Reality TV: Gyöngyöspata vágatlanul
2011. május 02. írta: TuRuL_2k2

Reality TV: Gyöngyöspata vágatlanul

  A múlt kedd esti gyöngyöspatai eseményekkel foglalkozó posztunk miatt kaptunk hideget-meleget, szűk agyú jobberektől kezdve rendes magyarokig voltunk sok minden. A térfigyelő kamera felvétele mellé most találtunk egy másik videót, ami a támadás idején készült a faluban. Csillag Ádám dokumentumfilmes Horváth Aladárral érkezett Gyöngyöspatára, kedden este megállás nélkül forgatott, csak a kazettacserék másodpercei hiányoznak a 100% real time-hoz. A vágatlan, 2 óra 49 perces felvétel bővelkedik erős jelenetekben és ritkán látott lehetőséget ad arra, hogy egy hír kapcsán jóval közelebb kerüljünk ahhoz, mi is történt valójában. A térfigyelős videó után most egy másik kameraállásból (helyszínen) is követhetjük az eseményeket, ráadásul azon melegében, még a mentők érkezése előtt megszólal az egyik véderős sérült és a megütött cigány fiú is.

  Az első két óra arról szól, hogy több roma szerint fekete ruhás férfiak fegyverrel fenyegették őket, míg a fekete ruhások szerint ők csak születésnapot ünnepeltek és pálinkáztak. Az eredeti felvételen 2:02:29-kor pörögnek fel az események, ekkor jön a hír a település másik részén kitört balhéról. Először érdemes felidézni a térfigyelős videót, több motívum visszaköszön majd a későbbiekben:

  A térképen az A pont jelöli a születésnapos konfliktus körüli helyszínt, innen indul a verekedés kitörésekor a kamera. A Google útvonaltervezője szerint az útvonaltól függően 550-800 méterre, autóval 2-3, gyalog 6-8 percnyire található B pont pedig a vizelős videóból ismert Bem utca, annak is a Bajcsy-Zsilinszky út közelében található része:


Nagyobb térképre váltás

  Mivel a vágatlan videó nagyon hosszú, a Vimeón pedig (a Youtube-bal ellentében) csak olyan részekhez lehet odatekerni, ami már lett töltve, ezért kiemeltünk néhány vágást részt a teljes videóból. Az első részletben az A helyszínen nagyobb csoport roma és rendőr áll az utcán, aztán a romák egy része egyszer csak szaladni kezd, a rendőrök hiába kiabálnak utánuk:

 

  A hangulat paprikás, az elhangzottak alapján a romák közül többen az erőszakban látják a megoldást: majd kigyújtom őtet, benzinnel; meg kell őket ölni, oszt kész; üssék őket szét, szét kell őket ütni!; szét kell őket verni, mert ők csinálják ezt; amikor azonban azt mondja az egyik roma férfi, hogy háborút kell csinálni, akkor a többiek lehurrogják. 

  A felvételen elszaladó romák és elinduló rendőrautók érkezésével ér véget a térfigyelő kamera felvétele.

  A verekedés helyszínére körülbelül két perc autózással (tehát a történtek után legfeljebb öt perccel) átérő operatőr még a mentők érkezése előtt interjút készít az egyik áldozattal, egy másikat lát a földön feküdni, három másik fekete pólós pedig elküldi:

  Ebben a részletben is van bőven kraft, rögtön az elején egy helyi férfi mondhatja az autóban ülőknek: A Buna (?) elütötte őket, kettőt.

  Aztán a megvert, vérző fejű véderős is érdekes párbeszédbe bonyolódik egy arra járó autóssal:

- Adjál egy szál cigit, barátom!
- Mit csinálsz? Húzz innen, mindjárt szétütlek.
- Ne üssél szét! Nincs egy cigitek?
- Biztos úr, állítsa meg! Támadni akar, támadni akar felém!

  A következő videón nők és gyerekek beszélnek a támadásról:

  Elmondásuk szerint botokkal, kövekkel támadtak rájuk a betyárok, a gyerekek egy szobában sírnak. Amikor szóba kerül, hogy az egyik gárdista sérült, az egyik hölgy azt kiabálja, hogy sérült? akkor haljon meg!

  Csillag Ádám megszólaltja a verekedésben megsérült cigány fiút is, egy másik hölggyel együtt:

  A hölgy szerint a betyárok azt kiabálták: Gyertek, büdös cigányok, most haltok meg! Most legyen nagy szátok, míg a rendőr nincs itt!

  A fiú túl sok mindent nem mond a történtekről, inkább mások beszélnek, amiket aztán ő elismétel vagy jóvá hagy.

(A videókat a kezelhetőség miatt vágtuk meg, aki Csillag Ádám vágatlan felvételére kíváncsi, megnézheti a Vimeón. A posztunkat hamarosan kiegészítjük a felvételeken elhangzó nyilatkozatok és más információk összevetésével.)

  Egy gyors fact check:

  A második videón a sérült véderőstől/betyártól elhangzottak:
Hárman jöttünk, erre nekünk szaladtak vagy harmincan vagy negyvenen.
A térfigyelő kamera felvétele alapján négyen voltak a betyárok/véderősök (Alex, majd utána még ketten, majd még egy ember).

Kővel dobáltak meg, botokkal vertek meg.
A térfigyelő felvételén nem látszik, hogy Alexnél és társainál botok lennének, így a később látható eszközöket vélhetően nem ők vitték.

Ott van lent, ott fekszik egy ember. Próbáltam kihozni. Nem ismerem.
A térfigyelőn látható négy ember valamelyikéről lehet szó, de furcsa, hogy azt mondja, nem ismeri (bár lehet, hogy a társaságból valakik valóban csak felszínesen ismerték egymást).

Lement, próbáltam kihozni. Nem tudtam kihozni.
A kihozás vonatkozhat arra is, hogy az udvarból (ez a romák verzióját erősítené), de arra is, hogy a romák gyűrűjéből (ez egybe vágna azzal, hogy a térfigyelőn hallható kiáltozás szerint Alexet igyekeznek visszahívni a többiek).

  A harmadik videón a roma nők és gyerekek által elmondottak:

Itt voltunk bent a lakásban. Mi a nagy zajra kinyittuk itt a... elhúztuk a függönyt. Dobálóztak befele, cserepekkel, nagy kövekkel, minden fajta ilyen szerszámokkal jöttek le, ocsmártoltak minket, legutolsó cigánynak lemondtak minket, gyertek, most meghaltok, megdöglötök.
A térfigyelő felvétele alapján ez így nem történhetett meg. A 3 perces videón már a 30. másodpercnél hallható, hogy a vizelő Alexnek kiabálnak: Gyere le!, Faszszopó!, stb. A hölgy által mondottak nem hangzanak el, de még csak hasonló sem. Alex horogkeresztet, majd Szálasit vizel, aztán a társai próbálják meggyőzni, hogy ne menjen oda. Szerszámok nincsenek náluk.

Kiment a sógorom ide a kapu elé, védeni a családot, mert be akartak már ide jönni, hogy minket megöljenek. Szándékosan minket meg akartak ölni.
A korábbi ordítozás alapján Alex érkezésekor már jó néhányan kint lehettek a romák közül, így elég valószínűtlen, hogy Alex (akár még a három másik emberrel együtt is) megkísérelt volna bemenni. Idejük sem nagyon volt rá: a térfigyelő felvételén 1:33-nál az Alex után indulók még lassan sétálnak a helyszín felé és még 1:51-nél is próbálják visszahívni társukat, 2:58-nál pedig már érkezik a rendőrautó.

Harminc-harmincöten voltak, nagydarab, kigyúrt férfiak, kopaszok, fekete póló volt rajtuk, fehér jelvénnyel. Ne bántsd a magyart! című felirat volt rajtuk. 
A térfigyelő felvétele alapján Alex három másik emberrel érkezett, mást se nem látni, se hangját nem hallani. Csillag Ádám a második videón találkozik három fekete pólós férfivel (a két sérültön kívül), tehát ők a verekedést követő tíz percen belül már ott voltak.

A sógoromnak megsérült a bokája, azt akartam még mondani.
A sógor nem szeretne ugyan kamera elé állni, de a felvételen látszik, hogy a szobában sétálgat, még csak nem is sántít a megsérült bokára.

Az egyik roma kislány a Te mit láttál? kérdésre: Gárdisták. Hogy begyöttek a házba.
Nehezen képzelhető el, hogy a romák között bárkinek is lehetősége lett volna bejutni a házba, idő sem volt rá, a szétdobált botok és kövek látványa alapján az utcán zajlott az egész összetűzés.

  A negyedik videó, amin a megsérült roma fiú és egy roma nő nyilatkoznak:

Jött itt lefele, s a sikolyra mentem ki, hogy gyertek most cigányok, most haltok meg! Most legyen nagy szátok, míg a rendőr nincs itt!
A térfigyelő felvétele alapján ilyen nem hangzott el.

Bent voltunk a házban, arra jöttünk ki, hogy dobálták a kőket a házra.
A térfigyelőn hallható hangok alapján már a vizelés idején kint voltak a romák.

Kiabáltak be, hogy gyertek ki, cigányok, máma meghaltok!
A térfigyelő felvételén nem hallatszik ilyen kiabálás.

(Némi közönségsegítséggel:) A rendőröket meglátták a gárdisták, bevitték oda a botokat, lehet a házba.
Nincs olyan felvétel, ami szerint a gárdistáknál lettek volna botok, vagy azt be tudták volna vinni valahova.

(A riporter kérdése: Bementek abba a házba, ahol voltak?) Nem, be akartak jönni.
Itt ellentmondásba kerül a kislány nyilatkozatával, aki szerint a gárdisták bementek a házba.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr612869875

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért nem lehet uborkalopást gárdamódszerekkel kezelni? 2011.05.03. 10:51:55

A kérdésre több válasz is van, és mielőtt itt abbahagyná az idetévedő Szebb Jövőt Polgárőr, felhívom a figyelmét rá, hogy egyik itt közölt verzió sem csupán annyiból áll, hogy: „mert nem illik”, „vagy mert ez nem európai megoldás&rdqu...

Trackback: A szerkesztőségből jelentjük 2011.05.02. 23:46:16

A mai szerkesztőségi ülésünk pocsék hangulatban zajlott. Bár látogatottsági statisztikáink jelentősen javultak április hóban, még akkor is, ha én nem csinosítottam volna rajta, május 1-jén mindent, de mindent lekéstünk, amivel ütősen indíthattuk volna ...

Trackback: MÉG MINDIG CIGÁNYKERÉKBEN 2011.05.02. 11:18:17

A Liget folyóiratban 2010-ben interjúsorozat jelent meg a cigánykérdésről. „Alapozásként” közöltük Levendel László: A CIGÁNYSÁG GONDJA – mindannyiunk gondja című 1988-ban írt, fájdalmasan aktuális tanulmányát.Az alábbiakban ...

Trackback: Megkapta már az e hetit? 2011.05.02. 11:03:39

A kormányzati pótcselekvések éppen aktuális elemeként megint kérdőívvel támadja Pártunk és Kormányunk a közt. Ezúttal szociális konzultációnak hívják a vélhetően megint nagyjából félmilliárdos postaköltséggel járó porhintést. Orbán "Patetikus...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marschieren gehen mit Maschinengewehr 2011.05.02. 10:12:09

ennek az országnak

de EURÓPÁNAK SINCS

szüksége a cigányokra
(ahogy muzulmán arabokra sincs)

rocksztar 2011.05.02. 10:22:32

elpazarolva 20 percet az életemből, nekem az jött le, hogy a cigányok saját magukat is becsapva, egymást heccelve színezik ki a történetet(pl. házba betörő gárdista).
viszont mondja már meg vki: mi a f%-nak kell odamenni 4 terepruhás majomnak?

WhyCantITouchIt? 2011.05.02. 10:43:55

Húha.
Elég sok halálos fenyegetés hangzott el a rendőrök mellett...RETTEGÉS.
Érdekes hogy mindegyiknek van kocsija meg félig okos telefonja. Mélyszegénység?
Most valahogy a cigány rettegés/magyar rettegés így nézhet ki országosan.
Gyöngyöspata/egész vidék...van még mit javítani az arányokon.
Gyöngyöspatán is a magyar lakosság fogja megszívni, miután elmennek a rendőrök, végigsöpör rajtuk a cigány kultúra.

Steve the Great 2011.05.02. 10:46:23

@rocksztar:
"nekem az jött le, hogy a cigányok saját magukat is becsapva, egymást heccelve színezik ki a történetet"

Ez nagyjából így lehetett. Hasonlót lehetett látni nagyrészt online formában a West Balkános haláleseteknél, ott is ment a helyszínen és a weben is a pánikkeltés. Aztán minél eccerűbb az alapkultúrája az alanyoknak, annál könnyebben megy ez...

Martian (törölt) 2011.05.02. 10:49:08

hááá á gárdások ászontáák hogy má építik a gázkámrákát... :)

nyubocs 2011.05.02. 10:50:26

Mielőtt azért nagyon sajnálni kezdjük az elmenekülőket, talán nézzetek utána, hogy mit műveltek Bátonyterenyén, mikor megálltak "pihenni".

Arról meglehetős csend van :(

Nikolaj Luminescu 2011.05.02. 10:52:02

@rocksztar:
"viszont mondja már meg vki: mi a f%-nak kell odamenni 4 terepruhás majomnak?"

A héten lesz a lomtalanítás a házunk előtt. Megkérdezem majd az erre lófráló romákat így, ebben a formában. Felveszem a reakciót és felteszem neked a netre.

tewton 2011.05.02. 10:54:46

hahaha. hajrá, jósda :)))))

szerintem a legviccesebb, amikor jön a kamerás bácsi, és a kölykek egyszerre színészkedik a sírást és a rettegést.

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2011.05.02. 10:54:59

Nekem a kedvencem a síró gyerekekkel tele szoba. Annyira látszik, hogy ez egy felépített "szín", amit be kell mutatni. A gyerekek nem mondanak semmit (na ja, "depressziósak, lássa"), és a legtöbben az arcuk elé teszik a kezüket. Iszonyú átlátszó. Ha bárki látott rettegő gyerekekről filmet/fotót (háborús képek, menekültek gyerekei), az nem így néz ki.
Külön vicces az a fickó, akinek "a bokája sérült meg", nem engedi filmezni magát, de az látszik a felvételen, hogy kellemes, ruganyos léptekkel közlekedik a szobában.
A "Támadni akar, támadni akar felém!" beszólás is elég árulkodó.
És az egész történetben egyetlen komolyabbnak tűnő sérült van, aki nem cigány.
Erősen FAIL-szaga van a dolognak...

Archenemy 2011.05.02. 10:55:18

@nyubocs: valószínűleg provokálták őket rövidnadrágos fiatalok, például azzal, hogy nem adtak nekik kérdés nélkül cigit és sört

nem lehet a nélkülöző, rettegő emberekkel így bánni!

2011.05.02. 10:56:05

Szeretném, ha olyan videót tennétek közzé ami a Gyöngyöspatai emberek életét mutatja be az elmúlt 20 évben. Bolt előtti vegzálástól az éjszakánkénti rendszeres lopáson keresztül.
A felháborító az az egészben, hogy szociális vagy munkanélküli segélyt adunk a munkánk gyümölcséből azoknak akik folyamatosan megfélemlítenek és meglopnak. Ez nem ad felhatalmazás, hogy bárki önhatalmúlag rendet tehet, felvonulhat vagy megfélemlíthet másokat, mert nem csak a célcsoportot fenyegeti. Nem lehet senki biztos benne, hogy nem az ő csoportja lesz a következő.
De ha a rendőrség nem végzi a munkáját, a politikusok látszat tevékenységet végeznek ez lesz a vége.

WhyCantITouchIt? 2011.05.02. 10:59:54

@nyubocs:
Azt hallottam hogy vmi szomszéd faluban akartak letelepedni a rettegők. A 3400 fős falu (ebből 300-400 cigány), erre 1-2 nap alatt összegyűjtött vmi 2400 aláírást hogy takarodjanak.
Azért ez is mutatja hogy amíg 1 hónap agyonszervezés a facebookon 600 szervezettel együtt alig tud néhány ezer embert megmozgatni. Addig 2 nap alatt mindenféle internetes hülyeség nélkül összegyűl több mint 2ezer aláírás.
Nem kurva nagy fricska ez nektek gyökér Millások?:D
Na szóval ilyen szintű szeretet övezi a cigányokat ország/világszerte...senkinek se kellenek. Csak púp a háton.

TASZtalan 2011.05.02. 11:02:29

Izgatottan várom a jogvédők következő filmjét a dabasi rettegő cigányokról. Különösen a frissen műtött áldozatokkal készült riportok érdekelnek. Vagy érdekelne a mentőt kannának néző ceglédi rettegők véleménye is, akik rendre akadályozzák a munkavégzést. Esetleg valamilyen tűzoltóautó kifosztásánál készült helyszíni riportot is gondolom többen szívesen megnéznénk, csakúgy mint a legutóbbi tanárverésről készült vágatlan videót.
Mindezt a Magyarországon nem jellemző kettős mérce jegyében. Persze csak akkor, ha mindez eléri az ingerküszöböt (amit kétlek...)

tewton 2011.05.02. 11:03:09

én azt tenném a kíváncsibb kommentelők meg a szerzők helyében, hogy azonnal lementeném ezt a dokumentumfilmet a vinyóra, pl. flashget letöltővel. ki tudja, meddig marad még fent a neten ez a leleplező dokumentum.

harcsabajuszos 2011.05.02. 11:05:44

Ezek a véderősök erősne hajtanak a Darwin díjra.
Nem mintha ellenezném a hatékony polgári kontrollt a bűnöző csürhék ellenében, de ez az emberanyag és a megoldásaik kívánnivalót hagynak maguk után.

civilkontrol 2011.05.02. 11:13:04

Az összes tetves jogvédőt vasra kellene verni Field úrral az élen.
Ha törvénybe lehet foglalni a zegyenruhás bűnözést, a jogvédelemnek álcázott hergelést nem lehet?! Kicsit többet árt nem?!

kertészrobi 2011.05.02. 11:13:43

Sajnos gyöngyöspata csak egy azon helyiségek közül ahol élhetetlenné vált az élet ezek miatt a dologtalan férgek miatt. Lásd, mi történt tegnap este Cegléden?
Az adófizető pénzén élősködő nehezményezte, hogy későn ért ki a mentő...
Mindemellett ez a sok százezer ember Magyarországon él, élne. Az öntudatuk az eget veri. Ha nem lesznek munkára kényszerítve, tanítva ellehetetlenül az ország. A kormányzat csak a gondokat tusolja el, magárahagyva ezen községeket a cigányokkal és magárahagyva a cigányokat is.

benkoo 2011.05.02. 11:15:35

hát... azért nem véletlen, hogy kaptak...

xenuka 2011.05.02. 11:18:23

primitív állat cigányok

civilkontrol 2011.05.02. 11:23:20

Azt nem tudom, hogy a kiskölökkel mi történt, de csak az nem látja, hogy hazudik, aki nem látott még bénán haudó gyereket hazudni.

Nomad_ 2011.05.02. 11:23:25

A kedvenc mondatom:
Nem a cigány provokál, a paraszt provokállandóan.

civilkontrol 2011.05.02. 11:25:21

Jogvédőbűnözést a BTK-ba :o)

nyehehe 2011.05.02. 11:27:22

A cigányok hazudnak mint a vízfolyás.
Sokat dolgoztam gazdagabb roma családoknak. Egymásnak is hazudoznak. És amikor ott egy fehérember, akkor neki kell igazságot tenni, mert annak azért még hisznek. Tényleg olyan az egész mintha egy lakatlan sziget primitív előemberei közé keveredne a fehér "hódító".

keptelen kepkeret 2011.05.02. 11:31:11

A mai nappal befejeztem a gyongyospatai hirek olvasasat/nezeset,leven tenni ellene nem tudok,bosszantani pedig nem akarom magam:-))Szegeny ciganyok,a szivem szakad meg.Szerintem el kene oket koltoztetni a hatarhoz kozel egy ures faluba,ahol magukban lakhatnak es akkor nem zavarnanak senkit.Masreszt a vegen ugyis az jon ki,hogy a magyarok nacik,fajgyulolok,meghurcolnak artatlan ciganycsaladokat,akik ugy egyebkent a hely magyarokat tartjak rettegesben evek ota,es akkor jon a media,elukon Andrassew-el,es akkor az is elojon h a magyarok a zsidokat is utaljak.Pedig nem.Nem vagyok hajlando elfogadni,hogy Magyarorszag rasszista.Egyszeruen annyi tortent,h vegre felallt egy csoport es azt mondta,hogy eleg,nem turik a ciganyterrort tovabb,es ennek semmi koze a borszinhez.Oket mindig vedte a pozitiv diszkriminacio,a kormany,es oszinten ha en lennek a miniszter,en siman kitiltanam oket az orszagbol es konkretan leszarnam,hogy EU ellenes.Azert azok a liberalisok,es fotelpolitikusok akik pest vedett ovezeteben elnek,hihetetlen gyorsasaggal valtananak nezetet,ha egyszer cigany lenne a szomszedjuk:-))Nem kivanom nekik,leven en is Pest zoldovezeteben nottem fel,de nagyon egyutt tudok erezni azokkal akik ettol szenvednek evek ota.Gyurcsany pedig ad nekik egymilliot.Nem az arvizkarosultaknak,vagy azoknak a kiskereskedoknek akiknek ezek a ciganyok leloptak a termeset,vagy arra adna h normalis biztonsagi terfegyelok legyen minden utcasarkon Gy.Patan,nem.O a ciganyoknak adja,hadd fosztogassanak tovabb,es erezzek a szeretetet.Persze a cigany nonek,aki megutott egy magyar not lett vedougyvedje,azzal vedekezve: a not provokaltak,ezert utott.Ertem.Akkor legkozelebb ha lelo valakit,akkor gyorsan vedjuk meg,mert csak azert olt mert provokaltak,es egyebkent egy jotet lelek.ATOMOT neki.Tomoren ennyi.

fitball 2011.05.02. 11:34:15

a West Balkánban romák inditották el a balhét????

Times New Roman 2011.05.02. 11:38:49

Ezt ismeritek? A borsodi cigányvajda a cigány-magyar konfliktusról:
www.youtube.com/watch?v=cmCNGbxaDoc

Robius77 2011.05.02. 11:39:25

Hogy is mondta Mr.Tájfel a Macskafogóban?(Értsd a cigányokra)követ a nyakukba és a folyóba velük.
A víztől ugyanis nagyon félnek a büdös fattyai!

r16udsz 2011.05.02. 11:39:57

Van Valaki aki még hisz nekik?

Csabi78 2011.05.02. 11:40:10

Nem mondanám, hogy meg vagyok lepve. Cigányok hazudnak, bénán színészkednek, semmi rendkívüli. Nincs itt semmi látnivaló, kérem haladjanak tovább...

==T== 2011.05.02. 11:41:09

Na igen. A felvétel is megerősíti, hogya cigóknak azt se szabad elhinni, amit kérdeznek.

Amúgy a hárman voltunk érthető úgy is, hogy harmadmagával volt.

H Aladárt meg nem különösebben izgatta, hogy tőle pár méterre miket üvöltözött az egyik c+ nőci...

Mérnork 2011.05.02. 11:42:08

A cigók összevissza hazudoznak? Nahát, sose gondoltam volna! ;-)

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.05.02. 11:43:13

Wazze.. ha valaki látott már ütéstől bedagadt szemet, az tudja, hogy az kék.. ennek a gyereknek árpás a szeme vazzeg! Még látni sem láthatta tőle a verekedést...

Ejoy 2011.05.02. 11:46:29

A lelkész "úr" mikor fog kiállni, és a sok alaptalan hazugságért amihez aktívan asszisztált, bocsánatot kérni????

kamasuka 2011.05.02. 11:47:44

@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka:

Leni Riefenstahl Konskieben, amikor a németek elkezdték lelőni a helyieket:

www.randomhouse.com/knopf/authors/bach/images2/leni_konskiereaction.jpg

Na kb. ilyen a rettegés, ráadásul neki köze sincs hozzá, csak szemlélő.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.02. 11:51:06

Ilyen egy színpadias rettegést... Szoba tele síró gyerekekkel. Röhej.

Goompah 2011.05.02. 11:51:33

Sebaj, majd jönnek az idióták, akik újra meg újra leírják, hogy ezerszer inkább hisznek az ttani cigányoknak, mint a magyar "rasszista fasisztáknak". Nem jut eszembe a csaj nickje, lehet, a felvétel előkerültével nem lesz bőr a pofáját kommentelni, de örömmel tölt el, hogy legalább önmaga előtt TALÁN, de csak talán szégyelli magát.

Bougheau Tschichka 2011.05.02. 11:52:50

Az volt a kérdés, hogy hazudtak-e?

Az lehet már előbb kiderült ,a "kimenekítés" vs "Vöröskereszt által korábban lefoglalt üdülés" kampánynál. Egy szavukat sem lehet elhinni.

NEM VÉLETLEN RETTEGNEK A FALUBELI DOLGOS EMBEREK

Nem lehet faj, népcsoport, vallás alapján pozitívan diszkriminálni senkit. Fel kellene már fogni!

Aki bűnözik, azt meg kell érte büntetni. Ez a Törvény, és ez vonatkozzon mindenkire.
Még Gyöngyöspatán is

zsg? 2011.05.02. 11:53:26

Dolgoztam cigányok között, főiskolás nyári munkának indult, aztán ott garadtam egy hónapra. Brazil gépsor telefonkábelt fektetett, és is ástam az árkot. Két hétig tartott, mire befogadtak, az összes primitív tesztet lefuttatták rajtam, amit ilyenkor szokás (adj egy százast, holnap megadom). A lényeg: egymásnak is hazudnak, mint a vízfolyás. Gátlás nélkül átvernek mindenkit, cigány a cigányt is. Ha magyart vernek át, arra büszkék, híresztelik egymás között, trófeát gyűjtenek. Azóta is hihetetlen számomra: egy népcsoport, akinek kultúrális alapértéke az átverés, csalás, lopás, hazugság. Eközben nem érzi, hogy ő rosszat tesz. Nekik a lopás és átverés ugyanolyan munka, mint neked az irodába járás. Egyszerűen nem érti, mi a rossz ebben. Ha magyartól lop, akkor még büszke is rá, de egymástól is loptak. Képtelenek azt a fogalmat értelmezni, hogy előre gondolkozás, tervezés. Ha pénze van, akkor mulat, ha nincs, akkor azonnal éhen akar halni (és gajdol közben). Nem szabad nekik egyben nagyobb pénzt adni, a fizetést napi szinten kapták, volt olyan, akinek hetente adta a főnök a fizetést - az asszony kezébe, mert a férje azonnal elverte, elitta. Csak cigány munkavezető tudta őket kordában tartani, de az is rendszeresen belesült. Soha ne kerüljenek a közelembe. Ha az én településemen is elszaporodnának, azonnal elköltöznék, más megoldás nincs. Illetve van, de azt Hágában büntetik.

Gaius Plinius Secundus 2011.05.02. 11:54:11

@fitball:

A West Balkan mindig is tele volt kotekedo 16-17 eves cigogyerekekkel, persze ezt "elfelejtettek" kozolni a tv-ben de aki jart ott tudja mire gondolok. Ugyanaz a reteg aki anno a Durer kertben tette tonkre a bulikat.

Valoszinuleg csak a szokasos cigany agressziv embereskedes ment, de valaki beijedt es azt hittek keseles lesz (azert ne legyunk naivak, mindenki tisztaban van hogy a ciganyok egy nagy resze (fiatal ferfiak) kessel maszkal).

nyubocs 2011.05.02. 11:58:19

@Lavor509:

www.nport.hu/hirek/helyi-hirek/jottek-es-mentek-a-gyongyospatai-romak-374165

Kicsit olvasni kell a sorok között és lejön a polgármester fő mondanivalója.

think different 2011.05.02. 12:01:57

Magunkat nyugtathatjuk ezekkel a dolgokkal, hogy mi már ezt előre láttuk, megmondtuk, tapasztaltuk, csak az a legnagyobb baj, hogy ez nem fog eljutni a Magyarországot és a magyarokat végleg leírt és szélsőségesnek tartó külföldi sajtóhoz.
Azok a publicisták (legtöbbjük magyar vagy magyar származású) nem fogják jóvátenni azt a kárt, amit az elhamarkodott, felületes írásaikkal okoztak a magyar társadalomnak.
Sajnos.

Első mohikán 2011.05.02. 12:05:03

Orbánnak erről is fel kellene tennie a kérdést a "Nemzeti Együttműködési" kérdőívein; mit kezdjünk a cigányokkal?
-a, : csak az kaphat bármilyen segélyt, amelyik családban van munkavállaló (pl közmunkás)
-b, : amelyiket meglátják egy játékautomata közelében attól megvonják a segélyeket, pótlékokat stb.
-c, : takarodjanak Madagaszkárra...
-d, : atomot az összesnek.

Egyébként pedig az a véleményem, hogy egy társadalomban nem csak jogok -ahogy a cigók képzelik-, hanem kötelességek is vannak. Aki nem dolgozik, nem fizet adót, TB-t, Eü.-hozzájárulást stb, annak nem jár segély, támogatás, sőt ingyenes orvosi ellátás sem. Aki bűnöző, aki csak a társadalom nyakán élősködik koloncként, annak nem jár SEMMI a közösből.

fonó 2011.05.02. 12:10:57

Ha 2 hónapja sétálnak gyakorlatoznak, lőfegyveres kiképzést szerveznek a szomszédban, lehet hogy Mandinerék is vasrúddal aludnának. Szerencsére budai zöldövezeti házakból nem lehet elképzelni...ilyen esetben Bayert kell olvasni, abból látszik mi a gyűlölet uszitás!!

Első mohikán 2011.05.02. 12:11:54

zsg? : Minden szavaddal mélységesen egyetértek. Aki találkozott már cigánnyal bármilyen körülmények között -és nem csak a Parlament elefántcsonttornyából osztja az észt-, az így ismeri őket.

tuono 2011.05.02. 12:12:08

A véleményem:
Mivel érdemelték ki? Könnyen lehet, hogy ők épp semmivel. De az számomra tény, hogy hazudnak folyamatosan és sokan összebeszélve próbálnak megtéveszteni embereket...
Mellesleg ha a videóban szereplő romák nem érdemelték ezt ki (bár mondandójuk jelentős része hazugság), akkor fordítsuk ezt meg. A vidéken élő magyar emberek mivel érdemelték ki a fosztogatást??
Ha a cigányokat zavarja ez az önvédelmi szerveződés a magyar emberek érdekében, akkor nem az lenne az épelméjű válasz, hogy a saját köreikből kitaszítják azokat, akik bűncselekményeket követnek el????
Utópia ez tudom, de a sipítozásból és hazudozásból k****ra elegem van. Tegyenek a saját sorsuk javításáért!

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.05.02. 12:13:27

A fenébe már ebbe a XXI. századba, meg a fejlődő ketyerék világába. Manapság ma már mindenről legalább két szemszögből videó készül. Így aztán hiába sírja tele a média, hogy a szemét nácik már megint bántják az üldözött cigányokat, ezek a fránya videók csak mást mutatnak megint...
A külföldiek se hülyék, tudják ők milyenek a cigók, csak örülnek, hogy nem ott vannak...

think different 2011.05.02. 12:16:50

@fonó: ez mind rendben van, csak itt volt egy kétévtizedes előzmény, ami miatt az idős és védtelen emberek nyugodt szívvel tarthattak volna kiegyenesített kaszát a szélfogóban.
Csak Magyarországon a tulajdon jogos védelme nem támogatott. Sőt!

kishusom 2011.05.02. 12:17:16

Valaki fentebb írta, hogy abbahagyta a gyöngyöspatai hírek olvasását, mert nem akarja idegesíteni magát.

Na, nekem ma reggel lett elegem az egészből, amikor is jöttek a hírek, hogy Dabason korábbi tartozása miatt nem szolgáltak ki két romát, akik összegyűjtve a családot, szétverték a kocsmát. És erre egy reggeli műsorban a műsorvezető reakciója az volt, hogy "Szegények, meg vannak félemlítve, fel vannak heccelve, idegesek".

Vazze, ha én spiccesen bemegyek egy kocsmába, és azt mondja a kocsmáros, hogy nem szolgál ki, szétverhetem a kocsmát? Nem, mer én fehér vagyok. Komolyan mondom, egyre rasszistábbnak érzem magam...

Alikam 2011.05.02. 12:19:09

@fonó: aludjon vasrúddal, ki nem szarja le? Házában azzal alszik amivel akar.

Te valami alvásszakértő vagy? Vagy hogy a picsába jön ez ide?

vizipipa 2011.05.02. 12:19:48

Havas Henrik cigányokról, jogvédőkről, PC-ről (~ 6 perces film):

aktualis.hblog.hu/2011/04/19/havasnak_elege_van_a_politikailag_korrekt_szoveg/

@Turul:
ajánlom egyébként a Szent Korona Rádió ápr. 27-i Sin City műsorából Zagyva Gyula beszámolóját is. Ő is volt a helyszínen, még aznap. Viszont hosszú (~75 perc), zavaros, szóval azt is meg kéne vágni, hogy elfogadható legyen.

szentkoronaradio.com/letoltes/20110427-szkr-sin-city

rulla 2011.05.02. 12:20:14

@Lavor509: "Na szóval ilyen szintű szeretet övezi a cigányokat ország/világszerte...senkinek se kellenek. Csak púp a háton. "

Inkább kés a hátban.

Alikam 2011.05.02. 12:21:17

@think different: dehogy volt előzmény. Hát ezek a jótét cigányok kinek ártottak? Látszik mind egyetemet végzett úriember akik éppen most kezdték meg munkanélküli státuszukat betölteni...

Alfőmérnök 2011.05.02. 12:21:24

Ide is leírom:
Nekem simán belefér a képbe, hogy Pintérék a fogkrém tubusból való kinyomására játszanak.
Ami - mint az köztudott - irreverzibilis folyamat.
Ha feketén-fehéren kiderülnek a dolgok (mondjuk ebben az esetben az, hogy tkp inkább cigányok terrorizálták a helyi lakosságot, mint un. "nácik"), akkor valamennyire megtörik a PC fala, és nagyobb mozgásterük lesz Orbánéknak, Pintéréknek.
....
Van egy olyan érzésem, hogy CS.Á. ezzel a videóval egy kicsit enfarkába harapott.

Akvyr 2011.05.02. 12:21:47

Megélhetési jogvédő kommenteket szeretnék olvasni, ahol reflektálnak a posztban látottakra, amikor végre egyszer látszik az érem másik oldala.
Térfigyelő kamera for prezident.

Asszem 2011.05.02. 12:25:19

Tényleg a kamerák segíthetnek a megoldásban, mert amíg csak a beszámolók igazságtartalmára tudunk hagyatkozni, addig az előítéletek és a hazugságok és a félreértések keveredése miatt teljesen kibogozhatatlan lesz az igazság.

Kéne kamera a kocsmába, a postára, a főtérre, az utcákra, a kertekbe, a cigánysorra, mindenhova.
.

Ebbe kéne a kormánynak milliárdokat ölnie, egy ilyen rendszer felépítésére és üzemeltetésére, valamint helyi polgárőr egyesületek (roma tagokkal) létrehozására, támogatására és fenntartására.

Nem pedig hülye leveleket küldözgetni, hogy akkor munka vagy segély.

mari45 2011.05.02. 12:25:35

@fireman4: Való igaz, nem segélyt kellene adni nekik, hanem munkát. Do hol tudnának dolgozni? Én középkorú közgazdászként kerültem az utcára - felszámolás miatt - a rendszerváltáskor. Nagyon szerencsésnek éreztem magamat, amikor 6 hónap után, kb. 30 pályázat megírása, számtalan interjú után végre el tudtam helyezkedni, jóval kevesebb fizetésért, mint ami korábban volt. A 90-es évek elején milliók kerültek az utcára, elsőként mindenhol a cigányokat küldték el. Most sem sokkal jobb a helyzet, 1 meghirdetett adminisztratív, vagy pld. raktári munkakörre 50 -80 jelentkező van. A cigányok többségének reménye sincs arra, hogy a közeljövőben munkából tudjon megélni. Politikusaink - főleg a rendszerváltó jobboldal - ezt "jól" elintézték.
Munka- és megélhetési lehetőség szervezésével és nem bakancsos, egyenruhás riogatással kellene megoldani a problémát.

Első mohikán 2011.05.02. 12:26:48

@tuono: "Ha a cigányokat zavarja ez az önvédelmi szerveződés a magyar emberek érdekében, akkor nem az lenne az épelméjű válasz, hogy a saját köreikből kitaszítják azokat, akik bűncselekményeket követnek el????"
Már megbocsáss, de Te ezt komolyan gondolod? Náluk az az alapérték -ahogy fentebb egy tapasztalt kommentelő is megírta (zsg?)-, hogy bűnözünk, lopunk, hazudunk mindenhol, mindenkinek. Kiközösíteni maguk közül azt, amelyik pont olyan és ugyanazt csinálja mint bármelyik? Értsd meg; olyan nincs, hogy vannak a becsületes, dolgos romák, közöttük pedig néhány rebellis, akik miatt gyűlölik a fajtájukat. Ezt azok hiszik, akik csak a hírekben találkoznak velük. (És a politikusok...) Axiómaként nyugodtan kijelenthetjük, hogy a cigányok munkakerülők, lopnak, csalnak, hazudnak, rabolnak, ölnek. Ez a kultúrájukból fakad, így szocializálódnak, ezt látják követendő példának. És még csak nem is érzik, hogy ez rossz. Nincsenek erkölcsi gátlásaik.
Na ebből kell kiindulni ha róluk beszélünk.

Mohamed 2011.05.02. 12:29:12

Egy korábbi indexes videóban hallotamA cigányok tudják kik azok akik bűnözésből élnek de nem hajlandóak konkrétan megnevezni senkit.
Hogy is írta Babits: vétkesek közt cinkos aki néma.

Mérnork 2011.05.02. 12:31:18

@mari45:
És nem mellesleg, a versenyszférában milyen munkát lehet rábízni egy 8 osztályt alig végzett, gyakorlatilag analfabéta, fegyelmezetlen "emberre", aki emellett messze nem a minimálbért szeretné keresni ezért a "munkáért" ?

Alikam 2011.05.02. 12:31:42

@mari45: sok más embernek sincs, nyugodj bele, mégsem lopnak csalnak hazudnak.

Aki meg nagyon dolgozni akar, az ne aggódj, fog is. Én dolgoztam szalagsoron x éve ahol láttam cigányokat is akik 400 kilométerről jöttek a szalag mellé.

gergel 2011.05.02. 12:32:11

butaság vs. butaság= erőszak, állatias viselkedés.

Első mohikán 2011.05.02. 12:34:13

Asszem: "Ebbe kéne a kormánynak milliárdokat ölnie... polgárőr egyesületek (roma tagokkal) létrehozására..."

Nem gondolod, hogy a "roma tagoknak" az lenne az első, hogy telefonálnának a cimbiknek, hogy itt járőrözünk a falu felső végén, mehettek rabolni az alsón nyugodtan, van kb. fél órátok...?

Goompah 2011.05.02. 12:35:05

@newtehen: "Manapság ma már mindenről legalább két szemszögből videó készül. Így aztán hiába sírja tele a média, hogy a szemét nácik már megint bántják az üldözött cigányokat, ezek a fránya videók csak mást mutatnak megint... "

Tudod, ezek a hírek, felvételek már nem jutnak el a nyugati médiába. Ez ui. nem hír, ezzel nem lehet Magyarországot mocskolni.

Marques 2011.05.02. 12:36:35

@kishusom:

Tegnap anyák napján a temetőben sétálva 4 cigány jött velünk szemben, már messziről ordítozott a cigányasszony (volt vagy 150 kg). Azt hittem egymással veszekednek, félreálltam mivel valóban FÉLTEM. Mikor közelebb jöttek kiderült, hogy TELEFONBAN osztott valakit ordítva. Állatok voltak. Kérdem ezt a gennyláda politikus csürhét, ha engem köteleznek arra, hogy egyenruhában nem járhatok sehol, akkor ezt a csürhét miért nem kötelezik a kultúrált társadalmi magatartásra? Amennyiben 1 hét alatt tudnak törvényt alkotni, akkor a cigányokat miért nem KÖTELEZIK legalább az udvaruk rendben tartására? Vagy csak jogaik vannak a cigányoknak, kötelezettségük semmi?

Az összes politikus (lásd megélhetési bünözők) mellé ilyen ordibálós cigányokat költöztetnék és akkor megtudnák milyenek valójában.

Első mohikán 2011.05.02. 12:37:37

@kishusom: Velem is gyakorta előfordul ilyen. Ha nem viszem el őket -taxisofőrként dolgozom-, mert korábban elfelejtettek fizetni, akkor rögtön késsel fenyegetnek.

Asszem 2011.05.02. 12:40:36

@taxi33: nem gondolom, mert magyar-roma polgárőrség kellene, közösen, mert mindkét közösség érdeke, hogy megvédje magát, mert a rendőrség nem csak a magyarokat nem védi meg a veszélyes romáktól, de a cigányokat sem, ráadásul ők még jobban magukra vannak utalva.

Tényleg azt kéne, hogy kiemelni a problémás elemeket, de ez csak akkor fog megtörténni, ha nem kell félni a bosszútól.

okostojáska 2011.05.02. 12:40:39

Igazából csak bizonyítást nyert, amit eddig is tudott mindenki.

A cigányok hazudnak/hazudtak.

Nem hinném, hogy bárkit meglepett a dolog. Amúgy dolgos cigányt én még csak a tévében láttam.

WhyCantITouchIt? 2011.05.02. 12:40:48

@Monsanto:
Igen. Én is szeretném látni a vergődésüket.
@kishusom:
Én Dabasra jártam 8 évig gimibe. Ez egy 10-20 ezres város Pest megyében (Tatárszentgyörgy mellett:D), eddig nem volt jellemző ez a cigókra. Persze az alap szituációk itt is megvoltak, de azért meghúzták magukat.
Most viszont megy ez az állandó mantrázás hogy, ha vki már ellenvéleményt mer fogalmazni azt agyon kell verni, mert ez megy a tévében, hogy szemét nácik.
A média teljesen egyoldalú cigány mosdatásának véget kell vetni mert ennek nagyon rossz vége lesz.

John Preston · http://johnpreston.blog.hu 2011.05.02. 12:41:16

A felvétel ékesen bizonyítja, hogy a TASZ-os LMP-s, Amnesty International-os, Vöröskersztes kisebbségi jogi agymosás sikeres volt.

Köszönjük.

l.x. 2011.05.02. 12:42:17

@kertészrobi: "Lásd, mi történt tegnap este Cegléden?
Az adófizető pénzén élősködő nehezményezte, hogy későn ért ki a mentő..."

Ami ebben elgondolkodtató: akadnak környékek, ahová a rendőr nem megy ki, amíg vér nem folyik, és nincs erősítése - a mentősnek muszáj. Kíváncsi vagyok, mikor jelennek meg az első tájékoztató sorok arról, hogy (biztonsági kíséret nélkül) ideésoda mentő nem száll ki... ahogy pizzát se visz minden környékre a futár.

thatwasnice 2011.05.02. 12:47:29

Azt hittem a kommentek tele lesz a "jogvédők" sírásával... De hiába nyomatja a média és a kormány a cigányok "igazságát", akinek van szeme, az látja mi történik az országban.

thatwasnice 2011.05.02. 12:53:10

A Magyar Vöröskereszt viszont nagyot esett a szemembe, azt megértem, hogy az LMP előnyt akar kovácsolni magának a hisztériából, de a Vöröskereszt MIÉRT avatkozott be???? Ezeknek annyi pénzük van, hogy a rettegők táboroztatására is futja és segélycsomagokat is miért osztottak? Árvíz nem volt, sem más csapás. Miért kapnak a emberek élelmiszert, meg minden lópéniszt? Mert "rettegnek"?
Én is rettegek néha tőlük a nyugati aluljáróban. Én is kapok akkor élelmiszert?

dzsi85 2011.05.02. 12:54:37

a cigányok hazudnak, ezen még valaki meglepődik!? szomorú, hogy bárki, bármilyen ügyben hisz nekik még mindig... kár hogy a "nagy fekete autó"-zás már nem divat, még beleszőhették volna, hogy azzal érkeztek a náci hordák és még a barna eső is eleredt az íjcaka!
..
ja bocs, igen, náci vagyok...

Napkutya 2011.05.02. 12:55:49

Hát, Alex jól kik.rt a társaival, -de ha már így történt-, nekik már nem nagyon volt más választásuk, be kellett menni érte. Az tisztán hallatszik, hogy a csapat nagy része azért észnél volt. Többször figyelmeztették, visszahívták...

Csak halkan mondom, -lehet, hogy az egyikük provokált, -bár ez a hangok alapján kölcsönös volt-, de a másik három már egyértelműen azért ment oda, hogy a társuk testi épségét megóvja.

Ami a roma interjúkat illeti, nyilvánvalóan hazudnak, az időbeliséget egyértelműen meghatározza a térfigyelő felvétele, ennyi esemény egész egyszerűen ennyi idő alatt nem történhetett meg. Nem beszélve arról, hogy sem kövek, sem botok nem voltak náluk, tehát azt AKÖZBEN kellett volna felvenniük, dobálniuk, (a házba vinniük?!!) hogy a társukat mentik, vagy küzdenek.

Mindegy, a rendőr, az ügyész majd utána jár... Nagyom remélem egy-két cigányt is elővesznek végre, mert az biztos, hogy ez NEM önvédelem volt.

Ezekkel a cigányokkal, pláne így falkában ez nem lesz egyszerű.

Amikor a munkatársam lányának anno ellopták a biciklijét, -és tudtuk is, hogy ki vitte el-, akkor a rendőr világosított fel arról, hogy nem lehet feljelenteni, sőt, nem is érdemes!

Egyrészt hat tanúja lesz fél órán belül, hogy ott sem volt, másrészt onnantól jönnének az összekarcolt kocsik, meg a bedobált ablakok.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 12:57:12

@thatwasnice: Egy bevallottan több órás felvételből egy ember a saját szempontjai szerint összevágott kb 15 percet. Ez így nagyon szubjektív. Hol van a másik oldal? Miért abból indulunk ki hogy az egyik hazudik a másik meg magyar? Mert hogy a masírozó táborozók nem ministráns fiúk a bazilikából, arra mérget vehetsz.

ezanevemeskesz (törölt) 2011.05.02. 12:57:30

nem tudom sajnálni a cigányokat, legyenek bármilyen helyzetben.

a franciáknak sem kellettek az ingyen román cigányok és tőlünk várják el, hogy megértőek, toleránsak legyünk velük szemben. integráljuk őket ők, ha akarják, küldhetünk hozzájuk még párat.

azt hiszem ebben az esetben is tisztán látható az, hogy a jóindulat, segítőkészség megvolt. a falu lakói megpróbáltak mindent, de nem sikerült. a legegyszerűbb az áldozat szerepét felvállalni, még akkor is ha ők támadnak az emberre.

nem lenne rossz egy tábor nekik, ahol pár hétig, hónapig tudnának koncentrálni......

WhyCantITouchIt? 2011.05.02. 12:58:07

index.hu/video/2011/05/02/azt_kiabaltak_budos_magyarok_ussetek_oket/
Az indexen már megy a néger rabszolga zene a cigány videó alatt.
1.15-nél nézzük meg a békés roma kezében azt a 15-20cm-es kést.
közösség tagja elleni erőszak: eddig csak romák ellen indult ilyen váddal eljárás, na akkor ki a rasszista?
Vagy a cigány mosdató média elhallgatja a cigányok elleni magyar támadásokat? Biztosan, ilyen a mi sajtónk.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 12:59:50

Szép náci bloggá sülyedt le a mandiner. A kurucinfo beinvesztált?

ezanevemeskesz (törölt) 2011.05.02. 13:00:12

@lecsekkoltam: ott a link, végignézed és eldöntöd, hogy kinek van igaza

dzsi85 2011.05.02. 13:02:04

@lecsekkoltam: azért ebből indulunk ki észlény, mert a felvételek ezt igazolják! illetve a tapasztalat is ezt bizonyítja, amit a magadfajta előszeretettel hív "előítélet"-nek... hál isten egyre kevesebben vagytok!

Jakab Andor 2011.05.02. 13:02:31

@Monsanto: Nem vagyok megélhetési jogvédő, de tudok olyan kommentet írni, amilyet vársz.

A videókon pontosan azt látom, ahogyan elképzeltem a történteket.

Gyöngyöspatán mentek a dolgok, ahogy mentek. Nagyjából úgy, ahogyan az elmúlt évtizedek alatt menni szoktak, ahol a cigányok cigánysorokban élnek.

Az egyre szaporodó számú, nyíltan cigányellenes szervezetek közül a véderő elnevezésű katonai kiképzőtábort szervezett, helyszínnek pedig a cigánysort választotta. Ezen a ponton minden épeszű ember tudja, hogy itt akkora balhé várható, mint ha a Ku Klux Klan tábort szervezne a Harlem utcáin.

Voltak, akik a bajt igyekeztek megelőzni. Ki ilyen, ki olyan érdekből, megfontolásból. Mégsem sikerült. Pedig addigra már igen komoly volt a rendőri készültség is az evakuáció / előre tervezett húsvéti nyaraltatás miatt.

A lényeg: a véderő vezetőjét és néhány tagját előállították, de másnap elengedték, a bíróság minden vádat ejtett ellenük.

A videón is látszik, hatalmas volt a feszültség a cigányok körében. Hisztérikus és kifejezetten agresszív hangulat, őket csitítgatta mindenki, gondolom azzal, hogy az erőszak nem lehet megoldás, azzal csak megüthetik a bokájukat, és még rosszabb lesz nekik, mint volt. Rájuk vigyázott a rendőrség, és a mindenféle jogvédő, ott forgatott a stáb is.

A másik helyszínen pedig egy fekete pólós, ittas férfi a cigánysor előtt elővette, amije van és könnyített magán. Szóváltás kezdődött. Ismerősei próbálták visszafogni - ne legyen hülye -, de nem sikerült. Elindult a cigányok közé. Az következett, ami a Harlemben is biztosan következett volna, amikor feketéket inzultálnak. (Inzultus nélkül is előfordul, így viszont biztos).

A balhé cigány szereplőit előzetes letartóztatásba helyezték, és minden bizonnyal -jogosan- el is ítélik, hiszen súlyosan megvertek embereket.

Én ezt láttam a videókon is. Ezek a cigányok nem tudtak uralkodni magukon, és senkinek nem sikerült megvédeni őket, pedig sokan próbálták. Mit lehet tenni? Én számos enyhítő körülményt figyelembe vennék, de a verekedőket megbüntetném. Gondolom, ez is fog történni, ez nem is különösebben izgalmas kérdés.

Sokkal érdekesebb, miért engedte el minden büntetés nélkül az egri bíróság a véderő tagjait? Miért nem büntetendő valahogyan az a nyílt provokáció, amit a vak is lát, és ami ezt a konfliktust előre borítékolta?

És még érdekesebb, hogy ott Egerben végleg minden felelősség alól mentesültek tetteikért, vagy a jövőben, valamikor nekik is vállalni kell a felelősséget azért, hogy Gyöngyöspatán több fiatal embert nagyon megvertek. Mert szerintem a vak is látja, hogy igenis volt szerepük benne. Életveszélyes helyre terveztek katonai kiképzőtábort és nem gondoskodtak sem a résztvevők, sem a környék lakóinak biztonságáról.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2011.05.02. 13:02:56

Szerintem a biciklisek takarodjanak az utakról!
Ja! Ez nem az a poszt?

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 13:03:58

@Lavor509: Igazából azt kellene itt látni, ahogy egy törvényhelyet kiforgatnak. Ennek a tényállásnak az a lényege, hogy a gárda, a szebbb jövőért bakkancs, a véderősök, betyárseregesek, és egyébb kisnáci és nagynáci egyesülések ne támadják a cigányokat, szerbeket, románokat, zsidókat, krisnásokat és mindazon nemzetiségieket, közösségeket akiket előszeretettel kipécéznek és bántanak. Na ezt sikerült másra felhasználni.
Ugyanis mi is megvalósítjuk ezeket a cigányok ellen ugyanúgy, de valahogy az ügyész nem emel vádat, elsikkad.
No és most jöhet a nem igaz, mi sose, a légynek se, és amúgy is szar a helyesírásod, zsidó, bolsi, libsi özön.

Napkutya 2011.05.02. 13:04:05

@lecsekkoltam: Felejtsd el ki mit vágott össze! Azt az időalapot próbáld kitölteni az elmondottakkal, amit a térfigyelő ad, onnantól, hogy az Alex kimegy a képből, odáig, ahol megjön a rendőr autó...

Szerinted ennyi időbe belefér?

Nem beszélve arról, hogy mitől lettek húsz-harmincan, amikor az összesen négy emberből három akkor ment oda, amikor a negyediket már verték....

Szerinted, tényleg kétséges, hogy hazudnak?

lolperec 2011.05.02. 13:04:07

majd Pintér elvtárs kimagyarázza.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 13:04:49

@Lavor509:
Örkény azért más téma, mint borsodi és hevesi falvak, ahhoz képest kultúrövezet. Jártam ott egy pizzériában és cigány volt a pincér.

@Alikam:
"sok más embernek sincs, nyugodj bele, mégsem lopnak csalnak hazudnak."

Ez igaz.

"Aki meg nagyon dolgozni akar, az ne aggódj, fog is. Én dolgoztam szalagsoron x éve ahol láttam cigányokat is akik 400 kilométerről jöttek a szalag mellé."

Ez viszont kamu. Nálunk sem egy embert látni, akik anno normális, szorgos munkás emberek voltak, aztán csövesként látni őket manapság. Pedig ez a nyugati határszél. Szakképzetlen munkaerőt nem igazán keresnek, illetve igen, de 10-ed annyit, mint amennyi elhelyezkedne. Természetesen aki keres, az előbb-utóbb talál, csakhogy nem biztos, hogy kihúzza addig normális állapotban, mert ha utcára kerül, akkor már késő, csövest nem alkalmaznak. És ezt most úgy mondom, hogy főleg magyarokról beszélek és nem cigányokról, cigányból csöves amúgy sem lesz, mert inkább laknak 20-an egy szobában. De munka az nem mindenkinek jut, megjegyzem ha mindenki a lehető legjobban törné magát érte, akkor sem jutna mindenkinek.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.02. 13:05:40

@lecsekkoltam: Vágj össze te is 15 percet, ami a cigányokat igazolja, esetleg "objektív", küldj egy mail a Mandinak, szerintem tutira kiteszik.

Ez így működik. Persze rinyálni egyszerűbb, szerintem te sem nézted meg a 2órás anyagot.

(Btw: a nácizással mit akarsz elérni? Azok az idők már elmúltak, legfeljebb kiröhögünk. )

is 2011.05.02. 13:05:55

@rocksztar: pontosan. ha meg elmegy az ember a kuruc.infora, akkor ugyanezt latjuk a masik iranyba, ott meg azt fujjak oriasira.

nekem volt delvideki ismerosom, aki meselte, hogy ugyanez ment a szerb-horvat haboru elott. mindket oldal heccelte a sajatjait a masik ellen ilyen tortenet-kiszinezesekkel. es en is ott latom a problemat, hogy senkinek nem kell a masikhoz menni. a ciganyokra kijarasi tilalmat kell bevezetni este 10-tol reggel 6-ig (kivetel, ha munkaba megy). a kurucokat meg bevinni egy kis elbeszelgetesre, aztan lakhelyelhagyasi tilalom, ha nem bir a seggen megulni.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 13:06:42

@ezanevemeskesz: Megnézem, mert én szeretem ha én alkotok véleményt valamiről, minthogy egy elfogult újságíró ollózza össze azt, amiről úgy gondolja, hogy kiszolgálja az idejárók zömét. Te félsz megnézni? Vagy gondolkodni nem szeretsz és önálló véleményt alkotni?

TG69 2011.05.02. 13:07:04

Na kint van a cucc az indexen :). Remélem most sokaknak leesik a tantusz.

Azért a videón nagyon jól látszik, hogy a cigányok védelmére kirendelt rendőrők bambán nézik, ahogy a cigányok elindulnak önbíráskodni. Egész egyszerűen nevetséges ez az egész. Ezt vagy így akarták, vagy tényleg ennyire hülyék.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.02. 13:08:17

@Zabalint: Munka nem mindenkinek jut, egy diplomásnak is adott esetben fél évig kell keresnie, de azért az is nonszensz, hogy valakihez 20 éve nem ragad a munka...

A másik meg a szakképzetlenség. 8 általánossal nekem senki ne jöjjön azzal, hogy őt diszkriminálják, ott leginkább ő a ludas.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 13:08:45

@TaTa86.: Naiv vagy, itt úgy röpködnek még mindig a bolsi-libsi-bibsi és durvább formációi, mint pinty. :D
Ja meg a te honnán tudnád sose láttál cigányt közelről, költözz oda oszt majd meglátod, meg ilyenek :D

l.x. 2011.05.02. 13:08:50

"A térfigyelő felvételén nem látszik, hogy Alexnél és társainál botok lennének,"
Magukhul rántották a kertbül a zerővel, mint a lukszkájvolker. Vakujjak meg, ha nem úgy vót!

"A hölgy által mondottak nem hangzanak el, de még csak hasonló sem."
Hát mer suttogva kijabálták, hogy még fenyegetőbb legyen.

"valószínűtlen, hogy Alex (akár még a három másik emberrel együtt is) megkísérelt volna bemenni. Idejük sem nagyon volt rá"
Maga tanútt ember, tudhatná, hogy a betmen is feketébe jár meg ezek is, és a betment mindenhol ott van.

"A térfigyelő felvétele alapján Alex három másik emberrel érkezett, mást se nem látni, "
A többiek a fekete autóba rejtőztek, nagyokos.

"még csak nem is sántít a megsérült bokára."
A cigány összeszoríccsa a fogát, hogy ne lássák, ha fáj neki. Úgyis hallhassák.

"A térfigyelő felvétele alapján ilyen nem hangzott el."
De gondóták, és a szeginy cigány érzékeny a telepátijára.

"Itt ellentmondásba kerül a kislány nyilatkozatával, aki szerint a gárdisták bementek a házba."
Amikor mink mindenfele láttuk őket, még nem omlott össze a valószínűségi hullámjuk. Ehhez mit szósz, náci köcsög?

is 2011.05.02. 13:09:24

@TaTa86.: 1,5 perc is eleg, es mar kint is van. 4 kuruc a ciganysoron kolbaszol ejnek evadjan, amikor semmi keresnivaloja nincs ott, raadasul az egyikuk konkretan olyan dolgokat csinal, hogy meg a tobbi kuruc is raszol, hogy ne csinalja. innentol konkretan ebben az esetben a ciganyoknak van igaza. amit persze olyan atlatszoan dumalnak ki, hogy csak na, mert 70IQ-juk van, de ez csak a dumalast minositi, nem a helyzetet.

Martian (törölt) 2011.05.02. 13:09:41

"A cigányok tudják kik azok akik bűnözésből élnek de nem hajlandóak konkrétan megnevezni senkit."

Kellő összegű vérdíjjal lehetne ezt serkenteni...

WhyCantITouchIt? 2011.05.02. 13:09:53

@lecsekkoltam:
Mutass nekem egy olyan cikket, eljárást, ahol gárdisták, bakancsosok támadtak meg cigányt. Mert így gyenge lábakon áll az érvelésed. A mostani cigány gyilkosságsorozaton kívül persze....a csapot is múltkor megnyitottam és víz helyet az folyt belőle.
Ui.:
nem igaz, mi sose, a légynek se, és amúgy is szar a helyesírásod, zsidó, bolsi, libsi. Elégedett vagy?:D

Picsasereghajtó 2011.05.02. 13:10:02

00:42-nél: "Azé' az itt is maraggyanak má..." :) Miafasz? Majd a magyar rendőr vigyáz a cigányok házaira, nehogy valami köcsögmagyar kirámolja amíg ők elmennek magyart ölni? Miafaszom ez

l.x. 2011.05.02. 13:11:10

@lecsekkoltam: "Szép náci bloggá sülyedt le a mandiner. "

Azok a mocskos rasszista tények, azok züllesztik le.

Alikam 2011.05.02. 13:11:28

@Zabalint: a szarlapátolást is el lehet vállalni. Szar munkákból szar pénzért annyi van mint a nyű. Alkalmi munka meg még több.

De ha még tartjuk is magunkat ahhoz a felfogáshoz, hogy nem jut mindenkinek, akkor is lehet otthon zöldséget gyümölcsöt termeszteni stb. stb.

Régen hány fazekas meg köszörűs cigány volt? Ma hányat látsz?

ucsacsu 2011.05.02. 13:13:43

Hát ÁLÁDÁR!
Kérd el a szidó barátaidtól a Mózes botját,és vezesd haza népedet,PAKISZTÁNBA. Nem lesz ott rásszizmus se cigány gyűlölet.MINDENKINEK ÍGY LESZ A LEGJOBB,OTT NEM KELL DOLGOZNOTOK,lehet egész nap a faltövébe guggolni.

TG69 2011.05.02. 13:13:45

@lecsekkoltam: Ha a térfigyelő kamera által mutatott pár perces jelenet neked nem elég, akkor felelslegesen vesződsz avval a 2 órás anyaggal :). A mandiner az igazságot próbálja megmutatni, ha ez neked ennyire fáj, akkor még sokat kell dolgoznod a pszichéden, de legalább már itt vagy sok erőt hozzá!

Újdonság ebben az, hogy cigányul a véresre verés az 'elütötte' :).

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 13:14:09

@Napkutya: Nem állítom, hogy nincs benne hazugság. Egyáltalán nem. De azt mondom, hogy egy ember a saját szubjektív meggyőződése alapján betett 2x6-7 perces videót, egy több órás felvételből, azzal, hogy vágatlan. Nekem egyoldalúnak tűnik, szeretem ha ott van mindkét oldal. Ha valami ennyire egyoldalú, nekem nem elfogadható. Nem hiteles. Nem vágatlan.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 13:15:13

@Napkutya:
"Csak halkan mondom, -lehet, hogy az egyikük provokált, -bár ez a hangok alapján kölcsönös volt-, de a másik három már egyértelműen azért ment oda, hogy a társuk testi épségét megóvja. "

Nagyon jól látod a helyzetet, csak az alap problémát nem(most nem arra gondolok, amiért okuk volt odamenni a faluba, hanem a konkrét helyzet kiinduló pontjára). Milyen az, hogy odamész elvileg rendet tenni egy faluba, aztán meg részegen ordítozol éjszaka? Ebben a szituban annyi a különbség magyar és cigány között, hogy magyar ember ha a háza előtt részeg emberek ordítoznak, akkor csak a pokolba kívánja őket, de mivel kulturált, vagy nem de nincs erőfölényben, ezért nem megy le elrendezni a dolgot. Ezek a cigányok kb. állati szinten élnek, és még erőfölényben is voltak, persze, hogy kimentek megverni az illetőt. De nem is értem mire számítottak. El kellett volna dönteni, hogy rendet tenni mentek a faluba, vagy csak a buli kedvéért. A videóból ugyanis utóbbi tűnik valószínűbbnek. Az viszont igaz, hogy egy ember került csak olyan állapotba, hogy azt se tudta hol van, a többiek csak menteni akarták.

Kopiás Attila Steve 2011.05.02. 13:15:28

Wow, jó látni a kommentekből, hogy mindenki milyen hamar ráért végignézni a 3 órás videót plusz a kivágott részleteket, hogy megalkothassa elfogulatlan véleményét. Nekem erre sajna leghamarabb csak éjszaka lesz időm, mindenesetre látatlanban is le a kalappal Turul előtt az elvégzett munkáért, kíváncsi vagyok.

Alikam 2011.05.02. 13:15:38

@lecsekkoltam: nem szeretem ezt a blogot, a választások idején annyi faszságot írtak, hogy a hajam égnek állt.

De azért mert most kivételesen több szemszögből mutatják be a dolgokat bizonyított felvételekkel már nácik?

Egyem azt a csavaros kis logikádat...

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 13:16:13

@mari45:

Van igazság abban amit mondasz. Munka munka és munka, de mi legyen akkor ha idézek egy index cikkből, ami patáról szól:

„Azt mondják, hogy napi ötezer forint alatt ők nem mennek napszámba, nem fognak a negyven fokban ennyiért kapálni”

(ha kell adok linket ha nekem nem hiszel). Tehát a nulla szóképesítést igénylő munkát a nulla szóképesítéssel rendelkező ember nem fogadja el. Mit akarnak csinálni, gyárat igazgatni 8 általánossal, havi 1 millióért. Azért észbe kéne kapni mindenkinek, nulla végzettséggel mit akar csinálni? Mert azt a munkát amit azzal lehet végezni, nem fizetik meg főleg nem nálunk, ahol még a magasabb kvalitást igénylő munkákért is alja pénzt fizetnek. Akkor mit lehet ilyen esetben csinálni. Kötelező közmunka a segély helyett, akkor telekürtölik a sajtót, hogy itt munkatáborok épülnek, meg kötelező kényszermunka.

dzsi85 2011.05.02. 13:16:22

@is: mi az hogy semmi keresnivalójuk nincs ott?! ki vagy te, hogy megmondod, közterületen ki hol mászkál?! a cigánynak más kertjében, na annak nincs semmi keresnivalója ott! ugye majd ha mostantól az összes tolvajt meglincselik, nem fog sírni a magadfajta fajvédő?!

is 2011.05.02. 13:16:57

@Napkutya: "Szerinted, tényleg kétséges, hogy hazudnak?"

mint egy 4 eves gyerek, aki halalkomolyan mondja, hogy leolte a sarkanyt es megmentette a kiralylanyt? vagy mint egy napok ota nem alvo anya, aki mar mindenhol remeket lat, minden bokorban, rezdulesben, amikor a kutya atmegy az udvaron, amikor a szel megrezegteti az ablakot? probald ki egysszer ezeket a helyzeteket (persze nem kivanom, hogy pl. napokig ne alhass, mert felted a gyereked), aztan keressel ra az ertelmezo keziszotarban az empatia szora. ez a posztirora is vonatkozik.

TG69 2011.05.02. 13:17:39

@is: Félholtra nem lehet valaki verni, csak azért mert köztéren pisál és mert ideológiailag szarember. Ha ezt véded, akkor védhető lesz amiért megölték Olaszliszkán a tanárt és minden egyéb. Valahol meg kell ebben a nagy megértésben állni és kifejezni azt, hogy eddig OK, innentől már te is aljas bűnöző vagy.

eax_ 2011.05.02. 13:17:53

@fonó: "lőfegyveres kiképzést szerveznek a szomszédban"

Te most vagy nem tudod, hogy mi az a lofegyver, vagy ideje lenne lejonnod a szerrol.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 13:19:09

@Lavor509: Mint az kiderült korábbi cikkeknél, hogy amikor a btk ezen paragrafusa alapján került mégis bíróság elé egy magyar, cigány ellen, akkor valahogy elsikkadt az ügy. Hogy maga a bíróság is jócskán elfogult az elé került ügyek esetében, még akkor is, ha a verés súlyosabb a cigányok sérelmére mint fordítva.
Nem, egyébként, nem hagytál ki semmit :P
@l.x.: Nem, inkább az, hogy mindig egy oldalra nyalnak, és így úgy írnak, amit még a mónika show is megirigyelne.
@ucsacsu: És ha erre azt mondják a szlovákok, kérjük el a zsidók botját és sántikáljunk vissza etelközbe, na arra mit mondanál? :D

Napkutya 2011.05.02. 13:20:19

@l.x.: "Amikor mink mindenfele láttuk őket, még nem omlott össze a valószínűségi hullámjuk. Ehhez mit szósz, náci köcsög?"

Ez egy új területe a kvantum fizikának. Neves szakértők kellenek majd a bíróságra, és komoly vita lesz...

Azt tény, (látszott a videón) hogy a gárdista gerjesztett állapotban csökkenti a tömegét és pályát vált. Már ez is részben rendhagyó.

:)))

is 2011.05.02. 13:20:37

@dzsi85: jajaj, kedves baratom, olvassal meg egy-ket kommentet tolem, amiben leirom, hogy a ciganyokra kijarasi tilalmat kel bevezetni, aztan akkor nem mennek masnak a kertjebe. aztan nyugodj le, es mondd, hogy mi volt ott a keresnivalo, ha nem a szintiszta provokalas? tenyleg, probalkozz esszel, nalam ez a felhaborodos, kikerem-magamnak, meg a beszolos (fajvedo? mu-ha-ha-ha) stilus nem mukodik, velem esszel beszelj, vagy haggyuk egymast, mert ha 80IQ-ban adod elo magad, akkor tobbet nem reagalok.

Peppone Botazzi 2011.05.02. 13:21:12

@nyubocs: "Mielőtt azért nagyon sajnálni kezdjük az elmenekülőket, talán nézzetek utána, hogy mit műveltek Bátonyterenyén, mikor megálltak "pihenni".

Arról meglehetős csend van :("

Mi történt? Csak mert itt van tőlünk egy köpésre és állítólag a megyeszékehelyre is jött 60 példány belőlük...

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 13:22:29

@Nikosi: De az úgy fair, ha elmondod mellé, hogy ez nem csak rájuk vonatkozik. Hanem szinte az összes alulképzett, vagy képzetlen társadalmi csoportra. Ezért lehet náluk sikeres az a retorika, hogy aki gazdag, az csak tisztességtelen módon lehet gazdag.

is 2011.05.02. 13:23:06

@TG69: a pisalasert nem vertek meg. ODAMENT. eloszor az utcaba, aztan a ciganyokhoz. ne keverd a szezont a faszommal, es ne probald kimosni, hogy csak pisalt. te is tudod, csak probalkozol. mar irtam masnak is, hogy hulyere nehez engem venni, mert nem erdekel, es nem fogok belemenni.

TG69 2011.05.02. 13:24:32

@is: Ugyanez elmondható azokról a magyarokról, akik évek óta szenvednek a cigány bandáktól és ilyen senkiháziakban látják a megmentőt, mert az állam nem védi meg őket. A határ akkor is a tényleges felbújtás, csoportos garázdaás, és testi erőszak vs hibás cselekedetek közt va. A cigányok ezt átlépték a magyarok meg nem. Ez nem IQ kérdése.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 13:24:51

@dzsi85: De mielőtt neki kezdenél a besurranókat meglincselni, gondold át, hogy valóban megéri -e neked emberölésért ülni. Mert a rendőr bácsi nem fog elsétálni egy hulla mellett, akkor se ha cigány. És mint ahogy sokan elmondják itt, a börtönök tele vannak cigányokkal, nem lenne jó közéjük kerülni, nem igaz?

Napkutya 2011.05.02. 13:25:03

@is: Nem "mint". Hazudnak. Ez nem empátia kérdése. De mondanék valamit, abban a szobában nem csak napok óta nem alvó anyák voltak, -és nem is a kialvatlan asszonyok verték össze a gárdistát.

Lesz még itt elég vakítás, legalább egymást ne hülyítsük! Legyen már benned egy kis empátia! :)

karlinnyó 2011.05.02. 13:25:03

aki legalább egy hetet eltöltött cigányokkal egy lakóterületen (házban, utcában stb.) az tudja hogy a helyük valahol afrika közepén lenne oroszlánokkal és hiénákkal körbevéve, nem emberek között.

TG69 2011.05.02. 13:25:44

@is: Ja és ha odemegy egy része egy 40-50 fős társasgához, akkor rögtön szét kell verni? Ez újdonság:). Szép új világ:).

WhyCantITouchIt? 2011.05.02. 13:26:24

@lecsekkoltam:
Nem értem mi a probléma azzal, hogy a blogger összevetette a térfigyelő kamera felvételét, az H. Aladár által készített videóban megszólaló cigány nyilatkozatokkal.
Az hogy így ezeket a részeket vágta ki a videóból szíve joga, talán pont ezek illetek a térfigyelő felvételén látottak felvételéhez.
De egyébként minden médium megvágja saját ízlése szerint a képeket, vagyis nem a valóságot kapjuk meg, hanem a szerkesztő által vezényelt vágott verziót.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.02. 13:26:26

@Jakab Andor: A legegyszerűbb az lenne, hogyha a cigányok kinyitják a szájukat akkor végigverik az egész cigánysort.

Nagyon cuki ez a rettegésük, de a terrorizáló, lopkodó társaikra miért nem tudnak 50en rámenni? Miért nem rúgják rá az ajtót a naplopóra: gyere Gazsi, hoztak krumplit, megyünk megtanulunk gazdálkodni!

Ez valahol itt kezdődne. Ha erre képtelen a kollektíva, akkor nem tudom őket embernek tekinteni, nem tudom minimálisan sem figyelembe venni a szempontjaikat. Főleg hogy hazudnak mint a vízfolyás.

Szóval visszatérve az első mondatomra: vagy ezek az emberszabásúak rettegnek, vagy a becsületesen dolgozó falusiak(, legyen az cigány vagy magyar).

Ha már muszáj egyet választani, akkor én azt mondom rettegjenek a paraziták. Nem kamerának mutogatott sírógyerek-szobával, hanem úgy igaziból: mikor nem akarnak megpisszenni sem, nehogy balhé legyen belőle.

kamuszutra 2011.05.02. 13:27:15

na és? a magyarok is hazudnak, nem értem mit kell ezen meglepődni. ebben az országban csak egyelen ember van, aki soha életében nem hazudott, de róla még vitatkoznak, hogy magyar-e, vagy cigány.

ez a véderős, vagy betyáros gyerek meg nem érti, hogy miért történik ez vele? hát, nem is csodálom, ha annyi esze volt, hogy odament gy.patára "mert hívták", akkor nem fogja megérteni, hogy ez miért történt vele. több észt kívánok neki.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 13:28:58

Az is egy érdekes dolog, hogy kinek az érdeke a jelenlegi rendszer fenntartása. Mert igeni érdekelt benne egy réteg. Mert ugye ami mondjuk lop egy ember, azt el kell valahol passzolni. Legyen az fa, fém, akármi. Egy réteg akik szintén az adott miliőből kerül ki. De ezek nem élnek ám annyira rosszul.

Ezeknek a bűnözőknek érdekük, hogy a segélyes mély-szegénységi állapot fen maradjon. Különben nem lesz ember akit elküldhetnek, bodza szedni, akiknek utána uzsorát lehet adni, akiktől így akár az állami apanázst is le lehet húzni. Na erre a rétegre kéne lecsapni a törvény teljes szigorával. De itt jönnek képbe a roma jogvédők és aktivisták, meg politikai szereplők. Mert ezek az emberek vagy jól meg vannak fizetve a fentebb említett réteg által vagy részesei ennek. Mivel ezek az emberek kapják, kapták a feladatott, az integráció levezénylésére. Az a helyzet áll elő, hogy a kecskére bíztuk a káposztát.

Arról az apró tényről nem is beszélve, hogy ezek a többieket kihasználó egyedek, éltűnek a tömegben. Feljelenteni nem merik őket, mert annak csak rossz vége lesz. Viszont ha kitör a hadelhad, akkor ott bujkálnak a többi segélyes között. Ha ez a réteg elkezdene elapadni, fogyni, akkor hamarabb szem elé kerülnének ez is egy ok, hogy fenntartsák a jelenlegi állapotokat.

twinkedli 2011.05.02. 13:29:24

áljás náccik! a kámeráfölvételek is össze vánnák vágvá és manupuláálvá ván minden!
nekünk higgyetek ámberek!

eax_ 2011.05.02. 13:29:25

@lecsekkoltam: "Igazából azt kellene itt látni, ahogy egy törvényhelyet kiforgatnak."

Nem, egy torvenyt _betartanak_. Ha az van odairva, hogy nem szabad X-et csinalni, akkor aki X-et csinal, arra vonatkozik. Ez ennyire egyszeru.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 13:31:30

@Alikam: Nem nácik még, de hogy a kiegyensúlyozott és újságírás se rájuk illik, főként az első, az 100%.
Olyan skizósak. Ilyenkor adják a lovat a jobbik szavazói alá, mint fidesz újság, hátha elszipkáznak szavazókat. Máskor pedig mintha pont a lmp és az mszp táborát próbálnák bevonzani néhány júj de rosszul tették, sose lett volna szabad, nem demokratikus, nem jó szöveggel. Majd a következő napon már ott a poszt hogy milyen fasza a kormány és mindent tökéletesen csinálnak, elmúltnyócév és gyurcsányahibás. Ha még gondolnának a cigányokra is és nekik is írnának posztokat, akkor kinyalnák az összes potenciális szavazó fenekét. Senki se maradna ki.

Kicsit Karcos 2011.05.02. 13:32:02

Minden világos:

- a cigányok hazudnak, mint a vízfolyás, és semmi mástól nem rettegnek, csak attól, hogy a gárdisták - egyértelmű sikerrel - nem hagyják őket lopni, miközben ők legalább évek óta terrorizálják a gyöngyöspatai magyarokat ("a parasztokat") hídpénzzel (!!!!), besurranós lopásokkal, trágár és minden tiszteletet nélkülöző beszólogatásokkal, kődobálással

- a (gyöngyöspatai) cigányokkal kapcsolatos mélyszegénységről, krónikus alultápláltságról szóló történetek mind-mind ordas hazugságok

- a gyöngyöspatai magyarok évek óta félelemben élnek, a rendőrségről lemondtak már rég, de a maguk erejéből mégis megpróbálták segíteni a cigányokat (földet, vetőmagot, szerszámokat, gazdálkodási oktatást stb. adtak nekik), akik ezzel rútul visszaéltek

- amikor megjelentek a gárdisták a faluban, két hét alatt rendet csináltak (megszűntek a betörések, a lopások, a rablások, a hídpénz, a kődobálás, a verbális terror és társai), aminek akkor lett vége, amikor a rendőrök is megérkeztek

- a rendőrök statisztikafényezésre és közlekedésrendészetnek mondott baszogatásra fókuszáló tevékenysége a befolyó bevételeket leszámítva egy kalap szart sem ér

- a cigányseggszopó, egymást mértékadónak tartó médiumok elmehetnek mind a retkes picsába, amiért hazug módon uszítanak a magyarok ellen és emberi jogokról (a bűnözőkéről) vonyítanak, miközben terrorban él az ország egy jelentős és egyre nagyobb része, valamint mert gyakorlatilag egyszer sem kérdeztek meg helyben élő magyar embereket a véleményükről, amivel szakmájuk legalapvetőbb szabályait taposták sárba, és aminek következtében ellenkező lényegű képet festettek a faluban történtekről (mellesleg nagyon régóta és országos szinten is ezt csinálják, de ez itt most - szerteágazó tevékenységükre tekintettel - nagyrészt off)

- az amerikai nagykövetség és a Field nevű szarházi is elmehet a retkes picsába, a fentiekből remélhetőleg nyilvánvaló, hogy miért

- a kormány is elmehet a picsába, de legalább nagyon komolyan gondolkodjon el azon, hogy tényleg fel akarja-e tenni újra az eddigi, nem kicsit karcos "antirászista, európai, toleráns" lemezt az arra egyáltalán nem kíváncsi "álampolgároknak", adófizetőknek, orksújtotta makrorégiókban lakó, tisztességben és munkában megőszült nyugdíjasoknak

- két utat kell hagyni minden állampolgárnak, minden egyébre tekintet nélkül, a következetesen és egyértelműen végigvitt, többségi norma szerinti "my way or the highway" filozófia alapján

dzsi85 2011.05.02. 13:32:22

@is: haggyuk mi!? :) teee, észlény!

nézőpont kérdése, hogy ki mit gondol: a szjpe/véderő provokálni, vagy rendet tenni ment-e oda. sajnos most mindenki a "pisáló provokátor"-ról beszél, arról senki, hogy mi is vezetett a "pisáláshoz"... vagyis, hogy miért kell civil embereknek lemenniük keleti falvakba, hogy rend legyen!? ez az elkeserítő, nem a náciveszély!

a véleményem továbbra is adott: milyen alapon kérdőjelezi meg bárki, hogy ez a négy ember azon az estén ott lehetett volna-e az utcán vagy sem!?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 13:33:03

@TG69:
A felvétel szerint úgy tűnik bement a cigányok udvarára. Ha olyan törvények lennének, mint az USA-ban, amit sokan itthon szeretnének, akkor ezt az embert ugyanúgy lelőhették volna, mint a mások kertjében lopó cigányokat.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 13:34:05

@eax_: Nem egyszerű. Nem azért van, hogy a többségi társadalmat védje, mert arra van más paragrafus is (pl testi sértés, emberölés, garázdaság). Olvasd el a törvényt, a hozzá tartozó miniszteri indoklást.

Jakab Andor 2011.05.02. 13:36:24

@TaTa86.:

Nos, a "megélhetési jogvédők" álláspontja az, hogy az egész cigánysort ne lehessen végigverni, ha egy cigány kinyitja a száját. Sőt, elvileg már az erre való uszítás is bűncselekmény, úgy hívják, hogy gyűlöletbeszéd, amiért -elvileg- börtönbe kellene kerülnöd. Ez a törvény. De a gyakorlatban csak cigányokat ítélnek el gyűlöletbeszédért, amikor azt találták mondani, hogy mocskos magyar. Szerintem te meg fogod úszni, pedig igen sértő kijelentéseket tettél egy egész etnikumra, sőt az egész etnikum ellen irányuló erőszakra bátorítasz másokat is.

TG69 2011.05.02. 13:36:52

@Zabalint: De nem az USA-ban vagyunk, mert akkor meg az árammal ölő bácsikának is igaza van. Egyébként meg az arányosság elve szerint kell egy vészhelyzetet megitélni és ügye azt te sem tartod korrektnek, hogy 50 ember szétverjen egyet, mert az feléje megy, uram bocsá átlépi a telekhatárt :).

dzsi85 2011.05.02. 13:36:57

@lecsekkoltam: mondom én, hogy szerencse, hogy egyre kevesebb ilyen szerencsétlen féleszű van, mint te...

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 13:37:02

@Lavor509: Valóban szíve joga. De akkor ne úgy adjuk elő, hogy mi olyan pártatlanok vagyunk és elfogulatlanunk, hogy ihaj, hanem mondjuk azt, hogy szerintünk ez és ez hazudik, mert ezen és ezen a részleten amit kiemeltünk ezt támasztja alá.

Alikam 2011.05.02. 13:37:26

@lecsekkoltam: pontosan ezért írtam, hogy nem igazán vagyok kibékülve a bloggal, de ettől függetlenül most kivételesen ezt sokkal megfelelőbb tájékoztatásnak tartom mint a hír5adók egyperceseit, még ha a felvételeket nem is ők maguk készítették.

Karvaly 2011.05.02. 13:37:36

Mikor láttam, hogy címlapos az indexen (mi ez a náci tempó amúgy az indextől, egyébként?), rögtön biztosra vettem, hogy jönnek majd a Kapcsolatosok bizonygatni...

eax_ 2011.05.02. 13:38:10

@lecsekkoltam: Ertem. Tehat a hulye en vagyok, a birok meg nem tudnak torvenyt ertelmezni. Vilagos.

Akvyr 2011.05.02. 13:38:28

@Jakab Andor: Ezzel amit leírsz többé-kevésbé egyet is értek. Engem az háborít fel csak mélységesen, hogy ha nem lenne térfigyelő kamera, akkor az egész sztori úgy maradna meg, hogy fekete autós rasszisták puskákkal harmincan rátörtek a cigány gyerekekre és fejbe csapkodták őket, meg azt kiabálták, hogy dögöljenek meg, ezért most ott sírnak a szobában. Valójában pedig egy részeg hugyozót lincseltek meg, és max annyi hangzott el a gonoszok oldaláról, hogy "Alex gyere vissza, ne legyél hülye!".
Ég és föld. Más ügyekben is érzi az ember a hazugságot meg a színészkedést, de ha kimondja, akkor rasszista, és jogvédők százai ugranak a torkának. Ezért lennék most kíváncsi mire gondolnak most, hogy a cigányok hazugságai egyszer nem csak szavakkal állnak szemben, hanem kézzelfogható bizonyítékkal.

Az jut eszembe amikor valami cigány háza leégett, az egész média cigányellenes támadásnak állította be, odamentek szörnyűlködni az szdsz-esek, aztán kiderült, hogy az áldozat 2 nappal előtte kötött biztosítást a házra. Persze ott is láttak feketeautót, meg mindent.

psr6 2011.05.02. 13:41:37

Csodálkoznék, ha az itt hőzöngök több hetes megfélemlítés után, friss stresszehlyzetben objektív megfigyelőként nyilatkoznának. Egyébként pont ezért működik a provokáció - nyomás alá helyezi a célcsoportot, amiből aztán kontrollálatlanul kitör valami. Az események egyértelmű oka a rasszista provokáció. Ez van, butuskáim.

l.x. 2011.05.02. 13:42:12

@lecsekkoltam: "Nem azért van, hogy a többségi társadalmat védje, mert arra van más paragrafus is (pl testi sértés, emberölés, garázdaság)."

Nem azt akarod mondani, hogy a többséget a fentiekkel zaklatja a kisebbség, és a btk. fele ezt megakadályozandó létezik?

Gaius Plinius Secundus 2011.05.02. 13:42:29

@lecsekkoltam:

talan letagadod hogy a magyar bortonok tele vannak ciganyokkal? Szeretnem hogy ezt igy leird ha igy gondolod.

WhyCantITouchIt? 2011.05.02. 13:42:31

@lecsekkoltam:
De nekem egy vmi nagyon bassza a csőrömet:D
"Sorban ítélnek el romákat közösség tagja elleni erőszakért egy olyan törvény alapján, amit eredetileg az ő védelmükre hoztak."
Ezt írja az index.
Na most a kurva anyjukat. Ilyen nincs, hogy eredetileg az ő védelmükre hoztak. Nem. Ezt minden olyan ember védelmére hozták, akik része vmilyen közösségnek. Legyen az magyar, cigány, buzi, keresztény, akármi.
Az indexet pofán kéne már baszni.
Rasszizmus és rasszizmus között nincs különbség.

Alikam 2011.05.02. 13:43:45

@kamuszutra: csak annyi különbséggel, hogy valóban, a magyarok is szoktak hazudni, csak a cigány az beszél, és nem hazudik, mert amint kinyitja a pofáját csak hazugság jön belőle, de a legképtelenebbek.

Érdemes megnézni a vágatlan videót, nehogy azt gondolja valaki, hogy abban már csak az unalmas részek vannak.

Ja és persze bárcsak a hazugság lenne a legfőbb gond...

Gaius Plinius Secundus 2011.05.02. 13:43:46

@psr6:

hat nem tudom ha en trollkodnek en eszrevennem hogy ez milyen gyenge probalkozas de te tudod 1/10

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 13:43:47

@TG69:
Ha te nem tartod helyesnek az usákok hülye törvényeit, akkor oké. Csak sokan érvelnek amellett, hogy nálunk is megölhesse a tulaj a nem hívott vendéget.

Egyébként a történteket ha nézed, a véderősök szemszögéből ez olyan kategória, mint mikor a részeg ember be akar mászni a tigris ketrecébe az állatkertben, és a társai próbálják lefogni.

twinkedli 2011.05.02. 13:43:49

@Jakab Andor:
jó móndó tezsvírem! néha én is azt tálálom mondáni, hogy "moccskos madzsar" mer alig adnak segílyt nekünk ezek a mocskosok, hogy dögölének megfele. a mílyszegínysígben kényszerít minket, a nyomor miátt kényszereülünk a mások termínyít ellopni, meg a társadalóm tehet mindenrő. dógozni meg kinek van ideje? há nem mi tehetünk arró, ugyi?

Tedat 2011.05.02. 13:43:52

@civilkontrol:
"Jogvédőbűnözést a BTK-ba :o) "

Abszolút egyetértek! Felőlem lehet nácibűnözés a Btk-ban, de akkor legyen mellétéve a jogvédőbűnözés és az egyenlő elbánás elve is (ha kisebbségi lop, akkor is el kell kapni, le kell csukni).

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 13:43:54

@lecsekkoltam:
Figyú ez így igaz, de ez nem mentesíti azt az embert aki arra sipítozik, hogy nincs munka közben van csak az nekem nem tetszik, helyette inkább állami apanázson élnék.

Másrészt senki nem mondta, soha senkinek, hogy ne tanuljon. Mindenkinek van lehetősége tanulni, mint ahogy vannak akik kitörnek abból a helyzetből ahonnan indulnak. Van aki a putri világából eljut az orvosi egyetemre. Tehát egro lehetséges lenne, mert tények igazolják. Tehát mivel senki nem tiltja meg senkinek a tanulást, azt nem tudom mentségeként elfogadni valakitől, hogy hát buta vagyok, mert az iskola, mert a tanár, mert a náci ország, az antiszemita állam. Nem az azért mert lusta dög voltál, mert érdekesebb volt lógni. Most meg ugye csak a fizikai munka lenne (de az meg nem kell), fogad el. Dolgoz és tanulj mellette. Én is tudtam tanulni munka mellett saját pénzből, lehet nem éltem fényesen, sok mindenre nem telet, de tudtam, hogy tanulni kell.

Ne a sült galambot várják már az emberek, mert ez itt nagyon látszik. Mindenki várja a zsíros állást, de olyat ahol dolgozni sem kell, maximum a jelenlétükkel emelni a "műsor" fényét.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 13:44:16

@dzsi85: Te képes vagy valakit származása miatt utálni (cigány), aköré szervezel egy eszmerendszert (bűnöznek, nem dolgoznak, megrögzött hazudozók), amivel önmagad előtt is igazolod hogy neked van igazad. Ha pedig valaki nem ért veled egyet, vagy nem gyűlöli azokat az meg buta. Tudod miattad döntenek egyre többen, hogy máshol lesznek buták. Amit gyurcsány nem tudott elérni, ti eléritek.
De ahogy hofi mondta, te menj sehová, rád itthon van szükség.

l.x. 2011.05.02. 13:44:16

@eax_: "a birok meg nem tudnak torvenyt ertelmezni. "

Tiszta hülyék. Eset és minősített eset között nem tudnak különbséget tenni. Sztem figyelő nélkül ágyba is vizelnek mind.

WhyCantITouchIt? 2011.05.02. 13:45:37

@lecsekkoltam:
Kiegyensúlyozott:D Ajjaj...vki ellentmondásokba ütközik.
Csak remélni merem hogy tagja vagy az 1 millió kreténnek...
A mai magyar médiától számon kérni a kiegyensúlyozott tájékoztatást, melyik alternatív valóság része vagy?

dzsi85 2011.05.02. 13:45:42

@psr6: értem, tehát szerinted minden azzal kezdődött, hogy x visszaütött...
a gyöngyöspatai cigányok elmúlt 20 évi tevékenységéről is olvashatnánk gondolataidat?! csak egy rövid kommentet kérek, hogy végre lássam, a magadfajta erről az "aprócska" tényről mit gondol.

persze lehet, hogy csak félreértettelek, és te is úgy gondolod, ahogy minden ÉRTELMES ember: az események kiindulópontja a cigányság helyi magyarokkal szembeni - adott esetben rasszista indíttatású - cselekedetei. ez esetben sorry!

Alikam 2011.05.02. 13:45:55

@psr6: téged is nyomás alá kéne helyezni, mondjuk 20 zsák szén alá, ott lennél a legjobb helyen:)

l.x. 2011.05.02. 13:47:21

@psr6: "Csodálkoznék, ha az itt hőzöngök több hetes megfélemlítés után, friss stresszehlyzetben objektív megfigyelőként nyilatkoznának."

Most álljunk meg! Eddig minden úgy volt, ahogy "megfélemlítés után, friss stresszehlyzetben objektív megfigyelőként nyilatkoztak" - most, hogy visszanyal a fagyi, előjönnek a pszichológia mélyebb interpretációi.

Vadász, vadász...

maxwell murder 2011.05.02. 13:47:42

ezek a cigányok hazudnak reggel, délben és este.

Alikam 2011.05.02. 13:47:44

@psr6: vagy esetleg elfogadsz tőlem egy pár üdülési csekket?
Befizetlek valamelyik hőzöngő szomszédságába két hétre.

Komolyan, kapsz egy all inclusive utat tőlem oda. Esküszöm fizetem két hétre az ott tartózkodásodat...

2011.05.02. 13:48:06

A PC magatartás polgárháborúhoz fog vezetni.
Ez a cél.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2011.05.02. 13:48:54

Komolyan nem értem, mit vártatok? Mióta Kuncze meghirdette a "megélhetési bűnözés" fogalmát, akad szépszámmal olyan kisebbségi dolgos honfitársunk, aki él is a lehetőséggel. A felhatalmazás megvolt.

Amennyiben mégis dá-dá-t kapnának, rögtön jönnek a jógvédők, elempék, és adják alájuk a lovat.

Nem tudom mikor fog megtörténni a visszafordíthatatlan, amikor az emberek megcsömörlenek a hazugságtól, mindenki tudja milyenek a cigányok (tisztelet a kevés kitételnek, mert akad) és nem holmi önjelölt rendfenntartók fognak sétálgatni, hanem a "büdös magyar paraszt" tényleg kapát és kaszát ragad, mert elege lesz a tehetetlenségből!

A gyerekszínpad a videóban meg egyszerűen szánalmas, képesek a saját kölkeiket is felhasználni a hazugságaik alátámasztásához.

cutcopy 2011.05.02. 13:48:55

"Köveket dobáltak a házra, hova?"

Ne ez az, annak nyoma kéne hogy legyen minimum egy kő vagy egy üvegszilánk..

"Az egyik roma kislány a Te mit láttál? kérdésre: Gárdisták. Hogy begyöttek a házba"

A ritmusra sírósat játszó gyerekek egyből elhallgatnak amikor felelniük kéne.. arról nem is beszélve hogy nem csak azt mondta a kislány hogy bementek a házba hanem még fel is rohantak..

Hát igen az ember néha szereti sajnáltatni magát és felnagyítani a problémát ha segítség juthat számára, de ez ebben az esetben szinte családi hagyományból fakadó etnikumi betegség aminek kiújulására sajnos most néhányan adtak is alapot..!
Hozzáteszem sosem irígykedem a cigányokra és örülök hogy nem vagyok a helyükben..
Egyébként Cs.Á, miért nem ment a fekvő ember közelébe /gondolom Alex/ mikor már egyértelműen kiderült számára hogy ott van..? Tán félt hogy a legrosszabb hírt kéne tudósítania..?
Az egész történetben amúgy a kiépített térfigyelő kamera /hanggal/ léte lepett meg a legjobban, tudja valaki hogy mikori fejlesztés? )

WhyCantITouchIt? 2011.05.02. 13:49:34

@lecsekkoltam:
Jah, ha már kiegyensúlyozott tájékoztatás.
Itt egy ínyencség:
ataszjelenti.blog.hu/2011/04/29/gyongyospata_6
A cikkben elhangzik az év mondata:
-"A férfiak már napok óta virrasztanak, nappal sem mernek munkába menni"

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 13:49:48

@Zabalint:

Had elegye egy kicsit demagóg. Kiből lenne több halott, az idióta részeg gárdistából, vagy a kisebbségi bűnözőből?

Martian (törölt) 2011.05.02. 13:50:34

@kamuszutra: persze, mindenki hazudik valahol... csak az a bökkenő, ahol mindez mérték nélkül a közösségi élettechnika egyik alapja, zéró erkölcs, felelősség és egyéni erőfeszítés nélkül.

l.x. 2011.05.02. 13:50:35

@Alikam: "Komolyan, kapsz egy all inclusive utat tőlem oda. Esküszöm fizetem két hétre az ott tartózkodásodat... "

Volt már ilyen felajánlás a polfórumon - mérsékelt sikerrel.

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2011.05.02. 13:50:57

@Zabalint: Kérdés, hogyha az USA-beli törvények élnének, vajon maradt volna 40-50 ember, aki megverje Alexet?

2011.05.02. 13:51:18

@lecsekkoltam: Nem a származással van gond, hanem az életformával. Naponta találkozom cigány pénztárossal a boltban ahol szoktam vásárolni. Eszembe sem jut "úgy" gondolni rá. De az erőszakos, tolvaj, gyümigépbe segélyt dobáló gecikkel tele van a puttony.

Alikam 2011.05.02. 13:51:52

@l.x.: gyanítom erősen(!) mérsékelt lehetett...

dzsi85 2011.05.02. 13:52:17

@lecsekkoltam:
:D másold már be kérlek, hol írtam én azt, hogy "minden cigány bűnöző, nem dolgozik, hazudik"! olyan szavakat idézz tőlem, amiből egyértelműen leszűrhető, hogy én ezt gondolnám! nehéz lesz, bibsikém... vigyázz, az első kommentem nem játszik, ott pusztán azt mondtam, hogy az ilyen helyzetekben a cigányok mindig hazudnak! de persze lehet te belemagyarázol bármi mást...

mert hát erre vagytok képesek, magadfajta libsi bohócok, a másik szájába adni olyan dolgokat, amin aztán lehet lovagolni, meg nácizni. a probléma mögé látni, esetleg megoldást keresni!? az már meghaladja az agyi kapacitást.

és valóban nyugodtan el lehet menni, a magadfajta a nagy többségnek egy percig sem hiányozna!

Napkutya 2011.05.02. 13:53:39

@psr6: "Csodálkoznék, ha az itt hőzöngök több hetes megfélemlítés után, friss stresszehlyzetben objektív megfigyelőként nyilatkoznának. "

Nab.szdmeg! Butuskám, mi a legtöbben itt a begyakorlott teljesítményt csodáljuk!

"Megfélemlítve", "friss stresszhelyzetben", KEVÉS HIBÁVAL (!!!) mondják el többen majdnem ugyanazt, -ami dokumentáltan NEM lehet igaz!

Butuskám...

2011.05.02. 13:54:42

ez egy plusszos poszt, respect

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 13:55:08

@Nikosi:
Azért ez a mindenkinek van lehetősége tanulni is faszság. Ja, mindenkinek van, de nem mindenki egyforma esélyekkel indul. Ha 10 gyerek lakik egy szobában, a szülőknek a 8 általános sincsen meg és lopásból élnek, akkor a gyerekekből sem lesz semmi, az biztos, ha mégis próbálkozna egyikük kitörni, azt kiközösítik a többiek.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 13:56:57

@l.x.: Nem, hanem azt, hogy fordítva, történtek olyan bűncselekmények amelyek közösségek ellen követtek el, azért mert az zsidó, mert meleg, mert cigány, stb. Mindig van valaminek előzménye. Amire a társadalom, az állam így reagált. Másik kérdés, hogy volt -e értelme ezt külön tényállásba tenni.
@Nikosi: Azért abban egyetértünk, hogy a magyarok között is vannak olyanok, akiket az angolok white trash-nek hívnak. Nem dolgoznak, nem akarnak, felveszik a segélyt, sír a szájuk, hogy képzettség nélkül nem kerülnek zsíros állásba, de tenni nem tesznek érte, a gyereket 16 évesen max elzavarják legjobb esetben dolgozni, rossz esetben lopni, vagy kurválkodni. De mégse mondjuk, hogy minden magyar ilyen lenne. Rajtuk épp úgy segíteni kell, mint a cigányokon, ugyanaz velük is a probléma.
@Gaius Plinius Secundus: Szerintem a börtön olyan magyar és nem magyar állampolgárokkal van tele, akiket a magyar bíróság büncselekmény elkövetésében bünösnek talált és börtönre ítélt. Ezek között vannak cigányok, magyarok. Ami közös, hogy mind elkövetett valamit amiért odakerült. Nem érdekel hogy mennyi belőle a magyar, mennyi a cigány és mennyi a pingvin. Elkövették, elkapták, lecsukták. Nem látom értelmét ragozni nemzetiség alapján. Nekem bűnöző, nem látom a különbséget, egyik se jó ember(durván egyszerűsítve). Egyikhez se akarom hogy közöm legyen.

Alikam 2011.05.02. 13:57:34

@Zabalint: kisebbség "kultúrájának" formálása nem az állam feladata és nem is a többi állampolgáré.
Ha náluk az dívik, hogy kiközösítik, akkor sem lehet mit tenni, meg nem is kell, magánügy.

Magyar magyar között sem egyforma esélyekkel indul mindenki. Ki mondta neked, hogy az élet igazságos?

TG69 2011.05.02. 13:57:57

@Zabalint: De mivel itt emberek vannak, ezért nem tudom mért kellene empátiával fogadnom a tigrisezést. És egyáltalán te tudod mikor lesznek újra tigrisek? Elég, ha véletlenül elsodorsz egy gyereket és akkor azok lesznek? Ezt nem lehet védeni, mert akkor bűnözőket, bűnözői létformát védünk és eltemethetjük a jogállamot.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 13:59:34

@Nikosi:
Nem az a kérdés, hogy kiből lenne több halott, hanem az, hogy miért nem hallom a hangokat most, akik szerint jogos lenne lelőni a betörőt, hogy jogos lett volna lelőni Alexet? Mert ha ez lenne a törvény, utóbbi is jogos lenne.

@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka:
Hidd el, maradt volna. Néhány cigány halála után más módszerekkel próbálkozna a kisebbség.

Martian (törölt) 2011.05.02. 13:59:44

@lecsekkoltam: "valakit származása miatt utálni (cigány)"

Mindez nyilván nem származás, hanem egyfajta horda-életmód kérdése.
Jópár egyértelműen cigány származású embert ismerek személyesen, akik európai módon élnek ("fehérek" között) és eszük ágában sem lenne más cigányokkal együtt falkában, putriban élni.

TG69 2011.05.02. 14:00:25

@Zabalint: Ez is lejárt lemez bizonyos értelemben, hiszen ott ahol ez a helyzet, ott az iskolákban is túlnyomórészt cigányok járnak, ergo ilyen élethelyzet nem lehet alapja a kiközösítésnek. A dolgok már rég elfaultak ahhoz, hogy a klasszikus liberális dogmákkal leírhatnánk.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 14:00:54

@Zabalint:

Na tessék akkor ezért, a többségi társadalom, a dolgozó emberek felelnek. Ő miattuk van 10 gyerek. Ő miattuk nem tanult a szülő. Nem megélhetésből szülték a 10 gyereket véletlenül, "csak dolgozni ne kelljen" (Idézet egy Bikini számból). Erről ki tehet, az átlag ember. Ki tartotta a fejéhez a fegyvert, hogy szülj vagy meghalsz.

Kényszerítette valakit valaki ebbe az életvitelbe.

Vannak olyan kitört roma/nem roma emberek akik a mély szegénységből jöttek és a tanulás útján értek révbe. Ez igaz, tehát ergo lehetséges.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 14:01:38

@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka: Az USA-ban maga a társadalom lépett volna fel a véderő, a szebbért jövő ellen, és tüntettek volna legalább 3 minisztérium előtt, hogy hogy juthattak idáig. Maga a társadalom kikövetelte volna, hogy ilyen ne forduljon elő. Vizsgálat indult volna, szenátusban, hogy akkor most ez hogy is volt, van és hogy lesz ezután. Maga a kormány állt volna elő sebtiben egy programmal, ami segíti a felzárkóztatást, és egyidejűleg kemény fellépést igért volna az ilyen szervezetek ellen. Kb 3-6 hónapon belül lett volna egy többé kevésbé működőképes program, a falu önálló rendőrörsöt kapott volna és gyors pénzügyi segítséget. Hát ez a különbség. Ja meg annyi, hogy a fenti képen látható vérző szemöldökű srác médiasztár lett volna, és nagyobb a médiacirkusz.

Anti Anyag (törölt) 2011.05.02. 14:02:28

@is: Ha kirabolnak, akkor nem te mentél, hanem ő jött.

Fogtad?

Anti Anyag (törölt) 2011.05.02. 14:03:44

@lecsekkoltam: Az USA-ban lehet, hogy ez lett volna, de előbb lelövi a gazda azokat, akik behatolnak a birtokára.

Szóval ott nem véletlenül nincs "véderő".

Jakab Andor 2011.05.02. 14:05:16

@Monsanto: Igen, de ez nem csak a cigányokat sújtó probléma. Gondolj a Zsanett ügyre, fogalmunk nincs az igazságról! Rengeteg az igazságtalan, józan észnek ellentmondó döntés és megkockáztatom, hogy cigányt még gyakrabban ítélnek el ránézésre, tákolt bizonyítékok alapján, koholt vádakkal. Előfordul persze nem cigánnyal is, a móri bankrablás ügyénél nem kell rá égbekiáltóbb példa, hiszen az ráadásul egy óriási érdeklődésre számot tartó kirakatper volt.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 14:05:31

@Alikam:
"Ha náluk az dívik, hogy kiközösítik, akkor sem lehet mit tenni, meg nem is kell, magánügy."

Ok, de ha magánügy, akkor a probléma sosem lesz megoldva, lehet persze átmenetileg pár hétre rendet tenni, sőt azt is el tudnám képzelni, hogy sok pénzt felhasználva, keményebb rendőri fellépéssel évekig rend legyen Borsodban és Hevesben, de hosszútávon ez nem oldja meg az alapproblémát. Én radikális módszereket sem tartanék rossznak, csak nem tudom ha pl. állami gondozásba vennék az ilyen gyerekeket, mennyivel lenne jobb, hiszen ott sem jobb a légkör. De egy biztos, ez nem magánügy kategória, hacsak nem akarod kitenni Borsod határába a rezervátum táblát, kitelepítve onnan az összes magyart, és lezárva a területet.

@TG69:

Nem védtem én semmit. Csak azt állítottam, hogy a véderősök sem voltak teljesen normálisak.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 14:05:54

@Zabalint:
Hol védtem védem pontagyú Alexet. Ha azok a törvények lennének és pontagyú részeg barátunk besétálna akkor bum lelőnék.

De szerintem, ha azok a törvények lennének Alex akár mennyire pontagyú és részeg nem menne be, mert tudná, hogy ott mi várna rá. De vajon a nagyon rettegő és 4 embertől teljesen megijedt, banda, az bent maradt volna a kerítésen belül a fenti törvény léte mellett. Megvárva hátha bejön Alex és jól agyonvehetjük, nem megnyugtatlak, kijöttek volna és ugyan ez történt volna.

Még egyszer kihangsúlyozom, nem értek egyet a részeg Alex viselkedésével, de a dolgok elintézésének nem ez a módja.

thatwasnice 2011.05.02. 14:07:29

A múlt héten mentem volna a barátaimmal színházba, de sajnos aznap rosszul érzetem magam. Most már nem is bánom annyira, ezeknek a kisgyerekeknek és a többieknek a lenyűgöző színészi alakítása úgy érzem mindenért kárpótolt.

Köszönöm a posztot!

És remélem ezeket a kiváló amatőr színjátszókat még viszontláthatjuk még hasonlóan színvonalas alakításokban. Jászai díjat nekik, mert megérdemlik!

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 14:08:04

@Anti Anyag: LOL. Persze hogy vannak ilyenek, sőt még ilyenebbek. Azt hiszed tán, hogy az ilyen félkatonai szervezetek magyar újítások? Még a jó öreg Ku-Klux-Klán is élő szervezet.
Ha pedig lelövi, 12 ember elítéli, sittre vágják, és az életben le nem mossa magáról hogy rasszista, nála még bin laden is jobb ember lenne. A felesége elhagyná, a gyerekei szóba se állnának vele, mivel nem tudna fizetni a banknak, oda lenne a birtoka.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 14:08:14

@Nikosi:
"Vannak olyan kitört roma/nem roma emberek akik a mély szegénységből jöttek és a tanulás útján értek révbe. Ez igaz, tehát ergo lehetséges. "

Nem mondtam, hogy nem lehetséges, de nem egyszerű. Az ilyet kellene motiválni. Érdekes, mikor pl. valaki kitalálta, hogy a hátrányos helyzetből jövők kapjanak plusz pontokat felvételin, ment a hőbörgés. Pedig azzal a tolvaj, tanulni nem akaró cigányokat támogatnánk?

@TG69:
Te olvasol, vagy csak írsz? Tudod ki közösíti ki a tanulni akaró cigányt? Na mit is írtam?

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 14:10:47

@lecsekkoltam:

Ez igaz. De USA-ban nem mernének annyira betörögetni, meg fosztogatni. Főleg nem a vidéki USA-ban. Mert ott a farmernek puskája van és nem fél használni.

Meg ugye a rendőrség ott nem ilyen kesztyűs kezű az bűnelkövetőkkel szemben, és a börtönök sem piknikek. A vidéki seriffek, meg nem arról híresek, hogy nagyon barátjai a bűnözőknek. Az USA-ban pont vidékről húzódik a bűnözés a nagyvárosokba, mert vidéken gyorsan vége lehet a dalnak. Nálunk ez pont fordítva működik.

Nurrddin 2011.05.02. 14:12:44

aki hisz ezeknek a cigóknak, az simán elhiszi a húsvéti nyuszi tojásrakó legendáját is...

l.x. 2011.05.02. 14:13:07

@lecsekkoltam: "történtek olyan bűncselekmények amelyek közösségek ellen követtek el, azért mert az zsidó, mert meleg, mert cigány, stb."

Ha a stb helyére a magyart helyettesítenéd, legközelebb nem kellene pöttyös bohócot adnod.
De tudom, ez a vérliberális hivatás szerves része.

G_P 2011.05.02. 14:13:12

Végre valami, ami a kuruc és az Index közt helyezkedik el (mivel mindkettő gyomorforgatóan valóságtól távoli)!

A videókon időnként erősen műbalhé-szag van, hiszen aki látott már közelről cigányasszonyt, az azt is tudja, hogy a legkisebb vélt igazságtalanság után is képesek oltári nagy színjátékokat, cirkuszt előadni.

Az elvakult és kizárólag az egyik fél szempontjait figyelembe vevő jogvédők vajon mit lépnének a mandiner vágatlan videói láttán? Alighanem azt mondanák, hogy utólag lettek manipulálva. Vagy a szegény, megfélemlített cigányok, akik csak Krisztus tenyeréből loptak egy szöget; valójában kényszer hatására cselekedtek...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.02. 14:13:15

@Jakab Andor: "Nos, a "megélhetési jogvédők" álláspontja az, hogy az egész cigánysort ne lehessen végigverni, ha egy cigány kinyitja a száját."

Nem kell idézőjel. :) Egyébként szerintem meg az szadista, hogy individuumonként értelmezzük a bűnösséget a cigányoknál. Lakatos Renátó csak nem azért lincsel mert ő olyan, hanem mert ez a közösségi norma. Ha nem akar kiszakadni ebből a közösségből, bele a semmibe, akkor neki is lincselnie kell. Ha L.R-t lecsukják mi fog történni? Semmit. L. R. "jót" cselekedett, mikor kijön hősként fogják ünnepelni, soha nem fogja úgy gondolni, ő mint individuum, hogy rosszat tett.
(Sőt ő igazából áldozat, és ezt komolyan gondolom. Adott egy helyzet, amire csak úgy reagálhat, hogy megszegi az egyik közösség normáit. Vagy a Magyar Állam törvényeit, vagy a cigány közösségét. Mintha feldobna neked valaki egy érmét és attól függően, hogy eltalálod-e hogy fej vagy írás vagy ököllel arcon ütnek, vagy tökön rúgnak.)

"Sőt, elvileg már az erre való uszítás is bűncselekmény, úgy hívják, hogy gyűlöletbeszéd, amiért -elvileg- börtönbe kellene kerülnöd."

Lári-fári. Azért egy tárgyalást engedélyezel nekem, vagy rögtön jöhet a dutyi?

"De a gyakorlatban csak cigányokat ítélnek el gyűlöletbeszédért, amikor azt találták mondani, hogy mocskos magyar."

Nem. Azért ítélik el őket, mert lincseltek. Többen mentek kevésre gyilkos szándékkal, és a "mocskos magyar" a rasszista indítékot támasztja alá.

Én például bármilyen hihetetlen, akármilyen szemétnáczy vagyok sosem támadtam cigány(ok)ra. Ez fordítva nem teljesen igaz.

"Szerintem te meg fogod úszni, pedig igen sértő kijelentéseket tettél egy egész etnikumra"

Szívem megszakad. Hadd tegyek már olyan megjegyzést akármelyik etnikumra! A svábok meg smucigok! Na most mi van? Jöjjenek a zsaruk?

"sőt az egész etnikum ellen irányuló erőszakra bátorítasz másokat is."

Szövegértési gondjaid vannak. Konkrétan a terrorizáló cigány közösség elleni erőszakra buzdítok.
(Aminek egyébként lehetnek nemcigány tagjai is, nem kell a közösségnek homogénnak lennie, és egy cigánynak sem kell feltétlenül a közösség tagjának lennie. Pl ha nem "haverkodik" velük, nem követi a normáikat. )

l.x. 2011.05.02. 14:14:32

@Nurrddin: Nana, a nyuszit akár még én is elhiszem - legalábbis sorrendben hamarabb.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 14:14:36

@TG69:
Jó, akkor szádba rágom. Azt a cigányt, aki tanulni akar, és ki akar törni, a többi fogja kiközösíteni. Ezt írtam, úgy érzem eléggé világosan. Innentől kezdve éppen az a megoldás, hogy a tanulni, dolgozni akaró cigányokat kell segíteni, hogy ezt a helyzetet ellensúlyozzuk. A többi meg kapjon akkor segélyt, ha nem csinál gyereket, ne pedig fordítva, mint most!

sourcerror 2011.05.02. 14:15:03

@lecsekkoltam: "Ha pedig lelövi, 12 ember elítéli, sittre vágják, és az életben le nem mossa magáról hogy rasszista, nála még bin laden is jobb ember lenne. "

Jó nagy faszságot írtál ide öcsém. A birtokháborítót szó nélkül le lehet lőni Amerikában. Szóval nem ítélnék el.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 14:15:22

@Nikosi: Akkor most linkeljek neked baltimore-i fórumokat, pl? A city-data.com fórumain ha beleolvasgatsz ugyanezeket elolvashatod, csak kevesebb gyűlölettel és utálattal mint itt. Nincs ilyen indulat, pedig panasz van bőven.

csabesz77 2011.05.02. 14:16:22

Ez az elmult 20 ev "sikeres" politikajanak koszonheto! Ez az egesz nem most kezdodott! A politikus urak meg csak beszelnek cedula nelkul. Szemely szerint en nem ertek egyet egy szelsojobbos szervezodessel sem, de azt elismerem, hogy ideje volt mar felkavarni ezt a posvanyt! A mostani kormany szereti ismetelgetni a ketharmados tobbseget meg azt, hogy a valasztok mire adtak nekik felhatalmazast! Na akkor itt a felhatalmazas arra, hogy elovegyek a ciganyokat is!!! Erdekes, milyen gyorsan intezkedtek az "egyenruhas bunozokkel" szemben! A ciganykerdes megoldasara meg nem volt eleg 20 ev! Plusz! Allitolag ez az egyik fontos pont az EU magyar elnoksege alatt! Azzal, hogy naponta ezerszer nyilatkoznak a kormanytol a sajtoban a problemakrol, attol meg az nincs megoldva! Ket pszichologus kerekparozik. Az egyik elesik, rettenetesen osszetori magat. Folyik a vere, torott az orra! Mire a masik: "Akarsz beszelni rola?" Na ez a Fidesz!

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 14:17:06

@l.x.: Inkább vagyok pöttyös bohóc és vérliberális, mint l.x.

Jakab Andor 2011.05.02. 14:17:15

@twinkedli: Téged az zavar, hogy a közpénzből segélyeket kapnak a cigányok is. Ezen a téren sokkal radikálisabb vagyok, szerintem az államnak senkit nem kellene segélyezni. Tehát amit a cigányoktól sajnálsz, én mindenki mástól is sajnálom. Én akarok dönteni, kinek és mennyi pénzt adok, ha akarok és nem örülök, hogy az állam elveszi a pénzemet, és úgy osztogatja szét, ahogy jónak látja.

TG69 2011.05.02. 14:17:28

@lecsekkoltam: Egy problémára akkor kell reagálni a társadalomnak, amikor az átlép egy határt. A cigány lakosság integrációja társadalmi probléma és akkor járunk el helyesen, ha mindkét fél erényeit is kudarcait számba vesszük. A liberális ethosz megtanította velünk, hogy mik a cigányok erényei és mi a magyarok hibái. Most hogy tovább lépjünk meg kell ismerni a másik valóságot is. Ha mi magyarok, cigányok evvel közösen szembesülünk, utána lehet valamiféle továbblépés. Addig csak pattogó liberális lesznek, meg nyilasok.

eax_ 2011.05.02. 14:18:00

@Zabalint: "miért nem hallom a hangokat most, akik szerint jogos lenne lelőni a betörőt, hogy jogos lett volna lelőni Alexet? Mert ha ez lenne a törvény, utóbbi is jogos lenne."

Szerinted ebben a szituacioban komolyan megallna a jogos vedelem? Melyik galaxisban?

dark future · http://www.andocsek.hu 2011.05.02. 14:20:07

a videó szereplőivel (cigány/önkéntes polgárőr egyaránt) sok kisebb mellett egyetlen hatalmas probléma van: hogy ők az ún. Tisztelt Választópolgárok. ha nem lennének, akkor a rendszerváltás után két évtizeddel nem itt tartanánk, a kormányok mernének lépni, a tények tagadása és látszatmegoldások helyett tudnának érdemben cselekedni.

a következő évtized szerintem a rádöbbenés évtizede lesz: lassan mind az állampolgárok, mind az egyes országok kormányai rá fognak jönni, hogy a jelenlegi állapot nem fenntartható. az nem működik, hogy Európa tartja el a környék összes jöttmentjét, hogy Németország tartja el fél Európát, az nem működik, hogy Magyarország lakosságának a harmada tartja el a többit, az nem működik, hogy az inaktívak kegyeit kelljen keresni minden egyes választáson.

a szolidaritásra, humánusságra, (államilag kikényszerített) önzetlenségre nem lehet építeni, mert nem működik. a tapasztalat azt mutatja, hogy lépten-nyomon visszaélnek vele. ha nem lesznek visszacsatolások, ellenlépések, ha nem változtatunk nagyon sürgősen, akkor egy-két évtized múlva egészen más képet fog mutatni mind Európa, mind Magyarország a mostanihoz képest.

aki kicsit járatos a fizikában, az tudja, hogy egy magára hagyott, zárt rendszerben a lejátszódó spontán folyamatok során a rendszer entrópiája mindaddig nő, amíg be nem áll az egyensúlyi állapot. az entrópianövekedés a társadalomban, a társadalmi folyamatoknál is megfigyelhető. beavatkozás nélkül a kezdeti, ős állapotokhoz fogunk mindinkább közelíteni. ha ez a kívánatos, akkor maradjon minden így, ahogy van.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 14:20:34

@sourcerror: Hogy te is megértsd. Ha egy fehér lelő egy birtokára belépett feketét, akkor bizony úgy elítélik mint a pinty. Még akkor is, ha azon kapja, hogy zsákban viszi kifelé az uborkáját. Az amerikai igazságszolgáltatás megérne egy külön vitát. Mert annak még kevesebb köze van az igazsághoz, mint a politikusnak a tisztességhez.

fikanick 2011.05.02. 14:22:27

Turul draga, te mostanra mar nyiltan is rasszistanak tartod magad (utalnek a multkori cikkedre, amiben a "ciganyok" hazudnak) kitetel tobbszor is szerepelt, vagy azert onmagadnak meg hazudsz ezzel kapcsolatban?

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 14:22:44

@zulu: KKK. Így egyszerűbb. Ne tessen kötözködni:D:D

sourcerror 2011.05.02. 14:23:03

"Amendment 2 - Right to Bear Arms. Ratified 12/15/1791.
A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed."

Yes legally if that person threatens you, your family, persons, houses, papers, and effects with deadly force you can legally shoot and kill them and it will legally be considered self defense.

Example:

Someone brakes in to your house while you and your family are sleeping.

By doing so the criminal has put you, your family, persons, houses, papers, and effects in a life or death situation. At that point they have violated the US Constitution, which is the supreme law of the United States of America. By doing so they forfeit any protection and or rights delegated to them by the US Constitution at that present moment because they have intentionally and maliciously violated your rights under the forth amendment of the US Constitution.
At this point you are protected by the second amendment of the US constitution and have the right to defend yourself, persons, houses, papers, and effects with deadly force as needed.

wiki.answers.com/Q/Can_you_shoot_legally_trespassers

l.x. 2011.05.02. 14:24:37

@lecsekkoltam: Csak így tovább! Én se szívesen lépnék a helyedbe Elektromos Szerzetesnek.

2011.05.02. 14:24:48

@dark future: Sajnos minden szavad igaz. Pontosan ez a helyzet.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 14:24:50

@Zabalint:

Az amit írsz nem megoldás, nem. Mert azzal, hogy pozitívan diszkriminálsz, nem mész semmire. Ez itt 20 év ment, a pozitív diszkrimináció változás meg nulla.

A fejekben kell rendet rakni, mert ha tanul akkor nem lesz szükség plusz pontokra, mert magától is bejut majd. Mint ahogy ma is van akinek sikerül mindenféle pluszpont, meg hátszél nélkül, pedig a nyomorból jött, alul iskolázott szülők gyermekeként.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 14:24:50

@eax_:
Ha átlépték a kerítést(vagy a telekhatárt), akkor az USA-ban jogos lenne. Márpedig ezt a törvényt szeretnék sokan itthon is, mikor a cigányok lopásairól, betöréseiről beszélünk. Itthon természetesen nem állja meg a helyét jelenlegi törvények szerint, ezt nem is vitattam, el is kellene olvasni, amit írtam, mielőtt reagálsz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.02. 14:25:52

@psr6: Gondolom az is rasszista provokációk sorozata, hogy idős emberek haza akarta menni miséről.

A falu hídján átmenni meg az aljasság netovábbja, hát csodálkozik az ember, ha antifasiszta aktivisták, halált megvető bátorsággal 5szörös túlerőben pénzt követelnek ezért?

Azt már meg sem merem jegyezni, miféle bestialitás víkendházat, borospincét üzemeltetni, gyümölcsöt termeszteni a cigánysor mellett?! Hát azt várják a mélyszegényektől, hogy ezt hagyják? Hát nem!
No pasaran!

Gaius Plinius Secundus 2011.05.02. 14:27:58

@lecsekkoltam:

Az lehet hogy teged nem erdekel, de minket meg erdekel miert is van az hogy cc. 80% a bortonoknek cigany, mind a noi mind a ferfi bortonokben.

Az hogy a kormany (barmelyik) pusztan ezzel a tennyel nem foglalkozik (sot: ki sem meri mondani) attol meg a problema nem fog megoldodni. Es hiaba mondod hogy szegenyseg igy meg ugy, a vilag nagyobbik fele sokkal nagyobb szegenysegben el mint a sok Digitv-s es okostelefonos cigany, aztan megsem bunoznek annyira belso Mongoliaban vagy mashol, mint a ciganytelepen.

India legnagyobb putrijaiban is ertik hogy ha a szomszedodtol lopsz az is csak neked art es csak a kozosseg osszetartasa az ami segit hosszu tavon. A ciganyok meg azt sem kepesek megerteni hogy lopni azoktol az emberektol, akik kvazi eltartjak oket nem egy jo lepes. Megjegyzem, ha esetleg a PC torikonyvek nem emlitenek, hogy a ciganyokat bizony ugyanugy kiutaltak Indiabol mint barhonnan mashonnan, es ott is erinthetetlenek kasztjaba voltak sorolva. Meglepo, mi?

WhyCantITouchIt? 2011.05.02. 14:28:01

Mekkora fotelharc van itt:D Majd én megmondom! Nem, én mondom!
Náci! Rasszista!
A PC visz minket a sírba.
Én csak azt látom hogy a cigányok össze-vissza hazudtak, a sajtó pedig csak és kizárólag ezeket közölték( pisztoly mendemondája, az ablakon bedobott téglára kirohanó békés cigányok stb. stb.)
Itt most szépen cáfolták a cigány hazugságokat a térfigyelő felvételével.

Azt nem értem hogy egyesek miért harcolnak foggal-körömmel a tisztánlátás ellen.
Míg az USA-ban statisztikát vezetnek bőrszín alapján az elkövetőkről, a CNN-től kezdve a helyi adókig, az elkövető bőrszínét is megemlítik. Afro-american, white, hispanic stb.
Nyugat Európa még nem tart itt de már halad, ott muslim vagy immigrant-et mondanak és máris lehet tudni.
Magyarországon mi van? Lófasz.
1 millióan a tisztánlátásért? Vagy az nem jó, büdös?

TG69 2011.05.02. 14:29:47

@fikanick: Nyílvánvíló, hogy a videón szereplő cigányokra illetve közszereplést vállalókra érti minden normális embre ezt a kitételt. Amint az látható úgy hazudik mind, mint a vízfolyás :). A kevésbé azok, meg tovább játszák a PC darabot, egyre kevesebb sikerrel.

l.x. 2011.05.02. 14:30:04

@Zabalint: "Márpedig ezt a törvényt szeretnék sokan itthon is, mikor a cigányok lopásairól, betöréseiről beszélünk."

Kétlem, hogy valaha önkén[ty]es rendfenntartóknak kellene bárhol megjelenniük, ha így is volna. Így aztán arról se kéne beszélni, mi volna ha a rendfenntartó ígymegúgy.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 14:31:05

@TG69: Igen, de itt nem arról van szó, hogy ismerjük meg a másik hibáit, és hogy tegyünk róla, hogy ők is változzanak, tegyenek érte. Itt arról van szó, hogy menjünk le a cigánysorra, oszt grasszáljunk, keressük a balhét. Mert mindenkinek tele van velük a töke, a közvélemény nekünk ad igazat. A liberálisok és jogvédők se mondják hogy nem kellene nekik is változni, ők azt mondják, hogy ez nem jó válasz, ez nem helyes. De addig amíg a két oldal egymást marja, addig a kormány veszi magának az audit, kitüntetéseket osztogat, suttyomban lepaktál a munkaadókkal, pózol hogy milyen keményen dolgozik. De nem csinál semmit. Senki, egyik oldal se fordult oda, hogy hol van az az eu-s romaintegrációs program, amit mi akartunk megcsinálni? Fő művűnk lenne, azt mondták. Egyáltalán mit csinál a kormány ezzel a helyzettel? Addig lehet sunnyogni, maszatolni, az ellenzékre mutogatni. Addig se kell dolgozni. A kormány úgy viselkedik most, mint ahogy itt lehet olvasni a cigányok. Büdös a munka, de az adót beszedi, amit tud összeharácsol, majd elkölti audira meg ipad-ra, meg puccos irodákra.

Jakab Andor 2011.05.02. 14:31:34

@TaTa86.: Kineveted a dolgot, ami tulajdonképpen érthető. Amíg a bíróságok viccet csinálnak a törvényből, kifejezetten jól szórakozik mindenki, aki szereti a zsidókat és cigányokat a lehető legjobban megalázni, sőt lehetőség szerint elpusztítani. Azaz ott folytatni, ahol a második világháború után kénytelen voltak egy időre abbahagyni. Némelyik európai országban nem szórakoznál ilyen felhőtlenül, úgy is fogalmazhatok, hogy lényegében a nácik európai fellegvárában szabadon lubickolhatsz, náci ruhákban lehet mászkálni a cigánysorokon és ha a rendőrség be is vinne, a bíróságról elengednek. Olyan ez a nácinak, mint a drogosnak Amsterdam.

Goompah 2011.05.02. 14:32:10

@lecsekkoltam:

"Miért abból indulunk ki hogy az egyik hazudik a másik meg magyar?"

Drága, te meg miért abból indulsz ki, hogy a magyar hazudik, a videofelvétel hazudik, a térfigyelő kamera hazudik, a rendőrök hazudnak, a belügyminiszter hazudik - csak a cigányaid mondanak igazat?

Te voltál olyan tisztességtelen hazug, aki egy korábbi poszthoz azt írtad, hogy inkább a hazudozó cigánynak hiszel, mint a magyarnak. Csodálom, hogy van még bőr a képeden megjelenni és mosni róluk a szart.

Alikam 2011.05.02. 14:34:22

Asszongya pisztoly van náluk, meg megfenyegették őket, meg meg vannak félemlítve erre kint áll az összes cigó folyamatosan és nyomja félhangosan, hogy gyertek ide köcsögök stb. stb.

Komolyan, kibaszott kabaré ez:))))

szita szita péntek 2011.05.02. 14:34:22

@Jakab Andor:
"Sokkal érdekesebb, miért engedte el minden büntetés nélkül az egri bíróság a véderő tagjait?" - Nyilván mert nem követtek el semmi jogsértőt. Emberek magánterületen játékfegyverekkel katonásdit játszottak. Igaz, a cigányok meg féltek ettől, node akkor Te hol húznád meg a határokat? Mennyire fér bele a szabadságjogok korlátozása (pld. hogy szabadon sétálgathass a barátaiddal a közterületen, a magánterületen meg azt tanul, amit akarsz, azt játsz amit akarsz, úgy öltözz amit akarsz) a liberális eszmerendszerrel? Szerintem sehogy. Nyilván nem tagadható le a provokatív szándék, de hol a határ, amit a jognak meg kellene húznia? Ismereteim szerint a Véderősök sehol, semmilyen írott szabályt nem hágtak át, de még csak erkölcsit sem. (Az ilyen apróságokat most hagyjuk, hogy részegen az utcán vizeltek, nyilván érted, hogy itt most nem erről beszélek.) Mennyire tehetők felelőssé a helyi cigányság paranoiájáért?

- "Miért nem büntetendő valahogyan az a nyílt provokáció, amit a vak is lát, és ami ezt a konfliktust előre borítékolta?" - Mert nem diktatúrában, erőszak államban élünk. Remélem.

- "És még érdekesebb, hogy ott Egerben végleg minden felelősség alól mentesültek tetteikért, vagy a jövőben, valamikor nekik is vállalni kell a felelősséget azért, hogy Gyöngyöspatán több fiatal embert nagyon megvertek. Mert szerintem a vak is látja, hogy igenis volt szerepük benne. Életveszélyes helyre terveztek katonai kiképzőtábort és nem gondoskodtak sem a résztvevők, sem a környék lakóinak biztonságáról." - Őőőőő, bocs, de akkor te a cigányság vérmérsékletét most akkor úgy kezeled, mint a környezeti csapásokat? Érvelésed a "minek épít ártérre a hülye?" gondolatra hajaz... Bocs, de az egyik probléma éppen a cigányság vérmérséklete és normakerülése. Az ilyen és hasonló "provokáció" ha másra nem, hát arra jók, hogy országos média visszhang mellett kibújjon a szög a zsákból!

Kiegészíteném még egy gondolattal:

Az állam feladata, hogy a bűnözőket elkapja, megbüntesse. A mértéktartóbb beszámolók is több tucat résztvevő cigányt emlegetnek. Ennek megfelelően nem három embert szeretnék a vádlottak padján látni, hanem több tucatot. Nem, nem is a szeretnék a jó szó, inkább az elvárom!

Gaius Plinius Secundus 2011.05.02. 14:34:58

@Lavor509:

az van hogy ha statisztika lenne akkor kiderulne a turpissag.

pl. mennyi penzt koltunk valojaban a ciganyok etetesere.

hogy kb. 1%-uk fizet adot

hogy a bortonok tele vannak veluk, a bunozes nagy reszet ok generaljak

hogy a rokkantkartya, szja, szocpol,afa stb. csalasokban erejukon boven felul vesznek reszt

hogy ha latsz egy gazdag ciganyt tudhatod hogy bunozo ilyen olyan modon

hogy az un. "kisegito" iskolak tul. keppen nappali melegedok a tanulni nem akaro ciganyoknak

a prostitucio, emberkereskedelem nagy resze szinten cigany business

ahogy a szinesfemlopas, illegalis szemetlerakas, lomizas es az ezzel osszefuggo adocsalasok tomkelege is

Persze hozza kell tenni hogy a ciganysag 10%-a (es sajnos ez az ertelmesebbje) tulajdonkeppen egy hatalmas etnikai es csaladi alapon szervezett maffia. A cigany jogvedok is nyugodtan ide sorolhatok, nagy reszuk semmi mast nem lat csak uzletet ebben is, vagyis EU-s es allami penzek lenyulasat es a "csalad" kapcsolatokkal valo segiteset.

Persze az mar abszurd hogy egy irni olvasni nem tudo, 3 altalanossal rendelkezo cigany miert is jarhat Maseratival meg Ferrarival, plana hogy ez miert is nem tunik fel a megfelelo hatosagoknak, csak nem felnek???

Goompah 2011.05.02. 14:35:17

@lecsekkoltam: Meg egy szemérmetlen hazug is vagy. A napnál is világosabb tények, videofelvételek ellenére is szegény ártatlan lincselőket véded. Szerencsére a hozzád hasonló vérliberális mocskoknak talán már végre lejárt az idejük.

l.x. 2011.05.02. 14:36:04

@lecsekkoltam: "A liberálisok és jogvédők se mondják hogy nem kellene nekik is változni,"

Aha, lépten nyomon követelik rajtuk, hogy a kölköt az iskolába küldjék, ne útonállni. Ezzel a követeléssel van tele a liberális és jogvédő sajtó.
Nem is érti az ember, hogy ennek ellenére miért süllyedt el az SZDSZ és jutott helyzetbe a jobbik a legérintettebb területeken.

Tudnám, ki a búbánatos rozmaringnak akarsz hazudni!

thatwasnice 2011.05.02. 14:36:36

@Jakab Andor:
"náci ruhákban lehet mászkálni a cigánysorokon"

NÁCI RUHÁKBAN? :'D

Kicsit Karcos 2011.05.02. 14:37:01

Hatalmas a "Roma nők és gyerekek a támadásról" c. videó.

- Gyüjjön, nézze csak meg, hogy rettegnek a gyerekek!

A két gádzsi felmegy a lépcsőn, mögöttük az operatőr. Fent néma csend. Egy-két-há, villany felkapcs:

- Brühühühühűűűűűűűűűű, óóóó, jajjj, brühühühűűűűűűűűű :(((((((((((((((((((((((((((((

A gyerekektől néha kérdeznek, akkor elhallgat mind. A kérdezett felnéz, majd arcát gyorsan a tenyerébe temeti. Csoportos brühühühű újraindul. Az ajvékolást csak egy-egy kiszűrődő intenzív, gyorsan elfojtott, néha orrhangon rezonáló légkibocsátás töri meg.

fikanick 2011.05.02. 14:37:12

@TG69: Az iteletedet leszarom, a normalis ember kitetellel itt most nem foglalkozom. Hogy ki hogy erti, hogy "a ciganyok hazudnak", az egyeni megiteles kerdese. Ciganyok nem tudnak hazudni, egy szervezet mar igen, egy ujsag meg szinten. Azert, mert a CIGANYOKNAK nincs ilyen tipusu kepviselete.

Az ovatos fogalmazas nem azert ereny, mert az PC-skedes, hanem mert nem vonunk bele igazsagtalanul egy olyan ugybe olyanokat, akiknek azonkivul, hogy egyezik az etnikuma (vagy akar a lakohelye) az elkovetokkel, semmi mas kozuk nem volt az ugyhoz.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 14:37:26

@Nikosi:

"Az amit írsz nem megoldás, nem. Mert azzal, hogy pozitívan diszkriminálsz, nem mész semmire. Ez itt 20 év ment, a pozitív diszkrimináció változás meg nulla. "

Már nagyon régen megvolt a probléma, mikor az felmerült, hogy esetleg a továbbtanuló cigány fiatalokat kellene helyzetbe hozni, vagy a dolgozni akaró cigányokat. Nem ez okoz problémát, hanem pont a mostani segély rendszer fenntartása, hiszen az motiválja a nem dolgozó életmódot. Nem, nem ez ment 20 éve, amiről beszélek abban az ügyben csak nagyon enyhe próbálkozások voltak, ami talán ha a cigányok 0,1%-át érintette.

"A fejekben kell rendet rakni, mert ha tanul akkor nem lesz szükség plusz pontokra, mert magától is bejut majd."

Ebben van valami, csak ott tévedsz, hogy magyarok között is az van, hogy sok szakra 90%-ban a tehetős szülők gyerekeinek van esélye bejutni, azzal, hogy a nyelvvizsgát pontozzák. Több nyelvvizsgája ugyanis nem a szorgalmas gyereknek van, hanem néhány esetet kivéve, ahol jó a középiskolai tanár, akinek fizették a különóráját. De ez csak egy példa. A szocializmusban is volt hőbörgés az egyetemi oktatók részéről, hogy sok falusi paraszt jut be a pozitív diszkrimináció miatt, aztán mégis többségükből jó szakember lett, ha pedig ez nincs, nagy részükből nem lett volna semmi. Gyakorlatilag egy ugyanolyan képességű tehetős, diplomás szülők gyereke több pontot tud szerezni, mint ugyanilyen képességű és szorgalmú putriból származó cigánygyerek.

"Mint ahogy ma is van akinek sikerül mindenféle pluszpont, meg hátszél nélkül, pedig a nyomorból jött, alul iskolázott szülők gyermekeként. "

Hát azért elmondom, elit iskolai diákjait nézve igencsak látható az egyenes arányosság a pluszpontok és az anyagi helyzet között. A nyelv a legkézenfekvőbb, de olyan is van, aki 3/4 óra történelem felkészítésért 4 ezret fizet. Egyébként nyelvvizsgám nekem is onnan volt, hogy szüleim magántanárt fizettek, 2 ember volt akinek külső felkészülés nélkül sikerült, ők kiskoruktól kezdve idegen nyelvű csatornákat néztek, onnan a nyelvtudás.

TG69 2011.05.02. 14:37:30

@lecsekkoltam: Ahogy én látom itt az verte ki a biztosítékot, hogy amikor ilyen balhé van, akkor a hivatalos verzió az lesz amit a cigányok ösze-vissza hazudoznak és csak nagy nehezen megy át az, hogy itt valós félelmek vittek helybeli magyarokat egy rossz lépés megtételére és hogy az ottani cigányok nagyban felelősek a kialakult helyzetért. Tehát amikor hazugág van a nyilvánosságban, akkor ne is keress értelmes vérehajtható programokat, mert egyelőre ennek nincs itt az ideje, valakik egyelőre ebben abszolut nem érdekeltek sőt. Hogyan is lehetne segyíteni azokon, akik ezt nem akaják, vagy maguk sem tudják mit is karnak?

eax_ 2011.05.02. 14:38:12

@Zabalint: "Ha átlépték a kerítést(vagy a telekhatárt), akkor az USA-ban jogos lenne."

Csakhogy nem leptek at a telekhatart, masreszt ez "az USA-ban" (melyik allamban?) sem lenne jogos.

en.wikipedia.org/wiki/Castle_Doctrine#Conditions_of_use

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.05.02. 14:41:46

@is: '4 kuruc a ciganysoron kolbaszol ejnek evadjan, amikor semmi keresnivaloja nincs ott'

a cigányoknak 20 évig mi keresnivalójuk volt a falubéliek kertjében, házában, éléskamrájában, pénztárcájában?

l.x. 2011.05.02. 14:41:50

@Jakab Andor: "náci ruhákban lehet mászkálni a cigánysorokon "

Nem derék, nagyon nem derék. Bizony meg is előzném ezt az állapotot azzal, hogy a cigánysorokról nem mászkálnék semmilyen ruhában mások kertjében/udvarában.

Goompah 2011.05.02. 14:41:58

@Jakab Andor:

"Életveszélyes helyre terveztek katonai kiképzőtábort és nem gondoskodtak sem a résztvevők, sem a környék lakóinak biztonságáról."

Aha, szóval elismered, hogy az ott egy életveszélyes hely volt. Na de ugye tudod, hogy az életveszély felszámolása, megszüntetése minden állampolgár kötelessége, igaz? Ebből következően a véderősök csak állampolgári kötelességüket teljesítették, amikor odamentek járőrözni. Vágod?

TG69 2011.05.02. 14:42:54

@fikanick: Sőt azt se tudjuk, hogy ki a cigány igaz ? :)

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 14:43:38

@Gaius Plinius Secundus: Azt beszélik, hogy a cigányok a szomszédjuktól nem lopnak. Ahogy azt is beszélik, hogy indiában még ma is él a kasztrendszer, mégse özönlöttek el minket az érinthetetlenek. Se az indiaiak. Nem ismerem a mongol bűnözési statisztikákat, ebben te vagy az expert (?), de a bűnöző, ott is bűnöző.
Aki lop az tolvaj, nem érdekes, hogy magyar, angol, amcsi, olasz, cigány, horvát, orosz. A rabló, garázda, strici, dettó. Dosztojevszkij azt mondja, hogy egy társadalom állapotát legjobban a börtönein keresztül lehet lemérni. Tudta miről beszél, mert ő is ült börtönben. A kérdés az, mit árul el egészében a magyar társadalomról (magyaroszág társadalmáról) a börtönök?

Goompah 2011.05.02. 14:47:33

@lecsekkoltam:

"A kérdés az, mit árul el egészében a magyar társadalomról (magyaroszág társadalmáról) a börtönök?"

Az a tény, hogy a rabok 80%-as cigány, miközben a részarányuk a lakosságban nincs még 10%, bizony elég sokat elárul.

Persze ezt már nem veszi be a vérlibsi gyomrod. Biztos nem is a cigányok bűnöznek, hanem a rendőrség, a bíróságok rasszisták.

Kevés olyan szarkeverő hazug mocsokkal találkoztam, mint amilyen te vagy.

Jakab Andor 2011.05.02. 14:48:58

@szita szita péntek: Abban egyetértek, hogy a bűnözőket - etnikai hovatartozástól függetlenül - meg kell büntetni. Véleményünk abban különbözik, hogy szerintem az etnikai, faji, vallási, szexuális hovatartozás alapján történő gyűlöletkeltés, ilyen csoportok megfélemlítése bűncselekmény, az elkövetők pedig bűnözők, ezért meg kellene őket büntetni. Persze, bírósági tárgyalással meg minden. De nem szórakozásból kattognak ezen a "libsik", hanem mert nemrég volt a holokauszt, tudod, amikor az ilyen gárdistáknak az volt a szájukon, ami szívükön és hagyták őket "rendet" csinálni.

kistalos 2011.05.02. 14:50:38

Néhány fontos információ:

1, a Bem utca egy a faluszél/patakpart felé lejtős utca. Az alsó részén kezdődnek a romák házai. Erre keresztutca a Bajcsy-Zsilinszky, ahol csak egy-két cigány család él, a többségében magyarok, ide vásárolt volna a Vöröskereszt házat azoknak, akiknek életveszélyessé vált a házuk a patakhoz közel (ez a konfliktus egyik gyökere). A Szebb Jövőért helyi vezetőjének háza - ahol a Véderősök és a Betyársereg tagjai vendégeskednek - a Bajcsyban van, nem messze attól a saroktól, ahol a térfigyelő kamera van. Alex a Bem utcán indul el lefelé a patak melletti Hegyalja utca felé, bele a sűrűjébe. A verekedés (vagy annak a legsúlyosabb sérülésekhez vezető része) a kamerás kereszteződéstől lejjebb történt, egy máig látható vérfolt által jól jelzett helyen.

2, a Bem utca alsó, a kamera látóterén kívüli részén több roma házának nincsen kerítése, az udvarba nem kell bemászni és a romáknak sem kell az utcán lenniük ahhoz, hogy valakit közülük meg lehessen ütni kerítésmászás nélkül.

3, követ egyik félnek sem kell magával vinnie, áthurcolnia a fél falun, térfigyelő kamera előtt hadonásznia azzal, hogy használhassa. A legősibb fegyver az utcán hever. Ha a kamerán nem látszik, hogy lenne náluk, attól még használhatták.

4, a Bem utca alsó része a Bajcsy felől nem csak a kamera által befogott kereszteződésen keresztül közelíthető meg. A Szebb Jövőért helyi vezetőjének házától - ahol a véderősök és a betyárok gyülekeztek és ahol el vannak szállásolva - egy házak nélküli domboldalon keresztül egy perc alatt ott lehet lenni a verekedés helyszínén úgy, hogy a kamera abból semmit nem észlel. Azaz a véderősök/betyárok közül lehettek többen, mint akiket a kamera felvett. Ez a térképen is látható. A gmaps is jelez egy név nélküli "utcát", ami a Bajcsyra merőleges és a Bem utca alsó részére vezet részben a házak között részben egy beépítetlen, zöld területen keresztül. Ennek az "utcának" a Bajcsyn lévő sarka a Szebb Jövőért/Véderő/és támogatóik "bázisa". A domboldalon több ösvény is van, az egyik, mint a Sövény utca "meghosszabbítása", a Bajcsyval párhuzamos és nagyjából a vérfolthoz vezet. (Ha a támadás a radikálisok részéről eltervezett lett volna, érdemesebb lett volna a rövidebb, kamera által nem megfigyelt úton támadniuk, a verekedés kirobbanása után viszont akár használhatták is.) Röviden: ne kezeljük tényként, hogy annyian voltak, ahány embert a felvételen látni. Akkor se, ha a mindkét oldalról elhangzott "ránk támadtak százan" erősen túlzó, a helyi romák és a helyszínen tartózkodó radikális csoportok létszámát tekintve nagyjából kizárható.

A helyszínt ismerve (több napot töltöttem ott újságíróként), a beszámolók és a felvételek alapján én a következőt tartom reálisnak:

1, a konkrét verekedést egyik fél sem tervezte el előre. A kirobbantó ok a felvételen látható, de az is, hogy az Alexet a társai megpróbálják visszatartani.

2, az Alex, amikor "kiment a képből" a helyszín ismeretében egyértelműen a romák házai közé ment, ami már nem bizonyítható, de egyáltalán nem zárható ki (és a romák "basic" verziójával megegyezik), hogy talán az egyik kerítés nélküli udvarba is bement, szintén nem zárható ki, hogy ekkor ütötte meg a kissrácot és egy nőt is meglökött, ahogy a romák mondják. A beszámolók szerint a felvételen látható kissrác épp egy kerítés nélküli házban tartózkodott, a vérfolttól nem messze.

3, egyáltalán nem zárható ki, hogy a másik irányból is érkeztek véderősök/betyárok.

l.x. 2011.05.02. 14:50:49

@lecsekkoltam: "Azt beszélik, hogy a cigányok a szomszédjuktól nem lopnak"

Aki ezt beszéli, arra ráférne egy kis továbbképzés.

kertészrobi 2011.05.02. 14:51:16

Az idő telik, nem nekünk tisztességes embereknek dolgozik. A rendszerváltás óta egyik kormány sem foglalkozott a cigánykérdéssel. A rendőrséget a kormányok politikájuk eszközéül használták, használják. Amikor robbanásig feszült a helyzet, a jelenlegi kormány is álcselekvésbe menekül.
Végre jöttek valakik, akik megvédik a tisztességesen boldogulni akaró Gyöngyöspataiakat. Erre a kormány lózungokat szajkóz és bátorítja a bűnözőket!
De kérdem: Ki félemlít meg itt kit? A cigányok évek óta rettegésben tartják több száz falu lakosságát! Honnan veszik a bátorságot egy rendőrőrs megtámadására (Nagykáta, stb.)? Honnan veszik a bátorságot a rendőri intézkedésnél ellenszegülésre és a rendőr megtámadására? Csoda, hogy még valaki elmegy rendőrnek!

Martian (törölt) 2011.05.02. 14:52:22

@Jakab Andor: "De a gyakorlatban csak cigányokat ítélnek el gyűlöletbeszédért, amikor azt találták mondani, hogy mocskos magyar."

Abban a bizonyos józsefvárosi esetben a kijelentés párosult minimum csoportos garázdasággal, ami mégiscsak messze súlyosabb eset, mint amikor valaki az otthoni fotelből fórumozva általánosító véleményt alkot egy kriminalitással erősen fertőzött közösségről.

Jakab Andor 2011.05.02. 14:52:25

@Goompah: Egyfelől: életveszélyes a helyszín egy nyíltan cigányellenes, rasszista szervezet kiképzőtábora számára. Másfelől: rosszul tudod. Egy állampolgárnak nem kötelessége a rendfenntartás, igazságszolgáltatás. Sőt, tilos. Úgy hívják, önbíráskodás. A rendőrség szerepe egy állami szervezet dolga, amit úgy is hívnak, hogy rendőrség.

thatwasnice 2011.05.02. 14:55:26

Azt vágjátok, hogy megint CSAK a cigányok jártak jól?
A vöröskereszt üdülni viszi őket, ismét áramaik a sok segélycsomag, ismét sírhatnak a sajtónak, médiának. Igaz, most ott vannak a rendőrök, addig szünetel a csirke/termény lopás. Még szerencse, hogy addig talán kihúzzák a Fecótól kapott egy millából. Ha minden igaz új törvény születik, ami bennük 'riadalmat kelt' úgy majd nem lehet öltözni.

Ha a kék pólóm is riadalmat kelt bennük, akkor olyat sem hordhatok ezentúl? Mert ugye az elég szubjektív, hogy kiben mi kelt riadalmat. Bennem példának okáért a fuxos, kigyúrt, agresszív kancigányok.

Gaius Plinius Secundus 2011.05.02. 14:56:16

@lecsekkoltam:

Dehogynem lopnak, en veled valoszinuleg ellentetben laktam (szerencsere rovid ideig) olyan helyen ahol hasonlo problemak vannak (nem emlitenek nevet de egy baranyai falu az Ormansagban), kb. 40% cigany, annak kb. 50%-a pedig bunozesbol el. Van nehany csalad amik konkretan uzsora/prostitucio kiskiralyok egesz Baranyaban. Na ebben a faluban a szomszedom tortenetesen egy normalis cigany csalad volt, a gyerek egyetemen talult, jol megvoltunk. Tortenetesen toluk tudom, hogy hozzajuk is betortek tobbszor is, neha egy honapban ketszer-haromszor, es persze nekik meg rosszabb mert a tobbi cigany melysegesen lenezte oket amiert ugye "magyarkent" eltek.

A bortoneink csak annyit arulnak el rolunk hogy szeretjuk a problemakat a szonyeg ala soporni,na de nem volt ez mindig igy.

Azt a perverz vonzodast amit egyes liberalisok velhetoen elbaszott neveltetes/apafigura hianya/egyeb freudi dolog miatt ereznek a bunozok irant az meg egyenesen nevetseges.

Most megint honapokig jonnek majd a Soros altal penzelt kis ujsagirok a "jaj de szegenyek a ciganyok a politika nem foglalkozik veluk" cimu cikkekket. Mindig ugyan az a musor megy.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 14:56:32

@lecsekkoltam:

Ez a nincsen indulatra azért nem vennék mérget. Meg hát ott a bűnözők, a fekete bevételek mellé, nem kapnak még segélyeket is azt se kell ám elfelejteni. Mert itt többségében nem olyan élkövetőkről beszélhetünk, főleg a "kisebb" (érsd nem bankrablás meg ilyenek) eseteknél, akik segélyben részesülnek. Azaz azoktól az állampolgároktól akiket megkárosítanak kapnak, ha nem magas de jövedelmet. Azaz akiket kifosztanak azoktól kapnak enni. Nem olyan ez mint az "ablak alá szarni és bekopogni vécépapírért". Mert a segélyt lehet, az állam folyósítja, de a dolgozó lakosság fizetni. Ezt nem kéne elfelejteni a jogvédőknek sem és a segélyezetteknek sem. Mert a manna nem az égből hullik alá valaki oda teszi azt a sajátjából.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.02. 14:56:33

@Jakab Andor: "Amíg a bíróságok viccet csinálnak a törvényből, kifejezetten jól szórakozik mindenki, aki szereti a zsidókat és cigányokat a lehető legjobban megalázni, sőt lehetőség szerint elpusztítani. Azaz ott folytatni, ahol a második világháború után kénytelen voltak egy időre abbahagyni."

Ez bizony így van. 65 éve nagyon jól szórakoztam, amikor zsidókat lőttem a Dunába. Emlékszem is a -42. szülinapom milyen szép volt, aznap 88 zsidót öltünk meg az SS-es haverokkal. Áhh régi szép idők.

Egyébként nem értem a mai 24 éveseket, a többség letagadja, hogy ő zsidókat ölt volna 44ben... Hihetetlen mi? Pedig én emlékszem ám Turul2k2re is! -60 évesen ott verte a biboldókat a Turul Szövetségben, nem véletlenül ez a neve most!

Mondjuk ezt a cigánytémát nem értem. Amikor ott ittunk Szálasival a nemzetvezetővé válása után akkor cigány húzta a talpalávalót, és ezzel senkinek semmi baja nem volt. Na mindegy.

"Némelyik európai országban nem szórakoznál ilyen felhőtlenül, úgy is fogalmazhatok, hogy lényegében a nácik európai fellegvárában szabadon lubickolhatsz,"

Jaja, ez a Magyarország már csak ilyen! -45 évesen tudod, hogy fogtam a fejem? Hát b*zdmeg, némelyik európai országban a zsidók nem szórakozhattak volna ilyen jól csak nálunk. Hejj, ha ott lettél volna! Megmutattuk volna, hogy az európai normákat mindig maradéktalanul be kell tartani! Németben már épülnek a táborok, a tótoknál, románoknál már bele is tették a zsidókat, mi meg ott szarozunk, mindenféle hülye kifogással! Ilyen ez a magyar, pfüjj!

"náci ruhákban lehet mászkálni a cigánysorokon és ha a rendőrség be is vinne, a bíróságról elengednek. Olyan ez a nácinak, mint a drogosnak Amsterdam. "

Egészen pontosan milyen az a náci ruha? Mert én nem láttam ott sehol náci ruhát, de ha te mondod, biztos úgy van!

(Ja egyébként a legtöbb ember mindenhol kiröhögi az antifákat. Kb pont olyan szinten vannak mint a nácik.)

genyamagyar 2011.05.02. 15:00:06

Az már volt, hogy képzeljük el azt a szituációt, hogy egy részeg cigány este nekiáll húgyozni, erre 40 magyar félholtra veri?

Nos, akkor mit szólnának a jogvédők?

eax_ 2011.05.02. 15:01:12

@Zabalint: "Hát azért elmondom, elit iskolai diákjait nézve igencsak látható az egyenes arányosság a pluszpontok és az anyagi helyzet között. A nyelv a legkézenfekvőbb, de olyan is van, aki 3/4 óra történelem felkészítésért 4 ezret fizet. Egyébként nyelvvizsgám nekem is onnan volt, hogy szüleim magántanárt fizettek, 2 ember volt akinek külső felkészülés nélkül sikerült, ők kiskoruktól kezdve idegen nyelvű csatornákat néztek, onnan a nyelvtudás. "

Teljesen irrelevans. Tobbet tudnak, mint a tobbi? Tobbet. Ennyi.

vontod75 2011.05.02. 15:03:52

@Jakab Andor: Azért az a nem elhanyagolható apró pici különbség csak ott van, hogy míg valaki ezt blogon, valaki meg késsel a kezében tömegesen teszi...

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 15:04:01

@Goompah: Te ezzel a szájjal csókolod meg a feleséged/férjed/szüleidet/gyermekeidet? Azokkal az ujjakkal simogatod meg az arcukat?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.02. 15:08:55

@kistalos: 3) Én ezt azért tartom valószerűtlennek, mert a betyárok azért elég kemény legények, ha valóban ott lettek volna 10en, 20an, ráadásul ez valamilyen előre előretervezést is feltételez, hiszen két oldalról "támadtak", akkor sokkal több sérült lenne, mindként oldalon.

Egyébként kösz az infó!

WhyCantITouchIt? 2011.05.02. 15:11:01

@thatwasnice:
www.youtube.com/watch?v=jprLvrlV-40
Az ilyen videókat az itt küzdő fajvédők látták már? Vagy kibaszott burokban élnek?
Ha ez nem félelemkeltés akkor mi?
Ez ma Magyarország....

l.x. 2011.05.02. 15:11:15

@thatwasnice: "A vöröskereszt üdülni viszi őket"

Tervem szerint ha legközelebb behívnak vért adni december legutolsó napjaiban, át is irányítom őket az érintettekhez.

Dis voz di end of ö bjútiful frendsip.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.02. 15:11:44

@Jakab Andor: "Egyfelől: életveszélyes a helyszín egy nyíltan cigányellenes, rasszista szervezet kiképzőtábora számára. "

Mi van, ha Alex után épp egy ott sétáló helyi megy? Aki nem rasszistacigánygyűlölőgonosznáczy.

Neki talán ez nem életveszélyes?

De bizony, hogy az, és a helyiek ezzel az életveszéllyel élnek már 20 éve. Csak a te antifa agyad ezt értelmezni sem bírja.

Martian (törölt) 2011.05.02. 15:12:07

@Jakab Andor: "mert nemrég volt a holokauszt"

...és mivel nemrég volt a tatárjárás, jogos félelmek élnek a magyarokban mindenféle sötétebb bőrű megfélemlítő hordáktól. :)

Jakab Andor 2011.05.02. 15:12:18

@Martian: Nincs okom kételkedni, mégis sajátos helyzet, amikor Magyarországon cigányt büntetnek rasszizmusért (mást pedig nem). Gondolom a náci Németországban is született zsidó ellen ilyen vád, fordítva aligha. Ezzel együtt, az esetek súlyát nyilvánvalóan meg kellene különböztetni és annak megfelelően büntetni.

thatwasnice 2011.05.02. 15:13:20

@lecsekkoltam:
"Te ezzel a szájjal csókolod meg a feleséged..."

Imádom, ha valakinek ilyen jól ÉRVEL. <3

80% amúgy tényleg cigány. a tényeket sajnos nem lehet megcáfolni. :(

Kalmár 2011.05.02. 15:13:20

@genyamagyar: Te úgy láttad, hogy itt ez történt?
Akkor képzeld el az Üllői úton, hogy egy részegen egy UTE drukker beleírja pisivel, a focipálya szélén a homokba, hogy UTE. Majd a elkezdi ordibálni, hogy egyszerűen senkik vagytok hejj, hejj!! És megindul az ultrák felé.
Ki fogja azonosítani?
Itt aki nem bírja a kamu liberó jogvédők folytonos egyoldalú ítélkezését(mint én), az sem tudja sajnálni ezt a piti náci provoktőrt, aki többet árt a megbékélésnek, a cigányoknak és még a Jobbiknak is, mint bárki.
Szálasi, horogkerszt, náci köszönés. Ezzel van a baj,
nem a hugyozással. Bár szerintem érted te.

l.x. 2011.05.02. 15:14:32

@genyamagyar: "képzeljük el azt a szituációt, hogy egy részeg cigány este nekiáll húgyozni, erre 40 magyar félholtra veri?"

Ezt hívják népirtásnak.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.05.02. 15:16:10

@kistalos:
Ezeket én is végiggondoltam, láttam a térkép alapján, hogy az utca vezet a Hegyalja utca felé, s a másik irányból is megközelíthető. Mégis, 99+%-os valószínűséggel kizárható a koincidencia, hogy az Alex-incidenssel párhuzamosan egy gárdista/betyár/véderős/akármilyen támadás is zajlana:
- a térfigyelő által rögzített hangok közül semmi sem utal ilyesmire,
- nagyon rövid idő telik el a csetepaté kirobbanása és a rendőrök érkezése között, és a csetepaté pont akkor robban, amikor Alex odaér a vérfoltos vidékre.

Gaius Plinius Secundus 2011.05.02. 15:16:29

@Jakab Andor:

Csak nem azt akarod mondani hogy ciganyok nem lehetnek rasszistak?

Google 2011.05.02. 15:16:39

A valóságshow-k hatása a százszorszépekre; a hölgy nem elmondja, hogy mi bántja, hanem nyilatkozik úgymond.
És mindenki, igen, mindenki mond valótlanságokat a történetben. A felvételt készítő ember is azt mondja, hír tévétől, echotól, mti-től van; a bevert fejű nem mondja azt, hogy nem itt lakik; a gyerekek megrendelésre sírnak.
Szóval szomorú világ ez. Szabaddá az igazság tenné. És a kevesebb gyűlölködés.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 15:18:21

@Zabalint:

Nézd nekem nem kellett magán tanár, lett nyelv vizsgám és nem abból amit tanultam 4 éven keresztül. Igaz állami finanszírozásra, nappali képzésre nem jelentkeztem, de később munka mellett költségtérítésesen le tudtam diplomázni saját pénzből. Nem kerestem sokat a több mint 2 havi fizum ment csak a tandíjra. Tudom segített a családom annyiban, hogy nem kellet éhen halnom, de nem is éltem fényesen. De tudtam, hogy ez befektetés a jövőmbe.

Igen változtatni kell, meg segíteni a tanulást, jobb oktatást olyat ami nevel is, ahol foglalkoznak a diákkal, de hagyják is a tanárt tanítani és nevelni is. Mert engem nem kellet az iskola neveljen, mert olyan közegből jöttem. De ha valakinek otthon a nevelés nulla, azt sajnos még nevelni is kellene. Na ezt teszi lehetetlené a szépen tönkretett magyar oktatás.

l.x. 2011.05.02. 15:18:31

@Jakab Andor: "Gondolom a náci Németországban is született zsidó ellen ilyen vád, fordítva aligha. "

Rossz a beállításod. Ha egy önjelölt nácivadász szabadcsapat zsidó "halál a németekre" szétverne valakit München utcáján, bizony mondom néked, szarna a német bíróság a 70 éve töretlen német bűntudatra.

TG69 2011.05.02. 15:18:58

@Kalmár: Végülis fel lehet fogni a sztorit UTE és Fradi ultrák csatájának, csak ekkor a cigány verekedők pontos megfelelői a véderősöknek. Van is benne valami.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 15:20:50

@Gaius Plinius Secundus: A nagybátyám szabolcsi kisfaluban lakik, ott se ritka madarak a cigányok. Egy éve költöztek cigányok a szomszédba, nem tűnnek magyarként élő cigányoknak. Mégse lopnak tőle, pedig segélyen élnek, és biztos hasznát vennék egy - két kerti szerszámnak, biciklinek. Sőt, amióta a felesége kórházban van, jobban odafigyelnek rá, megkérdezik hogy van, tudnak -e segíteni valamit. Nem minden cigány lop, aki nem úgy él, mint a magyarok.
@Nikosi: Baltimore az USA egyik legmagasabb bűnügyi statisztikájával rendelkezik. Ha jól tudom, akkor Detroit-tal szokták csereberélni az első helyet pl emberölési statisztikában. 68%-a lakosságnak fekete, és kb olyan helyzetben vannak mint Ózd. A legnagyobb foglalkoztató a John Hopkins Egyetem. A város az öböl környékét és néhány kertvárosi részt leszámítva egy gettó, ahová még a magdolna negyedben harcedzett cigányok se merészkednének be. Gondolhatod, hogy a segélyt felveszik, de mellette ugyanúgy lopás, drogárusítás, betörés, és a többi mint itt, fekete munka megvan. Ott se ügyeskednek kevésbé mint itt, nehogy azt hidd. Mégse érezni ezt a lincshangulatot. A dühöt, a tehetetlenséget, a depressziót, igen. De ez a fajta gyűlölködés nincs jelen. Pedig a börtönök ott is zömmel feketékkel vannak tele, sőt az utóbbi években nem egy börtönt építettek.

Stanley Macsai 2011.05.02. 15:20:57

divide et impera (oszd meg es uralkodj)...
en.wikipedia.org/wiki/Divide_and_rule

szinten erdekes wikileaks pl: az usa tamogatja a megosztast (ellenzeket) az araboknal es a kornyeken (Ukrajna, stb.) evek ota...
www.cbc.ca/news/world/story/2011/04/18/syria-united-states-backing-wikileaks.html

Mi vagyunk a kovetkezo celpont? Mit keresett az amerikai nagykovetseg pont a telepulesen a balhet megelozoen a hirek szerint?

Kalmár 2011.05.02. 15:22:31

@TG69: Nem is látok különbséget egy pár részeg, csicska náci és egy önbíráskodó, lincselő cigány horda közt. Mind a két csapatnak a holdon csinálnék hadszínteret. Így "egyszuszra" megoldódna minden bajunk.

Jakab Andor 2011.05.02. 15:23:09

@TaTa86.: A legjobb troll sem tud sok épeszű embert meggyőzni, hogy "I hate niggers" pólóban igenis csúnya dolog a Harlemben flangálni, és ha megverték, akkor nem csak a "segélyekből élő mindbűnöző" feketék tehetnek róla.

Milyen a náci ruha? Amilyet direkt azok viselnek, akik tömegesen, nyilvánosan cigány és zsidó ellenes propagandát folytatnak. A lényeg, hogy felismerjék azok, akiket utálnak és féljenek tőlük. Most éppen olyan, amilyet a gárdaklónok és társaik hordanak. De nem is folytatom, tudod te ezeket a dolgokat magadtól is.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 15:23:23

@Kalmár: De ha ezt megteszi, akkor mindenki azt mondja, hülye drukker, minek ment oda, ő kereste a bajt.

TG69 2011.05.02. 15:23:31

@kistalos: Ebben az esetben sokkal több sérült lett volna. Itt bizony módszeresen szétvert egy 50 fős horda egy részeg barmot és a segítségére érkező másik hármat. Nem kell maszatolni, fel kell dolgozni.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 15:24:40

@Kalmár: Olyan közel? Nem jönne ki belőlünk egy mars expedició?:D

Átvitel honvéd 2011.05.02. 15:24:50

@lecsekkoltam: Hmmm, az USA-ban pontosan mennyi feketét is tartanak börtönben?

...Valójában nekik sem sikerült ennek a mutatványnak az abszolválása. Más módszerekkel söpörték a szőnyeg alá. A nagyvárosaik némelyikében olyan négergettók vannak, hogy fehér ember be nem teszi a lábát, hacsak nem akar egy kósza golyót, vagy késszúrást kockáztatni. A déli államokban olyan helyeik vannak, ahol a "mi" eltévelyedett cigányaink életformájához nagyon hasonló állapotokat találsz (...keress rá a nem polkorrekt, de annál kifejezőbb "porch monkey"-kifejezés jelentésére). Csak némivel nagyobb térrel, nagyobb gazdasággal, több pénzzel, kisebb népsűrűséggel gazdálkodhatnak... a renitensek nincsenek annyira "láb alatt", mint amennyire a gyorsan növő populáció miatt a cigány népesség renitensei a mi szempontunkból hamarosan lesznek (vagy már azok). Ja igen, és az USA-ban tisztelik az önvédelem jogát, valamint az alapszintű, köztörvényes bűnöket sosem relativizálták úgy, mint nálunk a "megélhetési" bűnözés kategóriáját... az USA-ban következésképp halálra röhögnék magukat az olyan szólamokon, amelyeket Kuncze - mint szócső - megjelenítésében az SZDSZ a magyar társadalomra kényszerített. Végsősoron, eddig az USA-ban is összesen két dologra voltak képesek: a probléma "elkülönítésére", valamint a társadalom számára kényelmetlen emberek kriminalizálására... megoldásra, máig, valahogy ők sem.

Jakab Andor 2011.05.02. 15:25:05

@Gaius Plinius Secundus: Nem. Azt akarom mondani, hogy minden magyart - a nem cigányokat is - büntetni kellene a gyűlöletbeszédért és pláne a rasszizmus durvább, már fizikai erőszakhoz is vezető megnyilvánulásaiért.

Martian (törölt) 2011.05.02. 15:26:49

@Jakab Andor: hagyjuk a hitlerista párhuzamokat, ott az alapállást a nürnbergi törvények határozták meg, ettől pedig szerencsére nagyon-nagyon távol vagyunk.

Ha a rasszizmust minősítjük, nem a fenyegetett etnikum aránya a mérvadó, hanem hogy mennyire volt tettlegesen fenyegető, erőszakos jellegű a megnyilvánulás (ráadásul abban a támadásban de facto a "kisebbség" volt a többség).

(az SS-be sem nyilván fajüldöző kiabálásra vagy zsidóellenes transzparensek készítésére vették fel a jelentkezőket)

Átvitel honvéd 2011.05.02. 15:27:02

@lecsekkoltam: ...közben látom, teljesen tisztában vagy a helyzettel magad is.

szita szita péntek 2011.05.02. 15:27:15

@Jakab Andor:

Kezdjük akkor az alapállással: Liberális vagyok, nem kicsit. Éppen ezért az én értékrendembe nem nagyon fér bele, hogy:
- Korlátozzák az egyének vélemény nyilvánítási szabadságát
- Kriminalizálják a civil önvédelmet (Itt most a "két pofon"-ra gondolok, tudod, az "egyenruhás bűnözés"-sel. Azzal messzemenően egyetértek, hogy az erőszak alkalmazása állami monopólium, ám a kvázi "figyelő szolgálatként" működő polgárőrség nem erről szól. Jó-jó, tudom, hogy napjainkban ezt is pillanatnyi politikai érdekek mozgatják, de akkor is!)

Azt mondod, hogy: "szerintem az etnikai, faji, vallási, szexuális hovatartozás alapján történő gyűlöletkeltés, ilyen csoportok megfélemlítése bűncselekmény, az elkövetők pedig bűnözők, ezért meg kellene őket büntetni" - Oké, ebben igazad van. A kérdés inkább az, hogy mit tekintesz annak és mi az ami még belefér? Tegyük fel, hogy a Jobbik (és minden kis fiókszervezetének) retorikájából száműznénk a cigány és a roma szavakat és helyettesítenénk őket az "élősködő, anitiszociális emberek"-kel, akkor már rendben lenne? Akkor is, ha a két csoport 80%-ban megegyezik? Vagy "belefér-e", ha kimondatlan a szó, ám a szervezet viselkedéséből mégiscsak kikövetkeztethető a való?

Legyünk őszinték: Az ilyen balhék, de akár a forradalmak csatasorának élvonalában mindig is az "eccerű" emberek fognak állni. Ezzel együtt nem kell őket hülyének nézni, inkább úgy kell gondolni rájuk, mint a társadalmi válságjelenség tünetére. Az "eccerű" ember meg hát egyszerűsít. Nem fogja azt mondani, hogy "Elegem van a bűnöző életmódot folytató, a szociális védőhálón élősködő, normakerülő életmódot folytató életvitelt űzőkből!", hanem megelégszik egy általánosítással "Büdös cigány!" Lovagolhatunk a szavakon, de nem az a lényeg, hanem a konfliktus maga, ami érlelődik már pár évtizede, csak éppen valamiféle politikai szemérmesség nem engedte azt kimondani. Igazából most sem engedi, márpedig ha beszélni sem szabad róla, akkor esély sincs a feloldásra.

Nem, nem szeretnék belemenni abba, hogy milyen kilátástalan a cigány sors, mert tudom: az. Gyakorlatilag esélytelen, hogy egy putriban felnövő italozó, bűnöző életmódot folytató, szipus, piás családba felnövő gyermek a kívánt normákat szocializálja, majd utána az előítéletek dacára "hasznos" ember legyen - márpedig sok ilyen van. A jelen felállás folyamatosan termeli ki azt a réteget, akire gyermekként még sajnálattal, felnőttként félelemmel/dühvel (ki ki vérmérséklete szerint) gondolunk.

Ezzel együtt valahol megálljt kell szabni. Az elmúlt időszak agyonhallgatása és pozitív diszkriminációja látványos kudarchoz vezetett. Sajnos ott tartunk, hogy "elvágólag" kell(ene) rendet teremteni, aminek nyilván számos áldozata lesz (szociális juttatások visszanyesése és éhező gyerekek), ám valamikor csak lépni kell. Ezek között a lépések között pedig az elsőnek annak kell lennie, amit az emberek többsége a bőrén érez: meg kell teremteni a közbiztonságot!

Jakab Andor 2011.05.02. 15:27:15

@l.x.: A mai Németországra ez szinte biztosan teljesen igaz, a nácira nem hiszem.

Kalmár 2011.05.02. 15:28:07

@lecsekkoltam: Azért a szórakozás is fontos. Teliholdnál egy jó távcsővel kiválló fogadásokat köthetnénk, hogy ki bírja tovább egy levegővétellel a csatát:)

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 15:29:35

@József István: Ami szimpatikus az USA-ban, hogy ott csak fű alatt vagánykodhatnának a gárdisták, véderősök. Eldugott farmokon, suttyomban. Eljutottak egy olyan fokra, ahol lehet hogy nem szeretik a feketéket, és ez tény,de nem engedik meg, hogy ilyennek bárki ki legyen téve. A közvélemény nem engedi meg, hogy egy náci félkatonai szervezet heteket flangáljon egy településen és "rendet" teremtsen. Hogy lőteret és gyakorló weekend telket alakítsanak ki a gettóknál. Ez nagy különbség. Ég és föld.

Martian (törölt) 2011.05.02. 15:32:13

@Jakab Andor: egy sima terepszínű ruhára aligha lehet azt mondani, hogy "náci egyenruha"... viszont az már neccesebb, hogy összetéveszthető bizonyos állami rendvédelmi szervek gyakorlóruházatával.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 15:32:28

@lecsekkoltam:

Egy kérdés, személyes tapasztalatból ismered Baltimore helyzetét, vagy a média szemüvegén át?

Másrészt USA esetén segélyről beszélni? Abban az országban ami híres arról, hogy ha nem gondoskodsz magadról megdöglesz, mert ha nincs biztosításod (magán) akkor az orvos hagy meghalni. Ha nem takarékoskodsz vagy nem vagy állami alkalmazott éhen is dögölhetsz nyugdíjas korodban. A hazai szociális háló mesze vastagabb mint az USA-ban. A mi segélyezettjeink szerintem nagyon rosszul éreznék magukat Amerikában mint "segélyezett" állampolgár.

Jakab Andor 2011.05.02. 15:34:40

@Martian: Szívesen eltekintek az SS párhuzamtól, pedig az ügyben konkrétan érintett véderő lényegében azt jelenti, hogy shutzstaffel. Az már a múlté, most azonban most van, és most -nekünk- lehetőségünk van változtatni azon, hogy mi lesz.

Napkutya 2011.05.02. 15:34:50

Tudom, hogy ezzel most magamra fogom borítani az éjjeli edényt, de pusztán teoretikusan:

- Mi lenne, -ha a gyermek támogatások kivételével- attól tennénk függővé a segélyezést, hogy a közvetlen hozzátartozók közül ítéltek-e el valakit jogerősen az elmúlt két évben bűncselekményért?

Beindulna-e ettől egy önszabályozó folyamat?

Robius77 2011.05.02. 15:34:59

@lecsekkoltam: Az lehet ,de ott a rendőrnek vigyázzba áll a nigger és nem köpi le és támadja meg,mint itt a cigányok!!Ezt se felejtsük el.Mert aki rendőrre kezet emel,annak tőből kell letörni azt.Így nem is lenne annyi cigánybűnöző.

Kerek Ferkó 2011.05.02. 15:35:51

@lecsekkoltam: Estenkém.Jóember!

"A közvélemény nem engedi meg, hogy egy náci félkatonai szervezet heteket flangáljon egy településen és "rendet" teremtsen. "

Nem ott a rendőrök teremtenek rendet.Sokkolóval, tonfával, viperával, sörétes puskával ha kell.Ébredj már fel.Van ott pár állam ahol negyed annyiért leveri a vesédet a rendőr, mint amit itt megengednek maguknak egyesek.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 15:36:56

@Kalmár: Kezdetnek egy reality az űrállomáson?:D Ott van már kamera. Meg amúgy is leselejteznék lassan. :D

thatwasnice 2011.05.02. 15:38:33

@Jakab Andor:
azt tudom csak neked mondani, hogy élj csak évet egy ilyen településen, és áld át azt, amit ott lakó emberek 10-20 éve csöndben tűrnek.
amiket mondasz az egyszerűen nem hiteles az én szememben, ne haragudj. (és ez nemcsak rád, hanem e többi 'jogvédőre' is vonatkozik. )

Gaius Plinius Secundus 2011.05.02. 15:38:56

@Jakab Andor:

Az igaz, de az a helyzet hogy joval tobb magyart ver meg cigany mint ciganyt magyar. Ergo a birosagon is tobb cigany lesz elitelve, mint magyar.

Mindenki beulhet egy nyilvanos targyalasra, meg lehet nezni hogy a koztorvenyes esetek 80-90%-a ciganyokkal kapcsolatos eset lesz. Ez igaz az osszes magyar birosagra.

Az hogy most te azzal foglakozol hogy ciganyokat iteltek el rasszizmusert csak azt bizonyitja, hogy amit te muvelsz az szimpla fajvedelem; ezek az esetek a torveny nelkul is megtortentek volna, es akkor is ugyanugy eliteltek volna a ciganyokat, csak a media kussolt volna rola, mert a ciganyok rasszista inditekkal megvertek egy magyart"-bol valami olyasmi lett volna hogy "ket tarsasag osszeszolalkozott bla bla". Az hogy te ezzel az utobbi cimkezessel nem foglalkoztal volna pusztan azert van mert teged egyaltalan nem erdekel, kit vertek meg a ciganyok es miert. Te valamiert abban van erdekelt hogy minnel olcsobban usszak ezeket meg.

Rasszista inditek vagy sem az ilyen tamadasok 90%-at ciganyok kezdemenyezik, ahogy a fenti videon is ez lathato. lehet magyarazkodni meg Europaiaskodni de ez a tenyeken es annak megitelesen nem fog valtoztani.

Stanley Macsai 2011.05.02. 15:39:38

@szita szita péntek: Szivembol beszeltel. Nagyon jo lenyeglatas.
Engem az nyugtalanit, ha most a "kulonleges" korulmenyekre tekintettel gyulekezesi es szolas szabadsagi jog korlatozast vezetnek be (meg is tettek mar?) azzal ugyesen kinytottak Pandora szelencejet. (Kik ezek a valakik?) Ki lesz a kovetkezo, aki nem gyulekezhet? Rakosi fele szalamitaktika?
Ha jol ertettem az egesz ugy lenyege: egy tervezett kirandulas, valamint egy idiota leverese (helyi ugyek) miatt orszagos szinten korlatozzak a szabadsagjogokat. Nagyon "ugyes" fekete PR hadjarat, ezt el kell ismerni. De kinek az erdeke ez? A magyar nepnek biztosan nem, de messzire nyulo kovetkezmenyei lehetnek.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 15:42:39

@Robius77: Mostanság azért eléggé vigyázni kell, hogy veri le a veséjét. Mert ha úgy csinálja, hogy a kamera látja (márpedig szokta látni) akkor ő van bajban. De ezt írtam is, hogy ott is rasszisták, sose mondtam, hogy ott nincs ilyen.
@Kerek Ferkó: Rendőr teremt rendet, ebben egyetértünk. Nem a lepedős ku klux klán, vagy az ősbunkó white power amerikai, hanem a rendőr. Ez óriási különbség, azért ismerd el.

muhi 2011.05.02. 15:43:46

Ez mind nagyon szép, de hol a konklúzió? Ha valaki veszi a fáradságot és ilyen részletességgel összeveti a létező összes felvételt, akkor miért nem utal legalább arra, mi történhetett valójában, ki állított igazat, ki próbálja félrevezetni a hatóságot, vagy éppen hamisan tanúskodni.

Reggie 2011.05.02. 15:46:43

@muhi: Mert ha kimondja, hogy a ciganyok hazudnak, akkor rasszistanak belyegeznek. Viszont a sztori utan mindenki rajon, hogy ez a lenyeg.

Nazareus 2011.05.02. 15:46:47

@lecsekkoltam:

Per pillanat szükség van a Gárdára és a többire, pont azért, mert Magyarországon a rendörség nem tart rendet. Ha az lenne, mint az USA-ban:

1. A rendörség rendet tart.
2. Fegyverviselés mellett lelöhetem a betöröt.

Akkor azt mondanám, hogy Magyarországon se kell Gárda, stb. De addig sajnos igen.

kistalos 2011.05.02. 15:47:16

@TuRuL_2k2: innentől csak tippelgetünk. Én is csak annyit mondok, hogy "nem zárható ki". Sem ezt cáfoló, sem ezt megerősítő információból nem találtam olyat, amit több, független forrásból tudnék alátámasztani de én a kamerát se tartom perdöntőnek, mert a lényeget pont nem vette, se képben, se hangban. Egyszerűen kívül esett a hatósugarán, bizonyos szempontból a "háta mögött" történt, mert egy sarkon van egy villanyoszlopra szerelve és a házakat nem veheti, csak az utcát.

Napkutya 2011.05.02. 15:47:26

@muhi: Nem igazság lesz. Jogerős ítélet.

Jó esetben a kettő közel van egymáshoz, -de nem feltétlenül...

A legnagyobb gáz az lesz, amikor mindkét oldal elkezdi majd abból levonni, hogy miért is volt igaza NEKI.

No, és még csak azután jönnek a politikusok!

Kerek Ferkó 2011.05.02. 15:55:16

@lecsekkoltam: Persze ,épp ezért nem hasonlíthatod össze, mert villámgyorsan hiteltelenné válik a mondandó.

Itt a rendőrt kiröhögik, fenyegetik , nem jár el, a hülye főnökei, hülye parancsaival kell foglalkozni, nem a kettős mérce nélküli rendteremtéssel.

Jah, mert azt hiszed a bölcs amerikai nép, a rendőri felügyelet nélkül is így viselkedne :D .
Há ' peeersze ;-DD .

Baldvogel 2011.05.02. 15:56:21

"A következő videón nők és gyerekek beszélnek a támadásról:"

Ha a gyereksírás-rívás nem gondosan megrendezett jelenet, akkor mezítláb megyek Tibetbe vezekelni. Az egész egy iszonyat rossz színjáték.
Szerintem a felnőttek is hazudnak. Kigyúrt, kopasz, mellényes, jelvényes, feliratos magyarok, harmincan... ja persze. A lángoló kereszt kimaradt valahogy.

Egyébként részvétem az ártatlanul szenvedőknek, de minden maszlagot hadd ne vegyek be.

Átvitel honvéd 2011.05.02. 15:57:35

@lecsekkoltam: de ha megfigyeled, ez az állapot közvetlen következménye annak, hogy az USA-ban sosem dobták a lovak nyakába a gyeplőt a közbiztonság- meg a bűnözés kérdésében. Ha valahol valami erőszakos balhé tört ki, egyből megjelent a jard, és elvitt mindenkit, aztán a bíróságon az esküdtek eldöntötték, hogy ki-ki széna-e, vagy szalma... Nálunk, ha arról beszéltél, hogy a falu szélén lakó cigányok kit- és hogyan vegzálnak, automatikusan Te lettél fajgyűlölő, a rendőr pedig szabályosan kiröhögött, mert a főnöke azt mondta neki, hogy húszezres kategória alatt, meg csipcsup pofozkodási ügyekben nem intézkedünk, pláne nem veszünk fel feljelentést (...hogy rontsuk a statisztikát, hogyisne). A helyzet végletes elfajulása kellett ahhoz, hogy ma egyáltalán szabadon kimondhasd, hogy van ilyen probléma, és ezért ne számíts egyből mocskosfasisztának.

Félreértés ne essék, nem kívánom védeni a Gyöngyöspatán megjelent "külsősöket" (akik, bármelyik oldalt nézzük, olyan borzasztó nagy elannal akarnak "segíteni"... persze). Pusztán azt próbálom megvilágítani, hogy eredete- és oka van az USA-ban- és a nálunk per pill. fennálló állapotok különbségének. Ha az elmúlt tíz-húsz évben egyszerűen megkérdőjelezhetetlennek veszik az önvédelem jogát, ill. nem relativizálják a köztörvényes bűncselekményeket - kivéve az emberek kezéből sajátmaguk védelmének lehetőségét -, ezek a dolgok biztosan kézben tartható mederben tudtak volna maradni. Én abszolút nem csodálkozom, hogy megjelentek a szélsőjobbosok. Egy létező probléma hivatalos "nemlétének" talaján tudnak, tudtak megélni. Az egész problémakör szerintem a "ha becsukom a szemem, miközben vezetek, akkor ki a hülye?" logikájára volna lefordítható. Politikai elitünk, akármilyen megfontolásból, az elmúlt években "becsukta a szemét", és most itt van a fal. ...Mi meg majd abszolváljuk. Vagy nem.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 15:57:59

@Nazareus: Miért lenne rá szükség?! Mert bizonyos politikusoknak pont kézreesik és jól jön?! Más hasznuk nincs. Ártanak, rombolnak, és olyan dolgokat hoznak vissza szálasi idejéből és gömbös idejéből amit soha nem akarunk újra átélni. Amitől minden értelmes ember írtózik.
Ráadásul, ha már annyira törvény tisztelők vagyunk, talán nem egy jogerősen feloszlatott szervezettől kellene várnod hogy rendet teremtsen. Ez semmivel sem jobb mint a kertek alatt osonó, uborkatolvaj cigány. Rosszabb, mert magát a társadalmat röhögi szembe. Aki azt mondja a bíróság által, hogy nem kellesz. Utána átöltözik, nevet vált (már nem lakatos, hanem fazekas), és folytatja tovább. Hát ez a te törvénytisztelő, rendteremtő szervezeted. Akitől a rendészeti megváltást várod.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 16:00:29

@eax_:
Igen, többet, de kérdés miben. Pl. a téged műtő orvosnál az a fontos, hogy németül felsőfokon beszéljen?

veny 2011.05.02. 16:02:19

Mindenki össze-visza beszél, a filmes elképesztően béna mind technikailag, mind a téma felkutatásában, a "cikk" kiemelései elképesztően egyirányúak.

Van itt színvonal... :(((

Stanley Macsai 2011.05.02. 16:03:58

@Kerek Ferkó: a rendorok talan szentek es az igazsag feddhetetlen bajnokai? Akkor minden rendben meg vagyunk mentve.
Ha azonban politikai iranyitasra mukodo szinte korlatlan hatalommal rendelkezo burokratikus eroszakszervezet, akkor egy ici-pici kis problema all fenn...
En inkabb affele hajlok, hogy helyileg oldjak meg a konfliktusaikat, mert hatekonyabb es talan igazsagosabb, mint hogy valaki jo messzirol probalkozzon ezzel.

Nazareus 2011.05.02. 16:05:55

@lecsekkoltam: Azért van rájuk szükség, mert az állampolgárokat senki nem védi meg (a rendörségnek kellene) és a joguk sincs magukat megvédeni (normális magántulajdonvédelem kellene).

Tudod mit, én nem tudom mit éltek át Szálasi idejében az emberek, azt tudom, hogy most mit élnek át az idösek vidéken. És annál bizony jobb a Gárda. Az, hogy jogerösen feloszlatott semmivel sem jobb, mint az uborkatolvaj cigány a kertek alatt. Ezért vagy mindkettö lesz, vagy egyik se. Intézd el, hogy ne legyen uborkatolvaj cigány és megszünik a Gárda létének oka is - igy maga Gárda is.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 16:06:41

@Nazareus:
Nem érted mi a probléma az ilyen Gárda szerű szervezetekkel. De elmagyarázom, talán megérted. Pl. mit szólnál, ha ugyanilyet cigányok csinálnának, és mondjuk nem azért hogy a saját szemétdombjukon rendet tegyenek, hanem hogy kizárólag a vélt vagy valós magyarok által elkövetett bűnözést üldözzék. Vagy ugyanez a kategória, mikor állatvédők megvertek állítólagos állatkínzókat. Szóval az ilyen önkéntes szervezetek majd azt fogják bűnözőnek tekinteni, aki szerintük az, és ezt még a politikai ideológia is befolyásolja, persze ha teszem azt egy tagjuk csinálna valamit, akkor nem foglalkoznának vele.

Én értem, hogy a rendőrség tehetetlen, de ez akkor sem megoldás. Mert ki mondja meg anarchiában, hogy mi a jogos?

Mocsári Ciki 2011.05.02. 16:07:17

Á tezsvíreim sosenem házunnak!

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 16:09:18

@Kerek Ferkó: Nem, nem viselkedne így. Ott is ugyanolyan töketlen, kapálásra se jó, politikai seggnyalók a rendőrfőnökök mint nálunk. Nálunk ami más, a társadalom reagálása a szélsőséges, félkatonai szervezetre. Hogy nem engednék, hogy idáig fajuljon a helyzet, hogy ott nem véletlenül jut eszébe egy szélsőséges fehér csoportnak se járőrözni és rendet teremteni eldugott falvakban. Ott ezt nem teheti meg, a társadalom kikövetelné, hogy törvény előtt feleljen az aki odamegy zaklatni, megfélemlíteni másokat.
Itt semmi nem történt. Semmi. A véderő még mindig ott van, a cigányok még mindig rettegnek, idő kérdése, ki lesz a következő alex, mikor lesz a bunyó, akkor megint lehet vitatkozni ki a hibás. De a rendőrség nem csinál semmit (ahogy hallom még kaját se ad a rendőröknek, csak zsömlét meg májkrémet, így tartsanak rendet), a kormány meg pont leszarja. Hoz egy semmire se jó törvényt, aminek az lesz a lényege, hogy ugyanez lesz csak más ruhában. Aztán vagy lejár a véderősök szabadsága, vagy végre elhelyezkednek ők is, vagy megunják a gyakorlatozást szépen hazamennek, és a presszóban elmesélik egy feles melett az ámuló haveroknak, hogy teremtettek jólétet és békét Gyöngyöspatán. Aztán elmennek a rendőrök is, mert elmentek a véderősök. Kik maradnak ott? Ugyanazok. Mennyivel lesz jobb a helyzet? Semmennyivel. Mit fog megtanulni ebből a magyar társadalom? A rendőrség tehetetlen, a kormány meg hülye a témához.

twinkedli 2011.05.02. 16:11:35

Kovácsvágás, Bodroghalom, Lak és legutóbb Szikszó – csak néhány település, ahol az elmúlt hetekben nyugdíjukból megmaradt forintjaikért öltek meg szerencsétlen idős embereket, méghozzá brutális kegyetlenséggel. A barbár gyilkosok ellen a magyar rendőrség nem tudta megvédeni őket. Mint ahogyan azokat sem, akiket Gyöngyöspatán vagy az ország más településein naponta leköpnek, kővel dobálnak, kirabolnak. Akiknek naponta megígérik, hogy hamarosan el lesz vágva a torkuk. És most mégsem őértük küzdenek a jogvédők, nem őértük küldenek menekítőbuszokat.
A belügyminiszter szerint a masírozó alakulatok öltözéke sokakban félelmet kelt. Az emberek többségében azonban egészen más kelt félelmet.
A valóban kiszolgáltatott emberekről azonban egy szót sem ejtenek. Aki ezt mégis megteszi, az NÁCI.

Nazareus 2011.05.02. 16:11:54

@Zabalint: Értem, mi a probléma, te meg azt értsd meg, hogy még az ilyen problémás szervezetek is jobbak, mint a nélkülük lévö állapotok. Ezt igazolják azt, hogy az ottlévök többsége akarja, hogy ott legyen a "Szebb jövöt polgárörség", és nem csak ott, hanem több más faluban is. Ez van, én azt mondom, hogy döntsék el a helyiek, hogy kell-e. Döntsék el, akik ott laknak, hogy kell-e csendörség vagy megfelelö a rendörség munkája. Ne a fövárosi vizfejek mondják meg.

Egyébként egyszerü lenne a megoldás: szabad fegyverviselés és magántulajdon védelme mint USA-ban. Mivel a rendörésgre nincs elég pénz, ezért ez relative olcsó megoldás lenne. Eleinte lennének gondok, de aztán belerázódna a társadalom.

szgy 2011.05.02. 16:13:15

@thatwasnice:

"Ha minden igaz új törvény születik, ami bennük 'riadalmat kelt' úgy majd nem lehet öltözni."

ja, akkor a rendőröknek is új ruhát kell tervezni mert ez már nem zavarja őket...

rettegés KELL ide, kapjanak szívrohamot a félelemtől mikor be akarnak törni vagy megtámadni, meglopni valakit. kicsit szar hogy a kormány segíti őket ilyen törvényekkel hogy a legnagyobb nyugalomban bűnözhessenek.

l.x. 2011.05.02. 16:14:41

@lecsekkoltam: ". Hogy lőteret és gyakorló weekend telket alakítsanak ki a gettóknál. Ez nagy különbség. Ég és föld. "

Má megin ott tartunk, hogy bezzeg ha nem ütnének vissza... Ahol fel sem merül az, hogy az agyoncsapott uborkatolvaj lehet az áldozat, ott a kutya se megy a gettóhoz, mert aki miatt menni kéne, az a kerítés magasából 2 méter mélyre kerül, a kollégái közé.

Kalmár 2011.05.02. 16:15:31

@Nazareus: "Ha az lenne, mint az USA-ban:
1. A rendörség rendet tart.
2. Fegyverviselés mellett lelöhetem a betöröt.
Akkor azt mondanám, hogy Magyarországon se kell Gárda "

Honnan a fenéből vesztek ilyeneket. Az USA az egyik legrosszabb bűnözési rátával rendelkezik a fejlett világban. Pont a könnyű fegyverhez jutás és a bűnbandák az okai. Pedig ott tényleg keménykezű a rendőrség.
Rohadtul, nem akarok hasonló katasztrofálisan fertőzött országban élni, mint az USA.
A Gárda az ameriaki faji alpon szerveződött bűnbandák kezdete. Velük szemben, szintén szépen alakul a cigányok faji alpon szerveződő, lincselő bandája.
Tök jó lenne felfegyverezni őket, nem?
Nem.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 16:16:13

@Nazareus: Jobb a gárda?! Átfogalmazom, hogy világos legyen. A gárda olyan most, mint régen a fekete autók. Mint a csengő frász. Mivel ezek a kifejezések a kommunizmus idejéből valók, és erre valószínűleg a te nagyszüleid emlékeznek, kérdezd meg őket, jó volt -e akkor nekik. Mert a gárda az ávh, ávó, III/III és a többi ilyen szervezet jobbos megfelelője, állam nélkül.

SerialKillah 2011.05.02. 16:16:41

@lecsekkoltam: neked fogalmad sincs az usa-rol. egy par dolog az usa-ban a rasszizmusrol kerdesrol: legfokeppen a bortonokben, de az elet mas teruletein is nyilvantartjak az ember szarmazasat (afro-amerikai, del amerikai, kozelkeleti, feher...stb.), a rendoseg egy bejelentes alkalmaval megkerdezi a setett szarmazasat, azert latni nehany amerikai filmben hogy a meglott neger ferfi azt mondja a telefonba, hogy "megtamadtak egy feher not" mert a rendorseg es a mentok sem torik magukat egy lelott feketeert, ugy vannak vele , hogy varunk egy kicsit amig tuti elul a balhe, nehogy mar en kapjak egy eltevedt golyot egy neger miatt.
eltem az usa tobb allamaban is, es szemelyes tapapsztalat alapjan allithatom, hogy sokkal eloiteletesebbek a szinesboruekkel mint nalunk. a rendorok eleve bunozokent kezelik oket, egy kerdeses esetben egy feket egybol bilincset kap amikor a feherrel meg normalisan beszelnek.

Robinzon Kurzor 2011.05.02. 16:17:42

Nézd már, a Mandínert mióta mutat ilyen érdeklődést az úgynevezett tények iránt?

Most be kell mutatni, hogy a cigányok hazudnak?

Turulkám, ha etnikai alapú sorozatgyilkosság után a te fajtád ellen vonulnának félkatonai provokátorok faludban éjszaka, akkor bizony te sem maradnál meg a közjegyző által tanúsított tények körében, hanem mennél te is "üdülni", meg fosnál kegyetlenül és magad is elhinnéd, hogy még a hétfejű sárkányt is láttad.

Így működik az ember, még a cigány is, még az is, amelyik lopni is szokott.

És ezt most jól leleplezted, a végén még ki fog derülni, hogy az egész gárdát/véderőt a hazudós cigányok találták ki, ugye?

szgy 2011.05.02. 16:18:45

ja, jut eszembe a szellemileg gyengélkedő Schiffer András ma még mindig evakuálásról beszélt a parlamentben. úgy látszik nem vette észre hogy már ezerszer leleplezték az előre megtervezett-megrendezett mentőakciót.

sajnálom a Vöröskeresztet hogy ilyenekhez adja a nevét, azt hittem egy szint alá nem mennek. mindenesetre legközelebb meggondolom hogy inkább másnak adjam a különböző 1% és hasonló adományokat.

l.x. 2011.05.02. 16:23:26

@Napkutya: "Beindulna-e ettől egy önszabályozó folyamat?"

Amit ma Mo.-on nem tehetsz meg:
- nem mondhatod a cigánynak, hogy ne csináljon gyereket,
- nem sterilizálhatod,
- nem veheted el a gyereket, amíg pépessé nem veri,
- nem tagadhatod meg a gyerek eltartását,
- nem erőszakolhatod ki, hogy iskolába járassa az arra szánt pénzből,
- nem tagadhatod meg, hogy pénzben add oda neki a segélyt, bármit is kezdjen a pénzzel.

Ha bármelyiket teszed, rásszistá vágy, és a baj nem az, hogy Puporka ezzel ordítja tele az utcát, hanem hogy még mindig akad ún. értelmiségi, aki abból él, vagy azzal próbálja szentnek lát(tat)ni magát, hogy, bár látja ebben az abszurdot, tovább óbégatja.

Nazareus 2011.05.02. 16:23:45

@Kalmár: Nem hiszem, hogy USA-ban rosszabb lenne, mint Magyarországon. Tavaly nálunk több mint 500000 volt a vagyon elleni büncselekmények száma. Ennek több mint 90%-a felderitetlen maradt. Gondolod, hogy USA-ban ennél rosszabb az arány?

Egyébként Magyarországon nagyobb a büncselekmények számaránya, mint USA-ban. USA-ban 3%, mig nálunk 4% körül van. Forrás: www.nationmaster.com/graph/cri_tot_cri-crime-total-crimes

Szóval felejtsük el ezt a "bünözö USA" rémképet. Magyarországon több a büneset, azaz katasztrofálisabban fertözött.

Gaius Plinius Secundus 2011.05.02. 16:24:53

@lecsekkoltam:

Aruld mar el, pontosan hany eroszakos buncselekmenyt kovetett el a Garda akarki ellen? Biztos csak en vagyok tudatlan

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 16:24:56

@l.x.: Persze, mit szólnál ahhoz, ha felbukkanna valami cigánybanda az utca végében és önvédelmi klubot nyitna, ahol jönnek mennek, és hogy meg tudják magukat védeni, gyakorlás képp még lövöldöznek is. Önvédelmi és harcászati gyakorlatot tartanának kicsiknek és nagyoknak. Merthogy úgy hallották, azon a részen ahol laksz, nem szeretik a cigányokat, bár a klubhoz semmi köze ennek, de jó ha meg tudják magunkat védeni, ha támad a Mars. Reggelente hallhatnád reggel fél 6-kor az indulójukat, mert léleknek is át kell melegedni, az nem úgy van ám. Aztán jól berúgnának este szülinapi hangulatban, az út közepén hugyoznának, majd odamennének hozzád egy traccspartira síkrészegen. Erre mit lépnél? Állnál ott és megkérdeznéd, milyen volt a mai edzés? megkínálnád sörrel, kenyérrel szalonnával?

Stanley Macsai 2011.05.02. 16:25:18

@József István: lenyegretoro meglatas.
Az USA elvileg az egyeni szabadsagjogokra (Bill of Rights) alapitva szervezodott. A tulajdon es a szolaszabadsag szentsege nem kerdeses ott. Logikus konzekvencia az, ha a tulajdon megkerdojelezhetetlen, akkor annak joga is, hogy ezt megvedhesse olyanoktol, akik ezt megkerdojelezik... A tulajdon es ennek vedelme ket kulon kategoria (mikozben szerintem nehezen elkulonitheto) igy termeszetesen az ebbol eredo rengeted ertelmezesi lehetoseg zurzavaraban elveszik a parbeszed, hiszen minden relativva valik. Innentol pedig a nagyobb sajtovisszhang es politikai szandek dont, kozel sem igazsagerzet, vagy jozan esz.

Nazareus 2011.05.02. 16:25:35

@lecsekkoltam: Igen, jobb a gárda! De hagy döntsék már el az ott lakók, hogy mit akarnak, Gárdát, vagy olyan állapotot, ami elötte volt - amikor a rendöség képtelen volt megvédeni öket a nap mint napi betörésektöl. Ne te dönts el messziröl, meg ne is én.

TG69 2011.05.02. 16:29:59

@lecsekkoltam: Ha bűnöző lennék odhívnám a haverjaimat és jól elverném, ha meg normális ember, akkor nem is jönnének oda :). Vagy hogy is van ez?

Reggie 2011.05.02. 16:30:12

@lecsekkoltam: Van ilyen mar most is. A kikepzotabort bortonnek hivjak, az esti bulit pedig szabadulasi bulinak.

Alonee 2011.05.02. 16:30:48

@thatwasnice: Na a jogvédőket hiába várod, de egy véleményt, ami az itt általánosnak tekinthetőtől eltér, mégis leírok.
Nekem ebben a történetben a legvacakabb az, hogy világosan látszik, az állam feladja a határvidéket, mint anno a rómaiak. Abszolút nem védem a cigányokat, miért is tenném, de az borzasztó, hogy nyilván rendőr az csak most van a faluban, egyébként se hírük, se hamvuk.
Az is borzasztó, bár érthető, hogy valahonnan előkerült, megkockáztatom, a szükség által életre hívott, önjelölt seregek, véderők, mifaszom akarják fenntartani a rendet. Valljuk be, azért ezek a betyársereg warriorok és társaik sem egy operabérletes, highculture csapat.
Azt kell, hogy mondjam, nem volt sok, pozitív tapasztalatom a cigányokkal, de ez nem megoldás.
Azt is értem, hogy most mindenki cigányt akar itt vacsorázni. Itt aztán piszokul bátor mindenki.
Egy saját tapasztalatot azért megosztanék veletek. Itt keleten a megyeszékhely egy lakóövezetében élek, ami teljesen falusi jellegű. Munka alig, jövedelem az elmúlt évekhez képest abszolút romló tendenciájú. Tegyem hozzá, gyakorlatilag nincs cigány a faluban. Olyan szerencsétlen sorsú emberek vannak, akik most télen a tető egy részét tüzelték el, később fát gyűjtöttek az erdőn később loptak is. Az egyetlen boltban sokszorosára nőtt a lopások száma. A bolti, kocsmai hitel pokolian megnőtt, a hitelek visszafizetése megsokszorozódott. Ámulva figyeltem mert sosem gondoltam volna, hogy ez lesz. Bizony a magyar emberek is, ha fáznak, vagy nincs mit enni, úgy viselkednek mint a cigányok. A különbség persze tapintható, főleg a stílus, nem tör be, nem verekszik, ha elkapják szomorúan visszaadja, azt a kurva-már bocs-kiflit. Nem nagypofájú, nem követelőzik, nem hibáztat.
No offense, thatwasnice, nem rosszindulatból írtam, hanem inkább szomorúan. Szar ez az egész, ahogy van, Gyöngyöspatán és bárhol.

kistalos 2011.05.02. 16:30:55

@TG69: 1, feltéve, de nem megengedve, hogy valóban csak a térfigyelő kamera felvételein látott emberek vettek részt a balhéban az arány akkor is 4:20-25.

2, feltételezem, hogy az Alex, amikor határozottan elindult a hugyozás után, akkor nem virágot vitt vagy segíteni indult egy néninek szatyrot cipelni.

3, ez a konfliktus a felvételeken nem a helyi magyarok és romák konfliktusa, hanem a helyi romák és egy legjobb pillanataiban egy gimnáziumi osztálynyi, az egész országból verbuválódott olyan cigányellenes csoporté, amelyik "tenni is kész valamit" és nem csak masírozik egy kis szavazatra beváltható médianyilvánosságért.

4, a helyi romák tényleg rettegnek tőlük. A köreikben rémhírek terjednek arról, hogy hányan vannak a faluban azokon a helyeken, ahol a Szebb Jövőért Polgárőrség tagjai voltak korábban elszállásolva. Ezeket a helyeket leellenőriztem, jelentem nincsenek ott, csak a Bajcsy utcai kétszintes családi házban, az események másnapján kb. húszan álltak a kertben teljes harci díszben a házon belüliekkel együtt lehettek max. harmincan.

5, a roma beszámolók közül nem egy túlzó, de találni korrektet is. Aki túloz az többnyire az, aki ott se volt, vagy nem mert kimenni a házból (gyerekek, asszonyok). A túlzások a következő elemekből állnak: számbeli túlzás és a fenyegetettség mértékének eltúlzása, többnyire érzelmi okokból (nem a rémület arányos a történésekkel, hanem a történésekről való beszámolók a rémülettel) összemossák a korábban valóban megtörténteket (kődobálás, lövések hangjai, ostorral/fokossal fenyegetés, szóbeli fenyegetések) az aznap történtekkel. Megjegyzem a patai magyarok beszámolói a korábbi roma-magyar konfliktusokról pont így működnek, ott is meg kell keresni azt a higgadt embert, aki a "basic" változatot adja elő, nem a szájhagyomány útján feldíszítettet. A legdurvább történeteket a cigányok patai dolgairól ráadásul nem a pataiaktól hallom, hanem azoktól, akik az elmúlt hetekben látogatták meg a Véderősöket...

Gaius Plinius Secundus 2011.05.02. 16:32:45

@lecsekkoltam:

Te biztos nem tudod de leteznek ilyen klubok.

Pl. a legtobb rossz kornyeken levo konditerem.

De a bortonokben is jo kis fitnessklub mukodik ahol az 50 kilos pulyabol is 120 kilos szetgyurt ciganyt "faragnak" a hatosagok hathatos kozremukodesevel/hallgatasaval.

Hasonlo okokbol van tele az amator es felprofi box is ciganyokkal.

Alonee 2011.05.02. 16:32:47

Fenébe elírtam, a hitelek sokszorozódtak meg a visszafizetésük maradt el. Elnézést.

l.x. 2011.05.02. 16:33:34

@lecsekkoltam: "Hogy nem engednék, hogy idáig fajuljon a helyzet, hogy ott nem véletlenül jut eszébe egy szélsőséges fehér csoportnak se járőrözni és rendet teremteni eldugott falvakban"

Bizony, úgy kezdve, hogy 20 éven át nem engednék kézlegyintve a "megélhetési bűnözést" - jellemzően olyan emberekkel szemben elkövetve, akik nem kisebb "joggal" bűnözhetnének megélhetésileg.

Stanley Macsai 2011.05.02. 16:34:11

@Zabalint: alapveto emberi jog a gyulekezesi. Csak nem ezt kerdojelezed meg? Vagy kettos merce, amig te akarsz gyulekezni (mas emberekkel eggyutt valamit csinalni) az ok, de ha egy neked nem tetszo csoport akkor tiltsuk be?
Ha barki azonban eroszakkal lep fel egy masik egyen vagy csoport ellen az a Btk szerint felelossegre vonhato. Ha volt eroszak, akkor azert tartunk fenn adopenzbol erre szervezeteket, hogy vizsgaljak ki es emeljenek vadat.
Ha az erre fizetett szevezetek (rendorseg, ugyeszseg, birosagok) nem vegzik el ezt rajuk bizott feladatot, akkor oket kellene megvizsgalni. (Kotelessegszeges, milyen Btk kategoria illik erre.)
A megoldas a burokratikus tehetetlensegre, esetleges politikai ellenszandekra nem minden magyar allampolgar gyulekezesi es szolasszabadsaganak korlatozasa. Ez az ut lenyegesen tobb bajt okoz, mint az, ha valaki csak elvegzi a munkajat, amiert amugy fizeteset is kapja...

ds3 2011.05.02. 16:34:22

@Kerek Ferkó: Amerika? Igen, "ott a rendőrök teremtenek rendet.Sokkolóval, tonfával, viperával, sörétes puskával ha kell.Ébredj már fel.Van ott pár állam ahol negyed annyiért leveri a vesédet a rendőr, mint amit itt megengednek maguknak egyesek."

De ha már a "kettős mérce nélküli rendteremtéssel" foglalkozol, akkor említsd meg hogy a veseleverést nem csak a gettóban várod el, hanem a melegfelvonuláson tojásdobálók között, a betíltott félkatonai szervezetek "gyakorlatozásain", és a tévészékház felgyújtásoknál is.

Magyarországon ezt nem lehet, mert a rendőr rögtön buzilibsicigókommunistazsidótőkés-bérenc lesz, és őt fogják bíróságon elítélni a következő fülkeforradalom után.

picur3ka 2011.05.02. 16:35:47

@Jakab Andor:

Te ezt a sok okossagot honnan szoptad elo?

Hazank azon europai orszagok kozott van, ahol a legkevesebb a rasszista indittatasu buncselekmeny. Az EU riport azt is emliti, hogy ezeknek szama valoszinuleg nagyobb lenne, ha a rendorseg merne a ciganyokat ilyesmivel vadolni.

No-ban rendszeresen csapnak ossze az antifak es a neo-nacik. Franciak, nemetek, olaszok kitoloncaljak a ciganyokat. Allamilag. A romanok azt se tudjak , hogy szabaduljanak meg toluk.

Az olaszoknal part szervezte paramilitarisok vegeznek rendfenntartast. Mindenutt vannak radikalis partok. A kornyezo orszagok pedig tele vannak komoly, rasszista paramilitaris szervezetekkel.

Ha a franciaknal most lennenek valasztasok, a radikalisok nyernenek. Es igy tovabb.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 16:37:53

@SerialKillah: Az hogy ott gyűjtik hogy fehér, fekete, sárga, vörös, lila az gyakorlatiasság. Nem rasszizmusból gyűjtik, hanem azért, mert nem mindegy hogy joe fehér, fekete, kínai, vagy indián. Bármelyik lehet. Gondold végig, ott nem anyira egyszínű a népesség mint itt, hogy van fehér ember, meg fehér ember, elvétve kínai, főként a piacokon. Nem tudom, de szerintem biztos könnyebb a rendőrnek, hogy tudja milyen gyanusítottat kell keresnie. Ezt mondhatod rasszizmusnak is, én ezt még nem. Bár lehet hogy nem hiszed el, de ott is rögzítik a bejelentést, nem véletlenül. Azért, hogy amit mondasz, ne forduljon elő. VSM. Védd a segged mozgalom. Mert ha kiderül, hogy faji alapon tesz ilyen megkülönböztetést, és nem küld segítséget akkor elmehet zabot hegyezni. Hidd el, aki ott rasszista, nem ilyen nyiltan csinálja, mint ahogy a filmekben látod.
@Gaius Plinius Secundus: Már a létezésük törvényellenes volt. Feloszlatták őket, emlékszel? Bíróság, ügyészi indítványra, jogerősen. Amiben részt vettek törvényellenes volt. Minden klónszervezet amit másra keresztelnek, de megfelel az ítéletben szereplő kritériumoknak, törvényellenes. Miről beszélünk?!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.02. 16:39:43

@lecsekkoltam: Lol!

Azt vágod, hogy a Jobbik nem állampárt ugye? És nincs mögötte idegen megszálló hadsereg sem.

Apró különbség... ahogy az is, hogy a Gárdának semmilyen extra jogosítvány nincs.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2011.05.02. 16:40:45

@lecsekkoltam: amennyiben evtizedekre visszanyulo eroszakos buncselekmenyek sorozata tortent volna ellenuk, akkor igazad lehetne. Az, hogy nehany idiota kedvtelesbol ciganyokra lovoldozott nem allithato be az evtizedes serelmekkel szemben egyenlokent - meg csak nem is hasonlitanak egymasra.

Bar a ciganyok altal elkovetett bcs-k nagyon nagy szazaleka szinte biztos nem faji indittatasu, ez nem segit azon, hogy ciganyok rabolnak, olnek es terrorizalnak (nagyreszt) nemciganyokat videken, amire az allam nagyon nagy ivben szart. Az orszag tragediaja, hogy 3-4 eve kimondani sem lehetett, hogy van problema, mert rasszita lettel automatikusan, ma az MSZP a Parlamentben ismeri el a problema letezeset es fontossagat.

Nem ertek egyet a gardazassal meg masirozgatassal, de akkor kerdem en, meddig kellett volna turnie az orszag erintett reszenek ezt a tarthatatlan allapotot, es hogy tudtak volna ra felhivni a figyelmet? Csodalkozunk azon, hogy ahhoz fordultak, akik (akarmilyen onos erdekbol) ugy tesznek, mintha erdekelne oket a sorsuk? Es ettol rasszistak, en bloc, az egesz keleti videki nemcigany lakossag? Na neee...

A jogvedok bizonyos szempontbol nagyon is hasonloak a ciganyokhoz: mindketto azt hiszi, annak lesz igaza, aki hangosabban tud orditani.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 16:41:38

@l.x.: Vannak ott is megélhetési bűnözök. Gettókban családok élik le az életüket generációkon keresztül szociális juttatással és élelmiszerjeggyel. Ott is próbálkoznak, hogy lehetne megszűntetni. Ezzel nem vagyunk egyedül, nemcsak nálunk vannak megélhetési elemek. Ezek ugyanott megvannak, ugyanúgy bosszantanak mindenkit, mégsem rontják tovább a helyzetet úgy mint mi gyöngyöspatán.

Gaius Plinius Secundus 2011.05.02. 16:42:40

@lecsekkoltam:

Nem a "letezesuk" volt torvenyellenes, nem kell ez a rizsa.

A magyar kormany altala kesobb (az alapitas utan honapokkal/evekkel!!) hozott torvenyekkel szisztematikusan "torvenytelenenne" tettek a mukodesuket. Kvazi egy szepen a Gardara kovacsolt torvenyt hoztak.

De egyebkent sem ezt kerdeztem.
En azt kerdeztem milyen eroszakos buncselekmenyt kovettek el? Megvertek valakit? Bantottak valakit?

l.x. 2011.05.02. 16:44:39

@lecsekkoltam: "mit szólnál ahhoz, ha felbukkanna valami cigánybanda az utca végében és önvédelmi klubot nyitna, ahol jönnek mennek, és hogy meg tudják magukat védeni,"

Ha naponta rabolgatom ki az állam által meg nem védett pulyáikat és felmenőiket, emberileg érthető volna - ha jogos nem is. Ha "csak úgy", előzmény nélkül bukkannának fel, akkor emberileg sem volna érhető.
És ha ezt felfogtad végre, akkor világos lesz, hogy Patán (ami csak egy a sok közül), miért van annyira tele a tökük a korábban felbukkanókkal, hogy szívesen látják a most felbukkanókat, akik a korábbiak miatt bukkantak.
Pedig fixre veszem, hogy a Kádár alatt hittel szocializálódott Mari nénik és Józsi bácsik nem azzal a gondolattal éldegéltek Mária és József korukban, hogy egyszer majd bakancsos taknyost fognak szobáztatni.
Ezt az ő állapotukat el kellett érni, állhatatos ignorálással és igazságolással.

TG69 2011.05.02. 16:47:06

@kistalos:
a1) A rendőrségi gyorsjelentés is 40-50 főről számolt be. Ezen kívül 1 azaz egy emberre támadtak rá, jól láthatóan a másik három kimenekíteni akarta Alexet.
a2) Ne feltételezz semmit, mert ez az ügy annál sokkal komolyabb, hogy te is meséket kreálj róla.
a3) a4) a5) Arról, hogy mi folyik ott és az ország különböző részein, azt abból a videóbol is megtudhatod többek között, ami itt (a mandineren) található a posztok közt. Ebben a helyiek, alapvetően idős nékik, mesélnek a velük megesett sérelmekről, még jóval azelőtt, hogy bárki megjelent volna a faluban. Nevetséges, és egyben szégyellnivaló, hogy próbálod kicsinyíteni ezeket a mindennapi disznóságokat, amiket szerintem 1 hétig sem bírnál elviselni. Ehhez képest azt látjuk, hogy a cigányok egyetlen egy kérdésben sem tudnak igazat mondani és ez már rég túl van a kiszínezem, mert cigány vagyokon. Lopnak, bántalmaznak, sértegetnek nap mint nap (még abban a riportban is megfenyegették a néniket, hogy ma nem 1, hanem 20 betörés lesz a z utcában). Ha már tapogatózunk, akkor mért nem elképzelhető, hogy a helyiek kértek a gárdisták segítségéből?

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 16:49:03

@KennyOMG: Szerintem rossz helyen masíroznak. Nem ott, hanem a minisztérium előtt kellene, nemcsak nekik, hanem a jogvédőknek is, hogy történjen valami. Az hatásosabb lenne, hidd el. Az közelebb van navracsicshoz, orbánhoz, pintérhez, szijjártóhoz, vona gáborhoz, mint gyöngyöspata. A véderő tünet, de nem azt kellene most pátyolgatni, hanem megoldást találni. De nem azt vizsgálgatni, kik vakációztatták húsvétkor a pataiaikat, vagy mit csinált az ellenzék. Vagy azt mondani, hogy egyenruhás bünözés fúj. Hanem tenni valamit. Hiszen 8 éven keresztül ment a brainstorming, hogy kormányozzanak a választások után. Elvárható, hogy 8 év bénázás után legyen ötletük erre a problémára is, ami legalább olyan komoly probléma mint az államadósság és a gazdasági helyzet. De nem történik semmi, egy hangot nem hallani. Se a jogvédőknek, se az ellenzéknek, se a véderőnek, se kormánynak nincs lövése se hogy mit csináljon. Az idő megy, egyre inkább érzékelhető az emberek türelmetlensége, csalódottsága, azt látjuk hogy senki nem tud semmit, csak népszerűséget és hiradóperceket hajszol. Közben marjuk egymást, vagy verjük egymást, de ettől sem lesz jobb.

mallac 2011.05.02. 16:49:21

A cigány látatlanban is tudja mit kell hazudnia. csak egymásra néznek(vagy még azt sem) és már fújják is. Egy szavukat sem szabad elhinni.

SerialKillah 2011.05.02. 16:50:04

@lecsekkoltam: te nagyon el vagy varazsolva amerikaval kapcsolatban. de veled is az a baj mint minden ilyen nagyon buzgo liberalissal, hogy ha szembesulnel a tenyekkel azt sem tudnad felismerni.
a gyongyospatai helyzetet pedig jol peldazza az az 1000 alairas amit a szebb jovoert polgaror egyesulet maradasert gyujtottek egy 2800 lakosu faluban ahol sokan nem emrtek alairni mert feltek a megtorlastol.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 16:50:07

@Stanley Macsai:
"alapveto emberi jog a gyulekezesi. Csak nem ezt kerdojelezed meg? Vagy kettos merce, amig te akarsz gyulekezni (mas emberekkel eggyutt valamit csinalni) az ok, de ha egy neked nem tetszo csoport akkor tiltsuk be?"

Ez most hogy jön ide? Vitattam én bárki gyülekezési jogát? Én azt írtam, miért nem jó ha ilyen szervezetek akarnak rendet tartani, és miért lenne inkább a rendőrség feladata. Természetesen tovább boncolható a kérdés a rendőrség milyenségére, sőt még tovább. De te milyen alapon reagálsz olyanra, amit nem is írtam? A gyülekezési jog nem azt jelenti, hogy aki él vele, azt szeretnem is kell mind.

@Nazareus:
Akkor jobbak az ilyen szervezetek a semminél, ha távozásuk után is rend marad. Mert ha nem, akkor semmit nem ér. Akkor csak valami helyi polgárőrség érhetne célt, de itt messze nem erről van szó.

@l.x.:
"Ha naponta rabolgatom ki az állam által meg nem védett pulyáikat és felmenőiket, emberileg érthető volna - ha jogos nem is. Ha "csak úgy", előzmény nélkül bukkannának fel, akkor emberileg sem volna érhető."

El vagy te tévedve. Az ilyen gárdához hasonló szervezeteket vagy létre lehet hozni, vagy nem. Ha lehet, akkor nem kell ok, joguk van hozzá. De akkor a cigányoknak is szabad. Ha meg nem lehet, akkor ha indokolt, akkor sem.

Napkutya 2011.05.02. 16:50:49

@l.x.: Értem. No de lássuk be, ugyanez az értelmiségi erős rasszista MAGÁNVÉLEMÉNYT kezd megfogalmazni, ha feltörik a kocsiját, vagy összeverik a gyerekét a telefonjáért.

Skóciában pl. nincs rasszizmus. Ha az illető lop, hát becsukják a polgárt. Ha megint lop, még jobban becsukják. És mindezt k.rva gyorsan!

Leszarják, hogy hindi, cigány, vagy kanadai, becsukják. NEM azért mert cigány, hanem mert lopott. Ez nálunk is menne.

Megint csak ott tartunk, hogy van az állam, akinek ez lenne a dolga, -és valljuk be, szarul csinálja.

Ha a rendőrök és a jogszolgáltatás kifogástalanul tenné a dolgát, nem is jött volna létre egy ilyen erős állampolgári jelenség, mint a gárda... Ezek nem UFO-k, nem a föld középpontjából jöttek, ezek is MI vagyunk.

Én sem kedvelem őket annyira, de lássuk be, ez olyan, mint az Ipari Forradalom, ha valamire igény van, akkor feltalálják...

Ezt viszont kínos elfogadni. Mindenhol. Mindenkinek.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 16:52:51

@l.x.: Minél előbb felfogod, hogy a kollektív bűnösség elve itt sem alkalmazható, annál jobb. Ott se mindenki lopott, betört, öreg néniket bántalmazott és rabolt ki. De mégis, egy kalap alá kerültek, és ők még jobban szívnak, mert az aki lopott, szerintem már a jobbikos gyűlésnél lelépett március elején, és míg ott a véderő nem is megy vissza. A többiek meg szívnak ártatlanul, pusztán azért mert cigányok. Ezért hoztam ezt a hasonlatot, hogy te se türnéd, nálad is lenne egy pont, amikor fognád a seprűt és pofán csapnád azt a részeg disznót.

TG69 2011.05.02. 16:52:52

@lecsekkoltam: Nálunk nincs olyan erős középosztály és úgy látszik mára a különböző népszaporulat és a segélyezés mértéke félelmet kellt mindenkiben. Ez pedig teljesen jogosnak mondható társadalmi védekezés, az más kérdés, hogy nyílván nem a Gárda fogja ezt megoldani.

l.x. 2011.05.02. 16:53:47

@Zabalint: "Az ilyen gárdához hasonló szervezeteket vagy létre lehet hozni, vagy nem. Ha lehet, akkor nem kell ok, joguk van hozzá. De akkor a cigányoknak is szabad. Ha meg nem lehet, akkor ha indokolt, akkor sem. "

Tudsz olvasni? Mert hogy leírtam, hogy nem jogos, csak emberileg érthető - mármint a csoportos védelem, ha van miért. A cigányok csoportos védelmét ezidáig lincselésekben látom manifesztálódni, ezért azt, engedtessék meg, nem értem meg emberileg.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 16:54:10

@Napkutya: Ha pedig egy magyar családott helyi szélsőjobbosok zaklatnak, felajánlják hogy költözzenek el. Ha nem, akkor azt mondják, mi megpróbáltuk. Múlt heti hír.

Marschieren gehen mit Maschinengewehr 2011.05.02. 16:57:12

AMIT MINDENKI ELMULASZTOTT:

Szeretném megköszönni Turulnak és a Mandínernek,

hogy ezzel a poszttal,

MINDEN "JOGVÉDŐ" ÉS "CIVIL" SZERVEZETNÉL TÖBBET TETTEK

AZ IGAZSÁG

MEGISMERHETŐSÉGÉÉRT.

Még egyszer köszönöm!

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 16:57:22

@TG69: De ott is főként a spanyol ajkú bevándorlók azok akik a népességet fiatalon tartják. Nem a klasszikus fehér amerikaiak, ők ugyanúgy mint európában öregszenek ki. Míg a kubai, puerto rico-i, mexikói stb. bevándorlók viszont ugyanúgy több gyermeket szülnek. A vicc az, hogy mivel világosabb a bőrük, mint az afroamerikaiaknak, hamarabb kapnak állást, még ha nem beszél kicsi angol akkor is.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 16:57:40

@l.x.:
De kik azok a cigányok? Tehát teszem azt, csinálnak egy önvédő szervezetet, de előtte mondjuk egy pártot, amely ideológiához kapcsolódik, azt milyen alapon nem tartanád emberileg helyénvalónak, ha ez a szervezet csak ugyanezt csinálná, mint a gárda? Tehát mondjuk kirabolnak egy bankot egy nagyrészt magyarok lakta faluban, világos bőrű az elkövető, és odamennének masírozni, hogy itt bizony magyarbűnözés van. És téged is abba a csoportba tartozónak tekintenek, aki 1 utcával a bank mellett laksz, és magyar vagy.

Nazareus 2011.05.02. 16:58:40

@Zabalint: "Akkor jobbak az ilyen szervezetek a semminél, ha távozásuk után is rend marad. Mert ha nem, akkor semmit nem ér. Akkor csak valami helyi polgárőrség érhetne célt, de itt messze nem erről van szó."

Egyrészt távozásuk után is rend marad - egy ideig. Másérszt a a helyi polgárörséget is be akarják tiltani - gondolok itt a Tiszavasvári csendörségre.

Nazareus 2011.05.02. 17:02:34

@Zabalint: Speciel én nem tartanám problémásnak, ha azt a bankot már tizedszer rabolnák ki fehérek, hanem igyekeznék segiteni elkapni a rablókat, hogy ne kelljen odajönniük. És azt mondanám magamban, hogy "igazuk van, hogy félnek tölünk".

Gaius Plinius Secundus 2011.05.02. 17:03:54

@lecsekkoltam:

amit irni akartal az az hogy nekik van munkamoraljuk ellentetben a feketekkel. Ahogy a csaladi kapcsolatok szerepe is erosebb.

A latinok sokban hasonlitanak a ciganyokra, azonban a ciganyokkal ellentetben meg tudnak allni a sajat labukon.

Ebbol a szempontbol a ciganyok az ausztral Aboriginekhez allnak kozelebb, mar ami az onszervezodes szintjet illet (nulla).

Reggie 2011.05.02. 17:04:03

@Zabalint: Ha jol emlekszem itt nem bankrablassal indult a dolog, ha a helyiek terrorizalasaval. Majd ha feherek raboljak ki sorozatosan a ciganyokat, akkor jogosnak fogjuk tekinteni az o rendteremto igenyeiket.
Egy bank nem erdekel senkit amugy...

TG69 2011.05.02. 17:04:32

@lecsekkoltam: De mivel erős a gazdaság, ezért ezek a spanyol ajkúak is úgy érzik inkább, hogy a középosztályhoz fognak előbb utóbb tartozni, mint a 'kihaló' fehérek, akik meg továábra is jól élnek (átlag persze). Igy nincs meg a gazdasági alapja az effajta rettegésnek. Az a gond, hogy a nyugati, sikeres életmód vs cigány kultúra egymást kizáró én inkább, ha már USA-t nézzük, akor az indiánokra asszociálok.

l.x. 2011.05.02. 17:06:20

@Napkutya: "Én sem kedvelem őket annyira, de lássuk be, ez olyan, mint az Ipari Forradalom, ha valamire igény van, akkor feltalálják..."

Olyasmi. Most éppen annak a piackutatása folyik, hogy a gárdaféleségek elleni fellépőkre van-e igény. Ahogy idáig eljutottunk, és amilyen nagy a metszet a minket idáig eljuttatók és gárdaellenzők között, nem nagyon lesz.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 17:06:29

@Nazareus:
Na persze. Ez álszent szöveg. Én megmondom őszintén, ha 3 utcával arrébb lakik a rabló, és magyar az illető, akkor kb. ugyanannyira semmi közöm hozzá, mint a régóta Gyöngyöspatán élő cigányoknak a később betelepített bűnözőkhöz. És engem felháborítana, ha emiatt bűnözőként kezelnének, mert én is magyar vagyok. Kollektív bűnösség nem létezik!

Kalmár 2011.05.02. 17:07:32

@Nazareus: Jó anyagot linkeltél be.
Ha a "per capitat"fülre kattintasz megtalálhatod az 1000 főre vetített bűncselekmények számát.
Közel 2x annyi az USA-ban mint nálunk.
Persze lehet, hogy te máshogy olvasod a grafikont.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 17:08:35

@Reggie:
Hasonlat volt, amit érteni kellene, de nem is próbálod. Gyöngyöspatán nem a cigányok bűnöztek, hanem bizonyos cigány családok. Viszont te is ezzel a hozzászólásoddal az összeset bűnözőnek tekinted. Mondom, ilyen alapon ha 3 utcával melletted egy rabló lakik, te egy rohadt bűnöző vagy, nemde?

Kerek Ferkó 2011.05.02. 17:12:29

@ds3: Nekem nem ezt nem kell megemlíteni, ez természetes.Látom nálad nem.Nem tudsz kibújni a rossz szocializáltságod mögül,mondanám ,hogy sajnállak ,de nem.

Nazareus 2011.05.02. 17:12:38

@lecsekkoltam: Ha tetszik, ha nem a kollektiv bünösség az ember önkéntelenül alkalmazza. Az ember mintakeresö, és ez segiti a túlélésben. Ha talál egy mintát, ami rossz neki, akkor azt igyekszik elkerülni. Van pl. az elöitéleteken alapuló minta - pl. már háromszor megtámadtak cigányok, igyekszem elkerülni mindet. De lehet hirböl, hallomásból is elöiteleketet alkotni - a szomszédomat már állitólag háromszor is cigányok rabolták ki, jobb ha kerülöm a cigányokat.

Nyilván a második kevésbé megalapozott, de ettöl még lehet jogos illetve ésszerü. Nem azért kerüli, mert sötétebb a böre, hanem azért, mert abból a csoportból tapasztalt vagy hallomás útján szerinte több veszélyes elem kerül ki. Ezért nem lehet rasszizmusnak tekinteni az elöitéletet, viszont kollektiven itél meg egy csoportot, holott biztos benne, hogy nem mindegyik eleme a csoportnak káros, de jobb az óvatosság. Egyébként érdekes, hogy a Gárdát elitélök ugyanilyen elöitélettel állnak hozzá a Gárdához, bár semmilyen rossz tapasztalatuk nincs egy gárdistával szemben sem, de ettöl még hallomásból (valamikor 60 éve hasonló csoport kárt okozott), itélnek.

Egyébként az elöitélet - akárhogy is fáj, gyakran jogos, illetve segiti az embert a hatékonyabb (túl)élésben. Elöitélettel viseltetnek a munkaadók a fiatal nökkel szemben (biztos el fog menni szülni), vagy akár a svájci lakos a frissen beköltözött magyar szomszéddal szemben. Lehet, hogy nem PC, de igen, a nök gyakrabban mennek el szülni, mint a férfiak és az bizony általában nem jó a cégnek, ha egy betanitott munkerö kiesik.

Gaius Plinius Secundus 2011.05.02. 17:13:17

@Zabalint:

Na de a 3 utcaval (hazzal) stb. lako bankrablot te feljelentened, nemde?

A ciganyok miert nem jelentik fel azokat akikrol tudjak (marpedig igen jol tudjak) hogy bunoznek?

Elsosorban az o alapveto erdekuk lenne, hogy ne kezeljek oket egykent a bunozokkel.

TG69 2011.05.02. 17:14:04

@Zabalint: Márpedig a világ így működik, egy öntudatos ember pedig feldolgozza ezt. Ha Bécsben kiírhatták, hogy magyar ne lopj, akkor bizony evvel a reakcióval együtt kell élni és tudni, hogy ez hülye általánosítás egyfelől e azt is, hogy alapja van neki. Ahogy pl a családon belüli erőszak esetében is a legtöbb írás a nőket tekinti áldozatnak, tehát legálábbis implicit minket férfiakat kárhoztat és van amelyik meg explicit is :). A furcsa, hogy ez az önvédelem egyben gyakran igazságos is, a hazai németekhez, szlovákokhoz stb nem viszonyul így senki. A helyzet ezen a szinten így működik alapvetően mindenütt, az hogy a PC eltakarja csak a felszín, amelyik viszont alapvetően hibásan kezeli a helyzetet az az állam.

l.x. 2011.05.02. 17:14:12

@Zabalint: Szerintem durva egyszerű dologban játszod meg az értetlent: megértem azt, aki bármilyen segítséget - akár hét mesterlövészt, vagy hét szamurájt - hív, ha egy bűnbanda fosztogatja az értékeit, és teszi élhetetlenné a mindennapjait. Akkor is megértem, ha a mesterlövészek/szamurájok puszta léte nem jogszerű.

És nem értem meg azt, ha egy bűnbanda fonja még szorosabbra a szálait, hogy még bűnbandább legyen, attól pedig egyenesen hányingert kapok, amikor a bűnbanda elkezd segítségért óbégatni, amikor 2 hétig azt (de a rendőri jelenlét miatt nyilván annak halvány árnyékát se) kell megtapasztalnia, amit évek óta másoknak okoz.

Ha ez még mindig bonyolult, lépéseket javaslok az iskolapénz visszaperlése érdekében.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 17:14:34

@Gaius Plinius Secundus: A gond az, hogy nem a munkamorállal van a baj, hanem a bőrszínnel. Amit leírtál, igaz lehetne, pedig nem az. A spanyol ajkúak se dolgosabbak mint a fehérek, a kínaiak, a feketék. Azt se feledd el, hogy a spanyol ajkúak zöme illegális bevándorlóként kerül az országba, és nem a szívük csücske. Itt a számok döntenek, többen vannak, mivel még szegényebbek, mint akár az afroamerikaiabbak több gyermeket szülnek. De a bőrük világosabb, így könnyebb elhelyezkedniük. Ennyi. Kimutatták, hogy két ugyanolyan betegségben szenvedő beteg közül ha az egyik fekete, kevebb hatóanyagot tartalmazó gyógyszert kap. Az ilyen gyógyszerelés érdekes módon a tüneti kezelésnél fordul elő (láz, fájdalom, kiütés). Pedig azt is tudjuk, mert az amerikaiak ezt is kimutatták, hogy ilyen megkülönböztetést max nemenként lehetne tenni, mert más a fájdalom tűrése egy nőnek és más egy férfinak. De a bőrszínhez nincs köze.
Az aboriginaloknak van önszerveződése, csak az nem volt elég angolos. Volt olyan népcsoport, amelyet szó szerint kiírtottak, mert primitívnek tartottak. Valamelyik csatornán volt egy dokumentumfilm a rasszizmusról. Viasat history, a készítő, asszem bbc, nem akarok hazudni. 4 részes, nemcsak feketékről, hanem gyakorlatilag minden más szín ellen irányuló rasszizmusról szól, ami nem fehér.
@TG69: Asszociálhatsz az ausztrál benszülöttekre is. Mert ők vannak kb a cigányok szintjén odakint. Kb ugyanolyan efforttal illesztik őket is be...

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2011.05.02. 17:14:52

@lecsekkoltam: Pontosan, nem nekik kellene megoldast talalni. Azonban a miniszterium elott masirozgatas nem megoldas, nem csokkenti a videkiekre nehezedo "nyomast" semennyire sem (legalabbis rovidtavon). Azaz szerinted a helyieknek nyeljenek tovabb, mig egy bunozo reteg tapos rajtuk, egeszen addig, amig a kormany kitalal valamit (vagy sem)?

Es szerinted ez igy rendben van?

Vagy, hogy a te modszeredhez folyamodjak: miutan felnyomtak a lakasod negyszer-otszor, te sak ulj a fenekeden, amig a kormany kitalal majd valamit a lakasbetoresek szamanak leszoritasara? Komolyan?

Azt mondd meg nekem, miert a helyiek turjenek, es ne a (bunos es artatlan) romak "rettegjenek", amig ez bekovetkezik? Egyetlen elfogadhato indokot mondj, kerlek szepen!

Kerek Ferkó 2011.05.02. 17:15:00

@Kalmár: Ott nem beszéli le a rendőr az embert a feljelentésről, hogy jobb legyen a statisztika.Hiába próbálsz már napok óta ezzel a rossz dumával téríteni.:))) Nevetséges vagy.

SerialKillah 2011.05.02. 17:16:02

@Zabalint: azert az aranyokkal vigyazzunk egy kicsit! eloszor is nezd meg hogy magyarorszag lakossaganak hany szazalela cigany ("A magyarországi cigányság létszámát jelenleg (2008.) általában 600 000-800 000 főre becsülik. Ez a lakosság 6-8%-a," wikipedia) es nezd meg a buntetesvegrehajtasi intezmenyekben a ciganyok aranyat (errol nagyon elteroek az adatok, de egy 50%-al biztos hogy nem becsulod tul)

picur3ka 2011.05.02. 17:17:11

@lecsekkoltam:

Vannak cigany rendfenntarto szervezetek is.

Masirozgatnak magan rendfenntartok az USA-ban is.

Ugy latom, neked minden vicc uj.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 17:17:19

@TG69: Ha sikerülne a magyarvédőknek kipaterolni a cigányokat, akkor jönnének ők is szépen sorban. Ha pedig nincs több nemzetiségű, elkezdik válogatni, szerintük ki a magyar. Sőt, már most azt teszik.

Chuck No Risk 2011.05.02. 17:17:24

@Nazareus:
A fegyver viselés meg a fegyver tartás között van némi különbség. Nézzél már utánna, mert állandóan csak viselésről beszélsz ...

Nazareus 2011.05.02. 17:20:23

@Kalmár: Ez érdekes. Egyszerüen kiszámoltam.

11millió büncselekmény USA-ban, 420ezer Magyarországon.

USA lakossága 310 millió, annak a 11 millió olyan 3,5 %-a. Magyarország lakosság 10 millió, annak a 420ezer 4,2 %-a. Nem tudom mi lehet az eltérés oka.

frikazojd · http://kocs.ma 2011.05.02. 17:21:34

similar: beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/botrany-a-majalison-kessel-kergettek-ellenseguket-374628

c. bűnözés nincs, nem jelenthetjuk ki, hogy bizonyos fajta buncselekmenyek sokkal jellemzobbek egy tarsadalmi csoportra, mint egy masikra.

Nazareus 2011.05.02. 17:21:54

@Zabalint: Ha 1 rablóról van szó egyetértek. De ha 100 magyarból 80 rabló és ezt tudom, akkor én hiába vagyok a maradék 20-ban benne, akkor inkább behúzom fülem-farkam és megértem a magyarokat szidókat.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 17:23:54

@Nazareus: Ebből kiindulva, mindenki aki egyetért a véderővel, az ugyanolyan elvakult szélsőjobbos magyar? Semmivel sem jobb, értelmesebb mint azok? Nem lehet egy kalap alá venni. Vagy minden magyar kommunista volt a rákosi korszakban, csak mert épp az volt hatalmon? Egytől egyig? Mindenki ávós volt, meg besúgó, meg jó kommunista? Vagy mindenki nyilas volt és zsidókat lődözött a dunába, tiszába, vagy bármely kézreeső folyóba, csak mert voltak itt nyilasok? Te tényleg ezt mondod?!
Vannak cigányok akik bűnöznek, de nem mind. Olyan nincs, hogy egy népcsoportnak csak rossz, bűnöző tagja van, az újszülöttel kezdve a 90 éves néniig bezárólag.

Nazareus 2011.05.02. 17:24:06

@Chuck No Risk: A vita szempontjából nincs jelentösége. A pontosság kedvéért biztos van. Lényegtelen.

Chuck No Risk 2011.05.02. 17:24:10

@lecsekkoltam: "A gond az, hogy nem a munkamorállal van a baj, hanem a bőrszínnel."

Na mészapicsábadegyorsan . Előítéletes vagyok a romákkal , de csak is azért mert az összes szar élményem (fizikai bántalmazás, meglopás stb.) csak és kizárólag hozzájuk köthető. A "nekem is van rendes cigány ismerősöm" lapot meg nem fogom lobogtatni mert felesleges.Én leszarom hogy milyen a bőrszíne valakinek,de azt nem hogy hogyan viselkedik.

Nazareus 2011.05.02. 17:26:18

@lecsekkoltam: Bizonyos távolságból persze igy volt. Ha kiment egy magyar USA-ba, akkor bizony komcsinak nézték - és örülhetett, ha nem komcsi kémnek (jogosan!). Ugyanigy, magyarország kollektiven fizetett kártéritést a zsidóknak, pedig bizony nem minden magyar lödözött zsidókat a Dunába. Vagy ez se volt jogos szerinted ?

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 17:33:33

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Ja, mert ha masírozgatnak, olyan finoman teszik, hogy még a helybéliek se veszik észre. Most komolyan, ha egy ilyen náci szervezet parádézna egy feketék lakta környéken, azt még az m1 hiradójában is bemondanák, akkor botrány lenne. Hidd el nekem, ha lett volna ilyen, már ismernénk a szervezet nevét, vezetőjét, azt a csókát aki erre alapozva jogvédőként kormányzó vagy szenátor jelölt volt, a feketék szóvivőjét is ismernéd, aki valószínűleg valami egyházi személy lenne, és hoznának rá valami törvényt.
Úgyhogy neked új minden vicc. Ha azt hiszed, hogy nem lenne világra szóló botrány, ha ilyen előfordulna odaát. Akkor gőzöd sincs hogy működik kint a média, a politika.

01020304 2011.05.02. 17:34:10

Mondja már meg valaki, hogy hogyan lehet az, hogy a reptéri kamerák 1kép/s sebességgel, hang nélkül rögzítik a robbantást egy nagyvárosban, de egy vidéki, csóró kisfaluban majdnem tökéletes képrögzítés, hangrögzítés van!

frikazojd · http://kocs.ma 2011.05.02. 17:36:36

Csak a szamolas, csak a matek:

- fogadjuk el, hogy 800.000 cigany van.
- fogadjuk el, hogy akkor kb. 8.000.000 magyar
- fogadjuk el, hogy kb. 16.000 magyar allampolgar van bortonben
- fogadjuk el, hogy a bortonben levoknek 50%-a cigany.

...matek...

A cigany lakossag 1%-a bortonben van.
A magyar lakossag 0,1%-a bortonben van.

Tehat: a ciganyok tizszer "rosszabbak", mint a magyarok.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 17:38:09

@Chuck No Risk: Hátrébb az agarakkal. Nem viselkedésről volt szó, kifejezetten munkamorálról. Akivel vitatkoztunk, azt mondta, hogy a feketéknek rossz a munkamoráljuk, azért alkalmaznak spanyol ajkúakat. Olvass vissza, mielőtt ilyeneket leírsz. Úgyhogy inkább te menj el a picsába, ha annyira nem vagy képes, hogy utána nézz, miről irogálunk egymásnak.

Gaius Plinius Secundus 2011.05.02. 17:41:06

@arphetamin:

Ez azert van, mert tegyuk fel te egy repter vagy es megrendeled a teljes repter bekamerazasat es azt mondod van ra x millio/milliard forintod, akkor, ha azt szeretned hogy mindenhol legyen kamera akkor olcsobbat kell valasztanod, ami mondjuk csak fekete feher es nincs hangja, vagy nem teszel mindenhova kamerat.

Egy faluban, ahol azt mondjak legyen 3 db kamera akkor arra darabonkent tobb penz jut mivel relative olcso az uzemeltetes igy meg lehet venni a dragabb, jobb minosegu kamerat. De persze ehhez az kell hogy az onkormanyzat tudja, hova kell kamerat tenni. Ebben az esetben azt az utcat kameraztak be, ahol a ciganyok laknak, mert onnan jott a legtobb panasz a kornyeken lakoktol.

frikazojd · http://kocs.ma 2011.05.02. 17:44:52

@arphetamin: pl. ferihegyen csak ott ahol utas mozog ketszaz valahany(kozelebb a haromszazhoz) cctv kamera van, amik 24/7 mukodnek, kotelezoen 3 honapig megorzott felvetellel.

a faluban nehany rendorsegi kamera van felszerelve, olyasmi, amit a hatarorok is hasznalnak. mas a cel, mas az eszkoz.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 17:46:12

@Gaius Plinius Secundus:
De baszki, Gyöngyöspatán speciel ugyanannyit ér, ha egy cigány jelenti fel a bűnözőket, mint ha egy magyar, semmit. Ha utána olvasol, az ott lakó cigányok többségének semmi köze a később oda telepített balhés családokhoz.

@l.x.:
Talán nem biztos, hogy ugyanazok sírtak feltűnően, akik előtte bűnöztek. Persze, ha cigány, cigány alapon nézzük...

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 17:46:25

@frikazojd: Mi van akkor ha ez nem igaz ez a szám? Mi van akkor, ha a rendőrség nagyobb effortot tesz egy cigány elfogásába mint egy magyaréba? Mert egy tolvajt, betörőt, rablót könnyebb elkapni, mint egy sikkasztót, vagy más, fehér galléros bcs-t elkövetőt, ahol rendesen nyomozni kell. Mi van akkor, ha a rendőrök a könnyebb ellenállás felé mennek? Olyan bonyolultabb bcs-ről nem hallunk. Nem rabolnak bankot, nem szövetkeznek bonyolultabb bcs elkövetésére, nem sikkasztanak, nem követnek el csődbűntettet, gazdasági bcs-t se követnek el stb stb. De statisztikát javítani jó, mert könnyű őket elkapni, sok a visszaeső, és így tovább, és így tovább. Mi van akkor, ha csak bcs típus más, nem pedig az arány? Ez csak egy eszmefuttatás, nem biztos hogy így van, de érdemes elgondolkodni rajta.

SerialKillah 2011.05.02. 17:46:43

@lecsekkoltam: a masirozgatasrol csak annyit, hogy en a sajat szememmel lattam Manattan-ben kuk lux klan felvonulast, rendori biztositassal. egy kikotese volt az allamnak, nem takarhattak el az arcukat. igaz, ez meg 1999-ben volt

Chuck No Risk 2011.05.02. 17:47:50

@lecsekkoltam:
Félig igazad van, bocsánat !

frikazojd · http://kocs.ma 2011.05.02. 17:48:58

@lecsekkoltam: ne feledd, hogy magyarul a "cigany" leginkabb viselkedest jelol. a nepet a "roma" szo jeloli.

sajnalatos, hogy a legtobb cigany a romak kozul kerul ki, de ez van.

a romakat ciganynak hivni netto altalanositas, de igy hivjak sajat magukat(nyilvan okkal), ezert lett a cigany es a roma szinonima.

magyar nemzetisegure is mondjuk, hogy "elciganyosodott", ha ugy viselkedik.

a cigany viselkedesminta pedig egyertelmuen leirhato/definialhato, igy objektiven megitelheto, hogy ki a cigany.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 17:50:55

@TG69:
Oké, akkor nézzük a "magyar ne lopj" témát. Te annak idején mit tettél annak érdekében, hány magyar tolvajt jelentettél fel, akár piacon mikor a lopott cuccait árulta? Vagy hányat fenyítettél be, hogy márpedig ezt ne csináld? Mert valami hasonlót vársz el a nem bűnöző cigányoktól.

01020304 2011.05.02. 17:51:36

@Gaius Plinius Secundus: Ez még rendben is van, de feltételezem, egy igen nagy költségvetéssel dolgozó reptér számára nagyságrendekkel nagyobb keret áll rendelkezésre a biztonság berendezésekre, mint egy magyar, aprócska faluban.
Egyszerűen csak furcsa.
100 kamera-reptér
3 kamera-kisfalu

mondjuk 300.000/kamera
falu: 900.000 HUF
reptér: 30.000.000 HUF

Nem tűnik olyan nagy összegnek, ahhoz képest, hogy repkednek a milliárdok.

De ez csak egy mellékszál...

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 17:53:18

@frikazojd:
Nem, a cigány az egy kisebbség, nem viselkedési forma. A roma meg egy PC műszó, ami egyébként ugyanazt jelenti, csak normális ember nem használja. Ha a cigány szót viselkedési formára használod, akkor speciel mit szólnál, ha a magyart használnák bűnöző honfitársaink miatt hasonló értelemben?

2011.05.02. 17:55:45

@lecsekkoltam: Erre mit lépnél? Állnál ott és megkérdeznéd, milyen volt a mai edzés? megkínálnád sörrel, kenyérrel szalonnával?
Nem, kimennék a 76 éves Édesanyámmal, és levágnám az ujját!
Hülye-e vagy?

SerialKillah 2011.05.02. 17:56:02

@lecsekkoltam: ezert alltalanos a ciganygyulolet. mert teged es engem lopnak meg, vernek meg, fenyegetnek es ezt a lakossag erzi. az ugynevezett fehergalleros bunozok arctalanok, a lakossag 99%-a nem talalkozik szemelyesen ilyennel, az atlagembernek a kozbiztonsag a mindennapokat jelenti, a kis kertecskejet, a kis megtakaritott penzet, a hazat, a termenyet, es a testi epseget. es akik ezt veszelyeztetik azokat nem szereti es megprobalja kirekeszteni.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 17:56:21

@SerialKillah: Felvonulást, ami egy olyan 1-2 órás event volt. Nem tartott 1 hónapig, és nem tartottak lőgyakorlatot harlem mellett, nem hoztak létre ott saját. Azért látni kell, hogy a kettő nagyon nem ugyanaz.

frikazojd · http://kocs.ma 2011.05.02. 17:58:18

@lecsekkoltam: a szamok lehet, hogy nem pontosak, ezek voltak a legjobb adatok amiket talaltam. De azert egy statisztikaban sem lehet tizszereset hibazni.

Legyunk engedekenyek, a ciganyok csak 5× rosszabbak, mint a magyarok. Az is eleg jelentos, nem?

A magyar lakossag nem tapasztalja, hogy a rendorok folyton a romakat vegzalnak, meg mindig a sarkukban lennenek, ennek kovetkezmenye a garda.

A masik dolog a lakossag szubjektiv tapasztalata a bunelkovetesek tarsadalmi retegek szerinti megoszlasaban. En magam is felek, ha cigany csoport jon szemben, ellenben a Nepligetnel kb. 600 reszeg fradistatol nem feltem :) Es ez tapasztalat. Tobb varosban is belemkotottek ok nelkul a ciganyok, a fradistak meg nem. Ha a fradistak is allandoan belemkotnek, majd toluk is felni fogok. (Ez csak analogia, meg mielott barki..)

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 17:58:41

@Könnyen elkaptuk, uram!: Végig olvastad, megértetted miről írtam, vagy csak ez ragadta meg figyelmedet?
Értőn olvasni tudsz-e?

SerialKillah 2011.05.02. 17:58:54

@frikazojd: a cigany szo a roma magyar megfeleloje, nem viselkedest, hanem egy nepcsoportot takar

Gaius Plinius Secundus 2011.05.02. 17:59:16

@Zabalint:

Igen de ez csak egy falu ahol 20 evig nem tortent semmi, ahol a helyi magyarok nem mertek semmit se tenni. Ha a cigany kozossegben lenne egy eros nyomas a bunozessel szemben, teljesen maskepp festenenek a dolgok, de ez nincs.

A magyar kulturatol teljesen tavol al a cigany kultura, mivel mi az elmult par szaz ev soran erosen elnemetesedtunk. Ha megfigyeled a ciganyok meg akkor is nagyon hangosnak es idegesnek tunnek ha valojaban semmi bajuk. Tehat nekik a "normal" hangerejuk is sokkal magasabb mint pl. azt a magyar kultura toleralja (lasd mikor a szuleid radszolnak hogy ne beszelj olyan hangosan stb.), de a cigany kulturaban ez nincs meg. Arra akarok kijukadni hogy a cigany kultura tul idegen es felelmet kelto lehet mar onmagaban is, mert meg eroteljesen magan viseli egy osi torzsi kultura jegyeit.

Attol meg hogy egyesek azt hiszik ezt pusztan azzal el lehet simitani hogy egymas melle koltoztetik oket nem fog semmi megoldodni. Raadasul, ehhez a cigany kulturahoz tartozik meg a szinten a cigany kulturahoz tartozo bunozes es/vagy a tobbsegi tarsadalom kihasznalasa. Mindegy hogy tenyerjosok vagy zeneszek voltak, ez regen is igy ment (habar azok legalabb adtak valamit cserebe), de mivel anno ha balhe volt a ciganyok egyszeruen tovabbaltak, ma ezt mar nem tudjak megtenni.

A konfliktus nem az elmult 20 ev termeke, hanem az elmult 1000 eve, es alapveto kulturaluis kulonbsegekbol ered. A magyar nep europaiasodni akar es mindig is akart, ez kulturalisan tobbe-kevesbe sikerult is, de a cigany kultura folytatja azt amit mindig is tett, es ezt sohasem lehet a liberalis Europa keretein belul megoldani.

Marcsak azert sem, mert a cigany nem egy europai kultura.

frikazojd · http://kocs.ma 2011.05.02. 18:00:01

@Zabalint: ember, ezt nem en talaltam ki :) a cigany eredetileg melleknev. jo regi. elobb volt melleknev, mint jelentette a nepet.

a magyar szo mindig is a nepet jelentette.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 18:00:06

@frikazojd: Áruld el nekem hogy van ez. Ezt simán elhiszitek a statisztikának, ami a rendőrségtől jön. Egyébként meg mások, mindig azt mondják, hogy hazug disznók, akik hamisítják a statisztikát, csaló rendőrök. Ezt most nem értem. Ez a szám jó, de a többivel trükközünk? Vagy hogy?

SerialKillah 2011.05.02. 18:03:52

@lecsekkoltam: N.Y.-ban nem, mert ott is szigoruak a fegyvertartasi szabalyok (az usa-hoz kepest) de a deli allamokban (Tennesi, Luisiana..stb. ahol mellesleg eleg magas, ha nem a legmagasabb a feketek aranya) jelen vannak a mindennapokban es ott van elesloveszet is amire tudomasom szerint meg nem volt pelda magyarorszagon.

Gaius Plinius Secundus 2011.05.02. 18:05:26

@arphetamin:

Hat a repternek kotelezo a kamerat telepiteni, az nem egy megterulo befektetes.

A kis vilagvegi falunak megterulhet, ha feltetelezhetoen azert akartak kamerat telepiteni mert elszaporodtak a lopasok.

Es persze nem csak a kamerarol van szo hanem a karbantartasrol, a jarorszolgalatrol, a felszerelesrol.

De mondjuk egy kamerat megkapsz 180-200 ezer forintbol es havi 20000-ert megfigyelik, az sokkal jobban megterul mint hogy hagyjak ellopni a millios kabeleket/szobrokat/barmit.

Az hogy miert vesz fel hangot en nem tudom, de a felhaborodast sem ertem. A TASZ tudhatna hogy legalabb 20-30 eve vehet barki ilyen kamerat Magyarorszagon, es valoszinuleg sok helyen telepitve is vannak.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 18:09:43

@Gaius Plinius Secundus:
"Igen de ez csak egy falu ahol 20 evig nem tortent semmi, ahol a helyi magyarok nem mertek semmit se tenni. Ha a cigany kozossegben lenne egy eros nyomas a bunozessel szemben, teljesen maskepp festenenek a dolgok, de ez nincs. "

De értsd meg, hogy nincsen olyan, hogy cigány közösség. Cigány közösségek vannak. A gyöngyöspatai régen ott élő cigányoknak semmivel több köze nincsen az újonnan oda költöztetett cigányokhoz, mint a magyaroknak.

"A magyar kulturatol teljesen tavol al a cigany kultura, mivel mi az elmult par szaz ev soran erosen elnemetesedtunk. Ha megfigyeled a ciganyok meg akkor is nagyon hangosnak es idegesnek tunnek ha valojaban semmi bajuk. Tehat nekik a "normal" hangerejuk is sokkal magasabb mint pl. azt a magyar kultura toleralja (lasd mikor a szuleid radszolnak hogy ne beszelj olyan hangosan stb.), de a cigany kulturaban ez nincs meg. Arra akarok kijukadni hogy a cigany kultura tul idegen es felelmet kelto lehet mar onmagaban is, mert meg eroteljesen magan viseli egy osi torzsi kultura jegyeit. "

Ez így, ahogy van, baromság. Én láttam már cigányokat viselkedni és nem viselkedni is, aki nem azt teszi, pontosan tudja, hogy nem szabad pl. ordítozni, de csinálja. Másrészt a németek is tudnak hangoskodni, sőt mi az hogy...

"Raadasul, ehhez a cigany kulturahoz tartozik meg a szinten a cigany kulturahoz tartozo bunozes es/vagy a tobbsegi tarsadalom kihasznalasa."

Az a helyzet, hogy nézz körbe, a történelem során idegenek kirablása a legtöbb kultúrában bizonyos körülmények között nem hogy megvetendő nem volt, sőt inkább érdem. Csak a cigányok 200 éves lemaradásban vannak ezen a téren viselkedésben, miközben egyetlen dolgot mégis elsajátítottak a nyugati kultúrából, a határtalan lezüllést.

De most akkor komolyan, te hagyományokból kb. lehetetlennek írod le a megoldást, holott mi magyarok is rengeteget változtunk az elmúlt akár 20-50-100-1000 évben.

01020304 2011.05.02. 18:10:28

@Gaius Plinius Secundus: Én nem vagyok felháborodva, gondolom, a TASZ-ra gondolsz :) Az egy, a ló túloldalára zuhant, kotnyeleskedő látszat-tenniakaró brigád, szót sem érdemelnek :D

picur3ka 2011.05.02. 18:10:58

@lecsekkoltam:

Nehany honapja irt egy ilyenrol az ujsag, mexicoi hatarugy volt, azt hiszem. Majd ha raerek, megkeresem neked, ha akarod.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.02. 18:13:10

@Gaius Plinius Secundus: De ha mi mindig megragadtunk ezen a romantikus képen? Vándor mutatványosok, zenészek, tenyérjósok, vándorolnak, sehol nem maradnak meg. Ez romantikus, de ha ilyen szerepet osztunk a társadalom egy rétegére, nem pedig a te itt maradsz és itt gazdálkodsz szerepet, mint a kunokra, akkor miért várnánk, hogy akkor most e
@arphetamin: Ebben nem a pénz a lényeg. Ez megint jogvédő kötözködésnek tűnik, de ha a rendőrség nem csak egy kis picsa falura pazarol(nem egy nagyváros ismerjük el, és ne mondjátok, hogy valakinek az a hobbija, hogy hallgatózik, mit mondanak a cigányok a patai cigánysoron...) ilyen hangfelvételt készítő kamerákat, akkor az azért elgondolkodtató. Mert a rendőrségnek nincs szüksége olyan kamerára, amely készít hangfelvételt. A lényeg, hogy lássa, bunyó van, lehet bizonyíték, vagy küldöm oda a rendőrt, ehhez nem kell hang.
Ha ilyen kamerák vannak nagyobb városokban, azért elgondolkodtató. Miért kellene hallania a rendőrségnek, hogy az utcán miről folyik a csevely? Mi köze hozzá? A hangfelvételt is hónapokig őrzik? Egy autótolvaj nem fogja hangosan elmondani lépésről lépésre, hogy töri fel a kocsit, látjuk kamerán.
A kérdés az, hogy miért ilyen kamerákat szereltek fel? Kinek az ötlete volt, ki adott rá engedélyt, miért nem tájékoztatták a közvéleményt?
Gondoljátok végig, hogy haverokkal, rokonokkal, párotokkal hány meg hány olyan dologról beszéltek ahogy jártok keltek a városban, amiről nem gondoltátok hogy a Nagy Testvér is hallja.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 18:14:01

@frikazojd:
Ha utánanézel az eredetének, 1000 évvel ezelőtt lehetett valami ilyesmi, de már hosszú évszázadok óta egy népcsoportot jelent, tehát marhaság, amit írsz. Én egyébként sem hallottam, hogy valakit komolyan cigánynak neveztek volna, ha nem az a származása, más kérdés, hogy szitokszó lett.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.02. 18:18:30

@lecsekkoltam:
Ez bizony jogvédő kötekedés. Ha amúgy törvényesen jár el a hatalom, akkor tök mindegy, hogy utánanézhetnek mit beszéltem az utcán 18:22 perckor, egy betörés előtt, mert ha nincs közöm a betöréshez, nekem nincs takargatni valóm. Helló, nem a hálószobádat kamerázzák, utcán meg amúgy sem beszél az ember hangosan bizalmasat, mert más emberek is meghallják.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 18:19:33

@Kalmár:

Nem USA a minta példa. De Amerika területén a bűnözés, a bűnbandák inkább városi jelenségek. Mert vidéken gyorsan eltüntetik őket így vagy úgy. (sherif vagy a magánterület védelem okán)

USA-ban a városba húzódnak inkább a bűnözök. Ott viszont van rendes rendőrség aki eljárhat felettük. Olyan mint Amerika itt nem lesz. Messze vannak a drogtermelő országok és nem vagyunk akkora piac sem. De ha nem lesz semmi csinálva akkor egy közel hasonló állapotba süllyedhetünk, ha olyanba nem is.

Én például nem a szabad fegyverviselést engedélyezném, hanem a magánterületen belüli "pallos" jogot. Azaz a teljesen szabad tetszőleges eszközökkel végrehajtott magánterületi tulajdon és önvédelmet. Lenne visszafogó ereje az szerintem nem kétséges. De ez a jog kizárólag a magánterületemre korlátozódna. Azon túl csak és kizárólag az állam és a rendőrség a hatóság és nem egy civil szervezet, nem akárki.

Gaius Plinius Secundus 2011.05.02. 18:19:43

@Zabalint:
@lecsekkoltam:

Na pont ez az, hogy az eredeti magyarok ra lettek kenyszeritve az eletmodvaltasra, nem eppen liberalis modon. Plusz ugye a magyar nepesseg 90%-a europai eredeti gen markerekkel rendelkezik, vagyis a kornyezo allamok nepessegebol all, tehat feltetelezhetoen ezek a nepek magukkal hoztak a sajat paraszti kulturajukat.

Az csak egy alomkep hogy mindenfele kenyszer (akar torvenyi, akar tarsadalmi) nelkul valtozni fog a helyzet. Vagy a tobbsegi tarsadalmat fogjak arra kenyszeriteni, hogy meg tobb eroforrast fektessen egy veszettnek latszo ugybe, vagy a ciganysagot kell rakenyszeriteni (ha ugy tetszik eroszakkal, torvennyel stb.) az eletmodvaltasra, ahogy anno oseinket is rakenyszeritettek szigoru torvenyekkel es teritessel.

Az elmult 20 evben eltunt, es feleslegesen elkoltott milliardok hova lettek? Az allam mennyi penzt koltott pl. a kinaiak beillesztesere? Kozel a nullahoz, ugye? Na ok pl. szepen beilleszkedtek, mert hasonlo kulturajuk van a mienkhez (vagy az europaihoz). Egy kinai es egy magyar/nemet/francia kozott fenyevekkel kevesebb a kulturalis kulonbseg mint egy cigany es egy magyar kozott, meg akkor is ha egyutt elunk 200 eve. Ez van, ezt kene elfogadnia a "liberalis" Europanak.

01020304 2011.05.02. 18:23:11

@lecsekkoltam:
Kit érdekel, hogy a nagytestvér mit lát/hall?
Az ilyen felvételekkel bizonyítani lehet, ki követett el bűncselekményt.
Visszatartó ereje van.
Nem idegesít, sőt, biztonságérzetet ad a kamera.

Hogy rögzíti azt, hogy merre járok, hát kit érdekel? A kutya se törődik azzal, hogy hétköznapi emberek százai mikor merre járkálnak. Azt a felvételt senki nem fogja megnézni. Vagy, ha mégis, hát, megtudja, hogy hány órakkor indulok reggel munkába. Na bumm.

hungarofob (törölt) 2011.05.02. 18:26:14

@kistalos:

az a probléma, hogy nem igaz amit állítasz, ha valóban újságíróként voltál Gyöngyöspatán, akkor nagyon rosszul végzed a munkád.

1. Nem a helyi romák és valahonnan a világvégéről odaszállított, raszistanácifasiszták között van a konfliktus, hogy ezt te be próbálod állítani. A négy megvert fiatalból egy gyöngyöspatai, két petőfibányai (pár faluval távolabbi település) és egy azt hiszem hatvani található.
A Szebb Jövő polgárőrség létezik Gyöngyöspatán is, néhány tíz fővel alakult meg márciusban, csupa helyi magyar lakosból!
Az a ház, mely a Célpont című műsorban a Véderősök bázisául szolgál, az nem a helyi Jobbik vezető, Juhász Oszkár háza. Igazából furcsa is lenne, hogy azok után, hogy a helyi Jobbikkal és Juhász Oszkárral szebben polgármesterként akar indulni a Véderő vezetője, azok után nála vendégeskednének, sőt Juhász a véderő húsvéti kiképzősíiét sem támogat több ok miatt.
A cigányok folyamatosan hazudnak, néha már sci-fi magasságokba emelkedve, mi alapján szűrhető ki, hogy a folyamatosan hazudozó analfabéta melyik állítását fogadom el és melyiket nem? Ami felvétellel bizonyítható az igen? Csak az a gond, hogy a felvételek minden esetben a magyarokat igazolják.
Valójában a faluban nem a cigányok, hanem a magyarok rettegnek, ezért is irta alá több mint 1000 gyöngyöspatai magyar lakos a szab jövőért polgárőrseget támogató nyilatkozatot. Sőt legalább egy tucat magánháznál voltak elszállásolva a polgárőrök, nem csak Juhász Oszkár házában!

És végül Alex nem túl magabiztos léptekkel indult a cigánysor felé, valószínűtlen, hogy részeg terminátorként kint álldogáló, nem egy és nem két cigányt.

Reggie 2011.05.02. 18:33:30

@Zabalint: Nem azt mondtam, hogy mind bunozo, hanem azt, hogy elfogadhato ha az aldozatok ez ellen vedekezni akarnak. Sot gyulekezni is joguk van. Ha a szomszedom bunozo, akkor en mindent megteszek, hogy elhatarolodjak tole. Ok erdekes modon nem adjak ki, hogy melyik az az 1-2 csalad amelyik a buncselekmenyek nagy reszet elkovetik.

picur3ka 2011.05.02. 18:33:38

@lecsekkoltam:

Biztos, hogy nem igy van. Fantazialsz. A rendor a ciganynak a kozelebe nem mer menni. Vagy egyeb mas okbol semmit nem tesz veluk. Ezert vannak a gardak.

Ez az egesz jelenseg az, amit ugy hivnak: race card/abuse. Hatalmas nagy fegyver.

A szamokat illetoen egyebkent igazad van, csak talalomok. Nem 16 000 magyar van bortonben, hanem osszesen valami 18 000 ember.

Forras: Lungo Drom

A bortonlakok kb 30-40%-a cigany nem emlekszem kik szerint, 60-70%-uk az ott dolgozok szerint, a szociologusok 50%-al csak a beket keresik szerintem.

Forras: Nepszabadsag

A ciganyok legkevesbe felulreprezentaltak a gyilkossagokban a szamukhoz kepest. Csak 2-3 szorosan.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 18:34:02

@lecsekkoltam:
"Mi van akkor, ha a rendőrség nagyobb effortot tesz egy cigány elfogásába mint egy magyaréba?"

- Nettó, hülyeség ugyan annyit tesz. Nincs hatósági kivételezés, de diszkriminálás sem.

"Mert egy tolvajt, betörőt, rablót könnyebb elkapni, mint egy sikkasztót, vagy más, fehér galléros bcs-t elkövetőt, ahol rendesen nyomozni kell."

- Ismét bukta, nem könnyebb. Egy sima kis számlacsalót simább elkapni. Van tárgyi bizonyíték az aláírt számlák. Na bum kicsit több papírt kell átolvasni. De ha nincs bizonyíték tettenérés nélkül nehéz elkapni egy tolvajt, rablót. Mert ugye terhelő valómást kicsikarni belőle, vagy tanút találni szinte lehetetlen.

"Mi van akkor, ha a rendőrök a könnyebb ellenállás felé mennek?...."

- Ez így igaz. Ezért nem foglalkoznak a kisebb súlyú vidéki cselekményekkel. Mert nagyon nehezen bizonyítható, stb....

"De statisztikát javítani jó, mert könnyű őket elkapni, sok a visszaeső, és így tovább, és így tovább."

- Elkapni, tudni kevés még a rendőrnek is. Bizonyítani kell és ott a nehézség, nem megtalálni hanem bizonyítani. Amúgy pont statisztika rontásra jók ezek a bcs-k.

A számok amikkel vitába száltál lehet nem valósak. De a cigány kisebbség felülreprezentáltsága, az erőszakos, és a vagyon elleni cselekményekbe igen magas ez biztos. De a fölényük az egyéb csalás és trükkös lopás területén is kimagasló. Viszont például kevés a cigány bankrabló. De összességébe nézve a kisebbség a bűnelkövetések tekintettébe abszolút többség ott ők rendelkeznek 2/3-al.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.05.02. 18:40:34

@lecsekkoltam: Szerintem nem az utcán fogjuk megbeszélni a kényes magánéleti titkokat. Azt meg, hogy éppen elmondok egy sikamlós viccet vagy jót röhögök rajta, vagy értekezek az időjárásról, vagy akármiről. Azt nyugodtan rögzíthetik tőlem. Másrészt ha nem kiabáltak volna a kedves résztvevők valószínűleg nem sokat hallottál volna belőle.

2011.05.02. 18:47:28

@lecsekkoltam: Erre mit lépnél? Állnál ott és megkérdeznéd, milyen volt a mai edzés? megkínálnád sörrel, kenyérrel szalonnával?
Nem, kimennék a 76 éves Édesanyámmal, és levágnám az ujját!
Hülye-e vagy?

Chuck No Risk 2011.05.02. 18:59:41

@lecsekkoltam:
Nem értem miért vannak sokan kiakadva azon hogy egy kamera hangot is rögzít. A mai világban pl. 96kbs-el hangot rögzíteni rohadtul nem nagy szám. Aki meg azt írta hogy miért nincs ilyen kamera a reptereken annak meg üzenem hogy egy tranzitváróban hangot rögzíteni elég perverz, de akár még Pesten egy forgalmas szakaszon is az. Egy kis faluban ahol az utcán többször előfordul olyan verekedés amit valószínű hogy szóváltás előz meg nem meglepő egy ilyen kamera.

2011.05.02. 19:05:35

@Zabalint: De most akkor komolyan, te hagyományokból kb. lehetetlennek írod le a megoldást, holott mi magyarok is rengeteget változtunk az elmúlt akár 20-50-100-1000 évben.

De szép lenne!
Anglia, 2011.
A helyi önkormányzatok által kijelölt, betonkerítéssel körülvett (itt nem jellemző) területen, meghatározott számú lakókocsi (szekér, archaikusan) befogadására alkalmas területen élnek a cigányok. Folyamatos rendőri felügyelet mellett.

A Bedfordshire-i önkormányzat úgy dönt, hogy az Arsley mellettit újabb 40 lakókocsival bővítené.
A helyiek minden fórumon tiltakoznak, az indok: a bűnözés kumulálódása!!!

Anglia! Ma!
Ők se tudják megoldani, integrálni őket, csak könnyebb a dolguk, mert kevesebben vannak!
Érdekesség: a ghanai, pakisztáni, dél-afrikai be tud illeszkedni!

civilkontrol 2011.05.02. 19:12:26

Hát basszameg végignéztem.
Sosem gondoltam volna, hogy ilyet kimondok és igyekszem nem is általánosítani, de a kamera előtt hisztiző, visítozó, színészkedő szerencsétleneknél szánalmasabb és visszataszítóbb jószágot még nem nagyon láttam. Esetleges provokációtól függetlenül... Haszonleső hazudozó sunyi társaság.
Szerencsétlen Balogh Zoltánnak nem lesz könnyű dolga.
A horvátaladár féle cigány értelmiség meg süllyedjen el szégyenében! Egyedül ők tudnának segíteni ezen a helyzeten, ehelyett korbácsolják az indulatokat!

Atisz 2011.05.02. 19:26:33

Ezek után sajnos elmondható, hogy a gyöngyöspatai cigánybűnözők akkor is hazudnak, ha kérdeznek :/

Goompah 2011.05.02. 19:35:53

@lecsekkoltam:

Ó dehogy. De amennyi szart és mocskot összehordasz itt, el tudom képzelni, milyen mocskos az egész családod. Nyald föl magad a szeretett bűnözőid seggébe a meleg szarig.

@Jakab Andor:

"Egy állampolgárnak nem kötelessége a rendfenntartás, igazságszolgáltatás. Sőt, tilos. Úgy hívják, önbíráskodás."

Látom, értőn olvasni nemigen tudsz. Talán olvasd el iso ráz a kommentemet, talán megérted. Ha nem, az sem az én bajom.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.05.02. 19:39:20

"XXIII. FEJEZET

Az ember természetes vágyódással szereti az örömet is,
az igazságot is, de mindegyiket gyakran rossz helyen keresi.

1. Eszerint tehát mégsem bizonyos, hogy minden ember boldog akar lenni, amennyiben azok, akik nem tebenned, az egyetlen igazi boldogságban keresik örömüket, nem a boldogságot keresik. Illetőleg akarják, keresik, de mivel "a test a lélek ellen, a lélek pedig a test ellen, hogy ne cselekedjék, amit akarnak" (Gal 5,17), - annál az örömnél állapodnak meg, ameddig erejük futotta, s meg is elégednek vele, mert azt, amihez gyengék, nem akarják akkora erővel, amekkora elég volna, hogy el is érjék.

Ha ugyanis azt kérdezem, igazság, vagy hamisság okán akarnak-e inkább örülni, éppúgy késedelem nélkül ráfelelik, hogy az igazság okán, mint ahogy kételkedés nélkül megmondják, hogy szeretnének boldogok lenni. A boldogság ugyanis öröm, mely az igazságból fakad; azaz öröm tebenned Uram, ki igazság vagy, világosságom és orcám üdvössége, én Istenem!

Ezt a boldogságot, ezt az egyedül igazán boldog életet mindenki szeretné, az igazság örömét mindenki akarná. Olyan embert sokat ismertem, akik másokat szívesen félrevezettek, olyant egyet sem, aki szerette volna, hogy őt félrevezessék. A boldogságot az emberek onnan ismerik, ahonnan az igazságot. Szeretik az igazságot, mert senki sem akar becsapódni, s mikor a boldogságot keresik, ami lényegében az igazság megnyugtató öröme, vele az igazságot is szeretik, de nem szerethetnék, ha emlékezetükben nem volna felőle ismeretük.

2. Mi oka annak tehát, hogy nem örülnek az igazságon és nem boldogok?

Az, hogy igen sokan vesződnek más dolgokkal, s alig-alig emlékeznek meg az igazságról. Ama más dolgok aztán több nyomorúságot döntenek rájuk, mint amennyi boldogságot a gyengén megismert igazság hordozhatna.

Az emberekben jaj, kevés még a világosság!

Siessenek, iparkodjanak, nehogy rájuk omoljon a sötétség!

Miért igaz a mondás, hogy az igazságnak gyűlölet a magzatja? Miért látott a világ a te követedben ellenséget. Hisz igazságot hirdetett! Hiszen a világ keresi a boldogságot, s a boldogság az igazságon alapuló öröm!?

Azért, mert az emberek szeretik ugyan az igazságot, de úgy, hogy aki másvalamihez ragaszkodik, azt akarja, hogy az legyen az igazság; s mivel senki sem akar tévedni, mindenki húzódozik annak bebizonyításától, hogy tévedésben leledzik! Amiatt gyűlölik tehát az emberek az igazságot, amihez mint igazsághoz ragaszkodnak!

Az emberek szeretik az igazság fényét, gyűlölik ellenük bizonyító erejét! Becsapódni nem akarnak, becsapni inkább; - szeretik tehát az igazságot, mikor önmagát eléjük tárja, gyűlölik, mikor leleplezi őket. Pedig bosszút áll rajtuk: ujjal mutat azokra, kik mindenképpen húzódnak a leleplezés elől, önmagát meg nem tárja fel nekik!

Igen, igen, ilyen az emberi lélek!

Vak és nehézkes, szennyes és illetlen mivoltát rejtegetni szeretné, de nem akarja tűrni, hogy valami őelőtte rejtekben maradjon! Ennek éppen fordítottja történik vele: ő nem marad ugyan az igazság előtt rejtekben, az igazság azonban elrejtőzik őelőle. De még ilyen nyomorult állapotában is inkább köti örömét igazsághoz, mint hamissághoz.

Igazán boldog csak az, aki ellenkező nehézségek nélkül örülhet az Igazságnak, a minden igazság fundamentumának."

mek.niif.hu/04100/04187/04187.htm

ü
bbjnick

Tündér_Lala 2011.05.02. 19:49:26

Megtekintésre javaslom ezt a videot.

index.hu/video/2011/05/02/azt_kiabaltak_budos_magyarok_ussetek_oket/

Tulajdonképpen kíváncsi lennék, hogy a jogvédő arcátlanságnak hol a határa.

Viktus 2011.05.02. 19:49:33

szegény ártatlan cigányok :D jobb színészi játék, mint a barátok köztben ...

Kalmár 2011.05.02. 19:58:11

@Kerek Ferkó: Te viszont siralmas. Ha tényleg azt hiszed, hogy csökkenne a bűnözés a fegyverviseléstől, akkor olvass egy kicsit utánna. Ilyen reménytelen ökörséggel hiába téritesz itt. Látom, hogy a nehéz irodalom, megfeküdné a gyomrodat, így ajánlom a Kóla, puska, sültkrumpli című filmet. Rövid, velős és még szórakoztató is. Megnézed, és nem írsz többet ekkora maraságot.
Mindenki jobban jár.

Viktus 2011.05.02. 20:01:28

Ezek a videók fordítva estek volna meg minden híradóba tolnák főműsoridőben ...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.02. 20:05:48

@Kalmár: Mindig is imádtam azokat, akik komplex kérdésekre megtalálják az Egyedüli, Igaz és Egyetemes választ egy kisfilmben.

Csak meg kell nézni, és kész, az ember az Igazság birtokában van. És még szórakoztató is...

l.x. 2011.05.02. 20:10:19

@lecsekkoltam: "Ezt simán elhiszitek a statisztikának, ami a rendőrségtől jön."

Van ennél hitelesebb módja: el kell hajtani egy-kétszer hétvégén a váci diadalív mellett, és közben nem becsukni a szemet.
Fővárosi íróasztaloktól felállva a Kozma utca is megteszi.

civilkontrol 2011.05.02. 20:10:47

@is:
Végignézted a teljes filmet majomfasz? Én igen. Javaslom te is tedd ezt, aztán jer vissza rettegtetni :o))

Kalmár 2011.05.02. 20:14:11

@Nikosi: Attól félek, hogy a fő problémát nem oldaná meg. A terménytolvajok lelövése nem tűnik megoldásnak bármilyen jólesőnek tűnik a tehetelen áldozatok szemszögéből. Nem hiszem, hogy ha egy 14-20 éves tolvajt lelő egy normális ember, az egyrészt nem omlik össze(nem könnyű embert ölni), másrészt nem kezdhet félni a rokonok bosszújától.
A tipikus cigánybandák célpontjai az egyedül élő nyugdíjas nénik szintén nem tudnák megvédeni magukat egy parabellummal.
Harmadrészt, ha megnő a szabadkézen lévő fegyverek száma akkor a lopott fegyverekkel elkövetett bűncselekményeké az egekbe nő. Képzeld mennyi nincstelen, nagyravágyó bűnöző él sok nyomortelepen. Vagányság lenne megmutatni, hogy ők az erősek.
Szóval szerintem csak elharapózna az erőszak.
Nem szabad fegyvert adni laikusok kezébe.
Sajnos saját személyes tapasztalatom az USA-ból, hogy ahogy fegyvert vett valaki, az első adandó alkalommal egy balhé alkalmával azt vette elő.
Most börtönben van, az ellenfele pedig temetőben. Ha nincs fegyver, ez az affér pár monoklival lement volna. 2 család ment tönkre, mert olyan könnyű adu ászként elővenni a fegyvert. Ez akkor is így van, ha a törvény ott sem engedte a szabad viselést. Csak otthon. Ha kiengedjük a szellemet a palackból visszazárni már nem lehet.
Szerintem.

Kalmár 2011.05.02. 20:20:53

@TaTa86.: Téged már megint becsapott valaki.
Ne hagyd magad!!
Arról győz meg a film, hogy az erőszakos bűncselekmények és a szabad fegyverviselés, milyen viszonyban van. Az egyetemes Igzságot és az Élet értelmét nem egy filmben találod, hanem egy könyvben:
Galaxis útikalauz stopposoknak:)))
Olyan komolytalan vagy.
Na jó ne kelljen küzdened a VÉGSŐ VÁLASZÉRT, elárulom.
42.

civilkontrol 2011.05.02. 20:25:58

@Monsanto:
Ez pontosan az, amit @Alfőmérnök: írt.

Nyilván már aznap éjjel visszanézték a felvételt, és ennek ellenére ha jól emlékszem majdnem egy napig hagyták csattogni a médiában a rászistá bakancsokat.
Aztán jött a felvétel, mint a hidegzuhany - jogvédő roló le.

civilkontrol 2011.05.02. 20:41:51

csillagádám pofáraesése prájszlessz volt.
Végig sápitozta a 3 órát, úgy suhantak el a füle mellett a kőkemény lincseléssel kapcsolatos beszólások mint a tavaszi szllő, majd a legnagyobb sápitozás akkor volt, mikor meglátta azt az összevert félkegyelműt.
Még ki is mondta, hogy „idejött bazmeg, hogy kiprovokálja ezt”. Jajjj de fájt neki, hogy megint csak fehér embert vertek, pedig tapintani lehetett, hogy meglincselt cigánygyerekeket szeretne forgatni.

Csillag úr, ezúton is köszönöm a pontos helyzetet tükröző anyagot.
A gyerekeknek feltett irányított kérdéseket elnézem Önnek.

Az egész gennyes cigány értelmiség, meg a kormányzat meg vegye sürgősen kézbe a dolgot finomkodás nélkül, mert ebből tényleg nagy baj lesz!

Dendrobatidae 2011.05.02. 20:46:08

Orbán meg a bandája legalább végre színt vallott és nyíltan a hazudozó cigánycsürhe oldalára állt.
Fidesz+Mszp+Lmp.
Ffffejjjjj.

Nazareus 2011.05.02. 20:57:35

@Kalmár: Nézd, érdekes dolgok tudnak ám történni! Például Floridában egy ideig az volt, hogy szabad fegyverviselés, de kötelezö volt látható helyen viselni a fegyvert. Aztán ezt eltörölték, lehetett rejtve is. Ennek hatására a bünözés CSÖKKENT. Mert a bünözök nem tudták, hogy kinél lehet fegyver épp. Kivéve a turisták elleni eröszakos büncselekmények száma csökkent :) Azokról sejtették, hogy úgyse lesz fegyverük.

Szóval én a szabad fegyverviselés mellett vagyok. Per pillanat egyáltalán nem tudja megvédeni magát a nyugdijas néni. Ha lehetne fegyvere, nagyobb lenne az esélye. A löfegyvernek ugyanis pont az a hatása, hogy sokkal jobban kiegyenliti az esélyeket, ha mindkettönél van, mint bármilyen más fegyver (ököl, kés). Szerinted melyik esetben van legnagyobb esélye a nyugdijas néninek két rátörö betörö ellen? Ha ökölpárbajt kell vivnia vele, ha késpárbajt, vagy ha löpárbajt. Másrészt a löfegyvernek sokkal nagyobb a visszarettentö ereje is - meggondolja magát, hogy bemegy-e. Persze, ha eldönti, hogy bemegy, akkor már visz magával ö is - emiatt természetszerüleg nöni fog a löfegyverrel elkövetett büncselekmények száma, viszont csökkeni fog az eröszakos büncselekmények össz-száma.

Nazareus 2011.05.02. 21:25:36

korrekcio: Kivéve, hogy a turisták elleni eröszakos büncselekmények száma NEM csökkent :)

Dendrobatidae 2011.05.02. 21:39:07

A Fidesz frakcióvezetőjének mai szövege: "Ezt a neonáci szélsőséges egyesületet senki nem hívta Gyöngyöspatára, odamennek keményfiúként, nem tartják be a helyi játékszabályokat, a helyiek (!) jól megverik őket, a rendőröknek kell kimenteni őket, önmagukról karikatúrát kiállítva...
Lázárnak és a Fidesznek ennyi jött le az egészből.

index.hu/video/2011/05/02/orban_a_vert_varta_hogy_rendet_tehessen/

Szóval kedves faszkalap orbánhívők, csak azt felejtettétek el, hogy Gyöngyöspatán az a "helyi játékszabály" hogy a magyar iskolásgyerekektől a cigányok vámot szednek, az öregeket leköpik, kirabolják, aki meg visszaszól azt összeverik. Ezt nem tartották be a "szélsőséges nácik" és ezt a "rendet" akarjátok ti továbbra is erőszakkal, fenntartani.

Ennyit rólatok, sunyi, hazug, gyáva csürhe.

eN 2011.05.02. 21:55:39

Arról bezzeg nem ír a Mandiner, hogy ezt a videót már napokkal ezelőtt kitárgyaltuk a Jósdán!!!!!444!

:p

Alfőmérnök 2011.05.02. 21:58:31

@bbjnick: Itt a Földi városról van szó, köcsög!
De Machiavellit is elolvashatnád egyszer.

Stanley Macsai 2011.05.02. 22:00:08

@TG69: "A dolgok már rég elfaultak ahhoz, hogy a klasszikus liberális dogmákkal leírhatnánk." - szerintem meg eppen nem. Ezek szerint mert mar a tobbseg egy-egy faluban a ciganysag innentol a "demokracia" tobbsegi elve alapjan innetol az o torvenyeik a mervadoak? Ha tobben vagyunk barmit megtehetunk a masik serelmere? (Bar ha valaki van annyira kalandvagyo, hogy belekot 50 emberbe, mert talan beszoltak neki, az elvezze a kalandvagy eredmenyet. A hulyeseget torvenyileg nem lehet betiltani...)
Szerintem epp a klasszikus liberalis elkepzelesek alapjan lehetne a helyzetet kezelni. Mindenki azt csinal a sajat teruleten, amit akar, hiszen az o tulajdona. Addig a pontig, amig agressziot nem gyakorol egy masik ellen.

TG69 2011.05.02. 22:10:01

@lecsekkoltam: De én itt nem a magyarvédőkről beszéltem, hanem a többségi társadalomról, amelyikre ráijeszt a gyorsan szaporodó nagyon eltérő viselkedésmintával rendelkező kisebbség. Ezek bizony embrei dolgok, el lehet takarni PC-vel de a lényegen nem változtat. Ahogy írod az USA-ban sincs ez másként.

picur3ka 2011.05.02. 22:16:51

@Kalmár:

Faraszto, hogy mennyire odavannak Amerikatol egyesek. Csak egy eroszakos zsido orszag.

Eppen most kaptam pontokat a kartyamra egy amerikai forumon, mert nem kedvezo es durva velemenyt mertem irni az elnok egyik beszederol. Ennyit a szolasszabadsagrol ottan.

TG69 2011.05.02. 22:17:47

@Zabalint: Nem várok el ilyet a cigányoktól. Két dolog lehet az ilyen általánosításokkal. Vagy az adott populációra az átlagon felül jellemző vagy már nem de az előitélet lassan változik és itt ragad. Harcolni ellene autentikusan saját életpéldámmal tudok és nagyjából ennyi. Mindkét esetben rossz időben születtem, de elfogadom ezeke a jelzőket, hiszen tudom, hogy én is gyakran élek ilyen leegyszerűsítésekkel. Amikor arról beszélünk, hogy a közösség tegyen ellene valamit, akkor általában azt várjuk el, hogy a többség kezdjen normális életet, a vezetőik pedig megfelelő önreflexióval lássák be, hogy ez így nem mehet tovább, próbálják feleiket meggyőzni, hogy térjenek vissza a normális emberi viszonyok világába stb. Ez így érthető?

Stanley Macsai 2011.05.02. 22:17:58

@Zabalint: tobb kommented elolvastam, sorry feluletes voltam a gyulekezesi jog korlatozasahoz valo hozzaallasodrol. (mas kerdes, hogy a valasz kommented eltunt)
A folytonos mindere kiterjedo szemelyi adatrogzitest a hatosagok reszerol azert nem tamogatnam. A tipikus hozzaallas, ha nincs rejtegetnivalom, nincs mitol felnem, ha rogzitik (minden telefonbeszelgetes, sms, e-mail, stb.) De ekkor mar bele is estel a csapdaba, mivel egyet ertettel, hogy nincs jogod a maganszferadhoz es szukseg van arra, hogy valaki kontroll alatt tartson. 1984, Udozlunk teged.
Hozzateve, hogy szeleskoru adathalmozast pl. Hitler alkalmazott (IBM hathatos kozremukodessel), mielott az etnikai alapu tisztogatasba belekezdett. Adatgyujtes (beazonositani kik azok), hatalmas propaganda es PR kampany a megtamando celcsoport ellen es vegul az eroszakos megoldas. De Sztalin ugyan ezt csinalta. Most is ugyanezt csinaljak. Ez most jot jelent akkor, mert azt mondjak, hogy a mi erdekunkben teszik?

TG69 2011.05.02. 22:22:47

@Stanley Macsai: Ez így rendben is van, lehetne a békés egymás mellett élést a vallási parancsolatokból is levezetni, a probléma akkor áll elő, amikor az embrek nem tartják be ezeket. Hogyan, miféle elvek mentén lehetne rendezni a társadalmat. A magántulajdon védelme miként óv az utcán kötekedő, hídpénzt szedő munkába nem járó naplopóktól, akik segélyezése erőn felül (sok más egyébbel együtt persze) megterhel egy országot?

Stanley Macsai 2011.05.02. 22:26:52

@TG69: a szocialis vivmanyok kedvesen visszakoszonnek itt. Ha a semmitteves (segely) jobban kifizetodo mind a munka, miert is probalna valaki beilleszkedni a tarsadalmi kozegbe, hogy munkat es megelhetest talaljon? Ez nem borszin szerint, hanem eletforma szerint ertendo. (Pl. angliaban a welfare queen-ek gyakran feher boruek, gyerekkel elvalnak es az ex-bol valamint a bokezu segelybol nem is mennek tobbet dolgozni.)
A tartos munkanelkuliseg olyan degradalo, hogy sokszor csak nagyon eros kenyszer hatasara tud valaki kilepni az ordogi korebol. Egy ilyen embernek, szemelyes jo pelda, vezetoi tanacsok, szinte semmi nem hasznal.
En inkabb a politika szerepet firtatnam, hiszen a rengeteg szakertoi vizsgalatbol gondolom jo par ezt a kerdest is koruljarta... tudniuk kellett, hogy milyen ordogi hatasokkal jar a bokezo szocialis halo. Mind a tamogatottakra, mind az adofizetokre.
Azt hittem 40 ev alatt megtanultuk, hogy a szocializmus csak kudarccal vegzodik. De mi meg rahuztunk 20+ evet, csak hogy biztosak legyunk benne? Megerte?

Kalmár 2011.05.02. 22:33:12

@Nazareus: Értem és elfogadom, hogy te ebben hiszel. Én egyáltalán nem. Egy idős néninek semmi esélye. Annyi történhet, hogy véletlenül lelövi az éjjel meglepetésből odalátogató unokáját. Esetleg helytelenül tárolja és megtalálja egy gyerek.
Guglizz utánna mennyi ilyen halált okozott már a szabad fegyvertartás.
A Floridai esetről nem hallottam, de első ötletem, hogy valaki kamuzott erről a dologról.
Az államok közt Texas vezet az erőszakos bűncselekmények számában. Ott a legszabadabb a fegyvertartás, nekem ez mindent elmond.
A fegyver nem egyenlíti ki az esélyeket, a gátlástalan támadókat teszi hatékonyabbá.

TG69 2011.05.02. 22:33:37

@Stanley Macsai: A vezeti tanácsokon azt értem, hogy ezek a vezetők mellé állanak a nagyon kemény , most itt a munkábaállást előíró lépések mellé, tehát nem valamiféle szokásos értelmiségi szócséplésre. Igwn a dolgokat sokkal könyebb elrontani, mint utána akárcsak az elző rossz állapotba visszatérni. Azért a 20 évből kiemelkedik az utóbbi 8 év :). Azért amikor ez a léhűtő életforma egy népcsoportot kerít hatalmába nehezen elvonatkoztatható ez a tény ettől :).

mangoman · http://parafilia.blog.hu/ 2011.05.02. 22:42:17

ez most komolyan mi volt?

a patai amatőr színjátszótársulat bemutatkozó promó előadása? ha még egy kicsit csiszolnak rajta, hamarosan a Vígszínházba is felléphetnek :D

Stanley Macsai 2011.05.02. 22:52:45

@TG69: jogos a felvetes. Mi egy ember legalapvetobb magantulajdona? A teste. Ha ezzel munkat vegez, az igy letrejovo ertektobblet kit illett? Ha a tulajdonjog az alapveto rendezesi elv akkor az egyent, aki a munkat elvegezte. Es senkinek nincs joga azt vagy kozvetlenul vagy indirekt modon elvenni. Legfeljebb, onkentesen adhat adomanyokat a szegenyeknek, mert az emberek tobbsege jo szamaritanus.
Vesdd ezt ossze azzal, hogy ado cimen eroszakszervezetek felhasznalasaval kerdezes nelkul elveszik toled es attranszferaljak ezt a "raszoruloknak". Alapveto tulajdonjogod sertik es ehhez csak mosolyogni lehet, mert ha morogsz meg meg is jarod.
Ez a magyar demokracia halaspiralban van, mert mar tobb a haszonelvezo, mint aki a szetoszthato javakat megtermeli. Mindezt "zsenialis vezetoknek" valamint egy lehetetlen oktatasi rendszernek koszonhetjuk. 1000 evig fennmaradtunk, nem adok 50-100 evnel tobbet es vegleg eltunik a magyar a szinrol.

Stanley Macsai 2011.05.02. 22:59:10

@TG69: tulzo esetleg hasonlosagot latni a politikai elit es a ciganysag kozott? A sajat bunozoiket mindegyik vedi es meg a tisztessgesebje is szeret masok megtemelt javaibol elni. Az elet rakenyszeriti oket erre. Szegenyek, inkabb tamogatunk kellene oket. :(

Stanley Macsai 2011.05.02. 23:13:56

@TG69: Talan FDR mondta, hogy a politikaban minden okkal tortenik... nincsenek veletlenek mas szoval. Valakinek hogy ez igy van valahogy erdeke.
A furcsa a szereplogardaban, hogy megjelent az ami kulugyminiszterium is az esemeny elott... idaig nem tudtam arrol, hogy reszt vennenek a dolgainkban. Ez pedig szerfelett nyugtalanito dimenziokat nyit meg, mivel igy inteztek a dolgokat kelet-europaban, meg most az arab vilagban.
Egy csod szelen allo orszag polgarhaboruba zuhan? Viszi magaval az EU-t? Regionalis konfliktusok a USD erositesere? Ugy erzem egy egeszen uj dimenzio nyilik kicsi orszagunk szereperol, mi meg a nekunk dobott csonton civakodunk... :(

de karatna · http://www.youtube.com/user/DeKaratna 2011.05.02. 23:34:49

Egy határozott megoldás!

Elkerülhetetlen a magyarországi cigány populáció átfogó mentális szűrése! Hiszen a genetikai, ezzel összefüggő mentális hatásoknak is szerepük, olykor meghatározó szerepük van a cigányok által elkövetett bűnelkövetéseknél. Tehát ez, ami kimondva vagy kimondatlanul határt szab bizonyos cigány szubkultúrák nevelhetőségének, szocializálhatóságának. Az ilyen ismérvekkel jellemezhető egyének és csoportok antiszocialítása csap át egy magasabb fokú társadalomellenes következménybe. Például, hogy szükségleteinek kielégítése során „tudatosan” helyezkednek szembe a társadalmi elvárásokkal és a társadalmi normákhoz való alkalmazkodást elviselhetetlen kényszerkén élik meg. Ezek a rétegek azok, akik bűnöző életvitelükkel, intenzív szaporodási rátájukkal, gyermekszüléssel, utódok sokaságával, „reprodukciós megélhetésből” rátelepednek a magyar családtámogató szociálpolitikára. Ez a folyamat különösen azért káros, mert az egész cigány népességet leértékeli és marginalizálja. Ebben a megközelítésben a többségi, nem cigány népesség és a cigányság közötti egyre súlyosabb konfliktus, a cigányság alaptermészete és a környező közösség erkölcsi normáinak betartására irányuló követelmények között áll fenn.

De miben gyökerezik ez az "alaptermészet"?

A magyarországi cigányság a morális fejlődés egy alacsonyabb fokán megrekedt. Ami azt jelenti, hogy a társadalmi gátlások
– amelyek az ösztönökkel ellentétes irányba hatnak – a cigányságnál nem eléggé erősek, illetve fejletlenek.
Ez a konfliktus folyamat pedig a kriminalizálódás irányába tereli az eseményeket, amelyek kiváltják a többségi társadalom egészséges önvédelmi reflexét.

Ezért is kell a mentális, biológiai hátteret vizsgálni, mert lehet, hogy a cigányok egy jelentős része nem szocializációs kérdés, hanem elmekórtani probléma!

Reggie 2011.05.02. 23:54:31

@Kalmár: Erdekes, kanadaban pont a fegyverviseles korlatozasa miatt no aranyaiban az eroszakos buncselekmenyek. Magad is megnezheted: www.statcan.gc.ca/

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2011.05.02. 23:57:19

Itt Brünnben épp ma volt a cigányok megregulázását követelő menet. Biztos a csehek is nácik.

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2011.05.02. 23:58:55

@helgoland:
épp ma volt a cigányok megregulázását követelő menet
aka
épp ma volt egy, a cigányok megregulázását követelő menet

De azért van egy tippem, hogy nem az utolsó.

NightmareDominator 2011.05.03. 01:09:00

Nem tudom, hogy feltünt-e valakinek, de a videóban szereplő egyik nő szerint a XXII. században élünk.....

civilkontrol 2011.05.03. 11:29:37

@vizipipa:
Valóban csodálatos kis interjú.
Minden benne van, amit a széljobbról tudni kell.
A szpíkert simán előállítanám (konkrétan azt mondta, hogy neki megér egy garázdaság bűncselekményt, ha ő is kómába verheti és levághatja Pintér, vagy Orbán ujját), de gyula úrnak is voltak necces megnyilvánulásai.

sanyix 2011.05.04. 02:08:31

Tanulság: cigánynak azt sem szabad elhinni amit kérdez.

Wefe 2011.05.09. 01:43:07

@Napkutya: Jól látod ,igy történt.
süti beállítások módosítása