) tartja össze. Persze az is egyfajta közösség, amit a gyűlölet tart össze. Meggyőződésem, hogy engem azért néztek ki onnan, mert ebben a buliban nem vettem részt. Pl. picur3kának megjegyeztem, hogy nácinak tetszik lenni. Gloire először azért kapott idegrohamot, mert nem voltam hajlandó elfogadni, hogy Chagall nem tud rajzolni, és csak azért sztárolják, mert zsici, stb.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.26. 18:01:52

@Alfőmérnök: nem tudom mire vered magadat, mármint ész terén, ami úgy látszik nemsok jutott neked, nagyon jól emlékszem a választások előtt, hogy éljenezted Ángyánt, amikor még csak ígérgettek, meg hogy éljenezted a fideszed, amikor én már rég mondtam micsodák. mikor Ángyán lemondott, akkor is a fideszt védted, csak csigalassúsággal esnek le neked a dolgok, ezalapján a lassú gondolkodás alapján szerintem nem kéne másokat lehülyézned, főleg úgy, hogy pacsopicsú kivételével senki se bír téged se itt, se máshol., ja már pacsopicsúval is összevesztél, "mer már nem véd téged"

majd azzal töltöm az időmet hogy visszakeresem a névtelen pacsopicsú kitiltását.
gloire és loxom azt tilt ki a saját vlogján aki akar. miért nem törődsz bele? nem tetszenek a saját szavaid? akkor miért mondtad nekem ugyanezt?
miért nem rendezel vmi jó kis filmet inkább? amivel hasznára válhatnál az országnak, mert ezzel az örökös és gyerekes sértettséggel nem fogsz előrébb jutni.

Alfőmérnök 2013.02.26. 18:43:07

@tesz-vesz: Milyen adatok alapján gondolod, hogy nem bír engem senki se itt, se máshol pamocsnyikon kívül? Mert ha az alapján, hogy akit elküldök a bús picsába, azok nem kedvelnek, akkor rossz a mintavételi eljárásod.

Pam kitiltása valahol itt volt, itt hazudja az gloire, hogy azt hitte, hogy az az én másodnickem.
delphoijosda.blog.hu/2012/04/13/xiv_4?fullcommentlist=1#c16413901
Alatta láthatod padilla, tölgy és MézesRozi reakcióját is.

Amúgy találtam egy korábbi kommentjét, ahol nagyjából azt írta, mint mikor kimoderálták, sőt, kitiltották, szerintem egy ép elméjű ember kb. ennyire veszi komolyan az anyázásaimat.
"pamocsnyik 2012.04.18. 12:24:17
@tevevanegypupu: én értem az érzéseit, indulatait, mindazonáltal mégis azt gondolom, hogy Alfi ellen roppant egyszerű nem fölvenni a kesztyűt. Olvastam az anyázós, káromkodós kirohanásait, de egész egyszerűen nem tudom az az itteni társaság által igazán komolyan vehetőnek tartani. Ugyanúgy, ahogy mindenki megtanult abandin, padillán, stb. nem befordulni, bármit is vágnak időnként az arcunkba. Megtanultuk őket, a stílusukat a helyén kezelni. Tehát továbbra is azt kérem, felejtse el, hogy távozzon innen, rántson egyet a vállán és a legrosszabb esetben ne válaszoljon Alfinak. Egyébként Alfi, ha jól tudom nem vallja magát konzervatívnak, talán ezért sem képviseli azt a modort... "

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.26. 18:59:50

@Alfőmérnök:
Ez nagyon gyenge volt. Valami kreatívabb sértést esetleg? Hígvelejű? Lágyeszű?

Az igazság az, hogy maga egész egyszerűen elcsépelt. Ami mélyebben van annál, mintha gonosz lenne. A gonoszság lehet szórakoztató vagy éppen művészi, ha nagyon sötét. Maga csak egy ásításra elég.

(ásít)

Bell & Sebastian 2013.02.26. 19:11:43

@Alfőmérnök: Ez mi? Kegyelmi kérvény, vagy használati utasítás? Nebenwirkungen?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.26. 19:13:23

@Alfőmérnök:
Ez se volt valami eredeti. Igazából még csak alpárinak se nevezném. Olyan unott, mintha maga ezt nem is élvezné. Mint amikor a szemetesben túró hajléktalant elkergetik a kukájától és visszafordulva csak egy erőtlen "faszfejre" telik neki.

tevevanegypupu 2013.02.26. 19:26:33

@Alfőmérnök:

Szerintem magara senki nem merges. Es akarhogy is hegyezi a dolgokat maganal szakad el a cerna, szamomra valoban felfoghatatlan temaknal. Ketsegtelen, hogy mindenki erzekeny egy bizonyos pontig, de aki irkal igy ilyen blogokba, meg ha elszor meg is lepodik sokszor a durvasagon vagy igazsagtalansagon, hozza tud aztan szokni. Feltetelezi azt is, hogy szemtol-szembe bizonyara nem lenne az illeto olyan serto..Egy maganblog - Loxone pedig az - pedig zart blog, oda csak az irhat akit a tulaj meghivott. Es ha ugy dont, hogy valakit kizar, hat akkor kizar. Nyilvan meg van ra az oka. Loxon soha az eletben ugy nem sertegette magat - egyebkent senkit sem - hogy azt maga teszi minden letezo forumon.

tevevanegypupu 2013.02.26. 19:26:33

@Alfőmérnök:

Szerintem magara senki nem merges. Es akarhogy is hegyezi a dolgokat maganal szakad el a cerna, szamomra valoban felfoghatatlan temaknal. Ketsegtelen, hogy mindenki erzekeny egy bizonyos pontig, de aki irkal igy ilyen blogokba, meg ha elszor meg is lepodik sokszor a durvasagon vagy igazsagtalansagon, hozza tud aztan szokni. Feltetelezi azt is, hogy szemtol-szembe bizonyara nem lenne az illeto olyan serto..Egy maganblog - Loxone pedig az - pedig zart blog, oda csak az irhat akit a tulaj meghivott. Es ha ugy dont, hogy valakit kizar, hat akkor kizar. Nyilvan meg van ra az oka. Loxon soha az eletben ugy nem sertegette magat - egyebkent senkit sem - hogy azt maga teszi minden letezo forumon.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.26. 19:53:22

@Mr Falafel:
Néha élvezem, hogy az Alfőmérnököt ingerelhetem. Beismerem, alantas szenvedély, mintha egy ketrecbe zárt hörcsögöt böködnék ceruzával. Ez van ... :-/

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.02.26. 20:24:27

@tevevanegypupu: De én néha igen. :) Alfi tevékenysége kb. olyan, mint az utcán a szemét, a csikk és a kutyaszar: egy normális világban az ilyet eltakarítják, egyébként pedig az ember minden alkalommal eldöntheti, hogy bosszankodik fölötte vagy átlép rajta.

Alfőmérnök 2013.02.26. 20:28:37

@Doomhammer: Mindenkinek ilyen bénán udvarolsz, buzi?

(Ha nem tudnád, a jósda tényleg zárt blogként működik január óta (lásd @tevevanegypupu: elszólását), nem különösebben zavar, hogy nem hívtak meg, csak nem szeretem a Loxon-féle intellektuális bűnözőket, és sajnálom, hogy néhány makimajmot palira tud venni.

Egyébiránt javaslom, hogy az "elcsépelt" jelzőt próbálja önmagára is alkalmazni, illetve fenti hozzászólását vegye úgy, mint a helyes önértékelésre tett első - sajnos sikertelen - kísérletet. Azon is gondolkozzon el, hogy a tirpák addig volt, minimálisan, de tényleg csak minimálisan szórakoztató, amíg Gizike is a szerzők között volt...)

Bell & Sebastian 2013.02.26. 20:41:10

@Alfőmérnök: Kíváncsi lennék arra, hogy mi értelmét látja / milyen szellemi élvezetet talál az effajta idétlen kötözködésben?

Ha nyílt sisakos küzdelemben bármelyikünk elkalapálja, mire csak tovább erősködik, előbb-utóbb elhagyja a szerencséje. Aztán majd csodálkozik, ha jegyet szednek a kivégzésén.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.26. 21:13:31

@Alfőmérnök:
"Ha nem tudnád, a jósda tényleg zárt blogként működik január óta"

Én már próbáltam az értésére hozni, hogy a jósdát az én kérésemre hozták létre és üzemeltetik a mai napig is. Egy kísérletnek tekintem és érdekel az eredménye. Legyen szíves, ne rontsa el nekem.

"Egyébiránt javaslom, hogy az "elcsépelt" jelzőt próbálja önmagára is alkalmazni"

Doomhammer elcsépelt. Hmmm. Semmi élvezetet nem adott. De szerintem másnak se. Hülye ötlet volt, lássa be.

"Azon is gondolkozzon el, hogy a tirpák addig volt, minimálisan, de tényleg csak minimálisan szórakoztató, amíg Gizike is a szerzők között volt..."

A tirpák sose volt szórakoztató, se Gizikével, se nélküle és rossz viszonyunk KGB-vel köztudomású. Szerintem maga nem nekem akarta ezt mondani.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.02.26. 21:15:34

@Bell & Sebastian: Szerintem geciskedni jó. Tapasztalatom szerint egymás piszkálásából értelmesebb doglok jönnek ki, mint a bájcsevegésből.

Alfőmérnök 2013.02.26. 21:21:20

@Doomhammer: "Egy kísérletnek tekintem és érdekel az eredménye. Legyen szíves, ne rontsa el nekem."

Akkor tekintse úgy, hogy a kísérlete sikertelen volt. Porszem került a gépezetbe.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.26. 21:22:21

@Alfőmérnök:
Nem, a kísérlet máris számos váratlan eredménnyel járt és még nincsen vége. Nagyon elégedett vagyok, meg kell mondjam.

Alfőmérnök 2013.02.26. 21:38:35

@Doomhammer: Oké, Mr. Galilei! De holnap elektrosokk!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.26. 21:46:49

@Alfőmérnök:
Úgy érti, az alanyokat akarja elektrosokkolni? És honnan tudja, hogy ki itt az alany és ki a kísérletező?

Alfőmérnök 2013.02.26. 21:59:34

@Doomhammer: Ja, hogy Ön Dr. Caligari is?
Amúgy mindenki sokkterápiát kap, Höndör B. Margittól kezdve, Héber-Lopó Lajoson keresztül Doomhammerig az egész bagázs.
(Ha nem lenne képben, innen informálódat:
www.youtube.com/watch?v=7jwjcLMz-pE )

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.26. 22:16:49

@Alfőmérnök:
Nagyon ijesztően hangzik, hogy CIA meg Echelon. A maga által emlegetett nikkek retteghetnek.

Muhahaha, az azt jelenti, hogy én is retteghetek!

tevevanegypupu 2013.02.26. 23:12:02

@Holger Hartland:

Alfi olyan mint a szegeny kis klapec panaszai Karinthynal..Es minden kilometerkonel ott akar lenni mint a partizanok.

@Alfőmérnök:

Loxon mukodtet egy josdat intellektualis bunozokkel es egy haremmel. Feltetelezem maga egyik csoportba sem szeretne kategorizalodni, szoval inkabb oruljon, hogy messzire kerult az erkolcsi fertotol.

Alfőmérnök 2013.02.26. 23:26:23

@tevevanegypupu: Megint félreért valamit. Loxon rajongóinak többsége nem intellektuális bűnöző. Inkább szánalmas makimajom, aki egy faszkalap, egy intellektuális bűnöző bűvkörébe került. Leskelődőt például továbbra is kedvelem. Attól, hogy a férgek oldalára állt, még nem lett belőle féreg. Csak "kiesett a kosárból".
Nézze, ha maga szerint mindenki erkölcsös, aki erkölcsről prédikál, és hosszú körmondatokat tud írni a tradicionalista szerzőkről, akkor tényleg csak annyit tudok mondani, hogy maga egy szánalmas hülye picsa, akit csúnyán átbasztak. Én vagyok az, aki megpróbálom rávezetni a Loxon által megvezetett szerencsétleneket, hogy miként és hogyan baszták át őket (eleddig sikertelenül).

Tehetetlen Dodó 2013.02.27. 08:16:54

@Alfőmérnök: " miként és hogyan baszták át őket (eleddig sikertelenül)"
Zsiga bá' szólt ki belőled, Alfi.

Bell & Sebastian 2013.02.27. 08:59:02

@Mr Falafel: Na ja, de lehet ezt olyan szinten is művelni, hogy a végén még meg is köszönik és érdeklődnek, mikor lehet repetázni. Meg érvényes az adjon-fogadjon -szabály, például most nem látok okot arra, hogy itt bárkit is szétszereljek.

Egyetlen kivétellel, ugyanis az ember olyan állat, aki nem felejt, és megérzi, ha gyanakvóan méregetik az első perctől. Ami ha kitart az utolsóig, ott bizony nagy hiba vagyon, valaki hibbant.

Mivel -érthető okokból- elfogult vagyok a saját javamra, ez csakis Alfi lehet. Különösen bájos az elmélete az anticion ragasztóról, ami egyesít és összeköt. Valljuk be, van ebben valami, csak nem pont úgy, ahogyan ezt ő kigondolta a tompa eszével.

Hogy hogyan is van ez, az túl esik a primitív érzékelésén, sajnos híján van a tárgyi tudásnak és kombinációs készségnek is, ami ahhoz kellene, hogy megértse a társalkodás mélyebb szintjeit.

Egy humortalan gyökér, olvas amit lát, ha bonyolult, nem veszkődik vele, jön a náci, fasz vagy egyéb kíntornás jelző.

Meg sem fordul a fejében, hogy egyszerűen csak kevés hozzá. Se íze, se bűze, se báj, sem kellem, tizenkettő egy tucat, akármelyik egyetem százasával kakálja az Alfikat, se nem különleges, se nem egyedi, se nem színes, egy más hátán felkapaszkodott, kicsi rendezőcske, aki túlértékeli azt, amit művel. Egy feldagadt, urbánus rágcsáló, akit az első, falusi kocsmában pofán fegyelmeznének, ha ilyen hangot üt meg.

Erőssége a vélt névtelenség, ami már a múlté, szerencsére, mert innen kezdve még szánalmas is a csendőrgúnya, amit magára húzott ez az icipici Padilla -epigon.

El nem hiszi, most is mekkorát élvez attól, hogy vele foglalkozunk. Halála a semmibevevés, csakhogy szánalomból időnként szóba állunk vele, talán önsanyargató perverzióból, fene se tudja.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.02.27. 09:24:20

@Bell & Sebastian: Bevallom, nem tudom visszakövetni ennek a kölcsönös, irracionális gyűlöletnek az eredőjét. Én nem látom olyannak Alfit, mint ti, és titeket sem úgy, ahogyan ő. Én már leírtam, kik azok, akik számomra csalódás, ha lehet így fogalmazni akkor, amikor nincs semmiféle kötődésem virtuális személyekhez. Abból kettő kiüresedett, nem is létezik már. A harmadikkal meg tartom az egyoldaalú riszpektet, mert én ilyen vagyok. Ugyanakkor azt mondom, ha szerintetek Alfi beteg, akkor ez a rejtett jósdás zárt osztály, ez sem kóser ám. Lehet megidologizálni, de attól még hú, de perverz. Gyakorlatilag úgy jön le, hogy Alfi elől menekültök, mint valami földalatti munkásmozgalom. A Loxont alakító valós személy személyiség rajzába ez éppenséggel beleilleszkedik, de a többiek... Ugyebár ő etnokulturálisan terhelt paranoiával.
"Figyelj, Bell, te mostantól "B" ügynök leszel, Padilla meg a 008-as, Teve álneve Barby B. A Jósda mostantól Bázis, és csak az átküldött kódok szerint beszélgetünk."
Egyetlen ember miatt ekkora felhajtás? Mert amúgy kit érdekel?

Tehetetlen Dodó 2013.02.27. 09:32:54

@Mr Falafel: Fene tudja, szerintem túl nagy jelentőséget tulajdonítanak némelyek ennek az egész jósda-dolognak. Mivel magam csak egyszerű elővárosi tahó vagyok, egyszerűbben látom ezt az ügyet:vannak páran, akik időnként szívesen eldiskurálgatnak egymással, minden különösebb ambíció, hátsó szándék nélkül - ebbe nem érdemes belelátni holmi titkos akciókat, netán valami vezérkultuszt, vagy mifenét - ez szabadon választott gyakorlat, akinek nem tetszik, legfeljebb nem írogat oda.
Amúgy is kismillió blog van, ahol az ember adott esetben kiélheti kommunikációs kényszerét, harci szellemét vagy bármit -ez a virtuális világ egyetlen előnye: szabad a pálya.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.02.27. 09:40:41

@Alfőmérnök: Szerintem Loxon nem olyan szuggesztív személyiség, amilyennek te tartod. Még csak nem is szociopata. Viszont van egy érve, amely jobb értelmi képességű emberekre is hatással van. Bell fogalmazta meg kiválóan: „a társalkodás mélyebb szintjeit”
Az elitista kiskáték divatja teljességgel érthető egy a dekadenciába fénysebességgel zuhanó társadalomban. Értéket akarnak megóvni, ezért elutasítanak mindent és mindenkit, aki vagy ami ezt veszélyezteti. Ők Noé elbaszott bárkája, ahol azt hiszik, az állatokkal együtt nem őrződnek meg az állatságok.

Alfőmérnök 2013.02.27. 10:01:01

@Mr Falafel: Na, ebben van igazság. :)
Hogy engem miért utálnak egyesek? Nyilván fel lehet sorolni a negatív tulajdonságaimat. De szerintem aki engem valami veszélyes vadorzónak lát, vagy képzel, az egész egyszerűen nem elég intelligens és/vagy nem jó emberismerő. Én úgy gondolom, pamocsnyik fogalmazta meg jól, hogy hogyan kell viszonyulni hozzám (lásd itt:@Alfőmérnök: ;meg abban a kommentjében, ami miatt kitiltották egy időre). Egyébként padilla is elég pontosan látta a személyiségemet (még mielőtt találkoztam vele, tehát csak azok alapján, amiket írtam).

tevevanegypupu 2013.02.27. 12:15:44

@Alfőmérnök:

Alfi ne abrandozzon, maga nem veszelyes vadorzo.:)

@Mr Falafel:

Azan mi van akkor, ha az allatsagokat is meg akartak orizni viszonyitasi alapnak?

bömböcz 2013.02.27. 12:19:37

@Bell & Sebastian:
Én sajnálom a jósda elrejtését, mert nagyon jókat szórakoztam olvasván magukat.
Gondolom mások is...
A vége felé tagadhatatlanul széthullott, ráadásul IRL közléskényszeressé vált, ami már nem volt egy vidám gyászmenet...

Alfőmérnök 2013.02.27. 12:37:22

@tevevanegypupu: Csak annyit állítottam, hogy egyesek annak látnak.
(Még mielőtt ismét hazudozni kezdene: ez az állításom visszakereshető, idézhető kommentekkel alátámasztható. Csak egyet idézek:
" gloire · alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.13. 23:02:05

@Loxon: helyében én kiraknék ide pár könyvajánlót, online könyváruházaktól, akár csak egy-egy érdekesebb klasszikus elég volna. Onnatól ez a blog - mivel reklámoz - üzleti tevékenységet folytatna. Simán be lehetne perelni téged hitelrontásért. A tárgyalásokon előbb-utóbb meg kéne jelenned, különben előállítanak. Egy jó ügyvéd végig viszi simán, bár a büntetés valószínüleg remémnytelen, de az inkongnitódnak vége lenne. Soha többet nem látnánk azt hiszem."

delphoijosda.blog.hu/2012/11/03/xxiv_786/fullcommentlist/1#c18292527 )

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.02.27. 12:49:25

@tevevanegypupu: Kiskegyed ne fossza ki az én fogalomkészleteimet, ha kérhetem!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.02.27. 12:52:20

@Tehetetlen Dodó: Szerintem én ugyanezt mondtam. Annyi kitételt tennék, hogy mindenki indítékaival nem vagyok tisztában. Sőt, senkiével sem, de az általam legvalószínűbbnek vélt verziót vázoltam fel.

Tehetetlen Dodó 2013.02.27. 13:05:03

@Mr Falafel: Körülbelül. Alfival sincs más baj szerintem - mondtam is neki - hogy túl nagy fontosságot tulajdonít ezeknek a virtuális vacakolásoknak. Nem vérre megy.
De nem hiszi el nekem, pedig jóindulatúan mondom, mivel én aztán nem vagyok senki felé elkötelezve, meg amúgy is huszadrangú mellékszereplő vagyok ebben az egész ál-valóságban. Ezért konstatálom némi sajnálkozással vegyes értetlenséggel, hogy mennyire beleveti magát a fölösleges, önmaga-generálta bozótharcba.

bömböcz 2013.02.27. 13:12:34

@Tehetetlen Dodó:
alfi kipofázási kényszeres hangulathullám-vasutas.
Nem venném fel a pártközpontba...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.02.27. 13:17:51

@Tehetetlen Dodó: Nem ő az egyetlen. A másik oldalon is vannak páran, akik vagy önszántukból, vagy megfelelési kényszer hatására, de markolásszák erősen a bajonetet.

Alfőmérnök 2013.02.27. 13:35:34

@Tehetetlen Dodó: Nekem úgy tűnik, mintha nagyobb jelentőséget tulajdonítana a "virtuális vacakolásnak" az, aki be akar perelni. De úgy látszik, a jósda közönségét ez kevésbé zavarja, mint mikor én lenácizom picr3kát.

bömböcz 2013.02.27. 13:44:10

@Alfőmérnök:
picr3ka egy hüjepicsa, kit érdekel a működése?!

Tehetetlen Dodó 2013.02.27. 14:10:02

@Alfőmérnök: Nem vagyunk egyformák.
Nekem például általában elég nagy a tűréshatárom, agresszív hajlamaim kiélésére pedig ott a mandicset bolsi provokátorokkal jócskán megszórt felülete, ott nem vagyok kíméletes.

Alfőmérnök 2013.02.27. 14:13:41

@Tehetetlen Dodó: És kezdeményezted már, hogy valamelyik nicket bepereld, vagy bepereljék?

bömböcz 2013.02.27. 14:20:55

@Alfőmérnök:
azért magán emilek tartalmát sem szokás "kiteregetni"...jobb körökben.

Tehetetlen Dodó 2013.02.27. 14:24:46

@Alfőmérnök: Áh, lesz*rom őket, az fáj nekik legjobban.
De mondom: nem vagyunk egyformák.

Alfőmérnök 2013.02.27. 14:28:06

@bömböcz: MézesRozi megérdemelte, ő is tudja, miért. A többiekkel nem volt konfrontációim e miatt. (Üzenem annak a balfasznak, aki felnyomott az egyik illetőnél, hogy tisztáztuk a dolgot.)

Alfőmérnök 2013.02.27. 14:30:26

@Tehetetlen Dodó: Azt kéne megértened, hogy a csatornapatkányok viselkednek úgy, mint Loxon és Gloire. De ha nem akarod megérteni, akkor nem is fogod.

Tehetetlen Dodó 2013.02.27. 14:47:23

@Alfőmérnök: Nem bírsz kiszakadni ezekből a mániákus köreidből.

bömböcz 2013.02.27. 14:51:06

@Alfőmérnök:
Tipikus zsici válaszokat ad amikor nincs "hatás alatt"...
Még az is lehet, hogy megfilmesíthet egy bayeri látomást!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.27. 15:00:54

@Alfőmérnök: dicséretedet még sehol se olvastam, utálós kommenteket meg igencsak
ez alapján gondolom, szóval miért is lovagolsz még mindig ezen a témán?

Alfőmérnök 2013.02.27. 15:07:15

@Tehetetlen Dodó: Jellemző, hogy csak erről nem írja/írta le a véleményét senki:

" gloire · alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.13. 23:02:05

@Loxon: helyében én kiraknék ide pár könyvajánlót, online könyváruházaktól, akár csak egy-egy érdekesebb klasszikus elég volna. Onnatól ez a blog - mivel reklámoz - üzleti tevékenységet folytatna. Simán be lehetne perelni téged hitelrontásért. A tárgyalásokon előbb-utóbb meg kéne jelenned, különben előállítanak. Egy jó ügyvéd végig viszi simán, bár a büntetés valószínüleg remémnytelen, de az inkongnitódnak vége lenne. Soha többet nem látnánk azt hiszem."

delphoijosda.blog.hu/2012/11/03/xxiv_786/fullcommentlist/1#c18292527

"Loxon · konzervativok.blogspot.com 2012.11.14. 13:35:23

@Alfőmérnök: „Én inkább arra lennék kíváncsi, mi a véleménye Loxonnak @gloire: indítványáról.”

Az „ignorálás” azt is jelenti, hogy valaki egyáltalán nem vesz tudomást a másikról, tehát a véleményére sem kiváncsi. Elvileg te „ignorálod” Loxont, gyakorlatilag azonban nem.

Egyébként a véleményt, ha van is, szívünk joga elhallgatni, morfondírozni rajta, sőt arra is jogot formálhatunk, hogy egyáltalán ne foglalkozzunk valamivel, tehát véleményünk _se_ legyen róla. Mivel pedig egyetlen toporzékoló elvárásnak sem felelhetünk meg (nem csak nem akarunk, de nem is lennénk képesek), kizárt, hogy mindenről számot adjunk, legkevésbé pedig magának a toporzékolónak tartozunk számadással.

Annak eldöntését pedig, hogy erre mások hogyan reagálnak, reagálnak-e egyáltalán, vagy hogy mit hisznek ezzel kapcsolatban, helyes vagy téves következtetéseikkel együtt kimondatlanul másokra hagyjuk, bizalommal abban, hogy viselkedésünket helyesen értelmezik, és tudva azt, hogy félreértések is lesznek, mert ezek elkerülhetetlenek. A félreértésekért legfeljebb szólunk, ha értelmét látjuk, ha nem látjuk értelmét (ami szintén millió okból lehetséges), nem tesszük. Röviden ez lenne a kiskáté."
delphoijosda.blog.hu/2012/11/03/xxiv_786/fullcommentlist/1#c18298868

bömböcz 2013.02.27. 15:13:35

@Alfőmérnök:
nem érti hogy a szőke cigányt a zsidó joggal kell befosatni?!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.27. 15:15:21

@Alfőmérnök: úgy látom gloire nem igazán van tisztában a kommentelési játékszabályokkal.
még ha te is lettél volna másnéven (amit nemigen értek miért jó játék ez nálatok, nálad.), akkor se kellett volna törölnie a kommentet, reagáljon rá egy kommentbe elmondva a véleményét, és így nem téved ekkorát.
milyen korlátok közt él
miért nem csinál tölgy egy saját klubbot, moderáció nélkül? minek jártok olyan helyre, ahol törölnek kommentet?
Mihintet nagyon kedvelem, csináljon ő saját klubbot.

Tehetetlen Dodó 2013.02.27. 15:26:08

@Alfőmérnök: Miért kellene erről feltétlenül mindenkinek véleményt formálnia?
Ez a ti belügyetek és én például marhára nem szeretnék köztetek igazságot tenni, még akkor sem, ha én dicsőség kolléga helyében biztosan nem így jártam volna el - igaz, a te helyedben sem erőlködtem volna ennyit valami vélt vagy valós igazam mindenáron való elismertetéséért.
Én nem vagyok képes ennyire komolyan venni ezeket a virtuális dolgokat - ha valaki nem érdekel, vagy netán valamilyen okból ellenszenves vagy visszataszító megnyilvánulásai vannak, akkor ignorálom. De tényleg ignorálom, azaz olyan számomra, mintha nem is létezne, csináljon bármit is, nem méltatom még arra sem, hogy elolvassam, nemhogy még kardot rántsak.
Ilyen egyszerű ez.

Alfőmérnök 2013.02.27. 15:32:42

@Tehetetlen Dodó: Tényleg meghülyültél? Nem érted, hogy ez már nem virtuális csörte - gloire a való világba akarta átvinni a sérelmeit. Az más kérdés, hogy esélye se lett volna Gloirenak, hogy véghezvigye a tervét. Akár tudta ezt, akár nem, patkányság maga a felvetés is. Erre egy bloggazdának (már ha minimális erkölcsi igényeket támaszt önmagával szemben) azt KELL írnia, hogy ennek itt nincs helye. Ha ezt nem teszi meg, akkor ő is patkány. Pont.
Ha ezt nem látjátok, vakok vagytok.

bömböcz 2013.02.27. 15:35:00

@Alfőmérnök:
Loxon (meg a pc dúm?) az igazság megtestesítése miatt (tölgy-ügy) "önkéntes-száműzte" innen a jó megmondásokat mondókat...
A maga vergődései miatt lett először gázai övezet az a blog!

bömböcz 2013.02.27. 15:38:31

@Tehetetlen Dodó:
na ja: vissza a természethez, avagy mindenki igya a saját pálinkáját!

Tehetetlen Dodó 2013.02.27. 15:47:45

@Alfőmérnök: Nem figyelsz. Az imént írtam, hogy én másként jártam volna el, továbbmegyek: el sem jutottam volna idáig. De ti egymást hergeltétek már egy ideje, a nem bennfentesek számára esetleg követhetetlen okokból és indokokkal, most ne gyere hirtelen azzal, hogy a másik visszaütött, mert mindkettőtökkel elszaladt a ló.
De tudni kell felülemelkedni ezeken a lényegtelen dolgokon, nem pedig hónap- vagy évszám melengetni holmi sérelmeket, amelyek ráadásul kölcsönös akciók révén eszkalálódtak.
Na, részemről ennyi, ha megérted, jó, ha nem, úgy is jó, én biztosan nem fogok veszekedni...

Tehetetlen Dodó 2013.02.27. 15:53:30

@bömböcz: Én magam nem fabrikálok pálinkát, azt meghagyom a nálam rátermettebbeknek, inkább a fogyasztásban jeleskedem.
Erről jut eszembe a szomorú esemény: tegnap vertem csapra utolsó palackőszi szerencsi szilvámat és jó ideig nem lesz utánpótlás.
Még szerencse, hogy Jan Becher találmánya mindig ott lapul a sifonérban, vészhelyzet esetére.

Alfőmérnök 2013.02.27. 15:56:33

@Tehetetlen Dodó: OK, azt elhiszem, hogy te másként jártál volna el. Sőt, te nem is vállaltál volna bloggazdai szerepet, szerintem.
Ettől függetlenül furcsának tartom, hogy nem reagálta le senki. Más dolgokat meg lereagálnak. Pl. ha én anyázok. Amiből azt a következtetést vonom le, hogy gloire patkánysága nem zavarja őket, az én anyázásom meg igen. Szerintem itt valami nincs rendjén.

bömböcz 2013.02.27. 16:09:35

@Tehetetlen Dodó:

tavasszal, ravasszal:
izzik a, izzik a,
becherovka gúnyája!
szél fut és bele nyargal , szél fut és belenyalgal
a budweiser habjába...

Tehetetlen Dodó 2013.02.27. 20:55:47

@bömböcz: Prazdroj, Bandikám, Prazdroj.

Bell & Sebastian 2013.02.28. 00:01:07

@bömböcz: Általában semmi sem tart örökké, csak az idő vánszorog a temetésen és szalad a lagziban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.03.01. 07:04:58

@Alfőmérnök: amit maguk a hibámnak tartanak, azt én erénynek tartom."

húha

Alfőmérnök 2013.03.01. 16:01:10

@tesz-vesz: Nem lehetne inkább csak értelmetlen?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.03.01. 16:39:25

@Alfőmérnök: nem, ez a tipikus "nagyot mondunk, de kis értelemmel rendel" nevezetű klisé :)
süti beállítások módosítása