Kinyírták jobbról – L. Simon menesztéséről
2013. február 14. írta: Lakner Dávid

Kinyírták jobbról – L. Simon menesztéséről

l-simon-laszlo(2).jpg

Miután a Heti Válasz Online és a Magyar Nemzet Online szerkesztőségének megerősítették, szinte bizonyossá vált: L. Simon László kulturális államtitkárt hamarosan menesztik posztjáról. Megrendült benne Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterének bizalma – írja a Népszabadság Online, mely szerint valószínűleg ennek az volt az oka: „nem tudott azonosulni a hivatalos kultúrkampf megjelenésével”. Hogy ezután a HVG.hu újságírójának állítólag cáfolta az értesüléseket, majd az Emmi cáfolta, hogy L. Simon hivatalosan cáfolt volna bármit, már tényleg a bohózat kategóriájába tartozik. Ott voltam a Terror Háza Múzeumban megrendezett beszélgetésen, és az államtitkár ott semmi jelét nem adta annak, hogy a hírek ne lennének igazak. Karácsony Gergő még viccelődött is azon, hogy L. Simon az MMA-ügybe bukott bele, Vári György moderátor kérdésére pedig csak annyit felelt a beszélgetés végén, hogy jelenleg államtitkári pozíciójában van jelen. Utána az újságírók gyűrűjében a lehető leggyorsabban elhagyta a termet, és úgy tűnt, konkrét választ egy nyomába szegődő riporternek sem adott. Nem úgy tűnik, hogy a lemondatás kacsa lenne; Stumpf András el is búcsúztatta az államtitkárt a Heti Válasz Online-on. Bár magam is vitattam L. Simon bizonyos ötleteit, mégis úgy éreztem, érzem: megfelelő volt e posztra, és döntései mögött hozzáértés és tapasztalat. Mondhatni, szakmabéli is volt, hiszen a másik oldalról, művészként is megtapasztalta a kultúra világát.

Kiérlelt világnézet és kritikus szellem” – írja róla Szubjektív Ikonosztáz című könyvének előszavában Gulyás Gábor, és körülbelül én is ezen tulajdonságok miatt érzem úgy, hogy szemléletmód és hozzáállás okán is alkalmas volt L. Simon a kultúrpolitika igazgatására. Tudta, mit képvisel, ugyanakkor befogadó volt más elképzelésekkel szemben is – értékrendjével tökéletesen tisztában volt, épp ezért akart és tudott is nyitni más értékrendek felé. Ez persze nem jelenti, hogy könnyedén el lehetett volna tántorítani az igazától: ahogy Gulyás Gábor, ő is sziklaszilárdan hitt egyes meglátásainak helyességében.

Gulyásról a szalonszerű tárlatok MMA-s felvetése után derült ki, hogy nem ingatható meg egykönnyen, nem győzhető meg arról, hogy támogasson egy általa eleve rossznak tartott konstrukciót: a képző- és iparművészet demokratikus bemutatására tett kísérlet ugyanis távol áll a legtöbb kortárs művésztől, azt anakronisztikus és értelmezhetetlen módszernek tartják. A művészetet ugyanis nem lehet demokratizálni, nem lehet mindenkit beengedni alanyi jogon: itt értékelválás zajlik, és csak annak sikerülhet bekerülnie, akinek műve szakmai szempontok alapján is értékelhető. Itt nincs „de most jön a jobboldal”, nincs „jöjjön el nektek is hét szűk esztendő”: a kultúra nem viselheti magán a politikai szempontok alapján történő osztályozást, és nem tűri meg a pusztán ideológiai alapon bekerülni kívánókat. Tudta ezt Gulyás, ezért lemondott; és tudta L. Simon is, de valamiért szükségét érezte a maradásnak. Végig szerette volna csinálni, elvégzésre váró feladatok sorát látta még maga előtt. Ebben viszont hibázott. Van, amihez már nem lehet szájhúzás mellett asszisztálni, és van, amiről világosan ki kell mondani, ennek 2013-ban nincs létjogosultsága. De politikus alkatról van szó, így nem egykönnyen szenved vereséget.

Ma kulturális értelemben két jobboldal van. Nem volt ez nagyon másként eddig sem, de most még világosabban kirajzolódtak a határvonalak. Az L. Simon, Gulyás, Rockenbauer („nem az a konzervatív, aki nem érti a kort, amiben él”), Szörényi és megannyi más szereplő által képviselt, egyébként sokszínű és akár egymással is meccselő körök tisztában vannak saját kulturális értékeikkel. Meg tudják magukat határozni, ugyanakkor másokhoz is képesek azok saját értékének jogán viszonyulni és befogadóak a más értékekkel szemben, mert tudják: csak azokkal együtt jön létre a teljesség.

Nem így van ez a kultúrpolitikával flörtölő másik térfélen, melyet bizonyos értelemben szintén jobboldalinak neveznek: őket képviseli többek között Fekete György avagy Kerényi Imre, akik a kulturális térfélen is csak szekértáborok küzdelmében tudnak gondolkodni. Akik a kultúrkampf fokozásához (olykor sok éves) munkájukkal járultak hozzá az árok jobb oldalán. Akik már sokszor egyértelművé tették, hogy kissé egysíkúan szemlélik a magyar kultúra alakulását, és ideológiai okokból úgy érzik, olyanoknak is nagy fontosságot kell tulajdonítani, akik ezt művészetük okán nem feltétlenül érdemelnék ki. Akik szerint Wass Albert és Nyirő József indokolatlanul lett háttérbe szorítva, ugyanakkor Esterházy Péter és Tarr Béla jogtalanul került rivaldafénybe. Hogy bőven vannak ilyenek a világnézetileg baloldali-liberális művészek között is? Világos, de sepregessünk csak a magunk háza táján. Módszereik és szempontjaik a szocializmus élharcosaiéhoz hasonlítanak: csak akkor éppen Váczi Mihályt és Szilvási Lajost kellett tolni – hogy emiatt olyan nagyságok szoruljanak háttérbe, mint Márai Sándor, Petri György, vagy a nyolcvanas években az egyetlen betiltott játékfilmmel büszkélkedő Jeles András.

Sokak számára megnyugtató volt L. Simon kinevezése, hogy ezzel talán másféle (és érdemi) kultúrpolitika bontakozhat ki. Nem így történt. Miután a kulturális államtitkár tett egy aprócska kísérletet arra, hogy szakmaibb mederbe terelje a vitákat, már végképp nem nézték jó szemmel tevékenységét. Így talán a maga teljességében mutathatja meg magát a kultúrharc: jöhet az MMA és a giccsözön, a „mi jövünk” és „ti mentek” kerényis jelszavára.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr855077801

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.15. 11:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: L. Simon László, a fideszköltő 2013.02.14. 12:16:22

Kortárs költő, aki neves Mind-mind-mind eszdéeszes Kortárs író, aki híres Minket pártol, ebbe míves. - A kontraszelektált ochlokráciában.   A Biszku Bélát feljelentő jobbikos Szilágyi György abszurdnak tartja, hogy egy nyilatkozata, nem pe...

Trackback: L. Simon László, a fideszköltő 2013.02.14. 12:16:21

Kortárs költő, aki neves Mind-mind-mind eszdéeszes Kortárs író, aki híres Minket pártol, ebbe míves. - A kontraszelektált ochlokráciában.   A Biszku Bélát feljelentő jobbikos Szilágyi György abszurdnak tartja, hogy egy nyilatkozata, nem pe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Urfang 2013.02.14. 11:50:18

Bolsevista kutyákból nem lesz demokratikus szalonna...

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2013.02.14. 11:55:51

még kádárnak is jobb káderpolitikája volt, mint ezeknek

Google 2013.02.14. 11:58:27

Ez a Kerényi-féle hét szűk esztendő, azt hiszem, úgy értendő, hogy mindenkinek, minden oldalinak az lesz. Szűk. Miután például a Filmalapnál is elbazilikáztak pár milliárdot az előzőek, böjt lesz itt is, nem más. És mindenkinek. De egyeseknek ehhez tényleg hozzá kell még szokniuk.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.14. 12:15:20

az szdsz-be kellett volna mennie, akkor nem lógna ki a fidesz lólába

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.02.14. 12:16:29

A fő baj az, hogy mindez már '98-'02 között is látszott. (Egyébként L Simon messze nem ekkora ász, mint itt lefestettetett, sőt. Mondjuk Imréhez, meg ehhez az idióta Feketéhez képest persze.) Ide visz, amikor egy rakás jogász, meg közgazdász viszi a boltot, ráadásul jellemzően 1-2 generációs értelmiségiek. Fingjuk sincs semmiről, beszopják a káelcsabákat, közben lehúzza őket jó néhány régi és új lehúzóművész. Szomorú dolog ez...

Urfang 2013.02.14. 12:16:35

@Google:

Jaja, az emúttnyócév miatt szipolyozzák ki a pénzt a kultúrából és az oktatásból is, nem azért, mert szarnak bele és csak a felcsúti focistadion meg a Közgép gazdagodása számít nekik igazán.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2013.02.14. 12:32:39

tótawé ezt most kivételesen jól megírta tegnap... "a forradalom felfalja..."

a ország meg (vissza)nyert egy borászt..

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.14. 12:38:02

most ha a népszabadság azt írja, akkor az tutti úgy is van? biztos jobbról falták fel a csávót?

Google 2013.02.14. 12:43:18

@Pável:

Ezt a lazaságot... Tótawé mindig kivételesen jól sírja el, hogy. Savanyú a narancs.

Urfang 2013.02.14. 12:47:52

@jose maria padilla:

Úgy érted nem is jobbról menesztik a csávót, nem is maga Viktor elvtárs vagy valamelyik alviktora, hanem a ballib irányít mindent a háttérből? Máris visszatértek és kirugatnak bárkit a jobboldalon? Viktor tehetetlen?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.14. 12:51:05

@Urfang: nem balfaszkám. nem erre gondoltam. hanem a népszabadság állításán és az elmebeteg szörényi váteszkedésén túl egyelőre semmi nem támasztja alá, hogy a fidesz széltahó "művész" truppja túrta ki.

tarackos 2013.02.14. 12:52:57

@jose maria padilla: Azt a hetiválasz írta nem a népszabi...

2013.02.14. 12:57:03

ez Alföldi Róbert bosszúja :D:D:D

2013.02.14. 12:58:32

egyébként nem lehetne hogy kusza szemet "nyírják" már ki jobbról

Kandeláber 2013.02.14. 13:07:01

"Kinyírták jobbról"-akár egy tinihorror címe is lehetne.
És most hirtelen szimpatikussá vált L. Simon, aki a kinevezésekor még disznófejű kultúrharcos volt, aki döngöli a magas művészeteket és művészeket az agyagba.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.14. 13:13:31

"megfelelő volt e posztra, és döntései mögött hozzáértés és tapasztalat. Mondhatni, szakmabéli is volt, hiszen a másik oldalról, művészként is megtapasztalta a kultúra világát."

lakner most kéne letenni a ceruzát, és nem írni többet.
lakner zoltán pholitológus, ugye csak névrokon?

"nevelési kudarcaim miatt pályát és nemet váltottam
újságíró lettem
vagy újságírónő"

kkbk.blog.hu/2011/03/29/szilagyi_gyorgy_interju

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.14. 13:28:39

"„Kiérlelt világnézet és kritikus szellem” – írja róla Szubjektív Ikonosztáz című könyvének előszavában Gulyás Gábor, és körülbelül én is ezen tulajdonságok miatt érzem úgy, hogy szemléletmód és hozzáállás okán is alkalmas volt L. Simon a kultúrpolitika igazgatására. Tudta, mit képvisel, ugyanakkor befogadó volt más elképzelésekkel szemben is – értékrendjével tökéletesen tisztában volt, épp ezért akart és tudott is nyitni más értékrendek felé."

bravó dávidkám, nagy jövő áll előtted, édes istenem, micsoda üresfejű ostoba írás.
egy konkrétumot nem lehet látni miért kéne éljenezni a téeszelnök kicsi fiacskáját, egy cselekedete nem volt, és ez a kis kölyök lakner, még "kritizálja" is:

"Bár magam is vitattam L. Simon bizonyos ötleteit"

bizonyos ötleteit? egy "ötlete" volt, az is egy üres gumicsont, látszatvitatkozás, hírekbekerülés vágya, hogy ne játsszák az álszentet a színházkinevezéseknél micsoda zseniális ötlet, micsoda lángész...
semmi mást nem is csinált, csak tovább etette az ügynökírókat, mint spiró, eszterházy, konrádgyörgy stb. nincsen változás, csak a változás kommunikációja van meg, mert erre van igény a szavazótáborban, a szerencsétlen hülye szavazókat nem is érdekli de fel se tudnák fogni, hogy ténylegesen semmiféle változás nincsen, csak a szája nagy mindenkinek.

kontraszelektált posztkomcsi majmok és sznob zsúrfiúk, akik tömjénezik az elvtársurat. a disznófejű nagyúrt. ez ma a magyar hiv. értelmiség

Kandeláber 2013.02.14. 13:29:51

@tesz-vesz: Az a festett hajú, raccsolós szicipolitológus?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.14. 13:33:31

két jobboldal van :)
az egyiket a tészelnök fia és egy libsi képviseli, a másikat kerényiék, feketéék akik szintén beszervezettek voltak, na de kérem lakner elvtárs, de mi lesz a magyarokkal?
ők melyik jobbhoz tartozzanak?

a kutya verje meg

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.14. 13:38:03

laknerkém petrit szádra ne vedd, a te nagyságodhoz képest ő zakatolva elhalványul.

mérnem fogod szépen kézen hörcsög adélt és takarodtok vissza az szdsz-be, ahonnan jöttetek.

Kandeláber 2013.02.14. 13:46:13

@tesz-vesz: Mondjuk Tarr Béla és Esterházy indokolatlanul eltúlzott eltúlzott sztárolásában igaza van, Márait meg ne hasonlítsa ezekhez, ő a Szabad Európán vezetett műsort, egyértelmű volt az indexre tétele.
Nyírőről eszembe jut '89, amikor valahol bemutatták a "Jézusfaragó embert", és a Párt bulvárökle, az Esti Hírlap azonnal ráugrott.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.14. 13:50:05

lázárnál és csányinál is két jobboldal volt:
kkbk.blog.hu/2012/12/13/meyer_dietmar_generacios_valtas

"Úgy is van, állítsunk szobrot L. Simonnak, aki hivatalban hagyta a Nemzeti Színházban Alföldit, pedig legalább kétszer simán kirúghatta volna méltatlan viselkedés miatt, anélkül, hogy szó érhette volna a ház elejét.

A Nemzeti épületének bérbeadása a románoknak a nemzeti ünnepük - Erdély elcsatolása- alkalmából, hogy is mondjam, érdekes gesztus volt. A nemzet sokadik nyilvános arculcsapása volt, egy állítólag nemzeti kormány idején. Alföldi ezután még fokozott médiafelületet is kap, kitöltheti az idejét, és pocsékolhatja a pénzt"

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.14. 13:51:51

@Alfőmérnök: nem tudom, de azt sem, hogy jobbról e. egyelőre van egy népszabi állítás, meg egy szörényi hagymáz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.14. 13:56:11

@Kandeláber: kinek van igaza?

"Fekete György avagy Kerényi Imre, akik a kulturális térfélen is csak szekértáborok küzdelmében tudnak gondolkodni. Akik a kultúrkampf fokozásához. akik már sokszor egyértelművé tették, hogy kissé egysíkúan szemlélik a magyar kultúra alakulását,
Akik szerint Wass Albert és Nyirő József indokolatlanul lett háttérbe szorítva, ugyanakkor Esterházy Péter és Tarr Béla jogtalanul került rivaldafénybe"

de már elmondtam én is, kerényi és fekete is valószínűleg beszervezett volt, ők mélyebben nyúlnak a látszat fenekére, mint l. simon. olyanok ők, mint az mdf és a fidesz, az mdf-ről ma már a leghülyébb is tudja hogy komcsi párt (eredetileg is az volt, de lekopott a máz), a fideszról már sokan sejtik, hogy ugyanolyan posztkomcsi, mint az mdf, szdsz, de a többség még nem tudja, ez a máz is csak elkopik egyszer. ki fog még a fidesz is egyszer esni a parlamentből.

ujlaki_denes_level_kerenyi_imrenek

„Határozottan emlékszem, hogy a 70-es években beparancsoltál a szolnoki igazgatói irodádba, és kérted lépjek be az akkori MSZMP pártjába. Mondván »ez az én karrierem érdeke«. Kérdeztem Tőled: »Ki lenne az én ajánlóm?«, Mire Te azt mondtad: »Természetesen Én« Erre azt válaszoltam Neked: »Nem lépek semmilyen pártba"

mandiner.hu/cikk/20121113_ujlaki_denes_level_kerenyi_imrenek

bömböcz 2013.02.14. 14:12:14

Nóta:
A pártelnök ha kimegy a libaföldre...
Megjáratja a szemeit körbe-körbe.
Zsebre bassza a kezét, azt a dolgos balkezét,
Hinye -mondja- az anyjának keservét!

A minielnök ha kimegy júnióba...
Azt gondolja belenyúl a tuti jóba!
Zsebre vágja a kezét, és úgy vonul szerte-szét,
Hinye a polgári keservét!

A polgár meg ha kimegy a kapun túlra,
Azt látja, hogy neki nincsen konjunktúra!
Hátra teszi a kezét, szólitja miniszterét:
Hinye már a kurva istenét!

Kandeláber 2013.02.14. 14:13:33

@tesz-vesz: Kerényi hiteltelen, senki nem mondja, hogy nem az, de vak tyúk is találhat szemet.
Esterházy a "Hogyan gondozd a magyarodat" c. épületes írása ellenére partvonalon kívül van. Tarr pedig ahelyett, hogy maradt volna a nézhetetlen filmek sorozatgyártásánál, politizálásra adta a fejét, mint ahogyan Varga Pista suszter versírásra az "Indul a bakterházban", na Tarrnak annyira sikerült a politizálás, mint Varga Pistának.
Azt meg mindenki tudja, hogy a "rendszerváltó" pártok tele voltak pakolva ágensekkel, az MDF első ténykedése volt, hogy a paktummal szemenköpte a választóit, köztük engem is, ezért soha többet nem kértem belőlük.
A fidesz pedig a libbant térfélről benyomult az mdf kiesésével keletkezett vákuumba, igen, nemzeti zománccal vonták be magukat, de mindenki emlékszik, amikor tiltakoztak Szent István napjának állami ünnepséggé nyilvánítása ellen, vállvetve az mszp-vel és az szdsz-el.
Mint ahogyan a többi, hungarofób megnyilvánulásukra is abból az időből.
Mindenesetre nem soroltak be a "Demokratikus Chartának" titulált maszop-szdsz összeborulásba, ez tette őket szövetségesből ellenséggé.
Az szdsz-nél és utódainál minden jobb.
M

Kandeláber 2013.02.14. 14:14:13

Pardon,"írása óta".

bömböcz 2013.02.14. 14:22:05

@Kandeláber:
hehehe...
Átszakadt a gát?

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.14. 14:24:18

Tényleg senkinek nem tűnt még fel, hogy a bal, a ballib, a jelen kultúrpolitikát illető kritikáiban semmiféle konzekvencia és koherencia nincs?!:-) Támadnak mindent és mindenkit, ami és aki vélt vagy valós (pillanatnyi) érdekeiket (vélhetően vagy ténylegesen) veszélyeztetni látszik és támogatnak mindent és mindenkit, ami és aki vélt vagy valós (pillanatnyi) érdekeiket (vélhetően vagy ténylegesen) szolgálni látszik.

L. Simon is mi minden volt már a bal, ballib kommunikációban?! Most épp megpróbálják személyét kijátszani Fekete Györggyel szemben. Ennyi.

Alfőmérnök 2013.02.14. 14:31:33

@jose maria padilla: Szörényi állítólag vakoló, úgyhogy biztos jólértesült.

takács bálint (törölt) 2013.02.14. 14:34:10

@jose maria padilla:
akkor mégis kik? összebeszélt lendvai ildikó és kunhalmi ágnes? vagy alföldi és friderikusz? hogy most aztán tényleg váltsák le ezt az l simont. azért, hogy még inkább az mma kezében összpontosuljon minden.

bömböcz 2013.02.14. 14:37:31

@mk27soundmaster:
A pocokpofájú zsírdisznót miért védi? Csak mert támadják a tudjukkik?!
Fajtajellegű belharc a suskáért és a gondolatirányító-szakácskönyvért...

Hattory Hanzo 2013.02.14. 14:49:25

„...nem stílusban és nem műfajban gondolkodom... hanem abban, hogy a nemzet megmaradása szempontjából mi hasznos (...) A haszontalanok között van rengeteg nagy mű, a hasznosak között pedig akadnak közepes alkotások, ez igaz. Az én mértékem ennek ellenére is a hasznosság. Lehet, hogy ez ügyben sokat tévedek, de ezt a hozzáállásomat már nem fogom feladni. (...) Ma nem a szomorúságnak, az elkedvetlenítésnek az időszaka van, hanem a remény nyújtásának, ami megemeli az emberi lelket.”

Stumpf András interjúja Fekete Györggyel, Heti Válasz, 2013 február 14.

„Ha aközött kell választani, hogy egy ilyen közepes nívón szocialista kultúrát adunk, vagy egy egész magas nívón antiszocialistát, én megmondom, hogy a közepes nívójú szocialista kultúrára szavazok, hogy ne legyen félreértés, mert itt választani kell néha. Mert a magas színvonalú szocialista kultúrához az út mindenképpen a szocialista tartalmon keresztül vezethet el és nem a nívón keresztül. (…) Adott esetben, átmenetileg, lesz, igaz, egy kis nívósüllyedés, művésziszínvonal-süllyedés. Mi ezt nem akarjuk, de egy nagyon magas színvonalú ellenséges kultúra között – ha muszáj választanunk –, – megmondom, hogy én a közepes színvonalra fogok szavazni, megmondom én ezt Kodálynak is, még ha le is néz, nem félek én attól.”

Kádár János, 1958 július 25.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.14. 14:50:01

@takács bálint: ilyen bunkó mint maga, minek ír ide. /persze még szereznek is ide magánál hülyébbek is :) / olvasni tud, alemberkém?

Jack Torrance 2013.02.14. 14:57:18

@mk27soundmaster: minden kritika ellen meg tudod védeni a legidiótább és értelmetlenebb intézkedéseket is. Az az egy nem derül ki soha, hogy amúgy mit gondolsz róla :)

Frick László Emlékzenekar 2013.02.14. 15:00:59

@Pável: Ne hülyéskedj, a szocialisták HR-ben nagyon erősek és belső_PR-ben is. Akik Bajnai alatt dolgoztak [John Emese meg a kövér ex-választásifelelős néni], hangosan felzokognak, ha az a drága aranyos empatikus ember az eszükbe jut.

R. Kamilló pedig a virágokat szereti nagyon és a tisztaságot, ő maga a maga kezével sepregetett.

Hermann Göring meg a kutyusokat szerette, 24 kutyuffkájával alcsikázott az ágyikójában.

Sztalin meg a vodkát szerette.

II. Frigyes meg fuvolázott és a Grummbiere Atyja.

takács bálint (törölt) 2013.02.14. 15:04:04

@jose maria padilla:
szerinted hogyan érte el a baloldal orbán viktornál, hogy leváltsa l simont? tarr béla állhat a háttérben? vagy ki? ha nem a saját emberei.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.14. 15:04:45

@Hattory Hanzo:
a hatalom, és a kedvezményezettjeivel való bánás, már csak ilyen.
orbán leszarja a kultúrát. joggal. amennyi ebből az egészből érdekes, az csak annyi, hogy a kultúrhatalom birtokosai, élvezői, tartalomkitöltői a jelenlegi hatalom célkeresztjében vannak e. mindenki számára világos, hogy úgynevezett kulturális értékek a jobboldalon nem jönnek létre, legalábbis nem jobbos elvek mentén, -mondjuk vidnyánszky előadásairól menekülni fog a jobbos tahó néző-, viszont nincs is aki felmérhetné mi az a kulturális érték. jó, van tízezer ember aki tudja. a többinek tökmindegy, hogy mit nyomnak le a torkán a szent liberalizmus, vagy szent nemzeti-jobboldali szarként a torkán. viszont a kulturális hatalom ennek ellenére sokkal nagyobb hatósugarú, mint azt az előzőekből gondolhatnánk. ezért teljesen indokolható, ha az elmúlt 20-40-fasztudja hány év hatalmasai alól kirúgják a sámlit. mehetnek berlinbe, bécsbe, maradhatnak itthon illegalitásban. a helyükre bárki tehető, senkinek nem fognak hiányozni. jó, tízezernek igen. és?
ha a kommunista-liberális-ávós mikrokozmoszból érkezők eltávolításának a tahóság epileptikus tánca az ára, hát akár mondhatnók: legyen.
csak nem tudjuk erről van e szó. lehet, hogy jön baán, és roki :)
és miután elmúlt az ejrópai "basszukmeg a fasizstanácigeci orbánt" műbalhéja, és orbán a seggükbe dugta az oroszkártyát, oligarcha letelepítésestől, ellen imf lóvéstól, hát meg is teheti.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.14. 15:06:58

@takács bálint: te istenbarma faszparaszt tetű. ki beszél a "baloldalról". ha mégis, akkor a fidesz baloldaláról van szó, te agyatlan sárbábú. de még arról sem. csak arról, hogy nem tudunk semmit, csak a népszabi interpretációját.
és egyáltalán, hogy merészel hozzám szólni, cseléd?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.14. 15:08:02

@Kandeláber:
Esterházy a partvonalon kívül van? ezt láttad a fizetésén is? miről beszélsz, majdnem megkapta a nobelt.

a fideszék "Mindenesetre nem soroltak be a "Demokratikus Chartának" titulált maszop-szdsz összeborulásba, ez tette őket szövetségesből ellenséggé.
Az szdsz-nél és utódainál minden jobb."

az mszmp jogutódja az mszp. utódja az szdsz és a fidesz.
nem soroltak be a chartába? és ettől máris szabadok és függetlenek? csak ennyitől már forradalmárok
kkbk.blog.hu/2012/04/19/a_keresztapa_9

Arra a kérdésre, hogy nem örült-e L. Simon László kulturális államtitkári kinevezésének, Szörényi azt mondja: „Dehogynem. Csak éppen kinyírják. Nem baloldalról. Jobbról.”

L. simon kinevezésének örült, akit "most jobbról nyírnak ki", valóban, l. simon rettentő sokat tett a magyar kultúráért, meg se tudom számolni, mint hofman az oktatásban, olyan sokat
és valóban most jobbról nyírják ki, jobbabbról, mert Fekete nem vér szerinti komcsi leszármazott (vagy még nem nyilvános), csak behódolt a komcsiknak, az ereiben még nem folyik árulóvér, ő csak később vált azzá, nem így született, nem ezt a mentalitást szívta be magába, csak alkalmazkodott, konform(it)álódott a konfrontálódás helyett, talán.

@Alfőmérnök: honnan tudod? márha komolyan mondod

Frick László Emlékzenekar 2013.02.14. 15:08:35

@mk27soundmaster: De, nekem is feltűnt. Oszt ki nem szarja le a jóoldali újságírók közül, hogy mi mit veszünk észre? De az a lényeg, hogy a jóoldali sajtómunkásság híveinek nem tűnik föl. Ők ezt nem látják. Ők angyalhajú, vidám, pozsgásképű táncitánci óvodás jógyerekeknek látják őket, azt nem látják még az óvónénik se, hogy itt a budi mögött mit művelnek. ja és az, amit ők csinálnak, amikor leszorított kézzel az óvónénihez szaladnak, majd szépenjelentkezve és jólartikulálva, majd azzal a rózsás ujjacskájukkal, amivel csak az imént rajzoltak Aranka jó kilseány árokzsírjából bajuszt Jaózsika rosszgyereknek, azzal [bár kakiszagú] rózsás ujjacskájukkal mutogatnak Jaózsika rosszgyerekre, hogy mennyire agresszív és fenyegtő. Ez ám nem árulkodás, mhanem ez a közösségi ember felelős hozáállása..

Azaz már 4-5 éves gyerekekek elég jól művelik ezt a műfajt egy olyan óvodában
ahol hülye , de főleg vak és kontár picsák az óvónénik ...

bömböcz 2013.02.14. 15:11:09

@jose maria padilla:
Föl kéne áldoznia egy-két részvénykupont napfördőzés céljából...
Andivajna majd megszeretgeti útközben...

Frick László Emlékzenekar 2013.02.14. 15:11:22

@Kandeláber: Tényleg, végülis jól járt L.Simon, még megérjük, hogy Balavány és Ángyáén mellé lesz egy harmadik jó rosszoldali.
L.Simon tíz napja máég az ilyenmilyen kiprivatizátor téeszelnök hájfejú mittoménmifija volt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.14. 15:11:42

az mondjuk érdekelne Fekete támogatja-e zelnik seuso-kincses mizériáját, mert szőcs is, és l. simon is ellenezte.
hogy az állam szálljon be, ne kobozza el, ilyesmi
de ez már nagyon összeesküvés elm.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.14. 15:14:31

@tesz-vesz: és hülyeség is, nem ők döntik el.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.14. 15:15:32

@tesz-vesz: Úgy Illyés Gyula, annyira "majdnem" 4-szer nem kapta meg a nagy BonBon-t. Tavaly Krasznahorkai majdnem megkapta. Sőt, még Weöres is majdnem majdnemmegkapta, csak az idelátogató nóbelbonbonos előtt Sanyika bácsika egy taóista"tuskó"[=használhatatlan] figurát alakított és így nem is értette, hogy miért egy (idézem) "hülyének" akarnak a magyarok Nobelt...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.14. 15:16:12

@Hattory Hanzo: ez ochlokrácia, csőcselékuralom. a kommunizmus öröksége, amíg élt kádár, legalább tudtak viselkedni a komcsik a médiában, rendes filmek születtek, ma már nincs kontroll a korcsok felett.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.14. 15:17:02

@bömböcz:
éppen havájból írok, falafel kertjében koktélozom

Frick László Emlékzenekar 2013.02.14. 15:18:51

@tesz-vesz: Mi is a neve ennek az üde illatos módszernek, amikor ilyen ügyesen becsempészi L.Simon neve mellé Hoffmann-t? Hoffmann egymaga több hasznot hozott a jóoldalnak, mint Kerényi és Fekete . L.Simon baromkodott olyant, amin a jóoldal disznajai hörrentve csámcsoghattak?

Kandeláber 2013.02.14. 15:19:25

@Frick László Emlékzenekar: Antall is igazi demokratává vált vén horthystából.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.14. 15:20:56

@Frick László Emlékzenekar: l. simont és a kutya elmebeteg balaványt légyszi ne rakd egy mondatba Ángyánnal

bömböcz 2013.02.14. 15:22:52

@tesz-vesz:
Gyalázat, hogy egy magyarnak mondott ember pénzért szerez műkincseket a mai világban! Miközben fegyverekkel is lehet...
A "balatoni-pseuso" kincseket meg nem adják a "palesztínok" ha a fene fenét eszik sem!
Nyugat-római jogilag rendben is van az egész...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.14. 15:25:15

@Frick László Emlékzenekar:
hoffman csinált bármit is?
mármint a kötelező egyenruhán, egy kötelező zenei képzésen, egy nyári közmunkán kívül?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.14. 15:26:36

@bömböcz: ja, csak szerintem azt nem a saját pénzéből venné. persze a híradóban ez menne le

Alfőmérnök 2013.02.14. 15:30:38

@jose maria padilla: Szerintem Simont ugyanazok nyírták ki, mint akik Benedek pápát.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.14. 15:32:21

@tesz-vesz: Igen. Hoffmann egyet tett, de azt éjjelnappal: pompás figurát biztsoított a jóoldali újságírásnak a fideszbaszogatáshoz. És végre jóoldali, magukat liberálisnak és nővédőnek és bunkóellenesnek tartó praeklimakteriális tanárnők nőt legálisan hülyepicsázhattak nőt bárhol és ezzel jópontot szerezhettek.
Hoffmangecizéssel kb 202 jóoldali közepes képességű újságíró blattolta le politikai megbízhatóságát. Olyan haszna van [volt] Rózsikának, mint Bájer Zsótnak.. olyan figyelemfelhívó, valahová elhelyezte a slapaj a nagyátlóba -és elfogadták a cikkét.

Rózsika nélkül a jóoldali geciújságírás spermátlan fütyike maradt volna. Így volt kire kiverniük :D

bömböcz 2013.02.14. 15:32:29

@tesz-vesz:
Jó!
Akkor fordítsunk a logikán:
"Ami fontos, az nem mindig szabályos, de sürgős, ha nem éppen ráérős..."
Kinek fontos a római-kori kárpát-medencei jelenlét tárgyi bizonyítékainak visszaszerzése?

Frick László Emlékzenekar 2013.02.14. 15:35:12

@tesz-vesz: Maga nem tudja, hogy nem én rakom egysorba Balaványt Ángyánnal? - hanem ez így van a jógyerekkatekizmusban és a miserendben, ott fityegnek, mint Pilátus a Credo-ban.

bömböcz 2013.02.14. 15:35:16

@Alfőmérnök:
Egy simonnak nem nehéz helyet találni a kárpát-medencei újkultúr-körben...

antho 2013.02.14. 15:37:07

Kedves Dávid!

Szörényit beállítani normális jobboldali kultúrikonnak nagy badarság. Ő elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a jobboldali kulturális közbeszédet a hátranyilazó magyarok, Attilazistenkardja és számtalan new ages, pogány mítosz felé vitte.

Unter uns ő volt az, aki talán elsőként kanonizálta Wass Albertet. Még 2002-ben írt Elég volt! címmel kóruskantátát Wass Albert Adjátok vissza a hegyeimet szövegrészleteire.
www.youtube.com/watch?v=vK-R5cCrJKg

Na meg évek óta keresi a Holdvirágárokban, a Pilisben a pogány magyarok emlékét. Árpád sírját? A faszi a Pilis-pálos vonalon mozog, ami nagyon távol áll a modern, magyar konzervatív látásmódtól.

Szörényi egy dolog miatt fúj a mostani kulturális kormányzatra, mert nem ő a jani.

marko11 2013.02.14. 15:48:01

@antho: Szörényi egy derűs, bölcs öreg lett. (Ellentétben Bródyval, aki egy keserű vén fasz.)
...és nem csak "magyarkodik", hanem büszkén hirdeti sváb, sőt, szerb örökségét is.
Erről is beszélt, nagy lelkesen, a legutóbbi fergeteges pécsi koncertjén, a fantasztikus Kodály Központban, a legfantasztikusabb Vujicsics együttessel.

2013.02.14. 15:48:29

"Akkor itt álljunk már meg egy kicsit, hadd kérdezzem meg, Debrecenben a futballra utoljára mikor adtak pénzt? Mikor épült Debrecenben utoljára futballstadion? Mert ez kurva jó duma, amit elmondtál kisbarátom, de teljesen másról beszélsz. Gondolkozzál egy kicsit, 1932-ben épült a nagyerdei stadion, egyetlen megyei jogú város vagyunk Magyarországon, ahol az elmúlt 80 évben nem épült stadion. Akkor miről beszélsz, hogy a kultúrára? Épült a MODEM, a stadion következik. Ne gyere azzal a süket dumával, hogy a HírTv így megvágta meg úgy megvágta! Amit elmondtál, azt elmondtad. Bármennyire is buzinak nézel ki, próbálj már meg férfimódon viselkedni, és álljál ki a szavaidért, amit elmondtál. Én a terminátor vagyok, nem a moderátor. Az a rohadt szerencse, hogy mi nagyon békés emberek vagyunk. Más kultúrákban már itt a székek repkednének, meg az üvegek, meg egyebek, mi baráti módon eljöttünk beszélgetni. Ha megkérlek, ne hazudjál bele a pofánkba négy centiről, hogy te nem mondtad el azt, amit a tévében láttunk! Ne nézzél már hülyének bennünket! Tizenhuszonharminc éve járunk futballmeccsre. A DVSC, Magyarországon egyetlen csapatként, az elmúlt tíz évben, leszámítva az utolsó évet, nagyon komoly adóbefizető volt. Tudod, mit jelent az, fizettél már életedben adót? Volt olyan fizetésed, amiért megdolgoztál, és fizettél adót? Debreceniek tízezrei dolgoznak meg azért, fizetik be az adójukat, hogy épüljön meg mondjuk ez a futballstadion, ahová a gyermekemmel, a négyéves gyermekemmel ki tudjak menni. Ádegy. Ádkettő. Ott tartottunk, hogy tíz éven keresztül a DVSC kemény tíz és százmilliókat fizetett be, adóforintokat, mert ez egy nyereséges vállalkozás. És nekünk debreceni polgároknak. Ha eljönnél akkor, amikor a DVSC játszik, akkor egy nagyobb meccsen tízezer ember kint van, mikor meg bajnok, akkor húsz meg harmincezer ember eljön ünnepelni. Ádegy. Ádkettő. Nem mondod el, azt mondok, amit akarok, ha nem tetszik, hívjál rendőrt. Na, hát erről van szó, jó, így van. Na, azt kisbarátom, hogy ha te a szádra veszed a debreceni futballstadiont, az egy rohadt egészségtelen dolog. Én csak ennyit akartam neked mondani. Jaj, elejtettem, bocs! Mér, maga ki, maga ki? Maga bemutatkozott? Akkor mér szólít meg? Leszarom a fórumotokat, nem érdekel! Mindenki tudja, hogy Amerikából pénzelnek benneteket. Hagyjuk már a süket dumát! Fel vagytok bérelve, huszonhárom forintos órabérért megvettek benneteket. Olcsó macskajancsik vagytok, tudod? Macskajancsik, olcsó macskajancsik vagytok, húsz forintért lehet benneteket megbaszni. Külföldről támogatnak benneteket, hallod, mindenki tudja. Örüljetek, hogy nem vertük szét az egész kocsmátokat."

íme a fidesznyik. ezeknek bármilyen kultúra? minek. a színházakat futsal stadionokká kell alakítani azt csókolom.

Kandeláber 2013.02.14. 15:54:35

@Belpo: Fenéket.
A keresztényeket kiirtani szándékozó Barangó, meg a Magyar Nemzet újságíróit elevenen megnyúzni óhajtó Sickratman, ők igen, ők közvetítik a magas kultúrát a szabad szellem szárnyán repkedő narkós-liberális fiatalságnak
Mert megérdemlik.

2013.02.14. 15:58:16

@antho: Ez egy nagyon rosszindulatú értelmezés Szörényiről. Akkor miért dicséri Szörényi L Simont? L Simon is hátranyilazós, new ages pogány kultúrpolitikát akar?
Szörényinek a gagyiból és a szervilizmusből elege, "művészetet akar látni". Ő kimondta, hogy attól hogy valaki, hogy minden mondatában elmondja, hogy "magyar", "nemzet" meg "szakrális", még nem lesz valaki művész.

A magyar őstörténet kutatással, illetve azzal, hogy magyar őstörténet megjelenik művészeti alkotásokban azzal nincsen semmi baj. Sőt, pl. Koltay Gáborral ellentétben Szörényi aránylag jó színvonalat csinálja /ta, amit csinál.

Továbbá, Szörény kiállt az úgymond "hazaáruló-liberális" Alföldi mellett is, sőt Szörényi kimondta, ha nem Alföldi rendezi a IK-t, akkor nem is adja a nevét hozzá.
Ezerszer komolyabb, tiszteségesebb (és nyitottabb) művész Szörényi, mint a Kerényi-Fekete-Koltay féle kontraszelektált, szervilis bolsevik társaság.

antho 2013.02.14. 16:01:16

@marko11: Ezt nem kétlem. De azért ne feledjük az életművét sem. Az Illés rendben volt, az István, a király zseniális, a Kőműves Kelemen dettó.
Az utóbbi 25-30 évben viszont egy normális mű sem jött össze (pl. Attila, Isten kardja; A kiátkozott; Veled, Uram!; Ének a csodaszarvasról; Elég volt!; Árpád népe) És ezen utóbbi művek szinte mind az ősmagyar pogány kultuszba visznek. Nem kicsit belebolondult az Árpád vérvonalba. Ezért is keresi a Pilisben Árpád sírját.

Kandeláber 2013.02.14. 16:14:11

@antho: És Szörényi vajon kinek árt ezzel a kereséssel?
Akkor sem lenne semmi gond, ha Attila sírját keresné a Tisza mentén.
Az életműve önmagáért beszél, nem nyilatkozgat baromságokat reggeltől estig, mint egyes kiégett művész/művésznő, aki így akarja magát a köztudatban tartani.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2013.02.14. 16:18:58

A jelenlegi kultúrpolitika kuplerájához még mindig Gyurgyák János szólt hozzá a legjózanabbul a HV-ban:

"Hadd kérdezzek vissza: miért, van ma Magyarországon kultúrpolitika? Csak egy koncepció nélküli, szétaprózott, kusza világot látok, ahol még a jó kezdeményezések is kioltják egymást, s ahol jórészt teljesítmény nélküli önjelöltek marakodnak az egyre fogyatkozó pénzért, hiszen ezen a területen alapvetően forráskivonásról van szó. Nevezhetem azt komoly kultúrpolitikának, ha az állam egy területet (művészet) kiad gebinbe, és azt a valódi teljesítménytől elszakadó, feudális jellegű, havi apanázsos rendszert lépteti életbe, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia esetében is régen meg kellett volna már szüntetni? A kegydíjas rendszer már a XVIII. század végén is problematikus volt, a XXI. században pedig merő anakronizmus. Persze jól tudom, hogy egyetlen politikai erőnek sem célja a rendszer megváltoztatása, egyik sem akar nekimenni a problémának. A kegydíjból fenntartott kiválasztott réteg olcsóbb, mintha normális értelmiségi fizetéseket adnának, ugyanakkor a politika szempontjából jobban kézben is tarthatók a kiváltságosak. Talán éppenséggel maguknak az akadémikusoknak kellene felszámolni a rendszert, mivel a rendszer ellentmond a teljesítményelvnek, súlyosan korlátozza a fiatal tehetségeket, s árt a benne szereplők önbecsülésének is. Végső soron úgy látom, hogy a kultúra megint elszenvedi a kormányzást, ahelyett, hogy méltó megbecsülést kapna."

hetivalasz.hu/itthon/teremtettunk-e-igazsagosabb-es-elhetobb-vilagot-58946/

Amúgy én is csak reménykedem abban, amire valahol padilla is utalt itt fentebb: előbb-utóbb jön Roki, vagy Baán. Különben nagy gebasz lesz itten.

bömböcz 2013.02.14. 16:20:15

@antho:
A művek szövegeit a bródi írta...
A szörényi féle zene csöppet sem zseniális, de legalább nem félrevezető.
A pilisben pisilni pilsenit nem píszí...

Google 2013.02.14. 16:54:26

@SontPent:

Most, hogy kiállt Alföldi mellett, egyszerre ő lett a kultúra Ángyán professzora.
Ha Koltay tette volna ugyanezt, őt emelnék piedesztálra a jóoldaliak, ahogyan Emlékzenekar hívja a demokritákat.
Szélkakas egy nyugvó tárgy, magukhoz képest.

Google 2013.02.14. 16:57:30

@Belpo:

Nem erről a férfiről mondták azt, hogy most Vármegyés? Fodor Gábor is volt fidesznyik, a jegyzőkönyv kedvéért mondom csak be.
És egyébként olyan sok kivetnivalót nem is találni a férfi szavaiban, viszont megzavarta a nagyonokos vetítését. Az igaz.

2013.02.14. 17:11:49

@Google:
az a fidesz nem ez a fidesz csak a jegyzőkönyv kedvéért. a "férfi" szavaiban hemzseg a khmm kivetnivaló
@Kandeláber:
nem, azok olyan marhák voltak mutogatni kéne őket az állatkertben mert a baromságaikra úgy csapott le a fidesznyik propaganda hadosztály mint gyöngytyúk a takonyra

2013.02.14. 17:19:24

„A HaHá-s majmok egy valamitől félnek, sőt rettegnek: ha valaki felemeli a hangját és fizikai fölénybe kerül velük szemben. Lásd: Debrecen. "

Ultras Liberi

tehá ennyit tudnak üvöltözni és fizkiai erőszakkal fenyegetni. mint a nácik annak idején(de mondhatjuk a komcsikat is). ja és nem hisznek a demokráciában(a másik csoport) szal ennek fényében halál mindegy hogy EL Simon megy marad mert itt sokkal nagyobb a baj. ez az ország nagyon nagy sz.rba került

Alfőmérnök 2013.02.14. 17:19:55

@tauglich: Azért abban is igaza van padillának, hogy max tízezer embert érint az un. kultúra. Ez nem jó, hogy így van, hogy ilyen tahók az emberek, de hát ez van (és gyanítom, nem csak Magyarországon). Szóval ez egy kis szűk elit faszverése, sajnos.
Ami nagyobb baj, hogy az oktatást is elkúrják, forrástkivonnak, mást se csinálnak, hogy basznák szájba a kibaszott kurva anyjukat (ettől még nincs igazuk a hahásoknak, de ebből tényleg gebasz lesz).

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.14. 17:58:12

@Frick László Emlékzenekar: nagyon szalonképtelen vagy, ignorállak is szerintem.

@bömböcz:
zelniknek, aki nagy komcsi a testvérével együtt, de félek nem tudlak követni.

greybull 2013.02.14. 18:01:34

Egy muszos úgy úszta meg a donkanyart, hogy volt nála egy vödör, és bárhol megkérdezték, hogy mit keres ott, ahol volt, azt mondta, hogy épp most küldték el vízért. Végül Debrecennél a válasz hallatán egy tiszt egy hatalmas pofont kevert le neki. Nem volt alja ugyanis a vödörnek. Erre mondta azt, hogy: "Na most ment el a kedvem az egésztől!"
A sztori persze két külön történetet foglal egybe, de a lényeg: L. Simon "vödrének" sem volt alja, de a politika is hányinger. NEKEM most ment el a kedvem az egésztől.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.14. 18:02:58

@antho: már nem azért, de ez a szörényi-darab pont olyan giccses, mint amit szörényi kritizál :)
az érdemeivel, hibáival együtt is giccses.

"Elegem van a Julianus barátokból, a Wass Albert filmekből. Elegem van a fércművekből. Művészetet szeretnék látni – indokolja Szörényi Levente

Már nagyon elegem van abból, hogy az úgynevezett nemzeti, polgári oldalon nekem mindent le kell nyelnem, csak azért, mert nemzeti. Hogy egyfolytában elnézést kell kérnem, ha valami nem tetszik, különben rám sütik, hogy nem vagyok eléggé magyar, meg tolnak át a baloldalra. (...) Elegem van tehát a Julianus barátokból, a Wass Albert filmekből. Elegem van a fércművekből. Művészetet szeretnék látni.„ "

www.youtube.com/watch?v=vK-R5cCrJKg
hát ilyen ferde látószögekkel, nem csodálom, hogy isteníti alföldi et-at.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.14. 18:04:49

@greybull:

Egy muszos úgy úszta meg a donkanyart.....

tabi lászló tréfájában

greybull 2013.02.14. 18:07:58

@jose maria padilla: köszönöm, nem emlékeztem a forrásra, természetesen az idézet csak metafora.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.14. 18:08:08

@antho: amúgy jól mondod, ahogy koltai elvtárs is nagy komcsi volt (czike írja), úgy szörényi is, most már egyre inkább látom, hogy olyan jó besúgó volt, hogy a barátok kiemelték, egyenes út egy páholyba.
egy nemzeti- pogány-ősmagyar mezítlábas próféta szerepét adták neki, biztos beszervezett

kkbk.blog.hu/2012/11/17/dr_toth_zoltan_jozsef_pomazon

kkbk.blog.hu/2012/01/06/czike_laszlo_rendszervalto_szabadkomuvesek

bömböcz 2013.02.14. 18:21:52

@Alfőmérnök:
Mert apád farka van a valagadban?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.14. 18:32:37

@Belpo: így leírva sokkal okosabbnak hangzott. bravó!

Alfőmérnök 2013.02.14. 18:34:05

@bömböcz: Te csak azt a két opciót ismered, hogy vénkurvákat dugsz, vagy téged az apád?

bömböcz 2013.02.14. 18:34:18

@tesz-vesz:
zelniknek csak kis részben...
A "felbecsülhetetlen" értékű "római-típusú" kárpát-medencei (pannóniai) ezüstlelet hánya-vetése nagyon jó történelmi reklám! (Érdekes: a hun-avar kori kincsekkel/tárgyakkal kapcsolatban nincs ilyen purpárlé...)

bömböcz 2013.02.14. 18:36:07

@Alfőmérnök:
Kivetíti másra a tripjeit?
Mikor lesz új filmje köcsögöccse?

marko11 2013.02.14. 19:06:07

@Alfőmérnök: Na jó, legyen húszezer!
A pécsiek szokták mondogatni, hogy mindenféle kulturális rendezvényen ugyanabból a kb. kétezer emberből verbuválódik a közönség.

2013.02.14. 19:18:55

@tesz-vesz: ha te ebben találtál okosságot akkor veled nagy baj van

Alfőmérnök 2013.02.14. 19:27:03

@marko11: Budapesten is.
Való világ, Barátok közt, Megasztár kell a népnek. A kocsmában is azt nézik kigúvadt szemmel, miközben felszopják a napi kannásbor adagukat.

DezInf 2013.02.14. 19:38:00

Szösszenet a Facéról:

Péter Konok
Egyetemista csürhe támadott meg békés focidrukkereket. Az új stadionjukban nyugodtan szotyolázó-zsidózó drukkerek hirtelen azt vették észre, hogy a biztonságukat óvó rendőrök eltűnnek, majd hipszterszemüveges, lódenkabátos fiatalok özönlenek be otthonosan összeokádott szektoraikba és Bourdieu-szövegekkel, rímtelen versekkel, fizikai képletekkel és festmények reprodukcióival hadonásznak. „Szörnyű volt – nyilatkozott még mindig elcsukló hangon Brutál „Szecskavágó” István, a KÖZGÉP SE vezérszurkolója, akit a helyszínen felállított egyik mobil mentális elsősegélyhelyen ért utol riporterünk. Mindenfelé latin szavak, ködös axiómák, hosszú körmondatok és érthetetlen képletek röpködtek. Egy 35 kilósnak látszó, feketére festett hajú lány megfenyegetett, hogy kielemzi az egómat!” A megfélemlített szurkolók egymást eltaposva menekültek a stadionból, többen nyolc napon túl gyógyuló kulturális sérülést szenvedtek. Egy ultrának Egon Schiele „A szék és a kancsó szerves mozgása” című festményének színes nyomatát tartották az orra elé, ő jelenleg még kómában van. A helyszínre gyorsan kiérkezett a TEK kultúraelhárító-kommandója, akik a sérült drukkereket elsősegélyben is részesítik: éppen a „Fradika, fradika, hőőő-hőőő, zsuppsz!” című nótát énekeltetik velük és a Kerényi-művésztelep képeiről készült diákat vetítenek. „Sajnos, egyre gyakoribb az efféle értelmiségi huligánkodás – mutatott rá Klinkhammer István, a diákbűnözés elleni fellépésért felelős frissen kinevezett államtitkár. A kormány eltökélt szándéka, hogy rövid időn belül az utolsó egyetemet is megszünteti, és így kifüstöli fészkükből ezeket a tücsökhordákat.” (MTI)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.14. 19:38:19

Igazad van.. Kétféle jobboldali kultúrpolitika van.

Az egyik elfogadja, látja, hogy szükség van minden irányzatra. Minnél több színű a csokor, annál szebb.

A másik az meg olyan, mint a baloldali liberális, hogy semmit nem tűr a sajátján kívül.

Tehetetlen Dodó 2013.02.14. 19:56:13

@DezInf:
"Mindenfelé latin szavak, ködös axiómák, hosszú körmondatok és érthetetlen képletek röpködtek"

Ebből is látszik, hogy ez csak valami túlzó paródia akar lenni: a mai szerencsétlen, butuska haha-hallgatósereg még a legnagyobb akarással sem lenne képes ilyesmire, mondjuk legfeljebb a ködös axiómákra.

nyilassmisi 2013.02.14. 20:28:58

lakner, sőt dávid ... szóval ők, a mérvadó, mértékadó értelmiség ... most épp a "jobb"-oldalról mondja meg melyik a korrekt, persze politikailag, (ez az ő küldetésük, választásuk, kiválasztásuk) ... amit nem tudsz megakadályozni, állj az élére ... már azt is ők mondják meg ki a magyar, persze politikailag, mert kulturálisan, az már kirekesztés, xenofóbia, rasszizmus, fasizmus, borzalom ...
szóval a PC jobboldal, érts a liberálisok jobbszéle, a jobb pedig, ami nem liberális, az veszélyes, szélsőséges, avitt ...
... a haladás, fejlődés mítosza, amit az emberi minőség silányulásának, az erkölcsi bomlásnak évszázadok óta gyorsuló tendenciájára értenek ...
.. és a felkent magas-kultúra, a köldöknézés, a bármely szakralitástól kiüresedett tükrözés, önmegvalósítás, az öncélú maszturbálás,
bizony bukni látszik,
meztelen a király

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.14. 20:46:17

@jose maria padilla:

Az attól függ, honnan nézed.
Kerényi vonalas moszkovita komcsi volt, Fekete a komcsik futtatott kegyence, seggnyalonca. Ők rúgatták ki L.Simont.

Mondjuk aki látta a Terror Plazában L.Simont a mellé kivezényelt, kommiszárként, tartótisztként viselkedő Kerényi elvtárssal, az már akkor tudta. Szerintem Kerényinél töltött revolver volt és ott lelőtte volna L.Simont, ha valami olyat mond ami PÁRTELLENES :O)))

Úgyhogy érdekes a kérdésed, mert a jobboldali L.Simont keményvonalas, jobboldalivá átöltözött komcsik buktatták meg. :O)))

picur3ka 2013.02.14. 21:04:47

Szegeny Doktor Bubo!

Egy klonolt Soros. Sirni fogok.

dean23 2013.02.14. 21:06:41

A narancsteam csak kompromisszumképtelen bolondokat hajlandó eltűrni a csapatban!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.14. 21:17:33

@dean23:

Orbán körül már csak a csatorna legalja maradt, volt kommunisták, kontraszelektált szervilis csicskások, szolgalelkű pénzéhes janicsárok.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.14. 22:02:51

@bömböcz:

"A pocokpofájú zsírdisznót miért védi?" --- írja.

Hol védem a pocokpofájú zsírdisznót?

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.14. 22:04:14

@bömböcz:

"A pocokpofájú zsírdisznót miért védi?" --- kérdezi.

Hol védem a pocokpofájú zsírdisznót?

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.14. 22:07:44

@Jack Torrance:

"Az az egy nem derül ki soha, hogy amúgy mit gondolsz róla :)" --- írod.

Márhogy miről mit gondolok?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.02.14. 22:09:15

Kinyírták jobbról? Óóó... ha ezt a drága Ormány Piktor pártfőtitkár efftárs tudná, biztos nem hagyná! Ő nem olyan :DDD

Jack Torrance 2013.02.14. 22:12:31

@mk27soundmaster: magáról az esetről. L Simonról, arról, hogy leváltották, Feketéről, bármiről.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.14. 22:20:32

@Hattory Hanzo:

Egyrészt azonos minőségűnek és súlyúnak minősíteni a szocialista kultúra és nemzeti kultúra jelzősszerkezeteket igazi zombikategóriás megnyilatkozás;

másrészt, ha képes volnál rá, akkor figyelmedbe ajánlanék egy gondolatkísérletet: hasonlítsd össze az 1920-1940 közötti magyar kultúra kvalitatív és kvantitatív teljesítményét (nemzeti kultúrpolitika) az 1960-1980 közötti (szocialista kultúrpolitika), majd a 1990-2010 k közötti (liberális kultúrpolitika teljesítményével.

Hát, ez van.

Airgüzü 2013.02.14. 22:21:49

Itt nem számít a hozzáértés, csak a seggnyalás. Aki a FIDESZ csinyovnyikoknak nem biztosítja a megfelelő csapásszámot, annak mennie kell. Viszont így tisztára nyalván később, egy másik intézményben majd örülni fognak a tiszta tomporoknak... Emberek! Mikor lesz már ennek a primitív és aljas komédiának vége?

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.14. 22:26:48

@mk27soundmaster:

a 1990-2010 k közötti (liberális kultúrpolitika teljesítményével. = az 1990-2010 közötti (liberális kultúrpolitika) teljesítményével.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.14. 22:30:46

@Jack Torrance:

Magáról az esetről kimerítően kifejtettem a véleményemet:-)

Jack Torrance 2013.02.14. 22:31:25

@mk27soundmaster: "azonos minőségűnek és súlyúnak minősíteni a szocialista kultúra és nemzeti kultúra jelzősszerkezeteket igazi zombikategóriás megnyilatkozás"

igazad is lenne ebben, de mivel mindkét mondatban csak lózung szerepük van, nincs különbség

Mérges 1234 2013.02.14. 22:36:50

@Airgüzü:

". Emberek! Mikor lesz már ennek a primitív és aljas komédiának vége?"

Itt soha, mert a mostani aljas kommédia helyett, jön ey másik.

Azt hiszem ezt az országot leírta a politiaki "elitje".

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.14. 22:39:52

@Jack Torrance:

"mindkét mondatban csak lózung szerepük van" --- írod.

S ezt te miből gondolod? Mi alapján állítod ezt? Pontosan ismered Kádár "szocialista kultúra"- vagy Fekete "nemzeti kultúra"-koncepcióját/vízióját? Honnét veszed, hogy amikor ők ezekről beszélnek amögött nincs nagy, átfogó élképzelés?

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.14. 22:43:19

@mk27soundmaster:

Honnét veszed, hogy amikor ők ezekről beszélnek amögött nincs nagy, átfogó élképzelés? = Honnét veszed, hogy amikor ők ezekről beszélnek, amögött nincs nagy, átfogó elképzelés?

Airgüzü 2013.02.14. 22:46:08

Itt majd akkor lesz normális állam, ha pl. egy miniszterelnök a másik - nem koalíciós, hanem ellenzéki - párt soraiból is választ minisztert, mert úgy érzi, annak van megfelelő szakértelme, ő tudja a legjobban az ország érdekeit szolgálni. (Amúgy miniszter=szolga, s nem pökhendi, tahó, hozzánemértő, kontraszelektált aljas seggnyaló). Meg akkor, ha egy parlamenti képviselő a választói akaratot tükröző módon, lelkiismeretből és a haza javát akarva szavaz. Meg akkor, ha a Zsiga féle szarjankó képviselők önbecsülésből, törvénytiszteletből és lelkiismeretéből fakadóan nem lopnak, nem fogadnak el korrupciós pénzeket, s nem hazudnak az adóbevallásukban. vagy ha mégis, akkor ugyanolyan szankcióknak néznek elébe, mint a kisemberek. Uff!

Amidazophen 2013.02.14. 23:33:18

Mélységesen egyet tudok érteni azzal, hogy Balog Miniszter Úrnak megrendült a bizalma L. Simon Lászlóban!

Innen is üzenem az igen tisztelt Miniszter Úrnak, hogy nekem már sokkal régebben megrendült a bizalmam de nemcsak L. Simon iránt, hanem a Miniszter Úr és az általa vezetett egész trágyadomb iránt is, melynek L. Simon csak az egyik ékköve (volt) Vöcsök Rózsa államtitkár asszony mellett!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.15. 00:06:13

@bömböcz: mert azok nem érnek annyit? azok ezüstből vannak?
@nyilassmisi: az ilyen beszédet szeretem
@DezInf: vicces :) mehetne rádiókabaréba is, szinten felül lenne ott
@Belpo: miért ? nem termel profitot a loki?

Frick László Emlékzenekar 2013.02.15. 06:08:16

@Amidazophen: Nem is régen tanított meg arra az Ön egyik elvtársa, hogy miről ismerszik meg a náci. Azt tanította nekem, hogy ilyent, hogy Vöcsök Rózsa csak nácik névképeznek.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.15. 06:15:39

@tesz-vesz: Meghiszem, hogy egyet ért @nyilassmisi: úrral, hiszen maga is egy Nagy Személyiség képével ávátárázván kerít nagyobbkarmát magának a valóságosnál, meg nyilasmisi úr is ahhoz képest viszont nem is szende, hanem úgy mellykaskázik, mint egy Ács Feri, pedig az nem is járt Debrecenben, hogy a református kollégiumban megszereljék a túlszéles arcát ...

Frick László Emlékzenekar 2013.02.15. 06:25:47

@mk27soundmaster: A Kádári Szocialista Kultúra egy nagy, nem is egyszerű (pláne nem együgyű!) POLITIKAI rendszer volt. Aczél György Radnóti Miklós közeli személyesjóbarátja volt, értett, ahhoz, a mit csináélt széles ismerete volt, ismnerte az ellenség munkáit. Tényleg kommunista is volt ráadásul De nem erre az unásig ismert részre akarok ráfordulni>
Hanem Fekete művészúr kertipartiánusságára.
Ez baszta a csőrünkte gyurcsányéknál, ez , hogy "Jó barát és nagyszerűeket beszélt a kertipartin" Egyelőre azt tudjuk feketéről, hogy vannak ötletei, ezek az ötletek...khrm... nem újak... nem váratlanok... nem ismertelneke, valamint Fekete maga utal arra, hogy nem fog tanulni már, hanem a maga esze szerint megy.

Fekete a politikához tökhülye. Nem ért hozzá.

De kultúrpolitikát akar csinálni.
Innen már nem is kell vitatni a kultúráról való nézeteit, mert ha hülye a politikához: ezt naponta bizonyítja is... akkor hiába beszélt jól disznóvágásokkor, ki nem okos fehérasztalnál, az DUMA

amit akar: funció, amiben TENNI kell.
Tudni -semmi.
Tenni tudni -minden
/Tersánszky JJ/

Hoffmann Rózsával az volt a baj:
politikához buta, értetlen
még a politikaikommunikációhoz is buta

nem is kapott kommunikációs segítséget. Nem is tudott volna kitől kapni, mert csak azon lehet segíteni, aki akarja, hogy segítsék.

És megint egy olyan ember, aki a politikához hülye, a politikakommunikációban értetlen és segíteni se lehet majd, mert az a fajta vénember, aki.. majd ő tudja, mit akar.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.15. 06:29:17

@Airgüzü: Amikor a másik primitív és igazán is aljas, de legalább sokkal drágább kiállítású és diszletezésű, természetazonos frissmosdásillatsprével lefútt komédia megint visszaváltja

jujj, csak közben lesz egy Gömböc című jobbikos intermezzó
brhoaff...

Frick László Emlékzenekar 2013.02.15. 06:34:36

@Anyád, a szúnyogok!!!: Hagyjad már ezt az ostoba és önellenható komcsizást, bazdmeg, pláne a moszkovitázást, amiről fingod sincs. A moszkovita a 60-as években is történelmifogalom volt már... Rákosi egy moszkovita volt és pl magyar irodalomból annyira naprakész, hogy maga Illyés Gyulát, a korabeli Fejedelmet ledöbbentette [forrás: Illyés naplója, ha szépen megkérsz, oldalszámot keresek, de csak ha okosodni akarsz, mert ha csk az agyvérzsírod bugyborogtatni, ahhoz is tudok szolgálni :D ]

tamtkr 2013.02.15. 07:59:01

Váci és nem Váczi

C72 2013.02.15. 08:18:16

Na, azért nem kellene mártírrá avatni L. Simont...

bgp 2013.02.15. 08:38:01

@Hattory Hanzo: addig jó míg Kádár élt.
De most úgy tűnik feléledt.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2013.02.15. 09:03:39

@Alfőmérnök: kérdés, mit értesz most az ún. kultúra fogalma alatt. Ha azt a minőségi szórakozást, amit színházban, kiállításokon és koncerteken fogyaszt az ember, akkor arra mindig, mindenhol egy szűk elit volt fogékony és erre a kultúrafogyasztó igényre moccannak rá kisebb nagyobb mértékben szélesebb társadalmi rétegek is. Finnországban például azt tapasztaltam, hogy meglepően, bőven az európai átlag felett fogékonyak az emberek a kultúrára. Nálunk pedig mintha az átlagnál is szarabb lenne a helyzet.

Ha tágabb értelemben vesszük a kultúra fogalmát, akkor kulturális kérdés az is, hogy milyen körülmények között, milyen sufnituning módszerekkel vágják a disznót Vésztőn és az is kulturális kérdés, hogy a debreceni Nagyerdőben hogyan épülhet mediterrán stílusú családi ház - vasbetonból.

A mindenkori elit viselkedése, kulturális szokásai, az éppen aktuális magas kultúra bevett értékrendje áttételesen minden esetben formálója a közember kulturális értékrendjének, úgyhogy nagyon nem mindegy, hogy mit és hogyan fogyaszt az a bizonyos szűk tízezer.

Ma viszont az van, hogy a politika tökéletesen leszarja a kultúrát. Ahogy Gyurgyák is nyilatkozta, inkább kiadja azt gebinbe, ahol azonban teljesítmény nélküli önjelöltek marakodnak azon a kevés zsetonon. Emellett a mindenkori politikai és kulturális elitet kiszolgáló emberek (Kerényik, Feketék) kezébe ad elképzelhetetlen teljhatalmat, akik az erősebbik kutya baszik elve alapján mindenkor ott nyomultak az aktuális hatalom közelében, vagy legalábbis annak farvizén. Aczél et. egykori tűrtjeivel és támogatottjaival igen nehéz lesz Aczél et. szellemét a halál faszára küldeni. Pedig volna alternatíva, lásd pl. Roki, vagy Baán eddigi tevékenységét.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.15. 09:07:02

@tauglich:

"az is kulturális kérdés, hogy a debreceni Nagyerdőben hogyan épülhet mediterrán stílusú családi ház - vasbetonból."

hé, ne bántsa ergét, aki nem oly rég e hasábokon ünnepelte a budai mediterráriumot. :)

Alfőmérnök 2013.02.15. 09:15:33

@tauglich: Igen, a szűkebb értelemben vett kultúrára gondoltam. (A kulturális államtitkárok nem a disznóvágásért felelősek.)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.15. 09:16:08

@tauglich: azt nem zudok, de még maga is rászólt, hogy ne hülyéskedjen, valami posztban, vagy kommentben az ejrópaisodás részeként örvendezett a a budai és egyéb mediterrán stílusú "építészetnek". majd alfi megkeresi :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.15. 09:16:36

hogy lehetett egyáltalán államtitkár én azt se értettem az elődje se volt semmi, de neki még azt is sikerült alulmúlnia teljesítményben...

(mondjuk legalább nem cipelt hamvakat a határokon át...)

Alfőmérnök 2013.02.15. 09:18:53

@tauglich: "A mindenkori elit viselkedése, kulturális szokásai, az éppen aktuális magas kultúra bevett értékrendje áttételesen minden esetben formálója a közember kulturális értékrendjének, úgyhogy nagyon nem mindegy, hogy mit és hogyan fogyaszt az a bizonyos szűk tízezer."

Ezt viszont vitatnám. Csak nagyon áttételesen.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2013.02.15. 09:21:29

@Alfőmérnök: hát, konkrétan a nagygazda L. Simon rendszeresen vág disznót.

@jose maria padilla: okés, értem.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2013.02.15. 09:26:06

@Alfőmérnök: szerintem viszont néhány dologban nagyon jól levezethető ez a hatás. Pl. saját épített környezet, tárgy- és környezetkultúra stb stb.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.15. 09:27:58

@Alfőmérnök:

ez az elit elmélete saját maga fontosságáról. /és régi időkre talán igaz is volt./ ma a magas kultúrával szemben millió alemberi csatornában folyik a kulturális szennylé, amiből az alember vedelhet.
és az elit elmélet onnan eredeztethető, hogy a népi művészet az úri művészet, vagy létformájának tárgyi adottságai, ésegyebek leszivárgása és primitív megjelenése, természetesen jelentős spéttel. ez az elmélet faszság persze.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2013.02.15. 09:36:31

@jose maria padilla: én nem az elit saját magáról vallott fontosságáról beszéltem, hanem arról, hogy a mindenkori elit -legyen az bármilyen kontraszelektált tahó, vagy éppen nagyon is kiművelt- akarva, akaratlanul hatást gyakorol az átlagra.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.15. 09:46:11

@tauglich:
hát talán, valami nagyon felszínes módon. de ebben sem igen hiszek.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2013.02.15. 09:49:03

@jose maria padilla: én sem direkt, sokkal inkább áttételes -és igen, egyértelműen felszínes- hatásra gondolok.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2013.02.15. 09:55:50

@jose maria padilla: "azt nem zudok, de még maga is rászólt, hogy ne hülyéskedjen, valami posztban, vagy kommentben az ejrópaisodás részeként örvendezett a a budai és egyéb mediterrán stílusú "építészetnek"

miket hadoválsz itt, tűzzel-vassal irtanám az ál-mediterrán (de még annak is szar) építészetet a hazai közízlésből, ha írtam a témáról, akkor csakis ilyen értelemben írhattam. Csupa építésszel vagyok körülvéve a privát szférámban, tudok egyet s mást a folyamatokról és a közízlés aktuális alakulásáról. :D

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2013.02.15. 09:57:57

Hogy kevés, vagy talán még sok is az említett tízezer, a művelt ejrópában...?

Esti borozgatás közben, egy svájci tanáremberrel, szóba került a színház, mint olyan.
Nálunk akkoriban Dűrrenmatt, az Öreg hölgy látogatása volt főműsoron' - megkérdeztem játszák-e náluk, de visszakérdezett:
Ki az a Dűrrenmatt?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.15. 09:58:59

@rajcsányi.gellért (ergé):

lehet, hogy tévedek, de határozottan úgy emlékszem, hogy volt valami ilyen ejrópaisodás, kulturális találkozás örvendezésed. de mondom, lehet, hogy tévedek. és ha igen, hát elnézést. :)

Alfőmérnök 2013.02.15. 10:00:49

@tauglich: Ez egy elég összetett szociológiai kérdés.
Asszem leginkább arról van szó, hogy az "elit", meg az "értelmiség" körülnéz a világban és azt látja, hogy lényegében semmi hatása nincs annak, amit csinál.
Oszt gyárt magának egy elméletet, amivel megmagyarázza, hogy miért nem felesleges. :)
(Rosszabb esetben meg elkezd politizálni is.)

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2013.02.15. 10:09:41

@jose maria padilla: azt hiszem, beugrott az a vita. Talán valami képzős poszt alatt, egy-két éve bedobtad negatív példaként az építész Nagy Tamás nevét. Aztán ott lehet hogy szóba került a mediterrán téma is.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2013.02.15. 10:15:25

@jose maria padilla: akkor mégsem egyre gondoltunk.

@Alfőmérnök: talán kicsit elbeszélünk egymás mellett. Mindenestre szűk eliten én nem ama bizonyos szűk értelmiségi réteget értem, amiről te írsz. Annak ugyanis valóban nulla felé konvergál a hatása.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.15. 14:28:01

Halász János váltja L. Simont...

mandiner.hu/cikk/20130215_emmi_tavozik_l_simon

Én a ballib helyében (nem) kicsit visszavennék, örülnék annak, amim még van, mert halászjános nagyon durva üzenet (s nem csak a ballibnek, de a nemzeti-keresztény-konzervatívoknak is).

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.15. 14:30:15

@mk27soundmaster:

mert halászjános nagyon durva üzenet=mert egy halászjános nagyon durva üzenet

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.02.15. 14:48:29

@mk27soundmaster: "...mert egy halászjános nagyon durva üzenet..."

Azt hogy érted, hogy durva üzenet? Teljesen sótlan valakinek tűnik, de érdekelne, ha konkrétabban kifejtenéd mit gondolsz róla, ha ismered korábbról az ürgét.

Google 2013.02.15. 15:23:00

@gloire:

Először bárki "nagyon durva üzenetnek" tűnik - így volt ez Szőccsel is, L.Simonnal is, de aztán lassan rájönnek - már akiket ez érdekel -, hogy akkora különbségek nincsenek is. Államtitkárok szokták váltogatni egymást, nem dől össze ettől a világ. Na.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2013.02.15. 15:26:35

@mk27soundmaster: mondjuk erre én is kíváncsi lennék. Mert lehet hogy a cívis világban keményen tolta, de amennyire emlékszem, kulturális államtitkárként és kulturális bizottsági alelnökként (?), egyszóval az országos politikában nem volt soha az a túlzottan konfrontatív figura. Szerintem akkor már Kerényi és az az egész világ ahonnan jön és ahová éppen most emelik, sokkal durvább üzenet.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.15. 16:19:31

@gloire: @tauglich:

Most mit mondjak? Nyilván, nem adom ki itt magam:-)

H. J.-t valószínűleg nem tudják majd támadni sem jobbról, sem balról, mert nincs mit támadni rajta:-(

Google 2013.02.15. 17:34:03

@mk27soundmaster:

Ezt szeretném én látni, hogy valakit támadnának, és nocsak! nincs mit támadni rajta.
Aki kutyát akar verni, talál botot.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.02.15. 17:54:58

@jose maria padilla: Sokan mások is a környezetemben. Gulyást detto, aztán most, hogy az egyik lemondott, a másikat leváltják már nem is olyan szörnyű nácik. "Érdekes" jelenség ez, hogy finoman fogalmazzak. Azt hiszem Google-nek lesz igaza, találnak majd Halászon is ütnivalót.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.15. 18:11:13

@jose maria padilla:

Vénülsz, @Padilla! Hol láttam én démonnak l simont?:-)

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2013.02.15. 20:10:32

@mk27soundmaster: hát, kábé én is ilyennek látom Halászt. Meg úgy gondolom, hogy egy olyan pragmatikus politikus arc, aki nem megy bele ideológiailag már eleve elcseszett zsákutcás vitákba.
De hogy az eredeti kijelentésedre visszatérjek. Ennek fényében mitől lenne "halászjános nagyon durva üzenet", mind a "ballibnek", mind a "nemzeti-keresztény-konzervatívoknak". Eddigi működése ugyanis nem ezt mutatja.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.15. 20:22:34

@tauglich:

Ideológiai vitákra valóban semmi szükség, vannak viszont értékviták, amelyeket, ha nem játszunk le, nekünk végünk, mint a botnak. H. J. viszont nem az a férfiú, akinek bármit is mondana az a szó, hogy érték:-(

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.15. 20:28:49

@Belpo: és az is okosság benne, hogy külföldről fizetik őket, nem?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.15. 20:33:27

@rajcsányi.gellért (ergé):
:D (csak vicceltem, én nem is nevetek, de fel kellett hívnom a figyelmet erre a jelre és a jelentésére:)

Alfőmérnök 2013.02.16. 10:51:54

@mk27soundmaster: Hazudsz, paraszt!

""A Népszava kormányzati forrásokból úgy értesült, hogy L. Simon László, a parlament kulturális bizottságának és a Nemzeti Kulturális Alap elnöke veszi át a lemondott Szőcs Géza helyét a kulturális államtitkárság élén. A portál emlékeztet: L. Simon neve az utóbbi hónapokban többször felbukkant Szőcs utódaként. Megjegyzi továbbá, hogy az NKA elnökét sokan tartják az egyetlen valóban befolyásos kultúrpolitikusnak."

mandiner.hu/cikk/20120613_l_simon_lesz_szocs_utoda

L. S*monnál gerinctelenebb és kispályásabb figurát nehéz volna találni még a fidexben is. L. S. L. csak csúszik-mászik és mindenütt mérges takony-nyomot hagy maga után. Kultúrpolitika rulez!:-[

ü
bbjnick"
mandiner.blog.hu/2012/06/13/geza_a_rengetegben?fullcommentlist=1#c16980309

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.16. 12:19:35

@Alfőmérnök: erről beszéltem. bbj nekrofil. minden politikai hullába belemártózik.

tevevanegypupu 2013.02.16. 13:03:08

@mk27soundmaster:

Rossz kolto, aki meijedt a liberalbolsevikok osszetarto erejetol es most ugy probalt kompenzalni, hogy Alfoldit dicseri. Kicsit atlatszo, ahogy az is, hogy Feketet meg leszolja. Ez a ketto egyutt igy sok..Foleg manapsag, amikor a kultura valoban penz es ideologia kerdese nalunk, azza valt, hala a liberalisoknak, akik a kulturat a kezukben tartjak... vagy azt hiszik, lehet, hogy csak a lonak a szerszamat szoritjak egyre szorozabban. Ezt pedig lehet kantarnak es lehet lofuttynek is nevezni. Inkabb ez utobbi..:) Az viszont kar, hogy a jobboldal keptelen elegansan nyerni es visszafogottabban nyilatkozni..Hogy a veszesek acsarkodnak az ertheto es megengedett..De ahogy mondja, szar a harag hatalom nelkul.:)

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.16. 14:06:56

@Alfőmérnök:

A démonok, szerinted, csúsznak-másznak és mérges takony-nyomokat hagynak maguk után? A te démonaid, @Alfi, ilyenek?:-)

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.16. 14:12:40

@jose maria padilla:

Ezekkel a hullábamártózós víziókkal rossz felé keresgélsz:-) Én nem gombázok.:-)

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.16. 14:24:11

@tevevanegypupu:

Tudja, az a baj, hogy H. J.-t személyes ismerem:-[

Alfőmérnök 2013.02.16. 14:41:43

@mk27soundmaster: Annyira tudtam, hogy ki fogod magyarázni, faszparaszt.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.16. 14:53:32

@mk27soundmaster: tudod arra gondoltam hogy a fidesz valamennyi áldozatával elhálod a nászéjszakát.

Bell & Sebastian 2013.02.16. 15:38:09

Ez a csigadémon valóban kissé ávángárdra sikeredett, kezdhettük volna egyből Klinghammerral, akinek már a puszta neve is sokkal rémisztőbb.

Alfőmérnök 2013.02.16. 16:16:36

@jose maria padilla: Ja, hogy a mélykatolikusoknál ilyen egy beismerés?

tevevanegypupu 2013.02.16. 16:31:07

@mk27soundmaster:

Na igen, ugy mas. Szemelyes ismeretsegnel az ember vagy elnezobb vagy egyaltalan nem az, eppen mert ismeri az illetot. Egyebkent Jeles Andrasra es Tarr Belara hivatkozni mint tiltott zsenikre..khm..marmint a fenti irasban..Egyaltalan nem tartom kulonosebben jo ironak sem Nyirot sem Vass Albertet, de azert ne tagadjuk azt sem, hogy ok viszont igenis tiltva voltak..ahogy Esterhazy soha az eletben nem volt, a kommunista rezsim egyik kedvencekent, aztan a rendszervaltas utani liberalista baloldal udvoskejekent szerettek.Kulonben sem tudom mi ez a nagy izgalom: negyven plusz tizenket evig minden tiltva es kirohogve volt ami nemzeti vagy annak latszatat keltette. Most lehetoseg lenne egy kicsit eloterbe hozni. Ha nem valik be akkor majd tovabb lepnek.Az elmult evszazadban nagy muveszeknek kikialtottak tucatjai tuntek el, ugyan ki emlekszik mar rajuk? Igy lesz ez majd most is.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.17. 03:03:20

@tevevanegypupu: Magyarországon egy tekecsapatra való liberális van és az én definícióm szerinti jóoldal ignorálja őket.

Semmi jele nincsen annak, hogy akiket a buta jobboldal a libsizéseivel meg a föl-liberálisozásaival hamisfényben tündökölhet, egyébként másvalamitől liberálisok lehetnének, pl ha valaki rendező a szinpadon csöcsöket mutogattak, kúrat, szopat vagy rejszolást imitáltat az őáltala, hagy hangsúlyozzam VEZETETT színészeivel, az ettől még nem lesz liberális.

Az maga definiálásától _liberálisok_ egy, azaz egy embernek nem engedik meg a másikoldaliságot, azonnal uszítás, szemenszedés... ezt nagyszerűen lehet szemlélteni a kommunistázásban. most ugye nemrég a Kádárosozásra és a komcsizásra szűkítették le a csapásorányzatot. namost ugye egykor, amikor a "jobboldal" [nálam: roszoldal] konycsizott, az bunkózás volt, de ha a jógyerekek komcsiznak, az üde illatosnyállal sziporkázó bruhaha. Lehet Fábry Sándor? -nem lehet, menjen le a pincébe és akassza fel magát. Lehet egy hangsúlyozottanjobboldali szinház? nem lehet,, menjenek a pincébe önakasztani. most következik az akárhová ütüök nekem fütyöl: AKKOR VISZONT ELLENBEN MÉGISPEDIGCSAKHOGY ha pl a jóoldalon követelik a kuruc-in-fos eltiprását, ugyanazok a szájak cacsogjk, hogy nyíljék mindenvirág és a liberális nem korlátozhatja ilyentén a szólást.

Pokorny Lia látványosan elment a Rettegés És Félelem Országában az Új Színházból .. gyorsan idebököm a magánvéleményemet az ügyről, ostoba és politikaibuta Szamóca bácsi, hülye Tarlós, baromi fideszes kultúrkampf és elbaszottság, ahogyan ezt már megszoktuk...

de lett Pokorny művésznőnek baja? -nem lett baja és azóta sokkal többet keres.
Öt ember meg MARADT a szinházban, ők a bátrak és a nevüket se ismerjük, ők azt mondták, hogy MARADNAL és EZ AZ IGAZÁN KOCKÁZATOS!! máma:
1. Ki vannak téve a náciterrornak, ami [nem, csak most azonosulok a jóoldali polkommal, mert ez jó módszr!] éds ellenálló-antifasiszták [ez olyan, mint a hazai kommunista ellenállás 1938-45. között, hogy a hazatérő moszkoviták kit tartóztattak le először? a kommunista Demény Pált, akI ITTHON a veszélyben] tehát az öt ember ...
2. az öt ember egy életre elbaszta a karrierjét, miközben ellenálló is meg antifasiszta is

Frick László Emlékzenekar 2013.02.17. 03:04:53

@jose maria padilla: szerintem, amit bbj úr csinál, az diagnosis-szerűen: frottőrizmus

Frick László Emlékzenekar 2013.02.17. 06:23:00

@bbjnick: Na látod, pl ez egy jellegzetes tourette-es attac, esp. fottőrizmus, nyevi és akkor pompásan szemléltettük, hogy a[z öndefiniatíve] jobbosokat a legegyszerűbben lehet olyasmibe provokálni, amiket előre terveznek meg üdeillatú mítingeken kékítőkék ingujjakra vetközvén tisztakörmű kikkezek, bájos , ám semmioldali jópofival :D

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.02.17. 06:44:20

@Frick László Emlékzenekar:

Mondom, apádf_sza a "tourette-es attak"!

"...pompásan szemléltettük, hogy a[z öndefiniatíve] jobbosokat a legegyszerűbben lehet olyasmibe provokálni, amiket előre terveznek meg üdeillatú mítingeken kékítőkék ingujjakra vetközvén tisztakörmű kikkezek, bájos , ám semmioldali jópofival..." --- írod.

Ezzel nem mondsz újat, de ez meg kit érdekel? Ki nem sz_rja le ezeket az aljas nyomorékokat? Csak túl közel ne jöjjenek, mert akkor 1 figyelmeztetés után az első kezem ügyében lévő ásóval vágom őket agyon és még abból a lendületből el is ásom! [......................................./.]

Frick László Emlékzenekar 2013.02.17. 07:18:36

@bbjnick: >>az első kezem ügyében lévő ásóval vágom őket agyon és még abból a lendületből el is ásom>> húzod magadra a kapáddal a fődet. De te tudod. És nem is szimpla haszonnal vagy, mert te vagy az a "náci", akit "a mandineresek simogatnak", szemléltetvén, hogy kripto nácibarátok -idézek egy jógyereket, akit te leszarsz, csak a gödörbű' jez elég nehéz lesz...
na szevasz

tevevanegypupu 2013.02.17. 07:18:42

@Frick László Emlékzenekar:

Aha karrier meg joszinesz es rosszinesz kerdese..Tudja Jordan Tamast eletenek egy szakaszaban menyilatkozasai utan eleg vacak embernek tartottam DE valtozatlanul jo rendezonek es jo szinesznek..Alfoldi Robertet inkabb sertett, tajeokzatlan hulyenek gondolnam, rossz szinesznek es botranyokra hangsulyt fekteto, kozepes rendezonek..Nem, a politika es az oldal nem befolyasolja azokat az embereket akik szeretik a szinhazat es a jo rendezoket es szineszeket. Kerdezzen meg szaz szembejovo embert az utcan, hogy ki az a Pokorny Lia es ki Eperjes Karoly..Ecceru de nacceru merce ..Pokorny szinesznocske, Eperjes Karoly minden egzaltaltsagaval egyutt is SZINESZ..es aztan felolem lehet akarmelyikuk komcsi, libsi, fasiszta vagy akar naci is.

Alfőmérnök 2013.02.17. 08:22:01

@tevevanegypupu: Csak olyan átlagos szövegértési feladatként megkérdezném, hogy hol hivatkoznak a fenti szövegben Tarr Bélára, mint betiltott zsenire?

tevevanegypupu 2013.02.17. 08:28:39

@Alfőmérnök:

Vak tyuk is talal szemet szivi. Legyen vele boldog. ugy tunik sok sikert az eletben nem erhetett el, ha azzal foglalkozik, hogy egy-egy hibat kiszur egy-egy szovegben es azon masturbal. :)

Frick László Emlékzenekar 2013.02.17. 09:24:33

@tevevanegypupu: Jordán "... és megint egy ember, akinek nem kellene piálnia" /Zappa után, szabadon/ Jordán egy zseni, de az idült alkoholizmusnak egy tragikus fázisában már. Én sírással küszködöm, amikor Jordánt látom tökrészegen beszélni, a kettéhasadott tudat, legbelül a már lerészegedni sohasem képes, aki, mint egy Demjén Rózsibácsi, képtelen a külső korpuszt kontrollálni ha nem is ivott, akkor is összeakad a nyelve.

Alföldi egy zseni, nemzedékem példaképe az előrejutásban. "Tettesd a hülyét ha jót akarsz magadnak mozgalom" címen alatt foglalkoztam a kérdéssel. Darvasi László is ezt az ártatlan, mindenre rácsodálkozó ártalmatlan fiatalembert adta előrehaladtában. Bájos hang és nagyon figyelmes tekintet a sörözőben. Az 1961. után születetteknek nem sok esélye volt a Nagy Generációval szemben, csak ha veszélytelen de bájos hülyének adták elő magukat felfeléíveltükben. Aztán A Nagy Generáció Fej-einek a vállára majd a koponyatetejére léptek és föl és tovább. Emlékszem egy korai Alföldi videóra, szinte gyerekként, valami 22-23 évesen díjat vett át SZTK hülyegyerekszemüvegkeretben (MÁMA! divat :D) folyt a nyála vigyorogtában. De ő színész és az a típusú színész aki a nap 24 órájában alakít, alakít és alakít -azért magányosak ezek az emberek, mert szüntelen játszanak, próbálnak, fogásokkal kisérleteznek, hatnak -Alföldire szerintem a kutyája is néha ideodaingó arccal néz föl.

Alföldi nagyon sokáig szépen moderálta magát, jól beszélt, nem ugrott, a rosszoldali ostoba és tahó és türhő provokációkra, disztingvált -hát nyilván uszították a jóoldali jóbarátai, de szüntelenül provokálták a rosszoldalról is.. .

L.Simon nagyon súlyosat egyszer tévedett ....pont, amikor azt a "rend"-es dolgot találta ki Alföldiről. Meg se érdemeltelék azok, akik csinálták ezt Alföldivel, akik küldték L.Simont a szalonnás hátát tartani , majd ugyanezek a "jobbos" [ugyan... ugyan..] vén geciládák kinyírták L.Simont. Adtak Tótának egy könnyű bombagólpasszt. Holott a REND az, amit .. Alföldi az ISTENI REND embere. Ez az Istentől való rend, amit Alföldi csinál, az ő Luciferje a legtökéletesebb, Hamvas Bélánál a Fényhozó sátán ábrázolása= az Alföldi Luciferje.

Nagyon csúnyát bukik az, aki azt hiszi, hogy mert Alföldi nem tud leszoknii az ifjúkori édes-hülye tettetéséről, tehát nem is tud szakmailag. Minden tudományosan szinház és irodalomtudományilag védhet -bár a Tragédia kiherélése azzal a nyomorult dramaturggal karöltve inkább csak azzal indokolható, hogy a mai sznobok képtelenek már egy Tragédiát végigülni. Azt hazudta, hogy ő az eredti előadhatatlan madáchot akarta, ma már megvan a scénumtechnika hozzá, hát tessék, Tarr Béla példája mutatja, hogy kibir a sznob 8 órát is, ha nagyon égő lenne elmenni.

Ez a mónikasó effektus: ez kell a nézőknek, ezt mutatták Bayreuth megoldásai is a 90-es években. Úrinő nem néz csúnyapornót -Alföldi nejlonbotrányain meg olyan izzgin lucskosodik a biobugyinyereg. és ezt Alföldi TUDVAtudván csinálja és ebben nincsen semmi politika és tudatlan bunkó, aki ezért cseszteti
VISZONT
a nammmamrországra rejszoltatás a sok. Ez van túl a határon, de ez már provokáció, de: nem ő kezdte!! Nem azt kell mondani, hogy Alföldi ballibsi, mert lerejszoltatja a nammamarországabroszt, hanem azt kell mondani, ami igaz: Ez szimpla budiszagú tahóság volt művészúr. Most, amit ritkán követett el, elveszítette az arányérzékét drága aranyos! Ennyi. Az egy másik dolog, hogy a mjúzikelnek alig van köze Závada munkájához és szarrá hülyéskedik. Ez Závada dolga -de nagyon jól, pontosabban kurvajól fizet a színház a könyvkiadáshoz képest, örül a magyar író, ha akármit is csinálnak vele, csak a lóvé csengjen a szinházból, a sok.

tevevanegypupu 2013.02.17. 10:38:01

@Frick László Emlékzenekar:

Nem olyan regen lattam Jordant egy stand up musoraval, tokeletes volt, nekem mindegy, hogy alkoholista vagy sem, ahogy Demjennel sem erdekel, a hangja az ami szamit es ahogy enekel. Tudja zsenikre feltetlenul szuksege van az emberisegnek bar onmaguk szamara is rohadtul farasztoak, hat meg a kornyezetuknek mennyire. Eppen ezert mi atlagemberek jobban orulunk egy szimplan tehetseges embernek, akit valamelyest tudunk kovetni gondolataiban es cselekedeteiben. Egy zseni rendez egy masik esetleges zseni muvebol valamit, ami az o zsenialitasat tukrozi..a tehetseges ember rendez a zseni muvebol valamit ami az o tehetsegen keresztul az illeto zsenialitasat hangsulyozza es adja vissza..Muveszi alazat.Viszonylag konnyu mas alkotasaibol zsenikent mukodni ugy, hogy kivereztetem mondanivalojat es atrendezni ugy, hogy ne az o eredetisegen legyen a hangsuly..Ezt mondjuk nem zsenialitasnak neveznem hanem onzo onmegvalositasnak vagy hetkoznapi nyelven szimpla lopasnak..egy darab lelket tonkretevo szadizmusnak..De nem vagyok semmi kulonlegesnek ellensege, legyen ilyen is..de nem a Nemzeti Szinhazban, ami barmilyen ronda es izlestelen kulsosegeiben, nem tehetik meg a benne tevekenykedok a nezokkel, hogy a benne jatszott darabok nagy resze is ilyen legyen. Erre vannak kis szinhazak es szinpadok, ahova akar todulhat is egy bizonyos izlesvilagot kedvelo kozonseg, akar en magam is. De a Nemzeti Szinhazban egy darabot ugy kell eloadni es ugy kell rendezni - erre Vidnyanszki biztosan kepes lesz - hogy ne a rendezon legyen a kizarolagos hangsuly es dicsoseg, jusson belole egy keves a darabok szerzoinek is. Ne magyarazzak oket felre..es foleg ha lehet ne gyalazzak allandoan azt az orszagot ami vegulis eltartja oket. Alfoldi ezt nem erti meg, akar zseni akar csak szimplan buta..Tudja az a roman nemzeti unnep, amire kolcson akarta adni a Nemzeti Szinhazat, azert eleg sokat elmond rola..tobbek kozott azt, hogy ilyen szinhaz igazgatojanak nem alkalmas.

Alfőmérnök 2013.02.17. 11:05:14

@tevevanegypupu: Én sem vagyok hibátlan, de szerintem én más jellemvonásaimat gondolom hibáimnak, mint amiket maguk. Kicsit másként fogalmazva, amit maguk a hibámnak tartanak, azt én erénynek tartom.
Ha azt látom, hogy tahók, férgek, korcs patkányok, alemberek sikítoznak, megbotránkoznak, az engem örömmel tölt el. Ha ennek én vagyok az oka, akkor úgy gondolom, hogy jó úton járok.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.17. 12:28:36

@tevevanegypupu: Mellékeseiben egyet értek. Engem az bánt a színházi ávángárban, ha pl olyasmi a mozgatója, mint a színészek félanalfabétizmusa, meg szövegtanulási fogyatékai, egy primpinek nincsen kedve szöveget tanulni... rögtönzések...
Pont Alföldi alkalmazza néha, ha túlságosan kifacsar egy darabot, akkor az ő neve is szerepel a szerzők között- Ez azonban a sznobéria beetetetésénél jön rosszul, mert senki nem Xanadovity Félicc Az ember tragédiája -Madách Imre nyomán -t akarja látni. Semmi bajom -írja oda a dramaturg, aki 30%-kal vágta meg a szöveget, meg a rendező, aki kiherélte és fonákjára vette, legyen a Tsa.

A románkövetséges cucc megoldódott, szerintem csak figyelmetlenség volt a részéről és nem kellett volna jujjongva rárontani. Jött a buzizás meg a rosszoldal önégető türhőségei...

Szinte soha nem tud a rosszoldal meglepőt húzni politikilag. Igen ritkán fordul elő, most kétszer is, amikor Balogh megegyezett a diákokkal meg a maszopos szakszervezettel... akkor kb 2-3 napig kóstolgatta a jóoldali sajtó, hogy most hová kapjon, gyorsan elkönyvelték a diákok győzelmének [ez csak polkomm] és 2-3 napba telt, mire fű alatt sok uszítással keveset tudtak lazítani.
Ha kinevezik Alföldit Örökös Nemzeti Szinház Igazgatónak, a jóoldaliaknak egy hétig kellett volna agyalni, hogyan tudnák ezt visszafordítani és szerintem ők maguk kavartak volna azért, hogy Alföldi EZT és ÍGY ne vállalja.
Amúgy ez már egy lejátszott viadal.
Ami művészet vagy művészi, az liberális. Ami nem liberális (aki nem) az dilettáns.. aztán ez a dilettáns jó vagy rossz értelemben -tehát ahogy Berzsenyi Dániel magára az delectans-t értette vagy a népművészet n a i v i t á s a ... De a kampf az nem művészet, kampfból nagyon ritkán és csak véletlenül (az elfojtott művészi erő, zsenialitás átüt) lesz művészet

Van még a rosszoldalon pár zseni, tehetséges ember... őket hozzák lehetetlen helyzetbe a kampfolók, akik ráadásul minden kétséget kizáróan dilettánsok -és a rossz , a kártékony fajtából.

Google 2013.02.17. 13:37:32

@Frick László Emlékzenekar:

Ez pontról pontra így van.
Nem megegyezni akarnak, nem is fontos nekik Alföldi személye, egy pozíciót vesztettek el, és a gyeplő kiesőben a kezükből - és a nép sem jajong emiatt.
A harcot akarják, mert sok a külső szövetségesük - volt elég idejük kiépíteni a megannyi hálózatukat -, ez az ország nekik csak egy rög ilyenkor, úgyhogy verik kegyetlenül a tam-tam dobot. De már korántsem akkora sikerrel, mint tették ezt mondjuk tizenévvel ezelőtt. Vidnyánszkyval is amit művelnek, az már művészet, a liberális fajtából; csillogó érc, csengő pengő cimbalom és sok rosszindulat. Ez vajon a hasznukra válik, méltó-e hozzájuk? Mintha mára egy kicsit kivetkőztek volna magukból, liberális gönceiket szétdobigálták volna kissé.
És Jordán tényleg egy úriembernek tűnik, Alföldivel összehasonlítva. A fiatalok, akik majd mások lesznek...és hahaha.

Alfőmérnök 2013.02.17. 13:51:23

@Frick László Emlékzenekar: Nem vagy teljesen hülye, kár, hogy agyadra ment a Tandori.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.17. 15:26:19

@Alfőmérnök: mint emlitettem, hülyének lenni egy picit sem szabad, de tettetni nagyon is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.02.17. 17:22:53

@Frick László Emlékzenekar:

Amit írsz, annak csak akkor van értelme (akkor sem sok:-)), ha evidenciának tekintjük, hogy nekünk a "üdeillatú mítingeken kékítőkék ingujjakra vetközött tisztakörmű kikkezek"-kel magátólértetődően meccselnünk kellene, méghozzá, evidens módon, az ő szabályaik szerint. Erről pedig, természetesen, szó sincs. Hiszen, ha elfogadnánk a szabályaikat, akkor már, ugyan, mi értelme volna magának a meccsnek?

tevevanegypupu 2013.02.17. 21:54:32

@Frick László Emlékzenekar:

Jelenleg mindenki helyezkedik. Az egyik oldal probal tuleleni, a masik pedig most megelni amig lehet a jooldalbol. Ez olyan atmeneti idoszak, nem lehet tudni meddig tart, lesz-e meg egy fidesz ciklus.:)

tevevanegypupu 2013.02.17. 21:57:00

@Frick László Emlékzenekar:

Remelem hagyott maga utan valami olyan apro jelet, amibol Alfomernok rajohet, hogy maga kicsoda. Kulonben nem nyugszik. Ez a Tandori dolog is annyira megzavarta..:)

Alfőmérnök 2013.02.17. 23:01:19

@tevevanegypupu: Nem zavart meg, csak nem találkoztam még Tandori-rajongóval (se a valóvilágban, se a neten).

Frick László Emlékzenekar 2013.02.18. 03:36:32

@bbjnick: Azonban demokrácia van, egyelőre. Pont a bájosarcú és tisztaságát kékítőkékingujjal is igéző hívta föl erre a figyelmet korszakos búcsúbeszédében 2010. májusában. A legvacakabb demokrácia is jobb, mint a legjobb diktatúra -a naplemente is közhely. Hátmég a napkelte.
Ez a legeslegsúlyosabb tévedése a rosszoldalnak, nincsen jóoldalipolitika meg roszoldali politika . A politika egzakt tudomány. Általános alapszabályai vannak. Ha valaki balfácán és kontár a politikához és alkalmatlan... sőt tovább megyek... önellenható... ön és közveszélyes is a politikában, akkor: ne csinálja.

Bajcsányék eleve diverzánsokat küldtek az LMP-be azért, amit Kerényi meg fekete ingyen megcsinál a hasznukra a mai kormányzatban , sőt mitsesejtvén, sőt kormányzati költségen. Tapsoljunk állva!

Lexikon 72-kg-s sorozatát lehet összeállítani a demokrácia bűneiről: csakhogy ezek: a politikus állat bűnei. Benne van a demokrácia alapszabályában a korteskedő szavazatvásárlás? -nincsen. A horda működik valamilyen elvrendszer mentén a csürhe is. A laikus azt látja, hogy a csürhe betölti az utcát és a süldők erre, az anyakocák már takarékosan vonalba és a herélt surdányok meg emígy és az emsék még mitdsesejtvén bokázva. De azért tendenciája a csürhének is van: a legelő. A kondás jár a csürhe után és laikus közreműködő, a kanász az állattenyésztési szakember.

Sokan a rosszoldalon úgy képzelték, hogy igen most megkapjátok a... és kiket csapdosnak pofán? Saját magukat! Idétlen igyekezet ez, kontár übüiád. Sokan azt hiszik, hogy nincsen lennebb, de van.

Sőt: a jóoldali bocsjav, a bajcsányi politika nemhogy várvavárta Kerényi és Fekete előretörését, nekik az lenne az igaz buli, ha 2014-ben a Jobbik picit túlnyerné magát... most csináltak is egy kis kommunikációs próbát a 2001-ben készült felmérés piacradobásával arról, hogy az egyetemisták 30%-a jobbikos érzelmű----
hagy ragadjam meg az alkalmat, 300ezer Ft-ért bármit bebizonyítok az egyetemista ifjúság legalább egyharmadáról. Még azt is, hogy szépirodalomfüggők és Marok Marcsájuk bele van bukva Karafiáth Orsolyába, Közipsőujj Jankó meg Alföldi Róbertbe.

Nem, a politika szabályait és alapműveleti előírásait nem ezek vagy azok állítják fel, hanem van. Volt és lesz ez a szabályrendszer, nem a sakk felfedezői és fejlesztői találták ki, ők már a készet leképezték, mert a skk nem csak hadművészeti modellezőjáték, hanem politikai is.

Még a bonobo majmok nőstényei -ezt azért is mondom neked, az ávátárádra sandítvást :D- a bonobo majmok nőstényei is különb politikusok, mint a FIDESZ kultúrkampfjának gründolói. A bonobo nőstények ugyanis kitalálták, hogy ők szapora hunyorgással adnak a hímeknek titkosjelet. Hivatalosan a Fő Vezér Hímnek hunyorognak, de titokban, amikor Az Öreg már hanyatlásba fordul életpályáján, kiszemelnek egy-egy potenciális Vezér-jelöltet A Feltörekvő Hímek közül és azoknak is hunyorognak és amikor mindenki figyelmetlen, gyorsan be is szaladnak nekik a bokorba. Ezt úgy hívják, hogy politikaitőke befektetés. Ez oldalfüggetlen.

Lejárt idejű vénemberek 30 éven át kertipartiánus szajkózásokban "kifejlesztett dumáiból" nem lesz jövőbevezető kultúrpolitika. Főleg ha politikailag alkalmatlanok, a politikához nem is értenek... Úgy bánik a FIDESZ a politikai erejével, mint a proletárok az Ötöstalálat százmillióival... Nem baj, ha Imrééknek nem megy a politizálás, majd mink odanyomunk nekik is... Múltbavezető "politika" lesz, egy jó, bő másfélévtizede már bekövetkezett vesztettcsata felelevenítése.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.18. 03:52:35

@tevevanegypupu: @Alfőmérnök: Tandoriról azt tudom, amit kell tudni minimálisan, Orbán Ottóval és még sokakkal, kevésbé ismert vagy ma már ismeretlen emberekkel együtt az ő érdemük az az irodalmi nyelvimegújulás , amit pár évvel későbbre dátumoz A Spenót (illetvehát akihez fűzi, az éppenhogy már tanult Tandoriéktól) Akkor van Tandorinak ez az óóóriásinagy este a kijelentésével, miszerint ő jobboldali író szeretne lenni [1993-94] Ezzel szoktam szemlélteni, mert a jóoldal nagyon-nagyon ritkán mutatja ki azt a pitiánerségét, amit a rosszoldal viszont mindig. Amikor a jóoldal nekiesett Tandorinak, hogy hoóóóógyképzelte ő ezt és arra kényszerítették, hogy a részegségére fogja.

Aztán mostanában nagyon jók Tandori versei megint.

Nat Roidról semmit vagy a verébhistóriáról sokat nem tudok, akkor fikáztam oktondi fiatalbután Tandorit "ilyen formaiokokból"

Én nem én vagyok, hiszen Bell Sebastian kutyája volt, tesz-vesz úr meg egy nagyonokos házmester ahhoz képest, hogy Latinovits az ávátárája és onnantól, ha egy blogban az van kiírva, hogy "kommented csak előzetes moderáció után--", vagy "szalonképtelen vagy, ignorállak" ilyent csak szájjalliberálisok szoktak. Tehát vannak jelek, amikből lehet ítélni meg vannak ígéző jelek, amik félrevezetőek. Elismétlem akkor mégegyszer, én rendesen vagyok hülye, nem pedig, ahogy kéne, csak tettetem. De nem is úgy vagyok hülye, ahogy a nagypofájú varánusz-osk büntetőjogo fosásból skizoidnak vagy.. az is tetszik,. amikor izzadthólajú öltönyinges kultúrcsávók részeges hajléktalannak hazudják el magukat ugyanilyen célból.
Elárulok egy titkot.
Magyarország Főbb Eszetokjai leírni három okos szót is fukarok. Úgy féltik az okos gondolataikat, mint valami Harpagon! Egy másik képen: feleségük vagy élettársuk kivont notesszal [diktafonnal] jár és az Isteni ember minden szavát is feljegyzi, mert ez lesz a befektetés a hagyatékban.

Nagyonhülyének kell lennie annak, aki kommentekben okostojáskodik szanaszéjjel :D

Alfőmérnök 2013.02.18. 15:17:33

@Frick László Emlékzenekar: Annál már csak az a hülyébb, aki hajnali fél négykor nekiáll kommenteket gyártani.

Google 2013.02.18. 16:18:47

@Frick László Emlékzenekar:

Szimpatikusak a hülyék, mert övék a kattintás világa.
Valamint azért is boldogok, mert nem kotlanak a tudásukon, míg az teljesen megzápul. Gondolni kell, és gondolkodásra serkenteni, sírjanak, bőgjenek csak azok a Harpagonok!

@Alfőmérnök:

Lehet ő ott lakik, ahol nem hajnali fél négy van, hanem mondjuk, este fél tíz, példul.
Ilyen kicsiségeken miért akad fenn; nem tudta, hogy valahol mindig éppen nappal/éjszaka van? Nagy a világ, és mégis kicsi.

Alfőmérnök 2013.02.18. 17:08:17

@Google: Mi újság a jósdában, nünüke? Megvolt már a beavatás?

Google 2013.02.18. 17:26:46

@Alfőmérnök:

Éppen most olvastam arról, hogy Szabó Timike hogyan fog Orbán politikai hullájával félkézzel is elbánni. Megfelel ez egy varánuszbóljóslásnak?
Mást, közelebbit nem tudok, a jóslásokon mi túl vagyunk, már a jóslat kellős közepén élünk. És meghalunk.

Alfőmérnök 2013.02.18. 18:50:47

@Google: Mindenesetre Loxon nagymester sikeresen végrehajtotta a küldetését, hogy a nyilvánosság elől elterelje, karanténba zárja a kommentfolyamot.
Két évbe telt, de megcsinálta.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.19. 02:31:25

@Alfőmérnök: @Google: Bár gyártani kéne a kommentekt. Ahol én lakom, ott tökmindegy. mit mutat az óra, sötétség van nyári délórán is.

Google 2013.02.19. 14:28:35

@Frick László Emlékzenekar:

Olvasom a főkönyvében, hogy nem kellett volna kkampfot indítani. Vagy talán válaszolni rá -akarja mondani. És adja is alájuk a lovat, azt mondván, a kultúra csak liberális lehet, ők pedig azok, fődliberálisok, tehát nekik jár, ide nekem a toronyórát is! Mer' az is jár.
De ha csak az lenne, a kkampf, de mindenharc van, és majd meglátjuk, ki nyeri meg ezt az éljen a drukkerdemokráciát! És mindenki visszafejlődik még egy kicsit -magához képest is. Jó, hogy van még hova. Hova?
Nyári délórán is setétség van ott, ahol lakozik, és amikor lefekszenek, már fel is kell kelniük? Vagy egy tóban laknak, esetleg egy cipős dobozban? Koestler helyett a Monthyn jár inkább az eszem.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.19. 15:18:42

@Google: Rákmenetben:
A Monthy Python nem a mi egünk alól való, meg nem is jó ide. A Monthy Python a humorban az a színvonal, amit az angol konyha a világ konyhaművészetében elfoglal. Alapvetően a Monthy-hoz a jólét fülledt unalma kell. Ez az unalom: Graham Greene: Utazások nagynénémmel. Már egy facsart citrom permete is humorba számít. Itt "a közép-európai üldözési mánia oka az, hogy itt az embert üldözik." Az angoloknak a netovább volt, halálra röhögték magukat Csont Lennon szófacsari "humorán". A magyar nem alkalmas rá és mégis lehet, de itt ennyi kevés a röhögtetéshez, hogy "megmolyosozgató szóhasnyálad"..

Nincs harc. Ez nem harc. Moccani nem tud a "túlerő" . Az élet nem Török Vidor Elemez, mondjuk nem hiszem, hogy Vidor pénzért is ezt nyomná, amit ingyen. Az egyik képem az egymásra hanyagul dobált ágakbogak, gallyak. Akár merről húzná az ember, még húz, csak bonyolítja.

Odaát elkezdtem fejtegetni, hogy mint lehetett volna jól -de a poén lemaradt, a Jobbik. Engedményekkel, meglepő fordulatokkal lazítani -és akkor pedig a Jobbik viszi a poent. Nagyon jól ki lett találva ez a Jobbik 2.0 , ráadásul a jóoldal (bár ez már az esztelenség szintje) még fidesz-kreatúrának is tartja A Gömböcöt.

Nem harc ez , nem azonosak az erőviszonyok, ezt mutattam a képben: Fekete azt mondja komolyan, amihez Parti Nagy frenetikus nyelvihumor -és szőkészlet apparátusa szükséges, csak ugye az egyik, az gúnyirat. A másik meg "komoly fegyvertény" lenne? Jaj. Nyomatott régen [másfél éve?] az index minden beavatkozás nélkül, semmi hozzányúlással, csak tényleg eszköztelen száraz címezésekkel egy orbán-mocskoldát , amiben fidesz-prop fotók fidesz udvarifotósok fotói voltak, semmit se kellett csinálniuk, hát milyen fegyverek ezek? Még fel sem emelték a harcban a valódi korszerű fegyvereiket, amikor a FIDESZ már elbukott a saját kiegyenesítettkaszáiban, fustélyaiban, disznólábjaiban és cséphadaróiban. Ha valami nem vált be még a hagyományos médiaháború szépnapjaiban, akkor mitől lenne klasszikus [szép konzervatív] eszköz ma? A ballibsizés bevált? Nem. A karakterrobolás bevált ? -nem és ráadásul Gyurcsány megkoronázta az egészet a saját megrendelésére az arcába csapódott köpettel. Gyurcsány különb "karakterrombolásokat" készíttetett a saját médialakájaival, mint amire a konzervatívmédia képes volt! -amikor erre Gyurcsánynak szüksége volt a "távozása" megtestesítéséhez, hogy Bajnai "elkülönülhessen". Működik? -működik, bájos halkszavú jóoldali fiatalemberek vannak kiakadva itt azon, mit akarok a Bajcsány-nyal, hogy jöhet össze ez a két külön'.

Már annak idején a pufajkásozásnál meg a bósevikkozásánál meg kellett volna tanulni, hogy a magyar a gyengékkel, elesettekkel van, "szegény Bajnait itten libásozzák, mire való ez, olyan aranyos, biztos nem lop" a libákat jobban sajnálják, mint az 5-6 önakasztottat.... stb. Hornéknak a bósevikkozás meg pufajkásozás csak használt.

Tény, hogy vannak megyék, ahová Bajcsányék a bokájukat nem húzhatják be, de ez nem zavarja őket, majd ott a cigánykártyázás keményebben megy. Meg az idén bajcsányéktól majd lealázott és széjjelvert MSZP maradéka bemehet és majd ők összeszedik azokat a szavazatokat, amikor Bajnai nem mehet be.

Orbánnak volt egy mondata kb 10 éve, miszerint az igazi ellenség nem az MSZP -senki nem értette ezt. A jóoldalon páran sejtik , miről van szó, ha Schiffer számottevő nagyság lehetne, érdemes lenne latolgatni, hogy van-e meggyőződés abban, amit Bajcsányékról beszél vagy ő is csak egy ügynöki Bt-je Bajcsányéknak.

Majd eltelik tíz év (még akkor sem lesz vége) és akkor majd húde tudni fogják páran, hogy mit kellett volna csinálni 2010-ben, most is nagyon tudja mindenki, hogy Balti Módszerek kellettek volna 1990-ben.

Google 2013.02.19. 17:38:05

@Frick László Emlékzenekar:

Picit ellentmondok: az angol humor jobb, mint az ugyanolyan előjelű konyha, ami gyakorlatilag nincs is. Az angol film is jó, azok a BBC filmek meg voltak csinálva, minden a gazdagoknál történt, aki szegény volt, annak is rövid úton vitte föl az Isten a dolgát - így kerülhetett be a filmbe. Aztán lehet, hogy minderről csak volt időben beszélhetünk már. Lassan több a gyarmatosított, mint a zangol.
Török Vidor ingyen nyomja - erről jut eszembe, olyan érzékletesen festi le a "jóoldal" mindenhatóságát, már-már szupermenségét, azt' mégis azt látni, milyen szorgalmasak, soktervűek, ők akarják elsőkként és utolsókként is köszönteni a választópolgárokat, a lábukat akarják lejárni, csakhogy meggyőzzék a publikumot; az értelmesebbje pedig teleírja Európa néni levelesládáját, de inkább sírja, szóval: azért harcolnak ők is. És a magyar az elesettekkel van? Hát Orbán még nem esett el, hisz legalább tizenöt éve gyilkolásszák? Hát nem regresszál ez az együgyűség, úgy is mint egy ügyűség? Hát dehogynem.
És nem isszuk mindannyian a levét? Hát már hogyne innánk. Ha én végignézek azon a nyolc éven, úgy látom, kicsit jókedvűbben csináltuk végig, pedig még liberálisoknak is mucsaiak vagyunk. És a művészet az művészet, akkor is volt, amikor liberál még a kanyarban sem volt.
A poén és a Jobbik - na az tényleg két dolog. Legalábbis az én olvasatomban. De mondja még!
És aztán ez a Fekete tényleg olyan fontos valaki lenne, hogy ezért/ettől nem tudunk mi meglenni? Vagy ahogyan ez a Kerényi is fel van nagyítva. Eddig azt sem tudtam, kicsoda a micsoda, most legalább megtudjuk, milyen művészeti berkek vannak még. És ott mi folyik. Úgy eszembe jut egy Görgey nevezetű; hát ő vajon azért volt ott, hogy ne legyen senki ott? Akibe belekötni.
Mert most mindenkibe belekötni. Szőcsbe, utána L.Simonba, most már melegítenek Halászra. Más dolguk van-e-? Tudnak még önfeledten szórakozni - máson is? Az ő bőrükbe sem lennék.

Google 2013.02.19. 17:53:48

"A jövő generációja között már a Jobbik a legnépszerűbb."
Félünk és meghalunk, miközben olvassuk a zindexöt. Amelyik megírja.

Alfőmérnök 2013.02.19. 18:58:30

@Google: Nekem miért nem válaszolsz, gúglimúgli?

Alfőmérnök 2013.02.19. 19:01:33

@Frick László Emlékzenekar: Sejthettem volna.
Megmondom a véleményemet: a maga fejében van egy kis zavar. Nem nagy, csak kicsi.
De legalább nem a gyűlölet hajtja, mint a magukat nagyonkereszténynek tartó, erkölcscsősz korcsokat.

Bell & Sebastian 2013.02.19. 23:58:49

@Alfőmérnök: Hát hogyne, te vagy az a nick, aki sosem moralizál, csak ítél, mint egy kisisten. Faszfejke rendezőcske. :)

Frick László Emlékzenekar 2013.02.20. 03:03:54

@Google: BBC - A Fény Százada című tudományos-dokumentum film. Az Alexandriai Könyvtár égése: képen: "Arisztotelesz" a rómaibirodalom hanyatláskori bizantén tógájában i.u. XV. századi kötött-fűzött kódexeket lapozgat és NAGYLÁNG

Török Vidort a KÉSZ Csoport támogatja -és mondjuk a KÉSZ-ről mik derülnének ki egy Rajnai Attila típusú nekidurációban. Török olyan "móccerokkal" hinti el [ál]semlegességét, amik Ördög Zoltán politológus kivitelezésében is nevetségesek voltak már 2006-ban is.

Orbán azért nem esik el, mert Zseniális Ferenc egyik pilláre, lapozzunk vissza a @Alfőmérnök: szerinti zavarosságokban Zseniális Ferenc pügmalionizációjára, amikoris a Magyar Politika Miszter Bénjéből Vitányiék a Reformok Arszlánjává képezték. Ugye, erre azt szoktam felhozni: Szép példa, a gyűlölet hogyan veszi eszét akár jelentős gondolkodóknak is. Gyurcsány Orbán ellen való áfiomként kezdte nyilvános politikaikarrierjét -elemi érdeke, hogy Orbán maradjon. Zseniális az, ahogy Orbánt gúzsbaköti pozíciójában, meg se moccanhat. Erre jól tanulmányozható példa, amikor 2006-ban a második fordulóban Orbán meglebegtette, hogy nem lenne miniszterelnökjelölt... a FiBASZ-nak kellett bedobni egy kamunevet a karakterromboláshoz.. a FIDESZNEK óránként kellett volna bedobnia neveket és a Gyurcsányisták mind karakterrombolták volna gyorsan, hogy ne maradjon más, mint Orbán. Egyszerűen: föl kell vetni egy vázlatot arra az esetre, ha Orbán kivonná magát -erre évről évre kevesebb az esélye. A FIDESZ-nek ráadásul már megvan a [belsőpuccsista]gyurcsánnya Lázár személyében, csak persze az arányok mások, Lázár sokkal butább, viszont az önképe torzabb Gyurcsány önképénél [Ferenc tudja, hogy ő egzaltált hülye, Lázár azonban valami nemistudomminek képzeli magát, önképe kb olyanalakú, mint egy Orbán-mém a Bástya nyugdíjas Sakk Kör aggjainak fejében, szochazás tagozat] , ámde nem tanították soha olyan okos emberek, mint Gyurcsányt a pügmalionizációban. Moccanásnyi tere vagy szabadsága sincsen Orbánnak és ezt a gúzst ráadásul Gyurcsány és teamje is feszítette szépen. Orbántalanítást hirdetnek, de Hitler-típusú tartós bélhurutot kapnának [magyarul ciffrafosás] ha Orbán azonnal távozna a közéletből.

...igen, erre van egy iskolás polkomm' magyarázat, mindig lökni a disznóknak valamit. Van azonban ebben a lökésben egy szakszerűtlenség. Hoffmann-ra hörrentve cammantottak a disznók -óriásinagy politikaihozadéka lett volna egyre-elrántani onnan, nem még a miniszterelnöknek tökfölöslegesen frekventálnia magát mellette. Szerintem a rosszoldal politológusai ugyanazokban a padokban voltak hallgatók, amikben a jóoldal politológusai. A magyar orovosképzés a világ élvonalában van, de azért igazán orvos rezidens korában válik és nem mindegy, hogy hol és hogyan tölti a gyakorlatoát. Abban megegyezhetünk szerintem -ez megint egy "zavaroság tőlem alfőmérnökúr!- hogy két hét 1986-ban a veszprémi KISZ-vezetőképzőben tromfol egy 1996-os politológusdiplomát. Szóval az igazi jó orvos kórházi rezidensként jób lesz a főnővér nénivel és tőle 2 év alatt minden hiányzót megtanul a hivatáshoz.
ugyanígy a "végzett politológusok" jóoldali metszésének volt kiktől, politikához értő sajtómunkásoktól is, tanulniuk.
Dúró Dóra a szép példa, elég jól beszél, nyilván jótanuló volt politologica-ként... , rögtönözve is (jól beszél-t mondtam, nem azt hogy jót!) - sőt, hát jóoldali sajtómunkásokat még Vona is égetett, mert ugye a jóoldali sajtómunkás azzal az előfeltevéssel és -bár nácinak köböli föl fasisztáinkat!- hogy a faszkó az sötét mint az éccaka és ő csak úgy minden készülés nélkül úgy lehengerli, hogy...

Márpedig az egyik nagyon fontos lecke a disznók elé lökésben a disznók elöli elragadás... összevissza rángatni a disznókat. De itt is a gúzsbakötés: a FIDESZ káderínsége. Nincsen embere a FIDESZ-nek és ezt a magasfokú bizalmatlanság, a kommunistázás csak fokozza -minden kiskádert alaposan leszűrnek.. csak a kishalak akadnak hálóra, közben meg Lázár milyen figura és most csak itt mutogatok a plafon felé némán olyan pofával, hogy .. nem csontvázak,. de majd kerülnek elő a jóoldal spájzából húsvér, egész kamorákat betöltők

A gyűlöletről. A jó és rosszoldalon az elmúlt 25. év egyneműkórusa azt dallja folyton: Nemzet Sorsa Dől El -tanított engem oktondipocok jóoldalibarátom, milyen egy demokrácia, ott senkit nem érdekel, ki a miniszterelnök fingjuk sincs a közembereknek a politika napiállásáról. Németországban úriember nem politizál, úgy néznek egy magyarra, amikor elkezdi monológját nemzetünk sorsa szüntelen eldőléséről, mintha jó nagyokat fingana, amikor meg kifú és kérdéssel folytatja, hogy "és nálatok" az már a besongás... A szájunkkal persze mindannyian azt mondjuk, hogy nem gyűlölünk, ennek az attitüdnek az élőkarikatúrája Dr Vásárhelyi Mária, az áltárgyilagos és műelfogulatlan jóoldali sajtómunkás-stílus megalapozója .
Gyurcsány Ferencéket, Bajcsányékat lehetetlenség gyűlölködvén tanulmányozni. Ennek az az oka, hogy ők a gyűlöletre építenek VISZONT nem gyűlölnek senkit. Az MSZP, amíg az Orbán-útálat gyűlöletté nem növekedett bennük, elég jól csinálta ezt, otthon okosban meg a bulikon a kommunikáció szerinti esküdtellenségeiken szórakoztak, illetve pl Torgyánnal Horn kvaterkázott is. A korai MSZP-ben gyűlölet csak egyes konglomertokat vett meg, zsidógyűlölet, ez az SZDSZ-re vetődött és liberális gyűlölet, ebből mind a két liberális pártnak, "a taknyoknak" is jutott. Ez azonban afféle házihasználatos szalongyűlölet volt, tudták, hol a határ. 2000-ben pipultak be a vakságig, amikor Torgyán KE-ambíciói vakvágányra futottak és BRHOAFFFHHH és nem lettek előrehozott választások. Ez volt Gyurcsány zigóta-állapota és nagyon ügyesen s gyorsan magzattá is fejlődött. 2002-ben mutattam a barátaimnak, milyen veszélyes, lehülyéztek "Ez a Miszter Bén? -te zavaroselméjű!" Mutatom maiaknak Lázárt: "A Dzsoni? -te marha vagy tényleg!"

Mondjuk nekem könnyű volt, mert az én generációmból oszlopai támadtak a "Tettesd a hülyét ha jót akarsz magadnak!" -mozgalomnak.

Gyurcsányt általában egalizálni szokás Orbánnal (ugye az áfiom) Egy lényeges különbséget mutatok. Gyurcsány mindenkit, ha újat tud mondani vagy érdekében áll elhitetni a nagyokossal, hogy okosnak tartja, meghallgat. Orbán magaelé rendel embereket, elővezeti az okosságát és egyet kell érteniük vagy nem, ha nem, akkor nem. Gyurcsány azonban sokat hallgat is:Figyelmesen. Dr Vágó bácsit másfél órán át kéjelegtette azzal, hogy itta minden szavát. Mint említettem sokszor Gyurcsány-elemzéseiben, ő egy céllal semminek nem kezd, mindig kettő vagy több célja van. Amikor "figyelmesen hallgat" akkor ötleteket gyűjt lózungokhoz, lózungot csinált ő még a Ferge Dolgozat-ből is. Híveket gyűjt: a magyar értelmiségit egy fillér nélkül analfabéta pógármester meg tud venni azzal, hogy valami nagyokosságát színleg elfogadja. Hát akkor egy Zseniális Ferenc?? Magas a belső[vállalati] PR-értéke ennek,, empatikus Bajnai édespofit vág "A Legjobb Főnök" megnyeri magának a nőimunkaerőt [ a Vadai-Demecs jelenség] ... nagyon fontos a womanpower.. ez ősi attitüd.. a vezér majomnak jóban kell lennie a horda vezető nőstényeivel.. ez Sapeins előtti humanoid bölcsesség...

Frick László Emlékzenekar 2013.02.20. 03:13:04

@Google: lábjegyzet: Az Angol Aranykornak (ipariforradalomnak) és a Birodalom tömegének, valamint a világnyelvnek az együttes közöseredője a maó brit pusztulatot társadalmitehetetlenségében is előrelöki. A brit vidék minden kis falujában van jelentős ipar, nagyobb falvakban iparipark és egyikfaluból a másikba átlátni. A brit zsírbuta, de nyíltszivű. A híres londoni bevásárlóutcán összesen már csak egy anglosaxo árus van valami 77 éves trotty... súlyos az angolok alkoholizmusa, szinte vetekszik az oroszokéval. A Folytassa sorozat az angol humor utolsó felvillanása volt -azért az az a nemzedék, aki felnőttként edződött a háborús években, az a generáció még nem a My Generation modoros mod drogos tökfőzelékből való figurái... A Jó Iskola múltával is hat még, ez a Monthy .. működtek még az iskola paneljai. Namost Mike Myers---

Google 2013.02.20. 14:51:11

@Alfőmérnök:

Jó napot, Alfőmérnök úr!
Ím válaszolok: gondolom, arra kíváncsi, máshol vagyok-e/hivatalos máshova. Nem.
Ott is jó volt, itt sem rossz.
Más nem hinném, hogy érdekelné most, vagy igen?

Google 2013.02.20. 15:04:56

@Frick László Emlékzenekar:

Gyurcsánynál maradva; elhiszem, mert látszott, hogyan legyezgeti a ballib, rosszul mondtam: a jóóldal hiúságát, de kell-e azt még legyezgetni? Mert mire ment vele? Jó, volt sok terve, jó sok "megcsináltuk" került a plakátokra, de semmi átütő sikert nem arattak. Mi maradt utána - az egy Jobbikon kívül, mert alatta futottak föl vagy ki, mint a té.
Nem győzött még meg arról, hogy az átverésen kívül másra is futja náluk. Bár lehet, nem is akart.
És ezen a gyűlölködés nevű izén jobb, ha mihamarabb túl leszünk; mert árt annak is akit, és annak is, aki gyűlöl. Plusz nagyon beszűkíti az optikát. Tódul az agyvérzsír, hogy újra egy ismerős fordulattal éljek.
Amikor a Jobbikról ír, sose tudom, hogy pluszt vagy mínuszt osztogat éppen. A legtöbb homályosság ebben a szegmensben van - de ahogy mondja, majd tíz év múlva, mi vagy más, okosabbak leszünk.

Alfőmérnök 2013.02.20. 15:06:32

@Google: Ez is érdekes, de amúgy édekelne a véleménye Loxonról, meg az elméletemről. Merthogy szvsz eléggé kézenfekvő.
Persze nem kötelező megírnia. Amúgy sem egy észlény maga, szóval nem sokat oszt-szoroz a véleménye. :))

tevevanegypupu 2013.02.20. 15:09:56

@Frick László Emlékzenekar:

Kulonosen nem vagyok oda Tandoriert, egyszeru szoveget jol megirni - ugy, hogy erdekes legyen - sokkal nehezebb mint komplikalt szokapcsolatokat.:) A szuperintellektualisoknal az a baj, hogy a vilagos, atlathato pasztell szineket nem latjak, sem a formakat nem ertekelik. Jobban kedvelik es erdekesebbnek tartjak a rikito szinu pacnikat.Amit szeret a jobboldal is, csak ne legyen kotelezo, es ne legyen CSAK az a muveszet. Nalunk aki ezt megerti valoszinuleg nem olyan helyen van, hogy feltunjon barkinek is, akinek joga lenne ot kinevezni valami fontos helyre.Akik szem elott vannak azok meg nem alkalmasak, mert vagy csak igy vagy csak ugy neznek. Egy mocskos uvegen keresztul es teljesen mindegy, hogy az uveg masik oldalan esetleg remekmu van, nem szamit, pedig azert latja. Ez a baj a liberalisokkal de ez a baj kerenyivel, Feketevel meg a tobbiekkel. Nem alkalmasak pedig mindegyik az lehetne. Ja, L. Simon is.

tevevanegypupu 2013.02.20. 15:16:51

@Alfőmérnök:

Loxon kedves, turelmes es bekes termeszetu ferfiu, meglehetos humorerzekkel, sok mindennel mar nem nagyon lehetne meglepni, de ha megtudna, hogy maganak mennyire hianyzik, bizonyara orulne neki.:)

tevevanegypupu 2013.02.20. 15:16:51

@Alfőmérnök:

Loxon kedves, turelmes es bekes termeszetu ferfiu, meglehetos humorerzekkel, sok mindennel mar nem nagyon lehetne meglepni, de ha megtudna, hogy maganak mennyire hianyzik, bizonyara orulne neki.:)

Alfőmérnök 2013.02.20. 15:22:32

@tevevanegypupu: Szerintem meg egy gyáva, sunyi, félművelt féreg. És ismétlem az elméletet:
"Mindenesetre Loxon nagymester sikeresen végrehajtotta a küldetését, hogy a nyilvánosság elől elterelje, karanténba zárja a kommentfolyamot.
Két évbe telt, de megcsinálta. "

Google 2013.02.20. 17:47:20

@Alfőmérnök:

Nem észlényként elmondom magának, hogy: nem tudom, ki ez a L. Illetve tudom, itt hallottam, hogy egy nick. Aki lehet, itt már más néven szerepel. És, ha akkor az volt az érdek vagy a lehetőség, hogy ott, most pedig az, hogy itt folytassuk, akkor ez van. Nem feltételezek senki részéről rosszindulatot. Át, meg átcsoportosulunk, és ennyi.
Ne legyen már olyan szúrós, hisz biztosan jár virág is a töviseihez, hiába tagadja le.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.20. 17:50:06

@Google: Pontosan így van. A 300 nagyokos közül, akik mkitanítottták, sokan már 2008-ban rájöttek arra, hogy valójában esze ágában nem állt reformokat csinálni. Pl a társadalombiztosítási refor,m megbukott a bizutosítók tárgyalóinak heherészsén 2007. június 27-én, ám az oktondi FIDESZ a nemlétező elleni népszavaztatással megtestesítette... új ötlet ugyanis nem született. Kínlódtak még valamivel, de az csak a FIDESZ harcikedvének szítására volt jó. Ferencék, azaz a netokratív spekulalisták számára a reform... vagy pl a gazdasági viszonyok rendeződése.. az €-bevezetés mind-mint létérdek-sértő. Ugye rögtön azzal kezdték és ezt sokan az MSZP-ben sem értették, akik 2006-2208-ra ígértek €-t, hogy mit akar Ferijük a 2014-nek... minden év késedelem csak a lakosság terheit növelni az €-átálláskor...
A Jobbikról jót mit írhatnék ... vígasztalót tudok írni, sok jóoldali barátomnak már hasmenése van tőlük, rettegnek, jön a hitleráj... Őket próbálom vígasztalni a Jobbik gömböc jellegével

Frick László Emlékzenekar 2013.02.20. 17:59:44

@tevevanegypupu: Tandori újabb versei igen egyszerűek, sallangmentesek. Tandori azért is ír, mert írván jól érzi magát és aki elfogadja és szereti, az is jólérzi magát, szócsipcsiripp, de azért van bővek komoly. Aki nem kedveli NEM KELL olvasnia és ez bizony pompás! Ez a megengedés. Sok "nagyíró" úgy ír: "Ha nem olvastok végetek, ha nem veszitek be a naaagy ókosságaim, annyi nektek!" Tandori alapvetően költő és a vers inkább zene. A szavaknak hangalakja van, de nem prózai jelentése, a lány, aki csókol a versben, nemlány és a csókja nemcsók. Csak a buta költőnék féltékenyek a versbéli nagy szerelemre , ami vagy van vagy nincs.

Ugye van a programzene: ha nem ír (írat) a zeneszerző valamiféle kis szöveges "eszmnét" a zenéhez, "nem értik". Csivitel, fecseg Tandori sokszor, csicsereg, dobolnak a szavak meg táraráramoznak. Nem kell "szó szerint venni".

Szeretem a szikár írókat, Hemingwayt vagy Dovlatovot... de néha elfog a gyanú: nem szeretnek igazán senkit.. és hát az alkohol.. Tandorinál még a piálásnak (boros korszaka) is más stichje volt.

Alfőmérnök 2013.02.20. 20:08:56

@Google: Nézze, aki gloire felvetésére:
"@Loxon: helyében én kiraknék ide pár könyvajánlót, online könyváruházaktól, akár csak egy-egy érdekesebb klasszikus elég volna. Onnatól ez a blog - mivel reklámoz - üzleti tevékenységet folytatna. Simán be lehetne perelni téged hitelrontásért. A tárgyalásokon előbb-utóbb meg kéne jelenned, különben előállítanak. Egy jó ügyvéd végig viszi simán, bár a büntetés valószínüleg remémnytelen, de az inkongnitódnak vége lenne. Soha többet nem látnánk azt hiszem.""

Ezt reagálja:
"@Alfőmérnök: „Én inkább arra lennék kíváncsi, mi a véleménye Loxonnak @gloire: indítványáról.”

Az „ignorálás” azt is jelenti, hogy valaki egyáltalán nem vesz tudomást a másikról, tehát a véleményére sem kiváncsi. Elvileg te „ignorálod” Loxont, gyakorlatilag azonban nem.

Egyébként a véleményt, ha van is, szívünk joga elhallgatni, morfondírozni rajta, sőt arra is jogot formálhatunk, hogy egyáltalán ne foglalkozzunk valamivel, tehát véleményünk _se_ legyen róla. Mivel pedig egyetlen toporzékoló elvárásnak sem felelhetünk meg (nem csak nem akarunk, de nem is lennénk képesek), kizárt, hogy mindenről számot adjunk, legkevésbé pedig magának a toporzékolónak tartozunk számadással.

Annak eldöntését pedig, hogy erre mások hogyan reagálnak, reagálnak-e egyáltalán, vagy hogy mit hisznek ezzel kapcsolatban, helyes vagy téves következtetéseikkel együtt kimondatlanul másokra hagyjuk, bizalommal abban, hogy viselkedésünket helyesen értelmezik, és tudva azt, hogy félreértések is lesznek, mert ezek elkerülhetetlenek. A félreértésekért legfeljebb szólunk, ha értelmét látjuk, ha nem látjuk értelmét (ami szintén millió okból lehetséges), nem tesszük. Röviden ez lenne a kiskáté."
delphoijosda.blog.hu/2012/11/03/xxiv_786/fullcommentlist/1#c18298868

az egy féreg.
Ezenkívül elmesélhetném, hogy mikor visszaengedett a jósdára, azt az utasítást adta, hogy kezeljem "helyzetkomikumként" a dolgot. Én úgy kezeltem, és erre tiltott ki újra. Magyarán: átbaszott. Ahogy magukat is, mikor átcsalogatta a jósdára. Ez egy jellemtelen görény.

Alfőmérnök 2013.02.20. 22:27:06

@Holger Hartland: Miért félnék, te nyomorék tróger?
Egy ilyen felvetésre, mint amit gloire tett, egy ép elméjű (mondhatnám erkölcsös, ha loxon innen lenne az erkölcsi világon) bloggazda azt reagálja, hogy ennek nálunk nincs helye, mert ez egy ördögi terv (ami mellékesen kivitelezhetetlen is; de ez csak a kitalálója, aki a bloggazda samesza volt, torz lelkét minősíti). Vétkesek közt cinkos, aki néma.

tevevanegypupu 2013.02.20. 22:40:16

@Frick László Emlékzenekar:

Az alkohol mindenkivel ugyanazt teszi, ha tul sokat fogyaszt belole.Nem szokott segiteni semmiben. Nem megoldas hanem a problemak kezdete, de ketsegtelen, hogy a veget sietteti. Persze van aki a sajat tehetsegenek sulyat nem birja elviselni nelkule.

tevevanegypupu 2013.02.20. 22:49:20

@Alfőmérnök:

Maga mindenkit azonnal gyanusitgat es gyalaz. Probaljon meg beletorodni, hogy mindenki szabad akaratabol megy vagy marad, alapit egy blogot es oda azt enged be akit akar. Ahogy igy nezem a blogokat meg mindenfele levelezesi lehetoseget, hat rengeteg van belole, szabadon valaszthat. Van viszont olyan is, ahova nem mehetunk, ha a tulaj nem akarja.Nem mehet be egy lakasba sem pusztan azert, mert erdekli, milyen a berendezes.

Alfőmérnök 2013.02.20. 22:54:53

@tevevanegypupu: "Maga mindenkit azonnal gyanusitgat es gyalaz. "

Ha ez igaz, lenne, akkor jogosak lennének a vádak, amiket ellenem fogalmaznak meg.
Csak egy a probléma: hogy ez szimpla hazugság.
Az ok és az okozat összekeverésének klasszikus hibáját követi el.

Bell & Sebastian 2013.02.20. 22:58:44

@Alfőmérnök: Ez az alter-valóság csak a te fejedben létezik, mindenki oda írogat, ahová csak úri kedve tartja, illetve, ahová beengedik.
Szerencsés egybeesés, ha pont onnan vagy kitiltva, ahová nem is vágysz különösebben.

Hogy még nem meszeltek ki mindenhonnan, az megfejthetetlen rejtély. A falu bolondjának járó, elnéző privilégium, tán.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.02.20. 23:28:08

@Alfőmérnök: Érdekes, Alfi, te itt föl-alá férgezel és patkányozol, hogy engem az hagyján, de a jósdásokat, akik között barátokra lelhettél volna. Eközben te magad vagy, aki nyomozgat és valós adatokat próbál megszellőztetni más nickekről, például aristóról, Mézes Roziról és rólam. Amikor gloire fölveti mindössze az elméleti lehetőségét veled szemben annak, amit ugyanakkor te magad valóságosan is művelni próbálsz, akkor mélyen föl vagy háborodva, nem csak a komolytalan javaslat felvetőjén, de még azon is, aki szarik rá.

Te tudod, hogy kell-e félned. Ha tényleg filmrendező vagy, ahogy mondják rólad, akkor igen. Érdekes, ezen nem háborodtál fel. De nehogy eláruld, hátha tényleg az vagy, és láttam olyan filmedet, ami tetszett. :) Nem akarom tudni. Nem örülnék. Jobb lenne, ha befejeznéd az őrültködést.

Alfőmérnök 2013.02.20. 23:32:58

@tevevanegypupu: p.s.: maga egy hülye picsa, lehet, hogy komolyan is gondolja, amit ír. De tudom, hogy vannak, akik értik, amit írok, és tudják, hogy nem írok hülyeséget. Na, ők az igazi szaremberek.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.21. 01:52:40

@tevevanegypupu: A korpusz felismerése (az, hogy ő alkoholista) fél győzelem (azaz döntetlen) Krúdy szép példa, haláláig kézben tartotta alkoholizmusát, a pusztító hatása nem mutatható ki. Általában azért az alkoholisták irodalma valamennyire heroikusnak ábrázolja a küzdelmet, pl Hajnóczy esete ilyen, de őnála a dementia az utolsó 3 évben (istenem, 37... 38 éves emberről beszélek...) látványos, de a ... minek nevezzem, utolsó munkáiban is. Krúdy elképesztően sokat dolgozott utolsó két évében és esetleg a sokmunka az, ami "gyöngíti" írásait itt-ott.
Az igazi pusztulat útja, amiben az alkoholista önhazug marad végig.

Hemingway ironikus-szarkasztikus az alkoholistával, Dovlatov azonban könyörtelen, amikor elérkezik az önmetszés végsejéhez, ott főbb szeretteinek mondatait idézi.

Gorkij a világirodalom egyik remekét írta meg egy novellában a magát halálra ivó oroszról.

Egy egészen aprócska felvétel: Réz és Domokos mennek az utcán, amikor jön velük szembe Szerencsétlen Részeges Traktoros Szabó István... és megcsapja őket az élesztőbűz. Nagy László felvételei a naplójában az öccse alkoholizmusáról. Az öccse felvételei a haverok piálásáról, Szabó is az egyik haver, egyáltalán nem tűnik szerencsétlennek.

tevevanegypupu 2013.02.21. 11:51:30

@Frick László Emlékzenekar:

Lehet, hogy az irodalmarokra jol hat, bar talan egy-egy sotetebb pillanataban Krudy vagy Ady szivesen abbahagyta volna, nem tudom. Viszont a civilekre nincs jo hatassal az biztos, egyik jo baratunk total tonkrement tole es meg is halt idonek elotte, a masik meg leesett a haztetorol amikor epitkezett es nyomorekka valt. Aztan ott van a delirium, gondolja, hogy mikor kis egerek meg svabbogarak szaladgalnak az alkoholista elott vagy kessel kivagja magabol a kis kapszulat amit azert varrtak bele, hogy ne merjen inni az jo? Nincs ellene egyebkent kifogasom, hogy valaki sokat igyon, de nem szeretetre melto dolog. A kornyezetnek sem..egy budos, reszeg, tantorgo, esetleg duhongo hazaallit es elkezd hobologni..Sokkal inkabb rossz mint jo..foleg ha elad minden mozdithatot hogy pialhasson, esetleg szep lassan kiissza a padlobeeresztot is..Akkor mar inkabb a marijuana, annak nincs ennyire pusztito mellekhatasa. Meg szerencse, hogy azt tiltjak es alkoholt korlatlanul lehet venni..:)

tevevanegypupu 2013.02.21. 11:54:56

@Alfőmérnök:

Alfi legyen szives ne listazzon, meg a vegen azt hiszik magarol hogy jobbos HOK-os.Es azt is, hogy bolcsesz..hogy melyik a sertobb ketto kozul..annak eldonteset magara bizom.

Alfőmérnök 2013.02.21. 12:00:05

@tevevanegypupu: Maga még gonosz is. Hogy mennyire sértő a bölcsészség, arról kérdezze meg MézesRozit, vagy tölgyet.

tevevanegypupu 2013.02.21. 13:52:20

@Alfőmérnök:

Csak nem lenyomozta oket, hogy kik es mi a foglalkozasuk? Ejnye Alfi..megiscsak listaz maga .

tevevanegypupu 2013.02.21. 13:52:20

@Alfőmérnök:

Csak nem lenyomozta oket, hogy kik es mi a foglalkozasuk? Ejnye Alfi..megiscsak listaz maga .

Alfőmérnök 2013.02.21. 14:27:52

@tevevanegypupu: Tögyről köztudott (ezt maga is tudja), én még néhány óráján is voltam, MézesRozi meg alig titkolja. A végzettségét talán el is árulta, de ebben nem vagyok biztos.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.21. 14:36:12

@tevevanegypupu: Krúdy abba is hagyta. ÉS Ady is nagyon jól tudta, hogy abba kéne hagyni, csak őnála még valami más is fenyegetett (és be is jött, a paralízis) és ezért... mindegy volt neki. [Ajánlott olvasmány: Krúdy: Ady Endre éjszakái ]

Teljesen egyéni a reakció... Krúdy mint egy orvosmérnök, úgy kezelte az alkoholizmusát, urallta 1927-29-ben a felesége úgy is tudta, hogy nem iszik és... talán nem is nagyon piált. De az 50-ik születésnapján "hivatalosan is " visszaesett. De sohasem lett rongyember és koldus-szegényen is a kis családjáról erőn felül gondoskodott.. ekkoriban már nem a megszokott egy rend ruhája volt, de félrend se... Vannak alkoholisták, akik "áléva halnak meg" méltósággal viselve...
A legborzalmasabb alkoholista, akit ismetem, egyáltalán nem látszott annak, 3-4 napig tartott, mire egyáltalán berúgott és csak a felesége meg legközelebbi ismerősei látták, hogy részeg, a többiek nem is értették, mire a hiszti, hiszen semmi se látszott rajta... de 3 nap után már egy sátáni szörnyeteg volt, semmi emberi nem maradt bennem miközben tevékenykedett hiba nélkül, nagyfigyelmet igénylő szellemimunkát végzett hibátlanul, egy poharat nem ejtett le, egy mássalhangzótorlódása nem bicsaklott... Hasonló faszi pl szónokolt... de már tökéletesen artikulált, de semmiben sem összefüggő szavakból. (Horn Gyula is kb ilyen lett 1998. koratavaszára... )

bömböcz 2013.02.21. 14:53:30

@Frick László Emlékzenekar:
Heló!
Kezd kibontakozni a "kigondoltam.hu" fertője után?
Sokat segítene a Nemzetmentő projektben, ha a domináns mellett az elveszett törzs kultúráját is belemosná a tantervünkbe!

Frick László Emlékzenekar 2013.02.22. 01:22:36

@bömböcz: Ugye-ugye melymennyire hasznos a lekáderezésben és listakészítésben a csatornamunkások számára az ősi indaötlet a kommentelőzmények kutatására! Az unatkozó kutatók kedélyének derítésére igyekszem pornóblogokban is kommentelni.

Szilárd meggyőződésem, semmi szükség az olyan nemzet megmentésére, mely ilyen szendvicsemeber nick+ávátárákat is terem, akik képesek a bonyodalmas szituációt azzal fokozni, hogy nem höörvanyád! stílusúüzenet a nickjük és igyekeznek a megszólalásig hűen tartani a hangnemet. Minden tíz ilyen önkéntes harczimarczi közül kb egynek van erre esze, úgyhogy Ön joggal lehet büszke, hogy az eszesek kisebbségébe tartozik.

Alfőmérnök 2013.02.26. 08:55:58

@Google: @tevevanegypupu: Felteszem másként a kérdést. Mit szólnának hozzá, ha magukat, vagy az egykori kommetfolyam valamelyik oszlopos tagját kitiltanák a mandiner blogról? Lenne nagy felháborodás, azt hiszem ebben egyetértünk.
De miben különbözik - a végeredmény tekintetében - ez attól, ha valaki (különféle manipulációkkal) áttereli a célszemélyeket egy másik helyre?

tevevanegypupu 2013.02.26. 09:24:18

@Alfőmérnök:

Szerintem engem mar volt, hogy kitiltottak..persze nem ugy, hogy nyiltan, hanem ugy, hogy egyszeruen nem ment el amit irtam, akarhanyszor is kuldtem..
Nem haborodtam fel, nyilvan nagyon kinos volt amit irtam, a liberalizmus pedig nem viseli el a mas velemenyt. Foleg akkor nem, ha egy masik nezopontbol esetleg igaz. Figyelem, hogy az orbanozas es a kormany gyalazasa meg ugy tunik nem verte ki a biztositekot egyszer sem a mandineren, barmit irhatnak roluk, de ha a zsidosagrol van szo, akkor mindjart rettentoen erzekenyek lesznek.

tevevanegypupu 2013.02.26. 09:28:40

@Frick László Emlékzenekar:

Az alkoholistak azon kivul, hogy onmagukra is veszelyesek, tonkreteszik a kornyezetuk eletet is. Az alkoholizmus betegseg, van mikor elerkezik olyan stadiumba, hogy nem lehet gyogyitani. Ketsegtelen, hogy sokszor megkonnyiti bizonyos helyzetek elviseleset, batorsagot ad, sot gatlastalanna tehet..az ember azt hiheti, hogy ez atsegit ..valamin, de nem. Legalabbis nem hiszem.

Alfőmérnök 2013.02.26. 09:56:46

@tevevanegypupu: Az a blog.hu hibája lehetett. Nem szoktak moderálni a mandiner blogon, csak különleges esetekben. A zsidózásokat sem szokták moderálni. (Bár tudom, a tények magát nem nagyon érdeklik.)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2013.02.26. 10:17:08

@tevevanegypupu: "Szerintem engem mar volt, hogy kitiltottak..persze nem ugy, hogy nyiltan, hanem ugy, hogy egyszeruen nem ment el amit irtam, akarhanyszor is kuldtem."

természetesen nem tiltottunk ki soha.

te magad írod, hogy nem ment el, amit írtál -> technikai hiba volt, blog.hu-n előfordul.

tevevanegypupu 2013.02.26. 10:22:42

@Alfőmérnök:

Alfi a tenyek mindig erdekeltek, bar ketsegtelen, hogy tevedhetetlen az nem vagyok. Egyebkent megertem, hogy nem orul annak, ha valahonnet kitiltjak, de altalaban ketton mulik mindig a dolog, ritkan van, hogy csak az egyik fel a hibas.

Alfőmérnök 2013.02.26. 10:36:50

@tevevanegypupu: Nem annak nem örülök, hogy kitiltottak - én bizonyos szempontból még élvezem is a mumus szerepet -, hanem, hogy nem értik meg, amit írok.
Pedig nem olyan bonyi ám.
Még az se nagyon zavarna, ha nem értenének egyet, és az általam leírt jelenségre más magyarázatot adnának, mint én. De úgy látszik, ha húszezerszer ismétlem, magyarázom, amit gondolok, akkor sem értik meg.

Amúgy fentebb épp maga hozott fel rá példát, hogy van, amikor nem a két félen múlik a dolog. Igaz, a példája rossz volt, de nem igaz az, hogy ritka eset. Szerintem az én példám meg jó. Bár nyilván elfogult vagyok magammal szemben. Annak idején pamocsnyik pontosan megfogalmazta, amit gondolok erről a kérdésről - gloire azonnal ki is tiltotta a jósdáról, pedig nyilvánvaló volt, hogy ő nem én vagyok. (Megjegyzem, pam speciel okkal lehet rám mérges, igaz, szerintem túlreagált valamit, azért durcult be, de nem mondom, hogy nincs oka rá, hogy mostanában nem áll ki mellettem.)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.26. 11:57:59

@Alfőmérnök: még mindig ezzel foglalkozol? neked nincs életed? mit is ajánlottál te nekem a múltkor?

a kitiltás meg ezzel jár.

"Megint szereptévesztésben vagy. Ergé (eseteg loxon vagy gloire?) ugyanis nem azt akarta, hogy ő ne lásson téged, hanem azt akarta, hogy téged ne lássanak a SAJÁT blogján. Ott ő szabja meg, hogy kit tilt ki, és kit nem. ÉS NEM TE. Érted?"

pamocsnyik kitiltását meg hadd mondja már el gloire, miért történt, ha tényleg csak azért, mert vmit szalonképesen elmagyarázott, amivel nem rétett egyet gloire, akkor az tényleg súlyos dolog.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.26. 12:39:02

@Alfőmérnök:
mondok rosszabbat. a jósdán figyeljük ki, hányszor kommentel ide, és ha azt túl gyakorinak találjuk, hát kizárással fenyegetjük az árulót. :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.02.26. 13:45:48

@Alfőmérnök: Még mindig van olyan, hogy jósda? Beszarok! Csak mostantól nem delphoi, hanem tel-aviv-i. Vagy még mindig nem vallott színt a főbiboldó?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.02.26. 13:47:37

@jose maria padilla: Apám, ha neked annyi eszed lenne, hogy egyszerre két helyre is tudnál figyelni, örömödben a Vörösmarty téren tilinkóznál zokniban télvíz idején.

Alfőmérnök 2013.02.26. 14:39:06

@tesz-vesz:
Az annyira nem lep meg, hogy te nem érted, amit írok, de hogy viszonylag értelmes művelt emberek nem értik, az nekem egy kicsit furi (arra gondolni sem merek, hogy értik, csak szervilis, sunyi birkák).

Pamocsnyik kitiltása visszakereshető, a komment persze nincs meg, de ha jól emlékszem, azt ecsetelte a lehető legudvariasabban, hogy ha engem moderálnak/kitiltanak, mást is lehetne moderálni/kitiltani, tehát értelmetlenség az egész. (Ha valaki másra emlékszik, javítson ki.) Nem hitte el, amit mondtam neki, hogy Loxon és gloire pitiáner férgek. És Loxon ezután nem azt csinálta, ami a helyes lett volna, hogy visszaveszi gloiretól a moderálási jogot (erre egyébként már korábban is sor kerülhetett volna, mert voltak rá figyelmeztető jelek), hanem épp ellenkezőleg, ő mondott le – egy időre – a jósda vezetéséről és teljhatalmat adott gloire-nak.

Alfőmérnök 2013.02.26. 14:43:32

@jose maria padilla: De gondolom elnézőbbek, ha valaki zsidózós, vagy rasszistásos kommenteket ír.

Alfőmérnök 2013.02.26. 14:45:54

@Mr Falafel: A google-lal nem találom, csak gondolom, hogy van valahol, mert azok nem nagyon írnak ide újabban, akik a jósdára írtak, korábban meg a kommentfolyamra, ergo valószínűleg oda írnak, a jósda utódjába.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.26. 15:00:26

@Alfőmérnök: jaj,dehogy. még mindig nem érti? ha onnan valaki zsidózott, hát csak úgy mint a matula. mi ottan mind zsidók vagyunk. nem találkozott velem? magam is nem úgy nézek ki mint ungváry r. és zoltai g. 1:1 arányú keveréke? :-)

Alfőmérnök 2013.02.26. 15:15:17

@jose maria padilla: Hát másként képzeltem el, mint amilyen valójában. :)
Nem azzal van nekem bajom, ha valahol megtűrik a zsidózást(sok a tabu, a kibeszéletlen dolog ebben a kérdésben), hanem azzal, ha kötelezővé válik. Szerintem a jósdásokat egyedül az antiszemitizmus (gy.k.:zsidógyűlölet) tartja össze. Persze az is egyfajta közösség, amit a gyűlölet tart össze. Meggyőződésem, hogy engem azért néztek ki onnan, mert ebben a buliban nem vettem részt. Pl. picur3kának megjegyeztem, hogy nácinak tetszik lenni. Gloire először azért kapott idegrohamot, mert nem voltam hajlandó elfogadni, hogy Chagall nem tud rajzolni, és csak azért sztárolják, mert zsici, stb.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.26. 18:01:52

@Alfőmérnök: nem tudom mire vered magadat, mármint ész terén, ami úgy látszik nemsok jutott neked, nagyon jól emlékszem a választások előtt, hogy éljenezted Ángyánt, amikor még csak ígérgettek, meg hogy éljenezted a fideszed, amikor én már rég mondtam micsodák. mikor Ángyán lemondott, akkor is a fideszt védted, csak csigalassúsággal esnek le neked a dolgok, ezalapján a lassú gondolkodás alapján szerintem nem kéne másokat lehülyézned, főleg úgy, hogy pacsopicsú kivételével senki se bír téged se itt, se máshol., ja már pacsopicsúval is összevesztél, "mer már nem véd téged"

majd azzal töltöm az időmet hogy visszakeresem a névtelen pacsopicsú kitiltását.
gloire és loxom azt tilt ki a saját vlogján aki akar. miért nem törődsz bele? nem tetszenek a saját szavaid? akkor miért mondtad nekem ugyanezt?
miért nem rendezel vmi jó kis filmet inkább? amivel hasznára válhatnál az országnak, mert ezzel az örökös és gyerekes sértettséggel nem fogsz előrébb jutni.

Alfőmérnök 2013.02.26. 18:43:07

@tesz-vesz: Milyen adatok alapján gondolod, hogy nem bír engem senki se itt, se máshol pamocsnyikon kívül? Mert ha az alapján, hogy akit elküldök a bús picsába, azok nem kedvelnek, akkor rossz a mintavételi eljárásod.

Pam kitiltása valahol itt volt, itt hazudja az gloire, hogy azt hitte, hogy az az én másodnickem.
delphoijosda.blog.hu/2012/04/13/xiv_4?fullcommentlist=1#c16413901
Alatta láthatod padilla, tölgy és MézesRozi reakcióját is.

Amúgy találtam egy korábbi kommentjét, ahol nagyjából azt írta, mint mikor kimoderálták, sőt, kitiltották, szerintem egy ép elméjű ember kb. ennyire veszi komolyan az anyázásaimat.
"pamocsnyik 2012.04.18. 12:24:17
@tevevanegypupu: én értem az érzéseit, indulatait, mindazonáltal mégis azt gondolom, hogy Alfi ellen roppant egyszerű nem fölvenni a kesztyűt. Olvastam az anyázós, káromkodós kirohanásait, de egész egyszerűen nem tudom az az itteni társaság által igazán komolyan vehetőnek tartani. Ugyanúgy, ahogy mindenki megtanult abandin, padillán, stb. nem befordulni, bármit is vágnak időnként az arcunkba. Megtanultuk őket, a stílusukat a helyén kezelni. Tehát továbbra is azt kérem, felejtse el, hogy távozzon innen, rántson egyet a vállán és a legrosszabb esetben ne válaszoljon Alfinak. Egyébként Alfi, ha jól tudom nem vallja magát konzervatívnak, talán ezért sem képviseli azt a modort... "

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.26. 18:59:50

@Alfőmérnök:
Ez nagyon gyenge volt. Valami kreatívabb sértést esetleg? Hígvelejű? Lágyeszű?

Az igazság az, hogy maga egész egyszerűen elcsépelt. Ami mélyebben van annál, mintha gonosz lenne. A gonoszság lehet szórakoztató vagy éppen művészi, ha nagyon sötét. Maga csak egy ásításra elég.

(ásít)

Bell & Sebastian 2013.02.26. 19:11:43

@Alfőmérnök: Ez mi? Kegyelmi kérvény, vagy használati utasítás? Nebenwirkungen?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.26. 19:13:23

@Alfőmérnök:
Ez se volt valami eredeti. Igazából még csak alpárinak se nevezném. Olyan unott, mintha maga ezt nem is élvezné. Mint amikor a szemetesben túró hajléktalant elkergetik a kukájától és visszafordulva csak egy erőtlen "faszfejre" telik neki.

tevevanegypupu 2013.02.26. 19:26:33

@Alfőmérnök:

Szerintem magara senki nem merges. Es akarhogy is hegyezi a dolgokat maganal szakad el a cerna, szamomra valoban felfoghatatlan temaknal. Ketsegtelen, hogy mindenki erzekeny egy bizonyos pontig, de aki irkal igy ilyen blogokba, meg ha elszor meg is lepodik sokszor a durvasagon vagy igazsagtalansagon, hozza tud aztan szokni. Feltetelezi azt is, hogy szemtol-szembe bizonyara nem lenne az illeto olyan serto..Egy maganblog - Loxone pedig az - pedig zart blog, oda csak az irhat akit a tulaj meghivott. Es ha ugy dont, hogy valakit kizar, hat akkor kizar. Nyilvan meg van ra az oka. Loxon soha az eletben ugy nem sertegette magat - egyebkent senkit sem - hogy azt maga teszi minden letezo forumon.

tevevanegypupu 2013.02.26. 19:26:33

@Alfőmérnök:

Szerintem magara senki nem merges. Es akarhogy is hegyezi a dolgokat maganal szakad el a cerna, szamomra valoban felfoghatatlan temaknal. Ketsegtelen, hogy mindenki erzekeny egy bizonyos pontig, de aki irkal igy ilyen blogokba, meg ha elszor meg is lepodik sokszor a durvasagon vagy igazsagtalansagon, hozza tud aztan szokni. Feltetelezi azt is, hogy szemtol-szembe bizonyara nem lenne az illeto olyan serto..Egy maganblog - Loxone pedig az - pedig zart blog, oda csak az irhat akit a tulaj meghivott. Es ha ugy dont, hogy valakit kizar, hat akkor kizar. Nyilvan meg van ra az oka. Loxon soha az eletben ugy nem sertegette magat - egyebkent senkit sem - hogy azt maga teszi minden letezo forumon.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.26. 19:53:22

@Mr Falafel:
Néha élvezem, hogy az Alfőmérnököt ingerelhetem. Beismerem, alantas szenvedély, mintha egy ketrecbe zárt hörcsögöt böködnék ceruzával. Ez van ... :-/

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.02.26. 20:24:27

@tevevanegypupu: De én néha igen. :) Alfi tevékenysége kb. olyan, mint az utcán a szemét, a csikk és a kutyaszar: egy normális világban az ilyet eltakarítják, egyébként pedig az ember minden alkalommal eldöntheti, hogy bosszankodik fölötte vagy átlép rajta.

Alfőmérnök 2013.02.26. 20:28:37

@Doomhammer: Mindenkinek ilyen bénán udvarolsz, buzi?

(Ha nem tudnád, a jósda tényleg zárt blogként működik január óta (lásd @tevevanegypupu: elszólását), nem különösebben zavar, hogy nem hívtak meg, csak nem szeretem a Loxon-féle intellektuális bűnözőket, és sajnálom, hogy néhány makimajmot palira tud venni.

Egyébiránt javaslom, hogy az "elcsépelt" jelzőt próbálja önmagára is alkalmazni, illetve fenti hozzászólását vegye úgy, mint a helyes önértékelésre tett első - sajnos sikertelen - kísérletet. Azon is gondolkozzon el, hogy a tirpák addig volt, minimálisan, de tényleg csak minimálisan szórakoztató, amíg Gizike is a szerzők között volt...)

Bell & Sebastian 2013.02.26. 20:41:10

@Alfőmérnök: Kíváncsi lennék arra, hogy mi értelmét látja / milyen szellemi élvezetet talál az effajta idétlen kötözködésben?

Ha nyílt sisakos küzdelemben bármelyikünk elkalapálja, mire csak tovább erősködik, előbb-utóbb elhagyja a szerencséje. Aztán majd csodálkozik, ha jegyet szednek a kivégzésén.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.26. 21:13:31

@Alfőmérnök:
"Ha nem tudnád, a jósda tényleg zárt blogként működik január óta"

Én már próbáltam az értésére hozni, hogy a jósdát az én kérésemre hozták létre és üzemeltetik a mai napig is. Egy kísérletnek tekintem és érdekel az eredménye. Legyen szíves, ne rontsa el nekem.

"Egyébiránt javaslom, hogy az "elcsépelt" jelzőt próbálja önmagára is alkalmazni"

Doomhammer elcsépelt. Hmmm. Semmi élvezetet nem adott. De szerintem másnak se. Hülye ötlet volt, lássa be.

"Azon is gondolkozzon el, hogy a tirpák addig volt, minimálisan, de tényleg csak minimálisan szórakoztató, amíg Gizike is a szerzők között volt..."

A tirpák sose volt szórakoztató, se Gizikével, se nélküle és rossz viszonyunk KGB-vel köztudomású. Szerintem maga nem nekem akarta ezt mondani.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.02.26. 21:15:34

@Bell & Sebastian: Szerintem geciskedni jó. Tapasztalatom szerint egymás piszkálásából értelmesebb doglok jönnek ki, mint a bájcsevegésből.

Alfőmérnök 2013.02.26. 21:21:20

@Doomhammer: "Egy kísérletnek tekintem és érdekel az eredménye. Legyen szíves, ne rontsa el nekem."

Akkor tekintse úgy, hogy a kísérlete sikertelen volt. Porszem került a gépezetbe.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.26. 21:22:21

@Alfőmérnök:
Nem, a kísérlet máris számos váratlan eredménnyel járt és még nincsen vége. Nagyon elégedett vagyok, meg kell mondjam.

Alfőmérnök 2013.02.26. 21:38:35

@Doomhammer: Oké, Mr. Galilei! De holnap elektrosokk!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.26. 21:46:49

@Alfőmérnök:
Úgy érti, az alanyokat akarja elektrosokkolni? És honnan tudja, hogy ki itt az alany és ki a kísérletező?

Alfőmérnök 2013.02.26. 21:59:34

@Doomhammer: Ja, hogy Ön Dr. Caligari is?
Amúgy mindenki sokkterápiát kap, Höndör B. Margittól kezdve, Héber-Lopó Lajoson keresztül Doomhammerig az egész bagázs.
(Ha nem lenne képben, innen informálódat:
www.youtube.com/watch?v=7jwjcLMz-pE )

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.26. 22:16:49

@Alfőmérnök:
Nagyon ijesztően hangzik, hogy CIA meg Echelon. A maga által emlegetett nikkek retteghetnek.

Muhahaha, az azt jelenti, hogy én is retteghetek!

tevevanegypupu 2013.02.26. 23:12:02

@Holger Hartland:

Alfi olyan mint a szegeny kis klapec panaszai Karinthynal..Es minden kilometerkonel ott akar lenni mint a partizanok.

@Alfőmérnök:

Loxon mukodtet egy josdat intellektualis bunozokkel es egy haremmel. Feltetelezem maga egyik csoportba sem szeretne kategorizalodni, szoval inkabb oruljon, hogy messzire kerult az erkolcsi fertotol.

Alfőmérnök 2013.02.26. 23:26:23

@tevevanegypupu: Megint félreért valamit. Loxon rajongóinak többsége nem intellektuális bűnöző. Inkább szánalmas makimajom, aki egy faszkalap, egy intellektuális bűnöző bűvkörébe került. Leskelődőt például továbbra is kedvelem. Attól, hogy a férgek oldalára állt, még nem lett belőle féreg. Csak "kiesett a kosárból".
Nézze, ha maga szerint mindenki erkölcsös, aki erkölcsről prédikál, és hosszú körmondatokat tud írni a tradicionalista szerzőkről, akkor tényleg csak annyit tudok mondani, hogy maga egy szánalmas hülye picsa, akit csúnyán átbasztak. Én vagyok az, aki megpróbálom rávezetni a Loxon által megvezetett szerencsétleneket, hogy miként és hogyan baszták át őket (eleddig sikertelenül).

Tehetetlen Dodó 2013.02.27. 08:16:54

@Alfőmérnök: " miként és hogyan baszták át őket (eleddig sikertelenül)"
Zsiga bá' szólt ki belőled, Alfi.

Bell & Sebastian 2013.02.27. 08:59:02

@Mr Falafel: Na ja, de lehet ezt olyan szinten is művelni, hogy a végén még meg is köszönik és érdeklődnek, mikor lehet repetázni. Meg érvényes az adjon-fogadjon -szabály, például most nem látok okot arra, hogy itt bárkit is szétszereljek.

Egyetlen kivétellel, ugyanis az ember olyan állat, aki nem felejt, és megérzi, ha gyanakvóan méregetik az első perctől. Ami ha kitart az utolsóig, ott bizony nagy hiba vagyon, valaki hibbant.

Mivel -érthető okokból- elfogult vagyok a saját javamra, ez csakis Alfi lehet. Különösen bájos az elmélete az anticion ragasztóról, ami egyesít és összeköt. Valljuk be, van ebben valami, csak nem pont úgy, ahogyan ezt ő kigondolta a tompa eszével.

Hogy hogyan is van ez, az túl esik a primitív érzékelésén, sajnos híján van a tárgyi tudásnak és kombinációs készségnek is, ami ahhoz kellene, hogy megértse a társalkodás mélyebb szintjeit.

Egy humortalan gyökér, olvas amit lát, ha bonyolult, nem veszkődik vele, jön a náci, fasz vagy egyéb kíntornás jelző.

Meg sem fordul a fejében, hogy egyszerűen csak kevés hozzá. Se íze, se bűze, se báj, sem kellem, tizenkettő egy tucat, akármelyik egyetem százasával kakálja az Alfikat, se nem különleges, se nem egyedi, se nem színes, egy más hátán felkapaszkodott, kicsi rendezőcske, aki túlértékeli azt, amit művel. Egy feldagadt, urbánus rágcsáló, akit az első, falusi kocsmában pofán fegyelmeznének, ha ilyen hangot üt meg.

Erőssége a vélt névtelenség, ami már a múlté, szerencsére, mert innen kezdve még szánalmas is a csendőrgúnya, amit magára húzott ez az icipici Padilla -epigon.

El nem hiszi, most is mekkorát élvez attól, hogy vele foglalkozunk. Halála a semmibevevés, csakhogy szánalomból időnként szóba állunk vele, talán önsanyargató perverzióból, fene se tudja.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.02.27. 09:24:20

@Bell & Sebastian: Bevallom, nem tudom visszakövetni ennek a kölcsönös, irracionális gyűlöletnek az eredőjét. Én nem látom olyannak Alfit, mint ti, és titeket sem úgy, ahogyan ő. Én már leírtam, kik azok, akik számomra csalódás, ha lehet így fogalmazni akkor, amikor nincs semmiféle kötődésem virtuális személyekhez. Abból kettő kiüresedett, nem is létezik már. A harmadikkal meg tartom az egyoldaalú riszpektet, mert én ilyen vagyok. Ugyanakkor azt mondom, ha szerintetek Alfi beteg, akkor ez a rejtett jósdás zárt osztály, ez sem kóser ám. Lehet megidologizálni, de attól még hú, de perverz. Gyakorlatilag úgy jön le, hogy Alfi elől menekültök, mint valami földalatti munkásmozgalom. A Loxont alakító valós személy személyiség rajzába ez éppenséggel beleilleszkedik, de a többiek... Ugyebár ő etnokulturálisan terhelt paranoiával.
"Figyelj, Bell, te mostantól "B" ügynök leszel, Padilla meg a 008-as, Teve álneve Barby B. A Jósda mostantól Bázis, és csak az átküldött kódok szerint beszélgetünk."
Egyetlen ember miatt ekkora felhajtás? Mert amúgy kit érdekel?

Tehetetlen Dodó 2013.02.27. 09:32:54

@Mr Falafel: Fene tudja, szerintem túl nagy jelentőséget tulajdonítanak némelyek ennek az egész jósda-dolognak. Mivel magam csak egyszerű elővárosi tahó vagyok, egyszerűbben látom ezt az ügyet:vannak páran, akik időnként szívesen eldiskurálgatnak egymással, minden különösebb ambíció, hátsó szándék nélkül - ebbe nem érdemes belelátni holmi titkos akciókat, netán valami vezérkultuszt, vagy mifenét - ez szabadon választott gyakorlat, akinek nem tetszik, legfeljebb nem írogat oda.
Amúgy is kismillió blog van, ahol az ember adott esetben kiélheti kommunikációs kényszerét, harci szellemét vagy bármit -ez a virtuális világ egyetlen előnye: szabad a pálya.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.02.27. 09:40:41

@Alfőmérnök: Szerintem Loxon nem olyan szuggesztív személyiség, amilyennek te tartod. Még csak nem is szociopata. Viszont van egy érve, amely jobb értelmi képességű emberekre is hatással van. Bell fogalmazta meg kiválóan: „a társalkodás mélyebb szintjeit”
Az elitista kiskáték divatja teljességgel érthető egy a dekadenciába fénysebességgel zuhanó társadalomban. Értéket akarnak megóvni, ezért elutasítanak mindent és mindenkit, aki vagy ami ezt veszélyezteti. Ők Noé elbaszott bárkája, ahol azt hiszik, az állatokkal együtt nem őrződnek meg az állatságok.

Alfőmérnök 2013.02.27. 10:01:01

@Mr Falafel: Na, ebben van igazság. :)
Hogy engem miért utálnak egyesek? Nyilván fel lehet sorolni a negatív tulajdonságaimat. De szerintem aki engem valami veszélyes vadorzónak lát, vagy képzel, az egész egyszerűen nem elég intelligens és/vagy nem jó emberismerő. Én úgy gondolom, pamocsnyik fogalmazta meg jól, hogy hogyan kell viszonyulni hozzám (lásd itt:@Alfőmérnök: ;meg abban a kommentjében, ami miatt kitiltották egy időre). Egyébként padilla is elég pontosan látta a személyiségemet (még mielőtt találkoztam vele, tehát csak azok alapján, amiket írtam).

tevevanegypupu 2013.02.27. 12:15:44

@Alfőmérnök:

Alfi ne abrandozzon, maga nem veszelyes vadorzo.:)

@Mr Falafel:

Azan mi van akkor, ha az allatsagokat is meg akartak orizni viszonyitasi alapnak?

bömböcz 2013.02.27. 12:19:37

@Bell & Sebastian:
Én sajnálom a jósda elrejtését, mert nagyon jókat szórakoztam olvasván magukat.
Gondolom mások is...
A vége felé tagadhatatlanul széthullott, ráadásul IRL közléskényszeressé vált, ami már nem volt egy vidám gyászmenet...

Alfőmérnök 2013.02.27. 12:37:22

@tevevanegypupu: Csak annyit állítottam, hogy egyesek annak látnak.
(Még mielőtt ismét hazudozni kezdene: ez az állításom visszakereshető, idézhető kommentekkel alátámasztható. Csak egyet idézek:
" gloire · alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.13. 23:02:05

@Loxon: helyében én kiraknék ide pár könyvajánlót, online könyváruházaktól, akár csak egy-egy érdekesebb klasszikus elég volna. Onnatól ez a blog - mivel reklámoz - üzleti tevékenységet folytatna. Simán be lehetne perelni téged hitelrontásért. A tárgyalásokon előbb-utóbb meg kéne jelenned, különben előállítanak. Egy jó ügyvéd végig viszi simán, bár a büntetés valószínüleg remémnytelen, de az inkongnitódnak vége lenne. Soha többet nem látnánk azt hiszem."

delphoijosda.blog.hu/2012/11/03/xxiv_786/fullcommentlist/1#c18292527 )

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.02.27. 12:49:25

@tevevanegypupu: Kiskegyed ne fossza ki az én fogalomkészleteimet, ha kérhetem!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.02.27. 12:52:20

@Tehetetlen Dodó: Szerintem én ugyanezt mondtam. Annyi kitételt tennék, hogy mindenki indítékaival nem vagyok tisztában. Sőt, senkiével sem, de az általam legvalószínűbbnek vélt verziót vázoltam fel.

Tehetetlen Dodó 2013.02.27. 13:05:03

@Mr Falafel: Körülbelül. Alfival sincs más baj szerintem - mondtam is neki - hogy túl nagy fontosságot tulajdonít ezeknek a virtuális vacakolásoknak. Nem vérre megy.
De nem hiszi el nekem, pedig jóindulatúan mondom, mivel én aztán nem vagyok senki felé elkötelezve, meg amúgy is huszadrangú mellékszereplő vagyok ebben az egész ál-valóságban. Ezért konstatálom némi sajnálkozással vegyes értetlenséggel, hogy mennyire beleveti magát a fölösleges, önmaga-generálta bozótharcba.

bömböcz 2013.02.27. 13:12:34

@Tehetetlen Dodó:
alfi kipofázási kényszeres hangulathullám-vasutas.
Nem venném fel a pártközpontba...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.02.27. 13:17:51

@Tehetetlen Dodó: Nem ő az egyetlen. A másik oldalon is vannak páran, akik vagy önszántukból, vagy megfelelési kényszer hatására, de markolásszák erősen a bajonetet.

Alfőmérnök 2013.02.27. 13:35:34

@Tehetetlen Dodó: Nekem úgy tűnik, mintha nagyobb jelentőséget tulajdonítana a "virtuális vacakolásnak" az, aki be akar perelni. De úgy látszik, a jósda közönségét ez kevésbé zavarja, mint mikor én lenácizom picr3kát.

bömböcz 2013.02.27. 13:44:10

@Alfőmérnök:
picr3ka egy hüjepicsa, kit érdekel a működése?!

Tehetetlen Dodó 2013.02.27. 14:10:02

@Alfőmérnök: Nem vagyunk egyformák.
Nekem például általában elég nagy a tűréshatárom, agresszív hajlamaim kiélésére pedig ott a mandicset bolsi provokátorokkal jócskán megszórt felülete, ott nem vagyok kíméletes.

Alfőmérnök 2013.02.27. 14:13:41

@Tehetetlen Dodó: És kezdeményezted már, hogy valamelyik nicket bepereld, vagy bepereljék?

bömböcz 2013.02.27. 14:20:55

@Alfőmérnök:
azért magán emilek tartalmát sem szokás "kiteregetni"...jobb körökben.

Tehetetlen Dodó 2013.02.27. 14:24:46

@Alfőmérnök: Áh, lesz*rom őket, az fáj nekik legjobban.
De mondom: nem vagyunk egyformák.

Alfőmérnök 2013.02.27. 14:28:06

@bömböcz: MézesRozi megérdemelte, ő is tudja, miért. A többiekkel nem volt konfrontációim e miatt. (Üzenem annak a balfasznak, aki felnyomott az egyik illetőnél, hogy tisztáztuk a dolgot.)

Alfőmérnök 2013.02.27. 14:30:26

@Tehetetlen Dodó: Azt kéne megértened, hogy a csatornapatkányok viselkednek úgy, mint Loxon és Gloire. De ha nem akarod megérteni, akkor nem is fogod.

Tehetetlen Dodó 2013.02.27. 14:47:23

@Alfőmérnök: Nem bírsz kiszakadni ezekből a mániákus köreidből.

bömböcz 2013.02.27. 14:51:06

@Alfőmérnök:
Tipikus zsici válaszokat ad amikor nincs "hatás alatt"...
Még az is lehet, hogy megfilmesíthet egy bayeri látomást!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.27. 15:00:54

@Alfőmérnök: dicséretedet még sehol se olvastam, utálós kommenteket meg igencsak
ez alapján gondolom, szóval miért is lovagolsz még mindig ezen a témán?

Alfőmérnök 2013.02.27. 15:07:15

@Tehetetlen Dodó: Jellemző, hogy csak erről nem írja/írta le a véleményét senki:

" gloire · alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.13. 23:02:05

@Loxon: helyében én kiraknék ide pár könyvajánlót, online könyváruházaktól, akár csak egy-egy érdekesebb klasszikus elég volna. Onnatól ez a blog - mivel reklámoz - üzleti tevékenységet folytatna. Simán be lehetne perelni téged hitelrontásért. A tárgyalásokon előbb-utóbb meg kéne jelenned, különben előállítanak. Egy jó ügyvéd végig viszi simán, bár a büntetés valószínüleg remémnytelen, de az inkongnitódnak vége lenne. Soha többet nem látnánk azt hiszem."

delphoijosda.blog.hu/2012/11/03/xxiv_786/fullcommentlist/1#c18292527

"Loxon · konzervativok.blogspot.com 2012.11.14. 13:35:23

@Alfőmérnök: „Én inkább arra lennék kíváncsi, mi a véleménye Loxonnak @gloire: indítványáról.”

Az „ignorálás” azt is jelenti, hogy valaki egyáltalán nem vesz tudomást a másikról, tehát a véleményére sem kiváncsi. Elvileg te „ignorálod” Loxont, gyakorlatilag azonban nem.

Egyébként a véleményt, ha van is, szívünk joga elhallgatni, morfondírozni rajta, sőt arra is jogot formálhatunk, hogy egyáltalán ne foglalkozzunk valamivel, tehát véleményünk _se_ legyen róla. Mivel pedig egyetlen toporzékoló elvárásnak sem felelhetünk meg (nem csak nem akarunk, de nem is lennénk képesek), kizárt, hogy mindenről számot adjunk, legkevésbé pedig magának a toporzékolónak tartozunk számadással.

Annak eldöntését pedig, hogy erre mások hogyan reagálnak, reagálnak-e egyáltalán, vagy hogy mit hisznek ezzel kapcsolatban, helyes vagy téves következtetéseikkel együtt kimondatlanul másokra hagyjuk, bizalommal abban, hogy viselkedésünket helyesen értelmezik, és tudva azt, hogy félreértések is lesznek, mert ezek elkerülhetetlenek. A félreértésekért legfeljebb szólunk, ha értelmét látjuk, ha nem látjuk értelmét (ami szintén millió okból lehetséges), nem tesszük. Röviden ez lenne a kiskáté."
delphoijosda.blog.hu/2012/11/03/xxiv_786/fullcommentlist/1#c18298868

bömböcz 2013.02.27. 15:13:35

@Alfőmérnök:
nem érti hogy a szőke cigányt a zsidó joggal kell befosatni?!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.27. 15:15:21

@Alfőmérnök: úgy látom gloire nem igazán van tisztában a kommentelési játékszabályokkal.
még ha te is lettél volna másnéven (amit nemigen értek miért jó játék ez nálatok, nálad.), akkor se kellett volna törölnie a kommentet, reagáljon rá egy kommentbe elmondva a véleményét, és így nem téved ekkorát.
milyen korlátok közt él
miért nem csinál tölgy egy saját klubbot, moderáció nélkül? minek jártok olyan helyre, ahol törölnek kommentet?
Mihintet nagyon kedvelem, csináljon ő saját klubbot.

Tehetetlen Dodó 2013.02.27. 15:26:08

@Alfőmérnök: Miért kellene erről feltétlenül mindenkinek véleményt formálnia?
Ez a ti belügyetek és én például marhára nem szeretnék köztetek igazságot tenni, még akkor sem, ha én dicsőség kolléga helyében biztosan nem így jártam volna el - igaz, a te helyedben sem erőlködtem volna ennyit valami vélt vagy valós igazam mindenáron való elismertetéséért.
Én nem vagyok képes ennyire komolyan venni ezeket a virtuális dolgokat - ha valaki nem érdekel, vagy netán valamilyen okból ellenszenves vagy visszataszító megnyilvánulásai vannak, akkor ignorálom. De tényleg ignorálom, azaz olyan számomra, mintha nem is létezne, csináljon bármit is, nem méltatom még arra sem, hogy elolvassam, nemhogy még kardot rántsak.
Ilyen egyszerű ez.

Alfőmérnök 2013.02.27. 15:32:42

@Tehetetlen Dodó: Tényleg meghülyültél? Nem érted, hogy ez már nem virtuális csörte - gloire a való világba akarta átvinni a sérelmeit. Az más kérdés, hogy esélye se lett volna Gloirenak, hogy véghezvigye a tervét. Akár tudta ezt, akár nem, patkányság maga a felvetés is. Erre egy bloggazdának (már ha minimális erkölcsi igényeket támaszt önmagával szemben) azt KELL írnia, hogy ennek itt nincs helye. Ha ezt nem teszi meg, akkor ő is patkány. Pont.
Ha ezt nem látjátok, vakok vagytok.

bömböcz 2013.02.27. 15:35:00

@Alfőmérnök:
Loxon (meg a pc dúm?) az igazság megtestesítése miatt (tölgy-ügy) "önkéntes-száműzte" innen a jó megmondásokat mondókat...
A maga vergődései miatt lett először gázai övezet az a blog!

bömböcz 2013.02.27. 15:38:31

@Tehetetlen Dodó:
na ja: vissza a természethez, avagy mindenki igya a saját pálinkáját!

Tehetetlen Dodó 2013.02.27. 15:47:45

@Alfőmérnök: Nem figyelsz. Az imént írtam, hogy én másként jártam volna el, továbbmegyek: el sem jutottam volna idáig. De ti egymást hergeltétek már egy ideje, a nem bennfentesek számára esetleg követhetetlen okokból és indokokkal, most ne gyere hirtelen azzal, hogy a másik visszaütött, mert mindkettőtökkel elszaladt a ló.
De tudni kell felülemelkedni ezeken a lényegtelen dolgokon, nem pedig hónap- vagy évszám melengetni holmi sérelmeket, amelyek ráadásul kölcsönös akciók révén eszkalálódtak.
Na, részemről ennyi, ha megérted, jó, ha nem, úgy is jó, én biztosan nem fogok veszekedni...

Tehetetlen Dodó 2013.02.27. 15:53:30

@bömböcz: Én magam nem fabrikálok pálinkát, azt meghagyom a nálam rátermettebbeknek, inkább a fogyasztásban jeleskedem.
Erről jut eszembe a szomorú esemény: tegnap vertem csapra utolsó palackőszi szerencsi szilvámat és jó ideig nem lesz utánpótlás.
Még szerencse, hogy Jan Becher találmánya mindig ott lapul a sifonérban, vészhelyzet esetére.

Alfőmérnök 2013.02.27. 15:56:33

@Tehetetlen Dodó: OK, azt elhiszem, hogy te másként jártál volna el. Sőt, te nem is vállaltál volna bloggazdai szerepet, szerintem.
Ettől függetlenül furcsának tartom, hogy nem reagálta le senki. Más dolgokat meg lereagálnak. Pl. ha én anyázok. Amiből azt a következtetést vonom le, hogy gloire patkánysága nem zavarja őket, az én anyázásom meg igen. Szerintem itt valami nincs rendjén.

bömböcz 2013.02.27. 16:09:35

@Tehetetlen Dodó:

tavasszal, ravasszal:
izzik a, izzik a,
becherovka gúnyája!
szél fut és bele nyargal , szél fut és belenyalgal
a budweiser habjába...

Tehetetlen Dodó 2013.02.27. 20:55:47

@bömböcz: Prazdroj, Bandikám, Prazdroj.

Bell & Sebastian 2013.02.28. 00:01:07

@bömböcz: Általában semmi sem tart örökké, csak az idő vánszorog a temetésen és szalad a lagziban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.03.01. 07:04:58

@Alfőmérnök: amit maguk a hibámnak tartanak, azt én erénynek tartom."

húha

Alfőmérnök 2013.03.01. 16:01:10

@tesz-vesz: Nem lehetne inkább csak értelmetlen?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.03.01. 16:39:25

@Alfőmérnök: nem, ez a tipikus "nagyot mondunk, de kis értelemmel rendel" nevezetű klisé :)
süti beállítások módosítása