Hogyan legyünk jó baloldaliak és/vagy liberálisok?
2012. március 23. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Hogyan legyünk jó baloldaliak és/vagy liberálisok?

  Kedves Fiatal Baloldali és/vagy Liberális Barátaink!

  Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – minket  nem vertek át) ab ovo hülyeség. Hülyeség, mert az egyik az egyenlőség, a másik a szabadság tökéletes világát szeretné megvalósítani, márpedig mivel az ember gyarló és tökéletlen, mondhatni egy tetű, ezért tökéletes világot nem tud létrehozni. Nem csoda, hogy bár elvileg meg akarjátok valósítani, néhány közhelyen kívül soha nem mondjátok meg, hogy pontosan milyen is lenne az a bizonyos tökéletes világ. Ehelyett a konkrét megnyilvánulásaitokból nagyjából annyi derül ki a ti tökéletes világotokról, hogy abban a transzszexuális romákat beengedik a melegbárba, a tévében nem vetítenek olyan filmet, ami nektek nem tetszik, nem lehet 100 napnál tovább próbaidőn tartani a munkavállalókat, és tilos a magzatgyilkosság helyett örökbe adásra biztatni az anyákat. Ja, és persze nem Orbán Viktor a miniszterelnök, hanem valaki más, de hogy ki, azt ti se tudjátok. Meg világbéke és fák, fák, fák, ezek az aranyos zöld jószágok, amelyek a megfáradt embernek árnyékot, az aranyos madaraknak otthont adnak.

  Végül is ez is valami, de azért valljuk be, nem olyan nagyon sok.

  Hogy ez nem olyan nagyon sok, azt valószínűleg ti is tudjátok, de ha mégis hisztek mindebben, az a ti dolgotok. Felőlünk nyugodtan hihettek, amiben akartok – ebben például alapvetően különbözünk tőletek.

  Természetesen meg kell jegyeznünk: az, hogy ti hülyeségekben hisztek, semmiféle felmentést nem ad bármely magát jobboldalinak, konzervatívnak, kereszténynek, nemzetinek, polgárinak stb. nevező kormány – így a jelenlegi  Orbán-kormány – egyetlen köcsögségére vagy bűnére sem. Az alább leírtak sem.

  De mi most nem a fentiek miatt írunk nektek, hanem azért, mert unatkozunk. Pontosabban nem unatkozunk, elfoglaljuk magunkat egy csomó szép és hasznos dologgal, de azt a nem túl sok időt, amit közéletre fordítunk, kezdjük nagyon unni – ugyanis amit ti műveltek, annak nincs tétje. Nem vagytok kihívás. Egy hétméteres nílusi krokodil és néhány varangyos béka küzdelme hosszú távon akkor is unalmas, ha a békák marha nagyra felfújják magukat. Sokkal izgalmasabb, ha két krokodil, vagy legalább egy krokodil és egy csomó piranha harcol egymással – ha van tét, és az erőviszonyok kiegyensúlyozottak, akkor az ember szívesebben választ magának egy oldalt, és követi figyelemmel a meccset.

  Szóval azt szeretnénk, ha nem lennétek ilyen komolytalanok, és a fárasztó hőzöngés helyett végre felmutatnátok valamit. Ennek érdekében összegyűjtöttünk nektek néhány jó tanácsot:

  1. Hagyjátok abba az (ál)civil faszkodást!

  Ezt néhányan már megtették közületek, mások el se kezdték – ez a pont a többieknek szól. Hogy a legordasabb közhellyel jöjjünk: nem lehet más a politika. A politikát politikusok csinálják, akik politikai pártokban tevékenykednek, s munkájuknak megvannak a saját szabályaik. Ilyen szabály, hogy a politikusnak hatalomvágyónak, gátlástalannak, őszintétlennek és ravasznak kell lennie. Ha nem ilyen, önkormányzati képviselőségig se jut. Ezzel egyébként nincs semmi baj, a kosárlabdázó legyen magas, az üzletember legyen élelmes, a pornószínésznek legyen nagy farka. A politikusok is legyenek olyanok, amilyeneknek a szakmájuk miatt lenniük kell. Nem kell őket szeretni, de azt hirdetni, hogy e nélkül is megy, színtiszta populizmus, annak is a legalja.

  A másik szabály az, hogy a politikát pártokban művelik. Ezek, valljuk be, nem túl gusztusos képződmények: van bennük egy csomó hataloméhes ember, hierarchiájuk van, vezetőik vannak, az alant állóknak olyan utasításokhoz is tartaniuk kell magukat, amelyekkel nem értenek egyet, alkukat kell kötni, be kell törni, és még legalább egy pártpénztárnokra is szükség van. A bázisdemokrácia a külső szemlélő számára kellemes pillanatokat hozhat, de mondjuk az egészségügy finanszírozásáról ily módon dönteni nem lenne nagyon szerencsés. Egyszóval: hagyjátok a párt- és politikaellenes zúgolódást, és alakítsatok pártot, pártokat, geci vezetőkkel, hatalmi harcokkal, talpnyalókkal, ügyeskedőkkel és engedelmes tagsággal! Vállaljátok az ezzel járó kellemetlenségeket, például azt a valamit, amit felelősségnek neveznek! Méressétek meg magatokat! Ha ez nem megy, akkor lépjetek be önkéntesnek egy hajléktalanokat segítő alapítványhoz, az eddig hangfalbérlésre költött pénzt pedig utaljátok át a máltaiaknak.

  2. Tegyetek tanulmányi kirándulást a Nagykörúton kívül!

  „Fékek és ellensúlyok”, „köztársaság” „antirasszizmus”, „jogállamiság”, „európai értékek” stb. – mindezek valóban fontos dolgok. És érdekesek is – a Sirályban. Meg a Csendesben, a Zappában, a Szimplában, az Instantban, a Kőlevesben, a Kuplungban, ja, és a Capellában is. Meg egy csomó más helyen – de ezen a csomó más helyen mindig ugyanaz a néhány ezer ember forog. Ne hagyjátok magatokat félrevezetni, mint a mesében a kút alján élő béka, aki azt hitte, hogy az ég nem más, mint az a kis fényes kékes korong, amit nap mint nap lát. Ha mondjuk elindultok az egykori Tilos az Á-tól kifelé a Krúdyn, majd tovább a József utcán, akkor nagyon érdekes és új dolgokat fogtok látni. Horribile dictu még vidékre is elmehettek egyszer, nem kell messze, Nógrád megye pont elég lesz – itt aztán olyan csuda dolgokkal fogtok találkozni, amihez eddig csak a DocuArt filmfesztiválon volt szerencsétek. (Vigyétek az iPhone-t, nagyon állat képeket készíthettek!)

Rá fogtok jönni például, hogy a cigánykérdésben nem a rasszizmus, az iskolai szegregáció meg a Jobbik előretörése jelentik a legfőbb problémát. Meg hogy az emberek többsége leszarja, hogy ki az igazgatója egy belvárosi színháznak. És hogy sokan nem szívesen fizetik olyan fiatalok tanulmányait, akik aztán életük hátralevő részében norvég nyugdíjasokat fognak ágytálazni. Hogy a papokat sok helyen nem pedofil élősködőknek, hanem a közösség megbecsült tagjainak tartják. Hogy a nők túlnyomó többsége nem leszbikus, akármit is tapasztaltatok Pesten. Hogy alapvetően nem azokkal az emberekkel van a gond, akik dolgoznak vagy munkát adnak, hanem azokkal, akik nem, és nem is akarnak. Mondjuk mi, csuda dolgokat fogtok tapasztalni. És hagyjátok, hogy a valóság hasson rátok!

  3. Legyetek liberálisok és/vagy baloldaliak!

  Ha már tényleg van ideológiátok, tartsátok is magatokat hozzá!

  Legyetek liberálisok: fogadjátok el mások véleményét! Ne örüljetek, ha egy középszerű riportfilmet sikerül letiltatnotok; ne csináljatok ki, még hivatalba lépése előtt, egy sikeres művészt csak azért, mert a haverotok helyett őt nevezték ki valahová; ne próbáljatok senkit kirúgatni az állásából a véleményéért; ne hozzátok nyilvánosságra a veletek egyet nem értők személyes adatait! Ne próbáljátok uralni a nyelvet, ne próbáljátok megszabni, hogy ki mikor, miről mit és hogyan beszélhet!

  Vagy legyetek baloldaliak! Támogassátok a bankadót, a telekomadót és a többi válságadót! Tiltakozzatok az IMF-hitelek feltételei ellen! Égessetek Bajnai Gordon-bábukat! Szopassátok a multikat, járjatok a CBA-ba! Fizessetek Erzsébet utalvánnyal! Saját testetekkel védjétek meg a pécsi vízművet a karvalytőkétől! Emeljetek szobrot Matolcsy Györgynek! Töltsetek legalább annyi időt a szomszéd néni ápolásával, mint a biciklitekével! Költözzetek az Avasra, de végleg!

  4. Legyetek demokraták!

  Fogadjátok el, hogy a nép, az istenadta nép egyelőre nem osztott nektek lapot! A helyzet az, hogy senkit nem képviseltek, csak magatokat, a haverjaitokat és az ő haverjaikat. A haverjaitok haverjainak haverjai viszont ti vagytok, így a kör bezárul, úgyhogy szerencsésebb lenne, ha kisebb lenne az arcotok. Ne beszéljetek a nép nevében, főleg, ha diákmunkásokkal kell aláírásokat gyűjtetnetek, 500 forint/óra tarifával! A százezer lájkotok nagyjából a fele annak a bizonyos 2009-es álombeli 200 ezer szabad, demokrata szavazónak – ehhez tartsátok magatokat!

  Ha harmincan elfoglaltok egy tantermet a kommunikáció szakon, nem érdemes azt hinnetek, hogy 300 ezer egyetemistát képviseltek. Ha a gyurcsányista és mesterházysta nénik segítségével évente kétszer sikerül megtöltenetek a Szabad Sajtó útját, emlékezzetek rá, hogy néhány éve a Madonna-koncerten sokkal többen voltak, pedig azért még fizetni is kellett, noha ugyanolyan szar volt. Lehet, hogy egyszer lesz felhatalmazásotok komoly dolgokra is, de addig ne ámítsátok magatokat! És persze ha már demokraták vagytok, legalább a saját belső választásaitokat ne csaljátok el!

  5. Szerénység!

  Nincs okotok feltételezni, hogy bölcsebbek, felvilágosultabbak, tisztességesebbek vagytok bárki másnál. Ne gondoljátok, hogy bizonyos tisztségek, összegek, elismerések járnak nektek! Sehol nincs megírva, hogy különbek lennétek másoknál. Van véleményetek, álljatok ki érte, de mellőzzétek a gőgöt! A veletek egyetértő színészek, írók, zenészek, tudósok nem jobb színészek, írók, zenészek, tudósok azoknál, akik nem állnak mellettetek (nem is rosszabbak). De ha jobbak lennének, még abból sem következne az, hogy az igazság csak és kizárólag nálatok van. Ne oktassatok ki senkit! Eszetekbe se jusson azt hinni, hogy csak ti olvastok idegen nyelven, és csak ti ültetek már repülőn! Legyetek alázatosak!

  6. Hagyjátok abba a gyűlölködést!

  A helyzet az, hogy gyűlölitek a jelenlegi kormányt és kormánypártokat. Ez szívetek joga, még csak azt sem mondanánk, hogy nincs rá okotok. Ám jobb, ha nem feleditek: a Fidesz-KDNP-re a legutóbbi választáson az aktív választópolgárok több mint fele szavazott. Közülük ezt már nyilván sokan megbánták, de valószínűleg ők se szeretik, ha mindenféle gizda alakok nap mint nap a szemükbe vágják: át lettek verve, be lettek palizva, hülyeséget csináltak, seggek voltak. A még megmaradt Fidesz-szavazókat pedig ezzel pláne nem fogjátok megnyerni. Gyűlöljetek taktikusan! Nem szerencsés a kormánypárti demonstrálókat bértüntetőnek, a kormánypárti netezőket bérkommentelőnek nevezni. Lelkes szavazópolgárokra, közismert szimpatizánsokra vonatkozóan kerülendő a NER-rabszolga, szarosnyelvű, fidesznyik, kurzuslovag, mocskos kis tetű kifejezések nyilvános használata.

  Azokat sem érdemes se megtévesztett szerencsétlen fasznak, se gonosz fasiszta állatnak tartani, akik nem gyűlölik úgy a kormányt, ahogy ti gyűlölitek. Számotokra ezt nyilván nehéz elhinni, de valószínűleg köztük is vannak rendes, tisztességes emberek. Ne rasszistázzatok, fasisztázzatok, diktatúrázzatok minden sarkon, mert ezzel milliókat sértetek meg!

  7. Ne hisztériázzatok!

  A kormánytöbbség művel csúnya, nagyon csúnya, nagyon-nagyon csúnya dolgokat. Ennek ellenére tartsátok meg az arányérzéketeket és józanságotokat! Ne mondjátok, hogy a köztársaság halott, miközben köztársaságban élünk, akár hiszitek akár nem, még az új alkotmány szerint is – egyébként a szöveg érdekes olvasmány, átfuthatnátok. (Arról nem is beszélve, hogy rendszeresen keveritek a köztársaság fogalmát másik idolotokkal, a demokráciával.) Ne mondjátok, hogy az alaptörvény illegitim, miközben egy szabadon választott parlament szavazta meg, azon régi alkotmány szabályai alapján, amelyet annyira sirattok – és amelynek nagyobbik részét egyébként egy tök illegitim országgyűlés fogadta el. (Ettől függetlenül nekünk speciel nem volt vele bajunk, de ez mellékes.)  És nemcsak formálisan van rendben, hanem tartalmilag sincs vele különösebb probléma, leszámítva a kissé zavaros preambulumot, de az úgysem számít – olvassátok csak el, de tényleg! Ti persze gyűlölitek, mi sem kedveljük túlságosan, de nagyon belekötni ti sem tudtok majd.

  Nincs diktatúra! Ne ordítsátok egy több ezres tömeggyűlésen a mikrofonba, hogy megszűnt a gyülekezési szabadság! Ne írjátok le százezer helyen, hogy elvették tőletek a szabad véleménynyilvánítás jogát! Még a médiatörvényt is békén hagyhatnátok, ha már eddig egy kurva szó sem igazolódott be abból, amivel másfél éve ijesztgettetek vele kapcsolatban - leszámítva a vérciki köztévét, de az meg nem a médiatörvény miatt van. Normális ember Magyarországon amúgy sem nézett soha köztévét, és azért jobb lenne, ha a 2010 előtti időszak MTV-jét nem tartanátok a függetlenség etalonjának, pártatlan szakmai műhelynek, kis ká-európai BBC-nek. És a Klubrádió sem a sajtószabadság utolsó bástyája, hanem egy szocialista heccrádió, akár hiszitek, akár nem.

  Az egyházügyi törvénytől bárki nyugodtan hihet ufókban, boszorkányokban, fájlletöltésben, legfeljebb adókedvezményt nem kap rá. 2014-ben is szabadon választhattok. Nem ritka az értelmetlen gecizés veletek, de alapvetően azt mondtok, írtok, gondoltok, amit akartok, abban hisztek, amiben akartok, oda mentek, ahova akartok, akkor gyűltök össze, amikor akartok. Egyáltalán nem gondoljuk, hogy minden rendben lenne a kormány tevékenységével, sőt. De ha minden minden mondatokban szerepel Hitler, Kim Ir-szen és Lukasenko, azzal nem vagytok beljebb, csak nevetségessé váltok.

  Ne ijesztgessetek a nácikokkal! Amióta az eszünket tudjuk, nap mint nap azt halljuk, hogy jön föl a szélsőjobb – de valahogy még mindig nem ért fel. A hisztériakeltéssel azt éritek el, hogy az a néhány tíz- vagy százezer ember, aki ti vagytok, még hisztisebb és frusztráltabb lesz, a többiek meg még inkább leszarják. A hiszti ráadásul még veszélyes is, mert ha minden apróság miatt gigapatáliát rendeztek, akkor ha tényleg baj lesz, már senki nem vesz komolyan benneteket. Hisz ti is ismeritek a hülye kiskakas meséjét!

8. Ne árulkodjatok!

  Rendes ember az óvodában megtanulja, hogy a konfliktusait elintézi maga, és nem szaladgál az óvónénihez, mert nem kap piros tojást. Ti se szaladgáljatok minden vélt és valós sérelmetekkel Brüsszelbe, Strasszburgba, Genfbe, Washingtonba! Nyilván jól esik, ha fontos külföldi emberek – és ugye minden külföldi fontos – megveregetik a vállatokat, meg világlapokban szerepelhettek, de ne feledjétek: az árulkodással könnyen kárt okozhattok azoknak, akikhez tartoztok. És sokan utálni fognak benneteket, főleg, ha még hazudtok is távoli barátaitoknak. Legyetek hazafiak! Ne hívjátok be a baráti Cohn-Benditeket! Oldjátok meg a problémáitokat itthon!

  Higgyétek el: ha mindezeket a tanácsokat megfogadjátok, az elsősorban nektek lesz jó. Nemcsak azért, mert talán még meg is kedvelnénk titeket, hanem mert esélyt kaphatnátok rá, hogy álmaitokat valóra váltsátok. Méghozzá úgy, hogy csak viszonylag korlátozott számú ember gyűlölne titeket. Gondoljátok meg: hát nem jobb szerethetőnek és tisztelhetőnek lenni, mint annak, akik most vagytok? Mi meg kevésbé unatkoznánk.

  Végezetül álljon itt egy régi videónk, amely 2009. június 7-én este 10 kötrül készült a Gizella utcában, Rytkó Emília hangjának főszereplésével:


  Üdvözlet, és köszönjük, hogy segíthettünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr504332029

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elavult világnézetek 2012.04.23. 12:45:25

A 21. század emberisége önmagához képest le van maradva egy kicsit. Nemcsak a technológia és a tudás kihasználtsága területén, hanem abban is, amit az értelmiség gondolkodásnak szokott nevezni. Miközben a társadalom életmódja több évtizedes hátrányban ...

Trackback: Hogyan legyünk még annál is jobb baloldaliak és/vagy liberálisok? 2012.03.27. 11:14:57

Az Orbán-rendszer egyik nem túl eredeti, de annál keményebb könyökű kitartottja a héten vicces pamfletben rontott neki az általa baloldalinak és liberálisnak vélt szervezetek „faszkodásainak”. A poszt igencsak silány érvanyagával nem foglal...

Trackback: Hogyan legyünk jó jobboldaliak és/vagy konzervatívok? 2012.03.23. 15:48:17

Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – ez nem átverés) ab ovo egy szép ideológia. Szép ideológia, mert ...

Trackback: Hogyan legyünk jó jobboldaliak és/vagy konzervatívok? 2012.03.23. 15:48:07

Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – ez nem átverés) ab ovo egy szép ideológia. Szép ideológia, mert ...

Trackback: Hogyan legyünk jó jobboldaliak és/vagy konzervatívok? 2012.03.23. 15:47:39

Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – ez nem átverés) ab ovo egy szép ideológia. Szép ideológia, mert ...

Trackback: Na de mi legyen a „liberálisokkal”? 2012.03.23. 11:47:54

Baj van a „liberálisokkal”. Pontosabban bajok sora van a „liberálisokkal”. Mindjárt az egyik legnagyobb baj, hogy a „liberálisok” szigorúan idézőjelbe téve liberálisok Magyarországon. Ha számítana bármit, h...

Trackback: Ángyán és a fidesz 2012.03.23. 11:13:43

az ATV csak azért mutatja be ezt a videót, mert azt hiszi, Ángyán ezzel csak a fideszt kompromittálja, az MSZP-t nem. Ángyán József (Nagyatád, 1952. szeptember 20.) agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA ...

Trackback: Ángyán és a fidesz 2012.03.23. 11:13:36

az ATV csak azért mutatja be ezt a videót, mert azt hiszi, Ángyán ezzel csak a fideszt kompromittálja, az MSZP-t nem. Ángyán József (Nagyatád, 1952. szeptember 20.) agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA ...

Trackback: A demokrácia alkonya 2012.03.23. 08:49:47

Kedves Naplóm!Második bejegyzésemben törlesztenem kell egy tartozást: leírom az elmúlt évek történetét. Arról, hogyan ért véget Magyarországon a demokratikus Köztársaság és vette át a hatalmat Orbán diktatúrája.1990-ben kezdődött. Véget ért egy álom, m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.03.24. 07:50:40

@tgz: Téved, egy konzerv a büdös életben nem megy el a milla tüntetésére, még akkor sem, ha tele van a töke a kormánnyal. Ráadásul nincs is túl sok konzerv itthon, erről a 40 év kommunizmus gondoskodott.

teknős 2012.03.24. 07:52:35

@.Pierre Bezuhov.: Még mindig várom, hogy az állításaidra valami bizonyítékot szolgáltass! Nekem is az a véleményem, hogy egy buta seggfej vagy, ezzel nincs is semmi gond, mert vélemény, hogy te engem ostobának titulálsz .

Ellenben megvádoltál engem rasszizmussal és antiszemitizmussal. Az állításodat pedig azóta sem bizonyítod.

Súlytalan vagy, mint az őszi falevél.

teknős 2012.03.24. 08:10:31

@neeskens: Nézd, én megszoktam, hogy ti balosok rettenetesen ostobák vagytok, de azért mégis...

Állítasz valamit, amire hozol egy példát, ami konkrétan soha sem volt igaz, csak abban az időben még nem volt internet és a monopolhelyzetben lévő, liberális véleménydiktátorok festettek hamis képet a társadalomról, ezek után feltételezni, hogy nem értem a mondandód lényegét, nem vall erős logikára.

De ha már itt tartunk: Nem, az emberek nem fordulnak meg néhány hét alatt. Csak azért vagyunk "fideszesek" nagyon sokan, mert ti nem nullák vagytok, hanem minuszosok és nem hisszük el rólatok, hogy képesek vagytok valami másra is, mint az állami csöcsön való lógásra és úgy gondoljuk a szándékaitokban sem tiszták. Ha elfordulunk a fidesztől, az nem egy hét alatt fog megtörténni, mert lassan már évek óta fordulunk.

A 2002-es leckét sem ti, sem a fidesz nem képes túllépni. A lecke pedig egyszerű: Négyláb jó, kétláb rossz... Ha értitek...

VI. Béla 2012.03.24. 08:54:20

@tgz:

Nézze, egy takarítónőt sem "racionálisan" választanak ki. És egy miniszterelnököt sem.

Egyébként mi az, hogy racionális? Annyian használják ezt a szót, annyiféleképpen, már kétségeim vannak, hogy jelent egyáltalán valamit.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.24. 10:02:13

@Kettes:
magának már rég le kellett volna vágni a faszát egy morzsaporszívóval, vagy mi a faszommal.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.03.24. 10:12:54

@teknős: te magad fogalmaztad meg egy kommentben, te nagyon sötét! :

"Bárki, aki nem tapsol annak, amit egy zsidó származású tenni, vagy mondani akar, az antiszemita."

akkor sem fogtad fel saját szavaid jelentését, nyilván most sem tudod. mit bizonyítsak? hogy olyan buta vagy mint lelkylola? ez köztudott, s amúgy lenne benne sportérték.
vagy azt hogy egyáltalán te írtad a saját kommented? =)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.03.24. 10:14:07

@.Pierre Bezuhov.: s amúgy lenne benne sportérték = s amúgy SE lenne benne sportérték

CsákNorisz (törölt) 2012.03.24. 10:28:15

@Calwer: „A dolog az úgy áll, hogy te cigányozhatsz, mi meg ezért lenácizhatunk téged. Ha nem szereted, hogy lenáciznak, akkor ne cigányozz. És ne lepődj meg, ha nem fogunk neked fórumot biztosítani arra, hogy cigányozz (sőt).”
Azért less bele néha a varanus.blog.hu –ba, ahol kifejezetten liberálisok és balosok rettegnek, gúnyolódnak és természetesen CIGÁNYOZNAK, főleg Orbán Viktort, szinte kötelező módon. Úgy látom nekik, nektek szabad cigányozni. És még fórumot is tartatok fenn érte.
Aztán, ahogy a poszt ajánlja, húzz el néha cigány lakta faluba és érdeklődj, arról, hogy ott milyen az élet, és a hatalom hogy nem védi meg az egyszerű magyar ember vagyonát, életét. Pont a liberális sírás- rívás és cigányvédelem miatt, ami EU-s elvárás, és sajnos az Orbán kormány is besunyított ebbe.
Pont ezért van Gárda és hozz hasonló szervezetek, amelyek ha akarod, ha nem tudomásul venni ÖNVÉDELMI szervezetek. Mint azok a patrióta fegyveres szervezkedések is, amit a demokrácia nagy hazájában Ámerikában hoznak létre texasi farmerek az életük védelmére, az illegális Dél- Amerikai bevándorlókkal szemben. Volt is nagy hiszti miatta Obama első évében, keress rá a neten!
Aztán ha még cigányoz is valaki, nem fasiszta, náci automatikusan!
Úgy, hogy ne nácizzatok ti sem, hanem gondolkodjatok el az okokon!

„"Fogadjátok el, hogy a nép, az istenadta nép egyelőre nem osztott nektek lapot!"
Na már megint egy félelmetes ziccer. Szóval ne követeljük a szavazatok újraszámolását, ha kikapunk? Ne zárjunk le hidakat és ne verjük szét a belvárost dühünkben? Vagy ne mondjunk olyanokat, hogy a haza nem lehet ellenzékben? Vagy mire gondoltok?”
Arra, hogy ezt a választást nem csalta el senki! Mint volt a ti oldalatokon példa rá! Nem véletlen volt a 2/3-d, nem tűnt fel? Itt az emberek nem Orbánra szavaztak többségben, hanem ti ellenetek és a hozzátok kapcsolható ország rablás ellen.

"Amióta az eszünket tudjuk, nap mint nap azt halljuk, hogy jön föl a szélsőjobb – de valahogy még mindig nem ért fel."

Azért ez külön bájos, miközben épp az elmúlt években izmosodott meg egy olyan párt, amelyik a politikája sarokkövének választotta a cigányozást, nem mellesleg pedig egyenruhában masírozó bohócokból gárdát szervez (hiába, kell egy Turn- und Sportabteilung). Ha ez nem a szélsőjobb, akkor tessék mondani, mi volna az? Vagy attól kell hanyatt esni, hogy Vona Gábor tudja, hogy mit nem szabad mondania ahhoz, hogy ne oszlassák fel a pártját?
Bohózozni lehet a büszkéket is a nagy napon, nem? Meg a kendermagosokat, meg a dk-t, meg a millát dopemanostúl együtt! Ez nem érv!
Pont ti hoztatok Európa szerte olyan törvényeket, amelyekkel korlátoztok pártokat, lásd írásodban a jobbik. Ez lenne az általatok hirdetett demokrácia? Meg tolerancia? Talán, ha a cigányokat helyre tettétek volna, mikor hatalmon voltatok és éppen nem ingatlan panamáztok, akkor okafogyottá vált volna a Jobbik megerősödése. Hm?

„"Ne mondjátok, hogy a köztársaság halott, miközben köztársaságban élünk, akár hiszitek akár nem, még az új alkotmány szerint is"

Elárulok nektek egy titkot: egy ország nem attól köztársaság, hogy ezt odabiggyesztjük valahova az alaptörvénynek hívott alkotmányba. A köztársaságnak van egy intézményrendszere, és épp ez az az intézményrendszer, amely ugyan még áll, ez igaz, de semmi egyéb, mint üres dísz: tökéletesen ki lett üresítve. A független intézmények élén pártkatonák, az AB kiherélve…”
Na mert, míg ti voltatok hatalmon nem a saját retye-rutyáitok ültek az intézmények élén? Mi? Csak nem állítod, hogy fidesznyikokat alkalmaztatok?

„Sólyom László mondja azt, hogy "nem alkotmányos a rendszer". Nem Gyurcsány, Sólyom! Mi kell még, gyerekek, hogy észbe kapjatok?”
Ki a faszom az a Sólyom? Csak nem az a töketlen, akit megszívattak a szlovákok Komáromnál? Ő neked tekintély? Attól, hogy mond valamit, még nem biztos, hogy igaz!

„"Még a médiatörvényt is békén hagyhatnátok, ha már eddig egy kurva szó sem igazolódott be abból, amivel másfél éve ijesztgettetek vele kapcsolatban"
És ehhez pont a mi "hisztink" kellett, meg az, hogy ez a hiszti elhallott Európa nyugati feléig is. „
Csak hisztiztetek, ok nélkül! Meg az Eu is! Nyitott kapukat döngettetek!

„Ja, hogy ne árulkodjunk, mint ahogy Orbán tette korábban?
Hát mit csináljunk, gyerekek, meséljetek! Ma Magyarországon a kormány minden olyan lehetőséget megszüntetett vagy szűkített, amelyen keresztül a végrehajtó hatalmat korlátozni vagy befolyásolni lehet. Nem lehet az AB-hez fordulni. Adóügyben egyáltalán nem, de más ügyben is szinte lehetetlen. Az új szabályok alapján rohadt nehéz népszavazást kezdeményezni, pláne sikerre vinni. A ellenzék parlamenti jogosítványai szintúgy megvágva. Mint írtam korábban: Orbán Viktor józan belátásán múlik minden. Az egyetlen szerencsénk, hogy gazdaságilag függ az ország a külföldtől. Ha ránk nem hallgat Orbán, hát hátha hallgat Barroso-ra. Ez maradt nekünk, barátaim. Nem a mi hibánk, magatoknak köszönhetitek, ezt is.
Ti meg magatoknak Orbánt! Szerinted lett volna 2/3-d, ha ti tisztességesen uralkodtok? Barátom! az egy dolog, hogy mószeroltok az Eu-ban, New Yorkban, meg „tudod hol”, de legalább ne hazudnátok és ami fontos, ha tényleg a hazátokról lenne szó és nem arról, hogy kampányoljatok a saját hatalmi pozíciótokért, akkor nem is szavaznátok Magyarország ellen, mint Bokros meg a Gönc Kinga. Hányás!

Pelso.. 2012.03.24. 10:44:05

@teknős: "Csak azért vagyunk....." -tökéletes perspektíva. Érik is a gyümölcse szépen.

homoródkarácsonyfalváért 2012.03.24. 11:06:04

@neeskens: szia, érdekes dogot írsz, de egyáltalán nem értek egyet veled. KK és TT nem politikai publicisztikát írt, hanem egy kulturális pamfletet.
Méghozzá kurva szellemesen az ellenfél arrogáns stylusát felhasználva.
Teljesen igazuk van, hogy a ballib. eddigi kuturális megnyilvánulásainak lemegy a nap 2012 Magyarországán. Ezt pedig nem lehet 2 év alatt újjáépíteni, mint egy pártot.

Kandeláber 2012.03.24. 11:45:43

Addig jó, amíg a baloldalon olyan mikiegerek vannak, mint például a kardigános Lengyel László, akinek még soha egyetlen prognózisa sem jött be.

Calwer 2012.03.24. 12:09:22

@CsákNorisz: "Úgy látom nekik, nektek szabad cigányozni."
Nektek is szabad cigányozni. Akkor újra: bárki cigányozhat (persze csak addig, amíg ezzel nem uszít törvénysértésre) és ezért bárkit le lehet nácizni. Ilyen ez a pop szakma. Ha én valamin felháborodok, az nem jelenti azt, hogy azt be is tiltatnám. De ugye azért felháborodni ("hisztizni") még szabad? Én egyébként nem szoktam cigányozni, Orbán Viktorral semmi egyéb bajom nincs, minthogy nem tud kormányozni, a varanus blog pedig bekaphatja.

"ezért van Gárda és hozz hasonló szervezetek, amelyek ha akarod, ha nem tudomásul venni ÖNVÉDELMI szervezetek"
Ahhoz nem kell árpádsávost lobogtatni, meg fekete-fehér egyenruhában masírozni. Aztán meg vannak lepődve, ha lefotózzák őket, aztán a kép megjelenik egy nyugati lapban, hogy jé, ezek olyanok, mint a nácik. Pláne nem kell olyan javaslatokat tenni, hogy zárjuk a cigányokat gettóba (bocsánat, közrendvédelmi telepekre). Ahhoz be kell lépni a polgárőrségbe. Abban egyébként velem egyet fogsz érteni, hogy az államnak kötelessége, hogy megvédje a polgárai biztonságát (nem a magyarokat a cigányoktól, hanem bárkit a bűnözőktől). Egyébként ha jól tudom - de javíts ki, ha tévedek - a statisztikai adatok alapján a közbiztonság nem romlott az elmúlt években. Ami romlott, az az emberek biztonságérzete, mégpedig pontosan azért, mert van egy párt, amelyik arra építi a politikáját, hogy cigányozik, meg a cigányokkal riogat. Ez hívják szélsőjobbnak, ha tetszik ez a konziknak, ha nem.

"Arra, hogy ezt a választást nem csalta el senki!"
Szerintem meg azokat a választásokat se csalta el senki. Na akkor most melyik oldal az, amelyik nem tudja elfogadni és tudomásul venni, ha kikap?

"Na mert, míg ti voltatok hatalmon nem a saját retye-rutyáitok ültek az intézmények élén? Mi?"
Egyfelől jóval kevésbé volt ez jellemző (nézd csak végig a neveket, köztársasági elnök (Mádl, Sólyom), a korábbi legfőbb ügyészt a Fidesz is megszavazta, stb.), másfelől meg eleve jóval kevesebb hatalommal voltak felruházva (Médiatanács nem is volt, de a Handó féle pozíciónak se épp ilyen volt a fekvése), és rövidebb időre voltak kinevezve ezek az emberek.

"Ki a faszom az a Sólyom? Csak nem az a töketlen, akit megszívattak a szlovákok Komáromnál? Ő neked tekintély?"
Ha alkotmányosságról van szó, akkor ha valaki, hát épp ő tekintély. Ráadásul aligha vádolható azzal, hogy ballib lenne. Remélem tisztában vagy vele, hogyha Orbán viktor holnap rosszat álmodik, és úgy dönt, hogy mindenkire 99 százalékos adót vet ki, tíz évre visszamenőleg, aki a neten CsákNorisz néven kommentel, akkor ezt ma megteheti. Úgy teheti meg, hogy nincs olyan fórum Magyarországon, ahol ezt az őrültséget el lehetne kaszálni. Szerintem ez rendben van így? Szerinted ilyen egy alkotmányos jogállam? Az alkotmány egyik legfontosabb szerepe, hogy védje az egyén szabadságát a hatalommal, vagy bárki mással szemben. Ma ezt a funkcióját az alkotmány ezen a téren nem tölti be.

"Csak hisztiztetek, ok nélkül! Meg az Eu is! Nyitott kapukat döngettetek!"
Ha ok nélküli a hiszti, akkor miért kaszálta el az AB a médiatörvény nagy részét, például azokat a passzusokat, amik az újságok és a net szabályozására vonatkozott? És ne mondjad, hogy lám, tehát működik a fékek és ellensúlyok rendszere. Orbánék megtehetnék, hogy átírják az alkotmányt, és az eredeti passzusokat újra elfogadják, mint ahogy volt hozzá képük, hogy ezt tegyék a különadó ügyében. Csak hát épp a "hiszti" az, ami miatt ezt nem merik megtenni.

"tényleg a hazátokról lenne szó és nem arról, hogy kampányoljatok a saját hatalmi pozíciótokért"
Csak hát a kettő sajnos vagy sem: egybeesik. Ha nem az európai normáknak megfelelő irányba viszik az országot, ha a kormány gátak nélküli túlhatalmat épít ki, az se az országnak nem jó, se az ellenzéknek, se az ország polgárainak. Ez kizárólag a Fidesznek jó. Az nehogy már a ballib felelőssége legyen, hogy Orbán úgy kormányoz, hogy az kiveri a biztosítékot Európában. Ne tessék így kormányozni, akkor aztán rohangálhatnának a ballibek árulkodni, semmire nem mennének vele.

Rajzfilmszemű 2012.03.24. 12:12:05

@Várúr: Ó, jó néhány ember van, akinek biztos tetszik a Fidesz ténykedése, ebben nem kételkedem. De Ön mégis mire gondol, amit igencsak jól csinálnak? A közoktatási "reformra" (kisbaltával)? A visszamenőleges adóztatásra? A "nyugdíjvédelemre"? Az ötletszerű különadókra? A magántulajdon védelmének ignorálására? Az elmúlt évben 18%-kal megnövekedő benzin- és dieselárakra? A kiváló és felejthetetlen lázári nyilatkozatokra? A fenyegetésekre (Erste bank), hogy ha a jelenlegi törvények nem is teszik lehetővé a megtorlást, akkor majd alkotunk újakat? A párbeszéd elodázására vagy teljes hiányára BKV ügyben? A virágzó nemzetközi kapcsolatokra? (beleértve a saját néppártjukat is). És akkor még nem is említettem az egyéb, szintúgy felháborító, de már agyonrágott ügyeket, mint az igazságszolgáltatás függetlensége ésatöbbi...Ugyan, mire gondolunk? Most felejtsük el azokat a mellébeszéléseket, hogy mert az elmútnyócév, ugyanis pontosan tisztában vagyunk vele mindannyian, hogy az mekkora szarfraktál volt. De ezt kurvára nem legitimálja az sem. Unom már a nemérvekkel érvelést.

teknős 2012.03.24. 13:45:36

@Pelso..: Minek a gyümölcse, te szerencsétlen!

Értelmezési nehézségeid vannak? Nincs jobb a fidesznél, bármit is hörögtök.

A fidesz nagyon szar, de a többi az még annál is rosszabb és hiteltelen minden egyéb hőbörgés, különösen azoktól, akik totálisan tönkrevágták az országot .

Tudom vélemény, de a fidesz legalább hiteles, még mindig fontosabb nekik az ország érdeke, mint a lopás. Az altenatíváról nem hiszem el, hogy így lenne.
A gyengeelméjűek miatt külön leírom, a hiszem szón van a hangsúly, nekem ez a véleményem és kézséggel elismerem a jogukat ahhoz, hogy más legyen a véleményük, csak az rám nincs hatással.

Az az alternatíva nem jutott még eszetekbe, hogy a fideszen felül és kívül határozzátok meg magatokat? Bizonyára az eszetekbe jutott, csak valójában semmilyen mondandótok sincs a társadalomnak, ezért ragadtok bele a demokrácia paláverbe, mert nektek aztán mindegy, csak ártsatok.

teknős 2012.03.24. 13:59:27

@.Pierre Bezuhov.: Ezek szerint az az antiszemita, akit a zsidók annak mondanak. Jól értem a definíciót?

Nem akarok álnaív lenni, de tényleg érdekelne, hogy mit is kell érteni antiszemita alatt. Mert nekem kb. ez jön le az antiszemitizmus általad képviselt definíciójáról:

A zsidókról csak ájult tisztelettel és feltétlen alázattal lehet beszélni. A zsidó nevet nem is lehet a szádra venni, és bármilyen olyan mondat, amiben egy zsidó magát véli felfedezni, az már kódolt antiszemitizmus.
Vagyis végsősoron az az antiszemita, akiről egy zsidó azt állítja, hogy antiszemita.
Tisztasor. A zsidók tévedhetetlenek.

2. szabály. Minden más esetben, automatikusan az első szabály lép életbe.

Rajzfilmszemű 2012.03.24. 14:57:28

@teknős: Szerintem eleve érdekes kérdés, ha valaki mások vallási hovatartozásával foglalkozik. Nekem például eszembe sem jutott sosem firtatni, hogy x vagy y zsidó-e, muzulmán-e, buddhista, vagy micsoda. Miért tulajdonítunk ennek egyáltalán jelentőséget? Nekem vannak zsidó és nem zsidó, vallásos és vallástalan ismerőseim, barátaim, az égadta egy világon semmilyen eget rengető különbséget nem fedezek fel közöttük. Szerintem egyesek túl nagy jelentőséget tulajdonítanak ennek, aztán meg nem értik, mi a probléma.

Rajzfilmszemű 2012.03.24. 15:02:58

@Calwer: Amúgy pont ezt az árulkodás-dolgot főleg nem értem. Úgy tudom, információs társadalomban élünk, nem kell az óvó nénihez rohangálni, hogy mindent tudjon. Csak Orbán hiszi azt, hogy ha itthon csinál valamit, akkor azt külföldön nem tudják kb öt perc múlva. Ezért nem értem, miért kell pl. hamis dokumentumokat, más változatokat kiküldeni külföldi használatra, körülbelül 6 perc alatt kiderül és vérciki. Nem tudom, hogy ők milyen világban élnek, de nem reális a látásmódjuk, az biztos.

duzur 2012.03.24. 15:28:28

Bécsböl nézve a dolgot, furcsán hat ez a szöveg. Ausztriában jócskán vannak bal-liberális szervezetek és pártok is. Mindez definició kérdése, hisz a társadalmi liberalizmus nem jelent ez esetben, korlátlan gazdasági liberalizmust. Söt! A korlátlan gazdasági liberalizmus erösen korlátozza a társadalom szabad kibontakozását. A liberalizmus nem a korlátlan életformát jelenti. Azt ugy hívják, hogy anarchia.
Az persze tény, hogy luxus minden környezet-védelem amig az emberek elemi igényeit is nehéz kielégiteni. (De kétségtelen, hogy a jövö érdekében nem elhanyagolható.)
A civil szervezeteknek pedig egyre nagyobb a szerepük, éppen a tradicionális pártok tehetetlensége miatt. Ez a tehetetlenség a számos lobbik nyomása által is adott.

Egyre többször szerepel az osztrák TV-ben is az ATTAC egyik osztrák vezetöje (Christian Felber), akit ma már kénytelenek a pártok is komolyan venni. Lehet, hogy utopisztikusnak tünnek az ATTAC elvei, de a jelenlegi vadkapitalizmus se igazán müködöképes, amint látjuk.

Mindenki téved aki egyszerü receptekre vár.

betyár (törölt) 2012.03.24. 16:46:42

@Rajzfilmszemű:

azok a zsidók, akikről itt szó van, nem hitük okán zsidók. magyarul, nem egy vallási közösség a magyar zsidóság, nagy részük ateista. kertész imre szerint például a holokauszt-tudat az, ami a mai zsidóság zsidótudatát adja.

Rajzfilmszemű 2012.03.24. 16:56:11

@betyár: És akkor mi van? A magyarságnak meg trianontudata van, attól rosszabbak az emberek? Nem értem, komolyan, hogy a holokauszt-tudattól miért lesz rosszabb ember valaki. Mindnyájan megsínylenénk, ha kiirtanák a családunkat. A kommunizmus áldozataiban is a mai napig él a sérelem. Ez nem meglepő.

Rajzfilmszemű 2012.03.24. 17:04:12

Amúgy, empatikus ember vagyok, úgyhogy megértem az antiszemitákat is, egy bűnbak mindig jól jön, ha nem akarjuk vállalni a felelősséget a saját hibáinkért. Szerencsére most már lehetőségek széles tárházából választhatunk: gyűlölhetjük a buzikat, a romákat, a zsidókat, a pirézeket (:)))) ), de, ahogy itten látom, szimplán utálhatjuk a libsiket, a balosokat és úgy en bloc bárkit, akit éppen eszünkbe jut. Értelme mondjuk nem lesz, de hobbiként, csak úgy passzióból, ha nincs mire elbaszni az időt, kiváló időtöltés lehet, plusz, az önbizalmat is növeli. (Micsoda kiaknázatlan lehetőségek! Még nem voltam arra büszke, hogy heteró vagyok, keresztény és fehér, újabb pluszpontok nekem!)

betyár (törölt) 2012.03.24. 17:06:06

@Rajzfilmszemű:

figyelje, amit írtam. nem minősítettem kertész állítást, azt mondtam, hogy szemben a maga állításával a zsidó-kérdés nem felekezeti kérdés.

a magyarok identitását nem trianon adja.:)

Rajzfilmszemű 2012.03.24. 17:08:55

@betyár: szerintem olyan, hogy zsidókérdés, de facto csak azok számára létezik, akik túlzott jelentőséget tulajdonítanak neki. Én meg nem állítottam, hogy a magyarok identitását trianon adja, mint ahogy azt sem hinném, hogy a zsidóság identitását a holokauszt adja, bár kétségtelen, hogy ha valakiket nonstop baszogatnak, akkor hajlamosak azt a szívükre venni. Skandalum.

betyár (törölt) 2012.03.24. 17:15:14

@Rajzfilmszemű:

tudja, a bűnbak egy ószövetségi motívum. zsidó közösségek a közösség tagjainak bűneitől úgy szabadultak meg, hogy egy bakra ráolvasták azokat, majd a kecskét kikergették a pusztába. úgy gondolták, így megszabadulhatnak a bűneiktől.

szóval nekem nem az antiszemitizmusról jutna eszembe a bűnbak keresése.

egyébként, ha jól értem a bejegyzését, maga is bűnakot keres és talál is: a mai társadalmi feszültségekért kizárólag a többségi társadalom tagjai a felelősek.

betyár (törölt) 2012.03.24. 17:19:22

@Rajzfilmszemű:

térjünk csak vissza az eredeti állításához:
"Szerintem eleve érdekes kérdés, ha valaki mások vallási hovatartozásával foglalkozik. Nekem például eszembe sem jutott sosem firtatni, hogy x vagy y zsidó-e, muzulmán-e, buddhista, vagy micsoda."

erre írtam, hogy a zsidó-kérdés nem nem felekezeti kérdés. maga két lépésen jutott innen az antiszemitizmusig, homofóbiáig, roma ellenességig.

magáról szól a cikk:))

Rajzfilmszemű 2012.03.24. 17:21:21

@betyár: Én úgy érzem, hogy bizonyos előítéletekkel ott is összefüggést találhatunk, ahol nincs összefüggés, vagy nem az az összefüggés, amit sejtünk (pl. miért foglalkoznak a zsidók általában a pénzzel, bankár zsidók ésatöbbi, ha érti mire gondolok) Ismerem a bűnbak-sztorit, ennek eredetére utalva felesleges azon rugózni, hogy nem az antiszemiták találták fel. Hát persze, hogy nem ők! Ez minden emberre és közösségre jellemző, aki nem jutott el az önismeret és a felelősségvállalás egy bizonyos fokára.
Ön szerint a zsidóság hibája, hogy az emberek egy része zsidózik? Nem a többségi társadalom hozzáállásával van bajom, hanem az antiszemita kisebbségével. Én nem keresek bűnbakot. De természetesen ezzel lehet pingpongozni, Önnél a labda.

Rajzfilmszemű 2012.03.24. 17:24:43

@betyár: érdekes, milyen messzemenő következtetéseket von le pár mondatból. Mindez azt mutatja, hogy ön sem túlságosan különbözik a dolgok gyors összekapcsolásában tőlem. Miközben egyébként gőze sincs róla, ki fia borja vagyok.
Hozzátenném, hogy erre a megjegyzésre reagáltam először. Óriási logikai bakugrás volt eljutni oda, ahova jutottam,belátom:
A zsidókról csak ájult tisztelettel és feltétlen alázattal lehet beszélni. A zsidó nevet nem is lehet a szádra venni, és bármilyen olyan mondat, amiben egy zsidó magát véli felfedezni, az már kódolt antiszemitizmus.
Vagyis végsősoron az az antiszemita, akiről egy zsidó azt állítja, hogy antiszemita.
Tisztasor. A zsidók tévedhetetlenek.

teknős 2012.03.24. 18:12:07

@Rajzfilmszemű: Nekem sem. De mi van akkor, ha valakivel vitatkozol és a képedbe vágja, hogy ezt azért mondod, mert antiszemita vagy? Te meg csak nézel, mint a moziban, mert neked ez eszedbe sem jutott és bizonygatja, hogy amit mondasz, az kódolt zsidózás.

Mert erről van szó. Van egy álláspontom, ahol a vitában ez a mindent verő, végső érv.

Ebből az aspektusból nézve kicsit más színezete lesz a holokauszttagadásnak is. Gyorsan leszögezem, hogy nem vagyok holokauszttagadó, mert az görény Bezuhov még följelent. Amilyen aljas féreg... Gondolom ez utóbbi kijelentés is antiszemita.

Rajzfilmszemű 2012.03.24. 18:30:35

@teknős: Mármint mit mondasz azért? Szerintem amúgy arról van szó, hogy egy idő után mindenki rém érzékeny lesz erre a témára, ami valamilyen szinten érthető is. Szerintem ezt a helyzetet felnőtt emberek tudják kezelni, egyszerűen csak meg kell kérdezni, hogy miért gondolja az illető arról az adott kijelentésről, hogy antiszemita.
Én az antiszemitizmust ott látom, ahol összefüggést keresnek egy bizonyos rossz tulajdonság, megvetendő dolog és az ember zsidó volta között. Szerintem ez mondjuk érthető.

betyár (törölt) 2012.03.24. 18:54:47

@Rajzfilmszemű:

szerintem a zsidóság hibája-e, hogy az emberek egy része zsidózik? nem tudom, hogy hiba-e maga a "zsidózás". minden közösségnek (kultúrának, népnek, vallási közösségnek stb.) vannak karakterjegyei. ezek a karakterjegyek bizonyos elemei más közösségek számára (akiknek szintén vannak sajátos karakterjegyei) nem tetsző, esetleg nem elfogadható, vagy csak megjelölendő, mint az övéktől eltérő vagy mint az adott csoportra emlematikusan jellemző. így keletkeznek az olyan kifejezések, mint a drótos tót, az iszik, mint a kefekötő, a zsidó szatócs a buta ír, a csigaevő francia, a macskaevő olasz vagy a magyarra a paraszt, a keresztényre a gój stb.

természetesen a "zsidózás" kifejezésnek van egy másik jelentése: ez leszűkíti a fenti kört a zsidók negatív minősítésére. hogy ebben ki a hibás? mindenki: zsidó és nem zsidó egyaránt.

"Ez minden emberre és közösségre jellemző, aki nem jutott el az önismeret és a felelősségvállalás egy bizonyos fokára."

ez azonban nem csak az antiszemitákra igaz, hanem a zsidókra is. vagyis önvizsgálatra nekik is szükségük lenne, ha az antiszemitizmus okait fel akarják tárni, meg akarják érteni. ehelyett ennek a kérdésnek a felvetése ma már maga az antiszemitizmus. minden diskurzus csak onnan indulhat, hogy ti elfogadjátok, hogy bűnösök vagytok, mi pedig áldozatok.

betyár (törölt) 2012.03.24. 18:56:39

@Rajzfilmszemű:

ezt nem értem most:)) biztos bennem van a hiba.

Veder1 2012.03.24. 20:05:07

"Tudom vélemény, de a fidesz legalább hiteles, még mindig fontosabb nekik az ország érdeke, mint a lopás."

Muhahaha

Pelso.. 2012.03.24. 20:20:10

@teknős: Nem viszonyítottam a jelenlegi kormányzati működést az ellenzékhez, feltételezések az utóbbiak lehetséges tevékenységéről nálam nem kategória. Az, hogy álláspontod szerint nincs jobb, már az elégedettség egy fokát tükrözi, helyes, itt stabilizálódj.
Az elmúlt cirka két év gyümölcse, de vigyázz, kerüld az objektív felismerés pillanatát, nehogy megártson.
Képtelenségnek tartom, hogy bármely párthoz viszonyítva, pl. "felül és kívül", vagy bárhol határozzam meg saját magam, az ilyesfajta élmény maradjon a tiéd.

teknős 2012.03.24. 20:42:35

@Rajzfilmszemű: Ennél a momentumnál jön az, hogy minden antiszemita azzal jön, hogy vannak zsidó barátai...

Nem is lenne gond, ha ez lenne a definició, ha normálisan meg lehetne beszélni. De Bezuhov bemutatta, nem is szabad a zsidó szót kiejteni. Miközben felvilágosult liberálisnak mondják magukat, ragaszkodnak a mitikus homályhoz, vagyis fényesen bizonyítják a poszt állításait. Pontról pontra.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.03.24. 21:04:17

@teknős: Tudom, vélemény, de megalapozatlan. Az egész állami működés másról sem szól, mint a csókosok helyzetbe hozásáról és a pénzszivattyúk üzembeállításáről.
Lászlóné miniszterasszony, MALÉV leamortizálása (két évük volt, hogy megvalósítsanak egy (az interneten elérhető, és komoly cég által készített) tervet, stadionok és fociakadémia, állami mobilszolgáltató, állami mobilvásárlást lebonyolító cég, PR-szerződések Rogán szomszédjának és más FIDESZ-közeli cégeknek, Nyergesék földszerzése pályázat nélkül stb. Eközben a gazdaság nem fejlődik, munkahelyek nem jönnek létre, csak közmunkahelyek kevesebb pénzt fizetve, mint azelőtt, százmilliáros lyukak a költségvetésen, amelyeket a MANYUP-vagyon lenyúlásával sem sikerült kifoltozni, forint értéke a pincében, államadósság kamata az egekben, vállalkozások szívatva bérkompenzációval, aki nem tetszik arra rárepül a NAV, stb. stb.
A nemzetközi presztízsről, a határon túli magyar szervezetek tönkretételéről nem is szólva. A külföldre árulkodásról még írok egy kommentet.

Várúr 2012.03.24. 21:06:01

@Rajzfilmszemű:
1. Nem érvelni akartam, hanem viccelni (szabad?)
2. A leader progi egy hatalmas lenyúlás (konkrét példákat tudok).
3. Egyéb felvetéseid nem tartoznak ide.
4. A törvényalkotásban bizonyára van egy csomó mellényúlás.
5. Nekem a tendencia tetszik, neked nem, oszt' ennyi.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.03.24. 21:15:25

A külföldre árulkodásról azért tényszerűen kellene gondolkodni. Már leírta itt is egy kommentelő, hogy több törvényt más szöveggel küldött ki a kormány, mint ahogy itthon előterjesztette. Ezt az Alaptörvény esetében szerencsém volt személyesen tapasztalni, merthogy megkaptam a Szájer által körbeküldött angolt és letöltöttem az Országgyűlés honlapjáról a magyart.
Az is tény, hogy a Magyarországon dolgozó tudósítók zöme vagy beszél magyarul (megint konkrét példa: az Economist két, Magyarországról tudósító újságírója) vagy van saját fordítója, és természetesen sok Magyarországon élő és dolgozó ismerőse, aki beszél idegen nyelven (lehet magyar és a tudósító honfitársa is). A nemzetközi szervezeteknek is van saját fordító apparátusuk, akik a hivatalos anyagokat is lefordítják, meg a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap cikkeit, meg a kormánypárti politikusok és a vezető köztisztviselők nyilatkozatait is. És azt kell mondjam, hogy saját szakterületeimen ez utóbbiak a legjobb bizonyítékok arra, hogy a magyar kormány tevékenysége káros az országra, szakmai színvonalában kritikán aluli.
Erre csak egy bizonyíték (amit szintén látnak pl. Brüsszelben) a nemrég meghozott törvények állandó módosítgatása koherenciazavar és egyéb alapvető hibák miatt.
A gazdasági adatok is láthatóak, és van számos Magyarországgal foglalkozó elemző minden befektető cégnél, sok tanácsadó cégnél.
Nem kellene mindenkit olyan hülyének nézni, hogy ha egy ellenzéki politikus mószerolja a kormányt, akkor nem jut eszükbe, hogy lecsekkeljék, mielőtt hisznek neki. Ezt nagyon világosan mutatja, hogy J. Daul, a FIDESZ-t is tagjai között tudó Európai Néppárt EP frakcióvezetője a legutóbbi EP vita során még hevesen védte Orbánt, míg most már úgy nyilatkozott, hogy az EB ajánlásait meg kell fogadni, sőt az európai jognak nem csak a betűjét, de a szellemét is követni kell a magyar kormánynak. Nyilván ha addig nem hatott rá az "árulkodás" akkor most is valami más hatására gondolta meg magát.

ayatollah 2012.03.25. 04:40:31

Amúgy meg szerintem a 'liberálbolsevikok' semmivel sem rosszabbak vagy jobbak a 'narancsbolsevikoknál'. Ha nem azt mondod, amit ők, akkor geci ellenség vagy. Annyi különbséggel, hogy az LB-k általában nagyjából mindig ugyanazt mondják, míg a NB-k mindig éppen a napi irányvonalat követik (amivel me fasza csávó vagy ,lehet, hogy két hét múlva már hazaárulás, úgyhogy képben kell lenni :)))

A liberálisnak ez a fajtája kicsit irritáló ugyan de veszélytelen. A liberálisnak a veszélyes formája az a doktriner lib., aki pl. küzd a fasiszták meg a fanatikus muzulmánok jogaiért is, a saját szabadságát is veszélybe sodorva. Ez szerencsére nálunk nem jellemző, de nyugaton ilyen is van.

Rakovszky · http://rakovszky.blog.hu 2012.03.25. 13:04:42

@Kettes:
Látom Neked a gyűlölködés a lételemed, mint ahogy az volt az átkosban:
Nem tetszett valaki, vagy volt valamije amire megfájdult a fogad, akkor feljelenthetted és Te voltál a nyertes.
Most pedig az fáj Neked, hogy a nagy többség rühelli az olyan hozzászólásokat, mint amit írogatsz.
Ezért is fogalmazol így, hogy a tisztességes embereket elijeszd, hogy mondhassad, hogy mindenki (mármint minden Veled egyetértő) úgy vélekedik.

Rakovszky · http://rakovszky.blog.hu 2012.03.25. 13:12:53

Az első ponttal nem értek teljesen egyet:
Lehet, hogy a mai politikusok ilyen gazemberek, de ez nem volt mindig így!
Voltak tisztességes emberek, akiknek - a hátterük miatt - nem volt szükségük a törtetésre, a harácsolásra.
Hazafias kötelességüknek tartották a józan politizálást Magyarország és lakossága és a magyar nép érdekében.
Egyes akkori dolgokat el lehet mai szemmel ítélni, rossznak tartani, de az akkori időkben másképp látták a dolgokat és ahhoz kell a viselkedésüket hasonlítani.

Érdekes lenne megvizsgálni a 100 évvel ezelőtti politikusok vagyonosodását.
Talán az sülne ki belőle, hogy nagy részük a saját vagyonából fizette a költségeit.

Rakovszky · http://rakovszky.blog.hu 2012.03.25. 13:23:14

@Kuviklacz:
Ez nem minden esetben igaz.
Ott van a Süddeutsche Zeitung "magyarországi" tudósítója, aki Bécsben él(t), nem beszél magyarul, és fogalma is alig van (volt) a magyarországi és a szomszéd államokbeli tényekről.
Pár ilyen baki:
Devecser Kelet-Magyarországon van,
Magyarországon 17 kisebbségi önkormányzat van (akkor még csak 13 volt)
Az előző Szlovák kormányban (Ficó-éban) volt egy magyar miniszter.

Mint a felmérések kimutatták, a legtöbbjük az internetről veszi az információt, s mivel nem ért a dolgokhoz, csak szajkózza amit olvas.
Nem meri leellenőrizni, mert ha mást ír, mint amit a többiek, akkor kigolyózzák.

De vannak csakugyan olyan főszerkesztők, akik tudnak magyarul s ott csak akkor jelenik meg egy egy tényeket mellőző cikk, amikor nincsenek épp szolgálatban.
Ez azért is történhet meg, mert egy német felmérés alapján 75-80%-a a német újságíróknak baloldali, és azok a párt-haverjaik véleménye szerint írnak.

mikhail 2012.03.25. 14:14:57

Bármennyire lesújtó a véleményem a regnáló rezsimről, azért be kell lássam, ez egy nagyon találó, szellemes karikatúra. Mint ahogyan a karikatúra természete, persze ez az írás is pártos, de egy karikatúrától senki sem várja el a kiegyensúlyozott, realista ábrázolást, mert az egy egészen más műfaj lenne.

De azért lenne egy halk észrevételem egy orbitális baromsággal kapcsolatosan, még ha ez a lényeget nem is igazán érinti:

"Vagy legyetek baloldaliak! ...
...Emeljetek szobrot Matolcsy Györgynek!”

Ti a jobboldal még vállalható reprezentánsai vagytok, valszeg képzett emberek, akkor tudnotok kell(ene), hogy egy véres szájú ultralib legmerészebb álmait is felülmúlja jó néhány matolcsysta intézkedés. Hogy csak a jelenlegi gazdaságpolitika két sarokkövét említsem, a progresszív adózás kiiktatását, és a szociális segélyrendszer drasztikus leépítését (a nem liberálisnak, inkább balosnak tekinthető multiadó nem számít, mert ezt úgyis ki fogják vezetni, hosszútávon ők sem gondolják komolyan, de az ultralib intézkedéseket nagyon is !!).
Most komolyan mondjátok, hogy a matolcsyzmus egy szocialista álma, ami miatt a névadónak szobrot kellene emelniük ??? Liberálisabb gazdaságpolitikát a magyarok még nem tapasztaltak mint a mostani, ami már az én liberális ízlésemen is messze túlmegy. Tehát az idézett mondatnak egy bekezdéssel fentebb lenne a helye.
Üdv..

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2012.03.25. 15:30:59

Ez a bejegyzés lelkylola következő dokumentumfilmjéhez készült háttéranyag?

ayatollah 2012.03.25. 15:54:37

@mikhail: Aki látja az összképet, annak teljesen világos, hogy a multiadók/bankadó sem abból a célból jöttek létre, hogy a lecsúszó/lecsúszott rétegek helyzetén segítsenek (mivel azoktól is éppenhogy elvonnak), hanem hogy fedezze (részben) az elitnek nyújtott méretes pluszforrásokat, mint az egykulcsos, a végtörlesztés, stb.

A kormány és Matolcsy politikája a legkőkeményebb elitista politika (jó, gettóba még nem zárják a szegényeket). Az a baloldali aki Matolcsynak akar szobrot emeltetni annak teljesen elment az esze.

Nero Bianco 2012.03.25. 17:16:18

Őszintén szólva nem kurvára mindegy, hogy KK és TT milyen akármit szeretne?

Hát dehogynem.

Ki nem szarja le, hogy KK TT kit utál és kit nem.
Mit számít? Semmit.

Ennél meg TWA rövidebben ír jobbat.

lujo22 2012.03.25. 17:33:01

kár, h nem írta meg a blog írója, amikor a Fidesz ellenzékben volt, hogyan legyünk jobboldali konzervatívok. Így kicsit álságos ez egész.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2012.03.25. 17:49:27

@lujo22: ez egy jobboldali blog, mi a fészkes fenéért írna ilyen izét a jobboldalról?
Arra valók a baloldali blogok.

Amikor azt mondod, hogy az asszonynak megint fájt a feje, nem teszed hozzá, hogy a múlt héten meg neked nem állt fel.

Lúzer Manuel 2012.03.25. 20:37:37

Ritka gyenge poszt, legalábbis ameddig olvastam. Az első 3 bekezdés után átjött, hogy itt csak pár öntelt megmondóember hiszi azt, hogy majd most kiokítja a népet a tutiról, de valójában csak a szokott puffogás, összefoglalva mindent, ami nyomasztja őket.
Utána elég volt csak gyorsan átfutni a szöveget és kipipálni, ez is megvolt, az is megvolt.
Ennyire futotta? Kár.

zorki 2012.03.25. 21:23:06

1.
" Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – minket nem vertek át) ab ovo hülyeség. "
Ha komolyan veszik magukat a posztolók, itt be is fejezik, mert akkor nincs jó baloldaliság, liberálisság. Minden további leütés felesleges szócséplés.
Amúgy olyan is a poszt. Komolyan nem vehető érvekkel, általánosságokkal telített kritika.

2. Ha komolyan veszik magukat a posztolók akkor nem az ellenzékkel foglalkoznak, mert még emlékeznének arra, hogy alig két éve naponta ismételgették, hogy nem az ellenzék kormányoz, és az ellenzék utálása nem oldja meg a bajokat.

3. Vegyék magukat komolyan!
Gondolom elismerik, hogy Magyarország tagja az Európai Uniónak, az Európa Tanácsnak. Így bármelyik magyar állampolgárnak, magyar jogi személynek a meghatározott esetekben joga van a felsorolt két szervhez vagy annak bíróságaihoz fordulnia!
Még akkor is ha Önök a bírósághoz fordulók érveit hazugnak gondolják!
Az illető szervek, bíróságok majd eldöntik, hogy hazugság vagy sem. Mert ez a demokrácia!
Előbbi szervek joghatóságát - unióét közvetlen, Európa Tanácsét közvetve- Önök is elismerték, ha igennel szavaztak az unióra, ha mégsem, akkor el kell fogadják a többség véleményét.
Mert ez a demokrácia.

4. Nem konzervatív és nem jobboldali gondolkodásra vall, a Magyarországon illetékes bíróságok megkeresését árulkodásnak hívni.
Ez inkább pitiáner gondolkodásra vall, mert csak arra gondolhatok : ezzel a "fügefalevél" poszttal próbálják takargatni - az amúgy Önök által is "úgy általánosságban" bevallott- a kormányzati hibákat. Tegyék, de akkor számoljanak a következményeivel.

Igazi magyaros (vagy inkább gyermeki?) poszt ez: ha bajban van a portám, akkor átnézek a szomszédba, és nyugtatom magam azzal, hogy ott sokkal több a gaz.
Kicsit föl is nagyítom a valóságot, jókorákat csúsztatok, aztán szétkürtölöm a faluban, hogy a szomszédommal foglalkozzanak inkább!
Nektek ennyi elég?
Akkor a konzervativizmusnak, jobboldaliságnak is annyi!

ayatollah 2012.03.25. 23:46:44

@zorki: " hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – minket nem vertek át) ab ovo hülyeség"

Mondjuk ezt így a háttérben egy Thomas Jeffersonnal meg Benjamin Franklinnel, előtérben meg KK TT észosztását nagyon mulatságos elképzelni, vizuálisan :)))

tewton 2012.03.26. 00:40:34

a baloldaliság csak egy gyermekbetegség.
addig is kellene meggyógyítani.

di_kaprio · http://dikaprio.blog.hu/ 2012.03.26. 01:10:27

@Mesemondó Medve: IGEN
persze csak akkor ha nagy, külföldi székhelyű cégeknek se jár állami pénz. ha már nem lehet rajtuk visszamenőleg bevasalni (nyilván nem), akkor kérdés hogy hogy hoznád helyre az eddig okozott károkat? és ez továbbiakat vet fel, egészen addig hogy hogyan tartsa el magát egy nagyobb egyház ha nincs meg az eredeti vagyona.
szóval kemény dolgok, már az is magyar világszenzáció lenne, ha lenne egy párt ami _nem mindenki_ szavazatára hajtana és olyan államot akarna ami nem félti a polgárait önmaguktól.
hogy nagyon egyszerű dolgoknál maradjunk micsoda baromság egy veszélyes és tilos tábla, ha veszélyes, majd én eldöntöm akarok-e belefulladni, leesni, beszakadni. ezt még plakáttémának se lenne rossz.
ja és valahai szdsz tagság legyen kizáró ok.

pamocsnyik 2012.03.26. 01:44:45

Ó be szép poszt lett ez! Magam sem mondhattam volna szebben! :oD

pamocsnyik 2012.03.26. 01:47:12

@mehr luft: te nagyon megragadtad a lényeget... innentől nem is várható, hogy a lényeg megragadjon téged...

"k" (törölt) 2012.03.26. 02:09:14

@ayatollah: felétek a végtörlesztők az elit? :D

"k" (törölt) 2012.03.26. 02:17:49

@Kuviklacz: ezt a sok okosságot a hvg-gyűjteményed 99-es számaiból is ollózhattad volna, csak a neveket kell kicserélni. ugyanilyen szellemi cekotrófia a mitmondanakkülföldön is. pár tíz millióból lehetne alapítani egy intézetet ami úgy elemzi ezeket a szövegeket mint vásárhelyi marisék a szélsőjobbot, kiszámítani a balliberális dereksz indekszet, ezt is most hallom először de nagyon komolyan hangzik.

Pelso.. 2012.03.26. 06:28:31

@lujo22: Nem kellett megírnia. Kis türelem, s lásd, kormányon kiderült. Értékek, hagyományok, polgárosodás nap mint nap.

ayatollah 2012.03.26. 11:05:46

@"k": hát sokmilliót aki ma zsebből csenget, az az.

is 2012.03.26. 11:07:59

@Alamio: "És a gyűlöletorkánt lehet hogy Bajnai megkapja majd (nem csodálkoznék rajta) de 14 éve ömlik a másik oldalról Orbánra. Hatás-ellenhatás. "

Az az egy probléma van, hogy Orbán 23 éve van ott, a másik oldalon pedig kb. akárki jelenik meg, azt mind éri. Hogy van az, hogy minden demokratikus párt egy, de maximum két vesztes választás után vezetőt vált, és a pártalapszabálya _nem_ abszolút monarchisztikus; és a FIDESZ és támogatói magukat nem abszolút monarchistáknak, hanem demokratának tartják? És hatás-ellenhatásról beszélnek, mintha egyenrangú lenne az, hogy valaki hibázik, fasz, sötét akármi demokrácián belül, vagy hogy abszolút monarchiát kíván a 21. században Európában kiépíteni?

@poszt: különösen a 8. pont miatt kedveltem meg ezt az írást. Ahogyan beszól a 2006-os Orbán Viktornak, aki az _egyetlen_ volt, aki ténylegesen jogi lépést tett Magyarország EU-s támogatásainak megvonásáért, az annyira mulatságos, hogy még az előtte lévő, láthatóan 5 éves gyerekek szintjén történő félremagyarázások, féligazságok, félhazugságok, félértelmiségiségek, félkulturálatlantahóságok, félközépkori társadalomfelfogások is hirtelen vidám színben tűntek fel. Megérdemled, hogy megsimogassák a fejed. Nagy kedves aranyos gyerek vagy te, bár Magyarországnak igen nagy kár, hogy te ehhez a felülethez hozzájuthatsz ezt a sötétséget terjeszteni.

"k" (törölt) 2012.03.26. 11:42:49

@ayatollah: ugyanmár! egészen egyszerű (minden értelemben egyszerű), munkából élő embereket láttam végtörleszteni, meg apunak segíteni végtörleszteni. hogy hogy ment a 150-200-as nettóból, előkerültek a dunyhából a betétkönyvek? nem tudom.
persze vannak elemek akiknek mindenki burzsujgeci aki egy ötszázassal többet keres náluk. ha ilyen vagy akkor bocs.

ayatollah 2012.03.26. 12:00:26

@"k": nem vagyok ilyen, de nem is veszek fel hitelt :))
és nem is tudnék jelentősebb összeget most úgy hirtelen odavágni a banknak, úgyhogy ez így is marad. adósodjanak el a marhák.

letterforsz · http://letterforce.blog.hirszerzo.hu/ 2012.03.26. 13:49:08

Önmagában talán nem is lenne érdekes az alábbi vizsgálódás. Egy szokott cinikus posztról szólna ( ez nem csak a Mandiner jellemzője, persze) és semmi egyébről. Semmi egyébről? A dolog jócskán túlmutat önmagán, szerintem. Nézzük ,miért.

Olvasom Kálmánék nem túlságosan udvarias hangvételű írását. Nem szeretnék beleveszni a hosszú mű apró részleteibe ( amely műnek talán egységesen a nagyképűség magas lovon ülve a legfontosabb jellemzője, persze ez korántsem csak rájuk jellemző, de ettől nem lesz jobb a helyzet), inkább kiemelek egy lényeges részt, amely jól jellemzi az egész írást:
"Hogy a legordasabb közhellyel jöjjünk: nem lehet más a politika. A politikát politikusok csinálják, akik politikai pártokban tevékenykednek, s munkájuknak megvannak a saját szabályaik. Ilyen szabály, hogy a politikusnak hatalomvágyónak, gátlástalannak, őszintétlennek és ravasznak kell lennie. Ha nem ilyen, önkormányzati képviselőségig se jut. Ezzel egyébként nincs semmi baj, a kosárlabdázó legyen magas, az üzletember legyen élelmes......A politikusok is legyenek olyanok, amilyeneknek a szakmájuk miatt lenniük kell. "
Jó, jó, kiált fel a kedves olvasó, vigyázzak, ez itten irónia, nem komoly a dolog, valójában tök másképp gondolják, pont az irónia eszközével teszik nevetségessé a gátlástalanságot és a hazudozást, nem? Hát...én nagyon örülnék, ha így lenne. De ha így lenne, akkor valójában szerintük is lehetne más a politika, de a cikk épp arról szól nagyon is komolyan, hogy nem, nem lehet más. Kénytelen vagyok tehát komolyan venni a szöveget, ha nem tenném, akkor a szerzők nyilvánvaló szándékát hagynám figyelmen kívül, az ő szándékuk meg egyértelmű: a balliberális világszemlélet agyagba döngölése. Maradjunk tehát annyiban, hogy a szerzők nem saját maguk paródiáját (" Így írunk mi" jelleggel) írták meg , bár egyből ilyenként olvasná az ember, hanem komolyan gondolják, amit írnak. Még egyszer hangsúlyozom: ha ez itt csak egy kicsit is ironikus, akkor már nem áll meg érvként a "lehetmássággal" szemben, akkor legjobb esetben azt fejeznék ki csak ezzel: mi szeretnénk, hogy más legyen, de sajnos ez most nem megy ( azaz mi igazából LMP-sek vagyunk lelkünk mélyén , ezt jelentené az irónia, csakhogy pont ez ellen tiltakoznak ezerrel, úgyhogy ez nem megy, nincs itt irónia, bár indulat az van). Nem, itt tétel hangzik el: "nem lehet más a politika". Ami utána jön, azt tehát muszáj komolyan vennem, ezt már nem bizonyítom tovább. Ha viszont komoly a dolog, akkor nagyjából jól látja a helyzetet egy tumbleres blogger:

folytatás itt:

letterforce.blog.hirszerzo.hu/entry/23339

teknős 2012.03.26. 13:54:25

@is: Prdig egyszerű, csak ti negligáljátok az álláspontunkat. Szerintünk ugyanis Orbán nem vesztett választást. Csak nem tudott kormányt alakítani, de minden választáson számszerűleg növelte a szavazatok számát.

Jellemző a demokratizmusotokra, hogy előírnátok nekünk, hogy kit választhatunk. Azt, aki nektek tetszik, nekünk kötelességünk választani. Az, aki nektek nem tetszik, az nem lehet demokratikusan választott. Nektek ennyi a demokrácia, nem mellesleg ebben azért következetesek vagytok több, mint 70 éve. A rendszerváltás előtt is előírtátok, hogy kit választhatunk meg. És ezért nem értitek, hogy miért tekintünk benneteket kommunistáknak, hiszen ti akkor is demokraták voltatok, mint most.

teknős 2012.03.26. 13:57:34

@Kuviklacz: Megpróbálom nagyon türelmesen elmondani, hátha felfogod.

A fidesznél első az országérdek és lopnak mellette.

A ballibeknél első a lopás és nagy ívben tesznek az ország alapvető érdekeire.

Vágod a különbséget?

ballibbant 2012.03.26. 17:34:03

Mint talán néhányan észrevettétek, a posztra reflektált az Örülünk, Vincent. A reflexió nem rossz, összeszedett, alapos, a hatását azonban a mocskosan személyeskedő bevezető mondatai elrontják.
Ezt bátorkodtam nekik elmagyarázni, mire Gábor, a szólásszabadság esküdt híve, bömbölő demokrata, örökre kitiltott. Éljen a köztársaság!

ballibbant 2012.03.26. 17:35:34

@is: "Nagy kedves aranyos gyerek vagy te" - na, pont az ilyen ótvarkodások valók a Vincentbe, nem ide.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.03.26. 18:27:34

@teknős: "A fidesznél első az országérdek és lopnak mellette.

A ballibeknél első a lopás és nagy ívben tesznek az ország alapvető érdekeire. "

hát ha te mondod, biztos így van :D

"k" (törölt) 2012.03.26. 21:11:54

@ayatollah: egyetértek, a hülyék sportja volt ez. csak az a gond hogy ha ez a réteg fizetésképtelen, akkor összeomlik minden belső kereslet, asszem ennél jobban jártunk ezzel kis megelőzéssel. egyébként ezek akkor is eladósodnak újra a következő ilyen tuti ajánlatnál, ha a teljes fizut erzsébetutalványban kapnák, szóval nem tudni mi a hosszú távú megoldás.

"k" (törölt) 2012.03.26. 21:15:03

@"k": persze a hülye végtörlesztő faszja általában gúnyolódik a fideszen mikor "adósság elleni harcról" van szó, abba nem gondol bele hogy az ő debilsége lehetne a valós ellenség

ayatollah 2012.03.26. 21:55:25

@"k": nem tudom én az egész fogyasztási hitelezésnek nem látom semmi értelmét. egyedül a termelési hitelezésnek van értelme szerintem.

Alamio 2012.03.26. 22:14:38

@is: Orbánt is érte még gumibot is, a rendszerváltás előtt is.

Én az 1998 óta tartó bipoláris politikai mezőről beszéltem.

Abszolút monarchiát? A Fidesz demokratikus párt, ennek van kontrollja - és azt ki is állják.

Szavazz ellene DEMOKRATIKUS VÁLASZTÁSON 2014-ben. Megteheted. Az más kérdés, hogy ez mennyiben van kohézióban a mondanivalóddal.

Rohadtul unalmas ugyanis elolvasni újra és újra, hogy miközben egy demokratikus intézményrendszerrel megspékelt demokratikus alkotmány alapján mindenki számára egyértelmű hogy 2014-ben demokratikus választás lesz, akkor diktatúra vádjával illeted (illeti bárki) egy nyitott portálon.

Ezt egy diktatúrában nem tehetné(tek) meg.

J.Ildiko 2012.03.26. 23:24:34

Buta, arrogáns, kockafejű cikk.

Good elemzést lásd: Letter Force blog.

J.Ildiko 2012.03.26. 23:47:47

Tényleg annyira buta ez az írás, és hát elképesztő.

Na jó, csak egy téma, az egyházügyi törvény tekintetében szélesítsétek látókörötöket, hogy hogyan is érint több közösséget a jelenlegi helyzet. Oktatási és más hasznos tevékenység lehetetlenedik el - szóval olvassatok szakszerű és kompetens írásokat erről a Hetekben.

Saját bevallás szerint is az egyházi státusz egyfajta kegy, ami egy abszurditás, nem csak a diszkrimináció a probléma, hanem a gyakorlat, (Bíróság helyett a Parlament dönt), az EU is ezt kifogásolja!. A státusz legyen megadott feltételek alapján egyenlően elnyerhető és legyen fellebbezési lehetőség.

"k" (törölt) 2012.03.27. 01:06:02

@J.Ildiko: a hetekben? :D pedig ők is egyház lettek. lehetetlenül el a lófasz, alapítványok is működtethetnek sulit.

pamocsnyik 2012.03.27. 02:23:56

@J.Ildiko: Ahham... akkor ha jól értem, amit mondasz, az állami csöcsön való lógás lehetőségének elvesztését fájlalod tulajdonképpen?
Ha valóban egyház, valódi hívekkel, és feladatokat szeretne felvállalni a hívek támogatásával, akkor azt a hívek összefogásával továbbra is megtehetik.
A szabad vallásgyakorlásban sincsenek meggátolva semmilyen formában. Ami történt, hogy az állam - teljesen jogosan - alaposan megnézi, hogy az adómentességből és egyéb juttatásokból valóban olyan egyházaknak adjon csak, amik jelentős, releváns hányadát képviselik az ország lakosságának, s valóban komolyan vehető hitéleti tevékenységet folytatnak. Egyébként én személy szerint a hitgyülit is a elhajtottam volna a francba, de ők megúszták...

pamocsnyik 2012.03.27. 02:26:12

@J.Ildiko: a good alatt mit értesz? Talán azt, hogy "jó" elemzés? Mert ha igen, akkor van lehetőség ezt az egyszerű kis magyar szócskát használni, nem olyan snassz azért...
Ha valami más, akkor az is érdekel.

Alfőmérnök 2012.03.27. 07:53:49

@pamocsnyik: A hitgyüli egy elég gusztustustalan képződmény, de

„A 2001. évi népszámlálás alapján[1] a tizenkettedik legnagyobb a hazai felekezetek közül” és
„A gyülekezet az egyszázalékos adófelajánlók száma (2010-ben 18 643 fő</ref> (17 501)[23]) alapján a negyedik, a felajánlott összeg (2010-ben 61 731 389 forint[23]) alapján a hetedik a hazai egyházak sorrendjében.”
hu.wikipedia.org/wiki/Hit_Gy%C3%BClekezete

Ez van.

Egyébként az egyházügyi törvénnyel állítólag tényleg vannak problémák, és nem csak a ballibek szempontjai alapján. Azért mondom, hogy „állítólag”, mert én nemigen értek hozzá. Nekem mondjuk az tűnt föl elsőre, hogy keleti vallások/egyházak (most abba a lufihámozásba ne menjünk bele, hogy mit értünk „egyház” szó alatt.) mé' nem kerültek rá a listára?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.27. 08:35:29

@Alfőmérnök:

Az új egyházi törvényt Márfi érsek sem érti.

"...a bíróságot nem lehet okolni a háromszáznál több egyház bejegyzéséért, mivel az 1990. évi 4. törvény a bíróságoknak nem adott lehetőséget a kérelmek érdemi elbírálására. Hogy a törvényt miért fogalmazták így, nem tudjuk - folytatta az érsek..."

www.gondola.hu/cikkek/80370-Marfi_Gyula__az_egyhaz_tagjainak_nem_szerencses_partpolitizalniuk__politizalniuk_azonban.html

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.03.27. 12:41:19

@bbjnick: Én sem értem, mármint a motivációt, csak tippjeim vannak. Gondolom az ideológiai alapja valami zsidókeresztény kultúrkörös cucc (állambácsi első körben csak ezeket támogassa) + valamilyen praktikus okok (érdekek) is közrejátszhattak.

2012.03.27. 12:49:35

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.03.27. 22:17:36

@Rakovszky: Viszont a FIDESZ - lopás ide, lopás oda, egy csomó olyasmivel is kárt okozott az országnak, amiből -legalábbis látszatra - nem profitált. Az egész gazdaságpolitika egy nagy kudarc, ezt objektív számok igazolják. Mihelyt a részmunkaidősök és a közmunkások növekedése kifulladt, az eddig látszólag növekedő foglalkoztatás is csökkent, és ezzel már nincs olyan mutató, amelyik javulna.
Én is megpróbálom türelmesen: a költségvetésen lyukat ütő ballib ámokfutás eredménye a zemberek zsebében és a beruházásokban (autópálya stb.) megjelenik, a FIDESZ-kormány valamely fekete lyukba öntötte a pénzt (lásd a MANYUP-megtakarításokból még meglévő pénz hozamáról legutóbb megjelent adatokat, azt, hogy az egykulcsos adó semmit sem lendített a gazdaságon). És ez így van minden láthatatlan simplicity (ez utóbbi Steve Jobs plágium, csak Jobsnál volt folytatása is a mondatnak) duma ellenére így van.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.03.27. 22:21:51

@Alamio: A "demokratikus" jelző arra a választásra, amely teljesen a FIDESZ sikerét szolgáló módon lesz lebonyolítva (a saját oldalán egyedül lévő párt akár 16 támogatottsággal is megnyerheti az egyéni körzeteket és ezért még listás bejutói számát is növelheti, a választókörzetek célzatos átrajzolása, FIDESZ-es OVB stb.), enyhe túlzás.
"A FIDESZ demokratikus párt, ennek van kontrollja", ne haragudj, ez nem magyar mondat. A FIDESZ-nek FIDESZ-en kívüli kontrollja gyakorlatilag nincs, a belső viszonyai meg eből a szempontból irrelevánsak.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.03.27. 22:25:17

@"k": Igen, akkor is volt lenyúlás a FIDESZ részéről, csak most még pofátlanabbul megy, és a lenyúláson túli politikájuk is káros az országra.
Egyébként ezek nem okosságok, hanem tények, még ha a hivatalos propaganda el is hallgatja..

Alamio 2012.03.27. 22:33:51

@Kuviklacz: Kérdezz meg bármilyen választási szakembert, ez a rendszer alkalmas egy demokratikus választás lebonyolítására. Mindegyik rá fogja aggatni a "demokratikus" jelzőt.
Bárkinek van lehetősége több szavazatot szerezni, mint a Fidesznek. Egyéni mandátumok esetében is.

Ennek fényében így fordítom le a mondanivalód magamnak: "A Fidesz a legnagyobb párt, és ez neked fáj."

zarai_vamosi 2012.03.27. 23:15:08

gondolom, dr. Salát most közös orgián vesz részt vhol Koreában a köztársasági elnökkel...

csumineni 2012.03.28. 16:15:08

Te Gergő, akkor most hasonló vehemenciával, gátra fel, védd meg az elnök urat!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.03.29. 21:41:13

@Alamio: A bármilyen szó barokkos túlzás ahhoz képest, hogy komoly kutatóintézetek mutatták ki, amit írtam. De aki csak jobboldali sajtót olvas, az talán még arról se tud, hogy SchPl doktoriját megvonták.
Viszont egy 16%-os pártot nem neveznék nagynak.
Amit a FIDESZ csinál, az valóban fáj, de nem elsősorban nekem személy szerint, hanem az országnak.
Ezzel zárjuk le a témát.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.03.30. 01:03:06

nem sikerült végigolvasnom, nyilván nem vagyok célközönség, de jó összefoglalójának látszik a liberálisokról szóló sztereotípiáknak a mandineres közösségben.

A legerőteljesebb tulajdonsága az, hogy a célközönség, a mandineresek telitalálatnak meg humorosnak tartják.

aLaca · http://utopiaepulet.blog.hu/ 2012.03.30. 06:28:08

A végén a videó, halálos, de jó látni a bezuhant fejüket:)

Alamio 2012.03.30. 10:00:44

@Kuviklacz: "De aki csak jobboldali sajtót olvas"

Ez meg röhejes. Honnan veszed?
1., Nem tudhatod.
2., Nem igaz.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.31. 15:52:24

Szép válogatás egy baloldali nacionalista pártot támogató blogtól. :D

Wolfgang Büsi von Drachenfels (törölt) 2012.04.03. 10:52:46

Valaki végigbírta olvasni ezt a kliséhalom dögunalmat?

Nephro 2013.10.29. 10:35:58

- Na most ide figyelj!

Egyrészt: Tök hülye vagy!
Másrészt: először fogalmakkal és legyél tisztában és azzal, mi valójában a liberalizmus.
Harmadrészt: Álszentségből akár magadat is piedesztálra emelhetnéd semjén és orbán mellé!
Negyedrészt azt a mérhetetlen hülyeséget amit itt összeirkáltál az hogy a fraancba jöhet ki ennyi egy emberből!
Ötödrészt: Mindenki aki liberális, az szerinted egy ostoba barom. De bezzeg, a felcsúti ramszesz, a magyar ceausescu minden állítása és stadionépítése (persze felcsúton is, az bezzeg rendben van. Hogy az Ő általa építendő nemzetszocialista Magyar Birodalom eszméjéről már ne is beszéljek. Nemzeti trafikkal nemzeti hülyeséggel és nemzeti együttműködéssel egyetemben.

Ez bezzeg mind rendben van mi??

Megsúgom neked, barátocskám olyan mérhetetlenül el vagy te tévedve, mint egy nemzeti részeg Kuvaitban!

Csak információképp: A Liberalizmus maga, az az eszme, ha klasszikus értelemben vesszük, ami a francia forradalom idejéről származik és tudod volt az a hármas jelszava "Szabadság egyenlőség, testvériség"
Ez a jelen korban is érvényes. Illetve törekedni kell rá. Na erre igen, törekedni kell. Nem a TB-re meg a nyugdíjra! (hogy ki ne csavard a mondandóm: (törekedni azt jelenti: "nem biztos, hogy lesz, de meg kell próbálni érte mindent megtenni")
Amit pedig tágabb körben értünk a

LIBETRALIZMUS alatt, azok a következők:

- A szólás, a gondolat és a sajtó szabadsága
- A törvény előtt, minden ember egyenlő
- nem különböztetünk és nem zárunk ki egy embert sem sehonnan, csak azért mert más a bőrének a színe, vagy más a vallása, vagy más a szexuális beállítottsága. vagy csak azért mert másképp gondolkodik
- a Liberalizmus az egyén szabadságát és annak jogait és kötelességeit helyezi előtérbe, minden mással szemben. Igen, az állammal szemben is.
- A Liberalizmus által hirdetett szabadság, nem egyenlő a szabadossággal! Vannak keretek. Ezek a keretek, pedig az egyén jogai. Minden egyes embernek addig terjednek a jogai és szabadsága, ameddig meg nem sérti, vagy korlátozni nem akarja, más jogait vagy szabadságát!

És tudod a helyzet az, hogy az ENSZ által 1948 december 10.-én elfogadott" Az emberi jogok egyetemes nyilatkozata" című irat, az bizony első pontjától az utolsóig. egy Liberális kiáltvány!
(www.amnesty.hu/ejeny.pdf)

Vagy akár mondhatnám az 1848-as forradalom és szabadságharc idején keletkezett 12 pontot. Mi is szerepel benne:
"Kivánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését."
vagy például:
"Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben."
Ja, igen. Van még:
"Legyen béke, szabadság és egyetértés."
És utolsónak:
Egyenlőség, szabadság, testvériség!

Tehát akkor mi is ez? Ja igen! A Magyar Történelem egyik legnagyobb eseménye, ami LIBERÁLIS ELVEKEN ALAPULT!!!

Tehát, most te lényegében azt írtad le, hogy aki 1848-ban harcolt a szabadságért, az egyenlőségért, a sajtó szabadságáért, az tök hülye...

Szálljál egy kicsit magadba és gondolkodj el a dolgokon...

De legelőbb bújj ki a vezér seggéből...

Petőfi Sándor:
Szabadság, szerelem

E kettő kell nekem.
Szerelmemért föláldozom
Az életet,
Szabadságért föláldozom
Szerelmemet.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.12.12. 12:20:40

@Nephro: Csaxólok, hogy a fogalmak jelentése, tartalma a korral módosulhat. És Kossuthék ún. nemzeti liberálisok voltak.
"Uniót Erdéllyel"?
Stb.

leponex 2023.06.15. 13:36:28

:) másodszor röhögöm végig, fenomenális ... mire észreveszem, ez már több mint tízéves, pedig mintha ma lett volna írva :))
süti beállítások módosítása