Lana Del Rey – Maga a plágium
2012. április 09. írta: Felix.Krull

Lana Del Rey – Maga a plágium

  Az egyszerű vidéki lány szerepének eljátszásához bizonyos szempontból pontosan olyan skillek szükségesek, mint a köztársasági elnöki pozíció betöltéséhez. Érdemes őszintének lenni. Ez persze nem mindig sikerül és talán pont ezért lehet az elmúlt fél-háromnegyed év egyik legérdekesebb és egyben legfrusztrálóbb popkulturális jelensége Lana Del Rey. A gengszter Nancy Sinatra látszólag valami újat hoz be a popzenébe, de mégsem.

„He holds me in his big arms
Drunk and I am seeing stars
This is all I think of
Watching all our friends fall
In and out of Old Paul's
This is my idea of fun
Playing video games”

  Az énekesnő 2011-ben a hatvanas évek dívájaként tetszelegve jelent meg a színen, amiben önmagában semmi izgalmas nincs. Lana Del Rey az első számok alapján ennek ellenére ígéretnek tűnt – a Video Games című például még az ősz legüdítőbb számai között volt. Ez a zene nem mond túl sokat, de nagyon sok mindent beleképzelhetünk: dögös, de egyszerű vidéki lány, aki kiáll és énekel, közben pedig ugyanolyan, mint bárki más. Videójátékok, olcsó sör, szerelem. Egyszerűen, egyszerű dolgokról.

  Lana Del Rey izgalmasnak tűnt, mert olyan sztárnak látszódott, aki nemcsak tömegtermék hanem tömegfogyasztó is. Az átlagos vidéki csaj, aki videójátékokkal játszik, diétás Mountain Dew-t iszik és minden vágya, hogy a fiúja elvigye a helyi kocsmába billiárdozni. Emellett jó nő, jó hanggal és jó stílussal, aki akarja nagyon a szerelmet, meg az akciót, meg mindent ami happy endhez kell.  Megkapó, egyszerű és őszintének tűnő üzenetek. Az első számokat hallgatva érződik, hogy a popzenét végre valaki nemcsak a középosztálynak, de a középosztályról, az otthon maradt fiatalok vágyairól is készíti.

  Aztán az egyszerű lányról hirtelen kiderül minden. Hogy ő valójában Lizzy. Hogy volt már egy albuma, ami ugyanolyan mint a mostani, csak unalmas volt. Nem volt meg a most már felépített imázs. Mert Lana kapcsán nem Lana Del Rey az érdekes, hanem amit közösen látunk belőle. Az emberek, a hallgatók, a kritikusok. Benne mindenki azt láthatta, amit szeretett volna: egyszerű lányt, a hipsztert, jó nőt, a hatvanas éveket.
Ebből viszont semmi nem igaz, és nem is lehet az.

  Lana valójában egy délibáb, egy plágium.

  Lizzy Grant a megszokott popzene terméke, csak látszólag szembehelyezi magát bevett sémákkal, és így próbál meg csillogást szerezni a telített piacon. Ezzel pedig önellentmondásba kerül. Persze 2012-ben nem a nagy kiadókkal van a baj és nem is a popzene kiforrott termékfejlesztési eredményei bosszantóak. Lana viszont minden ízében mást állít magáról, mint ami. Egy hatalmas montázs. Új identitás, új név a Ford egyik típusáról, milliárdos apukával, új, feltöltött ajkakkal.

  Ha jobban belegondolunk, akkor nincs is üzenet, még tanulság sem. Hasonlóan érezhetjük magunk, mint Asher Roth néhány évvel ezelőtti erőlködését látva: a középnyugati rapper szupermarket-klipekkel, vidéki főiskolás bulikkal, egyszerű életérzéssel lovagolta hozta volna be a pop-art szimbólumait a popzenébe. Neki sem sikerült, úgy tűnik, hogy a középosztályi létet feldolgozó popzene koncepciója egyelőre halálra van ítélve.

  Maradhat persze a felületesség is.

  Persze kevés értelme van egy művileg konstruált személyiség őszinteségén vagy eredetiségén rugózni. Lana Del Rey pontosan annyi, amennyit mögé akarunk látni – a terméket a fogyasztó ruházza fel bizonyos tulajdonságokkal és identitással, miközben a hitelességi problémát folyamatosan érzékeli. A végkifejlet és a frusztráció emiatt kéz a kézben járnak, miközben Lana lehet éppúgy lehet az első szerelem, a lány a szomszéd utcából, mint a végzet vagy az amerikai álom. Mindenről dönthetünk, de tudnunk kell: semmi sem fix és semmi sem feltétlenül igaz.

  A Del Rey-jelenség posztmodern kábítószer. A pirulát bevéve egy dolog állandó: a döntéskényszer. Építs fel egy világot saját féligazságaidból, vagy próbáld megérteni, rendszerezni és átlátni az egészet. Ez persze természeténél fogva nem sikerülhet, ezért marad a cinizmus és a szorongás. A döntést újra és újra meg kell hozni, az alagút vége pedig csak a szerről leszállva látszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr694355285

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Épp átrendezzük az irodát, nincs időnk a maga hülyeségeivel foglalkozni 2012.04.10. 10:35:23

Természetesen tisztába vagyok vele, hogy az emberek, köztük én is, ösztönösen tele vagyunk előítéletekkel az állami bürokráciával, pláne az adóügyekkel foglalkozó szervekkel kapcsolatban. De tény az is, rohadtul meg tudnak dolgozni érte időnként a...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.09. 13:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2012.04.09. 10:44:02

Koraérett femme fatale-t játszana, közben egymásra halmozza klipjeiben az összes amerikai klisét. szeretne botrányokat kavarni, ahhoz viszont még túl szelíd. A hangja viszont érdekesebb, a zenéje meg organikusabb, izgalmasabb, mint mondjuk az irritáló és szvsz kipukkadni látó Lady Gagáé. A Lana-féle Blue Jeans meg egy jó szám, bár az meg egy vegytiszta Chris Isaak-nyúlás zenében, klipben. Posztmodern, az.

Bell & Sebastian 2012.04.09. 13:17:54

Zum Beispiel

muzofon.com/search/%D0%90%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%8F_%D0%A1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0/0/

- Чёрный ворон (!)
- Уж вы мои гости (!)
- Не пой же, соловейка (!)
- Как у месяца золоты рога
- Голубь
- Не шатайся
- Катя

Az is hülye, aki népzenei gyökerek (átörökített hagyomány) nélkül képzeli el a popzenét, mert minek a műfütyi, ha van igazi?

Az is hülye, aki azt képzeli, a Nyugat fog majd nekünk itt újat mutatni!

Az is hülye, aki azt hiszi, nem kell invenció vagy énektudás az énekléshez, mert majd digitálisan korrigálják.

Az is hülye, aki azt képzeli személyes varázs és kisugárzás nélkül működhet a dolog!

Az is hülye, aki azt hiszi, egy jó kísérő zenekar nem több annál, mintsem hogy egy maroknyi jó zenész összeáll, mint a rétestészta!

Mert nem és nem és nem! Hazudni és átverni a jónépet - az nagyon csúnya dolog, mindig lebukás a vége.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.09. 13:47:48

vannak nagyon jó számai, de a feltöltött csukaszája
undorító. olyan mint dzsoli szája.

nem igazán értem a plágium szót vele kapcsolatban, ilyen a pop, ilyen a só.

szerintem nem smittel, hanem orbánnal kapcsolatban kellene párhuzamot vonni, őket ugyanúgy építették fel a tanácsadók, műemberek, műmájerek. csak különbség, hogy lana-lizzynek van teljesítménye, márha ez a saját hangja.
szerintem nem kéne ennyire belemászni a dolgokba, ez zene, hallgatni kell. ez nem filozófia :) ilyen egyszerű

Shawher 2012.04.09. 15:01:54

Ez a zene úgy viszonyul a mai átlagzenéhez, mint a Magicburger a mekdöncihez, vagy börgerkinghez.
OK, nem egy argentin steak, de abban, amiben utazik, jó.

danesdzsu2 2012.04.09. 15:03:07

A plágium nem gáz, hanem dicsőség!

keptelen kepkeret 2012.04.09. 15:28:26

Tudom,h nagyon trendi L.D.R-t szeretni,de engem totalisan lehangol a zenei vilaga.Viszont akarhanyszor felcsendul a kocsiban a "Born to die",mindig megorulok,mert az elso par akkord nagyon hasonlo a crying game betetdalahoz-amit imadok:-)))

Kopi3.14 2012.04.09. 16:14:29

Nem tudom, nekem a Video games a number one szerelmes tömeges csoportos öngyilkossági szám evör, a csajról meg mindennél elébb jut eszembe egy jó nag kés eret vágni, mintsem bármi vidéki lány, meg bombanő, meg üzenet.

TorrenteXY 2012.04.09. 16:15:02

Nem értem minek olvastam el ezt.

Jó számai vannak a csajnak, ennyi. Hogy plagizált? Aki talál egy eredeti számot, amiben nem fedezhető fel sehonnan nyúlás, az majd szóljon soha napján.

Jó zenét készít, vagy írtak neki, vagy mögé tettek valami koncepciót, az nem változtat azon hogy a számok jók. Hiába írnak szuper előadók Mariana-árok mélységű zenéket, ha nem tetszik nem hallgatom.

Hatni esetleg a tinikre tud hatni a mondanivalójával, akiket amúgy is formál minden.

Ennek az egésznek semmi értelme. Vagy tetszik a zene és hallgatod, vagy nem tetszik és nem hallgatod.

Gekko 2012.04.09. 16:22:31

A pop az eleve nem zene. Akkor meg nem átkozottul mindegy, hogy mit vernyákol???

negeev 2012.04.09. 16:43:01

ErGé -hez csatlakozom véleményben.

A helyén kell kezelni, de sokkal vállalhatóbb, mint az utóbbi évek hasonló zenei termése. Én várom a folytatást!

Gogol 2012.04.09. 16:53:33

Úgy látszik a ez a blog még mindig a Schmitt-ügyet próbálja feldolgozni.

skymiller 2012.04.09. 16:59:45

Én outsider-ként csak azt nem értem, mi okoz abban orgazmust valakinek, hogy sikere van, és fikázhatja.
Ki a fenét érdekel, hogy lenyúlta egy letűnt kor feeling-jét?
Jól hangzik, és tetszik. Akinek meg nem, az ne hallgassa.
Ennyi. Minek ez a fanyalgás?

Marco Soprano 2012.04.09. 17:16:08

@TorrenteXY: Teljesen igazad van. Engem sem erdekel kifele-mifele ez a csaj. Ez a lemez tetszik pedig mas a zenei stilusom. Kit erdeekel honnan jott, meg ki volt elotte?

nincs_nick 2012.04.09. 19:00:09

@Marco Soprano: Nem érted. Vagy az életben sem zavar, ha átb@sznak? Lana-t megpróbálták eladni, mint egy Youtube sztárt, ami sokaknak tetszett (vidékről jött egyszerű lány > jé mit el nem lehet érni ma már a nép egyszerű gyermekének, stb.) és kétségkívül sokat hozzátett a népszerűségéhez. Aztán most meg kiderült róla, hogy ugyanazon belterjes LA brancs* tagja, mint a többi "sztár".

*Tudod, aki most éppen üldöznek mindenkit akik letöltik a zenéket Youtube-ról, aztán meg pont ezen üldözötteket kihasználva akarják kicsiny lányukat népszerűvé tenni. Izé, hol a hányótálam...

Veder1 2012.04.09. 19:27:41

Én csak azt nem értem, hogy miért nem tudtak várni a klip forgatásával addig, míg le nem lohad a darázs csípéses szája?

Marco Soprano 2012.04.09. 19:31:53

@nincs_nick: Mirol beszelsz te szerencsetlen? Bementem aboltba megvenni a lemezet, es akkor lattam eloszor a boritonh ki ez a csaj, elotte csak hallottam 1-2 szamat de soihasem lattam. Az eloeletet le se szarom, a honlapjat meg sem neztem. Nem erdekel h ki adja el kinek, a marketing celcsoportbol 14-25 mar regen kinottem. Ezt a cikket is csak a plagium szo miatt olvastam el rola, azt gondoltam h nyulasok a szamai v ilyesmi. De ha nyulas is lenne, az sem erdekelne mert nem ismerem az eredetit. nem erdekel egy olyan no elete aki a lanyom lehetene, a zeneje tetszik, ha a masodik v harmadik lemeze is jo lesz megveszem, ha nem akkor nem. Ennyi a tortenet.

Felhősaláta (törölt) 2012.04.09. 19:36:08

Kedvelem a blogot, de ez milyen téma ?
Nem igazán értem mire akarsz minket rávezetni ezzel a cikkel ? LDR a neve aztaa, kb minden énekesnek más az eredeti neve.
Kb mindenki szét van műtve a szórakoztató iparban, de amíg értékelhető a produkció az előadótól, akkor nem érdekel.
Lady Gaga is egy kurva gazdag családból jött, azt mire futotta ga ga gaga lady gaga, búcsus, körhintás fos igényteleneknek.
A video games az egyetlen dal ami nagyon tetszik tőle, a többi nem hoz igazán lázba. Boy George fantasztikus ahogy énekli.

Viszont elég gyanús, hogy élő felvételeknél, kissé gyenge a hangja a hölgynek, de biztos olyat hallottam mindig, ahol épn be volt rekedve. :)
Pl. botrányosan rossz a nem oly régi Saturday Night Live-ban ahol Harry Potter konferálta fel :D

Fecikun 2012.04.09. 19:53:35

Mi lenne ha magyar blogolók és komentelők , megtanulnák simán élvezni a zenét és egyéb művészeteket, ahelyett, hogy mindent fikáznak és azon agyalnak ,hogy az előadó tényleg az-e akinek mutatja magát vagy csak szerepet játszik..., a showbiznisz erről szól szerepet játszanak az emberek azért ,hogy a közönség élvezze a művét, jut eszembe a legtöbb magánember is szerepet játszik állandóan, kevés olyan van aki önmagát , meri adni mindenhol és mindenkor, ebből kifolyólag elég nagy képmutatás arról értekezni, hogy egy előadó esetleg szerepet játszik és a magánéletben egy teljesen más ember! Gondolom a poszt írója Szívesen szembe állítani Lana-t Adele-lel , hogy , mert ő aztán magát adja! Ha valaki megnézi Adele élő felvételes koncertjét ( youtube: Adele at Royal Albert Hall ) akkor észreveheti azt ,hogy a csaj nem egy melankólikus picsa ,(ezt ő maga is elmondja a koncert alatt) mint ahogy az a zenéjéből lejön , hanem inkább egy életvidám , jó humorú csajszi! Az ember nem egy állandó valami, hanem folyamatosan változik, meglehet ,hogy egy zenész a színpadon éli ki azt az énjét amit a magánéletben nem mer vagy nem akar megmutatni magából! Vagy az is előfordulhat , sőt mi több ebben biztos vagyok ,hogy minden embernek több arca van és nem lehet beskatulyázni, csak az átlag ember szeret mindenkit valamilyen csoportba sorolni, mert úgy könnyebb neki az élet! A lényeg ,hogy Lana egy nagyon jó énekes és a jelenlegi mainstreem zenei világban ahol túlsúlyban vanaz electro és dance , meglehetősen üdítő a zenéje! Próbáljuk meg élvezni a zenét , minden dalban találhatunk valami olyat amitől különlegessé válhat a dal számunkra, lehet ,hogy tetszik az üteme, vagy a dallama esetleg az énekes hangja vagy a szerencésebbek számára akik tudnak angolul a szövegben is lehet valami ami megszólítja őket! Legyünk kicsit rugalmasabbak és ne akarjunk állandóan mindent túlkomplikálni! Carpe Diem!

atila68 (törölt) 2012.04.09. 19:54:25

Végre! Valaki leírta.

Nem szokásom trollkodni,
de ez a Dana(törölve) - opardon, vissza kellett szkrollozzak a tetejére -
Lana Del Ray annyira gagyi, hogy nagyon komoly akareterő kellett, hogy meghallgassam az albumát.

Nem igazán értem, hogy a Lángoló gitárok, meg a Recorder mi a faxtól van hanyattesve tőle.

snorbi 2012.04.09. 19:55:10

Mekkora üres "elemzés" - az iskolai verselemzések jutottak eszembe róla :)

Felhősaláta (törölt) 2012.04.09. 20:09:10

"Mi lenne ha magyar blogolók és komentelők , megtanulnák simán élvezni a zenét és egyéb művészeteket, ahelyett, hogy mindent fikáznak és azon agyalnak ,hogy az előadó tényleg az-e akinek mutatja magát vagy csak szerepet játszik."

Fecikun, mi lenne, ha mindenkinek meghagynád a lehetőséget, hogy legyen SAJÁT véleménye ! Neked is van ? :) S milyen magyarokról beszélsz te ? Ja értem A Magyarok mindent leszólnak, és nőjjjünk fel a modern világhoz, vagy haljunk már ki ? :DD olvass külföldi fórumokat is. LDR-t egy akármilyen amerikai oldalon vették nagyító alá az "emberek" és kb fele cikizte, felének meg tetszett. Na? Peace

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.04.09. 20:19:02

ez a blog undorító, ahol a nemzet SP-jét nemnagyon bántották, hitelességéért, vagy bármilyéért, bezzeg egy énekesnőt.

pffff.

nos a cikkíró a 2012 es albumot hallgatta meg elébb, csak a hype miatt, aztán vette észre, h volt egy régebbi (2010-es) album.

Erre mit mondhatnék,... Rossz sorrendben hallgatta meg. Nincs velük semmi baj.
Elképesztően tehetséges, egyedi hanggal megáldott lány.
Amy Winehouse ill Adele szintű tehetség.
és ezt nemcsak én mondom, hanem a "szakértők" azaz az ezzel foglalkozó papság, ill a publikum, a nép, az istenadta, aki kajájja valamiért.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.04.09. 20:24:44

Ja és az h "én csak egy vidéki lány (amerikai)" vagyok
ezt sem kellett volna annyira komolyan venni.

Én ebben sok iróniát, szarkazmust észleltem/érzékeltem. A cikkíró meg komolyan vette.

Nos különbözőek vagyunk.
/nos, pl.: A németek sem értik a fingós humornál bonyolultabbat /

clsdclsd 2012.04.09. 20:30:09

Valahol jogos a kritika, de ahogy a Lángoló Gitárokon írák, ez is "azon gyerekek sírására emlékeztet, akik meglátják a korábban szentnek gondolt szüleiket dugni"
Marketing kreáció? Igen, és nem túl etikus módon azt az "imidzset" kapta, hogy ő bizony nem kreáció. Hallgatható a zenéje? Igen. Tehetséges? Az élő koncerfelvételei alapján nem kimondottan - a stúdiófelvételek nagyságrendekkel jobbak.
Ez a Pick "békebeli" sonka, a Chio "hagyományos" chips és társai kategória. Tetszik? Edd meg, de ne hidd, hogy nincs benne egy rakás ipari segédanyag. Vagy hidd, ha attól jobban ízlik.

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2012.04.09. 20:32:04

Egyszerű vidéki lánynak Taylor Swift se rossz, és ő maga is írja a számait,

www.youtube.com/watch?v=XPBwXKgDTdE

Fecikun 2012.04.09. 20:34:49

@Felhősaláta: Meghagyom mindenkinek a lehetőséget, nem azt mondtam ,hogy ne mondja el senkia véleményéd, csak felhívtam a figyelmet bizonyos dolgokra, annyira tetszik amúgy ,hogy pont a magyarokra tett megjegyzésemet emelted ki, biztosan személyes támadásnak éltet meg, ne haragudj érte, de akkor is ezt gondolom és igenis a drága jó honfitársaink nagy része , folyamatosan mindent leszól, mindenben talál hibát, semmi sem tetszik neki, mert azt gondolja magáról ,hogy ő mennyire nagyon király és amúgy is a magyarok mennyire okosak , meg minden! Ehhez képest egyetlen magyar zenei előadó sincs aki bármire is vitte volna világviszonylatban, ezért bosszonat fel amikor a külföldi előadókat buzeráják ilyen olyan alapon! Szerencsére elsősorban külföldi forrásokból tájékozódok, tisztában vagyok vele ,hogy milyen kritikákat kapott Amerikában, de azért ezzel nem kéne takarózni, mert a magyar és az amerikai nép között meglehetősen sok hasonlóság van , nem csak ebből a szempontból, hogy imádnak másokat fikázni, hanem képmutatásban is ! De nem kívánok társadalom ismereti vitákba bonyolódni, mert a poszt nem erről szól ! A lényeget megfogalmaztam az első kommentemben, aki akar elgondolkodik rajta aki nem nem , nem mondtam ,hogy nem mondhatja el senki a véleményét, hiszen én is azt teszem! Peace :P

Kozmokrator · http://www.tudtad.com 2012.04.09. 20:35:32

Most akkor van milliárdos apja vagy nincs?

Ha a hangját is más adja akkor kezdődnének a bajok, de így Lana.

Kopi3.14 2012.04.09. 21:02:04

@szorokin: Akkor szerintem a német humort még tanulmányoznod kéne egy kicsit!

Ugocsa 2012.04.09. 21:05:07

MEGÖLTÉTEK JÉZUST!

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2012.04.09. 21:20:21

Nem vagyok otthon a mai zenékben, ahogy néha belehallgatok, több aranyos tehetséget színtelenre mosott a zeneipar, Avril Lavigne, Alizée, nekik az elején voltak (2008 körül?) friss és üde számaik, aztán már csak olyan jellegtelenek.

Felhősaláta (törölt) 2012.04.09. 21:40:17

Fenicum, Örölök, hogy örömet okoztam. :)

Csak annyira tucat arc vagy ezzel a amagyarokmegtanulhatnákaztamit blablabla dumáddal.. fárasztó. Mindenhol ez van.

Az sem érdekel milyen magyar előadó hová vitte a seggét a világban és mennyire lett aranyból jelenleg.
Semmiféle összehasonlítást nem hoztam fel az amerikai és magyar néppel kapcsolatban. Ha egy francia cikket hozok fel akkor mibe kötsz bele, abszolút feleslegesen ? :) Egyébként meg nem ártana visszaolvasni amit írtam.
Személyes sértés ? Nem is ismerlek teee, ne sértegess :D

Dr. Strangelove 2012.04.09. 23:51:46

A posztban nagyon sok az igazság - Lana del Rey tényleg nyilván csinálmány (a javára írandó, hogy ezt már a névválasztással az arcunkba is tolja), de ebben a mivoltában azért szerintem elég szórakoztató. Mindazonáltal elég jogos feltenni a kérdést hogy pl. Ricky Nelson vagy Johnny Tillotson óta mennyire jogos felelősségre vonni a popipar szereplőit azért, mert nem kizárólag ők maguk felelősek e termékért, amit hallgatunk vagy nézünk. Érzésem szerint nagyon kevéssé. Ez már csak így megy. És amennyire az átlagfogyasztó utána tud járni, Lana del Rey legalább valamennyire a szerzője a saját dalainak. Az elnökünkről azonban sajnos ez sem bizonyosodott be - nem vonható igazából párhuzam a kettejük ún. munkássága között. Azt meg bizonyára megalázó volna szóba hozni, hogy a művészek - még a V.I.P. futószalagon készült művészek - és a todósok hagyományhoz való viszonya nem ugyanolyan. Bár, mindenhol meg kell fizetni a hivatkozás hiányát - csak hát pont ennek az előadónak az esetében pont ez a párhuzam nem állja meg a helyét. A pastiche, az utánérzés, plusz a hitelesség megjátszása nem plágium ám.
Azért nem volt rossz próbálkozás. Különben meg egyszer arról szeretnék posztot olvasni, hogy Schmitt Pált feldolgozza a Kasabian :D.

Dr. Strangelove 2012.04.09. 23:53:22

Hö, bocs a szóismétlésekért és kihagyásokért. A gonosz alien hand.

Bell & Sebastian 2012.04.09. 23:58:13

@szorokin: A Párt tőled többet vár el, mintsem hogy a németek humortalanságán élcelődj itt.

Itt van például egy nagyon vicces Genosse.
www.youtube.com/watch?v=AzBCiyDkXPw

EyesOnFire 2012.04.10. 00:39:28

Engem általában nem tud érdekelni, hogy ki van a zene mögött. Ennél a lánynál sem érdekel, hogy ki ő, tényleg egyszerű vidéki lány, vagy pedig milliárdos apukával megtámogatva érte el a sikereit. Tetszik pár száma, azokat szívesen meghallgatom, tetszik a hangja, ennyi.
Szerintem felesleges ennyit elmélkedni rajta, kb senki nem hiszi (akinek van egy kis esze), hogy bárki, aki (viszonylag) tartósan, sikeresen és nagy tömegeket megmozgatva van jelen a zeneiparban, nem egy legalább minimálisan megkonstruált jelenség, termék.

FilcTroll 2012.04.10. 01:04:26

LDR butaság, és szar is, ráadásul nem is létezik. Ha lehántjuk a felesleges sallangokat, sunát, életérzést, klipeket, sztorikat, akkor nem marad semmi. Még a megszokott profi amerikai kivitelezés, produceri háttérmunka sem, nem hogy dalok.

nincs_nick 2012.04.10. 01:39:40

@Marco Soprano: Izé, a stílus maga az ember vagy hogy is van ez.:) Értem én, nem érdekel csak a zenéje, aztán mégis nekiállsz mosakodni egy fórumon.:D

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2012.04.10. 07:51:34

@Bell & Sebastian: Szerintem ez is vicces, és német:

www.youtube.com/watch?v=x9U64uzky8s

Nem Penny hajója 2012.04.10. 09:12:19

Most akkor lesz egy "ki plagizált még?" sorozat a jobboldali médiában, hogy ezzel relativizálják Pali bátyánk csaló mivoltát?

Azért én azt gondoltam, hogy Habony Árpiék valami emberesebb ötlettel állnak elő.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.04.10. 09:18:35

Szerintem kellemes hallgatni. Lady Gaga, Rihanna meg efféléknél ezerszer jobb. Persze nem lehet mindenki Amy, de ha elég szerencsés lett volna szegénynek és csúnyának születni egy kicsit beteg hanggal és a húszas évei legelején már úgy nézne ki mint egy elhízott 40+os htb akkor már Adele-i magasságokba emelték volna az itészek.

Cang 2012.04.10. 09:26:34

Felix Krull, azt hiszed most írtál valamit ami nagyon kritikus, angyalka? A csaj zenéje sokaknak tetszik, mert nem tucat anyag. Ja hogy a művésznével kívül van rendes családi neve is? Korábban is adott ki albumot? Egyes zenészek hatása meg motívumai felfedezhetők rajta? Ej, ezek valóban főbenjáró bűnök, főleg a zenei/művész világban.

Nade plágium, meg smittpali, B+, ekkora süket dumát :-)
Kedves fanyalgó honfitársam, igyál egy jót, aztán verd ki szépen, és békülj ki a világgal.

Patreides · patreides.blog.hu 2012.04.10. 09:28:26

Aztán a "Lady Gaga" (vagy ahogy a Viván pár napja félbátran írták: Lady Gyaga) jelenség mennyire igazi, őszinte?
Angelian Jolie szája meg igazi, valódi. Ezt (is) kapta a génjeiben a szüleitől. Van ilyen.
Nyilván nem rossz Boy George-tól a Video Games cover (vajon miért nem énekléssel foglalkozott a külseje legyalázása, a barom idiótaságai helyett?), de hát nem rossz a morningdeer féle sem.
www.youtube.com/watch?v=IqgszhYv_Vs
Ráadásul utóbbi "hazai termék". :)

_karmapolice_ 2012.04.10. 09:41:46

nézzétek meg, mit művelt ez a nő "éneklés" címén a Saturday Night Live-ban, garantáltan kiábrándító.
nem volt nála gyengébb fellépő az elmúlt 5 évben.

judit88 2012.04.10. 10:12:07

Tessék, valami rendes zene, nem pedig valami hipszter nyekergés
www.youtube.com/watch?v=cVPCC6V3xRs

koncerttahó 2012.04.10. 10:13:42

A simon cowellek meg la reid-ek uralják a könnyűzenét, be sem törhet senki kívülről. Kis vidéki tehetséges csajoknak egy szál gitárral esélyük sincs. Rádiók a nagy lemezkiadókkal vannak összefonódva. Vajon miért játssza ugyanazt az összes ker rádió mindenhol a világon. A zene régóta ipari alapokon nyugszik. Smitt meg egy ostoba ember, meg kell csak nézni, hogyan nyilatkozik. Egy perc után bárkinek lejön, mekkora IQ light. Simulékony kaméleon volt világéletében, ezért juthatott mindig feljebb és feljebb., Csak a végén rábaszott.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.04.10. 11:44:05

@Bell & Sebastian: "a pártközpontból" - ja onnan, pont.

nem akartam megírni a nyílvánvalót, amit mindenki tud, de ez a blog pártblog, és a hc tagok is pártosak. mint pl TE.

...akiknek akár a pártközpont utasítására, akár az autómatikus birka-fideszes szellem okán:
Schmidt Pál hitelessége nem ügy,
de egy énekesnő hitelessége lehet (aki az Elnök, annak minden kötelességével) ügy.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.04.10. 11:46:00

@szorokin: javít.:

végét így kellett voún:
"
Schmidt Pál (aki az Elnök, annak minden kötelességével) hitelessége nem ügy,
de egy énekesnő hitelessége lehet ügy.

Fecikun 2012.04.10. 14:29:42

@Felhősaláta: I don't appreciate you slander-speaking my name Up-hero-under-ta :D
De amúgy nagyon nem vagyok tucatarc XD De nem ismersz nem tudhatod, attól ,hogy ez a véleményem drága hontársaink nagy részéről nem jelenti ,hogy tucat vagyok , sőt eléggé kívülálló vagyok..mondjuk mindenhonnan kilógok a sorból valami miatt :D Leülnénk sörözni észrevennéd kb 10 perc alatt! Tudom amúgy ,hogy mindenhol vanna ilyen emberek a világon csak nem mindegy mennyien XD Itthon túl sokan , a többség ilyen fújolós köcsög, más szemében a szálkát ugye..., különben ilyen szempontból a Schmittet a magyar társadalommal kellet volna összehasonlítani XD De azt azért tegyük hozzá ,hogy bármennyire is hasonlít a magyar meg az amerikai , azért az amcsik mégis kultúráltabbak a cikk ami ezzel foglalkozik a Billboard magazinban jelent meg és azért , a Billboard elég korrekt, nem fúúújolás van hanem elmondják, konkrétan pontosan mi történt! A mandiner posztja viszont egy hányinger, ezt is többször észrevettem már ,hogy egy angol cikket jól kiforgatva meg egy adag hányással nyakonöntve fordítják magyarra! XD És ez elég gusztustalan , szólj ám ha nem értesz egyet :D Ez nem kötöszködés amúgy részemről csak beszélgetek ha már így megszólítottál :D jah ám mit olvassak vissza, nem vettem észre , hogy átsiklottam volna valamin :D

Felhősaláta (törölt) 2012.04.10. 17:42:13

Fecikun, Értem jöttél vissza ? :D Jól megmondtad a magad kisnovelláját megint :) Minek is ?
Szerintem nyissál egy blogot és ott verjed magad, látom sokat szeretsz magadról írni.
Kilóx a sorból ? Döngessed a melled.
Neked vmi szövegértési nehézségeid lehetnek. Bátorkodnék megkérdezni, funkcionális analfabéta vagy ? :)
A tucatarc annyiban lehetsz, ahogyan most is bizonygatod. Nem az egész személyiségedre értettem nyilván, mert fogalmam sincs ki vagy. De ki lehetsz nagyon :)
Mármegint Azok a magyarok....mer' csak fikáznak, nem értik,nem értik ezt a világot. :D
Az általad kifogásolt emberi stílus minden országban megtalálható. Mit rugózol ezen?
KötöSZködjél te a pól kamu smittel, úgy látszik helyesírásban elnöki rangon vagy azzal üljél le sörözni. :D And now STFU :)

Patreides · patreides.blog.hu 2012.04.10. 17:46:32

Na, hát akkor ennyit Lana Del Rey kisasszonyról...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.10. 23:29:04

www.youtube.com/watch?v=G1F7toKvICs&feature=related
"I love her music, but she seems like an idiot. Had to say it. "

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2012.04.11. 12:45:49

@ketroot: Pont ezt akartam linkelni, az eredeti verziója kacsaszájú klipjének

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2012.04.12. 20:04:38

@rajcsányi.gellért (ergé): ja, én is ezt akartam mondani, hogy chris isaak. Most tanultam meg ezt a nevet, persze akkoriban a csapból is ez folyt:

www.youtube.com/watch?v=UAOxCqSxRD0

És ezt tényleg pofátlanul lenyúlta a nő (stábja).

szabo61peter 2012.05.26. 13:56:40

Értékén kéne kezelni a dolgokat.
A csaj zenéje jó. Pont.

Akik nyávognak, valszeg azért teszik, mert nem zsidó.
(nem tudom, hogy az-e)

De ez a görény irigykedés arra, aki valami jót csinál, a zsidóbolsevikok tulajdonsága.

Hawkeye Pierce 2013.08.06. 23:24:43

"Az első számokat hallgatva érződik, hogy a popzenét végre valaki nemcsak a középosztálynak, de a középosztályról, az otthon maradt fiatalok vágyairól is készíti.

Aztán az egyszerű lányról hirtelen kiderül minden. Hogy ő valójában Lizzy. Hogy volt már egy albuma, ami ugyanolyan mint a mostani, csak unalmas volt."
- És? Minek ez? Valamiért engem nem érdekel hogy xy énekes valóban olyan-e mint amilyennek elképzelhetem a számai alapján. Rengeteg férfi előadó a nőcsalogató zenéi mellett igencsak meleg. Na akkor őket azonnal ki kell végezni? :D Kiderül minden.. ő Lizzy és az albuma ugyanolyan mint a mostani csak az unalmas volt. NA ezaz. Ha nincs az az imázs akkor most nem hallgathatnám én sem. Tudjátok mit? Szeretem a számait és nagy ívben teszek rá hogy ki találta ki, honnan lett összeszedve és az énekes apjának mennyi pénze van. Hallgatom, tetszik az érzés amit kivált és az az enyém, semmi más nem érdekel. Minek itt megjátszani magunkat, mindenki másol, lop, tapasztal majd próbál érvényesülni. Utáljam a Bonanzát mert Depeche mode koppintás... Szerintem ma nincs egy db magyar popzenész sem aki nem utánoz vagy "lop".
Ez az írás kb. olyan mintha fel lennénk háborodva azon hogy a gyalogkakukk lelőtte a prérifarkast mégsincs semmi baja :D totál felesleges. Inkább hallgatom Lana képzelt világát, sőt elképzelem hogy megkeres és hozzámjön és kicsalom az apja eltitkolt vagyonát :D

Erős Pista2 2013.11.18. 12:01:50

Nem kell mindig olyan okosnak lenni. Plágium, megcsinálták, kitalálták, átvertek minket? Valószínűleg igen. A klipek képi világa ettől még elképesztően jól eltalált, a hölgyemény hangja pedig hátborzongatóan egyedi, áradó, sokféle regiszterrel teli. Pont attól érdekes hogy lehetőséget teremt az egész jelenség arra, hogy kissé elmerüljünk benne, nem kapunk gellert rögtön a felszínen, mint kavics a tavon, kivéve ha óriási intelligenciánk és realitás érzékünk nem akarja feltétlenül ezt előidézni. Javaslom, hogy ez egyszer szarjunk a realitásokra és ne akarjuk megfejteni.

Isten Isten 2014.05.14. 22:13:31

Kibaszottul imádom bekébulva félálomba a legjobb.A reggeli erekcióm is nőtt miőta végtelenítve a fülembe duruzsól a puma.Nagyon várom a friss anyagot tőle is eheheh
süti beállítások módosítása