Nemzeti radikális jakobinizmus
2012. november 08. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Nemzeti radikális jakobinizmus

guillotine.jpg

„Fontos hangsúlyozni, hogy a pártvezetés nem tekint esküszegőnek”
(Lenhardt Balázs, kilépése után)

Azért örülhet a Jobbik, hogy nem 1793 Párizsában, vagy 1950 Budapestjén vagyunk, és nem épp ők vannak hatalmon. Így a mindenkit, de legelőször is a leghűségesebb elvtársakat utolérő guillotine vagy pincebörtön helyett kizárásokkal és perlekedéssel oldják meg az egymás közötti feszültségeket, amíg csak az élcsapat élcsapata a helyén tud maradni.

Mint oldott kéve, úgy hullanak szét a Jobbik ismert arcai a centrifugális erők hatására; csak győzze követni az egyszeri talpas, hogy a felsővezetésben épp kinél van a radikális nemzeti igazság pallosa. Részemről pont a jobbikos talpasokat sajnálom a leginkább: amíg ők különböző, sokszor érthető okokból az egyébként sehová nem vezető nemzeti radikalizmust tartják a sikeres élet és a magyar nemzet utolsó mentsvárának, addig ebben az utolsó mentsvárban újra meg újra kiderül, hogy egyéni bizniszeket bonyolító udvari intrikusok takaróznak az árpádsávos köpenyekbe.

A köpenyek azonban lehullanak. Szegedi Csanád esete volt talán a legvadabb, hogyan vált a kollektív vádakkal, egybites politikai üzenetekkel vagdalkozó, hazánk izraeli megszállásáról értekező EP-képviselő a hardcore republikánusokat megszégyenítő támogatójává Izraelnek. Nem csoda, hogy a sztorit követő nemjobbikosok sajnálattal és megértéssel vegyes fékezhetetlen kárörömmel fogadták a radikális Paulusból Saulussá vált politikus fordulatát; míg a jobbikos tömegek hosszú kognitív disszonancia után végül kimondták a fatvát Szegedire, akinek a kezét – miután nem sokkal korábban még a párt öklének és bajtársának nevezte – Vona Gábor is elengedte. Így megy ez minden radikális szervezetnél, amióta csak ledőltek a Bastille falai.

Jakobinus tapasztalat azonban az is, hogy nem szabad radikálisabbnak lenni a pártvezetés aktuális radikalizmusánál, mert esetleg magunk is az Ügy elárulói közé kerülhetünk. Így járt Lenhardt Balázs is, aki lángoló igazságérzetével, a Párt iránti aggódással és az árulókkal szembeni megvetésével felvértezve, mint 21. századi Saint-Just mondta ki halottak napján az ítéletet Szegedi Csanádról: „a Jobbik Szegedi Csanádot politikai értelemben halottnak tekinti, és szeretné elérni a közélet megtisztítását a hozzá hasonló gátlástalan és aljas politikusbűnözőktől”. Lenhardt egy lendülettel fel is jelentette Szegedit. Ez azonban már sok volt a pártvezetésnek, így aztán Lenhardt kilépett a frakcióból. Vona Gábor azt közölte: „Mivel a Jobbik elnökének és frakcióvezetőjének szóbeli és írásbeli felszólítását, valamint a frakció egyöntetű véleményét figyelmen kívül hagyva egyeztetés nélkül kezdett bele akciójába, ezért bennem az iránta való bizalom végleg megszűnt. A Jobbik csapatát csak akkor tudom sikerre vezetni, ha a fegyelmezettség és az egymásba vetett hit érvényesül a sorainkban. Mivel ő a fegyelmezettségnek sokadszorra sem tudott eleget tenni, bizonyította, hogy nem tud csapatjátékosként velünk küzdeni, ezért megkértem, lépjen ki a képviselőcsoportunkból, amely kérésnek a frakcióülés végén eleget tett, miután meghallgatta a frakciótagokat, akik közül senki nem foglalt állást maradása mellett.”

A lángpallossal ítélkező Lenhardtnak tanulnia kellett volna Saint-Just sorsából: a halál Robespierre-t balról előző angyala is a guillotine alá került. A feljegyzések szerint Saint-Just utolsó pillanataiban is a forradalmi Franciaország alkotmányát emlegette büszkén. A Jobbik frakciójából most kilépő Lenhardt egyrészt kifejezte elégedetlenségét („nem kívánok azonosulni azzal az irányvonallal, amit a Jobbik a parlamentben képvisel”) , másrészt újult erővel egyben hitet is tett az Ügy mellett: „A Jobbik elindulásakor és a Radikális változás című választási programunkban lefektett elvek iránt továbbra is hűséges vagyok, parlamenti képviselőként a tántoríthatatlan radikális álláspontot képviselem a jövőben is. (...) Fontos hangsúlyozni, hogy a pártvezetés nem tekint esküszegőnek, mert a Szent Koronára tett fogadalmamat maradéktalanul betartottam, így képviselői mandátumomat megtarthatom. A Jobbikból sem léptem ki, a nemzet ügyét továbbra is vinni kívánom tűzön-vízen át!”

Ennyivel civilizáltabbak lettek tehát kétszáz év alatt a radikális erők. Az eltévelyedett Lenhardtnak még van ideje belátni az Ügy és az azt megvalósítani kívánt politika bonyolult összefüggéseit, addig meg továbbra is képviselheti a radikalizmust a maga útján. Igaz, a Jobbik ezzel újabb, a talpasok körében eddig hitelesnek tartott arcot vesztett el, a szavazók pedig elgondolkodhatnak azon, kinek van igaza a bel-jobbikos konfliktusokban. Hiába hát a többszörös magyarországi társadalmi válság: a válságból táplálkozó, sokak által rettegett Jobbik saját csapdájában, a radikalizmus csapdájában vergődik és fog vergődni a jövőben is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr394896873

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nemzeti radikális jakobinizmus 2012.11.08. 13:06:01

Azért örülhet a Jobbik, hogy nem 1793 Párizsában, vagy 1950 Budapestjén vagyunk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fremskritt (törölt) 2012.11.08. 13:09:33

szerzők számára a rettegők szempontjai a legfontosabbak, így nehéz lehet belátni hogy az ilyen kizárásokkal tulajdonképpen a 2014-ben kb. 50% mínusz 3 parlamenti helyet szerző fidibuszt majdan kívülről támogató képviselőket tartja távol a parlamenttől a klein család és csanád. nem árt időben elkezdeni, a nagyágyúkat meg elég lefelejteni a választási listáról.

Urfang 2012.11.08. 13:10:18

Na és azzal mi van, hogy a fidesz is otthagyta már a jobbközép sáncokat és futólépésben menetel a jobbszél felé? Mi van azzal, hogy a jobbik EU-ellenessége, piac-ellenessége, és összeesküvés elméletei gyökeret vertek a fideszben is? Mi van azzal, hogy jobbközépen már csak Bajnai maradt? Mi van azzal, hogy a fülkeforradalom felfalta a legjobbjait (Fellegi, Ángyán, Bencsik) és Lászlónékat meg Budaikat rakott a helyükre?

Erről is olvasnánk Gellért.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2012.11.08. 13:14:52

@Urfang: mandiner.blog.hu/authors/rajcs%C3%A1nyi.gell%C3%A9rt%20%28erg%C3%A9%29

Keresd ki az évek során a Fideszről és a magyar jobbról írt több tucat cikkemet. Örülök, hogy segíthettem.

fremskritt (törölt) 2012.11.08. 13:18:11

@Urfang: lászlónéről rosszat se mert anyád is lehetne!
te kis jobbközép :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.08. 13:18:32

Még jó, hogy a fülkeforradalom bezzeg nem falja fel gyermekeit, ugye ergé?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.08. 13:20:28

@Urfang: Ez neked hol jobbszél? Ez hardcore radikális bal. Úgymond jakobinus. Csak Turulnak és Ergének erről most nincs idejük írni. Pedig akarnak.

fremskritt (törölt) 2012.11.08. 13:31:59

@TaTa86.: ez az eltartott kisujjú "nekem senki sem elég jobboldali de nem teszek ellene semmit" viszont nem arisztokratikus, hanem balfasz irányzat.

kispufi 2012.11.08. 13:39:55

@TaTa86.: senki nem mondta, de ez azért ne okozzon boldogságot. saját farkába harapó kígyó itt mind, miközben kifelé mindig épp más ellen hadakozik, de önmagát kaszabolja. hát meg is látszik a végeredményen. szerintem senki se sajnáljon egy regisztrációnyi időt, mert cserében szép lószerszámokat rajzolhat a szavazólapra. amivel persze mag se lesz különb azoktól ott, csak legalább nem is kampányol ilyennel.

==T== 2012.11.08. 13:43:54

Egy újabb megrendelt írás, vagy belülről jött?

A Fidesz nagyobb arányban forgácsolódott 90-94 közt. Eddig 3 ember lépett ki/záródott ki a frakcióból + SzCs az EP-ből.

Szvsz egyik távozóért sem nagy kár,és igazándiból csak a Szegedi ügy volt ártalmas, de legalább pontot tettek a végére.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.08. 13:45:11

@rajcsányi.gellért (ergé):

A ti "lapotok", a ti dolgotok, hogy mit pakoltok bele, de ilyen politikai lejáratú célzatú, karaktergyilkolászós, bekenős cikkeket a népszagában és a narancsban szoktam olvasni:-[ Azok sem találóbbak, azok sem szellemesebbek, mint ez itt, de általában azért feszesebbre, ütősebbre vannak írva.

ü
bbjnick

Urfang 2012.11.08. 13:46:35

@rajcsányi.gellért (ergé):

Nekem konkrétan ebből a cikkből hiányzott, mert elég felemás dolog a nemzeti radikális jakobinizmusról írni úgy, hogy kizárólag a jobbikot ekézed, és úgy csinálsz mintha a felcsuti Robespierre nem is lenne ugyanúgy nemzeti, radikális, és jakobinista.

Doberdo 2012.11.08. 13:46:46

Azért ezt valaki nyilván szervezi. Magától nem fordult volna a Jobbik ebbe az irányba!

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.08. 13:54:48

Rögtön a lényegre térnék.

A szerző törökgábori jelmezbe bújva próbálja eladni véleményét a nagyérdeműnek. Hitelesnek tűnő megállapításokat tesz, hogy aztán mindezt arra futtassa ki, hogy "a Jobbik saját csapdájában, a radikalizmus csapdájában vergődik és fog vergődni a jövőben is."

Klasszikus, liberális félről olyannyira ismerős Deutungshoheit. 30 éves rajcsányi gellért, mint politikai elemző, megmondóember. Egy _újságíró_
, aki politológus-elemző-történész szerepében tetszeleg, mindezt egyszerre.

Ezt már unalomig-undorig ismerjük, hogy milyen az amikor a huth geri meg a szentesi zöld laci - néha rajcsányival betársulva - hogy próbálják milyen undorító csicska módon irányítani a közbeszéd folyását az echóban meg a hírtv-ben. mindezt mindenféle szakvégzettség hiányában.

Ez a legnagyobb baj ma Magyarországon: az újságíró, aki "véleményvezér" és/vagy "verőember" szerepében lép fel, ahelyett hogy _tudósítana_.

Egyébként nyilvánvaló, hogy ez a cikk is megrendelésre íródott, kell a pénz, jön a fűtési szezon, egyre hidegebb van , szóval foglalkozzunk a jobbikkal, ne pedig a fidesszel, amely épp szétkúrja az országot.

DE hogy a lényegi kérdést megoldjuk: a Jobbik épp annyira vergődik a "radikalizmus csapdájában", mint amennyire a fidesz vergődik a bolsevik csapdában, az mszp a posztkomcsi-csapdában. Érdekes módon ezeket a magállapításokat (pl a fideszt is említve) valahogy nem látom leírva. Hát akkor pedig miféle "elfogulatlan elemzői"szerepre tör egy olyan ember, aki ugyanezeket teljesen figyelmen kívül hagyja? Aki csak a Jobbiknak tud "kemény kérdéseket" föltenni, a _saját_táborának_ pedig nem, az újságírói szempontból egy szánalmas tintanyaló papírtigris, egy hiteltelen senki.

Bizony ez a rendszer logikája.

Kandeláber 2012.11.08. 14:14:19

@Urfang: "A jobbközépen csak Bajnai maradt". Atya, te magát a reinkarnálódott Messiásodat cáfolod, hiszen ő maga sulykolja a felkenése óta egyfolytában, hogy középen áll!
Nálatok nincs pártfegyelem?
Ja, párt sincs, most under construction, de azért nem kéne ilyen módon nyilvánosan hátba döfnöd milliók (na jó százezrek) reménységét!

Urfang 2012.11.08. 14:22:28

@Kandeláber:

Pontosan, középen áll. De nem pontszerű, hogy ne legyen kiterjedése, hanem olyan halmaz ami jobbközépre és balközépre is kinyúlik középről. Nincs itt semmi ellentmondás.

Egy hét alatt megelőzték a szocikat és csak hetek kérdése lehet, hogy a fideszt is megelőzzék.

Ez a ti bajotok elvtársak, hogy a fidesz-mszp tandemnek bealkonyult és most végre lehetőség van megszabadulni a posztbolsiktól.

Bloodscalp 2012.11.08. 14:26:50

@rajcsányi.gellért (ergé): na de gellért!

mszp-komcsik! ez nem is lehet vita!
lmp-libsik! ergo ők is komcsik csak másik verzió!
jobbik-most már tudjuk hogy ott is jakobinus felfogás van.

türelmetlenül várom hogy kifejtsd a munkásságod fidesz&kommunizmus tekintetében

Kandeláber 2012.11.08. 14:28:08

@Urfang: Önmagadat cáfolod. "Jobbközépen csak Bajnai maradt"- írtad.
De középen is ott van. Meg a balközépen is.
Mikor dőlt el, hogy istenné lett, aki mindenhol ott van?
Elég gyorsan avanzsált Messiásból felfele.
Nem sok ez a rajongás?

Urfang 2012.11.08. 14:37:13

@Kandeláber:

Nincs ott mindenhol. A széleken semmi dolga nincs. A jobbszélen ahol a fidesz a radikális jakobinistákkal verseng nincs kerenivalója Bajnainak. A balszélen ahol a fidesz a munkáspártra licitál rá a nyugatellenesség és tőkeellenesség szólamaira szintén nincs keresnivalója Bajnainak. Ő inkább a mérsékelt jobbközép és balközép szavazókra hajt.

A szélsőségek találkozásánál összeérő radikális széljobb-szélbal jakobinista-sztálinista katyvaszt pedig meghagyja Orbánnak, válogasson csak az ottani csőcselékből kedvére.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.08. 14:41:48

@Urfang: Álmodik a nyomor. Jobbközép polgártárs - még ha forog is a gyomra a Fospumpa baromságaitól - soha a büdös életben nem fog szavazni a Pojáca libás miniszterére.

Kandeláber 2012.11.08. 14:45:08

@Urfang: A viccet félretéve: mindenki tudja, hogy Bajnaira magyarországi jobboldali, akár jobbközépre, akár még szélebbre sorolja magát, SOHA nem fog szavazni.
Csakis az MSZP-től, a DK-tól és az LMP-től szerezhet szavazatokat, és természetesen az ún. "bizonytalanoktól", akik politikailag tudatlan, illetőleg apolitikus tömeghez tartoznak, akik fel sem tudják fogni a pártszlogeneket, csupán arcokra voksolnak, vagy protestszavazók.

Urfang 2012.11.08. 14:54:53

@Kandeláber:

Pedig Bajnai az egyetlen jobboldali politikus Magyarországon, úgyhogy a jobboldaliak CSAK rá szavazhatnak.

Orbán táboráról már rég leváltak a mérsékelt jobboldali jobbközép szavazók, és a jobbik megjelenésével a szélsőjobb szavazóinak nagy részét is elvesztette.

Azok a fideszesek akik még megmaradtak neki, azok jellemzően szélsőbalos személyi kultuszos sztálinista-orbánisták, gazdaságilag államosító marxisták, nyugatellenes és kapitalizmusellenes őskommunisták.

Hagyjuk a takarónak használt címkéket, ha nem azt nézzük amit mondanak, hanem amit tesznek, akkor Bajnai az egyetlen jobboldali politikus.

A Gyurcsány-Orbán félék azok balosok.

brabant89 2012.11.08. 15:05:50

@Schwerer Gustav: Elég rosszindulatú a hozzászólásod. A szerző - ha nem tudnánk - világossá teszi az elején, hogy szerinte a "nemzeti radikalizmus" nem vezet sehová. Az írás pedig nem hinném, hogy megrendelésre íródott volna, egész egyszerűen Lenhardt Balázs Jobbik-frakcióból történt kizárása tette aktuálissá.
Nyilván nagy felelősséggel jár egy sokak által olvasott blog szerkesztőinek az a döntése, hogy miről ír, illetve miről nem ír.
A magyar jobboldal helyzetéről megjelentetett cikkek között a szerző által írt cikk a kormánnyal szembeni elégedetlenségről és reménytelenségről tanúskodott.
A napokban két a kormányt bíráló írás jelent meg Bakó Beától.
Épp a Mandiner mutatja, hogy az országra nézve milyen káros volt Orbán Viktor "Egy a tábor, egy a zászló" politikája, amely sikeresen akadályozta meg egy mérsékelt-konzervatív jobbközép párt megerősödését úgy, hogy nem volt képes megakadályozni egy erős szélsőjobboldali párt létrejöttét.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.08. 15:07:20

@Kandeláber: Ja, ja. A ballibik által elképzelt ajrópai értelemben vett jobber nem létezik, az ugyanis valójában baller.

@Urfang: Gyengébbek kedvéért: nem attól lesz valaki jobboldali, hogy tolja a neolibi gazdaságpoltikát, ahhoz ugyanis nemzetben és hagyományban kell gondolkodni. Ráadásul a közép-európai hagyományoknak nem a neolibi, hanem a szocdem. jellegű gazdaságpolitika felel meg jobban.

Urfang 2012.11.08. 15:17:26

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Ettől még mindig nem lesz jobboldali a fidesz, mert a szocdem jellegű gazdaságpolitika helyett unortodox marxista vonalat képvisel, és nemzet és hagyomány helyett kizárólag hatalomban gondolkodik.

Ha nem csak az elcsépelt szólamokat nézzük, akkor Bajnai igenis jobboldalibb Orbánnál.

Ha most a megszokásokat elfeledve tiszta lappal újrakategorizálnánk mindenkit, akkor a fidesz valahol az MSZP és a Munkáspárt között foglalna helyet.

Kandeláber 2012.11.08. 15:20:15

@Urfang: Szóval a te Bajnaid amolyan népfront-messiás, akinek az ernyője alá bújhat széles e Magyarországon mindenki.
Nagyon fárasztó vagy.
Ezt a közép meg gyűjtőpárt meg mittudomén milyen dumákat valami pr-es ötlötte ki, mert hogy nem Gordonka agyából pattant ki, az biztos.@Lavrentyij Pavlovics Berija: Persze, szerintük az a jobbos, aki nem jobbos, ezt már Marcuse és Kohnbandi is megmondta.

Urfang 2012.11.08. 15:28:54

@Kandeláber:

Elég volt a népfront-messiásokból, pont ez a lényeg, hogy Bajnai nem az.

Gyurcsány népfront-messiás volt, aztán sokra vittük vele, Orbán is népfront-messiás volt, aztán vele is sokra vittük, nem kérünk többet a hatalommániás hordószónokokból.

Itt most egy halk szavú szakértőre van szükség, aki panaszkodás és visszamutogatás helyett egyszerűen feltakarítja a Gyurcsány-Orbán-korszak szemetét és a haza végre elindulhat a haladás útján.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.08. 15:29:10

@Urfang: Az MSZP és a Munkáspárt közé történő sorolás is azt mutatja, hogy maga kizárólag a párt gazdaságpoltikáját veszi figyelembe. Pont azt teszi, mint a ballibi megmondók, akik fennen kommunistázzák a Fideszt, elfelejtve azt, hogy vagy ők személyesen (komplett Népszava), vagy a lieblingjeik (Gyurcsány, Horn, Bokros) anno komcsik voltak. Ha náciznák a Fideszt, akkor még lehetne valamiről vitatkozni, de így semmi értelme.

@Kandeláber: Ja, és ezt a honi ballibi megmondók és mezei szavazók agyatlanul szajkózzák. Ennek egyik legjobb példája a "mi jobboldalinknak" kikiáltott Balavány, akit valójában a posztkomcsik kilóra megvettek.

Pelso.. 2012.11.08. 15:30:00

@Lavrentyij Pavlovics Berija: "jobbközép polgártárs"
Abból hány van? -pártelit s katonáik leszámítva, persze.

Kandeláber 2012.11.08. 15:30:45

Na most halk szavú szakértő vagy utcaseprő?
Úgy tűnik, szelektálás nélkül gyűjti a hulladékot (Gyurcsány-Kuncze stb...).

Kandeláber 2012.11.08. 15:32:16

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Mindig is mindent ők akartak megmondani, miért lenne ez alól kivétel az, hogy ki a jobbos és ki nem az?

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.08. 15:38:21

@Pelso..: Az biztos, hogy több, mint millás. Azok ugyanis szadesz árvák, akikből nem volt 200 ezer.

@Kandeláber: A Libaszerelő szakértelmére példák:
- "Nem értettünk hozzá"
- lelkes asszisztálás a Pojáca ámokfutásához
- ingatlanadó bevezetésének módja: 30 milla alatt semmi, felette rögtön évi többszázezres tétel
- az olyan faszságok, mint a teljesítmény alapján kitalált luxusautóadó már csak hab a sörön

Pontosan, és csodálkoznak, amikor megkapják a liberálbolsi jelzőt.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.08. 15:43:08

@brabant89: "A szerző - ha nem tudnánk - világossá teszi az elején, hogy szerinte a "nemzeti radikalizmus" nem vezet sehová."

Milyen tudás (szociológia? történelem? politilógia?) birtokában jelenti ezt ki, mert amit megosztott velünk, abból semmi ilyen nem derül ki, mármint a bastille-párhuzamon kívül.

Tehát: eddig kilépett a szegedi, és két ember a frakcióból, ebből az egyik személyes okok, nem pedig irányvonalbeli nézeteltérés miatt.

Hol van itt a "jakobinus szétforgácsolódás"? A fideszből talán nem léptek ki soha parlamenti képviselők? Dehogynem. pl. egy Hortobágyi Krisztina nevű 2001-ben. Mit bizonyít ez? semmit.

"A napokban két a kormányt bíráló írás jelent meg Bakó Beától."

Mindkettő kizárólag technikai, módszertani alapon bírálja a kormányt. Holott sokkal fontosabb, (tulajdonképpen az a döntő), hogy mi van a törvénybe írva, mint hogy hányszor módosították. De erről egy szó sem esik, gondosan homályban van tartva.

Tehát pusztán a lényegről "felejt" el beszélni az írástudó.

"Épp a Mandiner mutatja, hogy az országra nézve milyen káros volt Orbán Viktor "Egy a tábor, egy a zászló" politikája, amely sikeresen akadályozta meg egy mérsékelt-konzervatív jobbközép párt megerősödését úgy, hogy nem volt képes megakadályozni egy erős szélsőjobboldali párt létrejöttét."

liberálnáci vagy?

Kandeláber 2012.11.08. 15:47:44

@Lavrentyij Pavlovics Berija: 1994 óta Gyurcsány üzlettársa, később Simoré is. 2009-ben senki sem akarta vállalni a rossz nyelvek szerint külföldről menesztett Gyurcsány helyett a miniszterelnökséget, végül Bajnai ráállt a dologra. És miből lesz a cserebogár, egyszer csak a Gyurcsány-bábból kikelt egy pillangó, aki még a borult magyar égre is napot varázsol - legalábbis ezt állítja az ATV teljes személyzete.
Szóval Bajnai egy személyben jobb- és baloldali, továbbá közép is - nem akarok blaszfémiát elkövetni, ezért nem mondom ki, hogy milyen háromságnak akarják beállítani. De itt egy vélemény a bal oldalról, ráadásul a Népszabiból:nol.hu/velemeny/20121020-ossze-visszafogas

tarackos 2012.11.08. 15:50:39

"Részemről pont a jobbikos talpasokat sajnálom a leginkább: amíg ők különböző, sokszor érthető okokból az egyébként sehová nem vezető nemzeti radikalizmust tartják a sikeres élet és a magyar nemzet utolsó mentsvárának, addig ebben az utolsó mentsvárban újra meg újra kiderül, hogy egyéni bizniszeket bonyolító udvari intrikusok takaróznak az árpádsávos köpenyekbe."

RG! Errefelé az a sorsa a talpasoknak, hogy befürödjenek! Nincs új a nap alatt. Tartani kell a kartávolságot...

Urfang 2012.11.08. 15:53:16

@Kandeláber:

Szerintem te túlértékeled Bajnait. Se nem ismeretlen, se nem szeplőtlen, egyszerűen csak a jelenlegi szégyenletes palettán egy viszonylag hiteles arc, akire az a nehéz feladat jut, hogy a végletekig hiteltelenné vált Gyurcsány&Orbán után kezdjen végre valami értelmeset az országgal és legalább egy picit takarítson össze a posztbolsevik dilettokrácia húszéves regnálása után.

Kandeláber 2012.11.08. 16:02:36

"A végletekig hiteltelenné vált Gyurcsány@Orbán után kezdjen végre valami értelmeset az országgal."
Mindezt természetesen Gyurcsánnyal, Kunczéval.
Nem azért, de elolvasod te, amit leírsz?

Urfang 2012.11.08. 16:07:22

@Kandeláber:

Nem hiszem, hogy Gyurcsány benne lesz a bandában, ő inkább Orbánhoz fog csapódni, amikor a két hitelét vesztett hamismessiás végső elkeseredésében egymásra talál.

A Kunczéval én nem is tudom mi a gáz. Tudsz róla valami korrumpálót mondani, vagy csak annyit bírsz kinyögni, hogy szdsz-es volt tehát gonosz?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.08. 18:43:38

A nemzeti radikalizmus az USA-t a világ vezető hatalmává tette. Ezt patriotizmusnak hívják, és egyre erőteljesebb, ha lehetséges. Lehet nem szeretni az USA-t, de a mélyamerikaiskodásból példát vehetnénk. Igaz, az USA-ban nincsenek bolsevik emlőn nevelkedett zsidó kölkök, akik feltalálták maguknak a konzervatív liberalizmust.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.08. 21:26:10

@Urfang:

atyaég... sejtettem, hogy ehonban csak a hülyeséget tanulják el egymástól a pártok... mi ez az inverz-bini szintű hurráoptimista bullshit?

bajnai, mint a gusányizmus/orbánizmus eltakarítója?

nyöhe

a böszmét 2x miniszterként szolgálta EGY ELLENVETÉS nélkül (se a gazdpol ámokfutás, se az öszödi beszéd nyomán nem mukkant meg rosszallóan)

2002-2010 közt meg a coccik ugyanúgy számoltatták el a finesszt, mint most azok a coccikat: sehogy

az együtt 2014 vagy mi eddigi zanzája turbópolkorrekt jófiúsdi, pölö egy szó sincs benne a közbiztonságnak nevezett bigyuláról, aminek hiánya jelentősen hozzátett a coccik bukásához

és itt vagyunk kuncze bácsinál... ugyan a szavazók 99%-nak nem kellett se 2009-ben, se 2010-ben, de biztos majd pont ő lesz a bazinagy szavazómágnes - ja, hogy a bácsi belügyérként rend helyett "megélhetési bűnözés" mantrával rontott tovább a szitun? ellenben igazdemokrataként "miért mentek oda" dumával tudta le a helsinki bizottság által is kifogásolt túlkapásokat? omg

fúúúúúú... gratula. azokkal lebontani a finessz kétharmadot, akik annak a kiváltó okai voltak. dzsíííniusz... a haza és haladás is valami eltolcsita unortodox kábszert szippant?

LOL

a jobbközép megszólításához esetleg jobbközép politika kéne, nem a soros-árvák erőltetése

anno az mdf széthullásánál a zorbán észrevette a keletkezett piachézagot. most a bolsivá züllött finessz teremt egy újat, nagyot, jobbközépet. nem szocdem rizsával tölthető be. csaxóltam.

orbán önmagát alulmúlásán áll vagy bukik bajnai sikere, mert ilyen dejavu-reloaded mellett a többség nem miatta, hanem ellenére ikszel legfeljebb a mozgalmára, csak hogy szabaduljon az eltolcsizmustól

egyébként is: puzsér 4 prezident, értelmesebb, mint az agyonpénzelt atlanti agytröszt

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.08. 22:36:02

@Mr Falafel:

szegény bethlen bácsi konzlibsége akkor mi fán terem...

bz249 2012.11.08. 23:43:36

@Herr SturmLikudnik: latja ez a szep 2014-ben, hogy meglehetosen bizonyos, hogy max. 3-4 uj valasztas mulva (a legvaloszinubb, hogy mar egy utan) egy kurmany fog alakulni, az indulok valamilyen kombinaciojabol.

Komolyan az egesznek csak akkor van ertelme, ha valaki erzelmi alapon all hozza, mert akkor legalabb orulhet, hogy azok nyertek, akiket szeret.

Merthogy itt a kormanykepesseguket sokszorosan bizonyitott szakemberek es a hatekony szervezettsegukrol naprol napra bizonyossagot tevo Jobbik uj fiui a lehetoseg. Vagyis racionalisan nehez kulonbseget tenni a jeloltek kozott, mert a szinvonal az megvan.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.09. 00:15:03

@bz249:

sokáig lesz még a törzskocsmád a lajtától nyugatra...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.09. 07:03:26

mind mond a jégember az ügyről?
igyuk a szavait
kuruc.info/r/6/103750/

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.09. 07:14:01

Azért örülhet a fidesz, hogy nem 1793 Párizsában, vagy 1950 Budapestjén vagyunk.
csak győzze követni az egyszeri talpas, hogy a jobbik felsővezetésében épp kinél van a radikális nemzeti igazság pallosa, ezért legyen kedves elolvasni a fenti volner nyilatkozatot, és a barikád cikkét is:
barikad.hu/lenhardt_balazs_tisztan_emelt_fovel_tavozik-20121108

a párt ismét teljesen civilizáltan és kulturálta kezelte az ügyet.

a nemzeti radikalizmus viszont nem vezet sehova, értem? nem kell kifejteni, mindannyian tudjuk hogy miről beszélek, orbán tanult, dolgozott, kitartott, nem hivatkozott a társadalomra meg a nemzeti radikalizmusra, 3 generáció kemény munkát, amit orbán nagyapja, apja, és maga viktor nyomott itt le, ezt a 3 generációnyi kemény munkát akarják a nemzeti radikálisok a sárba taposni.
pedig hol kezdte? a klán még piros hátizsákkal költözött a falu szélére, az unoka már befolyásos ösztöndíjjal tanult a legmenőbb ejrópai és nyugati egyetemeken. hol volt itt nemzeti radikalizmus kérem ? na ugye.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.09. 07:19:41

@Herr SturmLikudnik: Melyik Bethlen? A konzervatív liberalizmus létező fogalom volt úgy száz éve is, és akkor volt értelme. Legújabb feltalálása, vagy ha úgy tetszik, értelmezése szimplán újbolsevik ifjúsági szervezetek handabandája.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.09. 07:24:49

@tesz-vesz: Azt szajkózza Szíjjártó Péter, hogy az európai gazdaság, és így a magyar is, soha nem volt még ilyen helyzetben, mint most. Azt is szokta mondani, hogy az EU megoldásai a válságra nem jók, ezért jár a Fidesz más úton. Sosem mulasztják el hangoztatni, hogy a nemzeti érdek mindenek felett. Ha másban nem is, de szavakban ez a nemzeti radikalizmus az EU-n belül. Erre mondja Rajcsányi elvtárs, hogy nem vezet sehová.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.09. 07:36:38

"A lángpallossal ítélkező Lenhardtnak tanulnia kellett volna Saint-Just sorsából: a halál Robespierre-t balról előző angyala is a guillotine alá került."

igen, nem volt fegyelmezett lenhardt, nem csapatjátékos, bezzeg a fideszben mindenki fegyelmezett.
Így megy ez minden posztkommunista szervezetnél, amióta csak ledőltek a Bastille falai.

de várjunk csak, hiszen Ángyán és Bencsik (vö.: 1.2.) is szembemegy a fidesszel, hát mi van itt kérem?!
Mint oldott kéve, úgy hullanak szét a fidesz ismert arcai a centrifugális erők hatására; csak győzze követni az egyszeri talpas, ezért jó ha például végigolvassa ezt:
kkbk.blog.hu/2012/10/29/angyan_pecsen

nem szabad radikálisabbnak lenni a pártvezetés aktuális radikalizmusánál, mert esetleg magunk is az Ügy elárulói közé kerülhetünk! értsük már meg végre.
szegény Ángyán csak ahhoz akarta tartani magát, amit a vezérrel megbeszéltek, nem akart ő radikálisabbnak lenni a radikálisnál, nem akarta ő elszámoltatni az elszámoltatót, csak azt akarta véghezvinni, amit megígértek a választáson.
Ennyivel civilizáltabbak lett a civilizáltnál.

ergé, ne frusztrálódj, a komplexusaidat inkább máshol vezesd le, sportolj, tanulj meg hangszeren játszani, már nem először kezd hazugságra hajazni a nagy műved, csak épp az intelligencia, és az igazság (keresés) hiányzik belőle, nem hiteles, szó mi szó.
téged nem az igazság vezet, hanem a gyűlölet, melynek kulturált arcot próbálsz adni, de a sunyi kis képed, sunyi kis belsőt takar, jótanácsként mondom, ne törölj, mert kimondom az igazságot, én most nem gyülölködöm, de te ne foglalkozz többet a jobbikkal, te se vagy különb sokkal a pincér nováknál, nincs benned meg az a spiritusz, amivel tovább tudnál lendülni, így nem érdemes neked írnod többet a jobbikról, csak a befekítés és a lejáratás hajt, ami nem lehet cél egy gerinces értelmiséginek.
hiába vagy labanc, jótanácsként mondom. ne járasd le jobban magad.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.09. 07:39:41

@Mr Falafel: de nem fejti ki. miért? fél hogy lesöpörjük az érveit mint a száraz faleveleket a villamos menetszele?
vagy nincsenek is érvei?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.09. 07:46:29

@tesz-vesz: Hát, elég megrendelésszagú kis írásnak tűnik. Ami jobb, mintha a szervilizmus eluralkodó mámorának terméke lenne.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.09. 08:06:01

@Mr Falafel: ja hát végülis azt se ártott volna a szerzőnek ha felvázolja hogy ő hogy érti a nemzeti radikalizmust? amellett, hogy csak így axiómaként kijelenti okok nélkül, hogy az zsákutca.
hogy az értelmes emberek egyet tudjanak érteni vele, ha igaza van.
dehát erre nincs idő.

mert szerintem pl nemzeti radikalizmus egyik szép példája a magyar zászlót lengető 56-osok. mindjárt jön a kornisvérű techpedt péter és mondja, rázza ujjait és rabláncát, hogy "56 és 48 tényleg zsákutca volt, hiszen megbuktak a forradalmak".
csakhogy ezt előre nem lehetett volna látni. és 48-ban simán nyerhettünk volna, nem tudtuk előre hogy bejönnek az oroszok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.09. 08:14:20

@Mr Falafel: nem hiszem, hogy megrendelték, egyszerűen egy gyűlölködő elkényeztetett ez a gellért, ha lenne gerince nem írna ilyet.
most pl alap, egy újságírónál, hogy minden forrást, minden résztvevőt szemszögét elmondja, itt a látszat megvan, megszólaltatja vonát, idézi, tökéletesen irreleváns szempontból. a lényeget kikerülve, ami ügyesnek tűnhet az átlagembernek, de szerintem primitív nagyon.
ergé (kinek a g*ci sem csúnya szó :) , teljesen fideszdroid, aki gondolkodik azért a maga módján, lásd orbán mikor kínába ment, mit beszélt a szájával, a komcsi áruló vére előtört, ezt leírta gellért, de nagyon úgy hiszem hogy így nőtt fel, hogy a családja, rokonságában sok fideszes volt. még ma is párttag szerintem vki. nyilván nem véletlenül kapják az állami megrendeléseket, nem véletlenül bíznak bennük, hogy viki honlapját gondozzák milliókért.
nem véletlenül lép be vki egy párt ifjúsági szervezetébe, gondolom apa, anya küldte oda őket, mint egy modern úttörőtáborba,

ezeket nem kell irányítani, nem kell mondani hogy most írjál lejáratást, ellenben pl a nyomtatott lapokkal, ahol mondják mi a téma, de ott is tudják mit kell írni bele
ezeknek ez benne van a vérükben, így nőttek fel.

Valandil 2012.11.09. 08:19:49

Centripetális erő, bölcsészkém!

Amúgy csak nekem furcsa, hogy a fityisz minden parlamenti pártot partnernek vagy ellenfélnek tekint, csak a dzsobbik az ellenség?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.09. 08:25:21

illetve hát a vona-idézet nem teljesen irreleváns, csak épp a poszt szerzője, mintha tudomást sem venne róla.
nem érti?
viszont lenhárdt csak a frakcióból lép ki, a pártból nem. vona nem tartja árulónak, de ez biztos nem függ össze a koncepcióval, azért nem idézik.
oké, csak ilyen mentalitással ne írjon senki.

a cél az hogy a nemz. rad zsákutca. de miért? és mi a nemz. rad?

Carthamus tinctorius (törölt) 2012.11.09. 08:51:33

"az egyébként sehová nem vezető" - eddig olvastam és vége. A fidesz menthetetlenül sodródik a liberalizmus felé, a végén sorsa az lesz, mint az SZDSZ-é.

Persécuté Persécuteur 2012.11.09. 11:55:51

@Kandeláber: Bajnai minden lesz: közép, mérsékelt bal és mérsékelt jobb. Csak a szélsőségesek lesznek rajta kívül. Ezt a teljesen új ötleten alapuló felállást úgy fogják hívni, hogy NER (a nemzeti együttműködés rendszere). Ez a centrális erőtér, ami mindent tartalmaz az esélytelen, jelentéktelen szélsőségeken kívül, természetesen leválthatatlan lesz és berendezkedik 20-40 évre. Pont mint az Orbán-kormány meg a Gyurcsány-kormány (mindkettő azt hitte, hogy megtalálta a Nagy Receptet, amivel be tud rendezkedni 40 évre. Demokráciában azonban ilyesmi nincs. A magyar politikusok akár le is szokhatnának a Nagy Recept meddő kereséséről, de ahhoz, úgy tűnik, még fel kell nőniük.)

Valandil 2012.11.09. 12:08:13

@Herr SturmLikudnik: Hehe.

"s itt vagyunk kuncze bácsinál... ugyan a szavazók 99%-nak nem kellett se 2009-ben, se 2010-ben, de biztos majd pont ő lesz a bazinagy szavazómágnes - ja, hogy a bácsi belügyérként rend helyett "megélhetési bűnözés" mantrával rontott tovább a szitun? "

Anno egy lakossági fórumon (ahol KG mellett rendőri vezetők is megjelentek) hangosan mertem kacagni Kuncze elvtárson és mondókáján. Felszólított, hogy hagyjam abba, különben sem értek hozzá! Kár, hogy nem látta a tábornokokat maga mellett, amikor a tenyerükbe temették az arcukat.! :D
(Ellentétben vele, ők ismertek engem.)

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2012.11.09. 12:15:23

Végül is a Jobbik is csatlakozott ahhoz a hagyományhoz, amihez eddig az összes parlamenti párt, nevezetesen hogy ha az általa képviselt elvek és a pénz között kell választani, akkor az előbbi azonnal megy a levesbe. Már akkor érdemes lett volna erre figyelni, mikor a parlamentbe bejutva a politikusbűnözésre vonatkozó ígéreteik meglehetősen visszafogottan szerepeltek - persze ez nem meglepő az előző állítás fényében. Most sincs másképp, ha ugyanis Szegedi Csanád pénzügyeit elkezdenék vizsgálni, akkor szerintem igen érdekes dolgok derülnének ki a párt vezetőire vonatkoztatva.

greybull 2012.11.11. 09:25:27

Harsány ordítozásra, mellverésre, uszításra, zászlólobogtatásra - nem lehet tartósan politikát építeni.
A radikalizmus szerintem azt kellene jelentse, hogy a gondok igazi gyökereire ("radikáliáira" - sic!) koncentrálunk, azt nyíltan kimondjuk és szintén egyértelmű és végrehajtható megoldást kínálunk rájuk.
A dolgok igazi gyökere a mai, helyesebben mára ebbe az állapotába fejlődött/züllött (?) belső és külső pénzrendszerben van, talán mindig is ebben volt. Azaz az uzsora-kamat-pénzrendszerben. Mohácsot nem azért vesztettük el - egyébként egy nagyszerű és tehetséges, amúgy meg simán hős fiatal király, II. Lajos alatt - mert Európának nem lett volna elég ereje szétverni már Szabácsnál a törököket, hanem azért, mert - megörökölvén egy kifosztott királyi kincstárat és országot, együtt, az egyébként szintén tehetséges Habsburg Máriával, megpróbálták a Magyar Királyság pénzrendszerét, helyesebben annak alapjait, a nemesfém bányászatot újra állami - királyi - kézbe venni. Na ez nem tetszett akkor az akkori EU_IMF-nek, azaz a Fuggereknek és országonkénti lerakataiknak. Ezért nem kapott Magyarország akkor semmi segítséget az akkori Európától.
süti beállítások módosítása