Az LMP a FIDESZ útján?
2012. november 18. írta: TuRuL_2k2

Az LMP a FIDESZ útján?

ha_unod_a_banant_fidesz_1994.png

Nem csatlakozik az Együtt 2014-hez az LMP – döntött az éjjel a párt XX. kongresszusa. A hosszas vita után 87:77 arányban meghozott döntéssel az LMP a nehezebb és bátrabb utat választotta, amivel ráadásul a párt egy jelentős része, köztük a lemondását azonnal bejelentő Jávor Benedek és Karácsony Gergely nagyon nem értenek egyet. Mivel a történtek egész jól beilleszthetők tavaszi, FIDESZ'92–LMP'12 gondolatkísérletembe, kicsit továbbviszem azt.

1992-1993 táján, miközben a FIDESZ népszerűsége minden elképzelhető csúcsot megdöntött (40,5 százalék volt a rekord), a párton belül komoly ellentétek feszültek. A fő törésvonal a többi párthoz, elsősorban az SZDSZ-hez és az MSZP-hez való viszony mentén húzódott. A Fodor Gábor vezette csoportosulás sokkal szorosabbra fűzte volna a szálakat a másik liberális párttal, Fodort csak határozott pártutasítás tartja vissza attól, hogy szónokként lépjen fel a Demokratikus Charta 1992. szeptemberi tüntetésén. 1993 novemberében aztán Fodor Gábor távozott a FIDESZ-ből (lemondott országgyűlési mandátumáról is, ami azóta kevésbé jellemző a távozókra), miután a párt országos választmánya nem őt, hanem Szájer Józsefet választotta elnökének. Nem egyedül ment, Molnár Péter és Ungár Klára mellett vele tartott további mintegy 200 tag, ami érzékeny veszteséget jelentett a nem túl acélos szervezettségű párt számára. A távozók útja az SZDSZ-be vezetett.

1994 óriási megrázkódtatásokat hozott a FIDESZ számára. Az egy-két évvel korábban még messze a legnépszerűbb párt mindössze 7 százalékot kapott a választásokon, így az övék lett a legkisebb parlamenti frakció. Bár a nemzetközi legitimációja miatt aggódó utódpárt nyitottnak mutatkozott a koalícióra a FIDESZ-szel, ők nemet mondtak. Így aztán Fodor Gáborból lett elsőként miniszter a párt alapítói közül – immár az SZDSZ színeiben.

A FIDESZ húsz éve a rázósabb, önálló utat választotta, és egyáltalán nem volt törvényszerű, hogy túléli a pártszakadást és a brutális népszerűségvesztést. Aztán '98 igazolta a döntésüket, húsz évvel később pedig elmondhatják, hogy abból a csapatból kerül ki az ország három legfőbb közjogi méltósága, akik nemet mondtak az SZDSZ és az MSZP csábításának.

Az LMP helyzete a feltűnő hasonlóságok mellett sok mindenben különbözik a 20 évvel ezelőtti Fiatal Demokraták Szövetségétől, ami miatt a kockázataik is nagyobbak. Népszerűségük már most sem ostromolja az egeket, a 2010-es választások óta csak 1-2 százalékpontot tudtak magukra szedni, így a – Jávor és Karácsony távozása által előrevetített – esetleges szakadás is sokkal nagyobb veszélyt jelent számukra. És nem csak a népszerűség miatt: a tavaszi népszavazási aláírásgyűjtés és az LMP nélkül zajló időközi választások is azt mutatják, hogy az ország egyes területei szervezeti értelemben fehér foltok a párt számára. Ha a tagság és az aktivisták egy része távozik, tovább romlik a helyzet. 

Ami az elkövetkező napokban, hetekben (hónapokban?) a sajtóban vár az LMP-re, azt sem lesz könnyű túlélni. Életképtelen ördögbotostól Orbán utolsó csatlósaiig sok mindennek elmondják majd őket progresszív véleményformálók, míg jobbról hátsó szándékoktól és kárörömtől egyáltalán nem mentes szeretet árad majd feléjük.

Ott vannak még a személyi problémák is. Az önállóbb irányvonallal egyet nem értő Jávor és Karácsony lemondott, Schiffer pedig – talán túlságosan elhamarkodottan – azt nyilatkozta, nem akar frakcióvezető lenni. De akkor ki legyen? Az LMP-frakció tagjain végignézve nem nagyon látni olyan karaktert, aki egy súlycsoportban lenne velük (a FIDESZ '93-ban ebből a keretből válogathatott volna).

Ebből a sok-sok veszélyből is látható, hogy az LMP-nek komoly változtatásokra lesz szüksége, a bátor önállósági döntés – ami ugyanakkor egyáltalán nem zárja ki a 2014-es együttműködést Bajnaiékkal – önmagában kevés lesz, az eddigi út nem fog sikerre vezetni. A pártnak a korrupció elleni harc és a zöld irány mellé további erős témá(ka)t kell találnia, és szerintem eléggé adja is magát, hogy mi(ke)t. A parlamenti pártok közül csak két olyan erő van, ami nem, vagy csak egy kicsit foglya a nyugdíjas szavazatoknak: a Jobbik és az LMP. A parlamenten kívüli, de oda igyekvő erők között sem sokkal rózsásabb a helyzet, az Együtt 2014 egyik fő pillére, a Szolidaritás egyenesen a szolgálati nyugdíjasok érdekképviseleti szervezete, egy negyvenes nyugdíjassal az élén. 

A mainstream pártok által elhanyagolt 40 (pláne 30) alattiak érdekeinek képviseletéhez az LMP-nek irányt kell változtatnia 2010-es választási programjához, sőt, általános gazdasági elképzeléseihez képest is. Adó- és nyugdíjpolitikájában zárnia balra és nyitnia jobbra. Minimálnyugdíj, pláne nyugdíjprémium helyett kimondani, hogy az ország messze az erején felül költ nyugdíjemelésekre és ingyenes utaztatásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr704912402

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: LMP: sem borotvaél, sem hurrá, inkább ciao! 2012.11.19. 16:24:21

A hétvégi LMP kongresszus Bajnai Gordon nevével fémjelzett E14 összefogással kapcsolatos döntését követően elemzés-cunami jelent meg, okkal. A párt döntése kapcsán megjelent értelmezések alapvetően két nagy csoportot alkottak. Az egyik csoport üdvözö...

Trackback: Az LMP nem fog becsavarodni 2012.11.18. 15:45:15

Schiffer András bebizonyította, hogy vannak még kemény legények a gáton. Akiket nem lehet egyszerűen besöpörni az újonnan formálódó Együtt 2014 ökobarátságtalan, könnyen szakadó nejlozsákjába. Akik dacolva az új választási rendszer kihívásaival és alac...

Trackback: Egyikre pártra sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2012.11.18. 13:35:27

Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási bojkott és feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek. Mert nem csak én, hanem egyre többen ebben, vagy hasonló változásokban látják a ...

Trackback: LMP 2012.11.18. 13:10:25

Az LMP nemet mondott Bajnaiéknak

Trackback: Az LMP jól döntött 2012.11.18. 12:55:23

Az LMP tegnap éjjeli kongresszusi döntése legfeljebb annyiban csalódás, hogy nem szavaztak még többen az Együtt 2014 elutasítására. Azt mondjuk előre tisztázzuk: sem az LMP, sem a 4K! nem azt döntötte el, hogy nem működik együtt a következő választá...

Trackback: A hét, amikor Bajnaiéknak kétszer is beintettek 2012.11.18. 11:58:53

Befuccsolt a baloldali egységfront nagy terve, hiába akart az Együtt 2014 mihamarabb Egyedül 2014-gyé válni. Az LMP azonban megmenekült az SZDSZ 2.0 szereptől. Kitalálják, hogy beállnak a húspult mögé és az audienciára elibük járulókat sorra leszalá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chronometere 2012.11.18. 09:54:29

Mi van fijugg?indul a toborzás..

Steve the Great 2012.11.18. 09:56:30

"Minimálnyugdíj, pláne nyugdíjprémium helyett kimondani, hogy az ország messze az erején felül költ nyugdíjemelésekre és ingyenes utaztatásra."

Hát igen, bár ezt akár a jelenlegi kormánypártnak is lehetne ajánlani, ha már ott vannak...

br17 2012.11.18. 10:05:18

Brávó!

Megoldottad a magyar gazdaság minden problémáját, amikor eltörlöd a nyugdíjemelést, és az ingyenes utazást.

Már csak a haldokló egészségügyre, a negatív gazdasági növekedésre, és az oktatásügyre kellene valami jó megoldást találni...

Bár a Jobbiknak erre is van ötlete: karanténba tenne minden kommunistát, cigányt, és zsidót; aztán csuda jó lesz!

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.18. 10:06:25

a mandarinok végre megtalálhatják helyüket az elempében. isteni lesz vidéki busafejüket buksisimire hajtani a belvárosiak ölébe.

2012.11.18. 10:07:11

Ez akkor lenne igaz, ha az LMP is elindulna a fideszesedés felé, feladni eredeti elveit és megváltoztatna mindent, amiben addig hitt, csak azért, hogy egyes vezetői sikeresek legyenek. Ez viszont már nem egy zöld párt lenne, legfeljebb csak szlogenekben.

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 10:11:52

@iii:
az lmp nem egy zöld párt. legfeljebb csak szlogenekben.

pierre bayle 2012.11.18. 10:12:38

szimpátia meg szabadság meg függetlenség meg minden, de látni kell, h a politikai senkiföldjére lépett az LMP. Kivel erősödnének meg? Az a kevés ember, akit érdekel a zöld eszme, az már ott van. A zsidófaló jobberek ma reggel még tapsolnak, de a büdös életbe nem fognak rájuk szavazni. A baloldalon pedig ma mindenki elsősorban orbánellenes - nyilván okuk is van erre...:-)
A moralizálás egy pontig szép, de aztán inkább kontraproduktív, szavazatot csak igen mérsékelt számban hoz. Szóval szerintem ennyi volt ennek a pártnak, én továbbra is szimpatizálok velük, de szavazatom innentől kezdve Bajnaié. Sőt, kicsit másképp fogalmazva: sokkal erősebben szimpizek velük, mint Bajnaiékkal, de minek szavazzak egy senkiföldjén lévő tömörülésre.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.11.18. 10:19:08

@poszt: Teljesen rossz az analógia, amit a Fidesszel állítottál fel. A Fidesz 1992-tól maffiaként működött, az LMP-nek ezzel szemben annyi esze sincs, hogy a saját érdekeit felismerje, nem hogy képes legyen manipulálni a környezetét vagy változtatni az úgynevezett elvein. Különben is: egyszer volt Budán kutyavásár, a Fidesz karrierjét nem lehet megismételni, mert azt Orbán nem fogja hagyni.

A szavazók meg majd 2014-ben úgy is véleményt fognak mondani a Schiffer-szindróma pártjáról. Szerintem helyesen döntött a kongresszus, amikor a gyors, üstökösszerű megsemmisülést választották és nem a szatellitpártként történő évtizedes agóniát, mert így a történelem hamarabb választ ad arra a kérdésre, hogy lehet-e más a politika.

jazzcool 2012.11.18. 10:19:14

ha Schiffer nem vállalja a frakcióvezetést, akkor csak az lehetett a célja, hogy szétverje a pártot.

tevevanegypupu 2012.11.18. 10:19:41

Volt ilyen helyzetben a fidesz is, csak nekik volt Orban Viktoruk. Az lmp-nek meg van Karacsony Gergelye meg Schreiring Gabora. Itt az ido az szdsz segitseget kerni.:)

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 10:27:46

@br17:
a nyugdíjcsökkentéssel gyakorlatilag szétesne az egészségügy. a hálapénz drasztikus csökkenését hozná magával. az általános nyugdíjcsökkentés csődhullámot indítana el a hazai tulajdonú kisiparban és kiskereskedelemben. ez a szektor ugyanis jelentős részben erre a népesség közel egyharmadát kitevő rétegre épít. és ők befékeznék a fogyasztásukat.

visszajönne a rendszerváltás után az 5 deka parizert, és csirke-farhátat fogyasztó kisnyugdíjas. a rokkant ellátás egyébként jogos, ám sok esetben végtelen igazságtalan végrehajtásával, illetve a gyógyszeráremeléssel már most is visszajött. ez válna tömegessé. és állítólag ettől lendülne fel a forintgazdaság.

tegyük fel, hogy megszűnne a 12. havi nyugdíj. ez évente 240-250 milliárdos kiadás csökkentést jelentene. ha ezt bedobnánk az adósságszolgálatba, akkor rögtön egy cca. 40-50 milliárdos áfa és jövedéki adó csökkenéssel kell számolni. tehát max. 200 milliárd megtakarítást eredményezne. azt megbecsülni nem lehet, hogy 3 millió ember 1 havi kiszolgálásának megszűnése a multiknál hány munkahely, és hány maszek üzem, és üzlet felszámolását jelentené. a társadalmi problémákról nem beszélve. azon túl, hogy az általános nyugdíjcsökkentést bevezető kormány megbukna azonnal.

a helyzet nem sokban változik akkor sem ha ezt az összeget odaadják egy újabb munkavédelmi akciótervre. azért nem, mert ez a munkaerőpiacnak torzulásait eredményezi. a jelenlegi kormány azt mondja: 25 éves jó, 26 éves rossz. 54 éves rossz, 55 éves jó. ez nem gazdaságpolitika, hanem egy vicc.

Geo_ 2012.11.18. 10:28:09

"Aztán '98 igazolta a döntésüket"

Ahhoz képest, hogy a poszt végén mintha értékekről lenne szó - ez a kitételed viszont azt mondja, hogy francba az értékekkel, fő a hatalom.

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 10:32:53

@Kettes:
ha ez a három ember (bajnai, gyurcsány, schiffer) képes bármilyen együttműködésre, akkor annak idején sikerre viszik a demiszt.

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 10:42:21

@pierre bayle:
az lmp azt nem látja, azt nem érti, hogy nekik egyéni képviseletben kell gondolkodniuk, és nem állampártként kell funkcionálniuk. egy ilyen formációhoz sehogy se passzol se pártelnökség, se pártkongresszus. egy civil pártoló tagságra átmenetileg szükségük lehet. de igazából nem erről szól a sztori.

az lmp akkor hozott volna okos döntést ha azt mondják: a nagyjából 20 fős frakciójuk egy újonnan szerveződő civil összefogás kiállít 106 egyéni képviselő jelöltet. egy előválasztáson megméretik magukat szemben a szocialistákkal.

innentől kezdve nem az a kérdés, hogy támogatják-e bajnait. hanem az, hogy bajnai támogatja-e őket.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.11.18. 10:52:31

Sajnálom, de az LMP még ezzel a vitathatatlanul tisztességes döntésével is csapdában van. Egyrészt - és ez ügyben nagyon nem analóg a '92-es Fidesszel a helyzete - semmiféle szakadást nem bírna el. És ne legyen kétség, ma reggeltől a mignon-foglalatról elnevezett trójaifaló gyár legfőképpen ezen a szakadáson dolgozik. És jó eséllyel sikerülni is fog némi borítékolható, '14 után is érvényes parlamentibelépő-kontingens fejében a geréb-hadművelet. Másrészt az LMP a kezdetektől önmaga foglya. A zöld-politika, akármennyire hígítja, fésüli bárki, ma jellemzően balra köt be. Gyorsan leszögezem: ez úgy hülyeség, ahogy van. De ettől még ez a realitás. És amennyire a kezdet kezdetén még igyekeztek ezt ellensúlyozni - értelemszerűen szómágia útján, hogy máshogy? -, annyira nem sikerült két év parlamenti munkájában konkrétan fölmutatni, mi is volna ami nem oda horgonyozza őket. Persze láttunk már ennél nagyobb korrekciót egy párt irányvonalában - itt lehetne igazán analóg a néhai fideszdilemma - ám ehhez nagyon nem látszik az emberanyag, és a gondolat. ÉS nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy hasonló öntökönszúrásnak kezd látszani a bázisdemokratáskodás. Attól még, hogy most éppen a kongresszus volt jóval értelmesebb, mint a frakció, az hosszútávon nem megy, hogy a mindenféle vezető testületeket folyvást fölülírja a talpasság. Ettől nem más lesz a politika, hanem szar. A tisztelt tagságnak 4évent köll jól végiggondolni, hogy kit enged a zsíros állások közelébe, ellenesetben indul a kisgazdásodás.

Kandeláber 2012.11.18. 10:55:56

Tényleg analóg. '92 Fidesz: nem a chartára, nem az szdszre és az mszpre,
2002 LMP: nem a népfrontra és az szdsz-utódokra.
Ezekből lesz még valami, csak nem úgy, ahogyan azt a tüzet okádó "véleményformálók képzelik.
Scheiring, Jávor és Vágó nemsokára már a Messiás oldalán fognak tündökölni, mint annak idején Fodor, Ungár és Molnár az szdsz-ben.
Zsák a foltját.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.18. 11:01:17

@european commonwealth:
végre a napnál világosabb lett, hogy egy fasza gazdaság motorja a nyugdíjas fogyasztás. köszönjük :)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.11.18. 11:02:49

ha nehezen is, de csak megoldotta Schiffer a feladatát.
Vonának azért jóval könnyebb dolga volt a másik végleten, mikor a náci szubkultúráját kellett távol tartani az ellenzéki összefogástól, de végül is - ha kurva szorosan is - de itt is működött a gyurcsány-bajnaizás.

szép volt András, reméljük busásan megérte!

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 11:05:39

@Kettes:
magyarországon a hazatérő migránsok és gyerekeik fognak rendszert váltani. addig a nép az ellenreformált feudális csoportok és a kapitalista komprádor elit között választhat.

a jelenlegi közjogi rendszerben esélye nincs semmilyen liberális-konzervatív formációnak. azért, mert magyarországon nincs viszonylagos önállósággal rendelkező város. (ezért bukott meg az szdsz). közjogi értelemben nincs régió. (ezért buknak meg a mérsékelt konzervatív csoportok sorra: mdnp, centrum párt, lmp). magyarországon ez a duális önkormányzati rendszer ismeretlen. a közéletben nincs független képviselet, hanem csak pártoskodás van.

Szepetneki 2012.11.18. 11:08:23

Az analógiák mindig torzítanak, néha teljesen falsak. Szerintem meg az LMP a kényelmesbe ült, megvárja a jobb oldal széthasadását és elszív pár szavazót (milyen szakadás?). Így meg marad az immáron asszimetrikus kétpólusos mutyi. A FIDESZ-en belüli nézetkülönbségek levét pedig a megint mi isszuk meg.
Úgy tűnik, hogy még négy év Róma:
János

VIII. Nagyapó 2012.11.18. 11:08:25

"Adó- és nyugdíjpolitikájában zárnia balra és nyitnia jobbra. Minimálnyugdíj, pláne nyugdíjprémium helyett kimondani, hogy az ország messze az erején felül költ nyugdíjemelésekre és ingyenes utaztatásra."

Hát ez elég hihetetlennek tűnik... Ez akkor már - karakteréből fakadóan - előbb lehetett volna Bajnai - aki viszont mégiscsak szoci kormánytag volt, és inkább a Szolidaritással állt össze, így ő sem fog kiábrándult jobbos szavazókat gyűjtögetni.

Túl nagy itt a káosz.

states1 2012.11.18. 11:12:41

Az LMP alighanem választhat az elvi és méltóságteljes állva meghalás valamint a jeltelen sírba temetés között, az utóbbi esetben a gyászszertartást majd a Bajnai-együttes celebrálja, a deszkakoporsót pedig a Mesterházy-Gyurcsány-Kuncze trió alkotta gyászhuszárok eresztik a gödörbe.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2012.11.18. 11:21:02

Öröm nézni ezt a csalódást a Belvárosban... nem ennek szurkoltam, de most már örülök, hogy így alakult :D

orangeorder.blog.hu/2012/11/18/lmp-dontes_tajtekzik_a_balliberalis_ellenzek

dr kíváncsivagyok 2012.11.18. 11:25:24

Az LMP ezzel a döntéssel 1.) a Fidesznek kedvez ,2.) 2014 - re elolvad ,mint a tavaszi hó...

valasz a KE-nek 2012.11.18. 11:25:32

Fodorról csak annyit, hogy mindössze pár 3-4 hónapnyi időtartamra mondott le a képviselőségről, nem volt az olyan nagy áldozat.
Busásan megfizették az szdsz-es elvtársai azt neki később. Emlékszem a Fideszből való kilépése után tartott egy beszédet az egyetemen, ahol kérdésre válaszolva tagadta, hogy az szdsz-be való belépés miatt lépett volna ki. Erre pár hónapra rá felbukkan, mint szdsz miniszter a szocik mellett. Boááá!

Az LMP pedig jól döntött. Megradagdták az egyetlen esélyét annak, hogy valaha is önálló politikai tényezők lehessenek.

dr kíváncsivagyok 2012.11.18. 11:26:36

Milyen párt az , amelyik szóban elkötelezett a Fidesz leváltásával ,tettekben meg erősíti azt....?!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.11.18. 11:27:40

Ami pedig a nyuggerkérdést illeti, nem hiszem, hogy volna olyan párt, ami büntetlenül megengedhetné magának a posztoló által óhajtott igazságbeszédet. (Persze, ha mégis, akkor az vinné az én szavazatomat is, de attól tartok még Turullal együtt is kevesen volnánk...)

Emlékeztetnék, hogy anno a pár százalékos Fideszt is a feltételezett szavazóinak a nagyszülei tartották a víz fölött '94-ben. Nem mellesleg ez az egyik sarkalatos pont: nem lehet más a politika - legalábbis addig, amíg tart ez az ostoba álegyenlősdi (hogy ti. 1ember=1szavazat, kivéve a 18év alattiakat), és amíg a demográfiai trendek arra mennek, amerre. Márpedig ez utóbbi nem fog változni. Éppen hogy az előbbinek köszönhető. Úgy is mondhatnám: az elkeserítő népesedési helyzet egyenes és logikus következménye a nem kellő körültekintéssel alkalmazott képviseleti demokráciának.

dr kíváncsivagyok 2012.11.18. 11:27:52

@valasz a KE-nek: "Az LMP pedig jól döntött. Megradagdták az egyetlen esélyét annak, hogy valaha is önálló politikai tényezők lehessenek."

Sose lesznek....

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.11.18. 11:28:34

Megértem őket.

Aki az MSZP-nek asszisztál az elbukik.
Lásd MDF, SZDSZ.
Mert a szocik nem változnak.

Gyorsan hozzáteszem hogy aki a Fidesznek asszisztál az se jár jobban. Hívjuk úgy hogy az beolvad, már ami megmarad a pártból (KDNP, Kisgazdák).
Mert a Fidesz se változik.

Az LMP nagyon jól döntött.
Azok szempontjából akinek elege van az MSZP-ből és Fideszből is.

Aki Együtt 2014 párti az ugyanis az MSZP malmára, a Békemenetesek pedig a Fidesz malmára, így együtt pedig mindketten a már jól ismert váltógazdaságra szavaznak.
4 évente csere országrablással, saját emberek beültetésével párosítva.

Az LMP jól dönött.
MSZP-vel és Fidesszel az egyyüttműködés = Halál.

Kandeláber 2012.11.18. 11:30:53

A következő nem-csatlakozó az MSZP lesz.
Együtt 2014 = Bajnai-Kuncze-Gyurcsány trió, mert őket azért nem hagyják ki.

Virág et. 2012.11.18. 11:33:06

Lényegében nem történt semmi. Az LMP hozta a szokott vizesnyolcas formáját: meghozták a döntést, hogy nem csinálnak semmit. A szavazók meg majd értékelik. Mivel a párt már most is alig mérhető, kimaradni az ellenzéki összefogásból nem a legokosabb ötlet.
Se nem bátor, se nem önálló. Az annyira önálló, amennyire a strucc feje a föld alatt szokott lenni.

Meglepve viszont nem vagyok, "tajtékozni" meg a legkevésbé sem tajtékzunk. Az LMP marad, a szavazói meg jönnek az E14-hez, jól van ez így. :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.18. 11:34:19

az ávóscsemete SZDSZ-es Pető Ivánnal is együttműködtek, csakhogy érvényesíteni tudják a stratégia irányokat, most az mszp-s bajnaival érvényesülnének, mindenkivel érvényesülnének karácsonyék, jávorék, aki vállalhatatlan egy független Magyarország szempontjából.
leváltanák a Fideszt, aztán összejönnének egy ugyanolyannal? mi értelme van annak, azonkívül, hogy jávorék, karácsonyék, lehet régi mszmp-s zsebekből kapják még a prémiumokat?

kérdezzék csak meg Szabó Rebekát, ha van egy csöpp esze, láthatja, hogy Ángyán ellenében is hogy összezárt az fidesz és az lmp. ez nem véletlen, a fidesz is az mszmp köpönyegéből bújt elő, és karácsonyék is onnan kerültek ide
aki független, szabad pártot akar, az ne dörgölődjön a régi rendszerhez, akik a hatalmukat a kapcsolataikból és a 60 éve folyamatosan általuk is kifosztott ország ezüstpénzeiből nyerik

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.11.18. 11:35:57

@OrangeOrder:
megint ajánlgatod a szar blogodat, hogy turulék kitegyék a főoldalra?

Virág et. 2012.11.18. 11:36:14

Viszont nem értem az örömujjongást a jobboldalon, ennyire féltetek az LMP-től?

@Kandeláber: Ezzel a jóslattal már elkéstél, Mesterházy elsőnek jelentette be a pártok közül, hogy kész azonnal együttműködni az E14-gyel.

valasz a KE-nek 2012.11.18. 11:38:42

@dr kíváncsivagyok:
Lehet, de az esélyük még meg van. Ha beálltak volna Bajnai mögé, akkor garantáltan semmi esélyük nem lett volna. Ugyanúgy szembeköpték volna magukat, mint anno Fodor és az SZDSZ. És hol vannak már ők!

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 11:39:24

@jose maria padilla:
nem a motor, hanem a fék. a forintgazdaság attól áll, hogy nincs üzemanyag. két (egymást nem kizáró) opció van. az egyik, hogy erőforrásokat találunk helyben. ehhez kárpát-medencei összefogás kellene. erre minimális az esély. a másik lehetőség, hogy a piacról forrásokat a lehető legolcsóbban vonunk be. ebben is korlátozottak a lehetőségek.

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 11:43:30

@Dr. Zerge:
a városias zöld politika köt be balra. kárpát-medencei zöld mozgalom vélhetően szélsőjobbról is hozna szavazót. nem politikust, hanem választót.

coni 2012.11.18. 11:44:51

Mint VOLT lmp szavazó nagyon sajnálom, hogy így döntött az LMP. A két legerősebb embere lemondott, és csökken az ország esélye, hogy lerázza magáról a rabigát (mégha a rabok egy része nem is vette észre, hogy mit művelnek velük).
Persze értem én, hogy a saját érdekeiket is nézni kell és a 2/3-os ellenzéki összefogás esélye meglehetősen kicsi, de az ország sorsa szempontjából az egyetlen esély lenne.
Nekik az 5-6%-os megélhetési politizálás a biztos és még az is lehet, hogy ha nagyon kellenek a Fityisznek akkor oda csapódnak. Nem vagyok politikus, de ha az ország érdeke azt kívánja még az ördögre is szavazok, mivel létezik annál is rosszabb a Fidesz (a jelenlegi koleszos vezetéssel).

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.18. 11:46:05

@Virág et.: hát szerintem az értelmes kozmopoliták szavaznak az lmp-re
a retardált, ostoba belvárosi nyugdíjasok maradtak bajnainál és gyurcsánynál, mszp-nél.
nem kéne feladni az irányt.
az hogy a közvél-kutatók azt mondják hogy kevés az lmp szavazója, még nem feltétlen igaz. aki tud gondolkodni, az azt is tudja, hogy nem 8 millió embert kérdeznek meg a köz-kutatók

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.18. 11:46:55

@tesz-vesz: kérdezzék csak meg Szabó Rebekát, ha van egy csöpp esze, láthatja, hogy Ángyán ellenében is hogy összezárt az fidesz és az MSZP

Kandeláber 2012.11.18. 11:46:59

@tesz-vesz: Most Schiffer a Public Enemy No1. A Népszabiban már jajveszékelő hsz-ek tömkelege van fenn.
Nemsokára jön Bartus agymenése is.

Westre 2012.11.18. 11:48:19

A Fidesz azt választotta, hogy feladva elveit, abba az irányba politizál, amitől több szavazatot kaphat.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Orbán Viktor 90-es években tett nyilatkozatai, amik köszönőviszonyban sincsenek azzal, amivé ma a Fidesz vált.

Mondok pár példát:
"A hozzám legközelebb állók, Kövér László és Fodor Gábor velem együtt egyfajta szociálliberális meggyőződésűek." - Orbán Viktor, 1989

"A Fidesznek igenis van elvi kiindulópontja... a modern XX. század végi liberalizmus." - Orbán Viktor, 1990

"Az egyházak csak akkor fogják betölteni azt a pozíciót, amely egy modern társadalomban megilleti őket, ha megőrzik és visszanyerik autonómiájukat. Amennyiben a politikai élet egyes szereplői közül egyeseket ellenségeknek, másokat meg szövetségesnek minősítenek, maguk is politikai szereplővé válnak. Márpedig ha valaki erre a porondra lép, akkor rá is érvényesek lesznek a politika gyakorta kegyetlen törvényei. Ezért mondjuk, hogy hibát követnek el, ha azok szolgálatába szegődnek, akik ideológiai átnevelőtábort akarnak csinálni Magyarországból"

És a kedvencem:

"Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely... nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetőség, hogy meggyőzze őket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés - legyen szó nyugdíjról, gyedről, családi pótlékról, munkanélküli-segélyről - csak akkor lehetséges, ha előteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értő vállalkozók, tőkések nélkül... Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen." - Orbán Viktor, 1990

Hol tartunk ma ehhez képest? Mindebből jól látható, hogy pont ellentéte az LMP tegnapi döntése annak az útnak amin a Fidesz elindult. Míg az LMP a megszünést is kockáztatva kitartott az elvei mellett, addig a Fidesz egy szociál-liberális pártból, egy populista és meghatározhatatlan irányú politikai erővé vált, feladták az elveiket, feladták a gerincuket a szavazatokért és a hatalomért cserébe. Köze nincs a Fidesz olcsó köpönyegforgatsának az LMP gerinces kiállásához.

Azt egyébként szinte biztosra veszem, hogy ez a döntés az LMP végét jelenti, de ők legalább emelt fővel állhatnak majd fel, nem árulták el mindazt amiben hittek, nem árulták el mindazt amiért elkezdtek politizálni. A Fidesz alapítói ezt már aligha mondhatnák el magukról...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.18. 11:48:35

@dr kíváncsivagyok: független?
de amúgy se értem a kérdést .... , a választásokon indul, ahol a leváltásra törekszik

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.18. 11:49:30

@Kandeláber: siffer jó szabad pórázon van, de szerintem őt is rángatja a vöröskabátos gazdi.

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 11:52:14

@valasz a KE-nek:
így se lesz esélyük. azért, mert a párt szét fog szakadni. a képviselőknek egyéniben van esélyük nyerni.

szabó rebeka kinéz magának egy kistérséget. beszélget a nénikkel, a bácsikkal, és képviseli a gazdákat. akkor könnyen lehet, hogy a népek azt mondják: válasszuk meg ezt a lyányt. mi bajunk lehet belőle. ha nem válik be, akkor őt könnyen elzavarjuk. de ez egyéni képviselőséget jelent valóban tényleg bázis-demokratikus alapokon. ezek az emberek időnként összeülnek egy kávéházban. nincs se pártelnökség, se pártkongresszus.

ebből lehet aztán a tartományi parlament, és a tartományi kormány. azért, hogy vidékről ne kelljen folyton pestre utazni.

Kandeláber 2012.11.18. 11:55:56

@Virág et.: Érdekes, másfél hete sincs, hogy Tóbiás József MSZP-s pártigazgató homályosította fel Kálmán Olgit arról, hogy az MSZP úgymond demokratikus párt, és ezért kongresszuson dönt majd a csatlakozásról.
Ezek szerint te már arról is tudsz, hogy Mesterházy titokban aláírt Bajnaival.@tesz-vesz:
Schiffer Jávorhoz és Karácsonyhoz képest valamivel önállóbb gondolkodású. A döntésnek különben csupán szimbolikus jelentősége van, arra világít rá, hogy nem működik zökkenőmentesen az Orbántól lenyúlt "egy a tábor, egy a zászló" elv. A 4K! nevű nemtudommicsoda is beintett az Együtt-nek, Ángyán pedig lelibatolvajozta Bajnait a minap, így szalonképtelenné vált a népfront szemében.

légügyi megfigyelő 2012.11.18. 11:57:36

@.Pierre Bezuhov.: Kedves Pierre, én nem gondolom, hogy csak Schifferen múlott, hiszen nem ő döntött, hanem a küldöttgyűlés. Egy dolog, ha valaki egy buktaszagú stratégia mellett kardoskodik, és egy másik, ha ezt 87:77 arányban a küldöttgyűlés megszavazza. Volt ott még 87 Schiffer fan, ők nem értik a helyzet súlyosságát, amennyiben a nem-kell-többé-Orbán álláspont az övék. Ha le akarnák váltani a kormányt, akkor Jávorékat meg Róna véleményét követték volna.

Apropo, hova áll most Róna Péter? Lehet, kellene egy olyan szerveződés, amely kiáll Orbán ellen, és akár csendesen ugyan, de támogatná az E14-et.

légügyi megfigyelő 2012.11.18. 11:59:14

@légügyi megfigyelő: mármint jobbos beállítású szerveződés...

is 2012.11.18. 11:59:43

Hogy te milyen szépen írod át a történelemkönyveket. 1994 után egy félmondattal odakerülünk, hogy aztán 1998 igazolta. Azt, hoyg 1994-98 között micsoda gerinctöréses, erkölcstelen köpönyegforgatás lett egyrészről, másrészről mekkora luk tátongott a magyar palettán, azt simán átugrottad.

Harmadrészt hol van most az LMP-nek 40%-a a 92-12-es párhuzamhoz? Sehol.

Értem én, hogy a FIDESZ örül, mint majom a farkának, és nyomni kell a lelkesítő szavakat a 87-nek, aki lefeküdt a FIDESZ árokásásának, aki a tíz éves karaktergyilkolászásoknak hisz még mindig inkább, mint a józan eszének, meg persze Schiffernek, akiről ezek után az életben senki le nem mossa, hogy Orbán hű katonája (a hírek szerint ezek a vidéki, elmaradott, közmédiából tájékozódó küldöttek), aki hagyja, hogy a FIDESZ elássa az LMP-t örökre (2014-ben kiesnek a parlamentből, 2018-ban a kutya sem emlékszik rájuk). Szóval nyilván pezsgőt bontottatok, de azért már legalább nem kellene erkölcsileg gecin megideologizálni és racionalizálni, Goebbels szerepébe beállva.

Kösz a halakat! 2012.11.18. 11:59:59

A tegnapi döntésük után én rájuk fogok szavazni! Vannak még tisztességes emberek az lmp-ben!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.18. 12:00:26

Turul

"az ország messze az erején felül költ nyugdíjemelésekre és ingyenes utaztatásra."

de kormánygépre nem költene erején felül?

mandiner.blog.hu/2011/03/07/kormanygepet_magyarorszagnak

tudom-tudom, a kormánygép megvásárlása és üzembentartása olyan mint egy doboz gyufa ára simicska havi fizetéséhez képest, nade akkor is, nem veszi ki jól magát ez az egész ugye?
nincs semmijük, annyit is érnek. prolik. a világ plebejusai

grani 2012.11.18. 12:00:46

@european commonwealth: Nem is rossz ötlet. Csak azt mondd meg nekem, mi a fene motiválna engem arra, hogy hazatérjek rendszert váltani? Senki nem lehet próféta a saját hazájában!

OftF 2012.11.18. 12:02:11

Örülök, hogy így döntöttek. Kábé az egyetlen párt ma, aki hű az elveihez, és a becsületén még nem esett csorba.
Az más kérdés, hogy erre egy beteg társadalomban mekkora a kereslet.

maskep 2012.11.18. 12:02:47

A Fidesz 1992. és az LMP 2012. évi párhuzamában van még egy különbség: Talán egyelőre, bár úgy tűnik, ebben az LMP pont a Fidesz húsz évvel ezelőtti útjával pont ellentétes irányba megy.

A Fidesz 1988.-ban ugyanúgy bázisdemokrata elvekkel indult, mint az LMP később. Nem volt pl. egyszemélyi vezetője, de eredetileg formális vezetősége sem: A prominens alapítók: Orbán, Fodor, Kövér, Németh, Deutsch és még néhányan ú.n. "Szóvivői testületet" alkottak, akik deklaráltan nem hozhattak a szervezeteikre kötelező érvényű határozatot, pont ellenkezőleg: a szervezetek hangját voltak hivatottak felerősíteni.

Ez a fajta következetes bázis-demokratikus berendezkedés, habár a népszerűség egyik tényezője volt, akadálya is volt annak, hogy a Fidesz kormányképes párt legyen, és ennek a szüksége akkor nagyon közelinek látszott. Meg kellett hát változtatni a szerkezetét a pártnak, kétségtelenül.

A két irány (Turullal szemben) nem az SZDSZ-csatlósság és az önállóság volt, hanem a belső demokratikus felépítés vagy az erős egyszemélyi vezetés - egyszerűbben, de pontosabban ez volt az első Orbán vagy bárki ellene? - választás, mely kb. 1996.-tól egyre inkább és egyre kizárólagosabban meghatározta a magyar politikát, a mindenkori választásokat. Orbán az összes, lehetséges riválisát, aki nem állt be mögé a sorba, igyekezett így-úgy a Fideszen kívül látni, és a párton belül egyre inkább tekintélyelvű teljhatalmat kiépíteni.

1994.-ben Orbán a választások éjszakáján - saját bevallása szerint - sportmérkőzést nézett: A párton belüli konfliktusok, és a központosítás szint lenullázta a Fideszt. Nála csak a teljes jobboldalt nullázta le még jobban. Orbán tehát a nemzeti-keresztény sarokban látott lehetőséget, és felzabálva a maradék pártokat, akkoriban még az MDF-et is a szövetségi rendszerébe építve, 1998.-ban átvette a jobboldal vezető, vagy már akkor szinte kizárólagos szerepét.
---
Turul nem mondja ki, de hát ezt sejteti: Most az LMP-nek nyílt esélye arra, hogy Orbán, vagy a lengyel Tusk módjára 2018.-ra átvegye a mérsékelt jobboldal vezető, vagy kizárólagos képviseletét. A hasonlóság az akkori Fidesz és a mostani LMP között azonban igazából csak felszínes, látszólagos: Schiffer, vagy más sem fogja vasmarokkal centralizálni a maga vitatkozós módján rövid távon kevésbé hatékony LMP-t.

És valóban, az LMP támogatottságának nincs annyi tere zuhanni, mint a Fideszének volt húsz éve, hogy még megkapaszkodhasson, és négy év múlva felnőhessen.

Arról persze nem is beszélve, hogy ha 2014.-ben a választások formailag legitimálják a NER-t, akkor 2018.-ra az LMP, az összes ellenzéki párttal együtt díszítő jellegűvé válik a magyar politikai rendszeren...

is 2012.11.18. 12:03:39

@légügyi megfigyelő: Róna szerint tárgyalni kell az Együttel Orbán leváltásáról. A határozat ezt (implicite) lehetetlenné teszi. A FIDESZ ezek után természetesen begyűjti az 500 aláírást körzetenként akár 3 LMP-s indulónak is.

Mondjuk ez a forgatókönyv az MSZP-nek is jó, hiszen:
- az Együttnek ezek után nem marad más, mint az MSZP, ahol az erősebb (szervezet, infrastruktúra) párt baszik.
- az LMP kiesésével 2018-ban nem marad más, mint az MSZP, akire Orbán ellen szavazni lehet.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.18. 12:04:44

@Kandeláber: a népfront ostobákból áll.
a lelki szegények majd boldogok lesznek bajnai választási nyereségével.
úgy, hogy ők nem kapnak belőle semmit, akkor már 2000 forint nyugdíjemelés se lesz.

mármint erre gondolsz? vagy mondott mást is Ángyán?

" Milla vezetője jelezte a szakpolitikusnak az együttműködési szándékát. Ángyán József szerint azonban ez utóbbinak Bajnai Gordon személye is a gátja. A Hajdú-Bét ügy felemlegetésével kapcsolatban a volt államtitkár azt mondta: „Ezt nagyon nehéz lesz helyretennie, és én személy szerint nem is kívánok együttműködni vele. Csak erkölcsi alapon lehet együttműködéseket felépíteni és itt ez nem lehetséges”.

kkbk.blog.hu/2010/04/03/bajnai_es_a_kilenc_hajdu_betes_ongyilkos_emleke

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.11.18. 12:04:50

És akkor még egy apró részlet:

Máris teliaggódják a blogszférát, potyognak a krokodilkönnyek. Balról. Ünneplés, vállveregetés, és hátmögött cinikus káröröm. Jobbról.

A realitás eközben, hogy a NERkompatibilis választási rendszer továbbra is kőkeményen diktálja, ki mit tehet meg, különösebb kockázatok nélkül. Ami a megerősített LMP-s különút esetében semmi mást nem jelent, mint azt, hogy míg listán lesz választék, egyéniben nem lesz. Fidesz-Jobbik-mégvalaki, így fog ez kinézni. Ha valaki nem értette volna, mit jelent az, hogy nem csatlakozni és tárgyalni.

stim 2012.11.18. 12:05:52

Én értékelem az LMP döntését. Levitézlett, hiteltelen arcokkal nem cél összeállni. Nem tisztességes azokkal társulni a hatalom megszerzéséért akik eladták az országot. Megaztán érzik szerintem, hogy aki korpa közé keveredik azt megeszik a disznók. Aki rutinos tolvajokkal akar egy tálból cseresznyézni az könnyen hoppon marad. A nagy baloldali összeborulásban ennek nagyon megvan az esélye. 4 év megint hitelfelvétel, a kisebbségek és a magyarok egymásra uszítása, kormányzásképtelenség; én ezt látom a baloldali változásnak. Hitelt könnyű felvenni a mi bőrünkre leplezni a rossz gazdaságpolitikát de azt most mi fizetjük vissza. Aki a hitelessége megőrzésre törekszik és ezekkel nem áll össze az nekem szimpatikus.

Nyilvánvalóan a hatalom megszerzése ellen döntöttek ami gerincet feltételez. Szerintem 2014-ben is bekerülnek a parlamentbe és ha 4 újabb évig hitelesek maradnak akkor nőni fog a táboruk. Jó lenne látni tőlük terveket, programokat, célokat amik mellett kiállnak mert nem valami ellen kell harcolni hanem valamiért. Jó lenne ha felnőne Magyarországon egy olyan politikai garnnitúra akiknek nem évül el a szavahihetőségük. Persze korlátozott eszközökkel játszani mindig sokkal nehezebb.

A megújuláshoz nem régi arcok kellenek. Aki elnézi a korábbi erkölcstelenségeket arról tudják hogy vele meg lehet csinálni. Amilyen a mosdó olyan a törölköző.

maskep 2012.11.18. 12:09:06

@iii: "Ez viszont már nem egy zöld párt lenne, legfeljebb csak szlogenekben."

Szlogenekben a Fidesz még 1996.-ban is annyira liberális volt, hogy Orbán Viktor volt a Liberális Internacionálé alelnöke...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.18. 12:10:35

@Virág et.: ennyire utáljuk a primitív kommunistákat
és én személyszerint nem vagyok a kultúrdemokrácia ellensége.
ahol a pártokat nem cégek, gazdag pártos üzletemberek fizetik, hanem önállóan gondolkodnak. term. az lmp nem ilyen, de finomodik a rendszer egy lmp-vel.
már az is vmi.

capacete 2012.11.18. 12:10:43

Ostoba a FIDESZ - LMP párhuzam, mert:

1. A FIDESZ kőkemény politikai opportunisták szűk köre által vezetett párt volt, az LMP-nek viszont nincs vezetője, a bázisdemokrácia miatt mindenki beleszólhat és bele is szól a párt irányításába.

2. A FIDESZ vezetői mindig a piaci rést nézték, az 1993-mas fordulat teljesen logikus volt, ami nem az elveikből, hanem a jobboldal széteséséből következett. Emiatt képviselhetik 1998-ban a "polgári Magyarországot" és 2010-ben már a "zembereket".
Az LMP azt sem tudja, hogy a választói mit akarnak, ott sokan komolyan azt hiszik, hogy a zöldpolitika miatt szavaztak rájuk. Ez persze teljes ostobaság, a szavazati arányok világosan mutatják, hogy a szavazóik döntő többsége liberális irányultságú volt, aki jobb híján szavazott csak rájuk.

3. Meg tudnak-e nyerni új szavazótábort? Hiába népszerű Schiffer a jobboldali szavazók között, miatta nem hagyják majd ott Orbánt. A liberális szavazókat biztos elveszítik - ez a szavazóik jó kétharmadát jelentheti -, helyettük a baloldalról kellene hozni utánpótlást, az viszont nem fog menni, mert ott most ők lesznek az Orbán-ellenes koalíció árulói.

Lehet-e összeszedni 5% olyan szavazót, akiknek az ökopolitika a legfontosabb? Itt csak spekulálni lehet, de szerintem Magyarországon ennek a kérdésnek csak a felső középosztályban van népszerűsége. Gazdasági válságban, a végsőkig polarizált politikai környezetben ezek a szempontok sokadlagosak. Gondoljunk csak bele, tényleg lehet Magyarországon szavazókat gyűjteni azzal a jelszóval, hogy zárjuk be a paksi atomerőművet?

6. Turul tanácsai pedig a valóságtól teljesen elrugaszkodottak. Egy egyértelműen baloldali orientációjú pártnak javasolja azt, hogy nyugdíjcsökkentéssel és szociális kedvezmények megvonásával kampányoljanak. Ki lesz ennek a kampánynak az arca, mondjuk a chavezista Scheiring? Esetleg a KDNP-nek nem akarja tanácsolni a melegházasságok engedélyezését?

Kandeláber 2012.11.18. 12:10:44

@Virág et.: És ugyi az MSZP-n belül ott van Szanyi kapitány, aki hajszál híján legyűrte Mesterházyt a pártelnökségért vívott bunyóban, ő pedig az MSZP önállóságának a legnagyobb propagálója.
Plusz még ott vannak az MSZP-s megélhetési képviselők, akik már a csökkentett létszámú parlamentben sem tudhatják biztosnak a helyület, ők feltehetően elgondolkodnak azon, mekkora esélyük lesz egy esetleges Együtt-DK-Szolidaritás-MSZP katyvaszban arra, hogy akár a képviselő jelöltségre avanzsáljanak.
Akárhogy is nézzük, pillanatnyilag Bajnai mellett csak Kuncze és Gyurcsány áll sziklaszilárdan, mint a Szabadelvű akármi és a DK vezetői.

0001 · http://www.metacafe.com/watch/10223063/mtva_troll_h_rad/ 2012.11.18. 12:11:55

Jé, vannak színvonalas írások is ezen a blogon! Gratulálok!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.18. 12:12:13

@maskep: ja, a nagy keresztény hazafi mára már előadásokat tart a kereszténység fontosságáról.
hát nem csak a kommunizmusban hitt a katonaságig?
a kis számító kiszámított állat

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.11.18. 12:14:35

Olyat lehet kérni, hogy akik most az LMP gerinces és elvszerű döntését dicsérik és 2014-ben valamilyen csoda folytán mégis a Fideszre szavaznak, szóval hogy nekik a választás másnapján száradjon le a pöcsük? :-)

Kandeláber 2012.11.18. 12:18:21

@tesz-vesz: Paradox módon a turáni átok most a "nyugatos demokratikus ellenzéket" sújtja.

7esbusz 2012.11.18. 12:20:54

Jé ez volt az első ténylegesen jó cikk itt. A végével még egyet is értek :)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.11.18. 12:21:31

"Életképtelen ördögbotostól Orbán utolsó csatlósaiig sok mindennek elmondják majd őket progresszív véleményformálók"

Ha ezt mondják Schifferről, akkor tévednek. Az utolsó csatlósok azok az ostoba kisfideszesek, akik annak ellenére tartanak ki Orbán mellett a bukásig és még az után, hogy ők maguk semmit sem nyertek a rezsimmel, sőt. Schiffer nem csatlós, hanem ügynök, ha már.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.11.18. 12:25:29

@légügyi megfigyelő: én másképp látom.
Az elején az LMP egyértelműen a Fidesz farvizén evezett, a retorikájának nagy részében ott volt a fletózás. Schifferék azért is gründolták a pártot, hogy felszívja azokat, akik beszopták a gyurcsányhisztériát, de a fideszhez még így sem lett volna gyomruk. Szépen is gyarapodtak, csak aztán - látva a NER tombolását - néhányan valószínűleg öntudatra ébredtek. Ekkor jöhetett a pálfordulás, Schiffer leváltása, és ezután fordult az LMP markánsan a Fidesz ellen, lásd Közgép és földosztás témakör.
Most viszont a sorsfordító döntés küszöbén úgy tűnik az őselempés irányvonal kerekedett felül. Érdekes lenne tudni, hogy mi történt közben a háttérben...

nandras01 2012.11.18. 12:30:08

"...az LMP a nehezebb és bátrabb utat választotta..."
persze.
a ló sem vak volt, hanem bátor...

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 12:31:24

@stim:
és vajon fogsz-e szavazni mile lajosra? most ő viszi az lmp párt, és a frakcióügyeit. találtak egy lúzert.

rockjano 2012.11.18. 12:31:27

Egyébként az egészet a közvéleménykutatások döntik majd el...ha az E14 megerősödik (még jobban) és elkezdenek az LMP-nek 1-3%-os támogatottságokat mérni szerintem lehajtott fejjel sunnyognak majd vissza az együttműködésbe csak akkor már persze sokkal rosszabb körülmények között.

Egyébként ez most az MSZP-nek igazán jó, nem lehet őket zsarolni ők határozzák meg az együttműködést ami támogatottsági adataik mellett egyébként is ésszerű.

Könnyen lehet hogy ez a döntés kifejezetten jó lesz az együttműködés szempontjából...van még idő....

AZ LMP egy soha vissza nem térő lehetőséget hagyott ki ezzel. AZ E14-ben a méretüknél SOKKAL nagyobb befolyásuk lett volna. Így azonkívül valszeg halál.

Az egyéni választókerületi rendszerben ebből annyi képviselő nem jön ki hogy frakciót alakíthassanak a parlamentben...

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.11.18. 12:42:59

A LMP lépése valamilyen szinten saccolható volt. endresy.blogspot.hu/2012/11/lmp-versus-egyutt-2014.html
Számukra a zavaros a legmeggyőzőbb terep, és ha bajnai következetes, akkor nem tud előre igérni semmilyen koncot.

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 12:45:57

@nandras01:
sehol a világban nincs olyan, hogy a közélet tartósan négynél több irányba húzzon. lehet több parlamenti párt, de négynél több politikai irány tartósan nem létezhet. a politika síkba rajzolható, a politikai térképek legfeljebb négy színnel kitölthetőek. a népek nem fogadják el a szanaszét húzó erőket. a kollektív memória kétbites.

a jobboldalon van két markánsan eltérő párt. tőlük balra két hely kiadó. nem feltétlen kell mindenben összefogniuk, max. két vezetőt lehet felmutatni. nagyon úgy tűnik, hogy ők megvannak. a haza és haladás belépésével esélye nincs se schiffernek, se gyurcsánynak. mesterházy, bajnai, orbán, vona. az ötödiknek nem jut szék. jöhet persze a 4k!, vagy bárki. de akkor ezek közül egyet ki kell ütniük.

stim 2012.11.18. 12:54:10

@european commonwealth:

még csak 2012 van. A választások 2014-ben lesznek. Azt tudom, hogy kikre nem szavazok, 2014-ig pedig sok minden fog történni. Abban vagyok érdekelt, hogy jól menjenek a dolgok ami miatt szívesen látnék jó kormányzást. Erkölcsi megújulást akarok, hitelességet, kiszámíthatóságot, a hazai piacok visszaszerzését, új piacok keresését, a vállalkozásokban rejlő szellemi és anyagi potenciál segítését. Jó oktatást ami piacképes tudást ad. Békés egymás mellett élést nem feszültségszítást. Adósságtól való szabadulást ami a szabadság alapfeltétele. Arra szavazok akiből kinézem, hogy ebből a legtöbbet meg tudja valósítani. Nem pártokhoz ragaszkodom hanem célokhoz. A pártok nem önmagukért vannak hanem feladatok megoldására. Aki nem tud vagy nem akar feladatokat megoldani annak nincs helye a Parlamentben. A Parlament egy komoly felelősséggel bíró munkahely és aki nem vagy rosszul dolgozik azt ki kell rúgni. Aki két évig nem csinált semmit az nem oda való. Megteheti bárki a munkahelyén, hogy ne csináljon semmit?

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 12:54:43

@GeoCracker:
bajnainak egyéni képviselő jelöltekre van szüksége. ahhoz, hogy a választásokon egyáltalán el tudjon indulni. ez ahhoz kell, hogy egyáltalán a rajtkőre oda tudjon állni.

a pártisztségükről leköszönő lmp képviselők a haza és haladás támogatásával egyéniben elindulhatnak. a pártban nem lesz túl sok keresnivalójuk. a szétesés egyik nyertese a haza és haladás lehet. a másik az mszp. ők nyilván el fogják magyarázni gordonnak, hogy nincs másik politikai szövetséges.

Totof 2012.11.18. 12:56:43

Már többen is megírták előttem, hogy a hasonlat nem csak sántít, hanem ordítóan hazug. A fidesz 1992 után rájött, hogy a liberális és/vagy fiatal szavazótábor neki nem elég. Ezért egyrészt fordított egyet a köpönyegén, másrészt felszalámizta a teljes jobboldalt.
Ezzel/Emellett begyűjtötte a maradék iii/iii ügynököket is.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.11.18. 13:04:09

tökmindegy, hány helyen indít az LMP saját jelölteket, a szavazói legalább fele simán átszavaz, ez pedig pont elég is lesz arra, hogy leváltsuk a pszichopatát. a fővárosban egyébként is elég erős az ellenzék, vidéken pedig kicsit sem számít, hogy az LMP pár százaléka hová megy. bőven megér ez annyit, hogy ne pofázzanak bele a következő kormány összeállításába és programjába. turul meg szépen hamisítja a történelmet, de mit várunk a fidesz ifjúsági tagozatától

dark future · http://www.andocsek.hu 2012.11.18. 13:08:03

Nem is baj, hogy így alakult a dolog, legalább tisztábbak lesznek az erővonalak, egyszerűsödik a képlet. Bajnainak nem az LMP kell, hanem a szavazói. Ezzel a döntéssel elég jó arányban megszerzi őket.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.11.18. 13:13:12

"az LMP a nehezebb és bátrabb utat választotta" - mihez kedves turul? jelenleg úgy tűnik, megsemmisül, vagy talán lesz egy 5 fős frakciója. önállóan soha nem fog választást nyerni, ahhoz se karizmatikus politikusa, se a többség számára elfogadható programja. a zöld gondolat nem az, így vagy változtat rajta (máris elvtelenné válik) vagy összeáll valakivel. ha csak 2018-ig nem jön egy teljesen új párt, marad neki a fidesz, az mszp, a jobbik vagy bajnai. tehát akárhogy nézem, az LMP most játszotta el az egyetlen esélyét, hogy egy normálisabb koala tagja lehessen. hál istennek!

"Ami az elkövetkező napokban, hetekben (hónapokban?) a sajtóban vár az LMP-re, azt sem lesz könnyű túlélni." - gondolom amikor Dávid Ibolyát támadta a jobboldal, akkor is ilyen magasan volt az erkölcsi mércéd

"abból a csapatból kerül ki az ország három legfőbb közjogi méltósága, akik nemet mondtak az SZDSZ és az MSZP csábításának." - ügyes. tényleg az. kár, hogy a mondat úgy lenne helyes, hogy azokból került ki, akik összeálltak a kisgazdákkal. akikkel előtte eszük ágában sem volt. plusz ha talán hozzátennéd, hogy azok voltak, akik szembe köpték a saját korábbi elveiket. könnyen eljutottak a "térdre csuhások" mondatától a mélyen vallásos, akár a KDNP-vel is bohóckodó mélymagyar hazafiakig. nem mellesleg a második kormányzásuk során gyakorlatilag kiírták az országot európából

komolyan mondom, egyszerűen gyomorforgató, hogy mit megengedtek magatoknak. pont ilyenek az LMP új barátai, lehet örülni. élmény lesz nézni a bukásotokat

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.11.18. 13:15:26

@european commonwealth: Ha előre felvetik, hogy mit szeretnének, akkor nem érdemes elindítani őket. Az LMP szavazótáborának nagy része anélkül is átszavaz. Ha Bajnainak esélye van, akkor lesz annyi önjelölt és előzetes elvárások nélküli jelölt, hogy ne legyen az LMP-sekre rászorulva

vizipipa 2012.11.18. 13:17:19

Ez a Fidesz-92 - LMP-12 összehasonlítás igen gyenge. A Fidesz hatalmas esése nem csak Fodorék távozása miatt volt. Mintha lett volna ott pl. egy székház eladási ügy is. Vagy rosszul emlékszem? :)

Az LMP-ben meg kezdetektől vív a két irány: a puha szadeszos meg a centrum. Lehet egyébként nézegetni a Századvég friss felmérését arról, hogy az LMP-sek ~70%-a szerint az ország fasizálódik. Vagyis a szavazóik nagyobb része bizony szadeszos volt.
www.szazadveg.hu/kutatas/aktualis/a-tobbseg-szerint-magyarorszagon-nincs-diktaturaveszely-448.html

Ekkora arány még a DK-ban sincs!

Persze súlyozni lehet. A felmérés 500 fővel készült. A teljes mintában 4% körüli LMP-s, vagyis 20 fő és ebből cc. 14 így gondolja.

JohnnyLillibrogida 2012.11.18. 13:19:05

2014 még elég messze van.
Le a kalappal a 87 nemmel szavazó előtt.
Mivel az Együtt 2014 biztos bejutónak látszik tuti képviselőhelyeket engedtek el, valószínűleg morális okokból.
Az Lmp volt az egyetlen balközép erő, ami olyan ügyekben fellépett mint Sukoró vagy a 2006os rendőri túlkapások. Mondjuk rajtuk tényleg sokszor látszik, hogy kocsmaszinten ragadt a politizálásuk.
Ne felejtsük ez nem egy végleges döntés.
Alkudozás indul.
Talán abban bíznak lesz elég centrumban elhelyezkedő szavazó, aki nem ég a vágytól, hogy a gyurcsány2-re szavazzon, de lemorzsolódott a fidesztől.
Én speciel örülnék, ha színesebb lenne a paletta.

Bloodscalp 2012.11.18. 13:19:11

@.Pierre Bezuhov.: sokan nem akarják se orbánt se gyurcsányt, ebben nincs semmi meglepő.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.18. 13:20:14

@Kandeláber:

na az mszp nem-csatlakozása már sokkal jobban fájna gordongekkónak, de a cocciknál mindig is lesz az a pénz, izé, koalíciós szerződés, amivel elsimulnak az ellentétek

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 13:31:41

@dark future:
a szavazói, és képviselőjelöltek kellenek. nem lennék meglepve ha a karácsony, vagy jávor a haza és haladás egyesület jelöltjeként indulna. úgy, hogy a kerületeket előzetesen leosztják a szocialistákkal.

listán a szociáldemokratákra (borítékolom, hogy lesz egy ilyen rebranding), a haza és haladásra, a jelenlegi kormánypártra és a jobbikra lehet majd szavazni. egyéniben a helyi népfrontos pártitkárra és a "demokratikus" ellenzék közös jelöltjére. ez a papírforma. a racionális forgatókönyv.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.11.18. 13:32:35

Jól döntöttek, hogy mi nem, de még azt nem tudják, hogy mi igen. A közvetlen demokrácia felé kellene haladniuk, mint a kalóz pártnak és akkor bármi lehet.

Az a jó megoldás és nem vissza a kommunizmusba a többszintű, többkulcsos adórendszerrel.

Nem kormányváltásra van szükség, hanem politikai és erkölcsi rendszerváltásra.

Amelyik párt ezt nem tudja képviselni az lehet, hogy mind megbukik.

vilagnezet.blog.hu/2012/08/02/senkire_sem_ervenyes_szavazas

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 13:36:32

@vizipipa:
van egy markáns liberális csoport, amelyik úgy fog szavazni, hogy orbán viktornak a legjobban fájjon. ők a haza és haladásnál fognak kikötni. az lmp kongresszus döntése ebben meg fogja őket erősíteni.

grani 2012.11.18. 13:49:21

@european commonwealth: A hatalom? Ugyan, nevetnem kell :) Ezek felett? Na, annál én többre tartom magam. A hatalom eszköz és nem cél a rendes embereknél. Mindent elmond a mostani politikai elitről, és ez alatt bőven és vastagon nem csak a FIDESZ-t értem, hogy csak egyetlen céljuk van, a HATALOM megszerzése. Amúgy meg fingjuk sincs, mit kezdenek majd a hatalommal. Na ja, leszámolnak az ellenféllel...
MO egy gazdasági és erkölcsi szemétdomb.

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 13:50:08

@balage_81 reloaded:
már borítékolom, hogy 2014-ben nem lesz lmp. legfeljebb úgy, ahogy 2010-ben létezett az szdsz.

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 13:51:58

@grani:
a migránsok egy része, és a gyerekeik a hatalom miatt fognak hazatérni. miért mégis mit gondolsz? migráns és emigráns kormányok miért alakulnak? törikönyvet olvastál már?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.11.18. 13:52:55

Tehát azt jóslod, hogy az LMP 18-ban jobboldali-konzervatív pártként fog újra előbukkanni?! Mert ha ez az orbáni fordulat szerinted a terv, akkor nem kell kritizálni az LMP-t, elég, ha ilyenek védik, mint te.:)

Leskin 2012.11.18. 13:53:01

LMP, FIDESZ, MSZP, JOBBIK... Elemezgetni melyik lépés kinek miért jó, melyik szakad szét, melyik tűnik el, melyik erősödik, melyiknek hogy és miért lesz jó...

Faxom az egészbe, csak ez a lényeg????

Az, hogy mi az ORSZÁG érdeke, az országnak mi a jó az lófaszt nem számít?

Persze lehet gerniceset játszani, önérzeteskedni... Csak éppen nem magára kellene Schiffernek gondolni hanem hogy ezzel az ország érdekét abszolúte nem szolglja.

Először 2014-ben elzavarni a mostani rezsimet, aztán UTÁNNA lehet egyezkedni, tárgyalni számolgatni stb... Nem? A politika az nem az elvakult, vagy éppen szemellenzős, csak megyek előre és semmit nem érdekel típusú embereknek való. A politika lényege a megegyezés, a lehetőségekhez képest a szerintem legjobbat elérni. De nem a mindent vagy semmit. Küzben meg ha fidesz kap még 4 évet akkor mi lesz.... ?

grani 2012.11.18. 13:59:46

@european commonwealth: Ez a te nézőpontod. Hol van itt emigráns kormány? És kikből alakult? Csak nem a most kirugott holdudvari értelmiségből és bukott álvállakozókból? Hát ők menjenek kaparni a hatalomért. Nekem nem kell. És a gyerekeimről se feltételezem, hogy akarnának MO-n élni. Minek?

Nagyzee 2012.11.18. 14:04:39

Elég jó eséllyel a politikai megsemmisülés felé halad az LMP ezzel a döntéssel. Én mégis azt mondom, hogy helyesen döntöttek. Így van egy kis esély arra, hogy az elveiket nem megtagadva megragadjanak a parlamentben, és túléljenek. Ha meg nincs erre igény, akkor méltósággal távozhatnak a politikából.

A bajnaista összefogásba belépéssel egy elveit szembeköpő kiüresedett politikai hulla lett volna a pártból, mely önnön szatellitpárti létezésével élő(halott) bizonyítéka lett volna annak, hogy nem lehet más a politika.

Ja, és nem jobbról örömködök a döntésen, Bajnaira önmagában talán-talán még szavaznék is, de egy MSZP-vel, Szolidaritással és egyéb szörnyűségekkel felálló összefércelt szörnyszülöttre nem. Úgyhogy a szavazatom egyelőre az LMP-é, pedig a politikai nézeteik viszonylag távol esnek az enyémektől. Díjazom az elveikhez való hűségüket, és hogy megpróbálnak túllépni az országot gúsba kötő és romlásba taszító Fidesz vs. MSZP (és társai) kétpólusú felálláson.

centenárium 2012.11.18. 14:12:17

Trágyadombot már láttam égni. De úgy még nem
mint JUHÁSZ PÉTERT A MILLÁST.
Teljesen tájékozatlan gőgös senki ez a tag.
Orbááááánt leváááááááááátani...............!!
Csak ezt tudja mondani.

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 14:33:27

@grani:
nem azt mondom, hogy van. hanem azt, hogy lesz. nem állítom, hogy minden emigráns gyereke haza fog térni. abból egy kisebbség. azon kevesek, akiket külföldön patrióta módon nevelnek.

Horizont 2012.11.18. 14:35:03

@centenárium:
Ez pont olyan mint a Gyurcsány takarogggggy volt!!

grani 2012.11.18. 14:36:32

@european commonwealth: Patrióta módon? Na ne :) Az meg mi? Mármint a patrióta nevelés? Nagy MO, ezeréves történelem, le Trianonnal meg minden?
Esetleg a Károlyi féle impontencia? Vagy a Tanácsköztársaság nevezető véres bohózat? Miféle patriotizmusról van szó?

Martian (törölt) 2012.11.18. 14:37:13

@Leskin: "Az, hogy mi az ORSZÁG érdeke, az országnak mi a jó az lófaszt nem számít?"

Az ország érdeke inkább a pártok betiltása lenne... maszopos vagy fityeszes maffia, egykutya...

grani 2012.11.18. 14:41:48

@Martian: Hát igen. Sajnos, de igazad van. A demokrácia nagyon nem jött be. Szívás.

Martian (törölt) 2012.11.18. 14:41:52

@Leskin: "Először 2014-ben elzavarni a mostani rezsimet"

Ez már eljátszották egyszer a szavazók... a gyurcsányista teherautó elől elugrani... egyenest orbán villamosa alá.

Martian (törölt) 2012.11.18. 14:45:20

@grani: a hatalmi ágak képviselőit, végrehajtóit szakmai kabinetek, munkacsoportok közvetlen pályáztatásával is meg lehetne választani - a jelenlegi politikai-gazdasági hatalommal üzérkedő, átvilágítathatatlan pártmaffiák helyett.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.11.18. 14:47:03

@Nagyzee: "Elég jó eséllyel a politikai megsemmisülés felé halad az LMP ezzel a döntéssel. Én mégis azt mondom, hogy helyesen döntöttek."

ez a két mondatod priceless! ezért imádom az LMP-s szavazókat olvasgatni, mert minden más komédiást simán maguk mögé utasítanak egyetlen gondolattal. hajrá!

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 14:47:36

@stim:
a pártok önmagukért vannak. amit te szeretnél ahhoz független képviselet kellene. gazdasági, kulturális célokért fogjon össze a városok és a régiók polgársága. az országos politikától függetlenül. ehhez egy duális önkormányzati rendszer kellene. ezt magyarországról senki sem fogja megcsinálni. a migránsoknak, és a gyerekeiknek lesz esélyük rendszert váltani.

addig eldöntheted, mint rendesen: orbán viktort akarod miniszterelnöknek, vagy nem. utóbbi esetben be kell érned bajnai gordonnal.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.11.18. 14:57:29

Tulajdonképpen mit keresne az LMP Juhász Péter és Kónya mellett?
Pénzt?
Elég szégyen Bajnainak is, hogy ilyen pacákok oldalán próbálja egyesíteni a ... mit is?
Mert addig okés, hogy le Orbánnal.
Aztán mi lesz?
Elsőnek visszazállítják a korkedvezményes nyugdíjakat, majd csökkentik a normál nyugdíjakat?

Nagyzee 2012.11.18. 15:01:12

@balage_81 reloaded: Ha tudnál szöveget értelmezni, azt állítom, hogy a nagy eséllyel bekövetkező politikai megsemmisülést választották a garantált politikai megsemmisülés helyett. Ez egy teljesen koherens állítás, még ha az értelmi szintedet meg is haladja.

Ja, és skandalum, hogy van egy párt, amelyik az elvi és értékek melletti politizálásra szavazott (ergo egy politikai gondolat képviseletére), és nem arra a hatalommechanikai megközelítésre, amelynél az az első, hogy pozícióba juttasson x darab pártfunkcionáriust. (Akár a párt beáldozása árán is.)

Anti Anyag (törölt) 2012.11.18. 15:02:17

Mekkora a felháborodás.

Pedig úgy néz ki, egyedül nekik van ízlésük ballib oldalon. Ez pedig később akár ki is fizetődhet.

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 15:06:01

@Nagyzee:
meg lennék lepve ha öt egymástól független formáció indulna el a választásokon. a schiffer-féle vonal sikeréhez az kell, hogy a bajnai és az mszp, vagy a jobbik és orbán összenőjenek. az a valószínűbb, hogy egyik sem megy végbe. a baloldal külön listát fog állítani. amit jelen állás szerint mesterházy attila fog vezetni. és mellettük ott lesz a bajnai párt: "nemzeti közép". a "demokraták" az egyéni kerületben fognak kiegyezni. leosztják egymás között.

szerintem az a papírforma, hogy így nyernek. aztán egy másik kérdés, hogy tudnak-e így kormányozni és ugye még alkotmányozni. vélhetően nem. és szerintem ezen a ponton kiszámíthatatlan, hogy mi történik.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.11.18. 15:10:02

@Nagyzee: ne terelj barátom, amit leírtál, az pontosan példázza, hogy mit gondolsz az esélyeikről. ha én nagy eséllyel megfulladok, mert nem tudok úszni, akkor nem ugrom a vízbe. ezen nincs mit magyarázni.

az meg a te szegénységi bizonyítványod, hogy olyat látsz a mondandómba, ami nincs benne. politizálni nem a hatalomért kell, hanem azért, hogy a programunk megvalósulhasson. legjobb esetben 4 fő fogja képviselni a parlamentben, de az általad is leírt módon sokkal nagyobb az esélye, hogy megy a kukába a párttal együtt. ha nektek ez jó, sem bajnai, sem a szavazói nem fognak az utatokba állni:)

Anti Anyag (törölt) 2012.11.18. 15:10:31

@european commonwealth: Én pedig azon nem csodálkoznék, ha egy LMP-Fidesz koalíció lenne.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.11.18. 15:11:44

@european commonwealth: nem kell alkotmányos többség, a jobbik bejut, vele azért tán a legpofátlanabb orbáni cuccokat ki lehet venni abból a fércmunkából. ezzel kerényi könyvei is mehetnek a fenébe, ő meg az intézetbe, ahová való

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.11.18. 15:12:14

@european commonwealth: nem kiszámíthatatlan.
F.O.S. lesz.
Akkor is, ha jön a libatolvaj+drogos+entellektüel csapat, meg akkor is, ha marad Viktor, a legkisebb nagymagyar és az ő Kusza Szeme.

Martian (törölt) 2012.11.18. 15:22:09

@Anti Anyag: ...a másik valagba sem fognak belebújni.

Anti Anyag (törölt) 2012.11.18. 15:28:26

@Martian: Az SZDSZ-ről is mindenki ezt mondta.

Egyébként a szavazásnak egyre kiszámítottabbnak "kell" lennie, magyarul olyan alternatíva kell a szavazóknak, ami a a külföldi politikai, üzleti érdekeknek is megfelel. (Szempontunkból, hogy az adósság visszafizetése gondtalan legyen).

Egy tisztán ballibsi kormány még ha létrejönne is, nem lenne politikailag elég stabil. Ha annak idején a volt kommunisták jók voltak liberális felügyelet mellett, akkor most a Fidesz pláne jó. (Nekik)

Nagyzee 2012.11.18. 15:30:44

@european commonwealth: Egyrészt mitől lesz a Bajnai-párt nemzeti közép? A szakszervezeti balos Szolidaritástól? A már bejelentkezett gyurcsányista és szdsz-es holdudvartól? A valamilyen szintű MSZP-s szövetségtől? Ezzel hogy fognak középre kerülni, mérsékelt jobboldaliakat megszólítani? Balavánnyal, Debreceni Jóskával? Ez pont olyan hülyének nézése / félreértése a jobboldali szavazóknak, mint amikor a jobboldal Szűrös Mátyásokkal meg Csintalan Sándorokkal akart a baloldali szavazók felé nyitni. Egyszóval a balszárny masszívan megvan Bajnai mellett, de nem látom a hiteles jobbszárnyat, ami középre pozicionálná őt. A centrista Bajnai-kör és a masszívan balos elemek alkuja várhatóan nem középen lesz. Persze ha a "Nemzeti Közepet" csak mint tartalom nélküli szlogent érted, akkor oké.

És szerintem mindegy, hogy közös listán indulnak az MSZP-vel, vagy csak egyéniben osztják fel a terepet, már utóbbi is elég szoros együttműködés ahhoz, hogy egy pólusnak számítsanak majd a szavazók szemében. Főleg, hogy már maga Bajnai is az MSZP-hez köthető, plusz az Együtt 2014 hátországa nagyban az MSZP (egykori?) értelmiségi holdudvarából áll. Az Együtt 2014 akár egy kívülről induló reformkísérletnek is felfogható az MSZP átszabására. Persze nem biztos, hogy tényleg így is van, most még nagyon képlékeny a dolog, de szerintem ez egy reális alternatíva.

Nagyzee 2012.11.18. 15:49:04

@balage_81 reloaded: Ha egy politikai irányvonalra nincs elég igény a választóközönségben, akkor teljesen normális, ha az azt képviselő párt megszűnik. Sokkal inkább, minthogy az adott párt egykori vezetői elveik kiárusítása után valami függelékként megtapadjanak a politikában egy gazdatesten. (Lásd KDNP vagy pl. kisgazdák a Fideszben.) A vízbefulladós analógiád teljesen értelmetlen. Az egy természetes folyamat, hogy pártok alakulnak (beugranak a vízbe), és amelyekre van igény, azok fennmaradnak. A többi meg nem. Normális esetben / helyen ilyenkor még mindig ott a civil élet, amihez emelt fővel vissza lehet térni.

Az LMP-nek amúgy mégis mennyi esélye lenne a programja részleges megvalósítására az Együtt 2014-ben? Egyrészt közel sem biztos, hogy hatalomra kerülnének. De ha mégis, akkor is ennek a szövetségnek a párt kiüresítése, az elvek elárulása az ára. Így egyedül a 2014-2018-as ciklusban lehetne súlyuk, utána már csak ilyen totális függőségben lévő Turi-Kovács Béla-félék lennének.

MézesRozi 2012.11.18. 16:23:33

@Virág et.:
"Lényegében nem történt semmi. Az LMP hozta a szokott vizesnyolcas formáját: meghozták a döntést, hogy nem csinálnak semmit. "

egy frászt. nagyon is történt: van egy gyüttment-2014 formáció, ami mögött van néhány gyurcsányista technokrata, egy 40 éves nyugdíjas vezette szolidaritás (elzem eredetileg azt a lengyel munkások hozták létre, ezek meg ugye inaktívak, vagyis az ő szolidaritás elnevezésük legfőképpen arra utal, hogy mindenki legyen szolidáris velük) meg a milla, aminek felmutatható szervezete egy facebook-oldal. ezeknek égető szükségük lett volna egy gazdatestre. erre a célra nézték ki az mszp-t, ill. az lmp-t. hát ez a vonat elment, lehet elfele búcsúzniuk a reményektől.
hát ez történt, és jó.

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 16:26:26

@Hepci:
ez csak a látszat. perfekt, wallis, altus tanácsadók jönnek. azért, hogy az uniós források egy részét a saját számlájukra könyveljék.

szóval itt a rendszerváltás után két gazdasági stratégia körvonalazódott. az egyik, hogy az oligopóliumokat eladjuk a külföldnek. ezek árából adókedvezményeket adunk a multiknak. a folyamatos működő tőkebeáramlás tömeges felzárkózást eredményez. olyanok leszünk, mint ausztria.

ez a stratégia nagyjából 2001-ig működött. a ezredforduló tájékán egész egyszerűen kifulladt. újabb és újabb vagyontárgyakat kellett volna privatizálni. kelet-európa helyett kelet-ázsia lett az első számú befektetési célpont.

ekkor erősödött meg az a korábban is létezett koncepció, hogy külföldi oligopóliumok helyett belföldi oligarchák kellenek. ők ugyan nem hoznak pénzt. de a hasznot nem is viszik el innen. ezt a jobboldal favorizálta. azért, hogy szembe menjen a szocialistákkal. a pártok között háttérben megegyezés született: az uniós forrásokon a mindenkori erőviszonyoknak megfelelően osztoznak. ez az elképzelés gazdasági értelemben 2011-re bukott meg. amikor a jelenlegi kormánypárt a jegybank elnökséget kivéve minden alkotmányosan megszerezhető közhatalmi pozíciót megszerzett.

itt tartunk. jelenleg semmilyen harmadik út nem látszik. bajnai azt mondja, hogy az 1995-2001 közötti időszakot kell megismételni. orbán pedig azt, hogy a jelenlegi politikát kell tovább folytatni.

Martian (törölt) 2012.11.18. 16:33:03

@Anti Anyag: "Egyébként a szavazásnak egyre kiszámítottabbnak "kell" lennie, magyarul olyan alternatíva kell a szavazóknak, ami a a külföldi politikai, üzleti érdekeknek is megfelel."

Ez megint csak egy megfelelési kényszerképzet... a "külföldi érdekek" státusza jelenleg instabilabb, mint bármikor az utóbbi száz évben... és hát aki nagyon kurvaként viselkedik, ne csodálkozzon, ha akként is bánnak vele.

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 16:34:44

@Nagyzee:
a "nemzeti közép" kifejezést szándékosan tettem idézőjelbe.

2012.11.18. 16:44:24

Hogy is mondta Magyar Balint?horn gyulaval soha. 1 het mulva mar egyutt kormanyoztak
na ennyire kell komolyan venni az ilyesmit.

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 16:47:15

@Anti Anyag:
a maradék lmp-nek ehhez fel kell tudnia állni a rajtkőre. ebben brutálisan ellenérdekelt lesz a fidesz. akiket te a lehetséges koalíciós partnernek gondolsz. a bajnai ellenes lmp ugyanis már inkább jobbközépről vinné el a csalódott szavazókat. ilyen aligha kell orbán viktornak. schiffer andrást vélhetően dávid ibolya sorsára fogják juttatni. hiába mondja majd, hogy itt balra és a jobbra tolvajok ülnek. nem lesz média támogatása.

Manyi Béci 2012.11.18. 16:50:20

"van egy gyüttment-2014 formáció, ami mögött van ..." a felsoroltakon kívül pl. minden olyan szavazó, aki le akarja váltani a jelenlegi kormányt. Az elég sok ember.
Ezekből a szavazókból veszített most el sokat az LMP.
Segítő szándékkal, hogy értse a szomorkodásukat.
Ez miért jó magának, egyébként?

european commonwealth (törölt) 2012.11.18. 16:53:01

@Frengi:
most nem az történt, hogy valaki azt mondta: velük soha. hanem egy párt szakadt ketté.

tudi 2012.11.18. 17:23:19

Hogy jól döntöttek e az majd eldől, az itt a kérdés, hogy mit tesznek ezután, ha töketlenkednek, akkor bukta, viszont, ha elkezdenek kidolgozni egy jó a programot, akkor lehet több esélyük van, mint abban a szivárvány formációban.

Manyi Béci 2012.11.18. 17:46:52

@Manyi Béci: opsz, a seggfej jobbikosokat már megint kihagytam a számításból, de az egy aránylag jól megbecsülhető, masszív debil tömb.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.11.18. 17:58:12

@Nagyzee: "Az LMP-nek amúgy mégis mennyi esélye lenne a programja részleges megvalósítására az Együtt 2014-ben?"

nem jársz te nagyon rossz úton mégse. pont ez az a kérdés, amit schiffer fel sem akart tenni. ismétlem: fel sem akart tenni. ennél fogva ne lepődj meg, ha hozzám hasonlóan nem kevés butaságért és álmodozásért megvetik az lmp-t. de századszor is leírom: én nem akartam jó ideje, hogy beleköpjenek valami zöld faszságot bajnai programjába, tehát én csak örülök. a szavazói fele pedig átmegy bajnaihoz, így nem azért esnek ki a parlamentből, mert ne volna minimális igény a programjukra, hanem, mert úgy ugranak a vízbe, hogy tudják, hogy nem tudnak úszni. na így már a példát is megérted

balage_81 reloaded (törölt) 2012.11.18. 18:08:46

@european commonwealth: bár nem értek egyet 100%-ig a leírtakkal, annyit mégis hozzá tennék, hogy alapvetően nem a korrupcióval van baj, hanem ha az istenadta nép nem tud gyarapodni közben. horn elvtárs alatt is volt tocsik-ügy, de legalább lépegettünk előre valamicskét. ugyanez elmondható gyurcsány idejének egy részéről is. ha van gazdaság, érdemes tanulni, érdemes dolgozni és vállalkozni. ha nincs, mint most, és mellette még pofátlan kontraszelekció is van a megyei önkoritól az alkotmánybírósági pozíciókig, akkor jön a kivonulás, amit most látunk. ergo ha rajtam múlik, lopjon inkább az mszp

az lmp pedig, ahogy máshol is leírtam, talán abban bízik, hogy '18-ban váltópártja lehet a fidesznek. csak azzal nem számolnak a lelkeim, hogy pont ez az a párt, amelyik gyakorlatilag az eu-alkotmányát is átírja ha kell, csak ne győzhesse le senki. vagyis szimplán naivak, mikor azt hiszik, ez valaha is megvalósulhat velük (amúgy nem fog)

@Martian: megspórolom neked, hogy elméleteket kelljen gyártanod: a külföldi érdek az, hogy legyen egy sikeres gazdaságunk. ez így lett volna 100 éve is és így van ma is. máshogy nem tudnak profitot csinálni de nem is fektetnek be, amitől nekünk nem lesznek kkv-ink, akik beszállítói a suzukinak és az audinak. és még több ezer másik cégnek. kár ezen rugózni. nézd meg írország példáját

grani 2012.11.18. 18:14:31

@Martian: És ki pályáztatna? Ki birálná el? Ki szervezné meg az egészet ? Ki lenne a "hatalom" ? A Yedi lovagok? A nemességnek annyi, kinyirták őket a mostani hatalmon levők :D

balage_81 reloaded (törölt) 2012.11.18. 18:22:23

@Martian: és ki dönti el, hogy melyik szakmai munkacsoportok? és azokat ki alkothatja? és ki választja? ki dönti el, hogy ki, milyen érdemek alapján kerül egy ilyen munkacsoportba?

a teljes magyar értelmiség kötődik így-úgy a jelenlegi két nagy párthoz. tőle kapta a professzori kinevezését, az ő idején lett alkotmánybíró, ő adott a cégének/egyetemének/kutatóműhelyének eu-s támogatást. minden lmp-s megszólalásból süt a tudatlanság.

babarczyeszter 2012.11.18. 18:45:37

@Hepci: csak tájékoztatásul:

Schiffer András a TASZ alkalmazottja volt. Juhász Péter szintén. UGYANAZ a társadalmi-politikai elkötelezettségük. Amit ti egyébként -- ahogy a TASZT -- utálni szoktatok.

Most pedig szavazni fogtok rájuk?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.11.18. 18:54:09

És végül csak elválik a szar a májtól. Gondolok itt pölö ennek a Sipos Péternek az ideszemlézett blogocskájára.

Hogy pölö ez a senki vajon az E14 előtt használta-e valaha a rezsim szót egyáltalán?

Pár napja voltam bátor azt írni, így jár az a hülye társadalom, amelyik elfelejt tisztességesen rendszerváltani. Hát szegény LMP is így járt. Siposokkal meg mégis hogyan is lehetett volna más, hm?

PokerPeti 2012.11.18. 18:58:57

@Frengi:
Orbán hogy is mondta? Kisgazdákkal soha. Egy hét múlva mi történt.....

Martian (törölt) 2012.11.18. 19:02:00

balage_81 reloaded: persze, hogy fontos a külföldi befektetés... de a "fokozódó nemzetközi helyzetben" egyre kevésbé azon múlik, hogy mennyire vagyunk jófiúk, illetve nem is egyértelmű, hogy mivel lehetünk ebben jók. Ha a heti munkaidőt felemelnék 60 órára, a minimálbért a felezik és elismerik a fél-rabszolgaságot, azzal sem vagyunk kint a vízből, sőt, sokkal többet ártottunk, mint használtunk.
Egyensúlyba kell hozni saját érdekeink képviseletét a jó külföldi befektetői partnerséggel... orbánék hibája nem is annyira az "unortodox" megoldások keresése (a válság óta sokan ezt teszik), hanem a felesleges konfrontatív, okoskodó, önigazolást gyártó pofázás.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.18. 19:04:40

@babarczyeszter: Schiffer nem egyszerűen tagja volt a TASZ nevű terrorszervezetnek, hanem ügyvivője. Később ebben a tisztségben éppen Juhász "kendermagos" Péter követte. De ez mind semmi! Schiffer, Gyurcsány és Bajnai együtt alapították a rövid életű Új Nemzedék Mozgalom ifjúsági szervezetet, miután Gyurcsány távozott a DEMISZ-ből. Akkor vajon színjáték, amit itt előadnak a sok balféknek?
Rencerváltás kell, bazmeg, ren-cer-vál-tás!

balage_81 reloaded (törölt) 2012.11.18. 19:12:47

@Martian: hallottál már a szlovák (ír, észt, lengyel, stb, stb) nevű bezzegországokról? kérlek írd le, mit csinálnak most, ebben a pillanatban is másképp. köszönöm!

babarczyeszter 2012.11.18. 19:14:07

Mr Falafel -- fordulj ezek után Turuk 2k kollégához.
Meg a többi lelkes jobboshoz.

Nem mintha nem láttunk volna már erőteljes átrendeződést egy párt értékvilágában...

antiforradalmár 2012.11.18. 19:24:47

@stim: "még csak 2012 van. A választások 2014-ben lesznek. Azt tudom, hogy kikre nem szavazok, 2014-ig pedig sok minden fog történni. Abban vagyok érdekelt, hogy jól menjenek a dolgok ami miatt szívesen látnék jó kormányzást. Erkölcsi megújulást akarok, hitelességet, kiszámíthatóságot, a hazai piacok visszaszerzését, új piacok keresését, a vállalkozásokban rejlő szellemi és anyagi potenciál segítését. Jó oktatást ami piacképes tudást ad. Békés egymás mellett élést nem feszültségszítást. Adósságtól való szabadulást ami a szabadság alapfeltétele. Arra szavazok akiből kinézem, hogy ebből a legtöbbet meg tudja valósítani. Nem pártokhoz ragaszkodom hanem célokhoz. A pártok nem önmagukért vannak hanem feladatok megoldására. Aki nem tud vagy nem akar feladatokat megoldani annak nincs helye a Parlamentben. A Parlament egy komoly felelősséggel bíró munkahely és aki nem vagy rosszul dolgozik azt ki kell rúgni. Aki két évig nem csinált semmit az nem oda való. Megteheti bárki a munkahelyén, hogy ne csináljon semmit?"

Teljesen egyetértek vele! Egyértelmű, hogy csak egy olyan személy van, aki az általad leírtakat megtudja majd valósítani és az BAJNAI.

borszódával 2012.11.18. 19:31:55

@babarczyeszter: te inkább az alapítványod telefonszámla tartozását rendezd

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.11.18. 19:41:37

Minden kommentelőnek:

Tegye föl a kezét, aki LMP-s!

(Én sem teszem föl.)

Ehhez képest milyen jól tudja itt sok mindenki az LMP-sek helyett, hogy mi a jó nekik. Milyen okos mindenki másfél évvel a választások előtt. Milyen szépeket kap olykor az LMP jobbról (vö. európai, értékelvű, igazikonzervatív MDF 2006-2010), és milyen csúnyákat kap olykor balról (vö. áruló, áljobboldali MDF 2006-2010).

Úgy látszik, a kommentelők nagy része számára tényleg nem lehet más a politika! ;)

rognork 2012.11.18. 19:44:30

szerintem az egyetlen értelmes dolgot csinálták, amit tehettek. én már akkor hánytam, amikor a tét nélküli időközin karácsony azonnal összefeküdt a mittoménki mszp jelölttel. hát bazmeg már tét nélkül is?! hát a kurva édesanyját ezekenek, gondoltam.

mindenkit az zavar, hogy végre van egy olyan párt (épp hogy csak olyan), akinek van képe nem eldobni a saját elveit az első füttyentésre? egy gyurcsány, egy bajnai, egy mártíriuszozó kuncze mellé? hát akkor aztán a büdös életben nem kaptak volna sem jobboldali, sem bizonytalan szavazatot, a baloldalon meg úgy tűnik egyre több az eszkimó az egyre kevesebb fókára.

annyira elvakult orbánygyűlölőkből áll a baloldal, hogy még a piti bloggereknek sem jut eszébe a kézenfekvő megoldás, miszerint rengeteg jobboldali szavazó van (mszp-szdsz-mdf gyűlölő), akiknek azért volt elvárásuk is a 2/3 mellé, miszerint végre tegyünk rendet ebben a zűrzavarban. na ezt nem kapták meg, de egy libaszagú lmp-re tutira nem szavaznának. amennyiben az lmp túléli a függetlenséget, szerintem az egyetlen értelmes választás lesz a fideszből kiábrándulóknak, és az mszp-t elvből rühellőknek.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.11.18. 20:02:20

olvasom a LMP-szimpatizánsok reakcióit, s úgy tűnik a srácok egy az egyben leírhatják veszteségnek szavazóik túlnyomó többségét eme remekbe szabott döntés után.

a szalámizás iskolapéldáját láthattuk.

MézesRozi 2012.11.18. 20:15:26

@Manyi Béci:
kedves manyika,
maga is tudja, hogy a milla, a szolidaritás és a bajnai-féle alapítvány hozta létre ezt a nem is tudom, micsodát (E-14). azt, hogy mennyien támogatják őket, nem tudjuk. hacsak nem vesszük komolyan az egymilliót. vannak-e ismeretei arról, milyen volt a kormányzás mo-on, amikor népfront-kormányok voltak? nekem kapásból kettő jut eszembe, egy a dualizmus idején, de akkor szerencsére a miniszterelnököt az uralkodó jelölte, így egy év töketlenkedés után a koalícióra oktrojálta wekerlét, különben katasztrofális lett volna a helyzet a ciklus végére. a második eset 1945 - amikor a kisgazdák ugyan abszolút többséget szereztek, de hála a megszállóknak, a fontos hatalmi pozíciók a marginális kommunista pártnál landoltak. itt a kakukkfióka simán kinyírta a nevelőszülőket. vagyis népfront szempontjából nézve totáliscsőd volt mindkettő. de ha jól emlékszem más európai országokban is kudarcot vallottak a népfrontkormányok.

de az örömöm valódi oka, hogy a gyurcsány-bajnai gazemberek visszatérése megnehezedett. ugye maga sem gondolja komolyan, ha az E14 (tisztára mint egy rákkeltő adalékanyag a rövidítés) győz, ez a kettős elkötelezettségű (nyújork-szófia) bagázs térne vissza, kakukkfiókaként lökdösve ki az egész milla-szolidaritás-"egyéb társult tagok" csapatot a hatalomból, és visszatérnének azok a régi szép napok, újra virulna a tirpák-blog.

MézesRozi 2012.11.18. 20:18:21

@Manyi Béci:
néha az az érzésem, hogy túlbecsülöm magát.

babarczyeszter 2012.11.18. 20:22:27

@borszódával: nocsak --
ez itt teljesen OFF, de jelezném, hogy arról, hogy az Alapítványnak telefonszámla-tartozása van, kizárólag a Telekom és az a cég tud, amely a követelést megvásárolta, azon belül is pedig csak az a személy/ek, akik megpróbálják behajtani. Nem tudom, mi a helyzet az ügyfelekkel kapcsolatos információk kiadásával, de gyanítom, hogy ez itt Ptk. Éppen behúztál egyet a munkahelyednek, kedves végrehajtó kolléga.

Az Alapítvány számláját egy ellopott sim-kártya okozta, amelyen a tolvajok egy hónap alatt 270k forgalmat csináltak. A Telekom nem adott részletfizetést, hanem szépen felemelte a tartozást 450k-ra, noha én mondtam nekik, hogy az Alapítvány vagyona 100k alatt van, így sosem fogják a pénzüket viszont látni. Hogy a behajtó céget megszívatták, arról nem én tehetek. Viszont ezt a hozzászólást szépen lementem, és amikor a behajtó cég legközelebb jelentkezik, megkérdezem, hogy nem akarnak-e inkább ők fizetni bizalmas információk kiadásáért :-)

MézesRozi 2012.11.18. 20:30:35

@babarczyeszter:
tudja, először csodálkoztam, hogy egy olyan szende, hatalmas igazságérzettel megáldott nő, mint maga, mit keres a vincent(patkány)blogon. de fenti kommentje bizonyítja, hogy teljesen oda való. ha megkéri kettes kollegát vagy jt-t, a maga kedvéért pillanatok alatt nyilvánosságra is hozzák szerencsétlen kommentelő kilétét.
mert itt ugye az volt a kérdés, miért nem fizet, maga pedig csípőből tüzelt. ez bizony semmit nem változtat azon, hogy sáros a cég.

Martian (törölt) 2012.11.18. 20:56:51

@balage_81 reloaded: @grani: a jelenlegi rendszer úgy néz ki, hogy választáskor aláírsz egy üres, pártfejléces papírt, amire másnap akár a saját halálos ítéletedet is megfogalmazhatják. Akikre szavazol, azok pedig gazdasági-politikai hatalommal üzérkedő maffia-szervezetek.
Köszönöm, ebből nem kérek... és félálomban vakarózva is ki tudok jobb hatalommegosztási rendszereket találni, mint ami most megy... csak hát a jelenlegi fenntartása a hatalmon lévők érdeke (és nem a választóké).

babarczyeszter 2012.11.18. 20:57:41

@MézesRozi: a vincenten a barátaim vannak, szóval óvatosan a patkányozással. Attól nem patkány senki, hogy egy álszent figurát leleplez. Aki fél attól, hogy szembesítik a saját kommentjeivel, az ne írjon olyan kommentet, amit egyébként szégyell. Ez természetesen nem vonatkozik azokra, akik korrupciót, visszaélést tárnak fel, mert az ő anonimitásukat a világon mindenhol védeni kell.

Eszembe sincs kikérni senki személyazonosságát. Csak bemutatom a kiprintelt oldalt az érkező behajtónak. Ha már olyan hülye volt szegény, hogy itt élte ki a frusztrációit.

grani 2012.11.18. 21:07:45

@Martian: Hát nekem is lenne ötletem jobb rendszerre. De a demokráci nevezetű marhaságot manapság pont annyira lehet kritizálni, mint a kommunista rendszerben a proletárdiktaturát. Pedig nincs különbség közöttük. Ott a Párt a proletárok élcsapata volt, itt meg a választók többségének élcsapata.
A rendszert viszont nem lehet belülről megváltoztatni. A rendszerből ki kell lépni és azt kívűlről lehet megváltoztatni.

Alfőmérnök 2012.11.18. 21:09:52

@MézesRozi: Tök jó, hogy kezdesz ráébredni a megítélőképességed fogyatékosságaira.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.18. 21:27:00

@Holger Hartland: Maga ne általánosítson! Nem mindenki mond "okosakat", vannak olyanok, akiket továbbra sem érdekel az LMP, hiába írnak itt egyesek "ugye, megmondtam" posztokat képzeletbeli jobbratolódásról. Az LMP egy tapodtat sem mozdul a volt SZDSZ-szavazóknak való tetszelgős pozícióból. Mivel egy fővárosi párt, és tudjuk kik azok, akiknek tetszeleg, lipóciában elintézik nekik a parlamentbe kerülést. A Bajnai-lufi, pukk, szépen kipukkad majd.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.18. 21:40:54

@babarczyeszter:

"Attól nem patkány senki, hogy egy álszent figurát leleplez. Aki fél attól, hogy szembesítik a saját kommentjeivel, az ne írjon olyan kommentet, amit egyébként szégyell." --- írja.

Maga, nyilván, sokkal olvasottabb nálam. Mondja meg hát maga, hogy vajon hány száz vagy hány ezer hasonló szellemű (és tartalmú) mondatot találhatna a nemzetiszocialista és kommunista irodalomban, aki ilyen tárgyú keresgélésre adná a fejét?

ü
bbjnick

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.18. 22:15:26

@MézesRozi: Na, Rozália, maga jól beleszalad ebbe a késbe! Mondja már meg nekem, mifasz köze van Borszódával Gézának ahhoz, hogy Esztike cégének milyen gondjai vannak? Maguk itt nyökögtek hónapokig Elek Gábor úr köcsögölése miatt, hogy a gáláns Molnár Attila Károlyt felnyomta Botosnál. Ej, pedig milyen elegáns volt a munkaszolgálatosként halálra fagyasztott Petschauer Attila, egy olimpikon halálának elbagatellizálása! Nem is értem ezt a mocskos bolsevik Botost, miért tette "lejárt szavatosságú" listára szegény Molnár urat. Akkor maguk nagy könnyesre sírták a szemüket, hogy Elek "Jó Tündér" Gábor mily' aljas. Úgy van, aljas volt, mint most maguk. Eszter etnikai alapon választ barátokat, amihez joga van, a Vincent blog meg olyan, amilyen. Maguk kölcsönösen patkányozzák egymást, ami rendkívüli módon szórakoztató, és talán még jogos is. Viszont mindenki a saját fejét dugja ki a fedezékből, ne másét. Hagyják békén Eszter magánéletét, mert bajuk eshet, és akkor újra sírdogálhatnak végeláthatatlan.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.18. 22:26:42

@Shyad-Khourongai:

"Úgy van, aljas volt, mint most maguk." --- írja.

???

Mi ez a beteges sz*rkavarás?

ü
bbjnick

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.18. 22:33:09

@bbjnick: Ezt magától kell kérdeznie, Hakapeszi úr. Maguk támadták le Esztert nemtelenül.

D. úr 2012.11.18. 22:34:04

Az LMP-nek 680 (igen, tessék megnézni, a wikipédián van rá egy hvg-s hivatkozás) párttagja van, ez egy vicc kérem szépen, ha nem kezdenek sürgősen valami magukkal, akkor hamar elolvadhat a támogatottságuk a korábbi választóik frusztrációja illetve az új csoportosulások (E14) felbukkanása miatt. Amikor leláncolták magukat a parlamenti parkolónál, valami megcsillant a harcos-zöld imidzsből, de ez a vonal nem folytatódott sajnos. Valahogy olyan sótlanok. Most lett volna (vagyis még mindig van) alkalmuk belevágni valami újba, veszélyesbe, amivel szavazókat gyűjthetnének, de abba sem mertek belevágni. Sajnos.

Manyi Béci 2012.11.18. 22:34:44

@MézesRozi: Betyár kisassszony,
még meg sem dícsértem az új nevét, nagyon kifejező!
A támogatásról már voltak felmérések, elég jó a tendencia, szerintem.
Egyik ellenzéki erő sem tud önmagában győzni a következő választáson, a Fidesz kormány egyetlen "sikeres"tevékenysége
a választások átformálása úgy, hogy a lehetőség szerint egyedül ők nyerhessék meg azokat. Ez természetesen igazi rendes magyar virtus, nemzeti akármi, nem gazemberség, ugyebár?:) Muszáj tehát az ellenzéknek összefogásban gondolkodni.

"néha az az érzésem, hogy túlbecsülöm magát"
Látja, ez velem nem fordulhat elő magát illetően.:)
A Jobbikot mindig kifelejtem az ellenzékből, fene tudja, talán azért, mert eredetileg a Fidesz pártfogásával jöttek létre, talán azért, mert olyan jót tesznek még mindig nekik, hiszen sem Lázár, sem Szíjjártó, de még Matolcsy sem tud akkora baromságot mondani, amilyet egy
Zagyva Gyula vagy egy Vona ne tudna könyökből kontrázni, a Jobbik egy áldás a Fidesznek.
Most, hogy tudom, bántja magát a Jobbik ilyesfajta lesajnálása, majd jobban vigyázok!

tevevanegypupu 2012.11.18. 22:37:36

@MézesRozi:

Egyetertek, nagyon igaza van, mint szinte mindig. De vitatkozni ne alljon le magahoz nem melto alakokkal., maga vegulis urino. Leirta amit gondolt, az igy volt jo, a tobbi legyen az o bajuk.(:

kamill77 2012.11.18. 22:39:51

schiffer ma este már arról beszélt, hogy alszik rá egyet, ő legyen-e a frakcióvezető...

egyébként miért kell hirtelen teljesen megváltoznia egy pártnak ahhoz, hogy szimpátiát nyerjen? nem köpönyegforgatás ez kérem?

mitől önállóbb a schiffer-vonal, mint a jávor-féle?

önálló gondolat mindegyik, csak egyik kompromisszumképes, a másik - és itt valóban van párhuzam a fidesszel - az orbáni makacs falnak rohanás.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.18. 22:45:07

@Manyi Béci: Ennek a dumának nácifasisztázás nélkül semmi értelme, azt ugye tudja?

Ne mondja már, ez a Rozika a néhai Betyár? Csak ámulok ma este egész nap.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.11.18. 22:47:55

Hová fajul még ez a romlott világ! :)

Babarczy Eszterrel valaki patkány módra vincenteskedik egyet (fogadtam volna rá, hogy az elkövető mai keltezésű fikanick, de nem! vesztettem volna), mire Babarczy Eszter úgy visszapapcsákoskodik, hogy csak csettintek, ahogy olvasom:
"Aki fél attól, hogy szembesítik a saját kommentjeivel, az ne írjon olyan kommentet, amit egyébként szégyell."

@MézesRozi: Dőljön hátra, és nézze a show-t. Ez a "borszódával" nagy genyóságot művelt (tudja, pont olyat, amilyet a vincéktől is megvetünk), B.E. pedig, aki amúgy a kevés normális ballib egyike, nos hát, ír, amit ír. Különös dolog és még különösebb dolgokra képes a barátság, az aljasságok elkövetői (és barátaik) pedig sokszor akkor sem ismerik föl az aljasságot, amikor velük szemben követik el. Nézze mint emberi történetet. :)

Alfőmérnök 2012.11.18. 22:51:10

@Shyad-Khourongai: Rozika valóban betyár. És vállalja is.

Alfőmérnök 2012.11.18. 22:56:46

@Shyad-Khourongai: Egyébként csak azért változtatta meg a nickjét, hogy a mak-vincent-emlékezetkultúra ügy után jelezze, hogy nem tartozik a mandihoz. Ahelyett, hogy mint mandis szerző, írt volna róla egy posztot. És most hogy ezt elmondtam, egy ideig kussolni fog, mert tudja magáról, hogy egy gyáva szarkupac.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.18. 22:56:55

@Alfőmérnök: Már nem emlékszem, betyárnak is ilyen langyi transzveszti volt?
Hartlandot is másképpen hívták régen, de már nem emlékszem, minek is. (Vagy keverem valakivel?)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.18. 22:57:21

@Shyad-Khourongai:

Maguk?

Látja, így jár, akinek nincsenek eszméi, aki nem ismer értékeket, aki képtelen az elvonatkoztatásra, akinek minden ügy csak személyes lehet, akinek az az igazság, amit éppen --- mások dehonesztálásával --- érvényre tud juttatni.

Valami kósza nick beköpött itt egy kósza félmondatot. Ezt @babarczyeszter figyelmenkívül hagyhatta volna vagy elüthette volna egy hasonló jellegű félmondattal, de ő ehelyett kiteregetett és fenyegetőzött egy sort (amihez szíve joga). Erre a tempóra reagált adekvát módon @MézesRozi. Ezt követően @babarczyeszter --- ha már elkezdte, befejezte --- pontosította mondandóját. (És elsütött egy nagyon érdekes gondolat, ami valóban vitára érdemes. Mondom: a gondolat!)

És ezek után jön maga a "Úgy van, aljas volt, mint most maguk."-jával.

Látja, ezért mondtam/írtam én a minap, hogy mély megnyugvással tölt el, hogy a maga kultúrájában én nem vagyok kultúrember. #:-|

ü
bbjnick

2012.11.18. 22:58:09

@european commonwealth: Akkor bizonyára nem olvastad a programját. Akkor bizonyára nem lenne az Európai Zöld Párt tagja.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.18. 23:01:15

@Alfőmérnök: Hogy mi? Várjon, most összezavart! Betyár Rozália mandis szerző (volt)? Fene a memóriámat! Nem úgy volt a sztori, hogy a mandarin úgy tett, mintha kiállt volna MAK (már értem, miért makog Padilla!) mellett, de közben örült a blamának, mert volt itt valami szájkarate a bloghasználatról, amiben tölgy is érintett volt.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.18. 23:06:55

@bbjnick: Maga olyan hülye, majomkám, hogy magából egy is két tucat. Az nem egy félmondat volt, hanem egyértelmű utalás egy olyan körülményre, amely nem tartozik senkire, a virtuális bohócokra meg végképpen nem. Eszter felháborodása jogos volt. A kisfröccs tkp közölte Eszterrel, hogy valós személye körülményeit ismeri, és nem rest közkinccsé tenni.

Tudja, maga semmilyen kultúrkörben nem kultúrember, maga egy majom minden tekintetben.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.11.18. 23:08:46

Hogy azt nem lehetne-e, hogy

a) Eszterke ott fejtené ki hatalmas ívű gondolatait szólásszabadság és személyiségi jogok témakörében, ahol ehhez hálás, értő közönsége van - tulképp bármilyen ávós kiképzőközpont kompatibilisnek tűnik a nézeteivel -,
b) a bébéjé pécéjéről kommentelő kommuna meg ezentúl szigorúan egymás közt osztogatja az eszet a lehető legmagasabb lovakról és végül
c) ebből az igénytelen tölgy-sztoriból itt egyszer s mindenkorra kikászálódnánk (mondjuk azzal a konszenzussal, hogy
I-az inkriminált komment otromba, ízléstelen gyökérség,
II-a nick lebuktatása patkányság,
III- onnantól viszont nincs épeszű rektor, aki ne baszta volna ki a debil MAK-ot - és ettől még nem okvetlenül épeszű ez a Botos, de végül is ez meg ki a faszt érdekel egyáltalán)?

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.18. 23:10:27

@Alfőmérnök: Az anyja, és tényleg! Már emlékszem. Fú, még be is szóltam neki párszor, akkor még a lánykori nevemen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.18. 23:16:25

@Shyad-Khourongai:

Az az utalás akkor vált körülménnyé, miután a címzettje kiteregette a körülményeket és fenyegetőzni nem kezdett (mondtam, ehhez szíve joga volt).

Ahogy magának is szíve joga, hogy kommentjeivel illusztrációkat gyártson ahhoz, hogy milyen is az, akinek nincsenek eszméi, aki nem ismer értékeket, aki képtelen az elvonatkoztatásra, akinek minden ügy csak személyes lehet, akinek az az igazság, amit éppen --- mások dehonesztálásával --- érvényre tud juttatni.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.18. 23:24:49

@Dr. Zerge:

Olyan már ez a "kommentközösség", mint egy nagy (és sz*r) család:-D

ü
bbjnick

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.18. 23:32:17

@bbjnick: Ne bassza már meg, makikám, ha én magának mondjuk írnék egy olyat, hogy "inkább fizesse ki a felesége fodrászát", csak elgondolkodna róla, hogy honnan tudom
a., hogy van felesége, akinek haja is van
b., hogy fodrászhoz jár, akinek tartozik.
Nyilván továbbgondolná, hogy vélhetően egyebet is tudhatok magáról, azért célozgatok.
Majom, hát maga lenne ez első, akinek tajtékos hullámokat vetne a szája.
Hallgasson Hartlandra, és tartsa be az odú etikettet. Odúnak a Vincenten hívják magukat.

Alfőmérnök 2012.11.18. 23:45:58

@Shyad-Khourongai: A legviccesebb, hogy ez az (állítólag) buzgó katolikus majompofa az avatarját a Talking Heads nevű újbalos zenekartól kölcsönözte.
leesmi.globat.com/images/cd/t/TalkingHeads_Naked_077779015627_1.jpg
www.youtube.com/watch?v=mPI8qBDFH-4
www.youtube.com/watch?v=cPQcnjlwtE4

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.18. 23:49:22

@Alfőmérnök:

Azt már rég tudjuk, @Alfi, hogy értelmezési problémákkal küzdesz, de hogy a látásoddal is problémák vannak, az új. Ember, nézd már meg az a lemezborítót és azt az avatart!

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.11.18. 23:58:13

@bbjnick: Van eltérés a két kép között, de ettől még te egy Talking Heads és Joy Division rajongó népi kommunista punk vagy.
www.youtube.com/watch?v=ExkTFPDRBvU&list=UUwAfhhrew1dKRM0myLu49Dw&index=54&feature=plcp

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.18. 23:59:39

@Shyad-Khourongai:

Hát, nincs igaza!

Ha maga nekem olya(s)t írna, hogy "inkább fizesse ki a felesége fodrászát", akkor tőlem max. egy "Ugyan, ugyan!"-t vagy egy "H'á'sz'n!"-t, esetleg egy "Mégis, mire teccik gondolni?"-t vagy "Mi a kérdés?-t kapna reakcióként. Ez a felület nem a személyes történetek és személyes viták közege. Ebben csak az a személyes vonatkozás érdekes, aminek vannak általános vonatkozásai is is. Engem például teljesen hidegen hagy, hogy maga kicsoda. (Tapasztalatom, hogy akiket személyesen ismerek, azokkal nincs értelme az efféle virtuális társalkodásnak.)

Azt csak a vincék népe gondolja, hogy a személyes(kedés)nek egy ilyen közegben bármi értelme vagy szerepe van/lehet.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.19. 00:01:05

@Alfőmérnök:

No, legalább a szemed oké!:-)

ü
bbjnick

kamill77 2012.11.19. 00:25:30

@Holger Hartland:

hehe "B.E. pedig, aki amúgy a kevés normális ballib egyike"

egy jobbos számára babarczy attól normális ballibes, hogy 2010ben a fidesz 2/3-ának drukkolva cikkezett, hogy próbáljuk meg

végülis...:D egy jobbos számára az a normális ballib, aki valójában jobboldali :D
ugye?

:D:D

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.11.19. 00:42:45

@kamill77: Egy jobbos számára? Én ÁLjobbos vagyok. :D Hogy az egyik balliberális hogyan árulózza le a másikat, az pedig legyen az ő dolguk.

kukatr 2012.11.19. 00:43:17

@.Pierre Bezuhov.: Mielőtt sírva fakadnál, megnyugtatlak. Ezzel a lépéssel szimpatikussá váltak szememben. Így könnyen lehet, hogy elkurvulok és protestszavazok rájuk. Annak ellenére is, hogy utána felpofozom magam a tükör előtt a számomra vállalhatatlan zárjuk-be-paksot ideológia támogatásáért. Kell kontraszt a többi párt mellé.
Ha meg elrúgják a pöttyöst, akkor még mindig szavazhatok fasszal. (az MKKP már sajnos eléggé értékelhetetlen)

2012.11.19. 07:18:14

@european commonwealth: én ezért nem aggódom annyira. Gyilkolás lesz a listás helyekért minden pártban, majd bolondok lennének kívól maradni. Majd revidiálják a nézeteiket. Van az a pénz.

@PokerPeti: bizony nem ezt mondta: A kisgazdákkal ha csak egy mód van rá, ha nem feltétlen szükséges akkor nem. Hát bizony szükséges volt, mert nem voltmeg a többség.

Most már nem kell aggódni, a pártot bedarálták, a hangadókat megvették kilóra. Rend van a jobb oldalon, csak még ezzel a renitesn jobbikkal kéne kezdeni valamit, de azek még tul ambiciózusak, nem lehet őket egy mandátummal megvenni.

MézesRozi 2012.11.19. 07:20:30

@tevevanegypupu:
:)

@Manyi Béci:

manyika,

örvendetes, hogy politikai véleményemet és intellektuális képességeimet maga mindig is a helyén kezelte. a kommentem lényegéhez, párhuzamokhoz éppen ezért érdemben nem is próbált hozzászólni. helyes.

a jobbikkal szimpatizálókat egységesen debil masszának nevezni lehet persze, csak hülyeség, önmaga átverése. zagyvagyulája minden pártnak van, vonát meg ne becsülje le.

és végül vegyen egy nagy levegőt, és képzelje él, hogy lehetnek olyanok, akik nem gondolják, hogy a milla-bajnai-szolidaritás hatalma ne sodorná még mélyebb válságba magyarországot. nos, én ezek közé tartozom. úgy látom, hogy a mai helyzet meglehetősen lehangoló, de részben ennek oka a gyurcsány-bajnai tandem országlása volt, részben nemcsak orbánék, de úgy tűnik európában még senki nem tudja a megoldást, ill. aki tudni véli, az még mélyebbre löki a már amúgy is válságban lévő országokat. úgy látom, hogy a mai magyar kormányzat európai megítélése nem az ország állapotát és a kormányzás minőségét tükrözi, hanem egy eszelős és mélységesen megvetett patkányhadjárat része. és úgy gondolom, hogy azokat még egyszer nem akarom a kormányzás közelében látni, akik 2066-ban bármiféleképpen együttműködtek, ill. közösséget vállaltak az együttműködőkkel, lásd bajnai pl.

MézesRozi 2012.11.19. 07:40:58

@Alfőmérnök:
szokás szerint faszságokat ír. gőze nincs róla.

Alfőmérnök 2012.11.19. 08:15:37

@MézesRozi: Szokás szerint hazudik. (Hogy csak másoknak, vagy saját magának is, azt nem tudom.)

Alfőmérnök 2012.11.19. 08:30:02

@MézesRozi: " betyár 2012.05.27 10:40:13
@gépház

eljött az ideje:
miután a blog a közelmúltban tagrevíziót hajtott végre s megvonta az adminhozzáférést azoktól, akik nem kérték annak meghosszabbítását, kérem ezt tüntessék föl a rólunk rovatban is, ahol még mindig a régi szerzők szerepelnek."
blog.hu/user/77224/tab/activity

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.19. 08:50:51

@Alfőmérnök: Kezdem érteni. Betyárunk nagy sértődöttségében átpártolt az odúhoz, és felvette a kirekesztős durcit, mert őt is kirekesztették. Már csak azt nem értem, akkor minek jár ide. Nagyot nem alkot, ő is csak növeli a létszámot. Az sem rossz, mert miért ne, de ő valamiért felsőbbrendűnek képzeli magát, akkor meg minek keveredik a pórokkal.

vantaan 2012.11.19. 10:22:28

Az LMP egy nagy lóóóóószaaaar! Nem akar ez rendszer váltást! Sőt lehet, hogy valójában csak Orbán csicskásai mint anno a Szűrös féle Újbaloldal.

MézesRozi 2012.11.19. 10:58:09

@Alfőmérnök:

"Egyébként csak azért változtatta meg a nickjét, hogy a mak-vincent-emlékezetkultúra ügy után jelezze, hogy nem tartozik a mandihoz. Ahelyett, hogy mint mandis szerző, írt volna róla egy posztot"

ezt írta, és ez a maga idézett kommentem alapján is faszság.
hülye makk-marci. vigyázzon magára, mert baj lesz.

Alfőmérnök 2012.11.19. 11:34:28

@Shyad-Khourongai: Én sem értem, miért érzi magát felsőbbrendűnek. Inkább a szánalmas kategória. Egy erkölcsi, intellektuális nulla.

Leskelődő 2012.11.19. 12:16:49

@Alfőmérnök:

Alfőmérnök úr, a Maga rosszindulatú, előre megfontolt hazudozásaitól még az én zsebemben is kinyílik a bicska - pedig tudhatja, hogy áldott türelmes nick vagyok.
Találjon már ki valami értelmesebb szórakozási formát a nickek gyalázása helyett, mert ez teljesen méltatlan.

Üdvözlettel:
Leskelődő

Alfőmérnök 2012.11.19. 12:40:24

@Leskelődő: Nem hazudtam. Az igazi aljasságoktól meg nem nyílik ki a zsebedben a bicska, mi, te szerencsétlen hülye? A saját szarotokban fogtok megfulladni a jósdán, álszent majmok.

tevevanegypupu 2012.11.19. 13:03:21

@MézesRozi:

Ez a patkanyhadjarat kifejezes tetszik, ugy tunik a lenyeget ragadta meg vele, bar hozzatennem, hogy a patkany intelligens allat es csak akkor tamad ha valoban bantjak, ezek meg akikrol itt szo van (milla kotyvalek) nem sorolhatok ebbe a csoportba.Inkabb talan csotany? Ok lesbol tamadnak es maszkalnak mindenhol ahova egyaltalan nem hivtak oket, aztan csodalkoznak, hogy utgela...utlaeg..ize..utvesztobe!! ez az!! kerultek. Futnak korbe-korbe immaron vagy jo kilencven eve, es azt hiszik, hogy a menyetet kergetik, pedig csak sajat farkukat. Sajnos amig a kereszteny alapra epult Europa nem szabadul meg toluk, addig viszont nem nagyon lesz lehetosege sem a gazdasagi valsagbol,sem ebbol a mocskos es altaluk gerjesztett ideologiai baromsagbol kiszabadulni.

Csabagyöngye · http://lehetmas.hu/176 2012.11.19. 13:03:44

lmpbekes.blog.hu/2012/11/18/a_szovetsegesi_politika_dilemmai_az_lmp_xx_kongresszusan

" Minden LMP-tag azt szeretné, ha Orbán Viktor minél hamarabb és minél messzebb kerüljön a kormányrúdtól. De a többség tegnap este ennél tovább ment és olyan megoldást keresett, amely az „orbánviktorokat” minél tartósabban el tudja távolítani a hatalomból. Ezért nem tartotta morálisan elfogadhatónak azt, hogy egy korábbi kormányfőt, egy másik színű oligarchát aktívan támogató lépést szavazzon meg a kongresszus. Hiszen ezzel jó eséllyel garantálnánk az újabb kiábrándultságot a választók részéről és azt, hogy 2018-ban Orbán Viktor visszatérjen s ott folytassa művét, ahol elkezdte. Az LMP küldetése pedig az, hogy megtörje a kartellpártok váltógazdaságát és tartós gyógyírt találjon az ország betegségeire."

Manyi Béci 2012.11.19. 14:14:17

@MézesRozi:

Betyár kisasszony,
Szerintem az Ön kommentjének a lényege a "rohadtgyurcsánybajnai" szokásos mantrázása volt, kétségtelen, hogy történelmi párhuzamait figyelmen kívül hagytam, nos, hogy érezze a törődést, tessék: Nagyön ügyes volt az a történelmi párhuzam, betyár kisasszony!

"egységesen debil masszának nevezni lehet persze, csak hülyeség, önmaga átverése"
A jobbikkal szimpatizálókról ez a véleményem. Illetve ennél sokkal sarkosabb, de valahogy éreztem, hogy az nagyon fájna magának.
Zagyva Gyulája csak a jobbiknak van. Vonát pedig , hát, finoman szólva kevésre tartom, ez van. Képzelje, ha még cigánymercis is lennék!

"és végül vegyen egy nagy levegőt"
Vettem! Ez valami fantasztikus! Más ember lettem! Hol tanul ilyeneket? Ezentúl gyakrabban fogok nagy levegőt venni, köszönöm!

"nos, én ezek közé tartozom."
Leesett az állam, betyár kisasszony! A nagy levegő után ez...majdnem megfulladtam, meg akar ölni?
"úgy látom, hogy a mai helyzet meglehetősen lehangoló"
Én az "ilyenszarmégsosevolt" véleményen vagyok.
"de részben ennek oka a gyurcsány-bajnai tandem országlása volt"
Egyre kisebb az a rész.:) Tudja, Bajnai megistenült két év alatt. Nehéz volt belőle megváltót csinálni, de sikerült! Merilyenokos ez a Viktor és bátor is!

"részben nemcsak orbánék, de úgy tűnik európában még senki nem tudja a megoldást"
Orbán mindenre tudja a megoldást. Sorra nyerjük a háborúkat.

Üldözési mániákkal nem foglalkozom, ha megbocsát.

Kár, hogy javította a 2066-ot, mekkora poénjaim lettek volna!

MézesRozi 2012.11.19. 14:37:27

@Manyi Béci:
drága manyika,

maga felett elszállt az idő vasfoga. máskor valami komolyabbat villantson. hol van ez a muskátlis budiablaktól.
piha és bakfitty, ahogy rózsasándor is megmondta.

Éhes_ló 2012.11.19. 15:23:01

A 30 alattiak többsége nem az lmp-t, buktort, vagy a többi lejáratódott ballib maradványt választja, hanem a lábával szavaz, vagy a jobbikra.

Ezért az lmp megmarad annak ami: szdsz v.2.0 és a jövője is ez.

Manyi Béci 2012.11.19. 16:58:55

@MézesRozi:
Betyár kedves, akar a tehén villantani magának.:) Menjen, aztán jobb híján majd szavazzon a Zagyva Gyulákra.
Tudja, én mindenkit sajnálok egy kicsit, aki
a Jobbik hallatán nem köp ki a padlóra. Magát is sajnálom.
Az idő vasfoga azért ütős volt!:)

Alfőmérnök 2012.11.19. 17:01:41

@Manyi Béci: A jobbikosok azok, amik, de sokkal kevésbé kártékonyak, mint ezek az ál-keresztény, ál-konzervatív, ál-értelmiségi niemandok. Ezeknek az egész életük létrontás. Ha egyetlen szóval kéne a magatartásukat jellemeznem, azt mondanám: ressentiment.

MézesRozi 2012.11.19. 18:20:07

@Manyi Béci:

"Betyár kedves, akar a tehén villantani magának.:)"

nekem? ó. az igaziak nem a partnernek játszanak, hanem a közönségnek. csak óvtam magát, nehogy kevesellje a publikum ahhoz képest, amihez szoktatta őket:)

Manyi Béci 2012.11.19. 18:56:16

@MézesRozi:
:)
Kedves ez az aggódás, de nincs igaza. Olyan ritkán kommentelek, hogy a publikum már attól elalél, ha meglátja a nevemet. Maga is törekedjen erre, ha izgalmas akar maradni: lám, alig féléves ez a nickje, és mindjárt utolér! Hát jó az magának, ha a neve legfeljebb egy öblös ásítást csal ki a disznópásztorokból?

Manyi Béci 2012.11.19. 19:00:27

@Alfőmérnök:
Létrontás?:)) Ne röhögtessen, Alfi, mert akkor nem tudok nagy levegőket venni!

A Jobbiknál jelenleg nincs kártékonyabb politikai párt Magyarországon.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.19. 19:03:22

@Manyi Béci: Már hogyne lenne. Az összes, magát baloldalinak mondó párt kártékonyabb.

MézesRozi 2012.11.19. 19:08:53

@Manyi Béci:

lássa ez a különbség: maga hisz a disznópásztorok nevelhetőségében, én nem:)

Alfőmérnök 2012.11.19. 19:20:58

@Manyi Béci: Próbáljon a pártpolitikától elvonatkoztatni. A jobbik nem fog kormányra kerülni, erre fogadni mernék. De jobbikosokban még van a becsületnek, az őszinteségnek valami halvány visszfénye. Ezek, a mézesrozi-, meg aristo-félék náluk is silányabbak. A fajtájukat ki kell pusztítani(szimbolikusan, persze), hogy az ország talpra állhasson. Vagy el kell tőlük venni a jogot, hogy szóhoz jussanak. Hogy miért? Mert hitványak konzervatívnak, hitványak kereszténynek, hitványak magyarnak, hitványak embernek.

Alfőmérnök 2012.11.19. 19:36:38

@MézesRozi: Megnézném egyszer, ahogy te, vagy aristo egy disznópásztor-, vagy cselédivadék szemébe mondja ezt. Tuti, hogy leverné a veséteket. De így, az anonimitás mögé bújva nem kell ettől félnetek, gyáva férgek.

Manyi Béci 2012.11.19. 19:45:24

@Alfőmérnök:
Engem nem érdekelnek a nickháborúk.
A Jobbik, mint párt érdekel. Felháborít, taszít, stb. Az LMP érdekel. A választások érdekelnek. Ha ráérek, szeretek politizálgatni.:)

"Vagy el kell tőlük venni a jogot, hogy szóhoz jussanak"
Egyszer volt egy vitám az internetről a mandíner legismertebb, leginnovatívabb KISZvezetőjével. Ő is ki akarta rugdalni az "internet bárkájából" azokat, akiknek a véleménye, vagy személye idegesítette. Nem értettem vele egyet. Magával sem értek.:)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.19. 19:54:20

@MézesRozi: Az én szemszögemből te is disznópásztor vagy. Akkor most?

Alfőmérnök 2012.11.19. 19:58:38

@Manyi Béci: Az a különbség, hogy a Talking Headses majompofa komolyan gondolta, amit írt, én meg nem teljesen. Azt szeretném megérni, mikor a saját okádékuktól fulladnak meg ezek a senkik. :)

Az eszdéesz egy moszad-project volt, az lmp amcsi project. Ha magának ez tetszik, egészségére.

MézesRozi 2012.11.19. 20:05:10

@Mr Falafel:
akkor nem érdekli a véleményem. bár ezt akkor elcseszte, mert kérdezett:)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.19. 20:22:57

@MézesRozi: Nem érteni madzsari nyelv? A nevelhetőségről beszéltél, és nem arról, mi érdekel, s mi nem. Attól, hogy nevelhetetlen disznópásztor vagy, - és ebben egyre biztosabb vagyok - még érdekelhet a véleményed. Én nem teszek úgy, mintha értelmiségi lennék, én az vagyok. Nekem ehhez nem kellenek affekták, megjátszott elszeparálósdi. Én attól vagyok az ami, hogy minden vitapartneremet meghallgatom, és megadom neki a tiszteletet azzal, hogy egyenlő félként kezelem, gondoljak vagy mondjak is bármit róla egyébként. Ezt nem értitek sokan, ezért nem vagytok ti olyan pozícióban, hogy bárkit disznópásztorozzatok.

MézesRozi 2012.11.19. 21:16:34

@Mr Falafel:
kedves felebarátom, Aki Értelmiségi.
már megbocsásson, de valamit félre olvasott. manyika hozta föl a disznópásztorokat. én igazán nem szokom őket emlegetni.
egyébként nekem címzett kommentje elképesztő mennyiségben tartalmazza az én, nekem, velem stb. önmagára utaló szavakat. én nem bánom, hogy nem képes önköréből kilépni, tőlem címezheti enyhén nárcisztikus eszmefuttatásait éppen hozzám is.
bár engem édeskevéssé érdekel.

Alfőmérnök 2012.11.19. 21:26:43

@MézesRozi: "én igazán nem szokom őket emlegetni. "

Megint hazudik.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.19. 21:30:22

@MézesRozi: Te tényleg ennyire ostoba vagy? Te voltál, aki nem értettél meg két egyszerű magyar mondatot, és állítottad, hogy ÉN (és nem jóskapista) nem akarlak meghallgatni téged. Hát én elmondtam, hogy ÉN valójában mit gondolok. Képzeld, ez a magyar nyelvben így megy. Alfinak igaza van, te egy igazi buta féreg vagy. Tudod, hol a helyed, hát vánszorogj szépen oda, te homo vermis.

Alfőmérnök 2012.11.19. 21:49:42

@Mr Falafel: Nem sokat tudhat a disznópásztorok nevelhetőségéről, mert nem azokat tanít.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.20. 07:36:15

@MézesRozi: Ez a mak-mak Padillától is csak a jósdán ütős, ahol ostoba kriplik ezt poénosnak tartják. Te meg még epigon sem lehetsz, és ez nem a jósda.

tevevanegypupu 2012.11.20. 08:03:55

@Mr Falafel:

Miert kell ennyire elmergesiteni ez az egeszet?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.20. 08:22:48

@tevevanegypupu: Tőlem kérded? Hogy egy autentikust idézzek: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Rozál itt fitymálgatja a közönséget, hogy nevelhetetlen disznópásztorok. Mire én megjegyeztem, hogy az én szemszögemből meg ő az. Ez annyira összezavarta, hogy nem ismerte fel a "nevelhetetlen" és a "nem érdekel a véleménye" kifejezések közötti különbséget. Viszont hozta az úrhatnám, pökhendi odústílust, ami nem biztos, hogy itt is nyerő. De ne aggódj, én ezen nem mérgelődöm, sőt, kifejezetten ez a nekem való felállás.

Alfőmérnök 2012.11.20. 08:49:25

@tevevanegypupu: Miért kell féregként viselkedni? De ha nem tetszik magának, ami itt megy, ott van a jósda, érezzék jól magukat egymás közt a férgekkel. Hogy nem mindenki féreg, aki ott van? Igaz. De vétkesek közt cinkos, aki néma.

tevevanegypupu 2012.11.20. 09:51:30

@Alfőmérnök:

Igen? Akkor szeretnem tudni, miert eszi a fene azert, hogy azon a blogon lehessen.

tevevanegypupu 2012.11.20. 09:51:30

@Alfőmérnök:

Igen? Akkor szeretnem tudni, miert eszi a fene azert, hogy azon a blogon lehessen.

tevevanegypupu 2012.11.20. 09:51:30

@Alfőmérnök:

Igen? Akkor szeretnem tudni, miert eszi a fene azert, hogy azon a blogon lehessen.

tevevanegypupu 2012.11.20. 09:54:51

@Mr Falafel:

Odustilus, ne vacakoljon mar. De ha megis az, akkor nem csak egy odu van mint azt tudhatja maga is. Kiallhat az egyik melle, de akkor miert kell ugyanolyanert a masikat annyira megprobalni megalazni? (Remelem a nyuves blogmotor ezt nem haromszor hozza, annyira nem fontos.)

Alfőmérnök 2012.11.20. 10:03:24

@tevevanegypupu: Te kis értelmi fogyi, nem vagyok ott, ha nem vetted volna észre.

tevevanegypupu 2012.11.20. 14:45:10

@Alfőmérnök:

Nahat tenyleg. De ha van valami velemenye a krumplirol, menjen nyugodtan, erdeklodve hallgatjuk.:)

Alfőmérnök 2012.11.20. 15:04:15

@tevevanegypupu: Már egyszer kitárgyaltuk a témát edittel.

tevevanegypupu 2012.11.20. 15:11:43

@Alfőmérnök:

Viszont az edeskrumplirol meg nem beszeltunk reszletesen. Itthon is lehet kapni, en nagyon szeretem. Viszont eleg draga, olyan nagyon nem lesz nepszeru, pedig kicsit delebbre fillerekert adjak.

Alfőmérnök 2012.11.21. 12:17:47

@evil overlord: Meglep, hogy Leske is ilyen mélyre képes süllyedni.

Leskelődő 2012.11.22. 17:25:34

@evil overlord:

Ugyan, Lordom, távol áll tőlem.

Hogy van mindig? :)

evil overlord (törölt) 2012.11.22. 19:01:48

@Alfőmérnök: Az igazság valahol középen van:
- az Ön stílusa eléggé érdes (de legalább nem hülye libázta le Leskelődőt) és a viselkedése néha már paranoid
- gloire beszólása elég durva volt (sokkal udvariasabban is meg lehetett volna mutatni az ajtót), a reakció hiánya úgyszintén

@Leskelődő: Ld. amit alfinak írtam.

Hogyan? Szarul, elegem van a permanens gyűlölködésből.

Alfőmérnök 2012.11.22. 19:32:32

@evil overlord: "legalább nem hülye libázta le Leskelődőt"

Ennek egy egészen egyszerű oka van: hogy nem hülye liba.
Maga egy rendes gyerek, de időnként fárasztóan "racionális".

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.22. 22:54:29

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Nem is értem, hol van ilyenkor tevemama, hogy megakadályozzon nehogy leszopd magad, amilyen vicces vagy.

tevevanegypupu 2012.11.22. 22:57:34

@Mr Falafel:

Most nem erek ra, filmnapokon vagyok.

tevevanegypupu 2012.11.22. 22:57:34

@Mr Falafel:

Most nem erek ra, filmnapokon vagyok.

Alfőmérnök 2012.11.22. 23:02:24

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Na, te fasz. Idefigyelj. A másik nickeden folyamatosan arról papolsz, hogy egy szabály van a blogszférában, az anonimitás tiszteletben tartása. És mit szólsz te szerencsétlen nyomorék ahhoz, mikor valaki külön módszert eszel ki arra, hogy valakinek az anonimitása megszűnjön, sőt, bíróságra rángassák, csak azért, mert nem tetszik neki, amit és ahogy egy szaros blogra ír? Erre válaszolj, te szánalmas mókamiki.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.22. 23:04:57

@tevevanegypupu: Hogy is van az odústílussal? Egy hiénafalka ehhez képest a lordok háza.
Jó filmezést!:-)

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.22. 23:10:17

@Mr Falafel: Nem értem, hogy mi ez a dolog, amiről beszélsz ("leszopd magad"???), de te biztos értesz hozzá, megoszthatod a közönséggel a tapasztalataidat, hátha találsz érdeklődőt. Amúgy annyi történt, hogy gloire "megfenyegette" Alfit valami percig sem komolyan vehető dologgal, mire Alfi most úgy tesz, mintha valami botrány történt volna, és botrány lenne az is, hogy senki nem állt mellé.

Alfőmérnök 2012.11.22. 23:12:38

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Tévedsz, nyomi. Gloire komolyan gondolta, amit írt. Mert egy beteg ember.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.22. 23:16:10

@Alfőmérnök: Kíváncsi voltam, hogy megjelensz-e egy órán belül, és ezt fogod-e írni. Talált! :D Mondjuk Mézes Rozi is szépen idomított a múltkor.

Na figyelj, kisfiam: ha gloire komolyan megcsinálná, amit írt, akkor igazad lenne. Csakhogy ez a "fenyegetés" nagyjából ugyanannyira volt komolyan vehető, mint a te mostanra szokásossá vált öklendezéseid. (Sokat "másiknickezel" ahhoz képest, hogy most mekkora hisztit csapsz! :))

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.22. 23:18:58

@Alfőmérnök: Lófaszt csinálná. A jósdásokról sok rosszat mondanak, és ennek egy része akár még igaz is lehet, de ők még soha nem irl-eztek. Ennyiben erkölcsi óriások másokhoz képest, akik viszont igen.

Alfőmérnök 2012.11.22. 23:21:51

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Ne szmájlizz, szarkupac. Akkor talán el kellett volna magyarázni, hogy ez nem komoly. Vagy rá kellett volna szólni, hogy ne fenyegessen. Szarok vagytok, leszerepeltetek. Kivéve padilla, ő legalább hozzászólt a dologhoz.
De nem is pazarolok rád több karaktert, mert mint mondtam, te nem is senki vagy, hanem semmi. Jöhet a következő "poénod", te pojáca.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.22. 23:27:19

@Alfőmérnök: Szóval egy komolytalan "fenyegetésről" el kellene magyarázni neked, hogy nem kell félned, valamint a komolytalan "fenyegetéssel" szemben látványosan ki is kellene állni melletted - és mindezt olyanoktól várnád el kötelező jelleggel, akikhez a fenti hangnemben szólsz. Van ám arcbőr! :)

Alfőmérnök 2012.11.22. 23:32:01

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Egy féreghez úgy kell szólni, mint egy féreghez. Csak azért nem taposom el a hozzád hasonló ostoba férgeket, mert nem akarom bepiszkolni a cipőm talpát.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.23. 00:07:28

@Alfőmérnök: Akkor most mázlim van? De milyen élőlény lehet az, aki férgektől vár szolidaritást egy látványosan kamu fenyegetéssel szemben?

Alfőmérnök 2012.11.23. 00:21:44

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Nem látványosan kamu, hanem látványosan beteges. Ezt csak a vakok nem látják. De jól látja, mázlija van, még egy rossz mozdulat és kitiprom belét.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.23. 00:52:23

@Alfőmérnök: Alfi, megrémítesz. Kérlek, segíts, hogy elkerülhessem a szörnyű bélkitiprást, és határozd meg nekem, hogy mi számít rossz mozdulatnak. Például ha nagyotmondáson kaplak, mint a múltkor is, az rossz mozdulat?

Alfőmérnök 2012.11.23. 01:22:04

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Nem kaptál semmiféle nagyotmondáson. Csupán kiderült, hogy emberileg és szakamilag is egy nulla vagy, szociómókus tanársegédúr.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.23. 02:20:42

@Alfőmérnök: De hát Alfi, azt írtad, hogy az ismerősödet kinyírta a balliberális értelmiség, pedig jó cikket írt. Aztán mutattál egy, hm, nem jó cikket, hogy ez az. És ez csak a cikk, mert amit nem tettél publikussá, arról nem is vitatkoztam veled.

(Ez rossz mozdulat volt? De hogy taposod ki a belemet, ha nem is ismersz? Tudod, az képernyőn át nem megy.)

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.23. 08:19:16

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Maga megint a Vincentre gondol. Jó Tündér akcióit éppen a maguk Bayer Zsoltja tette szalonképessé, amikor a Papcsák melletti kiállásként meghúzott egy képzeletbeli határt, meddig lehet az ismeretlenségbe burkolózni a virtuális megmondásunkban. Maguk azért makognak már egy éve, mert Tölgyet, a falkatársat kipellengérezték. Könyörgöm, ez senkit nem érdekel, ez a két blog belső ügye. A Vincenték karakán módon bárhol odapörköltek maguknak, a maguk héroszai meg behúzott farokkal, vonyítva eloldalogtak. A Vincent erősebb kutyaként jól megbaszta magukat, ez van. Sem a virtuális világban, sem a valósban nem tudtak velük egyenlő félként küzdeni. Lássuk be, egy Padilla nem csinál maguknak nyarat. Nos, tehát a Vincentesek azon túl, hogy Tölgyet kiiktatták, egyébként nem teljesen elítélhető módon, hiszen a Tölgy nyilatkozata a jobboldalon sem aratott osztatlan sikert, nem tettek semmi rosszat. Kirekesztésben, elszigetelődésben éppen magukhoz hasonlítanak, vagy ők magukhoz. Jól megalázták magukat, erre egy olyan falkatársukon verik le, aki mer mást is mondani, mint a holdat ugatni egyfolytában. A bandájuk egyetlen tagja volt, aki más blogokba nem csak pofátlanul szapulni, beszólogatni, vagy trágárkodni járt, hanem értelmesen vitatni témákat. Látom ám a vastagbőrön vagy itt is mit művelnek maguk, s az aztán a fészekaljban jót röhögnek rajta. Tudja, szinte jót is tett maguknak a Vincentéktől elszenvedett zakó.

Alfőmérnök 2012.11.23. 08:52:34

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Faszkalap, ha nem vagy szociológus, mint állítod, honnan tudod megítélni egy cikk szakmai minőségét? Öcskös, te szociológus vagy (saját magadat "leplezted le", mikor szakmai véleményt írtál), egy huszadrangú tanársegéd, érdeklődtél az illető és a cikk iránt. Örültél, hogy egy publikálatlan részeket is tartalmazó anyag a birtokodba kerül. És még meg sem köszönted, szarházi pöcs.

evil overlord (törölt) 2012.11.23. 09:41:58

@Alfőmérnök: Tevemama sem hülye liba (jó, néha hülyeségeket ír, de ki nem?), mégis hülye libázza.

Gyerek? Azt hiszem a kettőnk közül én vagyo az öregebb (nem a nick, hanem a bábos).

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Tudom, hogy van oka fújni alfira, de internetes anyázást jogi útra terelni ősi román szokás. Bár az is lehet, hogy gloire Papcsák samesza.

Alfőmérnök 2012.11.23. 09:47:03

@evil overlord: Kitagadott az anyád, hogy nem vagy már a gyereke?

evil overlord (törölt) 2012.11.23. 09:51:24

@Shyad-Khourongai: Maga tényleg azt akarja, hogy a jósdások rugassák ki EG-t, bosszúként tölgyért?
És ne felejtse el, hogy a full paranoid JT IRL-ezett Falafel egy teljesen korrekt kommentje miatt (ebből lehet tudni, hogy paranoid) és Kínait is kiszerkesztette.

evil overlord (törölt) 2012.11.23. 09:53:12

@Alfőmérnök: Én a nálam fiatalabbakat szoktam gyerekezni.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.23. 09:58:43

@Alfőmérnök: Döntsd el, hogy számít-e a véleményem, mert ha nem, akkor fölösleges dühöngened, ha viszont igen, akkor szintén fölösleges dühöngened. (Mit fogsz csinálni, ha kiderül, hogy nem vagyok szociológus? Falba vered a fejed és hülyének nevezed magad? :)) Egyébként nem kell szociológusnak lenni ahhoz, hogy arról a cikkről véleményt mondjon az ember. Utólag nem örülök, hogy a birtokomba került. Mivel nem papírból van, hanem elektronikus, még a seggemet sem tudom kitörölni vele. ;)

@evil overlord: Nem hiszem, hogy komolyan gondolta. Ha mégis, az nagyon, sőt NAGYON más lenne, de nem hiszem.

evil overlord (törölt) 2012.11.23. 10:04:42

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Nem ismerem különösebben gloire-t, de nem zárnám ki a lehetőséget, bosszúálló típusnak tűnik.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.23. 10:12:11

@evil overlord: Falafel miatt? LoL, azt mire ment a gofrissal? Ha jól emlékszem, eloldalgott behúzott farokkal.
A jósdások nem tudnának kirúgatni egy alkoholista, napi szinten katasztrófahelyzetet okozó karbantartót sem, nemhogy egy zsidó matematikust az MTA egyik intézetéből. Impotenciájukról mindenki számára jól értelmezhető tanúbizonyságot tettek.
Szomorú tény, hogy a magyar társadalom, az egy bizonyos értékrendet követő magyar társadalom nem képes hatásos eszközökkel fellépni az olyanok ellen, mint Jó Tündér. Az a buta korcs meg azt hiszi lassan, hogy legyőzhetetlen.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.23. 11:42:35

@evil overlord: Ha lesz valami, majd visszatérünk rá. Amíg nincsen semmi, addig beszélni sincs miről.

@Alfőmérnök: Ez már a bélkitaposás lenne? Vagy az még ezután jön? Egyelőre nem vettem észre ilyesmit, ezek szerint jók voltak a mozdulataim.

Alfőmérnök 2012.11.23. 11:59:46

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Te kérted, úgyhogy megkapod, szartróger.

" tanarseged ur 2009.01.13. 11:51:13
sorokinV:

Gyors válaszok, amíg a munka szünetében elmajszolom a szendvicseimet:

Babbie-könyv: nem "netovább", hanem inkább alap. Mondjuk, amivel érdemes kezdeni, mielőtt a gondolkodó ember kérdőíves kutatást gyaláz akár posztban, akár kommentben. (Ez persze nem a te inged - de ha valakinek igen, az nyugodtan magára veheti.)

Reprezentativitás: az internetes kérdőívnél persze felejtsük el, de ha jól láttam, a kutatás eredetileg rep. mintán készült. Arra pedig elsősorban a kvantitatív módszer alkalmas. A kvalitatív nagyon munkás - ezt én is tudom, csináltam (és csinálom).

Publikáció és nyilvánosság: "ott nem hoznak semmit nyilvánosságra, hanem írnak egy összefoglalót. Általában minden adatfelvétel eredményét úgy kell kikönyörögni az adott intézettől, ha tovább akarod hasznosítani, másodelemezni, etc" - elég baj. Mint a nickem is mutatja, egyetemen dolgozom és nem olyasfajta intézetben, mint ahol ez a kutatás is készült. Mi mindent rendesen publikálunk, és másoktól is csak ezt fogadjuk el. Magyarán, majd ha megjelenik a cikk az összes statisztikai elemzéssel, akkor érdemben is lehet bírálni ezt a kérdőívet. Addig maradok annál a kritikánál, amit fent megfogalmaztam (főleg ami az "origó" pont önkényes kijelölését illeti - az eddig látottak alapján ez a kutatás fő gyengéje, de ez nagyon az).

Továbbra sem látom, hogy az állításokat tartalmazó és azokra megítéléseket kérő skálán kívül mi lenne az a módszer, amivel pontosabban lehet politikai attitűdöket mérni - méghozzá úgy, hogy közben a minta is lehet nagy, és a munka is elvégezhető mennyiségű (azaz nem kvalitatív). Legfeljebb azzal variálhatunk, hogy a Likert-skálánkban milyen tételek vannak, illetve hány dimenzió. De a technika ugyanaz, nem?

"egy szociológia felmérés nem egyenlő azzal, hogy bedobálunk 100 önkényesen kiválasztott (és kitalált) sejtelmes kérdést a kalapba, összekeverjük és az arra adott válaszokból majd csak lesz valami" - ez igaz, de egy felmérés kezdődhet így. És ez teljesen korrekt, ha a "majd csak lesz valami" helyén a megfelelő statisztikai elemzések vannak."
mandiner.blog.hu/2009/01/12/progressziv_tahometer/fullcommentlist/1#c4496775

És most húzz el a kurvaanyádba.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.23. 13:26:55

@Alfőmérnök: Alfi, az valóban lehet fájdalmas, ha hosszú és unalmas szövegeket írsz vagy idézel, de hol van ez egy bélkitaposástól. :) Ráadásul át is ugorhatom. Ha ennyit tudsz, akkor kicsi vagy te ahhoz, hogy bárkinek a belét kitaposd.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.23. 13:36:18

Most épp EZ itt az "@Alfi büntet"-kommentsor?

:-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.23. 14:16:57

@Shyad-Khourongai:
érdekes, hogy erről lemaradtam. mikor volt patkányblog-jósda mérkőzés?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.11.23. 14:43:12

Jézusom, mi van itt.
Szófosás helyett meg lehetne oldani a problémákat a téren.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.23. 14:43:59

@jose maria padilla: Maga aludt közben, bassza meg?
Az is lehet, hogy én emlékszem rosszul a Tölgy-Jó Tündér vitára. Az odúzás és patkányblogozás is csak kedves becézgetés.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.23. 14:45:15

@Kettes: az lehet, kamasz korom óta elájulok, ha leszop egy ávós pribék

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.23. 14:46:01

@Shyad-Khourongai: lehet, hogy volt jt-tölgy ügy, nem érdekelt. és annak mi köze a jósdához?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.23. 14:47:02

@Hepci: kuss legyen bazmeg, mert kaphatsz te is egyet, nyalakodó ínyesmester :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.11.23. 15:10:37

@jose maria padilla: ajaj, kemény vagy, csőrmester, mint a hulala. :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.23. 15:35:09

@Shyad-Khourongai: ha nem tudja, akkor minek ugat, maga eb?
semmi
ha a jósdának valamivel, valakikkel baja volt ilyesmi ügyekben, az a mandarinlap volt. tudjuk miért. egy magára adó jósdassit /jósdai, tájszólásban/ nem hoz lázba a patkányblog patkányainak patkánykodása, a patkányoktól mit várhatnánk mást. ezért egy normális jósdás nem jár oda kimoderáltatni magát, aztán ríni a jósdán, hogy kimoderálták. vannak szatelit jósdások, azok viszont csinálnak ilyesmit.
viszont a maga szövegében volt egy vaskosabb tévedés. a jósda sosem akart, akar kicsinálni senkit valós egzisztenciájában /kivéve gloárt/, legyen az jt vagy más. ez tudja sokkal nagyszerűbb dolog, mint a másik oldal "na, ezt kicsináltuk" szarházisága. a patkányblog ebbéli időnkénti túlkapásai inkább öngólok, mint fegyvertények.

szempontpuska 2012.11.23. 15:35:59

@jose maria padilla: családi ügyeidet nem kéne kiteregetni

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.23. 15:38:27

@szempontpuska: kettes nem rokonom. legalábbis nem vér szerinti :)

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.23. 15:46:06

@Alfőmérnök: Jól értem, Alfi, te most azt akarod "bebizonyítani" rólam, hogy én szociológus volnék, vagyis nálad sokkal jobban értek a témához, amiről vitatkozol velem? :) Ahhoz képest, hogy bélkitaposást ígértél, az öntökönszúrás még jobb látványosság. :D Olyat már láttam, hogy valaki egy vitában megkérdőjelezte az ellenfél kompetenciáját, de hogy éppen azt akarta volna bebizonyítani, hogy az ellenfél szakértőbb nála...

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.23. 15:47:53

@bbjnick: Pontosan! :) De ha ilyen az, amikor Alfi büntet, akkor milyen lehet, amikor jutalmaz?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.11.23. 16:42:27

@jose maria padilla: Nem bizony. És akkor most beszélgessünk az apádról.

MézesRozi 2012.11.23. 18:13:40

@Shyad-Khourongai:
ostoba provokátor maga. menjen játszadozzon a farkincájával.

MézesRozi 2012.11.23. 18:22:11

@evil overlord:
n haragudjon már meg, de nem túl korrekt dolog más nickről itten elmélkedni. ha mondani akarnak valamit gloire-ról két megoldás van:
1. vagy úgy gondolják, hogy itt is olvassa magukat, akkor szólítsák meg,
2. menjenek a jósdára azt ott tolják neki.

ez az úgy teszek, mintha négyszemközt lennénk, és most jól elmondom valakiről a véleményem, bár tudom, hogy a nyilvánosságban játszom, olyan .... gáz.

MézesRozi 2012.11.23. 18:32:39

@Hepci:
ja. képzelje el, amit jt kimegy a térre. ha-ha, kimegy és fölemel bal kézzel harminc folyóirat szakcikket ötödmagával és azzal fenyegeti meg ellenfelét, akinek fegyvere négy kódex. na ennek nem teszi ki magát. bentről ordítozza, hogy én vagyok az erősebb, nézd meg a testőreimet:)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.23. 18:38:19

@MézesRozi:
valamit eltéveszt. gloárnak itten üzenni, vagy róla beszélni itten, éppen annyi, mint a jósdán. ott sem senki itten sem. egy kommentelő, mindkét helyen.

MézesRozi 2012.11.23. 18:55:00

@jose maria padilla:
valamit eltévszt. nem az üzenéssel vagyon problémám. hanem a harmadik személlyel. írják azt, hogy gloire bazdmeg hülye vagy, gyáva vagy, gyilkoshajlamú vagy, mittom én. de ez a 3. személy naggyon gáz, olyan kisstílús-gyávás, nem mondom a szemedbe, de azért tudjad ám.
hát ennyi. érti vagy sem, maga dolga:)

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.23. 20:27:51

@jose maria padilla: Magának a tőmondatok jobban állnak, abból sem a sok.

kalamajka49 2012.11.23. 20:32:59

@Kettes: Beszélgessünk az apjáról!

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.23. 20:38:33

@MézesRozi: Talán az vagyok, de biztosan az olyan szerény értelmű prolikat provokálom, mint maga. Magának nincs sportértéke, úgyhogy hanyagoljon. Biztos várja a beszólásáért a simit, de aki megtehetné, az ide túl gyáva. Húzzon a picsába.

MézesRozi 2012.11.23. 21:31:51

@Shyad-Khourongai:

meglehet, hogy nem csak egy nem maradt ki a maga kommentjéből, hanem még sok egyéb is. a "talán" az elején viszont feleslegesen került bele.

ezen a prolizáson meg dolgozzon még egy kicsit. itten a disznópásztorozás dívik. bár nekem a kanász, kondás jobban tetszene. de nem baj, majd beletanul.

MézesRozi 2012.11.23. 22:41:22

@Shyad-Khourongai:

ugyan már értelmiségi felebarát. túl játssza a szerepét. látja a helyes arányok megtalálásához kell a stílusérzék, ízlés, ami magának, fáj kimondani, de nincs.

Alfőmérnök 2012.11.23. 23:09:31

@jose maria padilla: " a jósda sosem akart, akar kicsinálni senkit valós egzisztenciájában"

Dehogynem. Botost. (Én még most is azon vagyok.)

Alfőmérnök 2012.11.23. 23:13:01

@MézesRozi: Te meg egy ostoba ribanc vagy. És még gonosz szarember is.

Alfőmérnök 2012.11.23. 23:40:07

Néhány régebbi jósdás hozzászólás:

"jose maria padilla · gozdom.blogspot.com/ 2012.02.24. 09:21:38
@betyár:
botos máté egy aljas, hazug, undorító féreg és ateista. nem méltó az oktatásra.
indítsanak katolikus értelmiségi aláírásgyűjtést!
jose maria padilla · gozdom.blogspot.com/ 2012.02.23. 14:36:29
@bbjnick:
micsoda egy kiszámíthatóan hazudozó patkány ez a botos. pfúj.

maga meg mit vár a mandarintól, meg a cionista konzi / LOL/ -tól? mit? és azt józanon?

annak van ideje, hogy maguk katolikusok aláírásgyűjtésbe kezdjenek botos leváltása érdekében.

betyár 2012.02.23. 17:02:50
@jose maria padilla:
na ezt támogatnám:)

betyár 2012.02.23. 16:57:33
@d'Alember:

akár maga botos, akár a táskahordozója.

"jó reggelt - hazudta botos máté."
botos hazudik, ez nem meglepő, mert volt már rá számos esetben példa. ha egy dékán amikor adott szavára hivatkoznak azt válaszolja, hogy: leírtam? ha nem, akkor olyan, mintha nem is adtam volna, az nem partiképes. az egyház és az egyetem érdekeire való hivatkozás szemforgatás: a katolikus egyház a hívek. a híveknek pedig nem érdeke a gyávaság. az egyház szervezetére hivatkozva tagadja meg az egyház egy tagjától a szolidaritást. ez meglehetősen elképesztő. a katolikus egyház erejében nem bízik az, aki fél a hamis vád elutasításától. az nem az egyház, hanem a gonosz érdekeit szolgálja.
továbbá felhívnám botos figyelmét arra, hogy ő nemcsak a feletteseinek és a lelkiismeretének tartozik elszámolni. talán kihagyott egy-két hittanórát.

betyár 2012.02.23. 17:25:17
@Ramón y Cajal:

kösz.

nem tudom, feltűnt-e maguknak, de botos most sem írásban válaszolt. elmondott valamit az irodájában két diáknak, akik aztán ezt leírták. botos most is kicsúszhat a válaszával szembeni érvek, cáfolatok alól simán azzal, hogy kérem, ezt nem én írtam, ez a diákok értelmezése volt.

gyáva taktikus. mondhatnám, egy Ottó, még csak nem is Biberach.

Loxon · konzervativok.blogspot.com 2012.02.24. 09:29:33
Ez a Botos előttem most végleg leszerepelt, bár ippeg erre a takonyságra számítottam tőle. A „kitől kell félni”-ről meg annyit: pontosan az ilyen Botos-féle alakoktól. Hogy klasszikus közhelyet idézzek, akinek ilyen barátai vannak, annak már ellenség sem kell.

A diákok meg talán kicsit hamvasan fogalmaztak („A dékán úr — azt kell, hogy mondjuk — korrekt módon fogadta véleménynyilvánításunkat az ügyben”). Lehetett volna ezt keményebben is, fiúk.

betyár 2012.02.26. 21:02:40
@jose maria padilla:

botos erejének nagy részét az köti le, hogy ilyesmi vele ne következhessen be. inkább ő dugja föl a pipettát másnak. "
delphoijosda.blog.hu/2012/02/16/xii_35?fullcommentlist=1#c15909157

tevevanegypupu 2012.11.23. 23:57:27

@Mr Falafel:

Jaj remes volt, ne nezze meg Az elet fajat (Brad Pitt es Sean Penn) valami borzalom, ket es fel oras iszonyat.:)

Alfőmérnök 2012.11.24. 00:02:17

@tevevanegypupu: Én vagyok a szemét. Nem a tahó aristo. Nem gloire. Nem a segghülye, erkölcstelen tanársegéd úr. Nem Botos. Én.
Oszt miért, azt mondja meg.

tevevanegypupu 2012.11.24. 00:18:00

@Alfőmérnök:

Mert sertettsegeben ossze-vissza vagdalkozik es igazsagtalanul. Nem tudom eszrevette-e, hogy egy blogon senki nem ved meg senkit, magad uram, ha szolgad nincsen. Es sokan vitatkoznak ugy, ahogy nem tennek meg szemtol-szemben, ehhez is hozza kell szoknia. Furcsa es meglepo, rosszul is esik az embernek, ha goombak vele, meghazudtoljak mikor ugy erzi, hogy igaza van, dehat ha ugy gondolja, hogy ezt nehezen viseli vagy egyaltalan nem, akkor ne irkaljon. Es foleg ne vigyen at egyik blogbol a masikba hosszu parbeszedeket. Nem valo. Ugyan a blog nyilvanos, barki elolvashatja, de ez igy akkor sem fair. Jo ejszakat.

Alfőmérnök 2012.11.24. 00:24:19

@tevevanegypupu: Nagyott téved @evil overlord: abban, hogy maga nem egy hülye liba. (Ezzel együtt magára spec nem nagyon lehet haragudni.)

MézesRozi 2012.11.24. 08:05:14

@Alfőmérnök:
szép idézetek. pedáns egy ember maga.
és? mit jelentenek az idézett kommentek? az, hogy botos szarember. maga is. mégsem írom le a nevét, nem jelentem fel az oktatóinál, feletteseinél.

maga ki akarja rúgatni botost? hallod, hogy dübörgünk? mondta az egérke az elefántnak.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.24. 08:12:52

@Alfőmérnök:
tudja, tőlem igazán nem állna távol, hogy botost nemtelen eszközökkel kicsináljuk. mindenkiben lakik azért egy vince, de a véleményrovatba ha beokádunk egy kicsit magunkból, az sajnos nem alkalmas a kicsinálásra.

Alfőmérnök 2012.11.24. 08:30:52

@MézesRozi: Ha megmondaná egyszer, hogy én miért vagyok szarember, megköszönném. Én meg tudom mondani, hogy maga miért az.

Alfőmérnök 2012.11.24. 08:44:24

@MézesRozi: És annak illusztrációjául, hogy milyen egy ostoba csűrhe, még annyit hozzátennék: maguk voltak azok anno, akik lincselték volna Botost, és én voltam, aki óvatosságra intettem magukat, hogy amíg nem ismertek az ügy részletei, ne ítélkezzünk. Akkor ezért voltam a szarember. Azóta kiderült ez-az, már látom, hogy Botos egy szarkupac. De maguk mintha meghátráltak volna, maga meg engem nevez szarembernek. Gyenge, gyáva, ostoba kis harmadrangú ribanc maga.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.24. 08:52:27

@tevevanegypupu: Olyan régen, hogy már alig emlékszem, volt egy internetes közösség, úgy nevezték magukat, Az Alom. Akkoriban még csak fórumok voltak, azokban témakörök szerint elkülönített topic-ok. Ha agyonütnek sem jut eszembe, mi volt a "politika, közélet" témakör azon topic-jának neve, amiben Az Alom összegyűlt. Az Alom tagjainak az volt a szokása, hogy bárki, aki oda betévedt, kikezdték, belemartak, együtt, kárörvendve. S miután a saját topic-ja fölött mindenkinek volt moderálási jogköre, senki nem is védhette meg magát náluk, mert azonnal kimoderálták. Ellenben ők előszeretettel jártak át falkástól másokhoz pusztán azért, hogy züllesszenek, fennhéjázzanak, provokáljanak. Mindig falkában támadtak, a legaljasabb eszközökkel operáltak, mégis erkölcsi és intelligenciabeli felsőbbrendűségi képzetben szenvedtek. Egy Stego nevű fórumozó a falkavezérnek azt mondta, olyanok vagytok, mint a hiénák, nem vagytok több, mint egy hiénaalom. Onnantól kezdve született meg Az Alom.
Mindig vannak almok és vannak magányos farkasok. Én utóbbi vagyok, a jósda és a vincent almok. Az alomra jellemző minden tulajdonság áll rátok. Hogy ez baj-e? Már miért lenne az? Mindenki úgy él, ahogy jól érzi magát. Legfeljebb az erkölcsi és intelligenciabeli felsőbbrendűség megmosolyogtató.
Legviccesebb, hogy a nagy padilla is idejön hazudozni, aztán éppen egy felfüggesztett társa szembesíti ezzel, mire megjelensz te is, de korábban itt volt Mézes Rozi is. Ez már három. A három büntetőjogban is csoportos elkövetés. Megvéditek egymást, kiálltok egymás mellett, együtt támadtok bármilyen célpontra, majd a jósdában vihogtok rajta, mint a hiénák szoktak.
Sokan vallják, hogy virtuális imágójuk valós személyiségükből fakad, és tulajdonképpen magukat adják a zónában is. Aki tehát nincs tisztában virtuális személyisége alapvető tulajdonságaival, nyilván a való életben is hasonló önismereti problémákkal küzd. Így teljesen érthető a frusztráltság, amit minden kívülálló világosan lát.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.24. 08:57:58

@Alfőmérnök: A kisszerűség egy olyan féreg, ami minduntalan kikívánkozik a felszínre. Nem lehet a végtelenségig lenyomni. Megmondtam, kikben lakik a kisszerűség férge. Mézes Rozi egy szimpla balek, halovány intelligenciával. Tevemama meg folyamatosan helsinki-szindrómában szenved, de néha kigyógyul belőle.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.24. 09:53:35

@Alfőmérnök:
nem érti, és félreérti. ahogy a riposztnak vélt válaszomat is. elmondom. sokan, tán mindenki közülünk, szívesen látná botost virtuálisan kitaposott béllel a szemétdombon puffadni, a szemét tépő varjak károgása is zene lenne a fülünknek. csak éppen senki nem gondolta azt, hogy ha leírjuk a jósdán vagy itten, hogy botos egy gusztustalan féreg, ezerszer rosszabb a legrosszabb vincénél is, akkor mostan ezzel kicsináltuk. a kicsináláshoz kicsinálási szándék kell, és kicsinálási eszköztár.
én nagyon remélem, hogy a maga időnkénti kommenttársbaszogtatása, csak felkészülés és ráhangolódás a botos elleni végső hadműveletre. ha így van, nemes harcát támogatom. hajrá, fel botosra! :)

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.24. 10:10:27

@jose maria padilla: Ne magyarázkodjon, süsü vasutas! Maga akkor sem ismerne fel egy riposztot, ha a Tesco-ban akciósan árulnák a kannás borok során, ahol maga naponta megfordul.

Alfőmérnök 2012.11.24. 10:51:18

@jose maria padilla: Szándék az volt, eszközökben meg nem nagyon válogattak volna, ha rendelkezésükre állnak.
Néhány jósdás nickről ténylegesen azt gondolom, amiket leírok róluk (rongyemberek). Meg tudom nevezni őket és meg is tudom indokolni, hogy miért gondolom róluk azt, amit. 4-5 nickről van szó. Rozi határeset, de minimum tisztességtelen, jellemtelen ember.

tevevanegypupu 2012.11.24. 12:33:07

@Mr Falafel:

Attol tartok teved. Veletlenul csapodom egy-egy kozosseghez, a josdan senkit nem ismerek, illetve aki ismerek (egyetlen szemely), ot sem ismerem, soha nem talalkoztunk. A lista temai erdekeltek es az is igaz, hogy hivtak is oda. A kotozkodest egyebirant altalaban Alfi kezdi mindenkivel es mindenhol, teljesen foggetlen tematol es szemelytol, idonkent begorombul es akkor mondja, bizonygat es hosszan idez kulonbozo elozo levelezesekbol. De akkor sem ugy megy, hogy mindenki ratamad es kikozositi, szamtalan parbeszed indult (volna) mar vele, csak eppen nem megy. Soha nem szoktam veszekedest kezdeni es talan egy kezemen meg tudom szamolni, hanyszor szakadt el nalam a cerna. Tolgy melle ketsegtelenul odaalltam (mar amennyiben odaallasnak lehet nevezni), mert velemenyt mondott valamirol es ezert kirugtak egy helyrol, amit vegtelenul igazsagtalannak tartok. Es ugy van ahogy padilla irja - vegye ezt akar csordaszellemnek, hogy igazat adok ezesetben neki - a josdan soha nem merult fel az a kerdes, hogy barkit is kirugassanak. Loxon onnet ki nem tiltott senkit (tudtommal), nem szokott valaszolni kotozkodesre, szemtelensegre, legfeljebb ennyi a reakcioja..
A csrdaszellemet es a falkaban valo tamadast egyebkent nagyon jol ismerem, volt benne reszem nekem is, zart listan. Akkor leptem be tulajdonkeppen az internetes levelezesbe, es merhetetlenul megdobbentem, mondhatnam virtualisan seggre ultem attol a gyulolethullamtol, ami egy-egy eltero velemenyemet kiserte..Hihetetlennek tunik meg most is.

Alfőmérnök 2012.11.24. 13:56:58

@tevevanegypupu: "A kotozkodest egyebirant altalaban Alfi kezdi mindenkivel es mindenhol, teljesen foggetlen tematol es szemelytol, idonkent begorombul es akkor mondja, bizonygat es hosszan idez kulonbozo elozo levelezesekbol. De akkor sem ugy megy, hogy mindenki ratamad es kikozositi, szamtalan parbeszed indult (volna) mar vele, csak eppen nem megy."

Hazudik. Vagy egy mukkot nem ért abból, amiket írni szoktam.

tevevanegypupu 2012.11.24. 16:53:49

@Alfőmérnök:

Nem volt nagyon nepszeru a josdan az biztos. De eloszor mindig es mindenkit maga tamadott azzal a bubajos agresszioval amit annyira szeretunk magaban. :)

Alfőmérnök 2012.11.24. 17:20:05

@tevevanegypupu: "mindig es mindenkit maga tamadott"

Ismét leírom: hazudik. Lehet, hogy "csúnya szavakat" én használtam először, de támadni nem csak azokkal lehet. Azt hiszem ott kezdődik a probléma, hogy ezt nem érti.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.11.24. 20:15:23

Na szép, pár nap kihagyás után benézek ide, hogy mégis ni a faszom van má' Esztike alapítványi telefonszámlájával (fasznak neki egyáltalán alapítvány, és főleg egy olyan csóró, amelyiken egy nyamvadt félmillás mobilszámlát sem lehet behajtani?), erre má' megin' kötésig járunk ebben a dedós netcincérkedésben. Egyesével mehet mindenki a picsába elfele. Komolyan, mint egy rakás unatkozó, baszatlan, klimaxközelki butikosné. Broáf.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.24. 21:21:17

@Dr. Zerge: Jajmicsinájjunk, hát nem jönnek a vevők a butikba, dögunalom. Valamivel agyon kell ütni az időt. Már a szórakozást is sajnálod másoktól?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.25. 08:17:29

@tevevanegypupu: Kizárt, hogy tévednék az odúval kapcsolatban. Miközben Isten malmai, ha lassan is, de őrölnek.

evil overlord (törölt) 2012.11.25. 08:39:55

@Shyad-Khourongai: Vagy a mandarinok épp akkor tiltották ki, nem emlékszem pontosan.

@MézesRozi: Nem üzengetek gloirenak, a főhadnagynak mondtam. A jósdára nem megyek, és már itt sem rontom sokáig a levegőt.

Alfőmérnök 2012.11.25. 09:14:19

@Dr. Zerge: Hívjad anyádat is, hányjatok együtt.

tevevanegypupu 2012.11.25. 09:15:19

@Mr Falafel:

Lehet, de azert gondoljon arra, hogy aki abszolute biztos valamiben, az azert eppen a tokeletes magabiztossaga miatt tevedhet. Vagy fennall a tevedes lehetosege.

tevevanegypupu 2012.11.25. 09:15:19

@Mr Falafel:

Lehet, de azert gondoljon arra, hogy aki abszolute biztos valamiben, az azert eppen a tokeletes magabiztossaga miatt tevedhet. Vagy fennall a tevedes lehetosege.

Alfőmérnök 2012.11.25. 10:51:35

@MézesRozi: Azért ez is jól illusztrálja, hogy értelmi fogyi vagy:
"mégsem írom le a nevét"

Épp egy mondattal előbb írtad le, nyomi. De ha gondolkoztál volna, mielőtt írsz, rájöttél volna, hogy Botost nem az irl adatainak kipakolásával akartátok kicsinálni. Merthogy azok ismertek. Nincs rajta mit leleplezni. Akkor lenne szemétség leírni a nevét, ha álnéven írna. Pontosabban, ha valaki felfedné, hogy milyen álnéven ír. Mert ő nem árulta el:
"Ja, és köszönjük egyik kedvenc tanárunk, a francia forradalmat a szívünknek oly kedves vendéista szemszögből tanító Botos „Most már leülök és nem szólok többé” Máté újabb és újabb, igencsak tartalmas és élvezetes hozzászólását, amelyek összesítve tulajdonképpen vehetőek egy plusz előadásnak is.(...)
Sajnos Botos Máté azt nem árulta el, milyen néven kommentel, és a hajtókáján kitűzött vendéista jelvényt is csak a franciáktól tud hozni. Kár. Pedig imigyen hozzásegíthetne minket, hogy - HHF szavaival élve (így érezte magát, amikor meghívták a konferenciára) - a világosra kilépett, korábban „a sötétben bújkáló ellenforradalmi összeesküvés” legyünk."
mandiner.blog.hu/2009/04/02/sotetben_bujkalo_ellenforradalmi_osszeeskuves

Alfőmérnök 2012.11.25. 11:27:37

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Patkány a kurva anyád. És még egyszer mondom: kopjál le rólam, buzi.
Ignore on.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.25. 11:43:17

@Alfőmérnök: Anyám lennél? Nem hiszem. :) Patkány lettél. Nem nagy, hanem kicsi. Kölyökpatkány. Nickeket kapcsolnál össze, hogy az egyikről tudni vélt foglalkozási, azaz irl-infót egy másikon át rávetítsd egy harmadikra. Megtippeljem én is a te foglalkozásodat? Inkább nem: gloire komolytalan beszólására is úgy sivalkodtál, hogy rossz volt nézni. És még buta kispatkány is vagy, hiszen ha igazad lenne a foglalkozásommal kapcsolatban, akkor azzal a saját pozíciódat rontod a nagy cigánykutatás-gate vitában.

Alfőmérnök 2012.11.25. 11:50:34

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: HÚZZÁL MÁR EL A KURVAANYÁDBA OSTOBA GÖRÉNY!!!!

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.25. 13:14:58

@Alfőmérnök: Ugyan, ne ragadtassa el magát! A Vincent és az odú közötti óriási különbség abban áll, hogy előbbi mindig kívülállókat, ellenségeket támad, az odú ezzel szemben saját fajtáját marja. Valami nagyon nincs ott rendben.

Alfőmérnök 2012.11.25. 15:03:57

@Shyad-Khourongai: A Vincent és az odú közötti óriási különbség abban áll, hogy az előbbi célja a jelenlegi kormány leváltása (egy ballibre), az utóbbié pedig az, hogy a jelenlegi kormány maradjon, vagy radikalizálódjon "jobb" irányba. Vagyis az utóbbi célja nemesebb. Amúgy emberileg ugyanolyan trágyák (tisztelet a kivételnek, persze), és ugyanúgy jellemző rájuk a falkaszellem, amit @Mr Falafel: pontosan leírt.
Megjegyzem, ez a régi kommentfolyamra nem volt jellemző. Ezt próbáltam elmagyarázni már húszmilliószor; néhány nick megértette, a többségnek ez túl bonyolult volt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.25. 16:51:09

@Alfőmérnök: Nem ér ez már ennyi fáradságot. A Vincentben alkalmazott metodika, hogy tudniillik a valós személyekre támadnak, minden pálmát visz aljasság tekintetében. Viszont meggyőződésesek, és őszinte kiállással vállalják magukat. A jósdán ez hiányzik, amiért néhány beszari a felelős. Neveket nem írok, de tudjuk kik. :-))

evil overlord (törölt) 2012.11.25. 16:59:06

@jose maria padilla: Hamarosan visszatérek az Alvilágba.
Ha kérhetem, mavóhoz azért ne hasonlítson! (Hiába korrektebb mint az átlag ballibi, akkor is az.)

@Shyad-Khourongai: A mandarinok egy időre kitiltották Falafelt és JT-t. Arra már nem emlékszem, hogy ez az IRL-ezés előtt vagy után volt, és arra sem, hogy egyszerre voltak-e kitiltva.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.25. 18:55:21

@evil overlord: Ja, volt valami kitiltásom, de egészen rövid időre. Hogy miért, arra nem emlékszem. Talán tényleg az elekgáboros eset miatt.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.25. 22:50:53

@Shyad-Khourongai: Ez hülyeség. Nagyon heterogén hely mind a kettő. A jósdának még határa sincs, mivel ott mindenki kommentelő. Van, aki csak félig tartozik oda és van aki csak megtűrt, hívatlan vendég, ahogy Alfi és én is. Csak őt kiutálták a viselkedése miatt. Nincsenek "falkák", ti mindannyian egyéniségek vagytok.

@evil overlord: Megy az Alvilágba? Miért, ez még nem az? :) Unalom ellen vigye magával Joe Scalzitól a Vének háborúját. Jó könyv. Ha indul, hogyan köszönjünk el magától? Az "Isten/Ég Önnel" nem illene a pozíciójához. :)

Alfőmérnök 2012.11.26. 00:09:51

"hívatlan vendég"

v.ö.

"Loxon · konzervativok.blogspot.com 2010.12.24. 15:18:18
@eN: @evil overlord: @Alfőmérnök: @Google: @reality: @Mihint: Bár már elköszöntem, tekintettel a felmerült kérdésekre: magam részéről fenntartom az új oldalt, ha bármikor igény adódik rá, oda lehet menni. Vagy akár lehet ide is, oda is kommentálni. Kinek mi az ízlése/igénye. Még egyszer üdvözlet. És: no offense meant (senki felé)."

"Ami a költözést illeti: tudom, hogy nehéz kilépni a tömegvonzásból és abból a szuggesztióból, hogy egy olyan népszerű oldal, mint a Mandiner, összehozza a kommentelőket, és hogy így befolyást lehet gyakorolni az olvasókra. De a blogradar óta ez nem sokat számít. Aki olvasni akar, csak elhelyez itt egy poloskát, egy másik bookmarkban meg ott tartja a mandiner.hu-t. Nagy kaland. Az biztos, hogy ezen az oldalon nem fogjuk moderálni sem Tölgyet, sem Magunkat." (Loxon)

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.26. 00:47:39

@Alfőmérnök: Rattus alficus minor, arról volt szó, hogy ignorálsz. Tényleg a jósda meghívott vendége voltál? Nocsak! Volt honnan összeveszned az ottaniakkal. Persze ha másokkal is úgy viselkedsz, hogy egy "sajnálom, nem értünk egyet" leírása helyett szitkozódsz és szimatolsz, akkor nem csoda.

Alfőmérnök 2012.11.26. 00:50:36

(Csak egy pofátlan hazugságot igazítottam ki.)

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.26. 00:59:19

@Alfőmérnök: Látod Alfi, nálad az ignorálás = válaszadás. Ha pedig valaki nem emlékszik = "pofátlan hazugság". Hát ezért jutottál ide.

Alfőmérnök 2012.11.26. 01:05:16

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Na, te ostoba fasz. Ha hazudnak rólam, azt nem fogom szó nélkül hagyni. Érted? Te egy utolsó kis ostoba patkány vagy, leszarom, hogy mit gondolsz, de ha hazudsz velem kapcsolatban, azt kiigazítom, mert nem hagyom, hogy megtévesszél másokat. Mivel egy szaros patkány vagy, ki se szűrhetlek, mert akkor nem tudnám, hogy mit terjsztesz rólam, te görény.

(Azért az tetszik nekem, mikor az önjelölt, nagyonjófej "arany középutas" mókamikikből előbújik a féregtermészetük.)

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.26. 01:40:42

@Alfőmérnök: Rattus alficus minor, tisztáztad, hogy meghívott jósdásként kezdted. Ha neked jobb így, mostantól ezt fogom felelni, ha esetleg bárki kérdezné rólad. Sőt, be fogom vallani, hogy elsőre rosszul emlékeztem. De mit változtat ez azon, hogy egy modortalan, butuska, más kommentelők foglalkozása után szimatoló kispatkány lettél?

evil overlord (törölt) 2012.11.26. 09:32:54

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Ez csak az előcsarnok. Ezt még nem olvastam, de úgy érzem, hogy a jelen körülményekhez Reynoldstól a Galactic North illik. Mit szól az "Ördög vigye!"-hez?

evil overlord (törölt) 2012.11.26. 20:06:33

@evil overlord: Mors est quies viatoris - finis est omnis laboris.

Maguk meg csak marakodjanak, ha annyira jól esik.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.26. 20:23:08

@Alfőmérnök: Jesszusom, egy sértődésből csináltak maguknak erkölcsi piedesztálblogot? LoL!
Mondjuk az is érdekes, hogy éppen Tölgyet moderálták ki. Ellenben a Semjén-Tölgy csalás-duett, vagy plágium-kettős igazán méltó egy mexikói LoL hullámra.

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Maga is írt diplomát valami politikusnak? Az esze és az erkölcsi mércéje megvan hozzá.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.26. 20:44:17

@Shyad-Khourongai: A Legfőbb Gonosz hazament. Egy kis ideig én leszek helyette, majd én is követem a pokolba.

tevevanegypupu 2012.11.26. 21:03:33

@Shyad-Khourongai:

Es mi koze van maganak speciel ehhez? Semmi. Ugyhogy menjen es tanulmanyozza tovabb a tolgy-Semjen dossziet, es minden hasonlatossagnal vakkantson egyet oromeben. Aztan irany vissza a hvg, kezdodik a szabad nep felora.

Leskelődő 2012.11.26. 21:26:06

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Jó, hogy jött :)
Legyen kedves, fényesítse ki a polóniumját, azt hiszem, szükségünk lesz rá.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.26. 21:56:08

@Leskelődő: Sajnálom, de le kell törnöm lelkesedését: Lavrentyij Pavlovics napjai is meg vannak számlálva.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.26. 23:00:19

@evil overlord: @Lavrentyij Pavlovics Berija: Iste... azaz: Ördög vigye! :) Mind a kettőjüket. Olvassanak sok jó sci-fit.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.26. 23:10:35

@tevevanegypupu: Megmondom magának, kedvesem. Az a közöm, hogy én tisztességgel lediplomáztam. Az én munkám, ha nem is a korszakos géniusz hordozója, önálló kutatáson alapult. Kikérem magamnak, hogy hétpróbás gazemberek (Molnár és Semjén) lejárassák magát a tudományt, amire sokan feltettük az életünket, ez a hivatásunk. Amint elérkezik hozzám is az a körlevél, amiről hallottam, alá fogom írni. A tisztesség nevében tiltakozom az ellen, hogy Molnár Attila egyetemi katedrát viselhessen. Másodszor derült ki róla, hogy rongyember, hogy az erkölcsi iránytűje úgy összezavarodott, már azon se csodálkoznék, ha nem találná a kijáratot, amin távoznia kéne.
Semjén dolgozatának egy része és Molnár írása szóról szóra megegyezik. Egyfolytában vakkantgatok örömömben.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.26. 23:17:41

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Ki lenne a legfőbb gonosz?
Tegyük fel, hogy van egy jó cimbim, aki folyton megbukik valami hülyeségen, és közmegvetés tárgyává válik. Biztos én is védeném egy darabig, de aztán csak azt mondanám neki, hogy "Te, cimbi, nem kapod be az összes faszomat, hogy lejáratsz minket lépten-nyomon?".
Molnár Semjéntől várta politikai karrier beindításának lehetőségét. A kedvéért csalt a dolgozatával, miközben biztos vagyok benne, hogy más diákokkal következetesen szigorú. Így ismerik őt. Milyen példával jár elől a leendő tudósoknál? Csaljunk, törtessünk, szarjunk a fészkünkbe? Baszottul kiábrándító az ember.

Leskelődő 2012.11.26. 23:22:49

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Ennél sajnos rosszabb a helyzet. Mindegyikünk napjai meg vannak számlálva :(
De addig is, teljesítenünk kell állapotbeli kötelességeinket.
*szigorúan néz*

Ps.: Mivel frontos nap van, leszögezem: vicceltem.
Többé kevésbé.

tevevanegypupu 2012.11.26. 23:39:01

@Shyad-Khourongai:

Es elosegitette Semjen Molnar politikai karrierjet? Mi is most Molnar? Valami politikus, allamtitkar, ilyesmi?

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.26. 23:43:11

@tevevanegypupu: Kedvesem, tegye fel a kérdést magának az illetékesnek. Mi vezette rá, hogy csaljon Semjén Zsolt kedvéért, drága uram? Várt ön bármiféle ellenszolgáltatást ezért cserében, akár politikait, akár más jellegűt?

Én is feltennék egy kérdést: Magácska szerint az urak csaltak vagy sem?

Alfőmérnök 2012.11.26. 23:51:48

@Shyad-Khourongai: "Semjén-Tölgy csalás-duett"

WTF? Valamiről lemaradtam?

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.26. 23:54:30

@Alfőmérnök: Bizony csúnyán lemaradt.
hvg.hu/itthon/20121126_Semjen_szakdolgozat_Molnar

bbjnick barátunk volt olyan jó, és elkezdte lejáratni Tölgyet, aki elvileg odútársa. A Vincééknél is ez most a téma.

tevevanegypupu 2012.11.26. 23:58:02

@Shyad-Khourongai:

Nezze kedves, en bbjnickkel ertek egyet, kedvelem tolgyet, kulonosebben nem Semjent. Ha csaltak - akkor ez ennyi ido utan elevult ugyebar, ahogy elevultek ennel sokkalta nagyobb rettento nagy, orszagos kart okozo csalasok is. Ha maguknak tetszik, hogy csalasokat fedezzenek fel es azon csamcsogjanak tegyek azt. Ettol valoszinuleg szebbek, jobbak es tisztabbak lesznek. Mindenesetre ne valtott nicknevekkel tegyek, maradjanak meg az eredetinel..:)

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 00:07:42

@tevevanegypupu: Az eredeti nickem trollszelídült, életem. Sírdogálok is miatta eleget. Amíg nem verik nehéz vasba, megmaradok ennél.

Az erkölcsi bűnök soha el nem évülő bűnök. Nem érdekel, hogy a két úriembert már nem lehet egyéb felelősségre vonni. Számomra csakis az lényeges, hogy olyat tettek, ami helytelen. ráadásul olyan emberek, akik egyfajta erkölcsi fölényeskedés szimbólumai, a keresztény embereszmény hordozói. Ímhol az emberek, kikre fel kell néznünk! Csalók, szélhámosok. Ők lennének a keresztény mintapolgár megtestesítői? Ha ebben csaltak, mi minden másban még? Ilyen példát mutat Molnár úr a diákjainak?
Magácska is rendesen meg van zavarodva erkölcsileg, ha nem találja visszataszítónak Molnár és Semjén urakat.

Alfőmérnök 2012.11.27. 00:09:48

@Shyad-Khourongai: pfff. Ilyen eset kismillió van. Inkább a magyar felsőoktatást minősíti. Molnár Attilában csak az a visszataszító, hogy mindeközben erkölcsi hanyatlásról prédikál. Én voltam előadásán, és az alapján én alkalmasnak tartom egyetemi oktatónak. A többi részletkérdés. Semjén "szalonkavadász" Zsolt meg egy faszkalap, ezt mindig is tudtuk.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 00:18:53

@Alfőmérnök: Tudását illetően feltétlenül. Azonban az ifjúság nevelése is feladata, mivel e hivatást választotta. Milyen példával jár elől most? Hogy van pofája mondjuk megbuktatni bárkit is ezt követően? Én visszakérdeznék, hogy "akkor Semjénnel miért kivételezett a tanár úr?".

Alfőmérnök 2012.11.27. 00:55:32

@Shyad-Khourongai: Fasz tudja. Én csak egy kis személyes emléket fűznék hozzá a dologhoz. Amikor kitört a „filozófusbotrány” én kicsit összekaptam egy „tölgy” nevű kommentelővel a jósdán, mivel én azt állítottam, hogy ez (ha nem is koncepciós per, de) egy mondvacsinált ügy. Gyenge propaganda, ami a valódi elszámoltatások elmaradásáról van hivatva elterelni a figyelmet. (Most nincs kedvem előkeresni, de a jósdán nyoma van ennek a csörtének.) Természetesen informálódtam is, pl. pécsi egyetemistáktól, akik azt állították, hogy semmi törvénytelenség nem volt az általuk ismert ügyben, Weiss János pl. forintra el tud számolni mindent. Azóta a „jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt indult eljárásokban a nyomozó hatóság kimondta, hogy nem történt bűncselekmény.” www.hir24.hu/belfold/2012/07/11/beletort-budai-bicskaja-a-filozofusugybe/

Egy aristo nevű kommentelőnek, és mandiner-szerzőnek erre az volt a reakciója, hogy nincs más megoldás, mint a kötél.
A tanulságot mindenki vonja le maga.

kornél 2012.11.27. 06:25:52

@Shyad-Khourongai:

Baszd meg elvtárs, honnan a fenéből tudod, hogy mindketten benne vannak? Érdekes, hogy a Scmitt-ügynél senkinek nem jutott eszébe hírbe hozni a bolgár szerzőt. Azt hinném, hogy azért ennél több sütnivalód van.Mert az legalább ellensúlyozhatná a tirpákságodat.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 07:30:11

@kornél: Maga se látott még egyetemet belülről. Molnár volt Semjén konzulense, tehát olvasta a dolgozatot, értékelte azt. Nem vette észre, hogy Semjén az ő tanulmányát adta be? LoL!

tevevanegypupu 2012.11.27. 07:49:58

@Shyad-Khourongai:

Minden hibajaval es esetleges gyengesegeivel egyetemben is kedvelem Molnart. Az irasaibol, blogokon valo hozzaszolasaibol ugy itelem meg, hogy rendes pasas. Kesz, ennyi. Semjent is sokkal tisztessegesebbnek itelem mint mondjuk Raj Tamast vagy Zoltay elvtarsat..ugyhogy nincs is min vitatkoznunk, valoszinuleg a velemenyeink elhuznak egymas mellett a vegtelenbe. De ha olyan beavatott es ugy szeretnek nyomozgatni regvolt esemenyek utan, mondja mar meg, ki volt az a kakukk az szdsz-ben? Maguk biztosan tudjak..es valoszinuleg o sokkal tobbet artott Magyarorszag egeszenek mint Molnar vagy Semjen esetleges osszejatszasa dolgozatok ugyeben..
De ha nem tudja az sem baj..vegulis nem kerhetek olyat, hogy alnevek utan nyomozzon, az olyan zsenant es aljas..magatol pedig az ilyesmi tavol all, ugye?

kornél 2012.11.27. 07:57:08

@Shyad-Khourongai:

Olvasd el a hvg-cikket. Világosan kiderül, hogyan, mennyi idő alatt született meg a második verzió, hogy az előző értékelőket levették a dolgozatról. Szerintem inkább azt kellene megnézni, hogy a védésen kik voltak jelen, akik jelesre értékelték.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 09:10:22

@tevevanegypupu: A maguk értékrendje abból áll, hogy a politikai nézeteiket pártokhoz kötve éljék az életüket. Ha Molnár történetesen embert ölt volna, maga akkor is azzal jönne, hogy rendes embernek ismerte meg. Molnár és Semjén morális hullák, messzire bűzlenek. Úgy tűnik, a politikai elit tagjainak diplomái és doktori fokozatai hasonlóképpen születtek. Gyurcsány azonos ügyében is azért zárt össze jobb és bal, mert tudták, hogy nem jó feszegetni ezt a témát. A HVG most mégis levadászta Semjént. Gördüljenek csak tovább a kövek!

Alfőmérnök 2012.11.27. 09:13:24

@kornél: Mitől szartál be Rozika, hogy csak a harmadnikkeden mert írni?

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 09:14:37

@kornél: Fölösleges csűrni-csavarni, itt bizony csalás történt, amiben Semjén és Molnár urak tevékenyen részt vettek. Az jogos felvetés, hogy a bírálóbizottság vajon mennyire volt alapos. Úgy tűnik, Molnár egyébként megússza, mert a TÁTK dékánja nyilatkozatban megvédte. Ezzel Semjént is. Most minden attól függ, hogy a baloldali sajtó meddig megy el a forszírozásban. Szerintem alap, hogy Semjénnek a politikából, molnárnak meg az egyetemi életből kell takarodnia. Ha jól tudom, Gyurcsányra is ezt kértük (én is).

tevevanegypupu 2012.11.27. 09:31:40

@Shyad-Khourongai:

Attol fugg, kit olt volna meg.:)Persze hogy nem jo a temat feszegetni, hogy a havg miert teszi megis, azt ki tudja. Talan muszaj neki.

Leskelődő 2012.11.27. 09:36:10

@Shyad-Khourongai:
Hogy Maga milyen vérszomjas! :o)
Ennyire megsértődött?
A bosszúszomj vezérli?
Vagy valami más érdek?

Őszinte érdeklődéssel:
Leskelődő

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 09:43:42

@tevevanegypupu: Mielőtt egyetemre jelentkeztem volna, előtte egyetemi előkészítőre jártam. Amikor a velem korúak fociztak, szánkóztak, én tanultam. Zh-kra mindig készítettem puskát, de sosem mertem használni. Szégyelltem magam, hogy csalni akarok. Végül rájöttem, úgy tudok a legjobban megjegyezni valamit, ha leírom, ezért mindig minden tételt kidolgoztam precízen, tömören, akármennyi időbe is telt. Diplomamunkámhoz több magyar város egyetemének könyvtárába el kellett látogatnom anyag felkutatása érdekében. Akkoriban nem létezett internet, még a gondolata sem nagyon. Megvédtem kutatásaim eredményét, és diplomát szereztem. Szakterületemen folyamatosan képzem magam. Ez az életem. Nekem nem fér bele, hogy dolgozatokat osztogassak politikai patronálásért cserébe. A szakmai tisztesség nekem jelent valamit, Molnárnak nem. Semjén egy jellemtelen ember, ezért lett politikus, az ő viselkedése majdnem hogy normális. Molnár viszont kikerült egy képzeletbeli társaságból, a tagságát örökre visszavonták.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 09:48:04

@Leskelődő: Teveasszonynak adott válaszom a maga kíváncsiságát is kielégíti. Nekünk, akik életünkben mindig becsületesen, nem törtetve, nem gáncsoskodva, pláne nem csalva jutottunk előre, nem felel meg az a fajta elvtelenség, amit Molnár képvisel. Nem fér a fejembe, hogyan adhatta elő nagy monológjait, amelyekben a morál uralta értékrendet, mint egyetlen elfogadható értékrendet taglalta. Mellékes, hogy ezt keresztény és konzervatív köntösbe öltöztette. Vizet prédikált és bort ivott. Egy bizony társaságban ez nem bocsánatos bűn, maradjunk ennyiben.

tevevanegypupu 2012.11.27. 09:58:02

@Shyad-Khourongai:

Tudja elmeletben nagyon szep amit mond, egyet is ertenek vele. Csakhogy milyen tarsasagbol kerult ki akarki is? Es biztos abban, hogy az a tarsasag olyan tokeletes..pusztan azert, mert roluk egyelore nem derult ki semmi? Tudja a puskat elkesziteni azzal a cellal, hogy majd hasznaljuk, amde nem mejuk hasznalni mert felunk a lebukastol..az sem szep dolog. De nem is errol van szo, hanem arrol, hogy egyesek kipeceznek valakit - nyilvan nem az erkolcs, a jog es a becsulet neveben teszik - hanem mert ki akarjak nyirni, utban van, artani akarnak neki, bele szeretnek dongolni a foldbe..es meg is teszik. De csak egy-egy szemellyel, pedig kornyezetuk tele van olyan emberekkel, akiket csak joakarattal lehet embernek nevezni, a vadallat jobban illik ra. Ez a tarsadalom lehet, hogy rohadt, gatlastalan es mar nem lehet megjavitani. Igy biztosan semmikeppen nem, ahogy egyesek probalkoznak. Molnar ha jol tudom nep kapott semmifele kulonleges elbanast, nem lett politikus, egy a tobbi tanar kozul..akik persze mind tokeletesek. Az egyetemeken foleg..:)

Leskelődő 2012.11.27. 10:05:58

@Shyad-Khourongai:
Meggyőzőbb lett volna, ha egy konkrét társaságot mond. Így, továbbra is úgy tűnik, hogy
felsőbbrendűen osztja az észt morális piedesztáljáról, miközben hatalmas sérelmét dédelgeti.
Igazán sajnálom.
A másik nickjét jobban kedvelem.

Minden jót :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.27. 10:07:52

@Alfőmérnök: Lamentáltam egy darabig, vajon megnyilvánuljak-e az ügyben, aztán úgy döntöttem, tartom magam az elveimhez: ha velem valaki patkány viszont is az leszek. Imázsomba ez bőven belefér.
Tölgy nekem megírta több éve, hogy a választások után politikai megbízatásra számít. Nyilván nem én voltam az egyetlen, aki erről első kézből értesült. Politikus akart lenni, ezért elárulta a hivatását. Egy utolsó csúszómászó féreg. Nincs mit szépíteni, az egész ember egy hazugság, tetőtől talpig. Ha belegondolok, hogy gyakorlatilag reggeltől estig moralizált ez a nyúlékony figura, hát elkap a röhögés. Szánalmas korcs.

Leskelődő 2012.11.27. 10:12:53

@Mr Falafel:
Tévedtem.
A másik nickjét sem kedvelem.

MézesRozi 2012.11.27. 10:15:35

@Alfőmérnök:

? nézzew, oltam én már teve jó tündér szerint meg oltam bbj meg ki tudja még mi. most éppen kornél. ha magának ettől csökkent a személyiségzavara, hát legyen.

de azért annyira ne nézzen jól neveltnek, hogy előbb-utóbb nem lépek a farkára akár a valós, akár a virtuális térben.

kérdezte a múltkor, hogy miért szar ember. nos azért, mert a mentális zavara súlyos jellemtorzulást okozott magánál. vagyis nemcsak beteg, hanem gonosz is. mondhatni halmozottan hátrányos helyzetű.

hogy magát meg illyés et. nőt idézzem: ignore on.

Alfőmérnök 2012.11.27. 10:20:40

@MézesRozi: Átlátszó, hazudózó szar vagy. Teljesen egyértelmű, hogy kornél a harmadnikked, nem kell semmit nyomozni hozzá.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.27. 10:22:49

@Leskelődő: Rám gondolsz, te szegény? Ezt imádom, ezt az üldözési mániát!
Én vállaltam egy közösséget próbaképpen, amiről előre megmondtam, hogy nem fog működni. Dodó rá a tanúm. Nem is működött. Önmagában ez nem jelentett traumát nekem. Ne viccelj, én Falafel vagyok, ha nem tudnád! Igen, megdöbbentett Tölgy és Loxon alattomos sunyisága. Aztán belegondoltam, Loxontól tulajdonképpen ez várható volt. Nála gyávább férget életemben nem láttam.
Amikor Tölgy megtaláltatott a Petschauer-ügyben, kiálltam mellette, bár nem értettem egyet vélekedésével, mégis igyekeztem logikusan érvelni valami mellett, amit vállalhatatlannak tartok. Ennyit feltétlenül illendőnek éreztem. Privátban felajánlottam jogi segítségemet is. Tiszteletem odáig terjedt felé, hogy elveimmel is szembe mentem. Érthető, hogy most csalódott vagyok. Ezért beraktam őt a patkánydobozba, és addig rugdosom, amíg élvezetet találok benne. Ez bosszú lenne? Bosszú lenne, hogy Falafelként viselkedek vele? Nehogy már! Ne légy hülye, nekem nincs szükségem védernyőre, falkatársak bátorító csaholására. Nekem a jósda semmit nem jelentett. Jól szórakoztam ott, amíg hagytak, tanultam is sokat. Én mindenhová tanulni megyek, minden provokációmnak van értelme. Vagy megértik, vagy nem. Tehát mindösszesen annyi történik, hogy elmúlt a tisztelet, és kapcsolatunk a kölcsönösség állapotába tért vissza. Ez azt jelenti, hogy Tölgynek, Loxonnak jobb meghúzódni védett helyen. Tervezek egy posztot is erről, talán meg is írom. Kár, hogy a elfoglalt vagyok a napokban.

MézesRozi 2012.11.27. 10:24:23

@Mr Falafel:
maga egyszerűen és szemérmetlenül hazudik.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.27. 10:27:39

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Én még egy ideig a környéken leszek.

@Shyad-Khourongai: Legfőbb gonosz = evil overlord.
Biztos, hogy a nevezett MA = MAK?

@Leskelődő: Berija et. napjai jobban meg vannak számlálva.
MA - Semjén ügy: úgy néz ki, hogy MA odaadta egy kéziratát Semjénnek, hogy az ne bukjon meg. Ez nem comme il faut, hogy finom legyek. Ha az ember tisztességes úton szerzett diplomát, akkor ez joggal dühíti.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 10:28:08

@Leskelődő: Szerintem a felsőbbrendű az, ha valaki folyamatosan erkölcsi magaslatokról szónokol, aki másokat magához képest kevesebbnek tart. Én nem vagyok ilyen. Nem vagyok vezéralak semmilyen társaságban, nem vállalom fel mások véleményének formálását. Magamért és a családomért felelek. Szeretek úgy felkelni reggelente, hogy őszintén szembenézhessek magammal a tükör előtt. Maga egy odúlakó, a maga szeretetére nem vágyom. Sőt, a megvetése, gyűlölete lenne hízelgő számomra.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.27. 10:32:22

@Mr Falafel: @Shyad-Khourongai: Ne baszogassák már Leskelődőt, ő tényleg egy jótét lélek! (Ha MA = MAK, akkor viszont tényleg érdemtelenre pazarolja jószívűségét.)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.27. 10:33:03

@Shyad-Khourongai: ne vicceljen. maga egy romlott aljas ember, egy erkölcsi fertő. a családja? jobb ha leszarja. a gyereke simán át fog látni magán, ilyenek ezek a kurva kölkök, és gyűlölni fogja magát.

Leskelődő 2012.11.27. 10:33:18

@Mr Falafel:
"bár nem értettem egyet vélekedésével, mégis igyekeztem logikusan érvelni valami mellett, amit vállalhatatlannak tartok"

Kár volt, senkinek nem vált hasznára.
Jutalmat várt érte, buksisimogatást. Nem kapta meg, bosszúért sikoltozik.
Szánalmas.

Valóban sajnálom Magát.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 10:36:12

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Mint mondtam, elolvastam az ominózus tanulmányt, majd az arról szóló vitát a konzervatóriumon. MA=MAK. Engem is sokkolt, ezért is vagyok rá dühös. Leselkedőről azt sem tudom, ki fia-borja. Ő fenyegetett meg, hogy most aztán nem szeret. Futóbolondnak tűnik.

Alfőmérnök 2012.11.27. 10:36:55

@MézesRozi: Maga meg rágalmaz. Tudható, hogy leveleztek, a konzervativok.blogspotra is írt. Azért baszták ki, mert írt egy posztot Tormay Célile-ről. Utána Loxika annyira beszart, hogy kellett írnia egy "kiigazító" posztot, hogy a teakörre ne mondhassák, hogy náci blog.
Szóval ha már... akkor talán azzal kéne támadnia, hogy nem illendő privát levelezésből információkat kiteregetni. De ehhez maga buta és az erkölcsi érzéke is nulla.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.27. 10:37:46

@Mr Falafel: milyen közösséget vállaltál, te buzi? most a kóteros análközösségek nem érdekelnek. attól, hogy dodó odadelirált téged, mindenki más émelygéssel fogadott. eh, hülye vagy te bazmeg :)

Leskelődő 2012.11.27. 10:38:41

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Köszönöm, nagyon kedves :)
Ha tényleg úgy adódik, hiányozni fog.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.27. 10:41:22

@Shyad-Khourongai: Ha tényleg MAK, akkor én is dühös vagyok rá. Megnézem majd a cikket, a vitát nem, mert amióta megszállták a trollok, azóta nincs értelme.
Leskelődő nem futóbolond, hanem tölgy régi (virtuális?) ismerőse. Hogy miért hiszi, hogy maga Falafel másodnickje, azt ő tudja.

@Leskelődő: Vagy azt várta, hogy ne fúrják ki a jósdáról.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 10:42:42

@jose maria padilla: Gyermekeimet úgy nevelem, hogy az értékrendjük ne kötődjön materiálékhoz. Elsődleges a belső tisztaság. A mások iránti tisztelet szintén alapfokú tanulmány tőlem nekik. Nem fogok csalódni bennük, mert szerető szülő vagyok, és egy szerető gyermekek.

Maga egy veszélyes troll, maga mindenhol bomlaszt, intrikál. A maga véleménye számomra tökéletesen irreleváns, süsü vasutas.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.27. 10:45:58

@jose maria padilla: Rájöhettél volna, engem a gyűlölet és acsarkodás táplál energiával. Tőled erőt kapni nagy elégtétel. Hörögj, veszett korcs, hörögj!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.27. 10:47:48

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Előbb én is kételkedtem, és MA név alatt kerestem a tanulmányt. Hülyeségeket dobott ki. Rákerestem MAK név alatt, és már adta is a frankót.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.27. 10:51:20

@MézesRozi: Amit írok, szóról szóra igaz. Nincs okom hazudni. A reflexeid elárulnak, nyomorult cestoda.
Ja, most én vagyok a jósda ellensége, mi? Nem Tölgy, aki rátok vitte a hét bajt. Idióta faszkalapok!
Vincéék is rajtatok röhögnek.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 11:06:58

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Mindenki azt hiszi. Néhány éve lefutott meccs, amit újra elővettek. A gofrissal van közös múltunk, nem titok.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.27. 12:22:24

@Mr Falafel: Ha a két cikk azonos, akkor a két ember is az lesz:
Molnár Attila Károly, Új vallási jelenségek in Szekták - új vallási jelenségek, 1998, Pannonica kiadó
Molnár Attila Károly, Új vallási jelenségek, Valóság 1993/5

@Shyad-Khourongai: Gofris, muhaha!
Semjén elég nagy vad, nem csoda, hogy egy ballibi mószerolja a wikin.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.27. 12:24:59

@Leskelődő: Ön a kedves :)
Elgabornál is elszakadt a cérna, bár azt hiszem őnála kissé más az ok.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.11.27. 12:51:10

Milyen jó már, hogy nem tartjátok ezt a kisdedóvót a vincenten meg a jósdán, hanem ide is borítotok egy billencszilnyi darabosfost. Hánehogymá relevánsról lehessen itt, tényleg. A világ közepe úgyis egyenesen ez a MAKsenki, meg persze ti mind, az összes pszichés tüneteitekkel. Egyebekben: jénahát, Semjén egy szar kis muszájértelmiségi - már bocs, de aki ezt ránézésre nem veszi le, azzal tényleg nincs miről.

tevevanegypupu 2012.11.27. 13:23:18

@Mr Falafel:

Ezt most ugy irta mintha vince egy merce lenne. :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.27. 20:59:32

@tevevanegypupu: Már hogyne lenne mérce. Minden mérhető, és mérik is állandóan. Tudok pár fogalmat, aminek a vince mindenképpen mércéje.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 21:19:25

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Nem tudta, hogy gofris? Nem jár a kommentfolyamba. Érdekes, hogy egy hírportálon belül ennyire nincs átjárás a blog és a komfolyam közt.

tevevanegypupu 2012.11.27. 22:11:17

@Mr Falafel:

Hat persze, az mar igaz. De vizszint alatt merhetoek jocskan.

Alfőmérnök 2012.11.28. 00:17:29

@Dr. Zerge: A nagy Zerge megmondja a tutit. LOL

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.28. 10:34:17

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Örülök, hogy marad. Látom, aktualizálta az avatárját a felforrósodott politikai helyzethez.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.28. 10:54:59

@Shyad-Khourongai: Melyik kommentfolyamra gondol? A gyilkosságisra, vagy arra, ahol Doom azt sorolja, hogy most éppen ki kente el a Fospumpa száját?

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Még nincs itt az ideje, hogy főbe lőjem magam az avatarommal.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.28. 12:05:09

@Lavrentyij Pavlovics Berija: A Mandiner chat-elős részére gondoltam speciel. Itt van a szomszédban. Volt ott egy régi közösség, de a trollszelidítés szétcseszte az egészet. Nekem oda lett az első-, a másod-, de még harmadnickem is, hogy az Isten áldja meg őket! Áldott legyen az Úr, hogy elég értelmet adott, s így évekkel korábban regisztráltam tartalékot!:-)

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.29. 15:53:17

@Shyad-Khourongai: Ja, úgy már más. Oda én nem járok, épp elég itt kerülgetni a droidokat.

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Pedig az lesz a vége.
süti beállítások módosítása