Jurassic Park
2011. december 13. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Jurassic Park

  Csapásokat adunk, csapásokat kapunk. Nemrég, a mindig mértéktartó Hont András után maga Vásárhelyi Mária cincálgatta a Mandiner egyik írását, amelyben nagyra becsült Kínai-Tróger párosunk gonzóskodott gonzókkal meg József Attilával. Kálmán, a szemtelenje! Mi több, műveletlenje! Tudjuk, Vásárhelyi Mária a magyar közélet domináns szereplője, illik hát reagálni a megjegyzéseire. Hozzáteszem: óvatosan teszem ezt, hiszen úgy érzem, mintha egy múzeumban járnék.

  Hogy is máshogy jellemezhetem ezt a helyzetet, amikor egy olyan cikkbe kerülünk be, amelyek jó másfél évtizede születtek garmadával, a nagy médiaháború idején, amikor Vásárhelyi Mária már vívta a maga háborúját az akkor még jócskán kisebbségben lévő jobber sajtóval szemben. Az a médiaháború olyan zajos volt, hogy még akkori énemhez is elszivárogtak a hírei és az epizódjai, pedig akkoriban még a Jurassic Parkot néztem a moziban, Beastie Boysra ugráltam a szobámban, és kalózregényt írogattam egy kockás füzetbe.

  A magam madeleine sütijeinek elfogyasztása után azonban gyorsan visszatekerem az időt a jövőbe, 2011-be. A régi harcos azóta is tántoríthatatlanul küzd a jobbos ellennel. Vásárhelyi Mária ennek okán került be a magyar árokásók vitathatatlanul rangos top 20 klubjába, s róla így írt Ács Feri: „Főállású »mai fasizmus-szakértő« és »média-szociológus«, aki egész egzisztenciáját a jobboldal iránti gyógyíthatatlan fóbiájára alapozta. Elég jól meg is él belőle, holott kutatási területe nem volt sokkal előremutatóbb, mint mondjuk a gender studies. Egyike azoknak, akik addig festették a falra az ördögöt, amíg az újra megjelent Magyarországon. Ennek nyilván nagyon örül (érdemei elvitathatatlanok e baljós folyamatban), hiszen azt gondolhatja, hogy igaza lett. Magyar bajnok az egy főre jutó petíció-aláírásban, külföldi lapnak való – politikai ellenoldalt mószeroló – nyilatkozatban. Rekorder továbbá a szekértáborok közötti klasszikus árokásásban, a szakmainak álcázott, de politikai töltetű felmérésekben, amelyek rendszerint az ÉS-ben jelennek meg és hónapokra ellátják picsogni- és rettegnivalóval a 168 Óra sajtólevelezőit. A szociológus verhetetlen az egyetemisták állítólag baljós és állítólag megállíthatatlan jobbratolódásának ismételgetésében. Vásárhelyi jó még a ballibszerecsenek mosdatásában, valamint az orbánvuduszurkálásban. Teljesen reménytelen, hogy valaha is normális lesz. Előnye: állítólag jól tudja utánozni a Hír Tévé riportereit. Hátránya: fixálódott. Hiszterométer: 9/10”

  Most mi is belekerülünk a szórásba. A Tálibok Pannóniában című értekezés tartalmában és stílusában az elmúlt húsz évben bármikor megszülethetett volna, amikor épp jobboldali kormány volt Magyarországon – és akkor is, ha a jobboldal épp ellenzékben volt. A balliberális harci közhelyeken túl a cikk témája a fideszes kultúrpolitika totális ekézése.

  Nos. Az új kormányzati kultúrpolitika szimbolikus szintre emelkedő, facepalm-díjas botrányai mellett sajnos elhalványulnak a pozitív kezdeményezések. A kormányzó jobboldal mögötti kulturális világról nekünk is megvan a magunk véleménye, a NENYI-től Szőcs Géza munkásságán és az átnevezésesdin át a Csurka-Dörner ügyig és Kerényi ámokfutásáig. Vásárhelyi Mária viszont egy Kínai Kálmán-tudósításból idézett mondatrésszel példálózik a jobboldali tálibizmus bebizonyítására.

  Azt írja: „A József Attila-szobor eltávolításának ötlete a hatalomtól megrészegült, műveletlen és tudatlan kormánypárti elit tobzódása, ékes bizonyítéka annak, hogy a nemzeti kultúra semmit nem jelent számukra. A jobboldali sajtó József Attila-ellenes kirohanásai ugyancsak a húszas-harmincas évek ócska, primitív, kultúraellenes »táborokba gyűlt bitangjainak« hangját idézik.” Az érezhetően élénk dühvel írt sorokat így folytatja: „Ennél is rémisztőbb az önmagát a fiatal konzervatív jobboldallal azonosító Mandiner blog - szokás szerint álnév alatt megjelenő - szerzőjének ostoba, pökhendi, mélységes műveletlenségről tanúbizonyságot tévő, cinikus írása »az életét végigrinyáló«, »16-17 éves pattanásos nagykamaszok kedvenceként« aposztrofált költőről.”

  Mindig imádom, amikor a relativizálók abszolutizálnak. Azon eszmei áramlat követői, akik valószínűleg lelkesen mondják magukat a mindent és mindenkit gúnyoló Voltaire utódainak, vérig sértődnek és botrányt kiáltanak, ha a humor, irónia, gúny, vatevör más irányt vesz. Azok, akik világ életükben a hagyományok, szokások és rég bevált megoldások tilalomfájának kidöntésén dolgoztak, végül tilalomfák egész sorát állították fel helyette. Amiket persze korszaktól és helyzettől függően szívesen cserélgettek is, idomítani próbálva a nagyközönséget, amíg végül a nagyközönség elfordult tőlük, és azóta sem hajlandó úgy gondolkodni, ahogy azt ők elvárnák. Innen a düh, innen a hisztéria. A saját tilalomfáiktól már nem látják az erdőt.

  Ennek a végtelen történetnek egy falatnyi epizódja ez a kirohanás a József Attilán ironizáló Kínai Kálmán-cikk ellen. Nos, nem én vagyok Kínai Kálmán, nem fogalmazok úgy, nem ilyen a humorom – lehet, hogy nekem nincs is olyanom. De ahogy látom, Kálmánunk elég gyakran talál el érzékeny pontokat.

  Ha már táliboznak minket, akkor egy kortárs magyar költészetet is olvasó, azért pénzt kiadók kicsiny csoportjához tartozó, kultúrával is foglalkozó újságíróként csak le kell szögeznem: 1. József Attila tragikus életével egyetemben a magyar irodalomtörténet, költészet egyik csúcspontja. 2. József Attilán is lehet ironizálni. Ahogy a vallásos embereken és az ateistákon, a zsidókon és a nácikon, a vidékieken és a pestieken, a mandinereseken és a millásokon, Wass Alberten és Vásárhelyi Márián is. Kinek mi fér bele, kinek meddig terjed a humorérzéke. Vitatkozni lehet. De az nem megy, hogy egy magát komolynak tartó lapban kell komplett jobboldali kultúrtálibizmust sikítani egy humoros tudósítás mellékes, humoros kiszólása miatt. Illetve, persze hogy megy: csak ez so 90's.

  Abból pedig kinőttünk.

*

  Most visszatérünk a tízes évekbe, a múzeum ajtaját becsukjuk, nagyot szippantunk a friss decemberi levegőből, és Pelikán kartárs modorában meghallgatjuk a Bologna-Los Angeles tengelyen mozgó Dumbo Gets Mad belassult, szörfös pszichedéliáját, a Plumy Tale-t. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr123446283

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csurka nyilatkozott: Csak vicceltem, nekem semmi bajom a libsikkel! 2011.12.15. 08:15:45

- Tarlós István Dörner Gyurihoz intézett szavai nagyon megdöbbentettek! Hogy én ne dolgozhatnék az Új Színházban? Nem hiszem el, hogy ebben a meggyötört országban már senkinek sincs humorérzéke! Hát nem esett le a Tarlós Pistának, hogy a Magyar Fórum c...

Trackback: Válságos üzletindítás 2011.12.13. 19:10:01

Válságos üzletindítás avagy lehet-e „biztosra” menni ma?   Az üzlet szempontjából, mindig van bizonytalan időszak, bizonytalansági tényező. Egy nehéz gazdaság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robinzon Kurzor 2011.12.13. 12:24:03

Mindenki olyannal áll párbajozni, akivel egy szinten érzi magát.

TG69 2011.12.13. 12:48:11

@ergé: A kérdés csak az, mivégre volt ez a JA-t ironizáló részlet? Mert egyébként persze van létjogosultsága, ha valami a megszokottól eltérő közléstartalmat akarunk sejtetni, de itt most mi volt a cél? A ballib hergelése, az ehhez kevésnek tűnik, az bizony árokásás (hiszterométer: 7/10). Tehát lehet egymás idoljait ironizálva emlegetni, ha valami egyébként értelmes dolgot akarunk közölni, de ez ugye KK@KT-nél eleve bukásra itélt kivánalom :).

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.12.13. 12:54:26

@TG69: nem én írtam azt a posztot, így nem akarok "a szerző itt úgy gondolta" jellegű választ adni. Mindenesetre, ha Kossuthot ötcsillagos bajkeverőnek, Adyt piás, ópiumista dzsentrinek, Petőfit őskomcsi bajkeverőnek, Tisza Istvánt vad, geszti bolondnak nevezi valaki, nem kezdünk el hisztizni, különösen, ha láthatóan viccesnek szánt írásban, vagy költői munkásságba illeszkedve teszik ezt ;)

Várúr 2011.12.13. 12:57:13

A pufók Vásárhelyi Mariska nénit nem humorérzékéről és igazmondásáról ismerjük. A "médiaszociológus" asszony csekély két millát nyert egy perben az Index két újságírójától. A dühöngő "médiadiktatúra" kellős közepén. Mariska néni szüntelen visongása egy ütvefúró hangjára emlékeztet. Kellemetlen... de fúrásra tervezték.

Bell & Sebastian 2011.12.13. 13:01:13

Miről is van szó? A frusztrált cigánycsávóról? Pedig egész jókat írt, kár érte, mert akit a bal egyszer a zászlójára tűz, annak vége.

Kandeláber 2011.12.13. 13:05:56

Az amorf amazon egész élete ellenségkereséssel telik el.
Szoclib kormányzatok idején még a csapból is ő folyik, jobbos uralom alatt visszahúzódik az ÉS-be. Remélhetőleg sokáig marad ott.
Egyébként roppant furcsa egy állítólagos toleráns-liberálistól, hogy azonnal gerjed minden neki nem tetsző megnyilvánulásra. Úgy tűnik, az ateistáknak is vannak szentjeik.

Veder1 2011.12.13. 13:06:40

@ergé ha már médiaháború, olvastad a Hankiss ügyében a vizsgálóbizottság jegyzőkönyvét? Én is csak néhány évvel később olvastam (akkoriban engem is valószínűleg a Jurassic Park érdekelt jobban), és abból egyértelműen kiderült, hogy az egy koncepciós eljárás volt, ami nem is érdekelne (ki nem szarja le az akkori közmédia vezetőit), de a primitívsége azért mély nyomot hagyott bennem. Az akkori igazságügyminiszter, az eljárás vezetője, ma alkotmánybíró, szerintem a jogászok egyik legnagyobb szégyene. Kupa egyébként ki is ment a meghallgatásról, lehet az ő arca már nem bírt el ennyit...

Veder1 2011.12.13. 13:08:59

Egyébként Vásárhely Máriával kapcsolatban igazad van.

TG69 2011.12.13. 13:15:45

@rajcsányi.gellért (ergé): Nem te írtad de neked is lehet róla véleményed. Az egy jogos felvetés, hogy akkor miért is ne lehetne ironizálni a másik oldal tilalomfáin és Vásárhelyit magam is komoly árokásónak tartom. De ezt is csak okosan szabad csinálni, különben az egész vissztaszító lesz. Egy civil tüntetésbe JA fikázást tök felesleges volt belekeverni. A hiteles ironizálásért nagyon komolyan meg kell dolgozni.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.12.13. 13:29:41

@Vödör: Hankiss Elemér? nem olvastam a jegyzőkönyvet, de H.E.-t összességében kedvelem és respektálom. felteszem, nem ő volt a legnagyobb árokásó abban az időszakban sem.

jan 2011.12.13. 13:32:48

"Vásárhelyi Mária a magyar közélet domináns szereplője"

hehe, értem a finom utalást az egykori index-cikkre;)

OmegaMale 2011.12.13. 13:37:38

@rajcsányi.gellért (ergé):

Az ideológiai alapú érvelés kedvelt eszköze (-> érvelési hibák kombinációja), hogy egy részletet a kontextusból kiemelve próbálja értelmezni és a magában kritizálható részlet alapján az egész, bíráló számára ismeretlen rendszert újra kitalálja magának, majd a vélt, démonizált rendszert igazságosztó-leleplező stílusban megsemmisíti, ezzel bizonyítva a semmit, esetleg a saját álláspontját, amit egyszerűen tényeknek/igazságnak állít be.

Ami Vásárhelyit és a hozzá hasonlókat illeti, nincs humoruk, se toleranciájuk (ami liberális vonalon elég nagy hiányosság). Kivéve persze Betlen Jánost, aki még 2007-ben a "Vegyi Fivérek"-kel egy megugorhatatlan lécet tett fel mindannyiunknak XD.

OmegaMale 2011.12.13. 13:38:11

@jan: Vigyázzatok, ezért egyszer már kikaptatok :D.

OmegaMale 2011.12.13. 13:39:11

@Várúr: "Kellemetlen... de fúrásra tervezték. "

És van belőle egy egész készlet... :S.

Kandeláber 2011.12.13. 13:47:58

Vásárhelyi csak egyike a hivatásos megélhetési rettegőknek. Kíváncsi lennék a pszichiátriai kórlapjára, mert az írásai alapján komoly üldöztetéses téveseszmében szenved.
Össze kéne hozni dr. Csernussal.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.12.13. 13:50:07

@OmegaMale: ez a Betlen-féle Vegyi Testvérek teljesen kimaradt :DDDDDDD

"Gyilkosok, Őrültség, meg Vegyi Fivérek", sorolta szörnyülködve a szigetes zenekarneveket?

sztrelnyikov 2011.12.13. 13:52:42

Domináns? :) Sok a pénzetek?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.12.13. 13:54:51

@Kandeláber:

"Úgy tűnik, az ateistáknak is vannak szentjeik. "

EPIC!

OmegaMale 2011.12.13. 13:59:26

@rajcsányi.gellért (ergé): ezért mondom, hogy egy kis kultúrkampf-ra sose kell okot adni odaát... :D

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.12.13. 13:59:57

Ez a cikk gyengécske lett.

Már csak azért is mert @Robinzon Kurzor: -nak igaza van, szóval az elfogadhatóság korlátja, rögtön magasabb.

Kicsit lehetett volna vele még foglalkozni, vagy ellenkezőleg ennyit sem ért volna. A végén vártam valami értékelhető szintézist de ez elmaradt. Igen Vásárhelyi ilyen. Tudjuk. Ezért szeretjük. De ezt már 50 cikkben megírták eddig is.

"Tudjuk, Vásárhelyi Mária a magyar közélet domináns szereplője"
5* ;o)

whynotzoidberg 2011.12.13. 14:14:43

Ezt már szeretem. Vásárhelyi Mária és Rajcsányi Gellért, a két gerinctelen seggnyalógép egymást köpködi. Csak megjegyezném, hogy az, hogy egy másik seggből kiabálsz ki, nem tesz jobbá, mint a Maris. Hogy a buzikurvaisten rakná belétek azt a rongybatekert faszát!

Robinzon Kurzor 2011.12.13. 14:26:10

@jan:

Na, mondjuk tényleg ez az egyetlen mondat, ami legitimálja ezt a posztot.

A többiért kár volt.

Persze megértőnek kell lenni, hiszen amúgy nincs más érdekes közéleti téma.

Az EU-Magyarország viszony maga a dögunalom, nem tárgyalnak éppen új közoktatási törvényt sem, és még ráadásul a jelentősen átalakított bírói szervezet élére sem nevezik ki a kétharmados kormánypárt egyik alapítójának asszonkáját.

Lássuk be: ennyire ingerszegény környezetben tényleg csak az ál-petíció, Dachau, a Hegedűs-unoka és persze Vásárhelyi Mária marad témának.

Gandalf Garaboncias 2011.12.13. 14:27:00

Mostanában divatos lett a Mandinert ekézni, ebben az egy dologban talán trendkövetőnek tekinthető Vásárhelyi cikke is.

Robinzon Kurzor 2011.12.13. 14:27:45

Vagy ha legalább egy nemzeti fejlesztési miniszter távozott volna a kormányból, amiről lehetne véleménye az uraknak ...

Veder1 2011.12.13. 14:34:04

@Robinzon Kurzor gonosz vagy ;D

Kandeláber 2011.12.13. 14:35:14

Az Amorf Ördögöket nem Mária néniről nevezték el?

jan 2011.12.13. 15:11:36

@Robinzon Kurzor: Hát igen, a Szájerné (és ami még durvább: miniszterelnökfeleség-barátnő)kinevezése tényleg megérne egy "ilyen ország nincs" posztot.

Persze nyilván egyre nehezebb úgy írni posztot, hogy a) igaz legyen és b) a kormány iránt egy minimális lojalitást azért kifejezzen. Alighanem ezzel küszködik most Turul barátunk rendesen...

Handóné kinevezése ugyanis töréspont. A manyupoknál még lehetett azt mondani, hogy eleve rossz ötlet volt a manyup-rendszer, és szükség törvényt bont; az AB-nél lehetett arra hivatkozni, hogy van ország, ahol nincs is AB, oszt mégis megvannak; erre a húzásra viszont nincs magyarázat, nincs pardon.

Utálom a bérrettegők papagájkórusát, de ez: családi barátot kinevezni a bírói kar élére: ez bizony színtiszta balkáni nepotizmus.

Én eddig hittem abban, hogy lesz ennek az országnak még az én életemben normális, vállalható kormánya, de egyre inkább úgy látom, hogy nem.

Karcolt lendület 2011.12.13. 15:12:42

@Robinzon Kurzor:
Miután elég szánalmasnak tartom ezt a fajta nyekergést, így segítek a szerkesztőknek:

mandiner.blog.hu/2011/03/05/valasz_a_miert_nem_arrol_irtok_hogy_tipusu_kommentekre

kisa 2011.12.13. 15:16:31

@jan: Szájernéval semmi gond, ő megvizsgálta a pártatlanságát, nem is egyszer, és pártatlannak találta magát. Úgyhogy nyugi:

"Handó Tünde a kérdésre válaszolva kifejtette, hogy bíróvá és bírósági vezetővé választásakor is feltette magának a kérdést, hogy tisztségei összeférhetők-e férje (Szájer József) politikai pozíciójával és fideszes baráti körével, illetve hogy képes lesz-e pártatlan maradni. Mint mondta, sem akkor, és most sem voltak kételyei. "Az elmúlt években, mióta bíró vagyok, senki nem vonta kétségbe a pártatlanságomat."
index.hu/belfold/2011/12/13/hando_sosem_vontak_ketsegbe_artatlansagomat/

Karcolt lendület 2011.12.13. 15:17:50

@jan:
Igen, elcsesznek most megint 4-8 évet, miután ilyen arrogáns hülyék voltak, utána nem centrális, épeszű kormányzás jön, hanem ismét mindent felforgató visszacsapás - így aztán legalább 10 évig biztos nem lesz itt normális kormányzás.
(A konkrét ügynél így meg aztán teljesen bebiztosították, hogy a Simicska által irányított gazdasági sleppet semmilyen disznóságért ne lehessen megbüntetni, tán még szimpla polgári peres ügyeket sem lehet ellenük megnyerni...)

Kandeláber 2011.12.13. 15:30:15

Könyves Kálmánnak nem volt igaza. Boszorkányok pedig vannak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.12.13. 16:04:17

király film volt a jurassic park
azt kéne 4d-s moziba nézni

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.13. 16:31:01

@rajcsányi.gellért (ergé):

Felesleges értetlenkedni(!):

"...két párhuzamosan létező középosztály között ma is elevenen lüktető feszültségek alapja és ereje kísértetiesen idézi az évszázaddal korábbi viszonyokat. Napjainkban ez éppúgy a progresszió fékezőjévé, a modernizáció akadályává válhat, ahogyan ez rendre megtörtént az elmúlt másfél évszázadban. A két középosztály közt feszülő ellentéteket minden eddiginél láthatóbbá és élesebbé teszi a társadalom modernizációját jelentő reformfolyamat, amelynek sikere vagy sikertelensége a középosztályok között dúló háború végére is pontot tehet. Mert eldőlhet: közülük melyik erősödik, melyik gyengül meg végérvényesen. Ezért és ennyiben nem csalatkozunk, amikor úgy érezzük: a szélsőségesen megosztott társadalomban, a kétféle középosztály tagjai között élet-halál harc folyik. S ez a küzdelem nemcsak a középosztályok, hanem a társadalomfejlődés irányát is hosszú távra meghatározhatja."

www.168ora.hu/cikk.php?id=7123

"a kétféle középosztály tagjai között élet-halál harc folyik"

Érted?!

ü
bbjnick

ÁrPi 2011.12.13. 17:16:11

@bbjnick:

Nézzük már így:

Ha rg azt írja múzeumi dohos, ócska, tizenöt évvel ezelőtti naaagy médiaháború, akkor le se sz*rom a harcot.

Ha vásárhelyimária azt mondja élet-halál harc dúl Magyarországon kétféle identitású középosztály között,
akkor kedvem támadhatna megharcolni.

Remélem jól értelek bbjnick.

Bell & Sebastian 2011.12.13. 17:41:01

Mindegyik azt gondolja a másikról, hogy a túloldalon van, pedig csak az autópálya elválasztó sávjában bujkál, az igazi túloldal pont az ellenkező irányba megyen.

Reakciósnak is születni kell, ezek szerint. Vajon mit lóbálhatott itt be a vinszent, hogy mindenki megveszett?

:)

biedermann 2011.12.13. 17:59:04

@Kandeláber: Igen,fontos a pszichológiai státusz,de a családi kötelék is.
Tudjuk,hogy honnan jött,tudjuk,hogy a Papa javíthatatlan köpönyeg forgató Rákosi bérencből lett majdnem mártír Nagy Imre környékén,de persze 3 évvel megúszta-a többieket hosszabb börtönnel sújtották.vagy felakasztották.Átváltozó művész volt,így lett belőle annyi minden után reformkommunista.
Micsoda gyerekszobába érkezett Mária!

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.12.13. 18:12:28

szerintem alapvető fogalmakat kellene tisztázni a két oldal kommunikációja érdekében.

ha pl. egy kedves nyilas honfitársunk (elnézést a nem píszí szóhasználatért) a magyarellenes, magyargyűlölő jelzőket használja, akkor tudnunk kell, hogy az alanyunk "magyar" címszó alatt a szállasit/hortyt istenítő, trianonért a nap 25 órájába rívó, zsétémákon tenyésző elvbarátait érti. vagyis logikailag stimmel az állítása, azaz hogy a fajtáját látva normális ember csak köpni tud, de fogalmilag nem korrekten fejezi ki magát.

ha a KKTT féle udvari neokonok azzal mentegetőznek, hogy a ballibsik nem értik a viccet, és feleslegesen "visítoznak", akkor tisztában kell lenni azzal, hogy náluk az elesett, szerencsétlen honfitársunkba történő belerúgás abszolút elfogadható, s csont nélkül belefér a humor kategóriába.

Fenehorizont 667 2011.12.13. 18:17:03

fasznak kell reagálni ilyenre

Fenehorizont 667 2011.12.13. 18:21:23

@.Pierre Bezuhov.:
ja, ha meg kiirtanám az összes cigányt, akkor nem rasszista vagyok, és nem az "összes" cigányra gondolok, hanem csak arra, aki lop-csal-hazudik, mi?
haggyadmá...

Sztyepan Asztahov 2011.12.13. 18:42:37

Most meg mi a bajotok? Megsértődtetek, vagy mi?

Kicsit csodálkozom, ezen mert azért igen gyakran bunkóztok közben meg nem bírjátok, ha valaki megszól titeket. Érdekes.

Bell & Sebastian 2011.12.13. 19:27:48

@.Pierre Bezuhov.: Ávecézár! Most mit reklamálsz, amíg kettő igaz van közöttetek, nem lesz tűzvihar.
Úgy érzed, már nincs? Majd a régész kiás, ráncsá rá.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.13. 21:04:49

@ÁrPi:

Marika néniék egyáltalán nem titkolják, hogy mi a viszonyuk ehhez a "konfliktushoz". Hozzáállhatok én egy csörtéhez úgy, hogy játszunk, ha a másik a torkomra megy, akkor nem biztos, hogy okosan viszonyulok a dologhoz. Hát, így.

ü
bbjnick

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.12.13. 22:42:47

„Tudjuk, Vásárhelyi Mária a magyar közélet domináns szereplője, illik hát reagálni a megjegyzéseire.”

nos, konkrétan vásárhelyi mária egy kibaszott nagy, felfújt lufi, akit az ún. magyar jobbódal fúj felfele folyton, hogy meglegyen a gigantikus méretű gonoszlibsi ellenség.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.12.13. 22:44:32

„az önmagát a fiatal konzervatív jobboldallal azonosító Mandiner blog - szokás szerint álnév alatt megjelenő - szerzőjének ”

ez hülye bazmeg, nem csak lufi. és ilyenkor érnek a dolgok körbe, én azt mondanám, ez a nő egy huthgergely

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.14. 00:59:23

@mavo: ha összefeküdnének, együtt nagy dolgokra lennének képesek, mint általában egy f*szkalap-hülyepitscha duó.

Veder1 2011.12.14. 01:16:02

@bbjnick, a 168 óráshoz: na ez már megint a lábvíz-szintű népi-urbánus ellentét (sokaknál zsidó-nemzsidó) felmelegítése. Kettőt tehetsz, vagy nem veszel róla tudomást, mert ekkora orbitális baromságot még nem láttál, vagy beállsz valahova és önfeledt röfögéssel taposod ezt a szart.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.14. 06:08:21

@Vödör:

Nem éppen. Mármint hogy: Marika néni nem a népi-urbánus ellentétet melegíti fel (a fentebb linkelt cikkben), hanem keresztényezik. A népi-urbánus ellentét, ha úgy tetszik, egy "modernizációs" konfliktus volt/van a "népnemzetiek" és a "zsidók" (és a kulturális értelemben "zsidózók", a városi zsidó kultúrával azonosulók) között. Marika néni azonban itt, mint a progresszió felkent apostola, a "keresztény úri középosztálynak" és a keresztény középosztály hagyományait máig élőknek, fenntartóknak esik neki. Szóval, nem a népiekkel akar élethalálharcolni, hanem a magyar történeti hagyománnyal és a keresztényekkel.

Nem kell megköszönni, @Vödör:! Nincs mit!:-)

ü
bbjnick

ÁrPi 2011.12.14. 06:44:27

Mavo mondja, ígyhát ópersze csekélység a 168 órás vásárhelyimariska néni aki
egy nagy amorf lufi melyet egyébként is a göbbelsi propaganda súlyoz túlnagyra,

mondjuk hát mégegyszer és mindahányszor rá hogy hüjje.

Az ám, de nekem Vödör nick kognitiv disszonanciája lesz mostmár akkor a mérvadó, sőt a non-plusz-ultra mérvadó ebben a jelentéktelen "médiaháborúsdi" kérdésben.

Diktaturában (Bocccs: Viktaturában!) rendkivülien leszükültek a lehetőségek, így
mint írja ő ... a 168 órás Vásárhelyi néniről szólva:

"Kettőt tehetsz, vagy nem veszel róla tudomást, mert ekkora orbitális baromságot még nem láttál, vagy beállsz valahova és önfeledt röfögéssel taposod ezt a szart."

Higgyétek el ez a Vödrö ez nem akar beállni valamelyikhez, hanem ignorálni akarja.
Sőt Bbjnicket is megvilágosítaná eme felszólításával. ( A "nevetés hangarchivum" ezen a ponton különleges mintával gyarapodhatott volna! )

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.12.14. 08:00:15

@ÁrPi:

vásárhelyi mária olyan gigászi személyiség, hogy a lámpaernyős balhéig kábé egy sort sem olvastam tőle. utána sem sokat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.12.14. 08:10:11

@Vödör:

„abból egyértelműen kiderült, hogy az egy koncepciós eljárás volt, ami nem is érdekelne (ki nem szarja le az akkori közmédia vezetőit)”

na, ez egy ritka ostoba kijelentés. aki egy koncepciós eljárást alapból csak azért leszarna, mert leszarja azokat, akik ellen lefolytatták, az egy fasz, aki megérdemelné, hogy ő maga is kapjon a nyakába egy koncepciós eljárást, és mindenki mondja róla azt, hogí hát ja, koncepciós eljárás, de ki nem szarja le az áldozatot.

egyebekben igen. a harmadik köztársaság első igazi, tüchtig koncepciós eljárása volt. az utódok jobban csinálják: nem szaroznak ürügyekkel.

Atisz 2011.12.14. 09:05:04

RG, a "domináns" szóval Vásárhelyi Máriával kapcsolatosan csak óvatosan, mivel attól már csak 1 lépés a domina és abból egyszer már volt némi gond...

evil overlord (törölt) 2011.12.14. 09:53:13

@Atisz: Sőt, a kép is bizonyítékként fog szerepelni a sajtóperben: a menekülő szemüveges Kínai, az őt üldöző T. rex pedig Vásárhelyi allegóriája.

Robinzon Kurzor 2011.12.14. 10:14:48

@Karcolt lendület:

Nem lennék most a helyemben, annyira penge vagy.

"Segítek a szerkesztőknek" -- a lényeg, hogy van utánpótlása a házmester mentalitásnak.

Olyan, amilyen, de a Mandi biztos nagyon örül neki, ezekben a nehéz időkben meg kell becsülni a hűséges seggnyalókat.

Veder1 2011.12.14. 10:35:40

@bbjnick, köszi, de én másképp látom. Szerintem Maris a XIX. századi úri középosztály, dzsentri stb. egyenesági leszármazóinak látja a későbbi népieket is.

Veder1 2011.12.14. 10:39:15

@ÁrPi az nem kognitív disszonancia, ha kimondjuk, hogy valami ökörség az ökörség. Ugyanúgy ökörség a médiaháború, a népi-urbánus ellentét, mint a Mari néni gondolatai is.

ÁrPi 2011.12.14. 11:41:06

@Vödör:

"" az nem kognitív disszonancia, ha kimondjuk, hogy valami ökörség az ökörség. ""

Ja emez pedig így önmagában szentigaz, annyit tennék csak ismétlőlegesen hozzá hogy

az én megfogalmazásom szerint az már kognitiv disszonancia ha valami médiaháború és ellentétek plusz valami 168ora ignorálását javasoljuk (VÖDÖR) mégis kommentelünk egyik kommentmezejében.

EZ itten azért mégsem olyannyira meta-tér, hogy full outsiderként kommenteljen egy esetleg tényleges full-outsider.

Nem beteges "kognitiv disszonancia" ,de azért disszonánsnak tartanom racionális.

Veder1 2011.12.14. 23:17:37

@ÁrPi pedig hidd el, full outsider kommentelek :)

Attól, hogy szartaposásnak tartom a fentebb említett eseményeket, még kiakadhatok, ill. élvezettel böködhetem az emberi butaság, és aljasság bűzlő tetemét. Gyerekoromban sokat olvastam Ráth-Végh Istvánt, biztos ez a baj...

naneee3 2012.02.12. 12:08:09

Vásárhelyi Máriával csak egy baj van: komolyan kell venni, mert igaza van. A Mandinert is komolyan vesszük, mert humorba burkolva ugyanazért küzd. A gond akkor van, ha baloldali idolok, eszmék, esetlenségek kerülnek tollhegyre. Na ehhez kell ízlés, mert a jobboldal, melynek nincs humora, intelligenciája, rögtön kihasználja és akkor nincs megállás!
süti beállítások módosítása